Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü Haberler

Sayfalar : [1] 2

denizkizi55
05-11-06, 18:06
dizi ile ilgili haberler buraya...

*Sultan*
05-11-06, 19:24
Basarili oldugu kadar mutevazi, yakisikli oldugu kadar da akilli bir yetenek Tolga Karel. Huzunlu ve enerjisi diplere vurmus bir sonbahar gununde bile yuzumuzu guldurmeyi basaran 'Yaprak Dökümü'nun Oguz'unun 'aura'sina kapildik.

Oyunculuk egitimi mi aldiniz yoksa alayli misiniz?

Yeditepe Üniversitesi'nde Uluslararasi Ýliskiler sonra da Paris Devlet Konservatuari'nda Sahne Sanatlari bolumlerini bitirip Paris'te Sinema Elestirmenligi yuksek ihtisasi yaptim.

Siyaset yapmak icin sahne sanatlarindan anlamak gerektigini mi dusundunuz?

Uluslararasi Ýliskiler'e girdigimde babamin olmami istedigi gibi bir adam olma yolunda ilerledigimi gordum. Bunu fark ettigim anda da sanat okumaya karar verdim.

ÝÇ SESÝMÝ DÝNLEDÝM

Ýnsan sanatci olmaya bir anda karar verebilir mi?

Sanat icimde hep vardi. Ama babam burokrat oldugu icin sanatci olmak kariyer planlarimin icinde yer alamazdi. Bunu ilk 13 yasimda fark etmistim. Gitar almasini istemistim ama almamisti. Harcliklarimi biriktirip gitar alip kursa gittim. Babamla olan kirilmadan sonra hayatima yon verirken ruhumu dinledim. O ruh bana once sarki sozu yazdirdi sonra rol yapmayi ogretti.

Peki oyunculuk nasil basladi?

Ýlk oyunculuk deneyimimi Paris'te yasadim. Bir kast gorusmesine gitmistim. Bir baktim sadece ben degil, benim disimda 2 bin 999 kisi daha gelmis o gorusmeye! O kadar kisinin arasindan secilmek cok guzel bir duyguydu. 'Peki simdi ne olacak' derken, gorusmelerin film icin yapildigini ogrendim. Sete gittim, karsimda GŽrard Depardieu'nun da oldugu 300 kisilik bir ekip var. 'Denizin Çocuklari' adli Fransiz yapiminda oyle bir ekiple kariyerime baslamak cok heyecan vericiydi.

O ortamlari Turkiye'de dizi oyuncusu olmak icin mi biraktiniz?

Turkiye'ye donmek zorundaydim cunku kendimi babama kanitlamam gerekiyordu.

Pisman olmus gibi soylediniz

Fransa'da 5 sene kaldim ama biz Turkler her ne kadar Avrupali gibi gorunsek de sosyalist bir yana sahibiz. Ayrica Turkiye'de hakikaten cok buyuk bir malzeme var. Avrupa ve Amerika sinemasi tukenmis durumda. Mesela orada yapilmis 180. Kral Arthur'u filan izliyoruz ama Turkiye'de daha hakkiyla (komedi olmayan) ciddi bir savas filmi bile cekilmedi. O yuzden burada daha cok malzeme, daha cok potansiyel olduguna inaniyorum. Zaten bir aktörun en verimli en iyi zamani 30-35 yaslarina geldigi zamanlardir. Ben daha 28 yasindayim. Ben o yaslara gelene kadar Turk sinemasinin biraz daha gelisecegini, daha cok oturacagina, tam anlamiyla yapilanacagina inaniyorum. Ýste o zaman bambaska bir donem baslayacak ve ben de o donemin ilk jenerasyonu olabilecegimi dusunuyorum.

FARKLI BÝR DURUÞ

Ama su anda Turkiye'de binlerce dizi oyuncusu var, siz bunca insan arasinda nasil bir fark yaratmayi planliyorsunuz?

Turkiye'de gercekten oyuncu olanlarin sayisi 10'u gecmez. Bence bu insanlar tipki pandalar gibi devlet tarafindan koruma altina alinmali. (Guluyor) Bense her ne kadar oyle oldugumu dusunenler olsa da kendimi bir jon olarak gormuyorum. Bence jon olmak bir fotograftir. Bir durus, bir bakis gerektirir. Beni karaktere girebilmek heyecanlandiriyor. 'Kabuslar Evi'nde fantastik bir rolum vardi, simdi de 'Yaprak Dökümü'nde cok zeki ve guclu ama aslinda cok da iyi olmayan birini oynuyorum. Bence gelecegin jon anlayisi da tek bir durusta degil, boyle hem oyunculugu bilen hem de hos olan adamlar olacak.

Hayallerde ne var?

Ben hayata dair bir seyler anlatmaya calisiyorum. Bunu yaparken de dil olarak bazen soz yazarligimi bazen de oyunculugumu kullaniyorum ve bunu severek yapiyorum. Herkes beni sevsin gibi bir egom yok ama farkli bir dil yaratacagima ve farkli bir durus olacagima da inaniyorum.

Kaynak/Aksam

*Sultan*
05-11-06, 19:25
Kanal D'de bu aksam saat 20.00'de ekrana gelecek olan "Yaprak Dökümü" dizisinin üç guzel kizini canlandiran Bennu Yildirimlar, Gokce Bahadir ve Fahriye Evcen, Kelebek'e konuþtu.

Resat Nuri Guntekin'in eserinden uyarlanan dizide, Ali Riza Bey'in üç guzel kizi Fikret, Nejla ve Leyla'yi canlandiran basarili oyuncular, hem canlandirdiklari karakterleri anlatti hem de dizi ve oyunculuk dunyasina dair onemli aciklamalar yapti.

Ekranlarin sevilen dizisi "Yaprak Dökümü"nün kederli babasi Ali Riza Bey’in üç guzel kizi; Fikret’i, Necla’yi ve Leyla’yi canlandiran basarili oyuncular; Bennu Yildirimlar, Gokce Bahadir ve Fahriye Evcen ile konuþtuk. Hem oynadiklari karakterleri anlattilar hem de dizi ve oyunculuk dunyasina dair onemli aciklamalarda bulundular.

Heyecanlarim hic dinmedi

Oyunculuga nasil basladiniz?

- Aslinda ise ilk ’Gokce’nin Sandigi’ adli radyo programiyla basladim. Akademi Ýstanbul Radyo Televizyon bolumunu okurken program yapiyordum. Okulu bitirdikten sonra Best TV’de hafta ici her gun canli yayin yaptim. Sonrasinda Sinyal programini sundum. Ardindan Nejat Uygur Tiyatrosu’na girdim. O donemde Tumay Özokur’la tanistim ve boylece oyunculuga da adim attim. Muhurlu Guller ve Tatli Hayat dizilerinde rol aldim ama asil oyuncu oldugumu Hayat Bilgisi dizisiyle anladim. Üç yil sonra o da bitti. Bu arada Mujdat Gezen’in okuluna girip tiyatro bolumunu bitirdim. Þimdiyse Yaprak Dökümü’nün yani sira Digiturk JoJo TV’de cocuk programi sunuyorum.

n Yaprak Dökümü’ndeki rolunuzden bahseder misiniz?

- Ailenin ortanca kizi Leyla’yi canlandiriyorum. Yasinin gerektirdiklerini yasayan bir kiz Leyla. Ýcinde cok buyuk heyecanlari olan ama babasina karsi saygisindan dolayi bunlari dizginlemeye calisan bir karakter.

n Leyla’yla benzer yonleriniz var mi?

- Ben cok inisleri cikislari olan biriyim. Gunum gunume uymaz. Yasim Leyla’dan daha buyuk. Ama heyecanlarim hic dinmedi. Yasini hisseden biri degilim, cocuk ruhluyum. Leyla’yla heyecanlarimiz birbirine benziyor. Kontrollu yasayan biri degilim, akar giderim.

n Bu kalabalik dizi sektorunün icinde kaybolmaktan korkmuyor musunuz?

- Ben idealleri olan, azimli biriyim. Bir seyi gercekten istiyorsam, her seyi yaparim. Eger yetenegim varsa bunun fark edilecegine inaniyorum.

n Oynamayi hayal ettiginiz bir karakter var mi?

- Aykiri tipleri oynamayi cok istiyorum. Þu ana kadar hep kendime yakin rolleri oynadim. Mesela eroinman bir kizi canlandirmak isterdim.

Gecmisinde de bugunünde de varim

n Oynadiginiz karakterden biraz bahseder misiniz?

- Ailenin en buyuk kizi Fikret’i canlandiriyorum. Fikret’in vicdani sorumlulugu fazla olan, etrafindakileri bir arada tutmaya calisan bir yapisi var.

n Üç yildir Þehir Tiyatrosu’nda da ayni karakteri canlandiriyorsunuz degil mi?

- Evet, üç yildir Þehir Tiyatrosu’nda sahnelenmeye devam eden ’Yaprak Dökümü’nde de Fikret’i oynuyorum. Roman gunumuze uyarlandigi icin dizide sadece donem farkli. Yani bu romanin gecmisinde de bugunünde de varim.

n TV’de yer alan oyuncular tiyatroyu ikinci plana atiyorlar. Peki siz?

- Ben 20 yasindan beri tiyatrodayim. 18 yildir bu sahneden besleniyorum. Bunlari da zamani geldiginde sectigim islerde kullaniyorum. Sadece evimde ya da cesitli dizilerde olmak beni oyuncu olarak besleyemez. Tiyatronun kazanci, oyunculugunuzun devamli antrenman yapacagi bir merkez olmasi.

n Sizce son donemde popularite gercek oyunculugun onüne geciyor mu?

- Dizilerin magazinsel boyutu beni hic ilgilendirmiyor. Yapimci ve yonetmenleri de ilgilendirmemesi gerekiyor. 90 tane dizi cekiliyorsa ve bunlarin standartlari soru isaretleriyle doluysa, hem bu isten ekmek yiyenlerin hem de halkin sorunlara yanit bulmasi gerekir.

n Populer isimlerin tiyatroda olusuna ne diyeceksiniz?

- Kimsenin tiyatro yapmasina engel olamazsiniz. Eger tiyatro yapmak istiyorsa yapar. Sonuca zaten gelen seyirci karar verir.

Dizideki gibi bocaladim

n Nasil bir karakteri canlandiriyorsunuz?

- Ailenin dorduncu cocugu olan Necla’yi canlandiriyorum. Yaprak dökümü aslinda evin cocuklari yuzunden yasaniyor. Necla da davranislari ve yanlis kararlariyla bu dökümün bir parcasi. Ama onlar Trabzon’da buyumusler ve Ýstanbul kontrollerini kaybetmelerine neden oluyor.

n Almanya’da dogup buyumus sonra da Turkiye’de yasamaya baslamis biri olarak siz de bocaladiniz mi?

- Evet ben de yasadim boyle bir bocalamayi. Almanya ve Turkiye cok farkli iki ulke. Sosyal hayat, ekonomik sartlar kisacasi her sey cok farkli. Turk insani cok degisik. Bircok seyden rahatsiz oldum. Aslinda bircok durumu da kabullenmedim. Bir ara Almanya’ya donmeye karar vermistim ama bu durumu asmayi basardim.

n Yanlis olan neydi?

- Yanlis olan, insanlarin ister ozel ister is hayatinda olsun kendilerinden cok baskalariyla ilgilenmeleri. Kimse kendiyle ilgilenmiyor, kim ne yapmis herkes onun pesinde.

n Aile yapiniz dizideki gibi mi?

- Biz de dizideki gibi kalabalik bir aileyiz. Dort kiziz, üç ablam var. Annem, babam icin de cok kolay olmadi bizi yetistirmek. Annemle babamin dizideki Ali Riza ve Hayriye karakterleriyle cok benzer yonleri var. Aile duzenimiz ayni. Dizideki gibi bizim evde de aksam yemeklerinde herkes ayni masada olmak zorunda.

Kaynak/Hürriyet-Kelebek

*Sultan*
05-11-06, 19:26
26 yillik tiyatro sanatcisi Bennu Yildirimlar, “Dizi oyunculugunda egitim onemli degil, oynayabilecegini dusunen oynuyor” dedi. Yaprak Dökümü dizisindeki roluyle dikkatleri uzerinde toplayan sanatci ”Mankenle oynamam” diyor

Super Baba dizisindeki, cilgin, deli dolu Elif ismindeki genc bir kizi canlandirdigi donemde kendisiyle tanistigimiz Bennu Yildirimlar, guclu oyunculugu ile Yaprak Dökümü dizisinde Fikret karakteri ile yine izleyenlerin karsisinda. Kendisini bir tiyatro asigi olarak goren Yildirimlar'a gore tiyatrosuz bir hayat olamaz. Tiyatronun dizi oyunculugunu da besledigini savunan sanatci, sektordeki kargasayi 0 izleyicinin saglikli dusunememesine bagliyor. Bennu Yildirimlar'la kisa ama oz bir sohbet yaptik.

Dizi oyunculugunu mu tiyatroyu mu daha cok seviyorsunuz?

Tiyatro bolumu mezunuyum. Bir oyuncunun beslenecegi yerin tiyatro olacagina inaniyorum. Yani ben eger tiyatrodan iyi bir sekilde besleniyorsam bunu dizide iyi bir sekilde gosteriyorum. Bu ikisi de birbiriyle ilintili. Benim hayatim sadece dizi degil tabi ki. Ama her sene duzenli bir sekilde dizide oynuyorum.

Projeyi secerken nelere dikkat ediyorsunuz? Öncelikle senaryo tabi. Sonra da projede yer alacak diger oyunculara bakiyorum.

Siz rol aldiginiz her projede oyunculugunuzla taktir topluyorsunuz. Bunun egitimle dogrudan alakali oldugunu soyleyebilir miyiz? Bunun ulkemizde pek yansimasinin olduguna inanmiyorum. Yani egitim pek taktir edilmiyor ve onemsenmiyor. Özellikle dizi sektorunde oyunculuk yapabildigini dusunen yapmaya calisiyor.

Dizilerde oyuncu secimi de tartisiliyor. Herkes oyuncu oldu deniyor. Siz ne soyleyeceksiniz? Bazilari gercekten basarili ve kendini gelistiriyor. Aslinda oyunculuga emek harcayan herkese saygim var. Onlarin icinden de egitim almaya calisanlar oluyor. Evet, medyatik olmak basarilarini da artiriyor olabilir ama asla bu tek basina yeterli olamaz. Oyunculuga daha cok hislerimizle yaklasiyoruz. Neticede bir seyleri gec de olsa buluyoruz. Bazilari da bir sure sonra bu kulvardan cekiliyorlar.

DÝZÝLER TÝYATROYU ÖLDÜRMÜYOR

Genelde huzunlu rollerde yer aliyorsunuz. Gercek hayatta da Bennu Yildirimlar huzunlu mudur? Ýzleyenler ozel hayattaki halinizi gercekten cok merak ederler... Gercek hayatta insanlarin nasil bircok ruh hali varsa bende de oyledir. Benim de surekli neseli olmam ya da surekli huzunlu olmam mumkun degil. Bazi arkadaslarim benim icin "cok neselidir" der, bazilari da "cok asik yuzlu". Mesala cok yogun bir gun gecirmisimdir suratim asiktir ama bazen de her sey rayinda gitmistir o zaman da neseliyimdir. Ben gercek yasamimda asla rol yapmiyorum. Esofmanlarimla dolasirim ve makyaj bile yapmam.

Diziler tiyatroyu olduruyor mu sizce? Hayir bence oldurmuyor. Tiyatro olecek bir sey degil. Çunku tiyatronun canliligini dizide yakalayamazsiniz. Tiyatro insanlik kadar eski. Dunyada iki insan da kalsa tiyatro devam edecek. Tiyatronun sorunlari maalesef yillardir kotu uygulanan kultur politikalarindan kaynaklaniyor. Turkce ile derdimizi anlatamaz olduk! Sokaktaki insanlar dertlerini ifade edecek Turkce'yi bile dogru konusamiyorlar maalesef. Ben ve benim gibiler ekranlarda ve sahnede buna dikkat etmeye calisiyoruz. Bununla insanlara guzel Turkce konusmayi nasil saglariz bilmiyorum ama egitim ve kulturun ic ice gectigi bir gercek. Okullarda kucuk yaslarda sanat ve kultur asilanmali. Bunun kimseye zarari olmaz. Herkes oyuncu olmaz ama ufku genisler ve derdini anlatabilen bir nesil yetisir.

ÖYLE BÝR PROJEDE OLMAM

Size bir proje gelse ve kadroda tartisma konusu olan oyunculuga adim atmis mankenlerden bir isim olsa kabul eder misiniz ? Acikcasi ben oyle bir projede yer almam. Bu benim icin bir prensip meselesi. Maalesef ulkemizde oyunculuk herkesin yapabilecegi bir meslek olarak goruluyor. Ben, bir sekilde ayný karede o insanlarla gorulmeme sansim varsa bunu kullanirim. Bunun da benim en dogal hakkim oldugunu dusunuyorum.

Yaprak Dökümü BENÝM ÝÇÝN YENÝ DEÐÝL

Yaprak Dökümü dizisi projesi size geldiginde neler hissettiniz, dusundunuz? Aslinda bu proje benim icin yeni degil. Ben zaten 3 yil Þehir Tiyatrosu'nda sahnelenen Yaprak Dökümü'nde oynadim. Hem de ayný karakteri oynadim. Seyircimiz her oyunu bu kadar yildir hep doldurmustur. Bu hikaye bizim toplumda gercekten kabul goren, kendini bilen bir hikaye olmus durumda. Çunku yasanmamisliklar, soylenmesi gerekip de soylenmeyen sozler, babadan ve anneden saklanan sirlar bizim toplumumuza gercekten uyuyor. Daha sonra da ah keskeler soyleniveriyor tabi. Bu yuzden romanin cektigimiz bu yeni versiyonu, gunumuze uyarlanmis seklini de halkimiz hemen kabullenmekte zorlanmadi. Bu dizide de aile gunumuz sorunlariyla bogusuyor.

Dizinizde cok kuvvetli bir oyuncu kadrosu goze carpiyor sizce dizinizin diger dizilerden farki sadece bu mu? Ben butun dizileri izlemiyorum. Bazilarina soyle bir baktigimda "ha bu da tutabilir, guzelmis" diyorum. Ben sadece oyunculuk olarak gorevimi yapiyorum ama acikcasi kriterleri bilemiyorum. Bir dizinin kriterleri neye gore secilir onu bilemiyorum. Bazi diziler beni cogu zaman gercekten cok sasirtiyor. Bazen de iyi olan bir sey devam edemeyebiliyor. Bunlar neler bilmiyorum ama bildigim bir sey var bizim dizimizin digerlerinin yaninda ozel bir yeri oldugu.

