Tüm Versiyonu Göster : Yabanci Diziler mi Türk Dizileri mi Daha Başarili?

Sayfalar : 1 [2] 3 4

dileksu
21-09-06, 19:43
son yillarda cok basarili ve kaliteli yapimlar oldu.yabancilardan eksik kalir yanimiz yok.gayet güzel gidiyor.

*_GaMzE_*
22-09-06, 18:36
Bence Türk yapımları daha kaliteli.. Her geçen gün daha güzel işler çıkıyor..

bugs_buny
22-09-06, 18:37
bence TÜRK DİZİLERİ daha başarılı oluyorr

HG_GUMUS
22-09-06, 19:30
türk dizileri:cheer: türk dizileri:cheer:

Gece Yağmuru
23-09-06, 09:52
Son zamanlarda yapılan Türk Dizileri,kalitesi ve özellikle dizi müzikleri ile izleyiciyi kitlesini ve hayran kitlesini artırdı...Bence Türk Dizileri şu an gerçekten çok başarılı...:icon_shad

börtüböcek
25-09-06, 12:51
Son zamanlarda yapılan Türk Dizileri,kalitesi ve özellikle dizi müzikleri ile izleyiciyi kitlesini ve hayran kitlesini artırdı...Bence Türk Dizileri şu an gerçekten çok başarılı...:icon_shad

Bence de,katılıyorum.Fakat Türk dizilerinde bir senaryo problemi var ve de copy-paste olayından bir türlü kurtulunamıyor.Mesela yabancı dizilerden CNBC-E PRİSON BREAK örneğini vermek istiyorum,ondaki senaristlerin yaratıcılığı mesela Kırık Kanatlar senaristlerinde olsaydı bugün sevgili dizimin orijinalitesi 5'e 10'a katlanmış olacaktı ;)

betush
25-09-06, 19:04
bence türk dizileri daha basarili,yabanci dizilerde cok güzel ve basarili.. ama eger sececek olsam türk dizilerini secerdim.. yada bunu ben böyle görüyorum belki sadece türk dizilerini izledigim icin...;) ;)

maviçınar_
25-09-06, 19:55
türk dizileri:O

maviçınar_
25-09-06, 19:55
türk dizileri:O
katılıyomm

aşk_oyunu
25-09-06, 20:28
eskiden pek güzel deildi türk yapımlar bi dnem aamaaa bu dönemlerrr çok başarılı diziler var

hil_fan
04-10-06, 14:55
Kesinlikle yabancı diziler bence.Arada istisna türk dizileri de var ama genel olarak yabancılar..

SoN_YoLCu
04-10-06, 19:23
Ben Türk dizilerini tercih ediyorum

ozenckaya
05-10-06, 16:01
türk dizileri tabii,(sevenleri kızmasın kendi düşüncemi söylüyorum)örneğin çirkin bety tamam komik falan olabilirdi ama yabancı diziler türk dizileri kadar heyecanlı olmuyor olsa bile bn heyecanlı olduğunu düşünmüyor heyecanlı izlediğimi de hatırlamıyorum ama türk dizilerinde ne ararsan var yani hepsinin sonucunu biliyorum:)

daniel-pınar
08-10-06, 21:44
bu her diziye göre degişir ama bnm gözlemlediğim yabancı diziler daha başarılı, çünkü çekim alanları sınırlı degil,reyting ön planda degil,klasiklesmiş hikaye yok,bütçeleri de zengin,oyuncular profosyonel vs....

mini
11-10-06, 12:31
Bencede kesinlikle Yabancı diziler daha başarılı. Bunun nedenleri olarakda bütçe sıkıntılarının olmaması, reyting kaygılalarının olmaması nedeniyle manken veya ne yaptığı belli olmayan adamlara prim verilmemesi ve senaryolarda saçmalamaya gidilmemesini görüyorum.

avrillavigne18
11-10-06, 18:49
bence yabancı diziler hem sürükleyicilik bakımından da çok iyi tabiki türk dizilerimiz içindede iyi olanlar var.

shiny
12-10-06, 18:59
bencede yabancı diziler yapımları açısından daha başarılı ama türk dizilerinden daha çok tat alıyorum

tuana:)
12-10-06, 20:54
elbette Türk dizileri daha başarılı,daha keyifli,daha hüzünlü,daha güzel

six-echo
12-10-06, 20:59
Tabiiki de yabancı diziler çok çok daha başarılı...Kıyaslama yapmak bile saçmalık..bu yabancı filmler mi daha iyi Türk filmleri mi gibi bişey...Türkiye'de şu anda 100'den fazla dizi çekiliyor ama 100 tane yönetmen yok ki Türkiye'de yönetmeni bırakın her dizi de gerçekten yetenekli oyuncularda yok,çok nadir ...Elbette çok çok başarılı dizilerimizde war ama 10 parmağı geçmez bu o nedenle kıyaslamamak gerek özellikle cnbc-e dizilerinden bahsediyorsak..Onların dizi yönetimi,kurguları,oyuncu kaliteleri de çok çok daha ayrı..Fark ortada...

12-10-06, 21:16
ben yabancı dizilerden hiç bir tad almıyorum bu görecelidir,,bana hiç duygu vermiyor yavan geliyor soğuk geliyor..pekala da karşılaştırılabilir..yabancı filmler evet daha başarılıdır bunu görmezden gelemeyiz ama diziler için konuşuyorum Türk dizileri daha başarılı...bence..kişiden kişiye değişir ama kıyaslama bile yapılamaz demek acımasızlık olur,emeğe saygısızlık olur..sonuçta ne olursa olsun ortada bir emek var

A.Konak
12-10-06, 21:54
yabancı dizi sevmiyorum. o yüzden türk dizilerini tek geçerim.

12-10-06, 21:58
yabancı dizi sevmiyorum. o yüzden türk dizilerini tek geçerim.

kesinlikle..biz onlarla büyüdük.artık çok güzel işler çıkarıyorlar..beğenilmeyecek hiçbir tarafı yok yabancı dizilere beş basar..sinema sektörüde,dizi sektörü de gelişti artık Türkiye'de..

dazzle
13-10-06, 13:20
yabancı dizileri tek gecerim bence çok daha iyiler fazla tek düzelik yok ama arada türk diziside izlerim türk olarak yeşilçam filmleri benim ilgi alanıma girio eee artık bu devirde herkes oyuncu olmaya basladı daha doğrusu oyuncu olmadıkları halde bu sıfatı kullanıyolar öle 1.2dizide oynayarak oyuncu olunmuyo tabi bu benim kendi düşüncelerim

kumsal-atesi
13-10-06, 13:47
ben yabancı dizilerden hiç bir tad almıyorum bu görecelidir,,bana hiç duygu vermiyor yavan geliyor soğuk geliyor..pekala da karşılaştırılabilir..yabancı filmler evet daha başarılıdır bunu görmezden gelemeyiz ama diziler için konuşuyorum Türk dizileri daha başarılı...bence..kişiden kişiye değişir ama kıyaslama bile yapılamaz demek acımasızlık olur,emeğe saygısızlık olur..sonuçta ne olursa olsun ortada bir emek var

kesinlikle katılıyorum.:img-yes: :img-clapp

13-10-06, 22:27
kesinlikle katılıyorum.:img-yes: :img-clapp

teşekkürler arkadaşım..her zaman TÜRK YAPIMI ;)

seza
15-10-06, 10:05
Elbette Türk dizileri.Öncelikle bizi anlatıyor.Onalrın hayatını ve kahramanlıklarını(?) öğrenmesem de olur.Bİz TÜRKÜZ ve Türk yapımlarını seyrederiz.

I-BEN
15-10-06, 10:52
doğruyu söylemek gerikirse yabancı diziler bizi açık ara farkla geçerler.O yüzden hiç birşey yazılmasına bile gerek yok.Örneğin türkiyede "sex and ctiy" , "the O.C" izlenme rekoru kırmış olan yabancı sit-com türü dizler.Ama bizimkilerde çok zevkli ve eylenceli.Şuan ingilterede,italyada,hollandada,almanyada bazı dizilerimizin ve flimlerimizin izlenme rekoru kırması Türk'lerinde yabancılar kadar iyi olabileceğini (savunur)kanıtlar

I-BEN
15-10-06, 10:53
Ama bana göre her zaman TÜRK dizileri daha iyidir.Yabancılar dizilerde yapmacık davranıyorlar ve gerçek hayatta pek sık karşılaşılmayan olaylar oluyor.Fakat TÜRK dizileri her zaman hayatımızda olan olayları anlatıyor...

cramoisi
15-10-06, 11:20
şahsen ayırmıyorum.yabancılarında iyi dizileri var bizimde.ama türk dizilerinin bazılarındanda çok sıkılıyorum çünkü 5 dakika sonra ne olacağını bilinen,sonunun nasıl olacağını bildiğim bi diziyi izlemekten zevk almıyorum.zaten vaktimde çok yok.:)

<<*TILSIM*>>
15-10-06, 13:36
bizimkiler diyorum neden ?

onu söylim çünkü son 2 senedir bizimkiler gayet güzel ve kaliteli diziler yapıyolar

deadly_angel
15-10-06, 13:48
türk yapımlarının hepsi birbirine benziyo

Hilo
15-10-06, 16:51
TÜRK DIZILERI MÜKEMMEL!!

Kesinlikle hatta aile konulari,töreler,din,vatan vs...
Bunlar türk dizilerinde olur...Hangi amerikan dizisi vatan hakkinda oldugunu gördünüz mesela:)
Veya alman diyelim, almanyada yasadigim icin böyle bir dizinin var olmadigini biliyorum da amerikayi bilemem...

Kisacasi TÜRK DIZILERI!!!

Medea
15-10-06, 16:53
Her ikisinin de yeri ayrı kanımca aslında.İyileri de var kötüleri de.

Bello_ragaza
16-10-06, 12:49
Türk Dizileri genellikle aynı tarz oluyor ama buna rağmen TÜRK

DMD.digi
16-10-06, 21:11
turk dizilerini basarıı buluyorum tabıkı hem almancıların dızılerınde pek bısı anlamıom:):) dıllerı farklı yaff:img-grin2

Melodim
17-10-06, 08:20
Yerli dizilerin konuları bize yakın olabilir ama teknik, mekan ve yaratıcılık olarak yabancı diziler daha başarılı.........

RIZA_BABA
17-10-06, 08:51
Yerlim mali yurdum mali herkez onu kullanmali.

Gözü yükseklerde olan önünü göremez.

katılıyorum

slayt
18-10-06, 23:19
evet katılıyorum teknik mekan olarak bizden iyiler fakat kısıtlı bütceyle ancak bu kadar çıkar.yaratıcılık konusunda türkiye ön planda fakat bu yaratıcı beyinler ortaya çıkamıyo.maliyet işin içine girince abuk sabuk düşük maliyetli flimler üretiliyo bence

sarışınım
23-10-06, 08:52
Türk dizilerin,in konuları neredeyse birbirinin aynısı ama çok başarılı olan konuyu sapıtmayan dizilerde var tabiki ama herşeye rağmen TÜRK DİZİLERİ GÜZEL BENCE:)

rihanna
23-10-06, 15:25
tabiki TÜRK dizileri onların dizileri bana çok saçma geliyo

shiny
23-10-06, 15:46
yabancı diziler yapım açısından daha başarılı aama türk dizileri bize hitap esdiyor ve konları daha çok aşk üzerinee

cursed_girl
26-10-06, 20:35
tabiki türk dizileri yabancılar aşk üzerine kuruo btün dizilerii

>JAİME_FUNDA<
04-11-06, 20:04
ben aşka aşık bir insan olduğum için aşıkları izlemeye bayıldığım için hele de o aşıkların aşkı imkansızken onu imkanlı hale getirdikleri için....
bence kesinlikle yabancı diziler daha başarılı dizinin içinde komediyi de aşkı da çok güzel barındırıyorlar.ama türk dizilerinin hakkını yememek lazım çok güzel diziler war ama gereksiz çok dizi olduğu için ben fazla türk dizi izlemem izlediklerim s.çiçeği ve gümüş war bunların ikisini asla kaçırm adım kaçırmam da zten.bir de haziran gecesi wrdı o çok güzeldi.

neyse aıl konunu özü şu.bence yabancı dizilerin barındırdığı konular daha başarılı bugünkü türk dizilerinin çoğu bana yeşilçam filmlerini hatırlatıyor..klişeleşti artık....

*Sultan*
10-11-06, 23:23
teknik acidan, cekim bakimindan, tabiki yabanci diziler daha basarili diye düsünüyorum.

Bir türk dizisinde, Hastane cekimini mesela bir yabanci dizisi ile kesinlikle karsilastirilamaz.

Ama türk dizileride, gittikce kaliteli oluyor. Rekabet´ten dolayi olsa gerek.

pelin-ce
12-11-06, 13:58
Türkiye'de tutan bir dizinin hemen bir kopyasını yapmaya çalıştıkları için maşallah dizi bolluğu var. Hemen hemen hepsinin konusu aynı kavuşamayan aşıkların yanından geçen eli silahlı mafyalar Bu yüzden pek farkında değiliz ama ülkemizde de bir çok kaliteli yapım var. Bunlara en güzel örnekte Çemberimde Gül Oya mesela..

ye_şil
12-11-06, 14:48
bence türk dizileridaha basarılı belkide türk olduğum içindir...
ama ben yabacı dizilerden hoşlanmıyorum...

LeYLa 06
12-11-06, 20:06
pelininde dediği gibi bir dizi başlıyor ekranlara damgasını vuruyo sonra o dizi biter bitmez hatta bitmesini bile beklemeden aynı konuyu ele alarak farklı mekanda farklı oyuncular kullanıyolar... bi anlamı kalmıyo... ama ülkemizde diğer dizilerden çok farklı dizilerimizde mevcut... örneğin ; KAYBOLAN YILLAR gerçektende çok güzel bi yapım gerek oyuncularıyla gerekse konusuyla 1 numaralı dizi onun bi benzerini bulamazsınız... aşk dostluk anne sewgisi...vs..
izlemenizi tavsiye ederim ilk izleyişte garanti veriyoruzki müptelası olacaksınız...
hiç bir aşk bu kadar güzel anlatılmaz. anlatılamaz...
KAYBOLAN YILLAR olmasaydı yabancı diziler derdim ama şu an için yabancı diziler desem kaybolan yıllar gibi bir yapımı karşıma almış olurum.. o yüzden tek kelimeyle türk dizileri= kaybolan yıllar....

gizem_89
12-11-06, 21:27
türk dizileri daha başarılıı

bigshark
13-11-06, 02:09
kesinlikle yabancı dizler. çünkü adamlar teknik olarak herşeyi çözmişler. ve bence senaryo olarak ta öyle. bizler çoğu zaman onları taklit ediyoruz ve bu hiç hoşuma gitmiyor.

b.coskun
14-11-06, 17:15
kesinlikle türk dizileri

gnchk
14-11-06, 18:01
tabiki türk dizileri
tabiki türk oyuncular
tabiki kırık kanatlar
tabiki BEGÜM BİRGÖREN
ve tabiki begümün gözleri,saçları,gülüşü,sesi.........

kırık_kanat431
23-11-06, 17:15
aslında komedi'de yabancılar başarılı,duygusal diziler'de TÜRK'ler daha başarılı

sweetjulia
23-11-06, 19:51
istisnalar olsada kesinlikle yabancı diziler:img-yes:

cukkka
24-11-06, 10:33
bence yabancı diziler. çünkü bizimkiler gibi 2 kadın bi adam veya 2 adam bi kadın yok. favorimde ANGEL ve LOST

tuliplale
26-11-06, 23:28
Yani tabiki Ihlamurlar Altında gib bazı istisna yerli diziler var ve sayıları artıyor ama hala genellemede yabancı dizilerin oyunculuk, hikaye ve çekim kalitesi daha iyi malesef...

galactica
28-11-06, 12:11
türk dizilerinde artık filmde olacak olanları bir nebze anlayabiliyorum ama yabancı dizilerde bu geçerli diil o yüzden yabancı dizileri daha çok seyrediyorum açıkçası:img-sorry

güz.85
30-11-06, 12:39
bunu gözardı edemeyiz,tabikide yabancı diziler daha başarılı.örneğin,prison break,the oc,24 gibi.bizimkiler sabrina'nın türk versiyonunu yaptılar.ama sabrina daha güzel.:).en azından bizimkiler icra ediyolar.öenmli olanda o.ama gerçekten Türk dizilerindende iyi örnekler var.mesela gümüş,beyaz gelincik,binbir gece gibi. hem bizdeki o sıcak muhabbetler hiç bi ülkenin dizilerinde yok.buda bi gerçek.saygılar.

§uni§a
01-12-06, 21:41
bence türk dizileri

erenalp_18
09-12-06, 19:08
valla bence de yabancı diziler daha başarılı çünkü sayısız imkanları var
ama türk dizileri kadar tat vermiyor açıkçası

nazlikiz
10-12-06, 11:36
vallahi türkler durmadan dizi yaptiklari icin türk dizileirnde basarilarini düsürüyorlar bence 3-5 tane dizi güzel sadece türk dizilerinden gerisi hava civa

.Mujka.
10-12-06, 14:42
Tabiki Türk dizileri :img-yes:

burcu_yağmur
14-12-06, 11:37
bence türk dizilerrr

A.P.W.B.D
14-12-06, 12:31
yabancı diziler kesinlikle daha başarılı, bizde başarılı diziler var ama onların sayısının 4-5 katı kdr da başarısız,taklit vs diziyle dolu tv yabancı dizilerin ise yayında kalanların hepsinin belli bir başarısı var...

Beyaz Balina
15-12-06, 13:51
bence yabancı diziler daha başarılı ve kalıcı ama türk dizileri de başaralı

gs-tugba93
15-12-06, 19:07
bek yapanci bakmiyorum ama onlar daha kaliteli orda bari reating kurbanlari olmuyorlar türkler de basarili ama yapanci filimler daha bi bence

**Tugce**
15-12-06, 19:23
bence türk dizileri....

mrs mcCartney
16-12-06, 20:21
tabiiki türk dizileri aşk dizileri çok güzel oluo ama yabancılar yaparken daha çok düzeltme yapıo üstünde dizinin kötü oluo fazla gelişmiş herşeyleri ama anlamı yok bence türk dizileri 1 numara

Sena_Dulce
16-12-06, 20:46
türk dizilerini pek islemiyomm ama yabancıların
senaryoları daha bi gsll olyoo bizimkilerin kide gsll de
sezonu arttırınca senaryoo gittiçe karışıyoo
we dizi sonu havada kalıyoo

safity-last
21-12-06, 15:34
bence türk disileri de çok güsel ama genellikle yabancı disiler daha başarılı oluyor..

foxwolf
21-12-06, 16:12
Türk dizileri :img-wink:

Gülşah&yeom-jan
21-12-06, 17:35
Tabiki Türk dizileri,bence her şeyin en iyisi yerli olandır ki son günlerde de yerli olan tüm ürünlere daha çok önem vermemiz gerekiyor;)

dizicibonus
21-12-06, 19:06
şahsen yerli diyorum
çünkü bana yabancı diziler sürükleyici gelmior ve sanki hikayeleri aynıymış gibi oluor

legends_of
22-12-06, 13:47
Tabiki Türk dizileri,bence her şeyin en iyisi yerli olandır ki son günlerde de yerli olan tüm ürünlere daha çok önem vermemiz gerekiyor;)

kesinlikle sana katılıyorum bence de yerli diziler daha güzel Çünkü kendimizden bir şeyler bulabiliyoruz:happy0064 :good:

coy_girl
22-12-06, 18:31
dizi olarak tabiki Türk dizileri çok güzel ama film olarak yabancı filmler daha güzel bence.

mayloglu
24-12-06, 15:34
bence yabancı diziler daha iyi. çünkü bizim dizilierimiz yaratıcı değil, aynı şeyleri farklı şekillerde anlatıyorlar, hikayeler hep birbirine benziyor.

Ms_Uniquee
24-12-06, 15:38
Türklerin dizileri,yabancıların filmleri qüzel bencce

merve_buse16
24-12-06, 16:02
önceden yabancı dizilerde ama son senelerde türk dizileri süperrrrrrrrrr

EsTe CoRaZon
24-12-06, 20:17
şahsen yerli diyorum
çünkü bana yabancı diziler sürükleyici gelmior ve sanki hikayeleri aynıymış gibi oluor

bende tam tersini düşünüorum.asıl türk dizilerinin hikayeleri aynı we çoğu(tabiki hepsi diil)sürükleyici diil.tabi güsel dizilerinde hakkını yememek lasım..ama çoğu dizinin senaryosu çok basitt.yani ben bile yazarım böle senaryoları(ki allah war hiç kabiliyetim yoktur)..tabi ben yabancı dizilerin senaryolarının hepsi çok kaliteli de demiorum..ama çoğu yabancı dizi kendini sewdirerek seyrettirior..bende yerli diziler daha güsel demek isterdim.sonuçta en az her türk watandaşı kadar milliyetçiyim..fakat doru ya doru.seçim yapmak zorunda kalsaydım yabancı dizileri tercih ederdim..

melekoloji
27-12-06, 22:39
Yabanci diziler diyorum, ama ben sahsen türk dizilerini izlemeyi daha cok seviyorum. Keske daha kaliteli olsaydilar.

tvrehberi
29-12-06, 15:31
komedi dizileri olarak yabancı diziler diyorum.onlar daha çok komedi yapıyorlar ve çok güzel yapıyorlar.bizde bi tek avrupa yakası var komedi.ama dram olarak türk dizileri daha güzel oluyor.gerçi bazen hepsi aynı noktaya getiriyor hikayeyi ama yine de kendilerini izletiyorlar...

Nicole_Aslı
01-01-07, 05:45
Yabancı diziler bence daha kaliteli.:img-yes:

gümüşşş
03-01-07, 13:26
bence yabancı diziler daha çok başarılı...türk dizilerinde bazı konuları fazlasıyla uzatıyorlar ve çoğu zamanda abartı olayı zirve yapıyor...

sevda_cicegi_66
07-01-07, 13:54
bence türk dizileri daha cok güzel. yabanci degil.........:img-blush

KeReMcEmLoVeRiN
10-01-07, 18:56
bence türk dizileri daha cok güzel. yabanci degil.........:img-blush
bende türk dizilerini daha cok begeniyorum..duygular daha güzel ve saf ifade ediliyor ve türk sanatcilarini cok seviyorum..cok basarililar..insaallah sevda cicegi, sila ve ask oyunu gibi dizilerin devami olur..

webber
16-01-07, 19:05
Yabancı
denizler imparatoru...

okan can
16-01-07, 20:11
belki türk dizileri daha "bizden" olduğu için çok fazla izleniyordur ama hiçbirinde de prison break veya er kadar iyi kurgu yok maalesef.yabancılar daha iyi ama izlenenler türk dizileri...

cyprus_hsn
17-01-07, 00:40
bence türk veya yabancı yapımla alakası yok. senaryo, yönetmen ve cast bir dizinin izlenmesinde en büyük etkenlerdir.

innocent_
17-01-07, 15:35
kesinlikle yabancı diziler, onların rtuk gibi bi derdi yok ne zararlı ne deil karışan yok. dahası türkiye gibi esnek bi ülke de dizi çekmek çok zor hangi olaya el atılsa altından kesin bişiler çıkıyo. çekilen kliplerin filmlerin yasaklandığı bi ülkede yabancı dizilerle baş edemez bu ülke. yabancı diziler daha kaliteli bu benim fikrim.. peace.. sulh...

ATV
17-01-07, 16:11
tabiki yabanci (amerikan diziler) daha iyi ve kaliteli.. senaryo konusu tartisilir türk dizilerin senaryosu bence daha heyecanli daha komik..

Defne16
17-01-07, 19:30
Yabanci diziler kurgu anlaminda çok kaliteli olabilir ama bence türk dizileri daha duygusal. Yabanci diziler belki kaliteli, çok iyi hazirlanmis ama çogu bana göre ruhsuz, duygusuz. Yada Türk dizilerini izledikten sonra yabanci dizilerdeki duyguyu hissedemiyorum :)
Aslinda herseyin iyisi yerlisi, bizim senaristler kliselerden siyrilsalar çok güzel olucak. Ben hiç yabanci bir dizi önünde agladigimi hatirlamiyorum, agladiysam çok enderdir ama türk dizilerinde öyle mi. Biz duygusal bir toplumuz, severiz aglamayi, doya doya gülmeyi, duygulanmayi. Hersey öyle kaliteli bir kurguyla olmuyor :img-wink:
En azindan bu benim fikrim ;)

ösqe
18-01-07, 14:56
Genellikle türk-dizileri izlediiim icin türkdizilerini daha basarili buluorum.
Ama tabiiki yabanci-diziler'de basarilidir, diorum . :img-yes:

ceqenilleqal
18-01-07, 16:32
yabancı diziler

vanessa19
18-01-07, 17:40
turk dızılerı :)
yabancı dızıler benı aglatamıyor gulduremıyor,mutlu etmıyor kendımı onların yerıne koyamıyorum oysa turk dızılerınde sankı evımdeymıs havasını buluyorum

movie_monster
18-01-07, 18:59
kesinlikle yabancı diziler.

FBuse
18-01-07, 22:12
bence yabanci diziler :img-wink:

Esgiy
20-01-07, 18:32
YABANCI DİSİLERRR :good: ilk başlarda ingilisçem iileşsin die islemeye başlamıştım ama daha sonradan başından ayrılamaz oldumm:img-yes:

Ms.Alabora
21-01-07, 17:29
Türklerin oyunculukları yapımları
Yabancıların üstünlüğü,konuları...

İkisi de:)

padme_01
22-01-07, 14:56
bana göre her ikiside
ama türk dizilerin belli bir dönemden sonra senaryolarında bozulma oluyo.mesela dram dizilerinde karakterler o kadar çok acı çekiyorki onları izlemeye sayanamıyorum yabancı dizilerin birçoğunda bu yok ama

((Cansu))
22-01-07, 17:17
Bence Yabanci Diziler! Mesela Prison Break ,begenerek izliyorum...Harika bir dizi!

gummuss
25-01-07, 08:37
elbetki turk dizileri durk dizisine hastayimmmmmmm hemde gumus dizisine

LamboFan
25-01-07, 10:01
yabancı dizileri başarılı buluorm ama şuan gündemdeki türk diziler de oldukça başarılı

Beautiful Soul
26-01-07, 08:23
Açıkçası yabancı diziler daha başarılı...Nedeni ise bütçe...Onlar film sektörüne ciddi anlamda yatırım yapıyolar...Türk dizilerndende kaliteli olan var tabi...Ama dönüp dolaşıp aynı senaryoları harmanlayıp aynı pilavı ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyolar diye düşünüyorum.Bence bir senaryo kıtlığı var bu ülkede...İyi oyuncularda olmasa bu dizileri kimse izlemez bence...Yabancı bir diziyi izlerken hiç zaping yapmıyorum çünkü sıkmıyo..Ama yerli bir diziyi izlerken o kadr durgun ve gereksiz sahneler oluyoki....Birde hikaye sıradan olunca mümkün değil dayanamıyorum.

kelebek_01
26-01-07, 08:31
yabancı diziler ne kadar başarılı olursa olsun hiçbiri türk dizilerindeki duyguyu veremiyorayrıca son dönemde çıkan diziler oldukça kaliteli eskisi gibi diziler pek kalmadı:happy0064 :good: :img-yes:

Mystery10
26-01-07, 12:14
Yabancı diziler daha başarılı.

ayshe_yeshil
26-01-07, 12:24
bence türk dizileri
yabancı dizleri yeterince yaratıcı görmüyorum
ve de sabun köpüğü tarzında oluyo o dizler yıllarca sürüyor

bizde 3 sezon süren bi dizi bile bıktırabiliyorr
en iyisi tadında bırakmak

the.flash.31
26-01-07, 12:24
tabiki yabancı diziler, türk dizilerinden bi tek yalanci yarim i beğenirim

_NEVZAT_
26-01-07, 12:48
tabiki Türk diziler...ben bizim dizilerimizi coook begeniyorum....tabiki aralarinda gereksiz diziler var!
En cok KIRIK KANATLAR´i begeniyorum.

kubkub
27-01-07, 16:41
tabiii ki yabancı diziler
sadece presan break yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
türk dizileri ha ha
ayırsınlar birleştirsinler hamile kalsınlar aldırma ayaklarından sonra vazgeçsinler tekrar aynı offffffff.

burcu_yağmur
27-01-07, 21:58
valla duygusal anlamda türk dizileri ama komedide yabancıların üstüne tanımam

Hilo
28-01-07, 17:51
yabancilar mi?Hic alakasi yok....ben almanyada yasiorum mesela,buradaki hic bir dizi bi sey deil...igrenc ötesi hatta...amerikan dizilerden bir king of queens i severim o kdr...oda komedi yani...komedide iyiler evet,ama duyguda askta tarihte berbat...TÜRK dizilerinden üstün tanimam!!!!

_NEVZAT_
28-01-07, 18:12
ayneeeeeen.....bende Almanyada yasiyorum......ben burdaki dizileri hic izlemiyorum, zaten cogu amerikan.....
vallah bizim Türk dizilerimiz muhteseeem....aralarinda gereksiz dizi tabiki var ama cogu süüüüper...hele KIRIK KANATLAR varya.....bayiliyorum o dizi!!!!!!!!

monalisa454
28-01-07, 20:28
yabancı diziler derken genellme yapılırsa yanlış olur ama misal amerikan dizileri muhteşem oluyor türkiyedeki çoğu diziler oralardan alıntı yada formatı birebir aynı oluyor ama ben türk dizilerinide seviyorum tabi kaliteli olanları o kadar gereksiz olanlar var ki içlerinde bu da tabi insanlara kalmiş izlemezlerse insanlar 1 bölümde kaldılanlar olduğu gibi tutanlar ise 3 sezon bile sürüyor yani sakız gibi uzayıp gidiyor....

_hasibe_
29-01-07, 22:15
Bence Türk DiziLeri Çook GüzeL!!!

nymphadora
31-01-07, 18:16
bence bu değişen bi durum yani ben genellikle türk dizisi seyrederim ancak türk dizilerinden daha başarılı gördüğüm yabancı diziler de vardır...:img-wink:
genel olarak dizilerin konuları ve oyuncularına göre değişir bnm fikrim...

levoo
31-01-07, 19:15
Cnbc-e'de yayınlanan diziler bence Türk dizilerinden çok fazla kaliteli ama kaliteli Türk yapımları da var mesela bütün dizilerden farklı olarak Kurtlar Vadisi.Konu olarak çok farklıydı.

beatifulheart
31-01-07, 22:25
tabiki türk dizileri güzle bi ekre dugular agır basıo cok romantık faaln bıde yabancılarda cok acık sahne var turklerde o kadar yok

dada
01-02-07, 10:46
yabancilar mi?Hic alakasi yok....ben almanyada yasiorum mesela,buradaki hic bir dizi bi sey deil...igrenc ötesi hatta...amerikan dizilerden bir king of queens i severim o kdr...oda komedi yani...komedide iyiler evet,ama duyguda askta tarihte berbat...TÜRK dizilerinden üstün tanimam!!!!

katılıyorum sana.bence de tarih, aşk falan iyi değiller.1 saatlik,yarım saatlik diziler çekiyolar.ama bizimkiler tam 2 saat.dünyanın çok az yerinde var bu tür birşey...

Defne16
01-02-07, 11:10
katılıyorum sana.bence de tarih, aşk falan iyi değiller.1 saatlik,yarım saatlik diziler çekiyolar.ama bizimkiler tam 2 saat.dünyanın çok az yerinde var bu tür birşey...

Hakikaten. Fransiz dizilerini izledigimi bittiginde sasiriyorum, aaa ne kadar çabuk diyorum :)

yabancıdamat
01-02-07, 11:41
çoğunun konusu birbirine benzesede türk dizileri çok güzel

**AyçA_DoğaÇ**
01-02-07, 11:50
türk dizilerinin daha güzel olduğunu düşünüyorum ve genelde de türk dizisi seyrederim zaten.

murat-87
02-02-07, 21:43
yabancı dizilerin daha başarılı olduğunu düşünüyorum

Meryemce90
02-02-07, 22:54
bence de türk dizileri daha güzel bende almanya da yasiyorum ve onlar daha dogdürüst dizi bile yapamiyolar. yani ben begenmiyorum ama komedi de basarililar gercektende.

cenk_emine
04-02-07, 11:36
bence türkler romantik filmlerde
yabancılar ise macera filmlerde daha başarılı diye düşünüyoruım

AnsEa
04-02-07, 12:40
bence türkler romantik filmlerde
yabancılar ise macera filmlerde daha başarılı diye düşünüyoruım
katılıyorum sürekli romantik dramdan gidiyoruz komediyide daha ii yaptığımızı söyleyebilirim ama bir bilim kurgu, gerilim, macera dersek yabancı derim..

Hirotaro
04-02-07, 15:30
tabii ki yabancı diziler daha başarılı,çünkü ortada ekonomik bir gerçek var.Bütçeleri inanılmaz geniş,neredeyse bir yabancı sinema kalitesinde yapılıyor.Mesela Lost,24,Alias gibi vb...

((--NeSli--))
04-02-07, 15:42
Genel olarak sayarsak bazı diziler dışında türk dizileri güzel değil...Yabancı diziler daha ilgi çekici ve de güzl...(ama ben seyretmiyormm)

assi_yılllar
04-02-07, 16:18
bence türk diziler gayet başarılı her tarz bulunur :) ama yabancı dizilerde yabana atılacak gibi değil yani

violet91
05-02-07, 20:59
bende seviyorum türk dizilerini

ama yabancıları da izliyorum

aysede
05-02-07, 21:28
türkiyede yaşadığım için türk dizilerini severek izliyorum ama yabancı dizilerin daha kaliteli olduğunu düşünüyorum ...

summer___17
06-02-07, 11:47
bana görede yabancı diziler :D Türkk dizilerinde hep aynı konuları ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorlar

cerenimo
06-02-07, 11:58
Walla yabancı dizi fazla izlemediim için ikisi arasında bir kıyaslama yapamam.
Ama Türk dizilerinin gitgide geliştiğini, kalitesinin arttığını görüyorum.Bir de bir konu tutunca onu 10 tane diziyle pekiştirmeye çalışmasalar tam süper olacak :D Gerçi sonradan çekilen o diziler genelde rating alamadığı için yayından kaldırılıyor ama olsun...Yine de görüntü kirliliği :img-wink:

dnett
07-02-07, 09:16
bana göre yerli diziler daha güzel oluo... alışıldık konular içeriyorlar ve bizim kültürümüzü yansıtıo bn yerli dizileri izlerken daha çok zevk alıorm...bizim oyuncularımız bizim senaryolarımız sonuçta.. ama tabiki yabancı dizilerinde hakkını yememek lazım onlarında kendilerine göre güsel senaryoları var..

miss watson
07-02-07, 09:19
Kesinlikle yabancı dizliler bi kere onların saati 1 saat öyle bizimkiler gibi 2,5-3 saat sürmüyo.Bir saat olduğu içinde tadında kalıyo...

djmerve
07-02-07, 10:36
Arkadaşlar Hayatim Sana Feda Dizisi Hakkinda Bilgisi Olan Varmi Bu Hafta Dizi Yayinlanicakmi Hiç Fragmanini Görmedim De Yoksa Dizi Kaldirildimi?

papatyayca
07-02-07, 10:54
ikiside güzel ama yabancı diziler daha ağır basıyo!!!:good:

cerenimo
07-02-07, 11:48
Kesinlikle yabancı dizliler bi kere onların saati 1 saat öyle bizimkiler gibi 2,5-3 saat sürmüyo.Bir saat olduğu içinde tadında kalıyo...

Bizim diziler 2,5-3 sa sürmüo kii.En fazla 2 sa sürüyo. :img-wink:

cadikiiiz
07-02-07, 12:07
Bizim diziler 2,5-3 sa sürmüo kii.En fazla 2 sa sürüyo. :img-wink:

bencede hem o 2 saatin icinde reklamlarda var....yani dizi yine 1,5 saat fln sürüyor!!!

ayrica dnett kesinlikle katiliyorum bende türk dizileri izlerken cok zevk aliyorum...mesela bende almanyada yasiyorum ve alman dizilerini izlerken hiic zevk almiyorum....ama macera gibi dizilerdede yabanci dizileri tercih ederim...

serdar ortaç
08-02-07, 08:00
Yerlim mali yurdum mali herkez onu kullanmali.

Gözü yükseklerde olan önünü göremez.

süperr:happy0064

mert061910
09-02-07, 11:49
Tabiki Tartişmasiz Bizim Türk Dizileri

hacivatiye
09-02-07, 14:56
Türk dizileri ağır basıyor.:img-wink:

tahsinasigiyim
10-02-07, 13:44
türk disileri güsel ama yabancı diziler daha gerçekçi..bence en büyük örneği Nip/tuck dizisi...muhteşem gerçekçii oynular ameliyatları fln herşei gösteriolar..ama normaldee türk dizileri ;)

cihan-songül
10-02-07, 15:04
kesinlikle türk dizilerinde daha çok başarı var ama yabancılarda bi dizi yaptılar mı çok uzun süren ve insanı sıkmayan diziler yapıyrlarr:good:

yelda92
11-02-07, 16:15
tabiikide türk dizileri ama natalia oreironun oynadığı kaçak kızda gseldi zaten sevdiim tek yabancı dizi kaçak kız

NiliWerda
11-02-07, 18:43
türk dizileri daha ii yazıcam buraya ama aslında yabacı diziler çok kaliteli oluyor..:img-blush

MELENA
12-02-07, 11:15
kesinlikle yabancı diziler.türk dizilerinde hep dram hep dram.insanın içi sıkılıyor.hep aynı konuları temcit pilavı gibi önümüze koyuyorlar.ama kurtlar vadisi ni kesinlikle ayırıyorum.tabi bazı kalitesiz bulduğum yabancı diziler de var,ama ne yazık ki bizimkilerin yanında devede kulak kalıyor.bizim diziler 3.sezona girdiği anda herkes ''artık yeter bitsin'' diyor doğal olark.doğal olarak diyorum çünkü,maşallahh oyuncuların başına gelmeyen kalmıyor.senaristler ne yapacaklarını şaşırıyorlar.ama yabancılarda herşey ağır ağır ilerliyor.iyi bir ''smallville'' izleyicisi olarak söyleyebilirim ki 6.sezon oldu ama clark kent hala uçmayı öğrenemedi.tamam senaristler bunu da biraz abarttı ama,herşeye rağmen helal olsun diyorum.çünkü 6 sezondur hiç bir bölüm birbirine benzemiyor.

bette
12-02-07, 15:32
türk dizileri bence.bazen yabancı dizilerin konuları,dizi içindki konuşmalar-replikler bzm toplumumuza uymadığı için saçma gelebiliyo çünkü...

melis_a.y
12-02-07, 15:50
kesinlikle yabancı diziler!! ben zaten türk dizilerinden tek avrupa yakası nı izliyorum. diğerleri çok saçma geliyor. hep aynı konular işleniyor türk dizilerinde çünkü. "aşk, acı, kavuşamama" insan gerçekten bayıyor. :D

elos
12-02-07, 23:21
kesinlikle yabancı diziler.çok faklı konuları bulup çok güzel bir sekilde işliyorlar.her zaman için ne olacağını tahmin edemiyorsun.insanı şaşırtabiliyorlar.ama kurtlar vadisi ve asmalı konak klasik türk dizilerinden çok farklıydı

keremcem&ekin
16-02-07, 18:11
Trük dizilerinde hep aynı konular var ve uzatınca sıkıyor.
Ama yabancı diziler uzun zaman yol alabiliyor.

naz_özge12
16-02-07, 18:18
yabancı diziler demicem çünkü;gerçektende türk dizileri yabancı dizilere ağır basıyor.yabancı dizilerin konuları güzel geliyor sadecefakat türk dizilerinin oyuncuları çok basit yada saçma bir konu olsada diziyi güzelleştiriyor.kesinlikle türk dizileri diyorum..

amanda17
17-02-07, 10:55
kesinlikle türk dizileri(özellikle bu zamanlarda) daha güzel,sürükleyici.yabancı diziler birbirine benziyor

dizici_manyak
17-02-07, 11:13
kesinlikle türk dizileri yabancı dizilerde olayların oluş yönü devamlı aynı ne olacağını tahmin edebiliyorsunuz oysa türk dizileri daha kaliteli ve senaryoları daha yaratıcı kesinlikle türk dizileri:good:

kozanak
17-02-07, 12:03
görüşlerinize saygı duyuyoruzda sanki biraz kendinizi kandırıoysunuz gibi geldi bana yabancıu diziler sürükleyiciliği yaratıcılıgı we etkinlikleriyle bizim dizilerden kesinlikle ayrılıyorlar bizim dizilerin genelde formatına bakarsınız çok monoton oldugunu görmemek elde değil belli konuların etrafında dönüyorlar istisnalar hariç (kurtlar wadisi mesela bu dizinin tutulmasının sebebi farklı olmasıydı daha önce hiç bi dizi kw gibi senaryoya sahip değildi yani bir ilkti.) tawsiyem bir prison break dizisini izleyin we görün el oğlu neler yapıyor.

aysenur_diego
17-02-07, 20:36
bence yabancı dizilerin daa ii ve sürükleyici bir yapımı war.ne bilim bazı türk dizilerinde birkaç bölüm boyunca aynı olayda kalınıyor ama yabancı dizilerde öle değell...

bahar_90
18-02-07, 02:50
yabnacilar sinamada türklerden daha basarili cok gercekciler ama türklerinde dizileri var kimse biz türkler gibi kaliteli diziler yapamaz bence esittiz

Enes Aktaş
18-02-07, 09:37
yabancı dizliler bence çünkü adamlar çok yaratıcı

tapir_cibak85
23-02-07, 14:16
Kesinlikle Yabancı diziler. Öncelikle gerçekten çok yaratıcılar. Bizdekiler dizilerin hepsi birbirine benziyor. Bi sonraki sahnede ne olacağı çok rahat tahmin edilebiliyor. Bir de bizim dizilerin şöyle bi dezavantajı var yabancı diziler 45 dakika olarak çekiliyor ama bizde sanırım 90 dakika böyle olunca biraz bu 90 dakkayı doldurmak saçmalıyorlar.

hilal-44
25-02-07, 19:26
yabancı dizleri fazla izlemediğim için bence türk dizileri

nazlikiz
27-02-07, 20:34
yabanci dizi hic izlemedigim icin kesinlikle türk dizileri

handan çapan
27-02-07, 23:38
açıkcsı yabancı diziler daha bi keifli en azından bi dahaki böl. neler izleyebilrz bilemioruss ama yerli diziler d hemen hemen finali dahi tahmin edebiliorus yani...

Darille
28-02-07, 16:20
walla ben basaridan konusmim de acikcasi severek izledigim diziler genelde turk...
basari olarak ...bilmem ki...

GAZEL_KEREMCEM
03-03-07, 15:06
tabii kii yabancı diziler daha başarılılar.çünkü adamlar dizinin gereği ne ise çekinmeden canlandırıyor.bizde öle mi?bi öpüşme sahnesi bile ülkemizde olay oluyo saçmalık bu!!!

coy_girl
03-03-07, 15:25
dizi olarak Türk dizileri daha başarılı geliyor bana ama sinema filmi olarak yabancı daha güzel

Derya_Can
03-03-07, 19:58
Türk dizilerde bir sevisme sahnesi olay yaratiyor ülkede ama amerikada yada baska bir yabanci ülkede bu durum normal olarak karsilaniyor ama bana göre bunlarinda bir siniri var
yani bence ne olursa olsun Türk dizileri daha basarili

cakir99
04-03-07, 17:57
türk dizileri daha iyi bence:img-wink:

KEREMİNE
05-03-07, 07:22
bencede türk dizileri çok güzel seneryolar var

Rabish
05-03-07, 14:59
Iki , uc yil once cevabim Turk dizileri olurdu.
Eskiden bugunku kadar reyting kaygisi yoktu.En onemlisi bu kadar dizi yoktu.
Her 15 gunde (hatta daha da az bir surede) bir dizi cikiyor.
Gerektiginden fazla Turk dizi var ve bu rahatsiz ediyor insani.
Ustelik bir kaci hariç tum dizilerde ayni konular ayni olaylar (mesela son haftalarda Turk dizilerinde herkes hamile).
Aralarinda tabii ki durust yapimlar var ama arada kayniyorlar malesef.

Bugun kesinlikle yabanci diziler daha basarili.
Konulari, hikayelerin islenme sekilleri .. ve tabii daha bircok sey bence yabanci dizileri daha basarili kiliyor.

mad-girl
05-03-07, 18:10
ya tamam belki yabancı diziler konu olarak güzel olabilirler ama sonuçta bizim kültürümüz deiller ebruya katılıyorum yerli malı yurdum malı herkes onu kullanmalı bana yerli diziler daha sempatik ve sıcak gelio...

merve_ko
05-03-07, 20:09
elbette Türk dizileri:happy0064

Catlak-Gelincik
13-03-07, 16:59
Tabiki Türk Dizisi
Türk Dizisinin Üstüne Dizi Olurmuu?:good:

i_she_i_da
13-03-07, 19:47
konu olarakta senaryo ve oyunculuk bakımındanda yabancı dizileri çok daha başarılı buluyorum özellikle türk dizilerine kıyasla çok daha yaratıcı buluyorum turk dizilerinde aynı konular farklı oyuncular farklı mekanlar ve farklı dialoglarla tekrar tekrar önümüze konuluyo ayrıca dizilerimizde sürekli bir ağır tempo bir durağanlık var yabancı dizilerde ise bunların çok daha ilerisinde bir başarı görüyorum elbetteki türk dizilerindede başarılı olan yapımlar var (hatırla sevgili) ama daha azınlıktalar

seza
14-03-07, 19:42
Türk dizilerini tercih ediyorum bu tartışılmaz.Ancak bizim dizilerimiz ikinci sezona uzadığında anlamsızlaşıyor ve asıl olaydan uzaklaşıyor...Saçmalıklar başlıyor.Bu durumda da diziyi bırakıyorum...Bu üzücü...

MiSz_CaniSi
15-03-07, 11:13
yabanci dizi ler baska turk dizileri baskadir medyaq cipinda yabancidiziler cok ulkelere dizi transferi yapiliyor bizim dizilerimiz de yapildi ama yine de turk dizisi gibi yoktur arkadaslar

catterflym
16-03-07, 09:19
şu an yabancı dizi izlemiyorum ama onceden izledigim çok güzel diziler vrdı
ikisinninde ayrı yerı vr bnde

october01
16-03-07, 10:18
kesinlikle yabancı diziler!! düşünsenize desperate housewife,heroes,ER,without a trace,smallville,x-files...vs !!! ama öte yandan bakacak olursakta yabancı dizilere finanse edilen paraların haddi hesabı yok eminim türkiyede de para kaygısı olmasaydı iyi işler çıkardı..yinede türkiyedeki dizilerin de hakkını yememek gerek..yiğidi öldür hakkını yeme hesabı!!!:img-polic :img-polic

_nesli_
16-03-07, 14:54
üzülerek söylüyorum ki yabancı diziler daha iyi.. çünkü onlar çok fazla emek veriyolar , konular aynı değil ve en uzun dizi bile 1 saati geçmiyo örneğin smalville , prison break , the o.c ,gilmore girls ,las vegas , angel , buffy daha bir sürü ama türkler böyle değil hep aynı konu 2 saat süren diziler tabi çok güzel dizilerimizde var kırık kanatlar ,hatırla sevgili vb ama genellme yaparsak ne yazıkkki yabancılar :(

~~Boran&Sıla~~
16-03-07, 17:26
~~Türk Dizileri~~:good:

hales
16-03-07, 19:23
türk dizilerinin yarısı yabancı dizilerin türk versiyonu olduğuna göre hangisi daha iyi açıkca belli..

Ela_Ebru
16-03-07, 20:21
bence yabancı diziler daha başarılı türk dizileri hep töre üzerinde yoğunlaşıyor şimdilerde biraz daha iyi türk dizileri

volley_fb_girl
18-03-07, 11:09
bende ikisinin de yeri ayrı...yabancılarda daha çok gerilim ve korku izliyorum...Türk dizilerinde ise Komedi Romantik izlioyorum..bence ikiside çok güzel

naman
18-03-07, 12:21
Türk dizileri genelde başarısız oluyor. Bunun nedeni de bariz meydanda. Orijinal değiller. Sürekli aynı konu etrafında dönen çeşit çeşit dizi. Son yıllarda çoğalan şu töre, ağa vs. dizilerinden izlemediğim halde bıktım. Her televizyonu açtığımda onların reklamlarını görüyorum. Hepsinin temelde konusu aynı, karakterler benzer. Senaryoda üç beş değişiklik yapılmış, oyuncular farklı. Sürüyorlar ekrana.

Bir de yabancı dizileri Türkçeleştirip sunmaları var ki o daha da komik. O ne demek: "Bakın biz yeni bir şeyler yapamadık kendimizce, şu yabancı diziyi Türkçeleştirip size yutturuyoruz." Örneklerden birkaçı Doktorlar, Selena, Acemi Cadı...

Şahsen ben televizyonu dizi olarak sadece Smallville'i izlemek için açıyorum. Cnbc-e'deki diğer yapımlar da çok güzel, ancak hepsine ayıracak vaktim yok maalesef.

Türk dizileri biraz daha orijinal olursa, bence çok daha başarılı olurlar.

luciapink
18-03-07, 17:39
yabancı dizileride türk dizilerini de severek izliyorum eskisine göre oranla türk dizilerini daha çok izliyorum çünkü eskiye göre konular oyuncular çok özenle seçiliyor eskisine göre daha çok gelişti türk dizileri ve daha da gelişmeye çalışıyor...

hazal92
27-03-07, 20:08
bence türk dizileri

nOiRe
27-03-07, 20:13
bu kategoriye göre deişio diyorum ben türkler bu konularda başarısız diyemeyiz ama yabancıların her yönden şanslı oldukları ortada Türkiye de de bu kadar para harcansa böle şeylere bizimkilerinde önü açılır kanımca.

nfl
28-03-07, 16:06
kesınlıkle yabancı bıkere yaratıcılar bellı bı konu uzerınde donup gıtmıyo karaktere baglı deyıller orn :er bızım encok ratıng alan dızımız bıle en fazla 2 sene suruyo

EFTALYAGUL
28-03-07, 16:41
yabancı dizilerin daha kaliteli ve daha fazla bütce ayrılarak çekildigi gerçek ama yine de türk dizi ve filmleri bizimmmm ve izleyip destek çıkmak gerek:)şaka bi yana son dönemde yerli yapımlardan da gayet başarılı performanslar çıkıyor ortaya

20tayfun20
30-03-07, 14:49
tabiki de türk dizileri

Dalgacı Mahmut
31-03-07, 13:17
Yabancı diziler sürükleyicilik açısından daha başarılı. Sezon kavramı yerleşmiş, kaç bölüm olacağı baştan belli. Her bölüm en fazla bir saat.
Yerli dizilerde ise tek bir bölümün süresi reklamlarla beraber 2 saati buluyor, dolayısıyla dizi kendini tüketiyor.Konu sakız gibi uzuyor ve kısa ömürlü oluyorlar.Bence reyting uğruna böyle uzatmasalar, daha izlenilesi diziler ortaya çıkar.

Boran&Sila
01-04-07, 11:54
kesinlikle türk dizileri....yabanci dizi hic izlemedim ve izlemeyide düsünmüyorum...sadece bi iki bölüm bakmisimdir ama hic takip etmem...

manyaqkıss
02-04-07, 09:08
bencede türk diziler :)

FBuse
02-04-07, 23:40
yabanci dizileri elbette.. daha cok yatirim yapiyorlar, böylece dizi 4-4lük oluyor.. Türk Dizileride iyi ama dedigim gibi Yabancilar KESINLIKLE daha iyi!!

anatolıa
04-04-07, 17:42
evet bence yabancı diziler daha ğüzel özellikle kore dizileri

kelebek_01
05-04-07, 07:43
ben pek bi yabancı dizi izlemem yabancı diziden kasıt pembe dizilerse onlar daha başarılı komedi dizileri ise evet yine başarılılar amma iş dram türüne gelince işte orada duracaksınız çünkü hiç kimse bizim kadar acıklı dizi-film çeviremez

chibi_chibi
05-04-07, 19:30
aslında doğru ama yine de yabancı diziler artık türk dizilerinde hep aynı konuları görmekten sıkılanlar için iyi birer alternatif ve bence daha iyi yanları var ama gerçekten güzel olan ve unutulmayacak dizilere de sahibiz örneğin yılan hikayesi gibi.

SELImESMaDEMIr
12-04-07, 11:18
Evet tür dizilerinde cok büyük hatalar oluyor ama oyuncu ve senaryoda biz türklerin üstüne tanimam.

Yani türk oyunculari gercekten cok cok cok basarili tabi olmayanlarida var ama genel olarak baktigimda bence cok iyiler var.Ama amerikan dizilerindeki oyuncular bu kadar basarili degiller genel olarak baktigimda.
Ve senaryo....bence bizde cok sira disi senaryolar var ve konulari cidden iyi olanlar (türe dizilerinden bahsetmiyorum).

rbd88
12-04-07, 14:58
kesinlikle yabancı diziler derim zaten yabancı dizilere bakıolar iyi hemen alıolar türkleştirip önümüze koyuyolar(greys anatomy-doktorlar) bide zaten türk töre dizilerinden bıktım her kanalda aynı konu başka konu kalmadı yani bi kısır döngü içine girildi ama şu anda yabancılar acayip iyi kurgular yapıolar (lost heroes prison break...)benim fikrim bu tabi herkes aynı düşünmek zorunda deil

sena57-utku
15-04-07, 17:49
yabancı diziler.

burcu_esmer
15-04-07, 21:00
yabancı dizilerrr

ronaldinho10
17-04-07, 12:17
aslinda yabanci diziler ama turk oyuncular oynadigi zamanda turk dizileri daha guzel oluyor..turk dizilerinde daha cok mantik hatalari oluyor..ve evt arkadasin da dedigi gibi yabanci dizileri turk dizi haline getirip ekrana sunuyorlar..ayni yarismalarda yaptiklari gibi kendileri de bazi seyleri fikir edip yapsalar daha iyi olur bence...

nevisz
17-04-07, 14:32
turk dizileri fimleri bence cok super

yabanci diziler cok sacma gelior bana (holandadakile)r :img-wink:

snm_b
20-04-07, 16:54
türk diziler daha başarılı

şekeristan
23-04-07, 13:02
tabiki de türk dizileri yabancı dizilerde fazlasıyla abartı oluyo bence :img-cool2

MoOnDaNcE-11
23-04-07, 17:19
Bence yabanci diziler daha basarili...

summer___17
23-04-07, 20:49
Bence Bunu sormaya bile gerek yok yabancı diziler yabancı diziler Türk versiyonuna çeviriliyor Türk Dizilerinin hiç yabancı versiyonunu görmedim ben

FACU
23-04-07, 21:50
Bence Bunu sormaya bile gerek yok yabancı diziler yabancı diziler Türk versiyonuna çeviriliyor Türk Dizilerinin hiç yabancı versiyonunu görmedim ben
bencede bunu sormaya bile gerek yok türk dizileri diyene gülerim ben

Billush
23-04-07, 22:38
Yabancı diziler elbette imkan ve çekimleri açısından çok başarılılar ama Türk dizileri bizlere yani toplumumuza yakınlığı açısından daha çok ilgi görüyor

mercan_dede
24-04-07, 13:35
TABİKİDE YABANCI DİZİLER SANKİ FİLM İZLİYOSUN BİR DİZİDE NE ARARSAN BULUYOSUNU ONUN İÇİN YABANCI DİZİLER....:img-yes:

simge_yasemin
24-04-07, 14:43
bence türk dizileri çok başarılı

rüştü
24-04-07, 18:47
Bir türk olarak türk dizilerini hiçbirşeye değişmem.

pelinnn
24-04-07, 20:33
Belki millet olarak bizim zevkimizdendir... Ama ben yabancı çoğu yabancı dizilerini beğenmedim, özellikle komedi tarzı dizi aradığımda, yabancılarda bizi güldürebilecek gibi dizi yok, örneğin güzel Türkçe'min esnekliğinden, zenginliğinden kaynaklanan esipiler üretiyoruz biz ama yabancı dillere çevrilmesi olanaksız bunların, aynı şekilde yabancıların güldüğü espirilere de biz gülemiyoruzdur herhalde, yani kısaca "Türk dizileri"

çıtkırıldım
25-04-07, 16:14
türk dizileri daha ii bence

sekerss
25-04-07, 16:19
bence yabancı diziler daha iyi daha orjinal yerli dizilerdede güzel olanlar var ama bi las vegas bi oc nin yerini tutamaz bence

~mystery~
25-04-07, 19:01
bence ikisinin de başarılı veya başarısız olduğu yanlar var..
bence dizisine göre değişir :)

ekoneg_02
29-04-07, 05:43
bence yabancı dizilerde-türk dizileride gayet iyi.sonuçta her ikisindende dizileri izliyorum.ama yabancı diziler dünya çapında biraz daha prestijli olduğu için onların namı daha fazla duyuldu.ama bizim de bi gurur kaynağımız dizi var o da yabancı damat...
kesinlikle katılıyorum
:happy0064

essra
29-04-07, 07:58
türk dizileri

kero.irem
30-04-07, 12:02
kesinlikle türk dizileri :good:
yabancılardanda başarılı yapımlar çıkıyo ancak en iyisi güzel yurdumdan çıkan yapımlar diye düşünüyorum

e.c.e
30-04-07, 12:05
bencede türk dizileri (tabi bazı istisna yabancı diziler var)

terazixx
02-05-07, 14:35
tabiki yerli diziler çünkü yerli diziler bizim malımızda ondan bana daha çekici geliyor

summer___17
02-05-07, 17:17
bence yabancı diziler daha iyi daha orjinal yerli dizilerdede güzel olanlar var ama bi las vegas bi oc nin yerini tutamaz bence

katılmadan edemicem the oc nin las vegasın yerini tutamaz :good:

miracle girl
02-05-07, 19:49
galiba yabancı diziler zaten genelde bütün dizilerimiz yabancıların kopyası...

HaMbUrG*
03-05-07, 18:38
türk dizileri daha basarili galiba.. yani reytinglere bakilirsa öyle gibi gözüküyo

jojoo
05-05-07, 16:29
walla benim seyrettığım bir tane yabancı dizi war o da CSI:MIAMI.yanı bu dizi aşmış kendin artık türk dizileriyle karşılaştırma yapılmaz.ama turk dizileri daha guzel nede olsa bızım kulturumuzu içeren konular

boncuk-girl
06-05-07, 08:08
galiba türk dizilerii

!karbeyaZ!
06-05-07, 10:46
Tabiki yabancı diziler daha başarılı... Çünkü Türkiye'de artık sadece (ç)alıntı diziler yapmak moda oldu...

wonderful
09-05-07, 16:39
türk dizileri bizleri anlatan diziler

yabancıların sadece filmlerini çok seviyorum dizilerini de beğenmiyorum

[...Melis...]
09-05-07, 21:20
turk dizileri tabikide

((Cansu))
09-05-07, 22:26
Turk Dizileri ne biliyim yabanci dizilerini pek sevmiyorum :S

batuhan_gumus
19-05-07, 08:42
bence turk dizileri daha basarali almanyada reyting diye bisey yok bile normal koyuyorlar izleniomu bilmiyoruz ama zaten ben hep türkce izliyorum da iyi

Azeri Menzer
22-05-07, 09:06
ben kendim azeriyem amma turk dizilerini cok seviyorum calişiram hepsini izleyem yadanci dizileriyse hec izlemiyorum

ANİTA
22-05-07, 22:16
tabiki yabancı diziler farklı konu ve içerikleriyle türk dizilerinin önüne geçiyor.özellikle jerry buckherman ın yaptığı diziler farklılıklarıyla ön plana çıkyor.ama türk dizileride hiç değişmeyen konuları ve entrikalarıyla izlenebilir:happy0064

levell
23-05-07, 11:50
tabikide türk dizileri... kendimizden daha çok şeyler bulduğumuz türk dizileri..
yabancı dizi adı üstünde.. yabancıyız o dizilere

ihlamurdelisi
23-05-07, 19:11
tabiki türk dizileri daha güzel...en azından duyguyu hissedebiliyoruz..bence yaabncı diziler çok yapmacık..

tanrıverdi
28-05-07, 00:12
sadece şu bakımdan yabancı dizileri çok seviorumm..bi kere görüntü kalitesi denen bişi var yani sinema tadında çekiolar diziyi ve muhteşem bi hal alıo bölelikle dizi...ve suç dosyalı dizilerine bayılıorum gerçekten kurguları mükemmel..bizim dizilerimzn beendiim kısmı şu sonuçyta bizm öfr ve adetlerimzi içern bitakım unsurlar içrioo yani biziz onalr kesnlkle yabancılık yok.ayrıca yabancıların çoğu komedi ve sit-comlardan hiçte zevk alamıorum yani bazen şaşırıorum buna nie arkdan gülme sesi var die.bua tabiiki kültürlerimzle alakalı yani onlarınkien tamamiyle kötü demiorumm...

aama gende dizilerin senaryo açısından çokçokçok gelişmesi lazımm.bana göre şuan senaryosu iii olan diziler bi eldeki parmaklar kadar yani..mesela avrupa yakası,mesela yabancı damat mesela hatrla sevgili...bunlar gerçekten ii senaryolar ve kesnlkle kendine has senaryolar...

nalan-k
28-05-07, 08:16
beni yabanci diziler kesinlikle cekmiyor, seslendirmesi falan hepsi yapmacik geliyor, sadece türk dizileri izliyorum. tabiiki türk dizileri.

()Ela_Levent()
28-05-07, 08:43
beni yabanci diziler kesinlikle cekmiyor, seslendirmesi falan hepsi yapmacik geliyor, sadece türk dizileri izliyorum. tabiiki türk dizileri.

ewt ya pembe dizilerden nfrt ediorum hiçte gzl deil türk dizileri daha başarılı ama onlarıda pek seviom bncede y.diziler yapmacık asi yıllar feln ne biilm beni çekmiyo

MELENA
30-05-07, 21:09
Tabiki yabancı diziler daha başarılı... Çünkü Türkiye'de artık sadece (ç)alıntı diziler yapmak moda oldu...

Nasılda içimden geçeni söylemişsin.kesinlikle (ç)alıntı yapmak moda oldu.yabancı dizilerin senaryoları bize uymasada daha iyiler adı üstünde yabancı,bizden farklılar.ama senaryo ve yaratıcılık konusunda bizden daha iyi oldukları kesin.türk dizilerinden izlenebilecek,özgün,saymaya kalksak bir elin parmaklarını geçmez ne yazık ki...

chandie13
30-05-07, 22:16
bugüne kadar yerli diziler arasında kaliteli denebilecek çok az sayıda dizi yapılmıştır. gündemdeki diziler arasında da kaliteli olarak adlandırılabilecek sadece Avrupa Yakası var. belki Yaprak Dökümü de olabilir.
yabancı dizilere baktığım zaman oyunculuk olsun, müzikler olsun, görüntü olsun her zaman daha doğal gelmiştir. yerli dizilerde bu samimiyeti görmek çok zor. oyunculuklar çok kötü, dublaj yapılarak herşey iyice yapaylaşıyor, dizi müzikleri belli bir standartta gidiyor hep, her dizide aynı tip müzikler, her diziden muhakkak çok bilmiş bir iki çocuk fırlıyor, bir anlam ifade etmeyen hikayeler anlatılıyor, reyting kaygısı ön planda oluyor, kurgu denilen hiçbir şey yok, ne yapsam da bi sezon daha uzatsam düşüncesi hakim,...

kesinlikle yabancı diziler diyorum

Pötibör
06-06-07, 18:43
Görüntü kalitesine göre yabancı diziler ama Türk dizileri diğer konularda dha basarili bence..

lykiadreamer
06-06-07, 23:35
Bende türk dizilerini tercih ediyorum."Ben türk dizisi izlemem sadece yabancı dizi izlerim"diyene de inanmıyorum.Öyle diyenden korkucaksın asıl en çok onlar izliyor türk dizilerini...:img-hyste

candy
07-06-07, 06:16
Kalite yönden kesinlikle yabancı diziler iyi
Türk diziler,de ise kalite yönden çok az mantık hataları çok oluyor.:img-help:

o_z_g_e
07-06-07, 13:19
Tabikide yerli diziler. En azından yabancı pembe dizilere bakıyorumda hep aynı konular bilmem farkettinizmi kız fakir ve güzel erkek yakışıklı ve zengin birbirlerine aşık oluyo:img-in_lo fakat anne ve baba buna karşı bide muhakkak bir tane ayırıcı nitelikte erkeğin çok yakın arkadaşı ve aile dostu olan zengin bir kız vardır. Ama yerli dizilere baktığımızda tamam hepsinde aşk var ama konular farklı bazıları komedinin içinde aşk bazıları törelerin:img-grin2 bazı diziler gençlik yılları fln filan, aile dizileri.... Ben hatırlıyorumda Çocuklar Duymasın bi ara Japonyoda bile izleniyodu... Yani yerli diziler daha iyi. Fakat iş sinema olunca bizimkiler donup kalıyo...:img-hyste

SelinKis
09-06-07, 20:38
bence yabancı özellikle hollywood filmleri daha dikkat çekiyor ne cazibesi var anlayamadım :(

sevde & sevde
09-06-07, 20:48
bence yerine göre değişiyor ama ben daha çok yerli izliyorum yabancı filmler harika oluyor ama

nuro
10-06-07, 09:22
yerli diziler de bazen başarılı olabiliyor.
ama şu andaki yayında olan dizilerle bizimkileri karşılaştırısak yabancılar daha ağır basar.bence tabi..
türkiyedekiler hep birbirindenn aynı.bol ağalı,bol gelinlikli,bol silahlı,bol vurdulu kırdılı diziler pek sarmıyor artık beni.
nerde o eski türk dizileri filmleri.
bi ikinci bahar daha olmaz,bi süper baba,çemberimde gül oya...

06_haziran_15
10-06-07, 10:40
Kesinlikle yabancı dizilerr..türk dizileride zaten yabancı dizilerdenn alıntıı değil mi..yani çoğunlukla öyle tamamen alıntı olmasada bir yerlerinde mutlaka benzerlikler var..ama tabiki de orjinali kadar başarılı olamıyorlarr..

EFTALYAGUL26
10-06-07, 17:32
türkkkkkkkkkkkkkkk:img-hyste

tuana_rky
11-06-07, 15:41
yabanci diziler tabiiki yani birkere bu turk dizilerindeki oyuncular bile cok yapmacik ama yabanci dizilerde oyuncu mu yoksa gercekten canlandirdigi karaktermi anlayamiyorsun bile ustelik konular cok daha guzel oluyor bir sonraki bolumde neler olacagini hic tahmin edemiyorsun ve her bolum acaba bu oteki bolumde neler olacak diye ama bu turk dizilerinde acaba oteki bolum senarist ne sacmalayacak kim kimden hamile kalip baskasiyla evlenecek diye merak ediyorsun iste aradaki fark :DDD

velvet
11-06-07, 16:05
malesef yabancı diziler... konusu bir yerde tıkanmayan türk dizisi çok nadirdir...
ama yabancılar yaratıcılık açısından çok daha fazla üretkenler...
teknolojik imkansızlıklardan bahsetmiyorum bile..
fakat oyunculuk açısından yerli diziler de fena saylmaz.. çok çok iyi oyuncularımız var dizilerde oynayan...

halit_fan
12-06-07, 19:08
yabancı diziler..:img-yes: bizim diziler baştan fual...::D

rbd_cns
12-06-07, 19:14
maalesef yabancı diziler çünkü ztn bizim yapımcılar birçok diziyi çalıntı yaparak bunu kanıtlıyolar! hem ztn biz daha başarılı olsaydık dünyada tanınırdı bizim diziler ama maalesef!