Kaan
09-10-06, 13:00
Merhaba
Dizide bulduğunuz mantık hatalrını buraya yazabilirsiniz.
Sevgi ve saygılarımla.
Dizide bulduğunuz mantık hatalrını buraya yazabilirsiniz.
Sevgi ve saygılarımla.
|
Tüm Versiyonu Göster : Sıla - Mantık Hataları Kaan 09-10-06, 13:00 Merhaba Dizide bulduğunuz mantık hatalrını buraya yazabilirsiniz. Sevgi ve saygılarımla. sea__star 09-10-06, 13:13 Üçüncü bölümde Boran'ın Sıla'nın ağzını kapatarak güvercinlerin oraya götürdüğü sahnede güvercinliğin hemen bulundukları ikinci terasta olarak göstermişlerdi, o zaman bir şey anlamadık ancak bir sonraki dördüncü bölümde, Sıla güvercinleri salmak için gittiğinde evin en üst katına çıktı ve güvercinlik oradaydı. Boran'ın sılanın ağzını kapadığı zaman Sıla'yı bir üst kata çıkarmak yerine bir alt kata kendi odasına getirebilirdi:) Ayrıca Sıla'nın vurulduğu sahnede, Sıla'yı ve diğerlerini bağ evine götürüyolardı ve Sıla Narin' e "araba durduğunda hemen kaç" demişti. Ben buradan arabalar bağ evinin önüne geldiği zaman duracaklarını ve o zaman kaçma teşebbüsünde bulunacaklarını düşündüm. Ancak arabalar bağ evinin önüne gelmiş gibi bir izlenim yarattılar çünkü boranla orada karşılaştılar, fakat etrafta ben ne bağ ne de bağ evini görebildim. birkanbir 09-10-06, 15:52 Son bölümde Sıla güvercinleri saldı diye Boran çok kızıp sinirlendi. Ama güvercin besleyenler bilirki güvercinler asla yuvalarını terketmez. Boranda bunu biliyorduysa ne diye ortalıkta esti gürledi.. -unique- 09-10-06, 18:40 Üçüncü bölümde Boran'ın Sıla'nın ağzını kapatarak güvercinlerin oraya götürdüğü sahnede güvercinliğin hemen bulundukları ikinci terasta olarak göstermişlerdi, o zaman bir şey anlamadık ancak bir sonraki dördüncü bölümde, Sıla güvercinleri salmak için gittiğinde evin en üst katına çıktı ve güvercinlik oradaydı. Boran'ın sılanın ağzını kapadığı zaman Sıla'yı bir üst kata çıkarmak yerine bir alt kata kendi odasına getirebilirdi:) Evet bu bir mantık hatası! iyi yakalamışsın sea_star ;). Birde tabi aşağıdaki demirler 2. ve 3. bölümlerde olmasına rağmen 4. bölüm yoktu :icon_roll. http://img79.imageshack.us/img79/5486/silabl02byhami1975210001vz5.jpg Zatten sıla asıldığında sallanıyordu demek ki çıkabiliyormuş insan düşünmeden de edemiyor acaba bizim kız sıla hıncını demirlerden mi aldı :img-haha:. ayshe_yeshil 09-10-06, 19:33 ben ilk bölümde sılanın düştüğü aptal konumuna çok şaşırdım belki tam mantık hatası değil ama sonuçta sıla kültürlü biri ve de zeki denilebilecek kadar aklı var buna rağmen ilk bölümde duvak taktı attan boranın yardımıyla indi ve hala kendi düğününde olduğunu anlamadı tamam yani böyle bişeyi hiç beklemiyordu ama insaf duvaktanda mı şüphelenmedi hiç:img-grin2 GüZCiCeGi 09-10-06, 22:04 Son bölümde Sıla güvercinleri saldı diye Boran çok kızıp sinirlendi. Ama güvercin besleyenler bilirki güvercinler asla yuvalarını terketmez. Boranda bunu biliyorduysa ne diye ortalıkta esti gürledi.. boran güvercinlerin geri gelicegini biliyodu cünkü geri geldiklerini gördügünde sasirmadi bile sadece kendileri geldi cünkü burasi onlarin yuvasi dedi.. yani gelceklerini biliyodu ama silanin böyle bisey yapmis olmasina kizdi.. GüZCiCeGi 09-10-06, 22:07 ben ilk bölümde sılanın düştüğü aptal konumuna çok şaşırdım belki tam mantık hatası değil ama sonuçta sıla kültürlü biri ve de zeki denilebilecek kadar aklı var buna rağmen ilk bölümde duvak taktı attan boranın yardımıyla indi ve hala kendi düğününde olduğunu anlamadı tamam yani böyle bişeyi hiç beklemiyordu ama insaf duvaktanda mı şüphelenmedi hiç:img-grin2 ya kiza seni basimizin taci yapcaz falan dediler oda ne bilsin o yüzden bukadar ilgi görüyo sandi :img-grin2 belki kendini gelinin sagdici sanmistir hani vardir ya hep gelinin yaninda dolasirlar falan.. bahar_ 09-10-06, 22:10 4. bölümde sıla tam odaya gittiğinde sadece kapıyı kapadı boran geldiğinde ise kapı kilitli olarak gösterildi CEYLANGOZLUM 09-10-06, 22:16 ben ilk bölümde sılanın düştüğü aptal konumuna çok şaşırdım belki tam mantık hatası değil ama sonuçta sıla kültürlü biri ve de zeki denilebilecek kadar aklı var buna rağmen ilk bölümde duvak taktı attan boranın yardımıyla indi ve hala kendi düğününde olduğunu anlamadı tamam yani böyle bişeyi hiç beklemiyordu ama insaf duvaktanda mı şüphelenmedi hiç:img-grin2 ya bende ilk baktigimda ya bukadar olmaz demistim konuyu acmadim cunki kim kapatir gelinler ama oda kendi istedi DEDIYA ANNE KAPATAYIMMI?? diye Yaz_Gunesi 09-10-06, 22:18 bence ilk bölümde mantik hatasi coktu, mesela bir kiz duvak takarsa evleniyor demek, ama sila bunun farkina bile varmadi, cok sacma bence seval1978 10-10-06, 08:16 Son bölümde Sıla güvercinleri saldı diye Boran çok kızıp sinirlendi. Ama güvercin besleyenler bilirki güvercinler asla yuvalarını terketmez. Boranda bunu biliyorduysa ne diye ortalıkta esti gürledi.. BURADA ZATEN GUVERCINLERIN KAÇMADIGINI BILIYORDU SINIRLENDIGI OLAY BIRININ ONUN EN SEVDIGI YERE GIRMESIYDI GUVERCINLERIN GERI DONECEGINI BILIYORDU ZATEN SiLArA 10-10-06, 10:47 ben ilk bölümde sılanın düştüğü aptal konumuna çok şaşırdım belki tam mantık hatası değil ama sonuçta sıla kültürlü biri ve de zeki denilebilecek kadar aklı var buna rağmen ilk bölümde duvak taktı attan boranın yardımıyla indi ve hala kendi düğününde olduğunu anlamadı tamam yani böyle bişeyi hiç beklemiyordu ama insaf duvaktanda mı şüphelenmedi hiç:img-grin2 ben orada mantık hatasını olduğunu düşünmüyorum..sonuçta sıla istanbulda büyümüş bir genç kız ve mardinde yaşananlar,gelenekler,görenekler hakkında hiç bilgisi yok.belki de ilk kez oranın düğünün görücekti.bu değişik düğün ve alışık olmadığı kıyafetler ilgisini çekti heveslendi..ailesinin oranın geleneklerini kendisine gösterdiğini düşündü?? bana bu şekilde bir açıklama çok mantıklı geliyor açıkçası..güvercinlerin bulunduğu yer hakkındaki eleştirilerinize ise şimdi bir cevap veremicem..hatırladığım kadarıyla bir hata yoktu.. :img-elvis yani hatırlamıyorum tam olarak ama...boranın sılayı ağzından tutarak götürdüğü sahnelerde hiç bir kareden bir kareye atlamış gibi olmadı mı?yoksa direkt onları izleyerek mi gitti (kamera) ? parmaklıklardan da sıkılmışlardır canım değişiklik istemişlerdir :img-haha: :img-grin2 gulsah3001 10-10-06, 23:22 4. bölümde kevser ana bedar'a Sıla'nın intihar ettiğini niye haber vermediklerini anlatırken "niye haber vereyim. boran ağanın karısı 2. kez canına mı kıymış desinler" diyor. Aslında ikinci karısı da canına kıymış demeliydi ama... bazı hatalardan biri de bunlar arkadaşlar. asnim 11-10-06, 00:40 Buna mnatık hatası demekten cok cekim hatası demek lazım sanırım... Sıla intihar ettiğii zaman Boran Sıla'yı arabaya yerleştirirken onu ön koltuğa yatırıyorlar ama hastaneye gelindiğinde Boran Sıla'yı arka koltuktan cıkartıyor.Çok önemli olmayan ama göze çarpan bir hata bence söğüt 11-10-06, 07:04 valla mantık hatası mı değil mi bilmem ama benim aklıma takılan soru da şu.. sıla kaçma teşebbüsünde bulundu ve kaçarken cihana yakalandı..cihanda onu azadı ve narini, ölüm emirleri verilmesi için önce boranın babasının evine getirdi. yani sıla bu durumda törenin hükmünün ciddiyetini anladı..ölüm.. peki bu cihan efendi hangi akla hizmet, yüzleşme için geldiğinde, sılayı kendi sözüne şahit göstermeye kalktı..akıl var fikir var kız öldürüleceğini bile bile niye cihanı haklı çıkarsın.ben de olsam kendi canımı kurtarmak için yalan söylerim.cihanı haksız çıkarırım.. ayshe_yeshil 11-10-06, 16:51 Buna mnatık hatası demekten cok cekim hatası demek lazım sanırım... Sıla intihar ettiğii zaman Boran Sıla'yı arabaya yerleştirirken onu ön koltuğa yatırıyorlar ama hastaneye gelindiğinde Boran Sıla'yı arka koltuktan cıkartıyor.Çok önemli olmayan ama göze çarpan bir hata bence evet aynı şey benimde gözüme battı sılayı ön koltuğa oturtmuşlardı hastaneye giderken ama hastaneye geldiklerinde boran onu arka koltuktan kaldırdı heralde yolda sıla rahat etsin diye arkaya yatırdılar:img-grin2 Alexia 13-10-06, 21:07 Geçen hafta yazmak istemedim. Ama aynı hata, bu hafta da tekrarlanınca kendimi tutamadım. Bu bölümde, Sıla&Boran yemekten eve geldiklerinde hava karanlıktı. Ama Sıla yatağa yattığında, dışarısı aydınlıktı. 4.bölümde de, Sıla gece kabus görüp uyandığında sözde geceydi ama hava aydınlıktı, Boran Sılaya yatmasını söyledi. Sıla uyudu sonra uyandı, güvercinlerin yanına çıktığında hava yeni aydınlanmaya başlıyordu. Sıla güvercinleri uçururken, kamera aşağıdan çektiğinde hava daha aydınlık, yukarıdan çektiğinde daha karanlıktı. Yeni sezonun en güzel dizisine, böyle bariz hatalar hiç yakışmıyor. Gece-gündüz kavramları biraz sorunlu galiba:img-grin2 sea__star 13-10-06, 21:14 Dışarıdan karanlık olduğu zaman odadan dışarısının gündüz gibi gözükmesi dışarıda yanan ışıkların cama yakın bir yerde durmasından oluyor. Ancak evet mesela Sıla'nın yemeğe indiği vakitte, Kevser ana sofrayı hazırlatayım derken bayağı bi gündüzdü yeni gelmişlerdi veterinerden, çok durmadılar odada Boran hediyesini falan verdi hemen indiler aşağıya ve bayağı bi kararmıştı hava. Ya masa çok yavaş hazırlanıyor ya da biraz hata var buna dikkat edilmeli. semiramist 13-10-06, 21:15 Geçen hafta yazmak istemedim. Ama aynı hata, bu hafta da tekrarlanınca kendimi tutamadım. Bu bölümde, Sıla&Boran yemekten eve geldiklerinde hava karanlıktı. Ama Sıla yatağa yattığında, dışarısı aydınlıktı. 4.bölümde de, Sıla gece kabus görüp uyandığında sözde geceydi ama hava aydınlıktı, Boran Sılaya yatmasını söyledi. Sıla uyudu sonra uyandı, güvercinlerin yanına çıktığında hava yeni aydınlanmaya başlıyordu. Sıla güvercinleri uçururken, kamera aşağıdan çektiğinde hava daha aydınlık, yukarıdan çektiğinde daha karanlıktı. Yeni sezonun en güzel dizisine, böyle bariz hatalar hiç yakışmıyor. Gece-gündüz kavramları biraz sorunlu galiba:img-grin2 evet bende bunu fark ettim yemek yerken akşamdı ama yatakta sabahtı nasıl oluyosa artık Ay90 13-10-06, 22:21 Bende aynı şeyi farkettim bu bölümde eve geldiklerinde karanlıktı ama Boran eve taşıdığında birden hava aydındı yine. Gece gündüz kavramları gercekten biraz sorunlu Alexia arkadaşım. Bu kdr güzel bi diziye yakışmıyor. SÜRMELI 13-10-06, 23:04 evet o hatayi hep yapiyorlar nedense Sila ve Boranin odasi hep aydinlik camdan bakinca hep isik görüyorsun ondan dedim hepöyle oluyo demekki hata degil o odanin camlarinda birsey var.. Yada hep o oda sahnelerini gündüz çektikleri için iste aydinlik oluyo ama dediginiz gibi Böyle bir diziye böyle basit hata yakismiyo ondan hata degilde öyleymis gibi geliyo bana sado 14-10-06, 07:17 bana inandırıcı gelmeyen sahneler: 1- dilan tadmda sılaların kapısının dibinde salya sğmük ağlarken kapının önünde ki korumalar nasıl dymazlar bilmezler orda birisinin olduğunu? 2- yemek masası neden 1km kadar uzundu? masanın ortasına bi dolu yemek koymuşlar onlara nasıl uzanacaklar? daha küçük bi masa boran ağamızın şanına yakışmaz diye mi düşünüldü?