Neptün
08-11-06, 14:07
Diziyle ilgili senaryolarınızı buraya ekleyebilirsiniz....
|
Tüm Versiyonu Göster : Hatırla Sevgili - Senaryolar Sayfalar :
[1]
2
Neptün 08-11-06, 14:07 Diziyle ilgili senaryolarınızı buraya ekleyebilirsiniz.... yurinu 13-11-06, 13:24 Senaryo TAVSİYE MÜZİK: yaseminin küpeyi düşürdüğü sahnedeki müzik =) Partideki tüm davetliler şaşkın bakışlarla karşılarında duran bu tanınmadık yüzü süzüyor, ara ara yanlarındaki partnerlerinin kulağına doğru eğilerek fısıldaşıyorlardı.... Birkaç dakika önce ritmik melodilerin hakim olduğu küçük bahçe, merak dolu fısıltılarla dolmuştu... Yaseminin ise karşısında ona gülümseyen yüzlerde sabitlenmişti bakışları.... Yanağını küçük ısırışlarla kemirerek bakışlarını karşısında duran kırmızılı güzel kadının üzerinde gezdirdi...Michele’in üzerinden çekemediği bakışlarıyla başı eğilmiş ,farkında olmadan kavradığı kabarık eteğini ileri geri götürüyor, hırsını çıkarırcasına parmaklarıyla büküyordu... Bu haliyle kıskanç küçük bir çocuktan farksız görünüyordu... Aniden plağın cızırtılı sesi bahçede hareketlenmeye neden oldu... Elvis Presley’nin buğulu ve büyüleyici sesi plaktan süzülerek bahçenin atmosferini değiştirmişti... Gergin sessizliğin yerini ritmik ve yumuşak vuruşlarla topuk sesleri aldı... Bayanların etekleri dalgalanarak havalanıyor, müziğin etkisine kapılmış erkekler eşlerini oradan oraya sürüklüyorlardı... Yasemin dudaklarını aralandırmamaya çalışarak sıktığı dişlerinin arasından sahte kocaman bir gülümsemeyle Laleye dönerek fısıldadı...” Michele”... Yüzünde laleyle yaptıkları konuşmaların utancı vardı... Lale bozuntuya vermemeye çalışarak yasemini kendine getirmeye çalışır ve uyarırcasına gözlerini irileştirdi, küçük bir hareketle yaseminin kolunu dürttü... Yaseminin bu uyarıyla çevirdiği bakışları Ahmetin yüzündeki etkileyici gülümsemeyle ve uzattığı çiçekle karşılaştı... Ahmet : ( manidar gülümsedi, takılarak) : Yoksa hala kızgın mısın ? Düşmene sebebiyet verdiğim için çiçeği kabul etmeyeceğini söyleme sakın Yasemin : ( yüzündeki mağlubiyet ve kıskançlığın izleri Ahmetin gülümsemesiyle bir anlık söndü) Olur mu öyle şey... (uzanarak beyaz çiçeği kavradı ve kokusunu içine çekti) Teşekkür ederim, çok güzeller... Ahmet : (yasemine doğru eğilerek,muzipçe ) En az senin kadar tatlı kız... Doğum günün kutlu olsun... Yasemin ahmetin bu jestiyle kendini kaybetmiş bir halde ayak parmaklarıyla ayağını yerde ileri geri kaydırarak ,kucağında çiçeğe biraz daha sarıldı.... Lale ise yaseminin bu hallerini görünce, tekrar uyarmak durumda kaldı... “kendine gel”...Ahmet aniden michele’in bileğini hafifçe kavrayarak kendi hizasına doğru çekti... Ahmet : Tanıştırayım...(eliyle işaret ederek) “michele”... Yaseminin çiçeğin etkisiyle yumuşamış bakışları michele’e döndüğünde parlayarak kısıldı... Dikleştirdiği bakışları ve durduramadığı duygularıyla hiç de misafirperver olmayan bir tavırla michelin elini sımsıkı kavradı... İçinden “ annem bu tavrımı görse...ama görmeyecek” diye geçirerek zafer kazanmış bir edayla dudaklarını büktü, Michele’ in elini daha da sıkıca kavradı... Oyuncağını kaptırmamaya çalışan bir çocuktan farksızdı o an... Yasemin (manidar) : Enchanteé(memnun oldum) Michele: (aksanlı konuşmasıyla gülümsedi) Memnun oldum... Ahmet büyülenmiş bir halde micheleden gözlerini ayıramıyor, neredeyse bu güzel kadının boynuna kadar yanaşmış bir halde gülümsüyordu. Ahmet : (kısılmış sesiyle,gözlerini Michele’den ayırmayarak) Kendisi Türkçe konuşabiliyor...(gülümseyerek) Paris’teyken birkaç dersimiz oldu onunla...(esprili bir edayla) Öğretmeni benim yani...(yasemine dönerek) Zorluk çekmeden anlaşabilirsiniz... Yaseminin yüzü duyduklarına inanamazcasına buruştu , bozuntuya vermemeye çalışarak sahte gülümsemesini yerleştirdi... Yüzündeki çocuksu masumiyetin yerini, kıskançlığın izleri almıştı... Yasemin: (yutkundu ve başını alaycı sallayarak) Demek sen öğrettin...(kendi kendine fısıldayarak) Aman ne güzel... Anlaşabileceğimize ne şüphe... Yasemin karşısındaki bu samimi manzaraya daha fazla tahammül edemeyeceğini anlayarak onları yanından uzaklaştırmaya çalıştı... Yasemin: Siz şöyle masanın yanına geçin, ben hemen geliyorum, sonra pastayı keseriz... Yasemin cümlesi biter bitmez lalenin kolundan kavradı ve sürükleyerek bahçenin girişine getirdi... Necdet şaşkınlıkla kızların arkasından seslenmek istedi...“Ama pastayı kesece...” Hevesle çıkardığı sesi hızla hareket ettirdiği bedeniyle beraber yavaşça söndü... Yasemin (sinirden yerinde zıplayarak, yüksek sesle) : İnanmıyorum ya... İnanamıyorum... bir de gözlerime bakarak öğretmeni benim diyor... (yasemin bir sağa bir sola gidiyor, arada durarak laleye bakarak söyleniyor, tekrar kıpırdanıyordu...Aniden durdu) Nerden çıktı bu kadın ya... Saflığımıza bakar mısın , bir de erkek sanıyorduk... Lale : (arkadaşını sakinleştirmeye çabalayarak) Yasemin kendine gel... Dur bakalım daha neyin nesi olduğu belli değil... Belki sadece arkadaşıdır... Hemen kurma kafanda... Yasemin ( gözünün önüne Ahmetin Michele’e esir olmuş bakışları geldikçe sesi titriyordu,alaycı bir tavırla) Tabi canım aile ziyaretine ,ta yurtdışından getirdiği arkadaş... Ne arkadaşı lale.. Ne arkadaşı... Ahmetin bakışlarını görmedin mi... Ben hiç onu o halde görmemiştim... (yerinde hareketlenerek, hayal kırıklığıyla ayaklarının ucuna baktı) Offf... ne yapacağım şimdi ben ... Lale: Şimdi sakin ol bakalım... Herkes pastanı kesmeni bekliyor, daha fazla bekletme insanları... sonra uzun uzun konuşuruz... Yasemin bütün neşesi ve hevesini yitirmiş pastanın başına geçti... Ahmet yanında duruyor,her şeyden habersiz gülümseyen gözlerle yaseminin mumları üflemesini bekliyordu... Yasemin ise Ahmetin arada bir koluna değen teniyle iyiden iyiye kendini kötü hissediyordu ... Yasemin mumları üflemek için eğildi, duyduğu sıkıntıyla nefes alarak yanaklarını doldurmuştu ki tam üfleyecekken Ahmetin buğulu sesi ve nefesi tenine dokundu... “Dilek tutmayı unutma sakın”...Yaseminin yanağına dolduğu nefesini, bakışlarını Ahmete çevirerek usulca bıraktı...Ahmet yasemine parlayan gözlerle bakıyor, büyülü gülümsemesiyle yaseminin mumları üflemesini bekliyordu.... Yasemin duyduğu aşkı ve onun daha da imkansızlaştığını düşünerek acıyla derin bir nefes aldı bıraktığı bedeniyle bıkkın bir halde içinden “Bunu bana yapma lütfen” diye geçirdi...Yüzüne bakmaya cesaret edemedi, zoraki gülümseyerek “tuttum” diyebildi ve sıkıntısını çaresizce mumların üzerine bıraktı.... Pasta kesilmiş,müzik tekrar başlamış, davetliler dansa devam ediyorlardı... yasemin ise bir yandan laleyle konuşuyor diğer yandan usulca çevirdiği bakışlarını ahmet ve michele’den gözlerini ayıramıyor , ahmetin michele’e her yakınlaşmasında ensesinde sıcaklık hissediyordu... yasemin kızaran yanaklarında hissettiği sıcaklığı soğuk ellerini koyarak dağıtmaya çalıştı... Tam o sırada yaklaşan Necdet’ i fark etti...Necdet’te bir tedirginlik vardı... Yasemin lale’ye döndü: (kaşlarını kısarak merakla) Nesi var Necdet’in... Biraz tedirgin gibi... Lale: (yaklaşan Necdet’e bakarak) Bilmem... Gerçekten biraz endişeli gibi... Öğreniriz şimdi... Geliyor... Necdet parmaklarıyla oynayarak yaklaştı... çekingen bakışlarını yaseminin gözlerine sabitledi... Necdet: (yutkunarak derin nefes aldı) Yasemin... Şey... Dans... Tam o esnada Ahmet Michele’i masanın yanında bırakmış, yaseminin yanına yaklaştı , kendinden emin bir tavırla : Ahmet ( başını öne kaydırarak, kısılmış gözlerle) : Küçükhanım... bu hızlı parçayı kaçırmayalım derim... (eliyle işaret ederek) Dans edelim mi? Yaseminin kalbinin çarpıntısı kulaklarına vuruyor, ama bu heyecanı içindeki Ahmet'e duyduğu nedensiz öç alma duygusuna engel olmuyordu... Aniden gözlerini Ahmetin parlayan gözlerinden ayırarak Necdet’i işaret etti Yasemin ( zafer kazanmış bir edayla) : Kusura bakmazsan ilk teklifin sahibiyle dans etmek isterim..(gülümseyerek) Dünyanın en güzel pastasını yapan pastacıyla... Yaseminin ağzından dökülen bu cümleler Necdet'in önemli bir karar almasına vesile olacaktı... YURİNU Billush 17-11-06, 17:47 2.Bölüm Necdet,Lale,Yasemin,Ahmet,Michelle ve arkadaşları sinemadan çıkıp Necdet’in teklifiyle pastaneye gelmişlerdir… PASTANEDE… Necdet: Ee filmi nasıl buldunuz bakalım? Ahmet:Michelle ilk defa bir Türk Filmi izliyor.Asıl onun fikri nedir merak ediyorum.(Michelle’ye döner.) Michelle: Çok enteresan…Yani bu filmdeki aşk bize benzemiyor. Necdet: (Gülümser ve cevap verir.) Evet bizde aşklar tutkuludur biraz. Michelle: Aşk her yerde tutkuludur.bizde daha rahat,yani seviyorsan.Engel yok,perkisyon yok.(Bu kelimeye pek anlamadım yanlış olabilir…) Yasemin: Bu filmde geleneklerimizi pek görmediniz.Görmek için asıl Anadolu’da geçen bir filmi izlemeniz lazımdı. Michelle: Ama sizler İstanbul’da bile rahat değilsiniz.Doğru değil mi? Arkadaş grubundan bir erkek: Doğru.üstelik bu noktaya gelinceye kadar baya yol almışız.Ama daha ziyade kadınlar baskı altındalar. Necdet: Ben senin gibi düşünmüyorum.Hele hele kadın haklarıyla ilgili.( Etrafa bakınarak) Mustafa Kemal’in liderliğinde biz çok mühim adımlar atmadık mı?(Ahmet başıyla onaylar.) Teo şaşırır,Necdet Teo’ya göz kırpar,Ahmet devam eder. Ahmet: Mesela oy hakkı kadınlara daha önce verildi. Gruptan bir kız: Katılıyorum.Şimdi kızlar erkekler bir arada partilerde eğlenebiliyoruz daha önce bu hayal bile edilemezdi. Necdet: (Michelle’ye hitap ederek) Hah bak bu söylediğin belli bir kesim için doğru tabii ama yine de Cumhuriyet’ten sonra gelinen nokta bence münakaşa kabul etmez. Gruptan başka bir erkek: Yine de bir Avrupa ülkesi gibi değil ama … Necdet(Kendinden emin) Evet,tabii.Ama bu normal değil mi?Her toplumu kendi değerleri belirliyor.Her şeyin bir sırası var. Michelle(Ukala bir tavırla) Türkiye daha gelişecek tabii.Filmde bunu anladım.Aşklar kapalı,platonik… Yasemin: Sizce nasıl olması gerekiyor? Michelle(Yine kendinden emin): Bakışmak yetmez.Aşk için ölünür mü?Sevgili gitti onu bekle.Bu çok saçma. Yasemin: (O da kendinden emindir.) Yine saçma olsun?Bunun gerçek hayatta çok karşılığı var. Michelle(İnanmamışçasına): Sahi mi?Gerçek hayat böyle mi? Yasemin(Oturma pozisyonunu değiştirir,kendinden fazlasıyla emin tavrıyla Ahmet’e döner): Bundan sonra biraz hızlı konuşabilirim,Michelle anlamayabilir.Ona sen tercüme eder misin?(Ahmet’ten onayı alınca Michelle’ye döner.) Bir Fransız okulu bitirdim,çok da cahil sayılmam.Evet,benim için aşk uğruna ölünecek bir şeydir.Zaten bu kadar kuvvetli hissetmiyorsan o nasıl aşk olabilir?Ve evet aşık olduğum kişiyle birlikte olamazsam(Necdet dikkatle Yasemin’i dinliyordur.) hayatta başka biriyle birlikte olmam.Başka bir birlikteliğin hiçbir önemi yoktur.Gerekirse ömür boyu sevdiğimi beklerim.Eğer kavuşamıyorsam ona uzaktan bakmak bile bana yetebilir.Platonik aşk derin bir mevzu bence.Tabii bunlar sadece benim görüşlerim.Az gelişmiş ülkeye ait bir genç kızın görüşleri. (Necdet hayran bir biçimde Yasemin’e bakıyordur.) Üstelik bundan dolayı hiç mi hiç utanmıyorum.Ama anladığım şu ki siz benim hissettiklerimin hiçbirini hissedemeyeceksiniz.Gerçek aşk duygusunu yani. (Michelle Ahmet’e bakar.) Ne yazık … Gelişmiş bir ülkenin insanı olmak böyle bir şey demek ki. (Şımarık bir kız çocuğu gibi gülümsüyordur.) O sırada fayton sesi duyulur. Lale: Yasemin annen …Yasemin o yöne bakar. Yasemin’in anne ve babası yanlarından geçer.Annesi Yasemin’i görür. Yasemin: Eyvah!Fena yakalandım.Sinemadan sonra eve gitmek üzere söz vermiştim. (Yerinden kalkar.)Herkese iyi geceler. Oradakiler: İyi geceler … Ahmet: (Michelle’ye döner): Ne söylediğini anladın mı yoksa … Michelle: Tercümeye gerek yok.Anladım. Yasemin hızla bisikletinin yanına gider ama acele ederken hatıra defterini düşürür … gizoti 22-11-06, 17:55 Yasemin=Ahmet beennn... Ahmet=Evet... Yasemin=Bugün benimle çok ilgiliydin bunun...bunun nedenini öğrenmek istiyorum. Ahmet(Biraz duraksar)Bilmiyorum Yasemin kendimi sana çok yakın hissediyorum.Daha önce de söylediğim gibi bu bir mucize...Benim için bir mucize. Yasemin=(Biraz sevinir ama arada Michel vardı)Afedersin ben de tam izdivaç zamanınızda kafanızı karıştırdım.Michel seni merak etmiştir aradın mı? Ahmet=Michel mi?(Bir anda aklına gelir)biliyomusun bir an olsun onu unutmuştum. Yasemin=Unutmak mı?Sevdiğin kişiyi mi unutuyorsun? Ahmet=Bilmiyorum Yasemin halam çok acele ettiğimi düşünüyor.Sanırım bende aynı düşüncelere kapıldım.Ayrıca Michel le aramızda gerçek aşkın olup olmadığından şüpheliyim.Senin anlattığın aşka bakılırsa. Yasemin=(Utanır:img-blush )Geç oldu yarın erken kalkıcaz en iyisi ben gidim.İyi geceler. Ahmet=Sana da... Ahmet biraz Yasemin i düşünür onu nasıl bu kadar yakından tanıyabilmişti acaba.Hala bu soruya cevap bulamamıştı.Artık Yasemin i sürekli görmek istiyordu.Ne yapsada Yasemin i görmeye gitseydi diye düşünürken aklına Yasemin in aldığı kitap gelir.Hemen Yasemin in odasına gider.Yasemin ise hemen uyumuştur.Ahmet kapıyı çalar Yasemin duymaz.Bir daha çalar bu sefer duyar.Yasemin in saçları birbirine karışmış.Makyajı akmıştır.Yasemin ilk önce yüzünü ovuşturdu.Sonra karşısındaki kişiye uykulu gözlerle baktı.Karşısındakinin Ahmet olduğunu görünce hemen kendine geldi.Toparlanmaya çalıştı biraz.Ahmet Yasemin i baştan aşağı süzdü(Aynı dizideki gibi:img-wink: ) Yasemin=Ahmet kötü birşey mi oldu? Ahmet=Iııı...Benim uykum kaçtı da hani sen bir kitap almıştın onu alabilirmiyim diyecektim. Yasemin=(Tebessüm etti)Tabi.Ben getirim hemen... Yasemin içeride kitabı bulmaya çalışıyodu.