Tüm Versiyonu Göster : Kader


erten07
17-11-06, 09:45
Altın Portakal’ın en iyisi vizyonda

Kader Yön: Zeki Demirkubuz

Oyn: Ufuk Bayraktar, Vildan Atasever, Engin Akyürek

Bekir, Uğur’a aşıktır. Uğur, Zagor’u sevmektedir, Zagor ise suç işlemeyi... 1997’de vizyona giren Masumiyet; Bekir, Uğur ve Zagor’un izleyicileri darmadağın eden öyküsünü anlatıyordu. Zeki Demirkubuz, bu kez Masumiyet’te 40’lı yaşlarını anlattığı Uğur ve Bekir’in gençlik yıllarına dönüyor.

Zagor hapisten çıkar. Boğucu bir yaz gecesi aksilikler birbirini takip edince mahallede cinayet işlenir. Aynı gece Uğur da kaybolur. Bu cinayet, o güne kadar Cevat’ın koruması altında yaşayan Uğur’un annesi, felçli babası ve küçük erkek kardeşi için zor ve karanlık günlerin habercisidir. Uğur’a delicesine aşık olan Bekir içinse kurtuluş umudu... Ailesinin bulduğu bir kızla evlenip, yeni bir yaşama başlar. Ama aylar sonra, Zagor’un İzmir’de iki polisi öldürüp yakalanması ve Uğur’un İstanbul’a dönmesiyle, bu acımasız aşkın peşinde yıllar yılı sürecek amansız bir takip başlar...

Yitik yaşamlara, ölesiye aşklara ve masumiyete adanmış Kader’i kaçırmak kesinlikle büyük bir hata olur. Oyuncularının mükemmel performanslarıyla da öne çıkan Kader, bu yılki Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin de galibiydi.

erten07
17-11-06, 09:56
Kader

Zeki Demirkubuz'un Masumiyet'inde Haluk Bilginer'in uzuun bir tiradı vardı, hatırlar mısınız? Bir kır sofrasında, nasıl aşka düştüğünü, aşık olduğu kadının peşinden nerelere ve nelere sürüklendiğini, kısaca aşkın hikayesini anlattığı bu sahne, filmin tüyler ürpertici doruk noktasıydı da aynı zamanda. Kader, işte o sahnede anlatılanların filme dönüştürülmüş hali. Zeki Demirkubuz, Antalya Festivali'nde Altın Portakal alan filmi Kader'de Masumiyet'i oluşturan hikayeye götürüyor izleyiciyi. Antalya'da eleştirmenlerin çok beğendiği ve sonn yılların en etkileyici Türk filmlerinden biri kabul edilen Kader'de başrollerde İki Genç Kız filminden ve Kadın Severse dizisinden tanıdığımız Vildan Atasever (Derya Alabora karakterinin gençliği) ile Demirkubuz'un garsonluk yaparken keşfettiği Ufuk Bayraktar (Haluk Bilginer karakterinin gençliği) var.

erten07
18-11-06, 08:03
Zeki Demirkubuz’un kaderi değişiyor mu?

Zeki Demirkubuz, Türk Sineması’nın en değerli ve en kendine has yönetmenlerinden.

Kendisi gerçekçi, yapmacıksız anlatımıyla gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında sıkı bir hayran kitlesi edindi, katıldığı pek çok festivalden ödüllerle döndü.

Diğer yandaysa onun filmleri bugüne dek sinemalarda kalabalık izleyici kitleleriyle buluşmadı.

Sınırlı sayıda salonlarda gösterime giren ve sessizce vizyondan çekilen Masumiyet, Üçüncü Sayfa, İtiraf, Yazgı, Bekleme Odası daha sonra DVD setleri halinde arşivlerdeki yerlerini aldılar neyse ki.

Ünlü yönetmenin filmlerinin sinemalarda gösterim konusundaki kaderi bu yıl Altın Portakal’da En İyi Film Ödülü’nü alan Kader’le birlikte değişeceğe benziyor.

Filmin gösterildiği festivallerde çok beğenilmesi ve arkasına kuvvetli bir rüzgar alması dağıtımcı firmanın salon sayısını artırmak istemesiyle sonuçlandı.

Daha önceki filmleri sadece en fazla 5-6 kopyayla izleyici karşısına çıkan Zeki Demirkubuz’un Kader’i bu cuma 40 kopyayla birden gösterime girecek.

Kader, Zeki Demirkubuz sinemasıyla tanışmak ve delicesine, tutkulu, kural tanımaz bir aşk hikáyesi görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir film.

