Tüm Versiyonu Göster : Dizilerdeki Seslendirme

Sayfalar : 1 [2]

sarıseren
20-06-07, 09:08
bende herkes gibi bi oyuncunun dublaj olmadan kendi sesiyle oynamasını isterim.Çünkü oyunucuyu oyuncu yapan onun herşeyidir.Sadece yüzü gözü değil:img-wink:

TV'de Duyduğumuz Sesler:

*''Aynalı Tahir'' dizisinde Alişan'ı Murat ŞEN

*''Aşka Sürgün'' adlı dizide Mahsun Kırmızıgül'ü Murat ŞEN

*Aşkın Dağlarda Gezer' adlı dizide Özcan Deniz'i,Volkan Ateş AKYILMAZ

*'Asmalı Konak'adlı dizide Özcan Deniz'i, Volkan Ateş AKYILMAZ

*'Haziran Gecesi'nde adlı dizide Özcan Deniz'i, Volkan Ateş AKYILMAZ seslendirmiştir

*Asmalı Konak dizisinde Selda Alkor'u Sema AYBARS seslendirmiştir.

*Deli Yürek’te Kenan İmirzalıoğlu’nu Payidar TÜFEKÇİOĞLU

*''Zerda'' adlı dizide Yavuz Bingöl'ü,Bora SİVRİ seslendirmiştir.

*Sev Kardeşim adlı dizide Davut Güloğlu'nu Kadir ÇERMİK seslendirmiştir.

*''Berivan'' dizisinde Sibel Can'ı, Müdrike COŞANSU

*'Zalim' adlı dizide Mahsun Kırmızıgül'ü Hakan VANLI seslendirmiştir.

*Bu güne kadar yerli dizlerde Hakan Ural, Tarık Tarcan, Faruk Peker gibi pek çok ünlü ismi Volkan Ateş AKYILMAZ seslendirdi.

*Kadir İnanır'ı Esen GÜNAY ve Günyol Bakoğlu'nun sesinden dinledik.

*Hülya Avşar'ı Funda OSKAY seslendirmektedir..

*''Yanık Koza'' adlı dizide Yavuz Bingöl'ü Bora SİVRİ seslendirmiştir.

*'Sihirli Annem' adlı dizide buldok Taci'yi Metin Serezli seslendiriyor.

*Yağmur Zamanı adlı dizide Azra Akın'ı Burcu BAŞARAN seslendiriyor.

*'Kurtlar Vadisi'nde Necati Şaşmaz'ı, Büyük Yalan'da Emrah'ı Umut TABAK

*Aşk Oyunu adlı dizide Keremcem'i, Şöhret adlı dizide Murat Ünalmış'ı Yaşanmış Şehir Hikayeleri adlı dizide Onur Şan'ı Umut TABAK

*Yalancı Yarim dizisinde Barış Akarsu'yu, Kaybolan Yıllar adlı dizide Burak Hakkı'yı, Gümüş'te Kıvanç Tatlıtuğ'u da Umut TABAK seslendiriyor

*Yalancı Yarim dizisinde Merve Sevi'yi Burcu BAŞARAN seslendirmektedir.

*Aşka Sürgün adlı dizide Beren Saat'i Birtanem Çoşkun CANDANER

*Sıla dizisinde Mehmet akif Alakurt'u Volkan Ateş AKYILMAZ
seslendirmiştir.

hyoldas
20-06-07, 09:18
Sarıseren verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Acaba kaynak belirtebilir misin?

sarıseren
20-06-07, 09:32
Sarıseren verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Acaba kaynak belirtebilir misin?

rica ederim:img-wink:Tam site adı vermem doğru olmaz sanırım.Şöyle söliyim gerisini anla:)

Kaynak:tvmolası

sym_88
25-06-07, 15:57
fikret kuşkan
haluk bilginer
çetin tekindor
mehmet aslantuğ
kaan girgin

dedebaba
26-06-07, 09:51
bilgiler için çok saol özellikle
Yalancı Yarim dizisinde Merve Sevi'yi Burcu BAŞARAN seslendirmektedir
gerçek hayatta bu insanların sesini duyunca insan şaşırıyor

ebru_cenk
26-06-07, 09:56
Arkdaşlar Merve bOluğur'u seslendiren kızın adını biliomusnuz?

alyssa_
06-07-07, 10:19
sarıseren bilgiler için çok teşekkürler.
acaba hatırla sevgilideki cansel elçin ve beren saatin dublajını öğrenebilirmisin??

MİNKİ
06-07-07, 10:34
Arkadaşlar birşeyi çok merak ediyorum.Acı hayatta Ebru Kocaağayı kim seslendiriyor. Yardımcı olursanız sevinirim?:img-wink:

rockandbenD
06-07-07, 12:41
valla bazı oyunculara gerekio necati şaşmazı sewerim ama dizi cve gerçek hayattaki sesi ççok değişik bence dizide selendirme bazen gerekli

ecr
07-07-07, 16:35
sarıseren bilgiler için çok teşekkürler.bence bu işte çok para var.ee görüyoruz listede bir kişi 3-4 dizide seslendirme yapıp para kazanıyor..
bence bu iş %50 oyunculuktur.yeteneklerini gösteriyorlar ama seslerini göstermiyorlar.gerçek hayatta gerçek sesini duyunca şaşırıyor insan
resmen kandırmaca..ama eğer oyuncunun sesi güzel değilse napsın.. örneğin merve sevinin sesini duydum, inanamadım..yani eğer oyuncunun sesi kötüyse olabilir, normaldir
ama değilse o zmn %50 oyunculuk oluyor.

zeynepppppp
08-07-07, 12:37
bence kimse seslendirme yaptırmamalı herkes kendi sesni kullanmalı bu daha orjinal

icom_
08-07-07, 15:37
ya bencede herkes kendi sesi ile oynamalı ama başka açıdan bakarsak birasda imkansız gibi duruyor arkadaşlar..kimi oyunculatr war..dizilerde canlandıracakları oyuncuların karakteristik özellikleri ile ses renkleri hiç uymuyor..bu noktadada izleyiciye bekleneni veremiyorlar..
örnek vericek olursam ..asmalı konak filminin sinemaya verieln uyarlanan son bölümünün tv de verilenin aksine tam bir hayal kırıklığı ile karşılanmasının nedeni her oyuncunun ilk defa kendi sesi ile oynamasıdır..

roleri ile ses tonları uyuşmayan oyunculardan bekleneni almadıkları için izleyici sinemaya uyarlana son bölümün beğenmemiş. ve dolayısıyla böle büyük bir efsane başladığı gibi ses getiren bir sona sahip olamamıştır..

lykiadreamer
08-07-07, 23:25
polat alemdar haricinde herkes kendi sesini kullanabilir,ama polat'ı seslendiren adam devam etsin seslendirmeye bence..polat'ın gerçek sesini ilk duyduğumda inanamamıştım..polat kendi sesini kullanırsa kurtlar vadisi vadi olmaktan çıkar:D bu konuda tek şikayetimse polat'ı seslendiren adamın aynı zamanda bir çok erkek oyuncuyu daha seslendirmesi..çok komik oluyo bence..Ama gene de çok takdir ediyorum kendisini,çok karizmatik bir sesi var..:img-blush

ecr
09-07-07, 12:45
aynen katılıyorum saNA ama polat alemdar değil necati şaşmaz..belki aklına gelmemiştir ismi o yüzden yazdım..

sarıseren
09-07-07, 13:54
sarıseren bilgiler için çok teşekkürler.
acaba hatırla sevgilideki cansel elçin ve beren saatin dublajını öğrenebilirmisin??

beren saat kendi sesini kullanıyor.Ama Cansel Elçini kim seslendiriyo bilmiyorum:bilmim Aslında keşke Cansel Elçinde kendi sesini kullansa çok hoş bi sesi var:img-yes:

alyssa_
09-07-07, 14:07
beren saat kendi sesini kullanıyor.Ama Cansel Elçini kim seslendiriyo bilmiyorum:bilmim Aslında keşke Cansel Elçinde kendi sesini kullansa çok hoş bi sesi var:img-yes:

beren saat kendi sesinimi kullanıyor?ben dublaj sanıyordum...bu bilgi daha önemli çok teşekkürler..

rads
10-07-07, 08:34
Mesela yeni dizisinde İsmail Yknın sesi kendi sesi olsa daha iyi olurdu herhalde...

ciidemm
12-07-07, 02:14
kesinlikle çok iyi seslendirme yapıp dizleri şarkıcı türkücü manken oyuncuları kurtaran dublaj sanatçıları var. ama tam tersi batırnlar da var. öreneğin aşk kapıyı çalınca da ipek erdemin sesi bir felaket

* hande *
13-07-07, 01:23
bazı dizilerde seslendirmeler çok iyi yapılıyoda bazılarında çook kötü.resmen seslendirmeler yüzünden diziden soğutuyolar.mesela son örnek aşk kapıyı çalınca dizisindeki ipek erdemin sesi.o ses yüzünden diziyi izleyemiorm tam bir rezalet.o yüsden bence herkes kendi sesiyle oynamalı daha doğal oluyo...

