Tüm Versiyonu Göster : Dizilerdeki Seslendirme
arkadaşlar benim rahatsızlık duydugum konu dizilerdeki oyuncuların kendi seslerini kullanmamaları kendi seslerini kullansalar o zaman başarılı mı başarısın mı bunu daha iyi anlayabilecez ama maglesef tiyatrocuların haricinde kimse sesli oynemıyor ve bu bana dogal gelmiyor siz ne düşünüyorsunuz
size katılıyorum mesela Necati Şaşmazın gerçek hayatta enteresan bir sesi var ama dizide çok değişik. ben de bu konudan rahatsızlık duydum
hemen belli oluyor zaten dizide kimin kendi sesini kullanıp kullanmadığı... Kendine çok güvenip başkalarına laf atan Özcan Deniz neden kendi sesini kullanmıyor dizilerde onu merak ediyorum... oysa sinema filmlerinde kendi sesini kullandığında gayet başarılı oluyor..
madem oyuncuyuz diye geçiniyorlar kendi seslerini kullansınlarda görelim ama o güven yok bence konuşma sesleri kötü çogunun
Emre altuğ kendi sesini kullanıyor da ne oluyor. Yeteneksizsen oyun kabiliyetin yoksa ne yaparsan yap, olmuyorsa olmuyor işte...
amerikada avrupada iyi aktörler ve aktristler kendi sesini kullanmaktadır.bir zamanlar yeşilçamda birileri başkalarının sesiyle hayat bulurken bazılarıda kendi sesini kullandı ...şener şen ,adile naşit gibi...sesini kullanmayan yarım oyuncudur
trigonometri bilmeyen matamatikçi olurmu kendi sesini kullanamayan oyuncu da olmaz olmamalı ama burası türkiye
polat alemdarı,gümüştaki mehmeti,güz yangınındaki keremi,büyük yalandaki emrahı,aşk oyunundaki sarpı..aynı kişi seslsndiriyor dikkatiniz dağılmıyormu?işte bu %50 oyunculuk oluyor o zaman
emre altuğ herzaman söyleyecem bıkmadan çok süper bir oyuncu burada emrenin oyunculugunu degil dizilerde kendi sesini kullanmayanları tartışıyoruz bir arkadaş çok gocundu herhalde benimde kafam dagılıyor hemen hemen her dizide aynı ses çok saçma bencede çoguna katılıyorum ben bence hiç oyunculuk yapmasınlar daha iyi çok yapma duruyor bariz ortada
kzleylem aynen söylediklerinde haklısın hatta bence onlar oyuncu bile degil verdigin örneklerde çok dogru
kzleylem polat alemdarı,gümüştaki mehmeti,güz yangınındaki keremi,büyük yalandaki emrahı,aşk oyunundaki sarpı..aynı kişi seslsndiriyor dikkatiniz dağılmıyormu?işte bu %50 oyunculuk oluyor o zaman
süpersinnnnn
bence kendi sesleri hiç güzel değil ama kulmak lazım yaniiiii
ask oyunudaki ekini ve ihlamurlar altindaki filizi(tugba büyüküstün) ayni kisi seslendiriyor.ama bence çok basarili.seslendiren kisi tiyatro sanatçisi yonca cevher.ayni zamanda bir çok dizide de rol aldi.ben çok begeniyorum ses tonunu.
bence ilk denemlerinde oyuncuları seslendirme yapmalrı normal oyunculuk oturdukca olacak birşey kendi sesini kullanmak ayrıca oyuncularn isteği değildir belkide yönetmen,yapımcı riske girmek istemez ve başarılı seslendrime yapan kişilere başvurur
şu var 3. 4. denemleri olan oyunculara bişey diyemem.ayrıca o saydğınız kişileri seslendiren umut tabak çok başarılı rolun karakterine göre sesini kullanıyor ve çok fark edilmiyor aynı ses olduğu.
son olarak kendi sesinle oynamamak oyuncu olmamak değildir bence.
kesinlikle sana katılıyorum kzleylem..orda burda biz oyuncuyuz diye demeçler veriyorlar ,ama seslerini kullanamıyorlar.otursunlar biraz çaba göstersinler,madem bu işten para kazanıyorlar,öğrenmeğe çalışsınlar,kimse annesinin karnında öğrenmiyordur herhalde dublajı...böylelikle şöyle sesleri az duyarız.'hem mankeenim hem oyunculuk yapıyorum,hem sunucuyum,hem....!
Artik cogu oyuncu ( yada sizin degiminizle yarim oyuncular) dizilerde kendi seslerini kullanmiyor. Hadi tamam ilk dizisidir, oynayacagi karaktere sesi uymuyordur seslendirme kullanir ama bana artik bay geldi cogu dizide Kurtlar Vadisi`nde Polat`i seslendiren adamin sesini duymaktan. Ya bu kadar "hep aynicilik" olurmu ya?
tamam herkes diyor ki gerçek bir oyuncu kendi sesini kullanmali, ben de boyle dusunceye sahibim ama bazen seslerndirme sart diye dusunuyorum cunku, bir ornek vereyim, bilmem biliyor musunuz, haziran gecesinde Duygu karakterini canlandiran oyuncunun, gerçek sesi çok ama çok kötü yani o kadar kötü, bu gerçekten duygu'nun sesi mi diye saskinliktan kendime gelemedim....dizideki sesi ise, bence duygunun davranislariyla, güzelligi ile, herseyiyle butunlesmis, bu Özcan Deniz için de geçerli.... geçenlerde bir magazin programinda Ask oyunundan Sarp ve Ekin 'in repörtajlarini dinledim, ordada fark ettim ki ikiside dizide kendi seslerini kullanmiyorlar....daha yeni ögrendim :( ama Sarp'in dizideki sesi bence o'na çok daha fazla yaklasiyor, yani kisacasi seslerindirme bazen çok gerekli olabiliyor ....
bence bir oyuncunun kendi sesini kullanması onun yüzdeotuzunu gösterir.herzaman kendi sesini kullanan benim için bir adım öndedir
EEEEEEEN EEEEEEEEN SİNİR OLDUĞUM ŞEEEY.GÜMÜŞTE MEMETİN SESİNİ CANLANDIRAN KİŞİ 2-3-4-5-6 KİŞİNİN SESİNİ DE CANLANDIRIYOOR.HEP AYNI SES YA GINA GELDİİİ ÇOK SAÇMA BULUYORUM..BEEEEEEEEN:mad: :mad: :rolleyes:
herkes aynı fikirde bende katılıyorum 1 kişinin sesini neredeyse bütün dizilerde duyuyoruz buda dogallıgını kaybettiriyor saçma bencede maden seslerine güvenmiyorlar neden oyunculuk yaparlar anlamam
Evet ayni sesi hemen hemen her dizide duymak s1k1c1 oluyor :(
Bir dizide oyuncular kendilerini seslendirmiyorsa o diziden soğuyorum.
oyunculukta rol yapabilme ve karakteri taşıyabilme becerisi çok önemlidir. ama bence her oyuncu canlandırdığı karakterin dublajını da yapmalı. düşünsenize o anı yaşamayan bir insan sadece sahneyi seyrederk seslendiriyor. ve bir yerde işin doğallığı kaçıyor o anki sahne ile duygu ses ile bütünleşmiyor bu da dizinin inandırıcılığını yitirmesine sebep oluyor...
Bazen çok uygunsuz seslendirmeler oluyor.İğretilikten dolayı insan izlemek istemiyor zaten...
forgetmenot 01-11-05, 13:28 Bu iğreti seslendirmelerin en kötüleri,bence, ileri yaştaki yeşilçam starlarının dizilerdeki sesleri.Mesela,Ekrem Bora,İzzet Günay vb.Çok kalıplaşmış,abartılı,ağdalı erkek sesleri kullanılıyor,ifrit oluyorum.Eskiden 'Yadigar' diye kısa sürede biten bir dizi vardı, orada eski yıldızların çoğu, korkunç seslere sahipti.
Herkesin kendi sesini kullanması gerektiği düşüncesindeyim.İyi ya da mükemmel olması gerekmiyor seslerinin,yeter ki varolan'ı kullanmasını bilsinler.Şarkıcı da olsalar ,tiyatrocu vs de olsalar sonuçta dizilerde,filmlerde oyuncu olarak varlar ve önemli olan da doğru vurgularla sahip oldukları sesi en iyi şekilde kullanmalarıdır.
sarşın dediklerine herhalde kimse katılmıyor birincisi herkes kendi sesini kullanmalı ve kendi sesini kullanan oyuncular daha dogal ve tabiki tiyatrocu oldukları için başarılı emre altuğ örnegin çok saçma emre altuğ çok başarılı bir oyuncu ve ses tonu mükemmem ayrıca iki insanı karşılaştırırken başarılarını ölçmek lazım birde hayran kitlelerini ki emre altuğ ve keremcem demişsin çok gereksiz bence keremcem kendi sesini kullansa çok başarısız oldugu görülecek ayrıca aslı ve kerem diye televizyon filminde oynamış oradaki kendi sesi ve çok komik olmuş bence başkasını seslendirmesi daha iyi dizideki başarısı seslendirmede oldugu çok açık ve gürgen öz gibi çok iyi bir oyuncunun yanında eziliyor keremcem geçenlerde gazetede yazmıştı yardımcı rollerin ne kadar başarılı oldugunu ve kanıtı gürgen öz ve belit özükan
sanem çeligin başarısını tiyatro geçmişini ve bence gayet iyi bir ses tonu var önemli olan kendi sesini kullanması zaten dogru yorumlar yapalım laf olsun diye birşeyler yazmayalım zaten bunlar başarısız olsa hayran kitleleri bukadar fazla olmazdı öyle degil mi
meryemce84 13-12-05, 14:35 kzleylem polat alemdarı,gümüştaki mehmeti,güz yangınındaki keremi,büyük yalandaki emrahı,aşk oyunundaki sarpı..aynı kişi seslsndiriyor dikkatiniz dağılmıyormu?işte bu %50 oyunculuk oluyor o zaman
süpersinnnnn
katılıyorum Şevval Sam,Sanem Çelik,Nejat İşler,Halit Ergenç,Mehmet günsür,Fikret Kuşkan ,Haluk Bilginer.... işte tam oyuncular
Çapkın dizisine değinmek istiyorum...Ne güzel bütün oyuncular kendi seslerini kullanıyor...Dizi sesli çekildiği için daha doğal oluyor ve daha samimi oluyor...Hemde o sahnenin hissini izleyiciye aktarabiliyor...Çapkının seslerini nasıl buluyorsunuz...Dizi daha doğal değilmi....
dizilerde oynayanlar tiyatro kökenli olmadıkları ya da bu konuda eğitim almadıkları zaman diksiyonları bozuk olabiliyor, onların yanlış tonlamaları ve kelimeleri yanlış telaffuz etmeleri de dublaja başvurulmasına sebep oluyor. dolayısıyla bence seslendirmenin gerçek sebebi diksiyon bozukluğu, ses değil.
timucin_hastasi 07-02-06, 14:02 bence bazı karakterlere başkası tarafından seslendirme şart. mesela asmalı konak dizisini düşünürsek orda özcan deniz ve dizdeki sesi çok uyumluydu.. bence kendi sesini kullansaydı o kadar başarılı olamazdı..
bence bazı karakterlere başkası tarafından seslendirme şart. mesela asmalı konak dizisini düşünürsek orda özcan deniz ve dizdeki sesi çok uyumluydu.. bence kendi sesini kullansaydı o kadar başarılı olamazdı..
Kesinlikle katılıyorum özcan denizin sesi ince ve tiz kendi sesiyle o karizmayı asla veremezdi.Bu ses tonu ve düzgün türkçeyle alakalı.Doğru sese ve diksiyona sahipse tiyatro geçmişi veya tecrübesi olmasada bir oyuncu kendi dublajını yapabilir.Bunun en güzel örneği yabancı damatta niko karakterini canlandıran özgür çeviktir.Hiç bir oyunculuk eğitimi ve tecrübesi olmadığı halde kendi sesiyle oynuyor ve çokta başarılı.
Bülent inal tiyatro kökenli olmasi sebebiyle kendi sesiyle oynuyor.Bülent inalin ses tonu gerçekten çok iyi oynadigi karakterle öylesine özdeslesiyor ki sesi ile olsun mimikleriyle harika bir oyuncu.Sesini çok iyi kullanabilen basarili bir oyuncu.
Bülent ınal
seslendirme cok onemli.oyuncu kendi sesiyle oynamalı.oynamıyorsa tam anlamıyla oyuncu degildir bence.oyuncu sesiyle oynadıgı karakteri olusturur
kendi seslerini kullanmaları gereken kisiler keremcem ve kıvanc tatlıtug cünkü ses tonları cok güzel yadırganmaz
ama özcan deniz necati sasmaz mahsun kırmızıgül kendi seslerini kullanırsa bence olmaz hem diksiyon acısından hemde ses tonu acısından cok kötüler
polat alemdar ya da segmen aga olmazlardı o zaman
kendi seslerini kullanmaları gereken kisiler keremcem ve kıvanc tatlıtug cünkü ses tonları cok güzel yadırganmaz
ama özcan deniz necati sasmaz mahsun kırmızıgül kendi seslerini kullanırsa bence olmaz hem diksiyon acısından hemde ses tonu acısından cok kötüler
polat alemdar ya da segmen aga olmazlardı o zaman
hepsini aynı kişi seslendiriyor Volkan Ateş Akyılmaz ve Umut tabak nasıl ayırtedemiyorsunuz anlamıyorum.
