Tüm Versiyonu Göster : Dizilerin Bizlere Olan Yararlari Ya Da Zararlari Nelerdir?

nazmemoli
05-10-05, 12:55
Hergün Bir Kanalda En Az 2 Dizi Var.acaba Hiç Kendinize Sordunuz Mu Dizilerin Bizlere Yararlari Ve Zararlari Neler Acaba Diye.eğer Sormadiysaniz Ya Da Bir Cevap Alamadiysaniiiiz,burda Bu Sorunun Cevabini Hep Birlikte Yanitlayalim...

first lady
05-10-05, 13:21
valla kışın akşamları yapacak bişey olmuyo.ders çalış biyere kadar,kitap oku biyere kadar,e ailenle bütün akşam sohbet edemezsin zaten hep birliktesin.en iyisi oturup dizi izlemek.can sıkıntısına bire bir yani :p .şaka bi yana dizilerin bu kadar coştuğu bi dönemde kendimizi çok kaptırmadan izlersek zararı yok bence.ama hepsinin hayal ürünü olduğunu unutup kapılırsak ozaman işler karışır ;)

Dilan86
08-10-05, 21:27
ya benim dile getirmek istedigim olay aslinda hem yararli hem zararli. diziler cogu zaman zengin aileleri ele aliyor. tabii türk insani fakir ve kendini hemen buna kaptiriyor hele o dizide bir de süper bir ask hikayesi konulmussa. insanlar buna kendilerini kaptirarak 1,5 saat olsa bile kendi dertlerini unutuyorlar ve kendi hayal dünyalarind ageziyorlar. ama bunun fazlasinin da zarar olduguna dikkat cekmek istiyorum. birde türk insaninda büyük bir özenti meraki var. tabii dizideki bazi karakterlere özenip hayatlarini onun gibi yapmak isteyenler oluyor ama bunun asla gerceklesmeyecegini bile bile bunu yapmasi biraz sacma...

gülçin
10-10-05, 11:32
yaşadığımız hayatı düşünürsek dizileri de şöle isimlendire bilirim sevgi ve aşk dizilerinde sevgiyi insan özlüyo çünkü şu dönemde gerçek sevgi kalmadı gibi onun için faydası var ama mafya filimleri ve cinayet filimleri kötü insana faydası yok içi kararıyo insanın çünkü bence kaldırılmalı daha öğretici ve ders verici filimlerin olması bence daha güzel insanlar için herkez için

keremcem d
18-02-06, 10:26
benim nerdeyse her gün bir filmim var gözlerim icin tabiikine cok kötü ama ondan yalniz aksamlari bakiyorum ve sabahlari hic bakmyiorum ve aksamlari insan ne yapabilir ki?ondan ben her aksam oturup televizyon bakioyrum

Useless
18-02-06, 10:43
Bence de % 80 zararlı % 20 faydalı. Sebebine gelince; diziler insanı esir ediyor. Bu da haliyle insanların televizyonun başına geçip saatlercee kalkmaması anlamına geliyor....Misafirliğe gidenler bile "Aman bwnim dizi başladı. Lütfen bir açsana" diyor. Her ne kadar karşı çıksamda ben de bir örneğim. Sevdiğim diziyi nerde olursam olayım kaçırmamaya çalışıyorum....

Medea
18-02-06, 17:03
Eğer dizilerden başka hiçbir şeye vakit ayırmıyorsak ve onları adeta gerçekmiş gibi yaşıyorsak günlük hayatta da işte o zaman tehlike çanları çalıyor demektir.Hele hele de;ölen karakterlerin arkasından dua okutup helva yapmaya başlamışsak durum daha da vahim demektir.Dizi dizide kalmalı,insanın biraz da kendi otokontrolü olması lazım.

sevimli kı
25-02-06, 18:52
bence dizilerin bize bir yararı yok.ama ben dizileri zevk için izlerim canım sıkılmasın diye izlerimm

gaby
01-03-06, 19:30
bence bakış açısına göre değişir mesela:
1-bu ülkede dizileri kaldırırlarsa kadınlar kocalarından çok çeker mesela adamın akşam gelmiş canı sıkkın neye sataşsam diye düşünüyo zaten TVyi bi açıyo dizi aha başlıyo dizideki karaktere söylenmeye örneğin aliyedeki öpüşme sahnesini eleştirenler yada karakterlerle diyalog halindeki insanlar bu adam dizi bulamasa karısına söylenecek(burda bahsettiğim adam tüm erkek camiasını içermemekte belli bir familya olup zaten kendini belli etmektedir)
2-kadınlar dizi seyretmesinde ne yapsın gün boyu zaten evde sıkılmış bunalmış artık hiçbişey duymak istemiyor ve TVyi açıp dizi seyrediyor dizi seyretmesinde ne seyretsin film desek ne seyredecek genel olarak aynı filmler çevirilip çevirilip gösteriliyor örneğin evrenin askerleri,intikam zıkkımı zaten çoğu vurdulu kırdılı kadın zaten seyredemez onu dizi seyredip kendini oyalıyor(bu konuya benim annem de örnek olabilir çalıştığı yıllar boyunca TVde hiç dizi izlemiyen elinden kitap düşmeyen annem emekli olunca dizi kolik oldu)
3-diziyi etkileyip coşan gençler bu katagori malesef pek iç açıca değildir örneğin artiz! olacaz diye evden kaçıp bazıları tarafından kullanılan kızlar,anaa bak ben polat alemdar oldum diye babasının silahıyla oynayan çocuklar,aha dizilerde böle böle oluyo diyip anam bizde nasıl olsa yırtarız mantığıyla hiçbişey için uğraşmayan veletler

göründüğü gibi faydalarıda vardır zararlarıda aslında ebebeynler çocuklarına sahip çıkabilseler böyle kötü sonuçları olmayacak yada çok azalacak ama

nazar53
02-03-06, 17:32
zarari: bazi dizilerin bize bagimlilik yapmasi
faydasi: aslinda bize bir faydasi yok belki bazi dizilerden birsey ögrenebiliriz mesela aliyeden sabirli olmayi bekleye bilmeyi, ask oyunundan gercek aski ögrenebiliriz ...

NOT: aslinda biz dizileri zaman gecirebilmek icin seyrediyoruz deyisiklik olsun diye :cheer:

ikizlerbur
18-03-06, 14:16
aslında pek yararı olduğu söylenemez ama zararı baya bir fazla örneğin dizi izlemekten bazen kopamıyor ve ders çalışamıyosun böyle oluncada haliyle notların düşük geliyor gerçi bu senin elinde olan birşey ama...

Martı
25-03-06, 20:33
düşününce pekte bir yararının olduğunu söyleyemeyeceğim zararına gelince bağımlılık yaptığı bir gerçek ve tv lerden izlediğim kadarı ile bazı kendini bilmezler izledikleri mafya dizilerine özenip abuk sabuk işler yapıyorlar deli yürek veya kurtlar vadisi ben bu dizileri beğenerek izledim insanları mafyaya özendirdiğini sanmıyorum en azından aklı başında olanları ...

ekinnnnsarppppp
16-04-06, 15:13
Zararlarını yazmaya sayfalar yetmez. O yüzden onu hiç yazmıyım.
Belki şu konuda yararı olabilir. İnsanların bazen hayal güçlerini geliştirebilir. Aslında direk kişileri gördüğün için , kişileri kendi beyninde tasarlayamayacağından dolayı hayal gücünü kıstlayadabilir.Ama olaylar açısından bakıldığında bazı kişilerin hayal gücünü geliştirebilir.
bundan da emin değilim. Ama umarım yararı vardır. Yoksa haftada 2 saatim tamamen zarar görmüş bir şekilde geçmiş olur.

