Tüm Versiyonu Göster : Sağır Oda- Bölüm Yorumları/1

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11

gülfem_bengisu
15-12-06, 19:18
Arkadaşlar bazı diziler reytingleri düşük diye yayından kaldırılıyor.Çok yazık.O dizileri sevenler-güya-sayıları az olduğu için cezalandırılıyor.Gerçi şu sıralar dizimizin reytingi(gıcık oluyorum bu kelimeye)yükseliyor ama aynı şey bir gün bizim dizimizin de başına gelebilir.O yüzden uyanık olmalı ve asla forumumuzu boş bırakmamalıyız.

ekin_26
15-12-06, 19:49
arkadslar bir sey soricam afsar kirimli ölüyo
mu fragmandan öyle anladim ama özette bir sey yazmiyo

gülfem_bengisu
15-12-06, 20:21
arkadslar bir sey soricam afsar kirimli ölüyo
mu fragmandan öyle anladim ama özette bir sey yazmiyo
Özette Kırımlı ailesindeki beklenmedik gelişmeden söz ediliyor.Ayrıca fragmanda gördüğüm kadarıyla Duru ölümden bahsediyor ve Aras onu teselli ediyor.Evet bence ölüyor.:sad53:

minotauros
16-12-06, 17:15
valla fragmanda da hep ölümden bahseediliyordu. bence de afşar ölüo ama acaba nasıl ölecek onu çok merak ediyorum...

KARAMAY
16-12-06, 21:59
hayırlı olsun 2. fragmanda dönmeye başlamış
ne anlatıyor diye sormayın hiçbişey aklımda kalmadı
sadece oguz ve zahid operasyona gidiyor tuzaga düşüyor. ama kurtuluyor Aras Zahidi arayıp bunun tuzak oldugunu söylüyor kadını alıyorlar . galip diğer tarafa esir düşüyor .
fragmanda o kadının Zahidin karşısında bacak şovunu biliyosunuz zaten yenisinde Zahid kadını battaniye yada örtüya sarıyor açık yerlerini kapatıyor yani :img-hyste :img-hyste :img-hyste bide okkalı bi takot atıyor hatuna
Aras kırımlıların evine gittiğinde Nogayhan bozuntusu ne işin var senın burda deyip üzerine yürüyor.
Sonra biri Afşar bey intihar etmedi falan diyor . Sanırım giray öldürüp intihar etti süsü vericek .
aklımda kalanlar bunlar yarın izliyip görüceksiniz bakalım

sondakika
16-12-06, 22:04
sanki fragmanı hazırlayanlar ne anlattığını biliyor.. hiç zannetmiyorum, o yüzden pekte kafana takma derim.. pazar akşamı hep beraber anlamaya çalışacağız.. umarım güzel bir bölüm olur.. !!!

BEYNURAN
17-12-06, 10:51
Herkese merhaba ilk defa bu bölüme yazı yazıyorum,

Ben bugüne kadar sadece BG dizisinin bir fanatiği olarak Bg hakkında yorumlar yazmıştım.......

Ama belirtmeliyimki Sağır Oda da bende fanatiklik yaptı...

Konu,işleniş tarzı,cast mükemmel,

Hatta Çağla Kubat'ın oyunculuğunu bile çok beğendim yani o kadar deneyimli tiyatrocuların arasında eğreti durmamış bilakis çok güzel bir performans gösteriyor.......

Umarım bu kadar güzel bir dizi reyting gibi saçma bir göstergenin kurabanı olmaz.

auryn
17-12-06, 11:00
Dizide bir çok şey yeni yeni oturuyor. Daha düzelecek ve gelişecek çok şey var ama Sağır Oda'nın gün geçtikçe daha toparlandıgı da bir gerçek. Dizinin reytingleri de hiç kötü değil, hatta yükselişe bile geçti. Bu nedenle dizinin biteceği endişesini duymamız gerekmiyor diye düşünüyorum.

Dizi her bölümde bir ana karakterini öldürüp -Lala, Afşar Kırımlı- dinamizmini de koruyor. Ben dizinin bu özelliğini de seviyorum. Ana karakterlerin ölebileceğini bilmek hem diziye bir gerilim/heyecan kazandırıyor hem de yeni karakterlerin devreye girmesine olanak sağlıyor. Bakalım sırada kim var?

onegin
17-12-06, 13:08
bu akşam neler olacak görücez artık saatler kaldı.sabırsızlanıyorum dizi saati yaklaştıkça

KARAMAY
17-12-06, 20:59
inanmıyorum yaaa Ajdar yaa Ajdar :img-hyste :img-hyste :img-hyste
çıkıta muzzz
:img-hyste :img-hyste :img-hyste
ben ilahi falan dinleticek sandım yada konuşma falan
bu ne
süper bir işkence yöntemi süper
aklına sağlık Zahid (bu bölümü kim yazdıysa onada sağlık )
bu akşamın olayı buyduu

Melal
17-12-06, 21:02
Zaid'in işkence yöntemi şahane:)
Daha önce kimseye uygulamadığım bir yöntemi uygulayacağım deyince Allah Allah ne ki dediydim.
Ama doğru valla dünya üzerinde böyle bir işkence yöntemi yoktur.:)
Bu bölüm şu ana kadar çok durgun geldi bana,Aras bunalım takılıyor.:)
Afşar Bey'in neden,nasıl intihar ettiğini önümüzdeki bölüm flashback'lerle anlarız.

Memo_İSOM
17-12-06, 21:05
evet ya zaidin işkence yöntemi süper
ajdar çikita muz muzz muz öldüm koptum gülmekten yaw:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

oğuzun telefonunda çalan müzikk süper.:good: anllıyalım yani:good:

cenup
17-12-06, 21:31
ayrıca candan erçetini de çok severim :good:

Memo_İSOM
17-12-06, 21:40
Aynı şekilde bende bayılırım.

çikita muz muzz ayy öldüm yaw

fibulamim
17-12-06, 21:41
yaa budizi nekadar komikti bugün..ajdarli bölüm süperdii..hayatta aklmia gelmezdi.güzel bi işkence yöntemi olmuş..:)

Memo_İSOM
17-12-06, 21:49
zevkten dnlenmez ajdar ama,
sesi tam işkence yöntemi için bire bir
:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Melal
17-12-06, 22:00
Boris denen adam kalıbı basarım Aras'ın babası çıkacak.
Aras kısa süreli bir şok daha yaşayacak.:):)

yakupoglu61
17-12-06, 22:10
çok fazla takip etmediğim için bilmiyorum bir şey soracam
Yönetmen serdar akar değilmiydi neden değişti bu konuda bi malumatı olan warmı... ???

Melal
17-12-06, 22:11
Tahminim tuttu.Babasının Aras'ı uyarma sebebi ortaya çıktı.
Galip Bey'in bu kadar sakin olmasının sebebini anlamış olduk.
Önümüzdeki haftaki bölümü çok merak ediyorum.:):)

onegin
17-12-06, 22:16
ben tahmin ettim bunu yaaa başından beri.olaya bakkk.!!!!Arasa büyük şok oldu bu.canım yaa.ama beğendim bu bölümü genel olarak .yorumlarımı daha sonra yazıcam inşallah.Arasta sonunda açtı yine gözlerini büyük büyük uzun bir aradan sonra

KARAMAY
17-12-06, 22:16

o kısayı biraz uzatalım Melalcım.

başından ilk sanıyeden beri beliydi gözümüze soka soka belliydi. bir sonraki bölümdede arası kurtarmak isterken vurulup bir nevi kendini haklıycaktır.
neyse ben bu bölüm hakkında da yorum yapmıycam.
Söyliyecegim tek şey
be bu bölüm sitare hnm ,Oğuz ve zahidin oyunculugu hariç diğer oyuncuların hiç birinin ama hiç birinin oyunculugunu begenmedim
hele hele Aras . Necatı Şaşmaz bile ilk başladıgı zamanlarda bi ağlama sahnesi vardı izleyenler bilir yağmurun altında elifin penceresini izlediği ve Aslan bey geldiğinde başına silah dayayıp tetiğe bastı .
adam ilk kez oynamıştı ama Ödül alan bu zatin, bu akşamki performansına taş çıkartırdı bence. Aras o kadar kötüydü işte
bilmiyorum ben hiç zevk almadım
babasına hayran olup onu kaybedip yıllar sonra ben geldim diye karşısına çıkan çocugun yaşaması gereken duygular daha sarsıcı olmalıydı sanki . ben hiç bi duygu falan almadım .

Memo_İSOM
17-12-06, 22:17

evet bencede arasın babasıı çıkcak.O adam,kutay köktürk deilmi.hani mahallenin muhtarlarında,dreksiyonla dolaşan bir deli vardı sanırım oo.:good:

onegin
17-12-06, 22:19
o kısayı biraz uzatalım Melalcım.

başından ilk sanıyeden beri beliydi gözümüze soka soka belliydi. bir sonraki bölümdede arası kurtarmak isterken vurulup bir nevi kendini haklıycaktır.
neyse ben bu bölüm hakkında da yorum yapmıycam.
Söyliyecegim tek şey
be bu bölüm sitare hnm ,Oğuz ve zahidin oyunculugu hariç diğer oyuncuların hiç birinin ama hiç birinin oyunculugunu begenmedim
hele hele Aras . Necatı Şaşmaz bile ilk başladıgı zamanlarda bi ağlama sahnesi vardı izleyenler bilir yağmurun altında elifin penceresini izlediği ve Aslan bey geldiğinde başına silah dayayıp tetiğe bastı .
adam ilk kez oynamıştı ama Ödül alan bu zatin, bu akşamki performansına taş çıkartırdı bence. Aras o kadar kötüydü işte

KARAMAY cım genellikle yorumlarına hep katılırım ama bu akşam ben orhanı çok beğendim kesinlikle.ama o çağla kubat yokmu çıldırttı beni ya.o ne yapmacık o ne basit bir gözyaşıydı.ne basit mimiklerdi

Melal
17-12-06, 22:23
Çağla Kubat benide delirtti bu akşam,kız gözyaşı olmadan ağladı.:)
Aras yani Orhan Kılıç fena değildi.Önümüzdeki haftayı merakla bekliyorum.
Bence Galip Bey'in asıl ajanı Aras'ın babası,adam aralarına sızmış.
Yıllarca güvenlerini kazanmak için oralarda kalmış.Vayy bee:)

KARAMAY
17-12-06, 22:28
KARAMAY cım genellikle yorumlarına hep katılırım ama bu akşam ben orhanı çok beğendim kesinlikle.ama o çağla kubat yokmu çıldırttı beni ya.o ne yapmacık o ne basit bir gözyaşıydı.ne basit mimiklerdi

canım benım Çağla ayrı bi dert zaten bazen düzeliyor bazen bozuyor . ne yapıyor bende tamkestiremedim. Ayrıca 10-11 de iyice yüzeye çıkıcak olan aşk nerde 12 bölümü devirdik tık yok ... hayır bunlar 100 yada 110 bölümler bahsediyor olmasın. Neyse bu sonranın konusu. performansa geri dönelim.
Yaa Allah aşkına Sevdiğin yada bişeyler hissettiğin kızın yanına gidiyorsun, tamam senınde içinde kanayan bi yara var (ben göremedim öyle bi his ama )
seni en iyi ben anlarım diyosun ... eee sonuç kısla baş başa bahçedesin karşındaki insan yıkılmış (farz edelim canım) sen napıyosun seni çok iyi anlıyorum duru eller arkada bağlanmış. bana bakın buraların ağası benım dergibi,veya sus be gacı ağlama kafamı bozma dinliyemem zırıltını der gibi. yuhh baba yaa yuhhh .
kısın elini tutma sahnesine hiç girmiyorum farkındaysanız. yok yok ben bu bölüm Arası hiç ama hiç begenmedim
Olmadı Orhan Olmadıı
genele alırsak ama çikita muz herşeyi kurtardı . tüm bölüm ona minnattar bence . Akşamın olayıydı yani. hatta yarın günün olayı

auryn
17-12-06, 22:29
Boris'in Aras'ın babası çıkacağını ben de tahmin etmiştim. Hiç şaşırmadım.

Ben Ajdar'ı tanımıyorum. Zahid'in çaldığı şarkı Ajdar'ın şarkısımıydı?

Bu bölümde aksiyon azdı ama sıcak bir bölümdü. Benim en sevdigim sahnelerden biri Nazmi Amca-Emine Teyze-Aras sahnesi oldu. Hem konuşmalar çok içtendi, hem de dizide daha önce eksikliginden şikayet ettigimiz sıcaklık duygusunu veriyordu. Emine Teyze'nin konuşma şekline de bayıldım. Kıynaşık kadın, hoydur hoydur gezmek gibi çok sevimli deyimler kullandı.

Bu bölümde ilk kez Aras'ın yüzünde duygu sahnelerini gördük. 12. bölümde olsa da buna da şükür.

Çağla Kubat'ın gidecek daha çok yolu var, ama oyunculugunda gelişme oldugu da bir gerçek. Babasının ölümünü öğrendiği andaki yüz ifadesi, vücut dili ilk bölümlere göre çok şey öğrendiğini gösteriyor.

Hançer Birliği sahneleri her zaman oldugu gibi sakil kaçıyor. Bu kadar komik gözüken bir örgütün, gizli ve önemli bir örgüt olduguna inanmakta zorluk çekiyorum. Bütün o ritueller ve kıyafetler ben de endişe, huşu veya gerilimden ziyade kötü bir müsamereyi izliyorum hissini uyandırıyor.

Aras'ın annesiyle telefonda konuştugu sahne de çok sıcak bir sahneydi. Annesinin oğluyla konuşmasını ve kara kuzum demesini sevdim açıkçası.

Oğuz Bey, Zahid sahnelerini de geçen bölümlerde oldugu gibi sevdim. Ukraynalı teyze Olivia da güzel bir kadın.

Yuri Kriakov'un (Kanlı Kartal) Rusçası Oğuz Bey'inkinden kötü...Kesik vurguyla konuşması ciddi bir sorun. Ama diğer yan karakterlerin hepsi Rus oldugundan mütevellit olsa gerek, sular seller gini Rusça konuşuyorlar.

Bu arada çiftlik evindeki korumalara ne oldu? Bay Kayzer çiftliğe ve odalara nasıl elini kolunu sallayarak girdi? Geçen hafta hırsız giren çiftlik evinden bütün güvenlik ekiplerini çektiler mi yani? Bunun nasıl bir mantığı olabilir ki? Tonlarca güvenlik elemanı çalıştırsınlar ve kaldıkları yeni evde tek bir güvenlik elemanı bile olmasın, olacak şey mi bu? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

İkinci sorun ise Celal Dağlı namı diğer Boris Tatiyev'in Ukrayna'ya niye gönderildigi konusu. Türkiye tek Sovyetolog'unu 1970'lerin ikinci yarısında Ukrayna'ya yolladı diyelim. Aslında ülkenin tek Sovyetologu varsa onun sahaya gönderilmemesi, analizde kullanılması gerekir ama hadi gönderdiler diyelim. Sözü edilen yıllarda Ukrayna özellikle Odessa'da Müslüman azınlık yok ki, onları hareketlendirmek için tek ajanın Odessa'ya gönderilmesi saçma. Yeşil Kuşak teorisi daha çok Kafkasya ve Orta Asya halkları için geçerli olabilirdi. Odessa bu iş için ajan gönderilecek son yer. O tarihte Kırım Tatarlarının çoğu Orta Asya sürülmüştü. Az sayıda Kırımlı ve Karaim için Odessa'ya adam gönderilmesi saçmalık.

Celal Dağlı'nın Odessa'ya gönderilmesini izah etmek için, hem Yeşil Kuşak teorisinden bahsedilebilir hem de Odessa'daki SBKP Politbüro yazlıklarını ve bu teoriye karşı savaş için parti içinde yaşanan ideolojik uyuşmazlıkları izlemek gibi bir kılıf uydurulabilirdi. Odessa Çarlık Rusyasından beri Rus ve Sovyet elitinin tercih ettiği tatil mekanı olmuştur ve izlemek/gözlemek için uygun bir mekan oldugu iddia edilebilir.