Kaynak : BUGÜN

delfin23
19-12-06, 05:10
Kuyruklu dizi dönemi baþladý

Televizyonda "polemik yýlý"ný yaþýyoruz. Karþýlamaya hazýrlandýðýmýz yeni yýla da ekran polemikleri damgasýný vuracaða benziyor. Artýk her yeni dizi, beraberinde getirdiði yeni bir tartýþmayý Türkiye'nin gündemine taþýyor. Binbir Gece'deki "Bir kadýn çocuðunun saðlýðý uðruna para karþýlýðý tanýmadýðý bir erkekle birlikte olur mu?" tartýþmasýnýn sonu gelecek gibi deðil. Sýla'daki sevgililer ciddi bir kavþak noktasýnda; "Aþk mý üstün gelecek yoksa töre mi?" Saðýr Oda'daki Aras Daðlý da "Aþk mý yoksa vatan sevgisi mi?" sorusunun karþýlýðýný bulmaya çalýþýyor. Hýrsýz-Polis'te düðümlenen soru ise "Aþk mý, kanun mu?" üzerine... Kadýn Severse'nin beyin kývrýmlarýmýza astýðý soru çengeli ise "Aþk mý, þöhret mi?" þeklinde... atv'nin yeni baþlayacak dizilerinden Bebeðim de toplumun gündemine yeni bir tartýþmayý taþýyacaða benziyor: "Taþýyýcý annelik kahramanlýk mý, yoksa ahlaksýzlýk mý?" Bir baþka yeni atv dizisi Hayatým Sana Feda ise "Aþk her þeyi affeder mi?" sorusuna yanýt bulmaya çalýþacak. Yaprak Dökümü de ilk bölümünden bu yana "Þerefli fukaralýk mý, yoksa her dönemin adamý olup, oyunun çirkin kurallarýna boyun eðerek lüks içinde yaþamak mý?" ikileminin üzerinde at koþturuyor. Görünen o ki, yeni dönemde her dizi ekranlara bir de soru iþareti asacak. Peki dizilerdeki yol ayrýmlarý nereden peydahlandý? Dizi karakterleri neden daima kavþaklarýn önünde baþlarýný kaþýyorlar? Çünkü reyting baþarýsý artýk tek baþýna reklamvereni tatmin etmiyor. Bir dizinin rakamsal baþarýsýnýn yaný sýra toplumun çeþitli katmanlarýnda ne kadar tartýþýldýðý da önemli bir gösterge haline geldi. Dizilerin izlenme oraný kadar, kaç köþe yazýsýna konu olduðu da dikkate alýnýyor. Sansasyonel dizinin reklamlarý zap'lanmýyor. Çünkü izleyici; küçük bir detayý dahi kaçýrýp ertesi gün dost sohbetlerinde konuya Fransýz kalmamak için reklam aralarýnda bile zap yapmýyor. Bu da reklamlarýn izlenme oranýný yükseltiyor. (Bilmeyenler için not: Sadece programlarýn deðil, program aralarýndaki reklam kuþaklarýnýn da izlenme oranlarý ölçülüyor...) Ülkemizin televizyoncularý, literatüre "kuyruklu dizi" kavramýný kazandýrmaktan onur duyar. Bir uçurtma, kuyruðu olmadan nasýl gökte tutunamýyorsa, polemik kuyruðundan yoksun bir dizi de bizim televizyon semalarýmýzda pike yapýp, yere çakýlmaktan kurtulamýyor... Ýþte bu nedenle her diziye bir "kuyruk" takmak gerekiyor...

LeYLa 06
02-01-07, 13:28
arkadaþlar internette gazetelere göz atarken akþam gazetesinden BUrhan Ayerinin bi yazýsýna denk geldim...iþte yazý...

2006’nýn yerli diziler içerisinde en kötülerini kýsa bir araþtýrma ile belirledim. Ýnanmayacaksýnýz ama birçok dizi 2000 kiþinin evinde bulunan reyting ölçümlerine göre ilk ona girenlerden:

ALTIN ZAKKUM ÖDÜLLERÝ:

1. Acý Hayat ve Ihlamurlar Altýnda (Mafya, siyah takým elbiseli ve eli silahlý adamlar, nefret ve aþk, Acý Hayat filminin iki benzeri).

2. Gümüþ (Cesur ve Güzel adlý dizinin hikayesinden beslenen ve uzadýkça izleyiciyi sýkan bir dizi).

3. Arka Sokaklar (70’li yýllardan kalma hikayesiyle ve adli olaylarýn çok basit bir þekilde çözüldüðü tuhaf bir dizi yapým).

4. Cennet Mahallesi (Maymun Hüsnü’süyle akýllara zarar ve hikayeleri sürekli tekrarlanýyor).

5. Kýrýk Kanatlar (Kurtuluþ Savaþý’ný anlatmak için yola çýkan ama pembe diziye dönüþen, dönemi iyi yansýtmayan yapým).
6. Sevda Çiçeði (Eski Türk filmlerinin en berbat örneði).

7. Selena ve Acemi Cadý (Sabrina’dan uyarlanan diziler).

8. Hýrsýz Polis ve Þöhret (Eski yerli filmlerin benzerleri ama hikayeleri bitmesine raðmen devam ediyor).

9. Yaprak Dökümü (Romanýn benzeriyle hiçbir benzerlik taþýmýyor).

10. Kaybolan Yýllar ve Saðýr Oda (Kurtlar Vadisi’nin izinden giden ama onu taklit eden diziler).

Gördüðünüz gibi bu yerli diziler reyting denilen ve sýrrý hâlâ çözülemeyen bir sistemin ilk onunda. Ancak bu sistem gerçekleri yansýtmýyor. RTÜK o kadar tembel ki dört yýldýr kendisi ölçüm yapacak. Ancak sansüre ve yasakçýlýða gelince çok hýzlý. Çevremde yaptýðým araþtýrmalar bu sonucu gösterdi.”

SoN_BakýS
15-01-07, 14:14
Toygar Iþýklý Resmi Web sitesi açýldý

Toygar Ali Iþýklý
1974 Kocaeli dogumlu. Ilk-orta-lise egitimini Gölcük'te tamamladi. Ardindan Marmara Üniversitesi Müzik Egitimi San ana dalindan mezun oldu. I.T.Ü Müzik Ileri Arastirmalari Merkezi Kompozisyon bölümü master programinda kompozisyon (bestecilik) üzerine egitim aldi.

Hem parca indirebilir hem de fikirlerinizi yazabilirsiniz

http://www.toygarisikli.com/

paçiii_melos
25-01-07, 13:08
“Yaprak Dökümü” Çarþamba’nýn birincisi

Kanal D’nin sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”, Çarþamba günü birinci oldu. Kanal D’nin baþrollerinde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yýldýrýmlar, Caner Kurtaran ve Deniz Çakýr’ýn oynadýklarý, Reþat Nuri Güntekin’in ayný adlý ölümsüz eserinden günümüze uyarlanan sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”nün Çarþamba günü ekrana gelen 17. bölümü, yüzde 11.3 rating ve yüzde 26.5 izlenme payý ile günün en çok izlenen programý oldu.

http://img246.imageshack.us/img246/3346/21460612vy.jpg

Deðerlerine baðlý bir ailenin sosyal ve ekonomik þartlara direniþ öyküsünü ekrana taþýyan “Yaprak Dökümü”nün, önceki akþam yayýnlanan bölümünde; Ali Rýza Bey, kýzý Leyla’nýn düþük yaptýðýný öðrendi ve büyük hayal kýrýklýðýyla birlikte derin bir üzüntü yaþadý. Dizinin önümüzdeki haftalarda ekrana gelecek yeni bölümlerinde, Ali Rýza Bey ve ailesini yeni ve sürpriz geliþmeler bekliyor.

http://img246.imageshack.us/img246/300/25826868uy.jpg

kaynak: 25/01/07 hürriyet-kelebek

paçiii_melos
29-01-07, 09:48
Yaprak Dökümü ilk kez Avrupa Yakasý’ný geçti

Diziler liginde iþler gene arapsaçý oldu. Her hafta biraz daha yukarýlara týrmanan Yaprak Dökümü, sezon baþýndan bu yana Avrupa Yakasý’ný tüm kiþiler kategorisinde ilk kez ardýnda býraktý. Show’un dizisi Acý Hayat ise, yine ilk kez Sýla’yý geçme baþarýsýný tattý. Geçtiðimiz haftalara oranla bütün reytinglerin biraz daha yükseldiðinin hissedildiði listede, Binbir Gece zirveyi bu hafta da kimselere kaptýrmadý. Onur’un evlenme teklifiyle gerilim dozu iyice artan dizi, yine tüm rakiplerini ardýnda býraktý. Binbir Gece bu hafta Þehrazat’ýn Onur’a vereceði cevapla açýlacak. Diziye çok doðru bir yerde nokta koydular. Binbir Gece’nin reytingi bu hafta da tavan yapacak. Tüm kiþiler kategorisinin iddialý yapýmlarýndan Ezo Gelin ise kendini bir türlü AB Grubu seyirciye sevdiremedi. Tüm kiþilerde haftalardýr ilk beþin içinde yer alan Ezo Gelin, AB Grubu’nda bir türlü ilk onun içine giremedi.

Ekranýn kalbur üstü yapýmlarýndan Geniþ Zamanlar bu hafta da listede yer alamadý. Star’ýn yöneticileri, diziyi baþka bir güne çekerek, reyting çýtasýný yükseltme operasyonuna baþladý. Geniþ Zamanlar gerçekten iyi dizi; günü deðiþirse bence o da ilk on için yarýþacak. Diziler liginde her hafta sýralama deðiþiyor. Bana sorarsanýz yakýnda Geniþ Zamanlar da bu listede yer alacak. Bu sezona damga vuracak iki yapým ise gösterime girmek için gün sayýyor. Vadinin hayranlarý Kurtlar Vadisi: Terör’ü beklerken, Özcan Deniz hayranlarý da ünlü yýldýzýn dizisinin yakýnda baþlayacak olmasýnýn heyecanýný yaþýyor. Deniz’in son iki dizisi Asmalý Konak ve Haziran Gecesi birer ekran fenomeni olmuþtu. Gelen okur mektuplarýna bakýlýrsa, Özcan Deniz’in seyirci kitlesi yeni deðil, çoktan oluþmuþtu...

Kaynak: 29/01/07 vatan tv

gÜmÜs_mEhmEt
30-01-07, 01:05
Bir dizi hamilelik

Son dönemde dizilerde bir hamilelik furyasý yaþanýyor. Ýzleyiciyi ekrana kilitleyen dizilerin kadýn kahramanlarý birbiri ardýna hamile kaldý. Üstelik hiçbiri de anne olacaðý için mutlu deðil....

Ýlk Yaprak Dökümü...
Yaprak Dökümü'nde ilk kayýp Leyla'dan... Oðuz'dan hamile kalan Leyla, tam bunu söyleyecekken, merdivenlerden düþerek bebeðini kaybetti. Yasak aþký Oðuz'un içyüzünü öðrenmesine ve hamileliðe veda etmesine raðmen babasý tarafýndan zorla evlendirilecek olan Leyla'yý nasýl bir gelecek bekliyor? Leyla'yý canlandýran isim Gökçe Bahadýr...

kaynak: http://www.takvim.com.tr/pap109.html

paçiii_melos
30-01-07, 23:20
Bir dizi hamilelik

Son dönemde dizilerde bir hamilelik furyasý yaþanýyor. Ýzleyiciyi ekrana kilitleyen dizilerin kadýn kahramanlarý birbiri ardýna hamile kaldý. Üstelik hiçbiri de anne olacaðý için mutlu deðil....

Filiz de mutsuz bir hamilelik yaþýyor

Ihlamurlar Altýnda'nýn Filiz'i, sevgilisi Yýlmaz'dan hamileliðini gizlemeye devam ediyor. Anne olacaðý için çok mutlu olan Filiz, Yýlmaz'ýn þüphelerine raðmen açýk vermiyor. Acaba Filiz, bu mutluluðu Yýlmaz'dan esirgeyecek mi? Bu soru, dizinin ilerleyen bölümlerinde yanýt bulacak.

Bebek 'Berdel'e karþý

atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Sýla' dolu dizgin devam ederken, dizinin baþ kahramaný Sýla'nýn hamileliði ortalýðý karýþtýrýyor. Baba olacaðýný öðrenen Boran Aða sevinirken, Sýla karmaþýk duygular yaþýyor.
Hakkýnda ölüm kararý verilen Sýla'ya bebekle birlikte bir kurtuluþ yolu doðuyor. Çünkü Boran Aða bu bebeði istiyor.

Büyük aþka büyük darbe

Hatýrla Sevgili'nin güzeller güzeli Yasemin'in tüm hayalleri suya düþtü. Mutluluðunun bebek sayesinde artacaðýný düþünen Yasemin sevincini, babasýnýn idam edileceði kararý gölgeledi.
Ýdam kararýnda Ahmet'in babasýnýn da payý olmasý, aþýklarý ayýrdý. Yasemin þimdilik hamileliðini gizlerken, geliþmeler merakla bekleniyor.

Anne olduðunu öðrenen Ceren þokta!

Beyaz Gelincik'te olaylar durulmuyor. Ceren, eski eþi ama halen çok sevdiði Ömer'le dað evinde yaþananlar sonrasý hamile kalýyor. Kandýrýldýðýný düþünerek Ömer'den kaçan Ceren, hamile olduðunu öðrenince adeta þok oluyor.
Beklenmedik hamilelik Ceren'in tüm planlarý altüst ederken, izleyiciler bu durumdan Ömer'in haberdar olup olmayacaðýný merak ediyor. Acaba Ceren hamile olduðunu Ömer'e söyleyecek mi? Yoksa bebeði aldýracak mý?

'Aþkýn kanunu olmaz' diyorlardý ama...

Hýrsýz-Polis'in Mavi'si, komiser Çýnar'dan bir türlü vazgeçemiyor. Bir dargýn bir barýþýk aþýklar Aðva'da yaptýklarý kaçamakla iyice yakýnlaþtýlar. Bu aþkýn meyve vermesine, Mavi'nin de hamileler kervanýna katýlmasýna kesin gözle bakýlýyor. 'Aþkýn kanunu olmaz' denilen dizide ikilinin aþký her þeye raðmen tam gaz devam ediyor.

Ýlk Yaprak Dökümü...

Yaprak Dökümü'nde ilk kayýp Leyla'dan... Oðuz'dan hamile kalan Leyla, tam bunu söyleyecekken, merdivenlerden düþerek bebeðini kaybetti. Yasak aþký Oðuz'un içyüzünü öðrenmesine ve hamileliðe veda etmesine raðmen babasý tarafýndan zorla evlendirilecek olan Leyla'yý nasýl bir gelecek bekliyor? Leyla'yý canlandýran isim Gökçe Bahadýr...

-özgü_namal-
31-01-07, 05:40
Düðün olacak mý?

http://img407.imageshack.us/img407/4586/2804280qn1.jpg (http://imageshack.us)

Dizide aþk üçgeni içinde kalan karakterleri canlandýran Gökçe Bahadýr, Tolga Karel ve Fahriye Evcen, sette çok iyi anlaþtýklarýný, seyircinin ilgisinden memnun olduklarýný dile getirdi.Tolga Karel, Oðuz'dan karakterinden nefret ettiðini söyledi.

Reþat Nuri Güntekin’in ayný adlý eserinden uyarlanan ve yayýnlandýðý ilk günden itibaren büyük ilgi gören "Yaprak Dökümü" dizisinin aþk üçgeni içinde kalan karakterlerini canlandýran Gökçe Bahadýr, Tolga Karel ve Fahriye Evcen, düðün sahnesinin çekiminde Kelebek’e konuþtu.

http://img254.imageshack.us/img254/1909/2804316md3.jpg (http://imageshack.us)

Dizide gerçek yaprak dökümü baþladý. Aslýnda bunlarýn sebebi de sizsiniz çünkü uzun bir süre iki kardeþle birden iliþki yaþadýnýz. Þimdi de Leyla karakteriyle evlenmek üzeresiniz...

- Tolga Karel: Zaten ne benim canlandýrdýðým Oðuz karakteri mutlu ne de Leyla karakteri...

n Leyla, Oðuz’u etkilemek için çok þey yapýyor. Ama evlilik aþamasýnda mutlu olmadýðý görülüyor. Nedir bunun sebebi?

- T.K: Arada çok büyük bir aþk yoktu. Leyla tarafýndan varsa bile mecburiyetler yüzünden evlilik bile istenmeyen bir durum haline dönüþtü. Benim canlandýrdýðým karakterden çocuk düþürdü ve evliliðe zorlandý. Bakalým belki de evlenemezler.

- Gökçe Bahadýr: Evet, hiçbir þey Leyla’nýn hayalindeki gibi olmadý. Oðuz tarafýndan istenmediðini biliyor. Bu bir genç kýz için çok kötü bir durum. Bir de onu patronunun eþiyle yakaladý. Bu durumda deðil evlenmek yüzünü bile görmek istemiyordu ama þartlar bu ikiliyi bir araya getirdi. Yine de son dakika her þey deðiþebilir.

n Zaten anlaþýldýðý kadarýyla Leyla’nýn kardeþi Necla’ya olan ilginiz de devam edecek...

- T.K: Zaten evlilik kararýnýn bir nedeni de Oðuz’un Necla’ya kýzgýn olmasýdýr. Bu þekilde intikam almaya çalýþýyor.

- G.B: Paraya önem veren bir kýz. Bu yüzden de uzun zamandýr yapmak istediði þeyleri yapýyor. Necla, Leyla’yý çok kýskanýyor. Çünkü onun yapmak istediðini Leyla yaptý. Tabii bunun tersi olduðu durumlar da yaþanacak.

n Peki, Oðuz’un evlenmeyi kabul etmesinin sebebi nedir?

- T.K: Aslýnda Ferhunde... Oðuz bu zamana kadar bir iktidar savaþý verdi. Güçlü durmayý seven bir adam olduðu için yapamayacaðý bir þey yok. Ferhunde, Oðuz’u patronunun eþiyle yakaladýðý için tehdit ediyor.

n Oðuz aslýnda birçok kiþinin nefretle izlediði fakat böyle insanlarýn olduðunu da gözler önüne seren bir karakter. Siz bu rolü canlandýrýrken neler hissettiniz?

- T.K: Genelde bana "Neden böyle kötü bir karakteri canlandýrdýn" diyorlar. Yüz ifadem masum olduðu için yakýþtýramýyorlar. Fakat olumsuz yönleri gösterip, milletin önünü açmak adýna bu rolü kabul ettim. Beni çok heyecanlandýran bir karakter, çünkü hiçbir davranýþýyla ben olmayan bir karakter. Ben de herkes gibi Oðuz’dan nefret ediyorum.

n Leyla’nýn karakterini kendinize yakýn hissediyor musunuz?

- G.B: Hayýr, yaþadýðý olaylar bana çok uzak. Bir genç kýzýn yaþayabileceði çok þeyi yaþadý. Tecavüz, çocuk düþürme gibi. Bazen çok zorlanýyorum bu rolü canlandýrýrken.

- T.K: Leyla baþýndan beri hata yapýyor. Bu onun ailesine çok ters bir durum. Bu yüzden Leyla ilerleyen bölümlerde daha zor bir duruma düþecek.

- G.B: Ben çok etkileniyorum onun yaþadý sahnelerden...

