Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü Mantık Hataları

denizkizi55
05-11-06, 18:08
dizide mantik hatasi olarak gördüklerimizi burada paylasalim...

GüZCiCeGi
18-11-06, 19:04
ya belki mantik hatasi degilde benim bisey dikkatimi cekti.. necla leylayla oguzu tanisdirirken bi yas büyük ablam demisti.. necla üniye gidiyo leyla hala dershanede öss ye hazirlaniyo.. bu durumda leylanin iki kez öss sinavini kaybetmis olmasi lazim ama dizide sadece bi kez kaybetmis gibi konusuldu bi senesi bosuna gitti demisti hayriye hanim..
yani necla lise 2 deyken leyla öss girmis kaybetmis sonra ertesi sene ikisi birlikte girmis necla kazanmis leyla gene kaybetmis olmasi gerekiyo :img-huh:

erttekno
27-12-06, 19:24
İzmir'in Söke ilçesi !!!

Ferhundenin annesi ile ilgili googleden aratılan gazete arşivindeki haberde bu şekilde yazıyor :(

Türk_Jön
28-12-06, 07:50
İzmir'in Söke ilçesi !!!

Ferhundenin annesi ile ilgili googleden aratılan gazete arşivindeki haberde bu şekilde yazıyor :(

Evet Söke Aydın'ın ilçesi

murat2007
13-01-07, 16:11
tabikii gerçekte olmamış bu olayy ....... ben bi hata buldum ama pek hata sayılmaz ferhundeye kargo ile paket geliyor içinde annesinin gönderdiği metuplar var sonra ferhunde ben rahat bir şeyler giyeyim diye odasına çekiliyor içeride mektupalara bakıyor notu okuyor ağlıyor yani bayağı bi oyalanıyor sonra o kıyafetini değiştirmeden salona giriyor

senny
13-01-07, 19:38
Evet Söke Aydın'ın ilçesi

bunu ben de farkettim ve senaristlere yuh dedim yani.tam olarak ilini bilmiyosun madem bildiğin yeri yaz bari

murat2007
31-01-07, 09:29
Arkadaşlar kitapta mantık hatası yok.Fakat dizide var.Yani tıpatıp kitabı diziye uyarlamıyorlarki.Değiştirdikleri için bazı mantık hataları doğabiliyor....

SAHRA_IRMAK
11-02-07, 17:36
ben bı mantık hatası buldum galıba A. Rıza'nın su an ders verdıgı cocugun babası ıcın gecen bolumlerde A. Rıza aysenın ogret. ıle yolda karsılastık fransızca ...... demıstı bu bolummde ıse adam fabrıkator cıktı

Seker_Esra
22-02-07, 15:20
valla bende anlamadim su aykut bey ne is yapiyor?
bir bakmisiz ogretmen, bu bolumde dukkan sahibi.. anlamadim ben ya

erttekno
14-03-07, 19:41
Mantık hatası olmaz diyordum ama oluyormuş :) Yanık Koza dizisinin Semih'i Mete Horozoğlu Ferhundenyle Şevketin nikah şahidiydi hatırlayanlar hatırlar :) bu gece ki bölümde de partide de ilk defa tekrar tanıştılar :)

onathan
14-03-07, 20:24
Ferhunde Ceyda'nın Oğuz'la buluşacağını duyuyor ve ertesi gün takip ediyor. Ama Nasıl Takip : Ceyda'nın Ferhunde'ye sattığı eski arabası 15 mt. arkasından gidiyor yol boyunca ve ceyda bunu farketmiyor. ya Ceyda hiç dikiz aynasını kullanmıyor ya da "senaristlerin mantığı buraya kadar"
hepinize saygılar

gocensalih
14-03-07, 20:41
Hakikaten o kadar yakından takip etmesine rağmen Ceyda'nın bunu fark etmemesi çok ama çok ilginç... Biz ailece izlerken farketti edecek dedik ama ne ,malesef ki fark etmedi.. madem fark ettirmeyecektiniz Ferhunde'nin takibini, neden o kadar yakından takip ettiriyosunuz be kardeşim ??

gocensalih
14-03-07, 20:46
Mantık hatası olmaz diyordum ama oluyormuş :) Yanık Koza dizisinin Semih'i Mete Horozoğlu Ferhundenyle Şevketin nikah şahidiydi hatırlayanlar hatırlar :) bu gece ki bölümde de partide de ilk defa tekrar tanıştılar :)

İnce detayı yakalayış harika tebrikler.. İlk bölümden beri izliyorum ama Sedefi seçen yönetmenin, Ferhunde&Şevket'in nikah şahidi olduğunu farkedemedim.. Yalnız bu nası bi cesarettir nikaha getirip tanışmıyolarmış gibi tekrardan tanıştırmaları Şevketlerle,pes doğrusu yaa!!

taupsilon
24-03-07, 14:59
bi de onca parasızlık çekiyorlar ama ferhundenin elinde son model gayet pahalı dijital bir foto makinası var... bilgisayarı alırlarken hediye geldi heralde :P

epıler
25-03-07, 12:41

İnce detayı yakalayış harika tebrikler.. İlk bölümden beri izliyorum ama Sedefi seçen yönetmenin, Ferhunde&Şevket'in nikah şahidi olduğunu farkedemedim.. Yalnız bu nası bi cesarettir nikaha getirip tanışmıyolarmış gibi tekrardan tanıştırmaları Şevketlerle,pes doğrusu yaa!!

ama şevketin tanımamsı doğal çünkü nikahtayken kafasındaki perük yoktu şimdi perük taktırmışlar adama :img-hyste

murat2007
10-04-07, 16:27
Kahveci Ahmet Neyyir Hanıma ceketini vermişti cebi delik diye. Ama delik cebten not çıktı yani pek mantık hatası sayılmaz ama yazayım dedimmm...

gollory
17-04-07, 21:16
bi de onca parasızlık çekiyorlar ama ferhundenin elinde son model gayet pahalı dijital bir foto makinası var... bilgisayarı alırlarken hediye geldi heralde :P

Galiba o makine leylanın nikahında da sedefin elindeydi sürekli çekim yapıyodu leyla ile necla arasındaki yaş ilişkisini de ilk bölümden bu yana çözemedim açıkcası :img-heh:

Messa
18-04-07, 08:19
Kahveci Ahmet Neyyir Hanıma ceketini vermişti cebi delik diye. Ama delik cebten not çıktı yani pek mantık hatası sayılmaz ama yazayım dedimmm...

Diğer yırtık olmayan cebine koymuştur...:icon_whis

Galiba o makine leylanın nikahında da sedefin elindeydi sürekli çekim yapıyodu leyla ile necla arasındaki yaş ilişkisini de ilk bölümden bu yana çözemedim açıkcası :img-heh:

Leyla, Necla'dan büyük ama kaç yaş olduğunu bilmiyorum olsa olsa 1-2 yaştır. Maddi zorluk çekiyorlar son model fotoğraf makinaları var demişsiniz bence bu hiçte tuhaf değil altı üstü bir fotoğraf makinesi...

murat2007
18-04-07, 19:24
Diğer yırtık olmayan cebine koymuştur...:icon_whis

Leyla, Necla'dan büyük ama kaç yaş olduğunu bilmiyorum olsa olsa 1-2 yaştır. Maddi zorluk çekiyorlar son model fotoğraf makinaları var demişsiniz bence bu hiçte tuhaf değil altı üstü bir fotoğraf makinesi...

Hayır hayır...Yırtık cepti çünkü kahveci adam "cebi diktiğine göre notu görmemiş olması imkansız" dedi...

Türk_Jön
19-04-07, 07:25
Yeni bölümden bir hata;
Hayriye Hanım ve Neyyir Hanım konuşuyorlardı, Neyyir Hanım, Sedef'e reklam filmi teklifi geldi diyince Hayriye Hanım "evet çocuklar diyordu" dedi oysa reklam filmi teklifi geldiğinde Hayriye Hanım zaten Sedef'in yanındaydı helva yapmışlardı ya o zaman gelmişti teklif

Messa
19-04-07, 07:31
Yeni bölümden bir hata;
Hayriye Hanım ve Neyyir Hanım konuşuyorlardı, Neyyir Hanım, Sedef'e reklam filmi teklifi geldi diyince Hayriye Hanım "evet çocuklar diyordu" dedi oysa reklam filmi teklifi geldiğinde Hayriye Hanım zaten Sedef'in yanındaydı helva yapmışlardı ya o zaman gelmişti teklif

Evet ben bunu farketmemiştim ama şimdi sen yazınca farkettim. Hatta Sedef çığlık attı Acelebacı Helvası Sedef'e yaradı falan demişlerdi.

epıler
23-04-07, 16:25
mantık hatası değil biliyorum ama şu yaptıkları Acelebacı helvasını ya onlar yanlış yaptılar yada benim annemi arkadaşı kandırdı :img-hyste
çünkü annem ve tayfası helvayı kavururken ocağın başında okumuşlardı yasin duasını onlar ise sonradan odada okudular

gulseven
26-04-07, 16:21
mantık hatası değil biliyorum ama şu yaptıkları Acelebacı helvasını ya onlar yanlış yaptılar yada benim annemi arkadaşı kandırdı :img-hyste
çünkü annem ve tayfası helvayı kavururken ocağın başında okumuşlardı yasin duasını onlar ise sonradan odada okudular

aslında nehir hanımda hayriyeye acelebacı helvasının anlatırken, helvayı kavururken yasin okuycaz dedi.ama iş teoriden pratiğe geçerken hatalı oldu:icon_whis

TrU
28-04-07, 15:41
ben necla ile leyla arasındaki yaş farkına değinmek istiyorum 2 olasılık var
1.leyla necladan 1 yaş büyük ama aynı sene okula başlamışlar (hani ikisi de birlikte başlasın diye düşünmüş olabilir ailesi)
2. leyla 2 kez öss yi kazanamadı bu 3. girişi olacak
bir de bir şey sormak istiyorum necla hangi bölümde okuyor? t cetvelinden falan mühendislik okuduğu anlaşılıyor da makine mi inşaat mı yoksa mimarlık falan mı?

murat2007
28-04-07, 16:04
ben necla ile leyla arasındaki yaş farkına değinmek istiyorum 2 olasılık var
1.leyla necladan 1 yaş büyük ama aynı sene okula başlamışlar (hani ikisi de birlikte başlasın diye düşünmüş olabilir ailesi)
2. leyla 2 kez öss yi kazanamadı bu 3. girişi olacak
bir de bir şey sormak istiyorum necla hangi bölümde okuyor? t cetvelinden falan mühendislik okuduğu anlaşılıyor da makine mi inşaat mı yoksa mimarlık falan mı?

Çizim yapıyordu....Hangi bölümde okuduğunu bende bilmiyorum...

EFTALYAGUL
28-04-07, 18:40
bölümüden bahsetmediler gerçekten yada biz kaçırdık ama ders çalışırken istatistik çalışıyorlardı cem le.hoş istatistik biçok bölümde var bizim işletmede bile vardı:)
necla leyladan büyük duruyor ama leyla büyük olmalı.üniversiteyi kazanamaması dogal leylanın aklı hep beş karış havadaydı.bu sene azimli çalışyor kazanacaktır umarım:)

stormy
09-05-07, 00:40
Evde televizyon olmamasi bana mantiksiz geliyor..her evde var ikiser ucer..bilgisayar varken onun olmamasi kel alaka biraz..

Messa
09-05-07, 10:50
Evde televizyon olmamasi bana mantiksiz geliyor..her evde var ikiser ucer..bilgisayar varken onun olmamasi kel alaka biraz..

Evde TV var Stormy sen görmemişsin. Mutfaktan çıkışta köşe varya Tuvalet ile mutfak kapısının olduğu köşede... Yemek masanın ta karşısında. Hatta bir kere Şevket TV izliyordu.:img-hyste

murat2007
09-05-07, 13:36
Evde TV var Stormy sen görmemişsin. Mutfaktan çıkışta köşe varya Tuvalet ile mutfak kapısının olduğu köşede... Yemek masanın ta karşısında. Hatta bir kere Şevket TV izliyordu.:img-hyste

Evet TV var... Bende çok eski bölümleri izlerken gördüm... Şimdi sen söyleyincede Ferhunde Sedefin afişlerini yırttığı zaman Şevketle kavga etmişti Şevketde oturmuş tv izliyodu... O aklıma geldi...

Messa
09-05-07, 13:51
Evet TV var... Bende çok eski bölümleri izlerken gördüm... Şimdi sen söyleyincede Ferhunde Sedefin afişlerini yırttığı zaman Şevketle kavga etmişti Şevketde oturmuş tv izliyodu... O aklıma geldi...

Evet bende o zaman Şevket'in TV izlediğini hatırlıyorum hatta Ferhunde kızmıştı Şevket'e...:img-hyste

fatima
09-05-07, 15:21
son bölümde Neyyir Hanım Hayriyeye ben gidiyorum diye seslenmişti.Fikretde seni duymaz o yukarıda diyordu.O sırada Ali Rıza Bey dışarıdaydı sonra zil çaldı Ali Rıza Bey geldi Neyyir Hanım gitti.Hayriye mutfaktan çıktı Ali Rıza Beyde Fikrete hani annen yukarıdaydı dedi.Halbuki o dışarıdaydı nerden duydu söylediklerini...:icon_whis :icon_whis

murat2007
09-05-07, 17:15
son bölümde Neyyir Hanım Hayriyeye ben gidiyorum diye seslenmişti.Fikretde seni duymaz o yukarıda diyordu.O sırada Ali Rıza Bey dışarıdaydı sonra zil çaldı Ali Rıza Bey geldi Neyyir Hanım gitti.Hayriye mutfaktan çıktı Ali Rıza Beyde Fikrete hani annen yukarıdaydı dedi.Halbuki o dışarıdaydı nerden duydu söylediklerini...:icon_whis :icon_whis

Haklısın o sahneyi şimdi tekrar izledim... Halbuki Fikret sessiz konuşuyordu...

