Tüm Versiyonu Göster : Kurşun Yarası
Sevgili arkadaşlar,
Forumlarda yapmakta olduğumuz değişiklikler ve güncellemeler kapsamında, Kurşun Yarasının altındaki başlıklar ve mesajlar tek bir başlık altında tarih sırasına göre birleştirilmiştir.
gelincik
Mesajlar: 1 Tarih: Cmt Nis 03, 2004 2:36 ** Mesaj konusu: çok heyecanlı
uzun süredir izliyorum ama Berdal Mardini'yi hiç sevmedim ve Gülsüm'ü kaymakamla beraber olmasını istiyorum büyük bir heyecanla ne olacak diye bekliyorum
nurgulkurtur
Yeni Üye
Nereden: İstanbul Tarih: Pts Hzr 14, 2004 1:59 pm Mesaj konusu:
ENGİN KARADEMİR ...... ADINI DEĞİŞTİRDİN BERDAN MARDİNİ YAPTIN.... AMA ŞU KAMERADAN YÜZÜMÜZE KUSUCAKMIŞSIN GİBİ BAKIŞLARINI Bİ TÜRLÜ DEĞİŞTİREMEDİN....
ARKADAŞIMSIN, VEFASIZSIN, ŞIMARDIN BÜTÜN BUNLAR Bİ YANA AMA ABİİİİ KABUL ET YAAA İĞRENÇ ROL YAPIYOSUN....
VALLA SENİN MİMİKLERİN YÜZÜNDEN DİZİYİ İZLEYEMİYORUM...
HELE O BACAKLARINI BİRBİRİNE SÜRTEREK YÜRÜYÜŞÜN YOKMU HALA ONA DEVAM ETMENİ ANLAYAMIYORUM.... YENİ SÜNNET OLMUŞLAR GİBİ.... AMA KALSIN ONUDA DEĞİŞTİRME ADINDAN DONUNA KADAR HER ŞEYİNİ DEĞİŞTİRDİN ÇÜNKÜ... VALLA SENİN OLDUĞUNU SADECE O YÜRÜYÜŞTEN ANLIYORUM.... HAAA PARDON BİDE ARABEKS DEMENDEN....
rosered
Mesajlar: 10 Tarih: Cmt Hzr 05, 2004 9:01 ** Mesaj konusu: değişik bir konusu var bence kaliteli bir dizi...
berdan mardini rol yapma konusunda çok yetenekli değil kabul edelim ama kendini bu yönde geliştirmeye çalışıyor hakkını yemeyelim.
ama o kaymakam varyaaa ahh o kaymakam, hasta oluyorum ona ben yaa!! daha önceleri nerelerdeydinn... yani karizması, yakışıklılığı, o sert havasının altındaki duygusal adam beni mahvediyor...
çok tatlı bir adam... itiraf ediyorum ona bir ara aşık olmuştumm bence filmi o ***ürüyor
rosered
Mesajlar: 10 Tarih: Sal Hzr 15, 2004 8:43 ** Mesaj konusu: ben dün akşam sevgili atv yüzünden oha oldumm
yani dün akşam gazeteme baktım önce, kurşun yarası saat kaçta başlayacak diye!! hani yaz tatiline falan girdiyse bilgim olsun dedim... gazete de 21:50'de başlayacak denen dizi yani inanmayacaksınız 10:45'de falan başladı...yani dün ilk kez atv'ye ateş püskürdümm.. lütfen buna bi son verin yani biz ertesi sabah işe giden insanlarız siz erken oynayan kaldı ki erken bir saate yazdığınız filmi, gece yarısına ne diye bırakıyosunuz yaa! vallahi ayıpp.. he yani filmi yalnızca ev hanımlarının izlemesini istiyosanız, ertesi sabah işe gitmeyecekleri için.... gerek yok diziyi sabah kuşağında yayınlayın da onlar da rahat izlesinn yani çalışan insanlara kastınız mı var!
inanın çok kızgınım atv'yi severim ama dün akşam nooluyoo yaa dedik. açıkçası böyle yapmayın çok kötü ve ayıp oluyo!
ya başlayacak dediğiniz saatte başlatın diziyi, ya da gece yarısı başlatacağınızın reklamını yapınn çok kızgınım, insanlara bu işkenceyi yapmayın artık yaa! üstelik bide dizinin aralarına koydukları reklamları görseydiniz varya aklınız hayaliniz dururdu!!
eğer seyrettiyseniz zaten biliyorsunuzdur... nerdeyse abartmıyorum 10 dakikadan fazla reklam sürüyordu ve her 5 dakika da bir! oha oldukk yani!! bilemiycez... böyle giderse sevdiğimiz dizi ve programlarıda izlemiycez bu ne yaa!!
ve film kaça bitti dersiniz gece yarısı 1:00'a gelirkenn... başka da bişey demiyorumm
rosered
Mesajlar: 10 Tarih: Sal Hzr 08, 2004 8:58 ** Mesaj konusu: süperdi yaaa!!!
harika bir bölümdü!!! dün akşam film bitene kadar başından ayrılamadım... sadece bir korkum var umarım artık kimse ölmez çunkü acayip etkileniyorum ben yaa! film müzikleri muhteşem... özellikle Ali Kırca harikasınız muhteşem bir sesiniz var, türküleri Ali KIRCA'dan dinlemek bana ayrı bir haz veriyor, harika...
umarım artık iyi insanlar ölmezzz
ekranın en iyi filmlerinden
sarhan
Kıdemli Üye
valla o saatte işim olduğu için izleyemiyorum fakat bizimkiler kaçırmadan ve severek izliyorlar.
The_Darkness
Moderator
Nereden: Mars Tarih: Pzr Hzr 13, 2004 8:55 ** Mesaj konusu:
bu dizi ilk çıkacağı zaman konusunu beğenmiştim ama dizinin fragmanlarında Berdan Mardini'nin kafasını hafiften yana çevirerek bakmasını hiç sevmedim.Gıcık oluyorum diyebilirim o BM'ye. Düşünün belkide kaç kişi BM için izlemiyordur diziyi Diğer hususta şarkıcıların oynadıkları dizileri pek sevmiyorum.
irem-e
Kıdemli Üye
Nereden: paris Tarih: Pzr Hzr 13, 2004 12:48 pm Mesaj konusu:
ya bence bu dizi hep kendini tekrar ediyor.
bilmem kackere haliller kaymakamin elinden son anda kurtuldular
bilmem kackere etraflari cevrilmisken kactilar kackere daga ciktilar kackere riza ve adamlarini ellerinden kacirdilar vs vs vs
yani degisik bisey oldugu yok
doğru haklısınız!! bende sürekli yakalayıp sonrada Rıza'ları ellerinden kaçırmalarından çok rahatsız oldum, ama filme de bi kötü adam lazım... mesela yeni bi kötü adam bulsalar! gerçi şuan filme giren bi karakter varki akıllara zarar... *** bi adam her önüne geleni gözünü kırpmadan öldüren biri!! güyaa osmanlıdan bi komutanı... kaymakam dahil herkese kök söktürüyo!
yani filmi bir de takip etmek lazım arkadaşlar...
Neyse, size saygı duyuyorum ama şiddetle de tavsiye ediyorum...özellikle filmde çalan müzikler süper. yani en azından sıradan aşk hikayeleri dolu filmler gibi değil
BANU37
Kıdemli Üye
Nereden: İstanbul Tarih: Pts Hzr 28, 2004 10:01 ** Mesaj konusu:
hepinizin fikrine saygı duyuyorum arkadaşlar ama sırf kaymakam içinde kötü ötesi bir yapımı seyretmeye tahammül edemiyorum ben...
Fundab
Moderator
Ben Bir Kursun Yarasinin ilk bolumlerini, konusu olsun, goruntuler olsun, begenmistim. Ama ilk daga cikma, sonra Halil'in kizkardesinin kacirilmasi, tecavuzu, intihari...o bolumlerden itibaren 'himm, tuttu bu dizi, nasil olsa da uzatsak?' kokusu almaya basladim... Her sey agdali agdali, fazla dramatik olmaya baslamisti...Sonrasini izlemedim bu sebeple...
Gene de boyle guzel bir baslangic yapan dizilerin sonradan bu derece bozulmasi uzucu...
Seneye de devam edecek mi yoksa?
bahar475
Kıdemli Üye
Nereden: Belçika Tarih: Prş Tem 01, 2004 4:28 pm Mesaj konusu:
arkadaslar, duydunuz mu bilmiyorum, ama " Cemile" rollunu oynayan Açelya Elmas , kansere yakalanmis , bunu cekimlerde fark etmisler, ara sira bayiliyormus, elleri titriyormus,....., cok uzuldum ya..............
aaliyah01
Mesajlar: 6 Tarih: Prş Tem 01, 2004 8:33 pm Mesaj konusu: Re: değişik bir konusu var bence kaliteli bir dizi...
evet dogru guzel bir dizi çok kaliteli muzikler super ama bence Berdan Mardini guzel rol yapiyor,ve kaymakam gerçektende çok tatli birisi...!
7nin_gucu
Yeni Üye
Nereden: fransa Tarih: Prş Tem 22, 2004 3:50 pm Mesaj konusu:
çogu insan durumundan memnun deil bu bir gerçek ve durum böyleyken nasil oluyorda insanlarin önüne böyle "aci" bi hikaye konuyor anlamiyorum...zaten herkesin derdi basindan askin...
BILGECOSKUN
Kıdemli Üye
Nereden: İSTANBUL Tarih: Çrş Ağu 18, 2004 5:39 pm Mesaj konusu: ..........
kurşun yarasının yeni bölümleri hakkında bilgi sahibi olan ya da tahmini olan yokmu arkadaşlar ......
Oldukça izleyeni var sanıyordum ama umduğum kadar ilgi ve yorum göremedim ..... neyse ....
Nereden: MALATYA Tarih: Çrş Ağu 18, 2004 7:42 pm Mesaj konusu:
ben hiç izlemedim belki ön yargılı davrandım bilmiyorum ama başrolunde Berdan Mardini ismini duyunca hiç bakmadım.
Nereden: istanbul Tarih: Pts Ağu 30, 2004 12:46 pm Mesaj konusu:
dizi 6 eylülde başlıyormuş biraz evvel gördüm bilginize sunmak istedim
Fundab
Moderator
Mesajlar: 774 Tarih: Cum Eyl 10, 2004 4:02 pm Mesaj konusu: İkinci sezon bölümleri
Gördüğüm kadariyla bu sezon Kursun Yarasi yon degistirmis, cumhuriyetin kurulusuna yonelmis. Nasil buldunuz?
cyrano
Üye
Dizi ilk başladığında, konu olarak Çökertme türküsünü ve hikayesini işliyordu. Ne var ki bu hikaye diziden çok sinema filmi olmaya uygundu. Dizinin yapımcıları ne kadar iyi niyetle uğraşsalar da sonlu bir hikayeden 30-40 bölüm çıkarmak çok zor. Tabii ki başka konulara saptılar sonunda. Olan güzelim Çökertme türküsü ve hikayesine oldu. Artık birçok insan Çökertme türküsünü bu diziyle anacak ve hikayesini yanlış bilecek.
Fundab
Moderator
Cyrano,
Musait bir zamanında Çökertmenin gercek hikayesini, daha dogrusu sonunu burada yazabilir misin?
kaya04
ALLAHIM ALLAHIM İYİKİ BERDAN ÇIKTI.ÇOK BAYAĞI DURUYORDU YA.HİÇ OLMAZSA ŞİMDİ GERÇEK OYUNCULARI İZLİYORUZ.
ZATEN TÜRKÜNÜN ASLINI DEĞİL ONDAN ESİNLENEREK HAZIRLANMIŞ BİR SENARYO.İKİNCİ SEZON HİKAYELERİ DAHA GÜZEL.ŞU AN İÇİN BU MİLLİ DUYGULARIN UYANMASINI TEKRAR SAĞLIYOR.BAŞARILAR.SENİ ÇOK SEVİYORUM BÜLENT İNAL!
magnolia
Kıdemli Üye
Nereden: İstanbul Tarih: Prş Ekm 07, 2004 3:25 ** Mesaj konusu:
İkinci sezon bölümleri kesinlikle geçen sezondan daha iyi... Mümkün olduğu kadar kaçırmamaya çalışıyorum ama Haziran Gecesi yüzünden bir kısmını seyredemiyordum ki atv tekrarını verdi bu akşam...