(hehe tamam bisboğazın biriyim ama) prenses19 14-10-06, 09:40 ya bakın arkadaslar avlu tamamen ışıklandırmalı içerisi o yüzden sürekli aydınlık gbi gözüküyo dün haberlerde gösterdiklerinde izleyenler farketmiştir o yüzden o konağın yapısı öyle bu bi mantık hatası değil gzm 14-10-06, 11:06 ilk bölümden itibaren bu oda neden aydınlık yoksa ögle uykusuna mı yatılıyor gibi düsünce gecmisti ama boran aglarken(5.bölüm) o balkon gibi yerde bir cok kandil ve ısıklandırma vardı hatta odanın camlarının önünde de ısıklandırma var o yüzden gündüz gibi görünüyor izlerken bunu bu sekilde düsünemiyorum bence bunu düzeltmeleri gerekir mixture 14-10-06, 11:43 ya bakın arkadaslar avlu tamamen ışıklandırmalı içerisi o yüzden sürekli aydınlık gbi gözüküyo dün haberlerde gösterdiklerinde izleyenler farketmiştir o yüzden o konağın yapısı öyle bu bi mantık hatası değil Tamamen katılıyorum.. SILVER 14-10-06, 12:47 Bir sahnede konağı çok uzaktan gösterdiler ve spot gibi kuvvetli ışıklandırma var o konakta. Güvenlik amaçlı belki de. Uçanı kaçanı :) görmek için yani. :) O yüzden isteseler de istemeseler de ortalık hep böyle günlük güneşlik olacak... :) Yani bence bunda bir mantık hatası değil de bir tasarruf hatası var.. :) first lady 14-10-06, 15:31 tamam dizi çok hoş çok güzel ama sıla nasıl 17sinde yaaaa bi türlü anlayamadım bu kız avrupalarda okumuş şahane bir istanbul kızı değilmidir.e ne okumuş avrupada lisemi.bence üniversite bitirmiş 22-23 yaşın olsa daha şahane olurdu.hiç 17 yaşında kız görmesek inanmak daha kolay olurdu ama böyle pek inandırıcı olmuyo doğrusu:dito sea__star 14-10-06, 15:49 O zaman Sıla'yı zorla evlendiremezlerdi ki. Nüfusu hala Celil'in üstüne olduğu için nikah işlemlerini Celil başlatmıştır ve Sıla'ya sadece imza atmak düştü, silah zoruyla olsa da. Eğer Sıla 22-23 yaşında olsaydı nikah işlemlerini başlatamazlardı diye düşünüyorum yani bir mantık hatası olarak görmüyorum bu konuyu, senaryo gereğidir ileride kullanıcaklar bu yaş meselesini ki kullanmaya da başladılar miras için reşit olmayı beklemesi gerekiyor Sıla'nın ve de savcılık Emre vasıtasıyla işin içine karışacak. Yani için için işleyecekler gibi senaristlerimiz bu yaş konusunu. Alen-Deniz 14-10-06, 16:11 Sadonun yazdiklarina katiliyorum özellikle Dilanin kacip oralarda olmasi biraz sacma geldi bana. Korumalarda hicmi duymuyup isitmiyorlar. Ne is ? prenses19 14-10-06, 17:50 Ya Arkadaslar Bence Dilan Başta Başka Bi Yerdeydi Daha Sonradan Silalarin Oraya Gitti Daha Güvende Olurum Diye rzombie 14-10-06, 18:21 son bölümü daha indiremedim,dolayısıyla %100 eminim diyemem ama yemekte kameranın sılayı çektiği anda ortadaki mum sönüktü sonra borana dönüp onu çekerken yanıyordu.tamda ekranın ortasında olduğu için benim dikkatimi çekti.başka gören var mı? songp 15-10-06, 00:02 diziyi tam takip etmedigimden mantik hatasimi yoksa yanlis anlamami bilmiyorum ama benim dikkatimi su cekti; silanin kardesi okul olayinda silayi ornek gostererek ablam butun okullari okudu bende okumak istiyorum dedi yani universite falan bitirmis gibi konustu, ama silanin eski sevgilisi dava acarken sila daha 17 yasinda resit degil dedi. teorik olarak en fazla liseyi yeni bitirmistir. GiZeM_Li 15-10-06, 06:25 Arkilar beni bu son bolumu izlerken rahatsiz eden mi konu oldu o da su:Yani su cekimlerde su geceyle gunduzu bir turlu ayarlayamamislar,kapidan giriyorlar bi evin icine yani odalarina,girerken disarisi karanlik,odaya gelince ise pencerelerden gunes giriyor,kim sorarsa gece sahnesi,okadar da olmaz ki ya hem de bir yerde deyil,okaadr cok defa dikatimi cekti ki yani,bence buna bi cozum bulmali senaristelerimiz yoksa ben bundan sonra diziye konsantre olamicam pencerelere bakmaktan:img-grin2 :img-grin2 first lady 15-10-06, 10:45 O zaman Sıla'yı zorla evlendiremezlerdi ki. Nüfusu hala Celil'in üstüne olduğu için nikah işlemlerini Celil başlatmıştır ve Sıla'ya sadece imza atmak düştü, silah zoruyla olsa da. Eğer Sıla 22-23 yaşında olsaydı nikah işlemlerini başlatamazlardı diye düşünüyorum yani bir mantık hatası olarak görmüyorum bu konuyu, senaryo gereğidir ileride kullanıcaklar bu yaş meselesini ki kullanmaya da başladılar miras için reşit olmayı beklemesi gerekiyor Sıla'nın ve de savcılık Emre vasıtasıyla işin içine karışacak. Yani için için işleyecekler gibi senaristlerimiz bu yaş konusunu. e o zaman 17 yaşında gösteren bi oyuncu bulsalardı.sanki türkiyede oyuncu kıtlığımı var da illa cansu dereyi oynattılar daha küçük gösteren biri olsa bu kadar göze batmazdı yaş konusu bence ZeYnEp_B 15-10-06, 10:59 boran sılaya küpeyi senin için aldım diyo sonra babannnemindi diyo babannesinin küpesini mi parayla almış yani bariz manık hatası sılanın 17 yaşında olması ise herhalde zaman atlayacakır diye düşünüyorum mysterys 15-10-06, 12:24 Geçen hafta yazmak istemedim. Ama aynı hata, bu hafta da tekrarlanınca kendimi tutamadım. Bu bölümde, Sıla&Boran yemekten eve geldiklerinde hava karanlıktı. Ama Sıla yatağa yattığında, dışarısı aydınlıktı. 4.bölümde de, Sıla gece kabus görüp uyandığında sözde geceydi ama hava aydınlıktı, Boran Sılaya yatmasını söyledi. Sıla uyudu sonra uyandı, güvercinlerin yanına çıktığında hava yeni aydınlanmaya başlıyordu. Sıla güvercinleri uçururken, kamera aşağıdan çektiğinde hava daha aydınlık, yukarıdan çektiğinde daha karanlıktı. Yeni sezonun en güzel dizisine, böyle bariz hatalar hiç yakışmıyor. Gece-gündüz kavramları biraz sorunlu galiba:img-grin2 evet bende farkettim yani güneş ışığı tüm pencerelerden gieiyordu sokaklambası olsa sadece bi camdan gözükürdü bide boran sılaya süpriz yapmak için ayşeyi yolladığı bölümde ayşe boran ağama bişey oldu koş gelin ağam dediğinde sılanın üstünde gecelik vardı koşarak odaya geldiğinde üstünde yeşil elbisesi vardı nasıl bi jet hızı anlamadım (bi selana durumu:img-lady: :img-grin2 ) gurbetci 15-10-06, 12:25 nikah islemleri icin olan hata benim de dikkatimi cekti.ancak erkan beyler silayi nüfuslarina gecirmedilerse,sila hala celilin nüfüsunda gorünüyorsa sila celilin vekaletiyle 18 yasina girmeden de evlenebilir.benim bildigim bu gurbetci 15-10-06, 12:30 ayşe boran ağama bişey oldu koş gelin ağam dediğinde sılanın üstünde gecelik vardı koşarak odaya geldiğinde üstünde yeşil elbisesi vardı nasıl bi jet hızı anlamadım (bi selana durumu:img-lady: :img-grin2 ) sila o sirada ayseye tamam sen git ben geliyorum dedi o arada elbisesini degismis olabilir mysterys 15-10-06, 12:35 O zaman Sıla'yı zorla evlendiremezlerdi ki. Nüfusu hala Celil'in üstüne olduğu için nikah işlemlerini Celil başlatmıştır ve Sıla'ya sadece imza atmak düştü, silah zoruyla olsa da. Eğer Sıla 22-23 yaşında olsaydı nikah işlemlerini başlatamazlardı diye düşünüyorum yani bir mantık hatası olarak görmüyorum bu konuyu, senaryo gereğidir ileride kullanıcaklar bu yaş meselesini ki kullanmaya da başladılar miras için reşit olmayı beklemesi gerekiyor Sıla'nın ve de savcılık Emre vasıtasıyla işin içine karışacak. Yani için için işleyecekler gibi senaristlerimiz bu yaş konusunu. ama gene mantık hatası oluyo eğer sıla evlenirken 17 yaşındaysa ki öle olduğunu ima ettiler ozaman şahitlerden biri babası olması gerekirdi çünkü sılanın tek başına imza atamaz babasının da imzası olması gerekiyo e öyleyse biyolojik babada eğer nüfusta babaysa nerdeydi nikahta?:img-help: :img-sorry eğer diğer baba nufüstaki babaysa ozaman sılayı nasıl zorla evlendirdiler gene olay karışık :dito eğer üvey babası tüm mirasını sılaya bıraktıysa ki ozaman nufustaki baba üvey baba olmalı hadi diyelim ki değil mirası sılaya bıraktı o zaman neden bunca sene üzerlerine almamışlar sılayı yani yaş davası çok karışık neyse emre geldide 17 yaşında olduğu kanıtlandı. :img-sorry ama yaş okadar sorun olmaz çünkü sılayı oraya bağlayan evlilik değil töreler e bende umuyorum ki töre olmasında aşkı olsun :icon_cry: asus-74 15-10-06, 12:38 5. bolumde yemekte kupe verdı boran sılaya sılada taktı ama gecenın sonunda eve geldıklerınde kupe yoktu yada ben goremedım :img-polic rumeysa05 15-10-06, 14:45 bencede beş bölümdür yapılan bir hata daha var bu kızın bütün elbiseleri kevser ana tarafından alındı ve daha kapalı kıyafetler giymesi söylendi ama kızı çarşıya filan götürüp alışveriş yapan olmadı son bölüm hariç sılanın giydikleri nerden geldi bunları nerden bulup giyiyor yoksa yezdanın kıyafetlerimi bunlar bana garip geldi dogrusu. lavender 15-10-06, 15:34 sila kactiginda üzerinde beyaz bi hirka vardi. kacarken cikarip elinde tutuyordu ve cihanin arabasina bindigindede elindeydi. ama arabadan inerken elinde degildi. ama bu bölümde görüyoruz ki üzerinde yine ayni hirka var. hangi arada geldi bu hirka? lataman 15-10-06, 15:49 evlenmek için fotoya ihtiyaç var ya celil nerden buldu sılanın fotosunu?? PIRLANTA 15-10-06, 16:41 O zaman Sıla'yı zorla evlendiremezlerdi ki. Nüfusu hala Celil'in üstüne olduğu için nikah işlemlerini Celil başlatmıştır ve Sıla'ya sadece imza atmak düştü, silah zoruyla olsa da. Eğer Sıla 22-23 yaşında olsaydı nikah işlemlerini başlatamazlardı diye düşünüyorum yani bir mantık hatası olarak görmüyorum bu konuyu, senaryo gereğidir ileride kullanıcaklar bu yaş meselesini ki kullanmaya da başladılar miras için reşit olmayı beklemesi gerekiyor Sıla'nın ve de savcılık Emre vasıtasıyla işin içine karışacak. Yani için için işleyecekler gibi senaristlerimiz bu yaş konusunu. Sıla hala Celil'in nüfusunda gözüküyorsa Sılaya o büyük miras nasıl kaldı. Çünkü Miras Kanunu'na göre anne babanın varisi çocuğudur. O durumda kanuni mirascılar Sıla'yı evlat edinenlerin varsa anne babası ve diğer akrabaları olur. Sıla'ya birşey kalmaması gerkir. Yok Celil'in nüfusunda gözükmüyorsa 18 yaşından küçük olduğu için itanbuldaki anne babanın onayının alınması gerkir. cerenimo_ 15-10-06, 16:49 yaw arkadaşlar bu Sıla üniversiteyi mi bitirdi liseyi mi??? Eğer üniversite ise 18 yaşını doldurmamış olması en büyük mantık hatalarından biri bence... lataman 15-10-06, 16:57 yaw arkadaşlar bu Sıla üniversiteyi mi bitirdi liseyi mi??? Eğer üniversite ise 18 yaşını doldurmamış olması en büyük mantık hatalarından biri bence... liseyi bitirdi..hatta yurtdışına üni okumaya gidecekti rzombie 15-10-06, 17:48 sevgili pırlanta miras konusunda doğru diyorsun ancak emre'ninde söylediği gibi önceden yazılı vasiyet hazırlanabilir, böylece başkasına bırakabilir.18ine girer girmez bütün miras senin dedi emre'de.yani benim bildiğim eğer doğruysa bu bir hata değil. ayrıca yukarda bir arkadaşım sıla'nın 18den küçük olduğu için evlenirken özbabası celil'in de imza atması gerektiğini ama dizide öyle birşey olmadığını söylemiş.ona bakarsanız sıla imza artarken ne şahitler ne nikah memuru ne de boran vardı.boran'a nasıl önceden imza attırıldıysa celil'de önceden imza atmış olabilir. teşekkür ederim. gzm 15-10-06, 20:39 sılanın yas sorunu var baska bir oyuncu yok mu 17 yasında göstermiyor diye yazılmıs öncelikle sunu söyleyim cevremizde bunun bir cok örnegi var güzellik yarısmasına katılan kisiler yaslarını söylerken sok oluyorum hepsi benden büyük gösteriyor ama yasları 17 -18 buda yeni neslin cabuk büyüdüklerini gösteriyor cansu dere olarak izlersek tabiki 17 yasında olamaz deriz ama bence sıla karakteri ve görünüsü olabilir dedirtiyor evlenirken neden boran aga ya da babası yok deniyor bunlar bir asiret bircok kisiye söz gecer polis kanun töreden sonradan gelir tanıdık bir nikah memuru getirilir ve nikah kıyılır bu yüzden boran aga orada bulunmak zorunda degil PIRLANTA 15-10-06, 23:02 sevgili pırlanta miras konusunda doğru diyorsun ancak emre'ninde söylediği gibi önceden yazılı vasiyet hazırlanabilir, böylece başkasına bırakabilir.18ine girer girmez bütün miras senin dedi emre'de.yani benim bildiğim eğer doğruysa bu bir hata değil. ayrıca yukarda bir arkadaşım sıla'nın 18den küçük olduğu için evlenirken özbabası celil'in de imza atması gerektiğini ama dizide öyle birşey olmadığını söylemiş.ona bakarsanız sıla imza artarken ne şahitler ne nikah memuru ne de boran vardı.boran'a nasıl önceden imza attırıldıysa celil'de önceden imza atmış olabilir. teşekkür ederim. Sevgili rzombie senin dediğin şey sadece Amerikan filmleri için geçerli. Türk kanunlarına göre kişi tüm mirasını istediği kişiye bırakamaz. Mirasın sahipleri sadece kanuni mirascılardır. Onlar da çocuklar, anne, baba ve kardeşler ondan sonra diğer akrabalardır. Eğer Sıla nüfusa geçirilmediyse ki( bu hikayeye göre pek mümkün değil gibi )miras ona ait değildir. Eğer nüfusa geçirildiyse bu sefer resmi nikah olayı imkansız.Kızın nüfusa kayıtlı olduğu yerden nüfu kaydının istenmesi, 18 yaşından küçük olduğu için İstanbul'daki babadan onay alınması bütün bu olaylar imkansız şeyler. Daha dizinin başında bu kadar maddi hata yapılması kötü. Genellikle diziler konu sıkıntısı çekmeye başlayınca böyle hatalar yapmaya başlar.Ben aslında diziyi seyretmiyorum. Çok reyting alınca şöyle bir baktım ve bu hatayı gördüm. çiğdems 16-10-06, 06:32 günaydın arkadaşlar; Benim yazacağım belki çok saçma ama dikkatimi çekti ne yapablirim ve sizinle paylaşmak istedim. Boran annesine Sılaya yüzük konusunda baskı yapmışsın derken gömleğinin altından atleti görünüyordu. Daha sonra annesiyle konuştuktan sonra direk odaya gitti ve gömleğini çıkardığında altında atleti yoktu. forever.young25@hotmail.c 16-10-06, 07:45 sila o sirada ayseye tamam sen git ben geliyorum dedi o arada elbisesini degismis olabilir tamam sen git ben üstümü değiştirip hemen geliyorum dedi..:img-grin2 ben de burda Sıla' nın Boran' a bişey olduğunu düşündüğü halde kendi üstünü değiştirmeyi nasıl düşündüğünü düşünmüştüm...:fighting2 :img-grin2 benim de gözüme takılan, azat! ın karısının adı neydi unuttum. annesi onu almaya geldiğin de yatakta saçları dümdüz fönlüydü.. dışarı çıktıklarında arkadan bağlı gayet bakımsızdı.. birde azat öz karımı nasıl alıp giderler diye bi cümle kurdu.. first lady 16-10-06, 08:32 benim de gözüme takılan, azat! ın karısının adı neydi unuttum. annesi onu almaya geldiğin de yatakta saçları dümdüz fönlüydü.. dışarı çıktıklarında arkadan bağlı gayet bakımsızdı.. birde azat öz karımı nasıl alıp giderler diye bi cümle kurdu.. evet ya hatta kardeşim üvey karısıdamı varmış diye dalga geçti.