Tüm Versiyonu Göster : Sıla - Mantık Hataları
deniz canım sende haklısın
ama ne olursa olsun toz konduramıyorum dizi o kadar güzelki hataları görmezden geliyorum inan böyle daha zevkli oluyor kafaya takarsan izlediğin diziyi anlamazsın
Dans sahnesinin o kadar kötü çekiminin bir nedeni de yer çok dardı. İlk sahnede meydanda oynamışlardı ne güzel çek nerden istersen, ama ikincisinde oynadıkları yer o kadar küçüktü ki uzaktan tek bir kare bile almadılar hep yakın plandan çektiler. Boran'ın yere çökmesini bile göremedik. Belki de ağamız şalvar giymemişti, pantolanla çömelince karizması çizilir diye hiç uzak plan almamışlardır:)
Biraz daha bu diziyi izleyince sanırım bu tür dizi olsun sinema olsun çekim yapım işlerinde rahatlıkla çalışabileceğiz:)
Aslında o kol o kadar açık bir hataydı ki çekimde hiç mi kimse görmedi adam ne işin var senin burda, kim kapıyı ört dedi sana diye.
Acaba mardindeki çekimleri daha da hızlandırmak için ne olursa olsun çekiyolar da ellerindeki en iyi sonuç bu mu oluyor. Böyle giderse dizi reytingden bir şey kaybetmez ama kalitesinden çok ödün vermeye başlar.:(
<necati özgü> 20-11-06, 17:33 Bence dans sahnesinin öyle çekilmesinin amacı seyirciyi Lusin'in yerine koymaktı. Öyle verildiki görüntüler, sanki biz Lusin'in gözünden baktık danslarına. Ben çok beğendim açıkcası
evet bencede öyle yoksa öyle birşey yapmazlar...dizimiz çook güzel ama yaptıkları hataları telafi ediyorlar zaten dimi...:img-grin2
ozgeeeeeeeeee 21-11-06, 16:50 Umarım bu memnuniyetsizliğimizin ve hatalarının farkına varıp gönlümüzü almayı başarırlar.Aksi takdirde seyirci kaybedecek Sıla.
tatli__kiz 21-11-06, 17:36 Bence dans sahnesinin öyle çekilmesinin amacı seyirciyi Lusin'in yerine koymaktı. Öyle verildiki görüntüler, sanki biz Lusin'in gözünden baktık danslarına. Ben çok beğendim açıkcası
doğru lusin in yerine koymaya çalışmış olabilirler ama hop oraya hop buraya oynatmaları gerekmiyodu bence canım .. :img-grin2 gerçekten bana verseler bin kat daha iyi çekerim... :img-nyam: ben düğün sahnesinde aldığım o dans sahnesini bu sahnede alamadım yani... daha iyi yapabilirlerdi :img-icecr
Arkadaşlar,benden başka farkeden var mı bilmiyorum ama ben replik hatası yakaladım bu bölümde, Sıla'nın soyadı Özdemir değil mi ?
Gazetece Ceren,konağa ilk geldiklerinde kapadıkilere Sıla SÖNMEZ'le görüşmek istiyoruz dedi.Dün tekrarını seyrettiğimde de emin oldum Sönmez dedi, bu kızın soyadı Özdemir.Yani mantık hatalarından sonra Replik hatalarınada başladılar.
ya simdi boran yaralanmadimi mayin tarlasinda?nasil oluyorki bu bölum banyodan ciktiktan sonra adamda hic bir iz falan yok yaralandigi yerde,
genelde birseylerin görunmesi gerekmezmi??tamam biliyorum bu bir dizi ve gercek degil ama sonucta bunuda dusunmek gerekmezmi dizi gercekligini kayip etmemesi icin??
cansu_cansel 25-11-06, 13:45 beyaz gecelik sahnesini bir kere daha izlediğimde bir şey farkettim sılada boranda arka arkaya birbirlerine 2 kere iyi geceler diyolar
celillle azat narin gitmedi diye konuşurken celil bişeyler diyo azatta ne hayırlısı baba gibi bişey diyo yani geçen hafta narinin sılaya yaptığı gibi olmuş konuşmayla bütünleşmiyo
ya arkadaşlar azad ne zaman arabanın yönünü değişti ben onu görmedim kaçış sahnesinde heldiklerinde emrenin arabasıyla aynı hizadaydı giderken arabanın yönü farklıydı
azad ne ara çevirdin sen arabayı:)
benimde dikkatimi çeken bir nokta var.boran banyodan çıkınca pijaması ve sılanın geceliği yatağın üstünde ,sonra sıla eve geldiğinde odaya gittiğinde yatağın üstünde hiçbirşey yok hani şuboranın teşekkür ettiği sahne.sonra sılayı geceliğini giydikten sonra boran kaıyı çalında yatağın üstünde düzgünce katlı sabahlığını alırken gözteriyor.bana hata gibi geldi ama belki arada kaçırdığım bir yer olmuştur.
bir de bir önceki bölümde sıla saloondaki telefonla emreyle konuşurken emre yarın saat tam 5te havaalanında ol falan diyordu,ama bu bölümde yol kenarında karşıladı sılayı.anlamadım..
bir de bir önceki bölümde sıla saloondaki telefonla emreyle konuşurken emre yarın saat tam 5te havaalanında ol falan diyordu,ama bu bölümde yol kenarında karşıladı sılayı.anlamadım..
hava alanında degilde o yol üzerinde beklemis demek ki :img-wink:
sıla arabadan indi kapıyı kapatmadı emreye sarıldı o arada konusurken arabanın kapısı kapalı daha önce ayse sılanın odasına girincede kapı kapanmıstı bi hayalet var sanırım
bişey sorcam arkadaşlar sıla 18 yaşında değil mi ve dizide sanki üniversite falan okumuş gibi gösteriyolar hani eğitimi falan bitmiş gibi orası biraz saçma belki ben bişeyi kaçırmışımdır izlememi olabilirim ??siz ne düşünüyosunuz ?
sevimli yaratık 30-11-06, 19:56 canım sıla 17 yaşındaydı..liseyi bitirdi...ünv.için romaya gidecekti..ama olmadı..boranla evlendirildi..ve geçen bölüm..18 yaşına girdi....
canım sıla 17 yaşındaydı..liseyi bitirdi...ünv.için romaya gidecekti..ama olmadı..boranla evlendirildi..ve geçen bölüm..18 yaşına girdi....
gerçi romaya mı gidecekti, londraya mı :img-hyste
o konu hakkında da daha tam karar verememişler senaristler .
neşe hanım üniversite için londraya gideceğini söylemişti
sıla roma diyo :img-hyste
belkı bu yazdıgım konuyu daha once baska arkadaslarda yazmıstır
gun 5.bolumu ızledıgımde bır sey dıkkatımı cektı kevser hanım bu bolumde beyaz bır namaz ortusu takıyordu bu ortu daha once bedar hanım 1. ve 2. bolum de dugun sahnesınde kulanıyordu :img-polic
Mantık hatası değil de çekim hatası bu. O mikrofon vericisinin tüm bölüm sonunda ne işi vardı sıla'nın belinde. Gözümüze gözümüze batmasının ne anlamı vardı o kocaman vericinin. Lütfen efendim zaten konusu itibarı ile mahvolmuş durumdayım biraz daha dikkatli çekin şu dizimizi:(
arkadaşlar mantık hatasımı bu gördüğüm bilemiyorum ama benim dikkatimi çekti; boran sılaya kahvaltı getirdi, sıla sen yemiycekmisin diye sordu,boran sonra ben içerde bişeyler atıştırırım dedi.eee içerde bişeyler atıştırmayı planlamışsa kahvaltı tek kişilik olmalıydı.boran çatalı nerden buldu?eee çatalı koydun, bi bardak çayda alaydın ya öyle kuru kuru kahvaltımı olur boran ağa?
arkadaşım sıla kendi çatalıyla borana yedirdi sen orayı kaçırmışsın
cansu_cansel 01-12-06, 22:00 yezdanın kendini attığı uçurumun maketini gösterdiler we bu bariz belliydi tam ağlancak sahnelerde orası gösterilince gülüom
bir şey daha benim dikkatimi çekti banada biraz tuhaf geldi boran havaya baktığında uçak geçiyordu ve baya hızlıydı birde arkasından baya bir yoğun duman çıkıyordu bence özel uçağı değilde biraz savaş uçağını andırdı:)normal uçak o kadar hızlı gitmezki özelde olsa
sweety1987 01-12-06, 22:22 Ya birsey dikkatimi cekti...Bazi arkadaslar bugün cikan bölüm 25.11.2006'da yorum ve mantik hatalari eklemisler...Türkiyede almanya dan bir hafta erken mi cikiyor...Orayi anlamadim...?????:img-help:
semiramist 01-12-06, 22:23 bence bu bölüm tamamen mantık hatasıydı
ayshe_yeshil 02-12-06, 00:32 bence bu bölüm tamamen mantık hatasıydı
ufak hatalr olabilir ama bu dediğine tamamen karşıyım
o kadar çok hata yoktu zaten nasıl tüm bölümü mantık hatası sayarsın...
benim gözüme sadece son sahnedeki uçak battı
o nasıl duman çıkrıyordu öyle
normal uçaklarda ben hiç böyle bişey görmedim
ucaklarden duman cikar havada böle yol gibi gözükür
semiramist 02-12-06, 06:49 ufak hatalr olabilir ama bu dediğine tamamen karşıyım
o kadar çok hata yoktu zaten nasıl tüm bölümü mantık hatası sayarsın...
benim gözüme sadece son sahnedeki uçak battı
o nasıl duman çıkrıyordu öyle
normal uçaklarda ben hiç böyle bişey görmedim
ya ben beklediğim bir bölüm olmadığı için bu bölüm için böyle söyledim yanlış anlamanı istemem
ya demekki dikkatli izleyemedim.ben ikisindede birer çatal olduğunu gördüm yanılmışım.
bende görmedim o sahneyi:icon_sorr
Sila Ayse'ye telefonu verirken "bende numarasi kayitli" demisti.. Silanin telefonunu Celil kuyuya atmamismiydi? Boran "aga" ona bir cep telefonu aldiysa niye Emreyle ev veya Azadin telefonuyla konusuyorDU??
bence orda numarası kayıtlı derken numarını aldım anlamındadır en kötüsü azadın telefonuna kaydetmiştir ne var ki bunda
Sila Ayse'ye telefonu verirken "bende numarasi kayitli" demisti.. Silanin telefonunu Celil kuyuya atmamismiydi? Boran "aga" ona bir cep telefonu aldiysa niye Emreyle ev veya Azadin telefonuyla konusuyorDU??
daha önce yazıldımı bilmiyorum ama bide şu var..sıla ayşe ye telefon aldı..ee ayşe nasıl arıyacak yada nasıl mesaj yazacak..ayşe nin okuma yazması yok ki..hatırlarsanız hüseyin e emirle gönderdikleri mektubu sıla yazmıştı..hatta sıla ayşe ye vaktim olsaydı ben sana öğretirim demişti..okuma yazması olmayan rakamlarıda bilmez herhalde..
Evet, buda bir mantik hatasi. Belki gelen telefonlara cevap verir ama arayabilecegini hic sanmam...
ozgeeeeeeeeee 02-12-06, 12:28 11.Bölüm yorumlarına yazmak istemedim bunu,burda paylaşıyım dedim.Emir'in kolu kırıldığında sıla Emir'i kucakladı ve Ayşe ye paltosunu getirmesini söyledi.Sonra bir anda bir baktım ki Ayşe Hüseyin'le konuşuyor ağlayarak.Ordan oraya nsl geçildi,bu kız ne zaman hüsoyla buluştu anlamadım.Kesilen sahne mi var acaba?
bir sahnede Boranı siyah giyislerle gördük...öbür sahnede birdenbire gri takımı vardı...
nerde nezaman değiştirdi...merdivenlerden inerken mi yoksa ben mi göremedim...
ne hızlıymış bizim ağa...şimşek gibi...
kerem__cem 02-12-06, 12:36 Sila Ayse'ye telefonu verirken "bende numarasi kayitli" demisti.. Silanin telefonunu Celil kuyuya atmamismiydi? Boran "aga" ona bir cep telefonu aldiysa niye Emreyle ev veya Azadin telefonuyla konusuyorDU??
yani illada cepp telefonuma kayıtlı demediki bende var dedii
Arkadaşlar kırılmazsanız bir şey diyeceğim. Bu bölümde mantık hatası bulma işi bana biraz abartılmış gibi geldi. :)
1- "Telefon numaran bende de kayıtlı" dedi Sıla. İlla ki cep telefonuna mı yazmak zorunda? Kağıda yazamaz mı? Ya da Deniz'in de dediği gibi Azad'ın cebine kaydetmiştir..
2- Ayşe evet okuma yazma bilmiyor ama hiç mi telefona bakmadı bu kız? Sıla ne dedi, "ben seni ararım", Sıla arayacak o da telefona cevap verecek. Ayrıca topu topu 10 tane rakam var. Okumasa bile rakamlara baka baka ve benzerlerini tuşlayarak telefon edebilir. Ayşe yapar merak etmeyin...
3- "Boran dedi ya ben üzerimi değiştirmeye gidiyorum" diye. Ondan sonra da değişmiş halini gördük hepsi bu.... Zaman geçtiği zaten Boran'ın holding binasında olduğundan belli. :)
Bence bu bölüm mantık hatalarından yoksun bir bölümdü. Bu bölüm ilk 11 içinde en iyisiydi bence....:)
emrecan2002 02-12-06, 13:50 bence tayın süsüde çok abartılmıştı sanki 7 yaşındaki cocuğa hediye edilirmişcesine.ben orda çok güldüm.
diziyi seyrederken ağlamak üzereydim
ama tayın süsünü görünce gülmeye başladım
1- 18 yaşından küçüklerin imza yetkileri yoktur. Şirket işlerini ancak vasi ya da velileri yürütebilir. Kız evli ise işleri kocası eliyle yürütebilir. Yani Sıla tek başına Boran'ın izni olmadan vekalet veremez. Hatta vekalet verme yetkisi sadece Boran'a aittir, Sıla'ya sormadan istediğine vekalet verebilir. Burda saçmalamışlar.
