Tüm Versiyonu Göster : Yabanci Diziler mi Türk Dizileri mi Daha Başarili?

Sayfalar : [1] 2 3 4

nazmemoli
17-09-05, 10:46
TÜM YORUM VE DÜŞÜNCELERİNİZİ BU BAŞLIK ALTINDA TOPLAYALIM.
SİZCE HANGİSİ DAHA GÜZEL VE HANGİSİ DAHA BAŞARILI???:rolleyes:

Arwen_KS
17-09-05, 13:08
yabancı diziler daha başarılı we konuları daha çekici die düşünüyorumm...yabancı dizilerin konuları birbirlerinden farklı bağımsız oluo..türk dizileri ise aynı konu üzerinde biçok dizi çekiliooo we kalıcı olmadan kalkıo...yabancı diziler yüksek bütçeyle çekildiği için görüntülerde etkilici oluooo!!!!ama türk dizilerindede hafife alınmicakk kaliteli dizilerin oldunuda unutmamak gerekkk!!!!

ebru_sez
19-09-05, 16:43
Yerlim mali yurdum mali herkez onu kullanmali.

Gözü yükseklerde olan önünü göremez.

NAZLIBELLA
24-09-05, 08:58
yabancı diziler daha başarılı we konuları daha çekici die düşünüyorumm...yabancı dizilerin konuları birbirlerinden farklı bağımsız oluo..türk dizileri ise aynı konu üzerinde biçok dizi çekiliooo we kalıcı olmadan kalkıo...yabancı diziler yüksek bütçeyle çekildiği için görüntülerde etkilici oluooo!!!!ama türk dizilerindede hafife alınmicakk kaliteli dizilerin oldunuda unutmamak gerekkk!!!!
BENCE DE YABANCI DİZİLER DAHA GÜZEL.AMA TÜRK DİZİLERİ DE FENA DEĞİL DOĞRUSU.BUNUN GÖSTERGESİ
YILAN HİKAYESİ BUNU ENGELLİYEN DİZİLER DE
AVRUPA YAKASI ATV DE Kİ DİZİLER YANDAKİ DİZİLERDEN BAZILARI HARİ
MELEKLER ADASI ADI A HARFİYLE BAŞLAYAN DİZİLER :mad: :mad:
ASMALI KONAK
BELALI BALDIZ
SİHİRLİ ANNEM
KINALI KAR

*Lazgirl*
24-09-05, 09:01
Ben Türk dizilerini seviyorum ama çoğunlukla aynı çerçevede oldukları için sıkıcı olanları izlemiyorum yabancıların en çok polisiye dizilerini seviyorum diğerleri çok saçma oluyor

NAZLIBELLA
24-09-05, 09:02
Yilan Hikayesi
Asmali Konak
Kinali Kar
Melekler Adasi
Sihirli Annem
Davetsiz Misafir

Işte Bunlar Türk Dizileri Yani Benim De çok Sevdiklerim.bazilari Bitti Ama Gönlümde Hala Bitmediler.

Türk Dizisinin Kara Yüzü Olan Diğerleri De Kutlar V. A. O. A.anlaşilir Umarim

dıary
24-09-05, 09:07
BEN TURK DİZİLERİNİ SEVİYORUM mesela AŞK OYUNU

x.SeRPiL.x
24-09-05, 10:48
yabancı dizilerden çok türk yani bizim dizilerimiz yani bizden bizim yaşantımız ve örf adetlerimize uygun dizilerimiz beni tutucu biri olarak görmeyin ama bu böyle bizler böyle yaetiştiğimiz için ama en sağlıklısıda bu bence çocuklarımız kısa cası ailece izleye bildiğimiz diziler teşekkürler türkiye sanatçılarıhepinizi seviyoruzzzzzzzzzzzzzz............. ;)

missduncan
26-09-05, 09:04
bence yabancı dizilerde-türk dizileride gayet iyi.sonuçta her ikisindende dizileri izliyorum.ama yabancı diziler dünya çapında biraz daha prestijli olduğu için onların namı daha fazla duyuldu.ama bizim de bi gurur kaynağımız dizi var o da yabancı damat...

purna
26-09-05, 11:26
Yabanci Dizilerde Millet Opusuyorda Sevisiyorda Turk Dizilerinde Boyle Degil Hemen Reklam Arasi Ama Yabanci Diziler Daha Guzel Ben Yabnaci Dizileri Izliyorum Pempe Dizilewr

Mutlu Sonla Bitiyordaonun Icin

ÇAKIL85
08-10-05, 20:48
kesinlikle türk dizileri!!!!
türk dizisi gibi var mi yaw :p

Dilan86
08-10-05, 21:23
aslinda iki yapim da güzel ama yabanci dizilerin türk dizilerine olan bir farki var. yabanci dizilerde senaryo sapitmiyor türkiyede bir dizi müthis reytingler ve izleyici kitlesi kazaniyor ardindan senaryo dagildikca dagiliyor. bana göre türk senaristler senaryolarina ve dizilerine sahip cikmadigi sürece hep böyle sonradan saplamali diziler ortaya cikar. türk ve yabanci dizilerin arasinda baska bir fark görmüyorum birtek onlarin oyunculari cogu zaman taninmis bizimkiler ise taninmamis (tabii buna Mehmet Aslantug dahil degil)

EL DESDİCADO
08-10-05, 21:37
Aşk Oyunu,aliye,kurtlar Vadisi,şirf şu üçü Türkiyede De Kaliteli Dizi Yapildiğini Gösteriyor. Biten Diziler Içinde Ise Ikinci Bahar,süper Baba,çemberimde Gül Oya Ve Asmali Konaği Sayabiliriz.yerlisi Yabancisi Yok Bu Işin.kalitelisi,kalitesizi Var

zehra1053
11-11-05, 14:54
eski:yılan hikayesi,asmalı konak
yeni:gümüş,aşk oyunu
bunları da türkler yapmış ve çok güzeller bence ikiside farksız ikiside eşit yabancıları üsyün bulmuyorum isteyince her ikiside yapar

Medea
11-11-05, 16:36
Her ikisinin de güzel örnekleri de var berbat olanları da.Yabancı dizilerde ,belki sektör daha geliştiği için ve onların toplum yapısında aksiyonun,bazı toplumsal olayların gelişmesinin mümkünlüğünün-örneğin seri cinayet kavramı gibi- onlara daha fazla malzeme verdiği de bir gerçektir.Tabii ki bir de insanların daha özgür senaryo yazabildiklerini düşünüyorum.Bu da çoğu zaman daha samimi ve değişik senaryolar ortaya çıkarıyor.Ama bu demek değil ki hepsi iyi.Biz de son zamanlarda çok iyi şeyler çıkarabiliyoruz;Yabancı Damat ,Çocuklar duymasın,İkinci bahar,Süper Baba vb. diziler bizim de istenirse hiç de fena şeyler yapmayacağımızın kanıtlarıdır.Hatta bazen yabancı orijinli dizileri bile orijinalinden iyi yapabiliyoruz;Dadı,Patron kim? ,Belalı Baldız ve Çatkapı gibi.

summer20
31-12-05, 10:11
bende sana katılıyorummm..aynı senaryoyla 5 farklı dizi çıkarıyolar..yazık valla
yabancı dizileR daha etkileyici..bi tek avrupa yakası mükemmel..başkada yok yaniii:img-MSNCRY: :img-MSNCRY:

sudem
31-12-05, 10:27
ben her iki yapımdaki dizileri de izlerim...
her türk dizisi kaliteli değil ama tabi kalite bakımından ne düşünüyorsunuz bu da önemli...çok efektli bir dizi de kalitesiz olabilir...benim için önemli olan ilk gördüğümde verdiği elektriktir...bu da oyuncularıyla ve çekimiyle ilgilidir.sonra da senaryo vs...
yabancı dizilerinde bizrçoğu saçma bence ve kalitesiz...bir kere mesela aile bağları olmayan arkadaş bağları olmayan bir sürü dizileri var...bunlar hayatın içinde olan şeyler ama onlarda yok...sevgi,sadakat gibi şeyleri zor bulunyorsunuz onlarda...
ayrıca onlarında dizileri birbirine benziyor sayılır...polisye dizleri mesela ama tabi ben hepsini izliyorum:icon_redface:
türkiyede de çok kaliteli diziler var..AVRUPA YAKASI,ÇEMBERİMDE GÜL OYA,KURTLAR VADİSİ bunlardab birkaçı...

meryemce84
12-01-06, 01:13
Tabi Ki Bizim Bizden Olan Diler Daha Güzel Ve Başrili

Yabanci Diziler Beni Pek Sarmiyor

GeLiNcIk88
12-01-06, 01:26
tabikide turk dizileri daha guzel ve basarili herkes kendi ulkesinin dizilerini begenir arkadaslar bence cok sacma bir konu

sude9
12-01-06, 20:53
Eskiden olsaydı bu soruya yanıtım yabancı diziler olurdu ama son bir kaç senedir yapılan yerli diziler bu tercihimi değiştirdi.Artık kaliteli ve güzel diziler yapılıyor. :img-thumb :img-thumb

ÇAKIL85
13-01-06, 16:43
kesinlikle türk dizileri!!!!

FBuse
13-01-06, 16:49
avrupada toplam 1-2-3-4 tane dizi var onun icin kaliteli oluyorlar! harbiden izlenme rekorlari kiriyorlar ve tüm dünyada yayinlaniyorlar!

türk diziler coooooooooK var her kanalda her aksam 2-3 tane ve bunlarin hepsi iyi DEGIL !

aMa aralarinda harbiden avrupa rekorlarini kiracak dizilerde var!

örnek: KURTLAR VADISI, ALIYE, YABANCI DAMAT

ve bu saydiklarim gercektende avrupada taniliyor!

kurtlar vadisi almanya,fransa,ingiltere,amerika,ispanya,avusturya ,belcika,....da izlendi ve konusuldu (alman gazeteleri bile)

yabanci damat ise yunanistanda cok tutuldu ve orda ispanya ve portagise bile gecti!

