DiziFilmAdmin
16-11-06, 21:49
BinbirGece Dizisine Şehrazat ın yerinde olsaydınız ne yapardınız ?
Yorumlarınız yönetici onayından geçerek siteye eklenecektir.
Yorumlarınız yönetici onayından geçerek siteye eklenecektir.
|
Tüm Versiyonu Göster : BinbirGece Dizisine Şehrazat ın yerinde olsaydınız ne yapardınız ? Sayfalar :
[1]
2
DiziFilmAdmin 16-11-06, 21:49 BinbirGece Dizisine Şehrazat ın yerinde olsaydınız ne yapardınız ? Yorumlarınız yönetici onayından geçerek siteye eklenecektir. meline 17-11-06, 06:59 Bir anne için evladını korumak ve kurtarmak kendi hayatından, prensiplerinden, değer yargılarından çok çok önce gelir... tereddüt etmeden kabul ederdim. lilly_rush 17-11-06, 07:44 sanırım herşeyi anlatırdım. ama adamın buna ne kadar inanacağı önemli. bence şehrazat en doğrusunu yaptı. döndü 17-11-06, 10:58 onurun yaptığı teklif bence ahlaka uygun değildi birde şu yönü var şehrazatı denemek istedi ama olayın iç yüzünü bilmiyor J.Lo fan 17-11-06, 11:13 ben karar vermekde zorlaniyorum,cunki tabii ki oyle bir teklifi kabul etmek ashalayici bir sey,1 de tabii biir kadina yakishmaz,ama ote yandan hic bir anne cocugunun goz gore gore olmesine razi olmaz.tam bir dilemma.vallahi sadece Allah hic kimseye boyle bir dert vermesin diye bilirim. ((LG))_34 17-11-06, 16:23 Çok zor bir karar kesinlikle ama onu yapamazdım,ileride çoçuk bunu duyduğunda gururui ncelenilir.o yüzden iyi düşünürsek ''hayır'' derdim. Ama şu an sağlıklı bir karar veremem.Çünkü;anne değilim. denizkizi55 17-11-06, 17:07 cok zor bir karar...cocugun hayati söz konusu evet ama birde kadinlik gururu..cocuk agir basar elbette ancak baska bir yol aranmali, bulunmali...hic birimiz kendini onun yerine koyup saglikli bir karar veremez diye düsünüyorum...allah kimseyi böyle zor bir durumda birakmasin ama ilk secenegim hayir oldu ...distan bakilinca iste... **ladybusra** 17-11-06, 17:36 bu o kadar zor bir soru ki insan çook düşünüyo bi tarafta kadınlık gururunuz bitarafta biricik yavrunuz ama şu var ki insan sadece çocuğu için değil tüm sevdikleri için canını verir eğer yürekten seviyorsa kabul ederim napıym yaini ama işin ucunda sevdiğim biri olmasa o adamın bendn çekeciği olurdu herkesin kendi düşüncesi yinede saygılar sevgiler tugchemre 17-11-06, 18:04 ne olursa olsun kabul etmezdim başka yol bulmaya çalışırım hiçbişey bulamasam bile yapmam ya Flora 17-11-06, 19:03 Her ne kadar çok zor bir karar olsa da eğer yapabilecek hiçbirşeyim kalmamışsa teklifi kabul eder,çocuğumun hayatını kurtarırdım. şekerkız_g 17-11-06, 21:28 kabul ederdim çünkü çocuğum söz konusuu onun hayatı için bu teklife hyr dememzdim Nebula 17-11-06, 21:38 burda içinde bulunulan durum çok önemli.eğer başka alternatifler varsa onlara bakardım. ama hiç bi şansım yok ve süre çok kısıtlıysa gerçekten hiç tereddüt etmezdim.sonuçtu gurur die düşünsem de çocuğum öldükten sonra gururlu bi hayatı napayım??? tabi bu benim düşüncem:img-grin2 :img-grin2 Cekirgeselin 17-11-06, 22:44 teklifi kabul etmezdim önce durumu patronuma anlatir yardim isterdim eger vermese tv felan cikardim yardim isterdim! dünyada herkesde insafsiz degil ya ..... deryacik 17-11-06, 23:10 Cok zor bir durum. Ama söz konusu oldugu icin, teklifi mecburen kabul ederdim. sihir 17-11-06, 23:54 insan evladının ölmesini engelleyeceğini bilirse herşeyi yapar. gidip bir başkasının canını alıp da parasını almaz belki ama kendinden istenen herşeyi verir. kendinden başkasına zarar vermemek kaydıyla herşeyi yapar. tabii kendi veya evladının canı için başka canlara kıyanlar da vardır. burada eleştirilecek biri varsa onladır. ama ben olsam ben de evet derdim patronuma. sonuçta bu benim değil bu onun ayıbı. vermek zorunda değildi parayı ama madem vermeye gönüllü ama karşılığını istiyor, ve madem kadının başka çaresi ve zamanı kalmadı, tabii ki de evet diyecek. çünkü kadın için tek önemli bişey var: o da evladının canı... ama onur denen kompleksli alçağın, kasına o kadar parayı neden istediğini sormaması ne kadar da başka bir şey...sorsana be adam neden istiyor. az buz değil ki miktar...ölüm-kalım meselesi olabileceği gelmez mi akla? ama adam o kadar kompleksli ki, sormak aklına bile gelmiyor. purna 18-11-06, 07:21 cocugum ölse bıle kabul etmezdım çağloş 18-11-06, 08:49 ben eğer Şehrazat ın kabul ederdim..çünkü oğlu her şeyden daha önemli ve bunu göz önüne alarak kabul ederdim -özgü_namal- 18-11-06, 09:36 öncelikle o parayı bir yerlerden bulmaya calışırdım.Eger bulamazsam tabiki çocuğumun hayatı için teklifi kabul ederdim!!... yagmur94 18-11-06, 10:11 hayatta kabul etmezdim. başak06 18-11-06, 10:40 önemli olan çocuğumun hayatıysa kesinlikle hiç düşünmez yapardım şehrazat en doğrusunu yaptı çünkü başka çaresi yotu sevi_özge 18-11-06, 12:22 ılk once parayı baska bı yolla bulmaya calırdsım ama caresız valısrsam kabul edrım parayı aldktan sonra ısten ayrılırdım loser.22 18-11-06, 12:38 piyangodan çıkmadığı sürece hiç kimse size o meblağda bir para vermeyi kabul etmez. bu şartlar içerisinde aynı soru sorulduğunda tereddüt etmeden yapardım diye cevap verdim. zynp92 18-11-06, 12:45 başka bi çıkış yolu yoksa kabul ederdim muğlak 18-11-06, 12:46 insan evladı için gerektiğinde ölür de. ben olsam ben de yapardım ama çocuğumu kurtarmak için istemeye istemeye bunu yapmaktansa işimden atılmak pahasına bir çocuğum olduğunu ve onu yaşatmak için çalışmak zorunda olduğumu söyler, gerekli parayı isterdim. geri çevrilirsem(ki bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum) en azından diğer ihtimale açık kapı bırakırdım. yani çocuğum için şehrazatın yaptığını yapardım... ayaylink 18-11-06, 12:48 Bir anne olarak şunu söyliyebilirim insanın başına gelmeden hiçbirşeyi yorumlarak kolay degil ben böyle birieyle karşılaşsaydım ne yapardım bilmiyorum ama şunuda düşünmeden edemiyorum eger çocugum büyüdügünde bunu ögrenirse gururu kırılıp beni böyle pis bir para ilemi kurtardın der belkide annelikten bile red edebilir diye düşünüyorum ben kendi açımdan yaklaşınca annem benim için böyle bişey yapsaydı sanrıım kabullenmem kolay olmazdı uzun oldu kusura bakmayın bu söylediklerimdende şu sonucu çıkartıyorum ben kesinlikle böyle bir teklifi kabul etmezdim kesin başka bir yol vardır ve ben o yolu bulurdum:bilmim kübranejat 18-11-06, 13:21 Ben dizinin 1. bölümünün tekrarını izlemiştim. Yani konuyu biliyorum. Burada Şehrazat durumu patronuna anlatmamıştı. Ben mutlaka anlatırdım. Ayrıca yine böyle bir teklif ile karşılaşırsam da başka seçenekler arardım. Eninde sonunda mutlaka bulunurdu ama böyle bir teklifi kabul etmezdim. karamela 18-11-06, 14:21 açıkçası bende kabul derdim bir annenin çocuğu için yapamicağı hiç bişey yoktur çocuğum benim için daha önemli Aslı_01 18-11-06, 14:43 tabikide kabul ederdim cnkü ortada cocuğumun hayatı söz konusu kndi adıma kabul etmezden gencecik cocuk hayatını kaybedicek kesinlikle kabul ederdm hc düsünmeden!! pinkzone 18-11-06, 14:51 Teklifi kabul eder, Çocuğumun hayatını kurtarırdım. Çocuğumun hayatı herşeyden öenmli olurdu. sevgi86 18-11-06, 14:59 böyle durumlarda genelde insanın karşısına halit ergenç gibi tipler çıkmıyor... duruma bakar ona göre cevap verirdim karşımdaki adam evli mi ben evli miyim bu aoruların cevabı negatifse ve teklifi yapan kişi halit ergenç olsaydı belki diyorum zaten geyiğine yorum yaptığım için ankete de oy vermezdim sehrazat 18-11-06, 15:33 Tklifi Kabul edip çocuğumun hayatını kurtarırdım sehrazat 18-11-06, 15:35 Teklifi kabul eder, Çocuğumun hayatını kurtarırdım. anny 18-11-06, 17:18 bu dizi de aliyeye benziyor..çocugu için her şeyini feda edebilecek bir anne var..:img-elvis ben izlemiyorum bu diziyi..ama kadının yerinde olsam düzgün bir şekilde anlatırdım çocugumun başına gelenleri..hemen para istemezdim patrondan.. ayrıca başka yollar dener çocugu kurtarır yine de bu adama evet demezdim.. cerenimo_ 18-11-06, 17:40 mutlaka başka bir yolu olmalı.. gerekirse böbreğimi satardım ama yine de böyle çirkin bi teklifi kabul etmezdim.... cerenimo_ 18-11-06, 17:41 mutlaka başka bir yolu olmalı... gerekirse böbreğimi satardım ama böyle bi teklifi kabul etmezdim... Billush 18-11-06, 17:42 Teklifi kabul eder, Çocuğumun hayatını kurtarırdım . Anne olmak fedakarlık gerektirir.Çocuğumun hayatı söz konusuysa ve beklenecek zaman yoksa kabul ederdim elbette ... redbaby_32 18-11-06, 17:58 asla kabul etmezdim.ne yapar eder o parayı bulurdum ve kendimi böyle düşürmezdim böbreğimi satar yinede bulurdum o parayı.hem çocuk büyüyüp bunu öğrendiği zaman ne olacak?ömür boyu nefret ederdi benden sevgikuşu 18-11-06, 19:45 o adama derdini anlatsa anlarmıydı bilmem ama şehrazatın düşünecek pek vakti yoktu ve şartları iyi değildi çocuğu için teklifi kabul etmesi onu alçaltmaz aksine annelerin en yücesi en büyüğü olur gülpembe 18-11-06, 21:08 Bende çoğu arkadaşımız gibi çocuğum için hiç düşünmeden teklifi kabul ederdim.Çünkü çocuğumun hayatı herşeyden önce gelir. terazi_burcu 18-11-06, 21:35 bu çok ama çok zor bir karar ama ben olsam sanırım şehrazat gibi o teklifi mecburen kabul ederdim.bu sadece bir dizi ama umarım gerçek hayatta kimse böyle bir seçim yapmak zorunda kalmaz Alen-Deniz 18-11-06, 21:42 Arkadaslar hangi anne kabul etmez merak ediyorum?! Gercekten, yani cocugunun hayatindan daha önemli ne olabilirki ? Ben igrensemde kabul ederim ki allahtan beraber oldugu adam igrenilecek kadar degil. Ben cocugum icin herseyi göze alirim ölümüde baska biriyle beraber olmayi birakin onun hayatini kurtarmak icin hirsizlik yapmak zorunda kalsam hirsizlikda yaparim, biriyle degil 10 kisiyle beraber olmak zorunda olsam onuda yaparim. Annelik budur. Kendi prensiplerinden vazgecmeyen arkadaslara soruyorum cocugunun ölmesini beklemeyimi tercih ederler ? Bende normal hayatta kesinlikle namusuma toz kondurmam. Fakat durum cok farkli, atarim onuru bir kenara anne dedigin cocugu icin ölüme göze alabilmek demek. Cok gülünc geldi bana bazi sanacilarin yorumlari ki hepimizde onlarin namus ahlakini bildigimiz halde kesinlikle böyle birseyi kabul etmeyeceklerini söylemeleri. Sadece sasiriyorum. Kimi kandiriyorlar. Hülya Avsari bir daha takdir ediyorum. lindsay 18-11-06, 22:02 öyle bi durumda yapılacak hiç birşey kalmamışsa kesinlikle kabul ederdim şehrazat en doğrusunu yaptı bi anne için çocuğunun sağlığı herşeyden önce gelir terazi_burcu 18-11-06, 22:26 bu çok ama çok zor bir durum ama sanırım bende süre bu kadar kısıtlı olduğu ve başka hiçbir çarem kalmadığı için bu teklifi kabul etmek zorunda kalırdım.bu sadece bir dizi umarım gerçek hayatta kimse böyle bir seçim yapmak zorunda kalmaz Günçiçek 18-11-06, 22:57 Öncelikle parayı bulabilmek için bütün yollara başvururdum. Eğer sonuç alamazsam mecburen kabul ederdim. Bir anne için evladından daha önemli birşey olamaz bence. subutay 18-11-06, 23:35 Anne olmadan önce sorsalardı bu soruyu bana tereddütte kalırdım ama şimdi anneyim ve kesinlikle teklifi kabul ederdim.Bence insan hayatta ne yapıyorsa kendi için yapıyordur.