Tüm Versiyonu Göster : Smallville-Spoiler

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6

kuzuum
22-02-07, 13:45
lois olurse zten orjinal senaryodan tamamen uzaklasmak demektir!.. ama renk glmesi icin birini oldurme konusu bu kadar buyudu herkesin icinde bir katil warmis bu arada o cikti ortaya!..chloe 'nin ama bir sekilde olmesi lazim cnku clark chloe oldugu surece tam olarak kndi potansiyelinin farkina waramiycak !.. bnce oldursunler birini ama icimden lana gcio(ama olmiycak gliba)!..

rolling
22-02-07, 14:51
Kılo Angel-us- dilinde Clark demek. :)

Bu arada bir arakadaşım Michael Rosenbaum'un bir sonraki sezonda olamayacağı hakkında bir roportaj okumuş. Bu konuda bilgisi olan var mı?

7.sezonda hepsi varlar, ama eğer 8 olursa Michael Rosenbaum yok...

summer___17
22-02-07, 15:54
Lex Luthor Bırakıyor

Smallville'in Lex Luthor'ı Michael Rosenbaum, önümüzdeki sezonda da dizide oynayıp ayrılacağını söylemiş. O gittikten sonra Smallville ne kadar devam eder, devam ederse de konu nereye gider çok merak ediyorum

http://www.waposdecine.com/michaelrosenbaum/mr17g.jpg

kaynak:22dakika

sudem
22-02-07, 17:35
summer___17 haber için teşekkürler. Ben de sbuffy'nin bana gönderdiği MR roportajını ekliyim.

So, are you in it for the long haul?
Next year will be my last year. I had a great run. I loved it, but that will be it for me.

Really? Is that how the whole cast is feeling?
No, I think other people have longer contracts. I’m not going to say who, but I know that next year is the last for me. So, it will be very sad when it happens, but all good things must come to an end.

You’ve done a few films already. Is that what you want to pursue after Smallville?
Yeah, I’d like to have the opportunity to do movies all year, and not just in a span of two months over the summer when I can grow my hair. Every hiatus I have gone off and done a movie, so I can’t wait to have as much time as I need.

http://lounge.cwtv.com/showthread.php?t=77597&page=2

Zaten 8. sezon lafını ben bir tek Lionel'ın canlandıran John Glover'den duydum. Olursa oynarım demişti. Kristin da 7. sezonda varım ama sonra yokum demişti. MR da 7. sezon son demiş. Lana ile MR olmayınca tadı da olmaz dizinin.

Smallville18
22-02-07, 23:16
bırakın 7. sezonu dizi bu monotonlukta giderse 8 hatta 9 bile olabilir.artık smallvillede hiç tahmin yürütemez oldum.önceki sezonlarda 1,2,3,4,5 clark kendini keşfedemediği için olaylar birbirinden bağımsız haldeydi ordan oraya atlıyorlardı.artık clark kimliğini keşfetmiş kaderinde ne olduğunu biliyor ve artık senaristlerin buna göre davranması ve sadece clarka odaklanması lazım.
6. senonun final bölümü clarkın son phontom zone kaçakları ve son kriptonlular olan namek ve güzel kız arkadaşı Aethyr üzerine kurulu bir bölüm olur diye düşünüyorum.ve clarkada adalet divanı olmazsa martin manhunter yardım eder.ve ya adalet divanı ve martin manhunter.clark velexin arasında 3. sezonda belirginleşen bir düşmanlık kaderi var ama lexin clarka düşmanlığı öyle saçma geliyorki.zod lexi ele geçirdiği zaman bu kehanet gerçekleşmiş ve bitmiştir bence.bunun dışında lexin lanayla evlenmesi dışında clarka hiçbir şekilde zarar veremez.tek başına dengi değil.nekadar kötü olursa olsun clarkın kainattaki,galaksideki,kriptondaki,dünyadaki,ameri kadaki,kansastaki ve smallviledeki en büyük düşmanı ZOD ve tabiki jor-elinde enbüyük düşmanı zod.
clarkın eğitimini tamamlama aşamasında raya clarka dünyanında kripton gibi yok olacağnı söylemişti.hehrhalde bu dizinin finali dünyanın yok oluşu üzerine kurulu olur.ve üzücü bir tahmin dünyanın kurtuluşu için adalet divanıyla beraber son olarak supermande ölür.

enderakgul
23-02-07, 12:31
süperman filmlerin de lex gayet de süperman ile başa çıkıo. bu arada jsutice league diye bi film çevirelecekmiş duydunuz mu???

Smallville18
23-02-07, 14:18
superman 1,2,3 de ki lexle ilgili yerleri hatırlamıyom.
4 ve 5 tekinde ise 4 de supermanin kötü kolununu oluşturuyor 5 tede kriptonit kaya parçasını.göğüs göğüse bir mücadelesi yok yani:good:

evet justice league ile duydukların doğru:img-yes:
fakat bu animasyon.2001 yılındada 5 sezonluk justice league unlimited vardı.
imdb sayfayından bakabilirsin.91 bölümlük süper bir justice leagueydi.amerikada dvd box seti çıkmış.bende birçok bölümünü netten indirdim.
20 blüm falan kaldı 4 aydır uğraşıyorum işte.duyduklarıma görde sonu çok kötü bitiyormuş.justice league unlimitedin son bölümü olan 5 sezonunun 13 bölümünde dünyaya doomsday diye bir yaratık geliyormuş.ve adalet divanını tüm üyelerini öldürdükten sonra supermenle sadece kendisi kalıyormuş ve ikiside birbirlerine son yumruklarını vurduktan sonra ölüyorlar....

smallvilleden tanıdık bir yüz Michael Rosenbaum wally west yani flashı seslendiriyor.

MELENA
23-02-07, 17:52
Demek Michael Rosenbaum 8.sezon yokmuş.belki 8.sezon olmaz.e lex siz bir superman olmaz.demekki 7.sezon bitiyor smallville.şu clakı bi kerecik superman kıyafetleriyle görürüz inşallah.tabi birde uçarken.
Bu arada şu birilerini öldürme isteğine gelince:img-grin2 .şöyle bi 2 sayfa geriye gittimde,ben çıkarmışım insanların içindeki katili:img-grin2 .devam edeyim öyleyse...tamam lois ölmemeli,orjinal senaryoda var.yani herkes biliyor ki bir gün,bizim lanaya sevgisi bitmek tükenmek bilmeyen clark,loise aşık olucak.ve her ne kadar istemesemde o günün gelmesini,yinede merak ediyorum,o kadın asaletine bir tutam bile sahip olmayan loise nasıl aşık olacağını?????özellikle lana gibi,çıt kırıldım ve kadınsal özellikleri dibine kadar taşıyan birisinden sonra.lana bence gidici ama neyse...
Ben chloe yi öldüremiyorum,üzgünüm.chloe,clark için yaptıklarından sonra ölmeyi haketmiyor.hatta clarkı hakediyor:img-grin2 .ama şundan da eminim ki senaristler her zaman yaptıkları gibi,içlerindeki lana sevgisine yenilicek ve chloe yi öldürücekler.iyiler bu sefer de kaybedicek...

ulysses
23-02-07, 21:12
normal çizgi romandaki hikaye örüntüsüne göre lex in,lois in,lana nın ölmesi pek de mümkün görünmemekte.hatta lana nın çocuğunun pete ross dan olma durumu vardı.(çizgi romanlarda pete ross beyaz genelde ve hatta lex luthor başkan olduğunda onun yardımcısı ve ya sekreteri olarak karşımıza çıkıyor.aynı zamanda pete bazı serilerde superman e düşman iken bazı serilerde de lana ile kendisini barıştırması için clark tan yardım isteyen bir insan rolünde oluyor.)

bir çizgi romanda okumuştum lex in kızı vardı.kimden olduğunu tam olarak bilemiyorum.ama kızının adı "lena" idi.lana ile ne kadar isim benzerliği var değil mi.

sonuç olarak smallville bağımsız bir evren.hatta çizgi romanlardaki hikayeler bazı temel konular dışında çok fazla çeşitlilik gösteriyor.

chloe konusuna değinmek gerekirse çizgi romanlarda kesinlikle böyle bir karakter olmadı.smallville için bu karakter ortaya çıkarıldı.ama hemen sonra dc comics bu karakterin telif hakkını aldı.

ve bir anekdot;martian manhunter her insanın silüetine bürünebilir.

coolwater
24-02-07, 00:07
jimmy olsen ölsün:img-hyste :happy0064 :img-hyste

spiderkf
24-02-07, 09:09
az önce promise in trailerına baktım sanırım lana ve lex evlenicek gibi ama son anda lana vazgeçebilir

MELENA
25-02-07, 10:03
az önce promise in trailerına baktım sanırım lana ve lex evlenicek gibi ama son anda lana vazgeçebilir

evet bende gördüm trailer i.birde şu malum sitedeki spoiler ları okuyunca,bencede lana son anda vazgeçicek gibi duruyor.ve sanırım lana bebek hakkında gerçeğide öğrenicek,tabiki sonunda bizde.benim anlamadığım birşey var.aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar:img-grin2 .şu malum sitede gezinirken,chloe ve clark arasında birşeyler olacağına dair bir sürü konuşma var,konular falan açılmış.ama spoiler ları okudum,chloe nin adı bile geçmiyordu.bunlar kendi kendilerine mi birşeyler olacağına inanıyorlar????yoksa bir yerde birşey mi yazıyordu da ben kaçırdım????

nightfire
26-02-07, 07:29
Arkadaşlar merhaba;
Aklıma takılan birkaç şey var.Aslında küçük ayrıntılar ama.Eski bölümlerden kaynaklanıyor bu aklımdaki soru işaretleri.Niye şimdi soruyorsun derseniz inanın ancak vakit bulabildim.Herneyse;
1. si hydro bölümünde lois green arrow a tokat atıyor.Ve clark ın suratı sanki osmanlı tokatı yemiş gibi eğiliyor.Bu adamın süper güçleri yokmu.Basit bir tokatla nasıl o hale gelebiliyor.Birde bilirsiniz superman ın diğer bir adıda çelik adam dır.Filmlerinde biri ona vurduğu zaman eli falan kırılır.Lois e niye birşey olmadı.Benim tek mantıklı açıklamam senarislerin ve yönetmenin bunu es geçtiği.Ki buda bizi aptal yerine koyuyorlar demektir.
2. si crimson da clark lex in malikanesi bastı. Lex i tartakladı ve lana yı kaçırdı.Ama lexin korumaları ortalıkta yok.O kadar konuk varken lex in onları korumasız bırakması bana biraz saçma geldi.Gerçi bunun içinde bir açıklamam var.Eğer korumalar olsaydı ve clark ile kapışsalardı ki silah bile çekebilirlerdi.Clark ın sırrı ortaya çıkar diye mi acaba bunu atladılar.

Umarım bu sorularım biraz da olsa forumu hareketlendirir.
Yanıtlarınızı bekliyorum.

MELENA
26-02-07, 10:39
bilmiyorum hatırlar msın?clark bi ara amerikan futboluna merak sarmıştı.4.sezonda bir bölümde bir çocuğu hastanelik etmişti,ayağı takılıpta çocuğa omuzuyla vurduğu için.bu yönden düşünürsen haklısın.ama aynı bölümde babasıyla bir konuşmaları vardı,babasıda onun sahada olmasını adil bulmuyordu ve eğer sana çarparlarsa bu aynı bir tren çarpması gibi olur demişti.clarkta karşılık olarak demişti ki aynen aktarıyorum''Her tokalaşmada, her kucaklaşmada,her sahaya çıktığımda...bana çarptıklarında bilerek düşüyorum. Canları yanmasın diye.''.belkide lois in tokatı bunun gibi birşeydir.2.soruna gelince lex clarkı dışarı attırmak istemişti ama lana engellemişti.clarkın farklı olduğunu anlayıp,belli ki birşeylerin etkisi altında,kendinde değil gibi birşey söylemişti.o yüzden korumalar müdahale etmemişti.sanırım.

sP33dY
26-02-07, 22:34
ya ztn hiç bi dizi hatasız olamaz. Benim bahsetmek istedim konu asıl artık smallville in durgun 5.sezonu ve 6.sezon başından sora biraz hareketlenmiş olması . Ztn Lex ile Lana beraber oldugundan beri köpürüyorum ve Clark'ın elinden bişey gelmemesine gıcık oluorum. Aslına bakarsanız bunlar hep gercek hayatımızda olan seyler bazen elimizde somut gercekler olmasına ragmen engel olamayız. Ben birazda buna dikkat cekmek istiyorum. Hatırlarsanız filmin başında beri konu iki karakterin karşılaştırılması yapılıo.. Lex ve Clark.. Tek umudum var inşallah bu kadar sezon izledikten sora sacma bi son yapmamaları

MELENA
28-02-07, 12:08
ya ztn hiç bi dizi hatasız olamaz. Benim bahsetmek istedim konu asıl artık smallville in durgun 5.sezonu ve 6.sezon başından sora biraz hareketlenmiş olması . Ztn Lex ile Lana beraber oldugundan beri köpürüyorum ve Clark'ın elinden bişey gelmemesine gıcık oluorum. Aslına bakarsanız bunlar hep gercek hayatımızda olan seyler bazen elimizde somut gercekler olmasına ragmen engel olamayız. Ben birazda buna dikkat cekmek istiyorum. Hatırlarsanız filmin başında beri konu iki karakterin karşılaştırılması yapılıo.. Lex ve Clark.. Tek umudum var inşallah bu kadar sezon izledikten sora sacma bi son yapmamaları

ben çok süper bir son beklemiyorum açıkçası,ama çokta kötü olmaz herhalde.çünkü şu spoiler ların yer aldığı malum sitede,eğer yanlış anlamamışsam ki ingilizce olduğunu için bu mümkün,lex,lana ve clark üçgeninin artık sona ereceği yazıyordu sanırım.son bölüm spoiler ında.e malum sona 4 bölüm kaldı.tabi o 4 bölümüde 2 ayda anca izliycez.

Smallville18
28-02-07, 13:41
anlaşılan herkes phantom zoneden kaçan namek ve Aethyr yi unutmuş durumda.sezon filani kesinlikle bu olacak.lana clark ve lex üçgenine gelince.
lananın 7.sezondada oynayacağına göre dizinin gidişatı hiçte iyi değil.6.sezonun finalinde ne lananın ne de lexin hiçbir bağı olacağını olmucaktır.
büyük olasılıkla ölerek diziden ayrılacak.dizinin finalini etkileyeceğini pek sanmıyorum.düşünen varmı smallvilenin sounnu rayanın dediği gibi dünya yok olucakmı sizce???

MELENA
28-02-07, 15:24
belki P.Z den kaçanları kısmende olsa kullanabilirler,ama tamamen onları yokediceklerini zannetmiyorum.hatırlarsanız,bütün 4.sezon 3 tane taşı bulmakla geçmişti ve 5.sezona hiçbirşey bırakmamışlardı.birdaha böyle bir hata içine düşüceklerini zannetmiyorum ki daha o clarkı bayıltıp,değişik dünyaya gönderen adam var.hala ezberleyemedim adını:img-grin2 .hele ki öyle özellikleri olan bir adamı 6.sezonu bitirmekle kullanıcaklarını hiç zannetmiyorum.ben hala bu sezon kesin birisini öldürüceklerini düşünüyorum.zaten önümüzdeki bölümde ''promise''da lana nın bebeğinin sırrınıda öğrenicez.bence lana kesin gidici.şu malum sitede verdiği röportajda 7.sezonda varım demiş(öyle yazmışlardı daha önce buraya)belki hedef şaşırtmak amacıyla söylemiştir.