lykiadreamer
13-07-07, 01:57
aynen katılıyorum saNA ama polat alemdar değil necati şaşmaz..belki aklına gelmemiştir ismi o yüzden yazdım..
teşekkürler arkadaşım uyarın için..ismini biliyorum aslında ama bir türlü alışamadım necati şaşmaz ismini kullanmaya..gerçek hayatta bile polat diyorum..artık nasıl bi kaptırdıysam kendimi diziye:D

gürgen öz
15-07-07, 06:53
ya kendi seslerini kullansalar ne olur ölürlermi:D

HG_GUMUS
15-07-07, 08:35
dizilerde mekan ve sesler genelde aynıdır
haziran gecesinde özcan denizi volkan ateş akyılmaz seslendirmiş
o ses artık bana baranı hatırlatıyor
sene başında sılanın bir bölümüne baktım aaa M.A.A baran olmuş sanki tuhaf geliyor inandırıcılığı kalmıyor

summer___17
15-07-07, 09:35
Hangi Kanalı hangi diziyi açsam hep aynı sesler kendi seslerine ne olmuşşsa artık yada başka kişiler bulsunlar aynı sesten her dizide var

high_school_m
22-07-07, 13:48
umut tabak genellikle başrol erkek oyuncularını seslendiriyor.örneğin necati şaşmazı kurtlar vadisinde, rahmetli barış abimizi yalancı yarimde:(,turgay aydını hatırla sevgilide, kıvanç tatlıtuğuda gümüşte seslendiriyordu.daha bir çok seslendirdiği oyuncu var ama en belli başlıları bunlar.:)

yaseminsfan
22-07-07, 13:56
umut tabak genellikle başrol erkek oyuncularını seslendiriyor.örneğin necati şaşmazı kurtlar vadisinde, rahmetli barış abimizi yalancı yarimde:(,turgay aydını hatırla sevgilide, kıvanç tatlıtuğuda gümüşte seslendiriyordu.daha bir çok seslendirdiği oyuncu var ama en belli başlıları bunlar.:)
Evet doğru hatta o kişi Aşk Oyununda Keremcemi seslendirmişti ve Doktorlar da Kutsiyi seslendiriyor.
Ama öyle mesela Doktorları izleyip kullandığı sesi insan duyduğu zaman bütün o sesi kullanan kişiler aklına geliyor.

sevde & sevde
22-07-07, 14:25
açıkcası sesler beni pek etkilemiyor yani ne biliyim ekranda gördüğüm kişiye yoğunlaşıyorum yoksa nerdeyse herkes aynı

green_elf
24-07-07, 14:47
of ben bu olaya iyice gıcık olmaya başladım yazla sacma sapan bir sürü dizi girdi yayına tv yi bi açıp zaplamaya başlasam hep aynı sesler özellikle şu polatı seslendiren adamın sesi yuh ya herkesin karizmatik sesi olacak değil ya ken di sesleri olsun hem ilginç olurda hani farklı farklı

08_aşk
24-07-07, 19:20

insanın sesi bu kadar güzel olup insana ancak bu kadar itici gelir bence bu arkadaş buraksın SESLENDİRMEYİ BEN HERKESTE ONU DUYMAKTAN gına geldi bana artık bu sesten midem bulanıyor

LadyA
25-07-07, 14:00
ya arkadaslar valla cogunuza katiliyorum bende ayni sesi her dizide duymaktan biktim artik
yeni yaz sezonunda baslayan butun dizilerde var nerdeyse ya..
onceden bu kadar rahatsiz olmuyordum ama o ses yalanci yarimde baris karakterindede kullaniliyordu ve ben ister istemez bi tuhaf oluyorum cok rahatsiz olmaya basladim ya:(

<gumus><mehmet>
25-07-07, 14:32
umut tabak mıdır nedir bıktım artık onun sesini duymaktan ya.sanırım gümüşle bşladı artık hep başrol oyuncularını seslenndiriyor
1)gümüşte mehmeti
2)rahmetli barış abiyi
3)emrahın eski dizisini
4)gencoyu
5)polatmıdır nedir onu
6)doktorlar leventi
7)kaybolan yıllardaki bi çocuğu
8)şimdi doğuşun dizisinde doğuşu
9)senden başkadaki orhanı

hep o sesi duyduğumda mesela görüntüyü görmediğimde acaba gümüşü mü verdiler diye bir bakıyorum maşallah bütün herkesi seslendiriğinden yanılıyorum bu dizilerde aynı olmaktan bıkmadılar mı anlayamıyorum

parlakz güneş
25-07-07, 14:52
Dublaj bence mutlaka olmalı..Çünkü oynadığı role kişinin sesi uymuyo olabilir.Veya oynayan kişinin diksiyonu bozuk olabilir.Bu yüzden böyle durumlarda dublajı destekliyorum..

Ancak her dizide aynı ses...Daha fazla seslendirme sanatçısı olduğuna inanıyorum.Bence ekranlarda en fazla 2 kişi aynı sesle konuşmalı.Başka kişiler dublaj yaparsa daha iyi durur!

sude9
28-07-07, 10:27
Oyucunun kendi sesini kullanması gerektiğini düşünüyorum,olması gerekende bu,mimik ve duruş duygu aktarımında ne kadar önemli ve etkiliyse ses kullanımı da öyle...bazı seslendirmelerde duyulan sesin verdiği duygu ile mimik ve hareketlerdeki duygu aynı olmuyor oluşan uyumsuzlukta ekrana güzel yansımıyor...bir de beğenilen bir seslendiricinin aynı zamanda yayınlanan dizileri çoğunda kullanılması da hoş durmuyor

GenCo_PeLinSu
28-07-07, 16:45
Polat Alemdarın yani Necati Şaşmazın gerçek sesini kullandığını düşünürsek...Bence pek bi karizması kalmaz çnkü sesi çok ince bu yüzden dublaj önemli ve her dizi de olmalı ama sana mecburum da doğuşun sesi iyiydi hani...Değiştirmeselerdi keşke...

Alpay Atalan [Genco] 'ın gerçek sesini duymadım ama o bakışlara [ :P ] öyle bi ses giderdi...Belki kendi sesi Necati Şaşmazın ki gibi incedir...

ahumerve
31-07-07, 23:43
bencede oyuncunun sesine göre degisiyo..

sesi kisik,ama aslinda cok yakisikli bi bas rol oyuncu adayi düsünün.. ne olur düsünsenize.. reytingden tutun.. oyuncunun kendisine kadar hersey düser herhalde..

bir kabadayi kisik sesle 'Varrmi bana yan bakannn..?!' diye ortaligi inletemezse nasil hissedecez biz onun aktarmak istedigi bu ciddi durumu.. :) ?

icom_
01-08-07, 18:03
Seslendirme çok gerekli bişi bence...Oyuncuların başarısıın kjendi karakterinin ve mimiklerinin yanı sıra o karakteri seslendiren kişiya bağlı ..ama biraz farklı olmalı..Bir sesi bin kişi kullanıyo..Ve artık gerçekten bay gelmeye başladı..Arkadaşında dediği gibi umut dabak dı galiba bi beni seslendirmedi yaa..bıktım onun sesini duymaktan aynen bende..

ebrulim
01-08-07, 19:31
umut tabak mıdır nedir bıktım artık onun sesini duymaktan ya.sanırım gümüşle bşladı artık hep başrol oyuncularını seslenndiriyor
1)gümüşte mehmeti
2)rahmetli barış abiyi
3)emrahın eski dizisini
4)gencoyu
5)polatmıdır nedir onu
6)doktorlar leventi
7)kaybolan yıllardaki bi çocuğu
8)şimdi doğuşun dizisinde doğuşu
9)senden başkadaki orhanı

hep o sesi duyduğumda mesela görüntüyü görmediğimde acaba gümüşü mü verdiler diye bir bakıyorum maşallah bütün herkesi seslendiriğinden yanılıyorum bu dizilerde aynı olmaktan bıkmadılar mı anlayamıyorum

Bende önceden hep aynı sesi duydugumda senin gibi düşünüyordum ama şimdi umut tabak'ı gözlerimi kapatıp sesini dinliyorum. Sadece BARIŞ'I düşünüyorum o ses bana hep Barış'ı hatırlatıyor. Seni çok özledim Sürme Gözlü Prensim Barış Akarsu

BiMmaniac
01-08-07, 19:43
dublaja karşı değilim de bazen sesler hiç uyuşmuyor görüntüye yakışacak bi ses olmalı...

