Tüm Versiyonu Göster : Sağır Oda- Bölüm Yorumları/1
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Yok yok bu dizinin ruhu yok....
On dakika Duru'ya rontgen cekilmesi, on dakika Kırımlı Ailesinin hastaneye gelişi, (Kraliyet Ailesi geliyormuş gibi hemşirelerin eşlik etmesi)...
Aksiyon olsun diye verilen çatışma sahneleri heyecansız.. Sıkıntıdan patladım seyredinceye kadar.
Aras Dağlı'yı Polat Alemdarlaştırma çabaları var gibi...Tek başına kahramanlık..
Olmuyor Soner Yalçın bu kez aynı heyecanı veremiyorsun. Maharet Raci Şaşmaz ve Bahardır ikilisinde miydi acaba diye düşünmeden edemiyorum.
kısa sürdü.pek beğenmedim.:(
bi yerlerden duydum.güvenilir olduğunu düşünüyorum yazayım.
-herşey 6 bölümden sonra güzelleşecek,hızlanacakmış.inşallah doğrudur:)inşallah
ya akşamki bölüm çooooq güzeldi amm arasın katilleri o kdr çbk bulması beni hiç heycanlandırmadı en çoqq cenaze sahnesinde etkilendim ve ağladım yani sahneler çbk geçilmiş ama olsun yinede güzeldi birde arası polata benzetmeye çalışmasınlar ya lütfen ya yürüyüşler bakışlar fln yappmayın bunu arasa
bi yerlerden duydum.güvenilir olduğunu düşünüyorum yazayım.
-herşey 6 bölümden sonra güzelleşecek,hızlanacakmış.inşallah doğrudur:)inşallah
inşallah arkadaşım ama buraya kadarda gayet güzel gitti şimdi actıon başlıyor
bu kadar kötü bölüm izlemedim.
hiç zevk almadım
o kadar çok hata vardıki sonunda saymayı unuttum
çok kötüydü 2 hafta boşu boşunamı bekledim ben
oyunculugundan tut çekim hatalarına kadar
Aras bile beni hayal kırıklıgına uğrattı
izlerken saçımı başımı yolasım geldi
nerden başlasam bilemiyorumki hızlandıralım diye diziyi yapmadıkları hata kalmadı . hiçbir sahneyi sindiremeden diğerine geçti . kendimi hungur hungur ağlamaya hazırladıgım sahneler o kadar berbattıki bırakın bir duygu hissetmeyi , salak salak "noluyo bee " diye ekrana bakarken buldum kendimi .
en güzel sözü diyelim önce ,
bu sana silahımı 2. verişim 3üncüsünde mermi veririm sayın başkan
demesi güzeldi ama bu başkan bozuntusunun üstlerinin onu bu kadar sıkıştırmasına ragmen bu şekilde davranması yumuşatmaması garipti
işte hatalar aklım kalanlar sadece
VARAN 1 =mezarlıkta aras bagajdan turk bayraklı rozetleri aldıgında , rozetlerdeki ayraklar aynı yöne bakıyordu . Ama mezara inip naaşlara takmak için açtıgında rojetler başka yöne bakıyordu
VARAN 2 =Aras araba tamircisinde nasıl ,hangi arada derede o şekilde demirleri kullanarak o adamı oraya hem ellerini hem boynunu oya kaynak aletiyle kaynattı anlmadım sahne öyle başlamadı ama öyle gelişti . hızlı olsun sıkıcıolmasın diye yapılan bi hata daha
VARAN 3 =yine Aras araba arka koltuga saklanıp adamın kafasına silah dayadıgı sahne
yandan profilde bakıldıgında adamın kulagındaki kulaklık düşmüş sallanıyor ,hemen akabinde önden çekim adamın kulaklık sağlambi şekilde kulagında o kadar çok yan çekim ön çekim yaptıkı bu hata göze göze battı
VARAN 4 = Duru hastanede ;ya bu kadının anlında yara yokmuydu kanlar yüzüne akmamışmıydı . evet dimi pekii hastanede hatunun anlında hiç bişey yoktu ,ayrıca saçmalıga bakarmısınz yaa kafasına bono geçirilmiş kör olan görüyor bunu alttan gözüküyor ama sen üstüne sargı bezi koyup bide sarmışsın kafasının tepesini o kadar kaymışki hem an oraya koydukları düşübilir gibi duruyordu
uyunma sahnesini hiç saymıyorum
cenazeye dönelim ; Abi çalışma arkadaşların sevdiğin insanlar ölmüş yeminler ediyon bi insan bu kadarmı duygusuz olur . salya sümük ağlarım dediğim sahneler hepsi ama hepsi fos çıktı
o kadar çok şey varki yazıcak sinirden yine kan beynime çıktı .
biraz sakinleşip, sizin yazdıklarınız okuyayım daha sonra devam ediyim
bu kadar kötü bölüm izlemedim.
hiç zevk almadım
o kadar çok hata vardıki sonunda saymayı unuttum
çok kötüydü 2 hafta boşu boşunamı bekledim ben
oyunculugundan tut çekim hatalarına kadar
Aras bile beni hayal kırıklıgına uğrattı
izlerken saçımı başımı yolasım geldi
nerden başlasam bilemiyorumki hızlandıralım diye diziyi yapmadıkları hata kalmadı . hiçbir sahneyi sindiremeden diğerine geçti . kendimi hungur hungur ağlamaya hazırladıgım sahneler o kadar berbattıki bırakın bir duygu hissetmeyi , salak salak "noluyo bee " diye ekrana bakarken buldum kendimi .
en güzel sözü diyelim önce ,
bu sana silahımı 2. verişim 3üncüsünde mermi veririm sayın başkan
demesi güzeldi ama bu başkan bozuntusunun üstlerinin onu bu kadar sıkıştırmasına ragmen bu şekilde davranması yumuşatmaması garipti
işte hatalar aklım kalanlar sadece
VARAN 1 =mezarlıkta aras bagajdan turk bayraklı rozetleri aldıgında , rozetlerdeki ayraklar aynı yöne bakıyordu . Ama mezara inip naaşlara takmak için açtıgında rojetler başka yöne bakıyordu
VARAN 2 =Aras araba tamircisinde nasıl ,hangi arada derede o şekilde demirleri kullanarak o adamı oraya hem ellerini hem boynunu oya kaynak aletiyle kaynattı anlmadım sahne öyle başlamadı ama öyle gelişti . hızlı olsun sıkıcıolmasın diye yapılan bi hata daha
VARAN 3 =yine Aras araba arka koltuga saklanıp adamın kafasına silah dayadıgı sahne
yandan profilde bakıldıgında adamın kulagındaki kulaklık düşmüş sallanıyor ,hemen akabinde önden çekim adamın kulaklık sağlambi şekilde kulagında o kadar çok yan çekim ön çekim yaptıkı bu hata göze göze battı
VARAN 4 = Duru hastanede ;ya bu kadının anlında yara yokmuydu kanlar yüzüne akmamışmıydı . evet dimi pekii hastanede hatunun anlında hiç bişey yoktu ,ayrıca saçmalıga bakarmısınz yaa kafasına bono geçirilmiş kör olan görüyor bunu alttan gözüküyor ama sen üstüne sargı bezi koyup bide sarmışsın kafasının tepesini o kadar kaymışki hem an oraya koydukları düşübilir gibi duruyordu
uyunma sahnesini hiç saymıyorum
cenazeye dönelim ; Abi çalışma arkadaşların sevdiğin insanlar ölmüş yeminler ediyon bi insan bu kadarmı duygusuz olur . salya sümük ağlarım dediğim sahneler hepsi ama hepsi fos çıktı
o kadar çok şey varki yazıcak sinirden yine kan beynime çıktı .
biraz sakinleşip, sizin yazdıklarınız okuyayım daha sonra devam ediyim
ayşecim ilk başta şunu söyliyim aynen sana katılıyorum.bunların hepsi doğru ama daha da fazlası vardı.arasın yüzündeki bazı gereksiz bakışlar ve ifadeler mesel.çok daha fazlası var.bu dizinin kurgusunda bir aksama var.kim yapıyo bilmiyorum ama.çok kötü çıldırıcam.bilmiyorum.dün bunları söylemedim çünkü moralimi bozmak istemiyorum.inşallah düzelir.umudumuz bundan yana.bu arada onur tan ve serdar akar çekmiş bu bölümü.belliydi böyle olacağı.serdar akarın boşluğu.neyse şuan tek düşündüğüm dizinin bir an önce rayına oturması
ayşecim ilk başta şunu söyliyim aynen sana katılıyorum.bunların hepsi doğru ama daha da fazlası vardı.arasın yüzündeki bazı gereksiz bakışlar ve ifadeler mesel.çok daha fazlası var.bu dizinin kurgusunda bir aksama var.kim yapıyo bilmiyorum ama.çok kötü çıldırıcam.bilmiyorum.dün bunları söylemedim çünkü moralimi bozmak istemiyorum.inşallah düzelir.umudumuz bundan yana.bu arada onur tan ve serdar akar çekmiş bu bölümü.belliydi böyle olacağı.serdar akarın boşluğu.neyse şuan tek düşündüğüm dizinin bir an önce rayına oturması
bakışmı vardı adamın suratında tamam seviyoz ediyoz iyi bir oyuncu ödüllü modülle dediktee
dün akşamın aktörü sokaktaki lay lay lom bi herif olsa daha net ifade edilir yüz mimikleri olurdu
yoktu yoktu yoktu
hiç bişey yok hiçbirşey yolunda gitmedi
herkes kötüydü
Arasta Afşar kırımlıda hepsiii duru zaten kötüü hiç bir gelişme yok
bir tek Kırımlının karısı yani durunun annesi
o kadında gerçekten bir oyuncu hastanede o sahneleri çok güzeldi bir tek o kadın sadece izlemekten zevk aldıgım o kadının 10-15 saniyelik görüntü
başka yok
tabi canım neler neler vardı anlatıcak o kadar çok şey varki aklıma ilk gelenler bunlar
bide toplantıdayım anca şimidik bu kadarını yazabildim devam edicem
daha neler neler yazıcam
o kadar sinirliyimki bu nasıl kötü bir devrim geçirmedir. hiçbir duygu yok mantık yok ,zevk yok , mübareklerin arkasında füze var gibi geldi geçti gitti ,
hakkaten uzatılması gereken sahneler o kadar hızlı geçtiki
neyse sonra yazıcam
bu berbat bölümü sadece yazdıgım bu yazıyla geçiştirmem
<<*TILSIM*>>
30-10-06, 11:59
evet ne güzel bir haber..umarız doğrudur..serdar akar'ın bırakmasına doğrusunu söylemek gerekirse acayip sevineceğim, galiba onlarda farkına vardılar. tek eleştiri okları bu sayfanın müdavimlerinden gelmedi, kendi sitelerindeki fanlarında bu adama, sedar akar, eleştirileri vardı ve fazlaydı. nihayet onlarda uyandı, umarız yeni gelen en azından akar'dan iyi olur..şurası gerçekki aksiyon-macera-gerilim tarzları serdar akar'ın yapacağı iş değil..
neden olmasın bence olur sonunuçta adamın işi o
Arkadaşlar bakın bu dizi öyle bir güzel diziki şimdi senaryo bakımından kurtlar vadisinden daha iyi bi dizi diyeceğim bana güleceksin hakikatende çok güzel bir dizi orhan kılıçta necati şaşmazdan bin kat daha iyi bir oyuncu..bunada guleceksınız ama orhan kılıç tiyatrocu sonuçta ve necati şaşmazı 50 kere sağ cebine koyar sol cebinden çıkartır..Nasıl desem toplumumuz daha çok silah ve mafya dizisi istiyor...Yani nasıl desem ama bence fazla silah kullanılmaması kafa kesme olayları felan türk gençliğinde kötü örnek olur diye o kadar fazla üstüne gitmemişler...Her neyse saçmaladım galiba biraz ama her neyse...Şimdi ben abimden tüyolar alayım size aktarırım ;) köstebek oldugumu kimseye solemein hee :):):) 6. bölüm ben pek beğenmedim...Abim yoktu die :):)
merhaba sağır oda sakinleri...
bende sağır odaya bakıyorum ama hiç yazdıklarınıza bakma fırsatı bulamadım... bende aranızda olmaktan mutlu olacağım, dizi hikayesi olsun müzikleri olsun oyuncuları olsun çok güzel...
bir de ricada bulunmak istiyorum Duru'nun arabada dinlediği şarkıyı bulabilir miyim? yada siteye ekleye bilir misiniz?
sevgiler...:)
gerçekten güzel bir bölüm değildi.2 hafta boşuna bekledik.Bir eksiklik, kopukluk var. sanki heyecan kalmamış.inanın zoraki seyrettim. Bu kadar güzel senaryo iyi oyuncular ve iyi bir yönetmen varken nasıl olurda bu kadar basit oldular.Konu güzel ama eksiklikler bence zamanla sağır oda seyretme şevkimizi azaltacaklar
hoşgeldin aramıza :)
istediğin müzik sağır oda videolar altında var
birçok müzik var
onların arasında bulabilirsin
hoşbulduk KARAMAY:img-grin2
yardımın için çok teşekkür ederim....
cebe_noyan
30-10-06, 14:35
yine söylüyorumm arkadaşlar bu dizi kesinlikle sıradan bir dizi.
konusu sizi çekebilir ama pek çok spekülasyonlarla dolu bir konusu var. oyunncuları için söyleyecek bir laf bulamıyorum. bu dizi film kesinlikle baştan savma ve plansız yapılıyor. tabii bu şekilde yapılmasının pek çok sebebi olabilir. orasını bilemem.
yinede umarım dizi kendini bulur. ama o saatte fenerbahçenin yorumları varsa hele ömer çavuşoğlu aziz üstel tartışıyorsa ben bu diziyi izlemem arkadaş.
Aras Dağlı'nın yani Orhan Kılıç bu haftaki bölümde tek kurtaran şey sesiydi
o tonlamalardı sesteki buguluk
ben çok begeniyorum
peki siz bu ses kime ait biliyomusunuz?
:) :) :) :) :)
Gelibolu'yu izleyenleriniz varmı geçen akşam
işte o sesin sahibi
Payidar Tüfekçioğlu...
tiyatrocudur kendisi aynı zamanda :) :) :)
efran_albatros
30-10-06, 17:01
bende dün çok büyük bir hüsrana uğradım.yazdıklarınızı okudum.çoğunuzun söylediğine katılıyorum.dünkü bölüm gerçekten çok baştan savmaydı.yani o kadar komik hatalar vardıki nerdeyse ben çeksem daha güzel olurdu diyeceğim.
bir kere olayların geçiş sırası zamanlama çok kötüydü.duru behlül tarafından otobüsle götürülüyor hastaneye.daha sonra ambulans falan geliyor şadi ve ayşe için.ama daha duru hastaneye gelirken şadi ameliyat oluyor çıkıyor da aras yanına geliyor.yani ne ara ameliyat oldu bu.birde oğlan kevgire dönmüştü.nasıl bu kadar çabuk bitti ameliyat.
sonra ayşe ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor.ayşeden hiç bahsetmiyorlar ve ertesi gün ayşenin cenazesi.bu kız ne zaman öldü?
bir diğer nokta duru ve aras iki kez karşılaştı.birincisi mossadla kavga etti mendil falan...sonra dergahta karşılaştılar oradada sadece ben duru ben aras bu kadardı tanışma faslı.duru soyadını falan söylemedi.ben acaba aras durunun da kaza geçirdiğini kimden öğrenecek ne tepki verecek afşarın kızı olduğunu öğrenince diye beklerken birde baktım aras geldi eliyle koymuş gibi buldu duruşah kırımlı falan diyor.
bugün çok büyük hayal kırıklığına uğradım.umarım çabuk toparlar.yoksa sağır oda sevgimi bir daha sorgulayacağım.
dün aras dağlının tek yapmadığı şey kaldı: o da kurşun yağdırırken bu ayşe için bu şadi için demediği. ya bu dizinin heyecanı ordan gelecek. sen izlet bize bu adam nasıl buldu o adamları nasıl ulaştı. zamana yay. tık tık öldürdü iyi güzel hoş da biz ne anladık. hatta keşke öldürülmüş hallerini gösterseydin. ben afşar kırımlıyı da hiç sevmiyorum. ne bilim size başarılı geliyor olabilir ama beni itiyor,hoşlanmıyorum.insan farklılıklar arıyor ama bu bölüm kötüydü. çocuğa baban öldü diyorlar,çocuk da tık yok. babam cennete mi gitti diyor?falan filan...
5.Bölüm Haftanın Sahnesi
1- Mois'in gizli odasının açılması
2- Aras'ın Zahitle karşılaşması (örgüt evi baskını)
3- Zırhlı araca yapılan baskın
4- Zahit in canlı bomba olması (bomba hazırlık sahnesi)
5- Arasın Komutanla konuşması
6- Duru'nun Arasın akrabalarıyla konuşması
7- Duru'nun dayısının Kaza ile ilgili yaptıgı konuşma (son sahnee )
son durum :
en begenilen sahne
5- Arasın Komutanla konuşması -- 5 oy
7- Duru'nun dayısının Kaza ile ilgili yaptıgı konuşma (son sahnee ) --- 3 oy
2- Aras'ın Zahitle karşılaşması (örgüt evi baskını) -- 1 oy
begenilmeyen sahne
4- Zahit in canlı bomba olması (bomba hazırlık sahnesi) 3 oy
3- Zırhlı araca yapılan baskın -- 1 oy
5- Arasın Komutanla konuşması -- 1 oy
bu bilgiler ışıgında
haftanın en begenilen sahnesi 5 oyla 5-Arasın Komutanla konuşması
haftanın begenilmeyen sahnesi 3 oyla 4- Zahit in canlı bomba olması (bomba hazırlık sahnesi)
Oy kullanan tüm arkadaşlara çok teşekkürler
Yenibir oylamada yani benım berbat :( dediğim 6. bölüm oylamasında az sonra Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın :)
Desteğinizi bekliyoruz ......
6. Bölüm En Beğenilen Sahne
1 - Ayşe ve Sadi'nin cenaze töreni
2 - Aras'ın Hastahanede Duruşah'a bıraktıgı mendil
3 - Aras'ın poligonda vurduğu adamlar ve denizde boğuşması
4 - Aras'ın hastahanede Şadi'ye bıraktığı bıçak
5 - Afşar Kırımlı Ve Giray Kırımlı'nın konuşması
6 - Zaid'in yakalanışı ve Aras' ın Başkana silahını vermek zorunda kaldıgı sahnenin tümü
Oylarınızı bekliyoruz sevgili sağır oda izliyicileri
şimdiden hepinize hem oylarınız hem destekleriniz için teşekkür ediyoruz... :)
Sevgiyle kalın
efran_albatros
30-10-06, 18:41
ben 4 diyorum.hani derler ya kötünün iyisi.
minotauros
30-10-06, 18:47
arkadaşlar biliyorum, bu bölüm biraz sorunluydu, hepimiz o kadar bekledik ve böyle bir şey çıktı diye üzülüyoruz. ama biraz daha sabretmemiz gerekiyor bence, yönetmen değişti, sahnelerin bazı kısımlarını serdar akar bazı kısımlarını onur tan çekti. yine duyduğuma göre, dizinin anlaşılır olması için bir parça basitleştirmişler altıncı bölümü ama yedi ve sekizde o sevdiğimiz haline geri dönecekmiş. onur tanın da biraz oturması için iki-üç bölüm daha sabretmek lazım diye düşünüyorum. umarım sabredebiliriz, ben inanıyorum ki bu dizi tüm ekip oturunca ve birbirine alışınca çok daha iyi olacak. bu rozetlerdeki hatalar filan da bence, sanat grubunun, reji grubunun tümden değişmesiyle ilgili bir şey. ben inanıyorum ki zamanla çok daha güzel olacak.
6. bölüm oylama
Ben oyumu
6 - Zaid'in yakalanışı ve Aras' ın Başkana silahını vermek zorunda kaldıgı sahnenin tümü
yana kullanıyorum en güzel sahne bence buydu
arasın müdüre söylediği replik çok güzeldi
efran_albatros
30-10-06, 19:18
arkadaşlar biliyorum, bu bölüm biraz sorunluydu, hepimiz o kadar bekledik ve böyle bir şey çıktı diye üzülüyoruz. ama biraz daha sabretmemiz gerekiyor bence, yönetmen değişti, sahnelerin bazı kısımlarını serdar akar bazı kısımlarını onur tan çekti. yine duyduğuma göre, dizinin anlaşılır olması için bir parça basitleştirmişler altıncı bölümü ama yedi ve sekizde o sevdiğimiz haline geri dönecekmiş. onur tanın da biraz oturması için iki-üç bölüm daha sabretmek lazım diye düşünüyorum. umarım sabredebiliriz, ben inanıyorum ki bu dizi tüm ekip oturunca ve birbirine alışınca çok daha iyi olacak. bu rozetlerdeki hatalar filan da bence, sanat grubunun, reji grubunun tümden değişmesiyle ilgili bir şey. ben inanıyorum ki zamanla çok daha güzel olacak.
sende haklısın ama bu kadarıda çok fazla.yani sağır oda gibi oyuncuları ile yönetmeni senaryosu kurgusu ile göz dolduran bir dizinin bir anda bu kadar sığ mantıkla çekilen bu kadar acemi işi hataların yapıldığı bir dizi haline gelmesi şaşılacak şey.:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: yani bir bölüm içinde dizi resmen kabuk değiştirdi bambaşka birşey oldu.hemde baş karakterine kadar.yani 5 bölüm bize gösterdikleri zeki,çevik,yetenekli,ahlaklı,prensipli,terbiyeli ve ağır başlı bir adamdı aras.6. bölümde tabiri caizse gözünü kan bürüdü.psikopat gibi falan hareket etmeye başladı.hadi yönetmen falan değişti ama senaryo grubuda mı değişti?sınır tanımaz bir adam oldu:img-sorry :img-sorry :img-sorry :img-sorry
admları tek tek öldürdü falan.ya birde niye bunu bu kadar namus meselesi haline getirdi anlamadım.tamam ekip arkadaşları öldü ama neticede o dünyada ölüm belkide onlara en yakın şey.ve görevlerinin bir parçası.tamam bu işin peşine düşsünler ama öyle tek tek adam öldürmeye falan ne gerek var?bence oda biraz abartı.
bence bu hafta 6.sahne eniyisiydi
arkadaşlar saaatler geri alınınca,agb nin bilgisayarları kafayı yemiş.dünün ratinglerini ancak yarın hesaplayabileceklermiş.ben merak ettim ratingleri.
karamay haklı,eleştirilecek şey çoktu dünkü bölüm de,ama ben bir geçiş bölümü olarak değerlendiyorum.konu hızlandı en azından.ruh geldi öyle yada böyle.ümidim var ilerisi için.
öncelikle 6. sahne'ye oyumu kullanıyorum
ve bu bölüm içinde bazı arkadaşlarımız geçiş bölümü diye baktım demiş
valla bende aynı şekilde baktım çaremiz yok çünkü dizi toparlanacağına tökezliyor konusu güzel ama çok eksiği var hele bu bölüm hatalar
saymakla bitmez ama çok şükür ki bizim kerkenez yoktu pek sevindim
Aras rahat rahat girdi Duru'nun yanına ama çok sevinmeyelim haftaya
damlar kerkenez:):)
valla dizimiz devam etsinde o ilhanı bile çekerim sorun yok.rekabet ortamı doğar.aras zaten 2 bölümde aşık oldu duruya.çok değişik bir durum açıkçası.neyse sağır odayı bu bölümü düşünmemeye çalışarak(aras dışında) heyecanla bekliyorum
valla dizimiz devam etsinde o ilhanı bile çekerim sorun yok.rekabet ortamı doğar.aras zaten 2 bölümde aşık oldu duruya.çok değişik bir durum açıkçası.neyse sağır odayı bu bölümü düşünmemeye çalışarak(aras dışında) heyecanla bekliyorum
aslında iki bölüm tabide..zaman olarak 24 saat içinde aşık oldu:))aynı günün sabahı tanıştılar..öğleni dergahta görüştüler.gecesi kaza oldu..toplam bir günlük hikaye bu ne hız:)))o bir günün içinde aras neler yaptı neler..
valla dizimiz devam etsinde o ilhanı bile çekerim sorun yok.rekabet ortamı doğar.aras zaten 2 bölümde aşık oldu duruya.
:):):) Duruyu biz alacaz baska yolu yok :):) Bende durunun Neyi oluyom görümcesi dimi Duruyu almak için diziye girecem :):) Abimin aldığı arabayı arasta alsında göreyim nasıl alıyor :) Artık Dışarda aras mendil satar belki bi 15 senede o arabayı alabilir :):):) zuahahha
:):):) Duruyu biz alacaz baska yolu yok :):) Bende durunun Neyi oluyom görümcesi dimi Duruyu almak için diziye girecem :):) Abimin aldığı arabayı arasta alsında göreyim nasıl alıyor :) Artık Dışarda aras mendil satar belki bi 15 senede o arabayı alabilir :):):) zuahahha
duru Türkiyenin en zengin ailesinin kızı yani o arabayla birlikte ilhanı alır dünyanın öteki ucuna yollar sonra da ibret olsun diye o arabanın fabrikasını bile satın alır. ya Allah aşkına duru da aptal bir arabayla kandırılacak göz var mı?
efran_albatros
31-10-06, 12:24
valla ne olursa olsun ama artık yönetmeni,senaryosu bir otursunda artık biz dizideki sırlar aşkları falan tartışalım.dizideki eksikleri ,hataları değil.çünkü dizide bu kadar çok hata olunca insanın çok fazla birşey diyesi olmuyor.hevesimizi ve ilgimizi kaçırmadan toparlasınlar artık şu diziyi.