Smallville18
28-02-07, 17:05
belki P.Z den kaçanları kısmende olsa kullanabilirler,ama tamamen onları yokediceklerini zannetmiyorum.hatırlarsanız,bütün 4.sezon 3 tane taşı bulmakla geçmişti ve 5.sezona hiçbirşey bırakmamışlardı.birdaha böyle bir hata içine düşüceklerini zannetmiyorum ki daha o clarkı bayıltıp,değişik dünyaya gönderen adam var.hala ezberleyemedim adını:img-grin2 .hele ki öyle özellikleri olan bir adamı 6.sezonu bitirmekle kullanıcaklarını hiç zannetmiyorum.ben hala bu sezon kesin birisini öldürüceklerini düşünüyorum.zaten önümüzdeki bölümde ''promise''da lana nın bebeğinin sırrınıda öğrenicez.bence lana kesin gidici.şu malum sitede verdiği röportajda 7.sezonda varım demiş(öyle yazmışlardı daha önce buraya)belki hedef şaşırtmak amacıyla söylemiştir.

melena;
clarkı bayıltıp değişik dünyaya gönderen adam derken martin manhurterden mi bahsediyorsun.yoksa hayalet bölgeden kaçan ve clarkın zihnine girip rüyada bedenini ele geçirmeye çalışan hayaletten mi?:icon_whis bu arada clarkı bayıltıp değişik dünyaya gönderen adam derken rüya olayından bahsediyorsun dimi:D
bu sezon birisi ölücekse mutlaka lionel olucaktır.öe yandan martin manhunterle ilgili bir finalde yapabilirler.tek merak ettiğim namek ve aetrynin bunca zaman ne yaptığı nerdeyse hayalet bölgeden kurtuldukları diziye göre 6 ay falan olcak.herhalde tatil yapıyorlardır.umarım bu iki kriptonluyu diziye yansıtacakları zaman bunca zaman ne yaptıklarını belirtirler...

MELENA
01-03-07, 10:45
bu sezon birisi ölücekse mutlaka lionel olucaktır.öe yandan martin manhunterle ilgili bir finalde yapabilirler.tek merak ettiğim namek ve aetrynin bunca zaman ne yaptığı nerdeyse hayalet bölgeden kurtuldukları diziye göre 6 ay falan olcak.herhalde tatil yapıyorlardır.umarım bu iki kriptonluyu diziye yansıtacakları zaman bunca zaman ne yaptıklarını belirtirler...[/QUOTE]

evet o adamdan bahsediyorum:img-grin2 .evet belkide lionel ölür.ama kesin gidici birisi var.e ölsün artık birisi.:img-grin2

supercem291
01-03-07, 18:29
lionel ölmesin. bu dizinin en sağlam karakterlerinden biri bence

Angel-us-
02-03-07, 09:13
Lion-El en mükemmel karakterdi, sonradan biraz yumuşadı. neyse onu geçelim de, 6*16 bölümü 1 Mart günü yayınlanmadı mı?

MELENA
02-03-07, 09:37
Lion-El en mükemmel karakterdi, sonradan biraz yumuşadı. neyse onu geçelim de, 6*16 bölümü 1 Mart günü yayınlanmadı mı?

16.''promise''isimli bölüm 15 martta.

arkadaşlar yeni bir haber yok mu yaf öğrendiğiniz???spoiler falan???

supercem291
04-03-07, 13:23
SPOILER

* Doktor lex i bebekle ilgili gerçeği lanaya söylemekle tehdit edecek.
* Lana Lex ile evlenme konusunda kararsızlaşacak.
* Clark Lana yı vazgeçirmek için sırrını söylemeye karar verecek.

Smallville18
04-03-07, 20:12
SPOILER

* Doktor lex i bebekle ilgili gerçeği lanaya söylemekle tehdit edecek.
* Lana Lex ile evlenme konusunda kararsızlaşacak.
* Clark Lana yı vazgeçirmek için sırrını söylemeye karar verecek.

* bebekle ilgili gerçek ne?
* lana ancak bebek konusunu öğrenirse lexten ayrılır.ve evlenmekten vazgeçer
* 3. spoile gelince lana bunu öğrense bile choley gibi tepkisiz kalıcağını sanmıyorum.clarkı ve bu sırrı sonsuza kadar koruyacağına söz verse bile
bu bölümden sonra dizinin akşı tamamen değişebilir.

spoiller gerçekten kafa karıştırıcı.senaristler lana ve clark aşkını bitiremedi gitti.bende birçok fan gibi lois clark aşkının başlamasını istiyorum.
sanırım bu aşk clark süperman olunca başlıcak.lois ve clark aşkının başlaması artık imkansız gibi gözüküyor.herhalde lana&clark çifti amerikada çok seviliyor.
yoksa 6 sezondur lana clark aşkı devam etmezdi.çocuğa gelince büyük olasılıkla lexin bilimadamları tarafından lananın hamile kalması sağlandı.
clarktan olmasına ihtimal vermiyorum artık.ve clarkın sırrını lanaya söylemesi lananın ve çocuğun 6. sezon sonunda ölmesi anlamına geliyor....

MELENA
05-03-07, 10:59
* bebekle ilgili gerçek ne?
* lana ancak bebek konusunu öğrenirse lexten ayrılır.ve evlenmekten vazgeçer
* 3. spoile gelince lana bunu öğrense bile choley gibi tepkisiz kalıcağını sanmıyorum.clarkı ve bu sırrı sonsuza kadar koruyacağına söz verse bile
bu bölümden sonra dizinin akşı tamamen değişebilir.

spoiller gerçekten kafa karıştırıcı.senaristler lana ve clark aşkını bitiremedi gitti.bende birçok fan gibi lois clark aşkının başlamasını istiyorum.
sanırım bu aşk clark süperman olunca başlıcak.lois ve clark aşkının başlaması artık imkansız gibi gözüküyor.herhalde lana&clark çifti amerikada çok seviliyor.
yoksa 6 sezondur lana clark aşkı devam etmezdi.çocuğa gelince büyük olasılıkla lexin bilimadamları tarafından lananın hamile kalması sağlandı.
clarktan olmasına ihtimal vermiyorum artık.ve clarkın sırrını lanaya söylemesi lananın ve çocuğun 6. sezon sonunda ölmesi anlamına geliyor....

amerikada en çok sevilen,ve en çok olması istenen çift chloe ve clark.en azından bunu şu meşhurrrr smallville sitesindeki yazılanlardan anladım.bence clark lanaya gerçeği söylemiycek,öyle birşeyi düşünebilir ama söyleyeceğini zannetmiyorum.ayrıca clarkın loise aşkı ne zaman başlıycek bende merak ediyorum.istediğimden değil.unutmayalım ki clark loise aşık oluyor,lois superman e....

Paparimskiy
06-03-07, 09:35
Aslında 6. Sezon itibariyle Lois'in kişiliği Superman'ı kaldıracak şekilde bize yansıtılmadı. Lois bize şipsevdi, azıcık ilgi gösterene hemen kendini kaptıran, aynı zamanda da hiçbir erkeğe bağlanmayan bir karakter olarak sunuldu. Fakat ister Klark, isterse de daha sonra Supermen bu tarz bir karaktere sahip birisiyle beraber olamaz bence. Çünkü Klark ve Supermen'in birlikte olacağı kadın büyük sorumluluklar üstleneceği gibi, delice aşık olmalı ve bağlanmalı. Lois'de şu ana kadar öyle bir özellik görmedim. Fizik olarak Klarka yakıştırsam da kişilik olarak yakıştıramıyorum. Ama ben şahsen Lois'i beğeniyorum, ama bence Klark'a kendisi gibi yetenekleri olan birisi lazım :D

Smallville18
06-03-07, 11:53
Aslında 6. Sezon itibariyle Lois'in kişiliği Superman'ı kaldıracak şekilde bize yansıtılmadı. Lois bize şipsevdi, azıcık ilgi gösterene hemen kendini kaptıran, aynı zamanda da hiçbir erkeğe bağlanmayan bir karakter olarak sunuldu. Fakat ister Klark, isterse de daha sonra Supermen bu tarz bir karaktere sahip birisiyle beraber olamaz bence. Çünkü Klark ve Supermen'in birlikte olacağı kadın büyük sorumluluklar üstleneceği gibi, delice aşık olmalı ve bağlanmalı. Lois'de şu ana kadar öyle bir özellik görmedim. Fizik olarak Klarka yakıştırsam da kişilik olarak yakıştıramıyorum. Ama ben şahsen Lois'i beğeniyorum, ama bence Klark'a kendisi gibi yetenekleri olan birisi lazım :D

aynen katılıyorum.lois güzel ,hoş kız ve clarkada yakışıyor.fakat dizideki kişiliği berbat.özelliklede dizinin 7. sezonda biticeğini varsayarsak loisin üzerinde hiç durulmamasıda can sıkıyor.bence bu sezon bitmeden loisin clarka aşık olması lazım ya da süpermane.

anaxagor
06-03-07, 22:13

aynen katılıyorum.lois güzel ,hoş kız ve clarkada yakışıyor.fakat dizideki kişiliği berbat.özelliklede dizinin 7. sezonda biticeğini varsayarsak loisin üzerinde hiç durulmamasıda can sıkıyor.bence bu sezon bitmeden loisin clarka aşık olması lazım ya da süpermane.

Lois hakkında söylenenlere katılmam imkânsız. Nedenlerimi de şu şekilde açıklayabilirim:

Öncelikle bu dizideki üç genç kadın arasında Lois ön plana çıkıyor. Lana tartışmasız Clark'ın en kötü yanlarını ortaya çıkartan karakter. İkisinin sahnelerini aklınızda canlandırdığınızda Lana'nın ne kadar "hep bana" diyen bir yapıya sahip olduğunu fark edeceksiniz. Sadece Clark ile olan ilişkisinde değil, diğer erkek arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde de hep ültimatomlar vermiş olan biri Lana. Whitney, Clark, Jason ve Lex bu hanımefendinin "ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin" kapısına çıkan sözleriyle defalarca karşılaştılar. Dizide yaptığı yanlışlarla yüzleşmeyen belki de yegâne karakter Lana. Sırlar ve yalanlar diyerek diline pelesenk ettiği o saplantısında bile adil değil. Clark'ı dürüst olmamakla defalarca suçlayan Lana'nın kendisi nice sırra ve yalana sahiptir. Clark’tan dürüst olmasını istemesine rağmen aynısını kendisinin yapmaması onu rahatsız eder görünmemektedir.

Lana’nın bir sorunu da ne istediğini bilmez biri görünmesi ve hayatta bir anlam kazanmak için bir sevgilinin varlığına ihtiyaç duyar biri gibi görünmektedir. Bir ilişkiden başka bir ilişkiye anında giren ve her ilişkide neredeyse birebir aynı sözleri erkek arkadaşına söyleyen bir kadındır Lana. Bir anda fikir değiştirebilen, sıkılınca sevgililerini yüzüstü bırakabilen biridir de aynı zamanda. Buna en iyi örnek ise Jason ile zamanında yaptıkları konuşmadır. Beraber gitmeyi planladıkları üniversiteye kabul aldığında her nedense yan çizmeye başlamıştır. 4. Sezonun ikinci yarısında geçen bir bölümdü ama hangi bölümdü tam hatırlamıyorum. Bir başka örnek de bir anda Paris’e sanat okumaya gitme kararı alması olmuştur. Damdan düşer gibi… İşte bu gibi sebeplerden Lana kötü bir karakterdir ve doğal olarak da geleceğin Superman’i için uygun biri değildir.

Chloe ise ayrı bir hikâye. Chloe’nin yaptığı ise Clark’ı bir annenin yavrusunu pohpohladığı gibi pohpohlamaktan ibaret. Superman’in kalbine girecek olan kadının ona meydan okuyan biri olması gerekir. Superman’in yaptığı o inanılmaz işler karşısında ağzı açık kalacak olsa bile yeri geldiğinde onun ayaklarının yere basmasına neden olacak biri olmalı bu kadın. Ne yazık ki Chloe bu özelliklere sahip değil. Chloe’nin vücut dilini incelerseniz Clark’ın yaptıklarına sürekli olumlu bir bakış açısı koymaya çalıştığını görürsünüz ama Clark’ın ve gelecekte Superman’in ihtiyacı olan bu değil kesinlikle. Superman hata yaptığında ona yanlış yaptığını ve sorunlarıyla yüzleşmesi gerektiğini söyleyecek biri gerekiyor ve bunun Chloe’nin yapması olası görünmüyor.

Lois, öte yandan, Smallville’e geldiğinden beri Clark’a hayran gözlerle bakmayan tek kadın oldu. Reha Muhtar’ın bir yazısında kullandığı tanım doğrultusunda amiyane tabiriyle erkek orospusuna dönmüş olan bu Clark’a haddini bildiren tek genç kadın Lois oldu. Clark dudaklarını sarkıtmış hindi gibi düşünürken Lana gelse Clark’ın suçluluk duygusunu ateşleyecek bir yaklaşım gösterecekken Lois hiç çekinmeden Clark’a bu şekilde bir yere varamayacağını söyleyebilen biri oldu. Bunu yaparken de çocuğuna düşkün bir anne edasıyla Clark’a yaklaşan Chloe gibi davranmadı. Sert bir mizaca sahip olsa bile yeri geldiğinde Clark’a hassas yönünü göstermekten çekinmedi. Clark hafızasını kaybettiğinde ona verdiği nasihati hatırlayın örneğin.

Ayrıca Lois’in şıpsevdi olduğunu da düşünmüyorum. Bir ciddi ilişkisi dışında ciddi bir ilişkisi de olmadı. Oliver Queen dışında yaşadığı ilişkiler ise basit, bir yere varmayan ilişkiler oldu ki Oliver Queen de dâhil olmak üzere hepsi yine de göreceli masumane ilişkilerdi.

Kabul edilmesi gereken bir nokta var. Ne Lois ne de Clark varacakları noktaya vardılar. Kat etmeleri gereken çok mesafe var. Önce Clark Lois’e âşık olacak, sonra Lois Superman’e âşık olacak ve ardından Clark’a âşık olmaya başlayacak ve bu süreçte Superman ile Clark’ın aynı kişi olduğunu öğrenecek. Ancak bu dediklerimin belki de ancak ilk kısmını görebileceğiz. Yani Clark sonunda Lana’dan kurtulacak ve Lois’e âşık olacak. Bu arada da Superman olmaya karar verecek. Dizi de Clark Superman olduğunda bitecek.

Paparimskiy
07-03-07, 07:47
Lois hakkında söylenenlere katılmam imkânsız. Nedenlerimi de şu şekilde açıklayabilirim:

Öncelikle bu dizideki üç genç kadın arasında Lois ön plana çıkıyor. Lana tartışmasız Clark'ın en kötü yanlarını ortaya çıkartan karakter. İkisinin sahnelerini aklınızda canlandırdığınızda Lana'nın ne kadar "hep bana" diyen bir yapıya sahip olduğunu fark edeceksiniz. Sadece Clark ile olan ilişkisinde değil, diğer erkek arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde de hep ültimatomlar vermiş olan biri Lana. Whitney, Clark, Jason ve Lex bu hanımefendinin "ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin" kapısına çıkan sözleriyle defalarca karşılaştılar. Dizide yaptığı yanlışlarla yüzleşmeyen belki de yegâne karakter Lana. Sırlar ve yalanlar diyerek diline pelesenk ettiği o saplantısında bile adil değil. Clark'ı dürüst olmamakla defalarca suçlayan Lana'nın kendisi nice sırra ve yalana sahiptir. Clark’tan dürüst olmasını istemesine rağmen aynısını kendisinin yapmaması onu rahatsız eder görünmemektedir.

Lana’nın bir sorunu da ne istediğini bilmez biri görünmesi ve hayatta bir anlam kazanmak için bir sevgilinin varlığına ihtiyaç duyar biri gibi görünmektedir. Bir ilişkiden başka bir ilişkiye anında giren ve her ilişkide neredeyse birebir aynı sözleri erkek arkadaşına söyleyen bir kadındır Lana. Bir anda fikir değiştirebilen, sıkılınca sevgililerini yüzüstü bırakabilen biridir de aynı zamanda. Buna en iyi örnek ise Jason ile zamanında yaptıkları konuşmadır. Beraber gitmeyi planladıkları üniversiteye kabul aldığında her nedense yan çizmeye başlamıştır. 4. Sezonun ikinci yarısında geçen bir bölümdü ama hangi bölümdü tam hatırlamıyorum. Bir başka örnek de bir anda Paris’e sanat okumaya gitme kararı alması olmuştur. Damdan düşer gibi… İşte bu gibi sebeplerden Lana kötü bir karakterdir ve doğal olarak da geleceğin Superman’i için uygun biri değildir.

