Tüm Versiyonu Göster : Sağır Oda- Bölüm Yorumları/1

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11

onegin
27-11-06, 15:40
arkadaşlar kritiğe biraz geç katıldım ama anca girebildim nete.öncelikle dün akşamki bölümü beğendiğimi söylemeliyim.işler iyice karışık bir hal alıyor ama daha da keyifle izleniyor
ilk olarak adnanın ölümü çok iyi oldu dizinin geleceği için ama o nejatın başkan olması beni kahretti
ve enver bey zavallı adam körükörüne gitti ölüme ya.
oğuz beyinde arası bayıltıp kaçırmasının nedenini henüz anlayamadım ama bence bu işin altından düşündüğümüzden farklı şeyler çıkacak.
arasın babasıyla ilgili kesin yeni ve şaşırtıcı gelişmeler olacak hadi hayırlısı zaman gösterecek.
orhan kılıçı bu bölümde oyunculuk olarak beğendim çok ölçülüydü herşey
ama çağla kubatı yine beğenmedim ya.bu kadın bana çok soğuk geliyor.umarım düzelir ilerde.
heyecenla yeni bölümü bekliyorum

KARAMAY
27-11-06, 15:51
yorumlarını değerli buldugum yazarımız Burhab Beyden seçmeler

Yazının öncesinde Kod adından bahsediyor alakalı olmadıgı için eklemedim

Kanal-D'nin de bu işbirliğinden fazla ümitli olmadığını ekrana bindirilen yeni tanıtımlarla anladık. Şimdi de 'Sağır Oda' pompalanmaya başlandı. Serdar Akar-Soner Yalçın işbirliğini görünce, bunun daha iddialı olduğunu şimdiden söyleyebiliriz. Sonuçta ikisini toplayıp, üçle çarpsanız yine de bir Kurtlar Vadisi yaratamazsınız!

06.09.2006

burhan.ayeri@aksam.com.tr

Akşam
---------------------------------------------

Ne söylenirse söylensin, hangi bipler atılırsa atılsın 'Kurtlar Vadisi'nin yarattığı' diziler peş peşe doğuyor. Hatta buna 'Amip gibi çoğalıyor' diyebiliriz. Kanal-D'nin 'Geliyor çığlıkları' arasında fırtınalar kopardığı Sağır Oda'nın ilk bölümünü dikkatle izledik. CIA, MOSSAD ve Fedailer Örgütü'nün -Hizbullah- kabaca çalışmaları yansıtıldı. Ünlü Beykoz operasyonu Zekeriyaköy'e taşınıp uzun uzun işlendi. Bunlara bizim MİT'imiz, askeri istihbarat-J 15-dahil ettiler. Arasına İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin el koyduğu Musevi altınları katılınca iyice kafalar karıştı. Ünlü işadamı-Üç ülke pasaportlu-Mois Abijah'ın kaçırılıp öldürülmesi, senaryoyu işkembe çorbasına, ezogelin katılmışa çevirdi.

Meraklıların bile anlamakta güçlük çektiği dizi, dileriz ikinci bölümde netleşir. Her şey olsun, hepsini birden verelim felsefesi ortaya 'Çözülmesi zor bir yapım' koymuş vaziyette. Şu haliyle Sağır Oda'yı ne Engin Cezzar, Arsen Gürzap gibi ustalar ne de Çağla Kubat ve Biğkem Karavus gibi fıstıklar kurtarabilir. Aynı kanalda daha sonra yayına sokulan, Fikri Sağlar ürünü 'Kod Adı'nın da bir başka amip bölünmesi olduğunu hatırlatalım. Okurlarımızdan Metin Kalay'ın dediği gibi, bu da 'Brezilya dizilerinin içine fazlaca aksiyon katılmışı'. Kurtlar Vadisi'ne karşı görüşte dizi yapmak istemişler. Ancak boşuna çaba harcandığı belli. Hatta akla, yapımın sponsoru öldürülen 'Kumarhaneciler Kralı'nın oğlu mu' sorusu gelmiyor değil. Tüm kopyaların ratingini toplasanız sonuçta Ana Unsur'unkine ancak ulaşacaklar!

20.09.2006

Akşam
--------------------------------------------------

Levent Dursun Sağır Oda'daki hataları sıralamakta. 'Pusuda yaralananların yanına yolcu minibüsü geldi. Diğerlerine bakmadan sadece kızı alıp gittiler. Bir başka sahnede silahı ve kimliğine el konulan Aras, amirinin suratına silahını doğrultuyordu. Ne olursa olsun, amire kim böyle davranabilir?' diye sormakta. Ali Ergene 'AB'ye karşı vize karşıtı toplum eylem yapılmasını' önermekte. Bu fikri çok tuttuk.

01.11.2006

Akşam
----------------------------------------------
'Kurtlar Vadisi' ardından, bir anda topluma mesaj vermek ve mesele anlatmak derdine giren ama özünde kazanılan paranın çekiciliğine kapılanlar ise; diyalog yazmakta ne kadar amatör olduklarını gösteriyorlar. Hayatımda tanıdığım ilk ve tek Konsept Danışmanı Soner Yalçın'ın 'Sağır Oda'sı içerik ve hikaye olarak çok farklı bir yerde dursa da; diyalogları maalesef dökülmekte. Maalesef diyorum; çünkü bu işlere giren herkesin başarılı olmasını istiyorum, tüm kıskançlıklarıma rağmen. Satır satır eleştirilen Kurtlar Vadisi, sadece bir aksiyon dizisi değildi, birilerinin iddia ettiği gibi sadece ucuz numaralar sergileyen bir mafya dizisi de değildi; karakterleri ve hikayesi aylarca çalışılmış bir başyapıttı.

02.11.2006
elif.aktug@aksam.com.tr
Akşam
---------------------------------------
Tuncer Bahçıvan'ın maili ise şöyle; 'Yeni dizi Sağır Oda'yı yeni izledim. -Sulak Oda- deseler daha iyiydi. Esas oğlan yine Glock'u methederek başlıyor. Ve onbinlerce polisin silahı Beretta'ya bip atıyor. Hem de haksız yere. Anlaşılan bu ülkede Glock lobisi var. Irak'tan binlercesi kaçak giriyor. Medya da her fırsatta bu silaha övgü yağdırıyor'. Çok haklı, birileri pazarlama peşinde galiba

26.09.2006

Akşam

sondakika
27-11-06, 22:27
----------------------------------------------
'Kurtlar Vadisi' ardından, bir anda topluma mesaj vermek ve mesele anlatmak derdine giren ama özünde kazanılan paranın çekiciliğine kapılanlar ise; diyalog yazmakta ne kadar amatör olduklarını gösteriyorlar. Hayatımda tanıdığım ilk ve tek Konsept Danışmanı Soner Yalçın'ın 'Sağır Oda'sı içerik ve hikaye olarak çok farklı bir yerde dursa da; diyalogları maalesef dökülmekte. Maalesef diyorum; çünkü bu işlere giren herkesin başarılı olmasını istiyorum, tüm kıskançlıklarıma rağmen. Satır satır eleştirilen Kurtlar Vadisi, sadece bir aksiyon dizisi değildi, birilerinin iddia ettiği gibi sadece ucuz numaralar sergileyen bir mafya dizisi de değildi; karakterleri ve hikayesi aylarca çalışılmış bir başyapıttı.

02.11.2006
elif.aktug@aksam.com.tr
Akşam

işte elif hanım bir gerçeği bangır bangır bağrıyor.. o kadar denildi derin karakter analizi çok önemli.. ve o karakterlere uyan replikler, diyaloglar çok önemli.. bunun içinde ciddi bir hikaye ve kurgu çok önemli.. işte tv tarihimize namzet olmuş, mühür vurmuş efsane yapımlar olan, gerek deli yürek te gerekse kurtlar vadisinde işte bu vardı.. bakınız elif hanım mutlak gerçeğin altını bir kez daha çizmiş..

sağır oda ile kurtlar vadisinin hikayelerini halka sunuşları arasındaki fark; aynı hikayeyi, bir şarhoşla ayık kafada bir insanın anlatışındaki fark kadardır.. yada benzerlikleri varsada, oda gece gündüz kadar.. evet, işte o kadar...

kod adının permeperişan olup, topladığı nallarla ekrana erkeden veda etmesinin yagane sebebi, buydu.. şimdilerde sağır odanın bir türlü istenilen silkinmeyi yapamayışının, arzulanan sıçrayışı gösterememesinin tek nedenide, bu. umarız birşeyer geç olmadan yapılır..

KARAMAY
27-11-06, 22:33
işte elif hanım bir gerçeği bangır bangır bağrıyor.. o kadar denildi derin karakter analizi çok önemli.. ve o karakterlere uyan replikler, diyaloglar çok önemli.. bunun içinde ciddi bir hikaye ve kurgu çok önemli.. işte tv tarihimize namzet olmuş, mühür vurmuş efsane yapımlar olan, gerek deli yürek te gerekse kurtlar vadisinde işte bu vardı.. bakınız elif hanım mutlak gerçeğin altını bir kez daha çizmiş..

sağır oda ile kurtlar vadisinin hikayelerini halka sunuşları arasındaki fark; aynı hikayeyi, bir şarhoşla ayık kafada bir insanın anlatışındaki fark kadardır.. yada benzerlikleri varsada, oda gece gündüz kadar.. evet, işte o kadar...

kod adının permeperişan olup, topladığı nallarla ekrana erkeden veda etmesinin yagane sebebi, buydu.. şimdilerde sağır odanın bir türlü istenilen silkinmeyi yapamayışının, arzulanan sıçrayışı gösterememesinin tek nedenide, bu. umarız birşeyer geç olmadan yapılır..

Şükür açıldı site :happy0064 :happy0064

bide kod adı ,kurt vadisi ve sağır oda harmanlanmış bir yazı var Aman Allah akıllara zarar dı. Kod adınana fena yüklenmişler. EE haksızda değillerdi aslında dizi değilde kanal yönetimi genel olarak baz alınarak yazılan bir yazı .
isteyenlere özelden atarım tabi tekrar bulursam :)

yakupoglu61
27-11-06, 22:49
bu diziyi arada bir izlediğim için biraz karışık bi hal alıyo benim için kim kim olduğunu kimin ne yaptığını anlamak biraz zorlaşıyo

bu diziye ben ilk günden beri ısınamadım deliyürekteki we kurtlar vadisindeki heyecanı bu dizide nedense bulamıyorum...

angelstone505
27-11-06, 22:57
Harika bir bölümdü nefesim kesildi heyecandan dizinin kaçıncı olduğunu bilmiyorum ama gönüllerin sultanı,hergeçen gün dahada merak edilicek şeyler oluyor,bu bölümde anne Arsen Gürzap uzun zamandır ilkdefa bukadar uzun oynadı çok mutlu oldum,Mahir Günşiray da çok güzel oynuyor öyleki diziyi izlerken ondan nefret ediyorum:good: bu dizdeki tüm oyuncuları çok sıcak buluyorum gerek Duru gerek Lala ,Engin Cezar tüm kadro harika ama Kaptan yani Aras başka ,ona çabuk alıştık,Oğuz beyi çok sevmiştim ama Kaptanı kaçırdımı neoldu eğer oada kötü adam çıkarsa çok üzülürüm,Zahit kötü bir karakter ama insanın içinden kızmak gelmiyor ona,Duru ile Aras kavuşur inşallah,haftayı dört gözle bekliyoruz:good: ve lütfen yayın saati ve günü değişmesin....

burcumania
27-11-06, 23:01
Zaid bakalım daha ne kadar dizide kalacak
bu Giray teker teker götürmek isteyecek bizimkileri:)
ama o kadar kolay değil tabii:)

arkadaşlar ben sizi anlamıyorum. Zahid'i dizide bir fazlalık olarak mı görüyorsunuz. neden sevmiyorsunuz bu adamı. yok kısa ömürlü olmasını bekliyordum, 10. bölüme kadar geldi gibilerinden. Zahid de bu dizinin önemli bir oyuncusudur. tıpkı aras gibi duru gibi afşar gibi girayhan gibi. neden taktınız zahid'e bu kadar, ben bunu anlamıyorum...

sondakika
27-11-06, 23:09
arkadaşlar ben sizi anlamıyorum. Zahid'i dizide bir fazlalık olarak mı görüyorsunuz. neden sevmiyorsunuz bu adamı. yok kısa ömürlü olmasını bekliyordum, 10. bölüme kadar geldi gibilerinden. Zahid de bu dizinin önemli bir oyuncusudur. tıpkı aras gibi duru gibi afşar gibi girayhan gibi. neden taktınız zahid'e bu kadar, ben bunu anlamıyorum...

zahit noktasında sizin gibi düşünmekteyim.. dürüst olursam, ilk iki bölümde herife kıl kapmıştım.. tabiki bunda hikayeyi tam bilmememizin katkısı yok değil.. detaylara vakıf olunca zahitin önemide arttı.. ha, tek bu değil tabi.. azda olsa espiri kaynağıdır zahit... şu oguz beyin, ona takılmaları hoşuma gidiyor yahu.. imam efendi..!! ama fena bir imam, bu zahit.. adamda bomba uzmanlıgı bir yana acayipte pc biliyor ha.. !! böyle imam başta gezsin yahu.. :) :)

burcumania
27-11-06, 23:12
zahit noktasında sizin gibi düşünmekteyim.. dürüst olursam, ilk iki bölümde herife kıl kapmıştım.. tabiki bunda hikayeyi tam bilmememizin katkısı yok değil.. detaylara vakıf olunca zahitin önemide arttı.. ha, tek bu değil tabi.. azda olsa espiri kaynağıdır zahit... şu oguz beyin, ona takılmaları hoşuma gidiyor yahu.. imam efendi..!! ama fena bir imam, bu zahit.. adamda bomba uzmanlıgı bir yana acayipte pc biliyor ha.. !! böyle imam başta gezsin yahu.. :) :)

Geçen haftaki "jet ski" "gaf"ından sonra, bu hafta da "likörlü çikolata" yla bizleri kahkahaya soktular ya. helal olsun valla.:img-hyste çok güzel göndermeler yapıyorlar...
Zahid'te ne ararsanız var. CIA yetiştirmiş adamı. ama eksik yetiştirmiş. öyle durumlarda ne yapılacağını bilmiyor. "susmak" :D

Melal
27-11-06, 23:15

valla Sevgili Murat böyle İmam'a can kurban:)
Oğuz Bey'le iyi bir ikili oldular:)
Aras'ta aralarında 3 silahşörler gibiler:)

sondakika
27-11-06, 23:16
evet o çikolata sahnesinde çok güldüm.. burada gönderme yapmaktan daha ziyade bir takılma var.. olsun, o bile güzel.. azda olsa, yavaş ağır ve karışık ilerleyen dizide, bu tarz unsurlara ihtiyacımız var.. olsun ki havamızı bulalım..

angelstone505
27-11-06, 23:49
Zahide bayılıyorum ayrıca dizin in ratingine şimdi bakabildim bence süper çok sevindim:happy0064 uzun süre devam eder bu dizi yaşasın.

KARAMAY
28-11-06, 07:35
Az önce resimleri gördüm İrene ellerine sağlık emeklerine sağlık . çok güzel pozlar var aralarında :) :) yetenekli arkadaşlardan çok güzel çalışmalar çıkabilir .
Ben dizinin başını kaçırmıştım. azbuçuk bikaçşey anladım resimlerden :)

Bazen Cevap vermemek ,cevap vermekten daha büyük anlamlar taşır...