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
29 Ekim 2006 Pazar
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Ibo Show [net] Atv 7,90 28,50
2 Popstar Alaturka [net] Star 6,60 19,60
3 Stadyum Trt1 6,60 17,40
4 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 6,40 20,90
5 Bela Is Basinda (y.s) [net] Kand 6,40 17,90
6 Sagir Oda [net] Kand 5,50 16,10
7 Emret Komutanim [net] Show 5,20 14,10
8 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 5,00 16,40
9 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 5,00 16,10
10 Selena [net] Atv 4,70 13,10
Tele - Barometre
29 Ekim 2006 Pazar
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Ibo Show [net] Atv 8,10 29,40
2 Selena [net] Atv 7,40 18,60
3 Emret Komutanim [net] Show 7,40 18,50
4 Stadyum Trt1 6,60 16,20
5 Bela Is Basinda (y.s) [net] Kand 6,10 15,20
6 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 5,90 16,80
7 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 5,70 16,30
8 Cennet Mahallesi [net] Show 5,60 14,30
9 Sagir Oda [net] Kand 5,40 14,90 10 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 5,10 14,30
reytingler berbat yine ya Selena gibi kıytırık bir dizi Sağır Oda'yı
nasıl geçer ya bu millet valla kaliteden anlamıyor yada ülke gerçeklerini
izlemek istemiyor koyun gibi Selena'yı,İbo Show'u seyrediyorlar
yazıklar olsun....
bunun böyle olacağı belliydi sizde fazla birşey beklemeyin. yani bu kadar basit bir bölümle 1.sırada olacağımızı mı zannettiniz.Dediğiniz gibi millet kıytırık selenayı bile bizden çok izlemiş.
bunun böyle olacağı belliydi sizde fazla birşey beklemeyin. yani bu kadar basit bir bölümle 1.sırada olacağımızı mı zannettiniz.Dediğiniz gibi millet kıytırık selenayı bile bizden çok izlemiş.
elbette 1.lik beklemiyorduk bu bölümle ama bu kadar
kötü olması reytinglerin canımı sıkıyor yani şu ülkedeki insanlara acıyorum Selena gibi kıytrık bir diziyi ve en öenmlisi ibo Show gibi beş para etmez
bir programı seyrediyorlar neymiş efendim İbrahim Tatlıses Hülya Avşar'a evlenme teklif etmişmişş ne saf milletiz ya daha çok şey yazardım ama
uyarı alırım:):)
efran_albatros
31-10-06, 16:42
reytingler gerçekyen çok kötü:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: yani dünkü bölüm ne kadar kötü olursa olsun ibo show selena falan bunları geçmesi lazımdı.hemde pazar gibi bir günde niye böyle oldu anlamadım.siz ne dersiniz arkadaşlar dizimiz niye dikiş tutturamadı.yorumlarınızı bekliyorum
aynen benimde ağrıma gidiyor bu kıytırık dizilere,programlara geçilmesi
off off umarım toparlar demekten başka çaremiz yok
bu pazar karşımıza yeni bir dizi daha geliyor show tv'de Rüya Gibi diye
bir dizi başlıyor iddialı bir yapım Tmc'nin :img-sorry
angelstone505
31-10-06, 16:54
Bu dizi çok emek verilerek çekilmiş harikaka bir dizi,ben bu yüzden evdeki eski VHS videoyu kurdum ev halkı aynı saatte yayınlananbir eğlence programını izliyor diye ,ratingleri umursamamaya çalışıyorum,bu haftaki bölüm çok güzeldi,kanal bir hata yapıp kaldırmaz herhalde böyle bir diziyi,senaryo çok güzel oyuncular harika ve ben bu diziyi sonuna kadar destekliycem ve izliyeceğim...
efran_albatros
31-10-06, 17:24
arkadaşlar aslında reyting meselesi seyirciyi alakadar etmemeli.biz dizimizi izleriz yorum yaparız eleştiri yaparız ama burada işi ticarete döküp reytingleri tartışmak bizim işimiz değil ama sistemi öyle bir hale getirdiler ki dizide kalite vs. unsurlar artık önemini yitirdi.ve kanal sahipleride artık reyting odaklı dizi yayınlıyor.hiç kimse reyting önemli ama kalite konu vs.daha önemli demesin.çünkü reytingler ve dizinin kalitesi doğru orantılı olsaydı sağır odanın her anlamda 1. olması lazımdı.
bence sağır oda gibi bir diziyi pazara koymak yanlıştı.pazartesi acı hayat var falan ama ben biliyorum acı hayatta ilk yayınlanmaya başladığında bocaladı reytingler açısından ama sonra kendi kitlesini edindi ve yerini oturttu.sağır odaya bu şans verilmedi.hemen en basit ve geçici çözüme başvuruldu ve günü değiştilidi.bu çözümde başarı getirmedi.
arkadaşlar ben deliyüreğinde kurtlar vadisininde sıkı bir takipçisiydim.yani örnek olsun diye verdim.karşılaştırma yapmak değil amacım.ve biliyorum bu forumdada birçok arkadaşlarımız bu dizileri izlemiş.diyeceğim bu dizilerin tarzı ve bu dizileri izleyenler bellidir.sağır odada aynı şekilde.normal gerçekleşseydi herşey ,doğru bir yayın politikası izlenseydi sağır odanın kurtlar vadisinin izleyenlerinin hepsini çekmesi gerekirdi.ama bu yapılmadı.kanal emek harcamadı diziye.kanalımız sağolsun kendi eliyle dizinin sonunu hazırlıyor.hadi hayırlısı.
Olacagı buydu tabii
Normaldir
Hiç sinirlenmeyin selenayı , ibo showu izleyenlere ,
böyle bir bölüme bu kadar olur ancak ,
akıllanıcak yerde daha çok kötüye giden bir yapım
eeee tabii karşıdan gelen gıcır gıcır bmv kazadan maxsimum 30dk sonra diyim maşallah toz bulutuna girmiş gibiydi. üstüne o kadar toz serpilmişki arabanın rengi beyaza dönmüş (güleyim mi ağlayayım mı? )
minibüsçülerin nasıl bir trafik canavarı oldugunu biliyoruz hepimiz sanırım (istanbul için ) ne nemrut adamdı yaa o şoför , neyse kaza yerinden koskoca minibüs sadece Duru'yu alıyorlar . Niye ;Duru pahalı bir arabada zengin evladi oldugu içinmi? diğerleri siyah yani normal giyimli olmadıkları için mi ? biri yerde yattıgı diğeride kartal marka arabada diyemi ?
ayrıca duru diğer yaralılardan önce hastane yoluna düştü. Nasıl bir iştirki Sadi Durudan önce geldi hastaneye ve o kadar mermiyi yiyen adam hangi jet hızıyla ameliyat edildi varmı böyle bi teknoloji
nasıl nasıl nasıl ......
Duru rötgen odasına alındı ama hala küpeler maşallah kulaktaydı (tamam degerliler ama ... ) hemde kafa tası rötgeni çekilen bir hastanın kulagında küpelerin olması garip değilmi? keza bu insanlar çekilen filmin sağlıklı olması için iç çamışırlardaki ufacık kopçaları bile dert edip çıkartırlar insana
yaaa anlamadıgım bu ne araba almaymış. fizandanmı aldınız kardeşim. yada görüp begendiler kendileri imal etmeye başladılar ucuza mal etmek için . Tüm gazeteciler tüm polis cemaati orda ama Duru'nun sevgili kardeşi Nogayhan piyasada yok kerkenezle araba seçiyorlar. olduuu ..... (tabi gelmemeleri iyi olmadımı oldu o ayrı bi konu canım )
say say bitmez yoruldum valla. burda bırakıyorum. benden bu kadar ....
böyle bi bölüme buu reyting çok bile
sanki bir ana önce diziyi bitirmeye çalışmışlar izlenimi verdiler bana
neysee
hayırlısı bakalım önümüzdeki haftada sabredelim
arkadaşlar aslında reyting meselesi seyirciyi alakadar etmemeli.biz dizimizi izleriz yorum yaparız eleştiri yaparız ama burada işi ticarete döküp reytingleri tartışmak bizim işimiz değil ama sistemi öyle bir hale getirdiler ki dizide kalite vs. unsurlar artık önemini yitirdi.ve kanal sahipleride artık reyting odaklı dizi yayınlıyor.hiç kimse reyting önemli ama kalite konu vs.daha önemli demesin.çünkü reytingler ve dizinin kalitesi doğru orantılı olsaydı sağır odanın her anlamda 1. olması lazımdı.
bence sağır oda gibi bir diziyi pazara koymak yanlıştı.pazartesi acı hayat var falan ama ben biliyorum acı hayatta ilk yayınlanmaya başladığında bocaladı reytingler açısından ama sonra kendi kitlesini edindi ve yerini oturttu.sağır odaya bu şans verilmedi.hemen en basit ve geçici çözüme başvuruldu ve günü değiştilidi.bu çözümde başarı getirmedi.
arkadaşlar ben deliyüreğinde kurtlar vadisininde sıkı bir takipçisiydim.yani örnek olsun diye verdim.karşılaştırma yapmak değil amacım.ve biliyorum bu forumdada birçok arkadaşlarımız bu dizileri izlemiş.diyeceğim bu dizilerin tarzı ve bu dizileri izleyenler bellidir.sağır odada aynı şekilde.normal gerçekleşseydi herşey ,doğru bir yayın politikası izlenseydi sağır odanın kurtlar vadisinin izleyenlerinin hepsini çekmesi gerekirdi.ama bu yapılmadı.kanal emek harcamadı diziye.kanalımız sağolsun kendi eliyle dizinin sonunu hazırlıyor.hadi hayırlısı.
arkadaşlar dün foruma giremedim.bugün sağır odanın yorumlarına bakalım arkadaşlar neler yazmış bu bölümü begenmişler mi diye girdim .şok oldum.herkesi bir reyting telaşıdaır almış gidiyo.bizim yapmamız gereken şey burda dizimizin durumunu,en son bölümünü,derin devlet dizileri içindeki yerini konuşmamızdır.
ayrıca kurtlar vadisi ve deliyürek dizilerinin zamanla tutmmasının ardındaki tek ismi ben size söyliyim:OSMAN SINAV.türkiyede ondan daha başarılı ekip kuran bir başka yapımcı daha yok.
sağır odaya gelince:bence bazı sahneleri çok özenti.yani arasın yavaşlatılmış görüntüleri eşliginde verilen türkü müzikleri hiçi olmuyo.yani şahsen bu ilk kez kurtlarda çakırla ve polatla kullanıldı.unutmayalım ki bu biraz taklit kalıyo ve bence seyirci bunu ayırt ediyodizi hakkında olumlu eleştirilermse şunlar:bence kurgusu çok iyi.konusu ise dopdolu ve orijinal.müzikleri ve oyuncalara zaten söz söylenmez.ama yine de dedigim gibi bence bazı şeyler yapay duruyo sağır odada.derin devleti çok iyi özümseyememiş gibi mesela.
Ayşe röntgen'e dikkat etmemişim sen deyince aklıma geldi
ister röntgen olsun,ister mr çektirirken vücudunda insanın
hiçbir metal olmaması gerekir hele ki beyin röntgeni çektiriliyorsa
bu dahada saçma olur bilmiyorum aranızda röntgen çektirmiş olanınız
var mıdır ama ben birçok kez çektirdiğim için asla küpe,saat,kolye vs
olmaması lazım vücudunda insanın
dün akşam baya saçmalıklar vardı gıcık bir durumdu şöyle doğru dürüst
bir yönetmeniz olsa ahh ahh bu dizi toparlanamadan yayından kalkacak
diye korkuyorum...
ben birde dün gece şu repliğe çok güldüm
Duru acil olarak sedyede hastaneye getiriliyor ve hastanedeki
doktor acil servis ekibine şunu soruyor çatlak,kırık var mı burdaki
çatlak sözüne çok güldüm:)
avrasya arkadaşım evet biraz reytinglere takıldık ama daha çok
bölümdeki hatalara takıldık eğer bölüm çok iyi olsaydı 6. olmamıza
daha çok üzülürdük inan ama bu hafta çok üzülmedik...
avrasya osman sınav noktasında çok doğru söyledin..ben, daha o adam gibi oynanacak role adam seçeni görmedim..bulduğu oyuncular cuk diye krakterin üzerine oturuyor..güzel bir senaryoyu, son derece yerinde bir oyuncu seçimi mükembele götürüyor..
dizi bir türlü toparlanamadı..gökhan abinin bu bölümdeki performansını sevmedim..bir türlü kurtları yakalayamadı, bu dizideki performansı...ama dürüst olacağım, gerek deli yürek gerekse kurtlar vadisindeki ekip uyumunu ben, bu dizide göremedim, dahası yakalayamadım..tabiki benim şahsi fikrim bu, osman hocanın en çok bu yanına hayranım..
dizinin bu bölümünu pek sevmedim..bu sebeble, fazlada yorum yapmak istemiyorum.. sadece sunu söyleyeyim, hastane evet, tüm hastane sahneleri komikti..öyle çekim mi olur? hastanedeki ve o sahnede bütün oyuncuların performansı yerlerdeydi..
her bölümde yaptığım çekim eksiklikleri yada hatalarına girmeyeceğim sevgili karamay hepsini söylemiş..umarım ileriki bölümler daha güzel olur..konsept sağlam ama bu, senaryoya beklenildiği gibi adepte edilemiyor..gelse bahadırla raciyi arama...umarız yanılan bizler oluruz..
ben urfalı olmama ragmen ibo show gibi zevksiz ibrahim tatlıses gibi zevzek bir adamı seretmıyorum millet neyini seviyor bu ibo showun yaa...
EVET YAA
Ama niye öyle diyosun Melal bizim ambulanslardaki doktorlarda yada hemşirelerin gözlerinde x-ray var çatlakları 2bakış atıp tespit ediyor . Aslında rötgene gerek yoktu ama işte dizi saat dolsun diye yaptılar canım
haaa bide tabi Aras Sadinin yanındayken kalbi durdu cihazlar ötmeye başladı, mübarek doktorlar geldi baktı ölmüş dedi gitti . alışık oldugumuz elektoro şok görüntüleri nerdeydi. niye bi müdahale yapılmadı. neymiş inssanlar sıkılıyor kısa keselim ölürse bir an önce ölsün ugraştırmayalım figüran oyuncuları dimii ama
ben SERDAR AKAR I istiyorum
haftaya böyle saçmalıklar dizinini görmek istemiyorum
reytigler umrumda değil bi yere kadar ama onlarında iyi olması dizinin devamının buna bağlı olması açısından önemli
geçtim artık reytingtende geçtim
yeterki tadında bişey olsun
anketi cevaplamıyı unutmayınız
3 oyla 6. sahne önde
1oy 4. sahne için verildi
efran_albatros
31-10-06, 19:49
7. bölüm hakkında tüyo falan yok mu kimsede?
gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum çünkü tüm demek istediklerimi arkadaşlarım anlatmış.tek kelime yazık.serdar akarı boşuna savunmadım bunca zamandır.kurgusundada bir aksama var dizinin.böyle bir ekip nasıl bu kadar hata yapar anlamıyorum.umarım düzeltirler herşeyi reytinglerde düzelir ve sağır oda artık muallakta kalmaz
EVET YAA
Ama niye öyle diyosun Melal bizim ambulanslardaki doktorlarda yada hemşirelerin gözlerinde x-ray var çatlakları 2bakış atıp tespit ediyor . Aslında rötgene gerek yoktu ama işte dizi saat dolsun diye yaptılar canım
haaa bide tabi Aras Sadinin yanındayken kalbi durdu cihazlar ötmeye başladı, mübarek doktorlar geldi baktı ölmüş dedi gitti . alışık oldugumuz elektoro şok görüntüleri nerdeydi. niye bi müdahale yapılmadı. neymiş inssanlar sıkılıyor kısa keselim ölürse bir an önce ölsün ugraştırmayalım figüran oyuncuları dimii ama
ben SERDAR AKAR I istiyorum
haftaya böyle saçmalıklar dizinini görmek istemiyorum
reytigler umrumda değil bi yere kadar ama onlarında iyi olması dizinin devamının buna bağlı olması açısından önemli
geçtim artık reytingtende geçtim
yeterki tadında bişey olsun
anketi cevaplamıyı unutmayınız
3 oyla 6. sahne önde
1oy 4. sahne için verildi
haa bak iyi hatırlattın Ayşe birde Şadi'nin ölümü var o neydi öyle ya
bende bekledim elektro şok cihazları nerde diye ama yok hatta ben
doktor bey gelecek derken doktor hanım geldi amma güldüm ordada
off ya dizinin en çok yerinde gülmüşüm:)
biliyorumki çogunuz yeter bee tamam kardeşim hiçmi iyi şeyler yoktu der gibi dimi
VAR evet var
benim hatırladıgım kadarıyla yani aklımda kaldıgı kadarıyla (son dönem için ) Türkiyede ilk defa bir dizi için deniz altında çekim yapılmış
bu öyle kolay bir iş değildir arkadaşlar
deniz altında çekilen o boğuşma sahneleri ki tekrarı çok çok zor olan,
heleki ekim soğuyunda çekildiyse
takdir edilir buu sahne işte :)
biliyorumki çogunuz yeter bee tamam kardeşim hiçmi iyi şeyler yoktu der gibi dimi
VAR evet var
benim hatırladıgım kadarıyla yani aklımda kaldıgı kadarıyla (son dönem için ) Türkiyede ilk defa bir dizi için deniz altında çekim yapılmış
bu öyle kolay bir iş değildir arkadaşlar
deniz altında çekilen o boğuşma sahneleri ki tekrarı çok çok zor olan,
heleki ekim soğuyunda çekildiyse
takdir edilir buu sahne işte :)
Ayşe sonunda güzel birşey buldun dizide aferin sana:)
ama gerçekten zor bir sahneydi o hele bu soğukta izlerken üşüdüm valla:)
Ayşe sonunda güzel birşey buldun dizide aferin sana:)
ama gerçekten zor bir sahneydi o hele bu soğukta izlerken üşüdüm valla:)
yok aklımdaydı bu sahne ama o kadar çok sinirlendiğim sahne vardıki
napalım güzellik olsun umut olsun diye sona bıraktım (daha doğrusu anca ona sıra geldi )
bir de garda Arasın müdüre silahını verdiği sahne var
o müdüre sıksaydı, bir şarşör boşaltsaydı daha çok hoşuma giderdi (sadistleştim yine ) :) ama söylediği sözler mermiden daha çok deldi geçti . afferim falan oldum . bir ara kendimi süpersin yürü be koçum diyip sırıtırken buldum.
ama nerden bilim bir sonraki sahnede 3üncüde sana sıkarım dediği amirinin ofisinde elini kolunu sallaya sallaya dolaşacagını höhhhh dedim onuda geçtim
nerden bilirdim dizinin devamının böyle olacagını
bu bölüm bence güzeldi cenaze töreni sahnesi beni çok duygulandırdı çalan müzik ve arasın konuşması gayet güzeldi sanki suç işlemişler gibi gizlice gömülmeleri gerçekten çok kötü
aras ve hayaletin buluşma sahneside çok iyiydi özellikle bu tür sahnelerde çalan müzik o sahneyi dahada heyecanlı kılıyor bence belki aras istediği bilgilere ulaşacaktı tabi saygıdeğer adnan bey olaya karışmasaydı yalnız takıldığım bir şey var ateş eden kişi yani bunların usta birer nişancı olmaları gerekir gerçi Aras rüzgarı hesaba katmamış dedi ama bana yinede garip geldi açıkçası ,üstelik çaycınında sallana sallana tam diplerinden geçmeside ilginçti
Aras'ın hastanede duruşah ın yanına gitmesi güzeldi mendili ona bırakmasıda hoştu orda olduğunu anlaması için yalnız bence duruşah rolü için çağla kubat hiç uygun olmamamış kız robot gibi bişey yani çekim yapmadan önce kuruyolar gibi bir izlenim bıraktı bende
ayrıca aras'ın herşeyi tek başına yapmasıda abartılı geldi bana onca insanı tek başına öldürmesi ve sonunda ağır çekimde yürümesi bunlara biraz daha dikkat edilse iyi olur
bencede Aras'ın o kadar adamı temzilemesi saçmaydı hadi temizledi
öyle ağır çekimde yürümesi falan biraz polat alemdarvari olmuş gibi
geldi bana zaten adamları temizlerken dedim polat'ın bir günde
20 küsür mü ne adam öldürmüştü o rekoru kıracak mı diye bekledim
ama kıramadı:):)
yaa yazmıyım diyorum artık kötü bişey yazmıyım
tut kendi diyorum ama yok olmuyo valla kusura bakmayın OLMUYORR
Neymiş istihbaratçıların cenazaleri sıradan insanlar gibi gömülürmüş
olduu babam dedeme anlat
peki sorması ayıptır tüm istihbarat ordaydı tamam onlarda gizli
Aras ne sıfatla konuşma yaptı ; onuda geçtim yakın arkadaşı diyelim
yaww peki o iki askerin ne işi var cenazede ne kadarda gizli dimi
Asker cenazeye katılabiliyor ama kendi gibi gizli bir birimin başkanı müdür beyfendi katılmıyor
bu ne yaman çelişki
ne kadar istihbaratçı olursan ol ünlü birinin kızının geçirdiği bir kaza ve olay mahalinde feci bir kurşunlama var bizim basın o kadar salakya hepsi aynı hastanede ama vurulanlardan haberleri olmuyor basınımızın
Bir olduuu da buna demek istiyorum izninizlee,
bu kadar gerçeklikten uzak olmayalım yaww ki bizim basınımız inkar etmeyelimki kimin burnunda kaç tane kıl oldugunu bilir yada öğrenir bir şekilde . kimseyi salak yerine koymayalım
kimi kimden gizlediler anlmadım
keskin nişancı abi ben olsam Adnanın yerinde atardım onu sürgüne gönderirdim hatta el altından hallederdim bizim dağlar kadar güvendiğimiz istihbaratçılarımız o kadar eğitimi alıp bir yere gelmiş adamlarımız megersem kasaptan almış keskin nişancılık eğitimini
yaaa hangi mantık böyle bir hata yapar rüzgarmış. rüzgarlar kovalşın inşallah emiii
gelelim duru hanım uyanmasına (hiç uyanmasaydı daha iyiydi ama ) yaa uyanır uyanmaz nasıl bir gözdür o , nasıl hissetti mendili orda . yaww be kadın hiçmi canın yanmadı ,bir zırnık acı ifadesi olsaydı yaa nasıl bir hemen uynanıştır biri elini şıklattı uyandı bizimkisi . yaa bunlarıda geçtim insan bir kaza geçiriyor ve bi başka yerde gözünü açıyorsun hiçmi şaşırmassın hiçmi burası neresi der gibi etrafa bakmassın
amanınnn yine biri beni durdursunnnn :) :) :) :) :)
Ayşe yazdıklarının hepsine katılıyorum bu bölümdeki hataları yazmakla bitiremedik evet ya Duru nasıl gördü o mendili ben olsam hiç göremezdim
az buçuk miyopumda:)
ya Sağır Oda'ya biraz daha reklam yapmaları lazım
tamam kabul başlarken çok reklam yaptılar ama şimdi yapmıyorlar:img-sorry
yaa yazmıyım diyorum artık kötü bişey yazmıyım
tut kendi diyorum ama yok olmuyo valla kusura bakmayın OLMUYORR
Neymiş istihbaratçıların cenazaleri sıradan insanlar gibi gömülürmüş
olduu babam dedeme anlat
peki sorması ayıptır tüm istihbarat ordaydı tamam onlarda gizli
Aras ne sıfatla konuşma yaptı ; onuda geçtim yakın arkadaşı diyelim
yaww peki o iki askerin ne işi var cenazede ne kadarda gizli dimi
Asker cenazeye katılabiliyor ama kendi gibi gizli bir birimin başkanı müdür beyfendi katılmıyor
bu ne yaman çelişki
ne kadar istihbaratçı olursan ol ünlü birinin kızının geçirdiği bir kaza ve olay mahalinde feci bir kurşunlama var bizim basın o kadar salakya hepsi aynı hastanede ama vurulanlardan haberleri olmuyor basınımızın
Bir olduuu da buna demek istiyorum izninizlee,
bu kadar gerçeklikten uzak olmayalım yaww ki bizim basınımız inkar etmeyelimki kimin burnunda kaç tane kıl oldugunu bilir yada öğrenir bir şekilde . kimseyi salak yerine koymayalım
kimi kimden gizlediler anlmadım
keskin nişancı abi ben olsam Adnanın yerinde atardım onu sürgüne gönderirdim hatta el altından hallederdim bizim dağlar kadar güvendiğimiz istihbaratçılarımız o kadar eğitimi alıp bir yere gelmiş adamlarımız megersem kasaptan almış keskin nişancılık eğitimini
yaaa hangi mantık böyle bir hata yapar rüzgarmış. rüzgarlar kovalşın inşallah emiii
gelelim duru hanım uyanmasına (hiç uyanmasaydı daha iyiydi ama ) yaa uyanır uyanmaz nasıl bir gözdür o , nasıl hissetti mendili orda . yaww be kadın hiçmi canın yanmadı ,bir zırnık acı ifadesi olsaydı yaa nasıl bir hemen uynanıştır biri elini şıklattı uyandı bizimkisi . yaa bunlarıda geçtim insan bir kaza geçiriyor ve bi başka yerde gözünü açıyorsun hiçmi şaşırmassın hiçmi burası neresi der gibi etrafa bakmassın
söylediklerinizin hepsine tek tek katılıyorum arkadaşlar(çok üzülerek söylüyorum ama)ya yine söylüyorum böyle bir ekip nasıl bu kadar çok gözle görüne hatalar yapar aklım almıyor.birde nasıl biz apaçık farkediyoruz da onlar bu hatalardan rahatsız olmuyorlar.böyle bir ekip nasıl bunca hataya gözyumuyor.hiç mi farkedilmedi yaa??inanamıyorum gerçekten.ne umutlarla ve ne kadar iyi başladı 6.bölümde hata üstüne hata.neyse yine söylüyorum arkadaşlar dua edelimde düzelsin.yoksa böyle gitmez gidemez.
Ayşe yazdıklarının hepsine katılıyorum bu bölümdeki hataları yazmakla bitiremedik evet ya Duru nasıl gördü o mendili ben olsam hiç göremezdim
az buçuk miyopumda:)
ya Sağır Oda'ya biraz daha reklam yapmaları lazım
tamam kabul başlarken çok reklam yaptılar ama şimdi yapmıyorlar:img-sorry
yaa yazmaktan sıkıldım ama yaa hep kötü hep kötüü
kendi kendime kızar oldum
o akşam sinirimden uyuyamadım bir süre
istediğin kadar reklam yat bu ve buna benzer bölümlerle devam ederse
sabah akşam reklam yapsa nafile
bu arada onegin bu adam avatarında ne yiyor öyle ben bunu daha önce görmemiştim yoksam yoksam yeminimi bozdum ağalar diyip bir yerde birkaç foto çektirdide bizimmi haberimiz yok :) :) :)
Ayşe o resim Kanal D'nin tanıtım fragmanından nasıl kaçtı gözünden hayret:)
ya bence hem Kanal D'ye hemde Sağır Oda'nın yapım şirketine mail atalım
ve bu bölümdeki hataları sıralayalım böyle hatalarla dolu bölümler izlemek
istemiyoruz diyelim ne dersiniz...:)
söylediklerinizin hepsine tek tek katılıyorum arkadaşlar(çok üzülerek söylüyorum ama)ya yine söylüyorum böyle bir ekip nasıl bu kadar çok gözle görüne hatalar yapar aklım almıyor.birde nasıl biz apaçık farkediyoruz da onlar bu hatalardan rahatsız olmuyorlar.böyle bir ekip nasıl bunca hataya gözyumuyor.hiç mi farkedilmedi yaa??inanamıyorum gerçekten.ne umutlarla ve ne kadar iyi başladı 6.bölümde hata üstüne hata.neyse yine söylüyorum arkadaşlar dua edelimde düzelsin.yoksa böyle gitmez gidemez.
yaa o kadar çokki bir değil 5 değil
yaa anlamadıgım abicim 2 yönetmen birden çekti bu bölümü hadi onlar kördü
pekiii tamı tamına 4 tane yönetmen asistanı vardı onlar ne halt yedi sorması ayıptır
hadi onları geçtim
yaa montajcılarr uykudamı montajladılar uykuda olsa daha iyi olurdu beee
pekii
yaa siz bu dizi bölümünü hazırladıgınızda son bi kez başına oturup napmışız diye biz bakmıyolarmı
baktınızda nerenizle
bak yine sinirlendimmm
Ayşe o resim Kanal D'nin tanıtım fragmanından nasıl kaçtı gözünden hayret:)
ya bence hem Kanal D'ye hemde Sağır Oda'nın yapım şirketine mail atalım
ve bu bölümdeki hataları sıralayalım böyle hatalarla dolu bölümler izlemek
istemiyoruz diyelim ne dersiniz...:)
olur olurda sanki kendileri bilmiyomu kabahatlerini
biliyolar bal gibi biliyolar
ama açıkçası şuraya yazdıgım herşeyi bu gazla mail adresleri olsa kopyalayıp gönderirim valla
hatta varsa mail adresi verin göndericem ibretlik olsun mail zinciri kurcam (o kadarda değil tabi) :) :) :) :)
o resim kanal d tanıtımlarından.biber yiyor cnm benim.bu arada evet ya o denizde boğuştukları sahne de ben bile üşüdüm bu soğukta acıdım orhancığıma.ama hiç bir şey kurtarmadı.sağır odanın sitesinde bir forum var isteklerin yazıldığı ama ne kadar işe yarar bilmem.ne yapmalıyız ya bunlara bir dur demek için acaba??
ya birden o arasın kapıyı çarpıp gittiği 3.bölümü,örgüt evini bulduğu 1.bölümü tüm o sahneleri özledim ya.daha 3-4 bölüm önceydi halbuki.şuan da ise aralarında dağlar kadar fark var.
o resim kanal d tanıtımlarından.biber yiyor cnm benim.bu arada evet ya o denizde boğuştukları sahne de ben bile üşüdüm bu soğukta acıdım orhancığıma.ama hiç bir şey kurtarmadı.sağır odanın sitesinde bir forum var isteklerin yazıldığı ama ne kadar işe yarar bilmem.ne yapmalıyız ya bunlara bir dur demek için acaba??