Ne yazıkki başka mesleklerden gelip oyuncu olmaya çalışanların hiç biri kendi seslerini kullanmıyor kullanamazlar da zaten! Dublaj özel bir sanattır.
sanatçı olmak ayrı bir iştir.
Her yerde aynı sesleri duymak istemiyorum ya adam gibi oynayacaklarsa kendi sesleriyle oynasınlar ya da sizin gibi seyredenlerini bilgilendirsinler emeğe saygı lütfen!
bence oyuncu dediğğin kendi sesini kullanmalı tabii genelde kendi sesini kullanmayanlar oyuncu olmadıkları için onları pek takmıyorum
ama dikkat ediyorumda 5-6 ünlü dizideki başroldeki adamların hepsini biri var o seslendiriyo bari ayrı i,nsanlar seslendirsin ya böyle yapmaları çok saçma
bide benim anlamadığım bişey var hadi şarkıcısın azıcık şarkıcılık yapıyosun sonra direkt diziye atlıyosun hadi oyunculuğuda beceremiyosun bari kendi sesinin kullan ya hem oyunculuk sıfır hem ses
mesela özcan deniz mehmet aslantuğun oyunculuğu hakkında bişeler söylemişti yok ben ondan daha iyiyim falan demişti mehmet aslantuğda madem şarkıcısın dizide neden kendi sesini kullanmıyosun demişti
Şevval Sam,Sanem Çelik,Nejat İşler,Halit Ergenç,Mehmet günsür,Fikret Kuşkan ,Haluk Bilginer.... işte tam oyuncular
bende ekleme yapmak ıstıyorum tabıkı TAMER KARADAGLI es gecılemeyecek kadar ıyı bır oyuncu ve sesıde oyunculugu kadar super
Gerçekten çok önemli seslendirme sanatçıları var çoğu tiyatro kökenli ve eğitimli bunlardan en çok sevdiğim
Altan Gördüm
Çetin Tekindor
Tamer Karadağlı
Bence de iyi bir oyuncu ; fiziği,sesi,vücut dili ve tiyatral yeteneği ile bir bütün oluşturmalıdır. Yerli oyuncularda dublaj çok yapay bir durum.
Ses tonu harika oyuncularımız var Çetin TEKİNDOR,Tamer KARADAĞLI,Uğur YÜCEL,Haluk BİLGİNER, Şener ŞEN, Kenan IŞIK, Arsen GÜRZAP,Gülriz SURURİ,Berna LAÇİN,Fikret KUŞKAN ve niceleri............usta oyuncular. Türkçe'yi doğru düzgün ve gerektiğinde diyalektlerin hakkını vererek konuşabilen ustalar.
Şimdi bu kadar açık ara fark varken kim dublajı tercih edebilir ki?
O halde Hırsız Polis'i seyredin arkadaşlar ve sesli çekilen kaliteli bir dizinin keyfini yaşayın . (Özlem DÜVENCİOĞLU dışında herkes orjinal sesiyle , o da Türkçe'si bozuk olduğundan dublaj yapılıyor)
ben özlem düvencioğlunun kendi sesi zannediyodum nolucak canım sadece bir kişiye dublaj yapılıyo onun dışında timuçin esenin falan kendi sesi timuçin esen demişken onun seside çok güzel ya
Yaa ben Cansel Elçin'in sesine bayılıyorum!
bencede fransadan gelmis ama turkcesi cpok daha iyi seside cok guzel
beyonce_lili 14-03-06, 12:08 seval sam
mehmet gunsur
berk hakman
ozge ozberk
ceren morayin seslerine bayiliyorum
Fikret Kuşkan
altan gördüm
çetin tekindor
Tamer Karadağlı
emre altuğ sesine bayılıyorum çok tatlı
Fikret Kuşkan
Cansel Elçin
Özge Özberk
Berk Hakman
ses tonları çok güzelll..
Dizi de Mahsun kırmızıgülün çok itici bir ses tonu var oynadığı rol ile pek uyum sağlamıyorZaten normal hayatta da ses tonu güzel değil.OYUNCUYUM DİYE ORTADA GEZİNENLER SADECE BİR SİNEMA FİLMİ ÇEKMEKLE OYUNCU OLUNMUYO HER NE KADAR KENDİLERİNİ OYUNCUYUM DİYE KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞSALARDA OYUNCULUKLARINI SES TONU İLE GÖSTERMELERİ GEREKİR.ÇÜNKÜ BİR Dizide her ne kadar görsellik ya da yetenek önemliyse OYUNCUM DİYEN KİŞİNİN KENDİ SES TONU İLE OYNAMASINDAN DAHA GÜZEL BİR ŞEY YAPAMAZ.GEWRÇEK OYUCU DEDİĞİN KİŞİ KENDİ SESİYLE KENDİNİ KANITLAR.İŞTE GERÇEK OYUNCULAR,
ÇETİN TEKİNDOR
MEHMET ASLANTUĞ
ERKAN PETEKKAYA
TAMER KARADAĞLI
MEHMET ALİ ERBİL
OKAN BAYÜLGEN
HALUK BİLGİNER GİBİ ŞİMDİLİK BUNLARI SIRALAYABİLİRİM
gerek oyunculukları ile gerekse harika bir sese sahip olan isimler
mehmet aslantuğ
çetin tekindor
arsen gürzap
selçuk yöntem
haluk bilginer
mehmet günsur
erkan petekkaya
sezin akbasogullari(beyaz geincikdeki ceren ama kendi sesimi biliyorum süper bir ses)
Ms.Alabora 21-05-06, 21:08 kıvanç tatlıtuğ
Cansel Elçini seslendiren kişi tabiki..
Cansel Elçin kendi sesini kullanmıyor.Aksanı düzgün olmadığı için.Alper diye biri seslindiriyor onu.Soyadını bilmiyorum..ama gerçekten çok güzel bi ses..
cansel elçini seslendiren kişi kesinlikle süper bi ses.(cansel elçininkide süper ama aksanı pek iyi olmadığından kullanmıo)
songül öden-kıvanç tatlıtuğ
songül öden zaten kendi sesi mükemmel
kıvanç tatlıtuğu seslendiren
bi de censel elçini kim seslendiriyosa mükemmel...
necati şaşmazı kim seslendiriyorsa iyi seslandiriyor
bence oyuncunun sesiyle ilgili gerçekten büük bi sorunu yoksa bencede dublaj kullanmasın.çok saçma gelio bana.ama engel varsa mesela cansel elçin fransada yaşadıı için ve türkçesi ii olmadıı için dublaj kullanıo.aslında o kdarda aksanlı konuşuo sayılmaz ama yinede oynadıı karakter türk bi yüzbaşı olunca kendi sesiyle oynaması saçma olurdu.yani bu gibi durumlarada dublaj yapılabilir bana göre
yağmur_damlası 20-07-06, 22:00 bence oyuncunun sesiyle ilgili gerçekten büük bi sorunu yoksa bencede dublaj kullanmasın.çok saçma gelio bana.ama engel varsa mesela cansel elçin fransada yaşadıı için ve türkçesi ii olmadıı için dublaj kullanıo.aslında o kdarda aksanlı konuşuo sayılmaz ama yinede oynadıı karakter türk bi yüzbaşı olunca kendi sesiyle oynaması saçma olurdu.yani bu gibi durumlarada dublaj yapılabilir bana göre
Kesinlikle katılıyorum.Anlattığın sebep gibi bir sebebi yoksa oyuncu kendi sesini kullanmalı.Ama Cansel Elçin'inki özel bir sebebi varsa.Fransa'da oynadığı filmler varmış sanırım orda kendi sesiyle mi oynadı acaba??
Neyse bence şu an kendi sesiyle oynayan oyuncularda bayanlardan en iyisi hiç kuşkusuz Sezin Akbaşoğulları diyebilirim.Sonra Songül Öden ve Özge Özberk.
Baylardan Mehmet Günsür'ü ben çok beğeniyorum.Ayrıca Kıvanç Tatlıtuğ ve Cansel Elçin'i seslendirenler çok iyi Kıvanç'ın ki de dublaj olarak biliyorum ama yanlış olabilir.
bence kendi seslerini kullanınca başarısız olrlar bi düşünsenize özcan deniz oynadığı rolde o tiz sesini kullanıcak bence o dizi şimdiki gibi iyi tutulmazdı
Herkesin fikrine saygım var ama bence bir oyuncu kendi sesini kullanınca seyirci o anki duygusunu daha iyi anlayabiliyor..Bir degörüntüsüyle sesi uymazsa ben o diziyi izlemekten hoşlanmıyorum..Başta da belirttiğim gibi bu benim fikrim..
emin diilim ama sanırım ekinle ıhlamurlar altındaki filizinkide aynı ses filizdeki ses kendinbi kasıo sanki değişsin die ve yağmur atacan hep kendi sesini kullanıo bu arada keremcem 2. sezonnda kendi ssesini kullancakmıs
hırsız polistedi mavı(özlem düvencioğlu) da kendi sesini kullanmıo amao almanyadan gelmis ve türkçesi de bozukmus o yüzden kendi sesini kullanmıomus ben onun sitesinden hırsız polisi onun gerçek sesinden izledim biraz kalındı bazen oyuncuların kendi seslerini kullanmaları pek doğru olmuo
ama özlem düvencioğlu ilerde hp de gerçek sesini kullanacakmıs
http://ozlemduvenciogl.kazorum.com/ozlemduvenciogl-about221.html
Evet,örneğin bazı oyuncular uzun yıllar yurtdışında yaşamış hatta orda doğup büyümüş ama annesi babası Türk olanlar var daha sonra Türkiyeye geliyorlar.
Orda uzun yıllar kaldıkları için doğal olarak yaşadıkları ülkenin dilinin tarzında konuşuyorlar.Türkçeyi çok iyi kullanamıyorlar.Burada da dublaj yapıyorlar.Buna bişey demek saçma olur ama yok oyuncunun sesi kötüymüş yok bilmem neymiş.Ciddi bir problem olmadığı sürece herkes kendi sesini kullansa iyi olur.
Eskiden çok farklı düşünürdüm ama dikkatli düşününce bu sonuca vardım.
Ayrıca oyunculuktaki en önemli etkenlerden biri sestir.
Ben oyuncunun kendi sesini kullanmasından yanayım...
Dizideki seslendirmeleri başkası yapınca ilk etapta yadırgıyorum ama sonra sesle rol birbirini tamamlayınca alışıyorum...ama aynı sesi farklı dizide ve farklı karakterde duyunca soğuyorum...Konusu geçen sorunun dışındakiler bence kendi seslerini kullanmalılar...en azından ben öyle düşünüyorum...
*~*RaiNBoW*~* 25-07-06, 09:08 Ben bu konuda biraz daha farklı düşünüyorum.Elbetteki oyuncunun kendi sesini kullanması, rolü daha etkili kılar,duyguyu iyi yansıtır.Ama eğer kendi sesi oynadığı karaktere uymuyorsa dublaj yapmamalı bence.Özcan Deniz,Baran karakterini kendi sesiyle oynasaydı bu kadar etkili olabileceğini düşünmüyorum açıkçası...
Yani varmak istediğim sonuç şu;eğer kendi sesi oynadığı karakterle özdeşleşebiliyorsa elbetteki kendi seslendirsin.Ama ekranda yansıttığı karakter ve görünüşüyle ters bir sese sahipse,başkasının seslendirmesi tercihimdir.
Gerektiği durumlarda dublajın kullanılması çok daha uygun bence oyuncu kendi sesini kullandığında daha etkili olduğu kesin ama karaktere göre değişkenlik gösteren bir şey bu Örneğin Necati Şaşmaz, Polat Alemdar karakteri asla ve asla kendi sesiyle oynayamazdı bence Polat'ın karakterinden çok farklı bir sesi var Dikkat edersiniz Kurtlar Vadisi Irak'ın fragmanlarında Irak'a bir giriş sahnesi var "Buralarda ucuzmuş adam alıp satmak" derken dublaj sanatçısının başardığı vurguyu Necati kendi sesiyle filmde konuştuğu dilde veremedi bu sadece bir örnek gerçekten dublaj sanatçıları işin en zor kısmını en iyi şekilde yapıyorlar belki de işin %50 sini dublajcılar başardığına göre oyunculara yarım oyuncu demete haksız sayılmazsınız
bence ancak ses kurtarılamayacak durumdaysa dublaj kullanılmalı.illaki de dublaj diyorsanız da başka sesler bulunmalı.her dizide aynı sesleri duymaktan insanlar artık çok sıkıldı.ilk sayfalarda belirtilmiş dublajlı oyuncu %50 oyuncudur diye.katılıyorum gidip eğitimini alacaksın sesini eğiteceksin.hiçbir şekilde kurtarılamazsa o zaman dublaj olmalı.
bencede dublaj çokkötü oluyo mesela aşk oyununda ekin ıhlamurlar altında da filiz bunları seslendirenkişidebir oyuncu yonca cevherkendisi avrupa yakasında da mürüvvet rolünde oynamıştı bence çok başarılı bi oyuncu
Aksan bozukluğu dışındaki kendi sesini kullanmama olayında Yarım Oyuncu sözüne bende katılıyorum.
mentifecal 02-08-06, 12:06 aslında dizilerin doğal sesle oynanması gerekir tabii ama oyuncunun sesi çok kötüyse kendi sesini kullanmamalı
misterio--señora-- 02-08-06, 12:10 Aksan bozukluğu dışındaki kendi sesini kullanmama olayında Yarım Oyuncu sözüne bende katılıyorum.