Şehrazat belki oğlunun hayatına karşılık bir geceliğine bedenini sattı ama sonuçta kendi mutluluğu için.Oğlu olmazsa yaşıyamayacağını biliyor.İnsanoğlu başkaları için fedakarlık yapmış gibi görünür aslında herşey sanılanın aksine kendi mutluluğu içindir.Etrafımızda gördüğümüz şeyleri yada sevdiklerimizi kaybetmek istemeyiz.Çünkü bizi onlar vareder.Onların olmaması demek bizim olmamamız demektir tabi bence.Şehrazatı yaptığı şeyde haklı kılan sadece oğlunun ölümcül hasta olması değil aynı zamanda zaman açısından sıkıştırılmış olması.Her akıllı ve çaresiz kadının yapacağı şeyi yapmıştır Şehrazat.Eğer zamanı olsaydı daha önce yaptığı sağdan soldan para bulma hesap işine devam ederdi.Ama yok işte.Ama zor bir durum.Yalnız başka bir kadın olsa bir gece den sonra asla patronuyla bir arada çalışmak istemezdi ve Şehrazatın yaptığı gibi patronuna aramızda kalacak işe yansımıyacak demezdi.O kısım bana fazla ütopik geldi.Kurgu olduğundan herşey dizinin devamlılığı açısından bir arada olmaları lazım.Sadece gerçekte hiç bir kadın ertesi gün o patronu görmek istemezdi görmeye dayanamazdı.Zaten dizide yansıtıldığına göre Şehrazat kalifiye bir elemen mutlaka başka yerde iş bulabilir.İşte ben bu kısmı yapmazdım. first lady 19-11-06, 11:51 patrona duruma anlatmaya çalışırdım ama şehrazatın işten çıkarılma tehlikeside vardı bu yüzden yapması gerekeni yaptı.bende olsam yapardım çocuğum için:img-sorry yesilimim 19-11-06, 12:44 Ben de anne değilim.Ama kesinlikle insanın çocuğu herşeyden önce gelir.Şehrazatın yaptığunu yapardımç Keremcem0815 19-11-06, 12:49 Ama yani ben Sehrazatin yerinde olsam bi dakka düsünürdüm bir saat degil Cünki söz konusu Oglumun canimin yarisi.Cok zor bir karar ama ben galiba yapardim.cocugumun yasamasi icin.Ama Tabi Onurun yaptigi teklif hic de hos degil.ama ben yinede teklifi kabul eder ve yapardim ve parami alip Cocugumu ameliyat ettirirdim.ama bir yanda da Kadinlik gururu var.Bir annesin sen. cocugun bir gün bunu ögrenip nasil bir tepki verecegini hepiiz tahmin ediyoruz yane demek istedigim Bir anne için evladını korumak ve kurtarmak kendi hayatından, prensiplerinden, değer yargılarından çok çok önce gelir . tereddüt etmeden kabul ederdim. masum_leydi 19-11-06, 14:47 kısa ve öz.. kabul ederdim o teklifi bi kadın olarak değil bi anne olarak kabul ederdim . Ozly 19-11-06, 15:42 calıncak her kapıyı caldıysam her yolu denediysem tek yol oysa kabul ederim.bile bile cocugunu hangi anne ölüme bırakırki? GSealment 19-11-06, 16:11 Ben Bir Erkek Olduğum İçin Böyle Bir Teklifin Geleceğini Hiç Mi Hiç Sanmıyorum Ancak Kabul Edilmesine Olumlu Bakmıyorum.Para Er Yada Geç Bulunur Bence. sarı papatya 19-11-06, 16:46 bence şehrazat dogru bısey yaptı. Allah kımseyı bu duruma dusurmesın ama aynı dutumda ben olsaydımcocugum un hayatı ıcın ısteksızde olsa... Meryemce90 19-11-06, 18:37 ben olsam öyle bisey yapmazdim cok büyük de konusamak istemiyorum ama günah oldugunu bildigim icin yapmazdim allah dua edersen sana baska bi yol verir zaten hem cocugum cok önemli yani bende biliyorum ama cok aci ama ben böyle düsünyorum calisirim falan ne yapayim baska ama bu büyük günahlardan birisi o yüzden benim düsüncem tabii herkes farkli düsünür... merve_ko 19-11-06, 19:28 anne olmadığım için (anne olmama da uzun seneler var....) ne kadar doğru düşünüyorum bilemem ama bir anne için çocuğu her şeyden önce gelir. belki namusundan bile. o yüzden çocuğumun hayatı için her şeyi kabul ederdim... .::melike::. 19-11-06, 20:04 kabul ederdim çocuğum herseyden önce gelir tuana:) 19-11-06, 21:26 Bir anne için çocuğunu korumak,kurtarmak hayatından,kişiliğinden, prensiplerinden, değer yargılarından,örf adet ve geleneklerinden çok ama çok önemlidir bence.. bu yüzden kabul ederdim.... gzd_gzd 19-11-06, 21:45 çocuğumun hayatı söz konusu olduğu için teklifi kabul eder ve çocuğumn hayatını kurtarırdım.... bone88 19-11-06, 22:08 kesinlikle kabul etmezdim... olabildiğine heteroseksüelim öyle özentilerim olmadı hiç eti_melo 20-11-06, 07:53 patronun yaptığı teklif hiç hoş değil zor durumda olna bir anneyi kullanıyo resmen ama şehrazatın yerinde olsam düşünrdüm önce ama kabul ederdim bende.. yılmaz_filiz 20-11-06, 08:21 gerçekten bir anne çocuğu için herşeyi yapar.o yüzden bende kabul ederim.bir anne değilim benimde anne olmama uzun seneler var ama şehrazatın duygularını anlayabiliyorum. s.yüksel 20-11-06, 09:42 şehrazat bu kararı verirken güle oynaya vermedi parayı bulamaması doktorun acele etmesi burhan beyin parayı vermemesi üzerine bu zor kararı verdi bence şehrazat evladının uğruna kadınlık gururunu hiçe sayıp en ufak bir ilgi duymadığı adamla beraber oldu yani yapabileceği en son şeyi yaptı bende olsam evladımın hayatı için aynı durumda şehrazat gibi aynı şeyi yapardım elif_55 20-11-06, 11:09 her anne cocugunu kurtarmak icin herseyi yapar yasamini dahi verebilir.Ama zaten burda kadin degil asagilik olan adam kendisini istemeyen biriyle para vererek cinsel iliskiye giriyor.ustelik kadin hic ama hic istemiyor,yani ben kizi denedim diye bir sey olurmu?ne kadar asagilik bir sey kendisini istemeyen biriyle olmak.:dito Ama isin saka yanina bakilirsa öyle yakisikli bir adamla ben sahsen seve seve kabul ederdim:img-grin2 amaaa o bana parayida vermezdi benlede olmazdi neden derseniz sehrazat gibi guzel olmadigim gibiiii o kadarda genc degilim:) yani kurtardim:img-haha: adanali esmer 20-11-06, 13:55 ben oglumun ömemesi icin kabul ederdim nede olsa sadece bir gece ve sonrasinda görmiceegim adami bir daha yani öyle umardim ... gelinezo 20-11-06, 16:57 Bende çocugum Için Kabul Ederdim Herhalde cerenn85 20-11-06, 16:57 tabiki bu soruya anne olan biri daha doğru bir cevap verir ama ben az aşağı az yukarı ne yapcağmı kestiriyorum:) dizide şehrazatın zamanı çok az olduğu için kabul etti zamanı olsaydı asla kabul etmezdi bende onunla aynı koşullarda aynı şeyleri yapardım sanırım:) tooty 20-11-06, 20:08 bende kabul ederdim....sonuçta şehrazatın yaşam sebebi oğlu.yapacak başka şey yok....... arzu_1072 20-11-06, 20:28 bende kabul ederdim.çünkü ilik çok zor bulunuyor bulunmuşken,tek para seceneğide oyken hiç tereddüt etmeden kabul ederdim.çocuğum o haldeyken kendimi düşüncek değilim çocuğum daha önemli... !karbeyaZ! 20-11-06, 20:29 aslaa..sanırım dizide o olaydan sonra yardım geliyor geçte olsa.. demek ki herşeyin bi çözümü var.. arzu_1072 20-11-06, 20:30 böyle bir konuda tereddüt bile etmezdim.çocuğum herşeyden önce gelir.. SBL_61 20-11-06, 21:31 Bir Kadin icin cok zor bir durum,ama bencede Sehrazat en dogrusunu yapti.Bence insanin hayatta cocugundan daha degerli bisey olamaz,onu gurur bile.Daha baska bir cözümünüz yok,aile yok,yardim eden yok,yani baska cözümlerde bulunabilirdi ama Sehrazatin 2günü vardi,2günde daha ne yapabilirsinizki. FACU 20-11-06, 21:55 ben kesinlikle kabul edrdim aşk_oyunu 20-11-06, 22:50 bir anne biçocuk ve çocuk lösemi hmm bunu düşününce annenin hayatının anlamı o çocuk bu durmda kabul ededim ya o çocupğa bi şey olursa zaten yaşayamam.. tabiki bu bnm farzı misal düşüncem:) Entity 21-11-06, 04:53 bende kabul ederdim sanırım Entity 21-11-06, 04:54 kabul ederdim başka yapılıcak çare kalmıyor çünkü seza 21-11-06, 06:37 Bence bu soruya en doğru cevabı anneler verir.Anne olmayanlar anlamayabilir.Zaten kesinlikle yapmam diyenlerin bir çoğu bu duyguyu bilmeyenler.Anne olduğu halde yapmam diyenlerin de rol yaptığını düşünüyorum.Çünkü çocuğumun hayatı için değil bunu yapmak ÖLÜRÜM... Var mı ötesi?? gs-tugba93 21-11-06, 09:45 kabul ederdim cocugum iicin herseyi yaparim .zeynomm. 21-11-06, 13:15 bence kesinlikle kabul edilmemisi gerek bir durum.. bi kere herşeyden önmelisi gerçelri anlatması gerekiyodu ya kabul etmezse ya inanmazsa gibi bişey olamaz ya sen anlatta anlamzsa onun hayvanlığı.ayrıca şöyle bir durum söz konusu tabiki bir anneyi henüz anlayamam ama kimse evladının kılına zarar gelsin istemez ben inancım gereği bu olayı çok yanlış buldum gerçek hayatta böyle olaylar ve insanlar acaba mı diye düşüne bilirler. sonuçta Allah o kadını sınıyor olabilir derdide dermanıda veren o olduğuna göre Allahtan ümide kesmemek lazım çünkü herne olursa olsun ümit var olunuz diye bir ayat varsa ben bu ayate sığınırım bunlar benim düşüncelerim size doğru gelmeye bilir bu konuda bişey diyemem ama çocuğuı hasta ve çaresiz bir çok anne var onları düşünmek lazım herkes bunu yapsa nerde ahlak, nerde insanlık... burcu&? 