Tüm Versiyonu Göster : Saşıfelek Çıkmazı

ozzde
24-09-04, 14:16
Trt'nin en güzel dizilerindendi.
Oyuncuları da harikaydı.
Derya Alabora,Füsun Demirel,Ayhan Kavas,Selçuk Yöntem,Betül Arım,Ruhi Sarı,Suzan Aksoy,Cem Davran... :D

bilenbiri
26-11-04, 18:40
Yerden göğe kadar hakkın var. tekrar tekrar izlenebilecek nadir dizilerden biridir. Yönetmen süper, oyuncular süper, mekanlar süper, konular süper.

iremneva
27-11-04, 12:39
güzel bi diziydi ama gerçekçi yanı yoktu bence

joshandme
27-11-04, 19:13
çok güzel bi diziydi .biz ailecek izlerdik . fikret kuşkanı da bu dizi de tanımıştım

efenim
08-12-04, 23:32
benim en sevdigim dizilerden biriydi zaten sasifelek cikmazi 7 numara vede ekmek teknesi benim favorilerimdir

ehlocan
09-12-04, 06:32
Daha sonra Tamer Karadğlı da oynadı bu dizide ayrıca yönetmeliğinide bi dönem Çağan Irmak yaptı harika bir diziydi heleki Derya Alabora Aysel rolüyle mükemmeldi

medihaysen
28-12-04, 12:16
yaa onun sonu nasıldı öyle yaa.. öbür sezon devam etcez sandık devam etmedi. bizi gıcık etti. çok güzel bir diziydi harbi.

angel38
12-01-05, 00:51
gerçekten çok kaliteli bi diziydi bencede aysel inci komşular bakkal kasap sonradan katılan pansiyon bide komşunun iki kızı ve fikret kuşkanın aşk hikayeleri çok mükemmeldi bence keske tekrarları yayınlasada izlesek süper olurdu.....

yengecs
04-04-05, 16:43
Simdiye kadar izledigim ve en cok keyif aldigim dizidir..Hicbir dizi bana bu tadi vermedi.. Tekrar baslasalar asla kacirmayacagim dizilerden biri olurdu..

hazal_90
04-04-05, 21:18
konusu neydı pekı bu dızının?*

z_high0
03-06-05, 11:55
ya arkadaslar bu şaşıfelek çıkmazı adlı dizi istanbulun hangi semtinde cekiliyordu bileniniz var mı?özellikle aysel'in babasının o avlulu havuzlu evi neredeydin onu öğrenmek istiyorum.
bana maille de ulasabilirsiniz:z.high0@gmail.com

z_high0
03-06-05, 11:58
arkadaşlar şaşıfelek çıkmazı istanbulda nerede hangi semtte mahallede çekiliyordu lütfen biliyorsanız bir cevap yazın.

z_high0
03-06-05, 12:03
şaşıfelek çıkmazı istanbulun neresinde çekildi hangi mahallede bilen duyan var mıdır?

shenaie
03-06-05, 12:53
Enfes bir diziydi.

katya
04-06-05, 14:12
istanbul üsküdar'da çekildi dizi. Mahalleyi filan bilmiyorum. Ama araştırırsan bulabilirsin.

ÇAKIL85
05-06-05, 13:36
çok muhtesem bi diziydi!!!
eski bölümlerinin tekrari haftaiçi her gün saat 12de trt 1 de..bence tekrarlarını izlemek bile çoook güzel

esma_ela
05-06-05, 15:52
bence bu dizi gibisi yook.. onemli olanda bu dizide bir basrol oyuncusu yoktu..hepside coook iyiydi..ben tabi fikret kuskanin canlandirdigi cesur karakterine hastaydim..kimbilir varya bu diziyi kac kere izlemisimdir ve halen daha somdide izliyorum.bence trt nin en mukemmel dizisiydi.birr zamanlar derya alabora diziden ayrilinca lale mansur aysel karakterini canlandirmisti..o da cook iyi oynamisiti bence sasifelek cikmazi gibi bir dizi yok gunumuzde.isin en gusel yani bbutun oyunculari tiyatro kokenlli olmasiydi..

efenim
05-06-05, 19:44
sevdigim nadir guzel dizilerden biri idi. trt bunuda beceremedi. en begendigim diziler.yedi numara, sasifelek cikmazi, kurtlar vadisi,cocuklar duymasin,esir sehrin insanlardir.
ekmek teknesi ise tek vaz gecilmezim herzaman ayri bir yeri var...unutmayacagim seni heryerde herzaman seni yasatacagim

ozzde
05-06-05, 19:59
Tekrarlarını izlemesi bile güzel oluyor ya...

wwfetr
16-06-05, 19:01
harika bir diziydi yeniden başlasa keşke

orkuun
17-06-05, 00:53
geceleri trt de veriolar 2 -3 gibi

aliye:-)
17-06-05, 08:55
sabah saat 10.30 gibi televizynu açarsanız görürsünüz yanii gece 2-3 e kadar beklemenize gerek yook :cool:

SuVaRi
25-07-05, 19:38
10.30 daha erken verseler ne olur yaaaa bende seyretmek istiyorum ama yok olmuyoo

hopingirl
26-07-05, 16:44
Ben de dün gece rastladım diziye, çok severek izliyodum önceden 2001 de fln yayınlanıyodu heralde..ee çağan ırmağın yönettiği bi dizi kötü olabilir mi?? senaryo da çok ii zaten..

theroseberry
05-08-05, 09:14
Çok güzel bir dizi.Ne de olsa işin içinde Çağan Irmak var.Her sabah kaçırmadan tekraradan izliyorum.

ECE...:)
06-08-05, 15:13
süper bi dizi tekrarlarını hiç kaçırmıyom

_butterfly_
07-08-05, 10:19
bu diziyii öncedenn izlemiyordumm..ama şimdii tekrarlarıı warr...hiçç kaçırmadann izliyorumm ;)

WİTH ROSE
12-08-05, 11:36
harka bi diziydi oyuncular çok başarılılardı hafta içi hergün 10:40 trt 1de

burcuuu
12-08-05, 22:02
güzel diziydi şimdi tekrarlarını izliyom.

