Tüm Versiyonu Göster : Yabanci Diziler mi Türk Dizileri mi Daha Başarili?

Sayfalar : 1 2 3 [4]

gizem...
05-06-08, 15:33
Yabancı diziler daha güzel oluyo.konu oyunculuk malzeme bakımından daha geniş oluyolar:img-grin2

ßyCaNeR
09-06-08, 00:37
Yabancı diziler cok cok daha iyi maalesef

Beyaz Balina
09-06-08, 21:09
kesinlikle yabancı diziler daha başarılı. gerçi şu anda yayınlanan türk dizilerinin bir kısmı yabancılardan alıntı ama yine de oradaki tadı bulamıyorsun. bir kere en büyük eksiklikleri konu bulma. yabancı dizilerde 40 veya 20 dakikada konular gayet başarılı şekilde işleniyor. ama türk dizilerinde ise bir konu bir diziyi en az 3-4 bölüm götürüyo ve olaylar yavaş ilerliyo. o yüzden türk yönetmenler bu yorumları okuyup kendilerine çeki düzen vermeli. yani tüm türk dizileri kötü değil ama çoğunluğu öyle.

okyanusum
09-06-08, 23:48
gerçekten iyi oyuncularımız olmasına rağmen artık sorumlular kim bilmiyorum türk dizileri belli bir kısır döngü içinde. sürekli aynı konu aynı işleyiş farklı bişi yok belli dönemli belli kalıplar. geri izlemiyorum mu açıkçası takip ettiğim bir-iki tane var sadece o kadar ama yabancı diziler daha geniş oluo oyunculuk senaryo uzatıp uzatıp durmuyolar ve bu yüzde malesef yabancı diziler :icon_sorr

leyla1992
11-06-08, 00:04
Ben gercekten turk dizilerini cok seviyorum.Bence cok basarili.Yabanci diziler turk dizilerinin tirnagi bile olamaz

gokcecik_447
11-06-08, 11:30
tabi ki yabancı diziler.Bunu Türk dizileri de yabancı dizilerin Türk versiyonunu yaparak kanıtlıyorlar ki orjinalindeki tadı olmuyo tabi ki yane yabancı diziler:img-wink:

serenity_kübra
11-06-08, 21:38
Bence yabancı diziler daha iyi.. Türk dizileri yabancı dizilere göre daha basit bence..
Yabancı diziler çok daha başarılı...

_AyGüSh_[YY]
11-06-08, 21:43
bncede yabancı diziler daha iyi çünkü Türk Yapımı dizilerin konuları çok sınırlı oluyo ama yabancılar tek bi konuyu işlemiyo diye düşünüyorum yani TürkleRin yaptığı her dizide aynı tür entrika oluyor :)

batubob
12-06-08, 00:07
Yabancı diyeceğim.Bizim yaptığımız filmler bilmemki bana hepsi aynı geliyor.Hep aşk aşk aşk.Tamam bir kaç tane komik var ama.Pembe dizi yok...

tink!
15-06-08, 16:39
yabancı diziler daha kaliteli daha degişik konular bizimkiler ise sadece aşk flnfln :)

cansel_özge
15-06-08, 17:01
malesefki yabancı diziler çok daha kaliteli oluyor ve farklı konularda oluyo bizde ise hep benzer konular

MED_CEZİR
17-06-08, 20:17
türk dizileri çünkü yabancı dizi izlemiyrm.zaten bizimkilerin çoguda onların tür versyonu:)

yağmur*
17-06-08, 22:26
yabancı diziler daha kaliteli oluyor ve sıkmıyor daha çok heyecan daha çok merak var bizde bi fragmanı izliyorum bütün diziyi anlıyorum

justforheaven
21-06-08, 13:04
Türkiyede bir dizi tutulduysa yüksek ihtimalle başarılı ve yabancı!!! orjinal versiyonun uyduruk bir kopyasıdır başka bir şey demeye gerek duymuyorum yabancılar her işi profesyonel yapıyorlar türkiyede her şey baştan sağmadır

MEHMET AKİFİNDE yabancılar hakkında dediği gibi
'İşleri dinimiz kadar sağlam,dinleri işlerimiz kadar çürük'

ezgisolennn
22-06-08, 10:44
yabancı diziler tabki kalite oluoo
ama ben daha çok ttürk dizilerimizi tercih ediyorum..