ecr
06-08-07, 18:46
Aynalı Tahir dizisinde Alişan'ı Murat ŞEN
''Aşka Sürgün'' adlı dizide Mahsun Kırmızıgül'ü Murat ŞEN
Aşkın Dağlarda Gezer' adlı dizide Özcan Deniz'i,Volkan Ateş AKYILMAZ
'Asmalı Konak'adlı dizide Özcan Deniz'i, Volkan Ateş AKYILMAZ
'Haziran Gecesi'nde adlı dizide Özcan Deniz'i, Volkan Ateş AKYILMAZ seslendirmiştir
Asmalı Konak dizisinde Selda Alkor'u Sema AYBARS seslendirmiştir.
Deli Yürek’te Kenan İmirzalıoğlu’nu Payidar TÜFEKÇİOĞLU
''Zerda'' adlı dizide Yavuz Bingöl'ü, Bora SİVRİ seslendirmiştir.
Sev Kardeşim adlı dizide Davut Güloğlu'nu Kadir ÇERMİK seslendirmiştir.
''Berivan'' dizisinde Sibel Can'ı, Müdrike COŞANSU
'Zalim' adlı dizide Mahsun Kırmızıgül'ü Hakan VANLI seslendirmiştir.
Bu güne kadar yerli dizlerde Hakan Ural, Tarık Tarcan, Faruk Peker gibi pek çok ünlü ismi Volkan Ateş AKYILMAZ'ın seslendirdi.
Kadir İnanır'ı Esen GÜNAY ve Günyol Bakoğlu'nun sesinden dinledik.
Hülya Avşar'ı Funda OSKAY seslendirmektedir..
''Yanık Koza'' adlı dizide Yavuz Bingöl'ü Bora SİVRİ seslendirmiştir.
'Sihirli Annem' adlı dizide buldok Taci'yi Metin Serezli seslendiriyor.
Yağmur Zamanı adlı dizide Azra Akın'ı Burcu BAŞARAN seslendiriyor.
'Kurtlar Vadisi'nde Necati Şaşmaz'ı
Büyük Yalan'da Emrah'ı Umut TABAK
Aşk Oyunu adlı dizide Keremcem'i
Şöhret adlı dizide Murat Ünalmış'ı
Yaşanmış Şehir Hikayeleri adlı dizide
Onur Şan'ı Umut TABAK
Yalancı Yarim dizisinde Barış Akarsu'yu
Kaybolan Yıllar adlı dizide Burak Hakkı'yı
Gümüş'te Kıvanç Tatlıtuğ'u da Umut TABAK seslendiriyor
Yalancı Yarim dizisinde Merve Sevi'yi Burcu BAŞARAN seslendirmektedir.
Aşka Sürgün adlı dizide Beren Saat'i Birtanem Çoşkun CANDANER seslendirmiştir.
arkadaşlar belkide eklenmiştir ama gene eklemek istedim..farklılık vardır belki diye

ecr
06-08-07, 18:49
Bu sezon ekranda en yüksek reyting alan dizilerin başrol oyuncularını dublaj sanatçısı Umut Tabak seslendiriyor. Tabak, "Jön olmak için sesin bir karizması olmalı. Oyuncunun popülerliği en çok sesine bağlıdır" diyor
Kurtlar Vadisi'nde Polat'a, (Necati Şaşmaz), Aşk Oyunu'nda Sarp'a (Kerem Cem) Güz Yangını'nda Kerem'e (Tansel Öngel) ve Şöhret'te Mert'e (Murat Ünalmış) sesiyle hayat veren Umut Tabak, yaklaşık beş yıldır ünlü isimlerin dublajını yapıyor. "Dublaj sanatçıları film sektörünün gizli oyuncularıdır" diyen Tabak ile bu işe nasıl başladığını ve iyi bir dublajın püf noktalarını konuştuk...

* İzleyiciler sizi tanımıyor. Umut Tabak kimdir?

1979 Edirne doğumluyum. Alman Lisesi'nden sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon bölümüne girdim; fakat mutlu olmadım ve istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na geçtim. Yaklaşık 5.5 yıldır da profesyonel olarak dublaj yapıyorum.

* Dublaja başlamanız nasıl oldu?

Üniversitedeyken dublaja başladım. Önce Dormen Tiyatrosu'na girdim ve provaları izlemeye başladım. Sonra şansım nasıl olduysa yaver gitti ve kadroya girdim. Orada dublaj sanatçısı Gülen Karaman ile tanıştım. Kendisinden rica ettim, beni bir stüdyoya gönderdi ve böylece başladım. Arkası geldi zaten...

* Başka kimleri seslendirdiniz?

Yerlilerden bildikleriniz dışında Umut Sezgin'i, yabancılardan ise Antonio Banderas, Brad Pitt, Christian Slater, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Tom Cruise gibi isimleri sayabilirim.

* Sinema filminde de Polat'ı siz mi seslendireceksiniz?

Filmde de seslendirmeyi ben yapacağım. Hatta bu hafta sonu büyük bir ihtimalle stüdyoya gireceğiz.

* İyi bir seslendirme sanatçısı olmak için neler yapmak gerekir?

Diksiyonunuz düzgün olmalı. Türkçe'yi iyi bilmelisiniz; yabancı film dublajında çevirmenlerin hatalarını gidermek için buna ihtiyacınız oluyor. Tabii en önemlisi stüdyoya girdiğiniz zaman sadece işine odaklanmanız gerekiyor.

Sesimi korumalıyım

* Bu işin bir eğitimi var mı?

Şimdiye kadar yoktu; ama Seslendirme Sanatçıları Meslek Birliği (SES-BİR) bünyesinde bu işin eğitimini verebilecek bir yapılanmanın içindeyiz. Artık SES-BİR'e üye olmayan kişiler seslendirme yapamayacak.

* Seslendirme yapmanın zorlukları nelerdir?

Öncelikle bu işi sevmelisiniz. Stüdyoya geçersiniz, bir referans noktanız ekran, diğer referans noktanız kulaklıktır. Uzak ve sessiz çekimlerde dudak okumak zorunda kalırsınız. Çalışma saatleriniz çok esnek. Öyle ki sabah 5'te gelip ne zaman çıkacağınızı kestiremeden çalışmak zorunda kalabiliyorsunuz. Tabii bir de sesinize dikkat etmeniz gerekiyor.

* Peki, sesinizi korumak için neler yapıyorsunuz?

Aslında yaptığım özel bir şey yok. Sigara içiyorum. En önemlisi de bu zaten. Ama sıkı bir Galatasaray taraftarı olarak maçlara gittiğimde bağırmıyorum. Ilık şeyler içmeye ve hasta olmamaya çalışıyorum.

* Okan Bayülgen ve Mehmet Ali Erbil gibi isimlerin dublajdan iyi paralar kazandığı biliniyor...

Bu işin medyatik olma tarafı da var. O nedenle bu isimlerin tercih edilmesini doğal karşılıyorum. Ayrıca Okan ve Mehmet Ali bu işi senelerdir yapan kişiler. Biz de bu isimlerle aynı stüdyolardan geçiyoruz ve medyatik olmalarından dolayı tercih edilmeleri doğal.

* Size göre bu işin en iyileri kimler?

Bu işin duayenlerinden diyebileceğim isim Sungur Babacan'dır. Son dönemden benim çok beğendiğim Murat Şen, Volkan Akyılmaz, Yekta Kopan. Bayanlardan ise Güler Karaman, Şenya Gürler, Tilbe Saran'ı sayabilirim.

Erotik filmleri seslendirmek daha kolay

* Hangi tür filmleri seslendirmek daha kolay?

Erotik filmler yabancı film grubuna giriyor. Ama seslendirmesi diğerlerine göre daha kolay. Sadece nida olan, konuşma olmayan sahneler daha çoktur. Şöyle ki normal bir filmin teksti 50-60 sayfaysa erotik filmin 20-30 sayfayı ancak bulur.

kaynak: www.vatanim.com.tr

ecr
06-08-07, 18:53
2.BÖLÜM :

İşte onlara 'ses' verenler

Umut Tabak, Murat Şen, Volkan Akyılmaz. Kim bunlar mı dediniz? Bir de şöyle söyleyelim. Özcan Deniz, Mahsun Kırmızıgül ve Necati Şaşmaz'ın sesleri...

Umut Tabak, 26 yaşında. 5 yıldır dublaj yapıyor. Kurtlar Vadisi'nde Necati Şaşmaz, Gümüş'te Kıvanç Tatlıtuğ ve Büyük Yalan dizisinde Emrah'ı seslendiriyor. Bu karakterler içinde en çok Polat'ı sevdiğini söylüyor. Dizide oynayan isimlerin başarılarında yüzde 51 payı olduğunu vurgulayan Tabak, "Onlar yapmaları gerekeni yapıyorlar, yani iyi resim veriyorlar. Ben de o resimlere ses veriyorum. Asıl oyunu biz seslendirme esnasında oturtmaya çalışıyoruz" diyor.

Biz olmazsak bu iş olmaz
Yaptığı işin karşılığını almadığını söyleyen Tabak, şöyle konuşuyor: "ABD'de Simpsonlar'ı konuşanlar şatolarda oturuyor. SESBİR olarak boykot yaptık ve sesimizi kıstık. TRT kaşelerine yakın tarifeler çıkardık. Eğer istediğimiz tarife uygulanmazsa sesimizi tamamen kapatacağız. Biz olmazsak bu iş olmaz."

Onları kurtarıyoruz
1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olan ve 10 yılı aşkın süredir dublaj yapan Murat Şen, şimdilerde Aşka Sürgün adlı dizide Mahsun Kırmızıgül'ü seslendiriyor.
Konservatuvarı bitirdikten sonra para kazanmak ve hayatta kalabilmek için dublaj işine girdiğini söyleyen Murat Şen, şöyle konuşuyor: "Dublajı yaparken o kulaklığı taktığınızda rol yapmaya çalışan birtakım insanların düştüğü trajikomik halleri görüyoruz. Biz onları o durumdan kurtarıp olmaları gerektiği duruma sokuyoruz. Mahsun'un başarısında yüzde 50 katkım olduğunu düşünüyorum." O da Umut Tabak gibi yaptığı işin karşılığını alamamaktan şikâyetçi: "Yurtdışında benim konumumdaki dublajcının en az bir şatosu var. Peki benim neyim var. Mecazi değil, sigara fiyatına dublaj yapıyoruz."