Umarım hep verirler tekrarını çünkü çok güzel bir dizi, hele Berdan Mardini çıktıktan sonra daha da seyredilir hale geldi...
kaya04
Mesajlar: 6 Tarih: Prş Ekm 07, 2004 11:28 pm Mesaj konusu: Bülent İnal
BAHARCIM Bİ ZAHMET BÜLENT İNALINDA RESMİ VARSA ONUDA GÖNDERİRMİSİN.
ayhanko
Nereden: İZMİR Tarih: Cmt Ekm 09, 2004 4:16 ** Mesaj konusu: Yenı sezona guzel Bır Degısıklıkle basladı.
Super bir dizi! Aşırı Fıgurasyon kullanılan, tarihimizi anlatan gercekci bir dizi...Yeni sezona da guzel bir seneryoyla girdi. Oyuncular yeny ve profesyonel, gercekten rolyerını guzel yapıyorlar. Yonetmen de yaratıcı(trt Yedi Numaranın Yonetmeni)...Tum set ekibine kolay gelsın, İyi calişmalar-İzmir/ Ayhan
Kurtlar_Vadisi
Üye
Halil olmadığı sürece Kurşun Yarası fazla tutunamaz
magnolia
Kıdemli Üye
Nereden: İstanbul Tarih: Pzr Ekm 10, 2004 1:49 pm Mesaj konusu:
Aslında Halil olduğu için tutmuyordu o dizi.. Henüz insanlar Halil'in öldüğünü bilmiyor öğrenseler izleyici sayısı artacaktır bence...
Ama bu sezon bölümleri geçen sezona göre çok daha iyi gidiyor...
crow
Tarih: Pts Ekm 11, 2004 2:12 pm Mesaj konusu: kursun yarası
--------------------------------------------------------------------------------
Bence Berdan Mardini çıktıktan sonra daha iyi olu bu dizi.Olympia çok güzel bir kız.Kaymakam çok karizmatik keske onlar ask yasasa dizinin ilerleyen bölümlerinde ozaman sıkı takipçisi olurum işte...
Bu akşamki bölüm süperdi. Ancak kaymakamın kimliğini yüzbaşı öğrenince ne olacak merak ediyorum... Umarım Gülsüm de öğrenir artık.
Kesinlikle süper bir bölümdü. Zaten bu sezon ben artık Kurşun Yarası'nı hiç kaçırmıyorum. Berdan Mardini çıktığından beri çok daha güzel bir dizi çıktı meydana. Sanatçı kişilğine diyeceğim yok. Ama bu diziye hiç yakışmamıştı. Şimdi konular daha güzel daha sürükleyici ve tekdüzelikten uzak. Umarım bu kalitesinden ödün vermezler.
18 ekimde yayınlanacak bölümü çok güzel.gülsüm kaymakamı vurmak isteyecek.bakalım neler olacak.bence izleyin.
Pardon ama merak ettim. Dizileri yayın tarihinden önce nasıl izliyorsunuz? Belki yurt dışında daha erken yayınlanıyordur diye soruyorum.
Kanseri 'Kurşun Yarası'yla yeniyor
'Kurşun Yarası' adlı dizide Kaymakam'ın kız kardeşi 'Cemile' rolünü canlandıran Açelya Elmas, lenf kanseri teşhisi konulmasına rağmen işinden vazgeçmiyor. Doktorların 'çalışma' önerisini dinlemeyen oyuncu, Balıkesir'de çekimleri devam eden diziyle hem sağlığına kavuştuğunu hem de aşkı bulduğunu söylüyor. Cerrahpaşa Hastanesi'nde tedavi gören Açelya, duygularını şöyle dile getiriyor: 'Dizinin çekimleri sırasında çekimlere devam etmem doktorlarca sakıncalı bulundu. Ancak devam ettim. İşi bıraksaydım, iyice hastalığa teslim olurdum. Ayvalık'ın temiz havası ve güler yüzlü insanları bana moral verdi.' Dizide 'Mehmet' rolünü canlandıran Emrah Elçiboğa ile birlikte olan Elmas, ' Kendimi çok iyi hissediyorum, huzur doluyum. Doktorlarım da sağlığımın iyiye gittiğini söylüyor' diyor. Genç oyuncu, sevgilisiyle birlikte Ayvalık'tan ev almayı planlıyor. Bekir TERZİOĞLU / BALIKESİR
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/10/18/magazin/magazin5.html
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/10/18/images/a5.jpg
yeni sezonda gerçekten çok iyiyiiiiiiii
Yine çok güzel bir bölümdü... Galiba artık Gülsüm gerçekleri öğrenecek, biran önce öğrensede kavuşsalar Kaymakamla diyorum...
ben izleyemedim dün akşamki bölümü ne oldu.
Kurşun Yarası gittikçe güzelleşiyor bence. Gittikçe daha kaliteli oluyor. Konular çok daha güzel. Tek bir kişi etrafında dönmüyor olaylar. İzlerken tüylerim ürperiyor bazen. Umarım böyle devam ederler ve kaliteden ödün vermezler.
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi46.jpg
Gülsüm, Kaymakam’ı öldürmek üzereyken onun bir hain olmadığını öğrenir. Kaymakam hakkında düşündükleri yüzünden Kaymakamla ve kendisiyle hesaplaşacaktır.
Köyleri korumaya çalışan Selamoğlu, Mehmet ve Olimpia köylülerin tepkisini alır. Yaptıkları yüzünden köylülerin hayatları tehlikeye girmiştir. Selamoğlu ve arkadaşları, köylülerin tavırlarına rağmen, bir çocuğun hayatı için yardımlarına koşarlar.
Kara Poşu, Kuvva-yı Milliyeciler’in şefi olmuştur. İlk iş olarak Şefik’i kaçıracaklardır. Kaymakam ve Gülsüm bunun için riskli ama işe yarayabilecek bir plan yaparlar. Aleko’nun varlığı yüzünden son anda işler sarpa sarar. Şefik’in hayatı tehlikeye girer.
Kaymakam’ın kalbini kazanamayacağını anlayan İsadora için kasabada kalmanın anlamı kalmamıştır. Yunanistan’a dönme hazırlıklarına başlar.
Gülsüm ve Kaymakam arasındaki tüm sorunlar çözülmüş görünürken mutlulukları yine yerle bir olacaktır.
Bu kadarda olmaz ama yaa... Niye hep Kaymakam bir şeyleri göze alıp Gülsüm'den ayrılmak zorunda kalıyor :cry: Zaten İsadora'ya sinir oluyordum, şimdi iyice sinirlerim bozuldu...
bu sefer niye ayrılmak zorunda kaldılar
Ben çok sinir oldum. İlk önce Kara Poşu olduğunu söylemedi filan. Sonra tam herşey düzeldi bu saçmalık çıktı. Ne yani Gülsüm de Kuvai Milliyeden dğeil mi canıM? Allah Allah :roll: Bence çok çok çok çok çok saçma böyle birşey yapmaları. Yani başka kelime bulamıyorum :roll:
vatan için yapıyor bunu ve gizli olması gerekiyor
hcakyilmaz 29-10-04, 12:32 Slm arkadaşlar ! :P Berdan Mardini var diye o diziyi izlemiyordum. Ama artık o yok !!!! Şimdi izliyorum.Çok süper bi diziymiş.Ama şu Gülsümle kaymakam ne zaman birleşecek????????????!!!!!!!!!!!!!! :cry: Tam birleşmiş derken hep bi aksilik çıkıyo yaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
giderek güzelleşen dizinin resimlerini paylaşalım.başlangıç benden olsun.
http://www.avsaryapim.com.tr//images/genel/kursunyarasi.jpg
“KURŞUN YARASI”nda başlıca rolleri Gerçek Büyük Sağlar (Gülsüm, Bülent İnal (Kaymakam), Ayçin İnci (Olimpia), Yavuz Sepetçi (İbrahim Çavuş), Ahmet Mümtaz Taylan (Selamoğlu), Avni Yalçın (Ömer Çavuş), Nur Sürer (Marika), Metin Zakoğlu (Sıtkı), Emrah Elçiboğa (Mehmet), Açelya Elmas (Cemile), Egemen Topdenur (Küçük Halil), Sedat Mert (Şefik), Kutay Köktürk(Yüzbaşı), Sinan Sümer (Teğmen)ve Ayşe Şule Bilgiç (Rum kızı) paylaşıyor.
Yapımını AVŞAR Yapım’ın üstlendiği, hikayesi Aycan Giritlioğlu’na ait dizinin yönetmenliğini Sadullah Celen üstleniyor, senaryolarını Cüneyt Bolak ile İlker Aslan yazıyor. Dizini müziklerini Kemal Sahir Gürel ve Hakan Yeşilyurt yaptı. Ergun Hiçyılmaz ise “KURŞUN YARASI”nın tarih danışmanı...
web adresi www.kursunyarasi.net
Gülsüm
Gerçek Büyükağaoğlu
19 Mart 1977 Ankara doğumlu
Ankara Devlet Tiyatrosunda 6 yıl Bale eğitimi aldıktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosunda Tiyatro Bölümünü bitirdi.
Newyork’da Columbiya Üniversitesinde oyunculuk üzerine master yaptı.
1999 yılında Ankara Tiyatrosunda Şinasi Sahnesinde Balerin isimli tiyatro oyunuda başrol oynadı.
2000 yılında Amerika’da Kanlı Düğün’de Gelin karakterini oynadı.
2001 yılında NewYork’ta Vajina Monologları isimli tiyatro oyununu Miller Tiyatrosunda oynadı.
2002 yılında Amerika’da Peer Gynt , (Solveig ve Anitra) oyununda rol aldı.
2003 de Franky ve Jonny isimli sinema filiminde Franky rolünü oynadı.
2003 Ocak ayında birkaç arkadaşı ile birlikte Repertuar Tiyatrosu adlı grubu kurdu.Ve Amerikan Rüyası isimli tiyatro oyununu hem yönetti hem de oynadı.Ve bu oyunla Columbiya Üniversitesi ‘nden ödül aldı.
yeni bölümün özeti
Kaymakam artık İsadora’yla birlikte... Gülsüm ise bu durumun şokunu yaşamaktadır. Selamoğlu’nun çetesi genişlemekte... Hasta çocuğunu kurtardıkları köyün gençleri birer ikişer çeteye katılmaya başlamaktadır. Kuvay-ı Milliye de kasabadan geçecek büyük bir konvoyun taşıdığı önemli belgeleri elde etmek için planlar yapmaktadır. Marika Aleko’nun kasıtlı hareketlerini bertaraf etmeye çalışmakta ancak Aleko bunu umursamamakta, İbram Çavuş’un Aleko’ya olan kişisel öfkesi gün geçtikçe artmaktadır. Kaymakam Gülsüm’den özür dileyecek olur ama beklemediği bir tepki alır, Gülsüm Kaymakam’a aslında hak verdiğini söyler. Selamoğlu, Mehmet ve Olimpia yeni gelen gençleri eğitimden geçirmeye başlar. Kaymakam görev icabı Gülsüm’den vazgeçmek zorunda kalmıştır, çok üzgündür. Ömer Çavuş’un aklına gelen bir fikirle tekrar umutlanır: Kaymakam olarak Gülsüm’e yaklaşamıyorsa, Kara Poşu olarak Gülsüm’e yaklaşacak, onun kalbini kazanmaya çalışacaktır. Kaymakam bu yolda ilk adımını atar. Kuvvay-ı Milliye, konvoyun geçeceği köprüyü bombalama kararı verir, bunun için bir savaş gazisinden yardım alırlar. Selamoğulları da Konvoyun taşıdığı mühimmatla ilgilenmektedir. İki grup birbirinden habersiz hazırlıklarını tamamlar. Kuvvay-ı Milliye’nin lideri Şefik tam konvoyun geçtiği köprüyü havaya uçuracak bombayı patlatacakken, Kara Poşu durumun farkına varır.
http://www.kursunyarasi.net/arkaplan/2.jpg
http://www.kursunyarasi.net/arkaplan/30.jpg
heyacanla bekliyoruz gelecek bölümü.dizi ne kadar güzelleşti böyle ya.
meltemyucel 04-11-04, 09:39 Valla bravo sonunda anladılar berdan mardininin diziye yakışmadığını. kaymakamla Gülsüm daha çok yakışıyorlardı bence. Ama dikkat ettinizmi ne zaman kızın sevgilisi ölse hemen karşısına birini veriyorlar. Ne bilim ben yapamazdım ya. Bu kadar sevdiğim birinin ölümden sonra (Allahım korusun) başka birini svemezdim asla asla..Keşke baştan konu Gülsümle KAymakam üzerine olsaydı. Peki şimdi Kaymakam niye istemiyorki onu. Hani çok seviyırdu...
bu kadar büyük konuşma.
hayatın önümüze neler çıkaracağını bilemeyiz. Allah korusun
kaymakam istemiyo değil.vatan için gizli bi görev yapması gerekiyo.bu görevi yapması içinde gülsümü sevmiyo olarak görünmesi gerekli.yani çok seviyo ama şartlar! diziyi izlersen kuvayı milliye-aşk-savaş üçgenindeki bu aşkı daha iyi anlarsın.
bayılıyorum bu diziye :lol: :lol: :lol:
48. BÖLÜM ÖZETİ
Yayın Günü: 8.Kasım.2004
Kaymakam’ı sarsan emir...