2- Dünyada ve ülkemizde holdingler profosyenellerce yönetilir, holding sahipleri sadece Yönetim Kurulu başkanı olarak sembolik bir şekilde şirket başında dururlar, ancak hayati kararlarda devreye girerler (şirket satışı, halka arz, yeni bir sektöre girmek gibi) Dolayısıyla Sıla'nın şirketin başına geçmesi değil tam tersine işlerden uzaklaşması gerekir. Asıl Sıla İstanbul'da işlerin başına geçerse borsanın tepe taklak olması gerekir. Burada da senaristler kendini aşmışlar.
dolunaysena1980 04-12-06, 16:56 Arkadaşlar kırılmazsanız bir şey diyeceğim. Bu bölümde mantık hatası bulma işi bana biraz abartılmış gibi geldi. :)
1- "Telefon numaran bende de kayıtlı" dedi Sıla. İlla ki cep telefonuna mı yazmak zorunda? Kağıda yazamaz mı? Ya da Deniz'in de dediği gibi Azad'ın cebine kaydetmiştir..
2- Ayşe evet okuma yazma bilmiyor ama hiç mi telefona bakmadı bu kız? Sıla ne dedi, "ben seni ararım", Sıla arayacak o da telefona cevap verecek. Ayrıca topu topu 10 tane rakam var. Okumasa bile rakamlara baka baka ve benzerlerini tuşlayarak telefon edebilir. Ayşe yapar merak etmeyin...
3- "Boran dedi ya ben üzerimi değiştirmeye gidiyorum" diye. Ondan sonra da değişmiş halini gördük hepsi bu.... Zaman geçtiği zaten Boran'ın holding binasında olduğundan belli. :)
Bence bu bölüm mantık hatalarından yoksun bir bölümdü. Bu bölüm ilk 11 içinde en iyisiydi bence....:)
bende sana katılıyorum arkadaşım bencede mantık hatası yoktu yani.
1- 18 yaşından küçüklerin imza yetkileri yoktur. Şirket işlerini ancak vasi ya da velileri yürütebilir. Kız evli ise işleri kocası eliyle yürütebilir. Yani Sıla tek başına Boran'ın izni olmadan vekalet veremez. Hatta vekalet verme yetkisi sadece Boran'a aittir, Sıla'ya sormadan istediğine vekalet verebilir. Burda saçmalamışlar.
2- Dünyada ve ülkemizde holdingler profosyenellerce yönetilir, holding sahipleri sadece Yönetim Kurulu başkanı olarak sembolik bir şekilde şirket başında dururlar, ancak hayati kararlarda devreye girerler (şirket satışı, halka arz, yeni bir sektöre girmek gibi) Dolayısıyla Sıla'nın şirketin başına geçmesi değil tam tersine işlerden uzaklaşması gerekir. Asıl Sıla İstanbul'da işlerin başına geçerse borsanın tepe taklak olması gerekir. Burada da senaristler kendini aşmışlar.
Bunu kaçıncı kere yazdım bilmiyorum. Ama Sıla resmi nikahla evlenmiştir. Evlendiği andan itibaren yaşı kaç olursa olsun reşit hale gelir.. İmza yetkisi de vardır. Vasiye ihtiyacı yoktur.Boranın iznine de ihtiyacı yoktur.
Holding konusunda söylediklerine ise katılıyorum.
emrecan2002 08-12-06, 21:06 azad ve narin töreyi bildikleri halde nasıl kaçar.
ağamızın emreden nasıl haberi olmadı.
Boran'in Sila'nin kactigini ilk oturma odasinda duydu. Ondan sonra onu en alt kattan (mutfak ve ahirin oldugu) yukari Sila'nin odasina kosarken gösterdiler oysa üst kattan asagi inmesi gerekirdi cünkü oturma odasi Sila'nin odasindan bir üst katta..
Boran'in Sila'nin kactigini ilk oturma odasinda duydu. Ondan sonra onu en alt kattan (mutfak ve ahirin oldugu) yukari Sila'nin odasina kosarken gösterdiler oysa üst kattan asagi inmesi gerekirdi cünkü oturma odasi Sila'nin odasindan bir üst katta..
burda her zaman gösterdikleri salona kurulmamıtı ama sofra..dikkat ettiysen boran odayı darmaduman ettikten sonra bi hışım kapıdan çıkarken kevser firuz ağa cihan ona bi terastan bakıyolardı..giriş kapısının yanından çıkılıyor o terasa..işte o oda da o terasa açılıyor.zaten o odanın aşiret kararlarının alındığı oda olmadığı çok belliydi.kapıdan girince uzun ve dar değil genişti..burda bir mantık hatası yok..
Emre daha önce
"Yali'ya Burhan'lar tasindi ben baska bir ev buldum"
demisti ama bu ev Sila ve ailesinin ciftlik eviymis aslinda. O zaman Emre daha önceki telefonda
"Yali'ya Burhan'lar tasindi ben sizin ciftlik evini hazirlatiyorum"
demeliydi..
ben bunu güvenlik acisindan söylememis olabilecegini sanmiyorum cünkü diger konularda telefonda acik acik konusuyorlardi, bulusma saatlerini falan söylüyorlardi..
bunu sadece o telefon konusmasindan sonra öyle bir ciftlik evinin olabileceginin düsünülmüs olmasina bagliyorum..
ozgeeeeeeeeee 08-12-06, 23:00 Sıla'nın kaçtığı anlaşılınca Celil toparlanmaya başladı Bedar vazgeçirtti.İyi hoş da neden kimse Dilan ne olacak demedi ona şaşırdım.Sanki başka düşünmeleri gereken bir insan daha yokmuş gibi Dilan ı gözardı ettiler,unuttular.
GULBEYAZ76 09-12-06, 07:51 Boran havaalanına takım elbiseyle gitti paltoyla çıktı.
Galiba hava alanında Sılanın gitmesi içinizi üşütmüştür ağam bununla ısının diye verdiler.
GULBEYAZ76 09-12-06, 07:57 Aşiretin ileri gelenleri toplanıyor ve karar veriliyor.
Şimdiye kadar adam yerine konulmayan cihanamı kalmış orda Boranla konuşmak.
Burdada saçmalık vardı.
Sıla'nın kaçtığı anlaşılınca Celil toparlanmaya başladı Bedar vazgeçirtti.İyi hoş da neden kimse Dilan ne olacak demedi ona şaşırdım.Sanki başka düşünmeleri gereken bir insan daha yokmuş gibi Dilan ı gözardı ettiler,unuttular.
Hem bu durum var hemde bu kız ödülünü alıp dönmeyecekmiydi kaç gün geçti nerde kaldı ...
Birde ben taktım sizi bilmem ama Bedar Ana'nın tırnakları ya uzun ya ojeli ya ikisi birden Sıla'nın bile tırnaklar çoğu kez ojesiz ve sürekli kısa hiç yakıştıramıyorum Bedar'a.....Makyözdü yönetmendi dikkat etmiyorsa bile Zeynep hanımın dikkatli olması gerek diye düşünüyorum..Sadece eteğin altına pijama giymekle köylü kadını olunmuyor malesef...
ya benım merak ettiğim bişi var bana olmaz gibi gelio ama 2 defa gosterdıler.boran kilisenin kapısının onunde kafasını kaldırıp gokyuzunu bakıp dolunayı goruoo ve arkasından şakır şakıor yagmur yagmaya başlıo.yagmur yagması için bulut gerekmez mi benmi yanlıs biliorum. ole bi yagmurda 2 kucuk buluttan cıkmaz herhalde dolunayı gösterdiklerinde etrafı baya bi açıktı ne bulut vardı nede bi karartı gerci orda abay onunla ilgili bişi dedi herhalde ama anlamadım ne dediğini.bana biras saçma geldi orası
ya benım merak ettiğim bişi var bana olmaz gibi gelio ama 2 defa gosterdıler.boran kilisenin kapısının onunde kafasını kaldırıp gokyuzunu bakıp dolunayı goruoo ve arkasından şakır şakıor yagmur yagmaya başlıo.yagmur yagması için bulut gerekmez mi benmi yanlıs biliorum. ole bi yagmurda 2 kucuk buluttan cıkmaz herhalde dolunayı gösterdiklerinde etrafı baya bi açıktı ne bulut vardı nede bi karartı gerci orda abay onunla ilgili bişi dedi herhalde ama anlamadım ne dediğini.bana biras saçma geldi orası
ya zaten ısın esprısıde ordaydı dıkkat ettıysen abayda baktı gokyuzune sonra dedı kı nerden cıktı sımdı bu yagmur...yanı boyle bı seyı neden yaptılar bılmıyorum ama yanı ortada bı sebep yokken yagmur yaması..hersey guzel gıderken sılanın kacması ıle aynı manada olabılr :)
Boran havaalanına takım elbiseyle gitti paltoyla çıktı.
Galiba hava alanında Sılanın gitmesi içinizi üşütmüştür ağam bununla ısının diye verdiler.
Sadece palto değil, tüm gün ve olayları öğrendikten sonra hışımla konaktan çıktığında üzerinde gri takım elbise vardı sonradan arabada gri takım elbise siyaha dönüştü bir de üstüne siyah palto/pardesü geçirmiş oldu birden:img-polic
boran kilisenin önündeyken bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyordu,hemen ardından celil ve bedarı gösterdiler evlerinin bahçesinde ağlaşırken ama her yer kupkuruydu.
En saçma olan da bence Sıla'nın sözde 17 yaşında olması.Hadi diyelim 17 yaşında,yani bazen çok saf oluyor bazende çok akıllı görmüş geçirmiş maşşallah.Ama 17 yaşındaki halinizi bir düşünün arkadaşlar lütfen Sıla'ya benzeyeniniz var mı.(Zaten fizik olarakta en az 20 yaşın üzerinde gösteriyor)
Mayınların içine girmişti ya Sıla.Neden karşı tarafta mayın yok.Mayınlı bölge diye el kadar tabela var da niye tel yok.Kuzu o kadar dolaşmış dolaşmışta mayına raslamamış mı yani.
Birde benim bütün dizilerde sinir olduğum başka konuda,sözde bu Boran birini çok sevmiş,onun için ölüme atlamış aman da sözler vermiş falan filan.Ama nedense Sılaya hemende aşık oluverdi.Şimdi hangisi aşk.O zaman başkasına da aşık olabilir.
Borana gelince sözde Odtü'de matematik okumuş yani kel alaka!Zaten müthiş düzgün İstanbul Türkçesi konuşuyor,ne yani hiç mi doğduğu yerin gırtlağını almamış bu adam.Acaba diyorum diksiyon kurslarında kendini geliştirmişte ilerleyen bölümlerde mi karşımıza çıkacak yoksa!
Yani nasılsa tuttu bu dizi diye ne kaptırıyorlar millete.Senaryo o kadar boşluk ve saçmalıkla dolu ki buraya yaz yaz bitmez.
[QUOTE=icecoral;1808211]En saçma olan da bence Sıla'nın sözde 17 yaşında olması.Hadi diyelim 17 yaşında,yani bazen çok saf oluyor bazende çok akıllı görmüş geçirmiş maşşallah.Ama 17 yaşındaki halinizi bir düşünün arkadaşlar lütfen Sıla'ya benzeyeniniz var mı.(Zaten fizik olarakta en az 20 yaşın üzerinde gösteriyor)
bu dediğine gerçekten katılıyorum.bir 17,5 yaşındaki kuzenime bakıyorum bir sılaya.o kadar fark varki.o yaşta birinden hiç beklenmeyecek davranışlar gösteriyor.ve evet cansu dere bu rol için biraz büyük.yanılmıyorsam 26 yaşında.
belki mantık hatası değil ama sıla iste geldikten sonra annesiyle babasının resimlerine bakıyo resimdeki kıyafetler sılayı almaya mardine gittikleri gün giydikleri kıyafetler bence başka kıyafet giydirip resim çekmeleri daha mantıklı olurdu bana çok abes geldi kızlarından haber alamıyolar tam mardine giderken gel şurda bi resim çektirelim demişler izlenimini verdi bana
emrecan2002 15-12-06, 20:41 helikopterle gitti güvenlik için şirkete fakat arabayla döndü.
boran ne zaman şirkete adamını soktu acaba hemen bilgi toplamaya başladı.
o kadar korumanın içinde burhan nasıl sılanın yanına bitiverdi onu tehlike olarak görmedikleri için mi acaba...
boran ılk odalarına gırdıgınde hersey yerlı yerındeydı buraya kadar hersey normal ama o karmasada kırılan aynayı nasıl taktrdılar :P orasını anlamadım
evet violet ya o aynayı gecenin bir yarısında nasıl taktırmışlarsa birde o hengame içinde
aga evı bu :):) burda hersey olurrrr
mantı degıl replık hatası..
zınhar amca ıyı yolculuklar oglum yolun acık olsun dıyor.
boran da sızede amca dıyor
boranda akılmı bıraktı bu sıla adamın felegı sastı:img-wink:
onu ben de farkettim ama belki de bize boranın orda o halini anlatmak için konulmuştu
bu kadar ince düşünüler mi bilmiyorum artık:)
Bu bölümün diil 11. bölümün mantık hatası bilmiorum yazdınız mı bnm de aklımdaydı ama girince unutmuşum şimdi girince bi yaziim dedim boran yezdanın odasının önünden gçerken yezdanın odasını boşaltma fikri gelmişti aklına yani senaristlerimiz bunu böle düşünmüş aslında gittiği yer(merdivenlere doğru gidiodu)annesiyle babasının odasıydı orda birz mantık hatası vardı çünkü sılaya bnm brz işim ar demişti annesiyle babasının odasında ne işi olucak...
bnm de dikkatimi, çekti ama bn orda boranın o sözü hani amcası da evine gidicek ya belki o bakımdn sölemiştir die düşündüm...
Benden de bir replik bir de mantık hatası:
Sıla Ayşe'ye "istemeden sizi üzmek istemedim," dedi ya (bu arada sizi yerine seni ya da Boran'ı da demiş olabilir ama kalanı aynı) BU NASIL BIR REPLIK? NASIL BIR ANLATIM BOZUKLUĞU?
Bir de anlayan varsa bir zahmet söylesin. Boran uçağa silahla nasıl bindi? Polisler bile özel izinle filan silahlı olarak uçağa binerken Boran bunu nasıl becerdi? Boran silahı Istanbul'da bulsa mantıklı olurdu?