Yaprak Dökümü yeni baþlýyor

http://img254.imageshack.us/img254/3139/2804323oi5.jpg (http://imageshack.us)

Uzun yýllar Almanya’da yaþayan ve geçtiðimiz yýl Ýstanbul’a yerleþen Fahriye Evcen, dizide sevdiði adamý ablasýna kaptýran Necla adlý karakteri canlandýrýyor. Evcem’in, "Yaprak Dökümü" izleyicilerine verdiði tüyolar þöyle: "Onlarýn sonu ne olacak bilmiyorum ama ortalýk çok karýþtý. Oðuz’un ilgisi bitmiyor. Necla þu anda Leyla’yý çok kýskanýyor. Fakat ayný durum Leyla için de geçerli olacak. Yaprak Dökümü daha yeni baþlýyor. Dizideki bütün çocuklarýn buna dolaylý yoldan da olsa katkýsý var. Herkesi çok büyük sürprizler bekliyor."

kaynak:hürriyet

Seker_Esra
10-02-07, 14:17
Kanal D’nin sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”, Çarþamba günü birinci oldu. Kanal D’nin baþrollerinde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yýldýrýmlar, Caner Kurtaran ve Deniz Çakýr’ýn oynadýklarý, Reþat Nuri Güntekin’in ayný adlý ölümsüz eserinden günümüze uyarlanan sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”nün Çarþamba günü ekrana gelen 20. bölümü, yüzde 11.9 rating ve yüzde 27.1 izlenme payý ile günün en çok izlenen programý oldu.

Deðerlerine baðlý bir ailenin sosyal ve ekonomik þartlara direniþ öyküsünü ekrana taþýyan “Yaprak Dökümü”nün, önceki akþam yayýnlanan bölümünde; Leyla’nýn sessiz sedasýz evlenip baba evinden ayrýlmasý Ali Rýza Bey’i derinden etkiledi. Dizinin önümüzdeki haftalarda ekrana gelecek yeni bölümlerinde, Ali Rýza Bey ve ailesini yeni ve sürpriz geliþmeler bekliyor.

Kaynak : HÜRRÝYET

Seker_Esra
10-02-07, 14:19
Tolga Karel ve Seçkin Piriler

Yaprak Dökümü dizisinin kötü adamý Tolga Karel ile Seçkin Piriler arasýnda yaþanan gerginliðin sebebi ne? Daha önce Deniz Akkaya ve Arzu Yanardað'la ilgili yaptýðý açýklamalarla þimþekleri üzerine çeken Tolga Karel, Seçkin Piriler'e de tehdit mesajlarý atýyormuþ. Ýddialara göre Piriler bu durumdan oldukça rahatsýz ve tedirginmiþ.

Kaynak : HÜRRÝYET

Duygu~Aydin
17-02-07, 20:45
Bazen erkekler þehveti aþk sanýyor

http://www.niceyillara.net/extras/cache/images/article/1/4/4/1/14419.0.@area,160,160,c.jpg

'Yaprak Dökümü' dizisinin Þevket'i Caner Kurtaran, son dönemin en beðenilen genç oyuncularýndan. Hülya dergisine konuþan Kurtaran, yýllar önce Þevket'i canlandýran Tarýk Tarcan'ý aratmayacak kadar baþarýlý.

* Liseyi bitirdikten sonra teyzemin vasýtasýyla amatör bir tiyatro grubuyla tanýþtým. Ortam çok hoþuma gitti. Yoksa oyuncu olmak gibi bir hayalim yoktu. Sýnavlara girdim; Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarý Tiyatro Bölümü'nü kazandým. Okul bitince Devlet Tiyatrosu'nda iki yýl sözleþmeli oyuncu olarak çalýþtým. 'Kasabanýn Ýncisi' ve 'Güz Yangýný' dizilerinin ardýndan, 'Kurtlar Vadisi Irak' filminde rol aldým. Þimdi de 'Yaprak Dökümü'nde ailenin oðlu Þevket'i canlandýrýyorum.

HALUK BÝLGÝNER'E HAYRANIM!

* Þevket ile en büyük benzerliðimiz iyi niyetli yapýmýz. Farkýmýz ise; o kalabalýk bir ailede büyümüþ, ben yalnýz büyüdüm. Onun çok iliþkisi olmamýþ, zaten onun duyduðu aþk deðil; þehvet. Bazen erkekler kadýnýn þehvetine kapýlýp bunu aþk zannediyor, fazla benzerlikler yok o bakýmdan...

* Oyuncu olarak Fikret Kuþkan'ý çok beðeniyor ve yaratýcý buluyorum. Yönetmen olarak da Çaðan Irmak ile çalýþmayý çok isterim. Türkiye'de her rolü oynayabilecek tek isim ise bence Haluk Bilginer... Ona büyük hayranlýk duyuyorum.

* Ýlk görüþte aþka inanýrým. Ýlk görüþte aþýk olmalýyým karþýmdakine. Belki tanýyýnca o insana duygularým deðiþecek ama piyangodan ne çýkarsa! Sonrasý aþk deðil zaten. Hayatýmda biri var. Çok sürpriz yaparým sevgilime, hediye almaktan hoþlanýrým, tipik bir akrep burcuyum. Benim için iliþkide önemli olan güven, samimiyet ve rahatlýktýr.

Kaynak : Hülya

Seker_Esra
20-02-07, 20:01
Dizi dizi müzik

Reyting rekorlarý kýran dizilerin müzikleri de en az onlar kadar popüler. Dizilerin olmazsa olmazlarýndan þarkýlar, neredeyse konularý bile gölgede býrakýyor. Ýþte dillerdeki dizi müzikleri....

Ihlamurlar Altýnda

Bülent Ýnal ve Tuðba Büyüküstün'ün rol aldýðý 'Ihlamurlar Altýnda'nýn müziði Nail Yurtsever'e ait. Þarkýnýn söz yazarý ve yorumcusu ise Ýntizar. Ihlamurlar Altýnda Kar tanesi gibi nazlý / Kuþ kanadý gibi kýrýk Yar tenine haram deðdi / Zamansýz bu ayrýlýk Kalbimi gömdüm topraða / Ihlamurlar kan aðladý / Nasýl bir vedadýr bu yar / Gözyaþým gönlümden damladý / Dillerim lal dokunmayýn...

Beyaz Gelincik

Ýki yýldýr ekranlarda reyting rekorlarý kýran 'Beyaz Gelincik'in baþrolünde Sezin Akbaþoðullarý ve Erkan Petekkaya var. Sevilen dizinin müziði ise ünlü sanatçý Kýraç'a ait. Beyaz Gelincik Gelincik çýlgýn aþkým / Yanardaðým gelincik / Seviyorum demedin / Ömründe bir kerecik / Þüphe dolu kalbimde / Bir sýzýsýn incecik / Bu nasýl bilmecedir Açýklasan olmaz mý? / Daha mý kahrolayým ben...

Acý Hayat

Müziði Kubat'a ait olan 'Acý Hayat'ta Kenan Ýmirzalioðlu ile Selin Demiratar rol alýyor. Gülüm Benim derdim bana yeter bir de sen vurma / Bahar gitti fýrtýnalar eser baþýmda / Gülüm gülüm yetmez ölüm ben ölürüm vay / Etme gülüm, gitme gülüm ben ölürüm vay / Aþkýn beni bir gül gibi soldurdu her gün / Gülüm gülüm yetmez ölüm...

Sýla

Sezen Aksu þarkýsý olan 'Töre'yi Kenan Doðulu'nun vokalisti Sýla Gençoðlu seslendiriyor. 'Sýla'da Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt baþrolde. Töre Can per periþan / Eþim dostum uyansýn / Ýmdadýmýn vakti / Elime biri uzansýn / Baþý dumanýn çare tutmayanýn Sýla'ya giden döner de bir gün / Allah'ýn emri deðil bu / Kullarýn aklý Hak'tan gelen deðil bu / Bebeler doðar mý silahlý? / Töre töre töre...

Yaprak Dökümü

Reþat Nuri Gültekin'in ünlü romanýndan uyarlanan dizinin müzikleri Toygar Iþýklý imzasý taþýyor. Yaprak Dökümü Gün geceye varmadan / Toz duman eder bu þehir / Yalnýzlýða inat iklimler deðiþir /Gün bitiyor bak yine dün yitiyor kalbime / Her mevsim bana sonbahar yaprak dökümü...

Hatýrla Sevgili

Cansel Elçin ve Beren Saat'in rol aldýðý 'Hatýrla Sevgili'nin, diziyle ayný adý taþýyan þarkýsý Mustafa Nohut ve Erdal Güney imzalý. Hatýrla Sevgili Hatýrla sevgili o mesut geceyi / Çamlarýn altýnda verdiðin buseyi Beni mecnun ettin sende olasýn / Aþkýmý inkar edersen Allah'tan bulasýn / Bana sen öðrettin, aþký sevdayý / Ne çabuk unuttun beni hercai / Beni mecnun ettin, sen de olasýn / Aþkýmý inkar edersen Allah'tan bulasýn...

Hýrsýz & Polis

Uður Yücel, Timuçin Esen ve Özlem Düvencioðlu'nun oynadýðý dizi, önce Cem Yýldýz'ýn 'Ýmkansýz Aþk' þimdi de Yarým Býraktýn' isimli þarkýsýyla dillerde. Yarým Býraktýn Yarým býraktýn / Bu günüm senden geçti Zaman geçmeyecek artýk / Ellerim kesik, bedenim hissiz / Yarým kalmýþ bir cümleyim artýk / Yarým býraktýn, yarsýz býraktýn...

Kaynak : TAKVÝM

paçiii_melos
20-02-07, 22:45
’Giderek gerçek bir efsane oluyoruz’

‘Yaprak Dökümü’nün otoriter Ali Rýza Bey’i Halil Ergün: “Bu diziyle insanlara güzel mesajlar veriyoruz. Geniþ bir kesim dizimizi seviyor ve giderek bir efsane haline geliyor. Bu kadar kalabalýk bir izleyici grubumuzun olmasý, bir sürü abuk subuk hayal satan ürünlerin yanýnda çok umut verici...”

* Dizide canlandýrdýðýnýz Ali Rýza Bey nasýl bir adam?
Biraz nesli tükenmiþ bir baba, daha doðrusu nesli yok olmuþ insan. Çok bilinen de bir roman kahramaný. Bugüne uzantýlarýnda tabii biraz farklýlýklar çýkýyor çünkü roman günümüze adapte edildi. Belli deðerleri korumaya çalýþan, ailesini bir arada tutmaya çalýþan bir emekli kaymakam Ali Rýza Bey....

* Siyasal mezunusunuz. Oyunculuk meraký nereden geliyor?
Çok eski... Lise yýllarým Türkiye’de tiyatronun altýn çaðýnýn yaþandýðý bir dönemdi. Bütün Anadolu’da tiyatrolar vardý, düþünce hayatýnda bir kýpýrdanma söz konusuydu. Türk tiyatrosu üzerine de büyük tartýþmalar vardý. Halk tiyatrosu, devrimci tiyatro, klasik tiyatro gibi kavramlarýn konuþulduðu dönemlerdi. Bizim de gençler olarak hayata baþka türlü bakmayý çalýþtýðýmýz günler... Þahsi olarak da benim kendimi ifade edecek bir yer aradýðým zamanlar... Mülkiye’de çok önemli bir tiyatro hareketi baþlamýþtý. Tiyatro, benim için bir sevda gibi deðildi, kendimi ifade edecek bir alan anlamýna geliyordu. Çok keyif aldým. 12 Mart’tan sonra da 1974 yýlýnda sinemaya baþladým.

* Yaprak Dökümü’ne nasýl ’evet’ dediniz?
Arka arkaya diziler yaptým. Çok yorgundum aslýnda, hiç düþünmüyordum yeni bir þey... Ama ‘Yaprak Dökümü’ deyince düþündüm. Çünkü biraz kalitenin düþtüðünü görüyordum, biraz kolaj kültürüne dönüþüyordu diziler. Zengin bir edebiyatýmýz var. Kitleleri avlayan projelerdense kaliteli bir þey olmasýný tercih ettim. Kültürel çözülmenin yaþandýðý bugünlerde güzel bir mesaj verecektik bu diziyle, o yüzden kabul ettim.

ALÝ RIZA’YLA BENZÝYORUZ

* Ali Rýza ile benzer yönleriniz var mý?
Tabii... Her ne kadar kalabalýklarýn insaný olsam da modern iliþkilerin içinde olsam da klasik bir yaným var. Bir de ahlaki fazileti savunuyorum. Ýnsanlarýn çaðlar boyu deðiþmeyen hasretlerinin takipçisi olmaya çalýþýyorum, izler buluyorum bu yüzden kendimde. Ali Rýza Bey’in çok iyi inþa edilmesi gerekiyordu, hâlâ da çalýþýyorum.

* Hep ataerkil baba rolleri teklif ediliyor size, sebebi ne olabilir?
Televizyonda öyle baþladý. Herhalde iyi beceriyorum bu iþi diye, bir de yaþýmýz ve dönem gereði de olabilir. Bir dahaki çalýþmalarda daha renkli öneriler gelmesini ve deðiþmesini istiyorum. 70 tane sinema filminde çok deðiþik karakterleri canlandýrdým ama televizyonda hep baba oynuyormuþum gibi geliyor.

* Dizinizde Türkçe çok düzgün kullanýlýyor. Diðer dizileri bu anlamda nasýl deðerlendiriyorsunuz?
Hepsini seyredemiyorum tabii ama yakaladýklarým oluyor. Gençler sokak dilini kullanýyorlar. Bu naturalizm deðil. Naturalizm demek, sarkmanýn, kirlenmenin birebir sanat eserinde sergilenmesi olmamalý. Gurur duyarak konuþabiliyorum ki insanlara güzel bir þey sunuyoruz.

* Reytinglerde Çarþamba akþamýnýn sarsýlmaz galibi ‘Avrupa Yakasý’ný bile geçmeyi baþardýnýz...
Evet, çok sevindirici, geçmese de önemli deðil. Geniþ bir kesim dizimizi seviyor ve giderek efsane haline geliyor. Bu kadar geniþ bir kesimin dizimize ilgi göstermesi, bir sürü abuk subuk hayal satan ürünlerin yanýnda çok umut verici...

* ‘Yaprak Dökümü’ndeki gibi aðýr dramlar yaþayan ve bir daha toparlanamayan çok aile var deðil mi ülkemizde?
Evet, hele büyük kentlerde müthiþ bir çözülme var. Nasýl toparlanacak bilmiyorum.

BEN LEYLA’YI AFFEDERDÝM

* Kýzýnýz Leyla’nýn olaylý bir evliliði oldu, siz karþý çýktýnýz. Leyla gibi bir kýzýnýz olsa, onu affeder miydiniz?
Tabii, ben ideolojik olarak affederim. Çünkü insanoðlunun davranýþlarýnýn, eylemlerinin, tasarruflarýnýn toplumsal çevreye baðlý olduðunu biliyorum. Ýnsanlar tek baþýna kötü ya da yanlýþ deðildir. Onlarý bu hale getiren þartlardýr. Ýnsanlarýn hatalarýna, yanlýþlarýna onu mahkum etme durumunda aldýrmam. Hikayede de öyle olmayacaktýr. Leyla’yý eleþtirmek ama ayný anda sahip çýkmak lazým. Kötü bir þey yaptý diye gözden çýkarmak olamaz. Çevremde çok yakýn bildiðim bir aile var. Kýzlarý kaçmýþ, annesi ne yapayým burada kötü olacaðýna orada kötü olsun diyor. Dehþete kapýldým. Çocuk17 yaþýnda... Sonuna kadar býrakmayacaksýn. Çünkü uçurum her taraf, dýþarýnýn soluðu doðru deðil. Zaten Ali Rýza da gerici biri olduðu için deðil, dýþarýnýn þartlarýna güvenmediði için çocuklarýnýn üzerine titriyor.

* Dizi dýþýnda neler var gündeminizde?
Her sene öneri getiriyorlar ama ben tiyatrodan çok korkuyorum. Bazý projeler var sinemada ama o da diziyle birlikte gitmiyor. Boþu boþuna yapmam.

20/02/07 vatan tv

paçiii_melos
22-02-07, 10:58
Yaprak Dökümü’nün Ali Rýza’sý babalarýn babasý HALÝL ERGÜN...

Bazý oyuncular, içlerinde yer aldýklarý her projeye renk katýyorlar. Onlarýn rol aldýðý yapýmlar her zaman çok seviliyor, çok seyrediliyor. Eðer diziyse, bir ekran klasiði haline geliyor. Eðer filmse, giþe rekorlarý kýrýyor, ödüllere boðuluyor. Bu isimlerden birisi de Halil Ergün. Yani reytinglerde her hafta rakipleriyle arasýný biraz daha açan Yaprak Dökümü’nün dürüst, sevgi dolu Ali Rýza Bey’i. Ya da Baba Evi’nin Mahmut’u, Pembe Patikler’in Cihangir’i, Büyük Yalan’ýn Ethem’i. Halil Ergün, en sevilen dizilerin vazgeçilmez karakteri. O, ayný zamanda Yeþilçam’ýn birçok önemli yapýmýna da hayat veren bir isim. Gelin sayalým, Halil Ergün filmlerini birlikte hatýrlayalým. Usta oyuncu Ýznik doðumlu. Sinemaya, tiyatrodan geçmiþ. Ýlk filmi Ýzin’i, Yýlmaz Güney’le birlikte çekmiþ. Ardýndan Maden gibi, Yolcular, Þalvar Davasý, Kaþýk Düþmaný, 72. Koðuþ, Suyun Öte Yaný, Katýrcýlar, Mum Kokulu Kadýnlan gibi Yeþilçam efsaneleri gelmiþ. Sayýlarý 50’yi aþan filmler, Halil Ergün’ün nefis oyunculuðuyla güçlenmiþ. Bu roller Ergün’e, Ankara Film Festivali’nde en iyi yardýmcý erkek oyuncu, Adana Altýn Koza’dan ise en iyi erkek oyuncu ödülünü getirmiþ. Bütün bu görkemli geçmiþi yazýnca, bazý isimlerin baþarýsýnýn sýrrý da biraz daha kolay anlaþýlýyor. Ekranlarýn sevilen dizilerini taþýyan bu isimlerin ardýnda, uzun yýllarýn deneyimi ve sanata adanmýþ bir ömür yatýyor.