[list:f4983263a5][list:f4983263a5][list:f4983263a5]http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi48.jpg[/list:u:f4983263a5][/list:u:f4983263a5][/list:u:f4983263a5]
Selamoğlu ve arkadaşları Kuva-yi Milliye ile aynı anda konvoya saldırıya geçmek üzeredir. Kara Poşu, Mehmet’in hayatı tehlikeye gireceği için saldırıyı iptal eder... Selamoğulları’nın zaferi Kuva-yi Milliye’nin mücadelesine ağır bir darbe vurur... Kara Poşu aldığı emri eksiksiz uygulama konusunda Şefik tarafından uyarılır.
Marika, İbram Çavuş’u Ömer Çavuş’un evinde bulur. Tüm geçmişini anlatır. Artık karar verme sırası İbram Çavuş’a gelmiştir...
Kaymakam’ın kalbini kazandığına inanan İsadora ilişkilerini bir adım öteye taşımak ister... Diğer yanda Gülsüm kendisine yakın bulduğu Kara Poşu’nun kimliğini araştırır. İpuçlarının kendisini göstermeye başladığını anlayan Kaymakam, Kara Poşu kılığıyla Gülsüm’ü bir köye yönlendirir. Gülsüm’ü bu köyde bir sürpriz beklemektedir...
Kasabanın tütün geliri yetersiz bulununca kasabaya bir müfettiş yollanır. Kaymakam’ın tütüne getirdiği adaletli düzen, yerini işgalcilerin ve işbirlikçisi Ziya’nın çıkarlarına bırakır.
Selamoğlu, Mehmet ve Olimpia, Ziya’nın ihanetini cezasız bırakmamaya kararlıdır. Yeni gelen gençlerle güçlenmeleri, Selamoğlu’nun düşmanlarını hafife almasına neden olur...
Kaymakam aşkı ve görevi arasında bocalarken Kuva-yi Millye’den aldığı son ve kesin emirle sarsılır. Kaymakam artık geri dönülmez bir yola girmek zorundadır.
http://www.atv.com.tr/vizyon.atv?forward=yapim&yapim=kursunyarasi
OH YA BERDAN MARDINI GITTI,DIZI DIZI OLDU VALLAHI
sarkici oyunculara karsi degilim,ama berdan kursun yarasinda hic oyniyamiyordu....
ben sahsen hep icimden:ya su halil efeyi biri vursada berdan mardininin o kötü oyunculugundan kurtulsak diyordum...
aslinda dizinin senaryosu inanilmaz kaliteli,diger oyuncular gercekten mükemmel (bülent inal, nur sürer,olimpia(gercek adini bilmiyorum)....)
yani bu dizinin hak ettigi yerde olmamasinin tek nedeni vardi:"Halil efe" Berdan...
neyse nasilsa artik o da yok,bence bundan sonra kursun yarasinin önü daha acik olur (umarim..) :wink:
kurşun yarasının önü açık.bence herkes izlesin.öneririm.kadrosu ve senaryosu çok iyi.zaten proje tasarımı çemberimde gül oya'yı yapan kişiyle aynı.ikiside avşar yapım.iyi dizi.bence izleyin.
kurşun yarasının önü açık.bence herkes izlesin.öneririm.kadrosu ve senaryosu çok iyi.zaten proje tasarımı çemberimde gül oya'yı yapan kişiyle aynı.ikiside avşar yapım.iyi dizi.bence izleyin.
aynen katiliyorum
bence de gerçekten çok kaliteli bir dizi.
bu bölümde çok güzeldi ya.olaylar gittikçe içinden çıkılmaz bi hal alıyo.e bu da heycanı arttırıyo.umarım hep böyle kaliteli gider.
yayinlanan bu son bölüm cok iyiydi gercekten...
isler iyice karisti...
bi taraftan selamoglu ve efelerin hatalari,diger yandan ibrahm cavus ve marika ...
tabi en önemliside kaymakam-gülsüm-isadora ücgeni :?
acikcasi ben önceleri isadoraya sinir oluyordum,ama su son bölümde ona acaip acidim yaaaaa...
kaymakami gercekten cok seviyor ve ona cok güveniyor.
öte yandan kaymakamda bunu biliyor,ve isadorayi memleketi icin olsada kulanmakt onu cok rahatsiz ediyor...
senaryo gittikce güzellesiyor.....(insl nazar degmez :wink: )
isodara da farkında kullanıldığının bence.
bencede, ama kaymakama o kadar asikki onunla olabilmek icin bunu görmemezlikten geliyor.
yazik yaaaaaa
49. BÖLÜM ÖZETİ
Yayın Günü: 15.Kasım.2004
Kaymakam’ı sarsan emir...
[list:006a5ded8b][list:006a5ded8b][list:006a5ded8b]http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi49.jpg[/list:u:006a5ded8b][/list:u:006a5ded8b][/list:u:006a5ded8b]
Ziya’nın çiftliğinde verdiği ziyafette, Kaymakam’ın İsadora’ya evlilik teklif etmesinin şoku devam ederken Selamoğlu, Mehmet ve Olimpia çiftliğin dışında, yanlarına yeni katılan kızanlarla beraber, elleri tetikte beklemektedir.
Tetikler çekilir, yaptıkları hesap hatasının bedeli ağır olacaktır...
Selamoğlu ve Olimpia, Mehmet’in hayatından ümidi kesmiştir. Mehmet umudunu yitirmek üzereyken bir yardım eli uzanır. Bu yardım eli aynı zamanda bir aşkın da başlangıcı olacaktır... Kara Poşu, köylülerin sırtından hileyle kazandığı parayı Ziya’ya bırakmaz.
Yüzbaşı Aleko ise Türk köylerini boşaltmaya başlar. Teğmen Andreya yaşadıklarından sonra Aleko’nun zalimliğine tahammül edemez.
Masum bir ihtiyarın ölümüne seyirci kalmaktansa, silahını Aleko’ya doğrultur. Teğmen Anreya geri dönüşü olmayan bir hareket yapmıştır. Kurtulmak için sığınabileceği tek kişi Gülsüm’dür.
Kaymakam’ın evlilik kararı herkesin tepkisini alır. Hayalleri tamamen yıkılan Gülsüm, dışarıya metanetli görünmektedir.
Derdini yalnızca Kara Poşu ile paylaşır.
Kaymakam ve İsadora’nın düğünü için tüm hazırlıklar tamamlanır.
Nikah günü gelip çatar, ancak düğünün başlaması için çok önemli bir eksik vardır.
http://www.atv.com.tr/vizyon.atv?forward=yapim&yapim=kursunyarasi
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi49.jpghttp://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi48.jpg
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi46.jpghttp://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi45.jpg
dün aksamki bölüm bi harikaydi gercekten...
son zamanlarda tüm diger dizilerde dahil izledigim en iyi bölüm.
ya bi dizi bukadarmi degisir,bu kadarmi güzellesir, pes yani...
yapimcilari ve oyunculari yürekten kutluyorum...
kurşun yarasını hiç izlemedim . nedeni baştan beri açıktı berdan mardini ,,, ama artık o yokkk . kaymakam rölündeki kişiyi azat tan tanıyorum iyi bi oyuncu ..
bundan sonra kurşun yarası nı izliyiceğimi sanmıyorum ......
Geçen sene doğru düzgün izlemiyordum. Kardeşim tarihi olaylara ve bu tür efsanelere meraklı olduğu için izliyordu bende fırsat buldukça bakardım. Berdan Mardini dolayısıyla sinir oluyordum bu diziye. Ama bu sene tam bir merakla bekliyorum dizinin gelecek bölümlerini. Kaymakam karakteri çok başarılı. Dizi bu yıl baştan sonra mükemmel. Çok kaliteli bir yapım. Tavsiye ediyorum herkese.
bende tavsiye ediyorum.son derece iyi yani.
http://www.kursunyarasi.net/arkaplan/40.jpg
http://www.kursunyarasi.net/arkaplan/26.jpg
http://www.kursunyarasi.net/arkaplan/12.jpg
http://www.kursunyarasi.net/arkaplan/1.jpg
http://www.kursunyarasi.net/arkaplan/24.jpg
kurşun yarası çekimlerinden...
Kurşun Yarası'nın Yadigar çıkarması
İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki Palmiye Alışveriş Merkezi'ndeki Yadigar Kitabevi, hem resmi açılışını yaptı, hem de Kurşun Yarası dizisinin ünlü sanatçılarını konuk etti. Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın kurdeleyi kestiği açılışta Ahmet Mümtaz Taylan, Nur Sürer, Emrah Elçiboğa ve Açelya Elmas sanata destek verdiler.
http://www.milliyet.com.tr/2004/10/23/ege/resim/ege14.jpg
ATV'nin Pazartesi galibiyeti
Pazartesi günleri reyting sıralamasında ATV'nin yanına yaklaşmak mümkün değil. ATV, Kurşun Yarası ve Bir İstanbul Masalı ile geceye damgasını vuran kanal oldu...
Diziler arasında ATV başı çekerken, ikinci sırayı Kanal D aldı. Özcan Deniz'in oynadığı Haziran Gecesi ikinci olmayı başardı. ATV'nin KURŞUN YARASI ise üçüncü olmayı başardı...
gerçekten de öyle. hani dizilerde başrol oyuncusu gidince ya da değişince dizi heyecanını kaybeder izlenmek istenmez ya , kuşun yarasında durum tam tersi. berdan mardini gitti , dizinin izlenirliği arttı.
Kesinlikle öyle. Reitingler zaten sonucu en iyi şekilde ortaya koyuyor. Gerçi bu reiting sıralamaları ne kadar güvenilir bilinmez ama reitinglere bakmazsanız zaten kendi çevremizden bile Kurşun Yarası'nın izleyen kapasitesinin hızla artıığını ve B.İ.M'in her kesim tarafından mutlaka izlendiğini göreceksiniz. Her 10 kişiden en az 7 si izliyor bunları. Ben kendi çevremde denedim :lol:
70.000.000 nüfuslu bir ülkede 2500 kişinin evine takılan aygıt belirliyorsa bu reyting olayını ben başka birşey demeyeceğim yani.
Reyting o kadar doğru bir sonuç vermeyebilir doğrudur.Ama mesala BİM in pazartesileri birinci olduğunu çok rahat anlayabiliyosunuz çevrenizden.aynı zamanda haziran gecesine bakmayanların KURŞUN YARASINA baktıkları da bir gerçek.sonuçte reyting bunları öyle ya da böyle biliyor.keşke elimizde daha iyi bir veri olsa.ama şimdilik bu veriye güvensek iyi olur.