Benden de bir replik bir de mantık hatası:
Sıla Ayşe'ye "istemeden sizi üzmek istemedim," dedi ya (bu arada sizi yerine seni ya da Boran'ı da demiş olabilir ama kalanı aynı) BU NASIL BIR REPLIK? NASIL BIR ANLATIM BOZUKLUĞU?
Bir de anlayan varsa bir zahmet söylesin. Boran uçağa silahla nasıl bindi? Polisler bile özel izinle filan silahlı olarak uçağa binerken Boran bunu nasıl becerdi? Boran silahı Istanbul'da bulsa mantıklı olurdu?
Silah ruhsatlı ise uçağa binmeden görevlilere teslim edip , indikten sonra geri
alabilir silahı
Teknik Hatalar:
Tam 9 kere mikrofon görmüs oldum yine 13.bölümde..
Hemde yakin cekimli ikili konusmalarda, öyle bariz belliydi ki; Arkada duran siyah takim elbiseli adamin, siyah fonu bile mikrofon görüntüsünü gizlemeye yetmemis..
Tüh tüh :)
iyide eğer şuçu başkası üstlenecekse o zaman sılayı kendi silahıyla vuramaz ama zaten illa mardinden silahla gelicek diye bişey yok cihanın ona istanbulda silah temin etmesi çok zor bişey değil ama keşke cihandan silahı alırken gösterselerdi biraz havada kalmış
ayshe_yeshil 17-12-06, 21:17 Teknik Hatalar:
Tam 9 kere mikrofon görmüs oldum yine 13.bölümde..
Hemde yakin cekimli ikili konusmalarda, öyle bariz belliydi ki; Arkada duran siyah takim elbiseli adamin, siyah fonu bile mikrofon görüntüsünü gizlemeye yetmemis..
Tüh tüh :)
siz bunu yazdıkça daha da meraklanıyorum
allah rızası için biri banada göstersin şu mikrofonları bir tek ben mi görmüyorum???
hangi sahnlerde vardı başka??
ayshe_yeshil 17-12-06, 21:21 boran ılk odalarına gırdıgınde hersey yerlı yerındeydı buraya kadar hersey normal ama o karmasada kırılan aynayı nasıl taktrdılar :P orasını anlamadım
bende bilmem ne zamandır buna takılıyorum
kim hangi ara girip bunların odasını karıştırıyor topluyor ve ya bişeyleri yoluna sokuyor
daha önceleride feci halde sılanın pijamalarına takılmıştım
özellikle şu beyaz saten pijaması falan
bunları kim ayarlıyo sıla için yatağının üstüne koyuveriyor bide
ayşe dir muhtemelen ama o ne karışıyo sılanın geceliğine kadar?
semiramist 17-12-06, 21:22 siz bunu yazdıkça daha da meraklanıyorum
allah rızası için biri banada göstersin şu mikrofonları bir tek ben mi görmüyorum???
hangi sahnlerde vardı başka??
valla bir tek sen değil canım bende göremedim şu mikrofonu
valla bir tek sen değil canım bende göremedim şu mikrofonu
evet sema yaaa o kadar da dikkatli izleyiciyimdir ben de göremedim gerçi benim borandan başka bişeyi gözüm görmüyo ondandır
semiramist 17-12-06, 21:35 evet sema yaaa o kadar da dikkatli izleyiciyimdir ben de göremedim gerçi benim borandan başka bişeyi gözüm görmüyo ondandır
bende aynı şeyden dolayı görmemiş olabilirim
ne mikrofonu arkadaşlar ben bişey anlamadım ama ben de mikrofon görmedim bölümde iziyi baştan sona izledim ama görmedim hatta kaçırmayım diye reklamları da izledim görmedim
emrecan2002 17-12-06, 22:21 herhalde diziye kaptırıyoruz kendimizi bende hiç mikrofon görmedim.
Arkadaslar
Bedar Ana ile Boranin annesi konusurken üstte mikrofon görünüyor..
Sila $irketin önünde Emre ile konusurken Hani burhan geliyor o esnada orda mikrofon üstte bariz belli..Hemde yakin cekim esnasinda..
Boran Aga,Cihan vede hani Boran`in arkadasi adini cikaramadim Boran Aga`nin sirketinde konusurken üstte var..Ha birde kameraman onlara yaklasiyor bariz belli yerdeki halida gölgesi görünüyor..Tekerlekli kameralar olur ya hani resmen gördüm:)
I$IK lambalarini bile görüyorum ben..
inanin bir caba sarfetmiyorum görmek icin, evdekiler bile sasiriyor sen nasil dikkat ettin diye :)
izlerseniz göreceksiniz dedigim sahneleri..
nurseli seli 21-12-06, 09:10 hani bu aşiret karar vereceğinde celil hadi gidiyoruz kaçacağız burdan bedar diyodu peki onlar kaçsaydı dilan nolcktı gelçi dilanda hala gelemedi ankaradan..
GULBEYAZ76 21-12-06, 09:13 hani bu aşiret karar vereceğinde celil hadi gidiyoruz kaçacağız burdan bedar diyodu peki onlar kaçsaydı dilan nolcktı gelçi dilanda hala gelemedi ankaradan..
Aynı şeyi bende düşündüm.Kız bakanın elinden ödül almayamı gitti yoksa bakanın nüfusunamı geçti anladıysam arap olayım.
Aynı şeyi bende düşündüm.Kız bakanın elinden ödül almayamı gitti yoksa bakanın nüfusunamı geçti anladıysam arap olayım.
kızını oynayan kisi suan ismini hatırlamıyorum istanbulda yasıyor ve okuyor o yüzden mardine gidip gelmek cok zor oldugu icin onun sahneleri önceden cekiliyormus o yüzden fazla senaryoya dahil edilmiyomus kuzenim karsıda görmüs
ceren durul 22-12-06, 13:27 Aynı şeyi bende düşündüm.Kız bakanın elinden ödül almayamı gitti yoksa bakanın nüfusunamı geçti anladıysam arap olayım.
allah iyiligin versin hakketen kiz nerde bir gitti daha dönmedi ?!
şirket o kadar sıkı korunmasına, bir sürü koruma olmasına rağmen celil kapıdan sıla'ya silahı uzatıp uzun süre orda duruyor ve bu kadar sıkı korumaların hiçbiri görmüyor.
şirket o kadar sıkı korunmasına, bir sürü koruma olmasına rağmen celil kapıdan sıla'ya silahı uzatıp uzun süre orda duruyor ve bu kadar sıkı korumaların hiçbiri görmüyor.
cok haklisin.bende bunu dusunmustum o sahnede.yani celil orada baya durdu ama kimsenin kili bile kipirdamadi...
bölüm başında sıla yönetim kurulu toplantısında üyelere şöyle diyor:bugün bazı şirketlerimizin halka açılmasını konuşalım.yaa bu kız liseyi bitirmiş, 18 yaşına yeni girmedimi? ne anlar halka arzdan.çok saçma geldi bana.
nurseli seli 22-12-06, 21:55 şirket o kadar sıkı korunmasına, bir sürü koruma olmasına rağmen celil kapıdan sıla'ya silahı uzatıp uzun süre orda duruyor ve bu kadar sıkı korumaların hiçbiri görmüyor.
eet nedense korumanın karşında kapı olduğu halde celili göremediler :img-yes:
allahım o korumaları seçmece mi hayır bir iki koruma olsa gene gözlerinden kaçtı diyicem ama en az 20 korumanın içinde adam resmen kapıya kadar geldi silahı çekti ve en az bir dakika orda öyle durdu ama o korumaların hiç biri görmedi bu kadarda bariz bi hata olmaz yada benim dediğim gibi bu korumaları pazardan seçtiler boyuna posuna göre
merry..,,!! 22-12-06, 22:03 ya ben seye sasirdim, sila annesiyle babasinin mezarina gittiginde guller buyumustu hersye buyumus , ama onlar oleli birkac ay olmadimi daha?? eeh birkac ayda okadar cicek buyurmu?? bence buyumezz..
patasana dilek 22-12-06, 22:12 arabanın ibresi 180 gösteriyor önüne birden köpek çıkıyor ne bir fresn sesi ne bir lastik izi hem km gösteriliyor hem de fren yapması zor durması ile ilgili hiçbir şey yok olmaz ki canım biz pir dikkat izleyiciyiz yapmayın bize böyle hatalar :img-yes:
Güya çocuklarının peşinden giden Bedar ufacık kızını , sanırım kız ortokula gidiyor 12 yaşında idi bir meçhule bırakmadı mı? Ablasının bile gelmesini beklemeden gitti. Ablasının geldiğinden emin olup öyle gitse olmaz mı idi.İşte bu sebepten Bedar bana hiç inandırıcı gelmedi. O küçük kızın ne günahı var. Teyzesinin yanına gelse bile bir karmaşanın içine gelecek. Olaylar o yokken oldu.O kız da Bedar ın kızı değil mi?İzin vermiyecekmiş öldürülmelerine.Önce onu öldürmeleri gerekmiş.Ya onlar öldürecek olduktan sonra önce seni sonra da onları öldürmezler mi zaten.Hiç inndırıcı değildi.Hiç etkilenmedim.Hatta kızdım Bedar a küçük kızına yeterince sahip çıkmadı diye.
ayrıca ali miydi şirketteki çaycı ya varmı böle bişe 18 yaşından küçüklerin çalışması tam hatırlamıyorum ama 18 di sanrım yasak ki 18 i bırak bu çocuk kaç yaşında 9 mu ne üstelik akşam geç saatlere kadar çalışıyo istanbul gibi bi yerde ve dolmuşa tek başına binip gidebiliyo vay be helal olsun..
ozgeeeeeeeeee 22-12-06, 22:18 ayrıca ali miydi şirketteki çaycı ya varmı böle bişe 18 yaşından küçüklerin çalışması tam hatırlamıyorum ama 18 di sanrım yasak ki 18 i bırak bu çocuk kaç yaşında 9 mu ne üstelik akşam geç saatlere kadar çalışıyo istanbul gibi bi yerde ve dolmuşa tek başına binip gidebiliyo vay be helal olsun..
Ben de garipsedim.Küçücük çocuğun koca şirkette çaycılık yapması.İnandırıcılıktan uzaktı.
ayrıca ali miydi şirketteki çaycı ya varmı böle bişe 18 yaşından küçüklerin çalışması tam hatırlamıyorum ama 18 di sanrım yasak ki 18 i bırak bu çocuk kaç yaşında 9 mu ne üstelik akşam geç saatlere kadar çalışıyo istanbul gibi bi yerde ve dolmuşa tek başına binip gidebiliyo vay be helal olsun..
Evet ben de katılıyorum.Çok saçma idi.Dizinin büyüsü bozuldu.Kardeşim madem kışın Midyat ta dizi çekemiyeceksiniz ne diye soyunuyorsunuz bu işe. Ayrıca Boran ın kış ortasında çıplak uyuması da saçmalığın daniskası.Sex sell diye tartışılmıştı daha önce banyo sahneleri.Tamam hadi herkes banyo yapıyor da ,ama kaç normal kişi kış ortasında çıplak yatar, yazın bile yatmaz.Sahneler öyleydi ki Boran çıplak yatmış gibi, çünkü güya örtüye sarınmaya çalışıyordu.
geçen bölümün son sahnesinde Boran silahını tak tak etmişti (ne deniyosa artık) ama bu bölümün başında gösterilmedi o sahne.
senaristler ne yapmaya çaılışıyorlar anlamadım.İnsanları daha da meraklandırmaya mı çalışıyorlar?Zaten dizinin reytingi ortada ben kendimi aptal gibi hissettim.Çünkü 1 hafta boyunca bu konu hakkında yorum yapmıştm ,olmayan bir sahneyi varmış gibi gösterdiler.Ne diyim artık...
bana en saçma gelen celilin sıla'ya silah uzattığı sahneydi. Nasıl korunuyor orası öyle. Elini kolunu sallaya sallaya sılayı vurabilirdi celil eğer isteseydi. Korumalar saf gibi sadece binaya bakıyorlardı. Kapıya bakan yoktu hiç. Kimse görmedi bile Celil'i.
Hatice_MAA 23-12-06, 09:02 ya arkadaslar bana sacma gelen sey emirin okulu yok mu?o cocugun ne isi var istanbulda?yani akil var mantik var..emirin okulu ne olacak...cihanla burhan bulustuklarinda esma(burhanin esi)daha sonra katildi yemege niye burhanla esma beraber gelmediler ki?..
Bedar arkadaşından borç alıp küpelerini rehin bıraktı. Ama kolunda birkaç tane bilezik vardı. O yaşta bir kadın sahte bilezik takmayacağına göre eğer bir bilezik bozdursa arkadaşından aldığından daha çok para geçerdi eline.Hem anne yadigarı küpelerinden de ayrılmazdı.
Evet ben de katılıyorum.Çok saçma idi.Dizinin büyüsü bozuldu.Kardeşim madem kışın Midyat ta dizi çekemiyeceksiniz ne diye soyunuyorsunuz bu işe. Ayrıca Boran ın kış ortasında çıplak uyuması da saçmalığın daniskası.Sex sell diye tartışılmıştı daha önce banyo sahneleri.Tamam hadi herkes banyo yapıyor da ,ama kaç normal kişi kış ortasında çıplak yatar, yazın bile yatmaz.Sahneler öyleydi ki Boran çıplak yatmış gibi, çünkü güya örtüye sarınmaya çalışıyordu.
bencede ya nasıl öyle çıplak yattı hiç mi üşümüyor bunlar ne iyice sapıttı bu senaristler
bencede ya nasıl öyle çıplak yattı hiç mi üşümüyor bunlar ne iyice sapıttı bu senaristler
arkadaşlar erkekler bizim gibi diil, benim erkek kardeşimde maalesef çok sıcak diyo pijama giydiremiyorum velete..(velet dediğim 30 yaşında bir kazma)
boran yaz günü, eşofman altı ve beyaz tişörtü sırf sıla ile aynı odada yattığı için giyiniyormuş demekki:img-hyste :img-hyste
valla çocuk sıladan daha namuslu...:img-hyste
hem sılanın o mini ve dekolte ötesi geceliğine bakarak borana çok görmemek lazım..
siyah-beyaz 23-12-06, 11:04 Cihan, babasıyla telefonda konuşurken:*Boran çok sinirli,vuracak galiba SIla'yı.....*; arkasından da*Boran sabırlı ve çok sakin...* gibİlerinden konuştu.Bir insan hem çok sinirli, hem çok sakin ve sabırlı nasıl olur?