Çok heyecanlanmıştı.Kitabı bulacağım diye odayı alt üst etmişti.Ahmet dikkatle ve yüzündeki tebessümle onu izliyordu.Yasemin ona baktı güldüğünü görünce yanına geldi. Yasemin=Çok mu komik duruyorum? Ahmet=Evet öyle... Yasemin=(Sinirlenir:icon_evil )Ben burda senin için uğraşıyorum farkındaysan. Ahmet=(Muzipliğe başlar kızın gönlünü alıcak ya:hıh )Kızınca çok güzel oluyorsun. Yasemin=Lafı değiştirme.Neyse buldum al. Ahmet=Saol iyi geceler. Yasemin=Sanada Sabah olmuştu.Ahmet ve Yasemin yola çıkmışlardı.Vapura yetişmişlerdi.Yasemin ve Ahmet içeriye geçerken bir adam Yasemin e hızla çarpar.Yasemin adamın çarpmasıyla bir metre uzağa fırlayarak yere düşer(nasıl çarptıysa artık:img-black ) Yasemin=Ahhhh... Bunu gören Ahmettt... gizoti 23-11-06, 15:24 Ahmet hemen Yasemin in yanına koşar. Ahmet=İyi misin Yasemin?Bir şeyin var mı? Yasemin=(İster istemez gözünden yaş akar çünkü düştüğünde ayağı çok kötü burkulmuştu:( )Çokk canım yanıyoo Ahmet=(Partinin verildiği yerin bahçasinde Yasemin le konuşurken baktığı gibi bakar)Neren acıyo? Yasemin=Ayak bileğimm... Ahmet adama dönerek... Ahmet=Biraz dikkat edemezmiydin?(Soğuk bir tavırla) Adam=Ne diyosun beee... Ahmet=Bir özür bile yeterdi. Adam=Ne özürü bee ne olmuş çarptıysak.(El kol hareketi yaparak) Ahmet=(Artık dayanamadı)Buu oollluuurrrr...(Adamın yüzüne çok ii bir yumruk atar.Adam Yasemin gibi yere düşer.) Adam=(Hemen özür dilemeye başlar)Özür dilerim abi isteyerek olmadı.Gerçek söylüyorum bak isteyerek olmadı.Affet abii Ahmet çoktan Yasemin in yanına gitmişti. Ahmet=Hadi gel hastaneye gidelim. Yasemin=Vapuru kaçırırız.Ahh Ahmet=(İmalı)Senin sağlığın daha önemli.Diğer vapurla gideriz. Yasemin=Tamam.Ama çabuukk olalımm.Ayy Ahmet=(Yüzünde bir tebessüm oluşur)Daha demin vapuru kaçırırız diyodun. Yasemin=(Yüzünü buruşturarak:not_i: )Ahmet inan ki seninle tartışacak durumda değilim. Ahmet=Tamam tamam hadi gidelim.Yaslan bana. Yasemin ve Ahmet hastaneye giderler. Ahmet=Yasemin hadi ha gayret az kaldı. Yasemin=Ahmett çabukk çok acıyor. Ahmet=(Ağzından laf kaçırır)Tamam güzelim geldik. Yasemin bu söz üzerine biraz şaşırır.Ama belli etmez. Ahmet=:Meraba doktor bey. Doktor=Meraba neyi var? Ahmet=Bilmiyorum.Ama bileği acıyomuş.Düştüde... Doktor=(Ahmet ve Yasemin in evli olduğunu sanar)Peki beyefendi eşinizi şu tarafa alalım. Yasemin tam biz evli değiliz diyecekti ki... Ahmet=Pekala. Yasemin in ayağı incinmişti.Doktor odadan çıktı. Ahmet=Ne olmuş doktor bey? Doktor=Eşinizin ayağı incinmiş. Ahmet=Biz evli....(değiliz diyecekken bizim yasemin in huyuda Nazlı gibi ayağı kalkmaya çalışır ama ayağının üzerine basamadığı için yere düşer ve peşinden de başka şeyler:img-yes: .) Yasemin=Ahhh... Ahmet=Yaseminnn(odaya koşarr)...... Arkadaşlar kusura bakmayın kısa oldu ama yazılım var... Sevgilerimle Gizoti gizoti 24-11-06, 15:58 Odada... Yasemin=(Çocuk gibi:not_i: )Üfff ya üfff Ahmet=Ne oldu yasemin iyi misin?(Yasemini kaldırır) Yasemin=Ayağa kalkmak istedim kalkamadım. Ahmet=İyi yaptın daha durumunu öğrenemeden ayağa kalkmaya çalıştın demek. Yasemin=Ne yapim duramadım. Ahmet=Ayağın incilmiş.Üstüne basmaman lazım. Yasemin=Kaç gün sürecek bu. Doktor=2 hafta belki de daha fazla... Yasemin=(Dudağını büker:icon_sad: )Ben o kadar sürede hep yatıcakmıyım? Doktor=Evet Ahmet=Merak etmeyin doktor bey ben hergün kontrol ederim. Doktor=Tabi kontrol edeceksiniz eşiniz değilmi? Ahmet ve Yasemin=Biz evli değiliz. Doktor=(Kızarır:img-blush )Değilmisiz?Pardon...Yani ben..bilmiyordum. Ahmet=Önemli değil. Yasemin=Hadi gidelim(Tam ayağa kalkacakken Ahmet ve doktor durdurur)Yaaaaaa nasıl gidicem ben.... Ahmet=Tekerlekli sandalyeyle. Doktor=Tekerlekli sandalyemiz sadece hastane bahçasine kadar götürülebilir.Dışarı çıkaramazsınız. Ahmet=Bahçeye kadarsa gerek yok. Yasemin=Nasıl gidicem benn? Ahmet=(Kucağına alır)Gel bakalımm... Yasemin=(Utanır:img-in_lo )Ahmet ne yapıyorsun?? Ahmet=Ayağının üzerine basmaman lazımm. Yasemin=Amaa... Ahmet=Vapuru kaçırıcaz.İyi günler doktor beyy... Doktor=İyi günler. Ahmet ve Yasemin vapura yetişirler. Ahmet=Geldik işte.(Etraftakiler onlara bakar) Yasemin=İstersen yere indir rezil oluyoruz. Ahmet=(Etrafına bakar)Peki indirdim.Şimdi nasıl yürüyeceksin? Yasemin=Böylleee...(yürümeye çalışır ama ayağı acır)Ahhh... Ahmet=Gel hadi yaslan bana... Yasemin=Yaaa üfff...İtiraz edemiyeceğim galiba. Ahmet=Bence de.Hadi gel şurada boş yer var. Yasemin=Tamam.(Gözü koltuktaki kitaba ilişir.)Aaa okumayı çok istediğim bir kitap...Afedersiniz şunu biraz okuyabilirmiyim? Adam=Tabiii(Gözü Yasemin e takılır)güzell bayan(Yasemin adama uyuz olmuştu ama kendisine iltifat ettiği için sevinçliyidi.) Yasemin=Saolun.(Ahmet adamı hiç beğenmemişti.Ayrıca Yasemin niye bu kadar umrundaydı anlamıyordu.) Yasemin=Bak Ahmet sence nasıl?(Ahmet adama bakıp duruyordu çünkü adam da durmadan Yasemin e bakıyordu) Ahmet=İyi... Yasemin=Bakmadan konuşuyorsun. Ahmet=Efendim.Ne dedin? Yasemin=Sen beni dinlemiyormusun? Ahmet=Dinliyorum. Yasemin=Belli oluyor. Adam=Bir sakıncası yoksa isminizi öğrenebilirmiyim?Eminim isminiz de sizin kadar güzeldir... Ahmet daha fazla dayanamıyordu.Dişlerini sıkmaya başlamıştı.Acaba Yasemin ismini söyleyecekmi diye düşünüyordu... gizoti 24-11-06, 17:49 Yasemin=Niçin bu kadar merak ediyorsunuz ki?(Ahmet biraz olsun rahatlamıştı) Adam=Çok güzelsiniz de isminizi de merak ettim.(Yılışık ne olacak:hıh ) Yasemin=Kusura bakmayın söylemek istemiyorum. Ahmet=Tamam Yasemin boşvarr... Adam=Demak ismin Yasemin... Yasemin=Evet ne olmuş.(Ahmet bu konuşmalara katılmıyodu çünkü Yasemin in ilgisinden sıkıldığını düşünüyordu. Sadece dişini sıkmakla yetiniyordu.) Adam=Tıpkı dediğim gibi senin kadar güzel. Yasemin=(İyice sinirlenir.Ayrıca Ahmet te onu korumuyordu.:icon_evil )Eğer kitabınızı aldım diye benimle bu şekilde konuşma hakkı buluyorsanız buyrun kitabınızı... Adam=Hayır lütfen sende kalsın Yasemin. Yasemin=Yeter ama sapıkmısın nesin sen...(konuşurken elini adama doğru uzatır) Adam=(Yasemin in elini kapar ve öper)Sinirlenince çok güzel oluyorsun.(Yasemin tam patlıyacakken ondan önce Ahmet patladı:icon_evil ) Ahmet=Eeeee yeter sıktın ama ne istiyorsun kızdan.Ver Yasemin şu adamın kitabını.Al şimdi git buradan yoksa şikayet edeceğim seni. Adam=İlk önce ben geldim siz gidin. Ahmet=Hadi Yasemin. Yasemin=Çok iğrençsinn... Adam=İltifat ediyorsun.Güle güle... Ahmet ve Yasemin başka bir boş yere geçerler. Yasemin=(Çok sinirli Ahmet te aynı)Sapık ne olacak. Ahmet=Bu kadar yüz vermemeliydin. Yasemin=Ben mi? Ahmet=Evet sen. Yasemin=Yani ben adama gel beni rahatsız etmi dedim. Ahmet=Hayır ama bu kadar nazik ve yakın olmasaydın böyle olmazdı. Yasemin=İyi o zaman bende sana bu kadar yakın ve nazik olmayacağım. Ahmet=Bu farklı bir konu. Yasemin=Neresi farklı öğenebilirmiyim? Ahmet=Farklı işte... Yasemin=Nasıl farklı öğrenmek istiyorum... Ahmet=Sen beni seviyorsun. Yasemin=(Utanır biraz ağlamaklı olur:img-in_lo )Ama sen beni sevmiyorsun ayrıca tam da izdivaç zamanın. O zaman ben de sana karşı böyle davranmayacağım. Ahmet=Ben öyle demek istemedim. Yasemin=Evet öyle demek istedin. Ahmet=Özür dilerim.Seni üzmek istemedim.Ayrıca... (Michel le olan ilişkimde yanılmışım diyecekti.) neyse boşver. Yasemin=Pekala. Ahmet=Affettin mi? Yasemin=Evet. Ahmet=Gerçekten mi?(Yasemini güldürmeye çalışır) Yasemin=Evvveettttt...(Tebessüm eder:icon_ange) Ahmet=Tamam.Hah geldik. Yasemin=Sonunda. Ahmet=Hadi yaslan bana. Yasemin=İnşallah yanlış anlaşılmaz. Ahmet=Ne gibi? Yasemin=Michel yanlış anlamasın sonraa.... Ahmet=Hayır öyle birşey olmaz merak etme. Ahmet ve Yasemin eve gelirler.Kapıyı çalarlar.Kapıyı Yasemin in annesi açar. Y.A=(Onları öyle görünce şaşırır:img-huh: )Yasemin kızım ne oldu. Y=İçeri girince anlatırım. Ahmet Yasemin i içeri götürür.Koltuğa oturtur. Ahmet=Ben artık gidim. Y.B=Otur oğlum bir kahvemizi iç. Ahmet=Ama... Y.A=İtiraz istemiyoruzz.Eminee bize kahve yap kızım.Eee ne oldu kızım anlat bakalım. Yasemin=Vapura binerken bir adam geldi çarptı.Ayağım incinmiş. Y.B=İnsanlar çokk dikkatsizz... Y.A=(Endişelenir)İyi misin?Ne dedi doktor? Yasemin=Ayağımın üzerine basmıyacakmışım. Y.A=Ne oturuyorsun o zaman hadi odana götürim senii. Y.B=Bırak kızı nerede oturmak istiyorsa otursun hanımm... Y.A=Olmaz yatsın ki ayağı çabuk iyileşsin.Hadi kalk. Ahmet=Ben götürürüm.Siz kahvenizi soğutmayın daha hiç içmemişsiniz. Y.A=Peki. Ahmet Yasemin i odasına çıkarır.Yatağına yatırır.Sonra da etrafta göz gezdirir. Yasemin in çizdiği resimleri görür. Ahmet=Bunlar benmiyim? Yasemin=(Utanır:img-blush )Evet. Ahmet=Çok güzel çizmişsin. Yasemin=Teşekkür ederim. Ahmet=(Yasemin e bakakalmıştır.)Ben artık gidim.Ailem merak etmiştir. Yasemin=Tabi.Hem Michel de merak etmiştir. Ahmet=(Bozulur)Sonra görüşürüz.Doktora söylediğim gibi seni kontrole gelicem. Yasemin=(Tebessüm eder.)Tamam.Güle güle. Ahmet aşağı iner. Ahmet=İyi günlerr... Y.A ve Y.B=İyi günler. Ahmet eve gider. A.A=Neredeydin oğlumm... Ahmet=Sis olduğundan seferler ertelendi. A.B=İnsan bir haber verir değil mi evladım. Ahmet=Özür dilerim baba.Halam nerede? A.A=Biraz dışarı çıktı birazdan gelir. Ahmet=Tamam o gelene kadar ben odama çıkim. Odada. Ahmet=Hemen camdan Yasemin in odasına doğru bakar.(Yasemin de o sırada dışarıda koşan Deniz,Işık ve Defne ye bakıyordu.Kendisi de yürüyemediği için üzülüyordu.Ahmet gülümser) Yasemin=(Başını kaldırır.Ahmet in kendisine güldüğünü görür.)Çok mu komiğim? Ahmet=Hayır. Yasemin=Peki niye gülüyorsun? Ahmet=Yatmaktan hiç hoşlanmıyorsun.Tıpkı bir çocuk gibisin hep koşmak istiyorsun. Yasemin=Evet.Bence her insan da böyle olmalı. Ahmet=Haklısın. O sırada Yasemin in odasına annesi girer. Yasemin=Görüşürüz. Ahmet=Görüşürüz... gizoti 25-11-06, 18:38 Ahmet in halası eve gelmişti.Ahmet hemen halasının yanına gitti.Kapıyı çalar. A.H=Gell... Ahmet=Meraba hala A:H=Aaaa meraba Ahmet. Ahmet=Hala sen haklıymışsın. A.H=Hangi konuda? Ahmet=Michel. A.H=Ahmet biraz daha açık konuşurmusun? Ahmet=Hala ben çok acele etmişim.Ben Michel konusunda yanılmışım. A.H=Yani... Ahmet=Ben aslında gerçek aşkı yaşamamışım hala.Ben gerçek aşkın ne olduğunu birkaç gün önce anladım hala. A.H=Michel le ilişkini bitirecekmisin? Ahmet=Evet. A.H=Peki gerçek aşkı nasıl anladın? Ahmet=Bir hatıra defterini okuyarak. A.H=Hatıra defterimi?(Şaşırır:img-swoon ) Ahmet=Merak etme.Sahibinin haberi var.Ayrıca.... A.H=Evet... Ahmet=Gerçek aşkı da tattım. A.H=Kimde??? Ahmet=İsmini söylemek istemiyorum hala. A.H=Peki bu aşk karşılıklı mı? Ahmet=Evet. A.H=Senin için sevindim ama Michel için üzüldüm doğrusu. Ahmet=Oda kendini kandırıyo hala... A.H=Nasıl yani... Ahmet=Geçen sefer aşkı ağzından dinledim. A.H=Ne dedi? Ahmet=Onun için aşk ölmeye değmezmiş.Sevgilisi gitse onu beklemek çok saçmaymış. A.H=Haklısın Ahmet. Ahmet=Ben gidim hala.Michel le konuşmam lazım. A.H=Git canım.Ona doğrusunu anlat. Ahmet=Merak etme hala.Görüşürüz. A.H=Görüşürüz. Ahmet Michel in yanına gider.Michel Ahmet ve Yasemin i konuşurken gördüğü için kızgındı. Ahmet te biraz yüz asıcaktı.Ahmet kapıyı çalar.Michel açar. Michel=Oooo sonunda yüzünüzü görebildik. Ahmet=Kusura bakma haber veremedim. Michel=Kusuruna bakıcam. Ahmet=Şimdi bunların sırası değil. Michel=Peki neyin sırası? Ahmet=Michel benn... Michel=Evet dinliyorum... gizoti 26-11-06, 09:03 Ahmet=Ben senin hakkında yanılmışım. Michel=Nasıl yani? Ahmet=İlişkimiz hakkında... Michel=Ahmet neler söylüyorsun sen?Daha birkaç gün önce bana evlenme teklifi eden sen değilmiydin? Ahmet=Evet ama söyledim ya yanılmışım. Michel=Beni terk mi ediyorsun?Ama neden? Ahmet=Ben sana gerçekten aşık değilmişim.Sen de bana. Michel=Hayır ben sana aşığım. Ahmet=Sen aşık olduğum kişi için ölmem,eğer o giderse beklemem diyorsun. İşte bu sahte bir aşk Michel. Michel=Ama sen de bana katılıyordun. Ahmet=Ben o hatıra defterini okuduğum da gerçek aşkı anladım. Michel arkasını döner.Ağlamaya başlar.Ahmet Michel in omuzuna dokunur. Ahmet=Affet beni... Michel=Bana yalan bir aşk yaşatmanın karşılığı kuru bir özür mü?(Kırık Kanatlar dan esinlendim:img-wink: ) Ahmet=Bu bir aşk değildi anla beni... Michel=Git artık.Ben de yarın ilk uçakla buradan gideceğim. Ahmet=Seni üzmek istemezdim. Michel=Ama üzdün.Güle güle. Ahmet=Yarın belki görüşemeyiz.Sana da güle güle. Michel=Emin ol ki görüşmeyeceğiz. Ahmet eve gelir bu haberi herkese söylemek zorundadır. Ahmet=Herkese meraba... Hepsi=Hoş geldinnn.... Ahmet=Size bir haber vermem lazım. A.B=Kim ile ilgili? Ahmet=Michel.... A.H=Durumu anlar. A.A=Yoksa ailesinin ne zaman geleceği mi belli oldu? Ahmet=Hayır anne.Michel in ailesi gelmiyecek. A.A=(Şaşırır:img-swoon )Niçinnn... Ahmet=Çünkü Michel i terk ettim. A.B=Niye oğlum birbirinizi seviyordunuz.Aşıktınız. Ahmet=Hayır baba.Sadece kendimizi kandırmışız. A.A=Nasıl olu bu? Ahmet=Ben Michel le aşık değilim anne. A.A=Peki oğlum.Ama bunu biraz daha düşünmeni tavsiye ederim. Ahmet=Düşünecek birşey yok anne.Ben başkasını seviyorum. A.B=Peki sevdiğin kız kim? Ahmet=Şu anda bunu söylemek istemiyorum. A.A=Peki bu aşk karşılıklı mı? Ahmet=(Güler:D )Bütün kadınlar aynı şeyi soruyor.