TABİKİ DE DOĞRU SÖYLÜYORSUN
eğer seslendirme yapılacak kişinin türkçesi iyi değilse ve aksanı bozuksa bencede seslendirme yapılabilir ama bu engeller yokken sesledirme yapılmasına karşıyım ence oyuncu kendi sesiyle oynamalı:img-icecr
Benecede seslendirme eğer oyuncunun aksanı düzgün ve sesi insanı rahatsız etmeyecek dercedeyse kullanılmamalı..
Ses oyunculukta duyguların çoğunu ifade eder..Ve seslendirmeli sanatçılarda böylece dediğiniz gibi tam bir oyuncu olmuyor..
Bir çok dizide oyucuların sesleri güzel bile olsa seslendirme kullanılıyor..Hemde dublörler genelde aynı kişiler artık insan karrıştırıyor bu ses diğer dizidede yok muydu diye..
Birde oyuncunun normal sesini duyunca seslendirmeye alıştığımız için gerçek sesi çok garip geliyor..
Eğer ki seslendirme bu kadar gerekliyse önce sanem çeliğe yapılmalı..
Şahsen beni sesi feci rahatsız ediyor..
Benecede seslendirme eğer oyuncunun aksanı düzgün ve sesi insanı rahatsız etmeyecek dercedeyse kullanılmamalı..
Ses oyunculukta duyguların çoğunu ifade eder..Ve seslendirmeli sanatçılarda böylece dediğiniz gibi tam bir oyuncu olmuyor..
Bir çok dizide oyucuların sesleri güzel bile olsa seslendirme kullanılıyor..Hemde dublörler genelde aynı kişiler artık insan karrıştırıyor bu ses diğer dizidede yok muydu diye..
Birde oyuncunun normal sesini duyunca seslendirmeye alıştığımız için gerçek sesi çok garip geliyor..
Eğer ki seslendirme bu kadar gerekliyse önce sanem çeliğe yapılmalı..
Şahsen beni sesi feci rahatsız ediyor..
sana katılıyorum.çok kötü bir durumdaysa ses yapılsın birşey demem.ama gidip de sesini eğitmesi gerekir bir oyuncunun bence bu işe girecekse.biz burda kimi kim seslendiriyor biliyoruz senin de dediğin gibi bilmeyen insanların çok kafası karışıyor.sonra bir noktadan sonra da dublajı kesiyorlar al sana gerçek ses.o zaman insanlar çok yadırgıyor.en b aşta bu işe kendi sesinle girecektin insanlar yadırgamayacaktı.sanem çelik'in iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum ama sesi gerçekten kötü.
!!!cakkıdı!!! 05-08-06, 14:38 Sevda Çiçeği nde Gökhan ÖZEN kendi sesini kullanıyomuş
Dizide yani konuşmalarda sesi gzll deil ama şarkı söylerken çok gzll...
Sevda Çiçeği nde Gökhan ÖZEN kendi sesini kullanıyomuş
Dizide yani konuşmalarda sesi gzll deil ama şarkı söylerken çok gzll...
sevda çiçeğini syretmiyorum gökhan özeni de çok sevmem ama ilk projesinde kendi sesini kullanması yeteri kadar güzel olduğunu düşünmeyenler vardır ama beni çok sevindirdi.nihayet eğitim almamış ve kendine güvenen birisi ilk projesinde kendi sesini kullanmış.
!!!cakkıdı!!! 05-08-06, 17:26 sevda çiçeğini syretmiyorum gökhan özeni de çok sevmem ama ilk projesinde kendi sesini kullanması yeteri kadar güzel olduğunu düşünmeyenler vardır ama beni çok sevindirdi.nihayet eğitim almamış ve kendine güvenen birisi ilk projesinde kendi sesini kullanmış.
Tabii cnm çok iyi bişey ilk projesinde kendi sesini kullanması
Buna bişey demiyorum
Sadece diziye yakışmadığını düşünüyorum...
mercan_dede 05-08-06, 20:36 bende gökha özeni sevmem ama ilk dizisinde kendi sesini kullanması çok güzel nir şey ...ben birde keremcemin kendi sesini kulanması isterdim çünkü keremcem şarkıcı sesi güzel ama kendi sesini kullanmıyor bu bana çok garip geliyor o da gökhan özen gibi ilk oynadığı dizide kendi sesini kullansaydı çok sevinirdim gerçi aşk oyununu izlemiyorum ama olsun...
GENÇ GÜLLER 06-08-06, 08:15 ses ve oyunculuk yeteneği,birbirini tamamlayan en önemli iki öğe.ben hepinize katılıyorum
çok haklısın ırmakırmak bncede tamamlıyo
bnde katılıyorum ya keşke kullansalarr.... mesela keremcemmm kendi sesi de yakışır yani...bnde katılıyorum ya keşke kullansalarr.... mesela keremcemmm kendi sesi de yakışır yani...
sesler kullanılınca daha gerçekçi ve hoş olmasından yanayım ben..
ben kendi sesini kullanmayana oyuncu demem..
oyuncuların özellikleridir bence kendi seslerini kullanmaları aten seslendirmeyse çok belli oluyo açıkcası
bide eğer diğer oyuncuların kendi sesleriyseee ve sadece bi oyuncu için seslendirme yapılıyosa biraz garip oluyo
bazı insanlar vardır oyunculukları iyidir ama aksağanları ses tonları vurgulamaları ve vuruşları ne rolünü kaldırır nede diziye bir çekicilik verir.
bu nedenden dizilerde sesini kullanmayan kaliteli oyuncular yada oyuncular hakkında ''sesini kullanmayan oyunucu demem'' yaklaşımı benim açımdan çok yanlış olur.
ben bir hırsız polis dizisi izleyicisiyim. özlem düvencioğlu sesini kullanmamasına rağmen (yukarıda ki belirttiğim nedenlerden) ilerisi için iyi bir oyuncu adayı olduğunu düşünüyorum. mavi karakterine ses veren kim bilmiyorum ama harika yakıştı ona.
başarılarının devamını diliyorum.
ben eğer oyuncunun ses tonu güzelse kendi sesini kullanmasından yanayım..
freelionun da dediği gibi özlem düvencioğlunun aksanı var o yüzden kullanamıyo sesini ama kendisi çok yetenekli gün geçtikçe kendini geliştiriyo daha da iyi oluyo
kim yapıyosa seslendirmesini, yapanın sesiyle görüntü birleşti çok uydu:)
sude-elvin 09-08-06, 04:33 freelion sana katiliyorum sesi yada aksani kötü oldugu icin dublaj yapilabilir oyuncunun sesi güzel olucak diye bisey yok bence, en azindan tamamlanabilinen bisey bence gerekiyorsa eger dublaj yapilmali herkes kendi sesiylede oynayabilir bunun oyunculuklariyla bi ilgisi yok bence.
Bence de "ben kendi sesini kullanmayana oyuncu demem" tabiri biraz agir kacmis. Mesela, Haluk Piyes- suan "Sahte Prenses" adli dizide oynuyor- oynadigi dizide sesine dublaj kullaniliyor ve gercekten yapisiyla; heraketleriyle, roluyle sesi harika ortusuyor. Haluk Piyes, yillarca bu isin okulunu okumus egitimini almis, bu ise emek vermis birisi. Rolunu de oldukca basariyla sergiliyor. Simdi boyle bir oyuncuya yurtdisinda yetistigi icin aksanli konusmasindan dolayi dublaj yapiliyor diye ona; "Sen oyuncu degilsin!" diyemeyiz ki ya da dememeliyiz. Bu, onlarin verdikleri emege tumden saygisizlik olur. Bence de bu dublaj olayi sanatcinin yasiyla, roluyle uyustugu zaman sorun olmamali. En azindan bunun oyunculukla bir ilgisi olmadigi goz onunde bulundurulmali. Mesela, Sevgili meshur Yunanistan'dan ithal :) Oyuncumuz Katherina Motsastos (Soyadi boyle miydi?:)), suan "Tutkunum Sana" adli bir dizide basrol oynuyor.- Ha onca Turk oyuncu varken bu da nerden cikmis? O baska mesele- Ama sesi dublaj ve yasina gore cok yasli cikiyor sesi. Yani bence roluyle hic uyusmuyor ama bu Katherina'nin oyunculugunun kotu oldugu anlamina gelmiyor oyle degil mi ki, o da Yunanistan'da bu isin egitimini almis birisidir.
Bence dizilerde dublaj güzel olmuyor.Her ne kadar oyuncu kendi sesiyle dublaj yapsa bile bir yapmacıklık oluyor.Ben sesli çekim olan komedi dizilerini daha keyifle izliyorum mesela...Dışarıdan gelen kuş sesleri bile stüdyoda hazırlanıyor doğal değil....
Ama şu an nerdeyse sitcom olmayan her dizide dublaj yapıldığını,bu dublajları da oyuncunun kendisinin yapmadığını düşünürsek,gerçekten kendi sesini kullanmayan oyuncu değildir tabiri yanlıştır.Örneğin tiyatro eğitimi alan kişiler dizilerde oynarken başka birinin sesini kullanabilirler.Bu yüzden bu tabir çok yanlış.Ama benim gönlüm sesli çekimden yana her zaman...Maalesef dublaj yapılıyor....
Ben her oyuncunun kendi sesini kullanmasından yanayım. Neden kendi seslerini kullanmazlar onu da anlayabilmiş değilim ayrıca bir dizide duyduğumuz sesi başka dizide başka karakterde duymak benim hiç hoşuma gitmiyor. Karakterin büyüsü kalmıyor.
Bencede oyuncular dizilerde ya da filimler de kendi sesleriyle oynamalılar diye düşünüyorum.Yani eğer sesleri kötü bile olsa bunu kendi oyunculuk güçleri ile kapatabilirler sonuçta
BENCE EĞER OYUNCUNUN SESİ O ROLE UYGUNSA SESİNİ KULLANMALI.DEİLSE SESLENDİRMENN Bİ MAHSURU YOK.ÖRNEĞİN NECATİ ŞAŞMAZIN SESİ POLAT ROLÜNE UYMUYOR WE SESLENDİRME YAPILOR WE BÖÖLESİ DAA İİ OLUO.YANİİ SESİYLE OYNAMAYANA OYUNCU DİEMM DİE BŞE SÖYLYMM.BNCE KENDİ SESİYLE OYNMAYIP ÇOK İİ OLAN OYUNCULAR DA WAR BURAK ALTAY GBİİİ:img-grin2 :img-kiss:
eğer oyuncunun sesi rolüne uygun değilse seslendirme kullanabilir....
evet doğru
evet kesinlikle haklısın ama bazı kalıplaşmış sesler var her başrole o kişi seslendirme yapıyo ben ençok buna sinir oluyorum
her oyuncu kendi sesini kullanırsa tam olarak oynamış olur...duygu görüntülerle olduğu kadar,sesle de verilmektedir....Bir şey dikkatimi çekti sevda çiçeğinde gökhan özen'le,aşk oyunundaki keremcem'in sesi aynı mı bana mı öyle geldi?
mesela kartal balaban a niye dublaj yapmışlar tutkunum sana da ...çemberimde gül oyada kendi sesiyle gayet başarılıydı bence...
ayrıca keremcem le gökhan özenin dizilerdeki sesi aynı değil bildiğim kadarıyla...
yanılmıyorsam gökhan özen kendi sesiyle oynuyor...
