Tüm Versiyonu Göster : Saygın Delibaş

bugra9
15-10-06, 13:02
İki Aile isimli dizimizin usta yönetmenlerinden ikincisi Fethi kantarcı ile her hafta harikalar yaratıyorlar...Ve bende yorumu hak ettiğini düşünüyorum...Sizimde onunla ilgili yorumlarını merak ediyorum...

Saygın Delibaş

Filmleri - Senaryo (4 Film)
İki Aile 2006
Tadımız Kaçmasın 2005
Tam Pansiyon 2004
Büyümüş de Küçülmüş 2003

bugra9
06-11-06, 23:02
SEVGİLİ SENARİSTLERMİZ...
Sevgili Senaristlerimiz...Fethi Kantarcı ve Saygın Delibaş...Tam 20 haftadır o kadar güzel bölümler yazdınızki Zevkle,Heyecanla,Merakla izledik tüm bölümleri...Dizimizde bizim sevdiğimiz en büyük şey doğallık,sıcaklık ve samimiyet oldu...Eda ile Oğuzu'un didişmelerle devam eden tatlı aşklarını ve kıskançlık krizlerini zevkle izledik...Bu bölüm araları bozuldu tamam bozulmasıda normal ama fazla uzun sürmemesini temenni ediyorum...Çünkü onların birbirlerine bakarkenki o saf halleri,heyecanlı halleri ve bazen didişmeleri yetiyorda artıyor bile...Tamam işin içinde Aşk olunca acıda olacak...Ama İki Aile 20 bölümdür hiçbir diziye benzemediği için bu aşk acısınıda farklı işleyeceklerine inanıyoruz...Ve herzaman dizimizde bol bol Eda Oğuz sahneleri görmek istiyoruz...(Tüm İki Aile Ailesi adına yazdım bu yorumumu...)

bugra9
13-11-06, 20:33
SENARİSTLERİME SEVGİLERİMLE...

21.Bölüm tek kelime ile MÜKEMMEL...Size nekadar teşekkür etsek azdır...Ancak hikaye bukadar güzel bir şekilde anlatılır...Bizi çok çok mutlu ettiniz...20.Bölümde olan aksaklıkların hiç biri 21.Bölümde yoktu...Resmen her sahnesini hayranlık ile izledik...Ve Şu İç ses olaı için çok çok teşekkür ediyorum...Eda ile Oğuz'un içlerinden konuşmalarına bayılıyoruz...Her hafta böyle bir sahne bekliyoruz sizden...Neyse ben bölüme geçecek olursam 1.saniyesinden son dakikasına kadar muhteşem bir bölümdü...Bol bol Eda ile Oğuz sahnesi vardı...Köşkümüz bol bol vardı...Eda ile Oğuzun arası çok iyiydi..Birbirlerinden kaçamıyorlar...Ve azda olsa didişme vardı...Herşey çok güzeldi...Emeklerinize sağlık...İki Aile Ailesi sizi çok seviyor...Hep böyle devam etmenizi arzu ediyorum...Tam 21 Bölümlük sıcacık eski türk filmleri tadında bir destan yaptınız...Varolun...Sağolun...

bugra9
13-11-06, 23:31
SENARİSTLERİMİZ

Fethi Kantarcı..Saygın Delibaş...Harikasınız...Muhteşemsiniz..Nedir bu diyaloglar böyle...Nedir bu doğallık...Nedir bu sıcaklık...Senaryonun akışı...Sahnelerin düzeni...Ve olayın gidişatı,işlenişi...Herşey muhteşem...Eda ile Oğuz'un dolayısı ile İki Ailenin hayatlarını böyle yalın ve sade bir anlatımla anlattığınız için çok sağolun...Her bölümde şok edecek bir olay olmasına gerek yok...Onların günlük yaşamları,Aşkları,Kıskançlıkları,Didişmeleri,Sevgi leri...Ve Sıcacık gülümsemeleri...Ve Aile olmaları bize yetiyorda artıyor bile...Hep böyle devam edin...Hem böyle...Sizi çok seviyoruz...İki Aileyi çok seviyoruz...(İçseslere lütfen devam edin...Çok seviyoruz...)

bugra9
20-11-06, 22:51
SENARİSTLERİMİZ...SÜPERSİNİZ...