(Derin bir nefes alır. Herkes hayır diyecek sanmıştır)Evet. A.B=Gerçek aşkı bulduğuna sevindim. A.A=Tabi inşallah bu da Michel le benzemez. Ahmet=Hayır anne.Bu kız aşkı için ölmeyi bile göze alır. Ama Michel kendi ağzıyla bunu yapmayacağını söyledi. A.B=Peki oğlum.İstediğini yap.Ama üzerinde iyi düşün. Ahmet=Merak etmeyin... gizoti 26-11-06, 11:47 Ardan 3 hafta geçmişti.Bu süre içinde Yasemin iyileşmişti. Ahmet hep onu kontrole gitmişti.Günlerden birgün(masallardaki gibi:img-wink: ) Yasemin=Naber bıcırık? Işık=Bana bıcırık deme.Çok sinir oluyorum. Yasemin=Bıcırık bıcırıkkk... Işık=Abla beni sinir etme... Yasemin=Yaaa ben kötülük olsun diye demiyorum ki... Işık=Olsun deme.... Yasemin=İyi demem.Ama sen bana seninle gelil mi dersin... Işık=Nereye gelmek istiyomuşum???? Yasemin=Gizli yerimee... Işık=Gizli yeride güzel olsa denize doğru bakan bir kayanın arkası. (fragmandakiAhmet le buluştuğu yer) Yasemin=(Bozulur:icon_neut )Seninkisi çok mu güzel.Kırık dökük bir evv.... Işık=Sana nee... Yasemin=Bıcırık bıcırıkkk... Işık=Asıl sen kendine bak 18 yaşına geldin bir sevgilin bile yokk. Acaba varmı?Hatıra defterinde birşeylerden bahsetmişsin ama... Yasemin=(Çokk sinirlenirr:icon_evil )Işık yoksa yine mi okudunn??? Işık=Evet... Yasemin=(Işığın sınıfından bir çocuğu sevdiğini öğrenmişti.Şimdi onun buna çokkksinirlendiğini de biliyordu.)Durr bakalımm...Sende şu sınıftan... Adı neydiii...Heh Mertcan ı seviyosunnn... Işık=(Sinirden kıpkırmızı olur:icon_evil )Ablaaaa.... Yasemin=Anne ben çarşıya gidiyorumm...Bye bye bıcırık... Işık=Aaaaaaaa...... Işık ablasını sinir etmek için bir plan yapmalıyıdı.Biraz düşündü. sonra buldu.Ablası en çok hatıra defterinin okunmasına kızıyodu ama bu yetmezdi.Hatıra defterini yırtıcaktı.(Çocuk aklı ablasının çookkkk sinirleniceğini nerden bilsin...) Işık ablasının odasına gider ve hatıra defterinin sadece boş sayfalarını yırtar. Sonra kitabı yerine koyar.Yasemin gelir.O gün Ahmet evdeydi. Yasemin=Ben geldim... Y.A=Gel kızım yemek yee... Yasemin=Yok anne ben odama çıkıyorum. Y.A=Sen bilirsin.(Işık ordan pis pis sırıtır.:D ) Yasemin odasına çıkar.Hatıra defterini alır.kendi kendine Yasemin=Hallahallah bu incelmiş mi, bana mı öyle geliyo? İçini açar.Defterinin boş sayfalarının yırtılmış olduğunu görür. Yasemin=(Sinirden kıpkırmızı olur hiç bu kadar sinirlenmemişti.:icon_evil :icon_evil :icon_evil ) Kim yapabilir bunuuu kimmmm???? (Sabahı hatırlar sonra.Işığı sinir etmesi gelir aklına.Mantık yürütür.Işık hemen bahçeye saklanmıştır. Yasemin hç bağırmadığı şekilde bağırır:icon_evil :img-fear2 )IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIşşşşşşşşş ııııııııııııııııııııııııııııııııkkkkkkkkkkkkkkkkkk kkkkkkkkkk................ Bunu Ahmet bile duymuştur hemen dışarıya çıkmıştır.(Yasemin in se sini duydu ya:img-wink: ) Yasemin sinirinden ağlıyordu.Aşağı indi aynı şekilde bağırarak.Işık şimdi den korkmuştu ama ablasını sinirlendirdiği için gülüyordu. gizoti 26-11-06, 13:17 Yasemin=(Ağlayarak:icon_cry: )Işık nerdesin çık ortaya. Işık elleri belinde çıkar.Ahmet olanları izliyordu Yaseminler in bahçesinin önünde.Yasemin in sesini duyan annesi endişelenir. Bahçeye çıkar. Yasemin=Bunu sen yaptın dimi.. Işık=Evet sen de beni sinirlendirmeseydin. Y.A=Ne oluyor Yasemin? Yasemin=Kızın benim hatıra defterimi yırtmış. (Yavaş yavaş söyler) Y.A=Işık doğru mu? Işık=Doğru anne... Yasemin=Hem suçlu hem güçlü ne olucak.(Çocuk gibi) Piz bücür... Işık=Dua etki yazılmış yerleri yırtmadım. Yasemin=Yaaa...Eğer oraları da yırtsaydın.... Işık=Eeeeeee Ahmet Yasemin i dikkatlice izliyordu ve dinliyordu. Yasemin=Yüzümü bir daha göremezdin. Işık=(Herkes şaşırır:img-swoon )Nasıl yani kendini mi öldürürdün? Yasemin=Hayır canım seni....(Hala ağlıyodur:icon_cry: ) Y.A=(Kızını korur)Eeee yeter canım çok büyüttünüz bu olayı... Yasemin=Çok mu büyüttük? Y.A=Evet... Yasemin=(Ağlar ve bağırır:icon_cry: :img-fear2 )Üfff....Yeter artık yeter.Bıktım hep bu bücürü korumanızdan.Bir gün kaçıp gidicem görüceksiniz. Yasemin bisikletine biner ve gider.Yasemin in son söylediği laf üzerine herkes şaşırır. Ahmet=Işık bu yaptığın hiç doğru değil. Işık=Napim? Ahmet=Ablandan özür dilemelisin. Işık=Ama gitti... Ahmet=Olsun onu çok üzdün gelince özür dile tamam mı? Işık=Tamam. Ahmet=Nereye gitmiştir şimdi? Işık=Özel yerine... Ahmet=Orası neresi? Işık=Aşıklar yolunun orda.Denize bakan bir kayalık var.Onun arkasında oturur.(Valla aşıklar yolunun orda mı bilemem.Kendim uydurdum:img-wink: ) Ahmet=(Tebessüm eder:D )Tamam... gizoti 26-11-06, 13:55 Yasemin gizli saydığı yerine gelmişti. Yasemin=Bıktım bıktımmm...(Elindeki hatıra defterine bakar.) Ahmet Yasemin in olduğu yere gelmiş.Gizlice onu izliyordu. Yasemin=(Biraz ağladıktan sonra:icon_cry: )Ağlamıcam.Gidip başlarına çalıcam okusunlar istedikleri kadar. Yasemin yola çıkar.Tabi peşinden de Ahmet. Evin bahçesinde... Işık=Efendim ablaa(Üzgündür tabii:( ) Yasemin=Anneee... Y.A=Efendim kızım... Yasemin=Alın okuyun istediğiniz kadar.(Gider Işık ın eline verir.) Işık=Abla ne yapıyorsun? Yasemin=Bunu istemiyormuydun? Işık=Ama abla...Özür dilerimm:icon_sorr ... Yasemin=Bunu yapmadan önce düşünücektin küçük hanım. İsterseniz yanınıza Farnsızca bilen birini alın.Okuması daha kolay olur.(Odasına gider.) Y.A=Işık yaptığını beğendin mi?Cezalısın evden çıkmıyacaksın. Ahmet=Işık... Işık=Efendim... Ahmet=Bana ver.Ben başka bir defter alırım.Yazıp getiririm. Işık=Çok saol Ahmet abi. Ahmet=Rica ederim canım. Işık=Ahmet abi sen ablamla konuşup onu yumuşatırmısın? Ahmet=Tamam. Ahmet odanın kapısını vurur. Yasemin=Gitttt.(Yorganı kafasına kadar çekmişti.) Ahmet içeri girer sesini çıkarmaz. Yasemin=Ben git demiştim. Ahmet=Tamam giderim.(Yasemin Ahmet in sesini duyunca kalkar) Yasemin=Senmiydin? Ahmet=Evet...Seninle konuşmaya geldim... Yasemin=(Heyecanlanır:icon_redf )Dinliyorum... Ahmet=Şimdi değil ve burda değil. Yasemin=Nerede ve ne zaman? Ahmet=(Muzipçe Yasemin e doğru eğilir)Yarın öğleden sonra ve şu gizli yerinde... Yasemin=(Heyecandan ölücektir)Sen benim gizli yerimi nerden biliyorsun? Ahmet=Ben bilirim. Yasemin(Mantık yürütür)Işık söyledi dimi. Ahmet=Bilemem... Yasemin=Ahhh Işık ahh bir gün elimde kalıcaksınn... Ahmet=Kızma kıza ben ısrar ettim. Yasemin=Kızmamak mümkün mü? Ahmet=Yarın görüşürüz. Yasemin=Görüşürüz.... gizoti 28-11-06, 15:26 Ertesi sabahhh... Y.A=Hadi Yasemin yemek hazır. Yasemin=Tamammm... Yasemin aşağı iner ve ışığa hiç bağırmaz. Y.A=Bugün çok neşelisin. Yaseöin=YOoooo Işık=Evet öyle.Bana bile bağırmadın. Yasemin=Seninle işimiz var küçük hanım. İstersen bağırabilirim. Işık=Hayır hayır istemem. Yasemin=O zaman kes sesini. Işık=Tamam yaa üff... Ardan biraz geçer. Yasemin=Ben Lale ye gidiyorum... Y.A=İyi.Güle güle. Yasemin Lale ye müjdeyi vermeye gelirr... Yasemin=Lallee...Laallleeee.... Lale=Efendim.Ne bağırıp duruyorsun? Yasemin=Sana müfdem var... Lale=Nedir nedir... Yasemin=Ahmettt... Lale=Ne oldu Ahmet te. Yasemin=Artık benim farkımda.(Yavaşça söyler) Lale=Gerçekten mi? Yasemin=Evettt... Lale=Nerden anladın? Yasemin=Bugün beni gizli yerime çağırdı birtek senin ve ışığın bildiği yere.... Lale=Eeee o orayı nerden biliyo? Yasemin=Sence.... Lale=Işık mı söyledi? Yasemin=Evett...Nerden bildin? Lale=Ondan başka kimse yapmaz da o yüzden... Yasemin=Ahmet dediki kızma kıza ben ısrar ettim. Lale=Vaayyy be peki senin farkına nasıl vardı? Yasemin=Yazdıklarımdan çok etkilenmiş. Lale=Anladım.Eeee sen böyle mi gidiceksin? Yasemin=Hayır hadi bize gel elbise seçelim. Lale=Pekala hadi gel. Ahmet ise o gece sadece 3 saat uyumuştu.Çünkü Yasemin defterinin aynısını almıştı ve bütün gece onu yazmıştı.Yasemin ve Lale eve gelirler.... gizoti 28-11-06, 15:29 Lale=Bunu giyin. Yasemin=Hayır çok süslü olmasın.Onun için süslendiğimi anlamasın. Lale=Tamam.Ya bu? Yasemin=Hayır.Peki bu nasıl. Lale=Güzel hadi giyin az vaktin kaldı. Yasemin=Tamam. Yasemin üzerine (fragmanda gördüğünüz üstü giyer:img-wink: ) Lale=Hadi gel saçını yapalım. Yasemin=Saçımı sadece at kuyruğu yapıcam. Lale=Tamam. Yasemin saçını yapar ve gizli yerine gider. Ahmet çoktan gelmiştir.Yasemin in geldiğini görünce... Ahmet=Meraba... Yasemin=Meraba... Ahmet=Nasılsın? Yasemin=İyiyim ya sen? Ahmet=İyi...Gel şöyle oturalım. Yasemin=(Heyecandan ölücektir:img-yes: )Tamam. Yasemin ve Ahmet arasında otururken biraz mesafe vardır. Ahmet=Ben sana şey diyecektim... Yasemin=Evet dinliyorum... Ahmet=Ben Michel le konuştum. Yasemin=(Bozulur:blink: )Bana ne konuştuğunuzu anlatmaya mı geldin? (Ayağı kalkmaya çalışır) Ahmet=Evet(Yasemin i yerine oturtur)Ben onunla konuştum ve.... Yasemin=(Dikkatle)Evett... Ahmet=İlişkimizin bir hata olduğunu söyledim... Yasemin=(Şaşırır:img-swoon )Naa...nasıl yani? Ahmet=Ben birkeç hafta önce aşkı tam öğrenememişim ve onu senden öğrendim Yasemin.Ben Michel i sevmiyormuşum.O da beni...Ben ben aslında birden sana bağlandım Yasemin. Yasemin=(Heyecanla:P )Ahmet şimdi sen... Ahmet=Evet Yasemin...Ben seni seviyorum... Yasemin=(Birden kalbi yerinden çıkacak sandı)Ahmet...(başını öne eğer) Ahmet=Utanma lütfen Yasemin...Ben bu cümleyi senden de duymak istiyorum. Yasemin=(Gözünü kapar)Seni seviyorum... Ahmet=Sanki hayatımda duyduğum en güzel cümle... Yasemin gülerr...Ahmet elini ceketinin içine sokar.Yasemin e defteri vericektir.... gizoti 28-11-06, 15:35 Ahmet defteri çıkarır. Ahmet=Al bakalım... Yasemin=(Bozulur:blink: )Bana yırtık defteri mi veriyorsun? Ahmet=Suss...İçine bakk... Yasemin=(Defterin içine bakar)Ama bu nasıl olur? Ahmet=Işık tan aldım ve başka bir deftere geçirdim.... Yasemin=Teşekkür ederimm... Ahmet=En sonuncuyu Türkça yazmışsın(artık benim farkımda) bende öyle yazdım. Yasemin=(Utanır:img-blush )Çookkk saoll. Ahmet=Utanma Yasemin... Yasemin=(Konuyu değiştirmek için Ahmet in yazısına bakar) (kafasını kaldırır.)Çookkk(Ahmet le burun buruna gelir)güzel yazmışsın. (Ahmet Yasemin e yaklaşır dudğına uzunca bir buse kondurur.:love04: ) Ahmet=Seni seviyorumm... Yasemin=Ben de seni seviyorum... Ahmet ve Yasemin biraz oturduktan sonra Yasemin kalkmaya karar verir. Çünkü herşeyi Lale ye anlatmalıydı. Yasemin=Be gidim artık merak ederler. Ahmet=Oturuyoduk. Yasemin=Sonra yine gelirim. Ahmet=Tamam... Yasemin=(Ahmet e bakarak yürür önüne bakmaz ve ayağı taşa takılır)Ayyy... Ahmet=(Hemen koşar.Gülmemek için kendini zor tutuyordur:icon_neut )İyimisin? Yasemin=(Çocuk gibi)Üfff iyiyim...Hep senin yüzünden oldu. Ahmet=Ben ne yaptım? Yasemin=Sana bakarken oldu... Ahmet=(Güldü gülecek:icon_neut )Ben de gözlerimi senden alamıyorum. Yasemin=(Ahmet in gülmek üzere olduğunu ama kendini tuttuğunu görür. Bozulur:blink: )Gül hadi gül. Ahmet=(Gülmeye başlar:img-hyste )Çokk pardon(Hala gülüyodur:img-hyste ) Yasemin=(Hızla arkasını döner çok bozulmuştur:blink: )Hıııhhh:hıh .... Ahmet=(Gülmeyi keser ciddileşir.Yasemin i kendine doğru çeker ve sarılır) Özür dilerim canımm... Yasemin=(Çok utanmıştır:blush: .Aklına takılan bir soru vardır.)Ahmet... Ahmet=Efendim canım... Yasemin=Ya ben de Michel gibi üzülürsem? Ahmet=Hayır canım sen üzülmeyeceksin.Çünkü sen bana aşıksın ben de sana. Ama ne Michel bana aşıktı ne de ben ona...Anladın mı? Yasemin=Evet canım anladım.Şimdi benim gitmem lazım. Ahmet=Tamam.Sonra görüşücez dimi kesin? Yasemin=Kesinlikle..... gizoti 29-11-06, 17:47 Yasemin Lale nin yanına gelir. Lale=Yasemin ne oldu?Çabuk anlat... Yasemin=Lale beni sevdiğini söyledi.Beni.... Lale=Eeee.... Yasemin=Beni öptüü... Lale=Neee??? Yasemin=Evet.Bide hatıra defterimi Işık yırtmıştı ya... Lale=Evet... Yasemin=Onu almış.Başka bir deftere geçmiş... Lale=Senin için çookkk sevindim Yasemin... Yasemin=Saooollll... Lale=Heee unutmadan.Bu akşam hani kırık dökük bir ev varya orda toplanıyoruz. YAsemin=Niyee? Lale=Hiç konuşmak için.Ahmet te gelicekk... Yasemin=(Ahmet in geldiğini öğrendi yaa:icon_whis )Tamam geliyorum.. Lale=Hadi güle gülee... Yasemin=Görüşürüz... Yasemin evde... Yasemin=Anne bu akşam arkadaşlarla gezebilirmiyiz? Y.A=Tamam ama fazla gecikmeyin. Yasemin=(Sevinir:happy0064 )Saol annecimm...Ben bahçedeyimm... Y.A=Tamam... Işık Deniz ve Defne dışarıda oynuyorlardı...Defne koşarken yere düştü. Wlinin içi ve bacağı kanıyordu. Defne=Ahhhhh.... Işık=Defne iyimisin? Yasemin=Defne iyimisin?Ne oldu? Defne=Koşarken düştüm.Çokk acıyo. Yasemin=Gel bakalım pansuman yapalım. Defne=Ayağımın üstüne basamam benn...(Çocuk işte korkuyoo:img-yes: ) Yasemin=Birşey olmaz ki... Defne=Olsun basamam ben... Yasemin=Tamam.Gel bakalım kucağıma.Hoopppp... İçeri girerler. Y.A=Ne olmuş kızım? Yasemin=Düştü anne ben pansuman yapimm... Y.A=Tamam.Ben gerekenleri getirim. Yasemin=Biraz acıyacak tamam mı? Defne=Tamam...(Şimdiden ağlamaya başlar:icon_cry: )Aaaaaaaaaa.... Yasemin=Tamam canım.Bitti bak.Tamam tamam.Bak ben üflüyorum. üfff üfff...Geçtimi. Defne=Hala acıyo... Yasemin=Tamam.