sedefHP
16-04-06, 17:59
Bencede çoğu dizinin insana kattığı birşey yok ama buna rağmen herkes dizileri izliyor.Yoksa akşamları ne yapıcaksın ki??Hergece birine gidemezsin,erkenden yatamazsın,yada sabaha kadar ders çalışamazsın..Dizi bir anlamda deşarj olmamızı sağlıyor bence.Ben diziyi izlerken dertlerimi,sıkıntılarımı unutuyorum ve o 1.5 saat için bile olsa mutlu oluyorum!Ama bazen çok bağlanabiliyorsun bi diziye(bana oluyor bu bazen).Derslere konsantre olamıyorsun acaba gelecek bölüm ne olacak diye??veya üzülüyorsun durduk yere yine kavuşamadılar diye fln:)Ben bir diziden çok etkilenmişsem hep onun hakkında konuşma istiyorum mesela, arkadaşlarım da uff yeter artık sedef fln demeye başlıyorlar.Başka bir kötü yanı,akşamları dışarı çıkamıyorsun.Ailen istiyor mesela ama diziye olan merakından dışarıyı unutuyorsun.Kaçıcak bölüm yoksa..Ve daha bir çok şeyy.Özellikle şiddet içeren diziler en büyük zararı veriyor bize.Ben izlemiyorum ama küçük çocuklar etkilenebiliyor.Tabi tek küçük çocuklar değil gençlerde okula bıçakla gitmeye başlıyorlar.Toplumumuz için hiç iyi olmuyor bu.Her gün okullarda biri ölüyor bıçaklanmadan bunda dizilerin de bi nebze katkısı olabilir bence.Ama ne olursa olsun kimse dizileri izlemekten vazgmiyor ve vazgeçmiyecek!!Ben dahil...

meryemce84
16-04-06, 22:29
Dilerin yarar ve zararları kişinin yapısına kültürüne,eğitimine,yaşına göre değişir bence...

Bilinçli bilgili bir izleyici dizideki olumsuzlardan fazla etkilenmez..dizinin güzelliklerinden kendine pay çıkarır..
Ama bilinçsiz izleyici dizide gördüklerini çevresinde de uygulamaya başlayabilir..

purna
17-04-06, 08:34
sahsen dizilerin hic bir kötü tarafı yok ben svdıgım dizileri izlerim bıraksalar 24 saat izlerım
mesela biz dizilerimiz oldugu zaman eve kımseyı cagırmayız
salı.aliye.belalı baldız.sıhırlı annem
carsamba.ask oyunu kırık kanatlar.yanık koza.kezban yenge
cuma.yabancı damat.buyuk yalan.ıhlamurlar altında
cumartesi.cennet mahallesi.

bu gunler bizim eve kımse gelemez sahsen

yani böylşe

SÜRMELI
22-04-06, 00:11
ben diziler sayesinde derslerimi yapmiyorum.. kimse yanlis anlamasin bunu övünerekte söylemiyorum ama öyle saliverdim derslerimi

LİBRA
22-04-06, 14:04
dizileri fazla ciddiye aldığımızda zararlı olabiliyor misal kurtlar vadisi

Antialiye
22-04-06, 14:15
dizileri fazla ciddiye aldığımızda zararlı olabiliyor misal kurtlar vadisi

Bence vadiyi adam gibi ciddiye aldığımızda hiçbir zararı olmaz. Yok bazıları gibi vadinin sadece vurdu kırdısını alırsan zararlı olur.Aslında bu biraz bazı insanların eğitim sorunu yüzünden ortaya çıkıyor bu tip problemler.Mesala bunu aklı başında lise veya üni okuyan biri seyrederse Vadiiden çok iyi şeyler çıkarabilir
1Mabed ile ilgili herşey
2Yakın tarihimizde dönen dolaplar
3Güzel dini mesajlar
4Ve aşkın ne kadar değerli olduğunu çıkartabilirler.

sevgi86
21-05-06, 10:38
bana çok zararı dokundu dizi bağımlılığının
notlarım dibe vurdu
son vizeden 67 aldım

ama bırakamıyorum işte!!!:fighting2

gizem_90
21-05-06, 12:00
zarar olarak okulda notlarim kotu oluyor.

SiLArA
29-05-06, 12:45
Dilerin yarar ve zararları kişinin yapısına kültürüne,eğitimine,yaşına göre değişir bence...

Bilinçli bilgili bir izleyici dizideki olumsuzlardan fazla etkilenmez..dizinin güzelliklerinden kendine pay çıkarır..
Ama bilinçsiz izleyici dizide gördüklerini çevresinde de uygulamaya başlayabilir..

bu yoruma katılıyorum.çok doğru söylenmiş.tüm bu etkilenmeler kişiden kişiye göre değişir.kişinin kişiliği ve iradesi çok önemli.dizilere değil kendimize bakalım ilk önce ;)

mini
07-06-06, 09:39
Bazı insanlar ki bunlara zannedersem zayıf karakterli derler dizilerden, filmlerden çok etkileniyorlar. Konuşmaları, giyimleri,tarzları, hareketleri değişiyor, bazı hayal karakterleri örnek alıyorlar. Ben çok gülüyorum bu tiplere. Yazık. Bir eğlence aracını bu kadar ziddiye almak bir psikolojik problem belirtisidir herhalde.

Dizi KoliK.
07-06-06, 11:05
İnsanlar herşeyiyle dizilerdeki yada filimlerde karekterleri aşırı şekilde örnek alıyorlar,özellikle şiddet içeren yada çingenelerin bulunduğu dizileri.O tür dizileri seyrettikten sonra o hareketleri gerçek hayatta uygulamak en büyük tutkuları haline geliyor.Seyretikleri bir diziyi ertesi sabah arkadaşlarına anlatmak yada oradaki hareketleri yapmak gerçekten hoşlarına gidiyor.Örneğin;Cumartesi günü kardeşim Cennet mahalesini seyretti ve sabah oradaki hareketleri aynen uyguladı.
** bunun yanında çok güzel diziler filimlerde olabiliyor.Onlara diyecek bir sözüm yok.

candancana
28-06-06, 14:41
Gerçekle Tvyi Kariştiriyor Birçok Izleyici
Ayni Zamanda Tatmadiğimiz,aradiğimiz Duygulari Tattiriyor ;)

gizem_89
29-06-06, 11:31
yararlarI olaylara farklI bir gözle bakmak zararlarI kendini basroldeki KIZIN VEYA ERKEGiN YERiNE KOYUP HAYAL DÜNYASINDA YASAMAK VE DERS NOTLARININ DÜSMESi BAGIMLILIK KISACAAAAAAAAA

cergiz
05-07-06, 17:53
yararlarI olaylara farklI bir gözle bakmak zararlarI kendini basroldeki KIZIN VEYA ERKEGiN YERiNE KOYUP HAYAL DÜNYASINDA YASAMAK VE DERS NOTLARININ DÜSMESi BAGIMLILIK KISACAAAAAAAAA
aynen katılıorum hayal dünyasına dönüo insanlar ve bazı gerçekleri göremioo kendinden çok fazla yaş büyük olan oyunculara aşık olabilio sırf onu izlemek için derslerini bile yapmaması bence yararı yokk yada varsada kötü yönleri ağır basıo..can sıkıntısından izlioruz:D:D

özzz
08-07-06, 22:22
dersleri olmsuz etkiliyor bu kötü ama izlmesi çok iyi işte bırakamıyor insan

AperioN
11-07-06, 20:12
Dizi,bir insana motivasyon verebiliyor.Eğer o an caniniz sıkkınsa ve aşk,heyecan,macera dolu bir dizi oynuyorsa her şeyi unutabiliyorsunuz.Ama bağımlı olmamak gerek...

handeMveÖ
17-07-06, 13:58
valla zararıda oluo yararıda.biz türk toplumu olarak sevdiğimiz dizinin beğendiğimiz oyuncularını resmen aile ferdi yaptığımız için bazen can sıkıcı olabilio.bende özellikle çok olur bu mesela acaip seviorumdur ama çevremdeki herkes aynı kişiden bahsediosa hep aynı konu konuşuluosa sıkılabilirim.gerçi sonra adım şıpsevdi yada ayran gönüllüye çıkmıyoda diil:img-grin2

_Aysegül_
19-07-06, 21:00
ne zarari olcak canim sadece notlarimiz kötülesior okadarr :)