Kurşun Yarası 50.bölüm özeti
Kaymakam kalbinin sesiyle, Kuvayı Milliye’nin emirlerini yerine getirmek arasında kalmıştır. Acaba İsadora’nın yanındaki boş nikah sandalyesi dolacak mıdır? Gülsüm’ün umutları karşılık mı bulacak, yoksa Cemal’inin evliliğini tebrik etmek zorunda mı kalacak? Cemile için de Kaymakam’ın evliliği bardağı taşıran son damla olmuştur. Evden ayrılıp Selamoğlu’nun yanına gider. Ancak Selamoğlu bu karardan pek de hoşnut kalmayacaktır. Mehmet hayatını borçlu olduğu Nefise’yi aklından çıkaramaz. Mehmet ve Nefise arasında tüm imkansızlıklara rağmen bir yakınlaşma doğar. Ziya Kara Poşu’ya kaptırdığı paranın peşini bırakmaz. Simos, tütün alışverişinin tek şahidi İbram Çavuş’un üzerine gider. Bu iş İbram Çavuş’un başını ağrıtacağa benzemektedir. İşgalciler tarafından topraklarından sürülmek istenen köylüler, Selamoğlu ve arkadaşlarından yardım ister. Son baskınlarında kayıp veren Selamoğlu köylülerin isteğine temkinli yaklaşır. Ama sonunda kızanlar ve köylüler yunan askerlerine karşı kahramanca çarpışırlar. Fakat baskında bozguna uğrayan Aleko’nun vazgeçmeye niyeti yoktur. Onun köyü boşaltmasına engel olmanın tek bir yolu vardır: Değer verdiği bir şeyi ele geçirmek... Ancak bu planın zor durumda bırakacağı tek kişi Aleko değildir. Kuvayı Milliye ve Kaymakam da bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır.
50 bölüm oldu sonunda. :P e bu şiirde hediye olsun.
ümit yaşar oğuzcan'in bir şiiri...
istedign zaman, rasladigin yerde
kiyasiya olmali beni vurusun
kanim günlerce akmali caddelerde
tam kalbimde degmeli attigin kursun
ya kalbime, ya alnimin ortasina
en can alacak yerime nisan al
çare bulunmaz her kursun yarasina
beni öldür ve açik gözlerime dal
bir eser olmasini içinde korkudan
tetigi kininle, garezinle çek
kursun degil ölüm çikmali namludan
birak benim kanim olsun dökülecek
en son kursunun da olsa namluya sür
nasil olsa ölüm var, bari sen öldür.
bu bölümde selamoğlu ile kaymakam birbirlerine silah çekiyolar ya.bakalım ne olcak?
cumartesi aksami can sikisindan o kanaldan bu kanala zaplarken,birden haber kanallarindan birinde (sanirim CNN türktü) tanidik bi yüzle karsilastim: kursun yarasinin ISADORAsi
"Rüzgarin kizi" isimli haber/belgesel tadinda bi programi sunuyo....
gayette basarili bence...
hani cumartesi aksamlari benim gibi caniniz sIkIlIrda izlemek icin biseyler ararsaniz,ve bu tür programlardan hoslaniyorsaniz-----> haberiniz olsun dedim yani... 8)
zaten o kızın lakabı rüzgarın kızı.motorsiklet yarışlarına falan katılıyomuş.müthiş bişi yani.bu arada farkettin mi kurşun yarasının kadrosu ne kadar renkli insanlardan oluşuo.
İsadora karakteri gerçekten son derece başarılı. Ben o kızı Bir İstanbul Masalı'nda oynarken de inanılmaz beğeniyordum. Şimdi de çok başarılı.
süpper bir bölümdü. gazi , şehit olduğunda çok üzüldüm yaaa.
o ne kahramanlıktı öyle.
oh iyi oldu isodorayı kaçırdıkları.
inşallah cemalede o silahı gülsüm dayar
zaten o kızın lakabı rüzgarın kızı.motorsiklet yarışlarına falan katılıyomuş.müthiş bişi yani.bu arada farkettin mi kurşun yarasının kadrosu ne kadar renkli insanlardan oluşuo.
ya evet,aslinda bu dizde (birazda eski basrol oyuncusu yüzünden) gözden kacan birsürü sey var. dizinin kalitesi yavas yavas izleyiciler tarafindan anlasilmaya basladi sonunda.....
süpper bir bölümdü. gazi , şehit olduğunda çok üzüldüm yaaa.
o ne kahramanlıktı öyle.
oh iyi oldu isodorayı kaçırdıkları.
inşallah cemalede o silahı gülsüm dayar
isadorayi kacirdiklari iyi oldu diyorsunda,öteki taraftan selamoglunun bu sorumsuz davranisi kuvacilarin cok önemli balo planini tehlikeye soktu ama. :evil:
selamoglu tipki o köprü baskininda oldugu gibi "kas yapayim derken göz cikaracakmis gibi geliyor bana".
bence gülsüm ve cemile kaymakama cok büyük haksizlik ediyorlar,yani bazi seyleri bilmeseler bile cemale biraz daha güvenmeleri ve onun yanlis bisey yapmayacagini bilmeleri lazim....en azindan cemile abisinin bi "korkak" yada vatanhaini olamiyacagini bilmesi gerekir
KURŞUN YARASI 51. BÖLÜM BASIN ÖZETİ
Kaymakam Selamoğlu ve arkadaşları tarafından rehin tutulan İsadora’yı kurtarmak için köye gelmiştir. Selamoğlu ve arkadaşları geri adım atmaz. Köyün kurtulması için ellerindeki tek koz İsadora’dır. Kaymakam İsadora’yı kurtaramazsa Kuvva-yı Milliye’nin suikast planı başarılamayacaktır. Aleko’nun eli kolu bağlıdır.Kaymakam, Ömer Çavuş’la birlikte daha önce hazırladığı planı uygulamaya koyar. Yaşanan acılara rağmen Mehmet’in gönlüne düşen sevda büyür. Nefise’yi görmek için kasabaya gider. Olimpia oğlu Halil’in hasreti içindedir. Gülsüm İsadora için hayatını tehlikeye atan Kaymakam Cemal’i acı ile izlemektedir. Ömer Çavuş ve Sıtkı Kaymakam’ın planını uygulamak için harekete geçerler. Evlerinden korumak dışında hiçbir istekleri olmayan köylülerle, işgalci komutanın kızı İsadora arasında insani bir bağ kurulur. İsadora kurtulmasının bedelinin insanların yurtsuz kalması ile ödenmesine razı olmayacaktır. Aleko kızına kavuşması karşılığında köyün boşaltmayacağı garantisi verir. Aksini yaparsa İsadora’yı karşısında bulacaktır. Aleko verdiği söze sadece görünürde sadık kalacaktır. Kaymakam İsadora ve Aleko’yla beraber İzmir’deki baloya katılır. Kaymakam işgal kuvvetlerinin üst düzey yetkilileri arasına girmeyi başarmıştır. Tam suikastı başaracakken beklenmedik bir sorun karşısına çıkar: Küçük bir çocuk…
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi51-1.jpg
fragmanı izledim ve galiba kaymakam pastanın içine bomba koydu inşallah kendisine birşeycikler olmaz
bu arada yabancılar ona çok tuhaf bakıyorlardı
umarım olmaz. yine güzel bir bölüm var önümüzde.izleyelim konuşuruz.
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi51-1.jpg
http://www.milliyet.com.tr/2004/11/29/tv/resim/ekran31.jpg
http://www.kursunyarasi.net/arkaplan/21.jpg
Kurşun Yarası 52. Bölüm Özeti
Kaymakam bir çocuğun hayatını tehlikeye atmaktansa suikast planının dışına çıkmaya karar verir. Verdiği karar hem işini zorlaştırmış hem de yakalanma ihtimalini arttırmıştır. Kaymakam’ın değişen koşullara uygun bir plan yapması gerekmektedir. Kaymakam vicdanı ve görevi arasında gidip gelirken yakalanma tehlikesi ile yüz yüze kalsa da Kuvva’nın kendisine verdiği görevi yerine getirmeyi başarır. Kaymakam, İsadora ve Aleko kasabaya döndüklerinde yıkılıp yakılmış köylerle karşılaşırlar. Akla gelen ilk şüpheli bunu yapmayacağına dair kızına söz veren Aleko’dur. Fakat köylüler, olanlardan Rum çetecilerin sorumlu olduğunu söylemektedir. İsadora dahil herkes durumun göründüğü gibi olmadığına inanır. Kaymakam’ın baloda yaptıkları vicdan muhasebesi yapmasına sebep olur. Bir süre ne Kaymakam ne de Kara Poşu olarak Kuvva-yı Milliye’de görev yapmayacaktır. Selamoğlu köy boşaltmaların sorumlusunun Aleko olduğundan emindir ve bunu cezasız bırakmamaya karar verir. Harekete geçer. Simos Mehmet’in ilk görüşte aşık olduğu Nefise ile evlenmek ister. Kızının da fikrini alan Ziya Simos’un isteğine olumsuz yanıt verir. Simos isteğinden kolayca vazgeçmeyecektir. Aleko Marika’ya sahip olabilmek için İbram Çavuş’u kasabandan sürmekle tehdit eder. Marika isteğini kabul etmezse, Aleko İbram Çavuş’u bile bile ölüme yollayacaktır. Marika sonunda Aleko’nun isteğini kabul eder. Fakat İbram Çavuş olanları öğrenir ve Aleko’ya hak ettiği cezayı vermek için harekete geçer. Ömer Çavuş İbram Çavuş’a engel olur. Aleko’dan fikrinden vazgeçmesini ister. Aleko Ömer Çavuş’a kaldıramayacağı bir hakaretle cevap verir. Ömer Çavuş da Aleko’yu öldürmek için harekete geçer. Yüzbaşı Aleko artık baş edebileceğinden çok fazla düşmana sahiptir.
http://www.yarencicek.com/pictures/DSCI0007.JPG
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi20-1.jpg
Özet icin cok tesekkürler sinema :wink:
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi52.jpg
Özet icin cok tesekkürler sinema :wink:
önemli diil canım. :)
iyide simdi alekoya kim ates etti: madam marikami :?: ,ömer cavusmu :?: ,selamoglumu :?: yoksa ibram cavusmu :?: :?: :?:
allah allah meraktan catlamassam haftaya kadar iyi......
kaymakam da olabilir onu unutma ?bu bölüm de çok güzeldi bu arada. :lol: yeni aşklar yeni olaylar daha güzel oldu.
ya dizi zaten inanilmaz derecede iyi oldu...
ama mehmetin sevdigi kiz (nefise galiba ismi) pek yakismamis sanki.ben begenmedim.... :cry:
onun yerine daha uygun birini oynatabilirlerdi...
gerçekten ya alekoyu kim vurdu ?
bence marika vurdu.....
ama ömer cavusta olabilir...
aslinda ibram cavusta vurmus olabilir....
öff ya öfff kim vurdu acaba????????!!!!!!!!!!
galiba bunu ögrenmek icin pazartesini beklemekten baska caremiz yokkkk :wink:
yalniz_kurt 10-12-04, 11:04 bencede marika vurdu ama dediğin gibi diğerleride olabilir ...
Yaa Madam Marika vurmuş olabilir yüksek ihtimal ama İbram Çavş'un vurmasını tercih ederim. Çünkü adam bir nevi kendi gururunu kurtarması için onu öldürmesi gerekiyordu. Yani karısına sarkıntılık eden bir adamı öldürmek en çok İbram Çavuş'un hakkıdır diye düşünüyorum.
yalniz_kurt 10-12-04, 11:17 ÖYLE TABİKİ ama olaya birzda marika tarafından bak...
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi53.jpg
Aleko’yu kim vurdu?
Aleko’nun vurulmasıyla bu olayı araştırmaya gelen dedektif Fotis bütün kasabalıyı sorguya çekecektir..Fotis, Ömer çavuştan şüphelenirken Kaymakam bunu Selamoğlu’nun yaptığından emindir..Aleko’nun baş ucunda bekleyen İsadora yorgun ve bithap bir haldedir. Kaymakam, Selamoğlu’nu bulup onunla emin bir şekilde konuşur...
Simos ve Ziya arasındaki gerginlik kızı Nefise yüzünden daha çok büyüyecektir. Selamoğlu’nun sevdasına dayanamayan Cemile, dağdan inip Selamoğlu’nun yanına gidecektir. Yapılan sorgulardan haberdar olan İbrahim çavuş ve Marika kendilerini gizleyerek bütün şüpheleri üzerlerine çekecektir. Aleko kendine geldiğinde Fotis şüphelendiği herkesi oraya toplayarak suçluyu tespit etmeye çalışacaktır. Fakat Aleko kesin bir yargıyla kendisini vuranı gösterecektir.