çok güldük azata:img-haha: Asteria 16-10-06, 08:37 Boran annesiyle konuştuktan sonra odaya dönüp kahverengi gömleğini değiştirdi, mavi olanı giydi. Altında atlet yoktu. Helin'in ölümünden sonra Şivan kahya ile "Bir kızı koruyamadık mi?" diye konuşurken mavi gönleğinin altından beyaz fanilası görünüyordu :img-grin2 semiramist 16-10-06, 08:41 Boran annesiyle konuştuktan sonra odaya dönüp kahverengi gömleğini değiştirdi, mavi olanı giydi. Altında atlet yoktu. Helin'in ölümünden sonra Şivan kahya ile "Bir kızı koruyamadık mi?" diye konuşurken mavi gönleğinin altından beyaz fanilası görünüyordu :img-grin2 sende de ne göz varmış be arkadaşım ben hiç farkına varmadım onun tebrikler valla gulcanka 16-10-06, 08:44 günaydın arkadaşlar; Benim yazacağım belki çok saçma ama dikkatimi çekti ne yapablirim ve sizinle paylaşmak istedim. Boran annesine Sılaya yüzük konusunda baskı yapmışsın derken gömleğinin altından atleti görünüyordu. Daha sonra annesiyle konuştuktan sonra direk odaya gitti ve gömleğini çıkardığında altında atleti yoktu. Vay be neye dikkat etmişin :img-haha: Messa 16-10-06, 08:47 Narin'in eve gelmesinden beri, Boran ile hiç karşılaşmamaları-konuşmamaları bence çok saçmaydı. Mantık hatası resmen. Yemekte bile görmedim ikisini yanyana. absolutelycandy 16-10-06, 08:57 Sılayla Emre'nin evde fazlasıyla samimi konuşmaları daha önceki bölümlerde de dikkatimi çekmişti.Ancak 5. bölümde mantığı zorlar noktaya taşındı. Evli Sıla'nın evin avlusunda o kadar kişinin ortasında (Boran, anne-babası, çalışanları...) eski sevgilisiyle böyle dipdibe konuşması (Emre'nin bir Sılayı öpmediği kalıyor) bence çok abartılı.Kim bu kadar rahat olabilir.Üstelik töre kurbanı olmuş aşiret gelininden sözediyoruz.Maşallah Sıladaki rahatlık İstanbul'un göbeğindeki birinde yoktur. Ayrıca kim böyle birşeyi kabul eder.Tamam mükemmel bir ağa profili çiziliyor ama inandırıcılığı da kaybetmemek gerek. sea__star 16-10-06, 13:12 Ben neden narin iyileştikten sonra tekrar kocasının evine gitmedi diye çok merak ettim. Azad ve Narin'in konağa yerleşmesi için çok basit bir neden gibi geldi bana bu hastalık konusu. filizk 16-10-06, 14:10 günaydın arkadaşlar; Benim yazacağım belki çok saçma ama dikkatimi çekti ne yapablirim ve sizinle paylaşmak istedim. Boran annesine Sılaya yüzük konusunda baskı yapmışsın derken gömleğinin altından atleti görünüyordu. Daha sonra annesiyle konuştuktan sonra direk odaya gitti ve gömleğini çıkardığında altında atleti yoktu. Ben de tam şimdi bu konuyla ilgili mesaj yazacaktım :) Sanırım Boran'ın vücut güzelliğini göstermek istediler ve onun için atletsiz halde çektiler. Güzel vücudu var vesselam :) gülten81 16-10-06, 16:19 Ben de tam şimdi bu konuyla ilgili mesaj yazacaktım :) Sanırım Boran'ın vücut güzelliğini göstermek istediler ve onun için atletsiz halde çektiler. Güzel vücudu var vesselam :) hem o hemde baya soguk ya artik oralari o yüzdende olabilir bence, demi ama???? demetozk 16-10-06, 19:49 5. bölümde narini nnesi götürüyordu azad arkalarından annesine 'ana nasıl olurda benim öz karımı alır götürür 'dedi ben anlamadım öz karım ne demek ya bide 4. bölümde boran sılayı dışarı çıkarıken sılanın saçında toka var dolaşırken toka kayboluyor eve gelince toka yine başında :dito :dito :bella :bella :bella :cheer: :klme ayshe_yeshil 16-10-06, 21:41 Ben de tam şimdi bu konuyla ilgili mesaj yazacaktım :) Sanırım Boran'ın vücut güzelliğini göstermek istediler ve onun için atletsiz halde çektiler. Güzel vücudu var vesselam :) herkes bu atlet meselesine takmış benim dikkatimi çekmedi ama demekki pek çok kişinin gözüne batmış izlerken benim takıldığım bi yer vardı aynı sahnede boran sabah uyanıp üstünü değiştirmişki kahverengi gömlekle (gömlekte çok yakışmıştı:img-grin2 ) ardından hemen gömlek değiştirdi nedenini anlayamadım üstü zaten iyiydi ve zaten yeni giymişti onları heralde dediğiniz gibi boranın vücudunu göstermek istemişler SILVER 16-10-06, 22:01 herkes bu atlet meselesine takmış benim dikkatimi çekmedi ama demekki pek çok kişinin gözüne batmış izlerken benim takıldığım bi yer vardı aynı sahnede boran sabah uyanıp üstünü değiştirmişki kahverengi gömlekle (gömlekte çok yakışmıştı:img-grin2 ) ardından hemen gömlek değiştirdi nedenini anlayamadım üstü zaten iyiydi ve zaten yeni giymişti onları heralde dediğiniz gibi boranın vücudunu göstermek istemişler Ben de takıldım buna. Üzerine bir şey dökülseydi de Boran üzerini değiştirseydi mantıklı olurdu ama her halde Boran fazla sevindi Sıla'nın alyansı takmasına ve zaten giyinmiş olduğunu unuttu, üzerindekini pijaması sandı ve yeniden giyindi :) :) :) *bengisu* 16-10-06, 22:08 selam herkese bende biras sacma olcak ama bisey dikkatimi cekti. sila gece boranlan siir okuduktan sora kitabi dolabin kenarina koydu ama sabah oldugunda kitap yerdeydi ve boran silanin saclarini koklarken sila uyandi,ama sora ne hikmetse silanin kucanda bitiverdi kitap .:img-grin2 asnim 16-10-06, 23:34 şimdi diziyi tekrar izlerken dikkatimi çekti. Sılayla Boran o uçsuz buçaksız :img-eat: masada yemek yerken yezda hakınndaki konusma sırasında Sılayı gosterirken ortadaki mum yanmıodu ama aynı anda Borana donen kamerada Görünen aynı mum yanıodu.Gaipten bişiler yakıp sonduruo galiba bu mumu :img-grin2 innocent_85 17-10-06, 00:30 Arkadaşlar benimde kafama bişe takıldı boran ağa için okumuş ünüversite mezunu diyorlar.Boran ağada ünüversiteyi yarıda bıraktım dedi sılaya. forever.young25@hotmail.c 17-10-06, 09:08 Mantık hatası değil gerçi ama benim gözümü rahatsız etti. Boran' ı Yezda' nın saçlarını tararken gösterdi. Dümdüz fönlü saçlar hiç doğal görünmedi gözüme. Tarak saçlarından geçmiyordu bile..:fighting2 gulcanka 17-10-06, 09:14 herkes bu atlet meselesine takmış benim dikkatimi çekmedi ama demekki pek çok kişinin gözüne batmış izlerken benim takıldığım bi yer vardı aynı sahnede boran sabah uyanıp üstünü değiştirmişki kahverengi gömlekle (gömlekte çok yakışmıştı:img-grin2 ) ardından hemen gömlek değiştirdi nedenini anlayamadım üstü zaten iyiydi ve zaten yeni giymişti onları heralde dediğiniz gibi boranın vücudunu göstermek istemişler Evet arkadaşım sana bu konuda katılıyorum gerçekten çok yakışmıştı gömlek, ama vücudu da süperdi hani :img-nyam: sea__star 17-10-06, 11:13 Sıla'nın Boran'a şiir okuduğu bölümde, Boran tam ışığı söndürecekti Sıla "Işığı söndürme, biraz kitap okuyacağım" dedi. Boran da söndürmeden yattı yerine. Sonara şiir faslı bittikten sonra Sıla kızımız yatağının başındaki lambadan ışığı kapatıverdi:) Halbuki daha önceki bölümlerde hep ağamız yatmadan önce duvardaki anahtardan kapatırdı ışıkları. Hadi Sıla'nın başından da kapatılabiliniyodu (nasıl bi kelime bu yaa), neden "Işığı söndürme" demek ihtiyacı duydu kızımız?:) forever.young25@hotmail.c 17-10-06, 13:37 Sıla'nın Boran'a şiir okuduğu bölümde, Boran tam ışığı söndürecekti Sıla "Işığı söndürme, biraz kitap okuyacağım" dedi. Boran da söndürmeden yattı yerine. Sonara şiir faslı bittikten sonra Sıla kızımız yatağının başındaki lambadan ışığı kapatıverdi:) Halbuki daha önceki bölümlerde hep ağamız yatmadan önce duvardaki anahtardan kapatırdı ışıkları. Hadi Sıla'nın başından da kapatılabiliniyodu (nasıl bi kelime bu yaa), neden "Işığı söndürme" demek ihtiyacı duydu kızımız?:) bence burda mantık hatası yok.Çünkü Boran ışığı kapatırken Sıla rahatsız olmazsan biraz okuycam dedi.. ee o sırada boran yattı, okumam bitti ışığı kapatabilirsin demesi daha saçma olmazmıydı..bazı evlerde var öyle çift düğmeler o yüzden gayet normal bence.. 111selma 17-10-06, 13:46 boran güvercınlerı sılanın saldıgını bılmıyordukı ama guvercınler zaten gerı doneceklerını bılıyorsa neden bagırdı teror estırdı...amacı sılanın gozunu korkutmaksa sılanın guvercınlerı saldıgını bılmıyordu neden boyle bısey yaptı boran anlamadımm... alevalev_25_ 17-10-06, 17:08 arkadaşlar daha önce yazıldı mı bilmiyorum amaa.... Boran ve Sıla yemekteyken Sıla masada kii kutuyu fark ettiğinde "..bu nee..." diye soruncaaa Boran "..senin için aldımm..." dediii...Sıla kutuyu açıp içinden çıkan küpeyi kulağına takarkenn...Boran "...babaannemindi..." dedii... anlamadığım noktaa babaanneden kalan yadigar bi küpe nadıl yeni alınan bi hediye olabiliyorrr.... ayshe_yeshil 17-10-06, 22:22 boran güvercınlerı sılanın saldıgını bılmıyordukı ama guvercınler zaten gerı doneceklerını bılıyorsa neden bagırdı teror estırdı...amacı sılanın gozunu korkutmaksa sılanın guvercınlerı saldıgını bılmıyordu neden boyle bısey yaptı boran anlamadımm... arkadaşım boran güvercinleri sılanın saldığını biliyordu sıla ben yaptım demişti zaten alevalev_25_ dediğin nokta benimde gözüme battı önce aldım dedi sonra babaannemindi dedi dilosh 18-10-06, 00:39 arkadaşlar daha önce yazıldı mı bilmiyorum amaa.... Boran ve Sıla yemekteyken Sıla masada kii kutuyu fark ettiğinde "..bu nee..." diye soruncaaa Boran "..senin için aldımm..." dediii...Sıla kutuyu açıp içinden çıkan küpeyi kulağına takarkenn...Boran "...babaannemindi..." dedii... anlamadığım noktaa babaanneden kalan yadigar bi küpe nadıl yeni alınan bi hediye olabiliyorrr.... güzel bir detay yakalamışsın harbiden:) sen yazınca benimde dikkatimi çekti hakkatten nasıl olabiliyor:dito siet_kafta 19-10-06, 16:09 geçen haftaki bölümde sılanın eskı sevgilisi sılayı görmeye gelmişti orada sılaya dedıkı sen turkıyenın en zengın kadınısın yanlızzzzzzzzzz 18 yasınına gırınce hepsı senın olcak eyer sıla 18 yasında dıılse hatta 18 yasında olupta doldurmamıssa bıle nasıl evlendırdıler zorla ben hıc bısey anlamadım resmı nıkah yası gerıyemı cekıldı 18 dıılmıydı :fighting2 sea__star 19-10-06, 16:21 geçen haftaki bölümde sılanın eskı sevgilisi sılayı görmeye gelmişti orada sılaya dedıkı sen turkıyenın en zengın kadınısın yanlızzzzzzzzzz 18 yasınına gırınce hepsı senın olcak eyer sıla 18 yasında dıılse hatta 18 yasında olupta doldurmamıssa bıle nasıl evlendırdıler zorla ben hıc bısey anlamadım resmı nıkah yası gerıyemı cekıldı 18 dıılmıydı :fighting2 Arkadaşım orası şimdilik bir muamma. Yani Henüz tam olarak açıklanmadı. Ancak biz hala celilin nüfusundadır diye tahmin ediyoruz. Öle olmalı ki babasının imzası ile nikah işlemleri başlatılsın. ayshe_yeshil 19-10-06, 17:10 geçen haftaki bölümde sılanın eskı sevgilisi sılayı görmeye gelmişti orada sılaya dedıkı sen turkıyenın en zengın kadınısın yanlızzzzzzzzzz 18 yasınına gırınce hepsı senın olcak eyer sıla 18 yasında dıılse hatta 18 yasında olupta doldurmamıssa bıle nasıl evlendırdıler zorla ben hıc bısey anlamadım resmı nıkah yası gerıyemı cekıldı 18 dıılmıydı :fighting2 benim bildiğim kadarıyla 18 yaşını doldurmamış kişilerde aile izini alarak evlenebiliyorlar yani ortada abes bi durum yok sıla ailesinin izniyle evlendi cookie 19-10-06, 17:24 arkadaşım boran güvercinleri sılanın saldığını biliyordu sıla ben yaptım demişti zaten alevalev_25_ dediğin nokta benimde gözüme battı önce aldım dedi sonra babaannemindi dedi o küpe için demedi aldım diye küpeleri koydugu kutuya dedi. hatırlarsanız bu ne benim icinmi dio sıla boran evet sana aldım dio kutuya bakıo sora boran açmıcakmısın dio. cookie 19-10-06, 17:25 benim dikkatimi çeken konu boran neden hep dısarda giyiniyo?? banyo varken sazimet_121 19-10-06, 17:36 benim bildiğim kadarıyla 18 yaşını doldurmamış kişilerde aile izini alarak evlenebiliyorlar yani ortada abes bi durum yok sıla ailesinin izniyle evlendi ama sılanın yasal ailesi erkan beyler değil miydi? yani celil sılanın babası ama sadece biyolojik nüfusta öyle olduğunu sanmıyorum. eğer nüfusta celil olsaydı babası sıla hiç araştırmak istemez miydi? şahsen benim nüfusumda baba adı bölümünde başkasının adı yazsa evlatlık olduğumu bilmeme rağmen bir araştırırım. en azından