007 LAZ CADI
27-07-06, 09:48
ARKADAŞLAR BAZI DİZİLER GÜZEL OLUNCA İZLEYEBİLİYORUZ NE YAPALIM VALA BEN DİZİSİZ YAPAMAM HİÇ BİR FLİM OLMASIN KUŞ DİLİ OLSUN YETER VALA:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2 :img-grin2

007 LAZ CADI
27-07-06, 09:52
AAAHHH BÖYLE BİR AŞK GÖRMEDİM KUŞ DİLİ HAKATEN AŞKIN DİLİ:img-grin2 YAW ŞU GİRESUNU VARYA DURDUK YERE GÜZELİM DİZİYİ BOZMAYA ÇALIŞIO TRABZONLUYUM BEN, BİZİM ORDADA KUŞ DİLİ KULANILIO YAW KISKANIOLAR TRABZONU REHABET GÖRDÜĞÜ İÇİN OSMAN YAĞMUR D. TRABZONLU YAAAA ADAMI DURDUK YERE SİNİR EDİOLAR VARYA SİNİRLENDİM ŞİMDİ

gizem_90
27-07-06, 10:08
zararda denemez ama okuldaki notlarim dusuyor....

ekin_gulendam
27-07-06, 10:22
ARKADAŞLAR BAZI DİZİLER GÜZEL OLUNCA İZLEYEBİLİYORUZ NE YAPALIM VALA BEN DİZİSİZ YAPAMAM HİÇ BİR FLİM OLMASIN KUŞ DİLİ OLSUN YETER VALA:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2 :img-grin2

aynenya helede iki silesiz hiç benim için iki alile

007 LAZ CADI
28-07-06, 12:13
YARARLARI HAYATIN ACILARINI GERÇEKLERİNİ AŞKLARINI BİZE GÖSTERİYOR KÖTÜ YANLARI AŞIRIYA KAÇAN İĞRENÇ SAHNELER BÖÖÖÖÖ FELAN OLDUM:fighting2 :fighting2 :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:

mentifecal
01-08-06, 11:01
dizilerin pek zararı yok ama televizyonda izlediğimiz için gözlerimizin bozulmasına sebep olabilir:img-grin2

aşk_oyunu
06-08-06, 12:01
zararı kaçırmayalım diye yetişmek için çırpınmamız
yararı aşk duygusu
ama pek bi yarar yok zaman geçsin sıkılmayalım diye bide sevdiğimiz ünlüler var diye

potc_fan
09-08-06, 18:44
Ben bazı dizilerin küçük çocukları olumsuz yönde etkilediğini düşünmekteym perili, cadılı, cinli diziler çocukarı kötü yönde etkiliyor. Çocukar gerçek sanıp aldanıyorlar. Bir de bir diziye kendimizi çok kaptırıp hayatımızı o dizi yapmamız benim hoşuma gitmiyor. -Ben de varım bunların arasında ya neyse :)-

chaylack
09-08-06, 19:15
farklı hayat tarzları görüryoruz yada kendimizden bişeyler buluyoruz o dizide:)
zararıda şöyle fazla kapılıp gidiyoruz dizi bitince onu arıyoruz her zaman unutamıyoruz:)

split girl
17-08-06, 23:15
bence zararlı... çünkü artık ailece toplanıldıpındaa yada arkadaş arasında tolanıldığında konuşulan konuşarın başındaa geliyoo diziler... artık aile içinde sohbet olmuyoo.. NEDEN? çünkü o an dizi izleniyooo we herkes oraya kilitlenmişş durumda...

ama yararlıı yanları da olmuyoo değil... mesela çemberimde gül oya... o yılları o kadar güzell anlattı ki..... o yılları , gerçekleri insanların gözüü önüne çok güzell serdii....
ama bizimmm insanımıızz diziden ne anlarr.. gider saçma sapan bi dizi bulur onuuu izler ... maksat zaman öldürmek...

Yagmur_ask
18-08-06, 11:32
Faydasi bos zamanlarda vakit gecirmek icin cok iyi secenekler olmasi...
Zarari bazi insanlarin dizilerden biraz fazla etkilenmesi...

.:princesse:.
18-08-06, 14:45
tabiki kötü yanıda war -ve bazıları kabul etmesede(kesinlikle kimse üstüne alınmasın)- iyi yanı da.

kötü yanından baslayalım=pek cok zaman kitap okumak yerine dizi izleriz eskiden bizim için sıradan bir gün olan (mesela) persembe günü saat 20.30 da tv nin karsısına kitlenmiş reklamlar bitmediği için sinir krizi geciririz helede bir dizi kaçırdık mı sabahtan aksama kadar teletext'te tekrarının oynadığı günü ararız sırf bunun için internete gireriz...vb....

peki yokmu iyi yanı=war tabi.. hayal dünyamızı genişletir coğu dizinin senaryosundan etkilenip küçük alıntılarla kafamızdan senaryo yazarız belki çağımızın senaristleri böyle oluşmuştur. herseyden sıkıldığımızda bize en iyi arkadas olur dizi karakterleri insanların iyi ve kötü yönleri dizilerde cok ortaya cıkarılır belkide onların kötülerle savastığını görmek bizede kötülerle savasma gücü verir....vb...

okuduktan sonra bazılarınız "sacma" bazılarınız "harika" diyecek her fikre saygım sonsuz.... ama yorum bekliyorum
http://img111.imageshack.us/img111/7005/mkjlklut2.png (http://imageshack.us)

OlurYa
25-08-06, 15:38
tecrübe kazandırıyo (kısmen)
neyin olağanüstü olduğunu bilirsen iyi...

ali_seysa
27-08-06, 22:55
ya bence yararı yokk zararı zamanımızı calıo abıcım

nejatdidem
01-09-06, 13:16
walla dizileri izlerken öleee bi zaman geçioki bunu itiraf edemeden geçemicem:D
zararı da genelde insanlar dizilri izlerken onun bi dizi olduğunu unutuolarrr gerçekmiş gibi izliolarr sinirleniolar üzülüolarr hatta ağlıolar bile izleyip gereğinden çok etkisinde kalıolarr

guernica
02-09-06, 09:55
Öyle diziler yapıyorlar ki Diziler karşısında hayatın bir hiç olduğunu anlayıp bize sahte rüyalar yaşatan dizi sektörüne insanın lanetler yağdırası geliyor.İşallah insanlar o dizilerde gördükleri sahneyi günün birinde kendileride yaşayacaklar diye ömürlerini heder etmiyorlardır...

YolCu's
07-09-06, 13:23
Silahlı Sahneler Hem Bizim İçin Hemde Yanımızdaki Küçük Yaştaki Çocukları Acaip Etkiliyor.Sonra Maganda Olmalarını Sağlıyor.Ama Öbür Türlü Komedi,Drama'da Pek Fazla bir Şey Olmuyor.Bu Türlü Dizileri İse İzlemek Yararlı Hayatın Gerçekleri Drama.Komedi İse İnsanı Biraz Olsun Durumunu Etkiliyor

462krmcmsinem
09-09-06, 23:45
valla en iyi yanı insanın canı sıkıldığında çare bulmasııı
ama ben kötü yanı olarakta şunu görüyomm mesela benim o gün yazılım varsa çalışmıyom dizime bakıyom mutlaka bakarım 0 almak pahasına bile hoş hiç öle bişi olmadı ama tek kötü yanı bu olsa gerek

lorelai gilmore
15-09-06, 08:13
çok büyütülecek bir yararı olduğunu sanmıyorum.(tabii geçmişimize yönelik diziler dışında)ama bana göre zararları özellikle de vurdulu-kırdılı olanların zararı çok fazla.

*duygu*
15-09-06, 08:36
Bence dizilerin bize hiçbir yararı yok,sadece vakit kaybı.Ama şöyle düşünürsek bize değil insanlara yararı var yani dizi sektörünün içinde olan insanlara.Onlar bizim sayemizde para kazanıyorlar,belki de bizim sayemizde ailelerini geçindiriyorlar.Dizi izleyenler olmasa,dizi sektörü,oyunculuk da olmazdı.Diziler bir nevi sinemaya hazırlıyor oyuncu adaylarını.Amaç bu ama her gece her kanalda en az iki dizi olduğunu düşünürsek bu oyuncuların hepsinin bir tiyatroda ya da bir sinema filminde oynama ihtimali çok düşüyor.Bizim yaptığımız tek hata,dizilere fazla bağlanmak,kendimizi dizinin içindeymiş gibi görmek.Bunun herkese birçok zararı var.Ekranda parmakla gösterilebilecek diziler çok azaldı.