O forumdan yazmamız bi işe yaramaz kimse bizi sallamaz gibi geliyor
hatta hücüm ekibi olarak bu sekilde bombardımanlarsak o sayfa müdavinlerinin tepkisini bile çekeniliriz.
derdimizi anlatamayız yoruldugumuzla kalırız
daha etkin bi yol lazım hani direk onlara gidecek
okurken çok güldüm gerçekten bencede uyanmasa çok iyi olurdu :) :) daha öncede yazdığım gibi kurulu robot gibi bu role uygun olacak en son insan kendisi, belkide en son bile değil :)
Nişancılık konusundada katılıyorum rüzgar olayı çok saçmaydı adı üstünde istihbarattasın üstelikte vurmak üzere olduğun adam hayalet çok önemli biri hata yapma lüksün yok yani
ben Duru'ya alışamadım daha doğrusu Çağla Kubat Duruşah Kırımlı
karakterinin hakkını veremiyor kız hayatında oyunculuk yapmamış
ama şimdi onu bu kadar kaliteli bir dizide ona başrol evriliyor dizideki
bütün oyuncuların tiyatro kökenli olunca Çağla Kubat'ın oyunculuğu
sırıtıyor ne olurdu sanki tiyatrocu bir kızı oynatsalardı mesela Tmc
nedereyse her dizisind ebir no name başrol oyuncusu kullanıyor bizde
bu sayede Sezin Akbaşoğulları,Ahu Türkpençe,Özlem Düvencioğlu gibi
isimleri tanıdık kimse kusura bakmasın ben Çağla Kubat'a ısınamadım ısınamayacağım da bu saatten sonra değişmez de tabii:)
minotauros
01-11-06, 16:15
arkadaşlar, evet farkındayız hepimiz, altıncı bölüm çok içacıcı bir bölüm değildi. ama sanırım şunun etkisi var, duyduğum kadarıyla altıncı bölümün bazı sahnelerini serdar akar bazı sahnelerini onur tan çekmiş. mesela cenaze onur tan'ın çektikleri arasında... sanat grubu tümden değişmiş, devamlılık ekibi filan da değişmiş, yani diyorum ki bu bölümde bu kadar çok hata olmasının nedeni dizi kadrosundaki şu değişikliklerdir sanırım. bir de reyting kaygısı yüzünden yapımcıların da aras dağlı'yı ön plana alıp, yalnız kahraman türk mitosu yaratmak istiyorlar sanırım. e tabii, bu kadar iyi bir iş bence de sadece reytingler düşük diye ortadan yok olmamalı. biraz daha zaman vermek lazım sanırım. şu total grubu izleyicinin dikkatini belki böyle çeker de dizimiz, biz de reyting noldu bilmem ne konuşmaktan kurtulur, hanedan aynası nerede olabilir, j onbeşin başkanı adnan gerçekte kim, kırımlı ailesi gerçekte kim onları onuşabiliriz.
üzgünüm... çok üzgünüm.
açıkçası ben de çağla kubatın oyunculuğunu beğenmiyorum.dizide emel çölgeçen de rol alıyo azra rolünde(aliyedeki meriç kendisi) bence o duru rolüne daha uygun olurdu.en azından ii bi oyuncu izlerdik.ayrıca durunun hastanede yatarken kafasına sardıkları sargı da çok eğreti duruyodu.bonenin üstüne sargı bezi sarılmıştı yaws.dikkat istiyoruz sadece yönetmenden.neyse ben de çok üzüldüm orhana buz gibi pis suda dövüştüler.yazık walla ya.zor iş bu younculuk.ööle herkes yapamıyo yani.
bence oyunculularımıza destedk verelim orbek kursat atlıoglu ve cagla kubata kımse yerlı oyuncularda yorum yazmamıs Sagırodaya tam destek...
Arkdaşlar ben bu bölümü maalesef izleyemedim ben bu arada YETKİN-YAĞMUR.reytingler falan nasıl,
cRaZy-B_o_Y
02-11-06, 00:03
Valla dizi süper ama malesef son bölümü izleyemedim... :(
en kısa zamanda indirip izlicem
nicki yazması zor olan arkadaşım:)
reytingleri ne sen sor ne biz söyleyelim sen
Tuğçe'ye sormuşsun ama ben söyliyim
total'de 6. olduk gerçi son bölümde çok güzel değildi
biz pazartesi günündne beri hataları yazmakla bitiremedikl
ama umudumuzu yitirmedik inşallah ilerleyen bölümlerde daha iyi olacak:icon_whis
ben Duru'ya alışamadım daha doğrusu Çağla Kubat Duruşah Kırımlı
karakterinin hakkını veremiyor kız hayatında oyunculuk yapmamış
ama şimdi onu bu kadar kaliteli bir dizide ona başrol evriliyor dizideki
bütün oyuncuların tiyatro kökenli olunca Çağla Kubat'ın oyunculuğu
sırıtıyor ne olurdu sanki tiyatrocu bir kızı oynatsalardı mesela Tmc
nedereyse her dizisind ebir no name başrol oyuncusu kullanıyor bizde
bu sayede Sezin Akbaşoğulları,Ahu Türkpençe,Özlem Düvencioğlu gibi
isimleri tanıdık kimse kusura bakmasın ben Çağla Kubat'a ısınamadım ısınamayacağım da bu saatten sonra değişmez de tabii:)
evet herkes ortalama tiyatrocu ;
mesela ben az önce Müdür adnanın bir oyunundan geldim oturdum bilgisayar başına . keza oyunda onun oynadıgını bilmiyodum süpriz oldu . neyse
melalcım senın saydıgın bu oyuncular evet hiç tanınmamıştı evet aralarında Özlem gibi alt yapısı olmayanlarda vardı. ama kıs ne etti yaptı başardı
rolunu ben hakkıyla yapıyor amaa anlamadıgım ödüllü bir oyuncuyu (orhan kılıç ) bir dizide beğenip artı tüm bünlar yetmezmiş gibi cast çalışması yapıp seçmeleri ne kadar titiz oldugunu gösterdide yaww bu kısı seçen adamlar yaa körr ya torpill derim ben başka açıklaması yok 6 bölümdür nato kafa nato mermer .
normalde çok sevdiğim bir kıs hatta yarışmada (güzellik yarışması ) o birinci olsun diye çok istemiştim . ama oyuncu değil yeterli değil yok yetenek kardeşim yok zorlamıı
valla haklısın Ayşe'cim
dizide bölümler ilerdedikçe asla ısınamayacağımız tek kişi
Çağla Kubat olacak anlaşılan valla müdür bey'e bile ısınabilirim
ama Duru'ya Aras'ın hatırına katlanacağız adam aşık oldu kıza napalım:)
valla haklısın Ayşe'cim
dizide bölümler ilerdedikçe asla ısınamayacağımız tek kişi
Çağla Kubat olacak anlaşılan valla müdür bey'e bile ısınabilirim
ama Duru'ya Aras'ın hatırına katlanacağız adam aşık oldu kıza napalım:)
yusuf miroğluda dizi başladıgında ferayeye deli gibi aşık olmuştu gözü kimseyi görmüyodu o öldükten 3- bölüm sonra zeynepe aşık olduu
peki dizi ilerlemedi ilerledi hemde nasıl
asıl feraye kalsaydı ilerlemezdi
asıl ilerleyen bölümlerde bunlar aşık oldugunda bu kadar sabit şeyleri oynayamayan kıs nasıl aşık rölü oynuyacak merak ediyorum
allahım ya bu hatun çıksın diziden yada bir saksımı düşer taşmı düşer orasını bilmem senın takdirin , verilesiyle rolunun hakkını vermesini nasip eylee
Amin :)
Ya melal abla gibi bende duruya alışamadım.Gerçekten daha sağlam bir oyuncu oynayabilirdi,Zaten lise defterinden gıcıklığım var,ENGİN CEZZAR,MAHİR GÜNŞIRAY GİBİ GÜÇLÜ TİYATROCULARIN YANINA YAKIŞMIYOR...BEN ALIŞAMADIM DOĞRUSU
açıkçası ben de çağla kubatın oyunculuğunu beğenmiyorum.dizide emel çölgeçen de rol alıyo azra rolünde(aliyedeki meriç kendisi) bence o duru rolüne daha uygun olurdu.en azından ii bi oyuncu izlerdik.ayrıca durunun hastanede yatarken kafasına sardıkları sargı da çok eğreti duruyodu.bonenin üstüne sargı bezi sarılmıştı yaws.dikkat istiyoruz sadece yönetmenden.neyse ben de çok üzüldüm orhana buz gibi pis suda dövüştüler.yazık walla ya.zor iş bu younculuk.ööle herkes yapamıyo yani.
evet haklısın oyunculuk zor iş ve herkes yapamıyor ama keske bazı manken veya sarkıcılarda bunu anlayabılselerde boyundan buyuk işlere kalkmasalar!!!!:img-ok:
son bolum butun umıdımı yıksada sagır odanın butun bolumlerını ındırdım dızının super bır hal alacagını klasıklerden bırı olacagı umudunu artık zorakıde olsa tasımaya calısıyorum!!bu yuzdende arsıvımde bulunmasını ıstıyorum ınsallah ekıpte kendını bır an once toparlarda elındekı ızleyıcı kıtlesınıde kaybetmez ve bıze adam akıllı bır sey sunar
bır arkadas sagır odaya tam destek demıs cagla kubatın oyuncular bolumunde yorum yazan yok demıs!!!ya ne yazıyımki simdi ben bu bayana cok hos bır bayansın.(nokta) bundan oteye gıdemez cunku oyunculugu ınanılmaz kotu!!!!Su gereksız manken merakını bırakıp caylak oyunculara yonelseler daha yenı mezun olmus hos bayanlara mesela!!!!Anlamadıgım bu cagla kubat kendını ızlemıyor mu tv de hıc mı dusunmuyor ne kotu oynamısım boyumdan buyuk iş yapmısım dıye anlamıyorum!!!!Kendını toplar umarım dıyecegım ama o toplayıncaya kadar dızı tozlu raflara kalkmaz umarım!!!!
evet haklısın oyunculuk zor iş ve herkes yapamıyor ama keske bazı manken veya sarkıcılarda bunu anlayabılselerde boyundan buyuk işlere kalkmasalar!!!!:img-ok:
son bolum butun umıdımı yıksada sagır odanın butun bolumlerını ındırdım dızının super bır hal alacagını klasıklerden bırı olacagı umudunu artık zorakıde olsa tasımaya calısıyorum!!bu yuzdende arsıvımde bulunmasını ıstıyorum ınsallah ekıpte kendını bır an once toparlarda elındekı ızleyıcı kıtlesınıde kaybetmez ve bıze adam akıllı bır sey sunar
bır arkadas sagır odaya tam destek demıs cagla kubatın oyuncular bolumunde yorum yazan yok demıs!!!ya ne yazıyımki simdi ben bu bayana cok hos bır bayansın.(nokta) bundan oteye gıdemez cunku oyunculugu ınanılmaz kotu!!!!Su gereksız manken merakını bırakıp caylak oyunculara yonelseler daha yenı mezun olmus hos bayanlara mesela!!!!Anlamadıgım bu cagla kubat kendını ızlemıyor mu tv de hıc mı dusunmuyor ne kotu oynamısım boyumdan buyuk iş yapmısım dıye anlamıyorum!!!!Kendını toplar umarım dıyecegım ama o toplayıncaya kadar dızı tozlu raflara kalkmaz umarım!!!!
katılıyorum
her manken kötü oyuncu diye kaide yok
bak Cansu Dere sahsen basından tanıdıgım kadarıyla kendisini hiç ama hiç sevmem amaaa hakkını veriyim şu son dizisinde oyunculuk babında bişeyler yapmaya çalışıyor evet rolününde hakkını veriyor . azimli istekli bir bölümde yaptıgı hatayı bir sonraki bölümde en aza indirmeye çalışıyor
güldürmek zordur bence hakkaten zordur
ben Çağla şikeldende bu performası beklemezdim
yanlış anlamayın iyi demiyorum kesinlikle ama yemin billah ederim çağla kubatın yerinde çağla şikel olsa daha iyi oynar
ama bu diziye böyle bir role lazım olan bence taze tanınmadık bir kan gerçek bir oyuncu
evet karamay,kenan imirzalioğluda mankendi.şu an ise türkiyenin en iyi erkek oyuncularından biri.acı hayatı kelimenin tam anlamıyla tek başına sırtlıyor.yasemin ergene,cansu dere,tuba büyüküstün gibi bayan oyuncularda çok iyi örnekler.önemli olan yetenek.içinde varsa,çalışma ve biraz eğitimle çok iyi şeyler yapıyorsun.çağla şikel için yanlış anlamayın iyi demiyorum demişsin,ben ise resmen döktürüyor diyorum,cengiz semercioğlu bile dedi,hayretler içindeyim,kız resmen takır taır oynuyor dedi.
ama anlaşılan çağla kubatta yetenek yokmuş.osman sınav kenan imirzalioğlunu görür görmez bu çoçuk oyuncu olur,müthiş yetenek var demiş,kenan ,aman abi ben mankenim ,ne ,işim olur oyunculukta demiş.sonucu görüyoruz.ee herkez osman sınav değil ki.saklı yeteneği keşfetmek apayrı bir yetenektir.ve bu konuda tek isim OSMAN SINAVDIR.
neyse arkadaşlar keşke tek konumuz,sorunumuz çağla olsaydı,o en son konu.genel anlamıyla dizide herşey ters gidiyor.belkide herşey yoluna girse,çağlada da ilerleme başlayacak,helal olsun kıza diyeceğiz.
biz öncelikle var olan ,öncelikli sorunları konuşalım
o günleri görücezmi RODYA hakkaten görücezmii ?
ahh ahh keşkee
keşkee helal olsun yüzümüzü kara çıkardı desem ,
teşke helal olsun bee desem bakalım
neysee
çok konuştuk 6. bölümle ilgili hepimiz hemfikiriz sanırım hatalar belli
umarım umutlarımızı bağladıgımız 7. bölüm böyle olmaz (ee önümüzde biranönce çekip bitirelim bayram tatiline gideriz dedikleri bir bayramda yok iyi olur inşallah )
GELELİM 7. BÖLÜME
eee tahminleriniz nelerdir
ne olur
zaid konuşurmu ? Aras nejata ulaşabilecekmi ?Nejat gibi bir adama bu kadar çabuk ulaşmak kolaymı ?
hanedan aynası ne olacak . Afşar bey ulaşabilecekmi ?
giray istediği bilgilere ulaşabilecekmi?
duru arası tekrar görebilecekmi ? (hiç lazım değil ama )
mossaddan hiç ses soluk çıkmadı . zaten çıkması için zamanda olmadı . mossad bu olaylar karşısında nasıl davranıcak
Aras birime dönücekmi ?
ne çok soru varmış beee
anketi cevaplamayı unutmayın pls
4 - Aras'ın hastahanede Şadi'ye bıraktığı bıçak +
yaarkadaşlar sağır odanın 6. bölümünde çalan türkünün adı nedir ve nerden bulabiliriz sayfaya ekleyen varmı
o günleri görücezmi RODYA hakkaten görücezmii ?
ahh ahh keşkee
keşkee helal olsun yüzümüzü kara çıkardı desem ,
teşke helal olsun bee desem bakalım
neysee
çok konuştuk 6. bölümle ilgili hepimiz hemfikiriz sanırım hatalar belli
umarım umutlarımızı bağladıgımız 7. bölüm böyle olmaz (ee önümüzde biranönce çekip bitirelim bayram tatiline gideriz dedikleri bir bayramda yok iyi olur inşallah )
GELELİM 7. BÖLÜME
eee tahminleriniz nelerdir
ne olur
zaid konuşurmu ? Aras nejata ulaşabilecekmi ?Nejat gibi bir adama bu kadar çabuk ulaşmak kolaymı ?
hanedan aynası ne olacak . Afşar bey ulaşabilecekmi ?
giray istediği bilgilere ulaşabilecekmi?
duru arası tekrar görebilecekmi ? (hiç lazım değil ama )
mossaddan hiç ses soluk çıkmadı . zaten çıkması için zamanda olmadı . mossad bu olaylar karşısında nasıl davranıcak
Aras birime dönücekmi ?
ne çok soru varmış beee
anketi cevaplamayı unutmayın pls
4 - Aras'ın hastahanede Şadi'ye bıraktığı bıçak +
kendımce sorularına cevap vereyım canım!!!bence zaid konusmayacak bu yuzdende arasa muhtac kalacaklar ve aras teskılata gerı alınacak su sıfreyı cozduren baskan tarafından eger aras teskılata donmeden delı yurtek mısalı kendı davasını tek basına yuruturse cok kotu olur bence kesınlıkle arası teskılata gerı aldırmaları lazım buda ıyı bır sans!!!!!tek basına kahramanlıklar eskıdı artık aras devlet gorevlısı olarak kalmalı bence!!!!
Aras nejata ulasamaz bence ulasmamalıda bu kadar kısa surede!!!!zaten adamşları cok cabuk temızleyıp işi cok abarttılar ama bu konuda daha titiz davranırlar dıye dusunuyorum!!!!!!
Afsar bey hanedan aynasına ulasamayacak bence!!!!baba ve ogul gelecek hafta bırbırlerını sınayacaklar bakalım hangisi ustun gelecek!!!!gelecek hafta en cok bekledıgım ve meraklandıgım konu bu!!!!
duru ve aras mutlaka karsılasacaklardır muhtemelende bu dergahta olur!!!!!1 gunde asık ettıler duru ıle arası haftayada beraber olmaya baslar bunlar allahım ya:img-swoon
mossad a gelınce orhan mossad tan suphelenıyordu bu olaydan sonrada mossadla ipler dahada gerılebılır!!!!!
ya benım merak ettıgım tanıtım reklamlarında sadece mossad degıl bır suru ıstıhbahrat teskılatı gosterıyordu!!!onlar ne zaman devreye gırecek onu merak edıyorum ben sımdıde!!!!
en ıyı sahne kotusunda da secımın kotunun ıyısı oldugundan her ne kadar zaıdın yakalanmasının erken oldugunu dusunsemde 6 - Zaid'in yakalanışı ve Aras' ın Başkana silahını vermek zorunda kaldıgı sahnenin tümü
yusuf miroğluda dizi başladıgında ferayeye deli gibi aşık olmuştu gözü kimseyi görmüyodu o öldükten 3- bölüm sonra zeynepe aşık olduu
peki dizi ilerlemedi ilerledi hemde nasıl
asıl feraye kalsaydı ilerlemezdi
asıl ilerleyen bölümlerde bunlar aşık oldugunda bu kadar sabit şeyleri oynayamayan kıs nasıl aşık rölü oynuyacak merak ediyorum
allahım ya bu hatun çıksın diziden yada bir saksımı düşer taşmı düşer orasını bilmem senın takdirin , verilesiyle rolunun hakkını vermesini nasip eylee
Amin :)
öncelike Aminnn diyorum:)
eğer Çağla Kubat bu yeteneksizlikle devam ederse
öldürsünler bence başka birisi girsin yada yada Şehbal'e aşık olsun Aras
ama olmaz ya ablası öldü geriye kardeşi kaldı ona aşık olayım olmaz
neyse bir çözüm yolu olacak artık ama ne:)
efran_albatros
02-11-06, 16:02
biraz fazla yüklenmediniz mi sizde kıza?yani serdar akar,soner yalçın'da bu işi bilmeyen insanlar değil.bir bildikleri var ki aldılar kızı diziye.bu kadar ön yargılı olmayın daha şuana kadar çağla kubatı kaç sahnede izledik ki?biraz şans verelim.
efran_albatros
02-11-06, 16:07
arkadaşlar benim matamatik ve ingilizce sınavım var.onlara hazırlanıyorum.onun için pek giremedim ne zamandır.bir süre daha giremem sanırım.belki pazartesi yeni bölüm yayınlanınca biraz fırsat bulurum.ama hep yanınızdayım.sınavlarımdan sonra yine uzun uzun yazarım yorumlarımı.şimdilik hoşçakalın.
biraz fazla yüklenmediniz mi sizde kıza?yani serdar akar,soner yalçın'da bu işi bilmeyen insanlar değil.bir bildikleri var ki aldılar kızı diziye.bu kadar ön yargılı olmayın daha şuana kadar çağla kubatı kaç sahnede izledik ki?biraz şans verelim.
bunun ön yargı ıle ne ılgısı var arkadasım onyergı gormeden etmeden sahıp olunan fıkırdır bız bu kızı 6 bolumdur ama az ama cok ızlıyoruz ve yorumumuzu yapıyoruz kotu oyuncu!!!!duzelır mı dersen ınsallah hapımız bunu ıstıyoruz ama duzelıcek ınsan onceden bır umıt ısıgı yakar cagla da bu yok ya arabada kızın aglama sahnesı vardı hanı orda bakısları resmen kucuk emrahın bakıslarıydı ya duygulanmam gereken sahnede bastım kahkahayı bu kız aglamayı gozune 2 sey damlatmaktan ve kaslarını bukmekten ıbaret sanıyorsa vay onun halıne vay dızıdekı askın halıne!!!!!!
serdar akar soner yalçın olayına gelınce ıkısıde basarılı kısıler gercı ben serdar akarı pek begenmıyorum ama saygı duyarım herneyse ıkısıde işinde iyi kimseler dıye hata yapamazlar mı ya herkes hata yapabılır osamn sınavında vaktı zamanında bır dızısı yayından kaldırılmıstı mesela tutmamıstı o dızısı asını hatırlamıyorum sımdı!!bu adamlarda yanlıs kısıyı sectıler bence ben hala bu gorusteyım kız kotu bır oyuncu hıc kıvıramıyor ısı ya kardesım barı otur 3 gun kendını ruhsal bunalıma sok o sahnede kotu bır sey hatırla agla ne bıleyım bır sey yap ızleyen seyırcıye saygın olsun hıc olmadı!!!!!cagla kubat duzelsın hıc umudum yok ama bu dedıklerımı yutmayada razıyım yanı!!!!!troest
valla tahminlerin süper irene
hepsine katılıyorum hemen hemen
ama aras adnan başkanla çalışmak istemiycektir
bir süre illagal kalır ama büyük başkan bunu duydugunda yeni bir oluşum olabilir
çünkü istihbaratın nimetlerinden yararlanmadan aras hiçbişey yapamaz
artı Duru kesin bir süre dinlenmek için dergaha gider arasta tabii aşkta alevlenir
tüm olaylar topu topu bir günde oldu nerdeyse dediğin gibi 3 bölüme kalmaz bizim kıs hamile bilem kalır :) :) şaka şaka :)
mossad bir şekilde dahil olup bazı şeylere köstek olucak ...
Bence nejat başka bir birimin istihbaratından yani başka bir ülkenin istihbaratından
Türkiye'deki Nazi altınlarına götürecek Hanedan Aynası'nın gerçek sahipleri ortaya çıkıyor. Afşar Kırımlı panikte. Nazi altınlarının peşine düşenlere bir örgüt daha katılıyor : Nazilere Bağlı Hançer Birliği.
Aras Dağlı ve Duruşah Kırımlı işbirliği yapıyor. Kazanın asıl nedenini çözebilecekler mi? Zahit (Hayalet), Adnan Aymür'ün elinde. Zahit, itirafçı olacak mı? Aras Dağlı, Kırımlı Holding'e Afşar Kırımlı'nın yanına gidiyor. Görüşmede neler konuşulacak?
Afşar Kırımlı, Aras'ın ölüm emrini veriyor.
Sağır Oda'da taşlar yerine oturuyor. Aras Dağlı, Şah ve Vezire karşı.
Allah Allah:)
anaa Aras'ın ölüm emri veriliyor hahh bir bu eksikti
ama bizim Aras'ımız bundan da yırtar evellallah:):)
http://img237.imageshack.us/img237/2623/untitledta2.png
dikkatimi çeken 2 adet nokta varr ....
Aras Dağlı ve Duruşah Kırımlı işbirliği yapıyor. mercimek yandı bitti kül oldu hadi hayırlısı.şekil A da görünüyor (yaw o kadının bakışlarına bişey demeden geçemiycem hayatında hiç insan görmemiş gibi ... insan o insann korkma evladım yok bişey) :) :) :)
Afşar Kırımlı, Aras'ın ölüm emrini veriyor bu adamda çok olmaya başladı ama mübarek herkese emir kesiyor.
bu arada Durunun boyu Arastan uzunmu nee ?
amanınnn :) :)
bu arada Aras ve giray kırımlı karşı karşıyalar yani aras duruyu ziyarete eve gittiğinde giray kırımlıylada karşılaşıyor
eee bir istihbaratçı ile yasal olmayan bi adamın arası nasıl olursa öyle olucak işte karşılaşma
ayrıca diğer gizli servislerde yavaş yavaş girmeye başladı diziyeee haydi hayırlısı
vay vay mustakbel damat adayının bilmeyerek ölüm emrini vermiş, afşar kırımlı.. ne bilsin filizlenen aşkı, garib... ve yeni bir örgüt daha; nazilere bağlı hancer birliği..ilginç bir bölüm olacak..
gökhan kırdar, abisi performansını artır.. ne oluyor yahu.!! nerede kurtlar vadisi'ndeki performansın senin..gözünü sevem..bilirsinki müzikler, bir eser için vazgeçilmezdir, hayati önemi arz etmektedir..yönetmen o zaten Allaha emanet yaşıyor geçen bölümü ilk kez sağır oda dizisinden kamera arkasına geçmenin heyacanına verelim..