nüfus müdürlüğüne sor. sılaya öldü denilmiş ailesi eğer öldüyse nasıl hala nüfus cüzdanında onların adı yazabilir ki? bence burayı aydınlatmaları lazım artık yoksa biz böyle çıldırırız yakında... sea__star 19-10-06, 17:58 ama sılanın yasal ailesi erkan beyler değil miydi? yani celil sılanın babası ama sadece biyolojik nüfusta öyle olduğunu sanmıyorum. eğer nüfusta celil olsaydı babası sıla hiç araştırmak istemez miydi? şahsen benim nüfusumda baba adı bölümünde başkasının adı yazsa evlatlık olduğumu bilmeme rağmen bir araştırırım. en azından nüfus müdürlüğüne sor. sılaya öldü denilmiş ailesi eğer öldüyse nasıl hala nüfus cüzdanında onların adı yazabilir ki? bence burayı aydınlatmaları lazım artık yoksa biz böyle çıldırırız yakında... Arkadaşım birisinin Allah korusun anne babası öldüğü zaman nüfus cüzdanından adı silinmez ki. Erkan beyler Sıla'yı öyle bir yetiştirmişler ki, evlatlık olacağını daha sonra başkalrından ya da büyüdüğü zaman birden öğrenip de şoka girmesindense, evlatlık olduğunun bilinciyle yetiştirmişler ve onu öz anne ve babası gibi sevdiklerini de öğretmişler Sıla'ya. Erkan beylerin neden nüfusuna geçirmedikleri konusuna gelince, hani Sıla öldü biliyor ya gerçek ailesini, onların konumuna bir saygı olarak yani hiç olmazsa hayatta değiller nüfus cüzdanında isimleri yazsın diye düşündüklerini sanıyorum, yani Sıla'ya bunu hissettirdiklerini. Çünkü Sıla'nın istanbuldaki annesi de gerçek aileyi ölü olarak bildiği için o istemiş olabilir, ölü olarak bildiği aileden kalabilecek belki de tek hatıra olur demiştir. Hatırlarsan İstanbuldaki annesi Bedar'a "sen ne biçim annesin, melek olmuş uçuyordun göklerde, keşke hep oralarda kalsaydın" demişti. O yüzden Sıla merak etmemiştir gerçek ailesi hakkında bir şeyler. Belki de bu olaylar olmasaydı ileride daha da büyüdüğünde gider araştırırdı doğduğu yerleri. Ancak kazada ölen ailesinin söylediği gibi Sıla daha çok küçük. Küçücük bir kızdan ar-ge çalışmaları bekleyebilir miyiz:) Yaşı hiç de küçük gözükmüyor demeyin sakın:) PIRLANTA 19-10-06, 21:10 Arkadaşım birisinin Allah korusun anne babası öldüğü zaman nüfus cüzdanından adı silinmez ki. Erkan beyler Sıla'yı öyle bir yetiştirmişler ki, evlatlık olacağını daha sonra başkalrından ya da büyüdüğü zaman birden öğrenip de şoka girmesindense, evlatlık olduğunun bilinciyle yetiştirmişler ve onu öz anne ve babası gibi sevdiklerini de öğretmişler Sıla'ya. Erkan beylerin neden nüfusuna geçirmedikleri konusuna gelince, hani Sıla öldü biliyor ya gerçek ailesini, onların konumuna bir saygı olarak yani hiç olmazsa hayatta değiller nüfus cüzdanında isimleri yazsın diye düşündüklerini sanıyorum, yani Sıla'ya bunu hissettirdiklerini. Çünkü Sıla'nın istanbuldaki annesi de gerçek aileyi ölü olarak bildiği için o istemiş olabilir, ölü olarak bildiği aileden kalabilecek belki de tek hatıra olur demiştir. Hatırlarsan İstanbuldaki annesi Bedar'a "sen ne biçim annesin, melek olmuş uçuyordun göklerde, keşke hep oralarda kalsaydın" demişti. O yüzden Sıla merak etmemiştir gerçek ailesi hakkında bir şeyler. Belki de bu olaylar olmasaydı ileride daha da büyüdüğünde gider araştırırdı doğduğu yerleri. Ancak kazada ölen ailesinin söylediği gibi Sıla daha çok küçük. Küçücük bir kızdan ar-ge çalışmaları bekleyebilir miyiz:) Yaşı hiç de küçük gözükmüyor demeyin sakın:) Erkan Beyler Sılayı nüfusa geçirmediyse o miras nasıl Sılaya kalacak acaba sea__star 19-10-06, 21:17 Erkan Beyler Sılayı nüfusa geçirmediyse o miras nasıl Sılaya kalacak acaba Vaiyette bırakmış Erkan Bey tüm mirasını Sıla'ya. Sezinti arkadaşımız bu konu ile ilgili oldukça açık şekilde yazmıştı bunun mümkün olabileceğini hukuken, yasalarda varolduğunu. mysterys 19-10-06, 21:43 arkadaşlar ben bu konuya iyice taktım ve gittim hukuk hocasına sordum eğer bi insan birisine miras bırakacaksa bu herhangi bir akraba bağı ile bağlı olmayan bi kişiye bırakırsa ki bu çocuğu olmadığı karısına bile bıraksa türk hukukuna göre ancak mirasın 4te 3ünü bırakabiliyomuş diğer bi bölümü de diğer mirasçılar arasında paylaşılıyomuş bu demek oluyo ki mirasın yarısından çoğu sılada kalmış ozaman sea_starın dediği gibi ölmüş olarak bilinen ailenin nufusundan düşürülmüyo sıla bence eğer böyleyse bi mantık hatası ortadan kalkıyo sıla eğer celilin nufusundaysa her türlü evlendirilir zorlada olur çünkü sıla 17 yaşında olması sebeiyle daha kötüsü miras baba tarafından yönetilebilirde inşallah öle bişi olmaz yada kocası tarafından yönetme selahiyeti verilir üffffff bu olay canımı sıktı:dito sea__star 19-10-06, 22:04 Şöyle bir durumda vardı yanlışsam bilen arkadaşlar beni düzeltsin inşallah doğru hatırlıyorumdur. Evlatlık alınan bir çocuğa miras bırakıldığı zaman miras yaşı ne olursa olsun sadece çocuğun kullanımına veriliyo, tabi reşit değilse reşit olana kadar kullanamıyor. Mirasın bırakıldığı çocuğun öz ailesinin bu miras üzerinde hiç bir tasaruf yetkisi olamıyor vekaleten de olsa. Yani Celil efendi nin selahiyetine falan verilemiyor, tabi Boran'a da. Bir arkadaş bir kişi yaşı kaç olursa olsun evlendiği zaman reşit sayılır ve her türlü tasarruf hakkını elde eder demişti bu miras işi ortaya çıkmadan. Ancak dizide 18 yaşını doldurması gerektiğini söylediler. Yani biraz ütopya da var dizimizde galiba. Her şeyin kanunlarda yazıldığı gibi olmasını beklemiyicez dizimizden:) Ama ilk yazdığımla uyuyor senaryo. gülenaz 20-10-06, 00:33 :bilmim :bilmim Ben de takıldım buna. Üzerine bir şey dökülseydi de Boran üzerini değiştirseydi mantıklı olurdu ama her halde Boran fazla sevindi Sıla'nın alyansı takmasına ve zaten giyinmiş olduğunu unuttu, üzerindekini pijaması sandı ve yeniden giyindi :) :) :) cok sekersın guldurdun benı. benımde garıpsedıgım yazdıklarınıza ılave olsun.sılanın anne ve babasının olum haberını vermek uzere boran odaya geldıgınde sıla banyodaydı.uzerınde pestamal ıle cok rahat bır sekılde cıktı.utanma cekınme hıc yok.bu kadar rahatlık fazla geldı bana... cookie 20-10-06, 00:49 :bilmim :bilmim cok sekersın guldurdun benı. benımde garıpsedıgım yazdıklarınıza ılave olsun.sılanın anne ve babasının olum haberını vermek uzere boran odaya geldıgınde sıla banyodaydı.uzerınde pestamal ıle cok rahat bır sekılde cıktı.utanma cekınme hıc yok.bu kadar rahatlık fazla geldı bana... kız cıkmak istemedi zaten ama ağamız cok ısrar etti. tabi bide dizide estetik görüntü verme adına normal geldi bana. ama bence utanılcak bisi diilki yazın bikiniyle havuza giren bir kız kocasının karsısına pestemal sarılı mı cıkmıcak ayshe_yeshil 20-10-06, 13:04 arkadaşlar ben bu konuya iyice taktım ve gittim hukuk hocasına sordum eğer bi insan birisine miras bırakacaksa bu herhangi bir akraba bağı ile bağlı olmayan bi kişiye bırakırsa ki bu çocuğu olmadığı karısına bile bıraksa türk hukukuna göre ancak mirasın 4te 3ünü bırakabiliyomuş diğer bi bölümü de diğer mirasçılar arasında paylaşılıyomuş bu demek oluyo ki mirasın yarısından çoğu sılada kalmış ozaman sea_starın dediği gibi ölmüş olarak bilinen ailenin nufusundan düşürülmüyo sıla bence eğer böyleyse bi mantık hatası ortadan kalkıyo sıla eğer celilin nufusundaysa her türlü evlendirilir zorlada olur çünkü sıla 17 yaşında olması sebeiyle daha kötüsü miras baba tarafından yönetilebilirde inşallah öle bişi olmaz yada kocası tarafından yönetme selahiyeti verilir üffffff bu olay canımı sıktı:dito benimde bildiğim ve anlatmak istediğim buydu sıla reşit sayılmadığı için mirası tek başına yönetemez evli olduğu için boranın hakimiyetinde yönetilir miras ama denildiği gibi ayrılırsa borandan otomatikman ailesine geçer miras tabi sıla 18 ini doldurana kadar zaten reşit olmadığı için aile izniyle ve ya zorlamasıyla evlendirilir nüfusuna gelice sıla evlatlık olduğunu bildiği için nüfusunda gerçek anne-babasının adının geçmesinde bi sakınca yok hem kalkıp araştırmasınında bir mantığı yok onları ölmüş biliyodu kalkıp mezarına bile gitmemiş niye sağ olup olmadıklarını araştırsın onları zatemn gözden çıkarmış Saba 20-10-06, 14:17 Merhaba..Nüfus ve vasiyet konusunda bir şeyler yazmak istiyorum..Kafalar biraz karışmış.. 1.Sıla nın hala Celil efendi nin nüfusuna kayıtlı olduğu çok açık..Çünkü başka türlü olsaydı, 18 yaşını doldurmamış bir kızı evlendiremezlerdi.Hangi ailenin nüfusuna kayıtlıysa onların onayının alınması gerekirdi.Gerçek ailesinin izniyle evlendi..Böyle olmasaydı mantık hatası olurdu. 2.Aslında dizide nikah sahnelerinde hata vardı.Nikah sözlü akittir.İki tarafın da şahitlerin huzurunda “evet” demesi ve nikah memurunun da bunu duyması gerekir.Öyle önceden imza alınarak nikah kıyılamaz.Önemli olan imza değil “evet”lerdir öncelikle..Ama burada bir Ağalık sistemi söz konusu olduğundan, nikah memurunu da “böyle olsun” diye ikna ettiklerini düşündüğümden, o konuya fazla takılmadım. 3.Sıla nın Erkan beylerin nüfusunda olmadığını gösteren başka bir olay da her ay Celil efendi ye para vermesi..Nüfuslarında olsa buna gerek olmazdı.Resmi evlatlık almak için Bedar ın da onayı gerekirdi ki, Bedar kızını öldü sanıyordu..Tabii ki 18 inden sonra bütün bunlar hükmünü yitirecekti.Celil ve Azad ellerini çabuk tuttular. 4.Sıla nüfusa kayıtlı olsaydı öz evlat sayılacağından, her şey otomatik olarak ona kalacaktı.Başka hiç bir akraba 5 kuruş alamazdı.Burhan evlatlık olmadığını bildiğinden bu kadar rahattı. 5. Erkan beyler Sıla nın geleceğini düüşnüp bir vasiyetname hazırlatmışlar, Sıla ya miras kalması ancak böyle mümkün olabilir.Normalde bir yabancıya ancak mirasın 1/4 ü bağışlanabilir. Fakat bu hayattaki akrabalarıın yakınlığına göre değişir.Eğer Erkan beylerin Sıla dan başka öz çocukları olsaydı,Sıla ancak mirasın 1/4 ünü alabilirdi.Çünkü evladın mahfuz ( yani her halukarda alması gereken hissesi) kendi payının 3/4 üdür. Fakat şimdiki durumda Burhan sadece bir yeğen olduğu için, onun mahfuz hissesi, Erkan beyin kardeşinden ona kalan hisse yani, 1/4 dür.Bu yüzden, yine mirasın büyük kısmı, yani 3/4 ü Sıla ya kalacaktır.Tabi ki Burhan ın bu payı alabilmesi için vasiyete itiraz etmesi, dava açması gerekiyor.Belki bunlarla uğraşmadan, Sıla ya yaltaklanarak bir anlaşma yapıp, bir şeyler koparma peşindedir. 6.Kişi evlenmekle reşit olur.Bu kanun maddesidir.Buradaki mantık da, evliliğin, 18 yaşını doldurmuş olmaktan daha büyük bir sorumluluk olduğu, bu müesseseye adım atmış birinin, 18 yaşındaki biri kadar kendi tasarruflarını yapmaya hak kazanması gerektiğidir.Bu yüzden Emre nin Sıla ya "18 ine girdiğinde mirası alacaksın" demesi hatalıydı.Belki başka bir açıklama yaparlar bu konuda..Ama Sıla nın malını kimsenin yönetmesine gerek yok, çünkü reşit.. Tabii bir dizide böyle yanlışlıklar olabilir, belki de fazla takılmamak gerek..BG de de bir ara Zehra hala, daha ölmemiş Hacı Sefer in mirası için dava açacaktı, sonra çevirdiler olayı.:).Böyle şeyler oluyor yani..Herkese sevgiler.. chimeneyes 21-10-06, 10:50 dün bazı sahneler arasındada kopukluk vardı sanki arada görüntüler atlanıyormuş gibiydi. CaNaN^_^ 21-10-06, 10:57 dün bazı sahneler arasındada kopukluk vardı sanki arada görüntüler atlanıyormuş gibiydi. evet öyleydi...mesela emir türkü söyledi ama biz duymadık ve sıla ne zaman geldi ne zaman oturdu divana çok acayip oldu orası kopuktu yani benim gözüme orası çarptı.başkada pek dikkatimi çeken bir şey olmadı 8) nzessia 21-10-06, 12:12 dizinin ılk sahnesinde vaktın gecenın bır yarısı olmasına rağmen odanın içi gündüz gibi aydınlıktı. Bu gerçi pek mantık hatası değil de teknik bir hata olabilir söğüt 21-10-06, 12:25 ama sılanın yasal ailesi erkan beyler değil miydi? yani celil sılanın babası ama sadece biyolojik nüfusta öyle olduğunu sanmıyorum. eğer nüfusta celil olsaydı babası sıla hiç araştırmak istemez miydi? şahsen benim nüfusumda baba adı bölümünde başkasının adı yazsa evlatlık olduğumu bilmeme rağmen bir araştırırım. en azından nüfus müdürlüğüne sor. sılaya öldü denilmiş ailesi eğer öldüyse nasıl hala nüfus cüzdanında onların adı yazabilir ki? bence burayı aydınlatmaları lazım artık yoksa biz böyle çıldırırız yakında... hayır sevgili sazimet_121 erkan beylerin nüfusunda değil sıla..