Yabancı dizilerin dublajındaki başarıyı yerli dizilerde de gösterebilseydik sesimi çıkarmazdım ama...
sweet smile 17-08-06, 00:32 bende oyuncu kendı sesını kullansın ıstıyorum cunku bazen aynı sesı bıkac oyuncuda kullanmalrı hıc ınandırıcı olmuyo dudak hareketlerının uymamasıda ayrı bı bı komedı:img-kiss:
sweet smile 17-08-06, 00:34 bende oyuncu kendı sesını kullansın ıstıyorum cunku bazen aynı sesı bıkac oyuncuda kullanmalrı hıc ınandırıcı olmuyo dudak hareketlerının uymamasıda ayrı bı bı komedı oyuncu baksa seyı sölüyo alttan baska sey gelıyo sanki :fighting2
split girl 17-08-06, 23:00 bazı oyuncular için bu seslendirmee olayıı olmalı.... meselaa özcan denizz.. asmalı konakta onu karizmatik hale getiren tabikide sesidir... kendi sesinii kullansaydıı bu kadar hoş olurmuydu bilememm...:img-fie: :img-fie:
ama sesiylee hiç uyuyşamayn tiplerdee war onlarıı hiç anlamışşş değilimm ... madem dublaj yapacaklar sesle tipi uyan birinii bulsalar dada iyi olur....
_CALIKUSU_ 18-08-06, 21:23 bence eğer oyuncunun sesi kötü ise dublaj olmalı faka bir çok kişinin aynı sesi kullanması rahatsızlık verici örnek:Tuba Büyüküstün-Yasemin Ergene bu ses tonu çok kötü bence ağızların salya akarmış gibi geliyor bana:img-sorry
burada göklere çıkarılan oyunculardan çoğu dublajlı.ve çoğu alaylı.eğitim görmeden de oyuncu olunabilir taraftarıyım ama bir kalplerinizin sesini dinleyin.dublaj olmasaydı o insanların hali nice olurdu.mesela özcan deniz.asmalı konak'ı izlemedim ama orada performansının çok iyi olduğunu duydum.ama dublaj olmasaydı o kadar da iyi bir oyunculuk gösterir miydi orası tartışılır.ben dublajı bir tek yurdışından gelen oyuncularımız var ve iyi de oyuncular o kişiler (bkz:cansel elçin, özlem düvencioğlu).onlara dublaj kullanılsın ama diğerlerinde kullanılmasın bence.çünkü oyunculuk eğitimi almasan bile gidip sesini eğitmen gerekir bence.oyuncu sesiyle, mimikleriyle bir bütündür.oyunculuk hobi ya da tanınma veya popülerlik niyetiyle yapılacak bir iş değildir.bu işi gerçekten yapmak istiyorlarsa seslerini eğitmeleri gerekir.o zaman gerçek oyuncu olurlar.ayrıca buradan gökhan özen'i kutalamak istiyorum.sevda çiçeği'ni seyretmiyorum ama ilk defa şarkıcı bir oyuncumuz ilk işinde dublaj kullanmadı nerdeyse.neden bu kadar uzun yazdın diyenlere de sözüm şu: bu konu üzerinde durulması gereken konulardan birisidir.
!!!cakkkıdı!!! 20-08-06, 15:56 Oyuncunun kendi sesini kullanmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum hem zorluk çekilmez
zeyno_haluk 23-08-06, 10:50 BENCEDE KENDİ SESLERİNİ KULLANMAMALARI ÇOK ACAİP GELİYO İNSANA.ÖRNEĞİN HALUK PİYES. GEÇENLERDE RODYODA RÖPÖRTAJI VARDI. KENDİ SESİ ÇOK GÜZEL. DİZİDEKİ SESİDE GÜZEL AMA KENDİ SESİNİ KULLANSA DAHA ÇOK YAKIŞIR BUNA EMİNİM...
***HaLuK & zEyNo
metos_cagkan 25-08-06, 21:07 ya evet mesela merve bolugur un kendi sesi cok gsl ama nedense baskasının sesini kullanıyo cok sacma ya karsıyım ben buna
Ben sihirli annemdeki taci kopeyi cok seviyordum ve seside guzeldi yani uymustu ona.
Ve acemi cadi'da dumanda guzel gibi.ama biraz sanki yasli gibi bir ses vermisler ona. :P
bence bazı oyuncular için çok gerekli:)
buna en bariz örnek özcan deniz...
Bu sesin güzel veye kötü olması ile ilgili değil. Tamamen sesin eğitimi ile ilgili bir şey. Buda tamamen oyunculuk eğitimi alan kişilerde var. Sesin kullanımı, anlaşılabilir olması ,vurgulamanın doğru yerlerde yapılması, o anki duyguların sese yansıtılması. Sesin iyi kullanılması oyunculuğun en önemli öğelerinden biri. Bazı arkadaşlar kişinin sesi o role uygun değilse dublaj olsun diyorlar. O zaman gerek görünümü gerekse sesi o role uygun oyuncular seçilmesi gerekir.
Seslendirmesini kendisi yapmayan şarkıcı ve mankenlerin güzel rol yaptığı söyleniyor. Bu ne dereceye kadar doğru. Gercek oyunculuğun ortaya çıktığı yer çekimlerin sesli yapıldığı çekimlerdir. Bugün sesli çekimin yapıldığı çekimler benim bildiğim Hırsız Polis ve Avrupa Yakası, onun dışındakiler hep stüdyo dublajı.
özge_letyy 27-08-06, 16:06 ya arkadaşlar cansel elçinin kırık kanatlardaki dublajlı sesi arka sokaklar dizisindeki murat karakteri(uğur pektaş)yle aynı ses mi ben benzettim ama bazı yerleri garip geldi...
ya sesler cok bırbırıne benzıo herkes kendı sesıyle cıksın canım aaa
arkadaslar bence dublaj çok ii bi şey...bu sayede dizilerden daha fazla zevk alıyor ve bizi daha çok etkiliye biliyor... bence oyuncunun başarısı oyunculuyla ölçülür yoksa ses rengiyle bi alakasi yok... hem ii yönlerinide düşünmek lazim
bu sayede bi çok kişi ekmek parasını kazanıyo:img-grin2 http://www.seslendirme.org/mynet_resimlerim/dublaj_33.jpg
hele bir adam var,bütün dizilerdeki esas adamı o seslendiryor.
*özgürkız* 05-09-06, 18:20 hele bir adam var,bütün dizilerdeki esas adamı o seslendiryor
Bu adam Keremcem'i,Kıvanç Tatlıtuğ'yu ...ve daha çoklarını
ben rahatsız olmuyorum seslendirmeden.bence çok ii oluyor.düzgün türkçe ve güzel sesler duyuyoruz.ayrıca bu seslendirme olayı yeni değil ki.eski Türk filmlerinde de bütün esas bayan ve bay oyuncuların sesleri de aynı.karaktere uyuyorsa seslendirme çok daha güzel oluyor.
Bence, gerçek bir oyuncu, canlandırdığı kahramana kendi sesiyle hayat verir. Oyuncuları, kendini oyuncu zannedenlerden ayıran bir ölçütte budur. Bu nedenle (yerli yapımlarda) oyuncuların başkaları tarafından seslendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
462krmcmsinem 09-09-06, 23:41 ya ama onlarda sesler kötü olduğu için başkalarınınkini kullanıyolarr
Bu sesin güzel veye kötü olması ile ilgili değil. Tamamen sesin eğitimi ile ilgili bir şey. Buda tamamen oyunculuk eğitimi alan kişilerde var. Sesin kullanımı, anlaşılabilir olması ,vurgulamanın doğru yerlerde yapılması, o anki duyguların sese yansıtılması. Sesin iyi kullanılması oyunculuğun en önemli öğelerinden biri. Bazı arkadaşlar kişinin sesi o role uygun değilse dublaj olsun diyorlar. O zaman gerek görünümü gerekse sesi o role uygun oyuncular seçilmesi gerekir.
Seslendirmesini kendisi yapmayan şarkıcı ve mankenlerin güzel rol yaptığı söyleniyor. Bu ne dereceye kadar doğru. Gercek oyunculuğun ortaya çıktığı yer çekimlerin sesli yapıldığı çekimlerdir. Bugün sesli çekimin yapıldığı çekimler benim bildiğim Hırsız Polis ve Avrupa Yakası, onun dışındakiler hep stüdyo dublajı.
söylediklerine katılıyorum çok güzel bir yorum yapmışsın çünkü oyunculuk eğitimi alan kişiler vurgulanması gerekilen yerleri çok doğru ve düzgün yapıyolar bu da dizilere daha da güzellik katıyor
Profeyonel kişiler tarafından yapılan seslendirme elbette daha güzel oluyor. Ama aynı sesi birçok dizide duyuyoruz. Bu da biraz sıkıcı oluyor. Herkes kendi sesini kullanmalı. Ancak tahammül edilmeyecek kadar kötü bir sese sahip oyuncuların yerine seslendirme yapılmalı. Örneğin Cüneyt ARKIN'ı seslendiren sesten bıkmıştım. Bu dizilerdekilerde zamanla bıktıracak izleyenleri. Herşey mükemmel olacak diye bir şart yok! Zaten hemen hemen tüm dizilerdeki oyuncular nedense kusursuz güzel/yakışıklı. Günlük hayattaki insanlar böyle mi? Bırakın da gerçeğe yakın olan birşey kalsın.
esma-selim005 18-09-06, 16:36 Eğer biri iyi bir oyuncu ama sesi iyi deilse seslendirme yapılmalıdır ama seside iyiyse bence buna gerek yok. şahsen hiçte rahatsızlık duymuyorum ben ama güzel sesler diziyi dahada güzel kılıyo...
Bu işte tek geçtiğim insan Umut Tabak'tır.(Kendisi Polat Alemdar,Keremcem,Kıvanç Tatlıtuğ'u seslendirmektedir)
Ama hiç bi zaman Sungun Babacan'ın yanından geçemez:)
walla bnce sesine güvenen oyuncu olsun snra gerçekte sesini duyunca insan hayal kırıklığına uğruo!!!! mesela asmalı konakta özcan denizin kndi sesi deildi gerçekte duyunca sesini hayal kırıklığı yaşadım bu muydu o asan kesen ağa!!!
walla bnce sesine güvenen oyuncu olsun snra gerçekte sesini duyunca insan hayal kırıklığına uğruo!!!! mesela asmalı konakta özcan denizin kndi sesi deildi gerçekte duyunca sesini hayal kırıklığı yaşadım bu muydu o asan kesen ağa!!!
evet ama özcan haziran gecesinde kendi sesini kullandı kendi seside çok kötü değil....
ama ağa olduğu için daha sert bir ses lazımdı heralde...:)
gerçek oyuncu dediğin oynadığı role sesinin vurgusu tonlaması ile hayat verir. önemli olan o anki duyguların yansıtmasıdır.Artık dünyada Dublaj diye bir şey kullanılmıyor çekimler sesli çekiliyor.Kendi sesini kullanmayan oyuncular böyle durumlarda ne yapacaklar merak ediyorum.Bizdede bildiğim kadarı ile Yabancı Damat ve Haziran gecesi sesli çekilen diziler ve gayette başarılı yapımlar.
oyuncular kendi sesini kullansa daha ii olcak
maviçınar_ 25-09-06, 19:51 bence özlem düvencioğlu kendi sesini kullansın:D
kendi ssini kullansınlar yaaa....
elif_eylül 30-09-06, 23:16 hepsinin kendi sesiyle oynamaları mümkün olmuyor tabiki role uygun değilse seslendirme yapılsın daha iyi
ama sadece umut tabakmı var ya nerdeyse her dizide başrol erkek oyuncuyu seslendiriyor artı reklamlardada aynı ses insan konsantre olamıyo:fighting2
hepsinin kendi sesiyle oynamaları mümkün olmuyor tabiki role uygun değilse seslendirme yapılsın daha iyi
ama sadece umut tabakmı var ya nerdeyse her dizide başrol erkek oyuncuyu seslendiriyor artı reklamlardada aynı ses insan konsantre olamıyo:fighting2
evet katiliyorum her tarafta ayni ses yahu :fighting2 bence erkek oyunculari gerckten seslendirmek gerekiyo mesela söyle aga filimi yoksa mafya ise ozaman gerekebilir bazi erkek oyuncularinda,cükü bazi erkek oyuncularin ses tonu ince oluyo düsünsenize bir AGA ve öyle incecik ses garip durabilir...ama tabi bana göre kendi sesini kullanmak daha dogal oluyo.mesela "ihlamurlar Altinda" Filizi birisi seslendiriyordu(o bayan ekini;(Göz yasi cetesi)deki Güzini ve daha cok bayani seslendiren kisi.ama artik filiz kendi sesini kullaniyor ben herzaman tepkiliydim filiz kendi sesini kullansin diye daha hos gercek sesi filan ama simdi ise tam bir felaket kesinlikle kendi sesiyle oyniyamir kiz iste böyle durumlarda seslendirmek zorunda kaliyorlar...
evet katiliyorum her tarafta ayni ses yahu :fighting2 bence erkek oyunculari gerckten seslendirmek gerekiyo mesela söyle aga filimi yoksa mafya ise ozaman gerekebilir bazi erkek oyuncularinda,cükü bazi erkek oyuncularin ses tonu ince oluyo düsünsenize bir AGA ve öyle incecik ses garip durabilir...ama tabi bana göre kendi sesini kullanmak daha dogal oluyo.mesela "ihlamurlar Altinda" Filizi birisi seslendiriyordu(o bayan ekini;(Göz yasi cetesi)deki Güzini ve daha cok bayani seslendiren kisi.ama artik filiz kendi sesini kullaniyor ben herzaman tepkiliydim filiz kendi sesini kullansin diye daha hos gercek sesi filan ama simdi ise tam bir felaket kesinlikle kendi sesiyle oyniyamir kiz iste böyle durumlarda seslendirmek zorunda kaliyorlar...
söylediklerine katılmıyorum bence tuba büyüküstün kendi sesini kullanması çok iyi oldu öteki ses heryerde vardı ve tuba büyüküstünün sesi çok güzel olmuş çok tatlı bir sesi var daha bir samimi olmuş vede çok başarılı ben çok beğendim sesini
.mesela "ihlamurlar Altinda" Filizi birisi seslendiriyordu(o bayan ekini;(Göz yasi cetesi)deki Güzini ve daha cok bayani seslendiren kisi...
o bayan dediğin yonca cevher yenel ve o zaten gözyaşı çetesindeki güzin:)
ya valla bi adam 5 oyuncuyu seslendirdiği için kimin sesi daha ii kiminki kötü anlaşılmıo...her dizde aynı ses, bu oyuncunun oyununu da etkilio.ben o sesi başka adamda da duyuyorm aaa bak şu dizideki adamn sesi diorm..bence sesi hiç yakışmayanlarn dışında seslendirmenin olmaması gerekio ya da olucaksa bi adm sadece bi youncuyu seslendirmeli...her dizide aynı sesi duymak seyirciyi rahtasız edio bence...