Lana konusunda hemfikiriz. Bu karakter ısrarla seyircilerin nefretini üzerine çekmeğe çalışıyor. Bu da senarist,yönetmen ve oyuncunun ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Onlara Alkış!:happy0064

Chloe ise ayrı bir hikâye. Chloe’nin yaptığı ise Clark’ı bir annenin yavrusunu pohpohladığı gibi pohpohlamaktan ibaret. Superman’in kalbine girecek olan kadının ona meydan okuyan biri olması gerekir. Superman’in yaptığı o inanılmaz işler karşısında ağzı açık kalacak olsa bile yeri geldiğinde onun ayaklarının yere basmasına neden olacak biri olmalı bu kadın. Ne yazık ki Chloe bu özelliklere sahip değil. Chloe’nin vücut dilini incelerseniz Clark’ın yaptıklarına sürekli olumlu bir bakış açısı koymaya çalıştığını görürsünüz ama Clark’ın ve gelecekte Superman’in ihtiyacı olan bu değil kesinlikle. Superman hata yaptığında ona yanlış yaptığını ve sorunlarıyla yüzleşmesi gerektiğini söyleyecek biri gerekiyor ve bunun Chloe’nin yapması olası görünmüyor.

Bu karakter de her yönüyle Kahramana uyan,fakat seyirciyi hep beklenti içinde bırakan birisi. Chloe hakkında söylediklerinize katılmak mümkün değil. Tam anlamıyla Clark'a uygun birisi. Hatta birçok bölümde Clark'ı kurtardığını,destek olduğunu ve savunduğunu gördük. Özellikle de Clark'ın sırrını saklama konusunda çok başarılı.

Lois, öte yandan, Smallville’e geldiğinden beri Clark’a hayran gözlerle bakmayan tek kadın oldu. Reha Muhtar’ın bir yazısında kullandığı tanım doğrultusunda amiyane tabiriyle erkek orospusuna dönmüş olan bu Clark’a haddini bildiren tek genç kadın Lois oldu. Clark dudaklarını sarkıtmış hindi gibi düşünürken Lana gelse Clark’ın suçluluk duygusunu ateşleyecek bir yaklaşım gösterecekken Lois hiç çekinmeden Clark’a bu şekilde bir yere varamayacağını söyleyebilen biri oldu. Bunu yaparken de çocuğuna düşkün bir anne edasıyla Clark’a yaklaşan Chloe gibi davranmadı. Sert bir mizaca sahip olsa bile yeri geldiğinde Clark’a hassas yönünü göstermekten çekinmedi. Clark hafızasını kaybettiğinde ona verdiği nasihati hatırlayın örneğin.

Ayrıca Lois’in şıpsevdi olduğunu da düşünmüyorum. Bir ciddi ilişkisi dışında ciddi bir ilişkisi de olmadı. Oliver Queen dışında yaşadığı ilişkiler ise basit, bir yere varmayan ilişkiler oldu ki Oliver Queen de dâhil olmak üzere hepsi yine de göreceli masumane ilişkilerdi.

Kabul edilmesi gereken bir nokta var. Ne Lois ne de Clark varacakları noktaya vardılar. Kat etmeleri gereken çok mesafe var. Önce Clark Lois’e âşık olacak, sonra Lois Superman’e âşık olacak ve ardından Clark’a âşık olmaya başlayacak ve bu süreçte Superman ile Clark’ın aynı kişi olduğunu öğrenecek. Ancak bu dediklerimin belki de ancak ilk kısmını görebileceğiz. Yani Clark sonunda Lana’dan kurtulacak ve Lois’e âşık olacak. Bu arada da Superman olmaya karar verecek. Dizi de Clark Superman olduğunda bitecek.

Lois hakkında söylediklerinize de hiç ama hiç katılmıyorum. Bir ciddi ilişkisi dışnda ciddi bir ilişki olmamasının sebebi de erkeklerin hepsinin "ucube" olmsıydı. Yani Lois'in elinde olmayan sebeplerden dolayı ilişki bitti. "Ucube"lere karşı bir zaafı var Lois'in.:img-hyste Clark da kendine göre bir "ucube" olduğuna göre senaristler bu bağlantıyı iyi düşünmüşler. Lois güzel,hoş, ama Superman olacak Clark'a göre değil. Aslında ben, zannediyorum 4. Sezonda Alice'i çok beğenmiştim. Clark'a da çok yakışıyordu,ama senaristler onu da öldürdüler:icon_sorr

Ama sonuçta Lois'le beraberlik söz konusu. Lois'i oynayan Erica Durance başarılı bir oyuncu, karakter çok doğru seçim:good:

MELENA
07-03-07, 12:17
lana konusunda söylediklerinize kesinlikle katılıyorum.çok iyi tespitler yapmışsınız.ancak chloe konusunda tamamen ters düşüyoruz.chloe nin clark ve superman için çok iyi bir ''ikili'' olacaklarını düşünüyorum.evet chloe,clarkı çok savunuyor,koruyor,ama yeri geldiğinde eleştirisinide yapıyor.ve en az lois kadar güçlü ve akıllı bir karakter.loise gelince,tepitleriniz yine çok yerinde,ama kesinlikle clarka uygun olduğunu düşünmüyorum.gerçi bunları tartışmamızada pek gerek yok eninde sonunda,ne yazık ki clark loise kalıcak.ancak yazınız çok güzel olmuş...

zea
07-03-07, 12:28
bisi sorcam isabel hani lananın sevgilisinin annesini taşla öldürdügü zamandan sonra bir daha gelmiyor dimi baglantısı kesildi lanayla?

bide clark adam akıllı ne zman ucuyor bi yerde ucurmak cok para ettigi icin
nadir ucurduklarını fln duydm öylemi

bide lanaya sırrını acikladigi bölümmü lana hafızasını yitiriyo yoksa 1 2 bölüm sonramı lana sirrini bilirken takiliyolarmı?

ya aslında superman fanları kızıcak ama ben clarkin lexle bir olup dunyayı yonetmesini isterdim iyi clark cok sinir bozucu kırmızı kriptonla hayallerimi gerceklestirio :D

Paparimskiy
07-03-07, 13:25
bide clark adam akıllı ne zman ucuyor bi yerde ucurmak cok para ettigi icin
nadir ucurduklarını fln duydm öylemi

bide lanaya sırrını acikladigi bölümmü lana hafızasını yitiriyo yoksa 1 2 bölüm sonramı lana sirrini bilirken takiliyolarmı?

Clark zaten uçtu birkaç kere. Mesela benim en çok sevdiğim 5. Sezon 12. bölümde. Lana'yı da uçuruyor kendisiyle, Jor-El'e gelinini götürüyor :img-hyste Lana ölünce de Jor-El'den yardım istiyor,Jor-El de bir şans daha veriyor, tüm olanlar başa dönüyor. Fakat bu sefer de Jonathan ölüyor. O bölümün sonundaki müzik muhteşem(Peter Gabriel - I Grieve). Ayrıca 3 kere de James Blunt "You are So Beautiful" diyor :img-wink:
Kısacası kimsenin hafızası silinmiyor, Jor-El'in marifetiyle her şey eski haline dönüyor.

sculder
07-03-07, 17:27
Lana nın hamileliği ile ilgili olan sır ne? ben videolardan izledim ve sadece lana nın hamile olduğunu öğrendim. İşin aslını birisi bana anlatabilir mi Lütfen?

:img-wink:

MELENA
08-03-07, 08:37
Lana nın hamileliği ile ilgili olan sır ne? ben videolardan izledim ve sadece lana nın hamile olduğunu öğrendim. İşin aslını birisi bana anlatabilir mi Lütfen?

:img-wink:

heniz kimse birşey öğrenemedi,sadece sorular var akıllarda.15 martta yayınlanıcak ''promise'' isimli bölümde herkes bebek hakkındaki gerçeği ve lana nın lex ile evlenip evlenmeyeceğini öğrenicek

Paparimskiy
09-03-07, 09:16
Son söylenti Lionel'ın Lana'ya söyledikleri konusunda. Lana'ya Clark'ın sırrını bildiği ve Lex'le evlenmezse Clark'ı öldüreceğini söylemiş Lionel Luthor. Zannediyorum Clark'a Lana'yı unutturmak ve Lex'in mutlu olması için yapmış olabilir.

ahesti
09-03-07, 11:51
dıger sitelerde lananın cadı oldugunu sonra buyu yaparak loıs chol...ıste her neyse onlarıda cadı yapıyomus sonra clark sırrını louse anlatıyo ama sonra buyu grcınce loıs hıcbısı hatırlamıyormus dıye okudum

sudem
09-03-07, 15:11
dıger sitelerde lananın cadı oldugunu sonra buyu yaparak loıs chol...ıste her neyse onlarıda cadı yapıyomus sonra clark sırrını louse anlatıyo ama sonra buyu grcınce loıs hıcbısı hatırlamıyormus dıye okudum

Evet Lana cadı olacak. Daha doğrusu ilk bölümde vücuduna işlenen dövme geçmişte yaşayan bir cadı onun bedenini ele geçirecek. Sonra büyü yaparak geçmişte arkadaş olduğu iki cadıyı çağıracak. Bu iki cadı da Lois ile Chloe!nin bedenlerinde yeniden doğacaklar.
Klasik Smallville durumu...Büyüler etkisini kaybedince kimse hiçbir şey hatırlamayacak.

MELENA
09-03-07, 16:14
Son söylenti Lionel'ın Lana'ya söyledikleri konusunda. Lana'ya Clark'ın sırrını bildiği ve Lex'le evlenmezse Clark'ı öldüreceğini söylemiş Lionel Luthor. Zannediyorum Clark'a Lana'yı unutturmak ve Lex'in mutlu olması için yapmış olabilir.

gerçekten mi?????umarım güvenilir bi kaynaktır.lionel yine özüne dündü anlaşılan.

sudem
09-03-07, 16:36

Hiç inandırıcı gelmiyor bu spoiler. Lionel'ın iyi olduğuna bir dakika dahi inanmadım. Asla inanmam. Ancak böyle bir şeyi yapacağını sanmıyorum. Başkasını seven bir gelin isteyeceğini hiç sanmam. Ayrıca bu kadın Clark'ı seviyor. Ciddi tehlike. Her zaman aklında Clark olacak. Lana hala başına bir şey gelse Clark'ın yanına gidiyor. Lionel'in Lex'i düşündüğünü ona değer verdiğini sanmıyorum zaten ama böyle bir şey yaparak tek varisinin başını yakmak istemez.

Şu bebeğin ne olduğunu çok merak ediyorum. Dizide uzun zamandır merak ettiğim tek onu bu. İlk defa Lex'in böylesine bir karanlık yüzünü gördüm. Kötü olmasını seviyorum. Clark ile düşman olmalarını da istiyorum. Heyecanlı oluyor öyle. Ancak Lana!ya evlenme teklifinin asıl nedeninin bu bebeğin sırrı olduğunu düşünmeye başladım. Hatta bu bebeğin varlığını Lex en başından beri biliyor gibi. Lana'yı sevdiğini biliyorum. Ancak artık onu kullandığını düşünüyorum.

ahesti
09-03-07, 17:30
arkadslar nerden ızlıyosunuz bolumlerını

MELENA
09-03-07, 21:05
arkadslar nerden ızlıyosunuz bolumlerını

netten indiriyoruzzzzzz.

Paparimskiy
10-03-07, 07:37
Hiç inandırıcı gelmiyor bu spoiler. Lionel'ın iyi olduğuna bir dakika dahi inanmadım. Asla inanmam. Ancak böyle bir şeyi yapacağını sanmıyorum. Başkasını seven bir gelin isteyeceğini hiç sanmam. Ayrıca bu kadın Clark'ı seviyor. Ciddi tehlike. Her zaman aklında Clark olacak. Lana hala başına bir şey gelse Clark'ın yanına gidiyor. Lionel'in Lex'i düşündüğünü ona değer verdiğini sanmıyorum zaten ama böyle bir şey yaparak tek varisinin başını yakmak istemez.

Şu bebeğin ne olduğunu çok merak ediyorum. Dizide uzun zamandır merak ettiğim tek onu bu. İlk defa Lex'in böylesine bir karanlık yüzünü gördüm. Kötü olmasını seviyorum. Clark ile düşman olmalarını da istiyorum. Heyecanlı oluyor öyle. Ancak Lana!ya evlenme teklifinin asıl nedeninin bu bebeğin sırrı olduğunu düşünmeye başladım. Hatta bu bebeğin varlığını Lex en başından beri biliyor gibi. Lana'yı sevdiğini biliyorum. Ancak artık onu kullandığını düşünüyorum.

Lionel Lex'i seviyor, Lex de Lionel'i. Bunu birkaç kere önceki bölümlerde gördük. Hatta 3. Sezon "Truth"da da Lex babasının onu sevmesinin hayatında en buyuk maksadı olduğunu söyledi. Lionel da kötü adamdan iyi adama dönmüş. Gerçi komikslerde onun nasıl olduğunu hatırlamıyorum, ama tek ve asıl gerekçem Lex Zod olduğunda onu öldürmeği bile göze almıştı. Bu da sırf Clark ve dünyanın geleceği için. Jor-El amca :img-hyste ona bişeyler yaptı önceki sezonlarda hatırlarsanız. O tarihten itibaren Lionel kurnazca düşünen iyilik meleği oluverdi :img-yes:
Benim yazdığım spoilera gelince de fotoğraflarını gördüm. Birçok forumda da aynı konuda postlar var. Bana da mantıklı geliyor, sonunda Superman de bu Lana hastalığından kurtulacak.
Bebeğe gelince, bebek doğmuyacak, bunu biliyoruz. Lana bebeği doğmadan düşürecek :img-blush. Evliliğin olucağı da tartışmalı,ama bence evlenecekler. Zaten Lana hep gelgitler yaşayan bir karakter, ondan herşey beklerim ben.

Ayrıca dizinin tüm bölümlerinde çalan şarkıların olduğu bir yer buldum. isteyenler özelden yazsınlar, onlara adresi verebilirim

MELENA
11-03-07, 12:51
:happy0064 ''promise'' bölümünün resimlerini gördünüz mü?????

supercem291
12-03-07, 18:03
:happy0064 ''promise'' bölümünün resimlerini gördünüz mü?????

evet gördüm clark ın bakış acıların çocuğu bakışı gibiydi :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Paparimskiy
12-03-07, 20:55
Lana'nın çocuğu falan olmayacak. Niye derseniz, ben de zaten hiç hamile kalmadı ki derim. Lex'in Lana'yı elde etmek için yapmış olduğu bir düzmeceden başka bir şey değil. Benden söylemesi :img-wink:

sudem
12-03-07, 21:12
Lana'nın çocuğu falan olmayacak. Niye derseniz, ben de zaten hiç hamile kalmadı ki derim. Lex'in Lana'yı elde etmek için yapmış olduğu bir düzmeceden başka bir şey değil. Benden söylemesi :img-wink:

Bence baya bir paronayok olduk biz. Tamam Lex çok kötü biri. Hatta ben Lana'yı kullandığını düşünüyorum. Ancak o kadar da değil yani. Hamilelik durumunu Lana keşfetti. Lex ne yapmış olabilir ki? Çocuğun düşeceğini düşünüyorum ben ya da doğduktan sonra üzerinde deneyler yapmak için Lex tarafından kaçırılacağını.

coolwater
12-03-07, 23:09
lana ölsede kurtulsak hepimiz:img-yes:

MELENA
13-03-07, 09:51

ay ne güzel olurrrrrrrrr:img-grin2 .lana nın bebeğini hiç anlamadım ben cumayı bekliyorum.ne yapıcaklar çok merak ediyorum.ortada bir yalan var ama,artık tahmin etmeye gücüm kalmadı.:img-grin2 .bu arada resimlerde hakikaten acıların çocuğu gibi çıkmış clark:img-hyste

Başar
13-03-07, 12:17
Bu hafta yeni bölüm var mı?

supercem291
13-03-07, 12:23
Bu hafta yeni bölüm var mı?

evet perşembe günü yeni bölüm(promise) oynucak

Eyve
14-03-07, 18:27

Niye canım yazık değilmi kıza bence ölmesin tamam benimde çok sinir olduğum bölümler oldu ama sadece suç lanada değilki en azından clark ta suçlu kız hep gitti clarka oda hep sustu yani neyse bence ölmesin.