kaynak:22/02/07 vatan tv

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=6518

paçiii_melos
28-02-07, 12:18
Keþke"lerin yerine "iyi ki" koymak

Geçen hafta birbirinden duygusal üç sahne izledim. Biri, Hýrsýz-Polis'te Aksak'ýn yatalak babasýyla hesaplaþmasý, diðeri Yaprak Dökümü'nde Ali Rýza Bey'in, kýzý Fikret ile dertleþmesi, sonuncusu da Beyaz Show'da Orhan Gencebay'ýn 90 yaþýndaki annesini izlerken döktüðü göz yaþlarýydý. Her üç program da çok izlendi. 15 dakikalýk izlenme istatistiklerini incelediðimde gördüm ki, reytinglerin tavan yaptýðý yer, bu üç duygusal sahne olmuþ... Aksak, yani esas ismiyle Nadir, babasýna isyan ediyordu. "Nadir ismini koymakla evlatlar nadir olmuyor. O ismin içini de doldurmak lazým. Ben þimdi kendimi çok adi, çok sýradan hissediyorum. Beni adam etmek için yaptýðýn tek þey suratýma tokat atmaktý baba. Oysa ben sadece þefkatini istedim..." O zehir gibi sözleri, Dursun Reis'in yüreði kaldýrmadý. Yatalak adam, kalp krizi geçirdi. Aksak'ýn aklý çýktý, babasý bu zehir gibi sözler yüzünden ölecek diye... Kahroldu... Yaprak Dökümü'nde karýsý ve evlatlarý da dahil olmak üzere herkesten art arda darbe yiyen, ailesi hazan yapraklarý gibi rüzgarýn önüne katýlýp, saða sola savrulan Ali Rýza Bey de hep kendi yaþamýndan ödün verip, yanýnda kalmayý tercih eden fedakar kýzý Fikret'in önünde günah çýkarttý. Her iki sahne de hayat dersi gibiydi. Ve sonuncusu... O sakin, maðrur, kontrolü bir an olsun elinden býrakmayan Orhan Gencebay'ýn Samsun'daki 90'lýk annesini monitörde gördüðü an gözlerinden süzülen yaþlarýn arkasýndaki duygu ise "Seni nasýl bu kadar ihmal ettim? Ýþten güçten bana ne? Þu an keþke yanýnda olsaydým" idi... Anneler, babalar ve evlatlarý arasýnda birbirlerine geçecek en kötü miras "keþke" lerdir. Ýþte bu nedenle henüz vakit varken, yani anneler, babalar ve çocuklarý saðken, "keþke"ler "iyi ki"lere çevrilmeli. Bazen vicdan muhasebeleri can acýtacak olsa bile... Geçen hafta Küçükkuyu'dan bir koli geldi. Annem ve babam göndermiþ. Sevgili annem "eþþek kadar" oðluna kurabiye yapmýþ, atký örmüþ... Üzerine de not iliþtirmiþ, "Seni seviyorum" diye... O üç programdaki üç duygusal sahneyi izlerken ne kadar þanslý olduðumu düþündüm. "Seni seviyorum" diye not yazan bir annem ve bana hala "oðlucum" diye hitap eden bir babam olduðu için... Bu garip satýrlarý, uzaktaki anne babasýný özlemiþ bir oðlun duygusal hezeyanlarýna verin. Ve hala vaktiniz varsa, oðlunuza, kýzýnýza, annenize, babanýza "Seni seviyorum" deyin. Belki de yýllardýr özlemle bekledikleri, bu iki küçük kelimedir. "Seni seviyorum"larý sadece sevgililer için biriktirmeyin. Biriktirmeyin ki ileride "iyi ki"leriniz, "keþke"lerinizden çok olsun. Þimdi izninizle: Ben de sizi seviyorum sevgili anneciðim, caným babacýðým... "Ýyi ki" varsýnýz...

http://www.sabah.com.tr/gny/yaz1277-...70228-200.html

paçiii_melos
05-03-07, 12:28
' Yaprak DÖkümü'nde zorla oynuyor '

Sezon baþladýðýnda ilk olarak ' Yaprak Dökümü ' dizisinde Ceyda karakteri ile karþýmýzda çýkmýþtý Baþak Sayan... Ancak 26 bölümlük anlaþmasý olmasýna raðmen 10'uncu bölümden sonra aniden rolünü bitirilerek diziden çýkartýlmýþtý. Bunun üzerine güzel oyuncu 'Geniþ Zamanlar' ekibine katýldý. Þimdi ne olduysa oldu Sayan'ý yeniden 'Yaprak Dökümü ' dizisine soktular. Beklenmedik bir durumla karþýlaþan Sayan, çaresiz 26 bölümlük sözleþmesi olduðu için dizide yeniden oynamaya baþladý. Bir setten diðerine koþturan ve her iki dizide de kötü kadýný oynayan Sayan, gittiði her yerde haklk tarafýndan da tepkiyle karþýlaþýyor. " Bu sene çok kötüyüm. Demek ki oynadýðým karakterleri baþarýyla canlandýrabiliyorum ki insanlar benden bu kadar nefret ediyor. Ancak beni en çok þaþýrtan þey insnalarýn senaryo ile gerçeði birbirinden ayýrdedemiyecek kadar kendilerini kaptýrmasý " diyen güzel oyuncu günlük hayatýnda insanlarýn kendisine nefretle baktýðýný söyleyerek birkaç gün önce baþýndan geçen bir olayý da þöyle anlattý : " Aldýðým kýyafetlerden birinin üzerinde alarmýný unutmuþlar. O sýra benimle ilgilenen bayan bana inanýlmaz derecede kötü davrandý. ' Neden bu kadar kötü davranýyorsunuz bana ? 'diye sordum. ' Sizi hiç sevmiyorum. Çok kötüsünüz' dedi.Þok oldum...."

kaynak: 05/03/07 vatan tv eki

paçiii_melos
07-03-07, 08:33
‘Ýnsanlar Ferhunde’de içlerinde sakladýklarý kötü yaný buluyor’

‘Yaprak Dökümü’nün kötü gelini Ferhunde’yi oynayan Deniz Çakýr: “Ferhunde’den nefret edenler de var, sahiplenen bir kesim de... Herhalde insanlar gösteremedikleri kötü yaný buluyorlar onda... Dolayýsýyla kendilerine yakýn hissediyorlar... Yolda ‘Evet ya, iþte budur. Böyle tavrýný koy’ diyenler bile var... ”

* Dizide canlandýrdýðýnýz karakterden bahseder misiniz?
Ferhunde, bu dizide kötü olan iki karakterden biri. Ailenin gelini... Hayata olan öfkesini baþkalarýndan çýkarma yöntemini seçmiþ bir kadýn.

* Bir önceki diziniz ‘Kadýn Ýsterse’de de kötü karakteri canlandýrmýþtýnýz. Tesadüf mü bu?
Evet ama bu iki karakterin birbirinden çok farklý olduðunu düþünüyorum. Ferhunde, çok daha derinlikli ve bir oyuncu için oynamasý çok keyifli bir rol. Ben insanlarýn inanarak izlemelerinden keyif alýyorum. Belki bazýlarý kendilerini kaptýrýp benden nefret ediyor olabilirler ama ben zevk alýyorum bu iþten... Her bölüm baþladýðýnda yeni bir macera gibi geliyor. Onu araþtýrmasý, incelemesi, ne yapacak þimdileri keyif veriyor bana...

* Genelde insanlarý dizilerde oynadýðý rollerle özdeþleþtirirler. Böyle bir tedirginliðiniz var mý?
Tabii, ben de bunu çok yaþýyorum. Nefret edenler de var, sahiplenen bir kesim de var. Herhalde insanlar gösteremedikleri kötü yaný buluyorlar Ferhunde’de... Yolda ‘Evet ya, iþte budur. Böyle tavrýný koy’ diyenler var.. Çünkü genel olarak dizilerde hep erdemli, isteklerini çok fazla dýþa yansýtamayan karakterler olduðu için, bir eziklik görüyoruz. Dolayýsýyla insanlar kendilerine yakýn hissediyorlar ve seviyorlar bu tipleri. Ezilen sevilir. Ama diðer taraftan da söyleyemediklerini söyleyen bir aðýz olarak Ferhunde’yi benimsiyorlar...

* Bu projede size çekici gelen neydi peki?
Bir kere ‘Kadýn Ýsterse’de oynadýðým karakter de kötü olduðu için aslýnda baþta ‘Çok daha farklý bir rol gelse keþke’ diye düþüncelerim vardý. Ama Ferhunde, gerçekten oynanasý bir rol. Oyunculuða kafa yoran, onu yaþam biçimi haline getiren biri zaten bu rolün cezbedici tarafýný algýlar. Çok iniþleri, çýkýþlarý, dengesizlikleri, rengi olan bir karakter... Benim elime getirilen dosya çok çalýþýlmýþ bir dosyaydý. Ýyi bir iþ çýkacaðý belliydi. Daha sonra oyuncularý duydum, ‘Aman Allah’ým’ dedim. Yönetmenin birkaç iþini duymuþtum. Zaten Reþat Nuri Güntekin’in eseriydi. Kendimi bu projenin içinde görmek beni mutlu edecekti. Ve rol o kadar oynanasý ve diþi bir roldü ki, bir öncekiler de kötüydü, ‘aman bunu oynamayayým’ diye hiç düþünmedim.

* Ferhunde’de kendinize benzettiðiniz özellikler var mý?
Evet, kötüyüm ben kötüyüm... (gülüyor). Ferhunde’yle benzer özelliklerimiz var tabii... Bir kere Ferhunde kötü olmasýnýn yanýnda muzur bir kadýn. ‘Aman be kötülük yapayým, ayaðýný kaydýrayým’ diye düþünen biri deðil aslýnda. O yaþadýðý þeyleri öfkeyle öyle dýþa vuruyor. Baþkasýna zarar veriyor kendine birþey olmasýn diye. Bu muzur yönünü kendime çok yakýn buldum ve onun üzerine gitmeyi düþünüyorum.

‘HIRSIM KENDÝME ZARAR VERÝYOR’

* Dizinin baþarýsý sizi þaþýrttý mý, yoksa bekliyor muydunuz?
Aslýnda þaþýrtmadý, çünkü çok iyi senaryolaþtýrýlmýþ bir eser. Oysa ki o dönemin dilinden bu döneme ayarlamak hiç kolay deðil. Cast çok iyi oluþturulmuþ, herkes yerine uydu, hiç sýrýtmýyor. Ama baktýðýn zaman da her iyi iþ tutmuyor, biz þanslýyýz. Ýyi bir þeyler yapmakiçin uðraþýyoruz.

* Ferhunde çok hýrslý bir kadýn, sizin hayatýnýzda hýrsýn yeri nedir?
Ben de hýrslýyým ama, Ferhunde hýrsýný baþkalarýndan çýkarýyor. Bu yüzden çevresine zarar veriyor. Bense en fazla kendime zarar veriyorum. Kendimle uðraþýyorum. Kendi içimde halletmem gerekiyor ki bunu dýþarý vurabileyim.

* Bu hýrsýnýz iþ anlamýnda mý, aþk anlamýnda mý, yoksa hayatýn her alanýnda mý?
O dönemde hayatýmda ne ön plandaysa o konuda... Aþk anlamýnda hýrsým olmadý hiç bugüne kadar. Elde etme çabam falan. Her þeyi elde ettim. Daha çok iþ anlamýnda kendimle kavgam. Çünkü þu anda yaptýðým þeyler, ileride yapacaðým þeyler için çok belirleyici olacak. Ne kadar kaliteli iþin içinde olursam, kalitemi gösterebilirsem 20 sene sonra öyle anýlacaðým. O yüzden þu anda tavýrlarýma, hareketlerime çok dikkat etmem gerekiyor. Yanlýþ anlaþýlmak istemiyorum. En büyük derdim bu. Çünkü bu piyasada ak çok ak, kara çok kara. Ýkisinin ortasý fazla yok. Ýyi bir oyuncuyum, daha da iyi olacaðým.

* ’Yaprak Dökümü’nde öpüþme sahneleriniz olmuþtu. Son dönemlerde birçok genç oyuncunun bu tarz sahnelerde oynamam gibi prensipleri oluyor...
Birlikte olduðum adamla öpüþme sahnem vardý. Bunda garip bir þey yok ki, insanlar öpüþürler. Dizide ön plana çýkan o sahneler olsa bunlar beni rahatsýz ederdi, ama etmedi . Çünkü doðaldý. Projede çýplaklýk daha öne çýkarýldýðý zaman ben de kabul etmem. Çünkü ben özelim, kimseye kendimi alet ettirmem. Ne gerekirse yapýlýr. Öpüþmek de su içmek gibi bir þey. Dolayýsýyla gerekirse yapýlmasý son derece normal.

* Güzelliðinizin size bu sektörde bir artý saðladýðýný düþünüyor musunuz?Maalesef düþünüyorum, ama düþünmemeyi çok isterdim. Buna sinirleniyorum. Kendim için deðil ama güzelliðin bu sektörde prim getirdiðini biliyorum. Bu böyle olmamalý.

* Eðitim almadan oyunculuk yapýlmasýný doðru buluyor musunuz peki?
Bence yapýlýr, yapýlsýn da zaten. Çünkü televizyonda yapýlan her þey oyuncudan çok yönetmenin iþi. Oyuncunun er meydaný tiyatro...

* Sinema filmi olacak mý?
Þu anda vaktim yok. Ýstanbul Devlet Tiyatrosu’nda ‘Uyarca’ diye bir oyunum var. Ben tiyatroyu çok seviyorum. Orasý çok farklý. Sahneyi tekrar oynama imkanýnýz yok. Ben mankenlerin dizilerde oynamalarýna karþý deðilim, oynasýnlar. Bir sahneyi tekrar tekrar çekebilirler ama hiç tiyatroda baþarýlý olan manken gördünüz mü? Þu anda izlediðim hiçbir Türk filmini de DVD arþivime koyamam. Ve ben insanlarýn arþivine koyacaklarý bir filmde oynamak isterdim. Bu nedenle bekliyorum.

* Kadýn Ýsterse’de oynarken Cihan Ünal ile isminiz anýlmýþtý...
Evet biz de gülüp geçmiþtik o dedikodulara. Zamanla insanlarýn beni bu tarz þeylerle deðil de, sadece oyunculuðumla anacaklarýna inanýyorum.

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=6706

paçiii_melos
12-03-07, 09:52
Ekranda elliden fazla dizi var içinde þiddet olmayan on tane

Acaba hayatýn içinde de bu kadar kan, þiddet ve gözyaþý var mý? Acaba gerçek hayatta da bütün aþklar acýlý, bütün iþler silahlý, bütün evler þiddetle mi kaplý? Hayatý boyunca hiç silah görmeyen, hiç þiddet görmeyen insan sayýsý, gerçekten de ekranýn dizilerindeki kadar az mý? Ben hayýr diyorum; en azýndan öyle olmasýný temenni ediyorum. Ama dizilere bakýnca, þiddetin, kanýn ve silahýn bariz reyting getirdiðini de görüyorum. Zaten bu yüzden söylüyorum... Gelin reyting listemize bakalým. Ýçinde hiç þiddet unsuru taþýmayan dizileri, birlikte sýralayalým. Önce komedilerden baþlayalým. Avrupa Yakasý, hem kalitesiyle, hem de her anlamda þiddetten uzak duran haliyle ekranda bir klasik oldu. Avrupa Yakasý ekibi, biraz eli býçaklý Gaffur’la þiddet çaðrýþýmlarý yaptýrsa da, yine de kandan, acýdan uzak durdu. Peki baþka kaç tane dizi sayabiliriz? Tamam, Yaprak Dökümü’nü de bu listeye katabiliriz. Yaprak Dökümü’nde gözyaþý çok ama þiddetten eser yok. Fakat örneðin Acý Hayat, hem gözyaþýndan alýyor reytingini, hem de silahtan, kandan, intikamdan. Sýla’da da silahlar konuþuyor. Sýla’nýn anlattýðý töre, þiddetin en acýsýný, en can sýkýcýsýný ekrana taþýyor. Durum ortada, þiddetin olmadýðý bir proje yapmak için, rota çaresiz komedi dizilerine kýrýlýyor. Eðer burada bir formül bulunamazsa, bu kez de perili-cadýlý dizilere kayýlýyor. Ama þiddetsiz, kansýz, silahsýz iþler çok seyredilmiyorlar. Gelin bir liste yapalým ve þiddet unsuruna uzak dizileri sayalým. Bakýn kaç tane bulabileceðiz. Bizim yazmayý unuttuklarýmýz olursa, onlarý da sizin bize yazýp göndermenizi bekleyeceðiz. Ve ekranlarýn þiddetten uzak, kan akmayan, can yakmayan dizilerle dolmasý için dua edeceðiz. Ediyoruz...

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=6780

paçiii_melos
12-03-07, 10:15
KANSIZ, SÝLAHSIZ DÝZÝLER.....

1- Avrupa Yakasý...
2- Yaprak Dökümü
3- Fýrtýna
4- Selena
5- Acemi Cadý
6- Yýldýzlar Savaþý
7- Doktorlar
8- Yalancý Yarim
9- Cennet Mahallesi
10- Bir Demet Tiyatro

12/03/07 vatan tv eki

paçiii_melos
12-03-07, 11:53
Geleneksel "Altýn Kelebek TV Yýldýzlarý Yarýþmasý Ödülleri"nin 34'üncü yýlý, yine görkemli bir þekilde kutlanýyor. Her yýl olduðu gibi bu yýlýn zirvesindeki sanatçýlarý yine siz belirliyorsunuz. Oylamaya katýlmak için www.hurriyet.com.tr/altinkelebek internet adresindeki formlarý, en geç 28 Mart 2007 kadar bize ulaþtýrmanýz gerekiyor. Böylece sizin seçtiðiniz adaylar, zirveye çýkacak.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/altinkelebek/

kaynak : hürriyet-kelebek

sezinti
04-04-07, 09:11
Özlem giderdik

Röportaj: Gözde YILMAZ Fotoðraflar: Sinan ÖZBALKAN

"Yaprak Dökümü" dizisinin yakaladýðý baþarýnýn sýrrýný dizinin oyuncularý anlattý.

Halil Ergün, Güven Hokna, Deniz Çakýr ve Caner Kurtaran, baþrolü paylaþtýklarý "Yaprak Dökümü" dizisinin yakaladýðý baþarýnýn sýrrýný anlattý: "Ýnsanlarýn deðiþmeyen hasretlerinin olduðunu gösteriyoruz. Biz izleyicinin özlemini giderdik."Töre hikayelerini konu alan dizilerin son dönemde çok tuttuðunu söyleyen Halil Ergün, "Rastgele tutmuþ bazý meselelerin üstüne yüklenmek doðru deðil. Daha aðýr baþlý iþlerin de olmasý gerek. Olmayýnca da insanlar özlüyor. Galiba biz izleyicinin özlemini giderdik" derken, Güven Hokna ise "Yaprak Dökümü"nden alýnmasý gereken dersleri þöyle anlatýyor: "Hayatta her þey yaþanabilir. Aileler yara alabilir. Asýl olan onuru ve sevgiyi kaybetmemektir. Biz onurlu yaþamayý, sorunlara aceleyle çözüm bulmanýn doðru olmadýðýný gösteriyoruz."

Ýzleyicinin özlemini giderdik

Halil Ergün, Güven Hokna, Deniz Çakýr ve Caner Kurtaran, baþrolünü oynadýklarý "Yaprak Dökümü"nün baþarýsýnýn ardýndaki sýrrý Kelebek’e anlattý. Ergün’ün "Ýnsanlarýn deðiþmeyen hasretlerinin olduðunu gösteriyoruz. Ýzleyicinin özlemini giderdik" sözleri baþarýlarýnýn nedenini özetlemeye yetti.

Son dönemde dizi dünyasýnda töre hikáyeleri popüler olmasýna raðmen aile içi çatýþmalarý konu alan "Yaprak Dökümü" büyük ilgi gördü...