Aliye yide buraya yazdim cünkü illerde KESINLIKLE rekor kiracak bi dizi!

sinemim_g
13-01-06, 17:00
bence türk dizilerinde daha fazla duygu ve emek var...yabancı diziler de güzel ama onlar sadece başrol oyuncunun hayatını konu alıyolar onun üzerinde duruyolar buda sıkılyo...

komando
14-01-06, 08:51
türk dizileri daha güzel aslında ama.türk senaryoları birbirine benziyor biraz.yabancı dizilerde çok güzel tabiii..ama ben genede türk dizileri diyorum... :img-thumb

hyoldas
14-01-06, 18:34
Komedi de ve polisiye de Yabancılar daha iyi!!!
Dramada da türkler daha iyi...
İnşallah Hırsız Polis gibi polisiye dizilerde çekilirde bizde onları yakalarız

sezinti
14-01-06, 23:42
yabancı diziler,:good: cnbce'deki yabancı dizileri takip ediniz, X-Files, Desperate Houesewives, Without a Trace, Scrubs, ER, Everybody loves Raymond, Smallville başta olmak üzere cnbce dizilerini seyrediniz. çok güzel diziler.:img-thumb

secret
16-01-06, 18:36
Dizisine göre değişir bence çok iyi olan yabancı dizide vardır çok iyi olan yerli dizide...

CrAzY_gİrL
21-01-06, 09:58
türk dizileri tabikide

simsiyah
23-01-06, 13:33
bence türk dizileri ama yabancı dizilerinde hakkını yemeyelim onlarda süper ya aslında çok iyi türk dizileri var ama sayıları az örn:

beyaz gelincik,aliye,ikinci bahar,çemberimde gül oya,kırık kanatlar bunlar gerçekten güzel diziler başkada vardır ama şı-uan aklıma gelmiyo

ama bazı türk dizileri varki karşısına çizgifilm koysan oturup çizgifilmi seyredilecek türden yani.

AYGÜZELI
23-01-06, 17:15
tabiki türk dizileri okadar basariylan ilerliyorki dizilerimiz yabancilari yakinda solariz. :img-thumb

özgür_keremcem
02-03-06, 10:41
türk dizileri

she-wolf
09-03-06, 14:44
farketmez :img-dirol yabancı diziler de güzel oluyo yerli dizilerde.... yabancı diziler de kötü olabiliyo yerli dizilerde......... :img-icecr

sude9
13-03-06, 12:31
Türk dizilerini ama güzel ve kaliteli olanları izliyorum.Türk dizilerindeki sıcaklığı ve samimiyeti yabancı dizilerde bulamıyorum.Ne de olsa yaşantılarımız,dünya görüşlerimiz ve kültürlerimiz çok farklı

gaby
13-03-06, 13:11
yabancı diziler,:good: cnbce'deki yabancı dizileri takip ediniz, X-Files, Desperate Houesewives, Without a Trace, Scrubs, ER, Everybody loves Raymond, Smallville başta olmak üzere cnbce dizilerini seyrediniz. çok güzel diziler.:img-thumb
bende DH WaT ELR PB izliyorum hepsi çok müthiş türkler yapsa korkunç olurdu:img-grin2

Martı75
26-03-06, 21:23
eskiden olsa yabancı diziler derdim ama şimdi ikiside başarılı diyorum..

YEŞİL
27-03-06, 10:45
kesinlikle türk dizileri artık televizyonda başka bir çıgır açtılar her an çok güzel bir yapım ,semenryo ve oyuncularala karşımaza çıka bilirler bizim yapımcılarımz senalistlerimz oyuncularımız ve daha sayamadıgım bir çok emegi geçen kişler bu işten anlıyor ;)

black--mamba--
28-03-06, 11:08
ya bırakalım bu yabancı şakşakçılığını onlar hiç bir zaman bir DELİ YÜREK bir SICAK SAATLER bir KURTLAR VADİSİ bir İKİNCİ BAHAR yapamadılar yapamazlar.onların dizilerinde duygu yok!!!

GeLiNcIk88
28-03-06, 11:11
bence turkler daha basarli dizi yapiyorlar ama film konusunda herkesinde digecegi gibi yabanci daha basarili..........

yagmur94
30-03-06, 20:46
bilmem ama türek dizileri ii
yabanci pembe dizileri de severim
kararsiz kaldim

oth_oc_sw_fan4ever
05-04-06, 19:39
izlediğim bazı türk dizileri de var ama yabancı diziler daha kaliteli ve başarılı die düşünüyorum... :icon_ange

ıvy
05-04-06, 19:46
tabiki cnbc e dizileri hepsi harika özellikle desperate housewife

sumisali
06-04-06, 08:52
ya bizim tük dizilerinden şaşmayalım :):):):)

sude9
10-04-06, 19:56
Türk dizileri:
Kırık Kanatlar
Ihlamurlar Altında
Bir İstanbul Masalı

Flora
10-04-06, 19:58
Açıkçası Yabancı dizi izlemediğim için Türk Dizileri diyeceğim.Yabancı dizi izleseydim cevabım ne olurdu bilemiyorum.

ekinnnnsarppppp
23-04-06, 09:18
Kesinlikle Türk dizileri. En azından mantık var Türk dizilerinde. Gerçi onlar da çok iyi sayılmaz ama yabancılardan bin kat daha iyi .

icegirl
23-04-06, 10:39
bence turk dizileri.yabanci dizlerin konusu hep ayni,dizinin basinda iki insan asik oluyo,ve dizi boyunca ayriligi yasiyolar,ve son bolumde kavusup,bir dugunle ekrana veda ediyolar,ki bence bu cok sacma.her zaman dizilerde iki ciftinin evli olup,ve evlilikleri boyunca asklarini,kiskanclarini,tartismalarini,kisacasi ayni evde yasantilarini gormek istemisimdir.

dazzle
13-05-06, 18:36
yabanci diziler özelliklede altyazili yani dublajsiz olanlari türk dizilerine tercih ederim

*duygu*
13-05-06, 18:50
bence de türk dizileri,yabancı dizileri izlemiyorum çünkü,türk dizilerinin bazıları yabancı dizilerden bin kat daha yaratıcı olabiliyor

theef
27-05-06, 19:23
bence ayabancı diziler daha abşarılı....aşığı olduğum dizi the x files....şu sıralar başarılı bulduğum dizi prıson break......:img-grin2

theef
27-05-06, 19:24
[FONT="Comic Sans MS"]bence ayabancı diziler daha abşarılı....aşığı olduğum dizi the x files....şu sıralar başarılı bulduğum dizi prıson break......

SiLArA
29-05-06, 11:06
yabancı dizi de izliyorum yerli dizi de.kesinlikle yerli dizi diyorum.zaten izlediğim dizinin türk kültürlerine uygun olması onu benim gözümde daha güzel kılıyor.
diğer yandan konulara değinecek olursak yine yerli dizi derim.biz de öyle güzel diziler var ki onlarda izi bile yok.ama onların dizilerinde işlenen tüm konular bizim dizilerde de var hem de çeşit çeşit bir sürü ;) yerli diziler konu bakımından daha zengin.ayrıca bizimkiler daha öğretici mi eğitici mi ne işte öyle..bir taraftan da eğitiyor.duygulara,insanlığa yer veriyor,eğlendiriyor,kültürümüzü görüyoruz.
her yönden türk dizileri.. ;)

diyar 80
01-06-06, 08:48
İkisi için de kesin genellemeler yapılamaz,kaliteli ve kalitesiz diye ayrım yapılabilir.Özen gösterilen,üzerinde gerçekten emek harcanan her dizi,(eğer senaryosu ve oyuncuları da iyiyse tabi) başarıyı yakalıyor.Eskiden yabancı dizileri de izlerdim çünkü bu kadar çok yerli dizi yoktu ve olanlar da bu kadar kaliteli değildi.Ama şu anda izlediğim tüm diziler Türk yapımı ve hepsini severek izliyorum.Bizden olduğu için onlarda daha çok kendimi buluyorum.Tabiki yerli dizilerde de yabancı dizilerde de çok kötüleri de olabiliyor ama son yılları düşündüğümde;süper baba,sıcak saatler,ikinci bahar,asmalı konak,BİM,gümüş ve beyaz gelincik.Hepsi kaliteli,oyunculukların mükemmel olduğu yapımlar...Yabancı dizileri düşündüğümdeyse aklıma gelen,içimde derin iz bırakan hiçbir dizi olmadığını görüyorum,ilginç...

purna
01-06-06, 08:52
yabancı dızılerde turk dizilerde belli olmaz bu işler

alevalev_25_
01-06-06, 13:39
yeri veya yabancı dizi diye ayrım yapmak çok zor....
bence senaryo oyuncular derken herşey değişir....
yabancı dizilerden HAYAT AĞACI harikaydı...
yerli dizilerden ise izlediğim KIRIK KANATLAR ve HIRSIZ POLİS süper

fikriye_tuba
01-06-06, 13:47
kesinlikle türk dizileri türk dizilerinden asla vazgeçmem

kırık kalbim
02-06-06, 22:24
çekim tekniği olarak yabancı diziler tabii ki ama vermiş olduğu bize hissettirdiği güzel şeyler en çok türk dizilerinde mevcut

michelle
02-06-06, 22:33
Kesinlikle yabancı diziler diyorum...Konusu olsun,oyuncular olsun,çekim kalitesi olsun kendini hemen hissettiriyor...Hele son zamanlarda bizim televizyonlarımız konu itibarıyla aşk,zengin-fakir konulu dizilerden geçilmiyor yada taklit dizilerden...
Binde bir güzel yerli dizilerde var ama hiçbiri yabancıların eline su dökemez...
Keşke taklit yeteneğimizi birazda onların iyi şeylerini almak adına kullansak...O zaman belki daha düzgün ve daha farklı hikayeler üretebiliriz...

