edasenekt
23-11-06, 20:08
Lütfen senaryolarinizi bu baslik altinda toplayiniz.
|
Tüm Versiyonu Göster : Binbir Gece - Senaryolar edasenekt 23-11-06, 20:08 Lütfen senaryolarinizi bu baslik altinda toplayiniz. hduff_fanz 24-11-06, 08:25 Buyrun size kanımca olağan durumlar. 1) Kaan'ın durumu kötüleşecek çünkü şu haliyle her şey çok güzel Onur'un Şehrazat'a yakınlaşabileceği bir ortam oluşması gerekiyor. Kaan gittikçe iyileşirse Şehrazat'ın o kadın düşmanı herifle işi olmaz. Ama diğer türlü işi düşebilir. 2) Çoğumuzun beklediği gibi Füsun'un çocuğu nam-ı diğer "Evliyoğullarının Veliahtı" problemli doğacak ya da doğamayacak. Veliahtlığın Kaan'a kalması daima aile içi çekişmelere daha fazla malzeme verir. 3) Füsun'un kardeşine dikkat her an Burhan beyi soymaya kalkışabilir ablası ne ki o ne olsun. 4) İşten atılan sarışın Onur'un başına bela getirecek. Bu durumda Şehrazat'a da sataşır büyük ihtimal. Kerem böyle bir durumdan yararlanmak isteyecektir. Şehrazat'a yakınlaşmaya çalışacaktır. Bennu ile Şehrazat'ın arası Kerem yüzünden açılabilir. 5) Kerem ile Onur arasında gözüken bariz bir tartışma var. Yalnız senaristler bunu göz boyamak için yapıyor olabilirler. Kerem laf almak için düşüncelerini açığa vuruyor olabilir. 6) Ali Kemal Füsunla tartışma içinde. Şu an uçuk gibi gözükse de bence o Şehrazat'a yanık ve ileride belli edecek. Devamı gelecek.... hduff_fanz 24-11-06, 18:02 Adını hatırlayamadığım o arkadaşı Şehrazat sadece "Arkadaş" olarak görüyor. Bence Şehrazat onunla böyle bir şey yapmaz. Kaan şu an hastanede yani o çıkınca Şehrazat'ın hemen eğlenmeye gideceğini düşünmüyorum demek istedim. Eğer senaristler Onur'un Şehrazat'ı biriyle görmesini isterlerse bu iş için en uygun kişi Kerem. Sebeplerime gelince: 1) 3. Bölümün sonunda Kaan fenalaştı ve Şehrazat bundan dolayı yıkılacak bence. Kerem de ilgisini açıkça belli ettiğine göre Şehrazat'ı üzgün görünce ona oturup konuşmayı teklif edebilir. 2) Şehrazat Onur'la zorunlu bir birliktelik yaşadı ama Onur bu zorunluluğu bilmiyor. Yani Şehrazat'a oluşmaya başlayan güveni büyük bir darbe aldı. Eğer Onur Keremle Şehrazat'ı birlikte görürse Şehrazat'ın Keremle herhangi bir çıkar için birlikte olduğunu sanabilir ve bu da iki dostu karşı karşıya getirir. 3) Kerem ile Şehrazat birlikte görülürse Bennu da bundan haberdar olur bir şekilde. Bu da beklenilen Bennu-Şehrazat ayrılığını tetikleyebilir. hduff_fanz 25-11-06, 09:56 Arkadaşlar ilk mesajımdan sonra oluşan senaryoları biraz da kendi yorumumu katarak topladım ve yenilerini de ekledim. Öncelikle sıradaki bölüm senaryoları: 1) Şehrazat Dubai'ye gitmek istemeyecek çünkü Kaan hasta. Uğruna çok değerli şeyleri feda ettiği oğlu bu derece hastayken Dubai'ye isteyerek göderirlerse senaryo kopar. 2) Onur Şehrazat'a Dubai meselesinden dolayı çok yükenecektir. Şehrazat istemese de bu durumda Kerem olaya dahil olacaktır. Sanırım beklediğimiz ve 3. bölümde kıvılcımlarını gördüğümüz ayrılık bu bölümde kendini daha çok belli edecek. 3) Burhan beyin gururu yine ön planda. Torunun nasıl olduğunu sorarken Şehrazat parayı reddedince gururuna yediremeyip yine düşman oldu. Sanırım Füsun'u şımartmasının sebebi de bu. Gelen çocukla Kaan'ı silmek istiyor. 4) Burhan Bey, Nadide Hanım'a karşı çıkarsa Nadide Hanım Şehrazat'ın yanına gelebilir. Çünkü Kaan'ı gerçekten çok seviyor ve Kaan'ın ona Füsun'n kızlarından daha fazla ihtiyacı olduğunu biliyor. Bundan sonra genel senaryolar... 5) Onur Şehrazat'ı Dubai'ye götürmeye kalktığına göre Kerem de harekete geçecektir. Şehrazat'ın iyi olmadığının aklının başka yerde olduğunun her halinden belli olduğu şu dönemde ona özellikle yaklaşmak isteyecektir. Belki bir sohbet belki de akşam yemeği teklifi... 6) Kerem harekete geçerse Bennu büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Zaten yemekte yüz ifadesi ortadaydı. Bennu Şehrazat'ın parayı Kerem'den aldığını düşünebilir çünkü Kerem'in Şehrazat'a ilgisi ortada ve Bennu bunu çok rahat yanlış anlayabilece bir durumda. Devamı gelecek... edasenekt 25-11-06, 10:09 Arkadaslar burasi senaryo basligidir.Senaryo derken teknik acidan dizide olasi olaylari, gelecek bölümde gececek konusmalari sizlerin hayalleriyle harmanlasacak replik tadinda yazilacaktir.Lütfen diger basliklarin senaryo kisimlarini inceleyiniz gerekli örnekleri ordan alabilirsiniz.Ben simdi senaryo katagorisine girmeyen mesajlari temizliyorum.Daha dikkatli olmaya calisiniz. Saygilarimla Edasenekt hduff_fanz 25-11-06, 10:26 4. Bölümden Bir Kısım: Toplantıya girerler. Toplantıda Onur Dubai Projesi için Dubai'de yapılacak organizasyondan bahseder ve Şehrazat'a hazırlanmasını söyler. Şehrazat şok olmuştur çünkü aklı Kaan'dadır. Kerem ise öfkelenmiştir. En yakın arkadaşı ona olan ilgisini bildiği halde Şehrazat'la beraber Dubai'ye gitmekte ve hala gülebilmektedir. Toplantı çıkışında Şehrazat Onur'un odasına gider. Şehrazat: Onur Bey ben Dubai Organizasyonu ile ilgili konuşmaya gelmiştim. Onur: Buyrun sizi dinliyorum. Şehrazat: Ben bu Organizasyona gelemeyeceğim. (Şehrazat Onur'un vereceği tepkiden korkmaktadır) Onur: Ne dediniz? Bir Proje Koordinatörü olarak projenin en önemli aşamalarından birine katılmayacağınızı mı söylüyorsunuz? Şehrazat: Evet Onur Bey ama- Onur: Ne aması Şehrazat hanım. Bu projede buraya kadar geldiniz ve en önemli aşamada bırakamazsınız. Tam Şehrazat cevap verecekti ki Onur onun sözünü kesti. Onur: Bir siyah gece daha yaşamaktan mı korkuyorsunuz yoksa Şehrazat Hanım? Şehrazat: Onur Bey lafınızı bilin. Bu konu aramızda kalacak ve hiçbir şeye yansımayacaktı. Bulduğunun her fırsatta bunu dile getirmekten vaz geçin! Şehrazat hırsla arkasını döndü ve kapıya doğru ilerledi tam kapıyı açtı ve tam çıkarken içeri giren Kerem Bey'e çarptı. Kerem: Nasılsınız Şehrazat hanım? Şehrazat: Sağolun Kerem Bey. İyiyim. Şehrazat arkasına bakmadan oradan uzaklaştı. Kerem bir süre arkasına baktıktan sonra içeri girdi. Kerem masasının başında bir şey sayıklıyordu: "Bir Siyah Gece Daha" Devamı akşama.. hduff_fanz 26-11-06, 09:47 Gecikme için özür dilerim. İşte devamı: Kerem: İyi misin? Onur bir anda kendine gelir. Onur: .. evet iyiyim. Kerem: Bunu neden yapıyorsun? Sana söylediğim halde hem de. Onur: Neyi? Kerem: Ne olduğunu biliyorsun. Madem Şehrazat'ı sevmiyorsun neden ona böyle davranıyorsun? Onur: Kerem ona ayrı davranmıyorum. Proje koordinatörü olarak Dubai'ye gelmek zorunda. Kerem sinirlenir ve bir hışımla odadan çıkar. Aynı Anda Hastanede; Onur'a kızan Şehrazat kendini tek moral kaynağı olan Kaan'ı yanına atar. Tek isteği oğlunun bir an önce iyileşmesidir. Geçen gece rahatsızlanmasından sonra Şehrazat daima bir korku içerisindedir. Kaan: Ben annemi istiyorum. Bennu: Kaan'cım annen şu an gelemez. Çalışması gerekiyor. Kaan: Bennu ben annemi istiyorum. O arada içeri Şehrazat girer. Kaan: Yaşasın annem geldi. Bennu şaşırmıştır ve Şehrazat'ın bu saatte gelmesinin hayra alamet olmadığını anlamıştır. Ama Şehrazat'tan gelen bir işaret üzerine hiç bir şey demez. Şehrazat: Nasılmış benim oğlum? Kaan: İyiyim annecim. Ben iyi oldum bak. Şehrazat her gelişinde sırf onu mutlu etmek için Kaan'ın bunu söylemesine artık dayanamamaktadır. Bu halde bile Kaan da Şehrazat'ı düşünmektedir. Şehrazat'ın gözleri bir anda dolar. Kaan: Üzülme annecim. Şehrazat kendini toparlamaya çalışır ama artık başaramaz. Bennu olaya müdahele eder ve Şehrazat'ı alır kapıya doğru götürür. "Kaan'cım birazdan Mihriban ablan sana bakmaya gelecek" der ve çıkarlar. İçeri girecek olan Mihriban önce bir duraklasa da Bennu'yla bakıştıktan sonra bir şey demeden Kaan'ın yanında gider. Şehrazat bir anda haykırırcasına ağlamaya başlar. "Bennu, Onur Bey...." Devamı yakında... tiyatrocu.kiz 29-11-06, 19:42 Not= Bu 5.bölüm Tahminim Değil Sadece Benim Uydurduğum Bişiy... Biras Sikici Oldu Ama .... Napiim:) 4. Bölümün Sonu....... Onur=300 Bin Bolar ??? şehrazat=ne ? Onur= 1 Gece Daha ! Başliyorrrrrr!!!!! Onur= Ewet? şehrazat=siz Ne Kadar Aşşağilik Bir Adamsiniz ... Biz Bi Proje Için Dubai Ye Geliyoruz Hemen Menfaatinize Yarralanmaya çalişiyorsunuz...yaziklar Olsun. Onur= Bunu Bana Söyleyen Daha 3 Hafta Evvel 150 Bin Dolar Için Benimle Siyah Bir Gece Geçiren şehrazat Mi ? Madem O Kadar Iffetliydiniz, O Zaman Koynuma Hiç Girmiicektiniz. Bu Işler Böyle şehrazat Hanim!!! şehrazat=ben Sanki Sizin Boyunuz Posunuz Için Girdim Koynunuza! Onur= Hadi Yaa! Ne Için Yaptinizi çok Iyi Biliyorum şehrazat Hanim .... Ben Bu Güne Kadar Hiç Bir Kadinin Zaten Benim Için Koynuma Girdiğini Görmedim Hepsi De Ayni Senin Yaptiğin Gibi Para Için Benimle Beraber Oldular..... Siz Varya Sizz Hepiniz Aynisiniz .... şehrazat= Siz Bence Bu Binbir Gece Massallarinin Etkisinde Birasz Fazla Kalmişsiniz...bütün Kadinlari Da Etrafinizda Dönenler Gibi Mal Olduğunu Dşünüyorsunuz !! (tabi şehrazat Bunlari Söylerken Ağlamakta Ve Daha çok Ağlamamak Için Kendisini Sikmaktadir ) Onur = Nesiniz Peki! Bir Gece Geçirip 150 Bin Dolari Hiç Utanmadan Alip Giden Sonrada Hiç Bişiy Olmamiş Gibi Davranmaya çalişan Bi Namus Bekçisimi? Asil Senin Gibilerden Korkmak Lazim...senin Gibi Asil Görünüp Sinsi Olan Kadinlardan ... şehrazat=ben Zaten Göründüğüm Gibiyim.ve Emin Olun Onur Bey O Parayi Ihtiyacim Olmasaydi Kesinlikle Böyle Birşey Yapmazdi. Ama Hata Bende Sizin Kapiniza Geldim. Eğer Sizden Değilde Kerem Beyen Isteseydim Bu Borcu Kesinlikle Böyle Bi Adilik Yapmazdi... Onur=ne Fark Eder Kizim Senin Için .ha Kerem Le Ha Benle... Sonuçta Eline 150 Bin Dolar Geçicek Die Herşeyi Göze Almişsin...ama Anladiğim Kadaruyla Sen Bu Teklifi Bide Keremden Duymak Istiyorsun Keremide Kendine Sinsi Bi Planla Bağladiğin Için Bunun Kolay Olacağini Sadece Benden Kurtulman Gerektiğini Düşünüyorsun... şerhrazat=onur Bey Ben... (onur Duymamişçasina Devam Eder) Onur=zavalli Kerem!o Da Senin Diğer Kadinlardan Farkli Olduğunu Düşünüyor... şehrazat=onur Bey Bi Dakka Dinlermisiniz? Onur=300 Bin Dolar...bir Gece Daha .... O Kadarda Zor Olmiycaktir!! şehrazat= Yeter Artik Ben Dayanamiicam. Artik Ne Pahasina Olursa Olsun Sizinle çalişamam . Ii Geceler,tek Başiniza Ve 300 Bin Dolarinizla! (asansör Kata Gelmiş Ve Kapi Açilmiştir Tam şehrazat Kapidan çikarken Onur şehrazati Kolundan Tutar Ve Geri çekip Tekrar En Uzak Düğmeye Basar) şehrazat= Napiyosunuz Onur Bey ? Onur= Hiç Bi Yere Gitmiyorsun...tamam 500 Bin Dolar .... Tamam Mi ? Beğendin Mi ? şehrazat= Ya Siz Anlamiyormusunuz ... çabuk Açin şu Kapiyi ... Sonra çok Kötü şeyler Olucak . Onur = Hadi Ya Bi Kadinin 150 Bin Dolara Kendisini Satmasindan Daha Kötü Ney Olabilir. şehrazat=(dişlerini Sikarak Sabrinin Son Demlerinde..) Ben- Kendimi- Satmadim... Onur= Güldürme Beni. Kendini Satmamişmiş... Aşkimdan Mi ölüyodunda Kabul Ettik Teklifimi...??? Biliyormusun... Neyse......(bir şeyt Açiklamak Ister Casaret Edemz)şehrazat=şimdi Bittiyse Ben Odama çikmak Istiyorum... Onur=hayir! şehrazat= Ne Demek Hayir! Onur Bey Siz Bu Akşam Büyük Bi Gerginlik Yaşadiniz şimdi Büyük Bi Boşluktasiniz O Yüzden öyle Saçmaliyorsunuz. şimi Ben Istifa Etmeden Açin şu Kapiyi! Onur=peki Madem Istemiyorsun Söyle Miktari Sen Söyle ... Tamam ... 500 ü De Kabul Etmedin... şehrazat=ya Siz Nasil Bi Insansiniz Istemiyorum Diyorum . Benim En Başindan Kabul Etmem Hataydi Zaten Zor Durumda Olmasam Da Istemesdim. Zaten Bunun Utancini Ne Zaman Sizin Yüzünüze Baksam Yaşiyorum. Lütfen Birazcik Insafli Olun Ve Bunu Sürekli Yüzüme Vurmaktan Vazgeçin .. Benim Yeterince Içim Aciyo (ağlamaya Devam Eder) Onur=bana Bak. (çenesinden Tutar şehrazati Başini Hafif Geriye Doğru çene Kkemiğinden Sikarak) -seninle Bir Gece Geçirdim Ve Hoşuma Gidiyorsun.. Ben Hiç Kimseye Hayatimda Miktari Sen Seç Demedim. Hala Ne Istediğini Anlamadim...sen Bi şart Koşmuştun. Sadece Bir Gece Diye... Olabilir Ben Seni Beğendim Ve Bir Gece Daha Istiyorum üzerinede 3 Misli Para Veriyorum Hala Ne Istiyosun !!!300 Bin Dolar Bana Yetmnes Desene Kizim Sen ! Oğlum Ben Senin Gibileri çok Gördüm. Sen Bana Yetmessin Desene! şehrazat=yeter Ya Yeter Artik Hiç Bişiy Umrumda Değil .ister Kovun Ister Tutun Bütün Herşeyi Anlaticam Size... (şehrazat Naptiğinin Bir Türlü Farkina Varamnaz Bi Ifadede Ama Hala Bunu Açiklamaya Devam Etmektedir...(onur Can Kulaği Ile Dinlemektedir..)- Ben Bu Parayi Oğlumun Hayatini Kurtarmak Için Borç Istedim...sizinde Ahlaksiz Teklifinizi Bu Yüzden Kabul Etmek Zorunda Kaldim . (sesini Yumuşatir Ağlamakli) -oğlum Benim Bu Dünyadaki Tek Varliğim. O Olmazsa Ben Yaşayamam.ewet Namus! Namusum Benim Bu Güne Kadar Herşeyim Hala Herşeyim. Ama Oğlum ölümüş Tek Başimayim Nerde Kaldi Namuss...ben Sizin Gibi Zorda Kalan Kadinlara Ahlaksiz Bi Teklifte Bulunan Adamlarin Içinde Mi Namuslu Kalicam. . . Tamam Size Hiç Bi şekilde Kizmaya Da Hakkim Yok. Ben Bu Teklifi Oğlum Için Kabul Ettim. Oğlum Kurtuldu Ve En Kisa Zamandada Borcumu ödicem... Ama Ben 150 Bin Dolari Oğlumun Hayati Için Zar Zor Kabul Etmişken Siz Bana Kendi Zevkiniz Için Asla Bir Gece Daha Teklif Edemessiniz...şimdi Beni Ister Kovarsiniz Ister Hala Dik Kafaliliğiniza Devam Edersiniz. Ama Ben O Binbir Gece Masallarindaki Kadinlara Benzemem Bunuda Aklinizin Bir Köşesine Yazin. Eğer Illahaki Kendinize 150 Bin Dolar Yediriceğiniz Bi Mal Ariyorsaniz Doğru Adres Ben Değilim..(asansör Kapisi Açilmiştir) şimdi Izninizle!!! (onur Durdurur) Onur= Bir Dakika...(kapiyi Tekrar Kapatir Ve Düğmeye Basar) Neden Söylemedin Bana Oğlun Için Olduğunu? şehrazat= Napicaktiniz Onur Bey? Durun Siz Zahmet Etmeyin Ben Söyliyim! Sirf Gecesi çok Heyecanli Geçti Diye 300 Bin Dolari Gözden çikartip Asansörde Bir Gece Daha Için Sikiştirdiğiniz Bir Kadina Insaf Edip Oğlu Içinmiş Die Parayi Mi Vericektiniz? Hayir Onur Bey Beni Kolumdan Tuttuğunuz Gibi Aynen Kapinin önüne Koyucaktiniz....yalan Mi ? Onur= Bu Hayatta Sizin Için En Değerli şey Oğlunuz öyle Değil Mi? Peki Benim Hayatimda En çok Değer Verdiğim şey Ne Biliyormusunuz? şehrazat=evet Biliyorum .