Benim bu noktada merak ettigim şey Celal Dağlı'nın daha önce Türk kılıgına girmiş ve istihbaratın içine sızmış "uykuda" bir Rus ajanı mı, yoksa Rus kılıgına girmiş "uyuyan" bir Rus ajanı mı olduğu?

Gelecek bölüm bayağı ilginç olacağa benziyor. Dizinin 13. bölümde bitmeyeceği de kesin, bu kadar konuyu tek bir bölümde toplayamacakları ve dizinin muhtemelen sezon sonuna kadar sürecegini söyleyebiliriz.

Melal
17-12-06, 22:34
Auryn'cim o Hançer Birliği'nin toplantı sahneleri banada saçma geliyor.
Ama farkındaysanız artık azalmaya başladı.Tepki mi aldı nedir:)
Şu Yuri denen adamın bir an önce diziden çıkmasını istiyorum.
Diksiyon berbat:)
Bu arada Auryn'cim Ajdar'ı tanımıyor olmakla hiçbir şey kaybetmedin.
Hatta kazandın.Ülkemizin en gereksiz şahsiyetlerinden:)
Bu arada bu bölümde Sitare Hanım yani Arsen Gürzap çok iyi bir oyun çıkardı.
Şahaneydi.Giray'a gıcık oluyoruz ama Mahir Günşiray çok iyi oynuyor.
Bana her zaman tek batan kişi Çağla Kubat:)
Sabır ediyoruz belki birgün iyi oynar diye,inşallah iyi oynadığı zamanları görmeye ömrümüz yeter:)

onegin
17-12-06, 22:34
canım benım Çağla ayrı bi dert zaten bazen düzeliyor bazen bozuyor . ne yapıyor bende tamkestiremedim. Ayrıca 10-11 de iyice yüzeye çıkıcak olan aşk nerde 12 bölümü devirdik tık yok ... hayır bunlar 100 yada 110 bölümler bahsediyor olmasın. Neyse bu sonranın konusu. performansa geri dönelim.
Yaa Allah aşkına Sevdiğin yada bişeyler hissettiğin kızın yanına gidiyorsun, tamam senınde içinde kanayan bi yara var (ben göremedim öyle bi his ama )
seni en iyi ben anlarım diyosun ... eee sonuç kısla baş başa bahçedesin karşındaki insan yıkılmış (farz edelim canım) sen napıyosun seni çok iyi anlıyorum duru eller arkada bağlanmış. bana bakın buraların ağası benım dergibi,veya sus be gacı ağlama kafamı bozma dinliyemem zırıltını der gibi. yuhh baba yaa yuhhh .
kısın elini tutma sahnesine hiç girmiyorum farkındaysanız. yok yok ben bu bölüm Arası hiç ama hiç begenmedim
Olmadı Orhan Olmadıı
genele alırsak ama çikita muz herşeyi kurtardı . tüm bölüm ona minnattar bence . Akşamın olayıydı yani. hatta yarın günün olayı

oraya zaten bende koptum kesinlikle bu bölümün olayı oydu.birde oğuz beyin melodisinede bayıldım.çok anlamlı olmuş.amam ben arasa çok üzüldüm ya.ağladım oturup tv karşısında.özellikle bu akşam arasın fotoğraflara baktığı ve kırımlıların evinin gösterildiği o sahneyi çok beğendim.ve yine ağladım.aaa bana ne oluyor ya.çok ağladım bu dizide son 3 bölümdür.afşar öldü ağladım,aras ağladı oturdum onlada ağladım.neyse hüzünlendim yine ben.aslında çok yazcağım şey var ama bide gribim bu gece.bu kadar yazdığıma şükrediyorum.
son olarak çağla kubat kötü bir oyuncu gerçekten herkes bunu kabul ediyormu arkadaşlar bilmiyorum ama göz var nizam var yaa:img-pilot

yalcinersonmez
17-12-06, 22:45
uff yaa bu bölüm güzeldi tmm ama tamda kigbox maçında gürkaaaaaaaaaaann özkaaaann çıktığında başladı dizi varya gıcık oldum aklım orda kaldı noldu acaba???

auryn
17-12-06, 22:47
Çağla Kubat hala iyi bir oyuncu değil ama ilk bölümlere göre bazı şeyleri öğrendi, haksızlık etmeyin kıza.

Babasının ölümünü öğrendiğinde yüzünde beliren şaşkınlık ifadesi iyiydi örneğin. Ağlayamıyor kabul ama göklere çıkarılan ve ağlayamayan başka oyuncular da var. Aras ile konuşurken yüzü yeterince hüzünlüydü.

Arsen Gürzap senelerin oyuncusu ve hocası, onun iyi oyun çıkarması anlaşılır ve beklenir bir şey.

Mahir Günşıraya ben de gıcık oluyorum. Ama kasting açısından doğru karar, bana hep Nazi subaylarını hatırlatıyor. Babasını severim halbuki. Anlayamadıgım bir şekilde bana batıyor Mahir Bey...Bir de radyolarda hep bir şey reklamı yapan sesini duyuyorum, belki onunda etkisi vardır.

gülfem_bengisu
17-12-06, 22:47
Ben babamı kaybedeli tam 7 yıl oldu.Benim hayatta en çok sevdiğim insandı.Hala da öyle.Babasız kalmak nedir iyi bilirim.O yüzden bu bölümü başka bir gözle seyrettim.Kendimi Aras'ın ve Duru'nun yerine koydum ve ben de melankolikleştim.Yuri dedi ki:'Babanı kaybetmek vatanını kaybetmek gibidir.'Eyvallah.Kırk yıl düşünsem Yuri ile aynı fikirde olacağım aklıma gelmezdi.
Bu bölüm eski bölümlere nazaran daha durağandı haklı olarak.Öyle de olmalıydı.Yeri geldiğinde duygular da ön plana çıkarılmalı.Hep aksiyon olmaz.Ben zaten Aras'ın bu halini de görmek istiyordum.:img-cray: Çok tatlıydı kerata.
Bu arada Çiğdem'e dikkat!Aşk trafiği de kızışacak gibi gözüküyor.

tarasbulba3
17-12-06, 23:03
ajdar espirisi bence de günün sahnesiydi... uzun zamandır kahkahalar atarak gülmememiştim doğrusu... zahid den daha farklı bişey beklerken bu durum beni ölesiye güldürdü... oyunculuklar meselesine gelince çagla kubatın kaldıramayacağı yoğunlukta duygusal sahneler vardı ama tecrübesiz biri için hiçte fena değildi...kız gelişiyo kabul etmek gerek.. mahir günşiray dizi boyunca koltukta oturursa sorun yok da adam yürüyünce hiçde oraların adamı değilmiş gibi geliyo bana...gelelim esas oğlana ... bence en kötü performansı idi... ikili diyaloglarda gözlerini bi noktaya dikerek bakması ve sırıtması hiç olmuyo doğrusu... ve bunu her sahnede yapıyoo... hem bu adamın saçının uzamasını istiyorum artık ben yaaa...

opas
17-12-06, 23:04
Çağla Kubat benide delirtti bu akşam,kız gözyaşı olmadan ağladı.:)
Aras yani Orhan Kılıç fena değildi.Önümüzdeki haftayı merakla bekliyorum.
Bence Galip Bey'in asıl ajanı Aras'ın babası,adam aralarına sızmış.
Yıllarca güvenlerini kazanmak için oralarda kalmış.Vayy bee:)

Yaa gerçekten Çağla Kubat'ın oyunculuğu bu bölümde çok sırıttı. Giray'ın karısı bile daha çok acı çekti, daha çok ağladı.

tarasbulba3
17-12-06, 23:13
girayın karısı daha düne kadar onunla aynı evde oturamam diyerek evi terk etmemişmiydi???? dizi boyunca en perişan olan oydu..belkide pişmanlıktandır..yönetmenin yönlendirmesi gerekti .. bay kayzer de oyunculuk dersleri veriyo adeta!!!:img-hyste bi adamı sadece diziye iri diye alırsanız böle oluyo heralde.. oyunculuk açısından dizide bi deha vardı ... köksal engür.. maalesef harcadırlar...adamı.. aras dağlı rolune koysalar o daha iyi oynardı eminim hatta duru rolünü bile:img-yes:

minotauros
17-12-06, 23:18
valla bence, duyguların ortaya çıktığı, aras emine nazmi sahnelerinde sıcaklık olan aksiyonsuz ama keyifli bir bölümdü. her ne kadar arasın babasının boris çıkmasına şaşırmış gibi olsak da aslında biliyoduk be onun o olacağını... ama yine de güzel bi bölümdü.

tarasbulba3
17-12-06, 23:23
avşar beyin ölüm sahnesin de çalan müzik harikaydı dostlar... ama kısa kestiler..bu eski bi kırım türküsü.. sürgün olayını anlatıyor... türkünün adı '' biz kırım'dan çıkkanda'' araştırıp dinlemenizi öneririm ...insanı yüreğinden yakalıyo...

sondakika
18-12-06, 06:24
evet sağır odadan geçen bölümde açılan kapılarından bize sunulan ne var? koca bir süprizden başka birşey yok.. adeta bölümede damgasını vuran gelişme; celal dağlı.. şu arasın babası olacak adam.. bir vatansever mi, yoksa bir hainin en önde giden mi? . bilmiyoruz.. ama bildiğimiz tekşey var yeterli bir okadar mantıklı, siz şuna ikna edici deyin, sebebleri olamazsa sadece arasın nefretini ve kinini körükler.. bakalım altından ne çıkacak.. yeşil kuşak teorisi bizim değil ABD nin soğuk savaş sırasından ürettiği rusyayı çevreleme ve durdurma stratejiydi.. dahası tüm kafkas ve orta asyayı kontrol etme hedefindeydi.. başarılıda olmuştu.. demek bizlerde, bu proje içinde, bize biçtirilen rolu oynamışız..

girişte dediğimiz gibi geçiş bölümlerinden, gerçi çok gördük böyle bölümleri ya, ve bu bölümede babalar damgasını vurdu; afşar ve celal dağlı... birsininde, arasta, hesaplaşma- muhasabe durumları dahası derindende bir öfke.. diğerinde ise, derinden bir hüzün, hayal kırıklığı ve özlem.. duygusallıktan öte, bir hüzünde hakimdi bölüme.. buda heycanı bir parça gölgeledi..

afşar kırımlının kaybı, diziyi etkiler mi? hayır.!!. oyunculuk paritesi elbet değer kaybeder ama dizi heyacanından, ilerleyişinden, aksiyonundan, dahası kurgusundan zerrede kayıp vermez.. hatta desek ki; gözlerimiz afşarı aramaz bile... aramaz.. nasılsa şeytan içimizde..

hancer birliği derken, daha bu örgütü tam çözmüş değilken, birde galiçya tümeni çıktı.. bu yeni oluşum, geçiş bölümlerinde mi kalacak yoksa bir hancer birliği gibi hep dizinin kurgusunda mı olacak.? bunu ilerleyen bölümlerde göreceğiz.. eğer göreceksek, bize daha fazla metalar, daha fazla nuanslar sunmak zorundalar.. öyle kıytırık 4-5 kişi etrafında, hulasa toplantılar eşliğinde, dehlizvari karanlık ortamlarda toplanan derin ve gizli bir örgüt, hiçte inandırıcı kaçmıyor.. bunu söyleyelim..

dizi komedi unsurlarını, medya ve toplum nabızlarında atan malum meselere gönderme yaparak bizlere sunmaktalar.. çikita muz, yani ultrasüper ötesi gezegenler arası mega star yada şarkı söyleyen tanımlanamayan obje ajdar'a yapılan gönderme komikti.. azizim eseriniz işte bundan öte bir anlamı yok; dinleyen zulum!!. gerçi temel iç güdü kokan sorgulama sahnesiyse ayrı bir komediydi.. bu zahid iyi ki dizide yahu.. imam efendi.!!.. giyindirsene şu kadını feryadı geliyorda aklıma.. sorgu esanasında derinden solumasına ne dersiniz.!! adam panik atak.. "gelin size sonbahar kolesiyonunu gösterelim", diyen oğuz bey..!! komedi metalarını iyi sunuyorlar, allah için, dizinin bu noktalarda hakkını vermek lazım..

deli yürek dizisinden benim sevdiğim sahneler arasında, ki kurtlar vadisinde de vardı, genelde aile içi hoş sohbet sahneleriydi.. buna gündelik hayatın bizlere yasıması diyelim.. kendimizi dizi içinde buluyoruz.. zira hep kovalamaca hep koşuşturmaca hepte heyacan bazen bunalta biliyor.. 24 te de bu vardı.. evet aras ve annesinin konuşma sahnelerinden dahası teyze evindeki sıcak hoş sohbet karelerinden söz ediyoruz.. böylesi sahnelerinde es geçilmemesini istemek herhalde yanlış olmaz..

canımızı sıkan gelişmeler olmuyor değil. galib bey meselesi.. yahu azizim, senki eski kulağı kesiklerdensin, sen ki yıllarını istihbarat içinde harcamışsın, sen ki yeni bir oluşuma imza atmışsın, sen ki baştan aşağı tecrübesin ama bu ne hal.?!. yahu olacak iş mi ?! şimdi hayal edin, kurtların doğu beyinin kaçırıldığını.!! daha o istihbarat ağı güven verir mi? güven bir yana, bağlılık kalır mı? başlar, bu kadar kolay düşüyorsa, karargahı yöneten bu kadar ele geçiriliyorsa, A'dan Z'ye derinden bir sorgulama yapmak gerekir desek abatmış mı oluruz..?! ooo baş güvende değilken elemanlara Allah yardım etsin diyelim..

aras- duru konuşmalarından hep birşeyleri eksik görüyorum.. acaba sorun bende mi? yoksa romansı ağır çeken duygu kısmındaki sorununu, yada eksikliği diyelim, tek beni mi rahatsız ediyor..

sondakika...

tree
18-12-06, 08:46
Dizi muhteşem oyuncular muhteşem ama şu Aras ve Duru oyunculukları ile ne kadar sırıtıyor.Gerçekten oğuz bey, zahit, sitare hn, girayhan süper ya onların oyunculuklarını görünce şu ikisine kıl oluyorum ya. İnsan babası ölünce böylemi ağlar ( gelin bile daha çok ağladı ) ya Aras o ne mimiklerdi öyle, birinin bunlara mimik hareketleri öğretmesi gerek.Arasın yaptığı tekşey her sahnede o gözlerini pörtletip pörtletip bakması.

Bu arada dizi gittikçe güzelleşiyor. Hele oğuz bey ve zahit süper .Diyaloglar süper ,Girayhan muhteşem .Artık pazar günlerini iple çekiyorum

efran_albatros
18-12-06, 10:10
arkadaşlar uzun zamandır yoktum.ama sağır odayı devamlı izliyordum.gerçekten dünkü bölüm güzel bir bölümdü.her anlamda iyiydi.aksiyon sahneleri,duygusal sahneler,orantılıydı.hepsinden sıkmayacak ve ilgiyi dağıtmayacak kadar vardı.şahsen ben izlerken hiç bir sahnede sıkılmadım.dizi olması gereken tempoyu sonunda yakaladı.arasın babasının ortaya çıkması diziyi bambaşka bir yere sürükledi.benim en çok merak ettiğim aras ve babasının aynı cephede savaşıp savaşmayacağı.yani bir güç birliği yapacaklar mı?eğer böyle birşey olursa bu da pek alışık olmadığımız sahneler gelecek demek.yani kahramanın babası ile omuz omuza çarpışması pek raslandık birşey değil.merakla bekilyorum önümüzdeki bölümü.

