PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yönetmen mi ? Senaryo mu?

Sayfalar : 1 [2] 3

ashLı
21-02-07, 19:29
ikiside önemli ama senaryo daha önemli gibi.ilgi çekici bi malzeme olmadıktan sonra yönetmen ne yapabilir

aybike85
21-02-07, 21:59
ikiside önemli ama senaryo daha önemli gibi.ilgi çekici bi malzeme olmadıktan sonra yönetmen ne yapabilir

haklısın arkadaşım katılıyorum sana tamamen.

bugs_buny
23-02-07, 14:18
bence her ikiside önemli ama senaryo iyi olmadıktan sonra yönetmen ne kadar başarılı olursa olsun bir işe yaramaz:img-yes:

Derya_Can
03-03-07, 22:27
yönetme ve senaryo kesinlikle bir dizini en önemli 2 doktasi

DiReCTeD_By
04-03-07, 10:30
yönetme ve senaryo kesinlikle bir dizini en önemli 2 doktasi

BilinçLi tüketici :)

KEREMİNE
05-03-07, 09:37
Yönetmende önemli Ama Senaryo Daha önemli Seneryo Ii Olmadiktan Sonra Ne Yaparsan Yap Tutmaz

naz_özge12
05-03-07, 09:42
bence de yönetmen de senaryoda önemli.ama yönetmen bence kötü bir senaryoyu güzelleştirebilir gibi geliyo..ama senaryoda çok önemli.kafam karıştı.....

gökçe-s
08-03-07, 17:49
Senaryoda Yönetmende Ama Yönetmen Daha önemli Gibi Geliyor

Yagmur_ask
08-03-07, 20:44
Bence ikiside çok önemli..ikiside bir birini tamamlayan unsurlar.

gumus_songül
10-03-07, 09:43
seneryo bence.......seneryo güzelse izlerim:img-wink:

gazzas
13-03-07, 17:20
bana göre ikiside önemlidir.çünkü dizi çekilirken senaryoyu yönetmen tarafından yönetilir.
eğer senaryo başarılı ise bu yönetmenin başarısı demektir.o zaman güzel bir senaryo ortaya çıkar diyebilirim.

Catlak-Gelincik
13-03-07, 18:40
Bence Senaryo Yönetmenden Daha Önemli...
Senaryo Güzel Olmassa Dünyanin En Iyi Yönetmeni Gelsede Birsey Olmaz
:img-wink:

catterflym
16-03-07, 11:20
kesinlikle senaryo görüyorsunuz senaryo tutmadıgından yayından kalkan dızılerı :sad53:

yami
16-03-07, 11:35
Ne yönetmen ne de senaryo.Yakışıklı,karizmatik bir adam bulun karşısına da güzel,çekici bir hatun tamam.Örneğin;Acı hayatın tek izlenme nedeni Kenan İmirzalıoğlu Ihlamurlar Altında'nın tek izlenme nedeni de Tuba Büyüküstün
Başarılı Senaryosu ve çekim kalitesi nedeniyle tercih edilen diziler de var ama çoğu dizinin izlenmesinde senaryo ve yönetmenin fazla bir katkısı yok.

sercanyol
17-03-07, 05:12
Arkadaşlar, dizilerde yönetmen mi senaryo mu daha önemli sizce...

ikisi de birbirini destekleyen unsurlar. Önce iyi senaryo olacak, sonra da iyi yönetmenle istenilen sonuca ulaşılacak

AFFEDİLMEYEN

luciapink
18-03-07, 19:49
bencede her ikisi birbirini tamamlayan unsurlar ama bir film izliyceksem onun yönetmenine bakar daha sonra konuya bakarım çünkü tandığım bildiğim yönetmlerin daha önceki filmleriyle karşılaştığımda kaliteli seyirciye bişeyler anlatabilen verebilen filmse bu benim için çok önemlidir örneğin çağan ırmak kendi adıma bu ülkemizde çağan ırmağın yönetmenliği herkesten daha güzel bence...

nodata
21-03-07, 14:35
aslında ilk senaryo daha önemli gibi görünsede en dikkat çekici unsur televizyonda görsellik olduğu için tabikii ilk adımda yönetmen daha önemlidir:img-yes:

bolbaloncuk
21-03-07, 15:04
İkisini birbirinden ayırıp da cevap vermek çok zor elbette.Ama bence senaryo daha önemli.Yönetmen ilk etapta bir marka gibi dizinin üstünde duruyor elbette içinde bir sürü şeylere sebep oluyor.Ama iyi kurgulanmamış bir senaryo varsa elinizde yönetmen de buna hiçbir şey katamaz.

aysede
24-03-07, 21:13
Her ikisi de önemli. İyi bir senaryo ve iyi bir yönetmen olan dizi tutar mesela. Sadece senaryo güzel olup , yönetmen batıksa diziden birşey olmaz. Sadece yönetmen muhteşem , senaryo batıksa da birşey değişmez. İkisi de birbirini etkiliyor.

sinemsert
25-03-07, 22:04
yönetmen tabiki o senaryoyu alııır götürür

örnek asmalı konak dizi halinde çağan ırmak döktürdü
gel gör ki asmalı konak hayat filmi hayal kırıklığı oldu o diziyi 55 bölüm seyreden biri olarak ben yönetimi hiiç beğenmedim

eeee o senaryoda aynı kişinin değilmi ama işte anlatım farkı

hazal92
27-03-07, 22:02
seneryo ama yönetmende önemli ama asıl en önemli seneryo

EFTALYAGUL
28-03-07, 18:43
bence senaryooo.senaryo ilgi çekmesse istedigi kadar başarılı olsun yönetmen ne fayda:)

adalar
28-03-07, 18:45
senaryoo....

DiReCTeD_By
29-03-07, 00:16
Direk senaryo yazanlar olmuş yada yönetmen yazanlar olmuş ... Arkadaşlar ikiside çok önemli direkt olarak birisine yönelmek mantıklı olmaz . Düşünün çok iyi bir senaryoyu kötü bir yöntmen beyaz perdeye yansıtsa ne kadar eleştiri alır ... O anda o güzelim senaryonun bi anlamı kalmazki ... HErkes film kötüydü der ... Gelelim yukardaki yazıyı yazan arkadaşa ..! İş sadece yönetmenlede bitmiyor ..! Çağan Irmak'ın eline çok kötü bi senaryo versek ve Çağan aBi onu çekse ... Ne der insanlar ? Çok mu güzel olmuş der ? Yoksa Çağan Irmağa böyle bir senaryo böyle bir film yakışmamış mı der.. ??

Israrla söylüyorum sinema tamamen bir ekip işidir. Klaketciniziden , devamlılıkcınıza kadar mükemmel çalışmalısınız . Onlarla iyi anlaşmalısınız ?

Bunu Büyük bir Çark gibi düşünün .. Yönetmen ve senaryo büyük dişliler .. Işıkçı , görüntü yönetmeni , oyuncular , asistanlar ise orta ve küçük dişliler...

En küçük dişli durursa ..! Her şey durur ...! Ve o Çark dönmez ..!

ipekb
29-03-07, 11:13
senaryoo....
ayneeen:img-yes:

20tayfun20
30-03-07, 16:45
bence ikiside gerekli.

Boran&Sila
01-04-07, 13:58
aslinda sadece senaryo...cünkü yönetmeni tanisam nolcak tanimasam nolcak...aslinda iksiide gerekli ama senaryo daha önemliii:img-wink:

manyaqkıss
02-04-07, 11:05
bencede yönetmen ::(

ezo gelin
12-04-07, 01:22
zaten senaryo ve yönetmen birbirini tamamlayan şeyler,ayrı düşünülemez,ama ilk senaryoya bakıyor izleyici,eğer sararsa izliyor,yönetmen ilk bakışta o kadar önemli değil izleyici açısından.ama ne iyi senaryolar var yönetmenin azabına uğrayan..birbirlerini tamamlamaları,dengeyi baştan tutturmaları gerek,aksi halde izleyici çok acımasızdır,sıkılırsa bırakıverir

-Saruhan Hünel-
12-04-07, 20:41
Bence senaryo çok daha önemli... Senaryo kötüyse yönetmenin yapacağı hiçbir şey yoktur... Ama yönetmende yapımın tutmasında senaryodan sonra en büyük pay sahibidir...

