Tüm Versiyonu Göster : Cinderella Man

kupseker
14-09-05, 16:10
http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/universal_pictures/cinderella_man/cinderellamanposterbig2.jpg

CINDERALLE MAN

kupseker
14-09-05, 16:18
Russell Crowe
Renee Zellweger
Craig Bierko
Paul Giamatti
Paddy Considine

James Braddock adli boksorun gercek oykusunden uyarlanmis...

yönetmen Ron Howard... (A Beautiful Mind, The Missing, Ransom vs.)

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/universal_pictures/cinderella_man/_group_photos/renee_zellweger22.jpg

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/universal_pictures/cinderella_man/_group_photos/renee_zellweger13.jpg

KONU :Amerikan halkının Büyük Bunalım döneminin karanlık yıllarına girdiği günlerde Jim Braddock, karısı Mae ve çocuklarının karnını doyurabilmek için alakasız işlerde çalışmak zorunda kalmıştı. Ancak bu işlerde çalışırken bile günün birinde yeniden boks yapma hayalinden asla vazgeçmedi.

Bir son dakika iptalinin sonucu olarak Braddock kendisini tekrar ringlerde bulur. Dünya ikincisi boksöre karşı yaptığı mücadeleyi herkesi şaşırtarak üçüncü raundda kazanır. Rakiplerinden daha az kilolu olmasına ve sürekli yaralanan elleri yüzünden sorunlar yaşamasına rağmen boksa devam eder.

Ard arda yaptığı maçları hep kazanan ve "Cinderella Man" lakabıyla çaresiz insan kitlelerinin umudu ve rüyası haline gelen Braddock, boks kariyerinin en zorlu maçıyla yüz yüzedir. Karşısında iki rakibini ringde öldürmesiyle tanınan dünya ağır sıklet boks şampiyonu Max Baer vardır.

Ağırsiklet boksörü Jim Braddock, 1935'te Max Baer'le 15 raundluk bir maça çıkar.

kupseker
19-09-05, 15:33
Çok güzel , harika bir filmdi.Son zamanlarda izlediğim en iyi film olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.Boks filmleri pek hoşuma gitmezdi ama burada aile içi sıkıntıları daha çok parasızlıkla gelen sıkıntılar çok güzel aktarılmış.Bir adamın ailesini sıkıntılardan kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.Sürükleyici bir film.Filmin kurgusu, senaryosu , çekimi çok iyi.Boks sahneleri o kadar gerçekçi ki son maçı nefesimi tutarak izledim.Russell Crowe muhteşem.Renee Zellweger’a zaten hayranım.Kısacası bence bu filmi gidin görün.

persona
27-09-05, 11:33
hollywood son dönemde güzel yapımlarla karsımıza cıkmıyordu.
filmin fragmanını izledigimde oyuncuları görmem ve yasanmıs bir hayattan alınması gitmem de en büyük etken oldu...

ve sonuç;

Tavsiye ediyorum!!!! mutlaka sinemaseverlerin arşivinde,belleginde bu film olmalı!

cinderella
27-10-05, 20:01
MUHTEŞEMM BİR FİLMDİ... BÜTÜN FİLMİ TÜYLERİM DİKEN DİKEN, GÖZLERİM DOLU DOLU OLARAK SEYRETTİM,, ÜÇ KERE GİTTİM, ŞİMDİ GİDECEK BİRİNİ BULSAM YİNE GİDERİM... O KADAR...

- what are you fighting for?
- milk..
en carpici diyaloglarindandi..

russell crowe her rolü nasıl bu denli gerçekçi ve samimi oynar onu anlamış degilim...

FİLMDEN YENİ ÇIKMIŞTIM,
BURNUM KANIYORDU. KAŞIM AÇILMIŞTI. KARNIM AÇTI.
KABURGALARIM AĞRIYORDU.
O DERECE.....

şöyle demek istiyorum ben filmle ilgili.. james j. braddock'ın boksa döndüğü o tek maçlık müsabakada ringe çıktığı an madison square garden'a baktığında yüzünde oluşan gülümsemeyle karışık ifadeyi tekrar ve tekrar görebilmek için onlarca kere daha izleyebileceğim bir film bu....

mutlaka izlenmeli mutlaka dvdsi edinilmeli...
...sevgiler...

hiLda
28-10-05, 19:09
http://images.amazon.com/images/P/B00005JN5L.01.LZZZZZZZ.jpg

hiLda
28-10-05, 19:14
Akıl Oyunları" ("A Beautiful Mind") filminden hatırladığımız Ron Howard'ı yeniden Russell Crowe'la buluşturan "Cindrella Man", bizi Amerikan tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan Büyük Bunalım yıllarına götürüyor. Eski günlerde parlak maçlar çıkarmış bir boksör olan James J. Braddock da ülkedeki herkes gibi ekonomik sıkıntıyla mücadele etmekte ve zor günler geçirmektedir. Kariyeri altüst olmakla kalmamış, boğazına kadar borca battığı yetmediği gibi borçları nedeniyle ailesinin can güvenliğini sağlayamaz hale gelmiştir. Ancak içinde, eski başarılı günlerinin ateşi hâlâ yanmaktadır. Ve herkesin bittiğini düşündüğü bir anda yeniden ringlere dönecek ve Amerikan spor tarihinin en ilginç başarı öykülerinden birine imza atacaktır. Çıktığı maçları bir bir kazanan Braddock, ringlerde iki adamı öldürmüş ağır siklet boks şampiyonu Max Baer'in karşısına çıkacaktır.