WİTH ROSE
14-08-05, 16:00
ya ben fikret kuşkana bayılıyorum çok başarılıydı fakat aklımı karıştıran bişey var fikret kuşkan çilekli pastada oynamadı degilmi ben öle biliyorum ama oynadı diyorlar

WİTH ROSE
14-08-05, 16:03
arkadaşlar bilen varsa acil cevap bekliyorum merakımdan ölecem

gzm
14-08-05, 21:23
dizi üsküdarda cekilmişti üsküdar kuzguncuktur

ugur polat oynamıstı cilekli pastada

ben ilk defa izliyorum bu diziyi annem her sabah kalkıp aysel gene yaptı diyo :D sonradan fark ettim ama güzel bi diziyniş

julietjosefen
15-08-05, 11:43
ya ben fikret kuşkana bayılıyorum çok başarılıydı fakat aklımı karıştıran bişey var fikret kuşkan çilekli pastada oynamadı degilmi ben öle biliyorum ama oynadı diyorlar

hayır oynamadı.Çilekli Pasta filminde oynayan Uğur Polattı.Güzel bir filmdi Yasemin Kozanoğlu da vardı.

julietjosefen
15-08-05, 11:47
Ya harika bir dizi ben ilk kez izliyorum neden daha önce izlemedim sanki.Oyuncular harika rollerinin hakkını vermişler.Sanırım çok az bir bölüm kaldı yakında bitecek.

do49
20-08-05, 00:04
Dizinin çekildiği yer Üsküdara bağlı çengelköy semtidir.

izopi
21-08-05, 17:05
ya arkadaşlar ben de zamanında çok severek izledim bu diziyi ama son bölümünü 2 gösteriminde de kaçırmıştım...şimdi yeniden başlamış ama o saatte izleyemem ki ben :confused:
son bölümü hatırlayan var mı...ya da diziyi şuan izleyen arkadaşlar son bölüme gelindiğinde bi özet yazabilirler mi...gerçekten çok sevinirim...

_butterfly_
22-08-05, 08:54
artık yayınlamıyolarr diziyiii bu sabah baktımm yoktuu başkaa bi dizi başlamışş...offf sonuu nasıldı izleyenn arkadaşlarr anlatabilirmiii acabaa???? merak ettimm şimdiii :confused: :confused:

gzm
22-08-05, 22:13
ya bi kere cok sacma bitti

cesur bi kızla tanısmıstı ev sahibi oraları izledinizmi bilmiyorum ama iste o kıza asık oldu

eve gec gelmeye basladı sona bu olayı aysele bahsederken ceyda(buydu ismi sanırım) duydu bunu kardesine anlattı kocan baskasına asık olmus falan dedi

oda esyalarını topladı cesura git o mavi gözlü kadının yanına dedi

sona aysel artık timurla daha iyi oldu karısı timuru ayselle bastıktan sona bırakmıs

sona cesur eve gelmedi sabah işyerine gitti karısının ablası orda bulamYINCA arkadasına baskı yaptı daha sonra cesurla konusmak icin kadının evine gittiler cesur kapıyı aglayarak actı onları bahceye götürdü kadın intihar etmiş (kadının kocası 1 hafta önce öldügü icin onun yanına gitmek istemis)

bütün mahalle olay yerine toplandı olayı cözümledi eve döndüler babası nerdeydiniz dedi onlarda biz cok iyiyz ddedi ve bitti

ya biraz komik oldu isimleri hatırlayamadım da

izopi
23-08-05, 06:30
sacmasapan bitmiş hakkaten ya... :confused:
teşekkürler anlattığın için gzm...

_butterfly_
23-08-05, 08:33
:confused: anlattığınn içinn saol.;)...daa yaa çkk şaçma bitmişş gerçektenn.. :confused: .

ÇAKIL85
16-10-05, 12:58
aysel(derya alabora)=söyle güzel bir film bul tv de.kizla oglan birbirini çok sevsin,zengin olsunlar.öyle kan,gözyasi çekemem,hep mutlu olsunlar...
cesur(fikret kuskan)=olur abla,sen bekle ben bi kosu çekeyim geleyim,yalniz bir iki saat bekleyeceksin,para bulmama lazim...

ÇAKIL85
16-10-05, 13:08
seda(mahperi mertoglu)=oh valla,ne kadar rahatsin saadet abla.yalniz basina yasiyorsun,kocan yok derdin yok.
saadet(füsun demirel)=tabi,zaten bizim koltuklarin sohbetine de doyum olmaz.hele su büfe hiç susmaz,öldürür beni gülmekten.. :D

ÇAKIL85
16-10-05, 13:11
serap(semah tugsel)=bizim zamanimizda hamile oldugunu belli etmek bile ayipti
kazim(ali erkazan)=tabi,herkes kari kocanin iliskiye girdigini anlamasin diye bebek dogduktan bir süre sonra ev ahalisine gösterilirdi.mesela bizim oglani,dedesi ilk kez sünnetinde görmüstü.adamin saskinliktan sol tarafina inme inmisti :o

ÇAKIL85
16-10-05, 13:18
aysel(derya alabora)=aaa evet hatirladim.sizden çok bahsetmislerdi.çok iyi okullarda okumus fakat bir baltaya sap olamamis bir ogullari var diyorlardi :p

ÇAKIL85
16-10-05, 13:35
alim=ben öyle lokantamda tabak mabak kirdirmam yunanlilarin adeti diye,sen simdi kutuplara tatile gidince sirf bizim adetimiz diye döner çevirtip,manti mi açtirican? :o

ÇAKIL85
16-10-05, 14:27
kazim=ay agzini öpeyim...
serap=o dedigini yapmayali yillar oldu :p

Ahuzar
18-10-05, 15:32
çakıl85 ben bile belki ondefa izlemişimdir tekrarını ama bukadar net hatırlamıyordum sözleri ama tam yerinden yakalamışsın sözcüklerin

ÇAKIL85
18-10-05, 18:19
çakıl85 ben bile belki ondefa izlemişimdir tekrarını ama bukadar net hatırlamıyordum sözleri ama tam yerinden yakalamışsın sözcüklerin
saol..... :p
çok seviyorum bu diziyi ya bin kere verseler hiç sıkılmam yine izlerim.....