En başka kendi sesini kullanayan kişiye ben oyuncu demem. Olsa olsa oyuncu adayıdır. Kendine sesine güvenemeyen zaten kameralar önüne çıkmasın. Bakınız Sanem Çelik e ne kadar bed bir sesi olduğu halde her zaman kendi sesini kullanmıştır. Ama sonradan kendi seslerini kullanmaya başladıklarında Ihlamurlar Altındaki Tuba Büyüküstünün gibi Filiz karakterinin eski sağlam oturmuş rolünü sarsıyorlar. Şu anda inandırıcılıktan ve samimiyetten yoksun bir duruma düşüldü bence. Keşke baştan böyle düşünselerdi.
tiyatrocu.kiz 13-10-06, 02:05 bir iş yapılıyorsa ortada oyunculuk söz konusuysa herşeyiyle ortaya koymalı kendisini. tabiiki de kendi ne özgü yetenekleriyle çıkmalı karşımıza ....
tamam herkes diyor ki gerçek bir oyuncu kendi sesini kullanmali, ben de boyle dusunceye sahibim ama bazen seslerndirme sart diye dusunuyorum cunku, bir ornek vereyim, bilmem biliyor musunuz, haziran gecesinde Duygu karakterini canlandiran oyuncunun, gerçek sesi çok ama çok kötü yani o kadar kötü, bu gerçekten duygu'nun sesi mi diye saskinliktan kendime gelemedim....dizideki sesi ise, bence duygunun davranislariyla, güzelligi ile, herseyiyle butunlesmis, bu Özcan Deniz için de geçerli.... geçenlerde bir magazin programinda Ask oyunundan Sarp ve Ekin 'in repörtajlarini dinledim, ordada fark ettim ki ikiside dizide kendi seslerini kullanmiyorlar....daha yeni ögrendim :( ama Sarp'in dizideki sesi bence o'na çok daha fazla yaklasiyor, yani kisacasi seslerindirme bazen çok gerekli olabiliyor ....
Arkadaşım bahsettiğin oyuncu Burcu Kara ( Duygu ) eski bir haber spikeridir. Spikerlikte birinci şartın ses olduğundan haberin vardır umarım. Ayrıca Kara bir çok programında dublajını yapmıştır. Umarım bilgilenmişsindir.
Bello_ragaza 16-10-06, 12:52 Oyuncuların doğal hali en güzeli seslendirmede mutlaka bir kopukluk oluyor ve oyuncuyla bütünleşmiyor.Onun için doğal olması en iyisi...
ya birde bir bakiyorsunuz dizinin yeni bölümünde oyuncunun sesi degismeis mesela simdide aci hayattaki Ender zaten gicik sesi vardi simdi sanirim kendi sesini birden kullanlamay basliyo
merve_14_merve 21-10-06, 09:47 ewt ya acemı cadıdakı aysegulunde kendı sesı degıl ama normalde sesı cok guzel
keremcem&ceren 28-10-06, 00:00 bence oyuncuların kendi sesini kullanmaları daha iyi ama bazen oynadıkları role yakışmayan sesler de oluyo sadece bu durumlarda seslendirme yapılmalı mesela yeni sezonda ıhlamurlar altında dizisinde tuba büyüküstünün sesi çok değişik olmuş ben hiç beğenmedim açıkçası kendi sesi daha güzeldi ve ona daha çok yakışıyodu böyle olması kötü olmuş!bide ben aynı seslendirmenin birçok dizide kullanılmasına sinir oluorum sanki başka sesi güsel adam yok hepsini aynı kişi seslendiriyo:img-grin2 uzaktan sesini duyduğumda hangi dizi olduğunu karıştırıorum yani o derece:img-grin2 ben dizilerde seslendirmeye karşıyım ama bütün dizilerde malesef bu war kendi sesini kullanan çok az oyuncu war bazı karakterlerde açıkça belli oluyo seslendirme olduğu ama bazılarında da zor anlaşılıyo mesela ben aşk oyunu yaz dizisi olduğu zamana kadar keremcemin kendi sesi sanıodum çünkü o sesi ona çok yakıştırmıştım:img-grin2sesin biraz da kişiyle ve rolle uyuşması gerekiyo..
Bence bi oyuncu için ses çok önemlidir kendi sesini kullanmalı oyuncu tabi cesareti varsa...bence en güzel örneği SERHAT TUTUMLUER...kendi sesini kullanıyo hem de ne kullanma bubu ismindeki kuklayı bile kendi hem de en güzel şekilde seslendiriyo...bunun dışındada sesini her sahnede harika kullanıyo tabi Demet Evgar da aynı şekilde..Nejat İşler de kendi sesini çok güzel kullanıyo...bence gerçek oyuncu seslendirmeyi de güzel yapabilmeli.ama diğerleinin oyunculuklarına da lafım yok...:img-grin2
Bazı dizilerin ahengi açısından mutlaka seslendirme yapılmalı diye düşünüyorum...
Bence dizilerde seslendirme cok sacma sesin kotu olsa da kendi sesiyle oynasalar daha iyi olur....:img-help: :img-help:
Kendi sesi ile oynamayan oyunculuğu tam anlamıyla yapıyor sayılmaz.
eskiden seslendirmeler bu kadar konuşulmuoduu..dikkate bile alınmıoduu ama ne zaman dizilerdeki ana karakterdeki kişileri aynı kişi seslendirmeye başladıı,o zaman işler değiştiii!!!rahatsız edici bi durum aldıı,çünkü sürekli aynı sesii duyuyoo oldukk..
o yüsdenn dizide onayan kişilerin kendi sesleriyle oynamaları daha önemli geldi bizee..şu son zamandaki furyadan bende rahatsız olduğum içinn bende insanlar kendi seslerini kendileri seslendirmelii dıorum aam herkes dublajda başarılı olamıo maaleseff :( bununda çözümü var ne kadar zorda olsa dizide sesli çekim yapabilirler di mi ama :D
Bu forumda renkli yazı ile yazı yazmak yasak arkadaşım..Haberin olsun.
bi oyuncu kesınlıkle kendı sesını kullanmalı.ya mesela kıvanç tatlıtuğ,lütfen gümüş dizisinde kendi sesini kullansın,bence kendı sesıyle de güzel bi oyunculuk sergileyebilir ki kendi sesi daha güzel zaten.ya gökhan özen bile kendı sesını kullanıyo abi,sen hayli hayli yaparsın:).
Bencede bir oyuncu kendi sesini kullanmalı, ama belki sesi uygun değildir Kıvanç Tatlıtuğ'un gerçek sesini bilmiyorum ama.
Gökhanın kulağa çok hoş gelen bir ses tonu var, özelliklede onu radyodan dinleyenler bu düşüncemi daha iyi anlarlar. Kaldıki o zaten ilk oyunculuk deneyiminde başka bir sesi kullanmayı kabul etmezdi, çokta iyi yaptı.
Mesela Saruhan Hünel son derece hoş bir ses tonu var, diksiyonu çok düzgün ama onunda seslendirmesini başka biri yapıyor. Neden bilmiyorum ama bunu yapıyorlar işte...
bir oyuncu kesinlikle kendi sesini kullanmalı. fakat bazen oyuncunun isteği dışında proje sorumluları da maalesef işin içine karışıp, role göre (mesela:"bu karakter daha kaba konuşmalı") diyerek dublaj istiyorlarmış. doğru konuşan herkes kendi seslendirmeli düşünüyorum. ama bazende güzel yapılan bir dublaj bir karaktere o kadar güzel oluyor ki (mesela:Özcan Deniz-Asmalı Konak-) kendi sesini duyunca yakıştıramıyorsun.
bir oyuncu kesinlikle kendi sesini kullanmalı. fakat bazen oyuncunun isteği dışında proje sorumluları da maalesef işin içine karışıp, role göre (mesela:"bu karakter daha kaba konuşmalı") diyerek dublaj istiyorlarmış. doğru konuşan herkes kendi seslendirmeli düşünüyorum. ama bazende güzel yapılan bir dublaj bir karaktere o kadar güzel oluyor ki (mesela:Özcan Deniz-Asmalı Konak-) kendi sesini duyunca yakıştıramıyorsun.
Aynen katiliyorum.Ama bazi proje sorumlulari ayni anda 2 Dizide Dublaj yapan kisileri kullaniyorlar örnegin Ask Oyununda Yasemin Ergeneye Dublaj yapan Bayan ayni anda o zamanlar Ihlamurlar Altinda Tuba Büyüküstün icin Dublaj yapiyordu.
Bence her Oyuncu iyi yada kötü kendi Sesini kullanmali..
bence de her oyuncu kendi sesini kullanmalı sesi uygun değilse gidip bu işi bilen birinden ders alabilir ayrıca bir oyuncu şarkıcıyı oynaması gerekiyorsa öyle bir rol denk geldiyse mümkünse eğitimini alıp kendisi seslendirsin ses konusunda kendine güveniyorsa eğer öyle daha inandırıcı oluyor bence
DiReCTeD_By 17-12-06, 11:47 iyi her şey güzelde , oyuncular kendi sesini kullanmalı diyen arkadaşlar daha çok ... Bunun için ne yapıyorsunuz . Adamlar Dublaj denen sistemi getirmiş ..
Bunu bizlerde çok güzel şekilde kabul etmişiz ... Eğer bu insanların hoşuna gitmiyorsa protesto edip dizileri izlemezsiniz olur biter... LAın size çözüm .!
cemallamec 17-12-06, 12:50 Türkiyê'De dublaj bence oldukça ileriye gitmiş şekilde.Özellikle yabancı dizilerin seslendirilişini çok beğeniyorum fakat Türk dizişleirnde seslerine alıştığımız kişilere dublaj yapılınca pek yadırgıyorum..
gümüşundmehmet 17-12-06, 22:26 aşk oyununda sarpın sesini kim seslendiriyor birde doktorlar dizisindede bir oyuncunun sesini sarpı seslendiren kişimi seslendirecek bilgi verirseniz sevinirim
bence oyuncu kendi sesini kullanmalı.çünkü kendi sesi ile oynayan oyuncular daha doğallar enazından kendilerini keyifli bir şekilde isletiyolar.Ben herşeye rağmen eğitimli,ve kendi sesini kullanan oyunculardan yanayım.onları daha keyifli şekilde izliyorum.Bunlardan bazıları
Erdal beşikçioğlu---bir ses tonu var ki,bunu oyunculuğuyla birleştiriyor gerçekten süper oluyor.
Çetin tekindor
Altan erkekli
Mehmet aslantug
fikret kuşkan
rahmetli mümtaz sevinç
Mahir günşıray
Tamer karadağlı
Haluk bilginer
Ali ipin
Tarık ünlüoğlu
Korel cezayirlii
bunlar benim için önemli oyunculardır.
neden ekranda izlenen hemen hemen bütün dizlerin erkek başrollerini sadece iki kişi seslendiriyo?(buna en iyi örnek sanırım kaybolan yıllar dizisinde var:ali ve esmeri bu iki kişi seslendiriyo)ayrıca bu insanlar kim niye ben bu iki başarılı kişinin adlarını bilmiyorum?niye kimse onlar teşekkür etmiyo mesela?bu ülkede başka seslendirme yapan insan mı kalmadı?üstelik ben hatırla sevglide ahmet karakterini izlerken,polat alemdarın sesini duymuş izlenimine kapılmak istemiyorum artık.
neden ekranda izlenen hemen hemen bütün dizlerin erkek başrollerini sadece iki kişi seslendiriyo?(buna en iyi örnek sanırım kaybolan yıllar dizisinde var:ali ve esmeri bu iki kişi seslendiriyo)ayrıca bu insanlar kim niye ben bu iki başarılı kişinin adlarını bilmiyorum?niye kimse onlar teşekkür etmiyo mesela?bu ülkede başka seslendirme yapan insan mı kalmadı?üstelik ben hatırla sevglide ahmet karakterini izlerken,polat alemdarın sesini duymuş izlenimine kapılmak istemiyorum artık.