Melal
18-12-06, 12:00
Tele - Barometre Hedef Kitle : A/b 17 Aralik 2006 Pazar
No Program Adı Kanal Rating (%)Share (%)
1popstar Alaturka [net] star 9,90 28,80
2Sagir Oda [net] kand 6,80 19,50
3atv Ana Haber Bulteni [net] atv 6,50 19,50

Tele - Barometre 17 Aralik 2006 Pazar
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1popstar Alaturka [net] star 7,70 22,30
2a1 Kickbox Sampiyonasi Turnuvasi [net] show 7,00 17,00
3show Tv Ana Haber Bulteni [net] show 6,60 18,10
4Sagir Oda [net] kand 6,50 18,20
5Acemi Cadi [net] kand 6,00 14,20

Melal
18-12-06, 12:07
Dün akşam çalan şarkı güzeldi.
Gökhan Kırdar'ın sesini özlemişim.Ama şarkının sözleri hatırlamıyorum.
İlerleyen bölümlerde yine çalar heralde,şarkının linkini falan bulan olursa banada gönderir mi:):)

KARAMAY
18-12-06, 12:35
anlamadıgım bişey var ...
öncelikle Kanald nın sayfasındakı diziler başlıgında özeti okumak için hepimiz girdik sanırım
dün akşamki bölümüde izledik

peki kanald nın web adresindeki Zahidin o Ukrayna mafyası bozuntusunun kafasına silah dayıyor ve ortada Aras var silaha uzanan (yapma der gibi) . arka planda ise galip bey
peki siz böyle bi sahne gördünüzmü ?
ben görmedim
benmi dikkatsizdim acaba

efran_albatros
18-12-06, 12:42
öncelikle Kanald nın sayfasındakı diziler başlıgında özeti okumak için hepimiz girdik sanırım

peki kanald nın web adresindeki Zahidin o Ukrayna mafyası bozuntusunun kafasına silah dayıyor ve ortada Aras var silaha uzanan (yapma der gibi) . arka planda ise galip bey
ben görmedim
benmi dikkatsizdim acaba

senin bahsettiğin resmin olduğu bölüm haftaya yayınlanacak sanırım.en son aras babasını gördü ve orada bitmişti.o sahnenin devamında olacak birşey galiba.

Melal
18-12-06, 12:59
Valla Aras babası Boris olarak karşısında görünce şok oldu.
Error verir önümüzdeki bölüm Aras silah bile çekemez.
Bu seefrde Zaid kurtarsın Aras'ın hayatını:)
Yeni bölüm özetini ve fragmanını çok merak ediyorum.
Bakalım neler olacak.Çatışma çıkıp ta Aras'ın babası orda gerçekten ölmesin.:)

KARAMAY
18-12-06, 13:27
Bakalım neler olacak.Çatışma çıkıp ta Aras'ın babası orda gerçekten ölmesin.:)

Aynen öyle Melal Aras'ın babası ölücek eninde sonunda ölücek çok gitmez
Ama önemli olan nasıl öleceği
hatta bu ölüm babası Arası kurtarmak isterken olucak . baba yine oğlunun gözünde aynı yerine oturacak . yani sarsılan baba imajı düzelicek.

avrasya
18-12-06, 14:05
konu gittikçe dağılmıyor mu arkadaşlar?ben anlamakta zorluk çekmeye başladım.

gulseven
18-12-06, 15:40
aslında konu dağılması değilde konular bayağı bir çoğaldığı için zorluk çekiliyor
hanedan aynasını tam çözemeden j15 in karmaşası çıktı hançer birliği vs. derken şimdi de galiçya tümeni,ukrayna mafyası.

dizide gözüme batan en büyük olay zaidin habire kadına tokat attığı halde kadının zerre etkilenmemiş olmasıydı.malum zaid babayiğit adam.kadının bi burnu kanasın bi bişey olsun di mi???

bu haftanın göndermesi olan çikita muz sahnesini çevremdeki bazıları çok saçma bulsada o kadar mesele arasında tebessüm etmemizi sağladı.

tek sovyetolog olan arasın babası sanırım öldü diye gösterilip bu ukraynalıların başına geldi.

sibelll
18-12-06, 15:50
zahidin o kıza işkencesi çok iyiydi ya... sabaha kadar çikita muz :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste o kısma çok güldüm... çikita muzlu işkence... iyi fikir.. hakkatten insanı kanser eden cinsten...

Enes Aktaş
18-12-06, 15:51

ben görmedim
benmi dikkatsizdim acaba

o bidahki hafta gösterilcek

angelstone505
18-12-06, 16:32
:sad53: Avşar beyin ölmesi beni çok üzdü çünkü artık Engin Cezarı izlemekten mahrum kalacağız,geçen hafta Köksal bey bu hafta bu olay ,ne oluyor ....bu dizi çok güçlü bir kadro ile başladı şimdi ağır ağır büyük usta oyuncular çıkmaya başladı ,konu öyle olmasını gerektirse bile bu oyuncuların olmaması ilerde etkisini göstericektir,ayrıca Nejat rolüde iyice azaldı,anneyi oynıyan Arsen Gürzap ...Mösyö Ahmet bey....eğer onlarda ilerki bölümlerde çıkarlarsa dizi yara alır gibi geliyor bana ...madem böyle güçlü bir kadro ile başlama şansını yakalmaış bu dizi bunu elinden tutmak zorunda ....onun harici güzel ve heyecanlı bir bölümdü....kala kala elimizde Girayhan Mahir Günşiray kaldı:img-yes: Oguz beyi oynıyan kişi kim bilen varsa bana yazsın lütfen.....Aras ve Duru çok güzel bir çift oldular:good: Sağır Odamızda gerçek oyuncularla birlikte olmak bizleri mutlu edicek.....keşke Avşar beyle Lala da hiç ayrılmasalardı :sad53:

gulseven
18-12-06, 16:45
angelstone505 oğuz beyi oynayan hakan karahan.dizinin senaryosunu da yazıyor
geçen sene bizim okuldaki aikido ile ilgili bi seminere katılmıştı.siyah kuşaklı bi aikidocuymuş;)

bi dipnot:19 isimli kitabını bayağı bi beğenen var...

elwiens_86
18-12-06, 18:09
angelstone505 oğuz beyi oynayan hakan karahan.dizinin senaryosunu da yazıyor
geçen sene bizim okuldaki aikido ile ilgili bi seminere katılmıştı.siyah kuşaklı bi aikidocuymuş;)

bi dipnot:19 isimli kitabını bayağı bi beğenen var...

belli zaten adam kendi için onbeş dakika dövüş sahnesi yazmış bu kadarıda biraz fazla olmuş.....

bu arada dün akşam yayınlanan bölümdeki
çikita muz işkencesi süperdi
guantanamodaki işkencelere taş çıkartacak cinstendi....

efran_albatros
18-12-06, 19:24
arkadaşlar sağır odadaki çikita muz sahnesi bugün haberlerede çıktı izlediniz mi bilmiyorum.sağır odanın görüntüleri falan vardı.çikita muz ve ajdar o kadar programdan sonra en son dizilerede çıktı diyordu haberde.

delfin23
19-12-06, 05:09
Kuyruklu dizi dönemi başladı

Televizyonda "polemik yılı"nı yaşıyoruz. Karşılamaya hazırlandığımız yeni yıla da ekran polemikleri damgasını vuracağa benziyor. Artık her yeni dizi, beraberinde getirdiği yeni bir tartışmayı Türkiye'nin gündemine taşıyor. Binbir Gece'deki "Bir kadın çocuğunun sağlığı uğruna para karşılığı tanımadığı bir erkekle birlikte olur mu?" tartışmasının sonu gelecek gibi değil. Sıla'daki sevgililer ciddi bir kavşak noktasında; "Aşk mı üstün gelecek yoksa töre mi?" Sağır Oda'daki Aras Dağlı da "Aşk mı yoksa vatan sevgisi mi?" sorusunun karşılığını bulmaya çalışıyor. Hırsız-Polis'te düğümlenen soru ise "Aşk mı, kanun mu?" üzerine... Kadın Severse'nin beyin kıvrımlarımıza astığı soru çengeli ise "Aşk mı, şöhret mi?" şeklinde... atv'nin yeni başlayacak dizilerinden Bebeğim de toplumun gündemine yeni bir tartışmayı taşıyacağa benziyor: "Taşıyıcı annelik kahramanlık mı, yoksa ahlaksızlık mı?" Bir başka yeni atv dizisi Hayatım Sana Feda ise "Aşk her şeyi affeder mi?" sorusuna yanıt bulmaya çalışacak. Yaprak Dökümü de ilk bölümünden bu yana "Şerefli fukaralık mı, yoksa her dönemin adamı olup, oyunun çirkin kurallarına boyun eğerek lüks içinde yaşamak mı?" ikileminin üzerinde at koşturuyor. Görünen o ki, yeni dönemde her dizi ekranlara bir de soru işareti asacak. Peki dizilerdeki yol ayrımları nereden peydahlandı? Dizi karakterleri neden daima kavşakların önünde başlarını kaşıyorlar? Çünkü reyting başarısı artık tek başına reklamvereni tatmin etmiyor. Bir dizinin rakamsal başarısının yanı sıra toplumun çeşitli katmanlarında ne kadar tartışıldığı da önemli bir gösterge haline geldi. Dizilerin izlenme oranı kadar, kaç köşe yazısına konu olduğu da dikkate alınıyor. Sansasyonel dizinin reklamları zap'lanmıyor. Çünkü izleyici; küçük bir detayı dahi kaçırıp ertesi gün dost sohbetlerinde konuya Fransız kalmamak için reklam aralarında bile zap yapmıyor. Bu da reklamların izlenme oranını yükseltiyor. (Bilmeyenler için not: Sadece programların değil, program aralarındaki reklam kuşaklarının da izlenme oranları ölçülüyor...) Ülkemizin televizyoncuları, literatüre "kuyruklu dizi" kavramını kazandırmaktan onur duyar. Bir uçurtma, kuyruğu olmadan nasıl gökte tutunamıyorsa, polemik kuyruğundan yoksun bir dizi de bizim televizyon semalarımızda pike yapıp, yere çakılmaktan kurtulamıyor... İşte bu nedenle her diziye bir "kuyruk" takmak gerekiyor...

delfin23
19-12-06, 05:12
Çikita Muz ile işkence

KANAL D'de yayınlanan Sağır Oda, politik ve diplomatik gündemi de yakından takip ediyor. Bu hafta Aras Dağlı ile Profesör Galip uluslararası ilişkilerde gelinen son noktayı değerlendiriyorlardı. Galip Bey, AB yolundaki "tren kazasını" değerlendirirken, "Treni yoldan çıkartacak engel olarak Kıbrıs'ın öne atılması tesadüf mü sanıyorsun?" dedi ve devam etti; "Batı bugüne kadar ektiği tohumların hasadını topluyor. Yarattığı düşmanlıklardan kâr sağlamaya çalışıyor. Bunların tümü yıllar önce yazılan bir senaryonun parçası.." Ama Sağır Oda'nın bu haftaki en "sarsıcı" bölümü bu değildi. İşkenceci, sorgulayacağı kadını bir odaya aldı. Onu sandalyeye bağladıktan sonra teybin düğmesine bastı: Ajdar'- ın ünlü "Çikita Muz" şarkısı odaya yayıldı. İşkenceci, Ajdar'ın sesi ile kadını odada yalnız bırakıp, kendinden emin bir şekilde dışarı çıktı. Kadının en fazla bir saat içinde çözüleceğinden emin gibiydi. Çin işkencesini, Filistin askısını, domuz bağını biliyordum. Ama "Çikita Muz" işkencesine ilk kez rastlıyordum. Doğrusu bu kadar "vahşeti" içim kaldırmadı. Hemen diğer kanala geçtim...

delfin23
19-12-06, 05:43
Güncelin de ötesinde...
ŞU anda televizyonlarda yayınlanan diziler içinde en meraklısı Sağır Oda. Dizi olayla dolu, bu hafta neler oldu neler!.. Aras'ın sekiz yaşındayken ölen babası ortaya çıktı, hele finalde bir göründü ki, sormayın... Afşar Bey intihar etti, ölümün oğlundan kaynaklandığını anladık. Yetmedi, güncel konular gündeme geldi. Tren kazasından söz ettiler, Kıbrıs'ın trenin önüne atılması tesadüf mü diyerek... Ukraynalı kadın ajana, Ajdar'ın şarkılarıyla işkence yapıp, konuşturmaya çalıştılar... Dizi bir anlamda Türkiye'nin 24'ü, ama daha alaturkası...

auryn
19-12-06, 08:28
Sağır Oda ele aldığı ve işlediği konular açısından Deli Saraylıya benziyor biraz. Her konuya biraz değindiği ve her bölüm her konuda saptamalar yaptığı için üstüne evde buldugu bütün mücevheratı takıp sokağa fırlayan kadınlara benziyor.

Hançer Birliği, Galiçya Tümeni, Hanedan Aynası, kayıp Nazi altınlarının nerede oldugu gibi konuların yanısıra her hafta siyasi olayların bu yoğunluk ve dağınıklıkla işlenmesi önemli bir sorun yaratıyor. Ekip ellerindeki malzemeyi biraz daha özenli ve dikkatli kullansa, her hafta çok fazla şey anlatmaya çalışmasa çok iyi olacak. Elimizde daha çok konu var, bak bu da var, aman onu da söyleyeyim tavrı yerini daha seçici bir hale gelmeli.

Bu arada Aras Dağlı'nın karakterindeki dönüşüm de anlaşılır gibi değil. Bundan üç-dört bölüm önce Nejat'ın güvenlik teşkilatından onlarca kişiyi anında infaz eden, adamın birini lehimle kaportaya mıhlayan Aras, son bölümde tekrar işkence karşıtı ve hukuka saygılı bir adam haline geldi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Gizli kimlikleri bir yana bırakılırsa, sunulan karakterlerin en azından kendi içinde tutarlı ve istikrarlı olması gerekiyor.

Aras Dağlı'nın da daha az yaylanarak yürümesinin ve mimik kullanmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Ajanların mimik kullanması ve duygularını yüzleriyle ifade etmesi yasaktır diye bir kural yok bildigim kadarıyla. Aras'ın yürüyüşü de cidden sorunlu, mahalle delikanlısı gibi bu kadar yaylanarak yürümenin anlamı yok.

Dizideki tecrübeli oyuncuların birer birer diziden çıkması, yerlerine yeni ve yine deneyimli oyuncular girecekse sorun olmayacaktır. Eğer yeni ve deneyimli oyuncular diziye girmezse, dizinin oyunculuk kalitesi cidden yerlere düşecektir. Yeni oyuncularla takviye durumu söz konusuysa, kan değişimi dinamizm ve renk bile kazandırabilir diziye.

Bu arada Hanedan Aynası konusu tümüyle arka plana itildi. Bu kadar değerli olan Hanedan Aynasının şifresini de zaman zaman çözmeye çalışmaları gerekmez mi? Bu kadar önemli bir obje unutulmalı, zaman zaman tekrar gündeme getirilmeli.

yalcinersonmez
19-12-06, 13:53
kahramanlarımız aras,zahid ve oğuzbey birçok biten görevin ardından birsüreliğine dinlenmeye karar verirler.Noel gecesi evde tombala oynamaya başlayan mösyö ve ekibi birinci çinkoya hatta ikinci çinkoya gitmektedir.Tam o sırada zahid tombalaya giderken oğuzbey lafa girer.