Ahuzar
20-10-05, 17:02
bende binkere verseler bende yine izlerim

£speranza
11-02-06, 01:53
Dizi ilk yayınlandığında izleyememiştim ama tekrarını kaç kere izledim hatırlamıyorum hala verseler aynı keyifle izlerim.Harika bir diziydi.Fikret Kuşkan Cesur rolüyle güncel tabiriyle yıkılıyordu:)

yengecs
09-04-06, 00:12
Dizi ilk yayınlandığında izleyememiştim ama tekrarını kaç kere izledim hatırlamıyorum hala verseler aynı keyifle izlerim.Harika bir diziydi.Fikret Kuşkan Cesur rolüyle güncel tabiriyle yıkılıyordu:)

Kesinlikle katiliyorum.. her seferinde "aa Sasifelek Cikmazi baslamis anneee" demekten ne ben biktim, nede annem kosarak gelmekten bikti.. ehuehue kesinlikle harika bi diziydi..

Dizideki o dogal halleri gunumuzde eksikligini hissettigimiz ve ozledigimiz icin cok begendik ve benimsedik. Bahcelerinin o saf guzelliginden tut ettikleri gundelik kavgalara kadar tumuyle hersey harikaydi..

sevgi86
09-04-06, 00:47
çok severdim bu diziyi
özellikle cesurun hastasıydım
yalnız cesur ceydaya çok yazık etti

Hırçın Kız
09-04-06, 16:14
Trt'nin güzel dizilerinden biri daha.Trt son 2 yıldır yine değişmeye başladı.Kaliteli dizileri azaldı,emek verip tekrar ekranlara iyi yapımları getirmesini istiyorum.
Şaşıfelek Çıkmazı da bu iyi dizilerden biriydi.Kaç kere verdilerse hep takip etmeye çalıştım.Cesur'u ve Aysel'i çok seviyorum.İnanılmaz çıkışları,acayip kavgaları,sonra unutup her şeyi gülmeleri...Vazgeçilmez kılıyor.Diğer oyuncular da harikaydı.Çok sıcak ve içten..Böyle diziler istiyoruz...

yengecs
24-05-06, 20:55
Cagan Irmak'li Sasifelek Cikmazi ;)

http://www.kameraarkasi.org/kamera/kameramanlar/h/hayri/drama/sasifelekcikmazi_04.jpg
http://www.kameraarkasi.org/kamera/kameramanlar/h/hayri/drama/sasifelekcikmazi_02.jpg
http://www.kameraarkasi.org/kamera/kameramanlar/h/hayri/drama/sasifelekcikmazi_03.jpg
http://www.kameraarkasi.org/kamera/kameramanlar/h/hayri/drama/sasifelekcikmazi_01.jpg

LİBRA
24-05-06, 21:07
çok güzel bir diziydi zaten çağan ırmak varsa mutlaka güzel bir şeyler çıkıyor

jena
01-06-06, 08:57
işte budur ya harika ben bunları bu sayfada bu harika dizileri bulacagımı hiç sanmıyordum.nasıl özel bir diziydi benim için anlatamam.uzun soluklu bir dizi olmasına karşın hiç ama hiç sıkmadılar.konu içinden çıkılmaz saçma sapan bir noktaya hiç gitmedi.yukarıda konan resimleri görünce duygulanmadım desem yalan olur.nasılda özlemişim sanki uzun süredir görmediğim yakınlarımmış gibi.burada ki oyuncular bir çok dizi yada sinema fliminde oynadılar ama bana bu duyguyu yaşatmadılar.fotolar için çok teşekkürler o ambiyans başkaydı.mahalle sanki benim yaşadığım mahalle gibiydi.onları sevmiştik tümünü

özgür_keremcem
01-06-06, 21:04
çok güzel bir diziydi zaten çağan ırmak varsa mutlaka güzel bir şeyler çıkıyor
sana katılıyorum:img-grin2..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

misskrueger
08-08-06, 00:24
keşke tekrar gösterseler çok seviyorum şaşıfelek çıkmazını derya alabora ya hayranlıgım bu diziyle 2 katına çıktı:img-nyam:

burcumm
08-08-06, 08:43
oo
annem hasta bu diziye
takrarları belki 10 kere islemiştir

selluka
21-08-06, 16:56
:img-nyam: hep yayınlansa hep izlesem hiç sıkılmazdım dünya da çok güzel olurdu

sbs_23
21-08-06, 17:39
belki inanmıcaksınız ama bu dizi bizim evde çekildi...
ama diziyi izlemedim tam olarak ara sıra bakıyodum.
şimdi biz oradan taşındık. yani o evlerdeki herkes çıktı.
geçengün trtde gördüm. içim bi tuhaf oldu...

selluka
21-08-06, 20:52
geçen gün derken.. bu aralar yayınlanıyor mu yaw:img-elvis

£speranza
22-08-06, 00:57
Bak Aysel, bu Ay.Büyünce Aysel olacak:)ahhhhhhhh nasıl canım çekti şimdi olsa da izlesek:)

sbs_23
22-08-06, 11:13
geçen gün dediğim bir kaç hafta önce. trtgaptaydı galiba...

sbs_23
25-08-06, 11:36
az önce trtgapta gördüm.
saat 13.15'te...

ece queen
25-08-06, 15:11
bende izlemiştim bi ara güzel bi diziydi

taybong
25-08-06, 16:30
evet özellikle cesur rolündeki fikret kuşkan çok tatlıydı:):)