gmz_ToRaMaN
22-06-08, 14:45
evet yabancı diziler daha iyi oluyor çünkü bizim gibi 2 saat film gibi diziler çekmiyorlar türkiyedeki diziler oyuncuları da senaryoyuda yıpratıyor

hilalll_johnny
27-06-08, 09:13
yha tabiki de yabancıı yhaaa herşey daha gerçekçii türkler böğğğğ iğrençç zatenn hep deee yabancı dizi ve film izlerimmm süper oluyoo valla türklerde bişi yokk belşki bazılarıı güsel oynuyooo:img-tomat

princess'
28-06-08, 09:19
yabancı diziler daha kaliteLi...

preslava
02-07-08, 12:20
malesefki yabancı diziler çok daha kaliteli oluyor ve farklı konularda oluyo bizde ise hep benzer konular

Arkadaşıma Katılıyorum

BOREANAZ
02-07-08, 22:28
yabancı diziler tabikide...her türlü farklı konudan yapımları var..ama bizim dizler hep benzer konular...her sene tekrarını izlermiş gibi dizi izliyoruz bazen..zaten yabancı yapımları çevirip türk diziisi yapılıyoo..

sevdam...
02-07-08, 22:32
bencede yabanci diziler...
dizilerin icinde hep ask var ama konu bi tek ask olarak gecmiyor...
bizim dizilerde bazi arkdaslarinda yazdiklari gibi hep ayni sanki hersene ayni dizileri izleyip duruyorsun...

yazik ama gercek bu...

thurcher
03-07-08, 04:17
Yabancı diziler bence daha başarılı.Zaten çoğu Türk dizisi yabancıların dizilerinden uyarlama.Bir Yaprak Dökümü var benim için orjinal!

efran_albatros
05-07-08, 00:37
yabancı diziler çok daha derli toplu bu bir gerçek.başı sonu belli.kaç sezon devam ederse etsin hikaye aynı çizgide gidiyor.bizim dizilerimizde malesef 2. sezonda başkalaşmaya başlıyor senaryo.

çukulata_kız
05-07-08, 10:24
bence türk dizileri daha basarılı.ama bazıları pek güsel olmuyo...

RAGIP_ASLI
05-07-08, 11:18
Yabancı diziler..Konu olarak da sınır tanımıyorlar ve yaratıcılar bence..Türk dizileri ancak onların taklitlerini yapıyor.
Örneğin: Sabrina.
Türkiye'de:Acemi Cadı.Hangisini izlerken daha cok zevk alıyordunuz?Şahsen ben Sabrina'yı...

PesimistGirL'
05-07-08, 21:58
ne yazıkki yabancı diziler daha başarılır:S

eysandunk
05-07-08, 22:37
Kesinlikle yabancı diziler çünkü ne bileyim konuları iyi içeriği iyi
şöyle ki :
Aksiyon konulu dizi'in çekimi konusu vb. bir Türk dizisine oranla daha iyi

kobra takibi vardı ben ondan aldığım aksiyon ve heyecanı aynı oranda olan bir Türk dizisinde bulamadım ki Türkiye'de de var bir dünya aksiyon dizisi oldu halada olmakta ama o kadar beyendiğim olmadı hala beni etkileyen bir Türk dizisi yok örneğin :img-wink:

maria clara
08-07-08, 13:45
ne yazıki henüz yabancı diziler ama bizim de artık başarılı dizilerimiz oluyor

deniz-osky
09-07-08, 22:00
Ya bence Türk dizileri ama bir yabancıya göre de yabancı diziler uygun olur
örnek vermek isterim Hint filimlerinde araya sürekli müzik ve dans sıkıştırıyorlar ve bu beni bayıyor ama nu onlar için vazgeçilmez..
Bu tamamen insanların yaşayış tarzlarıyla parelel..
ama benim görüşüm Türk dizileri.. :)

*.* dilosh *.*
10-07-08, 09:49
malesef ama malesef yabancı dizeler çünkü ne yaazıkki çoğu dizimiz kopya aslında bunları sölemekistemiorm ama acı ama gerçek bu...

