Tüm Versiyonu Göster : Acı Hayat-Bölüm Yorumları/1
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Aci Hayat-------Osman sinav ile Kenan imirzalioglu yine geliyooor
Osman sinav diyorum sadace bu kadar ya tutmamasi mümkün degil gibi
erkanpetekkaya_1988
02-12-05, 23:43
arkadaşlar acı hayat dizisi ile ilgili bilgisi olan varmı başlamadı hala ya
vallah ya niye baslamadi ya, heralde dogru zamani bekliyorlardir ya bu ay icinde yada yeni yilda baslar :)
show reklamını gösterdi bugün yakında diye bir iki haftaya başlar herhalde:p
fragmanı yok sadece bir gülk var onu gösteriyor acı hayat diye hiç bişey anlaşılmıyor
14 Aralık Saat:20.00 de diye tanıtımını gördüm show tv de..
GüZYanGInI
06-12-05, 09:06
ya off ya o kadar merakla bekledim diziyi.. ama çarşamba günü sekizde olcak işmi ya... nasıl izlicem merak ediorum... başroldeki kızı şeye benzettim ben ya lise defterinde oynayan bi kız vardı ya.... adını bilmiorum ıona benzettim
erkanpetekkaya_1988
06-12-05, 14:09
evet arkadaşlar kenan abimiz bomba gibi dönüyo vallahi tanıtımı izledim saçlar kısalmış daha bi yakışıklı olmuş mükemmel de şiir okuyo showu açın görürsüünüz mükemmel dizi olcak bence heyecanla bekliyorum diziyi evet selin demiratar lise defterinde oynayan kız kenan abiyle başrolde
yaşasınnn kenan imirzalıoğluna kavusuyoroz sonunda
selinle de pek yakışırlar birbirlerine
ben daha görmedim tanıtımı filan hemen tv basına geceyim
ayrıca saat 8 iyi olmuş umarım degiştirmezler aşk oyunuyla çakışmaz inşallah eger show böyle bir sey yaparsa çok kötü olur benim için
GüZYanGInI
06-12-05, 14:43
Selin Demiratar evet bu oyuncu lise defterinde oynamıştı asi bir kız rolündeydi
http://www.4x10.com/insanlar/1678.4x10
evet işte bu kız.... başka birini bulammışlar acaba.. kenanın yanında çok ufak kalıo gibi
EL DESDİCADO
06-12-05, 15:29
bakalım bu yeni osman sınav-kenan imirzalıoğlu projesi başarılı olacak mı? DELİ YÜREK tam bir efsaneydi.
sihirlisinema
06-12-05, 15:55
evet işte bu kız.... başka birini bulammışlar acaba.. kenanın yanında çok ufak kalıo gibi
eee kenan ebadında bir bayan oyuncu da ekranlara felan sığmazdı herhalde.
evet selin biraz minyon bir kız ama bakışı güzel.
deliyürek'de zeynep tokuş'la ilgili de bu gibi eleştiriler yapılırdı
ama
osman sınav'ın anlattığı aşk hikayelerinde oyuncular, olduklarından çok farklı hallere bürünüyorlar...
iyi bir hikaye, varolan uyumsuzlukları bile ortadan kaldırabilir.
bakalım nasıl bir kombinasyon izleyeceğiz?
.
bakin bu dizi tutmasi lazim carsambaya ragmen tutulmasi gereken bir dizi ee maglum carsamba cok diziler var ama kesin tutacak yani baska bisey düsünemiyorum,, kenanimirzali oglu yeter ya vallah bakin
14.12.05 carsamba 20.00
Sebenzorlu
07-12-05, 05:57
Büyük bir merakla bekliyorum bence iyi bir dizi geliyor...
Beyaz gülüm
Ayrılığı yok etmez ölüm
Kirpiğine rüzgar değse
Baktığın yere kan damlar gülüm
Baksan hazırım
Tutsan uçarım
Öpsen ölürüm
Yokluğundan gayrı
Bana ne etsin ölüm
Sana gelmediğim gün
Öldüğüm gündür gülüm ...
Bu dizi tutar ...
Beyaz gülüm
Ayrılığı yok etmez ölüm
Kirpiğine rüzgar değse
Baktığın yere kan damlar gülüm
Baksan hazırım
Tutsan uçarım
Öpsen ölürüm
Yokluğundan gayrı
Bana ne etsin ölüm
Sana gelmediğim gün
Öldüğüm gündür gülüm ...
bu şiiri kenanın sesinden dinlemek çok hoştu...;)
bence tutar bu dizi..kenacım var nede olsa...
Kenan İmirzalıoğlu ... Bana televizyonu sevdiren insan ... Osman Sınav ... Bana sinemayı sevdiren insan ...
Televizyon izlemek yeniden keyifli olacak sanirim ... :)
erkanpetekkaya_1988
07-12-05, 21:05
ya süper olcak heyecanla bekliyoruz diziyi kenan abi dehşet ya iyice olgunlaşmış görüntü öyle dizi tutarmı tartışmalarına gerek yok kesin tutar bence mükemmel dizi olcak ama ben kenan abiden gine aksiyon tarzı eski dizilerindeki gibi beklerdim ama olsun oynasında ne olursa olsun en beğendiğim aktör
tesekürler CARL siiri yazdigin icin sagol ,,,dizi ama cok güzel olacak bakin görün
Bence Osman Sinav cok gec kaldi... Cünkü bu diziyi (eski) asistani Tomris Giritlioglu ile planlamislar.Ancak araya sorunlar girince Tomris Giritlioglu üzerinde biraz oynamalar yaparak "Ihlamurlar Altinda" adiyla yayinladi projeyi.
Yani ana konu hemen hemen ayni o yüzden bir dizi varken 2. kez ayni öykü insanlari biktirabilir.Tabi Osman Sinav farki hissedilir diye düsünüyorum
simdi üzüldüm ama ya masal team in yazisini okutuktan sonra ama bence hikayesi baska olur o kadar kalitesiz is yapmasi osman sinav ,,
GüZYanGInI
08-12-05, 15:11
ya evet biraz geç kalındı bencede ama belli olmaz... kenancılar çook:D yayınlansında bi görelim bakalım
Dizinin Konusu (Aynen dedigim gibi Ihlamurlar Altindanin kopyasi cikti.Sadece Elif-Yilmaz yerine Mehmet-Nermin Filiz ile Yilmaz yerine Filiz-Mehmet )
İstanbul'un varoş mahallelerinden birinde yaşamakta olan, kaynakçı Mehmet ve manikürcü Nermin birbirlerini ölesiye seven iki gençtir. Evlenip yuva kurmak istedikleri halde parasızlık yüzünden sürekli zorluk yaşarlar.
Yoksulluk üzerlerine bir kabus gibi gelir. Kader, adeta bu iki sevgiliyi birbirlerinden koparmak için ağlarını örmektedir. Nermin gün geçtikçe yoksulluğun onu ittiği umutsuzluğa kapılmakta, Mehmet ise bütün uğraşlarına rağmen Nermin'i mutlu edecek bir gelecek için ikna edememektedir.
Nermin mutlu olacağına dair tüm inancını yitirmeye başladığı bir dönemde, cemiyet hayatının ünlü isimlerinden birisi olan Belkıs Özmermercioğlu, manikür yaptırmak için Nermin'i ihtişamlı malikanesine çağırır. Belkıs, bu ihtişamlı malikanede; kocası Sefa, kızı Filiz ve ünlü bir playboy olan oğlu Ender'le yaşamaktadır.
Ender, kız kardeşi Filiz'le aşk üzerine girdiği küçük bir münakaşanın ardından, bir iddia kazanmak uğruna Nermin'i gözüne kestirir. Bu olay umutsuz bir aşkı taşımaya çalışan Nermin'in kaderini değiştirir. Ender, başta zararsız görünen, ancak sonrasında Nermin'in hayatını cehenneme çevirecek taktiklerle, genç kızın hayatına bir daha çıkmamak üzere girmeyi başarır.
Nermin zengin ve ışıltılı bir dünyaya doğru gün geçtikçe yakınlaşmaya ve bunun bedeli olarak hayatının aşkı Mehmet'ten uzaklaşmaya başlar.
Mehmet için ise, artık hayatta tek bir önemli şey vardır; intikam. Yoksulluk yüzünden kaybettiği aşkının intikamını alacaktır. Bunun da tek bir yolu vardır; zengin olmak! Hem de ülkenin önemli zenginlerinden birisi olan Ender ve ailesini önünde diz çöktürebilecek kadar güçlü bir zengin olmak...
sihirlisinema
08-12-05, 16:20
Bence Osman Sinav cok gec kaldi... Cünkü bu diziyi (eski) asistani Tomris Giritlioglu ile planlamislar.Ancak araya sorunlar girince Tomris Giritlioglu üzerinde biraz oynamalar yaparak "Ihlamurlar Altinda" adiyla yayinladi projeyi.
Yani ana konu hemen hemen ayni o yüzden bir dizi varken 2. kez ayni öykü insanlari biktirabilir.Tabi Osman Sinav farki hissedilir diye düsünüyorum
...........
(Aynen dedigim gibi Ihlamurlar Altindanin kopyasi cikti.Sadece Elif-Yilmaz yerine Mehmet-Nermin Filiz ile Yilmaz yerine Filiz-Mehmet )
acı hayat, biliyorsunuz, gişe rekortmeni, bol ödüllü 1962 tarihli bir film.
metin erksan usta hikayenin dizi haklarını vermiş sınav'a, o da hikayeye sadık kalarak ve kendi meşhur tarzını koyarak çekecektir.
karakterleri karşılaştırıyorsunuz, evet orjinal filmdeki karakterlerdir onlar ve doğal olarak osman sınav'ın dizisinde de aynen olacaktır.
Peki; Ihlamurlar Altında, isimleri farklı da olsa, niçin aynı karakterleri kullanmış hikayesinde, bu garip durumun eninde sonunda ortaya çıkacağını düşünememişler mi sizce? bence düşünmüşlerdir.
I.A., yapımcısı aslında acı hayat'ın yayın haklarını alamadığı için, ondan "esinlenerek yazılmak zorunda kalınmış" bir hikaye olabilir...
( burada asıl sorulacak soru; sevgili tomris giritlioğlu, hocasının bu projeyi yapacağını bile bile, telif hakları alınmış bir hikayeyi ve karakterlerini biraz değiştirerek kopyalamış mı, yoksa I.A.'nın acı hayat'la hiçbir ilgisi yok mu? bence onların da savunduğu gibi, bir kitaptan esinlenerek yapıldı bu dizi. o yüzden de karşılaştırmayalım... )
neyse, bence ikisi de çok güzel diziler; birini büyük usta osman sınav yapıyor, diğerini değerli yönetmen-yapımcı tomris giritlioğlu...
şöööle arkamıza yaslanıp keyfini çıkaralım dizilerin.
( ama herşeyin doğrusunu söylemeden de geçmeyelim. )
son söz masalteam'den:
" Tabii Osman Sınav farkı hissedilir. "
-
öyleyse bu tomris Giritlioglu ayip etmis dimi allah allah önce aci hayat da calisiyo sonra bi problemm cikti diye aci hayatin kopyasini yapiyo
dedigin gibiyse Aci hayat Ihlarmur altinda nin kopyasi degil tam ters olmasi lazim
Osman Sinav Kopya yapmas masal Team
zaten genelde eski filmler birbirinin kopyasi deilmi birsürü vardir eski filmlerden hemen hemen ayni konuya sahip olanlar sonuçta acı hayatta ıh.altındada eskilerden alıntı yani normal biraz benzemesi :confused:
sihirlisinema
09-12-05, 00:44
öyleyse bu tomris Giritlioglu ayip etmis dimi allah allah önce aci hayat da calisiyo sonra bi problemm cikti diye aci hayatin kopyasini yapiyo
dedigin gibiyse Aci hayat Ihlarmur altinda nin kopyasi degil tam ters olmasi lazim
Osman Sinav Kopya yapmas masal Team
sevgili arkan61,
bir yanlış anlamayı düzeltmek lazım;
giritlioğlu acı hayat'ta çalışmış değil... yıllar önce acı hayat'ı çekmeyi düşünmüşler sadece. kendisi, uzun zaman önce bir dönem sınav'ın asistanlığını
yapmış.
öyle, bir problem çıkmış da kafası bozulup, taklit etmiş gibi bir durum yok. yanlış anlaşılmış bu konu.....
birebir kopyalama da yok. yalnızca "aşırı derecede esinlenme" var.
ama doğru, asıl diğer diziler, acı hayat'tan esinlenmiştir.
acı hayat filmi ve onun konusu, 44 yıldır türk sinema tarihinde, ayan beyan ortada duruyor çünkü.
.
GüZYanGInI
09-12-05, 09:01
aci hayat siler süpürür onu
neyin ne olcağaı hiç belli olmaz.. ikiside takip edilir ama kimse acı hayat başladı die ı. a yı bırakmaz.. ıhlamurlar altındanın baya bi kitlesi var forumda çok sessiz kalabilir ama yaş ortalaması yüksek bu diziyi izleyenlerin.. ben ı. a yı severek beğenerek izliorum .. acı hayatta da kenan var diye izlemek istiodum ama nasıl ayarlıcam bilmiorum.. diğer bi dizimle aynı saatte.. artık tekrarmı izlerim video mu izlerim bilmiorum ama kaçırmakta izstemem..
osman sınav acı hayatı seyretsin sonra da ıhlamurlar altındayı seyretsin ... tema aynı diyebilirsiniz ama senaronun aksı farklı!!bence osman sınav kendi dizisinin reklamını yapmak icin ıhlamurlar altındayı kullanıyor!!
kardeşim fragmanı bile taklit!!!bulent inal siir okuyor ya aynısını kenan a da okutmuslar ama tabi kenan kendi sesini kullanmıyordu di mi!!:)
osman beeeeyyy fragmandamı yazıyordu senaryoda!!
ASIL TAKLİT ACI HAYATTIR!!!
seyretmeyecegim seyretmiyorum!!!insanları kandıramazsınız!!