ÇOK HAKLISIN HANGİ DİZİYİ AÇSAK AYNI SES VE BEN ŞUNU ANLAMIYORUM KİMSE NEDEN KENDİ SESİYLE OYNAMIYOR Kİ KENDİ SESİNİ KULLANSINLAR O ZAMAN GERÇEK OYUNCUYU GÖRELİM BANA O DUYGU GEÇMİYOR MALESEF YAPMACIK DURUYORLAR SANKİ BAŞKA BİRİ GİBİ ZATEN TİYATROCULARIN HARİCİNDE KENDİ SESİNİ KULLANAN YOK GİBİ
acemicadi_selim 26-12-06, 21:08 bencede kendi seslerini kullanmalari lazim zaten kullamiyosan ben ona oyuncu dememki..bide ingilizce filmlere oyle bi ses uyduruyolarki ole bi gorunusten nasil ole acayip bi ses cikiyoo diyo insan o yuzden ben filmleri ingilizce izmeleyi daha cok seviwom...
ne istiyoruz...dizilerde seslendirme yapılmasın mı.....herkes kendini konuşsun mu...peki sizler o mankenlerin yada sırf yakışıklı ve güzel oldukları için dizilerde oynayan ne yazık ki kendini oyuncu sanan o insanlar kendilerini konuşsunlar mı istiyorsunuz...keşke...ama mümkün değil.......dublaj yapamazlar zaten oyuncu değiller duyguları yok bir de dublaj yapacaklar...senkron yapamazlarki..yani o dizinin dublajını tamamlamaları sadece ağızlarını oturtmaları yani duyguyu vermeyi geçtim zaten...senkron yapmaları mümkün değil...dublaj oyun işidir eğer içinizde oyun gücünüz yoksa...yeteneğiniz yoksa duyguları çıkarma konusunda..mümkün değil...keşke..ben de onları kendilerini konuşmaya davet ediyorum...o zaman onları oynatmayacaklarına..ve sizlerinde seyretmeyeceğine hayatımı ortaya koyarım...seslendirme yapanlara da teşekkür etmeliler eğer onlar konuşmasa bu işten para kazanamazlar...hodri meydan...konuşsunlarda görelim.
bencede gerçek bi oyuncu kendi sesini kullanmalı ama bazen farklı durumlarda olabiliyor...mesela özcan deniz dizilerde dublaj yaptırıyo vakti olmadığı için ama sinema filmlerinde kendi sesini kullanıyor yada cansel elçin oynadığı diziye uymuyo sesi ama oda sinema filminde kendi sesini kullandı böyle bazı istisnalar dışında olanlar için bende tam oyuncu diyemem onlara
angelstone505 27-12-06, 00:39 Geçenlerde Aras Dağlıyı Sağır Oda dizisinin başrol oyuncusu ,bir markette tanıştım tesadüf eseri meğer oda bizim mahalleye taşınmış biraz sohbet ettik ne güzel sesi ve diksiyonu var şaşırdım ,hadi şimdi bu adam niye başkası tarafından seslendirilsin ,tamam seslendirende çok güzel konuşuyor ama hep aşina olduğumuz bir iki sesden biri....birde TMC nin işlerinde dikkatimi çekti ana karekterler hariç hep bir kaç erkek ve bayan sesi var hep onlar konuşuyor hiç hoş olmuyor:icon_sorr acaba hele tutulan dizilerde bu çok kötü oluyor BG de konuşuyor sonra aynı ses BBG de bu işle kim ilgieniyor bilmek isterdim,dizinin yönetmenimi ,kim.....:img-in_lo
Şahsi fikrim yerli yapımlarda herkesin kendi sesiyle oynaması dublaj yapılmaması hatta yurtdışında olduğu gibi sesli çekim yapılması daha hoş ama bu imkansız bir şey çünkü bazı oyuncular var ki oynadığı karakterle gerçek sesi örtüşmüyor.Astığı astık kestiği kestik bir adamın çok ince bir sesi varsa insanlar bunu yadırgarlar bu yüzden dublaja başvuruluyor.Diksiyon bozukluğu ve yerinde tonlama yapılamamasıda dublajı gerektiriyor.Dikkat ettimde "Yalancı Yarim"'de Barış Akarsu'yu, "Gümüş"'te Kıvanç Tatlıtuğ'u, "Şöhret" de Mert karakterini hep aynı kişi konuşuyor bu ülkede seslendirme sanatçısı kıtlığı mı yaşanıyor acaba yakında abartıp bir diziyi hep aynı kişi konuşursa şaşırmayın bütün bunlara rağmen dublaj konusunda en gelişmiş ülke biziz hatta bu konuda ilk sırada yer alıyoruz bunun nedeni diğer ülkelerin sadece çizgi filmleri seslendirmesi iç yapımları sesli çekilirken dış yapımları alt yazı olarak veriyorlar
çok fazla dizi var...ve hep de kendini konuşamayanları oynatıyorlar...o yüzden de aynı kişiler konuşmak zorunda kalıyor diye kısa bir cevap versem kimseyi tatmin edemez miyim
kimi zaman yapımcılar daha az para vermek için kim zamanda sırf tanınıyor diye oynatıyor o insanları arkadaşlar...anlamakta ben de güçlük çekiyorum ama öyle...bunu düşününce sizde bulursunuz...bunların sebebi yapımcılar.....
seslendirme sanatçıları onları konuşmasın bence de alt yazı geçilsin onların lafları çünkü kendilerini konuşamazlar...dublaj yetemek işidir televizyonda boy göstermeye benzemez...o stüdyodan seslendirmeyi yapıp çıkamazlar...zor yapamazlar...seslendirme işi zooooooooooooooordur ...senkron yapamazlar...oyun veremezler...sesleriyle oynayamazlar..bu insanlar bedenlerini kullanamıyorlar seslerini nasıl kullansınlar...
özcan deniz vakit olmadığı için dublajını yapmadıda karısını oynayan nurgül yeşilçay nasıl yaptı...bir sürü oyuncu seslendirmesini yaptı...sesli çekimde ise mecburen kendi sesi olmak zorunda....onu oynatıyorlar...mecburende sesli yapılacak bir şey yok...eğer kendini konuşsaydı özcan deniz asmalıda bu kadar başarılı olamazdı....imkansız...göz var ses ve nizam var...doğruya doğru..eğri oturun doğru konuşun derler.yiğide hakkını verin...dublaj sanatçıları olmasa ekmek yemekleri zor değil mi sizce.....bu kadar da değil ya...seslendirme bu kadar kolaysa yapsınlarda görelim yaaaaaa
register00 30-12-06, 07:49 cansu dere nin oynadığı sıla dizsindeki sıla nın sesi de kendi sesi değil:img-yes:
benim bildiğim cansu dere kendi sesini kullanıyo...
Cansu Dere kendi sesiyle oynuyor ve başarılıda
tatlı serseri 04-01-07, 19:25 bilmem önceqi sayfada bahsettinismi ama merwe sewide yalancı yarimde kendi sesini kullanmıo oysaqi böle cırtlaq çoq seqer bi sesi war ama harcadılar kızın sesini :@
Seker_Esra 05-01-07, 19:18 ya beren saat ve baris akarsu kendi seslerini kullaniyorlarmi?
Eger oyuncugun diksiyonu güzel degilse
ya da sesi rolününe yetmiyorsa, örnegin sesi rolünün getirdigi otoriteyi verecek gücte degilse, dublaj kullanmak bence normal.
Ama ben cocukken tüm yakisikli adamlari Cihan Ünal seslendirirdi, hemen sesi taninirdi. :img-hyste
abdullah_54 09-01-07, 20:44 Kendi sesini iyi kullanmayan iyi oyuncu değilmiş brad pitt kendi sesinimi kullanıyor onlarca örnek verilebilir.Sesi role uygun değilse başkası seslendirebilir.Necati Şaşmaz kendi sesini kullansa o kadar etkileyici olabilirmiydi,bence hayır.
ya beren saat ve baris akarsu kendi seslerini kullaniyorlarmi?
beren saat hatırla sevgılıde kendı sesını kullanıyor ama barıs kendı sesını kullanmıyor sanırım umut tabak dı adı o seslendırıyor.........
KeReMcEmLoVeRiN 10-01-07, 18:51 Dizilerde oyuncularin kendi sesini kullanmamasi benim hosuma gitmiyor..
ama bazen gercekten dublajsiz olmuyor
bence kendi seslerini kullansalar daha dogal olur ...:good:
sevimli.girl 11-01-07, 11:36 abi ya bi adam var bütün dizileri o seslendiriyo adamın sesini 5 m. öteden tanıyom
Dizilerde oyuncularin kendi sesini kullanmamasi benim hosuma gitmiyor..
ama bazen gercekten dublajsiz olmuyor
bence kendi seslerini kullansalar daha dogal olur ...:good:
neye göre doğal....konuşamaz ki....oyunculuk dediğin şey...sesle güçlenir ..sesi olmayan bir oyuncu eksik bir oyuncudur...sesle kurtarılmıştır...neden sinema filmlerinde patlıyor kendini oyuncu sanan arkadaşlar...aaa diyoruz ne kadar kötü oyuncu falan değil ne kadar kötü oynuyormuş diyorsunuz....sizin gördüğünüz şey..oyunculuk değil ses...ses olmasa hiçbir şeyler aslında...istisnalar kaideyi bozmaz....bana sakın a şu var bu var demeyin..ben kendini oyuncu sanan kendini bilmeyenler için konuşuyorum...
oyuncu kendi sesiyle oynamalıdır.sesini kullanmayan bana göre oyuncu degildir
bence oyuncu kendi sesini kullanmalı ama tabi karaktere aşırı uymayan bi sesse dublaj olabilir
olabildiğince her oyuncu kendi sesini kullanmalı bence.. ama eğer ille de kullanamayacaksa her dizide olan bir ses verilmemeli. şu an her dizideki başrol erkeğin sesi neredeyse aynı... gümüşteki mehmet,doktorlarda kutsi.. ben çok rahatsız oluyorum bundan. kendi seslerini kullansınlar.
olabildiğince her oyuncu kendi sesini kullanmalı bence.. ama eğer ille de kullanamayacaksa her dizide olan bir ses verilmemeli. şu an her dizideki başrol erkeğin sesi neredeyse aynı... gümüşteki mehmet,doktorlarda kutsi.. ben çok rahatsız oluyorum bundan. kendi seslerini kullansınlar.haklisin,mehmeti,kutsiyi,kaybollan yillar aliyi,söhretteki merti,hatirla sevgilideki yaseminin dayisi mehmeti,yalanci yarimdeki tarigi,daha cok kisiyi ..
ayshe_yeshil 26-01-07, 12:27 haklisin,mehmeti,kutsiyi,kaybollan yillar aliyi,söhretteki merti,hatirla sevgilideki yaseminin dayisi mehmeti,yalanci yarimdeki tarigi,daha cok kisiyi ..
katılıyorum mümkünse kendi sesleri kullanılmalı
yok başka ses gerekiyorsa da yeni sesler keşfetmeli
örnekler o kadar çok ki aynı seslere örneğin
kırık kanatlardaki yüzbaşı cemalin sesi hatırla sevgilideki ahmetin sesi
hadi bunu geçelim sonuçta oyuncu aynıu
ama candan ötedeki bir karakterin seside aynıu kişiye ait
bi yerden sonra kulağa batıyor bu ses
Gündemdeki dizilerin erkek oyuncularını hep aynı kişi seslendiriyor .O kişiyi çok merak ediyorum helal olsun . O kadar kişiyi seslendirecek vakti nasıl buluyor .