KARAMAY
28-11-06, 08:17
Eveeeetttt
Bir anketin daha sonu bye bye bye
"
(muhteşem üçlü diyorum artık )7 numaranın üstünlüğü galip geldi bu hafta :):happy0064 :happy0064 :happy0064

İşte son durum
1. 7 -- muhteşem üçlü 8 oy :happy0064 :happy0064 :happy0064
2. 5 -- Afşar Bey'in eve geri gelmesi 3 oy

8.Bölüm Haftanın Sahnesi
1- Aras ve Zahit'in Nejat'ın adamlarından kaçması ve Aras'ın Zahit'i ormandan kurtarması----cramoisi
2 - Girayhan Kırımlı'nın Lala tarafından eğitilmesi ---- irene
3 - Afşar Bey'in in kaçırılması ve Hançer Birliği toplantısı---
4 - Oğuz Beyin Nejat'ın adamı ile dövüşmesi--
5 - Afşar Bey'in eve geri gelmesi ---- Melal , cano_zzzzz ,gulseven ,
6 - Aras Dağlı ile Duru'nun sarılması ---
7 - Oğuz bey Aras ve Zahit'in evde geçen sahnelerinin tümü ---- efran_albatros , auryn, KARAMAY , jenn , sondakika, cemotara , onegin , tvrehberi

Bu bölümdeki oy kullanımı için hepinize teşekkürler arkadaşlar birazdan yeni bölüm anketi gelicek , aynı katılımı ondada bekliyorum :)

eti_melo
28-11-06, 08:24
ben gelmeyeli baya bir yazılar yazılmış diziyi hiç kaçırmıyom ama buraya gelemiyodum okurken gözlerimden yaş geldi ama çok yazı yazılmış ya nese konuyu toplayım son bölüm gayet iiydi ben izlerken baya bir heyecanlandım keşke aras j15in başına gelseydi birde şu aklıma takıldı afşar bey girip şifreyi söledi ya eşine bence o şifrede birşey var başka birşey ama ne olduğunu hala düşünüyorum sizce ne var aklınızda bu konuyla ilgili neler var

KARAMAY
28-11-06, 08:34
9.Bölüm Haftanın Sahnesi:happy0064 :happy0064 :happy0064

1-Adnan başkana yapılan operasyon ve başkanın intihar etmesi

2-Girayhan Kırımlı nın yönetimi ele alması ve ekibi dağıtması

3-Enver Bey'e düzenlenen suikast

4-Duru'nun Girayhan ile Holdingteki konuşması

5-Oğuz Bey'in Aras'a yaptığı operasyon

6-Enver Beyin Arası, Tosun Paşanın Nejatı J-15’in başına geçirme çabaları

7-Aylin Sitare hanım ve Duru konuşmaları

(bişey atladım mı?)

Hadi bakam oylarınızı bekliyoruz .....

Not : Bu arada belki çok olucaz ama Bölüm Sorumlumuzdan resim ,imza , yorum başlıgının altına birde replik ve anketler adlı bir başlık açılmasını istesek çokmu oluruz acep ....

sondakika
28-11-06, 09:32
yok yahu birşey atlandıgını söylemek zor, ki zaten bu bölüme kayda değer bir sahne ben hatırlamıyorum :) kızmayın ama öyle..

şimdi sevgili karamaya yine bir dizi sahne sıralamış.. yani onca sahne arasında vatandaş adnan yapılan operasyon diğerlerine nazaran heyacanlıydı.. benim oyum ona.. !! evet numara 1 ...

ps: öyle bir başlık istemek neticesinde, hayır sevgili karamay çok olmayız.. :)

KARAMAY
28-11-06, 09:49
Ben malesef dizinin başını kaçırdım . :(
Aras ve ekibi Enverin karşısında olayı konuşularken ve Arasa j-15 başkanlığı önerildiği sahneden başladım
ama resimlerden gördüğüm kadarıyla evet 1 güzel ama ben yinede bir fırsatını bulup izlemeden oy kullanmıycam . :)

İlk oy kullanan olarak tebrik etmek istiyorum :happy0064 seni sondakika

Not : peki bu yeni başlık olayını nasıl hayata geçiricez. Yani onların buraya gelip taleplerimizi okuyana kadar sayfalar geçer ,bu iş yatar .
böyle imzamı yapsam kendime nee :)

Melal
28-11-06, 12:24

(bişey atladım mı?)

Not : Bu arada belki çok olucaz ama Bölüm Sorumlumuzdan resim ,imza , yorum başlıgının altına birde replik ve anketler adlı bir başlık açılmasını istesek çokmu oluruz acep ....

valla iki sahne arasında kaldım 4 ve 5 ama tercihim 4
Duru ilk defa ailesinden birine kafa tuttu önemli bir durum yani:)

Melal
28-11-06, 12:27
nee sabahın 3ünde mi tekrarı
ee zahmet edip vermeseymişler
çizgi film koysunlar daha iyi:)

KARAMAY
28-11-06, 12:44
valla iki sahne arasında kaldım 4 ve 5 ama tercihim 4
Duru ilk defa ailesinden birine kafa tuttu önemli bir durum yani:)

Bide Duru ilk defa bu kadar iyi oynadı . bunuda unutmamak lazım , hakkını yememek lazım. dimi ama :) :) :) :) bu kısda iş var da biz o zaman kadar yaşarmıyız yada bu dizi devam edermi orası meçhul işte

KARAMAY
28-11-06, 12:47
nee sabahın 3ünde mi tekrarı
ee zahmet edip vermeseymişler
çizgi film koysunlar daha iyi:)

yokk yaaa zaten vermezler .
geçen hafta ben gece 3:30 gibi baktım makine devam ediyordu. Tabi ben uyku sersemi saati yanlış görmediysem .
videolar bölümüde kaldırıldı .
Artık linkleri parçalıyıp özelden çaylaşıcaz yada daha önce adını ettiğimiz sitelerde biri sevabına eklemişmi bakıcaz ...

Melal
28-11-06, 12:49
Bide Duru ilk defa bu kadar iyi oynadı . bunuda unutmamak lazım , hakkını yememek lazım. dimi ama :) :) :) :) bu kısda iş var da biz o zaman kadar yaşarmıyız yada bu dizi devam edermi orası meçhul işte

valla bilemeyeceğim Ayşe'cim biz Çağla Kubat'ın iyi oynadığı günleri görür müyüz.
neyse ilerleme var kızda önemli olan bu özetin ve fragmanın hemen gelmesini istiyorum
bu hafta bakalım Oğuz Bey ne dolaplar çeviriyor çok merak ediyorum.

Melal
28-11-06, 12:50
yokk yaaa zaten vermezler .
geçen hafta ben gece 3:30 gibi baktım makine devam ediyordu. Tabi ben uyku sersemi saati yanlış görmediysem .
videolar bölümüde kaldırıldı .
Artık linkleri parçalıyıp özelden çaylaşıcaz yada daha önce adını ettiğimiz sitelerde biri sevabına eklemişmi bakıcaz ...

adını ettiğimiz sitelere eklenir eklenmezse birimiz ekler artık
özelden paylaşıma da kızarlar modlar şimdi ama mecbur bırakıyorlar
fragman paylaşmayada kızmazlar umarım fragmana kim karışır değil mi ama:)

KARAMAY
28-11-06, 13:07
adını ettiğimiz sitelere eklenir eklenmezse birimiz ekler artık
özelden paylaşıma da kızarlar modlar şimdi ama mecbur bırakıyorlar
fragman paylaşmayada kızmazlar umarım fragmana kim karışır değil mi ama:)

yok canım özelden niye kıssınlar .Özelinde özeli vardır olmassa ordan halleriz.
mail grupları yaparız artık :)
ne hallere düştük. Aslında sonuna kadar haklılar ama bizim yaptıgımız özel videolar bilmemler bizim emegimiz kurguyu müzigi herşeyi biz yapmıyormuyuz. full bölümleri anlarım ama bu biraz aklımı karıştırıyor.
Herneyse ne Emeğe saygı
ama lütfen fragmanlardan bizi mahrum bırakmasınlar :(

KARAMAY
28-11-06, 13:20
bencede canım neyse kapatalım bu konuyu:)
ee sence 11. bölümde neler olacak:)

11. bölümmü ?
daha dur 10. bölüm oynamadı bile . şimdiden bişey demek çok güç valla :) :) :)

ama mazagin programında Arasın konuşmasına bakılırsa aşk var aşk :) bide Aras Duru yakınlaşması var ....

İrene'de 10. bölüm resimleri diye eklemiş :) ondandır .

Melal
28-11-06, 13:26
11. bölümmü ?
daha dur 10. bölüm oynamadı bile . şimdiden bişey demek çok güç valla :) :) :)

ama mazagin programında Arasın konuşmasına bakılırsa aşk var aşk :) bide Aras Duru yakınlaşması var ....

pardon 10 diyecektim ben çifter çifter gidiyorum:):)
Aşk var ama biz daha öyle tutkulu bir aşk göremedik
bakalım Duru Hanım abisine çektiği restteki kararlığını
Aras içinde gösterecek mi ilerleyen bölümlerde:)

KARAMAY
28-11-06, 13:30
pardon 10 diyecektim ben çifter çifter gidiyorum:):)
Aşk var ama biz daha öyle tutkulu bir aşk göremedik
bakalım Duru Hanım abisine çektiği restteki kararlığını
Aras içinde gösterecek mi ilerleyen bölümlerde:)

gösterir gösterir Adam olucak bu kıs bende o izlenimi oluşturdu .
keza olması lazım bakınız Elif = çok güçlü bir karaktere sahip ,güzel akıllı zeki , tüm dünyaya kafa tutan biri
bakınız Zeynep = bölüm başlarında zeynepte öyleydi ne olursa olsun aşkı için babasına kafa tutan yine güçlü bir karakterdi (sonradan çok mız mız oldu ,öyle kötü bir karaktere büründüki bende tanıyamadım )
bununda güçlüöolması lazım kesin öyle olucak

gulseven
28-11-06, 13:32
bı bölümki favori sahnem:
1.Adnan başkana yapılan operasyon ve başkanın intihar etmesi

oğuz beyin arasa neden öyle yaptığını anlamak zor.ya sen de mi Brütüs diyeceğiz ya da oguz beyin kafasında farklı planlar var.
ayrıca moisin kızıda buhar olup uçtu galiba

Melal
28-11-06, 13:37
ay sadece Mois'in kızı buhar olup uçsa iyi
Şehbal'de yok oldu,Dayı Efendi'de yok,Duru'nun kerkenezde yok
aman o kerkenez hiç görünmesin zaten ortada:)

KARAMAY
28-11-06, 13:47
arkadaşlar fragmanlar bile telif hakkını ihlale girer.. ciddi bir uyarı gelmese yönetim böyle bir karar almazdı.. ama fragmanları bir şekilde izlemem mümkün google ne güne duruyor yada sağıroda fan sitelerinde mutlaka olur...bakalım ne olacak..

aslında bir bilseler bu dizi severlerin hazırladıgı klipler özel çalışmalar ne kadar izliyici çektiğini .
hatta ben iyi bilirimki bir diziyi sırf o bölümdeki arkadaşların hazırladıgı klipleri izleyerek fanatiği oldugumu .
bu kadar kısıtlamamaları gerekir diye düşünüyorum az buçuk pazarlama okumuş yada kıyısından geçmiş biri olarak müthiş bir reklam bunlar .
ben bilirimki sırf bu nedenle sağır oda bile izleyici kazandı.
diyorumya full bölüm olmasın ama kliptir fragmandır bunlara izin verilsin

KARAMAY
28-11-06, 13:49
ay sadece Mois'in kızı buhar olup uçsa iyi
Şehbal'de yok oldu,Dayı Efendi'de yok,Duru'nun kerkenezde yok
aman o kerkenez hiç görünmesin zaten ortada:)

bende onu dedim daha önce arabayı aldı çok begendi kendimi geziyor acaba .
hevesini alsın çocuk bırakın yaww
hakkaten dizide sırra kadem basan o kadar çok karakter varki belki Enver bey gibi yada galip bey gibi onlarda çıkar bi gün ortaya

KARAMAY
28-11-06, 15:07
hayırdır inşallah yaa bu hafta oylar çok dağaldı arkadaşlar noluyoo
yoksa bu hafta bi birinci çıkaramayacakmıyız? Daha yolun başındayız ama başlangızı hayra alamet bulmadım.
hadi devam edelim bakalım
teşekkürler katıldıgınız için arkadaşlar :) :) :)

9.Bölüm Haftanın Sahnesi

yalcinersonmez
28-11-06, 15:31
HAFTANIN SAHNESİ SEÇİMİ
1.ADNAN BAŞKAN'IN KENDİNİ ÖLDÜRMESİ
Bu arada 4.yani enver bey'e düzenlenen suikasti zaten biliyodum(şemsiye olayı) ortaokulda rehberlik hocam anlatmıştı...

Moryel
28-11-06, 16:07
Merhaba arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyorum ama yazmaya pek fırsatım olmadı ancak yorumları her daim okudum. Şimdi fırsat bulmuşken yazayım dedim.

Fragmanı izlediğimde çok sevinmiştim sonunda iyi birşeyler olacak diye düşündüm ama yine her şey karıştı. Kırımlı ailesi nasıl bir aile öyle anlamadım Adams Ailesine taş çıkartırlar. Avşar Bey önce kaçırılıyo Lala vuruluyo(!) adam eve elinde ve kafasında kesikle dönüyo herkes gayet sakin. Sanki bu olanlar çok normal. Zengin bir işadamı niye önce kaçırılıp sonrada evinin kapısına elinde bıçakla bırakılır. Adam bişey hatırlan-madığına göre birileri onu oraya koymuş. Niye bu adama tahlil falan yapılıp bu kesiklerin sırrı araştırılmıyor. Duru hariç herkese bütün olanlar normal geliyor. Hadi Lala ve Giray biliyor ya diğerleri? Adam hafızasını kaybetmiş ama pat diye gelip kasanın şifresini söylüyor ama karısı hala çok sakin.
Hele Nejat'ın J-15 başkanı olması dünyanın sonu gibi. Ama benim anlamadığım Adnan başkana yapılan düzenekte Aras başkana Kırımlı holding güvenlik şefi Nejat ile işbirliği yaptığını söylüyor ama buna rağmen adam gözltına alınmadığı gibi bide ödüllendirildi.
Enver beye gelince bazı arkadaşlarda söylemişler bu derece üst düzey bi görevli nasıl korumasız geziyor? Adam neredeyse herkesin bildiği şemsiye suikastlarını nasıl bilmez Ayrıca böyle üst düzey bir adam çok önemli randevuları olduğu bir zamanda ayrıca üstünde uğraştığı konu hemen herkesçe bilinirken öldürülüyor ve kimse bu işin arkasında bişey aramıyor. Tabi adli tıp tarafından ayaktaki yaranın görülmemeside ayrıca ilginç.
Ama tabi burası Türkiye herşey olabilir. Aras tam temize çıktı artık Giray'ın başına dikilir derken..
Nejat'ın başkan olduğu bir J-15'e Aras'ın adım atacağını sanmıyorum.
Oğuz Bey'in kötü olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Büyük ihtimalle oda başka bir örgüt aına çalışıyor. Ama bi arkadaş bakışını hiç beğenmedim demiş bende aynı fikirdeyim umarım yanılıyoruzdur. Artık birilerinin Giray'a dur demesi lazım. Kırımlı holdingin başına Hitler geçti sanki.
Bir dahaki bölümü çok beklemeyiz inşallah. Şu fragmanları daha erken verselerde meraktan ölmesek neyse içimi döktüm rahatladım.:img-yes:

mrfargos
28-11-06, 16:35
Girayhan Kırımlı ne adammıs bu bolum iyice gorduk gercek yuzunu :img-blush
Oguz Bey kimin adamı acaba onuda anlamadım baya guzel bi hal almaya basladı bakalım nolacak gelecek hafta..Ayrıca Adnan baskan serefsizce yaşadı ama şerefli bir bicimde oldu bence:good:
hancer birligindeki o uşak olan adamın adı neydi lalamı ne:D ona kıl oluyorum adamın her bakısı rahatsız edici ya:D

efran_albatros
28-11-06, 19:20
arkadaşlar peki oğuz beyin kim olduğu,arası neden kaçırdığı yada kimler için çalıştığına dair teorileri olan varmı?ben bu bölümün sonununda en çok bunu ve o sitare hanımın gizli odadan çıkardığı hançerleri merak ettim.fikri olan varsa beni aydınlatsın lütfen.

jenn
28-11-06, 20:28
bence sitare hanım.olayı kavradı.bu yüzden üzerine gitmeyip kapamayı tercih etti.sanırım oda oğlu girayla aynı olayın içinde.bu benim tahminim tabii.izlerken heyecan veren ama sonrasında düşündüğünde mantık sınırlarını zorlayan sahneler vardı.örneğin arasın hangi arada derede adnan başkana o tuzağı kurduğunu düşündüğünde şaşırıyorsun..dinleme cihazları herşey üstünde hazır bekliyor.bunlar ilginç geldi bana..çok hızlı bir bölümde ve bir gün içinde yaşanan olaylardı.türkiyede bir gün içinde resmi bir kuruma bu denli hızlı atama yapılamaz ne yolla olursa olsun..bu mantık dışıydı.umarım senaristler bu konularda daha dikkatli olurlar..