Bu yüzden dizilerin olmasını da biz sağlıyoruz,o oyuncuların para kazanmasını da.Oysa bizim elimizde hiçbir şey olmuyor.Futbol gibi,bir takımı tutuyoruz,takip ediyoruz ama hiçbir şey kazanmıyoruz.

jupiter65
22-09-06, 11:09
Herşeyin azı karar, çoğu zarar. Rekabet kaliteyi getirse de, dizi gösterimine bir sınırlama getirilmeli. 10 diziden 1-2 tanesi izlenecek kalitede. Seyirci de ambele oluyor. Kısacası tadı kaçtı bu dizi furyasının.

sbs_23
25-09-06, 15:58
hiç bi yararı yok.
zaman kaybı.
ama bunu bile bile izliyoruz...

aşk_oyunu
25-09-06, 20:41
ya bn ce bi zararı yok ama aşk diizilerinii bnde ztn sadece onları izliyorum ve yararıda yok ban göre güzel yanı o aşklar..... gerçiş habire onarı düşünüyorum ama=)

d.cansel
27-09-06, 19:04
Genelde dizilerin pek yararı olmadığını düşünürdüm ama kırık kanatlardan sonra fikrim değiştio dizi sayesiinde bir sürü Kurtuluş savaşı dönemini anlatan şeyler okudum sınıfta o konuyu hocadan önce ben anlatıyorum o derece yani şimdide hatırla sevgili adlı diziyi izleyeceğim menderes dönemini anlatan,şimdide o zamanları anlatan kitaplar okuyorum

dmemur
28-09-06, 19:26
Herşeyin azı karar, çoğu zarar. Rekabet kaliteyi getirse de, dizi gösterimine bir sınırlama getirilmeli. 10 diziden 1-2 tanesi izlenecek kalitede. Seyirci de ambele oluyor. Kısacası tadı kaçtı bu dizi furyasının.
Ya arkadaşlar nedir bizim bu dizilerden çektiğimiz bilmiyorum tam bir diziye takılıyoruz onu seyretmeye başlıyoruz ya yayın saati ya günü değişiyor yada yayından kaldırılıyor aslında hiç bir diziyi seyretmiceksin hem kendime hemde bunları yapanlara kızıyorum biz bunları izlemesek ne dizi yaparlar ne bişey bu diziler bizi esir alıyor.Bazen düşünüyorumda keşke bütün dizileri kaldırsalar bizde rahata ersek resmen dizikolik olduk.Herşeyimizi dizi ve televizyon yönetir oldu ne çocuklarımızla ne eşimizle ilgilenir olduk varsa yoksa televizyon ne yapıp yapıp illa bir şekilde izletmeyi başarıyorlar biz izlemesek bunlarda yüz bulmazlar bak nasıl oynatmadıkları zaman sesimiz çıkmıyor bekliyorsak seyretmediğimiz zamanda alışırız diye düşünüyorum resmen bizi kuklaya çevirdiler ya ben bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım.Herşeyi dizilere göre ayarlar olduk okulun varsa okulunla dershanen varsa onla ilgilen dizi seyrediyoruzda ne oluyor hep stres hep stres yeter artık buna dur demenin zamanı geldi.BEN ARTIK SEYRETMEYECEĞİM. :img-help: :img-sorry :img-help:

melodimmm
28-09-06, 20:15
arkadaşlar baba acil filmlerin yararı lazım.bütün yazılanları okudum ve bir sayfa çıkarabildim ancak.ama gelin görün ki hocalara bu yetmiyooo:icon_sorr filmlerin yararıyla ilgili bişy bulursanız nolursunuz yazın.p.tesiye kadar acil lazım :icon_cry:

GENÇ GÜLLER
29-09-06, 19:03
arkadaşlar baba acil filmlerin yararı lazım.bütün yazılanları okudum ve bir sayfa çıkarabildim ancak.ama gelin görün ki hocalara bu yetmiyooo:icon_sorr filmlerin yararıyla ilgili bişy bulursanız nolursunuz yazın.p.tesiye kadar acil lazım :icon_cry:
-hayal dünyamızı genişletiyor...
-belgesel türü filmlerden bir çok bilgi öğrenebiliyoruz...

benim aklıma ancak bu iki cümle geldi...:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2
bence dizilerin yaraları ve zararları eşit...yüzde elli yararı varsa,yüzde 50 de zararı var.dizi seyretmeyi çok abartmamalıyız ,sevdiğimiz ve seyrettiğimiz bir-iki dizi olsa,tek onları seyretsek yeter- sanıyorum....

rihanna
23-10-06, 16:37
şiddet içeren tüm sahneler berbat

shiny
23-10-06, 17:18
zararıda yararıda yok sadece islioruz ve eğlenioruz tabi bzı yararlı disiler oluyo ama bilgilendirici çoğu dizi kaldırılıyo

_denizcan_
23-10-06, 17:57
pek bi yararı yok sadece vakit öldürüyoruz.zararları da kişiye göre değişir

ezo gelin
23-10-06, 19:30
pek bir yararı yok aslında.dizi seyredenler kendilerini diziye kaptırdıkları zaman zararlarını görürler zaten.

zuhal murat
18-11-06, 12:18
faydası yok bence hayal hepsi
zararı var bazıları öle kaptırıolarki dizide olanlara aşırı tepki gösteriolar ve kendilerini üzülolar

kırık_kanat431
23-11-06, 17:11
dizilerin bana faydası sadece ÇETİN TEKİNDOR gibi tapılası bir oyuncuyu tanıştırması oldu...
zararı:tiyatro ve sinema sektörüne büyük bir darbe

hande659
04-12-06, 21:08
Duygu fırtınası yaşamamızı sağlıyor. Gerçek hayattaki düşüncelerimizden bir kaç saatlikte olsa kurtulabiliyoruz.

Yanlız ben Kaybolan Yıllar sayesinde, tansiyon hastası oldum, kalbimde sürekli ritim değiştirip duruyor, bu durumdan şikayetçimiyim asla, böyle bir dizinin var olmasından dolayı kendimi çok şasnlı görüyorum...

bigshark
04-12-06, 22:30
artık nerdeyse dizi arası haber seyreder bir toplum haline geldik. öncelikle bunu cok yanlış buluyorum. bu kadar cok dizinin olması, hem dizilerin coğu zaman kalitesiz olmasına, hemde bizleri, eger "digitürk" ümüz yoksa başka seceneğin olmadığı için tv yi actiğinda (hangi kanala bakarsan bak "ntv-cnn" dısında)kalitesiz yayınlar seyretmemize neden oluyor.
evet güzel dizilerde sıkıntılarından uzaklasıyor ve belki günlük yaşamından bir nebze kurtuluyorsun. ama maalesefki dizilerdeki yaşantılara cok özenen bir toplumuz. bu kadar cok vurdulu-kırdılı, silahlı dizi varken hergün türkiye de yaşanan cinayetlere şaşırmamak gerekir diye düşünüyorum. ya da o kadar aşka dair, aldatmalara dair dizi varken, gazetede okuduğumuz haberlerede şaşırmamamız gerekiyor:)
çok uzattım farkındayım. sanırım şöyle toparlayabilirim.
"gündelik yaşamlarımızdan bizi cekip başka alemlere götüren diziler toplum olarak bizleri pekte iyiye götürmüyor kanımca. örneğin eskide kalan bir -çalıkuşu- dizisiyle su anki dizilere baktığımızda zaten herşey görünüyor."

eti_melo
05-12-06, 07:43
yararı genel kültür anlamında yararı olabişlir ama dendiği gibi sinema ve tiyatro ya darbe oluyo ayrıca bir zararı daha var ders çalışmama gerekn yerde tv izliyorum bağımlı oluyo insan