Şimdi yara bantı yapıştıralım...Bitti... Defne=Saol Yasemin abla.Ben eve gitmek istiyorum.Ama ayağımın üstüne basmam. Yasemin=Ama birşeyin yok ki... Defne=Bana ne.Bana ne. Yasemin=Tamam.Hadi gel kucağıma ben götirimm... Defne=Tamam... gizoti 29-11-06, 18:21 Yasemin Defne yi kucağına alır.Kapıyı çalar.Hizmetçi açar. İçeri girer.Herkes Defne yi Yasemin in kucağında görünce şaşırır. Yasemin=Meraba... Herkes=Meraba. A.B=Defne ne oldu kızım? Defne=Düştüm... A.B=Annen de yokki evde ne olacak şimdi? Yasemin=Gerke yok.Ben pansumanı yaptım. Ahmet=Defne niye Yasemin ablanın kucağındasın.(Yasemine güler:D ) Defne=Ben ayağımın üzerine basamam. A.B=Çok mu kötü? Yasemin=Sadece naz yapıyo... Ahmet=Gel bakalım küçük hanımm...(Kucağına alır.Bu sırada Yasemin e göz kırpar:img-wink: ) A.B=Saol kızım sanada zahmet verdik. Yasemin=O nasıl söz.Öyle birşey olu mu?Ham Deniz kaybolduğun da Ahmet te bize yardım etti. A.B=Çokk teşekkürler kızım. Yasemin=Ben gidim. Ahmet=Ben seni geçirim. Kapıya giderler. Ahmet=Görmeyeli nasılsın? Yasemin=Daha 2 saat oldu. Ahmet=Ama ben seni özledim. Yasemin=Evdeyiz Ahmet. Ahmet=Akşam geliyo musun? Yasemin=Evet. Ahmet=Tamam görüşürüz o zaman. Yasemin=Görüşürüz. Eve gider.Çok az zamanı kalmıştır.Ne giyseydi acaba??? Yasemin=Ne giyicem ya ben????Heh bu güzeelll... Lale nerde kaldı....(Kapı çalar)Heh geldi ben bakkkaarrımmm... Nerde kaldın? Lale=Sana da meraba. Yasemin=Meraba.Hadi çıkalım. Lale=Tamam.Bizimkiler dışarıda.Ama abim gelemedi. Yasemin=Niye? Lale=Çok işi varmış. Yasemin=Tamam.Ayyy Ahmet e bak... Lale=Sakın fazla samimi olmayın.Annenle babana şikayet ederler. Yasemin=Birşey olmaz ama yine de o kadar olmam. Lale=Hadi baklım görücez. Yasemin=Herkese merabaa.... Herkes=Merabbbaaaa.... Lale=Hadi gidelim. Yasemin=Evet hadi. Ahmet kimse görmeden Yasemin in yanına geçer elini omuzuna atar. Yasemin=Ahmet ne yapıyorsun.Arkadaşların içinde. Ahmet=Ne olucak ki? Yasemin=Bari yolda rahat dur... Ahmet=Tamam.Ama oraya gidersem durmam. Yasemin=Üfffff... gizoti 29-11-06, 18:51 Evin orya gelirler.Ellerinde mumlar vardır. Ahmet:=Çok dikkat edelim arkadaşlar. Lale=Evet... Ahmet=Önden buyur Yasemin... Yasemin=Çok teşekkürler...(Yasemin çürük bir tahtaya basar) Ayyyy...(Ahmet tutar) Ahmet=Dikkat et demiştim. Yasemin=Biliyordun dimi?O yüzden beni önce geçirdin. Ahmet=(Kulağına eğilir.Sessizce)Ben sana kıyabilirmiyim? Yasemin=Bilmem kıyarmısın? Ahmet=Tabiki hayırr... Yasemin=(Kızarırr:img-in_lo )Hadi geçelim... İçeri geçerler.Mumları her tarafa eşitçe yerleştirirler. Lale=Burası çok güzel oldu... Yasemin=(Ahmet e bakar imalı)Evet çok romantik. Ahmet=Aynı fikirdeyim. Aydın=Hadi oturalım. Necla=Evet hadi. Lale=Aşk konusunda konuşmak isteyen. Yasemin=(Tam konuşucakken)Bence... Osman=Tamam Yasemin biz seni yeterince dinledik. Yasemin=(Bozulur:blink: )İyiii... Aydın=Ahmet sen anlat. Ahmet=(Yasemin e bakar)Yasemin le aynı düşünceleri paylaşıyoruz Lale=Ben de. Diğerleri=Biz de. Lale=O zaman konuşmaya gerek kalmadı. Yasemin=Evet.Bu gün günlerden neydi??? Ahmet=Cumaa... Yasemin=(Yüzünü buruşturur:not_i: )Hayırrr... Necla=Ne oldu? Yasemin=:Uğursuz günüm bugün herşey beni bulur. Ahmet=Böyle şeylere inanırmısın? Lale=Öyle deme gerçekten de öyle cuma günleri Yasemin in başına herşey gelir. Biraz konuşurlar Yasemin sıkılır. Yasemin=Lale yukarı bakalım mı?Sıkıldım.. Lale=Tamam.Biz birazdan geliyoruz. Yukarıda. Lale=Aaa burda eşyalar var bak... Yasemin=Evet...(Birden ayağının üzerinden birşey geçer)Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (Koltuğun tepesine çıkar) Lale=Ne oldu? Yasemin=Farrrrreeeeeeeeee...Farrrrrrrrreeeeeeeeeee .......... Lale=Neeeeeeeeeeeeeee???????????? Yasemin ve Lale=Aaaaaaaaaaaaaaaa Aşağıdakiler... Ahmet=Yasemin... Aydın=Ne o??? Necla=Bir şey oldu koşunn... Herkes yukarı çıkar Yasemin ve Lale koltuğun tepesinde korkudan birbirlerine sarılmışlardı.Tirtir titriyorlardı. Herkes gülüyordu... Ahmet=Ne oldu????? Yasemin=Fareeeeeee........ Gülen kızların hepsi=Nnnneeeeeeeeeeeeeee.....Aaaaaaaaaaaaaaa..... .. gizoti 30-11-06, 17:40 Ahmet=Hadi kızlar büyütmeyin inin aşağıı... Yasemin=Ben size demiştim.Bugün benim uğursuz günüm. Aydı=Çok büyüttünüz kızlar hadi inin... Necla=O fare yakalanmadan inmeyiz... Yasemin=Evet... Ahmet=Üfff...Hadi beyler iş başa düştü. Kızlar fare yakalanınca hemen aşağı kaçtılar ama Yasemin durdu. Sanki onu durduran birşey vardı.Yanına doğru yavaşça döndü ve yanında kocaman bir örümcek gördü... Yasemin=(Koltuğun üzerinde zıplar)Aaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaa alın şunu aaaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa... Ahmet=Yasemin ne oldu fareyi yakaladık ya... Yasemin=(Ahmet e doğru bağırarak gelir)Ahmettt alll şunuuu... Ahmet=Neyiii... Yasemin=(Ağlamaklı:( )Ömrümcekkk varr.. Ahmet=(Eliyle atar)Tamam gitti. Yasemin=Ayyy iğrençti.Aman allhım ne kötü gündü. Ahmet=Peki öğleden sonraki olayda mı öyleydi??? Yasemin=(Bilmemezlikten gelir)Hangisi??? Ahmet=Unuttum deme... Yasemin=Şaka şaka hatırladım.Ayyy yüzün çok komik hala geldi.(Güler...) Ahmet=(Muzipçe:img-yes: )Aaaa fareee... Yasemin=(Ahmet in kollarına atlar boynuna sarılır)Hannniiii...Alll oonnuuuu... Ayyyy Ahhmmmeettt sakın yere indirme bennniii....Aaaaaaa... Ahmet=(Güler:img-hyste )Yüzünün aldığı ifade çok komik. Yasemin=Efendim??? Ahmet=Şaka şaka.Ama seni yere indirmeyeceğim.Sen istedin. Yasemin=Ahmet indir beni yere... Ahmet=Hayırr... Yasemin=İndirr... Ahmet=Hayırr.(Hızlı hızlı yürür)Gidiyoruz... Yasemin=Nereyyeee....Aaaa yavaş Ahmettt indir benii... Aşağı inerler. Lale=Yasemin... Aydın=Şunlara bakın... Yasemin=Ahmmeettt indir... Ahmet=Gidiyoruzz... Yasemin=Nereyeee... Ahmet=Yanlız kalacağımız bir yere. gizoti 30-11-06, 17:56 Yasemin=Ahmet burası neresi? Ahmet=Yanlız kalacağımız yer. Yasemin=Ne yapıcaz burda... Ahmet=Hiçç oturucaz.. Yasemin=Orda da oturuyorduk. Ahmet=(Lafı değiştirir)Bir şarkı vardır bilirmisin? Yasemin=Hangisi??? Ahmet=Hatırla Sevgili... Yasemin=Tabikiii... Ahmet=Seni şarkıdaki yere getirdim. Yasemin=Zaman gece yer çamların altı. Ahmet=Evet... Yasemin=Şarkının sözlerini şiir gibi söylermisin? Benim için.... Ahmet=Tamam. Hatırla sevgili.... O mesut geceyi... Çamların altında...Verdiğim buseyi.... Bani mecnun ettin... Sen de olasın... Aşkımı inkar edersen...Allah tan bulasın... Yasemin=(Sanki büyülenir)Çokk güzel söylediğin. Ahmet=Saol... Yasemin=Tamam gördüm hadi gidelim mi? Ahmet=Bİr şeyi unututtuk... Yasemin=Neyi??? Ahmet=(Şarkının sözünü tekrar eder)Çamların altında.... Verdiğim buseyi... Yasemin=(Utanır:img-blush ama anlamamazlıktan gelir)Evet bu sözü biliyorum. Unutmadım ki... Ahmet=Yapma Yasemin... Yasemin=(Sinsi sinsi güler:icon_whis )Neyyiii.... Ahmet=(Yasemin e yaklaşır ve dudağına buse kondurur)İşte bunu... Yasemin=(Kıpkırmızı olur:img-blush )Ahmett... Ahmet=Yasemin bundan sonra sana benim yanımda utnamayı yasaklıyorum... Yasemin=Nasıl yani utanmakta mı suç? Ahmet=Evet.Sevgilimi öpüyorum ve utanıyor... Yasemin=Ne dedin??? Ahmet=Utanıyor.Dedim... Yasemin=Ondan önce... Ahmet=Öpüyoru.Dedimm... Yasemin=Hayır hayır.Ondan önce... Ahmet=Sevgilim dedim... Yasemin=Bir daha dermisin? Ahmet=Sevgilimmm... gizoti 02-12-06, 13:10 Büşra arkadaşım benim yazdığım senaryolar replik değil kendi senaryolarım... Ahmet in halasını götürmüşlerdir. Y.B=Yasemin görüyosun dimi sevdiğin adamın ailesini... Yasemin=Babbaaaaaa....(Ahmet ve annesi olanları izliyordur ve dinliyordur.) Y.B=Ne var yanlış bir şey mi söyledim? Yasemin=Evet baba...(Herkes şoke olur :img-swoon en başta da Yasemin in babası Ahmet ve annesi) Ahmet in halası dayımın haberini yaptı diye gitti.Asıl senin çocukluk arkadaşının kardeşi diye onu savunman lazım... A.A=(Ahmet e)Ne diyor bu kız bizi savunuyor. Ahmet=Evet anne...Şimdi anladın mı?(Annesi bozulur:icon_conf ) Y:B=Sen üzerine vazife olmaya şeylere karışma.Hem başvekil hakkında doğru konuş... Bağırışları Ahmet in babası da duyup çıkar... A.B=Ne oluyor Ahmet??? Ahmet=Yasemin halamı koruyor.Babası da kızıyor... A.B=Halanı mı koruyor? Ahmet=Evet baba... Yasemin=Neden baba doğruları duymak hoşuna girmiyor mu?(Babası iyice kızar:icon_evil ) Y.B=Bunun için mi bize karşı geliyorsun?O Ahmet dediğin adam başvekilin tırnağı bile olamaz(Sen öyle san:icon_whis ) Yasemin=Asıl o başvekil dediğin adam Ahmet in tırnağı bile olamaz. Yasemin in babası bu laf üzerine çok kızar ve Yasemin e tokat atar.Yasemin yere düşer... Y.B=Sana üzerine vazife olmayan şeylere karışma dedim. Yasemin=(Ağlar:icon_cry: )Bunu bana nasıl yaparsın baba....Bir daha seninle konuşmayacağım... Ahmet Yasemin in yanına gitmek için hareket eder babası tutar... A.B=Gitme oğlum.Almazlar içeri.Baksana kıza nasıl vurdu. Ahmet=Haklısın baba... Yasemin odasına çıkar.Hüngür hüngür ağlıyordur.Sesi aşağı geliyordur. Yasemin=(Ağlar:icon_cry: )Allah kahretsin... Y.A=(Herkes yukarı Yasemin in odasına doğru bakıyordur)Ne yaptın kıza... Y:B=Haketmişti... Y.A=Başvekilin kızından daha önemli olduğunu bilmiyordum...(İçeri girer) Y.B=Ben öyle birşey demedim...(Oda girer.Ahmet hala Yasemin in odasından gelen ağlama seslerini dinliyordur) Ahmet=Baba ben dayanamayacağım. A.B=İçeri geçelim. İçerde.... A.B=Bak Ahmet anladım o seni seviyor sen da onu.Ama bu evliliğe izin veremem... Ahmet=Niçin baba??? A.B=Adamı görmedin mi gözünü para bürümüş. Ahmet=Baba tıpkı dün halama söylediğim gibi.Ben Rıza amcayla evlenmiyorum.Yasemin le evleniyorum. A.A=Ama bizde onlarla akraba olucaz. Ahmet=İnanamıyorum.Sevgiyi bu kadar önemsemeyişinizi anlayamıyorum.(Odasına çıkar) Ahmet hemen cama doğru gider...Yasemin sinirinden duvarlara yastık fırlatıyordur.Ahmet Yasemin i öyle görünce. Dayanamaz.(Dizide Michel e tam sarılacakken baktığı gibi bakar) Ahmet=Zavallı kız...Onunla konuşmam lazım. Telefon eder.(Yine dizideki gibi yalan uydurur:icon_whis ) Y.A=Bir dakika çağırim.(Ahmet hem de Yasemin i odasını izliyordu.Bütün sesler geliyordu.) Y.A=Yasemin aşağı gel telefonun var. Yasemin=(Ağlar:icon_cry: )Kapıyı bir daha açıp aşağı inmiyeceğim anne.Ben artık babamla konuşmak istemiyorum.Onu hiç affetmiyeceğim. Y.A=Ama kızım. Yasemin=Anne kalbini kırmak istemiyorum. Y.A=Gel birşey yemedin bari yemek ye öyle çık. Yasemin=O tokatı yedim ya doydum daha hiç birşey yemem. Y.A=(Ağlar:icon_cry: )Yasemin... Yasemin=Ağlama anne...Şimdi git... gizoti 02-12-06, 17:34 Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama yorumları yorum bölümüne yazalım lütfen... Yasemin in annesi telefona geri döner.Zaten Ahmet tüm konuşulanları duymuştur. Y.A=Alo... Ahmet=Dinliyorum... Y:A=Kızım şu anda telefona gelemiyor. Ahmet=Pekala iyi günler. Y.A=Size de. Ahmet=Üff Yasemin üff... Akşam yemeğinde... Y.B=O nerede???? Y.A=Kim??? Y.B=Yasemin... Y.A=ODasına çıktıktan beri dışarıya çıkmadı.Yemekte yemedi. Y.B=Niçin?(Bide soruyor:icon_roll ) Y.A=Bide soruyormusun??? Y.B=O da üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokmasaydı.Git çağır gelsin yemeğini yesin... Y.A=Tamam... Yukarı çıkar... Y.A=Yasemin.... Yasemin=(Ağlamaktan yorgun düşmüştür ama hala ağlıyordur:icon_cry: .Babası ilk defa ona vurmuştu.Hem de herkesin önün de ayrıca Ahmet in önünde.Babasına çok kızmıştı.Yorgun olduğu halda ağlıyordu.O anı hatırladıkça ağlıyordu.:icon_cry: )Efendim... Y.A=Hadi yemeğe... Yasemin=Gelmiyeceğim... Y.A=Lütfen gel kızım Yasemin=Tamam...Geliyorum.(Gözlerinin altı çökmüştü.) Aşağı iner... Y.A=(Yasemin i öyle görünce)Kızım.... Yasemin=Efendim(Babasının yüzüne hiç bakmaz) Y.A=Ne bu halin??? Yasemin=Yok birşeyim... Y:A=Gözlerinin altı çökmüş... Yasemin=İyiyim ben anne... Y.B=(Aslında pişman olmuştur ama gururuna yediremez.Sert davranmaya çalışır:img-elvis )Artık bundan sonra bilmediğin işlere burnunu sokmaa... Yasemin=(Yine sinirlenir ve yine ağlamaya başlar:icon_evil :icon_cry: )Yeterrr....Anne ben Lale lere gidebilirmiyim???? Y.B=Haayyyııııııırrrrrrrr... Y.A=(Sessizce)Bırakta gitsin bey açılsın biraz.(Tamam anlamında başını sallar:img-yes: )Tamam gidebilirsin. Yasemin=Saol anne...Ben hazırlanim... Hazırlanır aşağı iner.Pastaneye doğru gider.Giderken Ahmet Yasemin i görür.Pastaneye gittiğini anlar. Ceketini alır.Yasemin e yetişir... Ahmet=Yaaaasssssseeeeemiiiinnnn Yasemin=(Duymaz)... Ahmet=Yaassssssseeeeeeemmmmiiinnnnnn... Yasemin=(Arkasını döner)Efendimmm... gizoti 02-12-06, 19:02 Yasemin=(Ahmet i görünce yüzünü kapatmaya çalışır:img-fullm )Senmiydin??? Ahmet=(Güldürmek için uğraşır:img-grin2 )Başka birini mi bekliyordun yoksa?? Yasemin=(Biraz tebessüm:D eder hala yüzünü saklamaya çalışıyordur:img-fullm ) tabiki de hayır... Ahmet=Sen yüzünü niye saklıyorsun??? Yasemin=(Ahmet in karşısında tokat yediği için utanır başını kaldırmaz:img-in_lo ) hayır saklamıyorum... Ahmet=O zaman bana bak... Yasemin=Olmazz... Ahmet=Yaseminn... YAsemin=(Ağlamaya başlar:icon_cry: )Ahmmmeeeett... Ahmet=(Hüzünle bakar)Ne oldu senin yüzüne???? Yasemin=(Ahmet e sarılır)Yok birşey... Ahmet=Söyle lütfennn...Yoksa ağlamaktan mı? Yasemin=(Ahmet e bakmadan konuşur)E...evet... Ahmet=Yüzüme niye bakmıyorsun??? Yasemin=İşte... Ahmet=Niye utanıyorsun???? Yasemin=(Daha çok ağlar:icon_cry: )Bu yaşıma geldim.Babamdan tokat yedim. Ayrıca senin karşında.Herkesin karşısında... Ahmet=(Sarılır)Utanmmaaaa....Hadi ağlama çok kötü görünüyorsun.