PDA

Tüm Versiyonu Göster : The X- Files 9. Sezon

Sayfalar : [1] 2 3

cave
26-11-06, 10:17
bu konuyu açmaktan onur duyuyorum :)

9X01
NOTHING IMPORTANT HAPPENED TODAY
(Bugün Önemli Hiçbir Şey Olmadı) 4 Temmuz 1976'da Kral 3.George günlüğüne “Bugün önemli hiçbir şey olmadı” yazmıştı. Bilmiyordu ki, aynı gün Amerika Birleşik Devletleri İngiliz Tacı'na karşı bağımsızlık ilan etmişti.

Ajan Doggett bir EPA yetkilisinin gizemli ölümünü incelemektedir. Elde edilen ipuçları sonucu adamın arabasının yoldan aldığı bir kadın tarafından köprüden aşağı itildiği ortaya çıkar. Doggett bu araştırmada Quantico’daki FBI akademisinde hocalığa geri dönen Scully’den yardım ister.

Şah-Rû
27-11-06, 12:11
Öncelikle bu yeni başlığa yorum yapmanın hem keyifli hem de zor olduğunu belirtmeliyim. 8 yıl dile kolay.
Bu bölüm henüz tamamlanmamış olsa da 9. sezonun ne kadar buhranlı geçeceğinin sinyalini vermiştir sanırım. En kötüsü Gizli Dosyalar kapatıldığında bile bu derecede bir güvensizlik ortamı olmamıştı. Mulder' ın 'kendince' sebeplerle gidişi, Scully' nin artık bilfiil sahada olmayacağı yetmezmiş gibi, Doggett' ın inanmak ile inanmamak arasındaki gidip gelişlerinin yanısıra kendince bir savaşa kalkışması durumun iyice karışmasına yol açtı. Aslında eninde sonunda bu noktaya gelineceği için Doggett' ı suçlamak haksızlık olur, sanırım onun tek suçu inanmakta gecikmesiydi. Skinner bu karmaşanın en kritik noktasında duran isim. Bu yeni durum en çok onu zorlayacak. Tam bir yorum yapabilmek için bölümün tamamlanmasını beklemek daha uygun olacak gibi. Bu arada sonunda jenerikte Mitch Pileggi adının geçmesine sevindim 8 sezondan sonra pes yani dedirtiyorlar.

nzlhan
27-11-06, 12:21
bu konuyu açmaktan onur duyuyorum :)

9X01
NOTHING IMPORTANT HAPPENED TODAY
(Bugün Önemli Hiçbir Şey Olmadı) 4 Temmuz 1976'da Kral 3.George günlüğüne ?Bugün önemli hiçbir şey olmadı? yazmıştı. Bilmiyordu ki, aynı gün Amerika Birleşik Devletleri İngiliz Tacı'na karşı bağımsızlık ilan etmişti.

bu onura biz de istirak edelim o zaman... :img-grin2 ama, ABD 4 temmuz 1876'da bagımsızlıgını ilan etmisti canım. bir rakam hatası olmus yani... troest

"gizli dosyalar" maceram yıllar önce ablamla TGRT ekranlarında bir gece yarısı baslamıstı. 12 mayıs 2000 cuma günü yayınladıgı zamandan sonra hep üzücü bir durumla hatırlar oldum bu diziyi... o gün hangi bölümünü izledigimi hatırlamıyorum. simdi ise 9. sezonu izliyoruz ama artık MULDER yok... o kadar da alıstırdılar bizi MULDER-SCULLY ikilisine... sonra sen çek git MULDER, oldu mu simdi yani?:img-cool2 ben basrol oyuncuları ayrılan dizilerin samimiyetinde eksilme hissederim... umarım bu dizide fazlasıyla olmaz...

deginmeden gecmeyecegim, bizim ZEYNA çag atlamıs ve günümüze kadar gelmis. yani dünkü bölümde anormal olmasını normal karsıladım...:img-hyste

duyki
27-11-06, 16:00
Bu hafta bölümü izleyemedim yorum yapamayacağım ama pek bir şey olmadı sanırım Neyse haftaya 2 bölümün yorumunu yazarım
Sevgiler

kaptan jack
27-11-06, 16:22
bu hafta için ilk önce jenerikten başlamak istiyorum.......8 yıl sonra ilk kez Mitch Pileggi adı geçti ve bence bu konuda oldukça geç kalınmış....veee sanırım jenerikte mulder dan tek kare bile yok......umarım ben yanlış görmüşümdür.....
mulder acyip bir şekilde sırra kaden basmasıda ayrı bir olay...neymiş efendim kendince mantıklı sebepleri varmış....:img-hyste sanırım david ayrılak isteyince chris carter diziden nasıl çıkarıcagını bulmaya çalışmış ama bence olmamış....birşey ögrenmek istiyorum,mulder 9. sezon boyunca hiç yokmu.....hani belki bir umut sezon sonu falan gelir....:icon_sorr
bebegimizin acayip oldugu daha ilk bölmden belli oldu...dana nın onunla ilgili endişesi yüzünden okunuyordu valla.....bu arada scully sanırım artık görevden göreve koşarken göremiyecez.....
bu sezon için artık fazla umutlu degilim...artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak...............

cave
27-11-06, 17:01
hayal kırıklığı içerisindeyim............yani aslında ilk öğrendiğimden beri böleyim ama.....

açıkçası bölüm hiç sarmadı........william'ım özel yetenekleri hariç .

sonunda jenerikte Mitch Pileggi ye de yer verdiler.....nihayet.....

bu bölümü izlerken çok sıkıldım..........canım yorum yapmakta istemiyo.....:(

ABD 4 temmuz 1876'da bagımsızlıgını ilan etmisti canım. bir rakam hatası olmus yani...

evet bi hata olmuş.....

cave
27-11-06, 17:06
mulder la ilgili bi spoiler.......
havada bulut,mulder ı unut.......
mulder sadece sezon finalinde var:(

dENİZZ
28-11-06, 00:29
ahh ahh ben bu diziyi ortaokuldayken izlerdim..şimdi üniversitedeyim...hey gidi yıllar beee!:img-wink:

şu son sezondaki bölümleri takip edemedim.ama tgrt de verildiği yıllarda bir bölümünü bile kaçırmamışımdır...geçen bölümü izledim ama bana hiç eski tadını vermedi ya...

mulder son sezonda yokmuş...duyunca şok oldum valla,nedenini bilmesemde senelerdir aynı dizide adam,sıkılmıştır vallahi...

son bölümü izledim ama izlerken hep gözüm mulderı aradı.belki bi yerden çıkar diye :img-blush anlaşılan finalde görecez onu...üzüldüm ama ya...ben mulderla scully hep ikili olarak görmeye alıştım yanlış anlamayın beni,sadece düşüncelerimi belirtmek istedim.diziye bir sözüm yok,yeni gelen oyuncular belki diziyi daha güzel yerlere sürüklerler ama ben daha izlemem herhalde...
:sad53:

Şah-Rû
28-11-06, 11:35
Bol aksiyonlu bir sezon olmayacağını kabul ediyorum. Ama bazı soruların cevap bulması açısından önemli bir sezon, özellikle ilk bölümden itibaren dizinin tamamını izlemişseniz bu sezonu izlememek hata olur. Mulder' ın kendisi olmasa da adı çokça anılacak. Bu sezonun tüm ağırlığı Doggett ve Skiner üzerinde, dediğim gibi önceki sezonlar kadar aksiyonlu değil, daha çok çözülmelerin olduğu bir sezon olacak. Takip edip yorum yapmayanlardan çok soru geldiği için fazla detaya inmeden açıklamaya çalıştım. Artık takip edip etmemek izleyenlerin takdirine kalmış.

cave
28-11-06, 17:05
her ne kadar x-files x-files ruhunu kaybetse de x-files a olan saygım (en azından 6 sezona olan saygım) yüzünden sonuna kadar izliycem....

kaptan jack
28-11-06, 22:21
evet arkadaşlar ne olursa olsun 9 sezonluk marotonun nasıl sonuçlanacagını görmek herşeye deger.............:img-yes:
.....................sonuna kadar the x files.......:happy0064........................

siyahsapkali
30-11-06, 16:05
ya arkadaşlar bi mulder dönmicek dediniz sonra baktık dönmüş şimdi bidaaha gi,diyo diyosunuz diziide seyredemiyorum ya biri bana bilgi versin ya

Şah-Rû
30-11-06, 16:11
Mulder yani David Duchovny yapım şirketi ile yaşadığı sorunlar yüzünden 8. sezonun tüm bölümlerinde değil sadece önemli kilit bölümlerinde rol aldı. 9. sezonda ise uyarıyorum spoilerdır:
Mulder sadece final bölümünde olacak.

cave
30-11-06, 17:33
dd film kariyerini önem vermek için ayrıldı

banubanu
30-11-06, 18:07
DD o dönemde sanırım filminin senaryosunu yazıyordu. Hous of D miydi.. çok güzel bir filmdi..

Ta başlangıçtan beri seyrettiğim bir dizi.. Bende bu diziyle büyüdüm diyebilirim..
8. sezonda Mulder'ın olmaması benim için tam bir şoktu.. Doget'a uzun süre alışamadım ama sonra Scully'e olan ilgisi beni Mulder'dan daha çok etkiledi. Aksiyon sahnelerinde Mulder'dan daha iyiydi.. Terminatörden galiba kalma bir alışkanlık..
Ama son bölümde "Mulder nerde?" "Gitti, sadece gitti!" şu replikler olmamış.. x-filesa sanki yakışmamış.. beni çok rahatsız etti.. daha önce mulder'ın gidişindeki verilen bahane çok gerçekçiydi.. ama şimdi.. olmamış.. üzüldüm.. kız kimdi kimdi diye düşünürken "aaa bu bizim Zeyna yahu" dedim.. bu kadın bu rollere nasıl yakışıyor ya..
to be contunied.. tamam bekliyom..

Şah-Rû
30-11-06, 18:22
Başlıkları mı karıştırdın Banu?:img-wink: Vallaha güzel oldu böyle.
Doggett' ın terminatör halini hiç hatırlatma, ilk birkaç bölüm çok zor konsantre oldum, birde sağolsunlar çok atıfta bulundular o haline.
Chris Carter David' i iğnelemiş sanırım, sadece gitti dedirterek. Sonuçta David Duchovny' nin gidişi sadece film senaryosu yazması ya da sinemaya ağırlık vermek istemesinden değil sözleşme yüzünden Fox' la ve yapımcıyla papaz olmasındandı. Senarist de bu arada kalışı ve David' in biraz da haksız çıkışını (Gillian hiçbir itirazda bulunmadı hatırlatırım) dizide kısaca çıtlatmış.

gokhantek
01-12-06, 14:05
Bende bu dizinin en büyük fanlarından dım hala öyle sayılırm.Güveni mi sarsan olay wallpaper aramak amaçlı Gillian Anderson,David Duc.. filan yazdım biografileri pek parkal değil bu insanların.

Şah-Rû
04-12-06, 12:07
Bölüm tamamlandığına göre daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir. Öncelikle Zeyna' yı yine bir çeşit Zeyna olarak izlemek keyifliydi. Şimdi durum iyice karıştı çok gerilimli bir bölümdü ama tüm o gerilimin ortasında Doggett' ın müdür yardımcısıyla konuşurken yüzünün aldığı ifade beni güldürdü. Adam çaresizlikten çırpınıyor, kime neye güveneceğini iyice karıştırdı. Artık birçok sır açığa çıkıyor, çözülmeler başladı. Yine de Gizli Dosyaların gelmiş geçmiş en tekinsiz bölümleri bunlar. Hatta rahmetli Krycek' i özleyeceğiz bile. (ben hariç, sevmiyorum o adamı) William çok sevimli ve Scully' ye annelik çok yakıştı bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

cave
04-12-06, 16:12
Bölüm tamamlandığına göre daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir. Öncelikle Zeyna' yı yine bir çeşit Zeyna olarak izlemek keyifliydi. Şimdi durum iyice karıştı çok gerilimli bir bölümdü ama tüm o gerilimin ortasında Doggett' ın müdür yardımcısıyla konuşurken yüzünün aldığı ifade beni güldürdü. Adam çaresizlikten çırpınıyor, kime neye güveneceğini iyice karıştırdı. Artık birçok sır açığa çıkıyor, çözülmeler başladı. Yine de Gizli Dosyaların gelmiş geçmiş en tekinsiz bölümleri bunlar. Hatta rahmetli Krycek' i özleyeceğiz bile. (ben hariç, sevmiyorum o adamı) William çok sevimli ve Scully' ye annelik çok yakıştı bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

valla ben krycek i çok özlicem çok severdim kendisini.....scully yede herşey yakışıyo zaten :)

ilk bölümden daha iyi bir bölüm izledik.......supersoldiers olayı iyice karmaşıklaşmaya başladı.......

on üzerinden 6 o da william ın hatırına

Şah-Rû
04-12-06, 16:16
Oooo William' ın hatırına geçen haftaki bölüme bile 8 verebilirim. Gerçekten çok gerilimli bölümler bunlar Willy tatlılık katıyor, yüzümüzü gülümsetiyor. Krycek' i sevemedim bir türlü ama oyunculuğuna diyecek yok zaman zaman David' i bile solladı.

mini
04-12-06, 16:22
Selam arkadaşlar; bende The X Files ve hemen akabinde de Battlestar Galactica nın en sıkı takipçisiyim. Sonuna kadar gözümü kırpmadan seğrettim (Gerçi Mulder sız pek eski tadı alamıyorum ama Scully nin hatırına) ama tam Doggett Genel Müd.Yrd. hazırladığı dosyayı getirdiğinde önemli bir telefon geldiği için sonunu kaçırdım. Yani neymiş ne olmuş biri bana anlatırsa çok sevinir.

kaptan jack
04-12-06, 21:10
bu hafta geçewn haftadan bin kat daha iyi bir bölüm izledik....kimin eli kimin cebinde belli degil......:img-yes: dogget ın dayak yedigindeki surat ifadesini unutamıyorum.....:img-hyste kızardı bir acayip oldu yaa......:img-hyste yanlız mulder ı şimdiden özledim......scully ve william çok şekerdiler...scully nin william hakkındaki endişesi yüzünden okunuyordu....:img-yes: william allahım ie bebek bu kadar mı tatlı olur........:happy0064 işler iyice karışıcak gibi gözüküyor................:img-wink:

bizgeldik
04-12-06, 22:04
ben bu dizinin tekbir bölümünü dahi kaçırmamış biri olarak hüsrana uğradım bu sezonda.başta mulder yoktu ve şoktayım(çok önceleri bir dergide okumuştum 9 sezon oynadığını ve artık uzaylı peşinde koşmaktan sıkıldığı için bitirdiğini söylemişti.ama 9.sezonda göremeyince anlam veremedim.)