SBL_61
06-12-06, 23:39
Diziler bence Hande arkadasimizin dedigi gibi dizi birkac saat olsun dertlerimizi unutup o diziye konsantre olmamizi sagliyor.Ama tabiiki zararlarida var mesela cocuklar dizilerden cok etkileniyor,bence cocuklara dizi izlettirmemek lazim.Bazi insanlarimizin karakteri hayal ürünü degilde gercek zannedip onlar gibi olmak isteyisleri örnegin Polat Alemdar.Ama Genel olarak benim yorumun Diziler hayatimizin bir parcasi.Diziler örnek olusturmak ZORUNDA DEGIL,ama Ahlak sinirini korumak zorunda.Adi üstünde DIZI,SENARYO,HAYAL ÜRÜNÜ.Bunu bazi insanlarimiz anlamasi lazim!..

avrasya
18-12-06, 14:01
bence en büyük zararı manevi(ahlaki,örfi vs.)değerlerimize oluyor.toplum olarak zaten sanat anlayışımızı yüzyılardır(cumhuriyet dönemindde bir anlayış tutturulmaya çalışılmış ama..)oturtamamışız.Bu diziler neye hizmet ettiği belli olmayan bir sektör haline geldi(yani toplumun yararına mı yoksa toplumdan bağımsız bir yayın politikası gittiği belli olmayan)Üstelik cahili,okumuşu,zengini, fakiri bütün toplumsal katmanlarda çok büyük bir ilgiyle bunları izliyor,takip ediyor,özümsüyor.yani bunu hepimiz yapıyoruz.sonra da aldatmayı ve ahlaksızlığı ya da silah taşımayı ve kullanmayı meşru hale getiren sebepler üretmeye başlayan insan yığınları hale geliyoruz:
"aliye evliyken denizle beraber olabilir.çünkü kocası da onu aldattı"
"şehrazat haklıydı.çocuğunun hayatı için yaptı.ben de aynı durumda olsam ben de yapardım."
"bir gecelik kaçamağın bedeli bu kadar ağır olmalı mı?"
"seymen aga,boran aga,şu aga bu aga silah taşıyor.bu çok normal.çünkü onlar ag.korumaları gerekn kişi veya kişiler var."
"aslanbaşlar,arhanlar,karadağlar ve daha birçoğu...onlar asil ve 'örnek' aileler."
"çakır,polat,aras ya da kosovalı.onlar bu ülke için canları hiçe sayıyorlar.o yüzden türkiyenin kahramanları onlar"
ya sonrası?onların öldürdükleri,katlettikleri insanlar nolcak?ya bu ülkede şehrazat gibi iyi eğitim alma olanağına sahip olamayan dolayısıyla gerçekten hiç iş bulamayan gerçek anneler,sıla gibi zengin olmadığı ya da gidecek bir yeri olmadığı için törenin vahşetinden kaçamayan insanlarımız,kadınlarımız nolcak?ya da artık neredeyse herkesin silah taşıdığı bu ülkede sokakta oynarken kurşunlanan çocuklarımız?
hem bunları bu kadar yakından yaşıyor bu toplum,hem de bu kadar uzaktan bakıyor olaylara.
diziler toplumun değerlerine ve insani değerelere daha uygun projeler olmalı.yoksa bu gidişimiz gidiş değil.

anny
18-12-06, 18:22
ben sadece komedi ve konusu aşk olan dizileri izliyorum..mafya,polisiye dizileri bana göre degil..:img-blush bu yüzden kötü etkilenmiyorum..
yararı,sevdigimiz oyuncuları izleyip mutlu olabiliyoruz..
zararı ise bu diziler bitirilince çok üzülüyoruz..:sad53: gülpare ve erkekler aglamaz örnegi gibi..:(

*deniz*
19-12-06, 09:42
Diziler vakit geçirmemizi sağlıyorlar ama fazla kaptırılırsa çok daha önemli meselelerin önüne geçerse hayatta neler olup bittiği ile ilgilenilmeyip dizilerin içinde yaşanırsa tehlikeli olur.

mayıs
22-12-06, 19:38
Ben insanların dizileri yayından bir şekilde yarım bırakılıp kaldırılınca verdikleri tepkiyi tuhaf buluyorum.Belki internet bağlantım olmasaydı ve bu forumdan bi haber olsaydım bu tepkilerinde farkında olmazdım.Tamam insanların bir çok sorunu var bir şekilde kaçış yolu anlayabilirim bunu.Dizini bir şekilde bu gibi forumlardan takip edebilirsin bunada tamam ben de yapıyorum bunu.Şimdi bakıyorum insanlar imza toplayıp dizimizi geri getirin diyor vb şeyler.Başka bir dizinin izleyicileri yabancı bir dizinin yapımcılarına bile e-mail atmaya çalışıyor.Ülkesini insan hakları mahkemesine şikayet edenler gibi:)Kırıcı olmak istemiyorum ama bu da bir çeşit bağımlılıktır.Hemde olumsuz yönde bu kadarda olmamalı diye düşünüyorum.Bu gibi birliktelikleri, organizasyonları,ve -gerçektende eleştiriyorum ama hoşda bir enerji ortaya çıkıyor- insanlar bir şeyleri gerçekleştirmek için bir araya gelip çaba harcıyorlar diyorum ama arkadaşlar daha anlamlı şeyler için harcansa bu çaba mesela okulda bir haksızlığa uğradığınızda vb.Dizi sonuçta bittiği yerde bırakılmalı.

mrs mcCartney
24-12-06, 16:22
bence dizilerin hiç yararı yok zararı var herşeyimi aksatıo ondan kızıolar bana anca küçük çocukların beyni gelişmesi için işe yarar ama izlemesi gerçekten çok zevkli oluo...:img-wink:

Ms.Alabora
21-01-07, 17:36
Dizinin yapımına,konusuna bakılarak yararları ve zararları değişir bence...

aysa-17310
21-01-07, 21:43
Dizi izleyerek iyi vakit geçirebiliyoruz özellikle komedi dizilerinde günün stresinden uzaklaşıyoruz sevdiğimiz oyucuları görebiliyoruz topluma kötü örnek olan dizilerin zararları var tabii

sevimli.girl
06-03-07, 11:57
ablamın dizileri yüzünden dışarı çıkamıyoz valla ben ciddiyim.

losquadernos
19-03-07, 05:36
Yerli dizilerden iğrenir oldum.
Her kanalda dizi olmasına tahammül edemiyorum.
Eskiden avrupa yakasını izlerdim artık onu da izlemiyorum.
tv lerde yerli dizi gereksizliği var
nasıl bir ara brezilya dizileri vardı, aynısı işte.
anlamıyorum bu insanları ne buluyorlar bu dizilerde. ya biraz seviye ne olur ya.
"kanıt peşinde" yi anlarım ama şu bir sürü olay yaratan yerli diziler var ya, anlamam onları işte. Akla zarar şeyle onlar.

.Mujka.
20-03-07, 21:06
Ya dizi sayisi okadar cok yukseldiki coook dizi var yaa millet hangisine baksin?
kumanda elinde dizi reklama girdi iyi diyer kanala hadi...
insan bazen gercek deli oluyor benim suanki halim gibi
bagimlilik yapiyor sosyal hayat denen sey hic kalmiyor

EFTALYAGUL
27-03-07, 22:35
gerksiz saçma sapan bi diziyse vakit kaybından başka bişey degil.ama eğitici yanı varsa yada duygusal olarak bizi rahatlatıyosa yada heyecanlandırıyorsa deşarj olmak için faydalıııı diyebilirim.

SuluSaray
27-03-07, 23:14
önce yararlari degilde zararlari göze carpiyor bence.
türk halki bi diziye bakinca ondan cok etkileniyor hatta sanki büyük bir konuymus gibi heryerde konusuluyor. mesela binbir gece dizisindeki ahlaksiz teklif ne kadar konusuldu, hatta anketler düzenlendi, siz olsaydiniz ne yapardiniz diye, sanki her dizide olan olayilari böyle ele alip bu durumda ne yapali, diye firkimizi soruyorlar. her dizinin konusuna bi anket yapsak, toplumda psikoloji diye birsey kalmaz.