Hatice_MAA 23-12-06, 11:12 arkadaşlar erkekler bizim gibi diil, benim erkek kardeşimde maalesef çok sıcak diyo pijama giydiremiyorum velete..(velet dediğim 30 yaşında bir kazma)
boran yaz günü, eşofman altı ve beyaz tişörtü sırf sıla ile aynı odada yattığı için giyiniyormuş demekki:img-hyste :img-hyste
valla çocuk sıladan daha namuslu...:img-hyste
hem sılanın o mini ve dekolte ötesi geceliğine bakarak borana çok görmemek lazım..
sögüt sana tamamen katiliyorum silanin o gecelikleri yani cansu bile podyumda böyle giyinmiyor..ve boran benim karizmatik erkegim o gercekten ciplak mi yati :img-blush ?yani tam bakamadim babam yanimda idi cünkü..masallah yani bide örtüsüne sarilmaya calisiyor,e be kardesim o ki ciplak yatiyosun niye örtünü üstüne cekersin ki?bu senaristler sapiti sapiti...sonumuz hayir ola..:img-hyste
arkadaslar bu erkeklerin geninde var tum erkekle benim bildigim ciplak yatar, abim olsun; kardeslerim olsun bu boyle ... ndn pijamayla yatmiyorsun dersem erke pijamam giyer diyorlar!
Hatice_MAA 23-12-06, 14:46 bu erkeklerin neden ciplak yatigini anlamak icin phisolop(nasil yaziliyorsa iste)olmak lazim..belkide boran sila ipekli,satenden yapilan gecelikleri gigindigi icin, boranda bende giginmek istiyorum diye protesto ediyordur kim bilir?(ciplak yatarak):img-hyste degil mi arkadaslar?...
hem bu forum mantik hatalarini bulmak icin yapilamdi mi?su halimize bakin konustugumuz konuya bakin"boran neden ciplak yatiyor":img-blush yani demek istededigim,birakin bunlari yoksa ben yakinda gülmekten hastanelik olucam:img-hyste ...
arkadaslar bu erkeklerin geninde var tum erkekle benim bildigim ciplak yatar, abim olsun; kardeslerim olsun bu boyle ... ndn pijamayla yatmiyorsun dersem erke pijamam giyer diyorlar!
ben 44 yaşındayım , tanıdığım hiçbir erkek çıplak yatmıyor ha atletle yatanlar var. Boran da Midyat ta iken Sıla nın odasında değil de kendi odasında yatarken çıplak yatmıyordu. O sahnenin oraya ne amaçla konulduğu aşikar bence.
Bu arada Boran ın vücudu çok güzel ,çıplak yatmasının benim için bir mahzuru yok ama konsepte uymamış. O sahnede amaç farklı, cinsel görsellik kullanmak amaç , hem o sahne öyle idi ki adam sanki çırılçıplak yatmış telefonla konuşurken örtü ile örtünmeye çalışıyordu.
Ayrıca madem çıplak yatmış odada kimse yoktu ki niye örtü ile mahrem yerlerini gizlemeye çalışıyordu ?
Ayrıca Sıla da İstanbul da hiç 18 yaşında bir genç kız gibi değil, aşırı maktajlı ,aşırı topuklu ayakkabılar. Kız evde bile öyle dolaşıyor, nasılr ahat ediyor,hadi işe giderken neyse de insan evde rahat etmek ister.
Sıla bu hali ile kokoş kadınlara benziyor vallahi.
Sıla nın giydiği gecelikler de yaşına uygun değil , çok kadınsı.
Hatice_MAA 23-12-06, 15:00 Ayrıca Sıla da İstanbul da hiç 18 yaşında bir genç kız gibi değil, aşırı maktajlı ,aşırı topuklu ayakkabılar. Kız evde bile öyle dolaşıyor, nasılr ahat ediyor,hadi işe giderken neyse de insan evde rahat etmek ister.
size katiliyorum NILFER hanim(hanim dedi cünkü az önce yasinizi yazdiginiz icin, umarim saygisizlik etmedim)yani silanin o gecelikleri akla ziyan,18 yasinda daha ve gigindigi geceliklere,ayakabilara ve kiyafetlere bakin..gerci is kadini ama yinede daha 18 yasinda..
Bir de Emre iki de bir eskiden yaşadıklarından , bizden falan bahsediyor. Sıla o zaman daha 17 yaşında idi , ne yaşamış olabilirler ki. Ama Emre sanki büyük bir aşk yaşamışlar gibi bahsediyor. Ayrıca Sıla Emre ilişkisi de bana ters geliyor. Sıla daha lisede , Emre ise avukat , enaz 25 yaşında falan olması lazım. Nasıl bir yakınlık yaşamışlar ki , Emre ban sana aşığım senin için canımı veririm , canalırım diyebiliyor. Sıla o zamanlar çok coçuksu idi.
ya her iş kadını sıla kadar ağır giyinmiyor ki geceliklere gelince hiç 18 yaşında bir kızın giyiceği tipte gecelikler değil
benim en sinir olduğum noktada bunlar hiç saçlarını toplamaz mı ya nasıl duruyor evin içinde saçları salık hiç mi bunalmıyor acaba
Önceden yazildi mi bilmiyorum, ama benim aklima hep su geliyor:
Silanin pesinde 15 tane koruyucu olmasi, mesela Boran yada Celil efendi keskin nisanci oldugunda ne ise yariyor acaba?
Uzaktan bi mermi atsalar diger dünyayi bulur..
Töre kaçıranı cezalandırmaz. Emre nin ölüm cezası Sıla nın eski yavuklusu olduğu için ve Sıla ona kaçtı zannedildi diye çıktı. Ne yani Sıla nın kaçmasına Esma yardım etse idi o da mı öldürülecekti. Yok öyle birşey. Emre Sıla Emre ye kaçtı diye cezalandırıldı. Yoksa töre ustası Bedar ın dediği gibi töre kaçana yardım edeni de öldürür diye birşey yok. Bu konuda niye saçmaladılar anlamadım. Ne yani Sıla ya sen Emre ile kaçtın diye Emre ye de ölüm fermanı çıktı demek çok mu zor. O topraklarda yetişen insanlar Sıla Emre arkadaşlığına müsemaha göstermezler. Evli kadının başka erkekle işi ne? Bedar da bunu çok iyi biliyor olmalı idi.Ama Bedar zaten 12 yaşındaki kızını bir meçhule bırakıp İstanbul a gelme saçmalığını da göstermişti. Ne yazık ki yine hep dizilerde olan şeyler olmaya başladı. Karakterler erozyona uğramaya başladı.
yazilmadiysa aklima bi mantik hatasi daha geldi..
Emre güya Azad'in ise gelmesini istememis.
Güya o ilk okul mezunuymus.
Peki ya Sila?
Daha mi iyi?! Oda lise mezunu!
Daha önce yazildi mi bilmiyorum, ama gebelik testini sabah yapmamalimisin? Sabah daha net sonuç alabilirsin, yani ben öyle ögrendim
gerçekten mi ben hiç öyle bişey duymadım yaa
Daha önce yazildi mi bilmiyorum, ama gebelik testini sabah yapmamalimisin? Sabah daha net sonuç alabilirsin, yani ben öyle ögrendim
hayır arkadaşım.gebelik testleri günün her saatinde yapılabilir.ama sabah yapılan en uygun olanıdır.
gebelik testi günün her ssaati yapılabilir.Sabah ilk idrarda yapılmasının amacı,gebelik hormonu daha çok ,kesin sonuç versin diye.erski tip tahlillerde sabah idrarı vardı ama bu yeni çubuklarla günün her saati yapılabilir
gebelik testi günün her ssaati yapılabilir.Sabah ilk idrarda yapılmasının amacı,gebelik hormonu daha çok ,kesin sonuç versin diye.erski tip tahlillerde sabah idrarı vardı ama bu yeni çubuklarla günün her saati yapılabilir
arkadaslar bego ablaya haber vermiştim bizi en iyi o bu konu da o aydınlatır diye :)
sağol abla açıkladığın için
bu arada boran ağanın tlfnuda dakka başı değişiyo kapaklı değilmiydi onun telefonu önceki bölümlerde..
pinkspiders 24-12-06, 11:33 en en en buyuk mantik ve zamanlama hatasi:Boran`a malum ajanimiz telefonda `Emre Bey su anda Sila hanim in evinden ayriliyor diyor.` ondan daha sonraki sahnede emre evin icinde kapiya yururken gosteriliyor sila emre`yi daha yeni ugurluyo.Ajan evin icini de gozetliyo herhalde tobe tobe
Ps:kisin ortasinda son derece iyi isitilan evlerde insanlar sort-askili yla geziyolar.Ustu ciplak yatmakta gayet normal,cogu erkek yapar bunu.Ama anlayamadim ustunu ortmesi cok gereksiz bi ayrintiydi,o da olmasaydi gayet iyi olurdu :icon_shad
sanırım yazacağım konunun bölümü burası,yanlışsa özür dilerim...
artık Sıla bana,18 yaşında bir genç kız gibi gelmiyor..ilk başta da gelmemişti ancak şimdi hepten bir büyük göstermeye başladı..
tamam şirkete gidiyor o ayrı tabii ki takım,gömlek ve şık şeyler giymeli..
ancak,akşam eve geldiğinde filan daha sade daha çocuksu şeyler giyip kafamızdaki 18 yaş imajını daha net çizebilir diye düşünüyorum..gecelik te dahil..
konakta giymesi normal,yani gelin olarak giyer ama İstanbul'a evine geldiğinde ne bileyim pijamalar,eşofman,bluejean filan giyebilir daha 18 yaşına uygun kıyafetleri evde giyebilir..hele saten gecelikleri filan iyice kadınsı duruyor.
Ayrıca Sıla da İstanbul da hiç 18 yaşında bir genç kız gibi değil, aşırı maktajlı ,aşırı topuklu ayakkabılar. Kız evde bile öyle dolaşıyor, nasılr ahat ediyor,hadi işe giderken neyse de insan evde rahat etmek ister.
Cok haklisin, burada da defalarca yazildi, dizide iki tane cok onemli mantik hatasi varki.. dizinin inandiriciligini bitirdi...
1. Silanin 17 veya 18 yasinda olusu; tum resmi islemlerdeki belirsizlik ve yanlisliklar dahil, Midyattaki tavirlari, Borana ve diger aile bireylerine davranislari, yasindan buyuk konusmalari, giyimi, kusami, sirketteki hali, Emre ile iliskileri (Emrenin o sozunu ettigi ask acaba Sila kac yasinda iken basladi.. bir de doguyu ve toreleri elestiriyorlar...). Kaldi ki Cansu Dere de pek 17 yasinin kizi degil. Hatirla Sevgili de Beren Saatin yasi ve havasi dizide verilmeye calisilan karaktere gayet uygun. :img-yes:
2. Dilanin bir bolumde gozukup 8 bolumde ortaliktan kaybolusu; bu hata da Bedar Ananin inandiriciligini bitirdi. Bir taraftan kocasina beni cignemeden cocuklarimi alamazsin diyor, obur taraftan Dilandan bahseden yok. Ne Sila, ne Azad, ne de babasi kimse sormuyor... Ya Dilan Karakteri yaratilmasaydi ya da baska biri bulunsaydi... en kotu ihtimalle yatili okula gonderilseydi...bye
sıla 17 yasında göstermiyor diyoruz biliyoruz ki cansu dere o yasat degil elit model look yarısmasına katılanlar 16-18 yas arası kisiler ama sacları makyajı sanki 25 gibi insan o yaslarda uzun boylu olamaz mı
bergüzar korel 24 yasında ama en az 28 demistim insanlar ailelerine yasadııgı bölgeye göre uzun boylu olabilir
sıla da celile cekmis galiba:img-hyste
EsTe CoRaZon 24-12-06, 22:15 Cok haklisin, burada da defalarca yazildi, dizide iki tane cok onemli mantik hatasi varki.. dizinin inandiriciligini bitirdi...
1. Silanin 17 veya 18 yasinda olusu; tum resmi islemlerdeki belirsizlik ve yanlisliklar dahil, Midyattaki tavirlari, Borana ve diger aile bireylerine davranislari, yasindan buyuk konusmalari, giyimi, kusami, sirketteki hali, Emre ile iliskileri (Emrenin o sozunu ettigi ask acaba Sila kac yasinda iken basladi.. bir de doguyu ve toreleri elestiriyorlar...). Kaldi ki Cansu Dere de pek 17 yasinin kizi degil. Hatirla Sevgili de Beren Saatin yasi ve havasi dizide verilmeye calisilan karaktere gayet uygun. :img-yes:
2. Dilanin bir bolumde gozukup 8 bolumde ortaliktan kaybolusu; bu hata da Bedar Ananin inandiriciligini bitirdi. Bir taraftan kocasina beni cignemeden cocuklarimi alamazsin diyor, obur taraftan Dilandan bahseden yok. Ne Sila, ne Azad, ne de babasi kimse sormuyor... Ya Dilan Karakteri yaratilmasaydi ya da baska biri bulunsaydi... en kotu ihtimalle yatili okula gonderilseydi...bye
ewt bu yasdıklarına katılıorum..we bişi daa eklemek istiorum..bu dizi törleri fasla hafife alıo bence..törelrin doruluunu asla ama asal sawunmuorum zaten..ama törelerin ne kadar acımasız olduunu haberlerde sıkça karşılaştıımıs töre cinayetlerinde görüoruz...yani şimdi sıla nın istanbula kaçması bence diziyi bitirecek bi gelişme.yani sıla istanbul'a kaçtı.berdel bosuldu.we aşiret ölüm kararı aldı..we aşiretten çıktı.şimdi ne olacakta,nası olacakta sıla yaşıcak we dizi dewam edicek..bu bence büyük bi mantık hatası.gerçekle bağlantılı diil.artık bişiler yapıp dwm ettricekler diziyi.yani yeni başlamış bi dizi we hakkaten çok reyting alan bi dizi..we şuan bitmicei aşikar..
emreyle sıla konuşurken sıla emreye yanında konurmaların varmı diye soruyo mantık hatası değil ama eklemek istedim
Celil hastanede yoğunbakımda yatarken,Azad'ın cep telefonu nereden bulundu?Celil denize atlayınca cep telefonu ıslanmamış mı?
meriremail 30-12-06, 09:32 benimde dikkatimi çeken 14.bölüm sonlarında boranla o köstebeğin konuşması şöyle bitmişti.