Messa
10-05-07, 08:32
Haklısın o sahneyi şimdi tekrar izledim... Halbuki Fikret sessiz konuşuyordu...

Ben sahneyi yalnızca bir defa izledim ama şöyle hatırlıyorum. Neyyir Hanım kalktı ve salona doğu geldi. O sırada kapı çalındı Ali Rıza Bey içeri girdi ve Neyyir Hanımların yanına geldi. O sırada Neyyir Hanım "Hayriyeye birşeyler söyledi" bunun üzerine Fikret duymaz o yukarıda dedi. Tüm bu konuşmalar geçerken Ali Rıza Bey salondaydı diye hatırlıyorum ben ama tekrar izlemekte fayda var.

paçiii_melos
10-05-07, 16:04

Arkadaşım ben de senin bu dediğini geçen haftaki bölümü izlerken aynı şeyi demiştim. Ali Rıza Bey daha içeri de girmemişti maşallah nasıl da duydu saçmalık dedim ama anlamadım gitti...

HaMbUrG*
10-05-07, 16:57
Necla dans etmeye basladiginda boynundaki inci kolyesi yok.
Dikkat ederek izledim; belki takilarini cikarmistir diye ama kayin pedeririin taktigi altin bileklik daha kolundaydi..

stormy
10-05-07, 17:10
Dünkü bölümden saçma bir sahne; (bana göre )

Normal de erkek tarafı kıza takacağı takıları kıza vermez. Ama dünkü bölüm de Nejla tek taşını nişandan önce evdekilerebayram ederek gösteriyordu. Nerde görülmüş Allah aşkına, nişanda takılcak olan takının önceden kıza verilmesi falan...Bence çok büyük bir hata olmuş....

Belki de Nejla'nın iyice görmemişliğini daha da çok yansıtmak için böyle bir sahne gerçekleşti ama olsun. bu sefer ekranları başındaki her genç kız Nejla gibi yapıcak. Çok kötü örnek oluyor :img-hyste :img-hyste :img-hyste

bende nisanda takilmaz diye biliyordum..dugunde taki takilmaz miydi?

epıler
10-05-07, 17:20
bende nisanda takilmaz diye biliyordum..dugunde taki takilmaz miydi?

kıza erkek tarafı hediye olaraktan bişe getirir.ama nişan takıldıktan sonra takarlar
belki cem öylesine hediye aldıydı o tek taş yüzüğü neclaya yüzükte maşallah yani kocamandı tek taşların fiyatını düşünürsek :img-hyste

fikretti evden kovarcasına ferhude yolladığında yüzünde fazla bir makyaj yoktu neyyir hanıma gittiğinde epey bir makyaj vardı yüzünde hangi ara yaptı acaba (cevap:set arası :img-hyste )

barismo
11-05-07, 12:52
benim dikkatimi bi şey daha çekti.30.bölümde Suzan Hanımla Kemal Bey(yani Cem'in ailesi) Leyla ne zaman evlendi diye sorunca Ali Rıza:''Sonbaharda gelin ettik.''dedi.Oysa Leyla 20.bölümde evlendi ve o bölüm yayınlandığında Şubat sonuydu-yani nerdeyse ilkbahar-nasıl sonbahar oluyo şaştım.Ferhunde ile Şevket evlendiğinde sonbahardı.:img-yes:

murat2007
11-05-07, 19:00
benim dikkatimi bi şey daha çekti.30.bölümde Suzan Hanımla Kemal Bey(yani Cem'in ailesi) Leyla ne zaman evlendi diye sorunca Ali Rıza:''Sonbaharda gelin ettik.''dedi.Oysa Leyla 20.bölümde evlendi ve o bölüm yayınlandığında Şubat sonuydu-yani nerdeyse ilkbahar-nasıl sonbahar oluyo şaştım.Ferhunde ile Şevket evlendiğinde sonbahardı.:img-yes:

Onu bende fark ettim... Ama belkide etkileyici olsun diye öyle demişlerdir... Hani bütün çocukları sonbaharda dökülecek...

modest2000
11-05-07, 19:06

Ben bunu hiç farketmedim doğrusu.
Benim de şu dikkatimi çekiyor.Bu Cem sürekli yüzünde tebessümle dolaşan biri.Yüzünde hiçbir duyguyu okuyamıyorsunuz.Mesela Ferhunde ve Necla görmemiş bir şekilde "bunlar ipek mi" filan dediklerinde Cem yine gülümsüyordu.İnsan normalde bu tarz şeylerde aklından birşeyler geçiririr,tuhaf karşılar ve yüzüne yansıtır bunu.Bu çocuk sürekli sırıtıyor.Hiç mi tuhaf karşıladığı birşeyler yok bu çocuğun:img-hyste

ozgeozdem
12-05-07, 08:02
modest2000 çok güzel yazmışsın walla.Katılıyorum sana.Duygularını anlayamıyoruz çocuğun.Sürekli pişmiş kelle gibi sırıtıyo:img-hyste
Ali Rıza Beyin "sonbahar"da evlendirdik demesini ben de seyirciyi etkilemeye bağlıyorum.Dizinin adı üstünde cnm: Yaprak Dökümü:img-wink:

Türk_Jön
16-05-07, 21:13
Neyyir'in akrabası adını unuttum. Telefonda ve eve geldiğinde Neyyir Yenge diyordu hastaneden dönerken Neyyir Abla dedi

EFTALYAGUL
16-05-07, 21:42
masanın üzerinde bikaç tane yüzlük vardı ama ayşe 100 tane gofret almış sadece.o kadar para gofret e mı gitti yani.kaç yüz tane alırdı o paraylaa:img-hyste

necnur
17-05-07, 09:07
Neyir hanım Adapazarı'ndan gelen yakının çocuğunu yarın sabah SSK'ya götürecek dedi. Türkiye'de 2006 yılının mart ayından itibaren tüm SSK hastaneleri sağlık bakanlığı bünyesine geçti ve hepsi yeni ad aldı. Şu anda bir tane SSK hastanesi bulamazsınız.

Messa
17-05-07, 09:13
masanın üzerinde bikaç tane yüzlük vardı ama ayşe 100 tane gofret almış sadece.o kadar para gofret e mı gitti yani.kaç yüz tane alırdı o paraylaa:img-hyste

Orada benim gördüğüm 120 YTL vardı.

rut
17-05-07, 09:40
ewet haklısın bende çok dikkat ettim 120 ytl wardı arkadaşlar dikkatli izleyin lütfen :img-yes:

Türk_Jön
17-05-07, 14:15
Orada benim gördüğüm 120 YTL vardı.

ewet haklısın bende çok dikkat ettim 120 ytl wardı arkadaşlar dikkatli izleyin lütfen :img-yes:

120 ytl den biraz fazla vardı 20 liralar biraz kalındı

EFTALYAGUL
17-05-07, 18:20

ya arkadaşlar 120 ytl bile olsa 100 tane gofret almış.tanesi 500 olsa bile 50 ytl yapar.geri kalan paraya noldu yaa:img-hyste

fatima
18-05-07, 09:50
bakkal çoçuk diye kesin Ayşe'yi kandırdı başka açıklaması yok çünküü:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Fettan
18-05-07, 10:05
Masada 120 YTL vardı ve üstelik Ayşe'nin aldıkalrı Milka idi yani diğerlerine göre daha pahalı yinede ufak bir aldatmaca olmuştur bakal tarafından :img-hyste

eski dost
18-05-07, 21:11
ben mi yanlış duydum bilmiyorum ama Hayriye Hanım Ali Rıza Beye kırkına geldik artık mı dedi ne?Eğer öyle dediyse ben buna çok gülerim

EFTALYAGUL
18-05-07, 23:27
ben mi yanlış duydum bilmiyorum ama Hayriye Hanım Ali Rıza Beye kırkına geldik artık mı dedi ne?Eğer öyle dediyse ben buna çok gülerim

nerde geçti bu konuşma ben hatırlayamadım?40 senemızı devirdik demıştır belkı birlikte.anca oyle olabilir yaniii mantıkennnnnnn:img-hyste

Dark_Angel_75
19-05-07, 13:32
Bir mantik hatasi daha: Meltem ( Oguz´un kizkardesi) altin gününe geliyor leyla´yla birlikte. Ve Ferhunde ona " ay leyle ne sanslisin, senin sadece bir görümcen var, benim basimda ise 3 tane" dedi..oysaki ayse´yi de sayarsak 4 görümce.....

bence tamamen bir mantik hatasi

denizçakır
19-05-07, 14:44
Bir mantik hatasi daha: Meltem ( Oguz´un kizkardesi) altin gününe geliyor leyla´yla birlikte. Ve Ferhunde ona " ay leyle ne sanslisin, senin sadece bir görümcen var, benim basimda ise 3 tane" dedi..oysaki ayse´yi de sayarsak 4 görümce.....

bence tamamen bir mantik hatasi

Ama onu söylerken ayşeyi bilerek katmamıştır çünkü o daha görümcelik yapacak yaşta değil....:img-yes:

Bu arada ayşe diğelim 50 milyon harcasa geri kalan parayı belki babasına geri verdi ne bileyim bütün parayı harcamışmıydı?

EFTALYAGUL
20-05-07, 10:01
evet ya televizyon seyretmıyorlar hiç.aslında o evde televizyon izlemeye vakıt olmuyo ki.hepside maşallah komedi dram trajedi hepsi bi arada evde mevcut zaten:img-hyste

barismo
22-05-07, 17:43
:img-yes: bana bi şey daha saçma geldi..Bilmiyorum mantık hatası mı ama?

Ali Rıza Bey'in son bölümdeki bilgisayar olayından sonra(çıplak kadın:img-yes: )
Ayşe'nin paraları aldıı ortaya çıkmıştı.Ondan sonra Ayşe bilgisayar oyniim mi dedi hepsi güldü.Daha sonra Ferhunde bunu Necla'ya anlatırken ''Şevket çık anlatiiim.''dedi.İi de Şevket eve Necla'dan sonra geliyor.Nasıl o olayı Şevket biliyo da Necla bilmio bana garip geldi doğrusu...

denizçakır
24-05-07, 14:20
Ben bir tane buldum son bölümden...
Necla Oğuzla buluştuktan sonra eve geldi... Necla Leylaya hoşgeldin dedi... Halbuki Leyla orada kalmıştı......bye

geosally
25-05-07, 09:41
evet büyük olmasi gerkirdi yada Laptop olmasi lazim. Adam Mimar projeleri CDyle mi tasiyor. Eski modellrin ekranlari gözleri daha cabuk yoruyor ve gözlere daha cok zarar veriyor. Bir mimarinda zamanin neredeyse hepsini bilgisayar basinda gecirdigini düsünürsek. Cemin bilgisayari hemde baya bir mantik hatasiydi.

Bir de Cem neden hala tahta T Cetveli tasiyor. Adam 4. Sinifta. Hem artik T cetveliyle kim Proje ciziyor allah askina. Senaristler 70 yillarda kalmislar herhalde.

neville
25-05-07, 10:04
izlerken ben de kardeşime aynı şeyi söyledim, bu bilgisayar bizmkinden bile külüstür dedim. kardeşim de bana: "cem harçlıklarını biriktirip kendi parasıyla almıştır da ondan" dedi. ee mantıklı.

TrU
25-05-07, 17:06
mantık hatası olarak gördüğüm bir şey daha.. çarşamba akşamı yazacaktım unuttum.. necla oğuz dan ayrılıp eve geldiğinde zili çalmak için elini uzatıyor sonra çalamıyor anahtarıyla açıyor ya kapıyı o sırade elini gösterdiği sahnede tırnağında oje yok ama cem e yüzüğü geri verirken resmen flormar 319 var tırnağında :img-hyste yani sizce o arada sürmüş olabilir mi :img-blush

EFTALYAGUL
26-05-07, 23:15
ya nejla ılk baslarda leylaya kardesım dıyodu sımdı abla dıyo ..bıde nejla unıversıteye gıdıyo leyla daha hazırlanıyo nasıl ablası oluyo

evet evetttt başlarda durum tersiydii.bende sonradan dedim yanlış mı izlemişim.ama aynı fikirde olanları görüncee bu işte bi terslik var dedim:good:

Sevda24
26-05-07, 23:54
ya birde gecen bölümde yemek yiyeceklerinde Necla yukariya Leylaya gelmesi icin seslendiginde hayriye hanim, kizim bagirma öyle baban hic sevmez öyle seyleri gibi bir seyler söylüyor. Sonra kendisi Ayseyi yemege cagirmak icin assagidan AAAYYYSSEE diye bagiriyor buda bir mantik hatasi degilmi?:img-yes:

denizçakır
28-05-07, 19:33
Bakın Leyla ile Neclanın yaşları konusuna açıklık getireyim...
Leyla Necladan bir yaş büyük... Leyla sanırım bir sene hazırlandı üniversiteye öyle girdi yani Necla ile aynı sene girdiler... Fakat Necla kazandı Leyla kazanamadı ve şimdi yeniden hazırlanıyor... Ya kardeşim derken sonuçta ablanızda sizin kardeşinizdir...bye

fibulamim
28-05-07, 19:55
evet büyük olmasi gerkirdi yada Laptop olmasi lazim. Adam Mimar projeleri CDyle mi tasiyor. Eski modellrin ekranlari gözleri daha cabuk yoruyor ve gözlere daha cok zarar veriyor. Bir mimarinda zamanin neredeyse hepsini bilgisayar basinda gecirdigini düsünürsek. Cemin bilgisayari hemde baya bir mantik hatasiydi.