ébruli
13-04-07, 01:29
tabiki hikaye önce gelir

gizemlover
13-04-07, 06:35
ikiside değil benim için oyuncular önce gelir :D

rbd88
13-04-07, 12:08
tabiki senaryonun iyi olması çok önemli ama senaryo iyi ve yönetmen kötüyse o güzelim senaryo boşa gidebilir ayrıca senaryo bazen çok iyi olmayabilir ama yönetmen onu çok iyi sahnelerle süper konuma getirebilir yani bence bu ikisi birbirini tamamlayan öğeler :img-yes:

|*BeLaLım*|
13-04-07, 15:18
tabiki senaryonun iyi olması çok önemli ama senaryo iyi ve yönetmen kötüyse o güzelim senaryo boşa gidebilir ayrıca senaryo bazen çok iyi olmayabilir ama yönetmen onu çok iyi sahnelerle süper konuma getirebilir yani bence bu ikisi birbirini tamamlayan öğeler :img-yes:

Katılıyorum!
İkiside önemli, ama senaryo daha da önemli.
Yönetmeni tanısan ne olacak, tanımasan ne?
İyi senaryo = iyi dizi ... :img-wink:

özge32
14-04-07, 02:40
bence bir dizide yönetmen veya senaryo olmazsa zaten dizi cekilmeye degmezzz:img-cool2 :img-hyste :img-polic :img-yes: :img-yes:

burcu_esmer
15-04-07, 12:11
kesinlikle katılıorumm özge32

chibi_chibi
15-04-07, 13:42
bence senaryo daha önemli senaryo olmadan yönetmen ne yapabilir ki?

sena57-utku
15-04-07, 19:48
tabikide senaryo.

snm_b
20-04-07, 18:56
bence dizilerde en önemli olan senaryo ve oyuncular

summer___17
20-04-07, 19:28
senaryo önemlii senaryonun iiyi olması lazım güzel bişi çıkması için ortaya

Nicole_Aslı
20-04-07, 23:35
Ya ikiside önemli bence...

adalar
20-04-07, 23:36
en önemli senaryo bence......

Flamingo_Cansu
21-04-07, 15:26
Kesinlikle senaryo bence..

luciapink
21-04-07, 15:33
her ikiside önemli yönetmenin kalitesine göre senaryoda değişiyor çünkü....

panikle-me
22-04-07, 13:14
senaryo daha önemli

şekeristan
23-04-07, 15:00
:img-wink: ikiside önemli yha :img-wink:

~mystery~
25-04-07, 21:05
bence ikiside çok önemli eğer senaryo düzgün olmazsa yönetmenin bir yararı olmaz, eğer senaryo güzel yönetmen kötüyse senaryo bir işe yaramaz :)

kero.irem
07-05-07, 14:24
kesinlikle senaryo
senaryosu iyi olmayan bi yapım hiç bi işe yaramaz
daha sonrada yönetmen tabi

[...Melis...]
09-05-07, 23:26
senaryo ve yonetmen ikiside çok gerekli

((Cansu))
10-05-07, 00:19
Once Senaryo bence !

keremcem_çisem
10-05-07, 19:00
senaryo daha önemIi bence.

zuhalb
10-05-07, 23:01
bence senaryo önce sonra yönetmen

özge_letyy
11-05-07, 01:40
Karar vermek zor..
Bazen öyle oluyor ki içi boş bir senaryoya iyi bir yönetmen eli değince harika işler ortaya çıkıyor
Bazen de çok iyi bir senaryoyu yönetmen batırıyor..
En iyisi ikisinin de iyi olduğu yapımlar.ÇGO gibi..
Ama yine de öncelik senaryo galiba..:img-yes:

acemicadi_selim
12-05-07, 02:05
Senaryooooooooo

SeLlOo
12-05-07, 10:31
senaryoo daha önemlii

EFTALYAGUL
13-05-07, 01:08
senaryo bi adım daha önde sanırım.sonuçta iyi bi senaryo olmadıktan sonra yönetmen çok iyi olmuş kaç yazar?

gozdeyamur
14-05-07, 02:20
senaryo olmazsa yönetmen neyi yönetcek Allah aşkına! senaryo!!

istem_metsi
15-05-07, 17:57
senaryooooooooo

ceren06
15-05-07, 18:05
kesinlikle seneryo .seneryo beş para etmezken yönetmen ne yapsın..

ebrumm
16-05-07, 12:12
aslında bende ıkısı bırbırına baglı olugunu dusunuyorum yanı ıyı bır senaryo olmadan yonetmen ne yaparsa yapsın hıc fayda etmıyor.tam tersı durumda gercerlı yonetmen ne kadar ıyı olsa busefer senaryo surukleyıci ,etkıleyıcı degılse yonetmende ıs yapamıyor.ama bana agırlık basan SENARYO cunku malesef o kadar kotu yonetmenler var kı goruntu almasını bıle bılmıyolar ama senaryo ve oyuncular sayesınde işi goturyorlar dıye dusunuyorum

rabiş1907
16-05-07, 14:02
ben yönetmen ve senaryo ikisi birden daha hoş yapabileceğime inanıyorum

Runo
17-05-07, 21:52
hanqisinin önemli olduquna karar veremeyiz. bu tamamen filminE qöre deqisen biseydir cünkü. eqer izleyeceqimiz film Tomb Raider'sa yada Troy tarzında bi filmsE senaryo bizi pekte bağlamaz aslında. cünkü önem verdiğimiz unsur görselliktir. bunun yanında Jackass tarzında bi film izleyeceksek eğer, yönetmenin kim olduqu umrumuzda olmaz. açıkçası izleyici olarak duygusal filmlerde yada komedi filmlerinde yönetmen seçtiğimizi düşünmüyorum. bu konuda belirleyici olan yapımcının ne tarz bi film çekmek istediqidir.

ihlamurdelisi
23-05-07, 21:37
ikiside birbirinden önemli iki faktör..bana kalırsa senaryo daha önemli..neden derseniz bir senaryo kötüyse yönetmen ne yaparsa yapsın diziyi kurtaramaz..

tanrıverdi
28-05-07, 02:01
bence kesinlkle senaryo...çünkü ii bi senaryo olduktan sonra zaten film gelir yani...ama ii bi senaryo olmadıktan sonra yönetmen ii olsa ne fayda eder...yani bana göre bu.

sinembary
29-05-07, 20:30
Bence ikiside önemli

karanlık86
30-05-07, 02:22
bence her ikiside...birbirlerini tamamlayıcı olduklarına inanıyorum.

sedef BARIŞ
31-05-07, 11:33
Tabi Ki Ikisi De

Tabi Ama Senaryoyu Amatörler De Yaziyor

Yönetmen Se Zor Bulunuyor

sedef BARIŞ
31-05-07, 11:48
Tabi Ki Ikisi De

Tabi Ama Senaryoyu Amatörler De Yaziyor

Yönetmen Se Zor Bulunuyor

Gül Tuna
04-06-07, 19:14
Dizi Ve Film Cevirirken Bence Her Sey Cok önemli Yönetmen , Senaryo , Oyuncular , Dizi Müizigi Ve Hatta Jenerik Bile önem Tasiyor Bence Ama Ilk Etapta Eger Hikaye Güzel Degilse Hic Bir Seyin Anlami Kalmiyor Bence O Yüzden Senaryo Daha önemli Bana Göre

rockstar_17
04-06-07, 19:37
:good: :icon_whis tabiki seneryo yönetmen ne kadar iyi olursa seneryo kötüyse istediği kadar yönetsin olmaz önce iyi seneryo ve iyi yönetmen...:icon_whis :img-yes: :good:

asi_naz
14-06-07, 14:14
bencede senaryo daha önemli

mirabella
14-06-07, 14:26
bence de senaryo.. ama maalesef iyi senarist yok.. hep arak veya uyarlama işler var, şöyle kendi tarzı ve hikayesi olan bir senaristte rastlamadım

onLine17
14-06-07, 14:27
Yöetmen ÖnemLi değİl bence. Senorya Önemlİ izleyeciyi Yönetmenimi izliyo Seneryodan meydana geLen Yapıtı İzLiyo

hazell
14-06-07, 14:28
her ikiside önemli
birisi olmazsa diğeride olmaz:)

onLine17
14-06-07, 14:54
Şimdi Ben Çıksam Bir Filmin YönetmemLiğini Yaparım.Fakat benim filmi
yönetmem kimsenin ilgisini çekmez Halnuki müthiş bir seneryo olsa
herkes o Film iZler..

