Tüm Versiyonu Göster : Canım Kardeşim

missduncan
30-09-05, 06:54
umarım böyle bi başlık yoktur.biraz sinema bölümünde biraz eski filmlerden başlık açmak istedim.
bence canım kardeşim filmi türk sinemasının en güzel dram türlerinden.ertem eğilmezin yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini;tarık akan ve halit akçatepe oluşturuyor.film ,sanırsam 1973 yılında çekilmiştir.

filmin kadrosuda şu şekildedir;

tarık akan: kahraman'ın ağabeyi
halit akçatepe: sadık arkadaş halit
kahraman kıral: kahraman
metin akpınar: kancı mehmet ağa
adile naşit: kahraman'ın öğretmeni
kemal sunal: kumsuz sidik satın alan alamancı
sıtkı akçatepe: kardeşlerin babası musta efendi
necdet yakın: kanını satan adam
kamer sadık: ziya efendi
ali yalaz: doktor
ahmet kostarika:sıpa abdullahı satın alan hayvan tüccarı
renan fosforoğlu:Otel müdürü

Ödülleri:
5. adana altın koza film şenliği, 1973 - erdoğan engin - en iyi görüntü yönetmeni
5. adana altın koza film şenliği, 1973 - ertem eğilmez - en iyi yönetmen
5. adana altın koza film şenliği, 1973 - cahit oben - en iyi müzik
5. adana altın koza film şenliği, 1973 - en iyi 2. film

tis498
30-09-05, 06:59
bu film aklınıza nerden geldi bilmiyorum ama her izlediğimde içime oturan,boğazımda birşeylerin düğümlenmesine sebep olan bir film...ayrıca iddianıza katılıyorum türk sinemasının yapılmış en iyi dramlarından...

missduncan
04-10-05, 08:42
arkadaşlar bu filmi izleyen yok mu?izleyen varsa film hakkında yorum yapmalarını rica ediyorum.

dilan_04
08-10-05, 22:11
Türk sinemasinin en güzel,en etkileyici filmlerinden biri...Küçükken kasedi vardi bizde,hep izlerdim :)

cyprus_hsn
29-06-06, 18:49
muhteşem bir film.. her izlediğimde tüylerim tiken tiken oluyor..

ehlocan
05-08-06, 06:57
İzlerken insanın içini acıtan ağlamadan sonun getiren yoktur diye düşündüren bir film en çokda insanların çaresizlik ve yoksulluk yüzünden kanını satmaları dokunur bana :( birde müziği tabiki ...

narcissa
14-08-06, 11:03
filmin son bir saatini ağlayarak izledim ya böyle bir şey olamaz çok feci dokunaklı bir filmdi ağlamaktan gözlerim kızarmıştı ilk izlediğimde her izlediğimde ağlarım ama ilk defasında öyle bir ağlamıştım ki... çok kötü olmuştum ya... harika bir film eski türk filmlerinden bana en dokunanı en acıklısı bence...

sevgi86
08-09-06, 01:10
çok hüzünlü bir filmdi
çocuk TVa kavuştu diye sevinesi gelmiyor insanın
hayat o kadar kısa ve hastalıklar o kadar acımasız ki
o çocuğun istekleri abileri için emirdi
ama keşke her şey daha farklı olsaydı
böyle bir olayı filmde izlemek bile korkunç
çok duygusal bir insanım türk filmlerinde hep duygulanırım(yani ahu tuğba filmlerinde bile duygulanıyorum ahu tuğba ilaç içerken) ama bu filmi izlerken boğazıma bir şeyler düğümleniyor
tarık akan için çok farklı bir rol
onu hep bakımlı görürdük filmlerde,çapkın yakışıklıdır hep
bu filmde oynadığı iyi olmuş hem onun oyunculuğunun bu yönünü de görmüş olduk
halit akçatepe zaten bu rollerin adamı kolaylıkla altından kalktı

bu film iyi gişe yapmamış zamanında
tarık akanın bu hali sevenlerini cezbedememiş
yazık
ben yıllar sonra TVda izledim
bu kadar film bolluğu içinde bana bile güzel geldi

baş yapıt-tipik yeşilçam melodramlarından çok yönüyle ayrılıyor ama bana daha fazla yorum yapmak düşmez onu da uzmanlara bırakalım

görülüyor ki uzmanlar bu filmi çok sevmişler
verilen her ödülü haketmiş bir film...

kaptan jack
10-09-06, 21:16
hayatımda izledigim en iyi türk dram filmlerinden biridir.caresizlik hiç bu kadar güzel anlatılmadı belkide.o cocugun gözleri bence tüm filmin özeti gibiydi.filmin sonunda baya agladıgımı hatırlıyorum.:img-nyam: coooooooooooooook ama cooooooook güzeldi....................

