Tüm Versiyonu Göster : Sağır Oda- Bölüm Yorumları/1
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
forever_bim 15-10-06, 23:59 Değerli Üyelerimiz
Bir önceki başlık 1250 mesaj sayısını aştığı için kilitlenmiştir. Lütfen yorumlara bu başlıktan devam ediniz.
SAYGIMLA
forever_bim
DİZİFİLM MODERATÖRÜ
Forever_Bim teşekkürler...
ben kapanan başlığa tam yorum yazıyordum gitmedi Closed yazıyordu
yaa ben ne yazıyordum unuttum:fighting2
neyse başka birşey yazyaım aklıma gelince yazarım heralde:)
diyorum acaba Aras'ın ex nişanlısı dizide görünecek mi konusu geçti
malum ee bu dizide Aras'ın hayatı anlatılmıyor mu bence anlatılacak
gerçi kızın Aras'ı zengin birisi için terk ettiğini biliyoruz ama nedenlerini
Aras'ın yaşadıklarını bilmiyoruz umarım ilerleyen haftalarda bu konuda
bir bölümcük işlenir...
hehh ne yazacağım aklıma geldi sonunda:)
müzikler diyorum çok süper umarım en kısa zamanda dizinin müziklerinin
bir albümünü çıkarırlar yalnız dizide Kurtlar Vadisi'nin Cendere müziğine benzeyen bir müzik gerçi bunu daha öncede yazmıştım ama onun
haricindeki bütün müzikler süper ee nede olsa Gökhan Kırdar'ın
elindnen çıktığı belli:):)
arkadaşlar önceki başlık kitlendiği için mesajımı burayada ekledim
mantık hataları ve çekim eksiklikleri
arabaya bir operasyon olacak, alt tarafı operasyon!! zırhlı bir araç, yine zırhlı bir araçın önünü kesecek, çarparak..operasyon başlıyor, izleyiciyede işkence başlıyor..kara yolunda gereksiz araç akımını, seyir halindeki araçları bu kadar göstermenin manası ne ? operasyona 10 dakika varmış ve sanki araçlarda 10 dakika seyir etti, sonra gelsin operasyon..!!
bir türlü öğrenemedi şu adam,serdar akar, kardeşim neden gereksiz yere uzatıp hem zaman hem bant hemde frame öldürüyorsun..ne gerek var tın tını tıntını sahne çekimlerine ?!!
sadece bu mu? hayır bizim hayalet, şimdilerde uzman ötesi bombacı, canlı bomba düzeniği hazırlıyor, yine tıntını tıntını çekimler.!! muhterem serdar akar, bomba nasıl yapılır, adetâ incelikleriye bizlere göstermekte..sayın izleyici, canlı bomba düzeneği ahanda böyle yapılır !!! gitti mi 3 dakika daha !!bu arada, bu boşa giden zamanlar, hareketli bir futbol maçının türlü türlü futbolcu hileleriyle o müsabakanın soğutulmasına ne kadar benziyor.. aynen tribunlerde seyircilerin, zevkli maçın katletilmesi karşısında sinir krizlerine girdiği o lanet pozisyonundaydım, bu akşam..ya operasyona ne denilmeli ?! o da ayrı sinirdi...
çekim noksanlıkları ve mantıksızlık burada bitmiyor, zırhlı araçımız bir tofaş.. evlere şenlik!! tofaş zırhlı araç!!! çarpacaksınız hemde bütün hızınızla, evet o teneke parçasıyla olanca hızınızla çarpacaksınız ve o tofaştan sağ salim çıkacaksınız.. efendim, o şase üzerine titanyum kasada koysanız nafile!! bu bir tofaş reklamıdır.. olacak şey değil.!!.geçen haftada dünyanın en pahalı jipleri arasında gösterilen lincoln navigator marka araçta, polis görünümlü nejatın timleri vardı.mantıksızlık dizboyu devam ediyor.!!.kardeşim sağda solda 2. elde olsa, hadi geçtim 2. eli, 3. el yabancı bir araç bulamadınız mı ?! yuh yani böyle dizide bu olur mu azizim, demekten kendimizi alamıyoruz..
ratingler
umarız bu akşam ratingler iyi yansır, evet umarız zira bu akşam kanallarda spor programları birkaçta kıcıkırık talkshowlardan başka tadımlık, seyirlik program yoktu..futbolizm akımı, milletimiz üzerinde ağır basmazsa, sağır oda iyi bir yer edinir...
ve dizi
evet olayları bağlamarı güzeldi, hemde serdar akara rağmen güzel..bir çok sorunun yanıtı hale net alınmış değil. bu lala kafamı hala kurcalamada, kim için çalışıyor bu adam? mois neden o belgeleri sakladı hadi sakladı mossadın bile neden haberi yok o odadan? aras dağlı ne yapacak ? bu tim faciasından sonra j-15 başkanın tavrı ne olacak yada başkanın kaderinde ne var ? ya prof yanındaki o üst düzey şahsın, gerek aras dağlı'nın timden ayrılması gerekse bu tim faciası neticesinde, kaybolan onca belgenin hesabını kime verecek ?yada nasıl bedel ödetecek ? duruşah kırımlı ne olacak ? yada o operasyonda, kızının yaralandığını belkide hayati tehlikeye girdiğini öğrenen afşar kırımlının tavrı nasıl olacak ?bir bedel mi ötecek, bir belde mi ödeyecek ?belgelerinin peşinde başka bir el daha düşecek mi ? ve zahitin hamlesi ne olacak...bütün bu soruların cevapları haftaya kaldı yada haftalara..
genel anlamda dizi sürekleyiciydi ama ah şu serdar akarın yavaş temposu yok mu ?ona rağmen, bu diziyi izliyoruz, evet ona rağmen..!!!
sevgili darkboy tefarruat demiş, haklı belki fakat işin sırrı zaten o ayrıntılarda gizli değil mi ?..bu akşam hakikaten tempo yavaştı, birde uzatmalı sahneler işin bonusu oldu..
sevgili melalinde dediği gibi bu akşam yolunda giden tek şey doğrusunu söylemek gerekirse müziklerdi. gökhan kırdar, ya ben bu adamı seviyorum, işinde gerçekten iyi.. buradanda Kırdar'ın, işini severek yaptıgını anlıyoruz..
Sevgili Murat
bazı sahnelerin fazla uzadığı konusunda hem fikirim seninle
o bomba sahnesinin bu kadar uzaması gerçekten gereksizdi resmen bomba nasıl yapılır gösterdiler ayrıcana asetonla kolaycana bomba yapıldığını da öğrendik sayelerinde:)
mesela Aras'ın Kandahar görüntülerini aynı uzunlukta 2. kez göstermeleri de gereksizdi ama Serdar Akar'ın tarzı bu ne yazıkki evet iyi bir yönetmen ama hızlı giden tempoyu yavaşlatmakta üzerine yok:)
ve en gıcık olduğum sahne Nogay ve İlhan gıcığının araba galerisi sahnesiydi
neymiş efendim Duru'ya hangi arabayı alsaymış o arabalar kafana düşsün emi İlhan efendi:fighting2 :fighting2
ayrıca en saçma sahnelerden biriside ayşe vurulduktan sonra o çocuk adını bilmiyorum neyse bmw'nin arakasındna ateş edip 2 kişyi vurdu iyi güzelde be adam ne gidersin o kartal'ın içine binersin hiç mi akıl yok sende açık hedefsin gel beni vur diyorsun ee zaten taradılar adamı...
acayup bi bölümdü.
genel olarak beğendim.
sonuna çok üzüldüm.
ama bu kadar tesadüf çok zorlama görünüyo gözümü yani bi bildikleri vardır ama sevmedim işte
aras ve zahid arasında nasıl bir konuşma geçecek merak edyorum.
sanırım aras j 15e dönmez artık
not:orhan kılpayı kurtuldu valla.o da gidiyodu,son anda yakalandı:)
not-2:çağla kubat biraz daha iyiydi sanki.
merhaba,bölümün başındaki hücre evi baskını sahneleri çok fazla uzatılmıştı..bu tür sahnelerin fazla uzun olması sıkıcı olabilir..ilk bölümdede sariyer baskını bence çok uzun tutulmuştu..son bölümdeki kazalı operasyon sahnesinde, sevgili son dakika arkadaşım çekim hataları görmüş ama.bence bu sahneler türk dizileri için hayli başarılı sahnelerdi.yani ben kendimi çok kaptırdım.heyecan içinde izledim..o hatalarada öyle çokda dikkat etmedim.demekki görülmeyebiliyor..yani başarılı buldum açıkçası..:)o kısımda anlamlı bir mesaj vardı..avşar beyin emriyle düzenlenen zırhlı araç baskınının kurbanı ,avşar beyin kızı oldu.hani ilahi adalet gibi bir şey..polislere yazık oldu,oğlunun sünnetini bir hafta sonra yapacak olan geç polise vede hanım kızımıza yazık oldu..önümüzdeki bölüm bu konuda dramatik sahneler olacaktır sanıyorum..ve aras dağlıyla duruşahın yolları bir kez daha kesişecek..avşar beyin hanedan aynası sırrının kökeni göçtükleri topraklara hazar kıyılarına kadar uzanıyor bence..dikkat ettinizmi bu bölümde türkücüler yoktu:)arasın afganistandaki komutanıda dizi karakterleri arasında boy göstermeye başladı.takip eden bölümlerde aras için daima önemli bir şahsiyet olacak sanırım..
benim bir yorumum daha var..bu dizi kurtlar vadisinden ne kadar farklı görülsede benzerlik taşıdığı çok nokta var.örneğin iki dizidede din adamlarının dergahlarında insanlara iyiyi güzeli doğruyu anlatma çabaları var.bu din adamları olmasını istediğimiz tarzda din adamları.ve bunların vesile olduğu duygusal ilişkiler.diğerinde polat ve elif,burdada aras ve duru.. bu dizide bildik mafya geri planda..bu dizide büyük şirket sahibi, toplumda saygınlığı olan bir adamın yarattığı, teknolojik donanıma sahip çok güçlü bir yasadışı ekip var.hani mafya, yanında halt etmiş misali..
Genel anlamda çokkk begendiğim bir bölümdü aklıma ilk gelenler işte bunlar
Sondakikaya katılıyorum tempo çok yavaş,sahneler çok ağır ilerliyor.Gereksiz sahneler üzerinde duruluyor,geçişler oldukça tutuk.Serdar Akar Kurtlar vadisinde bu kadar kötü değildi, acep o değilde yardımcısı filan olmasın bu ?
beklediğimiz gibi lala nın önemi artmaya başladı şimdiden dizide..yine bakışlarıyla oynuyor adam...
Çatışma sahnelerinde ki amatörlük hala bitmedi. Ekipteki 20-22 yaş grubu gençlerden olsa gerek:) Biraz daha özenli seçilmeli casting,düşünsenize istihbarat birimi özel bi ekip,ama hepsi yeni yetme.. hele çocuk oğlumun sünneti var dedi ben koca yuh dedim kardeş sen daha 25 bile görünmüyon ne zaman evlendin sünnetlik yaşa çocuk getirdin.
başından beri sabrediyorum sabrettiğim konulardan biride bu
müzikler...Evet GÜZELLER ÇOK GÜZEL ama K.V. "cendere","suikast","operasyon" esintileri öyle çok ki bir anda oradan sahneler hatırlıyorum.. yaa daha özgün daha işte anlayın yani dinlediğimde Kurtlar vadisini hatırlamayacagım şeyler olsun haa olmayacaksa jenerikle idare edilsin her sahnede ama en azından Sağır Oda'ya ait olsun!!!!!!Sağr Oda'ya ÖZGÜ olsun!!!!
Lakin son bölümde morisin gizli odasına girerken arka fondaki müzik yada ilahi herneyse çok güzeldi benim çok hoşuma gitti ama bence yanlış yerde yanlış müzikti derim ben
Daha çok Morisin genezesi yada öldürüldü andaki arka fon olsa daha yakışırdı gibime geliyor bana garip geldi
Sadece müzikler olsaydı teşke Kurtlar vadisine benzeyen O komutan deli hikmetle Aslan amca arasında gitti geldi . Arasın çatışma sahnesi sonrası polislere verdiği ifade ve arabada anlattıgı hikaye Polatt Polatt diye bagırdı resmen bence... daha neler neleerde gelmiyo aklıma şimdi
Neysee
Genel anlamda güzeldi herşey dediğim gibi
aras j15 e geri dönmeycek.böyle kendi başına devam edicek;aras duru'ya aşık oldu ve hanedan aynasının üzerine giderek afşar beyle karşı karşıya gelicek.aynen deli yürekteki yusuf-zeynep ve ağabey üçlüsü gibi.ayrıca ileriki bölümlerde aras tek başına olmaz. onun gibi düşünenlerle birleşicek,ya da başka bir gizli servise giricek.
AHH o İlhan denen heriften bozma kerkenezi ve Durunun abisi denen o herifi varya ben ...
Akşam aşkam bütün kan beynime fırladı
O abisiki kardeşinin bir arabaya kanmıyacagını hatta dahada sinirleneceğini çok iyi biliyor. Tabi duru yu biraz olsun tanısaydı bilirdi başımıza bele olucak hiç yoktan bu adam off off
5. bölümde bana saçımı başımı yolduracak sahne;zırhlı araca Nejat ve ekibinin baskını..Benim ülkemdeki istihbarat özel birimi eğer böyle acemice pusuya düşüp görevi başarısızlıkla canıyla ödeyerek bitiriyorsa yazık bu ülkeye!!!Sıradan bir vatandaş bile o arabanın slalomlarında herşeyi anlayacakken koskoca özel ekip anlayamazsa ehhh yanii.Sonra bööle pisi pisine ölüm mü olur yaw,resmen bağrını açtı ikiside...Olmadı!!!! Kahramanca çarpışıp ölsünler bizde ah vah edelim ama bööle kimse kusura bakmasın ben gülerim yani sadece..Hem sen zırhlı araca koyacak kadar değerli bulduğun şeyi hem eskortsuz yolluyosun,hem takibe almıyosun,hemde ekibe çelik yelek giydirmiyorsun ben olsam taksiyle yollardım hiç diilse dikkat çekmez anlaşılmazdı.. haa bişey daha var ama ben yanlış anlamış olabilirim diye üzerinde durmuyorum nejatın adamları plan yaparken 2 araçtan bahsediyor zihli araç ve koruma aracı falan diye sonra ama sonra araçta tekti
genel itibariyle beğendim bu bölümü.
ama ince detay lara takılmadım değil bende.
zait meselesinde dakikalarca canlı bombacının nasıl bombayı hazırladığını izledik.sanki yemek tarifi veren programlarda olduğu şekilde hemde
araca yapılacak operasyon sahnelerinde bende acayip sıkıldım.içim bayıldı.bi an çarpta sizde bizde kurtulalım dedim
zırhlı araç meselesinde ise otoparkta adamlara nasıl yapılacağı anlatılırken sakın zırhlı araç bu tofaş marka araba olmasın dedim. o da oldu...