(Yine güldürmeye çalışır)Yoksa seni böyle beğenmem... Yasemin=(Ayrılır.Bozulmuş bir şekilde hızlı adımlarla yoluna devem eder:icon_mad: .)Hıhh:hıh ... Ahmet=(Peşinden koşar)Durr...Şaka şaka...Sen her halinle güzelsin:img-wink: ...Şimdii nere gidiyorsun???? Yasemin=Pastaneye... Ahmet=Hadi gidelim o zman... Yasemim=Ailene söylediğinde nasıl cevap verdiler???? Ahmet=Şeyyy...Hepsi olmaz dedi...Sadece halam beni anladı. Yasemin=Bu arada halana ne oldu??? Ahmet=Bilmiyorum...Ama babam yarın konuşmaya gidecek.Senin ailen nasıl karşıladı??? Yasemin=O gün de bütün gece ağladım... Ahmet=(Yine aynı laff:icon_whis )Kıyamam sanaa... Yasemin=Ahmet ya bizi görüştürmezlerse????? Ahmet=Öyle birşey olamaz.Sen beni ben de seni görmeden duramam.Gerekirse yine gizli gizli görüşürüz. Yasemin=Tamam... Ahmet=Yada gerek yokk.(Yasemin in elini tutar)Biz artık özgürüz.Sen onsekiz yaşındasın değil mi? Yasemin=Evett... Ahmet=O zman aşkımızı gizli yaşamamıza gerek yok.Hadi gidelim. Yasemin=Gidelim sevgilimm... Ahmet=(Yine aynı sözler ama bu sefer Ahmet ten:icon_whis )Efendim...Bir daha söyle bakimm... Yasemin=Sevgiliiimmm... Ahmet=Bak artık bende utanmıyorsun... Yasemin=Evet...(Birden aklına gelir)Ben pastanaye bu yüzle gidemem... Ahmet=Yapma Yasemin sen çokk güzelsin... Yasemin=Tamam.Ama çabukk... Ahmet=Niyee??? Yasemin=Sabahtan beri açımm... Ahmet=Ne niye yemek yemedin???? Yasemin=Hiç odamdan çıkmadım ki... Ahmet=Niye baştan söylemedin???Hadi çabuk(Hızlı yürürler)Ayrıca bugün odadan çıkmadığı biliyorum.Gerçi sadece bir kısmını... Yasemin=Nerden biliyorsun????? Ahmet=Seni arayan bendimm... Yasemin=Ayyy...Kusura bakma.Ben başkası sandım. Ahmet=Önemli değil canım.Hadi hızlı gidelim.Madem açsın... Yasemin=Evett hadii... life_prenses 02-12-06, 19:28 Yaseminle Ahmet göz göze geldi. Hangisine üzülmelilerdi? Halanın tutuklanmasına mı yoksa ailelerinin daha da gerilmesine mi? Ahmet’in babası en sonunda dayanamadı; -“Sizin demokrasi anlayışınız bu değil mi? Yapılan en küçük bir tenkite dayanamıyorsunuz. Halkın sesini duymuyorsunuz. Sizin için varsa yoksa anca zevkiniz sefanız. Uyanın! Uyanın da halka bakın. (Vapur iskelesinin olduğu tarafı işaret etmesine rağmen orası görünmüyordur) Günde kaç kişi o vapur iskelelerinden aç geçiyor. Kaç kişi o vapur iskelesinde yatıyor. Siz sanıyorsunuz ki herkesin durumu iyi. Halk ağlıyor…” Y.B; -“Chp’nin olduğu dönem farklı mıydı? Kendi yaptıklarınıza bakın. Kendi yaptıklarınızı ne çabuk unuttunuz. Tek parti dönemi daha mı iyiydi? Bir de Yasemin diyor ki ben Ahmet ile evlenmek istiyorum. Senin gibi adama kız verir miyim ben…” Yasemin; -“Baba..?!” YB; -“Geç içeri bir daha Ahmet ile görüştüğünü duymayacağım.” Yasemin kıs bir şaşkınlığın ardından patlar; -“sizin siyasi görüşleriniz beni ilgilendirmiyor. Devlet meseleleri çocuklarınızdan onların aşklarından daha mı önemli..? Bu kadar mı körsünüz.” YB Sinirle; -“Geç içeri dedim sana. Sen ne anlarsın devlet meselelerinden…” Yasemin Ahmet’in gözlerine bakarak; -“Bak bana baba. Kocaman kız oldum. Kızın aşık oldu baba. Kızın sevdi. Menderes’ten daha mı az önemli kızın. Senin için bir hiç miyim? Evet ben aşığım. Bak karşımda sevdiğim çocuk. Bak baba…(Bir adım öne gider.) Yukarı çıkmayacağım. Sen ne dersin bilmiyorum ama ben en azından senin için değerli olduğumu sanıyordum.” Ahmet; -“Siz hiç sevmediniz mi? Tamam farklı görüşlere hakimsiniz ama bizim suçumuz ne? Birbirimize aşık olmamız mı? Bizi tek anlayan insan az önce yazdığı bir yazı yüzünden tutuklandı, Rıza Amca. Az önce halam gitti. Mutluluk içinde izleyin bu olanları. (Babasına döner) Devlet mevzularınız sizin olsun ama bırakın aşk bizde kalsın.” YB; -“(YA’sine döner.) Bu kızın dışarı çıkmasına izin yok. Gerekirse Güzel Sanatlardan da alırız. İlk isteyene de veririz. Şimdi çıkart odasına kapıyı da kapat arkasından.” Yasemin; -“Benim hayatım baba. Ben okumak istiyorum ben sevdiğimin yanında olmak istiyorum. (Gözlerinden yaşlar akar.) Eğer.. Eğer.. Eğer böyle bir şey yaparsan baba… Eğer böyle bir şey yaparsan… Kendimi… Kendimi öldürürüm anladın mı?” (Merdivenleri hızla iner Ağlayarak koşa koşa uzaklaşır.) Ahmet hızlı adımlarla ilerlerken Yasemin’in peşinde döner ve; -“İstediğiniz buysa… Devlet meseleleri, Dp ya da Chp bizden daha önemliyse… Bu dünyada birbirimizin yanında olamayacaksak yaşamamıza gerek yok...!?(Döner koşuyordur artık..)Yasemin…..” Yasemin’i kolundan tutar. Kendine doğru çeker ve sarılır. Sonra elinden tutar, koşmaya başlarlar. Aileler şok içindedir.Rıza Bey ve Şevket Bey birbirlerine baktılar… Sevgiler, Cansu (Not: Uzun bir aradan sonra yazdım. Çok güzel olmamış olabilir. Üstelik kullanmadığım bir şekilde yazmayı denedim yani dialoglara çok yer verdim. Normalde beni tanıyanlar daha çok duyguya önem verdiğimi bilir. Neyse siz bir okuyun umarım beğenirsiniz ama yorum yaparken paslandığımı göz önüne alın:)) gizoti 02-12-06, 20:11 Pastaneye elele gelirler...Daha kimse görmemiştir. Ahmet ve Yasemin=Merabbbaaaa... Lale=Merabaa...Yasemin yüzüne ne oldu??? Yasemin=Sonra anlatırım.(Ellerine bakar)Sonunda... Ahmet=Efendim.... Lale=Sonunda aşkınızı dışa vurdunuz... Yasemin=Evettt... Ahmet=Ama bu o kadar da kolay olmadı... Lale=Nasıl yani... Yasemin=Sonraaa Lalee sonraa(sessizce) Ahmet=(Güler:D )Yasemin yoksa sen olan biteni Lale ye anlatıyomusun??? Yasemin=Evet... Ahmet=Otelide biliyor mu??? Yasemin=Şeyyy...Evet biliyo... Ahmet=Hani kimseye söylemeyecektik... Yasemin=Ama o benim en iyi arkadaşım... Lale=Evet.Hem ben Yasemin in sana karşı olan hislerini senden önce biliyordum... Yasemin=(Utanır:img-blush )Lale kapat konuyu istersen... Lale=Tamam.Abiiii bak kimler geldiii.... Necdet=Kimlerrr....(Ahmet i görünce bozulur.Elele olduklarını görünce daha da bozulur:icon_mad: ) Yasemin=Hoşgeldin demek yok mu??? Necdet=Hoşgeldiniz.... Ahmet=Hoşbulduk...Teooo Yasemin e birşeyler getirirmisin???Sabahtan beri açta... Teo=Tamam.Hemem.. Lale=Ne oldu Yasemin çatlatma anlat... Ahmet=Sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Necdet=(Soğuk bir tavırla)Ne gibi??? Yasemin=Biz nişnalanmaya karar verdik.(Necdet o an öleceğini hissetti) Lale=Neee....Bu çokk güzel bir haber... Yasemin=Öyle deee... Necdet=Eeee... Ahmet=Ailelerimiz izin vermiyor.... Lale=(Üzülür:icon_sad: )Yaaa...(Necdet hiç değilse biraz sevinir) Yasemin=(Üzgün:icon_sad: )Evet...Benim halimde bu yüzden... Lale=Yine mi sabaha kadar ağladın??? Yasemin=Evet... Ahmet=Başka ne zaman ağlamıştı ki??? Lale=Seninle Michel in evleneceğini öğrenince... Yasemin=(Masanın altından Lale yi cimcikler)Laallleeeee.... Lale=Aaaa...Ne oluyor Yaseminn... Yasemin=Sen biraz sus istersen... Lale=İyi sustum... Ahmet=O zman da mı ağladın??? Yasemin=Evett(Bozulur:icon_mad: ) Ahmet=Ne zman öğrendin??? Yasemin=Işık Deniz ve Defne konuşurken... Ahmet=Yaaa... Yasemin=O gün ağladı işte sabaha kadar. Lale=Sanki ben farklı birşey söyledim. Yasemin=Ama ben söylemiyecektim... Lale=İyi iyi... Yasemin=Bir de ertesi gün parti vardı.O yüzlee... Ahmet=(Yasemi e doğru yaklaşır)Sen her...(halinle güzelsin diyecekti.Etrafına ve yanındakilere baktı.)Yaa... Yasemin=(Üzgün)Yaaa... Ahmet=Yemeğin bittiyse biz kalkalım mı? Yasemin=Hıhı... Ahmet ve Yasemin=Görüşürüz... Lale=Görüşürüz... Necdet=(Hala soğukk.Bir soğukluğu gçmedi yaa:img-yes: )Görüşürüz... life_prenses 02-12-06, 20:49 Yurinu'cum umarım kızmazsın ama senin gibi şarkı vermek istiyorum önce Gözlerime çizdim seni Bir süre el ele koştular. Caddelerden çıktılar, meydanı geçtiler ve kayalıklara geldiler. Yasemin'e sıkıca sarıldı Ahmet. Gözlerinin içine baktı. Akan gözyaşlarını sildi Yasemin'in. Ne diyeceğini bilemedi. Sonra aklından geçen ilk cümleyi söyleyi verdi. A; “Bilirsin ayrılıklardır canı acıtan ve aşktır iki sevgiliyi birbirine sonsuza kadar bağlayan…” Y; “İnsan her şeye alışır hatta sevmeyi bile öğrenir ama unutma insan bir kere aşık olur bu hayatta…” A; “Gelecek vakit meleğim anlayacak insan aşkın değerini…” Y; “İnsanlar bir yerlere koşuyor. Mutlular mı bilinmez ama siyasetten uzak kendi dünyaları var hepsinin.” A; “Bizim kaderimizde de bu varmış…” Y; “En azından el ele öleceğiz ve artık rüyalarımdaki prens karşımda. Nefesini hissedeceğim, kalbinin çarpışlarını duyacağım kadar yakınımda…” A; “Küçük kız… Delirdin mi deme bana? Ama burada bir hata var. Bırak ölmeyi… Ben seninle sonsuza kadar yaşamak istiyorum.” Y; “Bende ama..” A; “Gel küçük kız… Bak aşağıya… Denizin kayalara hırçınca vuruşuna… Bilir misin aslında denizler aşıktır kumsallara, kayalara… Savaş veriyorlar bak onlar birbirlerine kavuşmak için. Biz niye savaşmayalım.” Y; “Ama duydun… İzin vermeyecekler… Seni görmeden, sesini duymadan yaşayamam.” A; “Ben yaşar mıyım sanıyorsun? Ama kaçmak sana da bana da yakışmaz. Ver elini meleğim…(Fısıldayarak) Sevgiyi öğretelim birilerine…” Y; “Haklısın. Belki de bu söz onların çoktan unuttuğu bir şey. Siyasetten, siyaset yapmaktan ve kavga etmekten bizi görmüyorlar. Onların aşkı siyaset olmuş.” (El ele tutuşurlar.) Devamını merak edin :) Kısa yazabiliyorum kusura bakmayın yarın sınavım var. Yatmak durumundayım. Umarım beğenirsiniz. Sevgiler, Cansu.. life_prenses 03-12-06, 15:59 Rıza ve Şevket birbirine baktı. Giden onların çocuklarıydı. Gerçekten çocuklarından bile mi önemliydi bu siyaset? Rıza Beye ilk defa baş kaldırmıştı Yasemin ve ağzına ilk defa “ölüm” lafını almıştı. O küçük kız büyüdükçe sorunları da büyüyordu. Önceden böyle miydi? Ateşi çıktı doktor çağır… Düşmüş dizi kanamış pansuman yap… Büyüyünce ise “aşk”! Yeni derdi ve sanırım aşılması en zoru buydu. Hangisi âşık olmamıştı ki zamanında… Rıza beyin aklından bunlar geçiyordu ama Şevket beyin aklından da farklı şeyler geçtiği söylenemezdi. Kocaman olmuştu, işi gücü olmuştu. İlk defa fikir ayrılıkları yaşamışlardı Ahmet’le. Michelle’i sevmemişti Ahmet. Oğlu âşık olmayı öğrenmişti büyüyüp… Haksızlıktı onların yaptıkları. Onların suçları neydi? Eskiden iki iyi dostun arasına siyasetin girmesi mi? Gene de izin vermezdi oğlunun bir Demokrat kızıyla evlenmesine. O sıra Rıza Bey’de bunu düşünüyordu. En sonunda anne kalpleri dayanamadı. YA- “Kaldırın başınızı siyasetten. Ben kızımın yanına gidiyorum Rıza Bey. Sizi bilmem ama ben büyüttüğüm, canımdan çok sevdiğim kızımın göz göre göre ölmesine izin vermem. Hele siyaset yüzünden asla!”(Büyük bir telaş ve kızgınlık vardı gözlerinde. Anne kalbi dayanmazdı. Saçlarının tek teli için öleceği çocuğunun ölümüne izin veremezdi. Atıldı merdivenlere. Son kez dönüp baktı ve) “Sen istediğini yap ben onların yanına gidiyorum. Çünkü ben çocuğumu siyasetten daha çok seviyorum. Ama görüyorum ki senin için Adnan Menderes daha önemli.” AA- “Beni de bekleyin!” Yaseminin annesi dönüp baktı. Gülümsedi; —Peki.” AA-“Gidip bulalım onları bir delilik yapmadan. En azından biz yanlarında duralım.” İki kadın dönüp kocalarına baktı. Başka biri görse ya da duysa sanırdı ki fırtına kopacak. Bütün kasabayı aradılar. Meydanı geçtiler, pastaneye baktılar ve hatta Stavro’nun yerine bile uğradılar. Sonra bulamamanın kırıklığıyla başlarını öne eğdiler. Gözleri doldu. Ararken akıllarından geçmeyen şeyler birden akıllarına gelmeye başladı. Ya bir şey olmuşsa onlara? Yavaş yavaş yokuşu çıktılar. İkisi de yorgundu, birbirlerine yaslanmışlardı. Yasemin ile Ahmet el ele gezmişlerdi bütün gün. Gidecek bir yer olmayınca biraz ormanda durmuşlar, ordan iskeleye gitmişler sonra da kalacak bir yer bulmak için gezinmişlerdi. Nerede kalacağız diye düşünürken bir yer bulamamış kalmışlardı sokakta. İki anne yaşlı gözlerle yavaş yavaş adım atmaktaydılar. O sıra da Yasemin ile Ahmet’in el ele karşıdan geldiğini görünce tutamadılar kendilerini. Aynı anda, -“korkudan öldük bir şey oldu size diye. Nerdesin bakalım siz?” Ahmet ile Yasemin başlarını öne eğdiler. Sonra ikisi de dayanamayıp sarıldı Ahmet’le Yasemin’in boynuna. Ahmet annesinin koluna girdi, Yasemin’de kendi annesinin. Rıza ve Şevket Beyler bahçede oturmuşlardı. Düşünüyorlardı. Gelenleri görünce yüzleri güldü. Koşup sarıldılar. Yasemin ile Ahmet ise daha soğuktular ve sarılmamışlardı bile babalarına. Şevket ile Rıza birbirine baktı ve kucaklaştılar. —Rıza…(Her zamanki değişi gibi) Ne olursa olsun, görüşlerimiz farklı bile olsa bırakalım onlar aşklarını yaşasınlar.” (Yasemin ve Ahmet’in yüzüne kocaman bir gülümseme yerleşmişti bile. Ama Rıza Bey ne cevap verecekti?) —Bilmem ki Şevket. İzin vermeli mi ki?” (Yasemin’in dolan gözlerine baktı. Kahkahayı bastı ve) “Haklısın Şevket. Her ne kadar farklı görüşlerimiz olsa da onlara yansıtmamalıyız bu durumu..!?” Sevgiler, Cansu (Nasıl olduğunu bilmiyorum. Gene duygulara yöneleceğim büyük ihtimal bundan sonra :)) gizoti 03-12-06, 18:12 Ahmet ve Yasemin evin önüne gelmişlerdi.İki ev arasında birbirlerine sıkıca sarılıyorlardı. Y.A=Çok mu ileri gittik??? Y.B=(Çoktan yumuşamıştı)Evet öyle kıza kötü davrandım.Ben barışırım ama naişanlan malarına izin veremem.Bunu bilsinler.Ayrıca sık sık görüşmelerine de izin veremem. Y.A=Çok saol... Bu sırada... Ahmet=Yasemin bundan sonra görüşmemiz zorlaçacak biliyorsun dimi... Yasemin=Biliyorum Ahmet...Ne yapıcaz??? Ahmet=Bak Yasemin babanla barışmalısın... Yasemin=Ama... Ahmet=Ne olursa olsun Yasemin.Hem baban olduğu için.Hem de bizim için... Yasemin=Tamam Ahmet barışıcam. Ahmet=Şimdii...Gitmeliyim... Yasemin=Tamam.