Bir de Cem neden hala tahta T Cetveli tasiyor. Adam 4. Sinifta. Hem artik T cetveliyle kim Proje ciziyor allah askina. Senaristler 70 yillarda kalmislar herhalde.

bende mimarlık öğrencisiyim hatta 3. sınıf.bunların en büyük mantıksızlığı hiç çizim yapmamaları.biz gece gündüz proje yetiştirmek için uyumuyoruz bile.ama necla mimarlığı sadece bazuka takarak gösteriyo.çok ilginç doğrusu.ayrıca mimarlık öğrencisinin laptop sahibi olma zorunluluğu yok.flash diske yükleyip projeleri herhangi bir kırtasiyeden çıktısı alınıyor.ve de t cetveli günümüzde hla mimarlık öğrencileri tarafından kullanılıyor.yapı çizim derslerinde bilgisayar çizimi hiç bir mimarlık fakültesinde kabul edilmiyor.t cetveli ile çizmek zorundasın.

SAHRA_IRMAK
02-06-07, 13:33
bende mimarlık öğrencisiyim hatta 3. sınıf.bunların en büyük mantıksızlığı hiç çizim yapmamaları.biz gece gündüz proje yetiştirmek için uyumuyoruz bile.ama necla mimarlığı sadece bazuka takarak gösteriyo.çok ilginç doğrusu.ayrıca mimarlık öğrencisinin laptop sahibi olma zorunluluğu yok.flash diske yükleyip projeleri herhangi bir kırtasiyeden çıktısı alınıyor.ve de t cetveli günümüzde hla mimarlık öğrencileri tarafından kullanılıyor.yapı çizim derslerinde bilgisayar çizimi hiç bir mimarlık fakültesinde kabul edilmiyor.t cetveli ile çizmek zorundasın.

ya ben mıamr degılım olmak ıstedıgım ıcın arastırıyorum ve bıseler bılıyorum ...bu benmde dıkkatımı cektı nejla bol keseden sınıf gecıyo hıc ugrasmıyo bence bu cok buyuk bı hata sankı ole yılda bı kere sınava gırıyo cem calıstırıyo oluyo bıtıyo ben ne cemın nede nejlanın proje cızerken gormedım

M_I_L_I
04-06-07, 09:23
Mantik hatasi degilde cekim hatasi. 35. Bölümde Leyla ile Oguz eve geliyorlar. Leyla Oguza barisalim falan diyor, birdaha bukadar üstüne gitmiyemecem gibisinden birseyler diyor, ardindan esini öpüyor. Oguz ordan kalkip gidiyor, iste o an Leyla ile Oguzun oturduklari koltugun karsisindaki koltukta oturan ve onlari seyreden set görevlisi resmen görünüyor.

Yaprak Dökümü nadiren izledigim bir dizi ama cok kaliteli bir diziye benzerken böyle bir hata yapmalari ... ama izledigimde resmen kopmustum.

sevimli.girl
04-06-07, 12:02
birde leyla oğuzla ceple konuşurken aynı zamanda mesajlarına baktı. yani hep telefonla konuşurken hemde mesajına nasıl baktı.

cashflow
04-06-07, 15:45
birde leyla oğuzla ceple konuşurken aynı zamanda mesajlarına baktı. yani hep telefonla konuşurken hemde mesajına nasıl baktı.

arkidaşimm sen birazz teknodan usak kalmışın herhal:D teknoloji cookk geliştii cnm nese öğrenmiş oldunn aynı zamanda bakabiliosun cnm:img-wink:

erolimo
13-06-07, 22:18
Bu bölümdeki sahne için gerekliydi; fakat ben Necla'nın bu sıcak havalarda devamlı o pembe montu giymesine anlam veremedim, kusura bakmayın. :D

gocensalih
15-06-07, 13:46
Arkadaşlar yazdıklarınızdan sonra 35.bölümdeki oğuz ve leylanın sahnesine baktımda hakkten karşılarında set görevlisi resmen oturuyo.. Olacak iş değil Yeşilçamda bile bukadar acemice bi hata olmaz hadi mantık hataları falan olabilirliği olan bişeyde böyle bi hata kabul edilecek gibi değil!! Sonradan hiçmi izlemiyosunuz kardeşim siz yaa ya da izliyosunuzda hiçmi görmüyosunuz orda oturan arkadaşı?? Böyle bariz bi hata hiç yakışmadı diziye umarım farkına geçte olsa varmışlardırda bundan sonra özen gösterirler işlerine.. Tam anlamıyla komedi ya yok böyle bişey..gözünü seveyim yeşilçam filmlerimin :img-hyste

murat2007
15-06-07, 16:08
Son bölümden bir hata

Şevket Oğuzun kaldığı otelin adresini nerden biliyordu???

adanali esmer
15-06-07, 16:41
güzel bir soru evet nerdne biliyordu aceba ? murat2007 cok güzel bir seye dikkat etmissin

erolimo
15-06-07, 16:55
Son bölümden bir hata

Şevket Oğuzun kaldığı otelin adresini nerden biliyordu???

Hayır bu bir hata değil. Böyle güzel bir dizide izin verin de böyle göze batan, saçma hatalar da yapılmasın yani değil mi? :img-yes:

Farkettiyseniz, Leyla hastaneden eve getirildiğinde elinde Oğuz'un otelden aldığı kibrit kutusunu döndürüyordu. Bu aynı zamanda Leyla'nın telefonunu öğrenip oteli aramak için kullandığı, Oğuz'un ceketinin cebinden çıkan kibrit kutusu. Dikkatli izlerseniz, Şevket Leyla sayıklarken Leyla'nın elinden zorla kibrit kutusunu alıyor ve büyük ihtimalle ordan öğreniyor. :good:

Pı_nar
17-06-07, 00:58
Hatta o kibrit kutusunu Ferhunde Şevket'in elinden almaya çalışıyor vs... Yani Şevket kibrit kutusundan aldı otelin adresini. Ama şu 35. bölümde ki set görevlisini merak ettim doğrusu. You tubeden bulabilirmiyim ki?

erolimo
17-06-07, 09:23
Hatta o kibrit kutusunu Ferhunde Şevket'in elinden almaya çalışıyor vs... Yani Şevket kibrit kutusundan aldı otelin adresini. Ama şu 35. bölümde ki set görevlisini merak ettim doğrusu. You tubeden bulabilirmiyim ki?

Ben Ferhunde'nin almaya çalıştığı şeyin araba anahtarı olduğunu düşünüyorum da her neyse. :)

erolimo
17-06-07, 09:48
dizinin hangi kısmında peki? youtube da kısımlara ayırlmılş haldede. merak etiim.

7. kısım olması lazım. Ben bir an koltuk olabilir mi dedim; ama adam koluna daha çok benziyordu. :) Sonraki sahnede bir baktım gitmiş, işi çıktı herhalde. Kameraman nasıl görmez onu merak ediyorum. Belki bizi denemek için yapıyorlar. :)

gemini7
17-06-07, 09:56
Herkes Nacla'nın Oğuz'la kaçtığını nasıl öğrendi??
Bir Neyyir hanım biliyordu o evden çıkması zaten çıksa da haytta söylemez
Leyla bağırırken duydular desem o zaman kimse yoktu ambulans gelince herkes geldi ben anlamadım??

sevimli.girl
18-06-07, 12:31
resme dikkatli bakın kenardaki koltuktaki adamı göreceksiniz. ( mantık hatası olduğu için buraya ekledim )

http://img517.imageshack.us/img517/3861/20ox7.png (http://imageshack.us)

murat2007
18-06-07, 20:27
Hayır bu bir hata değil. Böyle güzel bir dizide izin verin de böyle göze batan, saçma hatalar da yapılmasın yani değil mi? :img-yes:

Farkettiyseniz, Leyla hastaneden eve getirildiğinde elinde Oğuz'un otelden aldığı kibrit kutusunu döndürüyordu. Bu aynı zamanda Leyla'nın telefonunu öğrenip oteli aramak için kullandığı, Oğuz'un ceketinin cebinden çıkan kibrit kutusu. Dikkatli izlerseniz, Şevket Leyla sayıklarken Leyla'nın elinden zorla kibrit kutusunu alıyor ve büyük ihtimalle ordan öğreniyor. :good:

Çok özür dilerim :) Dikkat etmemişim... Ama Ferhundenin Şevketin elinden almaya çalıştığı şey arabanın anahtarıydı...

deadly_angel
18-06-07, 21:25
Çekimler bazen aceleyemi geliyor yoksa kameraman arada dalıp biryerlere mi gidiyor bilmiyorum, pek çok dizide böyle olmaması gereken basit ama göze batan hatalar oluyor.Olmamalı, gereken özen gösterilmeli.

TrU
20-06-07, 19:15
bence necla nın teknik resim den A alması bir mantık hatası en zor dersleri yani yıldız teknik te okuyan bir arkadaşım var günlerce gecelerce çalışıp kaldı :img-hyste necla bunca entrikanın içinde hangi ara kafasını derse verdi anlamadım gerçi cem çalıştırıyordu ama... kızın IQ su tamam yüksek de EQ sunda bi sorun olduğu kesin :img-hyste ayrıca hoca gelmedi diye ders iptal olur da sınavın iptal olduğunu ilk defa duyuyorum asistan falan gelir hoca yoksa ama sınav yapılır yani lisede değiller üniversite final tarihleri bellidir..inşallah necla ailesi onu kabul etmese de bi şekilde okuluna devam eder zaten leyla dan da geçti artık bari necla okusun :img-hyste

dr_kitirpiyoz
20-06-07, 19:18
ben de bişi gördüm , ali rıza bey üst katta balkonda sırtı dönüktü , balkon kapısı açık ve sağ taraf camında beyaz gömlek yahut tshirtli birinin yansıması vardı dikiliyodu ayakta.

erolimo
20-06-07, 22:00
İkisi de hangi taksiye bindilerse onlardan indiler. Doblo taksiye binen Necla idi. Yanlış hatırlıyorsunuz ailecek.

Demi77
21-06-07, 10:58
bende şeyi farkettim hatta ailecek farkettik gözden kaçacak kadar küçük bir hata değildi,istasyona giderken fikret normal taksiye,alirıza beyde dobloya bindi.ama istasyonda inerken fikret doblodan,alirıza beyde normal taksiden indi.:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-yes:

Evet maalesef yanlisin var. Ilk basta bende Fikretin baska Taksiden indigini sanmistim ! Ama birde baktimki Doblodan inenler N+O !

Orada bir hata yoktu. Ama hata aramakta pek zevkli olyor dimi ?

Selamlar - Demi77

erolimo
21-06-07, 11:52
Dizide o kadar çok taksi var ki karışabiliyor; ama önceden de dediğim gibi hata yoktu.

Bir sitede bir arkadaş bahsetmiş: Fikret kahvaltıdan hemen sonra evden çıkmasına rağmen gardaki saat 3 ü gösteriyormuş. Bunu farkeden var mı?

ben_piyanist_im
27-06-07, 22:17
arkadaşlar benim çok merak ettiğim bir olay var,ferhunde hamile değilmiydi daha doğrusu hamile rolü yapmıyomuydu hatta bu yalandan dolayı alirıza ve hayriye aağına gidip af dilememişlermiydi.bu oly kaynadımı yoksa ben bişeyler mi kaçırdım.

ipekcan
27-06-07, 23:15
arkadaşlar benim çok merak ettiğim bir olay var,ferhunde hamile değilmiydi daha doğrusu hamile rolü yapmıyomuydu hatta bu yalandan dolayı alirıza ve hayriye aağına gidip af dilememişlermiydi.bu oly kaynadımı yoksa ben bişeyler mi kaçırdım.

sen çok şey kaçırmışsın arkadaşım,ferhunde eve dondukten sonra ferhundenin annesi ortaya çıktı hatta başta şevket ve fikret ferhundenin başka biriyle birlikte olduğunu düşünüyolardı,ama ferhundenin annesiymiş aslında gizemli bi şekilde ortaya çıkan olayları sebebi yok ferhundeye gelen mektuplar vs. ama sonunda aslında ferhundenin annesi olduğunu öğrendiler hatta ali rıza bey evlerinde ağırladı kadını fln,ferhundenin annesi hapisten çıkmış ferhundenin üveybabasını öldürmüş bu olayları aile halkı bilmedikleri için araştırdılar bi süre oyle oğrendiler ferhunde annesinin katil olduğunu öğrendiklerini anlayıncada kendini yerlere attı yok öğrendinizde noldu dalga geçin benle..fln filan tarzı bişeylerle ağladı sonrada bebek mebek yok dedi beni kabul edin ailem olsun diye yalan soledim dedi,kendini acındırdı iyice,olaylar boyle oluncada kimse annesinin durumu yuzunden ve yaşadıkları kötü şeylerden dolayı ferhundeye bişey diyemedi bebek konusunda,ferhundede boylece yırtti ferhundenin anneside üvey babasını ferhundeye zarar vermesin diye öldürmüş ferhundeyi korumak için ama olayın iç yüzü ne bilemiorum..sanırım bu bolumu kaçırdın..umarım açıklayıcı olmuştur

esmer71
04-07-07, 14:08
ya ben bunlara hiç dikkat etmedim bütün sayilan hatalari okudum hiç dikkat etmemisim
ha bir tek neclanin A almasi benimde tuhafima gitti ama belki o sinav daha öncelerde olmustur:icon_roll

simge_denizzz
08-08-07, 16:04
Yaa bi de şey dicem evde yemek masası yemek yerken büyük oluyo yemek yenmediği zaman ufak bi masa haline geliyor..

eh çok normal, bizim masa da öyle... İstendiği zaman açılıp yemek masası oluyor, istendiği zaman kapatılıp normal masa... Çok da kullanışlı üstelik. Mantık hatası değil yani...:img-wink:

merve_buse16
10-08-07, 10:36
yah dünki bolümde ferhunde kapınn önnde eve gircek kakulleri öndee saçları salık içeri girdiinde ayakbılarını çıkrrken tokalı saçları sonra yukarı çıkıo leylayla firetin yanına odaya bi girio saçları yine salık annamdm gitti:s

epıler
21-08-07, 10:51
bu günküm bölümünde
leyla hastanede hemşire leylanın yakınlarını çağırdığında leyla tekin diye anons etti ama leylanın soyadı artık tekin değil ayhan(yani oğuzun soy adını kullanıyor kendini gere gere söylüyorduıya bu soyadı zamanında o yüzden )

erolimo
21-08-07, 11:48
36. bölümde oğuz leyla'ya "Sınava 2 hafta kaldı." diyor. Sezon finalinde ise Leyla sınavı kaçırmış oluyor. Halbuki iki bölüm arasında 4 ya da 5 gün var.