21-11-06, 15:17 kesinlikle bu teklifi kabul edip çocugumu kurtarırdım(gerçi daha evli bile diilim ama)kendimide bunu yapmak zorunda oldugum icin aşagılık filan hissetmem eger öyle birileri varsa onlar sehratazın para icinde yüzen kayinpederi ve kadınlara güvenilmeyecegini pis planlarıyla ölçmeye calisan patron onurdur. özgenuroğlu 21-11-06, 15:29 empati yapması bile korkunç... paranın er geç bulunacağını sanmıyorum 150.000$ ve az zamanı var çünkü çocuğunun acil ameliyat olması lazım ayrıca ilik veren kişininde ilkilerini başka birine vermeside söz konusu çünkü böyle olaylar çok oluyor.. bence şehrazat doğrusunu yaptı... asıl teklifi yapanın vicdan azabı duyması gerekir AcimasizVadi 21-11-06, 15:44 Ben sehrazatin yerinde olsaydim, böyle birseyi asla kabul etmezdim, ister cocugum ölsün, ister annem babam ölsü... Bu kabul edilebilecek bir teklif degil, bence sehrazat kabul etmekle büyük hata yapti, anlatmaliydi bence ona. Sonra fark ettinizmi bilmiyorum sehrazat teklifi kabul edince adam bozuldu. Ondan beklemiyordu. Ama sehrazatin istemedigini göre göre böyle birseyde yapmasi cok yanlis. Hem sonra en önemli yanini unutmamak gerek isledigi veya isledikleri büyük günah (zina). Ben bunu böyle görüyorum. sude_46 21-11-06, 15:48 ben bir anne degilim ama teklifi kabul etmezdim diye düşünüyorum ama anne olsaydım ne düşünürdüm bilmiyorum annelik dugusunu yaşamak gerekiyor o kararı verebilmek için galiba annede olsam kabul etmezdim başa yollara baş vururdum mutlaka bir yolu vardır diye düşünüyorum yessi 21-11-06, 17:15 bu öyle söylendiği gibi zor bir karar değil. aksine çok basit bi cevabı var: "hayır!!!" ne güzel söylemiş bi arkadaş (ismini hatırlayamadım malesef) çocuk ileride bunu duyduğu zaman gururu incinir. diziyi izlemedim ama sağolsun anahaber bültenlerimiz bile işini gücünü bırakıp bununla ilgilendiği için tartışma programlarında bile tartışıldığı için nedir, ne değildir biliyorumm. eğer çok zor durumdaysa gider kayınpederine yalvarır, kapısına köpek olur, gerekirse hırsızlık yaparr ama namusunu 3 kuruşa satmaz bi insan. anne dediğin varlık çocuğu için her şeyi yapar, evet, ama her şeyden önce namusuyla yaşayıp çocuğunu utandıracak, yüzünü kızartacak bir şey yapmamak için dikkatli olmak zorundadırr. bu olay da öyle çok tartışılacak bir şey de yok aslında. ne de olsa sadece bir dizi... çocuğunu kurtarmak için patronuyla yatan çaresiz (!) kadın... bahane akıllıca ama yetersiz. _yeniFnd_ 21-11-06, 17:47 ortada bir hayat söz konusuysa ve bu çocuksa anne hayatını vermeye hazırdır burda da onu görüyoruz hiç bir kadın sevmediği bir adamla istemeden birlikte olmak istemez ama annelik başka bir şey bu yüzden o anneye hak vermek lazım ............. esoşş 21-11-06, 18:03 bi kadının en değerli varlığı çocuğudur bu yüzden kesinlikle kabul ederdim. sarıseren 21-11-06, 19:28 ben olsaydım kabul etmezdim.Başka bir şekilde para bulmaya çalışırdım.Ama bu soruya en iyi cevap verebilen kişiler annelerdir.Belkide o duyguyu bilmeden karar vermek yanlış olur. >JAİME_FUNDA< 22-11-06, 08:18 anne olmadığım için kesin bir şey söyleyemem.yani şu an için şunu söylerim ister çocuğum olsun ister baska birisi namusum benim her şeyimdir.onu asla hiç bir şeye değişmem .tabii ki anne olsam ve çocuğum bu durumda olsa ne yapardım bilemem ama başvuracağım ennn soonnnn yolun o teklifi kabul etmek olduğu kesin olurdu .her şeyi denediysem eğer ama bulamadıysam.... şuı an için asla kabul etmezdim üstüne bir de adamı döverdim gibime geliyor ama o durumda olsam o psikolojiyle ne yapardım bilemem.çünkü annelik çok farklı bir şey. zileysen 22-11-06, 11:27 Ya anne değilsiniz yada bazı değerleri bilmiyosunuz özür dilerim sizi tanımadan yargıladım.Ama maalesef bu olayın farkındaysanız bütün yollar denenm,ş ve zaman kalmamıştı.İnanın yapmama sebebinizi çok merak ettim. keremcem d 22-11-06, 14:51 bende anne olmadigim icin tabii bilemem..simdi bende sizin gibi bende ypaamzdim hic birseye karsi namusumu degsimezdim derim ama anne olmadigim icin... K£R£MC£M&@NG£L 22-11-06, 16:20 ya anne değilim ama malesef çok inat ve ölüm kalım meselesi olsa bile fazla gurur yapan biriyim ben heralde kabul etmezdim.. __gözde__ 22-11-06, 18:52 hiç düşünmeden teklifi kabul ederdim cocuğumun hayatı söz konusu sonuçta BeReNiÇe 22-11-06, 20:09 Ben bir anneyim.Dizinin ilk bölümünden bu yana kendime aynı soruyu soruyorum.Allah kimseyi böyle bir durumda bırakmasın.Çocuğumun yaşaması için her yolu denerim.Hiç çarem kalmadıysa bende istemesemde kabul ederim.Elbetteki namusum kadınlık gururum çok önemli.AMA çocuğumu düşününce o benim hayatımdaki bütün değer yargılarımdan daha önemli.Herkes aynı düşünmeyebilir belki;benim yaşama sebebim kızım!Onun yaşaması için bunu yaparım.Belki inanamayacaksınız ama çocuğumun doğumla ilgili bir sorunu yüzünden yaşama şansı verilmemişti.Bu kadar adice değilse de beş para etmeyen insanlara ağız eğip rica edip kendi çocuğun için bişeyler yapmaya çalışıyosun.Gurur denen şey aklına bile gelmiyor.Bedenini satmak çok kötü bişey biliyorum,ama insanlığını satmak zorunda kaldığın anlar da çok kötü.Yine de büyük konuşmuyorum.Allah korusun böyle bir durumu düşünmek bile çok kötü. Bazı arkadaşlar yazmış çocuk ilerde bunu duyarsa ya da benim annem yapmış olsa affetmezdim gibi sözlere katılmıyorum.eğer benim annem beni yaşatabilmek için kendinden,namusundan,değer yargılarından vazgeçmişse benim onu yargılamaya hiç hakkım yok.Annemi başımın üstünde taşırım evladı için yaptı diye.Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın ben yapılanın doğru bişey olduğunu savunmuyorum.Bir anne için çocuğunun nefes alması,yanında olması çok çok önemli. Allah kimseyi böyle bir şeyle sınamasın.Bir annenin başına gelecek en kötü şey bence.:icon_sorr MİHRACE_ 22-11-06, 21:42 ben olsam kabul etmezdim bu şekilde olması bana mantıklı gelmiyor daha başka bi yolu olmalı mutlaka. bilmiyorum bu şekilde bir hayat kurtarmak ne kadar doğru.... zaten şehrazat da onun pişmanlığını yaşıyor daha şimdiden 3. bölümde elbisesini yırttı.... Nanni 23-11-06, 06:21 cocugumun kurtulmasi icin tek yol buysa ki, sartlarda böyle, hic tereddüt etmeden, birakin 150 bin dolari, bir dolar icin bile bu teklifi kabul ederdim... Insan caresizlige düsmeyi görsün, ne gururu, ne yaptiginin dogru olup olmadigi ne de, karsinsindaki insanin ne düsünecegi akla gelir...Hele bir de sözkonusu canicniz, kaniniz, cocugunuz ise, akan sular durulur inanin... sevgiler... irem_gfb 23-11-06, 13:57 TABİKİDE çocuğum her şeyden önemlidir bu yüsden teklifi kabul eder, çocuğumun hayatını kurtarırdım!!!.. :img-yes: :img-yes: irem_gfb 23-11-06, 14:07 o hasta bi halde size muhtaç muhtaç bakarken onun bakışlarını nasıl göz ardı edebilirsiniz.. onu düşünen bi anne gayette gururunu ayaklar altına alıp çocuğunu kurtarır! bence bu yaptıı şey zaten ona güsel bi sonuç olarak geri döner... ama gönül ister ki kimse böle bişiye mecbur kalmasın dilara61 23-11-06, 15:31 çocuğumun hayatı söz konusuysa yaparım.teklifi hiç düşünmeden kabul ederim. tuliplale 24-11-06, 01:07 Başka bi yol yoksa cocuğum için gereken herşeyi yaparım bende... cukkka 24-11-06, 08:12 kesinlikle yapmazdım. çocuğum kurtulcak derken hayatım boyunca ızdırap içinde yaşamak istemem. dilencilik yaparım ama genede o kadın gibi davranmam. asli19 24-11-06, 08:34 bend ebi anneysem ve son carem buysa elbet kabul ederim cocugu kurtarmak icin yapardim merve87 24-11-06, 18:50 Çocuğumu kurtarabilmek için son çarem ise kesinlikle düşünmeden kabul ederdim... pelinSİ 25-11-06, 11:52 okumuş,çok iyi eğitim görmüş,mimar bi kadının(kısaca ayakları yere değen) ne olursa olsun bu kadar çauk teslim olmamasuı gerekir. aslında asıl terbiyesizlik ona bu teklifi yapandadır amma şehrazatında kolay kolay teslim olmaması gerekirdi gorkipark 25-11-06, 14:33 eğer başka çare yoksa teklifi kabul ederdim sonun çoçuğumun hayatı söz konusu ama bu teklifi son çare olarak kabul ederdim eğer bütün çıkış yollarım kapalıysa *misket* 25-11-06, 14:39 Cok zor bir durum, allah hic bir kadinin basina vermesin böyle bir sey.. Ben olsam herhalde kabul ederdim, göz göre göre cocugumu ölüme teslim edemezdim.. Ama tabiki bundan baska bi cikis yolu daha yoksa böyle bir teklifi kabul ederdim.. Ve ne olursa olsun, parayi ne icin aldigimida söylerdim patronuma.. Belki o zaman adamin vicdani el vermezdi benden böyle bisey istemek icin.. Üzerinde uzuun uzuun tartisila bilicek bir konu bu konu.. dedigim gibi allah kimsenin basina vermesin.. TİMUÇİN_ÖZLEM 25-11-06, 15:53 çocugumu ölüme terk edersem zaten bende ölmüş gibi olurdum .yasamak veya yasamamak bir anlam ifade etmezdi benim için.kesinlikle kabul eder ve cocugumu kurtarırdım.:img-yes: eskiya89 25-11-06, 16:46 teklifi kabul eder, çocuğumun hayatını kurtarırdım. zaten herkes canını verir cocugu için ben olsam kabul ederdim sara rosida 25-11-06, 17:33 aslında o kadar ama o kadar zor bir kararki anlatamam ama başlarda ne demek bu böyle film mi olur diye düşündüm sonra akşam tekrar düşündüm ben olsam çocuğum parasızlık yüzünden ölse ne yapardım çocuğun yaşama şansı var üstelik ben herşeyi bir kenara bırakıp çocuğum için herşeyi yapardım bella 26-11-06, 06:38 Tabikide çocuğumun hayatını kurtarırdım.Onun hayatı herşeyden önemli. Sena_Dulce 26-11-06, 14:42 ben diziyi daha önce izlemedim ama gördüğüm kadarıyla da kadının bu kadar çabuk teslim olmaması gerekirdi.Ewet bi yanda çocuk war ama o parayı bulmaya çalışmalıydı bu kadar çabuq teslim olmamalıydı.... ben;ne olursa olsun kabul etmezdimmmm.... asli&ekin 26-11-06, 15:45 aslında gerçektende zor bi karar eğer başka çarem yoksa çocuğum için herşeyi yapardım ama bu biraz ahlaksızca bi tekliff herhalde kabul ederdim ssvshy 27-11-06, 13:07 dizi çok popüler oldu hala tv kanalları teklifi konuşuyor önüne gelen ahkam kesiyor bu durum ,için anne olmak gerekmiyor bu belki sadece çocuğu için değil ailesinden biri içinde olabilirdi o zamanda böyle bir durumda kalınabilirdi dizide bir anne oldu ama aynı şey aile bireyide olabilirdi düşünsenize bir insanın önüne iki seçenek konulacak . 