RABİA
25-08-06, 16:36
güzel bir diziydi.derya alabora çok hoştu

akasyam
25-08-06, 17:20
çok güzel bir diziyi. bütüb oyuncuları çok iyiydi. ordaki genç oyuncularin hepsi şimdi çok önemli isimler oldular. orda favorim derya alaboraydı.

hepenek
26-08-06, 16:37
bence mükemmel bir diziydi oyuncuların hepsi harikaydı izlediğim en güzel dizilerden biriydi bu diziyi izlemek benim için büyük bir zevkti

oguzoguz
29-08-06, 23:11
Yok mudur acep kimsede bu diziden bir kayıt?

ehlocan
21-12-06, 15:14
Şaşıfelek Çıkmazı tekrardan ekranlara dönüyor.Kanal1'DE Fragmanları dönmeye başladı..Cesur'u Aysel'i yeniden izlemek çok keyifli olacak.Umarım biz çalışanlarında izleyebilecekleri bir saatte yayınlanır...

dawsonjoey
21-12-06, 15:28
Ne güzel bir diziydi. Ne kadar sıcak ne kadar içten. Ben TRT de tekrarlarını da izledim bir kaç kez ama kaçıranlar için müthiş bir fırsat muhakak izleyin.

ena
21-12-06, 15:44
Gerçekten çok keyifli bir işti.. Zevkle izlemiştim.Tekrarlarını kaçırmamaya da özen göstermiştim.Defalarca kez izlenebilecek enfes bir yapım.Tüm kadro harika. Ve Çağan Irmak'ı ilk tanıdığım proje olarak yeri apayrıdır.

Müge
21-12-06, 16:21
Şaşıfelek Çıkmazı tekrardan ekranlara dönüyor.Kanal1'DE Fragmanları dönmeye başladı..Cesur'u Aysel'i yeniden izlemek çok keyifli olacak.Umarım biz çalışanlarında izleyebilecekleri bir saatte yayınlanır...

Gerçekten çok güzel bir haber çok sevindim..Yeni bölümleri değil mi ?

ehlocan
29-12-06, 16:07
DERYA ALABORA TAMER KARADAĞLI FİKRET KUŞKAN CEM DAVRAN VE FÜSUN DEMİREL'DEN MUHTEŞEM BİR KOMEDİ.
BURASI ŞAŞIFELEK ÇIKMAZI
BURADA SEVGİ VAR
BURADA DOSTLUK VAR
KAVGALAR ÇATIŞMALAR BURADA...

ŞAŞIFELEK ÇIKMAZI HER CUMARTESİ SAAT 20.00'DE KANALTÜRK'TE...

Arkadaşlar özür dilerim Kanal 1 Yazmıştım ama KANALTÜRK de başlıyor :)

onur29
29-12-06, 19:40
ewet dizi yılbaşından sonraki hafta başlıycak

averaj
30-12-06, 11:16
üf yeniden başlaması ne kadar güzelse bende o kanalın olmaması ve izleyemeyecek olmam da o kadar kötü....

bu arada füsun demirel olmaz belki çünkü zuhal olcay ve özge özberk le iki hafta sonra yayınlanacak geniş zamanlar dizisine başladı.....

düzeltme:ehe ehe kem küm:icon_whis galiba ben yanlış anladım kanal tekrarın veriyor....yeditepe istanbul ve yedi numara gibi süper dizileri de almış.valla şimdi yayınlanan tüm dizilere bedel hepsi de....

sevgi86
30-12-06, 22:49
ben en çok ayseli ve cesuru seviyordum
o kadar çok ünlü oynadı bu dizide
örnek:fikret kuşkan tamer karadağlı cem davran.... daha kimler kimler
tekrar verecek kanaltürk tanıtımları dönüyo annem de ben de çok sevindik
kanaltürk sağolsun helaaal!

BlackMamba
31-12-06, 16:35
ben en çok ayseli ve cesuru seviyordum
o kadar çok ünlü oynadı bu dizide
örnek:fikret kuşkan tamer karadağlı cem davran.... daha kimler kimler
tekrar verecek kanaltürk tanıtımları dönüyo annem de ben de çok sevindik
kanaltürk sağolsun helaaal!

Derya Alabora,Füsun Demirel,Fikret Kuşkan..
Cesur'un Seda'yla ilişkisini bitirip kardeşi Ceyda ile evlenmesi nasıl da karıştırmıştı ortalığı..
Suzan Aksoy'un kızlarıyla diyologları..

Yıllar öncesine geri döndüm!!!
Ne kadar güzel bir diziydi bu..Kanaltürk çok iyi bir iş yapmış..bizim adres belli oldu artık önce Şaşıfelek Çıkmazı sonra da 7 Numara!!

onur29
02-01-07, 09:39
Gerçektende kanaltürk çok iuyi işleri almış bence trt deki en güzel diziler bunlar. Şaşı felek çıkmazı, yedi numara, yedi tepe istanbul.

1POYRAZ
06-01-07, 18:12
şaşıfelek çıkmazı şu an kanal turk de başladı.duyurulur ve seyretmeyenlere tavsiye edilir.

LİBRA
07-01-07, 14:28
ben trt 1 de tekrarlarını izleyip çok beğenmiştim keşke kanaltürkte hergün yayınlansa 1 hafta nasıl bekleyeceğim:icon_sorr

simbats
07-01-07, 23:43
benim cevremdeki arkadaşlarım bana deli gözüyle bakıyor.çünkü ben yeditepe istanbul,yedi numara ve şaşıfelek çıkmazını hiç seyretmediysem 6,7 kere falan izlemişimdir.şimdi kanal türkte tekrar seyretmeye başladım.ilk bölüme yine bayıldım.diziyi seyrettikten sonra düşüncelerimizi paylaşalım.insanın kendi gibi düşünen insanlarla konuşması herhalde çok güzeldir.