ben birçoğunuzun aksine bu sezonda bol aksiyon olacağını düşünüyorum.dogget fazlasıyla mulder karakterine benzetilmiş gibi yani ilk girdiğinde kendine has karakteristiği vardı ama şimdi sanki oyuncu değiştirilmiş izlenimi uyandırıyor bende.sanırım bu bölümde bir sahnede mulder gibi konuşuyosun gibi bir replik vardı zaten.(cümleyi doğru kuramamış olabilirim kusura bakmayın.)

duyki
04-12-06, 22:33
Merhaba arkadaşlar Maalesef geçen haftanın tekrarını izleyemedim Ama dünkü bölüm hakkında yorum yapabilirim

Yine hareketli bir bölüm izlediğimizi düşünüyorum Doggett a ben de çok gülüyorum Hala daha ciddiye alamadım şu adamcağızı Reyes da çok hüzünlüydü bu bölümde ona da çok üzüldüm Zeynamıza yorum yapamıyorum ama diziye ayrı bir hava kattığı kesin
Mulderı ikna edebilecek tek kişinin Scully olduğunu bir kez daha duymak çok iyi geldi bana Annelik konusunda sizlere katılmamak mümkün değil Gemide Scullynin kendi ismini araması çok duygulandırdı beni
Ve o muhteşem son Çok seviyorum ben bu bebeği Hele o emziği yok mu Yerim onun o güzel kollarını parmaklarını

banubanu
06-12-06, 11:35
Yani bizim William çok özel bebekte daha oyuncağını döndürmesinden başka bir özelliğini göremedik. E tabi özel, uzaylı falan gibi olsa da çocuk çocukluğunu yapacak. Yakında kendi kendine zıplayan toplar, kendi kendine çalışan bebekler falan görürsek şaşırmam..
Kötülük maskesi altında iyi adamlarla dolu şu FBI. Müdür Yardımcısı da bunlardan biriymiş meğersem.. Zeynamızı anlayamadım ben, tuzak mı kurdu yoksa gerçekten yardım mı ediyordu..
Süpersonik askerleri ben sevdim aslında.. vur vur ölmüyorlar.. Amerika'nın hayalindeki bir şey herhalde bunlar...
Dogget'ın son sahnede "taşıda gediğine koydum ya" gülüşü süperdi.. "Bizi nerde bulacağını biliyorsun" Sen ne olursan ol Monica benle çalışıyor....

foxdana
06-12-06, 22:21
dizi pazar akşamları verildiği ve malum spor programlarının bol olduğu bi akşam olduğu için ben diziyi gece tekrarında izliyordum ama gecen hafta uyanamadım. bu haftada kacırmayayım diye hiç uyumamıştım sonuç bölümün orta yerinde uyuya kaldım. kendime inanamıyorum... rica etsem biri bana neler olduğunu açıklarmı?

bu arada mulder nasıl olmaz ya:( ben 9. sezon dönecek sanıyordum
bide ******* de bazı sahneler vardı scully ve mulder adına... son bölümün sahnelerimiydi onlar....

ya gerçekten biri bana neler olduğunu özellikle geçen hafta neler olduğunu anlatabilir mi?

hydatron
07-12-06, 10:41
foxdana arkadaşım...Bu diziyi ne olursa olsun izlemeye çalışan biri olarak hararetle seyretmeni tavsiye ederim...Pazar akşamları tam saat 21.00'de CNBC-E Kanalının karşısına kuruluyorum ve heyecanlı bir diziyi merakla seyrediyorum!:happy0064

mini
07-12-06, 17:22
Yani dizinin sonunda ne olduğunu, aslında neyin ne olduğunu anlatmanızı rica ettik ama pek gaile alan olmadı galiba. Çok sağolun...:icon_sorr

Şah-Rû
07-12-06, 18:47
Herkes ayrı bir yerini soruyor, neresini anlatsak ki?
O zaman genel bir özet geçiyorum:
Nothing Important Happened Today (tamamlanmış haliyle 2 bölüm birden)
Şimdi malumunuz Mulder' ın kendince sebeplerden ötürü gitmesiyle ortalık Doggett' a kalmış bulunuyor. Zeyna' nın dahil olduğu (ki kendisi Doggett' ın ordudan arkadaşıdır) bir süper asker programının varlığından sözedilmektedir. Doggett' ta biraz istekle, biraz da kurulan tuzaklarla bu olayın ortasında buldu kendini. Böylesine geniş çaplı bir projeyi tüm Amerikan halkına ulaştırmanın en kolay yolu şebeke suyunu kurcalamak olduğundan, okyanusta gezinen bir gemide bu yönde çalışmalar yapılmaktadır. Bu işin ucu Scully' e de dokunabileceğinden Monica, Doggett ve Scully bu işin peşine düştüler. Fakat bu tür kanıtlar genelde ajanlarımız ulaşır ulaşmaz yokedildiğinden gemide aynı kaderi paylaşarak havaya uçtu. (mini burası senin için, geç oldu kusura bakma)Sonrasında Doggett daha önce başlatmış olduğu soruşturmanın raporunu müdür yardımcısına sunduğunda aslında hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığını anladı. Yani Mulder' ı gitmeye ikna edenin Scully olduğunu ve müdür yardımcısı Folmer' ın da aslında kendi taraflarında olduğunu öğrendi. Ve de ajan Reyes ile binadan ayrılırken Folmer' a laf sokaraktan mesafeli duruşunu bozmayacağının sinyalini vermiş oldu. Final sahnesinde William beşiğindeydi fakat uyumuyordu. Scully onu sevdikten sonra kanepeye yattı, görüntü karardığında Willy' nin çıngırağı gıcırdıyordu.
Açıkçası izlemeyenlerin bu anlatımdan birşey anlayabileceklerini sanmıyorum, ama dizi karışık ben ne yapayım.:img-wink:

cave
07-12-06, 20:19
valla eline sağlık neslihan abla yeniden izlemiş gibi oldum

duyki
07-12-06, 22:46
Nesliciğim bence gayet güzel anlatmışsın Resimlerle de bütünleştirirlerse bu yazıyı bölümleri izlemiş kadar olur arkadaşlar sanırım

nzlhan
08-12-06, 11:34
Süpersonik askerleri ben sevdim aslında.. vur vur ölmüyorlar.. Amerika'nın hayalindeki bir şey herhalde bunlar...

Irak'taki fiyaskolarından sonra düsünmezlerse sasarım... :) 3 yıl içerisinde kaç bin tane asker kaybettiler sonuçta...

sevgili Şah-Rû; özet için tesekkürler...

mini
08-12-06, 17:17
Herkes ayrı bir yerini soruyor, neresini anlatsak ki?
O zaman genel bir özet geçiyorum:
Nothing Important Happened Today (tamamlanmış haliyle 2 bölüm birden)
Şimdi malumunuz Mulder' ın kendince sebeplerden ötürü gitmesiyle ortalık Doggett' a kalmış bulunuyor. Zeyna' nın dahil olduğu (ki kendisi Doggett' ın ordudan arkadaşıdır) bir süper asker programının varlığından sözedilmektedir. Doggett' ta biraz istekle, biraz da kurulan tuzaklarla bu olayın ortasında buldu kendini. Böylesine geniş çaplı bir projeyi tüm Amerikan halkına ulaştırmanın en kolay yolu şebeke suyunu kurcalamak olduğundan, okyanusta gezinen bir gemide bu yönde çalışmalar yapılmaktadır. Bu işin ucu Scully' e de dokunabileceğinden Monica, Doggett ve Scully bu işin peşine düştüler. Fakat bu tür kanıtlar genelde ajanlarımız ulaşır ulaşmaz yokedildiğinden gemide aynı kaderi paylaşarak havaya uçtu. (mini burası senin için, geç oldu kusura bakma)Sonrasında Doggett daha önce başlatmış olduğu soruşturmanın raporunu müdür yardımcısına sunduğunda aslında hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığını anladı. Yani Mulder' ı gitmeye ikna edenin Scully olduğunu ve müdür yardımcısı Folmer' ın da aslında kendi taraflarında olduğunu öğrendi. Ve de ajan Reyes ile binadan ayrılırken Folmer' a laf sokaraktan mesafeli duruşunu bozmayacağının sinyalini vermiş oldu. Final sahnesinde William beşiğindeydi fakat uyumuyordu. Scully onu sevdikten sonra kanepeye yattı, görüntü karardığında Willy' nin çıngırağı gıcırdıyordu.
Açıkçası izlemeyenlerin bu anlatımdan birşey anlayabileceklerini sanmıyorum, ama dizi karışık ben ne yapayım.:img-wink:

Çok sağol ya. Bende sonunu kaçırdım ve kimse cevap vermiyor diye hayıflanıp duruyordum. Teşekkürler...bye

banubanu
11-12-06, 11:04
Bir şey farkettim... bu sezon Mulder yok, Scully'de geçen sezonlar göere daha az görünüyor ama... çok fazla gerilim var... Bu sezon başladığından beri her bölüm bir öncekinden daha heyecanlı ve gerilimli... daha önceki sezonlarda bu kadar sanki dolu dolu gerilim yoktu..
Beğendim yani...
Bu bölüm çok ilginçti.. Doget'ın ısrarı sanırım Scully'e olan aşkının ortaya çıkmasımıydı...
Scully sadece ona acıyor mu gerçekten?
Spoiler yok mu?

Şah-Rû
11-12-06, 12:12
Banu seni kazandık mı sonunda ne güzel. Mulder yok Scully az, gerilim yüksek aksiyon az. Al sana bir denklem çöz çözebilirsen.
Öncelikle güzel bir bölümdü. 4.sezonu yeniden izler gibiyim. Mulder ile Reyes, Scully ile Doggett yer değiştirmişler sanki. Konu tanıdıktı, tepkilerde öyle. Profesör ya da profesör kılığındaki diyelim Doggett' ın zayıf noktasını yakaladı. Doggett' ta yapmaması gerekeni yaparak o şahısa yardımcı oldu. Benim ilgimi çeken Scully' nin Reyes' in tarafında gibi görünmesine karşın Doggett ile Reyes arasında kalmış olması.
Banu spoilera gerek yok, Scully Doggett' a acımıyor. Ona değer veriyor ama daha önemlisi onda kendini görüyor. Bizde öyle. Şu inkara, inanmamazlığa baksana.

duyki
11-12-06, 22:09
Ben de dünkü bölümü beğendim Scullyi az gördük ama gerekli yerlerde ortaya çıktığını düşünüyorum Doggettla konuşmaları, otopsi yaptıktan sonraki konuşmaları yerinde ve açıktı bana göre
Reyes ve Doggett ikilisini seviyorum ama Scully-Mulder çiftini gördükten sonra onlarda hep bir eksiklik varmış gibi geliyor Ama konular yine güzel İdare edeceğiz artık Muldersız arkadaşlar

Şah-Rû
12-12-06, 14:34
Duygucuğum, Doggett ve Reyes' in arasındaki eksiklik "uyum". Scully ve Mulder çok zıt karakterlerdi ama garip bir uyumları vardı ki yeri geldiğinde bir bakışla bile anlaşabiliyorlardı. Uyum denilen şey zamanla yakalanır ama Scully ve Mulder da başından beri vardı. Doggett ve Reyes de zamanla bir uyum yakalayacaklardır ama bu sadece mesleki bir uyum olacak. Dolayısıyla bölümler ilerledikçe Doggett ve Reyes' e alışıp sevsekte (ki ben zaten sevdim) yine de Scully ve Mulder' ın yerini tutmayacaklardır.

duyki
12-12-06, 14:38
Teşekkür ederim Nesliciğim Söylediklerine kesinlikle katılıyorum Scully ve Mulder bu dizinin ana karakterleri olunca tabii ki başka ikili görmek istemiyor insan Ama ben de Reyesı sevdim İlerde onlara çok daha sıcak bakabileceğimi düşünüyorum

kaptan jack
12-12-06, 16:02
pazar akşamı çok güzel olmasada güzel bir bölüm izledik........:img-yes: ancak scully pek yok mulder hiç yok açıkçası dogget malesef o boşlugu hiç dolduramıyor.....reyes bu konuda daha çok sempatimi kazandı yani........:img-wink: en azından daha çok scully görmek istiyorum....ancak pazar akşam ki gerilimi sevdim.....heyecanlı bir bölümdü.......umarım ilerde daha fazla sculy görürüz...............:icon_sorr

cave
12-12-06, 17:26
mulder dan sonra reyes bana çok yapmacık gibi gözüküyo........

zaten mulder yok scully az dörünüyo,doggett şüpheciliği,reyes in yapmacıklığı...............offfff offffffff. biran önce sezon finali gelsin........

bölümün kurgusu güzeldi..............

yav acaba ben mi çok fazla shipperım scully le doggett ı yanyana görünce deliriyorum

bence scully doggett a acımıyo............ben acıyorum :)

adamın doggett ın üstüne kustuğu sahne süperdi:9

Şah-Rû
13-12-06, 10:39
Dilemciğim hiç hatırlatma o sahneyi.İzlerken çay içiyorduk yani berbattı. :img-hyste Sizde Doggett' ı aforoz ettiniz neredeyse. Adam Scully' i az kurtarmadı. Aslında ben Robert Patrick' in diziye dahil olduğunu ilk duyduğumda (sene 2002 falan, daha Tgrt de süründüğümüz yıllar, hey gidi hey) fena olmaz diye düşünmüştüm. Tabi o zamanlar Robert Partrick bizim için terminatördeki karizmatik sıvısal varlıktı. Ama adam diziye dahil olana kadar yaşlanmış iyi mi.:img-wink: Herhalde eski günlerin hatırına fazla gıcık olduğumu söyleyemem. Bir bakımdan bende Doggett' a acıyorum. Çok farklı hesaplarla gelmişti ve şimdi boğazına kadar batttı x files a, ama Scully uyarmıştı değil mi "hala şansın varken kaç" demişti. Ne diyelim kendi düşen ağlamaz.

hydatron
14-12-06, 09:42
Scully'nin uyarmasıyla Hala şansın varken kaç demesi onun ne kadar işine bağlı olabileceğinin bir kanıtı gibiydi...Sanırım Scully'yi bir arkadaş edasıyla sevgi duymaya başlayan Dogget yavaş yavaş onu sevgili anlamında mı sevemey başladı?Mulder da ortalıkta yokken rahat rahat hareket etmeye başlar mı acaba? Ne dersiniz:img-polic

Şah-Rû
14-12-06, 10:51
Doğru ya biz hep bölüm yorumları yapıyoruz zaman zaman böyle dizi hakkında konuşsak ya.
Doggett öncelikle Scully' e çok değer veriyor. Hem mesleki yeteneğine hem de karakterine hayran. Bunun en önemli örneği bu bölümde ve spoiler gibi olacak ama ilerleyen bölümlerde sık sık Scully' nin yardımını istemesinden de anlayabiliyoruz. Bunun dışında aşık olmak değil ama ilgi duyuyor diyebiliriz. Buna örnek olarakta; önceki bölümde Scully' i bebeğinin özellikleri konusunda uyarmaya gittiğinde Scully onu kovduğu zaman Doggett' ın yüzündeki şaşkınlığın hatta şokun büyüklüğünü gösterebiliriz.