1.seçenekte ya kabul etmeyip canınız kanınız gözünüzün önünde ölecekti ve yıllarca bunun vicdan azabıyla teklifi kabul etseydim belkide yaşayacaktı diye bu yükü taşıyacaktınız yada 2 seçenği kabul edip bu yükü taşıyacaktınız kısaca durum ahkam kesilecek kadar ,kolay cevap verilecek kadar basit bir durum değil kimse yaşamadan bilemez magazin programlarıda aptal saptal insanları çıkarıp ben yapmazdım demesin bu konuda en güzel cevabı ışın karaca verdi başımda kimse yok ken çaresiz kaldım ne demek olduğunu bilirim diye kaldıki şehrazat eğer bu teklifi kabul etmeseydi bir iki gün sonra bulunan donör başka birine gidecekti ve oğlu ölecekti kısaca o tüm çareleir düşündü minaa-x 28-11-06, 10:23 Diziyi elimden geldiğince izlemeye çalışıyorum. Yanlız aynı saatlerde olan başka bir diziyle çakıştığı için ikisini beraber izliyorum :) Ben kadının yerinde olsaydım başka çıkış yolları arardım. Ama söz konusu olan mebla öyle normal yollardan bulunabilicek birşey olmadığı için çok da fazla alternatifi kalmıyor insanın. Ancak eğer çaresizse bunu patronuna söylemeliydi bence. Tamam çok gururlu bir kadın ama zaten para için başka bir erkekle beraber olarak bu gururunu ayaklar altına alıyor fazlasıyla. Bunu tabiki çocuğu için yapıyor ama durumu patronuna açıklasaydı büyük ihtimalle adam da anlayış göstericekti. Derdini söylemeyen derman bulamaz mevzusu gibi yani... :img-wink: seyhan25 28-11-06, 12:06 sana katılıyorum ssvshy. bu durum biraz özel bir durum. anneme sordum ne yapardın diye. çok kapalı bir kadındır kendisi bu konulara ama bana verdiği cevap gayet güzeldi. o zamanki psikoloji çok önemli kızım. tam olarak bilemiyorum ama bu kadar çaresiz kalsaydım bende kabul ederdim dedi. bir annenin yaşadığını ve çaresizliğini bir anneden daha iyi kimse anlayamaz dedi. ama evet bu insan bir anne olmayabilirdi bir evlat, bir kardeşte olabilirdi. ama bu teklifi bir anne aldı ve oda kabul etti çaresizdi çünkü. kim göz göregöre evladını ölmesine izin verirki. ben bu duruma katılmayan arkadaşlarımın fikirlerine saygı duyuyorum ama aynı zamanda onlara şunuda söylemek istiyorum eminimki başlarına böyle bir olay gelse çoğu şehrazatın verdiği kararı verirdi. bana sakın kızmayın arkadaşlar ama bekara eş boşamak çok kolaydır. gerçek düşünce ancak olay başına gelince anlaşılır. umarım hiç kimse böyle bir durumla ve böyle bir teklifle karşı karşıya kalmaz. YEŞİL 28-11-06, 15:47 çok zor bir kara daha bir anne degilim ama bence bir anne çocugu için canını bile veriri ama bu canını vermekten çok daha öte bişey ama çocugum için yapcak hiç bişeyim kalmadıysa ve son çarem bu kaldıysa kabul ederdim _hasibe_ 28-11-06, 15:53 KaBuL EderDim ÇünKü OrtaDa Hayatı KurtuLMaSı Gerekn Bir ÇoCuk Var Ve diziDe Geçen söz Gibi,Bir annenin Çocuğu İçin Yapamayacağı $ey Yoktur (((BenCe))) ÖzeLLikLede Çocuğu ÖLümLe yüzyüzeySe... wişne83 28-11-06, 15:55 cocugumun hayatı herseyden ama herseyden once gelırdı.ne ahlakı degerler ne toplum kuralları nede alçalma hıssı.eger cocugumun hayatı soz konusu ıse boyle bı teklıfi kabul ederdım.cocugumun hayatı kurtulsun sonra basıma ne gelırse gelsın dıye dusunurdum heralde.bence sehrazat en dogrusunu yaptı. AnTePLii 28-11-06, 19:37 çok zor karar ama o en iyisini yaptı çoğu kişi onu yapardı.sonuçta çocuğunu hayatı kurtulacak bir anne çocuğu için herşeyi göze alır.(gerçi ben bir erkeğim ama :D düşüncem bu sadece) dida 28-11-06, 19:47 benimde çocuğum yok ama eminimki okadar çaresiz kalsaydım çocuğum için böyle birşeyi (istemeyerek ve hatta belki kendimden nefret ederek) yapardım. çünkü bir çocuğun annesi için nekadar çok değerli olduğunu kendi anneminden görüyorum... MerYem_Ce 28-11-06, 19:58 tabiki de kabul ederdim teklifi sonunda evladin yani canindan, kanindan yani onun icin yasamiyosan kimin icin yasiyosun? GiZeM_Li 28-11-06, 23:16 Valla bu soruya cevap vermek tahmin ettigimden daha zormus ya,belki henuz anne olmadigim icindir ve de o durumu yasamadigim icindir.Ama sukadarini soyluyeyim caresizligin insana yaptiramiyacagi yoktur... Sehrazatan yerinde olsaydim ayni onun yaptigi gibi ilk teklifi kabul ederdim her halde cocugu oluyordu ama simdiki teklifi bilemiyorum,sonucta cocugu duzeldi artik ve Sehrazatin da iyi bir isi var yani kabul etmese de olur bence.Calisir cabalar oglunu bi sekilde bugutur,o cok iyi yetismis iyi okullarda okumus cocuklarin anneleri hep boyle teklifi kabul ederek yetistirmiyor ya... Hayat cok zor evet ama yani bu teklifi kabul edince kolaylasacagi ne malum???Para hersey deyil ki.... şutörcü 29-11-06, 14:27 bence haklı yani canı için herşeyi fede eder ya bende yapardım.yani herşeyi silediysem yapardım eabi daha da yorum yok neljan 29-11-06, 15:41 anne ne demek= kalbinin evladında atması demek..insan bu dünyada kendinden bile fazla bir tek evladını sevebilir.. zaman dar,elinden geleni yaptı bulmak için ama olmadı..asıl bu teklif olmasaydı okadar parayı nereden bulurdu.. ben kabul ederdim.... tuana388 29-11-06, 16:13 sehrazatın yerinde olsam kabul etmezdim.Ama allah kimseyi o duruma düşürmesin ChatlaQ-QizZz 29-11-06, 18:18 Cok düsünmesi gerekir bir insanin, öyle hadi 'hah' demeyle karar verilmez, ama ben düsünsemde düsünmesemde kabul ederdim herhalde, tabiki simdi böyle konusmamiz normal... Ya o anki ruh halinede bakar biraz! Ama terbiyesizlik patronda, o ne ahlaksiz bir teklifti öyle? Adam kadinlarin para pesinde olduguna inandigi icin, Sehrazat'i denemek icin böyle bir teklif yapmis olsa gerek, ama olayin iç yüzünü bir ögrense herhalde yerin dibine girer!? Ama ben olsam Sehrazat'in yerinde kabul ederdim, cünki baska caresi yoktu herkesi aradi toparlayamadi o kadar parayi... Daha napsin kadincagiz? kale 30-11-06, 09:49 Aman bir anker acilmis yeni gordum, tabii benimde fikirlerim var bu konuda, ahlak bakimindan boyle bir teklifin ne Onur'un teklif etmesi ne de Sehrazat'in kabul etmesi gerekirdi ama dizide bu tartisilimiyor sanirim... Acikcasi ben bu teklifi kabul etmezdim, nedeni de haram bir parayla cocugunun hayatini kurtaracagima gider baska yol bulurdum... Yollar belli sigorta, 10arkadas x 10dolar,kalan 50 dolarda kredi alirdim ha kredi mi vermiyorlar, tefeciye giderdim malum o parayi verir, bir adamin altina yatip omrum billa aklima gelecegime tefeci beni oldurse daha akilica,daha gurur verici olurdu madem hayat mevzu bahis benim hayatim alinsin, cocuk sapa saglam yasasin... Ne kadar da dramatiklestirdim ama ya... yada ben 150dolari kabul ettim, parayi aldim peki bu cocuk tekrar hastalanirsa yine mi ayni yolla basvurmam gerekir? Yani bunun son yok bir kere tukurdun mu,arkasida gelir yani... En dogrusu kabul etmeyip akilica yollar aramak :img-pilot sarıkelebek 30-11-06, 11:54 ben etmezdimm kabul labastarina 30-11-06, 15:59 Ben Kesinlikle Böyle Bir Teklifi Kabul Etmezdim çünkü Bu Para Zaten Yarar Getirmez Cocugumu Bu Sekilde Kazanilmiş Bir Parayla Tedavi Ettirmezdim jang-hwo 30-11-06, 17:47 Bence Çok ahlaksızca bir teklifte bulundu onur.bende şehrazatın yerinde olsaydım ne yapardım bilmiyorum ama çok güzel bir dizi çekmişler yönetmenini kutlarım:happy0064 :good: sarı papatya 30-11-06, 19:25 hatalarım olabılır affınıza sıgınıyorum salı günü kelebek gazetesınde bergüzal ın bı röpertajı wardı orda 'benımde 5 yasında bır yıgenım war bende onun ıcın herseyı yaparım' seklınde bır yazısı war yanı ınsan zor durumdayken yapamayacagı sey yok dıye dusunuyorum SAHRA_IRMAK 30-11-06, 19:37 valla ben hıc bısekılde oyle bı teklıfı kabul etmem dazzle 30-11-06, 22:50 evet gercektende iğrenç bi teklif!!ben ilkbasta şehrazat gibi elimden geleni yapardım ve eğer baska çarem kaldıysa denize düşen yılana sarılır hesabı böyle bi geceyi mecburen kabul ederdim hiçbirşey çocuğumdan daha değerli olamaz sanırım ben bir anne değilim ama yinede böyle düşünüyorum bu sadece çocukta değil annede babada kardeştede gecerli benim için hernekadar iğrenç bir durum olsada!!!!!!!:sad53: :icon_sorr sweet smile 01-12-06, 00:10 ben de olsam kabul ederdim anne değilim bir anne gibi hissedemem belki ama insan çocuğu için herşeyi yapar onun bi gülüşü için neler yapmaz bırakın hayatını kurtarmayı normalde yapmayacağı herşeyi yapar çocugu için mecbur kaldıysa:img-wink: sweet smile 01-12-06, 00:13 ben de olsam kabul ederdim anne değilim bir anne gibi hissedemem belki ama insan çocuğu için herşeyi yapar onun bi gülüşü için neler yapmaz bırakın hayatını kurtarmayı normalde yapmayacağı herşeyi yapar çocugu için mecbur kaldıysa:img-wink: mini 01-12-06, 11:57 Kesinlikle kabul ederdim.Bir anne için çocuğunun yaşaması söz konusu ise gurur, onur, şeref bunların hiç birinin önemi olmaz. Çocuğumun hayatının bedeli bu ise belki 1 dk. düşünürüm, ama oda teklifi sindirebilmek için. Hiç bir insan böyle bir teklifi kabul etmeyecek kadar bencil olamaz... alperim 01-12-06, 14:25 Bir anne olarak bu kadar zor bir durumda kalmak ıstemezdım acıkcası ama caresızlıklerın ınsanlara yaptırdıklarıda ortada.Oğluma zarar gelecegı dusuncesı bıle tuylerımı dıken dıken ederken eger oyle bır durumda benım de karsıma boyle bır teklıf cıksa kabul ederdım.Dediğim gibi böyle bir soruya cevap verebilmek için insanın evlat sahibi olması gerektiğini düşünüyorum.Anne olmasaydım eger yok yapamam falan derdım ama oyle bır durumda secım sansı olmuyor ınsanın malesef cannsu 01-12-06, 15:36 ben asla kabul etmezdimmmm terbiyesizce bişeee bancee teammen 01-12-06, 17:50 Ederdim çocuk Olmasa Bile Ederdim Az Para Değil Hele Bundan Sora Daha çok Para Verdi Neden Yapmasin Ki £kin 01-12-06, 18:37 Bende kabul etmeyi yeglerdim: cünki baksaniza bi taraftan cocugunuz ölüm kalim mücadelesi weriyo diger taraftan ise bir secim yapmak size kalmis. Tabiki bu para icin hic biseyden kacinmazdim. Halit Ergen`cin biten dizisini seyretmeyen yoktur bilirsiniz heralde sloganını << cocuklarim olmadan asla >> :d tatli_kizim 01-12-06, 19:12 Cok zor bir karar...ben olsam pek saglikli bir karar veremezdim herhalde, ama Cocugun gözünün önünde ölmesi gercekten cok kötü bisey.Anne olmadigim icin pek bisey diyemicem ama galiba ben Sehrazatin yaptigi seyi yapardim.Teklifi kabul eder Paray alir ve cocugumu kurtarirdim.Tabi Oglum büyünce bunu ögrenince ne cevap verecegimide bilmiyorum.Bir karar alirsak ne olucagini bilmeliyiz.... Yani kisacasi Oglum icin HAYATIMI BILE VERIRIM!!! Kadinlik Gurumu bile düsünmem.Oglum ölüYor...Seyirci mi kalicagim... benim düsüncem budur.... §uni§a 01-12-06, 21:33 yaa bende olsam kabul ederdim yani sonucta o bi anne bi anne olmadigim halde diyorum ama yinede cocugumun hayatini kurtarmak icin kabul ederdim cyprus_hsn 01-12-06, 23:26 Dizinin senaryosu yazılırken bazı şeyler gözden kaçmış bana göre. Bugün Türkiyede yardım amaçlı bir çok kuruluş var. bunu da geçtim seda sayan var :img-hyste şaka bir yana elbetteki her anne çocuğu için elinden gelen herşeyi yapar ama bu son çare olmalı bana göre. demek istediğim şu ki Türkiyede yardım amaçlı kurulan bir çok kuruluş var. buna bağlı olarak da bu teklifi kabul etmek saçma geliyor. <deniz> 02-12-06, 09:40 çok çirkin bişey ama sonuçta oglunuz söz kkonusu ama sanırım kabul etmesdim evliyim başka bi adamla 150 bin dolar için bereber olamam o para