öyleya, inanılmaz çekim eksiklerine sahipti geçen bölüm..hastane sahnelerini ve o sahnelerdeki çekimleri, dahası, o karelerde ,ki buna arasta dahil, oyuncu performansları unutamıyorum..yuh yani..
gerçi sevgili karamay, bahsettiği için tekrar tekrar söylemeyi gerek duymadım ama aras'ın arkadaşı ölüyor bakışlar bön, tavırlar samimiyetten uzak..adam ölmüş, doktar sanki allah'tan adamın, yani şadinin, ölmesini 4 gözlen bekliyormuş gibi bir halde olmasını, o kadar hastane sahnesi izleyen bizler için, fazla garip oldu..o kadar ki doktorun bir atın lan bunu çöpe demediği kalmıştı.. :) :)
oo 7.bölümde neler oluyor öyle?hadi hayırlısı
başka tahmini olan yokmu şimdi 7. bölümle ilgili
o kadarmı vahimleşti durum yaww :(
oyy oyy fragmanı izleyen varmııı arkadaşlar yada fragman çıktımı diye sorayım geri sayıma girdik ...
ya bende izleyemedim daha fragmanı.1 gün kaldı hadi hayırlısı bakalım neler olacak
minotauros
04-11-06, 04:21
valla az önce izledim fragmanı, kukuletalı adamlar vardı, nazi işareti vardı masada filan, lala da içlerindeydi... baya bi ilginç şey var bu bölümde herhalde. hançer birliği dedikleri onlar sanırım. lala demek ki bambaşka bir örgütün elemanıymış. nazilere bağlı dediklerine göre, altınların peşinde olabilir onlar da...
ya bu arada, bütün bunlar gerçek olabilir mi? yani en azından bir kısmı bile gerçekse, kim bu Kırımlı ailesi ya???
izledim fragmanı şimdi.yaa acayip biir heyecan sardı beni yine.aras la zaid birilerine ateş açıyolar birlikte.aras zaide hayatım seni kurtarmakla geçiyor farkındaysan falan diyor.daha neler neler.aras duruyu ziyarete geliyor.özellikle lalanın büyük bir masa etrafında diğerleriyle neler yapacağını çok merak ediyorum.hadi hayırlısı inşallah bu hafta iyi gider
efran_albatros
04-11-06, 10:21
arkadaşlar burayada ekleyebilir misiniz fragmanı.ben daha izleyemedim.
Aras : Ömrüm seni kurtarmaklamı geçicek ..
Zaid : Belkide senın bu dünyadaki sınavın budur ..
Mutluyum mesudum ;
sonunda bende izledim fragmanı :)
neler neler yokki fragmanda neler neler hemde
aklıma ilk gelenlerden Adnan müdürün Nejatla iş birliği yaptıgı ve Adnan müdür zaidi nejata teslim etti.Nejatın adamları zaidi filistin askısına asıp işkence yaptıgı ve ve ve ve... Arasta zaidi Nejatın adamlarının elinden kurtarıcak
Aras : Ömrüm seni kurtarmaklamı geçicek ..
Zaid : Belkide senın bu dünyadaki sınavın budur ..
Mutluyum mesudum ;
sonunda bende izledim fragmanı :)
neler neler yokki fragmanda neler neler hemde
aklıma ilk gelenlerden Adnan müdürün Nejatla iş birliği yaptıgı ve Adnan müdür zaidi nejata teslim etti.Nejatın adamları zaidi filistin askısına asıp işkence yaptıgı ve ve ve ve... Arasta zaidi Nejatın adamlarının elinden kurtarıcak
evet ayşecim ben tam olarak yazmadım repliği ama beni en çok heyecanlandıran ve meraklandıran bölüm orası yarın akşam için.güzel temennilerim var.umarım beklediğimiz sonucu alırız
vay vay vay neler dıyorsunuz boyle cok guzel bır bolum olacak gıbı fragmanı ızleyemedım ne yazıkki ben ama ızlemıs kadar oldum bu bolumu gozumde cok abartmıycam cunku kotu bır sey cıkarsa tzkarım yıne kafaya bence sızde gozunuzde cok buyutmeyın begenmemız daha kolay olur belkı!!!bu Adnan müdürde ne bıcım adam ya adam herkesle iş birligi yapıyor!!Su adamı oldurselerde yerıne aras gelse ne guzel olurdu!!!!!
vay vay vay neler dıyorsunuz boyle cok guzel bır bolum olacak gıbı fragmanı ızleyemedım ne yazıkki ben ama ızlemıs kadar oldum bu bolumu gozumde cok abartmıycam cunku kotu bır sey cıkarsa tzkarım yıne kafaya bence sızde gozunuzde cok buyutmeyın begenmemız daha kolay olur belkı!!!bu Adnan müdürde ne bıcım adam ya adam herkesle iş birligi yapıyor!!Su adamı oldurselerde yerıne aras gelse ne guzel olurdu!!!!!
yok yok eminim o kadar berbat bir bölüm izlemeyeceğimize
AFŞAR Kırımlı Durunun Arasla buluşmasına engel oluyor yada kapıda durup elişndeki bastonu yere vurup engel olmaya çalışıyor
Aras dağlıyla görüşmeyemi gidiyorsun .. falan diyor
Arasla Giray kırımlı sözlü olarak atışıyorlar bıraz
"sizin gibiler diğerlerini bilmem ne gibi görür falan filan net hatırlamıyorum
sonra sankim (bunu söylediğime ben bile inanamıyorum ama ) duru bana biraz daha iyi gibi geldi ama tüm bölümü izlemek lazım
sonram lala giymiş cübbesini diğerlerini doplamış bişeyler olucak ama bakalım
zaidle olanları anlattım geçiyorum
bide başka biri daha var bi yerde bomba patlatıyor
bide patlama sahnemiz var
herşeyi düşünürdümde
aras ve zaidin bir iki olup sırt sırta çatışacakları aklıma gelmezdi valla
ama varyaa süper olucak
ömrüm seni kurtarmaklamı geçicek
heyytt beee
burcu_ladyyy
04-11-06, 21:34
her insanın psikolojik durumu farklıdır. kimi insan anası babası öldüğünde bile ağlamaz, kimise ise tanımadığı bir insan ölse bile ağlar. aras'ın arkadaşı öldü , evet, ağlayıp zırlamak zorunda mı? gayet güzel ve inandırıcıydı. kazık gibi de durmadı. aras dağlı geçen bölümde süper oynadı.
benim anlamadığım 6. bölüme neden en kötü bölüm dediğiniz. ne alaka arkadaşlar ya. biraz kısa gibi geldi evet ama olsun. özellikle son 9 dk süperdi. aras'ın intikam sahneleri. böyle mükemmel bir bölümü neye dayanarak eleştiriyorsunuz ben onu anlamıyorum... dediğiniz hatalara az çok katılıyorum tamam doğru. ama melalciğimin söylediği sözcüklere malesef katılmıyorum. o kadar adamı öldürmesi saçmaymış. adam ÖZEL BİRİM elemanı. neresi saçma bunun... ağır çekimde yürümesi dizinin en güzel anlarından birisiydi. öyle bir sahneye kötü denmez. son 9 dk muhteşem ötesiydi bence...
Bu haftanın sahnesi çok az katılımla 6 - (Zaid'in yakalanışı ve Aras' ın Başkana silahını vermek zorunda kaldıgı sahnenin tümü ) 4 oyla önde görtürmekte
1 oy da 4 -( Aras'ın hastahanede Şadi'ye bıraktığı bıçak) sahne almış durumda
Pazar akşamı yeni bölüme kadar hala vaktimiz var ...
oy kullanmak isteyenleri bekleriz .
efran_albatros
04-11-06, 23:19
her insanın psikolojik durumu farklıdır. kimi insan anası babası öldüğünde bile ağlamaz, kimise ise tanımadığı bir insan ölse bile ağlar. aras'ın arkadaşı öldü , evet, ağlayıp zırlamak zorunda mı? gayet güzel ve inandırıcıydı. kazık gibi de durmadı. aras dağlı geçen bölümde süper oynadı.
benim anlamadığım 6. bölüme neden en kötü bölüm dediğiniz. ne alaka arkadaşlar ya. biraz kısa gibi geldi evet ama olsun. özellikle son 9 dk süperdi. aras'ın intikam sahneleri. böyle mükemmel bir bölümü neye dayanarak eleştiriyorsunuz ben onu anlamıyorum... dediğiniz hatalara az çok katılıyorum tamam doğru. ama melalciğimin söylediği sözcüklere malesef katılmıyorum. o kadar adamı öldürmesi saçmaymış. adam ÖZEL BİRİM elemanı. neresi saçma bunun... ağır çekimde yürümesi dizinin en güzel anlarından birisiydi. öyle bir sahneye kötü denmez. son 9 dk muhteşem ötesiydi bence...
6. bölüm kısa olması itibarıylada pek memnun etmedi bizi.tabi tek sebeb bu değil.bana kalırsa 6. bölüm aras odaklı bir bölümdü.zahidi en başta biraz gösterdiler.sonrası yok.tabi bunu haftaya saklamış olabilirler ama hem zahidi dizide önemli bir konuma getirip sonra onunla ilgili önemli bir olayı gösterip sonrada bir bölüm boyunca bir daha hiç göstermemeleri yanlıştı.sonra sahneler zengindi ama bunu gönlümüzce izlememize müsade etmeyecek kadar çok mantık hatası vardı.senin söylediklerininde doğruluk payı var ama ne yalan söyleyeyim beni tatmin etmedi 6.bölüm
burcu_ladyyy
04-11-06, 23:28
Bu haftanın sahnesi çok az katılımla 6 - (Zaid'in yakalanışı ve Aras' ın Başkana silahını vermek zorunda kaldıgı sahnenin tümü ) 4 oyla önde görtürmekte
haftanın sahnesi kesinlikle Aras'ın poligonda vurduğu adamlar ve denizde boğuşması...
bence geçen bölümün en ii sahnesi arasın şadiye bıraktığı bıçaktı.ondan sonra da poligondaki sahnelerdi bence.hele poligonun adamın tam karşısında hedeflerin ordan vurması bence çok değişikti.bakalım bu hafta nasıl sahneler olacak???
bence geçen bölümün en ii sahnesi arasın şadiye bıraktığı bıçaktı.ondan sonra da poligondaki sahnelerdi bence.hele poligonun adamın tam karşısında hedeflerin ordan vurması bence çok değişikti.bakalım bu hafta nasıl sahneler olacak???
şimdi sen oyunu 3 sahneden yanamı 4. sahneden yanamı kullanıyon tek oyun var ona göre :)
efran_albatros : 4
KARAMAY : 6
onegin : 6
Melal : 6
irene : 6
burcu_ladyyy : 3
tvrehberi : ???
Not : hadi ama arkadaşlar 7 oyla kapatmayalım bu bölümü oy kullanmayanları bekliyoruz
4.sahneye kullanıyorum.sonraki favorim de poligon sahneleriydi.gerçekten burası ne kadar yavaş ilerliyor?neden daha fazla yazılmıyor buraya???
4.sahneye kullanıyorum.sonraki favorim de poligon sahneleriydi.gerçekten burası ne kadar yavaş ilerliyor?neden daha fazla yazılmıyor buraya???
valla son iki gündür kimsecikler yok noluyor anlamadım bende
özet geldi ....
fragman geldiiii....
dizinin günü geldii .....
ama kimseden çıt yokk
kimse yorum yapmıyoo
bunda 6. bölümün bu kadar kopuk ve hatalarla dolu olmasının büyük payı oldugunu düşünüyorum
en kötüsüde
reytinglerde 17lerde gezinen diziler şimdiye kadar 3 -4 sayfayı devirdi
ama biz birini anca bitirdik 2de daha baştayız :(
üzülmüyo değilim ama ne gelir elden
KAN UYKUSU, yeniden!..
Pazartesi gecesi tüm Türkiye SKYTURK ekranlarına kilitlendi. SKYTURK Genel Yayın Yönetmeni Serdar AKİNAN'ın hazırladığı, yakın tarihe ışık tutan ilk belgesel KAN UYKUSU, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için tekrar ve yanlızca SKYTURK´te...
06/11/2006 saat 21:00
BİNLERCE ŞEHİT, MİLYARLARCA DOLAR KAYIP…YILLARDIR SÜREGELEN BU SORUNUN ELBETTE, TARİHİ, SİYASİ, SOSYAL, EKONOMİK ONLARCA NEDENİ VAR…BU SORUNLAR YILLARDIR TARTIŞILIYOR. ANCAK “KAN UYKUSU” BU TARTIŞMALARI DEĞİL, HAKKARİ ÖZELİNDE 1993 1995 YILLARI ARASINDA YAŞANANLARI ELE ALIYOR.BİR KOMUTAN VE BİNLERCE MEHMETÇİĞİN DESTANSI MÜCADELESİNİ ONLARIN AĞZINDAN, İLK KEZ YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERLE EKRANA GELİYOR.
General Osman Pamukoglu , 1993 - 1995 yillari arasinda Hakkari Dag ve Komando Tugayi ve Güvenlik Komutanligi yapmistir. Bu dönem, Güneydogu'da PKK'ya karsi yapilanmücadelenin tarz ve yöntemlerinin degistigi ve PKK'nin omurgasinin kirildigi yillardir. Ayni dönemde, Hakkari'de PKK teskillerine manevra gücü olarak 1000-2000 askerden olusan 779 harekat, manevra gücü 3000-5000 askerden meydana gelen 78 harekat yapilmistir. 23 kez 1000-5000 askerden olusan kuvvetlerle Kuzey Irak'taki PKK kamplari-nin birkaçina ayni zamanda taarruz edilmistir. Görev yaptigi süre içinde muharebeleri bizzat yöneten ve fiilen çatismalara giren Osman Pasa ve komutasındaki askerler, 778 günde yapilanlari, muharebelerin detaylarini kan uykusuna anlattı.
mutlaka izleyin ....
benim oyum,
4-Aras'ın hastahanede Şadi'ye bıraktığı bıçak
etkileyici bir sahneydi, tek geçerim
sevgiler...
6.sahne....... çekip vursaydı daha da hoş olurdu uyuzu.zaten onun ölümü arasın elinden olur kesin:)
benimde favor, sahnem 6. sahne;)
az kaldı yeni bölüme hadi hayırlısı:img-grin2
yarım saate kadar başlayacak.dua edelim de beklentilerimizi karşılasın arkadaşlar
minotauros
05-11-06, 23:12
başladı arkadaşlar, herkese iyi seyirler. umarım bekleidğimiz gibi çıkar
burcu_yağmur
06-11-06, 00:57
arasa bayılıyorum çok yakışıklı ne dim süper biri
gercektende cok guzel bır bolumdu serdar akarın gıtmesı yaramıs dızıye ben zaten gıtmesını ıstıyordum.Butun sahneler gerektıgı kadar uzun ve kısa tutulmustu dızıyı ızlerken hıc sıkılmadım ve hıc bır sahnenın gereksız uzatıldıgını dusunmedım ve bu 7. bolumdur ılk kez basıam geldıgı ıcınde saskınım!!!!izledigim en ıyı bolumdu!!!!tebrık etmek gerek herkesı dızı kendını toparladı ve umarım boylede devam eder gercı hersey bıraz kolay mı cozuldu yoksa bize mi boyle gosterılıyor anlamadım daha cok sır ve karmasa vardır umarım bu bolumde tek bır sahne battı gozume oda reklamlardan sonrakı bolum zaid ve aras ın robot vari hareketlerı ve catır catır herkesı ındırmelerı tuhafıma gıttı ama bu kadarda olur veeeeee itiraf edıyorum cagla kubat ta buyuk ılerleme var hala yetersız kaldıgı kısımlar var ama benım gozume hıc batmadı bu bolum belkıde boklum surukleyıcı oldugundan dıkkatımı cekmedı bılemıyorum ozellıkle arasla konustugu bolum yengesı ıle aras hakkında konustukları kısım ve aynaya bakıp duru bu lıselıler gıbı heyecanlanmak sana yakısıyor mu7 dedıgı kısımlar guzeldi!!!!onuda tebrık ederım valla ve dedıklerımıde gerı aldım kız umıt vaad edıyor valla!!!!Ben cok begendım bu bolumu ya bu gece tekrarı olsa oturur ızlerım yıne valla o kadar begendım!!!!!
burcu_ladyyy
06-11-06, 01:00
Sağır Oda, bugüne kadarki en iyi bölümünü az önce sergiledi. Sağır Oda 7. bölüm. evet. tek kelimeyle mükemmel, süper bir havası vardı.
Yönetmen değişikliği cidden yaramış. Serdar Akar'ı çok severim. O başarısız bir yönetmen değil, yalnız bazı seyirciler onun tarzını sevmediklerinden dolayı kötü diye hitap ediyorlar. dizide bir hava olması gerekir, o hava anlatılmaz izleyince yaşanır. serdar akar bu havayı sağır odayla veremiyordu doğru. Onur Tan'ın neler yapacağını görecektik ve bu bölümde dizinin ihtiyacı olan asıl havayı seyircilerin solumasına izin verdi.
Son aksiyon sahnesinin mükemmelliği görsel açıdan süperdi. akıllardan çıkmayacak bir sahneydi. aras dağlı-zahid ilişkisi süper yansıtıldı. Duruşah Kırmlı'yı bu bölümde gerçek anlamda sevdim. Serdar Akar Duruşah'ın kısmetini kapatıyormuş meğer:img-grin2
Duruşah Kırımlı bu bölümde son derece güzeldi. hem güzeelliğiyle göz doldurdu, hem de oyunculuğunda gelişme olduğunun sinyallerini verdi.
Onur Tan'ın kendine has yöntemleri süperdi. aras arkadaşıyla konuşurken, aniden kapının kırılması, ve son sahnede nejat zahidle konuşurken, aniden her tarafın taranması. bu ani sahneler ONUR TAN 'ı çok başarılı kıldı.
Ayrıca Afşar Kırımlı ön plana çıkarıldı ve bu mükemmel oldu. Özellikle afşar, nogay ve girayın mükemmel mekan ve korumaların göselliğiyle donatılmış bir sahnede, merdivenlerden aşağıya iniş sahneleri mükemmeldi.
Aile içi olaylara girilmesi, mükemmel bir olaydı. İStediğimiz havayı bizlere verdi.
Yarın herkes buraya yorumunu yazacak ve mutlaka birileri son sahneye laf edecektir. Aras ve Zahid takır takır adamları öldürdü diye. Çok gerçekçi bir sahneydi ve mantık hatası da aramayın. YOK. 2 adam 6 adamı vurabilir. Aras J15 özel birim elemanı. zahid de afganistanda her yerde görev almış bir adam. nejatın 6 adamı da iyi yetiştirilmiş olabilir. ama aras ve zahid hem tecrübeleriyle, hem de dizinin onları ön plana itmelerinin gerekli olduğu bir alanda, nejatın adamlarını öldürebilirler. (istediğiniz kadar robot gibi veya matrix gibi diyin. mükemmel bir görsellikti)
Duruşah'ın aynanın karşısında ruj sürme sahnesi bile bir görsellik. Serdar Akar devam etseydi, o ruj sahnesini gereksiz görüp işlemezdi bunaa eminim. Bölüm sonlarında ise Aras'ın bakışını 9-10 sn gösterip bölüm sonu yazması mükemmel oluyor.
Onur TAn hem bizleri kazandı , hem de sağır oda dizisini çok daha ilerilere taşıyacağının sinyallerini verdi.
TEŞEKKÜRLER ONUR TAN...
minotauros
06-11-06, 01:02
çok güzel bi bölüm izledik arkadaşalr. oh ya, nihayet ya... ufak tefe hatalar elbette vardı ama hiç görmedim, batmadı bile. hançer birliği ne bu arada ya gerçekten. dizinin bundan sonraki bölümleri daha güzel olacak arkadaşlar bence. haydi hayırlısı
valla ne yalan söyleyim şuana kadar ki en güzel bölümdü. izlerken hiç sıkılmadım. reklamları bile çekemez oldum. son sahnede zahid ile aras'ın ortak hareket etmesi çok güzeldi. artık ayrılmaz ikili olacaklar heralde. çünkü ikisinin de düşmaları aynı " kırımlılar" . son sahne biraz matrix misali olmuş ama güzel işlenmiş. fazla abartılmamış. uzatılan sahne yoktu, herşey gerektiği süre kadar oldu. ben çok beğendim açıkcası bu bölümü.
bolumle ılgılıde bıraz yorum yapalım sımdı:):):)
arasın duru yu zıyaretı kahne içmaya davat etmesı durunun yengesıyle olan dıyaloglar durunun ayna karsısındakı halı hepsı dızıye renk katan bizi gulumseten sahnelerdi ikisinin arasındakı çekim bu bolum daha guzel ve anlamlı işlendi!!!!!
Arasın kırımlı holdınge gıdısının bu kadar hararetlı konusmalara yol acacagını dusunmedım karsılıklı cok ıyı restlestıler!!!!Afsar kırımlı ve ogulları cok saldırganlastılar arasın soyledıklerı karsısında!!!!arasta agızlarının pşayını verdı ve buyuk dusmanlar kazanmıs oldu!
ben bu bolumde kırımlı aılesının aıle içi prıblemler yasayacagını dusunuyordum ama tam tersi aıle bırbırıne karsı şeffaflaştı!!!!afsar bey ogullarına herseyı anlattı gıray lada< arası bırden 180 derece donus yaparak duzeldı!!!!eger lala zehırlemeseydı (sanırım içtigi suya bır seyler kattı) evın dıger fertlerınede herseyı anlatacaktı ve galıba nazı altınları ıle olan bagının kaynagını anlatacaktı ama lala mudahalesını yaptı!!!!Eger lal boyle bır mudahele yapacaksa hancer bırlıgının askerı dısarda neyı beklıyordu anlamadım
aras j15 te kendıne gözcü olarak cıgdemı sectı peli niye bizim kankası olduguna ınandıgımız orhandan yardım istemedi hem o cigdemden daha cok adnan baskana yakın gıbıydı?orhanı bu bolum hıc işlemedıler j 15 li sahnelerde onu aradı valla goızum!!!j 15 tede amma kostebek varmıs bırara nerdeyse j 15 turk ıstıhbaratından degıl kandırdılar bızı dıye dusunecektım!!Adnan baskanında bu kadar satılık oldugu aklıma gelmezdı zaıdın onla dalga gectıgı sahnelerde bayagı eglendım dogrusu!!!!
arasın kaptanı erken öldü ya ben ıkısının sohbetlerının dızıye renk katacagını dusunıyordum ama adam erkenden gitti!!!
zaidle arası yan yana sırt sırta gormek guzeldı ozellıklede sılahlarına mermı surduklerı sahne yalnız takıldıgım bır nokta var dızı ne zaman son karede arasın yuzu ıle bıtse aras gozlerını portlestırmıs oluyor yapmasın su mımıgı ya valla gıcıgıma gıtmeye basladı!!!!
ya bolum superdı işte şimdi aklıma gelmegen sahneler var bu bolumde en guzel sahneyı secerken bayagı bır zorlanıcaz gıbı!!!!
bu bölüm beklentilerimi karşıladı gerçekten.ufak hatalar dışında çok iyiydi.sonun da ya geçen haftaki hezimetten sonra rahat bir nefes aldım.bakalım reytingler nasıl gelecek.ben pazara kadar yokum arkadaşlar bakalım nasıl dolduracaksınız forumu.herkese iyi günler ve geceler.sağır odalı tabiki
saat 02 ve bu dizi yeni bölüm mü pazar günleri heleki 22 uğursuzdur umarım sizin dizinizin yolu açık olur
yılan nejatın şu sözüü şöyleydiii,çok beğendim BU ÜLKEDE HERŞEY OLUNUR AMA REZİL OLUNMAZ LAFINA BİTTİMMM....
bu bölümü keyifle izledim taki son sahneye kadar.ah o sahne olmasaydı.zaitle beraber ellerinde çifte tabanca takır takır.o kadar kişiyi öldürma sahnesi.amerikan filmlerinden araklama..bay ve bayan smith vari sahne.hiç olmazsa onların çelik yelekleri vardı.yani ne gerek vardı öyle bir sahneye.çok kızdım yönetmene..
Diger izleyicilerin aksine bu bölüm bende ciddi bir hayal kırıklığı yarattı.
Duruşah ile Aras arasında ekran kimyasının "K"si bile yok maalesef.
Kutsal Emanet Bekçileri gibi bir adı olan garip gizli örgüt üyelerinin kukuletaları, selam verişleri (Sieg Heil) ve toplantı mekanları müsamere basitligindeydi. Gizli örgüt üyelerinin yüksek teknoloji çağında kimliklerini gizlemek ve oy vermek için buldukları yöntemler bu kadar basit ve ilkel olmamalıydı. Senaristlerin bütün gizli örgütlerin komik kukulatelar ve acayip oylama ritüelleri olması gerektigine ilişkin inançları nereden geliyor acaba?