LİBRA
06-09-07, 12:14
sezon finalinde ceydanın karnı küçük değil miydi?dünkü bölümde ceydanın karnı büyümüştü:icon_sorr

erolimo
06-09-07, 17:51
Bunlar yazın araya girmesiyle yapılabilecek olası hatalar ama şöyle ki:

Ayşe birkaç saat içinde kapkara olmuş, Ferhunde ise Fikret gittikten sonra büyük bir hızla saç modelini değiştirmiştir. Arkadaşımızın da söylediği gibi Ceyda'nın karnı birden büyüyüvermiştir.

z-i-f-i-r
07-09-07, 08:16
ferhundenin hesap defteri :D benim hatirladigim kadarıyla ayda bir para yatmasi lazim oyle bir konusma vardi ve bu olay bir kaç aylık arada zaman atlama da olmadi fazla o zaman 2-3 kez para yatirlimiş olmalıydı oyle yaprak yaprak degil.

Messa
07-09-07, 10:33
Ali Rıza Bey'in sezon finalindeki ve sezon finalinden sonraki halleri. Bence bu çok dikkat çeken bir hata özen göstermeleri lazımdı.

Sezon Finali
http://img479.imageshack.us/img479/8778/yaprakdokumubl39bydarthue4.jpg

Finalden sonra
http://img385.imageshack.us/img385/2668/yaprakdokumubl39bydarthbx2.jpg

Demi77
07-09-07, 10:34
A.Riza Bey ve Hayriye, Neyyir hanima gitmeye karar verirler. A.Riza Beyin sakallari en azinda 3-5 günlüktü !
Neyyir hanima gittiklerinde trasli gözüktü ! ( Tras olmus olabilir )
Fakat aksam yatarken yine 3-5 günlük sakali vardi !!!

Selamlar

Demi77bye

Messa
07-09-07, 10:44
A.Riza Bey ve Hayriye, Neyyir hanima gitmeye karar verirler. A.Riza Beyin sakallari en azinda 3-5 günlüktü !
Neyyir hanima gittiklerinde trasli gözüktü ! ( Tras olmus olabilir )
Fakat aksam yatarken yine 3-5 günlük sakali vardi !!!

Selamlar

Demi77bye

Hemen belgelendirelim...

Neyyir Hanımlara gitmeden önce
http://img442.imageshack.us/img442/4952/yaprakdokumubl39bydarthid7.jpg

Neyyir Hanımlarda
http://img514.imageshack.us/img514/6610/yaprakdokumubl39bydarthfd7.jpg

Neyyir Hanımlardan geldikleri gece
http://img442.imageshack.us/img442/8330/yaprakdokumubl39bydarthsf8.jpg

g_i_z_e_m
07-09-07, 11:03
bu günküm bölümünde
leyla hastanede hemşire leylanın yakınlarını çağırdığında leyla tekin diye anons etti ama leylanın soyadı artık tekin değil ayhan(yani oğuzun soy adını kullanıyor kendini gere gere söylüyorduıya bu soyadı zamanında o yüzden )

beki ayhan adını doktora söylememişlerdir
oğuzun adı ewde anılmadığı için soyadı da anılmıyo olabilir

kelfindik
07-09-07, 12:09
beki ayhan adını doktora söylememişlerdir
oğuzun adı ewde anılmadığı için soyadı da anılmıyo olabilir

bence de....hem bayanlar evlendikten sonra isteerlerse eski soyadlarını kullanamay devam edebilirler...

bennufikret
09-09-07, 20:01
bir tane de benden:

leyla sezon finalinde eve kıyafetlerini almaya geldiğinde heryeri darmadağın etmişti hatırlarsınız. bir kaç gün sonra oğuz eve geldiğinde ev gayet topluydu , dağınıklıktan eser yoktu yani... en azından "eve noldu" diye şaşırtabilirlerdi oğuzu!

Buket_TY
20-09-07, 16:51
Ferhunde aldigi mesaji okurken soyle soyledi:
SAKIN KIMSE SOYLEME, bu benim yeni numaram, kaydet necla gibi birsey

Ama Leyla telefonu alirken...
mesajda sakin kimseye soyleme yazmiyordu

sanirim:img-icecr

namelesseda
21-09-07, 14:56
Leyla Necla'ya mesajı yazdığında ekranda "12'de" yazıyordu. Necla mesajı aldığında ise ekranda "onikide" yazıyordu :img-wink:

Bir de bunlar sürekli fakir olduklarını söylüyorlar ama her yere taksiyle gidiyorlar anlamadım ki bu işi, zaten bütün dizilerde öyle, şuana kadar gördüğüm sadece 2-3 dizide fakir oldukları doğru dürüst anlaşılabiliyordu. :icon_sorr

yasü1984
21-09-07, 15:17
türkiyede bazen taksiyle gitmek daha uygun oluyor...

mesela eger gidecegin yer icin 3 kere araba degistirirsen ve 2-3 kisi beraber giderse, ozaman taksi daha mantikli. belkide bu yüzdendir

namelesseda
22-09-07, 10:20
Valla bilemiyorum ama onlar tek de olsalar hep taksiye biniyorlar yani, neyse başlık konusunun dışına çıkmayalım ;) Diziyi çok sevdiğim için sorun olmuyor böyle mantık hataları da, gözüme çarptı işte malum hemen hemen her bölümde tekrarlanınca... :(

AnqeL_
25-09-07, 16:16
Ferhunde aldigi mesaji okurken soyle soyledi:
SAKIN KIMSE SOYLEME, bu benim yeni numaram, kaydet necla gibi birsey

Ama Leyla telefonu alirken...
mesajda sakin kimseye soyleme yazmiyordu

sanirim:img-icecr

sanırım deil öle canım malesef...:img-pilot
en bariz hataydı...

necnur
05-10-07, 12:34
Bu bölümle ilgili değil genel bir durumdan bahsedeceğim. Hayriye hanımın saçları. Hadi saçının kırmızı rengi neyse de hergün fönlü hali oyunculuğu açısından negatif puan. Her gün fön çektirebilecek bir durumda olmadıkları aşikar.

aysem_
05-10-07, 12:37
geçen yanlış hatırlamıyorsum
bölüm Ferhunda Yaman'a birazdan gelicem, dedi birgün sonra Yaman'a gitti.

murat2007
19-10-07, 21:20
Ali Rıza Beylerin konağı üsküdarda... Ama Ali Rıza Bey Neclanın Beyoğlundaki evine taksiyle gitti... :icon_sorr

erolimo
20-10-07, 11:02
Ali Rıza Beylerin konağı üsküdarda... Ama Ali Rıza Bey Neclanın Beyoğlundaki evine taksiyle gitti... :icon_sorr

Belki taksi - deniz taşıtı - taksi yoluyla gitmiştir olamaz mı? Gerçi her yere taksiyle gidiyorlar ama neyse.

murat2007
21-10-07, 18:06
Belki taksi - deniz taşıtı - taksi yoluyla gitmiştir olamaz mı? Gerçi her yere taksiyle gidiyorlar ama neyse.

Olabilir tabii ama bu taksi olayı gerçekten çok saçma çünkü İstanbul gibi bir şehirde taksi lükse giriyor...

anny
25-10-07, 21:36
yhaa denizi 1 ay önce 14 mü 15 mi ne demişlerdi ama bu bölümde 16 dediler:img-yes::icon_whis

bende 14 diye hatırlıyorum..birden 16 oldu kız..:img-blush

ayrıca taksiye binme olayı benimde dikkatimi çekti..paramız yok diyorlar yirmişer ytl leri taksilere veriyorlar sürekli..özellikle ali rıza bey..

erolimo
28-10-07, 16:17
Son bölümde Hayriye Hanım Ferhunde'ye yardım etmediği için kızarken arkada mutfakta siyah kıyafetli bir bayan sırtı dönük bir şeyler yapıyor ve sonra sağa geçip yok oluyor. Mutfakta kimsenin olmaması lazım o sırada; çünkü evde sadece Hayriye ve Leyla var ve ikisi de salonda Ferhunde'nin yanındalar.

Ayşe hiç gözükmedi, belki odur; ama Ayşe o kadar büyük değil. :D

Onu®
28-10-07, 16:29
Son bölümde Hayriye Hanım Ferhunde'ye yardım etmediği için kızarken arkada mutfakta siyah kıyafetli bir bayan sırtı dönük bir şeyler yapıyor ve sonra sağa geçip yok oluyor. Mutfakta kimsenin olmaması lazım o sırada; çünkü evde sadece Hayriye ve Leyla var ve ikisi de salonda Ferhunde'nin yanındalar.

Ayşe hiç gözükmedi, belki odur; ama Ayşe o kadar büyük değil. :D

Benim de dikkatimi çekti Ama dikkatli baktım O Ayşe'ydi Tabi başka birisi olacak kadar büyük hata yapmazlar

Rabish
31-10-07, 21:44
Bu aksamki bolumunde Cevriye hanim evi terkederken elinde Longchamp marka bir çanta vardi. Once yanildim sandim ama birçok kez gosterdiler, bence buyuk bir mantik hatasi cunku o markanin çantalari genellikle pahali oluyor (mesela en kucuk çantanin fiyati 45 euro, masallah Cevriye haniminki kocamandi) Bildigim kadariylada ekonomik durumlari pek iyi degil, nerden buldular Adapazarinda Longchamp çantayi ? :)

EFTALYAGUL26
31-10-07, 22:53
ferhunde bornozla odaya geçtiii digerleri kahvaltı masasına yeni oturmuşlardıkıı ferhunde bi baktık makyajlı saçı başı fönlüüü üstünü giyinmiş çıktı ortayaaa.bu kadar kısa süredee nasıl hazırlanır insann :happy0064:img-pilot:happy0064

EFTALYAGUL26
01-11-07, 14:03
cnm dizi bu bnce bu kadar ayrıntılara takılmayın eğer o kadar uzun sanki hayat gibi yapsalardı dizi 2 yerine 4 saat sürerdi.2 saate ancak bu kadar sığdırabiliyorlar:img-wink: taksi olayında haklısınız ama:D

olurmuuu öyle şeyy dizi diyeeee.zaten mantık hatasında onemlı olan boyle ayrıntıları yakalamak.o zaman oyle bi sahne yapmasalardıııı yada yapsalardııda en azından ferhunde odadan çıktıgında hala kahvaltıya bile başlamamış olmasalardı o zaman anlardımmmm:img-pilot:img-pilot:img-pilot

masal kızı
01-11-07, 14:47
bu bölümde ferhunde bornozla şevketin yanına girdi ailede masada toplanmış yemek yiyeceklerdi ferhunde şevketi gönderdi masaya ben giyinip geliyorum dedi giyindi ve geldi saçları ıslak değildi hangi ara kuruttu hangi ara fön çekti yada banyo yapmadıysa saçları ıslanmadıysa niye bornozluydu ve saçında havlu vardı

tatu1234
16-11-07, 01:16
Fikretin (gercek adini unuttum) raportajinda yaziyordu zaten. Ilk gun Adapazarinda cekilmis, onda sonraki tum bolumler, ev, okul dahil Istanbulda cekim yapiliyormus.

ay çarpması
16-11-07, 10:27
adapazarından istanbula otaban var ağşlı bir yoladan gittiler fikretler o mkızın gittiği okuluda adapazarında hiçbir okulu benzetemedim bence çekimler istanbulda yapılıyor pakayı 54 yapıanca hallolmuyor bu işler

arkadaşlar, bütün set istanbulda tabi ki adapazarı sahnelerini de istanbulda çekecekler. Ev içi sahneleri için her hafta kalkıp kalkıp adapazarına gidilir mi. ben röportajlarında okumuştum. Sezon başlamadan önce adapazarında genel görüntüler ve bazı dış çekim sahnelerini özellikle tren istasyonu sahnelerini çekmişler. sonra bütün ev içleri ve sokak sahneleri aynı dokuya uygun yerler bulunarak istanbulda çekilmiş. bu bütün dizilerde böyledir zaten. Bunu tartışmak bile komik ve saçma. Bir dizi en az beş günde çekiliyormuş. oyuncular bir gün de dublaja gidiyorlar, bir gün de dinlenmek için kalıyormuş. yani 6 gün çalışıyorlar. hayati bir sahne olmadıkça neden gitsinler ki adapazarına bir okulun dışını görmek için kalkıp oralara mı gidilir. çok saçma. plakanın 54 yapılması bence bizi kandırmak için değil olması gerekendir. aksi bir durumda olsaydı laf söyleyebilirdik. üstelik 34 bile olabilirdi çünkü adapazarında da bir sürü 34 plaka araba var. Laf söylemek için laf söylemeyelim.