bi türlü bulurduk herhalde ama kötü bi durum allaah kimseye göstermesin nicemervee 02-12-06, 22:11 :icon_sorr valla ben cocugum icin yapardim böyle biseyi thalia_sodi1991 03-12-06, 01:07 Ben çougum Için Herşey Yapardim Walla Ve O Yüzden Hçç Düşünmeden Kabul Ederdimm Ya Tabi Kuşkularim Olcak Ama öbür Taraftada Bebegimn Hayati Sz Konusuu eflatun 03-12-06, 02:45 Tek carem bu olsaydi tereddut etmeden kabul ederdim. Cocugumun hayati benim prensiplerimden veya gururumdan once gelir. *bLack_angeL* 03-12-06, 11:17 Kesinlikle kabul etmezdim. £kin 03-12-06, 19:10 Bn kabul ederdim cünkü bi taraftan cocugumun hayati önemli bnm icin, sehrazat hakliydi . GoLdEn_AnGeL 03-12-06, 20:44 baska yapicak bir sey kalmadigi icin kabul ederdim,sozkonusu olan cocugum.. bedenimden daha onemli.. hani derler ya bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla ..hersey beyinde bitiyo. bunu dusunur ve cocugumu her ne pahasina olursa olsun kurtarirdim.. bunlarin basima gelmesi icin daha cok gencim ama bir cocuk sevgisini kardesimde tattigim icin hic dusunmezdim. ***AskOyunu*** 03-12-06, 21:27 Ben hirsizligi bile göze alirdim ama böyle bir teklifi asla kabul etmezdim... Bu benim düsüncem destniy 04-12-06, 01:13 benimde bir çocuğum var allah kimsenin başına böyle bir hastalık vermesin .. ama şehrazatın yerinde olsaydım ben gerçekleri anlatırdım ... gerekirse yalvarırdım yalan beraberinde diğer yalanlarıda getirir ve içinden çıklmaz bir hal alır ... o yüzden ne olursa olsun asla yalan konuşmam ve gerçekleri anlatırdım ... yessi 04-12-06, 09:08 Dizinin senaryosu yazılırken bazı şeyler gözden kaçmış bana göre. Bugün Türkiyede yardım amaçlı bir çok kuruluş var. bunu da geçtim seda sayan var :img-hyste şaka bir yana elbetteki her anne çocuğu için elinden gelen herşeyi yapar ama bu son çare olmalı bana göre. demek istediğim şu ki Türkiyede yardım amaçlı kurulan bir çok kuruluş var. buna bağlı olarak da bu teklifi kabul etmek saçma geliyor. işte demek istediğim özet olarak bu.. yapacak başka şeyler, gidilecek başka yolar mutlaka vardır. şehrazatın yaptığı kolayı seçmek. böyle bir şeyi haklı çıkaracak hiç bir şey yok... bir arkadaş çocuk olmasa da kabul ederdim az para değil demiş. fikrine saygı duymaya çalışıyorummm!!! *****BEYZA***** 04-12-06, 12:59 ben bu tekliifi kabul ederdim yani kabul etmiyimde çocuğum göz göre göre ölsünmü gerçi eğer teklifi kabul etmeseydi de parayı burhan bey ödeyecekti ama sonuçta her zaman bu fırsatlar karşımıza çıkmaya bilir iyi değerlendirmek gerekir(benceee...):icon_whis ssvshy 04-12-06, 14:02 daha önce yorumumu yazdım ama birkaç şey ekleyeceğim şehrazatın durumunu özetleyeceğim anne babası ölmüş teyzesinden başka kimsesi yok onada o bakıyor eşini ailesi reddetmiş ve eşide ölmüş oğlu için bulunan donöre başkasıda talip ve uzun zamandır donör bekliyorlar ve bu donör kaçarsa durumu ağır olan çocuğu ölebilir ülkemizde bir donör bulmanın zorluğunu düşünürsek kaldıki dizide bununla ilgilide bir mesaj verildi bize parayı veren düdüğü çalar şehrazat için gerekli para 200 bin dolar ve şahrazat arayabileceği herkesi aradı(dizide bu gösterildi)ve sadec 50 bin dolarını toplayabildi geriye 150 bin dolar ve oğlunun hayatı için üç ügün kaldı şimdi bu durumu düşünerek cevap vermek gerekir şehrazta son şansını kullandı kaldıki başta teklifi kabul etmedi ve gitti ** anladıki son şansı buydu bu şartlar altında ben bunu kabul ederdim gamze_lim 04-12-06, 17:15 kesinlikle kabul etmezdim HermionesDream 04-12-06, 19:47 Ben kabul etmezdim onun yerine durumu anlatırdım böyle bir durumda kesinlikle beni geri çevirmezlerdi maddî durumdan. bigshark 04-12-06, 21:48 kesinlikle kabul ederdim.başka çıkar yolum olmadığı için kabul ederdim. içim parçalanırdı ama yapardım. ve hakkını vermek lazım ki bergüzar da o sahneyi cok güzel oynamış. pelin-ce 04-12-06, 22:46 Bence bir anne çocuğunu o durumda görmemek için her teklifi kabul eder... pirana 05-12-06, 07:21 bunu tartışıyor olmamız ahlaki dejenerasyona uğradığımızın göstergesi birde şöyle soralım hangi erkek karısından böyle bir teklifi kabul etmesini bekler yada karşısındaki adam çok çirkin itici ayı gibi birisi olsaydı yine kabul edermiydiniz soruyorum ssvshy 05-12-06, 12:33 bunu tartışıyor olmamız ahlaki dejenerasyona uğradığımızın göstergesi birde şöyle soralım hangi erkek karısından böyle bir teklifi kabul etmesini bekler yada karşısındaki adam çok çirkin itici ayı gibi birisi olsaydı yine kabul edermiydiniz soruyorum iyide burda şehrazat evli değil bence soru şöyle sorulmalıydı şehrazatla aynı şartlarda olsaydınız ve böyle bir durumunuz osaydı napardınız diye sorulmalı başında kocası ailesi olan bir kadın bi şekilde o parayı bulurdu nadas 05-12-06, 14:27 bunu tartışıyor olmamız ahlaki dejenerasyona uğradığımızın göstergesi birde şöyle soralım hangi erkek karısından böyle bir teklifi kabul etmesini bekler yada karşısındaki adam çok çirkin itici ayı gibi birisi olsaydı yine kabul edermiydiniz soruyorum helal sana ben hiç böyle düşünmedim!tabi bakıyorlar adamda süper kabul ederim diyorlar:) ben de şöyle düşünüyorum arkadaşlar tabiki her anne çocugu için gerekirse canını verebilir ama herşey dizideki gibi bir gecelik olmayabilirdi ya adam şantaj görüntüleri çekseydi ne olacaktı.al başına belayı!!bir ömür boyunca o geceyi çek :icon_whis nighthood 05-12-06, 14:31 Böyle bir durumda tabiki kabul edilir. Ama durumu açıklasa belki adam insafa gelirdi... Ayrıca ikinci teklifin gelmesi şunu gösterir... Kadın yatakta adama soğuk davranmamıştır... Adam ilk teklifte yatakta soğuk bir kadın bulsaydı 2. teklifi yapamazdı... Bir kıvılcım aldı ki buna yeltendi... kısacası kadın yatakta az da olsa karşılık verdi... ve adamda bundan cesaret alıp 2. teklifi yükseltti. Tabi bir diğer seçenekte yine kadını denemek te olabilir... Sonuçta bu bir dizi... izleyip neler oluyor göreceğiz... BinBir Gece 05-12-06, 15:24 valla ben hich dushunemiyorum...eger oyle sey bashima gelirse..ne yapicam diye....chok aci bi shey...eger kocam olmushse....(ki Allah gostermesin)bashka chikis yolum yoksa....bende olsaydim bu teklifi kabul ederdim....chok kotu bi shey ama....yadaki 2ci bi shans ichin kaynpederim zenginse onu nasil olursa olsun belki 24 saat kapinda yatardim...ikna ederdim onu.....benim fikrim bu..eger buda olmuyosa mecburen patronumun teklifini kabul ederdim.....(DILERIM HICH KIMSENIN BASHINA BOYLE KOTU BI SHEY GELMEZ) mini 05-12-06, 15:35 Belki 1 dk düşünürüm, oda şoka girdiğim içindir ve akabinde kabul ederim. Bırakın arkadaşlar bu entellektüel cevapları. Şehrazat ın yerinde olsaydınız ve başka bir seçeneğiniz olmasaydı, böyle bir teklifi kabul edermiydiniz. Parayı başka bir yolla bulma ihtimali olsa zaten eminim ki kimse kabul etmez. Ne demek isteniyor yani, benim gibi kabul ederim cevabı verenler başka ihtimaller olduğu halde sırf zevk olsun diyemi kabul ediyorlar. Eğer ki bir anneysen (ki bence kendi çocuğum olmasada fark etmez) bencil değilsen, bir çocuğun, bebeğin, canlının hayatından gereksiz ahlaki değerlerin daha baskın gelmiyorsa tabikide kabul edersin. -Rengin- 05-12-06, 15:59 bnce bu konu çok tartışılır bi konu ve geniş çaplı ama bn kısaca değinmek istiyorumm bnm için namus ve şeref sözcüklerii çocuğumun ölümündennde ÜSTÜNDÜR bu belki bazı arkadaşlar için yanlış gelebilir ama düşünsenize çocuk eceli gelmiş ki ölecek yani çare yokkkk bulamadıysan allaha dua etmekten başka çare yok unutmayın bir insanın yaşaması için (ya da öle demeyim gururla ve utanç duymadan yaşaması için)tabi bu bnm düşüncelerim) şerefinin ve namusunun olması gerekmez miii??? suiss_34 05-12-06, 23:35 ben anne deilim ama herhalde kabul ederdim napayaım..anne olan anlar sonuçta delfin23 06-12-06, 16:32 kesinlikle teklifi kabul ederdim dalya 06-12-06, 17:14 Valla bilmiyorum.. Etmezdim herhalde acemi_cadı_ 06-12-06, 21:38 şehrazat keşke bi çocuğu olduğunu söyleseydi işten kovulma pahasına olursa olsun söyleseydi keşke bilmiyorum bu benim fikrim ben kabul etmezdim işten kovulurdum ama asla bu ahlaksız teklifi kabul etmezdim bilemiyorum ssvshy 07-12-06, 16:38 annemin br sözü vardır namus insanın bedeninde değildir ruhunda kalbinde beynindedir bu olayı namus olayına getirmek saçma şehrazat parayı toplamaya çalıştı arkadaşlar şunu söyliyim ben yapmam diyenler(düşüncenize saygılıyım sadece bir öneri)o anı yaşamaya çalışın o şartlarda kendiniz düşünün o hisleri yaşayın o zamanda aynı şeyi düşünecekmisiniz ben inanmıyorumki bırakın anneliği bir insan önünde kanı canı duran birini ölüme terkeder Allah dert veriyorsa kulu dermanını bulsun diye veriyor nasılsa öleceğiz diye o zaman hiç doktora gitmeyelim olurmu hiç yemek yemeyelim Allah doyurur bizi diye ben yine söylüyorum şehrazatın şartlarını düşünün üç günlük birsüre kaldı donör giderse çocuğu ölecekti durumu bu kadar kötüydü _rebelde_ 07-12-06, 19:58 anketi yeni gördüm...ben 2. teklifi kabul etmezdim.... firruze 08-12-06, 08:10 anne oldugunuz zaman goreceksiniz ki bir insan sadece ve sadece cocugu icin hayatini dahi feda eder , dolayisi ile sehrazat'in yaptigini o anda caresiz kalan herkes yapar.Gurur ve prensip hayatinizi yonlendiren ana prensipler ama her olay icin de koru korune baglandiginizda o andaki sorunun kokunu goremezsiniz saylin 08-12-06, 08:20 KESİNLİKLE ZOR BİR SORU AMA YAPABİLECEĞİM BAŞKA BİŞEY YOKSA EVET KABUL EDERDİM:img-yes: yessi 08-12-06, 08:30 annemin br sözü vardır namus insanın bedeninde değildir ruhunda kalbinde beynindedir bu olayı namus olayına getirmek saçma şehrazat parayı toplamaya çalıştı arkadaşlar şunu söyliyim ben yapmam diyenler(düşüncenize saygılıyım sadece bir öneri)o anı yaşamaya çalışın o şartlarda kendiniz düşünün o hisleri yaşayın o zamanda aynı şeyi düşünecekmisiniz ben inanmıyorumki bırakın anneliği bir insan önünde kanı canı duran birini ölüme terkeder Allah dert veriyorsa kulu dermanını bulsun diye veriyor nasılsa öleceğiz diye o zaman hiç doktora gitmeyelim olurmu hiç yemek yemeyelim Allah doyurur bizi diye ben yine söylüyorum şehrazatın şartlarını düşünün üç günlük birsüre kaldı donör giderse çocuğu ölecekti durumu bu kadar kötüydü buna sonuna kadar katılırımm.. namus