Ha$erat
16-01-07, 19:20
ben ordaki cesurun hastasıydım.Bu Cumartesi günü sabahladığım zaman kanaltürkte gördüm...

esma_ela
17-01-07, 10:15
TRT'den CHP'li Kanaltürk'e dizi desteği

Kanaltürk izleyicileri son günlerde pek keyifli. Nasıl olmasınlar? TRT'nin bir dönem en fazla ilgi gören, en çok reyting alan yerli dizileri şimdilerde Kanaltürk ekranlarında. En Son Babalar Duyar, Şaşıfelek Çıkmazı, 7 Numara, Yeditepe İstanbul, Karanlıkta Koşanlar, Dedem Gofret ve Ben gibi TRT ekranlarında yayınlandığı dönemde önemli bir izleyici kitlesine hitap eden diziler birbiri ardına Kanaltürk ekranına geliyor. Peki bu iş nasıl oldu? Anlatayım: Piyasanın en girişimci şirketlerinden Limon Yapım'ın sahibi Hayri Aslan TRT'nin kapısını çalıp, eski dizilerine talip olmuş. TRT de toplam 1200 saati bulan bir dizi arşivini Hayri Aslan'a satmış. Hayri bey de gidip bunları Kanaltürk'e ve Digitürk'e pazarlamış. Hatta 1200 saatlik bu yayın paketini, TRT'den vadeli 1 milyon dolara kapatmış. Eh, TRT'nin mali durumu ortada. Elektrik faturalarından TRT'ye aktarılan payın azaltılması (yakında kesilecek) nedeniyle darboğaz yaşayan TRT, neyi var neyi yoksa satışa çıkarmış durumda. Hatta kurumun arazileri, depoları ve yönetim binaları bile satışa çıkarılıyor. Bu durumda Limon Yapım'ın teklifi bizim TRT'cilere pek "tatlı" gelmiş olmalı... Ama burada hatalı bir satış stratejisi var. Zira arsayı, binayı, depoyu yerine koyabilirsiniz. Ama yayın arşivini yeniden yerine koymanın olanağı yok. Bu nedenle TRT'nin şu anda bana göre en büyük maddi varlığı eşsiz arşivinin neredeyse "yok pahasına" satılmasının hiç bir haklı mazereti olamaz. 1 milyon dolar ilk bakışta yüksek bir miktar gibi görünse de 1200 saatlik bu kaliteli yayın paketiyle bir kanal bile kurulabilir. (Bugün TurkMax yayın süresini doldurabilmek için dünyaları harcıyor) Üstelik geçen yıl Flash TV'den sonra en fazla izleyici kaybeden kanal, TRT değil miydi? Neden milletin "havada kaptığı" bu eski dizileri uygun gün ve saatlerde yayınlamadı da sattı? Ateşin altını eşelemeyeyim diyorum ama söylemeden de edemeyeceğim. Malum, Kanaltürk, CHP'yi açıkça destekleyen, hükümeti kıyasıya eleştiren bir kanal. Acaba TRT' nin elindeki barutun, dolaylı yoldan bile olsa, bu siyasi cephe savaşında CHP'li bir kanala mühimmat olarak gönderilmesine acaba hükümet nasıl tepki verecek? İşte benim asıl merak ettiğim nokta burası...

http://www.sabah.com.tr/2007/01/17/gny/im/23A16F2F9ADE9C45A03A9FDBb.jpg
yuksel aytug
sabah/ gunaydin eki

prater
31-01-07, 07:49
Dizinin yaratıcısı Mahinur ERGUN'dur, hem senaristi hem yönetmeniydi, sonra yönetmenliğini yardımcısı Çağan IRMAK'a bıraktı, bu diziyle

Cem Davran,
Tamer Karadağlı,
Fikret Kuşkan,
Derya Alabora
Ayhan Kavas
Dilaver Uyanık (R)
Mahperi Mertoğlu
Zühal Gencer
Aysun Çetiner
Eylem Yıldız

gibi tiyatrocular kendini gösterdiler,

Birde Hakan Tanfer vardı, eski Murat rolüyle, nerdedir acaba bilen varmı? Bence çok yetenekliydi,

elifile
04-02-07, 09:11
Böyle bir kadro kolay kolay bir daha bir araya gelmez. Harika bir diziydi. Kanal Türk de bazen tekrarlarını izliyorum. İzlediğim bölümler olmasına rağmen yine de zevk veriyor. Harika bir dizi:good: .

serdar ortaç
08-02-07, 10:47
hala tekrarları bir kanalda yayınlanıyor...

esma_ela
08-02-07, 14:23
benim bu siraya kadar izledigim en gusel diziydi...bilmem kac kere izlemsimdir ama bugun bile zevkle izlerim...

Memo_İSOM
08-02-07, 20:46
çok güseldi harika bir diziydi.ya,yeşim buber falan da vardı sanırım.ama oyuncu kadrosu harikaydı.tekrarlarını bile verselr uan da izlerim çünkü diğer dizilere hiç benzemiyodu.en önemli etkende oyuncu kadrosuyduı.

LİBRA
13-03-07, 12:43
Şaşıfeleğe yerleşelim, güzelleşelim!

Önce, "TRT, TRT duy sesimizi," diyor ve Şaşıfelek Çıkmazı dizisinin devamını istirham ediyoruz. Akabinde soruyoruz: Sahiden var mı şehr-i İstanbul’da böyle kurtarılmış bir mahalle? Varsa yerleşelim.