Oğuzbey:eee imamefendi çok ballısın tombala yapcaksın nerdeyse.içinden duamı ediyorsun yoksa hilemi yapıyorsun?
Zahid:bunun adı imangücüdür oğuzbey sen anlamazsın.
Oğuzbey:öyle olsun bakalım imamefendi.noel geldi birazdan yeniyıla gircez.senin için noel babadan 90-60-90 sarışın bir kız istedim.hediye paketin biraz büyük olcak yani.Git bak kapıya belki noel baba gelmiştir.
Zahid:töbe töbe töbe
Oğuzbey:artık noel hediyen olan o sarışınla bütün yılbaşı gecesini gözgöze,dizdize,bacakbacağa birlikte geçirirsiniz imamefendi.
Zahid:sabır ver yarabbim sen bana.
Oğuzbey:imamefendi inşallah 10'dan geriye doğru sayabilirsin yılbaşı gecesi
Zahid:sayı saymasını biliyoruz herhalde cahil değiliz oğuzbey.ama bu geceyarısı yeniyıla girerken saymam.Çünkü noel kutlamalarının dinimizde yeri yoktur.
Oğuzbey:iyi o zaman sen eski yılda kal imamefendi.biz 2007'ye giricezde nolcak sanki.Hine savaşlar olcak hine olaylar olcak.En azından sen günaha girme 2006'da kal.
Zahid:olurmu öyle şey oğuzbey kaderde ne varsa onu yaşarız.Bizde ucundan kıyısından gireriz artık yeni yıla.
Mösyö:arkadaşlar merhaba
Zahid:vay mösyö nerdeydin yaw.bu yanındaki beyaz sakallı adam kim.
Oğuzbey:bak işte zahid sana bahsettiğim noel baba gelmiş.Hediyen olan kızarkadaşında paketin içinde.Yaşadın hine.
Mösyö:arkdaşlar Finlandiyadaki ajanlarımız olan rengeyiklerinden bir istihbarat aldım.vede noel babanın girayhanlarla mal alışverişinde bulunduğunu öğrendim.bu şerefsiz noel baba nazi altınlarının bir kısmını elinde bulunduruyormuş.vede bu altınları her yılbaşı gecesi saat tam onikide kırımlıların evinin bacasından hediye paketi halinde nazi altınlarını veriyormuş.
Zahid:vay noel baba vay.birde baba olacaksın utanmıyormusun bu işlerle uğraşmaya.
Aras:zahid haklı noel baba dediğin hediye dağıtır nazi altını dağıtmaz.(karizma)
Oğuzbey:biz en iyisini sorgulayalım bunu.olivia gibi bir hatundan sonra noel baba iyi gitmez ama en azından bize hediye verir.
Mösyö:yılbaşında noel baba sorgulamak nasıl bişeymiş bakalım.
Noel baba:hohohoo çok büyük bir hata yapıyorsunuz.serbest bırakında hediye dağıtıyım çocuklara.
Aras:Ne dağıttığın belli noel baba.şimdi seni sorguya çekicez.hazır mısın?
Noel baba:hohoho ohoro hohoho evlat beni serbest bırak sana gelecek noel sıfır bir porsche veriyim.
Oğuzbey:aslında hiçte fena olmaz.nedersin mösyö.serbest bırakalım bu noel babayı.belki yanılıyosundur.
Mösyö:hayır istihbarat sağlam yerden.dedim ya finlandiyadaki ajanlarımız olan rengeyiklerinden aldık bu bilgiyi.çabuk noel babayı sorgu odasına indirin.Bende soyunup gelicem..zahid tokat manyağı yap noel babayı hadi koçum

Sorgu odası
Zahid:konuş noel baba seni tokat manyağı yaparım.bendeki tokat kimsede yoktur.
Noel baba:beni konuşturamazsınız.Bu gece benim gecem hohoho
Oğuzbey:ben olsam konuşurdum noel baba.imamefendinin tokatları hiç çekilmez.Önceki sorguda ukraynalı oliviaya'ya yapmadığını bırakmadı.
Aras:Giray kırımlıyla ne sıklıkla görüşüyorsun noel baba.konuş artık.
Noel baba:noelden noele hediye veririm kırımlılara.birde bayramlarda ekstraya giderim.dalgamı geçiyorsun evlat ben noel babayım bee.
Zahid:ulan varya senin gibi noel babanın (Sırakk sırakkk).seni tokat manyağı yapcam noel baba.konuş yoksa burdan sağ çıkamazsın
Oğuzbey:nedersin imamefendi.Konuşurmu sence bu noel baba.
Zahid:hayır sanmıyorum.Çok iyi eğitilmiş bu noel baba.konuşması imkansız.nerde eğitim vermişlerse noel babaya konuşmuyor işte.
Aras:nedersin zahid.En iyi konuşturma yöntemimiz olan çikita muz operasyonua geçelim mi?
Zahid:bence olur.siz yukarı çıkın bu noel babayı ben konuştururum şimdi.
Noel baba:hohoho evlat beni serbest bırak seni hacca gönderiyim.hohoho
Zahid:noel baba şimdi sana daha önce kimseye yapmadığım bişey yapıcam.yeni yıla sayılı saniyeler kala sana çikita muz dinleticem.geriye doğru say bakalım
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
Çikitaa muzz.çikita muzzz..grup olalım grup.öptüm seni şapşup.çikita muzz
Noel baba:yeter konuşcam artık.dayanamıyacağım bu sese.yeterrrr çikita muzzzz
hikayenin sonunda ajdarın çikita muzuna dayanamayan Noel baba bülbül gibi öter.zahidin çikita muz şarkısını dinletmesi noel baba üzerinde çok büyük bir tesirde buunur.Topstarımız Ajdarın sayesinde kahramanlarımız noel babayı bile haklamışlardır.nice çikita muzlara... :happy0064 :happy0064 :happy0064

didemfener
19-12-06, 14:00
çok güzel bir dizi ya çokda heyecanlı ajdarın şarkısı işkence aleti olarak kullanıldığı ya koptum orda zaten ajdarın şarkısı ancak işkence aleti olur

minotauros
19-12-06, 17:04
insan dizi ekibini kısknaıyor ya... baksana ne kadar eğlenmişlerdir bunu yaparlarken... çok güzel ya... daha neler görücez bakalım

tarasbulba3
20-12-06, 00:35
yalçıner sönmez ... dostum bir numarasın ... senaryona bayıldım... devamını beklerim...

gulseven
20-12-06, 10:08
ne yalan söyliyim ajdarın olayla ilgili nacizane yorumunu merakla bekliyorum.
dizide gözüme batan en büyük sorun her şeyi çorba etmiş olmaları.bi şeyler anlaşılmadan çözülmeden karman çorman oluyo herşey.ellerindeki tüm konuyu döktüler ortaya
ayrıca umarım çıkan güçlü oyuncuların yeri doldurulur.

KARAMAY
20-12-06, 10:31
'SAĞIR ODA'DA AJDAR İŞKENCESİ!..

Dizide, Rus Ajan'ı konuşturmak için farklı bir işkenceye başvuruldu.

Kanal D'de yayınlanan "Sağır Oda" dizisi, gündemi yakalayan esprileriyle de çok konuşuluyor. Dizinin pazar akşamı yayınlanan bölümünde, Rus Ajan'ı konuşturmak için farklı bir işkenceye başvuruldu.

Kadın ajanı fiziksel şiddetle konuşturamayan Zahid, sonunda odaya küçük bir teyple döndü. "Seni bugüne kadar kimseyi sorgulamadığım şekilde sorgulayacağım. Bunu sen istedin" diyen Zahid teybin düğmesine basınca, Ajdar'ın "Çikita Muz" şarkısı çalmaya başladı.

19.12.2006 16:18:45

www.medyaline.com

KARAMAY
20-12-06, 10:33
SAĞIR ODA DA 'ÇİKİTA MUZ' İŞKENCESİ!

--------------------------------------------------------------------------------

SAĞIR ODA DA 'ÇİKİTA MUZ' İŞKENCESİ!

Sağır Oda konsept yaratmaya devam ediyor. İmam efendi Zahid, sorguda konuşmayan Rus ajanı "çikita muz" kullanarak nasıl konuşturmaya çalıştı?

Kanal D'nin Pazar akşamlarının iddialı dizisi Sağır Oda gündemi yakalayan esprileri ile dinleyenleri yıkmaya başladı.

Sorgu için kaçırılan Rus Ajan konuşturmak için örgütün merkezinde İmam Efendi Zahid tarafından sorguya alındı. Eski bir Hizbullah karakteri olan Zahit kaçırılan Rus kadın ajanı fiziksel şiddetle bir türlü konuşturamadı.

Bir süre sonra sorgu odasına seyyar bir teyple giren İman efendi Zahid "seni bugüne kadar hiç kimseyi sorgulamadığım bir şekilde sorgulayacağım. Bunu sen istedin" diyerek çok yapacağı işten çok pişman olduğunu belirtti. KAçırılan Rus ajan da daha kötü bir fiziksel işkence bekleyerek gergin bir şekilde beklemeye başladı.

O ana kadar Rus kadın ajana fiziksel şiddet uygulanmaya alıştırılmış izleyici yeni bir fiziksel işkence beklerden İmam efendi Zahid teybin yanına giderek teybi çalıştırdı. Ajdar'ın yüksek volumdeki "Çikita muz" şarkısının öldüren nameleri sorgu odasının karanlık duvarlarına çarparak odada kakafoni yapmaya başladı. O anda şiddet ve acı bekleyen Rusajan önce yapılan işkencenin şekline şaşırdı. Bir süre sonra da keşke dayak yeseydim dercesine kendisinden geçti...

habervizyon

http://www.medyarazzi.com/haber_detay.asp?id=8947

KARAMAY
20-12-06, 10:37
Kanal D'nin "Sağır Oda"sı

Geçmişte (1970'li yıllar) Kutay'ın iki büyük yalanına maalesef biz de kısmen ve muvakkaten aldandık. Onun Teşkilât–ı Mahsusa iddiasına ve "Said Nursî ile görüştüm" demesine bir derece aldandık.

Sakın, "Olmaz öyle şey" diyerek meseleyi basite indirgemeyin. Elbette oluyor; olmuş ve olabilir de...

Şükür ki, yalanın farkına vardık ve aldanmaktan çabuk kurtulduk.

Fakat, Kutay'ın söz konusu yalanlarına bir de bilerek, severek ve isteyerek aldananlar var ki, her fırsattan istifade ile, bunları kast–ı mahsusla işliyorlar.

Tıpkı, Kanal D'nin "Sağır Oda"sında işlendiği gibi... Orada geçen Pazar günkü bölümünde, adeta Said Nursî'nin Teşkilât–ı Mahsusa bağlantısı kesinmiş gibi, koskoca bir yalan uyduruldu. Bu tv dizisinin "konsept danışmanlığı"nı yapan kişi, popüler kitap "Beyaz Müslümanlar; Efendi"nin yazarı Soner Yalçın.

Soner Efendi, Said Nursî ile ilgili olarak, gerek kitapta yazdıklarında ve gerekse söz konusu dizi filmdeki vurgularında olsun, tam anlamıyla bir yanlışın içinde bulunuyor.

Bu yanlışlarını, adı geçen kitabın piyasaya henüz çıktığı günlerde tek tek yazdık ve bunları kendisine de ilettik. Ancak, tıpkı Kutay gibi o da hiç oralı olmadı, olmuyor. Bildiğini okumaya aynen devam ediyor.

Bütün bunlardan anlaşılıyor ki, ortada "kasten çarpıtma" diye bir vak'a var. Bu, bir cihetiyle "ümitsiz vak'a"dır. Nitekim, Kutay da kasdî hatasını düzeltmeden göçüp gitti.

M. Latif SALİHOĞLU
Teşkilât-ı Mahsusa yalancıları yazısından bir kesit

http://www.yeniasya.com.tr/2006/12/06/yazarlar/butun.htm

KARAMAY
20-12-06, 10:39
Ben böyle bir vahşet görmedim

Sağır Oda’nın yeni bölümünü izleyen herkes sanırım benimle aynı fikirdedir. Ukrayna mafyasının, bir geminin ambarında Türk karı-kocaya yaptığı işkence sahnesini izleyen herkes... Öylesine muhteşem bir psikopat mafya babası tipi çizmiş ki genç yetenek Umut Karadağ, hayran kalmamak mümkün değil. Yoksa bir delinin, bir kadının kalbini elleriyle çıkartışı nasıl seyredilir? Karadağ, daha önce Estağfurullah Yokuşu ve Eylül gibi dizilerde rol almıştı. Ama ilk kez aldığı tiyatro eğitimi rolüne bu kadar net yansımıştı. Tebrik ediyorum...

Memet Güler

http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=13.12.2006&Newsid=97586&Categoryid=4&wid=132

KARAMAY
20-12-06, 10:45
HİPERSTAR AJDAR, ‘ÇİKİTA MUZ’ ŞARKISINI İŞKENCE YÖNTEMİ OLARAK KULLANAN KANAL D’NİN REYTİNG REKORLARI KIRAN DİZİSİ ‘SAĞIR ODA’YA 1 MİLYON YTL’LİK TAZMİNAT ...

arkadaşlar haberin devamı linkte ben açamadım
siz açıp bakarsınız artık :)
adamın ne reklamı oldu bee

http://www.sanatciborsasi.com/

Memo_İSOM
20-12-06, 17:11
,reytingler baya bir ii vatan gazatesinden baktım.AB 3. totalda 4.olmuş :happy0064 :happy0064 :happy0064

KARAMAY
20-12-06, 17:31
,reytingler baya bir ii vatan gazatesinden baktım.AB 3. totalda 4.olmuş :happy0064 :happy0064 :happy0064

bir önceki haftaya bakmışsın sanırım
bu haftanınkiler

Tele - Barometre Hedef Kitle : A/b 17 Aralik 2006 Pazar
No Program Adı Kanal Rating (%)Share (%)
1popstar Alaturka [net] star 9,90 28,80
2Sagir Oda [net] kand 6,80 19,50
3atv Ana Haber Bulteni [net] atv 6,50 19,50

Tele - Barometre 17 Aralik 2006 Pazar
1popstar Alaturka [net] star 7,70 22,30
2a1 Kickbox Sampiyonasi Turnuvasi [net] show 7,00 17,00
3show Tv Ana Haber Bulteni [net] show 6,60 18,10
4Sagir Oda [net] kand 6,50 18,20
5Acemi Cadi [net] kand 6,00 14,20

auryn
20-12-06, 17:32
Ajdar da bir hoş. Burasını ABD sanmış herhalde, Türk mahkemelerinin yüksek manevi tazminat bedeli tayin ettigi nerede görülmüş? Ayrıca yüksek sesle aynı tür müzigi dinletmek, bilinen bir işkence yöntemidir. Ajdar'ın şarkısı yerine başka bir şarkı da kullanılabilirdi, burada Ajdar kendisine kişisel hakaret oldugunu nasıl ispatlayacak ki? Zahit Dede Efendi'nin "Yine bir Gülbahar" şarkısını kullanacak değildi, zaaar!

Melal
20-12-06, 17:41
Ajdar yerine Banu Alkan şarkısı da kullanılabilinirdi.
O da iyi bir işkence yöntemi,neremii neremii:):)
Allah hepimizi böyle işkencelerden korusun:)
Aminnn:):)

minotauros
20-12-06, 21:50
zaten bildiğim kadarıyla jadar'a telif filan ödenmiş ve öyle mahkemeye verme gibi bir şey söz konusu değilmiş arkadaşlar... yine basının uydurması işte...

onegin
21-12-06, 14:35
Kırımlı Ailesi’nde sürpriz gelişme

Galip Bey ve Olivia'nın takasında babasıyla karşılaşan Aras ne yapacak?
Takas sonrasında, Aras ve ekibinde ortaya çıkan şüphe nedeniyle yaşanan gerginlik neye yol açacak?
Babasın öldürüldüğünden şüphelenen Duru'nun ilk hamlesi ne olacak?
Giray Kırımlı ve Boris Tachayev kara paranın aklanma detaylarını görüşüyor.
Aras Dağlı ve Giray Kırımlı nasıl karşı karşıya gelecek? Neler olacak?
Afşar Kırımlı'nın ölümünden sonra evde ikinci şok! Şehbal'in hastalığı ilerlemeye başlıyor.

Kanlı Kartal Yuri'nin bu seferki planı ne? Aras'ı ele geçirmek için neler yapacak? Başarılı olabilecek mi?
merak ediyorum.yine heyecan bastı beni bu sorulardan:img-cool2

Melal
21-12-06, 14:43
Kırımlı Ailesi’nde sürpriz gelişme

Galip Bey ve Olivia'nın takasında babasıyla karşılaşan Aras ne yapacak?
Takas sonrasında, Aras ve ekibinde ortaya çıkan şüphe nedeniyle yaşanan gerginlik neye yol açacak?
Babasın öldürüldüğünden şüphelenen Duru'nun ilk hamlesi ne olacak?
Giray Kırımlı ve Boris Tachayev kara paranın aklanma detaylarını görüşüyor.
Aras Dağlı ve Giray Kırımlı nasıl karşı karşıya gelecek? Neler olacak?
Afşar Kırımlı'nın ölümünden sonra evde ikinci şok! Şehbal'in hastalığı ilerlemeye başlıyor.