ay çarpması
16-11-07, 10:30
olurmuuu öyle şeyy dizi diyeeee.zaten mantık hatasında onemlı olan boyle ayrıntıları yakalamak.o zaman oyle bi sahne yapmasalardıııı yada yapsalardııda en azından ferhunde odadan çıktıgında hala kahvaltıya bile başlamamış olmasalardı o zaman anlardımmmm:img-pilot:img-pilot:img-pilot

araya istanbuldan genel görüntüler girdi, zaman geçti. iyi bir film izleyicisi bunu anlayabilir. hata değil bence zaman aşımı verildi.

yessi
19-11-07, 00:05
adapazarlıyım 34 plaka grmek mümkün ama dakkada birde geçmiyor en azından dış görüntüler adapazarında çekebilirler bence sen laf söylemek için laf söylemişsin

evet, çekebilseler iyi olur ama ayçarpmasının dediği doğru... bütün set istanbulda. denizin okulu hemen her hafta gösteriliyor şu sıralar. her hafta adapazarına gidip çekim yapmaları imkansız. sinema filmi olsa tamam da bir dizi için çok ağır olur bu. bu kadar detaya takılmamak lazım. sonuçta adapazarlılar hariç kimse bilmiyor adapazarında hangi okul var, hangisi yok... bu kadarcığını da görmezden gelmek lazım.

first lady
19-11-07, 11:59
İstanbul'da yapıldı bir gerçek zaten Forumdan bir arkadaş Deniz'in okulunu İstanbul'da olduğunu söylemişti

sanırım o arkadaş benim:)kardeşimin okulunda çekiliyo.sarıyer maslakta.

bence bunda bi gariplik yok.mesela ''binbir gece'' nin ilk bölmülerinde dubai'ye gitmişlerdi ama hiç bir dış çekim yoktu.yani burda çekilmişti.bence bu tip şeyler gayet normal:img-yes:

bennufikret
19-11-07, 12:18
tabii ki normal. oyuncuların da burada bir hayatları var. ikide bir sadece tahsinin evinin gözüktüğü bir sahne için adapazarı na taşınamazlar ki... bence öyle olsaydı saçma olurdu zaten. ancak asmalı konak filan gibi yöresel ögeler taşıyan yapımlar için sözkonusu olabilir böyle bir durum. gerek yok gitmesinler adapazarı na filan dizimin dibinde otursun fikret :)

Buket_TY
22-11-07, 20:01
Neclanin ruyasinda...
Leyla, Ali Riza bey ve Hayriye Hanim...
O gun giydikleri elbiseleri giymislerdi
Yanliz Necla nasil biliyor onlar o kiyafetleri giydikleri....
Necla onlari gormediki

Demi77
23-11-07, 13:58
Alıntı:
first lady tarafından gönderildi
sanırım o arkadaş benimkardeşimin okulunda çekiliyo.sarıyer maslakta.

bence bunda bi gariplik yok.mesela ''binbir gece'' nin ilk bölmülerinde dubai'ye gitmişlerdi ama hiç bir dış çekim yoktu.yani burda çekilmişti.bence bu tip şeyler gayet normal

Memnun oldum. + Katılıyorum ... :)

Aynen bende katiliyorum size. Böyle mekan meseleleri kesinlikle mantik hatasi kapsamina girmez ! Ama bunun burada belirtilmesi yinede güzel.
Ayni zamanda Adapazarina gidip bi okulu cekmek,
yada IST bir okulu cekip Denizin okulu diye lanse etmek diziye ne katar yada ne götürür ? Hic birsey.

Böyle mekan meseleleri hatta bir sürü amerikan filmlerindede görünür.

Mesela Open Water 2 , okyanusun oratasinda kalip gemilerine geri cikamayan gariplerin hikayesini anlatir. Filme olay Meksika Sularinda gecer. Habulki asil cekim yeri Malta aciklaridir.

Selamlar - Demi77 bye

deadly_angel
25-11-07, 14:55
Necla'nın havale geçirdiği sahnede Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım'ın üzerindeki kıyafetlerin günlük kıyafetleriyle aynı olmasının sebebini olayın iyi kurgulanmış olmasına bağlayabiliriz bence.Fragmanda o sahneyi gördüklerinde pek çok insan ailenin barıştığını düşünmüştür, zaten fragmanın amacıda buydu.

Onu®
06-12-07, 00:39
Aslında tam anlamıyla mantık hatası değil belki de ben atlamış olabilirim Ferhunde ,Şevket'in para çaldığı kişinin adını nerden biliyor Sanırım öyle bir detay verilmedi :icon_whis Ya da ben farketmedim Bilginiz var mı ?

erolimo
08-12-07, 11:59
Aslında tam anlamıyla mantık hatası değil belki de ben atlamış olabilirim Ferhunde ,Şevket'in para çaldığı kişinin adını nerden biliyor Sanırım öyle bir detay verilmedi :icon_whis Ya da ben farketmedim Bilginiz var mı ?

Ferhunde eskiden bankada çalışıyordu. Bu yüzden Şevket'in müşterilerinden birinin adını hatırlıyor olmalı. Şevket'in müşterisi değil de herhangi bir banka müşterisi olsa bile, onu Şevket'in hesaplarının incelenmesi için yaptı ki Şevket'in yönettiği hesaplarda genel olarak bir eksiklik olduğu ortaya çıksın.

*MeLiS*
08-12-07, 13:19
adapazarı olayı konusulmus :D

yaa orası Emirgan arkadaslar :) Teyzem emirgan'da oturuyor,bigün pazardan dönerken tesadüfen o evi görmüş,çekim yapılıyormuş şok olmuş :D

birde ben seyi anlamıyorum,maddi durumları kötü ama heryere taksiyle gidiyolar :icon_whis

adanali esmer
19-12-07, 20:49
bu bölümün ilk sahneeri yani mutfagin yandigi zaman.. duvarlar ve btün esyalar is olmus olmasi gerekirdi simsiyah bir renk.. ama biraz siyahlik vardi ve sadece mutfagi kaplamisti .. oranin isi nasil bitti de ertesi günü dogru düzgün sakin sakin kahvalti yapa biliyorlar anlamiyorum bence bunlar mantik hatalari senaristlerin..

immortalf1
26-12-07, 23:26
Bugünkü bölümde Oğuz'un Ferhunde'yi o garaj gibi yere götürdüğü sahnede nasıl olduda Ferhunde hiç bağırmadı Ferhunde gibi tabirii caizse "cazgır" bir kadın Oğuz'a karşı koymadan kuzu kuzu gitti çok ilginç yani...Bu bana mantık hatası gibi geldi...

yessi
26-12-07, 23:34
Bugünkü bölümde Oğuz'un Ferhunde'yi o garaj gibi yere götürdüğü sahnede nasıl olduda Ferhunde hiç bağırmadı Ferhunde gibi tabirii caizse "cazgır" bir kadın Oğuz'a karşı koymadan kuzu kuzu gitti çok ilginç yani...Bu bana mantık hatası gibi geldi...

evet.. üstelik ne oğuzun ne de o adamın elinde silah vardı. istese arabadan inip bağırabilirdi. bir de depoya giderken çantasını hala elinde taşıyor olması komik geldi bana. birini kaçırıyorsun, çantasını yanına almasına izin vermezsin mantıken. telefonunu attırır ya da kapattırırsın falan. üstelik ferhunde gibi bir kadının çantasında silah/bıçak bile olabilir... mantık hatası olmasa da tuhaf geldi yani...

fikra
27-12-07, 17:26
Bencede bankaya gittikleri sahnede bir mantık hatası var arkadaşlar.Düşünsenize bankadan zorla parasını çektiriyorlar ayrıca kaçırılmış ama orada bağırıp yanındaki adamı yakalatmıyor yani kapıda güvenlikte var kurtulabilir.Ferhunde gibi zeki bir kadın bankada onlardan kurtulmanın bir yolunu bulabileceğini düşünüyordum.

burakharry
13-01-08, 14:46
bir bölümünde hayriye leylaya kçk kız uyudumu die soruodu
oda yatırdım diodu
sonra leyla içeri girdi uyumak için ama içerde kimsecikler yoktu
bu büyük we gözden kaçmaması gerekn bir mantık hatası benceee :img-yes:

erolimo
14-01-08, 18:11
bir bölümünde hayriye leylaya kçk kız uyudumu die soruodu
oda yatırdım diodu
sonra leyla içeri girdi uyumak için ama içerde kimsecikler yoktu
bu büyük we gözden kaçmaması gerekn bir mantık hatası benceee :img-yes:

Ayşe(kçk kız diye bahsedilen küçük kız) ile Leyla farklı odalarda uyuyorlar zaten.

yasü1984
14-01-08, 22:11
arkadaslar dizimizde yok diye bilinecek kadar mantik hatasi var..:happy0064:happy0064

ayse fikretin odasinda uyuyor sanirim..hep ordaydi zaten

NeRo
24-01-08, 13:10
dünkü bölümde dizi başladığında heryer bembeya karlar içinde hatta leyla ile babası konuşurken odada, bahçedeki ağaç dalları dahil bembeyaz,fakat leyla dışarı çıkıyor döndüğünde ne kar var ne yağmur enteresan yani:icon_whis

ezos
27-01-08, 18:33
evet neroya katılıyorum hatta alirıza bey leylanı9n odasından çıktığındada arkadaki camdan gözüken ağaç kupkuru daldı halbuki leylanın odasında gözüken ağaç karla kaplıydı

ay çarpması
30-01-08, 22:32
evet neroya katılıyorum hatta alirıza bey leylanı9n odasından çıktığındada arkadaki camdan gözüken ağaç kupkuru daldı halbuki leylanın odasında gözüken ağaç karla kaplıydı

dizilerin ne zahmetlerle çekildiğini az çok biz bile biliyoruz artık. bir dizi 7 günde çekiliyor nerdeyse. havalar da malum. dizi bizim seyrettiğimiz sırayla çekilmiyor tahmin edersiniz ki. bir mekana girdiklerinde bütün o mekanın sahnelerini çekiyorlar haliyle.. bu nedenle de hava koşulları maalesef onlara kötü oyunlar oynayabiliyor. bunu mantık hatalarına yazmak onlara haksızlık. lütfen biraz daha geniş çerçeveden bakarak değerlendirelim.

ilkay_33
05-02-08, 10:35
biraz geç oldu ama yazmadan edemeyeceğim
bu geçen bölümde leylayla fikret konuşuyorlardı odalarında fikretin son akşamında
alirıza geldi kapıyı tıklattı leyla uyuyor nmarası yaptı
alirıza eğildi tam öperken leylanın saçları yanağına düşmüştü
babası leylayıı öptü geri çekilirken saçları kulağının arkasındaydı
babası tam kapıdan çıkarken saçları tekrar yüzüne düşmüştü

tün bunlar olurken leyle hiç kıpırdamadı babasıda saçlarına dokunmadı

demekki bir sahne bir çok kez defalarca çekiliyor

susuz_yaz
13-02-08, 23:26
bu haftaki bölümde daha ilk dakikalarında bir mantık hatası çok dikkatimi çekti,
ali riza beyler yemekten eve döndüler salonda leyla hariç tüm aile beraberce oturdu bir süre sonra sonra Ali Rıza bey'le Hayriye hanım yatmaya çıkacaklarını söyleyip ayağa kalktılar ve kameraya doğru; yani onların oturduğu tarafa göre masanın sol yanına doğru yürüdüler. Oysa evin şeklini düşündüğümüzde, merdivenlere masanın sağ yanından dümdüz yürünürse ulaşiliyor, onların yürüdüğü tarafta ise duvar var. :img-yes:

fatma2707
14-02-08, 08:20
Bu hafta leyla nejlayı kıskanıp odasına yatmaya gittiğinde ali rıza bey ve hayriye hanımda odalarına giderken hayriye hanım 'istersen leyla ile konuş bak lambası hala yanıyor uyumamış'. diyor fakat leylanın kapısı kapalı ve kapılar camlı falanda değil lambasının yandığını nerden gördüler anlamadım:icon_whis

asumgok
14-02-08, 14:22
kapıdan ışık sızıyor olabilir

TrU
19-02-08, 20:03
bu soğukta o konak nasıl ısınıyor ya :) pencereler yalıtımlı falan değil perdeler ardına kadar açık özellikle leyla nın odasındakiler leyla nın da öyle kalın giyindiği falan yok bunların buz kesmesi lazım o evde :) 1)para sıkıntısı çeken bu ailenin ısınmaya ayırdığı bütçe nedir? 2)taksi parasına ayırdığı bütçe nedir? 3)ferhunde nin her gün farklı bil elbise ile (evden çıkmamasına rağmen) gezmesindeki değirmenin suyu nereden gelmektedir? bir de ayşe nin o evde yaşayıp yaşamadığından emin olamıyordum zira yavrucağın şimdiye psikopat olup çıkması lazımdı ama yeni bölümde o da patlıyor sonunda oh be :happy0064

nurcan94
21-02-08, 12:05
''biraz geç oldu ama yazmadan edemeyeceğim'' diyen arkadasıma ben katılıyorum sahneler birkaç kez cekiliyor ama onu uyum düşünmeleri ona gore cekmelerı lazım

patasana dilek
28-02-08, 11:12
dün akşamki benim farkedebildiğim mantık hatası
ferhundenin fikretleri aradıktan sonra fikretin annesine yarın dönüyoruz dedi
bir baktık evlerine gelmişler ali rıza beylerde sofra teleşı vardı hatta şevket sözde mesaiye kalmıştı eve geç geldi fikretler erken geldiyse deselerdi yarın gelecektik ama bu akşam geldik diye
ama olsun yine çok güzel bir bölüm izledik
emeği geçen herkese teşekkürler:happy0064