cave
14-12-06, 15:24
scully nin çevresinde olup ta scully den etkilenmeyen erkek yok ki......

bence de doggett scully ye aşık değil..... belki ilgi duyuyordur

kaptan jack
14-12-06, 16:17
bencede dogget scully ye aşık degil......hoşlanıyor olabilir...en önemlisi ona deger veriyor ve saygı duyuyor.......:img-yes: fırsatan istifade edecegini hiç sanmıyorum zaten scully izin vermez.............:img-wink:

wıllam
14-12-06, 18:33
kesınlıkle sana katılıyorum kaptan jack Schully hayran olunacak bi kadın ve dogal olarakta doggut da onun etkısi altın da ondan hoşlanıyo olsa bile mulder ın karşısında hiç şansı olmadıgını oda bılıyor bence ayrıca özel olarak sana iletmem istenılen bi mesaj var kaptan sanırım jonny deep hayranısın kız kardeşimde öyle sana selam sölüyor

kaptan jack
14-12-06, 21:08
kesınlıkle sana katılıyorum kaptan jack Schully hayran olunacak bi kadın ve dogal olarakta doggut da onun etkısi altın da ondan hoşlanıyo olsa bile mulder ın karşısında hiç şansı olmadıgını oda bılıyor bence ayrıca özel olarak sana iletmem istenılen bi mesaj var kaptan sanırım jonny deep hayranısın kız kardeşimde öyle sana selam sölüyor

evet kesinlikşe mulder yanında şansı yüzde sıfır...........:img-hyste scully ile dogget ın farklı bir elektirigi var..........:img-yes: ikisi o anlamda düşünemiyorum......bu arada kardeşinin selamını aldım sende ona ona selam söyle..............:img-wink:

duyki
14-12-06, 22:37
Güzel bir konudan bahsetmişsiniz arkadaşlar Ben de fikrimi paylaşıyım sizlerle o zaman

Bence Doggett Scullyden başlarda etkileniyordu ama Mulder ortaya çıktıktan sonra bir iş ortağı gözüyle bakmaya başladı Scullye böyle de hissetmeye devam etsin Neyse izleyelim görelim derim ben

sudem
14-12-06, 23:12
Arkadaşlar ne zamandır buraya yorum yapamıyordum ama her hafta kesinlikle izliyorum diziyi. Dogget geldiğinden beri bölümler pek bir hoş oldu :img-blush
Mulder ın yeri ayrı her zaman ama Dogget artık X Files a yakışıyor.
Şu içine şeytan girmiş olan Prof Dogget a bir şey söylemişti ve bence çok haklı. *Sizin gibi şüpheci bir adamın böyle bir konuda çalışıyor olması ilginç. Burada kalmanızın sebebi bir kadın olmalı. Ajan Meyers olabilir mi? O sizden hoşlanıyor. Ama siz? Belki de başka bir kadın. Belki de geçmişte cevabını bulamadğınız bir soru.* Tam çeviri olamyabilir ama buna yakın bir replikti. Bence birçok şeyi açıklıyor.

hydatron
15-12-06, 10:23
Prof.'ün Dogget'a söylemiş olduklarında biraz olsun gerçek payı olduğuna inanmaktayım!Onun sevebileceği kadının ise ancak Scully olabileceğini düşünmekteyimbye

cave
17-12-06, 10:41
9x04 4-D

Doggett bir olay sırasında Reyes'in Irwin Lukesh tarafından saldırıya uğradığını görür. Daha sonra Reyes ve Doggett'ı Reyes'in evinde son derece sağlıkli bir şekilde görürüz. Aynı zamanda başka bir yerde, Doggett vurulur ve Irwin Lukesh onu vuranın Reyes olduğunu söyler....

Şah-Rû
18-12-06, 16:18
Eski günleri anımsatan bir bölümdü. Son dakikaya kadar soru işareti eksik olmadı. Reyes' nin Doggett' a ilgisi iyice açığa çıkmış bulunuyor. Müdür Yardımcısı bu durumdan hoşnut kalmayacak. Scully' nin geçen hafta dikkatimi çeken tutumu hala devam ediyor. Mutlaka bir çözülme olacaktır ama daha vakit var sanırım. Dizinin sonunda Reyes makinayı kapattığında ben bile tereddüt ettim. Ama bu kararsızlık ve sonrasında ki sevinç bana Scully ve Mulder' ın ölümden dönüşlerini hatırlattı.

kaptan jack
18-12-06, 16:33
bu bölüm çok hoşuma gitti....reyes gittikçe daha çok seviyorum...bu arada reyes sanırım dogget tan hoşlanıyor........dogget a olan önyargımda yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor..........eskiden dogget ı mulder ın yerini doldurmaya çalışıyor diye düşünürken şimdi sanki durumlar degişmiş gibi duruyor.....bu arada sanki scully gittikçe daha az görünmeye başladı.....:img-yes: ben daha çok scully istiyorum...........

duyki
18-12-06, 23:18
Bu bölümü Reyes kurtardı bence Bölümün en çok başını ve sonunu sevdim Reyes-Doggett arasındaki konuşmalar ve duygu yoğunluğu az da olsa Mulder-Scully çiftini hatırlattı bana
Scully ne fazla gözüktü bu bölümde ne de repliği vardı doğru dürüst Mulder yok diye iyice boşladılar Scullyi aaaa olmuyor böyle

cave
19-12-06, 17:46
zaten doggett ve reyes çiftini yeni bir mulder-scully çifti gibi yaptılar.............

benim de tek şikayetçi olduğum nokta scully niz az (hatta hiç) gözükmesi

Şah-Rû
19-12-06, 17:57
Çift olarak evet ama cinsiyet olarak tam tersi. Mulder yok Scully de varla yok arası biraz olsun özlemimizi gidemek için böyle yapmışlardır. :img-wink: Şaka bir yana Reyes ve Doggett' ı izlerken 4. ve 5. hatta yer yer 6. sezonu tekrar izler gibiyim. Şu sahne şu bakış tanıdık diyorum ama bir yanda da burukluk var.

cave
19-12-06, 18:02
bu burukluk daha çok sürecek :(

Şah-Rû
19-12-06, 18:26
Orası öyle. Ama ne yaparsın yine de düşünüyorum da her ne kadar Reyes' i çok sevmiş olsam da Doggett olmasaydı bu sezon ciddi tökezlerdi. Hoş bu konu yine de tartışılır ama bence Doggett ciddi bir aksiyon katıyor.

cave
19-12-06, 18:30
bence x-files 7. sezonda bitmeliydi...................

doggett ne kadar aksiyon katsa da bence artık x-files eski x-files gibi değil

Şah-Rû
19-12-06, 18:37
Aynı fikirdeyim. Zaten olayların tırmanışı ve yönüne bakılırsa 7. sezonda çok güzel bir final yapılabilirdi. Konunun gidişatı elverişliydi ayrıca 7. sezon aksiyon olarakta hikaye olarakta tüm sezonların en iyisiydi. Ama madem 'tamamen duygusal' sebeplerle devam ettiler karakter olarak Doggett, oyuncu olarak Robert Patrick doğru seçim olmuş. Ama arada olan x files ruhuna oldu o da ayrı mesele.

cave
19-12-06, 18:46
hatta 6 dada olabilirmiş.................

bana da doggett soğuk geliyo terminatördeki halinden midir nedir.............

Şah-Rû
20-12-06, 11:13
Hiç hatırlatma o halini, onun katıldığı bölümlerin yorumlarında hep yazıyordum ya "tam diziye konsantre oluyorum bir bakıyorum karşımda akışkan metal" diye. Bende de oradan kalma bir sempatiklik var. Yani nasıl desem çok seviyorum diyemem ama idare ediyor diyebilirim. İlla karşılaştırmak gerekirse Krycek' ten daha çok sevdiğimi söylemeyliyim.:img-wink: Ben de onu sevemiyorum hayır karizmatik adam ama sevemiyorum işte.

duyki
20-12-06, 11:22
Dizinin analizini yapmışsınız
7.sezonda bitirilmesi gerektiğine katılıyorum ama 8.sezondaki per manum bölümünü de ben çok beğenmiştim Belki alışılmış Xfiles konusundan farklı sahneler vardı içinde ama çok güzel çok duygusal bir bölümdü Bu bölümü izlemek isterdim açıkçası
Doggett eskisi kadar itici gelmiyor aslında bana Zaten Reyes ile de iyi bir ikili oldular İzlemeye devam edeceğim Scully de biraz katılsa bölümlere çok daha iyi olacak Bazen başka dizi izliyormuşum gibi geliyor bana

Şah-Rû
20-12-06, 11:32
Evet özellikle Scully olmadığı zamanlar CSI izlediğimi sanıyorum. Yine de işin mutfağında çıkan sorunlara rağmen gemiyi iyi yürütmüşler ya da ben farkında olmadan fanatik olmuşum o yüzden öyle geliyor.

banubanu
20-12-06, 14:01
Sorun aslında Dogget ve Ryes değil ki... Bu dizi artık X-Files olmaktan çıkmış bence..
çünkü dizi Mulder ve Scully'nin üstüne kuruluydu.. hikaye üstüne kurulmuş bir dizi olsaydı karakterler değişse de önemli değildi.. Mulder kardeşini arıyordu.. FBI'ın en iyi ajanı olacakken bu iş için bütün kariyerini itmişti.. bodrumdaki odaya tıkılmış,herkesin alay konusu olmuştu.. Sonra hem onu kontrol etsin hem de rapor versin diye Sculley'i yolladılar..
Bu dizi bir yolculuktu... Mulder'ın gerçeği arayışı, Scully'nin olaylara bakış açısındaki değişklik.. her ne kadar parapsikolojik olaylara ya da ufolara inansada hala o içindeki görmeden inanmam kısmı yok olmadı... Mulder'ın devletle olan kavgası, Scully'nin ona olan şüpheli ama güvenli yaklaşımı...
Onların arasındaki ilişki de hiç bir zaman öbür dizilere benzemedi.. aralarındaki güçlü çekim, birbirlerine hiç dokunmasalar bile seyricilere yansıdı... onların dizisydi bu dizi... Dogget ve Ryes başka bir dizide olsalardı aaa bu dizi de x-filesa benziyor derdik ama seyrederdik..şimdi Mulder yok zaten.. bir de Scully'i iyice geri plana atmışlar olmuş sana sadece X.... files'ı 7. sezon bittiğinde bitti...

Şah-Rû
20-12-06, 15:06
Banu bodoslama girmişsin. Bizde bu dizinin finalinin 7. sezonda olduğunu düşünüyoruz. Ama 8. sezonun gerilimini de sevdim diyebilirim. Dediğin gibi bu dizi daha doğrusu bu hikaye Scully ve Mulder' ın hikayesiydi. Yoksa The X Files olarak her hafta başka bir ajanın başından geçen bir olayı izlerdik. Ama öyle değildi bu dizi X files=Mulder&Scully idi. Benim başarılı bulduğum nokta dizinin yön değiştirmesini iyi bağlamaları. Her ne kadar ruhunu yitirmiş bir x files izliyor olsakta yine de izletmeyi başarıyorlar.

banubanu
20-12-06, 15:18
Bu sezon yalnız çok gerilimli.. geçen sezon bu kadar sanki yoktu.. Ara ara Mulder çıktı ama o da fazla heyecan yapmadı.. sanki ya ben geldim ama beni fazla bu işlere karıştırmayın der gibiydi.. Scully'nin sezonuydu geçen sezon.. Bu sefer Ryes'ın olacak galiba.. Bebek nerde bebek.. nedir, adem oğlu mudur, uzaylı oğlu mudur... nedir.. ben onu merak ediyorum..

Şah-Rû
20-12-06, 15:24
İşin komiği her gelen Doggett' ı geçiyor. Reyes' i bana ve sanırım birçok x files hayranına sevdiren Mulder' a olan benzerliği. Geçen sezon Scully gerçekten aşmıştı yani. Oyuncu olarakta performansı süperdi. Bebek, yetenenekli işte daha ne olsun. Şimdiden çıngırağı dokunmadan döndürüyor biraz daha büyüsün bak neler döndürecek.:img-wink:

cave
20-12-06, 17:16
bütün yorumlarınıza katılıyorum x-files=mulder&scully

aslında x-files=mulder belki mulder olmasa x-files da olmıcak.........

reyes benim için pabucumun mulder'ı(biraz sert mi oldu ne)

banubanu
20-12-06, 17:19
Birde Ryes ortaya ilk çıktığı zamanlarda bir kinetik gücü yok muydu? Hissediyordu falan insanların duygularını.. hatta Dogget'ın oğlunu bulmakta onun gücüyle bir şeyler olmamış mıydı?
Ben mi yazdım yoksa şimdi...
Şimdi öyle bir şey yok.. Dogget'a olan aşkından başka bir duygusu gösterilmiyor..

Şah-Rû
20-12-06, 17:39
Banu ne sabırsızsın, kadıncağız diziye gireli kaç bölüm oldu ayrıca bu hafta yeterince hissedeceğini hissetti. Herkes öyle diğer evreni falan hisseder mi?
Dilem çok şekersin yaa. Ben Reyes' i doğa üstü olaylara karşı şaşırmadan hatta doğal yaklaştığı için Mulder' a benzetmiştim yoksa onun yerini kesinlikle alamaz. Ama pabucumun Mulder' ı süper bir tanımlama.:img-hyste

cave
20-12-06, 17:47
Banu ne sabırsızsın, kadıncağız diziye gireli kaç bölüm oldu ayrıca bu hafta yeterince hissedeceğini hissetti. Herkes öyle diğer evreni falan hisseder mi?
Dilem çok şekersin yaa. Ben Reyes' i doğa üstü olaylara karşı şaşırmadan hatta doğal yaklaştığı için Mulder' a benzetmiştim yoksa onun yerini kesinlikle alamaz. Ama pabucumun Mulder' ı süper bir tanımlama.:img-hyste

eeee ama ole......mulder ın yokluğunda yerini biri tutsun diye.......

pazar günü diziyi izlerken de öyle söyledimde annemden(reyesi çok sevdi)zılgıt yedim

Şah-Rû
20-12-06, 17:49
Benzer bir zılgıtı bende Doggett yüzünden yemiştim. :img-hyste Annem onun Scully' e ilgi duymasını istemiyor, ben onu öven birşey söylediğimde bırak şu Scully askıntısını diyor.

cave
20-12-06, 17:55
ya bazen gebersede kurtulsak derim doggett için (biraz ağırdır ama)
annem yazık adamcağıza der :)

bu 4-d bölümünde keşke mulder olsa dedim .......paralel evren falan

Şah-Rû
20-12-06, 18:10
Değil mi ya? Tam Mulder' lık hikaye hatta uzmanlık alanı. Mulder bu olayı ilk gözaltına alındığında çözerdi, Reyes biraz yavaş kaldı ama hakkını yemeyelim her nekadar sezgileri güçlü olsa da Gizli Dosyalarda daha yeni.

cave
20-12-06, 18:15
alıştırma turları yapıyo reyes :)

Şah-Rû
20-12-06, 18:34
Reyes, Doggett' tan daha çabuk alışır gibi geliyor. Adam hala alışamadı. Aslında Doggett beni kızdırdığı zaman (evet zaman zaman kızdırıyor, özellikle Scully' i tehlikeye attığı zamanlar) keşke Harrison kalsaydı da başına katmerli bela olsaydı diyorum. Hem bize de eğlence çıkardı.

cave
20-12-06, 18:35
x-files olurdu komedi files............