şu Meşhur Siyah Geceler! Onur=hayir! Benim Babam Dünyanin En Adi En şerefsiz Insaniydi Bana Göre. Onu Annemin Yatağinda Bir Kadin Tarafin Dan öldürülmüş Olarak Gördüğümde 12 Yaşindaydim. Ve O Günden Sonra Kadinlardan Hep Iğrendim...annemle Aramiz Diyoloğumuz Hiiç Iyi Olamdi.. O Babama Tapardi. Bense Nefret Ederdim Ve Benm Bu Tavrimi Hep Kötülerdi... öyle şerefsiz Bir Adam Için Oğluna Hep Kizardi Yani!benim De O Günden Beri Tek Hayat Felsefem '' Her Kadin çocuk Doğurabilir Ama Her Kadin Anne Olamaz!'' Oldu... Eğer Bana Bunu Söylemiş Olsaydin Emin Ol Parayi Sana Borç Bile Değil Gönlümden Verirdim...oğlu Için Herşeyi Yapabilen Bir Kadin! Demin Söylicektim Aslinda Ağzimda Kalmişti Vaz Geçmiştim ! şehrazat=sizi Dinliyorum! (onur Gzl Bir Ses Tonuyla şehrazatin Yüzüne Bakarak) Onur=seni Ilk Gördüğümde Bu Kadin Farkli Diye Düşündüm... O Parayi Istediğinde Seni Denemek Amaci Ile O Nalet Teklifi Yaptim...ilk önce Kabul Emedin,bana Bir Daha Sizin Olduğunuz Bir Daha Adimimi Bile Atmam Teklifinizi Kabul Etmiyorum Asla! Diyip çiktiğinda öyle Hoşuma Gitmiştiki. Hayatimda Karşimda Gördüğümde Kalbimin Atmasini Sağlayan Tek Kadin Olduğuna Inanmiştim. Sonra O Kapiyi Açip Tekrar Girdiğinde ''kabul Ediyorum '' Dediğinde Ben Varya Ben . Ben öldüm O An.ama O Andan Sonra Benim Için Bir Anda Diğer Kadinlar Gibi Oldun... Her An Içimden Ne Kdara Bişiyler Hissetsemde Hep Nefret Etmek Istediğime Adapte Olmak Istedim. O Ana Kadar Sen Bnm Için Binbir Gece Masallarindaki Gibi Bi şehrazattin...ve Ben şehrazat... (onur şehrazata Bir Adim Yaklaşir...elini Kadinin Yanağina Götürür)özür Dilerim! Sakin Yaptiğiin şeyden Dolayi Utanma Oğlu Için Her Sevgi Dolu Annein Yapacaği şeyi Yaptin Sen. Bundan Sakin Utanma En Doğrusuydu. (şehrazat çaresizlişkle Sarilir Ve Ağlamaya Başlar ) Ama Benim Utanicak çok şeyim Var ! şimdi Karşina Geçip Nasil özür Diliyorum Bilmiyorum Ama Sen Benim Binbir Gece Masalimin Bi Tanecik şehrazatisin. Ve Dünyanin En Namuslu En şerefli Annesisin. (kapi Açilir) şehrazat çikar.arkasina Bakar Bir Süre Bakişirlarken Kapi Tekrar Kapanir şehrazat Odasina Onur Odasina Gidier.... Not=tekrar Ediyorum. Bu Beşinci Bölüm Tahminim Değil Benim Uydurduğum Bir Olay..... emraht 01-12-06, 06:17 onur:300 bin $ bir gece daha şehrazar:tamam, kabul onur la odaya girerler ve onur tlf edip servis ister. şehrazat:para hazırmı? onur:çek yazayım der ve çeki yazıp masa üstüne bırakır kapı çalar onur kapıyı açar, gelen garsondur masa üstüne servisi yapar, tam çıkmak için kapıya yöneldiğinde şehrazat masa üzerinde duran çeki eline alır şehrazat:bahşişiniz diye seslenir. bunu duyan garson geri döner uzatılan çeki alır, bakar. gözleri yuvalarından fırlamıştır garson:bu benimmi şehrazat:evet onur şaşkındır donmuş kalmıştır, garson hızla odayı terkeder, şehrazat onura döner şehrazat:2. siyah geceye hazırım der onur hızla odadan çıkar sabaha kadar içer :)) yer ist. kerem:dubai seyahatınız nasıl geçti onur ifadesiz bir şekilde bakar, şehrazat tebessüm ederek şehrazat:onur bey çok memnun kaldı garsona 300 bin $ bahşiş verdi kerem: ne... ne... onur:verdim nolmuş. para benim dimi allah allah ((--NeSli--)) 03-12-06, 11:53 Arkadaslar bu senaryoda benden yorumlarınızı esirgemeyin lütfen:) Senaryo 1 Onur: Siyah bir gece daha Şehrazat:Ne...Neee? Şehrazat donup kalmıştır.Kelimeler boğazında düğümlenir.Onur ise o soğuk yüz ifadesini hiç bozmadan cümlelerine devam eder. Onur:ewt Doğru duydun.Bir SİYAH GECE daha...Tam 300 bin dolar. Şehrazat hala cevap vermekte zorlanır.Başından kaynar sular dökülmüştür.Ne diyeceğini bilemez.Dişlerini sıkar ve: Şehrazat: Onur Bey Siz beni ne sandınız hıı?Para için namusunu satan bir kadın mıı? Onur:Benm sizi bir sey sandığım yok.Daha önce de yaptığım bir teklif bu... Şehrazat:Hala daha bu teklifi siz nasıl yapabiliyosunuzz.? der.Şehrazat öylesine kızgındır ki elini sıkmış ve küpe elini kesmiştir.Onur şehrazatın bu halini görür ve onu tekrar kışkırtmak için sözlerine devam eder. Onur:İlk defa yaptığınız bir sey değildir nasıl olsa hııı??? Şehrazat:NE DEDİĞİNİZİN FARKINDASINIZ UMARIM.... der.Kaanı açık vermemek için elinden gelen herşeyi yapar. Onur:Teklifimi kabul ediyomusunuz etmiyormusunuz Şehrazat hanımm.300 bin dolar... Şehrazat:HYR..... Onur:İYi düşünün geçen seferkindede böyle demiştiniz.. Şehrazat:ASLA....Bakın ben o parayı gerçekten ihtiyacım olduğu için aldım. Onur:Hangi ihtiyacınız... Şehrazat: Söyleyemem... Onur: Söylemesseniz işinize son veririm.Çalışanımla ARAMDA hiçbir engelin bulunmamasını isterim.. Şehrazat: Onur Bey bakın o parayı... Onur: Dİnliyorum... Şehrazat: O parayı yakınımda ki bir insanın hastane masrafları için aldım... Onur: KİM????.... Devamını isterseniz yazarım:)YORUMLARINIZI BEKLİYORUM SILA AKKUŞ 03-12-06, 12:01 kısa ama; benim düşüncem şu binbir gece hakkında; 1-füsun çocuğunu doğuramıycak çocuk düşebilir 2-şehrazat onurun 300 bin dolarlık teklifini kabul etmiycek 3-şehrazatın kayınpederi birz bili olsun yumucıycak 4-bennu kereme olan aşkını itiraf edicek ama kerem şehrazata aşık olduğu için kabul etmik 5-ve bunu öğrenen bennu şehrazatla olan dostluğunu bitircek gibi geliyor bana ama sizin düşüncenizi bilemem. ((--NeSli--)) 05-12-06, 14:53 Şehrazat: Onu By bunu size söyleyemem der.Artık istedikleri kata gelmişleridr.ama onur Şehrazat tam Çıkarken en alt kata basar Şehrazat: Onur Bey odama gitmek istiyorum ve bu teklifinizi unutmak istiyorum. Onur: Halbuki bu teklife açık olmanız lazım Şehrazat sesinin tonunu değiştirip daha sert bir hale getirerek: Şehrazat: NE demek şimdi buu??? Onur: Ne anladıysanız o demek. Şehrazat: Onur Bey kendinize gelin.Ben... Onur: Siz... Şehrazat derin bir nefes alırr. Şehrazat: Ben iyi bir anneyim.Oğlu içni herşeyi göze alabilen bir anneyim. der.Asansör durmuştur ve şehrazat hızla oradan cıkar.Onur ise olduğu yerde kalakalmıştır.Kafasında tek bir soru işareti vardır.... seyşelll 07-12-06, 14:10 seyşelll den bi senaryocuk,1 Onur: 300000 ve bir gece daha?? Şehrazat’ın benzi atmış,gözleri kocaman olmuş,duyduklarına inanamaz.nefesi boğazında düğümlenir,yutkunmak bile zordur..o sırada asansör durmuştur..kendini zor atar dışarı..Onur da iner. Onur: Şehrazat.. Şehrazat arkasına bakmaz,başı dik hızlı adımlarla odasına gider.Kalbi hızlı hızlı atmaktadır.Kapıyı kilitler hemen , oraya çöker,hıçkırarak ağlamaya başlar.Böylece kalır,dakikalar sonra aklına Kaan gelir,evi arar.Onun sesini duymak nefes gibi gelecektir..Telefonu Mihriban açar. Mihriban:Alo.. Şehrazat:Mihriban Abla(ağladığına belli etmemeye çalışarak) Mihriban:Şehrazat,sen misin?Nicesin bacım? Şehrazat:Mihriban Abla..Kaan uyudu mu?Uyumadıysa sesini duysaydım.. Mihriban:Uyuyor bacım..Yarın gelirsin? Şehrazat konuşamaz..yutkunur.. Mihriban: Orda mısın? Şehrazat:Yarın görüşürüz.. (Mihriban şaşırmıştır,telefon elinde kalakalır..) Telefonu kapar,yüzünü yıkar,gözyaşları durmuyordur.. Onur Şehrazat’ın arkasından bir süre bakar.O da odasına yönelir..Odadaki koltuğa oturur,bakışlarını bir yere sabitler.Şehrazat ın odasına giderkenki hali aklındadır..Yıkılmış,ama dik..Onur şaşkındır…Bir yandan kendisine kızar,böyle basit bir kadını nasıl isteyebildiğine şaşıyordurMerak ediyordur Şehrazat ı..Gerçek yüzü o geceki kadın olamaz diye geçirir aklından,ama almıştı işte o parayı..Şimdi ne fark vardı peki..Onur un aklından türlü düşünceler geçer..Bilmiyorduki yan odadaki Şehrazat ın ondan beter durumda olduğunu,anlayamıyordu onu nasıl bir kuyuya attığını.. Gece geçer..Şehrazat için çok zor geçer ..Bir de bu adamla dünyanın öbür ucunda olmaktan tiksinir.Duş alır biraz kendine gelir.Bunun böyle olamayacağını bu durumun sürekli önüne sunulacağını anlamıştı..Kararını vermiştir,ne olursa olsun işi bırakacaktır..Artık onurunu daha fazla ayakaltına aldırmayacaktı..Çabucak hazırlanır,uçağa gitmek üzere odasından çıkar..Lobide kendisini bekleyen Onur u görür..İkisi de konuşmazlar..Onur kaçamak bakışlarla ‘’gidelim?’’der..Şehrazat konuşmaz takip eder sadece..Hiç konuşmazlar ta ki İstanbul da ayrılacakları ana kadar..Şehrazat bagajları aldıktan sonra arkasına bakmadan yürümeye başlayacakken Onur durdurur.Özür dilerim anlaşmayı bozmamalıydım,der..Şehrazat bir an nefretle bakar..Sonra arkasına bakmadan devam eder..Onur arkasından bakakalmıştır gözlerindeki nefreti daha net görmüştür bu sefer.. seyşelll 07-12-06, 14:51 seyşelll den bi senaryocuk,2 Annesinin geldiğini gören Kaan koşarak Şehrazat ın boynuna atılır. Şehrazat sımsıkı sarar oğlunu içine sokmak istercesine öper öper..Ağlamaya başlar..Küçük Kaan şaşkınlıkla sorar.. Kaan:Niye ağlıyorsun anne?? Şehrazat:Çok özlemişim seni oğlum der.. Kaan ı inandırır ama Mihriban ı inandıramaz..Yatak odasına eşyalarını bırakmaya giden Şehrazat ın peşinden Mihriban da gelir.. Mihriban:Noldu bacım??Şehrazat.. Şehrazat bir şey olmamış gibi aceleyle eşyalarını bir kenara koyar.Üzerini değiştirmeye koyulur. Şehrazat:Bir şey yok Mihriban Abla..Özlemişim Kaan ı.Nasıl,seni üzmedi değil mi? Mihriban: Hiç üzer mi benim melek oğlum?Ama Şehrazat akşam da sesin hiç iyi gelmiyordu,bir şey mi oldu der? Şehrazat:Valla bir şeyim yok ablam..Yorgundum akşam da fazla konuşamadım..Sen meraklanma.. Gece geçer..Sabah Şehrazat gergindir..Sürekli düşünüyordur..Zor bir gün onu bekliyordur..İstifasını verince nerden başlamalı diye düşünüyordur..Tam da kadro edinmişken,bunun için bu kadar emek harcamışken herşeye baştan başlamak zor olacaktır..Biliyordur,ama başka çare kalmamıştır..Kendinden emin şirkete gider.Odasına çıkmaz,direk Onur un ofisinin yolunu tutar..Kapıyı çalar,çantasından akşam yazdığı istifayı çıkarıp önüne koyar..Onur pek de şaşırmamıştır ama karnına bir yumruk yemiş hisseder.Arkasını dönmüş çıkarken Onur un sesini duyar:Şehrazat Hanım..Şehrazat durur,dönmeden dinler.. Onur:Şehrazat Hanım,bir anlaşma yaptığımızı kurallarına uymadığımı biliyorum,ama uzatmayın,projenizi bırakıp gitmeyin,bir daha böyle bir şey tekrarlanmayacak,inanın bana..Onur çok gerilmiş,bütün bunları Şehrazat a bakmadan bi çırpıda söylemişti..Zaten Şehrazat ın Dubai deki halini görünce bunun olabileceğini düşünmüş,İstanbul a geldiğinden beri de böyle bir şey olursa ne yaparım düşüncesinden kurtulamıyordu.. Şehrazat tiksinerek Onur a bakar,konuşmaya değer bu durum görmez ortada..Odadan çıkar.. Onur kalakalır… seyşelll 07-12-06, 15:48 seyşelll den bi senaryocuk,3 Şehrazat çıkışa doğru yol almışken Onur un odasına doğru gelen Keremle karşılaşır. Kerem:Şehrazat,günaydın..Nasıl geçti yolculuk? Şehrazat(yüzü düşük):Günaydın Kerem Bey,ben biraz önce Onur Bey e istifamı verdim,şu an ayrılıyorum Binyapıdan.. Kerem(şaşkın):Bir dakika bir dakika,neler oluyor Şehrazat?Ne istifası? Şehrazat:Aslında bunu Onur Beyle konuşsanız daha iyi..Biz kendisiyle anlaşamayacağız..Ben devam etmek istemiyorum.Projede başarılar.. Keremi büyük bi korku sarmıştır, yürümeye başlayan Şehrazat ı çevirir. Kerem:Şehrazat,lütfen..Biraz konuşalım..Bu kadar emeğini çöpe mi atacaksın yani??Biz bu projeyi senin sayende aldık..Böyle bırakıp gitmene izin veremeyiz..Şehrazat ı yavaşça çekerek odasına sürükler. Kerem:Lütfen oturur musun?Kerem tam Onur u aramaya yeltenmişken Onur odadan içeri girer..Ayakta olan Şehrazat ı görür Kerem e bakar.. Kerem: Onur,Şehrazat ne diyor?Neler oldu anlatır mısın?(Bu sırada aralarında ne olduğuyla ilgili fikir yürütemiyor,çok merak ediyordur.)Yine saçma bir şey yüzünden mi birbirinize girdiniz?Şehrazat gidiyordu son anda gördüm.. Onur:Şehrazat Hanım a gitmemesini projenin üzerinde emeği olduğunu söyledim.Ama kararlı..Yanlış davranmış olabilirim ama uzatmasına gerek yok… Şehrazat ikisini izliyordur..Kapıya yönelmişken Kerem durdurur.. Kerem:Şehrazat Hanım bu projeyi tamamlayalım,proje sizin bu noktada bırakmayın..Lütfen..Daha sonra bu istifayı düşünürsünüz tekrar.. Şehrazat düşünür,bu süre içinde yeni iş bakmak için de zaman kazanabilirdi ama bir süre daha bu yere katlanmalıydı.. Şehrazat:Rica ederim Kerem Bey proje hepimizin projesi..Rica ettiğiniz için proje bitene kadar devam edeceğim ama sonrası için kararımı tekrar konuşuruz. Onur a ters bir bakış atar..Odadan çıkar.. Şehrazat ın odadan çıkmasıyla Kerem Onur a patlar. Kerem: Onur..(yüksek sesle)Bu kadınla ne alıp veremediğin var söyler misin? Onur:Ne alıp veremediğim olabilir,diğerleri gibi bir kadın.(söylediğine kendi de inanmaz)Anlaşamıyoruz.. Kerem: Dubai ye gidip geldiniz ve istifa etti..Ne yaptın?.. Onur:Anlaşamıyoruz dedim ya.. Kerem: Onur,seni bilirim..Kadınlarla derdin var tamam..Ama sana demiştim,Şehrazat farklı ve buradan hiçbir yere gitmeyecek..Ona göre davran.. Onur Kerem in ses tonu ve bakışları karşısında irkilir.. Onur:Bir kadın için beni uyarıyor musun?Nasıl davranacağıma ben karar veririm.. Kerem:Sana diyorum,benim için farklı..ve evet uyarıyorum.. Onur sinirlenir hızlı adımlarla odadan çıkar.. seyşelll 07-12-06, 17:43 seyşelll den bi senaryocuk,4 Şehrazat doğru yapıp yapmadığını düşünüyordur..Bir yandan da odasına doğru ilerlemektedir..Odaya gelir..Bennu oradadır.. Bennu: (gayet neşeli)Günaydınlar efendimm..Dubaii gezimiz nasıldı?? Şehrazat:Günaydın Bennu.. Bennu Şehrazat ın keyfi olmadığını anlar. Bennu:Noldu Şehrazat?Kaan a mı bir şey oldu? Şehrazat:Yok Bennucum.Kaan çok iyi. Bennu:E noldu o zaman arkadaşım?Kim üzdü seni böyle? Şehrazat: Dubai gezisi canımı sıktı Bennucum,Onur Bey gibi bir adamla çalışmadığına şükret..