:yakında o eve gireceksiniz.
:tamam
ama o bu bölüm başlangıcında
:bu gece o eve gireceksininiz
oldu.......
boran muneccım telefonu acıyor narın oldugunu anlıyor vay agam benım falcı da olmus
GULBEYAZ76 30-12-06, 09:43 boran muneccım telefonu acıyor narın oldugunu anlıyor vay agam benım falcı da olmus
Karı-koca efsunlu heralde bunlar.Boran narinin kafasına silahı dayıyor.
Sıla o sahneyi birebir biliyor.:img-hyste
Karı-koca efsunlu heralde bunlar.Boran narinin kafasına silahı dayıyor.
Sıla o sahneyi birebir biliyor.:img-hyste
komedı ya bazen delı oluyorum
celıl bılmem kac m yuksekten atladı ama ne telefonu varsa vertu fılan herhalde yaw o bıle bozuluyor hıc bısı olmadı azadın numarası da vahıyle fılan ındı tovbe yarabbım!:img-hyste
GULBEYAZ76 30-12-06, 09:55 komedı ya bazen delı oluyorum
celıl bılmem kac m yuksekten atladı ama ne telefonu varsa vertu fılan herhalde yaw o bıle bozuluyor hıc bısı olmadı azadın numarası da vahıyle fılan ındı tovbe yarabbım!:img-hyste
Seninde yazmış olduğun gibi sahnelerde bazen kendimi salak yerine konmuş hissediyorum.
Biz bu kadar dikkatle izlerken en azından biraz daha özenle karşımıza çıkılmasını hak ediyoruz.
Seninde yazmış olduğun gibi sahnelerde bazen kendimi çok salak yerine konmuş hissediyorum.
Biz bu kadar dikkatle izlerken en azından biraz daha özenle karşımıza çıkılmasını hak ediyoruz.
yok yok alısalım artık bıze bunu alıstırdılar yanlıslarla hatalarla kabul edın bızlerı dıyıp duruyorlar :(ve bızlerı kızdırıyorlar
yaw sılanın sesını mı duydu narın kı guvenlıkcılerı hasladıgını hadı ordan aaaaaaa
daha baska....yaw sıla akıllı bır kız o kadar da degıl sorsaydıya guvenlıkcılere neden kameraları dönduruyorsunuz bıze dogru dıye
bı de bu nsl kameralar kı benım bıldıgım kameralar bır kac tane olur dısarıyı da yansıtır guya evı koruyacak dısarıya hıc bısı yapılmıyo boran gelıyor arabayla duruyor dısarda kameralarda tık yok amannnn
bı de ev harıka korumalı dıyorlar
aklıma geldıkce daha da sinirleniyorum yaw bu kız evılıgını savunmadımı ee ne opturuyor kendını emreye yanı of:)bır hata daha
yok ben yazmazsam daha da fena olcam guvenlıkcı var o kadar bı de bunların dıkkat etmesı lazım narın sırın sırın evden cıkıyor boranı arıyor bulusuyorlar
bılmemkı artık bu kacıncı yanlıs oldu senarıstlerrrr
durun daha bıtmedı bıtmezde yaw bu kızın dogum tarıhı nısan fılan degılmıydı nasıl 18 ı doldurdu fılanda basladı ımza atmaya hı??????
durun daha bıtmedı bıtmezde yaw bu kızın dogum tarıhı nısan fılan degılmıydı nasıl 18 ı doldurdu fılanda basladı ımza atmaya hı??????
evlenince reşit sayılıyorsun.18 yaşını beklemene gerek yok
ya yazildimi bilmiyorum ama ben yinede yazim
sila hastaneye geldiginde yogum bakim icin üst katta dediler ama emir kactigi zaman alt kattan yukari dogru kostu ve disari cikti.
yoksa benmi yanlis hatirliyorum
meriremail 30-12-06, 14:45 ya yazildimi bilmiyorum ama ben yinede yazim
sila hastaneye geldiginde yogum bakim icin üst katta dediler ama emir kactigi zaman alt kattan yukari dogru kostu ve disari cikti.
yoksa benmi yanlis hatirliyorum
acilden girmişlerdir.acil 2 alt katta ve bir yukarsı yoğun bakım bir yukarsıda normal hastahanenin çıkış ve giriş kapılarının bulunduğu yerdir bunda bir mantık hatası yokkk.......
ayrıca çoğu mantık hatası diye yazılmış şey gazeteleri okuyan bilir,gerçek oluyor.......seneristin yardımcı kaynaklarından biride töre uzmanı bir kişi olduğundan bu konuda gerçekleşen olayların çoğu şu ana kadar bizim dizimizde işlendi.ve bu töreye teslim olmada,çok gazetelerde yayınlanmıştı.....ama orda korumalardan değilde,polislerden sıyrılıp babasına teslim olmuştu kız..........
cansu_mehmet 30-12-06, 17:24 arkadaşlar 1.si yanlış hatırlamıyosam azadı polis aramadı mı..hastaneden bile arasalar bu gibi durumlarda cep telefonunun numarasını bulmak zor olmaz..
2.si sılanın..... boranın narinin başına silah dayamasını anlaması için müneccim olmasına gerek yok..boranı az çok tanımış..boranın telefon konuşmasının başında bana ihanet ettiniz demesinden ve törelerin kararından bunu anlayabilir..
3.sü korumalardan biri boranın adamı.narin boranı aradıktan sonra,boran adama söyleyip narini dışarı çıkarmasını söylemiş,,olabilir..narin salına salına çıkmamıştır belki de
tabi bunlar benim düşüncelerim arkadaşlar..ama narin aradığında boranın narini hemen tanımasını ben de anlamadım..belki de azadın telefonundan aradı,,ve azadın aramıyacağını bildiği için narin dedi..yani olası şeyler gibi geldi bana...:good: bye
ayshe_yeshil 30-12-06, 23:03 ben boran narinle konuşurken cepten arayan kişinin sıla olduğunu nasıl anladığını anlamadım
teli açtı ve öfkeli bi şekilde
sılaya ne istiyorsun dedi?
iyide sılanın olduğunu nasıl anladı??
ben boran narinle konuşurken cepten arayan kişinin sıla olduğunu nasıl anladığını anlamadım
teli açtı ve öfkeli bi şekilde
sılaya ne istiyorsun dedi?
iyide sılanın olduğunu nasıl anladı??
yok canim ben simdi bakiyorum videoya.sila arayinca ve boran tlf acinca ne var diyor.sila boran deyince boran da ne var niye ariyorsun,ihanetin yetmedimi daha ne istiyorsun diyor?yani direkt silaya ne istiyorsun demiyor...
^^~~:ESrA:~~^^ 31-12-06, 15:24 celili hastaneye getirdiklerinde doktorlar,ambulansta ilk müdahaleyi yapan kadına soruyorlar ne olmuş,nesi var diye. kadın da haliç köprüsünden atlamış diyor celilin atladığı köprü haliç değil galata köprüsüydü. bunlar İstanbul'u da bilmiyorlar..
TubaBülent 31-12-06, 16:54 arkadaslar bilmiyorum yazildimi ama yazim dedim
sila emreyle konusurken kameralar emreyi gösterirken silanin saci deyisik kameralar silayi gösterirken silanin saci deyisik ..
**ASKOYUNU** 01-01-07, 13:17 Arkadaslar yazildimi bilmiyorum ama,
Benimde dikkatimi ceken bir mantiksizlik vardi.....
Boran Aga sinirlenmis bir sekilde hizli araba kullaniyordu... ve yanilmiyorsam 180km hizla gidiyordu......
Peki nasil olurda o 180 km hizla giderken onu sollayan arabalar olabiliyordu???
CEvap bekliyorum acikcasi.....
Sevgiler saygilar,
Serife
Arkadaslar yazildimi bilmiyorum ama,
Benimde dikkatimi ceken bir mantiksizlik vardi.....
Boran Aga sinirlenmis bir sekilde hizli araba kullaniyordu... ve yanilmiyorsam 180km hizla gidiyordu......
Peki nasil olurda o 180 km hizla giderken onu sollayan arabalar olabiliyordu???
CEvap bekliyorum acikcasi.....
Sevgiler saygilar,
Serife
BEN ARAYI DİKKAT ETMEDİM GERÇEKTEN ÖYLE Mİ OLDU HİÇBİR FİKRİM YOK
celili hastaneye getirdiklerinde doktorlar,ambulansta ilk müdahaleyi yapan kadına soruyorlar ne olmuş,nesi var diye. kadın da haliç köprüsünden atlamış diyor celilin atladığı köprü haliç değil galata köprüsüydü. bunlar İstanbul'u da bilmiyorlar..
harıka bır tespıt sımdı bende baktım cok haklısınız:img-hyste
celili hastaneye getirdiklerinde doktorlar,ambulansta ilk müdahaleyi yapan kadına soruyorlar ne olmuş,nesi var diye. kadın da haliç köprüsünden atlamış diyor celilin atladığı köprü haliç değil galata köprüsüydü. bunlar İstanbul'u da bilmiyorlar..
Arkadaşım hatayı güzel yakalamışsın ama ben de senin bi hatanı düzeltmek istiyorum affına sığınarak. Senin Celil'in atladığını söylediğin köprü Galata Köprüsü değil eminönü köprüsüdür. Galata Köprüsü artık trafiğe kapatılmış bir vaziyette iki parça halinde garibim, kuzu kuzu çürümeye bırakılmıştır, ara sıra tozunu almak babında sanatsal bir kaç faaliyetle sevindiriyolar köprüyü:) Ancak Celil'in durduğu köprüde arkadan arabayı bıraktım tramvay süzülüyo, bende burdayım ben de ünlü oldum havasında:) Uzun lafın kısası o köprü Eminönü köprüsüydü. Ya da benim bilmediğim İstanbul'da üzerinden tramvay geçen başka bir köprüdür:)
Hatice_MAA 02-01-07, 11:06 ya bilmiyorum mantik hatasi mi diye ama yazim dedim...Sila 14.bölümde Boranin resmine bakip,sana asik oldum diyorda,15.bölümde Kenan(emrenin babasi)bir dedektiv bürosuyla anlasiyor,Silaya da dedi ama Silanin giki bile cikmadi..nasil oluyor bu is?..
ya bilmiyorum mantik hatasi mi diye ama yazim dedim...Sila 14.bölümde Boranin resmine bakip,sana asik oldum diyorda,15.bölümde Kenan(emrenin babasi)bir dedektiv bürosuyla anlasiyor,Silaya da dedi ama Silanin giki bile cikmadi..nasil oluyor bu is?..
Daha önce zannedersem Törekurbanlari paylasilmisti kim kimi vuracak diye. O halde Boranin takip edilmesine karsi cikmasi mantiksizlik olmazmiydi??
^^~~:ESrA:~~^^ 02-01-07, 19:35 Arkadaşım hatayı güzel yakalamışsın ama ben de senin bi hatanı düzeltmek istiyorum affına sığınarak. Senin Celil'in atladığını söylediğin köprü Galata Köprüsü değil eminönü köprüsüdür. Galata Köprüsü artık trafiğe kapatılmış bir vaziyette iki parça halinde garibim, kuzu kuzu çürümeye bırakılmıştır, ara sıra tozunu almak babında sanatsal bir kaç faaliyetle sevindiriyolar köprüyü:) Ancak Celil'in durduğu köprüde arkadan arabayı bıraktım tramvay süzülüyo, bende burdayım ben de ünlü oldum havasında:) Uzun lafın kısası o köprü Eminönü köprüsüydü. Ya da benim bilmediğim İstanbul'da üzerinden tramvay geçen başka bir köprüdür:)
İkimiz de aynı yerden bahsediyoruz zaten. Eminönü köprüsüyle Galata köprüsü aynı şey. Valla ben her hafta ordan geçiyorum ve trafiğe de açık..neyse ya sonuçta hata senaristlerde :mad72:
bir Kere yap hamile kal... Uğraşsan tutturamazsın valla...üstelik o da tecavüz sonucunda olsun...
http://www.itiraf.com/default.asp?p=0&g=0&rp=2
en alttaki yorumu okurmusunuz doğruluk payı yok değil
Hatice_MAA 06-01-07, 13:11 bilmiyorum mantik hatasi mi diye..ama yinede yazim dedim...az önce baska bir sitede okudum ordada Silanin mantik hatalarini konusuyorlardi...birisi söyle yazmis"Narin,aga kizi degil mi?..neden daha havali giyinmiyor?..Ayse ile aralarinda hic fark yok sanki,narinde o evde calisan bir isci"dediler..bende bunu düsündüm..aslinda dogruluk payi var biraz bir aga kizi böyle giyinmemeli..bence...siz ne dersiniz?...
cansu_mehmet 07-01-07, 14:23 her ne kadar bu güzel diziye kusur bulmak istemesemde yazmadan edemicem aklıma takılan bi noktayı..
boran narine silahı dayamış ve sıla arıyor..sılanın söyledikleri için de''........YİĞİTÇE KARŞIMA ÇIK BORAN AĞA BUNLARIN ARKASINA SAKLANMA''
gibilerinden bişeler söyliyo..halbuki kaçanda,saklanan da sıla değilmi?madem bu şekilde meydan okuycaktı..iş işten geçip te narin gitmeden önce çıksaydı boranın karşısına....diymi ama?
yorumu olan varsa yazsın lütfen!!
Bence son bir kac bölümün en büyük mantik hatasi Boran'in kacma olayindan habersiz oldugu halde korumalarin onun adami olmasi..
Emre korumalari kacma olayindan 3-4 hafta önce buldu. Ozenle test etti , tatbikat yaptirdi vs. Sonra Sila'yi kacirmak icin Midyat'a geldi. Ilk kacirma olayi basarisizlikla sonuclandigi icin Emre midyatta bir kac gün gecirmek zorunda kaldi..
Sila özel ucaga binip Istanbul'un yolunu tuttugunda daha Boran agamizin bir seylerden haberi yokdu. Yezda'nin esyalarini atip romantik hayaller kurmakla mesguldü..