Şah-Rû
20-12-06, 18:43
Evet funny files... Nasılsa değişeceği kadar değişti.

cave
20-12-06, 18:48
en azından gülerdik..........

wıllam
20-12-06, 19:35
şu son bölümlerde scully ye çok az yer veriliyor zaten mulder da yok sankı gızli dosyaları degıl de başka fantastık bi diziyi izliyor gibiyi skınner ın bıle daha fazla rolu var mulder ın gerı gelecegı bölümleri sabırsızlıkla beklıyorum
ama bi yandan da o geldıkten hemen sonra dizi tamamen bitecek dıyede üzülüyorum sanki bi boşluga düşmüş gibi olacagız
ikinci filmı çevrılır dıyolardı ** o da bundan sonra mümkün olurmu bilmem

cave
20-12-06, 19:48
valla naz belki ikinci film çevrilir ama bizim torunlarımız falan görür herhalde

Şah-Rû
21-12-06, 11:34
Dizi 2002 de bitmişti değil mi, çekilseydi bu zamana kadar 2. değil 3. film bile çekilmiş olurdu.

cave
21-12-06, 17:05
evet 2002 de bitti...............

fox la chris carter ın arasında dava olmasa çekilirdi

kaptan jack
21-12-06, 17:16
arkadaşlar fox ve chris carter arasındaki dava tam olarak nedir.....:img-blush bu arada 9. sezon kaç bölüm sürüyor acaba..........

cave
21-12-06, 17:16
9.sezon 20 bölüm...............

cave
21-12-06, 17:17
valla dava uzun mesele.........

Şah-Rû
21-12-06, 17:24
O dava olmasaydı 9. değil 15. sezonda olurduk. Fox ta az değil yani.

cave
21-12-06, 17:25
ona bakarsan fox olmasaydı x-files 6.sezonda biterdi

Şah-Rû
21-12-06, 17:30
Bir uzlaşamadılar ki Gillian' ı isyan ettirene kadar inat ettiler. Sözleşmeyi farklı yorumlamaları komik.

cave
21-12-06, 17:34
olay zaten trajikomik

Şah-Rû
21-12-06, 17:38
Kesinlikle, yine de Gillian' ın sabrını takdir etmek gerek. Davanın konumu da ilginç Fox to Fox :img-hyste

cave
21-12-06, 17:45
fox to fox süpersin ya neslihan abla..............

amaaaaan pabucumun davası :)

banubanu
21-12-06, 17:46
Kesinlikle, yine de Gillian' ın sabrını takdir etmek gerek. Davanın konumu da ilginç Fox to Fox :img-hyste

Ya ben bu konuya uzaylı kaldım... şu konuyu bi ayrıntılı yazıverseniz çok süper olurdu...

kaptan jack
21-12-06, 17:53
evet bende pek anlamadım......biri ayrıntılı anlatabilir mi lütfen.........:img-yes:

Şah-Rû
21-12-06, 18:03
Dilem rock forever demek istiyorum sana.:img-hyste
Banu ayrıntı için USA mahkemelerinden kayıtları rica etmek gerek. David Duchovny nin davasından bahsediyorduk. 7. sezondan sonra gerekmedikçe dizide görünmemesine sebep olan davadan.

cave
21-12-06, 18:05
ben de bu ilişki nereye gidiyo diyorum (fox davası için ) :)

banubanu
21-12-06, 18:19
Banu ayrıntı için USA mahkemelerinden kayıtları rica etmek gerek. David Duchovny nin davasından bahsediyorduk. 7. sezondan sonra gerekmedikçe dizide görünmemesine sebep olan davadan.

yok işte buna neden sebep oldu diye soruyorum bende.. neden bu inat... chris mi yoksa david mi problem yarattı (bendeki samimiyete bakın yalnız onlar da bana banu der... :img-yes: )

kaptan jack
21-12-06, 18:28

david neden böyle bir karar verdi ki..........:icon_sorr birdenbire nereden çıktı bu olay...........

wıllam
21-12-06, 18:29
valla şu yapımcılarla oyuncuların arasındaki kavgalar yüzünden bizim keyfimiz kaçıyo ne güzel sarılmış arkadaşça fotografları vardı da ne olmuşta böyle mahkemelere düşmüşler anlamadım

Şah-Rû
21-12-06, 18:38
david neden böyle bir karar verdi ki..........:icon_sorr birdenbire nereden çıktı bu olay...........
Ne birdenbiresi canım, dizi ABD de yayınlanırken 7. sezonda başlayan gerginlik (yani 1999-2000 yılları oluyor) sonunda mahkemeye kadar varmıştı.
Banu seninki de birşey mi ben ona kısaca Dave diyorum o da bana eee o da bana, o bana birşey demiyor zaten espri orada bitiyor. :img-wink:
Canımcım Şimdi David ile Fox' un (Fox tv) sözleşme yorumlama tarzları birbirini tutmuyormuş. Yani olay tamamen duygusal. Aslında David' in sinemaya daha çok ağırlık vermesi ve bu yüzden çıkıntılık yapması da bir sebep ama ondan önce bu duygusal mesele yüzünden zaten sürtüşme vardı.

cave
21-12-06, 18:41
aaaaa naslihan abla Dave sana nesli derya :)

aslında bi çok neden var ............neslihan ablanında dediği gibi david in hem sinemaya ağırlık vermek istemesi,hem karısının doğum yapması,hem parasal meseleler.........bu böle uzar

Şah-Rû
21-12-06, 18:45
David halt etmiş Tea çocukta yapar kariyerde. Bence o kısım biraz da tuz biber niyetine eklenmişti. Tabi ki çocuğuyla vakit geçirmek için dizinin yoğunluğundan şikayet edebilir ama aynı vatandaş sinema için şikayet etmiyorsa bu işte bir iş var derim.

kaptan jack
21-12-06, 19:00
valla bu anlattıklarınıza göre david in bu dizide oynamaktan canı sıkılmış..........karısını falan bahane ediyor......:img-hyste

hydatron
22-12-06, 10:30
Karısını bahane etmesi mümkün değil! Parasal nedenlerden ve Chris Carter'ın yazmış olduğu senaryodaki bazı imleri beğenmediğinden dolayı dizide oynaması şimdilik mümkün gözükmüyor!:img-blush

Şah-Rû
22-12-06, 11:00
Etti onu da bahane etti, önce sinemaya daha çok vakit ayırmak istediğini sonra da karısının doğum yapmasını bahane etti. Ama onlardan önce zaten sözleşme yüzünden papaz olmuşlardı. David Duchovny Mulder karakterini canlandırmaktan hiç sıkılmadı. Bunu kendisi de belirtmişti hatta devam etse yine canlandırırdım ama bu şartlarda mümkün değil demişti. Tabi tüm bu sürtüşmeler ve gerilimler sonucunda Gillian isyan edince dizi 9.sezonda final yaptı (2002 de) Yani David' in çıkıntılığı yüzünden gerilimli bir 8.sezon sonrasında tatsız tuzsuz dahası Gillian' ın haklı şikayeti sonucu neredeyse Scully' siz bir sezon izleyeceğiz.

cave
22-12-06, 15:48
yani david e söylicek kelime bulamıyorum.............aslında bir sürü varda neyse.........

Şah-Rû
22-12-06, 16:16
"Mızıkçı" bence gayet uygun. Hayır tek başına olsa tamam diyeceğim ama Gillian da aynı şartlarda çalıştı o niye sesini çıkarmadı da David horoz misali kabardı. cık cık cık.

cave
22-12-06, 16:18
hem neredeyse david gill in 2 katı para alıyodu............

ben bugunu kendime anti-david ilan ettim ....görüldüğü üzere avamı va imzamı
değiştirdim

duyki
22-12-06, 16:21
Konu Davidin diziden ayrılmak istemesiydi galiba Sorun çıkmasaydı güzel olurdu tabii ki ama bence bu noktaya kadar gelmiş olmaları bile çok iyi Dile kolay 9sezonluk dizi çektiler Arada hoşlanmadığımız şeyler oldu ama yine de tebrik etmek istiyorum tüm emek verenlere

cave
22-12-06, 16:23
aaa tabii kide biçok kişinin emeği geçti ........biçok kişi ekmek yedi

Şah-Rû
22-12-06, 16:34
Tabi ki canım, 9 sezon dizi çekmek kolay mı? Bizim anti-David liğimizin sebebi muhtemel bir 5 sezondan mahrum kalmış olmak. Tabi son iki sezonun stresi de var. Dilem seni destekliyorum ben başından beri Scully taraftarıyım. Mulder' a laf yok David' e atış serbest.:img-grin2

cave
22-12-06, 16:35
pabucumun david i

duyki
22-12-06, 16:39
pabucumun david i

bunu birkaç sayfa öncesine de yazmıştın Dilem değil mi orda da çok gülmüştüm

Şah-Rû
22-12-06, 16:42
Pabucunun Doggett' ına ne oldu? David' e sağlı sollu giriştik. Ama düşünsenize 9. sezon Scully ve Mulder dan mahrum kalmamıza sebep oldu. Ayrıca senaryonun acayip yön değiştirmesine neden oldu. Hatta Dilem' in gerçek kızmasının sebebi Krycek' in şutlanmasına neden oldu ki ben birtek o konuda kızamıyorum.:img-hyste

cave
22-12-06, 16:43
doggett benim sandaletimin doggett ı.............

aslında onun hatası değil ama................

yaaaa ben kyrcek i geri istiyorum

duyki
22-12-06, 16:44
Nesli şimdi anladım Dilemin neden Davidi postalamk istediğini Krycek olsaydı ne düşünürdün Dilem 9.sezon hakkında

cave
22-12-06, 16:45
en azından doğru düzgün bi aksiyon,doğru düzgün bi mitoloji olurdu.........

supersoldiers mış peah...........

Şah-Rû
22-12-06, 16:51
Peah tabi Krycek ortalığı toz duman yaparken iyiydi. Dua et yine tek kurşunla gitti. Kazıkladıkları bir araya gelseydi süper sonik askerler onu yedek parça yaparlardı.

cave
22-12-06, 16:52
valla onca şeyden kurtulmuş adam tek kurşunla öldü

Şah-Rû
22-12-06, 16:56
Karayağı çekilince Doggett' tan farkı kalmadı.:img-wink: Aslında doğru şimdi kim kazıklayacak sağı solu. Folmer' dan da ben hoşlanmadım. Hatta söylemiştim değil mi ona göre Krycek daha sempatik diye.

cave
22-12-06, 16:59
folmer tam tip yav...........çok gıcık

duyki
22-12-06, 16:59
Evet söylemiştin Nesli Aslında Krycekin ölümü basit oldu gerçekten Onu uzaylılar kaçırsaydı keşke Mulder ile Scullynin başına gelenelrin bilmem kaç katı onun başına gelseydi

cave
22-12-06, 17:01
ya yüklenmeyelim bu kadar krycek e lütfen

Şah-Rû
22-12-06, 17:10
Aman aman toz kondurmaz Krycek' e, aslında kişisel fikrimi söyleyeyim mi? Krycek ölmemeliydi, sürünmeliydi.:img-hyste Şaka şaka gerçekten ölmemeliydi o adam heryerle bağlantı kurabiliyordu. Her kapıyı açan maymuncuk gibi. Ama illa ölecekse ki benim bir itirazım yok daha afilli bir ölüm olmalıydı.

duyki
22-12-06, 17:12
Tamam canım ben daha yüklenmiyorum O olmasaydı belki bu kadar sıkıntı çekmezdik Bir de olur olmaz yerlerden çıkması yok muydu

cave
22-12-06, 17:14
şimdi olur olmaz yerlerden çıkamıcak :(

Şah-Rû
22-12-06, 17:33
Bak olur olmaz dediniz de aklıma Kanser Adam geldi. Aslında o da özlettirdi.

cave
22-12-06, 17:42
evet ya csm.................nayse az kaldı

paradokscapi
22-12-06, 20:11
ya arkadaşlar biliyorum çok geç kaldım bunu sormak içn ama biri bana scullynin skinnera hastanede hamileyim dedikten sonrasını özet geçebilirmi nolur

wıllam
23-12-06, 00:07
Allahım yaaaaa bu üniversıte bıtınce inşallah hemen bı iş bulurum İlk maaşımla hemen gıdıp X files ın ne kadar dvdsı varsa alıcam:icon_cry: Ya sız nekadar zor bılıyomusunuz X filers varken ders çalışmak:icon_sorr Bu son bölümü yarın izliycem umarım Ama ''trustno1'' da fınal mınal ders mers dınlemem burdayım:icon_sorr .....Hadi size iyi Xfiles seyretmeler:sad53:

hydatron
25-12-06, 09:53
Genel anlamda fazla iyi olmayann bir bölümdü! Bu kadar anlamsız sahnelere verilen önem anlaşılır gibi değil! İnşallah önümüzdeki hafta daha heyecanlı ve gerilimli bir episode izleme şansına erişiriz!Bu arada Scully'nin son haftalarda fazla rol üstleniminin olmaması anlaşılır gibi değil!Mulder'ın durumuyla ilgili olarak bazı cevapsız sorular hala yanıtlarını bekliyor:img-in_lo

banubanu
25-12-06, 14:35
Arada sırada böyle light bölümler oluyordu ama bu bölüm o kadar lighttı ki nerdeyse uçucaktım...
böcek bilimci arkadaş scully'e öyle bir takmış ki.. o olsa olsa "ağustosböceği" olurdu..
Yok bu bölüm çok kötüydü... Chris kardeş bu sefer abartmış...
Bir fransız kanalında ben seyretmiştim bu 9. sezonu verirken arada sırada Mulderlı bölümlerden light olanlarından veriyorlardı.. öylesi daha iyiydi.