KARAMAY
28-11-06, 21:33
arkadaşlar peki oğuz beyin kim olduğu,arası neden kaçırdığı yada kimler için çalıştığına dair teorileri olan varmı?ben bu bölümün sonununda en çok bunu ve o sitare hanımın gizli odadan çıkardığı hançerleri merak ettim.fikri olan varsa beni aydınlatsın lütfen.

bende merak ettiğim 2 konu
sondakika sitare hanım için aslında bişey bilmiyor ama biliyormuş gibi duruyor demişti . (ben yanlışta anlamış olabilirim ) olabilir . bunu yüz ifadesinden kestirmek zor
bizden birkaç adım önde bu bir gerçek ama oda bizimle birlikte bazı şeyleri ögrenebilir .

Oğuzun galiple bir ilişkisi çıkmasına ve Arasa sahip çıkmalarını hepimiz umuyoruz

asıl acı gerçek
Ülkemizde tüzükler yönetmelikler ne çabuk ne kadar kolay değiştirilebiliyor.
kim bilir kaç tane vatana millete hayırlı insanın hakkı yenmiştir bu ülkede :( :(
yazık çok yazıkk

irene
29-11-06, 11:49

(bişey atladım mı?)

benım tercıhım 5-Oğuz Bey'in Aras'a yaptığı operasyon

aslında 1 ıle 5 arasında kaldım 1. sahnede cok guzeldı ama butun ajanların arka arkaya sıralanması kapının onunde oylece durması ve adnan baskan ıntıhar ettıktenn somra duvarlarda kapıda halıda kan olmaması bence bozdu olayı ozellıkle su kan işi cok battı gozume!!!!!

KARAMAY
29-11-06, 12:26
Bugün Çarşamba
umarım özet en kısa zamanda gelir. Ben şahsen Arasın akibetini başta olmak üzere Sitare hanımı ve Durunun şirketteki çıkışından sonra giyarın yüzündeki o gülümsemenin ne anlama geldiğini çok merak ediyorum.
özet gelsin artık , fragmanıda bir şekilde hallederiz napalım ...

not : 9.Bölüm Haftanın Sahnesi
1-Adnan başkana yapılan operasyon ve başkanın intihar etmesi -----3 oy
4-Duru'nun Girayhan ile Holdingteki konuşması --- 1 oy
5-Oğuz Bey'in Aras'a yaptığı operasyon --- 1 oy

hadi bakalım bu hafta katılım azaldı . Nerde sağır oda severler :)

Teşekkürler
yalcinersonmez , sondakika ,gulseven , Melal , İrene :) :)

KARAMAY
29-11-06, 12:34
Bir kaç cilalı söz yazalımmı ne dersiniz ... :)

oğuz bey; "biz cunhuriyeti kurduk, siz daha özgür bir ortamda okuyabilesiniz diye"...

enver bey; "o şehitlerin kanıyla tarih yazılır, çek değil"...

galip hoca; "bir ülke de küçük adamların gölgesi büyüyorsa, o ülkede güneş batıyor demektir.",

Kafaya – kalbe = kurşun --à sigorta atışı bide cesedin üstüne su dök sürbülasyon kolaylaşsın (ceset çabuk çürüsün demek ) ARAS

Kurt besleyenin düşmanı koynundadır ZAİD (hayalet )

Ruhun kubbesi kalp , minaresi akıldır (durunun dayısı )

Kesik görmek istediğin eli öpeceksin ( Giray)

Cesaret ölmekte değil ölümün eşiğinde yaşamaktadır (kırımlı)

Arabin derdi kırmızı pabuç (kırımlı)

Not : Bölüm Sorumlumuzdan Resim ,Avartar ve yorumlar kısmında Replikler ve Anketler adlı bir sayfa açılmasını istiyor yardımlarınızı bekliyoruz :) tşk

Melal
29-11-06, 12:55
enver bey; "o şehitlerin kanıyla tarih yazılır, çek değil"...

bu söze bayıldım zaten ne kadarda doğru bir söz
ama Enver Bey'de pisi pisine gitti ya hala acıyorum:icon_sorr

KARAMAY
29-11-06, 13:23
İlk cümle tree nin 26-11-06 21:46 tarihli mesajı 72 Sayfa 1 / 1

Bence Oğuz bey kötü değil bunu gelecek bölümde göreceğiz.Bana kalırsa Arası koruma amaclı bir kaçırmaydı bu

(kırmızı olan mailin ilk cümlesine dikkat )

26-11-06, 21:53 72 sayfadaki benım yazım

iyide arkadaşlar ;
iyiliği için diyosunuz . Oguz bey Arasa gel seni bi yere götürücem dese Aras gitmiycekmiydi . Biliyoruzki gidicekti . eee niye bu zor kullanma
Batmandeki gibi gizli magrayamı gidecekler yolu öğrenmesin diyemi . Peki sonra herşeyi öğrenip kabul etmesse öldüreceklermi .
kötü bişey olduguna bende inanmak istemiyorum keze Aras - bölümde Duruyla daha bir yakınlaşma ver dediğine göre önümüz . bölüm oldguna göre

Ynt: 10.Bölümle İlgili Tahminler
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2006, 12:49:18 ÖÖ »

Bence Oğuz bey kötü değil bunu gelecek bölümde göreceğiz.Bana kalırsa Arası koruma amaclı bir kaçırmaydı bu

oğuz bey arasın iyiliği için kaçırdı onu,ama tam olarak sebebi nedir,haftaya göreceğiz

Oguz bey Arasa gel seni bi yere götürücem dese Aras gitmeycekmiydi . Biliyoruzki gidecekti . Eee niye bu zor kullanma
Batmandaki gibi gizli magrayamı gidecekler yolu öğrenmesin diyemi . Peki sonra herşeyi öğrenip kabul etmezse öldüreceklermi .
kötü bişey olduguna bende inanmak istemiyorum keza Aras bölümde Duruyla daha bir yakınlaşma var...

KARAMAY
29-11-06, 13:26
nasıl arkadaşlar güzel dimi sonuç

hayır bu sefer tebrik ediyorum yazım hatalarını düzeltmiş :)
bari nikinide karamay veya tree olarak belirleseydide tam olsaydı yaa
o aklına gelmemiş herhalde
:img-hyste
bakalım aramaya taramaya devam ediyorum daha neler bulucam ?

Melal
29-11-06, 13:34
nasıl arkadaşlar güzel dimi sonuç

hayır bu sefer tebrik ediyorum yazım hatalarını düzeltmiş :)
bari nikinide karamay veya tree olarak belirleseydide tam olsaydı yaa
o aklına gelmemiş herhalde
:img-hyste
bakalım aramaya taramaya devam ediyorum daha neler bulucam ?

taktın sende Ayşe aa boşver
yorum korsanımız da oldu artık fena mı:):)

KARAMAY
29-11-06, 13:45
taktın sende Ayşe aa boşver
yorum korsanımız da oldu artık fena mı:):)

yok canım taktıgım falan gelişme var sadece öylesine geziniyorum ilkdefa rahatım (iş anlamında ) bi bakıyım dedim egziniyim millet neler diyo.
insanın kendi kendini okuması çok garip oluyor. Hiç kendine ait yorumu yokki bende buraya kopyalıyım :img-hyste :img-hyste
neysee
ilginç düşünceler var bari onlardan bahsedeyim

***Oğuz beyin Sabetayist bir örgütün başı oldugunu , ve örgütün hançer birliğine karşı savaştıgını düşünen var (bana mantıklı gelmedi ) Ama o araba yokmu o araba nerden buldu o milyarlık arabayı anlamadım kafam feci karıştı

***Oğuz beyin aslında Nejatın adamı oldugunu düşünen var . yine araba faktöründen dolayı ve bazı şeyleri önceden bilmesinden kaynaklı (zaid evinde kaldı arsa evinde kaldı 50 kere öldürürdü onları
***Oğuz beyin Girayhan Kırımlıyla ilişkisi oldugunu idda eden var
var var var
aklımda bir derliyim unuttum devam ederim

sondakika
29-11-06, 13:59
neler dönüyor burada.. anlamadım gitti.. ortada bir yorum karmaşası varda.. umarım hayra alamettir..

neyse diziye dönelim.. ilginç fikirlerin hepsi havada kalıyor.. şimdi oguz bey konuk oyuncu.. bahsedilen ünvalara sahip olursa, hele hele sabatayların başı falan (yok daha neler dedim) , sürekli oyuncu olacak demek olur.. olması sıfıra yakın bir ihtimal....

Melal
29-11-06, 14:20
Oğuz Bey hakikaten o aravayı nerdne buldu kesin örgüt vermiştir ona
Sabetayist bir örgüt olabilir mi,olur mu olur valla
malum Soner Yalçın Efendi-1 ve Efendi-2'de baya bir işledi Sabetayistleri
ama Oğuz Bey'in Giray ile bir ilişkisi,tanışıklığı var mıdır birşey diyemiyorum

KARAMAY
29-11-06, 14:42
neler dönüyor burada.. anlamadım gitti.. ortada bir yorum karmaşası varda.. umarım hayra alamettir..

neyse diziye dönelim.. ilginç fikirlerin hepsi havada kalıyor.. şimdi oguz bey konuk oyuncu.. bahsedilen ünvalara sahip olursa, hele hele sabatayların başı falan (yok daha neler dedim) , sürekli oyuncu olacak demek olur.. olması sıfıra yakın bir ihtimal....

iyi işte zaten konuk oyuncu hani Aras tarafından ortadan kaldırılarak diziden çıkar böylelikle. Ama ne yalan söyliyim bende ihtimal vermiyorum , hemde o aktardıgım hiç bir seçenege en küçük bir olasılık bile vermiyorum
Ama araba benım aklımı çok karıştırıyor çokkk

ama bi yandan eger oğuz kötü biri olsa Arası bayıltıp arabaya koyduktan sonra , uyandıgında arabanın içinde yaramazlık yapmasın diye elini kolunu baglamazmı ? tam görmedim ama ön koltuga koydular dimi arası, kötü olsa arka koltuga koymazmı ?
keza o elektro şoktan çıkması zaman alır biraz ...
sorular sorular sorularr

haaa şimdi aklıma geldi
yaww koskoca adli tıbbın kapısında bir tane güvenlikçi olmazmı
nerde bu devlet? nerde bu millet? nerde bu güvenlikçiler ?

Melal
29-11-06, 14:46
Ayşe'cim arka koltuğa koydular Aras'ı sen nasıl izledin kız diziyi:)
elini,kolunu bağlamaz artık Oğuz Bey daha neler dimi ama:)

KARAMAY
29-11-06, 14:51
Ayşe'cim arka koltuğa koydular Aras'ı sen nasıl izledin kız diziyi:)
elini,kolunu bağlamaz artık Oğuz Bey daha neler dimi ama:)

tam desenli çorap giyen hatun :) bayılttıgında reklam girdi araya ya kaçırmışın son saniyeyi . noldugunu anlamadım bile
sen bana ben sana sormuştum hatta noldu diyee. arabaya koyarlarkenki kısmını kaçırdım :( başınıda kaçırdım :(
videolarda yok :(

Melal
29-11-06, 14:53
tam desenli çorap giyen hatun :) bayılttıgında reklam girdi araya ya kaçırmışın son saniyeyi . noldugunu anlamadım bile
sen bana ben sana sormuştum hatta noldu diyee. arabaya koyarlarkenki kısmını kaçırdım :( başınıda kaçırdım :(
videolarda yok :(

videoyu bulurum ben sana merak etme:)
bulunca haber veririm ial daresine linkleri gönderirim tamam mı:)

KARAMAY
29-11-06, 15:49
FLAŞŞŞ FLAŞŞŞ FLAŞŞŞŞ

salı akşamı 1001 gece yayınlanırken sağır odanın 10. bölüm fragmanı verilmiş
GÖZÜMÜZ AYDINNN :happy0064 :happy0064 :happy0064

arkadaşlar aynen kopyalıyorum yazıyı ben izlemediğim için yorum ekliyemedim
yazan arkadaşa burdan teşekkür edebilirim ancak :)

"fragmanda yeni MITT (Nejattan bahsediyor sanırım )baskani birini camdan asaga atiyor
super bir araba patliyor(buda bir muhtemel Oğuz beyin arabası )
ARAS TURK BAYRAGIN UZERINE ELINI KOYUP YEMINLER EDIYOR
(Tahminleirmiz doğru çıktı kötü bişey değil yeni oluşum )
BAYRAGIN UZERINE KURAN VE BIR SILAH VAR!
ZAHID DE VAR BU SAHNEDE ODA ELINI KOYOR BAYRAGA YEMIN EDIYOR
HAKAN KARAHANDA VAR SU UZUN SACLI ADAM.!!! (alın size muhteşem üçlü tüm tahminlerim çıktı hadi bakalım ) :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064
3 sahne gosterdiler super bir bolum geliyor........

(buda başka biri yazmış ),

"duyduma göre galib hoca hepsini bir araya getitiriyor. galib hoca zahit oguz ve aras aralarinda vatani korumak icin yemin ediyor...yani oguz un arasi kacirma nedeni belli oldu...vatani korumak icin özel istihbarat kuruluyor herhalde"

not kırmızılar benım eklememdir

cramoisi
29-11-06, 16:17
FLAŞŞŞ FLAŞŞŞ FLAŞŞŞŞ

"fragmanda yeni MITT (Nejattan bahsediyor sanırım )baskani birini camdan asaga atiyor
HAKAN KARAHANDA VAR SU UZUN SACLI ADAM.!!! (alın size muhteşem üçlü tüm tahminlerim çıktı hadi bakalım ) :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064

"duyduma göre galib hoca hepsini bir araya getitiriyor. galib hoca zahit oguz ve aras aralarinda vatani korumak icin yemin ediyor...yani oguz un arasi kacirma nedeni belli oldu...vatani korumak icin özel istihbarat kuruluyor herhalde"

sevindim bak.izliyeyim bu bölümün tekrarını:)

Mr.browni
29-11-06, 16:30
Bence Sagır Oda Çok agır başladı ve milleti itti sıkıcı oldu artık izleyen izlerken sıkılıyor Kurtlar Vadisi öylemiydi Akıcı ve Soluksuz İzlerdik..

auryn
29-11-06, 16:34
Ben son bölümü yorgunluktan sızıp kaldıgım icin izleyemedim. Bana bölümü kısaca özetleyebilecek bir kişi var mı?

Forumda tartışılan yönetmelik konusuyla ilgili bilgi vermek istiyorum.

Yönetmelikler ve genelgelerle şu ara gereginden fazla haşır neşir biri olarak, siyasi otoriteden doğrudan emir gelmemesi durumunda bir günde yönetmelik, kanun, KHK (Kanun Hükmünde Kararname), Genelge felan çıkarılmayacağını söylemeliyim. Ama üstten emir gelirse olabilir. Emir demiri keser hesabı, bir günde kanun bile hazırlayabilirler isterlerse.

efran_albatros
29-11-06, 16:36
arkadaşlar yeni bölüm fragman yorumlarında bahsedilen galib hoca kim?

yalcinersonmez
29-11-06, 18:08
arkadaşlar yeni bölüm fragman yorumlarında bahsedilen galib hoca kim?