lanetly_girl
14-06-07, 15:12
bence senaryo çünkü senaryo olmadan yönetmene yapacak bir iş kalmaz ama tam terside düşünülemez ya amaaaan bu nasıl soru böyle yawss:img-hyste

6znur
15-06-07, 14:23
ikiside olmazsa olmazlardan...

alonsomania
15-06-07, 15:39
senaryolar olmasaydı yönetmenler olmazdı

şekerşey_gokce
17-06-07, 00:51
senaryoyu hayata taşıyan yönetmendir senaryo da diziyi b,ize taşır ikisi vazgeçilmez bence...

:img-yes:

alyssa_
18-06-07, 16:09
senaryo daha önemli....

yesimer
20-06-07, 13:18
senaryo da yönetmen de birbirini tamamlar. ama bana göre senaryo daha ağır basıyor. bence bir diziyi ayakta tutan senaryodur.

YaPrAk_92
21-06-07, 10:43
Bencede Senaryo..

szg_sezgi
28-06-07, 15:32
bendece senaryo..çünkü genelde insanlar dizilerin senaryosuna bakarak izliyo aa şu yönetmenin dizisi diyen insan az çünkü onun için senaryo

alyssa_
29-06-07, 14:48
senaryo daha önemli...

HaMbUrG*
29-06-07, 23:05
Benim bi sorum olacakti.. Yönetmen herseyin basi degil mi..? Yani her ise karisabilir, öyle degil mi, biseyi begenmezse onun istedigi gibi yapilir. Kamera mesuliyetide ona aittir. Adi üstündede herseyi yönetmez mi bi Yönetmen? Yani aslinda projenin kalbidir, bu durumda senaryoculara karsida belli bi hakimiyeti yok mu? Yani demek istedigim; ikiside birbiriyle ic ice olan bu islerde, hangisi olmak yada olmamak diyebilmek sizcde zor degil mi..??

Insallah Yönetmen hakkindaki düsüncelerimle yanilmiyorumdur..
Ama ben yinede yönetmen diyorum..

kalemera
29-06-07, 23:37
yani bence 2 birbirini tamamlıyor
mesela seneryo iyi olupta yöneten iyi yönetmese seneryonun ne değeri kalır izleyici tarafından anlaşılmaz kötü bulunur

yönetmen iyi olupta seneryo kötü olduğu zaman yönetmen ne yapsa boştur yani 2 side bence önemli

pink_girl_56
30-06-07, 12:38
Tabii kide senaryo..Çünkü senaryo olmazsa filmin tadı çıkmaz eğer güzel bir senaryo değilsede tutmaz...

TATLİŞŞ
30-06-07, 19:21
senaryo senaryo olmaassa filminn anlamı kalmazz zaten dizi tutmazz ama yönetmende önemli tabi bi dizidekii herşey önemlidir oyuncular teknik ekip falan filan

((((İLAYDA))))
04-07-07, 19:16
ikiside önemli... bi filmin senaryosu gsl olmazsa olmaz.. ama yönetmeni de başarısız olursa izlemek hiç keyif vermez bence...:img-yes: :img-yes:

maviiskarpin
05-07-07, 16:36
bence her ikiside... yani senaryo ve yönetmen bir bütün olmalı. omu bumu sorusu bence yersiz bir soru

naz&naz
05-07-07, 18:09
Yönetmende senaryoda çok önemli.Senaryo kötü olsun ama yönetmen ii hiç bi anlamı yok.Ya da senaryo ii ama yönetmen kötü buda olmaz.Bencede senaryo ile yönetmen bütün olmalı ;)

ecr
07-07-07, 18:51
bencede her ikiside önemlii.yönetmen olmazsa film olmaz, senaryo olmazsa da film olmaz..birbirini tamamlayan 2 unsur.

zeynepppppp
08-07-07, 14:34
bencede ikisi ayrılamaz şeyler ama yinede senaryoyu daha ön planda tutuyorum

icom_
08-07-07, 17:40
her ne kadar ikisininde bir bütün olması benzer tutarlılıklarla göz önünde bulundurulması gerksede senaryoyu bir adım daha önde tutyorum..
bence daha önemli ve bir filmin kalitesini belirlemede kayda değer bir etkisi wardır..

başlangıç amacında sapmış konusu için nerden nereye ne laka dedirten filmler her ne kadar mükemmel bir yönetmene sahip olslarda tutmamış ve yayından kaldırılmıştır..

keje
08-07-07, 17:51
her ikiside tabiki önemli...iyi bir senaryoyu kötü yönetmen yaşamaz duyguyu veremez.bunların yerleride değişirse aynı sonuç çıkar.aslında en sağlıklısı yönetmenin senaryodan anlaması yönetmen hikayeninde içinde olursa ortaya iyi iş çıkar....

byz-glnck
08-07-07, 18:21
her ikiside çok önemli..ama ben senaryoya daha çok güwenirim..

krmcmdilann
11-07-07, 00:32
senaryo bnce:happy0064

misskrueger
11-07-07, 00:36
projede her şeyden önce senaryo önemli senaryo sağlam olmazsa dünyanın en iyi yönetmeni bile olsa sadece görsel olarak etkileyici olur.

ciidemm
12-07-07, 04:11
ben de yönetmen diyorum çünkü kötü bir senaryoyu kurtarabildiği gibi çok iyi senryoları da batırabiliyor sonuçta gerçekleştiren kişi o.

zozem
13-07-07, 16:05
ikiside çok önemli aslında:icon_whis
ama ben öncelikle dizinin senaristi/senaristleri kim diye bakarım

deadly_angel
17-07-07, 03:55
İkiside birbiriyle bağlantılı, dengeli... Yönetmen senaristin yazdıklarını gözden geçirir, çeker ve insanlara sunar.Senarist ise dizinin temel taşını oluşturur.İkiside olmazsa olmaz.Senaryonun yönetmen tarafından objektif ve en düzgün şekilde izleyiciye aktarılabilmesi için sağlam ve tutarlı olması gerekir.Sonuçta yönetmenler senaryolara hayat veren en önemli kişi...

picuska
17-07-07, 04:36
Senaryo mu Yönetmen mi sorusuna bi de hukuken yani bilimsel olarak bakmak gerekirse...

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu şöyle diyor... Bir sinema filmi ya da tv filminin üç adet sahibi vardır...

1-Senarist
2- Yönetmen
3- Özgün Müzik Bestecisi
(Son yıllarda buna bir de 4. kişi eklendi o da görsel efektleri yapan kişi... Tabii ki bunu gerektiren işlerde)

Farkındaysanız yapımcının da, oyuncunun da adı bile geçmiyor... Çünkü yapımcı da işin sahibi değil... Sadece gerekli izinleri alıp parayı öderse onun kullanıcısı olabiliyor... Ve yasa şöyle devam ediyor... Bir gün Yönetmen, Senarist ve Müzisyen arasında bir sorun çıktığında öncelik kime verilir diyor... Yani derslerinde de anlatılan şu meşhur "bir kavşakta karşılaşan Ambulans, İtafaiiye, Akeri Araç arasındaki geçiş önceliği kimindir" sorusu gibi...