şu lala olayını hala kavrayamadım zaten.neyse bir an önce ortaya çıksın ya da bazı noktalardan biz anlayalım.
bu arada durunun abisinin duru için beğendiği araba güzeldi:D
haa aynı saçmalıgın devamında Adamlar herkesi kurşuna diziyor ama Duru hanımı es geçiyor bi kere böyle bir operasyonda bi adama bir şarjörü boşaltmazlar bi tane kafasına sıkarsın biter ama herkes öldümü diye ordaki tüm cesetleri kontrol edersin ama duru hanıma kimse bakmadı bile nedense kurşunlar onun arabasına hiç yönelmedi nasıl bir mantıksızlıktır bu
haa duru demişken aklıma geldi
Arasın karakolda ifade verirken Komser istihbarattan doğrulamamız gerekiyor dediğinde Aras başıyla onayladı lap diye elini ceketine daldırıp mendili çıkartıp işlemenin üzerinde parmaklarını gezindirmeye başladı
ne alaka kardeşim nerden çıktı şimdi , nerden geldi aklına ,
hayır zor durumdasın , çatışmanın oldugu bir evden çıkmışsın , polis tarafından tutuklanmışsın , istihbaratçı olduguna dair kimliğin yok çünkü sabah saatlerinde kimliğini müdürüne fırlattın haa bide o kimlik doğrulugunda ya adam istihbarattan kaydını sildiyse ne halt yiycem diye düşünmüyonda kalktın mendili düşünüyon
bunun için çok güzel atasözleri varda neyseee burası yeri değil
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
15 Ekim 2006 Pazar
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Hababam Sinifi Uc Bucuk (t.s) [net] Kand 10,40 34,10
2 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 6,20 23,50
3 Popstar Alaturka [net] Star 6,20 20,90
4 A1 Kickbox Sampiyonasi Turnuvasi [net] Show 6,20 19,40
5 Sagir Oda [net] Kand 5,60 18,10
Tele - Barometre
15 Ekim 2006 Pazar
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Hababam Sinifi Uc Bucuk (t.s) [net] Kand 10,80 31,30
2 A1 Kickbox Sampiyonasi Turnuvasi [net] Show 7,60 21,70
3 Sagir Oda [net] Kand 5,90 18,20
haa duru demişken aklıma geldi
Arasın karakolda ifade verirken Komser istihbarattan doğrulamamız gerekiyor dediğinde Aras başıyla onayladı lap diye elini ceketine daldırıp mendili çıkartıp işlemenin üzerinde parmaklarını gezindirmeye başladı
ne alaka kardeşim nerden çıktı şimdi , nerden geldi aklına ,
hayır zor durumdasın , çatışmanın oldugu bir evden çıkmışsın , polis tarafından tutuklanmışsın , istihbaratçı olduguna dair kimliğin yok çünkü sabah saatlerinde kimliğini müdürüne fırlattın haa bide o kimlik doğrulugunda ya adam istihbarattan kaydını sildiyse ne halt yiycem diye düşünmüyonda kalktın mendili düşünüyon
bunun için çok güzel atasözleri varda neyseee burası yeri değil
adam içlendi bi an ne yapsın:D
bende ya istihbarattan olduğunu kanıtlayamazsa diye düşündüm.kaydının silinip silinemeyeceğini bilmiyorum ama ya silindiyse dedik tüm ev halkı olarak:)
arkadaşlar müjde 3.olmuşuz
S. No Program Adı Tipoloji YAPIMCI Kanal Saat Rating Share ilk 100 dagılımı
1 HABABAM SINIFI UC BUCUK (T.S) Film Turkish ARZU FİLM KAND 20:04 10,8 31,3 ATV 15
2 A1 KICKBOX SAMPIYONASI TURNUVASI Sporting Events SHOW TV İÇYAPIM SHOW 20:05 7,6 21,7 KAND 14
3 SAGIR ODA Serials Turkish TIM'S PRODUCTIONS KAND 22:16 5,9 18,2 STAR 13
bu arada o İlhan denen kerkenezi tanıdınızmı arkadaşlar
ben ilk defa dün gece net bi şekilde izledim onu
bilin bakalım kim bu ilhan daha önce nerde izledik bu ilhanı ? ordada hayırlı bir rolde değildi ama neyse burdaki kadar değil
bu arada o İlhan denen kerkenezi tanıdınızmı arkadaşlar
ben ilk defa dün gece net bi şekilde izledim onu
bilin bakalım kim bu ilhan daha önce nerde izledik bu ilhanı ? ordada hayırlı bir rolde değildi ama neyse burdaki kadar değil
Ayşe nerde gördük bu adamı söyle nolur
valla hiç aklıma gelmiyor hele dün geceden sonra
gıcık olduklarım listesinde ilk 5e girdi yakında bir numara olacak:)
Ayşe nerde gördük bu adamı söyle nolur
valla hiç aklıma gelmiyor hele dün geceden sonra
gıcık olduklarım listesinde ilk 5e girdi yakında bir numara olacak:)
Evet ya melal abla haklı bende acayip gıcık oldum,lütfen...Adın ayşeymiş umarım kızmaszın sölediğim için eğer o adam kim sölersen sevinirim
adamın kendi adı neydi ki
bu arada seslendirmesine sinir oluyorum zaten
aynen canım bende sinir oluyorum benc ebilerek böyle bir seslendirme yapıyorlar tabii eğer kendi sesi değilse:)iyice itici olsun seyirci
nefret etsin diye ya şimdi düşünüyorumda Duru hastanedeyken
kesin İlhan bunun başındna ayrılmaz ee o zaman
Aras nasıl gelecek Duru'nun yanına:fighting2
İlhan yani gerçek adıyla Kürşat Kurtlar vadisinde barona suikast düzenleyen bi herif vardı bombalı mombalı işte o dur kendisi
hayır orada gıcık;
ama burda hem aptal rolunde hemde gıcık
bide sıkı durun hatta tutunun olurmu
bu adamı jön yapmayı hatta gelecegin jönleri alarasında olarak gösterenler var arkadaşalr
bende diyorum hadi gözünüz kör anladık kulagınızda duymuyo burnundamı koklamıyor arkadaşım yaww :) :)
tabi zevkler ve renkler tartışılmaz o ayrı bi konu
ilhanın seslendirmesini sanki ziya kürküt yapıyomuş gibi geldi bana ama;)
yok yaww Ziya Kükürtün sesi güzeldir tonlamalarını begenirim
bu başka bişey Ziya k. olsa bu kadar gıcık olmam ona
Aras ne yapar eder bir şekilde gelir durunun yanına hele hele duru gözlerini açtıgında ilk onu görürse varya deymeyin o zaman şahsen benım keyfime
bide noyanın suratını merak ediyorum
bu arada bir sonraki bölümle ilgili tahminlerinizi alalım zaid bombayı patlatıcakmı sizce ?
yok yaww Ziya Kükürtün sesi güzeldir tonlamalarını begenirim
bu başka bişey Ziya k. olsa bu kadar gıcık olmam ona
Aras ne yapar eder bir şekilde gelir durunun yanına hele hele duru gözlerini açtıgında ilk onu görürse varya deymeyin o zaman şahsen benım keyfime
bide noyanın suratını merak ediyorum
bu arada bir sonraki bölümle ilgili tahminlerinizi alalım zaid bombayı patlatıcakmı sizce ?
:)
umarım Aras gelir Duru'nun yanına ama unutma ki Duru Aras'ı
nişanlı zannediyor saolsun teyzemiz dün gece ağzındna kaçırıverdi:)
bomba patlamayacak bence ama Aras ve Zaid neler konuşacak
merak ediyorum acaba diyorum şu kamyon'un çalınması ve iş arkadaşlarının ölüm haberi Aras'a Zaid'in yanındayken mi gelecek o zaman Zaid'de baya birşey öğrenir gibi sanki
ama bence ilerleyen bölümlerde Aras ve Zaid kedi fare oyunu oynayacak
ve belki arada bri karşı karşıya gelecekler
ben de KV yi hiç izlemediğim için bi yorum yapamıycam ama gıcık:D
durunun babası Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak atasözünü getirdi aklıma.hırsları yüzünden kızından olabilir şimdi.yüz ifadesini çok merak ediyorum olanları öğrenince
hastanede yaşanacak aras duru ve ilhan karşılaşması da çok ilginç olacak galiba.
bombacının bombayı patlatmayacağını düşünüyorum şu an ben
valla aynen dediğin gibi oldu Afşar Kırımlı'nın durumu
ama adma üzülecke elbet kızının durumuna ama
onu Mois'in evinden çıkan belgeler daha çok ilgilendiriyordur eminim
adam Azra'nın babasını öldürttü Azra'ya nasılda şefkatli davranıyor
soğuk kanlı adam ama eğer olurda belgelerin olduğu kamyonun başına
birşey gelirse Afşar Kırımlı'nın eline ulaşmazsa adam Duru'nun kaza geçirmesindne çok kamyondakilerin başına gelene üzülür...
CANPOLAT55 16-10-06, 13:36 http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_001.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_002.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_003.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_004.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_005.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_006.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_007.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_008.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_009.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_010.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_011.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_012.JPG
geçen haftanın en beğenilen sahnesi ne oldu???
ve bu hafta gene bu oylamayı yapacakmıyız???
bu iki soruma cevap istiyorum lütfen:D
CANPOLAT55 16-10-06, 13:37 http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_013.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_014.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_015.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_016.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_017.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_018.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_019.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_020.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_021.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_022.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_023.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_024.JPG
valla aynen dediğin gibi oldu Afşar Kırımlı'nın durumu
ama adma üzülecke elbet kızının durumuna ama
onu Mois'in evinden çıkan belgeler daha çok ilgilendiriyordur eminim
adam Azra'nın babasını öldürttü Azra'ya nasılda şefkatli davranıyor
soğuk kanlı adam ama eğer olurda belgelerin olduğu kamyonun başına
birşey gelirse Afşar Kırımlı'nın eline ulaşmazsa adam Duru'nun kaza geçirmesindne çok kamyondakilerin başına gelene üzülür...
en kısa zamanda bulunur katilleri falan.Bide kasıla kasıla nasıl sinir oldum.anlatamam.
CANPOLAT55 16-10-06, 13:39 http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_036.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_037.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_038.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_039.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_040.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_041.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_042.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_043.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_044.JPG
CANPOLAT55 16-10-06, 13:40 http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_046.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_047.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_048.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_049.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_050.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_051.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_052.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_053.JPG
CANPOLAT55 16-10-06, 13:41 http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_054.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_055.JPG
durunun babası Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak atasözünü getirdi aklıma.hırsları yüzünden kızından olabilir şimdi.yüz ifadesini çok merak ediyorum olanları öğrenince
hastanede yaşanacak aras duru ve ilhan karşılaşması da çok ilginç olacak galiba.
Aras hastaneye gitse bile istihbaratçı kimliği ile gider ki keza aras durunun Avşar Kırımlının kızı oldugunu bilmiyo hatırlarsanız tanışma konuşmalarında Avşar kırımlının kızıyım demiyor yada soyadını söylemiyor.
muhtemel hastanede öğrenicek
Avşar beyin yüzünü Nejata neler yapabileceğini ben bile merak ediyorum
Durunun Arasın nişanlı oldugunu duydu ama Maşallah kaza anına kadar yüzünden gülümseme hiç eksik olmadı maşallah ,
maşallah demişşken bu İNŞALLAHLAR benım çok canımı sıkmaya başladı yaww
dizide hanedan aynası kelisine rakip olana kelime
(Melalcım sen ayrıldılar kıs zengin biriyle gitti falan dedin ben orayı kaçırdımm sanırım tam anlamadım bir daha anlatırmısın ?)
CANPOLAT55 16-10-06, 13:42 http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_056.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_057.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_058.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_059.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_060.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_061.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_062.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_063.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_064.JPG
CANPOLAT55 16-10-06, 13:42 http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_065.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_066.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_067.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_068.JPG
http://www.mitglied.lycos.de/kinalikarboard/Sagir%20Oda/Sagir%20Oda%205%20B%f6l%fcm/PDVD_069.JPG
Ktılıyorum gülseven arkadaşımıza .aynen avşar kırımlının yüzünü merak ediyorum hemde
Aras hastaneye gitse bile istihbaratçı kimliği ile gider ki keza aras durunun Avşar Kırımlının kızı oldugunu bilmiyo hatırlarsanız tanışma konuşmalarında Avşar kırımlının kızıyım demiyor yada soyadını söylemiyor.
muhtemel hastanede öğrenicek
Avşar beyin yüzünü Nejata neler yapabileceğini ben bile merak ediyorum
Durunun Arasın nişanlı oldugunu duydu ama Maşallah kaza anına kadar yüzünden gülümseme hiç eksik olmadı maşallah ,
maşallah demişşken bu İNŞALLAHLAR benım çok canımı sıkmaya başladı yaww
dizide hanedan aynası kelisine rakip olana kelime
(Melalcım sen ayrıldılar kıs zengin biriyle gitti falan dedin ben orayı kaçırdımm sanırım tam anlamadım bir daha anlatırmısın ?)
tabii canım anlatayım ben Orhan Kılıç'ın röportajında okumuştum Aras Dağlı kimdir diye sorduklarında Aras'la ilgili bazı şeyler söylemişti
nişanlısı zengin birisi için bırakmış Aras'ı nişanı atmış yani kız
Aras yerine parayı tercih etmiş:)
babası ölmüş annesi ve 1 kızkardeşi varmış
bende sanki gerçek birindne bahseder gibi bahsettim Aras'tan:):)
geçen haftanın en beğenilen sahnesi ne oldu???
ve bu hafta gene bu oylamayı yapacakmıyız???