Bölümün sonundaki baskın sahnesi de prodüksiyon açısından tam bir fiyaskoydu. 35 sözde özel eğitim görmüş adam bu kadar ilkel bir şekilde tuzağa düşüyorlar ve Aras ile Zahit kovboy şeklinde çifte tabanca ile vuruşarak dışarı çıkıyorlar. Peh peh....Zahitin dibinde patlayan bomba bütün adamları öldürüyor ama şeker komasına girmek üzere olan Zahite hiç bir şey olmuyor. Daha neler!!!
efran_albatros
06-11-06, 13:15
bu bölüm gerçekten çok güzeldi.geçen haftaki hayal kırıklığından sonra hepimizin yüzünü güldürdü.
ama tek birşey canımı sıktı komutan çok erken öldü.ben ikisinin sohbetlerine bayılıyordum.dünkü bölümde arasın hala bombalarla mı uğraşıyorsun demesi üzerine ne yapayım bulmaca mı çözeyim demesi çok hoştu.ve eğer ölmeseydi komutan ile aras daha çok iş görürdü.arasın candostu gibi birşeydi ve çok zevkliydi ikisinin diyalogları.keşke ölmeseydi.
onun dışında bu bölüm iki kişi hiç gösterilmedi.birine üzüldüm birine sevindim.sevindiğim kişi ilhan çıkaramayanlar gıcık beşik kertmesi desem anlarlar herhalde üzüldüğüm kişi ise orhan ben orhanı çok seviyordum hele kardeşim orhana bayılıyordu.inşallah ilerki bölümlerde orhan geri döner.zaten komutan öldü birde orhan çıkarsa aras hepten yalnız kalır.
arkadaşlar dunku bolumde raytingde kacıncı sıradaydık ?
evet efendim reytinglerle geldim pek iç açıcı değil yine reytingler:img-sorry
TELE - BAROMETREHEDEF KİTLE : A/B 5 KASIM 2006 PAZAR
NO PROGRAM ADı KANAL
RATING (%) SHARE (%)
1STADYUM [NET] TRT 19,50 24,50
2POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 9,20 26,00
3IBO SHOW [NET] ATV 7,60 23,80
4ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 6,40 20,00
5SAGIR ODA [NET] KAND 5,50 15,40
TELE - BAROMETRE 5 KASIM 2006 PAZAR
NO PROGRAM ADI KANAL
RATING (%)SHARE (%)
1STADYUM [NET] TRT18,00 19,60
2IBO SHOW [NET] ATV 7,90 25,70
3POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 6,70 18,30
4EMRET KOMUTANIM [NET] SHOW 6,70 17,80
5CENNET MAHALLESI [NET] SHOW 6,20 15,00
6KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,10 16,90
7ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,80 19,10
8SELENA [NET] ATV 5,70 13,80
9ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 5,40 14,90
10ACEMI CADI [NET] KAND 5,40 13,10
11SAGIR ODA [NET] KAND 5,30 15,20
dün akşam ki bölüm bir önceki bölüme nazaran daha iyiydi sonunda
Lal'nın neci olduğunu anlamış olduk Afşar Bey'e verdiği suda zehir vardı kesin
adam kalp krizi geçirdi ve haftaya kaldı artık neler olacağı
Aras'ın Zaid'i kurtarması hoştu ve söylediği sözde hoştu
ben hep snei mi kurtaracağım gibisinden birşey söyledi ya:)
bu bölümde de kerkenez'i görmemek güzeldi Duru Hanım çoktan
aşık oldu Aras'a ee Aras'ında duyguları Duru'dan farklı değil ama müstakbel
kayınpederi ile ilk konuşması hiçte hoş geçmedi yok bunların ki imkansız aşk belli
Komutan'ın ölmesine üzüldüm sevmiştim o admaı Aras'la olan konuşmaları
falan çok güzeldi yazık oldu...
Keyif aldıgım en iyi bölümdü diyebilirim..onur tan, galiba bu bayrağı en iyi şekilde taşıyacak gibi..geçen bölüm aksine, bu bölümde performansı yerindeydi..inşallah ileriki bölümlerde, daha iyi olacak ve sinema dünyamız yeni bir isim daha kazanancak..dürüst olursak, aksiyon macera dalında yönetmen sayısı nerdeyse yok denecek kadar az...
Duruşah ve aras aşkı resmen başladı da, şimdiden bize bir yıgın engelle boğuşacaklar izlenimi verdiler.. ekrada zorluksuz, acısız, engelsiz, metanetsiz, nasipli kaç aşk hikayesi var ki ??evet, ailesini karşısına alacak yada bu defter kapanacak..bir önceki bölüm özetinden neden imkansız aşk dediğini anlamış olduk..ama ekrana, bizleri daha duygusal sahnelerle çekmelerini isteriz..geçen bölümde, her ne kadar ciddi anlamda ilk defa aşk netleşsede, bizim için hala yüzeysel boyutta...
Zahit, galiba uzun bir süre ekranda duracak..birçok olayın kilit noktasından adının geçmesi bu adamı, aras dağlıyla birlikte hareket ettireceği anlamına geliyor..aras zaten yanlızdı..gerek j-15 içinde gerekse hayattaki mücadelesinde..komutanda öldü, yani yanlızlık perçinlendi..
Başından beri j-15 başkanından hazzetmezdim..düşünün ülkenin en önemli istihbarat birimi ve en başı pislik, en başı bela, en başı yolsuz, en başı çirkef, en başı hain..allah, o ülkeye yardım etsin!!..ama ülkemizide en büyük sorunu bu değil mi? Sadece istihbarat ağı mı? Hayır, ülkemiz bir çok konuda ve her alanda, bu iç hainlerle dolu..100 yıldır yerinde sayan bir millet olmamız, bir parçada bununla alakalı..
Çatışma sahnesinden keyif aldım..yani çekimlerinden, kamera açılarından.. hayatta, araklama diye düşünmüyorum..azizim sonuçta bir silah çatışması, yahu nasıl olacak ? üç aşagı beş yukarı, vaziyet bu olacak..yani başka türlü bir çatışma mı ilan edeceğiz yada başka türlü silahlar mı icat edeceğiz..hayır her çatışma özgündür ve birbirine benzer..diyeceksiniz ki ulu orta, elinde silah, efem bu iş mi?ben, bu sahneyi bir yerden gördüm..efem bu sahneyi, heryerde görebiliriz ki; bir çok sinama filminde, özellikle amrican sinemasında ve uzak doğu filimlerinde örnekleri çok ama kaybedecek birşeyi olmayan birinin mücadelesini az görmüşüzdür.. Kaybedecek birşeyi olmayan adam, vadide sinmez, ulu orta gezer... aynen 7 bölümde oldugu gibi....evet, aynen öyle...
Çekim eksiklikleri bölümüne hiç girmiyorum, öyle keyifle izledim ki, dikkat bile edemedim..birdahaki yoruma kaldı..ratingler AB den güzel ama totalda düşük..zaman diyoruz millet hala bu diziyi fark edemedi..kurtlar vadisi gibi yavaş ama ağırdan ilerleyecek bu ratingler..bir nokta önemli; kurtlar vadisinde, aşk biraz daha fazlaydı..duygusal anlamdaki kareler, sağır odaya oranla daha yoğundu..efem biz duygusal yönü ağır bir milletiz, bu nokta unutulmamalı.. sağır odada, bu denli sahneler ve kareler çok az..bu tarz çekimler artarsa, halkın ilgisini daha başka çekecektir..
bi çoğunuz gibi ben de dünkü bölümden keyif aldım
arasın arkadaşının komutanın erken ölmesine üzüldüm.aralarında daha pek çok güzel diaolglar olucağını bekliyodum aslında.
duru ile aras arasındaki aşk kıvılcımları çoğaldı:img-grin2 güzel ve sevimli sahneler izledik
ben de şu j15 başkanından hiç hazetemiyordum.ama bu kadar ileri gidildiğini de tahmin etmemiştim.iyi bi kuklaymış:icon_evil
valla Çağla Kubat'ta bu donukluk varken KV'dei gibi bir aşkın
olması söz konusu bile olamaz...
ab grubunda da totalde de reytingleri bence gayet iyi hatta iki gruptada reytingleri aynı ama anlamadıgım totalde niye 11 sırada bence sıralamadan çok reytingi önemli
Dizinin reytingleri çok harika değil belki ama hiç de kötü degil...Yoluna devam edecek düzeyde. Ben hala prodüksiyon ve reji sorunlarının çözülmesini bekliyorum.
Duruşah ve Aras arasındaki ekran elektrigi sorununu çözmek için bu ikisini arada bir yemeğe göndermekte ve birbirlerine biraz daha ısınmalarını sağlamakta fayda var. Her iki karakter de zaten içedönük ve mesafeli tipler, bir de oyuncular kasınca iyi olmuyor. Bu diziye biraz daha sıcaklık, insani yüz, biraz daha aşk lazım. Dün Aylin'in Duruşah'ı desteklemesi bu açıdan iyiydi. Bir de Arsen Gürzap'ın muhteşem oyunculugundan biraz daha yararlansalar! Komik kıyafetler ve ritüel meraklarından vaz geçseler çok daha hayırlı olacak dizi için.
Ya ben dünki bölüme bakamadim, Tekrari ne zaman giri geliyo ??
burcu_ladyyy
06-11-06, 17:09
bu bölümü keyifle izledim taki son sahneye kadar.ah o sahne olmasaydı.zaitle beraber ellerinde çifte tabanca takır takır.o kadar kişiyi öldürma sahnesi.amerikan filmlerinden araklama..bay ve bayan smith vari sahne.hiç olmazsa onların çelik yelekleri vardı.yani ne gerek vardı öyle bir sahneye.çok kızdım yönetmene..
Yönetmenler bu iş için eğitim almış, varını yoğunu ortaya koyarak , en iyisini yapmaya çalışan kişilerdir. Hangi sahnenin nasıl yapacağını senden daha iyi bildikleri kesin!!!
efran_albatros
06-11-06, 17:14
aras ile duru arasındaki aşk bana kalırsa daha tam oturmadı ve pek iç açıcıda değil.şadi ve ayşeden sonra afşar şimdide komutanı öldürttü.aras bunlara rağmen nasıl intikam almazki afşardan.öldürmeye kalktı diyelim o zamanda duru ile aralarında bir aşk olamaz.yani durumlar çok karışık.şimdilik pek bir olayını görmedik ama daha birde şu beşik kertmesi var.ve çok az gösteriyorlar aras ve duruyu.dizi aşk vs.gibi konularda çok eksik ve bu faydasına olmaz.tabii son iki bölümdür dergahıda hiç göstermiyorlar sonra arasın teyzesi felan.yani bir dizide konusu ne olursa olsun bunlarda lazım ve sağır oda gün geçtikçe dahada ruhsuz bir dizi oluyor yani duygusal sahnelere ağırlık vereceklerine böyle şeyh ,arasın teyzesigil ,beşik kertmesi gibi dizinin farklı yönünü yansıtan insanları tek tek çıkarıyorlar.umarım ilerki bölümlerde geri döner bu karakterler.birde ben bu profösörü de çok sevmiştim.oda bu bölümde yoktu.anlamıyorum yani sahneler mi çok uzun ondan mı niye bu kadar çok karakter bir anda diziden soyutlandı.
burcu_ladyyy
06-11-06, 17:15
Diger izleyicilerin aksine bu bölüm bende ciddi bir hayal kırıklığı yarattı.
Duruşah ile Aras arasında ekran kimyasının "K"si bile yok maalesef.
Kutsal Emanet Bekçileri gibi bir adı olan garip gizli örgüt üyelerinin kukuletaları, selam verişleri (Sieg Heil) ve toplantı mekanları müsamere basitligindeydi. Gizli örgüt üyelerinin yüksek teknoloji çağında kimliklerini gizlemek ve oy vermek için buldukları yöntemler bu kadar basit ve ilkel olmamalıydı. Senaristlerin bütün gizli örgütlerin komik kukulatelar ve acayip oylama ritüelleri olması gerektigine ilişkin inançları nereden geliyor acaba?
Bölümün sonundaki baskın sahnesi de prodüksiyon açısından tam bir fiyaskoydu. 35 sözde özel eğitim görmüş adam bu kadar ilkel bir şekilde tuzağa düşüyorlar ve Aras ile Zahit kovboy şeklinde çifte tabanca ile vuruşarak dışarı çıkıyorlar. Peh peh....Zahitin dibinde patlayan bomba bütün adamları öldürüyor ama şeker komasına girmek üzere olan Zahite hiç bir şey olmuyor. Daha neler!!!
Sana söyleyecek söz bile bulamıyorum artık. BU dizinin konsept danışmanı SONER YALÇIN. bu konular hakkında son derece bilgili bir insan. adamlar ne yaptıklarını biliyorlar. bölümün sonundaki baskın sahnesi kadar müthiş bir sahne zor bulunur. O sahneleri çekmek için adamlar canlarını dişlerine takıyorlar, ellerinden gelenin en iyisini veriyorlar. Zahit'e hiçbirşey olmayabilir. Öldürmeyen Allah öldürmez. NE var bunda yani...
35 sözde eğitim görmüş adam bu kadar ilkel bir tuzağa nasıl düşüyor demişsin. O numarayı kim olsa yer. istediğin kadar ben yemem de. o andaki psikolojinle , o numarayı mutlaka ve mutlaka yersin...
Burcu arkadaşım, dizifilm forumlarında herkesin görüşlerini ifade etmeye hakkı vardır.
Yönetmenleri sadece yönetmenlik eğitimi almış olanlar eleştirebilir demek iyi yumurtadan sadece tavuklar anlar, çünkü onlar yumurtlamıştır demeye benzer. Arkadaşın görüşlerini begen/dogru bul ya da bulma, ama lütfen herkesin yönetmeni/oyuncuyu vs.'yi eleştirme ve beğenme oldugu kadar begenmeme hakkı oldugunu kabul etmelisiniz..
İkinci olarak burada yazan herkesin kimligini bilmediginize göre yorum yapan kişilerin bilgi düzeyi/deneyimi konusunda da bilgi sahibi olmadıgınızı anımsatırım.
Söz konusu sahnenin Amerikan filmlerinden araklanması gerekmiyor. Sinema tarihi bu tür sahnelerle dolu ama bu tür bir sahnenin Hollywood sinemasının mutena sahnelerini çağrıştırıdıgı da bir gerçek. Bunun da illa ki kötü bir şey olması gerekmiyor. Başka film çağrışımları üzerine kurulu çok popüler filmler de var. Yazan arkadaş bunu begenmemiş, siz beğenmişsiniz. Her ikiniz de görüşünüzü ifade etme hakkına sahipsiniz.
Farklı görüşleri ifadeye biraz daha hoşgörü ve tolerans lütfen.
Dizinin konsept danışmanının Soner Yalçın olması, tasarlanan her sahnenin mükemmel olması anlamına mı geliyor? Bu tür bir anlayış, bazı kişilerin asla hata yapmayacakları anlamına gelir ki, hatalı bir mantık yürütmenin sonucu oldugu aşikardır.
Nejat gibi bir adamın çalıştıgı adamların sokaktan toplanan serseriler olmaması, özel eğitim almış bir küçük ordu oldugu düşünülürse, baskın sahnesinde yapılan bazı hataların çok bariz oldugunu anlarsınız. Bu tür bir baskın durumunda ilk yapılması gereken şeylerden biri Zahit adlı değerli tutsağı korumak iken, Zahit'in yanında tek bir kişi bırakıldı. Bu tür bir operasyonda arka kapıda tuzak olabileceğini düşünen tek bir adam bile yoksa güvenlik örgütünde, şimdiye kadar bu kadar etkili olmaları da inanılır bir hikaye olmaktan çıkıyor. Bu kadar aksiyon filmi seyreden bizler bile arka kapıda tuzak olabileceğini biliyorsak, baskın anında sogukkanlığını koruyan adamların olmadıgı, değerli tutsağı yalnız bırakan adamların bilgisi ve yeteneğinden insan ister istemez kuşkuya düşüyor. Bomba Zahit'in dibinde patlıyor, orada hasbelkadar bulunan güvenlik görevlisi ölüyor ama insulin ignesi yapılmadıgı icin şeker komasına girmesi gereken Zahit maşallah dimdik ayakta. En ufak bir hasar bile görmüyor. Gelen boş tekerlekli iskemleyi gören güvenlik görevlileri karınca gibi dagılıyor, ne hikmetse arka kapıyı ve güvene alınması gereken tutsağı güvene almayı akledemiyorlar.
Beş tane opera pelerinli adam kötü bir logonun ışığında, Nazi selamı vererek Afşar Kırımlı'nın ölüm emrini veriyor. Bu örgüt bize çok güçlü bir gizli örgüt olarak tanıtılıyor. El insaf, Martin Mystere çizgi romanlarındaki kara adamların toplantıları bile bu örgüt toplantısından daha kalabalık olur.
Yönetmenler bu iş için eğitim almış, varını yoğunu ortaya koyarak , en iyisini yapmaya çalışan kişilerdir. Hangi sahnenin nasıl yapacağını senden daha iyi bildikleri kesin!!!
neden bu kadar tepki veriyorsunuz söylediğime..ben diziyi beğenmiyormuyum dedimde bu şiddetli tepkiniz.ben sadece kendimce yanlış gördüğüm bir hususu yazdım.evet yönetmeni hatalı buldum çünkü o sahne bu diziye yakışmamıştı.çünkü ben bu dizinin çok daha iyi olmasını istiyorum....yarı belgesel olarak bakıyorum bu diziye..mantık dılı sahne beni rahatsız ediyor.bunu ifade etmemden daha doğal birşey olabilirmi???
burcu_ladyyy
06-11-06, 18:11
aras ile duru arasındaki aşk bana kalırsa daha tam oturmadı ve pek iç açıcıda değil.şadi ve ayşeden sonra afşar şimdide komutanı öldürttü.aras bunlara rağmen nasıl intikam almazki afşardan.öldürmeye kalktı diyelim o zamanda duru ile aralarında bir aşk olamaz.yani durumlar çok karışık.şimdilik pek bir olayını görmedik ama daha birde şu beşik kertmesi var.ve çok az gösteriyorlar aras ve duruyu.dizi aşk vs.gibi konularda çok eksik ve bu faydasına olmaz.tabii son iki bölümdür dergahıda hiç göstermiyorlar sonra arasın teyzesi felan.yani bir dizide konusu ne olursa olsun bunlarda lazım ve sağır oda gün geçtikçe dahada ruhsuz bir dizi oluyor yani duygusal sahnelere ağırlık vereceklerine böyle şeyh ,arasın teyzesigil ,beşik kertmesi gibi dizinin farklı yönünü yansıtan insanları tek tek çıkarıyorlar.umarım ilerki bölümlerde geri döner bu karakterler.birde ben bu profösörü de çok sevmiştim.oda bu bölümde yoktu.anlamıyorum yani sahneler mi çok uzun ondan mı niye bu kadar çok karakter bir anda diziden soyutlandı.
dediğin kişiler dizinin ruhunu kaybetmesine sebep oluyorlar ondan. Dergahtaki adam (kurtlar vadisindeki ömer babaya benzeyen) , BEHLÜL KARLI ve yandaşları, ilk bölümde girayhanı tehdit eden basit mafya, yok beşik kertmesi miymiş neymiş o, bunlar dizide gereksiz olan isimler. mümkün olduğunca az gösterilmelerinde veya çıkaarılmalarında fayda var. ONUR TAN'ın da akıllılık edip bu isimleri bir daha oynatmayacağını veya çok az oynatacağını düşünüyorum.
burcu_ladyyy
06-11-06, 18:28
neden bu kadar tepki veriyorsunuz söylediğime..ben diziyi beğenmiyormuyum dedimde bu şiddetli tepkiniz.ben sadece kendimce yanlış gördüğüm bir hususu yazdım.evet yönetmeni hatalı buldum çünkü o sahne bu diziye yakışmamıştı.çünkü ben bu dizinin çok daha iyi olmasını istiyorum....yarı belgesel olarak bakıyorum bu diziye..mantık dılı sahne beni rahatsız ediyor.bunu ifade etmemden daha doğal birşey olabilirmi???
arkadaşım dizinin çok daha iyi olmasını istiyorum diyorsun ve yarı belgesel gözüyle baktığını söylüyorsun. ama kusura bakma dizinin konsepti, yarı belgesel değil. Nazi altınları konu olabilir ama yarı belgesel gözüyle bakman yanlış bence. Her dizide bir başrol olur ve her ne kadar hikayeye nazi altınları dense de, asıl konu ARAS DAĞLI'nın hikayesi...
Dizinin 13 bölümden uzun sürmesi, bir sezon devam etmesi planlanıyorsa arkadaşın tabiriyle bu tür "gereksiz" karakterlere gerek var. Bir sezon boyunca konuyu aksiyon ve imkansız bir aşk hikayesi ile sürdürmek zorunda kalırlarsa, senaryodaki sorunlar artacaktır. Ben şahsen bu tür yan karakterleri ve tiplemeleri seviyor, asıl hikayeye girecekleri noktayı merakla bekliyorum. Bu tür yan karakterler diziye gerekli sıcaklık ve ruhu katabilir.
Ama dizinin 13 bölümde bitmesi planlanıyor veya sadece aksiyona ağırlık vermek isteniyorsa o zaman "yan karakter" hikayelerinin göz ardı edilmesinde sakınca yok. Dizi aksiyon ve Aras/Duruşah aşkı ekseninde ilerleyecekse prodüksiyon bütçelerinin acilen artırılması gerekiyor. Bol parasız çekilen aksiyon sahneleri inanılır olmuyor. 39 bölüm aksiyon ve imkansız aşk izlenmesi de çekilir gibi olmuyor,bu da ayrı bir nokta.
burcu_ladyyy
06-11-06, 18:35
Dizinin 13 bölümden uzun sürmesi, bir sezon devam etmesi planlanıyorsa arkadaşın tabiriyle bu tür "gereksiz" karakterlere gerek var. Bir sezon boyunca konuyu aksiyon ve imkansız bir aşk hikayesi ile sürdürmek zorunda kalırlarsa, senaryodaki sorunlar artacaktır. Ben şahsen bu tür yan karakterleri ve tiplemeleri seviyor, asıl hikayeye girecekleri noktayı merakla bekliyorum. Bu tür yan karakterler diziye gerekli sıcaklık ve ruhu katabilir.
Ama dizinin 13 bölümde bitmesi planlanıyor veya sadece aksiyona ağırlık vermek isteniyorsa o zaman "yan karakter" hikayelerinin göz ardı edilmesinde sakınca yok. Dizi aksiyon ve Aras/Duruşah aşkı ekseninde ilerleyecekse prodüksiyon bütçelerinin acilen artırılması gerekiyor. Bol parasız çekilen aksiyon sahneleri inanılır olmuyor. 39 bölüm aksiyon ve imkansız aşk izlenmesi de çekilir gibi olmuyor,bu da ayrı bir nokta.
Aksiyon sahnelerin düşük maliyete çekildiği ne alaka. nerden biliyorsun.
süper aksiyon sahneleri çekiyorlar ve bunların da çok düşük maliyete çekildiğini zannetmiyorum... 39 bölüm aksiyon ve imkansız aşk hikayesi, değil 39, 139 bölüm bile olsa ben izlerim, hiç de sıkıcı olmaz.
ayrıca dizinin konusu bir yerde tıkanacak gibi değil. oldukçana geniş bir konu. dediğim kişiler olmadan çok rahatlıkla bölümlerce ilerleyebilir...
Hiç bir aksiyon sahnesi ucuza mal olmaz. Kast ettigim şey, aksiyon sahnelerinin "harika" denecek ve ne olursa olsun seyretmeye hevesli fanatik hayranlar dışında kalanlar içinde etkili olacak kadar iyi olmaya yetmeyecek düşüklükte bir bütçe ile çekildigi. Yoksa aksiyon sahnelerinin duragan sahnelerine göre kat be kat pahalı oldugunun farkındayım. Kurtlar Vadisinin aksiyon sahnelerinde (en azından Osman Sınav döneminde) adam gibi para harcandıgı belliydi. Ah olmuş dedirten bir başka sahnede Hırsız-Polis dizisinde bombanın patladıgı sahneydi. Bol para harcandıgı belliydi, ama etkisi de unutulmazdı. Bu söyledigim HP'nin bütün aksiyon sahnelerinin iyi oldugu anlamına gelmiyor.
Belki siz 139 bölüm izleyebilirsiniz ama reyting açısından önemli olan her seyirci izlemez. Hanedan aynası ve Nazi altınları da sürekli yeni gizli örgüt uydurmadıkları sürece (ki o zaman da inandırıcılık sorunu olur) belli bir süreden sonra sıkıcı hale gelecek, seyirciler için önemli olan sıcaklık hissi de "gereksiz karakterler" olmadığı için giderek ortadan kalkacaktır. TV'de belirleyici olan kadın izleyiciler, ki onlar da sadece aksiyonla tatmin olan bir izleyici türü degil. KV'nin başarısını sadece aksiyon ve komploya bağlamak dogru degil. Osman Sınav'ın başlangıçta kurdugu bol karakterli yapı ve değişik hisler uyandıran karakterlerin de dizinin başarısında çok önemli bir rolü vardı.
son sahnedeki aras ve zaidin bi ton adamı tek tek öldürdüğü sahne inandırıcılık açısından pek iyi olmamış.
izlerken insanın hadi beee diyesini getirdi.
aras ve duru aşkında kıvılcımlar arttı. ama ben ne yazık ki o heyecanı fazla yaşatamıyolar gibi görüyorum.belki ç.kubata hala ısınamamış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir
şimdi arkadaşlar, birbirimizin ne anlatmak istediğini anlamadan yorum yazarsak, farkında olmadan kırıcı olabiliriz..herkes forumda istediği yorumu edep kurallarını aşmadan söyleme hakkı vardır..siz, aksi bir yönde düşünüyorsanız, fikrinizi kırıcı olmadan ve son derece mantıklı delillerse güçlendirip öyle ifade ediniz ki, körü körüne birşeyleri destekliyor imajındanda kurtulmuş oluruz..
tabiki hiç birşey mükembel olmaz, olmuyorda..bazı noktalar eleştirilir..eleştirilir ki; mükembele yaklaşılsın..gerek jenn gerekse auryn arkadaşlarımız fikirlerini söylemişler ve haklı noktalarıda yok değil..eleştiri olacaktır arkadaşlar bunu hazmetmeliyiz..kaldıki, eleştiri illada olumlu olacak değil..
neyse gelelim dizinin çekim eksikliklerine ve mantık hatalarına..