Fethi Kantarcı,Saygın Delibaş...Harikasınız...Diyaloglarınız süper...Hikaye akışınız süper...Diyecek söz yok size...Bugüne kadar nerelerdeydiniz siz...?...İki Aile'nin hikayesi ancak böyle sıcak ve samimi anlatılabilir...İç seslerimizide ihmal etmiyorusunuz...Tüm sahneleri kararında veriyorsunuz...Ve en önemlisi çok küçük ayrıntıları bile anlatıyorusunuz bize...Bu yeter...Size kucak dolusu sevgiler...Bize böyle bir hikaye izlettirdiğiniz için...Daha çok şey hak ediyorusunuz inanın...

MuratErteken
10-12-06, 01:37
Fethi bey ile güzel bir ikili olmuşlar. Ellerine sağlık. Bunları ben seneler evvel Taksimde beraber görmüştüm. Kendi aralarında çok tatli muhabbet ediyorlardı. Bir gün çok güzel işler yazmak istiyorlardı. Umarım çok daha iyilerine de imza atarlar. Yolları açık olsun.

bugra9
18-12-06, 23:21
SENARİSTLERİMİZ...(SAYGIN DELİBAŞ):good: :good: :good: :good:

Yine Süperdiniz...Yine karşımıza süper bir hikaye ve doğal repliklerle geldiniz...Yüzümüzü yine güldürdünüz...Kalbimizi çaldınız...Ve çok mutlu ettiniz...Hikayenin gidişi olağanüstü...Küs-Barış metodu yugulanmadanda Aşk yaşanacağını gösterdiniz bizlere...Ve bu devirde o eski aşkların,sevdaların ve insanların olduğunu hatırlattınız...Eda ile Oğuz Aşklarını yaşarken araya didişmeler ekleyerek o aşkı güçlendirdiniz...Ve olaylar yine köşkümüzün üstünde geçti..Yeni Misafirler,Kız istemeler ve eğlencer derken dolu dolu günler geçirttiniz...Herşeyden önemlisi Bu zor Aşkı yine köşkümüzü kullanrak eğlenceli hale getirdiniz...Hep Böyle Sıcak ve Doğal devam...

bugra9
26-12-06, 16:10
SENARİSTLERİMİZ…
:good: :good: :good: :good:

Sizler Harikasınız…Fethi Kantarcı-Saygın Delibaş…İzleyicinin gönlünü nasıl kazanacağınızı çok iyi biliyorsunuz…Tüm replikler süperdi…Olayların gidişiatı süperdi…Ve sizin sayenizde bir bölüme ne kadar çok şey sığdığını gördük…Aman aman olay olmasada onların günlük yaşantısı ile bize çok güzel saatler geçirdiniz…Küçük ve sahne için önemi olmayan ama bizim için çok önemli değerleri büyük olan replikler ve sahneler için çok sağolun…

bugra9
08-01-07, 21:52
:good: :good: SENARİSTLERİMİZ...(28.BÖLÜM):good: :good:

Saygın Delibaş...Yine bize o eşsiz diyalogları ile güzel 1 buçuk saat geçirttiler...Her zamanki gibi doğal sahneler yazmışlar...Ve İki Aile'nin köşk hayatları izlenmeyi fazlası ile hak ediyor...Hikayede Eda-Oğuz aşkıda tam kıvamında anlatılıyor...Bu haftada öyleydi...Yine hikayeyi tırmandırdılar ve bitebilecek en heyecanlı yerdede bizi merakta bırakarak bitirdiler...Ama Bölüm'deki tüm ayrıntılar çok güzeldi...Az önce bahsettiğim ve fazlası ile birçok ayrıntı vardı...

bugra9
15-01-07, 23:24
SENARİSTLERİMİZ...(29.BÖLÜM)...:happy0064 :good: :img-wink: :img-yes: :good: :happy0064