TubaBülent
03-06-06, 15:22
tabiki yabanci diziler daha iyi oluyorlar ama benim icim hep türk dizileri icin atiyor

ada_ela
03-06-06, 20:35
tabi ki yabanci diziler bi kere herseyden once çekim kalitesi var sinama tarzinda cekiyo adamlar bolumleri.ama son yillarda yerli dizilerde de kalite var yani 2-3tana isim verilebilir ama buyuk çoğunluğu taklit.ama yerli dizilerde sole bişey var bnce ne kadar çok kaliteli olmasalrda teknik açidan bi samimiyet var mesela yesilçam flimleri (gerci diziler konu ama turk yapimi diynce ilk akla yesilçam flimler glmez mi) belki her birini 50 kere seyretmişizdir ama yinede bikmayiz buda ordaki sickliktn,samimiyettn geliyo olsa gerek

SÜRMELI
03-06-06, 20:50
hiç yabanci dizilere bakmam onun için türk dizileri diyorum

mellissa maria
03-06-06, 21:14
senaryo iyi olduğu zaman yerli diziler yabancı dizilerden daha çok ilgi görüyor.ama tabi ki kobra takibi,tanık peşinde gibi yabancı diziler hiç bir zaman yerli dizilerle rakip olamaz.buyüzden yerli dizilerin içinde de iyi olanlar var.avrupa da bile ilgiyle izlene diziler var yerli yapım olarak.bunlardan bazıları hırsız polis ,aliye ,yabancı damat,çemberim de gül oya gibi yapımlar yabancı ülkelerde de oldukça fazla ilgi gördüler.demek ki bizim diziler de senaryo iyi olunca yurt dışında da ilgi görebiliyormuş...umarım bunlar nadir olarak hatırlanmaz..:)

gizem_90
04-06-06, 10:08
turk dizileri daha basarili.

mini
07-06-06, 09:16
Yüzdeye vurursak yabancı diziler daha güzel. Ama Türk dizilerininde hakkını yemeyelim yeterki kaliteli oyuncular olsun.

Dizi KoliK.
07-06-06, 10:07
bence Türk dizileri çok daha güzel ve başarılı

esra086
07-06-06, 10:13
bence de türk dizileri daha güzel ve daha başarılı :good: :img-clapp :img-ok: :happy0064

potc_fan
09-06-06, 15:47
Kesinlikle Türk dizileri.

emlusagi
09-06-06, 17:33
bence yabancı dizilerin türk dizilerinden tek farkı değişik konuları işlemeleri.türk dizilerinin eksik yanı benzer konular üzerinde yoğunlaşmaları.onun dışında bence ikisi de iyi.

zined
09-06-06, 17:43
yabancı diziler daha gerçekçi diye düşünüyorum en azından biz hala fakir kız zengin erkek saçmalıklarından vazgeçemedik ya da tam tersi ne diyim bana türk dizilerinden en dişe dokunuru hırsız polis gelio en azından daha farklı bir tarzı var...

RoseMarry
09-06-06, 21:59
Kendi ülkem die sölemiom Türk dizileri gercekten cok güsel

laf ü güzaf
09-06-06, 22:20
Bundan 5-6 yıl öncesine kadar belki yabancı diziler açık ara öndeydi başarı yönünden. Ama geçen zaman o kadar çok şey değiştirdi ki. Çuvalla para döküp yayın hakkını aldığımız yabancı dizilerin yerine şimdi onlar bizim reyting rekorları kıran dizilerimizi yayınlatma telaşında. Örnek isteyene Asmalı Konak, Bir İstanbul Masalı, Yabancı Damat...

Her ne kadar çoğu zaman biribirini tekrar eden klişe senaryolardan örülü bir sektör olsa da arada özgünlükleriyle kendini belli eden yapımlar da çıkmıyor değil.

anil16
09-06-06, 23:44
Ya america hic guzel dizi yapamiyor artik hic ben american tv izlemem bile burda bazi komedi dizileri guzel oluyo o kadar turk dizileri cok daha guzel senaryolar falan.

*duygu*
10-06-06, 09:34
bende yabancı dizi izlemem komedi dizileri güzel oluyor ama espriler Türkçeye çevrilirken bozuluyor bence.Ama ordan türkiyeye getirilip senaryosu türkçeye uyarlanan diziler çok güzel oluyor bence.

Lady_GS
15-06-06, 14:28
Eger basari kavraminda, dizilerin yayinda kalmalarindan bahsediliyorsa eger...benim gordugum kadari ile yabanci diziler...
Yani Eastenders (bir zamanlar Haluk bilginerde oynuyormus bu dizide), Corranation street etc...senelerden beri yayindalar ve hala izlenmeye devam ediliyorlar......

Ama ben sahsen Turk dizilerinden yanayim...Turk dizilerinin bana verdigi heycani, zevki ben yabanci dizilerde bulamiyorum...cok basit kaliyorlar..

exza_
15-06-06, 18:50
tabikide yabancı dizilerr türk dizilerini sevmiyorum(kırık kanatlar)dışında

ezo gelin
17-06-06, 19:51
bence bu ikisini karşılaştırmak çok saçma olur.ancak şurası kesindir ;yabancılar bu işe daha özen vererek yaklaşıyorlar ve kalıcı işler yapıyorlar.ama sanmıyorumki hepsi başarılı!Tabiki içlerinde başarısızları da vardır türkiye'de olduğu gibi.yani illaki bir karşılaştırma yapılacaksa bu 'başarılılık' la karşılaştırılmamalı;)

Jang_Bogo
17-06-06, 22:47
Ne yazık ki diyorum Yabancı diziler Türk dizilerinden kat kat daha iyi.

_Aysegül_
18-06-06, 16:09
ya ben hic yabanci film veya dizi izlemiyorum..türk dizileri daaha güzel özellikle ask oyunu

M_I_L_I
18-06-06, 20:14
Ben türk dizilerin tarafindayim. Cünkü ask insaniyim ve bana yabanci diziler türk dizilerdeki gördüyüm aski göstermiyorlar, gösteremiyorlar. Birkac izlediyim yabanci dizide var tabii, msla Gilmore Girls veya CSI dizileri. Bir onlari izlerim yabancilardan.

burchincik
20-06-06, 19:21
Türk dizilerini bu sıralar tek geçerim .........

fikriye_tuba
20-06-06, 19:34
ya bence türk dizileri ama korku filkmlerince yabancı filimleri tercih ederim ama her zaman türk dizileri maşallah yabancıların dizileri çok güzel mariya mersedes gibi acayip gülmüştüm o filme komik degildi ama hikayesi igrençti yani tercihim her zaman türk dizilerinden yana

FBemel
20-06-06, 23:21
bence yabancı diziler çok daha kaliteli yapımlar oluyolar.zaten bizdeki dizilerin senaryolarının çoğu, o dizilerin senaryolarının bize yorumlanmış hali(ağalı,paşalı diziler diil tabi:) daha o kadar gelişemedi avrupalılar ve amerikalılar:):))
ama ben yine de her sezon bikaç ii işin çıktığını düşünüyorum.gelişiriz gelişiriz :)

newyork152
20-06-06, 23:55
Türk dizilerini hepimizin tercih etmesi dogal.. cünkü biz bu yörenin insanlarıyız.. Genellikle dizilerimizde hep olmak isteyipte olamadığımız kişilerin konusu işlenir..

Yani bir Deli Yürek vardı.. 15-25 arası genç nesil bağımlısı olmuştu.. Nitekim kurtlar vadisinde bunu daha abartılı biçimde yaşadık.. Çakır öldü diye bulunduğum şehrin yerel gazetelerinde bile ilanlar verildi boy boy. Yani oynayan karakterler hep içimizden insanlar oldu.. Sabancı center'in müdürünün hikayesi anlatılmadı.. Yada Amerikan kadınlarınınki gibi desperate housewifes'ın hikayaleri anlatılmadı.. Anlatılanlar hep içimizden insanlardı.. İkinci bahar gibi.. Asmalı konak gibi.. Hep bu yörenin klasik bicimde vurgulandığı dizilerdi..

Ayrıca bizim milletimiz altyazı olayını sevmez.. Sırf altyazı var diye filme gitmeyen kişiler tanıyorum ben.. Hazırı severiz.. Yanlız dublaj olurken ingilizcedede cogu kelimeler farklı anlamlar taşıdığı için mesela bir sürü espiriyi kaçırıyoruz.. Ben bir amerikan pastası filminin tam 4 tane farklı dublajını buldum.. 4 üde birbirini tutmuyor.. Aynı sahnede kiminde gülüp yerlere yatarken kiminde pusup yerime kalıyorum.. Yani tercüme olayıda cok önemli..

Benim yıllardır izlediğim tek yabancı dizi Seinfeld dir.. Muhteşem espiri anlayışı süper tiplemeler.. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi dizilerden birisidir.. Hatta benim gözümde en iyisidir.. Ne yazıkki onun ayarında bir komik türk dizisi bulamıyorum.. Bulamayacagımda galiba..

Ayrıca şunuda vurgulamak istiyorum.. Özellikle raytingler dizileri çok değiştiriyor.. Bir dizinin maksimum 1 saat olması lazım.. O bile cok.. 45 dk normal şekli.. Ama bizim dizilerimize baktığımda 1.5 saati geçen diziler oluyor reklamlarla. Bu bence dizinin özelliğini öldürüyor.. Çok olduğu zaman insanlar bunalıyor.. ve farklı konulara deginilemiyor..
Biz komik bir milletiz.. Yani mizah'a yatkınız.. Fakat dizilerimizde bunu işleyemiyoruz.. Ya aşk.. Ya Mafya ya macera dizileri oluyor ama bir komedi dizisi de çıkıp sıyrılmıyor aradan.. Benim yıllardır kafamda düşündügüm cem yılmaz komedi dizisi çevirmeli.. Yılmaz erdoğan da olabilir.. Ben şahsen vizontele'nin bir dizi olmasını isterdim.. Cokta güzel olurdu ve inanın daha cok gelir elde ederlerdi..