şimdi aras dağlı ve zahit ulu orta dalıyor..çekim güzel yani kamera açıları ve sahne düzeni..ama ya mantık ve inandırıcılık nerede ? tabi çatışma sahnesi, bizlerin hafızasına bir dizi filim isimlerini getirebilir..normaldirde bu hatta, american sinemasının gelmesi gayet tabi bir olay zira onlar bu işte öncüler.. ama ulu orta baskın yapıyorsunuz ve kurşunlarla göğüş göğüsesiniz, yağmur gibi adeta.. size isabet eden tek bir kurşun yok..yani o denli nejatın elemanları kofti ve yeteneksiz, dahası, siz üstün görü saldırı durumundasınız..jenn arkadaşımız, nerede çelik yelek demiş, haklı olarak.. auryn dediği gibi bu inandırıcılığa gölge düşürür....
ve gizli nazi hancer örgütü..soner yalçın, son derece mesleğinin ehli bir gazetecesidir, bu ayrıntıya lafımız ve itirazımız yok..ama bu bölümdeki hancer örtügütün toplantısı havada kalmış, yani tek düze ve o kadar da yüzeysel.. böylesi toplantılara ve örgüte yakın bir örneği, yabancı filimlerden örnek göstermeye bile gerek yok, kurtlar vadisinde görmüştük.. o daha profesyoneldi ve inandırıcılık durumları sağır odaya göre daha baskın...
belki yönetmen ve yapımcı tayfası bu durumların farkındalar..belkide durum bütçeyle alakalı ama bizler yine bu noktaları eleştirmek durumundayız.. forum arkadaşlarımızın biri dizinin ruhu yok, yani duygusallık hak getire demiş.. bu duruma hepimizin isyanı var.. dizinin tam oturması için zamana ihtiyaç var diyorum..
müzikler..arkadaşlar, artık müziklerde bir eser için hayati bir öneme sahip..evet aynı senaryo ve yönetmenin bir esere katkısı kadar var desek abartmış olmayız.. tek düze bir senaryo, bazen yönetmen yada müziklerle halkın teveccühü kazanmıştır..sıla buna güzel bir örnek..ağa, paşa, töre dizileri çoktur ama sılanın yeri başka olacak. tabiki, bunda senaryosuda etkilidir belki..ama o dizinin müzikleri çok çekici oldugu gerçeğini belitmek isterim..yine senaryo basit ama yönetim ve müzikleriyle milleti etkileyen, dahası, en çok izlenen dizi ünvanı elinde tutan acı hayat diziside buna güzel bir örnek..nereye varıyoruz ?! ben, sağır odanın müziklerine pek ısınamadım ve bana çekisi gelmesi bir yana,oldukça itici gelmekte.. neydi o mezar sahnelerinde arka fonda çalan gürültü..!! yani kurtlar vadisinin müzikleri nere sağır oda nere.!!.yani pes gökhan kırdar pes..!! acilen sağır oda dizinden kulağa hoş gelen müzikler duymak istiyoruz.. unutulmamalıdır ki, geçmişte efsane olmuş ve halkın büyük beğenisi kazanan, aynı gerçekleri kurgulanmış senaryosuyla derinlere inen dizilerden olan; deli yürek ve kurtlar vadisinin müzikleride dillere ve ceplere düşmüştür.. sonuç olarak müziklerin bir eserin sevilmesinde sahip oldugu payı göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir.. gökhan abi, kulağını çınlattık.
tabiki auryn arkadaşımızın söylediği gibi güzel ve etkiliyi aksiyon sahneleri bütçe gerektirmekte buna en iyi örnek olacak dizi: dünyayı kasıp kavuran 24 dizisidir..o dizinin masrafı yüksek, buda izleyici yüksek kalite, bol efekt, bol aksiyon, gerilim , heyacan ve dram olarak yansıyor.. yine auryn belirttiği bir nokta ise; bu dizi şu ana kadar bizlere sunmuş oldugu hava ile fazla ilerleyemez.. evet, haklıdır o yüzden aynı kurtlar vadisinde yada deli yürekte oldugu gibi bir çok duygu harmanlanmalıdır ve sağır oda, buna elverişli bir senaryo sahip.. bekleyip göreceğiz..
ps : kurtlar vadisi ve deli yürek sadece müzikleriyle değil, oldukça güçlü harikulade senaryoları ve yönetmeniylede tv tarihimizde yeri ayrıdır..
burcu_ladyyy
06-11-06, 19:43
Müziklerin hemen hemen hepsi kötü değil bence. Jenerik müziği çok güzel. ayrıca geçen bölümlerde bir sahne vardı, arasla durunun tanışma sahnelerini gösteriyordu, bir müzik eşliğinde. o müzik de süperdi ki, aklımda kalmış. ayrıca dizinin başından beri zahidin yürüme sahnelerinde bir müzik çalıyor. o müzik de süper bence.
İlk önce herkese merhaba...Siteye 15 gün önce ödevimi hazırlayabilmek için üye olmuştum(sosyoloji öğrencisiyim...) yazı yazmak bugüne nasipmiş...Ben genelde dizileri sonuna kadar takip edemem,1-2 bölüm seyreder bırakırdım ancak Sağır oda'nın konusu çok ilginç olduğundan diziyi seyrediyorum.Naçizane diziyle ilgili bir iki ufak yorum yapıyim;
-İlk önce Çağla Kubat'ın oyunculuğu çok zayıf,dizide çok sırıtıyor....
-Serdar Akar'ın çektiği bölümler hiç sürükleyici değildi açıkçası seyrederken daralıyordum ancak yeni yönetmenle seyredilebilirlik arttı...
-Ne yazık ki dizideki aksiyon sahneleri çok kötü,saymakla bitmez ancak bunun nedeni bence reyting kaygısı...Çünkü dizi kurtlar vadisine benzemiyorum diyerek yola çıktı ancak reytingler düşük geldikçe aksiyona ve milliyetçi söylemlere çokça kayış başladı...
-Dizinin ilk yayın zamanı da yanlıştı şimdiki zamanı da kanal biran önce sorunu çözmeli
Son olarak;Dizide olayların akışı birden hızlanda bence dizi 13 bölüm sürecek...Herkese kolay gelsin...
En büyük yanılgım: Gözyaşı Çetesi
ŞİMDİ tutup da, "Ben ekranda tutacak diziyi, gözünden tanırım" diyecek halim yok. Ama önsezilerim ve mesleki deneyimim bu konuda isabetli tahminler yapmamı sağlıyor. Bu sezon en büyük yanılgıyı (ve tabii hayal kırıklığını) atv'nin Gözyaşı Çetesi dizisinde yaşadım. İlk bölümün ardından beğenimi ifade eden bir yorum yazmıştım. Dizinin günü, saati değişip durdu ama mayası tutmadı. (Belki de tutmamasında bu değişikliklerin payı vardı.) Oysa içinde dolu dolu duygu, kent kadınına özgü gerçekler, abartısız, duru oyunculuklar, özenle yazılmış diyaloglar ve çokça hayat dersi vardı. Olmadı, tutmadı... Benim gibi bunun şaşkınlığını ve üzüntüsünü duyan izleyiciler bugüne kadar Türk Televizyon Tarihi'nde görülmemiş bir protesto eylemini sürdürüyorlar. Gözyaşı Çetesi'nin gözü yaşlı müdavimleri, atv'yi ve yapımcı firmayı gönderdikleri mendillerle protesto ediyorlar. Mendil protestosunu ilk olarak İspanya Futbol Ligi'nde görmüştüm. Tribünlere de iç savaştan miras kalmış. Kötü sonuçların ardından yönetimi ve futbolcuları protesto etmek isteyen taraftarlar, tribünde beyaz mendil sallıyorlar. Bu, onlara göre protesto etmenin, isyanın en sessiz ama en "iç acıtan" yöntemi. Peki bu protesto, diziyi geri getirir mi? Sanmıyorum... Ama dizilerin, kanal ya da yapımcı firmaların malı olmaktan çıkıp, seyircinin mülkiyetine girdiğinin açık ispatı olur. Umarım, giderek izleyici beklentilerinin uzağına savrulup, reytinge göbekten bağlı hale gelen köhne televizyon anlayışının arkasından mendil sallayacağımız günler de gelir
lütfen arkadaşlar kanalların reytingler yüzünden acımasızca dizileri yayından kaldırılmasına karşın yapılan bu protestoya hepimiz destek verelim.
oyun bittmi bilmiyorumama bence şadi ve ayşenin cenaze töreni çoq etkilendim hatta bişi itiraf edeyim ağladım orda :(
Olayların hızlanışı ve Afşar Kırımlı'nın ölümü ben de de dizinin 13 bölümde bitirileceği hissini uyandırdı. En azından Kanal D diziyi 13 bölüm gibi yayınlayarak, hikayeyi sona erdirecek diye seviniyorum. Reytingler daha sonra yükselir ve diziyi devam ettirme kararı verirlerse, hikaye bu hızlı gidişten sonra sorun yaşamaz inşallah.
Olayların hızlanışı ve Afşar Kırımlı'nın ölümü ben de de dizinin 13 bölümde bitirileceği hissini uyandırdı. En azından Kanal D diziyi 13 bölüm gibi yayınlayarak, hikayeyi sona erdirecek diye seviniyorum. Reytingler daha sonra yükselir ve diziyi devam ettirme kararı verirlerse, hikaye bu hızlı gidişten sonra sorun yaşamaz inşallah.
13 bölüm..evet, genelde her yeni proje ilk edepta 13 bölümlük bir anlaşmayla ekrana gelir..bizimkilerin köhne tv anlayaşı, maalesef ratinglerle doğru orantılı oldugundan kalite pek bir nitelik unsuru değil...hatta, birçok kaliteli yapım rating canavarına yem olmaktan kurtulamıyor..buna en yakın örnek: gözyaşı çetesi..dizi kalktı, rating sorunlarıyla boğuşan dizilerden biride kanal D'nin iddealı yapımları arasında olan kod adı..neyse, soner yalçın bir parça tanıyorsam dizi 13 bölümü aşar gibime geliyor..
13 bölümlük ön koşulun olmasının sebebi; malum rating dedik, dizi olurda halkın beğenisini ve tevecchünü kazanırsa 13 bölümün devamı gelir..sağır oda dizisi şuan bu evrelerde..
ps : acilen dizinin duygusal bağları sağlamlaştırılmalı, burcu_laddy dediği gibi ekranda duygu yoğunluğu, tabi her anlamda, en az dizi maalesef sağır oda...
merhaba siteye yeni üye oldum.Arkadaslar sagir oda dizisinin senaryosu cok guzel oyuncu secimi mükemmel ,yönetmen basarili umarim uzun soluklu bir dizi olur.Bunun icin diziye sahip cikalim.
Kesinlikle Aras'ın poligonda vurduğu adamlar ve denizde boğuşması mükemmel sahnelerdi yaaa :)
Bu ara en beğenerek izlediim dizilerden biri... AKSİYON basta olmak üzere; YAN KONU aşk (çok abartmadıkları, tadında olduu için).Bu da cok gusel bi durum bence yani abartmamaları :) ve su Aras'ın poligonda adamları tek tek tek kursunla vurduğu, sonra bu olaya denizde dewam ettiği
bolum.ben bole gusel bişi gormedim yaaa.harika aksiyondu. :D inşallah diziyi kaldırma gibi bir gaflette bulunmazlarr.Ratingler git gide yükselcek gibime gelio. Kurtlar wadisiyle arasındaki en buyuk fark kurtlar wadisinin basında kimin kim olduu, kimle işyaptıı falan belliydi, bunun bası bayaa karısıktı kimin kim olduu belli diildi bazıları sıkıldı, bazıları anlamadı ondan diziyi bıraktılarr.Ama esas konu yeni baslıo.esas aksiyon yeni baslıo yani :)
burcu_ladyyy
07-11-06, 21:52
Afşar Kırımlı öldü mü yani? KEsin mi? ben öyle birşey duymadım, zehirlendi evet ama eğer öldüğü kesin bir haberse bu kaynağı nereden aldığını açıklarsan sevinirim. Afşar Kırımlı'nın öleceğini zannetmiyorum da eğer gerçekten ölürse 13 bölüm fikrinize katılabilirim. Aksi takdirde daha uzun süreceğini düşünüyorum.
Olayların çabuk gelişmesi dizinin biteceğine kanaat değil bence. Çünkü Serdar Akar anlaşılmayacak bir biçimde anlatıyordu, çok karışık biçimde yani. Onur Tan ise kendi tarzıyla anlaşılır bir biçimde açığa çıkardı. Bu yönetmen değişikliği olduğu için gözünüze farklı çarptı , o yüzden böyle bir düşünce içine girdiniz diye düşünüyorum...
minotauros
07-11-06, 23:08
aarkadaşlar bence afşar ölmedi, ölse o kel adam neden evin önünde beklesin. başka bir şey var o işin içinde. ama ne ben de çözemedim.
burcu_ladyyy
07-11-06, 23:16
aarkadaşlar bence afşar ölmedi, ölse o kel adam neden evin önünde beklesin. başka bir şey var o işin içinde. ama ne ben de çözemedim.
arkadaşım zaten Afşar Kırımlı'nın ölmesi gibi bir durum söz konusu olamaz şu an için. Adam başrol çünkü.
yalnız auryn nickli arkadaş öldü diye yazmış, belki bir bildiği vardır diye öyle söyledim. Yoksa şahsi fikrim tabi ki ölmeyecek...
bence son sahne felaket saçmaydı.ve bence o sahnenin amacıda şuydu reytingler düşük öldürün önünüze geleni.bi kere iki kişi ortada yürüye yürüye gidiyo ama bi türlü vurulmuyorlar.ayrıca aras neden geldiği kapıdan çıkmaz o da ayrı konu.ha sahi intikam alıcak.ayrıca bomba patlıyo herkes zahiti unutuyor.bu kadar profosyenel adam bir arada ama bomba patlayınca zahite bir el ateş etmek kimsenin aklına gelmiyor.ayrıca bunlar profosyenel demiş bazı arkadaşlar öldürürlermiş.tamam öldürürlerde kurşunlardan da kaçabildiklerini bilmiyordum.ben bu diziyi sonuna kadar seyredicem umarım tutar.yeni bi kurtlar vadisi olur...
Afşar Kırımlı'nın ölüp, ölmediğini bilmiyorum. Sadece öldü diye tahmin ettim. Lala'nın verdigi bardakta zehir oldugunu ve kel adamın kapıda Lala'ya zehir verdigini düşündüm. Ricin gibi bir zehir kullanmışlarsa hızla ölmesi lazım.Malum örgütten ölüm emri çıkmıştı. Benim yazdıgım bir bilgi degil, bir tahmindi. Bir sonraki bölümde ölürse, dizinin 13 bölümde bitirilme kararı verildigini düşüneceğim. Uzun süre komada kalırsa, karar askıda demektir sonucuna varacagim. Bu aşamada dizinin reytinglerinin kaldırılmayı düşünecek kadar kötü oldugu kanısında degilim. 13 bölümde reytingleri kanalı mutlu edecek düzeye de çıkabilir. Ayrıca yerine gelecek olan dizin tutacağı ne malum. Pazar günleri zaten yayınlanan çok fazla dizi yok. Acemi Cadı veya Selena'yı izleyecek halim olmadıgına göre bir çok kişi için Sağır Oda Battle Star Galactica ve Nip Tuck'un alternatifi, ki CNBC-E'nin tekrarlarından bu dizileri de izlemek mümkün zaten.
Dizi nihayet ilerlemeye başladı ama Çağla Kubat'ın daha çok fırın ekmek yemesi lazım bu vasatlıktan kurtulmak için..
pazar günü her ne kadar dizi olmasa da maç özetleri veya avrupa liglerinin maçları var.bu erkek seyirci sayısını ibo show bayan izleyici sayısını çok etkiliyor bence...
september_06
08-11-06, 12:59
çok güzel bir dizi bence.Ama bazı saçmalıkları var. eeee o kadar kusur kadı kızında da olur dimi ama
bence son sahne felaket saçmaydı.ve bence o sahnenin amacıda şuydu reytingler düşük öldürün önünüze geleni.bi kere iki kişi ortada yürüye yürüye gidiyo ama bi türlü vurulmuyorlar.ayrıca aras neden geldiği kapıdan çıkmaz o da ayrı konu.ha sahi intikam alıcak.ayrıca bomba patlıyo herkes zahiti unutuyor.bu kadar profosyenel adam bir arada ama bomba patlayınca zahite bir el ateş etmek kimsenin aklına gelmiyor.ayrıca bunlar profosyenel demiş bazı arkadaşlar öldürürlermiş.tamam öldürürlerde kurşunlardan da kaçabildiklerini bilmiyordum.ben bu diziyi sonuna kadar seyredicem umarım tutar.yeni bi kurtlar vadisi olur...
Bence dediklerin cok sacma polat tek basına butun ıragı altına ustune getirdi bu sahnemi sacma bence güzeldi...
Dizinin pazar günü tutunması bence zor en fazla 4. veya 5.olur.Aksiyon sahneleri ise ne yazık ki çogu dizide olduğu gibi iyi kotarılmamış...Ve son söz Çağla Kubat'a;Bu kadar kötü oyunculuk hiç görmedim...
kurtlar vadisi ırak filmi için dediklerin doğru.hele o son çatışma sahnesi.tabancalarla bitirdiler bütün adamları.benim saçmadan kastım daha çok mantık hatası bakımından yoksa öldürsünler isterlerse 100 kişi ki mesela taşıyıcı 2 yi seyretmiştim yok artık daha neler demiştim aksiyon sahnelerinden sonra.önceki mesajımda da yazdım arası n geldiği kapıdan çıkmaması bi de zahit in kafasına bi kurşun sıkıcak kadar bile zaman bulamaması başlarındaki adamın(adını hatırlmıyorum hani bu ülkede sadece rezil olunmaz diyen adam) bence mantık hatasıydı.yoksa ben de demiyorum gerçek hayatla bire bir olsun.ama bu kadar bariz mantık hataları da olmasın yani.
Türkiye Bu Örgütü Tartışacak:HANÇER BİRLİĞİ
“Sağır Oda” bu akşam da temposu yüksek bir bölümle ekrana geliyor.
Pazar akşamları milyonları ekrana bağlayan dizinin bu bölümünde; Aras Dağlı’yı zor bir süreç bekliyor.
2. Dünya Savaşı’nda Nazilere katılan Müslüman Türkler’in kurduğu örgüt hala varlığını neden sürdürüyor?
Germen-Türk İmparatorluğu’nu ülke edinen Hançer Birliği Afşar Kırımlı'yı neden öldürmek istiyor?
Yalnız Türk Aras Dağlı'yı zor bir süreç bekliyor.
Sağır Oda’da sürpriz oyuncu
Dizinin senaristlerinden Hakan Karahan, Sağır Oda'nın bu bölümünden itibaren oyuncular arasındaki yerini alıyor. Dizinin bu akşamki bölümünde Karahan, Aras Dağlı'nın eski eğitmeni Oğuz Bey karakteri ile dizinin oyuncu kadrosuna dahil olacak.
Bankacıydı, yazarlığı seçti şimdi de oyunculuğa geçti
Kanal d'nin ilgiyle izlenen dizisi Sağır Oda'nın senaristlerinden,yazar Hakan Karahan,bu pazar ekrana gelecek bölümde,Aras Dağlı'nın eski eğitmeni Oğuz Bey karakteriyle dizinin oyuncuları arasına katıldı.Hanedan Aynası'nın sırrının çözülmesi için girdiği amansız savaşta yanlız kalan Aras Dağlı çareyi eski eğitmeni Oğuz'a ulaşmakta bulur.Oğuz Bey karakteri ile ekrana gelen Hakan Karahan Aikido teknikleriyle yaptığı dövüşler,izliyenleri ekrana bağlayacak.2003 yılında bankacılık sektöründen istifa edip,yaşamını yazarak sürdürmeyi seçen Hakan Karahan 19 ve Azrail adlı kitaplarıyla Türk edebiyatına ünlü yazar Trevanian lezzetinde eserler katmıştı.
Karahan Haziran ayında da el teknikleri ile kılıç ve sopadan oluşan silahlı tekniklerin bulundugu Yeni Başlıyanlar için Aikido adlı kitabını çıkarmıştı.
1990 yılından bu yana siyah kuşak 3. Dan Aikidocu olan Karahan,bu pazar akşamından itibaren Aikido'nun ilginç tekniklerini, Sağır Oda'da ekrana taşıyacak.
Bankacılıktan yazarlığa uzanan serüveninde şimdi de oyunculuğu deneyen Hakan Karahan,"Dizinin seneryosunu yazarken aldığım teklifle kendimi kamera önünde buldum.Kendi sahnelerimi yazıyor olmak ve içinde bulunduğum ekipten aldığım destek,kamera önü deneyimime keyif kattı.Ayrıca Jopan kökenli savaş sanatı olan Aikido'yu içerdiği yaşam felsefesiyle birlikte geniş kesimlerle tanıştırabilecek olmak da beni sevindiriyor."diyor Karahan'ın da ekibe katılmasıyla, Sağır Oda'nın heycan dozu da iyice yükseliyor.
Arkdaşalar size bir tüyo daha vereyim bu arada dursah kırımlının beşik kertmesi ilhanın kardeşi ameerika da aras dağlının eski nişanlısıyla evlendi haberiniz olsun...Bu kıyagımı unutmayın :):):)
Arkdaşalar size bir tüyo daha vereyim bu arada dursah kırımlının beşik kertmesi ilhanın kardeşi ameerika da aras dağlının eski nişanlısıyla evlendi haberiniz olsun...Bu kıyagımı unutmayın :):):)
saolasın tahmin etmiştim ama bu Aras'ın eski nişanlısında birşey var diye
yoksa niye konusu geçsin Aras'ı nişanlısı terk edip başlasıyla evlendi diye
değil mi ama:)
efran_albatros
10-11-06, 18:11
arkadaşlar az önce reklamını izledim.yine heyecanlı bir bölüm bekliyor bizi.galiba zahid vuruluyor.orman sahneleri var.en son sahnedede arasın üzerinde garip bir ceketle başında bere var.ve yine o sahnede duru ile kucaklaşıyorlar.
arkadaşlar az önce reklamını izledim.yine heyecanlı bir bölüm bekliyor bizi.galiba zahid vuruluyor.orman sahneleri var.en son sahnedede arasın üzerinde garip bir ceketle başında bere var.ve yine o sahnede duru ile kucaklaşıyorlar.
evet çok güzel bir bölüm bizi bekliyor.
arkadaşlar huu nerdesiniz? dizi,2. sayfaya düşmüş,son atılan mesaj nerdeyse 2 gün öncesine ait.durum bu kadar vahim mi?:icon_cry:
Yavaş yavaş reytinleri yükseliyor. Her hafta biraz daha ilgi topluyor bu dizi. özellikle bu hafta çok heyecanlı bir bölüm bizi bekliyor gibi...
burcumania
12-11-06, 17:00
İlk önce herke
-Ne yazık ki dizideki aksiyon sahneleri çok kötü,saymakla bitmez ancak bunun nedeni bence reyting kaygısı...Çünkü dizi kurtlar vadisine benzemiyorum diyerek yola çıktı ancak reytingler düşük geldikçe aksiyona ve milliyetçi söylemlere çokça kayış başladı...
Son olarak;Dizide olayların akışı birden hızlanda bence dizi 13 bölüm sürecek...Herkese kolay gelsin...
İzlediğim en iyi aksiyon sahneleri olan dizi SAğır Oda bence. HEm aksiyon hem uzakdoğu dövüş teknikleri olan sahneler mükemmel...
dizideki olayların akışının hızlanması demeyelim de, daha anlaşılır hale gelmesi, gizemi seven serdar akarın gidip, gizemleri anlaşılır bir biçimde ortaya çıkarıp olaylara hızlanmış hissi veren Onur Tan'ın gelmesi diyelim. 13 bölümden fazla süreceğine eminim. 5.00 reytingin üzerinde alıyoruz çünkü. bu reytingi almaya devam ettikçe sorun yok...
arkadaşlar dizi yi çok beğenerek ve bekleyerek izliyorum fakat,
konu bayağı ağır ilerliyormuş gibi geliyor bana ???
minotauros
12-11-06, 22:32
afşar kırımlı kaçırıldı arkadaşlar... dırınınıımmmm. bu ne ya? ambulansla kaçırmışlar, demek ki kel adam ondan bekliyormuş kapıda... vaaay vay vay.
arkadaşlar neler oldu öyle ya.vay vay vay sen giraya bak hançer birliğinin başı çıktı.arasın başına yine büyük işler açıldı allahım ya müdür manyak mı nedir??daha neler olcak kimbilir??iyi gidiyor son iki bölümdür.hadi hayırlısı.genelolarak beğendim bu bölümüde.arası da tabiki
bu bölümüm bomba repliği: j-15 yan gelip yatma yeri değildir,repliğiydi:) koptum orda.gündeme çok hoş göndermeler yapıyorlar.k.v de bu daha fazlaydı.sağır oda da artmasını istiyorum
Bankacılıktan yazarlığa uzanan serüveninde şimdi de oyunculuğu deneyen Hakan Karahan,"Dizinin seneryosunu yazarken aldığım teklifle kendimi kamera önünde buldum.Kendi sahnelerimi yazıyor olmak ve içinde bulunduğum ekipten aldığım destek,kamera önü deneyimime keyif kattı.Ayrıca Jopan kökenli savaş sanatı olan Aikido'yu içerdiği yaşam felsefesiyle birlikte geniş kesimlerle tanıştırabilecek olmak da beni sevindiriyor."diyor Karahan'ın da ekibe katılmasıyla, Sağır Oda'nın heycan dozu da iyice yükseliyor.
Hakan Karahan ayrıca Candan Erçetin'in sevgilisi ve şarkı sözü yazarı.
Bu akşam ilk defa izledim diziyi pek bir şey anlamasamda hoşuma gitti..Ama yinede konulardan çok uzağım..
Bankacıydı, yazarlığı seçti şimdi de oyunculuğa geçti
Kanal d'nin ilgiyle izlenen dizisi Sağır Oda'nın senaristlerinden,yazar Hakan Karahan,bu pazar ekrana gelecek bölümde,Aras Dağlı'nın eski eğitmeni Oğuz Bey karakteriyle dizinin oyuncuları arasına katıldı.Hanedan Aynası'nın sırrının çözülmesi için girdiği amansız savaşta yanlız kalan Aras Dağlı çareyi eski eğitmeni Oğuz'a ulaşmakta bulur.Oğuz Bey karakteri ile ekrana gelen Hakan Karahan Aikido teknikleriyle yaptığı dövüşler,izliyenleri ekrana bağlayacak.2003 yılında bankacılık sektöründen istifa edip,yaşamını yazarak sürdürmeyi seçen Hakan Karahan 19 ve Azrail adlı kitaplarıyla Türk edebiyatına ünlü yazar Trevanian lezzetinde eserler katmıştı.
Karahan Haziran ayında da el teknikleri ile kılıç ve sopadan oluşan silahlı tekniklerin bulundugu Yeni Başlıyanlar için Aikido adlı kitabını çıkarmıştı.
1990 yılından bu yana siyah kuşak 3. Dan Aikidocu olan Karahan,bu pazar akşamından itibaren Aikido'nun ilginç tekniklerini, Sağır Oda'da ekrana taşıyacak.
gerçektende diziye renk kattı.ben çok beğendim..fizik olarakda david carradini anımsattı:)..
bu bölüm gayet iyiydi..bi teknik hata vardı bana göre.bilmiyorum sizde farkettinizmi?.gece kalp skıntısı geçiren avşar bey sabah ambulansla götürüldü.kalp spazmı geçiren bir insanın anında hastahaneye götürülmesi gerekmezmiydi?.bilmiyorum benim kaçırdığım bir durum varmı?ama gece ailesiyle toplantı yaparken kalp spazmı geçirmişti yanılmıyorsam..
Bana göre en güzel replik Zahite sorulan sen hiç jet skiye bindimi sorusuydu.Bu arada bölüm süperdi
Bu akşam ilk defa izledim diziyi pek bir şey anlamasamda hoşuma gitti..Ama yinede konulardan çok uzağım..
evet hatırladım şimdi:)hala sevgilisimi bilmiyorum ama..bu bölümde candanın sanırım sözleri kendisine ait şarkılarından birinide mırıldandı cesetleri gömerken:) onlar yanlış biliyor,kimsenin suçu değil sözleriyle başlayan o nefis şarkıyı:)
burcumania
13-11-06, 00:05
Arkadaşlar öncelikle ağız tadıyla süper bir bölüm izlediğimiz için oldukça keyif aldım.
Beğendiğim Sahneler:
1) Girayhanın kırmızı kıyafeti giydiği anda "dırrıın" diye sesin geldiği andan itibaren girayın bulunduğu sahneler :)
2)afşar kırımlının eve döndüğü sahnedeki psikolojik deliye dönmüş surat ifadesiyle kapıda belirmesi :)
3)Dizinin senaristinin kel adamı muhteşem bir teknikle dövdüğü sahneler
4) LAla'nın Girayhan'ı yetiştirdiği sahneler (girayın duyguları mükemmel anlatılmış)
5)Aras Dağlı'nın ZAhid'e mandalina uzatması :)
6) Dizinin senaristinin zahidi kastederek "biz imamla baş başa kalırız" dedikten sonra yılın kahkahasını patlatması. "Sen hiç jet skiye bindin mi?" :):):) süper göndermeler yapıyorlar valla helal olsun...