Kurşun Yarası 53. Bölüm Özeti
VE KENAN BAL KURŞUN YARASINDA
Aleko’nun vurulmasıyla bu olayı araştırmaya gelen dedektif Fotis bütün kasabalıyı sorguya çekecektir..Fotis Ömer çavuştan şüphelenirken Kaymakam bunu Selamoğlu’nun yaptığından emindir.Aleko’nun baş ucunda bekleyen İsadora yorgun ve bithap bir haldedir.Kaymakam Selamoğlu’nu bulup onunla emin bir şekilde konuşur.Simos ve Ziya arasındaki gerginlik kızı Nefise yüzünden daha çok büyüyecektir.Selamoğlu’nun sevdasına dayanamayan Cemile dağdan inip Selamoğlu’nun yanına gidecektir. Yapılan sorgulardan haberdar olan İbrahim çavuş ve Marika kendilerini gizleyerek bütün şüpheleri üzerlerine çekecektir.Aleko kendine geldiğinde Fotis şüphelendiği herkezi oraya toplayarak suçluyu tespit etmeye çalışacaktır. Fakat Aleko kesin bir yargıyla kendisini vuranı gösterecektir.
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi54.jpg
uf ya bende aleko öldü diye sevinmistim....
neyse böyle daha heyecanli olmus :roll:
heyacan artıyo ya.şimdi acaba kim vurdu alekoyu.asıl soru bu? :roll:
Bence Marika vurdu ama Aleko İbram Çavuş'u göstericek. Amacı İbram Çavuş'u ortadan kaldırmak sonuçta. Yaa ben bu diziyi de çok seviyorum artık. Diziye yeni kan (Kenan Bal) katmaları da iyi oluyor. Ara sıra değişik oyuncular girmeli ki heyecanlı olsun.
bence ömer çavuş vurdu ama sırf gıcıklığından aleko ibram çavuş vurdu diyecek.
Bence Marika vurdu ama Aleko İbram Çavuş'u göstericek. Amacı İbram Çavuş'u ortadan kaldırmak sonuçta. Yaa ben bu diziyi de çok seviyorum artık. Diziye yeni kan (Kenan Bal) katmaları da iyi oluyor. Ara sıra değişik oyuncular girmeli ki heyecanlı olsun.
dediğin çok mantıklı.aleko böle yapar bana görede.ama müfettişin (kenan bal) tutumu nasıl olur bilemiyorum.kenan bal da iyi oldu hani :P
bence ömer çavuş vurdu ama sırf gıcıklığından aleko ibram çavuş vurdu diyecek.
evet ya ömer çavuşda olabilir.aman be amma karıştı yahu.bakalım kimmiş ya :roll:
Olabilir ama ben kaymakamin vurabilecegine inaniyorum...
Olabilir ama ben kaymakamin vurabilecegine inaniyorum...
e tamam bu da olabilir ama marika vursa iyi olur.genede çok karışık ya :P
Karışık olmasına karışık da dediğim gibi bence Marika vurdu ama Aleko İbram Çcvuş vurdu beni dicek:D tam ondan beklenen bir hareket olur.
sonuçta kim vurduysa vurdu ama aleko ibram çavuşu suçlayacak
sonuçta kim vurduysa vurdu ama aleko ibram çavuşu suçlayacak
sanırım tek gerçek bu....
vay be bi dizinin senaryosu heralde anca bu kadar güzel ve heyecanli olabilir.....
tam "ha iste simdi olaylar cözülür" dedigim anda isler iyice karisiyor...
ve tabikide tansiyon gittikce tirmaniyor....
bakalim simdi ne olacak???!!!!
aleko ibram cavusu gösterdi ama (Kena bal) binbasi bu isin pesini birakmaz.adam dürüst birisine benziyor,bu isi cözmeden rahat edemez bence....
Binbaşı çok zeki bir adam. Bence Aleko'nun yalan söylediğini anlayacaktır.
Bence de bölüm muhteşemdi. İnanılmaz heyecanlıydı. Pazartesiyi iple çekiyorum
pazartesiyi bende iple çekiyorum.dizi uçtu gidiyo valla.reytingleride iyi ohhhhhhhhh :P
nihyet dizi hak ettigi yere gelmeye basladi.....
20 Aralık 2004 Pazartesi Saat : 20:00
Batı cephesi için hummalı bir çalışma içine giren kasabada,
yeni yüzbaşı Niko’nun şoku var!
Yüzbaşı Aleko’nun kendisini vuranın İbram olduğu yönündeki ifadesine rağmen Binbaşı Fotes, asıl suçlunun Marika olduğunu ve Aleko’nun ölüm döşeğinden, Marika’yı korumaya çalıştığını düşünür. İfadesini veren Aleko; sabaha karşı hayatını kaybeder. Yüzbaşının ölümüyle yıkılan İsadora’yı teselli etmek ve kadına destek olmak tabii ki Cemal’e düşer ... Fotes’in emriyle, İbram serbest bırakılır ve Marika ceza evine nakledilir. Marika’nın başına gelenler başta küçük Halli olmak üzere herkesi yıkmıştır.
Bu arada, kurulmakta olan batı cephesi için kasabada hummalı bir hazırlık başlar. İstanbullu Şoför Ahmet’in kullandığı kamyonun kasabaya gelmesiyle; Selamoğlu çetesi ve Kuvvacılar bu çalışmalarda yan yana yer alırlar. Kara Poşu da ‘kısa’ bir aradan sonra tekrar ortaya çıkar, hem mücadeledeki hem de Gülsüm’ün hayatındaki varlığını sürdürür. Binbaşı Fotes, görevini tamamlayıp kasabadan ayrılırken, artık herkes yani gelecek yüzbaşıyı beklemeye başlar. Batı cephesi için kasabada gizli atölyelerde yürütülen çalışmalarda, Şefik ve Olimpia arasında ‘farklı’ bir yakınlaşmanın ilk adımları atılır. Mehmet, Simos’un Nefise ile evlenmek istediğini öğrenir... Cemile, kasabadaki atölyelerden birinde kasabalılar ile beraber çalışırken, Yunan devriyelerin gelmesiyle herkesin ve özellikle de Cemile’nin başı derde girer.
Yeni yüzbaşı Niko, kasabaya gelir. Genç ve gösterişli bir adam olan Niko; ilk andan itibaren soğuk ve tehlikeli tavrını hissettirir. Müfettişten Ziya’nın tütününü almadığı için azar işiten Simos, gözünü karartarak Ziya’nın kapısına dayanır ve sonunu hazırlayacak bir işe kalkışır. Ziya, Simos’un Nefise’yi kaçırması üzerine soluğu Niko’nun kapısında alır. Niko, Ziya’nın derdini hiç tahmin edilmeyen bir şekilde, kökten çözecektir. Adamın kasabaya gelir gelmez bu kadar keskin bir icraatta bulunması, herkeste dehşet etkisi yaratacaktır.
www.atv.com.tr
KURŞUN YARASI'NDAN MÜTHİŞ BİR BÖLÜM DAHA
KURŞUN YARASI 54.BÖLÜM ÖZETİ
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi54.jpg
Yüzbaşı Aleko’nun kendisini vuranın İbram olduğu yönündeki ifadesine rağmen Binbaşı Fotes, asıl suçlunun Marika olduğunu ve Aleko’nun ölüm döşeğinden, Marika’yı korumaya çalıştığını düşünür.İfadesini verdikten sonra sağlığında hiçbir iyileşme görülmeyen Aleko; sabaha karşı hayatını kaybeder. Yüzbaşının ölümüyle yıkılan İsadora’yı teselli etmek ve kadına destek olmak tabii ki Cemal’e düşer. Kuvva için görevini tamamladıktan sonra bile, İsadora’yı bırakıp Gülsüm’e kavuşamamak içten içe ezmektedir. Fotes’in emriyle, İbram serbest bırakılır ve Marika ceza evine nakledilir. Marika’nın başına gelenler başta küçük Halli olmak üzere herkesi yıkmıştır. Marika’nın durumundan ötürü, Halil’i yalnız bırakmamak ve çocuğuna göz kulak olmak isteyen Olimpia, kasabaya gelir.Bu arada, kurulmakta olan batı cephesi için kasabada hummalı bir hazırlık başlar. İstanbullu Şoför Ahmet’in kullandığı kamyonun kasabaya gelmesiyle; Selamoğlu çetesi ve Kuvvacılar bu çalışmalarda yan yana yer alırlar. Kara Poşu da ‘kısa’ bir aradan sonra tekrar ortaya çıkar, hem mücadeledeki hem de Gülsüm’ün hayatındaki varlığını sürdürür.Binbaşı Fotes, görevini tamamlayıp kasabadan ayrılırken, artık herkes yani gelecek yüzbaşını beklemeye başlar. Batı cephesi için kasabada gizli atölyelerde yürütülen çalışmalarda, Kuvvacı Şefik ve Olimpia arasında ‘farklı’ bir yakınlaşmanın ilk adımları atılır. Mehmet Simos’un Nefise ile evlenmek istediğini öğrenir Bu durumdan oldukça rahatsız olan Mehmet’i Nefise sakin olması konusunda ikna eder. Cemile, kasabadaki atölyelerden birinde kasabalılar ile beraber çalışırken, Yunan devriyelerin gelmesiyle herkesin ve özellikle de Cemile’nin başı derde girer.Yeni yüzbaşı Niko, kasabaya gelir. Genç ve gösterişli bir adam olan Niko; ilk andan itibaren soğuk ve tehlikeli tavrını hissettirir.Müfettişten Ziya’nın tütününü almadığı için azar işiten Simos, gözünü karartarak Ziya’nın kapısına dayanır ve sonunu hazırlayacak bir işe kalkışır.Marika, ceza evindeki kadınlar tarafından çok sıcak karşılanır. Yeni ve çok sağlam bir dost edinir. Ancak Marika, beklemediği bir şekilde bu ‘yeni ve sağlam’ dostuna erken veda etmek zorunda kalacaktır. Ziya, Simos’un Nefise’yi kaçırması üzerine soluğu Niko’nun kapısında alır. Niko, Ziya’nın derdini hiç tahmin edilmeyen bir şekilde, kökten çözecektir. Adamın kasabaya gelir gelmez bu kadar keskin bir icraatta bulunması, herkeste dehşet etkisi yaratacaktır.
önemli diil. :P
http://www.avsaryapim.com.tr//images/genel/galeri/DSC06051.JPG
Nazli_Niko 17-12-04, 16:54 Ayyy Bu Diziyi Hic Sevmiyorum.. Zaten Bakamam Haziran Gecesi'de Ayni Saatte Oluyo :D
Ayyy Bu Diziyi Hic Sevmiyorum.. Zaten Bakamam Haziran Gecesi'de Ayni Saatte Oluyo :D
biz çok seviyoruz ama :P .sen haziran gecesini seviyo olabilirsin.eleştirmek istemem ama.kurşun yarasının oyuncu kadrosu ve senaryosu daha güçlü.
Ayyy Bu Diziyi Hic Sevmiyorum.. Zaten Bakamam Haziran Gecesi'de Ayni Saatte Oluyo :D
ben de pek sevmiyom yaa.Hele Berdanli bolumler neydi öyle?Allahtan gitti de biraz izlenir oldu dizi.Hoş şimdi de izlemiyom ya
ben de pek sevmiyom yaa.Hele Berdanli bolumler neydi öyle?Allahtan gitti de biraz izlenir oldu dizi.Hoş şimdi de izlemiyom ya
arkadaşlar izlemeden eleştirmeyin aaaaaaaaa :!:
http://www.milliyet.com.tr/2004/12/20/tv/resim/ekran3.jpg
evet gercektende "izlemeden elestirmeyin" lütfen:-):-):-)
nedir bu berdanin ugursuzlugu anlamadimki:-(
arkadaslar dizide artik berdan mardini yok,dizinin konusuda gercekten cok degisti.
bu dizinin eski diziyle hic alakasi yok,yepyeni bi dizi sanki......
önyargisiz izlenirse eminim haksizlik yaptiginiz anlayacaksiniz......
oyuncu kadrosu cok iyi:bülent inal
gercek b. saglar
nur sürer
ayse sule bilgic
ve daha bir sürü basarili oyuncu........
bence izlenmeye kesinlikle deger bi dizi...