MELENA
16-03-07, 09:55
yeni bölümü izleyen bir kişi yok mu aramızda???noldu evlendimi lana?bebek neymiş?noldu?????

rolling
16-03-07, 11:02
yeni bölümü izleyen bir kişi yok mu aramızda???noldu evlendimi lana?bebek neymiş?noldu?????

izledim izledim ve tek kelimeyle müthiş bi bölümdü, başından sonuna kadar her sahnesi, her karesi çok güzeldi...smallville başladıından beri izlediğim en ii bölümdü diyebilirim...
kısaca ana hatları olarak, lionel çok büyük bi "şerefsizlik" yaptı ve her şeyi alt üst etti
lana clark'ın sırrını öğrendi... ama lionel eğer lex ile evlemezsen clark'ı öldürürüm, onun zayıf noktasını biliorum dedi ve lana-lex evlendi off of...
lananın clarkın sırrını öğreniş biçimi de enteresan ve zekiceydi, gerçi clark daha sora iice umutsuzlua düşünce kendi de söylemeye çalıştı...
bebek hakkında hala net bişiy yok... ama sadece lex, bebeğin durumunu lanaya sölemekle tehdit eden doktoru öldürdü... :img-polic
clark'ın lana için son sahnedeki çırpınışları 6 sezondur görmediimiz bi clarktı... hele ki son karede bi bakışmaları vardı ki... ama nafile... :img-sorry :img-cray: :img-cray:

yok kardeşim bu senaristlerin clark a garezi var... bu adam bi mutlu olamıcak mı. yapmayın, ayıptır, yazıktır...

MELENA
16-03-07, 11:31
izledim izledim ve tek kelimeyle müthiş bi bölümdü, başından sonuna kadar her sahnesi, her karesi çok güzeldi...smallville başladıından beri izlediğim en ii bölümdü diyebilirim...
kısaca ana hatları olarak, lionel çok büyük bi "şerefsizlik" yaptı ve her şeyi alt üst etti
lana clark'ın sırrını öğrendi... ama lionel eğer lex ile evlemezsen clark'ı öldürürüm, onun zayıf noktasını biliorum dedi ve lana-lex evlendi off of...
lananın clarkın sırrını öğreniş biçimi de enteresan ve zekiceydi, gerçi clark daha sora iice umutsuzlua düşünce kendi de söylemeye çalıştı...
bebek hakkında hala net bişiy yok... ama sadece lex, bebeğin durumunu lanaya sölemekle tehdit eden doktoru öldürdü... :img-polic
clark'ın lana için son sahnedeki çırpınışları 6 sezondur görmediimiz bi clarktı... hele ki son karede bi bakışmaları vardı ki... ama nafile... :img-sorry :img-cray: :img-cray:

yok kardeşim bu senaristlerin clark a garezi var... bu adam bi mutlu olamıcak mı. yapmayın, ayıptır, yazıktır...

evlendiler demek oley oley:happy0064 .sonunda clark-lana-lex üçgeni bitti.bende ancak yarın izlebilicem,anlattıklarından sonra merakım kat kat arttı.

clana
16-03-07, 13:35

tam türk filmi gibi olmuş :sad53: :sad53: :sad53: neden!neden!nedennn!!!

rolling
16-03-07, 13:52
evlendiler demek oley oley:happy0064 .sonunda clark-lana-lex üçgeni bitti.bende ancak yarın izlebilicem,anlattıklarından sonra merakım kat kat arttı.

clark-lana-lex üçgeninin biteceğini hiç sanmıorum, aksine daha da kızışacak, clark lanayı sevior, lana clark ı sevior, ama lex ile evlenmek zorunda kaldı... ayrıca bebek olayı var, bence daha çooook üçgen görücez gibi...
yalnız gerçekten biraz türk filmine çevirdiler olayı veya pembe dizi artık neyse...
lana, eski clark gibi oldu şimdi de, clark ı korumak için onun yüzüne seni deil lex i seviorum demeler fln, yani senaristlerin yine olayları dönüp dolaştırıp aynı şeye çıkarmaları da artık yeter noktasına getirdi... :icon_sorr

clana
16-03-07, 15:01
biraz önce clana sahnelerini izledim ve çok dygulandım nerdeyse ağlayacaktım:(
yaa neden böylr olmak zorun da neden clarkın gerçek aşkı lois!!!bu bölümü izledikten sonra daha da iyi anladım kesinlikle lana clark için en iyisi ve onların aşkı ölümsüz:(

Angel-us-
16-03-07, 16:34
Oehh, nasıldı bu 16. bölüm ya! Lana Clark hakkındaki gerçeği kendi gözleriyle gördü.
Evlenmekten vazgeçip Clark a kaçıyordu ki Godfather Lion-El olaya el koydu ve Lana zorla da olsa evlendi! Bebek mevzusuna fazla yoğunlaşamadım ama Lex kendi elleriyle doktoru öldürdü, şiddetle merak ediyoruz bakalım.

Not: Birşeyin bittiği yok, olaylar yeni başlıyor!

clana
16-03-07, 18:32
ben hala promisein etkisinden kurtulamadım!biaz önce cnbce de yayınlanan bölümü izledim.4.sezonla 6.sezon arasında uçurumlar var...keşke clark herşeyi bu kadar zorlaştırmasaymış!supermanliğinde pek mutlu olamayacak bari gençliğinde mutlu etselermiş ama o da yok... :img-yes:

Angel-us-
16-03-07, 18:34
Clark son anda sırrı falan unuttu, baktı ki Lana elden gidiyor herşeyi anlatmaya başladı. E be angut kuşu baştan yapsaydın şu işi, 4-5 sezon önce yani!

supercem291
16-03-07, 20:44
lanet olsun sana be lionel! tüm diyeceğim bu kadar

lily_daniel
17-03-07, 06:39
İnanmıyorum ya! Lionel'ın Cark'ın sırrını korumaya çalışmasından, değişen davranışlarından iyi biri olmaya başladığını dşünmüştüm. Ne kadar yanılmışım!!!! :img-in_lo

Angel-us-
17-03-07, 08:36
Sadece oğlunu kurtardı. Lex nikah anında terk edilseydi dünyayı yakardı, yani dünyayı da kurtardı adam.

Smallville18
17-03-07, 11:11
bölümü şimdi izledim ve yorumları okduum.
lionel yapmış yapacağını.
kabul etmeliyiz.
clark lana bilrikte olamaz.
ve senaristler bunu olabilecek en korkunç şekilde gösterdi.
artık lois clark ve superman aşkının başlamasını bekliyelim.
ve lionele gelince büyük olasılıkl 6 .sezonda ölücek ve 7. sezonda göremiyeceğiz.
jor-elin etkisinden kurtulunca herşeyi unutmalıydı.hafızası tamamen silinmeliydi.senaritslerin lionelın bildiği clarkın sırrını evlilik olayına yansıtması kötü olmuş.

Force_user
17-03-07, 12:51
Ben baştan beri diyorum bu Lionel adam olmayacak ve açıkçası ölümünü çok merak ediyordum ve sanırım buda belli oldu artık, birinin elinde ölecek ama bu ölüm onun kararına bağlı olacak çünkü Lex'e son konuşmalarında söylediklerini yaparsa Lex öldürmek zorunda kalacak yada Lana Clark'a konuşmak isteyince Clarkı öldürmeye çalışırken Lana'nın ellerinde kalacak gibi duruyor. Bebek konusunda artık kesin olan birşey var bebek gerçek ama Lex'inde rüyasında gördüğümüz gibi ya Lex'in ucube olmasından kaynaklı bir gariplik var yada Lex'in deney maceralarından kaynaklı bir gariplik ama ortada bebek olduğu kesin bence.

Clark'a tam olarak acıdım doğrusu bu bölümde, adam artık herşeyi söylüyordu ki Lana'nın tırsaklığı yüzünden söyleyemedi. Yani Lionel elinde bir Kriptonitle yaklaşana kadar ( ki muhtemelen zayıflığını öğrendikten sonra Clark'a özel bir silah yaptırmıştır) Clark gözünden çakar iki tane ışın yanar biter kül olur. Lionel kesin gidici.

Chloe artık isyanın doruklarına ulaştı bu bölümde, "be hemşerim sen madem Lana'yla evlenmeyecektin, bunude engellemeyecektin niye beni bıraktın?? Birşeyler yap bari üzülmeyeyim!" havasında sitemlerde bulundu. Hem Clark'a hem Chloe'ye yazık ama şahsen ikisinin beraber yapamayacağına inanıyorum burdan çıkmasın ki Chloe-Clark fanıyım değilim :img-yes:

Bakalım bir sonraki bölümde Lois hanım kırmızılar içinde nasıl aksiyonlara imza atacak, 0 aksiyon bir bölümden sonra ( ama güzeldi, özelliklede herkesin gözünden güne bakış işi ) bol aksiyonlu, vurdulu kırdılı bir bölüm izleyeceğiz sanki.

MELENA
17-03-07, 16:39
değişik bir çekim tarzıydı.yani herşey yeniden yeniden başlıyordu.bi sahneyi farklı açılardan izleme şansı bulduk.çekim tarzı benim çok hoşuma gitti.bölümü farklılaştırmış.bölüm hakkında fikirlerim ise çok parlak değil açıkçası.zaten clark ile lana nın olmasını istemiyordum.ama ikisininde yaşadıkları şey çok kötüydü.çoooookkkkkk uzun zaman sonra lana ya tekrar acıdım.lana clarkın sırrını çok basit bir şekilde öğrendi.daha önce yapabileceği birşeydi.lionela ise hiççç şaşırmadım.sütü bozuk o adamın.o ne yapsın.belkide hayatında ilk defa adam oğlu için birşeyler yaptı....

Başar
17-03-07, 20:58
Bölümün sonundaki şarkının ismi ve söyleyenini bilen var mı?

sudem
17-03-07, 21:03
Bölümün sonundaki şarkının ismi ve söyleyenini bilen var mı?

Bölümde iki şarkı çalmış. Hala izleyemediğim için hangisi olduğunu bilmiyorum.

"You Could Be Happy" Snow Patrol
"Heavenly Day" Patty Griffin

Smallville18
17-03-07, 22:58
616 çok güzel bir müzikle başladı.choleyin üzgün ve anlamsız bakışlarıyla düğüne yardım etmesi beni üzdü.lanaın gördüğü rüyadan sonra herşeyi bir anda kesinleştirmesi harikaydı.lana lexin senelerdir yapamadığını gördüğü bir rüyanın etkisiyle 2 dk de halletti.hatırlarsanız lexte clarkı bazı tehlikeler içerisine düşürmüş ve sırrını öğrenmeye çalışmıştı ama hiçbirzaman başaramadı.lionele gelince en başından itibaren lananın lexle çocuk yüzünden evleneneğini biliyordu.ve düğünün asla olmayacağınıda.yani içinden lana lexle evlenir düşüncesi asla geçmemiştir.yaptıklarına gelince lexi sevdiği ve onun mutlu olması için değil 33,1'i ve loutorcorpu geri almak için yaptı.bence lionelin geçmişte hataları olsada jor-el onu kontrolüne aldıktan sonra değişti.martayı seviyor clarkıda korumaya çalşıyor.lexe clarkın sırrı ile ilgili tek kelime birşey söylemedi.33,1 yok edildiğinde clarkı korudu.ve o sırada birlikte yemekte olduklarını söyledi.sonuçta bu evliliği kendi çıkarları için gerçekleştirdi.
ve şu meşhur bebeğimiz.kesinlikle mutant.lexinde mutant olduğunu düşünürsek.çocuğun çok güçlü ve kontrol edilemez bir mutant olacağını düşünebiliriz.artık bu dizinin sonunu kestiremiyorum.bebeği ve lanayı umarım kullanmazlar artık.lananın 7. sezonda sözleşmesi olsa bile 22 bölümde toplam 100 dk oynasa yeterli.fazlası zarar artık.senaristlerin evlilikten sonra lanayı fazla ön plana çıkaracağını sanmıyorum.
ve artık bir sonraki bölüme bakalım...........

leon53
17-03-07, 23:36
sanırım sezon finaline bağlamak için yapıldı. sonuçta clarkın eğitimini alması gerek lana dönseyi daha karışık olurdu. gerçi clark phanton zone'dan kaçanları yakalayacağını söylemişti ama dizide tam bir süreklilik yok bazen geçmişten kopabiliyor konu. evlilik te son değil zaten hamile kadının başkasına kaçmasını kabullendirebiliyorsa evli birinin de kopması kocasında o kadar zor olmaz değilmi.

bu arada 17. bömümün trailerine baktım sanırım clark kırmızı kiptonitle temasta yada lana şokundan sonra kıyafet tarzını değiştirdi. karanlık tarafa doğru kayıyor gibi. esaslı bir dövüş sahnesi olacağı kesin. bakalım hayırlısı. her ne kadar clarkın geçırdiği tüm aşamaları anlatmaya çalışsa da pembe dizi kıvamından çıkarabilirlerse biraz iyi olacak. ( ama şunu belirtiyim filmlerde ve çizgi romanda kendisiyle bu kadar barışık ve kudretli görünen karakterin neden kendini yalnız hissettiğinide anlatabilmesi bakımından lastık gibi uzayan bölümler affedilebilir. sürekli yalnızlık hissetmesi bu kadar açıkça ortaya konulamamıştı. bu da karakterin gelişmesi aşamasında gerekliydi sanırım)

rolling
17-03-07, 23:47
Bölümde iki şarkı çalmış. Hala izleyemediğim için hangisi olduğunu bilmiyorum.

"You Could Be Happy" Snow Patrol
"Heavenly Day" Patty Griffin

sonda çalan şarkı Heavenly Day...
daha önce atıldımı bilmiorum, 17. bölüm "Combat" ın özeti
Clark ve Chloe internette kanlı ve ölümcül dövüşleri yayınlanan gizli bi dövüş kulübünün yıldızı olan bi zoner ı (Titan) keşfederler. Lois bu hikayeyi farkeder ve tek başına araştırmaya karar verir ancak yakalanır ve Athena isimli bi dövüşçüyle dövüşmeye zorlanır. Clark da Titan la dövüşebilmek için güçlerini gösterir; ancak ringe lois ile dövüşmek için çıkartılır...

director's cut ını izlemeyenler için öneririm, özellikle clark'ın zoner ları çok çabuk öldürdüğünü düşünenler için, iyi bir dövüş sahnesi var gibi...
bu arada biraz daha ilerisi için bi kaç spoiler; sevgili yapımcılar alfred gough ve miles miler ilerleyen bölümlerde pete ross'u getirmek istiolarmış, ayrıca supergirl'ü de görebilirimişiz...
bu arada combat bölümünde lananın hamileliğiyle ilgili bazı problemler olucak, ve hastaneye kaldırılacakmış ve muhtemelen bi bölüm sora da bebek düşecekmiş...

Smallville18
18-03-07, 00:51
sonda çalan şarkı Heavenly Day...
daha önce atıldımı bilmiorum, 17. bölüm "Combat" ın özeti
Clark ve Chloe internette kanlı ve ölümcül dövüşleri yayınlanan gizli bi dövüş kulübünün yıldızı olan bi zoner ı (Titan) keşfederler. Lois bu hikayeyi farkeder ve tek başına araştırmaya karar verir ancak yakalanır ve Athena isimli bi dövüşçüyle dövüşmeye zorlanır. Clark da Titan la dövüşebilmek için güçlerini gösterir; ancak ringe lois ile dövüşmek için çıkartılır...

director's cut ını izlemeyenler için öneririm, özellikle clark'ın zoner ları çok çabuk öldürdüğünü düşünenler için, iyi bir dövüş sahnesi var gibi...
bu arada biraz daha ilerisi için bi kaç spoiler; sevgili yapımcılar alfred gough ve miles miler ilerleyen bölümlerde pete ross'u getirmek istiolarmış, ayrıca supergirl'ü de görebilirimişiz...
bu arada combat bölümünde lananın hamileliğiyle ilgili bazı problemler olucak, ve hastaneye kaldırılacakmış ve muhtemelen bi bölüm sora da bebek düşecekmiş...

rolling verdiğin spoiller gerçekten inanılmaz.fakat akla mantığa en uygunu lana ve bebek olayı sanırım.süpergirl diziye girmesi ve pete rosunn geri dönücek olması çok düşük ihtimaller.senaristler bu tür diziye konu olma payı çok az olan düşünceleri diziye olan ilgiyi artırmak için yapıyorlar bence.
bu güne kadar birçok spoiller okudum.çok azı diziye yansıdı.
umarım yanılıyorumdur.