NOSTALJİK
05-03-08, 22:46
kumar oynana yere Ali Rıza Bey girerken nasıl kar yağıyordu ,çıktıklarında yerler kuruydu sanki çok çok 5 dk durdular içerde yağış bitivermiş ,yerler kuruyuvermiş. çekimleri ayrı çekmişler birleştirmişler herhalde.
limitler okadar yüksek olabiliyor mu?(ferhunde'nin kartının limitini yükselti ya Şevket)

tekrarı dli bir kanalda yarın seyretmek isteyenlere bir bilgi.bye

yessi
05-03-08, 22:53
dün akşamki benim farkedebildiğim mantık hatası
ferhundenin fikretleri aradıktan sonra fikretin annesine yarın dönüyoruz dedi
bir baktık evlerine gelmişler ali rıza beylerde sofra teleşı vardı hatta şevket sözde mesaiye kalmıştı eve geç geldi fikretler erken geldiyse deselerdi yarın gelecektik ama bu akşam geldik diye
ama olsun yine çok güzel bir bölüm izledik
emeği geçen herkese teşekkürler:happy0064

orada bir zaman aşımı oldu.. bir günü atlayıp ertesi akşama geçtiler.

bu akşamki bölümde kar hatasını ben de farkettim. zaten çok barizdi.. bu kadarı da gülünç oluyor bazen.

benim anlamadığım; şevket nasıl bir başkasının kredi kartının limitiyle oynadı?

apple-core
05-03-08, 22:54
orada bir zaman aşımı oldu.. bir günü atlayıp ertesi akşama geçtiler.

bu akşamki bölümde kar hatasını ben de farkettim. zaten çok barizdi.. bu kadarı da gülünç oluyor bazen.

benim anlamadığım; şevket nasıl bir başkasının kredi kartının limitiyle oynadı?

bankacı olduğu için iyi biliyor bu işleri sanırım...eğer ferhundenin şifresini biliyorsa yapabilir bunu kolayca

minemtoprak
06-03-08, 09:35
Benim farkettiğim mantık hatası ise,geçen hafta finalde A.Rıza bey kulübe gittiğinde deli gibi kar yağıyordu,hatta Leyla ve Can yürürken eldivenlerimi alayım öyle çıkalım demişti leyla.
Bu hafta ise,A.Rıza bey çocukları alıp kulüpten çıkarken kardan eser kalmadığı gibi nerdeyse bahar gelmişti :)

pebblesss
06-03-08, 10:26
karısının kredı kartı lımıtı ıle oynaması mumkun arkadaslar sıfresını bılıyordur , zaten bankacı adam neler caldı daha oncede:)
ben garıpsemedım :)

kar gercekten cok net bır hataydı olsun yınede cok guzel

Nhelenia
06-03-08, 14:50
Mantık hatası olabilir mi bilmiyorum ama

Ferhude Cemin yeni nişanlısına nejlayla olan nişan fotoğraflarını mail atarken nejlanın mail adresinden atmış ki cem senin mailinden gelmiş dedi peki ferhunde nejlanın mail adresinin şifresini nerden biliyor ki :icon_whis:icon_whis

apple-core
06-03-08, 16:08
Mantık hatası olabilir mi bilmiyorum ama

Ferhude Cemin yeni nişanlısına nejlayla olan nişan fotoğraflarını mail atarken nejlanın mail adresinden atmış ki cem senin mailinden gelmiş dedi peki ferhunde nejlanın mail adresinin şifresini nerden biliyor ki :icon_whis:icon_whis

onun bilmediği şey mi var ki:icon_whis belki de neclanın adına yeni bir mail adresi almıştır bilinmez...şifre öğrenme, ele geçirme fln ferhundeye çerez gibi gelir...yanlız dikkat etsin başkalarının şifrelerini çalarken kendininkilerini çaldırmasın:img-yes:

pebblesss
06-03-08, 22:05
kendısı uydurma bır maıl adresı acmıstır bencede:)

NOSTALJİK
06-03-08, 22:13
Benim farkettiğim mantık hatası ise,geçen hafta finalde A.Rıza bey kulübe gittiğinde deli gibi kar yağıyordu,hatta Leyla ve Can yürürken eldivenlerimi alayım öyle çıkalım demişti leyla.
Bu hafta ise,A.Rıza bey çocukları alıp kulüpten çıkarken kardan eser kalmadığı gibi nerdeyse bahar gelmişti :)
aynen bende öyle düşünüyorum. nasıl oluyorda herkes birbirinin şifresini alıyor , ne akla hizmet ferhunde gönderdi o resimleri
hadi diyelim ferhundeyle şevkt karı koca diye birbirlerinin şifrelerini biliyorlar ödemeleri ben yapıyorum diyor ya şevket o yüzden biliyordurda, limiti hangi arada derede değiştirdi ,20bine nasıl yükseltti.
necla hiç ferhundeye şifre veririmi ? onun adına adres almışta olabilir ,cem'in bildiği msn adresinden başka ferhunde bu yaparmı yapar.
haftaya olan bölüm üzüntülü olacağa benziyor fragmandan öyle anlaşılıyor
özellikle şevket açısından

NOSTALJİK
13-03-08, 09:42
Yaman Bey Ferhunde para istediğinde çek yazıyor ,anlayamıyorum,keşke onla sevgili olaydılar böyle olunca öyle diceğim geliyor,paragöz kızımız
Şevket'ide sürüklediler kumara ,nasıl ödücekler
A. Rıza Bey'dede ne para varmış yahu ,taksiden inmiyorlar ,bide ikizleri olan çalışana 50 ytl koyabiliyor,herşeylerine yetişiyosa helali hoş olsunda.
Leyla ne güzel sekreter oh ne rahat,Yaman sağolsunnn, mantığım almıyor yani .
Geçen haftaki bölüme göre bu hafta Leyla 'nın saçı başı daha bakımlıydı.
Nejla'nın eski nişanlısını zengin gibi yaşatmıyordu babası , şimdi paraları oranında yaşıyor çocuk galiba,yeni nişanlısıda var,nasıl yalnız gitmesine izin verdi ,Nejla ne gidiyo ki telefon yetmez mi?

aysegülll
13-03-08, 09:51
ya benim en cok çok gözüme batan ise her hafta Ali Rıza Beyin yatak odasını gösteriyor onlar yatarken ama her hafta farklı bir nevresim vr diycem sponsorudur ama o da deqill komikigime geliyoo
sizinde dediginiz gibi taksi lüks işidir para sıkıntısı cekiyorlarr taksiden inmiyorlarr:img-hyste

Love_Girl_!
16-03-08, 09:01
Leylanın Şoförü de Herkesi İstediği Yere Bırakıyor:)
Sanki Leylanın Özel Şoförü ?

pebblesss
16-03-08, 14:27
leylanın ozel soforu olayı benımde dıkatımı cektı , bıde taksı :):)

gercı dusunuyorumda zatenb onların yan taksıye bınenlerın eve bı katkısı yok onlar kazandıgı uc bes kurusu kendılerıne harcıyorlar .... :icon_whis

anny
17-03-08, 14:16
aynen bende öyle düşünüyorum. nasıl oluyorda herkes birbirinin şifresini alıyor , ne akla hizmet ferhunde gönderdi o resimleri
hadi diyelim ferhundeyle şevkt karı koca diye birbirlerinin şifrelerini biliyorlar ödemeleri ben yapıyorum diyor ya şevket o yüzden biliyordurda, limiti hangi arada derede değiştirdi ,20bine nasıl yükseltti.
necla hiç ferhundeye şifre veririmi ? onun adına adres almışta olabilir ,cem'in bildiği msn adresinden başka ferhunde bu yaparmı yapar.
haftaya olan bölüm üzüntülü olacağa benziyor fragmandan öyle anlaşılıyor
özellikle şevket açısından

kesinlikle haklısın :) nasıl yolladı ferhunde o maili bende şaşırdım..amaç cem ve necla barışsın..yarım kalan aşk tamamlansın..bu devirde kimse kendini rezil eden bir nişanlıyı kolay kolay affetmez herhalde..ama dünya güzeli kızları var ali rıza amcanın..:img-wink:belli olmaz..bir de cemi çok kişiliksiz buluyorum ben..

cevriye_4ever
22-03-08, 14:27
son bölümde fikretle annesi fikretlerin bahçede turup çay içiyolardı.
cevriye hanım da tahsine annesini gördü çay koymayı unuttu diye tahsine şikayet etti.
tahsin de "tamam anne ben koyarım sana çay dedi"
halbuki fikretle annesi çaylarını yudumluyodu

emeli
22-03-08, 16:45
son bölümde fikretle annesi fikretlerin bahçede turup çay içiyolardı.
cevriye hanım da tahsine annesini gördü çay koymayı unuttu diye tahsine şikayet etti.
tahsin de "tamam anne ben koyarım sana çay dedi"
halbuki fikretle annesi çaylarını yudumluyodu

o öyle olmadı cevriye ben gidip çay koyim bu akşam bize hizmet eden yok dedi aslında amacı gizlice fikretleri dinlemekti
tahsin de anladı sen otur ben getiririm çayları dedi
yani çay koymak orda bardaklara koymak manasında sanırım

Nhelenia
31-03-08, 08:33
Geçen bölümde Fikret yatmadan önce Hayriye hanımın salonda yerini hazırlayıp iyi geceler dedikten sonra çocukların odasının kapısını açtı ve salondan ayrıldı. Oysaki Fikretle Tahsinin yatak odası antrenin sonundaki oda yani Fikretin antreden çıkıp gitmesi gerekirken Çocukların ve Cevriye hanımın yattığı odaya girdi.

kaçınkurası
03-04-08, 07:09
Geçen sezon , evi satmaya çalışmışlar fakat yasal sebeplerden ötürü satamamışlardı. Hatırlarsanız ozaman ferhunde planlar yapmaya başlamış sevinmişti. Ama tam olarak hatırlayamıyorum, yolmu geçiyordu, iskan-imar ile ilgili bi sorunmuydu bilmiyorum. Sonuçta satamamışlardı.

Şimdi ise, Ali rıza bey evi satmaktan bahsediyor.
Hayriye hn'da şimdi satarsak yok pahasına gider DİYOR..

Yahu bu ev satılamıyor yönetmenim, balık hafızalı senaristler hatırlayın artıkk :img-hyste

serayy
04-04-08, 20:24
Şu ana kadar baktığım cevaplar içinde (sanırım 167 adet) ya 3 yada 5 tane gerçek mantık hatası var.
Bir çok dizide yapılan ki, bu yerlide olabilir yabancıda olabilir ekran hileleri bu dizidede var. Bu çok normal. Sadece yazı yazmak için yazmayalım bence.
Bir kredi kartının limitini arttırmak için şifreye gerek yoktur. bazen bakarsınız ödemelerinizi düzenli yaptığınızda bile limitiniz artmış. Bu bankacının bir tıklamasıyla olan birşey. Eeee Şevketde bankacı olduğuna göre bu pek de zor olmamalı değil mi?
Havanın karlı olması, yağmurlu yada kuru olmasıda çok normal. Rusyada yada ne bileyim kutupa yakın bir ülkede yaşamıyoruz ki. Ben çok iyi hatırlıyorum lapa lapa kar yağarken 2 dk. sonra havanın ışıl ışıl olduğunu. Türkiye burası. 1 günde 4 mevsim yaşayabilirsiniz diye boşa demiyorlar. Daha bir sürü şey sıralayabiliriz tabii ama ne gerek var. Bence sadece mantık hatası yazacağım diye mantıksızlık yapmamalıyız. Çok güzel bir dizi ve çok iyi bir klasik (özünde)
Zaten herşey normal olsa dizi olmaz değil mi?

Birde ricam var sizlerden. Lütfen yazılarınızı yazarken anlaşılır bir dille yazınki rahat okuyabilelim. Bazen 2 satırlık bir yazıyı çözmek için 5 dk. uğraşıyorum.
Örn. sefiyom......(seviyorum)

ajaba....(acaba) gibi.

Herkese iyi günler dilerim.
Mutlu kalın....

apple-core
09-04-08, 23:40
son bölümde (69. bölüm) fikret-necla, hayriye-leyla odalarda konuşurken fikretin üstünde mavi ya da mor bir bluz üstünde de krem bir kazak vardı. sonra ferhunde kapıları açıp yemek yenmesini fln söyledi o sırada herkes kapıların önüne çıktı. işte tam o esnada olağanüstü güçlere sahip fikret ertesi gün giydiği siyah hırka ve beyaz body ile belirdi ekranda. ve ne hikmetse aşağı salona indiğinde yine mavi-krem kıyafeti vardı üstünde...ertesi gün ne giyeceğinin provasını yapıyordu sanırım malum tahsin gelicek ya :D

erotamou
10-04-08, 13:22
Benim bildiğim .. Cezaevlerinde cep telefon çekmez :img-wink:

Oğuz,,Telefonla nasıl konuşuyor :kahve

Sahara
10-04-08, 13:25
Neclanın, mimarlık öğrencisi olupta yanında "tüp" taşımamasından yakınıyorduk ki sesimizi duydu senaristler (zaten burayı okuyorlarmış) ve Neclayı bu bölümde tüp taşırken hatta hocasına proje verirken gördük.

pebblesss
10-04-08, 18:41
Benim bildiğim .. Cezaevlerinde cep telefon çekmez :img-wink:

Oğuz,,Telefonla nasıl konuşuyor :kahve

arkadasım cezaevlerınde telefon cekmese cezaevlerıne nıcın telefon sokuyorlar :icon_whis cezaevlerınde tellefon ceker ıllakı cekmedıgı bolgeler vardır da o normal semtlerde de oluyor ...