Galip Bey üniversitede hocalık yapan adam hani varya moisin evinde 7 kollu şamdanları toplatan adam enver beyin arkadaşı o işte...

irene
29-11-06, 19:30
FLAŞŞŞ FLAŞŞŞ FLAŞŞŞŞ

vall sasırmadım boyle bır sey olacagını hepımız bılıyorduk daha dogrusu ümit ediyorduk!!oguz beyın kotu bırı olmasına hıc ıhtımal vermemıstım zaten.oguz bey dızıye konuk oyuncu olarak gırdı ama cok begenıldı ozellıkle ılk gırdıgı bolumde hapımız arası bırakıp daha cok onun hakkında yorum yazdık bu yuzdende dızıde daha uzun kalabılır ki umarım kalır arasın komutanıda öldü zaten arasın bır kanka ya ıhtıyacı var bızımde bızı guldurecek bırıne ıhtıyacımız var:):)

delfin23
29-11-06, 19:50
ben 1001 geceyi izledim ama fragmanı görmedim acaba dizi bitikten sonramı yayınladı ama anlatıgınıza göre dizi gitgide heycanlı olmaya başladı

KARAMAY
29-11-06, 21:00
Ben son bölümü yorgunluktan sızıp kaldıgım icin izleyemedim. Bana bölümü kısaca özetleyebilecek bir kişi var mı?

son bölüm yani 9. bölümde neler oldu .
başını bende izlemedim ama ,Aras Adnan başkana bir tuzak kurdu, j-15 kalan arkadaşlarıyla birlikte . Üstünde bir kamera vardı Aras Adnana herşeyi itiraf ettirdi.Enver bey herşeyi öğrendi, tabi adnan bunu bir tuzak oldugunu anlayınca kaçmak istedi, kapıyı bi açtı Enver bey, Galip bey hatta tüm istihbarat kapının önünde kendisine silah çekmiş olarak bulundu . Sonrada silahı kendi kafasına dayayıp intahar etti .

Aras temize çıktı bu itirafla. Enver bey Arasa istihbarat başkanlıgını önerdi.
Tam bu sırada Girayhan Babasından vekalet imzalatarak şirketi başına geçti .Herkesi işten çıkardı ,yerine kendi adamlarını koydu. Nejatıda j-15 başkanı yapmak istedi.bunun için istanbul milletvekili dedikleri tosun paşadan yardım istedi(yardım demeyelim emretti). işte tam burda bir savaş başladı . Enver bey Aras için , Tosun paşa Nejat için . Enver beyin çevresi daha kuvvetli oldugu için ve Askere daha yakın oldugu için tabi galip çıkmak üzereydi bunun üzerine Girayhan kırımlının yeni koruması o kel kafa girayhanın emriyle enver beye suikast düzenledi tam askerlerle konuşmaya giderken öldü. Haa bu yönetmelik olayıda Nejat4 yıl önce j-15 başkanıymış zaten Afşar kırımlı için görevinden istifa etmiş ona özel çalışmaya başlamış. yönetmelik gereği daha önce istihbarattan istifa eden bir kişi geri dönemez-miş .şimdilik yeni tüzük veya yönetmelik çıkana kadar göreve geçici olarak atandı Nejat efendi . ama değişeceği için kalıcı olucak neysee
Aras Adli tıbta enver beyin cesedini incelerken biseyler buluyor bulgarların kullandıgı ,yada en son bulgarıstanda bır yazarın öldürülmesinde kullanılan bir yöntemle öldürüldüğü anlaşılıyor. tam adli tıbtan çıtıgına Oğuz bey tarafından hazırlanan bişr operasyonla elektro şok cihazıyla bayıltılarak arabaya koyuluyor orda bitti.

Atlamış yada eksik anlattıgım yerler olabilir.aklımda kalanlar bunlar .

Melal
29-11-06, 21:03

Forumda tartışılan yönetmelik konusuyla ilgili bilgi vermek istiyorum.

Yönetmelikler ve genelgelerle şu ara gereginden fazla haşır neşir biri olarak, siyasi otoriteden doğrudan emir gelmemesi durumunda bir günde yönetmelik, kanun, KHK (Kanun Hükmünde Kararname), Genelge felan çıkarılmayacağını söylemeliyim. Ama üstten emir gelirse olabilir. Emir demiri keser hesabı, bir günde kanun bile hazırlayabilirler isterlerse.

Auryn'cim başlıyorum kısaca özete atladığım yerler olursa diğer arkadaşlar destekler artıkın:)
Şimdi Aras Adnan denen o adam ve yanındaki köstebek Aras'ı silah zoru ile
bir otele götürüyorlar orda ona Zaid'in yerini soruyorlar ama Zaid ve Oğuz Bey
Aras Adnan ile olan konuşmalarını dinliyor bir süre sonra Adnan bunu fark ediyor
neyse asıl onları dinleyen Enver Bey Aras Adnan'ı bir güzel konuşturuyor
tabii bunlar kayda geçiyor ondan sonra Enver Bey ve istihabrattan elemanlar
odanın önünde Adnan'ın çıkmasını bekliyor silahlar çekilmiş bir şekilde
sonra Adnan adamlara diyor ki Aras'ı tutuklayın vatan haini falan ama tabii
tutuklayan yok sonra Enver Bey ve Galip Bey geliyor Aras'ın ortağı Orhan falan
sonra Adnan durumu anlıyor tabii Enver Bey tutuklayın diyor sonra Adnan
tutuklanmak yerine silahı beynine dayıyor ve intihar ediyor
Afşar Bey beyni silinmiş,hipnotize edilmiş bir halde eve geliyor herkes şaşkın
Giray ve Nogay babasına tüm yetkinin Giray'a geçtiğine dair bir belgeyi imzalatıyorlar
ve adama deli raporu aldırıyorlar ayrıca Sitare Hanım'da yetkiyi oğluna veriyor
bıu arada Aylin ile Sitare Hanım arasında bazı tartışmalar yaşanıyor tabii
bu tartışmalara Dur'da dahil oluyor neyse Zaid ve Oğuz Bey'în sahneşeri çok güzeldi:)
Enver Bey Aras'a j-15'in başına sen geçeceksin diyor ve çalışmalara başlıyor
ama bir yandan da Giray Nejat'ı j-15'in başına geçirmek istiyor ve o Tosun denen
milletvekilini devreye sokuyor Enver Bey'in Nejat'ın j-15'in başına gelmesine
engel olduğunu öğrenince Giray Enver Bey'i ortadan kaldırıyor ve tabii
Nejat j-15'in başına geçiyor Enver Bey şüpheli bir şekilde öldüğü için
otopsi yapılıyor Aras Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarken Oğuz Bey Aras'ı kaçırıyor
orda da bitti zaten haa bu arada 2 ayrıntı daha
Galip Bey Aras'ın babasını tandığını ölmedne önce Enver Bey'e söylüyor
kesin bunun altındna birşey çıkacak ve ikinci ayrıntı
Sitare Hanım Afşar Bey'in odasındaki gizli kapıyı açıyor ama ne açmak tabii
Lala'ya şifresi kaç diye sorarken o sırada Afşar Bey geliyor ve numaraları söylüyor
kendini bilmez bir halde tabii neyse sonra Sitare Hanım odaya giriyor ve Afşar Bey
eve geldiğinde elinde olan hançer'in aynısını o odada buluyor
valla aklımda kalanlar bu kadar Auryn'cim umarım az da olsa açıklayıcı olmuştur...

Melal
29-11-06, 21:05
Auryn'cim şanslısın bak AYşe'de yazmış artık ikimizin yazdığı özeti birleştirirsin
bu arada Oğuz Bey'in Galip Bey ile bağlantılı olduğu ve bir örgüt kuracakları
söyleniyor yani Sağır Oda'nın forum sitesinde okudum da ne dersin olabilir mi
hatta bu örgütün Sabetayist bir oluşum olduğu falan söyleniyor
ee artık yazdığımız bu özete güzel bir yorum döktürürsün senin yorumlarını
okumayı seviyorum çok güzel analizler yapıyorsun...:)

efran_albatros
29-11-06, 21:08
peki artık dergah sahneleri toptan bitti mi?yani artık şehbal,şeyh vs. onları hiç göstermiyorlar.

Melal
29-11-06, 21:11
peki artık dergah sahneleri toptan bitti mi?yani artık şehbal,şeyh vs. onları hiç göstermiyorlar.

bilmiyorum ki bitti mi hiç göstermediklerine göre
belki yeni bölümde gösterirler gerçi olaylar öyle üst üste geldi ki
sanırım dergah'a vakit bulamadılar:)

KARAMAY
29-11-06, 21:16
anlatına göre 3 ana sahne var biri tam bzim istediğimiz sahne :) :)
de benım anlamadıgım Zaidi nasış ikna ettiler yada onun yamukluk yapmıyacaklarını nerden biliyor. Aras garibime malum oldu . Zaide "ömrüm seni kurtarmaklamı geçicek " demişti. hakkaten öyle geçicek gibi :img-hyste

peki patlayan araba bu Oğuz beyin arabası olabilirmi yani Oğuz bey konuk oyuncu vadesini doldurup diziden ayrılabilrmi? olmasın :sad53:

gelelim diğer pekiye Nejatın camdan attıgı adam kim . Sakın orhan bişey yapmasın bu düldül kılıklı milattan önce kalma herif :img-help:

Bide ben görsem fragmanı varya , Özette yok :(

Melal
29-11-06, 21:22
anlatına göre 3 ana sahne var biri tam bzim istediğimiz sahne :) :)
de benım anlamadıgım Zaidi nasış ikna ettiler yada onun yamukluk yapmıyacaklarını nerden biliyor. Aras garibime malum oldu . Zaide "ömrüm seni kurtarmaklamı geçicek " demişti. hakkaten öyle geçicek gibi :img-hyste

peki patlayan araba bu Oğuz beyin arabası olabilirmi yani Oğuz bey konuk oyuncu vadesini doldurup diziden ayrılabilrmi? olmasın :sad53:

gelelim diğer pekiye Nejatın camdan attıgı adam kim . Sakın orhan bişey yapmasın bu düldül kılıklı milattan önce kalma herif :img-help:

Bide ben görsem fragmanı varya , Özette yok :(

valla Zaid'i kurtarmakla geçecek ömrü doğrusun Ayşe
ama Zaid'de bir iyilik yapsın bir sefer o kurtarsın Aras'ın hayarını
böyle giderse daha çook zor durumda kalacaklar:)
Oğuz Bey ayrılmasın diziden ya hem o arabaya da yazık
Orhan'ı atmasın sakın camdan tamam çok uçtum:)
Nejat'a Düldül diyebiliriz bunden sonra cuk oturdu tabir-i caizse:)

KARAMAY
29-11-06, 21:22
Auryn'cim şanslısın bak AYşe'de yazmış artık ikimizin yazdığı özeti birleştirirsin
bu arada Oğuz Bey'in Galip Bey ile bağlantılı olduğu ve bir örgüt kuracakları
söyleniyor yani Sağır Oda'nın forum sitesinde okudum da ne dersin olabilir mi
hatta bu örgütün Sabetayist bir oluşum olduğu falan söyleniyor
ee artık yazdığımız bu özete güzel bir yorum döktürürsün senin yorumlarını
okumayı seviyorum çok güzel analizler yapıyorsun...:)

Melal'cım bu Sabetayist olayı yalan oldu . Fragman çıkmış bir önceki sayfada var
tam istediğimiş gibi bir bölüm olucak :happy0064 :happy0064 inşallah yanii

Yalan olan bişey daha varki (şimdilik öyle görünüyo) oda efran_albatros sordugu sahneler umarım onlarada en kısa zamanda kavuşuruz. Aslında bu aralar dozu yüksekle orta arası gidip geliyor . eger biraz daha yayınlamazlarsa onları o zaman bu sahneler sorun teşkil edebilr diye düşünüyorum

Melal
29-11-06, 21:31
Ayşe bak ne okudum Sağır Oda'nın forum sitesinde fragmanı gören birisi yazmış
Aras,Oğuz Bey,Galip Hoca,Zaid bir masanın etrafında toplanmışlar
bir yanda Türk bayrağı bir yanda Kuran-ı Kerim ve diğer yanda silah
yemin ediyorlarmış demekki Oğuz Bey Aras'ı gittikleri yeri bilmesin diye mi kaçırdı ki
bu arada Oğuz Bey yani Hakan Karahanlı'ydı sanırım gerçek adı atmıyorumdur umarım:)
konuk oyuncuymuş öyle okudum eğer doğruysa
ya Nejat tarafındna ortadan kaldırılır yada Aras öldürür diyorum ben:)

KARAMAY
29-11-06, 21:37
fragman çıkmış mı çeken var mı fragmanı
kanal d'de her dakika vermiyor ki fragmanı
artık bekleyip duracağız

Bakıyorum bi yerden bulabilirmiyim diye ama yok malesef
google lost oda diye bişey var izlemek isteyenlere duyrulur :)
sondakika da belki yakalrsa çeker diye umut etmekten başkada bişey gelmiyor elden .
hayır ortalıkta özette yok kii

oyy oyy

KARAMAY
29-11-06, 21:41
Ayşe bak ne okudum Sağır Oda'nın forum sitesinde fragmanı gören birisi yazmış
Aras,Oğuz Bey,Galip Hoca,Zaid bir masanın etrafında toplanmışlar
bir yanda Türk bayrağı bir yanda Kuran-ı Kerim ve diğer yanda silah
yemin ediyorlarmış demekki Oğuz Bey Aras'ı gittikleri yeri bilmesin diye mi kaçırdı ki
bu arada Oğuz Bey yani Hakan Karahanlı'ydı sanırım gerçek adı atmıyorumdur umarım:)
konuk oyuncuymuş öyle okudum eğer doğruysa
ya Nejat tarafındna ortadan kaldırılır yada Aras öldürür diyorum ben:)

bu yazının bi benzerini ekledim bende ençokta Zaidinde bu yeni oluşumda olmasına şaşırdım nasıl ikna ettiler adamı acaba . hadi bakalım hayırlısı
diğer konuda
şimdi Aras niye öldürsünki Oğuz beyi
Nejat tamam o düldülden bozma kılıklı millattan önce kalma herif yapar . diyorumya konuk oyuncu bu amca kesin o patlayan arabada oda vardır ve bu bölüm çıkıyordur diziden oysaki nasıl bir tat katmıştı bir bilse , dizinin devamı için çıkmazdı :(
neyse kader diyelim geçsin
herşey güzel olucak bu bölüm bide ben fragmanı bulsam özet gelsee çokmu olur yaaa

KARAMAY
29-11-06, 21:44
senin yazdıklarının aynısını yazmışım bende
off ya maç var kanal d'de fragman falan verilmez şimdi
o forum sitesinde de fragmanlar konuluyor
koyan olursa paylaşırız artıkın :)

nasııll yaaa 2 gün içinde kaç yüz kere verildi diyor bu adamalar . eeee nerdee
bu işte bi iş var . ya bu arkadaş farklı bi yeri izliyor . yada kanald ona özel yayın yapıyor hehe.