Yasalar'ın bu soru karşısındaki yanıtı çok basit... Tabii ki öncelik senaristindir diyor... Çünkü yönetmen olmazsa o iş olmayabilir evet, müzikler olmazsa da olmayabilir evet... Ama ortada senaryo olmazsa hiç bir şey olmaz... Dolayısıyla bir işin ilk yaratıcısı ve en büyük sahibi o işin sebebi mevcudiyeti ve herşeyi olan SENARİSTTİR...

Şimdi çok komik bir filmde o çok güldüğünüz oyuncunun laflarını yazan, o karakteri yaratan kimdir... Ağlıyorsanız sebebi kimdir... Üzülüyorsanız sebebi kimdir... Yönetmenin eline çekebilmesi için o harika olağanüstü büyülü malzemeyi veren kimdir... Tabii ki senarist...

Tabii ki kötü senarist yok mudur... Tabii ki vardır... Bu yönetmen iyi bir senaryoyu kötü de çekebilir, kötü bir senaryodan iyi bir filmde çıkarır cevabı, yönetmen mi, senarist mi sorusunun cevabı değildir... O kötü senaristin tamamlayıcısı olmakla ilgili ayrı bir konudur... Ama her zaman en kıymetli olan bir senaryodur... Çünkü senaryo olmazsa filmlerde olmaz... Yönetmenlerde...

Tüm dünya film sektörü bunu pekala bilmektedir ve onları aşağılara çekip, sindirip palazlanmamalarını sağlamak için hiç bir yerde bi kere adlarından bahsedip teşekkür bile etmezler:) Vay uyanıklar...

hyoldas
18-07-07, 18:30
İkisi de bence çok önemli fakat çok kötü ya da basit senaryoları harika çeken yönetmenler var. Örnek vermeyeyim ama yüksek reytingli iki dizinin yönetmeni :icon_whis

SBR
18-07-07, 22:40
ben buna senaryo olarak cevap veriyorum:img-yes: sonuçta diziyi çeken şey bence senaryo yani ben bir diziye bakarken nasıl bir konusu olduğuna bakıyorum ben yönetmeni kimmiş diye yaklaşmıyorum olaya o yüzden bence senaryo daha önemli:good:

Kronik Çatlak
19-07-07, 19:41
bence ikisi de çok önemli.çünkü senaryo güzel olmayınca insana sıkıcı gelmiyor ve beğenilmiyor ayrıca dizi/film tutmuyor.yönetmenin kötü olması da sahnelerin bozulmasına yol açar.

o_z_g_e
19-07-07, 23:19
Tabikide yönetmen diyorum bn ...Dikkat ettiyseniz adından işinden iyi bahsedilen duyulmuş olan yönetmenlein dizisi daha bi tutmakta.... Ama tabikide senaryonunda katkısı var ama yönetmen işini gerçekten iyi yapan birisi olmadıktan sonra bütün senaryoda çöpe gider diye düşünüyorum:img-wink:

kod adı yağmur
27-07-07, 20:43
1. senaryo
2. oyuncu
3. yönetmen
4. dizi yada filmin müziği

GenCo_PeLinSu
29-07-07, 03:04
en önemlisi senaryo bnce

dağçiçeği_aslı
29-07-07, 10:24
bence her ikiside önemli çünkü senaryo güzel olsa yönetmen bu senaryoyu yönetemese hiçbir işe yaramaz

balzac
30-07-07, 16:19
ikisi de çünkü 1i olmadan diğeri de olmuyor
iyi 1 senaryoyu yönetmen mahvedebilir
iyi 1 yönetmen kötü 1 senaryoyla başarısız olur
ikisi bütündür

dudu643
06-08-07, 10:44
ikiside önemli ama senaryo daha ağır basıyo benim için:img-pilot

(= JesLice =)
07-08-07, 21:02
ikisi de çünkü 1i olmadan diğeri de olmuyor
iyi 1 senaryoyu yönetmen mahvedebilir
iyi 1 yönetmen kötü 1 senaryoyla başarısız olur
ikisi bütündür

katılıyorummm...

TheTurk
08-08-07, 22:01
herşeyden önce elde veri olmadan yönetmen onu nasıl hayal edip düşünür,tabiki de öncelikle sağlam bir senaryo olmalı ondan sonrada onu en iyi ustanın eline vermeli ki efsane bir eser ortaya çıksın...

ekinela_94
08-08-07, 23:32
bence senaryo daha önemli gbi ama yönetmen de önmlii ama senaryo daha önemli gibi.....:)

cann2366
09-08-07, 00:11
bence senaryo daha önemli senaryo vasat olursa yönetmen ne yaparsa yapsın çok güzel olmaz

iremege
09-08-07, 00:51
ikiside birbirinden önemli ama senaryo daha önemli

mazarine
19-08-07, 15:03
Sevgili Arkadaşlar

Eğer bir eserin asıl sahibinin kim olduğuna dair gönderme yapan bir soru ise bu, cevabı tek bir cümlede saklıdır; "Bir eserin sahibi onu meydana getirendir." Yani yalın konumlandırmaya göre cevap çok açık; eser sahibi = fikir sahibi = Senarist. Konsepti, öyküyü, öykülemeyi, diyalogları ortaya çıkaran kişinin, eserin asıl sahibi olduğunun hakkını teslim edelim, çünkü adil olan bu. Eser sahibinin birden fazla olduğu durumlar da vardır, ama bu başka bir kapsamlı konu ve ayrı bir başlık içeriği olabilir.

Bu sözlerim eser sahipliğine dairdi. Yazdıklarım yönetmenlere dair bir husumetten kaynaklanmıyor kesinlikle. Keza -henüz- bir senarist de değilim. Bu sadece adalet anlayışı ve etik ile ilgili...

Eserin izleyici gözündeki başarısıyla ilgiliyse eğer soru; bu da bir hatunun PhotoShop hileleriyle güzelleştirilmesi, kusurlarının kapatılması mevzusuna hiç benzemez. Bizde buna gayret edenler olsa da, bu bir "beni baştan yarat" meselesi değildir ve sonuç her daim aynı makus talihe gebedir. Kötüyse eğer senaryo, üzerine ne giydirirseniz giydirin, hangi takılarla süslerseniz süsleyin, istekli bir alıcı bulamazsınız. Bir öykünün inandırıcılığı, samimiyeti yoksa, izleyici kendini karakterlere yakın hissetmiyor, hatta hatta özdeşleştirmiyorsa, o hikayenin olay örgüsünü içselleştiremiyorsa, ne kadar cilalarsanız cilalayın, sonuç tam bir hüsran ve zaman kaybı olacaktır. İyi bir senaryo, özellikle zamanımızda bulunmaz Hint kumaşı değerindedir. O yüzden yetenekli senaristlerimizin değerini bilelim ve onları küstürecek cüretkar sözler sarfetmeyelim.

Bir filmin ya da dizinin hayata geçmesi takım ruhu ve ciddi bir ekip çalışması gerektirir. Yönetmen faktörü çok büyük önem taşır kesinlikle. Kavrayışı, yetenekleri, becerisi, teknik bilgisi, oyuncu ve mekan yönetimi, vs. bütün donanımı ile, elbette ki setin patronudur Yönetmen. Ama eserin patronu da Senarist'dir, bunu unutmamak gerekir. O yazdığı için vardır o eser, o yazdığı için seyretme şansına sahip oluruz. Bu çok basit ve anlaşılabilir bir denklem kanımca...