öz anne babasının üzerinde görünüyor.. sen ilk bölümü izlememişsin sanırım ..ilk bölümü izlersen öğrenirsin.. eğer nüfus kayıtlarında erkan beyin ve neşe hanımın kızı olsaydı nikah işlemi yapılamazdı..nikah tarihinde sıla 17 yaşındaydı.. harvest 21-10-06, 13:05 emre daha önce sılaya 18 ini doldurana kadar mirasa sahip olamayacağını söylemişti. ama dünkü bölümde emreye vekalet verdi, 17 yaşında reşit olmayan birisi kimseye vekalet veremez ki. helede daha hak etmediği bir miras için. bu çok saçmaydı. (tabi sıla bizim haberimiz olmadan 18 yaşında olmuşsa) babet 21-10-06, 13:17 sıla emreye vekalet verdiğini söylüo ama ortada ne bi evrak ne de noter göremedik.yani öyle olması gerekmio mu acaba?belki de vermedi bilemioruz tabii ama. HaMbUrG* 21-10-06, 13:50 sıla emreye vekalet verdiğini söylüo ama ortada ne bi evrak ne de noter göremedik.yani öyle olması gerekmio mu acaba?belki de vermedi bilemioruz tabii ama. arkadasim o benim gözüme de takildi, ama mesela yemek yediklerini görmüyoruz, yani o sahneleri göstermiyorlar, bu demek degil ki ac kaldilar yani galiba o sahneyi gereksiz buldular.. Ben su Silanin kücük kardesi ve boran ile olan sahneyi anlamadim yaa. Herkes agadan korkar diyorlar, ee cocukta korkuyor yani öyle gözüküyordu, o zaman boran aga sus dediginde niye susmuyor da Yezda aga falan diye biseyler yumurtluyor??! :fighting2 gurbetci 21-10-06, 13:58 birilerinin bu senaristlere miras hukuku hakkinda bilgi vermesi gerek.her hafta baska bir pot kiriyorlar. **ASKOYUNU** 21-10-06, 14:09 arkadasim o benim gözüme de takildi, ama mesela yemek yediklerini görmüyoruz, yani o sahneleri göstermiyorlar, bu demek degil ki ac kaldilar yani galiba o sahneyi gereksiz buldular.. Ben su Silanin kücük kardesi ve boran ile olan sahneyi anlamadim yaa. Herkes agadan korkar diyorlar, ee cocukta korkuyor yani öyle gözüküyordu, o zaman boran aga sus dediginde niye susmuyor da Yezda aga falan diye biseyler yumurtluyor??! :fighting2 Oncelikle merhaba, Arkadaslar yorumlarinizi okumak inanin cok zevkli oluyor... Yanliz ben bir seyi anlamiyorum.... Boran Aga ve Sila'nin kardesi tam olarak ne konustu neler oldu bilmiyorum.... yani benim hatrirladigim sadece, Boran Aga, cocuga neden artik gelmioyrsun gibisinde sorular soruyor....cocukda ona...sen artik Sila ablamin kocasisin ve sana ugramam insanlar tarafindan yanlis anlasilabilir demesiydi.....daha sonrada Boran Aga, olsun sen benim arkadasimsin ve gelebilirsin bana dedi..... Cocukda tamam ozaman dedi.... Evet daha sonrada bu cocuk turku soyledi, fakat cocuk gorunmuoyrdu o an...sadece Boran Aga goruntudeydi..... Yazda hakkinda ne konustular ben bilmioyrum mesela..... Galiba burada gercektende bir kopukluk var..... Cocuk Boran Aga ile tam olarak ne konustu.....ogrenebilirmiyim??? Sevgiler, saygilar, Serife kubos 21-10-06, 19:45 arkadaşlar 5. bölüme kadar boran ağa gayet güzel bir türkçeyle konuşuyordu 6. bölümde türkçsi bozulmuştu memleketinin ağzı il konuşuyordu bana garip gldi rzombie 21-10-06, 19:57 daha son bölümü indirip tekrar izleme durumum olmadı ama hemen hemen emin olduğum bir hatayı paylaşmak istiyorum sizlerle. sıla o sabah kalktığında hızla boranı aramaya başladı.önce güverciliğe(sanırım adı bu)baktı, sonra evin en üst katına çıktı(boran yatağını attığı zaman annesiyle babasının çıktığı balkonu hatırlayan arkadaşlar)işte o balkonun tam üstünde durup bakınıyordu.sonra kamera yandan çekmeye başlayınca sılanın yanında duvar vardı,yani şimdi anlatmak zor oluyor ama,sıla aslında en üst katta değilmiş.böyle küüçük ayrıntılar gözden kaçabilir,büyük hatalar olmasında. saygılarımla cimbomgirl 21-10-06, 22:28 arkadaşlar 5. bölüme kadar boran ağa gayet güzel bir türkçeyle konuşuyordu 6. bölümde türkçsi bozulmuştu memleketinin ağzı il konuşuyordu bana garip gldi haklısın benimde bu dikkatimi çekti son bölümde bayağı bi değişiklik var konuşmasında Papatya_1907 22-10-06, 10:37 haklısın benimde bu dikkatimi çekti son bölümde bayağı bi değişiklik var konuşmasında evet aynen!, hatta bende kardesime dedim, Boran aga neden böyle konusuyrki.. ama biraz tuafima gitmisti okadar,,. salvaje 22-10-06, 10:47 son bolumde boran banyoya girmeden iki yuzugunude cikarmisti oysa banyodayken alyansi parmaginda isil isil parliyordu... banyodan sonra sila y....nin odasindayken borani merdivenlerden asagi inerken gosterdi, oysa ki y....nin odasi onlarin yatak odasinin ust katindaydi boranin asagi degil yukari cikmasi gerekiyordu... ZaraBir 22-10-06, 20:11 Selam, siteye de, diziye de yeniyim... Yorumlarinizin hepsini degil ama cogunu okudum, ben de nacizane kendiminkileri kisaca karaliyim istedim. Amerika'da da Avrupa yayini gosteriyorlar ve Emir'in turkusu kismi yoktu, ama bence bu dizinin butununu cok fazla etkilememis. Turkunun buyuk bir bolumunu odada verdiler zaten, ben dizide simdiye kadar bir Kurt-Turk ayrimi sezinlemedim, aksine, Midyat'in o 'medineyetler besigi' ozelligini bastirmaya calisiyorlar, biraz daha fazla calisabilirler tabii, konunun Turkiye'deki hassasiyeti de goz onune alinacak olursa, bu cok dogru ve anlamli olur, diziye de yakisir. Simdi cok guleceksiniz belki ama bence cok buyuk mantik hatasi degil belki ama ozensizlik ornegi o at at diye ortaya cikardiklari irice katirlar. Koca Midyat'da Alakurt'dan (hatta Dere'den bile) daha uzun at bulamamislar mi acaba, koskoca bir agaya hic yakismayacak kadar miniskuller de.... Simdilik bu kadar, Sevgiyle, Zara. ayshe_yeshil 22-10-06, 21:30 evet aynen!, hatta bende kardesime dedim, Boran aga neden böyle konusuyrki.. ama biraz tuafima gitmisti okadar,,. arkadaşlar yapmayın insanın bi şiveyle -özellikle de gençlerde- bi ömür geçirmesi çok zor tabi şiveyi terk etmeside bunu kendimdende biliyorum bende göçmenim ve gçömenler arasında şivem hemen değişir ama bunu yazılarda ya da her insanın yanında kullanmam bu abes bi durum değil zynp kbr 22-10-06, 22:14 eet ya, bence hic mantik hatasi olmayan bisi yazmissiniz, benim annemde laz, bizim le, yada karadenizden olmayan insanlarla cok gzl istanbul sivesiyle konusur, ama kardesleriyle, yada iste akrabalarimizla konustunda birden sivesi deigisr ve lazca konusmaya baslar... cok gülerim bu duruma ama bu böledir yani, kesinlikle böledir, we benim de dikkatimi cekti bu durum ama mantik hatasi olarak görmüyrum ... lataman 23-10-06, 00:27 boran banyo yapmadan önce yüzüklerini çıkartıyor ama banyoda alyansı parmağındaydı:) dilosh 23-10-06, 00:30 evet aynen!, hatta bende kardesime dedim, Boran aga neden böyle konusuyrki.. ama biraz tuafima gitmisti okadar,,. evet bnmde dikkatimi çekti ve tuhafıma gitti:dito meriremail 23-10-06, 08:43 Arkadaşlar Dikkat Edesseniz Boran Ağanin Bütün öfkeli Sahneleri Ve çaba Harcama Sahnelerinde Dili Bir Memleket Diline Dönüşüyor. Duygusal Sahnelerde Ise Türkçe Ama Babalarinin Yaninda Filan Yiğitlik Tazlamak Için Tekrar Memleketin Dilini Konuşuyor. asnim 23-10-06, 18:12 ya şimdi tekrarı islerken fark ettim de emin olmadım öpüşmeden sonra boran bi ust kata çıkıo arkasından da sıla yukarı çıkıo ve ikisi konusurkenkı arkadaki odanın ışığı yanıyo.ee o rası y...nin odası değil mii nie ışığı yanıo??Y... yassatıolarmı yoksa gercekten :img-haha: gzm 23-10-06, 21:34 boran aga her türlü ortama ayak uyduruyor o kücük cocuk o sekilde konusurken boran aga haber spikeri gibi konusacak degil ya hemen ortama ayak uydurdu aslında diziyi izlerken bazı sahnelerde kopukluk var gibi geldi örn:sıla hayal kurarken birden telefonun basında emreyi araken bulduk ya da birde avrupa seyrcisi türküyü dinleyememis sanırım atv depremin korkusuyla diziyi atlattı first lady 24-10-06, 12:13 sadece avrupa değil bizde duyamadık şarkıyı isatanbul'dan.uydudan izlediğimiz içinmi bilmiyorum ama şarkı kesikti bizde de:icon_evil prenses19 24-10-06, 13:40 offf ya ben de dün izledim cuma kaçırmıştım gerçekten de oyunculuklar süperdi ama montaj felaketti bazı yerlerde ki boranın dublajları da öle sesiila 24-10-06, 14:54 boranın dublajları felaket bence benim yerine "menim" dedi farkındamısınız.sonra iyi yerine "eyi" diyo.bilerekmi yapıyolar acaba.mardinli olduğu için ama tehdit yerine "tahdit"diyo anlmadım boran böle konuşunca sinir oluyorum prenzez 24-10-06, 15:47 Evet dün tekrara baktım da biraz,gerçekten de çok kötüydü. İkide bir konuşmasınn değiştiği konusunda hemfikiriz. İsim hatırlamıyorum da köylüyle konuşurken,şehirliyle konuşurken değişiyor denmişti. Ama yok yani.Adam herkesle konuşurken birden değişiyor. Cihanla konuşurken bile hem yerel ağız hem de istanbul ağzı kullandı.Sıla'nın küçük kardeşiyle konuşurken de öyle... dilosh 24-10-06, 15:52 baştan beri böle konuşsa tamamda bi köylü tarzı bi şehirlitarzı konuşuyo anlamadım bende:S handike90 24-10-06, 20:15 Bir Tanede Ben Ekleyim Bari.boran Yikanmaya Giderken Yüzüklerini çikariyordu.sonra Banyodan çikti Ve Sağ Elinde Taşlui Yüzüğü Vardi.ne Ara Takti Anlamadim.birde çekimlerin Tekrarlanma Olayi Var.sila Sabah Uyanip Borani Ariyorya.o Sirada En Yukari çikiyor.orada çikarken Ezan Okunuyordu Galiba .ama Tam Emin Olamadim.birde Sila Boranin Atinin Yanina Gittiğinde Arkadan çan Sesi Geldi Ve Hemen Kesildi.saat Sabahin 8.00 Idi Galiba çünkü Kilisede Sabah Saat 8.00 çalarlar.sesler Sahnenin Birkaç Kez çekildiğini Gösteriyor Ama Olsun Genede Güzeldi.. sevimli yaratık 25-10-06, 06:12 herkes güzel bir konuya deginmiş..ama onu dublajı yapan kişiye diceksiniz..mehmet akif sadece konuşuyo..o adamda dublaj ypıyo.... bence gidin ona kızın... SzARap 25-10-06, 07:54 Evet boran ağanın mardinli oluşundan dolayı bir şivesi var..ama bunu boran cihan....emre.....şivan kahya... köylüleri... yani kısacası SILA haricinde herkesle konuşurken kullanıyor...ama sıla ile konuşurken şive ortadan kalkıyor...bence sılaya özellikle böyle konuşuyor... ortamı dahada yadırgamasın diye....onunla konuşurken..ODTÜ lü biri gibi konuşuyor... diğerlerine ise ağa olduğunu hatırlatıyor...:img-grin2 caglaa_aa 25-10-06, 12:23 Evet boran ağanın mardinli oluşundan dolayı bir şivesi var..ama bunu boran cihan....emre.....şivan kahya... köylüleri... yani kısacası SILA haricinde herkesle konuşurken kullanıyor...ama sıla ile konuşurken şive ortadan kalkıyor...bence sılaya özellikle böyle konuşuyor... ortamı dahada yadırgamasın diye....onunla konuşurken..ODTÜ lü biri gibi konuşuyor... diğerlerine ise ağa olduğunu hatırlatıyor...:img-grin2 ben buna kesinlikle katılmıyorum.çünkü son bölümde 'sıla sen benim karımsın'derken 'sıla sen benim sabrımı mı ölçmeye çalışıyosun 2derken ve daha örnekleri var resmen batırıyo.bi de banyoya girmeden önce pantolonunu yere çıkardı ama sıla odaya girdiğinde yatağın üstünde duruyodu ulkuk 25-10-06, 13:43 Bir Tanede Ben Ekleyim Bari.boran Yikanmaya Giderken Yüzüklerini çikariyordu.sonra Banyodan çikti Ve Sağ Elinde Taşlui Yüzüğü Vardi.ne Ara Takti Anlamadim.birde çekimlerin Tekrarlanma Olayi Var.sila Sabah Uyanip Borani Ariyorya.o Sirada En Yukari çikiyor.orada çikarken Ezan Okunuyordu Galiba .ama Tam Emin Olamadim.birde Sila Boranin Atinin Yanina Gittiğinde Arkadan çan Sesi Geldi Ve Hemen Kesildi.saat Sabahin 8.00 Idi Galiba çünkü Kilisede Sabah Saat 8.00 çalarlar.sesler Sahnenin Birkaç Kez çekildiğini Gösteriyor Ama Olsun Genede Güzeldi.. Yüzük konusunda haklısın. Ama ben alyansa takılmıştım. Çünkü yüzüklerinin ikisinide çıkarıp elinde banyoya gidiyor. Yani yüzükleri banyoda bırakıyor. Söylediğin doğru çıktığında taşlı yüzüğü var. Ama banyoya götürdüğü için orada takmış olabilir. Benim en çok dikkatimi çeken alyansını çıkarttığı halde, elinde tas ile başına su dökerken, alyansı yerinde duruyordu....:img-haha: xxnaz 25-10-06, 20:39 Bende 4.bölümde bir hata buldum.Sila hastanede setye ile götürülürken,boran aga silanin saclarini oksadiginda yüzük yoktu,yüzügü sag parmagindaydi,boran aga silayla karsilastigi ilk ani hayal ettikten sonra silanin saclarini tekrar oksadigindaysa yüzük soldaydi,buda bi cekim hatasi iste leylak77 26-10-06, 10:37 sıla henüz 17 yaşında değil mi? emre'ye nasıl vekalet verebildi? Reşit olmayanlar vekalet veremiyordu bildiğim kadarıyla... frezyy 26-10-06, 11:04 ya vekalet vericem dedi emreye sora borana bilerek öle deid kızdırmak için bence yoksa zaten sıla reşit olmadığı için şu anda sılanın vekili kocası yani boran bnim bildiğim kadarıyla bu böle Melodim 26-10-06, 11:32 Önce ben de sizin gibi kararsız kalmış, Sıla'nın henüz reşit olmadığı için vekalet veremeyeceğini, yasal vasisinin kocası olduğunu düşünmüştüm. Ancak , araştırdım