Melal
29-11-06, 21:47
nasııll yaaa 2 gün içinde kaç yüz kere verildi diyor bu adamalar . eeee nerdee
bu işte bi iş var . ya bu arkadaş farklı bi yeri izliyor . yada kanald ona özel yayın yapıyor hehe.

valla ben denk gelmedim hiç demekki o izleyenler baya ballı:)
valla şimdi maça katlanamam Fenerbahçe'min olsa izlerdim zaten de
neyse belki gece falan denk geliriz:)

auryn
30-11-06, 09:02
Ayrıntılı özet için teşekkürler Melal. Aktaranlar sayesinde fragman konusunda da bilgi sahibi oldum. Biraz kafamı toplayınca özet üzerinden yorum yaparım artık :img-wink:

KARAMAY
30-11-06, 09:25
hala özet yok :( hala fragman yok
Nejat Kimi attı arabadab acaba ?
Patlayan o lüs otomobilde kim vardı ?
Oğuz Beyin konuk oyuncu olarak son yer aldıgı bölümmü?
Zaid nasıl vatan için görev almaya ikna edildi? hadi edildi nasıl olduda bir yasa dışı örgüt üyesine güvenebiliyorlar bunlar ? yarın onlara bie şekilde ihanet etmiyeceği ne belli ? yada eger resmi olarak oluşan ise ki benım tahminim derin devlete giriyor bunlar kendine verilen ünvanı ,görevi kötüye kullanmasından korkmuyolarmı? Aras işi gücü yok hep bu adamımı kollayacak ? hem yaşasın diye :) hemde işine görevine vatanına ettiği yemine sadık kalsın diye ?
Zor bu Arasın işi Zorrr ......:img-hyste

KARAMAY
30-11-06, 14:10
ayyy cokk süpperr fragmann yaa

Bi benmi izliyemedim şimdi bu fragman denen illeti . :(
oyy oyy
bende izlemek istiyorum o merak ettiğim sorulara cevap ve fragman üzerine yorumlarımı yazmak istiyorum .
Arası ve zaidi yemin ederken görmek istiyorum :(

gülfem_bengisu
30-11-06, 18:31
Bence infilak eden araba Oğuz Bey'in Aras'ı kaçırdığı araba.İçinde de kimse yok.Kendilerine ölmüş süsü veriyorlar.Ve karşı ittifakı kuruyorlar.Ne dersiniz?

irene
30-11-06, 18:51
Bence infilak eden araba Oğuz Bey'in Aras'ı kaçırdığı araba.İçinde de kimse yok.Kendilerine ölmüş süsü veriyorlar.Ve karşı ittifakı kuruyorlar.Ne dersiniz?

evet dedıgın gerceklesebılır ama arasın ölü olarak kalması cok zor bence yanı o zaman duru ıle nasıl askları cosacak degıl mı?ama tabı sırrını duruya acıklayabılır!!!ben asıl zaıd ın bunu nasıl kabul ettıgıne sasırdım ne olursa olsun adam terorısttı nasıl olduda bırden tum hayat gorusu degıstı!!!yoksa beynını falan mı yıkadılar ımamın:):)

KARAMAY
30-11-06, 19:07
Borsa’da dönen dolaplar Sağır Oda’da
Sağır Oda'da borsa oyunları…

Keriz silkeleme operasyonu nedir?

Sağır Oda, borsayı ve borsada dönen dolapları ekrana taşıyor...
Kırımlılar'ın evinde bir hançer daha ortaya çıkar. Bu hançerlerin Nazi ittifakçısı Hançer Birliği ile ilişkisi ne?

Hançer Birliği’ne karşı Türkler sessiz kalmaz. Irkçı Hançer Birliği'nin karşısına vatansever bir örgüt çıkar. Bu örgüt kimlerden oluşuyor? Sağır Oda, Türkiye'nin dününü ve bugününü anlatmaya devam ediyor

önceliklee :happy0064 :happy0064 fragmanı izledim , fragmanı izledim :) :)

yardımlarından dolayı yalcinersonmez çoook teşekkürler
son gelelim şu özete

bu neeee ?
hayır hakkaten ne buu
Keriz silkeleme operasyonu nedir? hakkaten nedir ? çok merak ettim .
bu dizilerin özetlerini yazan amca yada teyzeleri çok merak ediyorum. hayır yani ezelden berimi geliyor bu gıcıklık sonradanmı bulaşıyor .
Soruya bak yaa bu örgüt kimlerden oluşuyo ? elinin köründen oluşu (hehh beğendinmi cevabı )
Yaa Allah rızası için bi fragmanı izle ona göre özet yaz . Haa eger yok paralel gitmem gerekiyor diyosan özete fragmanda ne gördüyseniz o diye yeşil koca harflerle yaz bizi hem özet hem fragman peşinden koşturma dimi yaa
alla alla yaaa

KARAMAY
30-11-06, 19:31
evet dedıgın gerceklesebılır ama arasın ölü olarak kalması cok zor bence yanı o zaman duru ıle nasıl askları cosacak degıl mı?ama tabı sırrını duruya acıklayabılır!!!ben asıl zaıd ın bunu nasıl kabul ettıgıne sasırdım ne olursa olsun adam terorısttı nasıl olduda bırden tum hayat gorusu degıstı!!!yoksa beynını falan mı yıkadılar ımamın:):)

infilak eden araba kesinlikle o koskoca siyah cip değildi .
eski model bişey . fragmanı izlemeden önce o arabaya nasıl kıydılar diye ayıflanıyordum
ama daha öncede yazdım ben son reklam arasından sonra izlemedim :(
Oğuz bey o siyah arabadan çıkıp Aras diye seslenmişti. Eger Aras bayıldıktan sonra aynı arabaya koyulduysa . patlayan arabanın arasla bi ilgisi yok .
ne alabilir zaidin öldüğünün inanılması için böyle bir patlama tezgah edilir ,Zaid başka bir kimlikle karşımıza çıkar. Aras zaten temize çıkmadımı çıktı . onu başka yollarla nejattan korurlar bence.

bu arada fragmanı izliyenler bilirler
Aras ile Oğuz beyin bakışmaları neydi öyle yaaa . nasıl birbirlerine bakıyorlar sinirli sinirli . sanki dur bak yemin ediyom şimdi meşkulum birazdan alcam ifadeni der gibi ... neyse hakkaten güzel bir bölüm olucak
camdan uçanın kim oldugunu anlamadım. ama içimden bi his orası istihbarat binası diyor

Melal
30-11-06, 20:13
Borsa’da dönen dolaplar Sağır Oda’da
Sağır Oda'da borsa oyunları…

Keriz silkeleme operasyonu nedir?

Sağır Oda, borsayı ve borsada dönen dolapları ekrana taşıyor...
Kırımlılar'ın evinde bir hançer daha ortaya çıkar. Bu hançerlerin Nazi ittifakçısı Hançer Birliği ile ilişkisi ne?

Hançer Birliği’ne karşı Türkler sessiz kalmaz. Irkçı Hançer Birliği'nin karşısına vatansever bir örgüt çıkar. Bu örgüt kimlerden oluşuyor? Sağır Oda, Türkiye'nin dününü ve bugününü anlatmaya devam ediyor

bu hafta Borsa'ya el attılar,bencede borsada baya dolaplar dönüyor
bu işle acayip para kazanıp,servet sahibi olanları biliyorum neyse bildiklerim bana kalsın:)
bencede patlayan araba Oğuz Bey'in milyarlık Lincoln'ü değil
daha bizim ülkemizde o kadar pahalı bir arabayı yakacak babayiğit yok:)
Vatansever örgüt tabii ki bizimkilerin örgütü bakalım neler olacak
baya maceralı bir bölüm bizi bekliyor...

Melal
30-11-06, 20:16
bu arada fragmanı izliyenler bilirler
Aras ile Oğuz beyin bakışmaları neydi öyle yaaa . nasıl birbirlerine bakıyorlar sinirli sinirli . sanki dur bak yemin ediyom şimdi meşkulum birazdan alcam ifadeni der gibi ... neyse hakkaten güzel bir bölüm olucak
camdan uçanın kim oldugunu anlamadım. ama içimden bi his orası istihbarat binası diyor

ayy valla haklısın Aras'ın o bakışları neydi öyle:)
Oğuz Bey'e sinir olduğu ortada Aras'ın kesin kaçırıldığı için sinir olmuştur
adam gibi alıp karşısına anlatsaydı Oğuz Bey Aras bu kadar sinir olmazdı bence:)
bu arada biz bu forumda niye bu kadar azız ya diğer forumlar maşallah
dolup taşıyor bizim diziye kafa yoran pek yok anlaşılan:):)

KARAMAY
01-12-06, 07:31
ayy valla haklısın Aras'ın o bakışları neydi öyle:)
Oğuz Bey'e sinir olduğu ortada Aras'ın kesin kaçırıldığı için sinir olmuştur
adam gibi alıp karşısına anlatsaydı Oğuz Bey Aras bu kadar sinir olmazdı bence:)
bu arada biz bu forumda niye bu kadar azız ya diğer forumlar maşallah
dolup taşıyor bizim diziye kafa yoran pek yok anlaşılan:):)

valla dizinin oldugu akşamlar bile dikkat ettim en fazla 15 kiş giriyor . zaten girenlerdende yazanlar belirli kişiler bir eli 5 parmagı

Aras bu kaçırılmanın acısını Oğuz beyden çıkarır.
Duru ve Arasın resmini gördünüz sanırım.
Durunun bi sert çıkışları var gibi ama hadi hayırlısı

oylama yarın akşama kadar devam ediyor
not : 9.Bölüm Haftanın Sahnesi
1-Adnan başkana yapılan operasyon ve başkanın intihar etmesi -----3 oy
4-Duru'nun Girayhan ile Holdingteki konuşması --- 1 oy
5-Oğuz Bey'in Aras'a yaptığı operasyon --- 1 oy

auryn
01-12-06, 07:46
Yalçın Sönmez'e bende teşekkür ederim. Ben dizi hakkında yorum yapıyorum ama seyretmedigim bölümler hakkında yorum yapmak biraz zor. Pazar günü oynayan son bölümü seyretmemi sağlayacak bilgilere sahip olan var ise, bana OM ile bilgi vermesini rica edecegim.

Havaya uçurulan arabada morgdan çalınmış cesetler yok ise, arabanın Aras-Zahit ve Oğuz Beye öldü süsü verilmek için kullanılamayacağı açık. Bombayla havaya uçurulsa bile arabada ölen kişilerin DNA kalıntılarının bulunuyor olması lazım.

Nejat'ın J-15'in başına gelmesi nasıl mümkün olmuş ben anlayamadım. Bu tür bir kuruluşun başına geçen adam güvenlik soruşturmasından geçirilmez, son yıllarda neyle iştigal ettin be adam denmez mi?

Yorumlar ve Melal'ın yazdıgı özetten anladıgım kadarıyla öldürülen istihbarat şefinin durumu da bir muamma. İstihbarat şefinin elini kolunu sallayarak sokakta lay lay lom dolaştıgı nerede görülmüş? Şemsiyeyle öldürülen Bulgar ajanları siyasi iltica etmiş, eski ajanlardı. Amcam sözde istihbarat servisinin başında, eski bir ajan gibi hemen temizleniyor. Biraz inandırıcılık/gerçekçilik lütfen. Dizide fantastik unsurların olması kurgunun inandırıcılıktan uzak olmasını gerektirmiyor.

Toplu hançer alımı yapılan yeri de merak ettim. Kırımlıların evinin heryeri hançer kaynadığına göre.

Sabık teroristlerin istihbarat operasyonlarında kullanıldıgı bilinen bir gerçek. Bakınız Susurluk Olayı ve bununla ilgili raporlar. Zahit niye olmasın? Öte yandan Zahit dışında örgütün çekirdek kadrosunu oluşturacak adam mı yok? Zahit'i kullanmak başka, baş tacı etmek başka. Ama ben Zahit-Oğuz diyaloglarını sevdigim için bu sefer yutmuş gözükecegim.

delfin23
02-12-06, 08:20
Oda sağır, izleyici cin!

Yani bizim köşenin okurları ekran dedektifliği konusunda öyle bir piştiler ki, sormayın... 15 yaşındaki Hasan Emir Memişoğlu adlı okurumuz, Sağır Oda'yı izlerken, gözü Avşar Kırımlı'nın kasasının şifresine ilişmiş. Sayılar 4-8-15-16-23-42 şeklinde sıralanıyormuş. Bizim okurun kafasında bir ampul yanmış. Bu sayılar Lost dizisindeki ambarın üzerinde de aynı sırayla yer alıyormuş. Ve Lost ilerledikçe bu rakamların kayıp kişiler üzerinde lanet etkisi yarattığı görülüyormuş. Örneğin bu sayılar üzerinden loto oynayan biri, önce büyük ikramiyeyi kazanıyor, sonra da kendini türlü lanetin ortasında buluyormuş. Şimdi genç okurumuz soruyor: "Acaba bu sayı dizisi önemli bir şeyin sembolü mü yoksa Sağır Oda'nın konsept danışmanı Soner Yalçın'ın bir esinlenmesi mi?" Oda sağır ama belli ki bizim izleyiciler kör değil!..

gulseven
02-12-06, 13:43
kasa şifrelerinde gidipte lost ta kullanılan sayıları vermelerini pek anlayamadım
başka 6 sayı mı bulamadılar??
fragmanı ben izleyemedim hala.ama sizin anlattıklarınızla kafamda kendi fragmanı mı kurdum:img-cool2

£kin
02-12-06, 13:47
Biraz daha yetenekli oyuncular daha basarili olabilirdi bnce. Ama kurgu cok iyi tebrik ediyorum yönetmeligi

minotauros
03-12-06, 16:31
onuncu bölüme dört saat filan kaldı, merakla bakeliyorum, bence oğuz kötü değil, hep berbaer bir gizli örgüt kuruyorlar, ama başkan aras değil sanırım, keşke başkan aras olsaydı. belki zamanla başkan olur o...

eirene
03-12-06, 20:33
oyuncularin kotu oldugu dusuncesine katilmiyorum. basrol oyuncusu oldugu icin ilk akla gelen orhan kilic mesela super rol yapiyor, izlerken helal olsun demekten kendimi alamiyorum. hele de necati sasmaz gibi abartilan biriyle karsilastirinca. keza diger oyuncular da oyle, guzel is cikariyorlar. ozellikle nejat ve zahit karakterlerine bayiliyorum. birazcik siritan birileri varsa kesinlikle cagla kubat ve de onun kizkardesi rolundeki sehbal dir (gercek ismini bilmiyorum) ama onlar bile izleniyor...kesinlikle oyunculuk konusunda hakli elestirilerin sayisinin onu gecmeyecegini dusunuyorum. diyaloglar her zaman super olmuyor, ayrica bazen seyirciye guvenmeyip anlayalim diye bir kisim seyleri gozumuze gozumuze sokuyorlar, bazi seyleri de nedense hic aciklama geregi duymuyorlar. bence bu konular elestiri hakediyor, oyuncular degil...

£kin
03-12-06, 20:54
Bn sadece düsüncemi belirttim. Art niyetim yok. Oyunculari da suclamak dogru degil ben zati öyle yapmadim. Karsidan öyle anlasiliyorsa bildirmeniz güzel bir seydir. Öyleyse belirtiyim ki ekip olmasa isler düzgün gitmezdi bna göre.

