Tüm Versiyonu Göster : Sıla ve Asmalı Konak
Sıla'yı daha önce izlememiştim. Ama herkes Asmalı Konak'a çok benziyor izle dediler ve bende bugün izledim. İstanbul'dan gelen asi kız Sıla aynı Bahar, orada olan bir nevi modern Boran ağa ise aynı Seymen. (Seymen'i seslendiren ses Boran'ı da seslendiriyor.) Tek farkları henüz birbirlerine aşık değiller.
Mekanlar çok benziyor, Asmalı Konak efsanesinden 3 oyuncu da rol alıyor. Bekir, Seyhan ve Piraye.
Ben bu diziyi çok beğendim arkadaşlar. İnanıyorum ki Asmalı Konak'ı seven herkes bu diziye ilgi gösterecektir. Boran-Sıla bize Seymen-Bahar'ı hatırlatacaktır.
İzlemenizi tavsiye ederim. Gönül başrolde Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay'ın olmasını isterdi ama Sıla'nın oyuncuları da çok başarılı.
Biraz Asmalı Konak'ı anımsamak isteyenler izlesin bence.
merlystreep
14-10-06, 09:50
bende izledim izlenebilecek bi dizi ama cansu dereden oyuncu olmayacağı gibi baharda olmuyo çok kötü oynuyo o öyle msamere yapar gibi oynadığı sürece ben onun sadece bi dizi olduğu fikrinden uzaklaşamıyorum bu da demek oluyoki hiç bi diz asmalı gibi olamaz sılada yanından bile geçemiyo benzetmeye çalışmalarına rağmen... başta cansu dere ve diğer başroldeki erkek oyuncu çok kötü oynuyolar inandırıcılıktan uzak...
asmalınının taklitlerinden sakının bence...çok köktü bi örneği bu dizi her ne kadar bizim evdeki herkes izlesede ben dahil cansu dere dizdeki inadırııclığın içine ediyo yani...tabi görmezden gelinirse ne ala ... güzel dizi ... hoş izlenir .. bu diiz sayesinde asmalının kalitesinin farkına daha bi varoyorum o ayrı
elbetteki hiçbir dizi Asmal'nın yerini alamaz. benim benzettiğim yön. istanbullu asi gelinler ve modern iyi kalpli ağalar bölümü. cansu dere'yi sevmem. zaten ilk 4 bölümü izlemememin en büyük sebebi budur. merak etmeyin sıla da yakında töre dizisi olmaktan çıkar ve aşk dizisi olur.
şu unutulmasın ki Asmalı Konak gelmiş geçmiş en güzel dizidir ve asla yeri dolmaz.
__SEYMEN__
14-10-06, 18:35
bnde izledim evt asmlaı konağa çok benzior ama hişç bi dizi onun yerini tuttamz
hafifi öle bi havasi var bende hisstim acikcasii ama öle olur mu efsnelsrmi bilmem bende serpa katılıyorum cansuyla zorrr gibiii ama devrim olsun mnderes olsun hepsi cok glz özlmeisim
geçen abimde aynı şeyi söledi asmalı konak gibi bi havası var dedi... o yüzden bu kadar ilgi gördü dedi... ama konular farklı olmasına rağmen yerler alan asmalı konağı anımsatıyo ama konuyla alakssı yok...yani tabiki asmalı konağın yerini alma gibi bişey söz konusu bile olamaz yani.ama izlediğinde asmalı konağı anımsıyosun nedendir bilmem:) ikisinin konusunun farklı olmasına rağmen...
geçen abimde aynı şeyi söledi asmalı konak gibi bi havası var dedi... o yüzden bu kadar ilgi gördü dedi... ama konular farklı olmasına rağmen yerler alan asmalı konağı anımsatıyo ama konuyla alakssı yok...yani tabiki asmalı konağın yerini alma gibi bişey söz konusu bile olamaz yani.ama izlediğinde asmalı konağı anımsıyosun nedendir bilmem:) ikisinin konusunun farklı olmasına rağmen...
dilaracimm o üc oyuncucu ayni bide boranınsesii özcnain seslnriildiig kisi seslndiriyoo ondann yanii acikcasii kokmuyo degillll
ama basrol kızyla sanmam ki asmli gibi efsane oolsunnn
belkide olur tartısılır bu
__SEYMEN__
14-10-06, 19:16
onu zamn göstercek efsane öle kolay kolay olnmuor olursa ne ala ama o konağın havası yok ya filmde çok değişik ama benzerlikler var asmalı başka ya :img-polic
ya aslında evt asmalının konusu fln bambaşkaydı ama genede diğer bnzerlikler diziyi çağrıştırıor
Ben geçen hafta az buçuk baktım.. Asmalıya benzeme gayretleri var dizinin.. Yalnızca bu..
az önce sılaya baktım da inanamadım...ağa,sılayı kıskandığı adamı yüksek bi yere götürüyo..aşağıyı gösteriyo ve diyor ki bu gördüğün yerler benim...toprağın üstü de altı da benim aşiretime bağlı...tanıdık geldi mi size de sahne???
ya arkadaslrrr taklitler asillarini yasatırmıss öle düsünün gzl bi senryosus var ama b kdarda benzerlikk senaryoda olmazz ayıpp
asmaldiaki replikkk
seymenle yamannn ucurumun kenarında konsuur
seymen-buraları göryomusun
yaman-evet gzl manzara
seymen -bak yaman su sınıra kadar gördüügn her yer benimm üsütndekilerde içindekilerde sen pek anlamadında geldiginden beri....
hakkten pesss
az önce sılaya baktım da inanamadım...ağa,sılayı kıskandığı adamı yüksek bi yere götürüyo..aşağıyı gösteriyo ve diyor ki bu gördüğün yerler benim...toprağın üstü de altı da benim aşiretime bağlı...tanıdık geldi mi size de sahne???
evet aynen öyle. hatta bunun gibi bir çok sahne var. sılayı izledikçe asmalı konak'ı daha çok özlüyorum..
bi kaç kere tekrarıı izledim bence kesinlikle asmalı konağa benzemiyo çok farklı şeyler
sıla'da zorla olan bi evlilik var ve esas konulardan biri töre
asmalı'da aşk vardı o çok çok farklıydı sanırım boranın dublajını yapan kişi özcanında dublajını yapıyo asmalıdada aynıydı ses ama asmlaı bambaşka o hiçbişeye benzemez
evet biraz taklit var sanki
valla ne olursa olsun asmalının yerini hiç bişey tutamaz nurgül çok iyi oyuncuydu özcanda süperdi
asmaldiaki replikkk
seymenle yamannn ucurumun kenarında konsuur
seymen-buraları göryomusun
yaman-evet gzl manzara
seymen -bak yaman su sınıra kadar gördüügn her yer benimm üsütndekilerde içindekilerde sen pek anlamadında geldiginden beri....
hakkten pesss
evet izlerken bende yuh dedim aynı replikler ya..
ama bence sıla ve asmalının uzaktan yakından bir benzerliği yok.......
asmalı konakla hiç alakası bile yok asmalı konakta berdel mi vardı? ne alakası var ya cidden sizin gözleriniz bozuk :img-hyste ikisini de bi daha ayrı ayrı izleyin ondan sonra yorum yazın bence ayrıca cansu dere çok başarılı bence bi çook oyuncuyada taş çıkartıyor herkes çook başarılı (düşmanlar çatlasınnnn:img-hyste )
bende izledim izlenebilecek bi dizi ama cansu dereden oyuncu olmayacağı gibi baharda olmuyo çok kötü oynuyo o öyle msamere yapar gibi oynadığı sürece ben onun sadece bi dizi olduğu fikrinden uzaklaşamıyorum bu da demek oluyoki hiç bi diz asmalı gibi olamaz sılada yanından bile geçemiyo benzetmeye çalışmalarına rağmen... başta cansu dere ve diğer başroldeki erkek oyuncu çok kötü oynuyolar inandırıcılıktan uzak...
asmalınının taklitlerinden sakının bence...çok köktü bi örneği bu dizi her ne kadar bizim evdeki herkes izlesede ben dahil cansu dere dizdeki inadırııclığın içine ediyo yani...tabi görmezden gelinirse ne ala ... güzel dizi ... hoş izlenir .. bu diiz sayesinde asmalının kalitesinin farkına daha bi varoyorum o ayrı
kesinlikle katiliyorum bencede cansu dere rol yapamiyor bana dizide o nun oldugu yerler gercek gibi bile gelmiyo dizinin tek guzel yani tore elealmasi ve sarkilari
Evet Müzikleri güzel ve TÖRE.....
Ama bence Asmali Konak dahada Gercekciydi...Özcan Denizin performansida öyle..Nurgül Yesilcay ve digerleride tabii....
Asmali Konak"AGALIK" ve Sila TÖRE.....ben ama nedense sevmiyorum Sila dizisini ama daha cok Cansu&Mehmet Akif´in performansini...hic inandirici gelmiyor öpüsmeklede oluncak seyler degil...ama diger oyuncular Narin&Azad daha güzel oynuyorlar...:):img-wink:
merlystreep
10-12-06, 15:23
asmalı konakla hiç alakası bile yok asmalı konakta berdel mi vardı? ne alakası var ya cidden sizin gözleriniz bozuk :img-hyste ikisini de bi daha ayrı ayrı izleyin ondan sonra yorum yazın bence ayrıca cansu dere çok başarılı bence bi çook oyuncuyada taş çıkartıyor herkes çook başarılı (düşmanlar çatlasınnnn:img-hyste )
zaten alkası olmadı halde sahneleri çalmaları terbiyeszilik yani bu kadara asmalı manyağı insan bu dizyi izlerken kör değilse her bölümde en qaz 3 sahne çalıntı.. cümlelerine kadar hem de sahneleri bırak... taklitler her zaman aslını aratır hele cansı dereyi hiç tartışmayın bence inanılamz yapmacık yani insan kendine yakın bi rolü oynarken bu kadar mı yapmacık olur... cansu dereyi severim ben ama oyunculuğu rezalet
bence alakasi yok ..
bir kere Asmali Konagin yerini hic bir dizi tutamaz..
dizi resmen tarihe gecti :img-yes: ..
almanyaprincess
20-12-06, 14:50
simdiye kadar bisürü aga dizisi cikti asmali konakdan sonra sila da benzio o diziye ama bencede konu baska ,karakterler ayni.
sila asmali konakin veliyahti:D
almanyaprincess
20-12-06, 14:54
hersey bi yana aska sürgüne benzio birqz cünki zorla evlilik var biraz andirio ztn ayni evde cekilmis sanirim iki dizide demi??
merlystreep
20-12-06, 15:53
simdiye kadar bisürü aga dizisi cikti asmali konakdan sonra sila da benzio o diziye ama bencede konu baska ,karakterler ayni.
sila asmali konakin veliyahti:D
veliahtı denmez ona tabiki çalıntı ve ya taklit denebilir ama takşlitler her zamana slını aratıyo ve yaşatıyo tırnağı bile olmaz nerde asmalının oyunculukları kalitesi yönetmenliği nerde sıla:img-pilot
ben her iki diziyide yakindan takip ettim/ediyorum, iki dizide SÜPER ötesi, asmali konak bitti ve efsanelesti ve diyorumki silaninda sonunu bekleyelim ve görelim,
ayrica nurgül ve cansuyu kiyaslamak yanlis olur cünkü nurgül OYUNCU yani ve cansu Mankenlikten gelip Oyunculuga hazirlananlardan (Ugur Yücel gibi ustalardan ders aliyor!), ve bence gayette gzl oynuyor :img-yes:
.baranduygu000
06-01-07, 02:27
ben her iki diziyide yakindan takip ettim/ediyorum, iki dizide SÜPER ötesi, asmali konak bitti ve efsanelesti ve diyorumki silaninda sonunu bekleyelim ve görelim,
ayrica nurgül ve cansuyu kiyaslamak yanlis olur cünkü nurgül OYUNCU yani ve cansu Mankenlikten gelip Oyunculuga hazirlananlardan (Ugur Yücel gibi ustalardan ders aliyor!), ve bence gayette gzl oynuyor :img-yes:
cansumu gayet güzel oynuyor yapma nolur onu izlerken ben geriliyorum beni hiç etkilemiyor ama prensesim oynarken bi a harfi demesi bile beni acayip etkiliyo buda nurgül farkı herhalde kız ağlamayı bile beceremiyo ohoooooo ne günlere kaldık asıl oyuncular dururken yok çağla şikeli yok cansu dereyi falan oyuncu diye anıyoruz ne kadar cahiliz ya
CrAzY_gİrL
06-01-07, 15:56
onlar manken diye hiçbişey olamazmı yok mankenden şarkıcı olmaz yok oyuncu olmaz önyargıyla yaklaşmayın bence önce izleyin sonra konuşun bence çok güzel oynuyor bu kadar kısa zamanda bu kadar hızlı bir gelişme göstermesi çok şaşırtıcı
.baranduygu000
07-01-07, 01:12
onlar manken diye hiçbişey olamazmı yok mankenden şarkıcı olmaz yok oyuncu olmaz önyargıyla yaklaşmayın bence önce izleyin sonra konuşun bence çok güzel oynuyor bu kadar kısa zamanda bu kadar hızlı bir gelişme göstermesi çok şaşırtıcı
ben ondan bişiy olmaz demedimki ama oyunculuğu beeremiyo bence ağlamayı bile doğru dürüst beceremiyo allah aşkına burası cansu dere formu değil oyunculuğuda kötü çok daha ii oalbilir ama olmadı olamıyo
sıla'yı bugüne kadar oturup baştan sona seyretmedim,ama denk geldiğimde bakıyorum,oyuncular muhteşem,cansu dere hiç beklemediğim kadar iyi oynuyor.sıla,aslında doğu'da geçen klasik bir ağa dizisi,klasik çünkü bunun gibi pek çok dizi daha önceden yapıldı,örneğin bu dizi için herkes '2.asmalı konak' dedi,bence 2.asmalı konak olamaz ancak asmalı taklidi diğer pek çok dizinin arasına girer.seyrettiğim kadarıyla bazı sahneler,diyaloglar asmalı konak'ı inanılmaz andırıyor,bence bu andırmaya ve benzetmeye hiç gerek yok.reytingi takip ettiğim kadarıyla iyi.Sıla,kendi hikayesine,kendi özüne dönerse bu reytingi umarım kaybetmez.
asmali konaga benzetmye calismsılar burası bi gercekkk oyunculaırndada haifif bi bahar bi seymen havası estirelimm tavırlarr var belki bizz efsane oldugu için yani asmli fanları öyle görüyoruz ama hakkaten bi kac sahne resmen calsmılar yada alıntıd diyim daha iiii bu kadraıda olmaz dedirtiyoo bu bi cok dizide oldu sadece sılaya özel bisey degill büyük yalann ask oyunu ya basları ya sonlarııı aynı gibii basarılı olnlar oldu ama onun yerini almadı hic biz zmanaanda alamazda
.baranduygu000
24-01-07, 21:06
sıla'yı bugüne kadar oturup baştan sona seyretmedim,ama arada bakıyorum,oyuncular muhteşem,cansu dere hiç beklemediğim kadar iyi oynuyor.sıla,aslında doğu'da geçen klasik bir ağa dizisi,klasik çünkü bunun gibi pek çok dizi daha önceden yapıldı,örneğin bu dizi için herkes '2.asmalı konak' dedi,bence 2.asmalı konak olamaz ancak asmalı taklidi diğer pek çok dizinin arasına girer.seyrettiğim kadarıyla bazı sahneler,diyaloglar asmalı konak'ı inanılmaz andırıyor,bence bu andırmaya ve benzetmeye hiç gerek yok.reytingi takip ettiğim kadarıyla iyi.Sıla,kendi hikayesine,kendi özüne dönerse bu reytingi umarım kaybetmez.
sana çok katılıyorum canım sıla asmalı konağa benziyor ama şu varki o tam bir doğu ve aşiret filmi zaten fragmanındada şöyle diyor törelerin gölgesinde yaşanan tutkulu bir aşk hikayesi ama asmalı konak öyle değildi
geçen gün arkadaşımla okulda konuşuyorduk (kendisi tam bi asmalı manyağıdır hala bütün replikleri falan hatırlar) seymen ve bahar aşkı her aşktan büyüktü sen haziran gecesiniçok seviyorsun bende seviyorum ama haziran gecesindeki aşk veya senaryo nerde asmalıdaki senaryo ve aşk nerde kim bahar seyenin yerini tutmuşki taklitleri tutsun onların aşkı doğuda yaşanmasına rağmen çok batılıydı zaten bu yüzden herkes izledi dedi çok hak vermiştim kankime
ya bide şu var özcan güneri cıvaoğlu ile şeffaf oda programına katılmıştı dediki ben doğuya konsere gitmiştim (neresi olduğunu bilmiyorum) bana özcan değil seymen dediler ben bu dizinin sadece batıya yönelik olduğunu düşnmüştüm ama inanılmaz bir kitle seymen ağa diye bağırdı bu dzi her kesimi anlatıyor
ne kadar güzel söyledi eğr yanında olsam alnından öperdim onu ya zaten o benim canım
ya bi değişmez kural var oda şu:
asmalı konak reytingleriyle konuştu başka diziler asla onun gibi olamadı ayrıca asla nurgülden sonra o geldi asmalıdan sonra bu geldi laflarını bizler kabul etmiyoruz türkiyede etmiyor çünkü hiç bizi asmalı konak kadar izlenmedi kimse birbirini bahar ve seymen kadar sevmedi
4 - SILA (atv)
REYTING: 8.20 SHARE: 23.70
Atv’nin yeni sezon dizilerinden Sıla, yılın sürpriz yapımlarından biri olmaya aday. Hacı’dan hatırladığımız Mehmet Akif Alakurt ile Cansu Dere’nin başrollerini paylaştığı dizi, Asmalı Konak havasını taşıyan senaryosu ve nefis çekimleriyle sezona bomba gibi girdi.
Kesinlikle bizim efsane dizimizden alınma SILA....Ama Sılada güzel
asmali konagin yerini asla sila gibi bir dizi tutamaz,1 bolumune baktim filmin notunu verdim,oyuncularda cok basarisiz bence. asmali konak bitti bundan sonra yapilan filmler ancak asmali konagin takliti olabilir.:sad53: :sad53:
burda yazan arkadaslar asmali konagi unutamamislar onun icin sila gibi bence basarisiz dizilerde asmali konagi ariyorlar fakat asmali konak biteli seneler oldu.
efsaneler asla bitmez !!!
Asmali konakla silayi asla kiyaslayamayiz. Asmali konak bittikten sonra neredeyse dizilerin yarisi konak dizisiydi. (zerda, büyük yalan..vs.)
Hem silada büyük bi ask varmi??tamam ask var ama, öyle ilk görüste, delicesine, taparcasina ask yasanmiyor. Aslinda hic bir dizide böyle bi ask görülmedi. Asmali konak dizisi insana ayri bi hiss veriyordu. baharin seymen ugruna new yorkdan gelip o kadar olaylarin icinde halen askini yasamasi ve sonra evinin kadini olmasi..vs..Asmali konak bitse bile, asla unutulmaz.
40 % share alan bi dizi, bu senelerde hic böyle bi share görülmemis, 40 in yarisini zor aliyolar.
yakupoglu61
28-03-07, 18:32
bn sılayı izlemiyorum...: bnce kesinlikle karşılaştırma yapılmaz...
sıla Asmalıya göre içinde töre içerdiği için çok daha ağır konusu var...
asmalı bu tip dizilerde 1 numara sıla ilk beşe giremez...
*super*lady*
03-04-07, 18:07
Ya bence Cansu dereden pek oyuncu olmaz gibime gelio cok sahte oynuyo
ben onu bi manken olarak daha cok beyeniorum:img-yes:
hic kimse nurgül yesilcay gibi aga karsisini canlandiramaz
ve hic kimse aga rolünü Özcan deniz gibi canlandiramaz:img-yes:
ama tabi bunlar benim görüslerim:img-grin2
25-04-07, 19:04
Asmalı Konakla sılanın hiç bir alakası yok sıla asmalı konağın yerini asla ve asla tutamaz o dizi bir efsane oldu sıla gibi basit dizilerle asmalı konağı karşılaştırmayalım lütfen
asmalı konağa benzemio bence taklit edilio çoğu sahnede bu izler açıkça görülüo tamam kabul konu olarak farklı bi hikayeki yine içinde boranın okumuş bir ağa olmasıyla sılanın okumuş şehir kızı olması gbi benzerlikler var gözden kaçmayacak kadar hemde hele bazı bölümlerde bu benzerlik daha da belirginleşiyor asmalı konağı hatırlamak istiyosak sılayı değil asmalı konak vcdlerini izleyelim bence çünkü hiçbir dizi onun yerini tutamazzz
SELİN ASLAN
30-04-07, 13:48
sılayla asmalı konağı karşılaştırmak asmalı konak gibi efsane bir dizi ye haksızlıktır.asmalı konak ilk ve tektir.
mavi deniz
30-04-07, 13:53
a ne alaka ben ikisini birbirine benzetmenizi hakaret alıyorum allah aşkına özcanla boranı sıla ile nurgülü lkarşılaştırmak bile saçma cansunun o sazan bakışlarımı yoksa boranın yapmacık aşkımı neyi karşılaştırıyorlar anlamadım bikere asmalıdaki oyuncuların performansını alıp tiyotro ve sinema okullarındaki insanlara oyunculuk budur diye çevirip çevirip izletsinler hatta boranla sılayada o dizide en kötü onlar ya zeynep eronat ve menderes sabancılar oynuyo digerleri bakıyor işte:img-wink:
bencede benzerlıkle uzaktan yakından lakası yok sıla yı sevenler tabıkı var bızı evdede ızleyenler var ama benım pek haz duydugumu soylıyemem
asmalı konakla uzaktan yakından bi bağı yok malesef taş evler harıç
dişi-kartal
17-05-07, 18:30
Ama bazı insanlar var neymiş Sıla ASmalı Konak'tan daha iyiymiş o kadar saçma sapan bir fikirki Asmalı Konak gibi kaliteli eşi benzeri bulunmayan bir yapımı sılaya benzetiyolar yazık..
Asmali Konak Bir Masal Gibyidi Herkesin Büyüsüne Kapilacagi Bir Masal Hic Bir Dizi Onun Gibi Olamaz Ama Bir Cok Dizi Onu Taklit Edecektir Fakat Yerini Alamayacaktir
Sıla kesinlikle ASMALI KONAK'ın yerini tutamaz bu dzinin yeri ayrıydı walla cok seviyodum onun için nevsehire bile gittik süperdi walla konagın içinde koyboluyo insan :img-hyste yağmurdan sebep görememiştik ama muhteşem bir yerdi ve dizide muhtesemdi finalini biraz saçma yaptılar ama cok seviyordum :img-wink:
Sıla ise töre töre töre bence cok sıkıcı insanın izleyesi gelmio sahsen ben begenmedim ilk blmleri gzldi ama sonradan iyice saçmaladılar bence baskalarının düşüncelerini bilemem :img-yes:
ayrı kulvarlarda yarışmış veya hala yarışıyo olan böle dizilerin kıyaslaması bile olmas..
sıla daha ne ki asmalı konak gibi bir efsaneyle kıyaslıyorsunuz..
sıla tamamen bir saçmalık..ticari amaç güden yapımcıların ağa oyunlarından bir tanesi..
tartışmaya bile değmez..!!!
bencede arkadaşlar haklısınız sılayı ilk önceleri çok izlerdim beğenerek ama olmayacak işler yaptılar diziyi asıl konusundan çıkardılar hiç toparlanamaz bir daha o dizi oysa asmalı konak her zaman bir efsane olarak kalacak. 100 kere izlesem gene sıkılmam bu yüzden kıyaslama yapmaya bile gerek yok bence
ben asmalı konağı çok beyeniyorum..Sılayı ise hiç beyenmiyorum...az da olsa asmalı konağa benzettiler..Sıla Asmalı konağın yerini asla ama asla tutmaz...
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.