İnşallah bir daha görüşürüz. Ahmet=Emin ol ki görüşücez... İçeri girer... Yasemin=Meraba... Herkes=Meraba... Y.B=Kızım... Yasemin=(Şaşırır:blink: )Baba... Y.B=Gel buraya...Gel(Sarılır) Yasemin=Baba... Y.B=Afffet kızımm... Yasemin=Sen de baba.Ama Ahmet le ilgili olan düşüncelerim değişmedi... Y.B=Bak Yasemin seninle barıştım ama Ahmet le evlenmene izin veremem.Ayrıca öyle sık sık görüşmenize de izin veremem... Yasemin=Ama... Y.B=Ben de bu konu ile ilgili fikirlerimi değiştirmedim. Yasemin=(Üzgün:( )Ben odamdayım. Y.A=Yasemin... Yasemin=Efendim... Y.A=Yarın biz İstanbul daki eve gidiyoruz.Bir gün kalıp gelicez.Bi oraları kontrol edelim.Sizinle Emine ablanız kalacak. Yasemin=Tamam.Anne... Y.B=Sakın bu fırsatı değerlendirim felan deme kızım. Yasemin=Nasıl yaniii.... Y.B=Sen anladın onu... Yasemin=(Anlamıştı ama anlamamazlıktan gelir)Hayır anlamadım... Y.B=Ahmet le filan görüşme... Yasemin=Baba hiç mi görüşmeyelim yani??? Y.B=Ben sana dedim o kadar sık izin veremem. Yasemin=Üfff üff... Odasına çıkar... Y.A=Kızı bu kadar sıkma... Y.B=Sıkmıyorum... Y.A=Sonra evden kaçmasın... Y.B=Kaçmaz kaçmaz... Aslanda yarın Yasemin in anne babasının gitmesi o kadar da iyi olmayacaktır... gizoti 03-12-06, 18:39 Sabah olmuştu.Yasemin çok heyecanlıydı.Babası ne kadar Ahmet le görüşme dediyse de o görüşecekti. Y.A=Kızım sakın sen aygazla filan oynama... Yasemin=Ben kocaman kız oldum... Y.A=Olsun kızım... Yasemin=Tamam... Y.B=Hadi hanım geç kalıyoruz... Y.A=Tamam.Hadi kızım... Yasemin=Güle güle...(Gittileerr...:img-wink: ) Yasemin in annesi ve babası gitmişti.İçeri girerler. Emine=Şimdi hepiniz benim sözümü dinliyeceksiniz. Yasemin=Tamam. Hiçbir şey Yasemin in istediği gibi olmamıştı.Sabahtan akşama kadar ev işine yardım etmişti. Emine ye telefon gelir... Emine=Neeeee....Tamam hemen geliyorum...Kızlar ben gidiyorum babam kalp krizi geçirmiş. Yasemin=Tamam.Ben anneme söylerim. Yasemin annesini arayacakken birden aşağıdan Işık ve Deniz in sesi gelir.... Işık=Abblllllaaaaaaaaaa... Aşağı iner... Yasemin=Ne oldu???(Gördüğü manzara karşısında çok şaşırır)Işık... Işık=Abla yardım ettt.(Bir hırsız girmiş.Işığı elinden tutuyordu) Yasemin=Tamam.Sakin ol canım.Bırak onu... Adam=Bırakmıyorum... Yasemin=(Adamın kafasına vurur:fighting2 )Işık koş birisine haber verin. Işık=Ama... Yasemin=Koşşşş... Işık=Tamam... Adam=Sen nasıl bana vurursun...Gel bakim sen şöyle... Yasemin=Aaaa...Bırakkk beniiii... Bunlar olurken Işık Ahmet lere gider... Işık=Ahhhmeettt abiiii... Ahmet=Ne oldu Işıkkk... Işık=Eve hırsız girdiii... Ahmet=Ne??? Yasemin nerede??? Işık=Evdee.... Ahmet=Tamam.Koşun hemen gidelim. Ailesi ve herkes eve koşarlar... Yasemin=Bırak...Bırak beniii... Adam=Sus beee... Yasemin=Yalvarırım bıraakkkk....(Ağlıyordur:icon_cry: )Bırakkkkk.... Ahmet=Yaseminnn... Yasemin=Bırakkkk...Ahmetttt... gizoti 03-12-06, 19:23 Ahmet=Nerdeler Işııkkk hanii??? Işık=Bilmiyorum.Belki yukardalardırr... Yasemin=AAAAAa....Bırakkk beniii...Bırakkkk... Ahmet=Yasemin.... Yasemin=Ahhmmmmeeetttt...Geldiler gördün mü.... Ahmet=(Kapıyı açar)Yasemin Yasemin=(Ağlar:icon_cry: )Ahmet kurtar beniii... Ahmet=Bırak kızı uzak dur ondan... Adam=Yok ya babanın en akıllı oğlu senmisin???(Evet öylee...:icon_whis ) Ahmet=Eğer ona birşey olursa saçının teline zarar gelirse seni gebertirim. Adam=(Yasemin in boynuna buçak dayar)Yokk yaa... Yasemin=Aaaaa.... Ahmet=Bak bırak onuuuu... Adam=Şimdi ona zarar gelmesini istemiyosan...Çekill.Şimdi biz onunla birlikte gidiyoruzz... Yasemin=Hayıırrr... Adam=Sen sus canım benimm...(Yasemin in kolundan öper :blink: ) Ahmet=Çekil onun yanından... Adam=(Merdivenleri inmeye başlar merdivenlerin yarısına gelir)Yapmaa yaa... Ahmet=(Düşünür.Bu adama bir oyun oynamalıdır.Sonunda blur)Polis çağırdık birazdan gelirr.Aaa geldiler bilee... Adam=(Panikler arkasına bakar)Hanii nerdee... Ahmet=(Adamın koluna vurur.Buçak düşer.Adam merdivenlerden yuvarlanır)Burda... Adam çoktan kaçmıştır.Ahmet in anne ve babası çok şaşırmıştı.Ahmet in Yasemin i bu kadar sevdiğini bilmiyorlardı. Yasemin=Ahmettt...(Ağlar ve sarılır:icon_cry: ) Ahmet=Geçti canım tamam.(Saçlarını öper...) A.B=Gelin biraz oturalım.Kızım sen bir su iç.Sonra neler oldu anlat bize. Yasemin=Tamam... Otururlar. Yasemin=İlk önce bu olaylardan babamların haberi olmasın. A.A=Ama niçin??? Yasemin=Beni asla tek başıma bırakmazlar.Zaten benim büyüdüğümü kabul edemiyorlar.Babam peşime adam bile takabilir. A.B=Tamam kızım sen anlat ne oldu??? Yasemin=Emine abla gitti diye anneme haber vericektim.Sonra aşağıdan sesler geldi...İndim adam Işığın ellerinden tutuyordu. Ahmet=Peki Işık nasıl kurtuldu... Yasemin=(Utanır:img-blush )Şey...Ben adamın kafasına vurdum.Işık kaçtı.Ben de onu oyaladım. A.B=Aferin kızım sana... Yasemin=Teşekkür ederim... Ahmet=Bu gece yanlız mı kalıcaksınız? Yasemin=Aaa doğru ben anneme haber verim... Telefon açar... Y=Anne... Y.A=Efendim...Birşey mi oldu??? Y=Hayırr.Sadece Emine ablanın babası kalp krizi geçirmiş gitti.Biz ne yapalım??? Y.A=Kızları çağır kızım.Hem evde pijama partisi verirsiniz.(Korkmasın diye söyler) Y=(Bir kahkaha atar:img-hyste )Tamam... Herkes soran gözlerle ona bakıyordur... life_prenses 03-12-06, 20:06 Duyduklarına inanamamıştı Ahmet ile Yasemin. İkisi de olanları düşünüyorlardı. Nişanlanmalarına henüz izin verilmemiş, erken olduğu söylenmişti. Çok sık görüşemeyebilirlerdi ama en azından artık gizli gizli buluşmaya gerek yoktu. Yasemin kendini yatağa bıraktı. Çok mutluydu. İçi sevinçle dolup taşıyordu. Yıllardır kurduğu hayaller bir bir gerçek olmaktaydı. Ahmet’te odasına çıkmış pencerenin başına gelmişti Yasemin’i görürüm ümidiyle. Yasemin pencereyi açtı ve Ahmet’le göz göze geldiler. Ahmet ona bir şeyler anlatmaya çalışıyordu. Yasemin en sonunda anladı. Bu gece bahçeye çık diyordu Ahmet. Yasemin güldü ve bekleyeceğim dedi. Gece herkes uyumuştu. Yasemin tıpkı çocukken olduğu gibi parmak ucunda bütün merdivenleri indi. Sağı solu kontrol etti sonra bahçe kapısına yöneldi. Bahçeye çıkınca derin bir nefes aldı. Ahmet ile buluşacakları yere geldi. Ahmet daha ortalarda görünmüyordu. Yasemin bir çatırtı duydu ve titreyen sesiyle “kimsin?” dedi. Cevap gelmeyince Yasemin daha da korkarak sesini yükseltti “Kimsin dedim.”. bu kadarla yetinin şimdilik.. Devamını yarın yazarsam yazarım belki o zamana moralim biraz düzelir. İyi geceler... Sevgiler, Cansu gizoti 04-12-06, 16:00 Yasemin=(İlk önce utanır:img-blush )Iıı....Yok birşey...Kızları çağır onlarla kalırsınız dedi.Yasemin bütün kızları çağırır. Ahmet soran gözlerle Yasemin e bakıyordur.Yasemin Ahmet e sonra işareti yapar. A.A=Kızlar gelene kadar biz bekliyelim. Yasemin=Ben size kahve yapim... A.B=Zahmet olmasın... Yasemin=Olurmu öylr şey... Kahveleri getirir.Telefon çalar.Arayan Ayla dır. Yasemin=Alo... Ayla=Alo...Yasemin... Yasemin=Efendim Ayla... Ayla=Ben gelemiyeceğim... Yasemin=Niçin??? Ayla=İştee... Yasemin=Hadi söyle niçin??? Ayla=Bak Yasemin bizim maddi durumumuz sizinki kadar iyi değil.Bu yüzden... Yasemin=(Şaşırır)O demek.Senin maddi durumundan önemli olna birşey var. Ayla=Nedir?? Yasemin=Arkadaşlığın lütfen gel olur mu??? Ayla=Tamam... Ahmet anne ve babası içinden aferin dediler.Kapı çalar.Kızlar gelmiştir. Yasemin=Hoş geldiniz.Siz yukarı geçin ben geliyorum. Kızlar=Tamam. A.B=Kızlar geldiğine göre biz kalkalım... A.A=Evet... Ahmet=Sİz gidin baba ben birazdan geliyorum... A.A=Gecikme oğlum... Yasemin=İyi geceler.... A.A ve A.B=Sizede kızım... Ahmet=Yasemin neler oluyor??? Yasemin=Ahmetcim biz kızlarla pijama partisi vericez.Yukarı çıkmam lazım. Ahmet=Tamam ben çıkarım.(Yasemin yukarı çıkmıştı.)Yasemin....Duymadı gelince söylerim.(Yukarı çıkamaz çünkü kızlar giyiniyorlardır) Kızlar giyinirler Yasemin üzerine deniz mavisi dizlerinden 5 parmak yukarıda keten bir gecelik girmiştir.(İsmi ketendi galiba fazla hatırlayamadım) (Bu geceliği babası yurt dışından getirmişti.)Ahmet aşağıda ses çıkarır Necla=Aşağıdan ses geldi... Yasemin=(Hırsızlık olayını kimse bilmiyordur.Yasemin in aklına hemen o gelir)Ben bi bakim... Lale=Tamam... Yasemin yavaş yavaş aşağı iner. Yasemin=(Sessizce tekraralar)İnşallah o değildir.İnşallah o değildir......... Ahmet arkadan Yasemin in omuzuna dokunur. Yasemin=(Korkar)Hııııııı....Bırak beni bırakkk... Ahmet=Benim Yasemin benim... Yasemin=(Sarılır)Ahmet... Ahmet=Korktun mu??? Yasemin=Heralde...Sen niye gitmedin??? Ahmet=Sana birşey söyleyecektim.Ama duymadın... Yasemin=Hee tamam.Ne diyecektin??? Ahmet=Yarın bulışalım mı diyecektim... Yasemin=Tamam...(Ahmet Yasemin i baştan aşağı süzer.Çookkk beğenir.) Ahmet=...........(Acaba ne diyecekkk:icon_whis ) willlover 04-12-06, 19:09 Bu da benden bir senaryo. Özendim, yazayım dedim:) (Ahmet ve Yasemin, Sevim'in tutuklanmasından sonra birbirlerine bakakalmışlardır. Onlar öylece birbirlerine bakarken Ahmet'in babası Şevket Bey Ahmet'i kolundan tutup kendine çevirir.) Şevket Bey: (Yasemin ve ailesinin duyabileceği kadar yüksek bir sesle) Bak gördün mü Ahmet, evleneceğim dediğin o kızın ailesi... Bizi akraba yapmaya çalıştığın aile... İyi bak da gör! Rıza Bey: (karşı taraftan konuşmaları duymuştur ve Şevket Bey'e doğru bağırarak) Akraba yapmaya çalışıyormuş! Sanki sizinle akraba olmak isteyen var da! Siz bize mana bulacağınıza, gidin Sevim Hanım'a söyleyin de kalemine sahip çıkmasını bilsin! Şevket Bey: (İyice sinirlenmiştir.) Bir ülkede basın özgür değilse, o ülkede hangi demokratik ortamdan söz edilebilir? Çizgiyi aşıyorsun Rıza! Rıza Bey: Asıl sen çizgiyi aşıyorsun Şevket! Sevim Hanım'ın yapmaya çalıştığı şey, hükümetin itibarını halkın gözünde düşürmek, otoriteyi sarsmak! Bunun savunulacak yanı mı var ki! Şevket Bey: Partinizin itibar edilecek bir yanı olsaydı, Sevim o yazıyı yazmazdı zaten Rıza! Rıza Bey: Sözlerine dikkat et Şevket! Sözlerine dikkat et! Şu an bir Demokrat Parti milletvekiline karşı çok talihsiz sözler sarf ediyorsun! Sözlerine dikkat et, yoksa... Şevket Bey: Yoksa ne, Şevket? Yoksa ne? Sözlerime dikkat etmezsem ne olur? Bu ülkede binlerce insanın başına gelen haksızlıklar benim de başıma gelir değil mi? Partinizin demokrasi anlayışınıza öteden beri hayranım zaten! Demokrat Parti'ymiş, hah! Rıza Bey(Yasemin'e döner.) : Yasemin, bir daha senden Ahmet lafını duymak istemiyorum, anlaşıldı mı? Yasemin(O da kızmıştır.): Baba, ne kadar saçma şeyleri savunduğunun farkında mısın sen? Rıza Bey: Tartışma istemiyorum Yasemin! Nezahat Hanım: (Yasemin'in annesinin adı buydu sanırım.) Biraz sert çıkmadın mı Rıza? Rıza Bey: Hadi be sen de! Ben, Menderes hakkında böyle görüşleri olan bir aileyle asla akraba olmam! Şevket Bey: Görüyorsun ya Ahmet, onların da bizimle akraba olmaya niyeti yok! Demek ki böyle bir şey asla olmayacak! Ahmet: Baba, rica ederim biraz mantıklı düşün! Şevket Bey: Ben de seni mantığa davet ediyorum Ahmet! Rıza Bey: Yürü Yasemin içeriye, bir daha da bu oğlanla görüştüğünü görmek istemiyorum, tamam mı! Yasemin: Duygularıma değer vermediğin için teşekkür ederim baba! Beni kaale almadığın için de! Rıza Bey(gökgürültüsü misali): Yasemin, sana ne dediysem onu yap! (Yasemin ağlayarak koşa koşa içeri gider. Ahmet, iki ev arasında onca mesafaye rağmen istemsizce öne hamle yapar. Şevket Bey kolundan tutar.) Şevket Bey: Ahmet, bu kızı bir daha görmeyeceğine söz vereceksin bana! (Ahmet cevap vermez.) Şevket Bey: Ahmet! (Ahmet, kolunu babasından kurtarır ve koşka koşa dışarı çıkar.) ------ (Ahmet, kendi kendine düşünceli bir şekilde yürümekte, ne yapacağına bir türlü karar verememektedir. Gerçekten büyük bir ikileme düşmüştür.) Ahmet(kendi kendine) : Düşün, düşün... Mutlaka bir yolu olmalı bu işin, düşün... Yasemin'le buluşmalıyım; ama muhtemelen despot babası kapıdan dışarı çıkmasına bile izin vermiyordur! Ne yapacağım ki! ------ Yasemin(odasında hıçkıra hıçkıra ağlamaktadır. Bir yandan da pencereden dışarı bakmaktadır. Daha sonra yatağına oturur, eline günlüğünü alır ve yazmaya başlar): Evet, bir külkedisi masalı gibiydi başta, beni fark etmeyen, beni sadece küçük bir kız gbi gören yakışıklı prens en sonunda bana aşık olmuştu. Ama masal burada bitmiyor anlaşılan... Masal bitmedi... Sadece şekil değiştirdi ve bu masalın adı artık Romeo ve Juliet... Hani masallar hep mutlu sonla biterdi? ------ (Bu arada pastaneye döneriz. Lale, heyecanlı heyecanlı Necdeet'e bir şeyler anlatmaktadır.) Necdet: Tamam yeter, Lale! Daha fazla anlatmanı istemiyorum! Lale: Ama abi, vaziyetin ne kadar önemli olduğunu görmüyor musun? Necdet: Hangi vaziyetin? Lale: İki ailenin vaziyetinin abi! Necdet: Olayların hepsinden haberim var tanık olanlar anlatıyordu bugün her yerde. Anlaşılan, Yasemin'le Ahmet'in gizli romantizmi burada son buluyor! Lale: (Şaşkınlıkla) Sen nereden biliyorsun abi??? Necdet(Kem küm ederek)Ben mi, canım herkes duymuş ya işte, artık onun gizlisi mizlisi kalmadı! Neyse, bu bizi ilgilendirmez Lale! Evet, üzücü bir durum ama, yapacak bir şeyimiz yok! Lale: Abi, nasıl bu kadar kayıtsız kalabiliyorsun? Necdet: Kes ve çalış, Lale! --- Ahmet: (kendi kendine) Düşün Ahmet, düşün...