Özcan kompleks yaptı
Aşkın Dağlarda Gezer, Asmalı Konak ve Haziran Gecesi dizilerinde Özcan Deniz'i seslendiren Volkan Akyılmaz, 15 yıldır dublaj yapıyor. 32 yaşında İstanbul Devlet Konservatuvarı mezunu olan Akyılmaz, seslendirmenin yanı sıra bütün Çocuklarım dizisinin müziğini yapıyor.
Özcan Deniz'in, kendisini her ne kadar sevmese de onunla özdeşleştiğini söyleyen Akyılmaz, şöyle devam ediyor: "Sanırım, Özcan beni ortadan kaldırıp sadece sesimi bırakmak isterdi. Nedendir bilmiyorum ama bana karşı tuhaf bir tavrı var. Sanırım, çok kompleks yaptı. Keşke böyle bir sesim olsaydı diye kendi kendini yiyor galiba."

KAYNAK: WWW.MİLLİYET.COM.TR

ecr
06-08-07, 19:02
UMUT TABAK
7-Nisan-1979
Edirne doğumlu
İst.Üni. Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu

Alman Lisesi'ne kazanınca Edirne'den İstanbul'a geldi Daha sonra
İstanbul Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünü kazandı.
Haldun Dormen Tiyatrosuna girdi
Rol arkadaşlarından Gülen Karaman'ın yönlendirmesiyle seslendirmeye başladı
1999-2000 sezonunda Amphytrion
2000'de ''Nerede Kalmıştık'' adlı oyunlarda oynadı.
Seslendirdiği yabancı sanatçılar arasında :
Tom Cruise, Christian Slater, Matt Damon,
Brad Pitt, Johnny Depp
Antonio Banderas,
Leonardo Di Caprio sayılabilir.
'Kurtlar Vadisi'nde Necati Şaşmaz'ı
Büyük Yalan'da Emrah'ı
Aşk Oyunu adlı dizide Keremcem
Şöhret adlı dizide Murat Ünalmış'ı
Yaşanmış Şehir Hikayeleri adlı dizide Onur Şan'ı
Kaybolan Yıllar adlı dizide Burak Hakkı'yı
Güz Yangını adlı dizide Tansel Öngel'i
Gümüş'te Kıvanç Tatlıtuğ'u seslendirdi..
Rol aldığı Tv dizileri:
Tatlı Kaçıklar, İkinci Bahar,
Böyle mi Olacaktı,

ecr
06-08-07, 19:05
umut tabak
http://www.resimkaydet.com/001/images5/1186523760.jpg
http://www.resimkaydet.com/001/images5/1186454213.jpg

BiMmaniac
06-08-07, 19:06
işi oyunculuk olanlar yerine gidip şarkıcı türkücüleri oynatıyolar bi de dublaj oh herkes yapar heralde bana da dublaj yapılsın oynrım yani gerçi dublaja da gerek yok:D:P

volley_fb_girl
07-08-07, 10:50
bence kendi sesiyle oynamayan oyuncu oyuncu değildir...sesi ne kadar kötü olursa olsun bence kendi sesleriyle oynasınlar çünkü o zaman daha samimi oluyo..yani sonuçta o işi seslendirenler yazılı bir metni başarıyla okuyolar ama o role ne kadar ısınabilip o role uyum sağlayabiliyolar belli değil o yüzden bütün oyuncular kendi sesiyle oynamalı..!:)

nilim 55
07-08-07, 13:26
bu konuyu görürü görmez ilgim,i çekti hemen düşüncelerimi yazmak şistşiyorum bence mutlaka dublaj olmalı çünkü her ses her insana her role gitmiyor mesela en basit örneği acemi cadı da ayşegülün yani mervenin kendi sesi en az 25 yaşında bir bayanmış gibi çıkıyor o rolde o ses kullanılsaydı eminim dizinin bu kadar eğlenceli olması beklenmemezdi bence mutlaka dublaj olmalı izleyiciler oyuncuların herşeyinden zevk alyor taklitinden tutun ses tonuna kadar

(= JesLice =)
07-08-07, 18:57
bence bi dizide dublaj olmasının hem yararı var hem zararı...sonuçta o kişi oyunculuğunu geliştirebilmek için doğal olarak sesini geliştirmelidir...bunun için dublaj zararlı...Ama yararı da sonuçta o ses oyuncunun fiziğiyle uyuşmuyosa seyirciye itici gelebilir....

yesim-jade
13-08-07, 12:35
her oyunucunun kendi sesini kullanması her zaman için daha iyi olurdu fakat bazı oyuncuların sesleri dizideki kişiliklerine uymayabiliyo bu gibi zamanlarda dublaj gerekli bişiy.bana göre dublaj gerekli bişiy ama sadece gerektiği zaman .

l.dicaprio
30-08-07, 14:11
ya ark.lar öle düşünmeyin bazı insanların görüntüleriyle sesleri pek uyumlu olmuo ve o görüntüye uygun sesi kullanıolar o yüzden sesde degişiklik yapıolar

ayşe92
03-09-07, 20:41
bnce bi oyuncunun en iyi malzemelerinden biridir ses.bana göre herkes kendi sesini kullanmalı.ne olursa olsun.yoksa eğer insanlar böyle her dizisinde dublaj yapacaksa,bnde çıkarım televizyona..sesimi deiştirsinler,al sana mis gibi dizi.

NOSTALJİK
05-09-07, 19:49
kanal 1deki bizim evin hallerindeki oyuncuların(tiyatrocuların) çoğu dublajcıda.
dikkat edin anlayacaksınız.filimleri takip edin onların seslerini duyacaksınız, ama başka yüzlerde.

robinaklas
07-09-07, 13:41
Umut tabağın sesinden gına geldi yeter ya başka ses mi kalmadı koca türkiyede,acaba umut arkadaş ucuza çalışıyor diye mi hep onu kullanıyorlar.:good:

lanetly_girl
13-09-07, 15:25
bence diziye eğer o oyuncunun sesi yakışmıyosa başka bir ses kullanılması gayette doğal

crm
13-09-07, 16:52
Umut tabağın sesinden gına geldi yeter ya başka ses mi kalmadı koca türkiyede,acaba umut arkadaş ucuza çalışıyor diye mi hep onu kullanıyorlar.:good:
vet yaa bütün dizilerde o adamın sesi. iii para kazanıyodur vallaa bu işten

ama seslendirme bence olmalı. yani bazen oyuncuların sesleri oynadıkları karaktere hiç uygun olmuyor o zamnlarda seslendirme şartt

mrym1994
14-09-07, 18:51
sesde önemli tabii.bir ses o oyuncuya yakışmıyosa çok abes durur...
kaybolan yıllardaki esmer'in(saruhan hünel) sesini çok beğeniyorum

survivor341
15-09-07, 16:56
seslendirme önemli ama çoğu dizide ayn ses olması iyiolmuyo bence
farklı sesler olsa daha iyi olur

mss.ecem
17-09-07, 04:00
Ses gercekten cok önmli dızıde olan karakterı yansıtıyor ses uyumlu olmazsa kötü oluyor:good:

Ihlamurlar altında Tuba Büyüküstün&Bülent İnal seslerini cok beyenıyorum cok uyuyor kendınlerını o ses tonu:img-in_lo

lazkizz
17-09-07, 15:14
Hic te degil, tamam sesi guzel gelmeye bilir misal Selenadaki Burak (gokhan keser)
Baksana igrenc dublaj vermisler, ama gokisimin kendi sesi cok guzel ve duydum da :S
Off Gitti gokhanimin sesi gitti

whisper34
17-09-07, 22:48
doğuş'un dizideki sesi yanılmıyorsam emrah'ın bir dönem kullandığı sesle aynı ve aynı sesler bazen itici oluyor...
ıhlamurlarda bir ara filiz in sesi değişti kendi sesine geçiş yaptı alışmak zaman aldı ama izlemek keyifliydi:)

faster
24-09-07, 21:25
Açıkçası ben de seslendirme piyasasının bi iki erkek veya bayan arasında parsellenmesinden rahatsızım.
Bi kaç erkek sesi var aşina olduğumuz,her dizinin esas adamını onlar canlandırıyor.Bi dizinin sadece sesini duyduğunuz bi ortamda düşünün kendinizi,iki üç cümle geçmeden hangi dizi olduğunu anlamak çok güç.Aynı ses 10 ayrı dizide,çok sıkıcı...

volkiii
26-09-07, 19:13
Kıvanç tatlıtug gümüşte başkasının sesini kullanırken menekşe ile halilde kendi sesini kullanıyor ve sesi bence çok güzel ve seslendirmeye asla ferek yoktu ynı zamanda hepsi grubuda kendi seslerini kullanıyor ama stüdyo kaydı olduğu için seslendirme gibi duruyor bence seslendirmek güzel bir şey değil herkesin sesi kendine çok yakışıyor..

acemicadi_selim
02-10-07, 05:39
ben her zmn orjinal sesi tercih ediorum mesela bicak sirti super orjinal seslerini kullaniorlar....

yani tmm oynadigi karaktere sesi uymuosa dublaj/seslendirme olabilir ama ozellikle son zamanlarda her dizide ayni sesi duymaktan gina geldi yani turkiyede baska ses mi kalmadi??