Filmi izlerken ünlü yönetmenimizin Firuzağa Camii’nde garsonluk yaptığı sırada keşfedip, Bekleme Odası'nda kamera karşısına geçirdikten sonra Kader'de başrolü verdiği Ufuk Bayraktar’ın performansına da dikkat edin derim.

Oyunculuk eğitimini olmadan olmaz diyenler, hiç oyunculuk eğitimi almadığı halde müthiş bir performans sergileyen bu yetenekli genci izleyince bakalım fikirlerini değiştirecekler mi?

erten07
18-11-06, 09:29
Filmin adı : KADER
Yönetmen : Zeki Demirkubuz
Oyuncular : Ufuk Bayraktar, Ufuk Bayraktar, Vildan Atasever, Engin Akyürek, Müge Ulusoy, Ozan Bilen, Settar Tanrıöğen, Erkan Can, Mustafa Uzunyılmaz, Güzin Alkan, Hikmet Demir, Vildan Atasever


Senaryo: Zeki Demirkubuz
Görüntü Yönetmeni: Zeki Demirkubuz
Kurgu: Zeki Demirkubuz
Müzik: Edward Artemiev
Yapımcı: Zeki Demirkubuz
Süre: 103 dk.
Yapım: Türkiye, Yunanistan (2006)
Dağıtımcı: Özen Film
Gösterim Tarihi: 17 Kasım

Bekir (Ufuk Bayraktar) Uğur’a (Vildan Atasever) aşıktır. Uğur Zagor’u sevmektedir, Zagor ise suç işlemeyi... Zagor hapisten çıkar. Boğucu bir yaz gecesi aksilikler birbirini takip edince mahallede cinayet işlenir. Aynı gece Uğur da kaybolur. Bu cinayet, o güne kadar genç ve zengin Cevat’ın koruması altında yaşayan Uğur’un genç ve güzel annesi, felçli babası ve küçük erkek kardeşi için zor ve karanlık günlerin habercisi olsa da, Uğur’a delicesine aşık olan Bekir’in kurtuluş umudu olur. Ailesinin bulduğu bir kızla evlenip, yeni bir yaşama başlar. Ama aylar sonra, Zagor’un İzmir’de iki polisi öldürüp yakalanması ve Uğur’un İstanbul’a dönmesiyle bu acımasız aşkın peşinde yıllar yılı sürecek amansız bir takip başlar. Bekir, taşra pavyonlarında, üçüncü sınıf otel odalarında, esrar alemlerinde Uğur’un izini sürer.

http://img223.imageshack.us/img223/8933/555cfd168ca0e3f821a00e3ez8.jpg (http://imageshack.us)

burcumania
27-11-06, 21:45
ödülü sonuna kadar hakediyor,çok küfürlü yalnız dikkat edin..

dikkat edilecek ne var anlamadım. mükemmelin ötesinde bir film ve küfür de gayet doğaldır... " ender bey nasılsınız efendim, iyiyim sağolun teşekkürler sizi sormalı" türünde beklemeyin her filmi...

rain 1907
29-11-06, 16:22
gerçekten,çok,güzel,bir,film.özelliklede,çocuktaki ,değişim,olağanüstü.yanlız,yaş,sınırlaması,olması, gerektiğini,düşünüyorum.çok,fazla,küfür,var.bu,fil me,göre,doğal,ama,yaş,sınırı,olmalı!:img-yes:

gaby
05-12-06, 11:37
çok beğendim bence masumiyetten daha iyi olmuş daha sürükleyici ödülü gerçekten hak etmiş

erten07
27-12-06, 09:59
SİYAD ödülleri için geri sayıyoruz


Türk sinema camiasında SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Ödülleri’nin yeri ayrıdır.

Çünkü bu ödüller, farklı uzmanlık alanları olan ve sadece tek bir festival için bir kereliğine bir araya gelmiş sınırlı sayıdaki jüri üyesi değil, işi film izlemek ve değerlendirmek olan kalabalık bir sinema yazarı topluluğu tarafından belirlenir. Sinema yazarlarının kapalı zarf usulü yaptığı oylama çoğunluğun ortak bilincini yansıtıp, hep kaliteliyi ödüllendirdiğinden, SİYAD Ödülleri saygın ve değerlidir.

Bu yıl 39’uncusu verilecek SİYAD Ödülleri için geri sayım başladı. Yarınki toplantıda adayları belirleyeceğiz. Ocak ayındaki ikinci toplantının ardından da, 22 Ocak’taki bol sürprizli törende ödüller sahiplerini bulacak.