Dolayısıyla anlamadığım bir konuyu da burada gündeme getirmek isterim; dizilerde, filmlerde, hatta yazılı mecrada yer alan eser künyelerinde -genel olarak- neden Yönetmen Senaryo Yazarı'nın önünde yer almaktadır?!! Evet, kadrajdan bize yansıyanlar Yönetmen dünyasının unsurları gibi gelebilir, ama orada izlediğimiz ve ilgilendiğimiz hikaye, gördüğümüz karakterler, şehirler, vs. yazarının hayalinden, kafasında kurduğu dünyadan yansımalar değil midir??? Çok iyi bilinmelidir ki, her yaratım sancılı bir doğum sürecidir. Çocuğu dünyaya getiren, sahiplenen, besleyen, büyüten, kaderine yön veren yazanı olduğuna göre!!...

Yönetmenlere saygım sonsuz, bu sözlerim aslında temelde onlarla ilgili de değil. Yaratıcılığa saygıyla ilgili... Ülkemiz bu konuda ne yazık ki bir türlü sınıf atlayamıyor. Hatta çarkların yaratıcılığın meyveleriyle döndüğü sektörlerde bile, eser sahibinin takdiri genel olarak hakkınca teslim edilmiyor. Ne maddi, ne de sözel olarak... Çok özgüvensiz ve adaletsiz bir tavır bu. Kime karşı neyin kaygısı güdülüyor??? Lütfen yazanların olmadığını düşünelim bir de... Ortada çocuk yoksa kimi seveceksiniz???

şenizzzzzz
19-08-07, 18:43
tabiki yöntmende önemli ama bence senaryo daha önemli

Meh_Met
30-08-07, 11:11
Öncelik Senaryo daha sonra yönetmen gelir diye düşünüyorum :)

kural
30-08-07, 12:09
bence de senaryo önce gelir ama kötü bir yönetmenin eline düşmezse:img-icecr

mrym1994
07-09-07, 14:09
senayo!!bir dizinin konusu senaryosu iyi olmadıktan sonra yönetmeni iyi olsa nolur!!!

robinaklas
07-09-07, 15:26
Bence senaryo dizinin tutmasındaki en büyük etken:img-yes:

haber ötesi
11-09-07, 00:50
eğer iyi bir senaryoya iyi bir yönetmen olursa süper. senaryo önemli ama flimi flim yapan yönetmendir

survivor341
15-09-07, 18:59
:icon_whis:icon_whis:icon_whis:icon_whis senaryo daha önemli
senaryo iyi olmasa yönetmen iyi olsa da bişey farketmez bence

nighhtmare
15-09-07, 21:58
bende katılıorum en önemlı etken senaryoo ne oyuncuların çok iyii olması nede yönetmenın ıyıı olması deıstırmıoo öncelıkk senaryyoo

kero.irem
16-09-07, 14:37
kesinlikle senaryo eğer senaryo kaliteliyse sorun yok
yönetmende önemli ama öncelik senaryo

su-perisi
16-09-07, 17:34
bencede senaryo çok önemli zaten senaryo güçlüyse onu hangi yönetmen çekerse çeksin iyi olabilir o yüzden senaryo bir yapımda herşeyden önce geliyor

fatmaa22
16-09-07, 17:38
bencede seneryo yönetmen çok iyi olsada seneryo güzel diilse
olmazz...

aslış
16-09-07, 17:41
ikiside çok önemli ama bana kalırsa yönetmen bir adım daha önde senaryo kötüde olsa yönetmen sayesinde çok izlenen bir dizi haline gelebiliyor,bunun Türkiyede çok örnekleri var senaryosu çok sıradan olan diziler bile yönetmen sayesinde tutabiliyor...

papatya363
16-09-07, 22:09
ya aslında ikisininde yeri aynı
bazen senaryo güzel olur ama yönetmen iyi olmaz dizi hoşumuza gitmez bazende senaryo berbattır ama yönetmen iyidir
gerçi senaryo kötüyse yönetmen ne kadar iyi olursa olsun ortaya pekde iyi şeyler çıkmaz senaryo birazdaha ağırlıklı sanki

mss.ecem
17-09-07, 05:38
Tabikide seneryo kotü oldugu zmn yönetmen ıyı olsa nolur olmasa nolur hersey senaryoda bıtıyor seneryo ıyıyse yonetmende basarılı gozukuyor..seneryo kotu ıste yonetmenınde pek ıyı oldugu solenemez hersey seneryoda kılıtlenıyor:good:

hilary_zynp
19-09-07, 18:27
bnce senaryo dha önemli:good:

nar cicegi
19-09-07, 22:41
kesinlikle senaryo yönetmen ne kadar iyi olursa olsun seyirciye sunacağı iş kaliteli değilse izlenmez.

uruk_hai
20-09-07, 12:57
Bence de her şeyin başında senaryo gelir.

vrgwlf
20-09-07, 18:43
senaryo çok önemli ama yönetmenin onu aktarış biçimi de çok önemli bence. yaprak dökümü, menekşe ile halil, eskilerden asmalı konak, ikinci bahar, sultan makamı bence iyi örnekler.

yani çok iyi diyebilmek için senaryo yetmiyor. senaryosuz yönetmen bir hiç. ama kötü bir yöentmen de iyi senaryoyu berbet edebiliyor baze diye düşünüyorum.

etle tırnak gibiler kısaca.

balim89
23-09-07, 01:47
bence tabii ki de senaryo...cünkü öykü güzel olmadiktan sonra...seyirciyi sarmadiktan sonra yönetmen ne kadar basarili olursa olsun izlenmez o dizi

_BeRFiN_
27-09-07, 16:00
bence senaryo yönetmende önemli ama kötü bi senaryoyu en iyi yönetmen bile yönetse iyi bi sonuç alamaz

Kiraz
27-09-07, 18:55
tabii kide senaryo... senaryo kötüyse yönetmenin diziyi kurtarma sansi bana göre %0...

dizi_maniac
27-09-07, 22:16
eğer sinema filmi değil de , dizi'ler söz konusu ise o zaman senaryo'nun yönetmen kadar önemli olmadığını düşünüyorum...

iyi bir dizi-yönetmeni , ama gerçek anlamda iyi olan bir dizi-yönetmeni ... içeriği pek zengin olmayan bir senaryo'dan bile sürükleyici bir dizi çıkarabilir...

örneğin ALIYE dizisi...
içeriği neydi?
Eski Kocası ile didişen bir kadın ve evlatları için verdiği mücadele...
Hepsi bu.
Senaryo çok mu zengin di?
Nacizane fikrime göre; hayır.
Ama seyricilerini aylarca ekrana yapıştırabildi.
Bu da yönetmen Kudret Sabancı'nın başarısıydı bence.

Aynı şekilde BINBIR GECE' nin senaryosu da öyle.
Eğer Kudret Sabancı gibi biri çekiyor olmasaydı bu diziyi , kaç kişi için sürükleyici olabilirdi ki bu kısırdöngü hikaye?

Oysa Sinema Filminde senaryonun çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Orada en usta yönetmenlerin bile vasat bir senaryo dan harikalar yaratamadığını defalarca yaşadık.

yazar
27-09-07, 22:19
Sinemada ön planda olan yönetmendir, başından sonuna ne olacağını bilir kendine göre bir dünya kurar, senaryo onun için bir plandır.

Ancak dizilerde bu tam tersidir burada dünyayı kuran ve sürdüren senaryo yazarıdır. Yönetmen hikayenin nasıl gelişeceğini, nasıl bir finalolacağını bilemez. Bunu sadece konuya hakim olan senaryo yazarı bilebilir.
Dizilerde yönetmen yaratıcıdan çok bir teknik adam konumundadır. Hele hele uzun soluklu dizilerde yönetmen bölüm yetiştirme telaşından konunun gelişimine hakim olamaz ve senaryoya fazla müdahele edemez. Tabii bu durumda senaryonun sağlam olması gerekir.

kelebek_01
28-09-07, 15:44
her ikiside önemli yönetmen iyi olmazsa senaro bi şekilde kurtarır ama kötü senaryo da yönetmen istediği kadar iyi olsun yine de olmazzz

yazar
02-10-07, 21:49
İyi bir senaryodan kötü bir film çıkabilir ama,
kötü bir senaryodan iyi bir film çıkmaz...

begummm
03-10-07, 16:43
Senaryonun daha da önemli olduğunu düşünüyorum.

elif salihoğlu
03-10-07, 17:25
aynen katılıorum senaryooo...:good:

ÇAKIL85
11-10-07, 20:05
Tabiki senaryo!
Yönetmen ne kadar iyi olursa olsun senaryo rezaletse,yönetmen kendini de parçalasa hiçbir işe yaramaz.
Şekil A diye göstereceğim o kadar çok dizi var ki...

merve_Y89
11-10-07, 22:34
bencedde senaryo daha önemlıdır;

SELXX
20-10-07, 22:16
İkisi de çok önemli ama, senaryo daha önemli sanırım. Çünkü senaryonuz kötüyse, yönetmen ne kadar iyi olsa da, işin içinden başarıyla çıkamaz bence.