GüZYanGInI
09-12-05, 12:33
ben ikisini yarıştırmıyorum.. sadece ı. altındayı sollar ezer geçer gibi sölere kızıyorum... yani ne gerek var böle şelere.. tamam benzer olabilirler ama yinede böle dizi izleyenleri kışkırtıcı laflar yorumlar yapılmamalı...
osman sınav acı hayatı seyretsin sonra da ıhlamurlar altındayı seyretsin ... tema aynı diyebilirsiniz ama senaronun aksı farklı!!bence osman sınav kendi dizisinin reklamını yapmak icin ıhlamurlar altındayı kullanıyor!!
kardeşim fragmanı bile taklit!!!bulent inal siir okuyor ya aynısını kenan a da okutmuslar ama tabi kenan kendi sesini kullanmıyordu di mi!!:)
osman beeeeyyy fragmandamı yazıyordu senaryoda!!
ASIL TAKLİT ACI HAYATTIR!!!
seyretmeyecegim seyretmiyorum!!!insanları kandıramazsınız!!
sadece gülüyorum vallah :D baska BIRSEY YAPILMAZ BU YORUMDAN SONRA VALLAH , kiskirtma ve kücük görme var simdi bu sözlerde dimi miskin olmuyo ama
Arkadaslar ;
Aci Hayat , Ihlarmuarlar Altindanin kopyasi derken , Aci Hayatin kötü oldugunu söylemek istememistim. Sadece Tomris Giritlioglunun Osman Sinavdan erken davranip 12 Hafta önceden ayni hikayeyi diziye dönüstürdügünü bu yüzden Osman Sinavin Aci Hayatinin seyirciyi biktirabilecegini vurguladim.Ama yine söylüyorum Osman Sinavin kalitesi maglum , Tomris Giritlioglu ondan 12 hafta önce davrandiysa Osman Sinavdan bu proje yerine baska bir proje beklerdim...
Ayrica Ihlamurlar Altindada hikayenin bir kitaptan esinlenildigi (Kitabin adini unuttum) yaziyor.Belkide 1968 tarihindeki film bile sözü gecen kitaptan esinlenerek yapildi.
Osman Sinav dizinin tanitim gecesinde gercek "Aci Hayat" bizde diyerek Ihlamurlar Altindayi rakip olarak gördügünü vurguladi.Ama Ihlamurlar Altinda Aci Hayattan baska bir kaynak gösteriyor.1968 de cekilen Aci Hayat tarzi binlerce kitap , film bulunabilir.Kimbilir bu filmin senaristi kimden esinlendi. Bu klasik Türk Filmi hikayesidir.Bu kadar tartismaya gerek yok.
Bence Tomris Giritliogluda , Osman Sinavda bu "Klasik" hikayeyi cok iyi bir sekilde ekrana yansitacak.Ihlamurlar Altinda zaten tuttu.Aci Hayatta tutacaktir.Umarim korktugum olmaz ve seyirci iki diziyede birakmaz.
Uzun Lafin kisasi daha öncede yazdigim gibi Osman Sinavda , Ihlamurlar Altindanin yapimcisi Sükrü Avsarda bu sektörde bir markadir.
Bu kadar basit bir konu icin kisisel tartismalara girmek yerine , iki dizininde keyfini cikartalim.
GüZYanGInI
09-12-05, 14:37
ağzına sağlık.. kışkırtıcı yorumlar yapmayalım arkadaşlar.. isteyen istediğini izlesin ama karşılaştırma yaparken yorumlara dikkat edelim
"Bu dizi, Şu dizinin kopyasıdır, izlenemez" diye bir kaide yoktur sanırım. Dediğin gibi, izleyen izler izlemeyen izlemez ...
Kenan İmirzalıoğlu farkını görmezden gelmeyin demek istiyorum birde :)
mizrak_tutucu
09-12-05, 19:29
Daha başlamamış bir diziye nasıl "taklit" denilebiliyor anlamadım dogrusu, sonuçta hikayeyi farklı yapan onun nasıl işlendigidir, temel öyküsü degil. Hikayenin nasıl işlendigini görmeden, seyretmem demenin de önyargılı olmaktan başka bir şey olmadıgını dusunuyorum. Dizi başlasın, seyredin, görün ona göre karar verin. Bu acele yargılama merakı niye?
Hem I.A. hem A.H. aynı öyküyü çok farklı biçimlerde anlatıp, seyredilebilir kılabilrler. Takım tutar gibi dizi tutmanın ve karşı takıma karşı önyargılı olmanın kime ne faydası var? Sonuçta her iki yapımcının da hayran kitlesi ve izleyicileri var.
Daha başlamamış bir diziye nasıl "taklit" denilebiliyor anlamadım dogrusu, sonuçta hikayeyi farklı yapan onun nasıl işlendigidir, temel öyküsü degil. Hikayenin nasıl işlendigini görmeden, seyretmem demenin de önyargılı olmaktan başka bir şey olmadıgını dusunuyorum. Dizi başlasın, seyredin, görün ona göre karar verin. Bu acele yargılama merakı niye?
Hem I.A. hem A.H. aynı öyküyü çok farklı biçimlerde anlatıp, seyredilebilir kılabilrler. Takım tutar gibi dizi tutmanın ve karşı takıma karşı önyargılı olmanın kime ne faydası var? Sonuçta her iki yapımcının da hayran kitlesi ve izleyicileri var.
aynen katiliyorum sana güzel anlattin vallah ama aci hayat hakinda negativ seyler yazanlar var dimi bu olmuyo
ayrica ben takim la dizi yi aryi tutanlardanim yani ikisinide ayri ayri deger veririm hele bu dizide Osman sinav ve Kenan imirzalioglu olduktan sonra takim dan daha cok deger veriririm bu diziye, hic seyretmeden de bu olabilir saygilar
EL DESDİCADO
10-12-05, 19:34
sana kesinlikle katılıyorum mızrak.ona bakarsan,ıhlamurlar altında da acı hayat,filminin taklidi.zaten başka bu hikaye,osman hocadaymış,fakat yardımcısı tomris giritlioğluyla anlaşmazlık çıkınca,o gidip bu hikayeyi,ıhlamurlar altında adıyla,kanal d de dizi yapmış.yani ,birden bu konu tuttu,taklid edelim,dizi yapalım diye bir durum yok ortada.dediğin gibi önemli olan konunun işlenişidir.yere göğe koyamadığımız,tam bir efsane olan,bir istanbul masalı dizisi,sabrina adlı yabancı filmin kopyasıydı.diziyi izleyelim,farkını görelim bakalım.
Bir diziye izlemeden taklit denemez.Ancak dizinin yapimcisi Osman Sinav daha dizi baslamadan Orjinal Aci Hayat bizde , taklitlere aldanmayin seklinde talihsiz bir aciklama yaptigina göre, temel konudan cok daha fazla benzerlikler var demektir.Eger Osman Sinav dizinin Ihlamurlar Altindadan cok farkli olacagini düsünseydi böyle bir aciklama yapma geregi duymazdi.
Dizide senaryo benzerligi disinda karakterlerin bile benzer isimleri var. Mesela I.A da kilit karakterlerden biri Filiz ayni karakter ayni sekilde Aci Hayattada var.
Bunlar sadece benim düsüncelerim.
mizrak_tutucu
11-12-05, 16:07
Bütün bu açıklamalardan Filiz'in intikam aracı olarak kullanılan talihsiz kadın ismi oldugu sonucu çıkıyor. Bu arada yazdıklarım sana degildi MasalTeam. Ben forumda yazan, asıl taklit bilmem kim, en büyük dizi bizimki türü mesajlara yanıt olarak o yazıyı yazmıştım. Osman Sınav'ın açıklamasını da çok anlamllı bulmadım dogrusu. Sonuçta diziyi seyredip karar verelim. Ben intikam alan fakir genç türü dizileri pek sevmem. Bu nedenle her iki diziye de aynı mesafede duruyorum. Hem Şükrü Avşar, hem Osman Sınav bu sektörde başarılı isimler. Ikisinin dizisi de izlenebilir diye düşünüyorum. Kötü bir yerli film dizisi olan Şöhret bile Ahu Türkpençe hayranları yüzünden bu kadar reyting aldıgına göre.
Ihlamurlar Altında ve Acı Hayat dizilerinin asıl orjinal dizi biziz diye birbirlerine girmelerine hiç gerek yok ki! Daha önce Ayhan Işık Ve Türkan Şoray'ın 1960'lı yıllarda çevirdiği orjinal Acı Hayat filminin uyarlaması ikiside. Osman Sınav imzalı bir yapım tabiki anlatım yönünden farklılıklar gösterektir fakat ben 1960'lı yıllarda çekilen orjinal Acı Hayatı unutmayacağım. Güzel filmdi...
Ihlamurlar Altında ve Acı Hayat dizilerinin asıl orjinal dizi biziz diye birbirlerine girmelerine hiç gerek yok ki! Daha önce Ayhan Işık Ve Türkan Şoray'ın 1960'lı yıllarda çevirdiği orjinal Acı Hayat filminin uyarlaması ikiside. Osman Sınav imzalı bir yapım tabiki anlatım yönünden farklılıklar gösterektir fakat ben 1960'lı yıllarda çekilen orjinal Acı Hayatı unutmayacağım. Güzel filmdi...
seslendirme yok sanırım bu dizide..kenanın ve diger oyuncunun sesleri kotu bence..bu dizi tutmayacak diyorum..zaten hic bir film eskisinin yerini tutamaz..
fragmandan izlediğim kadarıyla sanki buna benzer bi film ayrıca Banu Alkan-Ümit Besen, sonrasında da Emine Ün-İbrahim Erkal çiftleri tarafından çekilmişti..yanılıyorsam bildirin arkadaşlar...
seslendirme yok sanırım bu dizide..kenanın ve diger oyuncunun sesleri kotu bence..bu dizi tutmayacak diyorum..zaten hic bir film eskisinin yerini tutamaz..
sen dert etme bence ses önemli degildir önemli olan oyunculuk ve oyunculugun krali var Kenan imirzalioglunda, simdi dersin kenan I. neresi oyuncu, bunu dersen bi cevabiim olur heralde saygilar
aliyeaynalar
12-12-05, 21:24
mutlaka izliycem bu diziyi.
izlememin sebepler ise
1.si osman sınav
2.cisi hikayesi çok güzel...
3.cüsü fragmanı yani tanıtım filmi kalite kokuyor...
4.cüsü hikayesi canısı filmine çok benziyor
canısı filmini izleyen bilir....
ya ben fragmanda dikkatimi çeken bişeyi paylaşmak istiyorum.kötü adam rolündeki oyuncunun bi sahnesi geçiyodu ve bence hiç de inandırıcı bi konuşması yoktu.tabi ki dada çok az duydum ama oyunculuğunu beğenmedim.belki dizinin bütünlüğü içinde güzel görünüyo olabilir bunu da bekleyip göreceğiz...
fragmandan izlediğim kadarıyla sanki buna benzer bi film ayrıca Banu Alkan-Ümit Besen, sonrasında da Emine Ün-İbrahim Erkal çiftleri tarafından çekilmişti..yanılıyorsam bildirin arkadaşlar...
evet doru bide ferdi tayfurla necla nazırın oynadığı bi film vardı çeşme falan değil yani adını hatırlamıyorum evet bu saydığın kişilerin arasına onlarda çünkü aynı konuyu taşıyan filmler defalarca çekilmiş bi sürü örneği var
ya ben fragmanda dikkatimi çeken bişeyi paylaşmak istiyorum.kötü adam rolündeki oyuncunun bi sahnesi geçiyodu ve bence hiç de inandırıcı bi konuşması yoktu.tabi ki dada çok az duydum ama oyunculuğunu beğenmedim.belki dizinin bütünlüğü içinde güzel görünüyo olabilir bunu da bekleyip göreceğiz...
orada ki oyuncu zengin bi ailenin yurtdışında yaşayan oğlunu oynuyomuş çoğunlukla yurtdışında yaşayan birisi olduğu için öyle bi konuşma tarzı varmış röportajını izledim o bakımdan yani :)
EL DESDİCADO
12-12-05, 21:46
arkadaşlar fragmanı iyice izledim.bence çok damardan, güzel bir dizi olacak.chaylack demek öyleymiş.benimde dikkatimi çekmişti,o adamın konuşması. aydınlattığın için teşekkürler
BEYONCE KNOWLES
12-12-05, 22:15
dizi güzel olcak inşallah... sağlam dizi yaa :rolleyes: kenan'ın olduğu her dizi güzeldir zati ;)
ben konuşmasını oyunculuk açısından değerlendirmek istemiştim.yoksa aksanı fark etmez rol yaptığı sürece...
bence bu dizi Ihlamurlar Altında ile aynı senaryoya benziyor. Ihlamurlar Altın'da tuttu ve sevildi. Bu dizi ne kadar tutar bilmiyorum.
aliyeaynalar
13-12-05, 14:28
bence bu dizi Ihlamurlar Altında ile aynı senaryoya benziyor. Ihlamurlar Altın'da tuttu ve sevildi. Bu dizi ne kadar tutar bilmiyorum.ıhlamurlar altındaki kız zengin değilmiydi..
ama bu dizide hem kız hem erkek fakir senaryonun neresi birbirine benziyor ?
fakir kız birgün zengin züppe çocuğunun tecavüzüne uğruyor.
sonrada fakir erkek zengin olup intikamını almak için zengin züppe çocuğunun ailesine içine girip o çocuğun kız kardeşine tevacüz ediyor
bkz : canısı filmi.... (yalnız canısı filminde ibrahim erkal kız kardeşe tecavüz etmiyor)
sence ıhlamurlar altındayla ilgisi varmı ?
ıhlamurlar altındaki kız zengin değilmiydi..
sonrada fakir erkek zengin olup intikamını almak için zengin züppe çocuğunun ailesine içine girip o çocuğun kız kardeşine tevacüz ediyor
bkz : canısı filmi.... (yalnız canısı filminde ibrahim erkal kız kardeşe tecavüz etmiyor)
I.A da ayni sekilde kiz fakir.Aynen fakir cocugu holding sahibinin oglu icin terkediyor.Fakir oglanda ondan intikam almak icin zengin cocugun kiz kardesini kendine asik ederek intikam aliyor.