Kanlı Kartal Yuri'nin bu seferki planı ne? Aras'ı ele geçirmek için neler yapacak? Başarılı olabilecek mi?
merak ediyorum.yine heyecan bastı beni bu sorulardan:img-cool2

Anamm güzel bir bölüm olacak.
Ekipte şüphe lafına üzüldüm.Giray Efendiyle karşı karşıya geliyor Aras ha:)
Yuri Aras'ın peşinde amanın:)Şehbal hastalanıyor.
Güzel bölüm olacak güzelll:)

yalcinersonmez
21-12-06, 20:48
evet evet bencede güzel bi bölüm olcak yani bülent ersoy ablamızın diyişiyle fevgaledenin fevkunde... :img-hyste :img-hyste

gülfem_bengisu
21-12-06, 21:53
Yalçınersönmez sayesinde 13.bölüm fragmanını da gördük.
Bomba gibi bir bölüm bekliyor bizi.Fragmanda Sönmez Atasoy'u gördüm sanki.Büyük oyuncu.
Aras'la Giray yüzleşiyor vay vay.
Pis Yuri Aras'ıma ne yaptın öyle.Göreceksin gününü!

KARAMAY
22-12-06, 00:00
"Ben piyonla ugraşmam. Direk sana meydan okuyorum. Sıkıyosa çık karşıma"
"İdam mahkumunun bi isteği yokmu diye sormayacakmısın . İşimi tek kurşunda bitirin"

13. bölümden kesitler
Fragmanı gönderen arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum .

sanırım bölüm hakkında kimsenın yorum yapmaya yada tahmin üretmeye heli yok . Zateb geçmiştede olmadıya, bugünde yok.... neyse size şimdiden iyi seyirler ben izliyemiycem :(

gulseven
22-12-06, 14:23
şehbal Giraya beni sen hasta ettin gibi bişey diyo du sanki
yada ben attım şimdi:Dşaka bi yana şehbalin bu rahatsızlığının sebebini çok merak ediyodum.bunu bu bölüm öğrenicez sanırım

ekipte umarım bi bölünme olmaz.gerginliğin altından iyi şeyler çıkmıycaktır sanırım

bu arada duru arasa özendi galiba.duru iş peşinde.babasının ölümünü araştırıyo:img-cool2

yalcinersonmez
22-12-06, 15:09
http://aycu37.webshots.com/image/9316/2005591184281715228_rs.jpg

http://aycu37.webshots.com/image/7316/2005529667423495060_rs.jpg

http://aycu37.webshots.com/image/7316/2005575102939228438_rs.jpg

gülfem_bengisu
22-12-06, 16:54
Ben en çok takas sahnesinin nasıl sonuçlanacağını merak ediyorum.Sönmez Atasoy'a benzettiğim kişi ise meğer Aras'ın Nazmi amcasıymış.Yüzü kanlar içindeydi fragmanda.Niye adamcağıza işkence ediyorlar ki?
Bu arada Aras'ın meydan okuması süper.Hele 'İşimi tek kurşunda bitirin' demesinden çok etkilendim.

minotauros
24-12-06, 10:47
abicim merak ve heyecanla bekliyorum ya... sanırım nazmi amcayı da yuri dövüyor arkadaşlar.. bu yurinin suyu ısınmaya başladı artık... aras çok yakında kulağını çeker bunun :)

gülfem_bengisu
24-12-06, 12:30
Bu bölümü pürdikkat seyredelim arkadaşlar.Malum sağır oda haftaya yok.yılbaşı gecesine denk geliyor.Yayınlanmaz herhalde.

KARAMAY
24-12-06, 12:30
Allahım sen aklıma mukayet oll
amanınn az önce 2. fragmanı gördüm .
Zahid oguz beyi vuruyorrr . yani silahı tam kafasına tutuyor oguz bey sakın ol falan diyor dur dinle gibilerden bişeyler Zahid, bitti herşey falan gibi bişeyler söyliyor silahın tetiğine basıyor o sırada Oğuz bey elini tutuyor çevirmeye çalışıyor ama sanki sağdan kafadan kurşunu yedii . bi yere atışı var kendini allah allah yani

sonra Aras Girayın orda sevdiklerime bişey olursa seni öldürürüm gibi bir tehditte bunuyor.
Sonra Aras yakalanıyor kollarından bi yere bağlanıyor hani kalbi çıkarılan bi kadın gibi ama giyinik tabi babası var karşısında tek kurşunla bitir işimi diyor. babanın silahında kurşun çıyor ve Aras kanlar içinde Soldanyiyor sanırım kan feciydi . Arasın yüzündekiş acıda
ama 2sinide hep ayrı aynı karelerde gösterdiler yani silah çeken vuran babamı bilmiyorum
öyle bi hava verilmiş

sondakika
24-12-06, 12:58
yani ne yapmaya çalışıyor bunlar.. durumu daha karamsar hale getirdiklerinin farkındalar mı..

bakın söyleyeyim dizi tam çıkarken yukarılara, yeniden çıkmazlara girmesin.. zaten replikler kötü tamam öyle ağdalı, öyle afilli replik olmasın, ki gelmezde, iyide sokak dilide olmasın yahu..!!

"ben piyonlarla uğraşmam direk seninle, sıkıysa çık karşıma".. repliğe bak repliğe.. efendim sanki sokakta misket oynayan çoçukların meydan okuması gibi; "sıkıysa çık karşıma".. yada sokak serserilerin birbirlerine savurdukları tehditlerin içindeki en klişe, en savruk cümle.. "sıkıyca geç karşıma".. olmadı.. sıkıyca çık karşıma.. "oldu gözlerim doldu" desin bari bizim giray abi..

daha önceleride (galiba 3. bölüm) bir mafya bozuntusu, siz kim bu biliyorsunuz, aynen şöyle hitap etti giraya:" benimle düzgün konuş kalkarsam ağzını yırtarım.." allah için nasıl bir repliktir böyle.. hadi oldu olacak de ki: benimle konuşma böyle kalkarsak çart diye ağzını yırtarım.. tam sokak kadın ağzı.. yada dedikoducu mahelle kadınların kavga cümlecikleri.. hemde bizim sağır oda dizisinde..

bu dizi iyi gidiyor tökezlemeden.. konu bağları uzak, hikaye karışık.. ne oldu ne bitti acep senaristler biliyor mu?! sadece meraktan sordum ha..

KARAMAY
24-12-06, 13:43
yani ne yapmaya çalışıyor bunlar.. durumu daha karamsar hale getirdiklerinin farkındalar mı..

bakın söyleyeyim dizi tam çıkarken yukarılara, yeniden çıkmazlara girmesin.. zaten replikler kötü tamam öyle ağdalı, öyle afilli replik olmasın, ki gelmezde, iyide sokak dilide olmasın yahu..!!

"ben piyonlarla uğraşmam direk seninle, sıkıysa çık karşıma".. repliğe bak repliğe.. efendim sanki sokakta misket oynayan çoçukların meydan okuması gibi; "sıkıysa çık karşıma".. yada sokak serserilerin birbirlerine savurdukları tehditlerin içindeki en klişe, en savruk cümle.. "sıkıyca geç karşıma".. olmadı.. sıkıyca çık karşıma.. "oldu gözlerim doldu" desin bari bizim giray abi..

daha önceleride (galiba 3. bölüm) bir mafya bozuntusu, siz kim bu biliyorsunuz, aynen şöyle hitap etti giraya:" benimle düzgün konuş kalkarsam ağzını yırtarım.." allah için nasıl bir repliktir böyle.. hadi oldu olacak de ki: benimle konuşma böyle kalkarsak çart diye ağzını yırtarım.. tam sokak kadın ağzı.. yada dedikoducu mahelle kadınların kavga cümlecikleri.. hemde bizim sağır oda dizisinde..

bu dizi iyi gidiyor tökezlemeden.. konu bağları uzak, hikaye karışık.. ne oldu ne bitti acep senaristler biliyor mu?! sadece meraktan sordum ha..

o değil daha güzel bi bomba var

o rus mafya bozuntusu varya Arasın akrabalarına işkence yaparken yada döverken diyim, Adam sizde hiç vicdan yokmu diyor.
mafyaa : vicdann haaa bizim vicdann güzel kızzz

buyrun burdan yakın ben yorum yapmıyorum

sondakika
24-12-06, 14:11
o değil daha güzel bi bomba var

o rus mafya bozuntusu varya Arasın akrabalarına işkence yaparken yada döverken diyim, Adam sizde hiç vicdan yokmu diyor.
mafyaa : vicdann haaa bizim vicdann güzel kızzz

buyrun burdan yakın ben yorum yapmıyorum

hehe bak burayı kaçırmışım.. ooo harikulade(!) replik.. 5 kalem arasında kime ait bu replik merak ettim.. yahu deli yüreği kurtları vadisindeki replikleri özlüyorum.. tamam ağdalı replik zor.. hakiten zor.. ama böylesi zorlamda replik olmazki kardeşim..

KARAMAY
24-12-06, 16:14
hehe bak burayı kaçırmışım.. ooo harikulade(!) replik.. 5 kalem arasında kime ait bu replik merak ettim.. yahu deli yüreği kurtları vadisindeki replikleri özlüyorum.. tamam ağdalı replik zor.. hakiten zor.. ama böylesi zorlamda replik olmazki kardeşim..

80 sene düşüncem hiç mi vicdanınız yok gibi bir cümlenin ardından
haa vicdann güzel kıs gibi iğrençç cidden iğren bir cümle kuramam herhalde
neysee
gözünü sevim kurtlar vadisinin , deli yüreğin ahhh ahh
kuşçu nerdesin beee nerdesin (yada onu konuşturan kişii)

hakan beyi sanırım öyle görünüyorki son kez izliycez yada orda biticek kurşun sıyırıp geçecek haftaya bayram unutun sağır odayı .

bu nasıl grupki önce Aras posta koydu . bu sevkiyata karışırsanız ben yokum dedi kalktı gitti. sonra diğerleri birbirini yedi. yemekle kalmadı biri diğeri ni öldürdü yada çalıştı.
Arasta sizlere ömür vuruldu gibi gözüküyor şimdilik bakalım
ama o sahnede babasının bakışlarını sevmedim
keza Babasının Arası vurdugunu hiç sanmıyorum . Eger ilk karşılaştıkları sahneyi düşünürsek çok zor bence

sondakika
24-12-06, 16:55
sevgili karamay fragmanı çokta sallamamak lazım.. şaşırtmaca oluyor genelde. hileli yani.. ne aras birşey olur nede oğuz beye.. :) benim fikrim birşey olacağı yok.. onlar mahşerin 3 atlısı.. birine birşey olursa dizi sallanır yahu..

angelstone505
24-12-06, 17:04
Aras vuruldu eğer oda diziden çıkıyor filansa vallahi izlemem yok daha neler otursun yapımcı üstlensin başrolü bence benim fragmanda gördüğüm tam kalbinden vuruldu herhelde bir çare bulmuşlardır.:img-in_lo ...lütfen -oyuncu katlimanı durdurun....sıklıldım yahu ....akşamı sabırsızlıkla bekliyorum.....Aras olmazssa dizide kalsın:img-tomat :img-tomat :mad72: :mad72:

KARAMAY
24-12-06, 17:16
sevgili karamay fragmanı çokta sallamamak lazım.. şaşırtmaca oluyor genelde. hileli yani.. ne aras birşey olur nede oğuz beye.. :) benim fikrim birşey olacağı yok.. onlar mahşerin 3 atlısı.. birine birşey olursa dizi sallanır yahu..

onlar mahşerin 3 atlısı..

süper yaa evet bence çok yanıtmaca var bu sefer

Ama ben şu mantığı anlamadım .
tüm hafata farklı bir fragman, ama son gün 2 bir farklı fragman ne demek bu şimdi ?

Ben anlamadım bu politikayı yani merak uyandırmaksa niye son gün niye ilk yayınlandıgı andan itibaren 2 farklı fragmanı devreye sokmuyorlar

anlayan beri gelsin :)

sondakika
24-12-06, 17:19
çoklu fragman aslında kötü.. diziyi izlemiş kadar oluyor insan.. tabiki merak uynadırmak ilgi çekmek.. bu bazılarında ters tepebiliyor efem.. mesala beni sinir ettiler.. olacak iş mi yahu..!!

bu arada senarist kesimi kırımlı ailesine fena kafayı takmış.. önce baba şimdide şahbal mi yolcu.. ?! ardından sitera hanım. galiba duru ile giray abi kalana kadar kalemleri kırmaya devam ....

KARAMAY
24-12-06, 17:25
çoklu fragman aslında kötü.. diziyi izlemiş kadar oluyor insan.. tabiki merak uynadırmak ilgi çekmek.. bu bazılarında ters tepebiliyor efem.. mesala beni sinir ettiler.. olacak iş mi yahu..!!

bu arada senarist kesimi kırımlı ailesine fena kafayı takmış.. önce baba şimdide şahbal mi yolcu.. ?! ardından sitera hanım. galiba duru ile giray abi kalana kadar kalemleri kırmaya devam ....

Şahsen ben izliyemiycem bu akşam
ama 2 fragman sayesinde izlemiş kadar oldum . haa soru işaretleri yok mu ? Var tabi ama olan biteni anlatırsınız dimi bana bu akşam hayrına :)

onegin
24-12-06, 17:35
noldu KARAMAY ya.bende sinir oldum ama bence izleyip görücez artı ne olacağını.önyargılı davranmayalım.sonuçta 12 hafta harcadık bu diziye

gulseven
24-12-06, 18:13
fragmandan kafam allak bullak oldu.
ne yani oğuz bey ölcek mi.n
neden dağıldılar böyle çok merak ediyorum.grupta neler olup biticek görücez.

o kel kafalı adamı görmeye dayanamıyorum bi de o kadına

Melal
24-12-06, 21:24
Bu bölüm durgun geldi bana:)
Ayşe'cim bizim kerkenez yeniden ortaya çıktı.
Annesi de maşallah susmak bilmiyor.Duru kiminle konuşsa o kimdi diyor.
Kızı birisinin kapacağındna korkuyor belli ama zaten kapan kaptı.:)
Yuri Aras'ın teyzesi ve eniştesinin evinde onları hırpaladıç
Ve Aras'cığımız oraya geliyor.Bu arada Zaid ve Oğuz Bey'e nazar değdirdik.
Birbirlerine düşman oldular nerdeyse:)Oğuz Bey'e kimden mesaj geldi.
Ve nereye gitti çok merak ediyorum.:)

Melal
24-12-06, 21:34
Anaaa gitti Oğuz Bey öldü kesin:icon_sorr
Zaid vurdu yaa ne güzel ikiliydiniz siz:)

Melal
24-12-06, 21:37
Şehbal Giray'a beni sen delirttin.
Ne zaman biliyor musun Şahin abi mi öldürdüğünde dedi yaa:)
Bu Giray ne kirli çıkıymış yaa
Aras zavallım da Yuri'nin elinde hırpanalanmış durumda:)

Melal
24-12-06, 21:40
Ayy ayy ayy Yuri Aras'ı babasının gözü önünde rus ruleti yapıyor ya:)
Celal Efendi'nin içi gidiyor.Yuri Boris'in Celal Dağlı olduğunu öğrendi.
Ayy eğer adam ölürmüş şimdi hakkaten:):)