.:ozge-lale:.
11-07-08, 20:03
yabancı diziler bu sektörde onlarca senedir çalışıyorlar Türkiye'de televizyonun ilk yıllarında bildiğim kadarıyla yabancı diziler ağırlıkta imiş ancak Kaynanalar,Hanımın Çiftliği,Aşk-ı Memnu gibi klasikleşen yapıtlarla başlamış Türk dizi sektörü özel kanalların da işin içinde bulunmasıyla çığ gibi büyüdü
yaratıcılık konusunda usta olan dizilerin çoğu akıcı değil ama buna rağmen çok büyük hayran kitlelerine ulaşmış durumdalar alıntı,çalıntı,bakıntı diziler ise şaşılacak oranda rating almakta
özel tv kanalları boş boş da olsa "dizi yarışı" adına "kalitesiz" diziler yapıp Türkiye'deki sektörün adını kirletmeye başladı kaliteli,güzel yapımlar elbette çok ama bir o kadar da kalitesiz dizi var
Türkiye'deki bu sektör bence gelişmemiş
bunun onlarca sebebi var ama en önemlileri
1)"dizi yapalım da ne olursa" olsun anlayışı
2)maddi imkansızlıklar
3)yeni yeni gelişiyor olması

deniz-osky
12-07-08, 16:13
Bu da incelenmesi gereken ayrı bi boyut
Türkiye dünyada en çok dizi çeviren 3. ülke !
Hiç seçici değiliz...
ayrıca Kaliteli birçok dizimiz var ama saçma sapan ve alıntı olan diziler de mevcut..

navigator
12-07-08, 16:23
yabancı diziler
lost,prison break,hereos,24,nip tuck daha sayayım mı

soyut?
15-07-08, 02:25
evet kaliteliler de var ama konu uretkenliği yokk ilk bolumu izledikten sonra cogu dizinin ilerleyen bolumlerini tahmin edebiliyorum
diğer ulkelre nazaran urteici deiliz...ha bunun yanında ii dizilerde var sınırlılar
ve bizde genelikle işlenen ask oluoyr artık sıkıldım..tama olsun olmasın demiyorumm ama bu surekllilk niye???
mesela olagan ustu dizler yapmaya kalkıyoruz cokk cocukca oluoyr mesela heroes cokk duusunulmus kendini belli eddiyor bu gibi şeyler işteee....
inş cok daha gusel seyler olucak inşşş

FBuse
15-07-08, 02:30
yabanci diziler daha basarili, senaryolari cekimleri oyunculari yani ne bileyim hemen hemen herseyleri yerli dizilerden iyi.. örnegin Lost & Prison Break.. böyle türk dizileri hayal edebiliyormusunuz? ztn anca hayal edebiliriz.. :img-hyste

anseri
24-07-08, 18:13
bu soruya cewap vermek zor aslında çünkü zaten her tutan yabancı dizinin türk versiyonu çekilmiomu?
Bakınz:Kavakyelleri, Acemi cadı, doktorlar, vs daha bnm bilmediim bürsürü..hatta son söylentiler Lost'unda çekileceği yönünde

Ama Türkiye'de yapılan gzl dizilerde yok değil Elveda rumeli,Yol Arkadaşım,Avrupa yakası bunlardan sadece bir kaçı iyi bi yönetmen iyi bide senaryo iş tamamdır;)

angel666
25-07-08, 16:11
yabancı bncee

kutupyildizi
25-07-08, 17:15
ya bence türk dizileri daha başarılı
ama saçma sapan diziler de yok deil yani
ama kaliteli diziler var ve geçmişte de oldu yani...

pelosh
25-07-08, 20:40
Dabikide Yabanci Diziler ! =)

ekin@sarp
26-07-08, 08:01
TABİKİDE YABANCI DİZİLER :img-wink:

snemmm
26-07-08, 16:21
maddi ve teknik imkanlar sayesinde çok kaliteli yabancı diziler var bu doğrudur.ama hiç biri ilgimi çekmiyor.çünkü içlerinde benden bir şeyler yok.yabancı diziler izlemek yerine ülkemde çekilmiş kaliteli yapımları seçip izlemeyi tercih ederim.