Kısacası Bizim Dizilerimiz Yabancı Dizilere göre çok çok iyi..

mini
21-06-06, 15:30
Yabancı dizilerin daha kaliteli olduğu kesin. Bizim ülkemizde dizilerde bile torpil işliyor.

sabuha
23-06-06, 11:38
kesinlikle yabancı diziler yerli dizilerden daha kaliteli.
yerli dizilerin konusu hep aynı.

ersa1
23-06-06, 11:55
Tabii yabancı diziler çok iyi, bizde reklam arası dizi yapılıyor.. Reklamlardan kalan vakitte yayınlanan dizilerimizde saçmalamadan final yapamıyor.

lal2
23-06-06, 12:05
Türk dizileri, sonucta basariyi seyirci kitlesi belirler. Hangi dizide ne kadar reklam verildigi ve benzeri etkenler. Uzun zaman Sateliten izleme imkanim ve istegim olmamisti. 7Aydir dizileri tekrar izlemeye basladim. Ilk önce sasirtan alismis 45 dakikanin üstünde olmasiydiki buda konulara gecisleri yabanci dizilerden daha iyi. Kalitenin yükselmesi senelere yayilan bir olay, 70-80li yillarin yabanci dizilerini seyredince onlarin da bu seviyeye gelmelerinde ki zamani görebiliriz. Özel kanallar maddi acidan hala 80% reklamlara bagimli olduklari icin kalite de bazen nasibini aliyor. Malum halkimiz dramlari cok seviyor....

CRAZYMAN
25-06-06, 13:11
bilmem türkler hep yabancılardan aldığı için

candancana
25-06-06, 13:39
elbette türk dizileri yabancı dizileri tamam adamlar yapıyo ama nerde bizim dizilerimizdeki o saf masum aşkların tadı hep seri cinayetler üzerine onun için zaten artık çığrından çıktılar ya bence türk dizileri kısıtlı imkanla yine de çok içimizdenler

candancana
25-06-06, 13:41
valla türk dizileri çokkkk hoşlar hepsinde biraz biz varız ama yabancı dizilerden hangisinde öyle hissediyoruz cvp hiçbiri (bence)YAŞASIN TÜRK YAPIMLARI :)

misterio--señora--
25-06-06, 18:00
Yabancı dizilerin daha kaliteli olduğu kesin. Bizim ülkemizde dizilerde bile torpil işliyor.

katılıyorum:img-yes: :img-yes:

gizem_89
27-06-06, 11:39
türk dizileri tek geçerimmmmmmmmmm

candancana
27-06-06, 13:35
elbette türk dizileri bir kere türk dizilerinin üstüne var mı her zaman dediğim gibi yabancı bir dizide içimizden bir parça bulamazsın ama türk dizileri bizden içimizden.TÜRK DİZİLERİ TABİİKİDE BUNDAN ÖTESİ VAR MI?

mozitekuto
28-06-06, 14:53
tamam, türk dizileri daha bize yakın ama tabancı dizilerde de çok ince ayrıntılar var ve bu benim çok hoşuma gidiyor. tabii brezilya dizilerini kastetmiyorum. bence adamlar gerçekten iyi düşünülmüş diziler yapıyorlar...

norahhh
29-06-06, 02:08
yabancı dizileri izlemek daha zevkli özellikle bu sene csı:newyork - cold case - prison break izlemekten çok zevk aldığım yabancı diziler.en iyi yerli yapım ise bence bu sene kırık kanatlar oldu.

candancana
29-06-06, 10:26
Evet Yabanci Dizilerde çok Ayrinti Var Ama Bizden Bişey Yok Yani Bir Csi:newyork U Izlerken Orda Sana Veya çevrendeki Birine Benzer Bir Karakter Göremiyosun.ok?

gaby
29-06-06, 10:47
yabancı dizilerdeki kalite bambaşka oluyor ben biir türk dizisini 2 seneden fazla izlemeye tahammül edemezken yabancı bir diziyi 10 sezon takip edebiliyorum ki çoğu yabancı diziler en az 4 sezon sürüyor ama buna rağmen bir türk dizisinin yarım sezonda baydığı kadar baymıyor çünkü karakterler değişiyor yan karakterler çok iyi işleniyor ve nerdeyse her bölüm başka sürprizler çıkıyor

artık türkiyede drama fazlaca yüklenildiğini bunun sonucundada insanların baydırıldığını düşünüyorum

candancana
29-06-06, 10:56
Evet Yabanci Dizilerde çok Ayrinti Var Ama Bizden Bişey Yok Yani Bir Csi:newyork U Izlerken Orda Sana Veya çevrendeki Birine Benzer Bir Karakter Göremiyosun.ok?HAYATIMIZ ZATEN DRAMLA DOLU :img-grin2

candancana
29-06-06, 11:03
Evet Yabanci Dizilerde çok Ayrinti Var Ama Bizden Bişey Yok Yani Bir Csi:newyork U Izlerken Orda Sana Veya çevrendeki Birine Benzer Bir Karakter Göremiyosun.ok?HAYATIMIZ ZATEN DRAMLA DOLU :img-grin2

gizem_89
29-06-06, 11:12
türk dizileri tek geçerimmmmmmmmmm

VE TEKRAR VE HERZAMAN VE SONSUZA DEK TÜRK DiZiLERiNi TEK GEÇERiM....

candancana
29-06-06, 11:21
VE TEKRAR VE HERZAMAN VE SONSUZA DEK TÜRK DiZiLERiNi TEK GEÇERiM....SANA KATILIYORUM

gizem_89
29-06-06, 12:55
HERKEZ BiZE KATILSIN... TÜRK DiZiLERi HER ZAMAN DAHA DUYGULUDUR:icon_cry:

hilal-44
29-06-06, 15:29
tabikide türk dizileri:img-grin2 misal aşk oyunu:img-grin2

gizem_89
29-06-06, 16:06
örnekkk HIRSIZ POLiS:img-polic :img-grin2 :icon_cry:

PIRLANTA
29-06-06, 17:03
Yabancı dizi deyince aklımıza gelen Amerikan dizileri. Amerikan dizisi deyice de aklımıza gelen CNBC deki diziler. Şu andaki CNBC deki dizilerle Türk dizilerini karşılaştırınca bizimkiler okul müsameresi gibi kalıyor. Bizim dizilerimizde eksik olan senaryosundan tutun kurgusuna kadar hakim olan özensizlik, adam sendecilik. Yabancıların dizilerini seyrederken senaryosundan tutun çekimine kadar bir özen var, seyirciye saygı var. Arkadaşlar türk dizilerinin konuları bizden demişler. Yıllarca seyredilen ve alay edilen (çekildiği yıllarda bu filmlere gülmek için giderdik)Yeşilçam filmlerinin pişirilip pişirilip önümüze konması ne kadar bizden oluyor anlaşılmaz. Ama eğitim ve kültür seviyesinin bu kadar düşük olduğu bu ülkede hala insanların eski Yeşilçam filmlerinden bozma dizilere bayılması hiç te şaşırtıcı değil.

xKubrax
30-06-06, 10:25
Tabikide Turk dizileri ingilterede yasadigim halde bi kere acip ingilizce bi dizi izledigim gorulmemistir duygu yok misal eastenders diye bi dizi var igrenc bisi ama bunlarda cok seviliyor..

smart
30-06-06, 13:53
yerli dizilerde çok güzel olanlar var ama genelde aynı konular işleniyor.
yabancı dizilerde ise konu çeşidi fazla macera ,polisiye türü dizileri iyi..

candancana
30-06-06, 14:35
Tabikide Turk dizileri ingilterede yasadigim halde bi kere acip ingilizce bi dizi izledigim gorulmemistir duygu yok misal eastenders diye bi dizi var igrenc bisi ama bunlarda cok seviliyor..hayt bea adamımsın sana katılıyorum ve ne zamandır ben de aynı düşünceleri dile getiriyorum.yerli dizileri tek geçerim var mı ya bizdeki duygu gerçeklik?:img-kiss:

gölgedeki izler
03-07-06, 14:22
Kesinlikle Türk Dizileri...

hayalperest
03-07-06, 14:26
türk dizileri daha başarılı :img-grin2

_ArZ_
03-07-06, 15:29
tabiki türk dizileri.Örneğinn===>GÜMÜŞ

burchincik
03-07-06, 16:31
tabikide türk dizileri daha güzel yabancı dizilerin çoğunu ben anlmıyorum zaten.....

SELXX
08-07-06, 10:01
Kaliteli diziyi yerli yabancı diye ayırmak doğru değil.Yerli dizilerde de başarılı olanlar var,yabancı dizilerde de.

cave
08-07-06, 10:04
bence yabancı diziler daha başarılı.konusu olsun yönetmeni olsun seneryosu olsun oyuncusu olsun ..hepsi başarılı
ama yerli diziler de fena değil.......

Rabish
08-07-06, 14:27
Ben iki turu'de begenerek izliyorum ..
Yerli diziler bence daha duygusal ve ask dolu ..:love05:
Yabanci dizilerse aksyon dalinda cok gucluler ..
Ikiside ..

scoorpioo
13-07-06, 20:49
Bunun çok mantikli bir açiklamasi var...

Diziler ve filmler (her turlu yapit gibi) bir ulkenin kulturunu, herseyini ister istemez yansitir..Yansitmazsa zaten izleyici bulamaz!! Bir yabanci, kendi dizisini bir koseye itip Turk dizileri daha guzel diyemez ki..Kendi kulturunden kopmamistir çunku, bulamaz kendini içinde..

Saygilar...

Flora
13-07-06, 20:51
Türk Dizilerini tercih ederim.
Zaten yabancı dizi de izlemiyorum.
Türk dizileri bana yakın geliyor,alıştım bir kere.

blueladybird
13-07-06, 20:58
yerli dizilerden ed beğendiklerim var yabancı dizilerdendee..... ealla iki taraf güzell...tabi bazen çok abuksubuklarda çııo ama.....