Melal
24-12-06, 21:42
Yaa bu bölüm ne yaa vurulan vurulana
Celal Bey oğlunu vurdu.Aras'ı vurdu hemde kalbinden:icon_sorr
Allah bilir komaya falan girecek Aras:icon_sorr
Ayşe en önemli bölümü kaçırmışın be güzelim:)
Aras kanlar içinde ve Cem Karaca'nın şarkısı eşliğinde Duru'yu,örgütü,ölen arkadaşlarını gösteriyor.
Bu arada o şarkı neydi ya Deniz Üstü Köpürür müydü?yoksa sallıyor muyum:)
Ayy heyecan bastı yaaa

minotauros
24-12-06, 21:48
arkadaşlar tatile girecekler bir hafta filan; ondan biraz böyle yapmışlar sanırım.... heyecan dozu yüksek olsun diye... :) ama güzeldi bölüm yani sonuçta

KARAMAY
24-12-06, 21:50
Bu bölüm durgun geldi bana:)
Ayşe'cim bizim kerkenez yeniden ortaya çıktı.
Annesi de maşallah susmak bilmiyor.Duru kiminle konuşsa o kimdi diyor.
Kızı birisinin kapacağındna korkuyor belli ama zaten kapan kaptı.:)
Yuri Aras'ın teyzesi ve eniştesinin evinde onları hırpaladıç
Ve Aras'cığımız oraya geliyor.Bu arada Zaid ve Oğuz Bey'e nazar değdirdik.
Birbirlerine düşman oldular nerdeyse:)Oğuz Bey'e kimden mesaj geldi.
Ve nereye gitti çok merak ediyorum.:)

neee kerkenez miii?

ortaya mı çıktı ? :img-fie: :img-fie:

bende kaç bölümdür nerde bu diyodum hep aklımda tüm yan karakterler girdi diziye bi o yoktu ortada
türkücülerde çıkmı mı piyasaya bariii
geçmiş olsun kerkenezz ne diyim sur eşşeği niydeye durudan sana fayda yok artık :img-hyste

sondakika
24-12-06, 21:51
bunlar ne anlatır ne döndürür ne çevirir.. anlamış değilim.. bu mu yeni oluşum.. bunlar mı yol alacak ? bunlar mı hancer birliğini çözecek? bu ekip. komedi yahu komedi.. ortada güven denen bir olgu yok.. güvenin olmadığı yerde birlik olur mu.. destek olur mu.. dahası bu ekip iş çıkarabilir mi?!

arasın karşısında bir rulet oyanıyor evlere şenlik.. bir zahidle oğuz muhabbeti var anlatacak kelime yok.. bunların mahşerin 3 atlısı değilde dingonun ahırının 3 üyesi havasında..

bu sanerist takımının yapacağı çok işi var.. şurası açıkkı 5 senarist toplasın bir raci etmezler.. edemezler..

neyse dizi bitsin hele. daha geniş yorumla konuyu ele alacağız gerçi ele alınacak konuda yok ya.

minotauros
24-12-06, 21:54
arkadaşlar, bence zahit'i bir anlamda denemek için bazı şeyler yapıldı... aras kesinlikle ölmez, babasının bir şekilde kurtaracağını düünüyorum. oğuz da ölmez aslında ama, ne olur bilemem...

Müge
24-12-06, 22:01
Anaaa gitti Oğuz Bey öldü kesin:icon_sorr
Zaid vurdu yaa ne güzel ikiliydiniz siz:)

Evet Oğuz bey hakkın rahmetine kavuştu (ama sanırım ölmemiş kurşun sığırıp geçmiş..)

Umarım dizi bitmemiştir...

yalcinersonmez
24-12-06, 22:04
ya olamaz ya kafayı yicem şimdi:icon_sorr noluyo ya aras öldü gözleri açık gitti:icon_cry: heralde benim sözüme geldiniz bi kaç sayfs önce dizi 13. bölüm sonunda bitçek diye alın işte eğer bitmezse zahit kendi kafasına göre takılır heralde.
niyetimi bozdum ul*n verin elime bi keles 6 babayı taramaya gidiyom...:happy0064

KARAMAY
24-12-06, 22:04
bunlar ne anlatır ne döndürür ne çevirir.. anlamış değilim.. bu mu yeni oluşum.. bunlar mı yol alacak ? bunlar mı hancer birliğini çözecek? bu ekip. komedi yahu komedi.. ortada güven denen bir olgu yok.. güvenin olmadığı yerde birlik olur mu.. destek olur mu.. dahası bu ekip iş çıkarabilir mi?!

arasın karşısında bir rulet oyanıyor evlere şenlik.. bir zahidle oğuz muhabbeti var anlatacak kelime yok.. bunların mahşerin 3 atlısı değilde dingonun ahırının 3 üyesi havasında..

bu sanerist takımının yapacağı çok işi var.. şurası açıkkı 5 senarist toplasın bir raci etmezler.. edemezler..

neyse dizi bitsin hele. daha geniş yorumla konuyu ele alacağız gerçi ele alınacak konuda yok ya.

fecii sinirlenmiş gördüm seni
seni bu kadar sinirlendirdiyse bişey kaçırmadım sankim ,

hakkaten noluyo yaa herkesler öldü. Rüya neyim olmasın bu ...
yani ölen ölene
bu giray Şehbalide öldürür ahanda yazıyorum buraya . Bir sonraki bölümde Şehbal trafik kazasında yolcudur ..

Babasıı vurmaz Arası yaa sanmıyorum . yok canım kesin babasının bir rüyası bu başka bi ihtimal mevzu bahis olmaz. olması garip olur başta oğluna uyarmaya gelen adamla çok ters düşer . VAr bi bit yeniği

Alonewolf.
24-12-06, 22:06
Harbi o evdeki oda tam sagir oda
Girayla afsar hanımı girdigi oda ne anlamadim
sehbal bile evin en akıllısı sıra onda giray herkez bitiro neymiş bu giray
aras ölmez ama anlamadik neler oluyor
yada filme el attilar bitirin dediler hancer birligi gercekteki hayal mi kuruoz napioz

KARAMAY
24-12-06, 22:07
Evey Oğuz bey hakkın rahmetine kavuştu ama sanırım ölmemiş kurşun sığırıp geçmiş..

Umarım dizi bitmemiştir...

bencede ölmedi fragmanda gördüğüm kadarıyla Zahid silahı ateşlerken Oğuz bey Zahidin elini tutup mudahale ediyordu yanı sıyırdı geçti bi gibi geldi bana
Ama ne yalan söyliyeyim kendini yere atması süper di iyi bir oyuncuk :happy0064

Melal
24-12-06, 22:09
Murat sakin ol derin nefes al.:)
Bence var bu işte bir bit yeniği ama ne,Aras şakacıktan vurulmuş olmasın.
Yani babası ile planlamış olmasın.Oğuz Bey cidden vuruldu.
Yazık yaa bu bölümü beğenmedim ben gıcıktı:)
Ayşe'cim türkücüler yoktu şükürler olsun:)

gülfem_bengisu
24-12-06, 22:11
Neler oluyor yav?Herkes vuruldu.Şaştım kaldım ben.Cem Karaca şarkıda ne diyor:'Ecel geldi erkenden'.Aras da ölürse dizi biter.Halbuki cevaplanacak çok soru var.Olmaz öyle şey.
Kaybolan Yıllar'ın ilk sezon finalinde de(yanılmıyorsam)bütün baş karakterler vuruluyordu.Her şeyin bir açıklaması olmalı.Bu kadar kolay bitemez.

sondakika
24-12-06, 22:11
fecii sinirlenmiş gördüm seni
seni bu kadar sinirlendirdiyse bişey kaçırmadım sankim ,

hakkaten noluyo yaa herkesler öldü. Rüya neyim olmasın bu ...
yani ölen ölene
bu giray Şehbalide öldürür ahanda yazıyorum buraya . Bir sonraki bölümde Şehbal trafik kazasında yolcudur ..

Babasıı vurmaz Arası yaa sanmıyorum . yok canım kesin babasının bir rüyası bu başka bi ihtimal mevzu bahis olmaz. olması garip olur başta oğluna uyarmaya gelen adamla çok ters düşer . VAr bi bit yeniği

sevgili karamay inan hiç yorum yapacak halde değilim. acayip kıl oldum bu bölümden.. SKANDAL bir bölümdü.. tek kelimeyle skandal.. yok ötesi.

şimdi onca kepazeliği akıllı bir manevrayla mantık güzargahına umarım çevirirler yoksa bu sağır oda dizisinin adına birde KÖR sıfatını eklememiz gerecek.. ciddiyim böyle..

böyle evlere şenlik bir ishtihbarat ekibi olur mu.. biribirne güvenmeyen birbirinde bağımsız hareket eden.. başla ile altın birbirine girdiği bir istihbarat oluşumu.. yok yahu tam evlere şenlik bölümdü..

sevgili melal, elde mi sinir olmamak. ne güzel yorumlar yazma hayalindeydim.. hayalkırıklığı bu olsa gerek.. ondan sonra sağır oda nasıl çıkışa geçmez..dizinin fanları bir şey anlamıyor yeni bakan adam anca dumur olur..

ps: benide senarist ekibine alsınlar bari.. :) :) :) canım bunlardan aşağı kalır yanım olmaz en azından..

minotauros
24-12-06, 22:12
arkadaşlar, boşuna konuşuyoruz. adamlar istediklerini başardılar işte... hiç bu kadar kalabalık olmamıştı bu forum... 50 online kişi... hele diğer sağır oda forumu, kaç online var. yani adamlar tatile girmeden önce, bizi merakta bırakmak için ellerinden geleni yapmışlar, nasıl emizleyeceklerini de biliyorlardır... sonuçta o bölüm bile, yani 14 de çekilmiştir zaten... ve dizi bitmiyor onu hiç düşünmeyin... başarılıydı bence bu bölüm... her açıdan. beğenmeyenlere katılmıyorum. evet o vicdan esprisi gereksizdi... ama gene olarak başarılıydı

yakupoglu61
24-12-06, 22:13

bnde öle bişe olabilir diye düşündüm ilkten ama sonra ne ara planlayacaklardı öle bişe yi
şakacıktan vurulsaydı daha değişik şeyler olurdu arasın tam kalbine ateş etti
bundan sora nasıl olacak soru işareti
normalde kalbine kurşun yiyen birinin hiç şansı yoktur ama....?

KARAMAY
24-12-06, 22:14

Bu forum sağır oda forumu TARİHİ GECESİNİ yaşıyor az önce 47 kişi gördüm rüyamı :happy0064 :happy0064 :happy0064

Sanmıyorum BAbası vurmuş olamaz Arası ,
keza Arasın öldüğüne inanmıyorum bi hile var kesin
Oğuzda ölmemiştir diyorum

yaaa Muratın yazdıgına katılıyorum ama bu 5 adam bi Bahadır :) etmez ..
gerçekten
eminim yine replik yok
iyi ki nöbetçiyim iyiki izlememişim şimdi sinir harbi yaşıyor olacaktım içimdeki his öyle diyor.
Arasın akrabaları öldü . Arasla duru hiç buluştumu ?

sondakika

sevgili melal, elde mi sinir olmamak. ne güzel yorumlar yazma hayalindeydim.. hayalkırıklığı bu olsa gerek.. sonra sor gez sen; sağır oda nasıl çıkışa geçmez..dizinin fanları bir şey anlamıyor, olaylar kopuk.. yeni bakan adam anca dumur olur..

minotauros
bnde öle bişe olabilir diye düşündüm ilkten ama sonra ne ara planlayacaklardı öle bişe yi
şakacıktan vurulsaydı daha değişik şeyler olurdu arasın tam kalbine ateş etti
bundan sora nasıl olacak soru işareti
normalde kalbine kurşun yiyen birinin hiç şansı yoktur ama....?

ya bu da babasıyla yaptıkları bir oyunsa... ya gerçekten vurulmadıysa... ya da vuırulduktan sonra bir şeyler olacaksa ve kurtarılacaksa... bunları bilmiyoruz ve görmek için de bekleyeceğiz işte... :)

Moryel
24-12-06, 22:15
Neler oluyor yav?Herkes vuruldu.Şaştım kaldım ben.Cem Karaca şarkıda ne diyor:'Ecel geldi erkenden'.Aras da ölürse dizi biter.Halbuki cevaplanacak çok soru var.Olmaz öyle şey.
Kaybolan Yıllar'ın ilk sezon finalinde de(yanılmıyorsam)bütün baş karakterler vuruluyordu.Her şeyin bir açıklaması olmalı.Bu kadar kolay bitemez.

Bu "Ecel Geldi Erkenden" beni de huylandırdı valla. Ölmüş gibi bir hali var.
Babasıyla planlamış olamaz. Adam sonradan geldi şaşkındı.
Kurşunları Yuri koydu Eğer Yuri türk ajanı değilse yada yanındaki kız. bu vurulma gerçektir. Yani sahte olması için birinin Aras'ın gömleğinin içine kan çıkarıcı birşey koymuş olması gerekir.

yalcinersonmez
24-12-06, 22:20
ya ben dizi bitmeden reklamdayken kurşun arasın kalbine değildi kalbinin 1-2 cm yakınına gelmiştir diye düşünüodum ama baktım gözü açık gitti ya... olamaz

sondakika
24-12-06, 22:23
ne yani dizi bitti mi şimdi.. bu çaktırmadan sonu seyirciye bırakıp yayın hayatına veda eden dizilerden mi yoksa.. alla alla.. aras ölmedi gibi geldi..nasıl işi anlamadım bunu..

o ara ölmeden kalkarsa saçmalık kepazelik.. ?! oguz bey ölmezse bu bir mucize.. yahu nasıl toparlanacak.. ilginç bir hal aldı ortam.. yazık yahu..

Melal
24-12-06, 22:25
sevgili melal, elde mi sinir olmamak. ne güzel yorumlar yazma hayalindeydim.. hayalkırıklığı bu olsa gerek.. sonra sor gez sen; sağır oda nasıl çıkışa geçmez..dizinin fanları bir şey anlamıyor, olaylar kopuk.. yeni bakan adam anca dumur olur..

Ya bende sinir oldum Murat içimden yorum yapmak bile gelmiyor.
Senaristler ne yapmak istediler anlamış değilim.Ak koyun Kara koyun çıkacak ortaya ama ne zaman:):)

nek
24-12-06, 22:27
klasik taktirtir: "13. bölüm sonu" yazıp devam edecek diye merak uyandırmak..
tüm bu olaylar diziler için kilit bölüm olan 13'de oluyor..
ben hiç şans vermiyorum devam etmesi hususunda..
bence bitti..
ha bitmediyse de, bazıları demişki nasıl bağlıcaklar vs vs..
öyle bir bağlarlar ki saçma oldu diye diye yine izlemeye devam edersiniz..

gülfem_bengisu
24-12-06, 22:27
Ben kesinlikle bölümü kötü bulmadım.Ben sevdiğim için seyrediyorum,kusura bakmıyorum.Cem Karaca'nın şarkısında 'Ecel geldi erkenden' deyince ağladım:icon_cry: .Ben şimdiye kadar çok dizi seyrettim.İçlerinde çok sevdiklerim de oldu ama hiç birinde baş karakter için ağlamadım.Bilmem anlatabiliyor muyum?
Sakın bitirmesinler yıkarım ortalığı.

sondakika
24-12-06, 22:29
klasik taktirtir: "13. bölüm sonu" yazıp devam edecek diye merak uyandırmak..
tüm bu olaylar diziler için kilit bölüm olan 13'de oluyor..
ben hiç şans vermiyorum devam etmesi hususunda..
bence bitti..
ha bitmediyse de, bazıları demişki nasıl bağlıcaklar vs vs..
öyle bir bağlarlar ki saçma oldu diye diye yine izlemeye devam edersiniz..

valla sevgili nek haklısın yane ama elde avuçta izlenecek seyirlik türk dizisi olmayacak mı diye sormadan edemiyor insan.. bu gerekli miydi. yazık oldu harbiden...