Şah-Rû
25-12-06, 15:15
The XL Files. Bu nedir yahu, bu kadar da genişlik olur mu? Chris' in iyice kafasının attığı bir tarihe denk gelmiş demek ki. Birkaç dakika dışında bölümün genelini beğenmedim. Konu sağlamdı da, ele alış şekli çok yaştı. Özellikle içine Elvis kaçmış böcek bilimci daral getirdi. Bu bölümün castı beni kastı.

duyki
25-12-06, 16:18
Dünkü bölüm hakkında yorum yapmaya değer sahneler bulamadım Scullynin konuşmalarını ve tavırlarını beğendim ama sadece bu kadar En yakın zamanda dizinin düzelmesi dileğiyle

cave
25-12-06, 17:35
ben sadece akşam diziyi izlerken güldüm .............o da sinirden...

chris iyice saçmalamış..............

yorum yapmaya parmaklarını yormoya bile değmeyen bi bölümdü........

mulder ve krycek i geri istiyorum

Blackpaerl
25-12-06, 20:17
onca hengame ve kasıntı bölümler sonunda azıcık ortamı yumuşatalım demışler heralde bu arada o böcekbilimciye baya gıcık oldum

kaptan jack
26-12-06, 16:19
valla bana bu bölüm biraz hafif geldi......tek olumlu yani scully nin daha fazla görünmesi diyebilirim...........:img-yes:

farantic67
26-12-06, 17:07
ben sonunu izledim dizinin ama ingilizce soununu güzel yapmışlar ama türkçe alt yazı oldağı için tam okadar anlamadım bulcabileceğim bi yer bilen varmı

Şah-Rû
26-12-06, 17:14
Cumartesi saat 15:00 de Cnbc-e de tekrarı var. İstediğini tam olarak anlayamadım ama bu bilgi belki yardımcı olur.

mini
26-12-06, 17:49
Aslında bu bölüm için yorum yapmaya bile değmez. Tam bir çocuk filmi gibi olmuş. Mulder sız The X Files dan hiç zevk almıyorum. Üstüne birde Scully nin görüntüleri azalınca hiç tadı kalmadı. Ben Mulder ve eski heyacanı geri istiyorum.

cave
26-12-06, 20:03
hepimizin yeni yıl dileği ....................

mini
27-12-06, 16:55
Mulder ın dönmek gibi bir olasılığı varmı arkadaşlar? Belki okuyanız vardır...

Şah-Rû
27-12-06, 16:56
Temenniyle olacak olsa.... Hadi Mulder' ı gönderdiniz bari Scully' e dokunmayın. Tabi bu buzdağının görünen yüzü, görünmeyen yüzünde zaten ABD mahkemeleri var. Yalnız bir konu açıp kurcalamalı bu hafta yılbaşı yüzünden dizi yok zaten, böyle boş boş ne yapacağız.

mini
27-12-06, 17:01
CNBC-e de yılbaşı programımı var. Niye yok ki The X Files. O zaman Battlaster Galactica da yoktur. Öylemi....

cave
27-12-06, 17:04
evet madonna konseri var 22.00 da başlıcak

Şah-Rû
27-12-06, 17:11
Ghost Whisperer da yok, ama 1 saat The Simpsons varmış ona mı baksam acep? Doggett bu hafta kendini toparlamış gibiydi. Tek iyi yanı da buydu. Özellikle bir sahnedeki bakışını acayip Mulder' a benzettim. Mulder' ın tırnağı olamaz o ayrı da o sahne hatırlattı.

cave
27-12-06, 17:14
Mulder' ın tırnağı olamaz

kesinlikle...................evet sanki bi değişme var gibi

Şah-Rû
27-12-06, 17:17
Hafif bir değişim ama diğer bölümlere yansır mı bilemem. Hayır bu bölüm o kadar absürd birşeydiki dizinin devam eden bölümünden sayıpta referans gösteremiyorum. Sanki pilot yok ya ne pilotu planör bölüm gibiydi.

cave
27-12-06, 17:20
ben çeksem daha güzel olurdu bea yani

sanat
27-12-06, 22:29
herkese iyi akşamlar arkadaşlar yazdıklarınızı takip ediyorum umarım bu dizinin türkiye sitesini de takip ediyorsunuzdur. bende sizler gibi büyük bir X-FİLES delisiyim 98 yılından beri ilk böümden beri soluksuz takip ettiğim, iyki izlemişim dediğim tek dizi daha tgrt 4. sezon gösterilirken internetten ilerki bölümleri öğrendim merakıma yenik düştüm ve yıkıldım çünkü Mulder yok inanın çok üzülmüştüm ve şı an yok herşey yani kimlikler gitti başkaları geldi alışmak çok zor nerden nereye....eskiden hiç bir arkadaşım bakmazdı bu diziye,bilmezlerdi bile amasizlerin yazılarını okumak aynı şeyleri paylaşmak büyük mutluluk bu arada mini arkadaş Mulderı tekrar görecekmiyiz demiş istediğin olacak diyebilirim....

farantic67
27-12-06, 23:09
spoiler

mulder dizini bitmesine 4 bölüm kala geri geliyo...son bölümde de akıldaki tüm soruları siliyo sonra da way be diyosun demek öleymiş

Şah-Rû
28-12-06, 10:26
sanat aramıza hoşgeldin. Umarım yorumlarını daha sık görebiliriz. Mulder' ın yokluğu tabi ki büyük sorun ama Scully' nin de geri plana çekilmesi daha da büyük sorun oluyor. En azından Gizli Dosyalar' ın varolmasının sebebi ajanlardan biri sonuna kadar işin başında olmalıydı diye düşünüyorum. Yine de bu son bölümü saymazsak gemi yavaşlasa da ilerliyor diyebilirim.
farantic67 malumun ilamı olmuş, ama izlemeyenler için spolier uyarısı koysaydın keşke.

mini
28-12-06, 20:04
herkese iyi akşamlar arkadaşlar yazdıklarınızı takip ediyorum umarım bu dizinin türkiye sitesini de takip ediyorsunuzdur. bende sizler gibi büyük bir X-FİLES delisiyim 98 yılından beri ilk böümden beri soluksuz takip ettiğim, iyki izlemişim dediğim tek dizi daha tgrt 4. sezon gösterilirken internetten ilerki bölümleri öğrendim merakıma yenik düştüm ve yıkıldım çünkü Mulder yok inanın çok üzülmüştüm ve şı an yok herşey yani kimlikler gitti başkaları geldi alışmak çok zor nerden nereye....eskiden hiç bir arkadaşım bakmazdı bu diziye,bilmezlerdi bile amasizlerin yazılarını okumak aynı şeyleri paylaşmak büyük mutluluk bu arada mini arkadaş Mulderı tekrar görecekmiyiz demiş istediğin olacak diyebilirim....

Aramıza hoşgeldin sanat.

Mulder ın döneceği konusunda biraz daha açık konuşursan sevinirim.

sanat
29-12-06, 12:57
sevgili Şah_Rü ve mini hoşbulduk ilginiz için teşekkür ederim
herkes gibi 9.sezonda benim için hayal kırıklığı ile doludur, bu bölüme kadar izlediğim konular farklı değildi ve öncedende tanıdık olduğu için pek heveskar olamaz oldum ve bazen unutuyorum ama ne olusa olsun 98 yılında beri hayatım olan dizi hatırına seyredeceğim demiştim ama bu son bölümü izlemek gelmedi Scully de konuk oyuncu gibi gerilerde kalması (jenerikte en başta ismi olmasına rağmen) içimi çok burkmaya başladı ve izlemedim. kahretsin ki kendime nasıl kızıyorum bunu nasıl yaptım, ihanet etmiş gibi hissediyorum ve ne olursa olsun artık izleyeceğim vicadn azabı öldürecek yoksa...bu hafta dizi yok ve bu bölümü çok uzun zamandır bekliyorum. mulder ın tamamen ayrılışı ile üzülürken bu bölümdeki gelişmeleri öğrenince çok meraklanmıştım gelişmeleri azçok bilsemde izlemek çok başka oluyo büyük bir heyecanla bekliyorum. umarım beklediğim gibi olur.
sevgili mini arkadaşım biraz daha açıklama istemişsin ama açıklamam ne kadar doğru olur izlemeyenler için ama sadece Mulder ile başlayan efsane dizinin vedası Mulder ile olacağıdır. fazal açıklama yapıp tepki almak istemem aslında bu yazıma bile kızabilirler. ama bekle arkadaşım herşey gitsede geride bir tek umut kalırmış...

Şah-Rû
29-12-06, 15:58
sanat bence kendini üzme, bu bölüm hakikaten izlenmeye değmezdi hiçbirşey kaçırmış değilsin yani. Yazılarına niye kızalım, takip ettiysen dikkatini çekmiştir ki bu başlıkta çok hoşgörülü ve güzel bir ortam var. :img-yes: Sonuçta 2002 yılında bitmiş bir dizinin ilerleyen bölümleri heryerden öğrenilebilir tabi ki ama bilmeyen ve seyrederek tadına varmak isteyen arkadaşlarımızı korumaya çalışıyoruz. Bu nedenle sorulara fazla detaya inmeden cevap vermeye çalışıyor ve spoiler konusunda uyarı konulmasını rica ediyoruz. Bu arada farantic67 anlayışlı davranışın için teşekkürler.

cave
29-12-06, 16:02
aramıza hoşgeldin sanat..........

sanat
29-12-06, 18:09
hoşbulduk cave teşekkür ederim...
sevgili Şah-Rü ilgin ve alakan için sağol. burada ki ortamın farkındayım ve bende sizler gibi izlemeyenlere saygılıyım ve dozu taşırmayı hiç istemem sonuçta ortak bir zevkimiz var. izlemediğim bölümün yorumlarını okudum ve genel olarak herkes aynı fikirde bu yüzden bende birşey kaçırmadığımı düşünüyorum ama işte x-files adı bile başka ne diyim bunu ancak bizim gibi izleyenler bilir...
önümüzdeki bölümü gerçekten çok merak ediyorum, kafamda bazı sorular var umarım cevap bulabilirim..

Şah-Rû
29-12-06, 18:17
Bu bölüm nasıl desem hafif ötesi yani gerçekten The X Files mı seyrediyorum diye sordum kendime. Önümüzdeki bölümden itibaren soruların yavaş yavaş cevap bulması sözkonusu olsa da en önemli x files kuralı uyarınca daima akılda sorular kalacaktır.

duyki
29-12-06, 18:18
Bir tek ben hoşgeldin dememişim sanat Kusura bakma Bir ara burada pek kimse yoktu Ara sıra bölüm yorumları yapılıyordu Aslında burdakilerin çoğu diziyi sonuna kadar izlemiş olan arkadaşlarımızdan oluşuyor Ama yine de yorumlarımızı eksik etmemeye çalışıyoruz Seni de bundan sonra aramızda görmekten mutluluk duyarız Hoşgeldin

sanat
29-12-06, 18:32
inceliğin için sağol duyki hoşbuldum pek mutlu oldum. sizleri takip ediyorum ve aranıza katılıp bende sizlerdenim demek istedim bilseydim çok önceden dalardım aranıza...

duyki
29-12-06, 18:43
Ben de buraya birkaç bölümdür yorum yapıyorum Sağolsun Nesliciğim fikirlerimi paylaşmamı rica etmişti Ben daha çok işin görsel boyutunda yer alıyorum

Şah-Rû
01-01-07, 15:05
sanat iyi ki dalmışsın aramıza. Ortak noktası X Files olan insanların birşekilde yollarının keşismesi çok hoşuma gidiyor.
Duygucuğum rica etmişimde fena mı yapmışım, ne güzel yorumlarından mahrum kalıyormuşuz.
Evet görev dağılımında Duygu genel sanat yönetmenimizdir.:img-wink:

duyki
01-01-07, 16:41
Şu tatil bitse de burda biraz sohbet etsek Özlüyorum sizleri:img-yes:

Nesliciğim katlanabiliyorsanız yorumlarıma sorun yok:img-hyste

Ben şimdi sanat yönetmeni mi oldum sanat arkadaşımızdan da mı etkilendin yoksa Nesliciğim:)

sanat
02-01-07, 12:11
Şu tatil bitse de burda biraz sohbet etsek Özlüyorum sizleri:img-yes:

Nesliciğim katlanabiliyorsanız yorumlarıma sorun yok:img-hyste

Ben şimdi sanat yönetmeni mi oldum sanat arkadaşımızdan da mı etkilendin yoksa Nesliciğim:)

arkadaşım bence bu iş tam senlik, yaptığın calışmaların hepsini gördüm çok güzeller

kaptan jack
02-01-07, 12:28
arkadaşım bence bu iş tam senlik, yaptığın calışmaların hepsini gördüm çok güzeller

sanat arkadaşım hekes sana hoşgeldin demişte ben kalmışım...kendiminden utanarak geçte olsa aramıza hoşgeldin canım...............:happy0064

duyki
02-01-07, 13:00
Teşekkür ederim sanat güzel yorumun için Ama yalnız değilim Nesliciğim de çok başarılı bence

sanat
02-01-07, 13:10
sanat arkadaşım hekes sana hoşgeldin demişte ben kalmışım...kendiminden utanarak geçte olsa aramıza hoşgeldin canım...............:happy0064

sağol canım bende sizlerle burada olmaktan çok mutluluyum...hoşbulduk

truths
04-01-07, 17:53
merhabe herkese ben aranıza yeni katıldım ve sizin gibi bende bu dizinin büyük bi fanıyım
öncelikle dizi 7.sezondan hatta belki de 6. sezondan sonra sırf para kazanmak için,fox un da baskısıyla batağa sürüklendi....ama yine de sonuna kadar x-files arkasındayız........

bu haftaki bölümü ben de çok komik buldum x-files gibi değil sit-com gibiydi......

Şah-Rû
04-01-07, 18:11
Arkadaşlar izninizle ben 9. sezonu savunmak istiyorum. Ne bereketli sezonmuş yahu gittikçe kalabalıklaşıyoruz.:img-yes: truths sende hoşgeldin. Geçtiğimiz bölüm funny files tı biz şakasını yapıyorduk ama gerçek oldu. Neyse artık önümüzdeki bölümlere bakacağız. Fox' a inat X Files.

truths
04-01-07, 18:15
9. sezonunda da 5.sezon güzelliğinde bölümler var tabii ama geneli.....
neyse kendimizi üzmeye değmez şu yeni yılda.....

hoşbulduk Şah-Rû

Şah-Rû
04-01-07, 18:25
Orası öyle zaten daha önce arkadaşlarla aramızda konuşmuştuk bu dizinin finali 7. sezonda olmalıydı diye. Şimdi sırf bir sona bağlamak bir de 'tamamen duygusal' nedenlerden ötürü kasvetli bir 9. sezona katlanıyoruz. Yine de bugüne kadar getirdik sonuna kadar da götürürüz.

truths
04-01-07, 18:28
bir x-phile ne olursa olsun x-files ın arkasındadır.......

kaptan jack
04-01-07, 18:59
merhabe herkese ben aranıza yeni katıldım ve sizin gibi bende bu dizinin büyük bi fanıyım
öncelikle dizi 7.sezondan hatta belki de 6. sezondan sonra sırf para kazanmak için,fox un da baskısıyla batağa sürüklendi....ama yine de sonuna kadar x-files arkasındayız........

bu haftaki bölümü ben de çok komik buldum x-files gibi değil sit-com gibiydi......

canım öncelikle aramıza hoşgeldin......evet geçen haftaki bölüm biraz gençlik dizilerinden çalınma gibi geldi bana ama şunu söylemek isterim ki bu dizi 6. sezonun sonundan beri takip ediyorum ve beni herşeye ragmen kendine çok bagladı...ilk sezondan beri takip etmek çok büyük bir onur olurmuş gibi geliyor...çok şey kaçırdıgımı hissediyorum................:img-yes:

duyki
04-01-07, 21:25
truths hoşgeldin Nickinden de anlaşılacağı gibi doğru yerdesin

Önce Dilem Nesli ben sonra Duygu sanat ve şimdi de truths X Filesın daimi üyeleri olduk artık İyi ki de bu sayfayı canlandırmışız Yorumlarımız eksik olmasın Gelenleri de bir daha bırakmam haberiniz olsun

İyi yorumlar

banubanu
04-01-07, 21:31
truths hoşgeldin Nickinden de anlaşılacağı gibi doğru yerdesin

Önce Dilem Nesli ben sonra Duygu sanat ve şimdi de truths X Filesın daimi üyeleri olduk artık İyi ki de bu sayfayı canlandırmışız Yorumlarımız eksik olmasın Gelenleri de bir daha bırakmam haberiniz olsun

İyi yorumlar

duykicim arada ben de takılıyorum ama... :img-in_lo
1. sezonundan beri takip ediyorum, fan sitelerini takip ediyorum amma velakin nedense yazasım gelmiyo.. neslinin ittirmesiyle yazdım bi iki yorum ama şöyle bir ruh haline de girdim, yav 8 sezondur iki satır yazmadın bir yere, şimdi 9. sezonda mı yazıcaksın.... ama olsıun söz yazacağım...

duyki
05-01-07, 14:35
Banu ablacığım unutmuşum kusura bakma

Aslında yukarda bahsettiğim kişiler yorumlarını sadece burda değil diğer başlıklarda paylaşıyorlar Seni de oralarda görmek isteriz

Bu arada williamı da unutmuşum kusura bakmasın O da buranın eski takipçilerinden Epeydir gelmiyor gerçi sayfaya ama uğrar bir gün sanırım:img-yes:

Şah-Rû
05-01-07, 17:18
Hafif ötesi bir bölümden ve bir haftalık aradan sonra bu hafta bizi yepyeni bir bölüm bekliyor. Biz neden bölüm özetlerini ekleyip yorumlamıyoruz ki? Dilemciğim eskiden eklerdi, görevi ihmalden ceza vermek lazım.:img-wink: Biraz erken olsa da bu haftanın bölüm özetini ekliyorum. Biraz kurcalayalım bakalım.
9X08 / Trust No.1 / 07.01.2007
Kendi bebeklerinin de William gibi yetenekleri olduğunu iddia eden bir çift Scully’e başvurur ve süper asker programı ile ilgili birtakım bilgilere sahip olduklarını söyler. Ancak tüm bağlantıları kurarak gerçekleri ortaya çıkarabilecek kişinin Mulder olduğuna inandıkları için sadece onunla konuşacaklarını söylerler. Scully onu ne kadar görmek istese de Mulder’ın hayatını tehlikeye atmak istememektedir.
Kaynak: Cnbc-e

Şah-Rû
05-01-07, 17:31
Kıdemli Duygu bir yoklama yaptın ortalık karıştı.:img-wink: mini sen böyle uzun aralar verince kendini unutturuyorsun ama, daha sık uğra özlettirme. Dilemciğim sana sonra uygun bir ceza düşünürüz.:img-wink: Eee ne diyorsunuz heyecanlı bir bölüm bizleri bekliyor. Mulder' ı görecek miyiz göremeyecek miyiz bu heyecanı bölüm boyunca yaşayacağız.

kaptan jack
05-01-07, 17:32
Hafif ötesi bir bölümden ve bir haftalık aradan sonra bu hafta bizi yepyeni bir bölüm bekliyor. Biz neden bölüm özetlerini ekleyip yorumlamıyoruz ki? Dilemciğim eskiden eklerdi, görevi ihmalden ceza vermek lazım.:img-wink: Biraz erken olsa da bu haftanın bölüm özetini ekliyorum. Biraz kurcalayalım bakalım.
9X08 / Trust No.1 / 07.01.2007
Kendi bebeklerinin de William gibi yetenekleri olduğunu iddia eden bir çift Scully’e başvurur ve süper asker programı ile ilgili birtakım bilgilere sahip olduklarını söyler. Ancak tüm bağlantıları kurarak gerçekleri ortaya çıkarabilecek kişinin Mulder olduğuna inandıkları için sadece onunla konuşacaklarını söylerler. Scully onu ne kadar görmek istese de Mulder’ın hayatını tehlikeye atmak istememektedir.
Kaynak: Cnbc-e

neslihan ablacım tamamen dönmüşsün çok sevindim......:happy0064 bana biraz duygusal bir bölüm olucakmış gibi geliyor...:img-yes:

cave
05-01-07, 17:33
valla uzun bi aradan sonra güzel bi bölüm izlicez gib. .......

Şah-Rû
05-01-07, 17:40
Tamamen dönmedim Kaptan Duygucuğum, hem duygusal hemde gerilimli bir bölüm olacak. Yani psikolojik gerilim Scully' nin duygusal gerilimlerine tanık olacağız. Haklısın Dilemciğim uzun zamandan sonra güzel bir bölüm olacak.

mini
05-01-07, 17:43
Arkadaşlar konusu hakkında bilginiz var herhalde. Azıcık ip ucu verseniz ya...

kaptan jack
05-01-07, 17:44
haklısın neslihan abla scully duygusal gelgitler yaşıyacak......bizde mulder ı acaba görebilecek miyiz diye gerilecez gibi geliyor bana...bu arada william mıda görücez galiba...........:happy0064

cave
05-01-07, 17:44
valla ben ipucu vermem hem bence öğrenme....i

bilerek izlemek keyifli olmuyo

mini
05-01-07, 17:49
valla ben ipucu vermem hem bence öğrenme....i

bilerek izlemek keyifli olmuyo

Ben ipuçlarıyla birleştirerek seğretmeyi severim. Hatta bazen tekrarından bile daha çok şey anlarım ve zevk alırım. Malum hem alt yazıyı hemde görüntüleri takip etmek bazen zor oluyor.

Hem bakıyorum senin bilgin var gibi. Azıcık ,küçücük, minnacık, minicik.......

Şah-Rû
05-01-07, 17:51
benim cezam avatar eklemek olsun mu acaba
O kadar kolay kurtulamazsın.:img-wink:
Arkadaşlar konusu hakkında bilginiz var herhalde. Azıcık ip ucu verseniz ya...
İp ucu verdik ya Mulder' ı görecek miyiz görmeyecek miyiz bunun heyecanını yaşayacağımız, Scully için içimizin gideceği bir bölüm olacak.:img-yes:

cave
05-01-07, 17:51
sen bilirsin ama ben ipicu vermem prensib meselesi....

hem bak kaptan duygu yazmış bişiler

mini
05-01-07, 17:59
İp ucu verdik ya Mulder' ı görecek miyiz görmeyecek miyiz bunun heyecanını yaşayacağımız, Scully için içimizin gideceği bir bölüm olacak.:img-yes:

Sağol arkadaşım, bundan büyük ve güzel ip ucu olmaz, olamaz zaten...
Desenize heyacanlı, duygusal ve romantik bir bölüm olacak...

Şah-Rû
05-01-07, 18:16
Rica ederim mini. Spoiler konusunda dikkat etmeye çalışıyoruz çünkü önemli bir noktayı kaçırdığın zaman bölümün tadı kaçabiliyor, bu yüzden orta yoldan gitmeye çalışıyoruz. Aslında en güzel yorumu sen yapmışsın zaten heyecanlı, duygusal ve romantik bir bölüm olacak.
Dilemciğim hazır ol açıklıyorum. Her cuma düzenli bir şekilde bölüm özetini ekleyeceksin. Nasıl? Aslında daha ağır bir ceza isterdi ama sana kıyamadım. Arada avatar ve wallpaper eklemeyi de unutmayacaksın. Hatta ilk olarak esaslı birkaç Mulder avatarı güzel olur.:img-yes:

sanat
05-01-07, 19:02
meraba arkadaşlar;
bakıyorum herkes bu bölüm meraklısı valla uzun zamandır bende dört gözle beklediğim bölümlerden bir tanesi... bu bölümde pek heyecanın olmadığı 9.sezon içinde kayde değer bir bölüm umarım hepimiz dizi bitiminde keyif alırız. açıkcası ben çok meraklıyım çünkü gösterildiği yıllarda okuduğum bazı forumlarda farklı farklı yorumlanmıştı benimde kafam baya karıştı bu yüzden alacağım cevapları merakla bekliyorum.....

ama şunuda söylemeliyim ki her izlediğim bölümden sonra eveeettt diyip farklı düşününce nası yani diyip kafamı karıştırıcam.... yaa çok seviyorum işte X-FİLES ı iyki izlemişim tadına varmışım

farantic67
06-01-07, 18:49
spoilerr -->olmasın die sildim ama son bölüm bence ne güzel x files bölümüydü en sonunda iki si de gerçkeği öğreniyo sadece bunu diyim...İ want to belive de tanrıya inanıyolar

hydatron
07-01-07, 09:59
Bu akşam izleyeceğimiz Trust No.1 adlı bölümün geçen hafta yayınlanan bölümden daha da heyecanlı olduğunu tüm arkadaşlara rahatlıkla bildirebilirim! Scully ve Dogget'ın ön planda olacağı bu episodta Mulder'ın akıbeti hakkında en azından biraz bilgi sahibi olma şansına umarım erişiriz:img-hyste

farantic67
07-01-07, 14:06
ya bu akşamki bölüm 9 sezon kaçıncı bölüm bilen varmı

sanat
07-01-07, 14:20
ya bu akşamki bölüm 9 sezon kaçıncı bölüm bilen varmı

bu akşam yayınlanacak Trust No 1 ( kimseye güvenme ) 09x08 dir.

farantic67
07-01-07, 18:48
ee ozman haftaya final geliyo :D hayırlı olsun final bölümü 9*9 true

haftaya bitiyo ozman tüh ya

pardon ya 10 hafta var daha The X-Files - 9x19 The Truth

sanat
07-01-07, 20:42
pardon ya 10 hafta var daha The X-Files - 9x19 The Truth

arkadaşım aslında final bölümünün hepsini birden mi yoksa böleceklermi bilmiyorum, bazı ülkelerde birden vermişler ( bildiğim kadarıyla 2 saat sürüyo) ama genelde yabancı sitelerde 09x19-09x20 olarak bir arada gösteriliyor...

sezinti
07-01-07, 21:05
Sevgili arkadaşlar
Scully'nin bölüm başındaki söylediği sözleri yazabilecek bir arkadaşımız var mı ?
Çok etkileyici sözlerdi. Yazacak arkadaşımıza teşekkür ediyorum, ellerine ve emeklerine sağlık.

Scully'nin Mulder'ın mesajını okuduğunda Scully'nin duygusallığı ve senden duymak isterdim şeklindeki cevabındaki sahne, çok etkileyici bir sahneydi.

nfl
07-01-07, 22:10
ne bolum du yaaaa

duyki
07-01-07, 22:21
Başından sonuna kadar çok etkileyici bir bölümdü Mulder ı özleyenler özlemlerini bir nebze gidermiş oldu sanırım ya da daha da arttı özlemleri:img-yes: Mulder dan gelen mail de yani... Scully nin duygusallığı burdan başlayıp bölümün sonuna kadar devam etti Süper askerlerle ilgili yeni bir bilgi edindik Belki bir gün işimize yarar:img-wink:
Ben memnundum bölümden Ama istasyonda süper askerin adamı vururken çalan müzik pek hoşuma gitmedi Daha doğrusu o andaki duygusallığın Mulderın trenden inemeyişine saklamaları gerekiyordu bence Anlatabildim mi derdimi acaba?:img-blush

farantic67
07-01-07, 22:53
valla 19 ve 20 bölüm olarak iki bölüm toplam 1,38 dk sürüyo ben indirdim izledim

Şah-Rû
08-01-07, 11:14
The X Files' ın son zamanlardaki en iyi bölümü. Mulder' ı görüp görememe heyecanını yaşadığımız, Scully için içimizin acıdığı bir bölüm. Scully' nin çaresizliği, kendine olan güvenini kaybetmiş hali, Mulder' ı görme arzusunun herşeyin üzerine çıktığı durumu çok etkileyiciydi. Özellikle bölümün başındaki geçiş süperdi. Genel Sanat Yönetmenimiz Kıdemli Duygu' dan o bölümü kare kare rica ediyorum. Duygucuğum derdini anlatabiliyorsun zira bende aynı dertten şikayetçiyim. Aksiyon sahnesi için o müzik olmadı hatta o sahne olmadı, orada ağırlık Mulder' ın trenle uzaklaşması ve Scully' nin yanağından süzülen yaşlarda olmalıydı. Duygusal yanı daha ağır basan bir bölümdü ama önemli detaylar içeriyordu yani dizinin sona bağlanma yolunda önemli bir kavşağı geçtik. Bundan sonra yol çok engebeli. Bu arada Terry O'Quinn' i görmek güzeldi. Chris mahkeme masrafını oyuncu kısıntısına giderek çıkarmış demek ki.:img-wink:
Önemli rica: Spoiler konusunda lütfen dikkatli davranalım. İzlemeyenler için heyecanını kaçırabilecek detaylara dikkat edelim. Üye olanlar kadar üye olmayan birçok kişinin burayı da takip ettiğini unutmayalım.

duyki
08-01-07, 11:25
Merakla senin yorumunu bekliyordum Anlatmak istediğim şey de buydu aslında

Dü gece tekrarını da izledim Başta Scullynin Mulder için söylediği sözlerden birkaçı aklımda kaldı Ruh ikizim ezeli rakibim koruyucum düşmanım Gerçekten çok güzel bir bölümdü Daha da güzel olabilirdi

İlk seyrettiğimde(daha önceden) yerde yatanın Mulder olduğunu düşünmüştük annemle AAA yoksa Mulder öldü mü diye dertlenmiştik Dünkü bölümde bu heyecan yoktu tabii ki Ama ilk defa izleyenler için Mulder arayışı bölüm boyunca devam etmiştir sanırım

sanat
08-01-07, 11:32
delirmelimiyim ne yapmalıyım yaaa hala kendime gelemedim...senmisin kaç yıldır bekliyorum çok merak ediyorum diyen al sana işte...bir şeyi çok istemeyeceksin arkadaş yaaaaaa tam dizi çıkacak elektrikler gitmesinmi delirdim bu günemi buldun dedim elimde fener saat gözetledim herkes yatmış ben bir ümit gelir diye bekledim ve evet geldi sanki bana gıcığına yapar gibi dizinin bitiş saatinden sonra geldi...çok sinirliyim izleyemedim elimde birtek cumartesi kaldı eğer bakamazsam naparım bilemiyorum uffff gündüz gündüz x-files da sevmiyorum ama bakıyımda...bana bir hafta daha beklemek düşüyo

Şah-Rû
08-01-07, 11:36
Bende cumartesi fırsat bulursam tekrar izlemeyi düşünüyorum. O baştaki geçiş Scully&Mulder story müthişti. Bugüne kadar onlarla birlikte neler yaşadığımızı düşündürttü. Bu arada belirtmeyi unuttumuşum Doggett' a ilk defa ciddi anlamda gıcık oldum. Scully' nin ve daha da önemlisi Mulder' ın hayatını tehlikeye atması bir yana nasıl anlatsam şimdi ileriki bölümleride etkileyecek bir olay o yüzden sadece sinir oldum demek yeterli olur sanırım.