İnanmadığım Sahneler:
1)çocuk kahveye girdi. "aha şu adam der demez, kahvedeki bütün millet dışarı çullandı koşa koşa. kahvede bir kişinin bile kalmayacağını, oradaki 30-40 kişinin hepsinin gideceği ne alaka anlamadım. 1 kişinin bile kalma ihtimali yokmuş gibi bir durum söz konusu değildi bence...
2) Aras Dağlı'yla Duruşah Kırımlı'nın birbirine uzun uzun bakıp sarılmaları ( her ne kadar inanmasam da, çok sevdiğim bir sahneydi)
3)Aksiyon sahnelerinde gerçekten zayıflık gördüm. Geçen haftaki aksiyon süperdi. Müthiş çekilmişti. Ama bu haftaki bana biraz zayıf geldi. Nejat'ın adamları TRİŞKA çıkıp duruyor. ne iş anlamadım valla. çöpten adam topluyor herhalde :):):)
4) GEce kalp spazmı geçiren Afşar Kırımlı'nın sabah ölü gibi yatmış şekilde çıkarılmasıydı. Merak ettim de saatler boyunca neyi beklediler acaba :)
5)Ormanda koşarken bile tıkanan Zahid'in, NEjat gibi üst düzey bir kişi tarafından 2 kere vurulduktan sonra, farkındaysanız hava öğlendi, fakat eve getirdiklerinde hava simsiyah akşam olmuş. saatlerce yaşıyor bu adam helal olsun valla :)
neyse sonuç olarak çok güzel bir bölümdü.
SAĞIR ODA... Yalnızca bir dizi film değil :)
aa o Hakan Karahan bu mu adamı hiç görmemiştim neyse
bu akşam ki bölüm güzeldi özellikle de sonu acaba neler olacak
Aras ve Duru sarmaş dolaş j-15'in gıcık patronuda görüyor onları
Aras'ı vurmaya falan kalkmazlar inşallah bu arada Giray beni şok etti
ne sinsiymiş Lala işlemiş onu resmen çocukluğundan beri Nogay'da pek safmış ya
bu akşam bana dizi kısa gibi geldi yada ben anlamadım nasıl geçtiğini
Aras ve Zaid iyi kanka oldular Aras 3. kez hayatını kurtardı Zaid'in
Zaid'de 9 canlıymış mübarek hep yırtıyor:)
evet hatırladım şimdi:)hala sevgilisimi bilmiyorum ama..bu bölümde candanın sanırım sözleri kendisine ait şarkılarından birinide mırıldandı cesetleri gömerken:) onlar yanlış biliyor,kimsenin suçu değil sözleriyle başlayan o nefis şarkıyı:)
şimdi anlaşıldı neden o şarkıyı söylediği vayy be benim en sevdiğim
Candan Erçetin şarkılarından birisi olan Onlar Yanlış Biliyor'u bu adam mı yazmış:)
bu akşam en gıcık olduğum kişi j-15 başkanı sinir etti beni
valla Duru'nun kerkenezden daha gıcık etti bu akşam beni:)
Dizi teknik açıdan daha önceki bölüme göre çok daha iyiydi. Ormandaki aksiyon sahnesinin daha ucuza mal olduğu ve daha gerçekçi göründügü bir gerçek.
Hakan Karahan'ın (Oğuz) evindeki kadın resmi Candan Erçetin'in resmiydi sanırım. Oğuz'un mezar kazarken söylediği şarkıda gene Candan Erçetin'in şarkısıydı (yanılmıyorsam sözleri Hakan Karahan'ın). Hakan Karahan diziye renklilik ve sıcaklık kattı. Donuk oynayan onlarca oyuncunun yanında Hakan Karahan çok daha gerçek kaldı.
Rodya'nın da dediği gibi güncel göndermelerde vardı dizide. Ama benim eleştireceğim nokta, bunlar değil Hançer Birliği konseptinin absürdlüğü. Dizi zaten Aras Dağlı'yı Yalnız Türk olarak lanse ederek, Türkiye'nin klasik paranoyasına yani Türk'ün Türkten başka dostu yoktur geyiğine hizmet ediyor. Bunu duyanda uluslararası ilişkiler ve istihbarat dünyasının bir çıkar ilişkisinden (ülkeler arasında) ziyade bir dostluk ve arkadaşlık ilişkisi olduğunu sanacak.
Gelelim beni asıl sinir eden Hançer Birliği mevzuna. Bu tür gruplarda üyeler arasında bağlantı oluşturmak için ritüel, kıyafet, paralo, yemin gibi trükler kullanılması doğaldır ve normaldir. Asıl sakat olan husus ise şu: Hançer Birliği söylendiği gibi bir Nazi sempatizanı Müslüman Katolik örgütü ise, kostüm, logo ve ritüel seçimlerinde ciddi bir sakatlık var. Herşeyden önce Adolf Hitler, hristiyan dinine de karşı bir adamdı ve Almanya'ya paganizmi ve Hristiyanlık öncesi Cermen ritüellerini ve inançlarını getirmek istiyordu. Ve Nazi Almanyası herşeyden önce militarist bir devlet yapısına sahipti. Hal böyle olunca hristiyan keşiş cübbelerinin örgütte işi ne? İkinci olarak örgütün logosu kılıç, altında da modern fontlarla yazılmış Hançer Birliği yazısı. Naziler askeri teknoloji konusunda gayet ileride olup, kılıç vs.gibi şeyleri sembol olarak seçmezlerdi. Pagan dininden gelen yıldırım, şimşek, güneş gibi doğa sembollerini tercih ederlerdi. Başkalarından aparttıkları semboller de daha geometrik sembollerdi. Ünlü Swastika Hinduizmde yaşam döngüsünün simgesi olan sembolun aynadaki imajıdır.
Bir sonraki mesajımda konuya devam edecegim.
minotauros
13-11-06, 00:23
aa, arkadaşım hançer birliğini internette google da bir araştırırsan, sanırım yanlış yorumladığını anlayacaksın. hançer birliği diye bir örgüt gerçekten var ve amblemleri de gerçekten, o palalı el...
burcumania
13-11-06, 00:26
auryn birşey soracağım.
daha ucuza mal olduğu ve daha gerçekçi olduğu belli demişsin.
ne yani, pahalıya çekilen aksiyon sahneleri inandırıcı olmuyor mu demek istiyorsun. o zaman hiç uğraşmasınlar. gitsinler ormana birbirlerini kovalasınlar , al sana gerçekçilik. böyle mi istiyorsun?
Hançer Birliği'ne kafayı takmışsın belli. Bu konuda bilgin olduğu da belli, çünkü söylediğin cümlelerin hiçbirini anlamadım :) garip geliyor bana söylediğin kelimeler anlamını bilmedğim için.
BEn dizide izlediğimizi, gerçek hayatta bu olayları yaşıyormuşuz gibi izlediğim için bana göre normal. Hançer Birliği hakkında da en ufak bir bilgim yok ama HAkan Karahan'ın ( dizide de gördüğümüz gibi adamın tipinden bu konuda bilgili bir insan olduğu belli) yani sırf senin dediklerin doğruysa Hakan Karahan'ın işi ne peki. sallıyor mu adam sürekli yani? bunu mu kastetmeye çalışıyorsun?
Dolayısıyla kılıç gayet anlamsız bir sembol. Kullanılan fontta dogru değil, fontun Gotik olması gerekli. Kavgam kitabının orijinal başlıgının Gotik fontla yazılı olmasının bir nedeni var: Hitler öyle seviyordu.
Üçüncü olarak, Hitler Yuvarlak Masa Şövalyelerine ve Kral Arthur'un hikayelerine bayıldıgı icin bu tür ritüelistik törenlerin yuvarlak masa etrafında yapılmış olması gerekirdi.
Bunların ötesinde Hançer Birliği'nin çok daha ciddi kavramsal sorunları var, bu da kurgunun inandırıcılıgını tümden yok ediyor. 1939-45 yılları arasında Nazilere katılan Kırımlıların sayısı, genel nüfusun yüzde 1'inden azdır. Buna ragmen nüfusun hepsi Orta Asya'ya sürgüne gönderilmiştir. Almanlara katılan Kırımlıların en küçüğünün 1945 yılında 15 yaşında olacağını varsayarsanız, bu kişilerin en gençlerinin 1930 dogumlu olması gerekir. Bu hesaba göre bu kişiler bugün 76 yaşında olacaklardır. Bu kişilerin inançları, geçmişe sadakat, yaşananların acısı ve zorlugu gibi nedenlerle inançlarını koruduklarını ve gelecek kuşaklara da inançlarını geçirdiklerini varsayalım. Girayhan'ın Lala tarafından yetiştirildigini ve beyninin yıkandıgını varsaysak bile Girayhan çok büyük bir holdingin başında olan bir kişi olarak, dünyanın gerçeklerinden haberdar olmak ve az buçuk dünyadaki siyasal denge ve dinamikleri bilmek durumunda.
Hançer Birliği'nin temel amacı ne? Türk Germen İmparatorluğunu kurmak. İş hayatının içinde olan birinin Almanya'daki Neo Nazi ve muhafazakar politik hareketlere bakarak, hala Türk-Germen İmparatorluğu kurulacağını düşünmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Almanya'da ve Avrupa'da "öteki" ve "ikinci sınıf" insan olarak Yahudilerin yerini adeta Türkler almışlardır. Bu dönemde Almanya'daki üç tane kıytırık Neo Nazi ile birlikte Türk Germen İmparatorlugu kurabileceğini sanan biri en hafif tabiriyle hayal dünyasında yaşıyordur, bir diger değişle zır delidir. Bu kadar delusional birinin büyük bir holdingi bir ay bile yürütmesi mümkün değildir. İş hayatı realiteleri bilmek ve kavramakla yönetilebilir, ideolojik tercihlerle değil.
Bu kurguya inanmış gözüksek bile bir başka sorun söz konusu. Bu çağda ve dönemde Türk Germen İmparatorluğu kurmak gibi iddialı bir hedefi olan bir kuruluşun dört tane kıytırık üyesi ve bir tane de yavru Führerden ibaret oldugunu görünce insan söyleyecek söz bulamıyor.
bu bolum gercekten yıne guzeldı oguz bey hosgeldıler sefa getırdıler dızıye renk kattılar umarım uzun sure dızımızde kalırlar:):)
bu bolum benı oldukca sasırttı!!gırayın hancer bırlıgının bası olması,lala kucukluıgunden berı gırayın beynıne ısledıklerı,afsar bey öldü derken adamın bırden bıre kapıda sok halınde gorulmesı (ki bu sahneden hıc bırsey anlamadım)ayrıca duru ne oyle dırek yapıstı arasa daha bır hafta gecmedı tanısalı kız fırsat buldu sarıldı boynuna adamın hıc yakıstıramadım dogrusu!:):)son karede aras bu sefer gözünü pörtletmedi allaha şükür!!
arasın uzerıne yıkılan komplo ıyıydı hostuda cıgdemle orhanın bunu cozebılecek güçte olmadıgı kesın orhan daha temkınlı yaklasıyor ama cıgdem basını derde sokabılır fevrı davranmamalı bu konuda raas onu uyarmıstı kendıne dıkkat et dıye!!!
bu bolum en cok guldugum sahne oguz beyın zaid e eee sen jetsiki ye bıner mısın dedıgını sahneydı gulmekten oldum resmen orda gunumuzde yasanan hacı hoca olayına ıyı bır gondermeydı!!! ayrıca ne yanı yesıl cay mı ıcırıcez adama lafıda cok guzeldı cok sevdım ben bu oguz beyı ya dovus sahnelerıde cok guzeldı zaten!!!gercekçi ve hos olmus sadece oguz beyın karsındakı adam bıraz sap gıbı bakıyordu ama olur o kadar ulkemızde dogru duzgun figuran bulmak zor zaten!!!
iyi geceler arkadaslar, ben malesef bugünkü bölümül kacirdim. bugün 8.bl. mü oynadi?
auryn birşey soracağım.
daha ucuza mal olduğu ve daha gerçekçi olduğu belli demişsin.
ne yani, pahalıya çekilen aksiyon sahneleri inandırıcı olmuyor mu demek istiyorsun. o zaman hiç uğraşmasınlar. gitsinler ormana birbirlerini kovalasınlar , al sana gerçekçilik. böyle mi istiyorsun?
Ucuz aksiyon sahnesi ile ne kasttegimi anlaman için daha önceki bu konudaki mesajlarımı okumuş olman lazım burcumania. Bir önceki bölümdeki depoya baskın sahnesini inandırıcı bulmadıgımı belirtmiş ve şöyle demiştim. Aksiyon çekmek para ister, iddialı sahne çekiyorsanız iddianın gerektirdigi parayı da harcamanız lazım. Geçen bölüm bu gerekleri yerine getirmemişti. Bu haftaki bölüm daha ucuza mal olmuştu ama daha gerçekçiydi. Yani planlaması daha iyi yapılmıştı. Bir kişinin 20 kusur kişinin bulundugu bir mekanı basıp, tek başına oradan yara almadan bir adamı kaçıracağı bir sahne tasarlıyorsan, gerçekçi olması için paradan da kaçınmayacaksın veya bu sefer oldugu gibi daha basit ve gerçekçi olabilir sahneler planlayacaksın.
Hakan Karahan'ın konu hakkında araştırma yaptıgı gerçek ama gizli örgütler vs. üzerinde çalışırken Nazi Almanyası hakkında yeterince çalışmamış. Kurgu ve siyasi realiteler arasında da ciddi kopuklıuk var.
Dizide sıcaklık ve kurgu dinamiği açısından da sorunlar var ama bu başka bir konu.
Ben Hançer Birliği yok demiyorum ki, dizide sunuldugu şekilde iddialı işler yapabilecek bir örgüt ile sunulan veriler ve tarihi bilgiler uyuşmuyor diyorum. Yoksa üç tane zırtapoz bir araya gelip, her türlü örgüt kurabilir. Ben şimdi Kansere Son Derneği kursam, bu kansere çare buldugum anlamına gelir mi?
burcumania
13-11-06, 00:41
Ben Hançer Birliği yok demiyorum ki, dizide sunuldugu şekilde iddialı işler yapabilecek bir örgüt ile sunulan veriler ve tarihi bilgiler uyuşmuyor diyorum. Yoksa üç tane zırtapoz bir araya gelip, her türlü örgüt kurabilir. Ben şimdi Kansere Son Derneği kursam, bu kansere çare buldugum anlamına gelir mi?
auryn farzet ki, yanlış bilgi veriyorlar ok. Biz bölüm yorumları tartışmak istiyoruz. Gerçekleri öğrenmek istemiyoruz arkadaşım. TAmam ağzına sağlık bir süre şey anlattın ama inan çoğumuzun kafası götürmüyor, senin beyninin kapasitesinde değil hepimizin. HAnçer birliği hakkında hiçbir bilgim yok evet , dizide gördüklerim bana yeter. gerçeğini de öğrenmek istemiyorum. ama her bölüm bittiğinde bu siteye " sankid erse vermek için geliyormuş gibi yorumlar yazmamanı rica ediyorum" . hançer birliğini unut . bildiklerin sana kalsın. bölüm yorumu yap arkadaşım sadece. ama içinde hançer birliği geçmesin lütfenn.yorumlarımızın tadı kaçıyor cidden bak
iyi geceler arkadaslar, ben malesef bugünkü bölümül kacirdim. bugün 8.bl. mü oynadi?
evet 8. bolum oynadı valla guzel bır bolum kacırdın en onemlısı oguz beyı kacırdın:)
burcumania
13-11-06, 00:44
Arkadaşlar öncelikle ağız tadıyla süper bir bölüm izlediğimiz için oldukça keyif aldım.
Beğendiğim Sahneler:
1) Girayhanın kırmızı kıyafeti giydiği anda "dırrıın" diye sesin geldiği andan itibaren girayın bulunduğu sahneler :)
2)afşar kırımlının eve döndüğü sahnedeki psikolojik deliye dönmüş surat ifadesiyle kapıda belirmesi :)
3)Dizinin senaristinin kel adamı muhteşem bir teknikle dövdüğü sahneler
4) LAla'nın Girayhan'ı yetiştirdiği sahneler (girayın duyguları mükemmel anlatılmış)
5)Aras Dağlı'nın ZAhid'e mandalina uzatması :)
6) Dizinin senaristinin zahidi kastederek "biz imamla baş başa kalırız" dedikten sonra yılın kahkahasını patlatması. "Sen hiç jet skiye bindin mi?" :):):) süper göndermeler yapıyorlar valla helal olsun...
İnanmadığım Sahneler:
1)çocuk kahveye girdi. "aha şu adam der demez, kahvedeki bütün millet dışarı çullandı koşa koşa. kahvede bir kişinin bile kalmayacağını, oradaki 30-40 kişinin hepsinin gideceği ne alaka anlamadım. 1 kişinin bile kalma ihtimali yokmuş gibi bir durum söz konusu değildi bence...
2) Aras Dağlı'yla Duruşah Kırımlı'nın birbirine uzun uzun bakıp sarılmaları ( her ne kadar inanmasam da, çok sevdiğim bir sahneydi)
3)Aksiyon sahnelerinde gerçekten zayıflık gördüm. Geçen haftaki aksiyon süperdi. Müthiş çekilmişti. Ama bu haftaki bana biraz zayıf geldi. Nejat'ın adamları TRİŞKA çıkıp duruyor. ne iş anlamadım valla. çöpten adam topluyor herhalde :):):)
4) GEce kalp spazmı geçiren Afşar Kırımlı'nın sabah ölü gibi yatmış şekilde çıkarılmasıydı. Merak ettim de saatler boyunca neyi beklediler acaba :)
5)Ormanda koşarken bile tıkanan Zahid'in, NEjat gibi üst düzey bir kişi tarafından 2 kere vurulduktan sonra, farkındaysanız hava öğlendi, fakat eve getirdiklerinde hava simsiyah akşam olmuş. saatlerce yaşıyor bu adam helal olsun valla :)
neyse sonuç olarak çok güzel bir bölümdü.
SAĞIR ODA... Yalnızca bir dizi film değil :)
Arkadaşlar lütfen HAnçer Birliği, HAnçer Birliği diye başımızın etini yemeyelim şurada. ne güzel bölümm yorumlarımızı yapıp gidiyoruz.
HAkan KArahan salak değil. Emin olun... BEn Hakan KArahan'ın dersine iyi çalıştığını düşünenlerdenim...
herkes her ıstedıgını buraya yazmakta ozgur arkadaslar tabıkıde saygı cercevesınde!!!!burda bılgı ve yorum paylasımında bulunuyoruz yazılanlar kımılerının hosune gıtmez begenmez kımılerı ıse ılgı ıle okur bu yuzden bence bırbırımıze mudahale etmemız yanlıs isteyen istedıgını yazar karsıt gorusler veya aynı goruste olanlarda katkıda bulunur!!forum bu yuzden var!!ben yazılanları kendı acımdan ılgınc buluyorum ve hatalı yanlısbulunan kısımlarında gorecelı oldugunu ve paylasılmasının hos olduguna ınanıyorum!!!
Auryn'cim yazdıklarının bazılarına katılıyorum bu dizinin danışmanı
Soner Yalçın değil mi o zaman senin saydığın hataları ya bilerek yaptılar yada
bazı şeyleri atladılar sen bunları yazınca aklıma Glenn Meade'nin Brandenburg
kitabı geldi bu kitabın konusuda buna benzer bir konuydu
neyse ilerleyen bölümler bakalım bize ne gösterecek...
benim takıldığım nokta bu bölüme ait afşar hastaneye niye sabah götürüldü??adam o kadar saatne yaptı anlamadım gerçekten.oğuz beyde renk kattı diziye gerçekten.o resimdeki de candan erçetinmiydi yoksa tam göremedim???bu arada 2 bölümdür ortalarda gözükmeyen orhanıda gördük sonunda.ya arkadaşlar bişey sorucam ya j-15 in başı olan adam nerelerde???hani şifreyi çözüyolardı profösörle???
Sevgili Burcumania,
Hangi konuda ne şekilde ve ne uzunlukta yorum yapacağıma ben karar veririm, siz degil.
Yazılarım başınızı ağrıtıyorsa okumak zorunda degilsiniz. Ama ne yazıp, yazmayacağıma karışmaya hakkınız yok.
Hakan Karahan'ın aptal oldugunu da düşünmüyorum. Sadece bu herşeye mutkedir gizli örgüt kavramı ile ritüeller, kıyafetler, temel mantıkta bir hata var diyorum. Hakan Karahan forumu okuyorsa, o ne demek istedigimi anlayacaktır.
Yazdıgım her yazının herkes tarafından anlaşılması gibi bir kaygım da yok zaten. Ama "Bilmem kaçıncı bölüm çok hoştu"nun ötesinde yorum yapmaya da hakkım var.
Ben bu diziyi ilk iki bolumden sonra izlemeyi biraktim.Tavsiye edermisiniz
burcumania
13-11-06, 00:50
herkes her ıstedıgını buraya yazmakta ozgur arkadaslar tabıkıde saygı cercevesınde!!!!burda bılgı ve yorum paylasımında bulunuyoruz yazılanlar kımılerının hosune gıtmez begenmez kımılerı ıse ılgı ıle okur bu yuzden bence bırbırımıze mudahale etmemız yanlıs isteyen istedıgını yazar karsıt gorusler veya aynı goruste olanlarda katkıda bulunur!!forum bu yuzden var!!ben yazılanları kendı acımdan ılgınc buluyorum ve hatalı yanlısbulunan kısımlarında gorecelı oldugunu ve paylasılmasının hos olduguna ınanıyorum!!!
bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. YAni hep birileri laf söylüyor diye en sakin halimle yazıyorum SAYGILI BİR BİÇİMDE... ama buna da saygı çerçevesinde diyorsanız artık arkadaşlar kusura bakmayın ama sorun bende değil artık...
BEn kimseye müdahale etmiyorum. Sadece her bölüm sonrası auryn nickli arkadaşın güzel bölüm yorumlarımız arasına yok hançer birliği şöyle değil böyle, o doğru değil, benim dediğim doğru gibisini ima eden yazılarla kafamızı karıştırmamasını RİCA EDİYORUM...
arkadaşlar tartışmanın bir anlamı yok Auryn arkadaşımız
bildiklerini ona göre mantık hatalarını ve nedneleri yazdı
bundan doğal birşey yok herkes burada fikirlerini söylemek için var,kimimiz yazılanlara katılır kimimiz katılmaz ama herşey saygı çerçevesinde olmalı
bu Hançer Birliği dizinin ana konusu belli ilerleyen bölümlerde farklı sürprizler olabilir...
benim takıldığım nokta bu bölüme ait afşar hastaneye niye sabah götürüldü??adam o kadar saatne yaptı anlamadım gerçekten.oğuz beyde renk kattı diziye gerçekten.o resimdeki de candan erçetinmiydi yoksa tam göremedim???bu arada 2 bölümdür ortalarda gözükmeyen orhanıda gördük sonunda.ya arkadaşlar bişey sorucam ya j-15 in başı olan adam nerelerde???hani şifreyi çözüyolardı profösörle???
canım orda gercektende buyuk bır hata var!!!nasıl boylesı bır olay dıkkatlerden kacar anlamıyorum ama buna benzer gece gunduz hatası daha oncede olmustu bır bolumde sımdı tam nerde oldugunu hatırlamıyorum ama konusmustuk bunun uzerınede!!!
ayrıca eger nogay abısının yaptıklarından bihaberse nıye bu kadar soguk kanlıydı ondada bır işler var sanki yoksa babası kacırılan bırı bu kadar sakın durur mu ortalıgı ayaga kaldırır!!!
burcumania
13-11-06, 00:52
Sevgili Burcumania,
Hangi konuda ne şekilde ve ne uzunlukta yorum yapacağıma ben karar veririm, siz degil.
Yazılarım başınızı ağrıtıyorsa okumak zorunda degilsiniz. Ama ne yazıp, yazmayacağıma karışmaya hakkınız yok.
Hakan Karahan'ın aptal oldugunu da düşünmüyorum. Sadece bu herşeye mutkedir gizli örgüt kavramı ile ritüeller, kıyafetler, temel mantıkta bir hata var diyorum. Hakan Karahan forumu okuyorsa, o ne demek istedigimi anlayacaktır.
Yazdıgım her yazının herkes tarafından anlaşılması gibi bir kaygım da yok zaten. Ama "Bilmem kaçıncı bölüm çok hoştu"nun ötesinde yorum yapmaya da hhakkım var.
Hakan KArahan'ın seni anlamayacağına eminim arkadaşım. SEn resmen adamın yanlış bilgiler verdiğini ima ediyorsun. HAkan KArahan senin yazılarını okuyup, evet doğru söylüyyorsun ben yanlış söylüyorum mu diyecek.
Şimdi bu yazımı okuyunca anlatmak istediğim bu değil diyeceksin ama BU...
arkadaşım sen hançer birliğinin armasından tut, içine kadar herşeyini eleştiriyorsun. bu durumda dizinin senaristinin sana hak vereceğini düşünmüyorum...
burcumania
13-11-06, 00:55
canım orda gercektende buyuk bır hata var!!!nasıl boylesı bır olay dıkkatlerden kacar anlamıyorum ama buna benzer gece gunduz hatası daha oncede olmustu bır bolumde sımdı tam nerde oldugunu hatırlamıyorum ama konusmustuk bunun uzerınede!!!
ayrıca eger nogay abısının yaptıklarından bihaberse nıye bu kadar soguk kanlıydı ondada bır işler var sanki yoksa babası kacırılan bırı bu kadar sakın durur mu ortalıgı ayaga kaldırır!!!
Duruşah çok mu agresifti arkadaşım. hiç de değildi. Nogay ortalığı sakinleştirmeye çalışıyordu. annesi sitare üzüntüden gidecek nerdeyse. ne yapsaydı, herkes telaş içinde, o da telaş konuşsa ooo. birilerinin sakinleştirmesi gerekiyordu ortamı. Nogay da bunu yaptı. Bir kulp aramaya gerek yok bence...
Ben bu diziyi ilk iki bolumden sonra izlemeyi biraktim.Tavsiye edermisiniz
bence kesınlıkle ızlemelısın 6.bölümde dıbe vuran dızı (ki bunun sebebı bolumun yarısını serdar akarın yarısıdıda sımdıkı yonetmenın cekmesınden sanırım) 7. ve 8. bolumde yonetmenın degısmesıyle guzel bır hal aldı hala bazı hatalt varufak tefek ama dızı daha umut verıcı ve ızlenılebılır!!!bence arayı cok acmadan ızle bu dızıyı tekrardan:img-nyam:
hayırlı ugurlu olsun bir bölüm daha bitti...