yani anliycaniz dublajdan yana diilim ama oyuncunun sesi gercekten uymuosa o zmn dublaj ok yani

elif salihoğlu
03-10-07, 16:05
yhaa kendi sesin ne kadar kötü olursa olsun bence yinede dizilerde kendi sesininin kullanılması lazımm yani bence mesela kıvanç tatlıtuğ un gümüşteki sesiyle menekşe ve halildeki sesi aynı deil yani birde gerçek hayattaki sesi tamamen farklı mesela...

billur_beso
14-10-07, 22:14
bence bir oyuncu canlandırcı operformansı ve sesiyle bir bütündür üsteki arkadaşa katılıorum biziyi açıoruz adamın sesini başka biri canlandırıo bibaşka diziyi açıoruzz aaa ne tesadüff gene aynı ses ama farklı bir karakter birde dizilerde bazen karakterlerin seslerini bir öyle yapıolar beğenmniolar başkası seslendirio sonra gene aynı sese dönüş kelimenin tam manasıyla uyuz oluorumm belki bazen oyuncunun sesi yakışmayabiklir rolüne ama herşeye rağmen bir oyuncu kendi sesi olmadan bence yarım oyuncudur diye düşünüorum istisnayi durumlar var tabiki ama bilirsiniz istisnalar kayideyi bozmazz:img-yes:

damla_1075
20-10-07, 17:51
Bir oyuncunun sesiyle canlandırdığı karakter birbirini tamamlıyor bence.
Nedense çoğu sanatçı kendi sesini kullanmıyor dizilerde.
Ha sesin yumuşak değildir,o karaktere uymuyordur o zaman bişi demem ama gereksiz yere başka birinin sesinin kullanılmasından rahatsız oluyorum.

Ya-Vent (=
09-11-07, 23:18
Bugunlerde artik ayni sesleri duymaktan biktim.Hep ayni sesler hep ayni gulmeler falan.

Yeni dublajlar bulsunlar yada kendi seslerini kullansinlar cirkinse bile.

big sexy
20-11-07, 15:35
yaa bu ülkede inanılmaz bir ses kıtlığı var sanki.İnanamıyorum yaa.Barışımı,polat alemdarı,keremcemi,kutsiyi ve daha birçok kişiyi seslendiren kişi bide küçük emrahı seslendiriyo e yeter ama gerçekten çok komik duruyo.Biraz kaliteli olmak gerekir bu kadar da basitlik olmaz.Umut tabaktan başka adam yok sanki böyle olunca izlerken karaktere konsantre olunmuyo önceden izlenilen karakter akla geliyo.Mesela benim aklıma barış geliyoo başka adam bulunmalı

bebishim_f
20-11-07, 17:07
Bende artık bıktım sürekli aynı sesleri duymaktan...Özellikle Umut Tabak'ın sesi çok sıktı artık.Her dizide o adamın sesi.Bana oyuncular kendi seslerini kullanmadığında hiç doğal gelmiyo açıkçası.
Sanırsam her oyuncunun kendi sesini kullandığı tek dizi Kavak Yelleri ve Elveda Rumeli olabilir...

dcelik86
21-11-07, 09:46
Aynı sesleri duymaktan sıkıldım artık. Mesela zoraki kocada Burakı seslendiren adam kral tvninde seslendirmelerini yapıyo. Bence artık oyuncular kendi seslerini kullanmaya başlasınlar yoksa insanın aynı sesleri duymaktan dizi veya film izleyesi gelmiyo!!!

SELImESMaDEMIr
21-11-07, 12:37
Oyuncu dedigin kendi sesini kullanir, kullanmayan gercek oyuncu degildir!

Dizilerdeki seslendirmeler kötü degil fakat iyide degil, ama hep ayni kisiler seslendiriyo yani biraz daha genisletebilirler bu grubu.

Yabanci filmlerin türkce seslendirmesi berbat ve ötesi! Yani cook kötü, inanin bana almanlarin bi seslendirmesi vardir orjinalinden daha iyi fakat Türkler bu konuda cok basarisizlar.

elif salihoğlu
26-11-07, 17:46
yhaa ben burak özçivit in sesini her yerde duyuyorum tamam yani güzel bir sesi olabilir ama heryerde herkanalda reklamda programda çok fazla rastladığım oluo neden herkez kendi sesini kullanmıo yhaaaaaaaa

YasemiNejat
30-12-07, 17:53

Dizilerdeki seslendirmeler kötü degil fakat iyide degil, ama hep ayni kisiler seslendiriyo yani biraz daha genisletebilirler bu grubu.

Yabanci filmlerin türkce seslendirmesi berbat ve ötesi! Yani cook kötü, inanin bana almanlarin bi seslendirmesi vardir orjinalinden daha iyi fakat Türkler bu konuda cok basarisizlar.

aynen sana katiliyorum. ben oyuncularin kendi seslerini kullanmalari tarafiyim. o yüzden tmc dizilerini kutlarim, özellikle Bicak Sirti... o dogallik hic kaybolmadan yansitiliyor...
bende türkce dublajli film seyrtemektense, alman dublajli film seyretmeyi tercih ederim... berbat bisey :img-fie:

_keremcemim_
02-01-08, 23:33
bence her oyuncu kendi sesini kullanmali. Nerdeyse tüm dizilerde ayni sesler, keske tüm oyuncular kendi sesleriyle oynasa...

nessa
03-01-08, 08:52
Ben de oyuncuların kendi sesleriyle oynamaları taraftarıyım.Bu şekilde daha doğal olur bence.Ancak eğer oyuncunun sesi dizideki karakterine çok ters düşüyorsa başkası seslendirebilir.Oyuncuya yakışan,yapay durmayacak bir seslendirme yapılabilir.Ama bunun için de farklı sesler kullanılsın.Her dizide aynı sesleri duymak hoş olmuyor.Çok tanıdık gelen bir erkek bir de bayan sesi var.Kimler seslendiriyor bilmiyorum ama çok sık duyuyoruz bu sesleri.Mesela Sıla'da Mehmet Akif Alakurt'un,Kırık Kanatlar'da ve Hatırla Sevgili'de Cansel Elçin'in sesleri aynı kişiye mi ait bilmiyorum ama çok benziyor.Daha çok var tabi aklıma gelmiyor şimdi.Bir de bayan sesi var.Ihlamurlar Altında'da Tuba Büyüküstün'ün sesi(1.sezonki sesi) sanırım Yonca Cevher'in sesi.O da pek çok dizide var.Evet ses tonları çok güzel ama her dizide ve her karakterde de olmuyor.

cimcime_7297
03-01-08, 09:02
evet bencede kendi sesleriyle oynamalılar nedense ben kendi sesleriyle oynanılmadığı zaman o diziden soğuyorum en son yaprak dökümünde bu başıma geldi bennu yıldırımlar kendi sesini kullanıyor zannediyordum ama kullanmıyormuş....

d!dar
03-01-08, 09:18
güzel şeyler yazmışsıız seslendirme bizim ülkemizde birçok ülkelere göre daha iyi yapılıyor hatta sıramanada ilk 10 içindeyiz dünyada ....bu işin ne kadar zor olduğunu duyuyoruz birgün sungun babacan şöyle demişti sabah altıda girip akşam 12 çıkıyoruz gündüzü yaşamıyruz diye gerçekten zor bir iş dublaj birde para sorunu var oyuncu bölüm başına milyarları götürüyo ama oyuncuyu seslendirene okadar komik rakamlar veriliyoki ...sonuçta bir emek var bu gözardı ediliyor..

gelelim dizi seslendirmesine ...dizileri izleyince şunu görüyoruz hep aynı kiiler seslendiriyor bu seslendirenlerin suçu yok bence birkere bu kastı oluştururken dublajdada yönetmen var gel seslendir diyince seslendirmesinmi para kazanıyo sonuçta ..birde bu yönden bakalım ben çok dizilerde dublajdan yana değilim ama bazen sesler okadar kötü olabiliyorki birde bir oyuncu demişti zamanımız olmuyo seslendirmeye bizi seslendiriyolar diye demekki sadece bir değil birkaç etken oluyor...

LİSA
15-01-08, 12:46
mankenlikten oyunculuğa geçmiş insanlar dublajı bilmiyorlarsa kendi seslerini kullanmayabilirler ama önemli olan role göre ses vermektir.bazı dizilerde karakterler cok güzel seslendiriliyor hatta oyunculuk yeteneği olmayan birini ses karakter haline dönüştürebiliyor.bence bu işin eğitimini almış insanlar kendi sesleri ile oynasınlar diğerleride role uygun insanlar tarafından seslendirilsin
birde başka bir nokta hep aynı insanlar seslendirme yapıyor ve dizilerde karakterler birbirlerine giriyor acaba dublaj sanatcısımı az yoksa hep aynı insanlarımı seçiyorlar
benim hatırladığım en iyi seslendirme sanatcısı rahmetli alev sezer di.bruce wills mavi ay ve diğer filmlerinde olsun cok iyi ses vermişti.o öldükden sonra kimse onun yerini tutamadı.
sungun babacan ve tamer karadağlıda iyi seslendirme yapan sanatcılar arasında.