SERPİL GÜLGÛN

İşin doğrusu: Canım dizinin yayın saati ve günüyle bu kadar oynanmasına, değişikliklerin de bir sır gibi saklanmasına rağmen, seyirci denilen bedbaht bugüne dek yılmadı. Ve ne yaptı? Her defasında bir dedektif titizliğiyle dizisinin izini sürdü, Şaşıfelek Çıkmazı’nın cümle sakiniyle yedi içti, sevindi yerindi. İyi de millet bu diziye neden bu kadar gönül verdi? Adam gibi bir çekimi, adam gibi görüntüleri, adam gibi bir senaryosu, adam gibi bir oyuncu kadrosu olduğu için mi? Kuşkusuz, bütün bunların önemi tartışılmaz.
Lakin bir de gözden kaçırılmaması gereken şöyle bir hakikat var: O da, sanırız; yitirilene, belki de hiç elde edemediğimize duyduğumuz özlem. Sorun bakalım kendinize: Kaldı mı böyle bir mahalle? Samimi ilişkiler, samimi duygular. Tabii, bir de avluya bakan ahşap evler, türlü nebatat, falan fıstık? Apartmanlarda, blok ya da villa sitelerde böyle ihtiraslı komşuları bulabilir miyiz gerçekten? Ne diyelim, canım dizimiz devam etsin ve isteyen onu izleyerek kendisini avutmayı, isteyen de hem onu izlemeyi, hem de Şaşıfelek Çıkmazı’na yerleşmenin yollarını aramayı sürdürsün!
Biz gelelim dizinin karakterlerine...
AYSEL: Ya da kızıl bela. Geride merhum bir koca. Her iki yanında iki oğlan çocuğu. Az ötede de bir baba. Ama şeker bir baba. Arada esip gürlese de, şeker. Bir de deli bozuk bir kardeş: Cesur. Çevrede de tonla meraklı bakış. Lakin, kızıl belanın umurunda mı? Değil. Ne yaşadığı aşklardan taviz veriyor, ne harbiliğinden, ne iyi evlatlıktan, ne de anneliğinden. Bu arada aşktan katiyen dili yanmıyor. Adamlar onu, o adamları acıtıp duruyor. Özetle, takdire şayan.
İNCİ: Kızıl belanın samimi arkadaşı ve iş ortağı. İkisi birlikte emlak komisyonculuğu yapıyorlar. Ama ona göre hayli durgun ve aklı başında. Bir kız çocuk annesi. Boşanmış. Sabık kocasının psikopatlığı ve kötü birkaç aşk tecrübesinden dolayı karşı cinsle ilişkileri bayağı problemli. Adamlara öldür Allah güvenmiyor filan. Emekli albay babası ise pek bir nemrut. Daha yeni yeni yola geliyor, kızının ve torununun teyzesinin -teyze kızıl belanın cici annesi oluyor bu arada- yanına yerleşmelerini henüz hazmediyor.
CESUR: Ya da problem çocuk. Çocukluk aşkı Seda’nın kızkardeşi Ceyda ile daha geçenlerde evlendi. Ne var ki, yine geçenlerde, gözlerini suya benzettiği, koca bir evde tek başına yaşayan, gizemli bir kadına aşık oldu. Yuvası çatırdıyor anlayacağınız. Bu arada bir türlü bir baltaya sap olmuyor. En son meşgalesi, dede dediği yaşlı bir adamın kafesini, kadim dostu Ferru’yla işletmek.
FERRU: Kısa bir arkadaş. Asıl adı Ferruh ama herkes ona -boyunun oranını gözönüne aldıklarından olacak- Ferru diyor. Cesur’un daimi onaylayıcısı ve ezeli muhalifi. Yani iyi ve sıkı bir dost. Çapkınlığıysa dillere destan. Herkese yazıyor ama vermeyince mabut, neylesin Mahmut düsturuyla her defasında refüze ediliyor.
SEDA: Ya da harcanmış yetenek. Kafa, maaşallah zehir gibi. Acayip de sıkı esprileri var. Gel gör ki, çocukluk aşkı Cesur’la yarıda bıraktığı tahsil hayatı yüzünden hayatı kaymış durumda. Eski su istasyoncusu, yeni kebapçı bir ailenin tek evladı Şafak’la evli. Geçenlerde bir erkek evlat dünyaya getirdi. Şu sıralarda ise kayınannesine hayatı zehrediyor.
CEYDA: Seda. Taşradan gelen kuzin Nurşim. Şu hayatta, paylaşılacak oda yüzünden her iki kızla az boğuşmadı, tam evlendi, oda problemini halletti diyorduk ki, geçenlerde kocası Cesur’u terketti. Bu arada kendileri part - time öğrenci, part - time hamburgeci. Yani ayakları üzerinde duran kızlardan!
SAADET: İhtirasın öteki adı. Ya da ihanete uğramanın değişmez adresi. Seda’yla Ceyda’nın annesi Nuran ya da Seda’nın kayınannesi gibi koca eline bakmıyor. Bilakis adam -yani sahtekâr Murat - onun avucuna bakıyor. Bakıyor bakmasına da adam nankör, adam batakçı, boyuna bizimkini boynuzlayıp duruyor, boyuna her işi- bakkalı kapattılar, kebapçının da kapanması Tanrı bilir an meselesidir - batırıyor. Bu yüzden de ikide bir ayrılıp barışıyorlar. Henüz soluğu bir asliye sulh hukuk mahkemesinde almadılarsa bunun sebebini Saadet’in manyak derecesinde aşk hastalığına tutulması ve alternatifsizliğinde aramakta büyük fayda var.
NURAN: Ceyda’yla Seda’nın anneleri. Eli maşalı bir anne. Eli maşalı bir komşu. Eli maşalı bir kaynana. Ama özünde iyi insan. Kocasıyla ilişkisi, eh idare eder, denilen tarzda. Yeni anneanne oldu. Ama bazen Saadet’in sen ne anlarsın aşktan türü kışkırtmalarıyla romantizm, bazen de kepabçı salonundaki kaçamaklar yüzünden kıskançlık krizlerine giriyor, o zaman da kıyamet kopuyor. Evin beyi harekete geçip, akşamleyin eve bir paket gülle geliyor filan. Anlayacağınız, idare ediyorlar.
Yönetmen: Çağan Irmak / Senaryo: Mahinur Ergun / Yapım: Sinan Yaka / Müzik: Can Hakgüder / Görüntü Yönetimi: Sabri Savcı, Ercan Yılmaz, Ali İhsan Açıkgözoğlu / Oyuncular: Derya Alabora, Zuhal Gencer, Fikret Kuşkan, Füsun Demirel, Betül Arım, Ali Erkazan, Dilaver Uyanık, Tamer Karadağlı, Veysel Diker, Feridun Koç, Mahperi Mertoğlu, Aysun Metiner, Suzan Aksoy, Nurettin Şen, Mehmet Gürhan, Can Başak, Esin Eden, Semah Tuğsel, Tanju Tuncel, Hasibe Eren, Sinan Albayrak, Bengi Öz, Eylem Yıldız.