prenses69
27-07-08, 22:50
bence kesinlikle türk dizileri.yabancılar sinemada daha başarılı

alyssa_
28-07-08, 16:15
Yabancı DizilerTabiki Ama Türk Dizilerinin Bir Kısmıda Çok Güzel Örnek:Elveda Rumeli,Avrupa Yakası:img-wink:Ama Yabancı Diziler Daha Güzel:img-wink:

vanessam
28-07-08, 17:08
bence yabancı diziler daha güzel

ilya
29-07-08, 02:36
Herşeye Rağmen Türk dizileri ama;
Türk dizilerinde kısırlaşma var.Artık genellikle yabancı eserlerden birebir uyarlamalar, esinlemelerle yapılıyor bu oldukça can sıkıcı bir durum.

HAYAT GÜLÇİN
29-07-08, 22:20
Yabancı diziler beni Türk dizileri kadar etkileyemiyor
Türk dizileri bizden bir parça
Bizden birileri anlatılıyor:img-wink:

pembemelek
30-07-08, 00:33
türk dizileri iyi ama yabancıların dizisi bence daha iyi ve başarılı...fakat buna rağmen türk dizilerinde ayrı bir sıcaklık oluyor bizdeen ler çünkü......

ashlı_emre
30-07-08, 04:20
çoğu türk dizisinde aynı konu, benzer işleniş, yetersiz oyunculuk :icon_whis
tercihim Yabancı Diziler :img-wink:

elanur dürük
30-07-08, 08:54
yabancı dizileri seviyorum ama türk dizilerinde bizden birşeyler olduğu için daha sıcak ve başarılı

gülşah142
30-07-08, 20:52
bencede yabancı dizileride sinemalarıda daha güzel ...türk dizilerininde hakkını yememek lazım ama biraz daha yol srfetmeleri gerek bence...;):img-wink:

*Feyza*
30-07-08, 21:19
bence Türk dizileri:img-wink:
yabancı dizileri takip etmiyorum:)

kinslayer
01-08-08, 23:24
bence Türk dizileri:img-wink:
yabancı dizileri takip etmiyorum:)

Aynen yabancı diziler ilgimi çekmiyor;
sinemada da durum aynı yerli filmleri tercih ediyorum:kahve

cnm_denizugur
02-08-08, 12:05
tabii ki türk dizileri

izmirin güzeli
09-08-08, 20:45
dizinn konusuna ve canlandırılışına bağlı ikiside iyi bence...:img-wink:

mavi_hayalet
10-08-08, 10:40
yabancı diziler türk dizilerine göre daha iyi oluyo bence daha uzun ve her sezonu ilgi çekici oluo ama türk dizilerini iki bölüm yayınlayıp kaldırıolar güzelim senaryolara da yazık oluo

cansu236
11-08-08, 10:19
tabiki yabancı diziler daha güzel
yönetmenleri oyuncuları set ortamı çok iyi
zaten türk dizilerinde ya klasik konular oluyor ya da yabancı filmleri türkçe filme çeviriyorlar

mako_chan
11-08-08, 10:25
tabiki yabancı diziler daha güzel
yönetmenleri oyuncuları set ortamı çok iyi
zaten türk dizilerinde ya klasik konular oluyor ya da yabancı filmleri türkçe filme çeviriyorlar
evet sana katılıyorum yabancı diziler daha güzel yalnız hırsız polis vardı sadece türk dizilerinden bir onu beğendim başkada yok:good:

periperisi
11-08-08, 19:25
Bence yabancı diziler daha başarılı oluyor
Gerek konu bakımından gerekse dizilerin devamlılığı bakımından daha başarılı
Artık günümüzde Türk dizilerinin konusu hep aynı hiç değişik yapım yok.....
Ama son yıllarda Türk dizileride yabancı dizilerle boy ölçüşecek seviyeye geldi (ama bazıları)
Yine de yabancı diziler daha başarılı.............

CivCiq
11-08-08, 21:36
yabancı diziler çok güzel filmleri gibi:)
ama senaryoları türk senaryoları gibi sağlam olmuyo yabancı dizilerin:img-wink:

Ichy
12-08-08, 02:18
Yabancı diziler daha iyi, özellikle Cnbc-e ve E2 dekiler, ötekileri salla zaten xD
Türk dizilerinden de güzel çıkıyor ama mesela 10 taneden 3 ü güzel oluyor, yabancılarda ise 10 taneden 7 si güzel oluyor gibi.