Geçen yılki törene Çağan Irmak’ın Babam ve Oğlum filmi, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dahil 6 dalda birden ödül alarak damgasını vurmuştu.

Bu yıl Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, Hokkabaz, Sınav, Kader, İklimler, Takva, Cenneti Beklerken ve Küçük Kıyamet’in de aralarında bulunduğu filmler arasında bir değerlendirme yapılacak ve bakalım ödül dağılımı nasıl olacak?

fawwka
29-12-06, 01:10
Her yıl daha da prestijli hale gelen, 22 Ocak'ta verilecek SİYAD – Sinema Yazarları Derneği 39. Türk Sineması Ödülleri 2006 için adaylıklar açıklandı.


Geleneksel SİYAD– Sinema Yazarları Derneği 39. Türk Sineması Ödülleri 2006 için geri sayım başladı. 22 ocak 2007 pazartesi günü Taksim Atatürk Kültür Merkezi büyük salonda yapılacak olan ödül töreninde, Türk sinemasının 2006 ürünleri ödüllendirilecek. 11 ayrı dalda dağıtılacak SİYAD heykelcikleri sahiplerine verilecek. Derneğe kayıtlı 36 üyenin katılımıyla seçilen adaylar şöyle (alfabetik olarak):

- En iyi film:

Beş Vakit
Cenneti Beklerken
Kader
Korkuyorum Anne
Takva

- En iyi yönetmen:

Nuri Bilge Ceylan (İklimler)
Zeki Demirkubuz (Kader)
Reha Erdem (Beş Vakit)
Reha Erdem (Korkuyorum Anne)
Derviş Zaim (Cenneti Beklerken)

- Mahmut Tali Öngeren - en iyi senaryo:

Önder Çakar (Takva)
Zeki Demirkubuz (Kader)
Reha Erdem (Beş Vakit)
Nilüfer Güngörmüş – Reha Erdem (Korkuyorum Anne)
Derviş Zaim (Cenneti Beklerken)

- En iyi erkek oyuncu:

Ufuk Bayraktar (Kader)
Haluk Bilginer (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Erkan Can (Takva)
Ali Düşenkalkar (Korkuyorum Anne)
Cem Yılmaz (Hokkabaz)

- Cahide Sonku - en iyi kadın oyuncu:

Vildan Atasever (Kader)
Ebru Ceylan (İklimler)
Demet Evgar (Beyza’nın Kadınları)
Başak Köklükaya (Küçük Kıyamet)
Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)



- En iyi yardımcı erkek oyuncu:

İlker Aksum (Küçük Kıyamet)
Mazhar Alanson (Hokkabaz)
Civan Canova (Eve Dönüş)
Meray Ülgen (Takva)
Bülent Emin Yarar (Beş Vakit)

- En iyi yardımcı kadın oyuncu:

Şenay Gürler (Korkuyorum Anne)
Nazan Kesal (İklimler)
Ezgi Mola (Hayatımın Kadınısın)
Melisa Sözen (Cenneti Beklerken)
Müge Ulusoy (Kader)

- En iyi görüntü yönetmeni:

Florent Herry (Beş Vakit)
Hayk Kirakosyan (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Mustafa Kuşçu (Cenneti Beklerken)
Gökhan Tiryaki (İklimler)
Soykut Turan (Takva)

- En iyi sanat yönetmeni:

Naz Erayda – Hakan Yarkın (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Yaşar Kartoğlu (Hokkabaz)
Elif Taşçıoğlu – Serdar Yılmaz (Cenneti Beklerken)
Erol Taştan (Takva)
Mehtap Ün Kanıbelli (Korkuyorum Anne)

- En iyi kurgu:

Andrew Bird – Niko (Takva)
Zeki Demirkubuz (Kader)
Reha Erdem (Beş Vakit)
Nathalie Le Guay – Reha Erdem (Korkuyorum Anne)
Ulaş Cihan Şimşek (Cenneti Beklerken)

- En iyi müzik:

Ender Akay (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Gökçe Akçelik (Takva)
Rahman Altın (Cenneti Beklerken)
Baba Zula (Dondurmam Gaymak)
Kevin Moore (Küçük Kıyamet)