Müthiş...herkesin gidip görmesi gereken muhteşem bi film...

daylights
16-11-05, 22:26
Russell Crowe'un iyi bir oyuncu nasıl sorusuna cevap verdiği, mutlaka izlenmesi gereken bir film...

dizanteri
28-11-05, 17:57
Tartişmasiz Son Zamanlarin En Güzel Filmi.....

smgfan
04-02-06, 12:58
Oyuncular : Russell Crowe , Renee Zellweger

Yönetmen : Ron Howard

Sıradışı Bir Gerçek Hikayeden Uyarlanmıştır
Oscar ödüllü Russel Crowe (En İyi Erkek Oyuncu, Gladiator, 2000) ve Renee Zellweger (En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Cold Mountain, 2003), yine Oscar ödüllü yönetmen Ron Howard (En İyi Yönetmen, A Beautiful Mind, 2001) ile birlikte eleştirmenlerin ayakta alkışladığı yılın en iddialı filmine imza atıyorlar! Eski bir boksörün (Crowe), Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu olma yolunda verdiği mücadelenin gerçek hikayesinden uyarlanan bu film, kitlelere ilham kaynağı olan bir kahramanlık dövüşünü ekranlarınıza getiriyor :img-thumb

çok çok güzel bir film.

Zodiac
18-04-06, 22:14
Boksörün hayatı olduğu için sıkılacağımı sanmıştım ama çok duygusal bi filmdi

ozdnuygn
26-06-06, 11:37
gerçekten çok hoş bir filmdi...russell crowe'dan başka kimsenin canlandıramaz dediğimiz filmlerden biri..

irene
27-06-06, 00:15
cok ıyı bır fılmdı azmın ve bır babanın yanı evın reısı dedıgımız bır ınsanın aılesı ıcın hayatta kalma savasını ve karısının onu asla terk etmeyısının acıklı oykusu bence Russell Crowe ve Renee Zellweger rollerıne cok ıyı oturmuslardı fılm cok guzeldı!!!!!

kaptan jack
27-10-06, 22:10
russel crowe tartışmasız en iyi filmlerinden biri.........gerçekten çok güzeldi.........:img-nyam: hem film hemde oyuncular harika bir iş çıkarmış.:img-grin2

movie_monster
08-01-07, 19:53
bence çok başarılı bi filmdi.russel crowe ve renee zelvegger çok iyiydi.tam benim sevdiğim tarzda bi biyografiydi.:good:

movie_monster
26-01-07, 17:59
filmi sırf russel crowe oynadığı için izledim.pişman da olmadım.azmin gücünü yansıtan en iyi filmlerden biri diyebilirim.ayrıca renee zelweger de çok başarılıydı.son zamanlarda izlediğim en duygusal filmlerden biriydi

Darcy
26-01-07, 20:53
bu filmin burada olması yanlış bence bu kadar harika bi film TopX filmler, Klasikler bölümünde olmalıydı bence çünkü gerçekten çok müthiş bi filmdi..

DrexL
17-02-07, 16:59
abartıldığı kadar duygusal oLduğunu düşünmemekle birlikte iyi film der toplar valizimi giderim

tarchın
21-02-07, 01:36
Seyretmeden önce pek bi kararsızdım. Milyonluk bebek ten sonra canım istememişti ama hakkını vermek lazım güzel bi filmdi. Filmin sonuna kadar heyecanı yitirmeden seyrediyorsun. Russell Crowe her zamanki gibi döktürmüş. Menajeri oynayan Paul Giamatti nin performansı da çok iyiydi bence.

ozlembloom
11-04-07, 19:51
Çok güzel bir film...Özellikle de çocukları için para topladığı sahne çok duygusal...Mutlaka izlenmesi gereken bi film...=)

betüsüm
15-04-08, 20:10
russel muhteşem performans sergilemiş
boks sahneleri çok gerçekçi nefesimi tuta tuta izledim
bir yandan ailesinin geçimi için büyük bir mücadele veren bir adamı anlatırken yine boks tutkusunu ve daha sonraları binbir zorlukla gelen başarıyı
ben çok beğendim filmi güseldi :good::good:
çocuklar çok şirindi :img-in_lo

hyoldas
12-05-08, 19:30
Herkese tavsiye ederim çok çok çokk güzel bir film!
Hatta izlemediyseniz hemen yarın gidip alın bir yerlerden indirin ya da!
Russel ve Renee çok başarılıydı. :good:
Şiddetle tavsiye ederim.