~mystery~
13-04-07, 19:53
bence dizisine göre değişir..

ela_ezgi
13-04-07, 22:22
valla bu konuda sadece şunu söleyebılırım kı gümüş dizisinde işlenen konu 2 haftadır meme kanserı ilgisi üzerıne yanı çok güzel öğretıvcı bılgıler verdıler .ve bız ailecek çok memnun olduk ve imrendık süpersınız .gümüş dizisi ekıbını burdan kutluyoruz bız ailecek valla

özge32
14-04-07, 00:31
bence dizisine göre değişir..
aynen bencede :img-yes:

şekeristan
23-04-07, 13:10
bence dizisine göre değişir.. KATILIYORUM..!!!

cerenimo
23-04-07, 15:06
Eğer çok dalarsak, hayal dünyası = delirmeye biraz daha yaklaşmak:)
Ama çok dalmazsak gayet de yararları var.Arkadasların da bahsettiği gibi bazı konular hakkında duyarlı olmayı sağlıyor.Gündemde olmayan konuları gündeme taşıyarak toplumu bilinçlendirmek.Bünyeyi rahatlatmak, zaman geçirmek....
ve bunun gibi bir çok yararı var:)

gizemlover
24-04-07, 01:29
faydası sevdiğimiz oyuncuları görerek mutlu olmamız

zararı izleyip hayallere kapılmamız ve dünyada boşuna zaman kaybına uğramamız dizi izleyerek bence çok sıkıcı oturup dizi izlemek yani sevdiğim oyuncularda olmasa hiç bir diziyi izlemem boşa zaman kaybı dünya yaşamak içindir oturup dizi izlemek içindir :D benim şahsen fikrim bu

HaMbUrG*
03-05-07, 18:40
zarari diziyle tamamen bagdasmak, nerdeyse o belirli diziden bagimli olmak ve gerecek hayatla irtibati kesmek..

~mystery~
05-05-07, 18:33
Eğer çok dalarsak, hayal dünyası = delirmeye biraz daha yaklaşmak:)
Ama çok dalmazsak gayet de yararları var.Arkadasların da bahsettiği gibi bazı konular hakkında duyarlı olmayı sağlıyor.Gündemde olmayan konuları gündeme taşıyarak toplumu bilinçlendirmek.Bünyeyi rahatlatmak, zaman geçirmek....
ve bunun gibi bir çok yararı var:)

aynen katılıyorum :)

EFTALYAGUL
12-05-07, 23:07
bağımlılık dereceseinde abartmadıktan sonra keyifli diye düşünuyorum.ama seçici olmakta yarar var yine de dikkat etmek gerek.

levell
23-05-07, 11:15
konusuna göre... her türlü yararı da var zararıda...
şiddet içeren diziler elbetteki toplumumuzu daha agrasif hale getiriyo..

ihlamurdelisi
23-05-07, 19:15
bence zararı yok..yararı olarak kültürümüzü geliştiriyo..ve bize bazı şeylerin ne kadar zor olsada başarılabilcek olduğunu gösteriyo..sevginin gücünü aşkın gücünü gosteriyo...

pink_girl_56
01-07-07, 12:29
Yararı:İnsanlarda bazı duygular aşılıyor..İyilik yapmak,kötülüğün zarar getirmesi,aşkın gücü,sevgi vb şeyler..
Zararı:İnsanlarda bağımlılık yapıyor..Her an o filmi düşünüyosun..Ne olcak?Nasıl bir bölüm olcak?vb..

HaMbUrG*
02-07-07, 11:23
pink_girl_56, dediklerinin tümüne katiliyorum, ama bi zarar daha eklemek istiyorum; bence diziler saplanti haline gelebiliyor, Tv'nin önüne yapisiyorsun

ecr
09-07-07, 13:02
dizilerin zararları
1-tiryakilik yapıyor
2-zamanı çalıyor
3-gözleri bozuyor
4-beyin hücrelerini öldürüyor
5-tvyi sürekli izlediğimiz için gözlerimiz başka yerleri görmüyor..yani tv izlerken hipnoz ediyor
6-insanın salaklaşmasına sebep oluyor
7-başka insanlarla olan diyaloglarımızı kesiyor
8-sadece ona konsantre oluyoruz
9-okul hayatını mahfediyor
10-bütün işlerimizi ertelememize sebep oluyor..

sarıseren
09-07-07, 13:47
yararları:Her türlü konuda bilgi edinmemizi(iyilik,sağlık,hayat vs.) ve eğlenmemizi sağlıyor...
zararları:acayip bağımlılıık yapıyo,okulu olumsuz yönde etkiliyo,zamanımızı yok ediyo,evdeki kişilerle aradaki diyoloğu kısıtlıyo:img-yes:

sweet923
15-07-07, 22:53
dizilerin bizlere olan yararı: hayatta olan olumsuzlukları unutturup bir an için mutlu olmamızı sağlıyor
zararı;türk aile yapısına uygun olmayan şeyleri iyi gibi gösterip gençleri olumsuz etkiliyor...

caftili
16-07-07, 06:41
dizilerin zararı olduğunu düşünmüyorum....

faydası ise bir kaç saat hoş vakit geçirmek.....:img-icecr

SAHRA_IRMAK
16-07-07, 11:01
Balla Bana Hic Bi Faydasi Yok Hep Zarari Oluyo .bence; Zarari Tiryakilik Yapiyo Insan Ders Calisamiyo..... Hem Kultur Kitap Okunarak Kazanilir Film Isleyerk Degil

(= JesLice =)
07-08-07, 19:34
büyüklere değil de küçüklere zararı oluyo...çünkü dizilerden etkilenip hayal dünyasında yaşamaya başlıyolar...

acemicadi_selim
02-10-07, 05:51
dizilerin zararları
1-tiryakilik yapıyor
2-zamanı çalıyor
3-gözleri bozuyor
5-tvyi sürekli izlediğimiz için gözlerimiz başka yerleri görmüyor..yani tv izlerken hipnoz ediyor

butun solediklerini katiliorum ayrica bazi diziler kucuk cocuklarida kotu etkilio...

ii yani...konu bulamayinca insanlarla konusucak bi ortak konu cikio ay sunu izledinmi fragmani cikmis gordunmu vb. ve cok monoton olan hayatimiza biraz da olsa renk katio yani evde bos bos oturup SIKINTIDAN patlicana dizi izliosun...zaman gecioo

balim89
02-10-07, 19:18
bence bu diziye göre degisir...

insanlar bence genelde kitap okumaktan cok TV izlemeyi daha kolay buluyor...bu nedenle dönem dizileri bence biraz da olsa bilgilenmemizi sagliyor...
ayrica stres atip bir kac saat de olsa keyifli vakit gecirebiliyorum...

ama zararlari da var tabii...bagimlilik yaratiyor...derslerimde zaman zaman olumsuz yönde etki yaratti...(o yüzden yasak geldi:sad53:...sadece iki tane dizi izleyebilirim :):img-blush:sad53:)

elif salihoğlu
03-10-07, 15:36
diziye kendini ne kadar kaptırdığına bağlıdır bence . bazı insanlar bir diziyi sewerler,izlerler ama kendini kaptırmazlar bazılarıda tamamen tiryaki olurlar

be tamamen tiryakiyim:P

seheripek46
10-11-07, 15:04
yararları varmı bilmiyorum ama bazı dizileri izlerken sinir olduğum sahneler var