EL DESDİCADO
13-12-05, 16:19
Bugün Sabah Gazeteainin Eki,günaydinda Osman Sinavla Röportaj Vardi.ihlamurlar Atindanin Yapimcisi,şükrü Avşari Mahkemeye Vereceğini Söylüyor.gerçekten çok Ilginç Bir Kapişma Yaşanacak
sen dert etme bence ses önemli degildir önemli olan oyunculuk ve oyunculugun krali var Kenan imirzalioglunda, simdi dersin kenan I. neresi oyuncu, bunu dersen bi cevabiim olur heralde saygilar
kenana diyecek sozum yok..onu bir barda gormustum onceden gayet yakısıklı ve sempatik biri..deli yürekteki oyunculugu da gercekten iyiydi..ben sadece düsüncemi soyledim..seslendirme onemli bana gore..
Eğer bu iki dizide birbirinin aynı ise bayaa büyük sorunlar ortaya çıkacaktır. Düşünsenize, I.A. da aldı başını gidiyor, konu iyice oturdu ve belli bir izleyici kitlesi oluştu. Şayet Acı Hayat ta aynı senaryodan devam ederse; işte bütün problem burda patlak verir. Ben şahsen devamını bildiğim ve şunun başına şöyle bir olay gelecek dediğim diziyi açıkçası pek merak edipte izlemem. Çünkü I.A da konuların nereye gideceğini zaten izlemekteyiz. Acı Hayatında sonunu veya bölümlerini izlememe pek gerekte kalmayacak. Şahsen izlersem veya izlenirse, bu eminim ki Kenan İ.oğlu sayesinde olacaktır. Açıkçası ben bu işten biraz ürkmekteyim. Eğer karşısında sağlam bir iş olursa pek tercih nedeni olacağını düşünmüyorum. Çünkü aynısı başka bir kanalda, başka oyuncularla devam etmektedir. "Ne gerek var izlemeye I.A nın aynısı zaten" dediklerinde veya o imajı verdiklerinde ( ki Osman Sınav'ın açıklaması, yani gerçeği bizde demesi) kumandanın düğmesine basıp diziyi zaplayıp, izleyiciyi başka kanallardaki programlara veya dizilere yöneltebilir. Tabi bu benim söylediklerim sadece senaryoların aynı gitmesi halinde olabilecek veya olası tahminlerdir. Yılar önce yaşanan Ihlamurlar Altında ve Acı Hayat sinema filmlerinin tartışmalı olayları, yıllar sonra yani günümüzde, Dizifilm versiyonları ile yine tartışılmaya devam edeceğe benziyor. Herşeye rağmen Türk film sektörünün başarısı için her iki diziyede başarılar diliyorum ve eski Türk sinema filmlerinede "iyiki varmışsınız, siz olmasaydınız ne olacaktı halimiz, biz ne izleyecektik" demektende kendimi alamıyorum. Herkese saygılar.....
osman sinav in reportajini okudum sonuna kadar hakli vallah desdeklemek lazim ,
ben bu I.A begeniyordum ama izlemiyordum yani ratinglerden felan takip ediyordum dedim kendi kendime helal olsun bu oyunculara kimse pöpüler degil ama tutu vallah diye düsünüyordum
ama Aci hayatin kopyasi oldugunu bilmiyordum yani kopya demek yanlis olur , simdi beni rahatsiz eden bi konu var I.A nin kopyasi olarak gösteriliyor aci hayat ama tam tersi oldugunu ögrendim, onlar biraz hizli davrammi$:) ama yayin haki Osman sinav da ee siz söyleyin kim kimin taklitcisi, eger aci hayat tutmasa yazik olur yani emek hirsizligi olur baskasi baskasinin emegini kulanmi$ derim
bana cevap yazmadan önce osman sinavin Reportajini okuyun lütfen:)
Çok merak ediyorum bence süper bir dizi geliyor arkadaşlar...Biran önce yarın olsada izlesek.
theroseberry
14-12-05, 00:58
Ben de okudum Osman Sınav'ın röportajını. Hemen küçük bir araştırma yaptım. Gördüm ki Acı Hayat 1962 yapımı bir film. Ve bu dizi bu filmle aynı adı taşıyor. Ayrıca karakterlerin ismide aynı. Yani filmin konusu diziye aynen yansıtılacak herhalde. Ihlamurlar altında ise bu filmden esinlenmiş. Hatta aynısı neredeyse. Yalnızca karakterlerin isimleri ve yaptıkları işler değiştirilmiş. Bu yüzden Osman Sınav yerden göğe kadar haklı bence...
dizi bu akşam başlıyo izleyince belli olacak ak koyun kara koyun..kim daha iyi uyarlamış?? asıl yorumlar yarın gelir artık...ama şunu belirtiyim bu dizinin oyuncu kadrosu benim zevkime daha çok hitap etti..(ıhlamurlar altında ile kıyaslanırsa)
ıhlamurlar altındaki kız zengin değilmiydi..
arkadaşlar dizideki insanlar niye bukadar çirkin ben öylesine bir bakdım zengin adamın saçları bir rezalet kız desen çok çirkin öbür kızda çirkin bu dizide çirkinleri toplamışlar. bencede ıhlamurlar altında dizisine benziyor.
mizrak_tutucu
14-12-05, 11:22
Bu güzellik ve çirkinlik takıntısını anlamakta cidden zorluk çekiyorum. Sonuçta bir dizide önemli olan oyunculuktur, güzellik değil. Arasıra yanlışlıkla bir güzellik yarışması forumuna mı girdim endişesine kapılıyorum.
osman sinav in reportajini okudum sonuna kadar hakli vallah desdeklemek lazim ,
ben bu I.A begeniyordum ama izlemiyordum yani ratinglerden felan takip ediyordum dedim kendi kendime helal olsun bu oyunculara kimse pöpüler degil ama tutu vallah diye düsünüyordum
ama Aci hayatin kopyasi oldugunu bilmiyordum yani kopya demek yanlis olur , simdi beni rahatsiz eden bi konu var I.A nin kopyasi olarak gösteriliyor aci hayat ama tam tersi oldugunu ögrendim, onlar biraz hizli davrammi$:) ama yayin haki Osman sinav da ee siz söyleyin kim kimin taklitcisi, eger aci hayat tutmasa yazik olur yani emek hirsizligi olur baskasi baskasinin emegini kulanmi$ derim
bana cevap yazmadan önce osman sinavin Reportajini okuyun lütfen:)
Bence Osman Sinav kendisine yakismayacak aciklamalar yapmaya devam ediyor.Osman Sinavin mahkemeye gitmesi tamamen kendisi icin zaman kaybi olur cünkü Ihlamurlar Altinda her bölümün sonunda su an adini hatirlayamadigim ünlü bir kitabi kaynak gösteriyor.
Osman Sinav israrla Aci Hayatin taklit edildigini söylüyor.Aci Hayatin hikayesi yillarca izledigimiz türk filmi hikayesi degil midir ?? Aci Hayat tarzi binlerce Türk filmi vardir.Osman Sinav Aci Hayatin isim haklarini binlerce dolara aldi diye Aci Hayat benzeri en az 1000 filmide mi satin almis oluyor.???? Yani Osman Sinav 45-50 yillik türk sinema tarihini unutup aci hayati yeni hikaye gibi izlettirmek mi istiyor ??
Lütfen Osman Sinav haklidir demeden önce Aci Hayat gibi binlerce türk filmi oldugunu hatirlayin bunun klasik türk filmi hikayesi oldugunu ve ortada I.A gibi kadrosu Best Modellerden degilde Tiyatro egitimi almis genclerden olusan bir yapim oldugunu unutmayin.
mizrak_tutucu
14-12-05, 13:54
Masal Team haklı Osman Sınav'ın davayı kazanması zor. Bütün bir yerli film endüstrisi Kerime Nadir, Muazzez Tahsin Berkant'ın benzeri eserlerine ve bu tip senaryolara dayandığı için, Acı Hayat'ın telif haklarının Osman Sınav'da olmasının çok da anlamı yok. Mahkemeye gitmenin zaten kadük olan ve gelişme sancıları çeken bir sektöre fayda sağlayacağı da çok şüpheli. Osman Sınav şu aralar çok gergin anlaşılan. Sorunun mahkemeye gitmeden sulh edileceğini umalım.
osman sınav çok yanlış davranıyo madem bunları söylüyo acı hayatın hakları falan o zaman önce o davransaydı ıhlamurlar altında yayına grmeden acı hayatı yayına koysaydı benim düşüncem bu üstelik bu proje önceden osman sınavın elinde hazırdı madem farklı bişey yaratmak adına kapıları açmak dizisi yerine acı hayatı o zaman yayına koyabilirlerdi
osman sınav çok yanlış davranıyo madem bunları söylüyo acı hayatın hakları falan o zaman önce o davransaydı ıhlamurlar altında yayına grmeden acı hayatı yayına koysaydı benim düşüncem bu üstelik bu proje önceden osman sınavın elinde hazırdı madem farklı bişey yaratmak adına kapıları açmak dizisi yerine acı hayatı o zaman yayına koyabilirlerdi
doğru söylemişsin chaylack.. elinde hazır olan projeyi koymayıp facia bi projeyi koyarsa olacağı buydu belkide gündem yaratmak ilgi çekmektir amaç..insanlar izleyip kıyaslasın diee.. ;)
doğru söylemişsin chaylack.. elinde hazır olan projeyi koymayıp facia bi projeyi koyarsa olacağı buydu belkide gündem yaratmak ilgi çekmektir amaç..insanlar izleyip kıyaslasın diee.. ;)
aa olmadi simdi kapilari acmak facia projesi demek yanli$ olur dimi, cok güzel hikayesi vardi iyi oyuncular, iyi senaryo vallah hepsi iyidi de ratingler ve gün uymadi bi yayindan kalkti diye facia olmaz saygilar
erkanpetekkaya_1988
14-12-05, 19:04
evet dizinin başlamasına az kaldı arkadaşlar bugün akşam gazetesi aldım diziyle ilgili bir ek hazırlamışlar mükemmel olmuş ayrıca gazetenin içindede tam sayfa poster var onu da kestim ve odama yapitırdım çok süper tanıtımını yağmış akşam gazetesi vallahi tavsiye ederim sizde alın biraz geç oldu ama bulursunuz diğer erkek oyuncuda mankenmiş bu arada kenan imirzalıoğluyla uzun yıllardır tanışıyorlarmış
ya bu dizi qüzel bi dizi olabilir sonuçta osman sınav var işin içinde ama sankii konusu biraz eskii yaa eski derken hanii ibrahim erkalın canısı diee mini dizifilm qibi bişiyi vardıı konusu bence ona çok benzioo hatta aynı ama izlemedende bişi dememek lazım inş beğenilir...
ya bu dizi qüzel bi dizi olabilir sonuçta osman sınav var işin içinde ama sankii konusu biraz eskii yaa eski derken hanii ibrahim erkalın canısı diee mini dizifilm qibi bişiyi vardıı konusu bence ona çok benzioo hatta aynı ama izlemedende bişi dememek lazım inş beğenilir...
ewt benziyo ama aci hayAtin çok eskilere dayanan bi konusu var bu konu okadar işlendiki sanki onlar deilde eskiler kopyalamiş gibi oluyo osman sınava güveniyorum çok severim kendisini kapılari açmak hariç bütün dizilerini izledim cidden harika bir yönetmen tutar diyorum yaa zaten kenan var yeter yani :D
hahaha!! o neydi öle yaa.. yusuf miroğlu geri döndü :D reklam bitsede herife nsl daldığını bi görsek :D
EL DESDİCADO
14-12-05, 21:12
bu dizi benim hoşuma gitti.bence kızda çok güzel.farklı bir havası var.gümüşte ,songül ödenin yaptığını o yapacak gibi.ARWEN,evet bende bekliyorum şimdi,miroğlu yürüyüşünü yaptı yine:) kenan baba ya.daha ne diyim
BEYONCE KNOWLES
14-12-05, 21:16
çok güzel dizi yaa... reklam var diye girdim nete... walla bu dizi sağlam... çok tutulur... kenan yaa :rolleyes: kenan'ın olduğu her dizi karizma zatii ;)
bu dizi benim hoşuma gitti.bence kızda çok güzel.farklı bir havası var.gümüşte ,songül ödenin yaptığını o yapacak gibi.ARWEN,evet bende bekliyorum şimdi,miroğlu yürüyüşünü yaptı yine:) kenan baba ya.daha ne diyim
çakamadı herife iki tane tü be :D yalnız katılıyorum kız hakikaten çok hoş.. çokta yakışmışlar kenanla.. dikkat ettiniz mi müziklerde çok ii.. ama bu dizi bizleri çok ağlatacak belli :(
cnm kıyamam yaa eli kanadı :(
EL DESDİCADO
14-12-05, 21:37
evet arwen,çok damardan bir dizi olacağı anlaşıldı.müzikler koparıyor zaten.kenan babaya bir kere daha hayran oldum,diğer oyuncularda çok iyi.ilerde senaryonun nasıl gelişeceğini düşündüğümüzde,zengin çoçuğun kız kardeşiylede çok yakışır,kenan.
BEYONCE KNOWLES
14-12-05, 21:41
kenan yaa fazla söze gerek var mı_? karizma, efendi, yakışıklı, başarılı bir oyuncu!!! kız fena canını yaktı ama!!! hem yalan söyledi hemde verdiği sözü tutmadı!!! kenan'ın raconuna ters hareket etti!!! ayrıca kız o kadar da güsel değil!! kenanın yanına daha güzelleri layık... (tıpkı bnm gibi;))
Kenan varsa izlemem ben....