(Derken yürüdüğü yoldan Ayla geçer.) Buldum! Ayla, Ayla! Bir dakika buraya baksana! (Ayla, Ahmet'i görür görmez sevincini oldukça belli edici bir şekilde gülümser Ahmet'e. Ahmet'in yanına gider.) Ayla: Efendim? Ahmet: Ayla, bana ne kadar büyük faydan dokunacak bir bilsen... Benim acilen Yasemin'le buluşmam lazım! Niye diye hiç sorma, uzun hikaye! Fakat babasını biliyorsun, babamla biraz dargın... O yüzden benim oraya gitmem imkansız, onun da benimle buluşacağını söyleyerek buraya gelmesi... O yüzden sana ihtiyacım var Ayla... Ayla: Ne yapmam gerekiyor? Ahmet: Yasemin'i buraya getir yeter, ancak benim hakkımda hiçbir şey söyleme... Sadece Yasemin'e söyle... Annesiyle babasına da bir yalan uydur işte, ne bileyim! Ayla, gerçekten buna ihtiyacım var! Ayla: Peki, hemen gidiyorum! ----- Yasemin(Yasemin günlüğüne yazmaya devam etmektedir.): Dilerim, bizim sonumuz da Romeo ve Juliet gibi olmaz... Monte Cristo'ya son bakışım, umutsuz bir ayrılık bakışı olmamalı... Biz bunu hak etmiyoruz. Biz, külkedisi ve o yakışıklı prens gibi olmalıyız, ya da Monte Cristo Kontu ve Mercedes gibi bitmeli sonumuz. Romeo ve Juliet gibi değil... (Bu arada annesi Nezahat odanın kapısına vurur.) Nezahat Hanım: Yasemin, Ayla seninle görüşmek istiyor! Şu anda yanımda. Tıple ilgili bir resim çizmeni istiyor galiba! Yasemin: Tamam anne, bırak kız içeri girsin! (Ayla içeri girer. Nezahat acıyan bakışlarla kızına baktıktan sonra gider.) Ayla: (fısıltıyla) Yasemin, beni buraya Ahmet gönderdi! Seninle acilen konuşmak istiyor, ama nedenini söylemedi. Yasemin(Birden yüzüne bir ışıltı gelir.): Ne diyorsun! Ayla: Şimdi, benim uydurduğum hikayeyle bizim eve gider gibi çıkmamız gerekiyor ki ben seni Ahmet'in olduğu yere kadar götüreyim... Başka türlü buluşabilmenize imkan yokmuş, Ahmet öyle söyledi... Yasemin: Hemen Ayla, hemen! Gidelim!!!:) Ayla: Konuşacağınız konu çok mühim herhalde, bu kadar sevindiğine göre! Yasemin: (Ayla'ya sarılır) Ne kadar mühim olduğunu tahmin bile edemezsin! (Çıkarlar.) -------- (Ahmet, Yasemin'le Ayla'yı beklemektedir. Ayla'nın yanında Yasemin ile geldiğini görür görmez yüzü aydınlanır.) Ahmet: Ne çabuk geldiniz böyle! Ayla: İşte söz verdiğim gibi Ahmet, sana Yasemin'i getirdim! Ahmet: (Ayla'ya sarılarak) Çok teşekkür ederim Ayla, sen çok iyi bir dostsun! (Ayla kıpkırmızıdır.) Ayla: Annem evde bekliyor beni, gitmem lazım!(koşa koşa gider.) (Yasemin Ayla'nın gidişini izler. Ayla gözden kaybolduktan sonra Ahmet'e sıkıca sarılır.) Yasemin: O kadar korkuyorum ki Ahmet... Ahmet: Niçin meleğim? Yasemin: Bilmiyorum Ahmet, bence işimiz çok, çok zor! Ahmet: Zor olabilir Yasemin zor olabilir. Zaten adı aşk olduğu için zor! Fakat emin ol Yasemin, biz kavuşacağız! Bizim aşkımız bir efsane olacak! Yasemin: (acı acı) Romeo ve Juliet gibi mi? Ahmet: Hayır Yasemin, hayır... Bizimki mutlu sonla bitecek... (Ahmet, Yasemin'in başını ellerinin arasına alır ve onu tutkuyla öpmeye başlar.) Arkadaşlar, bu sadece 5. bölümün bir kısmının senaryosu... Maalesef bütün bir bölüm yazacak vaktim yok:) gizoti 04-12-06, 20:23 Ahmet=Yasemin çookkk...Çokk güzel görünüyorsun... Yasemin=Efendim...(Kendini süzer çok utanır:img-blush .Sabahlığıyla önünü kapatmaya çalışır:icon_whis )Ahmet sen gitmiyormuydun??? Ahmet=Ben de partiye kalmak istiyorum. Yasemin=(Kıskançlıkla:img-in_lo )Ahmet saçmalama.Bütün kızlar burada.Hem de gecelikleriyle. Ahmet=(Şaka yapar)Öyle mi nerdeler??? Yasemin=(Bozulur:( )Aşkolsunn... Ahmet=Şaka yaptım.(Yasemin e yaklaşır)Sen herkesten özelsin.(Dudağına öpücük kondurur:love04: ) bu sırada Lale aşağı iner ve onları görür) Lale=Yaseminnn...(Utanır:img-blush )Hiii...Afedersiniz... Yasemin=(toparlanır)Ben geliyorum Lale sen git... Lale=Tamam... Yasemin=Hadi Ahmet git artık... Ahmet=İstenmediğim yerde durmam. Yasemin=Güle güle Ahmet... Ahmet=Hoşçakal... Ahmet gider ama aklı Yasemin de kalmıştır.Yasemin yukarı çıkar. Yasemin=Geldim... Necla=Neymişşş??? Yasemin=Yok birşey...Kedi... Lale=(İmalı)İyi....Hadi sırlarımızı paylaşalım... Leyla=Evett... Kızlar butün gece sırlarını paylaşırlar.Sabah olur hepsi eve dağışır.Yasemin Deniz ve Işık kahvaltıda... Işık=Abla senin böyle marifetlerin mi vardı??? Yasemin=Işık sus yoksa aç kalıcaksın... Deniz=Bence de Işık... Işık=Tamam yaa...Aaa Defne gelsenee... Defne=Bir dakka...(Bağırır)Baba...Anne...Abiii ben Yasemin ablalardayımm... A.A=Kızım gel yemeğini yee... Defne=Orda yerimm...Aaaa Yasemin abla senin böyle marifetlerin mi vardı??? Yasemin=Aaa yeter ammmaaa... Işık=Bugün sinirleri tepesinde boşver sen onu... Yasemin=Işıkkk.... Işık=Tamam ya... Yasemin=Ben duş almaya gidiyorum.Sakın bir yere kaybolmayın.O yemekler bitecek(Gİder.) Işık=Annem iki...(Hepsi güler:img-hyste ...) Yasemin duşunu alır odasına gider.Elbiselerini giyer.Bu sırada Ahmet gelmiştir.Yasemin in kapısının önünde beklerken Yasemin in elbisesini giyerken söylediği şarkıyı duyar.Yasemin saçını taramak için tarağı bulamamıştır.Aramak için şarkı söyleye söyleye çıkar.Karşısında Ahmet i görür. Yasemin=Ahmet sen burda ne yapıyorsun??? Ahmet=Seni dinliyordum.SEsin çok güzelmişş... Yasemin=(Utanır:img-blush )Teşekkür ederim. Ahmet=Bana ..........şarkısını söylermisin???(Valla siz kafanıza göre koyun ben bulamadım şarkı adını ama aşk şarkısı) Yasemin=Tamam..................................... .................................................. ......... Ahmet=Sen çok...çok farklı bir kızsın. Yasemin=Nasıl yanii??? Ahmet=O kadar değişiksin ki beni çok mesut ediyorsun...Ben Michel de bu duyguları tatmadım. Yasemin=Demek ki ben aşk konusunda daha hünerliyim... Ahmet=Öyle ayrıca yemek konusunda da öylesin...Aşağıda kızlar seninle annem iki diye dalga geçiyor.(Kahkaha atr:img-hyste ) Yasemin=İyi sen de dalga geç bariii... Ahmet=Tamam tamam.Hadi sen git saçını bağla.Hasta olucaksın.... Yasemin=Peki... Aradan zaman geçer.Ahmet Yasemin le evden çıkarken Ahmet in babası görür.Ahmet evden çıkarken Nejdet e gidiyorum demişti. A.B=Ahmettt.... selsucan 05-12-06, 16:54 YASEMİN’İN İTİRAFI Yasemin ağlayarak salondan ayrılır ve bahçeye gelir. Arkasından da Ahmet. Ahmet konuşmak için Yasemin’in yanına gelir. Ahmet: Yasemin neden ağlıyosun? Neden bu kadar öfkelendin anlamıyorum? Evet haklısın yaptığmız kötü bişey hepimizin zayıf anları olabilir bilmez misin? İnsaqn değil miyiz? Sen hiç hata yapmadın mı? Kurallara uymayan bişey... Michel’e lüzumundan fazla yüklendin. Bir özrü hak etti bence. Yasemin: (Ahmet’e dönerek) Bir özrü hak etti mi, ben mi ondan özür diliycem asıl o benden özür dilemeli? Ahmet: Senden özür mü dilemeli? Nasıl yani neden senden? Yasemin pot kırdığını fark eder bu sırada Nejdet salondan çıkmış onları izlemeye başlar.) Yasemin: Yani defterin sahibinden... Ahmet: Biliyosun onu bulamadık. Yasemin:Yazdıklarını okumaktan arayamadık desen daha doğru. Ahmet: Defterin sahibini neden bu kadar koruyosun Yasemin? (Anlar) Yasemin yoksa... Yasemin: Evet sahibi benim, defterin sahibi benim. Tamam mı? Artık gidebilir miyim? Yasemin ağlayarak kapıya doğru yönelir Nejdet onun ve Ahmet’in yanına gelir. Nejdet: Yasemin iyi misin? Yasemin: İyiyim. Nejdet: Hadi içeri girelim o zaman!!! Yasemin: Siz girin ben eve dönüyorum. Nejdet: Neden parti daha yeni başladı?!! Yasemin: Benim için bitti. Nejdet: O zaman sana eve kadar refakat ediyim ister misin? Ahmet: Bunu ben de yapabilirim. Nede olsa partinin organizasyonuyla sen ilgileniyorsun Nejdet. Yasemin: Kimse rahatsız olmasın. Kendim gidebilirim. Ayrıca dışarıda bir fayton bekliyo zaten. Ahmet: Yine de ısrar ediyorum. Lütfen Yasemin. Yasemin: (sinirlenerek) İçeride arkadaşın seni bekliyo Ahmet ona karşı ayıp olmaz mı? İyi geceler. (der ve gider) Arkadaşlar ben bütün ahmet ve yasemin repliklerini topluyorum bende olanları yazdım lütfen bana özellikle 4. bölümdeki en ufak sahneyi bile yazarsanız eksiklerimi tamamlarım bide 3. bölümde Ahmet ve yaseminin yemek yerken ki repliklerini bulmama yardım eder misiniz şimdiden herkese teşekkürler...... gizoti 05-12-06, 19:28 Ahmet evden çıkarken babasına ben pastaneye gidiyorum demişti. Yasemin=Eyvah babann... A.B=Oğlum ben seni pastaneye gittin sanmıştım.... Ahmet=Baba şeyy.... A.B=Bİze yalan söyleyip buluşuyormusunuz?? Ahmet=Baba buluşmamıza da mı karşı çıkacaksınız?? A.B=Ammaa... Ahmet=Biz arkadaşken de geziyorduk baba... A.B=(Ellerine bakar)Böyle mi geziyordunuz?? Yasemin=Lütfen siz de babam gibi yapmayın.Anlıyorum babamın partisini tutmak istemiyorsunuz ama siz hiç aşık olmadınız mı?Karınıza aşık değilmiydiniz?Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınınız? A.B=Haklısınız çocuklar.Sanırım fazla ileri gittik.Ama sizde bizi anlayın.Son günler de Rıza ile aramız çok açıldı. Ahmet=Farkındayız ama baba bunda bizim bir suçumuz yok. A.B=Tamam oğlum.Artık size karışmayacağım.Dilediğiniz gibi aşkınızı yaşayın. Yasemin=Bizi anladığınız için çookkk teşekkür ederiz... A.B=(Ahmet i sınamak ister)Peki Yasemin de neler var??? Ahmet=Aşk spor... A.B=Tamam oğlum daha fazlasına gerek yok.Hatırlıyormusun? Ahmet=Neyi baba??? A.B=Sen Michel ile ilişki yaşarken bu soruyu sormuştum ve sen aşkı en son söylemiştin.Şimdi anladın mı? Ahmet=Evet baba.Michel deki gerçek aşk değildi. A.B=Aferin oğlum.Şimdi gidebilirsiniz. Ahmet=Sen nereye baba??? A.B=Halanın yanına. Ahmet=Lütfen iyti haberlerle gel baba.. A.B=İnşallah... Yasemin=İyi günler... A.B=Sİzede... Yasemin=Ahmett doğru mu duydum??? Ahmet=Evet sevgilim doğru duydun. Yasemin=Az kaldı Ahmet çok az... Ahmet=Babanı da ikna edince... Yasemin=Evet... Ahmet=Nişanlanıcaz... Yasemin=Bana bu olanlar rüya gibi geliyo... Ahmet=İkimiz de aynı anda aynı rüyayı göremeyiz canım dimi... Yasemin=Ben hala inanamıyorum... Ahmet=İnandırmanın bir yolu var... Yasemin=Neymiş ooo... Ahmet=(Dudağına buse kondurur:love04: )Şimdi anladın mı??? Yasemin=Evet... willlover 05-12-06, 21:02 (Yasemin ve Ahmet, korulukların arasında el ele yürümektedirler. Yasemin, sıkıntılıdır. Belli etmek istemese de Ahmet de öyle...) Yasemin: Böyle gizli gizli buluşmayacaktık hani Ahmet? Hani ailelerimiz ciddi olduğumuzu anladıklarında bize karşı durmayacaktı? Ahmet: (Yasemin'in çenesini okşayarak) Demek hala ciddi olduğumuzu anlayamadılar Yasemin. Ancak, biz onlara ciddi olduğumuzu kanıtlayacağız. Emin ol, ciddi olduğumuzu anladıklarında bize asla karşı koyamayacaklar! Yasemin: (Alt dudağını sarkıtır.) Ama bundan daha önemli bir mevzu var... Ahmet: Neymiş o? Yasemin: Halan, Ahmet... Onu öylece tutukladılar! Ahmet: ( O da suratını ekşitir.) Evet, halam da aklımın bir köşesinde hep var. Bir de kadıncağız böbreklerinden rahatsız, bir şey olmadan hapisten çıksa bari! Yasemin: (Endişeli bir sesle) Keşke elimden gelen bir şey olsaydı! Ahmet: Üzülme bu kadar, sen ne yapabilirsin ki! Yasemin: Kendimi suçlu hissediyorum! Sonuçta halanın tutuklanmasının sebebi benim ailem! Keşke bunlar olmasaydı... Ahmet: (Yasemin'e sevgiyle bakar ve kendine çekerek sıkıca sarılır. Yasemin'in kulağına fısıldayarak konuşur.) Senin ne kadar da büyük bir kalbin var Yasemin! Küçük bir kız, nasıl böyle bir iz bırakabilir bir insanın içinde! Senin yanında soluk almak bile, beni iyileştiriyor Yasemin! Çocukluğuma, o masumiyetime geri döndüğümü hissediyorum senin yanında... Tanrım, bu nasıl bir duygu böyle! (Yasemin ve Ahmet el ele yürümeye devam ederler.) ------ ( Bu sefer Deniz, Işık ve Defne'ye döner kamera.) Deniz: Moralim çok bozuk arkadaşlar... Defne: Neden Deniz? Deniz: Sabahki tartışma, siz duymadınız mı? Işık( Suratı asılır.) Evet duydum; ama siz duymadınız sandım. O yüzden söylemeyeyim dedim. Defne: Ben de duydum, çok korkunçtu! Deniz: Demek ki hepimiz duyduk. Halan için çok üzüldüm Defne, umarım kısa sürede kurtulur! Defne: (Üzgündür.) Umarım. Deniz: Bugün canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Arkadaş'ı bile gezdirmek istemiyorum. Işık: Ben de... Bu büyüklerin ne alıp veremediği var birbirleriyle, anlayamıyorum! Deniz: Her gün tartışma, her gün kavga... Ben de bıktım artık, bu gidişin sonu hiç iyi görünmüyor! Defne: Ya bizi de görüştürmezlerse? Işık: Olur mu öyle şey canım! O kadar zalim olacaklarını sanmıyorum! Defne: Olur olur valla! Rıza Amca'yla babam nasıl kavga ediyorlardı anımsayın bir... Deniz: Beklemekten başka yapacak bir şey yok... ------- ( Bu arada kamera pastaneye gelmiştir.) Lale: Abi, Teo, benim dışarı çıkmam lazım, kendinize iyi bakın! Necdet: Nereye gidiyorsun Lale? Lale: Biraz dolaşmam lazım abi, anlamıyor musun? Necdet: Nerede dolaşacaksın? Lale: Yaseminlere gideyim diyordum! Necdet: Şimdi sırası mı Lale! Bırak kız yalnız kalsın biraz! Lale: Hadi abi ben gidiyorum, ayrıca sen niye son günlerde Yasemin'e karşı bu kadar tavır alıyorsun bakayım? Necdet: Ne tavrı canım! Off, boşver yaa, hadi güle güle! Lale: Hoşçakal abi, hoşçakal Teo! Teo: Güle güle Lale! Dur Lale, bir dakika! Lale: Efendim Teo? Teo: Bende bir... Bir kitabın kalmıştı, ne zaman vereyim?( heyecanlıdır.) Lale: (Güler.) Önemli mi canım, ne zaman istersen o zaman! Teo: Görüşürüz Lale!