Bu haftaki bölüm yine etkileyiciydi. Selamoğlu'nun Mustafa Kemal'den bahsederken kurduğu cümleler. Mavi gözlerini anlatması harikaydı. Yeni kumandanın tavırları çok ilginç. Adam sadist resmen. Türk kadınlarının nasılda cesur oldukları bir kez daha vurgulanmış. İzlerken tüylerim diken diken oldu.
İsadora'ya gelince. Gerçekten inanılmaz bir oyunculuk sergiliyor. Çok beğenerek izliyorum. Dizinin bütün oyuncuları harika oynuyor. Ama İsadora da bunların arasından sıyrılarak kendini belli ediyor. Nasıl da acınacak haldeydi. Yazık babası yüzünden nasıl da acı çekiyordu. En çok da babasını kimse sevmediği için. Çok güzel oynuyorlar. Senaryo süper oyuncular harika mekan enfes... Dizi tek kelimeyle ÇARPICI...
yaaa ben akşam izleyemedim. çok merak ediyorum neler olduğunu. bir gönüllü yok mu bana şöyle uzun uzun özeti yazacak.
Hemen yazayım Hayatım ;
Aleko İbram'ı gösterdi ama dedektif inanmadı. Mary ve İbram'ı attı hapse. Ertesi gün İbram'ı çıkarttı ve Mary'i hapse göndermeye karar verildi. Bu sırada Aleko öldü. İsadora babasını oraya Atina'ya göndermedi ve oraya gömülmesini istedi. cenazesind eçok az insan vardı. Bu da İsadora'yı çok üzdü. Kimse babamı sevmiyormuş filan dedi. Mary'i çıkartıp arabaya bindirirlerken halk toplanmış tabi kapıda. İsadora geldi ve Mary'i suçladı herkesin içinde. Mary ise başı dik bir şekilde bindi nakil arabasına. Hapisin yolunu tuttu.
BU sırada Kuvvai düzenli ordu kurulacğaı için bütün türk halkından evlenrinde ordu için hazırlıklar yapmasını istiyor. gerekli malzemeler eve dağıtılacak ve kadınlar iç çamaşırı dikecek erkekler silah yapacak filan. Malzemeleri getiren arabacının yolu kesilince Selamoğlu arabacıyı kurtarıyor. Böylece Kuvvai de Selamoğlu ile ortak çalışmayı teklif ediyor. Selamoğlu önce kabul etmiyor. Emir almak istemem diyo ama bu harekatı Mustafa Kemal 'in yöneteceğini duyunca ortaklaşa iş yapmayı kabul ediyor ve Atamızla ilgili şeyler anlatıyor. Gözleri maviydi, ben hiç öyle bir mavi görmedim filan diyor. ÇOk güzeldi.
Neyse işte evlere malzemeler dağıtılıyor filan, Bizim türk kadınları her zamanki gibi çok cesur. Bu bölüm vurgulanmak istenen de buydu bence. Karapoşu yine ortaya çıkıyor. kuvai toplantısına katılıyor filan. gülsüm seviniyor.
İsadora ise çok ügün. Sürekli ağlıyor. Babasını kimsenin sevmediğini anlamak onu daha çok yıkıyor. Babasının suçlu olduğunu biliyor ama yine de çok üzülüyor. Ona destek olan Kaymakam. Kıyamıyor İsadora'ya. (ben de çok üzüldüm.)
Sonra gece evlerden gelen sesleri duyan yunan eskerleri bi eve baskın yapıyolar. Silah parçalarını bulunca işi anlıyolar tabi. Ama Kaymakam'ın kardeşi adamı öldürüyor. Adam öldürdüğü için de çok üzülüyor.
Mary ise hapiste Emine adında Türk bir kadınla tanışıyor evinde osmanlı ordusu için cephane sakladığı ve bi helen askerini öldürdüğü için hapse atılmış. Mary ve Emine dost oluyorlar. Mary'i herkes seviyor. helal olsun ffilan diyorlar tabi.
Neyse kasabaya yeni yüzbaşı geliyor. Adam çok sert. Bütün sorunları öldürmekle çözebilecğeini düşünen bir sadist. Bu arada Kuvai li Şefik ile Olimpia arasında yakınlaşma oluyor. Simon ise Ziya'nın kızını kaçırıyor. Ziya yeni gelen kumandana gidiyor kurtarın kızımı filan diye şikayetçi oluyo. Kumandan askerlere emir verip Simon'u yakalayıp getirmelerini söylüyor. tam kıza tecavüz edecekken Simon'u yakalıyorlar. Bu arada kız da çok güzel oynadı. Çok gerçekçiydi. Korkması titremesi filan. Ertesi gün kumandan hapisteki Emin^'yi çağırtıyor.
İdam tahtaları kuruluyor. Bi tahtada Simon diğerinde ise Emine...
Kaymakam karşı çıkıyor ama kumandan dinlemiyor. Simon'a sen Helen vatandaşlarını rezil ettin. Helan vatandaşlarının yüz karasısın gibi laflar söylüyor. Emine'yi de Helan askerini öldürmekle ve cephane saklamakla suçluyor ikisini de idam ipine bağlatıp astırıyor. Herkes çok şaşkın. Simon korkağın teki iken Osmanlı Kadını Olan Emine 'Yaşasın Kuvai' filan diyip bütün cesareti ile ölüme gidiyor.Dizi böyle bitiyor...
vayy be ne bölümmüş. ben de gidip en güzel bölümü kaçırmışlım tühh yaaa. çok sağol canım.
http://www.dfhnet.com/infoimages/7/2/3/723.jpg
Şefik:Ben Mustafa Kemal'i görmedim.Anlatsan biraz selamoğlu.
Selamoğlu:saçları sarıdır.gözleri mavidir.ben öyle gözler görmedim.sağlam bakar.........
mustafa kemal e güzel adam.
Arkadaşlar kurşun yarasında çalan "Gelme ecel gelme üç gün ara ver" parçasını arıyorum eğer elinde olan varsa, yada hangi kaynaktan ulaşabileceğimi bilen varsa özel mesaj atarsa sevinirim şimdiden teşekkürler...:)
türkünün adı
çalın davulları
türkünün adı
çalın davulları
sedabcım bulabilceğim bir kaynak biliyormusun.. :?:
yalniz_kurt 24-12-04, 15:42 berdanın olduğu bölümlerde bende hiç izlemedim ...
ama sonradan dizi çok güzel oldu ...
http://www.ekolay.net/tvguide/images/cnnturk/rüzgarınkızı.jpg
bu kız gerçektende çook güzle yaa
Bu kız Bir İstanbul Masalı'nda Zeynep rolünde oynamıştı. o zaman da çok beğenmiştim...
evet esmanın staj yaparken tanıdığı ve arkadaş oldukları kişi yani kankisi ama bu arar hiç çıkmıyor keşke diziye geri dönse ve esmayı teselli etse
yeni bölümüde müthiş.fragmanında kara poşu vuruluyo.gülsümle kavuşamadan ölmez umarım :P
KURŞUN YARASI”nın 55. bölüm özeti kısaca şöyle:
Niko takipte, Gülsüm nezarette, Kaymakam’ın başı dertte...
Cemile’nin öldürdüğü devriyeler, kasabanın her tarafında aranmaya başlayınca Kuvva’nın faaliyetleri de tehlikeye girer. Artık herkes zamana karşı yarışarak var güçleriyle çalışıp kamyonu yola çıkarmak zorundadır.
İsadora’daki içe kapanık tutum nedeniyle sergilemek zorunda olduğu hoşgörü, Cemal’i giderek boğmaya başlar. Böyle anlarda Gülsüm’den uzak durmak giderek daha zor olmaya başlamıştır.
Mehmet, infazlardan sonra, Nefise’yi artık sadece kendi yanında görmek istediği için Ziya’nın çiftliğini basar. Ancak Mehmet’i engelleyen Ziya’nın karşı çıkışı değil, Nefise’nin içine kapanmış ve sarsılmış hali olur. Genç adam bir kez daha hayal kırıklığıyla dağlara döner.
Olimpia ve Şefik kaybolan devriyelerin başlarına bela açmasını önlemek için beraberce bir plan yaparlar. İkili arasındaki yakınlaşmanın dozu giderek artmaktadır.
Niko, kaymakamlıktaki evrak üzerinde yaptığı araştırmada Olimpia’nın kayıtlarına rastlar. Rum bir kadının dağlara çıkıp Yunan ordusuna mukavemet göstermiş olması adamı hayli şaşırtmıştır. Olimpia ve Kara Poşu’yla ilgili Gülsüm’den bilgi almaya çalışan Niko, kadının tavizsiz sessizliğiyle karşılaşır.
Cemal, Gülsüm’e karşı olan hislerini yüksek sesle ve kadının gözlerinin içine bakarak ifade etse de, ikilinin var olan koşullar altında bir araya gelemeyeceklerini anlaması uzun sürmez. Onun için Gülsüm’e yakın olmak, hala ve sadece Kara Poşu kimliğiyle mümkündür.
Kara Poşu ve Gülsüm’ün buluşmasında silahlar patlar ve ikili, Yunan devriyelerinin elinden son anda kurtulurlar. Ancak tehlike Gülsüm’ün peşini bırakmaz ve kadının başı, Kara Poşu’yla beraber geçirdiği dakikalar yüzünden belaya girer. Niko’nun emriyle Gülsüm nezarethanededir.
Kamyonun yola çıkmasının hemen ardından sürpriz bir şekilde karşı karşıya gelen Kara Poşu ve Niko; kendilerini çetin bir mücadelenin ve soluk soluğa bir takibin içinde bulurlar. Tehlikeden ve Niko’nun kurşunlarından kurtulmak, Kara Poşu için bu kez o kadar kolay olmayacaktır.
Walla büyük heyecanla bekliyorum bu bölümü. Kaymakam'ın vurulması beni de çok düşündürüyor. Yakalanırsa Kara Poşu efsanesi biter. Ama sanmıyorum bence o yaralı haliyle bile kaçmayı başaracaktır. Ay şu yeni kumandana da gıcık oluyorum yaa. Gelen gideni aratır misali. gerçekten de öyle oluyor...
belki kara poşunun vurulduğu andaki kişi kaymakam değildir.onun yerine başka birisi geçmiştir.olabilir yani.bende büyük heyacanla bekliyorum.
Evet, Dizi gittikce güzellesiyor. Ama size bir sorum olacak kursunyarasinin sitesine girebiliyormusunuz yoksa sadece bendemi olmuyor?
siteler açıldı.bilginize.
Ya dün akşam yine çicilendim ekran karşısına. Zaten Pazartesileri atv günü. Önce Kurşun yarası Sonra Bir İstanbul Masalı... Harikaydı yine. Dizi gittikle hareketleniyor. Kara POşu vuruldu. Tedavi ederlerken kesin kimliği de meydana çıkacak. E yüzü gözü kapalı şekilde yarasını saramazlar ya. Selamoğlu filan görür yüzünü bence. Çok iyi olacak. En azından Kaymakam'ın hain olmadığı anlaşılacak. Gelecek haftayı iple çekiyorum...
ya evet ya pazartesileri atv de 2 fırtına var.biri kurşun yarası diğeri bir istanbul masalı.kurşun yarası müthiş gidiyo.dizi hareketlendi.ayrıca gittikçe duygusallaşıyo.aşklar falan müthiş.zaten bu dizi beni günümüzün yalancılığndan ve yabancılığından kurtarıyo.ayrıca kurşun yarasının bayan oyuncuları çok güzeller. :P
http://www.sabah.com.tr/2004/12/06/gny/im/50F59D457657444CA9FE3EE2b.jpg
Dizi ve aşkı sayesinde lenf kanserini yendi
Önceki yıl dizi çekimlerinin devam ettiği sırada lenf kanseri oldu 'Cemile'yi canlandıran Açelya Elmas. Oyunculuk aşkı, dizi ekibi ve en önemlisi de sevgilisi Emrah Elçiboğa sayesinde kanseri yendi. 'Selamoğlu'nun yardımcısı rolündeki 'Mehmet Efe' Emrah ile Açelya'nın arasındaki ilişki Ayvalık'ın sıcak ortamında gelişti. Emrah, "O benim için büyük bir şans" diyen Açelya'nın dayanıklı ve hayata bağlı olduğunu söylüyor.