Boran Istanbul'a geldiginde korumalar Emre tarafindan secildikten sonra en az 1 ay gecmisti.. Yani Agamiz 1 ay rötarli sekilde korumalara ulasirken , nasil oluyor da aga onlari yerlestirmis oluyor. Eger korumalari yerlestirecek kadar istihbarata sahipse, burnunun dibinde Midyat'ta olanlardan nasil bihaber oluyor..
Bu mantik hatasini biri bana aciklayabilir mi?
ya ben seye sasirdim, sila annesiyle babasinin mezarina gittiginde guller buyumustu hersye buyumus , ama onlar oleli birkac ay olmadimi daha?? eeh birkac ayda okadar cicek buyurmu?? bence buyumezz..
problem degil, zaten tohum ekmezler, büyümüs cicegi saksidan alir topraga gecirirsin.. mezarin üstü kapanir kapanmaz yapilabilir. Belki 30-40 saksi cicek gerekir, milyarder insanlar icin sözü edilecek bir mevla degil..:img-wink: :img-yes:
Dilan olayina herkes deginmis ben de deginmeden edemiyecegim. Hadi Dilan siir yarismasi ödülü alacak bir de anitkabir zyareti falan desek en fazla 2 gece kalinacak bir seyahatte olmasi lazim. Ama gitti gelmedi..
Hadi diyelim gelmedi, ögretmeni basinda gitti diyordu Bedar, öyleyse ögretmenini arayabilirdi.. Zaten Mardin'den Istanbul'a giderken Ankara'dan gecse cok büyük bir de-tour olusturmaz. Ankara'dan kizi alir hep birlikte gelebilirlerdi..
Dilan rolünü oynayan cocugun Istanbul'da oturdugu icin ve okulu yogun oldugu icin Mardin'deki cekimlere fazla gelemedigi kanisi uyanmisti bende. Oysa simdi Istanbul'dalar. Oyleyse baska bir yerde oturuyor.
Ayrıca Boran ın kış ortasında çıplak uyuması da saçmalığın daniskası.Sex sell diye tartışılmıştı daha önce banyo sahneleri.Tamam hadi herkes banyo yapıyor da ,ama kaç normal kişi kış ortasında çıplak yatar, yazın bile yatmaz.Sahneler öyleydi ki Boran çıplak yatmış gibi, çünkü güya örtüye sarınmaya çalışıyordu.
Bazi arkadaslar anlamiyor olabilir, kendi evlerinin isitma sistemi, gece kapatiliyor herhalde ki kisin evin icinde isinin cok düsecegini saniyorlar. Türkiye'de bazi evler hala sobayla isiniyor ve soba gece kapatiliyor olabilir. Ama Sila dizisindeki Genco ve Özdemiroglu ailelerin sosyo ekonomik statüsü belirli standartda isinma sistemini evlerine kurabilecek düzeyde.
Bizim evimizin bile tamami tabandan isitmali, termostatli ve her yerde istersen yilin her günü ciplak dolasirsin ve uyursun. Istersen termostati 35 dereceye kur ve saunada gibi otur. Ama bizimkiler 23 derecede.. Bu insanlarin kaldiklari evlerde bu standardlarda.. Bunu dert etmeyin derim..
evet ben de bunu elestiriyorum.. hem kiyafetleri hem de tavirlari bir genc kizi andirmiyor.. patronice oldu basimiza..Mardin'e gelirken cesme önündeki halini hatirlasaniza.. dizlerde bir jeans ve askili t-shirt. Simdi de bir jeans ve üzerine bir bluz giyebilir.. Ise giderken belirli bir kiyafet giymesi gereksede eve gelir gelmez onlari atarcasina cikarmasini ve rahat bir seylere degistirmesini beklerim dogrusu.. Cünkü o 18 yasinda ve odasinda bagdas kurup oturup ani defteri yazacak yasta..
Tuaf buldugum bir konuda neden hic arkadasi olmadigi. Bir Pelin var. Ama diger arkadaslariyla korumalari gözetiminde bulusabilir. Yemege cikabilir. Onlarin evlerine gidebilir.. Biraz jet set in yasam tarzini görelim dimi.. Evde Mardin'li akrabalariyla oturup resme bakip aglamaktansa sosyete arkadaslariyla eglenip gece Boran'in cebine muzip muzip mesajlar atmasi falan beklenir bu yastaki bir kizin..
sevimli yaratık 07-01-07, 22:42 evet ben de bunu elestiriyorum.. hem kiyafetleri hem de tavirlari bir genc kizi andirmiyor.. patronice oldu basimiza..Mardin'e gelirken cesme önündeki halini hatirlasaniza.. dizlerde bir jeans ve askili t-shirt. Simdi de bir jeans ve üzerine bir bluz giyebilir.. Ise giderken belirli bir kiyafet giymesi gereksede eve gelir gelmez onlari atarcasina cikarmasini ve rahat bir seylere degistirmesini beklerim dogrusu.. Cünkü o 18 yasinda ve odasinda bagdas kurup oturup ani defteri yazacak yasta..
Tuaf buldugum bir konuda neden hic arkadasi olmadigi. Bir Pelin var. Ama diger arkadaslariyla korumalari gözetiminde bulusabilir. Yemege cikabilir. Onlarin evlerine gidebilir.. Biraz jet set in yasam tarzini görelim dimi.. Evde Mardin'li akrabalariyla oturup resme bakip aglamaktansa sosyete arkadaslariyla eglenip gece Boran'in cebine muzip muzip mesajlar atmasi falan beklenir bu yastaki bir kizin..
Doğru bir konuya deginmişsin...ben sadece gecelik konusuna katılıyorum ..diger durumlar ise sılanın o yaşta kadınsı gibi davranması ve giyinmesi...
18 yaşında bir kız...töre yüzünden evlendiriliyor...başına olmadık olaylar geliyor...yani bu durumda sıla yaşadıgı bu acılardan dolayı yeterince sıkıntı çekiyor..ve çektigi her acı onu yavaş yavaş büyütüyor..sıla bu yüzden kendini yeterince büyümüş hissediyor...
(ve ayrıyettden 18..yaşında ki bir kızın böyle şeylere ilgi göstermesi çok normal...bende ark..biliyorum..daha 17 yaşında ama 20 yaşında gösteriyo...yani açıkcası özenti....) :img-yes:
Ya daha önce yazildim bilemiyecegim, ama yinede yaziyorum. Gecenlerde gözüm sans eseri haritaya takildi, tamam Mardin Suriyeye sinir ama midyat ilcesi degil. Peki Midyattaki mayin tarlasi ne oluyor ozaman... illerimiz arasinada mi mayin dösüyoruz artik.... Daha önce belirtilyse özür...
cansu_mehmet 09-01-07, 18:10 Ya daha önce yazildim bilemiyecegim, ama yinede yaziyorum. Gecenlerde gözüm sans eseri haritaya takildi, tamam Mardin Suriyeye sinir ama midyat ilcesi degil. Peki Midyattaki mayin tarlasi ne oluyor ozaman... illerimiz arasinada mi mayin dösüyoruz artik.... Daha önce belirtilyse özür...
güzel bi noktaya değinmişsin arkadaşım..bunu gördükten sonra hemen araştırdım..büyük atlas siyasi haritasından bakınca sınır yok..ama internetten araştırınca sınır var gözüküyor..atlastan da mesafe çok uzak gözükmüyo zaten.sılada da midyatın dışında biyerdeydi zaten..yine de tam bilemicem..bye bye
bu pek bir matik hatasi sayilirmi bilmiyorum ama simdi 15 bölumun sonuna baktim,hani sila tlf ediyor ya borana ihanet yemedimi daha ne istiyorsun falan diyor ya.simdi birde 16 bölume bakmaya baslayinca(hani boranin silaya aradigini tekrardan gösteriyorlar)iste bu sahnede bu seferde boranin sesi gecen haftaninkinden daha farkli,yani gecen hafta ses tonu daha serti konusurken silayla oysa bu hafta sesi normal tonda(anlatabilmisimdir umarim!)eger sesler ayni sahnede farkli cikiyor yani bunlar ozaman bu hafta tekrardanmi sesli kayit yaptilar borani seslendiren adamdan??anlamadim yani:icon_whis
evet bende fark ettim bunu...tekrar kayıt yapmış olabilirler...
başka birşey Esma'nın tırnak cilasına dikkat etiniz mi bilmem...bir an kapatıyor şişeyi...ondan sonra tekrar tırnaklarını cilalamak fırsatı buldu...çekim hatası aslında...
Bu kadar da dikkat olurmu demeyin sakın:D
Yeni bayan yönetici adayımızın görüşmeye geldiği günle ilk iş günü üstündeki kıyafetler değişmemişti küpelerine varana kadar aynıydı .....
sıla ofisine girdiğinde çantasını ve kabanını bir koltuğa bırakıyor.Oysa çıkarken sadece çantayı alıp çıkıyor.Hoooop koridorda bir görüyoruz sıla kabanını da giymiş ne zaman aldı ne zaman giydi orası muallakta.
Bence son bir kac bölümün en büyük mantik hatasi Boran'in kacma olayindan habersiz oldugu halde korumalarin onun adami olmasi..
Emre korumalari kacma olayindan 3-4 hafta önce buldu. Ozenle test etti , tatbikat yaptirdi vs. Sonra Sila'yi kacirmak icin Midyat'a geldi. Ilk kacirma olayi basarisizlikla sonuclandigi icin Emre midyatta bir kac gün gecirmek zorunda kaldi..
Sila özel ucaga binip Istanbul'un yolunu tuttugunda daha Boran agamizin bir seylerden haberi yokdu. Yezda'nin esyalarini atip romantik hayaller kurmakla mesguldü..
Boran Istanbul'a geldiginde korumalar Emre tarafindan secildikten sonra en az 1 ay gecmisti.. Yani Agamiz 1 ay rötarli sekilde korumalara ulasirken , nasil oluyor da aga onlari yerlestirmis oluyor. Eger korumalari yerlestirecek kadar istihbarata sahipse, burnunun dibinde Midyat'ta olanlardan nasil bihaber oluyor..
Bu mantik hatasini biri bana aciklayabilir mi?
* bu acayip kotu bir mantik hatasi...boranin, istanbulda olup bitenlerden, hatta ve hatta emrenin midyatta kalisindan, havaalaninda bekleyen ucaktan, herseyden haberi olmasi gerekiyordu..
Dilan olayina herkes deginmis ben de deginmeden edemiyecegim. Hadi Dilan siir yarismasi ödülü alacak bir de anitkabir zyareti falan desek en fazla 2 gece kalinacak bir seyahatte olmasi lazim. Ama gitti gelmedi..
Hadi diyelim gelmedi, ögretmeni basinda gitti diyordu Bedar, öyleyse ögretmenini arayabilirdi.. Zaten Mardin'den Istanbul'a giderken Ankara'dan gecse cok büyük bir de-tour olusturmaz. Ankara'dan kizi alir hep birlikte gelebilirlerdi..
Dilan rolünü oynayan cocugun Istanbul'da oturdugu icin ve okulu yogun oldugu icin Mardin'deki cekimlere fazla gelemedigi kanisi uyanmisti bende. Oysa simdi Istanbul'dalar. Oyleyse baska bir yerde oturuyor.
Dilan konusu, Beder Ananin butun inandiriciligini bitirdi... bence artik dilani seyirciye unutturmaya calissalar daha iyi ederler... oyle biri hic olmamis gibi.. :img-hyste
boran ile abayin konustugu gizli kamera cekimleri, masallah normal cekimlerden daha guzel ve netti:img-hyste
[QUOTE=vision;2032606] hem kiyafetleri hem de tavirlari bir genc kizi andirmiyor.. patronice oldu basimiza..Mardin'e gelirken cesme önündeki halini hatirlasaniza.. dizlerde bir jeans ve askili t-shirt. Simdi de bir jeans ve üzerine bir bluz giyebilir.. Ise giderken belirli bir kiyafet giymesi gereksede eve gelir gelmez onlari atarcasina cikarmasini ve rahat bir seylere degistirmesini beklerim dogrusu.. Cünkü o 18 yasinda ve odasinda bagdas kurup oturup ani defteri yazacak yasta.. QUOTE]
senaristler, niye silayi 18 yasinda yapti.. henuz anlamis degilim.. daha buyuk bir hata yapamazlardi... :img-hyste hatta bence sila daha 17 yasinda olsa gerek cunku istanbulda anneleri ile yasgununu mayista kutluyormus ya.. herhalde nufus cuzdanindaki gun olsa gerek... gerci ha 17 ha 18, basli basina hata her bolumde insanin gozune acayip batiyor..
sila ne gucluymus beeeee dedirtecek kadar hersey silanin elinde cocuk oyuncagina donustu;
* toreler,
* aile ve evlilik,
* sirket yonetimi,
* cocuk sahibi olma...
yakinda turkiyenin imf ye olan borcunu da sila tek kalemde oderse sasirmam...:img-hyste
legends_of 14-01-07, 13:15 Silahın patladığı bölümde narin sılayı arayıp gel beni al diyo ve Sıla her ne hikmetse o kadar endişeli ve telaşlı olmasına rağmen giysilerini değiştirip te gidiyo sanki narin onu beğenmeyecek:img-hyste Çok büyük bi saçmalık olmuş
İkinci saçmalık ise Sıla narine azadı kıskandığı sahnede şirkette bir sürü kadın var sen hepsini kıskanırsan işimiz var diyo ve şu tezatlığa bakın ki aynı durumda olan boranın resimlerini görünce kıskançlıktan çocuğunu aldırmayı düşünecek kadar gözü dönüyo Ey senaristler madem böyle bi şey yapacaktınız neden sıla ile narin arasında böyle bir konuşma yaptınız :dito :dito
mardin i özledim:sad53: :sad53:
Arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum.Cevap yazarsanız daha doğrusu fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Benim dikkatimi çeken ve etrafımdaki insanlarlada zaman zaman paylaştığım birşey var.Belki yazımı okudukdan sonra sen de nek adar ciddiye alıyorsun diye düşünebilirsiniz. Ama şöyle brşey varki dizileri çok ciddiye alan hatta dizi karakterleriyle kendimizi kıyaslayan daha doğrusu kendimizi onların yerine koyan ve sanki akrabamız veya komuşumuzun yaşadıkları olaylar gibi yani gerçekmiş gibi algılayan insanlar olabiliyoruz.