bu iki soruma cevap istiyorum lütfen:D
geçen hafatanın en begenilen sahnesi
4 oyla afganistan sahneleri oldu
bu haftaki anketi birazdan ekliycem ve oylamaya başlıycaz
anketimizi cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz
tabii canım anlatayım ben Orhan Kılıç'ın röportajında okumuştum Aras Dağlı kimdir diye sorduklarında Aras'la ilgili bazı şeyler söylemişti
nişanlısı zengin birisi için bırakmış Aras'ı nişanı atmış yani kız
Aras yerine parayı tercih etmiş:)
babası ölmüş annesi ve 1 kızkardeşi varmış
bende sanki gerçek birindne bahseder gibi bahsettim Aras'tan:):)
hıı olmadı ama terbiyesiz kıss parayla sadet olmaz lafını kimse öğretmemiş ona
hah bu kıs yakın da çıkar piyasaya neyse bide grayın karısıymış varya düşer bayılırım yuh derim zaten kıs çok ezik duruyor
bence babası ölmedi Arasın o işte iş var
bakalım izliyip görcez artık
bu arada bu konuyla alakası yok ama unutmadan diyim bu oglu şahin varya kesin onuda Afşar kırımlı öldürdü yada neden oldu derim ben
hıı olmadı ama terbiyesiz kıss parayla sadet olmaz lafını kimse öğretmemiş ona
hah bu kıs yakın da çıkar piyasaya neyse bide grayın karısıymış varya düşer bayılırım yuh derim zaten kıs çok ezik duruyor
bence babası ölmedi Arasın o işte iş var
bakalım izliyip görcez artık
bu arada bu konuyla alakası yok ama unutmadan diyim bu oglu şahin varya kesin onuda Afşar kırımlı öldürdü yada neden oldu derim ben
yok Giray'ın karısı değil Giray'ın karısının aileside zengin Duru ve İlhan'ı
nasıl evlendirmek istiyorlarsa işte Giray ve Aylin'di sanırsma adı onlarda
öyle evlenmiş yani
yakın zamanda o zaman arasın aile efradıylada tanışıcaz
kızkardeşi de çıkar belki
nişanlısı falan filan...
yakın zamanda o zaman arasın aile efradıylada tanışıcaz
kızkardeşi de çıkar belki
nişanlısı falan filan...
oo arasın ailesini tutmaya kalksalar 2 -3 bölüm sürer onun geçmişi hızlı çekimde
ama ilginç olacagı kesin Aras hakkında daha çok bilgiler vermemliler
hem dikkat ettiyseniz pazar gününe kadar aras üzerinde yogunlaşan bir fragman verdiler ama paza günü yayınlanan fragman farklıydı
PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 HABABAM SINIFI UC BUCUK (T.S) [NET] KAND 10,40 34,10
2 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 6,20 23,50
3 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 6,20 20,90
4 A1 KICKBOX SAMPIYONASI TURNUVASI [NET] SHOW 6,20 19,40
5 SAGIR ODA [NET] KAND 5,60 18,10
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET]
PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 HABABAM SINIFI UC BUCUK (T.S) [NET] KAND 10,80 31,30
2 A1 KICKBOX SAMPIYONASI TURNUVASI [NET] SHOW 7,60 21,70
3 SAGIR ODA [NET] KAND 5,90 18,20
4 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 5,70 19,60
5 SELENA [NET] ATV 5,00 14,40
6 IBO SHOW [NET]
2-3 haftalık aradan sonra reytingler nihayet düzelmiş. demekki gün değişikliği işe yaramış.bundan sonra artık gün değişmez, her hafta pazar günü tv de ilk kez film koyamayacaklarına göre pazar günleri birinciliğe çıkacağını düşünüyorum sağır oda'nın. umarım yanılmam
Bir konuda daha ben şahsen görüşlerimi belirtmek istiyorum aras ve zahıt taksım meydanında bulustuklarında eger, aras zahıtı yakalatmayı dusunurse dıye kendı ustune bomba bagladı bence ve halk arasında bı bulusma sectı ıstıhbaratın toplum içinde çatısamayacagını bılıyor. mois cinayetini anlatacagını unuyorum aslında ama bu hayalet yamuk adam belli olmaz baksananız adamı o cehennemden kurtardı eve getirdi orda vurdu.
Valla Nejat ve adamları ıstıhbarat orgutune bulasmakla hıc ıyı bısey yapmadılar.Arasın hışmından korkmalarını tavsiye ederim kendilerine şahsen ki
eger bide hayalet herşeyi Arasa anlatırsa Aras Afşar kırımlının varlıgını yada nejat bağlantısını öğrenirse ,
üstüne bide Durunun Afşar kırımlının kızı oldugunu öğrenirse o zaman seyreyleyin imkansiz aşkı alllaaaaaa
bu arada lala ıstıhbarattan olabılır yani derininden ve kırımlı aılesının neler yapmak ıstedıgını öğrenmeye çalışıyor olabilir .
eger bide hayalet herşeyi Arasa anlatırsa Aras Afşar kırımlının varlıgını yada nejat bağlantısını öğrenirse ,
üstüne bide Durunun Afşar kırımlının kızı oldugunu öğrenirse o zaman seyreyleyin imkansiz aşkı alllaaaaaa
bu arada lala ıstıhbarattan olabılır yani derininden ve kırımlı aılesının neler yapmak ıstedıgını öğrenmeye çalışıyor olabilir .
yazdıklarına katılıyorum umaırm Zaid Aras'a birşeyler anlatır Zaid'le Aras Afşar Kırımlı'nın peşine düşecek ama sebepleri başka
ayrıca Aras büyük ihtimal Duru'nun Afşar Kırımlı'nın
kızı olduğunu bu bölüm öğrenecek bir aynda Duru bir yanda
babasının pislikleri hakikaten heyecanlı bölümler bizi bekliyor:)
şu ana kadar ki bölümler ne ki:)
Lala hala bir muamma ama yavaş yavaş onunda kim olduğu çıkacak ortaya
Ayşe'cim müzik için teşekkürler...
bu arada
(bende hep bununla başlar oldum yazmaya yaa)
2 haftadır dizide ne eksik arkadaşlar yada kimler eksik hepimiz bunu atladık yaa inanmıyorum ?
http://img237.imageshack.us/img237/138/arasdcj2.png
http://img237.imageshack.us/img237/4602/orhankilic2yw3.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/9362/arasdzkp3.png
ehe ehe:D
ben demiştim;)
bu arada gerçekten bizim türkücüye ne oldu:img-grin2
hakikaten yok oldular aman iyide oldu zaten
vıcık vıcıktı espriler falan heralde seyircilerden
tepki alınca kaldırdılar onları:):)
ya o türkücüler bu bölümde çok alakasız dururdu zaten doğaldır olmamalae ama onlar nedensiz bi biçimde dizinin içine sadece zaman geçsin diye konulmuş olamaz bence, ne bileyim altından başka birşey çıkabilir yani...
Hepinize Merhaba,
Bana oyle geliyorki diziye pazar gunune almak ise yaradi. Dizi gecen haftaya bakarak cok iyi reyting almis. Bide pazar gunleri aslinda mac haricinde sinema filmleri var buyuk rakip olarak, ama bu filmlerde hep Kanal D'e oluyor zaten, bundan dolayi rakipte sayilmaz. Neyse, umarim gelecek haftada reytingler iyi olur.
gülümseyen 16-10-06, 23:48 merhaba arkdaşlar bence bu hatfaki bölümün en kötü sahnesi zırhlı aractan inen istihbarat görevlisinin murat marka bir arabay binip tüymek istemesiydi..ölüceğini daha binmeden tahmin etmiştim..:D
ama herşeye rağmen emeğe ve senaryoya saygı duyuyorum..
merhaba arkdaşlar bence bu hatfaki bölümün en kötü sahnesi zırhlı aractan inen istihbarat görevlisinin murat marka bir arabay binip tüymek istemesiydi..ölüceğini daha binmeden tahmin etmiştim..:D
ama herşeye rağmen emeğe ve senaryoya saygı duyuyorum..
valla banada o sahne çok saçma geldi hatta seyrederken
saçmalığın dik alası dedim tamam adamı öldüreceksiniz
ama öyle saçma bir şekilde öldürmeyin istihbaratçılar
bu kadar aptal mı canım oraya gidince öleceğini hesaplayamıyor...:)
hakikaten yok oldular aman iyide oldu zaten
vıcık vıcıktı espriler falan heralde seyircilerden
tepki alınca kaldırdılar onları:):)
evet yoklar sizin tabi gözünüz gönlünüz bunları geçin KULAKLARINIZ bayram etmiştir. benımde ediyordu taa pazara kadar
ummadıgınız insanlar ummadıgınız anda karşınıza düşerya 50 sene düşünsem aklıma gelmezdi taksim sahnesinde karşılaştım bizim türkücüyle ses aynı gıcık ses şive aynı bi an hayır olamaz yok yaa bu bölümde yani4. bölümü kastediyorum yoktular ne güzel bayram bayram derken .....:img-help:
bide ben yok canım o mu derken birden önüme düştü :dito
Merula_Alba 17-10-06, 10:31 Arkadaşlar Mois'in evinde inceleme yapılırken çalan şarkı muhteşemdi. Nerden buluruz ki acaba? Bilen varsa söylesin lütfen.
Merula_Alba üzgünüm ben de bilmiyorum.
bu bölüm son ana kadar zevkliydi. yani o kadar önemli evrakları, bu kadar az güvenlik önlemiyle taşınır mı? izlerken çok sinirlendim. bir de orada tuzak olduğu belliydi. araçtan inmemeleri lazımdı. en çok atılan gaz sırasında, içeridekilere üzüldüm. bu kadar basit hata yapılmaz.
hikayeyi burada biraz daha gerçekçi yapabilirlerdi. zırhlı aracın yanında bir iki araç daha eskort yapardı. çatışma olurdu. sonunda kötüler kazanabilirdi. böyle olmaması lazımdı.
bu arada yeni saatinin de iyi olduğunu düşünüyorum.
önce bu duyuruya dikkat
"Gündemdeki Diziler Resim-Video-Avatar-İmza-Özel Çalışmalar
Gündemdeki dizilerden takip edilmesi açısından en yoğun dizilere Resim-Video-Avatar-İmza-Özel Çalışmalar Bölümü açtık..Dizi hakkındaki yorumlarınızı yine Gündemdeki diziler forumu içinde yer alan dizi konularına yapacaksınız.. Bu diziler hakkındaki resim-video-avatar-imza ve özel çalışmalarınızı aşağıdaki linkte yer alan konulara ekliyebilirsiniz...
http://www.dizifilm.com/forum/forumdisplay.php?f=192"
ama sağır odaya ait başlık yok aralarında nedenkine fazla resim avatar yapmadıgımız içini :( :( :( :(
evet canım burda fazla hatta neredeyse hiç çalışma yapılmadığı için multimedya başlığımız yok inşallah günün birinde olur ne diyeyim:)
Ya son bölümde çok sinirlendim.Bana kalırsa hiç gerçekçi değildi.Bu kadar önemli belgelerin tek bir zırhlı araçla götürülmeye çalışması hiç inandırıcı değildi.En azından bir iki araba eşlik etmeliydi.Yapılan kazaya gelince Çağlacığımı yüzünde kanlar içinde görünce ne kadar fena olsam da:icon_cry: Afşar Kırımlı'nın bu kazanın sorumlusunun kendisi olduğunu öğrenince yüzünün alacağı ifadeyi düşünerek teselli buldum:img-punk:
Ben bu diziyi severek ve eğlenerek izliyorum. Pazar gününe alınmasına sevindim dogrusu, Pazartesi günü için farklı tercihlerim vardı. Reytingleri kalıcı olursa yayınlanmama riski de kalkar biz de Hanedan Aynasının gerçek hikayesini öğrenebiliriz. Dizinin eli düzgün bir hikayesi var ama karakterlerin hikayelerini biran önce anlatırlarsa iyi olacak diye düşünüyorum. Bu tür bir "human interest" açısı, dizinin seyredilebilirliğini artıracaktır. Karakterlerin derinligini ortaya çıkartmak için iç çelişkilerini bir an önce anlatmalarında fayda var.
minotauros 17-10-06, 20:44 alıntıdır arkadaşlar....
SAĞIR ODA, BAŞBAKANIN RAHATSIZLIĞINI BİLDİ...
17.10.2006 16:47
Kan şekeri ve tansiyonu düştüğü için hastaneye kaldırılan Başbakan Erdoğan'ın bu rahatsızlığı ve yorgunluğu Sağır Oda'nın dördüncü bölümünde ilginç bir şekilde yer almıştı. İşte Sağır Oda'nın senaryo ekibi iyi istihbarat alıyor dedirten diyaloglar...
Sağır Oda'nın geçtiğimiz hafta yayınlanan 4'üncü bölümünde İlhan ve Nogay diyaloğunda Başbakan'ın yorgun olduğu vardı. Sağır Oda, Erdoğan'ın bu yorgunluk yüzünden Çankaya'ya çıkacağı tahmininde de bulundu. İşte o diyalog...
İLHAN: İKİBİNYEDİ ZOR BİR YIL OLACAK. BİR YANDAN LÜBNAN’A ASKER GÖNDERİYORUZ, BİR YANDA İRAN AMERİKA GERGİNLİĞİ…
NOGAY: ASIL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ VAR…
İLHAN: SENCE NE OLACAK?
NOGAY: BENCE TAYYİP ÇIKAR KÖŞKE…
İLHAN: NASIL ABİ! HAYATTA VERMEZLER ONA.
NOGAY: OLUR OLUR… BEŞ YILDIR BAŞBAKANLIK YAPIYOR ADAM… SEN TÜRKİYE’DE BAŞBAKANLIK YAPMAK KOLAY MI SANIYORSUN? ONCA İŞİN ARASINDA AÇILIŞTI KOKTEYLDİ, DÜĞÜNDÜ DERNEKTİ DERKEN BİTTİ ADAM… YORULDU. DİNLENECEK!
İLHAN: EMİNE HANIM TÜRBANLA NASIL GİRECEK ÇANKAYA KÖŞKÜNE. NOGAY: EVİNİ KÖŞKE TAŞIMAZ OLUR BİTER. PROTOKOLLERE DE KATILMAZ… BUGÜNE KADAR NASIL HALLETİYSE ÖYLE GİDER.
link de bu...
http://www.medyatava.net/haber.asp?id=31711
evet canım burda fazla hatta neredeyse hiç çalışma yapılmadığı için multimedya başlığımız yok inşallah günün birinde olur ne diyeyim:)
Sezinir arkadaşımıza mesaj attım multimedya ile ilgilki umarım ilgilenen birisi olur.
cebe_noyan 18-10-06, 00:06 alıntıdır arkadaşlar....
SAĞIR ODA, BAŞBAKANIN RAHATSIZLIĞINI BİLDİ...