TrU
26-04-08, 23:54
sonunda gazetelere de konuk olmuş dizinin en bariz mantık hatası :img-hyste taksi olayını falan geçtim zaten de son bölümdeki gece evdeki bütün abajurların yanıyor olmasına ne demeli? ya da salak leylanın bir bölüm önce "tabi tabi altından kalkarız masrafları kısarız" dedikten sonra diğer bölümde kuaförde manikür yaptırırken karşımıza çıkması? böyle mi kısıyoır allah aşkına masrafları?! sonra evdeki bütün yiyecek içecekler en pahalı markalardan (evde sofranın kurulmadığı herkesin savdiviç yaptığı bölümde meyve suyu "cappy "tost ekmeği "uno" yani daha ne olsun!) ferhundenin son bölümde alışveriş yapmasına da gıcık oldum sanki 65 bölümün 65 inde de farklı kıyafetle gezmedi pes yani

x_ugur_x
14-05-08, 22:03
walla bırakın onun kılını tüyünüde size yaprak dökümündeki en önemli aldatmacayı söyliim hayriyenin karşı komşusunun ewi aslında orda diil o ew beykozda hayriyenin ewi beylerbeyinde yani zannedildiği gibi ewler karşılıklı değil montajda herşeyi o kadar güzel yediriyolarki kimse anlamıyo bu sette çalışmadan önce bende anlamamıştım zaten...:)

Özlem-zlm
15-05-08, 19:48
walla bırakın onun kılını tüyünüde size yaprak dökümündeki en önemli aldatmacayı söyliim hayriyenin karşı komşusunun ewi aslında orda diil o ew beykozda hayriyenin ewi beylerbeyinde yani zannedildiği gibi ewler karşılıklı değil montajda herşeyi o kadar güzel yediriyolarki kimse anlamıyo bu sette çalışmadan önce bende anlamamıştım zaten...:)

bence sen yanılıyorsun çünkü sedef şevkete ell sallarken şevketlerin evlerdide gözüküyordu..

x_ugur_x
15-05-08, 21:41
ya sette çalışan benm nası yanılıyım o sahneyide açıkliim sana orda el sallama sahnesinde sedefin amorsundan görmüştük sedef o anda vinçin üstündeydi we sanki kendi ewinde gibi gösterildi perde we cam aynen yapıldı...
Sinemacılık her zaman düzenbazlıktır...;)

draje
15-05-08, 21:45
bu mantık hatası veye aldatmaca değilkii bu konu çok önce daha dizi başındayken werildi...biliyoruz o ewlerin karsı karsıya olmadığını.dizini fan sitesinde açıklanmıstı.
bu bir mantık hatası değil...öyle elveriyor demekki diyoruz...demekki karsısı çekime müsait değil diyoruz...sizde madem sette çalısan birisisiniz...yakısmaz söyle bir laf"size en büyük aldatmacayı söyleyeyim gibi" ben biliyor olsam açıklamam bunu. yanii ayıp öle matah bişeymiş gibi söylemek..neyse..

x_ugur_x
15-05-08, 22:20
bu mantık hatası veye aldatmaca değilkii bu konu çok önce daha dizi başındayken werildi...biliyoruz o ewlerin karsı karsıya olmadığını.dizini fan sitesinde açıklanmıstı.
bu bir mantık hatası değil...öyle elveriyor demekki diyoruz...demekki karsısı çekime müsait değil diyoruz...sizde madem sette çalısan birisisiniz...yakısmaz söyle bir laf"size en büyük aldatmacayı söyleyeyim gibi" ben biliyor olsam açıklamam bunu. yanii ayıp öle matah bişeymiş gibi söylemek..neyse..

bence hiçbi mahsuru yoq bunu herkesin bilmeye hakkı war...;)

weasleys
15-05-08, 22:25
dizi setlerinde her zaman olan şeyler bunlar...yani mantık hatası, ya da aldatmaca değil hatta sıradan bir olay, işin gereği... mesela çoğu dizide bina gösterilir ama o evde çekim yapılmaz. ya da mesela işte dizi istanbulda çekiliyordur, karakter ankaraya gidecektir, anıtkabir gösterirler geçişte sonra istanbulda bir ev ankaradaymış gibi gösterilir. vs vs vs...yoksa her şey elinin altında olacaksa kurguya ne hacet,kur platonu, çalıştır kamerayı, sahne sahne çekeceğine çek baştan sona...

yengecs
15-05-08, 23:13
ya sette çalışan benm nası yanılıyım o sahneyide açıkliim sana orda el sallama sahnesinde sedefin amorsundan görmüştük sedef o anda vinçin üstündeydi we sanki kendi ewinde gibi gösterildi perde we cam aynen yapıldı...
Sinemacılık her zaman düzenbazlıktır...;)

O sahneyi o sekildemi cektiler =) ilgincmis ya =)

Sinemacilikta ve sanatin ve tasarimin bi cok dalinda manipulasyon vardir.. bu zaman kazandirir yapimcilara/tasarimcilara/sanatcilara yoksa bi bolumu 1 ay gibi bi surede cekmekte var mesela. Isi pratik hale getirir, tiyatrolardan alisik oldugumuz gibi. Dekorlar degisirken hissetmeyiz bile ve perde tekrar acildiginda farkli bi dunyayla karsilasiriz. Duzenbazlik kelimesi biraz cirkin kacti bu yuzden kusura bakma ama.

Bence cok saygi duyulucak isler yapiyolar, ozellikle bi hafta gibi bi surede bi bolum cekmek oldukca zor olsa gerek. Biz kisa film icin haftalarca veya aylarca kasalim duralim boyle.

modest2000
15-05-08, 23:27
Evi satarsak derken, şunu kastettiklerini düşünüyorum. Ali Rıza Bey, evi teminat yani ipotek vererek kredi alacak ve eğer bu krediyi ödeyemezlerse banka eve el koyar kredinin karşılığı kadarıyla "satmak" derken bunu kastettiklerini düşünüyorum. Yani ev bankanın eline geçerse bir şekilde satılır.

Ama senin dediğin doğru ev sanırım sit alanı içerisinde olduğundan satılamıyordu. Yada bahçenin büyük bir kısmından fedakarlık etmek gerekiyordu satılsa bile.

yasal olarak satılamayacak olan ve ali rıza beyin satamayacağı evi banka da satamaz ki.bankaların ayrıcalığı yok ki:img-wink: satamayacağı evi banka teminat kabul edip neden kredi versin:img-wink:bunu ben de mantıksız bulmuştum.

yengecs
16-05-08, 10:10
neyyirlerin evi beykozda, hayrinlerin konak beylerbeyinde diyorsun iyi hoşta. neyyirlerin evin pencereden yani odanın içinden hayriyelerin konak görünüyo bu nası oluyo??? yoksa vincin icine ev mi yaptılar?:icon_whis :img-hyste

Iyi ama orasi en basiti evin icinden disariya dogru gosterilir - montaj - baska bi acidan goruntu alinarak diger pencereden goruntulenir ve boylece hic bisey hissedilmez.

yengecs
16-05-08, 10:53
valla bayagı bayagı neyyırlerın ev hayrıyelerın evın karsısında. montaj oldugunuda sanmıyırum yane. hatta bazen kamera zoom yapıyo neyyırlerın evden konaga.

Tekrar izledinmi dikkatlice.. zaten dogal olanda bize o hissi vermeleri yani bunda bi terslik yok. Herkes oyle saniyodu =))

pebblesss
16-05-08, 12:34
ya nesı mantık haatsıkı bunun zaten dızı nıhayetınde bunu hata olarak gostermek aptalca:)

sahteprenses35
21-05-08, 21:31
valla benim annelerinin içer terlikleriyle ta dışarı kadar çıkması sonra aynı terlikle geri eve girmesi dikkatimi çekti..eve ayakkabıyla girseller o kadar önemsemezdim ama ayakkabıylada girmiyolar ki....:icon_whis

suavikolik
22-05-08, 18:37
valla benim annelerinin içer terlikleriyle ta dışarı kadar çıkması sonra aynı terlikle geri eve girmesi dikkatimi çekti..eve ayakkabıyla girseller o kadar önemsemezdim ama ayakkabıylada girmiyolar ki....:icon_whis

ama ne ayakkabıyla yade terliksiz içeride sokmuyorlar:img-hyste:img-hyste:img-hyste

bide bilmiyom mantık hatasımı ama yaz saatine girdik dimi...furhunde baya bir geç çıkmış işten...nejla ise şu adını hep unuttuğum yamanın eski karısı onla konuşuyordu...her taraf günlük güneşlikti...sonraki sahne gece idi...nejla eve nerden geliyor acaba ki o kadar zaman geçiyor...şehir dışından falan mı?:icon_whis

pebblesss
23-05-08, 21:47
dogru bu benımde dıkatımı cektı :)

terlık mevzusuna bakıyım komıkmıss :):):

denizimsi
29-05-08, 18:03
valla bayagı bayagı neyyırlerın ev hayrıyelerın evın karsısında. montaj oldugunuda sanmıyırum yane. hatta bazen kamera zoom yapıyo neyyırlerın evden konaga.

Hayriye'lerin evi konağın karşısında değil sete gitmiştim oradan biliyorum.Başka bir apartman var karşıda.Ayrıca zoom yapılabilir,bu işin hilelerinden biridir:img-wink:

umut özlem
03-06-08, 14:10
ya Fikretle Tahsin 20 haziranda evlenmemişlermiydi.ama evlilik yıldönümlerini 2 haziran olarak söylediler..ben eminim ki nikahları 20 haziranda olmuştu hatta tahsin fikret reyhan birlikte dışarı biyere gitmişlerdi de reyhan nezaman evlendiniz diye sormuştu tahsin haziranda demişti fikrette 20 haziran demişti.. ee şimdi 20 haziran nasıl oldu da 2 haziran oldu 0 ımı attılar..:)

seher_vakti
03-06-08, 21:34
ya Fikretle Tahsin 20 haziranda evlenmemişlermiydi.ama evlilik yıldönümlerini 2 haziran olarak söylediler..ben eminim ki nikahları 20 haziranda olmuştu hatta tahsin fikret reyhan birlikte dışarı biyere gitmişlerdi de reyhan nezaman evlendiniz diye sormuştu tahsin haziranda demişti fikrette 20 haziran demişti.. ee şimdi 20 haziran nasıl oldu da 2 haziran oldu 0 ımı attılar..:)

Ozlem bende bu konuya dikkat ettim hatta Reyhanlan disariya gittiklerinde 20 Subatta 8 ay olucak demistiler ve 20 Subatta oynanan bolumde 62.bolumdu yani Fikret ile Tahsinin balayina gittikleri bolumdu heralde senin dedigin gibi 0 fazla buldular ati verdiler:)

meander
04-06-08, 21:15
Ben de şimdi bunu yazacaktım benden önce davranmışsınız :)

Doğru tabi 20 Haziran'da evlenmişlerdi, ben de hatırlıyorum...

Ayshegul
05-06-08, 09:37
Can bey Leyla'ya görüşelim mi diye mesajı 19 Mayıs günü atıyor. Can beyin telefonuna Leyla'dan mesaj 21 Mayısta geliyor vay be kız 2 günde cevap veriyor adama :)) ayrı günler çekmişler ve dikkat etmemişler...

HG_GUMUS
11-06-08, 21:35
cem neclayı öperken leyla camdan görüyor fakat balkonda oturan hayriye hanım ile ali rıza beyin hiçbir şeyden haberi yok

deniz-fan
11-06-08, 21:40
cem neclayı öperken leyla camdan görüyor fakat balkonda oturan hayriye hanım ile ali rıza beyin hiçbir şeyden haberi yok

benimde dikkatimi çekti o durum ama balkon arkaya bakıyor herhalde .. o yüzden görmediler ..

TrU
11-06-08, 21:46
balkon yan tarafa balıyor yani leyla nın baktığı pencerenin bize göre solunda layla ya göre sağında :good:

sahteprenses35
11-06-08, 22:02
en çok öss kağıdının iş yerine gelmesine güldüm ben...forma ikame adresi olarak iş yerini mi yazmış çok komik:img-hyste
böyle bişi olamaz.tam bi hata

seher_vakti
11-06-08, 22:13
en çok öss kağıdının iş yerine gelmesine güldüm ben...forma ikame adresi olarak iş yerini mi yazmış çok komik:img-hyste

Evet bende buna dikkat ettim bencede össe kağıdının iş yerine gitmesi komik biraz

TrU
11-06-08, 22:17
Evet bende buna dikkat ettim bencede össe kağıdının iş yerine gitmesi komik biraz

leyla nın öss yi kazanabileceği düşüncesiyle başvurması kadar komik değil :img-hyste

seher_vakti
11-06-08, 22:33
:icon_whis:icon_whisleyla nın öss yi kazanabileceği düşüncesiyle başvurması kadar komik değil :img-hyste

Eh buda Leylanın bir hayali:icon_whis

icom_
12-06-08, 01:43
:icon_whis:icon_whis

Eh buda Leylanın bir hayali:icon_whis

okula uğramadan üniversteye gidebiliyorsa necla En kritik sınav dönbeminde derslerde ve sınavlarda olamyıp tekrar geri döndüğünde hallaedebiliyorsa tüm derslerini( yakında üni birincisi falan da olur bu) ve tüm bunlar ne hikmetse mantıklı görülebiliyorsa komik değilse ve geçkten oluyorsa Leylanınkilerde hayal olmucak olsa gerek:good:

Nhelenia
12-06-08, 08:12

gayet normal arkadaşım o istenilen adres yazılabilir. İş yerinde çalışması illede össye giremez demek değil ki nice insan var iş hayatını bırakıp tekrar üniversite ortamına dönen 30 lu yaşlarına yakın üniversite ortamına girdiğiniz zaman görceksiniz.