KARAMAY
03-12-06, 22:05
yazmıycam dedim ama bu lafın üstüne dayanamadım . koptum yaaa

eee basit bir devlet memuruyum konturum olmayabilir.. :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

onegin
03-12-06, 22:45
bende tam olarak o noktaya katılıyorum karamay.gerçekten çok güldüm.unutmam uzun zaman bu replikleri.son reklam girdi şuan.avşar bey sonunda hatırladı ve lalayı bıçakladı.bakalım ne olacak.zaidde katıldı bizimkilerin arasına.çok merak ediyorum neler yapacaklar.bu arada hakan karahanı konuk oyuncu olarak yazıyorlar ama sürekli bir rolü var gibi gözüküyor.yani umarım öyle olur.onun esprileri diziye renk katıyor.yorumları bekliyoruz arkadaşlar bu akşam çok büyük bombaların pimi çekildi

Alonewolf.
03-12-06, 22:50
afşar bey vurdu ama lala tam vurulmadi herhalde bakalım ne olacdak afsar bey geri hafiza kaybş gecirmesinde gerci oglu yılan gibi hersey beklenir
zaidin kadroya girmesi çok iyi oldu oda bilgili nede olsa ama bu 4'lu nasil işler yapacak oda farklı işler
zaid komunistlerle mucadeleyi söyle o sahne uzerindede durulur

sondakika
03-12-06, 23:09
gönül isterki yazayım çizeyim uzun uzadıya ele alayım.. gelmez olan misafir takımı, olanca haşmetiyle bu gece hucum etti, eve.. bizede kayıttan izlemek düştü.. efendim son 15-20 dakika izledim.. tam izleyip, öyle dizinin atmosferi içindeyken yazayım dedim..

son 15-20 dakikanın, bende bıraktığı izlenim şu oldu.. yahu a canlar, a dostlar, bu dizi ne anlatır, dahası ne anlatmaya çalışıyor sorusunu, başından beridir sağır oda izleyeni olarak sormadan edemedim.!! bir çizgi sapması söz konusu.. umarım hayır getirir.. şaka bir yana, hele diziye yeni takılan birine allah sabır versin..

ve fosile dönmüş birinde hayat pırıltıları.. ölümden sonra dirilme, bu mu?!yoksa abarttım mı? belkide.. şu afşar beyin hafızayi umumiyesini tekrar kazanmasınndan bahsediyorum. geçen haftalarda fırtınalar estiren lost dizine nispet söylenen rakamlara bakarsak bu afşar sadece geri dönmekle kalmayacak gibi.. aman aman battal gazinin dönüşüne dönmesin ortam.. kabak tadı verir.. böylesi gizli mizli takılan bir örgüt, hatta ardında bir yığın kabarık dosya bırakan bir örgüt.. bitti mi? ne gezer efendim, ne gezer dahası bu işlerde oldukça profesyonel (!) olmuş bir yapının, böylesi acemice yarım bıraktıkları bir işi olsun.. demek afşar bey öyle böyle değil, harbi sıra dışı bir insanmış.. bakmayın perişan olmuş pejmürde haline..!! o halde bile lala yı şişledi.. darısı aras'ın başına...

bütçe mütçe deyip savuşturuyoruzda bari makyajdan feregat etmeyin yahu.. araba patlıyor, güzel düşünülmüş; o tarihli bir fransız yapımı pejo(okunuşuyla) patlıyor ve kıytırık bir boya maddesi galib beyin üzerinde.. yapmayın..!! herifi zabaniye çevirmişsiniz, inandırıcı değildi.... arasın gözü kulağı j-15 deki çigdem hanımla kankası ulu orta fısıldaşıyor.. hatta yüksek sesle konuşuyorlar sanki inadına, azizim belki birisi bizi duyar anında nejata iletir hesabı.. sonra o'da gelir, bizim üzerimizde de aynı camdan atma operasyonunu tekrarlar.. malum, bu ara intihar oldukça moda..

neyse efem son 15 -20 dakikada bu kadar.. hele izleyip bir geleyim ben..!!

gülfem_bengisu
03-12-06, 23:29
Her fırsatta söylüyorum:Ben bu diziyi seviyorum.Onun için hatalar beni rahatsız etmiyor.Sanki diğer diziler mükemmel mi?Onları da dikkatli seyretsem bir sürü mantık hatası bulabilirim.
Bu arada bu bölümde bazı sorular cevap buldu.Bakalım yeni oluşum Hançer birliğini nasıl alt edecek?
Aras Duru'yu gördüğünde nasıl ayağa fırladı!Çok şekerdi yaa...

auryn
03-12-06, 23:40
Dizinin halen daha gidecek çok yolu var. Ama ben bu bölümde Sondakika'nın da değindiği bazı mantık hatalarına rağmen eğlendim. Zaten bu dizi beni gerilime sürüklemekten ziyade eğlendiriyor.

Gelelim bölümün değerlendirmesine. Geçen bölümde öldürülen Enver Bey'in pek acemice bir manevrayla öldüğünden söz edilmişti. İngiltere'de öldürülen Bulgar ajanlarınn hikayesi on yıllık. Enver Bey, biri kendisine şemsiyeyle yağmursuz bir günde, hele hele İstanbul gibi insanların bu tip bir şemsiyeyle sürekli dolaşmadığı bir kentte çarpınca nasıl şüphelenmez anlamadım doğrusu?

Ünlü bay Mösyö Galip Gündüz Tan (soyadını yanlış hatırlıyor olabilirim) güvenlik işinde olan birinin uyması gereken ilk kuralı nasıl unutur? Arabasının altına bakmadan nasıl arabaya biner? Hadi bindi diyelim, karısı ve kızı arabadayken kontağı çevirmeye nasıl kalkışır? Hanımının da bu tür durumlarda kontrol etmeden kontağın çevirilmeyeceğine dair bilgisi nasıl olmaz? İstihbarat örgütleri bu durumdayken, kıtıpyöz bir örgütün (Hançer Birliği) fink atmasına şaşmamak lazım. İki sağırlar birbirini ağırlar durumunda ihtirasları okyanuslar kadar derin kifayetsiz muhteris örgütler savaşına dönmesine şaşmamak lazım demek ki? Sondakika'nın da dediği gibi makyaj kötüydü. Oysa Fransız plaka, eski tarihli Peugeot, bomba vs. bunların hepsi tamamdı. Makyajdan tasarruf yapmaya kalkmak yerine, acemice iş yapmışlar sonucu daha gerçekçi olsa gerek.

Ben de Hakan Karahanlı'nın neden konuk oyuncu olarak yazıldıgını anlamış değilim. O da asil oyuncu olsun. Muhtemelen kendini oynadığı için diziye gerçek ve samimi bir hava katıyor. Çok zorlanacağı türden sahneleri kendine yazmaz olur biter. Ben Oğuz Bey karakterinin devamının gelmesini isterim doğrusu. Aras'ın kaçırıldıgı sahneden sonra Galip-Aras-Oğuz sahnesinde ellerini nereye koyacağını bilemeyen Hakan Karahanlı onları huzursuzca kucağında kavuşturdu. Ellerini serbest bıraksaydı daha iyi olurdu.

Zahid de iyi bir oyuncu. Beni rahatsız eden sadece Zahid'in üç bölüm içinde geçirdiği olağanüstü hızlı değişim. Değişim inandırıcı olamayacak kadar hızlı oldu. Buna rağmen Oğuz Bey-Zahid atışmalarını seviyorum.

Galip Bey'in (Ahmet Leventoğlu) tekrar sahneye çıkmasına da sevindim. Kendini ve ailesini korumaktan aciz (Bkz: Enver ve Galip Beyler) istihbaratçılarla nereye kadar gidilebileceği de ayrı bir soru işareti ya hadi neyse. En azından bu bölümde Zahid'e insülin almayı hatırladılar.

Hakan Karahanlı'nın bankacılık geçmişi düşünülürse Keriz Silkeleme operasyonu, olaya ayrı bir renk kattı. Hakan bey müzik ve bankacılık endüstrisindeki deneyimlerini kaleme almış demek ki.

Bu bölümdeki bir diğer garabette, birden bire holdingin demirbaşlarından biri haline gelen Bay Kayzer idi. Bay Kayzer bu zamana kadar ortalıkta ise, Afşar Kırımlı kaçırılma/ambulans sahnelerinde kendisini nasıl tanımadı? Yok daha önce ortalıkta yok ise, kimse kimdir bu Bay Kayzer diye neden sormadı?

Sitare Hanım'ın babasının öldürüldüğünü anımsadıgı sahnelerde Kırım türkülerinin çalınması hoş bir ayrıntıydı. Öte yandan koskoca (en az 15-20 odası olmalı) konakta tek çalışan elemanın Lala olması da esef verici bir tasarruf tedbiri gibi gözüküyor. Duru Hanım kapıyı kendi açıyor. Evdeki her işi, hasta bakmakta dahil tek başına Lala yapıyor.

İkinci sorun ise Aylin'in Lala'ya hizmetçi demesiydi. Duruşah da Lala'nın hizmetçi olmadığına ilişkin itirazda bulunmadı. Oysa bu tür ailelerde lala veya dadı da aileden sayılır. Kan bağı olmasa da seneler süren hizmet ve ailenin çocuklarını yetiştirmiş olan lala gibi kişilere hizmetli değil, ailenin bir üyesi muamelesi yapılıyor. Sonuçta Kırımlılar sıradan bir yüksek burjuva ailesi değiller, daha eski daha aristokratik/feodal tipte bir aile.

Bay Kayzer müzisyen Mecit'in ofisindeki adamları hiç de gereği yokken susturuculu bir tabancayla öldürdü. Her açıdan gereksiz ve senaryo açısıından da anlamsız bir detaydı. Bu bölüm benim kafamda aşağıda sıraladıgım türde sorular uyandırdı:

1) J-15 gibi bir kuruluşun başına geçen birinin geçmişi ve bir şirket sahibiyle olan ilişkisi nasıl araştırılmaz?

2) Üç bölüm önce Halkın Fedailerinin bir üyesi olan Zahid, on gün içinde nasıl bu kadar büyük bir ideolojik ve psikolojik dönüşüm geçirir?

3) Kırımlı köşkünde Lala dışında çalışan hizmetli yokmudur? Hasta bakmak, kapıları açmak, su getirmek gibi bütün işleri neden evin kıdemli hizmetlisi olması gereken Lala yapmakta? Koskoca Kırımlı Holding'in evde daha fazla adam çalıştırmamasının gerekçesi ne?

4)Teorik olarak çok sayıda hizmetlinin çalışması gereken evin kapısını Duruşah niye kendi açar da kapıyı çalmaz?

5) Öldürme emri çıkarılan Afşar Kırımlı'nın öldürülmemesi, hele hele hafızası her an yerine gelebilir durumda, elinde ve alnında bir çizikle eve gönderilmesinin gerekçesi nedir? Hançer Birliği'nin başı Girayhan biz bir emir verdik, boru mu bu? Öldürün adamı dedim, siz ne yaptınız demez mi?

6) Birden bire ortaya çıkan Bay Kayzer'in varlığı neden hiç kimse tarafından sorgulanmamaktadır?

7) Çocuklarına kimin neyi öğrettiğinden haberdar dahi olmayan Sitare Hanım'ın bu kadar disfonksiyonel bir ailede yaşamasına rağmen hayatından mutlu mesut yaşamasının sırrı nedir?

8) Ellinin üzerinde olan Sitare Hanım bu yaşa kadar bir kere bile benim babamı kim neden öldürdü agabey diye sormayı neden akletmemiştir?

9) İstihbaratçıların hası olarak tanıtılan Aras haber alma/toplama ihtiyacı içindeyken neden sürekli kapalı cep telefonuyla dolaşır?

10) J-15'in sorgu odası neden pencerelidir? Daha da önemlisi sorgu odasına neden kamera konmamıştır? vs. vs...

Arkası Yarın....

minotauros
04-12-06, 00:00
1-Nejat’ın geçmişi zaten biliniyor, araştırılmasına da gerek yok, ortada dönen dolap başkadır. Mehmet eymürün de geçmişi biliniyordu ama mitin başına geçebildi. Bu bürokratik bir işlemdir
2- zahitin dönüşümü konusunda haklısın
3-kırımlı evde hizmetçi çalışıyor bildiğim kadarıyla, ama tahminimce, müştemilat kısmı9ndalar-görmesek de-ben o gözle bakmayı tercih ediyorum
4-cevap yok:)
5-Afşar’ın neden öldrülmediği bence ileride açığa çıkacak, sabredelim derim. Benim bir tahminim var aslında ama emin olmadığım için söylemiyorum. İşzleyelim görelim.(tahminim de şu-haydi dööölim- bence Afşar ya hala işin başında, yani girayı oyuna getiriyolar ya da giray imza attırabilmek için –şirkete konabilmek için eve göndertti.
6-Afşar kırımlı kayzeri hiç görmedi çünkü daha iki bölüm önce kayzer işe alındı, Nejat çıkarıldı ve kayzer-prusya ekolüne devrediyorum güvenliği diyerek işe alındı, yani bu normal, kimsenin sormaması da gayet normal, işe adam alındı yani ne var bunda, ayrıca duru geçen bölüm sormuştu-giray da yeni güvenlikçimiz demişti
7-sitare hanım mutlu mesut değil, ve olmadığı bu bölüm daha çok ortaya çıktı ve bir sırrı var, o sır nedeniyle bence hala susuyor. O sır da ileride çıkarsa çözülür giime geliyor düğüm
8- Sitare mutlaka sormuştur da hançer ikilenince cevap alabildi bence.
9-arasın cebi açık gezse asıl saçma olur; yeni bir telefon edinmeli bence, çöünkü o artık telefonları dinlenen-yeri tespit edilmesi gereken bir adam- gizli bir örgütün içinde yani. Açık elbette gezmez
110-sorgu odası pencereli olabilir çünkü , camdan atıp atladı deme olayı gerçekten de istihbarat servislerinde-emniyettte gerçekleşen olaylardır, ayrıca bu bir filmdir o adamın atılarak öldürülmesi güzel bir sahnedir, ben bunu yutmaya gönüllüyüm kamera neden yok diyosak da, hatırlarsan Adnan zahitin sorgusunda kameraları kapattırmıştı, bu Nejat da aynısını yapmış olabilir, bu biraz da dizinin atmosferine girip, boşlukları doldurmak ile ilgili sanırım, mantık hatası görmek istersen görürsün; istemezsen cevapları kendin bulursun ben de hata olmasın isterim ama oluyor işte. En azından azaldı… bölümü ise sevdim arkadaşlar, bence iyi bir bölümdü.

RODYA
04-12-06, 00:02
selam arkadaşlar.arkadaşalr bence 10 bölüm içinde en güzel bölüm buydu.ben keyif aldım.replikler,diyaloglar,göndermeler...dizide hızlı bir toparlanma görüyorum.ilk defa k.v deki gibi bölüm hiç bitmesin hissi bende uyandı.

murat,misafirler nedeniyle bölümün havasına girememişsin.baştan izle bana hak vereceksin.evet auryn nin dediği gibi gidecek çok yolu var,ama ebn artk kesin olarak umut ışığını gördüm

Melal
04-12-06, 00:38
yazmıycam dedim ama bu lafın üstüne dayanamadım . koptum yaaa

eee basit bir devlet memuruyum konturum olmayabilir.. :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

aynen Ayşe'cim bende koptum:)
uzun uzadıya bölüm yorumu yapmak isterdim ama
uykum geldiği için yapamayacağım ama bu bölüm replikler çok hoşuma gitti.
Özellikle,Aras'ın teyzesini ziyarete geldiğinde arabasının
lastiğinin patlamış olduğunu görünce,otopark mafyası kılıklı heriflere haddini bildirdikten sonra,silahlarını alması ve
Oğuz Bey,Zaid ile onu almaya geldiğinde,örgütün ilk silahı demesi hoştu.:)
Oğuz Bey'in bende diziden ayrılmasını istemiyorum.Giray bu bölüm yine çoştu.
Lala ölecek mi bakalım valla Afşar Bey,iyi sapladı bıçağı,göze göz dişe diş durumu.
Giray'ın çevirdiği dolapları Nogay bilmiyor belli,ailenin en safı Nogay sanırım:)
Ben bu bölümü beğendim.Hatalar vardı ama çok batmadı bana açıkcası,yorumlanacak çok şey var.
Artık yarına onlar da:):)

auryn
04-12-06, 07:16
Benim de 10 bölüm içinde en çok beğendiğim bu oldu ama mantık hatalarına da dikkat çekmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Biz takıldıgımız hataları gösterdikçe, hataları düzeltme şansları da artıyor. Tekrar şu ünlü sorularıma geri döneyim:

1-Mehmet Eymür'ün aksine Nejat iş dünyasıyla fazla aşna fişne olmuş ve belli bir iş adamanın adamı haline gelmiş biri. Yani Nejat'ı destekleyen kişi Giray-tek bir işadamı-, Mehmet Eymür'ü destekleyen daha büyük bir establishment söz konusu idi.

2-Bunda hemfikiriz anlaşılan.

3-Kırımlı evindeki hizmetçileri arada bir süs kabilinden görmekte fayda var. Ben bir kişiyi arada bir gösterdikleri takdirde, arka planda 25 kişi daha oldugunu hayal ederim :) Söz vallahi. Yeterki köşkte sen ben bizim oğlan ahalisi dışında birileri de bulunsun.

4-Bunu da gözden kaçmış diyerek göz ardı edelim.

5-Afşarın hala için başında olduğunu sanmıyorum. Afşar'ın amnezisi gerçek. Burada başka bir numara dönüyor olmalı. Giray'ın da kendi sandığı kadar zeki oldugunu sanmıyorum.