Geleyim esas konuya farkettiysenin diziler ilk başladıkları zaman çok güzel hiç bir mantık hatası yok ama sanki bölümler ilerledikçe mantık hataları çok fazlalaşıyor.Ben bunu anlamıyorum dizilerde okadar çok insan çalışıyor yönetmeninden montajcısına kadar hiçmi bazı şeyler dikkatlerini çemiyor.Dikkatlerini çekmemeleri bana imkansız geliyor.Heleki çok beğenilen dizilerde insanlar işlerini güçlerini dizi saatine göre ayarlarken daha özenli ve dikkatli olmaları gerkmez mi? Şahsen diziyi seyrederken mantıksız birşey gördüğüm zaman bu beni ve gödüğüm kadarıyla çevremdeki dizi seven birçok insanıda rahatsız ediyor.Dizi bittikden sonra mantık hetaları konuşmamıza (ister istemez konuşmamıza) izin vermemeleri gerekiyor.Tam bilmiyorum belki vardı ama mutlaka mantık hatalarını düzelticek bir danışmanın dizilerde olması gerekiyor.
Yazımı zaman ayırıp da okuduğunuz için teşekkürler.
legends_of 14-01-07, 14:14 Geleyim esas konuya farkettiysenin diziler ilk başladıkları zaman çok güzel hiç bir mantık hatası yok ama sanki bölümler ilerledikçe mantık hataları çok fazlalaşıyor.Ben bunu anlamıyorum dizilerde okadar çok insan çalışıyor yönetmeninden montajcısına kadar hiçmi bazı şeyler dikkatlerini çemiyor.Dikkatlerini çekmemeleri bana imkansız geliyor.Heleki çok beğenilen dizilerde insanlar işlerini güçlerini dizi saatine göre ayarlarken daha özenli ve dikkatli olmaları gerkmez mi?
Bu konuda baştan sona kadar haklısın Sıla nın mardinde ki bölümlerine bakıyorum da ne kadar da güzeldi(özlemişim valla)Şimdi ise dizi tek düzeleşti Artık dizide ne olup bitecek tahmin etmekte hiç zorlanmıyorum Çünkü bundan önce izlediğim bir çok dizi de olan sahneler Sıla da da olmaya başladı
Dizi çok önemli zannetttiğimiz bir yerde bitiriliyo(örn;silah sahnesi)daha sonra bütün hayallerimiz birer birer suya düşüyo Bir de bakıyoruz dizi bitecek yeni baştan önemli gibi görünen bir sahne daha
Yeter artık senaristler kendinize gelin biz eski güzel dizimizi istiyoruz Bu diziyi izlensin diye yapıyosanız önce izleyicinin sesine kulak verin:img-yes: :img-yes:
Ayrıca mardini de unutturmaya çalışıyolar galiba Bu nasıl bir saçmalık Bence mardinde aşiretin neler yaptığı konusunda sahneler gösterilmeli Diziyi iyice istanbula bağladılar
Mardin i özledim(ayşeyi de haber de yok ayşeden offf):sad53:
legends_of 14-01-07, 14:32 Bir mantık hatası daha söyleyim Sıla tuvalette bebeğini seviyo onunla konuşuyo:img-wink: :img-wink: (çok hoş sahnelerdi)Daha sonra da basit bir kıskançlık yüzünden o çok sevdiği bebeğinden vaz geçebiliyo bu nasıl bir saçmalıktır:icon_whis :icon_whis
Mardin i özledim(ayşeyi de)Ne kadar uğraşsanız da unutturamazsınız:sad53: :sad53:
Bir mantık hatası daha söyleyim Sıla tuvalette bebeğini seviyo onunla konuşuyo:img-wink: :img-wink: (çok hoş sahnelerdi)Daha sonra da basit bir kıskançlık yüzünden o çok sevdiği bebeğinden vaz geçebiliyo bu nasıl bir saçmalıktır:icon_whis :icon_whis
Mardin i özledim(ayşeyi de)Ne kadar uğraşsanız da unutturamazsınız:sad53: :sad53:
Sende yazdıklarında çok haklısın.İlk önce tuvalette bebeğiyle konuştu sonra annesine ben bu çocuğu doğramamdedi bunu söylediğinde daha fotağrafları görmemişti yani bir saçmalık daha vede bu saçmalıkları son gelmeyecek heralde malesef.
boran ile abayin konustugu gizli kamera cekimleri, masallah normal cekimlerden daha guzel ve netti:img-hyste
ne kadar haklısınız ya hehe :img-hyste
vallahı bu senarıstler bızı mahvettı
SILA BEBISIMIZ HEPIMIZIN AAAAA
....İkinci saçmalık ise Sıla narine azadı kıskandığı sahnede şirkette bir sürü kadın var sen hepsini kıskanırsan işimiz var diyo ve şu tezatlığa bakın ki aynı durumda olan boranın resimlerini görünce kıskançlıktan çocuğunu aldırmayı düşünecek kadar gözü dönüyo Ey senaristler madem böyle bi şey yapacaktınız neden sıla ile narin arasında böyle bir konuşma yaptınız :dito :dito [/COLOR]
mardin i özledim:sad53: :sad53: [/QUOT
sılanın tek bir kareye üstelikte anlamı olmayan bir kareye bakıp kıskanması biraz abartı olmuş ama narine akıl verdiği halde kendisinin tersine davranmasını ben normal karşılıyorum çünkü bu günlük hayatta da bu böyle insanlar başkalarına akıl verirken pek empati kurmaz akılları sıra onu sakinleştirdiklerini düşünüp akıl verirler kısacası laf olsun diye konuşurlar büyük lokma ye büyük konuşma veya bekara k...(yazması kaba kaçtı siz anladınız) boşamak kolay gibi ünlü vecizelerimiz de yok değil hani
patasana dilek 14-01-07, 21:01 yazacağıma mantık hatası mı denir bilemiyorum ama
cihan ve boran sabah evde birbirlerine günaydın dedikleri boranın cihana erkencisin dediği cihanın bu gece güzel uyudum erkenden de şirkete gidiyorum dediği sahnede boranın sakallları üzerinde alınmış 1-2 günlük kirli sakal gibiydi o günün akşamında abayla konuştuğu (dedektifin görüntülerini aldığı )sahnede sakaları sanki 5-6 günlük bayağı koyu renkli birgünde bir erkeğin sakalı bu kadar mı uzar aynı gün çekimi olmadığını gösteriyor buna mantık değilde sahne takip hatası diyebilirmiyiz dikkatinizi çektimi acaba bu hata?
Ayrıca mardini de unutturmaya çalışıyolar galiba Bu nasıl bir saçmalık Bence mardinde aşiretin neler yaptığı konusunda sahneler gösterilmeli Diziyi iyice istanbula bağladılar
Mardin i özledim(ayşeyi de haber de yok ayşeden offf):sad53:
dizi, tore dizisi olarak basladi, cok guclu temasi ve vurgusu vardi.. simdi pat diye bizden onu unutup, istanbulda kac kos yakala hikayesini izlememizi istiyorlar... bunca tutarsizlikla ve mantik hatalariyla beraber..
***her kim vurulacaksa boran aga vuramazsa, cihan vurur, cihan vuramazsa cihanin kardesi vurur, onlar da yapamazsa firuz aga veya zidan aga silahi kusanir gelir, o yapar.. veya celil efendi yapar... yani dizideki tore kurallari, tam anlami ile ellere gelince uygulansin, bize gelince istanbula kacariz, sirketlerimizi yonetiriz oldu... ohhhh.. nasil olsa para, guc var...
***ayrica bir anda dizideki herkes, dogma buyume istanbullu oldu.. ne de meraklilarmis, hepsi de cok iyi uyum sagladi masallah... iyi ki silaya erkan beyden yukluce bir miras kalmis.. ya kalmasaydi ne yaparlardi acaba?
***15. bolumde zidan aga, istanbula yola cikmamismiydi... herhalde yolda mahsur kaldi. dilanin ugradigi akibetemi ugradi yoksa?:img-hyste
bilmem daha önce yazildimi, Silanin Rüya gördügü sabah daha uyanmamis, sömine alev alev yaniyor. Acaba nuran geceyin dolasip söminelere odunmu atiyor, yada sabahin köründe. Gazla calisan söminelerde varmi?? devamli yanan, kapatilinca sönen....
benimde dikkatimi çeken çoooooooooook zengin olan sıla Türkiye' de yokluguyla yeri gögü karıştıran sıla' nın mutfagını fark ettinizmi bir köy mutfagından farksız küçük ve ilkeldi:img-yes: boran aga' nın evi bile daha güzel:img-yes:
bilmem daha önce yazildimi, Silanin Rüya gördügü sabah daha uyanmamis, sömine alev alev yaniyor. Acaba nuran geceyin dolasip söminelere odunmu atiyor, yada sabahin köründe. Gazla calisan söminelerde varmi?? devamli yanan, kapatilinca sönen....
Valla bu benim gözümede takildi.. ne bitmez odun varmis, ne sönemz sömineymis bende birsey anlayamadim..
Birde yazildi mi bilmiyorum, ama sila uyandiginda (o güzel rüyayi gördükten sonra) bedar bu cocugu aldirma diyordu. insana sabah klalktiginda yada kaldiracaginda benim bildigim 'iyi sabahlar' yada 'günaydin' denir.. 'cocugu aldirma' degil..
Son bir kaç bölümdeki en büyük mantık hatası, işleri düzeltmek için tutulan dedektiflerin işleri daha da içinden çıkılmaz duruma getirmeleridir. Benim bildiğim bir rapor içinde, malum kişinin neyi, ne zaman, nerede, yaptığı gibi sorulara cevap veren açıklayıcı bir yazının olması gerekir ve ek olarak resimlerde rapora iliştirilir. Ama bizim dedektifler sadece resim çekebilmişler ve bunlar ülkenin en iyi dedektifleri:) Ben bir dedektif tutmak istesem orta halli bir dedektif tutmak zorunda olacağım için alacağım sonucu şimdiden merak ediyorum. En iyi dedktifler 3-5 resimden ibaret sonuç verecekler ve koskoca sor işareti hala devam edecekse, orta direk bir dedektiften alabileceğim verim ne olur? resim çekicem derken amatör ya ya kolunu çeker ya kafasının yarısını, sonra çık çıkabilirsen işin içinden.
Dizide dedektifleri bir şeyleri düzeltmek için yazdıysan, ya gerçekten bi şeyleri düzeltsin, ya da hiç olmasınlar daha iyi. Yani her halikarda baş karakterler raporlarla değil müneccimlik ruhlarını kullanıp gerçekleri o şekilde düzenlerler. Bakınız Sıla'nın rüyası:) Gaipten gelen bir rüya karar almasına yardımcı oluyo ama bizim gerçek dedektif her şeyi mükemmel raporu ile mahvediyor:)
sweety1987 16-01-07, 10:27 Benimde gördügüm bir mantik hata var daha önce yazildimi bilmiyorum ama Narin agabeyini ettiginde burda bulusalim dedi halbuki Narin Istanbulu tanimiyordu.Bir isim veriyor surda bulusalim diye Boranda tamam deyip bulusuyorlar....:icon_whis
ilk bölümde düğün sahnesinde karşılıklı oynadılar ya...
Olcak şey mi öyle katı kuralların olduğu bi ortamda kız ve erkek yalnız karşılıklı oynayacak, millet izleyecek???
:img-pilot
sevimli yaratık 17-01-07, 21:22 ilk bölümde düğün sahnesinde karşılıklı oynadılar ya...
Olcak şey mi öyle katı kuralların olduğu bi ortamda kız ve erkek yalnız karşılıklı oynayacak, millet izleyecek???
yanlış anlama ama bu şimdi söylenecek mantık hatası degildi..ben mantık hatası oldugunu düşünmüyorum.
çünkü...............
1)sıla ve boran orda herhangi bir kız ve erkek degildi.....
2)sıla ve boran damat ve gelindi...benim bildigim gelin ve damat dügünlerde bu tür karşılıklı oyunlar oynarlar..
yani........bu mantık hatası falan degil.
cansu_mehmet 17-01-07, 21:24 ilk bölümde düğün sahnesinde karşılıklı oynadılar ya...
evet ama gelinle damat oynayabilio..çünkü evleniolar..sıla oranın kurallarını bilmediği için,evlendiğinide bilmediği için öylesine çıkıp oynuyo..ama mesela ayşeyle hüseyin ya da herhangi birileri çıkıp oynayamaz.çünkü laf çıkar yanlış anlaşılır olayları falan filan olur işte..neyse ii akşamlarbye
arifesahin 19-01-07, 22:40 herkesin yazdigini okudum ve bende ayni dusundeyim bazi arkadaslarla oncelikle yuzuk bir sahnede varken ayni sahnede yok sonra atlet varken aga soyunuyo hic bir sey yok altinda sanki vucut gosterisi yapiyo gibi bi kis gunu adam atletsiz duruyo ve oda bir karanlik oluyo ayni sahnede ici cok aydinlik oluyo hemen hemen yazdiginiz her seyi bende farkettim :happy0064
Dünkü bölümde Boran yatak odasında Sıla nın fotoğraflarına bakarken , başını ellerinin arasına alırken yarı çıplak değildi yahu. Bence çokkkkk büyük bir mantık hatası
eski bolumlere bakarken bu gunn bişii dikkatımı cektı.su azızle haydar her daim her saat gece gunduz fark etmıoo o kapının onundeler.ya bu adamlar robotmu yoksa ıkızlerı ucuzleri falan mı var yada bu aşirette aga kapısını korucak baska adam mı yok.yok yani yazık adamlara sabahtan akşama kadar aynı yerde dıkılıolar.evleri barkları yokmu bunalrın?dinlenmezler mi uyumazlarmı ne yani?
dikkat ettim abay sılanın numarasını alırken numara 10 haneli yani bi hane eksik:) eyvah şimdi yanlış aldı bizim abay numarayı:img-hyste bide ağamın mesajı vardı okunmamış.:)
[...Melis...] 21-01-07, 13:31 Arkadaslar bende bir mantik hatasi fark ettim hani boranin silanin kaçtigini ogrendigi sahne varya iste çok kizip odasina gitti ve odada ne var ne yok kirip doktu " herseyi mahfettin sila " dedi sonra da odadan çikti ve 1 saat falan sonra odasina bidaha çikti ve hersey yerindeydi hiçbirsey kirik degildi aynayi da ordaydi vazo da anlamadim yani bir saat içinde gidip ynisindan mi aldilar çok tuaf vallah ! :d:d:d
[...Melis...] 21-01-07, 13:33 Arkadaslar sila hamileyken çocugunun kiz oldugunu nerden biliyo bebek daha 1 aylik ama sila kiz oldugunu biliyo nasi yani hiç birsey anlamadim :d
[...Melis...] 21-01-07, 13:36 ya arkadaslar bana sacma gelen sey emirin okulu yok mu?o cocugun ne isi var istanbulda?yani akil var mantik var..emirin okulu ne olacak...cihanla burhan bulustuklarinda esma(burhanin esi)daha sonra katildi yemege niye burhanla esma beraber gelmediler ki?..