Saygın Delibaş...Eveet Geldik sizlere...Öncelikle hüzünden,komediye,komediden Aşka geçişleriniz için çok sağolun...Hiçbir zaman bizi gereksiz sahnelerle boğmadınız...Herzaman bizlere küçük ayrıntılar verdiniz...Bakmayın küçük dediğime inanın herşeyden büyük...Dizimizin bu hafta yeni bir dönemece geldiği açık...Yeni bir karakter Geldi...Avukat Atilla...Yorumlarımdada değindiğim gibi...Yapabileceğiniz en büyük hata Eda'nında ona olan aşkının alevlenmesi...
Böyle bir aşk istemiyoruz...29 Bölümdür inşaa ettiğiniz ve temelinde sevgi olan bu binayı yıkmayın...Size güvenimiz sonsuz...Ati eski bir defterin tozlu bir sayfası olarak kalsın...Yalnızca Avukat Ati olarak kalsın...Lütfen...
Size güvenimiz sonsuz...29 Haftadır hep yüzümüzü tebessümlerle boğdunuz...Hepimizi bu hikayenin içine aldınız...Ve bunu doğallık ile sıradanlık ile yaptınız...Diğer dizilerde olan araya giren sayısız kötü adamlar,kötü kadınlarla değil,Köşkümüzde yaşanan sımsıcacık bir sorfra ile,beraber kutlananan bayramlar ile ve 2 çift gülen göz ile yaptınız...Sizi çok çok seviyoruz...

bugra9
22-01-07, 23:08
:good: :good: :good: SENARİSTLERİMİZ...(30.BÖLÜM):good: :good: :good:

Saygın Delibaş...Ben daha sizlere ne diyeyim bilmemki...İlk önce diyeyimki bunca zaman nerelerdeydiniz...Bizim gibi Sevgi izlemeye bukadar aç bir kitle varken nerelerdeydiniz...?...Anlamış,hissetmiş olacaksınızki imdadamıza yetiştiniz...Hiçbir dönem modası geçmeyecek ve temeli Sevgi olan bu hikayeyi bizlere sundunuz...Yaz ayının sıcaklarında içimizi serinlettiniz...Bu kış ayının soğuğunda ise bu destansı aşk ile içimizi ısıtmaya başladınız...Düşünüyorum bukadar doğal ve bizden bir hikaye daha fazlasını hak ediyor...Ve artık sizleride tanıdım...Sürprizlere bayılıyorsunuz...Geçtiğimiz 2 hafta hüzünlü ve gergin bölümlerden sonra içimizi kıpır kıpır ettiniz...Hepimizin eline birer tane şeker verdiniz yeyin bir hafta dediniz...Hikayemizde dramatik çatışmaları hiçbir zaman eksik etmeyin...İki Aile Hüzün ile Komediyi bukadar doğru bir formülle harmanladığı için bu denli etkili...Size ne desem hafif kalacağını biliyorum...Tüm Ailem Adına size sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum..Hayatımıza İki Aile'nin hikayelerini diktiğiniz için...

bugra9
30-01-07, 00:41
SENARİSTLERİMİZ...(31.BÖLÜM)
Saygın Delibaş...Bizim sıradışı senaristlerimiz...Diğer dizilerde az görülen doğallık ve hikaye akışı yine bu bölümdede fazlası ile vardı...30.bölümü geçmelerine rağmen hikayede en ufak bir tıkanma belirtisi yok...Sanki dizi başlamadan bu hikaye örgüsü planlanmış hissi veriyor...Çok şükür hikayemizde zorlama sahneler ve klasik dizi tuzaklarıda yok...Dizi baştan sona Sevgi ve doğallık üzerine kurulmuş...Ve en önemlisi aynı köşkte yaşayan İki Aile olgusu hiçbir zaman unutulmuyor...Her zaman başrolde köşkümüz var...İki Aile'yi tatile gönderip birde böyle kaçamak aşk yaşatmak ancak böyle güzel ifade edilebilir...her karakterin hikayemize bir katkısı var...Bunuda yer yer,zaman zaman görmkteyiz...En önelisi hikayemizin enerjisi ilk bölüm neyse şuanda o tempoda gidiyor...Aynen böyle devam etmelerini diliyorum...Ellerinde öyle bir malzeme varkı...Daha çok hikayeler çıkar...