BEYONCE KNOWLES
14-12-05, 21:48
izlemezsen izleme nazzzz.... sen git deee memoliyi izle hıhhhh:D
Kenan varsa izlemem ben....izleme sen:)
evet arwen,çok damardan bir dizi olacağı anlaşıldı.müzikler koparıyor zaten.kenan babaya bir kere daha hayran oldum,diğer oyuncularda çok iyi.ilerde senaryonun nasıl gelişeceğini düşündüğümüzde,zengin çoçuğun kız kardeşiylede çok yakışır,kenan.
zengin elemanın kardeşide fena değil efet.. ama nermin lede pek yakışmış cnm bnm :D
Pardon izlerim dicektim...Ama ben sadece imza yapıcam buraya....:)
haa tamer35 ellerine sağlık.. çok güsel resimler..
oğuz galeli ve ebru kocaağa yanlış secim bence! ayrıca dizi de bir ses dengesizligi var dikkat ettiyseniz. ebru kocaağa'yı baska biri seslendirmiş. bazı yerlerde dublaj yapılmıs,sırıtmıs bayagı!
ya tamam,türk sinemasından alınmıs. ama bence aynı dönem iki aynı hikaye sıkarmıs gibi geliyor izleyiciyi.
osman sınav'ı da kınıyorum bu arada. yok efendim dava acıcakmıs! o zaman bütün türk filmi çeken yapımcılar da osman sınav a dava acsın! sonucta hepsine "klasik türk filmi" gözüyle bakmıyor muyuz????
yahu bir kere de işin içine reklam karıstırmayın da, bırakın seyirci karar versin !!!!
cok sinirlendim :mad:
selin demiratar'ı da kutlarım...rolünün üstesinden gelmiş :)
http://www.oyuncudukkani.com/bayan_detay.asp?id=101
EL DESDİCADO
14-12-05, 22:09
arkadaşlar şu dava olayına açıklık getireyim.röportajın tümünü okumanız gerekiyor.şükrü avşar,elini çabuk tutup,bu hikayeyi dizileştirince,osman sınavla bir yemek yemişler.o sırada ıhlamurlar altındanında daha ilk bölümü yayınlanmamış.osman sınav,bak şükrü seni dava edeceğim demiş. oda et osman abi demiş.gülüşmüşler.şimdi bende söz<ümü tutuyorum diyor.yani biraz şakayla karışık bir durum var ortada.benim notum ilşk bölüm için yüksek.eksiklikler,aksaklıklar var bazı yerlerde ama onlarda giderilir.
Tamamını olmasada büyük çoğunluğunu izledim.Güzel yada değil gibi bir yorum yapamıyorum bu yüzden.Ama başrolde ki bayan tatlı biriydi.Kenan İmirzalıoğlu'yla hoş bir çift olmuşlar.Genç şehzade rolündeki aktörü pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim belki canlandırdığı karakter yüzündendir.Birde yazmadan edemeyeceğim aşık çiftin gezdiği harabe evde sokakta yaşayan insanlar bile kalmaz.Bu konuyu birazcık abartmışlar bence.Kız manikürcü olabilir ama aldığı bahşişlerle çok da kötü para kazandığını sanmıyorum keza nişanlısıda öyle.Çok lüks olmasada en azından eli yüzü düzgün bir ev tutabilirler sanırım...Kitaba yada filme sadık kalınmak isteniyor olabilir ama artık 2000'li yıllarda yaşıyoruz senaryoyu ona göre adapte etmeleri gerekir diye düşünüyorum....
BEYONCE KNOWLES
14-12-05, 22:38
wayss heyt be nazcım yaptın gene numaranı;) bir de kaşe basar gibi imzasını da atmış (adını yazarak) yerim kız ben seni cnm bnm:D
Ses biraz bozuk ama olsun eline sağlık saolasın..
düzelttim şiirli versiyonu ekledim kalitesi güzel bu sefer :D
cemsenturk
14-12-05, 22:42
Çok güzel bir diziydi umarım uzun soluklu olur..Ve ben öyle tahmin ediyorum..
dizi cok güzel, cekim mekanlarida cok güzel yani kaliteli dizi, ama kisa sürdü ya bilmem yada bana öyle gelmi$tir,
İlk bölümü olmasına rağmen çok beğendim ben diziyi. Kenan İmirzalıoğlu'na bir kez daha hayran oldum. Rol arkadaşı Selin Demiratar'da çok hoş bir kız bence. İyi ikili olmuşlar ve insana seyrettiriyor bilhassa oyunculukları. Güzel bir elektrik aldım ve farklı bir havası olduğunu düşünüyorum. Üstelik bu ilk bölümü ilerledikçe daha güzel olacağını düşünüyorum. Bir kere Osman Sınav imzalı sonra Kenan İmirzalıoğlu gibi bir oyuncu var bunlar seyretmem için yeterliydi cabasıda Selin Demiratar oldu;)
Fakat dizide bazı eksikler de yok değildi. Örneğin; Oğuz Galeli ve Ebru Kocaağa'nın oyunculuklarını beğendiğimi söyleyemem. Bana özellikle Oğuz Galeli çok itici geldi. Ayrıca kendi sesleriyle oynamadıkları da çok belli olmuş. Bunlar haricinde, zengin çocuğun babası ilk kez görüyorum. Ondanda eksi elektrik aldım. Nermin'in annesi de yapmacık geldi bana. Belki böyle düşünmemin sebebi henüz ilk kez fragmanını gördüğümde Ihlamurlar Altında dizisine benzetmemdir. Annemle seyrettik o da Şöhret'e benzetti:) Bunun üzerine 'keşke' Ihlamurlar Altında ve Şöhret dizilerinden önce yayına girseydi dedim. Dizi daha çok fark edilir daha bir beğenilirdi gibime geldi. Böyle düşündükten sonra zaten haber oldu böylece Ihlamurlar Altında ile arasındaki benzeşmeyi anlamış oldum. Herşeye rağmen Osman Sınav farkı diyorum ve diziyi beğendiğimi söylemek istiyorum. Özellikle son sahnesi çok güzel ve etkileyiciydi. Umarım başarılı bir dizi olur ve Kapılar'ı Açmak dizisi gibi hüsrana uğramaz;);)
düzelttim şiirli versiyonu ekledim kalitesi güzel bu sefer :D
indirdim.. efet bu biraz daha ii.. eline sağlık.. :D
Kenan Imirzalioglu na bayiliyorum!! Cok basarili!!Onu ekranlarda yine görmek cok güzel..
Dizinin konusu pek beni etkilemesede Kenan icin izlicem.. Bu arada resimler icin cokkk sagolunn!!mKenan yater bee! Cokk yakisiklii
sihirlisinema
15-12-05, 01:59
ne müthiş bir başlangıç bu!
yıllardır şu kadar dizi izledim, hiç bu kadar iyi bir giriş, bu kadar müthiş bir çıkış görmemiştim. ( forumda da mesaj patlaması olmuş bu arada! )
hikaye tam hayatımızın içinden ( metin erksan ustaya bir kez daha selam..
43 yıl önceki öngörüye ve duyarlılığa hayran oldum.
onun bir deha olduğunu bir kez daha gördüm. )
osman sınav üstadımızın ellerine sağlık!
senaryo ince ince işlenmiş;
acıyı da sevinci de çok güzel dengelemişler; hem güldük bu akşam hem ağladık.
ilk kez kenan'ın komik tarafını gördük, yiğitliğin ne kadar yakıştığını bir kez daha müşahade ettik..
sinema tadında resimleri,
farklı mekanları,
hepsi birbirinden güzel bayan oyuncuları,
iyi senaryosu
ve yönetimiyle
damağımızda harika bir tad bıraktı ACI HAYAT.
.......................
sizce nermin, servetle gözü boyanacak kadar zayıf karakterli bir kız mı?
mehmet bu yalana karşı "gülüne" ne diyecek?
.
Ihlamurlar Altindaya benziyor.Ev tutma hikayesi vs hemen hemen ayni
günaydııınn milleettt...
bu diziye ilk bölüm sonunda 100 üzerinden 100 veriyorum, ufak tefek hatalar dışında..çok çok çok zevk alarak,büyük bi memnuniyetle izledim..selin çok rolünü çok iyi yapıyor,üstesinden gelmiş..Kenan'a zaten diicek söz yok zaten; o bi ekol,o bi jön, o bi ne yaparsa yakışır...emeği geçenlerin yüreğine sağlık...
Ben çok beğendim diziyi herkese tavsiye ediyorum.
Benim için büyük hayal kırıklığı oldu ...
benim içinde hayal kırıklığı yarattı dizinin gidişatı belli zaten zengin çocuk fakir kız sonunda mutlu olurlar ve biter,tabiki ömrü uzun olursa
Dizide kalitenin k si bile yoktu.
Ilk 45 dakika kimin ne kadar fakir kimin ne kadar zengin oldugu tüm yollari ile seyircinin gözüne sokuldu.
Örnek ;
"O yedigin kuru fasulye sanki pirzola yiyoruz" - Bu tarz replikler her fakirlik sahnesinde vardi.
Fakir karakterlerde (özellikle Nerminde) sürekli bir ACI ifade vardi.
Zenginlerin oldugu her sahnedede o kisilerin zengin oldugunu vurgulayan replikler vardi.
Özellikle dikkatimi ceken dizinin ilk sahnesi ;
Nermin ve Mehmet bulusuyor ve daha bulustuklari an "Nasilsin" bile demeden direk ölüm , ayrilik gibi cok "Derin" konulara daliyorlar.
Bu ve daha benzeri bir cok sey var yazilabilecek.Osman Sinav reyting ölcüm cihazlarinin yarisinin KIRSAL kesimlerde oldugunu anlamis sanirim.
sihirlisinema
15-12-05, 13:56
.
DERİN BİR ANALİZ
tv seyircisi çok değişti artık.
bir diziye öyle hemen bağlanmıyor... onu yavaş yavaş yukarıya taşıyor ve alıştığı diziyi de bırakmıyor, ona sadık kalıyor...
digiturk, uydu, dvd, cd, korsan cd, internetten film-indirme( divX ) altertnatifleri
seyirciyi ( özellikle de AB grubunu ) tv'de daha "zor beğenir" hale getirdi..
hangi programı, hangi diziyi konuşmaya başlar, birbirinire haber verir, tavsiye eder yani dizi ortak bir beğeni ve "farkındalığa" ulaşırsa o zaman izlenme portföyüne girmeye başladı...
o kadar hikaye ve konsept kirlenmesi varki.... bu yüzden seyirci kendi izlediğine ihanet etmeme konusunda daha "muhafazakar" hale geldi...
sektörün işi artık hiç de kolay değil... süreçler sıkıntılı... artık 1.-2. sıradan giriş yapmak hayaldir...
nefesin iyiyse, hikayen klasik de olsa; onu iyi yapmışsan, farklı ve karizmatik bir tarzın varsa korkma! seyirci önce ona mesafeli bakacak, şöyle gözucuyla farkedecek, sonra flört edecek, sonra favorilerine ekleyecek, en sonunda da vazgeçilmezi yapacak... ( ben yazarken yoruldum ya HU!, Allah Osman Sınav'a ve bütün yapımcılara sabır, güç ve çelikten sinirler versin.... )
benim heveslilere tavsiyem; biraz paranız varsa,hemen dizi yapımcılığına "atlamayın" !
ne bileyim, oturup sinema filmi çekin; daha az hüsrana uğrarsınız.
çağ da, seyirci de değişti çünkü....
.
Ilk 45 dakika kimin ne kadar fakir kimin ne kadar zengin oldugu tüm yollari ile seyircinin gözüne sokuldu.
Örnek ;
"O yedigin kuru fasulye sanki pirzola yiyoruz" - Bu tarz replikler her fakirlik sahnesinde vardi.
Zenginlerin oldugu her sahnedede o kisilerin zengin oldugunu vurgulayan replikler vardi.
Nermin ve Mehmet bulusuyor ve daha bulustuklari an "Nasilsin" bile demeden direk ölüm , ayrilik gibi cok "Derin" konulara daliyorlar.
Bu ve daha benzeri bir cok sey var yazilabilecek.Osman Sinav reyting ölcüm cihazlarinin yarisinin KIRSAL kesimlerde oldugunu anlamis sanirim.
dİZİYİ beğenmedin yani...Ben de hiiç mi hiç beğenmedim...:D :D
theroseberry
15-12-05, 14:25
Ben beğendim. Müzikler biraz zayıf kalmış. Hikaye zaten tanıdık. İlk bölümden öyle ağır analizlere girmek istemem. Bekleyelim görelim. Tamam konuyu biliyoruz ama bu konuyu bir de bu oyunculardan izleyelim bakalım. Belki daha hoşumuza gider. Zira ilk bölümde öyle oldu...
1962 yılında çekilen Acı Hayat filminin sonunda Türkan Şoray intihar ediyordu. Yani dizi orjinal senaryoya bağlı kalırsa mutlu sonla bitmeyecek...
1962 yılında çekilen Acı Hayat filminin sonunda Türkan Şoray intihar ediyordu. Yani dizi orjinal senaryoya bağlı kalırsa mutlu sonla bitmeyecek...
dediğiniz şekilde olursa dizilerin mutlu sonla bitmesini isteyecek olanlar şimdiden üzülmesinler, nasılsa sonucu şimdiden belli, bakalım senaryoya bağlı kalacaklar mı ?
Osman Sinav`a neyi dogru yaptigini neyi yanlis yaptigini söylemek bana düsmez ama bence böyle bir diziye hic baslamamaliydi. Tabikide bu senaryo`yu degerlendirnmekte hakli, nede olsa telif haklarini o satin almis, ancak bu senaryo su an acik gözlü davranan bir diger yapimci tarafindan kullanilmakta. Bu yüzden Aci Hayat`i film olarak cekmesi daha iyi olabilirdi. Ayrica Kenan Imirzalioglu ve Selin Demiratar`la kurdugu kadro oldukca basarili bu kadroyla baska isler yapabilirdi.
Herseye ragmen ben Osman Sinav`in kalitesine ve orjinaligine inaniyorum.
Bu dizi tutar!
Büyük hayal kırıklığı ...
BEYONCE KNOWLES
15-12-05, 16:42
miliiiiiiiii bunlar neee çok tatlılar... ellerine sağlık yaaa
offff kenan yaaa
sihirlisinema
15-12-05, 18:11
Büyük hayal kırıklığı ...
neden;...................................
niçin;.....................................
nasıl;.....................................
beklentiler;.............................