Şanslısın.. Bennu:Noldu hayatım?Bir şey mi yaptı?Yine ters davrandı değil mi? Şehrazat:Biraz önce istifamı vermeye gittim Bennu..Masasına koydum ama sonra Kerem Bey öğrendi..Vazgeçirdi..En azından Dubai projesi bitene kadar devam edeceğim.Sonrasında başımın çaresine bakacağım.. Bennu:Şehrazat ne yaptı bu raddeye geldi yine? Şehrazat:Bilmiyor musun Bennu?Zaten tuhaf biri biliyorsun,bana da taktı..Gitmeyi istemedim ya Dubai ye.. Bennu:Kerem Bey ikna etti dedin değil mi?Ne iyi insan şu Kerem Bey değil mi Şehrazat? Şehrazat Bennu nun gözlerindeki ışığı fark etmez,dikkatsizdir yine..Bennu da Şehrazat ın aslında göründüğünden daha sıkkın olduğunu anlamaz.. Şehrazat:Evet Bennu cum çok şanslısın..İyi adam Kerem Bey. tiyatrocu.kiz 07-12-06, 18:57 Tiyatrocu.kiz ‘dan senaryo Onur= 300 bin dolar! Şehrazat= ne Onur= bir gece daha ! (şehrazat onura sinirli sinir li bakmaktadır ) Onur= bu kadar sinirlenmene gerek yok. Bu senin için çok zor olmasa gerek bak iyi düşün iki katı! Şehrazat= siz gelsenize biras benimle (asansörün kapısı açılır. Şehrazat önde onur arkada hızlı hızlı oturup konuşabilecekleri bir yere giderler.)(cafe vs.) Onur= sizi dinliyorum şehrazat hanım . Şehrazat= derdiniz ne sizin.dalga mı geçiyorsunuz siz benimle. Hı ?(hala sinirden titremekteyken kelimeler ağzından zoraki çıkar) Onur= benim derdim felan yok şehrazat hanım … tamam bir şartınız vardı. Sadece bir geceydi. Ama ben yine de bir sansımı denemek istedim. Ya evet diiceksin ,yada hayır… zor mu bu kadar… Şehrazat= (alaycı bir biçimde) yooo… hiç zor olur mu bundan daha doğal ne var ki sanki.. Onur= ben bu tepkiyi anlayamadım şehrazat hanım… Şehrazat.= bakın onur bey… o gün sunduğum şartlar hala geçerli . ama görüyorum ki , sizin umrunuzda bile değil. Bu bir kere yaşandı . ben borcumu ödiicem ve bir daha da bu konu açılmııcak… Onur= hmm. (cümleler arası duraksar ) Demek bir daha açılmııcak. Şehrazat=(gayet tok bir sesle) Evet.!!! onur= çok mu kötü bişiyse ikinci teklifi bile hazmedemediyseniz ne…. (şehrazat sözünü keser) Şehrazat=neden yaptım ???çok mu merak ediyorsunuz… onur=gayet tabii şehrazat = zaten sırf bu merakınız yüzünden 2. teklifi yaptığınızada eminim ben onur=bende eminim… şehrazat=neye ? onur=şehrazat hanımın bu teklifi red edeceğine …. Şehrazat= açık konuşun .. Onur= çünkü asıl merak ettiğim.şey 150 bin dolara önce hayır sonra evet demeniz!!! Şehrazat=üzgünüm bunu size asla söyleyemem…. Eğer bir gün binyapıyı bırakmak zorunda kalır yada patronum tarafından kapının önüne konulmak surati ile kovulursam ancak ve ancak o zaman öğrenirsiniz.!!! Onur= o halde kovuldunuz şehrazat hanım !!! Devam edicek ……….. tiyatrocu.kiz 07-12-06, 19:34 Sabah olmuştur…….istanbul….. Yer= toplantı odası Dubai seyahatinin sonu hakında diğer personelle görüşme toplantısı…. Onur= dubaideki yerimiz hazır sayılır arkadaşlar bu projenin günlerini sayıyoruz adamalr…….. (kerem sözünü keser) Kerem= onur bey sanırım toplantın başlamaması gerekiyordu. Onur= neden ? Kerem= e şehrazat hanımı beklemeden başlamayalım.. nolursa olsun o olmasa biz bu dubaiye ulaşamazdık… (kuru kalabalık şehrazatı över –‘’aa evet gerçekten çok gzl çalıştı’’ vs sesler işitilir.)(bu sesleri onurun uyarılı sesi susturur! Onur=arkadaşlar!!!!(biraz bekler herkes ona bakar. O kimsenin gözleine bakamaz) Onur= şehrazat hanım artık binyapı holdingde değil! Bennu =ne ne ne nasıl yani .aa(afallamıştır ) Kerem=(onura o mehur bakışından atar ve tuha bir sesle) ne ? Onur=beni duydunuz şimdi toplantıya devam edelim…. Evet nerde kalmıştık…. Toplantı devam eder…. 30 dk. Sonra o dasında oturmakta ve dalgın dalgın bir şeyler düşünmekdir…. Binden kapı sert bi şekilde açılır… Kerem=nede mek oluyor bu onur? Onur= tamam ortağız falan kapı çalmana gerek yok ama en azından daha kibart girebilirsin içeri! Kerem= onur…..(masada oturan onurun başında masaya ellerini koyar ve hesap sortarca bi pozisyonla) sana bi soru sordum !!! neden şehrazat artık binyapıda değil.. Onur=çünkü…. Kerem= çünkü??? Onur=kovdum!! Kerem=naaptın naaptınn ??? Onur=kovdum diyorum kerem. Yeter uzatma artık bak ona karşı ne hissettiğin beni hiç ama hiç ilgilendirmes. O benim personelimdi be buna ben karar verebilrdim.. Kerem= iyide kovman için ne sebebi vardı…hadi jale hanımı kovdun anladık. Hergün kadın bacaklarını açıp boy gözsteriyordu .niyeti belliydi. Ama şehrazat hanım…… (onur sözünü keser) Onur= şehrazat hanım ney ? ondan daha mı farklıydı ?? Kerem =onur saçmlaama . kadının duruşundaki , bakışındaki asaletin farkında değimlisin… patronuyla bile konuşurken yüzüne bakamıyor kadın !! nerde kaldıki boy göstermek… onur varya pireyi deve yapıyorsun… bozmuşsun kadınlarla kafayı… bi binbir gece masallarıdır tutturmuşsun. . . masal oğlum masal. Sok kafana şunu. (onur keremin sesini bestırmaya çalışmakta ) Onur= kerem! Şehrazat hanım yok ! konu kapandı! Kerem=(sinirlenmiştir.masadan masa saatini alır yere fırlatır.ve bu arada derki)peki ama neden???? Onur=(keremin bu hareketi karşısında tepkisini koyar ve birden sandalyesinden kalkarak…) Eeeee yeter be… kerem ne biliyorsun onun hakkında. Adı ney ? şehrazat. Soyadıney? Evliyaoğlu. O kadar. Ailesi var mı evli mi bekar mı, namuslu mu namussuz mu ,ne biliyorsun. Kerem=sanane ailesinden . sen kendine kadın mı seçiyorsun şirketine personel mi? Bak ne güzel şirketini kurtardı senin. Daha ne istiyorsun Onur= ne malum projeleri baka bilen biri ne yaptırıpta bizi kandırmadığı (onur abarttığının farkındadır..) Kerem=(şaşırmıştır. Duraksayıp onura bakar onur gözlerini çevirir kerem devam eder) Yuuh diyorum sana artık . başkada diyecek bişşey bulamıyorum… Onur=tamam biraz abarttım . ama öyle bir kadın için bana gelipte en iyi dostum hesap soramaz. Kerem=ya onur. Ben onu korumuyorum.hem ayrıca benim ona olan hislerimi bi kenara bıraktım ben çoktan. Onur=eee derdin ne o zaman ??? Kerem= ya o bizim ödüllü mimarımız onur çok arııcaksın…(sesini yükseltir)ya her kadında namussuzluk aramaktan vazgeç ve bir an evvel işine dört elle sarılmaya çabalasana.. Onur=ya bana koruma o kadını. Kerem=ya bırak yaaa. Ben şirketin derdindeyim. Anında araya girer bağırarak ) Onur=sen şirketin derdinde falan değilsin. Sen 150 bin dolar için patronun koynuna girebilicek kadar aşağılık bi kadının derdindesin !!!! Devam edicek ……….. seyşelll 09-12-06, 20:57 seyşelll den bi senaryocuk,5 Onur şehrazatla konuşmaya herşeyi açık açık sormaya karar vermiştir.. Ertesi sabah şehrazat ın odasına gider. Onur: Bana kızgın olduğunu biliyorum ama bir kereliğine olsun konuşalım..problemi çözelim..bu öğlen..olur mu?? Şehrazat: Peki der..Ezici bakışlarını onur un üzerinden çekmeden.. …. Öğlen Piyerlottideki çay bahçesine gelirler.(onurun arabasıyla)gelene kadar konuşmazlar.. Oturduktan sonra, Onur:Şehrazat Hanım aramızdaki anlaşmayı bozdum..tamam ama ben sizin için fark etmez diye düşünmüştüm..hem orada durumu bilen kimseler yoktu ...Şehrazat hışımla döner.. Şehrazat: Onur Bey,siz benim sizin iğrenç teklifinizi niçin kabul ettiğimi anlatsam da anlayamayacak kadar sığ bir insansınız..benim için zor bi durumdu..onurumu ayaklar altına aldıysam bunun karşılığı bana hayat olarak nefes olarak geri döndü..isteseniz de bunu anlayamazsınız..burada boşuna karşılıklı oturmuş duruyoruz..anlaşamayacağımız kesin..bir kere anlaşma yaptık onu siz bozdunuz..şimdi size güvenip işe devam etmemi hiçbişey olmamış gibi devam etmemi istiyosunuz..sırf projeye olan sorumluluğum ve kerem bey in hatırına devam ediyorum şirkette..bunu böylece bilesiniz.. Şehrazat kalkar..Onur geride kalmıştır..düşünceleriyle yapayalnızdır artık.. seyşelll 09-12-06, 20:59 seyşelll de bi senaryocuk,6 Şehrazat ve kaan hastaneye kaanın rutin kontrolü için gitmişlerdir..doktor lösemili çocuklar için düzenlenecek geceden bahsetmiş,şehrazat ı kaanı da aralarında görmekten büyük keyif duyacaklarını söylemişti.. …… Feride hanım onur u ziyarete gitmiştir… Feride: Onur,oğlum vakfın gecesi var..bana eşlik edeceksin değil mi??biliyorsun çok emeğim var lösemili çocuklarla ilgili bu gecede..yalnız gitmek istemiyorum.. Bir yandan da sıkıntılı düşünceli oğlunu izliyordur..buraya gelirken aklında böyle bi düşünce yoktu aslında ama Onur u keyifsiz görünce onu yalnz bırakmamaya karar verdi.. Onur:Anne ben gelmesem..Şirkette işler çok yoğun..Erken yatıcam..Yarın toplantılarım var.Hem senin emeğin bu benim ne iişim var?? Feride: olmaz..sende gel beni yalnız mı bırakacaksın??baban da hep böyle yapaardı.. Onur:tamam gideriz anne .. ……. Akşam salonda şehrazat ve kaan doktorla konuşurken bir çift göz onun vaarlığını fark etmişti..şehrazat ın ,gözzlerini ayırmadan o yöne bakan onuru fark etmesi uzun sürmedi…onu görünce gülümsemesi dondu önce..sonra başını öte tarafa çevirdi.. Onur hızla Şehrazat ın yanına geliyordu..kaan ise onur un yanlarına ulaştığı anda ‘’ANNE doktor amcayla gidebilir miyim??o tarafta başka çocuklarla tanıştıracak’’ der..bu sırada kaanı duyan onur şehrazata bakıyordur…. NOT:bu son kısmı böyle yazdım ama aslında bence onurla karşılaşması ihtimali zayıf..peki ama kim o zaman??kim bu süpriz kişi?? seyşelll 09-12-06, 22:04 bir kere de ben zırvalayım bakayım dedim..idollerim haramikedi ve cookiegstir..:img-cool2 Füsun aradan 2 hafta geçmiş ama hala ağlıyordur..artık gözlerinden yaş gelmiyordur sadece zırıl zırıl zırıldamaktadır..sonra aklına şeytani bi plan gelir,kan çanağına dönen gözlerinden çakmaklar çaktırarak veledi yok etmenin yollarını aramaya başlar..ve hemen oracıkta kendini merdivenler atıverir..3kat merdivenden yuvarlandıktan sonra kafasını kaldırır ve ganiyi görür…asalak gani,yerde ablasını görünce elindeki sandviçini ısırarak ‘’salak mısın abla ya az daha boğuluyodum senin yüzünden’’ der ve yanından geçerek salondaki televizyonda semra hanımı izlemeye koyulur..bi yandan da ablasıyla konuşuyordur..‘’diyorum ki abla türkiyedeki üniversiteler bana hafif kalıyor..burhan amcaya söyleyelim Harvard a kaydımı yaptırsın..artık amacım edebiyat dünyasından sonra başka bi dalda ülkeye nobel kazandırmak..ne dersin??burhan amca destekler mi??’’ Yerde zırıldamakta olan füsun toparlanır ve kalkar.. ‘’veledi düşüremedim nasıl olur’’ diye söyleniyordur..birden bi ampul daha yanar..bi filmde görmüştür: Önce ali kemalle gezintiye çıkacaklardı arabayı otobanın ortasında durduracaktı..arabayı füsunun kullanması gerekiyodu..durduğu anda ali kemal e dönüp ‘’sana bi sürprizim var allahın cezası!’’ diyecekti.. Ali kemal de ne diye merak edecek ve soracaktı..arabadan inen füsun camdan ali kemal e sarkacak,bi kafa atıp,‘’üzerime bütün malları geçirmeden olmaz’’ diyecektir..tam amaçsızca otobanda ali kemal tarafına giderken kamyonun altında kalacaktı..ama sonra düşündüki çocuk sapasağlam çıkıyordu o filmde ve kadın sakat kalıyordu..hiç uğraşamazdı şimdi sakatlıkla kız çocukla falan..sonradan düşününce aklına geldi..ama filmdeki çocuk erkekti onun veledse kız..belki de ölecekti..denemekte fayda vaardı…düşündüklerini uygulayacaktı kararını vermişti.. eve gelen ali kemal e ’’hadi gidiyoruz’’ dedi..ardından burhan ın sert sesi duyuldu:’’nereye??hiç biyere gidemezsiniz..sen gelin!!erkek doğurana kadar evden çıkmıcaksın!!der..zırıldayan füsun o an gerçeklerle yüzleşir zırıltı katsayısını arttırır ve başka bi çıkış yolu arar.. Bi yolu olmalı diye düşünüyodur sürekli..bi sabah evden kaçar..sılaya özenmiştir..kaçarken kardeşi ganiyi ve onun sandviçini de alır..bi yolunu bulup erken doğum yapacak hastanede veletleri karıştırıp bi erkek bebek çalacaktır..doktorun yine yanlış gördüğüne evdekileri inandıracaktı..bi yandan da bebeği düşürmek için türlü denemelere devam ediyordur..karar verememiştir çocuğu düşürsün mü yoksa bi çocuk mu çalsın?en son kendine bi hastane bulur..ama o gün hastanede kimse yoktur..öğrenirki herkes lösemililer vakfının geceesindedir..kıskanır onları ben de gecelere akmalıyım ,hamileyim diye kimse tarafından dışlanacak göz var mı diye düşünür..geceye gittiğinde karşısında şehrazat ı görür oğluyla birliklte..süpriz kişi füsundur..ve oğluyla şehrazatı görünce hasetinden çatlar..oracıkta veledini düşürmüş olur..böylece her şerden bir hayır doğar atasözünü hayat felsefesi yapıp şerlerine devam eder.. Zırıldamasını kimse durduramaz..ses telleri bu tiz ses üzerine iyice eğitir bu süre zarfında..şehrazat iş kadını ben olamaz mıyım diye düşünür :img-beee: ve sonunda soprana olur.. seyşelll 10-12-06, 08:02 zırvalamayı sevdim,devam ediyorum..:klme Onur:300000dolarr.. bir gece daha.. Onur un teklifini duyan şehrazat ın kan beynine çıkmıştır..kırmızıdan mora mordan yeşile her renge giriyordur..ama aklına takılan onur un teklifinden çok içinde bulundukları asansörün mimarisidir..kendini toplayıp onura bikaç kafa atmayı istiyodur ama mimarlık onun melekelerinin ayrılmaz parçası olmuştu…sonunda dayanamayıp gözleriini kocaman kocaman açarak ‘’siz beni ne sanıyorsunuz?kötü mimariden istifadeye mi çalışıyorsunuz?’’der ve içinde kalmasın diye bir kafa atar.. O sırada asansör durmuştur ve şehrazat hala söyleniyordur:’’olmazki..7yıldızlı otelde bu asansör olursa biz memlekete üzülmeyelim’’ Hızını alamamıştır.. zaten şu onur denen adam da fena canını sıkıyordur..hemen odasına gider,zorlu bir tasarım sürecine girer ve rahat tekvando yapılabilecek bir asansör dizayn eder..tasarımı yapması 2 saatini alır,çok zor saatler geçirmiştir bu süre zarfında…dubai tower ı tasarlarken bile 1gün harcamıştı,bit kadar asansörle bu kadar vakit kaybetmesini onura bağlar,kendine yediremez..artık gözünü hırs bürümüştür..şu onur denen adamın sürekli onu ezmesine dayanamıyordur.. Tasarladığı asansörle tasarım dünyasında bir çığır açar,özellikle bütün bayanlar artık tekvando öğrenmeye başlamıştır…. Dubaiden dönen şehrazat ve onur da bir tuhaflık olduğu kerem in gözünden kaçmaz.. Zaten uzun zamandır şehrazat a ölüyordur..şehrazat ın ise aklı fikri onur dadır.. amacı yeni tasarladığı asansörlerden birine onur u atmak ve 1000000dolar yada hiç deyip kafa göz girişip bir de yeni ögrendiği tekvandoyu üzerinde denemektir… amacına ulaşır..onur u bir şekilde asansöre binmeye ikna eder..tam onur 600000 diyecekken ağzını açmışken 1000000 der ve pis pis sırıtır..onur neye uğradığını şaşırmış…onurumu ayaklar altına alıp bu kadınla bir siyah gece daha geçirsem mi diye düşünmektedir…şehrazatsa artık hazırdır..üzerindeki siyah şalı savurur..şehrazat ın belide siyah kuşağı gören onur:’’nasıl yani?siyah giymişsinin matem rengi..özel bir sebebi var mı??''der ve şehrazat ın farklılığını hayatında istisna kadın olduğunu kabul eder ve onur un beyin damarlarındaki tıkanıklık yavaş yavaş çözülüyordur..bütün kadınlar melektir demeye başlar…şehrazat ise ses mes duymuyordur..full konsantrasyon onura girişir..amaaa beyninden vurulur..tekme atamıyordur rahat..nasıl unutmuşturki??bu asansörü kadınlar için tasarlamıştı ama o uzun bacaklarıyla her tekme girişiminde onur dan sonra kendi bacağını da çarpmaya başlar..asansör durur.. kapı açıldığında kerem şaşkınlıkla kaçmaya çalışmaktan ter içinde kalan onur u ve tekvando kıyafeti içinde parlayan şehrazat ı görür..çok kıskanır..şehrazat a belli etmez durumunu.. kerem i uzaktan kesen bennunun ise asansör ve kerem le ilgili başka projeleri vardır..yüzüne muzip bir gülümseme yayılır… Kerem kıskandığını şehrazat a belli etmez ama onurla yalnız kalır kalmaz ona bozuk atar..öldürücü , ürkütücü,deli bakışlarını fırlatıp:’’bir kadınla aynı asansörde kaldın..ve o kadın şehrazat..ne yaptın??’’der.. onur havalardadır…kerem in bu halinin aksine o pis pis sırtıyordur..aklında yine hinlikler vardır,tabiki bir aşağılık kadının altında kalmayacaktır…açılmış olan beyin damarlarından sonra farklı düşünmeye başlamıştı fakat şehrazat ın darbeleriyle birkaç tahtası daha eksilmişti.. Artık bütün kadınlar onurdan korksundu:icon_twis …(gerçi hep korkmuşlardı..) Şehrazat ise yıkılmıştı,nasıl yani,kötü mimari onu da mı içine almıştır..:img-cray: seyşelll 12-12-06, 06:11 :hıh 2 haftalık ara nedeniyle saçmalama eylemim devam ediyor. :klme Onur:üç yüz bin dolar… Bir gece daha… Şehrazat ın yüzüne okkalı bi tükürük fırlatmasıyla neye uğradını şaşıran onur kendini arapça arabesk şarkılara vermiştir.. yan odada kalan şehrazat ın odasından ise azerice zılgıt sesleri yükselmektedir..onur bu seslere daha fazla dayanamaz roof a çıkar.o içkisini yudumlarken arkadan birinin dokunduğunu hisseder bi anda zıplar.. Şehrazat bi kere daha ama bu sefer daha şiddetli ve yoğun olmak üzere tükürür,sonra hızla kaçar..bunun üzerine elindeki içki kadehini kafasında kıran Onur dilini ters çevirmiş ağlamaya başlamıştır..onur bu hareketin ikinci kez tekrarlanmasından çok etkilenmiştir;çünkü babasını başka kadının yatağında yakaladıklarında,annesinin babasının suratını göstererek ‘’tükür oğlum’’ demesini hatırlamıştır.Nasıl da onun kalbindeki noktaya dokunmayı başarmıştır.. Şehrazat dönüş yolunda uçakta yan yan Onura bakmak suretiyle her an temkinli ve tükürmeye hazır komplo teorileri üretiyordur.. Onursa kararını vermiştir şehrazat a evlenme teklif edecektir,o beni anlıyor diye düşünüyordur.. Akıllarında bu düşüncelerle İstanbul a doğru yol alırken Toros Dağları sırtlarında uçağın mazotu biter tüm yolcuları teker teker aşağı atmaya başlarlar..Uzun zamandır kendine zaman ayıramayan dağcı Şehrazat bu duruma çok sevinir..Elinde kocasından bitanecik aşkından kalan hiç yanından ayırmadığı matarasıyla hoplaya zıplaya dağdan aşağı inmeye başlamıştır..bu sırada Allah Onur un cezasını vermiştir:matarasız ve susuz bi deliğe düşmüş kafasını yarmış ölümü bekliyordur.. Ordan geçmekte olan Şehrazat ise onu orda görünce bir zılgıt daha koparır ve aşağı doğru fırsat bu fırsat deyip bi kere daha tükürür..daha beter olsundu..:icon_evil arkasına bakmadan devam eder..:img-beee: İstanbul a binbir gece sonra ulaşan Şehrazat Kaanı büyümüş Türkçeyi unutmuş Azerice konuşur bulunca acilen bi kursa kaydolur..Tüm zamanını onu unutmuş olan oğlu ve iyiki Dubai ye giderken burda kalmış dediği Mihriban la geçiriyordur..Vakit buldukça da formdan düşmesin diiye istanbulda tırmanacağı ne kadar yer varsa çıkıp çıkıp iniyodur..Bi gün Eyüp sırtlarından Piyerlottiye doğru mezarlıkların arasından tırmanmıştır..Bi çay içip nefes alayım diye düşünmüş en manzaralısından bi masayı kapatmıştır..İki dakika sonra Onur yanında biter..Gözlerini kocaman kocaman açan Şehrazat hayal mi görüyorum diye düşünmeye başlar…:blink: Onur o delikte belki de ölecekken Şehrazat ın son tükürüğü ile hayata sıkı sıkı bağlanmış,gözlerinin önünden Şehrazat ın siluetini hiç ayırmadan bi çaba kurtulmuştur.İstanbul a geldiğinden beride Şehrazat ı aramış fakat hiçbir yerde izine rastlamayınca adına ölmüştür diyerek Eyüp mezarlığının en fiyakalı manzaranın olduğu yerden bir mezar anıt diktirir..Her gün oraya gelip dua ediyordur..Taki Şehrazat ı orda tırmanır görene kadar.. Şehrazat ın masasına gelen Onur sormadan oturur.Şehrazat a bakar, ’’üçyüz milyon dolar..Benimle evlenir misin??’’ der..Cevap olarak da Şehrazat tan okkalı bi tükürük yer..Onur cevabını almıştır..Çok mutludur..:love05: NOT:Eylemlerim devam edecek...:img-cool2 tarasbulba3 12-12-06, 18:40 :hıh 2 haftalık ara nedeniyle saçmalama eylemim devam ediyor. NOT:Eylemlerim devam edecek...:img-cool2 durum vahim görünüyor allah yardım etsin... seyşelll 15-12-06, 09:31 seyşelll den bi senaryocuk serisinin devamı; bölüm 6 , 1 Elinde projelerle Onur un odasına girmek üzere olan Şehrazat, Nurhayat Hanım a sorar,’’Onur Bey müsait mi?’’ Nurhayat Hanım,’’evet’’ der.. Odaya giren Şehrazat ve masanın kenarında oturan Feride Hanım göz göze gelirler.. Feride :Şehrazat Hanım??Bu ne güzel tesadüf.. Şehrazat vakur bakışlarındaki şaşkınlığı gizleyemez..Ama odada onlardan daha çok şaşıran iki kişi daha vardır: Onur ve Kerem.. Onur:Anne, siz tanışıyor musunuz? Feride: Bizzz,Şehrazat Hanımla akşam tanıştık..Vakıf gecesinde..Demin sözünü ettiğim fedakar annelerden biri de Şehrazat Hanım..Çok tatlı bir oğl… Kerem ve Onur bi an durumu idrak edememiş..Şaşkınlığını ilk yenen Kerem,’’Feride Anne, karıştırıyor olabilir misin?Şehrazat ın hiç çocuğu yok..Bizimle çalışan ödüllü mimarımız, bahsi geçmişti..İşte o Şehrazat..'' Onur durumun doğru olabileceğinden ürkmüş,bakışlarını önce annesine sonra Şehrazat a sabitlemiş,nutku tutulmuştur.. Bakışların çevrildiği Şehrazat kaldığı zor durumu nasıl yeneceğini bilememiş..Bir an konuşmakta zorlanmış sonra kendini toplayarak,’’Kerem Bey hanımefendi doğru söylüyor..Biz akşam tanıştık..Benim bir oğlum var..O geceye de onunla gitmiştim’’ der. Onur korkmuş,kızmış koltuğa biraz daha çökmüş sessizlik içersinde olanları seyretmeye devam eder..Kerem sessizliği bozar..Kaşlarını çatarak,’’Şehrazat, bizim niye bundan haberimiz yok ?’’ der.. Şehrazat, Kerem in sorusu karşısında ezilmiş vakur bakışlarını indirip yerine anlayış bekleyen bi bakışla,’’Kerem Bey, bunu size söylemedim,çünkü burdan önceki bütün iş başvurularım küçük çocuğum olduğu yüzünden reddedilmişti.Başka çarem kalmamıştı. Beeen yalanım için özür dilerim.’’ der. Kimse ne diyeceğini bilemezken ve Onur şaşkın,aptallaşmış;Kerem de sertçe ve aldatılmış bakarken Feride Hanım durumun vehametini fark edip yavaşça kalkar ve Şehrazat a,’’Bana eşlik eder misiniz?Biraz hava alalım’’diyerek dışarı çıkarır.. ... seyşelll 15-12-06, 10:21 seyşelll den bi senaryocuk bölüm 6 , 2 Feride: Şehrazat Hanım,durum ne olursa olsun..Oğlunuz olduğu gerçeğini saklamış da olsanız,sizin gibi fedakar bir anneyi tanımak ve bizimle çalıştığınızı öğrenmek beni mutlu etti.. Şehrazat şaşırmış,teşekkür eden bakışlarla..’’Teşekkür ederim..Asıl ben mutlu oldum,fakat beni anlayın..Başka çarem kalmamıştı..Yoksa tercihim asla bu olmazdı..’’der. Feride, Onur ve Kerem in hararetli konuşmasının ortasında odaya girer.. Kerem: Şehrazattan hiç beklemezdim..Keşke gerçeği en başında anlatsaydı.. Onur:Anlatsaydı ne olacaktı?Biz fırsat verecek miydik Şehrazat a? Odaya giren Feride ye dönerek,’’Anne,akşam vakfın gecesinde tanıştık dedin..Nasıl oldu?’’ diye sorar Onur.. Feride: Akşam vakfın müdüründen bilgi alırken Şehrazat Hanım ve tatlı oğlu gözümüze çarptı..Vakıf müdürü de bize Şehrazat Hanım ın ne kadar fedakar bir anne ve vefakar bir insan olduğundan bahsetti..Oğluna ilik nakli yapılmış,oldukça da pahalı bir tedaviymiş..iki yüz bin dolar civarında..Vakıf gerekli maddi desteği sağlayamamış,ama Şehrazat Hanım son anda parayı bulmuş..Vakıf onu desteklememesine rağmen Şehrazat manevi desteğini çekmemek için akşam oraya gelmiş..Biz Şehrazat Hanımı çok beğendik..Ayrıca burada söylemiş olduğu yalana değil, yalanın nedenine bakın..Şirkete bu kadar faydalı bir mimarken söylemiş olduğu yalanın da hiçbir kıymeti yok bence.. Onur annesinden duyduklarıyla şokta ve üzgün..Keremse Şehrazat ın durumunu öğrendiğinden onu gözünde daha bir yüceltmiştir..’’Önce kızmıştım ama Şehrazat ın yanlış bir şey yapmayacağını biliyordum..O bir şeyi yapıyorsa mutlaka bir sebebi vardır.’’ Onur un durumdan fazlasıyla etkilendiğini gören Kerem: Ben sana dememiş miydim?Şehrazat farklı diye?Anladın mı şimdi? Onur:Haklısın.. Bennu ve Şehrazat holdingin bahçesinde oturmuşlardır.. Şehrazat:Her şeyi öğrendiler Bennu..Ama zaten burayı bırakacaktım..İş bakmaya devam ederim..Durumu biliyorsun,burası benim için cehennemden farksızdı..Bir de şimdi yalancı durumuna düşmüş oldum.. Bennu: Dur bakalım Şehrazat..Sen işinde çok iyisin..Bunu da kanıtladın..Burada çalışmanın senin için ne denli zor olduğunu tahmin ediyorum,ama bekle.. Şehrazat:Kerem Bey bile ilk kez mesafeli davrandı..Onur Bey bana takmış vaziyette zaten biliyorsun..Onur Bey in annesi iyi bir insan..Oradan aldı ve çıkardı beni..Elimi kolumu nereye sığdıracağımı bilememiştim.. Bennu:Arkadaşım,bekle bak kötü bir şey olmayacak.. Şehrazat ayağa kalkar Bennu yu orda bırakarak ‘’Ben kararımı verdim.Onlar söylemeden toplanmaya başlayayım..’’ Bennu:Şehrazat bekle.. seyşelll 15-12-06, 11:24 seyşelll den bi senaryocuk bölüm 6 , 3 Odasına gelen Şehrazat eşyalarını toplamaya başlar..Arkasından gelen Bennu Şehrazat ı nasıl durdurum diye düşünürken Kerem ve Onur odaya girerler..Kerem ‘’Şehrazat toplanıyor musun? ‘’ Şehrazat:Kerem Bey böyle davranmak zorunda hissetmeseydim asla yalan söylemezdim..Bu durum sizleri rahatsız edecek..Ben istifamı hemen vereceğim.. Kerem:Aslında bu durumda senden istifanı istememiz gerekirdi fakat Şehrazat, biz her ne kadar seninle ilgili bir gerçeği şirketten saklamanı doğru bulmasak da bizimle çalışmaya devam etmeni istiyoruz.Bu hem benim hem Onur un ortak kararıdır.Senin BinYapıya yapmış olduğun katkı göz ardı edilemez.. Bennu: Özür dilerim..Şehrazatla biraz yalnız konuşabilir miyim?(Şehrazat ı kenara çeker) Şehrazat,lütfen aceleci davranma..Bak anlayışla karşıladılar..Bunu daha önce de konuşmuştuk..Kaanı düşün.. Şehrazat:Bennu.. susar biraz,düşünür..sonra Bennu ya bir şey demeden odada bekleyen Onur ve Kerem e döner.. Şehrazat: Peki..Yalan söylediğim için tekrar özür dilerim.. Onur ve Kerem duruma sevinmiştir..Odadan çıkarlar.. seyşelll 15-12-06, 12:40 seyşelll den bi senaryocuk bölüm 6 , 4 Onur, Şehrazat la ilgili gerçeği öğrendiği gece kendi içinde bir savaş yaşıyordur.Salonda her zamanki yerinde bi anneye bunu yapabilecek kadar hayatla sorunum nedir diye düşünüyordur.. Onu yine elinde kadehle gören Firdevs Onur un probleminin büyük olduğunu kavrar ve düşüncelere dalmış Onur a bir şey demeye dili varmaz..Gerisin geri döner ve merdivenlerden iner.. Onur yine Şehrazat ı düşünüyor..Nasıl olayları bu hale getirdiğini tartarcasına yaptığı ilk teklifi Şehrazat ın reddedişini sonra çaresizce gelişini ve evet deyişini..O siyah gecede ona nasıl üzgün ve insanlıktan çıkmış buzdan bir heykel gibi gelmiş olduğunu gözlerinin önüne getirir..Sonra Azerilerle toplantıdaki halleri,Dubai ye gelmek istemeyişi,kendisinin ona yaptığı baskıları düşünür..Çok kızgındır..Babasından ve onu bırakıp giden kadından bir kez daha nefret eder..Gözlerini kör ettikleri için.Kendine inanamaz,ne zaman bu kadar küstahlaştığını hatırlamak onun için zordur.. Şehrazat gelir aklına yeniden..Elleri dudaklarında önce gülümser..Ardından yüzü düşer..Neden onu bu konuma getirdiğini,neden parayı istemesinin nedenini söylemediğine kızar..Tekrar kendine döner,o söylememişti,peki kendi niçin sormamıştı..İçkisinden bir yudum daha alır..Müziksetinin yanına gider ve Rimsky Korsakov un cd sini koyar..Bu gece daha çok hesaplaşmalar onu beklemektedir.. Ertesi gün işyerinde normal bir gün geçiren Şehrazat akşamüstü Onur un çağırmasıyla yine gerilir..Projeleri toparlayıp odanın kapısını çalar ve içeri girer.. Onur: Şehrazat Hanım dün konuşamamıştık projeler hakkında..Bi bakalım.. Şehrazat mesafeli ve çekinik bir halde gelir..Projeleri serer..Anlatmaya başlar..Çabucak anlatıp gitmek istiyordur..Onursa dikkatini projelere zor veriyordur.. Şehrazat konuşmasını bitirir..Kapıya doğru yönelir..O sırada Onur seslenir’’çıkıyor musun?’’ Şehrazat ’’evet ‘’ der. Onur önce bir şey diyecek gibi olur sonra susar ve ‘’İyi akşamlar‘’ der.. Şehrazat :İyi akşamlar.. Şehrazat beyaz ceketi ve siyah şalını boynuna dolamış şirketten çıkmış,taksiye doğru hızlı adımlarla ilerliyordur..O sırada arkadan gelen Onur hafifçe kolundan tutarak Şehrazat ı kendine çevirir. Onur:Niye söylemedin?Hasta oğlun için paraya ihtiyacın olduğunu niye söylemedin? Şehrazat şaşırmıştır ve önce ne diyeceğini bilemez..Sadece Onur un soran gözlerine bakarak ‘’Onur Bey sormadınız ki..Sadece iğrenç teklifinizle beni yerin dibine soktunuz’’ der ve tam yürümeye başlamışken Onur un sesi kulağına gelir..’’Anlatmayı deneseydin,böyle bir şeyi asla yaşamazdık..Bunu neden yaptığını bir düşün..Ben yaptığım iğrençliği hazmedemiyorum ama senin suskunluğun beni bu duruma soktu..’’der ve gider.. Şehrazat bir kez daha yaşadıklarını düşünür..Doğru olabilir mi diye kendine döner..Artık bu durum ona ağırdan öte gelmeye başlamıştır..Eve gitmez..Kendini dinleyeceği bir yer bulur ve orada saatlerce ağlar..Ta ki zamanın geçmiş günün ağarmaya başladığını fark edene kadar..Eve gider ,Kaanın yanına uzanır..Öper ve aklından geçenleri silmeye çalışır.. captain jack 15-12-06, 15:20 "Son günlerde herkesin konuştuğu tek olay Binbir Gece dizisinde ki ahlaksız teklif. Bu madalyonun görünen yüzü. Peki kaç kişi BinBir Gece Masallarının gerçek hikayesini biliyor. İşte bilmeyenler için Bu hikayenin özünü araştırdım ve sizlerle paylaşmaya karar verdim arkadaşlar. BiNBiR GeCe MaSaLLaRı:::: Hikâyeye göre Fars kralı Şehriyar "Hindistan ile Çin" arasındaki bir adada hüküm sürer (eserin daha sonraki biçimlerinde, Şehriyar'ın Hint ve Çin'de egemenlik sürdüğü yazar). Şehriyar karısının kendisini aldattığını öğrenir ve öfkelenir, tüm kadınların sadakatsiz, nankör olduğuna inanmaya başlar. Önce karısını öldürtür, sonra da vezirine her gece kendisine yeni bir hanım bulmasını emreder. Her gece yeni bir gelin alan Şehriyar, geceyi geçirdikten sonra tan vakti kadınları idam ettirir. Bir süre bu böyle devam eder, daha sonra vezirin akıllı kızı Şehrazad bu kötü gidişata son vermek için bir plan kurar ve Şehriyar'ın bir sonraki eşi olmaya aday olur. Evlendikleri geceden başlayarak, kardeşi Dünyazad'ın da yardımıyla her gece Şehriyar'a çok güzel ve heyecanlı hikâyeler anlatır. Tam şafak vakti geldiğinde, hikâyenin en heyecanlı yerinde anlatmayı keser. Hikâyenin sonunu merak eden Şehriyar, ertesi gece devam edebilmesi için, o gecelik Şehrazad'ın idamını erteler. Kitabın sonuna kadar, Şehrazad'ın Şehriyar'a anlattığı hikayeler yer alır. Sona gelindiğinde, Şehrazad üç erkek çocuğu doğurmuştur ve evlenmelerinin üzerinden uzunca bir süre geçmiştir. Kralın kadınlara olan öfkesi ve kötü düşünceleri dinmiş, Şehrazad'ın sadakatine inanmıştır. Böylece önceki emrini de kaldırır. İşte Binbir gece gerçeği böyle arkadaşlar. Her ne kadar dizi aslına pek sadık kalmasada herkes tarafından çok beğenildi. " seyşelll 16-12-06, 08:30 size eylemlerim sürecek demiştim dimi? :klme Şehrazat ın teklifini neden kabul ettiğini öğrenen Onur un içi hüzünle dolar ve kulaklarına hafiften arapça arabesk parçalar çalınmaya başlar..ve gittikçe şiddetlenen parça eşliğinde onur kendini daha fazla tutamaz..şaşakalmış kerem, feride ve şehrazatın yanından odanın ortasına geçerek İbrahim tatlıses gibi ellerini iki yana açıp sallayarak zıplamaya başlamıştır..bir zıplayıp bir kollarını yanına alarak bacaklarını kırarak yana yana kaymaktatır..ne olduğunu anlamayan oda ahalisinden feride’’onur,oğlum iyice delirdin sen'' der..onurdaki ruh değişimini anlayan şehrazat ona acır ve yanına geçerek azeri halk oyunlarından bi bölüm sergilemeye başlar..keremin de içi fıkırdamaya başlamıştır.sonunda dayanamayıp o da harmandalıya başlar..olup biteni şaşkınlıkla izleyen feride tam kulağına hafiften karadeniz müziği gelmiş horon tepmeye yeltenmişken ,yakın arkadaşı ,kerem in annesi seval odaya girer ve müziksiz dans eden çocukları ve bir kadını görünce ,tövbe tövbe diye söylenerek ferideyi de kaptığı gibi odadan çıkartır.. O günden sonra onur kendini fars kralı şehriyar sanmaya başlamıştır..şirketten eve evden şirkete taç sandığı baretini takıp atı şehriyarla gidip geliyordur..yaptırdıkları dubai deki skytowers için yeni sarayım yapılıyor diye anlatıyordur..bir gün dünyazad sandığı kerem e şehrazat ın ona raks etmesinin hayallerini kurduğunu anlatır..kerem olan biteni anlayamamış olmanın verdiği üzüntüyle ağlamaktan kör olur..bu durumdan istifade bennu kendini şehrazat diye yutturur ve kerem i ,onun yatıyla İskandinav ülkelerine kaçırır.. Onur un kendini şehriyar sanmasının verdiği rahatlıkla dubaiden aldığı çeşit çeşit cariye arap kızı elbiselerini giyerek şirkete gelen şehrazat, onur u daha da çıldırtıyordur..bi gün onur toplantı sırasında dayanamaz ve şehrazat a raks etmesini söyler..şehrazat raksa başlamışken ‘’dur’’ der..şehrazat durur..’’şimdi de masal anlat’’der..şehrazat işten atılmamak için kaana anlattığı kırmızı başlıklı kızı anlatmaya başlar ama tamamlamaz..onur mest olmuş bi şekilde hikayenin sonunu merak eder..ve ertesi gün de anlatmasını ister..kırmızı başlıklı kızı pamuk prenses ve yedi cüceler,yedi cüceleri fareli köyün kavalcısı ve daha niceleri izlemektedir..talep aldığını gören şehrazat işi paraya döker ve anlattığı masal başına para ister..her gün yarım bıraktığı maSalı tamamlar ve bir başkasına geçer hatta masalların bittiğini fark edince bile uyanıklık edip anlattıklarının en başına döner.saf onur kendini şehriyar sandığından, şehrazatın anlattıklarından etkilenerek binbir iş günü geçsin diye beklemektedir..o zaman şehrazat a inanacaktır..binbir günden sonra şehrazat heybesine yüklediği paralarla toz olur..giderken onur dan çok sevdiği at şehriyar ı da alır..onur da yediği golün etkisiyle gerçeğe döner ve eski aşağılık adam olmaya devam eder,ama arapça arabesk parçaları kulağından silmeyi bir türlü beceremez.. seyşelll 17-12-06, 11:17 saçmalamaya devam:klme Şehrazat ı gören feride anne işaret parmağını ona doğrultarak ’’işte bu kadın dün gece çocuğuyla ordaydı..çocuğunu son anda kurtarmış,parayı zor bulmuş.’’der.. Bunları duyan şehrazat faka bastık diye düşünerek gerisin geri arkasını döner ve depar atmak suretiyle odadan vınlar..Onur da önce oturduğu sandalye sonra masanın tepesinden atlayarak şehrazat ın arkasından deparı basar..şehrazat önde onur arkada koşarken onur ona yetişir ve ensesine bi tane şaplatır..kulağından tutarak çevirir’’nereye gidiyosun bakalım?’’diye sorar.şehrazat boynunu önüne eğmiş’’kahve içmeye’’der..onur ‘’hazelnut lı mı’’ der..şehrazat başıyla onaylayınca kulağından tuttuğu gibi şehrazat ı önüne katar..şehrazat ın odasına gelince onur önce şehrazat ın kulağını bırakır..sonra nazikçe ‘’bana da yapar mısın?’’ der..şehrazat ın başıyla onayladığını görünce sevinçten takla atmaya başlar,şehrazat ın onu sallamadığını görünce de amuda kalkmış vaziyette şehrazat a doğru yürür..şehrazat sinir olmuştur..kahveyi amuda kalkmış onur un üstüne boca eder..onur, ‘’yandım anam’’diye feryat figan bağırmaya başlayınca feride anne onur un sesine gelir..onur u o halde görünce çok sinirlenen feride şehrazat ı saçından tuttuğu gibi yere savurur hatta o uzun bacaklarını ikiye ayırmak için harekete geçer..fakat şehrazat önce davranır ve eline ne gelirse feride anneye fırlatır.. bu arada odada olup ne olduğunu anlamamış olan bennu her an odaya kerem gelebilir diye makyaj tazeliyordur..kerem in odaya girmesiyle en tatlı gülümsemesiyle onun yanına gidip,‘’bi kahve de siz alır mıydınız’ der..onur un yerde kıvrandığını gören kerem ‘’yok almıyım daha sonra’’ der ve koşarak şehrazat ın yanına çöker ve kucağına aldığı gibi kaçırır..onur hem kahveden hem kerem in bu durumdan istifadesinden yanarak toparlanmaya çalışır.. Şehrazat kerem den kurtulmaya çalışır,fakat onu bırakmayan kerem onu sıktığını fark edememiştir..kerem,‘’benim için önemi yok,ama ben de çocuk isterim’’ diye saçmalamaya başlar..şehrazat bunu da ahlaksız teklif olarak algılar ve gözlerini yuvalarından fırlatarak öldürücü bakışlarından kerem e de fırlatır..kerem çok korkar ve şehrazat ı yere fırlatır..belini kıran şehrazat kaderine lanet ederek sürünmeye başlar.. şehrazat ve onur aynı hastanede acile kaldırılmışlardır..onur şehrazat a bela okuyoken, onur un bi daha çocuğu olmayacağını öğrenen şehrazat zevkten dört köşe pis pis sırıtıodur:icon_twis ..mihriban ın kocakarı ilaçlarıyla iki günde iyileşen şehrazat yalansızca yaşamına devam eder..üstelik şirkette onun dışında herkes tavla oynadığından işten de kovulmamıştır..kerem de o günden sonra şehrazat a yaklaşmaya cesaret edemez.. seyşelll 17-12-06, 23:09 artık abarttım farkındayım ama idare edin:klme Holdinge iş başvurusu sırasında yanlış beyan verdiği ortaya çıkan Şehrazat işten kovulacağını düşünmektedir. Odasına gitmiş eşyalarını topluyordur..bennu ne kadar dil dökmüşse de fayda etmez.. Kerem ve onur şehrazatla bennu nun odasına gelmiş şehrazat ın toplandığını görünce panik olmuşlardır..onur o an gözü dönmüş bi vaziyette şehrazat ın dizlerine kapanmış’’gitme şehrazat nolur beni terketme'' diye ağlamaya başlamıştır..şehrazat ‘’onur bey kendinize gelin ve saçmalamayı kesin’’ der..biyandan da ‘’dinlemiyorum sizi dinlemiyom işte ‘’diye iki kulağını elleriyle sıkı sıkı kapatır.. bi an için gözü dönen onur ‘’şehroooooooooo , aşkııııııııııım’’diye bağırmaya başlar..şehrazat duyduklarına inanamaz bi şekilde ‘’iyice delirdiniz siz onur bey’’der..bu sırada seslere gelen şirket ahalisi şaşkındır..onur daha fazla dayanamaz ve ‘’benim yüzümden dimi’’diye suçlulukla ağlamaya başlar..sonra tekrar ‘’şehroooooo,aşkııııııııım’’der ve meriç dansı yapmaya başlar..bi yandan dans edip bi yandan şınav çekerken ‘’bir-şehro iki-aşkım bir-şehro iki-aşkm…’’diye tempo tutar..bu arada herkes gülmekten yerlerde sürünürken tek ciddi duran ve onur u ölesiye kıskanan kerem de kıvırta kıvırta ajdar dansı yaparak nane nane şarkısını söylemeye başlar.. Az önce onur un durumuna gülerken kerem in bu halini görünce bennunun içi kalkar ve herkesin önünde odanın ortasında serili projelerin üstüne kusar..şınav pozisyonundan bu hareketle sıyrılan onur tam bennunun üstüne yürüyecekken bennunun önüne atlayan kerem proje koordinatörünü bu zor durumdan kurtarır.. Onur ve kerem in dağılan karizması şirketi batışa kadar sürükler..herkes bu ikisine ’’allah ıslah etsin’’ diyerek istifasını vermeye başlamıştır.. Bir gün az kişilik toplantıların birinde şehrazat onur bey hakkındaki gerçeği öğrenir..duyduğuna göre onur beyin çocukken en çok sevdiği şey evcilik oynamakmış..barbi bebeklerle evcilik oynamaya bayılan onur un babasının metresi onur un bütün bebeklerini çalarak kendi oynuyomuşş,babasına da onur a barbi değil araba almasını söylüyomuşş..o günden beri onur un kadınlardan nefret ettiğini öğrenen şehrazat kendisinin barbi bebeklerini annesinin sobaya attğını hatırlayınca çok içlenir ve işe devam etmeye karar verir,tek bi şartla onur un bi daha ulumaması ve meriç dansı yapmaması..fakat bu şartı kerem e koymadığı için olur olmaz zamanlarda keremin ajdar dans ve şarkılarına maruz kalır..bu şartlarda çalışmak şehrazat için çok ağır da olsa kaanı düşünerek ve ya sabır çekerek işine devam eder.. seyşelll 18-12-06, 19:16 seyşelll den bi senaryocuk bölüm 6 , 5 O gece Şehrazat kafasının içindeki soruyla mücadele ederken Onur da kendi yükünün altında Keremlere gider.Ama bu yemekte de konudan uzaklaşamaz.Zaten bir an olsun peşini bırakmayan düşünceler onu kendi içine daha da hapsetmiştir.O suskunluğunu korurken masadaki Kerem,Feride Hanım ve Seval Hanım yine Şehrazat konusundan lafı açmışlardır. Feride: Şehrazat Hanım…Çok vakur bir duruşu var.Seval, o an görmeliydin.Üzgün ama yaptığının arkasında duran ve ona inanan bir kadın vardı karşımızda.Değil mi Kerem? Kerem: Şehrazat çok başarılı bir mimar,ayrıca bu konuda yalan söylemiş olması tamamen mecburiyetten.Feride Anne,biz daha sonra Onurla bu konuyu konuşmaya gittik yanına.İstifasını vermeye hazırlanıyordu.Bu kadar da yürekli bir kız. Seval:Peki,şirkete personal alınırken çocuksuz olma gibi bir prosedürümüz var mı gerçekten? Kerem: Anne,birçok şirkette olduğu gibi bizim de çalışma verimini etkileyeceğini düşünerek koyduğumuz birtakım kurallar var. Onur: Evet var.Şehrazat Hanım bu durumunu daha sonra bizimle paylaşsaydı anlayış gösterirdik ama.Tıpkı şimdi olduğu gibi. Kerem: Anlayış gösterirdin Onur ama bunu biz biliyoruz.Şehrazat a karşı hiç anlayışlı bir tavır içerisine girmedin hatırlatırım.Yalanını böyle devam ettirmesi çok normal.Düşün,kan kanseri bir çocuğun var ve para lazım ne yaparsın? Dürüst olup işten atılma riskine mi girersin yoksa yalanına devam mı edersin? Feride: Ben de aynısını yapardım. Seval de onaylar. Seval: Biz şirketin personel alma kurallarını bir elden geçirelim.İnsanları yalana teşvik edecek başka ne kurallarımız varmış görelim. Şehrazat o geceyi hiç uyumadan neyin doğru neyin yanlış olacağını tartarak huzursuz geçirmiştir.Sabah yine zorla Kaan ın yanından kalkıp şirkete gider.Sabah toplantı vardır ve bu defa geç kalmamış henüz Onur ve Kerem Beyler gelmeden ofiste yerini almıştır.Bu sırada masadakiler her zamanki gibi şakalaşıyorlardır. Şirketin emektar mimarı Yalçın Bey: Onur ve Kerem Bey in babaları şirketin bu günlerini görseler oğullarıyla gurur duyarlardı eminim.Çok çalıştılar sıfırdan kurdular burayı.Onur ve Kerem o zaman daha çocuktu.Eski yerdeydik, bu bina yoktu.Ne çok sıkılırlardı şirkete gelmeye. Bennu: Nasıl yaramaz mıydı Kerem Bey?..ve Onur Bey? Yalçın Bey: Birlikte olunca pek yaramazlık yapmaz birbilerine sataşırlardı.Ama hep sıkı dosttular.Onur, şenşakrak çocuktu.Babasına çok düşkündü.Kerem de tabi. Bennu: Onur Bey? Yalçın Bey: Evet Onur.Babasının ölümünden sonra çok içine kapanık ketum bir çocuk oldu. Bennu: Neden öldü babası? Yalçın Bey: Aslında normal bir ölüm de değildi.Gazete manşetlerinde çıktı,bir başka kadının yatağında ölü bulundu. O ana kadar önündeki dosyaları karıştıran Şehrazat bir an duraksar.Yalçın Bey e döner.Sonra Bennu ya bakar.O sırada Onur ve Kerem Bey odadan içeri girer. Kerem:Günaydın arkadaşlar. Onur:Günaydın.Hepimiz burdaysak toplantıya başlayalım.. Bir an Şehrazatla Onur göz göze gelir. Onur: Evet, Dubai de durum kesinleşti.Artık şantiye çalışmalarına geçiyoruz. ….. dazzle 19-12-06, 23:00 bende bir senaryo yazayım dedim bakalım beğenecekmisiniz??? onur ve kerem sinemada şehrazat ve oğluyla karşılaşınca çok şaşırırlar ve birokadarda sevinirler... kerem:aaa şehrazat merhaba nasılsın bu ne tesadüf! şeh:merhaba kerem bey!onur bey!evet büyük tesadüf iyiym siz naslsınız? onur:iyiyiz bizimde canımız sıkıldı bir sinemaya gelelim dedik işte. kerem:merhaba yakışıklı nasılsın? kaan çekinir ve annesinin kucagina saklanır. şeh:oğlum çok ayıp bak abi sana bişe soruyor cevap versene. kaan yandan yandan bakar ve iyiyim der. onur gülümser...masallah çok güzel bir oğlun var çok sağlıklı görünüyor der. şeh:evet iyileşti artık benim oğlum neyse ben sizi alıkoymamayım zaten bizim filmimizde baslamak üzeredir. kerem:çizgi filme dimi? kaan: hı hıı. kerem:hadi size ii izlemeler der ve ayrılırlar. onurun aklı şehrazatta kalmıştır giderlerken arkasından bakar. neyse:Diş günü gelir çatar. toplantıda yılbaşıyla ilgili yapılacak düzenlemeler konuşulur. kerem:herkes yılbaşında burda değilmi? yalçın:eee heralde keremcim nerede olacağız hersene oldugu gibi. şehrazat lafa dahil olur. şeh:şey....kerem bey ben yılbaşında burda olamayabilirim. onur birden kafasını kaldırır ve keremle gözgöze gelirler 2side böyle bir gelişme beklemiyodur. kerem:aaa neden bir baska planınmı var yoksa? şeh:ankaraya gidecektim teyzem orda yaşıyor kaanıda çok özlemiş benide bende onu çok özledim uzun zamandır göremiyoruz birbirimizi ve ben gelecegiz dedim.eger sizin için bir mahsuru olmazsa! kerem:şeyy olmaz bir mahsuru da bu bizimle gecireceginiz ilk yılbası ve biz onurla birseyler düşünmüştük değilmi onur? onur dalmıştır.haa aa evt çocuklarda gelsin diyecektik der ve şehrazat ile gözgöze gelirler. kerem:teyzeniz gelsin buraya daha kolay olmazmı? şeh:şeyy ben bişeler ayarlamaya çalışırım. bennu çok bozulmuştur.neden bukadar üstüne düşüldüğünü bir türlü kavrayamamıştır(saf ya bizim kızımız):img-hyste toplantı biter herkes çıkar onur:şehrazat bir dakika! şeh:buyrun. onur:ben şeyyy gelmeni çok isterim dicektim hem kaanıda getirirsin. devamı gelecek..... -sevda-cicegi- 20-12-06, 09:51 bencede davami gelsin dazzle dazzle 20-12-06, 11:29 onur yüzünde kocaman bir beklentiyle şehrazatın ağzından çıkacak cevabı bekler. şehrazat çok şaşırır böyle bir teklif beklemiyordur.bu konuda size bir söz veremem onur bey ama düşüneceğim bunu. onur:en azından bir umut bu benim için yani azar yemedim.:icon_whis şeh:iyi günler. onur:sanada kaana selam söyle. şeh:tamam söylerim. onur:şehrazat!!aslında ben seninle birşey daha konuşmak istiyorum ama boş bir vaktin oldugunda konuşabilirmiyiz. şehraz:ne hakkında bu konuşma? onur:sen ben ve olanlar.. şehr:konuşacak birsey yok siz ve ben diye birşeyde yok zaten olan oldu ve hersey bitti lütfen!!tekrar tekrar bu konuyu konuşmak yersiz. onur:çok üzülüyorum ama uyuyamıyorum geceleri vicdanım beni rahat bırakmıyor. şeh:bu konuda elimden birşey gelmez maalesef çok üzgünüm.iyi günler. onur:ama!!! der şehrazat gitmiştir bile. kerem gelir...eee onur nerdesin seni bekliyorum hadi çıkmıyomuyuz. onur:tamam çıkalım şehrazata yılbasi partisine gelip gelmeyecegini sordum. kerem:aa ne dedi peki? onur:düşünecekmiş belli değilmiş.bakalım. kerem:hımmm...peki düşünsün bakalım hadi hadi çıkalım şurdan çok sıkıldım bişeyler içmeye gidelim kafamızı dağıtalım. onur:yokk yaaa ben eve gideyim biraz yorgunum hiç dışarı çıkasım yok abi. kerem:oğlum neyin var senin yaaa seni tanımasam bu adam aşık olmuş sürünüyo derdim ama sen öle biri değilsin. onur:nasıl biri değilim? kerem:aşık olacak biri yani ama içimdeki bi ses sende bir değişim olduğunu söylüyorr. onur:aman kerem başlama yine hadi. kerem ve onur işyerinden çıkarlar. bu sırada evliyaoğlu ailesinin evinde............ burhan bey:nadide hanım sofra hazır değilmi hadi çok acıktık. nadide hanım:buyur burhan bey gel hazırlandı. bur.bey:hadi gelin hadi ali kemal sofraya. ali kemal:peki baba. burh.bey:nadide hanım birdaha nezaman gideceksin torunu görmeye? nad.hanım:şey.. bilmemki neden sordun burhan bey der füsun yine morarmaya başlar:img-hyste alikemalde. düsun:baba özürdileyerek haddim olmayarak birsey söylemek istiyorum. br.bey:söyle gelin! füsun:şey..hani o çocugu kabul etmiyodunuz hani bizim soyumuzdan saymıyordunuz ne oldu neden değişti fikirleriniz yoksa!! bur.bey:yoksa ne gelin. füsun:yoksa benim çocugum kız olacak diyemi bütün bunlar. nadi.hanım:kızım o nasıl söz. bur bey:yok öyle birsey merak ettim sordum sen bana hesap mı soruyorsun gelin ? alikemal:ama baba haklı değilmi? bur bey:sen sus karışma:img-hyste füsun ağlayarak odasına gider ......veee ben bunun hesabını sana soracağim şehrazat der. devamı gelecek............... seyşelll 21-12-06, 12:11 bölüm 7, 1 Kerem biletleri almış kontrol ederken uzaktan Şehrazat’ı gören Onur şaşırır,donakalır.Şehrazat da kucağında Kaanla arkasını dönüp başını kaldırınca Onur’u görür.O da şaşırmıştır.Onur’un neden duraksadığını ve ne yöne sabitlendiğini önce anlamayan Kerem Şehrazat’ı görünce ‘’Şehrazat,ne güzel tesadüf.’’sözleri dudaklarından dökülür.Onur Kaan’a sabitlenmiştir. Şehrazat: Merhaba,Kerem Bey. Onur bir Şehrazat‘a bir Kaan‘a bakar ve’’Merhaba,Şehrazat.’’ der. Şehrazat: Merhaba Onur Bey. Onur: Kaan Bey,merhaba.Ben Onur. Kaan utanır,annesine sarılır önce sonra annesi ‘’oğlum merhaba desene’’diyince ,o kuş sesiyle ‘’anne bu amca adımı nerden biliyor?’’der. Şehrazat: Kaancım bak ben işe gidiyorum ya her gün.İşte bu amcalar benim patronum.Seninle tanışmak istiyorlar. Bu sırada Kerem gözlerini Şehrazat’tan ayıramazken Onur Kaan’a takılmıştır. Kerem: Şehrazat,ne kadar tatlı bir oğlun var,tıpkı sana benziyor. Onur tüm dikkatini Kaan’a vermiş,‘’Sen film izlemeyi seviyor musun?’’ Kaan başını sallar.’’hıhı!’’ der. Onur: Ben de severim. Kaan: Annem sizin yanınıza mı geliyor her gün? Onur: Evet,biz annenle birlikte çalışıyoruz. Kerem: Biz de bugün biraz çocukluk yapıp sinemaya gelelim demiştik.İyiki de gelmişiz.Oğlunu merak ediyorduk. Şehrazat: Biz de bugün değişiklik olsun diye filme gelelim dedik. Kerem: Hangi filme gireceksiniz? Şehrazat:Biz aradayız.Fare Şehri’ne geldik.Komedi animasyon. Onur:Fare şehri.Hayvanları seviyor musun sen? Kaan: Evet,seviyorum.Sen? Onur: Ben de seviyorum.Biliyor musun benim bir atım var.Kocaman. Kaan merakla ‘’Atın mı var?Benim de eşeğim var.Bennu Abla doğum günümde almış.'' Onur ve Kerem Kaan’ı çok sevmiştir. Şehrazat: Biz filme girelim,başlamak üzere.Size iyi eğlenceler. Kerem: Saol.Yarın görüşürüz şirkette.Hoşça kal Kaan. Onur Kaan'ın başını okşar ve ''Kaan görüşürüz.Tamam mı?Görüşürüz Şehrazat.''der. Kaan gülümser ve annesinin kucağında salona girer. Arkalarında bakan Onur ve Kerem Şehrazat’ın ne kadar iyi bir anne olduğunu düşünür. Kerem: İyiki gelmişiz abi.Çok tatlıymış.Hadi filme girelim biz de. Onur: Evet çok tatlıymış. Filme girmek yada başka bir şey yapmak Onur için fark etmiyordur o an.Sadece aklında Kaan ve onu tutan Şehrazat kalmıştır. Akşam eve gelen Onur aklında hala filmden önceki anların hayali uzanmış düşünüyordur.Şehrazatsa aynı dakikalarda evde kucağında Kaanla şakalaşıyor,oğlunu seviyordur. Onur o gece karanlıkta kaybolmuştur.Atı Şehriyarla büyük karanlık bir ormanda yolunu arıyor ancak bir türlü ışığa ya da anayola çıkamıyordur.Hep aynı yerlerde dolaştığını anlamış,birbirine benzeyen ağaçlar arasından üşüyerek sinirlenerek kaybolmanın verdiği saldırganlıkla atını bir o yana bir bu yana sürerek hem onu ürkütüyor hem de kendini umutsuzluğa sürüklüyordur.Bütün gece Şehriyar’ın üzerinde bir ışık bulmak ümidiyle savrulur.Sonunda vardığı noktada aydınlıkta önüne Kaan’ı katmış koşan onunla şakalaşan Şehrazat’ı görür.Atını o yöne sürmek ister ama o yöne gittikçe Şehrazat ve Kaan silikleşiyor daha hızla koşmaya başlıyorlardır.Korkuyla ve ter içinde kalmış olan Onur gözlerini açar.Mavi gözlerindeki korku geçmemiş kesik kesik nefes alıyordur.Bu korkuyla,Şehrazat’a hiçbir zaman yaklaşamayacak olma ihtimalinin korkusuyla kalkar.Yatağın kenarına oturur.’’Bunu kendin yarattın’’diye kendi kendine söylenir.O saatten sonra sabah Onur için zor olur,o gece bir daha gözlerini yumamaz.Aydınlık içindeki Şehrazat ve Kaan’ı düşünür durur. dazzle 21-12-06, 18:00 şehrazat bütün gece düşünür ne yapacağını bilemez tam o sırada telefon çalar çok meraklanmıştır gece vakti telefon çaldıgına göre çok önemli birsey olmalıdır.telaşla telefonu açar. şeh:alo! bennu:alo merhaba cnm yaa biliyorum çok geç bir saat uyuyordun değilmi offf kusura bakma! şeh:ay saçmalama bennu hayırdır neyin var bişey mi oldu yoksa sana? bennu:yok hayatım telaş yapma iyiyim ben sadece uyuyamadım ve düşüncesizlik ederek senide uykundan ettim! şeh:merak etme bende uyuyamadım. bennu:sen niye uyuyamadım. şeh:bilmem nedeni yok.peki sen yoksa sevgilinimi düşünüyordur der ve güler. bennu:yaaa aşkolsun şehrazat sen geç dalganı hem yok öle bişe. şeh:ee yokta neden bozuluyorsun hadi anlat bakalım ne oldu. bennu:yaa onu boşverde sen yılbaşı partisine gelecekmisin? şeh:teyzeme ankaraya gidecegime söz verdim ama kerembeylerde çok ısrar ettiler yani kararsızım. bennu:ayy gelsen keşke çok ii olurdu teyzeni al buraya gelsin negüzel olur. seh:bilmiyorum hayatım düşünüyorum işte. bennu:ayy neyse yarın iş başı seni tutmayayım yarın konuşruz canım. şeh:tamam canım ii geceler. bennu:sanada hayatım. telefonu kapatırlar şehrazat gitmekle gitmemek arasında kalmıştır. sabah olur şehrazat kaanı kaldırır. şeh:uykucu prens uyanın artık hadi der. kaan:tamam annecim kalktım mihriban teyzemde uyandımı? şeh:evettt kahvaltıyı bile hazırladı. kaan:tamam ozaman der ve gülüşerek kahvaltı sofrasına gelirler. bu arada onur cephesinde.... onur kaanı görüp onu sevince daha çok acı çeker sordugu sorunun cevabını bu şekilde almak ona tokat gibi gelmiştir.vicdan muhasebesi yapar. şirkete gelir... nurhayat:onur bey erkencisiniz. onur:evet uyuyamadımda bari geleyim dedim bana bi kahve söylermisiniz lütfen. nur:hemen efendim. burhan beyler cephesinde....... bur.bey:bizim gelin kalkmadımı hala alikemal. alik:gelir şimdi baba. o sırada füsun gelir yüzü 5karıştır. bur.bey:nadide hanım sen yılbaşı alışverişine çıktınmı? nadide:hayır daha değil ama çıkacagim kızlarıma hediyeler alacağım. bur bey:hımmm.....diger torunada al bişeler sevinir. füsun delirir sanki kayınpederi ona inat yapıyordur.ama yinede renk vermez. aklında tehlikeli palnlar vardır bu hiçte hayra alamet değildir. şehrazat cephesi........ şehrazat işe gelir. tam o sırada keremle karşılaşırlar kerem:selam unutma yılbasında çekiliş yapacaz diye bagirir merdivenlerden çıkarken. şeh:tam o sırada elindeki bütün dosyaları döker kerem imdada yetişir veonur onları samimi birşekilde görür daha çok acı çeker güngeçtikçe.......... devamı gelecek........(çok ii deil busefer idare edin işte....):img-hyste seyşelll 21-12-06, 18:06 seyşelll'den absürd senaryolara devam :klme Kaanla Şehrazat’ı karşısında gören Kerem’in içi sevinçle dolar.El çırpıp ‘’Yaşasın’’çığlıkları atmaya başlar.Onursa odun yutmuş gibi kalır,Kerem’in elindeki biletleri salyalar akan açık ağzına tıkıştırır.Kerem biletleri Onur’un suratına tükürür.Bunları gören Kaan da onlara doğru tükürür.Hazır herkes tükürüyorken ben neden Onur’a tükürmeyeyim diye düşünen Şehrazat da Onur’a tükürür.Onur ‘’yarabbi şükür’’ dedikten sonra bi koşu selpak alır ve yüzünü temizler.Kerem de ağzının kenarındaki salyaları silmekle meşgul Şehrazat’a ‘’Ne hoş bir tesadüf, değil mi?’’der.Şehrazat da ‘’evet biz de civcivimle sinemaya gelmiştik’’der. O sırada Kaan yere inmiştir ama rahat durmaz.Koşar ve Onur’a bir tekme geçirir.Sonra da ‘’Seni hiç sevmedim,anladın mı?Kelleri hiç sevmem’’der.Bu laflar çok ağırına giden Onur ağlamaya başlar.Çocuk kalbi, hissetti işte diye geçirir içinden.Onur buna dayanamaz,’’Benim atım var,seni gezdirirdim.’’der.Bunu duyan Şehrazat Kaan’ı geri çeker ve ’’Seni aşağılık adam’’deyip gayri ihtiyari bir kez daha tükürür. Kerem neler olduğunu anlayamamış ‘’mısır alsaydım,yer miydin Kaan?’’diye sorar.Annesini örnek alan Kaan da Kerem’e tükürür.Hızla uzaklaşan Kaan Şehrazat ikilisine ağzı açık bakakalan Onur ve Kerem önce ağızlarını kapatırlar,sonra da yüzlerini silerler.Kerem ‘’niye kızdılar acaba’’der.Onur da ‘’anneler melektir Kerem.’’ der. Gece olmuş yatakta sağa sola dönen Onur’un gözüne uyku girmemiştir.Ne yapsa minik Kaan’ı ve kuş sesini,Şehrazat’ı aklından çıkaramaz.Çıkıp biraz hava alayım der.Gaffur pijamalarını çıkarmadan düldülüne atladığı gibi dıgıdık dıgıdık Belgrat Ormanı‘na gider..Ormanda bir o yana bir bu yana atını koşturur.Ordan çıkıp Sarıyer sahilinde devam eder. O sırada ordan geçen Şehrazat,Mihriban ve Kaan üçlüsü Onur’u fark eder.Onur da onları fark edince selam vermezsem ayıp olur diye düşünür ve attan indiği gibi onların yanına gider.Şehrazat’ın içi bir tuhaf olur.Onu bu kadar etkileyen Onur’un gözlerinin pijamadaki maviyle daha belirginleşip ortaya çıkmasıdır.Bir an için baygın bakışlarına engel olamayarak Onur’a çapkınca ‘’selam’’der.Onursa çevrede açık büfe var mı diye aramakla meşgul her an tükürüğe temkinli ‘’selam’’ der.Mihriban da arkadan ‘’agıbetin xeyir’’der.Onur yine yanlış bir şey yaptım herhalde diye düşünür ve Mihriban’a karşı ellerini siper eder.Ama Mihriban’ın kel kafasına bir tane şaplatmasına engel olamaz.Mihriban ’’xoşuma gelir bu oğlan’’der.Kaan merakla ata bakar.''Binebilir miyim?'' diye sorar.Onur ‘’olmaz’’diyince Şehrazat Kaanı kenara çeker,gözlerindeki baygınlığın yerini tekrar öfke alır,Onur’u tuttuğu gibi denize atar.Onur Şehrazat’ı yine kızdırdığını anlayınca oradan kıyıya çıkamaz ve eve yüzerek gider.Onur’un orda bıraktığı ata binen Mihriban da Şehrazat ve Kaan’a ‘’Sizi Bakı'da gözleyeceyim ‘’diyerek el sallar ve yola koyulur.Şehrazat da bu duruma çok sevinir,çünkü Mihriban’ın memleket hasretini biliyordur. seyşelll 22-12-06, 14:27 seyşelll'den bi ciddi senaryo daha; bölüm 7, 2 Kaan uyuduktan sonra Mihriban’ın yanına geçen Şehrazat, ‘’Mihriban Abla,sen olmasan ne yapardım ben,Kaan sana çok alıştı, çok da seviyor.’’der. Mihriban minnettar ve hüzünlü bakışlarıyla ‘’Kaan’ı çok seviyorum,bana oğlumu andırıyor.O da küçükken böyle usluydu.Çok tatlıydı aynı Kaanım gibi’’der. Şehrazat:Sadece o değil ben de senden büyük güç alıyorum,sana çok şeyi borçluyum biliyorsun değil mi? Mihriban:Biliyorum Şehrazat,sen de bana çok güzel destek oluyorsun. Ama Şehrazat Mihriban’ın derdini yalnızlığını anlıyordur ve onu kendi sevgisiyle,Kaanla sarmak istiyordur,üzülmesini görmeye dayanamıyordur. Ertesi gün her zamanki gibi şirkete gelir.Bennu’yu projeleri toplarken görür. Bennu:Hah geldin mi?Ben de seni bekliyordum canım. Şehrazat:Nereye? Bennu:Şu Sigortacı Konutları’yla ilgili toplanıyoruz.Sen de geliyorsun.Çözümlerin hakkında yorum isteyebilirler. Şehrazat:Peki Bennucum gidelim o zaman. Onur,Kerem ve Bennu toplantı masasının üzerindeki projelere odaklanmış,Şehrazat’ı dinliyorlardır.Şehrazat yine mantıklı çözümler getirmiş,Onur ve Kerem’in aklındaki soru işaretlerini silmiştir.Kerem hayran hayran baktığı Şehrazat’a holdingin yılbaşı partisiyle ilgili onun için getirdikleri çocukların da geceye gelebileceğiyle ilgili haberi vermek için bir yol arıyordur.Sonunda direk konuyu açmayı uygun bulur,’’Bu seneki yılbaşı partisi yine çok güzel olacak.Değil mi Onur?’’der. Onur:Evet,her sene olduğu gibi yine güzel geçecektir. Kerem:Bu arada Şehrazat bu senekine çocuklar da geliyor.Kaan’ı da bekliyoruz mutlaka. Şehrazat:Şey,Kerem Bey,aslında Kaan o saatte uyumuş oluyor.Aslında biz Kaanla uzun zamandır görmediğim teyzemi görmeye Ankara’ya gidecektik. Kerem:Aa ama bu senin ilk yılbaşı partin olacak,ayrıca sen bu holdingin herhangibir çalışanı değil ödüllü mimarısın Şehrazat.Sadece holdingdekiler gelmeyecekki.Bu vesileyle seni de bir sürü insanla tanıştırmış oluruz olmaz mı? Şehrazat biraz da Onur'u da düşünerek bu ortamda bulunmak istemez. Şehrazat:Kerem Bey, teyzeme söz vermiştim beni affetseniz.Eminim tekrar fırsatımız olur diğer şirket çelışanlarıyla tanışmak için. Onur ve Bennu Kerem’in ısrarından rahatsız olmuştur.Onur lafa girer,’’Kerem,yılbaşını herkes istedikleriyle geçirmeli.Gelmek zorunda değil.Bırakalım Şehrazat istediği gibi davransın.’’ Kerem lafı toparlamak için ,’’Biz de ne saçma bir kural getirmişiz,çocuklar için geç bir saat uyur tabiki.Kaan çok tatlı,çok usluya benziyor.’’der. Bennu şaşırmış,’’Siz Kaan’ı gördünüz mü?’’der. Şehrazat:Biz dün sinemada Onur Bey ve Kerem Beyle karşılaştık Bennu. Bunu duyan Bennu şaşırır,şaşkınlığını gizlemek için de ’’Kaan çok uslu ve tatlıdır.’’der. Akşam eve gelen Şehrazat Mihribanla Kaan’ı onu bekler bulur.Mihriban mutlu görünmeye çalışarak,’’Bak annen de geldi Kaan’’der. Birlikte otururlar.Şehrazat,Kerem Bey’in yılbaşı hatırlatmasından sonra teyzesine gitmek isterken Mihriban’ın İstanbul’da yalnız kalacağını aklına getirir.Son günlerde iyice içine kapanan Mihriban da ona bununla ilgili bir şey söylememiştir.Belliki bizi de üzmek istemiyor diye düşünür Şehrazat.Onun yalnızlığını düşündükçe gitme fikrinden vazgeçmesi gerektiğine ikna olur.O gece holdingin partisine gider sonra erken döner ve Mihriban’ı yalnız bırakmamış olurum diye düşünmeye başlamıştır. Ne olursa olsun Şehrazat kararını vermiştir,Ankara'ya gitmeyecektir.Mihriban'ı birkaç günlüğüne dahi olsa yalnız bırakmayı içi istemez çünkü.Partide kısa kalırım işte problem de kalmaz diye bir kez daha aklından geçirir. Daha sonra teyzesi arar.Telefonda, Teyze:Geliyorsunuz değil mi yavrum,dört gözle bekliyorum. Şehrazat:Teyzecim biz gelemeyeceğiz,holdingin gecesine katılmam gerekiyor. Teyze:Çok özledim sizi,gelmiyor musunuz yani? Şehrazat:Teyzecim sen gelsen,hem Mihriban Abla da burda.Hep birlikte oluruz. Teyze:Şehrazat ,kızım nasıl geleyim.Biliyorsun halimi.Çarşıya çıkınca bile hasta oluyorum ben. Şehrazat:Teyzecim en yakın zamanda biz geleceğiz ziyaretine.Çok öpüyorum seni. Teyze:Peki yavrum,bekleyeceğim sizi. Mihriban Şehrazat'ın onun için kaldığını anlamaz ama sevinmiştir gitmemelerine. Mihriban:Şehrazat gitmeyecek misiniz,birlikte mi olacağız? Şehrazat:Yok Mihriban Abla hep birlikte burada olacağız.Birlikte kutlayacağız yeni yılı. Mihriban heveslenmiştir.''Ben çok güzel yemekler yaparım size.''der. Şehrazat:Hep birlikte yeriz.Ben daha sonra holdingin partisine gider hemen geri gelirim.Birlikte otururuz.Tamam mı Mihriban Ablam? Mihriban, ''Tamam.''der ve Şehrazat'a sarılır. seyşelll 23-12-06, 13:59 Bölüm 7 , 3 Bennu yılbaşı partisini heyecanla beklerken Kerem’in onu neden fark etmediği konusuna kafası takılmış ve Şehrazatla ilgili Kerem’in ne düşündüğünü merak ediyordur.Birkaç kere Kerem’in Şehrazatla ilgili her şeyden daha heyecanlı bahsettiğine şahit olmuş ve onunla ilgili konuları irdelemesi de içine dert olmuştur.Ama öte yandan böyle bir şeyi ikisine konduramıyor,sanırım Kerem Bey'e fazlasıyla kaptırdım diye düşünüyordur. O akşam holdingten eve Şehrazatla birlikte gelirler,Sigortacı Konutlarıyla ilgili birlikte çalışacaklardır.Uygun çözümleri bulduktan sonra Bennu’nun geçen günkü hayatında biri olduğuyla ilgili kaçamak yanıtlarından sonra bu akşamki durgunluğu Şehrazat’ın dikkatinden kaçmamıştır. Şehrazat:Bennucum,senin canın bu günlerde birşeylere sıkılıyor,durgunlaştın.Geçen gün de bizden kaçar gibi çıktın.Neler oluyor? Bennu:Şehrazat,bu aralar canım sıkkın biraz.Aslında biri var. Şehrazat’ın gözleri parlar,’’Ne güzel işte.Noldu peki,üzdü mü seni?’’ Bennu:Farkımda bile değil.Şehrazat,ben Kerem Bey’den çok hoşlanıyorum.Ama onun için iyi anlaştığı herhangibir iş arkadaşından farksızım. Şehrazat Bennu’ya üzülür.Ne diyeceğini bilemez. O sırada Bennu devam eder,’’Biliyorum,profesyonel çalışan insanlar,Kerem Bey de Onur Bey de.İş dışında bir ilişki hayalden öteye geçemez herhalde aramızda.Ama kendime engel olamıyorum. Şehrazat Bennu’nun son söylediklerini duyunca iyice suskunlaşır,kötü olur. Bennu ne dediğini sonradan anlar,‘’Özür dilerim Şehrazat,Onur Bey’in seninle derdi olduğu hakkında söylediklerin aklımdan çıkmış tamamen.’’ Şehrazat:Önemli değil Bennucum.Bakarsın Kerem Bey de senden hoşlanır yakında,olamaz diye bir şey yok.İşlerle çok meşguller. Bennu:Yılbaşı partisinde ne giysem acaba?Belki orada biraz olsun gözüne görünürüm. Şehrazat:Bennucum,sen her halinle güzelsin.İçinin güzelliğini de biliyorum ben senin,sen olmasan ne yapardım ben. Bennu:Şehrazat,Ben de sen olmasan ne yapardım,yapayalnız buralarda.Yılbaşı partisine gelmiyor musun şimdi kesin? Şehrazat:Aa Bennucum geleceğim,vazgeçtim.Mihriban Abla’yı burada yalnız bırakıp gitmeye içim el vermedi. Bennu,’’Bu iyi olmuş canım.Bu senin ilk holding partin olacak.Gerçekten çok keyifli oluyor şirkette.'' Günler geçer..Kerem yılbaşından önce Şehrazat’ın da partiye geleceğini Bennu’dan öğrenmiştir.Sabırsızlıkla o günü bekliyor,Onurla da ne kadar hevesli olduğuyla ilgili,Şehrazatla ilgili muhabbet açıyordur.Şehrazat’ı sürekli Kerem’den duymaktan sıkılmış olan Onur konuyu bir şekilde kapatıyordur. Partiye ayrı ayrı gelmiş olan Onur,Kerem ve bütün güzelliğiyle itinayla hazırlanmış olduğu hissedilen Bennu yine ofisteki gibi aynı masayı çevrelemişlerdir.Bir tek eksik vardır:Şehrazat.O da Mihriban ve Kaanla yemek yemiş ancak hazırlanmış ve biraz gecikmiştir. Kırmızı Japon Geyşaları’na benzer kırmızı saten kıyafeti ve ensesinde yaptığı topuzuyla kapıdan girer girmez meraklı bakışları üzerine toplamıştır.Daha Bennuların masasına gelmeden Onur ve Kerem’in hayran bakışlarla takip ettiği Şehrazat tanıdığı personelle selamlaşarak yavaşça masaya yaklaşır. Şehrazat:İyi geceler. Bennu:İyi geceler canım. Kerem:İyi geceler Şehrazat. Onur:İyi geceler,geciktin,Kaan mı bırakmadı? Sonra yine direk Şehrazat’ı suçlar gibi sorduğunu sezer,’’Uyudu mu?’’der. Şehrazat:Evet uyudu.Birlikte yemek yedik,o yüzden biraz geciktim. Kerem:Olsun,parti yeni başlıyor. Şehrazat:Bennucum çok güzel olmuşsun. Bennu,bunu bir tek Şehrazat’ın fark etmesinden bozulmuş gibi,’’Sağol hayatım,sen daha güzelsin.’’der. Bütün gece tatlı sohbetlerle geçer.Bennu,Kerem’in onu dansa kaldırmamasına iyice bozulmuş,Şehrazatla bir kenarda sohbet ediyordur.Onurla Kerem de şirket çalışanlarıyla genel bir iyi yıllar merasiminden sonra tekrar masaya yaklaşmışlardır. Onur yine farkında olmadan Şehrazat’ın güzelliğine dalmışken,Kerem’in ağzından lafı alıp,’’Dans edelim mi Şehrazat?’’diye sorar. Kerem ağzına tıkılı kalmış soruyla bozulmuş,Şehrazat’a bakıyordur. Şehrazat gergin ne yapacağını bilemez bir halde kabul etmese Kerem’in gözüne batacağını düşünerek çaresiz,’’Peki.’’der. Kerem’in bakışlarında öfke yerini bulmuş ve bakışları Onur’a kaymıştır. Dansa başlayan Onur Şehrazat’tan gözünü alamazken,Şehrazat bakışlarını kaçırmaya çalışır. O sırada arka planda Kerem’e umarsızca bakan Bennu ve dans eden Şehrazatla Onur’u izleyen Kerem vardır. Onur:Beni hiç affetmeyeceksin,değil mi? Şehrazat,sadece öfke yüklediği bakışlarını Onur’a bir an için diker.Bir şey demesine gerek kalmamıştır,Onur çaresizce başını eğer. tiyatrocu.kiz 26-12-06, 16:58 Binbir gece senaryoların devamı …… Onur ve kerem sinema ya gitmektedir Şehrazat kana aldığı çikolata için çantasından parasını çıkartmaya çalışmaktadır… Onur= şehrazatt!!! Şehrazat döner onura bakar kerem onura bakar sonra oğlunu sımsıkı saran şehrazata döner.kaan tebessümlü bi şekilde olayı izlemektedir Bi süre bakışmadan sonra… Kerem=merhaba şehrazat Şehrazat=(her zamanki utangaç tavrı ile gözlerini kaçırarak) merhaba kerem bey! Onur merhaba demez ama gözleriyle zatan daha fazlasını söyler Kerem= ee şehrazat . bizi küçük bey le tanıştırmıycakmısın ? Aaa yada dur biz tanışalım Kerem kana döner Kerem= meraba delikanlı ben kerem ! Kaan= merhaba. Kerem=ee sen adınısöylemiicekmisin (kaan bir süre bekler) Şehrazat=hadi annecim söyle kerem ağabiye ismini. Kaan= kaan. Kerem=(elini uzatır.)(şehrazat kucağından indirir kanı) memnun oldum kaan…;) Kaan= bende … (tokalaşırlar kaan annesinin elini tutar.) Onur kaana tatlı tatlı gülmektedir… Onur=eee kerem..?? Kerem= bizde bi onurla sinemaya gidelim demiştik…siz hangi filme geldiniz… Şehrazat=Kaancım hangi filme gisicezz biz ?? Kaan=(oradan bir çizgifilm gösteriri) şuna gidelim mi annecim ? Şehrazat=olur bitanem… Kerem= bizde onurla ilk aşka gitmeyi düşünüyoruk amaa…. (onur lafını keser…) Onur= aslında yetişkin insanların da çizgifilm izlemesi kadar güzel bişiy olamaz bence… tiyatrocu.kiz 26-12-06, 16:59 devamı.... (onur kaana bakar güler kaanda ona güler) (Birlikte çizgifilm izlerler . Sonra çıktıkların da kaan şehrazatın kucağın da uyuya kalmıştır…) Kerem= şehrazat seni biz bırakalım … hem bak kaan da uyudu üşümesin… Şehrazat= yok aslında benn… Onur= anlaşıldı hadi ozaman otoparka gidiyoruz.(dediği olacaktır) Şehrazat=peki Kerem=yo siz bekleyin burada ben arabayı kapının önüne getiriyim …bi daha oraya kadar yürümeyelim… Onur= olur… (kerem uzaklaşır…) (onur kucağında uyuyan şehrazata doğru gider…) Onur= bırak sen kaanı. Yoruldun . ben taşiim. Şehrazat=yok ben.. Onur=ya ver işte… Şehrazat= peki. (onur kanı kucağına alır, eli ile anlını düzeltirken bir daha çocuğun kafasını tutar ve) Onur=e bu çocuk yanıyor..!! Şehrazat= offf yine mi yaa (telaşlı gözleri dolu) Onur= ne demek bu şehrazat… Şehrazat=ameliyattan sonra ateşin olabileceğini söylemişti doktor. Ama uzun zamandr olmuyordu Onur=hastaneye gidiyoruz. Şehrazat=onur bey hiç gerek yok çantamda ilacı var veririz geçer hemen… Onur=ilaçla geç,icek şeymi şehrazat çocuk ateş içinde. Şehrazat=bakın gerçekten ilaç veririsek geçer. Zaten doktoruda bu ilacı vericek başka bişey yapmııcak… Onur=ii . sen öyle diyorsan … (ilacını veririler bu sırada kerem gelir birlikte arabaya geçerler.)&(kaan uyanır,ateşi düşmüştür zaten…) Kaan=annecim! Şehrazat=buradayım oğlum. Kaan=anne bennu da gelicekti hani.. Şehrazat=bennunun işi var ama oğlum… Kaan=peki ama ben çok özledim onu,oyun oynııcaktık… Şehrazat=tamam Kaancım bayramda görüşürsünüz olur mu ? hem bennu ablan bayramda çalışmııcak daha çok oynarsınız.. Onur=sen çok mu özledin bennu ablanı? Kaan=evet. Onur=şehrazat.bayrama kadar bekletmeye gerek yok ki çocuğu yılbaşında görüşürler… Şehrazat=sanmıyorum holdingin partisinde olucak bennu… Onur=eee ?nıolmuş Şehrazat=bayramda görüşür onlar. Onur=sen gelmiicekmisin holdingin partisine? Şehrazat= yok ben gelemem…çünkü kaan… (onur lafını keser) Onur=kaan da gelicek sende geliceksin … Şehrazat=onur bey teşekkür ederim ben gerçekten .. (onur keser) Onur=ya tamam şehrazat geliceksiniz işte uzatma…bak kaan da çok istiyo dimi Kaan. Kaan= efet gidelim annecim nooluur.ben çok sevdim senin patronlarını..hem bennu da var.. Kerem=bak işte çocukta istiyo … ne yani kırıcakmısın bizi. (şehrazat oğlunun yalvaran bakışları ile çelişkişde kalmıştır.) Şehrazat= peki (kaan annesine sarılır öper.) (evin önüne gelirler…) (onur iner kapıyı açar.şehrazat çıkar.tabii kanda çıkar. ) Şehrazat=teşekkürler Onur=rica ederim ….. şehrazattt.. (kaan ile şehrazat eve girer …. Araba git gide kaybolur ) tiyatrocu.kiz 26-12-06, 17:00 Yılbaşı sahnesi:…….. Ortamda romantik müzikler çalmakta , bir sürü insan ayarta dans etmekte, garsonlar servisleri bitirmiş kenara çekilmekte ve masalar rengarenk donatılmış coşmaktadır. Bir masa=kerem onur ve anneleri oturmaktadırlar. Birden içeri hanım efendi ve ağırbaşlı bir bayan girer tabiî kide bu bayan şehrazattır Onur ve keremin gözleri kamaşır.;) Şehrazat=gecikmedim ya.? Kerem=(güzelliğin etkisinden kurtulur) yo yo yoooo tam vaktinde geldin .şöyleotur şehrazat(sandalyesini tutar) Onurun annesi=nasılsınız şehrazat hanımcım. Şehrazat= teşekkür ederim . siz nasılsınız? Onurun annesi=sizi gördümdaha iyi oldum. Çok şıksınız bu arada şehrazat hanım …. Şehrazat =estağfurullah(mahçup) Keremin annesi= öyle öyle dimi keremcim Kerem=gerçekten de çok şıksın şehrazat . Şehrazat=yok canım (mahçup) Onur=öyle öyle … şehrazat hanım tam bir hanım efendidir … çalışan bütün işçilerin arasında parmakla gösterilir anne. Onurun annesi= belli oluyor zaten . çok da iyi bir anne … Onur=bu arada şehrazat kaan ? Şehrazat=o bennuyla gelmek istedi birazdan gelirler (bennu ve kaan içeri girerler) Bennu=ne o bizi mi çekiştiriyorsunuz Onurun annesi=hoş geldiniz!! Meraba Kaancım… Kaan=meraba.. Onurun annesi=tanıdın mı beni ? Kaan=vakıfta görmüştük diilmi anne Şehrazat=hıhım evet annecim. (bir şekilde akranlarını görür ve anneler başka bir masaya geçerler..kaan ise içerde çcukların olduğu bir bölmede vakit geçirektedir) (müzik çok güzeldir herkez dans etmektedir…) (kerem boş durur mu ?) Kerem=şehrazat bu dansı bana lütfedermisin.???? Şehrazat= (karasızdır birazda mahçup)tabi. (bir süre dans ederler sonra kerem bennunun suratının alıdığını fark eder.onurdanda hayır gelmiiceğini anlamıştır) Kerem=bennu hanım ???(elini uzatır bu bi dans teklifidir ) Bennu= memnuniyetle (onur ile aynı masada oturan şehrazat onurla baş başa oturmanın verdiği rahatsızlıkla tedirgindir… taki onur konuşana kadar ..) Onur= çok göze battık değil mi? Şehrazat=nasıl? Onur=hani bir tek biz oturuyorus ya o yüzden diyorum Şehrazat=hmm … Onur= e hadi bizde dans edelim??? (doğrudan teklif yapamaz ağırabi) (kalkarlar ve dansa başlarlar)onur şehrazatın gözlerinin içine bakmaktadır şehrazatta onurun gözleri hariç heryere ) (onur biraz sarhoştur ) Onur=sen hiç aşık oldun mu ? tiyatrocu.kiz 26-12-06, 17:01 Şehrazat;=anlamadım ? Onur=hiç aşık oldun mu diyorum. Şehrazat= elbette. Onur=kaanın babasına mı ? Şehrazat= evet… Onur= ben hiç aşık olmamıştım … Şehrazat=aşk bekleyince değil ummadığınız anda kapını çalar zaten ! Onur= benim kapımıda geç çaldı ama… Şerhrazat=çalmış ama sonuçta …. Onur= ama ben kapıyı açmadım. Hatta açtım ve aşkın yüüzne çarptım. Aslında belki de ceryan yaptı … ama o bnm kapıyı yüzüne kapattığımı düşünüyor..haklı.. Şehrazat=nerden açıldı şimdi bu konu? Onur=ben çok büyük hatalar yaptım … Şehrazat=siz sanırım aşık olduğunuzdan tam olarak emin değilsiniz. Aşka innamıyormusunuz … Onur=(güler)aşka beklide herkesden fazla inandığım için aşkı paylaşıcak birini bulamadım… Şehrazat=hımmm Onur=ben aptalın tekiyim … Şehrazat=estağfurullah onur bey nası konuşuyorsunuz! Onur=öleyim ööle… Şehrazat=anlatmak istermisiniz! Onur=anlatmaya yüzüm olsaydı… Şehrazat =lütfen … Onur= bana göre kadınların hepsi aynı…hiçbiri hiçbişeye değmez… yani ben böyle düşünürdüm . bu iş hayatımdada böyleydi. Kadınları hi bi zaman tavişz vermes hep onlardan nefret ederdim. Bi işçim dişiliğine güvenip kapıyı çalmadan girip artist artis hareketler yaptığında onu anında kovmaktan çekinmeyecek kadar nefret ederdim hemde.. Şehrazat=şu meşhur binbirgece misali yani… Onur=evet.sonra bi personel geldi… diğerlerine hiç benzemiyordu..benimle konuşurken bile yüzüme bakamıyor bakınca hemen gözlerini çekiyor, ve çok ağırbaşlı davranıyordu… yani tam bir hanımefendiydi…onun diğer kadınlardan daha farklı olduğunu anlamıştım . işindede başarılıydı…sonra hiçbir zaman kendime bile itiraf edmediğim şeyi kalbime itiraf edip ona aşık olduğumu anlamıştım …. Şehrazat= ama bu çok güzel ned…. Onur=şşşş.bitmedii. Şehrazat=peki. Onur=evet bu çok güzel bişiy. Ama ben eşeklik ettim. Ve bu güzel şey elimden bi anda uçup gitti. Şehrazat=anlamıyorum … Onur=bir gün bana çok ihtiyacı olduğu bir anda bende n yardım istediğinde onu denemek amacıyla yaptığım ahlaksız bi teklif hayatımı mahvetti benim… (şehrazat onura bakar onur dans sırasında ona biraz daha yaklaşır…) Onur=masum bir anneymiş.bilseydim yemin ederim yapmazdım o teklifi şehrazat… Şehrazat=onur bey ben … Onur=şşş tamam … bişiy söyleme… Şehrazat=ama onur bey… (onur ona bakar birkaç saniye sonra şehrazat) Şehrazat=müzik bitti Onur=(panik, resil olma korkusu ve kendini bozmama tavrı içinde)ha öylemi… oturalım o zaman dimi:.. Şehrazat(gülümser) evet :) romantizmi ancak iğrenç bi senarist batırır:) ………………………………….. Devamı yeni bölümden sonra seyşelll 30-12-06, 09:51 seyşelll'den absürd :klme Şehrazat’ın yeni yılını kutlayan Kerem kenara çekilirken sıra Onur’a gelmiştir.Onur,Şehrazat’ın yüzüne iyice yaklaşır ve elini uzatıp Şehrazat’ın topuzunu açmaya çalışır;ama bu lastikle bağlı bir saçı açmak kadar kolay değildir.Sinirlenen Onur Şehrazat’ın saçını çekelemeye başlar;Şehrazat acıdan çığlık atmaya başlayınca durur.Kerem öfkeli bakışlarla onları izlerken,Onur Kerem’in olmadığı taraftan Şehrazat’ın yanağına yaklaşır,bir ısırık alır:img-eat: ve saç baş dağılmış olan Şehrazat’a ‘’Mutlu yıllar’’der.Sonra geri çekilir. Sıra Şehrazat’tadır.O da geri çekilen Onur’a yaklaşır yaklaşır,kulağına yaklaşıp Onur’un keline iyi bir şaplak yapıştırır ve ‘’Mutlu yıllar!’’ der. Kırmızı keliyle ortalarda dolaşan Onur’un yaptıklarından pişman olası gelir ve kapıda bekleyen düldülüne atlayarak,atı Bağdat Caddesi'ne doğru sürer.Karanlıklar içinde koşan siyah gecelerin adamı Onur, ‘’ Beklesen de onca saat Sandın eder sana itaat Hiç vermediki sana vaat Kelinde hisset tokat Ol nakavt Kalmasın takat At üstünde parçala edebiyat Bunu san sanat!’’ cümlelerinin ağzından dökülmesine engel olamaz.Bağdat Caddesi’ne gelmişken,caddedeki çocuklarla araba yarışı yapıp ölesi gelir;ama arabası yoktur.O da düldülüyle dıgıdık dıgıdık gidebilir,ferrarili cadde züppeleriyle yarışabilirim diye düşünür. Caddede yarışırken canı sıkılır ve tekrar pişman olası gelir.Ara sokaklardan birine dalar.Şaşkınbakkal’ın deniz kıyısından Kadıköy’e yol almaya karar verir. Deniz kıyısından yol alırken,Kerem’in yatı gözüne ilişir.Yatın içinde köşede pısmış Kerem ve kahkahalar atan Bennu’yu görür.Fırsat bu fırsat,zaman pişman olma zamanı değil diye düşünüp atına ’’deh!’’ der,gider ve şirketin önüne gelince de ‘’çüş’’der,durur. Parti ortamına geri dönen Onur’un yanından herkes tek tek kaçıyordur,çünkü inanılmaz bir biçimde at kokuyordur.Bir tek Şehrazat kaçmaz;o da normalde Onur’u her gördüğünde midesi kalktığından at koktuğunu ayırt edememiştir. Onur Şehrazat’ın dibine girer,’’Keremle Bennu’yu Kerem’in yatında gördüm.Ne iş?’’der. Şehrazat:Evet Kerem Bey bütün gece çok içti.Bennu da onu evine götürecekti. Onur:Anladım.Dans edelim mi? Şehrazat:Tiksinç adam!Nefret ediyorum senden de şu kelinden de! Onur’un yine pişman olası gelir.Bi koşu atına atlar;ama sonra geri dönmesi zor oluyor diye Şehrazat’ı da atının terkisine atar.Şehrazat debelenirken gecelerin adamı, ‘’Acıttım senin canını Bilmezdim oğlunun kanını Yanlışmış kadın tanımı Açtım penceremi camımı Ya al canımı Seveyim canım Van’ımı Gidip orda yayayım şanımı’’ der. Şehrazat sonunda kendini attan atmayı başarır.Yerden bulduğu taşı Onur’a sallar.Keline taş yiyen Onur onursuzluğunu farkeder.Şehrazat’ı orda bırakır ve pişman ola ola şiirler döktürür.Caddelerin Fuzulisi olarak nam salar. fable 30-12-06, 12:16 süper olmuş çok komik bence şöyle olucak: onurşehrazatın kulağına:mutlu yıllar der ve çrkilir kerem onurun şehrazatın kulağına bişey dediğini farkeder ve bozulur.sonra yerlerine geçerler şehrazat ne kadar istemesede onurun masasında durmaya mecbur kalır.bir süre sonra herkes dans etmeye başlar ve onur keremden önce davranır: şehrazat benimle dans edermisin? şehrazat:(istemesede teklifi geri çeviremez çünkü patronu ve herkesin önünde mahcup olacağını anla) tabi... bu arada bennuda keremden teklif beklemektedir ama kerem şehrazattan gözünü alamaz ve daha bozulur onura çok kızar içinden onur: bir an gelmeyeceksin sanmıştım. şehrazat: geldim onur: şehrazat biliyorum sana çok büyük kötülükler yaptım ama.... şehrazat: onur bey bunları konuşmayalım lütfen şimdi zamanı değil.. onur: tam zamanı. belki bi daha sana bunları söyleme fırsatı bulamam. şehrazat ben sana çok kötülükler yaptım ama inanki ne yaptığımın farkında değildim.çünkü.... çünkü... şehrazat: çünkü ne? onur: çünkü ben o güne kdar hiçbir kadına inanmazdım bütün kadınları aynı zannederdim ama sonra bi kadın çıktı karşıma onu gördüğümde bu diğer kadınlardan farklı demiştim ama yinede onun böyle biri olup olmadığını anlamak için bi teklif yaptım o ilk önce kabul etmedi ve sonra kabul etti. böyle olunca hayal kırıklığına uğramıştım fakat yinede ilk seferde diilde ikinci de kabul ettiğini anlamamıştım.sonra tekrar bi teklif ettim. biliyodum kabul etmeyeceğini ama yinede.... sonra anladım ki bu kadını ben çok seviyorum onun için herşeyimi feda edebilirim o ne isterse yaparım çünkü onu herşeyden çok seviyorum şehrazat:onur bey.. onur:(sözünü keser): kalbim aşkla dolu ama sevdiğim bende bir buruk bakışını bile esirgiyor çünkü ben sevdiğimin kalbini incittim o siyah geceyi zihninden silebilmek için herşeyimi feda ederim.(bunları söylerken onurun gözlerinden yaşlar akmaya başlar) şehrazat ben seni çok seviyorum. biliyorum sen benden iğreniyorsun ama inanki seni çok seviyorum.... der ve müzik biter herkes yerine oturur onur sürekli şehrazata bakar şehrazat durumun şokundadır...... -devamı sonra- seyşelll 30-12-06, 17:56 Buyrun seyşelll'den ortaya karışık bi absürd daha:klme Kerem ve Onurla selamlaşan Şehrazat,Peride ve Seval Hanımların salona girmesiyle Japon kıyafetleri içinde onlara doğru minik adımlarla yol alır,iki elini birbirine yapıştırır ve Japon selamı pozisyonunda öne doğru eğilir ve ‘’os‘’der.Peride ve Seval de ona doğru eğilir ve istemsiz ’’os’’der. Bu sırada Şehrazat’ın peşinden ağlayan ve Mihriban’ın zaptedemediği Kaan birden partide bitiverir ve ninja kostümleri içinde ''hıyayyyt'' diye bağırarak herkesin dikkatini çeker.Arkadan da Mihriban elinde Kaan’ın marketinden seçmeler olan;hıyar,patlıcan ve pırasa ile belirir ve herkese ''agıbetin xeyir'' diyerek Şehrazat’ın yanına yanına gider. Kaansa herkesi tehdit eder pozisyona girmiş:img-gun: ,karate hareketleri yapmaya başlar.Uzaktan parlayan kel bir kafa ve masmavi gözler dikkatini çeker,sinemada gördüğü amca olduğunu anlar.Onu hiç sevmemiştir:icon_twis .Korkar, annesinin yanına geçer ve ağlamaya başlar.Şehrazat da Kaan’ı sarar sarmalar.Bir türlü susmayan Kaan’ın imdadına Mihriban yetişir;başlar Azerice ninniye.Kaan yere iner,Mihriban’a eşlik etmeye başlar.. Şehrazat kendini daha fazla tutamaz ve os diyerek herkesi selamlar, başlar Japon dansına.Minik minik adımlarla başladığı dansı yaparken istemsiz Kafkas danslarına geçiş yapar.Yine minik minik adımlarla ellerini başıyla bir sağına bir soluna alarak dönmeye başlar.Mihriban da kendini kaptırmış,tempolu bir türküye geçmiştir.Şehrazat’ı böyle gören Kerem de başlar Kafkas dansına..Ellerini önünde bağdaştırıp zıplar zıplar,bir yandan da ''hey hey'' diye bağırıyordur.Yere çömelip bir bir ayağını bir diğerini öne atarak dengede kalmayı da başarınca Onur sinir olmuştur.Niçin Trakya yöresinden bir oyun oynamadı diye Şehrazat’a bozulur.Bennu da Kerem’e sinir olur,Şehrazat’ı da vurmak ister. Bu arada Şehrazat Kafkas’dan da sıkılmıştır.Oryantale geçiş yapar :bella ve Kerem’i saf dışı bırakır.Asena misali titretip,Kibariye tarzı göbecikler atmaya başlar.Daha fazla dayanamayan Onur kendini piste atar;ceketini çıkarıp beline takar ve başlar Adnan Şenses misali yandan yandan attırmaya.Öyle kaptırırki Mihriban’ın türküsü bittiğinde sahnede yalnız kaldığını farkeder. Onur Kerem’in yanından geçerken ‘’hıh’’ der ve hiç yüz vermez.Artık dostluk mostluk yoktur aralarında.Son olarak tango müziği çalmaya başlar ve Kerem atak davranıp Şehrazat’ı önce kaldırır. Onur ceketini de aldığı gibi salondan çıkarken,Şehrazat koşarak omuzuna dokunur,arkasını döndüğünde Şehrazat’ın arkasından koştuğuna şaşan ve çok sevinen Onur gülümserken Şehrazat ‘’hediyenizi unuttunuz,çekilişte bana siz çıktınız,buyrun!’’diyerek eline Mihriban’ın elinden kaptığı hıyarı tutuşturur.Onur’un çok kırıldığını anlayınca da’’Bu Kaan’ın en sevdiği hıyarı.Hayatını kurtardığınız için sizde anlamı olur diye düşünmüştüm.’’ der.Onur burukça,’’çok sevindim,ağlamasın!’’der. Şehrazat,’’yok yanında patlıcan ve pırasa da var onlarla idare eder.’’ der. Onur partiden çıkar.Yürür yürür ve giderek temposunu arttırır.Koşmaya başladığında diline istemsiz Mirkelam’ın ‘’ Bu yüzden her gece ben Her gece üzülmüşüm O yüzden her gece ben Aşkın diline düşmüşüm’’şarkısı yerleşmiş olarak evine gider. Her zamanki koltuğa ışınlama geçiş yapar ve ellerini dudaklarına götürür,her zamanki gibi Rimsky Korsakov’un Şehrazat’ı eşliğinde düşünceli otururken,Firdevs elinde yemeklerle gelir ve ‘’son iki bölümde on kilo aldınız,bir on kilo daha alırsanız ideal duba ölçülerine ulaşacaksınız.’’der.Firdevs’in niyeti Onur’u şişmanlatıp kimse beğenmeyecek hale getirip sonra da kendine almaktır:icon_twis .Benim niye bebelerim olamasın diye düşünüp sinsi planlar kurmaktadır.Onur bunlardan habersiz Firdevs’in getirdiklerini mideye indirirken Şehrazat’a yaptıklarının pişmanlığı ile kahkahalar atıyordur.O sırada biraz da televizyon izleyip aptallaşsın diye düşünen Firdevs,at yarışlarının olduğu bir kanalı açar.Atları gören Onur hislenir,pişmanlığı yine ağzından dökülmeye başlar, ‘’ Bileydim Kaan’ı Almazdım ahını Al istersen canımı Hatta vereyim atımı Altımdaki katımı Ve de Kerem’in yatını Ama bilirim şartını Kaan’ın kredi kartını Canımı acıttı bu hıyar Niçin anlamazsın beni yar?’’ Oraya sızar fakat fazla karıştırdığı için rahat bir uyku çekemez.Sürekli kusar.O kusarken bile pişmanlığı aklına geldiğinden kahkahalar atar.Neyseki bir sonraki güne bir şey kalmamıştır,bundan sonra da yatar ve zıbarır. fable 31-12-06, 06:54 süper olmuş çok komik bence şöyle olucak: onurşehrazatın kulağına:mutlu yıllar der ve çrkilir kerem onurun şehrazatın kulağına bişey dediğini farkeder ve bozulur.sonra yerlerine geçerler şehrazat ne kadar istemesede onurun masasında durmaya mecbur kalır.bir süre sonra herkes dans etmeye başlar ve onur keremden önce davranır: şehrazat benimle dans ed |