!!SévNuR!!
13-07-06, 21:27
walla her ikiside :D:D:D:D:D

nigeso
15-07-06, 15:32
ben yerli diziler derim çünkü onlar bizi yansıtıor yabancı diziler bana çok uzak gelio adı üstünde bize yabancı işte

EL DESDİCADO
15-07-06, 16:11
yerli yabancı ayrımı yapmıyorum.

aman efendim ben yerli dizi izlemem.cnbc-e izlerim,caz dinlerim insanlarından değilim:)

yerli dizilerde ki bizdenliği,samimiyeti bulamayız yabancı dizilerde

ama bu demek değil ki;24,evli ve çoçuklu,south park,simsons,seinfeld izlenmeye değer değil

keremcembelgin
15-07-06, 16:12
her ikiside iyi ama benim tercihim yerli dizilerr

yakından_kumada
15-07-06, 16:28
bu aralar yabancı bence.türk diziler bu aralar cok kalitesiz.....

chaylack
15-07-06, 17:05
yerli diziler arasında iyi kaliteli olan senaryosu sağlam olan dizilerde var ama onlarda reytinglere kurban gidiyor acele edilmese yerli diziler daha başarılı olabilir bir anda olsun bitsin gibi bir tutum var uzun zamandır

_Aysegül_
15-07-06, 17:11
yabanci falan anlamam ben..türksem,türk dizileri izlerim...ve türk dizileri daha güzell..

saHra_
15-07-06, 21:09
Aslinda bunlar zevk meselesi birazda aldiginiz kültüre bakiyo galiba.. yabanci filmler yada diziler arasinda evt izlenmeye deger olanlar elbette var ama bizim türk dizilerimizdeki,fimlerimizdeki duyguyu ben alamiyorum onlarda. Dünyanin her yerinde basarili ve basarisiz filmler yapilir elbette e bizim ülkemizdede vardir mutlaka.. ama yabanci dizilerle kiyas yapiliyor madem ben elbette türk dizileri derim. Bizim dizilerimizde her türlü duygu.. aile baglari,dostluk,ask.. bunlari ben aliyorum. bizler türk kültürüyle yetistik icimize sevgiyi baska islediler belkide.. belkide ondan bizim filmlerimiz dizilerimiz beni daha cok etkiliyor.. bakis acisi iste.. herkeste farkli.

*~*RaiNBoW*~*
15-07-06, 22:49
Benim tercihim Türk dizilerinden yana olmuştur her zaman,onlarda yakaladığım duyguyu,içtenliği,samimiyeti hiçbir yabancı dizide görmedim.Türk dizileri kendimizi bize seyrettiren dizler olduğu için ayrıca da çok seviyorum.Bir Yabancı Damat dizisi o yörenin insanını anlatır,içtendir.Aşk Oyunu'nda hepimiz heyecanla bekleriz,ne olacak diye haftalarca düşünürüz,çünkü o duyguyu hissederiz.Samimiyet vardır çünkü.Ya da yenilerden örnek verecek olursam Fırtına başarılı.O yöre de yaşayıp bildiğim için seyirciye ne kadar içtenlikle anlatıldığını görebiliyorum.Bizi bize anlatan diziler...
Bu yüzden her zaman tercihim Türk Dizileri...

-özgü_namal-
16-07-06, 22:13
tabiki türk dizileri daha başarılı.dizideki roller türk insanını anlatıyor.yabancılarda bunları bulmak kesinlikle mümkün değil.bizim dizilerimiz konuuyla olsun müzikleriyle olsun herşeyiyle mükemmel

handeMveÖ
17-07-06, 13:20
ben türk yapımları diorum.ama bugüne kadar izlemee başladıım nerdeyse tüm yapımlar mutlaka yayından kaldırılma tehlikesi atlattılar(çok kaliteli olmalarına karşın)yani bu konudada yabancılar daha cazip gelio çünkü yurtdışında bi işe başlanırken ticari kaygı güdülerek başlanmıo.tabiki buda işin bi parçasıdır ama türkiyedede işin %80i ticari amaca ayrılıo.bu yüzdende bütün yapımlar birbirinr benzio farklı bişi yapmaktan korkuluo.sonra farklı bişi yapılmış diip izliorum hoppala 2 gün sonra yapım kaldırılıo denio.insanlar bıkmıolarmı hep aynı şeyler izlemekten diorum ama birazda alışılmış heralde örnekse fakir kız zengin oğlan konulu olanlar.artık değişmeli bu.dünya vizyonu hrgün değişio ama biz hep aynı kısır döngü içinde dönüp duruoruz gibi

~Gülüm~
17-07-06, 22:50
bence kesinlike türk dizileri!!!!

keremcembelgin
17-07-06, 22:52
bence türk dizileri kesinlikle...

!!!cakkıdı!!!
17-07-06, 23:33
Türk Dizileri

cyrus
17-07-06, 23:44
benimde her zaman arzuladığım ve istediğim tabiki yerli diziler ama öyle başarılı yabancı diziler var mesala CNBC deki ER şahsen ben kıskanıyorum keşke bu diziyi benim yapımcım yapsaydı keşke benim yönetmenim çekseydi ama elden birşey gelmez kıskana kıskana izleriz ama yinede yerli diziler diyorum.............

ülkü
18-07-06, 09:21
:img-kiss: YERLİ DİZİLER:img-kiss:

ekin_gulendam
19-07-06, 21:42
türk dizi ler

Çanakkale83
19-07-06, 21:48
Türk dizilerinde saçma sapan olmayan o kadar az dizi var ki. Senaristler sadece izleyiciyi çıldırtma amacında. Neyin nasıl olduğuna bakmıyorlar. Biraz daha dikkat edilirse Türk dizileri derim ama şu anda oyum yabancı dizilerden yana.

esoşş
21-07-06, 12:08
bence türk dizileri

Gelincikkk
22-07-06, 00:57
Bence YERLi DiZiLER daha ba$arili...

gül_ecem
22-07-06, 22:07
reyting olsun torba dolsun amacıyla yapılmış iğrenç senaryolu ve kendini oyuncu sananlar barındıran diziler varoldukça asla türk dizileri demeyeceğim.

elos
25-07-06, 09:39
bence de yabanci diziler daha başarilı çünkü yerli dizilerde konular hep ayni ve bir noktadan sonra konularini ilerletemiyorlar ve sacmalamaya basliyorlar yabanci dizilerde ise hem konular cok farklı hem de uzun ömürlüler

koyu mavi
25-07-06, 10:50
sadece bir kere yabancı dizi izledim oda 24dü.ama gerçekten çok başarılı bulmuştum.ama onun dışında hep türk dizilerine bakıyorum...ayrıca düşünürsek başta hırsız-polis olmak üzre hepimizin çok beğenerek izlediği bir çok yapım türk yapımı ve ben türk yapımı diyorum...belki bundan 5 yıl önce bu soru sorulsaydı yabancı derdim ama şu an için türk dizileri:img-kiss:

BlackMamba
26-07-06, 22:32
Benim tercihim çoğunlukla yabancı dizilerden yana.teknik bilgim yok sadece izleyici gözüyle baktığımda ER,CSI:NY,X Files,Roswell gibi diziler ayarında daha ülkemizde yapılmış herhangi bir dizi izlediğimi hatırlamıyorum.
Komedi dizilerinde de Dharma&Greg,Will&Grace,Friends gibi dizileri hiç sıkılmadan takip edebiliyorum.
Artık ülkemizin havasından mı,suyundan mı,ya da o kadar paramız olmadığı için mi bilemiyorum takip ettiğim yerli dizilerde görsel ve işitsel olarak çok memnun değilim.Özellikle herkes kendi sesiyle konuşurken dublaj yapılan başrol oyuncusu tek başına odada konuşuyormuş gibi yanklı olduğunda acayip rahatsız oluyorum.
uzun lafın kısası ben "Yabancı Diziler" diyorum..

blacksymbian
27-07-06, 09:55
yabancı diziler tabiki çok güsel senaryolar oluyo

türkler hep iki aşık ve kavuşamayanlar üzerine oluyo :D başka konu bulamıyolar

007 LAZ CADI
28-07-06, 12:15
ESKİDEN BU SORU SORULSA YABANCI FLİMLER DAHA GÜZEL DERDİM AMA ŞİMDİ BİZİM SİNEMA FLİMLERİMİZ DİZİLERİMİZ Bİ HARİKAAAAAAAAA:love05: :love05: :img-haha: :img-haha: :img-haha:

deadly_angel
28-07-06, 20:08
yabancı yapımlar tabiki

anny
28-07-06, 20:25
Yerlim mali yurdum mali herkez onu kullanmali.

Gözü yükseklerde olan önünü göremez.

kesinlikle haklısın katılıyorum arkadaşım sana..yabancı filmlerde güzel ama türk dizileri de çok başarılı..özellikle çemberimde gül oya,sahra,yabancı damat vb..dizilerimiz çok güzel gerçekten..:img-kiss:

sessiz_01
29-07-06, 16:27
ya yabancı dizilerin senaryoları tabiki daha iiiii bizde hep aynı şeyler var ama bazen hatta çoğu zman çok ama çok saçma sahneler oluo hiç kerçekleşemiyecek olaylar yani:fighting2

.:princesse:.
29-07-06, 16:49
ya aslında yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı ama sunu kabul edelim ki
YABANCI seneryolar daha kaliteli

PRISON BREAK gibi

ama kaliteli türk dizileride war

KURTLAR VADİSİ yada SEVDA CİCEĞİ gibi ;););)

deniz_aliye
29-07-06, 16:58
ben her iki yapımlarıda begenerek izliyorum ;)
ikisininde farklı yönleri ve tarzları var türk dizileri genelde daha duygusal ve romantik ;)

özge_17
30-07-06, 12:31
bence yerli diziler daha güzel çünkü bizim toplumumuzu yaşayış tarzımızı anlatıyor.kötü yanı ise hep benzer konuların ele alınması

misterio--señora--
30-07-06, 18:59
yabancı yapımlar:good:

karbeyaZ
30-07-06, 19:07
yabancı...