Maddi olarakta emeğinin karşılığını alıyor mu acaba .Ses çok önemli.
aysa-17310 27-01-07, 17:48 bence de gerçek bi oyuncu kendi sesiyle oynamalı çünkü oyunculukta ses de çok önemli seslendirme oldu mu yapmacık duruyo mesela sılada boran ağa kendi sesiyle oynasa daha iyi olur kanımca
burcu_yağmur 27-01-07, 21:57 ya ses bence oynadıgı kişinin yaşıylada alakalı mesela oyuncu 23 yaşındadır oynadıgı 27 o zaman sesi dublaj olmalı role bağlı
bende iyi oyuncuların kendi seslerini kullanması gerektiğini düşünüyorum ama bazende seslendirme gerekliymiş bunu ıhlamurlar altındadaki tuba büyüküstün kendi sesini kullanmaya başladığında anladım.......bye
olabildiğince her oyuncu kendi sesini kullanmalı bence.. ama eğer ille de kullanamayacaksa her dizide olan bir ses verilmemeli. şu an her dizideki başrol erkeğin sesi neredeyse aynı... gümüşteki mehmet,doktorlarda kutsi.. ben çok rahatsız oluyorum bundan. kendi seslerini kullansınlar.
o ses ayrıca aşk oyunundaki sarp karakterinede verildi...(galiba polat alemdar a da)
ne sesmiş bee:D:)
o ses ayrıca aşk oyunundaki sarp karakterinede verildi...
ne sesmiş bee:D:)
ayrıca asmalı konaktaki seymen,doğal olarak haziran gecesindeki baran ve sıla daki boran da aynı sese sahip...türkiyede seslendirme yapan insan kıtlığı var galiba da haberimiz yok...
ayrıca bu şahısların reklam filmlerindede seslerini sık sık duyduğumuzu hatırlatırım...sesleri hafızama kazındı:)
evet özellikle aşk oyunundaki sarpın sesi şu an kim konuşsa o ses çıkıyo adamı çok merak ediyorum. bir arkadas tuba büyüküstün kendi sesini kullandıgında anladım demiş ya. tubaya başta kendi sesiyle alışmış olsaydık garip gelmezdi gibi geliyor bana. ve bence gercek oyuncu kendi sesini kullanmalı. kendi sesini kullanmayandan fazla birşey beklemiyorum "kendi adıma"...
GizemliSahne 01-02-07, 21:47 Bence bir dizinin sıcaklığı ve samimiyeti açısından sesli çekim olması çok önemli.. İzleyeciye doğallığı iletebilmenin en önemli yollarından birisidir sesli çekim.. Artık klasikleşmiş seslendirmeler insanların beyinlerine işledi ve çok yapay bir ortam yaratıyor..
Tiyatro kökenli oyuncuların sesli çekimde zorlanacaklarını sanmıyorum.. Zaten kendilerine güvenleri de ortadadır.. Vücut diline ve sese hakim olmak oyuncuların sahip olması gereken yeteneklerden en önemlilerinin başında gelir.. profesyonelliğin bir göstergesidir..
Mesela İki Aile dizisi buna bir örnektir.. Önceden dublaj vardı ama artık sesli çekime geçildi ve harika oldu.. Doğaçlamalar arttı ve sıcaklık, doğallık aldı başını gidiyor.. Emre Kınay gibi tiyatro oyuncuları hiç bir problem yaşamasa da ilk çekimde bazı oyuncularda bir kaç küçük problem olsa ama tüm oyuncular hemen 2. çekimde uyum gösterdiler ve şuan harika bir sesli çekim var.. Bu gibi örnekleri bir çok dizide görmek çok güzel olur..
Kısacası doğallığın simgesi ve profesyonelliğin göstergesi SESLİ ÇEKİM artık tüm dizilerde kullanılmalı..
evet özellikle aşk oyunundaki sarpın sesi şu an kim konuşsa o ses çıkıyo adamı çok merak ediyorum. bir arkadas tuba büyüküstün kendi sesini kullandıgında anladım demiş ya. tubaya başta kendi sesiyle alışmış olsaydık garip gelmezdi gibi geliyor bana. ve bence gercek oyuncu kendi sesini kullanmalı. kendi sesini kullanmayandan fazla birşey beklemiyorum "kendi adıma"...
dediğinde doğruluk payı olabilir belki tuba büyüküstün başta kendi sesini kullansaydı bu kadar garip gelmezdi ama ben onu sınav filmindede izledim ve çok donuk ve tutuk gözüküyo ekranda yaa bilmiyorum bu benim kendi fikrim herkes öyle görmeyebilir sonuçta:happy0064
Bence Seslendirme En Az Oyunculuk Kadar Önemli Birşey.Gerektiğinde Kesinlikle Yapılmalı.Örneğin Oyuncunun Çocuksu Bir Sesi Varsa Ve Dizide Olgun Bir İnsanı Oynayacaksa Yapılması Çok Doğaldır.Ama Ses Ve Rolün Benzeştiği Zamanlarda Yapılması Yapay Olur..Tat Vermez..
limansız kız 02-02-07, 19:13 vlla size kesinlikle ktılıorumm bu ne bole blki de kndi seslri dha gusel dir ama bis bnu anlymıcasss çünkü nrdese kmsenin ssi kndi ssi diil ahhh aahhh nrdee o eski disiler hrkesin kndi sesi oluoduu ahh ahhhhhhhhhh :D
birşey sormak istiyorum
doktorlardki levent yani kutsi kendi sesiyle mi oynuyor?
hayır arkadaşım kutsi kendi sesiyle oynamıyor.
busraerdem_23 04-02-07, 08:11 ben bişi sorucamm hatırla sevgilide canselin kendi sesimii
ben bişi sorucamm hatırla sevgilide canselin kendi sesimii
hayır kendi sesi değil...
abdullah_54 04-02-07, 23:34 Ya bazı görüşlerde kendi sesini kullanmayan iyi oyuncu olmaz tarzı ifadeler var.Örneğin Necati Şaşmaz kendi sesini kullansa mafya imajı alabilirmiydi )
bence kendi sesini kullanmayan oyuncu değildir ifadesi yanlış. ya oyuncunun sesi yeterli değilse ne olacak mecburen buyola başvuracak.
ha eğer kendi sesi yeterliyken dublaj yaparsa o zaman başka tabii...
hayır arkadaşım kutsi kendi sesiyle oynamıyor.
teşekkür edrim. tahmin etmiştim sanırım hatırla sevgilideki yaseminin dayısını da aynı kişi seslendiriyor sanırım. neyse
kutsinin normal sesini bilmiyorum :D ama bu çok da kötü değil
Yaa dizde sesiyle oynamayabilir bir oyuncu.İyi oyuncuysa bu demek değil ki mükemmel.Ama her dizide aynı adamın sesi war.Bir dizide sarp, diğer dizide tarık, bir başka dizide başka bir kişilik.Hepsinin sesi aynı, karakterler tamamen farklı.Bu bir süre sonra bıktırıyo insanları, en azından beni.Kendi seslerinin kullansalar daha cekici, hoş durcak.Ama şunu da soyliim bence bir insanın oyunculuğu dizide sesini kullanmış, kullanmamış onunla ölçülemez yaaa.Dediğim gibi hiç kimse mükemmel değildir. :img-wink:
teşekkür edrim. tahmin etmiştim sanırım hatırla sevgilideki yaseminin dayısını da aynı kişi seslendiriyor sanırım. neyse
kutsinin normal sesini bilmiyorum :D ama bu çok da kötü değil
kutsinin normal sesi de çok iyi aslında ama diziye gerçekten uymazdı. benim şu dikkatimi çekti. yasemin ergeneyi sarpın sesinden biriyle görmek garip geldi:img-wink:
kutsinin normal sesi de çok iyi aslında ama diziye gerçekten uymazdı. benim şu dikkatimi çekti. yasemin ergeneyi sarpın sesinden biriyle görmek garip geldi:img-wink:
ewt bende öyle olmasını garipsedim çünkü yaseminin saçını EKİNi anımsatmasın diye kızıla boyattılar E o zamn neden Sarpı anımsatacak şey yapıyolar garip???
yaseminin saçları kızıl mı şu an? benim hiç dikkatimi çekmedi. sadece 6 kilo almış onu biliyodum neyse.
serdar ortaç 08-02-07, 07:58 size katılıyorum mesela Necati Şaşmazın gerçek hayatta enteresan bir sesi var ama dizide çok değişik. ben de bu konudan rahatsızlık duydum
evt çok doğru kendi seslerini kullansalar daha i oolur.Gerçek seslerini duyunca bana acayip geliyor.Sanki büyü bozulmuş gibi..:icon_sorr
Yaa dizde sesiyle oynamayabilir bir oyuncu.İyi oyuncuysa bu demek değil ki mükemmel.Ama her dizide aynı adamın sesi war.Bir dizide sarp, diğer dizide tarık, bir başka dizide başka bir kişilik.Hepsinin sesi aynı, karakterler tamamen farklı.Bu bir süre sonra bıktırıyo insanları, en azından beni.Kendi seslerinin kullansalar daha cekici, hoş durcak.Ama şunu da soyliim bence bir insanın oyunculuğu dizide sesini kullanmış, kullanmamış onunla ölçülemez yaaa.Dediğim gibi hiç kimse mükemmel değildir. :img-wink:
tamam sesini kullanmayan bi oyuncu için kötüdür diye direkt kestirip atamayız ama bence buda bi ölçüdür sonuçta oyunculuk çok özellik gerektiren bi iş mimik,ağlamak,ses,çekilen acıyı yansıtmak vs vs gibi...sesini kullanmayan için direkt kötü oyuncu diyemeyiz ama buda o oyuncunun bi eksikliğidir sonuçta..........
tamam sesini kullanmayan bi oyuncu için kötüdür diye direkt kestirip atamayız ama bence buda bi ölçüdür sonuçta oyunculuk çok özellik gerektiren bi iş mimik,ağlamak,ses,çekilen acıyı yansıtmak vs vs gibi...sesini kullanmayan için direkt kötü oyuncu diyemeyiz ama buda o oyuncunun bi eksikliğidir sonuçta..........
Dikkat ettiysen onun bir ölçüt old.nu ve insanların kesinlikle kendi sesleriyle bazı seyleri başarmaları gerektiğini ben de savunuyorum.Ama bir düşün.Adam mafya babasını oynayacak.Sesi bayaa bi ince.Sence hoş durur mu bu?Bence yakışmaz.Sert duruyo adam, sora bi konusuyo ses incecik.Bence bayaaa bi komik olur.Ses bir ölçüttür.Ama kesinlikle oyuncunun basarısız old.nu göstermez.:img-wink:
hacivatiye 09-02-07, 15:02 evt çok doğru kendi seslerini kullansalar daha i oolur.Gerçek seslerini duyunca bana acayip geliyor.Sanki büyü bozulmuş gibi..:icon_sorr
evet haklısın ama diziye uymayınca da olmuyor yani.ses garip kaçınca mecburi dublaj oluyor.
Dikkat ettiysen onun bir ölçüt old.nu ve insanların kesinlikle kendi sesleriyle bazı seyleri başarmaları gerektiğini ben de savunuyorum.Ama bir düşün.Adam mafya babasını oynayacak.Sesi bayaa bi ince.Sence hoş durur mu bu?Bence yakışmaz.Sert duruyo adam, sora bi konusuyo ses incecik.Bence bayaaa bi komik olur.Ses bir ölçüttür.Ama kesinlikle oyuncunun basarısız old.nu göstermez.:img-wink:
zaten bende dublaja karşı değilim gerekiyorsa yapılmalıdır.ayrıca sana katılıyorum ses oyuncunun tamamen başarısız olduğunu göstermez ama başarısını azaltan bi faktördür bence.................
ben her oyuncunun kendi sesini kullanması taraftarıyım... sesi kötü bile olsa:icon_sorr
aysenur_diego 11-02-07, 21:18 bencede her oyuncu kendi sesini kullanmalı..daa gerçekçi oluyor.ama bzn de kişiye uyan seslendirmeler olabiliyor oyuncudan oyuncuya değişiyor bence
genel anlamda seslendirmeler güzel oluyor,ama ben alt yazı okumayı tercih edenlerdenim
HazelAngel 23-02-07, 21:48 Bazen neredeyse her diziyi aynı sanatçılar seslendiriyor. Bence bu hiç hoş durmuyor. Dediğiniz gibi her oyuncu kendi sesini kullansa çok daha iyi olur. Aynı sesleri duymak itici oluyor.
arkadaşlar bence dizilerde oyuncular kendi seslarini kullanmalılar çünkü daha sonra başka bir programda karşımıza gerçek sesleriyle çıkıyorlar ve biz onları duymaya alışkın olduğumuz sesin dışında başka bir sesle görünce doğal olarak yadırguyoruz
oyuncunun dizilerde kendi sesini kullanmaması başarısızlık değildir.dublja yönetmen ve senarist karar veriri.çünkü canlandırdığı karaktere uygun bir ses tonu olması gerekir.
Bazı arkadaşlarımızın yorumuna katılıyorum. Sesi olmayan oyuncu yarım oyuncudur. Hatta başkasının sesini kullandığı zaman oyunculuk bile yaptığını düşünmüyorum. Bu konu hakkında yapılacak en güzel yorum ise devlet tiyatrolarında şan eğitimi alan müthiş oyuncularla onların kıyaslanması olacaktır. Türkiye gerçekten çok iyi dublajcılar sahip bir ülke!
Eğer Türkçesi iyi değilse dublaj yaptırmalı!
Bunun örneği Cansel Elçin, Orhan Kılıç, Özlem Düvencioğlu vs...
Bunlara dublaj yapılması gerekiyor.