Smallville18
18-03-07, 01:17
Awards Show Moves "Progeny" to April 19; Season Finale Date Announced
Fans looking forward to seeing Lynda Carter on Smallville will have to wait another week.
kryptonsitede bu başlığın sağ tarafındaki resim wonderwomana benziyor ne alaka şimdi bölüm başlığıyla....

MELENA
18-03-07, 09:41
yeni bölümün trailer ı bayağ ilgi çekici.ama şu yeşil kıyafetli iri kıyım amca,bizim clarkın,kal-el olduğunu nerden biliyo ki???acaba P.Z dan kaçanlardan biri mi ki?trailerda lex de var.bu dövüş kulübünde kesin lex in bir parmağı var.belkide onun kurduğu bir kulüp bile olabilir ki trailer ın en son sahnesindede pc yi kapatırken o yeşilli amcayı görüyoruz.

Smallville18
18-03-07, 14:26
yeni bölümün trailerini az önce izledim.
o iri yarı adam martin manhunter olabilir mi acaba:D
kolundan metalik bir parça çıkıyor.ve ilk aklıma gelen martin manhunter oldu.hayalet bölgeden kaçanlardan sadece namek ve aethry kaldı diye biliyorum.
6 .sezonun ilk bölümünde 7 tane ışık kümesi dünyaya düşüyor.bunlar namek,aethry,clark,raya,bitki kadın,hayalet,lobo=batista:D
7 oldu işte.
kesinlikle martin manhunter.
6.sezonun final bölümüde son hayalet bölge kaçkınları namek aetry ve clark arasında olucak.
clark bunlarıda halledince 7.sezona pek birşey kalmıyor.rolling arkadaş süpergirl ve pete roos dizide rol alabilirlermiş yazmış ama bana pek mantıklı gelmedi.
böyle bir ihtimal var mı

mustangg
19-03-07, 00:39
phantom dan gelenler fazla oluyo galiba 7 isik vardi ama 5 tane geldi simdiye kadar bitki kadin,raya ve onla beraber gelen hayalet,batista,hatirlarsaniz labyrinth bolumundede clarkin icine bi hayalet girmisti o ve yeni bolumle beraber 6 olcak yani son hayalet.Peki nam-ek aethry fln nolcak acaba senaristler insallah sacmalamazlar

Smallville18
19-03-07, 11:41
phantom dan gelenler fazla oluyo galiba 7 isik vardi ama 5 tane geldi simdiye kadar bitki kadin,raya ve onla beraber gelen hayalet,batista,hatirlarsaniz labyrinth bolumundede clarkin icine bi hayalet girmisti o ve yeni bolumle beraber 6 olcak yani son hayalet.Peki nam-ek aethry fln nolcak acaba senaristler insallah sacmalamazlar

kafam karıştı açıkçası:D
clark,raya,namek,aethry,enerji emen hayalet,clarkın içine giren hayalet.bitki kadın,batista.bunlardan yakalananlar batista,bitki kadın,clarkın içine giren ahalet,enerji emen hayalet.
4 tanesi yakalandı.raya öldü.namek ve aethry tatilde:D
7 tane ışık kümesi saydığımdan emini ama 8 tane phantom zone kaçkını varmış.
6*22 de phantom adlı bölümde namek ve aetry olucak.clark 2 sinide tek başına halledemez.belki babasının kristalini kullanır.ama namek ve aetry karşısına justice league ve martin manhunterle çıksa harika olur.
gerçi clarkın takımı ağır basar.
ayrıca bu sezon bitmeden choleyinde ne tür bir mutant olduğunu görücez.
bakalım nasıl bir gücü var.

rolling
19-03-07, 13:15
kafam karıştı açıkçası:D
clark,raya,namek,aethry,enerji emen hayalet,clarkın içine giren hayalet.bitki kadın,batista.bunlardan yakalananlar batista,bitki kadın,clarkın içine giren ahalet,enerji emen hayalet.
4 tanesi yakalandı.raya öldü.namek ve aethry tatilde:D
7 tane ışık kümesi saydığımdan emini ama 8 tane phantom zone kaçkını varmış.
6*22 de phantom adlı bölümde namek ve aetry olucak.clark 2 sinide tek başına halledemez.belki babasının kristalini kullanır.ama namek ve aetry karşısına justice league ve martin manhunterle çıksa harika olur.
gerçi clarkın takımı ağır basar.
ayrıca bu sezon bitmeden choleyinde ne tür bir mutant olduğunu görücez.
bakalım nasıl bir gücü var.
çok önemli deil ama, sanırım son bölümde clark ve bu 2 zoner ın dövüşü bi barajda gerçekleşicekmiş... öle aklıma geldi, bi söliim dedim... :img-blush :good: :img-pilot

leon53
20-03-07, 18:11
trailerde dikkat çeken birşey yokmu merak ettim. klarkın kırmızı kriptonitten etkilendiği zamandakı gibi giyinmiş. son olaylardan sonra kendini kırmızı kriptonitemi verdi diye soruyor insan. :D

MELENA
20-03-07, 21:20
trailerde dikkat çeken birşey yokmu merak ettim. klarkın kırmızı kriptonitten etkilendiği zamandakı gibi giyinmiş. son olaylardan sonra kendini kırmızı kriptonitemi verdi diye soruyor insan. :D

diziye hareket gelmesi lazımdı.e son zamnlarda bunu birtek kırmızı kriptonit yapıyordu.birde şundan eminim,clarkı kırmızı kriptonit sayesinde loise aşık edicekler.

leon53
21-03-07, 00:16
lionelin lex e söyeldiği birşey var
vakti gelince ektiklerimi biçeceğim sende göreceksin gibi bir laf ediyor

burda planı ne olabilir sizce, lionel iyimi kötümü. bu bölümden önce en son lioneli gördüğümüzde kriptonitçe mesajları çözmeye başlamıştı. clarkın ve lexin kaderini biliyor olabilirmi. lexi bu yüzden mi korumaya çalışıyor. yoksa oğlunu bariz bir şekilde yarı yolda bırakabilecek biriyle neden evlendirmeye çalışsın. lionel gibi birinin günü kurtarmaya yönelik hamleler yapacağını düşünmüyorum

MELENA
21-03-07, 08:33
lionelin lex e söyeldiği birşey var
vakti gelince ektiklerimi biçeceğim sende göreceksin gibi bir laf ediyor

burda planı ne olabilir sizce, lionel iyimi kötümü. bu bölümden önce en son lioneli gördüğümüzde kriptonitçe mesajları çözmeye başlamıştı. clarkın ve lexin kaderini biliyor olabilirmi. lexi bu yüzden mi korumaya çalışıyor. yoksa oğlunu bariz bir şekilde yarı yolda bırakabilecek biriyle neden evlendirmeye çalışsın. lionel gibi birinin günü kurtarmaya yönelik hamleler yapacağını düşünmüyorum

ben lionel ın ne yapmaya çalıştığını hiç anlamadım.evet kesinlikle günü kurtarmak için yapmamıştır tüm bunları.üç tane soru oluştu bende lionel ın yaptığğı ile ilgili.1.si gerçekten lex i düşünüp,bir şekilde içindeki baba duyguları depreşipte böyle birşey yaptı.2.si şirket ve 33.1 i ele geçirmek için yaptı.yada gerçekten clarkı korumak için yaptı,bunu şu yüzden söylüyorum.lionel ın martha ya karşı aşırı bir eğilimi olduğunu herkes görüyor onu elde edebilmek içindi belkide.

Angel-us-
21-03-07, 09:26
Nam-Ek, Heroes daki DL karakteri. Gelsin bakalım sentez olur :)

Smallville18
21-03-07, 13:53
lionel tek amacı 33,1i ve şirketi geri almaktı.ve lananın lex ile evlenmesini sağlayarak bu amacına ulaştı.bunun clarka ihanet etti gibi algılanmaması gerek bence.sonuçta martayı seviyor,clarkın kaderini ve lexin gerçekleştirmek üzere olduğu kötülüklerinde.lananın clarkın aklından çıkması ve clarkında loise aşık olması için ya lexle evlenmesi gerekirdi yada ölmesi.
ve lexle evlendi.lananın bebek düşerse eğer lexe bir bağlılığı kalmıcak.
bu durumlarda lananın dizideki 7. sezonunu çok merak ediyorum.
lionel durumuna düşebilir.lionel 6. sezonda nekadar az gözüktüyse lanada 7. sezonda o kadar gözükür.yani tahmini olarak lexle ayrılırsa 7. sezonda lois choley ile birlikte yaşar ve justice leagueden birine aşık olur.
mesela aquamon:good:

Force_user
22-03-07, 01:10
Clark kırmızı kriptonitten etkilenmiyor arkadaşlar, karanlık tarafada kaymıyor sadece dövüş klübüne girmek için uyması gereken kurallara uyuyor. Orayada mont t-shirt gitse artık olay kopardı.

Lionel'in yaptığı ihanetimsi şey kesinlikle kendisini kurtarmak adına yaptığı birşey, hala eski gücünde değil. Nüfuzu var ama yeterli mali kaynağı yok, bunu elde etmenin temellerini 33.1 araştırmalarıyla attı ve şu anda bu son yaptığı hareketlede tamamlamaya başladı, Lex'in böyle bir durumda herşeyinden vazgeçeceğinide duyduktan sonra bence bundan sonra Lionel şov olabilir. Bedenen yapmasada fikren şov yapacak eminim, gene müthiş kurgularını dinlemeyi umuyorum Lionel'in. Ne yapıp edip Marthayla evlilik yaptıracaklar sanırım Lionel'e, öleceğinide düşünürsek Lionel'in daha şeytanlıkta zirve yapmadı demek.

Bayağı sağlam dövüş var bu bölümde, ağız burun dağılıyor iki tarafında. Arap atı gibi sona doğru coşuyor sanki dövüş sahneleri :) Son kaçakla olacak dövüşü umarım dahada uzun ve aksiyon dolu olur, gerçekçi olması açısından.

Clark'ın Loise aşık olması bence bu sezon olmayacak, bu kadar az bölüm kalmışken bir anda böyle birşey başlatmaları damdan düşercesine abest kaçar. Zaten platonik bir olay olacak ve bunun içinde önce Lana işinin çözülmesi gerekecek ki bunada daha var görüldüğü üzere.

Zoner sayısına gelince, 1 kişiyi fazla sayıyorsunuz bence aethyr düşenler arasında mı emin misiniz? Ölmüş olmasın o, tamam Raya kurtuldu ama Raya daha geç bıçaklandı. Bence Aethyr düşmedi o orada öldü ve kaldı. Bu bölümdekini saymassak bir tane zoner kaldı oda Nam-ek, karakterin oyuncusuna bakarak sağlam bir dövüş olma olasılığının düşük olduğunu biliyorum ama tüm kalbimle diliyorum ki gerçekçi olsun en azından.

Lionel şova az kaldı....:img-yes:

KUZEYSANTA
22-03-07, 06:34
6/22 de bı söylenti var clark vs. kötü clark karşılaşması olacakmış bunu gerçeklıgı hakkında bı bılgı olan varmı :img-help:
ekleme : lana nın bebegıne gelınce bence lex 33.1 dekı tüm ucubelerden bışey katılmış super ucube bı bebek yaratmış olabılır

Force_user
22-03-07, 18:49
Bu bölümde sanırım Lex'in bir ordu oluşturduğunu öğreniyoruz arkadaşlar, bebeğinde bu orduya komutan olarak yaratılmış olması muhtemel tabi. Ama durumda bir terslik var, Lex ne ara dünyayı bir orduyla ele geçirmeye karar verdi? Eğer bu ordu hazır olacaksa bence saldırısı tam olarak sezon finalinde başlatılacak ve bir sezon bu orduyla uğraşılacak ki buda Clark'ı Superman'e dönüştürmek için çok uygun bir senaryo olur.

İyi Clark ve Kal-el kapışması daha önce siyah kriptonit etkisinde yaşandı ama bir daha olacağını sanmıyorum. Kal-el'in Clark'ı ele geçirmesi bir testti ve Jor-el bunu Clark'a daha sonra söyledi, tekrar böyle bir teste gerek yok bence zaten Clark eğitim aşamasına geçmeyi haketmiş bulunuyor. Böyle bir olay Clark'ın iç dünyasını yansıtmada çok başarılı olacaktır ama dediğim sebeplerden olmasını muhtemel görmüyorum açıkçası. Tabii eğitimin içinde böyle bir eğitim olmadığını bilmiyoruz.

KUZEYSANTA
22-03-07, 20:45
komutanmı yapacak generalmı onu bılmeme ama varıs ıcın mükemmel aday olur lex'e tam bı LL olur o bebek yaşarsa
ama yazarların onu öldürecegını düşünüyorum zaten 7 sezonun ortasına dogru dogar anca

Smallville18
23-03-07, 07:22
eğer lex bir ordu kurucaksa 7. sezonda dizinin ismi smallville değil justice league olmalı.aslında çok mantıklı geliyor lexin ordu kurması ve 7.sezonda adalet liginin bu ordu ile baş edecek olması bol aksiyonlu, bol efektli en önemlisi ise clarkı superman kostümü içinde görebileceğimiz sahnelerin olacağını gösterir.x-men III 'e benzicek bir neyi.
justice league çizgi filminde de lexin ordusu vardı.adalet ligine karşı savaşıyorlar.her bölüm öyleydi nerdeyse.
bu arada forumda yazdımmı blmiyorum daha önce.
justice league ultimate nin son bölümü olan 5*13 geçenlerde izleimde.
sonunu tahmin ble edemezsiniz:D
kısaca anlatayım.
dünyaya doomsday adında bir yaratık geliyor.ve bütün süper kahramanlar buna karşı savaşıyor.iyi kötü mutantlar.
lexde dahil olmak üzere.lex sadece silah kullanıyor 2 tabanca ve çokta iyi kullanıyor.
son bölümde arada birde lex ve superman birbirlerine yardım ediyorlar.
bölümün sonlarına doğru superman ve doomsday dövüşüyor.
ve superman yeniliyor.tam dooomsday onu öldürcekken.lexin elinde pırıltılı bir taş var.superman lexe hayır yapmma falan erken doomsday ve lex taşa beraber dokunur dokunmaz buharlaşıyorlar.
ve lex dünyayı kurtarmış oluyor.
gerçekten inanılmaz bir son.
aresten indirmenizi tavsiye ederim.
ben bütün bölümlerini indirdim.
yaklaşık 93 bölümü falan var.

rolling
23-03-07, 08:19
7.sezonda adalet liginin bu ordu ile baş edecek olması bol aksiyonlu, bol efektli en önemlisi ise clarkı superman kostümü içinde görebileceğimiz sahnelerin olacağını gösterir.
smallville'de clark superman kostümü giymicek, bu kesinleşmiş bi karar...

MELENA
23-03-07, 09:31
Bu bölümde sanırım Lex'in bir ordu oluşturduğunu öğreniyoruz arkadaşlar, bebeğinde bu orduya komutan olarak yaratılmış olması muhtemel tabi. Ama durumda bir terslik var, Lex ne ara dünyayı bir orduyla ele geçirmeye karar verdi? Eğer bu ordu hazır olacaksa bence saldırısı tam olarak sezon finalinde başlatılacak ve bir sezon bu orduyla uğraşılacak ki buda Clark'ı Superman'e dönüştürmek için çok uygun bir senaryo olur.