bugra9
06-02-07, 18:25
SENARİSTLERİMİZ...(32.BÖLÜM):happy0064 :good: :img-wink: :img-yes: :good: :happy0064

Saygın Delibaş...Bizim doğallık abidesi usta senaristlerimiz...Onların dertleri bir bölümü flaş yapmak değil,olay yaratmak değil,sadece bizden bir kesit sunmak niyetindeler...Özlediğimiz,unttuğumuz değerleri bize hatırlatmayı görev edinmiş değerli senarsitlerimiz bu haftada döktürmüşler...Hikaye o kadar olması gerektiği gibi gidiyorki...Bizede arkamızı yaslanıp keyifle izlemesi kalıyor...Senaristlerimizin elinde büyülü bir köşk ve içinde yaşayan birbirinde değerli insanlar var...Bunları hiçbir zaman unutmasınlar...Hep bu doğrultuda gitsinler...Ve unutmayacakları birşey daha var...Eda-Oğuz aşkının yanında Eda-Oğuz didişmeleri...Biz İki Aile Ailesinin en içini ısıtan,yüzünü güldüren sahneler...Bu haftada bir demet didişme yaşadık ve yine aynı etkiyi yarattı...Senarsitlerden ricam bunu hiçbir zaman ihmal etmemeleri...Didişme Soslu Aşk bizim aşıklarımızın formülünü oluşturuyor...Eğer bu yörüngede giderlerse dizide ne aşk yorulur,ne hikaye yorulur...Ve bir eleştirim olacak...Senaristlerimiz Ferit karakteri ile uğraşmalarına gerek yok...Salsınlar Ferit'i o kendi yolunu bulur...Bizim kalbimizi çalar...Fakat başına çorap örülmesine ve özellikle İki Aile gibi Aile olmanın anlatıldığı bir diziye kumar masaları yakışmıyor bence...Hemde hiç yakışmıyor...Senaristlerimiz bu yol yakınken dönsünler diyorum ben...Bizim için bu diziyi önemli yapan sıradanlığı olduğu için böyle süslü sahnelere ve süslü repliklere işimiz yok...Eleştirimide yaptıktan sonra koskocaman teşekkürlerimi gönderebilirim...Siz İki Aile Efsanesi yaptınız...En azından bizim kalplerimizde hep saklıyacağımız bir hikaye armağan ettiniz...Aynen böyle Devam edin diyorum...O çok konuştuğumuz ve bizim için değeri büyük sahne içinde çok teşekkür ediyorum...
(Merve-Eda-Timur...=Sevgi...)

bugra9
19-02-07, 21:23
SENARİSTLERİMİZ(34.BÖLÜM)...

:happy0064 :good: :img-wink: :img-yes: :good: :happy0064

Saygın Delibaş...Ahh Ahh ben size daha ne diyeyimki...Siz bunca zaman nerelerdeydiniz...Ben itiraf ediyorum şuanki dizi piyasasında sizlerin eşi benzeri yok...Siz insan psikolojisini,Aile kavramını ve Aşk'ı nekadar güzel ve ölçülü anlatıyorsunuz...Amacınız belli...Bir buçuk saatte bizi her duyguya sokmak...Ben diyorum İzleyici psikolojisini çok iyi analiz etmiş ve en büyük özellikleri Doğallık olan bu senarsitleri ayakta alkışlamak gerekir...Bölümler ilerledikçe birkere bile kendini tekrar etmeden bize böyle güzel tatlar veren senaristlerimize Teşekkürlerimi,sevgilerimi gönderiyorum...Hikayemizi o kadar güzel ve o kadar naif anlatıyorsunuzki...Ayrıca tüm karakterleri adeta içimize işliyorsunuz...Safiye ablamız,teyzemiz..Eda Ablamız...Timur kardeşimiz...Oğuz abimiz...Bunları hissettiriyorsunuz bize...34.Bölümde'de Hüznü hiç abartmadan araya Aşk,sevgi,vefa koyarak harika bir hikaye izlettirdiniz bizlere...Replikler,Sahneler ve Hikayenini gidişatı için sizleri tebrik ediyorum...