DeFnE_92
21-10-07, 10:25
senaryo.senaryo iyiyse zaten dizi tutar.ama yönetmen iyi olupta senaryo iyi olmazsa dizi tutmaz

mertfirat
21-10-07, 11:39
öncelik tabiki senaryo...

sibel-83
21-10-07, 19:40
ikiside önemli biri olmazsa diğeri anlamsız olur

dimple_burcu
21-10-07, 21:18
Senaryo iyi olsunki yönetmen de çeksin o dizi ya da filmi
siz hiç bu ülkede kötü yönetmen yüüznden biten dizi görüdnüzmü ama senaryo kötü oldugu için kaç dizi bitti??

Bence senaryo daha önemli

Yönetici
22-10-07, 18:24
Bence senaryo önemli. Yönetmen de önemli tabi ki. Ama önemli olan senaryonun konusu, anlattıkları insana verilen o duygu ... :)

вιℓ[ℓ]σνєя
23-10-07, 17:39
Senaryo tabikide..Senaryo kötü olsun ..Yönetmen ne yaparsa yapsın o dizi tutmaz ...

lety_ayse
23-10-07, 19:53
tabiki senaryo

girlfriend
25-10-07, 17:57
İkisi de tabiiki önemli. İyi bir senaryo kötü bir yönetmene düşerse , veya kötü bir senaryo iyi bir yönetmene düşerse tabiiki olmaz. Ama en önemlisine çoğu arkadaş gibi 'senaryo' diyorum :img-icecr
Çünkü kötü bir senaryo iyi bir yönetmene düştü mü iyi yönetmen onu evirip çevirse de güzel birşey ortaya çıkmaz kanımca :img-cool2

İLK AŞKIM_MERVE
25-10-07, 18:02
senaryo kötü olursa..yönetmenin çabası hiçbir işe yaramz..

o yüzden herkes gibi senaryo diyorum:):img-wink:

a-ayse
26-10-07, 15:44
seneryo

lazkizz
26-10-07, 17:48
kesinlikle senaryo.

edayd
01-11-07, 13:14
senaryo tabiikide..yani sonuçta yönetmen dizide oynamıoki..:img-wink:

meander
03-11-07, 13:49
senaryo kesinlikle..
bir filmdeki veya dizideki en önemli unsur senaryodur..

weasleys
03-11-07, 20:00
kesinlikle senaryo, bu anlamda tmc dizilerini örnek verebilirim, yönetmenleri çok iyi, çekim cast mükemmel, genel taslak senaryo da iyi ama zaman ilerledikçe zayiflayan senaryo maalesef dizilerin kalitesini düşürüyor. hoş izlenirliğinden birşey kaybetmiyor ama izlerken de insanı boğuyor.

Dilara03
06-11-07, 23:08
senaryo tabikidee bir yönetmen ne kadar iyi olursa olsun asıll önemli olan senaryoduurrr

çeşm-inaz
07-11-07, 14:47
kesinlikle senaryo daha önemli.mesela türk dizi tarihi asmalı konak gibi bir efsane görmüştür.asmalı konak bünyesinde rol alan oyuncuların,daha sonraki rol aldıkları bazı projeleri tutmamıştır.yine mesela bir istanbul masalı vs...örnekleri çoğaltabiliriz.hadi geçmişi bir tarafa bırakıp, şimdiki zamandan bahsedeyim.mesela SILA...ilk beş bölümüyle fırtına gibi esmişti.hadi ilk on bölüm diyeyim.sıla'yı izleyenlerden kime sorarsanız sorun ilk beş bölümün tadı, herkesin,damağındadır.:img-yes: ama şimdi sıla'nın yerinde yeller esiyor.bu da gösteriyorki;senaryo,seneryo,senaryo...:img-wink::img-yes:

eymen_gonca
08-11-07, 15:01
bende
kesinlikle senaryo, bu anlamda tmc dizilerini örnek verebilirim:happy0064:happy0064:happy0064

moonriver
08-11-07, 19:11
Dünyanın en iyi, en dahi yönetmeni bile, berbat bir konuyu iyi bir film haline getiremez, ama harika bir senaryo vasat bir yönetmenin elinde bile iyi bir film olabilir..

sephrenia
09-11-07, 21:29
İyi bir senaryoyu iyi bir yönetmen de çekebilir,kötü bir yönetmen de.Ama vasat bir senaryoyu ancak çekim tekniği gelişmiş bir yönetmen izlenebilir hale getirebilir.Yani yönetmen burda çok daha önemli bir işlev görür.Yaşadım,biliyorum:)

BİHER
02-12-07, 00:51
Dünyanın en iyi, en dahi yönetmeni bile, berbat bir konuyu iyi bir film haline getiremez, ama harika bir senaryo vasat bir yönetmenin elinde bile iyi bir film olabilir..

kesinlikle katılıyorum:cheer::cheer::cheer:sofa:img-dirol

Spaceman
02-12-07, 01:10
Bence kesinlikle senaryo.Bir dizinin başarılı olması senaryosuna bağlıdır.Senaryo kötüyse yönetmenlik ne kadar iyi olursa olsun bir işe yaramaz.

htrla sevgili
16-12-07, 23:04
bence senaryo örneğin yiğit güralp olmasa kavak yelleri bu kadar tutmazdı
efenin tüm sözlerini , şiirleri o buluyor

*BoN!bOn*
18-12-07, 19:56
Senaryo aslinda bakilinca daha önemli gibi görünüyor, ama yönetmen bu durumda daha agir basiyor. Bazen senaryoyu degistirip daha iyi birsey cikartabiliyor, bütün sorumluluk vs. yönetende kaliyor.
Senaristin hakki elbette yenmez ama Yönetmenin payi daha cok bence:img-wink:

Cey0}
20-12-07, 12:53
Bence Senayo.Mesela senaryo ne kadar kötüyse yönetmen Çağan Irmak bile olsa o dizi tuttmazz.Her şey senaryoda başlıyor ve bitiyor.Ve bence jenerikte senaristlerin adları altın harfle yazılmalı.Özellikle Yaprak dökümü gibi tutan dizilerde.Kim bilir senarist kötü olsaydı bu diziler tutmazdı.

medsul
23-12-07, 23:29
bir yönetmen ne kadar iyi olursa olsun elinde işleyecek bir senaeyosu yoksa
bir işe yaramaz

Gökgöz
23-12-07, 23:40
Bencede Senaryo, yönetmenden daha önemli. Çünkü senaryo ne kadar iyi olursa, işte onun iyi olması yönetmenin kusurunu da örter. Ama yönetmen ne kadar iyi olursa olsun elinde değecek bir senaryo olmazsa insanların beğenebileceği sahneleri nasıl çekecek ki?

LoveGE
07-01-08, 23:07
her ikiside, Senaryo en az Yönetmen kadar önemli bence...
Yönetmende senaryosuz yönetmen olamaz......