Heather
30-07-06, 19:18
Bence yabancı yapımlar daha başarılı. Öyle ki birçok yabancı diziyi kendimize uyduruyoruz.

mentifecal
31-07-06, 19:26
yerli diziler daha güzel oluyor..

sweet923
31-07-06, 22:16
ben türk dizilerini daha başarılı buluyorum...

oran
01-08-06, 12:14
Yaa nasil desemm

turk DIZI lerii daha Fazla hOsuma GidiYor

ama FIlm OlaraK da yabancii

Turkler filmi massalah bi filmi sacmasappan yapiYorlar misal tokat vuruYo iki saat sonra sesi geliYor bir camasir var eynindee o camasir nanda bitiYor film

o Bakiimdan Yabancii filmderii daha cook seviiYorum(L)

meLish_35
04-08-06, 15:25
yerLi disiLer de çok qüseL. ama asi yıLLar dizisi gbi başarılı hiçbir yerLi disi yhoq...onu tek geçerim yanii..

rubi
04-08-06, 15:32
tabii ki yabancı diziler çünkü yerli diziler ya yabancı dizilerin ya da yabancı filmlerin takliti

Billush
04-08-06, 23:33
Bence bu dizinin kalitesine göre değişir.Ben Kırık Kanatları,Çemberimde Gül Oya'yı,Bir İstanbul Masalı'nı hiçbir yabancı diziye değişmem ama Türkiye'de çok güzel diziler yapıldığı kadar vasatlar da oluyor onları izlemektense yabancı izlemeyi tercih ederim:)

mercan_dede
05-08-06, 20:49
bencede yabancı diziler güzel oluyor...ama yerli dizileride izlemiyor değilim ama yabancı dizilerden izlediği şu an
THE O.C çok güzel bir diz ve ben sonbaharı onun için bekliyorum çünkü yeni bölümleri o zaman başlıycal çok heyecnlıyım az kaldı...:img-grin2

beyaz gelincik_
06-08-06, 11:12
tabikiide türk dizilerii

jade_tuana_89
06-08-06, 11:20
türk dizilerin yüzde 80-90'nı konularını zaten yabancı dizi ve filmlerden alıyo.bu demektir ki yabancı diziler daha başarılı:D

aşk_oyunu
06-08-06, 11:25
yabnacılarda güzel ama türkler bizden oldukları için bizim isteğimiz daha çok karşılıyor bnce bn türk diyorum...

gülpembe
06-08-06, 11:25
Bence Türk dizileri daha başarılı,yabancı dizileri pek beğenmiyorum(Natalia Orerio'nunkiler hariç):img-grin2 :img-grin2

kardem
06-08-06, 11:29
Yabancı dizi derken hepsini tek bir sınıfa koymamalıyız bence. Örneğin, Amerikan dizileri tabiki Türk dizilerinden hem teknik bakımdan hem de oyuncu seçimi ve işlenen konular bakımından daha iyi. Çünkü onlarda para çok, çekimleri kaliteli şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Oyuncular oynadıkları rollere uygunlar.Daha da önemlisi özgünler. Ama maalesef herşey şiddet ve cinselliğe endeksli. Aynı şeyleri Avrupa dizileri için de söyleyebilirim. Ama Latin Amerika dizileri Türk dizilerinin eline su dökemez. Onlar hep aynı konuları evirip çevirip işliyorlar. Oyuncular değişse de hareketler, mimikler hep aynı. Gerçi Türk dizilerin de de bu kısmen var. Ama kesinlikle Türk dizileri daha iyi.

freelion
06-08-06, 16:14
yabancı dizi de cnbc-e kanalını takip ederim.

genelde Türkiye de çekilen hemen hemen her dizi için yurt dışında çekilen şu şu dizisnin aynısı deniliyor. bu da beni rahatsız ediyor.
kendi ürünlerimizi sunmalıyız ki son 1 1,5 senedir sanırım bun güzel dizileri kendi senaryolarımızla izliyoruz

shakira_richie
07-08-06, 10:34
yabancı diziler daha başarılı çünkü onlar daha fazla aksiyon koyuyolar abartma olmuyo ama türk dizilerinde abartma ön sırada yabancı filmler daha ilgi çekci:img-haha: :img-haha: :img-haha:

Nurka
07-08-06, 13:09
bence yabanci dizilerde turk dizileride cok guzel:img-angel

aşkoyuncusu
07-08-06, 16:04
bence türk dizileri daha başarılı hangi yabancı dizide içtenlikle ağladınız uykunuza girdi yada bütün bir hafta yerinizde duramadınız bence hiç birinde yabancı dizilerde hep aynı konular hiç değilse biz değişik şeyler buluyoruz amerikan dizilerinde hep uzay yada savaş var.pembe dizilerde neredeyse 100 bölümü aşkın yayınlıyolar ama hep aynı şeyler...bence her halükarda bizim dizilerimizle onlar kıyaslanamaz...

purple_princess
07-08-06, 16:11
bence ikiside çk frklı brbrnden..ama bizmklr daa ii

keremcem d
07-08-06, 16:52
bence türk dizileri daha basarili.. türk dizilerinde oyniyan kisilerin cogunu taniyoruz ebnec türk:img-grin2

adanali esmer
08-08-06, 09:01
ya yabanci diziler cooook uzun sürüyor ve hep ayni seyler bencede türk dizileri daha basarili hem kalite olarak hem de bi baska oluyor heyecani dramasi cok güzel ben türk dizileri daha basarili diyorum...

lee_roberta
08-08-06, 10:21
yaaa ben yabancı dizileri daha başarılı buluorum daha iyi kadroya sahipler ve epsri yetenekleri de çok güçlü

!!!cakkıdı!!!
08-08-06, 10:39
Türk Dizileri daha başarılı...

potc_fan
08-08-06, 10:47
Türk dizilerii tercih ediyorum. Bize daha uygun olduğunu düşünmekteyim. :)

ceyda deniz
09-08-06, 09:58
türk veya yabancı aslında karar vermek biraz zor çünkü her ikisindede çok sevdiğim diziler olduğu gibi hiç sevmediklerimde var aslında bizim dizileri biraz daha fazla seviyorum çünkü bizim dizilerde olan duygusallık ve içtenlik onlarda yok denecek kadar az ama tabi arada toplum farkı ve bunların dizilere yansıması var yabacı dizilerde ise macera ve korku hikayesi ağırlıklı dizilerde çok başarılılar ve severek izliyorum .ama sevdiğim türk dizileri vazgeçilmezimdir aşk oyunu gibi:img-kiss:

çağloş
09-08-06, 10:02
bazı yabancı dizilerde güzel oluyor aynen baı türk dizilerde güzel oluyor :img-grin2

eminegsyk
09-08-06, 23:51
Türk dizileri daha güzel oluyo bence.

sude-elvin
10-08-06, 00:16
bence türk dizileri basarili. yabanci dizilerden bikac tane var hosuma giden.

Naz_li_88
10-08-06, 00:21
bencede turk dizileri daha basarili.....

((LG))_34
10-08-06, 06:47
türk dizileri tabiki.yabancı filmlerin zaten en düzgünü titanic...

*arife*
10-08-06, 10:14
bence türk insanına hitap eden türden senaryoları türkler yapıyolar ve daha başarılı oluyolar diye düşünüyorum

potc_fan
10-08-06, 15:38
Arifeye katılıyorum. Türk dizilerinin çoğu Türk ailse ve toplum yapısına daha uygun...

gizem_90
10-08-06, 17:00
turk dizileri bence daha basarili yabanci dizileri dogru durust bakamadim icin oyle diyorum ama bence ginede turk dizileri daha guzel...

Göktuu
10-08-06, 17:21
Dİziye göre deişio yabancı dizilerden de güzeller war , Türk dizilerinden de güzeller war

ssvshy
10-08-06, 17:35
son beş sene için de türk diizleride yasbancılar kadar iyi en basiti bazı sahneler için hiç bir masraftan kaçılmıyo eskiden yabancı dizilerde bu durum mevcuttu ama artık bizim dizilerde iyi aksiyınundan tutun en dern konulara kadar herşeyi irdeliyorlar

sevimli kı
10-08-06, 18:01
türklerin yaptığı diziler bana daha hoş geliyor alıntı olsa bile türk vesiyonunu izlemek daha gzl

tugchemre
10-08-06, 18:15
son zamanlarda türk dizileride çok başarılı olmaya başladı

musicgirl
10-08-06, 21:21
Komedi konusunda kimse elimize su dökemez ama onun dışında konular hep birbirine yakın açıkçası ben pek yaratıcı bulmuyorum yabancıları da yaratıcı bulmuyorum:Dama izlioz tabi oyuncular gzl ve yakışıklı olunca...Ben tarihi dramaları seviyorum onda türkler de başarılı yabancılar da(Denizler İmparatoru-Hürrem Sultan)

kero.yasso.gs
11-08-06, 07:11
Bence Türk Dizileri cünkü türk dizileri bana daha kaliteli geliyo.

gül_mavi
11-08-06, 07:25
Türk dizileri son zamanlarda çok güzelleşti. Bunlara en iyi örnek İKİNCİ BAHAR BİR İSTANBUL MASALI ALİYE,,MÜHÜRLÜ GÜLLER,ve,,,HIRSIZ POLİSSS

Onun yeri bambaşka .İzlemekten asla bıkmayacağım.:img-icecr

basket_kizi
11-08-06, 11:23
ya aslında gerçekten yabancı diziler türk dizilerine göre daha başarılı oyuncularımız bizim çok güzel harika rol yapıolar ama senaryolar kötü örneğin acemi cadı eğer yabancı diziler türklerden daha kötü olsaydı onlar bizden çalardı ama acemi cadı ve sabrinadaki gibi biz onlardan çalıyoruz demek ki yabancılar bu işte daha ii

papatyayca
11-08-06, 13:59
bn ce yabancı diziler özelliklede ASİ YILLAR...