nagihan_25
17-01-08, 18:25
mankenlikten oyunculuğa geçmiş insanlar dublajı bilmiyorlarsa kendi seslerini kullanmayabilirler ama önemli olan role göre ses vermektir.bazı dizilerde karakterler cok güzel seslendiriliyor hatta oyunculuk yeteneği olmayan birini ses karakter haline dönüştürebiliyor.bence bu işin eğitimini almış insanlar kendi sesleri ile oynasınlar diğerleride role uygun insanlar tarafından seslendirilsin
birde başka bir nokta hep aynı insanlar seslendirme yapıyor ve dizilerde karakterler birbirlerine giriyor acaba dublaj sanatcısımı az yoksa hep aynı insanlarımı seçiyorlar
benim hatırladığım en iyi seslendirme sanatcısı rahmetli alev sezer di.bruce wills mavi ay ve diğer filmlerinde olsun cok iyi ses vermişti.o öldükden sonra kimse onun yerini tutamadı.
sungun babacan ve tamer karadağlıda iyi seslendirme yapan sanatcılar arasında.

evet katılıyorum :img-wink:

hayat ve ben
17-01-08, 19:33
bence kendi sesiyle oynasalar onlar daha gerçekçi görüncekler..:img-yes:

DARK TOWER
17-01-08, 23:52
Diksiyonları bozuk olmadığı takdirde dublaj yapılmasına bende karşıyım. Bir oyunucunun o duyguyu vermesi lazım çünkü. Tabii ki her ses mikrofonik olamaz. (Yabancı ve yerli yapımlarda seslendirme yapanlar gibi) O özel bir yetenektir. Ama oyuncu var olan sesini eğiterek kendi canlandırdığı karakterine uygun düşürmesi lazım.:good:

HeRGeLe
24-01-08, 03:41

söylediklerine katılıyorum, kendi sesini kullanmayanlar gerçek oyunucu değildir bana görede, tiyatro okullarında bir çok ders görülüyor, bunların içinde dublaj da var seslendirme dersleride var, zaten eğtim almamış kişiler oyunculuk yapmaması lazım bana göre;) ama malesefki bizim ülkemizde eğitim alıpta oyunuculuk yapan çok az kişi var buda üzücü bir durum. :(

Dudaktan kalbe
28-01-08, 08:58
bende herkes gıbı kendı sesıyle oynamaları gerektıgını savunuyorum
bı bakıosun bı dızıye mesela acemı cadıda aysegülün sesi yemındekı tuba ünsaldada görüyoruz o sesı

вιℓ[ℓ]σνєя
28-01-08, 11:34
Ya ben kendi sesleriyle seslendirmemelerini degilde , diziye farkli bir sesle baslayip sonra sesi degistirmelerine sinir oluyorum , ben alistigim gibi duymayinca sesi , eskisi gibi olmuyor :S

mekselina 80
28-01-08, 21:29
Bencede her oyuncu kendi sesiyle oynamali.Mesela Silada Boran karakterini seslendirenVolkan Bey(umarim ismini yanlis yazmiyorumdur)simdiye kadar bir cok dizide seslendirme yapmis,seymen,baran vs... Hatta Atv deki dizilerin reklamlarini bile yapiyor,yani bütün hafta televizyonda Boranin sesi

Oyuncular kendi sesleriyle oynasalar bence verecekleri duyguyu daha güzel ve etkileyici bir bicimde izleyiciye yansitirlar

dlktlc
29-01-08, 12:44
kendı seslerıyle oynamalı ama hepsı için aynıseyi söyleyemem ama
bazı oyunculara gerckten seslendırme gerekıyo
ama artık bunun için de ses egıtım derslerı verıyolar işi ciddiyee alıyolarsa bu derslerı kacırmamaları lazım

öyküjhan
01-02-08, 12:55
ilhan mansızı çok ama çok seviorum ama kendi sesi diild doktorlardaki:$ olsun o benim aşkım her güzelin bi kusuru olur=) hehe:happy0064

asi gençlik
01-02-08, 15:12
Kendi seslerini kullanmamaları doğal gelmeyebilir ama sesi ve ses tonu güzel olmayan ünlüler ne yapardı kendi seslerini kullanmak zorunda kalsalardı bu ünlülere iş veren kalmazdı herhalde:img-yes::img-yes:http://www.neolsunki.com/1536-lee-ryan-hayranlarina.html

askhumbrad
02-02-08, 18:11
Aslında bazı oyuncuların sesi uygun olmuyo seslendirme yapılması gerekiyo ama bazıları için seslendirme hiç güzel olmuyo yani o kişiye o ses tonu gitmiyo seslendirmeler eskiye göre daha fazla profesyonelce yapılıyo ama insanların ses tonuna uyacak şekilde yapılırsa daha güzel olur çünkü oyuncunun ses tonu bnce dizinin izlenmesini sağlayan en büyük etmenlerden biri:)

aycan90
06-02-08, 20:09
eğer konuşması düzgün ve sesini iyi kullana biliyorsa elbette..kendi sesini kullanmalı..
ama bazı dizilerdeki seslerin değişmesi lazım..
tatlı bela fadimedeki fadimenin sesi ve konuşması sinir bozucu..çok yapmacık..değiştirilmesi çook iyi olur..
bir de sessiz fırtınadaki arzum onanın seside güzel değil..sinir bozucu..

sevilayyy
07-02-08, 13:57
bence kendı seslerıyle oynasalar daha iyi..benım için bir sanatcının sesısnı baska turlu duyunca ona alışmak zor oluyor sahsen

lady_liv
15-02-08, 01:55
bencede kendi sesleriyle oynasınlar dublaj olmasın zaten dizilerde dublajı bi türlü anlamamışımdır:)

ZeReNa
16-02-08, 18:40
en hoşu kendi sesi ama çok yeteneksiz,beceriksizse oyuncu, farklı bir ses kullanmalıdır.birde şu varki bazı sesler artık çok tanıdık geliyor.bu sesler sıkmaya başladı insanı. sonra işini iyi yapamayanlar var.en güzeli kendi sesi ama diyorum ya ,bazıları gerçekten çok kötü seslendiriyo .

kırmızılım
17-02-08, 00:01
Ama sürekli özellikle jönlerde aynı sesleri duymaktan karakterler inandırıcılığını kaybetmeye başladı bence. yeter artık dublaj yapılacaksa da bari yeni dublaj sanatçıları yetişsin.

ZeReNa
17-02-08, 13:25
oda doğru..

burcix
18-02-08, 23:17
Ama sürekli özellikle jönlerde aynı sesleri duymaktan karakterler inandırıcılığını kaybetmeye başladı bence. yeter artık dublaj yapılacaksa da bari yeni dublaj sanatçıları yetişsin.

Kesinlikle katılıyorum. Bir de dublaj sanatçılarının isimleri jenerikte falan yer almıyor yanlış bilmiyorsam bu da büyük bir ayıp bence. Madem bu kadar yararlanılıyor bari isimsiz kahramanlar olmasınlar hakları verilsin. :img-cool2

bostepeli
23-02-08, 12:47
dizilerde selendirme bence önemli ses kişiye uymadımı dizinin büyüsü bozuluyor mesela kv polatın sesi polat başka ses kullansa benim için biter ses kişiye uymalı mesela çetin tekindor onun sesi müthiş onu başka biri seslendirse felaket olur ses uymalı sesi kötüyse seslendirme yapılmalı bence

aysegülll
28-02-08, 10:35
farkeettiniz mi bilmem ama
hatırla sevqilide ı$ık
yaprak dökümünde sedef
savcının karısındaki yasemin
hepsinin sesini aynı kişi canlandırıyoor
benim hiç ho$uma qitmiyor farklı dizlerdeki farklı karakterlerin aynı sesi kullanmaları:icon_sorr

MaD AvriL***
06-03-08, 18:13
Bnce seslendirmeleri kendileri yapmalı yoksa ck yapmacık oluyo.Bnce bi role oyuncu secerken o role uygunluğu da göz onune alınmalı.Gidipte kötu sesli birini sanatçı olarak koymak saçma.Dublaj yapılırsa da ck yapmacık oluo die dusunuyorum:img-icecr

MaD AvriL***
06-03-08, 18:15
farkeettiniz mi bilmem ama
hatırla sevqilide ı$ık
yaprak dökümünde sedef
savcının karısındaki yasemin
hepsinin sesini aynı kişi canlandırıyoor
benim hiç ho$uma qitmiyor farklı dizlerdeki farklı karakterlerin aynı sesi kullanmaları:icon_sorr

Katılıyorum insanlar hep aynı sesi duyarsa sıkılabilirler.Farklılıklar da insanlar üzerinde iyi bi izlenim bırakır...

yeliz123
06-03-08, 19:10
bnm icin fark etmezzz...
dizi guzel see tamamdirr !!

pembeinci
09-03-08, 03:08
Bana da izlediğim dizideki erkek karakterler çok batıyor. Hepsini bir iki kişi seslendiyor sanki. Samimi olmuyor.

rüştü
22-03-08, 20:07
Bence oyuncular kendi seslerini kullanmalı istisnayi bir rol yada sahne için olur seslendirme ama sürekli duymak çok yapmacık geliyor.:img-blush

Yapımlarda bay ve bayanların sesleri hep tanıdık geliyor. Bu nedenle her yapımı izlemiyorum çünkü inandırıcılığı kalmıyor.

MaD AvriL***
22-03-08, 22:33
Yni bencede baska birinin sesi olduu anlasılıo ve ck yapmacık oluo.Ve ozellikle sarkıcı rolunde arda baska biri sarkı soleyip günlü ysantıda(Dizide)kendi sesini kullandıı zamn hmn anlasılıo ve ck belli oluo hicc inandırı deil...:img-icecr

IhLamurCu.68
23-03-08, 02:23
Kendi sesleri daha gsel olur bence..