beyindedir, kafadadır.. ama.. burada yapılan şey kafadaki namusla çatışır.. sebebi ne olursa olsun para karşılığı bir erkekle beraber olmak namus kavramının karşısındadır. sebebi ne olursa olsun böyle bir teklifi kabul etmek ahlak kavramına, ahlak yasalarına aykırıdr. kanunen = fuhuştur. ggiizzeemm 08-12-06, 12:01 çok zor bi soru ama bi anne nasıl göz yumabilirki çocuğunun gözünün önünde ölmesine bn olsam çocuğum için kabul ederdim arzu_1072 08-12-06, 16:02 Belki 1 dk düşünürüm, oda şoka girdiğim içindir ve akabinde kabul ederim. Bırakın arkadaşlar bu entellektüel cevapları. Şehrazat ın yerinde olsaydınız ve başka bir seçeneğiniz olmasaydı, böyle bir teklifi kabul edermiydiniz. Parayı başka bir yolla bulma ihtimali olsa zaten eminim ki kimse kabul etmez. Ne demek isteniyor yani, benim gibi kabul ederim cevabı verenler başka ihtimaller olduğu halde sırf zevk olsun diyemi kabul ediyorlar. Eğer ki bir anneysen (ki bence kendi çocuğum olmasada fark etmez) bencil değilsen, bir çocuğun, bebeğin, canlının hayatından gereksiz ahlaki değerlerin daha baskın gelmiyorsa tabikide kabul edersin. aynen katılıyorum (özellikle entellektuel cevaplar kısmına)ya arkadaslar namus meselsı beyınde bıter cocugum orda gozumun onude olurken namusumu dusncem(herkesın gorusune saygı duyuyorum)gozumu bıle kırpmaz kabul ederdım:good: loves_heart 09-12-06, 18:33 aynen katılıyorum (özellikle entellektuel cevaplar kısmına)ya arkadaslar namus meselsı beyınde bıter cocugum orda gozumun onude olurken namusumu dusncem(herkesın gorusune saygı duyuyorum)gozumu bıle kırpmaz kabul ederdım:good: kesinlikle katılıyorum başka bir çözüm yolu yok kabul ederdim BeReNNN 10-12-06, 02:16 Kesinlikle cocugumun hayati daha önemli oldugu icin böyle bir fedakarligi yapardim ve kabul ederdim... mavi_- 10-12-06, 11:58 Ağaç rüzgar essede eğilmez, ot ise en ufak rüzgarda bile yerlerde sürünür.. Acaba biz hangi gruba giriyoruz. Şimdi kesinlikle yaparız ederiz diyoruz ama bunu kızımız, karımız yapsa aynı şekilde tolerans gösterecek miyiz? Başka yapacak şeyi yoktu karımın, yanındayım. Yine yapsa yine bir şey demem yeter ki çocuğumuz yaşasın diyecek var ise de ona sözüm yok! lht 10-12-06, 14:54 kesınlıkle sehrazatın yaptıgını yapardım..ilk basta sokta oldugum ıcın kabul etmezdım sonra dusununce cocugmun hayatı söz konusu oldugu ıcn kabul ederdim lazkizz 10-12-06, 15:35 Ben olsaydim cocum icin herseyi yapardim. Bulana kadar arardim ama sehrazat ta aradi bulamadi. Bende onun yerinde olsaydim 1 geceline kabul ederdim sirf cocugum icin. Ama 2ci ahlaksiz teklifi kabul etmezdim!!! Cok zor bir durum! Sehrazat keremle evlensin Kerem daha cok yakisiyor Sehrazata:happy0064 _SiNeM_ 10-12-06, 18:11 Teklifi kabul eder, Çocuğumun hayatını kurtarırdım sude9 11-12-06, 10:18 Bu soruya evet cevabının bu kadar çok olmasına şaşırdım doğrusu,böyle bir teklifi kabul edip çocuğunuzun hayatını kurtardınız,ameliyat çok başarılı geçti diyelim bir kaç saniye ve ya bir kaç saat sonra çocuğunuzun ölmeyeceğini garanti edebilir misiniz?Trafik kazası,ani kalp krizi ve ya yolda yürürken başına kiremit düştü ya da hiç bir sebep yok ecel geldi ve çocuk öldü.Şimdi ne oldu o zaman hem çocuğu kaybettik hemde bütün yaşamı etkileyecek insanı kendinden nefret ettirecek bir eylemi gerçekleştirmiş olduk. züleyha-e 11-12-06, 18:26 kabul etmezdimm.. gamze_1992 11-12-06, 20:21 ben kabul ederdim ama cok zor bir karar oldurdu ama hic bir imkan olmasa kabul ederdim..! lazkizz 12-12-06, 10:02 cok zor bir karar olurdu benim icin. Her yolu denerdim gene de bulamasaydim bir geceline o ahlaksiz teklifi kabul ederdim. Nekadar aci olsada!! cocugum hayati daha onemli olurdu benim icin:):img-wink: kübranejat 12-12-06, 13:27 Açıkçası bu ankette bu kaddar fazla bu cevaptan olması beni şaşırttı. Çocuğun hayatı sözkonusu olabilir. Fakat en son çare bu değildi ki dizide bence yanlış bir karar Şehrazat ın verdiği. Ben herşeyi yapardım yine de bunu kabul etmezdim. Asla ! Ya da işimden olsam bile gerçeği anlatırdım yine aynı teklifi önüme sunarsa bu kişi yine KABUL ETMEZDİM ! _Aysegül_ 12-12-06, 18:24 Herzaman icin daima bir yol vardir bence bukadar kolay kendimi teslim etmezdim.Ama genede büyük konusmamak lazim bence..Eger cocugum´un hayati tehlikedeyse ozaman ben saglikli düsünemezdim..Acikcasi insan basina gelmeden bilemez..Ama Böyle seyler insallah sadece dizilerde olur,gercek hayatta kimsenin basina gelmez umarimm... hüzün çiçeği 12-12-06, 23:09 ya o durumda yapılacak başka da birşey yok gibi. zaten kabul etmesse çok az bir süre var ve çocuk ölücek. mecbur kabul ederdim, bende. DeFnE_92 13-12-06, 13:47 kabul etmezdim parayuı başka biyerlerden bulmayı denerdim havin_baran 14-12-06, 01:50 ya allah kımseyi bu duruma düşürmesin inşallah ama o işi yaptığı zaman bir omur unutulmuycak birsey yani ... o yuzden umarim kizmazsiniz sadece dusuncemi belirtmek istiyorum dilim varmiyor cevap vermege oyadö 14-12-06, 13:08 kesinlikle kabul etmezdim bu kadar zor durumda kalsam bile başka çözümler bulmaya çalışırdım, çocuğunda olsa ,senin bir parçan da olsa kabul edilemez bir durum ahlaksızlıktan da beter, bunu da geçelim çocuğun iyileşti, sen hiç düşünmeyecek misin: "çocuğumu bu şekilde kurtardım." beyninden nasıl silip atıcaksın, çocuğunun yaşadığına sevinebilecek misin? akademi 14-12-06, 14:18 Bulamayacağıma emin olup bi şekilde kabul etsem bile o herifle bi daha aynı ortam da kalmazdım, kalamazdım.(bırak şakalışaıp, gülüşmeyi) ^Karam^ 14-12-06, 16:48 ALLAH kimseyi böyle bi duruma düsürmesin, bence sehrazat olmasi gerekeni yapti HaMbUrG* 14-12-06, 17:08 Ben kabul etmezdim diyecegim, ama büyük konusmamak lazim.. Cok kararsizim, ama büyük bir ihtimalle kabul etmezdim, cünkü sude9'un da dedigi gibi, cocugun ölmiyecegi ne belli? Cok kararsizim.. sahika_87 14-12-06, 18:53 kabul ederdim ama çok zor olurdu herhalde yeterki çocuğum yaşasın başka birşey istemem ssvshy 14-12-06, 23:11 Ben kabul etmezdim diyecegim, ama büyük konusmamak lazim.. Cok kararsizim, ama büyük bir ihtimalle kabul etmezdim, cünkü sude9'un da dedigi gibi, cocugun ölmiyecegi ne belli? Cok kararsizim.. şimdi çocuk ölecek diye bişey yapmamak biraz saçma olur o zaman hiçkimse nasılsa iyileşirim diye doktora gitmesin yada nasılsa öleceğiz diye ilaç almasın tedavi olmasın bu saçma olmazmı <<*TILSIM*>> 15-12-06, 18:27 çocuğunun hayatı olduğu yerde belki bişeyler yaparak aslında bu çok bişey ama gururdan önemli dir cemallamec 16-12-06, 09:16 bence kabul edilir yani eğer kadın evli değilse tabi.. HazelAngel 16-12-06, 11:03 kesinlikle kabul etmezdim bu kadar zor durumda kalsam bile başka çözümler bulmaya çalışırdım, çocuğunda olsa ,senin bir parçan da olsa kabul edilemez bir durum ahlaksızlıktan da beter, bunu da geçelim çocuğun iyileşti, sen hiç düşünmeyecek misin: "çocuğumu bu şekilde kurtardım." beyninden nasıl silip atıcaksın, çocuğunun yaşadığına sevinebilecek misin? Çok doğru yazmışsın oyadö. Asla kabul edilemez bir şey bu. Temeli ahlaksızlık üzerine atılan birşeyden de asla hayır gelmez. yxL 16-12-06, 13:20 asillerin partisinde.. bi adam.. aristokratın yanına gelip.. - 1 milyon dolar versem.. benle bi gece beraber olurmusun..? kadın bi an şaşkın.. soonasında toparlamış.. 1 milyon dolar.. ii para deip.. - olabilir.. - peki.. 100 dolar versem.. - nee.. 100 dolarmı.. sen beni ne sandın..!!? - ne olduğunu anladımda.. pazarlık yapıyorum.. ::: lütfen arkadaşlar.. lütfen biraz daha beniliğimize dönelim.. ahlak kavramları tartışılmayacak kadar önemli.. andromache 16-12-06, 13:55 evet kesinlikle zor bi durum ama annelik başka bişey sonucta heralde bende yapardım ama Allah kimseyi böyle bi duruma düşürmesin merve_buse16 17-12-06, 13:07 böyle bi durum çok kötü olsa gerek ama çocuğum hayatı için evt derdi:sad53: Annie-cang 18-12-06, 07:39 Kesinlikle kabul ederdim,tereddütsüz...bir anne için kadın olmaktan önce,anne olma güdüsü gelir her zaman...çocuğun için yaşarsın yada yaşamazsın...bunun yoruma açık bir tarafı olamaz bana göre...tüm umutların dibe vurduğu anda karşıne böyle bir teklif çıkıyor..2 alternatifin var ; kabul etmek ve çocuğunun hayatını kurtarmak...yada kabul etmemek ve bulunan donör ü de kaybederek çocuğunun gözlerinin önünde ölmesine izin vermek ! seyirci kalmak ! böyle birşey olamaz !! ssvshy 19-12-06, 00:41 Ağaç rüzgar essede eğilmez, ot ise en ufak rüzgarda bile yerlerde sürünür.. Acaba biz hangi gruba giriyoruz. Şimdi kesinlikle yaparız ederiz diyoruz ama bunu kızımız, karımız yapsa aynı şekilde tolerans gösterecek miyiz? Başka yapacak şeyi yoktu karımın, yanındayım. Yine yapsa yine bir şey demem yeter ki çocuğumuz yaşasın diyecek var ise de ona sözüm yok! arkasında eş yada aile olan biri bu duruma pek kolay düşmez şehrazatın kimsesi yok bir teyzesi var bakmakla yükümlü olduğu asillerin partisinde.. bi adam.. aristokratın yanına gelip.. - 1 milyon dolar versem.. benle bi gece beraber olurmusun..? kadın bi an şaşkın.. soonasında toparlamış.. 