**qzm_
12-08-08, 02:19
kesinlikle yabancı diziler :)
beğendiğim tek türk dizi (oda başlarda :S ) doktorlar ve kavak yelleri vardı bi aralar oda zaten biri grey's anatomy diğeri dawson's creek çalıntısı (:

RaaaBiiaa <3
13-08-08, 19:11
bence türk dizileride güzel yabanci dizileride...:icon_whis

__MiyoziN__
13-08-08, 20:05
bnce yabancı diziler daha başarılı..

_Fëanor_
16-08-08, 09:12
türk dizileri bizim kültür anlayısımızı yansıttığından gerçekleşen olaylar bize abest gelmediğinden türk dizileri bir adım öne geçiyor yanlız artık bir çok şey klasik hale döndüğünden ve olacak olaylar rahatlıkla tahmin edildiğinden, bir adım gerileyip eski yerimize dönüyoruz.
yabancı diziler bizim kültür anlayısımızdan tamamen farklı belki yapmayı düşündüğümüz ama hayatta yapmayacağımız şeyler oluyor oradan puan kaybetmesine rağmen sonunu tahmin edilemediğinden,komedi anlaşyışı güzel oldugundan mantık hatası daha az yapıldıgından kurgu mükemmel(bunların hepsinin aynı dizide olma olasılığı yok bunlardan 1-2 tanesine sahip oldugunu düşünürsek) ufak bir farkla yerli dizilerden daha iyi

bkm-emine
17-08-08, 10:32
bence türk dizilşeri daha başarılı
hemde bizim kültürümüzü ve ahlak anlayışımızı yansıtıyor

1466
17-08-08, 10:39
Yabancı diziler.. :img-wink:
Cünkü Türk dizilerinde artık konular klasiklesti..

flz92
17-08-08, 13:58
bizim dizilerimiz çok güzel konuları flan.mesela yaprak dökümü mesela elveda rumeli mesela sıla ve daha nicesi.ama lostu yeni izlemeye başladım adamlar çok para harcıyorlar ve de çok güzel yapıyorlar.lost sanki dizi değilde bir sinema filmi.sinemaya çok emek harcanır ama diziler öyle değil.ama lost bunun en güzel örneği her detayı düşünmüşler,dizi deyip geçmemişler,işini ciddi yapmışlar

yesilgozlu
23-08-08, 13:53
bence yabancı diziler çünkü özgün olabiliyolar. türk dizileri genelde alıntı oluyo. pek özgün olduklarını düşünmüyorum. çok sınırlıdır bi yerlerden alıntı olmayan diziler. bide genelde hep aynı konu oluyo. klasikleşen birkaç konu üzerinde oynamalar yapıp ekrana veriyorlar.

g_tilki
24-08-08, 13:29
bence yabancı diziler daha başaılı.abd de 30 dk lık dizi için bir sürü para harcanılıyor...abd de dizi işlerine fazla önem veriliyor.

mne-41
26-08-08, 18:10
Bence ne olursa olsun isterse kallitesiz olsun konu olarak herzaman türk dizilerini seviyorum...Ama yabancı dizileri de izliyorum arada..Ama onları da sakııızzz gibi uzatıyolar yaa sinir oluyoorum yok efendim peter pazara gitti rosalinda şunu yaptı annesi ağladı bilmem ne.. kimisi saçma kimisi çok güzel..Bak mesela Tnt'de Tatlı İntikam var hoşuma gidio bakıorum ama anacım yooooook yok o bile kargacık burgacık bişiye döndü saçma anacım saçma..Yok yüzünü değiştirmiş eskiden sevidği adamın hayatına sızmış bi pişman oluyo hala anlayamadığım bi çikolata mevzusu var...Peeeh... :D saallaaa...

YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALII..!!