Şah-Rû
08-01-07, 11:40
sanat çok geçmiş olsun ben üstteki yorumu Duygu ya cevaben yazmıştım ama senin mesajınla alt alta gelince bir garip olmuş. Çok önemli bir bölüm yani daha önce izlemediysen gelecek bölümlerin bağlantısını kurabilmen için mutlaka izlemen gerek. Eğer izleyemezsen geniş bir özet geçeriz artık. Ama o en baştaki sahne anlatılmaz yaşanır bir durumdu.

sanat
08-01-07, 11:47
sanat çok geçmiş olsun ben üstteki yorumu Duygu ya cevaben yazmıştım ama senin mesajınla alt alta gelince bir garip olmuş. Çok önemli bir bölüm yani daha önce izlemediysen gelecek bölümlerin bağlantısını kurabilmen için mutlaka izlemen gerek. Eğer izleyemezsen geniş bir özet geçeriz artık. Ama o en baştaki sahne anlatılmaz yaşanır bir durumdu.

canım çok sağol...aslında diziyi biliyorum zamanında senaryolarını bile okuduğum için ama resimleri görmek,senaryo okumak filan bir yere kadar bazı yerleri de indirmiştim ama hepsini bir arada bütün bir şekilde izlemek benim için önemli, derdim o...yinede teşekkür ederim

aslında birşey isteyebilirim sizden eğer yapabilirseniz şu M&S biribirlerine gönderdikleri mesajları buraya yazabilirseniz sevinirim

farantic67
08-01-07, 11:51
bölüm harbiden güzeldi :D ama beklediğim bi kaç bölüm özetlerini okuduğum onlaı izlemeyi çok isterim diznin sonun izledim ama arlarda boşluklar var onların dolması lazım

Şah-Rû
08-01-07, 12:00
Sağol Duygucuğum inan X Files' ın o şekilde başladığını görünce gözlerim doldu. Bu öyle bir dizi ki ilerleyişini sonunu ya da sırlarını bilmek bile oturup izlemenin yerini tutmuyor. Misal o en baştaki muhteşem geçiş sahnesinin kağıtlar üzerinde yazılmış hali, o sahnenin çeyreği bile olamaz kanımca.

duyki
08-01-07, 12:10
farantic67 dediğimiz sahne dünkü bölümün ilk sahnesi Mulder- Scully görüntülerinin gösterildiği sahneler

Nesliciğim kesinlikle haklısın Resimlerde bu sahnenin güzelliği pek ortaya çıkmıyor Ancak bölümü izleyenler o resimlere baktıkça duygulanabilirler

mini
08-01-07, 13:57
Kendimden nefret ediyorum. İlk 15 dk kaçırdım maalesef. O kadar çabalamama rağmen. Mulder ı görmeyi o kadar arzu ederken adamın uzaktan gölgesini bile zor seçebildim. Neyse artık Cumartesi tekrarında izleyeceğim artık.

Bu arada Scully in tren istasyonunda saçlarının ne kadar güzel göründüğünü fark eden oldumu. Kadın Mulder ı göreceğim umuduyla her zamankinden daha da etkileyici idi bence...

cave
08-01-07, 16:58
şimdi bi kere x-files tarihinde gelmiş geçmiş en iyi açılıştı.......isteyen olursa mp3 ünü göderebilirim.....

bölüm muhteşemdi.......scully muhteşemdi..

açılış bitirdi beni...
Scully: [voiceover] "One day, you'll ask me to speak of a truth — of the miracle of your birth. To explain what is unexplained. And if I falter or fail on this day, know there is an answer, my child, a sacred imperishable truth, but one you may never hope to find alone. Chance meeting your perfect other, your perfect opposite — your protector and endangerer. Chance embarking with this other on the greatest of journeys — a search for truths fugitive and imponderable. If one day this chance may befall you, my son, do not fail or falter to seize it. The truths are out there. And if one day you should behold a miracle, as I have in you, you will learn the truth is not found in science, or on some unseen plane, but by looking into your own heart. And in that moment you will be blessed — and stricken. For the truest truths, are what hold us together, or keep us painfully, desperately apart."

helal olsun be cc....sonunda esaslı bi bölüm izledik

scog
08-01-07, 17:36
Sevgili arkadaşlar
Scully'nin bölüm başındaki söylediği sözleri yazabilecek bir arkadaşımız var mı ?
Çok etkileyici sözlerdi. Yazacak arkadaşımıza teşekkür ediyorum, ellerine ve emeklerine sağlık.
Scully'nin Mulder'ın mesajını okuduğunda Scully'nin duygusallığı ve senden duymak isterdim şeklindeki cevabındaki sahne, çok etkileyici bir sahneydi.
The XFiles'ı daha TGRT de oynadığı zamandan beri takip ediyorum.Devamlı izlediğim hiç kaçırmadığım,beğenerek izlediğim bir dizi.Sizleri buradan hep takip ediyordum ama şimdiye kadar hiç yazmamıştım.Baktım ki 9.sezondaki 9.Bölümün ilk bölümlerindeki Scullyin sözlerini merak ediyorsunuz.Yayinlayayım dedim.Bölüm Resimleri bölümde....Sevgilerimle.......

Şah-Rû
08-01-07, 17:59
Dilemciğim sadece x files değil genel olarak dizi tarihinde en iyi açılıştı. mp3' e talibim. Ayrıca sadece açılış değil kapanışıyla da tv tarihine geçebilecek güzellikteydi.

farantic67
08-01-07, 18:02
sırf başı için indirdim bölümü izledim gerçkede güzel en baştan beri güzel sahnelerden oluşan bişiyapmışlar ikisi hakında çok güzeldi

sanat
08-01-07, 18:13
şimdi bi kere x-files tarihinde gelmiş geçmiş en iyi açılıştı.......isteyen olursa mp3 ünü göderebilirim.....

bölüm muhteşemdi.......scully muhteşemdi..

açılış bitirdi beni...
Scully: [voiceover] "One day, you'll ask me to speak of a truth — of the miracle of your birth. To explain what is unexplained. And if I falter or fail on this day, know there is an answer, my child, a sacred imperishable truth, but one you may never hope to find alone. Chance meeting your perfect other, your perfect opposite — your protector and endangerer. Chance embarking with this other on the greatest of journeys — a search for truths fugitive and imponderable. If one day this chance may befall you, my son, do not fail or falter to seize it. The truths are out there. And if one day you should behold a miracle, as I have in you, you will learn the truth is not found in science, or on some unseen plane, but by looking into your own heart. And in that moment you will be blessed — and stricken. For the truest truths, are what hold us together, or keep us painfully, desperately apart."

helal olsun be cc....sonunda esaslı bi bölüm izledik

taliplerden biride benim hem çok mağdurum...

duyki
09-01-07, 00:19
Öncelikle Şule ablacığım seni burda görmek çok güzel Bölüm resimlerine de sözleri eklemişsin sağol
Bence de çok güzel bir bölümdü Açılıştaki sözler daha uzun süre konuşulur sanırım

Blackpaerl
09-01-07, 14:09
ya deliricem ya birbirilerini sevdıklerını ayrı kalmak zorunda oldukları zaman mı anladılar ne romantık mesajlar atıyolar öyle ay içim gidiyo senınım molder
aaaayyyy aay senı özledım wıllam ı özledım (insan başkasının çocuguna babalık yapabilirmi?):img-hyste neyse kendı oglu oldugu içine dogdu heralde

doggıt ın taş ocagında bagırdıgı kişi gerçekten molder mıydı yoksa o süper(uyuz)askermı? niye kaçtıki doggıttan?

sanat
09-01-07, 19:22
08x01 deki Within blümünde çalan müzik mp3 olarak indirmiştim zamanında... benim dizide tüylerimi hep diken diken ettirmişti, hala da öyle ağlayıp duruyorum

scog
10-01-07, 00:15
Öncelikle Şule ablacığım seni burda görmek çok güzel Bölüm resimlerine de sözleri eklemişsin sağol
Bence de çok güzel bir bölümdü Açılıştaki sözler daha uzun süre konuşulur sanırım

Canım senide burada görmek çok hoş.Desene dizi zevklerimiz çok benziyor.The X files çok uzun zamandır izliyorum.İlk başladığından beri.....Kurgusuyla oyuncularıyla muhteşem bir dizi......

duyki
10-01-07, 12:08
sanat bende de var o şarkı Mark Snowun ellerine sağlık Her gün hiç sıkılmadan dinliyorum onu

Şule ablacığım zevkli insanlarız demek ki Ben de bu diziyi tgrtde izlemeye başladım Annemle birlikte oturur izlerdik Daha sonra başka kanallardan devam etmek zorunda kaldık Finalini izledim ama tekrar izlemeye can atıyorum Gerçekten de çok başarlı bir dizi

Şah-Rû
10-01-07, 12:20
Duygucuğum Tgrt dedinde aklıma o günler geldi. Nasıl da çile çekiyormuşuz orada. Ne bölümün adı var, ne sırası belli, yeni bölüm gelene kadar eskiler yayınlanır, sonra kaldığın yeri unutursun... Bu yüzden ben ilk bölümden beri izlemediğimi sanıyordum. Yani Tgrt nin eline kalsam yanmışım. Yine de o günlerin heyecanı da bir başkaydı, cuma gecelerini heyecanla beklerdim.

duyki
10-01-07, 12:34
Evet bir hafta yeni bölümü veriyorsa sonraki hafta başka bir bölümü verirdi İşin tuhaf yanı ben eski bölümleri izlediğimi anlardım Ama annem " Duygu gel bak başlıyor dizi hem de yeni bölüm" derdi Bir heyecanla giderdim ama karşıma eski bölüm çıakrdı Bölüm boyunca annemle tartışmasını yapardık İzledik izlemedik diye.Ama dediğin gibi yine de o heyecan bambaşkaydı

Şah-Rû
10-01-07, 16:30
Bende daha ilk karesinde hakikaten ilk kareden izleyip izlemediğimi anlardım. Artık nasıl hafızama kaydetmişsem. Annemde şaşırırdı ezberlemişsin hepsini diye. Ama o zaman gece yayınlanması hoşuma giderdi. Herkes uyurken, ben ışıkları kapayıp tek başıma izlerdim. Öyle daha bir zevkli oluyordu sanki. Elimde dvd serisi olsa yine hafta sonları gece yarısı izlerdim, ortalık sessiz olunca ve gece karanlıkta The X Files daha bir güzel oluyor.

kaptan jack
10-01-07, 22:14
arkadaşlar ben geçen pazar ilk 15 dakikayı kaçırdım......sanırım çok şey kaçırmışım...mulder scully ye mektup mu gönderdi....scully sonda mulder a yazdı onu biliyorum ama ilk 15 dakika yok................:sad53:

duyki
10-01-07, 23:13
İlk 15 dakikayı değil de başta olan şeyi anlatabilirim Duygucuğum En başta (benim eklediğim ilk 22 resimle beraber düşün bu yazdıklarımı) Scullynin Williama söylediği o güzel sözleri duyduk Yani Muldera söylemedi veya yazmadı Ama dediklerini Nesli replikler bölümüne ekledi Ordan da okursan Mulder ile Scullynin yaşadıklarının özetini duyduk adeta çok güzeldi Tekrarını izlemeni tavsiye ederim canım

sanat
11-01-07, 12:01
Şu an dizimin cnbc-e de yayınlanmasından memnunum en azından sözünde durdular ve 9. sezona kadar geldik... her ne kadar alt yazı olayına sinir oluyorum çünkü zihin yoğunluğu çok büyük bir dizi bu yüzden okurken anlamaya çalışıp bir bakmışın başka satır bu yüzden tüm tekrarlarını seyretmeye çalışıyorum, malum bir yerini kaçırdığında sonuna kadar bakmışsın birşey değişmiyor, herşey birbirine bağlantılı çünkü...
evet sizinde dediğiniz gibi bir dizi hiç çekmemiştir şu tgrt den çektiği kadar o zamanlar neler çektik. Öfkem o kadar büyük ki tv dem tgrt diye bir kanal yok artık sildim..bir çok kimse haberdar değildir x-files tan çünkü ne fragman verilirdi nede özet...saati her zaman değişirdi bir zamanlar 23.30 cuma (hala benim için bu gün anlamlıdır alışkanlık) der oturursun bir bakarsın 24, sonra 01.00 hatta bazen bir açtığımda dizi çoktan çıkmış falan olurdu deli olurdum, neler yapmadı ki bir aralar artık gösterim saatinde çıkmıyordu, dedim dizi kaldırıldı sonra kaza eseri bir baktım gece saat 2 de gösteriliyor sonra yine çıkmaz oldu bir ara sanırım final zamanlarımdı sabahladığım günlerde tv açmıştım gecenin 4 yada 4 buçuğu yeni bölüm aman Allahım yani çok doluyum o dönemlerden...evet cuma günleri anlamlıdır ama son zamanlar artık günlerini bile haber vermeden değiştiriyorlardı ama haklarınıda yemeyim alt yazı olsun dedik orjinal seslerini duyak dedik yaptılar Allah için ama oda uzun soluklu olmadı..

Çok iyi hatırlıyorum 6 .sezon yeni başlayacak kanal bir reklam veriyor sormayın gitsin ve o hafta dizi belki ilk defa 28. olmuştu reytinglerde sonra bu kanal elindeki fırsatı tepti öbür hafta hem saati hem gününü değiştirdi nede fragman verdi...biligisayarım olmasa çok kayıplarım olurdu bölümlerde...

En sinir olduğum ise, diziyi tamamen içine ettikleri makaslama olayı...6.sezon da bir öpüşme sahnesi vardı orayı kesmişlerdi, 6.sezonda bir duş olayı vardı hiçbir şey olmamasına rağmen sansür yemiştik, diana nın mulder öpüşmesi de kesilmişti bakın ona sinir olmamıştım,dizinin doruğa çıktığı ölüm sahneleri... kendi kafalarına göre kurallar koyuyorlardı güya ayıp diye ama gündüz kuşağında gösterince ayıp olmuyo işte bu kanalın yaptıkları say say bitmez arkadaşlar öyleki bu kanal o dönemlerde gazeteye çıkmıştı bir bölümü sakıncalı bulup güya gençleri etkiler diye oda şeytanın olduğu dinsel içerikli bir bölümdü Türkiye fanları öyle bir topa tuttuki kanalı tgrt kaset sardı, bozuk çıktı gibi komik yalanlar söylemişlerdi...gecenin geç bir saatinde bu diziyi kaç yaşında bir çocuk izleyip dinini değiştirecek ki saçmalık işte...