BURCAK001
06-12-07, 18:31
dizi izlemenin yararları:
1. vakit geçirmemizi sağlıyor,
2. bişeyler öğretebiliyor,
3.birde artık o kadar sorun varki ülkede en azından o sorunlardan bir süre uzaklaşmayı sağlıyor

dizi izlemenin zararları:
1. bağımlılık yapıyor,
2. insanlarla iletişimi kesiyor,
3. beyin hücrelerini öldürüyor
4. izleyince aklın hep orda kalıyor,
5. hareketsizlikte yapıyor,
6. dış dünya ile ilişkiyi kesiyorsun tamamen
(aslında daha var ama aklıma gelenler bunlar):icon_whis

asi gençlik
30-01-08, 19:06
Yararları
insanların ne zaman ne olabilecegini bilemediklerini öğretiyor
Zararları
bana zararı ağır oldu bu diziler sayesinde yazılılarımın çoğuna çalışamadım ve yanı sıra zamanımın çoğu bu dizilere harcandı yani zararı çok bana ama ne yaparsın bırakılmıyor:happy0064:happy0064:happy0064imagesCA 0UX120

luciapink
31-01-08, 15:53
dizilerin zararları
1-tiryakilik yapıyor
2-zamanı çalıyor
3-gözleri bozuyor

ewet arkadaşım zararları konusunda gerçekten sana katılıyorum ve çoğunu da gündelik hayatımda yaşıyorum eskiden ne kadar güzelmiş televizyon denen bi alet yokmuş o yüzden kimsenin böyle bir derdi de yokmuş herkes kendini dersine veriyomuş ama bugünlere baktığımızda gençliğin öğrencilerin o kadar çok şeyle savaşması gerek ki başta televizyon ve bilgisayar bunlar insanı toplumdan da soyutlaştırıyor aynı zamanda o yüzden büyüklerinde biraz bize destek vermeleri gerek bu konuda...
yararlarına gelince bi çok açıdan var insanların karakterletrinin oluşmasında artık dizilerinde bi etkisi var insanlar dizilerdeki insanlarda gördüğü karakterleri insan denemeye çalışıyor tabi bazı slahlı diziler içinde bunu deneyenler var ama bu kötü sonuçlar doğuruyornun dışınd adizilerdeki böyle oyuncuları görünce bence insanda biraz da olsa özen başlıyove kendini oyunccu tiyatrocu olma hedefinde tutuyo bu da bir açıdan iyi diye düşünüyorum...

melek:D
02-02-08, 22:30
:icon_ange:icon_angeTiryakilik yapıyor..
Ders çalışamıyorum siteyi gezmekten :D
Yani en önemlisi okul hayatımı etkileyebiliyor..
Derslerde bi sonraki bölümde neler olcak diye düşünebiliyorummm :D

*Rose*
03-02-08, 15:35
Yararları
1-Dönem dizilerinin tarihe kaynaklık etme açısından yararı var.

Zararları
1-İnsanlarla iletişimi bozuyor.
2-Özellikle çocuklar üzerinde çok fazla olumsuz etki yaratıyor.
3-İnsanları kitap okumaktan uzaklaştırıyor.(en çok buna üzülüyorum zaten)
4-Okul başarısını düşürüyor.
5-Bağımlılık yapıyor.
6-Beyne zarar veriyor.
7-Bazı yararsız programlar nedeniyle insanların zihni boş şeylerle doluyor.
Şu anda aklıma gelmeyen bir sürü şey...

_menekşe_
05-02-08, 14:45
yararları
örneğin doktorlar insanları organ bağışına teşvik ediyor doktor olmaya özendiriyorççç:img-wink:

aycan90
06-02-08, 19:48
bir çok zararı var...bağımlılık yapıyo..zamanımızı çalıyo...en önemlisi bizi körleştiriyor..

yararı ise veren diziye bağlı eğer dizi gerçekleri yansıtıyorsa,bilgi veriyorsa yararlıdır...

frk
08-02-08, 15:20
Bir yararı yok gibi. Sadece vakit öldürme, zaman geçirme gibi bir faydaları var. Mesajlarımdan birinde dizilerin beynimizi uyuşturduğunu söylemiştim. İşte buna yarıyor diziler. İzlerken hiçbirşey umrumuzda olmuyor. Hayat duruyor izlerken. Her ne kadar farkında olmasakda izlerken kaybolup gidiyoruz dizinin içinde. Dalıyoruz yani. Alkol gibi birşey. Ama buna rağmen benimde izlediğim 2 dizi var.

Dizilerin bana göre en büyük zararı ise toplumu ve değerlerimizi mahfetmeleri. Bazen öyle şeyler görüyoruz ki; bir çocuğun babasıyla olan ve gayet normal olarak gösterilen saygısızca diyaloğu, bir işin en güzel üçkağıdı.. Daha bunlar gibi niceleri sayılabilir.

I-sun
12-02-08, 19:37
vallaha tek yarari bilmediginiz markalari, ve baskalarinin stillerini kopyalamakk:) oda yarar sayilirsa zatenn....

kotu yanlari saymakla bitmez..

ozendiriyor insanlari hep...

bazen diyorlar ders al iste bunlardan filan..... da ne ders alicamm allah askina ancak o karakterde birinin basina oyle seyler gelebilir.....

Medea
13-02-08, 01:51
Bilgi istiyorsam kitap okumayı veya belgesel izlemeyi tercih ederim ama bazı konuları halka aktarmak için iyi hazırlanırsa tarih vs gibi konularda,insanları da bilgilendirebilir diziler bazen.Şahsen öyle bir beklentim yok kendi adıma.Ama en büyük zararları herhalde,çok kaptırırsa insanlar ,gerçek yaşamdan ve bir çok yararlı faaliyetten kendilerini koparıp asosyal hale getirebilirler.

istanbulspence
14-02-08, 00:54
biz istesek de istemesek de dünya sınıflar üzerine kurulmuş toplumlarla yaşıyor
özellikle Türk yapımları kişisel ayrıca özellikle toplumsal duyarlılığa ve onun hizmetine ama sadece o anda gösterimi olan yapımların reklam aralarında oyuncularına attırılan sloganlarla yüzeyinden üzerinden geçerek değil
şöyle alt çizile mizile ,paf takımlarıyla sahasıyla beraber şampiyonluğuna kesin gözle bakılacak iyi bir takım kurabilirki ...bir kurar ki

burcix
18-02-08, 23:29
Bir yararı yok gibi. Sadece vakit öldürme, zaman geçirme gibi bir faydaları var. Mesajlarımdan birinde dizilerin beynimizi uyuşturduğunu söylemiştim. İşte buna yarıyor diziler. İzlerken hiçbirşey umrumuzda olmuyor. Hayat duruyor izlerken. Her ne kadar farkında olmasakda izlerken kaybolup gidiyoruz dizinin içinde. Dalıyoruz yani. Alkol gibi birşey. Ama buna rağmen benimde izlediğim 2 dizi var.

Dizilerin bana göre en büyük zararı ise toplumu ve değerlerimizi mahfetmeleri. Bazen öyle şeyler görüyoruz ki; bir çocuğun babasıyla olan ve gayet normal olarak gösterilen saygısızca diyaloğu, bir işin en güzel üçkağıdı.. Daha bunlar gibi niceleri sayılabilir.

Tamamen katılıyorum. hele bazılarını izlemek heyecan komedi duygusallık bile uynadırmıyor insanda sırf başında bağımlılık yaptı diye sakız gibi olna hikayeyi izledikçe izlerken buluyoruz kendimizi.

GaMzE_BiLqE
01-03-08, 22:37
seneryo her ne kadar hayal ürünü olsada yaşnn hytlrda mutlaka grçklik payı vrdır insn kndinden bişyler bulablr bu iyi ama izlemsini bilm lazım körü körüne o haytlra inanırsk kötüü olblr bizim içinn bnce haytta herşyde olduğu gibi tv'de gerktiği gibi izlnmlii!

MaD AvriL***
04-03-08, 14:14
dizilerde gercek hayata gore ders cıkarılck mutlaka birr sürü sey oluo zarar olark ta örn=uçtulu sihirli diziler yapıolar buna inanıptakndini camdan atancocuklar bile var

MaD AvriL***
06-03-08, 15:00
bazı diziler gercekten cok zararlı olabiliyo özellikle çocuklar acısından....