06_haziran
11-08-06, 16:45
YaBaNCı DiZiLeR ama hepsi diil
TüRk dizileride güzel ama hepsi diil

nilberfu
11-08-06, 17:56
Yabancı diziler çok daha başarılı. Senaryolar çok değişik oluyor. Bizdeki dizi öyküleri üç aşağı beş yukarı aynı. Daha çok pembe dizi gibiler. Toplumsal eleştiri düzeyi sıfır. Mesela "Çocuklarla Evlilik" neredeyse tek mekanda geçiyor; ama Amerikan değer yargılarını inanılmaz bir başarıyla eleştiriyor. "Gilmore Girls" gibi lolipop gibi bir dizi bile araya siyasi, toplumsal eleştiri sokuyor. Biz de ise böyle bir siyasal, toplumsal eleştiriye rastlamak imkansız. Demiyorum ki her zaman her yerde böyle olsun. Farkındayım dizinin amacı iyi vakit geçirtmek, ama bizim toplumumuzun eğitilmeye ihtiyacı var. Bazı tapuların yıkılması lazım. Diziler de bu sürece biraz biraz katkıda bulunabilirler.

ZAKE
11-08-06, 18:03
bizim dizilerde yaşanmışlık var hep aynı senaryo hep aynı furya bi kanal aşiret dizisi yapıyo hayde her kanal aşiret dizisinden geçimiyo bi kanal laz dizisi bu böyle uzar gider yaşanmışlık dışında yaşayabileceklerimize dair konular var yabancı dizilerde tamam her toplumun kültürü farklı ama yeni kültürler tanımamıza yardımcı oluyorlar elin amerikalısı lisede ne yapar nasıl arkadaşlıklar olur bunları merak ettik desek mesela al sana the oc kaymak gibi dizi izledikçe izleyesi geliyor insanın aslın da türk lise dizileri de fena sayılmaz ama yaratıcılık yok abiiiiiiiii.

cebe_noyan
11-08-06, 18:35
bu soruya cevap vermenin ne kadar abes olduğunu söylemekte yarar görüyorum.
kimsenin zevkine saygısızlık gibi bir düşüncem yok ama iyi bir tv izleyicisi aradaki farkı rahatlıkla görebilir.

türkiyede çevrilmiş ve bir elin parmaklarını geçmeyen diziler hariç diğer hepsi beş para etmez. izleyenlere hakaret edercesine kötü yapımlar.

yabancılar en azından hakkını vermeye çalışıyorlar...

gaby
11-08-06, 19:44
kesinlikle yabancı diziler türkiyedeki ikinci bahar haricindeki bütün dizileri toplasanız ne alias ne house hele ki lost hiç etmez bu ülkede hep aynı seviyesiz şeyler yapılıyor zengin erkek fakir kıza aşık olmuş.... eeeee ben bunu zaten biliyorum yeşilçam yeterince çekmedi mi siz hala çekiyorsunuz

leonardo
11-08-06, 21:14
yabancı dizilerin çok azı sünene kadar yapılıyor genellikle yayın politikaları var mesela dizinin arz talebi anlaşıldıktan sonra 1 yılmı devam edecek 2 yıl mı devam edecek ona göre bir plan yapılıyor ve türk dizilerindeki gibi tek bir kiş senaryo üzerinde çalışmıyor senaryo ekibi var böylece hatalarda en aza indirgenmiş oluyor türk dizilerinden keşke mükemmel bir dizi çıksa bunu çok isterim ama malesef türkiyede yok reyting kaygısı yok reklam parası hiç sanat için bir şeyler yapan yok ama nedense sanat için soyunan çok oluyor bence kalitenin artması için planlı bir iş olması gerekiyo bu işin de bir ekip tarafından kotarılması gerekiyor yoksa değil hollywood türk dizisi diyede bir şey kalmayacak her yer yarışma programı doldu dandik dizi doldu halk bunları seviyor diyede bir tabir çıkardılar gerçi bizdede var akılsızlık oturup tv de bir şey yok diye saçma salak şeylere prim yaptıryoruz yazık onların başında harcanan zamana

kuzgun
11-08-06, 21:22
en iyiler en başarılar yerli diziler yabancı dizilerde güzelde endiyari yerli diziler yerli diziler daha güzel:img-grin2 sence

kırık kalbim
11-08-06, 22:22
son zamanlarda yerli dizilerin popülaritesi arttı.halk yerli malını seviyor istiyor...

türkkan
12-08-06, 10:04
ben türk dizilerini izliyorum...

∂σğαç&єzgi
14-08-06, 11:53
bnce yabancı diziler ama bu son aylarda türk dizilerinide chok başarılı buluorum:img-grin2

monçiçi
14-08-06, 13:03
aslında geçmiş dönemlere baktığımızda yabancı diziler gerçekten çok başarılıydı ancak son dönemlerde gerçekten çok kaliteli yerli dizilerde yapılıyor.yapımcıların başarılarının devamını dilerim

prenzez
14-08-06, 17:46
Ben türk dizilerini tercih ediyorum...Ama yabancı dizileri teknik olarak daha başarılı buluyorum...

barbie-didem
14-08-06, 20:45
elbette yabanci diziler banada daha basarili geliyor cünki daha kaliteliler ama tabi yabanci dizileri anlama icinde yabanci kültürleri iyi bilmek gerekir ama türkiyede yasayn birisine elbette bence türk dizileri daha güzle gelir cünki biz türk milleti genelde cok duygusalizdir

darknessprinces
14-08-06, 21:31
bence karşılaştırılmamalı.. çünkü kültürler farklı, onların dizi anlayışları ve yaşayış biçimleri farklı ama ikisindede süper diziler var.. bunu unutmamak lazım...

Bgm&Moo-Jin
14-08-06, 22:17
açıkçası ben yabancı dizileri daha kaliteli ve teknik açıdan daha başarılı buluyorum çok güzel türk dizileri de var ama yabancı diziler beni daha çok etkiliyor ve daha çok seviyorum

musicgirl
15-08-06, 12:53
Komedi dalında bileğimizi bükemezler çünkü bence yabancıların komedi anlayışı sadece belden aşağı espirilerden ibaret ama tabi çok ii filmleri de var.Türkler ise komedi dalında her konuyu rahatça kullanabiliyolar ve çok da başarılılar(yaratıcılar yani).Ama genel olarak yabancıların yapıtlarını daha başarılı buluyorum...

sweet smile
17-08-06, 00:24
bende türk dızılerını ızleyenlerdenım bence bırçok basarılı türk dızısi var:img-kiss:

emrekose
17-08-06, 08:28
en iyi diziler TÜRK dizileri

ros_e
17-08-06, 08:33
TÜRK dizilerini tercih ederim..

Şah-Rû
17-08-06, 14:00
Yabancı diziler biraz daha başarılı. Sanırım bunda maliyetten kaçınmamaları büyük etken. Oyuncu ya da mekan sıkıntısı yaşamıyorlar ( tabiki hepsi değil)Türk dizilerinden bazıları çok güzel olsalar bile mali sebeplerinde etkisiyle reyting kurbanı olabiliyorlar.

paçiii_melos
17-08-06, 17:53
ya zaten arkadaşlarr bütün demiyim de çoğu türk dizileri zaten hep yabancılardan alıntıı ama ne kadar alıntı olsa da tabiiki burda oyunculara dizinin işin kalitesini belirtmek düşüyor ama bana göre bizim dizilerimiz...

imge-brody
20-08-06, 17:35
bence tartismasiz yabancı diziler bircok farkli konu isliolar efektleri kurgulari hersey çok daha gusel ve farklı ve kaliteli.bi diziyi bitene kadar isleyebilirsin ama türk dizilerinin ancak 1.sezonu islenio o da sayılı.

EL DESDİCADO
20-08-06, 17:46
arkadaşlar maliyetten kaçınmıyor abd de dizi yapımcıları demişsiniz.

abd ile türkiye ekonomisi bir mi?ortalama raing alan bir dizi türkiye de 200-250 bin dolar reklam geliri sağlıyor,ab d de ortalam bir dizinin arasında 30 saniye reklamın fiyatı 500 dolar.bunu unutmadan yorum yapın

Şah-Rû
21-08-06, 09:15
Tabi ki Türkiye ile ABD ekonomisi karşılaştırılamaz ve reklam geliri tüm televizyon programlarının besin kaynağı. Ama reklam alabilmek için iyi bir yapım ortaya koymak gerekmez mi? Kaldı ki dizilerin ciddi bir sponsor destekleri de var. Buna rağmen standart maliyetlerden bile kaçınıp işi ucuza kapatmaya çalışanlar var. Bunlar ortalamayı düşürüyorlar. Bu yüzden her sezon onlarca dizi başlamasına rağmen toplumun beğenerek izlediği, kaliteli ve ayakta kalabilen dizi sayısı çok az. Eğer televizyonda kalıcı bir şeyler yapılmak isteniyorsa bazılarının ellerini taşın altına sokmaktan çekinmemeleri lazım. Zaten daha önce belirttiğim gibi yabancı diziler Türk dizilerinden sadece biraz daha başarılı. Yine de tüm bunlar benim fikrim, sadece maliyet konusunu açıklamak istedim.

iklima=)
22-08-06, 10:14
üzülerek söylüorum ama yabancı diziler kesinlikle daha iyi...birçoğu film tdında zaten..değişik konular...üstün efektler..daha gerçekçi..
türk dizilerinden de bazıları çok güsel ama gerçek bu...

ECE...:)
22-08-06, 10:45
kesin bi yargıya varmak saçma bnce sonucta cok iyi yerli yapımlar var .. iyi yerli yapımlar oldugu cok iyi yabancı yapımlarda var cok klişe bi soru bnce ..