( Lale gittikten sonra arkasından mutlulukla tebessüm eder uzun süre. Necdet'in dik dik bakmasıyla kendine gelir.) --------- ( Ahmet ve Yasemin el ele yürümeye devam ediyorlardır.) Ahmet: Demek senin aklına da bir fikir gelmiyor Yasemin... Yasemin: Hayır, gelmiyor Ahmet! Ancak bir şey biliyorum ki, seni görmemeye dayanamam! Ahmet: Ben de Yasemin, ben de dayanamam! Yasemin: (Güler.) Bak aklıma ne fikir geldi Ahmet! Ahmet: (Sevinçle) Yoksa bir yol mu buldun? Yasemin: (Dudağını bükerek.) Hayır! Ahmet: Öyleyse ne? Yasemin: Görüşebilmemiz için bir yer! Ahmet: Küçücük adada nerede olsak bulurlar bizi Yasemin! Yasemin: Ama Metruk Ev'de bulamazlar:) Ahmet: (Düşüncelidir.) Bir dakika, oraya Defneler gitmiyor muydu? Yasemin: Evet, olabilir; ama küçücük çocuklar mı bizi ele verecek Ahmet! Ahmet: Aslında haklısın Yasemin! Orada bakışır, konuşur, hasret gideririz! Orası çok güzel bir yer! Yasemin: Bak, küçücük kız nasıl fikirler üretiyor! (kendini beğenmiş bir edayla söyler.) Ahmet: Yaa yaa, küçül de cebime gir!(Yasemin'i mutlulukla öpmeye başlar.) willlover 13-12-06, 21:16 Bu hafta bakıyorum da pek bir senaryo çalışması olmamış. Ben de sağlıklı bir şeyler yazabilmek için en azından özeti beklemiştim. İşte, küçük bir çalışma:img-wink: : ( Necdet'in kolu kanamaktadır ve bu arada Ahmet, Yasemin, Necdet'in babası, Teo ve Lale ne yapacaklarını bilemez bir durumda kalakalmışlardır. Herkes başka bir tarafa koşuşturur ve ambulans gelirken, arkadan hüzünlü bir müzik çalmaktadır. Doktorların Necdet'e müdahalede bulunmaları yavaş çekimlerle gösterilir.) ( Hastane koridorlarındayız. Dizinin bitiminde çalan hüzünlü müzik arka fonda çalarken, herkes huzursuz bir bekleyiş içindedir. Yasemin, Ahmet'in omzunda ağlamaktadır. Necdet'in babası dalgın dalgın koridorda bir aşağı bir yukarı yürürken, Lale hıçkıra hıçkıra ağlıyordur. Yanında duran Teo, Lale'yi teselli etmeye çalışmaktadır; ancak kendisi de çok üzgündür.) Yasemin: ( Gözleri yaşlı bir halde Ahmet'e dönerek) Hala müdahalede mi bulunuyorlar Ahmet? Ahmet: (Sıkıntılı bir sesle) Evet, henüz bilgi verecek hiç kimse çıkmadı. Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Yasemin: Keşke öyle olsa... Ama kolunun nasıl kanadığını sen de gördün. Ah, Necdet! Ahmet: Necdet dayanıklıdır, bilirim. Küçükken onunla kendimizi az sakatlamazdık. Ben haftalarca yaralı bereli dolaşırken, o iki günde iyileşirdi. Eminim bunu da atlatacaktır. Yasemin: ( Dudaklarını sarkıtarak) İyileşecek diyorsun öyle mi Ahmet? Ahmet: ( Elleriyle Yasemin'in yanaklarına dokunarak) Aklına kötü şeyler getirme ki her şey kötü olmasın Yasemin! Yasemin: ( Başını olumsuz manada iki yana sallar.) Hiçbir faydası yok! Kim derdi ki sessiz, kendi halinde, dünyalar tatlısı Necdet böyle sert bir çıkış yapabilsin! Ahmet: Ama bence kesinlikle haklıydı. Eğer biraz daha sabredilse o pastane iflas etmez. Yasemin: Necdet gibi hünerli birinin yaptığı hiçbir işin kötü olma şansı yok ki Ahmet! ( Bu noktada sesini duyurmamak için fısıltıyla konuşur.) Yani babası Necdet'i benim tanıyabildiğim kadar bile tanıyamamış doğrusu! Ahmet: Evet, biraz sert bir adamdır! Yasemin: ( acı acı gülerek) Biraz mı? Necdet'i resmen aşağıladı o adam, Ahmet! Hem de bizlerin, Necdet'in en yakın arkadaşlarının önünde! Ahmet: Haklısın sevgilim... Bir baba bunları çocuğuna nasıl yapabiliyor, inan ben de anlayamıyorum! Yasemin: Dilerim şu an vicdan azaplarının en büyüğünü çekiyordur! Ahmet: Neyse, önemli olan bir an önce Necdet'in iyileşmesi! ( saati kontrol eder.) Hay Allah, işe yetişmem lazım! Burayı da bırakıp gidesim yok! Yasemin: Ben burada, Lalelerin yanındayım, sen merak etme. ( bu noktada burukça gülümseyerek) Hem unuttun mu, bakman gereken küçük bir kız var! Şimdi, işe git ve çalış! Ahmet: ( Yasemin'e sıkıca sarılır ve gülümser.) Bu bir an bile aklımdan çıkmıyor sevgilim... ( Yavaşça Yasemin'in ellerinden tutar ve bırakır.) Hoşçakal! Yasemin: Güle güle Ahmet! ( Ahmet, hastane koridorlarında yürümekteyken arka plandaki herkesin gergin bekleyişi devam etmektedir.) willlover 28-12-06, 17:12 7.Bölüm Üzerine Sıradan Bir Senaryo:img-wink: ( Ahmet, Yasemin ve Necdet üç farklı yerde askerler tarafından durdurulurlar. Askerlerin onlara gerekli açıklamaları yapmaları, müzik eşliğinde verilir. Üçünün de yüz ifadesi şaşkınlık ve hayalkırıklığı karışımıdır ve üçü de sık sık arkalarına bakarak, ayakları geri geri gderek evlerine dönerler.) (Yasemin, kimseyi uyandırmamaya çalışarak kendini evin kapısından içeri atar. Elinde bavullarla bir an önce odasına çıkmaya çalışırken, salondan bir kişinin konuştuğunu duyar ve ona yönlenir.) (Nezahat Hanım üzüntülü bir ifadeyle salonda oturmaktadır. Yasemin'in evden çıktığının da farkındadır. Alçak sesle konuşmaya çalışır.) Nezahat Hanım: Nerelerdeydin Yasemin? (Yasemin cevap vermez.) Nezahat Hanım: Evden sabah vaktinde neden çıktığını bilmiyorum, ama tahmin edebiliyorum. Gerçekten kaçmayı mı düşündün? (Yasemin yine cevap vermez.) Nezahat Hanım: Gel şöyle, otur bakalım. (Yasemin çekine çekine Nezahat Hanım'ın yanına gelir ve oturur.) Nezahat Hanım: Yasemin, kaçmak hiçbir zaman çözüm değildir. Sorunlarını kaçarak çözemezsin. Eğer bir sorunu gerçekten çözüme bağlamak istiyorsan, geride kalıp o sorunun getirdikleriyle savaşmayı bilmelisin. Bunu yapabilirsen hayatta başarılı olabilirsin. Ne demek istediğimi anladın mı? Yasemin: Bundan daha iyi bir yol yoktu anne! Nezahat Hanım: Sen öyle olduğuna inandığın için öyle görüyorsun Yasemin. İnan bana, her zaman bir yol daha olacaktır. Eğer bugün dış şartlar seni engellemeseydi, ailene ve kendine ne kadar büyük üzüntüler verebileceğinin farkında mısın Yasemin? Yasemin: Babam hiç de üzülmüş gibi değildi ama! Nezahat Hanım: (İç çeker.) Farkında değilsin Yasemin... Yasemin: Anne lütfen bana suçluymuşum gibi davranmaktan vazgeç! Burada küçük bir meseleden bahsetmiyoruz. Burada, babamın bana yaptığı apaçık bir şiddet eyleminden bahsediyoruz! Nezahat Hanım: Bir de babanın tarafından baksan Yasemin... Yasemin: (Alayla) Sen bir de benim tarafımdan baksan diyorum anne, nasıl olur ne dersin! Nezahat Hanım: Baban, bu aralar çok kötü günler geçiriyor yavrum. Onun yaptığı şeye doğru demiyorum, ama onu anlayabiliyorum. Yasemin: Bunun anlaşılacak bir tarafı mı var anne! Babam bir zavallı, tıpkı diğer DP milletvekilleri gibi. Adnan Menderes'in bir kuklası o ve onun kullandığı yöntemleri kullanıyor. O da yönetimdekiler gibi yapıyor anne. Sözünü geçiremediklerini şiddetle yola getirmeye çalışıyor. Bu da onun demokrasi anlayışı! Nezahat Hanım: Baban zor durumda evet, ama sen nasıl onun böyle biri olduğunu düşünebilirsin Yasemin? Baban ülkesini çok seviyor, sevmese mecliste olmazdı zaten. Yasemin: Babam kızını da çok seviyordu zaten değil mi anne? Hani şu tokat atıığı ve sürekli susturmaya çalıştığı kızını! Nezahat Hanım: Lütfen Yasemin... Lütfen biraz tarafsız düşün. Babanın hayatı gitgide daha çok zorlaşıyor. O, bu dönemeçte zaman zaman hatalar yapabilir. Ama bizim ona köstek değil, destek olmamız gerekiyor. Zaman zaman da yaptığı hataları hoşgörüyle karşılamamız, arkasında durmamız lazım. Sen niye geri geldiğini unuttun galiba? Ülkede darbe oldu Yasemin! Babanı tutuklayıp götürebilirler! Sen bunun anlamını biliyor musun? Sonuçları neler olur tahmin edebiliyor musun? Yasemin: Babamı çok seviyorum, hem de o kadar çok ki... Hatalarını görmezden gelebiliyordum. Ama beni kısıtlamaya çalışmaları, yaptıkları... Onun hakkındaki masum düşüncelerimi tamamen kirletti. Artık ona eskisi gibi bakamam, eskisi gibi konuşamam onunla. Nezahat Hanım: Ben eminim ki sinirinden ötürü böyle konuşuyorsun. Haydi git yat, biraz kendini toparla. Hem baban seni böyle görmesin. (Yasemin onu başıyla onaylar ve sessizce odasına çıkar.) Yasemin: Acaba Ahmet ne yapıyor? (Ahmet de evine dönmek zorunda kalmıştır. Düşüncelidir. Pencerenin arkasında oturmuş, dışarıyı izlemektedir. Bir yandan da radyoyu açmıştır.) (Sevim Hanım, yeni uyanmıştır ve radyo açık olduğu için darbe haberini duyar. Duyduğu gibi Ahmet'in yanına gider.) Sevim Hanım: Demek sokaklar bu yüzden tenhaydı... Neyse, adalet yerini bulacak artık! (Ahmet suskundur ve onu duymamış gibidir.) Sevim Hanım: Ahmet, suskunsun! Ahmet: Moralim çok bozuk hala. Hiç iyi değilim, özür dilerim. Sevim Hanım: Bunun, Yasemin'le bir ilgisi var mı? (Ahmet, bir an halasına her şeyi anlatmayı düşünmüştür, bu yüzden duraksar. Sonra vazgeçer.) Ahmet: Eee, kısmen evet. Rıza Amca'yı düşünüyorum, Yasemin'i düşünüyorum. Darbe onların ailesi için hiç iyi olmayacak. Sevim Hanım: (Ahmet'in yanına oturur ve ona sarılır.) Ahmet, biliyorum Yasemin için çok üzülüyorsun. Ama bir de şu açıdan düşün, burada Türkiye söz konusu. Rıza Bey'in herkese nasıl muamele ettiğini, bize yaptıklarını biliyorsun. Her ne kadar Yasemin'in babası olması seni etkiliyor olsa da, şüphesiz yaptıklarını onaylamıyorsun. Türkiye'yi kurtarmak bu kadar basit değildir Ahmet. Elbet herkes bir gün yaptıklarının bedelini ödeyecekti. O gün, bugündür! Ahmet: Peki, eşi olmayan anne ve biri küçücük, hayatlarının baharında olan iki küçük kız ne yapacak hala? Onlar hakkında bir söyleyeceğin var mı? Sevim Hanım: Onların durumuna üzülmediğimi söylemiyorum ki ben... Elbette bir ailenin parçalanma olasılığı var şu an ve bu çok üzücü. Allah kimsenin başına vermesin. Ama Rıza Bey bunları hak etmedi diyecek olursan... Ahmet: (Sinirle halasının sözünü kesip, bağırarak) Yeter artık hala! Rıza Bey de Rıza Bey! Peki Nezahat Hanım'a, Işık'a, en çok da Yasemin'e... Onlara neler olacak? Bunu düşünüyor musun sen? Yoksa siyaset, insani değerlerin önünde bir engel mi oluşturuyor? Sevim Hanım: Tamam Ahmet, anladım ki senin sinirlerin çok bozuk. Her şey yoluna girer mutlaka merak etme, hele bir ortalık yatışsın! Ahmet: Hala, özür dilerim... Sana bağırmak istemezdim. Sevim Hanım: (Gülerek) Ben seni anlıyorum Ahmet, seni her zaman anlarım. Bunu unutma! (Sevim Hanım, Ahmet'in koluna dokunur ve odadan çıkar.) Ahmet: (kendi kendine) Yasemin'den haber almam lazım. Yoksa kendimi rahatlatamayacağım!(Bu düşüncenin heyecanıyla hemen yerinden kalkar. Ama sonra karamsarlıkla yerine oturur.) Ama nasıl? Sokağa çıkma yasağı varken, annem ve babam evdeyken nasıl? fundapehlivan 01-01-07, 23:39 Kendi çapımda bir senaryo yaptım arkadaşlar... Ahmet başını çevirince Yaseminin kendisine bakan şaşkın gözlerini gördü. O zaman bir an Kerimanla el ele olduklarını fark etti ve hemen ellerini çekerek Yaseminin yanına gitti. Yasemininse gözü Kerimandaydı. Hala gördüklerini inanamayan bir şekilde şok olmuş gibi öylece duruyordu. Ahmet yasemine yaklaştı ama ne diyeceğine bilemez bir haldeydi. Yaseminin gözleri doldu ve ahmete baktı. Ahmet: ben buraya... geleceğini bilmiyordum Yasemin: Kim o kadın... Ahmet arkasını döndü ve Kerimana baktı, Kerimanda şaşkınlıkla onları izliyordu. Ahmet ağzını tereddütle açar ama hiç bir şey söyleyemedi. Yaseminin o zaman gözlerinden yaşlar akmaya başladı. Yasemin: ben anladım Ahmet... Boşuna kendini yorma... Yasemin tam dönüp gidecekken Ahmet kolundan yakaladı. Necdet başından beri karışmamak için kendini güç tutuyordu. Ahmet Yasemini kolundan yakalayınca Necdet dayanamayarak onlara doğru bir adım attı... Ahmet: Tamam... Dinle beni Yasemin. O kadınla benim aramda hiç bir şey yok. Onu bu gün ilk defa sabah gördüm. Bir de şimdi... Yasemin gülerek göz yaşlarını sildi... Yasemin: Beni hep çocuk olarak gördün değil mi Ahmet? Ama ben bu yalanlara kanmayacak kadar büyüdüm. İnsan daha o gün tanıştığı bir kadından mektup, alır mı? Peki mendilin onda ne arıyordu?... Niye el eleydiniz... Ahmet başına gelenlere inanamıyordu. Ahmet: Çünkü ben ona bir konuda yardım... Yasemin:Tüm yaşadıklarımızdan sonra bunu bana yaptığına inanamıyorum... Asla affetmeyeceğim seni... Asla! Ahmet tam yine Yaseminin kolunu tutmuştu ki Necdet artık dayanamayarak araya girdi, Yaseminin göz yaşlarını gördükçe Ahmetten nefret ediyordu. Onu daha fazla üzmesine izin veremezdi. Yasemini hemen kendine çekti, Ahmet Necdete şaşkın ve acı dolu baktı. Necdet: Yeter artık Ahmet!! Yasemin ağlayarak Necdete sarılmıştı. necdet hemen Yasemini otelden çıkardı. Ahmet ise sadece onlara doğru bir adım atıp "Yasemin!" diyebilmişti... Necdet arabayı kullanırken ara da Yaseminin haline bakıyordu. Yasemin büyük bir hayal kırıklılığı ve acıyla pençeleşiyordu. En büyük dayanağı kırılmıştı... Necdet: Yasemin... Seni oraya götürdüğüm için çok üzgünüm... Yasemin ağlarken Necdete baktı. Yasemin: Bilemezdin ki senin ne suçun var... Necdet lütfen beni evime götür... Necdet: Ama... Bize gidecektin... Annenlerde bizde... Yasemin ağlayarak: Bu halde gidemem Necdet... Eve gitmek istiyorum... Necdet kararsızdı: Tek başına seni bırakamam o ev de... Yasemin ağlamaya devam ederek başını koltuğun arkasına yasladı. Yasemin: Yaşamak istemiyorum!! Babam hapiste, ne olacak belli değil... Ahmetle yaşadığımız her şey yalanmış!! Beni hayata bağlayan her şey kırıldı.. Necdet telaşla arabayı kenara çekti ve Yasemine döndü. Necdet: Yasemin... Korkutma beni... Hem sen bana benim için çok öenmlisin dememiş miydin? belki ben de seni yaşatan bir sebep olabilirim... Annen, kardeşin, Lale... Hepimiz seni çok seviyoruz. Necdet eliyle Yaseminin göz yaşlarını sildi. Necdet:Tamam, be |