17.10.2006 16:47
Kan şekeri ve tansiyonu düştüğü için hastaneye kaldırılan Başbakan Erdoğan'ın bu rahatsızlığı ve yorgunluğu Sağır Oda'nın dördüncü bölümünde ilginç bir şekilde yer almıştı. İşte Sağır Oda'nın senaryo ekibi iyi istihbarat alıyor dedirten diyaloglar...
Sağır Oda'nın geçtiğimiz hafta yayınlanan 4'üncü bölümünde İlhan ve Nogay diyaloğunda Başbakan'ın yorgun olduğu vardı. Sağır Oda, Erdoğan'ın bu yorgunluk yüzünden Çankaya'ya çıkacağı tahmininde de bulundu. İşte o diyalog...
İLHAN: İKİBİNYEDİ ZOR BİR YIL OLACAK. BİR YANDAN LÜBNAN’A ASKER GÖNDERİYORUZ, BİR YANDA İRAN AMERİKA GERGİNLİĞİ…
NOGAY: ASIL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ VAR…
İLHAN: SENCE NE OLACAK?
NOGAY: BENCE TAYYİP ÇIKAR KÖŞKE…
İLHAN: NASIL ABİ! HAYATTA VERMEZLER ONA.
NOGAY: OLUR OLUR… BEŞ YILDIR BAŞBAKANLIK YAPIYOR ADAM… SEN TÜRKİYE’DE BAŞBAKANLIK YAPMAK KOLAY MI SANIYORSUN? ONCA İŞİN ARASINDA AÇILIŞTI KOKTEYLDİ, DÜĞÜNDÜ DERNEKTİ DERKEN BİTTİ ADAM… YORULDU. DİNLENECEK!
İLHAN: EMİNE HANIM TÜRBANLA NASIL GİRECEK ÇANKAYA KÖŞKÜNE. NOGAY: EVİNİ KÖŞKE TAŞIMAZ OLUR BİTER. PROTOKOLLERE DE KATILMAZ… BUGÜNE KADAR NASIL HALLETİYSE ÖYLE GİDER.
link de bu...
http://www.medyatava.net/haber.asp?id=31711
burada bir müneccimlikten çok kinaye dediğimiz bir olay var. daha doğrusu senin bahsettiğinle alakalı bir durum yok. diziye göre başbakan herşeyi yapıyor ama cumhurbaşkanı olursa süleyman demirel gibi nikah şahitliğinden başka birşey yapmayacak demeye getiriyor. (özal ve demirel örneklerini hatırlarsan daha da iyi anlarsın.) yok eğer diyorsan başbakanın rahatsızlık geçireceğinin istihbaratını aldılar, aman sende derim. daha neler.
minotauros 18-10-06, 00:27 burada bir müneccimlikten çok kinaye dediğimiz bir olay var. daha doğrusu senin bahsettiğinle alakalı bir durum yok. diziye göre başbakan herşeyi yapıyor ama cumhurbaşkanı olursa süleyman demirel gibi nikah şahitliğinden başka birşey yapmayacak demeye getiriyor. (özal ve demirel örneklerini hatırlarsan daha da iyi anlarsın.) yok eğer diyorsan başbakanın rahatsızlık geçireceğinin istihbaratını aldılar, aman sende derim. daha neler.
valla bunu ben söylemedim, medyatava diye haber sitesi var, onlar söylemiş. ben de paylaştım...
5.Bölüm Haftanın Sahnesi
1- Mois'in gizli odasının açılması
2- Aras'ın Zahitle karşılaşması (örgüt evi baskını)
3- Zırhlı araca yapılan baskın
4- Zahit in canlı bomba olması (bomba hazırlık sahnesi)
5- Arasın Komutanla konuşması
6- Duru'nun Arasın akrabalarıyla konuşması
7- Duru'nun dayısının Kaza ile ilgili yaptıgı konuşma (son sahnee )
Hadi bakalım oylarınızı bekliyoruz .. :)
yanlız bu hafta en kötü sahneyide seçiyor olucaz
yani hem en iyi sahne hem kötü sahne
arkadaşlar bekliyorum oyları haa nedenleriyle bide
en beğendiğim sahne 5;)
benim çok hoşuma gitti o sahne.ve çok inandırıcıydı.komutanın davranışları ve konuşmaları çok yerindeydi
en beğenmediğimde 4
çok gereksiz bi sahneydi.sağolsunlar canlı bomboların eyleme nasıl hazırlandıklarını öğrenmiş olduk.belki bi gün lazım olur diye mi ne düşündüler:icon_evil
çok gereksiz bi sahneydi.sağolsunlar canlı bomboların eyleme nasıl hazırlandıklarını öğrenmiş olduk.belki bi gün lazım olur diye mi ne düşündüler:icon_evil
he yaa bigün kalktılar asitondan nasıl bomba yapılır diye gösterdiler
bigün kalktılar dinamitler nasıl bağlanır ve bunlara çakmagın ateşme mekanizması kullanılarak yasıl ateşleme butonu yapılır onu anlattılar uzun uzun
haftaya ne var merak ediyorum :(
bu adam bizi bitene kadar bizi ya bomba uzmanı yaparlar
sonrada bizim babannenın değişiyle izleme bunları anarşik olursun :) :)
bu adam bizi bitene kadar bizi ya bomba uzmanı yaparlar
sonrada bizim babannenın değişiyle izleme bunları anarşik olursun :) :)
:img-haha: :img-haha: :img-haha: alemsin Ayşe ama haklısın bu gidişle bomba uzmanı olacağız valla örgütler özel eğitim vermesinler militanlara Sağır Oda'yı izlesinler öğrenirler:):)
Diziler maganda dolu! Hani, olur olmaz yerlerde ateş eden, silah kullanan, çocukların eline tabanca verenlere kızıyoruz ya, işte onların hepsi maşallah tüm dizilerde var!
Bir zamanlar Kurtlar Vadisi’ne kızardık, oysa şimdi 3-4 tane Kurtlar Vadisi tipi dizi yayınlanıyor!
Sağır Oda’da silahlar susmuyor. Her türlü işkence, ceset, baskın, silah var..
Kod Adı’nda yine aynı hep silah, hep silah..
Bir de Arka Sokaklar var.. Onda da maşallah çocukların ellerinde silahlar patlıyor ama kimse bir mesaj vermiyor.. Bir de Arka Sokaklar’da çok küfürlü konuşuluyor.. Öyle ki bu küfür ve ağız bozukluğu çocukların diline de yansımış.. Bacak kadar çocuklar “Sana ulan”, “Hadi lan” gibi kelimeler sarfederken, “naşla” (Gidebilirsin) gibi kelimeleri ağızlarından eksik etmiyorlar. İnternet cafe’lerde çıplak kadın fotoğrafları basıp, okulda para karşılığı satıyorlar! Bunu yapanlarda polis çocukları!
Tamam bu bir dizi ama dizi de olsa bazı toplumsal mesajlar atlanmamalı.. Dizide çocuk babasının silahıyla oynayıp ateşliyorsa, o sahnenin sonunda bunun ne kadar tehlikeli bir şey olduğu, polis de olsa silahların ortada bırakılmaması gerektiği vs. mesajlar verilmeli.
Dizi de olsa, polis çocukları internet cafe’lerden çıplak kadın fotoğraflarını basıp satıyorlarsa yine o sahnenin sonunda doğru mesajlar verilmeli.. O diziyi izleyen çocuklara doğrular ve yanlışlar anlatılmalı..
Bir de taktığım diğer bir dizi de “Acemi Cadı”.. Kolejli kızların konuşmaları, bir karış giydikleri ve yırtmaçlı mini okul etekleri, makyajlı okula gitmeler, okulda çete kurmalar sinirime dokunuyor.. Neymiş, o komik bir diziymiş.. Siz öyle sanın.. Hangi okul o kadar kısa eteklere izin veriyor acaba? Hangi okul kızların makyajlı okula gitmesine izin veriyor acaba? Hangi okul, sınıfında erkek öğrencilerin çete kurup tesbih çekmesine izin veriyor acaba? Hangi okulda “Acemi Cadı”daki kadar salak bir müdür ile aptal bir öğretmen var acaba?
“Hababam Sınıfı” filmi de çok komik ama içinde yüzlerde ders alınabilecek mesajlar var..
Sonra bu dizilerde sahnelenen görüntüler aynen okullarda da yaşanıyor.. Kızlar evden çıkarken normal eteklerini giyerken, okul kapısında eteklerini içeriye doğru kıvırıp mini yapıveriyor!
Kızlar, okulda en iyi olabilmek için, en kabadayı çocuğa mavi boncuk veriveriyor! Çocuklar da kızları tavlayabilmek için çete oluveriyor!
Dizilerle gerçek hayatı karıştırmayalım.. Mesajları doğru verelim, gençleri, çocuklarımızı en azından ekrandan uyarmış olalım.
Dikkatimi çeken başka bir konu da yukarıda saydığım ve şiddet içeren, kötü mesaj veren dizilerin hepsi (Sağır Oda, Kod Adı, Arka Sokaklar ve Acemi Cadı) Kanal D’de yayınlanıyor!
Entresan bir durum!
Kanal D’nin Genel Müdürü olan Murat Saygı’nın konuyla ilgili cevabını çok merak ediyorum doğrusu…
bu yazı Kenan Erçetingöz'ün sitesi Gecce.com'da yazdığı bir yazı valla doğru yazmış adam
daha yazıyı okudan bile her ne yazdıysa bu adama 2 çift lafım var derlerya var ama ramazan ramazan bozmayayım yine ilhan'ı düşünmek yetiyo zati yaaa neysee
efendim ne yazdıgı ne yazacagı belli bi adam oldugundan okumuycamda
ayy bu adamın görmek varlıgı bilmek benım en sevdiğim dizilere laf etmesi beni çıldırtıyor yaww
hep aynı terane geçlere kötü örnek
sen kötü anne babaysan hep aynı ıslıgı böyle çalarsın tabi
sanki asıl kendi bu haltı yiyor , onun bunun dedikodusunu yaparak özel hayatlarına müdahale ederek daha neler neler
bu adama dayanamıyorum
neyse sağol melalcım :)
valla kenan abi sonuna kadar haklısın...ama keşke o saydığın diziler kurtlar vadisi kadarda olabilseydi..demek beterin beteri varda, kiymet bilen yoktu.. fakat sadece şiddet dersek yanlış olur ? işin aslı başka..aslında masum gibi gözüken ama en ağır darbeyi indiren kısım şiddet değil..
sorunun zoru, kurtlar vadisi'ne o kadar yırtınan kesim, onca toplum mühendisi, onca ahlak sorumluları nerede? vadi bitti diye onlarda sus pus mu oldu ? nerede eleştiriler? nerede çarşaf çarşaf manşetler ?!
evet, hepsi kanal D'de.!! ilginç olanı, kurtlarıda ençok eleştiren aydın (!) zümreside doğan medya menşeyliydi, iyi mi ? üstüme iyilik sağlık durumları ama biz pekte bir iyilik göremedik, kaldı ki sağlık nerede..?!
havadan nem kapan bir milletiz, tek acemi cadı mı yada sadece şiddet dizilerimi toplumu bozan, dejenere eden?? hayır, selana yok efendim taşların sırrı gibi dizlerle çoçuklar ve ortaöğretim eğitim kuşağı, olmadı o tarza yakın savruk aşk dizileriylede toplumu, ağırlıklı olarak genç kesim vurulmakta..
işte yeni nesil işte yeni toplum? sahi kimin eli, kimin cebinde ? bilen var mı yada gören ? yok..aldatmanın sınırı, edepsizliğinde limiti yok..dikkat geleneklerede bakış açısıda, artık eski kafa katagorisine girmekte..yayınlar bunlar, verilenler bunlar, izlenenler bunlar..dahası, en çok satan yayın ve basında ortada..o zaman sorayım NEDEN GOCUNUYORUZ..?!
Sevgili Murat
yazdıklarında haklısın Acemi Cadı ve benzeri dizileri hiç görmedim ama okuduklaırm duyduklarım kötü örnek dizilerden olduğu evet zamanında
Kurtlar Vadisi'ni yerden yere vurdular tamam bazı sahneleri kanlıydı ama sadece şiddet içeren diziler gençlere kötü örnek olmuyor insanların bunu anlaması lazım 10-16 yaş gurubuna yapılan dizilerde belki şiddet yok
ama kötü örnek çok var raiting uğruna çocuklara zarar veriyorlar ne yazıkki
Kenan Erçetingöz'ü bende sevmem ama bu yazdığı yazıda doğruluk payı var
zamanında bas bağıranlar şimdi reyting kaygısından neler yapıyorlar...
ya o gösterdikleri kadarıyla bomba yapılmaz arkadaşlar sakin olun.asetonun içine bişi sokuca bomba olmuyo yani.heyecanlanmayın.no panic:)
sizlerin yazılarını okuyunca bende merak edip okudum ,
söylenecek şeyler hep daha önce söylenenlerle aynı ben kendi adıma daha önce bu konuda yaptıgım yorumlara bir den den ( "" "") koyuyorum
hemde sizin yazdıklarınıza katılıyorum
neyse
eee hadi Melal anket cevaplamanı bekliyoruz
Sondakika senden de
haftanın IN ve OUT tu hadi bakalım ?
tamam Ayşe'cim seçiyorum en güzel sahneyi
hımm hangisi desem acaba
aslında Aras'ın Komutanla konuşması çok güzeldi
ama Aras'ın Zaid'le olan sahneside güzeldi ama hadi ben
Aras ve Komutan sahnesi diyeyim:)
valla bence en berbat en gereksiz zahit canlı bomba olma sahneleri. 4 .ne kadar uzun ve bayıcıydı anlatamam..ah sedar ah.neyse
en iyi sahne bencede komutanla aras dağlının konuşmasıydı.. 5
ya o gösterdikleri kadarıyla bomba yapılmaz arkadaşlar sakin olun.asetonun içine bişi sokuca bomba olmuyo yani.heyecanlanmayın.no panic:)
o kadar anlatımla tabi ki olmaz
ama merak etmeyin devamını da öğreniriz bi gün bi bölümde:dito
k.erçetingözünde %50 dediklerine katılıyorum
Arkadaşlar diğer diziler bölümüne bakınız sağır odanın multimedya forumu açılmışşş.Dün akşam ayşe admine özel mesaj attım
SAĞIR ODA EKİBİNDEN AÇIKLAMA: SERDAR AKAR YÖNETMENLİĞİ BIRAKTI ANCAK DİZİDEN AYRILMADI
18.10.2006 16:04
"Sağır Oda dizisinin yönetmeni Serdar Akar diziden ayrıldı" haberine dizi ekibinden bir açıklama geldi.
Aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi'nde sinema derslerine giren Serdar Akar, derslerinin yoğunlaşması üzerine yönetmen koltuğunu 7'nci bölümden itibaren Onur Tan'a bırakacak. Ancak Akar, bu sırada dizinin süpervizörlüğünü de yapmaya devam edecek.
Bu arada pazartesiden pazar akşamına alınan dizi, bu pazar akşamı bayram arefesine geldiği için ekrana gelmeyecek
Açıkçası Serdar Akar'ın ayrılmasının çok iyi olduğunu düşünüyorum.
Diziyi o kadar yavaş ve ağır bir hale getiriyor ki heyecanlı sahnelerin umudu olmasa izlemekten sıkılacağız :img-grin2
Serdar Akar'ın bırakmasına sevinmedim diyemem ama
önemli olan yerine kim gelecek onu bilsem ona göre sevineceğim:):)
Serdar Akar'ın bırakmasına sevinmedim diyemem ama
önemli olan yerine kim gelecek onu bilsem ona göre sevineceğim:):)
Aynen ya,şimdi nolucak acayip merak ediyorum
Serdar Akar'ın ayrılacağına sevindim...............:img-grin2
Serdar Akar'ın ayrılacağına sevindim...............:img-grin2
ya sevindim ben sevinmesine de yerine kim gelecek bakalım
sevincimizi kursağımızda bırakacak birisi gelmez inşallah:)
şöyle tempoyu arttıracak bir yönetmen olsun aklımada isim gelmiyor ki şimdi:)
ya sevindim ben sevinmesine de yerine kim gelecek bakalım
sevincimizi kursağımızda bırakacak birisi gelmez inşallah:)
şöyle tempoyu arttıracak bir yönetmen olsun aklımada isim gelmiyor ki şimdi:)
evet ya acaba kim gelecek bencede sevincimizi kursağımıza bırakacak birisi gelmez.kim var ki bende tanımıyorum...:img-grin2
Onur Tan isminde birisi ; umarım iyi olur...............
Onur Tan isminde birisi ; umarım iyi olur...............
!!! ilk kez duydum hayırlısı ne diyelim artıkın:)
evet ne güzel bir haber..umarız doğrudur..serdar akar'ın bırakmasına doğrusunu söylemek gerekirse acayip sevineceğim, galiba onlarda farkına vardılar. tek eleştiri okları bu sayfanın müdavimlerinden gelmedi, kendi sitelerindeki fanlarında bu adama, sedar akar, eleştirileri vardı ve fazlaydı. nihayet onlarda uyandı, umarız yeni gelen en azından akar'dan iyi olur..şurası gerçekki aksiyon-macera-gerilim tarzları serdar akar'ın yapacağı iş değil..
yolu açık olsun serdar akarın:img-grin2
artık bizim dizinin de yolu açık olacak demektir bu:img-grin2
gelen gideni aratmasın ama
arkadaşlar kapanan forumdaki bulabildiğim siz değerli arkalaşlarımın eklediği tüm resim ,avatar,imza ne varsa Sağır Oda için açılan bölüme eklemeye çalıştım devamda ediyorum eklemeye .
Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler çalışmaları için ellerine emeklerine sağlık
multimedya bölümünede bekleriz
http://www.dizifilm.com/forum/forumdisplay.php?f=211
not sağır oda sevenleri anketimizi cevaplamınızı bekliyoruz
tşk
unutmadan bu pazar dizi yokmuş tekrarı varmış
doğrumu ben net araştırmadım bu konuda bilgisi olan varmı
serdar akar konusunda ise ne diyelim
begenmek begenmememk ayrı bi konu ama şimdiye kadarki tüm çalışmaları için
eline ,emegine sağlık
umarım daha güzel ve geliştirilmiş tekniklerle döner
ya gerçekten inanamıyorum.serdar akar ayrılmış mı diziden?buna en çok üzülen ben oldum galiba.onun kadar iyi bir yönetmen nerden bulunacak bir daha ya.onur tan kim?napalım ya serdar hoca mimar sinanı bırakmasında diziyi bıraksada olur
hu nereye gittiniz sağır oda sevenleri
bomboş kalmış buralar yaa size haberim var
resimleri ekledim
bugün bölüm videolarının tümünü ve ses kliplerini ekledim
BİTTİ ,
çok güzel oldu
şimdiden iyi seyirler dinlemeler ,yanlız bırakmayın bu bölümüde elinde dosya olanlar klip yapanlar çalışmalarını bizimle paylaşırlarsa çok sevinirz
Ayrıca arkadaşalr bunlar alıntıdır
yapanların bizlerle paylaşanların ellerine emeklerine sağlık
sağolsunlar var olsunlar :) :) :)
saygılar sevgiler
ya gerçekten inanamıyorum.serdar akar ayrılmış mı diziden?buna en çok üzülen ben oldum galiba.onun kadar iyi bir yönetmen nerden bulunacak bir daha ya.onur tan kim?napalım ya serdar hoca mimar sinanı bırakmasında diziyi bıraksada olur
onegin bende üzüldüm evet iyi bir yönetmen ama aksiyon filmine gitmiyor işte
çok yavaş çokk
drama çekse belgesel çekse romantik film çekse tamamda
aksiyon
bakınız kurtlar vadisi o geldikten sonra filmde sahnelerde inanılmaz yavaşlamalar oldu
sahneler inanılmaz yavaşlıklar var olmuyo işte ama diziden ayrılmadı.
Dizide supervisor olarak devam edicek . yani hala dizide belki daha zevkli olur
Onur Tan Kimdir ?
Yönetmen Olduğu Diziler (2)
Dizi Adı Yapım Yılı
Alanya Almanya 2005
İyi Saatte Olsunlar 2004
ayrıca
"İkinci Bahar", "Asmalı Konak" gibi unutulmaz dizilerin altında hep Meral Okay'ın imzası vardı. , yeni yayın döneminde "Körfez Ateşi' diye bi dizi yapıyor .bilin bakalım hikaye kime ait Onur Tan
Onur Tan'ın hikayesi. sadece okay karakterleri geliştirdiğini ve yan olaylar ekleyerek hikayeyi biraz daha etli butlu hale getirdiklerini söylüyor .
biarz daha bilgi bulunca ekliycem
erenalp_18 20-10-06, 22:32 unutmadan bu pazar dizi yokmuş tekrarı varmış
doğrumu ben net araştırmadım bu konuda bilgisi olan varmı
serdar akar konusunda ise ne diyelim
begenmek begenmememk ayrı bi konu ama şimdiye kadarki tüm çalışmaları için
eline ,emegine sağlık
umarım daha güzel ve geliştirilmiş tekniklerle döner
evet arkadaşım işte bu da yayın akışı
20:00Yabancı Sinema, Şapkalı Kedi
22:45Yabancı Sinema, Beşikten Mezara
00:15Sağır Oda, *kolaj*
iborotti89 20-10-06, 22:43 Diziler maganda dolu! Hani, olur olmaz yerlerde ateş eden, silah kullanan, çocukların eline tabanca verenlere kızıyoruz ya, işte onların hepsi maşallah tüm dizilerde var!
Bir zamanlar Kurtlar Vadisi’ne kızardık, oysa şimdi 3-4 tane Kurtlar Vadisi tipi dizi yayınlanıyor!
Sağır Oda’da silahlar susmuyor. Her türlü işkence, ceset, baskın, silah var..
Kod Adı’nda yine aynı hep silah, hep silah..
Bir de Arka Sokaklar var.. Onda da maşallah çocukların ellerinde silahlar patlıyor ama kimse bir mesaj vermiyor.. Bir de Arka Sokaklar’da çok küfürlü konuşuluyor.. Öyle ki bu küfür ve ağız bozukluğu çocukların diline de yansımış.. Bacak kadar çocuklar “Sana ulan”, “Hadi lan” gibi kelimeler sarfederken, “naşla” (Gidebilirsin) gibi kelimeleri ağızlarından eksik etmiyorlar. İnternet cafe’lerde çıplak kadın fotoğrafları basıp, okulda para karşılığı satıyorlar! Bunu yapanlarda polis çocukları!
Tamam bu bir dizi ama dizi de olsa bazı toplumsal mesajlar atlanmamalı.. Dizide çocuk babasının silahıyla oynayıp ateşliyorsa, o sahnenin sonunda bunun ne kadar tehlikeli bir şey olduğu, polis de olsa silahların ortada bırakılmaması gerektiği vs. mesajlar verilmeli.
Dizi de olsa, polis çocukları internet cafe’lerden çıplak kadın fotoğraflarını basıp satıyorlarsa yine o sahnenin sonunda doğru mesajlar verilmeli.. O diziyi izleyen çocuklara doğrular ve yanlışlar anlatılmalı..
Bir de taktığım diğer bir dizi de “Acemi Cadı”.. Kolejli kızların konuşmaları, bir karış giydikleri ve yırtmaçlı mini okul etekleri, makyajlı okula gitmeler, okulda çete kurmalar sinirime dokunuyor.. Neymiş, o komik bir diziymiş.. Siz öyle sanın.. Hangi okul o kadar kısa eteklere izin veriyor acaba? Hangi okul kızların makyajlı okula gitmesine izin veriyor acaba? Hangi okul, sınıfında erkek öğrencilerin çete kurup tesbih çekmesine izin veriyor acaba? Hangi okulda “Acemi Cadı”daki kadar salak bir müdür ile aptal bir öğretmen var acaba?
“Hababam Sınıfı” filmi de çok komik ama içinde yüzlerde ders alınabilecek mesajlar var..
Sonra bu dizilerde sahnelenen görüntüler aynen okullarda da yaşanıyor.. Kızlar evden çıkarken normal eteklerini giyerken, okul kapısında eteklerini içeriye doğru kıvırıp mini yapıveriyor!
Kızlar, okulda en iyi olabilmek için, en kabadayı çocuğa mavi boncuk veriveriyor! Çocuklar da kızları tavlayabilmek için çete oluveriyor!
Dizilerle gerçek hayatı karıştırmayalım.. Mesajları doğru verelim, gençleri, çocuklarımızı en azından ekrandan uyarmış olalım.
Dikkatimi çeken başka bir konu da yukarıda saydığım ve şiddet içeren, kötü mesaj veren dizilerin hepsi (Sağır Oda, Kod Adı, Arka Sokaklar ve Acemi Cadı) Kanal D’de yayınlanıyor!
Entresan bir durum!
Kanal D’nin Genel Müdürü olan Murat Saygı’nın konuyla ilgili cevabını çok merak ediyorum doğrusu…
bu yazı Kenan Erçetingöz'ün sitesi Gecce.com'da yazdığı bir yazı valla doğru yazmış adam
Melal'cim ben bu yazıya kesinlikle katılmıyorum. her dizi bir msj vermek için yapılmaz. yönetmen için dizi bir hayattır. bir yaşama sanatıdır . projesinin üzerinden en ufak bir sahneyi bile atmak istemez. haklılar da.
Allah insanlara akıl, beyin diye birşey vermiş. silahın zararlı, öldürücü birşey olduğunu lise çağında oratokul çağında herkes bilir. Özenen insanlara Allah akıl fikir versin diyebilirim ancak. Özenmesinler kardeşim. Akılları yok mu? 3-5 akılsız insan yüzünden hayatını diziye sinemaya adamış insanlar yaratmak istediği sahnelerden projelerden vaz mı geçsinler?
acemi cadı konusunda da, o kadar kısa etek giyen kızları alan kaç okul var demiş? çok var merak etmesin kenan bey. Okulları sayamam, çünkü sitede yazmak yasak. hangi okul makyaj yapan kızları alır demiş? gene rahat 9-10 okul sayabilirim bu konuda. hangi okulda tesbih çekip çete hesabı dolaşan öğrenci var demiş, gene 3-4 okul sayabilirim. Bir tek o kadar salak müdür olayında hak verebiliyorum kenan beye. doğru, öyle müdür olamaz.
YİNE BÖLÜMDEN KARELER
şimdi ilk kare Giray Aras karşılaşıyor. ama garip olan Giray Arasa el kaldırması
dahası kurtulduk derken bu türkücüler nerden çıktı niye o türkücünün üstünde kan var ?
http://img237.imageshack.us/img237/9018/kanaldba2.png
evet beklenen kırımlı ailesine ateş düştü
durunun ennesi ?
baba ne yapacak
http://img237.imageshack.us/img237/1516/sagiroda31dq9.jpg
bu kadın kim bu cocuk kim ? dedim hemen birkaç saniyiye sonra sorumun cevabını verdim ölen polisin oğlu ve karısı .... hani arasın kirvesi olacagı cocuk ve annesi , üzerine mermi yağdırılan adamın karısı ve oğlu
hesap sorar halleri var resim küçük oldugu için büyütünce bozuldu
http://img237.imageshack.us/img237/2729/kanel2.png
işte karşınızda özet
Aras Dağlı intikam peşinde
Sağır Oda, Türkiye’nin bilmediği bir gerçeği ortaya çıkarıyor.
İstihbaratçılar şehit olduklarında nasıl gömülürler?
Başta MOSSAD olmak üzere, istihbarat örgütlerinin peşinden koştuğu Nazi Altınları’nın şifresini taşıyan Hanedan Aynası’nın nerede olduğu ortaya çıkıyor.
Görevinden istifa eden vatansever istihbaratçı Aras Dağlı, şehit arkadaşlarının intikamını alabilecek mi?
Bir yanda Türkiye’nin en zengin ailesinin kızı, diğer yanda kendini vatanına adamış yalnız bir Türk delikanlısının imkânsız aşkı.
hayırdır inşallah son 2 gündür hatta 3 kimse yok fromda nereye gittiniz ?
dün akşam ben yeni bölüm fragmanını izledim ama nasıl bir hikmetse tek karesini bile hatırlamıyorum ?
izliyen varsa anlatabilirmi pls ?
samsunlu10 21-10-06, 13:00 ama bölüm bu hafta degil haftaya diye duydum ben dogru mu billmiyorum
ama bölüm bu hafta degil haftaya diye duydum ben dogru mu billmiyorum
evet malesef haftaya
29ekim saat 22:15 te yeni bölüm var
ama fragman ekranda dönmeye başladı
geçen gecede Sağır oda vardı ,kolaj bölümdü herhalde bana öyle geldi ama bu gecede 4. bölüm tekrarıyla yine var
sarp_manyagi 21-10-06, 21:34 evt ya kimse girmiyor foruma resim avatar falan bölümüne de fazla birşey eklenmemiş ne olcak halimiz neyse aras için ateş bacayı sarmış hayırlı uğurlu olsun arkadaslar
samsunlu10 21-10-06, 23:48 kanald interned sayfasinda sasgir oda sali günü gösteriyor
Selaam ! Inanmiyorum gecen hafta Pazara almislardi diziyi Dört gözle bekliyoerdum! Oynamicakmi yani :icon_cry:
Bu foruma fazla kişinin girip girmemesi bence hiçde önemli bir ayrıntı değil......