Yagmur_ask
23-08-06, 17:52
Buyuk keyifle izledigim Turk diziler de var yabanci dizilerde...Boyle ayirmak bence de yanlis...

hilary14
26-08-06, 16:05
yaaa bnce her yönden yabancı diziler daha iii prison break olsun the o.c olsunn yaa daha cekiooo bnce :)))))

adanali esmer
26-08-06, 16:32
bence de türk dizileri , cünkü daha basarili daha kaliteli oluyorlar yabanci diziler ise abartili oluyor veya tadinda birakmiyorlar daima türkish dizieri diyorum...

b_r_k
26-08-06, 17:05
bende her zman için yerli dizileri tercih ederim...

hande_85
26-08-06, 17:36
aslında dizisine göre değişir.
ama biz tabiki kendimizi daha yakın bulduğumuzdan olacak yerli dizileri tercih ediyoruz...

ali_seysa
27-08-06, 22:52
ya kesınlıkle yabancı dızıler ama arkın dedıı gıbı dızısıne gotre deısır ama ben pek yabancı dızıye benzer bı dızımızı goremedım tabı taklıtlerı saymıorum acemı cadı SABRINA sahte prenses de JLO NUN MADE IN MANHATTAN fılmınden alıntı mesela one tree hıll var preason break var bole bı dızı ben pek gormedım ama bızım de guzel dızılerımız var tabi

barkın
29-08-06, 18:25
Bana göre yabancı dizilerde ii türklerde ama yabancı dizilerin konuları çok bizimkilerde fena değil..:img-grin2

pEsSiMiSt_9
29-08-06, 18:58
yerli dizilerde son yıllarda toparlanmaya başladı ama benm oyum yabancı dizilerden yana kesnlkle.çünkü yerlilerde genelde konu üstünkörü anlatılıyr özellkle polisiye dizilernde...Türklern çook çalışması lazm çook malesef...

nejatdidem
01-09-06, 13:06
walla her türk dizisi güzel olmayabilir her yabancı dizide güzel olmayabilirr ikisini birbirine kıyaslayamıyorum o yüzden bn yabancı da izliyorum türk te her dizi kendine:)

melis_krmcm
01-09-06, 13:11
bence yabancılar daha başarılı genel olarak ama tabi ki çok iyi türk dizileri de var..

keremcem d
01-09-06, 18:46
bnece türk filimleriiiiiiiiiiiii:img-grin2

koyu mavi
01-09-06, 21:49
bence türk dizileri.aslında pek ön yargılı omamak gerekir çünkü 24 ün dışında yabamcı dizi seyretmedim ama bence türk dizileri her zamöan için:img-grin2

asia
04-09-06, 01:45
Oyunculuk açısından bizim oyuncularımızda yetenekli...
Ama teknik imkanlar adına malesef yabancı yapımlar daha kaliteli...:icon_cry:

Melal
04-09-06, 23:19
Oyunculuk açısından bizim oyuncularımızda yetenekli...
Ama teknik imkanlar adına malesef yabancı yapımlar daha kaliteli...:icon_cry:

asia'cım sana katılıyorum bizde de iyi oyuncular var ama ne yazıkki teknik imkanlar sınırlı iyi dizilerde çekiliyor tabii ki ama insanların yüreğine kazınan çok dizi yok bence ee tabii birde dizi süper giderken senaristler sapıtmasa daha iyi olacak ama:)

YolCu's
07-09-06, 08:51
Türk dizileri daha başarılı.Yabancılar bence sadece bir konu üzerinde değişik diziler yapıyorlar

mavı_fan
07-09-06, 10:36
benim ilgimi çeken her zaman türk dizileri oldu
türk dizilerini izlerken daha bir keyif alıyorum...:img-grin2

motocycleboy
07-09-06, 19:23
Saçma bir topic olmuş, en az şu soru kadar, irandamı yaşamak istersiniz yoksa avrupada herhangi bir şehirdemi?

defneee
07-09-06, 22:50
türk dizileri yabancı dizi pek seyretmiyorum bazen cnbc_e gözüme takılınca iazliyorum sadece

462krmcmsinem
09-09-06, 23:40
bence bizim dizilerimizyani yerliler daha güsel oluyooo

HazelAngel
13-09-06, 12:12
Bir dizinin konusu beni cezbetmişse, ekrana güzel yansıyorsa yani beni bağlayabiliyorsa işte ben o diziyi izlerim. Yabancı yada yerli olması fark etmez. Mesela yabancı dizilerden Hayat Ağacı, Cesur ve Güzel beğenerek izlediğim yabancı dizilerdendi. Aşk Oyunu ise severek izlediğim yerli dizim.

lorelai gilmore
13-09-06, 13:27
bence yabancı diziler daha başarılı.çünkü türk dizileri ya yabancıların taklidi ya da eski türk filmleri gibi.

anil16
14-09-06, 05:34
sitcomlar amerikada daha uzun suruyor.Bizimkiler orijinalden uyarlama yapinca iki bolumu bir bolum yapiyorlar ve hemen bitiyor.Yarim saat olsa uyarlama sitcomlar cok uzun zaman surerler bence. ;)

::.CaniQ.::
17-09-06, 21:14
Bence bizim Yerli Dizilerimiz cok güzel yani bence Yabanci Dizilerle kiyaslanamaz....
cünkü daha cok caba harcaniyor bence ilk basta´da Jenerikleri mesela.
Müzikleri bi baska oluyor Yabanci dizilerin.Bizimkilerse daha da bi duygulu cok uyumlu senaryoyla konusuyla.Ben bizim Dizi müziklerimiz gibi Jenerik duymadim acikcasi hepsi ayri bi güzel cok güzel cok etkileyeci cünkü...bence tabii....
Oyunculara gelelim....
Bizim Oyuncularimiz bence daha güzel oynuyorlar ve kendilerini gercekten o rollerine kaptiriyorlar(tabii her oyuncu degil ama izledigimi dizilerin oyunculari öyle).
Ben bi Alman Dizisini izlemstim ya hersey berbat ti ya konu,müzik hersey oyuncular oyuncu degildii ya HICLERDI! bi HIC! Rollerini berbat oynuyorlardi oynamak denilmez bile.
Ben mesela kendimi cok kaptiriyorum Dizilerimize.
Sanki ben o olayi yasiyormus gibiyim .
Mesela o Aliyenin muhtesem sahnesi vardi Aysenin kalbi durmustu sanki ben aliyeydim´de kizimin kalbi durmustu...acaip aglamistim ya ama neden??
Demek ki Sanem Celik kendisini gercekten o rol´ekaptirmis ve en sahanesinden oynamis kendisini gercekten kutluyorum :img-lady: ve tabii diger Oyunculari da bana böyle bi Duygu yasatabilen oyuncularimiza.
Insallah hep böyle dewam giderler ve cizgilerini bozmaslar HERZAMAN YERLI DIZILERdiyorum arkadaslar......

Saygilarimla Elo:img-kiss:

essra
18-09-06, 12:10
valla ben türk dizilerini daha çok seviyorum çünkü yabancı dizilerde hep ayıp sahneler çıkıyo ben artık bundan bıktım yani tercihim TÜRK DİZİLERİ ama sizin görüşlerinizi bilemem

Naz_li_88
18-09-06, 12:13
bende bizim dizileri cok begeniyorum kim ne derse desin en iyi diziler turk dizileridir!!!!

jupiter65
18-09-06, 13:32
Yabancı dizileri hiç izlemiyorum. Bizim toplumumuza ters geliyor bu diziler. Yerli dizilerde kendimizden çok şey buluyoruz. Ama sinema için durum farklı maalesef!..

cdes
18-09-06, 18:09
Bence yabancı diziler (kastettiğim cnbc-e deki yabancı diziler) daha güzel, değerli ve oyunculuk açısından daha kaliteli..
insana bişeyler katıyor. Kandırmaca yok milleti. bana yerli diziler çok yavanm geliyor. hep bildik senaryolar ve sahneler..

yalnız hakkını yememem lazım ki; Kanal D de olacak sanırım bir dizi başladı ki , tek kelimeyle SÜPER . Adı Yaprak Dökümü.. Eskilerimiz aslında bu dizinin TRT için çekilmiş versiyonunu bilirler. O da çok kaliteli yapımdı bana göre. Çocukluğumda ailece ilgiyle ve hayretle izlerdik o diziyi. Ama bu versiyonu da daha ilk günden patlamış durumda bana göre. Sahneler dekorlar mekanlar kadar güzel düşünülmüş tasarlanmış ki... ve tabiki senaryoya sadık kalınmış. Ben izlerken çok eskilere gittim sanırım. :img-grin2 Bu arada Reşat Nuri Güntekin i de unutmamak lazım. Böyle kaliteli bir romanı hayata kazandırdığı için.

Umarım aynı kalitede çekimlere devam ederler. Kısa zamanda zirveye oturur tahminim.

Bugüne kadar tek beğenerek izlediğim dizi bu olsa gerek . Tabii yerli dizilerden.

Neyse...ama yabancı dizilerde ben kendimi daha çok buluyorum.
Örneğin Smallville de Clark yerine koyuyorum bazen kendimi.. Bazen de Lex yerine.. Hatta Lionel in bile yerine koyduğum oldu .
Bazen de Xfiles te Fox Mulder yerine koyuyordum. Şimdi yerini kaptırdı gerçi.

Bence daha çok insana bişeyler katan diziler onlar. tabiki de bu benim görüşüm :img-polic

misterio--señora--
19-09-06, 19:41
bana göre yabancı yapımlar daha başarılı:img-grin2

nazlikiz
19-09-06, 21:30
sadece türk dizilerini izledigim icin tabiiki türk dizileri kim ne derse desin

lindsay
19-09-06, 21:53
türk dizilerinide çok seviyorum yabancı dizileride(cnbc-e deki) ama daha çok türk dizisi izliyorum ama yayın kalitesi olarak bakarsak yabancı diziler hiç sıkmadan 11 sezon yapabilirken bizim dizilerimiz daha 2. sezonda cozutabiliyolar ama tabi ki bu her dizi içinde geçerli değil ama sonu böyle olan dizilerde bir sürü reytingleri iyi gelince uzattıkça uzatıyolar ve dizi bi süre sonra kabak tadı veriyo her ne kadar türk dizilerini dah çok izleyip sevsemde yabancı dizilerin daha başarılı olduğunu düşünüyorum

_seboist_s
21-09-06, 15:06
ikisinide severim ama bizim dizilerimiz daha bi ağır basıyo. Aslında diziden diziye değişir çok başarılı yerli diziler oldugu gibi saçmayalayan abuk subuk dizilerimizde var yani.

-A k e L d a N-
21-09-06, 15:15
bence dizilerin konusuna göre değişiyor..dramada türkler daha başarılı:cheer: ..ama komedide yabancı sitcomların üzerine tanımam...ama her ikisinide severek izliyorum..;)