bugra9
27-02-07, 18:01
SENARİSTLERİMİZ...(35.BÖLÜM)

:happy0064 :good: :img-wink: :img-yes: :good: :happy0064 :happy0064 :good: :img-wink: :img-yes: :happy0064

Saygın Delibaş...Ahh Ahh bizim senaristlerimiz bir başka...Bunu herzaman diyorum ve defalarca kez demeye devam edeceğim...Dizimizin farkını her hafta ısrarla bize hissettirmeye devam ediyorlar...Ve geçmişte ektiklerini ileride biçmeyi öyle iyi biliyorlarki...En önemsiz gibi gözüken sahnelere dikkat...Bu sahneler heran aleyhimize delil olarak kullanılabilir...Adım gibi eminim o ölçülen boylarda sanırım dizinin son bölümünde yüreğimizi titretecek...Şimdiden söylüyebiliyorum...Pelin arkadaşımızda bahsetti zaten...Gerçek karakter nasıl yaratılır...Nasıl tutarlı olur...Ve nasıl bukadar bizden olur...Dizide bir karakter dedimi belli başlı özellikleri olması gerekir...Nasıl başladıysa öyle devam etmesi gerekir...Senarsitlerimiz bunu öyle güzel başarıyorlarki...Yine Bahar'dan Damla'ya gelen mektupta senaristlerimiz yapacaklarını yaptılar...Eda'yı aldılar gözlerimizin önüne serdiler...Eda'nın belirgin özelliklerini bir bir vurguladılar...Ve Damla'nın hayatındaki önemini bizede hissettirdiler...
Aslında o satırlarda buram buram Hayat dersleri vardı...
Sevmek...Anne olmak...Eş olmak...Çocuklarına kendinden vermek...Offf en önemliside Sevmeyi bilmek...
Tüm bunları adeta oya işler gibi işlediler...Diyecek söz bulamıyorum ben senaristlerimize...35.Bölümdeki tüm replikler olağan üstüydü...Arkadaşlarımızda eleştirilerinde belirtmişler...Şuan dizideki tek rahatsız eden karakter Sabutay...Oda dizimizden çıktıktan sonra herşey daha güzel olacak...Buna eminim...

bugra9
15-03-07, 11:30
:good: :good: :good: SAYGIN DELİBAŞ 37.BÖLÜM...:good: :good: :good:

Bizim Sıradışı Senaristlerimiz Saygın Delibaş...Ben Teşekkürlerimi iletirken bugüne kadar atladığımız bir isimden bahsetmek istiyorum...Barkın Şenürek...Evet Bu Hikayenin Mimarı...Dizimizin en büyük şanslarından bir tanesi...Dizimizin omurgasını oluşturan,Kökünü oluşturan Öykü yazarımız...Böyle bir öyküyüde Eminim büyük bir keyifle Senaryolaştıran,Repliklere,diyaloglara döken Senaristlerimize Teşekkürlerimi gönderiyorum...
Tam 37 hafta oldu...37 Haftadır her bölüm için kısa bir sürede böyle kusursuz çalışan ve hikayeyi tüketmek yerine güçlendiren,Klişeye sapanların aksine bir üçüncü yol bulan ve tüm o karakterleri komşumuz,annemiz,abimiz,ablalarımız yapan saygıya değer senaristlerimiz bizim...İki Aile'nin 37.Parçasındada Enerjilerinde hiçbirşey kaybetmeden perdeleri açtılar...Gözyaşları,Hüzün,Kalp kırıklıklarının yanına birde komediyi koydular...Tıpkı hayatta her acının yanında çoğumuz göremesekte komedinin olduğu gibi...Eda ile Oğuz karakterini bizim bu sevmemizi...O aşka bu kadar inanmamızı sağlayan ve o aşkı besleyen Didişmeleri getirdiler yeniden...Hemde en okkalısından...O sahnelerdeki sözlere dikkat...Düşünülmüş sözler değil...Ancak sinir anında söylenecek...Altta kalmamak için hırsla söylenecek ve YALIN replikler...Nede çok süslüler...Replikler bile içimizden,ağzımızda olduktan sonra ben daha ne diyeyim...Tıpkı o hep bahsettiğimiz küçük ayrıntılar gibi...Mutfak sahneleri gibi...Çocuğunun ateşine bakmak gibi...İçten "Ablam"..."Annem" replikleri gibi...İki Aile'nin bu 37.Bölümünde Hikayenin gidişi ve işlenişi için Senarsitlerimize Teşekkürlerimi gönderiyorum...Ve Gelecek Sezon Devam kararı aldıkları için Teşekkürlerimi gönderiyorum...Ve Eminim Gelecek sezonda Hikaye sıkıntısı çekmeyecekler...Bize Hayattan bir parça sunduklarına göre ve bu hayatın 2007 senedir hikayesi,anlatacakları ve yaşananlar bitmediğine göre Gelecek sezonda şöyle kalbimizin en okkalı yerini titretecek hikayeler,bölümler ve diyaloglarda karşımızda,ekranlarımızda olacaklardır...