KARAMAY
24-12-06, 22:33
Hahh bi bu forumdakilerin sıyırmadıgı kalmıştı . Geçmiş olsun hepinizde
Allah rızası için bi toparlasanız diyorum. Anlattıgınız herşey zaten fragmanda vardıı . Fragmanda olmayanlar neler .

ne konuştular Ana tema ne
Arasın Giraya gitmsi ve onu tehdit etmesimi tetikledi herşeyi
Aras o hale düşüyor peki oğuz ve zahid ne halt ediyor.
Melal Oğuza telefon geldi çıktı dedin nereye gitti ?

sor sor bitmiyor yaww
Aras gibi bir adam nasıl esir düştü nasıl kurtulamadı . o istihbaratçı değilmiydi . nasıl faka bastı

gelde sıyırma . zorluyorlar yaww

derandamir
24-12-06, 22:33
cok ama cok sasirdim son sahnede simdi ne olacak,hic beklemiyordum yoksa dizi bitiyormu olacak sey degil soktayim valla....

minotauros
24-12-06, 22:34
bir iki hafta tailden sonra çıkacak her şey ortaya... ve bi bakıcaz, her şey çözüme kavuşacak... arkadaşlar dizi bu ya sonuçta, abarrtmıyor muyuz? tabii ki uzatmak içn , heyecan için bi takım şeyler yapıcaklar... her dizi yaptı bunları... onlara da zamanında sinir olduk... kızdık... merak etmeyelim bence, gittiği yere kadar izleriz, sorna bitince de güzel deriz o kadar... dizi bunlar sonuçta.

minotauros
24-12-06, 22:38
melalcim kimse zorlamıyor, sadece diziyi izlemediğin için sana öyle geliyor... millet de anlatamıyor.aras tuzağa düşmedi... nazmi ile emineyi rehin aldı yuri... aras da onlar yurinin elinde olduğu için, paşa paşa geldi teslim oldu. ama bence bir planı vardı ve hala var... ondörtte de o planı göreceğiz ya da daha sonrasında bilmiyorum yani... dizi bence de gayet güzeldi... hiçbir sorun yoktu. heyecan dozu yerindeydi, duygusu yerindeydi... repkliklerinde de bir sorun yok vbence... kurtlar vadisinde herkes mafyaydı ondan o şekilde afilli replikler vardı... buradaki adamlar mafya değil, ağır abi değil... çoğu devlet memuru. hiram abasın bir tane afilli repliği yoktur arkadaşlar... ama bu dizimizde güzel replik olmuyor anlamına gelmiyor. bence doğal ve hoş replikler var... ben seviyorum diziyi, bu bölüm de gayet iyiydi. diye tekrar etmek istiyorum:)

gülfem_bengisu
24-12-06, 22:39
valla sevgili nek haklısın yane ama elde avuçta izlenecek seyirlik türk dizisi olmayacak mı diye sormadan edemiyor insan.. bu gerekli miydi. yazık oldu harbiden...

Ne yani bir tek seyrettiğim Sağır Oda vardı.O da bitti mi?Ne yapacağım ben şimdi.

Melal
24-12-06, 22:39
Nereye mi gitti Ayşe'cim hayvan pazarına orada Aras'ın babası ile buluştu.
Zaid'de bunu takip ediyordu.Birisi ile konuştuğunu gördü.
Ve Oğuz Bey'in karşısına dikilip asıl hain sensin dedi.
Oğuz Bey Zaid'in elinden silahı almak isterken silah patladı.Ve Oğuz Bey kafasındna vuruldu.
Yere yığıldı devamında Aras'ı Yuri'nin yanında gördük ve bitti zaten:)

KARAMAY
24-12-06, 22:51
yaaa bana bu felaket tablosu hiç yabancı gelmedi.

Ekmek teknesini izlediyseniz
ekmek teknesinin sondan bir önceki finalini hatırlattı bana . ondada son bölümde ev yanmıştı. kan görünce bayılan adam ve sevgilisi kaza geçirmişti. herkesin başına bir felaket gelmişti. onlarımı örnek aldılar nee . yani bana anlattıklarınız hiç yabancı gelmedi .

yani bu kadar benzerlik olur... bulaştı sanırım

Heyacanlı bitirmeye çalışmışlar ama umarım 14.te mantıklı toplarlar
yoksa yazık olur

sondakika
24-12-06, 22:52
valla şimdi kayıttan baktımda yerde yatan oğuz beyi sol elinin parmaklarını oynatıyordu.. bu bir işaret mi.. adam ölmedi 9 canlı..

aras yiğidimizde hala nefes alıyordu.. bakmayın gözleri açık ama o açık olmasının sebebi intikamını alamadan gitmesi koyuyor babayiğide ondan herhal..

bu arada onlara bilgiyi sanki girayhan verir desem abartı mı olur.. adam yurinin bile bilmediği borisin gerçek kimliğini bilmekteydi.. sonuçta j-15 girayın avucundan..

bu arada aras son sözleri babasına bir işaret olabilir mi, yani sık ama öldürme hesabı.. bazı arkadaşlarımız böyle düşünüyor.. valla mantıklıda.. bu saatten sonra herşey olabilir.. rüyada çıksa eyvallah.. birkere saçmaladılar ya.. neden olmasın.

minotauros
24-12-06, 22:55
saçmaladıklarına katılmıyorum. gayet normal seyrinde giden bir dizidir arkadaşlar. ve bu arada heyecan içinde şunu unuttuk, oğuz bey deve var mı diye soruyor hayvan paarında, yok diyor adam, oğuz da, niye, hepsi havalanına mı gitti diyor... koptum ya, daha gülmem bitmeden hayvanların sahibi oğuzun arkasından patlatıyor... senden iyi deve mi olur diye... muhahahaha...

stormy
24-12-06, 23:27
Ben su anneleri Sitarenin oradaki odaya niye girip girip ciktigini merak ediyorum..O odaya gizlice girip cikiyor..Acaba orada ne var?Oguzda olmedi kesin kursun siyirdi..Aras mutlaka babasiyla mesajlasti son sozlerinde birsey var yani vuruldu ama olmedi herhalde.

september_06
25-12-06, 07:19
Offff ya ne olacak şimdi. Bitti mi yani dizi. Olamaz yaaa. Bitmesin nolur. Cevaplanması gereken çok şey var. Aras öldümü yaaaa:icon_sorr .

jenn
25-12-06, 07:49
günaydın arkadaşlar..dün akşamki bölüm beni şoke etti..başlangıçta ki akış gayet iyiydi..ama sonra olanlar.ve bütün bunlar bir gün içinde oldu..herkes birbirine şüphe içinde bakıyor.oyun için de oyun..kimseye inananıp güvenemiyorsun..fazla aksiyon vardı..zahitin oğuz beyi vurması,arasın düştüğü pozisyon..ayrıca yuri arasın o yakınlarına nasıl ulaştı.aynı gün içinde ulaşıyorsa,o borisin bir türk ajanı olduğunu çoktan öğrenmiş araştırmasını yapmış uygulamaya koymuş demektir..bu yuri girayın hançer birliğine yemin töreniyle katıldı.yani yurinin patronu giray..giray bu noktalara nasıl geldi? bütün bunlar bana çok karmaşık geliyor.her olay sürpriz.kimin eli kimin cebin belli değil.olayları sindiremeden bir bakıyorsunuz başka bir sürpriz..her düşünceniz alaşağı oluyor..dün gece şimdi bunlar öldümü ?..yani oğuz,aras, hatta girayın kızkardeşi hançerle geldi ağabeyini öldürmek için yani odamı ölecek.bu nedir nasıl bişeydir hiç anlayamadım açıkçası.sanki acele bir finale gider gibi geldiler bana.bunu nasıl toparlarlar,hangi mantıktan geçirerek adamları canlandırırlar merak ettim doğrusu..

ayrıca şunuda belirtmeden geçemiyeceğim dizideki yuri karakterinin vahşet dolu sahneleri çok irite edici.sonuçta bu bir tv dizisi,,bir sinema filmi değil..bir tv dizisinde bu kadar vahşete işkenceye ver vermek halkı pekde iyi etkilemez,kalbini çıkarma yaşlı insanlara işkence..hoş değil yani..bu konuda eğer dizi devam ediyorsa senaristlerin daha duyarlı olmasını beklerim..

tree
25-12-06, 08:49
günaydın arkadaşlar . Bende bu bölümden pek bişey anlamadım. Oğuz bey boris'in arasın babası olduğunu bildiği halde neden bunu gizledi ve köstebek durumuna düştü. Araların da güven olmayan bu birlik daha ne kadar devam eder. Ya sitare hanım o ikide bir girdiği odada neler yapıyor.Acaba şehbar girayı vuracakmı.Yuri her 12 saatte bu birlikten birini öldüreceğini söyledi.Boris efendi arası vurdu Ne şimdi bu yani. Arası kurtarmak için silahta kurusıkı olması gerekiyor yoksa kalbine kurşun yiyen birini nasıl kurtacaklar Bide şu kerkenezle annesi çıktı ortaya bi onlar eksikti.öff kafam karıştı valla gelecek hafta senaristlere çok iş düşecek, yoksa bu kadar belirsizliği nasıl düzeltecekler

Neyse inşallah bunlar bir rüyadır Eğer rüyaysa, dökülen kanlar zaten bu rüyayı bozdu.ne yapalım bizde artık bir hafta kendimizi böyle avuturuz.

banubanu
25-12-06, 09:36
Dizinin gidişatından bence bir mantıksızlık yok.. Senaryo gayet iyi.. Replikler biraz zayıf ama o da çok değil.. ben Duru'nun Aras gibi birinin yanında çok manken manken durdğunu düşünüyorum sadece.. Duru daha sade olablir.. Babası öldü hala saç baş yapılı makyaj... olmuyor böyle..
Yuri'nin sahneleri normal çünkü onun vahşetini, kim olduğunu yansıtmak amacıyla öyle şeyleri göstermelilerdi..
İman Efendi, inançlı biri.. hem davaya hem vatana hem Allah'a ondan aslında çabuk kanıyor, Oğuz beyi dinleseydi böyle olmazdı ama onun hain olması çok koydu ona..
Oğuz bey umarım ölmemiştir.
Aras'da tabii ki ölmeyecek... babası senelerdir sanırım bu olayları ortaya çıkarmak için casusuluk yapıyor.. ondan evladına bile kıydı.. mesaj budur zaten.. vatan için her şey feda edilir...
Aslında en çok eşim izlediği için izlemek zorunda kaldığım bir dizi.. ama siz çok eleştirince yazmak istedim..
Soner Yalçın'ı falan okuyunca olayların çok da yanlış olmadığını gördüm..
ama film olarak zeyıf... keşke daha iyi oyuncularla yapsalardı..

bostepeli
25-12-06, 10:37
slm arkadaşalar diziyi tam takip etmesemde ara ara bakıyorum ya aras dağlı öldümü şimdi son sahnede şok oldum babasımı vurdu onu çok kötü bi sahneydi üzüldüm ya dizi bittimi şimdi okadar kötü yaralandı yaşarmıki acaba merak ettim haftaya varmı acaba görücez:icon_sorr zaten bu dizi şu ajdar sahnesi oraya koyarak dizinin ciddiyetini bozdu gereksizdi komik oldu ama dizi ciddi giderken bi anda tökezledi bence zaten herkes karizması gitti dedi dizinin ama allah var komikti çok güldüm o sahnede:img-hyste neyse aras dağlının arkadaşları birbirlerinemi düştü yanlış görmediysem silah fakan doğrulttular birbirlerine öyle sahneleri vardı ekibe ve arasa ne oldu ya :icon_sorr izleyip görücez:img-wink:

alperkaya
25-12-06, 11:02
Tele - Barometre
24 Aralik 2006 Pazar
1 Popstar Alaturka [net] Star 9,10 24,60
2 Sagir Oda [net] Kand 6,50 17,50
3 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 6,50 16,80
4 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 6,20 15,80
5 Acemi Cadi [net] Kand 6,10 13,80

Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
24 Aralik 2006 Pazar
1 Popstar Alaturka [net] Star 10,60 29,70
2 Sagir Oda [net] Kand 7,60 20,70
3 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 5,90 17,60
4 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 5,50 16,40
5 Acemi Cadi [net] Kand 4,70 11,60

gülfem_bengisu
25-12-06, 11:17
İzlenme oranı gayet iyi.Her halde bu kadar iyi giderken sağır odamı bitirmezler değil mi?
Aras ne biçim vuruldu yaa.Sanki gerçekmiş gibi kendimi kaptırdım.Halbuki normalde böyle sahnelerden etkilenmem,rol icabı derim.Ama bunda çok kötü oldum.İçim sızladı.Orhan Kılıç müthişti.Helal olsun ona.

GoKo63
25-12-06, 11:23
o değilde ya ilhan ne yakısıklı olmustu be eskı tarzında cok kotu cıkmıstı ses kotuydu makyaj kotuydu sımdı cok yakısıklı cıkmıstı kımın abisi bea arastan bile daha yakısıklı :img-yes: :img-yes: :img-yes:

yalcinersonmez
25-12-06, 11:42
mrb arkadaşlar biraz önce sağır oda nın fan sitesinde gezerken dizinin başlaması için geri sayıma baktım geri sayım 1 haftalık ayarlanmış acaba yılbaşında verceklermi???

gulseven
25-12-06, 12:56
oh nihayet durunun beşik kertmesi çıktı meydana.dört gözle onu bekliyoduk.

bi kere afşar bey öldü.e bu eve taziye ziyareti için neden birileri gelmiyo.hep aynı topluluk
sitare hanım zırt pırt o meşhur odaya girdi çıktı.ne yapar bu kadın o odada ya.şunu bi öğrenemedik.bu kadını hiç kimse görmüyo mu oraya girip çıkarken

oğuz beye telefon mu geldi yoksa mesaj mı o kısmını pek anlamadım.Aras nereye gitse herkese söylüyo gruptaki.ama oğuz bey telefon olayından sonra lay lay lom çıktı gitti.galip hoca neden bişey demiyo.zahit nereye gidiyosun dediğinde tersliyo adamı

bu galip hocanın prostat muhabbeti de sıktı.adam ekip kurulana kadar prostat değidi de birden prostat oldu.bi muhbir varsa bana galip hoca gibi geliyo.bi de arasın babasını görünce (boris olarak) neden bi tepki göstermedi.veya arasla konuşmadı.

ayrıca kardeşimle izlerken oğuzun vurulma sahnesinde kardeşimin ilk tepkisi şu oldu:-aaa ölmemişki.işaret parmağını kıpırdattı 2 kez:D

unutmadan şu arasların kaçırdığı kadının arası öpme sahnesinde midem kalktı:img-cool2

avrasya
25-12-06, 13:05
herkese merhaba.dün akşamki bölümde ilk kez dizinin izleyemediğim kısımları için hayıflandığımı söyleyebilirim.yani ilk kez bu kadar soluk soluğa ve merakla izledim bir bölümü.önce mösyö ile ukraynalı kızın takas sahnesi,iddialı laflar falan.sonra arasın girayhana meydan okuması(gerçi niye böyle birşeye gerek duydu.burda kimlari kastetti orayı anlamdım.çünkü o sahnelerde henüz yurinin amcasının evinde olduğunu bilmiyordu),girayın büyük abileri şahinin de öldürdüğünü öğrenmemiz,oğuzbey-zahit sahnesi ve tabi ki arasın vurulma sahnesi.Şimdi bu tabloda sona yaklaşıladı izlemi doğabilr.nitekim burda da öyle olmuş.ama bence gittikçe doyumsuz sahneler ve mantık kursuları orataya çıkıyor.mesela bence oğuz bey hain değil ve arasın babsının yaşadığını önceden beri biliyo.ve onunla kimsenin tahmin edemeyeceği bir plan yapıyolar.arasın babası o yüzden son sahnede ağlamaklı oldu.bence sevkiyatı bir şekilde engelleyecektir.çünkü hatırlarsınız girayhana türkiyeye girdikten sonra sizin sorumluluğunuzda ben karışmam gibi şeyler söyledi.ne diyelim.ben ilk kez sağırodadan bu kadar zevk aldım.:good: umarım gittikçe daha iyiye gider.özellikle senorya ve repliklerde.zira sitare,duru,ilhan,nogay replikleri çok alakasız ve öylesine yazılmış gibi geliyor.