Canim bence emirin okuluna onem vermiyorlar ! yani torenin oldugu yerlerde hesey olabilir emirin okulu kimin umrunda ki
;2135710']Arkadaslar bende bir mantik hatasi fark ettim hani boranin silanin kaçtigini ogrendigi sahne varya iste çok kizip odasina gitti ve odada ne var ne yok kirip doktu " herseyi mahfettin sila " dedi sonra da odadan çikti ve 1 saat falan sonra odasina bidaha çikti ve hersey yerindeydi hiçbirsey kirik degildi aynayi da ordaydi vazo da anlamadim yani bir saat içinde gidip ynisindan mi aldilar çok tuaf vallah ! :d:d:d
canim önce buna cevap verim.
boran odayi dagitip cikiyorya geri geldiginde senin dedigin gibi hersey düzenli cünkü ayse toplamistir o arada.
zaten vazo camdan yada porselenden degildi o yüzden kirilmamaistir aysede geri yerine koymustur.
aynaya gelince dikkatli bakarsan aynanin icinden sadece kirilan parcalari almislar.yani ayna yine kirik ayna.
;2135731']Arkadaslar sila hamileyken çocugunun kiz oldugunu nerden biliyo bebek daha 1 aylik ama sila kiz oldugunu biliyo nasi yani hiç birsey anlamadim :d
sila rüyasinda kiz cocugu gördügü icin kiz olucagini söylüyor.
yani sadece rüyasindan kaynaklanan birsey
meriremail 21-01-07, 13:42 SİZ DİKKAT ETMEMİŞSİNİZ AMA BU BÖLÜMDEDE MANTIK HATALARI DEMEĞELİM AMA ÇEKİM HATALARI VARDI...
1-sıla dedektiften gizemin kim olduğunu öğrendikten sonra bornanın mardine gitiğini ve yanında
gizem hanımla ağabeyinin de olduğunu söyledi.halbuki...........abay beyin demesi lazımdı....
2- sıla bunları öğrendikten sonra dışarı çıktığında yaralı bir kadının konuşmasını yapar iken camera uzaklaşıyordu.ama dikkat ettiysen cameranın kılıfı çıkmamıştıköşelerde o kılıfı görebiliyoruz.belkide bilerek yapılmış bir çekimdi.ama benim çok gözüme battı.....
cansu_mehmet 21-01-07, 14:20 SİZ DİKKAT ETMEMİŞSİNİZ AMA BU BÖLÜMDEDE MANTIK HATALARI DEMEĞELİM AMA ÇEKİM HATALARI VARDI...
1-sıla dedektiften gizemin kim olduğunu öğrendikten sonra bornanın mardine gitiğini ve yanında
gizem hanımla ağabeyinin de olduğunu söyledi.halbuki...........abay beyin demesi lazımdı....
2- sıla bunları öğrendikten sonra dışarı çıktığında yaralı bir kadının konuşmasını yapar iken camera uzaklaşıyordu.ama dikkat ettiysen cameranın kılıfı çıkmamıştıköşelerde o kılıfı görebiliyoruz.belkide bilerek yapılmış bir çekimdi.ama benim çok gözüme battı.....
doğrusu hiç dikkat etmedim..orada ağabey le abay bey biraz benzer kelimeler..ben orda abay bey anlamıştım..demek ki ben yanlış anlamışım..güzel tespit etmişsin hataları bravo
Bir kere saçmalığın en büyüğü bölüm sonunda yaşandı.Kocaaaaa istanbulda sılanın gittiği doktorun sokağından başka yürüyüş yapacak sokak yokmu allah aşkına ille karşılaştıracaktıysanız ne bileyim boran'a bir haber uçursaydı şu içerideki adamı da boran sılanın hasta olduğunu sanıp o doktorun muayenehanesine filan gelseydi hiç değilse bu karşılaşmanın bir mantığı olurdu.Akıl alacak gibi değil bu senaristler istanbulu 3000 nüfuslu bir köy mü sanıyorlar şu tek caddesi olanlardan.
cansu_mehmet 23-01-07, 18:48 Bir kere saçmalığın en büyüğü bölüm sonunda yaşandı.Kocaaaaa istanbulda sılanın gittiği doktorun sokağından başka yürüyüş yapacak sokak yokmu allah aşkına ille karşılaştıracaktıysanız ne bileyim boran'a bir haber uçursaydı şu içerideki adamı da boran sılanın hasta olduğunu sanıp o doktorun muayenehanesine filan gelseydi hiç değilse bu karşılaşmanın bir mantığı olurdu.Akıl alacak gibi değil bu senaristler istanbulu 3000 nüfuslu bir köy mü sanıyorlar şu tek caddesi olanlardan.
doğru sölemişsin..ama dünya küçük diye boşuna dememişler..biraz saçma gibi.ama benim başıma bile böle bişey gelmişti...bi şehirden başka bi şehire taşındım..bi de baktım geldiğimiz yerde oturan bi arkadaşım...ama dizilerde olunca biraz saçma kaçıyo bu..bye
sılanın kız kardeşi yokmuydu bir anda kız kayboldu
ayshe_yeshil 26-01-07, 13:31 sılanın kız kardeşi yokmuydu bir anda kız kayboldu
canım dilan vardı evet ama
kızı istanbula taşımadılar hatta sanırım diziden ayrıldı ve bi şekilde idare ediyolar
önce bi yarışmayı kazandırıp ankaraya gönderdiler şu andada mardinde teyzesinde kaldığı söyleniyor
Sila'nin dedektifinin Boran'in evinin icinde gizli kamerasi var. Boran'la Abay konusurken cekti.. Peki 2 seferdir cihan oradan kiralik katilleriyle konusuyor da neden kameraya yakalanmiyor..
Sila'nin dedektifinin Boran'in evinin icinde gizli kamerasi var. Boran'la Abay konusurken cekti.. Peki 2 seferdir cihan oradan kiralik katilleriyle konusuyor da neden kameraya yakalanmiyor..
bende öyle dusunuyordum ilk basta ama bence kamerayi boranin evine degilde is yerindeki odasina yerlestirdiler cunku abay o sefer geldiginde boranin yanina ozaman odanin kapisi ayni boranin ofisindeki oda kapisina benzede(yada banmi öyle geldi yoksa?)
Ya da çok merak ediyorum Abay-Gizem görüşmesi de kaydedildi mi? Kaydedilmediyse büyük mantık hatası....
Herşey iyi hoş ,çok mükemmel bi bölümdü hakikaten ama yine kafamın takıldığı yerler var:
1.si son sahnede boranın birden sılanın önüne fırlemesı çok saçma olmuş hakikaten .Çünkü o kadar koruma var hadi onu geçtim yani koskoca çiftlik bunun kamera sistemi var,çiti miti var .Olmaz yani öyle hönk diye sılanın önüne atlamak yani sahneye uygun olması için boranın oradan bilerek çıkarıldığı çok bariz belli ama bölüm o kadar güzeldi ki bunlar hava civa gibi geliyo.Yine de bi söylemek istedim işte...........
Herşey iyi hoş ,çok mükemmel bi bölümdü hakikaten ama yine kafamın takıldığı yerler var:
1.si son sahnede boranın birden sılanın önüne fırlemesı çok saçma olmuş hakikaten .Çünkü o kadar koruma var hadi onu geçtim yani koskoca çiftlik bunun kamera sistemi var,çiti miti var .Olmaz yani öyle hönk diye sılanın önüne atlamak yani sahneye uygun olması için boranın oradan bilerek çıkarıldığı çok bariz belli ama bölüm o kadar güzeldi ki bunlar hava civa gibi geliyo.Yine de bi söylemek istedim işte...........
bütün korumaları işten çıkardılar ya canım sadece yanlarında ki 3-4 korumadan ibaretti hepsi...
o yüzden kimsecikler yoktu ortalıkta...
ya bence en saçması boranın vurulduktan sonra hemen kalkıp gitmesiydi hani onu geçtim belki sıyırdı diye canın çok acımamıştır ama hiç kan yoktu ortalıkta sadece monta biraz kan sürmüşler o
en sinir olduğum noktaysa şu sılanın tokasını kafasında çıkarmamsı ya insan banyoya girerkendemi çıkarmaz
TubaBülent 26-01-07, 22:50 yazilmissa yazacaklarim cok özür dilerim ama benim görüslerim:
simdi o cocuk geldiyinde silanin tam karsisinda durdu arkasinda ve önünde korumalar vardi ve kimse görmedi heralde cok sacma ....
bide silah sesinde ailesi hic mi duymadi ???
cansu_cansel 27-01-07, 11:18 yazilmissa yazacaklarim cok özür dilerim ama benim görüslerim:
simdi o cocuk geldiyinde silanin tam karsisinda durdu arkasinda ve önünde korumalar vardi ve kimse görmedi heralde cok sacma ....
efet sana katılıom çocuk elini kolunu sallıya sallıya gitti her tarafta koruma warken aileside en ufak bir tıkırtı sesini duyuyo koşuo bunumu duymadı burası acayip saçma olmuş
yazilmissa yazacaklarim cok özür dilerim ama benim görüslerim:
ben artıkk onları hata olarak görmüyorum celil ilk geldiğinde sılaya yarım saat silahını uzattı kapıdan ama o seçmece korumaların hiçbiri görmedi ondan bu çok doğal :)
ya bence en saçması boranın vurulduktan sonra hemen kalkıp gitmesiydi hani onu geçtim belki sıyırdı diye canın çok acımamıştır ama hiç kan yoktu ortalıkta sadece monta biraz kan sürmüşler o
Bencede.. Adam yere düstügü gibi hemencecik kalkti, hic agirmiyor mu....
TubaBülent 27-01-07, 12:23 Bencede.. Adam yere düstügü gibi hemencecik kalkti, hic agirmiyor mu....
canim onu bende cok merak ediyorum sanki o vurulmamis gibi bi de o koluyla cocugu tuttu...
bide zinhar aga bacak bacak üstüne atmis.. cok komik ya hic hakismamis..
Çocuğun,lönk diye silahla Sıla'nın önüne atlaması var,Boran'ın hiç bir şey olmamış gibi hayata devam edişi var.Dizinin sonunda Boran çocuğu da almış ilerliyordu,o koluyla araba mı kullanacak acaba??Ve sanırım sağ koluydu her neyse bir de şu var...Sıla'nın ayrılıp arabaya doğru ilerlediği yer eve veya şirket bilemiyorum,Emre'yle arabaya doğru ilerlerken çocuk önlerinde çıktı.Ağa halletti fln.Sonra Emre bir ara Sıla'yı geldiği yere(şirket,ev vs. olabilir,orası işte) geri götürmeye çalıştı,ama sonunda Sıla arabanın kapısında durdu.
[...Melis...] 27-01-07, 20:33 hmm anladim ama ruyadan oncede kiz oldugunu soyluyodu dimi ?
[...Melis...] 27-01-07, 20:36 evet dogru ! ama bence çok sacma çunku kiz orda yanliz teyzesiyle hiç annesi merak etmiyomu yani hic birsey anlamadim bu isten
Dikkatimi ceken Narin annesiyle ev telefonuyla konustu, sonra yine ayni telefonla Borani aradi. Boran Narine ismiyle hitap etti. Tamam diyelim ki digital oldugu icin Silanin ev telefonu oldugunu anladi ama karsidaki illa da Narin olacak diye bir kural yok herhalde. Il önce bir alo daha mantikli olurdu herhalde...
en sinir olduğum noktaysa şu sılanın tokasını kafasında çıkarmamsı ya insan banyoya girerkendemi çıkarmaz
o toka orda pas tutacak fırtına hatta japon yapıştırıcısıyla yapıştırmışlar bence onu dizi bitsin sıla cerrahi müdahaleye girecek o toka dizi bitene kadar kafasından çıkmayacak bende sinir oldum o tokaya ama hadi neyse belki diğer bölümde çıkar o tokada bizde rahatlarız
toka da bır sorun var kesın :)bu ne ya ben bayılırdım kafamda fazlalık
ayrıca ya bu emrelerın baska ısı yokmu sureklı sılanın yanındalar
bunlar sılaya yardımcımı oluyorlar emrındemı calısıyorlar
ayrıca hulya hanım hamılelıgı nerden bılıyor
vahıy mı geldı
sıla sadece kadın dogum dedı
bınbır cesıt hastalık var
ayshe_yeshil 28-01-07, 17:46 evet bende anlamadım yaa
bu sekreter nasıl biliyor hamileliği
kadın doğum dedi sıla sadece
kalkıp çocuk aldıracağım demedi kii
hem nolursa olsun bi ekreter böyle bişeyi asla söyleyemez
Abay Sıla'ya mesaj çekerken küçük harflerle yazmıştı
ama Sıla mesajı okurken harfler büyüktü.
Hatice_MAA 28-01-07, 18:26 Abay Sıla'ya mesaj çekerken küçük harflerle yazmıştı
ama Sıla mesajı okurken harfler büyüktü.
:icon_whis :icon_whis :icon_whis abay silaya msj cekti tamam ama kücük harflerle mi yazdi?...aaa hic dikkat etmedim..:img-help: :img-help: :img-help: iyi gözlemlemisin cnm bravo:good:
Bence En Büyük Mantik Hatalrindan Biri Silah Patladiktan Sonra Evden Kimsenin Ne Oldu Diye Dişari çikmamasi
Bence ern önemli yani sinir eden mantık hatası yada senarist hatası şudur;
bu kız Sıla yani milyonların sahibi koruma ordusu ile dolaşıyor ama bu güne kadar babası ve Boran Sıla'ya vurmak amacıyla zaten yaklaşabilmişti...
B da yetmiyormuş gibi kimsenin yapamadığını bi çocuk yaptı Sıla'ya 5 metre yaklaşıp ateş et |