Şimdi bunlar da ne diyeceksiniz yazılarınızı okudum tgrt ile olan zerzenişlerinizi okuyunca çoştum açıkcası çok doluydum bu tgrt ye...

Ama her olumsuzluklara rağmen M&S yi Ali abi ve Oya abladan dinlemek ayrı bir keyifti ve evet bu kanalda tanıdım hayatım değişti...

Şah-Rû
11-01-07, 16:09
sanat bayağı dolmuşsun. Ama gayette güzel anlatışsın çektiğimiz çileyi. O saatin sabit olmamasını, cuma günleri baykuş gibi beklemelerimi unutmadım. Ama en önemli konu ki ben bu durumu Tgrt nin eline kalsam yanmıştım şeklinde yorumlamıştım sansür durumu. Sadece senin belirttiğin yerler değil neredeyse her bölümde sansür ya da kırpılmalar oldu. Hatta Cnbc-e de de sansür oldu ama onunki haklı bir sebepti çünkü şu anda erken bir saatte gösteriliyor. Ama Tgrt bu tür diziler için en uygun saatte yayınlamasına rağmen yine de saçma sapan nedenlerle haksızca makaslıyordu. Bu yüzden Türkiye' de gösterilen X Files şimdiye dek toplam bir bölüm kadar kesilmiştir herhalde.
Yine de bana hala o günlerin özel gelmesinin sebebi hem gelmiş geçmiş en iyi bölümler olması hemde bu diziyle büyümüş olmamdır.

sanat
11-01-07, 16:32
Canım Şah-Rücüm nasıl dolmam o günleri hatırladıkça, böyle bir dizinin 70 milyon küsür bir ülkede kaç kişi tarafından tanındığı göz önüne alındığında, başka ülkelerde reyting rekorları kıran bir dizi ve bizim ülkemizde gördüğü muamele affedilir gibi değil evet cnbc-e haklı sebeplerden dolayı sansür uygulasada bunu en azından bize fark ettirmemekte gayret sarfetmeleri...dediğin gibi bende bu diziyle büyüdüm o dönemlerimi asla unutamam ama herşeye rağmen dizimiz son sezonunda ve içimdeki buruklukla bitiyor olması keşke daha çok kişilerin bu diziden bir haber olmalarını o kadar çok isterdim ki...Türkiye fanları sezon bittiğinde tekrar en baştan başlasın diye konuşalım dediklerini hatırlıyorum umarım konuşurlarda kanal tekrar yayınlar ve daha bu dizinin bilincinde olmayanlar farkına varır...

cave
11-01-07, 17:33
the x-filesda bu pazar

9X07 / John Doe / 14.01.2007
Scully ve Reyes, ortadan kaybolan Doggett’ı bulmak için işbirliği yapmaya karar verir. Tüm bunlar olurken Doggett da kendi problemleriyle boğuşmaktadır. Gözünü açtığında kendini Meksika’da bir hapishanede bulur ve işin kötüsü geçici hafıza kaybı geçirmektedir. Bunu fırsat bilen bir Meksikalı kim olduğunu bile hatırlayamayan Doggett’la arkadaş olur ve kaçak olarak sınırdan göçmen geçirmek için onu kullanmaya başlar.

kaynak:cnbc-e

Şah-Rû
11-01-07, 17:50
Dilemciğim erken olmuş ama olsun görevini unutmamışsın demekki.:img-wink:
Doggett bu aralar sinirime dokunduğundan başının belaya girmesini pek umursamıyorum. Kendini bana affettirmesine daha var.

cave
11-01-07, 17:53
evet erken oldu çünki yarın yokum.............

valla doggett benim için hiç mi hiç önmeli değil

duyki
11-01-07, 20:05
sanat yorumlarına katılmamak mümkün değil Şimdi dediğin gibi yazıları takip etmesi zor ama artık işin sonuna geldik Tadını çıkarmaya bakalım

Dilemciğim özet erken gelmiş Yarın yoksan eğer cumartesi bekleriz seni Demek ki bu bölümde Doggetta ağırlık verecekler Yine Xfiles den alakasız bir bölüm mü olacak acaba? Scully ortalarda pek yok çünkü Neyse bekleyip görelim

sanat
11-01-07, 22:28
Özet de gelmiş ama hiç yabancı değil, eski bölümleri anımsatır gibi geldi umarım izleyince yanılırım (gerçi daha izleyemediğim bir bölüm var inşallah cumartesi muradıma ererim)...yeni jenerasyon filan anlamam ben, bu dizi M&S den başkasını bilmem...reyes, dogget filan hikaye, seyretmekte incitiyor...ne kadar iyi olmalarıda umurumda değil ben bu diziyi tanırken onlar yoktu zaten paranormal olaylara çok çok uzaklar...valla bünyem bir türlü kabul etmiyor, alışmakta istemiyorum açıkcası

farantic67
11-01-07, 23:50
ama ben ce birbirlerine yakışmıyolar pek sinmiyo benim içime

Şah-Rû
12-01-07, 11:10
sanat çok güzel bir yorum, haklısın biz bu diziyi tanırken onlar yoktu. Yine de Reyes paranormal olaylarda Doggett' tan daha iyi, zaman zaman Mulder' ı hatırlatıyor. Biz buradaki arkadaşlarla bu konuda uzlaşmıştık. Doggett ve Reyes' i izlerken CSI lardan herhangi birini izler gibiyiz. Takdir ettiğimiz tek konu kamera arkasındaki tüm karışıklıklara rağmen yine de gemiyi yürütmeyi başarmaları, yer yer hız kaybetse de gemi limana kadar gitmeyi başarıyor.
Duygucuğum Scully bu bölümde nispeten var, Reyes' e yardım ediyor. Doggett bu bölüm kafası dumanlı olduğundan başını güzel güzel belaya sokuyor. Bu durum bana Mulder' ın belaya bulaşıp Scully' nin söylene söylene ona yardım etmesini hatırlatıyor. Tabi o eğlenceli zamanların üzerinden yıllar geçti.

duyki
12-01-07, 15:38
Sağol Nesliciğim Aslında bu sezon pek gözükmüyor demek istemiştim Geçen bölüm yeterince izlediniz Scullyi diyecekler bu bölümde Doggetta geçelim Biz de çok seviyoruz onu ya doya doya izleriz artık

kaptan jack
12-01-07, 17:42
kaçırdıgım 15 dakikaya ekledeginiz resimlerden baktım....neden hep böyle güzel yerleri kaçırıyorum.....elinize saglık merakımı biraz gidermiş oldum ama bu hafa tekrarını izlemek farz oldu.....
bu arada eski bölümlerden konuşmuşsunuz ve tgrt den........hiç tgrt izleme şansına erişemedim....:img-hyste eski bölümleri izlemek çok ama çok istiyorum...bu haftasonu 1. sezona başlıyacam......:img-yes: çok mutluyum bu yüzden...........

Şah-Rû
12-01-07, 17:52
Kaptan Duygucuğum Tgrt de izlemek şans mıydı şanssızlık mıydı gel bize sor.:img-wink: Ama dediğim gibi o günlerin en güzel yanı cuma gece yayınlanıyor olmasıydı, The X Files yapı gereği birazcık daha bir geç saatte yayınlanmaya uygun bir dizi.
İlk sezonu ilk kez mi izleyeceksin? O zaman çok şaşıracaksın. Mulder ve Scully' nin ilişkileri seni çok güldürecek. Özellikle şimdiki hallerini ve ilişkilerini düşününce bayağı komik gelecek. Ama en önemlisi nasıl değiştiklerini farkedeceksin. Scully' nin ne kadar inatçı ve kararlı olduğunu ve Mulder' ın onu nasıl çıldırttığını. Ahh anılarımı canlandırdın Kaptan Duygu....

kaptan jack
12-01-07, 18:20
Kaptan Duygucuğum Tgrt de izlemek şans mıydı şanssızlık mıydı gel bize sor.:img-wink: Ama dediğim gibi o günlerin en güzel yanı cuma gece yayınlanıyor olmasıydı, The X Files yapı gereği birazcık daha bir geç saatte yayınlanmaya uygun bir dizi.
İlk sezonu ilk kez mi izleyeceksin? O zaman çok şaşıracaksın. Mulder ve Scully' nin ilişkileri seni çok güldürecek. Özellikle şimdiki hallerini ve ilişkilerini düşününce bayağı komik gelecek. Ama en önemlisi nasıl değiştiklerini farkedeceksin. Scully' nin ne kadar inatçı ve kararlı olduğunu ve Mulder' ın onu nasıl çıldırttığını. Ahh anılarımı canlandırdın Kaptan Duygu....

yine anladıgım kadarıyla sende iyi duygular bırakmış....ilk sezonu izlemeyi çok istiyordum...tabi benim işim belli olmaz 2. sezonuda alıp gelebilirim ama şaşırmayı bekliyorum....:img-yes: koskoca seneler akıp gitmiş aradan bekliyorum bunu...........:img-yes:

Şah-Rû
12-01-07, 18:43
yine anladıgım kadarıyla sende iyi duygular bırakmış....ilk sezonu izlemeyi çok istiyordum...tabi benim işim belli olmaz 2. sezonuda alıp gelebilirim ama şaşırmayı bekliyorum....:img-yes: koskoca seneler akıp gitmiş aradan bekliyorum bunu...........:img-yes:
Şaşıracaksın zaten. Özellikle didişmeleri, Scully' nin aksiliği seni çok güldürecektir. 1. sezonun en güzel yanı yepyeni bir heyecan olması, henüz bu kadar komplonun içinde olmamaları, (biraz da bunun farkında olmamaları) ve maceraların bolluğudur. Her hafta birbirinden acayip macera vardı. Hatta o zamanlar gece izlemenin verdiği heyecanla korkuya yakın bir duyguyla izlemişimdir. Tabii o zamanlar daha gençtim.:img-hyste
Bende iyi duygu bırakan tek şey The X Files' ın kendisidir. Yoksa kanalla ilgili derin duygularımı (!) burada açıklamaya başlarsam kesin banlanırım. O yüzden The X Files Tgrt den ayrıldığından beri o kanalı hiç açmadım demem durumu özetlemeye yeterlidir sanırım.

banubanu
12-01-07, 20:49
ilk bölümü hatırlıyor musunuz? Sırtında ölenler gibi bir sivilce çıkmasından korkmuştu gelip Mulder'ın önünde bornozunu çıkarmıştı.. çok komikti.. Scully'nin saçları uzundu... Acaba 9. sezon bitince şöyle yaza denk geliyor ya.. Cnbc-e bize bir iyilik yapsa her gece 12den sonra iki üç bölüm yayınlasa birinci sezondan itibaren.. tam süper olurdu demi?

sezinti
12-01-07, 20:56
ilk bölümü hatırlıyor musunuz? Sırtında ölenler gibi bir sivilce çıkmasından korkmuştu gelip Mulder'ın önünde bornozunu çıkarmıştı.. çok komikti.. Scully'nin saçları uzundu... Acaba 9. sezon bitince şöyle yaza denk geliyor ya.. Cnbc-e bize bir iyilik yapsa her gece 12den sonra iki üç bölüm yayınlasa birinci sezondan itibaren.. tam süper olurdu demi?

Sevgili banubanu

15 Ocak'tan itibaren cnbc-e kanalının kardeş kanalı e2 kanalı yayına başlıyor. Bu kanalda bazı dizilerin tekrarı olacak. Desperate housewives, CSI:NY gibi dizilerin tekrarları yayınlanacak. The X- Files dizisinin e2 kanalında yayınlanması için istekte bulunalabilir. :img-wink:

sanat
12-01-07, 21:43
sanat çok güzel bir yorum, haklısın biz bu diziyi tanırken onlar yoktu. Yine de Reyes paranormal olaylarda Doggett' tan daha iyi, zaman zaman Mulder' ı hatırlatıyor. Biz buradaki arkadaşlarla bu konuda uzlaşmıştık. Doggett ve Reyes' i izlerken CSI lardan herhangi birini izler gibiyiz. Takdir ettiğimiz tek konu kamera arkasındaki tüm karışıklıklara rağmen yine de gemiyi yürütmeyi başarmaları, yer yer hız kaybetse de gemi limana kadar gitmeyi başarıyor.
Duygucuğum Scully bu bölümde nispeten var, Reyes' e yardım ediyor. Doggett bu bölüm kafası dumanlı olduğundan başını güzel güzel belaya sokuyor. Bu durum bana Mulder' ın belaya bulaşıp Scully' nin söylene söylene ona yardım etmesini hatırlatıyor. Tabi o eğlenceli zamanların üzerinden yıllar geçti.

valla arkadaşım reyes paranormal olaylara ne kadar yakın ki bazı hareketleri Mulderı anımsatması bile garibime gidiyor. Mulder olayı hemen kavrayabilen kıvrak bir zekaya sahip, olayların bilincine varan, konuya hakim ama reyes belki bazı inançlara sahip olabilir ama hiç bilmediğin, görmediğin şeyler için kuvvetli olduğuna inandığı 6.his ile nereye varılabilir ki, zaten fikirlerini söylemeye bile ürkek bir tavırla yaklaşırken...zaten nerde gördük ki?

Şaşıracaksın zaten. Özellikle didişmeleri, Scully' nin aksiliği seni çok güldürecektir. 1. sezonun en güzel yanı yepyeni bir heyecan olması, henüz bu kadar komplonun içinde olmamaları, (biraz da bunun farkında olmamaları) ve maceraların bolluğudur. Her hafta birbirinden acayip macera vardı. Hatta o zamanlar gece izlemenin verdiği heyecanla korkuya yakın bir duyguyla izlemişimdir. Tabii o zamanlar daha gençtim.:img-hyste
Bende iyi duygu bırakan tek şey The X Files' ın kendisidir. Yoksa kanalla ilgili derin duygularımı (!) burada açıklamaya başlarsam kesin banlanırım. O yüzden The X Files Tgrt den ayrıldığından beri o kanalı hiç açmadım demem durumu özetlemeye yeterlidir sanırım.

ahh nerde o ilk sezon gecenin bir yarısına kadar çıkmasını bekle ve öyle bir bölümlerle karşılaşınca herşeye deyiyordu...itiraf ediyim ki öyle korktuğum bölümler oluyorduki yatağıma korka korka gidiyordum o zamanki yaşımında etkisiyle belki...ama çok hoşuma gidiyordu, korkacağımı bilsemde karanlıkta seyrederdim halada karanlıkta seyrederim tadı öyle çıkıyor...

ama ne söyliyim Scully nin şu kabarık valtkalı kıyafetlerinden nefret ediyordum sonra öğrendimki mecburen öyle giyiniyormuş çünkü hamileymişti...

farantic67
14-01-07, 21:24
ya ben bişi mi kaçırdım dogget orda ne arıyo