Halil Ergün: Dizimiz çok saðlam bir dramatik yapýya sahip. Baba-oðul, karý-koca, baba-kýz arasýnda yaþanan sorunlar hiçbir zaman deðiþmez. Biz bu deðiþmez gerçekleri anlatýyoruz. Sadece rast gele tutmuþ bazý meselelerin üstüne yüklenmek doðru deðil. Daha aðýrbaþlý iþlerin de olmasý gerekiyor. Olmayýnca da insanlar özlüyor. Ýnsanlarýn deðiþmeyen hasretlerinin olduðunu gösteriyoruz. Galiba izleyicinin özlemini giderdik.

Güven Hokna: Doðru bir iþ zaten kendisini gösteriyor. Bizim verdiðimiz mesajlar çok farklý... Unutulmuþ hasretlerimizi hatýrlatan, bir ailenin oturup hep birlikte izleyebileceði bir dizi çekiyoruz.

Sizce insanlar bu diziyi izlerken ne ders almalý?

H. Ergün: Hayatta her þey yaþanabilir. Aileler çok yara alabilir. Ancak asýl olan onuru ve sevgiyi kaybetmemektir. "Yaprak Dökümü"nde, onurlu yaþamayý, sorunlara aceleyle çözüm bulmanýn doðru olmadýðýný gösteriyoruz.

Ali Rýza Bey karakteriyle ortak yönleriniz var mý?

H. Ergün: Çok temelde var tabii ki... Ben de hayatta birçok yaralar aldým. Rüzgárlara kapýlarak bakýþ açýmý deðiþtirdiðim de oldu. Ali Rýza Bey gibi insaný insan yapan unsurlar konusunda ýsrarcýyým.

Ali Rýza Bey’in olaylar karþýsýndaki duruþunu tasvip ediyor musunuz?

H. Ergün: Ali Rýza Bey sadece çocuklarýný korumaya çalýþýyor. Tutucu, muhafazakár, sert bir baba deðil. Dýþarýdan gelen ahláksýzlýklara karþý direniyor. Ýnsan yoksul düþebilir. Eðer mayasý saðlam deðilse darmadaðýn olabilir. Ama bir insan marul satarak bile para kazanabilir. Ali Rýza Bey de kendini satmamak için direniyor.

Aldýðýnýz tepkiler nasýl?

H. Ergün: Çok dizide rol aldým ama bu dizi beni çok sevindiriyor. Farklý kültür ve toplumsal sýnýflardan insanlar bu dizide ortak bir paydada buluþuyorlar. Çok sosyetik bir aile de çok mütevazý bir aile de ayný tepkiyi gösterebiliyor. Benim acý çekmem onlarý da çok rahatsýz ediyor. Popüler kültürün kuþattýðý çocuklar bile ilgi gösteriyor diziye.

G. Hokna: Biz seyircimizle iç içeyiz. Bizi arayýp "Ben þu saatte evde olabiliyorum. Dizinin saatini deðiþtirebilir misiniz?" diye soranlar bile var.

Ýnsanlar bu diziye can simidi gibi sarýldý

Klasik bir romanýn karakterlerini canlandýrmak sizi tedirgin etti mi?

Deniz Çakýr: Bu dizinin çok fazla popülarite kaygýsý yok. Ýyi bir iþ çýkarmak için uðraþýyoruz. Reyting kaygýsýyla saçmalýklar yapmýyoruz. Oyuncularýn da çok iyi seçilmiþ olduðunu düþünüyorum. Dizinin senaryosu usta kalemlerden çýktýðý için hiçbir sorun yaþamadýk.

Caner Kurtaran: Bizden bir önceki nesil "Yaprak Dökümü"nü biliyor. Ýnsanlar bu diziye can simidi gibi sarýldý. Dizideki oyunculuklar da çok doðal. Tabii karakterlerin izleyiciye inandýrýcý gelmesi de çok önemli. Kýsacasý "Yaprak Dökümü", izleyicilerin hayatlarýnýn bir parçasý oldu.

Neden sizce?

C. Kurtaran: Ekrandaki kirliliðin içinde bu diziye sarýldýlar. Ýnsanlar birbirinin ayný dizilerden sýkýldý.

Deniz Haným "Kadýn Ýsterse"den sonra yine bir kötü karakteri oynamak sizi rahatsýz etti mi?

D. Çakýr: Canlandýrdýðým iki karakter de çok farklý. Çok fazla emek verildiðini bildiðim bu senaryo bana geldiðinde tereddütlerimi geride býrakarak denemeye deðer gördüm.

Nasýl tepkiler alýyorsunuz?

D. Çakýr: Genelde bana gýcýk oluyorlar. "Arkandayýz, devam et" diyenler de var. Aslýnda Ferhunde karakterinin muzýr bir tarafý da olduðu için insanlara sevimli geliyor.

Kendi karakteriniz rolünüzle çok mu çatýþýyor?

D. Çakýr: Senaryo geldiðinde, "Bu kadarý da olmaz" dediðim oluyor. Ferhunde’yi oynarken insani tarafýný da göstermek zorunda olduðum için yaptýklarýnýn nedenlerini bulmaya çalýþýyorum. Her insanýn içinde kötülük vardýr. Kötülük yaparken de nedenlerimiz var. Kimse körü körüne kötü deðildir. Ferhunde’nin desteklediðim yönleri de var. Çünkü büyük özlemleri var.

YENÝ BÖLÜM

Leyla’nýn kanýný donduran haber ne

"Yaprak Dökümü"nün bu akþam yayýnlanacak yeni bölümünün konusu þöyle: Ali Rýza Bey’in, Þevket’in borçlarýný ödeyebilmek için evi satmaya karar verdiðini öðrenen Ferhunde çok sevinir. Leyla ve Oðuz, Yaman’ýn davetini geri çevirmezler. Çiftlik evinde Yaman’ýn verdiði haber, Leyla’nýn kanýný dondurur. 20.00 KANAL D

Kaynak: http://kelebek.hurriyet.com.tr/magazin/6259525.asp?gid=176

paçiii_melos
04-04-07, 10:41
Kanal D liderliðini sürdürüyor , Show ile atv ikincilik yarýþýnda...

Ýþte yine yeni bir ayýn baþlangýcýndayýz. Ve kanallarýn aylýk reyting karneleriyle karþýnýzdayýz. Rakamlarý aþaðýda verdik; þimdi listenin neden böyle þekillendiðini açýklayacaðýz. Kanal D, sezonun baþýndan beri bütün reyting kategorilerinde birinci çýkýyor. Bu, neresinden bakarsanýz bakýn çok zor bir iþ; çünkü AB Grubu seyirciye izlettirmeyi baþardýðýnýz bir yapýmý, Tüm Kiþiler kategorisindeki seyirci beðenmiyor. Tüm Kiþiler kategorisinde birinci gelen bir iþi, AB Grubu seyircisi seyretmiyor. Bu yüzden de günü bütün kategorilerde birinci bitirebilmek iyice güçleþiyor. Ancak Kanal D, uyguladýðý yayýn politikasýyla bu iki gruptaki seyirciye de kendini seyrettiriyor. Kanal D’nin reyting baþarýsýnýn sýrrý, seyirciyi, sadece prime-time’da deðil, bütün güne yayýlan programlarýnda tutabilmesinde yatýyor. Güne Dobra Dobra gibi magazin programlarýnýn lideri olan bir yapýmla baþlayan kanal, ardýndan rakipsiz Seda Sayan’ý, sonra da Esra Ceyhan’ý çýkartýyor seyircisinin karþýsýna. Ve müthiþ bir gündüz kuþaðý reytingi avantajýyla baþlýyor yarýþa. Diziler liginde de en güçlü silahlar yine onlarda. Ne Binbir Gece’nin rakibi var, ne Arka Sokaklar’ýn, ne Yaprak Dökümü’nün, ne de Ihlamurlar Altýnda’nýn. Cumartesi günleri yayýnlanan Gümüþ ve Fýrtýna da liderlik yarýþý yapýyor. Pazar geceleri ekrana sürdükleri filmler de, yarýþmalarla geçen gecede her hafta ilk beþin içinde yer alýyor. Bu sezon ekranlara Kanal D damgasýný vurdu.

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=7089

paçiii_melos
07-04-07, 08:55
Yaprak Dökümü’nü herkes Ýzliyor

Zaten baþarýsýnýn sýrrý da buradan geliyor. Bir yapým için en zor iþ, kendisini iki seyirci kategorisine de izletebilmektir. AB Grubu seyirciye sevdirdiðiniz bir diziyi, Tüm Kiþiler kategorisine de seyrettirebilmektir. Bakýn örneðin iþte Acý Hayat. Tüm Kiþiler’deki reytingi 16.90. AB Grubu’na gelince ise aldýðý puan 9.60. Yani neredeyse yarýsýný kaybetmiþ seyircisinin bir diðer izleyici grubunda. Gelin bir de Avrupa Yakasý’na bakalým. Dizi, Tüm Kiþiler’de 9.10 reyting almýþ. Ancak her hafta olduðu gibi bu reyting oraný AB Grubu’na gelince 13.70’e çýkmýþ. Ezo Gelin’deki fark daha da keskin. Dizi, AB Grubu’nda 5.90 reyting almýþ. Tüm Kiþiler’de bu oran ikiye katlanmýþ ve 10.30’a fýrlamýþ. Peki Yaprak Dökümü’nde durum ne? AB Grubu’nda 13.60, Tüm Kiþiler’de 12.20. Neredeyse eþit dizinin her iki gruptaki seyircisi. Bu sonucu ister güçlü senaryosuna, ister müthiþ oyuncu kadrosuna baðlayýn. Ama her iki seyirci grubunda da eþit oranda izlenmek ciddi bir baþarýdýr. Sakýn yabana atmayýn...

Vatan Gazetesi/Mehmet Güler'in Yazýsý

öjeni
11-04-07, 02:21
En iyi dizi Yaprak Dökümü

'Yaprak Dökümü' dizisi, Kavram Olimpiyatlarý'nda yýlýn TV dizisi ödülüne laik görüldü.
Kavram Dershaneleri'nin geleneksel olarak düzenlediði 13. Kavram Olimpiyatlarý'nýn bu yýlki ödül töreni Önceki gün iþ, sanat ve spor dünyasýndan pek çok ünlü simalarýn katýlýmýyla Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleþti. Yayýnlandýðý ilk günden bu yana her yaþtan seyircinin büyük ilgisini gören 'Yaprak Dökümü' dizisi, Kavram Dershaneleri'nin düzenlediði 13. Kavram Olimpiyatlarý'nda öðrenciler tarafýnda yýlýn TV dizisi ödülüne laik görüldü. Ayþegül Aldinç, Suat Suna, Gökhan Tepe, Behzat Uygur, Ýpek Tuzcuoðlu, Vahide Gördüm, Lara, Irmak Ünal, Melike Öcalan, Halil Ergün, Güven Hokna gibi birçok ünlü ismin katýldýðý törende Dobra Dobra magazin programýna yýlýn en baþarýlý programý plaketi verildi.

paçiii_melos
13-04-07, 07:56
Yan rol deyip geçmeyin

Ekranlarýn sevilen dizilerinde bazý karakterler var ki yeri geldiðinde baþrolden daha çok ön plana çýkýyor. Yan rol olarak kadroya girip de hikayenin ana kahramanlarýndan daha çok ilgi çekmenin sýrrý baþarýlý oyunculuklarý tabii...

Ceyda Düvenci- Binbir Gece
Önce babasý Ýsmail Düvenci gibi iktisat okudu sonra oyuncu oldu. Sayýsýz baþrolden sonra þimdi tüm egolarýndan sýyrýlarak kabul ettiði ‘Binbir Gece’ dizisinde yan karakterlerden biri olmasýna raðmen sanki dizinin baþrol oyuncusuymuþ gibi izliyoruz onu.

Binnur Kaya- Yabancý Damat
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlarý Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitiren Binnur Kaya, farklý oyunculuk üslubu ve mimikleriyle dikkat çekiyor. 3 sezondur devam eden ‘Yabancý Damat’ dizisinde Nazire karakteriyle ekraný hakkýyla dolduruyor.

Deniz Çakýr- Yaprak Dökümü
Hülya Avþar ve Cihan Ünal’ýn baþrolünde olduðu ‘Kadýn Ýsterse’ dizisinde fark ettik ilk olarak Deniz Çakýr’ý... Þimdi de ‘Yaprak Dökümü’ dizisinde Ferhunde’yi oynayan güzel oyuncu ekranlarýn en baþarýlý kötülerinden biri...

Tülin Özen- Beyaz Gelincik
Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan ‘Beyaz Gelincik’in Meryemce’si Tülin Özen, baþrolde olmamasýna raðmen kýsa sürede izleyicinin ilgisini çekti. Mustafa’ya olan aþký, sýradýþý geçmiþi dizide ön plana çýkmasýný saðladý. Tabii bu arada Özen de oyunculuðuyla usta oyuncularýn arasýnda varlýk göstermeyi baþardý.

Olgun Þimþek- Beyaz Gelincik
Beyaz Gelincik dizisinin psikopatý Aziz’i büyük bir baþarýyla oynayan Olgun Þimþek, tartýþmasýz en iyi karakter oyuncularýndan biri... 1971 doðumlu ve Ýstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarý Tiyatro Bölümü mezunu olan Olgun Þimþek, tiyatroya ‘Otogargara’ da rol alarak baþladý. Ardýndan Ýbo Show’daki ‘Güçlü’ tiplemesiyle tanýndý. Altýn Portakallý bir oyuncu olan Þimþek, sanki baþroldeymiþ gibi izlettiriyor kendini...

Þerif Sezer- Beyaz Gelincik
Usta oyuncu altýn çaðýný yaþýyor son yýllarda... ‘Beyaz Gelincik’teki evin halasý olarak diziye bir anda aðýrlýðýný koyan Þerif Sezer þimdi ise yan rollerden baþrole transfer oldu. ‘Yersiz Yurtsuz’ dizisinde Ferdi Tayfur ile baþrolleri paylaþan Sezer izleyiciye oyunculuðuyla dop dolu anlar yaþatýyor.

Metin Çekmez- Binbir Gece
Binbir Gece’nin tartýþmasýz zirve yapan oyuncusu,Burhan Evliyaoðlu karakteriyle izlediðimiz Metin Çekmez... Çekmez’i daha önce ‘Süper Baba’, ‘Zümrüt’, ‘Köpek’ ve ‘Kuþdili’ adlý dizilerde de izledik.

Hasibe Eren- Avrupa Yakasý
‘Sýdýka’ karakteri ile Türk izleyicisinin gönlünde taht kuran Hasibe Eren de ‘Avrupa Yakasý’ndaki performansýyla kýsa sürede bütün dikkatleri üzerine toplamayý baþardý. Eren’i daha önce ‘Yaðmur Zamaný’ ve ‘Þaþýfelek Çýkmazý’ adlý dizilerde de izledik.

Ýlker Aksum- Yabancý Damat
Daha önce ‘Çarli’ ve ‘Biz Size Aþýk Olduk’ dizilerinde izlediðimiz Ýlker Aksum 3 yýldýr ‘Yabancý Damat’ dizisinde Ruþen olarak çýkýyor karþýmýza. Dizide baþroldeki oyunculara taþ çýkartacak cinsten bir performansla izliyoruz.

Sarp Apak- Avrupa Yakasý
9 Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olan Sarp Apak, ‘Avrupa Yakasý’ dizisinde Tanrýverdi karakteriyle kýsa sürede üne kavuþtu. Diziden ayrýlan Þesu karakterinin (Bülent Polat) yerini doldurup dolduramayacaðýný tartýþanlar kýsa sürede sonucu gördüler.

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=7193

Figan
13-04-07, 16:38
Yine birinci

“Yaprak Dökümü”, yine milyonlarý ekran baþýna kilitleyip, hem AB Sosyo Ekonomik Statü’de, hem de Tüm Kiþiler’de birinci oldu.

Kanal D’nin baþrollerinde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yýldýrýmlar, Caner Kurtaran ve Deniz Çakýr’ýn oynadýklarý sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”nün Çarþamba günü ekrana gelen bölümü, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 12.0 rating ve yüzde 31.3 izlenme payý, Tüm Kiþiler’de de yüzde 11.5 rating ve yüzde 28.0 izlenme payý ile günün en çok izlenen programý oldu.

“Yaprak Dökümü”nün, önceki akþam yayýnlanan bölümünde; Ceyda’nýn hamile olduðu haberi, Oðuz’u ve Leyla’yý derin þüphelere ve endiþelere sürükledi. Oðuz’un yaptýklarýna dayanamayan Fikret, Yaman’ý arayýp, ona çocuðunun babasýnýn kendisinin olduðundan emin olmamasýný söyledi. Bu arada Ali Rýza Bey’de evin satýþýndan aldýðý kaparo ile evdekilere hediyeler alýp, onlarý sevindirdi.

Dizinin önümüzdeki hafta yayýnlanacak yeni bölümünde de sürpriz geliþmeler yaþanacak.

paçiii_melos
16-04-07, 09:54
Avrupa Yakasý’nýn yapraklarý döküldü

Kolay iþ deðil... Yayýnlandýðý günde tüm rakiplerini yerle bir eden Avrupa Yakasý’ný, üstelik de her iki reyting kategorisinde birden geçmek inanýn hiç kolay iþ deðil. Sezonun baþýndan beri istikrarlý bir yükseliþ grafiði çizen Yaprak Dökümü, iki haftadýr bunu baþarýyor. Edebi senaryosu ve müthiþ kadrosuyla dizi, önümüzdeki sene de yine bütün rakiplerine nal toplatacak gibi görünüyor. Dizi satrancýnda, perþembe günü seyircisine yeniden “merhaba” diyecek olan Kurtlar Vadisi: Pusu bekleniyor. Sýla’nýn biraz yükseldiði, Selena’nýn listenin dýþýna gittiði bu haftada, top on dizi listemizde baþka kayda deðer bir deðiþiklik görünmüyor. Yarýþmalarýn reyting karnesi ise, bugün bize ayrýlan köþenin sonuna geldik, yarýný bekliyor...

http://www7.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=16.04.2007&Newsid=116212&Categoryid=4&wid=132

paçiii_melos
19-04-07, 09:19
Yaprak Dökümü'nde artýk izleyicilere de yer var

Kanal D'de ekrana gelen "Yaprak Dökümü" dizisi, Türkiye’de bir ilki gerçekleþtirdi.