Kurşun Yarası Ayvalık'ı mesken tuttu
atv'de iki sezondur yayınlanan 'Kurşun Yarası' Ayvalık'ı mesken eyledi. Kamera arkasında neler olduğunu öğrenmek için gittiğimiz ilçenin eski mahallelerinde Osmanlı'nın köhnemiş kokusunu, kurşun yarasının acısını ve Kurtuluş Savaşı'nın zafer coşkusunu içimizde hissettik.
'Kurşun Yarası' dizisinin Ayvalık'ta çekim yaptığı seti ziyaret ettiğimizde; Kurtuluş Savaşı ve Yunan'a karşı halk direnişini konu alan, ekranların tek tarih dizisinin hangi zorluklarda çekildiğini gördük. Her hafta 70 dakikalık bir tarihi dizi çekmenin keyifli yolculuğuna biz de çıktık. Şahit olduklarımız gerçekten de ilginçti... Türkiye'nin tarihi dokusunu en iyi korumuş evlere ve sokaklara sahip ilçesi Ayvalık ve Cunda Adası'nda metal elektrik direklerini palmiye gövdesi dekoruyla, demir avlu kapılarını hasırlarla kapatıyordu çekim ekibi. Halk tarafından gerçek adının bilinmemesine dertlenen ve herkesin kaymakam diye çağırdığı Bülent İnal, yeni lüks arabasına binmekten utanıyordu. Çünkü ne de olsa Osmanlı'nın kaymakamı o zor günleri yaşatırken lüks araca binmemeliydi... 5 günde bir bölümü bitirmek zorunda olan yönetmenin mucizevi dayanıklılığına, İstanbul'a dönenleri gözyaşlarıyla uğurlayan çekim ekibinin müthiş dayanışmasına, ekrandaki ciddi diyaloglarıyla tanıdığımız oyuncuların çekim aralarında küçük stand-up şovlar yapışına ve neşesine tanık olduk. Ve Ayvalık halkının diziyi ne kadar sahiplendiğine... O kadar ki, senaryoda geçen Bodrum laflarına bile dayanamıyorlar... Bu arada dizide kaymakamı canlandıran Bülent İnal'ın bir derdi var: "Kaymakam rolü o kadar üzerime oturdu ki, kimse benim gerçek adımı bilmiyor ve bilmek de istemiyor. Dizinin hayranı bir izleyici 53 bölümdür kaçırmadan izlediğini söylüyor ama 'adınız neydi' diye soruyor." İnal bu sorunu esprili bir dille şöyle çözeceğini söylüyor: "Önümüzdeki sene hemen radikal bir rol oynamalı!"
TAYLAN'IN HAYATI OYUN
Bülent İnal'ın endişelerinin yersiz olduğunu ise dizide 'Selamoğlu'nu canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan dile getiriyor: "17 yıllık tiyatrocuyum ama insanlar beni de Selamoğlu diye çağırıyor. Bununla gurur duyarım. Ayrıca insanların beni tanıması memnuniyet yaratır." Bu arada önce Eskişehir'de şimdi de Sivas Devlet Tiyatrosu'nda bir oyun sahneye koymaya çalışan Taylan, bunun için her hafta 50 saatlik bir yolu kat ediyor. Eşi ve çocuğunu İstanbul'da bırakıp Sivas'a geçen Taylan, 3 gün prova yaptıktan sonra dizi için Ayvalık'a gidiyor. Sonra tekrar İstanbul'a.
HATA ARAMAK İÇİN İZLEME
Kurşun Yarası'nın yönetmeni Sadullah Çelen eldeki olanaklarla 5 günde 70 dakikalık bir dönem dizisi çekmenin zorluğunu belirterek insanlardan daha hoşgörülü olmalarını istiyor: "Eğer bir filmi, hata bulmak amacıyla oturup seyrederseniz, mutlaka bulursunuz. Eğlenmek ve tat almak için izlenmeli diziler ve filmler. Bazı küçük hatalarımız oldu bu dizide. Ancak öyle abartılacak kadar değildi. Yoğun çalışma temposunda gözden kaçabilir ama bunlar diziden keyif almayı engelleyecek şeyler olmadı hiç."
http://www.sabah.com.tr/2004/12/06/gny/im/20FB1CD480B53F489BB38033b.jpg
bu hafta yeni bölüm yok.tekrar veriyolar. :cry:
yalniz_kurt 03-01-05, 21:14 bu hafta yeni bölüm yok.tekrar veriyolar. :cry:
bu kötü işte :(
http://www.sabah.com.tr/2005/01/06/gny/im/02271F651D2C1E4DA7BEC8A2b.jpg
Emekli valiler 'Kurşun Yarası'na ödül verecek
atv'nin sevilen dizisi 'Kurşun Yarası'na Türk İdareciler Derneği'nden iki ödül geliyor. Ödülün biri kaymakam Bülent İnal'a diğeri de yapımcısına verilecek.
Mesleklerini kötü gösteren yapımlara "Bizde öyle kötü doktor ya da kötü avukat yok" diye tepki veren dernekler, kendilerini iyi temsil eden filmleri de ödüllendirmeye devam ediyor. atv'nin sevilen dizisi 'Kurşun Yarası'nda gözüpek bir kaymakamı canlandıran Bülent İnal da övgüye değer bulunanlar zincirinin son halkası oluyor. Emekli vali ve kaymakamlardan oluşan Türk İdareciler Derneği, 10 Ocak Pazartesi günü dizinin yapımcısı Şükrü Avşar'a da ödül verecek. 'Hayat Bilgisi' adlı yapımda idealist bir öğretmeni canlandıran Perran Kutman da geçtiğimiz yıl Yıldız Teknik Üniversitesi, Fenerbahçe Koleji ve Lions Dernekleri'nden 'örnek eğitimci' ödülü almıştı.
arkadaşlar bülent inalın resimlerinden gönderirmisiniz
biliyomusunuz diziler içinde en büyük maliyet kurşun yarasınınmış.dizi başı 170 milyara mal oluyormuş.
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi56.jpg
Kara Poşu vuruldu, Kaymakam büyük bir tehditle karşı karşıya...
Niko, Kara Poşu’yu vurduğu için sevinçli ve gururludur. Tüm askerlerini ‘yaralı’ Kara Poşu’yu araması için görevlendirir. Cemal için artık saklanmak daha da zordur. Hem Kara Poşu hem de Cemal olarak sığınabileceği tek ‘dost’ Ömer Çavuş’tur. .. Selamoğlu ve Cemile, Kara Poşu’nun yaralandığını görmüştür ancak adama yardım etmek için ellerinden bir şey gelmez. Bu arada Mehmet’in Nefise’ye duyduğu özlem ve ‘kavuşamamaya’ duyduğu isyan birbirine karışmıştır. Aynı gece Mahmut’un Nefise’yi ailesinden istemesi, Mehmet’in yarasına tuz basar.
Cemal’in sağlık durumu ciddiyetini korusa da adamın ‘Kaymakam’ olarak sürdürmek zorunda olduğu bir yaşantısı vardır. Evde, İsadora’dan neredeyse ‘kaçarak’ kendini korumak zorundadır. İyileşene kadar yarasını gizlemek ve tüm acılara katlanmak mecburiyetindedir.
Niko’nun Kara Poşu’yu vurması tüm kasabada bir yankı yaratır. Ancak Küçük Halil için Kara Poşu bir ‘kahraman’ olduğundan çocuk adeta deliye döner ve ancak çocuk cesaretiyle kalkışılabilecek bir iş yapıp Niko’ya saldırır. Niko şaşkın, Olimpia tedirgindir. Kadın sonunda dayanamayıp Niko’nun karşısına dikilip çocuğunu ister. Niko, Olimpia’yı görünce adeta çarpılır... Kasabadaki İngiliz Müfettiş ve Niko arasında; Niko’nun şiddet içeren ve sonuca gitmeyen icraatları nedeniyle epey gergin tartışmalar yaşanırken; Gülsüm Kara Poşu için endişelenmekten kendisini alamaz... Nefise için çareler tükenmiştir. Mahmut ve Nefise’nin düğününe Niko ve İngiliz Müfettiş de davetlidir. Ancak düğün, Mehmet’in verdiği baskınla kana bulanır. Özellikle düğün baskınından sonra, Niko ve İngiliz Müfettiş’in arası iyice gerilir. İngiliz Müfettiş, Kara Poşu meselesini kendi yöntemleriyle gizlice çözmek ve Niko’yu devre dışı bırakmak için emri alır. Cemal’in yarasından dolayı temkinli ve ağır hareket etmesi, rahatsız hali, İngiliz Müfettiş’in gözünden kaçmaz. İsadora, Cemal’in şüpheli tavırlarından ve kendisinden taammüden uzak durmasından dolayı huzursuzdur. Tam da böyle bir anda, evde Cemal’in bıraktığı ilginç izlerle karşılaşır. Kadındaki huzursuzluk ve şüphe had safhaya çıkmıştır.
Yaşadığı onca zorluk ve gerilimin ardından asıl tehlike Cemal’i evde beklemektedir.
biliyomusunuz diziler içinde en büyük maliyet kurşun yarasınınmış.dizi başı 170 milyara mal oluyormuş.
doğrudur epey bir maliyeti olduğunu duymuştum.
arkadaşlar bülent inalın resimlerinden gönderirmisiniz
kurşun yarası resimlerine bak.forumun içinde.
kurşun yarasında heyacan giderek artıyo.pazartesiyi iple çeker olduk. :P
benim icin tüm diziler arasinda kursun yarasinin yeri bi baska...
ama yayinlanan en son bölümün son sahnesini bayagi bi sacma buldum...
kara posunun vurulma sahnesi hicmi hic gercekci olmamis.
selamoglu ve cetesi resmen vurulmasini seyrettiler,cemalin davranislarida pek inandirici degildi (nikonun ates ettigini bile bile sirtini dönmesi falan)...
bence o sahne daha gercekci ve inandirici bi sekilde cekilebilirdi...
bu dizide hep en iyi kaliteye alisik oldugum icin böyle ufak bisey bile beni rahatsiz etti sanirim...
benim icin tüm diziler arasinda kursun yarasinin yeri bi baska...
ama yayinlanan en son bölümün son sahnesini bayagi bi sacma buldum...
kara posunun vurulma sahnesi hicmi hic gercekci olmamis.
selamoglu ve cetesi resmen vurulmasini seyrettiler,cemalin davranislarida pek inandirici degildi (nikonun ates ettigini bile bile sirtini dönmesi falan)...
bence o sahne daha gercekci ve inandirici bi sekilde cekilebilirdi...
bu dizide hep en iyi kaliteye alisik oldugum icin böyle ufak bisey bile beni rahatsiz etti sanirim...
doğru sölüyosun.sahne biraz tuhaftı.belkide dediğin gibi en iyi kaliteye alışık olduğumuz için rahatsız olmuşuzdur. :P
akşamki bölüm süperdi.
kaymakamın gülsüme benim için herşeyden değerlisin ve karapoşu olarakta ona güzel sözler söylemesi çok güzeldi.
ayrıca karapoşunun gülsümün suçunu üzerine alması kaymakamın ayakta durma çabaları , küçük halil'in nikonun gözünün altına sapanla vurması süperdi. olimpia ve şefik aşkı bakalım ne bıyuta varacak.
mehmet ve nefise ilişkisi son mu bulacak.
yalniz_kurt 11-01-05, 09:32 akşamki bölüm çok hoşuma gitti ...
inş. hep böle devam eder !!!
yav su mehmet ne bahtsiz adammis :lol:
önce dügün günü gelinini kacirdilar ,kiz öldü
simdide nefise vuruldu....allah allah bu nasil is yaaaaaaa....
isadora kaymakamin sirrini ögrendi ,bakalim simdi ne yapacak...
cemalin gülsümü karaposudan kiskanmasi cok hostu gercekten(adamdaki
sevgiye bak onu kendinden bile kiskaniyor)
ve tabi kücük halilin nikoya sapanla attigi tas :arrow: süperdi ya
olimpia ve sevikin durumunuda merak ediyorum.....
hadi artik cabuk pazartesi olsun yaaaaaaaaa......