Senaryo açısından bana göre en kaliteli yapım..............
Arkadaşlar salı mı şimdi,pazar günü iyiydi ya reytinglerde fena değil,ayrıca yeni sayfamız hayırlı olsun
iborotti89 22-10-06, 01:45 Almanya'da ödüller alan ve Alman tiyatro sahnelerinde bir çok kez başrol oynayan Orhan Kılıç, "Ben sıfırdan tırnaklarımla kazıyarak buralara geldim. Benim annem Almanya'da yerleri temizleyerek, babam fabrikada çalışarak beni büyüttü. Annem ne iş yaparsan yap, hakkın vererek yap diye öğütlerdi. Benim buralara gelmemde, dayılarımın ya da amcalarımın vesilesi yok" diyerek Necati Şaşmaz'a gönderme yaptı. (Kesinlikle haklı)...
Dizide yumruk ve tekmelerini de konuşturan Orhan Kılıç, "Bizim dizide sadece silahlar patlamıyor. Almanya’da her Türk çocuğu gibi ben de kendimi korumak için karete öğrenmiştim. Bu dizide yaptığım sporun işe yarayacağını hiç düşünmemiştim. Bu diziyi izleyenler de silaha bıcağa değil uzakdoğu sporuna merak salar" dedi. (evet imam kılığında adamları dövme sahnesi özellikle uzakdoğu sporuna merakım olmsına sebep oldu) :)
metalbludger 22-10-06, 20:49 arkadaşlar ya, şu behlül karlı çıkarılsın diziden artık. tam kurtulduk derken 6. bölümde yeniden çıkıyor ortaya. neyse serdar akarı çok severim, sonuna kadar desteklerim ama anlaşılan ancak serdar akar diziden çıkınca şu behlülden kurtuluruz. onur tan isimli kişi behlülü çıkarır bence...
bence pazar günü gayet ii oldu.bi hafta beklemek gerçekten zor olacak.bu arada avatarım için teşekkürler karamay.çok beğendim de....
Ayşe yeni resimler ve özet için teşekkürler
valla 3-4 gündür giremiyorum foruma çünkü İstanbul dışındayım
Bursa'da memleketimdeyim malum bayram tatili fazla vakit bulamıyorum
foruma girmeye sonunda Aras Kırımlı ailesinin diğer fertleriyle de tanışacak
bakalım Afşar Kırımlı neler yapacak bakalım ve sonunda bu bölümde
Hanedan Aynası'nın sırrı ortaya çıkacak bu arada resimde doğru gördüm sanırım Giray Aras'a yumruk mu atmaya çalışıyor...
duru ölmüyor di mi?sanki fragmanda ölü gibiydi.çok etkiledi dizinin sonu beni.
CANPOLAT55 23-10-06, 00:34 duru ölüyor mu ölmüyor mu onu haftaya görecez artik
burcu_ladyyy 23-10-06, 08:49 duru ölüyor mu ölmüyor mu onu haftaya görecez artik
bunu düşünmek bile saçma. duru ölürse aras kiminle aşk yaşayacak. tabi ki ölmeyecek.
merhaba arkadaşlar 1 günlük aradan sonra
öncelikle herkesin Ramazan Bayramınız mübarek olsun :)
Sevdiklerinizle birlikte sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle
der ;
tvrehberi avatarı kullanmana ve begenmene çok sevindim :)
Resimler veya videolar konusunda ise malesef elimden gelen bu kadar
yetenegim olsa fragmanları yükleyip bolbol resim çekmezmiyim avatar ,imza yapmazmıyım yok işte :( :( :( bilgisayarım tamirden bi gelse bişeylere çabalıycamda gelmiyoki oda :(
Aras kırımlı ailesiyle tanışmaktan öte gider gibi görünüyor
Fragmanı izledim Aras cenaze töreninde konuşma yapıp Türk rojet takıyor naaşlara. öff süper duygu yogunlugunun üst saffaya çıkacagı bi sahne .
sonra bi araba denize uçuyor aras denizde biriyle yumruklaşıyor ben Zaid'e benzettim sizin düşünceniz nedir arkadaşlar ?
Duru ölmedi arkadaşlar !!! Evet durumu kötü ama ölmedi
Afşar kırımı bilmemde annesi yıkılmış bi durumda
ayrıca Aras Duru'nun yanına gidiyor. Baş ucuna Durunun Arasa verdiği mendili bırakıyor. yani bi hüzünlü sahnemiz daha var :(
ayrıca bence Aras göreve dönüyor. Arkadaşlarının intikamını alabilmek için bu işi çözebilmek için zaten bu son bölümün başında hatırlarsınız birimin en başı müdür aradıgında direk arası sordu müdür kem küm etti Arası kovdugunu söyleyemedi o adam sayesinde aras dönücek işe ama arkadaşları için
tabi bi yanı derine inecek kendi başınıda çalışacak diyor kimseye hesap vermeden kaldım arada
yine fragmanda aras atış poligonunda yardımcısıyla atış yapıyorlar
bi türlü hedefi tutturamıyor sanırım yardımcısı Arasta ateş ederken birden silahı ona çeviriyor
ben sahneyi öyle algıladım valla bilmiyorum sizin yorumlarınızıda bekliyorum ?
burcu_ladyyy 23-10-06, 10:01 yeni bölümdeki en güzel sahne zahidle arasın denizde boğuşma sahnesi olacak bence. arabanın denize uçma sahnesi de süper olmuş.
adamlar çok büyük masraf yapıyolar bu diziye öyle böyle değil
hadi bakalım iyi yapımlar herzaman yerini alır sagır odada alıcak
en çok 3 sahneyi merak ediyor
cenaze = kesin ağlarım ben
Denizde boguşma = heyacanlanırım
Aras Durunun yanında = buna ağlarım yaa
pazar gecesi az buçuk salya sümük olucaz ssanırım mendilleri hazırlayın ?
5.Bölüm Haftanın Sahnesi
Hadi bakalım oylarınızı bekliyoruz .. :)
yanlız bu hafta en kötü sahneyide seçiyor olucaz
yani hem en iyi sahne hem kötü sahne
arkadaşlar bekliyorum oyları haa nedenleriyle bide
hala oylamamız devam etmekte
oylarınızı bekliyoruz :)
son durum :
gulseven 5
melal 5
son dakika 5
Ben 5
en begenilen sahne 5- Arasın Komutanla konuşması
begenilmeyen sahne
4- Zahit in canlı bomba olması (bomba hazırlık sahnesi) 2 oy
3- Zırhlı araca yapılan baskın 1 oy
gulseven 4
sondakika 4
ben 3
bence son sahne yyani kaza esnasında fonda durunun dayısının konuşması,müthiş etkileyiciydi.en kötü zahitin canlı bomba oluşu.
efendim millet ortalıklarda yok, ama cümle sağır oda forum ahalisinin mübarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım efem.. :) :)
arkadaşlar fragmanı çeken kimse yokmu ?
varsa ekleyebilrmi resim olarakta yüklerse çok makbule geçer valla
arkadaşlar fragmanı çeken kimse yokmu ?
varsa ekleyebilrmi resim olarakta yüklerse çok makbule geçer valla
valla bir türlü raslayamadım çektiğim an ekleyeceğim :) :) bendekide, şans artık...
benim sahnem kesinlikle 2 ve 5 tabiki.karar veremedim aralarında.arkadaşlar fragmanı izledim.yine bomba gibi.arasın cenazedeki konuşmasını ve zaidle olanları merak ediyorum.aslında herşeyi.çeken olursa eklesin.
efran_albatros 23-10-06, 19:55 merhaba.arkadaşlar ben yeniyim.bu siteyi zaten takip ediyordum.ama şimdi sırf sağır oda için üye oldum.bende sıkı bir sağır oda hayranıyım.
efran_albatros 23-10-06, 21:18 bende yeni bölüm fragmanını izledim.aras durunun başındaydı.en çok o sahneyi merak ediyorum.durunun kaldığı odaya nasıl girdi?durunun afşar kırımlının kızı olduğunu en önemlisi de eğer durunun babasının emriyle yapılan bir operasyonda yaralandığını öğrenirse(ki bence ilerleyen bölümlerde aras bunu kesinlikle keşfeder)bunun karşısında tavrı ne olacak?
bende fragmani izlemek istiyorum. yok mu bu siteye koyucak birisi. tskler
burcu_ladyyy 23-10-06, 22:40 benim sahnem kesinlikle 2 ve 5 tabiki.karar veremedim aralarında.arkadaşlar fragmanı izledim.yine bomba gibi.arasın cenazedeki konuşmasını ve zaidle olanları merak ediyorum.aslında herşeyi.çeken olursa eklesin.
5. sahne ne alaka arkadaşlar ya. komutan kim? geçen bölümü full izledim ama böyle bir sahne hatırlamıyorum bile. siz gelmiş 1. yapmışsınız. en iyi sahne tabi ki de arasla zahitin karşılaşması. en kötü sahne ise arasın komutanla konuşması (tabi eğer öyle bir sahne varsa)
efran_albatros 23-10-06, 22:54 burada bahsedilen komutan arasın evine gittiği ve zahid hakkında konuştuktan sonra bir silah aldığı sanırım eski bir meslektaşı.çok bir bilgim yok ama sanırım görev sırasında gazi olmuş bu kişi.ve ben bu adamın sesini ,ses tonunu acayip beğendim.bana kalırsa bu ses arasa çok güzel giderdi.
burcu_ladyyy 23-10-06, 23:44 burada bahsedilen komutan arasın evine gittiği ve zahid hakkında konuştuktan sonra bir silah aldığı sanırım eski bir meslektaşı.çok bir bilgim yok ama sanırım görev sırasında gazi olmuş bu kişi.ve ben bu adamın sesini ,ses tonunu acayip beğendim.bana kalırsa bu ses arasa çok güzel giderdi.
arkadaşlar öyle bir sahneyi nasıl haftanın sahnesi seçersiniz ya. o sahne dizide olmasa da olurdu yane. zahidle arasın mükemmel sahneleri varken, diziyle alakası bile olmayan bir adamla sadece konuşma sahnelerine haftanın sahnesi demişsiniz. bu kadar basit mi yani. hadi melal nasıl bu sahneye evet demiş ben onu anlamıyorum. yapma melalcim ya.
ben de son sahneyi çok beğendim,donup kaldım durunun kazanın ortasında kalmasına,kaza dediğime bakmayın suıkastın ve daysının sözleri,insanın içine işleniyor sanki.
geçen akşam yani pazar akşamı kolaj bölümü yayındı.
kaç kezdir izlediğimi hatırlamıyorum ama her izlediğimde başka bir ayrıntı yakalıyorum.
(hatta bazen abartıp böyle bi sahne yoktu yaww nerden çıktı falan bile oluyorum )
bölüm esnasında bir sonraki yani 6. bölümün fragmanı defalarca verildi. hem dizi devam ederken altta hemde reklam aralarında
ama şu aralar verilmiyor :(
yeni bölüm 29 ekim pazar akşamı 22:15 te
sagır oda sevenleri ekran başına bekliyoruz
valla bir türlü raslayamadım çektiğim an ekleyeceğim :) :) bendekide, şans artık...
süper dört gözle bekliyoruz senden iyi haberler :)
şansın bol olsun :)
5.Bölüm Haftanın Sahnesi
son durum :
en begenilen sahne
5- Arasın Komutanla konuşması -- 5 oy
7- Duru'nun dayısının Kaza ile ilgili yaptıgı konuşma (son sahnee ) --- 3 oy
2- Aras'ın Zahitle karşılaşması (örgüt evi baskını) -- 1 oy
begenilmeyen sahne
4- Zahit in canlı bomba olması (bomba hazırlık sahnesi) 3 oy
3- Zırhlı araca yapılan baskın -- 1 oy
5- Arasın Komutanla konuşması -- 1 oy
Not : Verilen oylar geri alınamaz değiştirilemez ona göre :) :) :):img-icecr
efran_albatros oyuyla oylamada düzeltme yapılmıştır
efran_albatros 24-10-06, 09:49 benim en beğendiğim sahne 7. yani durunun dayısının kaza ile ilgili yaptığı konuşma.ekranda duru ve aras görüntüleri fondada ney sesi.çok hoştu.ben çok etkilendim.
yahu yok yok yok hiçbir yerde resimi yok bu adamın.tebrik mi etmeliyim küfür mü bilemiyorum yaaaaa.(tebrik edeyim ben:))
efran_albatros 24-10-06, 10:32 arkadaşlar sizi birşey soracağım.bilgisi olan cevaplasın lütfen.hani aras ve duru sahnelerinde çalan bir müzik var. rumeli ezgilerine çok benziyor.o türkü elinde olan yada adını falan bilen var mı?
arkadaşlar sizi birşey soracağım.bilgisi olan cevaplasın lütfen.hani aras ve duru sahnelerinde çalan bir müzik var. rumeli ezgilerine çok benziyor.o türkü elinde olan yada adını falan bilen var mı?