Sinema yazarları, bu adaylar arasından kazananları 18 ocak 2007 perşembe günü son bir toplantıda belirleyecek. Gecede ayrıca Türk sinemasının unutulmaz kadın oyuncularından Ayşen Gruda, beyazperdenin en etkileyici jönlerinden Tarık Akan, Türk sinemasının en önemli filmlerine imza atmış usta yönetmen Zeki Ökten, kamerası, görüntü yönetimi ile sinema sanatına eşsiz katkılarda bulunan Çetin Tunca birer onur ödülü ve Türk sinema tarihini usta kalemiyle belgelendiren sinema yazarı, arşivist Burçak Evren SİYAD’ın Tuncan Okan adına verdiği bir emek ödülü alacak. Mazhar Alanson’un şarkılarıyla renk katacağı gecede SİYAD’ın 2005 – 2006 film sezonunda en iyi yabancı film seçtiği Cache – Saklı adlı film de ödülünü alacak. Ödül dağıtılacak on bir ana dalın dışında umut veren genç oyuncu da SİYAD gecesinde açıklanacak. Türk sinemasının SİYAD gecesiyle yaşayacağı bu büyük heyecan DIGITURK tarafından TürkMax adlı kanaldan canlı olarak yayımlanacak.

Aday belirleme toplantısında oy kullanan sinema yazarları şöyle: Tül Akbal Süalp, Necla Algan, Cem Altınsaray, Okan Arpaç, Zahit Atam, Şenay Aydemir, Burcu Aykar, Erol Bilem, Banu Bozdemir, Cüneyt Cebenoyan, Sadi Çilingir, Coşkun Çokyiğit, Atilla Dorsay, Murat Emir Eren, Murat Erşahin, Engin Ertan, Talip Ertürk, Ömür Gedik, Berke Göl, Burak Göral, Ege Görgün, Ayla Kanbur, Rıza Kıraç, Esin Küçüktepepınar, Sevin Okyay, Nadir Öperli, Murat Özer, Agah Özgüç, Aslı Selçuk, Necati Sönmez, Özgür Şeyben, Alin Taşçıyan, Uğur Vardan, Burçin Yalçın, Deniz Yavuz ve Fırat Yücel.

http://www.medyaline.com/haberler/haber_detay.asp?id=22003

dilan_şahin
30-12-06, 16:19
Fazla söze gerek yok tek kelimeyle muhteşem.Masumiyet filmini kaçırdığım için kafamı duvarlara vuruyorum şimdi

fawwka
22-01-07, 09:59
SİYAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR (Bugün)

5 Ocak 2007 - Geleneksel SİYAD Sinema Yazarları Derneği 39. Türk Sineması Ödülleri 2006 için geri sayım başladı. 22 Ocak 2007 Pazartesi günü Taksim Atatürk Kültür Merkezi büyük salonda yapılacak olan ödül töreninde, Türk sinemasının 2006 ürünleri ödüllendirilecek ve on bir dalda dağıtılacak SİYAD heykelcikleri sahiplerine verilecek.

erten07
14-04-07, 20:48
İSTANBUL - AKBANK sponsorluğunda düzenlenen 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin ödülleri Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu
.
Ulusal Yarışma’da “Kültür Bakanlığı Yılın En İyi Türk Filmi” ödülü Nuri Bilge Ceylan’ın “İklimler” adlı filmine verildi. Ulusal Yarışma Jürisi “Kültür Bakanlığı Yılın En İyi Türk Yönetmeni” ödülü ise “Kader” filminin yönetmeni Zeki Demirkubuz’a gitti. Kültür Bakanlığı “yılın en iyi türk filmi” ve “yılın en iyi türk yönetmeni”ne 50.000’er YTL değerinde para ödülü de verdi.

http://img261.imageshack.us/img261/8113/istfk1gj5.jpg (http://imageshack.us)

Ulusal Yarışma Jürisi’nin seçtiği En İyi Erkek Oyuncu ödülünü “Takva” filmindeki rolü ile Erkan Can ve “Kader” filmindeki rolü ile Ufuk Bayraktar paylaştılar. En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise “Beynelmilel” filmindeki rolü ile Özgü Namal’ın oldu. Bu oyuncular Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10.000’er YTL para ödülü de aldı.

http://img258.imageshack.us/img258/6867/istfk5os7.jpg (http://imageshack.us)

---gamze---
01-06-07, 16:14
:good: :good: :good: bu filme kadar vildan atasever i hiç sevmezdim ama bu filmle kız döktürmüş resmen ufuk bayraktar da çook güzel oymamış .zeki demirkubuz favori yönetmenlerim arasında

Antonidas
12-04-08, 00:16
harika bir filmdi masumiyeti çok merak ediyorum mutlaka alacam
ufuk bayraktar oyunculuk eğitim almamasına ragmen o karakteri çok güzel yansıtmıs bir insan o kişiyi o kişideki değişimleri baska bir oyuncu oynasa bu kadar iyi olamazdı heralde kesinlikle izlenilmesi gereken bir film oldugunu düşünüyorum