gulseven
25-12-06, 13:11
acaba nogay gerçekten ne olup bittiğini bilmeyen biri mi??çok etliye sütlüye karışmayan bi durumu vardı şimdiye kadar.aile de neler dönüyo,deli dedikleri şehbal bile bazı şeylerden haberdar nogay ise öyle ortada dolanıyo

banubanu
25-12-06, 17:02
ya aklıma geldi... iyi ki o portakal suyunu içirmiş Çiğdem Aras'a... vücudunun C vitaminine hakkatten ihtiyacı olacak.. Vuruldu ya... :img-yes: toparlanmasına yardımcı olur... :img-yes:

stormy
25-12-06, 17:10
Bence Arasin babasinin yillar once ortadan kaybolmasi planlanmis birsey..Oguz'da Galip'te bunu biliyordu..Fakat Zahitin Oguz beyi durdurmasi belki plani yavaslatir...Ama Arasin babasinin kendi sirrini ogrendiklerini bilmesi gerekirdi..Belkide planlarini biliyorlardi, yani onlar Arasi oldu zannedecek ve Aras ortalardan yok olacak..Umarim o yasli kadinla adami oldurmemistir o cins tip...Acaba Sitarenin girdigi oda Sagir Oda mi?Ne oldugu bilinmiyor ama sanki o odada birisi var gibime geliyor...

gulseven
25-12-06, 20:03
arkadaşım güncellenmiyen fan sitelerinde böyle şeyler olur ... diğer fan sitesinde setten arkadaşlar yazmış :

dizi haftaya yok , ondan sonraki hafta --13.Bölüm tekrar-- sonra ki hafta ancak 14.Bölümü izleyebiliceksiniz diye...

bu dizinin sonuna yaklaştığımızı mı gösterir???
bölüm tekrarıyla ne amaçlıyo olabilirler ki

Alonewolf.
25-12-06, 21:29
Sitarenin girdigi oda ile girayin girdigi oda tam bi sagir oda
Gizli gizli giriyorlar ne iş dönüyor anlamadik yani

elwiens_86
25-12-06, 22:20
ne manyak kurgulanmış bi dizi valla hiçbişey anlamadım bide 2 hafta sonra var yeni bölüm biraz fazla beklicez öyle görünüyo ki daha çok sır var..........

yagizkaya
26-12-06, 05:47
Final gibi bir bölümdü. Herşeyi karıştırıp, ortada bırakmışlar... Aklımıza takılanlar ve muhtemel gelişmeler hakkında biraz atıp tutalım dedik...
(1) Şahin midir nedir, hani kardeşi tarafından Girayhan'ın öldürdüğü iddia edilen. Bu bölümde özellikle adı düşmedi dillerden. Sitare teyzemizin girip çıktığı odadan onun çıkma ihtimali nedir? Öyleyse niyedir? Dizi adını o odadan alacak gibi... :img-polic
(2)Boris amcam, Girayhan biraderle yaptığı toplantıdan ayrılırken işlerinden bahsetti ve Oğuz'la buluştu. Buluşmanın bitimi ile silahlı Zahit'in ortaya çıkıp tüm pazarın dağılması arasında geçen süre çok kısa. Boris amcam olaya tanık olmuş olmalı... :img-polic O arada geçen zaman biraz karanlıkta kaldı... :img-pilot
(3)Gelelim Aras'ın vurulma sahnesine. Aslında öncesinden başlayalım kurguya.. Aras, amcasından gelen, babasının hayatta olduğuna dair telefona hiç inanmadı. Hemen kötüye yordu. Bu durumda Aras, bir şekilde babasının orada olmadığını biliyor olmalıydı. Yani belki de babasıyla daha önce buluştu. Tüm bu yakalanma, işkence ve sonrasında babası tarafından vurulması planlı olabilir. Babası da sonuçta eğitimli bir ajan. Aras'ı canlı bırakacak bir yerinden vurmuş olabilir... Başka türlü Aras'ın yeniden dirilmesini bekleyemeyiz. Aras da, babasının tereddüt etmesini engellemek için son söz hakkını kullanıp, vurmasını istedi. Sonuçta Aras canlanacak... Ama Yuri amcam bile Boris'in ajan olduğunu bilirken, bu oyunlar onları nasıl ikna edecek bilemiyorum. Bak adam kendi öz oğlunu bile vurdu, demek ki ajan değilmiş mi diyecekler... Kimbilir? :icon_whis
(4) Oğuz'un da kafasını kurşun sıyırdı geçti, geçmesine de, kurşun bu o mesafeden ufakta olsa bir göz, kemik neyin birşeyler götürmüş olması lazım. Neyse Oğuz (dizinin senaristi ya aynı zamanda) kendini diziden öyle kolay kolay çıkarmaz. Bir iki karate numarası gösterip, hava atacak daha :img-pilot
(5) İşin ilginç yanı, böyle gizli bir ekip kuracaksın... Oğuz Boris'in kimliğini bilecek... Galip Bey de sonuçta tanıyor Boris'i... Aras'ın zaten babası kendileri... Bir tek Zahit garibim kaldı geriye, herşeyden habersiz... Zahit'in suçu ne? Aras'la Galip Bey niye konuşmadılar bu konuyu? Böyle gizemlerle dolu bir ekip zaten iş yapmaz, yapamaz. Galip Bey'in prostat hikayesinin altından birşeyler çıkacak ya, hadi hayırlısı. Artık kime ne uçuruyorsa? :img-help:
Özetlei senaristler başarılı bir bölüme imza atmışlar... Ama bu başarı olayların mantıklı bir şekilde çözümlenmesiyle tam anlamıyla somutlaşacak. Ya öyle bir saçmalayacaklar ki, olay çığrından çıkacak... Ya da toparlayıp bizleri hayretler içerisinde bırakacaklar...
Gerçi "Hançer Birliği" gibi saçma bir örgüt üzerine kurulu senaryo beni kötü yönde etkiliyor ama... Neyse... Bekleyip görelim... Bu arada Naziler bu diziyi seyretse gülmekten bir yerlerine kaçırırlardı... Türk-Alman üstün ırkı!!! Ne zaman karıştık biz yahu! Ukraynalı herif bu resmin neresinde? Her üstüne Nazi üniforması geçiren n'oluyor yani? Dizinin o bölümlerinde çok eğleniyorum... :img-hyste

minotauros
26-12-06, 18:27
Ukraynalılar, kendilerini slav ırkından görmezler, ari ırktan-vikinglerden geldiklerini savunurlar arkadaşım. yani naziler ve ukraynalılar, Galiçya Tümeni de denen bir oluşumla ikinci dünya savaşında birlikte savaşmıştır... Ha türk-alman imparatorluğu işini düşünrüsek evet o biraz fazla olmuş gibi görünse de, aslında fazla değildir. Türk nazileri hakkında bir araştırma yapmanı öneririm, onlar ne düşünüyorlar diye. o zaman daha iyi anlarsın... Dizinin bitip bitmeyeceğine dair sorulara gelirsek de; arkadaşlar hemen hemen bütün diziler, önümüzdeki iki hafta için tatil yapacaklar... sağır oda da tatil yapıyor, dizi bitmiyor, alakası yok... onun için hiç korkmayın. bu içeriden bilgidir-dizide çalışan bir arkadaşım var. :)

yalcinersonmez
26-12-06, 19:57
ya arkadaşlar kimse hakan karahan'ın(oğuz bey) bu bölümde konuk oyuncu olduğunun üstünde durmamış dediğim gibi adam konuk oyuncu değilmi demekki işi bittide çıktı diziden...

onegin
27-12-06, 19:07
arkadaşlar ancak girebildim siteye çok moralim bozuk.bu neydi yaaaa...bu nasıl bir bölümdü böyle.finalmi devammı anlam veremedim.çıldırmak üzereyim.bir bilen varsa anlatsın lütfen

gülfem_bengisu
27-12-06, 21:02
arkadaşlar ancak girebildim siteye çok moralim bozuk.bu neydi yaaaa...bu nasıl bir bölümdü böyle.finalmi devammı anlam veremedim.çıldırmak üzereyim.bir bilen varsa anlatsın lütfen

Ben de seninle aynı durumdaydım kaç gündür.Ama dün biraz moralim düzeldi.Çünkü dizinin çekimleri devam ediyormuş.Bir Sağır Oda sitesi forumunda okudum.Bilgiyi veren kişi 'çok sağlam' kaynaklardan bu bilgiyi aldığını söylüyordu.Ayrıca 2 hafta sonraki yayın akışı listesinde 14.bölüm varmış.Zaten bana düşündükçe dizinin birçok soruyu geride bırakarak bitmesi çok mantıksız geliyor.Aras ölürse zaten dizi biter.O da bitmediğine göre demek ki Aras yaşıyor.Moralini bozma.

minotauros
28-12-06, 09:43
arkadaşlar söylüyorum ya zaten. ben arada sete de gidiyorum... devam ediyorlar, hatta 14. bölüm bu haftasonu bitmiş olacak... merak etmeyin :)

KARAMAY
28-12-06, 11:42
arkadaşlar söylüyorum ya zaten. ben arada sete de gidiyorum... devam ediyorlar, hatta 14. bölüm bu haftasonu bitmiş olacak... merak etmeyin :)

Bi dakka bi dakka setemi gidiyosunnnn ... ?
ben yanlış okumadım dimi ...
peki acep niye bizlerle azcıkın olsun tüyo müyo paylaşmıyon hee , açıkla bakemm :) millet o öldümü bu noldu deyip deyip duruyor . :)
hiçmi acıyon burdakilere

şimcik soruyom yılın sorusu : Oguz bey öldümü?
en önemli soru bence
Aras noldu
set nerde ? çekimlerde ve kimler var ?

forumcanak baskına gelmemizi istemiyosan bence .... bilemiyorum yanii :img-wink:
çok gizli diyosan ÖM atabilrsin :) :) :) :) :) :happy0064 :happy0064

sondakika
28-12-06, 12:13
yandı bu dizi yandı.. asıl şimdi düştü yük, gokhan kırdar ve diziyi ele alan 5 kalem senarist grubunun üzerine.. vadi başlıyor vadi.. bunlar bu repliklerle, bu öykü anlatım tarzıyla yanar gülüm bu ketan helva yanar..

sondakika

GüzelYaz
28-12-06, 12:37
Sondakika haksızlık etme. Sağır Oda tek rakibi 'Selena' yı raitinglerde yerle bir ediyor. Daha ne?

sondakika
28-12-06, 12:50
Sondakika haksızlık etme. Sağır Oda tek rakibi 'Selena' yı raitinglerde yerle bir ediyor. Daha ne?

alla bereket versin daha ne olsun :img-cool2 :img-cool2 bundan iyisi şamda kayısı :)

minotauros
28-12-06, 14:42
arkadaşlar vadi başlayınca onu izlersiniz, zorla izleten yok değil mi bu diziyi?

gulseven
28-12-06, 16:18
şimcik soruyom yılın sorusu : Oguz bey öldümü?
en önemli soru bence
Aras noldu

oğuz ölemez çünkü yere düşünce parmakları oynuyodu:img-hyste
kırımlı holdingin çekildiği bina istanbul üniv. rektörlük binası.kaç hafta önce öğrendim ama anca şimdi aklıma geldi söylemek.

bi de bi arkadaşımızda sormuştu daha önceden.aras neden girayhan kırımlıya gidipte sevdiklerime bi şey olursa diye başlayan bi nutuk çekti daha bi şey olmamışken.içine mi doğdu:icon_whis

Melal
28-12-06, 16:20
Gülseven'cim bence Aras Giray'a gidip kafa tutarak arandı yani:)
Bu arada lütfen Sağır Oda Selena'yı geçiyor diye sevinmeyin.
O kıytırık dizi bizi geçecek değil tabii bunda enterasan olan ne:)

gulseven
28-12-06, 16:27
hayır sen ne diye gidipte girayhan gibi bi adama bana bak sevdiklerime bi zarar gelirse falan diyosun.belki adam bi şey yapmayacaktı.sen adamın aklına düşürdün işte:)
ayrıca hala galip hocadan şüphelenmekteyim.bu adam da var bi şeyler ama.prostat falan uydurma:img-cool2

Melal
28-12-06, 16:29
Gülseven bencede prostat falan hikaye var birşeyler ama ne:)
Öğreniriz elbet sabır biraz:)

KARAMAY
28-12-06, 17:03
oğuz ölemez çünkü yere düşünce parmakları oynuyodu:img-hyste
kırımlı holdingin çekildiği bina istanbul üniv. rektörlük binası.kaç hafta önce öğrendim ama anca şimdi aklıma geldi söylemek.

bi de bi arkadaşımızda sormuştu daha önceden.aras neden girayhan kırımlıya gidipte sevdiklerime bi şey olursa diye başlayan bi nutuk çekti daha bi şey olmamışken.içine mi doğdu:icon_whis

aaaa çok ayıpp çokk bilmiyon sen aras efendi münencimm
bi tek tuzaga düşüp babası vurulacagını kestiremedi.
hani derlerya herşeyi biliyom bi ölücegim zamanı bilmiyorum , o hesap ....

Oğuz bey amcam ölmezz ,:) ama ne yani insan vurulup düştüğü gibi ölmez . hem dedem tavuk keserdi eskiden dedem tavugu söymüş bölmüş bizim tavuk hala çifte atardı.dedem can çıkıyor derdi .
yani işin özü elinin kıpırdaması ölmediği anlamına gelmez arkadaşlar

Oğuz bey ölmeyecegine göre ayaga kalkınca sizce Zahide neler yapacak tahmini olan varmı ?
ben düşünemiyom bileee :img-hyste :img-hyste

gulseven
28-12-06, 19:21
o zaman oğuz efendi kalkıp bi iki aikido hareketiyle zaidin üzerine atlıycak(bundan da beter bi yorum gelmiyo aklıma:))

diziden sürekli birilerinin eksilmesinden hoşlanmıyorum.o nedenle oğuz beyin ölmesini de istemiyorum.ölecekse şu ukraynalı kadın ölsün:icon_whis

galip hoca arasın babasını tanıdığını falan söyleyip duruyodu borisi gördü ama hiç bahsetmedi tanıdığından.bi örgüt kurdular ama herkes bi şeyler saklıyo birbirinden.her şey arap saçına döndü

eirene
28-12-06, 20:39
ben yanlis da hatirliyor olabilirim ama durunun arasla konusmalarinda aras zaten girayin atesin tam ortasinda oldugunu soylememis miydi? daha sonraki bir konusmalarinda sanirim telefonda olabilir, ukraynali misafirlerinin geldigini soylemisti. yani aras oraya gitmeden girayin isin icinde oldugunu biliyordu.

Memo_İSOM
28-12-06, 20:44
bu arada reytingler baya ii işallah hep böyle devam eder.halk merak etti e diziyi seyretti.ayrıca yayından da kaldırmıcaklar işallah reytingler böyle devam ederse.

zeynosiyah
28-12-06, 23:25
kesinlikle yayından kalkmaması gereken bir dizi. çok yiy oyuncular süper konu..

GoKo63
29-12-06, 11:12

Arkadaşım dur ole dizi hemen bitermi daha ilhanın altından neler cıkıcak kardeşi var amerikadakı ondan neler cıkıcak bi dahakı bolum değil ama ondan sonrakı bolumlerde sırf dizi ilhana donecek onunda ne olacagını ogreneceez abim dedi bana bunları bakın bu kıyaagımı unutmayın hee :):):):)

ekin_26
29-12-06, 21:04
sagir odayi basladigindan beri çok severek izliyorum ama forumuna fazla girmemistim.son bölümü soluksuz izledigim bir bölümdü gene de bazi sahnelerini begenmedim arasin gözlerinin açik yere düsmesi öldü gibi gösterilmesi arasin geçekten öldügüne inandim valla ama onun ölmesinin dizinin bitmesi olmasi demek oldugunu düsününce içim biraz rahatladi
bir de diziyi bitirmezler reytingleri çok iyi kanal d nin dizileri bi