Örnek ;
masal team sen bu laflari diziden önce yazm$sin heralde bu senin hep kötü gözle baktigini diziye göstzeriyor hic bu zamana kadar positiv birsey yazmadin dimi bu dizi hakinda, nasilsin bile demeden hemen ölüm felan konu$tular diyorsun, bu A$kin gücünü gösteriyor ama anlayana, dizi cok ama cok güzel olacak demi$tim zaten ve de oldu öyle , cok güzel A$k sahneleri vardi cok agresiv sahneler vardi özellikle beni bu sahne bitirdi yani" gülü Sikarken kenan imirzalioglu" ben bittim, gelelim rating davasina o kadar da kötü almami$ yani 8 ci olmu$ de Tutan dizi Gümü$ te aci hayatdan pek fazla almami$ dimi bu dizinin tutacagini gösteriyor bence , haa bir sey daha , sen git o Taklit diziyi izle bence, o ratingi garantilemi$ :) kötü niyetli Elestiri yapmayalim lütfen dimi olmuyor saygilar
Osman Sinav`a neyi dogru yaptigini neyi yanlis yaptigini söylemek bana düsmez ama bence böyle bir diziye hic baslamamaliydi. Tabikide bu senaryo`yu degerlendirnmekte hakli, nede olsa telif haklarini o satin almis, ancak bu senaryo su an acik gözlü davranan bir diger yapimci tarafindan kullanilmakta. Bu yüzden Aci Hayat`i film olarak cekmesi daha iyi olabilirdi. Ayrica Kenan Imirzalioglu ve Selin Demiratar`la kurdugu kadro oldukca basarili bu kadroyla baska isler yapabilirdi.
Herseye ragmen ben Osman Sinav`in kalitesine ve orjinaligine inaniyorum.
Bu dizi tutar!
iste budur, hele sükür benle ayni dü$ünen biri Cikti Tebrik ederim bu yorumundan ötürü ve sevindim böyle dü$ünenler var diye
Osman sinav`in Kalitesi ve Orjinali bu diziyi Zirveye Cikarir o kadar:) saygilar
cemsenturk
15-12-05, 20:16
Bu dizi çok güzel arkadaşlar......Hele ki son sahne süperdi..Kenan gülü sıktı ve eli kanadı sahne güzeldi.....Pirzola yer gibi yeme sahnesine de çok güldüm....
Bende çok begendim diziyi
kenan imirzalioglunu çok ozlemistim
o beyaz gùlle kanama sahnesine bayildim
insallah çok gùzel bi dizi olacak !!
sihirlisinema
16-12-05, 02:10
-
yapılan tartışmalara en güzel cevap gibi :
"Altın değerli bir maden olduğu için, taklitlerine de rağbet vardır."
HAZRETİ MEVLANA
-
sihirlisinema
16-12-05, 15:52
ilginçtir, forumlarda güzel-çirkin yarışmaları, karşılaştırmaları devam etmekte...
senaryosuna,
kalitesine,
güzel kurgusuna kafa yormadan önce
biz de netten bulduğumuz bir kaç resmi yayınlayalım dedik..
başlıyoruz....
Bencede Selin Demiratar çok hoş bir kız ilk kez görmeme rağmen çok beğendim ben. Gerçekten farklı ve zarif bir hava estirdi ekranda. Oyunculuğuda güzel. Eminimki ilerleyen zamanlarda başarılı olacaktır.
-
yapılan tartışmalara en güzel cevap gibi :
"Altın değerli bir maden olduğu için, taklitlerine de rağbet vardır."
HAZRETİ MEVLANA
-
Buradaki Altin Türk Sinemasi (Yesilcam) oluyor sanirim.
Su an Türk sinemasindan esinlenen 3 dizi var ekranda "Ihlamurlar Altinda , Söhret ve Aci Hayat"
Tabi eger buradaki altinin orjinal olup olmadigini isim haklarini binlerce dolar ödeyerek alan yapimci belirliyorsa o zaman baska tabi...
Her Altinin sahte olma riski vardir.
sihirlisinema
16-12-05, 16:20
Buradaki Altin Türk Sinemasi (Yesilcam) oluyor sanirim.
Su an Türk sinemasindan esinlenen 3 dizi var ekranda "Ihlamurlar Altinda , Söhret ve Aci Hayat"
Tabi eger burdaki altinin orjinal olup olmadigini isim haklarini binlerce dolar ödeyerek alan yapimci belirliyorsa o zaman baska tabi...
Her Altinin sahte olma riski vardir.
söz açık... altın.
öz hakiki, felan filana gerek yok.
garip bir istihza bu !...
"sözlerin de sahte olma riski vardır"
ve dizifilm.com gibi saygın biryerde "öz hakiki gerçek" söz söylemek gerekir.
e biz de öyle yapıyoruz zaten.
size yine mevlana hazretlerinden ibretlik bir söz daha;
" Kişinin değeri nedir?
Aradığı şeydir! "
Ihlamurlar Altında dizisi için taklit dizi demek biraz saçma.O zaman bütün diziler birbirinin taklidi...Osman Sınav'da diziyi Ihlamurlar Altında'dan sonra çekmeye başladığına göre o zaman bu durumda taklit olan Acı Hayat oluyor sanırım...
Ihlamurlar Altında dizisi için taklit dizi demek biraz saçma.O zaman bütün diziler birbirinin taklidi...Osman Sınav'da diziyi Ihlamurlar Altında'dan sonra çekmeye başladığına göre o zaman bu durumda taklit olan Acı Hayat oluyor sanırım...
Bencede o zaman bütün Türk Filmlerine taklit diyelim.
Bütün Türk Filmlerini defterden silelim ve sadece Aci Hayati türk filmi olarak kabul edelim.Eminimki Aci Hayatin vizyonda oldugu 1962 de en az 20 tane Aci Hayat benzeri vardi.
Tahmin ediyorum bugün Aci Hayati tescilli marka haline getirip orjinal olarak görenler , o dönemdede aynen "Bu marka bana ait taklitlere aldanmayin derdi"
Bakalim bu marka dizi halinde iyi satacak mi yoksa iflas mi edecek ?
mili yaptığın resimler harika olmuş çok beğendim... arkadaşlar yok taklitti yok kötüydü gibi yorumlar tartışmalar yapmaya gerek yok bence..iki seçenek önümüzde kim hangisini beğeniyorsa oturup onu izlesin, ben ıhlamurlar altında'nın oluncu kadrosunu sevmiyorum beğenemiyorum(tuba dışında)..1-2 kez oturup izlemeyi denedim ama beni sıkıyo..sürükleyici gelmiyo ama gidipte onların forumunda olumsuz yorumlar yapmıyorum..ben bu diziyi sevdim bu diziyi beğendim,bunların oyuncu kadrosu beni daha çok cezbetti onun için bunu izliyorum olay bitmiştir bence...
bazı arkadaşlarda güzellik konusuna değinmiş, bu yaşıma kadar hep şu fikri savundum ben; herşey (ne olursa olsun bu) önce göze hitap etmelidir!!! bu nedenle güzellik benim için önemli benim başrol oyuncum güzel/yakışıklı olmalı... ;)
Acı Hayat da başrolde oynayan bayan oyuncu çok aramışlarmı?Kenan İmirzalıoğlu na daha çok yakışan birini bulmalıdırlar bana göre.
michelle ve masalteam a sonsuz katıLıyorum. ayrıca izLeyen ve seven arkadaŞlar; eLeştiriLere biraz daha açık oLursak ve daha oLumLu yakLaşırsak sevinirim.
saygıLarımLa
erkanpetekkaya_1988
16-12-05, 17:33
evet arkadaşlar dizi güzel ya ben beğendim bayan oyuncu selin demiratar güzel yakışıyorlar kenan abiyle kenan imirzalıoğlu abimiz saçları kesmiş deli yürekte daha uzun saçlıydı boyle daha yakışıklı olmuş oguz galelinin karakteri itici bencede ama ona o rol yakışıyo kardeşi rolundeki bayanda çok güzel bir bayan bence bakalım ilerleyen bölümler ne göstercek
theroseberry
16-12-05, 17:34
Ben kendi açımdan taklit olduğunu şöyle açıklayabilirim. Şimdi Acı Hayat dizisine, filmin ismi dahil karakterler, karakterlerin tavırları ve işleri tam anlamıyla yansıtılmış. Yani filmle aynıdır. Telif hakkı da Osman Sınav'da. Ihlamurlar altında da ise bu filmden baya bir alıntı yapılmış. İsmi, karakterlerin ismi ve işleri, biraz da karakter yapıları farklı. Yoksa hikaye aynı bence. Bu yüzden Ihklamurlar altında bir taklit olarak görülebilir. Acı Hayat, Acı Hayat isimli sinema filminin tv ye uyarlamasıdır. Yani aynı hikayenin dizisidir. Değişiklik ve taklit yoktur...
Bencede o zaman bütün Türk Filmlerine taklit diyelim.
Bütün Türk Filmlerini defterden silelim ve sadece Aci Hayati türk filmi olarak kabul edelim.Eminimki Aci Hayatin vizyonda oldugu 1962 de en az 20 tane Aci Hayat benzeri vardi.
Tahmin ediyorum bugün Aci Hayati tescilli marka haline getirip orjinal olarak görenler , o dönemdede aynen "Bu marka bana ait taklitlere aldanmayin derdi"
Bakalim bu marka dizi halinde iyi satacak mi yoksa iflas mi edecek ?
Ben bir şeyi çok merak ediyorum. Osman Sınav hepimizin bildiği gibi başarılı ve aynı zamanda bu işin eğitimini de almış bir yapımcı. Neden bu işe I.A dan sonra, yani geç kalarak başladı. Ve neden bu kadar ısrarcı, Kapıları Açmak gibi talihsiz bir işten sonra tekrar olan bir işi yapmak istemesi. Çünkü aynı şeyi Kapıları Açmak ta yaptı, projeye çok inandı, ilk versiyonda ki reyting düşüklüğünü kabul edipte bitirmeyip, daha sonra bu işi ikinci kez ısıtıpta ( Bundan kastım boy boy afişler ve günlük gazetemin arasından market ürün fiyatlarıyla beraber çıkan Kapıları Açmak tanıtımları) tekrar yeni versiyon diye yayına sokması, akıl alabilecek bir şey değildi.( Tabiki bana göre ) Ve hazin son oldu. Korkum ve ürpermemin nedeni ise, o talihsiz dizinin arkasından yine yeni bir dizide bu kadar ısrarcı olmasından. Bu işin ilk bölümünün reytinglerini gördük. Açıkçası pek iç açıcı gelmedi bana. Bakın bu iş kendini toplayamaz ise, idda ediyorum kendisinden ve inandığı şeylerden şüphe duymaya başlayacak. Bu da onun gibi büyük bir yapımcının kendine olan güvenini kaybettirebilir. Belkide ekranlarda uzun bir zaman Bir Osman Sınav yapımı göremeyebiliriz. Neden neden neden.... Nedendi bu ısrar. Kenan ile pekala başka ve güzel bir iş yapılabilirdi. Deli Yürek-2 yapsanız emin olun direk kafadaydı.....Var bu işte bir terslikya çözemedim daha......
BEYONCE KNOWLES
16-12-05, 20:35
Acı Hayat da başrolde oynayan bayan oyuncu çok aramışlarmı?Kenan İmirzalıoğlu na daha çok yakışan birini bulmalıdırlar bana göre.
ay sana yerden göğe kadar katılıyorum... kenan'ın yanına daha güzelleri layık!!!!
Anlasilamiyoruz galiba. "Ihlamurlar Altinda" dizisi yanlizca eski türk filmlerinden esinlenme degil, Aci Hayat`in tipa tip aynisi. Osman Sinav hocamizinda dedigi gibi karakterlerin isimlerini degistirmekle birazda meslekleriyle oynamakla senaryo degismez. Kimse kimseyi kandirmasin. Görünen köy kilavuz istemez.
Kimse kusura bakmasın...Ben bu diziyi hiç sevmedim...
Daha doğrusu beğenmedim.
MasalTeam ve Michelleye katılıyorum ben....Svenler için iyi seyirler sizlere
Bu dizi ilk cevrildigi film konusunda gidecekse bayagi bir huzunlu gidecek demektir.1962 de Turkan Soray, Ayhan Isik, Ekrem Bora ve Nebahat Cehre nin oynadigi Aci Hayat konusu:
http://www.4x10.com/film.asp?ID=10010
Ekrem Bora bu filmle taninmis sanirim
bu osman sinav varya biliyo ya vallah kötü adamlari özeliklemi seciyo ya? normal de kötü adamlari hic sevmeyiz dimi ? ama osman sinavin dizilerinde hep kötü adami seviyorum ben ya, kurtlar vadisi : Pala ve daha nice kötü adamlar , deli yürek: Agabey ve digerleri, deli Yürek Filminde: Kasap Hasan ve Bu dizide Ender Karakteri iste budur
saygilar
erkanpetekkaya_1988
17-12-05, 18:27
evet bakalım ilerleyen bölümlere ama bence oyuncular güzel
Anlasilamiyoruz galiba. "Ihlamurlar Altinda" dizisi yanlizca eski türk filmlerinden esinlenme degil, Aci Hayat`in tipa tip aynisi. Osman Sinav hocamizinda dedigi gibi karakterlerin isimlerini degistirmekle birazda meslekleriyle oynamakla senaryo degismez. Kimse kimseyi kandirmasin. Görünen köy kilavuz istemez.