ve 18 yaşının altında bir kız ya da erkeğin resmi evlenme nedeniyle otomatikman rüştünü ispat ettiğini öğrendim. Yani Sıla evlendiği andan itibaren reşit ve mallar onun üzerinde....Kocasının bir yetkisi yok.... söğüt 26-10-06, 12:08 herkes güzel bir konuya deginmiş..ama onu dublajı yapan kişiye diceksiniz..mehmet akif sadece konuşuyo..o adamda dublaj ypıyo.... bence gidin ona kızın... mesele 1-dublaj yapan sanatçının ses tonu ile boran ağa karakterinin görüntüsünün bütünlük sağlamaması 2-ve kullanılan şivenin mardin şivesi olduğunu da düşünmüyorum. menderes samancıların şivesi ile aynı değil.. tabiki sıla ile istanbul ağzıyla, çevresindekilerle yöresel ağızla konuşması normal, belkide çevresindekilerle kürtçe konuşuyodur da biz farkedememişizdir :img-hyste stm 26-10-06, 12:38 ama boran ağa ankara da okuduğu için şivesinin olmaması normal değil mi?? ortay 26-10-06, 16:56 benimde ilgimi su silanin odasindaki dolap intihar sahnesinde icinden ilac cikti daha sonraboranla bulusacaklari zaman kiyafetleri ardindan havlular sonra boranin pijamalari enson olarak boranin carsafi yastigi ne hikmetli cekmece anlayamadim haa birde boranin gömlek sahnesi vardi degilmi:img-hyste :img-hyste :img-hyste boran gömlegin altina atlet giyiyor ama adam soyunuyor atlet yok :img-nyam: semiramist 26-10-06, 17:25 benimde ilgimi su silanin odasindaki dolap intihar sahnesinde icinden ilac cikti daha sonraboranla bulusacaklari zaman kiyafetleri ardindan havlular sonra boranin pijamalari enson olarak boranin carsafi yastigi ne hikmetli cekmece anlayamadim haa birde boranin gömlek sahnesi vardi degilmi:img-hyste :img-hyste :img-hyste boran gömlegin altina atlet giyiyor ama adam soyunuyor atlet yok :img-nyam: valla arkadaşım iyi dikkat etmişsin ne diyim:img-haha: sılam 26-10-06, 20:43 mesele 1-dublaj yapan sanatçının ses tonu ile boran ağa karakterinin görüntüsünün bütünlük sağlamaması 2-ve kullanılan şivenin mardin şivesi olduğunu da düşünmüyorum. menderes samancıların şivesi ile aynı değil.. tabiki sıla ile istanbul ağzıyla, çevresindekilerle yöresel ağızla konuşması normal, belkide çevresindekilerle kürtçe konuşuyodur da biz farkedememişizdir :img-hyste Demek bu dublaj işi herkesi rahatsız etmiş.Gerçi etmeyecek şekilde değil ki.Bariz bir şekilde rahatsız edici.Ben bu son bölümde dubljdan son derece rahatsız oldum hele o son sahnede söyledikleri ''sen benim karımsın benimle böyle konuşamazsın'' derken ne kadar itici saniye geçmeden ''hiçbirşeydi beni engelleyen sadece sendin sarhoştun'' derken birden bire şive filan kalmıyor.Şive kullanmadığı zaman Ağamız kibar Ağa,şiveli konuşunca kaba Ağa oluyor nedense:img-grin2 prenses19 26-10-06, 20:56 Demek bu dublaj işi herkesi rahatsız etmiş.Gerçi etmeyecek şekilde değil ki.Bariz bir şekilde rahatsız edici.Ben bu son bölümde dubljdan son derece rahatsız oldum hele o son sahnede söyledikleri ''sen benim karımsın benimle böyle konuşamazsın'' derken ne kadar itici saniye geçmeden ''hiçbirşeydi beni engelleyen sadece sendin sarhoştun'' derken birden bire şive filan kalmıyor.Şive kullanmadığı zaman Ağamız kibar Ağa,şiveli konuşunca kaba Ağa oluyor nedense:img-grin2 ben izlerken ne oluyoruz dedim öyle bi konuşuyo ki sanki farklı kişiler konuşuyo zaten dublajla birlikte montaj da iyi değildi dublaj olayı zaten mehmet akif i ilgilendirmez ama olay görüntü maşallah süper ses yok olayına döndü SILVER 26-10-06, 21:00 Şivedeki anlamsız geçişler beni de çok rahatsız ediyor. İlk bölümleri izledim de bugün, hiç böyle bir şey yoktu. KARAR VERSİNLER ARTIK. Boran Ağa aksanlı mı konuşacak yoksa standart İstanbul Türkçe'si mi konuşacak? Bir öyle bir böyle olmuyor. Benim tercihim dialekt yerine standart Türkçe konuşması. Tabii orada büyüdüğü için arada şiveyle biraz süsleyebilir de SON BÖLÜMDE ABARTTILAR. Aklım karıştı, bir öyle bir böyle konuştu. Diziyi izlemesek de dinlesek iki farklı karaktermiş gibi seslendirilmişti Boran Ağa... LÜTFEN BU KONUDA DAHA HASSAS OLSUN DİZİ EKİBİ... mimarimo 26-10-06, 21:31 ya kusura bakmayın okuyamadım bayadır forumu belki daha önce yazılmıştır Boran 'ın banyo sahnesinde dikkat ettiniz mi yüzüğü çıkarıp banyoya öyle giriyordu.anaa çıkarken ağalık yüzüğü parmağındaaa.. bide boxerla girdi banyoya hadi neyse ana beline sardığı havlunun altından gözüküyor...bu da umut kaptandan göreniniz var mı? mimarimo 26-10-06, 21:32 bide daha öncede yazmıştım bölüm yorumalrı kısmına altında etiketi duran kırmızı pabuçlar gene vardı bu bölümde leylak 27-10-06, 06:29 benimde ilgimi su silanin odasindaki dolap intihar sahnesinde icinden ilac cikti daha sonraboranla bulusacaklari zaman kiyafetleri ardindan havlular sonra boranin pijamalari enson olarak boranin carsafi yastigi ne hikmetli cekmece anlayamadim haa birde boranin gömlek sahnesi vardi degilmi:img-hyste :img-hyste :img-hyste boran gömlegin altina atlet giyiyor ama adam soyunuyor atlet yok :img-nyam: benim de dikkatimi çekti. koskoca ağanın odasında tek bir şifonyere kıyafetleri, ilaçları, gecelikleri, yastığı yorganı...vs. nasıl sığdırıyorlar anlamadım. biz koca dolaplara sığdıramıyoruz eşyalarımızı. yasmne 27-10-06, 06:55 Boran, annesigilin kaza geçirdiğini Sıla'ya söylemek için odaya girdiğinde, Sıla banyodaydı ve yatağa göre soldaydı banyo,Sıla'da ordan çıktı zaten,fakat Boran geçen bölüm banyoya girdiğinde banyo yatağın karşısındaki kapıydı !!!!!! söğüt 27-10-06, 09:07 benimde ilgimi su silanin odasindaki dolap intihar sahnesinde icinden ilac cikti daha sonraboranla bulusacaklari zaman kiyafetleri ardindan havlular sonra boranin pijamalari enson olarak boranin carsafi yastigi ne hikmetli cekmece anlayamadim haa birde boranin gömlek sahnesi vardi degilmi:img-hyste :img-hyste :img-hyste boran gömlegin altina atlet giyiyor ama adam soyunuyor atlet yok :img-nyam: arkadaşlar aynı konsol değildi..içinde ilaç olan odaya giriş kapısının yan tarafındaki konsol...diğeri yani içinde pijama, yastık falan olansa tam karşıda, banyo kapısının yanındaki konsol fkenan1979 27-10-06, 09:30 arkadaşlar ben bu konuya iyice taktım ve gittim hukuk hocasına sordum eğer bi insan birisine miras bırakacaksa bu herhangi bir akraba bağı ile bağlı olmayan bi kişiye bırakırsa ki bu çocuğu olmadığı karısına bile bıraksa türk hukukuna göre ancak mirasın 4te 3ünü bırakabiliyomuş diğer bi bölümü de diğer mirasçılar arasında paylaşılıyomuş bu demek oluyo ki mirasın yarısından çoğu sılada kalmış ozaman sea_starın dediği gibi ölmüş olarak bilinen ailenin nufusundan düşürülmüyo sıla bence eğer böyleyse bi mantık hatası ortadan kalkıyo sıla eğer celilin nufusundaysa her türlü evlendirilir zorlada olur çünkü sıla 17 yaşında olması sebeiyle daha kötüsü miras baba tarafından yönetilebilirde inşallah öle bişi olmaz yada kocası tarafından yönetme selahiyeti verilir üffffff bu olay canımı sıktı:dito arkadaşlar bakın bu mıras konusunda hepsını sılaya bırakabilir eger mırasımı sıla sönmeze bırakıyorum dıye bir ibare var ise miras hepsi sılanındır tamamı 4-3 alabılcek kısı karısı veya cocuklarıdır eger var ise 2.derece akrabalar girmez ama mirasını kızım sılaya bıraktım derse bu mıras işi uzar hukuken hem kızı degıldır hemde mırasın yazılmasında akıl sahlıgı problemi cıkar cunku onun kızı degildir ve hem genetik hem nufusta buyuzden sıla mırası alması cok uzar benim bildigim bu buhafta acıklık getirirler artık bu konuya nıye böyle konuıları askıda bırakırlar anlamam asnim 27-10-06, 10:31 Boran, annesigilin kaza geçirdiğini Sıla'ya söylemek için odaya girdiğinde, Sıla banyodaydı ve yatağa göre soldaydı banyo,Sıla'da ordan çıktı zaten,fakat Boran geçen bölüm banyoya girdiğinde banyo yatağın karşısındaki kapıydı !!!!!! yok hep yatağın karsısındaki kapı banyo kapısıydı hatta boran sılayı gözetlemişti ya 2. bölümde gene aynı yerdi banyo.tekrar baktımda emın olmak için zaten odanın içinnde tek bi tane kapı var. vision 27-10-06, 10:51 Benim de anlamadigim Sila'nin nasil olupda 17 yasinda kolej mezunu oldugu.. örnegin Robert koleji 1 yil hazirlik + 4 yil egitim toplam 5 yil lise düzeyi egitim veriyor. Ilk ögretim de 8 yil olunca. 13 yillik egitim.. 6 yasinda baslasa 19 da bitirir. Sadece 3 yillik devlet lisesine giderse 17 yasinda mezun olabilir. Cogu kollejlerin ilkögretim bölümü devlet okullari gibi 8 yil. Ama Lise bölümleri daha uzun.. Var mi ya lise bölümü 3 yillik kolej?:bilmim theroseberry 27-10-06, 11:04 Benim de anlamadigim Sila'nin nasil olupda 17 yasinda kolej mezunu oldugu.. örnegin Robert koleji 1 yil hazirlik + 4 yil egitim toplam 5 yil lise düzeyi egitim veriyor. Ilk ögretim de 8 yil olunca. 13 yillik egitim.. 6 yasinda baslasa 19 da bitirir. Sadece 3 yillik devlet lisesine giderse 17 yasinda mezun olabilir. Cogu kollejlerin ilkögretim bölümü devlet okullari gibi 8 yil. Ama Lise bölümleri daha uzun.. Var mi ya lise bölümü 3 yillik kolej?:bilmim Belki okula 5 yaşında başlamıştır. Mesela ben öyle başladım. Hazırlıkla beraber 17 yaşında bitirdim :)) tabi bu işin şakası. Ben 5 yaşında başlamış olabilirim ama bunun normali 6-7 yaşında başlanıyor okula. Ya 17 yaşında (hazırlıksız tabi) Ya da 18 yaşında hazırlık okumuş olarak mezun oluyosun. Çok haklısın. Mantıksızlık olmuş biraz... ssimge 27-10-06, 17:55 Şivedeki anlamsız geçişler beni de çok rahatsız ediyor. İlk bölümleri izledim de bugün, hiç böyle bir şey yoktu. KARAR VERSİNLER ARTIK. Boran Ağa aksanlı mı konuşacak yoksa standart İstanbul Türkçe'si mi konuşacak? Bir öyle bir böyle olmuyor. Benim tercihim dialekt yerine standart Türkçe konuşması. Tabii orada büyüdüğü için arada şiveyle biraz süsleyebilir de SON BÖLÜMDE ABARTTILAR. Aklım karıştı, bir öyle bir böyle konuştu. Diziyi izlemesek de dinlesek iki farklı karaktermiş gibi seslendirilmişti Boran Ağa... LÜTFEN BU KONUDA DAHA HASSAS OLSUN DİZİ EKİBİ... arkadaşım öyle diyorsun ama boranın şivesi tamamiyle değişmiyo sadece bir kaç kelimesi farklılaşıyo bu çok normal çünkü mesela ben istanbulda doğup büyüdüm ama babaannemle beraber yaşadığım için birkaç kelimem onu şivesi gibi olabiliyo çünkü bu alışkanlık. belki bu dizide senaristler bu şekilde düşünmediler ama bence bu konuda abartılıcak bişey de yok :img-kiss: mimarimo 27-10-06, 19:50 visiona var benim mezun oldıgım kolej oyle idi orta okulda hazırlık okumus olsa veya lise de 18 yasında mezun olur ama ay farkından dolayıda 17 yasında olması mumkun GELİNAĞA 27-10-06, 23:35 5.bölümün Sonu Boran Silayi Yemeğe Davet Ettiği Sahne Masadaki Hediye Için önce Senin Için "aldim" Diyor.az Sonra Ise Babaannemden Kaldi.(karar Ver Aldin Mi Kaldimi) ceren durul 28-10-06, 08:12 5.bölümün Sonu Boran Silayi Yemeğe Davet Ettiği Sahne Masadaki Hediye Için önce Senin Için "aldim" Diyor.az Sonra Ise Babaannemden Kaldi.