Neclanın Cemle ayrıldıktan sonra evde Fikretin aramasının arkasından odaya girip tamam abla şimdi müsaitim diyo peki ayşe nerde aynı odada kalmıyolar mı? Neclayla hadi odada değil diyelim çocuk piyasadada yok ki :icon_whis

seher_vakti
12-06-08, 10:39
gayet normal arkadaşım o istenilen adres yazılabilir. İş yerinde çalışması illede össye giremez demek değil ki nice insan var iş hayatını bırakıp tekrar üniversite ortamına dönen 30 lu yaşlarına yakın üniversite ortamına girdiğiniz zaman görceksiniz.

Neclanın Cemle ayrıldıktan sonra evde Fikretin aramasının arkasından odaya girip tamam abla şimdi müsaitim diyo peki ayşe nerde aynı odada kalmıyolar mı? Neclayla hadi odada değil diyelim çocuk piyasadada yok ki :icon_whis

Arkadaşım senaristler zaten Ayşeyi bir koyuyolar bi ortadan yok ediyorlar çocuk hayalet gibi oldu:img-hyste

ales
12-06-08, 17:34
okula uğramadan üniversteye gidebiliyorsa necla En kritik sınav dönbeminde derslerde ve sınavlarda olamyıp tekrar geri döndüğünde hallaedebiliyorsa tüm derslerini( yakında üni birincisi falan da olur bu) ve tüm bunlar ne hikmetse mantıklı görülebiliyorsa komik değilse ve geçkten oluyorsa Leylanınkilerde hayal olmucak olsa gerek:good:

tabii necla yapıyor ya leyla eksik kalmasın.. forumda bile var bu durum bilemiyorum :img-wink:

necla bazı dersleri bıraksa, hatta tüm dönemi tekrar etmesi gerekse bile o üniversitede okuyor... yani okula gidip gelmesinden doğal bişey yok... gitmese bile olur... ara versin, sonra devam eder... neden leyla ile karşılaştırıyorsunuz ki.. ayrıca bu sene onları cemle buluşturacağım diye pek çok bölüm çektiler okulda...

Dudaktan kalbe
13-06-08, 07:15
leyla nın öss yi kazanabileceği düşüncesiyle başvurması kadar komik değil :img-hyste

ne alaka sımdı ..oda gıremezmı yanı sınava..ılk bastan necla gırdı kazandı tamam guzel
ama ılk bastan leyla grıp kazansaydı bız
neclanın öss yı kazanabılecegı dusuncesıyle basvurmasına komık dıyıp guLcekmıydık
olayara hep sevdıgınız karakter acısından bakıyorsunuz

ales
13-06-08, 07:25
ne alaka sımdı ..oda gıremezmı yanı sınava..ılk bastan necla gırdı kazandı tamam guzel
ama ılk bastan leyla grıp kazansaydı bız
neclanın öss yı kazanabılecegı dusuncesıyle basvurmasına komık dıyıp guLcekmıydık
olayara hep sevdıgınız karakter acısından bakıyorsunuz

asıl buna ne alaka diyorum bende... bu necla ve leyla arasındaki karşılaştırma değil ki... bırakalım artık bunları... bir insan bütün sene psikolojik olarak yardım almış, sinir krizleri geçirmiş vs. vs. bir sürü olay yaşamış (anlatmıyorum çok uzun) ama şimdi sınava birkaç hafta kala ben karar verdim gireceğim sınava deyip öss'yi kazanacak öyle mi... hemde tüm sene kitabı açmamışken... bu bölüm açtı gerçi ama o arada elindeki makbuza bakıp durduğu, kitap orada süs olduğu için saymıyorum... bu sene sınava giren bir milyonun üstünde kişi ve aileleri artık gülse mi ağlasa mı bilemez... ben şahsen kuzenimle leyla bile kazandı üniversiteyi sen kazanamadın diye dalga geçmeyi planlıyorum... çok eğlenceli olacak çok... :img-hyste

bunu türk milli takımının inandık kazanacağız taktiğine çok benzetiyorum ben... bişey yapmadan sadece inançla kazanılabilir mi? kazanamadık nitekim... ama türk insanı vazgeçmiyor :img-wink:

yengecs
13-06-08, 09:52
Boyle ufak detayler filmlerde hep atlaniliyor. Okulda gidip ders alirken cekim yapildigini SIKLIKLA gormeyiz, konumuz okul olmadigi surece. Ise giderken goruruz ama isteyken gormek zorunda degiliz. Ha evet isyerinde yasanilanlari konu aliyorlarsa o zaman baska. Mesela Ferhunde - Levent sahnelerinde gosteriliyo, Ali Riza beyinki yine atlaniliyo. Dizide gelisen en onemli olaylar islenir diger seyler ise yapiliyomus gibi gosterilir. Aksi taktirde konu okul, ders calismak, is filan olurduki buda cok gereksiz ve sacma olurdu heralde.

Mantik hatasi degil yani. Leylaninki haric :img-hyste

^Bade^
18-06-08, 21:38
79.Bölümde yani bu bölümde Ferhunde taksideyken Levent Tuncel aradığında telefonda
LEVENT TUNCEL yazıodu ama eve gelince yataktayken Levent Tuncel yazıodu...Önmli bi mantık hatası bence :)

weasleys
18-06-08, 21:41
asıl buna ne alaka diyorum bende... bu necla ve leyla arasındaki karşılaştırma değil ki... bırakalım artık bunları... bir insan bütün sene psikolojik olarak yardım almış, sinir krizleri geçirmiş vs. vs. bir sürü olay yaşamış (anlatmıyorum çok uzun) ama şimdi sınava birkaç hafta kala ben karar verdim gireceğim sınava deyip öss'yi kazanacak öyle mi... hemde tüm sene kitabı açmamışken... bu bölüm açtı gerçi ama o arada elindeki makbuza bakıp durduğu, kitap orada süs olduğu için saymıyorum... bu sene sınava giren bir milyonun üstünde kişi ve aileleri artık gülse mi ağlasa mı bilemez... ben şahsen kuzenimle leyla bile kazandı üniversiteyi sen kazanamadın diye dalga geçmeyi planlıyorum... çok eğlenceli olacak çok... :img-hyste

bunu türk milli takımının inandık kazanacağız taktiğine çok benzetiyorum ben... bişey yapmadan sadece inançla kazanılabilir mi? kazanamadık nitekim... ama türk insanı vazgeçmiyor :img-wink:

bugünde çalışma modunda değilmiş...zaten kitap elinde canla konuşur, makbuza bakar...arada modunda da olmuyor...:img-hyste çok çalışkan çok...

seher_vakti
18-06-08, 22:34
bugünde çalışma modunda değilmiş...zaten kitap elinde canla konuşur, makbuza bakar...arada modunda da olmuyor...:img-hyste çok çalışkan çok...

Zaten bu kız hep böyle giderse öss yi kazanamaz kendileri hep çevrim dışı:img-hyste

nesoş
22-06-08, 15:35
cem neclayı eve bırakıyor bide kızın yanına gelip neclayı öpüyo ve neclanın annesi ve babası balkonda oturuyorlar ve neclaları görmüyolar.:img-blush

deniz-fan
24-06-08, 21:03
cem neclayı eve bırakıyor bide kızın yanına gelip neclayı öpüyo ve neclanın annesi ve babası balkonda oturuyorlar ve neclaları görmüyolar.:img-blush

hayriye hanımların oturduğu balkon ya yan tarafa yada arka tarafa bakıyor arkadaşım .. bu sebeble görmüyorlar cem ve neclayı ..

TrU
25-06-08, 21:55
ayşe ta hafta başında dedi banyoda garip bir koku var diye leyla öss ye girdi hadi 7 gün değil 3-4 gün geçmiş olsa aradan kimse mi yıkanmadı o banyoda bu sıcakta:img-hyste şimdi tutup necla nın zehirlenmesi bence biraz saçma..:icon_whis

Buket_TY
25-06-08, 21:57
ayşe ta hafta başında dedi banyoda garip bir koku var diye leyla öss ye girdi hadi 7 gün değil 3-4 gün geçmiş olsa aradan kimse mi yıkanmadı o banyoda bu sıcakta:img-hyste şimdi tutup necla nın zehirlenmesi bence biraz saçma..:icon_whis

Bende yorumlar bolumune aynen bunu soyledim 5dk once..
Cok komik bir durum:img-hyste
Nasil dussunmemisler:icon_whis

^^HeaVeN^^
26-06-08, 06:08
şevketin borcunu ödemek için tasarruf yapıyolar ondandır bence :img-hyste

trueblue
26-06-08, 16:40
Sonra Nasılsa Ablası ile konuşmayan Necla, Leyla’nın Üniversite sınavına girdiğini kazanamazsa diye korktuğu için söylemediğini söylüyor. Ama Hayriye Hanımın haberi yok. Bu nasıl iş. Necla nereden biliyorda annesinin haberi yok.

seher_vakti
26-06-08, 16:44
Sonra Nasılsa Ablası ile konuşmayan Necla, Leyla’nın Üniversite sınavına girdiğini kazanamazsa diye korktuğu için söylemediğini söylüyor. Ama Hayriye Hanımın haberi yok. Bu nasıl iş. Necla nereden biliyorda annesinin haberi yok.

Necla,Ali Rıza bey ile Leyla sınav hakkında konuşurken duymuştu oradan biliyor.Hayriye hanım bilmiyor çünkü kimse ona söylemedi.

gsnaz_90
26-06-08, 16:45

evet necla nasıl öğrendi orası benimde kafama takılmış değil... :S Belki kitabı görmüstür dicem ama odaya girmiyorki.

seher_vakti
26-06-08, 16:46
evet necla nasıl öğrendi orası benimde kafama takılmış değil... :S Belki kitabı görmüstür dicem ama odaya girmiyorki.

Arkadaşım az öncede belirttim Necla,Leyla Ali Rıza beye sınava katılacağını söylerken duymuştu oradan biliyor..

gsnaz_90
26-06-08, 16:48
Tamam seher_vakti çok sağol sölediğin için hatırladım sahneyi.

seher_vakti
26-06-08, 16:51
Tamam seher_vakti çok sağol sölediğin için hatırladım sahneyi.

bişey değil söylemek görevimiz hatırlamana sevindim..:img-wink:

ba$i_belalim
27-06-08, 00:19
ferhunde aksam leventten kactiktan sonra gülseni ariyor, kapatiyor ve taksi cagirmak icin sokaga gidiyor... yaninda parasi mi vardiki taksi cagiriyor?

^^HeaVeN^^
27-06-08, 00:25
ferhunde aksam leventten kactiktan sonra gülseni ariyor, kapatiyor ve taksi cagirmak icin sokaga gidiyor... yaninda parasi mi vardiki taksi cagiriyor?

walla dünden beri düşünüyorum dizide bi hataya gülmüştüm hangisi diyodum sen bulmuşsun:D

şu sezon finalinde ne çok hata yapmışlar yaws:icon_whis

Buket_TY
27-06-08, 00:57

Belki Gulsen odemisdir
Yani Gulsen ona yardim ediyor...
Parayida o odemisdir...
Her saniye yazilmiyor sonuncda:icon_whis

^^HeaVeN^^
27-06-08, 01:06
ama gülşen kapıyı açarken kim o fln diyo ve ferhundeye sarılıp, içeri alıyo. hangi arada taksiye para ödüyo?

gerçi cebine koymuştur bi 100 ytl ne var dimi Ferhunde için ne ki:D

yessi
28-06-08, 19:47

şu leyla'nın öss'ye girmesi konusunda atlanan bir nokta var... bir kaç haftalık bir çalışma değil leyla'nınki. bu forumda bu sene öss'ye giren yok mu bilmiyorum. bu sene öss başvuruları mart ayında yapıldı. her sene şubat/mart gibi yapılır zaten. 3 mart'ta yapılmış bu sene de. 3 mart - 15 haziran... arada epeyce zaman var. 4 ay!! 4 ay öss'ye hazırlanmak için yeterli bir süre. leyla da başvuruyu o dönemde yapmış. ama bu konu senaryoya son dönemde eklendiği için o döneme kadar bize gösterilmedi. yani leyla ders çalışmadı değil. leyla ders çalışmış... yemek aralarında bile ders çalışıyor olması da "bakın bu kız bu kadar çalışıyor işte." vurgusu yapmak içindi. üstelik, leyla bir önceki sene de dershaneye gitti ve iyi netler çıkarıyordu. arada depresyon geçirmiş olması, ilaç tedavisi görmesi falan öss'de iyi bir puan çıkarmasına engel değildir. aklını yitirmedi ya da hafızasını kaybetmedi sonuçta. yani bu dizide o kadar mantık hatası yapılıyor ama bu mantık hatası olmayacaktır. ha, tutup da boğaziçi ya da tıp mıp kazanırsa hakkaten yuh! denir de herhangi bir yer tutturabilir. o kadar da zor değil şu öss denen meret. gözde büyütmemek lazım...

welt91
30-06-08, 00:11
Bu dizinin kitabında özellikle ailenin içinde bulunduğu yoksulluk çok vurgulanıyordu ama dizide o kadar da iyi yapamıyorlar bunu

Yine de ekonomik durumlarının iyi olmadığı biliniyor ama ama bir dahaki sezon senaristler bu konuda günümüzü daha iyi gözlemleyip dizide de bunu diğerleri gibi yansıtsınlar lütfen, dizide sanki bunlar çok önemli değilmiş gibi düşünüyorlar ama bu senaryonun sonunda Ali Rıza Bey artık gururunu tamamen yitirmiş bir şekilde damadının yanında yaşamını devam ettiriyordu

Dizide bu sıkıntılı durum daha iyi yansıtılmazsa, final ya orjinalinden çok uzak olacak veyahut kitabı kadar iz bırakmayacaktır bence