_keremcemim_
07-01-08, 23:22
bence her ikiside cok önenmli:D

burcu_esmer
11-01-08, 23:32
tabikide senaryo

Atrakumas
12-01-08, 09:06
ikiside çok onemli ama bence senaryo daha önemli ,

çünki senaryo diziyi izleyip izlemeyeceğimizi belirliyor

Atrakumas
12-01-08, 09:08
ikiside çok onemli ama bence senaryo daha önemli ,

çünki senaryo diziyi izleyip izlemeyeceğimizi belirliyor

,,,

LİSA
13-01-08, 23:02
her ikiside birbirini tamamlayan unsurlar.senaryo iyi olup yönetmen kötü olursa tutmaz yönetmen iyi olur senaryo kötü olursa yine tutmaz .bu işin kimyası herkesin dediği gibi iyi proje doğru senarist ve yönetmenler iyi hikaye role uygun oyuncular doğru kanal ve doğru yapımcıdan geçiyor

^^naz^^
13-01-08, 23:04
Buna en iyi örnek ezo gelin dizisidir. 30'lu bölümler yönetmen pek iyi değildi ama senaryo süperdi. Dizi de çok güzeldi. Senarist değişince dizi de bozuldu. Bence senaryo çok önemli. Yönetmen ikinci sırada. Birbirlerini tamamlıyorlar yine de.

bur_ça[K]
21-01-08, 15:17
Bencede ikisi çok önemli ama.senaryo daha cok ağır basıyo bana göre.:P

eren_ezgi
21-01-08, 16:19
Senaryo!!!

sarıseren
21-01-08, 19:54
Her ikisi de önemli ama senaryo daha da önemli.Dizileri yönetmene değil , senaryoya göre izliyoruz.Yönetmen daha arka planda kalıyor.

özge_letyy
21-01-08, 20:27
Bu sezona kadar kesinlikle senaryo derdim,diziyi oluşturan senaryo,çekense yönetmen..
Artık tamamiyle fikrim değişti,senaryo iyi olsa bile beceriksiz bir yönetmen güzelim sahneleri batırabiliyor,tam tersi sahneler vasat olsa bile iyi bir yönetmen çok güzel işler çıkarabiliyor.Bu yüzden bence iş yönetmende bitiyor..

esma-selim005
21-01-08, 20:57
Bana senaryo+yönetmen aynı.. ikiside iyi olmazsa berbat bişey ortaya çıkar, biri eksik oluncada dizi yada film batar.. kesinlikle ikisi..:img-yes:

derman abla
23-01-08, 22:59
bence senaryo

lazkizz
24-01-08, 01:24
Tabiki SENARYO

HeRGeLe
24-01-08, 05:18
herkesin söylediği gibi 2 side çok önemli ama, senaryo çok daha önemli ,yönetmen ne kadar kaliteli olsada senaryo kötüyse malesef iş yapmaz ve hüsranla sonuçlanır ;)

mekselina 80
28-01-08, 23:21
Yönetmen ve senaryo bir dizinin güzel olabilmesi icin birbirini tamamlayan iki önemli unsur.Ama yönetmen ne kadar iyi olursa olsun senaryo kötüyse dizi tutmaz.
O yüzden senaryo daha önemli diyorum

dlktlc
29-01-08, 14:47
bence de senaryo
yönetmen ne kadar iyi olursa olsun
senaryo eger yürümüyosa yönetmenın yapabılecegı pek de bişey yoktur

asi gençlik
01-02-08, 17:22
Senaryo ne kadar güzel olursa olsun yönetmen kötü ise o dizi reyting kurbanlarının yanında yer alır ama birde yönetmen ne kadar iyi olursa olsun senaryo kötü ise yine bu dizi tutunamaz yani yönetmen ve senaryo birbirine eşit olarak önemli:img-wink::img-wink:

den_siz
01-02-08, 23:48
senaryo kesinlikle

askhumbrad
02-02-08, 20:01
bnce her ikisi de önem taşıyor fakat senaryo olmadan yönetmen olmaz mantığıyla bana göre senaryo daha önemli:)

keremcemvesarp
02-02-08, 20:05
bence senaryo:img-wink:

_menekşe_
05-02-08, 16:50
yönetmen:img-blush

aycan90
06-02-08, 21:42
her ikiside önemli..birbirini tamamlıyorlar..kadın ve erkklerin birbirini tamamladığı gibi..eğer kadın olmasa erkkliğin önemi olmazsa..senaryo olmadanda yönetmenin değeri olmaz..
ama ikisinden herhangi biri eksik ya da güzel olmazsa..diğeri ne yaparsa yapsın o nu düzeltemez..senaryo kötü olursa yönetmen bir şey yapamaz..yönetmen kötü olursa güzelin senaryoyu mahveder..

ephesus82
08-02-08, 16:51
İKİSİ DE DEĞİL ... ÇOĞU DİZİDEKİ SENARYOLARI OYUNCULAR DEĞİŞTİREBİLİR... DOĞAÇLAMA DİYE BİR SANAT HİÇ DUYMADINIZ MI? AYRICA ÇOK ÖNEMLİ ARTİSLERİN KARŞISINDA HANGİ YÖNETMEN VEYA SENARİST DURABİLİR...BENCE OYUNCU..ÖRNEĞİN FİLMLERİ HANGİ YÖNETMEN VEYA SENARİSTE BAKARAK SEÇİYORUZZ..TABİ Kİ OYUNCULARA BAKARAK İZLİYORUZ..:img-yes:

frk
08-02-08, 17:00
Anne mi önemlidir yoksa baba mı, sağ kol mu daha iyidir yoksa sol kol mu tarzında saçma sorulara denk gelebilecek bir sorudur bu da. Nitekim ne senaryosuz yönetmen ne de yönetmensiz senaryo hiçbir iş yapmaz.

gulum15
08-02-08, 23:00
ikiside onemli bencee:img-wink:

ceren06
08-02-08, 23:41
nasıl et tırnaktan ayrılmazsa senaryosuz yönetmen,yönetmensiz seneryo olamaz

fatmaaa-
09-02-08, 12:34
Yönetmen

var olan bi senaryoyu iki ayrı yönetmenin çektigin düşünürsekk yönetmen tabikide

zeynep.
09-02-08, 14:04
her ikiside ama şu günlerde seneryo daha önemli diycem

ceren_brt
10-02-08, 12:44
bence yönetmen

Smq__
10-02-08, 13:04
Yönetmen :happy0064

serçemmm
10-02-08, 15:19
benc eoyuncuu:img-blush

trueblue
12-02-08, 18:24
Arkadaşlar 3 aydır ABD'de senaristlerin grevi vardı. Bu grev nedeniyle 65. Altın Küre (golden Globe) ödül törenleri bile iptal edildi. Ayrıca dünya sinema ve dizi cenneti Hollywood'da son 3 ay içinde ne dizi ne film ne de reklam çekildi. Çünkü senaryo yazılmıyordu. Çekim yapılanlar ise teslim edilmiş senaryolardı.

Senaryo yani üzerinde çalışılacak bir metin yoksa yönetmende, oskarlı oyuncularda ortada kalıyorlar. Tartışmaya gerek var mı gerçek ortada. :img-hyste:img-hyste:img-hyste

08.02.2008 gece yarısında grev bittide Hollywood kurtuldu. Mali kayıp 1 Milyar ABD Doları. Daha önce 1988'de senaristler 5 ay grev yapmışlardı. O zamanki zarar 500 milyon ABD Doları idi.