şebnemFB
30-03-08, 04:17
Keisnlikle kendi sesleri olmalı bence. Mesela şu aan izlediğim asi de öyle bence çok fark ediyor bu durum.

^Bade^
30-03-08, 12:51
Bu durum benide çok sinir ediyo :D Yani bazıLarı heLe çok bariz oLuyo meseLa SeLena dizisindeki Gökhan Keser , o kadar değişik ki sesi :S Kendi sesi oLmadığına eminim ben....

idolüm okan
31-03-08, 22:57
evt kendi sesleri olsa daha iyi ama mesela hatırla sevgilide canselin kendi sesi olsa düşünemiyoeum yani.canselin dizideki sesi tam uymuş.bu da bunun bazı başarlıl örneklerinden

&özge&
04-04-08, 13:41
evt kendi sesleri olsa daha iyi ama mesela hatırla sevgilide canselin kendi sesi olsa düşünemiyoeum yani.canselin dizideki sesi tam uymuş.bu da bunun bazı başarlıl örneklerinden

cANSEL fRANSADA YAŞADIĞI İÇİN tÜRKÇESİ ÇOK İYİ DEĞİL ONUN İÇİN KÖTÜ OLURDU KENDİ SESİYLE OYNAMAMASI İYİ OLMUŞ.:img-yes:

Dilara_3
04-04-08, 19:40
bencede istisanalar dışında kendi seslerini kullanmalılar her dizide aynı ses tonlarını görüyorum pek sıkıcı oluyor öyle

idolüm okan
06-04-08, 13:41
cANSEL fRANSADA YAŞADIĞI İÇİN tÜRKÇESİ ÇOK İYİ DEĞİL ONUN İÇİN KÖTÜ OLURDU KENDİ SESİYLE OYNAMAMASI İYİ OLMUŞ.:img-yes:

aynen

ela_and_levent
06-04-08, 17:42
ya ben doktorlar dizsinde yasemin ergenenin kendi sesini kullanmamasına çok sinir oluyorum :icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr

gumus_songül
06-04-08, 22:37
ya bana çok yapmacık geliyo kendi sesiyle oynayınca çok başarılı oyuncular var
ama seslendirme çok kötü yaa.bide yakışmayınca ses daha beter oluyo
herzaman keşke bütün oyuncular kendi sesleriyle oynasalar:img-yes:
hiç beğenmiyorum bu seslendirmeyi benn

ozel bir kız
13-04-08, 08:49
bazen yakışmayan sesler olunca gıccık oliyo ama katlaniyoz hele de o kişinin gerçek sesini zaten bilince çok yapmacık geliyorr.......haa ses yakışırsa o ayrı bi mesele ama doğallık daha güsell.....

nar cicegi
13-04-08, 13:52
Sesli çekim tercih ediyorum.Dublaj veye başkasınının sesinin kullanıması bana yapmacık geliyor.

sakinn
22-04-08, 00:24
bence de çok yapmacık geliyor...ama bazı oyuncular (ö.deniz)dublaşsız da yapamıyor...bir bağımlıklık gibi başka dizlerde bile aynı sesi kullanıyorlar..eğer ellerinde olsaydı seslerini bile ameliyat ile değiştirecekler di galiba:kahve

Alona
23-04-08, 16:14
Sesli çekim tercih ediyorum.Dublaj veye başkasınının sesinin kullanıması bana yapmacık geliyor.

aynen öyle iyi olsun kötüde olsun sonuçta kendi sesi

yldz ayça
30-04-08, 15:19
şimdi bir dizide bir karakterin ortaya konması için ne kedar görüntü önemli ise ses de o kadar önemlidir çünkü oyuncunun kendi sesi canlandığı karakteri yansıtamayabilir görüntünün olduğu kadar sesinde karakter gitmesi önemlidir.sesin karakterle uyumu gerekir. yapmacık gelen dublajların ise karaktere uymayan yanlış seçilen dublajlar olduğu için yapmacık geldiğini düşünüyorum

aslı_su
04-05-08, 13:04
sanatçının kendi sesini bilince biraz garip oluyor ama bazende yakışmıyor degil egerki ses o karaktere tam oturmuşsa seyrine doyulmaz oluyor bu tabi arz talep meselesi birde herkese göre degişe bilir yani:good:

hilarybushko
17-05-08, 19:46
Banada itici geliyor.Birde belli bir kişinini sesi var her dizide karşılaşmak mümkün:D

a-y-s-e
17-05-08, 22:22
Banada itici geliyor.Birde belli bir kişinini sesi var her dizide karşılaşmak mümkün:D

O cok komik ya:img-hyste
Polat Alemdar Ve Doktorlrlar'da ki Levent'i seslendiren kisi ayni
Ya sonucta oyuncu kendi sesini kullanmali
Öbür türlü bana yarim oyunculukmus gibi geliyo

gizem...
08-06-08, 05:44
seslendirme oldumu komik ve yapmacık geliyo :img-hyste oyuncu süper oynasada onun kendi sesi olmayışı bütünlüğü bozuyor bence .

vmzafrmd
18-06-08, 17:31
bn kesinlikle tüm oyuncuların kendi seslerini kullanmalrından yanayım bnce de seslendirmeler çok yapmacık oluyo bi kişi eğer çok iyi bi oyuncu olmak istiyosa kendi sesiyle oynamalıdır diye düşünüyorum ben hep aynı sesleri duymakan bıktım ben elveda rumeli dizisinde seslendirme çok az mesela ve dizi insana müthiş bi sıcaklık veriyo.dudaktan kalbe de de az ama keşke hüseyin kenan da kendi sesiyle oynasa! değil mi yani!

nesliiiiihan
18-06-08, 18:03
meraba ben neslihan yeni katıldım aranıza......

vamzafrmd sana katılıyorum dediğin gibi çok yapmacık oluyorlar ama oyuncunun normal seside oynadığı roldeki karaktere uymayınca dublaj kacınılmaz oluyor diye düşünüyorum ama ses uygunsa problm yok kurtlar vadisi dizisinde olduğu gibi aşk oyunu vs....aslında haklısın

ama tabi bu benim düşüncem senin düşüncenede saygı duyuyorum

gmz_ToRaMaN
22-06-08, 15:01
ya gerçekten komik oluyo mesela hatırla sevgilideki ahmet, polat alemder rahmetli barış akarsu bu karakterleri seslendiren aynı kişi bu kişi reklam da seslendiriyo hiç güzel durmuyor kendi seslerini kullansalar daha iyi tabi hatırla sevgilideki ahmet hariç çünkü onun sesi gerçekten kötü

boş_ver
22-06-08, 16:16
hatırla sevgili deki ahmet konusunda sana katılıyorum ama bende herkesin kendi sesini kullanmasından yanayım...

hilalll_johnny
27-06-08, 09:08
yha benceee şuu montaj işini fln kaldırsalar herşey doğal olsa bence yha madem adam oynaya biliyo sesden bizene yhaaa olssun fark etmes çirkin olsun ne olcakk seslendirmeye ne gerek vr daha da berbat oluyooo:img-hyste

^Bade^
27-06-08, 18:02
Bazıları gerçekten o kadar komik oluyoki:D
Mesela SeLeNa'daki Burak Hoca,yani tamam montaj olur ama bu kadar mı belli olur..
Kendi sesini bilmiyorum amaa inanıyorum ki kendi sesi şuanki sesten 1000 kat iidir :D

princess'
28-06-08, 09:10
yakışan kullansın ama yakışmadııında çok kötü duruyorr...ewt katılıyorm bade burak hocanın sesi berbat..:good:

wonderful
28-06-08, 18:11
Bence de oyuncuların kendi seslerini kullanmaları çok daha iyidir...Özellikle bir kişi var Genco'daki Pınar'ı , Menekşe ile Halil'deki Menekşe'yi , Zoraki Koca'da oynayan başrol oyuncu olan kızı seslendiriyor...Saçma buluyorum...Karşıyım buna !

luciapink
29-06-08, 16:18
aynen benden size katılıyorum bazı oyunculara dublaj mutlaka olması gerekiyor çünkü bir tipine bakıyosunuz bir de sesine bu ses bu adamdan ya da bu kızdan çıkabilir mi diyosunuz ama bu daha çok erkek oyuncularda oluyo örnek verdiğimiz gibi dudaktan kalbedeki kenan gerçekten tipiyle alakası olmayan bi ses tonu var yine hatırla sevgili deki ahmet onunda öyle bi ses tonu var
ya da geçmiş yıllardan anımsıycağımız asmalı konakta özcan deniz kendi sesini kullanmıyodu dublaj kullanıyodu kendi sesi güzel olabilir ama ordaki dublaj gerçekten mükemmeldi tam bir ağa olarak ona yakışırdı ordaki sesi bile birkaç daha karizmatik yapıyodu onu... o yüzden bazen gerekli olabiliyo

sahteprenses35
01-07-08, 21:34
Bence de oyuncuların kendi seslerini kullanmaları çok daha iyidir...Özellikle bir kişi var Genco'daki Pınar'ı , Menekşe ile Halil'deki Menekşe'yi , Zoraki Koca'da oynayan başrol oyuncu olan kızı seslendiriyor...Saçma buluyorum...Karşıyım buna !