www.milliyet.com.tr/2002/05/18/sanat/san09.html

onur29
13-03-07, 17:01
Çok sıcak samimi bi diziydi. Çok severdim yaa. Hala kanaltürkte oynuyo. Cumartesileri gece yarısı izlemesi çok güzel oluyo. Tavsiye ederim.

LİBRA
29-03-07, 13:15
2 haftadır yok günü mü değişti?

onur29
30-03-07, 18:33
Günü değişmedi sanırım. Ama 2 haftadır yok evet. Zaten kanaltürk bu aralar Yedi nuamrayıda berbat ediyo. Bazı gün yayınlıyo bazı günler yayınlamıyo. Bu diziyi neden yayınlamıyo bilmiyorum.

snm_b
01-04-07, 00:37
güzel bir diziydi

Gül Tuna
24-05-07, 12:10
cok güzel bir diziydi ama keske simdi yayinlasalardaa izleyebilsem , gercek oyuncularla cevrilmis cok kaliteli bir yapimdi

tukk-u
24-05-07, 12:46
Evet bence de harika bir diziydi ama ilk dönemleri hariç sonradan yeni bir yapılanmaya girmiş kadro,senaryo falan işte o bölümler çok sarıyo gerçekten

Gül Tuna
24-05-07, 19:17
BEN BIR RESIM BULDUM AMA COK KÜCÜK YINEDE EKLIYEYIM HIC YOKTAN IYIDIR
http://img230.imageshack.us/img230/1434/sasifelekpq8.jpg (http://imageshack.us)

Gül Tuna
01-06-07, 14:27
sasifelek cikmazinin ceydasi onu bu dizide cok sevmistim cok iyi bir oyuncu bence cok daha iyi yerlerde olmayi hak ediyor
http://img66.imageshack.us/img66/4245/aybr5.jpg (http://imageshack.us)

beautifulday
03-06-07, 00:56
evet süperdi ya çok samimiydi bi kere

kutbettin
27-06-07, 16:30
Deya Alabora'dan tutun Fikret Kuşkan'a mükemmel oyuncular vardı dizide. Senaryosu da harikaydı, gelmiş geçmiş en sevdiğim dizilerden biridir.

sym_88
02-07-07, 21:37
şaşıfelek çıkmazı çok güzel bir diziydi.fikret kuşkanı bu dizide çok beğenmiştim.zaten tek onun için izliyordum:happy0064

Freddie
05-07-07, 16:57
Şaşıfelek Çıkımazı'ndan Zuhal Gencer resmi
http://img481.imageshack.us/img481/1592/afelekod8.jpg

egesel
09-07-07, 22:41
Trt'nin en güzel dizilerindendi.
Oyuncuları da harikaydı.
Derya Alabora,Füsun Demirel,Ayhan Kavas,Selçuk Yöntem,Betül Arım,Ruhi Sarı,Suzan Aksoy,Cem Davran... :D

yalnız en :good: başa FİKRET KUŞKAN gelmesi gerekiyodu hiç yazmamışsın bile.unttun herhalde

:::Tugce:::
09-07-07, 22:49
Tamer karadağlı,hasibe eren,sinan albayrak da vardı sanırım.Ali erkezanı da hatırlıyorum
Tamer abi kesin vardıda.:icon_whis

Jiggy
10-07-07, 23:26
severek izlerdik. kamera görüntü ses vs hariç çok kaliteli bi diziydi ehh o yıllarda da anca okadar..
ismi aklıma gelmio ama turuncu kıvırcık saçlı kadın gittikten sona yerine başka biri gelmişti(hatırla sevgilideki beren saat in annesi rolünde olan kadın-oyuncuydu sanırım) ondan sonra izlememiştim zaten..

:::Tugce:::
10-07-07, 23:29
lale mansur gelmişti evt.Onlada güseldi ya.çok özledim ben diziyi:img-yes:

Jiggy
10-07-07, 23:39
evt şaşıfelek çıkmazı gibi diziler unutulmuyo çok iiydi ya başlasa keşke yoksa oynuyoda ben mi bilmiyorum:img-cool2
en son asmalı konak dizisi mükemmeldi ondan sonra çok çok iyi bi dizi izleyemedim ben:img-icecr

snm_b
11-07-07, 08:23
çokkk güzel bir diziydi

(BuRcUu)
10-08-07, 22:49
Kadrosu qeniş.. senaryosu qüzeL ve en iyi diziLerden biriydi.. Çok seviyordum.. Trt'de izLediğim 2-3 diziden biridir.. Fikret Kuşkan çok başarıLıydı..

vadaaa
19-08-07, 17:20
Ben bu diziyi küçükken izlerdim öğlenleri verirlerdi (orjinali mydi yoksa tekrarları mı bilemiyorum) Şu anda da kanaltürk veriyor cumartesi günleri sanırım. Çok eğleniyorum bu diziyi izlerken. Fikret Kuşkan'ın o zamanki saçları ve tavırlarını ve şimdiki karizmasını düşünüyorum da.. ben olsam o saçları seçerdim:) Zaten Fikret Kuşkan (Dizideki ismiyle Cesur..) o zamanlar çok romantikti:) İki genç kız vardı yaşıtı sayılabilecek dizide, ikisine de aşık olmuştu, üstüne üstlük ikisi kardeşti:) Ya süperdi, şahaneydi bu dizi:good:

Gül Tuna
19-10-07, 13:46
Yayın Tarihi : Cumartesi 20 Ekim 2007, Saat: 11:00 , Kanal : Kanalturk

http://img339.imageshack.us/img339/9796/sasifelekko7.jpg (http://imageshack.us)
http://img504.imageshack.us/img504/9445/sasifelek2jd4.jpg (http://imageshack.us)

Konu
İstanbul'da pek az kalan komşuluk ilişkişleri, avluya bakan ahşap evler, samimi ve sıcak insanlar, paylaşım ve dayanışma. İki çocuklu, tezcanlı dul Aysel, kardeşi işsiz ve çılgın Cesur, anlayışlı babaları, Cesur'un çocukluk aşkı harcanmış yetenek Seda, Cesur'la evlenerek hayatının hatasını yapan Ceyda, taşradan gelen Nurşim, ihtiraslı Saadet ve genç kocası sahtekar Murat sokağın sakinlerinden bazıları.

vankedisi
03-01-08, 18:53
merhaba

ben bu diziyi izlerken orta okulda felandım herhalde.çok geç saattte verirlerdi.ya da ben küçük olduğum için bana çok geç gelirdi verildiği saat.bende çok güzel anıları vardır.çünkü bu babamla benim birlikte izlediğimiz annemin izlemediği bir diziydi.çok severdim bu diziyi babamla izlemeyi.
oyunları çok doğaldı.senaryo çok güzeldi.keşke yine olsa.

ebrumm
04-01-08, 16:13
ewet bende bu dızıyı izlerken cok kucuktum ama
butun bolumlerını hatırlar durumdayım..
ablam sayesınde her bolumu ızlerdık..
önce sırf ablam ıcın katlandıgım dızı sonraları
benımde merak ederek dızı durumuna geldı..
dızı trt de cok tutulmustu oylekı aradan uzun bır zaman
gecmesıne ragmen dızıyı tekrar devam ettırdıler..
hersey kaldıgı yerdem devam etmıstı keske sımdıde oyle olsa kaldıgı yerdne devam etse..
bu arada super bır ekıp vardır..
derya alaboradan ,fıkret kuşkana,füsun demirerden cem davrana kadar super
oyuncular vardı..
hatta sonra derya alaboranın yerıne lale mansur ve onun yenı sevgılısı rolunde de
tamer karadağlı gırmıstı..

onur29
04-01-08, 16:34
Süper bir diziydi. ebrumm valla bende ilka blam izliyo diye katlanıyodum diziye. ** aizledikçe insanı saran bi sihiri vardı. O ilişkiler, o komşuluk falan çok güzel anlatılmıştı. Geçen sene KanalTürk tekrarlarını oynatıyodu. Gece saat 03:00 gibi başlıyodu. Onu bile izliyodum. Çok akliteli ve güzel bir diziydi. Artık bu tarz diziler tükendi ne yazık ki.

ebrumm
04-01-08, 16:40
Süper bir diziydi. ebrumm valla bende ilka blam izliyo diye katlanıyodum diziye. ** aizledikçe insanı saran bi sihiri vardı. O ilişkiler, o komşuluk falan çok güzel anlatılmıştı. Geçen sene KanalTürk tekrarlarını oynatıyodu. Gece saat 03:00 gibi başlıyodu. Onu bile izliyodum. Çok akliteli ve güzel bir diziydi. Artık bu tarz diziler tükendi ne yazık ki.

kesınlıkle katılıyorum onur29 ..
sımdı de olsa da seyretsek..
artık tv de mahalle dızılerıne yer verılmıyor..
halbukı dızı cok baskaydı..
en ufak seylerden bıle mutlu olabılen ınsanların mutlulugu anlatıyordu..
sımdı ekranlarda töre,dönem dızılerı yada edebıyat uyarlamalarına yer verıldıgı ıcın bu gıbı yapımlar eskıde kaldı..(bu yazdıgım kesınlıkle yanlış anlasılmasın sadece her sezonun farklı jenerasyonlara hıtap ettıgını anlatmak ıstedım)
bu dızının yonetmenı çağan ırmak...
boylesı guzel bır yapımla çağan ırmak keske karsımıza yıne gelebilse..

kalanlar
21-01-08, 10:09
ah cesur ah nerdesin...deli cesur,çılgın cesur...ne desem az sana...hele ablanla atışmaların öldürüyordu beni:happy0064çok özlüyorum sizi...sizinle girmiştik bir şaşıfelek çıkmazına hala çıkamadık,çok da memnunuz galiba bu çıkmayan sokaktan :img-wink:

yine bir bölümünde cesur ayselin dizine yatmış belli ki bişey isteyecek ''abla ablacım'' demişti aysel ''efendim bana mı dedin,yanlış duymadım değil mi? sen genelde beni çağırırken ablaaaaaaa ablaaaaaaaaaaa:img-pilot diye öküz gibi bağırdığın için şaşırdım'' demişti...süper bir sahneydi:happy0064

ping_pong
21-01-08, 13:47
yine bir bölümünde cesur ayselin dizine yatmış belli ki bişey isteyecek ''abla ablacım'' demişti aysel ''efendim bana mı dedin,yanlış duymadım değil mi? sen genelde beni çağırırken ablaaaaaaa ablaaaaaaaaaaa:img-pilot diye öküz gibi bağırdığın için şaşırdım'' demişti...süper bir sahneydi:happy0064

:img-hyste:img-hyste:img-hyste
ya cok güzeldi sasıfewlek cıkmazı nerdeyse normal insan sayılıydı bu mhalede hepsi bi ayrı alemdi yaa
eskiden öglenleri olurdu gül gül ölürdük çok güzel bi mahalle dizisiydi :img-wink: