Tüm Versiyonu Göster : Yabanci Diziler mi Türk Dizileri mi Daha Başarili?

Sayfalar : 1 2 [3] 4

cousin
13-06-07, 13:08
valla onu bunu bilmem de birbuçuk saat sitkom çekmek de yazmak da oynamak da her baba yiğidin harcı değil.
adam lar dışarıda 20 dakkada bitiriyo.
özellikle avrupa yakası artık 10 buçukta fln bitmeye başladı.
gülse birsel e alkışlar burdan:happy0064 :img-ok: :cheer: :img-hi: :)

lanetly_girl
14-06-07, 13:18
bence yerli diziler ya

onLine17
14-06-07, 13:20
ßana Göre YerLi diziler daha başarılı ...

Dilara03
15-06-07, 12:59
yabancı diziler bence çünkü yabancı dizileri birçok yerli versiyonları oluyoo ama ben hiçbi yerli dizinin yabancı versiyonu olduğunu duymadım

alonsomania
15-06-07, 13:43
dizilerin konusuna göre değişir bir smallville izlerim bir aşk ounu misal diziye bağlı

yesimer
20-06-07, 11:22
yabancı diziler ama benzeri bulunmuyan türk dizileri de var mesela tatlı hayat bide ruhsar:img-blush :img-hyste

yasefff
20-06-07, 11:48
ruhsar mı ayy ne kadar zevklisin kardeşim bu yaşta bu zeka helal olsun sana bende çok severdim onu sabah 5de veriodu izlerdim bide vay anam vay
yabancı dizilere olum

alyssa_
20-06-07, 14:53
yabancı dizilerde yerli dizilerde çok başarılı bence bunları ayırmak olmaz....

>>ozgekync<<
20-06-07, 17:06
Aslında yerli malı yurdun malı herkes onu kulanmalı fakat bana sorarsanız yabancı dizilerin senaryoları daha özgün ve daha eğlenceli bence...Bu nedenle yabancı dizilerin daha başarılı olduğunu düşünüyorum

~mystery~
20-06-07, 19:16
bence yabancı diziler daha başarılı...Hem çok daha özgünler ve senaryoları daha iyi :img-yes: Ama çok iyi yerli diziler var diziye göre değişir :img-in_lo

HG_GUMUS
20-06-07, 20:18
yabancı dizilerin senaryoları daha iyi oluyor bilim kurgu,polisiye,aksiyonda bizden çok öndeler
yerli dizilerin çoğu çalıntı,senaryo basit,oyuncularda iş yokk :icon_whis
iyi olan birkaç dizimiz var :img-yes:

halit_fan
22-06-07, 14:02
bizim dizilerin senaryoları bile birbirine çok benziyo..hep aynı hikayeler sanki başka senaryo yokmuş gibi..iki kişi birini seviyo işte sonra hamile falan kalıyo falan vs..ıyyyy bıktım artık aynı şeyleri izlemekten..

billur_ezgi
22-06-07, 14:16
Bence tabi ki türk dizileri yabancılar da güzel o türk dizilerinin verdiği hazı vermio bana göre :S

EmiLy_
24-06-07, 10:52
bencede türk dizileri daha başarılı...

szg_sezgi
24-06-07, 12:47
ben Türk dizilerini daha severk izliyorum yabancı diziler bana pek inandırıcı gelmiyo:S
Türk dizilerinin senaryoları birbirine benziyo ama ben Yanbancı diziye Turk dizisini tercih ederim

register00
24-06-07, 13:20
yabancı diziler bizim adet gelenek ve göreneklerimize ve ahlak kurallarına uymuyo bn o yüzden yabancı dizi izlemiyorum türk dizileri daha iyi :good: :good: :good:

esmerseker
24-06-07, 13:31
İkisinin de kendine göre iyive kötü yanlari var bence, kültürel açıdan farkliliklar çok olduğu için kıyaslama yapmak ta yanliş. Türk dizileri bizim kültürümüzden çıktığı bizi yansittiği, türk insaninin kendinden birşeyler bulduğu diziler olduğu için iyi, diğer yandan konularinin banallığı, arabeskliği ve benzerliği açısından kötü. Yabanci diziler farkli bir kültürü yansittiği diğer insanlarin nasıl yaşadiğini gösterdiği farkli mekanlari ve çok çeşitli konulari işlediği için iyi, ama çoğunlukla da aşk sevgi ahlak gibi kavramlarin basitleştirilmesi ayaklar altina alinmasi açısından, içkiyi, uyuşturucuyu, uygunsuz ilişkileri meşru birşeymiş gibi göstermesi açısından kötü.

bekirmelike
24-06-07, 15:46
ya bence türk dizileri güzel ama yabancı dizileri insanlar daha başarılı buluo:icon_sorr

(mia)
24-06-07, 15:49
bence yabancı diziler.yabancılarda istenilen sahneler veriliyor,lküfür gibi şeyler istenilen laflar,ortama uyan laflar söyleniyor.daha cüretkar.fakat türklerde rtük diye akıllara zarar şey var.bu yüzden yabancılar daha ii

dedebaba
26-06-07, 10:10
yabancı diziler daha aksiyonlu oluyor daha güzel
ama türk dizileride romantik oluyor aşk

alyssa_
26-06-07, 15:44
yabancı diziler daha başarılı.çünkü yabancı dizilerden kopya çekiyoruz..bunun başında kavak yelleri,bir istanbul masalı gibi diziler var...

FBemel
26-06-07, 16:18
yabancı diziler...çünkü türk kanallarındaki dizilerin bir sonraki bölüm yayından kaldırılıp kaldırılmayacağı belli olmuyor...ayrıca kanalların seyircinin fikrine ve isteklerine saygısı kalmamış...istedikleri şekilde yani kafalarına göre hareket ediyorlar...özellikle Fırtına'ma yapılan haksızlıktan sonra anlamış bulunmaktayım bu durumu...:icon_sorr

ayrıca yabancı diziler her zaman orjinal şeyler sunuyor insana...Türk dizilerinin çoğu ise yabancı dizileri kopyalamaktan fazlasını yapamıyorlar...:img-help:

lindsay
26-06-07, 16:45
yabancı diziler daha başarılı türk dizilerinde istisnalar hariç birçok dizi 2. sezonunda uzatıcaz diye gereksiz şeyler yapmaya başlıyo ve bu bi süre sonra sıkıyo ama yabancı dizilerde hiç sıkmadan 8 sezon izlenebilicek şeyler var
ayrıca bizde bide yayından kaldırılma korkusu var aman tutar mı tutmaz mı kanalların izleyiciye hiç saygısı yok

zeynepppppp
26-06-07, 18:02
maalesefki yabancı diziler daha başarılı bizim diziler genelde yabancı dizilerden alıntı oluyor buda benim çok sinirimi bozuyo hele yarışmalar tamamen alıntı:icon_sorr

kutbettin
26-06-07, 20:16
Yabancı diziler kurgu ve senaryo yönünden daha başarılı, özellikle en ince detayına kadar düşünülüyor bir çok şey ve yan karakterler çok güçlü. Bizim diziler uyarlama olanlar hariç genelde yan karakterleri es geçiyor ve çok yönlü karakter yaratamıyorlar yani genelde ya melek ya şeytan rolünde izliyoruz. Bazı yerli yapımların senaryo ve oyunculukları yarışsa da genel olarak yabancı diziler daha iyi. türk dizileri ise dramda daha iyi genelde, özellikle oyuncular iyiyse.

seineb
27-06-07, 12:48
Türk Dizileri daha başarili tbikii..

krmcmkolik
27-06-07, 21:41
bence kesinlikle türk dizilerri özellikle son yıllarda baya güzel kaliteli diziler oldu

Cukurova Masalı
28-06-07, 08:11
Türk dizileri tabiki..

*senem*
28-06-07, 09:22
walla türk dizilerimi hiç bişeye değişmem

busra_deniz_199
29-06-07, 18:35
türk dizileri çünkü yabancı dizilerde deniz uğur yok
ben deniz uğur olmadasn hiçbir dizi izlemediğim için türk diziler

I LOVE YOU:happy0064 :happy0064 :happy0064 DENİZ UĞUR

ysmn-krmcm1993
30-06-07, 00:57
yaa tabikiide yabancı diziler daha gzl daha cekici vln oluyo ztn tturkler korku filmini kesnlikle yapamıyolar ama yabcılar spr o konuda tabikide turklerinde dizileri spr oluyoo yabncıalrın sinema korku vvln spr oluyo yane yarı yarıyyız nerdese

pink_girl_56
30-06-07, 10:29
Bn herşeye ragmen Türk Dizileri diyorum..Çünkü Türk Dizilerinde mutlaka bir fedakarlık bir sevgi anlatılıyor örmeğin vatan sevgisi..

sweet10
07-07-07, 14:21
ben yabancı dizileri daha güzel ve daha başarılı buluyorum bizimkiler aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyolar.....:)

alyssa_
07-07-07, 14:29
Yabancı diziler daha başarılı.çünkü türk dizileri yabancı dizilerden kopya çekip yapıyorlar yada eski dizileri yenileyip bize kakalıyorlar.

ecr
07-07-07, 15:16
bence yabancı diziler daha iyi..çünkü türk dizileri furya halinde çıkıyorlar.yani türk dizilerinde bir konu çok beğenilirse türevleri yapılmaya başlanıyor. örnek sıla, ezo gelin, yersiz yurtsuz(töre)

ama yabancı dizilerde böyle bişey sözkonusu değil.onlar yüksek bütçeyle çekiliyorlar.bizde ise bütçe milyonu(dolar) bulmuyor..o yüzden yabancı dizilerden daha iyi dizi çektiğimiz söylenemez.

yabancı diziler daha başarılı..ama türk dizilerindede mükemmel eserler bulmak mümkündür.

icom_
08-07-07, 16:00
yabancı diziler tabiki daha ii gerek bütçe yönünden gerkese oyunculuk yönünden..ama türk dizileride o seviyeye ulaşmak için emin adımlarla ilerl
yor..birde şu ağa töre dizileri kalka nasıl güsel olur..

anlamadım bişi war..madem herkws bu kadar şikayetçi ve nefret ediyor aağa dizilerinden..kim seyrediyordsa bu kadar reyting alıyo anlamıyorum..

Zeynep_Ali
09-07-07, 12:44
bence her ne olursa olsun türk dizileri dha iyi

LoST_Girl
09-07-07, 21:36
benim yabancı dizilerde en cok begendiğim farklı konular hakkında olmaları. türk dizilerinde cok benzer basmakalıp diyebileceğim konular işlenior ama yabancı diziler konularıyla insanı sasırtıoum.teori üretmeye zorluor.nolcak acaba düsünmekten kendini alıkoyamıyorsun.türk dizilerin sonlarını hepimiz tahmin edebiliouz.

pamuk_seker
09-07-07, 23:49
bence yabancı diziler daha başarılı çünkü türk dizilerinin çoğu birbirine benzio bence

rads
10-07-07, 08:19
Yerli dizilerimiz harika.Trajedi,Entrika,Duygusal,Komedi hepsi de birbirinden güzel..

xlonelyx
11-07-07, 15:21
bence yabancı diziler daha kaliteli insan onları izleyince yerli dizilerden çok fazla zevk almıyo ama yinede yerli dizilerin içindede çok başarılı olanları var

yerli diziler inş. kalitesini daha çok arttırır

Frekans
11-07-07, 20:58
tabiki yabancı diziler daha iyi 10 tane yabancı dizi izliyorum yabancı dizilerden aldığım tadı türk dizilerinden alamıyorum

caramella
12-07-07, 15:07
yabancı dizilerin kalitelisi tartışılmaz her bir bölümü film kalitesinde oluyor. bizim dizilerde hep aynı konular hep aynı çatışmalar.

high_school_m
12-07-07, 17:28
herkes gibi bende yabancı dizilerin kalitesinde hem fikirim:img-yes: bizim dizilerimiz biraz daha tekrar gibi yani yabancı dizilerin kopyaları yapılıyor.

aTk
12-07-07, 18:35
ne olursa olsun türk olsun :img-cool2 yabancı izlemem hiç;)

kibritcikiz
13-07-07, 10:16
valla bence türk dizileri daha güzelll :img-wink:

sevda_cicegimm
13-07-07, 10:28
bn acikcasi ikisindede tat buluyorum..

koobee24
18-07-07, 18:04
valla bence türk dizileri daha güzelll :img-wink:

avatar ve imzandaki dizi de yabancı dizi taklitlerinden belirteyim.

koobee24
18-07-07, 18:09
yabancı dizi olarak genelde komed dizilerini izlerim yabancı komedi dizileri bizimkileri katlar diyorum.başta friends olmak üzere will&grace,e.l raymond,spin city,the nanny(dadı)... normal dizilerde fazla yabancı dizi bilmiyorum ama en azından kalite olarak yabancılar daha kaliteliler.

ash-sam-brn
18-07-07, 18:15
comedylerde yabancı dizileri daha iyi buluyorum.sit-comları harika oluyo.ama türk dizileride drama dizilerinde müthiş bence.tabi actionlarda yabancılar daha iyi.türkiyede sadece kutlar vadisi ve sağır oda action dizilerinde iyi.

yani uzun lafın kısası yerli de yabancı da dizilerinde gayet başarılı.

ash-sam-brn
18-07-07, 18:18
ayrıca şunu da belirtmek isterim.türk dizileri her hafta bir sinema filmi kadar uzun.ama yabancı diziler. 25dk 40dk arasında deişio.hele bi yabancı dizi vardı reklamla berabern 19dk sürdü.oysa bizdekiler neredeyse 3 saat(abartmıyorum)sürecek

SBR
18-07-07, 20:51
bu soruya tabiiki yabancı diziler daha başarılı demek gerekir zaten yabancı bir dizinin farklı ülkelerde gösterilmesi bunun kanıtı bence :img-wink: zaten birde bizim dizilerimiz bence uzun yabancı diziler bir senede 22 bölüm çekerken bizde bu sayı çok daha fazla :img-yes:

eyschann
18-07-07, 21:10
bu soruya tabiiki yabancı diziler daha başarılı demek gerekir zaten yabancı bir dizinin farklı ülkelerde gösterilmesi bunun kanıtı bence :img-wink: zaten birde bizim dizilerimiz bence uzun yabancı diziler bir senede 22 bölüm çekerken bizde bu sayı çok daha fazla :img-yes:

kesinlikle katilyiorum yasin cok haklisin :)
bencede yabanci diziler tr dizilerinden cokdaha basarili..:img-polic

snnr
19-07-07, 14:03
yabancı diziler çok daha iyi.adamlar naparlarsa kopyalanıo zate.wea eskiden yapılmış işler tekrar çekilio.ama yinede başarılı türk dizleride yok diil.

m-i-n-a
20-07-07, 12:56
bende yabancı diziler iyi diyorum, yerli dizilerde de güzel ve başarılı olan var ama çoğu birbirinin aynısı, bir süre sonra sıkılıyorum

MetaLoqy
20-07-07, 13:22
yabancı dizi ler daha iyi daha teknoloji sahipleri oldukları için imkanlarıyla çok qüzel işler çıkarabiliyolar dizi nin süresi kısa olabilir ama bizim türk dizilerindeki 2-3 saatlık zewkı werıyo ve zamandan kazandırıyo türk dizilerini izlemek boşuna zaman öldürmektir aynı tür diziler aşk dizileri-karadeniz dizileri onuda yapamazlarsa kopyalıyolar yabancı dizilerden :img-wink:

nLy____
25-07-07, 13:16

kesinlikle sana katılıyorum...evet onlar yılda 22 bölüm çekip,tadına bırakıolar ve çok uzun yıllar devam ediyor...örneğin ilk aklıma gelen:er :img-yes: bence de yabancı diziler daha kaliteli oluyor...

hateTHElove
25-07-07, 16:45
bncede yabancı diziler çook daa başarılı.

gamzee_serap
26-07-07, 07:53
Türk Dizileri Vazgeçilmezimm...bu Yönde Daha Başarililar Ama Korku Aksiyon Denildiginde Ise Yabancilar ön Plana çikiyor Bence...

fantagirro
26-07-07, 08:50
türk dizilerinde artık konular birbirinin kopyası haline geldi o yüzden çok sıkıcı oluyor

trown93
26-07-07, 13:54
kesinlikle yabancı diziler.en beğendiğimde lost.dizi 6 sezon dha 4. sezona yeni geçcek. bölümler kısa filmin tamamı uzun olmasına 3 sezon boyunca troplam 1 dk bile sıkılmad
m. mnyk bi dizi.yabancıların tüm dizileri 2-3 saatlik yerine çok iyi tutabiliyor vehiçbiri birbirine benzemiyor..

*mishy^_^
27-07-07, 11:59
yabancı diziler derim...çünkü birkaç yerli dizi dışında ilgimi çeken başka dizi yok...yerli dizilerde bazı şeyleri çok uzattıklarını ve gereksiz şeyleri konu edindiklerini düşünüyorum(bu laflarım bütün yerli diziler için geçerli değil) yabancı diziler işi tadında bırakmayı başarabiliyor ama şunu söyliyim bazı dizilerimiz varki hiç bir yabancı dizi onların yerine geçemez.örn:hatırla sevgili,avrupa yakası vb.

Enes Aktaş
27-07-07, 12:49
yabancı diziler tabiki türk dizilerini çoğu yabancılara özeniyor
Kavak Yelleri özenti örneğin.

* hande *
27-07-07, 12:53
bnce yabancı diziler daha başarılı.zaten türk dizilerin çoğuda yabancı dizilerden uyarlanıolar...ama çok güsel türk dizileride war...mesela hatırla sevgili,yaprak dökümü...

fantagirro
27-07-07, 17:48
kesinlikle polisiye dizilerde özellikle yabancı dizilerin başarısı şüphe götürmez derecede ama komedilerde yerli dizilerde de iiler var yalancı yarim ya da kavak yelleri gibi

kod adı yağmur
27-07-07, 19:16
yabancı diziler daha başarılı saten çoğu dizimiz onlardan esinleniyor mesela neredeyse tüm pembe diziler bazı aksiyon dizileri bazı komediler korku
ama tabiki de yabancı dizileri pek izlemem sadece filmlerini izlerim dizilerimin çoğu yerli izi filmlerimin ise yabancı

sude9
28-07-07, 10:42
Yabancı dizilerden Dawson ve Buffy'e 1-2 sezon baktım sonrasını kaçıdım arada bir kaç bölüm yine izledim ama ipin ucu kaçınca karışıyor..güzel ve hoş dizilerdi fakat yerli dizileri daha çok sevmiş ve beğenmişimdir,çok kaliteli diziler çekiliyor ve izlemesi oldukça keyifli...Bir İstanbul Masalı,Çemberimde Gül Oya,Ihlamurlar AltındA,Yalancı Yarim,uyarlama olsa da türk versiyonunu daha çok sevdiğim Doktorlar,Kırık Kanatlar,Gülbeyaz,Süper Baba aklıma gelen ilk diziler

mhc
28-07-07, 16:16
ya aslına bakarsanız yerli dizilerde de yabancı dizilerde de güzel olanlar var..
ben hem yerli dizi hem deyabancıdizi diyorum...:img-wink: :happy0064

GenCo_PeLinSu
28-07-07, 17:01
Bence bütün yerli yabancı dizilerin hepsi güzel...Yani ayrım yapamam...

ahumerve
31-07-07, 23:36
üstteki arkadasima aynen katiliyorum :)

yurt disinda yasiyorum ve yabancisini izledigim kadar yerlisinide izlerim.. ;)

kedoxx
01-08-07, 09:51
tabiiki yabancı diziler çok daha başarılı...çünkü konuları daha heyecan uyandırıcı..ayrıca hem kenidi yeniliyo...yerli diziler hep aynı..ben izlerken bazen replikleri bile aynen tahmin edebiliyorum...ama yabancı dizilerin sonunu tahmin etmek mümkün bile değil...ayrıca yabancı diziler çekim tekniği açısından bizim dizilerimizden kat kat üstünler...yani bizimde çook güzel dizilerimiz var ama yabancı dizilerle kıyaslanamaz...

erems
01-08-07, 14:03
kalitesine göre değişir...

icom_
01-08-07, 17:44
Aslında cevabı belli bir soru bence..tabiki yabancı diziler daha başarılı..
Maddi olanakları açısından olsun kendini yenileme açısından olsun kat kat üstünler..Bizdeki konu hep bellii..berbat ağa dizileri..

Arkadaşın dediği gibi ticaret saçması repliklerini bile zamn zman tahmin edebildiğim başarsısızlık sonucu diziler..yabancı dizilerin seviyesine erişebilmek için ilk önce şu ağa saçmalığını kaldırmalaı ve 40 fırın ekmek yemeli..:img-yes:

caftili
03-08-07, 05:55
yabancı diziler daha başrılı tabikide......şu anda yabancı dizilerle yarışan tek bir dizi var o da "kurtlar vadisi pusu".......çok kaliteli bir yapım.....pana filmi kutlarım....bizlere bu kadar kaliteli bir yapım izlettikleri için teşekkürler.....

ceren durul
03-08-07, 12:59
yabancı diziler daha başrılı tabikide......şu anda yabancı dizilerle yarışan tek bir dizi var o da "kurtlar vadisi pusu".......çok kaliteli bir yapım.....pana filmi kutlarım....bizlere bu kadar kaliteli bir yapım izlettikleri için teşekkürler.....

Aynen Sana Katiliyorummmm ... :icon_whis
Ne Denir Ki Baska ... :happy0064

runawayhorse
03-08-07, 18:17
arkadaşlar sanırım..yabancı dizilerle türk dizilerini karşılaştırmak, bir türkle amerikalıyı ya da ingilizi karşılaştırmak gibi birşey..yani çok saçma...bizler yani
hepimiz akşamları oturup televizyon seyretmekten başka ne yapıyoruz şu hayatta...

ayrıca kurtlar vadisini yabancı dizilerle karşılaştıran arkadaşa bir yanıtım var..
siz hiç bu kadar durağan bir amerikan politik aksiyonu izlediniz mi...onbeş dakika durmadan konuşan bir polat alemdar misali 'ağır abi' gördünüz mü..
bu açıdan bakıldığında ortada sadece seyirciye geçmiş büyü var..
ha bir de gökhan kırdarın müzigini kaldırın bir bakın kurtlar vadisinden..
geriye ne kadar gerilim, ne kadar kahramanlık kalıyor..tekrar bakın

yapmayın ya ne olur..biz oturup kendi bahçemizde kendi dizilerimizi seyredip
mutlu olalım..o bize yeter!

(= JesLice =)
07-08-07, 19:19
ya bence ikisi de dengeli..yani türk dizilerinde olmayan yabancı dizilerde var....yabancı dizilerde olmayan türk dizilerinde vr...

cnm_denizugur
08-08-07, 08:31
tabiiki türk dizileri daha başarılı

zuzuhal
10-08-07, 15:54
Bence dizilere göre değişir.Yerine Türk dizileri,yerine göre yabancı diziler öne çıkıyo...

cheerleader
12-08-07, 15:04
aslında cevab çok basit o güzelim yabancı dizileri türkçeye çevirip yeni bi diziymiş gibi göstern türk dizileri gayet özenti we taklitçi buyüzden ben yabancı diziler diyorumm

akçaylı
16-08-07, 14:00
ben türk dizilerini beğeniyorum ama yabancılardanda bikaç tane var beğendiğim

vildancı_68
16-08-07, 14:52
bence türk dizileri daha başarılı:img-yes:

halit_fan
17-08-07, 14:27
bence kesinlikle yabancı diziler..ben cnbc-e de yayınlanan dizileri takip ediyorum bi de türk dizilerine bakıyorum..bence ikisi arasında çok büyük bi uçurum var..türk dizilerinde konu kıtlığı oluyo insan hep aynı şeyleri seyretmekten sıkılıyo..bide yabancı dizilere özenilip yapılan dizilere iyice uyuz oluyorum doktorlar gibi..ama yaz dizileri arasında bir iki tane başarılı dizi var..keşke bütün diziler onlar gibi olsa..neyse bu bi görüş meselesi zaten..herkesin fikrine saygım var.

|*BeLaLım*|
17-08-07, 15:52
bence kesinlikle yabancı diziler..ben cnbc-e de yayınlanan dizileri takip ediyorum bi de türk dizilerine bakıyorum..bence ikisi arasında çok büyük bi uçurum var..türk dizilerinde konu kıtlığı oluyo insan hep aynı şeyleri seyretmekten sıkılıyo..bide yabancı dizilere özenilip yapılan dizilere iyice uyuz oluyorum doktorlar gibi..ama yaz dizileri arasında bir iki tane başarılı dizi var..keşke bütün diziler onlar gibi olsa..neyse bu bi görüş meselesi zaten..herkesin fikrine saygım var.

KatıLıyorum! :img-wink:
Yani Yabancı diziLer Türk diziLerinden gerçekten daha çok başarıLı. :img-yes:
Şahsen ben Türk diziLerine daha çok düşkünüm ama Yabancı diziLer kesinLikLe daha önde.

ALEX_FB
23-08-07, 13:13
türk dizilerinin ilk 20 bölümü mükemmel oluyo ama sonra bozuyolar bu yüzden üzülerek yabancı diziler diyorum eğer seneryocular daha üretici olurlarsa türk dizileri cok daha ilgi çekici olur bence...

YoShUn
23-08-07, 13:37
türk dizilerinide severim ama yabancı diziler daha başarılı.
türk dizilerinin ilk bölümleri güzell ama tüm olayları arda arda oluyo daha sonra konu kıtlığı oluyo wede diziyi bozuyolar.

söğüt
23-08-07, 15:38
türk dizileri ile yabancı diziler arasında
en önemli fark senaryo sanırım.
türk dizilerinde de çekici bir hikaye bulunabiliyor ama gelin görün ki kötü senaryo yüzünden bir bakıyorsunuz canım hikaye gerektiği gibi işlenmemiş, harcanmış ...
çok iddialı bir konuyu ela alıyorlar ve biz "hıımm çok iyi..bakalım nasıl anlatılacak , nasıl yönlendirilecek" derken bir bakıyoruz sayın senaristin ve dahi sayın yönetmenin tek derdi reytingmiş..hal böyle olunca seyirciyi afedersiniz salak yerine koyan, beğensenizde bu beğenmesenizde diyen zihniyetin mahsulü olan lastik gibi uzayan, ucube bir şey çıkıyor ortaya. işte bu noktada kazanan yabancı diziler oluyor.
yabancı dizilerde bulduğum tutarlılık maalesef bizde yok.
fakat oyuncularımızı -her zaman derim- türk tiyatro sanatçılarını çok başarılı buluyorum..

sahika_87
23-08-07, 16:32
aslında yabancı dizilerde çok güzel ama türk dizileri daha çok izleniyor gerçi türk dizilerinin senaryoları birbirine benziyor ama genede tutuluyor

seineb
24-08-07, 21:30
kesinlkle yabancı diziler dha başarılı tabki.. onlardaki görsel efektler yaratcılık fln hayranım ben.. biz anca taklitlerini yapıyoruz zaten.. Türk dizilerdede çok gzl diziler olanlar war tabi ama yabancı dizileri tercih ederim kesnlikle! :img-wink:

cheerleader
28-08-07, 23:24
bunu kabul etsek de etmesek de yabancı diziler daha başarılı çünkü onlar bi şekilde bütün dünyaya adını duyurmuşlar bizim dizilerden en popüler olanını ni ingilize sorsak tanımıyorum falan der heralde:D ama kalkıp lostu falan sorarsak bütün DÜNyada ilgiyle izleniioo
çünkü onlar bizden çok daha başarıllııı

Meh_Met
30-08-07, 08:21
Bence yabancı dizilerde Türk dizileride aynı.Oradaki yabancılar Türk dizilerine ağzı açık bakıyo Bizimkilerde yabancı dizilere hayranlıkla bakıyo.
Sonuçta Türk dizilerinin konusu genelede aynıdır. Yabancı dizilerinde öyle. Onların dizilerini izleyince farklı geliyor Onlarda bizimkilerini izleyince farklı geliyor.
Ama bir gerçek var ki Türk dizilerindeki duygu aile ilişkileri hiç bir dünya televisyonunda Türk dizileri kadar iyi işlenmemeiştir:img-yes:

beyonce_neso
03-09-07, 23:03
bence yabanci filmler daha guzel turk dizileride kotu deil ama cogunlukla ozenti diziler cikioo ama bazi dizileri cok guzeldir;);)

kenankolik
07-09-07, 21:53
bence yabancı diziler cok yapmacık ama türk dizileri tamamen dogal ne bilim dha içtenmiş gibi gelyo bana :img-wink::img-wink:

gfbuse
08-09-07, 06:30
bncede türk dizileri ama bazıları cok özenti oluo :img-yes:

deniz_im
09-09-07, 21:07
byük çoğunlukla yabancı diziler olduğu gerçek benim için
bu dönemde sürekli yabancı dizlerin aynısını yapıyorlar türk dizileri mesela doktorlar dizisi
yabancı dizler aksiyon,tıpta çok başarılılar türk dizileri kendini bu yönde bayağı geliştirmeleri gerekiyo
sonra dikkatimi çeken şey türk dizilerinde bi aşk furyası aldı başını gidiyo tamam olmasın demiyom ama kardesim bütün dizilerde de bunu yapamazsın çünküizleyici bi süre sonra doyar zaten türk dizilerinde aşktan başka bişey tutmuyo bide yabancı dizilerin alıntıları(aşk dizisi olarak başlayanlar ise bir süre sonra düşük rating yüznden mafya dizilerine çevriliyo. bazı mafya dizileri ise içimizdeki şiddeti bi şekilde azdırıyo özellikle kendisi gelişmemiş kendini geliştirememiş kişilerde)
tabii ki çok güzel dizileri var buna bişey diyemem mesela yaprak dökümü(bu da resat nuri gültekin in eserinden uyarlama hadi neyse)şu anda birçok dizi yapımcısı bir romanın tuttuğunu gördü herkes ona yüklenecek kimi tutcak kimi tutmucak belli bi süre sonra ellerindeki malzeme tükenecek
yani benim için yabancı diziler ön planda bizimkilerde onlar gibi alıntısız orjinal kaliteli dizi yapsın ben de onları izleyeyim yani

oc_forever
10-09-07, 11:40
turkce dizilerin buyuk bir coğunlugu ztn yabancı dizilerin uyarlaması...o yüzden bence yabancı diziler daha kaliteli ve başarılı...ama bunu söylerken gerçekten başarılı olana bazı türk dizilerinin ahakkını yemeyelim tabii:img-yes:

yosh
12-09-07, 09:47
bence TÜRK DİZİLERİdaha başarılı.yabancı diziler.çok güzel olmuyo.türk dizileri daha güzel.ne ararsan var aşk-ihanet-hırs-gerilim.çok heyecanlı oluyo.

vildancı_68
13-09-07, 15:24
bence TÜRK DİZİLERİdaha başarılı.yabancı diziler.çok güzel olmuyo.türk dizileri daha güzel.ne ararsan var aşk-ihanet-hırs-gerilim.çok heyecanlı oluyo.

bencede türkdizileri daha başarılıı:img-yes:

ozlembloom
14-09-07, 09:57
Türk dizileride çok başarılı ama yabancı diziler daha sınırsız olduğu için daha fazla izleniyor bence....Yabancı dizilerin çoğunda yaşananlar garip gelmiyoo..doğal karşılanıyo ama Türk dizilerinde yaşananlar daha sınırlı olduğu için insanlara inandırıcı gelmiyo herhalde...:):)

sena57-utku
14-09-07, 14:04
Bence Türk dizileri...Ama (ç)alıntı olmayanlar...:)

_BeRFiN_
14-09-07, 19:07
kaliteli türk dizileri

iremege
14-09-07, 21:11
tabi kide türk dizileri.senaryosu e yapımı veeee yönetmeni saglam olcak o zaman daha güzel olur.

MoOnDaNcE-11
15-09-07, 03:12
Bence yabanci diziler daha basarili . Cunku yurtdisinda bu sektor bizimkine gore cok daha gelismis durumda . Yurtdisi derken Amerika'yi kastediyorum . Avrupa'daki ( mesela Fransa'daki ) diziler turkiyedekilerin yanina bile yaklasamaz :img-wink:

survivor341
16-09-07, 18:17
bence türk dizileri daha başarılı
yönetmen senaryo yapımcı oyuncular
diğer görevliler tam bi bütün oluşturuyo

cennex
17-09-07, 12:04
tabıı kı yabancı dızıler.:good:
her bırının her bolumu fılm tadında oluyor.mesela 24.
harıka bı r dızı.zaten bızımkıler sureklı aynı seylerı yapıyuorlar.
bakıyorlar kı ellerınde konu kalmıyor,hemen gıdıyorlar yabancı dızıler ıyerllestırerrek yenı bır dızı ortaya cıkardıklarını sanıyorlar.mesela doktorlar , kavak yellerı gıbı.tabıı her ne kadar konu degısse bıle hıkaye ana hatlarıyla cok guzel o0ldugu ıcın herkes ızlıyor. kavak yellerını ızlememın nedenı de bu zaten .adamlar cok guzle yazmıslar.yerellestırılse bıle hala guzle o nedenle.zeten ne kadar degıstırebılırıler kı?hemen hemen aynı seyler oluyor.

nalan-k
18-09-07, 20:50
bana göre kesinlikle türk dizileri, bir kerem yabanci dizilerdeki seslendirmeyi bir türlü sevemiyorum, cok yapmacik geliyor bana, ses bir yandan geliyor, dudaklar ayri bir yandan oynuyor, yani bence hic uyum saglamiyor, belki bu sorun coktan cözüldü, ama nefret ettigim icin yabanci dizilerden, ilerleme varsa bile benim haberim yok:img-wink:

KübraYasemin
18-09-07, 23:36
bence türk diziler.

Ama bizim türklerden yabancIlarIn bagzen dizilerini calip türkce yapiyor.
sonucda yabancIdan cIkyior.
ama yinede türk diziler daha iiiii.

acemicadi_selim
02-10-07, 05:44
turk dizileri daha ii tabii senaryosuna gore degisiyo yani nasil desem turkler daha yaratici ama ayni zmnda cok da tembeller yabanci dizileri(amerika) kopyalamalari sinir bi durum gerci bazen gusel seyler ortaya cikio ama yinede..
orjinal yarattici senaryolari oluor cogunlukla turk dizilerinde..mesela amerikan dizileri hep sitcom tarzinda yani karakterler ayni ama her bolum film gibi yani o olay bitio ertesi gun alakasiz bi olay yasanio ve topu topu her bolum en fazla 45. dk. suruor...ama turk dizilerinin belli bi konusu var her bolum heyecanla bitior ve diger bolum acaba nolcak die insanlari dusunduruo ve bu sekilde izleyici sayisida azalmio...ama amerikada mesela bir iki bolumunu kacir dizinin bisi fark etmez yani konuyu kacirmazsin.. ama turkiyede her bolum onemli bi olay oldugu icin bir bolumu kacirdinmi olmuo cunku o zmn konuyu anliyamazsin illa o kacirdigin bolumu izlemen gerekir ....

yani turk dizileri daha ii

RIZA_BABA
03-10-07, 07:17
Geçen yıllarda bir yapımcı habertürke çıkmıştı yapımcının adını unutum o diyorduki şu anda türk dizileri daha kaliteli yabancı ülkelerde çekilen dizilerin çoğu sütüdyoda çekliyor hatta dekorlar falan bilgisayar ortamı ile yapılıyormuş sokak sahneleri araba sahneleri felan onların hepsi bilgisayar ortamıymış yani mesela büyük bir boş alanda arabanın içine oyuncular giriyormuş ve arabanın etrafı yeşil bir örtü ile kaplanıyormuş çekilcek sahne bittikten sonrada bilgisayar ortamında o yeşil örtülü yerlere yol görüntüler eklenip sanki yolda gidiyormuşun gibi gözküyor

Yani lafın kısası türk filmler daha kaliteli bizde herşey canlı canlı bahsetiğim yeşil örtü olayı en son avarupa yakasında kulanılmıştı

elif salihoğlu
03-10-07, 15:05
bencedeeeeee türk dizileri :img-nyam:

yani pek yabancı dizi izlemedim ama ne biliim yani konuları hep bir birine benzio yanii bana göre türk dizileri dahaa başarılı

sahika_87
04-10-07, 20:24
yabancı diziler daha başarılı bence arada bir türkler onlara bazen özeniyorlar aynısını yapmaya çalışıyorlar ama içlerinde birkaç tanesi başarılı oluyor bence birde yabancı diziler genelde sezonları baya uzun sürüyor ve hep sürükleyici ve meraklandırıcı oluyor

gülll
07-10-07, 01:06
yabancı dizileride severim ama bizim senaristlerimiz yapımcılarımızda çok kaliteli işler yapıyor....izlemekten zevk duyduğum sayabileceğim bir sürü kaliteli yapım var....

gerçekten hakkıyla çalışan baştan savma olmaması için didinen ve başaran bir sürü Türk yapımı var..
ben Türk dizileri daha iyi diyorum...:img-yes::img-yes:

dulceuckerman
14-10-07, 09:42
tabikide TÜRK dizileri... yabancı diziler özentiden başka bir işe yaramıyor....
bir tek la familiayı severim yabancı olarak, o da istisna....

survivor341
24-10-07, 17:19
bence türk dizileri
çok yaratıcı yani

delfin23
25-10-07, 18:39
Bence yabancı diziler

seleen
26-10-07, 11:12
bence de türk dizileri

KübraYasemin
26-10-07, 11:38
Kendi yorumum olarak türk dizilerini dah abasarIlI buluyorum (:

||SeDeF||
26-10-07, 11:58
bende türk dizilerini daha başarılı buluyorum...
bizim senaristler cok yaratıcı farklı prajeler yapıyolar her defasında...

Cholito_Nur
26-10-07, 13:23
yabancı diziler daha başarılı :good:
türk dizilerini genellikle yabancı dizilerden alıntı yapıolar

lazkizz
26-10-07, 15:51
Benim icin Turk dizileri daha da hosuma gidiyor, ama Yabanci diziler cok
tutuluyor. Ve Turkler Kopyasini cikartiyor

KübraYasemin
26-10-07, 16:30
Benim icin Turk dizileri daha da hosuma gidiyor, ama Yabanci diziler cok
tutuluyor. Ve Turkler Kopyasini cikartiyor

Sana aynan katiliyorum adasIm.

Benimde hosuma daha cok türk dizileri gidiyor.

Bence cok güzel oluyor ve izlenmeside bir okadar keyif veriyor.

lazkizz
26-10-07, 17:21
Sana aynan katiliyorum adasIm.

Benimde hosuma daha cok türk dizileri gidiyor.

Bence cok güzel oluyor ve izlenmeside bir okadar keyif veriyor.

Aynen, nebilim yabanci olursa durmadan alt yaziyi okumam lazim :p
Ingilizcem var ama okadarda degil, ve mesela bi isim oluyor kulagim
sadece dizide yabanci dizi olursa bisey anlamiyorum. Alt yaziyi okuyana
kadar

Onun icin TURK DIZILERI DIYORUM!!!

Cem26
29-10-07, 19:28
yabancı dizileri izlemiyorum izlesem de anlamıyorum türk dizileri daha çok hoşuma gidiyor

edayd
01-11-07, 11:09
Tabiikide türk diziLeri>>Yabancı Damat<< tüm yunanistanda biLe izLenio yunancaya biLe çeviriLen bi dizi yani..tüm avrupada izLenioo :happy0064

PeTeK_girl
11-11-07, 00:27
Bence Türk dizileri daha basarili!!!

nfl
19-11-07, 18:23
tabık yabancı dızıler zaten bızım yapımcılarımız da aynı dusunuyokı artık cogu dızı alıntı

_kübiş_
19-11-07, 18:55
bencede yabançı diziler daha iyi türkler hep kopyalıyolar bu dizileri

dcelik86
21-11-07, 10:12
Bence yabancı diziler. Çünkü Türkiyedeki nerdeyse bütün diziler yabancılardan alınma mesela
1- kavak yelleri - dawson's greek
2- hakkını helal et - my name is earl
3- doktorlar - anatomy grey's
ama arada kimilerinin konusu çok saçmada olsa (her ne kadar konular biribirine benziyo olsada)türk dizileride var.

SELImESMaDEMIr
21-11-07, 12:34
Tabiki türk dizileri..evet alintilar var ama onlarda zaten insanlari cok cok etkilemiyo ama kesinlikle kücük bi grup o alinti dizilerden olusan.
Bizdeki gibi hikayeler varmi yabancilarda bi düsünün?
Örnegin Greys Anatomy'de herkes herkesle birlikte oldu masallah...en iyi arkadaslar birlikte olurlar kadinlar erkekleri defalarca aldatirlar sonra bide seni seviyorum diye dolasirlar? Ayrica bizde bi dizi 2 sezon sürse bile ikinci sezon seyirciler sIkIlmaya basliyo halbuki yabanci diziler on yil sürüyo.
Ayrica hepinizin dikkatini cekerim...Türkiyede cok büyük oyuncular var gercek oyuncular görüntüsünden dolayi tutulmayan oyuncular. Bi düsünün yabancilardan gercekten hangileri müthis pisikopat rolü yapabilir? Cok kisi degil...ama yapan yapiyo hemde iyi yapiyo.

Bide baska bisey belirticem cogu kisi hep dalga gecer kücük emrah serisiyle (hos dalga gecilmicek gibi degil) yada Cüneyt Arkinin savas filimleriyle. Iste su kuleden diger kuleye nasil atliyo v.s. Fakat aslinda genel olarak baktikmi Rambo filmi en sacma olani:) Adam bütün bi orduyu tek basina hallediyo. Ama sunuda söylemeliyimki yabanci korku/gerilim filmleri cidden cogu kez müthis oluyo.

Konuyu nereye getirdim vay be:)

asli_şevvalist
24-11-07, 10:55
Tabikide Türk Dizileri

brokensmile
25-11-07, 00:18
gerek senaryo kurgu olsun , gerek oyuncular olsun (bnm takip ettiğim belli başlı yabancı diziler var , şarkıcı olup dizide rol alanına henüz rasgelmedi)
bi çok yönden yabancı diziler daha başarılı

elif salihoğlu
26-11-07, 17:36
yhaa bence ARTIK yani eskiye oranla türk dizileri daha başarılı ewt bir çok dizi alıntı ama gerek oyuncusu weya kurgusu weya başka birşeyi türk dizilerini daha güzel kılıyo bencee

kelebek_01
26-11-07, 19:18
açıkçası yerli dizilerde kaliteli ama bi de şu reyting canavarı olmasa ne güzel olurr

eksTRa.exi
01-12-07, 08:51
ßence dizi konusunda TürkLer daha iii aMa fiLmLerde yabancıLarı tutuorum ..:good:

ÇAĞLAR
12-12-07, 17:18
Türk dizileri güzel ama pek hoş oluyo bazılar beş bölüm sonra veya birkaç bölüm sonra insanı daraltıyo ama yabancı diziler ve filmleri harikalar yaratıyo yeni takip etsem bile daha güzel olduklarını düşünüyorum ....

:good:

Cey0}
20-12-07, 10:59
Türk dizi-filmleri demek isterdim ama ne yazık ki diyemicem.Yabancı dizi-filmleri daha iyi oluyorlar.Çünkü türkler her şeyden kopya çekiyor.Mesela LOSt.Yerlisi çıkıyor.Türkler neden kendileri bişi üretmiyorlar.Tüketici değil üretici olmamız lazım.

seineb
21-12-07, 16:20
Kesinlikle Yabancı diziler daha başarılı bence..

komserim
21-12-07, 21:19
bence Türk ve yabancı diziler aynı kulvarda degerlendirilmemeli...yabancılar bir dizi yapıyorlar 4-5 sezon belki daha fazla sürüyo haftada bir saat(sitcomlar 15-20 dk) bizimkiler gibi 2 saat degil...üstelik aradaki kültür farkıda cabası...yabancı dizilerin aynını Türklerin cekmesine imkan yok zaten peki napıyorlar esinlenerek benzerini yazıyorlar...yinede bence cok basarılı Türk dizileri de var yok degil...ikisininde yeri ayrı anlayacagınız...

medsul
23-12-07, 21:27
aslında yabancı dizilerle türk dizileri diye bakmamak lazım aslında
şimdi birde kültür farkı var
yabncı bir dizi burda yayınlansa kesinlikle tutmaz
kısacası ben yerli dizler diyorum

SELImESMaDEMIr
25-12-07, 12:18
Yerli !
Hem oyuncularimiz daha iyi hemde dizilerde herkes arkadaslariyla yatmiyo... örnegin greys anatomy... masallah güyya en yakin arkadas ama cinsellikde gecikme yok, bana sacma geliyo.
Bide en önemlisi gercekten cok iyi ve degisik senaryolarda cikiyo, tabiki basit dizileri kastetmiyorum ama gercekten iyi olanlar vardi ve hala var.

lazkizz
27-12-07, 00:25
Bence turk diziler, yabanci diziler de cok guzel ama ben yine
turk dizileri secerim. Nebilim daha cok hosuma gidiyor

kerkenez
27-12-07, 02:16
bende türk dizileriniseçerim en azından türkçe konular belli oluyooo ama yabancı dizilerde konular çok çabuk geçiliyooo yabancı dizilerin 5-6 sezon sürüyooo bir yerden sonra sıkıçı oluyooo...

duygu2907
28-12-07, 12:38
Ben uzun zamandır ne çok sevdiğim gerek konusu, gerekse müzikleri ve oyuncuları olsun uzun zamandır bitmiş olmasına rağmen hala aklıma kazınmı bir dizi varsa o da Çemberimde Gül Oya'dır. Tek başarılı olduğuna inandiği dizilerden birisi.. Türk dizilerinden.. Açıkcası yabancı dizileri Türk dizilerine daha çok tercih ediyorum. Çünkü gerçektende çok etkileyici geliyor bana. Çekimlerinden, oyuncularına , replikleri ve çekim teknikleri olsun. Kabul etmeliyiz ki onlar daha iyiler ve bir arkadaş demiş 5 veya 6 sezonsan sonra sıkıyor diye evet bizimkiler 2. sezona başladımı sıkmaya başlıyor yani fark belli bence..

06_haziran_15
30-12-07, 19:18
Yabancı Diziler daha başarılı ..

yagmur94
01-01-08, 21:16
Ben Türk dizilerini severek izliyorum ama yabancı izlemem söyle bir gerçek var artık Türk dizileri yabancılardan esinlenerek dizi yapıyorlar başı o filmlerin kopyası oluyor sonra değiştiriyorlar hem o dizi uyarlıyor sonra da değiştiriyorlar ve dizi baya bi şaçmalıyor buna örnek o kadar dizi var ki.artık nerdeyse tüm dizilerimiz yabancılardan esinlenerek yapılıyor. Demek ki yabancı diziler daha gsl ki türkler onların senaryolarından esinlenerek senaryoyu türkçeleştiriyorlar.

_keremcemim_
02-01-08, 23:27
yabanci dizileri veya filmleri pek izlemiyorum ama ben türk dizilerini ve filmlerini daha basarili buluyorum :D

nessa
03-01-08, 09:05
Aslında bu zor bir soru.Türk dizileri veya yabancı diziler diye ayırmak çok zor.Güzel,kaliteli dizi vardır.İster yerli olsun ister yabancı.Takip ettiğim dizilerin çoğu yerli ama yabancı diziler de çok güzel.Evet uzun sürüyorlar ama sıkıcı olmuyorlar fazla.Aslında çok da uzun değiller.Biz 5-6 sezon deyince yıllarca sürdüğünü düşünüyoruz ama yabancı dizilerin durumu farklı.Bizde 1 sezon 1 yıldır ancak yabancı dizilerde 1 yıl 2 sezona eşdeğerdir.Bir de süre konusu var tabi.Bizde diziler 90 dk(civarı) yabancı diziler 40-45 dk.Yani yabancı bir dizinin iki bölümü bizim dizilerin bir bölümüne eşit.Biraz uzattım galiba ama bu farkı açıklamak istedim.Sonuç olarak benim bir tercihim yok açıkçası.Güzel ve kaliteli olduktan sonra dizi ister yerli olsun ister yabancı izlenir.Tabi biz kendimize daha yakın hissettiğimiz için yerli dizleri daha çok izliyor ve seviyoruz.

Chloe_
03-01-08, 16:21
şahsen ben yabancı dizileri izlerken daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim severek izlediğim yerli dizilerde (örn: çemberimde gül oya) var ama bir elin parmağını geçmez

_NEVZAT_
05-01-08, 13:35
ben Almanyada yasadigim halde sadece türk kanalini izliyorum.
Bizim diziler daha kaliteli ve konusu daha güzel oluyor.
Mesela MENEKSE ILE HALIL...süper bir dizi

TaintedWhitexx
05-01-08, 19:16
Ben Türk dizilerini daha çok seviyorum. Doğru, belki kostüm, efektler, çekim kalitesi vs.. şeylerde yabancı diziler daha başarılı olabilir ama Türk dizileri bizim hayatlarımızı, adetlerimizi anlattığı için bana daha yakın geliyor.

LİSA
13-01-08, 21:08
acıkcası türk dizilerini izlesem bile yabancı dizileri daha başarılı buluyorum.bizim diziler gibi saçmalamıyorlar gerek konusu gerek cekimleri cok hoş.türk dizilerindede kalite yakalandı ama ya uyarlama yada töre gibi aynı konular etrafında dönmeleri sıkıcı oluyor.yabancı dizilerde sabun köpüğü diye nitelendirdiklerimiz hariç (onlar cok sacma) kaliteli.

benimsin
14-01-08, 09:55
bnce türk dizileri daha iyi
kesinlikle yabanci dizileri hic sewmemmmm
4 ever turkishhh films

ceroshkoo
19-01-08, 21:21
Valla o iş dizisine göre değişiyor bence.Severek izlediğim Türk dizileride var yabancı dizilerde

HeRGeLe
24-01-08, 03:30
evet aslında türlere göre değişiyor diyebilirim, aksiyon ve komedi türleri kesinlikle yabancı dizilerde daha başarılı, aile, dram türleride türk dizilerde daha başaralı bana göre ;)

başak_8999
24-01-08, 13:09
yabancı diziler daha başarılı bence herkes öyle düşünüyorki galiba sürekli onların türkçeleri yapılıyor

Dudaktan kalbe
28-01-08, 09:01
aslına bakarsak türk dizileri daha basarılı ama ybancılarda basarılı işte
fakat sınema bakımından yabancılar süper fılm yapıolar

HePs!
28-01-08, 10:46
Bence Türk dizileri daha başarılı ama üstteki arkadaşın dediği gibi sinema konusunda Yabancılar daha iyi :img-yes:

вιℓ[ℓ]σνєя
28-01-08, 11:31
Ben yabanci dizileri daha basarili buluyorum .

dlktlc
29-01-08, 13:13
bende yabancı dizileri buluyoru senaryoları dogal en azından:icon_whis:icon_whis:icon_whis

ecemeltem
29-01-08, 18:11
bence yabancı diziler en azından konular özgün ve daha heyecanlı

iMKaNSiZ_62
29-01-08, 20:59
Bence yabancı diziler hem konu,hem oyuncu,bütçe ve hitap ettiği topluluk olarak türk dizilerini katlıyorlar...

Ama bence o diziler kalitesinde türkiye'de sadece Avrupa Yakası var...

luciapink
31-01-08, 16:02
türk dizilerini izliyorum genelde birkaç tane izlediğim yabancı dizi var türk dizilerinin şöyle kötü bir özelliği var değişik bir konu bulunamıyr nedense hangi dizi tuttu bakıyolar konusuna ve ona benzer 5-6 tane dizi çekiliyor ve bu da insanı televizyondan soğutuyor yada yabancı ülkelerde çekilmiş olan dizi yada filmlerin senaryoları türkçeye çevrilerek uygulanılıyor tabi ki dizi film sektöründe yabancı sektörü daha başarılı buluyorum ama bundan bir 10 yıl öncesiyle karşılaştırdığımızda türkiyede dizi adına pek birşey yoktu film adına bence hiç yoktu türkiye istikrarlı çıktı dizi ve film adına gerçekten çok güzel ve büyük olan projelere imza attı bunu da gözden kaçırmamak gerek...

MED_CEZİR
31-01-08, 19:01
yabancı dizileri bilmem ama türk dizilerinin çogu eskisi kadar samimi gelmiyor bana çünkü dizilerin çoğunda kadınlar çok güzel erkekler çok yakışıklı tek dertleri aşk.genelde diziler böyle ama kaliteli güzel dizilerde var

asi gençlik
01-02-08, 10:30
bence yabancı diziler daha güzel ama türk dizileride kötü değil ama gerçek yabancı dizilerin türkler tarafından yeniden uyarlanıp tv'ye verilmesi örneğin doktorlar ve kavak yelleri yabancı dizilerden alındı artık türk dizilerinin kendini geliştirmesi yabancılardan alıntı yapmaması gerek bu görevde yönetmenlere düşüyor...

den_siz
01-02-08, 21:51
bence türüne göre değişir.Türklerin ayptığı süper şeyler var ama yabancıların da var bence ayırt edilebilir değil

askhumbrad
02-02-08, 17:39
yabancı diziler daha başarılı we konuları daha çekici die düşünüyorumm...yabancı dizilerin konuları birbirlerinden farklı bağımsız oluo..türk dizileri ise aynı konu üzerinde biçok dizi çekiliooo we kalıcı olmadan kalkıo...yabancı diziler yüksek bütçeyle çekildiği için görüntülerde etkilici oluooo!!!!ama türk dizilerindede hafife alınmicakk kaliteli dizilerin oldunuda unutmamak gerekkk!!!!

kesinlikle katılıyorum yabancı diziler daha başarılı ve daha çok ilgimi çekiyo türk dizilerinde dönüp dolaştırıp aynı konu oluyo...

GFBusra
08-02-08, 08:35
Bence yabancı diziler daha güzel..Türkiye'de The OC,One Tree Hill,Desperate Housewifes yada hepsinden önce Heroes gibi diziler var mı?

lady_liv
15-02-08, 01:52
yabancı dizler
1 allahım bizim dizilerin bi bölümü 2 saat 8 başlıyo 10 da bitiyo bu insanları sıkıyo yabacı diziler bi saat bile sürmüyo:)
2.taklit cok yenilik yok sürekli süsüliyip püslüyip aynı olaylar ve aynı senaryolarla geliyolar:)
3.türkiyede fazla dizi oldugu için geenellikle yapımcılar fazla önemsemiyolar o dizi tutsa bileee
4.türk dizilerinde devamlılık yok en büyük eksik bi süre sonra sacma sapan olaylara dönüyor:img-yes:mesela 1 sezon iyi hoş ama diyer sezonlar genellikle hüsranla sonuçlanıyo

ZeReNa
16-02-08, 18:36
diziye gelince Türk yapımı olucak ama KALİTELİ olucak şimdiki gibi her elini sallayan bi dizi çevirirse saçmalık ama film dedimide tabiki yabancılar daha başarılı bnce.

ERTEM
16-02-08, 18:51
türk dizileri artık güzel deil sadece hatırla sevgiliyi izliom bana göre yabancı diziler daha cazip(one tree hill,heroes,the oc...)

kırmızılım
16-02-08, 23:59
Kesinlikle yabancı diziler açık ara öndeler. Yapım kalitesi oyunculuk kalitesi farklı hikayeler bulma her anlamda bizim dizlerle aralarında açık ara fark var bence.bizimkiler de genel olarak sürekli çeşitli nedenlerle bir araya gelemeyen aşklar işleniyor.

ZeReNa
17-02-08, 13:16
çok dğru;)

burcix
18-02-08, 23:21
Ben de katılıyorum. Sürekli aşk hikayesinde kıskançlık, yanlış anlma, sebepsiz hamilelik izlemekten hiç ilgimi çekmediği halde misal Pusatı bile izler oldum. Sonuçte yabancı diziler çok iyi tabii özellikle yapım, para anlamında ama biz de biraz da özen eksik bence. Çemberin Dışında misal Without A trace den uyralama da nasıl uyarlama artık bilmiyorum.

Gilmore
19-02-08, 22:10
Yabancı bir dizi çekecekseniz hangi sansasyonlu isimlerin oynayacağından çok dizinin içeriğine özen gösterirsiniz. Bence mesele bu. Çünkü ne kadar berbat bir senaryo olursa olsun o diziyi yukarı çıkarmanın yolu yönetmen ve karakterlerdedir. :img-wink:

BiLGe-70
20-02-08, 01:12
Yabanci dizilerle Turk dizilerine karsilastirmak cok anlamsiz aslinda. Cunku karsilastirdigimiz diziler tum dunyada yayinlanan ve sevilen diziler ve bunlar oyle abartilacak kadar cokda degil. Diger ulkelerinde bir suru sacma sapan dizisi var. Mesela atiyorum Danimarka ve Turk dizileri karsilastirilsa belki Turk dizileri daha kaliteli cikar.
Bide soyle birsey varki bizim agladigimiz, bizim guldugumuz seyleri yabancilar pek anlayamiyor. Mesela Cemberimde Gul Oya bence sevilen yabanci bir cok diziyi geciyor ama onlar anlayabilir mi hic o diziyi hissedebilirler mi o sicakligi. Bana kalirsa Turk dizilerine biraz haksizlik ediyoruz. Cok kotu diziler var ama arada iyi seylerde cikiyor. Bu yabanci diziler icinde gecerli ama biz tek en iyilerini izliyoruz bu yuzden cokda farkinda degiliz galiba.

I-sun
20-02-08, 01:33
bence ikiside konusuna bagli......
yeri geldiginde bi insana ikinci baharimi seviyorsunuz yoksa rosalindayimi desenizz sizce neyi secersiniz??????

Flora
20-02-08, 11:07
Bence körü körüne yabancı diziler demek çok doğru değil.
Zaten karşılaştırılma yapılması için karşılaştırılanların aynı şartlarda olması lazım.

Biz sadece yabancıların iyi dizilerini izlediğimiz için öyle geliyor.Kaldı ki bizim dizilerimiz 90 dakika.Bizdeki en özgün senaryoları 45 dakikaya indirin 20 bölümlük dizi olur 40 bölümlük.
Türkiyedeki yapımcı ve senaritler o 90 dakikayı dolrurabilmek için en gereksiz sahnelere kadar koyar olmuşlar bu da dizilerimizin kalitesini düşürüyor.

Ben yabancı dizilerden Lostu beğeniyoruma ama onda bile izlerken bir sürü mantık hatası gözüme çarpıyor.

Bu açıdan bakarsak her iki yapım türününde iyi ve kötü yönlerinin olduğunu görürüz.Yine de ben tercihimi Türk dizilerinden yana kullanıyorum bizim Türk toplumunun yapısına daha uygun diye düşünüyorum.

Gilmore
20-02-08, 11:44
Elbette en iyilere söylenecek söz yok ama takdir edersiniz ki o yıl içinde 200 dizi yayınlanıyorsa bunlardan sadece 4-5 tanesi adam akıllı bir şey çıkıyor. Ben mesela ingiliz yapımlarını sevmem, onları izleyeceğime gider yeşilçam izlerim daha iyi. En azından kendi kültürüm. Mesela Heroes ya da Lost şu ara en çok konuşulanlar ama ben beğenmiyorum. Onları seyredeceğime gider tekrar tekrar Avrupa Yakası izlerim. Hiç olmazsa bana hayatla ilgili bir iki şey öğretir, dünyayı nasıl kurtaracağımı değil. Belli konularda karşılaştırılabilinir bence.

bostepeli
20-02-08, 12:23
slm arkadaşlar bence duygusallıkta ve abartıda türk dizileri önde ama sadelikde yabancı diziler senaryolara gelince yabancıların senaryoları süper mesela lost dizisini türkler çekemez ve bir sürü ama yinede iyi diziler çıkarıyoruzbiz gerçeklerden hareket ederek senaryo çıkarıyoruz yabancılar birazda hayal güçleriyle ama yinede yabancılar dizilerde bizden öndedir dizilerinin sezonları zor bekleniyo:img-yes:ama bizimkilerin hakkını yemeyelin uzun soluklu dizilerimizde vardı ama artık yok çünkü diziler yayına girip üç bölüm sonra kalkıyo iyi senaryo çıkarsak yabancılarda bizim dizileri konuşurlar:icon_whis

zanessa_melis
20-02-08, 17:55
ben yabancı dizileri daha iyi buluyorumm

bazı türk dizileri çok sıkıcılaşmaya başladıı

hep aynı konulşarr

aynı düşüncelr..laylarr

ben yabancı izileri daha çok beğeniyorummm

aycan90
22-02-08, 14:11
türk dizileri bence daha güzel..tabi yabancı güzel dizilerde var..mesela rosalinda ve thalia nın oynadığı diğer pembe diziler:)

Menekse.Halil
29-02-08, 00:30
Bence turk dizileri daha basarli:happy0064

mesela menekse ile halil dizisi:img-yes::img-in_lo

GaMzE_BiLqE
01-03-08, 22:33
böyle bi kıyaslama bn yapamm çnkü yabancı dizilerle çok ilgilinmeiyorum Türk dizileri gayet başarılı severek izliyorum açıkcası yabancı dizilere çokda gerek duymuyorum ama bu asla onların kötü olduğunu göstermzz böyle bişey diyemem sadece Türk dizilerini çoks evdiğim içinn gerek kalmıo yabancı dizileree!

yeliz123
02-03-08, 00:00
bence turk dizilerii... yani yabanci dizii izledim daha onceee beyenmedimm... ne billiimm cok kisa oluyorlar normaldee burdaa...

turk dizileri muhtesemmm superler bencee !

batuhan_gumus
02-03-08, 17:58
tabiki türk diziler herzaman....

ceren_brt
02-03-08, 18:29
yabancı diziler başarılı ama türk dizileri kesinliklee daha başarılı.

MaD AvriL***
04-03-08, 14:02
Bnce her ikiside
örn yabancı dizilerden=Lizzie MCGUIRE,Hannah MONTANA,HSM2...
türk dizilerinden de=Kavak Yelleri,Avrupa Yakası....

pembeinci
09-03-08, 23:12
Bence de ikisinin de iyi örnekleri de kötü örnekleri de var.

Türk Dizilerinden; Asi, Yaprak Dökümü, Kavak Yelleri, Avrupa Ykası...

Yabancılardan,My Name is Earl, Desperate H., Lost....

gravelius
10-03-08, 00:35
Kesinlikle ama kesinlikle yabancı diziler. Türk dizlerinin çekim yaptıkları yerler bile aynı oldu artık. bir ikisi hariç hep aynı aşklar hep aynı konular hep aynı aksiyonlar.:img-blush:icon_sorr

rosaclaree
16-03-08, 14:53
önce şaka gibi bir soru diye düşünmüştüm ki şöyle bir kaç cevabı okuyunca türk dizilerini yabancı dizilere oranla daha başlarılı bulanlar da varmış..saygı duyarım ama ben kıyaslama bile yapmam.. prodüksiyonlarıyla tartışılmaz derecede önde olan hakkıyla ilk sezonlarını tamamlayabilen diziler.. elbette ki kötüleri vardır ancak en kötüleri bizim en iyimizi bile sınıfta bırakır..benim gibi iflah olmaz romantikler için bile fazla olan cıvık cıvık aşk hikayelerinin etrafında dönmeyen diziler hiç değilse..

dizi_maniac
21-03-08, 07:15
Yabancı diziler.
Türk dizileri kalıplaşmış temaların üzerinden ilerlediğini düşünüyorum.
Yine aşk, yine aile, azıcık aksiyon, yine büyük büyük şairane laflarla donatılmış, büyük büyük laflarla süslenmiş hikayeler.
Yeni bir şey var mı?
Yok.
Bir sahneden diğerine geçişi dakikalar sürüyor. Aslında içeriğinde bölüm başı pek fazla gelişme olmuyor. Yavaş gidiyor. Çekridek kadar bir "konuyu" macun misali uzatabilmeleri bu yüzden mümkün oluyor.
Oyuncular, mekanlar... hep bilindik.
Herşey bilindik.
Brezilya dizisi formatını tüm dünya aştı ... biz hala oradayız.

İyi niyetlerle yeni başlayan bir türk dizisinin başına oturuyorum.
Tüm iyi niyetimle izlemeye koyuluyorum... ve ilk reklamlarda, reklam boyunca zaplarken ; örneğin cnbc-e 'de veya başka kanalda ki bir yabancı diziye gözüm takılıyor.
(Heroes, 24, Rome, Cold Case, CSI NY, Nip/Tuck, Dr. House, Pushing Daisies, Chuck...v.s) ve gözümü alamıyorum.

Konular, oyunculuklar, hadiseler, mekanlar... herşey o kadar ilginç ve "yeni" ki ... sürüklüyor peşinden.
Bölüm başı, peş peşe o kadar çok şey oluyor ki... bir bölümde 2 cinayet, bir kara sevda, 3 adam kaçırma, 5 doğa üstü olay, 2 terör eylemi, sayısız mideye gülmekten kramplar sokan komik ve zeki replikler, 8 siyasierkil sistem eleştirisi, 3 sevişme, 8 aksiyon sahnesi, 20 felsefi gönderme, ve heyecanı sürekli dorukta tutan sürpriz gelişmeler....
Diğer kanala bakıyorum, türk dizisi... orada Sıla hala uzun uzun uzaklara bakıyor, sonra Baranın yüzünü görüyoruz o da karşısındakine konuşmadan önce uzun uzun bakıyor, sonra karşısındaki cevap vermeden önce uzun uzun düşünüyor... geçiyorum başka yere... orada da 26 bölümdür aşkını anlatamamış bir delikanlı, hala anlatamıyor...fenalık geliyor başka tarafa zaplıyorum... aile mevzuları, hayırsız evlatlar , hayırlı evlatlar hep aynı diyaloglar... diğer kanalda peki? Mert kabadayılar, kahraman polisler, kocaman kocaman laflar ama konuyu macun misali uzatıyorlar da uzatıyor...
Sonunda elim kendiliğinden açıyor yabancı dizilerden birini...
ohoo 4 dakikadır izlemeyli neler olmuş neler neler... vay canına?!

Kimseleri incitmek istemem. Herkesin beğenisi kendisine.
Ama bana göre bu sayfada ki sorunun cevabı : Kesinlikle yabancı diziler.

Biz niye yapamıyoruz yaa?:icon_sorr

MaD AvriL***
23-03-08, 12:48
Bence bazı konularda yabancı dizileri taklit ediorz.Ama bzm dizilermz de ck basarılı made in turkey!!=)=):happy0064

sakinn
29-03-08, 00:45
türk dizileri iyi ama yabancıların dizisi bence daha iyi ve başarılı...
Örneğin:Koreliler :happy0064

dilara-hepsi
30-03-08, 09:01
tabi türk dizileri...:img-yes:

o yabancı dizileri diyenlerde türklüğündem utansınlarrrr:img-wink::img-hyste

batuhan_gumus
30-03-08, 09:58
valla yabancidizi diyenlere tek gülüorum:img-hyste:img-hyste:img-hyste
siz türkiyede yasiyorsunuz avrupamis yurtdisinda yasamiyorsunuz unutmayin
mesela hsm yi izliyorsunuz onlarin haberi bile olmuyor sizin onu izledinizden cünki
siz tr de onlar ise yurtdisinda amerika da filan

tabiki her zaman türk dizileri!!!!!!
valla avrupada yasamama ragmen hic yabanci dizi izlemiyorum ve hicte izlemedim

*yildiz*
01-04-08, 13:36
bu konu hakkinda daha hic düsünmedim
ben mesela büyük bir LOST hayraniyim, ayrica
Dr. House ve Scrubs'ida hic kacirmadan izlerim

ama bir kac türk dizisine'de tiryakiyim mesela
Sila, Serce, Menekse ile Halil, ...

bence biz türkler daha cok aile ve ask üzerine kurulmus dizileri
daha güzel beceriyoruz
oturupta agliyabilecegim hicbir yabanci dizi aklima gelmiyor

dontspeak
02-04-08, 09:22
ben Türk dizilerin daha başarılı olduğunu düşünüyorum açıkcası:img-yes:.

ilkay_33
02-04-08, 14:47
ben en çok türk dizilerini severim ve başarılı bulurum çünkü hem bizim ekranlarımıza katkısı oluyor bizim izlememiz
hemde yabancı diziler dublajlı olunca yaşanılan duygu bizlere tam olarak aktarılamıyor dublajsız oluncada alt yazıyımı okusak diziyimi izlesek çok şey kaçırıyoruz o zaman
bu söylediklerim türkiye açısından

ela_yaso
02-04-08, 14:56
ben yerli diziler daha başarılı
ben zaten hiç yabancı dizi izlmiyorum

ilhosh
02-04-08, 20:48
türk dizileri gayet basarılı bnce ama film konusunda bana kalırsa yabancılar daha iyi

rozi
03-04-08, 11:28
Bu konuda çok dertli olduğumdan bende bişeyler yazmak istedim:img-blush

genelde hep yabancı dızıler izlerim, sakız gibi uzayan bir türlü bir araya gelemeyen aşıkların olduğu ve hep yalnış anlamalarla dolu türk dizlerinden sıkıldığım için:icon_sorr

kesinlikle yabancı dızleri daha kaliteli buluyorum, şu an itibari ile yalnız sevdiğim ve unutamadığım öylesine güzel türk dizileri vardırkı dünyada rakip görmem hiç biri o duyguyu hissetiremez bana:good:

çemberimde gül oya
ikinci bahar
hırsız polis
bunlar sonunu getirebildiğim ve hala unutamadığım dizilerdir

bir değer severek izlediğim beğendiğim asmalı konak ve sahra var bunların dışı ne yazıkkı dizi sicilim pekte parlak değil:icon_sorr

kimse darılmasın gücenmesin tamam türk dizileride güzel, ama kalite konusunda bence yabancılardan çok gerideyiz,bizim dizilerimiz hep bir birini taklit ediyor kalite yerlerde sürünüyor, ve birde beğenmiyorsunuz ancak çoğu yabancı taklidi örnek

doktorlar
çemberin dışında
asi bile aşk ve gururdan esinlenme
dediğim gibi takip edemediğim için daha ne kadar var bilmiyorum,
ancak senarıstlerimiz ordan burdan araklamadan sadece kendi hayal güçlerinini kulanarak senaryo yazmadıkları sürece, dizilerin saatleri kısalmadığı sürece, reyting değil kalite ön pilanda olmadığı sürece, kalitesiz yapmacık taklit dizileri izlemeye mecburuz:icon_sorr

her ne kadar oda esinlenme olsada benim yüzümü güldüren izlerken sevk aldığım tek türk dizisi, elveda rumeli umarım bozulmaz:icon_sorr

ve kısa bir süre öncesine kadar çok beğendiğim ama şimdi sabun tadı kıvamında ilerleyen ezo gelin:icon_sorr

melike güler
05-04-08, 15:41
bence herzaman yerli filmler...yerli filmler daha çok inandırıcı oluyolar ve bazi dizilere ya da filmlere göre yerli/yabancı daha çok emek harcanıyor...

örnk:semum...

alp tolga
05-04-08, 17:41
Aslında bence yabancı dizileri daha başarılı ama bazı türk dizileri de yabancı diziler kadar başarılı

(= JesLice =)
05-04-08, 19:37
kesinlikle yabancı diziler...türk dizilerine gereken önem verilmiyo..ama maşallah yabancılar bi dizi çekio bizim diziler yanında parlamıo bile..

XZAFERX
05-04-08, 19:38
bence Türk dizileri daha güzel ama geneli olrak demiyorum genel olrak bakarsak yabancı diziler ama bizim yaptığımız çok kaliteli dizler var bunlar genelini kurtarıyor

gumus_songül
06-04-08, 22:19
tabiki türk dizileri diyorum.ben zaten yabancı izlemem.filmde dizide
hep yerli tercih ederim..yabancı korku filmleri mesela vampirli hayaletli falan
filmin sonunda açıklama olmuyo yani sanki gerçek hayatta varmış gibi gösteriyo
ama yerli korku filmlerinde sonunda açıklamayı yapıyo böyle olduğu için böyle oldu..gibi...sonradan daha iyi anlıyosun filmin ana fikrini.hem çokta anlamlı oluyo saçma konuları kapsamıyo yerli.....
sonunna kadar türk diyorum....

Annis
13-04-08, 00:00
Bence Türk dizilerde,yabancı dizilerde başarılı...

_tubbi_
13-04-08, 20:27
turk dizilerininde ayri bi basarisi var yabancilarinda ayri..
bnce ayrim yapmamak lazim..

özlem22
15-04-08, 19:16
yabancı diziler daha başarılı bence
sürekli aynı konular üzerinde durulmuyo en azından insanı şaşırtabiliyorlar

-şEkEr-
15-04-08, 21:09
Kesinlikle yabancı
Türk dizilerinin senaryoları%90 klasikleşmiş türde hep aynı şeyler...

merwe's
16-04-08, 11:02
bence yabancı diziler konu olarak daha ilgi çekici ve sonucun ne olacağın bilemiyorsun ama türk dizileri böyle değil ayrıca yabancı dizilerden esinlenerek dizi yapıyorlar. sonuç olarak yabancı diziler daha başarılı

norahhh
16-04-08, 14:08
yabancı diziler kesinlikle çok daha başarılı; çünkü klasik, sonunu tahmin edebileceğimiz dizilere rastlamak çok zor.
özgün ve yaratıcı senaryolar ön planda. dünyada yankı uyandırabilecek kadar başarılı yapımlara imza atıyolar(bkz:lost, how I met your mother) sinema tadında ve bir sonraki bölümü tahmin edemiyceğimiz yapımlarla bukonuda daha başarılı olduklarını kanıtlıyolar.
en önemlisi ise herhangi bir dizi tuttuğunda, aynısından, aynısının bir farklısında rakip kanallarda görmüyoruz. rekabetleri bile kaliteli yabancıların:good:

begummm
16-04-08, 14:08
Tabii ki yabancı diziler.
Türk dizilerinin çoğu bir yerden sonra tıkanıyor.

kıvanç_simge
17-04-08, 15:24
Bence yabancı diziler
Çünkü türk dizilerinde yani genellikle sürekli işlenen konular oynanıyor
Ama güzel dizilerin de hakkını yememk lazım...

yabancıdamat
17-04-08, 15:27
yabancı dizi izlemem ama onlar daha başarılı türk dizilerinin çoğu yabancı dizilerden alınma zaten çoğuda klasik ve birbirine benzeyen

MANNER...
19-04-08, 18:18
yabancı dızılerde başarılı ama elveda rumeli tek geçer şuanda atv reytıng rekortmenı olarakta kenıdnı ispatladı zaten :img-wink:

AysenuR*
25-04-08, 09:21
Bence Yabanci Diziler kesinlikle daha basarili hic olmazsa bizim Turkiyedeki gibi her dizi yayindan kalkmiyor ve konulari ilgi cekici oluyor
Bizim Memlekettede var elbet guzel diziler ama cok nadir...:img-wink:
Bu konuda biraz daha gelismemiz lazim diye dusunuyorum

ekin@sarp
25-04-08, 10:14
tabikide türk dizileri cok seviyorum
asmalı konak =en guzel diziydi
ask oyunu =askı cok duygusal anlattı
dudaktan kalbe=cok harika
asi=en en en güzel ask hikayesi

F5uck
30-04-08, 11:48
tabiki yabancı diziler fakat bunun sebebi öyle "yabancılar daha zeki daha akıllı" değil...sadece onların imkanları çok geniş ve cesur davranabiliyorlar...ama türkiye'de bir ağa dizisi tutuyo 1000 tane ağa dizisi çekilmeye başlanıyo, dizi piyasasının gelişimi baştan bozuluyor =/

[HIRÇIN]
01-05-08, 21:39
Türk dizilerini daha başarılı buluyorum:)

typicaladmirer
04-05-08, 08:16
Bence Türk diziler Yabancı dizilerden daha iyi:img-yes:

defne_gürsoy
04-05-08, 08:33
Türk dizi ve filmlerinde ıvırdır zıvırdır çok fazla ama yinede 1-2 iyi dizi var..:icon_whisAma bencede heralde yabancı diziler:img-blush

HuLyA-Facu
04-05-08, 10:25
:happy0064aslında yabancı dizilerde yerli dizilerde kendi aralarında bi güselliği bi kurgusu war,yabancı diziler yada filmler korku bakımından süper yapıyolar ama bizde aşk dizilerini güsel yapıyoruzzzzz

linds
04-05-08, 16:09
bence yabancı diziler daha başarılıdır çünkü kendilerine özgü havaları vardır genelde taklitçi deillerdr (istinalar kaideyi bozmaz)

ı.love.sanem
06-05-08, 07:21
Yabancı dizi pek izlemiyorum. ama her dalda olduğu gibi bence yabancılar dizilerde de bizden daha başarılıdır. zaten bizim şu anda birkaç dizimizde yabancıdan uyarlama değil mi?..

ayla7
06-05-08, 14:10
malesef ki yabancı diziler daha başarılı bizimkiler çok fazla mantık hatası yapıyolar aaa bu şöyleydi niye şimdi böle filan oluyoruz buda insanı diziden soutuyor ,bide her dizide artık klişe bir iki şeye raslanıyo böle olacak şöle olacak diye teori üretirken gerçekten tutuyo buda sinir bozucu....
ben artık yerli dizi izleyemiyorum malesef ki

dolceqabbana
06-05-08, 22:20
Bence Türk Dizileri. Ben daha basarılı buluyorum.

th_ozge
11-05-08, 13:19
bence türk dizileri daha başarılı...yerli malı yurdun malı sonuçta:happy0064

Banu[EBED]
11-05-08, 17:27
Türk tiyatrocuları daha iyi ama yabancıların senaryoları daha güzel oluyo o yüzden yabancı diziler daha güzel :icon_whis

jensenmaniac
11-05-08, 21:34
yabancı dizileri tek geçerim
fazla klişe yanları yok
hep yeni oyuncular ve sadece konu aşk diil
türk dizilerine kötü demiorum ama hep konu aşk ve dram

agent 16
13-05-08, 23:52
bencede yabancı diziler
türk dizilerinden de bir kaç iyi olan var ama yabancı diziler daha iyi

ozlem_1905
14-05-08, 09:43
yabancı dizileri tek geçerim
fazla klişe yanları yok
hep yeni oyuncular ve sadece konu aşk diil
türk dizilerine kötü demiorum ama hep konu aşk ve dram

eet bnde aynen bu görüşe katılıyorumm türk dizilerinde çok abartı her dizide konu aşk fln flnn kurgu kötüü,hep taklitt....yabancı diziler:img-wink:

vrgwlf
14-05-08, 16:52
Yabancı diziler başından sonuna tutarlı bir ekip çalışmasının ürünü. en pembe olanlarında bile bir özen bir mantık var. Bizde ancak çok uğraşılan dizilrede yakalanılan bir yaklaşım var. Bizim dizilerimiz ne yazık ki tutarsa mantığıyla çekiliyor. Sonra tutunca da üstünde bile durulmayıp saçma sapan hikayelere bağlanıyor. o nedenle her zaman yabancı diziler daha iyi işler oluyor.

SBR
14-05-08, 17:13
Bende yabancı dizi diyenlerdenim :) Bunun nedeni ise dizilerin süreleri ile ilgili . Yabancı diziler 40 dk. bizim dizilerimiz ise 80 dk. :img-wink: Bir yerden sonra türk dizileri senaryo olarak tıkanıyor , karakterler deforme oluyor :img-wink: Bu da son derece normal 80 dk. lık bir dizi 20-25 . bölümlere geldiğinde genelde konu olarak bitiyor :img-wink: Bizde birde dizilerin sezon finalleri de çok uzun 80 dk.lık bir dizinin 39 bölümde sezon finali yaptığı bir ortamda kaliteden fazla söz edemeyiz bence :img-wink:

Yine de herkesin kendi tercihi tabii :) İyi yorumlar herkese ....

*rukiye
14-05-08, 17:23
yabancı diziler tabi ki.
Bazı Türk dizileri de güzel ama en azından yabancı dizilerde konu kıtlığı yok bizdeki gibi.
tek konuları iki kişinin birbirine aşık olması değil.

nogirl
14-05-08, 19:05
oho ooooo neler var aklımda hepsini yazmayayım ama;
şaşı felek çıkmazını bir hayat bağlarını bir süper babayı bir kızlar yurdunu bir kaynanaları bir görgüsüzleri bir ayrılsak da berabarizi bir baskül ailesini
bir yaprak dökümünü bir ferhunde hanımları bir ıhlamurlar altındayı bir bıçak sırtını bir ters köşeyi
ya hiç görmediniz ya da unuttunuz onları.... yabancı diziler de elbette beyenilebilir ama şahsen ben, yerli olupta kaliteyi yakalamış dizilerde bulduğum tadı bulmuyorum onlarda. içtenlik bizdenlik....
bye

nfl
14-05-08, 19:36
gerek kalıte gerek mantık hersey bakımından yabancı dızıler sure de aynı sekılde adamlar ısı bılıyıo:kahve

lostsoul
14-05-08, 19:41
yerli dizi dense de farketmez aslında.. bi parça arabesk tada katlandıktan sonra sorunda olmaz zaten.. özgün dizi yok hepsi yabancıdan araklama olunca cevap tek oluyor bu durumda..
yabancı evet ve elbette:)

missryan
14-05-08, 21:48
aslında yerli dizilerimizin hakkını yememek lazım,çok kaliteli yapımlar çıkıyor ama bende yabancı diziler demek istiyorum..
özgünler,çok iyi hikayelerle başlıyorlar ve tıkandığında klişe senaryolara başvurulmuyor yabancı dizilerde...
bizimkilerde istedikleri kadar özgün bir senaryoyla başlasınlar,senaryo tıkandığı an hemen bir dram yada yeşilçam misali sahneler ekleniyor dizilere...
bu yüzden her ne kadar Lost dışında pek sık takip etmesemde yabancı diziler diyorum...:img-wink:

Ardacasey
15-05-08, 08:06
Bende yabancı dizi diyenlerdenim :) Bunun nedeni ise dizilerin süreleri ile ilgili . Yabancı diziler 40 dk. bizim dizilerimiz ise 80 dk. :img-wink: Bir yerden sonra türk dizileri senaryo olarak tıkanıyor , karakterler deforme oluyor :img-wink: Bu da son derece normal 80 dk. lık bir dizi 20-25 . bölümlere geldiğinde genelde konu olarak bitiyor :img-wink: Bizde birde dizilerin sezon finalleri de çok uzun 80 dk.lık bir dizinin 39 bölümde sezon finali yaptığı bir ortamda kaliteden fazla söz edemeyiz bence :img-wink:

Yine de herkesin kendi tercihi tabii :) İyi yorumlar herkese ....
Kesinlikle öyle Bizim dizilerimiz tıkandıkça saçmalıyor bir sinema filmi uzunlugundaki bölümlerde bütün olay anlatılıyor sürekli ağlıyorlar sonra tekrar başa dönülüyor tam adamla kadın kavusucakken hep bi olay oluyor
Bence yabancı diziler süreleri konuları ile türk dizilerinie göre daha güzel
Tabi bazı orjinal türk dizileride yok değil çok azda olsa çok güzel olanları var..

trueblue
15-05-08, 13:59
Ardacasey, missryan, *rukiye en son yazdıkları için en başta onlarla başladım ama yorum yazan bütün arkadaşlara katılıyorum. Yabancı diziler yerli dizilerin bir çoğunda olduğu gibi kız oğlanı sever oğlan, oğlan kızı sever ama kavuşamazlar mantığı ile başlamıyorlar. O nedenle aynı şeylerin tekrarı konular ortaya çıkmıyor. Yanlış anlamalar, küsme ve barışmalar, esas kıza balta olan 2. adam, esas
Ayrıca yabancı diziler yazılırken tüm sezon planlanarak başlıyor bizde ki gibi "Hele yola çıkalım, nasıl olsa kervan yolda düzülür." mantığı ile değil.

lostsoul dediği gibi arabesk tad isteyenler seyrediyorlar. Hem de ne kadar saçmalarsa saçmalasın izleyici diziye sadakat gösterip izlemeye devam ediyor.

meliha_93
15-05-08, 14:29
Bazı Türk dizileri güzel.Ama genellikle yabancı diziler daha iyi oluyor.

alens
29-05-08, 19:06
Yabancı Dızıler Daha ıyıler (mesela Docteur House , Prıson Break) Yanı Her Bolumde Baska Baska Kunular ıslıyorlar Turk Dızılerı Gıbı Sıkmıyorlar (bazıları Gıbı ) Herseyı .
Bıde Onlarda Fazla Mantık Hatası Yok, Hersey Onceden Dusunulmus Mesela Arka Sokaklar Nezamam Tesedufen Dusem Bu Dızıye Her Seferınde Bır Mantık Hatası Gozume Carpıyor
Ama Bu Gercek Kı Turk Dızıler De ınsanı Baglıyan Bır Sey Var .

denizimsi
31-05-08, 17:39
Yabancı diziler çok daha iyi çünkü orada diziler maksimum 40 dakika ve zevkini ala ala izliyorsunuz bizde 90 dakika ve sıktıkça sıkıyor,Onun için kesinlikle yabancı diziler daha iyi...

hazal_90
02-06-08, 15:30
Yabancı diziler çok daha iyi çünkü orada diziler maksimum 40 dakika ve zevkini ala ala izliyorsunuz bizde 90 dakika ve sıktıkça sıkıyor,Onun için kesinlikle yabancı diziler daha iyi...

evet bende sana katılıyorum ama 40 dakikada az geliyor bana, şöyle 60 dakika falan olsa.. bizim dizilerimizin süresi gerçekten çok uzun o yüzden her hafta 90 dakika dolabilsin diye saçmaladıkça saçmalayan senaristlerimiz çoğalıyor.. ayrıca yabancı dizilerde de son derece saçma olanları var ama şu da bir gerçek ki Türkiye'de Lost kalitesinde bir dizi çekilme ihtimali bence çok düşük.. ama bizim son derece güzel dizilerimizde mevcut.. hakkımızı yememek gerek şimdi :)

lamda
03-06-08, 13:40
kesinlikle yabancı diziler ço daha iyi.

pink-k(c)
03-06-08, 20:41
Türkler dizi işinde hiç başarılı değiller.Birbirinin aynısı konular,hep aynı oyuncular ve uzattıkça uzatılan,cılkı çıkarılan sıkıcı hikayeler.
Şunu söyleyebilirim şuana kadar bikaç ülkenin dramalarını izledim en çok Kore,japon,taiwan ve çin dramalarını beyendim.
Özellikle kore dramalarının üzerine tanımam :)

Nefer Tua
03-06-08, 22:13
genellikle yabancı diziler güzel çünkü her dizi de ayrı bir konu ayrı bir olay var
ama bizim Türk dizilerindeki konular belli ya töredir ya aşık olan iki insanın
kavuşamamasıdır ya da bir kişinin dramıdır
bu sebeple yabancıların dizileri daha etkileyici ve güzel oluyor
ama şunu da düşünmek lazım maddi olanaklar daha yüksek kalite diziler için pek elverişli değil haa tabi seyirciyi de unutmamak lazım çünkü yeni konuların işlenmemesinin sebebi bir nevi seyirci
çünkü aşk ve töre konusu dışındaki diziler tutmuyor illa trajik olaylar olacak yanii buffy gibi chuck gibi lost gibi aynı formatta olan diziler burada tutmaz yani bizimkiler çekse tutmaz
onlar yabancı dizi olduğu için Türkiye'de ilgi çekiyor diye düşünüyorum :)

m-a-i-d-e
04-06-08, 15:47
bence yabancı dizler daha başarılı çünkü;

-senaryolar hep aynı tipte oluo.aşk kötü kadın fln
-çok uzun sürüo
-uzadıkça uzadıkça sezon ilerledikçe saçmalıolar

sinemsert
05-06-08, 00:59
yabancı diziler kesinlikle
örneğin lostta 1 oyuncunun 2 senaristti oluyor
zaten bölümler 40ar dakka olduğu için can sıkmıyor

espriler kaliteli oluyor
oyuncular dünyanın tanıdığı yüzler oluyor
misafir oyuncuları kaliteli oluyor ( friends )
kendi dillerinde olduğu için daha ilgi çekiyor