bugra9
25-03-07, 19:53
:good: :good: :good: SAYGIN DELİBAŞ 38.BÖLÜM...:good: :good: :good:

Saygın Delibaş...Bir Hikayenin bu kadar ilerlemesi...Özellikle bu hikaye bir diziyse ve Haftada neredeyse 1 buçuk saatlik bir diziyse ve geçen haftalara rağmen dizinin temposu hiç düşmüyorsa alkışa değer diyorum ben...Evet Hikayemiz Çok ilerledi...Yazdan bu yana tek bir bölümde bile dizinin hikayesi takılmadan devam etti...Sürekli artan bir grafikle Eda ile Oğuz'un aşkının başlamasından itibaren kimi zaman Aşka...Kimi Zaman Aile'ye...Kimi zaman Kardeşliğe değindiler...Kısacası Aynı çatı altındaki İki Farklı Aile'nin Çatışmaları,kaynaşmalarını izledik...Hikayemizin 38.Parçasıda bence çok başarılıydı...Eda ile Oğuz'un ayrılık sahnesindeki replikler...Bu gecenin ardından hikayenin gelişimide çok güzeldi...Ben hikayenin gidişindende memnunum...Sonuçta Eda ile Oğuz hep ön planda olmaları gerekiyordu...Bu yüzden araya giren bu sözde ayrılık bence hikayemiz için gerekliydi...Sonuçta Aynı köşkte yaşadıkları gerçeği var oldukça ve bu ayrılığında klişelere dalmadan işleneceğini bildiğimiz için beni rahatsız etmiyor...Ayrıca onların gözlerindeki özlem...Eski günleri anmaları ve kavuşamamanın verdiği burukluk bir süre daha devam edecektir...Eleştirim ise Ferit'in kumar sahneleri...Hep diyorum...Hep diyoruz bu sahneler izleyiciye birşey vermiyor...Vermeyecekte...Umarın en kısa zamanda bu hatadan dönülür...

bugra9
12-04-07, 18:04
:good: :good: :good: SAYGIN DELİBAŞ...(41.BÖLÜM)...:good: :good: :good:

Saygın Delibaş...Her zaman dediğim gibi bizim Sıradışı Senaristlerimiz...Kimi zaman klişe hikayeleri bile bambaşka anlattılar bize...Çokça zaman yaptıkları sürprizlerle,defalarca söz verdirttiler bizlere...(Bir daha kesin konuşmayacağım diye...)...Ama en çokta şaşkınlığın getirdiği hoşnutluğu yaşattılar...Hüznün bittiği yerde inceden komediye,komedinin ortasında tekrar aşka sürüklediler bizleri...Az önce dediğim gibi Uzun maratonun 41.ayağında izleyici yormadan,sıkmadan dinamik kalemleri ile kalplerimize dokunmaya devam ettiler...Hiçbir zaman İki Aile'nin Aynı Köşkte yaşadığı gerçeğini unutturmadılar...Kimi zaman çocuklar için aşka ara verdiler...Kimi zaman ise çocuklar için sımsıkı Tek bir Aile oldular...Hikayenin genel akışı bu haftada yerindeydi...İzleyiciyi hiçbir zaman hüzne boğmuyorlar...Araya giren hoş sahneler ile izleyicinin yüzünü güldürmeyi çok iyi biliyorlar...Önceki yorumlarımda'da bol bol konuştuğumuz gibi Eda-Oğuz aşkının gidişi ve ilerisi ile kafamızda soru işaretleri olsada inanıyorumki senarsitlerimiz bize hiçbir zaman klasik bir aşk hikayesi izletitrmeyeceklerdir...Şöyle Eda-Oğuz aşkı diye bir akım yaratacaklardır...Ben buna inanıyorum...Onlar ayrılsa bile hala sevgililer...Didişselerde sevgililer...Ufak tefek aşk bakışmaları ve kaderin oyunları ile herzaman onların aşkları özel olacak...Bu bölümdeki gerek Komedi sahnelerinde...(Hastane sahneleri...)...Gerekse Hayatın içinden Sevgi sahnelerinde senaristlerimiz yine kalemlerini konuşturdular...Hepiniz adına Teşekkürlerimi yoluuyorum tez elden...

bugra9
08-09-07, 21:28
:good::good::img-wink:SAYGIN DELİBAŞ(53.BÖLÜM):good::good::img-wink:

Saygın Delibaş Yeni Sezonda hikayeye nasıl bir giriş yapacakları ve hikayeye atacakları yeni düğümler hepimiz tarafından merak ediliyordu…Evlilik tüm hikayeler,masallar için bir sondur…Onlar erer muradına bizler çıkarız kerevetine…Fakat Senaristlerimiz tam bu noktadan yeni bir hikaye kurdular…Binevi Sonun başlangıcı diyebiliriz…Hassas,Tehlikeli bir noktadan tempo’yu ve gerçekçiliği yüksek tutarak yeni hikaye kuruldu…Yeni çatışmalar oluşturuldu…Hemde tüm bunlar rahatsız etmeden,göze sokulmadan yapıldı…

Gelecek bölümlere dair atılan ufak tüyolar bir yana Bodrum hikaye’sinin hakkını vermek gerekiyordu…İş Bodrum’a gidince bitmiyor sonuçta…Orada da sağlam çatışmalar ve Bodrum teması içeren ufak hikayeler yazmaları gerekiyordu…İlk bölümde bunu başardılar…Köşk’ten ayrılmadan önce sezon içinde ki temel sorunlara dair tüyolar verildi..Evliliğin çocuklar üzerinde ki psikolojisi kadar Eda ile Oğuz’un da henüz alışılamadı hissettirildi…Ayrıca akılcı replikler ve alıştığımız samimiyet evlilik ile bir üst kademeye taşındı…Onların İki Ayrı Aile olarak yaşayabileceği tüm çatışmaları izlemiştik…Şimdi bu evlilik diziye yeni bir soluk getirerek yepyeni bir hikaye’nin açılmasına sebep oldu…Üstelik çocukların arasında ki çatışma,Eda ile Oğuz’un sürekli tetikte beklemesi ve her şeyin altında yatan “Aile olma olgusu” sezon içinde izlenecek süreç ve varılacak hedefi belli etti…Benim hikayemizin ilk bölümünde senaristlerimize en ufak bir eleştirim bile yok…Beni rahatsız eden ve yanlış bulduğum bir hikaye girişi yapılmadı…Samimiyet ön planda ve ortak bir amaç için yola çıkmış İki Aile’nin Gerçek bir Aile olma süreci içinde yaşadıkları,komik,hüzünlü,hayat kadar gerçek,masal kadar büyülü hikayeleri daha sezonun ilk bölümünden izleyicinin yüzüne bir gülümseme kondurdu…