şimdide küçük kadınlardaki armağanın bi küçüğü kız(adını unuttum)o kızın seside aynı....

özcan denizin seslendirmeleri gerçktn çok orjinal ve gerekli.

şu polat alemdar da sadece donuk donuk bakıyo.diziyi ne zamn açsam masasından kıpırdamıyo,öyle oturuyo.seste zaten başkasının kaç senedir...maşlhh parayı da kazanıyo.

hilary_
03-07-08, 20:37
kutsinin sesini bir çok yerde duyorum heralde odur diyorum :D mesela the OC deki Ryan

_ozgeG_
08-07-08, 12:30
şuanda yaban gülü dizisinde ki Sarp'ın sesi hiç uymamış mesela acilen kendi sesine geri dönmeli çok tuhaf duruyo çünkü....

Adios Rumelia
09-07-08, 20:53
Trt'deki seslendirme ekibini hiçbir şeye değişmem.Müthiş bir uyum gösteriyorlar.Mesela Saraydaki Mücevher dizisindeki seslendirme karaktere cuk diye oturmuş.Müthiş.Keza trtde yayınlanan sinemalarda kulağa hitap 1 numara.
Dünya'da yayınlanan ne kadar film dizi varsa Türkler seslendirme işini çok güzel yapıo.Mesela bir ispanyol dizisini bir orjinal dinleyin bi de Türkçe dinleyin.Hangisini tercih edersiniz diye sorsam (Tabi karakterlere cuk diye oturma olursa) Türkçe derim.Kendi dilimle gurur duyuyorum.

deniz-osky
09-07-08, 21:58
Mesela hatrla sevglideki defnenin kendi sesi o kadar tatlı ki seslendirmedeki sesinden bin kat daha iyi..
Denizz diye bi bağırıyodu kulaklarımda uğultular oluşuyodu ama kendi sesi çok doğal.. (:

.:ozge-lale:.
11-07-08, 19:52
Burak Hakkı'yı,Necati Şaşmaz'ı Uğur Pektaş'ı Kutsi'yi(ki kendisi şarkıcı) Cansel Elçin'i bir de Hepimiz Birimiz İçin'deki Nazım karakterini seslendirenlerin sesini duymaktan bıktım artık illallah geldi resmen(dizilerde bu aktörlerin sesleri aynı gibi ama onları 2 farklı kişi seslendiriyor.)
ya sanki seslendirme uzmanı insan kalmamış
usta aktörümüz Çetin Tekindor alınmasın ama onun da sesini duymaktan bıktım nereyi açsam bu insanların sesini duyuyorum
bunun eğitimini almış ve hâlâ alan yüzlerce kişi boşu boşuna mı eğitim aldı yazık değil mi onlara? ayıptır vallahi.
:img-clapp yetkililer sesimizi duyuuuunnn!!!!!

bengünaz
12-07-08, 14:44
bana da rahatsızlık veriyor açıkçası eğer oyuncuysa sesiyle oyunuyla bir bütün olması gerekir dizilerde kendi seslerini kullanmayıp dublaj yapıyorlar sonra da oyuncuyuz diye geçiniyorlar

doktorcu-el
12-07-08, 15:07
bazı oyunculara seslendirm hiç uymuyor yani kendi sesi daha güzel ve yapmacık oluyor..
ama bazıları var ki oynadığı karaktere açıkcası sesi uymuyor seslendirmeyle daha güzel oluyor...(örn:kutsinin kendi konuşma sesini çok beğenirim çok tatlı ama seslendirmesi levent karakterine uyuyor...)

maria clara
13-07-08, 23:54
evet ama bazı görüntüleri iyi olupda sesinde o diziye daha doğrusu o karaktere uymayacak şivesi olan oyuncular var ki bunlardan biride özcan deniz genelde şu aralar oynadığı ki şu aralar dediğim en son haziran gecesi zengin istanbullu genci oynamıştı yani çok fazla şivesi yoksada o role kendi sesi yinede şiveli gelirdi.

rozalinda53
19-07-08, 17:26
doktorlarda lewentin sesi güzel bence kutsiye yakışmış bence
başka tobda olsaydı olmazdı heralde

*rukiye
19-07-08, 18:05
bi sesi birdn fazla karakter kullanıca birinden birinde bi acayiplik oluyo aslında.
mesela kutsinin doktorlardaki sesi lostta jackin sesi limon ağacında kaanın sesi hep aynıydı.
biraz tuhaf oluyo:)

esma91
19-07-08, 20:00
ya asırı derece de rahatsız edıcı ben bu ses olayına hıc dıkkat etmezdım 7. sınıfta farkedınce tum sevdığım dızılerın oyuncularının kelımelerıne dıkkat edıyorum bazıları uyum sağlayamıyodu ses ondan gelıo mımık hareketlerı sonra cok gıcık bısı oluyodu sımdı dıkkat etmemeye calısıyorum ama gercek seslerını duyunca ınsan garıp oluyo ızlerken bence kendı seslerını kullanmalılar.

pembemelek
08-08-08, 20:04
Bütün erkek karakterleri toplamda üç kişi seslendiriyor kadınlar da çeşitlilik var ama.. Bu kadar rahatsız edici bir şey olamaz.

ZeReNa
08-08-08, 20:15
genelde oyunculuk bilmeyenlerle şarkıcılar seslendiriliyo. bide bi ses çok popüler olmussa mutlaka birileri bu sesten nasibini alıyo. ama onlarında görevi bu. seda sayan fedai de oynadığında kndi sesini kullanmıodu halbukisesi güzel kadının ona bu sölendiindede "onlarında işi bu bırakalım onlarda emeklri karşılıı paralarını alsınlar" demişti doğru bi yaklaşm bu ama artık eskisi gibi sadece çizgi filmlere ses verilmiyo bi seste baydı artık her yerde o sesi duymak acaiip gelioo :S

As!_pr€ns€s
09-08-08, 11:57
madem oyuncuyuz diye geçiniyorlar kendi seslerini kullansınlarda görelim ama o güven yok bence konuşma sesleri kötü çogunun

bencede hemde selen seyvenin gerçek hayyatta sesi çok çirkin

Seyit
09-08-08, 13:39
eger oyuncu olduklarına ınanıyorlarsa kendı seslerını kullanmaları gerekır..dublajla bıryere gelınmez...
cok sınır oluyorum dublaja..
bi sese bakıyorum bide adamın tıpıne o ses ondan nasıl cıkıyor diyede guluyorum..
resmen ızleyıcılerı bişey bılmıo sanıolar.

CEMAL YÜZBAŞI
09-08-08, 23:13
arkadaşlar bilirsiniz,bütün yabancı oyuncular kendi seslerini kullanır ve budur bence olması gereken.
Oyunculuk yaınızca jest ve mimik,beden dilinden ibaret değil,oyuncunun sesi de çok önemli.
Bir de mesela çok yaygınlaşan seslendirmeler var,aynı ses birçok dizinin oyuncusunda.Ben buna sinir oluyorum.Çok mecbur kalmadıkça herkes kendi sesini kullanmalı.

periperisi
11-08-08, 19:50
Bence dizilerdeki seslendirmeler çok gereksiz....
Aynı ses birçok dizinin başrol oyuncusunda. Özellikle erkek başrol oyuncularında daha yaygın. Bence bu çok sinir bozucu.
Başkasının sesi yerine kendi sesini kullanmalı herkes bence

qulhin
14-08-08, 17:39
yeni bi dizi başladığında erkeklerin sesi hep aynı ben mi abartıorum diorum ama 3-5 ses war o kadar

amator_yazar
14-08-08, 20:00
bende katılıyorum ama oyunculuğu iyidir sesi gerçekten zayıf kalıyordur o bünyeden izleyiciyi inandıracak bir şekilde ses çıkması doğrudur emeselea ben 20.bölüme kadar menekşe(sedef avcının)kendi sesi olduğunu sanıyordum daha sonra bi röportajda gördümde anladım;);)ama mesela o ses gerçekten tamda sedef avcıya göreydi ki o seslendiren kişi şimdilerde çoğu kişiyi seslendiriyor örneğin en son küçük kadınlardaki yeliz gibi;)

arzu!!
14-08-08, 20:02
arkadaşlar bilirsiniz,bütün yabancı oyuncular kendi seslerini kullanır ve budur bence olması gereken.
Oyunculuk yaınızca jest ve mimik,beden dilinden ibaret değil,oyuncunun sesi de çok önemli.
Bir de mesela çok yaygınlaşan seslendirmeler var,aynı ses birçok dizinin oyuncusunda.Ben buna sinir oluyorum.Çok mecbur kalmadıkça herkes kendi sesini kullanmalı.

sana katılıyorum arkadaşım bencede herkez kendi sesini kullanmalı...

flz92
17-08-08, 14:07
bence merve sevi kendi sesini kullansın.çok tatlı bir sesi var.ayrıca selenaya denk geldim bir oğlan var renkli gözlü onun sesi çok kötü.ona hiç yakışmamış

Gilmore
21-08-08, 13:40
Ben ömrü hayatımda bu kadar iğrenç bir dublaj daha görmedim. Cennet Mahallesi'nden bahsediyorum elbette. Konuyu, oyuncuları hepsini geçtim de özellikle Pembe'nin dublajı öyle bir sırıtıyor ki televizyonu camdan atasım geliyor.. :img-cray: