Tüm Versiyonu Göster : Yeşeren Düşler (STV)
NecatiSasmaz 06-09-06, 16:43 Dr. Ateş gitti, bıçkın delikanlı geldi
Mavi Rüya’daki Dr. Ateş rolü ile hafızalarda yer eden Ali Başar yeni yayın döneminde farklı bir karakterle çıkıyor izleyici karşısına.
Çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacak ‘Yeşeren Düşler’de kavgacı, elde avuçta durmayan bir karakteri canlandıran oyuncu “Henüz senaryo elime geçmedi. Tam fikir sahibi değilim.” dese de yeni bıyıkları ve kısalttığı saçlarıyla farklı bir kimliğe bürünmüş bile. Samanyolu’nda ekrana gelecek dizinin çekimleri için, bir dönem ‘Kınalı Kar’ dizisine de ev sahipliği yapan Bursa’nın Cumalıkızık köyündeki hazırlıklar bitmek üzere. Rolü hakkında tam bilgi sahibi olmayan Başar, Cumalıkızık’a hiç de yabancı bir isim değil aslında. Bir dönem Ahmet Küçükkayalı’nın yazıp yönettiği ve aynı köyde çekilen ‘İçerideki’ adlı filmde de rol almıştı.
İki aile arasında yaşanan husumeti anlatan ‘Yeşeren Düşler’in yapımcılığını Mustafa Kartal üstleniyor. Silahların konuştuğu dizinin konusu oldukça ilginç: Köylünün başına bela olan bir aile, bir şekilde zengin olarak köylülerin mal varlıklarını ele geçirmeyi başarır. Çeşitli ayak oyunlarıyla herkesi kendilerine borçlandırırlar. Ancak karşılarında borçsuz bir aile vardır ve bu durum onların canını sıkmaktadır. Bu iki aile bir sebepten dolayı karşı karşıya gelir. Her geçen gün büyüyen husumet kavgaya dönüşmüş ve her iki aileden de ölenler olmuştur. Tam bu sırada tüm engellemelere rağmen iyi ailenin öğretmen oğlu köye gelir. Hiçbir şekilde kavgaya karışmayan öğretmen, kendisine yapılan tüm kötülüklere rağmen yaptığı iyiliklerden de taviz vermeyecektir. İki yıl sürmesi planlanan dizide köyün başına bela olan ailenin büyük oğulunu Ali Başar oynuyor. Öğretmeni ise Bilgehan Biricioğlu canlandırıyor.
Ali Basarin yeni dizisini kesin izlicem cok güzel bi diziye benziyorr!!!
İyi güzel olur İnşallah. Annem de söyleyip duruyordu "güzel bi köy dizisi yapmıyorlaki seyredelim" diye.:P
gerçekten böyle işler baydı artık zaten hayatımda samanyolu izlemedim izlemem de iyi bi kanal olduğunu düşünmüyorum
bi insanın bilmediği bişey hakkında yorum yapması ne kadar garip. hem izlemedim izlemem diosun, hemde baydı diosun. bence kendinle çelişiosun.
Şu özlü söz Einsthain' e aittir:
"önyargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur"
senin de bu düşünceni çürütmek imkansız sanırım ben boşa konuşmayayım...
bi insanın bilmediği bişey hakkında yorum yapması ne kadar garip. hem izlemedim izlemem diosun, hemde baydı diosun. bence kendinle çelişiosun.
Şu özlü söz Einsthain' e aittir:
"önyargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur"
senin de bu düşünceni çürütmek imkansız sanırım ben boşa konuşmayayım...
bence yazdıklarımı bi daha oku ben dizinin konusuna klasik bi konu bu konular baydı artık diyorum dikkatli okursan anlarsın ayrıca samanyolu da iyi bi kanal değil bu da bir önyargı değil ben gerçekten samanyolu nun iyi bi kanal olmadığını düşünüyorum ve orda yayınlanan dizileride izlemiyorum bu da benim düşüncem herkes istediği gibi düşünebilir
samanyolu televizyonu çok kaliteli yapımlara imzasını atıyor.bu dizide kesinlikle samanyolu televizyonuna yakışır bir dizi olacaktır.samanyolu televizyonunun yaptığı bütün programlar insanlara birşeyler kazandırıyor..bu yüzden samanyolu televizyonunu kutluyorum..ayrıca oyuncuları da tek kelimeyle takdire değer oyuncular.hepside birbirinden başarılı..bu dizide yer alacak olan sevgili ali başar'ın oyunculuğuda gerçekten takdire değer çok başarılı bulduğum bir oyuncu..zaten kendisini asmalı konak ve mavi rüya dizisinde kanıtladı ve daha birçok dizide..
NecatiSasmaz 15-09-06, 19:07 samanyolu televizyonu çok kaliteli yapımlara imzasını atıyor.bu dizide kesinlikle samanyolu televizyonuna yakışır bir dizi olacaktır.samanyolu televizyonunun yaptığı bütün programlar insanlara birşeyler kazandırıyor..bu yüzden samanyolu televizyonunu kutluyorum..ayrıca oyuncuları da tek kelimeyle takdire değer oyuncular.hepside birbirinden başarılı..bu dizide yer alacak olan sevgili ali başar'ın oyunculuğuda gerçekten takdire değer çok başarılı bulduğum bir oyuncu..zaten kendisini asmalı konak ve mavi rüya dizisinde kanıtladı ve daha birçok dizide..
sana katiliyorumm!!!! Ali Basar harika bir oyuncu!!! meraklada yeni dizisini bekliyorumm
NecatiSasmaz 15-09-06, 19:10 bu habere göre pazartesi günü basliyorrr:
Tiyato oyunları dizi olarak TRT'de
Türk Tiyatrosu'nun önemli yazarlarının oyunları dizi halinde TRT kanalında can bulacak
TRT, Türk Tiyatrosu'nun önemli yazarlarının eserlerini 13 bölümlük diziler halinde ekrana taşıyor. 'Tiyatrodan Uyarlamalar' dizisi 'Gölge Ustası' ile başladı. Tiyatro Uyarlamarında; Refik Erduran (Cengizhan'ın Bisikleti), Orhan Kemal (İspinozlar), N.Fazıl Kısakürek (Para), Yeşim Dorman (Gölge Ustası), Yılmaz Onay (Sanatçının Ölümü), Memet Baydur (Kamyon), Oğuz Atay (Oyunlarla Yaşayanlar), Tarık Buğra (Akümülatörlü Radyo) gibi eserler yer alıyor. 18 Eylül'de yeni yayın dönemine girecek olan Samanyolu TV izleyicisini 'Yağmurdan Sonra', 'Tarık ve Diğerleri', 'Yeşeren Düşler', adlı üç yeni diziyle buluşturacak. Yeni yayın döneminde Kanal 7 ile TGRT ise dizi projelerine Ramazan ayı nedeniyle biraz daha geç başlayacak.
http://www.bugun.com.tr/haberler/150906/p9617.asp
18 Eylül de yeni yayın dönemi başlıyor yazıyor gazete de, Yeşeren Düşler pzt günü başlayacak demiyorki. Zaten 3 yeni dizi geliyormuş. Hepsini aynı gün verecek değiller. Birde şu var ki Samanyolu'nda yeni yayın döneminin tanıtımları çıkıyor ama Yeşeren Düşler yok. Galiba biraz daha beklersiniz. Henüz yayınlanmayacak galiba.
Ulen şu Yağmurdan Sonra ne zaman başlayacak beee kafayı yiyecem.:blink:
Ohooo siz naptınız. Daha oyunculardan kimse belli değil sadece Ali Başar o da başrol mü yoksa yan rol mü belli değil. Hikayesi desen kaba taslak verilmiş bişey. Ayrıntı yok ki. Dizi şöyle olur diye hemen kestirip atmayın. Zaten sizin gözünüzde yayınlandığı kanal ofsayt. Ben kanal ayırt etmem kardeşim kim iyi yaparsa onu izlerim.
kardeş haklısın iyi yapan izlenir ama samanyolunun iyi bir şeyi görülmedi, görüleceğinide hiç sanmıom... bu arada yanlışlık olmuşsa özür dilerim ben ali başarı başrol sandım... dieğr oyuncularında ismi ilk sayfada verilmiş
Neyse öyle olsun kardeş. Birde Bilgehen Biricioğlu adında bir vatandaş ın dizide rol alacağı yazılmış. 2 kişi belli. Ama bu ikinci kim tanıyan var mı.
ben de ali başarı beğeniyorumoyunculuğu çok etkileyici ama kanaldan dolayı diziyi izliyceğimi sanmıyorum ama güzel bi iş olucağına eminim
yeşeren düşler adlı diziyi biraz daha bekleyeceğiz..daha hazır değilmiş..çekimleri hala sürüyormuş.hazır olduğunda stv'nin tanıtım reklamlarında verilecekmiş.
ben de ali başarı beğeniyorumoyunculuğu çok etkileyici ama kanaldan dolayı diziyi izliyceğimi sanmıyorum ama güzel bi iş olucağına eminim
dalasmakk icin satasmak icin soylemiyorum sadece sorum sana degil bu sekilde dusunen herkes icin yanlis anlama ama bu nasil bi mantiktr? yani sen bir diziyi oyuncularina, oyunculuk kalitesine, senaryosuna, yonetmenine,yada goruntu yonetmenine gore degil kanala gore izliyosun olemi?? bu dizi (yeseren dusler)atvde kanald de showda yada starda olsa izlersin yani? olemi?
....ilginc bi durum...
cunku ben bi diziyi yukarida saydigim kriterler dogrultusunda izlerim hatta dizi muzigi bile yeri gelir benim icin onem arzeder (kurtlar vadisi, bir istanbul masali gibi) benim icin hic onemi olmayacak, diziyi izlememe yada izlemememe sebeb olucak en son sey bile degildir dizinin kanali
bu dizi nezman baslicak haberi olan varmi? stv nin web sayfasindada adi yok merak ettim acaba vazmigecildi projeden?
dün akşam samanyolu televizyonunda tanıtım reklamı verildi...çok yakında başlıyor...
:happy0064
josephiron 21-11-06, 19:35 Arkadaşlar dizide oynayacak oyunculardan biride Nusret Çetinel Abimiz Y.S ciler yakından tanıyacaktır...:img-grin2
Nusret Çetinel aynı zamanda şu anda (hatta uzun zamandır) Bizim evin halleri dizisinde "Şadan" karakterini canlandırıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı.
STV nin dizilerinde mutlaka cok önemli mesajlar vardir... toplumu bilincledirme ve bilgilendirme adina cok kaliteli bir dizi olacagi konusunda bir süphemiz.,... oyuncu kadrosuna baktiginizda... yine tiyatro kökenli degerli oyuncular oldugunu görüyorsunuz... bakalim bizi neler bekliyor... iyi bir izleyicisi olmak isteriz yani...
Ben samanyolu dizilerini isterseniz birkac veciz ifadeyle size söyle özetliyim... herseyin maddi yani oldugu gibi mana yanida vardir... bilmedigimiz bir sirri anlatiyor SIRLAR DÜNYASI... Herkese birgün hesap verecek.... bence ölmeden önce bir hazirmiyiz BÜYÜK BULUSMAYA... Bizim disimizdada bir alem var... Hani deriz ya HIZIR GIBI YETISTIN... Buyrun size BESINCI BOYUT... ülkemizde birtürlü soguklar bitmiyor, neler mi oluyor derseniz SUBAT SOGUGU... birde Rahmet yagmurlari yagmis kiymetini bilememisiz, bilmedigimiz icin YAGMURDAN SONRA... ve toraga atilan bir tohumun fidana durmasi.... YESEREN DÜSLER...
STV her dizisiyle mesaj vermeyi amacliyor... yani toplumu bilinclendirmek... bazi kanallar gibi entrikayla askla meskle ugrasmak degil... dinini isteyen yasar, isteyende yasamaz... LAIKLIKTE bunu gerektiriyor zaten....
Zaman gazetesinin yeni reklam klibi aklima geldi,bircoklari ayri idi, yani ayri olmak dusman olmak onlar icin iyi idi, kinlenmek ,bilenmek,hic karsiliksiz vermek nedir bilmemek, taki bir gun Samanyolu dizilerinde Sirlar Dunyalik ve 5.Boyut'luk olaylar yasayana kadar bircoklari ayri idi.
Anlasildi ki hicte oyle gorundugu olmayan arka planinda muhabbet ve guzellik olan sevdalarin oldugu dunya var.
Ne diyordu reklam klipte, Biz Ne Zaman Ayri Dustuk? Birbirimizi Anlamaya Calismadigimiz Zaman.
Ne ise konu cok su goturur ve son cumle soyle diyim.
Anlamamak icin gayret edenleri anlamak icin gayret ediyorum.Ve umitle anlarsiniz diye tebessumu eksik etmiyorum.Muhabbetle.
Bu dizi ozellikle doguda aileler arasi Toreler ve Kan Davalari konusunda mesaj yuklu olur diye umut ediyorum.
Yani bundan ne cikari olur Samanyolu'nun onuda bilmiyorum.Kan Davasi ve Tore Cinayetlerine ilac olmak isteyen bir kanalin amaci ne olabilir onuda bilmiyorum.
...Anlamamak icin gayret edenleri anlamak icin gayret ediyorum.Ve umitle anlarsiniz diye tebessumu eksik etmiyorum.Muhabbetle.
Bu dizi ozellikle doguda aileler arasi Toreler ve Kan Davalari konusunda mesaj yuklu olur diye umut ediyorum.
Yani bundan ne cikari olur Samanyolu'nun onuda bilmiyorum.Kan Davasi ve Tore Cinayetlerine ilac olmak isteyen bir kanalin amaci ne olabilir onuda bilmiyorum.
Buyuk bir sorun bu cunku.
yapimciya katilmamak eldemi... yani toplumun yaralarini irdeliyorsunuz... buana cözümler sunuyorsunuz... ve sizin sevdiginiz kanalain insanlari ALLAh a inaniyor diye bastan damgalaniyorlar... nerde kaldi bizim peyganberane sevgimiz... kurani kerimin ifadesiyle " Innemel müminune ihvetun" Müminler( Allah´a inanlar) ancak ve ancak kardestir düsturumuz... Kiblemiz bir... peyganberimiz bir... Allahimiz bir... kitabimiz bir... hatta ayni ülkenin vatandasiyiz... bukadar birlik olmasina ragmen illa birini digerinden ayri tutuyoruz... Buna Cifte standart diyorlar arkadaslar...
STV bu diziyle toplumun enbüyük eksiginin EGITIM oldgugnu vurgu yapacak... bizim DOGUDAKI en büyük problemimiz CEHALET... varmi itirazi olan... ve STV bununla ilgili bir dizi yapiyor... Alkislamak lazim... tebrik etmek lazim... Önyargilardan kurtulmanin ve birbirimizi anlamak icin gayret etmenin tam zamani...
bizi gercekten toplumsal bir yarayala ve bunun cözüm yada cözümleriyle yüzlestirecek dizimiz yakinda basliyor... oyuncu kadrosu ise cok güclü...
STV dizilerinin farki; problemi göstermek degildir sadece... ona cözümlerde sunabilmektir... seyredin ve görün... derim...
Yeşeren Düşler 1.Bölüm
Yusuf, çocukken bir arkadaşının ölümüne sebep olmakla suçlanmış, köyünden ve ailesinden ayrılmak durumunda kalmıştır. Mahkemede suçsuz bulunsa da çocukları ölen Karacanlar ailesinin acısını deşmemek için köye getirilmez. Kaldığı yerlerde öğrenimini başarıyla tamamlayan Yusuf, köyüne öğretmen olarak döner. Ancak köyde barbarlıklarıyla bilinen ve kendi düzenlerini kuran Karacanlar, Yusuf'un dönüşünden rahatsız olurlar. Yusuf'un elini kolunu sallayarak köy içinde gezmesi Karacanlar'a göre şerefini lekeleyecek, yerde kalmış kanları onları korkak ilan edecektir. O halde Yusuf, ya bu köye geri dönmemeli ya da öldürülmelidir.
http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=461032
Yeşeren Düşler, gün sayıyor
Samanyolu'nun iddialı yapımlarından 'Yeşeren Düşler' adlı dizi filmin çekimleri Bursa Cumalıkızık'ta devam ediyor. Şu ana kadar ilk bölüm çekimlerinin bittiği dizide bir öğretmen ve ailesinin köydeki hasımlarıyla mücadelesi anlatılıyor.
Taner Tunç'un yönettiği; Bilgehan Birincioğlu (Yusuf Öğretmen), Ali Başar (Kara Halil) ve Nilüfer Aydan'ın (Sultan) rol aldığı Yeşeren Düşler de ayrıca; Emin Gürsoy, Ece Güzel, Güray Kip, Mürsit Bağ, Bedia Ener, Elif İnci ve Nusret Çetiner gibi kalabalık bir oyuncu kadrosu var. Uzun bir çalışma sonrası çekimlere başlayabildiklerini söyleyen yapımcı Mustafa Kartal, "Tek amacımız izleyiciye kaliteli bir dizi izletmek." diyor.
Teknik anlamda zengin bir ekipmanla çekilen 'Yeşeren Düşler', konusu ile de izleyiciyi ekrana çekeceğe benziyor. Yusuf, çocukken bir arkadaşının ölümüne sebep olmakla suçlanmış, köyünden ve ailesinden ayrılmak durumunda kalmıştır. Mahkemede suçsuz bulunsa da çocukları ölen Karacanlar ailesinin acısını deşmemek için köye getirilmez. Kaldığı yerlerde öğrenimini başarıyla tamamlayan Yusuf, köyüne öğretmen olarak döner. Ancak köyde barbarlıklarıyla bilinen ve kendi düzenlerini kuran Karacanlar, Yusuf'un dönüşünden rahatsız olurlar. Yusuf'un elini kolunu sallayarak köy içinde gezmesi Karacanlar'a göre şerefini lekeleyecek, yerde kalmış kanları onları korkak ilan edecektir. O halde Yusuf, ya bu köye geri dönmemeli ya da öldürülmelidir. Hikaye bu şekilde devam edip gidiyor. Yönetmeni Taner Tunç iddialı konuşuyor: "Zengin bir oyuncu kadrosuyla çekiyoruz. İnanıyorum ki, izleyicilerimizin beğeneceği bir proje olacak." Dizinin önümüzdeki haftalarda ekrana gelmesi bekleniyor.
http://medya.zaman.com.tr/2006/11/26/tv3.jpg
http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=461032
Dr. Ateş gitti, bıçkın delikanlı geldi
Mavi Rüya’daki Dr. Ateş rolü ile hafızalarda yer eden Ali Başar yeni yayın döneminde farklı bir karakterle çıkıyor izleyici karşısına.
Çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacak ‘Yeşeren Düşler’de kavgacı, elde avuçta durmayan bir karakteri canlandıran oyuncu “Henüz senaryo elime geçmedi. Tam fikir sahibi değilim.” dese de yeni bıyıkları ve kısalttığı saçlarıyla farklı bir kimliğe bürünmüş bile. Samanyolu’nda ekrana gelecek dizinin çekimleri için, bir dönem ‘Kınalı Kar’ dizisine de ev sahipliği yapan Bursa’nın Cumalıkızık köyündeki hazırlıklar bitmek üzere. Rolü hakkında tam bilgi sahibi olmayan Başar, Cumalıkızık’a hiç de yabancı bir isim değil aslında. Bir dönem Ahmet Küçükkayalı’nın yazıp yönettiği ve aynı köyde çekilen ‘İçerideki’ adlı filmde de rol almıştı.
İki aile arasında yaşanan husumeti anlatan ‘Yeşeren Düşler’in yapımcılığını Mustafa Kartal üstleniyor. Silahların konuştuğu dizinin konusu oldukça ilginç: Köylünün başına bela olan bir aile, bir şekilde zengin olarak köylülerin mal varlıklarını ele geçirmeyi başarır. Çeşitli ayak oyunlarıyla herkesi kendilerine borçlandırırlar. Ancak karşılarında borçsuz bir aile vardır ve bu durum onların canını sıkmaktadır. Bu iki aile bir sebepten dolayı karşı karşıya gelir. Her geçen gün büyüyen husumet kavgaya dönüşmüş ve her iki aileden de ölenler olmuştur. Tam bu sırada tüm engellemelere rağmen iyi ailenin öğretmen oğlu köye gelir. Hiçbir şekilde kavgaya karışmayan öğretmen, kendisine yapılan tüm kötülüklere rağmen yaptığı iyiliklerden de taviz vermeyecektir. İki yıl sürmesi planlanan dizide köyün başına bela olan ailenin büyük oğulunu Ali Başar oynuyor. Öğretmeni ise Bilgehan Biricioğlu canlandırıyor.
Meryemce90 26-11-06, 18:17 insallah güzel bi dizi olur ben de seyretmeye caliscam baktigim dizilerle cakismassa bakarim insallah stv nin dizileri cok güzel oluyo geneliklede anlamli.....:)
josephiron 05-12-06, 19:54 Valla bende köyde geçen dizilerden nedense hiç hoşlanmam ama sankim bu dizi güzel olacak gibi...Cast gerçekten kaliteli...birde fragmanlarda gözüme batan bişii daha vardı renkler harika olmuş...Güzel bi tanıtım...
yeşeren düşler pazar akşamı saat:19:45 te başlıyor..çok sevindim..çok bekledik ama beklediğimize değdi..
josephiron 06-12-06, 22:17 Oh be nihayet başlıyo...Valla aylar oldu...Vatana millete hayırlı olsun....
Konusu ve temasiyla cok orjinal bir yapim olacagini biliyorum... bu dizi cok konusulacak cok...
tutacagını sanmıyorum. ama yolu acık olsun
STv bir diziyi tutsun yada tutmasin diye yapmaz... toplumsal degerler önemlidir... ve reyting kaygisi tasimaz... en az 70-75 bölüm sürecektir inseallah...
YEŞEREN DÜŞLER *YENİ*
Öğretmenin köye dönüşüyle eski defterler yeniden açılıyor.
Solan düşleri yeniden yeşertmek için köyüne dönen bir gencin yüreklerinizi ısıtacak hikayesi Yeşeren Düşler, ilk bölümüyle ekrana geliyor. İki aile arasında yaşanan husumeti anlatan dizide Bilgehan Birincioğlu ve Gülşah Şahin’in yanı sıra Nusret Çetiner, Ali Başar, Nilüfer Aydan, Bedia Ener, Emin Gürsoy, Mürşit Bağ, Kadim Yaşar, Güray Kip ve Dilek Canbay Bağ gibi kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor. Bursa’nın Cumalıkızık köyünde çekilen dizi atmosferi, müzikleri ve oyunculuklarıyla da dikkati çekiyor. Yapımcılığını Mustafa Kartal’ın, yönetmenliğini Taner Tunç’un üstlendiği Yeşeren Düşler’in ilk bölümünün konusu şöyle:
Karacanlar ailesinin küçük oğlu Abdi, yıllar önce, bir kaza sonucu kardeşini vurmuştur. Abdi suçu Yusuf’un üstüne atınca, Akbaşlar’ın küçük yaştaki oğlu iftiraya kurban gider ve köyde istenmeyen çocuk haline gelir. İki aile arasında husumet çıkmasın diye Yusuf şehre, okumaya gönderilir. Akbaşlar’ın kızı Meryem de Karacanlar’a gelin olarak verilince yıllar önce yaşanan bu olay kapanır. Aradan geçen yıllar içinde mal varlığını arttıran Karacanlar ailesi, bütün köyü kendisine borçlandırır. Köylünün borçlarına karşılık çocuklarını ellerinden almakta, onları zorla çalıştırmaktadır. Yapılan zulüm köylünün belini bükmekte ancak geçim sıkıntısı herkesi Karacanlar için çalışmaya mecbur bırakmaktadır. Çocukken üzerine atılan iftira yüzünden yıllardır ailesine hasret kalan Yusuf ise eğitimini tamamlamış ve genç bir öğretmen olmuştur. Yusuf’un öğretmen olarak köye döneceğini haber alan Karacanlar, kapanan hesabın defterini yeniden açar. Yusuf’u köyde istemeyen aile, Akbaşlar’ı, eğer Yusuf köye dönerse Meryem’i boşamakla tehdit eder. Karacanlar’ın büyük oğlu Halil de tüfeği eline alır ve Yusuf’un köye girmesini engellemek ister.
Yapımcı
Mustafa Kartal
Yönetmen
Taner Tunç
Oyuncular
Bilgehan Birincioğlu, Gülşah Şahin, Ali Başar, Nilüfer Aydan
Yayın Günü ve Saati
10 Aralık Pazar 19:45
iste toplumsal yaralardan biri daha.. ve cözümü nasil olacak bakalim... oyuncu kadrosu cok güclü...
yarın akşam 19:45 te ekranlarda olacak..:happy0064
cok harika bir dizi... daha 45 dakkasi gecti... bu dizi cok seyleri degistirecek...
Müziklerine ve kamera acilarina hayran kaldim....
Super dizi ilk bolumde hayran kaldim :D
Kaliteli bir dizi oldugu belli
2'inci bolumunu iple cekiyorum..
Ve Bilgehan Birinciogluda cookkk yakisikli
Allahim ne guzel yaratmis :D
Sirf onun icin bile izlerim :D
josephiron 10-12-06, 19:55 Ya cidden enfes olmuş ama sankim klasik 1.Bölümlere göre kısa kaldı gibi geldi...Bütün aile birlikteydik...Amcamlar, Yengemler, Halamlar vs. vs. hep birlikte izledik ve bizden onay aldı...Bu arada dizi için birleşmedik hepsi benim için gelmişlerdi malum yolcuyuz:) MEkan zaten muhteşem her kare oldukça renkli olmuş...Oyuncularda zaten başından beri takdirimizi kazanmış isimler...E geriye hikaye ve teknik işler kalıyodu...Maşallah onlarda tamam olunca ortaya uzun soluklu bi yapım çıkıyor...Umarız bu tür yapımlar diğer kuruluşlara da öncü olur...Tebrikler Samanyolu...
arkadaşlar ilk bölümü bende şans eseri izledim çok güzel bir dizi bence gerçekten farklı bir yapım stv yine farkını ortaya koymuş anlaşılan neyse herkese iyi seyirler
İlk Bölümün son yarım saatini izleyebildim. İş, güç unutmuşum dizinin başlayacağını. Konu, kimin kim olduğu konusunda genel bir fikre varamasam da, müzikler gene harika, oyuncular iyi, yönetmenlik iyi... Yalnız dizi biraz fazla renkli geldi bana, ya da benim televizyon bozulmaya başladı bilemiyorum tabii :img-wink:
Ben herşeyden önce dizinin çekildiği köy hakkında konuşmak istiyorum.
Açıkcası ABD'de bilmem ne vill diye adlandırılan küçük kasabalara hep gıpta ile bakmışımdır. Neden aynı temizlik, insan özlü yerleşim mekanları yok diye hayıflanıp duruyorken dizide karşıma öyle bir köy çıkageldiki, tek kelime ile hayran kaldım. Bu sevimli anadolu yerleşim birimindeki zerafet ve güzellik bile diziyi takip etmek için başlıbaşına bir nedendir.
</SPAN>
Yorum icin TSK hekim...
dizi herşeyiyle dört dörtlük bir dizi çok beğendim..ama çok az sürüyo..inşallah ilerki zamanlarda süreyi biraz uzatırlar..bu bölümde; ortada suçsuz bir insan var.asıl öldüren öz kardeş.ama bu bilinmiyo.köye geleceğini öğrenince abdi nasıl tedirgin oldu ama..herşeyin açığa çıkmasından çok korkuyor.bakalım sonuç ne olacak..inşallah suçsuzluğu ortaya çıkar..
Once kim kimdir listesi verelim.
Akbas Cephesi
Ayse Ana
Yusuf
Murat (yusuf'un buyuk kardesi)
Yavuz (yusuf'un kucuk kardesi )
Elif ( yusuf'un aski , ali cengiz-munire ciftinin evindeki munire'nin kizkardesinin kizi)
Ekrem ( hasmet'in kidemli iscisi ama nefret ediyor Karacanlardan,yillardir borc oduyor)
Deli Fazil ( hasmet esini elinden almis,borcuna karsilik zengine vermis,kafayi yemis)
Cemo ( yusuf'un amca oglu, ali cengiz'in oglu,saf ve iyi cocuk,kahveci)
Meryem ( yusuf'un ablasi, kara halil'in esi, en zor durumdaki kisi )
Demirci Seyit ( manevi dinamik )
Karacan Cephesi
Hazal ( yilan )
Hasmet ( erkek yilan )
Kara Halil ( buyuk erkek yilan )
Abdi ( kucuk erkek yilan )
Ali Cengiz ( muhtar, koyunda beslenen erkek yilan,yusuf'un amcasi)
Munire ( ali cengiz'in hanimi, elifin anneligi)
Ve tum satin alinabilen koyluler
Gelelim En'lere
En igrenc dusunceliler : Hazal- Hasmet
En kotu : Kara Halil
En pis: Abdi
En sinsiler: Munire - Ali Cengiz cifti
En aciz : Suleyman-Fatma ve ogullari Ali'nin temsilinde tum koylu
En Acinacak kisi : Meryem gelin
En Asik : Elif Kiz
En bilinmeyen : Yusuf
En mubarek: Seyit Baba
En Deli : Deli Fazil
En duru-saf insan: Cemo
En seker rol: Yavuz
En sabirli : Ayse ana
En kinli : Ekrem
Ve geldik Ulke gerceklerine
-Talan edilen devlet arazilari ve orman talani ve satlik devlet memurlari
-Tore dusuncesi , kani yerde kalmayacak hikayesi,intikam
-Okul cagi cocuklarini calistirmak,soygun duzeni
-Egitimin onemi,cehaletin kotulugu
-Agalik sistemi ve azatlar
-Buyu-sihir isleri
Ve geldik dizi ekibine
-En guzel giris - Hayvan sesleri ,turku,kaval,ney,saz
-En guzel cekim - Abdi'nin haberi alinca kostugu an,durdugu an ve konusutgu an, gercekten tebrik, Hollywood gibiydi,yalan yok
-En iyi rol - Yavuz ve Deli Fazil ve Cemo ve hepsi. Kuscu'muz is basindaydi,guvercinli vs, ne guzeldi, bu Yusuf'un kucuk kardesi Yavuz cok soz edilecek ilerde hissediyorum
-En guzel cekim alani - Cumalikizik, harika bir yer, tas sokaklar
-En gercekci sahne - Yere dokulen salca ve sut kaseleri
-En dandik sahne - Buyu yapimi
Yeseren Dusler 1 den sectiklerimiz, haftaya gorusmek uzere
Ben cok sevdim herseyi ile insallah vatana millete faydali dizi olur
10 ARALIK 2006 PAZAR Total Grup İzlenme Oranları
1 STADYUM TRT1 8,90 20,60
2 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 7,20 22,20
3 SAGIR ODA [NET] KAND 6,60 19,30
4 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 6,40 17,10
5 SELENA [NET] ATV 6,00 14,60
6 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,90 18,30
7 YESEREN DUSLER [NET] STV 5,20 13,10
8 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,10 13,70
9 ACEMI CADI [NET] KAND 4,80 11,60
10 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,50 11,90
josephiron 11-12-06, 23:36 Eveeeet işte kalite işte ispatı...Halkımız duyarsız değil...Neyin iyi neyin kötü olabileceğini seziyor...Kınalı kuzularda da iyi bi sonuç çıktı...Başarılarının daim olmasını dilerim...
fenerli_kiz 12-12-06, 00:52 10 ARALIK 2006 PAZAR Total Grup İzlenme Oranları
1 STADYUM TRT1 8,90 20,60
2 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 7,20 22,20
3 SAGIR ODA [NET] KAND 6,60 19,30
4 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 6,40 17,10
5 SELENA [NET] ATV 6,00 14,60
6 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,90 18,30
7 YESEREN DUSLER [NET] STV 5,20 13,10
8 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,10 13,70
9 ACEMI CADI [NET] KAND 4,80 11,60
10 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,50 11,90
Vayy raytingeler birinci haftadan böyle ise..
Sonunu cok merak ediyorum..
süpperr valla..
Insallah daha güzellerini de görürüz raytinglerin..:happy0064
Hazal ( yilan )
Hasmet ( erkek yilan )
Kara Halil ( buyuk erkek yilan )
Abdi ( kucuk erkek yilan )
Ali Cengiz ( muhtar, koyunda beslenen erkek yilan,yusuf'un amcasi)
Munire ( ali cengiz'in hanimi, elifin anneligi)
Ve tum satin alinabilen koyluler
bu ne yaa:img-hyste büyükbaş, küçükbaş deseydik bari :happy0064
şaka bi yana dizi güzel olmuş yaa, denildiği gibi müzikler harika. ali başar'ında performansını beğendim.
vay be... dizimiz 7. olmus... masaallah, barekallah ... insellah haftaya reyting kurbanzedesi olmaz...:img-hyste :img-hyste
bence de çok güzel bir senaryoya benziyor (bayan eli değdiği belli ) inşallah başarısı katlanarak devam eder. dikkatimi çekti de samanyolu tv'de daha önceden izlediğimiz dizilerdeki kötü karakterleri canlandıran oyuncular bir ailede toplanmış. Mavi rüyanın ateşi lusifer'i,Y.Sonra'nın mithat'ı, şubat soğuğu'nun Kara'sı... nasıl bir aile olmuşlar öyle yaa. bi Tarman eksik kalmış
yorum icin TSK mihace
nasıl bir aile olmuşlar öyle yaa. bi Tarman eksik kalmış
yorum icin TSK mihace
o eksik kalirmi hic... o manen kadrolu calisiyor...
Özellikle bu dizide cocuk iscileri cok iyi gösterdiler ilk bölümden itibaren bunun ne kadar yaygin ve vahim bir vaziyette oldugunu gözler önüne serildi. Borc, birilerine bagimli olmak, cikis yolu görememek insanogluna neler yaptirabiliyor.
Meryem, garibim ortada kalmis, eziliyorda eziliyor, eziyet ediyorlar durmadan! Yazik ya, cok üzüldüm izlerken. Bir can bedeli kendisi ve bunu sürekli hissettiriyorlar.
Bakalim daha neler olacak, ilk bölüm cok güzeldi.
Yorumu icin TSK... Ebruli...
hüzün çiçeği 12-12-06, 23:19 samanyolu televizyonu çok kaliteli yapımlara imzasını atıyor.bu dizide kesinlikle samanyolu televizyonuna yakışır bir dizi olacaktır.samanyolu televizyonunun yaptığı bütün programlar insanlara birşeyler kazandırıyor..bu yüzden samanyolu televizyonunu kutluyorum..ayrıca oyuncuları da tek kelimeyle takdire değer oyuncular.hepside birbirinden başarılı..bu dizide yer alacak olan sevgili ali başar'ın oyunculuğuda gerçekten takdire değer çok başarılı bulduğum bir oyuncu..zaten kendisini asmalı konak ve mavi rüya dizisinde kanıtladı ve daha birçok dizide..
kesinlikle katılıyorum. stv aslında bir çok kanaldan daha kaliteli ama nedense bazılarının işine gelmiyor bu!! güzel bir dizi mutlaka kalitesini anlayan önyargısız insanlar tiryakisi olacaktır..
NERGIZ_CAN 13-12-06, 06:14 dizi guzel amma dikkatinizi cekmisdir
dizi kinali karin cekildiyi koydecekilmis
konu nerdeyse bir az benziyor
hanim aga yerine kaddar bir bey
kaddar hanim aga 4 kiz yerine 3 oglan
koye gelen oyretmen oyretmen olarak donen koylu
koyde okul yok simdide yok
isciler yine odunda calisiyor ve ayni oduncu baslari sahislar
mecbur calisan isciler ve cocuklar da calisiyor
hic sasmam eger cocuklar okula gider ve onlari
okuldan ali koyan bir aga olmazzsa ve agaya karsi cikib omer gibi simdide yusufun arkasinda duran koylu bir aile olacak hani okumak isteyen cocuk vardi ya
ay delisi bile var koyun ya kamber gibi onun sevdiyinidebaskasina vermisler
onun icin delirmis
hayirli olsun guzel dizi amma bana hep kinali kari hatirlatiyor
yeşeren düşler ilk bölümünü kaçıranlar için tekrar veriliyor.
Köye ayak basan Yusuf, Karacanlar'a meydan okuyor
Daha ilk bölümünde Tüm Gün'de aldığı reytingle 7. sıraya yerleşen 'Yeşeren Düşler', bu akşam ikinci bölümüyle çıkıyor izleyici karşısına. Bilgehan Birincioğlu, Gülşah Şahin, Nusret Çetiner, Ali Başar ve Nilüfer Aydan'ın rol aldığı dizide köye dönen Yusuf, Karacanlar'a meydan okuyor.
Kara Halil ve kardeşi Abdi, köyün girişinde Yusuf'a pusu kurmak için hazırdır. Ancak son anda yaşadıkları aksilik, Yusuf'u vurmalarını engeller. Ailesiyle hasret gideren Yusuf, gelir gelmez köydeki değişikliği fark etmiştir. Karacanlar'ın köylüye zulmü, üstelik ailesine zarar vermeye çalışması Yusuf'un kanına dokunur. Karacanlar'ın karşısına çıkan vakur delikanlı, onlara açıkça meydan okur. Bu arada kütüğün altında kalan Ali'nin bacağı iyice kötüleşmiştir. Haşim doktora gidebilmek için yalvaran Süleyman'a insafsızca davranır. Zorda kalan ailenin yardımına Yusuf koşar ve Ali'yi hastaneye yetiştirir.
bu akşam Samanyolu / 19.45
yusufun köye gelisi olay oldu... zannedersem yusuf bu hirsini Seyit Hocayla tanisinca giderecek... cünkü hirs sebebi hasarettir...
ayrica cekimler harika gidiyor... zulüm aldi basini gidiyor... mazlum ezildikce eziliyor... insan zulmeder, kader adalet eder... bakalim nasil gidecek...
Birde yusufun neden halilin kardesini kardesi vurdugunu söylemedigini anlayamiyoruz... eger dizinin gizemi buna saklanmissa... aciklaninca senaryo baska alana kayar... ama bu gizemi nasil cözecekler o önemli...
ikinci devrede de bu sirrin kolay kolay ifsa olmayacagini gördük...
ayrica Yusufla Seyyit babanin hala yüzüze gelmemesi... vede köyde okulun acilmamasi... anlasilan bir altyapi calismasi var...
detayli analiz yapmaktansa yüzeysel gecistiriyorum... cünkü cok derin seyler isleniyor...
ayrica halil in esini gercekten seviyor olusu diziye cok baska boyut katiyor...
Meryem suana kadar dizide denge unsuru...
ve cok seviyeli bir askta basladi baslayacak...
birde Emin Gürsoy gercek bir oyunculuk sergiliuyor... insanin izlerken gözünde yas kalmiyor... rabbim o nasill cocuk sevgisi öyle...
Köyün her taşında Haşmetanın zulmünün işaretleri var. Nereye baksan bu eziyet göze çarpıyor, kimi dinlesen aynı zulmün iniltisi.
Köyün Delisinin deli olmasına sebep Haşmet, Yusufların mağduriyetinde sebep Haşmet, Ömerin öfkesinin sebebi Haşmet, Çocukların çocukluklarını yaşayamamalarında yine Haşmate...Yine Haşmet.
Basit bir köy ağasının zulmü değil anlatılan. Bunu memleketin geneline yayarsanız Anadolu inasanının yüzyıllardır devam edegelen mazlumluğunu görürsünüz. Bir de Haşmetaların zulmünü... Bunu ister Haşmeta olarak düşünün, ister tarman, isterse Vendor... Aynı kapıya çıkıyor.
Çekimlerdeki canlılık aynı güzellikte devam ediyor. Renklere dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Bu kadar olur yani. Acaba set olarak bir köyün seçilmiş olması buna sebep...
Köy demişken, bu bölümde pek hayvan göremedik. Daha önce söylemiştik, madem olay köyde geçiyor, hayvan görüntüleri ihmal edilmemeli.
Köy Kahvesindeki çekimler daha bir çekici gelmeye başladı bana. Olayları abartılı bir şekilde ele alışlar, Haşmetanın sinir nöbetleri, Muhtarın oğlunun safça babasını ve Haşmeti sinir etmek için elinden geleni yapması.... Çok inandırıcı bunlar.
Bir de kadınların biraraya geldiği kahveye benzer bir mekanın bulunması lazım. Çamaşır yıkadıkları dere, veya ekmek yaptkları köy fırını olabilir, farketmez. Onların topluca kendi aralarında dedikodu etmeleri de katılsa iyi olur.
Bir şekilde figüran olarak köy halkı kullanılıyor belli. Sokaklarda genelde in cin top oynuyor. Yusufun karacanları durduğu meydanda önce kimse yoktu. Olayın sonunda birden meydan doluverdi. Böyle bütün sokaklarda birer ikişer vatandaş kullanılsın. Tam olark bir köy ortamı görmek istiyorum. Herşey gerçekçi olsun.
Şerbet, hoşaf derken gerçek türk mutfağına da girmeye başladık. Anası Yusuf için tutmaç yapıyormuş. Gerçi sofrada tutmacı göremedik ama mis gibi sarma, harika peynirli erişte falan güzel bir görüntü oluşturdu. Ekele gurubuna da hitap ediyor dizi, belirteyim dedim. Laughing
Bu Ali Başar (Halil miydi ismi) karısını seviyor. Kolundan tutup anası evinden çekerken "gel" dedi. Yumuşak bir söyleyişti bu. Hatta azgın kaynanın elinden alırken sinirinden taş duvarı yumruklaması, onun iki arada bir derede kaldığını gösterdi. Bir yanda gerçekten sevdiği karısı, diğer yanda kötü kadın da olsa anası....Sonu tamamıyle iyi adam olacak Halil, dur bakalım...
Yusuf baya kuvvetliymiş. Nasıl da bir el hareketiyle halilin bileğini bir mengene gibi kavrayıp indiriverdi. Yeni bir mamçak geliyor. Laughing Demek ki valizi bir çanta hafifliğiyle sallaya sallaya taşımasının sebebi de çantanın boş olması değil, Yusufun güçlü olmasıymış.
Tomruğun ipini kim kesti. Ekrem mi? Haftaya....
Demirci Hoca henüz Yusufla karşılaşmadı. Biraraya geldiklerinde onun rüyasında gördüğü delikanlı olduğunu anlayacak. Nasıldı rüya, ışıklar arasında açılan bir kapı ve bu kapıdan giren bir Yusuf Yüzlü... İçeride tertemiz, masum yüzleriyle çocuklar... Bir okul burası.
yaralı çocuktan da öğrendi Hoca, Yusuf eğitime önem veriyormuş. Çoocukların çalışmalarını değil, okumalarını istiyor. Haşmeta ile asıl çatışma noktası eğitim olacak gibi.
Peki rüya nasıl gerçekleşecek... Yusuf köye bir okul yapılması için önayak olacak...
Deli, anadan doğma deli değil. Onun bu halde olmasına sebep köydeki şartlar ve Haşmeta... Onun da bir ailesi vardı. Sevdiği bir karısı ve güzel mi güzel bir kızı... Bir takım dalaverelerle karısını elinden aldılar, kızını da evlatlık olarak bir yerlere verdiler. Kasabada özellikle baktığı kız çocuğu onun öz be öz yavrusu. Bakmayın siz onun deli olduğuna, hala yavrusunu hatırlayabilecek kadar akıllı. Ayrıca o minik kızın da deliye nasıl baktığını farketmişsinizdir. Çocuk bilmiyor ama, bir sıcaklık hissediyor işte. Deli zaman zaman kasabaya inip kızını görmek ister böyle.
fenerli_kiz 17-12-06, 22:28 Bu bölüm cok güzeldi..
Hele köy meydaninda yusufun karacanlara meydan okuyusu cok güzeldi...
Arkdaslar bilmiyorum siz Ahmet Günbay Yildizin "Yanik Bugdaylar" isimli kitabini okudunuzmu..
Okuyanlar varsa aranizda benim gibi büyük bir ihtimalle dizideki hikaye ile
Kitaptaki hikayede cok benzerlik oldugunu anlayacaklar...
Köyün en zengin ve köy halkina zulmeden bir aile..
Onlara karsi gelen bir delikanli.. Dikce Mehmet
Dikcenin amcasi onun düsmanlarindan ama kuzeni onun tarafinda..
Sevdigi kizi zengin ailenin oglu ister..
.. Ve daha neler..
O kadra benzerlik varki say say bitmiyo..
Okumak isteyenlere tavsiye ederim..
Ama ben zaten kitabi da cok begenmistim..
Dizide süüppperr ötessii..
NERGIZ_CAN 18-12-06, 04:50 cok guzel bir dizi bence her kes bakmali
bana nedense kinali kari hatirlatiyor
belkide cekildiyi yer ayni dir ondan
amm gercekden guzel dizi
hele mavi ruyadaki atesi evli cocuk sahibi
olarak gormek hemde hanimini seven birisi olarak gormek cok guzel
ikinci devrede de bu sirrin kolay kolay ifsa olmayacagini gördük...
ayrica Yusufla Seyyit babanin hala yüzüze gelmemesi... vede köyde okulun acilmamasi... anlasilan bir altyapi calismasi var...
detayli analiz yapmaktansa yüzeysel gecistiriyorum... cünkü cok derin seyler isleniyor...
ayrica halil in esini gercekten seviyor olusu diziye cok baska boyut katiyor...
Meryem suana kadar dizide denge unsuru...
ve cok seviyeli bir askta basladi baslayacak...
birde Emin Gürsoy gercek bir oyunculuk sergiliuyor... insanin izlerken gözünde yas kalmiyor... rabbim o nasill cocuk sevgisi öyle...
evet halil'in eşini seviyor olması konusunda size katılıyorum..eşini çok seviyor ama ailesinden çekindiği için bunu pek göz önüne çıkartamıyor ..ama bu uzun sürmeyecek gibi bence..halil biryere kadar dayanacak ondan sonrasını hep birlikte göreceğiz.evet bende beklerdim yusuf'un abdi den hesap sormasını ama sormadı..herhalde bir dahaki bölüme açıklarlar..
sizce haşmet'in üzerine odunları düşüren kimdi?
bunu yapabilecek çok kişi var ama şuan için üç kişi içinden biri yapabilir diye düşünüyorum..
bunlar
köyün delisi
ekrem(oduncuların başı)
yada yusuf'un kardeşi
evet yien harika bölümlerden birini daha izledik...
ayrica bu diziyi anlamak icin ahmet günbay yildizin Yanik Bugdaylar adli kitabini okumakta fayda var... o eserden alintimidir bilemem ama kurgulanma asamasinda cok güzel esinlenilmis... Yani hep inananlar cephesiyle zülüm cephesi kitaplarinin ana temasini olusturmustur...
STV dizileride bu ana tema üzerine kuruluyor genelde...
Sayin latifenaz hanfendi lutfedip olayi kimlerin yapacagi hakkinda bir beyin firtinasi yapmis... aklimdan hic Yusuf un kardesi gecmemisti...
3. bölüm icin iyice sabirsizlanmaya basladik...
izlemeyenler icin cok sey kaybettiklerini söylesek yalan olmaz herhalde...
hele jenerik müzigi yokmu...
evet yien harika bölümlerden birini daha izledik...
ayrica bu diziyi anlamak icin ahmet günbay yildizin Yanik Bugdaylar adli kitabini okumakta fayda var... o eserden alintimidir bilemem ama kurgulanma asamasinda cok güzel esinlenilmis... Yani hep inananlar cephesiyle zülüm cephesi kitaplarinin ana temasini olusturmustur...
STV dizileride bu ana tema üzerine kuruluyor genelde...
Sayin latifenaz hanfendi lutfedip olayi kimlerin yapacagi hakkinda bir beyin firtinasi yapmis... aklimdan hic Yusuf un kardesi gecmemisti...
3. bölüm icin iyice sabirsizlanmaya basladik...
izlemeyenler icin cok sey kaybettiklerini söylesek yalan olmaz herhalde...
hele jenerik müzigi yokmu...
evet bende üçüncü bölümünü sabırsızlıkla bekliyorum..bakalım neler olacak..benimki sadece bir tahmindi.Yusuf'un kardeşinin de yapmış olabileceğini düşünmemin sebebi ona karşı bir kini olması son yaptıklarıda buna tuz biber oldu...
Yok yok bence yusufun kardesi degildir.Cunku yusuf sandiktaki silahla ilgili anlatirken cocugun nasil baktigini gorduk.Bence kardesi ilerde o silahi alip hasmetin uzerine yuruyecek veya ailesinin baska bir ferdine.......Bu arada hakkaten yusuf neden vurmadigini soylememis acaba abdinin kardesini?veya soyledi de inanmadilarmi acaba?BU arada hakkaten halil karisini cok seviyor,diziye buyuk bir renk katiyor bu,cok guzel,bayildim ben :D
TELE - BAROMETREHEDEF KİTLE : A/B
17 ARALIK 2006 PAZAR
30YESEREN DUSLER [NET] STV 2,205,50
-------------------------------------------------------------------------
TELE - BAROMETRE17 ARALIK 2006 PAZAR
Toplam
11YESEREN DUSLER [NET] STV 4,4010,70
...zühre nur... 18-12-06, 20:46 arkadaşlar lütfen mürşit ağa nın yani dizideki ismiyle ekrem in resimlerini ekler misiniz?
arkadaşlar lütfen mürşit ağa nın yani dizideki ismiyle ekrem in resimlerini ekler misiniz?
http://img528.imageshack.us/img528/2904/ekremww3.png (http://imageshack.us)
fenerli_kiz 22-12-06, 10:30 Bakin arkadaslar bi tane avatar yaptim..
az sonrada bölümden resimler ekliycem.. bide jenerikten..
http://img226.imageshack.us/img226/3774/yeserendsler2zh3.gif
fenerli_kiz 22-12-06, 10:32 ilk olarak jenerik resimleri...
http://img19.imageshack.us/img19/770/ydjenerikpo8.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/7185/ydjenerik1vq9.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 10:33 http://img326.imageshack.us/img326/4962/ydjenerik2vg7.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/6291/ydjenerik3df6.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 10:34 http://img136.imageshack.us/img136/9496/ydjenerik4te6.jpg
http://img46.imageshack.us/img46/8010/ydjenerik5hm2.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 10:37 http://img259.imageshack.us/img259/470/ydjenerik6vm6.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/1276/ydjenerik7wq9.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 10:38 http://img80.imageshack.us/img80/3862/ydjenerik10ae0.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/144/ydjenerik11jr8.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 10:39 http://img278.imageshack.us/img278/3975/ydjenerik12hy6.jpg
http://img46.imageshack.us/img46/7667/ydjenerik13au7.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:46 http://img313.imageshack.us/img313/9313/ydjenerik14cd7.jpg
http://img313.imageshack.us/img313/5462/ydjenerik15uq1.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:47 http://img301.imageshack.us/img301/9679/ydjenerik16wg6.jpg
http://img294.imageshack.us/img294/6320/ydjenerik17oq1.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:48 http://img334.imageshack.us/img334/9625/ydjenerik18oh8.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/259/ydjenerik19ml0.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:50 http://img226.imageshack.us/img226/4808/ydjenerik20mv9.jpg
http://img334.imageshack.us/img334/4579/ydjenerik21kx7.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:51 http://img187.imageshack.us/img187/1982/ydjenerik22sq4.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/2828/ydjenerik23qn7.jpg
Bunlarda jenerkin son resimlerdi...
fenerli_kiz 22-12-06, 11:53 http://img115.imageshack.us/img115/6928/yesern02mw9.jpg
http://img50.imageshack.us/img50/2062/yesern021po3.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:54 http://img115.imageshack.us/img115/421/yesern022mr5.jpg
http://img442.imageshack.us/img442/5162/yesern023xx5.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:55 http://img156.imageshack.us/img156/1691/yesern024lu6.jpg
http://img115.imageshack.us/img115/3092/yesern025eq3.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:55 http://img184.imageshack.us/img184/6983/yesern026wo2.jpg
http://img308.imageshack.us/img308/5541/yesern027vw9.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:56 http://img221.imageshack.us/img221/7241/yesern028nr4.jpg
http://img301.imageshack.us/img301/8560/yesern029rs7.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:57 http://img351.imageshack.us/img351/8899/yesern0210be7.jpg
http://img301.imageshack.us/img301/8417/yesern0211ll6.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:58 http://img149.imageshack.us/img149/3297/yesern0212vr3.jpg
http://img246.imageshack.us/img246/5392/yesern0213dk4.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 11:58 http://img291.imageshack.us/img291/7296/yesern0214ql2.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/3837/yesern0215ph0.jpg
http://img295.imageshack.us/img295/2013/yesern0216gl1.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 12:00 http://img326.imageshack.us/img326/7333/yesern0217ys5.jpg
http://img308.imageshack.us/img308/9366/yesern0218fv5.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 12:01 http://img115.imageshack.us/img115/9674/yesern0219qq2.jpg
http://img125.imageshack.us/img125/1899/yesern0220rb0.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 12:06 http://img292.imageshack.us/img292/5022/yesern0221pg4.jpg
http://img50.imageshack.us/img50/2498/yesern0222gu3.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 12:06 http://img184.imageshack.us/img184/5424/yesern0223**8.jpg
http://img326.imageshack.us/img326/2717/yesern0224au4.jpg
fenerli_kiz 22-12-06, 12:07 http://img259.imageshack.us/img259/5153/yesern0225tl4.jpg
http://img104.imageshack.us/img104/1959/yesern0226yy8.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/5153/yesern0225tl4.jpg
http://img104.imageshack.us/img104/1959/yesern0226yy8.jpg
resimler için teşekkürler çok sağol..
Bakin arkadaslar bi tane avatar yaptim..
az sonrada bölümden resimler ekliycem.. bide jenerikten..
http://img226.imageshack.us/img226/3774/yeserendsler2zh3.gif
arkadaşım harikasın resimler için çok teşekkürler.ayrıca iznini almadan dayanamayıp resimleri bilgehan birincioğlu'nun olduğu bölümlere ekledim.çok güzeller.tekrar teşekkürler.sizden birşey rica etsem bilgehan birincioğlunun resimlerinden oluşan hareketli bir avatar yaparmısın bana sana zahmet olmazsa.
dün yeşeren düşlerin tekrarını bir kez daha izledim.haşmetin üzerine odunları atan kişinin kim olduğunu buldum.yapabilecek üç kişiden bahsetmiştim.üçününde kıyafetlerine dikkat ettim.ve bunun sonucunda da yapan kişiye ulaştım.bunu yapan kişi köyün delisi fazıl.ama ne yazık ki ekrem yaptı sanılıyor.ve tutuklanıyor.dün yeni bölümünün fragmanını izledim.ayrıca haşmette ölüyor.ekrem'e yazık oldu suçsuz yere tutuklandı.
YEŞEREN DÜŞLER *YENİ*
Karacanlar, Haşmet’in ölümünden Ekrem’i sorumlu tutuyor.
Solan düşleri yeniden yeşertmek için köyüne dönen bir gencin yüreklerinizi ısıtacak hikayesi Yeşeren Düşler, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Dizide bu hafta Haşmet’in ölümü köydeki huzuru bozuyor. Tomrukların altında kalan Haşmet hayatını kaybeder. Haşmet’in bu beklenmedik ölümü Karacanlar’ı derinden yaralar. İşten atılan Ekrem’in son olarak Haşmet’i tehdit etmesi, Karacanlar’ın gözünde Ekrem’i suçlu yapmıştır. Yusuf ise çocukluk arkadaşının cinayet işleyebileceğine asla inanmaz. Öfke dolu Hazal, oğullarını da alarak Ekrem’in kapısına dayanır ancak Yusuf, Ekrem’in evine onlardan önce varmıştır. Jandarmaya telefon açan Yusuf, Karacanlar’ın hışmından kurtulmak için teslim olması konusunda Ekrem’i ikna eder. Ekrem jandarmaya teslim olurken şimdi Yusuf, cinayeti kimin işlediğini bulmak zorundadır. Ekrem’den öç almak isteyen Karacanlar ise bu işin peşini bırakmaya niyetli değildir.
Seyirci 'Yeşeren Düşler'de kendini buluyor
İlk iki bölümde aldığı yüksek reytingle pazar günü 'ben de varım' diyen 'Yeşeren Düşler'in yapımcısı Mustafa Kartal, gelecek haftalar için daha umutlu.
Mustafa Kartal
Dizinin her kesimden övgü aldığını söyleyen Kartal, başarılarının altındaki gerçeği şöyle özetliyor: "Hikaye, mekan ve oyuncuların kalitesini bir bütün olarak düşünmek lazım. Hikaye iyi olur, mekan kötü olur, bir şeye yaramaz. Biz bütünü yakaladık. Bir de halkı anlatıyoruz. İnsanlar, Yeşeren Düşler'de kendilerini buldu. Ayrıca reytinglere yansıyan sonuçların doğru olmadığını da düşünüyorum. Çünkü alınan tepkiye bakıyoruz, sonuca bakıyoruz, daha iyi olması gerekiyor. Tepkiler reytingden daha olumlu." Dizinin çekimleri Bursa'ya bağlı Cumalıkızık'ta devam ediyor.
http://www.zaman.com.tr
NERGIZ_CAN 25-12-06, 04:57 tek kelimeyle super bir dizi cok sevdim
konu cekim bir hrika stv kalitesinin ustunde bir dizi
hasmetin olumu iyi oldu cunku ogullarindan
birisi hasta gibi
biriside yani buyuk oglu HALIL ise cok yumusak kalpli birine benziyor sanki yapilanlardan hic memnun deyil
hanimina karsi cok iyi annesinin yapdiklarina uzuluyor amma mecbur kaliyor
hanimina saygili cocugunu seven biri halil dusmaninin kizi olmasina ramen cok seviyor hanimini ve bu gelecekde
olacak iyiliklerin sinyali bence
harika olacak
cok kotu yerde bitdi gel bekle simdi 1 hafta
Ya Arkadaşlar ben bu diziye 24 Aralık ta tesadüfen baktım ve çok hoşuma gitti ama malesef ilk bölümleri kaçırmıştım ayrıca 24 Aralık ta yayınlanan kaçıncı bölümdü bana bilgi verirmisiniz bu arada Mürşit Bağ'ya bayılıyorum o adamı bilen bilir Mihrali dizisinden beri takip ediyorum akıllara kazınılcak bir performans göstermişti mükemmel bir adam gerçekten hayranıyım onun websitesi falan varmı bilen bana mesaj atsın lütfen burdan yada özel mesajdan. Sevgiyle Kalın ve Yeşeren Düşler'i kaçırmayın üzülürsünüz....
Ya Arkadaşlar ben bu diziye 24 Aralık ta tesadüfen baktım ve çok hoşuma gitti ama malesef ilk bölümleri kaçırmıştım ayrıca 24 Aralık ta yayınlanan kaçıncı bölümdü bana bilgi verirmisiniz bu arada Mürşit Bağ'ya bayılıyorum o adamı bilen bilir Mihrali dizisinden beri takip ediyorum akıllara kazınılcak bir performans göstermişti mükemmel bir adam gerçekten hayranıyım onun websitesi falan varmı bilen bana mesaj atsın lütfen burdan yada özel mesajdan. Sevgiyle Kalın ve Yeşeren Düşler'i kaçırmayın üzülürsünüz....
24 Aralık ta yani dün üçüncü bölüm yayınlandı.bu dizi kaçırılmayacak bir dizi.herşeyden önce oyuncuları çok başarılı bir performans sergiliyor.konusuda güzel olunca dizi de birbaşka oluyor.
daha önceden de belirttiğim gibi haşmeti öldüren deli fazıl çıktı.ama gel gelelim bunu nasıl ispatlayacaklar.delinin sözüne kim inanır.gelecek bölümü iple çekiyorum.yine heyecanlı bir yerde bitti.yusuf'un kardeşi inşallah birini vurmamıştır.orda en son görünen kara halil'di.inşallah vurulmamıştır.
bursa cumalıkızık kınalı karın cekıldıgı yer dımı
bursa cumalıkızık kınalı karın cekıldıgı yer dımı
evet purna kınalı karın çekildiği yer.
daha önceden de belirttiğim gibi haşmeti öldüren deli fazıl çıktı.ama gel gelelim bunu nasıl ispatlayacaklar.delinin sözüne kim inanır.gelecek bölümü iple çekiyorum.yine heyecanlı bir yerde bitti.yusuf'un kardeşi inşallah birini vurmamıştır.orda en son görünen kara halil'di.inşallah vurulmamıştır.
parmak izi diye birsey var... ayrica ipleri kestigi bicak temin edilebilir...
TELE - BAROMETRE
24 ARALIK 2006 PAZAR
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 9,10 24,60
2 SAGIR ODA [NET] KAND 6,50 17,50
3 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,50 16,80
4 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 6,20 15,80
5 ACEMI CADI [NET] KAND 6,10 13,80
6 YESEREN DUSLER [NET] STV 6,00 13,70
7 SELENA [NET] ATV 6,00 13,40
8 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,50 14,10
9 HAFTA SONU HABERLERI [NET] KAN7 5,40 14,70
10 EN IYI ARKADASIM [NET] SHOW 5,00 16,40
reytinglerde kendine güzel yer edinmiş. ben dünkü bölümü izledim ve çok beğenmedim, çok sıradan bir dizi ama izleyenler benim gibi düşünmüyor herhalde.
parmak izi diye birsey var... ayrica ipleri kestigi bicak temin edilebilir...
bıçak temin edilebilir ama dikkat ettiyseniz bıçağa iki kişinin daha eli değdi.biri ormanda çalışanlardan diğeri ise kara halil ikiside bıçağı tutulacak yerinden tuttular.o bıçakta şuan kara halil'in elinde olması lazım en son onun elinde gördüm.yani anlayacağınız bıçak işi karışık bir iş..
ea_ezgi_ea 01-01-07, 21:39 saolun arkadaşlar ben bu diziyi izlemiyorum gerçi.. fotolara da İlker Kalay için baktım önceden Hayat Bilgisinde de oynamıştı:img-wink: ama güsel fotolar çekmişsinis tşk:img-wink:
Yeşeren Düşler
Pazar 19:45 Bu akşam Samanyolu tv de sakın kaçırmayın...
Karacanlar, okulu açtırmamaya niyetli
Yusuf'un ortadan kaybolmasıyla gerilimin arttığı 'Yeşeren Düşler' yeni bölümüyle ekrana geliyor. Oğlunun başına kötü bir şey gelmesinden korkan Ayşe Ana tüfeğini alır ve Hazal'ın karşısına dikilir. Fakat Seyyid Baba, son anda yetişerek Ayşe Ana'nın yanlış bir şey yapmasını engeller. Bu arada bir işçi, Kara Halil'e tomruk deposunun boşaltılmış olduğunu haber verir. Öfkeyle depoya giden Halil, Yusuf'u karşısında görünce dona kalır. Yusuf ölmemiştir ve okulu açmakta kararlıdır. Yanında getirdiği devlet görevlisiyle depoyu boşalttırmıştır. Eli kolu bağlanan Karacanlar, okulun açılmasını engellemek için başka bir yol daha bulur. Taner Tunç'un yönettiği dizide Bilgehan Birincioğlu, Gülşah Şahin, Ali Başar ve Nilüfer Aydan rol alıyor.
Irticayi faaliyetten iceri atilma olayi... insanlarin beyinlerideki irtica bu iste.... bunlari bu memleket okadar cok yasadi ki...
birde bu memleketin cahil birakmaya niyetliler... ve ancak bu memleketi cahil birakarak yapabilceklerini iyi yapacaklari icin haince planlarini uygulamya devam edecekler...
kücük bir türkiye profili izliyoruz dizide...
Harun Tokak
htokak@yenisafak.com.tr (htokak@yenisafak.com.tr)
--------------------------------------------------------------------------------
Yeşeren düşler
Adam yalvarır patronuna; “Ne olur kulun kölen olayım! Bari bir harçlık ver. Çocuğum çok hasta, acılar içinde kıvranıyor. Hiç mi insafın yok senin, yıllarca sana kölelik ettim.”
Boynu kalın patron, kükrer adeta; “Git be adam defol başımdan! Yoksa bugünkü yevmiyeni de keserim. Git işinin başına! Herkes çalışıyor sen hâlâ buradasın.”
Olay bir kasabada geçer. Kasabalının saygı duyduğu birisi girer devreye; “Allah'a hesap vereceksin, hiç mi Allah'tan korkmuyorsun” der. Ama yine olmaz. Patron insafa gelecek gibi değil: “Defol başımdan be adam! Onun bunun için araya girip durma, kötü söyletme beni.”
Nihayet kasabaya bir öğretmen gelir ve çocuğu alıp hastaneye koşar. Öğretmen; haksızlığa başkaldırmasıyla, yoksulların elinden tutmasıyla, düşkünlerin derdine ortak olmasıyla, kasabada konuşulur. Bir öğretmen, bin umut olur bir anda kasabaya. Buz tutmuş yürekler çözülmeye başlar.
Bir umut yeşerir kasabada. Kâbus dolu rüyalar görmeye alışmış kasaba halkının düşleri yeşerir.
STV'de yeni başlayan bir diziden izliyorum bu bölümleri. Çalışma odama geçiyorum ve bilgisayarın tuşlarına dokunuyorum.
Yeşeren düşler...
Uzun zamandan beridir köylerimiz kasabalarımız da salmıştı kendini umutsuzluğun kollarına. Çocukluğumuzda yanlış yaptığımızda, nazikçe bizi uyaran nur yüzlü yaşlılarımız vardı. Küçük büyük severdik birbirimizi. Yol verirdik yaşlılarımıza.
Çocuk ruhlarımıza, bereket tohumları ekerdi melek yüzlü ninelerimiz. Tutkal gibi tutarlardı yuvayı. Oğlu, hanımına bir şey demeye kalksa “Bir şey dersen gelinime hakkımı helâl etmem sana! Sakın kalbini kırma” der hakem olurlardı. Alevlenmeye yüz tutan ateşler tutuşmadan söner giderdi.
Şükür ki; köylerimiz, kasabalarımız uyanıyor derin uykudan, yeşeriyor düşlerimiz.
“Yeşeren düşler”deki çaresiz babanın hâli beni alıp götürüyor birkaç gün önceki baba ile oğulun, 'zamanı donduracak' kadar hazin fotoğrafına.
Boğaziçi Köprüsü'nden Beşiktaş'a dönen viyadüğün üzerinden arabamızla gidiyoruz. Dışarıda dondurucu bir soğuk var. Yaşlı bir adam sırtına yirmi yaşlarında bir delikanlıyı almış, güvenlik şeridinde takatsiz ayaklarıyla yürümeye çalışıyor. Arabayı durduruyoruz, Salih Bey'e “Sor bakalım nereye gidiyorlar” diyorum.
Hastaneye gitmekte olduklarını ve paraları olmadığı için adamın, evladını sırtında taşıdığını öğreniyoruz. Geri geri gidip alıyoruz arabamıza baba ve oğulu.
Hasta delikanlıya yardım ediyoruz, zor uzanıyor koltuğa. Bitkin baba da çöküyor diğer koltuğa. Delikanlı gözlerini açamıyor. Yüzü kireç gibi bembeyaz. Hayal gibi duruyor karşımızda
-“Nedir hastalığı oğlumuzun?” diyorum.
-“Sormayın evlatlarım, Allah sizden bin kere razı olsun, sabah sabah tuttunuz ya elimizden, Allah da tutsun elinizden. Biz bu viyadüğün altında gecekonduda yaşıyoruz. Yeni ameliyat olmuştu oğlum, apse yapmış dikişleri, gece sancılandı yavrum. Sabahı bekledik. Taksiye verecek paramız yoktu. Güneş doğunca da sırtıma alıp çıkardım şu dereden. Haseki'de ameliyat oldu oraya götürüyorum.
- “Bura nere, Haseki nere babacığım nasıl götüreceksin sırtında?” diyorum.
- “O benim yavrum, onun için yanar ciğerim. Evlat olunca Allah güç veriyor insana” diyor.
Üzerinde yazdan kalma incecik eski bir mont, ayağında ütüsüz yazlık bir pantolon. Tertemiz yüzlü, tıraşını bile olmuş. Asil bir insan besbelli. Yoksulluk savursa da üstünü başını, yitirmemiş o en asil duygularını…
-“Nerelisin?” dedim.
-“Karslıyım evlat.”
-“Neden geldin İstanbul'a?”
-“Memlekette bir şeyimiz yoktu. Büyük şehirdir bizi de basar bağrına dedik amma… Geldik evlatlarım, bizi şurada indiriverin, sağ olun, hepinizi tek tek öpmek istiyorum ama terliyim.”
Kış günü İstanbul buz kesiyor ama o yükü kim taşısa terler.
O hâlâ hem bir taraftan terliyor, hem ağlıyor hem de bir taraftan bize dua ediyor. Vedalaşıp ayrılıyoruz.
Duygu yoğunluğu içinde iş yerime geliyorum.
Gazete sayfalarından gözüme bir haber ilişiyor. “Beş aylık Zeynep çadırda donarak öldü! Kağıthane'deki evleri yıkılınca Sadabat Viyadüğü'nün altındaki naylon çadırda soğuktan sabaha doğru minicik yavrularını donmuş olarak bulmuşlar. Roman oldukları için kimse ev vermemiş.”
Derme çatma çadırın önünde anne ile babanın hüzünlü fotoğrafı. Anne de onbeş yaşında ya var, ya yok.
Sırtında oğlunu taşıyan baba, naylon çadırda minicik yavruları donan insanlar. Yokluğun ve yoksulluğun, her gün yaşanan binlerce acı fotoğrafından sadece ikisi.
Geçtiğimiz günlerde açıklanan, BM çocuk fonu UNICEF'in verilerine göre dünyada yaklaşık 246 milyon çocuk 'çocuk emeği sömürüsüne maruz kalıyor'. Bu çocuklar; kap kaç, fuhuş ve uyuşturucu ticaretinde kullanılıyor, ağır işlerde çalıştırılıyor. 8-18 yaş arası 300 bin çocuk da savaşlarda kullanılıyor.
Ben bende değilken Cemal Bey giriyor odaya. Önümdeki gazeteyi görüyor. “Bir şeyler yapmalı ama ne?” derken, Cemal Bey:
-“Yıllar önce bir hikaye okumuştum”, diye giriyor söze;
Howard, New York'lu zengin bir işadamıdır. Birgün arabası arızalanır. O gün evine metro ile gider. Bir kız çocuğu görür metronun girişinde. Kızın üstü başı perişandır. Bu utangaç kız çocuğu dilencidir, ama yüzü o kadar masumdur ki, onun o hali çok dokunur Howard'a. Yüreği parçalanır; “Allah'ım niçin böyle manzaralara izin veriyorsun” diye durmadan mırıldanır.
Muhteşem malikanesine gelmiştir ama aklı hâlâ metrodaki kız çocuğundadır. “Allah'ım ne olur bir şeyler yap!” diye durmadan dua eder.
Derken bir ses gelir kulağına. “Howard! Ben bir şeyler yaptım ve seni yarattım.”
Dona kalır Howard. Hatasını anlamıştır.
Dünyadaki problemler insan odaklıdır.
Çözüm insandadır.
Çözüm, vicdanının sesini duyan, duyarlı ruhlardadır.
“Ateş nereye düşerse düşsün, beni yakar” diyen hasbiler çoğaldıkça düşlerimiz yeşerecektir.
Yeşeren düşler, gece yağan yağmurdan sonra, gün ısısında kabarmasıdır toprağın.
Toprak kabarmıştır. Toprak buhar buhardır. Az ötesi bahardır.
Toprak uyanmış, toprak yeşermiştir.
Kurumsallaşan yardım kültürümüzün, bayramlarda evrensel boyutlara ulaşması, çaresiz insanların umutlarını yeşertiyor. Yüzden fazla ülkede muhtaç insanlara yardım elini uzatan Deniz Feneri Yardımlaşma Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kimse Yok mu Derneği bu kurumsallaşmanın örneklerinden.
Yeşeren düşlerimizin meyveye durması dileği ile…
NERGIZ_CAN 08-01-07, 05:10 harika dizi amma nedendir bilmiyorum ben bunu hep kinali kara benzetiyorum konusu nerdeyse ayni
amma gwercekden guzel bir dizi her kese tesekkurler
josephiron 08-01-07, 09:52 Harun Tokak
htokak@yenisafak.com.tr (htokak@yenisafak.com.tr)
--------------------------------------------------------------------------------
Yeşeren düşler
Adam yalvarır patronuna; “Ne olur kulun kölen olayım! Bari bir harçlık ver. Çocuğum çok hasta, acılar içinde kıvranıyor. Hiç mi insafın yok senin, yıllarca sana kölelik ettim.”
“Ateş nereye düşerse düşsün, beni yakar” diyen hasbiler çoğaldıkça düşlerimiz yeşerecektir.
Yeşeren düşler, gece yağan yağmurdan sonra, gün ısısında kabarmasıdır toprağın.
Toprak kabarmıştır. Toprak buhar buhardır. Az ötesi bahardır.
Toprak uyanmış, toprak yeşermiştir.
Kurumsallaşan yardım kültürümüzün, bayramlarda evrensel boyutlara ulaşması, çaresiz insanların umutlarını yeşertiyor. Yüzden fazla ülkede muhtaç insanlara yardım elini uzatan Deniz Feneri Yardımlaşma Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kimse Yok mu Derneği bu kurumsallaşmanın örneklerinden.
Yeşeren düşlerimizin meyveye durması dileği ile…
Enfes bir yazı...Bizlerle paylaştığın için sonsuz şükranlarımı sunarım etikfan...
bana oyle geliyorki artik Samanyolu tv dizi cekme olayinda bayragi eline aldi ve hergun basarisina basari katiyor.yagmurdan sonra cok guzel oyunculugui olan insanlari ekrana kilitleyen ve Turk insaninin dovene elsiz sovene dilsiz gonul koyanada gonulsuz olma kulturunu yeniden hatirlatacak ve hosgorunun ne kadar buyuk bir meziyet oldugunu bize tekrar hatirlatacak bir onemi var saygilar
YEŞEREN DÜŞLER *YENİ*
Yusuf ve Halil arasında geçici ateşkes...
Başrollerini Bilgehan Birincioğlu ve Gülşah Şahin’in paylaştığı Yeşeren Düşler, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Köyüne aklı, mantığı ve ahlakı harmanlamış bir öğretmen olarak geri dönen bir öğretmenin cehalet, zaruret ve batıl ile zorlu mücadelesini anlatan dizide bu hafta heyecan dolu gelişmeler seyirciyi bekliyor. Sınıfa girdiğinde boş sıralarla karşılaşan Yusuf, hayal kırıklığına uğramıştır. Halil ise sanki zafer kazanmış gibidir. Kavgaya tutuşan iki delikanlı, bu kez kozlarını paylaşmakta kararlıdır. Fakat Meryem’in fenalaştığı haberi onları durdurur. Kara Halil, Meryem’i acilen hastaneye kaldırır. Halil eşi, Yusuf da kardeşi için endişelenirken iki düşman, geçici bir ateşkese mecbur kalırlar. Diğer tarafta nezarete atılan Seyyid Baba, görevli çavuştan eziyet görmektedir. Ekrem’in mahkemesi ise yaklaşmıştır. Ekrem’e verdiği sözü yerine getirmek için çırpınan Yusuf, bir yandan da kardeşi için endişelenmektedir. Hamile olduğu anlaşılan Meryem’in durumu kritiktir ve önümüzdeki saatler herkes için zorlu geçecektir.
Yayın Günü ve Saati
14 Ocak Pazar 19:45
http://i121.photobucket.com/albums/o222/edasenekt/yeeren07.jpg[/URL]
http://i121.photobucket.com/albums/o222/edasenekt/yeserendsler01.jpg[URL="http://i121.photobucket.com/albums/o222/edasenekt/yeserendsler01.jpg"] (http://i121.photobucket.com/albums/o222/edasenekt/yeeren07.jpg)
eklediğiniz bilgiler ve resimler için çok teşekkürler..
Heyecanli bir bölüm bizi bekliyor... az kaldi... bakalim neler olacak... cehalete karsi baslatilan mücadelede ne gibi sonuclarla karsilacaz....
Büyük asklar yada büyük dosluklar... kavgalar sonucunda baslarmis derlerdi... herhalde yusufla halili ilerde bu sekilde bulusturacaklar... simdi iyice geriyorlarkiii... bu gerginlik bir yerde ya menvi sevgiye dönüsecek yada körü körüne bir düsmanliga... bakalim bekliyoruz...
Meryem aradaki en güclü bag idi... iki aile icin... ama hazal kadin bunu bildigi icin kökten cözümü yegledi...
Bence film asil simdi basliyor.... maddi planda iyileri kabediyor gibi gözüksede... mana planinda olacaklari zaman ve gayretler gösterecek...
NERGIZ_CAN 15-01-07, 04:40 tek kelimeyle harika cok guzeldi hele halilin hanimina olan sevgisi (dusmaminin kizi olmasina ramen)
yusuf cok basarili olyuncu halil zaten kendini mavi ruyada ispatlamisdi burda dahada guzel bence olmez meryem cunku onlarin arasini duzeltecek tek kisi hastanede bir araya gelmelerine sebeb oldu baska zamanda sebeb kar olacak
o kadar heyecenlandim ki cok guzel ya
tesekkurler stv
tek kelimeyle harika cok guzeldi hele halilin hanimina olan sevgisi (dusmaminin kizi olmasina ramen)
yusuf cok basarili olyuncu halil zaten kendini mavi ruyada ispatlamisdi burda dahada guzel bence olmez meryem cunku onlarin arasini duzeltecek tek kisi hastanede bir araya gelmelerine sebeb oldu baska zamanda sebeb kar olacak
o kadar heyecenlandim ki cok guzel ya
tesekkurler stv
bende size aynen katılıyorum.harika bir bölümdü.halil eşine olan sevgisini birkez daha ispatladı.aslında halil'in özünde çok iyi biri olduğunu birkez daha gördük.bu olanların hiçbirini halil isteyerek yapmıyor.ailesinin öyle olmasını istediği için kötü oluyor.bunu sözleriyle de ispatladı.hiçbirşeyi isteyerek yapmıyor.yaptıktan sonra yüz ifadesiyle pişmanlık duyduğunu belli ediyor.inşallah meryem ölmez.bitişinde öldü gibi gösterdiler ama bakalım bir dahaki bölüm ne gösterecek.ekrem'e de çok üzüldüm.o bu olanları haketmemişti.inşallah suçsuzluğu ispatlanırda serbest kalır.eğer olurda suçsuzluğu ortaya çıkmazsa ekrem hapisten karacanlara hesap sormak için kaçar gibime geliyor.
TELE - BAROMETRE
14 OCAK 2007 PAZAR
11 YESEREN DUSLER [NET] STV 5,10 12,10
22 BUYUK BULUSMA (TKR) [NET] STV 3,70 8,40
23 IFTIRA ILE GELEN HIDAYET (TV FILMI) [NET STV 3,60 19,40
26 SAMANYOLU ANA HABER BULTENI STV 3,30 9,00
28 YABAN ''SALDIRGAN BOCEKLER'' [NET] STV 3,10 8,90
35 INSANLARI SEVECEKSIN (T.S) [NET] STV 2,50 13,50
40 YABAN ''COLDEKI CENNET'' [NET] STV 2,30 7,70
53 BUYUK BULUSMA (OZEL) [NET] STV 1,80 6,60
54 SPORDA BUGUN STV 1,80 4,70
72 AYNA (TKR)-GUNDUZ [NET] STV 1,30 5,30
76 TARIK VE DIGERLERI (TKR)-SABAH [NET] STV 1,20 7,90
93 YABAN ''KAPLAN KORKUSU'' STV 0,90 12,10
Toplam 12 Program... Vay be bu halk demek belgesel de izlermis...
3 tane belgesel programi ilk yüze girmis...
http://i121.photobucket.com/albums/o222/edasenekt/yeeren08.jpg[/URL]
http://i121.photobucket.com/albums/o222/edasenekt/yeeren09.jpg[URL="http://i121.photobucket.com/albums/o222/edasenekt/yeeren09.jpg"] (http://i121.photobucket.com/albums/o222/edasenekt/yeeren08.jpg)
YEŞEREN DÜŞLER *YENİ*
Ekrem hapisten kaçıyor
Solan düşleri yeniden yeşertmek için köyüne dönen bir gencin yüreklerinizi ısıtacak hikayesi Yeşeren Düşler, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Dizide bu hafta Yusuf’un yokluğunda Hazal için her şey yolunda giderken Ekrem’in hapisten kaçışı dengeleri değiştiriyor. Meryem’in hayatı için endişeli bekleyiş sürmektedir. Ekrem’in ceza almasından Yusuf’u sorumlu tutan Emine ise kocasını ziyarete gider. Diğer tarafta Süleyman’ın yalancı şahitliğini hazmedemeyen Fatma, gerçekleri anlatmak için Yusuf’un kapısını çalar. Fakat Yusuf hastanededir. Çaresiz kalan Fatma, yanına Murat’ı alarak kasabaya doğru yola çıksa da karşısında Karacanlar’ı bulur. Bu arada evinden çıkarılan Musa Amca, Yusuf’a cephe alınca Hazal, Yusuf’u kötülemek için bu fırsatı kullanmak ister. Her şey yavaş yavaş Karacanlar’ın istediği kıvama gelirken Ekrem’in hapisten kaçışı dengeleri yeniden değiştirir. Halil ve Abdi, Ekrem’i ağlarına düşürmek için Emine’yi kullanmak ister. Yusuf ise arkadaşı Ekrem’in emanetini koruyacağına söz vermiştir.
YEŞEREN DÜŞLER *YENİ*
Ekrem hapisten kaçıyor
Solan düşleri yeniden yeşertmek için köyüne dönen bir gencin yüreklerinizi ısıtacak hikayesi Yeşeren Düşler, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Dizide bu hafta Yusuf’un yokluğunda Hazal için her şey yolunda giderken Ekrem’in hapisten kaçışı dengeleri değiştiriyor. Meryem’in hayatı için endişeli bekleyiş sürmektedir. Ekrem’in ceza almasından Yusuf’u sorumlu tutan Emine ise kocasını ziyarete gider. Diğer tarafta Süleyman’ın yalancı şahitliğini hazmedemeyen Fatma, gerçekleri anlatmak için Yusuf’un kapısını çalar. Fakat Yusuf hastanededir. Çaresiz kalan Fatma, yanına Murat’ı alarak kasabaya doğru yola çıksa da karşısında Karacanlar’ı bulur. Bu arada evinden çıkarılan Musa Amca, Yusuf’a cephe alınca Hazal, Yusuf’u kötülemek için bu fırsatı kullanmak ister. Her şey yavaş yavaş Karacanlar’ın istediği kıvama gelirken Ekrem’in hapisten kaçışı dengeleri yeniden değiştirir. Halil ve Abdi, Ekrem’i ağlarına düşürmek için Emine’yi kullanmak ister. Yusuf ise arkadaşı Ekrem’in emanetini koruyacağına söz vermiştir.
cok hararetli ve zevkle izleyecegimiz bir bölüm olacak benziyor... dengeler degisirken, düsüncelerde solmaz inseallah....
NecatiSasmaz 21-01-07, 15:57 ya ali basar her zamanki gibi HARIKA oynuyorrrrr!! dizi muhtesem ali basar´a her zamanki gibi hayran kaldim!!!!!
Olaylarin dügümlendigi bir bölüm oldu... oyunculuklar harikaydi... asil bombalar haftaya zannediyorum...
Meryemi sadece basta gördük...
Ekremin kacisi yanlisti... hatta bir jandarmami bekler canim... mantik hatasiydi...
Elifle Yusuf arasindaki yasanmaya baslayan ask...
Seyit babanin Yusufa Fakirlikle cahaleti sunmasi...
Halil ve Abdinin EKremin hanimini kacirmasi...
Not: KADIM YASAR(Abdi) in oyunculuguna hayran kalmamak elde degil... tek kelimeyle müthisti...
Hazal kadinin yaptigi sihirlede diziye baska bir boyut katiyor... Ali cengizle konusmalarini iyi anlamak gerekiyor...
Haftaya daha heyecanli olacagini düsünüyorum...
çok güzel bir bölümdü..ekrem'in hapisten kaçacağını tahmin etmiştim.tahminlerimde yanılmamışım.ama kaçmakla hiç iyi etmedi..umarım birdahaki bölüme kötü birşey olmaz..silah'ı yusuf'a doğru uzattı inşallah ters birşey olmaz..silahı uzatmasıyla aklıma iki şey geliyor.biri emine'ye sahip çıkamadığı için vurmak istemesi yada arkadan biri yani karacahanlardan birinin silah çekmesi olabilir.yani yusuf'a dikkat et amaçlı olabilir diye düşünüyorum..aklıma son bişey daha geliyor ama inşallah düşündüğüm gibi olmaz..(kendini vurdurmak)ayrıca meryem gelinin iyileşmesinede çok sevindim..
tele - Barometre21 Ocak 2007 Pazar
10 yeseren Dusler [net] stv 5,50 12,90
13 olumsuz Kahramanlar [net] stv 4,90 11,30
22buyuk Bulusma (tkr) [net] stv 3,30 9,80
26samanyolu Ana Haber Bulteni stv 3,00 8,00
33hayirsiz Evlat (tv Filmi) [net] stv 2,4 012,90
35yaban ''zehir'' [net] stv 2,30 6,50
46yaban ''saldirgan Bocekler'' [net] stv 2,00 6,40
51mahkum (t.s) [net] stv 1,80 9,80
59tarik Ve Digerleri (tkr)-sabah [net] stv 1,60 8,0
70sporda Bugun stv 1,40 3,50
71canakkale Gecilmez (c.s) stv 1,20 12,20
73ayna (tkr)-gunduz [net] stv 1,205,40
acemicadi_selim 23-01-07, 00:53 yaa ali basar in hastasiyim oyuzden bugun diziyi izlemeye basladim bence super bi dizi onceden ali basar mavi ruya bi dizide oynuyodu o diziyide hic kacirmadan izliyodum simdide bunu izlicem
Şiddet dinmedi, Yusuf köyden ayrılıyorBilgehan Birincioğlu ve Gülşah Şahin'in rol aldığı 'Yeşeren Düşler'de tüfeğinin namlusunu Yusuf'a doğru çeviren Ekrem'in tüfeğini ateşlemesiyle jandarmalar da Ekrem'e ateş açar ve Ekrem, Emine'nin kucağında hayatını kaybeder.http://medya.zaman.com.tr/2007/01/28/tv1.jpgEkrem'in ölmesiyle kendisini kaybeden Emine, bütün bu olanlardan Yusuf'u sorumlu tutar. Yusuf geldiği günden beri köye beladan başka bir şey getirmediğini düşünmeye başlamıştır. Köylüye sürekli umut vermiş; fakat sözlerinin hiçbirini tutamamıştır. Başarısızlığını kabullenen Yusuf, herkes için en iyi çözümün geldiği gibi gitmek olduğunu düşünerek ailesiyle vedalaşır ve köyden ayrılır. Samanyolu / 19.45
Ekremin vurulmasiyla baslayan heyecan firtinasi... ölüm hakikkatinin anlatilmasi... Nicin olaylara bakip gidilmemesi gerektigi... delide olunsa baba yüregindeki o cocuksefkati... efendimiz adina rüyayla gelen ikaz... Elifin Kil abdiyle evlenmemek icin kacisi... ve yusufun okul icin akilli manevrasi... ardindan ser cephesinde yapilan gelecege yönelik plan...
Dizideki hareketli kamerala hayran kalmamak elde degil... bilhassa yusufun aglarkenki o plan cekimleri cok güzeldi... müzikleri icin zaten kelam etmeye hacet yok...
Birde filmin mana boyutunun olusu cok hostu...
Öncelikle dün aksam bölümün cok harika gectigini söylemem lazim... Jimmy Jibb Kullanimin harika oldugu bir bölümdü...
Encok etkilendigim sahne ise, Efendimiz SAV in okullari denetlemesi oldu... Rahmetli Mehmet Akif Ersoyun anlattigi hikayenin ögretmenlige uygulanisi beni mest etti... vazife verilipte doguya gitmeyen ve milletin cahil kalmasina vesile olanlar düsünsün diyecekleri cinsten harika ve veciz bir anlatimdi...
TELE - BAROMETRE
28 OCAK 2007 PAZAR
9 YESEREN DUSLER [NET] STV 5,50 12,80
16 OLUMSUZ KAHRAMANLAR [NET] STV 3,80 9,00
18 YABAN ''TIMSAH AVCISI'' [NET] STV 3,30 9,80
21 YAYLA KIZI (T.S) [NET] STV 3,20 15,00
23 KUMARBAZ KARDES (TV FILMI) [NET] STV 3,00 13,60
25 SAMANYOLU ANA HABER BULTENI STV 3,00 8,20
31 SPORDA BUGUN STV 2,60 6,60
46 BUYUK BULUSMA (TKR) [NET] STV 2,10 6,80
52 YABAN ''KARANLIGIN ASLANLARI'' [NET] STV 1,90 6,30
66 TARIK VE DIGERLERI (TKR)-SABAH [NET] STV 1,40 9,70
81 AYNA (TKR)-GUNDUZ [NET] STV 1,10 4,50
BiZi TeRKeDeNi BiZ De TeRKeDeRiz...!!!!!!!!!!!!!!
Muhteşemmmmm.. Harika bir bölüm izledik emek veren herkesin emeğine sağlık, çok teşekkürler..Bizler bile aşka geldik ekran başında böyle bir şey olamaz ya...Helal olsun....Adım adım ilerledi ve zirveye ulaştı inşALLAH dizimiz..Şu iki bölüm çok ama çok güzeldi doyurucuydu...Mesaj üstüne mesaj yani daha ne verebilir ki bir dizi insana??? Umarım daha da yukarı çıkar ve düşmez artık....
Ekrem'in ölmesine çok üzüldüm fakat bir ölüm bir dirilişe gebedir, bakalım ne çıkacak sonunda??? Eminenin oyunculuğunaysa hayyyran kaldımmm..Helal olsun diyorum çok gerçekçi sahnelerdi....
Ya Yusuf'un ağlayışları...Bizleri de ağlattı neredeyse..Gitmeyecekti biliyorduk fakat böylesi bir dönüşle dönmek....Muhteşemdi ya...artık aynı dille konuşuyor Karacanlarla..anlayacakları dilden
Elif'in, Yusuf için önemli olduğunu da gördük ucundan Bakalım Neler olacak ...
Her karesiyle çok güzel bir bölümdü..Teşekkürler tekrar
YEŞEREN DÜŞLER *YENİ*
Karacanlar, Elif’i namus meselesi yapıyor.
Samanyolu’nun ilgiyle seyredilen dizisi Yeşeren Düşler, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Yusuf’un tehdidiyle köşeye sıkışan Karacanlar, okulu yakmak için gittiklerinde hoşlanmayacakları bir sürprizle karşılaşırlar. Yusuf’un dilekçeyi vermesinden çekinen Halil, sonunda çocukları okula göndermeye mecbur kalır. Bu arada Cemo’yla konuşan Yusuf, Elif’in Abdi’yi reddettiğini öğrenmiştir. Elif’i zapt edemeyen Ali Cengiz ise onu döverek bir odaya kapatır. Köyde Yusuf’la Elif’in birbirlerine sevdalı olduklarına dair söylentiler dolaşmaya başlamıştır. Bu durum Abdi’yi iyice çileden çıkarır. Abdi, Yusuf’un işini bitirmek için bir fırsat ararken Hazal için Elif’i almak artık bir namus meselesi haline gelmiştir. Karacanlar aile arasında bir toplantı yapar ve isteklerini Yusuf’a iletmesi için Meryem’i evine gönderirler. Kardeşiyle konuşan Meryem, Yusuf’a Elif’ten vazgeçmesini aksi takdirde Karacanlar’ın evinde huzurunun kalmayacağını söyler. Sevdasının arkasında durmakla bağrına taş basarak huzursuzluğu sona erdirmek arasında kalan Yusuf, nasıl bir adım atacaktır.
Yapımcı
Mustafa Kartal
Yönetmen
Taner Tunç
Oyuncular
Bilgehan Birincioğlu, Gülşah Şahin, Ali Başar, Nilüfer Aydan
Yayın Günü ve Saati
04 Şubat Pazar 19:45
Ilk reklama kadar yine heyacanli bir bölüm vardi... Okulun acilmasi... Karacanlarin alt yapi hazirlayarak cocuklari okula göndermesi... makro plandaki milletin cahil kalmasini planlayarak, kendi menfaatlerini düsünmesinin cok güzel verilmesi...
Hayirli islere sahip cikanlar az olur fakat öz olurmus... bunuda gördük... millet kahvede oturuyor ama bir elin parmaklarini gecmeyen insanlar insnalar gelece sahip cikiyor...
Diziyi birde bu gözle izlemek var... Birde KIL ABDININ yani Kadim Beyin oyunculugu gercekten muhtesem... Radyodan elif dedim calsana diye vurmasi... Ve Cocucgun bilinc altina atilanlar... Ve Yusufla Elifin konusmalari cok heyecanli ve güzeldi...
ikinci reklamda görüsürüz...
ikinci devre daha cok Elif ve Yusuf askina yogunlasti... Meryeme yapilan baski ve ardindan gelisenler... artik Yusufta askini ilan etti... diziye yeni bir hava geldigini düsünüyorum... Muhtarin yaptiklarini yani ekremin askina karsi düsündüklerini kimler düsünmüyorki... bu arada zeynebi babasina ver demeside bir baska yönden güzeldi...
Fazilin ickiye karsi hatirladiklari... ve basona gelenlerin iyi özetlenmesi bence harika oldu... bu tarz Flashbackler diziye ayri bir hava katiyor...
Dizide hersey yerli yerinde ve düzenli gidiyor... birde Elifin getirip yetistirmeye calistigi cocuklari okula teslim etmesi ve bu heyecani yasamasida güzeldi...
Halil gercekten cok zeki bir karakter... ama bir vicdan tasiyor ve bu dizide cok iyi vurgulaniyor...
reklamlardan sonra ayrintilarla karsinizda olacaz...
Ugur Isiliktan bir eserle dizinin bu haftaki bölümünü bitirmeleri güzel oldu... Elif ve Yusuf aski bu diziye zaten damgasini vuracak... ancak sunuda burda belirteyim...
Ayrica Abdi ile Yusuf arasindaki bu olayi yusufun kazandigini düsünüyorum...
Ugur Isiliktan bir eserle dizinin bu haftaki bölümünü bitirmeleri güzel oldu... Elif ve Yusuf aski bu diziye zaten damgasini vuracak... ancak sunuda burda belirteyim...
Ayrica Abdi ile Yusuf arasindaki bu olayi yusufun kazandigini düsünüyorum...
evet bende sizin gibi düşünüyorum..abdi kendi kendini bıçakladı bence..kendi kazdığı kuyuya kendisi düşmek diye buna denir..ama işin kötü tarafı bu iş yusuf'un başına kalmasa bari..olayın tek şahiti elif..ama onuda tehdit edip doğru ifadeden vazgeçirebilirler..inşallah bu dediklerimin tam tersi olur..bu bölümde de herşey çok güzeldi..heycanlı bir bölümdü..
Öncelikle bu dizinin cekim kalitesine ve kamera acilarina hayran oldugumu beliteyim... Ön plan, arka plan, sahne betimlemesi falan filan harika... birde kullandiklari hareketli kameralar varki...
Film müzigi ve diziye katilan müziklerde cok harika... Bulunulan ortamin dokularida diziye yedirilince izlemekten kendinizi alamiyorsunuz...
Dizimizde var olan askin tohumlari artik topraga atildi... Tohumlari gelecek adina bahcivanina teslim edildi...
Cehaletin köküne kibrit suyu dökmek isteyen tulumbacilar vazifeye basladi...
Dizideki hikayeden tutunda... herseyine kadar cok orjinal ve hos olmus... tüm ekibi kutlamak lazim...
Öncelikle bu dizinin cekim kalitesine ve kamera acilarina hayran oldugumu beliteyim... Ön plan, arka plan, sahne betimlemesi falan filan harika... birde kullandiklari hareketli kameralar varki...
Film müzigi ve diziye katilan müziklerde cok harika... Bulunulan ortamin dokularida diziye yedirilince izlemekten kendinizi alamiyorsunuz...
Dizimizde var olan askin tohumlari artik topraga atildi... Tohumlari gelecek adina bahcivanina teslim edildi...
Cehaletin köküne kibrit suyu dökmek isteyen tulumbacilar vazifeye basladi...
Dizideki hikayeden tutunda... herseyine kadar cok orjinal ve hos olmus... tüm ekibi kutlamak lazim...
kesinlikle bende size katılıyor yeşeren düşler ekibini birkez daha kutluyorum..herşeyiyle dört dörtlük kaliteli bir dizi..
TELE - BAROMETRE
4 ŞUBAT 2007 PAZAR
11 YESEREN DUSLER [NET] STV 4,90 11,70
22 OLUMSUZ KAHRAMANLAR [NET] STV 3,30 7,60
26 YABAN ''YIRTICILARIN AV ZAMANI'' [NET] STV 3,00 8,80
34 SAHIPSIZLER (T.S) [NET] STV 2,70 12,20
36 SAMANYOLU ANA HABER BULTENI STV 2,60 7,40
39 SERVET KURBANI (TV FILMI) [NET] STV 2,50 11,00
49 TARIK VE DIGERLERI (TKR)-SABAH [NET] STV 1,90 10,40
58 BUYUK BULUSMA (TKR) [NET] STV 1,80 5,00
60 YABAN ''LEOPARLARIN GECESI'' [NET] STV 1,70 5,20
61 SPORDA BUGUN STV 1,70 4,60
65 AYNA (TKR)-GUNDUZ [NET] STV 1,60 6,20
67 YABAN ''YILAN AVCISI'' [NET] STV 1,50 5,10
Toplam 12 Program
NERGIZ_CAN 08-02-07, 13:50 harika bir dizi hele ask sahneleride basladi tadina doyulmaz artik
stv ilk olarak gercek ve guzel bir ask hikayesiyle karsimizda tesekkurler ederiz
Samanyolu TV'deki Yağmurdan Sonra dizisinde olup bitenleri daha önce bu köşede yazmıştım. Son bölümde ise Müslümanlar'ı ezmeye uğraşan Vendol'un yeni "icraatlarına" tanık oldum. Bir üniversitenin rektörlük binasını bastırıp, iki kişiyi öldüren 5 kişiyi yaralayan adamlarının eylemini bir gencin üzerine atmak için onu ilaçla uyuşturdu ve olayların failini "bir meczup" olarak gösterdi. Genç adam, hücresine atılmadan önce mahkeme salonunda ilacın etkisiyle "Her şeyi ben yaptım. Ben Mesih'im" diye bağırıyordu. Sanırım bu sözler size de hiç yabancı gelmemiştir!..
Aynı kanaldaki Yeşeren Düşler dizisinde ise iki hafta önce kasabanın Kuran hocası Seyyid Baba'ya bir astsubay uzman çavuş tarafından yapılan eziyeti izledim. Seyyid Baba, öğrencilerine Kuran okuturken, jandarmalar tarafından derdest edilip, karakola çekildi. Meğer düşman aile, bir arsa karşılığında jandarma uzman çavuşu satın almış. Astsubay, içeri tıktığı yaşlı adama "Sakın buradan çıkabileceğini düşünme. Zaten daha önce de bu işlere bulaşmışsın. Bir iki şahit bulurum. Ardından da irtica paketi hazır" diyordu. Daha sonra düşman aile, satın aldığı astsubay ile konuşurken, uzman çavuş "İhtiyarı artık kimse elimden alamaz. Siz de şu benim arsa işini halledersiniz artık" dedi. Neyse ki karakol komutanı sağduyulu bir subaydı ve durumun farkına varıp, Seyyid Baba'nın tutukluluk halini kaldırdı. Sivri siyasi düşüncelerin, dayanaksız komplo teorilerinin seslendirilme ve savunma yeri, çoluk çocuk izlenen yerli diziler olmamalı. Milliyetçilikten ve dini duygulardan reyting damıtmanın hiç de zamanı değil. Lütfen biraz daha itidal, biraz daha sağduyu. Zira ülkemizi saran ateş için en son ihtiyaç duyacağımız madde benzindir!..
http://www.sabah.com.tr/gny/yaz1277-70-117-20070208-200.html
Aynı kanaldaki Yeşeren Düşler dizisinde ise iki hafta önce kasabanın Kuran hocası Seyyid Baba'ya bir astsubay uzman çavuş tarafından yapılan eziyeti izledim. Seyyid Baba, öğrencilerine Kuran okuturken, jandarmalar tarafından derdest edilip, karakola çekildi. Meğer düşman aile, bir arsa karşılığında jandarma uzman çavuşu satın almış. Astsubay, içeri tıktığı yaşlı adama "Sakın buradan çıkabileceğini düşünme. Zaten daha önce de bu işlere bulaşmışsın. Bir iki şahit bulurum. Ardından da irtica paketi hazır" diyordu. Daha sonra düşman aile, satın aldığı astsubay ile konuşurken, uzman çavuş "İhtiyarı artık kimse elimden alamaz. Siz de şu benim arsa işini halledersiniz artık" dedi. Neyse ki karakol komutanı sağduyulu bir subaydı ve durumun farkına varıp, Seyyid Baba'nın tutukluluk halini kaldırdı. Sivri siyasi düşüncelerin, dayanaksız komplo teorilerinin seslendirilme ve savunma yeri, çoluk çocuk izlenen yerli diziler olmamalı. Milliyetçilikten ve dini duygulardan reyting damıtmanın hiç de zamanı değil. Lütfen biraz daha itidal, biraz daha sağduyu. Zira ülkemizi saran ateş için en son ihtiyaç duyacağımız madde benzindir!..
Simdi Yüksel beyin yazdiklarini okuyunca... acaba ben hangi türkiyede yasadimi düsünmeye basladim... yani bunlari hicbiri yok... hersey toz pembe...
gercekten ben anlamiyorum bu yazilanlari... asil komployu kimin yaptigi gün gibi ortada...
Yuksel bey cok yanlis dusunmus bence.Bikere butun bunlari(tabi ben STV icin diyorum bunlari),yani bu bahsettikleri olaylari STV reyting icin yapmaz.Zira STV ve kanal 7 diger kanallar kadar cok izlenen kanallar degil,hem bu yuzden hem de guzel,kaliteli yapimlari harcamamak icin reytinlere gore hareket etmiyorlar.Reytinler ister dusuk olsun ister yuksek, hep devam ediyorlar.Cunku istedikleri,kaliteli, guzel ve gercekleri anlatan programlarin olmasi.Dizileri de bunlardan biri.Yuksel bey uygun gormeyebilir belki ama, bunlar Turkiyenin aci gercekleri.Ama baska turlu dusununler bunlardan bahsedilmemesini istiyorlar,herseyi gercekten de toz pembe goruyorlar.
Yalniz unuttuklari seyler var ki,bu gibi yapimlar degil genclerin ve cocuklarin yanlis isler yapmalarina sebep..Asil sebep terörü ve müstehcenligi savunan yapimlardir.Daha gecenlerde tv de izledim.Sokaga cikip insanlara soruyorlar ,tv de nasil yapimlar istiyor ve istemiyorsunuz diye.Cevap verenlerin icinde cocuklarda vardi ve bu cocuklar tv cok fazla müstehcenligin oldugunu soylediler ve bundan rahatsiz olduklarini dile getirdiler.Cocuklarin birbirlerine biack veya silah cekmeleri de mafya dizilerinin sonucu.Gercekci bir sekilde dusunenler,gerceklere mutlaka ulasacaktir.....:good:
Samanyolu TV'deki Yağmurdan Sonra dizisinde olup bitenleri daha önce bu köşede yazmıştım. Son bölümde ise Müslümanlar'ı ezmeye uğraşan Vendol'un yeni "icraatlarına" tanık oldum. Bir üniversitenin rektörlük binasını bastırıp, iki kişiyi öldüren 5 kişiyi yaralayan adamlarının eylemini bir gencin üzerine atmak için onu ilaçla uyuşturdu ve olayların failini "bir meczup" olarak gösterdi. Genç adam, hücresine atılmadan önce mahkeme salonunda ilacın etkisiyle "Her şeyi ben yaptım. Ben Mesih'im" diye bağırıyordu. Sanırım bu sözler size de hiç yabancı gelmemiştir!..
STV ye komplo yapıyor denilmiş ama diziyi karalamak için asıl komplo yu onlar yapıyorlar.
Üstelik STV rating kaygısı olan bir kanal değil ki.Bu güne kadar hiçbir güzel yapımını rating az diye kaldırdığına şahit olmadık.
Yüksel Bey yanlış düşünmüş.
yeseren düşleri her hafta izliyorum harika bir dizi..
hani derler ya delikanlılık efendiliktir..
yusuf karakteride öyle delikanlıki bazen kendimi onun yerine koymuyor değilim..
ve hayatın zorlukları ne olursa olsun yılmamak asilce mücadele vermek gerekir..bu bir köy dizisi ama her kanaldaki gibi basit aşk dizilerinden değil..inancı,sevdayı,azmi,güzel bir sekilde anlatan super bir dizi..
sila_sevenler 11-02-07, 22:30 merhaba iyi geceler herkeze,ben bu diziyi cok seviyorum,daha oncelerden izlemeye baslamadim sonradan bu dizinin hayrani oldum ve cok seviyorum,ailecek izleyebiliyoruz bu diziyi,babam dizileri pek sevmez demeyeyim hic sevmez ama bu diziyi babamda izliyor,ve gercekten izlenmesi gereken dizilerden biri.
o abdi karakterini hic sevmiyorum zorla elifi alacak,bu gunku bolumde cok guzeldi ama elifin teyzesi nasil biri oyle,yusufun kardesini gordu diye hemen kosa kosa abdiye haber verdi,simdi bu durumda elifimi dusundu kocasini ve kendinimi diye sorucam tabiki sacma olucak,kocasi ve kendini dusundu,ama teyzesinin elife ayri bir kini var bence annesinden kaynaklanan bilmiyorum bu bolumde bana oyle geldi.bilmiyorum
yine çok güzel bir bölümdü..büyük bir keyifle izledik..umarım bir dahaki bölümlerde şans elif'ten yana olur..inşallah elif'in karşısına çıkan kişi yusuf'tur..elif'in teyzesi çok acımasız kendi çıkarları için yiğenini kullanıyor bu kadar olur yani..umarım elif ile abdi evlenmezler..
dünkü bölümde elifin teyzesine sinir oldum-kendi evliliğini varlığını kurtarmak için elifi kötü bi evliliğe zorluyor bide sürekli biz baktık fln diyodu ya çok kızdımmm:img-cool2
Merhabalar
Yeseren Dusleri ilk bolumunden beri izliyorum. STV'nin diger dizileri gibi bu dizide guzel ve kaliteli. Oyuncular gercektende guzel oyunculuk sergiliyorlar.
Ben bir kac imza yapmistim gerci pek profesyonelce olmadi ama yuklemeyi becerebilirsem yukleyecegim.
http://img480.imageshack.us/img480/9479/yusufelifws9.png (http://imageshack.us)
http://img293.imageshack.us/img293/3336/yusufelif5ht3.png (http://imageshack.us)
http://img475.imageshack.us/img475/6035/yusufelif3hd2.png (http://imageshack.us)
http://img243.imageshack.us/img243/3592/elifnz2.png (http://imageshack.us)
http://img20.imageshack.us/img20/6919/elif2bj3.png (http://imageshack.us)
http://img20.imageshack.us/img20/1034/halilez0.png (http://imageshack.us)
http://img293.imageshack.us/img293/1766/halilmeryemlg5.png (http://imageshack.us)
http://img483.imageshack.us/img483/9915/ydiv9.png (http://imageshack.us)
http://img483.imageshack.us/img483/6172/yusufelif4mb1.png (http://imageshack.us)
http://img163.imageshack.us/img163/955/yusufavatarlq9.png (http://imageshack.us)
http://img174.imageshack.us/img174/1886/yusufpb6.png (http://imageshack.us)
http://img163.imageshack.us/img163/460/elifavatarnl3.png (http://imageshack.us) http://img250.imageshack.us/img250/7963/eyrb5.png (http://imageshack.us) http://img470.imageshack.us/img470/3660/untitled1dj4.png (http://imageshack.us) http://img241.imageshack.us/img241/3842/yezu7.png (http://imageshack.us)
Buda sonuncusu umarim begenirsiniz:good:
http://img174.imageshack.us/img174/9985/yusufelif2rs0.png (http://imageshack.us)
Yeşeren Düşler Gerçekten Harika Bi Dizi 3 Büyük Tv Den Birinde Yayinlanmamasinin Getirdiği Dezavantaja Rağmen çok Başarili Bi,dizi
Her Hafta Merakla Bekliyorum Yeni Bölümü Evdeki Herkesi Toplayip öyle Izliyorum Ebu Imza Ve Avatarlarin çok Güzel O9lmuş Keşke Yeşeren Düşlerde Ana Sayfaya Taşinsaydi
dünkü bölümde elifin teyzesine sinir oldum-kendi evliliğini varlığını kurtarmak için elifi kötü bi evliliğe zorluyor bide sürekli biz baktık fln diyodu ya çok kızdımmm:img-cool2
aynen bende kasın dayak yedi diye üzülüyorum bi baktım yaptıklarına ay sinir oldum
YEŞEREN DÜŞLER *YENİ*
Yusuf, Elif için endişeleniyor.
Başrollerini Bilgehan Birincioğlu ve Gülşah Şahin’in paylaştığı Yeşeren Düşler, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Dizide bu hafta, Elif’ten bir türlü haber alamayışı Yusuf’u endişe dolu bir bekleyişe mecbur bırakıyor. Elif’i bulamayan Abdi, komşu köyden eli boş dönmek zorunda kalır. Ancak yolda Murat’a rastlayınca Yusuf’un da orada olduğunu anlar. Elif’i Yusuf’un kaçırdığını düşünen Abdi, Murat’ı konuşturmaya çalışır. Oysa Yusuf da Elif’e ulaşamamıştır ve içi içini yemektedir. Neyse ki Seyyid Baba’nın telkinleri Yusuf’u biraz olsun sakinleştirir. Seyyid Baba, Elif’in akıllı bir kız olduğunu ve bir fırsatını bulup mutlaka ona ulaşacağını söylemiştir. Diğer taraftan Abdi’nin kendi başına işlere kalkışması Halil’i kızdırır. Abdi’nin kendisini teselliye çalışan Meryem’e attığı tokatsa iki kardeşin arasını daha da açar. Bu arada Elif, Yusuf’a bir mektup yazar ve mektubu gizlice ona ulaştırır. Karacanlar ise düşman bildikleri Yusuf’u köyden göndermek için farklı bir yola başvuracaktır.
Buda sonuncusu umarim begenirsiniz:good:
http://img174.imageshack.us/img174/9985/yusufelif2rs0.png (http://imageshack.us)
imza ve avatar çalışmaların çok güzel olmuş ellerine sağlık..devamını bekleriz..
ubu imza ve avatar çalışmaların için çok teşekkürler..
YEŞEREN DÜŞLER *YENİ*
Yusuf, Elif için endişeleniyor.
Başrollerini Bilgehan Birincioğlu ve Gülşah Şahin’in paylaştığı Yeşeren Düşler, yeni bölümüyle ekrana geliyor. Dizide bu hafta, Elif’ten bir türlü haber alamayışı Yusuf’u endişe dolu bir bekleyişe mecbur bırakıyor. Elif’i bulamayan Abdi, komşu köyden eli boş dönmek zorunda kalır. Ancak yolda Murat’a rastlayınca Yusuf’un da orada olduğunu anlar. Elif’i Yusuf’un kaçırdığını düşünen Abdi, Murat’ı konuşturmaya çalışır. Oysa Yusuf da Elif’e ulaşamamıştır ve içi içini yemektedir. Neyse ki Seyyid Baba’nın telkinleri Yusuf’u biraz olsun sakinleştirir. Seyyid Baba, Elif’in akıllı bir kız olduğunu ve bir fırsatını bulup mutlaka ona ulaşacağını söylemiştir. Diğer taraftan Abdi’nin kendi başına işlere kalkışması Halil’i kızdırır. Abdi’nin kendisini teselliye çalışan Meryem’e attığı tokatsa iki kardeşin arasını daha da açar. Bu arada Elif, Yusuf’a bir mektup yazar ve mektubu gizlice ona ulaştırır. Karacanlar ise düşman bildikleri Yusuf’u köyden göndermek için farklı bir yola başvuracaktır.
latifenaz özet için teşekkürler. Ne zamandır özetin gelmesini bekliyordum. Yusuf Elife ulaşamadıysa eğer o zaman sonunda Elifin karşısına çıkan kim acaba? Bu arada imzaları beğenmenize sevindim çok iyi olmasada yeni bölümü izledikten sonra yenilerini yapmaya çalışırım. :good:
latifenaz özet için teşekkürler. Ne zamandır özetin gelmesini bekliyordum. Yusuf Elife ulaşamadıysa eğer o zaman sonunda Elifin karşısına çıkan kim acaba? Bu arada imzaları beğenmenize sevindim çok iyi olmasada yeni bölümü izledikten sonra yenilerini yapmaya çalışırım. :good:
bende aynı şeyi düşünüyorum o zaman elif'in karşısına çıkan kim?aklıma üç seçenek geliyor;
1.köyden biri (bu diziye yeni giren kişi olabilir..)
2.seyit baba olabilir diye de düşünüyorum..
3.bir ihtimal olmayabilir ama fazılda yardım edebilir..
son olarakta aklıma geldi teyzesi de karşısına çıkabilir..ama inaşallah çıkmaz..
bende aynı şeyi düşünüyorum o zaman elif'in karşısına çıkan kim?aklıma üç seçenek geliyor;
1.köyden biri (bu diziye yeni giren kişi olabilir..)
2.seyit baba olabilir diye de düşünüyorum..
3.bir ihtimal olmayabilir ama fazılda yardım edebilir..
son olarakta aklıma geldi teyzesi de karşısına çıkabilir..ama inaşallah çıkmaz..
3. ihtimal olabilir çünkü Yusuf ve Murat Elif'e koşarlarken Deli Fazıl ormandaydı gördü onları o olabilir.
Dediğin gibi inşallah teyzesi çıkmaz karşısına çıkarsa eğer bu demektirki Elif yine Abdinin eline düşecek. Yusuf ve Elif birleşsinler artık :img-in_lo
Arkadaslar özellikle 10. Bölümün sonunda duydum ugur isilak tan harika bir müzik var. Onun ismini bir türlü bulamadim. Bana Sarkinin ismini veya sözlerini bulabilirseniz cok ama cok mutlu olacagim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkür
Marhaba ben aranıza yeni katıldım diziyi son bir kaç bölümdür katip ediyorum.Bu akşam bir aksilik çıktı sonuna bakamadım.Acaba beni bilgilendirir misiniz?
bu hafta yine heyecanli bir bölüm oldu... cekim kalitesi, oyunculuk, sahneler ve cekim kalitesini artik sürekli dile getirmenin anlami yok... zaten hep mükemmel...
yusufun gercek vazifesini unutup askinin pesinden gitmesi...
Seyit babanin ona vazifesini hatirlatmasi...
deli fazil bitmez kizinin sevgisi...
Yine deli fazilin sirri muhafaza etmesi...
Ali cengiz sadece kendini düsünmesi...
Ve bildik oyunun herzamanki gibi oynanmasi...
Ve Yusufun asskini cok belli etmesi...
Halil in cocuk getirmesi...
yine halil esine karsi olan büyük sevgisi...
tabiki gizemide unutmamak gerekiyor... acaba bu gizem nedir...
Ali Cengizin herseyini alt üst edecek sir nedir...
dün akşam yine çok güzel bi bölüm izledik yusuf harikaydı yine seyitbabanın ona söyledikleri harikaydı ayrıca bi sahne vardı hani kardeşi okulun bahçesi,nde abi ne zaman derse başlıycaz sabahtan beri tenefüsteyiz demesi de çok komikti kardeşim bu sahneden sonra öğretmenlerşini birilşerine aşık etmeyi düşünüyor tenefüsler uzun sürsün diye ama dizinin saati çok kısadoyamıyorum ben saat ona kadar sürmeli bence
NERGIZ_CAN 19-02-07, 11:41 kelimeyle super dizi cok guzeldi hele ask yonu cok guzel
yusufu tutukladi amma ellerinden bir sey gelmez yalniz silahi aldi ya o isleri bir az uzata bilir o aradada elifi bdi alirmi
kinali kardaki cabbar aga gibi al basina belayi ya cok kotu olur
insallah olmaz cok uzamadan elifi alir yusuf
Güzel bir bölümü daha geride bıraktık. Elif’in karşısına annesinin çıkması büyük bir şans oldu. Böylelikle Abdiden kurtuldu. Yusuf yine Elif için çok meraklandı ama yine imdadına Seyit Baba yetişti. Seyit Babanın Yusuf’a görevini ve öğrencilerini hatırlatması ve Yusufla konuşup onu azda olsa rahatlatması yine bölümün en güzel yerlerindendi. Elif’in yazdığı mektubu Fazıl Yusuf’a götürürken harikaydı ya. Emin Gürsoy rolünü gerçekten çok iyi yapıyor. Yusufun Elif’in mektubunu okutuktan sonraki gülümsemesi, evdeki neşeli halleri çok güzeldi, Yusuf’u artık böyle görmek istiyorum. Ona üzülmek değil gülmek çok yakışıyor.
Abdiye yine çok gıcık oldum, vazgeç Abdi artık Elif’ten zorla güzellik olmaz bırak artık Elif’in peşini.
Halil karısını gerçekten çok seviyor bu bölümdede bunu ortaya koydu. Bu arada Ali Başar bey saçlarını kestirmiş, zaten yakışıklı ama bu saç modeli ona ayrı bir hava vermiş.
Fazılın bitmek bilmeyen Zeynep sevdası , ah Fazıl bakalım ne zaman kavuşacaksın biricik Zeynebi |