1 milyon dolar.. ii para deip.. - olabilir.. - peki.. 100 dolar versem.. - nee.. 100 dolarmı.. sen beni ne sandın..!!? - ne olduğunu anladımda.. pazarlık yapıyorum.. ::: lütfen arkadaşlar.. lütfen biraz daha beniliğimize dönelim.. ahlak kavramları tartışılmayacak kadar önemli.. şehrazatın yerinde olsaydınız sorusu soruluyor bir insanın yerinde olmak demek onunla aynı şartlarda olmak demek peki neden 150 bin istedide 200 bin değil asılpara 200 bindi çünkü şehrazat elinden geleni yaptı ama sadece 50 bin dolar toplayabildi kaldıki o durumda sağlıklı düşünmek zordur insanoğlu karmaşık duygulardayken sağlıklı düşünemez mesela birine aşıksınız ama o size uygun değil herkes bunun farkında ama siz ne zaman o kişi canınızı yakıyor o zaman farkına varıyorsunuz yada öfkelisiniz ortalığı kırıp döküyorsunuz sonra öfkeniz geçince durumun farkına varıp yanlışınızı anlıyorsunuz o duurmda kimse sağlıklı düşünemez o an alınan her karar doğru karar gibi gelir kaldıki onu o yola iten iki sebep oldu biri bennu onur bey çok kötüvermez bu parayı dedi ikinciis onu hiçbir şirket sebebi her ne olursa olsun bu parayı size vermez dedi ve bu teklif anında kabul edilmedi reddeildi ama sonra çaresizlikten kabul eidldi kaldıki bu kız daha öncede annesini hastalıktan kaybetmiş biri size bir hemşirenin hastanede yaşadığı olayı özetleyeyim bugün kursta hoca anlattı kadının birinin oğlunun ayağı kırılmış hastanede kadınlar kendi aralarında bu olayı konuşurlarken bir hemşire duymuş bunları hemşire ayağı kırık çocuğu sormuş kadına senin oğlunmu demiş oda evet demiş canı yanıyomu demiş e yanmazmı peki senin yanıyomu evlat bu yanar tabi demiş hemşirede peki bu söylediklerin ne böyle kadında aman o dizi demiş hemşire kadını kolundan tutmuş camın önüne götürmüş ve şunları demiş bak şu karşıya orası onkoloji servisi buraya hergün yüzlerce kanser hastası geliyor tedavi için ben ne insanlar gördüm bu ülkede ne şehirler gezdim çocuğu karıs canı kanı olan insanın hayatını kurtarmak için kimi öleceğini bile bile yaptı ciğerini böbreğini satan insalar gördüm para için sırf hayatları kurtulsun diye şehrazat bedenini satmış çokmu İzleyici 19-12-06, 07:34 Yüreğinde çocuğuna en ufak bir duygu kırıntısı taşıyan hiçbir kadın bunu yapmaktan asla çekinmez...Annelik bambaşka bişey...dünyadaki yaşama amacınızdır çocuğunuz..kendiniz için yapmayı tereddüt ettiğiniz herşey ama her şey eğer çocuğunuza iyilik olarak dönecekse hiç tereddüt etmezsiniz hele bu çocuğunuzun canı ise..çocuğum öldükten sonra gururumu onurumu kurtarmışım ne fayda....gururum bana çocuğumu geri getirebilecek mi...tam tersine ben o saatten sonra hem gururumu hem de onurumu çocuğumun katili olarak görürüm...asla kabul etmezdim diyenlerin büyük konuşmaması lazım...İnanın Allah yüreğinize öyle bir sevgi öyle bir sabır ve irade koyuyorki siz bile kendinizi tanıyamıyorsunuz...Allah size o çocuğu verirken sizi de anneliğe hazırlıyor...kesinlikle feminist bir insan değilim ama işte bizi erkeklerden üstün kılan yönümüz bu... İzleyici 19-12-06, 08:03 Çok doğru yazmışsın oyadö. Asla kabul edilemez bir şey bu. Temeli ahlaksızlık üzerine atılan birşeyden de asla hayır gelmez. Allah sizi o duruma düşürmesin ve inşallah ne böyle böyle bir şey yaşamak zorunda ne de çaresiz kalırsınız...ama neden hayır gelip gelmeyeceğini Allah'tan başka hiç kimse bilemez..Büyük konuşmamak lazım... tuyku 19-12-06, 13:33 Gerçekten çok çok zor bir durum.Allah kimsenin başına vermesin ama yapamazdım. lazkizz 19-12-06, 14:09 Siz diyorsunuz etmezdim, Allah evet bir yol gosterirdi, ama Sunu da unutmayin ki Sadece sans. Cunku 200 bin dolari nasil bulacaksiniz. COk zor bulunan bir para az da degil. Teklifi kabul etmeseydi 1 gunun icinde nasil bulacakti pat diye 200 bin dolari?? Konu aslinda Cok karisik bende bilmezdim acikcasi ne yapacagimi... yxL 19-12-06, 15:51 kafanızda halitergin kompozisyonuyla fedakar anne görünümlü olduğunuzun farkındamısınız.. ona bakarsanız.. bizde baba olarak.. paris hiltonun teklifini kabul ederiz.. hemde 100 dolara fit oluruz.. hatta bu üste para vermeye bile gider.. :: teklifin miktarı ve öneminden çok, teklif edenin tipiyle alakalı galiba.. :: böylesi iğrenç, fırsatçı birinden gelen.. en az onun kadar iğrenç bi fırsatı kabul eden ile.. annelik duygusunu yan yana getirenlerden tiksindim.. :: bu anketin sonunda.. eğer sonuçta bir değişiklik olmassa üyeliğimi iptal ettirecem.. RIZA_BABA 19-12-06, 16:53 bunu forumda gündeme getirmiştim bu dizide bu ahlaksız teklif türkiyedeki tüm annlerin gururunu ayaklar altına alıyor şehrazat çoçuğunu kurtarmak için yatağa girdi ve bu parayı bi gecede kapıverdi ama türkiyede okadar çok löesemi hastası olan çocuklar var bunlarında gururu kırılıyor onlar ne yapacak had onlar bile böle bişi yapmak isteseler bile 150 bin doları verecek kişiyi nereden bulacaklar ben bu diziyi ahlaksız bir dizi olarak tanımlıyorum çünkü gördüğünüz gibi gazetelerden aldığım habere göre onur şehrazat ile yatmak için bi 300 bin dolardaha teklif etti ne bu böle iş pazarlığa döndü :( zaten rtüğe bizat şikayet dilekçesi verdim ssvshy 19-12-06, 20:19 bu kadar katı konuşanlara tek birşey diyorum acaba hayatlarında ailelerinden biri gözlerinin içine bakarak ben ölecekmiyim demişmi ne desem boş kimse bu acıyı çekmeden bilemez sınavdan elli almış biri sıfır almış birini ne kadar anlayabilirki nereye kadar teselli edebilirki yanında durur ama anlayamaz yaşamadan kimse birşeyi anlayamaz zeynep nazli 21-12-06, 11:30 Kesinlikle kabul etmezdim. Special 22-12-06, 04:46 Benim kanaatim hayir diyen 1853 kisinin anne olmadigi yonunde benim 2 tane oglum var ve olmek uzere ve onu kurtarabilmek icin yalnizca 1 gunun kalmis. Secip secmeme gibi bir sansiniz yok. %Şevval% 22-12-06, 10:06 kabul ederim yada etmem diye birşey söylemiyecem o duruma gelene kadar bi sürü eylem yapılır ne bileyim mantıklı düşünüp yaptıklarının yada yapabilceklerinin farkında olmalıdır tek çözümün birisiyle birlikte olmak olduğunu düşünmüyorum sonuçta o bir senaryo o karakter bi şekilde yırtıcak bitcek gidicek sonunda mutlu olcak ama gerçek hayatta bunun tersi olabilir kimden duydum bilmiyorum karşıma öyle bir adam çıksa kabul ederim dedi (halit ergenç gibi):icon_whis ama gerçek hayat başka allah kimseyi o durumlara düşürmesin önemli bir konu amansız bir hastalık evlerden ırak bir durum hadi yaptınız diyelim birde bunun sonunu düşünmek lazım çocuğunuz kurtuldu siz mutlu olabilcekmisiniz sonrasında başka başka olumsuz bişeyle karşılaşabilirsiniz bişeyi yaparken sonunu da düşünmek lazım acaba nolucak diye bunu yapabilen gururunu onurunu ayaklar altına alabilmeyi göz önüne almış bir insan gider dilencilik te yapar kurtarmak için az kalmış zaten yumurta kapıya dayanınca insanların paçası tutuşur sLeazy 22-12-06, 14:04 kabul ederdim... ama dededen gelen parayı da alırdım... hehe. TubaBülent 22-12-06, 15:12 ben kabul ederdim cocogum icin kesinlikleeee cocogum ici her sey yapardim . angal_dange 23-12-06, 07:22 kabul etmezdimmmm:img-yes: :good: yağmur meleği 23-12-06, 08:06 kabul etmem parayı başka yerden bulurdummmm ama evlenmeden asla bi gece geçirmezdim namusumu asla lekeleyemem kusura kalmasın yani 007 LAZ CADI 23-12-06, 12:10 kabul ederdim binkezde tövbe ederdim:) cincap 23-12-06, 12:21 Hiç bir neden bir kadının namusundan daha önemli değildir bu çocuğu bile olsa. Her yolu denerdim ama parayı bulamıyorsam kaderime boyun eğerdim. Çünkü eğer çocuğum ölmesi gerekiyorsa demekki hayırlısı budur. Dert de Allahtan dermanda Allahtan.... Sorciere 23-12-06, 14:36 öyle kötü bir durumla karşı karşıya gelsem ve çocuğumun hayatı buna bağlıysa kabul ederdim avrilie 23-12-06, 17:47 Kesinlikle çocuğumun hayatını kurtarmak için bir şeyler yapardım. yaseminergeneci 23-12-06, 18:33 aynen bende yapardım aayyssee 23-12-06, 20:09 ben olsaydım durumu açıklardım adamda taş deil ya kesin verirdi parayı:img-yes: :good: fatma3289 23-12-06, 20:37 bence çok haklısın katılıyorum arkeolog gırl 24-12-06, 17:19 ben olsa ayni şeyi yapardım ve arkadaşlar burada gördüki hepimiz yani fikirdeyiz yorumlerınız için teşekkür ederim :img-wink: bye defneee 25-12-06, 16:00 çok zor bişey bu ama hiç çarem kalmamışsa kabul ederdim deryacik 25-12-06, 17:35 Cok zor bir durum. Cok az zamanim oldugu ve söz konusu cocugumun hayati oldugu icin, teklifi mecburen kabul ederdim. jcdenton 25-12-06, 22:56 Gerçekten bu kadar çok evet cevabı olması bazı arkadaşları şaşırttığı gibi beni de şaşırttı. Katıldığım ve katılmadığım yorumlar yapılmış. Neticede "anne olmadan anlayamazsınız" sözünü anlayabilirim bir derece. Bunun yanında o çocuk ileride bunu öğrendi zaman psikolojisi ne olur, ne yapar bilinmez. Bir erkek olarak anlayamadığım çözemediğim şeyler var. Tamam bu bir dizi; allah kimseyi bu tarz bir olay ile karşılaşmak zorunda bırakmasın ama atlanan şeyler olduğunu düşünüyorum. Mutlaka başka bir yol olmak zorunda. Bu teklifi yapana da kabul edene de söyleyecek şeyim yok. Dilim varmıyor.... Yani; ar, namus, haysiyet, örf, adet, töre bu kadar mı ayağa düştü? Günümüz evliliklerine baktığımızda evlenen çiftlerin yaş ortalaması deredeyse 24'lere kadar düştü (tamam çok daha eskiden 14-15te bile evlendiriliyorlardı fakat, o kuşak insanları ile bu kuşağın insanları arasında düşünce, davranış, eğitim, tarz olarak dağlar kadar fark olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım) keza boşanmaları, aldatmaları, cinayetleri söylememe bile gerek yok. Ayrıca millet olarak nedendir bilinmez; bir güvensizlik, paranoya, özgür takılma, almış başını gidiyor. Kimse darılmasın fakat ben bunu maalesef yozlaşma olarak görüyorum, benliğimizi, karakterlerimizi kaybediyoruz olarak görüyorum. Özümüzü maalesef kaybetmek üzereyiz... Saygılar... jcdenton 25-12-06, 23:46 mesajı edit edemediğimden ötürü ufak birşey eklemek isterim. (Ucu çok yere dokunabileceği için en uygun şekilde yazmaya çalıştım) Bu konular bazı insanlar için çok önemlidir ve sinirleri çok çabuk gerebilir. Herşeyin mutlaka bir sebebi olduğu mutlaka bir de çözümü vardır. Neticede takdir-i ilahi. Yazılmışsa yapacak hiçbirşey yoktur. (maalesef insanın kendi kaderini oluşturması gibi birşeyin de olduğuna inanan kimselerden değilim. Herşey önceden belirlenmiştir, siz sadece bu yolu ne şekilde yürüyeceğinizi belirlemeye çalışırsınız) Bazı şeyler vardır ki; tartışmaya açık bile değildir. Buna ister geri-kafalılık, ister saçmalık deyin. Fakat demin yazılan fikirleri birkez daha okudum da; delirmemek elde değil... serseri_kizz 26-12-06, 01:40 teklifi kabul eder çocuğumun hayatını kurtalırdım dizicibonus 26-12-06, 08:06 ben kesinlikle kabul etmezdim... Ne yapar eder başka yerden bulurdum parayı... cenep 26-12-06, 14:53 Belki zamanımız şartlarıyla bağdaşmıyo sonucunda bu olay asırlar öncesinde meydana gelmiş..fakat konuyla alakası olduundan sizlerle paylaşmak istedim.. Şunuda ekliyim..Ben olsam o teklifi asla kabul etmezdim.. '''Çocuğunuz hasta, borcunuz bini aşmış ve biri size maddi imkan karşılığında ahlaksız bir teklifte bulunuyor? Ne yaparsınız? İslamiyetten asırlar önce yaşanmış ve bugünlere ulaşmış bir hikaye bize tarifsiz ibretler sunuyor.. Çok eski devirlerde Kifl adında bir adam vardı. Kifl, ahlâkî ve insanî değerlere önem vermeyen, para kazanmak için her yolu meşru gören çok zengin bir adamdı. Zenginliğini de faizden