Seslendirme ve dublaj hakkında bilgi almak ve milyonlarca lira kazanan oyuncuların yanı sıra karın tokluğuna çalışan emekçilerimize destek vermek için!
http://www.seslendirme.org 'u tıklayınız.
her oynayan oyuncu kendini konuşsun evet evet evet.....ondan sonra da bir daha hiçbir yönetmen onunla çalışmasın...yeteneği olmadığını görücek ve bir daha oynatmayacak...seslendirme o oynayamayan yeteneği olmayan insanları oynuyormuş gibi gösterme sanatıdır çünkü.....sakın bana ama şu var bu var demeyin olur mu istisnalar kaideyi hiç bir zaman bozmaz...evet evet kendilerini konuşsunlar...evet evet evet
evet
evet
evet
böyle konuşsun kendini demek le olmuyor...onlarda bal gibi biliyorlar kedilerini konuşunca iş alamayacaklarını......bizse konuşsun ya da konuşmasın diye çırpınıp duruyoruz...oyuncu olmayan o insanlarda haksız kazandıkları paraları yiyorlar biz böyle konuşmaya devam ederken...yalan mı.....yalan mı.....yalan mı......hadi evet kendini konuşsunlar ve o paraları hakeden oyuncular kazansınlar...evet. evet konuşsunlar...lutfen yalvarıyorum kendini konuşsunlar
bunları kızdığım için söylüyorum....o oyuncular kendini konuşmayan insanlar seslendirme yapan o insanlara teşekkür edecekleri yerde...yok ben konuşsam daha iyi olur....halk diyor ki yok bence konuşmalılar...ya ben anlamıyorum...o insanlar bir emek veriyorlar ve bir karakter yaratıyorlar sesleriyle...emeklerine saygı duyun ve teşekkür edin onlara....bence?
handan çapan 27-02-07, 23:48 sesini kullanamayan bi oyuncu eksikdir benim gözüm d.. sonuçta oyunculuğun önemli bi parçasıdır ses!her karakter farklı bi tonlama, wurgu, tını gerektirir e oyuncu bunu kendi yapamiorsa işini maalesef yarım yapiodur demektr :good:
benim icin ses hersey degildir en önemlisi oyunculugu ben ilgilendiriyor
bazı sesler bazı karakterlere olmuyo bende isterim kendi sesleriyle oynmalarını ama bide onun eğitimi var kolaya kaçmak deil bu ama bazı sesler hakikaten kötü
Tabi seslendirme olmasa daha iyi ama sesleri seslendirilen oyuncular, onlarda cok emek veriyor bir oyuncu sesi seslendiliyorsa o oyuncu degil demek degilki
sonucta birde hic egitimini gormemis biri bunu yani rolunu guzel yapiyorsa
fazlasini hemde ve diyelim sesi seslendiriliyor o kisi oyuncu degilmi yani
valla herkezen fikirlerine yorumlarina saygi duyuyorum
benim dusuncem budur katilan katilir katilmiyan katilmaz ....
ama sunu soylemek isterim eyer bir oyunucuya sesi seslendiriliyorsa o oyunucu degil demek degildir!
bence oyuncular kendi seslerini kullanmalılar ama kötü çıkıyorsa yapacak birşey yok ama bari seslendirmede kişiye uygun ses kullansınlar mesela bazen 20 yaşındaki birinden 40-50 yaşlarındaki birinin sesi çıkıyo komik bi durum oluyo bu yüzden daha dikkatli davranmalılar
Dizilerde bence herkes kendi sesini kullanmalı..Çünkü seslendirme acayip sırıtıyor. Hiç hoş durmuyor yani. Kendi seslerini kullansalar daha doğal.Örneğin; Acemi Cadı: Merve Boluğurun seslendirmesi çok çirkin bir seslendirme. Kızın kendi sesi daha iyi..bye
misal özcan deniz çok karizmatikti sesi şimdi sıladaki boran kullanıyo o sesi
özcan kendi sesiyle konuşuyo bence geröek ses herzamam iyidir iyi oyuncu kendi sesinide kullanabilmeli
1001 gelincik 05-04-07, 13:04 arkdaslar benim duyudugum kadariyala
büyük yalan dizide emrihani ve polati ayni kisi seslendiriyor ben cok benzettim
ve haziran gecesinde barani ve sila dizisindeki boran agayi da ayni kisi seslendiriyor
Ben her zaman oyuncunun kendi sesini kullanmasını tercih ederim ve sesli çekim yapılmasını.Özcan Deniz şu an kendi sesini kullanarak en iyisini yapıyor bence.
Oyuncu kendi sesini kullanmalı,daha samimi her şeyden önce.seslendirmeler de ister istemez bir duygu kaybı oluyor.ama bunun yanı sıra pek çok oyuncunun seslendirmesi rolüne uyum da sağlayabiliyor.mesela özcan deniz'in asmalı konak'taki ses tonu şu an pekçok dizideki erkek karakterde kullanılıyor,ama örneğin ben 'seymen ağa' karakterini vazgeçilmez kılanın o ses tonu olduğunu düşünüyorum,ama filmde pat diye kendi sesini kullanmasını ben çok yadırgadım açıkçası,ama sanırım şu an kendi sesiyle oynuyor,mutlaka iyidir ama ben bu adamın ses tonuna dayanamıyorumm:)
evet oyuncu değin kendi sesini kullanmalı ama ben her zaman sesli çekimden hoşlanmıyoum kapalı mekanda iyide açık mekanda insan deli oluyo on tane ses bi yerde
aslında kendı sesını kullansa daha güzel olur.yanı kıvanç tatlıtuğun kendı sesı çok güzel ama neden dızıde kendı sesını kullanmıo onu bılmıorum ben:):):):):)
bence kendi sesini kullansa daha iyi olur ama eğer gerçekten sesi ekranda çok garip çıkıyorsa ve görüntüsüne uymuyorsa kullanmasa daha iyi olur :)
son zamnlarda dizilerde sesler aynı.özellikle erkek oyuncularda bunu
çok görüyorum.başrol oyncularının seslerini bu kadar fazla aynı olması
iyi olmuyor...:img-yes: :img-yes:
Evet oyuncular kendi seslerini kullansalar daha iyi ama bazen mecburiyetten dublaj kullanıyorlar.
Öyle ki özlem düvencioğlu türkçeyi tam bilmediği için ve alman aksanlı konuştuğu için dublaj kullandı.
Dublaj kullanan oyuncu değildir demek çok yanlış bir önyargı.
Kaldıki bir zamanların gençlik idölü kadir inanırda dublaj kullanıyor.
bence her oyuncu kendi sesini kullanmalıdır.sesi ne kadar kötü olursa olsun.istisna dublaj yapmalıdır.
Bunu anket şeklinde sorsan daha ii olur o zaman milletin ilgisi bu yöne kayar ve sende tam sonuç almış olursun
konuya cvp verim
bencede kendi seslerini kullanmalılar. bu ünlülerede sorulmuş bi soruydu. Nevra Serezli bu tür oyuncuların tiyatroda oynamaları olası diil demişti. haklıda çünkü sahnede dublaj gibi bi şansları olmicak.
Bu konu çok tartışmaya açık bir konudur...ve kendi sesini kullanmayanlar oyuncu değldir demekte..bu ülkenin yıllardır var etmiş olduğu bir Türkan Şoray bir Kadir İnanır bir Tarık Akan...söyleyin bunların hangisi kendi sesini kullanmış ve bu kişiler kötü oyuncular mı yani!!!bence sesle oyunculuğu aynı katagoriye koymak ÇoooooK yanlış bir yargı...karakter unsurunu atlamamak gerekir....
lütfen oyuncu diğldir falan gibi yargılar kullanmıyalım..hem siz mi karar vericeksiniz kimin oyuncu olup olmadığına...
tabiki kendi sesini kullanması artı bir özellik ama bunun haricinde de kendi sesini kullanmayan BÜYÜK oyuncularımıza haksızlık etmeseniz iyi olur...
bence de oyuncular kendi seslerini kullanmamalılar. daha doğal olduğunu düşünüyorum ben.
ben şahsen sewdığım oyuncuların kendı seslerini hep duymak istedim örneğin tuba buyukustunun sesini 1. sezonda dublaj dı ama 2. sezonda kendi sesini kullanmış we çok guzel bir sesi war
walla ne yalan söliim barış akarsunun sesi muhtesem ama o dublör kimse onu cok merak ediorum bu ses
tarık tekelioğlu,polat alemdar,doktorlardaki levent vs.vs bide merve sevinin ses dublörü kim onu cok merak ediorum
[...Melis...] 09-05-07, 21:18 evet bende boran nin ve kutsinin dublorlerini çok merak ediyorum
EFTALYAGUL 12-05-07, 23:10 oynucu ve kendı sesi bi bütün olmalı bencede.çok nadir seslendırme yapılarak başarı saglayan oyuncularr.
sena57-utku 25-05-07, 10:54 oyuncu dediinin kendi sesiyle oynamalı bnce.bn en çk burcu karanın sesini beeniorum çk tatlıı.:happy0064
tanrıverdi 27-05-07, 23:59 bencede kesinlkle kendi sesiyle oynaması gerekio.yani çok nadir durumlarda bence dublör kullanılmalı..yapımcılar işte ses karaktere uymuo gbi şeylerden dolayı dublör kullndıttırıolar ama bence o daha beter oluo..özellkle duygusal dizilerde hiç gerçekçi olmuo ve hiç duyguyu yansıtmıo..örneğin yalancı yarim dizisnde çok tatlı bi aşk var ama bence dublörler olayı mahvedio..hem merve hem barış kendi sesini kullnsa mükemmel olurdu...
avşalı fatoş 02-06-07, 07:48 kesinlikle burcu kara diyorum.sesi kendi mimikleri vücut dili inanılmaz bi uyum içinde.yeni projesiyle kendini sesini kullanma konusunda ispatladığı ve eleştirenlerin ağzını kapattığını düşünüyorum.
İki Aile dizisini izliyorum. Sesli çekim yapılıyor. Çocuklar dahil olmak üzere tüm oyuncuların sesleri ve kelimeleri vurgulamaları çok iyi. Her türlü duyguyu bize geçirebiliyorlar. Kaliteli oyuncular bir araya gelince dublaja gerek kalmıyor. :good:
boran-kolik100 04-06-07, 19:14 Bence bir film oyuncusu illaki kendi sesini kullanmali. Baziler niye dublör kullaniyorlar anlamiyorum. Mesela Mehmet Akif Alakurt'un sesi aslinda cok güzel, ama yinede Asmali Konak'taki Özcan Deniz'e verilen sesi kullaniyorlar. Bir sürü de masraf yapiyorlar aslinda. Bence bosuna. Büyük star'lar mesela Robert De Niro, Al Pacina gibi isimler'de herzaman kendi seslerini kullaniyorlar ve bence bu bir oyuncu icin sart.
walla ne yalan söliim barış akarsunun sesi muhtesem ama o dublör kimse onu cok merak ediorum bu ses
tarık tekelioğlu,polat alemdar,doktorlardaki levent vs.vs bide merve sevinin ses dublörü kim onu cok merak ediorum
valla arkadaşım polat alemdarınkini biliyorum diğerlerinin seslendiren kişide aynı kişi herhalde çünkü bu kişi gümüşteki mehmeti de seslendiriyor adı Umut Tabak olması lazım öyle dymuştum çünkü ...:icon_whis
oyuncu dediinin kendi sesiyle oynamalı bnce.bn en çk burcu karanın sesini beeniorum çk tatlıı.:happy0064
kesinlikle katılıyorum.örneğin özgü namal benim ayakta alkışlayacağım biridir mesleği ve duruşu ile ilgili.bak kadının ipek gibi bi sesi yok ama kendine en yakışacak sesi tabii ki kendi sesi.şimdi ben onu aysun kayacıyı seslendiren sesle fln düşünemiyorum.hiç demiyo dublaj kullanayım bravo tekrar
bencede kesinlkle kendi sesiyle oynaması gerekio.yani çok nadir durumlarda bence dublör kullanılmalı..yapımcılar işte ses karaktere uymuo gbi şeylerden dolayı dublör kullndıttırıolar ama bence o daha beter oluo..özellkle duygusal dizilerde hiç gerçekçi olmuo ve hiç duyguyu yansıtmıo..örneğin yalancı yarim dizisnde çok tatlı bi aşk var ama bence dublörler olayı mahvedio..hem merve hem barış kendi sesini kullnsa mükemmel olurdu...
ona yapımcılar nasıl karar veriyo da biliyolar.ben kaç tane kişinin sesinin sırıttığını düşünüyorum.mesela kutsi,kendi sesi çok güzel çok yapmacık oluyo bööle.
bi de allah herkese kişiliğine uygun fln ses vermiş.saçmalığa bak yapımcılar nasıl karar veriyo bunca insanın beğnenisi fikri adına
ayrıca tekdüze oluyo.hep aynı isimler seslendiriyo.bi kalıp halinde benzer şeyler sunulmuş oluyo bize de
haa jön drama oynayacaktır.acayip karizmatik olması gerekiyodur.ama r leri ya da s leri fln sööleyemiodur.tmm.ama bence ona da gerek yok ya neyse.
yani sonuç olarak herşey birbirine benziyo bi süre sonra.tıpkı estetik mucizesi ,patlak gözlü, yolda rastladığımız binlerce kadın gibi
|