(karar Ver Aldin Mi Kaldimi) valahi orasini ben hic anlamadim hem normade bu küpeleri boran sevdigine yani eskiden yazdaya hediye etmesi gerekmez mi silda küpelerin ne isi var o zaman anlamadim gitti böle ufak tefek konular bizdenn kacmaz umut kaptan gelsede umut verse 7 bölümle ilgili meraktan catlicam 7 gün kaldi 7 bölüme tenzile 28-10-06, 08:24 valahi orasini ben hic anlamadim hem normade bu küpeleri boran sevdigine yani eskiden yazdaya hediye etmesi gerekmez mi silda küpelerin ne isi var o zaman anlamadim gitti böle ufak tefek konular bizdenn kacmaz umut kaptan gelsede umut verse 7 bölümle ilgili meraktan catlicam 7 gün kaldi 7 bölüme ya belki yezda hayattayken babaannesi de yaşıyodu boranın.yezda öleli 2 yıl olmuş babaanneside yezdadan sonra öldüyse boran sılaya hediye etmiştir küpeleri.yani babaannesi yaşarken boran küpeleri yezdaya hediye edemez dimi ama. ceren durul 28-10-06, 08:31 ya belki yezda hayattayken babaannesi de yaşıyodu boranın.yezda öleli 2 yıl olmuş babaanneside yezdadan sonra öldüyse boran sılaya hediye etmiştir küpeleri.yani babaannesi yaşarken boran küpeleri yezdaya hediye edemez dimi ama. olabilir ama bana yine de acayip geldi cükü genellikle hep babaanneler köy dizilerinde oynamaz ya hep böle yadigar bise birakip ölürler " sevdigin birisne takarsan" diye tam türk film tadinda biseyler söyerler ben böle düsünüyorum ... senindedigin gibide olur ... orasini pek düsünmemistim ... SILVER 28-10-06, 08:54 valahi orasini ben hic anlamadim hem normade bu küpeleri boran sevdigine yani eskiden yazdaya hediye etmesi gerekmez mi silda küpelerin ne isi var o zaman anlamadim gitti böle ufak tefek konular bizdenn kacmaz umut kaptan gelsede umut verse 7 bölümle ilgili meraktan catlicam 7 gün kaldi 7 bölüme İyi, hoş, güzel de Boran Yezda'yı seviyor diye Babaannesi'nden kalan her şeyi ona verecek değildi ya. :) Kalmıştır bir şeyler. :) :img-icecr ^^~~:ESrA:~~^^ 28-10-06, 23:46 ya benim de kafama sılanın annesine aldığı hediyeyi verdikten sonra babasıyla abisinin hiç dikkatini çekmemesi takıldı.insan bi sorar bu nerden çıktı diye..yani hediye paketi falan da vardı annesinin elinde.hiç görmemezlikten geldiler resmen.. ceren durul 29-10-06, 07:35 ya benim de kafama sılanın annesine aldığı hediyeyi verdikten sonra babasıyla abisinin hiç dikkatini çekmemesi takıldı.insan bi sorar bu nerden çıktı diye..yani hediye paketi falan da vardı annesinin elinde.hiç görmemezlikten geldiler resmen.. aslinda benimde kafama takildi hani desem ki ble saklamaya calistilar hediyeyi öyle seyde olmadi azad var aciyorum ama olsun canima deysin boran aga iyiki kizdi cünü silanin basina gelen hersey onun yüzünden oluyor evlatlik verilmeside azad hasta many lazim kizi sattilar ondan sonra azad kiz kaciriyor kizi aga verdiler bu ne ya heleboran agam azada vurmustuya icimi yaglari eridi seni gibi paragöz azad alsana alsana:fighting2 :fighting2 :fighting2 ^^~~:ESrA:~~^^ 29-10-06, 11:09 yani ben olsam sorardım bunu kim aldı,siz ana-kız dışarı mı çıktınız...falan diye:img-polic ya ben de azada bazen acıyorum(son bölümde boranın hesap sorma sahnesi ve sıla için kurşunlanması..) bazen de sinirleniyorum(miras hakkında,onun yüzünden sılanın evlendirilmesinde..hele ilk bölümde kıza silah çekip 'bu nikaha karşılık benim canım daha da önemlisi narinin canı' demesi beni delirtti resmen sanki kıza sordun narini kaçırırken!:fighting2 ) bakalım ileriki bölümlerde azad&sıla ilişkisinde neler olacak.. yasmne 29-10-06, 15:12 yok hep yatağın karsısındaki kapı banyo kapısıydı hatta boran sılayı gözetlemişti ya 2. bölümde gene aynı yerdi banyo.tekrar baktımda emın olmak için zaten odanın içinnde tek bi tane kapı var. Evet haklısın,bende tekrar izledim, yanılmışım. areyyan 29-10-06, 18:40 [QUOTE=Yaz_Gunesi;1391375]bence ilk bölümde mantik hatasi coktu, mesela bir kiz duvak takarsa evleniyor demek, ama sila bunun farkina bile varmadi, cok sacma bence Sana katılıyorum bencede anlamaliydi yaa ama ilk bölüm bu olabilir böyle seyler asnim 30-10-06, 00:52 3.bolumu tekrar izlediğimde fark ettim tabi bunu fark etmek için sonraki bolumleri izlemiş olmaamız lasımdı.3.bolumde sılanın ailesi konaga geldiğinde agırladıkları oda 6.bolumde karsımıza y'nin odası olarak cıkıo yazarlarda daha konagı nasıl kullanıcaklarına karar vermemişler galiba. <<*TILSIM*>> 30-10-06, 09:57 kaza sahnesi mantıksızdı çünki sadece bir sarılıyolar gerisi ni kimse görmüyo izleyen olarak hiç bir şey hissetmedim o sahnede scs66 30-10-06, 13:43 madem sila daha 17 yasinda nasil resmi nikah kiyildi! ben anlamadim:fighting2 bedissa 30-10-06, 16:40 [QUOTE=Yaz_Gunesi;1391375]bence ilk bölümde mantik hatasi coktu, mesela bir kiz duvak takarsa evleniyor demek, ama sila bunun farkina bile varmadi, cok sacma bence Sana katılıyorum bencede anlamaliydi yaa ama ilk bölüm bu olabilir böyle seyler katilmiyorum arkadasim.cunku sila cok ama cok farkli bir ortamda yetismis ve bunu anlamamasi son derece normal.sila İstanbulda normal bir hayat surmemis cok zengin bir ailenin yaninda standartlarin cok usutunde yasamis.Sila "berdel"in varligini(ayrica gecen bolum hizmetciye "yavuklu" ne demek diye sordu.dusunun o kadar farkli bir ortamda yasamis)bile bilmezken,ihtimal vermezken anlayamamsi cok normal.o taktigi seyin duvak oldugunu anlayamamistir.annesi dedi ya "sana ozel" diye.o da ustune dusmemistir..bence cok normal.ayrica standartlarin ustunde yasayan cogu kisi ekmegin fiyatini ya da su anki herhangi bir bakanin adini bilmiyor .silanin evlendirildigini anlayamamsi son derece normal.cunku o tamamen farkli bir dunyadaydi söğüt 30-10-06, 16:47 ya benim de kafama sılanın annesine aldığı hediyeyi verdikten sonra babasıyla abisinin hiç dikkatini çekmemesi takıldı.insan bi sorar bu nerden çıktı diye..yani hediye paketi falan da vardı annesinin elinde.hiç görmemezlikten geldiler resmen.. :img-grin2 benim anlamadığım da az da olsa bir miktar para vermiş olması gerekiyor ve zaten fazla param olmadığı için... iyide evladım elinde çantan yok, cüzdanın yok, o parayı nerede muhafaza ettin ve sana parayı kim, e zaman verdi ..boran ağanın para verdiğini hiç görmedik..emreden mi aldı acaba, anneme tülbent alıcam bana para veriri misin dedi.. peki sen o VEKALETİ ne zaman, nasıl verdiiiiinnn..yolacam saçımı başımı:icon_evil sevimli yaratık 30-10-06, 18:10 kız resit degilse benim bildigim ailesinden biri imza atıyo.ama dizide gördügüm imzayı sıla atıyo.böle bişey olması imkansız.. prenses19 30-10-06, 19:02 kız resit degilse benim bildigim ailesinden biri imza atıyo.ama dizide gördügüm imzayı sıla atıyo.böle bişey olması imkansız.. canım benim imzayı sılanın atması normal çünkü aile ya orda imza deftere imza atıyo izin verdiklerine dair ya da direk evlendirme dairesine veriyolar izin veriyoruz diye ezgi52 30-10-06, 19:13 arkdaşlar benim pek mantık hataları gözüme çarpmaz ama boranın ikide bir farklı bir türkçe jkonuşması garibime gidiyor ....artık ne dediğinden çok nasıl dediğine bakıyorum....bu tamamem dublajla ilgili bi problem.......heralde dublajı yapan kişiseymen ağanın sesine o kadra çok alıştıki boran ağamızda zorlanıyor....... sevimli yaratık 30-10-06, 19:37 canım benim imzayı sılanın atması normal çünkü aile ya orda imza deftere imza atıyo izin verdiklerine dair ya da direk evlendirme dairesine veriyolar izin veriyoruz diye ama kızın atması gerekmiyomuş bildigim kadarıyla.aile dilekçe veriyo.ama yindede aileden biri atmak zorunda imzayı.eger eclenecek küçük kız atıyorsa.evlilik geçersiz sayılıyormuş galiba.yada ben yalış biliyorum.öle dediler bana.. vision 30-10-06, 20:03 en son sahnede Sila gözlerini aca aca iki defa hayir diyor. Bu sahne sanki ayni sahneyi iki defa göstermisler gibi.. Mimik tamamen ayni.. lyon69 31-10-06, 11:49 Sıla "Emre'ye vekalet verdim" dedi ancak : 1- Sıla reşit olmadığı için babasının imzasıyla evlendiğine göre, reşit olmayan biri vekalet verebilir mi ? 2- Emre ile buluşmaya gittiğinde yanında herhangi bir kimlik olmadığını düşünüyorum (çantası vs yoktu), o halde nasıl vekalet verebildi ? vision 31-10-06, 12:31 Sıla "Emre'ye vekalet verdim" dedi ancak : 1- Sıla reşit olmadığı için babasının imzasıyla evlendiğine göre, reşit olmayan biri vekalet verebilir mi ? 2- Emre ile buluşmaya gittiğinde yanında herhangi bir kimlik olmadığını düşünüyorum (çantası vs yoktu), o halde nasıl vekalet verebildi ? Vallahi bende bilmiyorum ama biraz bilgi buldum netten.. VASİ Vesâyet; velisi (anne ve babası ölmüş) bulunmayan yaşı küçüklerin temsilini sağlayan, bir kanundur. Vasi tayinine yetkili makam, yaşı küçüğün ikâmetgâhının bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesidir. Vasi, vesâyeti altındaki kişinin taşınmazları üzerinde alım, satım, ayni bir hakkın tesisi (ipotek, intifa v.b), üç yıl veya daha fazla süreli kiralama, mal rejimi sözleşmesi, miras taksimi, miras payının devri, ölünceye kadar bakma akdi gibi işlemlerinde, sulh hukuk mahkemesi’nin iznini almalıdır. Vasi vesâyet altındaki kişinin taşınmazını vakfedemez, bağışlayamaz, kendisi veya üçüncü bir kişinin borcundan dolayı ipotek edemez. KAYYIM Bir kimsenin malının idaresi veya belli bir işinin yapılması için, o kimseye tayin edilen kanuni temsilcisi kayyımdır. Kayyımın veli ve vasi gibi genel anlamda bir temsil yetkisi olmayıp, yetkisi sadece belli bir işin görülmesi veya bir malın yönetilmesi ile sınırlı olmaktadır . Kayyım tayinine yetkili makam, sulh hukuk mahkemesidir. Kendisine kayyım tayin edilenler, gerçek kişiler olabileceği gibi, tüzel kişiler de olabilir. Kayyım tayinini gerektiren haller şunlardır. a) Ergin(reşit) olan bir kimse, hastalık veya başka bir yerde bulunmak veya bunlara benzer sebeplerden birisiyle, acele bir işini kendisi görebilecek veya bir temsilci (vekil)atayabilecek durumda değilse, b)Yapılacak işlemde, kanuni temsilci (veli, vasi) ile, küçüğün veya kısıtlının menfaatleri çatışıyorsa, c)Kanuni temsilcinin işlemi yapmaya engel bir hali ortaya çıkarsa. Kayyımın tapu işlemlerinde, Medeni Kanunumuzun vasiye ilişkin hükümleri uygulanmaktadır İRADİ TEMSİL (VEKALET) Vekâlet yoluyla temsil sadece gerçek kişiler arasında söz konusu olup, tüzel kişiler bunu temsilcileri vasıtasıyla kullanırlar. Vekâletnâme Tanzimine Yetkili makamlar şunlardır: a) Noterler, b) Türkiye dışında, Türk Konsoloslukları. Tapu işlemleri için, ibraz edilecek vekâletnâmelerde şu hususların bulunması gerekmektedir: a) Yetkili makamlarca düzenlenmiş olması, b) Düzenleme şeklinde tanzimi , c) Vekâlet verenin fotoğrafının bulunması. d) Kimlik tesbitinin, nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaporta göre yapılması . e) İşleme yetkinin tam olması, f) Şekli noksanlıklarının olmaması, (imza, mühür, tarih yevmiye g.b) çıkıntı ve düzeltmeler varsa noter imzası ve mührüyle onanması, ayrıca suret vekâletnâmelerde, tanzim eden makam tarafından alıkonulan aslının aynı olduğunun belirtilmesi, g)Vekilin bir başkasını vekil tayini halinde ilk vekâletnâmenin ibrazı h)İşleme konu taşınmaz belirtilmişse, taşınmazın ada, parsel mahalle, köy gibi bilgilerinin açık ve anlaşılır olması. Vekâlet Ölüm, ehliyetsizlik, iflas, istifa ve vekilin azli ile sona erer Vekilin Azli: Uygulamada sıkça karşılaşılan sona erme hali, vekilin vekâletnâme veren tarafından azledilmesidir. Her ne kadar azil ihbarı, herhangi bir şekil şartına tabi değilse de, taşınmazlar için, tapu sicil müdürlüğüne yapılacak her türlü talep yazılı şekilde olmalıdır. ezgi52 31-10-06, 16:53 arkadaşlar az önce son bölümü izledim tekrar...ve ben boran ağanın konuşmasına takmış durumdayım...hele o son sahnedeki....."sılaaaa sen beni delirtmeye mi çalışıyosunu sölemesi....kopardı beni ya ....daha sonra odaya gidiyolar sanki istanbullu genç....bi an önce şuna çzüm bulsunlar ...birinden birine kara versinler Saba 01-11-06, 13:02 Sıla "Emre'ye vekalet verdim" dedi ancak : 1- Sıla reşit olmadığı için babasının imzasıyla evlendiğine göre, reşit olmayan biri vekalet verebilir mi ? 2- Emre ile buluşmaya gittiğinde yanında herhangi bir kimlik olmadığını düşünüyorum (çantası vs yoktu), o halde nasıl vekalet verebildi ? Sanırım bunu bininci kere yazıyorum: Arkadaşlar, kişi evlenmekle reşit olur.Yaşı kaç olursa olsun.Sıla da resmi nikahla evlendiğine göre artık reşittir..Daha önce çok konuşuldu bu..Vekalet konusuna gelince vekalet için yanında belgeleri olmalı, notere gidilmeli.. Bu yüzden verip vermediğini bilemiyoruz.Ama bunu bir şekilde açıklarlar herhalde..Nikah ise kanuni...