O zaman diğer arkadaşların dediği gibi siz kendi dizinizi izlersiniz,Ihlamurlar Altında fanlarıda kendi dizisini izler.Hem kendi adıma ilk kez diziyi izlediğimde hatta izlemeden konusunu okuduğumda aklıma"Acı Hayat"değil eski türk filmleri geldi.İsterseniz burada adlarınıda yazarım...Kimse kimseyi kandırmıyor gördüğünüz gibi...
arkadaşlar bence kim taklit kim gerçek tartışması yapmasak.bu osman sınav ile şükrü avşarın arasında olan bir şey ve osman sınav büyük olasılık dava açacak.ancak bence bizi ilgilendiren dizilerin kalitesi olsun.sonuçta her dizinin bir izleyici kitlesi var.bence ortalıkta bir sürü saçma sapan diz olacağına birbirine benzeyen ama böyle kaliteli diziler olsun.sonuçta şu da var;ACI HAYAT birebir orjinal senaryosuna uyacak sadece güncelleştirilmiş olarak ancak IHLAMURLAR ALTINDA kara kalem ekibinin hayal gücüne bağlı.
kim hangi diziyi izlemek istiyorsa izlemeli.dediğim gibi her dizinin bir izleyici kitlesi vardır ve bu olay bence sadece osman sınav ve şükrü avşar arasında...
Arkadaslar bence artik bu konuyu tartismanin geregi yok cünkü Avsar Film bu konuya son noktayi koydu
"Ihlamurlar Altinda" Alphonse Karr'ın 1947 yilinda cikardigi "Ihlamurlar Altinda" isimli kitabin ve bir zamanlar Yilmaz Güneyin basrolünü oynadigi "Reyhan" isimli filmin günümüze uyarlamasidir.
Bencede artik seyircinin tercihidir.Isteyen istedigi diziyi izlesin ve bu konuda burada kapansin.
ben de beğenmedim diziyi.kenan imirzalıoğlunu severim ama başroldeki kızı beğenmedim.kötü adam rolündeki oyunucuyu da oyunculuk açıından başarılı bulmadım.benim için hikayenin benzemesi önemli değil;bence ıhlamurlar altındayı acı hayattan daha ii yapacak olan oyuncularının kalitesi ve rol yapabilme yetenekleridir
Ben ilk bölümü çok begendim...
Kenan Imirzalioglu çok güzel oynuyor...
Çok begendim...
dizinin tamamını izleyemedim ama konudan ziyade dizinin görüntüsünü beğenmedim ben...belki zamanla alışırız...
ayrıca zengin çocuğu çok beğendim ben..çok yakışıklı... :rolleyes:
yeni bölümün özeti veya fragmanı varmı acaba arkadaşlar bulan olursa eklerse sevinirim...neler olacak acaba merak ettim doğrusu..nermin ne cevap verecek acaba?? :confused:
ya ben diziyi izlememiştim ama hafta sonu tekrarına baktım hoşuma gitti evet fragmanı ben gördüm mehmet kavga ediyor birileriyle sevgilisiylede ayrılıyorlarmı ne onu zengin arabadan inerken görüyor ve kızıyor ona fazla bişey aklımda kalmadı yardımcı olabildiyesem ne mutlu bana
sihirlisinema
20-12-05, 00:43
2. bölümün fragmanları;
duygusal olarak çok hareketli, hesaplaşması bol bir bölümü müjdeliyor.
kaçırmayacağım.
nihayet Kenan yine ekranlarda bu cok güzel oldu umarim diziside cok güzel olur
ilk bölümü güzeldi bakalim nasil devam edecek ama Kenanin oldugu her filimin güzel olmamasi mümkün degil zaten... :D
nermin bir tokat atıyor endere anlatamam... ;) he heytt sevdim ben bu nermini keşke endere kanmasa ama...kanacak... :(
ayy göremedim fragmanı merak ettim vallahi hem tokat olayını hemde şu resimdeki görüntüyü...
ayy göremedim fragmanı merak ettim vallahi hem tokat olayını hemde şu resimdeki görüntüyü...
mehmet nermine,GÜLÜM,GONCA GÜLÜM BEN SENİ TELLİ DUVAKLI ALACAĞIM diyor...e yaniii..ayy ne kadar tatlı mehmet ya...
filizle enderin arasında geçen konuşmada filiz;İNSANLARIN HAYATI SENİN OYUNCAĞIN DEĞİL diyor. ender;İDDİA İDDİADIR diyor...ama tokat sahnesi süper..
bu bölüm güzeldi ya cok güzel, bence bu dizi ayri konulara girecek yani filmin izinden gitmez bence ama her haliyle cok güzel dizi saygilar
çok güzeldi yaa..bayıldım nermine nasıl asıldı tokadı ama helal olsun vallahi..nermin annesine illet oldum mahsus götürdü onları o eve amacı bak kızım bu adam seni böyle bi evde yaşatamaz aklını baş al imajı vermekti..ama nermin yemedi..kenan gene bi harikaydı o kahvede milleti döverken allah allah dedim :) :)
nerminin annesine ben de sinir oldum...nasıl bir davranış şeklio ya...
mehmet kavga ederken kendimi DELİ YÜREKi seyreder gibi hissettim:D
güzel bir bölümdü ama bunlar hiçbir şey değil.hele bir ender işe el koysun;)
3 tane imza yaptım...biraz amatörce oldu ama..paylaşmak istedim.umarım beğenirsiniz...
resimler içim kelebekQ ve tamer35e teşekkürler:D
http://img392.imageshack.us/img392/3577/achayatimza5jl.png
http://img392.imageshack.us/img392/8237/acimza35zs.png
http://img392.imageshack.us/img392/8594/acimza8pg.png
kelebeQ ve tamer35 resimler ne güzel yaaa...nerminin yerdeki gülü alıp bakması,morarmış omzunu öpmesi ne hoştu :rolleyes: nasıl seviyorlar birbirlerini..
tattlı kız
22-12-05, 13:14
bu bölümü gerçekten çok güzeldi geçen haftaki bölümüde çok güzeldi hele nerminin negüzel tokat attı ama ya ama gerçekten rekor kıracağa benziyor izleyicisi bayağı olur
tattlı kız
22-12-05, 13:18
sudem imzalar çok güzel teşekkür ederim.kelebekpve tamer35 de teşekkürler.
2.Bölüm olmasina ragmen A/B grubunda sadece 15. olabilmesi Show TV yi karistirir diye düsünüyorum.Reklam verenlerin hedef kitlesi A/B olduguna göre Totalde reyting pek önemli degil.Ayrica 3. olmus ama sadece 17 Share almis.Bir dizinin "basarili" olmasi icin en az 20 Share gerekiyor.
Bu bölümüde beğendim ben güzeldi. Fakat ilk başta yazdığım gibi oyuncuların oturması zaman alacak. Selin Demiratar çok içten oynuyor onu gittikçe daha çok seviyorum .Kenan İmirzalıoğlu zaten bir tane;);)
2.Bölüm olmasina ragmen A/B grubunda sadece 15. olabilmesi Show TV yi karistirir diye düsünüyorum.Reklam verenlerin hedef kitlesi A/B olduguna göre Totalde reyting pek önemli degil.Ayrica 3. olmus ama sadece 17 Share almis.Bir dizinin "basarili" olmasi icin en az 20 Share gerekiyor.
o da olur, korkmayin, basarili olacagina inaniyorum bu dizinin, hic süphem yok ,
BEYONCE KNOWLES
22-12-05, 16:35
çok güzel bölümdü!!! kenan'ın adamları dövüşüne bittim... tek başına dağıttı ortalığı cnm bnm yaa ne yapsa yakışıyor adama... rolunu yapmıyor sanki yaşıyor!!! nermine de helal olsun o ne güzel tokat patlatmaktı ööle....
sihirlisinema
22-12-05, 17:35
eveet! dizinin durumu tam bir felaket!
kanalda şok! reklamcılar reklamlarını çekti. total de kim?
isterse 2. bölüm olsun, farketmez! bir bölüm daha tahammül etsin show tv, 4.de kaldırsın!
ne bu böyle! başarısız başarısız!
hayıır! hemen şimdi kaldırılsın bu dizi!
o kadar gümbür gümbür geliyo ki sinirlerimi bozdu!
-
eveet! dizinin durumu tam bir felaket!
kanalda şok! reklamcılar reklamlarını çekti. total de kim?
isterse 2. bölüm olsun, farketmez! bir bölüm daha tahammül etsin show tv, 4.de kaldırsın!
ne bu böyle! başarısız başarısız!
hayıır! hemen şimdi kaldırılsın bu dizi!
o kadar gümbür gümbür geliyo ki sinirlerimi bozdu!
-
nasıl yaaaa anlamadim bence müthiş bi dizi harikaaaaaaaaaaaaa
sihirlisinema
22-12-05, 19:37
bu sözleri, bu diziyle ilgili ısrarla böyle şeyler duymak isteyenler için yazdım...
tekrar okuyunca ne kadar garip geliyor değil mi; sabırsız ve sevgisiz..
........
bence de güzel bir dizi... teknik ve sanatsal aksaklıkları yok değil ama toparlar diye düşünüyorum, çünkü herhangi birisi değil osman sınav yapıyor, - bize en güzel dizileri sunmuş adam- .
5 -6 bölüm bakmakta fayda var, sakin olmakta fayda var, 'bold' olmamakda fayda var... sektöre, sanatsal emeğe, sanatsal haklara saygı göstermekte fayda var, zarar yok.
bence kalkmaz, sürer..
çünkü sanılanların aksine hikaye çok dişi, çok doğurgan, çok farklııı..
mizrak_tutucu
23-12-05, 08:49
Diziyi henüz seyretme fırsatı bulamadıgım için dizi üzerine degil, dizilerin degerlendirlme yöntemi üzerine bir kaç satır yazmak ustedim. Şu aralar yerli film uyarlamaları/konuları revaçta gözüküyor. Hem IA hem de AH'nin başarılı olmaması için hiç bir neden yok.
Bir dizinin başarılı olup olmadığını anlamak için, dizinin en az 4-5 bölümünün yayınlanmasını beklemek lazım. Bir dizinin ilk bir kaç bölümüne bakarak, kesin yargılara varmak yanıltıcı olabiliyor. Keza dizinin ilk bir kaç bölümdeki reyting performansı da iyi bir gösterge degil. Daha sonra başarılı olan bazı dizilerin başlangıçta düşük reyting aldıkları biliniyor.
Beklemek, sabırlı olmak ve dizi biraz oturduktan sonra değerlendirmekte fayda var. Her şeyde oldugu gibi dizileri degerlendirirkende sabır önemli. Sabırla koruk helva olur derler.
Bir çok kişinin emek ve para harcadığı diziler için biz de degerlendirme yapıp, kesin yargılara varmadan önce 4-5 bölüm seyredip, sabretmeyi başarabilmeliyiz sanırım.
Aci Hayat yeni dizilerden birisi aMa coooooooK iDDaLii
insaLLah showtv i diziyi orta yerde bitirmez (güz yangini,kanli dügün gibi)
oyuncular cok pahali geliyor showtv ye ama neySe
ACI HAYAT cok saglam geliyoooR osman sinav ve Kenan I. BOMBA gibi geliyorlar her bölümde bize hayatin icinden süper bi hikaye anlatiyorlar onlari tbr ediyorum Basarilarinin devamini diliyorum (süpersiniz)
Total daki 3. lük bence fena değil. Tamam belki A/B hedef kitle'de 15. olmuş olabilir ama bence 2 bölüm sonra dahada netlik kazanır.
hIRSIZ polisten iyi............................................... ........................
mizrak_tutucu
23-12-05, 21:04
Dizinin Hırsız-Polis'ten iyi oldugunu sanmıyorum ama farklı düşünenler olabilir. Forumun bu diziye ayrıldıgını ve burada hangi elma veya armut daha iyi tartışması yapmadıgımızı anımsamak, tartışma düzenini korumak açısından yararlı olacaktır.
erkanpetekkaya_1988
23-12-05, 22:24
evet ikinci bölüm süperdi kenan abi deli yüreği hatırlattı bana o dayak sahnesiyle
sihirlisinema
23-12-05, 22:27
Diziyi henüz seyretme fırsatı bulamadıgım için dizi üzerine degil, dizilerin degerlendirlme yöntemi üzerine bir kaç satır yazmak ustedim. Şu aralar yerli film uyarlamaları/konuları revaçta gözüküyor. Hem IA hem de AH'nin başarılı olmaması için hiç bir neden yok.
Bir dizinin başarılı olup olmadığını anlamak için, dizinin en az 4-5 bölümünün yayınlanmasını beklemek lazım. Bir dizinin ilk bir kaç bölümüne bakarak, kesin yargılara varmak yanıltıcı olabiliyor. Keza dizinin ilk bir kaç bölümdeki reyting performansı da iyi bir gösterge degil. Daha sonra başarılı olan bazı dizilerin başlangıçta düşük reyting aldıkları biliniyor.
Beklemek, sabırlı olmak ve dizi biraz oturduktan sonra değerlendirmekte fayda var. Her şeyde oldugu gibi dizileri degerlendirirkende sabır önemli. Sabırla koruk helva olur derler.
Bir çok kişinin emek ve para harcadığı diziler için biz de degerlendirme yapıp, kesin yargılara varmadan önce 4-5 bölüm seyredip, sabretmeyi başarabilmeliyiz sanırım.
hiç tereddütsüz altına imzamı atıyorum.
sihirlisinema...
.
şüphesiz mükemmel dizi... çok olumsuz yorum almış ama izlemek ve görmek de fayda var diye düşünüyorum. kenan imirzalioğlu her zamanki gibi rolune kendisini kaptırmış... rol yapmıyor adeta kendisi yaşıyor gibi... çok beğenerek izliyorum umarım bu hep böyle devam eder... konusu gerçekten güzel... her ne kadar eski dizilerden yola çıkılarak olsa da... tutulur diyorum ben:o
Yorumlar cogalirsa bende dizinin bazi sahnelerini eklemeye basliycam :rolleyes:
Ben ''gulum'' lafina takmis durumdayim ama oyuncular iyi iste yuklemeye-izlemeyede basladim diziyi bakalim ne olucak :rolleyes: osman sinava kenan imirzaliogluna selin demiratara ve diger bircok oyuncuya guvenerek basladim bakalim izlemeye...