elde etmişti. Dara düşen, ihtiyacı olan kimse kendisine geliyor, o da yüksek bir faizle geri ödenmesi şartıyla onlara para veriyordu. Vadesi geldiği zaman kişi parasını ödeyemezse bu sefer faiz miktarını daha da artırıyordu. Şayet yine ödeyemezse adamları vasıtasıyla o kimsenin bütün varına yoğuna el koyuyordu. Bir gün, kapısına borç için bir kadın geldi. Bu kadın yakın zamanda kocasını kaybetmiş, namuslu, kendisini çocuklarına adamış bir anneydi. Bir süre, kocasından kalan şeylerle evini idare etmeye çalışmıştı. Ancak artık evde para kalmamıştı. Bunun için çalışması gerekiyordu. Bir yerde iş bulmak istedi; ama dışarısı dul bir kadın için çalışmaya müsait değildi. Neden sonra aklına evde dokuma yapıp onları yakın bir arkadaşı vasıtasıyla satmaya karar verdi. Bunun için bir dokuma tezgahına ihtiyacı olacaktı. Tezgahı alabilmek için de borç arayışına girdi. Yakın dost ve akrabalarına gitti; ama kimsede para yoktu. Çok üzülmüştü. Çaresiz bir şekilde evine doğru giderken yolda istemeden iki kişi arasında geçen bir diyaloğa şahit oldu. Şehirde Kifl adında bir kişinin insanlara borç para verdiğini duydu. Hemen onun yanına gitmeye karar verdi. Kifl kapıda kadını görünce çok beğendi. Onu elde etmek istedi. Kadın, Kifl’den karşılığını ödemek şartıyla borç para istedi. Kifl, kadının dul olduğunu da anlayınca ona ahlaksız bir teklifte bulundu. Kendisiyle beraber olması şartıyla vereceği parayı istemeyeceğini söyledi. Bu teklifi kadın şiddetle reddetti. Çok üzülmüştü. En çok da kendisine böylesi tekliflerin gelmesinden korkuyordu. “Allah’ım bana yardım et.” diye dua etti. Aradan birkaç gün daha geçmişti. Evde hiçbir şey kalmamıştı. Çocuklar açlıktan ağlıyordu. Onların ağlamasına kendisi de katılıyordu. Çaresizliğe, insanların ilgisizliği de eklenince kendisini Kifl’e teslim etmeye mecbur hissetti. Bu sırada da “Allah’ım! N’olursun beni affet. Bir daha böyle bir günah işlemeyeceğim.” diye dua ediyordu. Kadın, Kifl’in yanına gitti. Kifl’in yüzü gülüyordu. Ancak kadın bir yandan ağlıyor, bir yandan da titriyordu. Kifl, kadına bu halinin sebebini sordu. Kadın, - Buraya kendi isteğimle gelmedim. Daha önce böyle bir günah işlemedim. Onun için Allah’tan çok utanıyorum ve korkuyorum. Beni bu günaha sürükleyen fakirliğimdir, dedi. Kifl, duyduklarına çok şaşırmıştı. O kaskatı kalbi bir anda yumuşayıverdi. İçini pişmanlık duyguları sarmıştı. O sırada ağzından şu ifadeler döküldü: ALLAH’TAN UTANMAYA SENDEN DAHA LAYIĞIM! - Sen fakirliğin sebebiyle mecbur kaldığın bir günah işliyor ve bundan dolayı ağlıyorsun. Halbuki Allah bana bu kadar servet vermişken, ben günah işlemekten çekinmiyorum. Ben, Allah’tan utanmaya ve korkmaya senden daha layığım. Kifl, pişmanlık hisleri içinde, yapacağı kötü işten vazgeçti. Kalbine apayrı bir huzur ve mutluluk geldi. Kadına bir miktar para verip onu gönderdi. Kadıncağız, sevinç ve kendisini harama girmekten koruyan Rabb’ine şükür içinde evine döndü. Kifl, artık eski Kifl değildi. O güne kadar yapmış olduğu bütün günahlar için tevbe ediyordu. O gün sabaha kadar Rabb’ine dua dua yalvardı ve affını diledi. O gece Kifl’in ecel vaktiydi. O hal üzere ruhunu Rahman’a teslim eyledi. Sabah olmuştu. Kifl’in evinden çıkmadığını gören yakınları kapıyı açtıklarında Kifl’i ölü olarak buldular. Bu sırada kapısında herkesin okuyabileceği şekilde şöyle bir yazı vardı: “Allah, Kifl’in günahlarını affetti.” Halk, bu duruma şaşırdı kaldı. Allah, Kifl’in affedilmesine sebep olan bu olayı, o dönemin peygamberine vahiy yoluyla bildirdi. Böylece herkesin şaşkınlığı gitti ve insanlar bundan ders aldılar.''' x_ilhAn_x 26-12-06, 16:45 okadar zaman da bulamazdı..ben olsaaam bendee kabul ederdiiim... merhem 27-12-06, 16:37 O duruma gelmeden aslinda ne cevap versem yalnistir, neticede yasamadigim birsey fakat kabul edecegimi sanmiyorum. yılmaz 28-12-06, 02:44 Ben, "kabul etmezdim," diyen 2064 kişinin içerisindeki annelerin gerçekten, "anne," lakabını kabul ettiğine inanmıyorum. Yeri geldiği zaman anne çocuğu için sevmediği bir adamla bir gece geçirmek yerine, ölmeyi bile göze alabilmeli. Diziyi izlemiyorum ama senaryoyu biliyorum... yılmaz 28-12-06, 02:54 Şu, "ahlaksız teklif," kelimesinede hep gülüyorum. Teklifi alan kişi bunu reddedince teklif, "ahlaksız," oluyor. Hayır ayrıca ahlak anlayışı güzellik gibidir, kişiden kişiye değişir. Şimdi bana göre Binbir Gece dizisinde ahlaksız bir olay yok. Bana göre ahlaksızlık eğer patron kadının çocuğu için para istediğini bildiği halde bu teklifi yapsaydı olurdu, şu an için ahlaksızlık görmüyorum, ki zaten en son bölümde adam kendinden utandı. Son derece doğal, ya da en azından doğal. :blink: GÜL GÜZELİ 28-12-06, 13:13 o anda insanın aklına çocugunun hayatından başka bişey gelmez herhalde tek düşündügü ona ne olacagı nasıl kurtulacagı olurr ben onun yerinde olsaydım kabul ederdim bi anne evladı için herşeyi yapar bi evlat her şey demekdir bi laf okudum dün hayat demek sizce nedir diye bence hayat içinde o varlıgı hissetmek onun her aında heyecan duymak içinde bi yerlerde küçücük bişeyin büyüdügünü senın oldugunu sana ait oldugunu bilmektir hayat onunla göz açıp onunla kapamak onunla nefes alıp onunla vermek gözlerini her gün onunla güne açmak merhaba demek onun kalp atışını nefes alıp verdigini tüm kalbinle hissetmektir ben çocugum için canımı bile kaçınmadan verirdim bence şehrezat bi annenın yapabilicegi en güzel şeyi yapı çocugununn hayatı için kendi hayatını hiç düşünmeden bilmedigi bi yola soktu bende olsam bende yapardımm kesinlıkle:img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo dnzzz 28-12-06, 17:48 böyle bi duruma girmemek en iyisi..ama bşka seçenek yoksa,bir annenin evladı için hrşeyi yapacağını göz önünde bulundurarak kabul etmek derim kurt_kizi 28-12-06, 18:08 tabi ki herkes evet yapardim der cunku cok kolay ama bunu yasasaydiniz emin cok az kisi bu teklifi kabul edin insan onurunu dusunur bu seye girmezmi .......... yılmaz 28-12-06, 23:01 tabi ki herkes evet yapardim der cunku cok kolay ama bunu yasasaydiniz emin cok az kisi bu teklifi kabul edin insan onurunu dusunur bu seye girmezmi .......... insan çocuğu için o kastettiğin şeyide yapmalı...! mojo 29-12-06, 21:08 Söz konusu olan çocuğumun hayatı olacaksa zamanla yarış halinde isem,zaten durumun ağırlığından sersem halde isem,başka çareler aramaktansa mümkün olan ilk şeyi yapardım,ya ben o çocuğu 9 ay karnımda taşıyacağım,büyüteceğim kala kala bilmem kaç paraya kalacak? varsın benim ahlaksızlığım olsun,alnımın kiri elmin kri olsun,çocuğum yaşasın,bundan ötesi var mı ya... aysin 30-12-06, 12:35 allah kimseyi boyle bir durumda birakmasin annelik kavrami ve yasattiklari cok ozel cok guzel bir duygu basa gelmeden insanin kendini o insanin yerine koyarak hareket etmesi cok zor dedigim gibi allah gostermesin ama ben her ne olursa olsun kabul etmezdim herhalde biliyorum cok zor bir durum ama ben bu yolla gelen bi sagligin cokta saglikli olucani dusunmuyorum ben hayatta basima gelen sikintilari dertleri imtihan olarak gormekten yanayim ve allaha inanirim yasadigim heraninda hesabi olucak bunada inanirim ve bu benim hesabini veremiyecegim bir is bunun annelik duygusuylada bir alakasi yok neticede o yavru bana EMANET allah onu bana bir emanet olarak verdi ve istedigi zamanda alir bugsbunny05 30-12-06, 15:02 oğlumun yaşamı için kabul ederdim ipEk_sCo 31-12-06, 10:28 kesinlikle kabul ederdim oğlum ölüo daha ötesi warmı bunun çooook az bi zaman kalmış çocuğumun ölmesine bi an bile düşünmezdim.yapmak zorunda kaldıgım şey ne kdr ahlaksızca olursa olsun.. Hilo 01-01-07, 20:14 Gerçekten bu kadar çok evet cevabı olması bazı arkadaşları şaşırttığı gibi beni de şaşırttı. Katıldığım ve katılmadığım yorumlar yapılmış. Neticede "anne olmadan anlayamazsınız" sözünü anlayabilirim bir derece. Bunun yanında o çocuk ileride bunu öğrendi zaman psikolojisi ne olur, ne yapar bilinmez. Bir erkek olarak anlayamadığım çözemediğim şeyler var. Tamam bu bir dizi; allah kimseyi bu tarz bir olay ile karşılaşmak zorunda bırakmasın ama atlanan şeyler olduğunu düşünüyorum. Mutlaka başka bir yol olmak zorunda. Bu teklifi yapana da kabul edene de söyleyecek şeyim yok. Dilim varmıyor.... Yani; ar, namus, haysiyet, örf, adet, töre bu kadar mı ayağa düştü? Günümüz evliliklerine baktığımızda evlenen çiftlerin yaş ortalaması deredeyse 24'lere kadar düştü (tamam çok daha eskiden 14-15te bile evlendiriliyorlardı fakat, o kuşak insanları ile bu kuşağın insanları arasında düşünce, davranış, eğitim, tarz olarak dağlar kadar fark olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım) keza boşanmaları, aldatmaları, cinayetleri söylememe bile gerek yok. Ayrıca millet olarak nedendir bilinmez; bir güvensizlik, paranoya, özgür takılma, almış başını gidiyor. Kimse darılmasın fakat ben bunu maalesef yozlaşma olarak görüyorum, benliğimizi, karakterlerimizi kaybediyoruz olarak görüyorum. Özümüzü maalesef kaybetmek üzereyiz... Saygılar... Arkadasim tabiki örf adetlerimizi unutmamak gerekir,ama sehrazatin yerinde olsan ile basliyo bu soru,siz sanirim bu diziyi izlemiyorsunuz...cocugunun ölmesine 2 gün kalmis,kayinpederinden para 2 defa istedin gururuna yenik düstün vermedi,paran pulun yok,oglunu zor büyütüyosun,kocan ölmüs,isin yok isine yeni basladin patrondan istedin para böyle bir teklif geldi...peki sizce ALLAHIn verdigi CAN mi önemli??Ve CANINIZDAN COK SEVDIINIZ CAN VE ÖLMÜS KOCANIZDAN TEK YADIGAR OLAN KISI MI ÖNEMLI YOKSA NAMUS MU?TABIIKI NAMUS COOOOOOOOOOOOK FAZLA ÖNEMLI,AMA BIR CANIN BIR OGLUN YANINDA....SANMIYORUM! bugsbunny05 01-01-07, 21:50 çocuğun yaşamı göz önünde çocuğunuz olunca anlarız canından çok seversiniz tabikide ben çocuğum için yaparım ( Nicole_Aslı 02-01-07, 04:59 Walla bende kabul ederm sonuçta çocuğumun yaşamı söz konusu nasıl etmem? duman gozlum 02-01-07, 10:16 kesinlikle cocugum için herseyi goze alırdım bugsbunny05 02-01-07, 11:10 oğlunun hayat söz konusu insan oğlu için kendini feda eder ya annelik yaptığı bu şehrazatın .... easterprince 03-01-07, 08:42 Tabiki Annne Çocugunu Hayatini İyi Yasamasını ister Bu da Demek Oluyo ki kesinlikle kabul ederdim.. |