ORHAN bey Amcamız ne demiş hatasız kul olmaz , hatamla sev beni
ben 2 haftadır bunun üzerinden giderek büyük zevk aldıgımı fark ettim
yani hataları görmediğimi ; görsemde çok sinirlenmemeyi öğrendim
daha daha iyi olucak inşallah
Aras ı nasıl temize çıkarıcaklar merakk ediyorum
duru da iyiyde yaww
bu sabah sağdanmı kalktım neee .... :) :)
selamlar
Hakan KArahan'ın seni anlamayacağına eminim arkadaşım. SEn resmen adamın yanlış bilgiler verdiğini ima ediyorsun. HAkan KArahan senin yazılarını okuyup, evet doğru söylüyyorsun ben yanlış söylüyorum mu diyecek.
Şimdi bu yazımı okuyunca anlatmak istediğim bu değil diyeceksin ama BU...
arkadaşım sen hançer birliğinin armasından tut, içine kadar herşeyini eleştiriyorsun. bu durumda dizinin senaristinin sana hak vereceğini düşünmüyorum...
Bu tür eleştiriler işini ciddiye alan bir kişinin atladıgı ve göz ardı ettiği detayları yakalamasını sağlar. Daha önceki bazı tespitlerim konusunda bazı senaristlerden haklısınız yazısı aldıgımı söylersem şaşırırsınız herhalde..Eleştiri olmadan hiç bir hata düzeltilemez. Siz herşeyin her zaman harika oldugunun söylenmesini istiyor olabilirsiniz ama hayat böyle değil maalesef. Herkes hata yapabilir, Hakan Karahan da, Soner Yalçın da buna dahil. Alman Kültür tarihi konusunda benim kadar okuma yapmamışlarsa, hata yapmaları normaldir. Bu konuda fikir sahibi olan biri olarak, hikayede bu kadar önemli rol oynayan ve bana göre ciddi zaaflar ve hatalar taşıyan bir konsept üzerine yorum yapmak da benim hakkımdır. Derdim kimsenin bana hak vermesi veya vermemesi de degil, gördügüm hataları paylaşmak. İyi yapılan şeylere de prim vermek. Sizin farklı kaygılarınız olabilir, o da sizi bağlar.
Duruşah çok mu agresifti arkadaşım. hiç de değildi. Nogay ortalığı sakinleştirmeye çalışıyordu. annesi sitare üzüntüden gidecek nerdeyse. ne yapsaydı, herkes telaş içinde, o da telaş konuşsa ooo. birilerinin sakinleştirmesi gerekiyordu ortamı. Nogay da bunu yaptı. Bir kulp aramaya gerek yok bence...
bence sen foruma yazı yazan herkes ıcın bır kulp bulmayı bırak ne dersın forumda kavga ortamı gergınlık yaratmak ıstedıgım en son sey ve bunuda su ana kadar hıc yapmadım ama sen sagır oda baslıgına geldıgınden berıdır her yorumun aksıne bır seyler yazıyorsun sonrada kulp aramaya gerek yok dıyorsun sen bızım mesajlarımızda kulp aramıyor musun bu ne celıskı!!!benım yorumuma katılmıyorsan fıkır bıldırırsın ama herseyın bır adabı var belkı senın lugatın boyle bılemem ama bıraz daha ozenlı ol ıstersen kımse dızı ıcın kotu bır sey demıyor yorumda bulunuyor ama sen herkese ters bır seyler yazabılıyorsun nereye varmaya calısıyorsun bılmıyorum ama bu negatıf halınden bır an once kurtul bence cunku bu forum kımsenın elınde degıl!!!
duru da iyiyde yaww
selamlar
çok Pollyanna gördüm seni Ayşe'cim:)
valla bende merak ediyorum Aras nasıl temize çıkacak
o Adnan mıydı neydi dövesim geldi zaten sinirim tepemde bugün
hıncımı ondan almak geldi içimden:)
Bundan sonra izlemeye calisacagim.Bence ilk iki bolumde cok kastilar ondan biraktim izlemeyi. Ama bugun zap yaparken gordum hacer birligi tarzi orgutler gordum hep sevmisimdir gizli tarikat olaylarini hep ilginc gelir bana bundan sonra yorumlarda katilmaya calisacagim bu guzel ortamda. uye oldum sonunda
burcumania
13-11-06, 01:02
bence sen foruma yazı yazan herkes ıcın bır kulp bulmayı bırak ne dersın forumda kavga ortamı gergınlık yaratmak ıstedıgım en son sey ve bunuda su ana kadar hıc yapmadım ama sen sagır oda baslıgına geldıgınden berıdır her yorumun aksıne bır seyler yazıyorsun sonrada kulp aramaya gerek yok dıyorsun sen bızım mesajlarımızda kulp aramıyor musun bu ne celıskı!!!benım yorumuma katılmıyorsan fıkır bıldırırsın ama herseyın bır adabı var belkı senın lugatın boyle bılemem ama bıraz daha ozenlı ol ıstersen kımse dızı ıcın kotu bır sey demıyor yorumda bulunuyor ** dene herkese ters bır seyler yazabılıyorsun nereye varmaya calısıyorsun bılmıyorum ama bu negatıf halınden bır an once kurtul bence cunku bu forum kımsenın malı elınde degıl!!!
ya yemin ederim, vallahi en sakin halimle yazıyorum. kavga çıkarmamak için özenle yazıyorum keliemeleri. az önce yazdığım msjdan tek bir kavgaya yönelik bir cümle bulamazsın arkadaşım. "kulp bulmak" bunda kötü birşey yok ki...
ben daha nasıl anlatabilirim ki, yani yazılacak en sakin bir şekilde yazdım. ama hala bun u kavga ortamı sağalyacak bir unsur olarak kabul ediyorsunuz. senin negatif tavrın" demişsin arkadaşım. sen öyle görüyor olabilirsin ama ben de bazı arkadaşların KASTİ olarak negatif tavırla yaklaştıklarını düşünüyorum...
çok Pollyanna gördüm seni Ayşe'cim:)
valla bende merak ediyorum Aras nasıl temize çıkacak
o Adnan mıydı neydi dövesim geldi zaten sinirim tepemde bugün
hıncımı ondan almak geldi içimden:)
amannnnnnnnnnnnnn
boş işler yaww bunlar melalcımm sinirlenmeyin
zaten amaçları sinirlendirmek , ben 6. bölümde fena gaza geldim mesela nolduu
relaxx relaxxx
:) :) :)
bak her hafta biraz daha iyi
haa yarın sabaah kalktıgımda fikrim değişirse o ayrı bi konu tabi
bu sakınlıgım yorgunluktan olabilir
ama güzel bölümdü bee
her bölüm Arasın gözleriyle bitiyor
Gelenk haline gelice bu gidişle :) :) şikayetçi değiliz
Bundan sonra izlemeye calisacagim.Bence ilk iki bolumde cok kastilar ondan biraktim izlemeyi. Ama bugun zap yaparken gordum hacer birligi tarzi orgutler gordum hep sevmisimdir gizli tarikat olaylarini hep ilginc gelir bana bundan sonra yorumlarda katilmaya calisacagim bu guzel ortamda. uye oldum sonunda
hos geldın esmer eger kacırıdıgın bolumlerı ızlemek ıstersen bu lınkten butun bolumlere ulasabılırsın
http://www.dizifilm.com/forum/forumdisplay.php?f=211
amannnnnnnnnnnnnn
relaxx relaxxx
ama güzel bölümdü bee
ay cok guldurdun benı karamay ne dıyım sana yanı:):):)
evet hep arasın gozlerıyle bıtıyor ama bu bolum bır fark var aras gozlerını pörtletmedi!!ben bu konuya gecen bolum taktıgım ıcın bu bolum cok dıkkat ettım(ne kadar gereksız seylere takıyot ınsan bazen :img-haha: )
amannnnnnnnnnnnnn
relaxx relaxxx
ama güzel bölümdü bee
canım ben forumda yazılanlara sinirlenmedim ki sebebim başka
burası ile alakalı değil hem aksine Auryn'in yazdıklarını keyifle okudum
eleştiri yapılmazsa olmaz ki zaten:)
burcumania
13-11-06, 01:11
Aras keşke gözlerini pörtletseydi. BEnce öyle süper oluyordu, her bölüm her bölüm. gelenek haline gelmişti :)
canım ben forumda yazılanlara sinirlenmedim ki sebebim başka
burası ile alakalı değil hem aksine Auryn'in yazdıklarını keyifle okudum
eleştiri yapılmazsa olmaz ki zaten:)
yaww ben burda yazılanlardan bahsetmiyorum zati ben daha bismillah 1 hafta aradan sonra ilk defa bilgisayarı açıp oturdum başına
daha bişey okumadım
ne yazmış haberim yok
ama bi sonlara irene yazısı gözüme çarptı hafiften kısmış gibi geldi net anlamdım
yorum yapmadan önce bi okuyım ben
yaww ben burda yazılanlardan bahsetmiyorum zati ben daha bismillah 1 hafta aradan sonra ilk defa bilgisayarı açıp oturdum başına
daha bişey okumadım
ne yazmış haberim yok
ama bi sonlara irene yazısı gözüme çarptı hafiften kısmış gibi geldi net anlamdım
yorum yapmadan önce bi okuyım ben
oku bencede fransız kalmışın sne durumlara belli:)
yeni bölümü çok merak ediyorum ya neler olacak:)
duru da iyiyde yaww
selamlar
ya ayşecim gerçekten çok iyimsersin bu gece ama iyidir iyimserlik.hatalara rağmen iyiye gidiyor çünkü.neyse arkadaşlar ya gerçekten bilen varmı unuttum şimdi ismini ne oldu o adama yaa????
ay cok guldurdun benı karamay ne dıyım sana yanı:):):)
evet hep arasın gozlerıyle bıtıyor ama bu bolum bır fark var aras gozlerını pörtletmedi!!ben bu konuya gecen bolum taktıgım ıcın bu bolum cok dıkkat ettım(ne kadar gereksız seylere takıyot ınsan bazen :img-haha: )
:) süpersin yaa işte bu kelime pörtletmek
tam olarak bu
bende aynı şeyi düşünüyordum sakın sakın baksan melil melil olmazmı sinirleniyorsanda sinirlende ne o deden çıkmış mezardan gibi gözler dışarda :)
yakışıyo yakışıyo :) genel hal ve tavırdan kurtarıyor valla :)
oluyo işte insan bişeye değer verince kusursuz olmasını istiyor ama olmuyo
:)hatasıyla sevicez artık
oku bencede fransız kalmışın sne durumlara belli:)
yeni bölümü çok merak ediyorum ya neler olacak:)
bismillah bi durrr yeni bölüm yeni bitti daha
bi hazmedelim bi konuşalım ben bi aklımı başımı toplıyayım duuu
neyse ben kaçtım sabah erkenciyim
işler beni bekler
yarın iyice bi okuyup devam ederim artık iyi geceler
burcumania
13-11-06, 01:19
arkadaşlar size bir soru.
Aras'ın bölüm sonlarında gözlerini pörtletmesini bir hata olarak mı nitelendiriyorsunuz???
arkadaşlar size bir soru.
Aras'ın bölüm sonlarında gözlerini pörtletmesini bir hata olarak mı nitelendiriyorsunuz???
yok valla hiç hata yok o ne yapsa güzel!!!pörtletlese yakışır ağlasada gülsede seviyorum ben bu adamı yaaa.hemde çok.:img-grin2
bismillah bi durrr yeni bölüm yeni bitti daha
bi hazmedelim bi konuşalım ben bi aklımı başımı toplıyayım duuu
neyse ben kaçtım sabah erkenciyim
işler beni bekler
yarın iyice bi okuyup devam ederim artık iyi geceler
aa gidiyor musun ateş almaya mı gelmiştin Ayşe'cim:)
neyse artık yarın doğru dürüst yorum yaparım bende
toparlayayım bakayım neler olmuştu:):)
burcumania
13-11-06, 01:24
yok valla hiç hata yok o ne yapsa güzel!!!pörtletlese yakışır ağlasada gülsede seviyorum ben bu adamı yaaa.hemde çok.:img-grin2
aynen ya, ben de çoks eviyorum. her hali yakışıyor adama.
gözlerini pörtletme sahnesi nasıl desem ayrı bir zevk katıyordu. bu bölümde de yapsalardı iyi olurdu ama neyse başka bölümlere inşallah :)
ya arkadaşlar biri beni umursayacak mı bilmiyorum ama soruyu galiba 3 kere sordum gören varmı içinizde??
ya arkadaşlar biri beni umursayacak mı bilmiyorum ama soruyu galiba 3 kere sordum gören varmı içinizde??
ne sormuştun canım görmedim tekrardan sorar mısın:)
Aras bu akşam güzel baktı ee karşısında Duru var nasıl bakmasın:)
ne sormuştun canım görmedim tekrardan sorar mısın:)
Aras bu akşam güzel baktı ee karşısında Duru var nasıl bakmasın:)
ya adnanında başı olan bir adam vardı.beyaz saçlı.şifreyi çözüyodu profosörle
ya adnanında başı olan bir adam vardı.beyaz saçlı.şifreyi çözüyodu profosörle
aa sahi o adam yok ortalıkta değil mi hakikaten nerelerde
Aras'a sahip çıksa ya yapmaz o öyle şeyler dese:)
bende oturduğum yerden sallıyorum ama:)
Hayatımda Nejat kadar beceriksiz bir şef görmedim.. Bir işide becer be Nejat..Haftalardir bi Zahit'i öldüremedi.. Ben Afşar Kırımlının yerinde olsam onu birgün bile yanımda tutmam.. Adamları ondan beter..Nerden topluyor bu armutları..
Dünkü bölümde kaçırmış olabilirim. Zahid dün insulin ignesini oldu mu? Olduysa nerede ve ne zaman?
Adnan'ın patronu istihbaratçıların büyük patronu hiç ortalarda yok? Son iki bölümde kendisini gören var mı?
İstihbaratçıların büyük patronunun birlikte çalıştığı Profesör gözüktü mü?
Bu tür eleştiriler işini ciddiye alan bir kişinin atladıgı ve göz ardı ettiği detayları yakalamasını sağlar. Daha önceki bazı tespitlerim konusunda bazı senaristlerden haklısınız yazısı aldıgımı söylersem şaşırırsınız herhalde..Eleştiri olmadan hiç bir hata düzeltilemez. Siz herşeyin her zaman harika oldugunun söylenmesini istiyor olabilirsiniz ama hayat böyle değil maalesef. Herkes hata yapabilir, Hakan Karahan da, Soner Yalçın da buna dahil. Alman Kültür tarihi konusunda benim kadar okuma yapmamışlarsa, hata yapmaları normaldir. Bu konuda fikir sahibi olan biri olarak, hikayede bu kadar önemli rol oynayan ve bana göre ciddi zaaflar ve hatalar taşıyan bir konsept üzerine yorum yapmak da benim hakkımdır. Derdim kimsenin bana hak vermesi veya vermemesi de degil, gördügüm hataları paylaşmak. İyi yapılan şeylere de prim vermek. Sizin farklı kaygılarınız olabilir, o da sizi bağlar.
size katılıyorum.belliki ciddi anlamda araştırma yapmışsınız.bu hançer birliği ile ilgili bir bilgi sahibi değildim..eminim birçok izleyicide bilgi sahibi değil..bu konudaki bilgileriniz hoşuma gitti.en azından aydınlandım.özellikle girayın bir holding patronu olarak günümüz dünyasında hala bu tarz amaçları olan bir örgüte nasıl bağlandığı konusundaki eleştiriniz çok gerçekçi...ve ayrıca şunuda belirteyim bu site dizi ekipleri tarafından okunuyor.ve eleştiriler dikkate alınıyor.daha mükemmeli yakalamak için yapıcı eleştiler her zaman iyi sonuç verir:)
Son bölümde senaristler sınırları zorlamışlar ama olmamış.
Kurguda da hatalar vardı bence.
Dünkü bölümde kaçırmış olabilirim. Zahid dün insulin ignesini oldu mu? Olduysa nerede ve ne zaman?
Adnan'ın patronu istihbaratçıların büyük patronu hiç ortalarda yok? Son iki bölümde kendisini gören var mı?
İstihbaratçıların büyük patronunun birlikte çalıştığı Profesör gözüktü mü?
evet auryn guzel noktalara degınmıssın!!!zaid in insulin ignesi gercekten unutuldu adam 3 gundur ıgne olmuyoır bu buyuk bır eksıklık!!!!
ayrıca istihbaratçıların büyük patronu benım gozum arasın ıstıfasından berı arıyor ama adam ortada yok en son adnan baskan ona yalan soylemıstı arasın ıstıfa ettıgını soylememıstı eee bu adam ogrenmedı mı gercegı ogrendıyse nıye bır sey yapmadı cunku adnan baskana oda kızmıstı sıyaset senın ısın degıl dıye arasa mutlaka hak verırdı!!!
bu 2 noktada buyuk hata var!!!!dızının genelınde yan karekterlerı cok gosteremıyorlar her bolum!!!!aslında her bolumde sadece 1 veya 2 gun gectıgını dusunursek mantıklı olabılır.
profosorun gozukmesıne gerek olduıgunu dısınmuyorum cunku o sıfre ıcın gereklıydı artık ıhtıyac yok ona ama hanedan aynası ele gecerse mutlaka onunda bılgısıne basvurulmak uzere gozukmesı lazım dızıde!!!
6. bölüm işte anket sonuçları
evet 6 - 6oyla birinci oldu
4 - 3 oy
3 - 2 oy
1 - 1 oy
oy veren arkadaşlara teşekkür ediyor
Birazdan 8. bölüm oylaması ile yeniden karşınızda olucaz
saygılar .... :)
İşte karşınızda yeni anketimiz...
8.Bölüm Haftanın Sahnesi
1- Aras ve Zahit'in Nejat'ın adamlarından kaçması ve Aras'ın Zahit'i ormandan kurtarması
2 - Girayhan Kırımlı'nın Lala tarafından eğitilmesi
3 - Afşar Bey'in in kaçırılması ve Hançer Birliği toplantısı
4 - Oğuz Beyin Nejat'ın adamı ile dövüşmesi
5 - Afşar Bey'in eve geri gelmesi
6 - Aras Dağlı ile Duru'nun sarılması :love05:
7 - Oğuz bey Aras ve Zahit'in evde geçen sahnelerinin tümü
Oylarınızı bekliyoruz sayın sağır oda severleri ve izliyicileri ...
Bizi yanlız bırakmassınız dimi :) ...
Reytinglerle geldim:)
TELE - BAROMETREHEDEF KİTLE : A/B 12 KASIM 2006 PAZAR NO
PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 8,60 25,30
2STADYUM TRT 17,20 19,00
3SAGIR ODA [NET] KAND 6,10 18,30
4STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 5,60 17,40,5
KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,50 16,90
TELE - BAROMETRE12 KASIM 2006 PAZAR NO
PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1STADYUM TRT 17,30 17,50
2EMRET KOMUTANIM [NET] SHOW 6,50 18,00
3CENNET MAHALLESI [NET] SHOW 6,50 16,20
4POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 6,40 18,30
5KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,90 16,40
6SELENA [NET] ATV 5,90 14,50
7SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,70 15,80
8ACEMI CADI [NET] KAND 5,70 14,10
9SAGIR ODA [NET] KAND 5,60 16,80
10STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 4,60 13,00
öncelikle dizinin son iki bölüm seyrinden memnunum..evet, yönetmen değişikliği diziye gerçekten hissedilir bir ivme kazandırmış..sahnelerin akıcılığı ve dizinin ilerleyiş hızı heyacanıyla birlikte artış göstermiş..son iki bölüm diyebilirimki önceki bölümlere nazaran en iyi sağır oda bölümleriydi..
ince espirilerler göndermeler yerinde ama olay, daha çok mizahi yönüyle aksettrilmiş..
sevgili auryn vermiş oldugun bilgiler için elineze sağlık diyorum..ve o bilgiler ışıgında tespitleriniz yerinde ve eleştirileriniz mantıklıda..ama.evet ama diyorum, bir gerçek var; dünyada büyük iş adamlarının belki absürd ideali olan hancer birliği gibi olmasada bir takım örgütleşmiş yapılanmalarda olduğu gerçeğini unutmamak lazım, tabiki örgütlerin misyonları tartışılabilir.!! biz, dizimizdeki örgüte dönelim..
gözden kaçırılmaması gereken bir nokta ise; bu tarz gerçek yaşama paralel olan diziler gerçeği harmanlayıp, bir potada eritip, bize öyle sunarlar..yani gerçek tabiri caizse budanır, değiştirilir, yani oldugu gibi verilmez..verilmez ki eser, bir takım sıkıntılarla boğuşmasın diye..bu sebeble, dizinin başında tamamen hayal ürünü ibaresi konur, dahası, gerçek en yalın haliyle verilmez. bu, deli yürektede böyleydi, kurtlar vadisinde de..belki senaristler , kaldıki burada senaristleri aşan bir durum var ve bu durum tamemen konsept danışmanı soner yalcınla alakalı çünkü senaristlere konuyu ve o konu ile alakalı hassas metaryalleri konsept danışmanı getirir yada onaylar, belki o durumunda farkındadır vede biliyordur.. fakat değiştirilerek sunmuş olma olasılıgı daha fazla..aynı kurtlar vadisindeki baronun infaz eden örgüt misali...
burada amaç seyirciye bir mesaj vermek ve bazı gerçeklerin oldugundan haberdar etmek.. gerisi, tamemen izleyiciye bırakılmıştır.. asla ama asla gerçeği oldugu gibi en yalın haliyle ve bütün çıplaklığıyla vermek gibi bir endişesi yoktur, olmazda.. olaya birde bu yönden bakalım.. zira bahsedilen konular hassas, müphem ve derin konular..biz sadece hancer birliği değil, j- 15 gibi bir yapılanmanında olmadıgını biliyoruz..kaldıki sorun j- 15 gibi bir istihbarat ağının olması yada olmaması değil..bize verilmek istenilende bu değil zaten.
evet, duruma bu açıdan bakınca soner yalcını ve senarist takımını hancer birliği noktasında eleştiremiyorum.. gönül isterki yapılanma bütün haşmetiyle gösterilsin vede sunulsun.. bazı şeylerin bütçe ile alakalı oldugunu düşünüyorum..
sağır oda'nın A/B'deki reytingi gayet iyi ama total berbat 9. olmuşuz
ama şunu rahatlıkla söyleyeyim ki bu alınan reytingler yayından kaldırılma
sebebi olmaz çünkü gayet iyi malum pazar akşamları show programları ve
spor programları var onların reytişngleri ortada bu arada ana haberler neden
reyting sıralamasına giriyor anlamıyorum zaten reyting alabilmek için haberlerde
magazin programlarına döndü:)
İşte karşınızda yeni anketimiz...
8.Bölüm Haftanın Sahnesi
1- Aras ve Zahit'in Nejat'ın adamlarından kaçması ve Aras'ın Zahit'i ormandan kurtarması
2 - Girayhan Kırımlı'nın Lala tarafından eğitilmesi
3 - Afşar Bey'in in kaçırılması ve Hançer Birliği toplantısı
4 - Oğuz Beyin Nejat'ın adamı ile dövüşmesi
5 - Afşar Bey'in eve geri gelmesi
6 - Aras Dağlı ile Duru'nun sarılması :love05:
7 - Oğuz bey Aras ve Zahit'in evde geçen sahnelerinin tümü
Oylarınızı bekliyoruz sayın sağır oda severleri ve izliyicileri ...
Bizi yanlız bırakmassınız dimi :) ...
bu hafta seçim zor benim için
Aras ve Duru'nun sarılması güzel sahneydi ama
Afşar Bey'in eve gelmeside şaşırtıcıydı
Giray'ın Lala tarafından yetişrildiği sahnelerde hoştu ama ben oyumu
Afşar Bey'in eve gelmesi sahnesine kullanacağım
çünkü haftaya neler olduğunu gösterecek ve belkide düğüm sahnelerden birisi
bana cansızmış gibi geldi Afşar Bey sanki Sitare Hanım ona dokununca pat diye
yere düşecek gibi:)
ratingler fena değil..zamanla dahada iyi olacaktır..AB 'de bu iş tamam..totalda dediğim gibi iş zamana kaldı...bekleyip göreceğiz.
sevgili melal, dizinin yayından kaldırılması gibi bir durum yok.bence o noktada merak etmeyelim derim...tabi şimdilik..
sevgili auryn arkadaşıma verdiği çok ilginç bilgiler için teşekkür ediyorum.Açıkçası ben de gizli tarikat-cemiyet olaylarına çok meraklıyım ve senin dizi ile ilgili bu tarz eleştrilerin çok mantıklı...Umarım eleştrilerin dikkate alınır....Diziye gelince;Yönetmenin değişmesiyle dizi resmen şiir gibi akıyor,insanı kasmıyor ne yazık ki ormandaki aksiyon sahneleri çok basit ve yanlışlıklarla doluydu ama olsun alıştık...Son olarak;Bu dizide herşey var ancak aşk yok...Bunu sadece Çağla Kubat'a bağlamamk lazım bence Başroldeki kişiden de ben aşık adam elektriği alamadım bir türlü...Umarım bu da düzelir...
oyumu buna verıyorum cunku o sahneler bana cok keyıf verdı!!!!lalanın yıllarca gırayın beynını yıkaması cok etkıleyıcı gercektende beklemedıgım bır seydı!!!!2 - Girayhan Kırımlı'nın Lala tarafından eğitilmesi
oyum bu ama afsar kırımlının eve donusude cok etkıleyıcıydı haklısın melal banada dokunsa adam yıkılacak gıbı geldı!!!!afsar bey olayını8n gelecek bolumde nasıl baglanacagını cok merak edıyorum!oguz beylı sahnelerın tumu cok guzeldı ınce esprılerı dovus sahnelerı hepsınden kayıf aldım!!!
tek hosuma gıtmeyen sahne durunun arasa sarılması gereksız bır sahneydı bence daha 1 hafta olmus adamın hakkında vatan haını suclaması yapılmıs tamam sen ınanıyorsun ama 1 haftada tanıdıgın bırıne nasıl hemen ınanırsın ınsanın aklında bır suphe olur yanı bana hıc ınandırıcı gelmedı.bazı arkadaslar askları ıyı yansıtılamıyor demıs haklılar ama ortada ask olamaz henuz bız 8 bolum ızledık normalde bır dızıde 8 bolum oldumu kara sevda baslar ama bızım dızımızde 8 bolumde gecen sure 1 hafta bunu göz ardı etmeyelım!!!!1 haftada sırılsıklam asık olamazlarki!!!bu konuda kurguda eksıklık var zaman kavramı cok yavas ıslıyor dızıde bu yuzdende bazı seyler ask gıbı gec işliyorr!!!!!
irene'cim ilk görüşte aşk canım Duru'nun ki ne demişler
Aşk engel tanımaz artık göreceğiz zamanla engel tanıyıp tanımadığını
bu arada Oğuz Bey dedi ya kim bu Duru orda Aras'ın bakışı çok hoştu
hiçbir şey demeden mandalina attı ağzına aa tabi Zaid'de neler oluyor
gibisinden baktı o sahneye bayıldım:):)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.