Ayrica sizede bilenleriniz var mi bilmiyorum ama ESTAFURULLAH YOKUSUnu hatirlati mi??? ne guzel diziydi o yaa sinir olmustum kestiklerinde,,, gecenin kaclarina kadar oturuyodum onu izleyebilmek icin :rolleyes:
Ayrica sizede bilenleriniz var mi bilmiyorum ama ESTAFURULLAH YOKUSUnu hatirlati mi??? ne guzel diziydi o yaa sinir olmustum kestiklerinde,,, gecenin kaclarina kadar oturuyodum onu izleyebilmek icin :rolleyes:
Evet bana da anımsattı Estafurullah Yokuşu dizisini.. Ben de çok seviyordum ya gerçekten süper diziydi ama kaldırıldı ne yazıkki. Hakkaten en son gece yarılarına koyuyorlardı ama bekliyordum sonra kaldırılınca çok üzülmüştüm...:(
Bilemiyorum da benim düşüncelerim böyle...Herkesin görüşlerine saygılıyım.Ama net bi cevap vereyim ki ben diziyi izlemiyorum...Ama sizlere iyi izlemeler tabi!:D
zugasibere
27-12-05, 23:36
buldum bu seneki dizimi inşallah bunuda kaldırmazlar......
özet gelmemiş ben ekleyim dedim...
Mehmet, sıcak bir yuva kurmak için tersanede gece mesaisine başlarken Ender kendisini ısrarla reddeden Nermin'den zorlada olsa bir randevu koparır. Ama yine hayal kırıklığı yaşar. Mehmet tersanedeki ilk gecesinde bir cinayete tanık olur. Mehmet'in tanıklığı ve olayın aydınlatılması için gösterdiği çaba birilerini rahatsız eder....
nermini şimdiki tavırları ve davranışları ile gerçekten takdir ediyorum helal olsun kıza ne güzel veriyor şu enderin ağzının payını..ama malum senaryo olacağı için o bölümlerde çok kızacağıma eminim..allahım nerminin annesi ne gıcık bir insandır ne kadar boş konuşan ne kadar gereksiz,gıcık,akılsız bi kadındır..sinir sinir sinir oluyorum o kadına..yok sofrada kuş sütü eksikmiş,yok kızları çok süslüymüş sanane kardeşim yaaa...ayy haftaya ne olacak acaba herifler bişey yapmasa bare kenana yaaa..of of..
BEYONCE KNOWLES
29-12-05, 11:19
nermin hakkaten de delikanlı kızmışş... gitmedi endere! ama o yanındaki arkadaşı başına bir iş açıcak ama ne zaman kim bilir! mehmet e gelince adamın öldürülmesinde polise açıklama yapmak sanırım onun başını belaya sokacak... adamlar belalı çünkü... enderin kafasında sinsi planlar var...:img-cold: yazık olucak o büyük aşka:img-fie:
evet ender sınır tanımıyor hiç...zaten mehmet bu konularda normal değil ender hiçbişi yapmasa sadece nerminin yanında dursa bile kavga çıkar...
ben orjinal filmi pek hatırlamıyorum ama tahmin yapma hakkımız vardır herhalde:img-angel_not: mehmeti o işte tutmazlar..bir iki gün sonra atarlar...yazık olacak...
Total grubunda sıralamada 7. olmuş fakat reyting yüzdesi idare eder. Ama A/B grubu izleyicisi diziye halen alışamamış. Nitekim 13. olmuş düşük bir reytingle. Sanırım total grubundaki iyimser tablo Kenan İmarzalıoğlu nun eseri. Onun yerine bir başkası olsaydı herhalde çok daha kötü bir reyting alırdı diye düşünüyorum. A/B grubunun ise ısrarla Avrupa yakasının tekrarını bile izlediğini görüyoruz. Bu bölüm reytingleri bazı kişilerde eminim ki bir soru işareti oluşturacaktır. Acaba ne olacak bu iş? diye sormaya başlamışlardır bile. Benim şuanki düşüncem ise dizinin bu reytinglerle bile belli bir süre daha devam edeceği yönünde. Önümüzdeki bölüm dahada düşer ise reytingler, S.O.S. uygulamaya geçer. Yazdıklarım benim her zamanki gibi olası tahminlerim. Olmayabilirde. Olmamasıda tek temennimdir. Saygılar.....
yok ya olmuyor ya en iysii bu diziyi haftaya persembeye alsinlar bi bakalim orda rating durumu nasi.l
A/B grubunda 13. Totalde 7. olmus.Avrupa Yakasi gibi 30 Share alan bir dizinin olmadigi bir haftada daha iyi sonuc beklerdim.Ama bence bu kadar izlenmesi bile bir mucizedir.
Dün Aksamki bölüm yine seyirciye degil tamamen izlenme oranlarini ölcen cihazlara yönelik bir bölümdü.Dizide Nermin karakterini bir bölüm icersinde sadece 1-2 dakika haricinde hep mutsuz görüyoruz.Yüzündeki "Dokunsan aglayacak" ACI ifadesi ne zaman düzelir merak ediyorum.Dizide yine fakir ne kadar fakir ve zengin ne kadar zengin oldugundan baska bir sey izlemedik.Mesela dizideki "zenginlerin" haftanin 7 günü karides yedigi vurgulandi.Sanirim senarist bu insanlari "zengin" göstereyim derken "sonradan görme" yaptiginin farkinda degildi.Ayrica ayni insanlarin 700 yillik türk yemegi "kuru Fasulye" den igrenerek bahsetmeleri Türk kültürüne büyük bir ayiptir.
Osman Sinav halkin icinden bir dizi yapayim derken halkin biraz disinda kaldiginin farkinda degil gibi görünüyor
A/B grubunda 13. Totalde 7. olmus.Avrupa Yakasi gibi 30 Share alan bir dizinin olmadigi bir haftada daha iyi sonuc beklerdim.Ama bence bu kadar izlenmesi bile bir mucizedir.
Dün Aksamki bölüm yine seyirciye degil tamamen izlenme oranlarini ölcen cihazlara yönelik bir bölümdü.Dizide Nermin karakterini bir bölüm icersinde sadece 1-2 dakika haricinde hep mutsuz görüyoruz.Yüzündeki "Dokunsan aglayacak" ACI ifadesi ne zaman düzelir merak ediyorum.Dizide yine fakir ne kadar fakir ve zengin ne kadar zengin oldugundan baska bir sey izlemedik.Mesela dizideki "zenginlerin" haftanin 7 günü karides yedigi vurgulandi.Sanirim senarist bu insanlari "zengin" göstereyim derken "sonradan görme" yaptiginin farkinda degildi.Ayrica ayni insanlarin 700 yillik türk yemegi "kuru Fasulye" den igrenerek bahsetmeleri Türk kültürüne büyük bir ayiptir.
Osman Sinav halkin icinden bir dizi yapayim derken halkin biraz disinda kaldiginin farkinda degil gibi görünüyor
sen hic positiv birsey yazmazmisin ya? ,, ee belki zenginlerin hayati böyledir, sadece zengin anne fasulyeden böyle bahsediyor hepsi degi ki ama olmuyor , zenginlerin hayatini cok gercekci olarak anlatiyor dizi, ama bi kisinin dedigi lafi sanki her zenginler böyle düsünür gibi yazman bence dogru degil bence, gelelim nermine , simdi yüzündeki aci ifadesi gayet normal, insan mutsuz olunca gülle oynaya yasiyacak degil ya zaten dizinin ismi aci hayat bence normal bisey aci ifadesi yüzündeki, osman sinav isini gayet iyi biliyordur , bu dizi tutmasa eger, siz osman sinavi görürsünüz ozaman bütün türkiye nin izliyecegi dizi yapar Deli yürek ve Kurtlar Vadisi gibi öyle olur diye düsünüyorum ama böyle bisey olmiyacak aci hayat tutacaktir bence, tutmaszada basarisiz sayilmaz cünki cok basarili diziler gördüm ben basarili olan ve yayindan kaldiririlan saygilar
BEYONCE KNOWLES
29-12-05, 21:33
ya bu diziyi gerçekten severek izliyorum ama masalteam 'ın yazdığı eleştrilere de katılmıyor değilim hani... neden_? ewt yemek konusunda çok aşağıyayıcı bir tavır sergilediler.... artı o zengin bayan nermin hakkında 5. sınıf manikürcü dedi... manikürcü olan arkadaşları da aşağıladı ayrıca... bence çok büyük hata... insan ekmek parası kazanmak için manikürcülük de yapar... pedikürcülükte... anlatmak istediğim bu şekilde aşağıma olayına girmemeleri gerkirdi... bu benim görüşüm ama ne olursa olsun seviyorum diziyi... sevmiyor değilim... lütfen yanlış anlaşılmasın!!!!!!!!!!
ama arkadaşlar bu dizi hayatı yansıtıyor yani bir sürü zengin insan maddi durumu kötü olan kişileri aşağılıyor...bu dizide olanlar osman sınavın görüşleri ve sözleri değil...çevremizde olan olaylar...her sosyal konumda iyi ve kötü insan vardır.zenginlerin birçoğu da insanları küçük görür...bu dizi bunu gösteriyor.aynı zamanda mesela nerminin ailesiyle mehmetin annesinin birbirinde parasal anlamda farkı yok ama nerminin annesi ne kadar aşağılıyor onları...ender ve filizin babası ise bence normal biri...yani insanları küçük görmeyen biri...
cemsenturk
30-12-05, 01:01
Sudem sana katılıyorum siz hala arkadaşlar ya 1.bölümdeki konuyu mu tartışıyorsunuz...Bu dizi sonuçta...Yapmayın...
Gerçektende dizide halen bir şeyler eksik. Total da ki izleyci kitlesinin emin olun Kenan İ.Oğlu' na karşı bir duyarlılığı var. Ama A/B hedef kitle diziye bir türlü kenetlenememiş. Şu kuru fasulye olayına gelince.... Güveçte kuru fasulye yi herhalde daha kimse yememiş bu dizide. İnanın süper lezzetli olur. Bu ulusal yemeğin küçümsenmemesi lazım bence. Fakirliğin sembolü kuru fasulye olamaz ve de olmamalı. Kullanılan eşyalar, giyim tarzı veya nebiliyim daha ucuz gıda maddeleri de seçilebilirdi bu iş için. Örneğin helva-ekmek, peynir - ekmek veya herhangi bir çorba çeşidi bu işi daha iyi götürüdü diye düşünüyorum. Kuru fasulye o kadar da ucuz ve herkesin alabileceği cinsten değil. Erzincan ve Suşehri fasulyelerinin ne kadar kaliteli ve pahalı olduğunu unutmayalım. Tavuktan ve balıktan daha pahalı olduklarıda bir gerçek. Bence fakirliğin sembolü bu olmamalı. Yanlış bir yaklaşım diye düşünüyorum....
erkanpetekkaya_1988
31-12-05, 17:16
kenan abi gine süper bir oyunculuk sergiliyo selin demiratarda öyle bence
sihirlisinema
01-01-06, 23:38
BİRAZ İNSAF
burada ilginç şeyler oluyor son zamanlarda..
ben de ıhlamurlar altında'yı ilk günden bu yana takip ederim, bana yavan geldiği halde garip yorumlar yapmaya hiç yeltenmedim...
ama,
acı hayat'a ve osman sınav'a diş bileyen bazıları, suret-i hak'tan görünerek
oldukça garip yorumlarla I.A.'yı yüceltip ACI HAYAT'ı küçümsüyorlar..
bu dizi, fasulyeden yorumlardan daha fazlasını hakediyor...
bu dizinin senaryosu çok iyi, dramaturjisi iyi yapılmış, karakterleri oturmuş, mekanlar baştan savma değil,
kötü adam rolündeki oğuz galeli bile müthiş bir patlama yaptı ve çok seviliyor... selin demiratar, ebru kocaağa güzel, farklı oyuncular ve çok önemli keşifler...
kenan imirzalıoğlu ise bu ülkenin en iyi oyuncularından.. yazı-tura'yla altın portakalı da almak üzereydi, jüride yaşanan tartışmaları biliyorsunuz.. onu başka bir oyuncuyla karşılaştırırken, yaptığı işlere bakın... amerikalı yapımcıların ( seven arts - peter hoffman ) bile (deliyürek - bumerang cehennemi'nde) hayran olup projelerinde ısrarla istedikleri iyi bir oyuncuyu aşağılamak, küçümsemek, sadece "çekememezlikle" ilgili bir komplekstir... tarafgirlik insanın gözünü kör eder.. üslubu çirkinleştirir... lakin burası sanal bir alemdir, kimbilir kimlerdir o tuhaf yazıları yazanlar, onu da bilemeyiz...
acı hayat'ın çekimleri sinema tadında, ışığı ve görüntüleri hiç bir diziyle mukayese bile edilemez.. görüntü yönetmeni yusuf akkuş'un acı hayat'ta neler yaptığını anlamak için, önce diziyi seyredin, kavrayamadıysanız sinemayı anlayanlara sorun, öğrenin..
hikayeye gelince;
telifi kendinde olduğu halde, 1962'deki orjinal filmi aynen yapabilecekken, ne kadar farklı bir olay örgüsünün ve özgün hikayelerin peşinde koştuğu görülüyor.. belki finali bile farklı olacak.. şu anda çok farklı hikayelere doğru ilerliyor ve kendi (acı hayat-1962) kendini bile taklit etmiyor...
ama ya diğerleri ne yapıyor?..
biraz insaf!la izlerseniz herşeyi görürsünüz..
( bu kadar bile yazmayacaktım ama, yeter artık! dedim , "objektif gibi görünmeye çalışarak", diziye hiç haketmediği yorumları yapanlara....
aydın ve kültürlü sinemaseverler insaflı ve objektif olmak ve gerçekleri karartmamak zorundadır... )
.
Degerli Üyelerimiz ;
Lütfen forumlarda seviyeyi düsürmeyin.Forumlarda herkes görüsünü belirtmekte özgürdür ancak kisisel tartismalar ve hakaret icerikli mesaj atmak yasaktir.