Reþat Nuri Güntekin'in ayný adlý eserinden uyarlanan ve Kanal D'de ekrana gelen "Yaprak Dökümü" dizisi, Türkiye’de bir ilki gerçekleþtirdi. Bir süredir kapanýþ jeneriðinde, dizinin internet sitesine gönderilen mutlu aile fotoðraflarý yayýnlanýyor. Büyük ilgi gören bu uygulama yalnýzca Türkiye ile de sýnýrlý kalmadý. Þimdilerde Türki Cumhuriyetler'den ve Avrupa’daki Türkler'den de siteye fotoðraf yaðýyor. Dizinin www.yaprakdokumu.com (http://www.yaprakdokumu.com) adresli sitesine gönderilen fotoðraflara önce burada yer veriliyor, ardýndan da dizinin sonunda ekrana getiriliyor.

http://kelebek.hurriyet.com.tr/magazin/6349820.asp?gid=176

paçiii_melos
19-04-07, 09:26
Her gün binlerce fotoðraf yaðýyor

"Yaprak Dökümü", Türkiye'de bir ilki gerçekleþtirerek kapanýþ jeneriðinde mutlu aile fotoðraflarý yayýnlýyor. Dizinin internet sitesine binlerce fotoðraf yaðýyor her gün... Türki Cumhuriyetler'den ve Avrupa'daki Türkler'den de mektup ve fotoðraf geliyor. Dizinin " www.yaprakdokumu.com (http://www.yaprakdokumu.com) " adresine ilgi o kadar fazla ki zaman zaman site kilitleniyor...

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=7227

paçiii_melos
20-04-07, 10:19
Bu aile çok sevildi

http://img214.imageshack.us/img214/8471/27541661nf8.jpg

Kanal D’nin sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”, Çarþamba günü yine milyonlarý ekran baþýna kilitleyip birinci oldu.

Kanal D’nin baþrollerinde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yýldýrýmlar, Caner Kurtaran ve Deniz Çakýr’ýn oynadýklarý sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”nün Çarþamba günü ekrana gelen bölümü, yüzde 11.4 rating ve yüzde 26.8 izlenme payý ile günün en çok izlenen programý oldu.“Yaprak Dökümü”nün, önceki akþam yayýnlanan bölümünde; Oðuz, Yaman’a gelen mektubun Fikret tarafýndan gönderildiðini öðrendi. Bu durum Fikret ile kýz kardeþi Leyla’nýn arasýný açtý. Bu arada, oturduklarý ev yine satýlamadýðý için Ali Rýza Bey ve ailesinin hayalleri suya düþtü. Bölüm finalinde ise Nejla, Cem’in ailesinin kendilerini ziyarete geleceðini öðrendi. Dizinin önümüzdeki haftayayýnlanacak yeni bölümünde de sürpriz geliþmeler yaþanacak.

http://kelebek.hurriyet.com.tr/magazin/6360323.asp?gid=176

stormy
26-04-07, 05:16
Hayýrlý evlat

Yaprak Dökümü'nde babasýnýn sözünü dinlemeyerek evlenen oyuncu Gökçe Bahadýr gerçek hayatýnda tam bir ana kuzusu. Bahadýr, kazandýðý parayla annesine lokanta bile açtý

Sevilen dizi 'Yaprak Dökümü'nün hüzünlü bir o kadar da aile sözü dinlemeyen kýzý 'Leyla'yý canlandýran genç oyuncu Gökçe Bahadýr gerçek hayatýnda hiç de öyle deðil. Ailesine çok düþkün olan Bahadýr diziden kazandýðý tüm parayla annesi Dilek Bahadýr'a ev yemekleri satan bir dükkan açtý. Yetenekli oyuncuyla ev ortamý gibi dekor edilen lokantada sýmsýcak bir söyleþi gerçekleþtirdik...

Yaprak Dökümü sizin için iyi bir atýlým oldu deðil mi?

Evet kesinlikle. Benim için bir dönüm noktasý olduðuna inanýyorum. Hayat Bilgisi dizisinde oynamýþtým. O da güzeldi ama daha çocuksu, oyunculuðun çok da önemli olmadýðý eðlenceli bir yapýmdý. Benim bir korkum da canlandýrdýðým çocuksu ‘Törpü Yeliz’ karakterinin üzerime yapýþmasýydý. Ýþte bu yüzden Yaprak Dökümü dizisindeki "Leyla" gibi oynamasý zor bir karakteri hemen kabul ettim.

Leyla karakterinin altýndan baþarýlý bir þekilde kalkmanýzý ve oyunculuðunuzu bu kadar ispatlamanýzý neye baðlýyorsunuz?

Bir kere rolümü çok fazla düþünüyorum. Kendimi ona kaptýrdým diyebilirim. Ayný zamanda da çok çalýþýyorum. Ben mükemmeliyetçi bir insaným. Büyük bir sorumluluk aldým ama altýndan kalkacaðýma inandým.

Dizide size tecavüz eden erkekle evlenmek zorunda kalýyorsunuz. Gerçek yaþamda böyle bir ikilemle karþýlaþsanýz ne yaparsýnýz?

Bu zemini biraz da Leyla hazýrladý. Ben karakterim gereði duygularýmla hareket etmem, ona kapýlmam. Leyla gibi zayýf bir insan deðilim ondan uzak bir karakterim yani. Ayrýca ailem de çok anlayýþlý bir ailedir. Onlarla her þeyi paylaþýrým. Zaten ailem de böyle davranmamý ister. Ailelerde baský, çocuklarý yalana teþvik eder.

AÝLEM BENÝM HER ÞEYÝM

Ailenizle aranýzýn çok iyi olduðunu görüyoruz. Bir de anneniz için bir ev yemekleri dükkaný açmýþsýnýz...

Evet açtým. Ailem benim her þeyim onlar hayatta en büyük destekçim. Ailenin tek kýzýyým. Annem Dilek Bahadýr çok güzel yemek yapar. Ne zamandýr da ev yemekleri satýlan bir dükkan açmak istiyordu. Aslýnda bundan yaklaþýk üç sene önce ben 'Hayat Bilgisi' dizisinde oynarken yine benim giriþimlerim sonucu küçük bir lokanta açmýþtýk. Þimdi de Suadiye'deki evimize yakýn bir yerde 'Hamur Haným' adlý daha büyük bir yer açmanýn keyfini yaþýyoruz. Diziden kazandýklarým aileme feda olsun. Zaten burayý da annem için açtým. Onun kadar ben de çok mutlu oluyorum. Hem onun kadar olmasa da yemek yapmayý da öðreniyorum.

Engin AYTAÞ/Bugun Gazetesi

$ewim
26-04-07, 16:10
Önümüzdeki yýl da yapraklar dökülecek

Çarþamba gecelerinin deðiþmez reyting galibi 'Yaprak Dökümü'...Kanal D yönetimi,Reþat Nuri Güntekin'in romanýndan günümüze uyarlanan dizinin,önümüzdeki sezon da devam etmesine karar verdi.Ancak romanýn aþýrý saptýrýldýðý yönünde eleþtiriler devam ediyor.Senaristlerin konuyu uzatmak için neler yapacaðý da merak konusu...

averaj
26-04-07, 20:45
Þeffaf Oda

http://img339.imageshack.us/img339/5534/anaresim1cz2.jpg

Þeffaf Oda’da bu hafta büyük bir “aþka” tanýk olacaksýnýz.

Muhteþem þarkýlarýyla, yaptýðý dizi müzikleriyle milyonlarýn kalbine taht kuran Kýraç, niþanlýsý Ayþe Þule Bilgiç için bestelediði “Ayþem” þarkýsýný, niþanlýsýnýn gözlerinin içine bakarak Þeffaf Oda’da söylüyor.

Kýraç’la büyük bir aþk yaþayan Ayþe de, Ali Tufan Kýraç için yazdýðý, “Alim” þarkýsýný Þeffaf Oda’da ilk kez Kýraç’a söylüyor.

Þeffaf Oda’nýn bu haftaki diðer konuklarý, canlandýrdýðý “kötü kadýn” karakterleriyle tanýnan Yaprak Dökümü dizisinden Deniz Çakýr ile dönem dizilerinin vazgeçilmez oyuncusu
Geniþ Zamanlar dizisinden Özge Özberk.

Kýraç, niþanlýsý “Ayþe” için bestelediði “Ayþem” þarkýsýný ne zaman besteledi, söylerken neler hissetti ?
Kýraç’la büyük aþk yaþayan Ayþe, Kýraç için yazdýðý þarkýyý heyecanýný yenerek nasýl söyledi?
Niþanlýsýnýn kendisi için yazdýðý þarkýyý ilk kez duyan Kýraç’ýn tepkisi ne oldu?
Protest duruþuyla tanýnan Kýraç’ýn, çocukluk ve gençlik yýllarý nasýl geçti? Atýldýðý okulu tarafýndan daha sonra neden ödüllendirdi?
Dizilerin “kötü kadýný” Deniz Çakýr’a kim, neden sinir oluyor? Onu sokakta görünce halkýn tepkisi ne oluyor?
Yaprak Dökümü’nün Ferhunde’si hangi ünlünün taklidini, nasýl yaptý?
Baþarýlý oyuncu Özge Özberk, tiyatro eðitimi aldýðý okuldan neden atýldý?
Özge Özberk ilk aþkýna, aþkýný nasýl itiraf etti, ne yanýt aldý?
Kýraç’ýn raiting rekorlarý kýran diziler için bestelediði müziklerden ve þarkýlarýndan seçmeler..

Þarkýlarla, türkülerle tadýna doyamayacaðýnýz sohbet ve aþk dolu duygusal dakikalar Þeffaf Oda’da sizleri bekliyor.
Güneri Cývaoðlu ile Þeffaf Oda, Pazar günü, Saat 11.45’ te Kanal D’de..

paçiii_melos
27-04-07, 06:11
Birinciliði yine kaptýrmadý

Kanal D'nin Çarþamba günleri yayýnlanan ve büyük beðeni ile izlenen "Yaprak Dökümü" adlý dizisi yine birinci oldu.

Kanal D'nin baþrollerinde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yýldýrýmlar, Caner Kurtaran ve Deniz Çakýr'ýn oynadýklarý sevilen dizisi "Yaprak Dökümü"nün çarþamba akþamý ekrana gelen bölümü, A/B Sosyo Ekonomik Statü'de yüzde 12.4 reyting ve yüzde 33.2 izlenme payý, Tüm Kiþiler'de de yüzde 11.6 reyting ve yüzde 28.7 izlenme payý ile yine günün en çok izlenen programý oldu. Dizinin önceki akþam yayýnlanan bölümünde, Cem'in ailesi, Ali Rýza Bey ve ailesiyle tanýþmaya geldi. Ama iþ birden, kýz isteme töreni havasýna girdi. Ve Cem ile Nejla'nýn sözleri kesildi.

http://kelebek.hurriyet.com.tr/magazin/6406971.asp?gid=176

epýler
27-04-07, 17:36
az önce "baþka yerde yok" programýnda leyla yani Gökçe Bahadýr(umarým yanlýþ hatýrlamadým ismini)
dizinin yeni sezonda da devam edeceðini söyledi tam izleyemedim gerçi þöyle bir gözüme çarptý tv önün den geçerken tek bunu duya bildim :img-hyste ne konuþtular bilmiyorum

stormy
29-04-07, 05:01
Sahneyle ekranýn deðiþmez Fikret’i

Adý eski Mýsýr dilinde Zümrüd-ü Anka kuþu anlamýna geliyor Bennu Yýldýrýmlar’ýn. 19 yýldýr tiyatro sahnelerinde

Son dört yýldýr ise Þehir Tiyatrolarý’nda, Reþat Nuri Güntekin’in unutulmaz eseri Yaprak Dökümü’nde Fikret karakterini oynuyor. “Tesadüfün böylesi” derler ya, televizyonda çarþamba gecelerine damgasýný vuran Yaprak Dökümü dizisinde de yine Fikret’i canlandýrýyor.

Bennu Yýldýrýmlar’ý 1990’lý yýllarýn Cuma gecelerine damgasýný vuran efsane dizisi Süper Baba’dan hatýrlarsýnýz. Fiko’nun deri ceketli, isyankar ve sevdiðini söylemekten kaçýnmayan sevgilisi Elif’ti o. Yýldýrýmlar dizide sadece 20 bölüm oynadý ama öyle bir oyunculuk sergiledi ki bugün hâlâ hafýzalarýmýzda. Ayrýca tam 19 senedir Ýstanbul Þehir Tiyatrolarý’nda oyuncu. Bugüne kadar pek çok tiyatro, sinema ve dizide rol aldý. Tunca Yönder’in ’Aðrýya Dönüþ’ filmindeki baþarýsýyla 1994 Ankara Film Festivali’nde ’Umut Veren Kadýn Oyuncu’ seçildi. 1996’da Tolstoy’un ’Bir Atýn Öyküsü’ oyunuyla Bedia Muvahhit Ödülü’nü aldý. Reha Erdem’in yönettiði ’Kaç Para Kaç’ ile 2000 yýlýnda Sadri Alýþýk Ödülü’nü kazandý. Bu film oynadýðý son sinema filmiydi. Dört yýldýr Þehir Tiyatrolarý’nda Reþat Nuri Güntekin’in Yaprak Dökümü adlý eserindeki Fikret’i canlandýran Yýldýrýmlar, bir senedir Yaprak Dökümü dizisinde de Fikret’i oynuyor. Dizi çarþamba geceleri Kanal D ekranýnda izleyicilerle buluþuyor ve reyting rekorlarý kýrýyor. Üstelik öyle baþarýlý bulundu ki dizinin gelecek sezon da devam etmesine karar verildi.

Tiyatroda da dizide de Fikret’i oynuyorsunuz. Bu sizin için þans mý yoksa ayný karakteri oynamak þansýzlýk mý?

Beni tiyatroda izleyen yapýmcýlardan teklif geldi. Ama dizi çok farklý. Tiyatroda aslýna baðlý kalarak oynuyoruz. Dizide ise hikayenin omurgasý ayný ama olaylar günümüzün yaþam standartlarýna göre uyarlanmýþ. Bu soruya benim deðil seyircinin cevap vermesi lazým.

Fikret evin mantýklý ama fedakâr karakteri. Siz de böyle misiniz?

Hiç alakamýz yok. Mantýklý olmasý benim de hoþuma gidiyor. Ülkemizde çok Fikret var da Fikret olmak bir þey kazandýrmýyor. Kimseyi kýrmak istemiyorum ama insanýn kendi ayaklarýnýn üzerinde durmasý ve kendini düþünmesi gerekiyor. Fedakârlýk nereye kadar? Ýnsanýn kendine güven duyacaðý ailelerde büyümesi ve çevresini deðiþtirerek ileriye adým atmasý lazým.

Edebiyattan televizyona uyarlanan dizilerin toplum üzerindeki etkisi nasýl?

Okumayla saðlam iliþki kurmamýþ bir toplum olduðumuz için bir þeyleri kýsadan öðrenmek iþimize geliyor. Oysa Yaprak Dökümü romaný ilkokullarda okutulan çok da kalýn olmayan bir kitap. Pek çok öðrenci gelip “Romaný okumadým” diyor. Tiyatroda da bunu yaþýyoruz. Mesela Anna Karenina’nýn kitabý 1800 sayfa. Salon hýnca hýnç doluyor. Çünkü romaný okuyacaklarýna 3 saate yakýn bir performansý izlemek daha kolay. Biraz kolaycý yanýmýz var ama romandan uyarlamalara çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü bu kitaplarý okuyanlar da var. Biz dizide bir aile dramýný ele alarak toplumumuzu can noktasýndan vuruyoruz. Bu hikaye her zaman televizyon tabiriyle reyting getiriyor.
Tiyatroyu dev TV sanýyorlar

Televizyon izleyicisiyle tiyatro izleyicisi arasýnda ne fark var?

Bence bir fark yok. Herkesi kastetmiyorum ama özellikle saat 15.00 seanslarýna gelen tiyatro izleyicilerinin verdiði reaksiyonlar týpký dev ekranda televizyon izlermiþ gibi. Çünkü sen sahnedeyken çok rahat bir þekilde sana cevap veriyorlar. “Aaa ne yaptý bak gördün mü?” diyorlar. Tiyatroyu dev ekran televizyon zannediyorlar. Bunlar televizyonun getirdiði reaksiyonlar. Bunu insanlarýn içten olmalarýna baðlýyorum. Ýyi bir þey yaptýysanýz da salon doluyor.

Televizyon sizin için bir iþ kapýsý mý?

Tiyatroyu, sinemayý ve diziyi birbirinden ayýrmýyorum. Ben zaten Þehir Tiyatrosu oyuncusuyum. Arka arkaya provaya da girebilirim. Senede üç oyun da çýkarabilirim. Tiyatronun verdiði keyif baþka. Çünkü seyircinin sýcaklýðýný alýyorsun. Tiyatroyu izlerken seyirci kendi montajýný yapýyor. Televizyon ve sinemada montaj oyuncunun elinde deðil.

Bir sürü film çekildi ama sizi beyazperdede göremedik. Neden?

Bunu yapýmcýlara sormak lazým. 1998’den beri bir sinema filminde yer almadým. Kendimce belli iþlerin içinde bulundum. Beni tanýyan tanýr zaten. Birileri beni tanýsýn diye bir derdim olmadý.

Sinemada reyting kaygýsý var

Son zamanlarda çekilen Türk filmi sayýsýnda büyük bir artýþ oldu. Yapýlan tüm bu filmleri nasýl buldunuz? Sizce bu bir geliþme alameti mi?

Yýlda 12 tane çekilen filmle bir sinema sektörü olduðuna inanýyor musunuz? Genelde televizyon dizilerinde ortaya çýkmýþ, seyirci garantisi olan kiþiler tercih ediliyor. Televizyonda nasýl reyting kaygýsý varsa, sinemada da ayný þekilde. Yapýmcýlar sinema adýna deðil de parasýný kazanmak adýna hareket ediyorlar, baþarýlý da oluyor. Çekilen filmlerden kaç tanesini dünyaya gösterip “Bakýn bu bizim Türk sinemamýzýn en iyi örneði” diyebiliriz. Benim görebildiðim daha özenilmiþ televizyon dizileri kývamýnda filmler. Türkiye’de çok iyi oyuncular var. Ama ondan ziyade iyi senaryo yakalamak lazým.

Daha önce yaptýðýnýz bir açýklamada mankenlerle ayný dizide oynamam demiþsiniz...

Mankenler de tiyatro yapmalý. Ama bol mankenin olduðu bir yerde ben ne yapabilirim ki... Yoksa mankenlerin arasýndan da kendini geliþtirecek insanlar çýkacak. Ama bunu izlemeye benim vaktim yok. Ben kendimle ilgiliyim. Dolayýsýyla çevremde oyuncu insanlar isterim.

Sizce þu an sinemanýn en büyük eksiði ne?

Bizi geliþtirecek yönetmenlere ve yazarlara ihtiyacýmýz var. Yine de ben sahneye çýkan herkesi alkýþlamamýz ve tartýþmamýz gerektiðini düþünüyorum. Düþünce boyutuna daha fazla zaman harcamak gerek.