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php/sagir-oda-videolar-10550p2.html
bu adrese bak istersen bulabildiğim tüm müzikleri ekledim ?
ama bana sanki Kırım gibi geldi
durunun arasla karşılaştı sahnede çalın sanırım dediğin
yahu yok yok yok hiçbir yerde resimi yok bu adamın.tebrik mi etmeliyim küfür mü bilemiyorum yaaaaa.(tebrik edeyim ben)
yok valla yok o kadar aradım taradım
Almanyada ödül alan biri nasıl olmaz diye çeşitli kombinasyonlar denedim ama yokk
nasıl bir iştir anlamadım
heraradıgımda hep farklı farklı adamlar çıkıyor karşıma hele o ticarette ugraşan orhan kılıç varya bitirdi beni
o diğil size komik nişey anlatayım kopun sizde benim gibi :)
bigün azmettim bulucam dedim
her siteye tek tek girmeye yazılanları son detayına kadar okumaya başladım
sağır oda fan siteleride buna dahil
bilin bakalım birinde ne buldum :) :) :) :)
tabi başlıgı okuyunca ben havalara uçtum ahanda bişey buldum diye
başlık Orhan Kılıç Biyografi
ama okudukça haberi ekleyen ve hala yayınlayan bu siteye gülüm mi ağlıyımmı şaşırdım :dito :fighting2
bilmem ne bodrum doğumlu
2 çocuk babası bilmem ne üniversitesi okumuşş
annesi Avukat babsı bilmem ne
tabi önce noluyooo yawww dedim
bu adam Alamancı değilmiydi annesi babası almanyada fabrikada işçi değilmiydi derken tuttu bi gülme :) :) :) :)
bu amcamlar açtıkları fan sitesinde Bizim Aras Daglı olan orhan Kılıç yerine Ticaretle uğraşan bi adamı tanıyor oyuncular bölümünde
taktir sizin .....
yok valla yok o kadar aradım taradım
Almanyada ödül alan biri nasıl olmaz diye çeşitli kombinasyonlar denedim ama yokk
nasıl bir iştir anlamadım
heraradıgımda hep farklı farklı adamlar çıkıyor karşıma hele o ticarette ugraşan orhan kılıç varya bitirdi beni
o diğil size komik nişey anlatayım kopun sizde benim gibi :)
bigün azmettim bulucam dedim
her siteye tek tek girmeye yazılanları son detayına kadar okumaya başladım
sağır oda fan siteleride buna dahil
bilin bakalım birinde ne buldum :) :) :) :)
tabi başlıgı okuyunca ben havalara uçtum ahanda bişey buldum diye
başlık Orhan Kılıç Biyografi
ama okudukça haberi ekleyen ve hala yayınlayan bu siteye gülüm mi ağlıyımmı şaşırdım :dito :fighting2
bilmem ne bodrum doğumlu
2 çocuk babası bilmem ne üniversitesi okumuşş
annesi Avukat babsı bilmem ne
tabi önce noluyooo yawww dedim
bu adam Alamancı değilmiydi annesi babası almanyada fabrikada işçi değilmiydi derken tuttu bi gülme :) :) :) :)
bu amcamlar açtıkları fan sitesinde Bizim Aras Daglı olan orhan Kılıç yerine Ticaretle uğraşan bi adamı tanıyor oyuncular bölümünde
taktir sizin .....
ben de biliyorum o orhan kılıçı.arama motorunda değişik değişik yüzler çıkıyor ama bizim orhan hakkında ne bir resim var ne başka bişey.sadece bir röpörtajı.neyse çok azmettim bende umarım bulucam bir gün...
aynen ya bence ilk seferde bi umut açtım sonrada noluyoz ya dedim.
bence dizi iyicene meşhur olunca anca bulacaz resimleri.
paparazziler daha düşmedi peşlerine:):):):):)
birisi tutsun bu adamın kolundan götürsün fotorafçıya birkaç kere çeksin
ne olursa artık :) :)
yada bulup buluşturup adresleri sete gidip orda yapsın çeksin foto
çok zor ihtimaller ama eger pazar akşamı biraz reyting yaparsa ve bir süre iyi giderse bun melet reytig o zaman bence birçok resim gazete haberi ve benzeri şeylere ulaşabilirz
ÇAĞLA KUBAT LEZBİYEN Mİ?
Makine mühendisi olmasına rağmen mesleğini hiç yapmadı. Güzelliği onu önce podyumlara sonra da ekranlara taşıdı. Spor spikerliğiyle başlayan ekran kariyeri oyunculukla devam ediyor.
23 Ekim 2006 Pazartesi 03:22
Sağır Oda dizisinde büyük beğeni toplayan güzel oyuncu, hakkında çıkan lezbiyenlik dedikoduları için; "Beni erkek arkadaşımla bir arada göremedikleri için böyle bir iddiada bulunmuş olabilirler. Bu iddialara sadece gülüyorum" diyor.
N eden sunuculuğu bıraktınız?
- Haber spikerliği belki de en son yapılması gereken işti. Zaten en çok eleştiriyi haber spikerliği yaparken aldım. İnsanlar TRT’nin birçok sınavından geçip haber spikeri olurken, ben 10 ders diksiyon eğitimi alıp haber spikeri oldum!
n Spikerlik teklifi size ilk kez sunulduğunda reddetme hakkınız vardı değil mi?
- Bu kadar zor olduğunu bilmiyordum ki! Çok iyi bir yere bir anda oturtuldum. Bu da benim için hiç iyi olmadı. Diğer işlerimle uğraşırken, "Hadi arada bir de haber spikerliği yapayım" olmadı. Başarısız oldum. Bu yüzden de bıraktım spikerliği.
n Mütevazı olmak mı iyidir, mütevazı görünmek mi?
- Mütevazı biriyim. Hatta annem, özelliklerimi biraz daha öne çıkarmam gerektiğini düşünüyor. Aslında ben kendime pek güvenmeden yetiştim. Mesela mankenlik yapmama rağmen, bir ortamda masadan kalkıp, tuvalete yürümem gerektiğinde; "Acaba nasılım, kötü mü görünüyorum?" diye düşünen biri oldum hep. Kendime daha çok inanmam gerekiyor. Bu güvensizlik bazı işlere yansıyabiliyor çünkü.
n Spor hayatı, sunuculuk, oyunculuk... Kendine güvenmeyen bir insan tüm bunlara nasıl cesaret edebilir?
- Başladığım bir projeyi en iyi biçimde yapma hırsı var bende. Şimdi oyunculukla uğraşıyorum. Bir yandan da bunun üzerine ders alıyorum. Haber spikerliği yaptığım dönemde de her hafta gidip ders alıyordum.
n Sadece güzel olduğunuz için size program sunma fırsatının verilmiş olabileceğini hiç düşündünüz mü?
- Evet. Bu belki bir imkan gibi görünebilir ama benim için hiç iyi olmadı. Keşke basamak basamak çıkabilseydim. Örneğin NTV’deki spor ve sağlık programı iyi gitti. Şimdi haber sunsam belki daha iyi olabilirim ama böyle bir isteğim yok.
n Gelelim asıl mesleğinize... Çağla Kubat bir gün makine mühendisliği yapmayı düşünüyor mu?
- Herhalde bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. Ama mühendislikten öğrendiklerimi günlük hayatımda uyguluyorum. Araştırma yaparken, düşünürken...
n Hayatınızda eksik kalan bir şeyler var mı?
- Başaramadığım işler var. Çok stresli yaşıyorum. Rahat bir hayatım yok. Yazın spor yaparken, insanlar; "Oh ne güzel, ne keyifli geçiyor" diyor. Ama müsabakaya hazırlanırken, üç gün stresten uyumadığımı biliyorum. Her seferinde; "Tamam artık bırakıyorum. Bir daha yarışmayacağım" diyorum. Huzuru özlüyorum.
n 79 doğumlusunuz. Mankenlik için yaşlı olduğunuzu düşünüyor musunuz?
- Evet. 2002 yılında modellik için Amerika’ya gitmiştim. Orada 15 yaşındaki kızları alıp, yetiştiriyorlar. 22 yaşına gelince zaten ünlü olduğu için 30’a dek mesleğini devam ettirebiliyor. Ama zaten o zamanlar 22 yaşında olduğum için, "Beni alın" deme şansım yoktu. Artık çok geç. O yüzden modellikte ilerlememe kararı aldım. Ek iş olarak yaptım sadece. Güzide Duran noktasına gelmedikten sonra Türkiye’de modellik yapmanın gereği yok!
n Hep sakin ve ölçülü görünüyorsunuz. Sizi neler çıldırtır?
- Programsızlık, organize olamamak beni çok rahatsız eder. Spordan uzak kalmak da aynı şekilde... İki gün spor yapamazsam çok sinirli oluyorum. İnsanlara tepki göstermeye başlıyorum. Bir de hayvanlara eziyet edilmesi beni çıldırtıyor.
EN BÜYÜK ÇILGINLIĞIM GECE SÖRF YAPMAK
n Bugüne kadar yaptığınız en büyük çılgınlık nedir?
- Gece sörf yapmak.
n Peki aşk uğruna yaptığınız en büyük çılgınlık...
- Çok sevdiğim bir insana karşı büyük bir hata yapmıştım. O motorla gidiyordu, ben de peşinden koşmaya başladım. Sonra; "Ben deli miyim" diye düşündüm. Zaten beni görmemişti. O hareket ettikten çok sonra koşmaya başlamıştım.
n İdeal bir eş adayı mısınız?
- Kesinlikle değilim. Çünkü bir kere yemek yapmayı bilmem. Türk erkekleri eve gelince sıcak yemek bulmak ister. Aslında bu durum ideal eş adayında ne aradığına da bağlı. Mesela ben her dakika yapacak bir şey bulabilen biriyim. Tavla oynarım, spor yaparım, futbol izlerim. Bu tarz şeylerde bir erkeğe rahatlıkla eşlik edebilirim.
n Sevgiliniz var mı?
- Evet, var.
n Nasıl gizliyorsunuz peki onu?
- Ortalıkta görünmek istemiyoruz. Davetlere onunla katılmıyorum. Biliyorum ki birlikte fotoğraflarımız çekilecek. Ondan sonra da herkes bizim hayatımızı takip etmeye başlayacak.
n Bir magazin programı hakkınızda ’lezbiyen’ iddiasında bulundu. Aşk hayatınızı göz önünde yaşamadığınız için mi böyle bir iddiada bulunuldu sizce?
- Bunu bir-iki kere daha duydum. Evet beni erkek arkadaşımla bir arada göremedikleri için böyle bir iddiada bulunmuş olabilirler. Tüm bunlar çok komik bence. Çok yakın bir kız arkadaşımla Nişantaşı’nda yemek yiyorduk. O mekánın sahibi de bu kız arkadaşımın sevgilisi. Hakkımızda çıkan bu habere hep birlikte güldük. Hatta aramızda espriye dönüştü; "Aman yakınımda durmayın arkadaşlar" diyorum.
n Programın yetkililerini aradınız mı?
- Aramadım. Gerçekliği mümkün olmayacak bir şey olduğundan uğraşmadım bile.
Duru’yla ortak yönümüz fazla
n Sağır Oda dizisine "Evet" deme sebebiniz neydi?
- Duru karakterinin, bana yakın, benim gibi düşünen bir karakter olduğunu görünce çok etkilendim. "En azından kendim gibi olarak, o kadar iyi oyuncunun içinde göze batmadan yer alabilirim" diye düşündüm. Duru, zengin bir ortamda yetişmesine rağmen alçakgönüllü, alt sınıftaki insanlarla yakın ilişkileri olan, aşka inanan, duygusal, ailesine düşkün ve güçlü biri. Benle çok ortak özeliği var. Ayrıca dizinin Türkiye’de yaşanan derin devlet ilişkilerine değinmesi ilgimi çekti.
Salak muamelesi yapıyorlar
- "Şu konuda eksik yönlerim var" dediğiniz yönleriniz hangileri?
Çok sıcak değilim. İnsanlara çabucak yaklaşamam. Herkes; "Bir duvar var önünde. Kolay kolay yaklaşamıyorum sana" diyor. Tüm bunların sebebini bilmiyorum. Sanırım kendimi yeterince ifade edemiyorum ve bu bir eksiklik. Mesela oyunculuk dersleri sırasında kendimle ilgili şunu fark ettim; ağlama, üzüntü gibi olumsuz duyguları oldukça başarılı verebiliyorum. Ancak sevinç, mutluluk gibi pozitif duygularda yaptığım tek şey gülümsemek... Kendimi tutuyorum nedense.
- Sizin hakkınızda insanların ilk izlenimi ne oluyor genelde?
Benim için hep şunu derler; "Güzel kız, bir de sarışın." Yani salak muamelesi yapıyorlar. Aslında bunun tam tersini ispat etme çabası var bende. "Hayır bu kızın kafası çalışır"ı ispatlamaya çalışıyorum.
- Erkeksilikten kurtulmak için nezaket dersleri aldığınız doğru mu?
Evet. Erberk Ajans’a girdiğim sıralarda genel kurslara katıldım. Ajansa girmemin nedeni erkeksilikten kurtulmaktı. Çünkü makine mühendisliğinde erkekler, sporda erkekler... Artık erkek gibi hareket etmeye başlamıştım. Biraz oturuş, kalkış, yürüyüş öğrenmek istedim. Neşe Erberk; "Hayatımda gördüğüm en korkunç yürüyen insan" diyordu benim için.
/HÜRRİYET
efran_albatros 24-10-06, 12:47 ben sanki orhan kılıcı 29-30 dizisindede gördüm gibi hatırlıyorum.galiba bir doktoru oynuyordu.sizin bilginiz var mı?
bu söyleşinin birçok yeri benim aklıma takıldı
eminim sağır odayı izleyen herkes birçok cevapta hadi bee demiştir .
biz başkasınımı izliyoz nee
ben sanki orhan kılıcı 29-30 dizisindede gördüm gibi hatırlıyorum.galiba bir doktoru oynuyordu.sizin bilginiz var mı?
evet 29-30 dada oynuyordu dediğin gibi doktor rolunda zaten yapımcılar onu 29-30da görüp begenmiş ve bu dizi sayesinde sağır odanın baş kahramanı olmuş
efran_albatros 24-10-06, 13:52 bu haftaki bölüm fragmanı çok karışıktı.net olarak algıladığım sadece mezarlık sahnesi.mesela uçurumdan aşağıya bir araba düşüyor.o arabanın içinde kim var gören var mı?sonra denizde iki kişi dövüşüyordu.biri galiba aras ama tamda emin olamadım.sonra aras ekibe geri föndü galiba.behlül yine çıktı ortaya.karamayın eklediği resimlerden birinde behlül giray ve aras var.behlüllün üstü kanlı.giray birine yumruk atıyor ama kime?bana kalırsa yumruk attığı belül aras da ona engel oluyor.bence duruyu arabadan behlül çıkarttı.üstündeki kandan bir tek bu sonuç çıkıyor.sizin yeni bölüm fragmanı ile ilgili tahminleriniz neler?
bu haftaki bölüm fragmanı çok karışıktı.net olarak algıladığım sadece mezarlık sahnesi.mesela uçurumdan aşağıya bir araba düşüyor.o arabanın içinde kim var gören var mı?sonra denizde iki kişi dövüşüyordu.biri galiba aras ama tamda emin olamadım.sonra aras ekibe geri föndü galiba.behlül yine çıktı ortaya.karamayın eklediği resimlerden birinde behlül giray ve aras var.behlüllün üstü kanlı.giray birine yumruk atıyor ama kime?bana kalırsa yumruk attığı belül aras da ona engel oluyor.bence duruyu arabadan behlül çıkarttı.üstündeki kandan bir tek bu sonuç çıkıyor.sizin yeni bölüm fragmanı ile ilgili tahminleriniz neler?
bu sorularının birçoguna daha önce ön sayfalarda cevap verildi ama hatılatma amaçlı tekrarlayalım
Aras zaid aynı arabada seyir halindeyken ki bu Aras'ın arabası yine muhtemelen zaidin müdahalesiyle yoldan çıkıp sahilden denize uçuyor sonra ikisi arabadan çıkıp suda boguşuyolar
yani suda kavga ederken gördüklerin zaid ve Aras %80
evet mezarlıkta yaptıgı konuşmaya bakılırsa evet dönmüş gibi ama bir ihtimal daha var zaten kendi adamları oldugu için dönmese bile bunu yapmaya hakkı var - ki hastane sahnelerinde ve atış taliminde döndüğü yönünde sinyaller aldım ben
Giray kimseye yumruk atmıyor eli havada kalır çalışsada bizim özel timci yemez o yumrugu
ama Arasa al kaldırıyor yada o türkücü bozuntusunu benzetmek üzereyken Arasta gelmiş olabilir
Aras kırımlı ailesiyle tanışmaktan öte gider gibi görünüyor
Fragmanı izledim Aras cenaze töreninde konuşma yapıp Türk rojet takıyor naaşlara. öff süper duygu yogunlugunun üst saffaya çıkacagı bi sahne .
sonra bi araba denize uçuyor aras denizde biriyle yumruklaşıyor ben Zaid'e benzettim sizin düşünceniz nedir arkadaşlar ?