Saygilarimla ;
Dizifilm.com Moderatörü
MasalTeam
tamam ben özür diliyorum eger özürlük bir yorum yaptiysam, ama bu yorumlari bana yaptilanlarda en az benim gibi suclu , cünki bu forum tartisma meydani degil (yoksa öylemi) ve ben hic tartisma baslatmadim dikatini cekerim bu forum, ben sadece cevap yazdim ,elestiri degil bunlar aci hayat i kücük görmek kenan imirzaliogluna olumzus yorum ayni zamanda da osman sinava tamam, hic okudunuzmu bu forumda Avsar yapim ve Bülent Inal hakinda kötü yorumlar, sadece bu Telif hakinda ben birseyler yazdim ordada kim hakli kim haksiz söylemek bize düsmüyor, ok burda bu tartismayi bitirelim, ama ben yine burda aci hayat i kücük düsürecek yorumlar okudummu sevileyi olarak cevap yazarim saygilar masalteam
sihirlisinema
02-01-06, 17:37
ne acı hayat dünyanın en iyi dizisidir, ne de osman sınav her yaptığına körü körüne tezahürat yapılacak bir "üstün varlıktır"...
aydın insanlara düşen, haklıya hakkını teslim etmek ama onu eleştirmekten de geri durmamaktır...
acı hayat'la ilgili "acı bir eleştiri yazısı" nı hazırlıyorum...
lakin gerçekleri de "yok!" farzetmemek ve söz söyleme yetkilerini de kötüye kullanmamak gereklidir sağlıklı tartışma ortamlarında... ama tabii özgür düşünceyi yoketmeden...
bu yüzden;
forever bim'in seviyeli tavrına ve son bağlamda sakin ve mantıklı yorumlarına teşekkür ediyorum... ben de bu meseleyi burada kapatıyorum...
sakin olalım, 5-10 hafta sonra fotoğraf netleşecektir...
acı hayat; bize kaliteli ve farklı bir hikaye sunarsa yoluna devam eder, aksi halde durumu çok zordur...
ilk dinlediğimde hakan taşıyan iyi bir seçim gibi gelmişti ama şimdi "inşallah ilerki bölümlerde ısrar etmezler" diyorum...
osman usta'dan yine bizi aşık edecek özgün - çarpıcı müzikler ve etkileyici insan hikayeleri, toplumsal dokundurmalar bekliyoruz...
.
::.CaniQ.::
03-01-06, 03:13
Ben birazcik bakmisdim bu diziye begendim bence müzigi cok güzel ama iste herkesin dedigi gibi Ihlamurlar altinda´ya benziyor.:img-angel:
Bu dizi hakkında yapılan eleştrileri çok acımasızca buluyorum daha 3-4. haftada diziyi eleştriyorlar. Osman sınavın başarısı tartışılmaz bugüne kadar hep kalteli yapımlara imza atmış, türk dizisinin bugünlere gelmesini sağlamış bir yapımcıdır. Ayrıca dizi taklit değildir zaten hemen hemen bütün diziler birbirine benzemiyor mu?
Zengin oğlan fakir kız edebiyatı...
Aynı şeyler aşk oyununda işleniyor...
Bir İstanbul masalında da vs. vs.
Kenan İmirzalioğlu'nu Yazı-Tura da çok başarılı bulmuştum. çok iyi oynuyor,
kendi sesini kullanıyor.
Bu dizinin de tutacağından eminim
Aci Hayat dizisi cok buyuk ozveriyle hazirlanmis cok nadir dizilerden bitanesi. Aci Hayati Ihlamurlar Altindadan ayiran en belirgin ozellik bence basroldeki karakterin dovus sahneleri. Kaliteleri bence esit.
Nekadar Ihlamurlar Altinda Aci Hayat'in kopyasi olarak yola cikmissada ufak tefek degisiklikleri cok guzel ve cok yerinde uygulamislar. Iki diziyide cok buyuk keyif alarak ve cok begenerek izliyorum.
Ve gercekten dizilerin ayni konulari islemesini hic rahatsiz verici bulmuyorum, cunku her ikiside cok kaliteli. Eger birisi biraz kalitesiz olmus olsaydi cok rahatsiz olurdum. Her iki dizininde hayraniyim.
Off yaa çok heyecanlı bitti.. Mehmet nasıL kurtulcak acaba?? Canım kıyamam yaa :img-MSNCRY:
vallah en güzel ve heycanli bölümdü, yani bu bölümde rating almazsa türk halkina ayip olur, ya böyle güzel diziyi harcamazlar insallah, bence bu dizi, eski aci hayat filminin yollunda gitmez diye düsünüyorum , gerci Eski aci hayat filmini izlemedim ama böyle heycanli ve kavgali degildir, tek aski elle almislardir Eski aci hayat da böyle düsünüyorum, düzeltin beni öyle degilse vallah, ve 39 bölümlük aci hayat diye okudum aci hayat in fan sitesinde, bence az ama hele bi tutsun isterlerse 13 bölüm yapsinlar ya kenan imirzalioglu bence süper ya , icimden geldi benim en begendigim 5 Aktöryü sayiyim bi sizde sayarsaniz iyi olur saygilar
kenan imirzalioglu
Olgun Simsek
Kadir inanir
Timucin esen
Ugur yücel
.
REYTİNGLER SÜPER!
totalde 3. (reyting=7.70 / share=16.90 ):img-thumbup:
AB'de 9. (reyting=5.90 / share=14.80 )
dizi tutmuştur.
osman sınav'ı tebrik ederiz.
.
ya ratingler pek fazla gelmedi bana ama 3. olmasi iyi bisey ama avrupa yakasinin tekrari vardi hemen sevinmeyelim ya lütfen yanlis anlama ben herkezden cok istiyorum dizimin tutmasini vallah ama daha erken sevinmek icin saygilar insallah ilerki haftalarda daha iyi olur amin!!!!!!!!!!!!!!!
site dün muhteşem bi şekilde(!!) açılamadığı için yorumum yapamadım..kısmet bugüneymiş, bence çok çok güzel bir dizi izlerken sıkılmıyorum,içimi baymıyor(öbürü gibi) çok heyecanlı bi yerde bitti...haftaya yeni bölüm varmıdır bilemiyorum??malum bayram..eğer yeni bölüm yoksa heyecanla ve merakla belkiicem iki hafta sonrasını...canım yaa nasıl çıkacak o şimdi ordan..ama helal valla nasılda konuşturdu o herifi eee işin içine nermin girince böyle oluyor işte..böyle sağlam bi paparada ender denene lazım ki kızın peşini bıraksın..yüzsüz-arsız olabilir bi kızı iki erkek sevebilir diyo başka bişey demiyo..
Biliyorumki diziyi sevenler dizinin tutmus olduguna inanmak istiyor ama ortada bir gercek varki Aci Hayat su an en düsük reyting alan diziler arasinda.Gönül isterki bütün diziler tutsun.Ama 5,90 reyting ve 14 Share iyi degil.Üstelik Avrupa Yakasi gibi 30 Share alan bir dizi ile karsilastiginda dahada kötü olacaktir
Biliyorumki diziyi sevenler dizinin tutmus olduguna inanmak istiyor ama ortada bir gercek varki Aci Hayat su an en düsük reyting alan diziler arasinda.Gönül isterki bütün diziler tutsun.Ama 5,90 reyting ve 14 Share iyi degil.Üstelik Avrupa Yakasi gibi 30 Share alan bir dizi ile karsilastiginda dahada kötü olacaktir
bu ne simdi , moderatörsün bide kiskirtici yorumlar yapmayalim dimi ama olmuyor. moderatör olmasaydin ben ne yazacagimi bilirdim ya neyse , dizi daha yeni kelemi koyarim ki tutacaktir bu dizi o kadar
Sen bu dizinin sonunu hiç merak etme kardeşim....Yayından kaldırılmaz bu dizi....Zaten bunu gerektirecekde bir ortamda mevcut değil......
Bu kadar olumsuzluğa rağmen bence çok başarılı gidiyorlar....
bencede. kötü bile olsa dizi kenan imirzalioglu için izlenirilir valla.. adam süper. bu bölümde bakalim ne olcak nasil çikacak acaba çok meraak ediyorum. ayrica nerminin çok kötü rol oyandigini düsünüyorum yani bence çok igrenç oynuyor. simdilik, bu 3 bölüm de gördügüm kadariyla.. mesela 2ci bolumde mehmet gitme felan diye bagiriyordu ya çok yapmacikti .. ve mehmedi gördügünde çok abartili üstüne yürüyo felan, böyle bir acayip. bilmiyorum ben begenmedim
bu ne simdi , moderatörsün bide kiskirtici yorumlar yapmayalim dimi ama olmuyor. moderatör olmasaydin ben ne yazacagimi bilirdim ya neyse , dizi daha yeni kelemi koyarim ki tutacaktir bu dizi o kadar
Bu sitede moderatörlerinde en az sizin kadar yorum yapmaya hakkı vardır.Ayrıca yapılan yorumda hiçbir kışkırtıcılık olmadığnı belirtmek isterim,arkadaş sadece kendi fikrini yazmış.Olayı hemen büyütmeyin.Ve de kimseyi tehdit edici mesajlar yazmayın...
ruhi yapıcı
07-01-06, 09:43
bence güzel bir dizi ama daha heycanlı yapabilirler kenanda bu diziye yakışmış bence güzel dizi:img-nyam: :img-grin2: :yt06: :yt06: :yt06: :img-nyam:
sihirlisinema
09-01-06, 03:29
acı hayat iyi bir dizi ve ne kadar farklı olduğunu, alttaki-üstteki herkes görecek bence...
5. bölümünü merakla beklemekteyiz...
sihirlisinema
09-01-06, 03:56
Arkadaşlar hiçkimsenin mesajını silmedik,sizinde bildiğiniz gibi site son zamanlarda teknik sorunlar yaşıyor o yüzden son yazılan mesajlar silinmiş durumda.Bu durumdan dolayı özür dileriz...
hmmm...
öyleyse, ben yukardaki mesajda yer alan "mesajım neden silindi" tarzındaki yakınmaları da kendim sileyim dedim ve sildim...
sevgili michelle, açıklamana teşekkürler ve herkese iyi bayramlar....
zugasibere
10-01-06, 00:36
bu hafta yeni bölüm yok maalesef....
bence bu dizi tutar ben 1. bölümünü seyretmiştim çok güzel bi dizi
Son zamanlarda izlediğim en iyi iki Türk Filmi
1)Yazı Tura
2)Gönül Yarası
Bunlar gişede başarılı oldularmı sizce...HAYIR...Sanat gişe başarısı hedeflemek değildir...
Reklam vermekde kaygısı olanlar reyting'i düşünsünler.....SAÇMALAMAYIDA bırak artık....Anlarsın mutlaka...
Yöneticilerin suçu yokki .....İnsanın birkere saygılı olması lazım....Birde yanlışın var mevzubahis olan kişinin bir yorumu silindi...Hitabet mevzuunda bariz bir yeteneksizliği var..
zugasibere
10-01-06, 19:49
arkadaşlar bu yersiz tartışmaya gerek yok lütfen bırakın bu tartışmayı bizde zamanında 'kapıları açmak' adlı dizide çok tartışmıştık çok sevdiğim halde o dizi kalkmıştı yayından yani duygusal davranmayalım beğendiğimiz diziler hakkında duygusal yorumlar yapmayalım...kaldı ki burası türkiye maalesef dizilerin güzelliğine ya da sanatsal yönüne bakılmıyor eğer bi dizi reyting getirmiyorsa yayından kaldırılıyor...o yüzden kimse birbiriyle bu tip tartışmalara girmeyin birbirinizi kırmayın...bu dizinin yayından kalkıp kalkmayacağını yakında göreceğiz benim gönlüm devam etmesinden yana....
arkadaşlar bu yersiz tartışmaya gerek yok lütfen bırakın bu tartışmayı bizde zamanında 'kapıları açmak' adlı dizide çok tartışmıştık çok sevdiğim halde o dizi kalkmıştı yayından yani duygusal davranmayalım beğendiğimiz diziler hakkında duygusal yorumlar yapmayalım...kaldı ki burası türkiye maalesef dizilerin güzelliğine ya da sanatsal yönüne bakılmıyor eğer bi dizi reyting getirmiyorsa yayından kaldırılıyor...o yüzden kimse birbiriyle bu tip tartışmalara girmeyin birbirinizi kırmayın...bu dizinin yayından kalkıp kalkmayacağını yakında göreceğiz benim gönlüm devam etmesinden yana....
Güzel kardeşim bende seninle hemfikirim....Ama tanık olmadığın bazı mevzular var...Yoksa benimde hadsiz insanlara karşı en büyük tepkim sessizliğimdir.....
Ama işin içine hakaret girerse o başka....Sevmiyorsan izlemezsin bu kadar basit olan bu mevzuyu ayyuka çıkarmanın mantığı tabiki asılsızdır..
zugasibere
10-01-06, 20:01
Güzel kardeşim bende seninle hemfikirim....Ama tanık olmadığın bazı mevzular var...Yoksa benimde hadsiz insanlara karşı en büyük tepkim sessizliğimdir.....
Ama işin içine hakaret girerse o başka....Sevmiyorsan izlemezsin bu kadar basit olan bu mevzuyu ayyuka çıkarmanın mantığı tabiki asılsızdır..
zaten olay orda kopuyor nedense sevmeyenler çok sert eleştirilerde bulunuyor....hep aynı konuyla geliyolar ben izlemiyorum zaten reytingte düşük bu dizi yayından kalkmalı falan da filan...bırakın kardeşim yayından kalkarsa kalksın..sanki yayından kalkmayan reytingi yüksek olan her dizi şahesermiş gibi...bu arada kusura bakmayın benimde sinirlerim bozuldu..... :img-banne
Eminimki çoğuda izlemeden yapıyordur , yargısız infazlarını...Ben hiçbir zaman reyting denen saçma dereceye bakarak izlemedim, acaba bu zat'lar reyting listesine bakıp mı dizi seçmekteler???
arkadaşlar bu yersiz tartışmaya gerek yok lütfen bırakın bu tartışmayı bizde zamanında 'kapıları açmak' adlı dizide çok tartışmıştık çok sevdiğim halde o dizi kalkmıştı yayından yani duygusal davranmayalım beğendiğimiz diziler hakkın