Vatan Gazetesi

MiSz_CaniSi
03-05-07, 16:29
ratingler dun gecenin

1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 18,00 43,50
2 YAPRAK DOKUMU (OZET) [NET] KAND 10,60 30,60
3 AVRUPA YAKASI (TKR) [NET] ATV 7,50 18,70
4 MILAN-M.UNITED [NET] STAR 6,20 16,30
5 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,10 19,10
6 IKI YABANCI [NET] ATV 4,80 16,70

ELE - BAROMETRE
2 MAYIS 2007 ÇARÞAMBA
NO PROGRAM ADý KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 15,30 36,70
2 YAPRAK DOKUMU (OZET) [NET] KAND 9,20 26,00
3 MILAN-M.UNITED [NET] STAR 7,70 20,70
4 AVRUPA YAKASI (TKR) [NET] ATV 5,90 14,60
5 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,90 18,40
6 IKI YABANCI [NET] ATV 4,80 17,60
7 YALANCI YARIM [NET] STAR 4,70 12,20
8 SPOR GUNDEMI KAND 4,50 14,80
9 KARA DUVAK [NET] SHOW 4,50 12,50
10 KURTLAR VADISI PUSU (TKR) [NET] SHOW 4,40 11,20

sezinti
03-05-07, 23:50
“Yaprak Dökümü” zirvede rakipsiz

“Yaprak Dökümü”, Çarþamba günü yine milyonlarý ekran baþýna kilitleyip birinci oldu.

Kanal D’nin, yediden yetmiþe herkesçe büyük bir beðeniyle izlenen dizisi “Yaprak Dökümü”, Çarþamba günü yine milyonlarý ekran baþýna kilitleyip birinci oldu. Kanal D’nin baþrollerinde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yýldýrýmlar, Caner Kurtaran ve Deniz Çakýr’ýn oynadýklarý sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”nün Çarþamba günü ekrana gelen bölümü, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 18.0 rating ve yüzde 43.5 izlenme payý, Tüm Kiþiler’de de yüzde 15.3 rating ve yüzde 36.7 izlenme payý ile yine günün en çok izlenen programý oldu.

Hayriye Haným öfkeden çýlgýna döndü

Dizinin önceki akþam yayýnlanan bölümünde; Nejla’yý Oðuz’la öpüþürken gören Hayriye Haným, öfkesinden çýlgýna döndü. Nejla’yý kendi usulünce cezalandýran Hayriye bu olayý kapatmak için büyük bir çaba sarf etti. Ancak Fikret ona bu konuda destek vermedi. Bölüm finalinde ise Ferhunde’nin dolduruþuna gelen Hayriye, hýrsýný Sedef’ten çýkarmak isteyince en yakýn komþusu ve dert ortaðý Neyyir ile aralarý açýldý. Dizinin önümüzdeki hafta yayýnlanacak yeni bölümünde ise Ali Rýza Bey ve ailesini derinden etkileyecek sürpriz geliþmeler var.

kaynak: Kelebek / Hurriyet gazetesi

emresefer
06-05-07, 13:41
Merhaba arkadaþlar ben okulumuzun dergisi için Yaprak Dökümünün oyuncularý ile röportaj yaptým,çok keyifliydi.Dergi yakýnda çýkacak bende siteye koyarým...

delfin23
08-05-07, 06:20
Gerçekten yarýþanlar kazandý

Evet, aynen böyle oldu bu hafta. Binbir Gece gibi, Avrupa Yakasý gibi çok izlenen dizilerin tekrarlarýný verenler ve yarýþmadan çok polemikle iþi götürmeye niyetlenenler kaybetti. Dizileri günü gününe verenler ve kavgasýz, gürültüsüz güzel sesli þarkýcý adayý seçenlerse, birinciliðe yükseldi. Binbir Gece’nin son anda yapýlan bir yayýn akýþý deðiþikliðiyle tekrar bölümünün yayýnlanmasý, Acý Hayat’la, Yaprak Dökümü’nün önünü açtý. Acý Hayat Tüm Kiþiler’de, Yaprak Dökümü AB Grubu’nda bu hafta liderliðe týrmandý. Ýki dizinin de reytinglerinde belirgin bir yükseliþ yaþandý. Kurtlar Vadisi Pusu da seyirci sayýsýný artýrdý.

sezinti
10-05-07, 10:48
RTÜK'ÜN KADIN ÝZLEYÝCÝ ARAÞTIRMASINDAN ÝLGÝNÇ SONUÇLAR ÇIKTI

RTÜK tarafýndan kadýn televizyon izleyicileri arasýnda yapýlan araþtýrmaya göre Türk kadýnlarý 4.5 saatlerini tv baþýnda geçiriyor ve en çok yerli dizileri izliyor.

21 ilde, 18 ve daha yukarý yaþtaki toplam 4086 kadýnýn katýlýmýyla gerçekleþen araþtýrma, kadýnlarýn televizyon izleme sürelerini, en çok izledikleri kanallarý, en beðendikleri program türlerini, televizyon programlarýyla ilgili kanaatlerini, reklamlardan ne kadar etkilendiklerini, programlarla ilgili istek ve beklentilerini ortaya koydu.

KADINLAR 4.5 SAAT TV ÝZLÝYOR

Kadýnlar günde ortalama 4.5 saat televizyon izliyor. Yaklaþýk % 20’lik bir kitle 6 saat veya daha fazla televizyon izliyor.

Evliler kadýnlar bekarlardan, ilkokul mezunu kadýnlar yüksek eðitimlilerden, iþsiz kadýnlar çalýþanlardan, metropolde yaþayan kadýnlar taþrada yaþayanlardan, emekliler ve ev hanýmlarý çalýþan kadýnlardan daha çok televizyon izliyor.

EN ÇOK YERLÝ DÝZÝLERÝ SEYREDÝYORLAR

Kadýnlar en çok yerli dizileri seyrediyor. Bunu haber bültenleri, kadýn programlarý, müzik/eðlence/talk show programlarý takip ediyor. Eðitici programlar ile saðlýk programlarý ise kadýnlar tarafýndan en az izlenen program türleri.

En çok ilkokul mezunu kadýnlar ile ev hanýmlarý yerli dizileri ve kadýn programlarýný izliyor.

Sýla, Haber Bültenleri, Sabahlarýn Sultaný ve Serap Ezgü ile Biz Bize, kadýnlar tarafýndan en beðenilen televizyon programlarý.

Sabahlarýn Sultaný ve Serap Ezgü ile Biz Bize programlarý kadýnlarýn beðenmedikleri halde izledikleri programlar arasýnda ilk sýralarda yer almakta.

Kadýnlarýn yarýsýndan fazlasý, çocuklara, kadýnlara ve güçsüzlere uygulanan fiziksel þiddet görüntülerinden rahatsýz olmakta.

KADINLAR TV ÝZLEMEYÝ SEVÝYOR

“Kadýnlar TV izlemeyi seviyorlar” yargýsýna katýlanlarýn oraný yüzde 88.2, “Kadýnlar yapacak baþka bir þey olmadýðýnda TV izliyorlar” yargýsýna katýlanlarýn oraný yüzde 67, “TV izlemek kadýnlarý eðlendiriyor” yargýsýna katýlanlarýn oraný yüzde 77.5, “TV izleyen kadýnlar, yeterince evle ve çocuklarla ilgilenemiyorlar” yargýsýna katýlanlarýn oraný yüzde 45.6, “Kadýnlar, TV’de izledikleri bazý kiþilerin/karakterlerin davranýþlarýný örnek alýyorlar” yargýsýna katýlanlarýn oraný yüzde 53.3.

KADIN PROGRAMLARI

Kadýnlarýn hemen hemen yarýsý sabah ve gündüz kuþaðýndaki kadýn programlarýný izlemekte. En çok dul ve boþanmýþ, ardýndan ise evli kadýnlar bu programlarý daha çok izlemekte. En az izleyenler ise bekar kadýnlar. Eðitim düzeyi arttýkça kadýn programlarýnýn izlenme oranýnda azalma görülmekte.

Kadýn programlarýnda beðenilmeyen hususlar, þiddetli kavgalar ve tartýþmalar, özel hayatýn deþifre edilmesi ve aile içi kavga konularý/aile içi þiddet ve aile sýrlarýnýn açýklanmasý.

YERLÝ DÝZÝLER

Kadýnlar tarafýndan en çok izlenen yerli diziler; Sýla, Binbir Gece, Acý Hayat ve Yaprak Dökümü.

Yerli dizilerde beðenilmeyen hususlar; þiddet içeren konular, töre ve aðalý konular, müstehcen görüntüler ve senaryolarýn ayný olmasý.

REKLAMLAR

Kadýn izleyicilerin çoðunluðu televizyonda reklamlar baþlayýnca kanal deðiþtirmekte. Reklamlarýn satýn alma davranýþý üzerinde etkili olduðunu belirtenlerin oraný % 36,9.

Kadýn Ýzleyicilerin yarýdan fazlasý RTÜK’ün Akýllý Ýþaretler Sembol sistemi hakkýnda bilgi sahibi ve bu iþaretler program tercihlerinde etkili olmakta. Ayrýca hemen hemen yarýsý akýllý iþaretlerin program içeriðine uygun þekilde kullanýldýðýný düþünmekte.

kaynak: medyatava.net

paçiii_melos
11-05-07, 12:36
Yaprak Dökümü arayý açýyor

Sezonun baþýndan bu yana Yaprak Dökümü ile Avrupa Yakasý arasýnda büyük bir rekabet yaþandý. Ýlk aylarda rakibini geçen Avrupa Yakasý, son haftalarda Yaprak Dökümü’nün ardýnda kaldý. Ancak ara hiç bu kadar açýlmamýþtý. Ve ilk defa Kanal D’nin dizisi, atv’nin dizisini neredeyse ikiye katladý. Her iki reyting kategorisinde de Avrupa Yakasý’ný geçen Yaprak Dökümü, rakibine ilk defa bu kadar büyük fark yaptý. Avrupa Yakasý bu hafta 6.80 gibi ciddi düþük bir reyting aldý. Rakamlar, Yaprak Dökümü’nün önümüzdeki sezonda da ayný hýzla devam edeceðini gösteriyor. Ancak kadrosunun yarýsýný kaybeden ve Engin Günaydýn ile Peker Açýkalýn’ýn oyunculuklarýyla idare eden Avrupa Yakasý için ayný þeyi söylemek pek mümkün görünmüyor. Bekleyip göreceðiz. Sonuçlarý her fýrsatta sizlerle paylaþmaya devam edeceðiz.

http://www7.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=11.05.2007&Newsid=119072&Categoryid=4&wid=132

delfin23
18-05-07, 05:52
Tahsin ile Ýzzet'in düellosu
Kanal D'nin Yaprak Dökümü dizisi ile atv'nin Avrupa Yakasý arasýnda çarþamba akþamlarý müthiþ bir reyting savaþý yaþanýyor. Seçimini dram ve gözyaþýndan yana kullananlar Yaprak Dökümü'nü izlerken, kahkaha atýp, günün stresinden kurtulmak isteyenler Avrupa Yakasý'ný tercih ediyor. Yaprak Dökümü'nün son haftalardaki belirgin yükseliþi, Reþat Nuri Güntekin'in ölümsüz eserinin televizyona iyi uyarlanmasý kadar, doðru oyuncu seçiminden de kaynaklanýyor. Tecrübelisiyle, genciyle Yaprak Dökümü'nün oyuncularý müthiþ bir performans sergiliyor. Dizideki karakterlerin günlük hayatýmýzýn tam orta yerinden seçilmiþ tipler olmasý da, ekran baþýndakilerin kendilerini bu karakterlerle özdeþleþtirmesini kolaylaþtýrýyor. Avrupa Yakasý ise sýnýf çatýþmalarýndan kaynaklanan durum komedilerinin altýný öyle ustalýkla çiziyor ki, her karesi ayrý bir kahkaha vesilesi oluyor. Týpký Yaprak Dökümü'nde olduðu gibi, deneyimli ve genç oyuncular arasýndaki müthiþ uyum, Gülse Birsel'in usta kalemiyle birleþince ortaya seyrine doyum olmayan bir komedi çýkýyor. Ýþte tam da bu noktada gözüm, iki yeni karaktere takýldý. Yaprak Dökümü'nde bu hafta ortaya çýkan uzak akraba Tahsin, "yaþanmamýþlýklarýn kadýný" Fikret'in hayatýný deðiþtireceði gibi, diziye ayrý bir tat katacaða benziyor. Tahsin rolü için Ahmet Saraçoðlu'nun seçilmesinden dolayý da Ay Yapým'ý yürekten kutluyorum. Romandaki Tahsin'i, ondan daha iyi canlandýracak biri bulunamazdý. Zira Saraçoðlu, Hýrsýz - Polis'teki Arsen Lüpen rolü ile benim gibi pek çok televizyon izleyicisini kendisine hayran býrakmýþtý. Avrupa Yakasý'nda son bir kaç haftadýr yýldýzý giderek parlayan Ýzzet karakteri ise diziye müthiþ bir ivme kazandýrdý. Özellikle Makbule ile Ýzzet'in eski Yeþilçam kliþelerine göndermelerle bezeli aþk sahnelerine bayýldým. Ýzzet'i canlandýran Timur Acar'ýn yýldýzýnýn Gülse Birsel tarafýndan yeni bölümlerde daha da parlatýlacaðýný tahmin ediyorum. Bana göre bundan böyle çarþamba geceleri Yaprak Dökümü ile Avrupa Yakasý'nýn reyting savaþý kadar, Tahsin ile Ýzzet'in alttan alta geliþen müthiþ rekabetine de sahne olacaða benziyor.

batuhan_gumus
19-05-07, 16:08
arkadaslar su an f ox da yaprak dokumunn sevilen oyuncularin deniz cakir ve sevket leyla ve sedef varr heran bitebilir

ulaþ
23-05-07, 13:22
arkadaþlar þu an show tvde gökçe bahadýr var ilgilenenlere duyrulurr.yeni baþladý program

sorfangirls
23-05-07, 16:35
MALTEPE UNÝVERSÝTESÝ ZÝRVEDEKÝLER ODÜL TORENÝNDE OGRENCILER TARAFINDAN YAPILAN ANKET SONUCUNDA YILIN EN IYI YERLI DIZISI OLARAK YAPRAK DOKUMU SECILMISTIR.

BUGUN YAPILAN ODUL TORENINDE ODULU ALMAK UZERE DIZI OYUNCUSU TOLGA KOREL ORDAYDI.

delfin23
28-05-07, 05:26
Yaprak Dökümü, Sýla’yý da geçti

Yeni bir diziye alýþmamýz, onu sevip reyting listelerinde zirveye çýkartmamýz biraz zaman alýyor. Ama bir kere bir diziyi sevdik mi kolay kolay býrakmýyoruz peþini. Birbirimize methedip, her hafta artýrýyoruz seyirci kitlesini. Öyküsünde hüzün olan, hayatýn acý gerçeklerini, insanýn içindeki meleði de, þeytaný da ortaya çýkartan yapýmlarý tercih ediyoruz daha çok; biliyorum. Acýyý ve aþký anlatan dizileri her zaman çok seyrediyoruz; görüyorum. Seçimlerimizin benzediðini gördükçe kendimi daha iyi, daha size yakýn hissediyorum. Ýzlediðim diziler reyting listelerinde zirveye yükseldikçe beðenime ve önsezilerime daha çok güveniyorum.

Kanal D yarým adým önde

Yaprak Dökümü de, bu anlattýðým duygularý taþýyan dizilerden birisi. Dizi, bu sezonun baþýnda gösterime girdi. Sezonun ilk aylarýnda, güçlü rakibi Avrupa Yakasý’na geçildi. Ama kabul edelim Avrupa Yakasý da eski formunda deðildi. Engin Günaydýn’ýn muhteþem Ýþletme Müdürü Burhan tiplemesi ve Peker Açýkalýn’ýn etkisiyle ilerlemekteydi. Güçlü senaryosu ve saðlam bir kadrosu olan Yaprak Dökümü, seyirci sayýsýný her hafta artýrmaya devam etti. Sonunda rakibini yakaladý ve son haftalarda da sürekli geçti.

Yaprak Dökümü’nün baþarýsý sadece bununla da sýnýrlý deðildi. Kanal D’nin dizisi, sezonun sonunda yýlýn en güçlü yeni yapýmlarýndan Sýla’yý da geçti. Ve adýný, þimdiden önümüzdeki sezonun en iddialý yapýmlarý arasýna ekledi. Diziler liginin haftalýk reyting karnesini aþaðýda verdim. Bu hafta, bir yeni analiz listesi daha ekleyeyim dedim. Sezonun baþýnda gösterime giren 60 civarýndaki dizi arasýndan, sayýsal verilerin ýþýðýnda, en baþarýlý on yapýmý derledim. Geçen yýldan devam eden Acý Hayat, Ihlamurlar Altýnda, Kurtlar Vadisi, Avrupa Yakasý ve Beyaz Gelincik’i ikinci listeye eklemedim. Yeni sezon dizilerinin en baþarýlý ilk onunu siz de görün istedim. Kanallar arasýndaki müthiþ rekabette bu sezon Kanal D rakiplerinden yarým adým öne çýktý. Bunda, Binbir Gece, Yaprak Dökümü ve Arka Sokaklar gibi yeni dizilerini tutturmasýnýn elbette çok önemli bir payý vardý.