6-Güvenlikçi sürekli hayatlarının içinde olan biri olmasa, personel değişimini kimsenin sormamasını anlardım. Ama en azından Duru'nun hayatımı emanet ettiğimiz adamı nereden buldun Giray diye sormasını beklerdim. Veya Nogay'in Şehbal ve Sitare Hanım etksizi eleman kategorisindeler.

7-Sitare hanım mutluluktan havalara uçmıuyor ama ailenin fonksiyon bozukluğu ve patolojisiyle orantılı bir mutsuzluk ve huzursuzluk da sergilemiyor. Evin babasının kaçırılmasına, hafızasını yitirmiş bir şekilde kapıya bırakılmasına ailenin tepkisi anormal kelimesiyle bile tarif edilemeyecek kadar garip.

8-Sitarenin kardeşi dizinin en mantıklı ve bilge kişisi. Sitare ısrarla sorsaydı, anlatırdı bence. Sitare'nin 40 yıl önce olan acı bir olayı hiç araştırmaması garip. Sorduysa kardeşi ona huzur vermek adına bir şeyler anlatırdı, öyle bir dayı. :)

9-Telefonlardan yer saptanabiliyor haklısınız ama Aras'ın da istihbaratçı olarak kimseyi arıyor sormuyor ve kimseyle bağlantı kurulamıyor şekilde in communicado dolaşması da garip. Haber almak için konuşmak çok gereklidir.

10-Camdan atladı intihar etti laflarının çıktıgı durumların aşağı yukarı tümünün faili mechul cinayetler oldugu saptanmıştır. Gerçek sorgu odasında pencere olmaz. Ama sahne güzelmiydi derseniz, güzeldi derim. Nejat'ın adamı atış açısı biel dogruya benziyordu. Sorgu odasında kamera olmalıydı. Bunu mantık hatası yapmadan da -örneğin şimdi sorguya girecek, bekleme odasında vs. vs. replikleriyle-çözebilirlerdi.

Hatalar giderek azalıyor. Karakterlerde hafifçe ısınma belirtileri gösteriyor. Sıcaklık duygusu ve iki aşık arasındaki tutku sorunuda çözülürse daha da iyi olacak.

budala
04-12-06, 09:11
Ben sürekli seyredemiyorum da, bazı sorularım olacak. Nejat'ın Kırımlılarla bağlantısı bilinmiyor muydu? j-15'in başına gelince kimse yadırgamadı.
Ayrıca Aras'ın kaçırılma sahnesi çok amatörce geldi bana.

sondakika
04-12-06, 10:12
hikaye yeni bitti izledim yani.. baştan izleyince olaya tepende bakma fırsatınız oluyor tabi.. ilk dikkatimden kaçmayan replikler daha mı dolgun daha mı oturaklı olmaya başlıyor.. evet gözden ilk kaçmayan yer burası...

efendim son derece popular oldu; bu tarz derin dizilerde, global denge politiklarına kuş gözüyle bakmak. kurtlar vadisinde çok duyduk bunu.. hani global güçlerin fill tepişmelerini: orta asyadan, balkanlara..ve asyadan orta doğuya oldukça geniş bir kuşak..enerji dalaşı.!!. BOPtur, MOPtur bütün bunlar bu dengelerin getirisi.. şimdi buradada duymaktayız.. neyi derseniz; efendim her derinin, bize bir hediyesi olan bir yapılanma, yani nenemem birşey oldugunu bilmediğimiz bir örgüt. örgüt dersek, olayı ciddi anlamda hafife almış gibi görünsekte kazın ayağı öyle değil tabi.. bunlar kurum yada devletler üsttü güce(!) sahip yapılanmalar.. CFR, AEI tarzı yada Bilderbeg formatında değil. daha çok efsane olan illimunati yada tapınak şovelleyeleri endamına ama misyon olarak onlardan daha uçuk bir örgüt.. insan gülemeden edemiyor zira gerek dünyadaki güçler dengesi gerek politik degenler gerekse silah potansiyeli, bu tarz ne idüğü belirsiz yapılanmalara ucuk hedeflerini başarma fırsatlarını vermez. şimdi bir çıkıp, hançer birliğine, "efendim dünyada germen yani turani bir devlet kurmayın gidin aya kloni kurun.. inanın bunu daha kısa zaman diliminde yaparsınız.. hemde kimse size gülmez.. bilimede bir armağanız olur" derse hata mı yapmış olur..

dizide diğer bir ilginç nokta; küçük çapta bir borsa, tabi bizler ve ekonomi için, bir şirket için oldukça manidar olan bir borsa spekülasyonu izledik..iş çevresinde kriz silkeleme hamlesi olarakta bilinirmiş.. vay vay vay!!! geçenlerde 40 küsür kişi yakalanmış, aralarında ünlü isimlerde yok değildi.. 3. dünya ülkeleri yada gelişmekte olan ülkelerde, bu durum alışılagelmiş birşey... gelişmiş ve zengin ülkelerde, bu tarz manipulasyon hareketlerinde firmaların canı çok yanar, aynı vergi kaçırdıklarında hükümetlerin tepelerine binmeleri gibi.. bu piyasadada, yarıtımcı için aynı ilişkide var olan esas geçerlidir; güven.. böylesi bizim küçük yatırımcının canını okuyan bir durumun, dizide sunulması her ne kadar konsept dışındada olsa beni sevindirdi.. izleyen kesimde AB olunca bu duruma dikkat dedim... hadi kobiler iş başına efem.. silkilenmeyin..

dergah sahnesine takıldım.. başından beridir hazzetmiyordum tabi.. şimdi kurtlar vadisi ırakta dergah sahnelerinin 2 dakikadan fazla oldu diye bir kaşık suda katrina estirenlere benzetmeyin beni.. tabiki oradakindan haz aldım.. bu dizide sanki yılların tabusu yıkılırmışcasına, ahanda olması gereken budur işte, budur modern tasavvuf anlayışı diye, müridlerin içinde bulunduğu yanlıştan daha büyük, daha galez bir yanlışla sunmaktalar haberleri yok.. buda bizim medyanın, dini noktasındaki hassasiyetini göstermekte ya.. efendim tabiki geçmişten gelen kemikleşmiş bir yapıyı yada daha açık bir dille eskileri, günümüze taşıyın diyen yok ama en azından amaçı sarsmadan, misyonu sarsamadan, kırmızı çizgileri silmeden taşıyın.. oluşumları çağa değil, çağı oluşumlara monte edin.. bunu ederkende ana direkleri yıkmayın, kırmızı çizgileri silmeyin.. bu sebeblede bir parça araştırında sunun.. yahu dini hassasiyetlerin yada güzelliklerin en az kıçı kırık bir hancerbirliği kadar önem taşır zira birini yanlış bilmek insanın öbür alemini karartır.. kaldırın şu dergah sahnelerini yada nasıl olması gerektiğini bir bilene danışıp öyle sunun.. hayalinizdekini, işte budur olması gereken diye önümüze sunmayın.. malum bilinç ve bilinç altı denen bir durum var.. !!! sevgili aurynun haçer birliğine dair yazısını gördükten sonra o noktadaki şüphelerim hiç geçmeyecek ya, neyse efem..

dergah sahnesi derkende, oradaki tatlı yemeler tatlı konuşmaları es geçmeyelim en muzib atışmalar orada oldu...

ve gelelim sevgili aurynun takıldığı ve haklı olarakta sorgulağı bu dizideki karakterlerin, özelliklede zahidin değişmesi ne iş, hemde bu denli hızlı.?!. evet biran adama vah vah zahid meğer melekmiş. bak, adam hep bir ideal için savaşmış vatansevermiş dedim ama söyledikleride doğruydu.. aynı zahide dedikleri gibi yaptılar, dahası halende yapmaktalar.. özellikle afgan kısmında önce silah verdiler, sonra silah verenler; asıl düşmanımız sizsiniz dediler.. resmen kullanıp atılma.. efendim bu değişmelerin sebebi sanki konsepte ve senaryoda yapılanmalar, tabi hızlı bir yapılanmalar söz konusu.. buda, karakterlere değişim olarak yansımakta.. malum dizi biraz sendeleyeyince bu durum kaçınılmaz oldu.. bu haftaki bölümü izlerken, gerçekten baştaki çizgisinden sapmalar görmedim değil.. mutluyum en azından hanedan aynası,yok kayıp bilmem ne hazinesi muhabbetleri olmadı.. gerçi her önüne gelen yeni bir oluşuma sebebiyet verir oldu, bu dizilerde.. bu iş, bu kadar kolay mı diye soramadan edemedim.. kolayki ,atabeyler, saunalar ve türk intikam tugayları tarzı orgütlenmeler olmuş.. hani bilirsiniz geçmiş yılda kaldı, sesleri.. ben, galib beyin yada mösyönün yeni bir oluşuma imza atmasından bahsediyorum.. anlaşılan vatan yine tehlike altında hemde ne idüğü belirsiz bir idealin peşinden koşan bir örgüt karşısında.. en azından irtica kılıfından daha mantıklı..!!!

ve sevgili aurynun sorular kısmıda kaldı arkası yarına.. ne diyeyim.. öncelikle belirteyim gayet yerinde bir o kadarda klass sorular.. hani yapımcılar bilsinler: o kadar boş gözlerle, bu dizi izlenmiyor bir kere demişsiniz bütün bildiklerinizi unutun.. biz unuturuzda, yerine gelen yanlışları olmasın..:)) ne bileyim böyle düşünmüyorum

irene
04-12-06, 10:20
valla hepınızın tersıne ben bu bolumu içi boş buldum sankı allamıs pullamıslar ama aslında hıc bırsey yoktu bu bolumde!!!benı tek heyecanlandıran sahne nejatın adamı sorgu odasına dalıp anında fırlatmasıydı boyle bır sahne beklemıyordum gercektende suprız oldu!!!

bu bolum aksıyondan cok uzaktı ve pekte zevk almadım acıkcası ayrıca orhan kılıcın dedıgıne gore 10. ve 11. bolumlerde ask ıyıce kendını gozterecektı hanı nerde ask 11.bölüme kaldı herhalde!!!

bılmıyorum ya ben bu bolumden pek zevk alamadım nedense??

cemotara
04-12-06, 11:57
dünkü bölüm yine çok güzeldi başından beri çok severek izliyorum birde olaylar çok karıştı ileriki bölümler dahada güzel olacak
benim anlamadığım bir konu var adnan beyin hain olduğu öğreniliyor nejatla işbirliği yapıldığı öğreniliyor yani mois abiah cinayetinde nejatında olduğunu biliyorlar ama nejata hiçbirşey yapmadılar adamı birde j-15 başına getirdiler niye kimse nejatı tutuklamaya gitmediler aynı adnan beyde olduğu gibi anlamış değilim neyse bunlar zaten derin konular bir kılıf uydurmuşlardır

eylül_19
04-12-06, 12:05
.No PROGRAM ADI KANAL Rt-A/B Sh-A/B
1 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 11.10 30.60
2 STADYUM TRT1 9.60 22.30
3 SAGIR ODA [NET] KAND 7.90 21.60

.No PROGRAM ADI KANAL Rt-TOTAL Sh-TOTAL
1 STADYUM TRT1 9.20 20.90
2 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 8.70 24.30
3 SELENA [NET] ATV 6.70 15.80
4 SAGIR ODA [NET] KAND 6.20 17.50

Melal
04-12-06, 12:52
reytingler gayet iyi gelmiş,gün geçtikçe iyiye gidiyor aferin:)
Dün akşam ki bölüm gayet güzeldi.Ben özellikle Oğuz Bey ve Aras'ın arabada,
aşk üzerine yaptıkları konuşmayı çok beğendim.Bu arada Oğuz Bey'in 3 kere
evlenmiş olduğunu öğrendik.:)Ve Aras'ın da bir aptallık hakkının bulunduğunu,
Zaid'i baya bir değiştirdiler neyse diyorum artıkın sesimi çıkarmıyorum.
Galip Bey'in hikayesi üzücüydü.Ama böyle bir gafleti hem kendisi,hem eşi nasıl yapmış.
Bir Aras'ın hayatı kaldı işlenmedik.Babasını çok merak ediyorum Aras'ın,Gizli servis'ten olduğu belli.
Sitare Hanım,bu bölüm baya birşey öğrendi.Tabii sayesinde bizde,bence Aras ve ekibi
Hançer Birliği'ne kimler üye diye araştırırken,diğer üyeleri de öğrenmiş olacağız.
Sanırım Lala'da hakkın rahmetine kavuşacak.Bakalım Giray babasına ne yapacak.

irene
04-12-06, 13:18
reytıngler bayagı ıyı gelmıs!!!ben dızıde aksıyon gormek ıstıyorum artık ya!!dızının tanıtımlarından bu dızıde sureklı bır kosusturma gızlı servısler arası bır catısma yanı ajanlık durumlarının tavan yaptıgı bır proje sanmıstım ama dızı kırımlı aılesı ıle takıldı kaldı o zaman tanıtımlarda o kadar orgut ısmını nıye gosterdıler mossad bır ara gozuktu yok oldu cıa ıse hıc yok ortalarda el kaıde falan hak getıre zaten ben dızıde ask tan cok ıstıhbaratların yarısını gormek ıstıyorum!!!madem bunu işlemeyecekjlerdı tanıtımı nıye boyle verdıler dızının bu halıde ıyı hos ama ınsan o tanıtımdan daha cok sey bekler!!!!

bence lala olmeyecak kolundan yaralandı cunku!!!afsar beyın akli dengesının yerınde olmadıgına karar verebılır eb halkı duru harıcındekıler tabi!!!

avrasya
04-12-06, 14:14
sondakika,auryn kafamdaki bütün soruları ve sorunları çok güzel yansıtmışsınz.bu bölüm genel olarak mantık hataları ve senaryoda çelişkiler haftasydı sanki.hele irticai ve bölücü terör örgütlerinin en ateşli üyesi olan zahitinn bir vatansever yapılması acayip bişeydi!soner yalçına buraları danışmamışlar heralde:icon_sorr hele dergah denen yerin tam bir ütopik mabet olduğunu da söylemeden edmiycem.zira ne anadolu coğrafyasında ne de dünyanın herhangi bir müslüman toprağında bu tarz bir dergah olduğunu sanıyorum.bilen varsa bana anlatsın lütfen.
şimdi bu forumu okuyanlar diyebilir madem bu kadar eleştiriyosunuz izlemeyin o zaman sağır odayı diye.ama ben kendi adıma şunu söyliyim:istihbarat,polisiye,aksiyon türündeki dizileri takip etmeyi seviyorum.bu tarz dizilerin her durumda desteklenmesi tarftarıyım.gerçi sağır oda çok saçmalamaya başladı.bu gidişle bende kredisi tükenecek!
bi de son olarak;arabada aras-duru ve aras-oğuz bey diyalogları çok sıkıcı ve yapay geldi niye bilmiyorum ama ben öyle hissediyorum.:sad53:

Melal
04-12-06, 14:19
Bence Zaid'i bu kadarla bırakmayacaklar.:)
Dergah konusunda da sizlere katılıyorum.
Zaid dedi ya bunların dergahı da böyle olur diye:)
adam kendince haklı valla:)
Soner Yalçın kendisi yazsa senaryoyu daha güzel olur bence,daha akıcı,sürükleyici:)

sondakika
04-12-06, 14:34
ratingler artık yoluna girdi girmeklede kalmayıp bir artış söz konusu.. sevindirici bir durum..

zahid noktasına gelelim.. arkadaşlar biraz düşününce, zahid masum..o içinde sahip oldugu bir yangın var.. içinde taşıdığı inançları ve değerleri var.. sahip oldugu değerleri temsil eden bütün coğrafyalarda ise kan var, şiddet var, bir zulum var, haksızlık var.. dahada kötüsü; hür olduğu iddea edilen dünya buna sessiz.. UN, NATO falan filan işte.. o yüzden zahid, buna kayıtsız kalamayacak bir yangına sahip içinde.. birşeyler için canını bile feda etmeye hazır, yeterki bana, siz misyonu verin diyen bir tip.. gözü kara biri. ha şimdiye kadar kullanmışlar.. kimler uç tepedeki güç sahipleri.. malum çevreler.!!.. ama adam hala idealist ve bir amaç uğruna yine birşeyleri feda etmeye hazır, o değişmemiş içinde.. şimdi gerçek amacı bulmuş.. yani ölmeden herif nasiplenmiş bununla.. kaldıki arasa ve galip beye söylenirken, ifadelerine dikkat ediniz... !!!

neden bu karakterdeki değişiklik.. bence bu soru yanlış asıl sorulması gereken neden kurgudaki bu değişiklik.. onunda zamanla göreceğiz..