Duru ölmedi arkadaşlar !!! Evet durumu kötü ama ölmedi
Afşar kırımı bilmemde annesi yıkılmış bi durumda
ayrıca Aras Duru'nun yanına gidiyor. Baş ucuna Durunun Arasa verdiği mendili bırakıyor. yani bi hüzünlü sahnemiz daha var :(
ayrıca bence Aras göreve dönüyor. Arkadaşlarının intikamını alabilmek için bu işi çözebilmek için zaten bu son bölümün başında hatırlarsınız birimin en başı müdür aradıgında direk arası sordu müdür kem küm etti Arası kovdugunu söyleyemedi o adam sayesinde aras dönücek işe ama arkadaşları için
tabi bi yanı derine inecek kendi başınıda çalışacak diyor kimseye hesap vermeden kaldım arada
yine fragmanda aras atış poligonunda yardımcısıyla atış yapıyorlar
bi türlü hedefi tutturamıyor sanırım yardımcısı Arasta ateş ederken birden silahı ona çeviriyor
ben sahneyi öyle algıladım valla bilmiyorum sizin yorumlarınızıda bekliyorum ?
daha öncede böyle bi yorumda bulunmuştum ben
efran_albatros 24-10-06, 14:43 peki arkadaşlar replik ekleyebilecek kimse yok mu?sağır odada çok güzel replikler var.biri ekleyebilse çok güzel olur.
olasılık olasılık olasılıkkk bitmez olasılık
aras daglı ve zahıt taksım meydanında bulustuklarında . eger aras zahıtı yakalatmayı dusunurse dıye kendı ustune bomba baglıycak . halk arasında bı bulusma sectı . ıstıhbaratın toplum ıcınde catısamayacagını bılıyor Mois cinayetini anlatacaganı düşünüyorum öyleki Nejattan bile bahsedip istihbarati Kırımlıların üzerine salarak oda diğer bi koldan saldıracak kırımlılar 2 koldan kuşanıp etkisiz hale getirilecek yada hareket özgürlükleri kısıtlanıcak . Ama görüşme sonunda Arasın zekası sayesinde onu yakalayacak arabaya bindiricek bizimki yakanmamk için çatışma haberi geldiğinde Arasın dalgınlıgından yararlanıp kaçmak istiycek o boğuşma sahneleri burda gerçekleşicek ama Zaid kaçıcak :(
lalanın ıstıhbarattan olabilme olasılıgı çok düşük bence ama olurmu olur
Ayna girayda bence o kesin hatta o ayna kıs kardeşine verdiği kdefterde ama bir yandanda bunu bu kadar insanı gözüne batıra batıra göstermesler diyorum ama giray kesin bişeyler yaptı . ya morise gerçek hanedan aynasını vermedi aynı aynanın 2 kopyasını yaptırdı
aynayı lala nejattan alıp değiştirmiş olamaz zira
zahit ilk bölümde kırmızı kutuyu posta kutusuna koymadan önce çantadan çıkarıp ambalajını yırtmıştı sanki yeni alınmış gibi, sonradan anladık ki bu kuyumcuya ısmarlama ayna imiş.
dolayısı ile çok büyük ihtimalle aynayı Giray ısmarladı Moise gerçek aynayı vermedi. mois daha önce hiç görmediği için farkı anlamadı.
Ama laladaki ne o zaman ki lalanın aynayı sakladıgı yer Moisin evi değil kesinlikle oraya merdivenlerden indi ama onlar baya uzun bir merdivenndi odada moisin evindeki gizli oda gibi dayalı döşeli değildi ayrıca odada başka sandıklarda vardı .
burada lala ile zaid arasındada bağ kurulabilir yani zaid aynayı alır kopyasını o yaptırıp kutuya koyar , gerçegini lalaya verir
Lakin burdada girayın şüpheli davranışları olması nedeniyle süphe götürüyor
şimdi olasılıklar
1. giray moise gerçek aynayı vermedi ayna girayda (zaten hep sırrını merak etti , ediyor )
2. zahit gercek aynayi lala'ya verdi
3 . o odadan bi hanedan aynası çıkar ama sahtedir. Yani zaid moisten aynayı almamıştır
zahidin kemer tokasını moisin üzerinde bırakmasına ama evin anahtarını almış olmasına bakarsak eve girdi ama gizli odaya giremedi manası çıkıyor ki zaid moristen hanedan aynasını hiç almamış olabilir. 3 ihtimal güçleniyor zira ayna direkt gizli odada olmasa bile gizli odaya girmeden aynaya ulasmanın bir yolunun olmamasi gerekir diye dusunuyrum.
öte yandan zahit aynayı lalaya verdi ise bu da lala'nın el kaide ile is yapan bir orgut (ki bu neo nazi bir orgut de olabilir, kendini 13. kavmin gizliligini korumaya adamis bir orgut de) icin calistigi anlamina gelebilir. (bu durumda lala meger aynaya yakin olmak icin kirimlilarin yaninda calisiyormus) bu ihtimalde en zayif nokta, zahit aynanin sahtesi icin iki fuze aldi ise gercegini neye karsilik lalaya verdi o belli degil.
bir diğer ihtimalde aynayı yem olarak mois ısmarladı zahit'e de bu yem aynayı verdi bu her nekadar ambalaj olayı ile pek örtüşmese de kabul edilebilir. ama bu durumda da gercek aynanın lalada olmasını henüz aciklanamaz , zira lala mois ile çalisiyor olsa idi aynayı mahsene saklayacagina direk mossada iletirdi heralde.
Veya veya veya Moris herkese ihanet edip aynayı kendine saklıyacaktı (çok zor bi ihtimal )
peki arkadaşlar replik ekleyebilecek kimse yok mu?sağır odada çok güzel replikler var.biri ekleyebilse çok güzel olur.
daha önce kapanan başlıga bişeyler eklenmişti ama onları taşımadım .
özlü sözler yada replikler diye bölüm açılırsa belki onlarıda taşırız inşallah
ama 1-2 parça başlık açılması için daha fazlası lazım
malesef hem resim videolardan özel çalışmalardan payımızı alamadıgımız için ona geçemedik
bakalım olur inşallah bi gün
efran_albatros 24-10-06, 15:27 özelliklede aras ve durunun dergahtaki konuşmaları ve aras ile komutanın konuşmaları varsa lütfen ekleyin.şimdiden teşekkür ederim.:img-grin2
efran_albatros 24-10-06, 15:39 umarım sağır odada diğer başlığa geçer.
ben sağır odayı 3. bölümden sonra takip etmeye başladım.ama sağır odanın fan sitelerini resmi sitesini ve burayı ciddi şekilde takip edip açığımı kapattım.ama bazı şeyler kafama takıldı belki hala açığa kavuşmamaştır ama bilginiz varsa yanıtlayın lütfen.mesela şehbal'in rahatsızlığı ne?kırımlı ailesinin bir çocukları daha varmış ve ölmüş galiba o kim ve neden öldü?tabi birde arasın onu terkeden nişanlısı var?o durum nedir?yani böyle bir detay düştüklerine göre arasla ilgili.acaba ilerki bölümlerde o kız çıkıp gelir mi?
umarım sağır odada diğer başlığa geçer.
ben sağır odayı 3. bölümden sonra takip etmeye başladım.ama sağır odanın fan sitelerini resmi sitesini ve burayı ciddi şekilde takip edip açığımı kapattım.ama bazı şeyler kafama takıldı belki hala açığa kavuşmamaştır ama bilginiz varsa yanıtlayın lütfen.mesela şehbal'in rahatsızlığı ne?kırımlı ailesinin bir çocukları daha varmış ve ölmüş galiba o kim ve neden öldü?tabi birde arasın onu terkeden nişanlısı var?o durum nedir?yani böyle bir detay düştüklerine göre arasla ilgili.acaba ilerki bölümlerde o kız çıkıp gelir mi?
mesela şehbal'in rahatsızlığı ne?kırımlı ailesinin bir çocukları daha varmış ve ölmüş galiba o kim ve neden öldü?
Şehbal'in rahatsızlıgı bunlar küçükken ailenin küçük ferdi şahin'in ölümünden başlıyor ama nedir ne değildir bilmiyoruz . Ama şehbal onun ölümünden sonra böyle oldu onu biliyoz.
Şahin nasıl öldü . Şehbalin annesinin girdiği o gizli oda kimin? içinde kim var ?onu bizde bilmiyoruz
tabi birde arasın onu terkeden nişanlısı var?o durum nedir
oda son bölümde türedi nedir ne değildir bilmiyoruz
ama kıs para için - ki burda biri yazdı bunuda - Arası terkedip zengin birine gitmiş.evlenmiş
ilerleyen bölümlerde bi yerden çıkarmı bak bunu bende yada genelleme yapıyım bizde bilmiyoz ama
senaristleri düşününce yapmazlar diziyi brezilya dizisine çevirmeye gerek yok dimi :dito :dito
umarım sorularına yanıt verebilmişizmdir ?
ama sende böyle zor sorular sorma yawww :) :) :)
çogunu bizde bilmiyoz
efran_albatros 24-10-06, 18:52 arkadaşlar dizi hem pazar gibi çok fazla ve iddialı dizinin olmadığı bir günde yayınlanıyor.hemde hala 3.,5. sıralarda daha 1. olamadı.onun için ben dizinin akıbeti konusunda huzursuzum.yani eğer standart bir dizi olsaydı.orta bütçeli ve seyirci kitlesi kısıtlı bir dizi olsaydı bu reytingler onu götürürdü.ama sağır oda için çok para harcanıyor.senaryo için harcanan manevi emeğide zaten hepimiz her hafta bizzat izliyoruz.yapılan yatırımlar ortada.ve reytingler pek iç açıcı değil.
tabii birde ortada kurtlar vadisi gibi bir örnek var.yani oda sağır odayla hemen hemen aynı ellerden çıktı.ve kurtlar vadisi tekrarları ile bile reytingleri alt üst eden bir diziydi.sağır oda kalite açısından kurtlar vadisi ile çok rahat boy ölçüşür.ona bir diyeceğim yok.
durum böyle.inşallah insanlar sağır odayada hak ettiği değeri bir an önce verirler.ve oda kurtlar vadisi gibi uzun ömürlü bir dizi olur.
arkadaşlar dizi hem pazar gibi çok fazla ve iddialı dizinin olmadığı bir günde yayınlanıyor.hemde hala 3.,5. sıralarda daha 1. olamadı.onun için ben dizinin akıbeti konusunda huzursuzum.yani eğer standart bir dizi olsaydı.orta bütçeli ve seyirci kitlesi kısıtlı bir dizi olsaydı bu reytingler onu götürürdü.ama sağır oda için çok para harcanıyor.senaryo için harcanan manevi emeğide zaten hepimiz her hafta bizzat izliyoruz.yapılan yatırımlar ortada.ve reytingler pek iç açıcı değil.
tabii birde ortada kurtlar vadisi gibi bir örnek var.yani oda sağır odayla hemen hemen aynı ellerden çıktı.ve kurtlar vadisi tekrarları ile bile reytingleri alt üst eden bir diziydi.sağır oda kalite açısından kurtlar vadisi ile çok rahat boy ölçüşür.ona bir diyeceğim yok.
durum böyle.inşallah insanlar sağır odayada hak ettiği değeri bir an önce verirler.ve oda kurtlar vadisi gibi uzun ömürlü bir dizi olur.
ilk baslarda pek fazla sevmemıstım ama 2 3 bolumden itibaren izlemye basladım gercekten k.vadisi kadar olmasada tutacak izlenecek bi film hatta su anki en iyi dizi diyebilirim inş tutar da devamını getirirler
Büyük tartışma yaratması beklenen “Sağır Oda” dizisini setine ilk kez Haftalık dergisi girdi..
HİTLER’İN ÖLÜM KAMPLARINA GÖNDERDİĞİ YAHUDİLERDEN TOPLAYIP GÜVENDİĞİ İSİMLERE EMANET ETTİĞİ TONLARCA ALTIN BİR TÜRK DİZİSİNE İLHAM KAYNAĞI OLDU. DİZİYİ KURTLAR VADİSİ’Nİ YAPAN BEYİN TAKIMI HAZIRLADI
Nazi altınlarının sırrı Sağır Oda’da çözülecek
1997 yılının Ocak ayında, Amerika’dan İsrail’e, Portekiz’den Türkiye’ye tüm dünya İsviçre’nin Zürih kentinde yaşayan bir gece bekçisini konuşuyordu.
Bu gece bekçisinin adı Christoph Meili idi. Meili İsviçre’nin önemli bankalarından “Union Bank”ta çalışıyordu. Ve bu bankanın gizli kasalarında İkinci Dünya Savaşı’na ait özel hesaplar tutuluyordu. Meili’ye bu hesapları imha etme görevi verilmişti. Ancak o bunu yapmadı. İmha etmek y |