Senaristler Hakkımız söke söke alırız dediler.:img-hyste

burcix
19-02-08, 01:32
Senarist ve yönetmen bir ekip olmazsa olmuyor. İkisnden birinin iyi olduğu diziler ancak vasat oluyor bence. Ama hikaye her şeyden önemli. Yani senaristler. :img-cool2

fırat-tugce
22-02-08, 14:18
seneryo
ii bir seneryo çıkmadıkça,yönetmen ne kaadar tanınmış olursa olsun
o dızi tutmas:img-yes:

bostepeli
23-02-08, 14:27
yönetmen senaryo ne kadar kötü olsada iyi bir yönetmen o kötü senaryoyu güzelleştirebilir keza filimlerde mesala senaryo berbet olsada bi çekim bütün filmin seyirini etkiliyor bence dizilerdede böyle iyi bir yönetmen olmalı başta:img-wink:

Menekse.Halil
29-02-08, 02:22
bence, senaryo, yönetmen ve oyuncular:img-in_lo

MaD AvriL***
04-03-08, 16:23
tabii ki senaryo oyuncularda ii se yönetmene pek te fazla bişi kalmıoki:img-icecr

pembeinci
10-03-08, 01:07
her ikisi de önemli ama, senaryo daha önemli bence.

gravelius
10-03-08, 02:45
Senaryo her anlamda daha önmeli. Hikaye, karakterler, olaylar, sürprizler... Senaryo olmadı mı oyuncular bile olmuyor. :icon_whis

h.kübra
19-03-08, 17:28
bence senaryo olmazsa yönetmende olmaz

nalan-k
19-03-08, 20:33
dizi, dizi yapan senaryo tabii, ama yönetmende tabiiki cok önemli

ping_pong
20-03-08, 17:56
yönetmen ne kadar iyi olursa olsun senaryo kötü olunca bi işe yaramıyorr bence senaryonn :img-wink:

sakinn
29-03-08, 02:51
bence senaryo olmazsa yönetmende olmaz

çok haklısın aynen katılıyorum arkadaşa :)
Bence herşeyden önemlisi Senaryoo...:img-blush

adalar
29-03-08, 19:19
Bence Senaryo.....

__3L!F__
29-03-08, 23:21
tabiki senaryo önemli.

sevgiş
30-03-08, 00:35
iyi bir senaryodan kötü bir film çıkabilir ama kötü bir senaryodan sadece kötü bir film çıkar...

*yildiz*
01-04-08, 15:29
bence senaryo
en iyi yönetmen bile cok kötü bir senaryodan iyi bir film yapamaz

GüLpArE_YeŞiM
01-04-08, 16:34
senaryo...

J3arJ3ie
01-04-08, 17:41
bencede senaryo.....

özlem22
10-04-08, 20:11
kesinlikle senaryo

mat_fatos
10-04-08, 21:20
ikiside çok önemli ama
öncelikle yönetmen
daha sonra senaryo

İLAYDA))
10-04-08, 22:24
senaryo kesinlikle...

filiz14
11-04-08, 00:03
Bence senaryo daha önemli. senaryo güzel olursa kötü film olmaz.

immortalf1
11-04-08, 00:54
Tabiki Senaryo. ama görüntü yönetmenininde gerçek yönetmenden dahha fazla görevi var bence

-Dena-
11-04-08, 00:55
Senaryo...

nessa
17-04-08, 14:34
Bir sinema filmi için ikisi de çok önemlidir ama diziler için senaryo daha ön planda.Çünkü yönetmenin çok fazla etkisi olamıyor diziye.Öyle ki bazen yönetmen değişikliklerini bile farketmiyoruz dizilerde.Yönetmenin senaryoyu yorumlama şansı da yok en azından sinemadaki gibi.

polat__elif
19-04-08, 13:44
SenaryO

__3L!F__
19-04-08, 15:04
tabiki senaryo.
senaryo diznin başı bnce.

MANNER...
19-04-08, 19:58
Senaryo

virtue
19-04-08, 20:08
elbette senaryo:img-wink:

Banu[EBED]
20-04-08, 12:26
Senaryo...

ekin@sarp
23-04-08, 16:49
senaryoo

ela_yaso
23-04-08, 17:15
becne senaryosuuu

Alona
23-04-08, 17:59
Bence hem senarist hem yönetmen ikisi de önemli

_HzL_
24-04-08, 13:24
senaryo

F5uck
30-04-08, 13:54
aşçı iyise kötü malzemedende harikalar yaratır
oyuncuları seçen,mekanı belirleyen,görüntü yönetmenini seçen yani kısaca çekim ekibini oluşturan yönetmendir.yönetmen, cast seçiminde doğru davranmazsa,çekim sırasında oyuncu yönetimini iyi yapmazsa senaryo kususrsuz olsa bile ortaya çok kötü bir film çıkar.

o da doğru fakat bu konuda kesin bir şey söylemek imkansız...bir çok iyi senaryo kötü yönetmene rağmen filmi çok iyi yerlere getirebiliyo ve aynı şekilde iyi bir yönetmen kötü bir senaryoyla çalışıp filmi veya diziyi iyi yerler getirebiliyor...

demek istediğim bu soru biraz "tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan?" sorusuna benzemiş :D

yldz ayça
30-04-08, 17:05
bazen kötü senaryoyu çok iyi bir yönetmen muhtesem bir hale gertirir ve çok güzel bir yapım çıkar ortaya bu yönetmenin yeteneğine bağlı bazen de çok iyi yazılmış bir seneryüo yömetmenin kötülüğü durumunda yapım çok basit olur ve ilgi çekiçi gelmez. senaryo da yönetmen de güzel olursa mühtesem bir yapım çıkar ortaya. senaryo ve yönetmen birbiri tamamlayan temel unsurlardır

aslı_su
04-05-08, 15:13
bence yönetmen önemli senaryoya hayat veren nede olsa yönetmen bence önemi çok büyük

Gümüş Hastası
05-05-08, 19:00
Bencede yönetmen. Senaryo ne kadar iyi olursa olsun yönetmen iyi değilse dizi tutmaz.

HtCeee
05-05-08, 19:07
eft bencede % 85 -90 yönetmen...geriye kalan kısımda yönetmen ne kadar iyi olursa olsun senaryo tıkanınca seyirci sogur..dizi biter yada yayından kalkar..bu böyledir her zaman..

hazal7291
05-05-08, 23:51
BENCE SENARYO...
senaryo kötü olursa yönetmen ne yapabilir ki?

ı.love.sanem
06-05-08, 09:00
Bence ikisi de gerekli iki unsur. Yani şu daha önemli diyemeyiz ki ikisi de önemli... Şöyle örnek verecek olursak; Aliye'nin ve Binbir Gece'nin senaristleri aynı. İki dizide de bir konuya bağlı kalıp bıkkınlık getirene kadar aynı olayları tekrar tekrar yazıyorlar(dı). Ama Kudret Sabancı'nın o muhteşem yeteneği olmasa ben o dizileri o keyifle izleyeceğimi sanmıyorum. Koltuğa oturdum mu bağlanıyordum diziye reklam çıkana kadar da kalkamıyordum... Bu yönetmenliğin ön plana çıktığı bir örnekti...

Senaristin iyi olması ise her zaman gerekli. Mesela Kavak Yelleri dizisinin 3 ile 36. bölümlerini yazaan senarist diziden çıkınca yeni gelen senaristler hiçbir kurgu beceremez oldular. Saçma sapan çocukça kurgularla izleyenlerin vakitlerini çalıyorlar. Yönetmen ne kadar iyi olsada senaryo kötü olunca diziyi izlerken uyuyor insan. :) Bu da senaristin iyiliğine bir örnekti. Yiğit Güralp yeniden Kavak Yelleri'ni yazsa yeniden sıkılmaadan izleyeceğime eminim... Bence %50-%50...

ayla7
06-05-08, 16:18
bence senaryo önemli kaliteli bir senaryoyla vede kaliteli oyuncularla çalıştıktan sonra yönetmene pek iş düşmediği kanısındayım

*AyÇeLeN90*
09-05-08, 10:11
senaryooo

zeliş1989
10-05-08, 22:21
yönetmen bence çünkü iiiiiiii bi yönetmen çok i olmayan bi senaryoyu bile izlenir sevilir hale getirebilir... ama çok iiiii bi senaryoda kötü bi yönetmenin elinde ziyan olabilir...

NuR42
10-05-08, 23:26
Tabiki Yönetmen önemli mesela Cagan Irmakla calismak bir ayri keyif olsa gerek!