RODYA
04-12-06, 14:37
selam arkadaşlar murat,melal ayşe...

arkadaşlar ratingler çok iyi.ş uan kadart aldığı en yüksek rating. dün bunu hissettim,bu sefer ratingler çıkışa geçeçek dedim.çünküv arkadaşlar her ne olursa olsun dünkü bölümün bir tadı vardı.ilk defa k.v tadını aldım bu diziyi izlerken.muratın ve auryn nin dikakti çektiği noktalar tabiki göz öününde.ama dizi sana bir tat sunuyorsa,bir ruh yakalamışsa,bunları görmemezlikten gelebiliyorsun.k.v dede herr bölümde ne hataalr oluyordu ooo. ama öyle güzel bir ruh,tat yakalanmıştı ki.kaynıyordu herşey arada.

ben artık çok umutluyum.daha güzelleşecek,saydığımız bu eksikliklerde giderilecek

KARAMAY
04-12-06, 14:39
Anlamadıgım,aklıma takılan tek şey
daha 2 sahne önce Zaid kendisine bir bayanın hizmet etmesini yadıryan Zaid
2 sahne sonra ne olduda vatan millet sakarya oldu anlamadım
nasıl oldu kandırıldıggını idda ederek böle döndü hiç anlamadım
keza şu varki
dinin duyguları yogun olarak yaşaması onun millet için bişey yapmasını engellemez.Onu vatan hainide yapmaz geçmişte bu duyguları beslediği için diğer dış güçler tarafından sömürülmüş veya kullanılmış
ama aynı benliğe sahip olarak şimdi vatan için çalışacak
benım anladıgım bu
zaid bildiğimiz zaid
ama bilgi ve yeteneklerini vatan için kullanıcak
Zaid hiçbir zaman yönetmeye değil yönetilmeye programlanmış bi adam
ve şimdideye kadar kötü yönetilen bu adam şimdi Aras için vatan için yönetilecek
hayyydiii hayırlısı

aslında kendim sordum kendim cevapladım oldu ama neyse

sondakika
04-12-06, 14:45
selamlar serkan efem farkındayız yoluna girecek herşey ama çok yolu var bu dizinin.. kv tadı aldığını belirtmişsin.. ne güzel.. en azından bunu söyleyebilen birileri olmaya başladı. acizane fikirimi sorarsan bu noktada, ooo daha yolu var kv tadına :) :)

evet zahid has adam yahu.. herifi gözümde sevimli kılan bir yönü var.. birşey için birşeylerini feda edebilecek biri.. canını bile.. dikkat edelim buna..!! işin bu kısmı hiçte kolay değil.. yada bu derecede bir fedakarlık..

KARAMAY
04-12-06, 14:50
evet zahid has adam yahu.. herifi gözümde sevimli kılan bir yönü var.. birşey için birşeylerini feda edebilecek biri.. canını bile.. dikkat edelim buna..!! işin bu kısmı hiçte kolay değil.. yada bu derecede bir fedakarlık..

Ölmek veya bişeyleri feda etmek önemli değildir .Önemli olan ne için öldüğünü bilmek veya ne için bişeyler feda ettiğini bilmektir.
zaid herşeyini körü körüne feda edebilecek biri ama ne için ettiğini daha düne kadar bilmiyordu
Ama dün dündür bugün bugün ....

KARAMAY
04-12-06, 14:55
selam arkadaşlar murat,melal ayşe...

arkadaşlar ratingler çok iyi.ş uan kadart aldığı en yüksek rating. dün bunu hissettim,bu sefer ratingler çıkışa geçeçek dedim.çünküv arkadaşlar her ne olursa olsun dünkü bölümün bir tadı vardı.ilk defa k.v tadını aldım bu diziyi izlerken.muratın ve auryn nin dikakti çektiği noktalar tabiki göz öününde.ama dizi sana bir tat sunuyorsa,bir ruh yakalamışsa,bunları görmemezlikten gelebiliyorsun.k.v dede herr bölümde ne hataalr oluyordu ooo. ama öyle güzel bir ruh,tat yakalanmıştı ki.kaynıyordu herşey arada.

ben artık çok umutluyum.daha güzelleşecek,saydığımız bu eksikliklerde giderilecek

eger dizinin ilk bölümünü saymassak evet aldıgı en yüksek sonuç buu ...
ama diğer söylediğine şimdilik katılamıycam göze batan çok acemilikler vardı sanki ,çekimlerdede begenmediğim yerler vardı .
hele hele duru ve arasın arabadaki
sahneleri nereye bakıyodu bu kıs anlamadım

avrasya
04-12-06, 14:56
evet bence de herşeye rağmen sağır oda fena gitmiyo.reytingler de iyiye gidiyo zaten.ama son bişey sorucam:kaç bölümdür şekeri hiç konu değildi zahitin.dünkü bölümde nihayet insülin vurulmak aklına geldi.o da dergahta o kadar yemek yedikten sonra!!!!

Melal
04-12-06, 14:56
Ölmek veya bişeyleri feda etmek önemli değildir .Önemli olan ne için öldüğünü bilmek veya ne için bişeyler feda ettiğini bilmektir.
zaid herşeyini körü körüne feda edebilecek biri ama ne için ettiğini daha düne kadar bilmiyordu

Selamlar Serkan
Ayşe'cim valla bu söz Zaid'e pek bir uydu.
Dediğiniz gibi arkadaşlar Zaid yönetilmiş hep,ve Aras onun için en iyi yönetici olacak.
Dedi ya 16 yaşımdan beri elimde silahla ordan oraya gittim diye,çocuk yaşta başlamış.
Neyin ne olduğunu ayırt edemeden,belki Aras sayesinde bu kez ne için öleceğini bilir.
Belki bu kez Zaid gerçekten değecek birşey için,Vatan için canını feda eder.

Melal
04-12-06, 15:00
selamlar serkan efem farkındayız yoluna girecek herşey ama çok yolu var bu dizinin.. kv tadı aldığını belirtmişsin.. ne güzel.. en azından bunu söyleyebilen birileri olmaya başladı. acizane fikirimi sorarsan bu noktada, ooo daha yolu var kv tadına :) :)

Sevgili Murat,kesinlikle daha Kv gibi olması için çok yolu var.
Ama en azından bir umut ışığı var.Ya ben bu dizinin kadrosuna,Nihat Nikerel'in katılmasını çok isterdim.
Onun oyunculuğuna bayılıyorum.Özellikle Kv'deki oyunculuğu,replikleri şahaneydi.
Tabii olmaz ama,olsa mesela güzel olurdu.Şu türkücüleri komedi unsuru yerine koyacaklarına,
Seyfo Dayı gibi bir karakter olsaydı.Tabii tıpatıp benzeyeni değil.

sondakika
04-12-06, 15:03

tabiki canım orasıda önemli, yokta sayamayız.. ama ben zahidin afgan topraklarındaki mücadelesini yanlış sayamam.. o ABD bozguncuları bu topraklara gelirse aynın yapmaktan geri kalmayız. belki karışılıklı bir çıkar çatışması oldu, afganistanda.. malum bilirsiniz önce kardeşler birlik oldu rusyaya karşı savaşıldı.. bu zamanlarda taliban birliği ABD tarafından desteklendi, hemde her konuda.. eğitimden tutunda silaha kadar. fakat bir gerçekvar; taliban o dönemde kendi ülke ve değerleri için çarpışmaktaydı..

derken zaman işledi.. dünyayı kasıp kavuran bir okadarda kamplara bölen soğuk savaş yada 3. dünya savaşı bitti.. rusya çöktü ama ABD nin global hedefleri baki kaldı.. o hedefler içinde orta asyada vardı.. fakat önceden rusya için desteklediği taliban kendisi için hedef oldu.. zahid bu oluşum içindeydi ve kendiside bunu zaten söyledi.

amaçsızlık, insanı yanlışa iten en büyük dürtülerin başında gelir.. fıtratada yani yaradılışada ters bir durum.. oda türkiyeye döndüğünde kedisini fedailer örgütü yada gerçek adıyla fake hizbullah örgütü içinde buldu..!! yazık tabi. neyse doğruyu buldu..

sevgili avrasya, merak etme .!! böyle düzelte düzelte, sağır oda yolunu bulacaktır...

PS: dizide, şu fedailer denen aslında bir zamanlar türkiyede terör estiren hizbullahı devlet kendi eliyle bir fiil kurdu.. bir zaman kullandı sonra aynı kendi eliyle kurduğu gibi yıktı.. zaten bu yüzden zahidde dedi:" kullanıldık diye".. ( burada parantez açayım bu türkiyedeki hizbullahın, lübnanda koşullanmış gerçek hizbullah örgütüyle isimi benzerliği dışında hiç bir bağı yoktur ne amaç olarak nede vizyon olarak..)

Melal
04-12-06, 15:07
Zaid sadece Afganistan'da dğeil,Bosna'da,Filistin'de de çarpışmış.
Bosna'da kaç bin kişi öldü.Büyük ihtimal Uçk gibi bir örgüte katılmıştır.
Filistin'de hala yaşananlar malum,Hamas veya benzeri bir örgüte katılmış olabilir orda da,
ne yaptıysa yapmış ama hep kendince doğru yaptığına inanmış.
Ama en büyük hatası Türkiye'de bu dinci örgüte katılması olmuş.

sondakika
04-12-06, 15:11
Zaid sadece Afganistan'da dğeil,Bosna'da,Filistin'de de çarpışmış.
Bosna'da kaç bin kişi öldü.Büyük ihtimal Uçk gibi bir örgüte katılmıştır.
Filistin'de hala yaşananlar malum,Hamas veya benzeri bir örgüte katılmış olabilir orda da,
ne yaptıysa yapmış ama hep kendince doğru yaptığına inanmış.
Ama en büyük hatası Türkiye'de bu dinci örgüte katılması olmuş.

gerçi yukarıdaki mesajımda ps olarak eklemiştim, burayada ekleyeyim efem..

dizide, şu fedailer denen aslında bir zamanlar türkiyede terör estiren hizbullahı, sahte hizbullah örgütünü, devlet kendi eliyle bir fiil kurdu.. bir zaman kullandı sonra aynı kendi eliyle kurduğu gibide yıktı..amacı tabiki dini değildi. zaten bu yüzden zahidde dedi:" kullanıldık diye".. ( burada parantez açayım bu türkiyedeki hizbullahın, lübnanda koşullanmış gerçek hizbullah örgütüyle isimi benzerliği dışında hiç bir bağı yoktur ne amaç olarak nede vizyon olarak..)

Melal
04-12-06, 15:13
gerçi yukarıdaki mesajımda ps olarak eklemiştim, burayada ekleyeyim efem..

dizide, şu fedailer denen aslında bir zamanlar türkiyede terör estiren hizbullahı, sahte hizbullah örgütünü, devlet kendi eliyle bir fiil kurdu.. bir zaman kullandı sonra aynı kendi eliyle kurduğu gibide yıktı..amacı tabiki dini değildi. zaten bu yüzden zahidde dedi:" kullanıldık diye".. ( burada parantez açayım bu türkiyedeki hizbullahın, lübnanda koşullanmış gerçek hizbullah örgütüyle isimi benzerliği dışında hiç bir bağı yoktur ne amaç olarak nede vizyon olarak..)

Zaten ilk bölümdeki hücre evi baskını herkesin aklına yıllar öncesini getirdi.
Hizbullah dğeildir elbette dizideki örgüt ama,ona benzeyen bir örgüt yazıldı.
Zaten bu ve benzeri bir dolu örgüt var.

KARAMAY
04-12-06, 15:19
birde kaç haftadır söyleye söyle bi hal oldugumuz yan karakterler maşallah birden feci halde türediler
hipsini birden gördük
şehbalin babasını durumunu bilmediğini düşünüyorum
eee sonuçta babası hiçmi sormaz annesine durumunu gitmese görmese bile

aslında sesi kazma gibi olanların nasıl kaset çıkarttıklarınıda bariz bi şekilde gördük

otopark masyasınıda şöyle bi yokladık

borsayada el attık bizim malipilosyon dediğimiz şeyin argosunun keriz silkeleme operasyonu oldugunu öğrendik.

maşallah diyim repliklerinde allahı vardı

eee herşeye dokundu bu bölüm azıcık ucundan

umut var azıcık ucundan fragmana göre artık bir sonraki reytinglerde artar herhal

Melal
04-12-06, 15:24
birde kaç haftadır söyleye söyle bi hal oldugumuz yan karakterler maşallah birden feci halde türediler
hipsini birden gördük
şehbalin babasını durumunu bilmediğini düşünüyorum
eee sonuçta babası hiçmi sormaz annesine durumunu gitmese görmese bile

aslında sesi kazma gibi olanların nasıl kaset çıkarttıklarınıda bariz bi şekilde gördük

otopark masyasınıda şöyle bi yokladık

borsayada el attık bizim malipilosyon dediğimiz şeyin argosunun keriz silkeleme operasyonu oldugunu öğrendik.

maşallah diyim repliklerinde allahı vardı

eee herşeye dokundu bu bölüm azıcık ucundan

umut var azıcık ucundan fragmana göre artık bir sonraki reytinglerde artar herhal

Valla bu bölüm çoştu Sağır Oda,dediğin gibi Ayşe'cim nasıl şarkıcı olunduğunu da gördük.
Giray bu bölüm döktürdü yine formundaydı.Manipülasyon'un argosu da varmış öğrenmiş olduk.:)
Otopark mafyası sahnesi hoştu ama özellikle Aras'ın Oğuz Bey onu almaya geldiğinde,
silahi gösterip işte örgütün ilk silahı demesi hoştu:)

sondakika
04-12-06, 15:31
bırakında o kadarını yapsınlar arkadaşlar.. aaa az eleştirmedik diziyi.. :) gerçi halende eleştirmekteyiz ya.. ama inanın iyilik olsun diye..

aras, bir kulun şanlı olabileceği kadar şanlı.. hemen zengin ve fakir edebiyatlarına gireceğim sanmayın :) aslında tam o edebiyatı yapacağım.. arasın espirisine geleceğim, malum kontor yok sen zenginsin ben basit devlet memuruyum.. hala gülüyorum.. gerçi dizide olur değil mi; koca holding ortağı artı oldukçada güzel bir bayanın, böylesi sıradan bir genci sevsin..ah eski türk filimleri geldi gözüme ama buradaki aşk daha modern bir hal.. yada başka bir deyişle: iyi yedirdiler bizlere..

gelde şu çok ettiğimiz "yarabbi bizlere iki dünyada güzellikler ver", duasına biraz katkı yapma.. ama yarabbi iki dünyada güzellik verde dünyadaki güzelliğinde böyle olsun.. kendim için istiyorsam neyim.. :) :)

RODYA
04-12-06, 15:32
bir kadının en güzel 10 yılı 25 ile 27 yaş arasıdır.muhteşem bir espriydi:):) dediğm gibi bu bölümde replikler,göndermeler harikaydı.bunları hallettiler,teknik ayrıntılar felan sorun değil.hallederler

Melal
04-12-06, 15:34
bir kadının en güzel 10 yılı 25 ile 27 yaş arasıdır.muhteşem bir espriydi:):) dediğm gibi bu bölümde replikler,göndermeler harikaydı.bunları hallettiler,teknik ayrıntılar felan sorun değil.hallederler

Evet bu bölüm gerçekten replikler çok güzeldi.
Özellikle Aras'ın Oğuz Bey'e hangi karına aşık oldun dediğinde,
Oğuz Bey'in Şeytan'ın gönderdiğine demesi güzeldi.:)
Valla dizi böyle giderse,teknik ayrıntılara çok takılmayız sanırım:)</