Tumai
26-08-08, 20:15
Kesinlkle yabancı diziler daha başarılı:good:

gerek senaryosu,gerek oyuncuları olsun türk yapımlarından daha çok beğeniyorum genelde

Yabancı dizilerin çoğu orjinal bi hikayeyle karşımıza çıkıyor...

ama Türk yapımları bu konuda başarılı bulmuyorum

Bizde insanı ne ağlatıyorsa,ne üzüyorsa o seviliyor kısacası dram tutuyor,başka bişey yok

Ve... tabi en önemliside bütçe adamlar yurtdışında bu işe öyle para harcıyorlarki tabiki dizileri daha kaliteli olyor:img-wink:

Darߣ
27-08-08, 12:19
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Yabancı diziler daha bir orjinal duruyor olabilir ama bana daha bir yapmacık geliyo. Türk yapımcıları elbette basarılı ama bunu yeterince göstermiyo bnce =)))

bisi
27-08-08, 17:50
Bence yabancı diziler:good: Lost, Prison Break, Grey's Anatomy, Dr. Hause v.s bunlar çok başarılı diziler ve bu dizilerin bi sonraki bölümünde ne olacağını kestiremiyorsun. Türk dizilerinin arasinda da kaliteli yapımlar var ama çok az ve genelde dram! ağla ağla bitmez, mesela Yaprak Dökümü:img-cray::img-cray::img-cray: sonra Binbir gece bi ayrılıp bi barışıyorlar....:icon_mad:
birde türk dizilerinde bi sonraki bölümde ne olacağını az çok kestirebiliyorsun, bu da bi sonraki bölüm merakını yok ediyor

hepsi_bir
28-08-08, 10:18
ne kadar türk dizilerinden sevdiklerim olsada (arka sokaklar,doktorlar....) kesinlikle yabancı diziler daha basarılı hiç mantık hatası yok ayrıca baska ulkenın dızılerınden taklıt de etmıorlar ama bızım ulkemız ıse yok doktorlar-acemı cadı-kavak yelleri-evli ve cocuklu gibi birçok diziyi baska yabancı dızılerden kopya cekıyorlar o yuzden kesınlılle yabancı dızıler:img-wink:

mehmet-cansu
29-08-08, 18:40
Filmlerde Türkler Yabancıları Asla Geçemez Ama Dizilerdede Yabancılar Türkleri Asla Geçemez.Bizim Senaristler Çok İyi Çalışıyor.:D:D:D:D
Ama Düşlerimin Prenside Unutulmıycak Yabancı(KORE)Dizisi..

hamide*
31-08-08, 10:51
konusu aşk olan dizilerde türkler tabiki daha iyi çünkü yabancılarda terbiyesiz sahneler çok oluyor.aile ortamında izlenilemez derecede.o yüzden türk yapımlar daha güzel bence.

asiiiii
31-08-08, 11:42
hamide* adlı arkadaşa katılıyorum aşka sahneleri yabancıların pek hoş değil biraz fazla açık babamın annemin yanında izlerken utanıyorum bazen öyle sahneler çıkıyor ki.Ama genele baktığımzda yabancı diziler daha kaliteli 1.si ekonomi yönünden daha iyi oldukları için daha gerçekçi daha hoş oluyor sahneler mesela Lost da uçak kazası sahnesi falan kaç milyon dolarlara mal oldu.Türkiyede hangi dizi için bu kadar para harcanır.Ee haliylede kaliteli oluyor yapımlar, ayrıca Türk dizilerinde senaryo çeşitliliği yok genelde hep aynı dram.üzüntü,keder,hüzün,aşk fakat yabancı dizilerde daha değişik konularda diziler oluyor.Bu da izleyici kendine çekiyor tabi.:img-wink:

Darߣ
31-08-08, 23:32
konusu aşk olan dizilerde türkler tabiki daha iyi çünkü yabancılarda terbiyesiz sahneler çok oluyor.aile ortamında izlenilemez derecede.o yüzden türk yapımlar daha güzel bence.

kelimesi kelimesine
katılıyorum :img-wink:

blagodaram
31-08-08, 23:34
Yabancı diziler daha başarılı bence.

gzmtngy
01-09-08, 10:35
bnce yabancı diziler...daha ilgi çekici konuları war we en azından orjinaller..türk dizilerinn bazıları çalıntı oluo maalesef

m_m
01-09-08, 20:10
Bu işte tabikide yabancı diziler onların senaryosu daha kuvvetli

daha iyi oyuncuları kaliteli