İyi Clark ve Kal-el kapışması daha önce siyah kriptonit etkisinde yaşandı ama bir daha olacağını sanmıyorum. Kal-el'in Clark'ı ele geçirmesi bir testti ve Jor-el bunu Clark'a daha sonra söyledi, tekrar böyle bir teste gerek yok bence zaten Clark eğitim aşamasına geçmeyi haketmiş bulunuyor. Böyle bir olay Clark'ın iç dünyasını yansıtmada çok başarılı olacaktır ama dediğim sebeplerden olmasını muhtemel görmüyorum açıkçası. Tabii eğitimin içinde böyle bir eğitim olmadığını bilmiyoruz.

ordu??hımm... bayağ aksiyonlu sahneler bekliyor ozaman bizi.buarada yeni bölümü izleyen varmı?''combat'' tı sanırım ismi.

sudem
23-03-07, 11:28
Promise bölümünü yeni izledim. Trailerına baktığımda zaten Lana'nın surat ifadesinden evlenmek istemediği belliydi. Lana ile ilgili konulardan o kadar sıkıldım ki keşke bu kadar şeyi yaşatmasaydı diye düşünüyorum artık.
Lexana ilişkisini isteyenler biriy(d)im. Artık bunaldım. Bu bölümde bunu daha iyi anladım. Ayrılsınlar istiyorum. Clana olsun istiyorum. Hatta Lex ölsün istiyorum.
Düğün berbattı. Gelinlik berbattı. Etrafa süs (!) diye konmuş olan çiçekler iğrenç duruyordu. Hayatımda bu kadar kasvetli düğün görmemişimdir. Halay çeksinler demiyorum ama bir kişinin yüzü gülseydi bari.
Clark'tan da nefret ediyorum. Bu adam bizden biri ya. Yumurta kapıya dayanınca kolları sıvıyor.
Lana ayrı bir dert. Madem sevmiyor Lex'i, madem Clark'sız olmuyor, madem Lex'e güvenmiyorsun. Neden bu kadar ilerledin? Öl ne olursun öl!!
Lex'ten ilk defa sıkıldım. İyi mi olacak kötü mü olacak karar verse de kurtulsam. İyice köşeye sıkıştı. Hangi sırrı saklıyorsa artık adam bile öldürebiliyor. Hatta sırrını saklayamıyor. Sürekli bir sorun çıkıyor. Sadece son sahnede Clark'a bakıp ''işte Lana benim'' der gibi bakmasını beğendim.
Lionel'den böyle bir şey beklemezdim. Onun iyi olduğuna hiç inanmamıştım ama Lana'yı Lex ile evlenmesi için tehdit etmesi çok adiceydi. Daha önce bu spoiler söylendiğinde buna inanmadığımı yazmıştım. Nedeni ise Lionel'in Lex'i sevmediğini düşünmem değildi. Lionel, Lex'i sevdiğini çok kez ispatladı benim gözümde ama Lana ile evlenmesini istemiyordu. Çünkü hem Lana'dan hem de Clark'ı hala seven bir kadından bahsediyoruz. Oğlunu böyle bir ateşe atmaz diye düşünüyordum. Çok duygusal yaklaştı olaya. Ancak yaptığı şey Lex'in gerçekle yüzleşmesini birkaç hafta geciktirecek.

MELENA
23-03-07, 16:58
arkadaşlar yeni bölüm dün akşam yayınlandı dimi???bi tane izleyen yok mu aramızda?

KUZEYSANTA
23-03-07, 17:47
6/17 ıçın tek dıyebılecegım ne zamandır bu kadar güzel bı dövüş sahnesı görmemmiştim tüm smallville hayranlarının görmek ıstedıgı gı sahneydı :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064

supercem291
23-03-07, 19:06
gerçekten süper bi dövüş sahnesi vardı. clark bütün sinirini adamdan çıkarttı. Ayrıca bölümün başlarında clark la martha nın yaptığı konuşmada clark artık yavaş yavaş süpermanliğe yöneldiğini gösterdi

KUZEYSANTA
24-03-07, 05:31
not: bu yazı dırek alıntıdır ve smallville hakında yazarların kendı söyledıkleri geleçek bölümlerdeki bazı soruları cevaplıyor

Smallville dizisinin yapımcıları Al Gough ve Miles Millar katıldıkları Los Angeles Çizgiroman Toplantısı’nda hayranların sorularını yanıtlayarak dizinin geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundular.

Hayranların büyük çoğunluğundan gelen öncelikli soru Batman/Bruce Wayne’in dizide gözüküp gözükmeyeği hakkında oldu. Fakat Batman yeni film serisine başladığı için karakterin başka yerlerde kullanımına kısıtlama getirilmiş durumda. “Ne yazık ki hayır. Bu bizim hatamız değil. Tekrar tekrar denedik, fakat yeni film serisi yüzünden bize karakterin limitlerimizin dışında olduğunu belirttiler.” diyor Gough. Millar’ın da açıklaması şu şekilde: “Çok açık bir şekilde Bruce Wayne’i kullanamayacağımızı belirttiler. Biz de artık onu unutup yolumuza devam ettik. Keşfedebileceğimiz daha pek çok başka karakter var.“

Wonder Woman’ın gözüküp gözükmeyeceğine dair sorular da gene bu karakterin de sinema filminin çekileceği nedeni ile aynı şekilde olumsuz yanıt almış durumda. “Onu daima istemiştik. Clark ile bir ilişkisi olabileceğini düşünmüştük.” diye yanıtlıyor Millar. Gough da “Çünkü Superman ile Wonder Woman’ın çizgiromanlarda çok yakın bir ilişkileri var.” diye ekliyor.

4. sezonun sonundan beri dizinin sona erebileceğine dair söylentiler çıktı. Fakat Millar ve Gough önlerinde kesinlikle en az iki sezonları daha olduğunu düşünüyorlar.

Başka bir “İyi Lex vs. Kötü Lex” bölümü ile Bizarro, Metallo, Doomsday, Parasite, Hawkgirl ve Green Lantern’in dizide gözükmeleri ihtimaline yönelik sorular yapımcılar tarafından sadece “olabilir” ya da “mümkündür“ diye kaçamak ama açık kapı bırakır bir şekilde yanıtlandı.

Tom Welling asla Superman kostümünü giymeyecek. Gough bu konuyu şu şekilde açıklıyor: “Kostümü giymesi Smallville’in sonu ve Superman’in başlangıcı olur. Dizi daima Clark Kent’in hepimizin bildiği kahramana dönüşmesi hakkında oldu. Ona kostümü giydirmeyi asla düşünmedik, en azından dizinin son bölümünün son anına dek. Şimdi sinema filmi geldiğine göre kesinlikle kostümden uzak duruyoruz.“

Lois ve Clark arasındaki ilişki kesinlikle fazla iletletilmeyecek, çünkü bu yönde gene sinema filmi dolayısı ile doğan kısıtlamalar var. “Hydro ve Crimson bölümlerinde kızıl kriptonit araya girdiği için yakınlaştıkları anlar oldu, fakat ikisi arasında herhangi bir romantik ilişki yaşatamayız. Lois dizimizde olduğu ve onu kullanmamıza izin verdikleri için minnettarız. Bu yüzden bu konuda bizim için hiçbir sorun yok.” diye açıklıyor Millar. Gough da Lois’in dizideki versiyonundan çok memnun olduğunu belirtiyor: “Clark’a hayran hayran bakmayan ve onu anında bozabilen tek kişi Lois.“

Gough’un açıklamasına göre daha önce ki bölümlerde Bizarro’yu dizide kullanmayı düşünmüşler. “4. sezonun başında Clark’ın Kal-El olarak dönüşünde uçtuğu an Martha siyah kriptoniti kullanacak ve Kal-El ile Clark kişilikleri ayrılarak bir süper dövüşe şahit olacaktık. Fakat bütçemiz buna izin vermedi.” diyor Gough. Millar ise “6. sezon finalini bekleyin.” şeklinde bir ipucu veriyor.

Şu ana dek sadece tek bölümde gözüken Lois’in general babası dönecek mi? “Belki. Fakat şu anda Lois’in babası deniz aşırı görevlerde.” diye yanıtlıyor Gough. Eğer tekrar dizide gözükecek olursa bu büyük ihtimalle 7. sezondan erken olmayacak.

Bugüne dek dizide Flash, Aquaman, Cyborg, Green Arrow ve Martian the Manhunter gözüktü. Sırada başka DC karakterleri var mı? Gough şu şekilde yanıtlamakta: “DC oyun kutusu ile ne kadar oynayabilirsek bizim için o kadar iyi. Bu bizim hangi karakterleri kullanmamıza izin vereceklerine kalmış.“

Yapımcılar dizinin başlarında Clark’ın en yakın arkadaşı olan fakat 3. sezonda Smallville’den ayrılan Pete Ross karakterinin dönüşünü kesin olarak düşünmekteler. “Bizce vakti geldi. Birkaç yıl önce denemiştik ama o zaman Sam Jones’un çalışma takvimi buna izin vermemişti.“

Allison Mack’in canlandırdığı Chloe karakteri hakkında yapımcılar şu şekilde açıklama yapıyorlar: “Chloe dizide Lois tarzında bir karakter olarak yaratıldı, ama asla Lois’in yerini alması için değil. Allison’a daha işin en başında iken Chloe’nin Lois’in kuzeni olduğunu açıklamıştık. Sanırım dizide bu ilk olarak 2. sezonda açıklanmıştı. Chloe dizide izleyicinin sürekli tuhaf olaylar yaşanan Smallville’e bakış açısını temsil etmekte. Clark’ın da muhabirliğe adım atmasını sağlayan unsur. Clark’ı kasabada neler olup bittiğine dair bilgilendiriyor ve bu sayede Clark her hafta başka bir maceranın içine atılabiliyor.“

Yapımcılar Chloe karakterinin DC Comics tarafından sahiplenilmesinin gurur verici olduğunu belirterek “Onunla ne yapacaklarını gerçekten merak ediyoruz.” diyorlar.

Gene Hackman, Ned Beatty gibi eski Superman filmlerindeki aktörlerin dizide gözükme ihtimallerinden aşırı yüksek ücretleri yüzünden vazgeçilmiş. Gough’un açıklaması şu şekilde: “Bir ara Gene Hackman’ın Jor-El’in seslendirmesini yapıp aynı zamanda Lex’in büyükbabasını canlandırmasını düşündük. Bu konuda girişimde bulunduk fakat günlük çalışma ücreti öyle astronomik bir rakamdaydı ki dokunamazdık bile.“

90′lı yıllarda yayınlanan Lois & Clark: The New Adventures of Superman dizisinde Clark Kent/Superman’i canlandıran Dean Cain’i yapımcılar Smallville dizisinde görmeyi istiyorlar. “4. sezonda bu konuda bazı fikirlerde bulunduk, belki 7. sezonda karşınıza çıkabilir. Superman’in farklı yüzlerini dizide göstermeye daima ilgi duyduk.“

Gough’a göre Martian the Manhunter dizide büyük ihtimalle çizgiromandaki yeşil Marslı görünümünde asla gözükmeyecek. “Muhtemelen bundan sakınacağız, çünkü hem aşırı uçuk gözükmesini istemiyoruz hem de maliyeti çok yüksek olur.“

Clark’ın bir bölümde Gotham City’i ziyaret etme ihtimali var mı? “Uymamız gereken hukuki kısıtlamalardan dolayı bu çok zor.” diyor Millar.

Supergirl için bir umut var mı? Gough’un cevabı şu şekilde: “Evet, kesinlikle.“

Gough ve Millar hem DC Comics hem de Marvel Comics’den çizgiroman serilerinde yazarlık yapmaları için teklif almış durumdalar, fakat çalışma takvimleri çizgiroman projelerinde çalışmalarına fırsat vermemekte.

Güncelleme: 70′li yıllardaki Wonder Woman tv dizisinin yıldızı Lynda Carter’ın ABD’de 12 Nisan’da yayınlanacak Progeny adlı bölümde Chloe Sullivan’ın annesi Moira Sullivan’ı canlandıracağı açıklandı. Şu an 56 yaşında olan Lynda Carter böylece DC karakterlerinin eski film ve dizilerinde oynamış olup Smallville’de konuk olan kişiler listesine dahil olmuş oldu. Carter yakın dönemde bir süper-kahraman komedisi olan Sky High filmi ve NBC’de yayınlanan Law & Order dizisinde gözükmüştü.
sonda yenı bölüm 12 nisan dıyor ginemı bu adamlar tatıle cıkıyor

MELENA
24-03-07, 10:38
KUZEYSANTA çok teşekkürler.aklımdaki biçok soru yanıtını aldı.çok teşekkürler.en çokta lois ve clarkı birlikte görmeyeceğimize sevindim.:img-grin2

ahesti
24-03-07, 20:15
arkadslar ben cok merak edıorumda sız bolumlerı ızlemıssınız onun ıcın sorım dedım loisin donusu nasıl olcak .ıde bunlar hemen bırbırıne asık olamaz cunku fılmınde loıs supermene asık clarktan pek hoclanmıyordu ayrıca clarkın gozluklerı nerde...

Smallville18
24-03-07, 20:38
efsaneden önce clark kent adında bir çocuk vardı.
bu cümle herşeyi açıklıyor zaten.
alıntı yazını kısa bir özetini daha önce okumuştum kuzeysanta.
ama bu kadar ayrıntılı değildi.türkiyeyi düşününce yurt dışında bu kadar lisanda ve sözleşmelere bağlı kalınması berbat birşey.bir çok fan clarkın kostümü giymesini isterdi.dizi clark kostümü giyer superman olur ve biterdi.yapımcıların
bu tür kısıtlamalarla karşı karşıya kalması dizininde kaderini etkiledi.dizide yapılan senaryo değişiklikleri çok fazladır.yazında tek sevindirici olay supergirli görebilecek olmamız.bunu hiç beklemiyordum.

Smallville18
24-03-07, 20:40
KUZEYSANTA çok teşekkürler.aklımdaki biçok soru yanıtını aldı.çok teşekkürler.en çokta lois ve clarkı birlikte görmeyeceğimize sevindim.:img-grin2

senin loisle ne alıp veremediğin var.yoksa senden daha güzel diye kıskanıyormusun:img-wink:

KUZEYSANTA
24-03-07, 20:48
Benı yıkan batman ın dızıde yer almıyacak olması:icon_sorr ıcınme hıç olmasa 1 bölümde gözükür diyordum :sad53:

Angel-us-
24-03-07, 22:43
Evet, 6*17 yi izledik. Lex-Lana muhabbetlerini doğrudan atladım ama bebek öldü sanırım, yine de Lex doktoru arayıp Lana hakkında ne varsa unutun falan dedi, pek kafa yormadım açıkçası oldukça sıkıcı sahneler çünkü.
Clark PZ kaçağı bir elemanla dövüştü, iyi de dövüştüler hani. Bu kadar.

Bir de sorum var, bu elemanlar PZ den geldiklerinde çıplak oluyorlardı değil mi? Bağlamak istediğim nokta, bu ayı Clark a kolundan çıkan sivri şeyi saplamaya niyetlenmişti. Yani o sivri alet dünya yapımı bir şey mi merak ettim?

Smallville18
25-03-07, 09:35
Evet, 6*17 yi izledik. Lex-Lana muhabbetlerini doğrudan atladım ama bebek öldü sanırım, yine de Lex doktoru arayıp Lana hakkında ne varsa unutun falan dedi, pek kafa yormadım açıkçası oldukça sıkıcı sahneler çünkü.
Clark PZ kaçağı bir elemanla dövüştü, iyi de dövüştüler hani. Bu kadar.

Bir de sorum var, bu elemanlar PZ den geldiklerinde çıplak oluyorlardı değil mi? Bağlamak istediğim nokta, bu ayı Clark a kolundan çıkan sivri şeyi saplamaya niyetlenmişti. Yani o sivri alet dünya yapımı bir şey mi merak ettim?