BU YIL GÖSTERÝME GÝREN EN BAÞARILI ÝLK ON DÝZÝ

1-BÝNBÝR GECE

2-YAPRAK DÖKÜMÜ

3-SILA

4-ARKA SOKAKLAR

5-EZO GELÝN

6-DOKTORLAR

7-HATIRLA SEVGÝLÝ

8-SELENA

9-ÝKÝ AÝLE

10-KÖPRÜ

suri06
30-05-07, 12:56
sabah günaydýn eki

Ferhunde Oðuz'un planýný alt üst edecek
Fikret yaþananlarý içine atmýþ, onun bu tavýrlarýný yanlýþ yorumlayan Ali Rýza Bey'le arasý iyice açýlmýþtýr. Sabrý kalmayan Fikret, sýrf evden uzaklaþmak için tanýmadýðý bir adamla evlenmeye karar verir. Oðuz ve Necla birlikte kaçma planlarý yapmaktadýr. Ferhunde'nin þantajýndan bunalan Oðuz, artýk boyun eðmeyeceðini söyler. Ferhunde'nin elinde saðlam bir delil yoktur ama söyledikleri Yaman'ý Oðuz'a karþý harekete geçirecektir. Oðuz tehlikenin farkýna varýp da taktik deðiþtirince oyun içinde oyun baþlar. Kanal D 20.00

delfin23
02-06-07, 11:58
Hangi dizi bitecek? Hangisi devam edecek?
Sezon sonu yaklaþtýkça okurlarýmýzdan gelen "meraklý" mesajlar da arttý. Herkes izlediði dizinin akýbetini soruyor: "Filanca dizinin, falanca bölümde biteceðini duyduk. Doðru mu Yüksel Bey?" Sorularýn hepsini tek tek yanýtlamaktan parmaklarým nasýr tutmuþken, imdadýma Hafta Sonu dergisi yetiþti. Orada bu sezon bitecek, gelecek sezona devredecek ve yeni baþlayacak dizileri listelemiþler. Bendeki bilgileri de ekleyip, sizlerle paylaþmaya karar verdim: Þu sýralar ekranlarda 50'ye yakýn dizi var. Geçen sezondan devam edip, bitenler, bu sezon baþlayýp, reyting alamadýðý için zamanýndan önce yayýndan kalkanlar ve onlarýn yerine baþlayanlarla birlikte bu sayý sezon içinde 150'ye yaklaþýyor. Öncelikle yaz tatiline girip, gelecek sezon da devam edecek yeni dizilerin listesini verelim de tiryakileri rahat bir nefes alsýn: Sýla, Yersiz Yurtsuz, Selena, Þöhret (atv), Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Arka Sokaklar (Kanal D), Geniþ Zamanlar, Köprü, Kader (Star TV), Ezo Gelin, Kara Duvak, Doktorlar (Show TV), Hayat Türküsü (TRT 1), Yemin (FOX). Sýrada bu sezon sonunda izleyicilerine veda edecek diziler var: Saðýr Oda, Fýrtýna, Yabancý Damat, Ihlamurlar Altýnda, Gümüþ, (Kanal D), Beyaz Gelincik, Bebeðim, Gemilerde Talim Var (atv), Kaybolan Yýllar (Star TV), Acý Hayat (Show TV), Üç Tatlý Cadý (FOX). Bu diziler arasýnda Ihlamurlar Altýnda 80. bölümüyle veda ediyor. Kaybolan Yýllar'ýn veda tarihi 28 Haziran. Star TV'nin iki dizisi Ýki Aile ve Yalancý Yarim ile Kanal D'deki Acemi Cadý ve atv'nin yayýnladýðý Duvar ise ara vermeden yaz boyunca ekranlara gelmeye devam edecek. Ve yeniler: Bu yaz ekran gençlik dizilerine teslim. Star TV'deki Aþk Kapýyý Çalýnca ve Kanal D'deki Kavak Yelleri ile yaz ekranýna gençlik aþýsý yapýlacak.

sezinti
02-06-07, 12:15
Sevgili arkadaþlar,

Lütfen, eklediðiniz haber, bilgi ve dökümanlarýn kaynaklarýný yazýnýz. Lütfen, özenli olunuz.

delfin23
02-06-07, 15:57
Deniz Çakýr (Yaprak Dökümü -Ferhunde)

Ferhunde renkli ve atraksiyonlu

Kötü kadýný oynamak beni hiç rahatsýz etmiyor.Oyuncu tarafýndan baktýðýnda oynadýðým karakter çok renkli ve iþlenmesi çok zevkli. Kötü kadýnýn içinde çok fazla renk ve atraksiyon var.Düz bir karakterden çok daha keyif veriyor bana.Oynadýðým kötü kadýnlar mesleðim ve kariyerim anlamýnda bana çok þey katýyor. Elbetteki riskleri var.Ýnsanlar çok fazla inanýyorlar. Seni gerçek hayatta da öyle sanýyorlar. Bana sürekli "Uðraþma artýk þu aileyle", "Lanet gelin ", "Sana çok kýzýyoruz ama bir taraftan da seviyoruz.Boþver devam et renk katýyorsun " diyenler de var.Onlarýn bana kýzmasý beni sevindiriyor.Demek ki rolümü baþarýyla çýkarýyorum. Ayrýca kötü kadýnýn üstüme yapýþacaðýndan da hiç korkmuyorum.

delfin23
03-06-07, 10:57
Tacizci diye Reina'ya alýnmadý

Flaþ “Yaprak Dökümü” adlý dizinin yakýþýklý oyuncusu Tolga Karel, alkollüyken bayanlara sarktýðý duyulunca Reina'ya alýnmadý.

Dizideki kötü karakterini gece alkolünde etkisiyle ortaya çýkaran Tolga Karel, eðlenmek için çýkan bayanlarýn kabusu oldu. Bu durumdan dolayý rahatsýz olan eðlence hayatýnýn popüler mekanlarý Anjelik ve Safir’e girmeyen Tolga Karel, önceki akþam gittiði üçüncü gece kulübü Reina’ya da giremedi.

Gece kulübünde bayanlarý rahatsýz ettiðinden dolayý girmesi yasak olan Tolga Karel, kapýdaki güvenlikler uzun süre dil dökse de içeri girmekte baþarýlý olamadý. Tolga Karel, “Ýnsanlar beni çapkýn, onunla bununla gezen biri gibi tanýyor. Benim romantik, duygusal bir yapým var. Yakýnda göreceksiniz, evleneceðim” diyerek büyük bir aþk yaþadýðýný söyledi.

delfin23
03-06-07, 13:13
Köy dizileri bitiyor

KÖYLERDE geçen, zengin konaklarda yaþananlarý sergileyen diziler bu yýla da geçen yýl olduðu gibi parlak girdiler, ama sonra gerilemeye baþladý. Ekrandaki ilgi çeken dizilerin büyük çoðunluðu þehir dizilerine dönüþtü; Yaprak Dökümü, Doktorlar, Avrupa Yakasý, Binbir Gece, Hepsi Bir, Arka Sokaklar hep tutan kentli diziler, bunlara karþýlýk bu yýl sadece üç köy dizisi ilgi gördü, Sýla, Ezo Gelin ve Yersiz Yurtsuz, diðerleri engeli aþamadý, izlenmedi. Köy dizilerinin izleyici kaçýrmasýnda en büyük neden, hepsinin birbirine benzemesi; farklýlýklar yaratsalar daha çok izlenebilirlerdi ama yapamadýlar. En çok kaybedenler, benzerliði fazla olanlar oldu, Asmalý Konak gibi bir konakta yaþayýp, ayný erkeðe âþýk olanlar... Bunun baþka açýklamasý yok!

medsul
04-06-07, 15:06
nereye ekliyeceðimi bilemedim:icon_whis sonunda buraya eklemeye karar
verdim:img-yes: umarim daha önce eklenmemiþtir
eger eklendiyse özür dilerim:img-wink:

resimler ALMÝRA85 arkadaþimiza aittir kendisi yaprak dökümü fan sitesine koymuþ bende
buraya eklemek istedim kendisine cok teþekkür ederim:happy0064

1967 yapým eski yaprak dökümü
http://img105.imageshack.us/img105/8754/yaprakdkmvz7jb7.jpg

ailenin ablasi fikret
http://img405.imageshack.us/img405/8920/fkrettt2wq9.jpg

leyla.fatma girik
http://img178.imageshack.us/img178/2774/leylayq7ng4.jpg

necla.seremis pekkan
http://img178.imageshack.us/img178/8040/nejlakb6sv8.jpg

þevket..ediz hun
http://img512.imageshack.us/img512/2589/evketvn7ag6.gif

ferhunde..filiz bozkurt
http://img178.imageshack.us/img178/2774/ferhundejy9lt3.jpg

BeatriXx
04-06-07, 17:23
Ümraniye Zahide Zehra Garring Ýlköðretim Okulunun düzenlemiþ olduðu þiirler ve türküler gecesine katýlan baþarýlý oyuncu Tolga Karel, velilerden ve öðrencilerden büyük ilgi gördü…

Ümraniye Zahide Zehra Garring Ýlköðretim Okulu öðrencileri tarafýndan en beðenilen oyuncu seçilen Tolga Karel’in ödülünü okul Müdürü Sebahittin Saltý verdi…

http://www.ucankus.com/img/tolga_karel_B2.jpg

Saltý, ödül töreninde “Okulumuzun bu anlamlý gününde bizleri yalnýz býrakmayan, sanatçýlarýmýza, velilere ve emeði geçen herkese teþekkür ederim. Ayrýca Tolga Bey’e de bizi böyle anlamlý günde yalnýz býrakmadýðý için okulum adýna teþekkürlerimi iletirim” dedi

Plaketini alan Tolga Karel ise, yarýnýn geleceði olan gençlerden böylesine anlamlý bir ödül aldýðý için mutlu olduðunu ifade etti.

Tolga Karel, ödül töreni çýkýþýnda medya mensuplarýnýn sorularýný yanýtlarken “Artýk bende çocuk sahibi olmak istiyorum, ama bunun için de uygun bir eþ bulmak lazým. Zaten annem de evlenmemi istiyor. Þimdi mutlu bir yuva kuracaðým prensesi arýyorum” dedi..

ucankus.com

delfin23
06-06-07, 08:15
Bennu Yýldýrýmlar: O çok duru bir oyuncu

Ahu’nun bu güzel sevgisini karþýlýksýz býrakmak mümkün deðil. "Bir Ýstanbul Masalý" dizisinde oyunculuðunu göstermiþti. O sýralar herkes ne kadar duru ve sakin bir oyuncu olduðundan bahsediyordu.

Ahu Türkpençe: Oyunculuðuna aðzým açýk kaldý

Tek kelimeyle bir Bennu Yýldýrýmlar hayranýyým. Bennu’yu ilk kez "Eski Fotoðraflar" adlý televizyon filminde izledim ve oyunculuðu karþýsýnda gerçekten aðzým açýk kaldý. Bennu’dan o kadar etkilenmiþtim ki mezuniyet ödevi olarak "Eski Fotoðralar"ýn oyununu sahneye koymuþtum.

sezinti
06-06-07, 12:41
RADYO VE TELEVÝZYON ÜST KURULUNUN (RTÜK), "GÜZEL VE DOÐRU TÜRKÇE KULLANIMI ÖDÜLLERÝ"NÝ ALMAYA HAK KAZANANLAR AÇIKLANDI...

6/6/2007

RTÜK’ten yapýlan yazýlý açýklamada, ödüllerin, yayýnlarda Türkçe’nin doðru ve özenli kullanýlmasýný teþvik etmek, kitle iletiþim araçlarýnýn Türk dilini doðru kullanmadaki duyarlýlýklarýna ve toplumda dil birliðinin güçlendirilmesine katký saðlamak amacýyla verildiði belirtildi.

Türk Dil Kurumu, RTÜK, iletiþim ve edebiyat fakülteleri ile meslek kuruluþlarýndan oluþan jürinin deðerlendirmesi sonucunda kazanan yapým ve sunucularýna ödüllerinin 14 Haziranda Ankara’da düzenlenecek törende verileceði bildirildi.

Ulusal televizyonlar ve radyolar kategorisinde ödül kazananlar þöyle:

Çocuk Programý - Sözüm Söz (TRT).

Film/Dizi Film - Yaprak Dökümü (Kanal D), Hatýrla Sevgili (ATV).

Müzik/Eðlence - Bedirhan Gökçe ile Ýz Býrakanlar (Kral), Metronom (Dünya Radyo).

Haber/Haber Program - 5N 1K (CNN Türk), Bam Teli (NTV), Baþkent Kulisi (Kanal 7), Gün Ötesi (TRT), Haber Bülteni (Radyo 7).

Eðitim/Kültür - Dil Yarasý (Kanal B), Kim 500 Milyon Ýster (Show Tv), Bir Yaþam Bir Name (Polis Radyosu).

Jüri Özel Ödülü - Uluslararasý Türkçe Programý (STV), Tüm Programlar (TRT).

Bölgesel ve yerel televizyonlar ve radyolar kategorisinde ödül alan yapýmlar ise þunlar:

Haber/Haber Program - Editörden Bu Sabah (ER TV), Analiz (V TV).
Haber - Radyo ODTÜ Haber (Radyo ODTÜ).

Müzik/Eðlence - Karagöz ve Hacivat (Radyo Liva), Altýn Naðmeler (Konya FM), Neden Olmasýn (Radyo Ritim).

Kaynak: ucankus.com

clevergirl
06-06-07, 12:56
Ünlü bir kadýn bir gece için Ferrari teklif etti

http://www.bugun.com.tr/staticfiles/images/newsimages/HaberResmi/c920a342-27a8-4584-8a72-f793eb9fd402.jpg

Yaprak Dökümü' dizisinde kadýnlarý baþtan çýkaran Oðuz karakterini oynayan Tolga Karel, hakkýnda çýkan yanlýþ haberlerin imajýný zedelediðini söyledi.

Renia'da tanýmadýðý kadýnlara sarkýntýlýk ettiði gerekçesiyle dýþarýya çýkartýlmadýðýný belirten Karel çarpýcý açýklamalar da yaptý. Sosyetede tanýnmýþ bir kadýn tarafýndan bir gece için Ferrari teklifi aldýðýný söyleyen Karel, “Ýsmi açýklamam. Zaten kabul etmedim. Ben iþimle ön plana çýkmak istiyorum" dedi.

Okan IÞIK

Kaynak: Bugün Gazetesi

sezinti
07-06-07, 10:16
Artýk bakkala bile süslenip gidiyorum

'Yaprak Dökümü' dizisinin 'Sedef'i Seda Demir, Yeni Aktüel dergisine þöhretin hayatýnda yarattýðý deðiþimi anlattý: Eskiden bakkala altýmda þort, ayaðýmda terlikle giderdim. Ama artýk saçýmý tarayýp, süsleniyorum!..

Yaprak Dökümü'nde canlandýrdýðý 'Sedef' karakteriyle beðeni toplayan Seda Demir'in hayran kitlesi gün geçtikçe artýyor. Marmara Üniversitesi Fransýzca Kamu Yönetimi Bölümü'nde okurken, arkadaþlarýnýn baskýsýyla bir cast ajansýna yazýlan 24 yaþýndaki oyuncu, hep hayalini kurduðu iþi yaptýðýný söylüyor. Küçükken, 24 yaþýna geldiðinde hayatýnýn deðiþeceðini hissettiðini belirten Demir, "Birgün yurtdýþýna açýlacaðýmý da hissediyorum" diyor. Ýþte genç yýldýzýn Yeni Aktüel dergisine yaptýðý ilginç itiraflar...

* Küçükken büyüyünce ne olmak istediðimi sorduklarýnda, 'Öyle bir meslek olsun ki, insanlarla iletiþim içinde olayým. Heyecan verici ve kalýcý olsun' derdim. Tüm hayalim arkamda iz býrakacak bir iþ yapmaktý. Herkes 18. doðumgününü bekler ya, ben hep 24 yaþýna gireceðim günü beklerdim. O gün iyi bir þeyler olacaðýný hissederdim. Öyle de oldu...

Cesaretim yoktu
* Bundan 3 yýl önce harçlýðýmý çýkarmak için fuarda hosteslik yaparken, 'O kadar güzel ve eðitimli kýz arasýndan beni mi seçecekler' der ve bir cast ajansýna yazýlmaya cesaret edemezdim. Birgün kendimi arkadaþlarýmla bir ajansta buldum ve 'bir kenarda kalsýn' diye bir baþvuru formu doldurdum. Sonra birgün beni deneme çekimine çaðýrdýlar. 'Nasýl olsa olmaz' diye gitmedim birçok görüþmeye. Sonra birgün 'Tamam' dedim. Birçok çekime gittim. Ýlk iþim de Ýþ Bankasý reklamlarý oldu.

* 'Yaprak Dökümü'nün deneme çekimlerinde yönetmen bana sürekli sorular sordu. Verdiðim cevaplarý çok doðal buldu. Böylece 'Sedef' rolü benim oldu. Ýþçi emeklisi annem ve babam, o kadar kýzýn arasýndan benim seçilmeme inanamadýlar.

* Dizi yayýmlandýktan sonraki gün arkadaþlarým arayýp 'O sen miydin?' diye sordular. Tebrik üzerine tebrik aldým. Sonra bu tebrikler yerini hiç tanýmadýðým insanlarýn sevgi gösterilerine ve meraklý bakýþlarýna býraktý.

'Þiþmanla' diyorlar
* Ben aslýnda oyunculukla birlikte kendimi anlamaya baþladým. Zaten hep ünlüymüþüm gibi yaþýyormuþum... Davranýþlarýma dikkat ediyormuþum. Eskiden evden üstümde bir þort, ayaðýmda terlikle çýkýp bakkala giderdim. Þimdi bakkala giderken pantolon giyip saçýmý tarýyorum. Tek baþýma yürürdüm birkaç ay öncesine kadar. Þimdi ev ortamý dýþýnda yalnýzlýðýmý pek yaþayamýyorum.

* Artýk insanlar yolda beni gördüklerinde arkamdan 'Sedef' diye sesleniyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Güleryüzlü teyzeler yolda beni durdurup önce beni baþtan aþaðýya süzüyor, sonra da 'Çok zayýfsýn Sedef. Biraz þiþmanla' diyorlar. Bir de dizinin web sitesinde benimle ilgi bölüme, 'Ýleride yurtdýþýnda oynayabilir' diye yazmýþlar. Ben de ileride birgün bu olacakmýþ gibi hissediyorum.

En büyük hayali Ferzan Özpetek filminde oynamak

En büyük hayalinin Ferzan Özpetek'in çekeceði bir filmde rol almak olduðunu söyleyen Demir, örnek aldýðý oyuncularý ise þöyle sýralýyor: "Yelda Reynaud'yu severim. Özellikle 'Anlat Ýstanbul'da transeksüel rolünü çok iyi canlandýrmýþtý. Bennu Yýldýrýmlar'ý ve Derya Alabora'yý da çok beðeniyorum. Türkan Þoray'ý söylemeye gerek bile yok zaten."

Kaynak: Sabah gazetesi / Günaydýn

delfin23
08-06-07, 05:57
Aile felakete sürükleniyor

Kanal D’nin, yediden yetmiþe herkesin beðeniyle izlediði dizisi “Yaprak Dökümü”, Çarþamba günü yine milyonlarý ekran baþýna kilitleyip birinci oldu.

Kanal D’nin baþrollerinde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yýldýrýmlar, Caner Kurtaran ve Deniz Çakýr’ýn oynadýklarý sevilen dizisi “Yaprak Dökümü”nün Çarþamba günü ekrana gelen bölümü, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 14.8 rating ve yüzde 41.4 izlenme payý, Tüm Kiþiler’de de yüzde 13.5 rating ve yüzde 38.4 izlenme payý ile yine günün en çok izlenen programý oldu.

Aile felakete sürükleniyor

Dizinin önceki akþam yayýnlanan bölümünde; Cem, Leyla ile Oðuz’un birlikte olduklarýný öðrendi. Bunun üzerine Cem’in ailesi niþan bohçasýný ve niþan yüzüðünü iade etmek üzere Ali Rýza Bey’lere geldi. Ne olduðunu anlayamayan Ali Rýza Bey ise donup kaldý. Dizinin önümüzdeki hafta yayýnlanacak yeni bölümünde de, Ali Rýza Bey ve ailesini derinden etkileyecek sürpriz geliþmeler var.

Kanal D Ana Haber Bülteni de birinci

Mehmet Ali Birand yönetiminde ekrana gelen Kanal D Ana Haber Bülteni de, Çarþamba günü Tüm Kiþiler’de yüzde 3.4 rating ve yüzde 18.5 izlenme payý, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de de yüzde 3.8 reyting ve yüzde 19.3 izlenme payý ile birinci oldu.

*Sultan*
09-06-07, 12:55
Yaprak Dökümü rezaleti!

Yaprak Dökümü adlý diziyi severek izliyordum! Artýk nefret ederek izlemeye baþladým..

Çünkü?

Böyle bir babanýn, böyle bir ailenin kýzlarý bu kadar mý ahlaksýz olur? Bu kadar mý yozlaþmýþ olur?

Mümkün deðil!

Yaprak Dökümü adlý dizinin ilk bölümlerini çocuklarýma seyrettirip, aile içindeki deðerleri gösteriyordum. Büyüklere saygý, yemeðe hep beraber oturulmasý, kardeþler arasýndaki bað vs. vs..

Þimdi oðlum benle dalga geçmeye baþl