cyprus_hsn
20-10-06, 22:07
En sevdiğim Türk filmlerinin başında gelir Canım Kardeşim.. yoksulluğun insana neler yaptırabileceğini çok güzel anlatmıştır. filmden etkilenmeyen yoktur heralde. ağlamak için filmin son sahnelerini bile izlemek yeterli diye düşünüyorum. oyuncu kadrosuyla, dokunaklı, hayatın gerçeklerini insana tokat gibi vuran senaryosuyla , müziğiyle dört dörtlük, ve Türk sinema tarihinde apayrı bir yeri olan filmdir Canım Kardeşim..

genç_fb
09-12-06, 23:48
Bence bir başyapıt.Her izleyişimde ağlarım.Ağlamamak mümkün değil ya.Hele o müziği insanı hüzünlendirmeye yetiyo zaten.Kahraman Kıral müthiş oynamış valla helal olsun:img-yes:

_CALIKUSU_
05-01-07, 18:50
Benimde en sevdigim filmlerden biridir. Cok hüzünlü ve o zamanlara göre degisik bir senaryosu olan bir film. Diger filmlerdeki gibi "ASK" islnmemisti filmde; cok daha önemli konulara parmak basilmis. Tebrikler :happy0064

travor-alex82
12-04-07, 23:14
Yeşilçamın en dokunaklı drama filmlerinden biridir.
Her izleyişimde boğazım düğüm düğüm olur.

Tarık Akanın en ünlü olduğu dönemde bu tarz bir film çevirmesi sevenlerini pek etkilememiş olsada benim vazgeçemediğim bir oyunculuk sergilemiştir.Bu rolü ondan başkasının oynayamayacağını düşünmüşümdür hep.

Halit Akçatepe en iyi yardımcı erkek oyuncu olsada bu filmde Tarık Akan'dan daha üstün oyunculuk sergilemiştir.İkiside filmde fakirliği,çaresizliği,acıyı, en güzel duygularıyla anlatmıştır.

Ve en sona sakladığım Kahraman Kral o ne güzel bir çocukluktur, ne güzel bir oyunculuktur,o saf bakışı, 'abi ben ölecekmiyim' deyişi tarifi zor hisler vermiştir bana.Şu anda nerde ve neler yapıyor bilmiyorum fakat benim en çok sevdiğim
Yeşilçamın çoçuk karakteridir.

Bu üçlüyü en güzel şekilde ifade edebilecek son şey ise filmin müziğidir.
Dinlediğim zaman ağlamak isteğini hiç kaybettirmez.Müziğin sahibi Cahit Obendir.Bu kadar duygu yüklü bir müziği hiç dinlememişimdir.

Yönetmenimiz Ertem Eğilmez'in, Halit Akçatepenin "bu film tutar mı?" sorusuna
"film gösterime girdiğinde sinema salonunda sen,ben ve tarık olsakda bu filmi çekeceğim" demiştir.Ve bu devirlere kadar ulaşmasına vesile olmuştur.
Hepsini tebrik ediyorum.Yüksek oyunculukları için.Fakat herkesin dediği gibi
hiç kimse Kıymet bilmiyor maalesef.

averaj
12-04-07, 23:19
çok, çok, çok güzel bir film...

sinemanın kült filmlerinden biri...

seyirciye duygu anında geçiyor...

eskiden çok şikayet ederdim her kanalda türk filmi var diye, şimdi mumla arıyorum o günleri..

meğer ne kadar şanslı büyümüşüz...

sevimli.girl
11-12-07, 23:19
bu filmi ne zaman seyretsem gözlerimin dolmasına mani olamıyorum. çok güzel ve duygusal bir film. sadece tek bir kişinin hikayesini değil herkesin ayrı ayrı hikayesinin anlatıldığı ve her hikayenin içine oturan bir yanı bulunması çok etkileyici ve güzel bir detay. filmin her sahnesi seyredilmeye değer ama kahramanın dışında beni en çok etkileyen üzüldüğüm sahnelerden biri halit akçatepenin annesini pavyonda çalışırken görmesi ve tarık akanın ne asılıyon annen yaşında dedikten sonra annem zaten diye cevap vermesi.

o dönemleri bilmiyorum ama bu filmle ilgili okuduğum bi kaç yorumda o dönemide çok güzel yansıttığını söylenmişti yorumu yapanlar. bunlkarı okuduktan ve tesadifen filmi bir daha izledikten sonra gerçekten o zamana ait birçok detay bulunabiliniyor. televizyonun sadece zenginlerin evinde bulunması ve herkesin oraya gidip izlemesi, kan satma ve daha bir çok detay.

bence film her yönüyle türk sinemasının en önemli ve klasik filmlerinden biri. izlemeyenler izlesin, çünkü bu filmde her türlü duyguyu bulabilecekerine eminim.dostluk, çaresizlik, çaba, sevgi, acı ve en önemlisi bir insanın kardeşi için neler yapabileceği...

_ozge_
04-02-08, 16:49
En iyi eski türk filmlerinden biridir,çok etkileyici ve müzikleri mükemmel...