6*17 yi türkçe alt yazı olmasada kısa bir özet geçtim.ve benimde anladığım kadarıyla bebk öldü.lex de zaten bebeğin resmini ve onla ilgili kayıtları yaktı.
hayalet bölgeden kaçanlarda abartıldı iyice son bölümde aethry olmasa bile şu anda bir tane fazla gösterdiler hayalet bölgeden kaçanları.
clarkın iri yarı adamla dövüşürken yüzünün kanaması,yara alması saçma geldi bana.adam güçlü ama clarkın kurşun geçirmez derisine dünyalı olmasada zarar verebilmesi biraz saçma.kolundan çıkan sivri alette clarka saplasaydı onu
yaralıyabilirdi.sonuçta yüzü gözü kanıyor onu sapladığında da yaralıyabilmesi normal.gerçi yaralanmaz ölürde...
clarkın yaralanması bir kriptonluyla bile dövüşürken yara alması bir yerinin kanamaması gerekir bence.hayalet bölgedeyken güçleri yoktu.ozaman raya ve aethrynin yaralandığı gibi yaralanabilirdi.
dünyada ise sadece yıldız bıçağı clarka zarar verebiliyor.
sonuçta clarkın dövüşürken yara alması olayını abartmışlar...

KUZEYSANTA
25-03-07, 10:54
o adamdan çıkan zıpgın gıbı olan sılah krıpton metalı olur daha once 3/20 talısman bölümünde bı hancer vardı krıpton metalı clark yaralanmıştı bu da ondan yapılmış olabılır adam ıntıkam almak ıcın onu yıllarca kolunda saklamış olabılır
yaralanmasına gelıncede 6/1 de zod trafındanda yaralandı tamam clar güçlü ama bu güçleri daha yenı yenı kendını buluyor sonuçta karşilaştıgı adamda uzaylı clark kadar güçü var adamın

Angel-us-
25-03-07, 11:06
Bir de bence bu Pz dan kaçanı sonradan eklemişler gibi. Bu kanıya nereden vardın diyorsanız, gelenlerin sayısı olayı hala muallak bir de genelde hani her kötü adamın ayrı bir özelliği olur hani böyle yapımlarda.
Bundan önceki bölümlerde hatırlayacaksınız yine böyle ayı gibi bir şey vardı kemiklerini yiyordu insanların, martian manhunter kurtardı hani Clark ı. Yani iki karakteri benzettim ben, iri yarı baya güçlüler vesaire. Gerçi orada Clark hiçbir şey de yapamamıştı ya, burada döverek öldürdü, neyse.
Bence bu karakter planlarda olan bir şey değildi, dizi bir bölüm uzasın diye sonradan eklediler gibi duruyor.

MELENA
25-03-07, 12:28
senin loisle ne alıp veremediğin var.yoksa senden daha güzel diye kıskanıyormusun :img-wink:

lois le alıp veremediğim birşey yok,onu bir kadın olarak bile görmüyorum.kadınlıktan bir zerre dahi alamamış birisi.kıskanacağım insanlar arasında en son sırada bile yer almıyor.ayrıca sırf,lana çok güzel bir ''kadın'' diye ölmesini istemeyen bazı erkeklerden,daha iyi bir smallville izleyicisiyim.tom welling i sırf yakışıklı diye sonuna kadar haklı bulmuyorum ve çok sert bir şekilde eleştiri yapabiliyorum.bazı erkeklerin aynı eleştiriyi lana ve lois için yapamadığı kadar!!!!!

arkadslar ben cok merak edıorumda sız bolumlerı ızlemıssınız onun ıcın sorım dedım loisin donusu nasıl olcak .ıde bunlar hemen bırbırıne asık olamaz cunku fılmınde loıs supermene asık clarktan pek hoclanmıyordu ayrıca clarkın gozluklerı nerde...

8.bölümde dönüyor lois.chloe nin doğum gününü kutlamak için clark ı ikna edip,ahırı kullanmak istiyor.sonra ''birazcık'' karışıyor işler:img-grin2

KUZEYSANTA
25-03-07, 13:34
bugun aklıma bışey takıldı eskı bölümleri segrederken lana babasını bulmuştu sonra adam bı kayboldu bır daha gözükmedi :icon_sorr

nightfire
25-03-07, 15:13
Evet bencede Clark ın bir kriptonlu ile bile olsa dövüşürlerken yüzlerinin kanaması saçma geldi.Özelliklede diğer admın kanı siyah ken clarkın kinin kırmızı olmasıda öyle. Ancak hatırlarsanız 6x1 zod bölümünde clark zod ile (yani lez le) dövüşürken de zod un yumruğu sonucunda clark ın ağzından kan gelmişti. Ama dediğim gibi yinede saçma.

Angel-us-
25-03-07, 15:19
bugun aklıma bışey takıldı eskı bölümleri segrederken lana babasını bulmuştu sonra adam bı kayboldu bır daha gözükmedi :icon_sorr

Lana kendi isteğiyle bırakmıştı baba meselesini. Adamın karısı rahatsızdı durumdan, Lana da çok hassas ya falan filan.

KUZEYSANTA
25-03-07, 17:05
açıklama ıçın sagol
bu arad bebek konusuna gelınce galıba lex sadece lana ' ıle evlenmek ıcın bebegı kulandı evlenıncede bebekle ışı kalmadı bu en dogru bakış açısı olur:img-pilot

Angel-us-
25-03-07, 23:03
En iyisi Krista Allen idi ya, kadınlık mı dersin, alımlılık mı dersin her şey vardı kardeşim. Heat (2*02 olması lazım) bölümünde oynadı hatırlarsanız, çok üzüldüm çok bölüm sonunda hemen hikayesi bitti diye. Hâlâ yollarını bekliyorum, o derece yani.
Güzellik dediniz ya, Evangeline Lilly de bir bölümde gözüktü bunu biliyor muydunuz? Kinetic bölümünde tek bir sahnesi var, kaşar rolünde.
Sonracığıma Kelly Brook da ilk sezonda baya gözüktü.

Not: İroni yapmış olduğumu bizzat belirtmem de iğrenç bir durumdur ama, yazdıklarım ciddi değildir, ha hepsi gerçektir o ayrı.

KUZEYSANTA
26-03-07, 05:55
:img-wink: güzellik dıyorsanız 3/22 COVENANT bölümündeki kara ısımlı kız dakı yüz sankı melek heykellerındekı suratlara benzıyodu :img-in_lo
ama şimdi dizide bulunanları sıralarsak
:good: 1. lois olurdu :img-pilot

coolwater
26-03-07, 06:43
krista allen..lise yıllarındaki aşkım..anladınız siz :img-hyste :happy0064 :img-hyste

sudem
27-03-07, 12:50
Arkadaşlar gönderilen son 5 mesajı sildim. Lütfen kendi aramızdaki sorunları foruma yansıtmayalım. Özel mesajla gönderilen özelde kalmalı.

nightfire
27-03-07, 15:42
Sudem eline sağlık. Ne zaman Smallville araya girse millet te birbirine giriyor. Ne diziymiş ama. Durun ben sizi meşgul edecek bir konu yazayım hemen. Bu bölümde dikkat ettinizmi bilmiyorum. Eskiden clark sırrını bilmeyen biri ona vurduğun zaman hemen rol keserdi. Combat ta ise Lois ona vurunca söylediği cümle harikaydı. "Sanki baklava karın kası değil çelikten kasa" gibi birşeydi. Sanırım Lois in bir şeyleri niye sorgulamadığını bize unutturmak için her seferinde bu tarz Lois i şüpheye düşürecek şeyler olduğunda sonraki 2-3 bölüm ortada olmuyor. Düşünsenize Lois sürekli şapşal diye nitelendirdiği Clark ın bu kadar güçlü olmasına ne bileyim yada herkesi etkileyen serumların onu etkilememesine falan hiç mi aldırış etmiyor. Titan diğerlerini bir yumrukta öldürürken Clark ın yine ayağa kalkabilmesi falan. Ve gelelim dövüş sahnesine bence Zod la dövüşü bile bu kadar güzel değildi.Gerçi ona dövüş denemezdi , Zod dövdü bizim esas oğlan dayak yedi kısaca. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Angel-us-
27-03-07, 17:03
Dediğin gibi; Zod ile dövüşmedi ki, Zod direk ezdi Clark ı. Bak hatırladım ya, ne kadar kudretliydi Zod, feci karizma idi Lex ile de birleşince.
Bir de PZ dan kaçan bir ayı vardı hatırlarsanız, kemikleri yiyordu hani, o da feci ezmişti Clark ı :)
Jor-El, Zod kapışması olsa mükemmel olur ama, namümkün maalesef :)

Force_user
27-03-07, 20:19
Şu kavgada kanama meselesine değinmek istiyorum,
Clarkı süper insan olarak görün arkadaşlar ve onu etkilemenin tek yoluda başka bir süper insandan geçer. Yani siz kalkıp bir boksöre yumruk atsanız ne kadar etki eder ki? Ama bir boksör bir boksöre vursa ağız burun dağılabilir :img-yes: Böyle olmasıda bence Clark'ı daha bir insan kılıyor kimi zamanlarda. Hem hemencecik iyileşiyor zaten kanayan yer birşeye etki etmez yani.

Gene ara gene ara....offff

MELENA
28-03-07, 12:57
Şu kavgada kanama meselesine değinmek istiyorum,
Clarkı süper insan olarak görün arkadaşlar ve onu etkilemenin tek yoluda başka bir süper insandan geçer. Yani siz kalkıp bir boksöre yumruk atsanız ne kadar etki eder ki? Ama bir boksör bir boksöre vursa ağız burun dağılabilir :img-yes: Böyle olmasıda bence Clark'ı daha bir insan kılıyor kimi zamanlarda. Hem hemencecik iyileşiyor zaten kanayan yer birşeye etki etmez yani.

Gene ara gene ara....offff

açıklamanız mantıklı.bende şimdi izleyebildim,alt yazı olmasada.şu kanama meselesi malum sitede de P.Z. dan kaçtığı ve bir kriptonlu olduğu için clarka zarar verebilidiği şeklinde söylenmiş.yani birisinin yorumu böyleydi.banada çok mantıklı geldi.neyse...bebek gitti kavga bitti.bakalım bundan sonra ne olucak.e clark da duyucak bebeğin öldüğünü,eğer hala içinde umut varsa ki eminim vardır,hani lana nın sözlerinin kelimesi kelimesine gazetede yer aldığı bölümde,clarkın bu sözleri okur okumaz yine lana ya gittiğini hatırlarsak,şimdide çok farklı birşey olucağını zannetmiyorum.yinede çok güzel bir bölümdü.gerçi son partı izleyemedim ama umarım çok fazla birşey kaçırmamışımdır:img-grin2

Eyve
28-03-07, 17:10
Bu bölümde Clarkın bakışlarına hasta oldum valla adam super bakıyor ya bide en çok hosuma giden kavgada titanın sivri okunu geri cevirip onu ileri atınca sıra bende diyip amerikan güreşçileri gibi dirsekle uçması ve ona zarar verdiğinde hafif bir gülümseme var sanki bizim Clark deilde Kal-El gibiydi belkide kişilği bu yöne doğru kayar ve bununla ilgili bir şeyler yapabilirler ama belli olmaz bide bebekte gariplik vardı zaten acaba erken gelişip doğum vakti geldide bizim lex bebeği gizleice aldırıp onu başka bir yere götürüp lanayada düstü demesin. sonucta fotorafı yaktı yani bebek baya bi gelişmisti ve bunu lanaya göstermedi bole bir ihtimalde olabilir mi acaba ?

Smallville18
28-03-07, 20:44
Bu bölümde Clarkın bakışlarına hasta oldum valla adam super bakıyor ya bide en çok hosuma giden kavgada titanın sivri okunu geri cevirip onu ileri atınca sıra bende diyip amerikan güreşçileri gibi dirsekle uçması ve ona zarar verdiğinde hafif bir gülümseme var sanki bizim Clark deilde Kal-El gibiydi belkide kişilği bu yöne doğru kayar ve bununla ilgili bir şeyler yapabilirler ama belli olmaz bide bebekte gariplik vardı zaten acaba erken gelişip doğum vakti geldide bizim lex bebeği gizleice aldırıp onu başka bir yere götürüp lanayada düstü demesin. sonucta fotorafı yaktı yani bebek baya bi gelişmisti ve bunu lanaya göstermedi bole bir ihtimalde olabilir mi acaba ?

bencede dediklerinin olması mümkün senaristler çocuğu lullanabilirler.süper ucube çocuk lexin mutant ordusunun başına geçer clarka ve justice leagueye karşı savaşırlar...

Force_user
28-03-07, 23:33
Şu anda Kal-el gibi görünmesinin tek sebebi daha önce bu kadar büyük bir nefretle boğuşmak zorunda olmaması ama bunuda babasının vereceği eğitim ile halledecek tabi ki. Bu konuya yöneleceklerini sanmam ama kötü olmasının doğuracağı sonuçların farkına tam olarak varmasını sağlayabilirler Clark'ın.

Bebeğe gelince, bence yaşıyor hatta doğdu. Sanırım çocuk Lex'in geliştirilmiş hali olacak. Lex'in müthiş bir bağışıklığı var ki bunun bir bebekte olduğunu düşünürsek normalden hızlı gelişmesi son derece normal olur. Lex neden böyle bir çocuğa ihtiyaç duydu ve hangi güçleride ekletti henüz bir bilgi yok ve açıkcası fikrimde yok, daha bu kadar saf bir kötülüğe ulaşmamıştı halbuki Lex. Ordu kurmak fikri ve güçlendirilmiş bir veliaht yaratmak son derece büyük işler açıkçası Lionel'den bile beklenmeyecek şeyler. Ne olursa olsun Lionel her zaman oğlunun bir şekilde kendisiyle çelişmeyen her çıkarını koruyor ama Lex daha çocuk doğmadan hayatını riske atabiliyor. Çok enteresan yönde ilerliyor bu kötüleşme işi. Bu dakikadan sonra hiç bir ara çekilmiyor açıkçası 1 hafta beklemek bile eziyet olacakken böyle bir noktada, 1 ay ara var çatlamassam iyidir.

MELENA
29-03-07, 07:51

tamam söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama,zaten 2-3 aylık bir bebeğin bile tüm vücudu resimde görüldüğü gibi oluyor.o yüzden bebeğin yaşıyor ihtimali hiç aklıma gelmemişti.bebeğin düşmediği ve gelişimini tamamlayıp alındığıda olabilir.ancak,eğer lex bunu kuracağı ordunun başına geçirmesi gibi bişi düşüyorsa şimdi,sanırım biz bunu göremiycez.çünkü bebeğin o yaşa gelmesi için en 19-20 olması lazım.e bizim clark olucak 40 yaşında.herhalde o yaşa kadar superman olur.e bizde clarkı superman kıyafeti içinde görmiycekmişiz.belki son bölümde.o yüzden ordu için kullanamaz bebeği,ama eğer yaşıyorsa clark için kullanacağı kesin.

Smallville18
29-03-07, 10:36
tamam söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama,zaten 2-3 aylık bir bebeğin bile tüm vücudu resimde görüldüğü gibi oluyor.o yüzden bebeğin yaşıyor ihtimali hiç aklıma gelmemişti.bebeğin düşmediği ve gelişimini tamamlayıp alındığıda olabilir.ancak,eğer lex bunu kuracağı ordunun başına geçirmesi gibi bişi düşüyorsa şimdi,sanırım biz bunu göremiycez.çünkü bebeğin o yaşa gelmesi için en 19-20 olması lazım.e bizim clark olucak 40 yaşında.herhalde o yaşa kadar superman olur.e bizde clarkı superman kıyafeti içinde görmiycekmişiz.belki son bölümde.o yüzden ordu için kullanamaz bebeği,ama eğer yaşıyorsa clark için kullanacağı kesin.

bebeğin gelişimi son derece hızlı ve 1 sene içinde clark kadar olabilir.7. sezon için çok farklı planları var kanka yönetmenlerimizin.supergirl gelebilirmiş,pete geri döncekmiş,vsvsvs....
bunun gibi kafalarında daha birçok şey vardır.çünkü lisanslardan ve sözleşmelerden dolayı elleri kolları bağlanıyor ve saçma sapan hikayelere yöneliyorlar.bu yüzden clarkın superman olması bile engellendi.bunun en önemli sebebi lois superman aşkının sözleşme gereği imkansız olmasıdır.