_keremcemim_
07-03-08, 23:32
yarar olarak bazi diziler güncel hayattaki gercek olaylar üzerine kurlu ve o yüzden bazi dizilerden ders cikara bilrizi diye düsünüyorum...
Zarari ise belkide diziler icin vakit harcamamizdir...

pembeinci
09-03-08, 03:01
Haydi yararı geçtim de bazı diziler o kadar saçma ve çocuklar için ki. Sadece eğlendirsinler yeter... Bunun dışında bir şey beklemek de yersiz bence.

dünbirdi...
12-03-08, 17:35
Haydi yararı geçtim de bazı diziler o kadar saçma ve çocuklar için ki. Sadece eğlendirsinler yeter... Bunun dışında bir şey beklemek de yersiz bence.

ben de aynen öyle düşünüyorum. çoğu dizinin senaryosu saçma sapan zaten; ancak çocuklar kurtlar vadisi gibi dizileri değil, selena gibi dizileri izlesinler tabii.

nessa
17-04-08, 13:14
Ben de biraz dizi bağımlısı sayılırım.Dizilerin yararları ve zararları üzerinde düşününce farkediyorum ki ikisi de bağlantılı.Aşırıya kaçmazsanız yararlı olabiliyor.Ama aşırıya kaçtığınız zaman yarar olarak görünenler zarara dönüşebiliyor.
Öncelikle dizi izlemenin ne gibi yararları olabilir diye düşünüyorum.İlk aklıma gelen vakit geçirmek.Sonuçta televizyonda diziler haricinde izleyebileceğimiz yapım neredeyse yok gibi.Bir de işte günlük stres ve sıkıntılarınızı bir nebze olsun unutuyorsunuz,başka dünyalara dalıyorsunuz.Son olarak da nadir olsa da bazı diziler güzel mesajlar ve bilgiler veriyor.
Zararlarına gelecek olursak,vakit geçirme işini fazla abartabiliyoruz.Saatlerce dizi izliyoruz.Kendi sıkıntılarımızı unutuyoruz ama bu defa da diziye kendimizi kaptırınca oradakilerin sıkıntılarını yaşamaya başlıyoruz.Bir de tabi olumsuz mesajlar,kötü örnekler eksik olmuyor çoğu diziden.

hilarybushko
17-05-08, 19:44
Kavga gürültü olan her sahne zarar olarak düşünüyüyorum çocuklar bu dizlerden etkileniyor ve kesinlikle özeniyor fakat Türkiye de ne kadar öle denirse denin izlenmeye devam ediliyor...

a-y-s-e
17-05-08, 22:25
Eger keyif olarak izlenirse bi zarari yok
Ama yani bagimlilik da zararli
Insan kendini frenlemeyi bilmeli
Yoksa gercekten cok tembellesebiliyo insan

!vanessa!
04-06-08, 13:00
Eger keyif olarak izlenirse bi zarari yok
Ama yani bagimlilik da zararli
Insan kendini frenlemeyi bilmeli
Yoksa gercekten cok tembellesebiliyo insan

Kesinlikle katılıyorum.Siz siz olun bir diziye bağımlı olmayın.

tink!
15-06-08, 16:49
çoğu insan dizi karakterlerine özeniyo ve saçma sapan işler yapıyolar en büyükl zararı bu olsa gerek.

yararı ise şimdi çok sevdiğimiz bazı insanları diziler sayesinde tanıyoruz

hilalll_johnny
27-06-08, 09:20
ii açıdannn:::bazıı ii alışkanlıkları vrrr bilmediğimis şeyleri öğrene biliyoruss

kötü olarak:bazılarıı çok küfür amaçlıı insan ahlakını bozan şeyler tmmm bizim bozulmuşş bizden sonra gelenlerr çocuklar yha onlarr bencee dahaa bölee komedi dalındaa yapsalar süper olurr

agemst
17-07-08, 16:15
ben çocukların selena v.b gibi programlarla büyümesini de istemiyorum oysa ne kadar güzel di bizim zamanımızdaki susam sokağı.

_ceyo_
18-07-08, 05:26
ya yararları da var zararları da var tabi ki ama insan kendini biliyorsa bunun zararlı yönlerini alabilecegni sanmıyorum ... Düsünsenize moraliniz cok bozuk ve kafanızı dagıtıcak bıseylere ıhtıyacınız war kıtap okumaya yada ders calısmaya kalksanız kendınızı weremessınız oturup dızı ızlesenız we sewdıgınız bı dızı ıse hem o ankı sıkıntınızı unutturabılır hemde sizi mutlu eder ayrıca begendıgımız we sewdıgımız oyuncalırda gorebılırız ... Zararına gelince cok sacma sapan dızıler war ortalarda insanların kafasını yıkayan diziler sırf reyting icin olan seyler ... ama dedigim gibi bence insan kendini biliyorsa neyi ne kadar seyredicegini neye ne kadar kaptıracagını kestırebılıyordur ... :img-wink:

anseri
24-07-08, 17:45
Şahsen bi faydasını görmedim..

Ama öle de diziler varki hüzünki dramatik böle oturuyorum başına o gün bi ağlıyorum salya sümük iyice bi içimi döküyorum sora bi hafta ruh gibi oluorum yaa

Terapi yerine geçiyo desem yalan olmaz:img-hyste
Kaliteli diziler her zaman iyidir bazıları da varki böö dedirtiyo yanii:(

cnm_denizugur
02-08-08, 12:25
zarar: bize değilde küçük çocuklara sihirli şeyler izletince beyinleri yıkanıyor
bide küfür

suavikolik
03-08-08, 10:59
zarar = gerçekçi hikaye anlatmadıkları için öğrenecek,kendimi geliştirecek bir şey bulamamamız,eğitici programlar yerine dizi lere talep göstermemiz,

o kadar çok yapım için de seçici davranmayıp,gereken ilginin görmesi gereken yapımların kaybolup gitmesine,saçma sapan dizilerin gündem de kalıp boş boş bakmamıza...

yarar= arada sevdiğimiz oyuncuarı izlememiz...eğer bilinçli davranırsak,bize yarar sağlayacak eserlerden öğrendiklerimiz...

periperisi
12-08-08, 20:23
Yararları= Komedi dizileri(özellikle Avrupa Yakası) ben üzgün olsam bile gülmemi sağlayan etken... Diziler sayesinde birde sevdiğimiz oyuncuları görüyoruz o kadar yararı var zaten

Zararları=Dizi karakterlerine özenen insanlar( kurtlar vadisi örnek)
Dizilerin cinsel,şiddet,küfür,kan, silah,içki gibi zararlı içerikli sahnelerin çok olması...
Birde sihirli, büyülü dizler zararlı bence....
Diziler bazen bağımlılık yapıyor... Kendimden biliyorum:img-hyste:happy0064
Bir zararda o............

_Fëanor_
16-08-08, 08:44
bazı kaliteli diziler toplumsal mesaj veriyorlar bence bu çok yararlı toplumun gözünden kaçan yapmaya üşendiği bazı konular değiniyorlar.ben kendi adama söyleyim dizi aralarında gösterilen bağış kampanyalarına katılıyorum normalde koşusturmaca içinde hiç aklıma gelmiyor.güncel olan olaylar diziye aksediyor ve tarafsız mesajlar veriliyor
kötü yanına gelince bagımlılık yapıyor ayrıca annelerimiz dizilerde yasanılanları senaryo gereği oldugunu bir an için unutup bizim üzerimizde uyguluyorlar :D :D

BuSe.YaSeMiN
03-09-08, 23:33
Bence Yararı var.Bi kere zararı bağlanmaksa gerçekte iradesine sahip olan biri saçma diziyi izlemez ama kişi o diziden bişey öğreniyorsa çok yararlı.İradesiz insan dizi izlememeli bu yüzden bağımlılık yapıyo diyenlere karşıyım.Tabi bunu abartanlara.İrade olmayan insanda hiç bi şey olmaz.E gidipte bütün hafta boyuncada dizi izlerseniz o çok saçma olur.Ama dizileri o kadaarda kötüye almak biraz garip kaçar.İradeli insan bağımlı kalmaz... :img-wink:

sibel.duvan
10-09-08, 18:37
zararları = sihirli dizileri çocukların izleyip kötü etkilenmeleri

Oo_esmer_kiz_Oo
10-10-08, 14:01
zarari:
malum simdilerde hangi tv kanalini acsak hepsinde 1 tane sihirli diziler bence bu cocuklar icin cok ama cok zararli

yarari:
bize hayata dair guzel seyler ogretmeleri hayatin zorluklarini felan... ama cogu dizide boyle olmuyor tabi :))