Çünkü yasaya göre asıl evlilik yaşı 18 dir ama ailesinin izniyle, 17 sini doldurmuş bir kişi evlenebilir.Tabii ki kendisinin de evet demesi ve imza atması gerekir. sezinti 01-11-06, 13:13 Sanırım bunu bininci kere yazıyorum: Arkadaşlar, kişi evlenmekle reşit olur.Yaşı kaç olursa olsun.Sıla da resmi nikahla evlendiğine göre artık reşittir... Sevgili Saba Bildiğim kadarı ile medeni kanununda reşit olma ifadesi yerine ergin kılma ifadesi getirilerek ifade değişikliği yapıldı. Saba 01-11-06, 14:52 Sevgili Saba Bildiğim kadarı ile medeni kanununda reşit olma ifadesi yerine ergin kılma ifadesi getirilerek ifade değişikliği yapıldı. Merhaba..Sezinti, reşit olma ve ergin kılma ifadelerinin anlam açısından birbirinden farkı yoktur.Reşit kılınma eski hukuk diliyle ifadedir.Ergin kılma ise öz Türkçe dir. Bu sadeleştirmeler anlamda kolaylık olsun diye yapılmıştır.Tam maddeyi yazarsak; Eski söyleyiş: -Rüşd, onsekiz yaşın ikmaliyle başlar.Evlenme kişiyi reşit kılar. Öz Türkçe sini yazarsak, yeni söyleyiş; -Erginlik, onsekiz yaşın doldurulmasıyla başlar.Evlenme kişiyi ergin kılar.. Ay90 02-11-06, 00:55 gercekten biraz banada komik geldi o vekalet işi. Bide o hediyenin kimsenin farketmemesi. İlk önce sıla ve Boranın odasında hep cekim hatası olduğu sanıyordum cünkü 5 bölümde kapkaranlıktı odaya girdiklerindeysede aydındı oda. Ama bu odanın ışığı galiba öyle. Nazgül 03-11-06, 23:39 evet arkadaşlar bana birşey bırakmamışsınız herşeyi yazmışsınız banada sizi tebrik etmek düşüyor *lalezar* 04-11-06, 00:08 ya arkadslar bu konakta akşamlryin odalara girince dısardan acayip ışık vuruyor dikkat ettiniz mi bugün de narin hasta yatarken geceyarısıydı nerdeyse ama sıla ona nanelimon getirdiginde pencereleden ışıklar giriyordu iceri :) Ay90 04-11-06, 00:47 ya arkadslar bu konakta akşamlryin odalara girince dısardan acayip ışık vuruyor dikkat ettiniz mi bugün de narin hasta yatarken geceyarısıydı nerdeyse ama sıla ona nanelimon getirdiginde pencereleden ışıklar giriyordu iceri :) evet o bizim coktandır dikkatimizi cekmişti zaten arkadaşım ama bu her bölümde öyle yani odaların ışığı böyle diye düşünüyorum. Cünkü her bölümde öyle. Ay90 04-11-06, 00:49 Cihan Mardine geldiğinde hizmetciye bavularını verdi ve yukarı tuttu baya yani cok belli oluyordu icinde bişey olmadığını. Normal bir insan ağır bir bavulunu bu kadar havada tutamaz. clevergirl 04-11-06, 01:50 ya arkadslar bu konakta akşamlryin odalara girince dısardan acayip ışık vuruyor dikkat ettiniz mi bugün de narin hasta yatarken geceyarısıydı nerdeyse ama sıla ona nanelimon getirdiginde pencereleden ışıklar giriyordu iceri :) disarida fark ettiyseniz,cok lamba var,yani cok aydinlatilmis bir yer,o nedenle bizede gündüzmüs hissi veriyor.. Alexia 04-11-06, 02:40 Bu pek mantık hatası değil ama çekim hatası. Son sahnelerden birinde, sanırım sıra gecesinin olduğu yerin bahçesiydi. Yukarıdan sallanan mikrofon görünüyordu. harvest 04-11-06, 10:07 önceden sıla dışarıya çıkmak isteyince korumalar karşı çıkardı hatta hemne ağalarını ararladı(boran onlara öyle demişti zaten) ama dünkü bölümde sıla ben hanım ağanızım kaşımı geliyosunuz deyince hem dışarı çıkmasına izin verdiler hemde ağaya haber bile vermediler. Ne yani bu kız eskiden hanım ağa değilmiydi. hadi boran suçlu olduğu için böyle boyun eğiyor ya korumalar onlardamı suçlu. ağalarını aramaları gerekmezmi? leylak7 04-11-06, 11:09 arkadaşlar benim dikkatimi çeken boran ağacın altına başından ve ellerinden kan geleşe kadar kafasını ve ellerini ağaca vurdu peki sonra hemen bedar ananın evine gitti ve ellerindeki yara izinden ve başındaki kan lekesinden eser yoktu ve nedense geçen bölümde kevser hanımın elindeki yara izini farketmişti ama bu bölümde geçiştirildi kimse elindeki o yaralar ne demedi ve başında hiç yara bandı falan yoktu o kadar vurmaya rağmen kan akıntısı hemen nasıl kesildi arada zaman geçse bile ellerinde yara izleri bu defa hiç mi farkedilmedi jalkar 04-11-06, 15:06 1-boran o meşhur sabah dışarıya çıktığında üzerine bi beyaz gömlek giydirdilerya sanki bana o gömlek borana 1 numara küçük gibiydi. 2-6.bölümün sonunda boran sılayı zorlarken komidinin yanında ayaklı bi lamba duruyordu.Ama 7.bölümde boranın sılayı zorla yasladığı duvarda lamba felan yoktu.hatta kenarda bi abajur göründü bi ara.ama sabah olduğunda ayaklı lamba gene olduğu yerde duruyordu. nzessia 05-11-06, 15:39 Öncelikle dizide sırra kadem basan karakterler var: 1-Sıla'nın teyzesi 2-Sıla'nın kızkardeşi Dilan Bunların dışında adı geçen ama kendisini daha hiç göremediğimiz karakterler de var: 1-Cihan'ın eşi 2-Cihan'ın 3 çocuğu Hadi diyelim bunlar var; Peki Cihan'ın babası bile konakta yaşarken , tüm aile oradayken neden bunlar konakta değiller? sazimet_121 05-11-06, 16:19 Öncelikle dizide sırra kadem basan karakterler var: 1-Sıla'nın teyzesi 2-Sıla'nın kızkardeşi Dilan Bunların dışında adı geçen ama kendisini daha hiç göremediğimiz karakterler de var: 1-Cihan'ın eşi 2-Cihan'ın 3 çocuğu Hadi diyelim bunlar var; Peki Cihan'ın babası bile konakta yaşarken , tüm aile oradayken neden bunlar konakta değiller? sana katılıyorum cihanın eşi ve 3 çocuğunu hiç göstermediler ama bence ileriki bölümlerde gösterirler. bu bölümde dilanda yoktu ama adı geçti bence haftaya ve sonraki bölümlerde olur. sılanın teyzesine gelince. o mantık hatası değil çünkü hatırlarsan dilan evden kaçtığında celil bedar'a mehveşi yolcu ettin mi demişti. yani mehveş (sılanın teyzesi) evine gitti. saxe88 05-11-06, 21:28 belki bu saydigim bir mantik hatasi degil ama yinede söyleyim. sila 18 yasinda, gerci hala basmamis 18'ine. 18 yasindaki bir kiz nasil oluyorda kiz istemeye gidiyor. bence biraz sacma geldi ama gelin aga oldugu icin ve adam ondan yardim istedi icin olabilir ama yinede sacma geldi....? hem sila ne hevesliymis gelin aga olmaya.:img-grin2 Figan 06-11-06, 02:16 Mantik hatasi degil bu dedigim.. Teknik hatalara giriyor aslinda..Hataya gelince; Dizinin basladigi ilk dakikalardan bitimine kadar olan sahnelerde tam 7 kere mikrofon gördüm..:) Sila konusuyor üstünde mikrofon ..Hani su uzun vede yukardan tutulan mikrofonlar.. Nasil dikkat etmiyorlar hayret..? Enazindan son bir kez izleniyordur dizi, kontrolden geciyordur..Acaba birtek ben mi görüyorum bu Mikrofonlari ??? :)) Asteria 06-11-06, 14:42 Mantik hatasi degil bu dedigim.. Teknik hatalara giriyor aslinda..Hataya gelince; Dizinin basladigi ilk dakikalardan bitimine kadar olan sahnelerde tam 7 kere mikrofon gördüm..:) Sila konusuyor üstünde mikrofon ..Hani su uzun vede yukardan tutulan mikrofonlar.. Nasil dikkat etmiyorlar hayret..? Enazindan son bir kez izleniyordur dizi, kontrolden geciyordur..Acaba birtek ben mi görüyorum bu Mikrofonlari ??? :)) Gerçekten mikrofon var mı ya. :blink: Çok mantık hatası yakaladım ama bunu hiç görmedim. Bende kendimi dikkatli izleyici sanırım. Vallahi kutlarım arkadaşım. Daha dikkatli bakacağım artık. ARIMAYA 06-11-06, 14:43 1-boran o meşhur sabah dışarıya çıktığında üzerine bi beyaz gömlek giydirdilerya sanki bana o gömlek borana 1 numara küçük gibiydi... Aynen ... Zaten ilk sahnelerden dolayı çok gıcık olmuştum birde düdük gibi gömleği görünce bende dedim giyecek bişey mi kalmadı diye. nazlıe 06-11-06, 14:54 sıla ilk evlendiğinde babası onu odasına kapatmıştı sılada pencereden kaçmaya yeltenmişti ama camlarda parmaklıklar vardı sonra sıla intahar ettikten sonra bir gün boyunca camın önünde oturmuştu ve parmaklıklar yoktu ve yine boran sılaya göründüğü üzere ona zorla sahip olduğu sabah sıla yine camın önünde oturuyordu ve parmaklıklar vardı camda ve yine boran sılaya güvercinle gül gönderdiğinde sıla camdan balkona geçti yani parmaklıklar yoktu bu bir hatamıdır yoksa odada camların birinde parmaklık var birindede yokmu ama bana sılanın oturduğu camda balkona çıktığı camda aynı geldi belkide ben yanlışım berivan_ 06-11-06, 15:26 Mantik hatasi degil bu dedigim.. Teknik hatalara giriyor aslinda..Hataya gelince; Dizinin basladigi ilk dakikalardan bitimine kadar olan sahnelerde tam 7 kere mikrofon gördüm..:) Sila konusuyor üstünde mikrofon ..Hani su uzun vede yukardan tutulan mikrofonlar.. Nasil dikkat etmiyorlar hayret..? Enazindan son bir kez izleniyordur dizi, kontrolden geciyordur..Acaba birtek ben mi görüyorum bu Mikrofonlari ??? :)) yazdiklarini okudum ve bende dikkatli bakmaya calistigim halde mikrofon sayisini sadece 2 getirebildim yani 7 degil.demeki okadar dikkatli bakmamisiz anlasilan.yahu sizlerde de ne bicim dikkatli gözler varmis:)vallah ben dizi basladiginda sevindigim icin sadece dizide neler oluyor onunla mesgulum.dikkatimi baska seylere hiic veremiyorum:img-haha: yalniz tekrardan izledigimde hata bulabiliyorum,oda coook dikkatli bakarsam anlicagin:) cinar&mavi 06-11-06, 15:55 sıla ilk evlendiğinde babası onu odasına kapatmıştı sılada pencereden kaçmaya yeltenmişti ama camlarda parmaklıklar vardı sonra sıla intahar ettikten sonra bir gün boyunca camın önünde oturmuştu ve parmaklıklar yoktu ve yine boran sılaya göründüğü üzere ona zorla sahip olduğu sabah sıla yine camın önünde oturuyordu ve parmaklıklar vardı camda ve yine boran sılaya güvercinle gül gönderdiğinde sıla camdan balkona geçti yani parmaklıklar yoktu bu bir hatamıdır yoksa odada camların birinde parmaklık var birindede yokmu ama bana sılanın oturduğu camda balkona çıktığı camda aynı geldi belkide ben yanlışım sevgili arkadasim bende dizinin ilk bölümlerinden beri parmakliklara takmis durumdaydim. sanirim simdi cözebildim durumu :img-grin2 yatagin hem arka tarafinda camlar var hemde yan tarafta. sanirim yan taraftakiler parmaklikli. 7. bölümün basindada sila orda oturuyordu. yatagin üst tarafindaki camda ise parmaklik yok ve balkona cikiyor. benim cözebildigim bu. umarim yanilmiyorumdur saxe88 06-11-06, 17:47 Mantik hatasi degil bu dedigim.. Teknik hatalara giriyor aslinda..Hataya gelince; Dizinin basladigi ilk dakikalardan bitimine kadar olan sahnelerde tam 7 kere mikrofon gördüm..:) Sila konusuyor üstünde mikrofon ..Hani su uzun vede yukardan tutulan mikrofonlar.. Nasil dikkat etmiyorlar hayret..? Enazindan son bir kez izleniyordur dizi, kontrolden geciyordur..Acaba birtek ben mi görüyorum bu Mikrofonlari ??? :)) evet arkadasim bende fark ettim. hemde her bölümde ben o mikrofonu görüyom. buna niye bir sey yapmiyorlar diye kendimce düsündüm, cünkü hic profösyonel görünmüyor.:img-grin2 Böyle 60 kisilik kadro ve ekip nasil oluyorda bunu fark etmiyor hayet, yada bir sey yapmiyor. nazlıe 06-11-06, 18:09 sevgili arkadasim bende dizinin ilk bölümlerinden beri parmakliklara takmis durumdaydim. sanirim simdi cözebildim durumu :img-grin2 yatagin hem arka tarafinda camlar var hemde yan tarafta. sanirim yan taraftakiler parmaklikli. 7. bölümün basindada sila orda oturuyordu. yatagin üst tarafindaki camda ise parmaklik yok ve balkona cikiyor. benim cözebildigim bu. umarim yanilmiyorumdur bende senin gibi düşündüm iki pencere vardır diye ama yok sılanın oturduğu camda balkona çıktığı camda aynı zaten bu yüzden kafam karıştı neden bir bölümde parmaklık olsun sonra aynı bölümde bir sahnede parmaklık varda ötekinde yok anlamış değilim m.a.a 06-11-06, 20:32 evet çınar&mavi nin dedği gibi hem arka tarafında hemde yan tarafında var pencere sıla annesini kaybettiğinde ağlıyordu boran üstüne bişe örtmüştü ya o sahnede yatağın arka tarafı olduğu göürlüyo şimdi okuyunca dikkat ettim parmaklıklık olmayan balkona açılan..diğeri yan taraftaki... sea__star 06-11-06, 20:35 Bir mantık hatası da banyo yapma meselesi. Sıla ilk iki bölümde banyo yapacağı zaman Ayşe'ye "banyo yapmak istiyorum" dediğinde Ayşe de hemen "Hemen hazır ederim gelin ağam" diyodu. Ama son iki bölümde Boran da Sıla da kimseye haber vermeden rahat rahat yıkanıyorlar. zeyneprosa3 07-11-06, 12:32 Bir mantık hatası da banyo yapma meselesi. Sıla ilk iki bölümde banyo yapacağı zaman Ayşe'ye "banyo yapmak istiyorum" dediğinde Ayşe de hemen "Hemen hazır ederim gelin ağam" diyodu. Ama son iki bölümde Boran da Sıla da kimseye haber vermeden rahat rahat yıkanıyorlar. arkadaşım o sılanın ilk geldiği gündü, neyin nere de olduğunu bilmiyordu hatta sıcak su olup olmadığını bile bilmiyordu muhtemelen. şimdiyse kendi evi biliyor o sebepten sormuyor. bence mantık hatası yok berivan_ 07-11-06, 12:40 ya arkadaslar hazir banyo mevzusu acilmisken benim cok merak ettigim birsey var ve sormadan edemiyorum.hey canli programinda hani sila y...odasina girecegi zaman demislerdi ya boran aga banyo yapicakti diye.o sözleri söylerken silagilin odasina ben yalnis hatirlamiyorsam ozaman banyonun tipi modern di,hatta ben acaba banyoyu tekrardanmi yaptirdilar diye dusunmustum ama sonra boran dus yaparken ayni eski banyo yu gösterdiler.anlatabildimi?? bu konuya biri aydinlik getirirse cok sevinirim:) ortay 07-11-06, 12:43 Mantik hatasi degil bu dedigim.. Teknik hatalara giriyor aslinda..Hataya gelince; Dizinin basladigi ilk dakikalardan bitimine kadar olan sahnelerde tam 7 kere mikrofon gördüm..:) Sila konusuyor üstünde mikrofon ..Hani su uzun vede yukardan tutulan mikrofonlar.. Nasil dikkat etmiyorlar hayret..? Enazindan son bir kez izleniyordur dizi, kontrolden geciyordur..Acaba birtek ben mi görüyorum bu Mikrofonlari ??? :)) Omikrofonlari bende görüyorum sesli cekim yaptiklari icin hep tepelerinde mikrofon var :img-grin2 sevindirici olan ise bu diziyi sadece ben cok inceden derinden izledigimi saniyordum benim gibi bircok kisi izliyor ne güzel:img-grin2 ezgi52 07-11-06, 13:31 arkadaşlar çk merake ttim bu mikrofon olayını nerelede gördüğünüzü sölermisini xbende bakim şuna:img-grin2 |