Smallville18
30-03-07, 20:57
madem yeni bölümler hakkında spoiller veren yok eski bölümlerden konuşalım:img-wink:
lananın clarkın sırrını öğrendiği bölümde lana ile ilgili choley ve clark konuşmasından tatmin oldunuz mu?
sizce senaristler lananın daha fazla şey öğrenmesine neden engel oldular?
clarkın bir başka gezegenden geldiğini öğrenebilirdi.lexin asıl amacını öğrenebilirdi.öğrendiği tek şey ufak bir güç gösterisi ve clarkın kendisine duyduğu aşk...

supercem291
30-03-07, 22:11
o konuşmanın gerçekleştiği 2 dakika içerisinde clarkın hayatının özet geçilmesi saçma olurdu bence. yani chloe konuyu nasıl oraya getircekti ki

mustangg
30-03-07, 22:36
eğer lex bir ordu kurucaksa 7. sezonda dizinin ismi smallville değil justice league olmalı.aslında çok mantıklı geliyor lexin ordu kurması ve 7.sezonda adalet liginin bu ordu ile baş edecek olması bol aksiyonlu, bol efektli en önemlisi ise clarkı superman kostümü içinde görebileceğimiz sahnelerin olacağını gösterir.x-men III 'e benzicek bir neyi.
justice league çizgi filminde de lexin ordusu vardı.adalet ligine karşı savaşıyorlar.her bölüm öyleydi nerdeyse.
bu arada forumda yazdımmı blmiyorum daha önce.
justice league ultimate nin son bölümü olan 5*13 geçenlerde izleimde.
sonunu tahmin ble edemezsiniz:D
kısaca anlatayım.
dünyaya doomsday adında bir yaratık geliyor.ve bütün süper kahramanlar buna karşı savaşıyor.iyi kötü mutantlar.
lexde dahil olmak üzere.lex sadece silah kullanıyor 2 tabanca ve çokta iyi kullanıyor.
son bölümde arada birde lex ve superman birbirlerine yardım ediyorlar.
bölümün sonlarına doğru superman ve doomsday dövüşüyor.
ve superman yeniliyor.tam dooomsday onu öldürcekken.lexin elinde pırıltılı bir taş var.superman lexe hayır yapmma falan erken doomsday ve lex taşa beraber dokunur dokunmaz buharlaşıyorlar.
ve lex dünyayı kurtarmış oluyor.
gerçekten inanılmaz bir son.
aresten indirmenizi tavsiye ederim.
ben bütün bölümlerini indirdim.
yaklaşık 93 bölümü falan var.

justice league yi bende indirmek istiomda altyazisi varmiki yani nasi izledin sen

abunfk
30-03-07, 22:44
ya arkadaşlar bence bu komple ötesi bişi yaw kendimi şu mel gibson un komplo teorisi filminde hissettim :D
bence doktorunu öldürdükten sora Lex foyasının meydana çıkacağını anladı ve çocuğu da o hintli midir nedir o doktara düşürttü zaten lana" something's wrong " derken sabah lex ten içtiği elma likörü mü ne onu kastedior bize.Yani Lex bi ilaç werdi onun üzerine lana rahatsızlandı ve bayıldı zaten ona zarar wermek istemediğinden de çokk az bi bayılma süresi olduunu belirtiolar(Az önce bayıldın dior lana ayaklandıında hastanede) Daha sonra kadın doktor çocuğu aldı.Bence böledir.Nese abi ne komplolar çıkıor yalnız ha bu forumdan baya bi bilim kurgu senaryo çıkar :D

rolling
31-03-07, 13:10
madem yeni bölümler hakkında spoiller veren yok eski bölümlerden konuşalım:img-wink:

istediiniz spoiler olsun hemen verelim..
18. bölüm progeny özeti
Lex, Chloe nin annesi moira nın meteor freak leri kontrol edebildiini öğrendikten sonr, annesini kullanmak için bi ilaç geliştirir ve eğer güçlerini kullanmazsa chloe i yi öldüreceğini söyler. clark da chloe i ye moira yı kurtarmak ve annesini tanımak için yardım eder.

ayrıca cw'nin sitesinde 18, 19 ve 21. böümlerin görüntüleri var, ki tavsiye ederim izlemenizi... çok güzel bölümler gelior gibi...
dahası da var 21. bölümde clark-lana arasında yine bişiyler olucakmışşşşş... :img-blush :img-blush

abunfk
31-03-07, 17:03
sağol arkadaşım spoiler için :D

mellissa maria
31-03-07, 17:20
bu yüzden clarkın superman olması bile engellendi.bunun en önemli sebebi lois superman aşkının sözleşme gereği imkansız olmasıdır.
ya arkadaşlar kafayı sıyırıcam ne demek bu.:img-fear2 Yani o süpermen serisindeki Lois ve Clark aşkı olmayacak mı Smallville'de.olmaz olamaz o zaman süpermenin ne anlamı kaldı.ne olur bi cevap verin:(:icon_cry:

Smallville18
31-03-07, 19:20
ya arkadaşlar kafayı sıyırıcam ne demek bu.:img-fear2 Yani o süpermen serisindeki Lois ve Clark aşkı olmayacak mı Smallville'de.olmaz olamaz o zaman süpermenin ne anlamı kaldı.ne olur bi cevap verin:(:icon_cry:
ne yazıkki olmayacak.forumdan bir arkadaş smallvillenin yönetmenlerinin katıldığı bir röportajı alıntı yapmıştı.4-5 sayfa geride isterden bak.ama sakın üzülme:icon_sorr
herşey lisanslara ve sözleşmelere bağlı.loisle clarkın vede supermanin arasında hiçbirşey olmayacakmış.avatarındaki gibi bir öpüşme için clark ve lois arasında gerçekleşecek ufak bir yakınlaşma için kimbilir kaç gün uğraşmışlardır.
belki ilerki zamanlarda dizi bitmeden loisin lisansını elinde bulunduran şirket belki izin verir öyle umuyorum en azından....

supercem291
31-03-07, 21:09
madem clark&lois olmucak bari Clana olsun da şu adam bi mutlu olsun sonunda ya

Force_user
31-03-07, 21:25
Arkadaşlar her ne kadar bazı konularda çizgi romana uymasalarda Clark Lois aşkı zaten tek taraflı bir aşk olur olursa, ki senaristlerin olmayacak dedikleri şey bu platonik aşk değil bence. Yani 2li bir aşk olursa ortada superman karakterinin geleceği komple değişir. Düşünün Lana'ya sırrını söylemediği için pişman, sizce aynı hatayı böyle bir durumda tekrar yapar mı? Bence hayır.

Bebek olayında bence bir hızlı gelişme söz konusu, hatırlarsanız daha öncedende hızlı gelişen bir bebek vardı Lana bulmuştu ve en sonunda çocuk enerjiye dönüşmüştü, ki Lex yardım etmek amaçlı onu labaratuvara götürmüş ve incelemeler yapmıştı. Bu incelemelerden elde ettiği bilgileri kullanmadığı ne malum? Bence bu ihtimal çok yüksek ama düşürtülmüş olma ihtimalide yüksek, amaç sadece Lana'nın Lex'le evlenmesi için bir bahane yaratmak olabilir tabii bu bebek işinde.

Son olarak herkese CW tvdeki Smallville videosunu izlemeyi öneririm, videodan anladığım kadarıyla Lex Clark'ın sırrına vakıf olacak gibi duruyor. Ama ne zaman hafızası silinir bilinmez tabii :img-yes: Gel 19 Nisan gel....

Angel-us-
31-03-07, 23:07
Yahu dizide ne zaman güzel atraksiyonlar olsa hemencecik hafıza kaybı. Yakında Lana da unutur belki de tüm olayları, olmaz demeyin.

Smallville18
01-04-07, 13:36
Arkadaşlar her ne kadar bazı konularda çizgi romana uymasalarda Clark Lois aşkı zaten tek taraflı bir aşk olur olursa, ki senaristlerin olmayacak dedikleri şey bu platonik aşk değil bence. Yani 2li bir aşk olursa ortada superman karakterinin geleceği komple değişir. Düşünün Lana'ya sırrını söylemediği için pişman, sizce aynı hatayı böyle bir durumda tekrar yapar mı? Bence hayır.

Bebek olayında bence bir hızlı gelişme söz konusu, hatırlarsanız daha öncedende hızlı gelişen bir bebek vardı Lana bulmuştu ve en sonunda çocuk enerjiye dönüşmüştü, ki Lex yardım etmek amaçlı onu labaratuvara götürmüş ve incelemeler yapmıştı. Bu incelemelerden elde ettiği bilgileri kullanmadığı ne malum? Bence bu ihtimal çok yüksek ama düşürtülmüş olma ihtimalide yüksek, amaç sadece Lana'nın Lex'le evlenmesi için bir bahane yaratmak olabilir tabii bu bebek işinde.

Son olarak herkese CW tvdeki Smallville videosunu izlemeyi öneririm, videodan anladığım kadarıyla Lex Clark'ın sırrına vakıf olacak gibi duruyor. Ama ne zaman hafızası silinir bilinmez tabii :img-yes: Gel 19 Nisan gel....

yani superman efsanesini tüm ayrıntılarıyla işlesinler demiyorum ama clarkın kostümü giyemicek olması bile felaket.lois supermane aşık olur ve sonrada clark olduğu ortaya çıkar.platonik olmasına gerek yok.fakat birçok engel var.
supermanin filmleriyle beraber çizgi filmlerinide takip ettim.çok eskiden yayınlanan bir çizgifilmi vardı.tam hatırlamıyorum genç superman ve super köpeğide olabilir yada gelişmiş olgunlaşmış superman:D
ikisinden biri işte.bu iki çizgifilmden birinde 10 dk lik supermanin byüme evresini gösteriyorlardı.bebeklikten ergenliğe kadar olan dönemini.10 dk lik supermanin gelişimini anlatan kısmında bölümler geçti ve en sonunda martha kendisin diktiği superman kostümü ile clarkı şehre yolladı.metropolise yani.
clarkta tehlike anında bir kzıı hemen telefon kulubesine giderek kostümünü giydi ve kızı kurtardı böylece halk supermani tanımış oldu.
smallvilledede böyle birşey olsa iyi olur dimi:good:
smallvilel fanlarına tavsiyem supermani mümkün olduığunca iyi takip edin anladımki smallville çok kötü değil ama çokta iyi olmayacak bir şekilde anlatıyor bu yüzden çizgromanlarını çizgi fimlerini ne bulursanız okuyun izleyin:D

MELENA
01-04-07, 16:36

19 nisan mı???yine mi???:icon_sorr .uff bıktım şunların şu aralarından.merak ettim.hemen bakıcam cw nun sitesine.saol.bende bebekle alakalı bişiler sööylim dedim.altyazılı izleme imaknı buldum sonunda ve bence bebek kesinlikle ölmedi.''abunfk'' isimli arkadaşta söylemiş,o elmalı şeyi içince lana ya bişiler oldu.bencede kesinlike bebek ölmedi.hemen lex kayıtların yok etti.ama bebeğin geleceği hakkında pek bi tahminim yok.spoilerlar için teşekkürler rolling:img-grin2.madem 18.bölümde chloe nin annesinin meteor freak leri kontrol edebildiğini öğreniyoruz.ozaman chloe nin freak olduğu kesinleşiyor.eee sizce chloe nin nasıl bir özelliği olabilir???

Eyve
01-04-07, 19:08
Simdi siteden yeni bölümün trailerını izledim ve işte Clark ya adam ona her türlü kötülüğü yapmasına rağmen lexi kurtarıo yanlıs görmediysemde clarkın ustune betonlar dusuo lex goruo vede gidio iste tamda lexe gore bir davranıs tabi baska acıklamalarıda olabilir ama ne olursa olsun oda clarka yardım etmeliydi bu arada biri clarkı genefena fırlatıyor acaba kim heralde bu seferki meteordan etkilenen biridir bu kadar phantom zone kacagı olamaz heralde.

Cholede meteordan etkilenmisse Chole zeki bir kız bu yonden etkilenmis olabilir ama daha ortaya çıkmamıs olabilir.

KUZEYSANTA
02-04-07, 09:45
not: bu yazı dırek alıntıdır ve smallville hakında yazarların kendı söyledıkleri geleçek bölümlerdeki bazı soruları cevaplıyor

Smallville dizisinin yapımcıları Al Gough ve Miles Millar katıldıkları Los Angeles Çizgiroman Toplantısı’nda hayranların sorularını yanıtlayarak dizinin geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundular.

Hayranların büyük çoğunluğundan gelen öncelikli soru Batman/Bruce Wayne’in dizide gözüküp gözükmeyeği hakkında oldu. Fakat Batman yeni film serisine başladığı için karakterin başka yerlerde kullanımına kısıtlama getirilmiş durumda. “Ne yazık ki hayır. Bu bizim hatamız değil. Tekrar tekrar denedik, fakat yeni film serisi yüzünden bize karakterin limitlerimizin dışında olduğunu belirttiler.” diyor Gough. Millar’ın da açıklaması şu şekilde: “Çok açık bir şekilde Bruce Wayne’i kullanamayacağımızı belirttiler. Biz de artık onu unutup yolumuza devam ettik. Keşfedebileceğimiz daha pek çok başka karakter var.“

Wonder Woman’ın gözüküp gözükmeyeceğine dair sorular da gene bu karakterin de sinema filminin çekileceği nedeni ile aynı şekilde olumsuz yanıt almış durumda. “Onu daima istemiştik. Clark ile bir ilişkisi olabileceğini düşünmüştük.” diye yanıtlıyor Millar. Gough da “Çünkü Superman ile Wonder Woman’ın çizgiromanlarda çok yakın bir ilişkileri var.” diye ekliyor.

4. sezonun sonundan beri dizinin sona erebileceğine dair söylentiler çıktı. Fakat Millar ve Gough önlerinde kesinlikle en az iki sezonları daha olduğunu düşünüyorlar.

Başka bir “İyi Lex vs. Kötü Lex” bölümü ile Bizarro, Metallo, Doomsday, Parasite, Hawkgirl ve Green Lantern’in dizide gözükmeleri ihtimaline yönelik sorular yapımcılar tarafından sadece “olabilir” ya da “mümkündür“ diye kaçamak ama açık kapı bırakır bir şekilde yanıtlandı.

Tom Welling asla Superman kostümünü giymeyecek. Gough bu konuyu şu şekilde açıklıyor: “Kostümü giymesi Smallville’in sonu ve Superman’in başlangıcı olur. Dizi daima Clark Kent’in hepimizin bildiği kahramana dönüşmesi hakkında oldu. Ona kostümü giydirmeyi asla düşünmedik, en azından dizinin son bölümünün son anına dek. Şimdi sinema filmi geldiğine göre kesinlikle kostümden uzak duruyoruz.“

Lois ve Clark arasındaki ilişki kesinlikle fazla iletletilmeyecek, çünkü bu yönde gene sinema filmi dolayısı ile doğan kısıtlamalar var. “Hydro ve Crimson bölümlerinde kızıl kriptonit araya girdiği için yakınlaştıkları anlar oldu, fakat ikisi arasında herhangi bir romantik ilişki yaşatamayız. Lois dizimizde olduğu ve onu kullanmamıza izin verdikleri için minnettarız. Bu yüzden bu konuda bizim için hiçbir sorun yok.” diye açıklıyor Millar. Gough da Lois’in dizideki versiyonundan çok memnun olduğunu belirtiyor: “Clark’a hayran hayran bakmayan ve onu anında bozabilen tek kişi Lois.“

Gough’un açıklamasına göre daha önce ki bölümlerde Bizarro’yu dizide kullanmayı düşünmüşler. “4. sezonun başında Clark’ın Kal-El olarak dönüşünde uçtuğu an Martha siyah kriptoniti kullanacak ve Kal-El ile Clark kişilikleri ayrılarak bir süper dövüşe şahit olacaktık. Fakat bütçemiz buna izin vermedi.” diyor Gough. Millar ise “6. sezon finalini bekleyin.” şeklinde bir ipucu veriyor.

Şu ana dek sadece tek bölümde gözüken Lois’in general babası dönecek mi? “Belki. Fakat şu anda Lo