önce salı , sonra çarşamba , ardından perşembe , sonra cuma , daha sonra cumartesi ve son olarak da pazar gününü atlattık mı işte geldi pazartesiiii :)
http://www.avsaryapim.com.tr/templates/avsaryapim/images/select6.jpg
http://www.avsaryapim.com.tr/templates/avsaryapim/images/select3.jpg
Kurşun Yarası 57.Bölüm Özeti
http://fotoalbum.e-kolay.net/send_binary.asp?path=D:\fotoalbum\gallery\sinema20 04\pictures\DSC06212.jpg&Width=500&Height=384
Cemal için İsadora’dan kaçmak artık mümkün değildir. İsadora, delicesine sevdiği kocasının Kara Poşu olduğunu zor da olsa sindirmek zorundadır. Çünkü Cemal’i kaybetmek kadın için asıl felaket olacaktır. Niko ise İngiliz Müfettiş’in ölümünden sonra bürokratik olarak zor durumdadır. Kaymakamlıkta üst düzey subaylarla yapılan toplantı yüzbaşı için hayli sert geçer. Artık Niko’nun tek çaresi Kara Poşu ve Selamoğlu gibi halkı heyecana sevk eden direnişçilerden kurtulmaktır. Koşullar ne kadar ağır olursa olsun; Kuvva’nın faaliyetleri devam etmek zorundadır. Yeni görev; Anadolu’da düzenlenecek kongrelerin ilanı için kasabada bildirilerin çoğaltılarak tüm evlere dağıtılmasıdır. Ancak kasabada arttırılan güvenlik nedeniyle çok daha dikkatli olmak şarttır. Nefise, Ziya ve Mahmut tarafından hastaneden çıkarılır. Kadın artık Mahmut’la beraber yaşayacaktır. Bu manzarayı uzaktan izlemek zorunda kalan Mehmet, bir şey yapamaz ve adamdaki çaresizlik gitgide büyür. Tüm kasabada Selamoğlu ve çetesiyle için bir sürek avı başlatılırken Niko da Olimpia’ya karşı olan ilgisini açıkça belli etmeye başlamıştır. Hatta yüzbaşı ileri giderek kadını o akşam kadını evine davet eder. Bildirilerin çoğaltıldığı barınağa yapılan zamansız bir baskınla Cemile ve kadının çoğaltmakta olduğu bildiriler ele geçirilir. Uzaktan durumu gören Mehmet hırsından çıldırsa da o an için yapılacak en doru şey Selamoğlu’na durumu bildirmektir. Nezarete atılan Cemile için Kaymakam da bir şey yapamamaktadır. Niko’nun pazarlığı ürkütücüdür: Selamoğlu ve çetesi teslim olana kadar nezarette bulunanlardan saat başı bir kişi infaz edilecektir, Cemile de onlardan biridir. Defalarca başkalarının hayatını kurtaran Cemal’in, sıra kendi kardeşine gelince böylesine çaresiz kalması Gülsüm’ü de etkiler. Selamoğlu için tek çare teslim olmaktır. Ancak Niko’nun ne yapacağı belli olmadığından Şefik, Kara Poşu, Selamoğlu ve Olimpia başka bir plan yapar. Olimpia, şiddetle reddettiği Niko’nun davetini kabul eder. Ancak kadını amacı Selamoğlu’nu ve diğerlerini gizlice eve sokabilmektir. Son anda Niko ve Selamoğlu arasında silahlar çekilir, sesler yükselir. Niko, Cemile’nin Selamoğlu’nun yavuklusu olduğunu öğrendiğinden adama daha da fazla baskı yapar. Nihayet Niko ve Selamoğlu anlaşır, Selamoğlu kasabadan ve bölgeden uzaklaşacak, Cemile ve nezaretteki diğer insanlar serbest bırakılacaktır. İsadora, sırlarla dolu bir yaşantı istemediğinden kasabadan ayrılmaya karar verir. Cemal buruk bir şekilde de olsa İsadora’nın her türlü tercihini saygıyla karşılayacağını söyler ve kadınla vedalaştıktan sonra Marika’nın duruşması için yola çıkar. Herkesin katıldığı duruşmada Marika için ‘olumsuz’ karar çıkacağına inanılan bir anda sanla giren İsadora’nın verdiği ifade tüm dengeleri değiştirir. İsadora babasının, Marika’nın hayatını zehir eden tutumlarını mahkeme heyetine açıladığı zaman herkes şoke olur. Tüm ümitler tükendiğinde verilen bu ifade sayesinde Marika beraat eder. Kadın sadece mahkemeye katılabilmek için yolculuğunu bir gün ertelemiştir. İsadora’nın gitme kararının ardından Cemal’in Gülsüm’le beraber mutlu olması için görünürde bir engel kalamamıştır. Ancak Gülsüm, İsadora’nın büyük cesaret göstererek kendisine bir anne ‘bağışladığını’ ve kadının mutsuzluğunu bile bile Cemal’le beraber olamayacağını söylediğinde Cemal alt üst olur.
ALLAHIM YA ,GÜLSÜM ŞU İŞİ ZORA SOKMASAN OLMAZ Dİ Mİ?
TEŞEKKÜREDERİM SİNEMA.SAYFAYI HARİKA HAZIRLAMIŞSINIZ
ALLAHIM ALLAHIM YA.ÖLDÜRECEK BU GÜLSÜM BENİ YA.KIZIM ADAM ELDEN GİDERKEN AĞLIYORDUN ŞİMDİ DERDİN NE.
ya sinema bu bilgileri nereden buluyorsun allah askina :?:
süpersin gercekten,tesekkürler.
gülsüme gelince: sinir ediyor beni yaaaa,bulmus cemal gibi adami,ha bire aci cektiriyor......bence isadora gülsümden bin kat daha iyi,zaten marika icin yapacaklarida bunun kanti.....
insan sevdigine güvenmezmi?
ama gülsüm hic bir zaman cemale güvenmedi,hic kosulsuz sartsiz arkasinda olmadi,ondan hep süphe etti...
ya ben bu gülsüme gicik olmaya basladim :twisted:
TEŞEKKÜREDERİM SİNEMA.SAYFAYI HARİKA HAZIRLAMIŞSINIZ
önemli diil sağol :P
ya sinema bu bilgileri nereden buluyorsun allah askina :?:
süpersin gercekten,tesekkürler.
gülsüme gelince: sinir ediyor beni yaaaa,bulmus cemal gibi adami,ha bire aci cektiriyor......bence isadora gülsümden bin kat daha iyi,zaten marika icin yapacaklarida bunun kanti.....
insan sevdigine güvenmezmi?
ama gülsüm hic bir zaman cemale güvenmedi,hic kosulsuz sartsiz arkasinda olmadi,ondan hep süphe etti...
ya ben bu gülsüme gicik olmaya basladim :twisted:
buluyoruz biyerlerden ya.sende çok sağol :P
Sinema nerden buluyorsun bilgileri söylede bilelim :wink: :wink: :wink: :wink:
Sinema nerden buluyorsun bilgileri söylede bilelim :wink: :wink: :wink: :wink:
öyle önüme çıkıyo nette bende paylaşıyorum. :wink:
kurşun yarası resimlerine yeni resimler ekledim bu arada.
nerde göremedim ben resimleri
:cry:
Arkadaşlar dizi 60. bölümde bitecek diye söylentiler var doğru mu? Ayrıca diziyle ilgili bilgileri (bölüm özeti v.s ve resimler) www.avsaryapim.com.tr adresinde galeri kısmına tıklayarak bulabilirsiniz. En geç perşembeleri yeni bölümün özeti ve resimlerini veriyorler, selamlar
dizinin 60.bölümde biteceğini nerden duydun?
hadi ya öyle şey olamaz.nerden çıktı bu
yapmayin arkadaslar ne bitmesi ya....
yani böyle bi diziyide bitirirlerse artik....
yok canim olmaz,olamaz,olmamamli.... :evil:
:roll:
www.kursunyarasi.com sitesinde yazdılar. 60. bölümde bitmese bile (çünkü 3 bölümde diziyi toparlamak imkansız gibi), Hazirana kadar devam etmeyeceği kesin galiba, çünkü ATV genel yayın yönetmeni Hazirana kadar devam edecek dizilerin içinde Kurşun Yarası'nı saymamış, normal aslında en eski dizi o çünkü. Bence Mart ya da Nisan'a kadar sürer. Ama Kaymakam'ı, Gülsüm'ü, Ömer Çavuş'u, hepsini çok çok özleyeceğiz, herkese sevgiler.
bu sezon biteceği kesin ama 60.bölüm diye net bir haber yok.keşke hiç bitmese :?
KURŞUN YARASI BİTMESİN DİYENLER BU MAİL ADRESİNE MAİL ATSIN
DİZİMİZ DEVAM ETSİN (GERÇEK FİNALİNE KADAR)
oalpturk@atv.com.tr
ya ben anliyamiyorum bu isler nasil yürüyor......
tamam cok zor kosullarda cevrilen bi dizi,maliyetide yüksekmis bildigim kadariyla ama en azindan sezon sonuna kadar devam ettirebilirler.....
cok acik ve net söylüyorum: su an yayinlanan en kaliteli dizi kursun yarasi.gerek oyunculariyla,gerek yikayesiyle,gerek anlatimiyla....
neolur bu diziye yazik etmeyin.....
http://img43.exs.cx/img43/1731/mainimagesml6rd.jpg
bayiliyorum bu isadoraya yaaaaaaaaaaaaaa :wink:
bir şey sorucam saçma gelebilir ama çok merak ettim bu isadora, eskiden bir istanbul masalındaki esmanın arkadaşı zeynep mi :roll: çok benziyorlar eğer değilse. Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim...
bir şey sorucam saçma gelebilir ama çok merak ettim bu isadora, eskiden bir istanbul masalındaki esmanın arkadaşı zeynep mi :roll: çok benziyorlar eğer değilse. Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim...
Evet canım BİNGO. Bir İstanbul Masalı'nın Zeynep'i Kurşun Yarası'nın İsadora'sı. Süper oynuyor yahu.
Bu arada dün akşamki bölüm yine harikaydı. Hatta olağan üstüydü. İsadora'nın yaptığı şey, niko ve selamoğlu çatışması filan mükemmeldi. Hele müzikleir beni çok etkiliyor. Bugün resmi sitesinde girdim şarkıları indiremiyorum ama canlı canlı dinliyorum.
www.kursunyarasi.net
evet ya müthiş bi bölümdü.bende bayıldım.çekim teknikleri falanda epey güzel.sanatsal anlamda epey ii.diyologlar falan harika... :P
böyle süper bir dizi bu kadar zamansız bitmemeli
:lol:
Dizi bu minvalde giderse değil 60, 70. bölümde bile zor biter. Kaymakamla Gülsüm'ün beraber olmaları çok uzak daha!!
Niko ve kaymakam arasındı sert tartışmalar yaşanıyor...
Cemal, İsadora’yı kasabada kalması için ikna eder. Kadını hak ettiği şekilde mutlu etmeye çalışacağına dair söz verir.
Selamoğlu’nun evine kadar girip hayatını tehdit etmesinden dolayı çok sinirli olan Niko, hıncını altında çalışan askerlerden çıkarır. Adamdaki gerginlik Cemal’le olan ilişkisine de etki eder ve Niko ile Kaymakam arasında çetin bir tartışma yaşanır.
Mehmet için tümden yalnız kalmak dayanılmaz bir hal almıştır. Böyle bir anda Nefise’nin karşısına dikilir.
Olimpia, evlerinin önünde sürekli nöbet bekleyen askerlerin, özellikle küçük Halil’de yarattığı tedirginlikten dolayı Niko’nun karşısına dikilip adeta hesap sorar. Niko, kadına karşı olan ilgisinden dolayı olan bitene müsamaha gösterdiğini ifade ederek niyetinin ne kadar ciddi olduğu konusunda kadını sıkıştırır.
Cemal ve Ömer Çavuş’un içeri attıkları çetecilerin lideri Hristo, Niko’dan mahkumların serbest bırakılmasını talep eder. Ancak bu konu Niko için tartışma dışıdır. Yüzbaşına göre, her ne sebeple olursa olsun eşkıyayla pazarlık yapmak söz konusu bile olamaz. Hristo kendi yurttaşı tarafından reddedildiği için küplere biner ve arkadaşlarını kurtarmanın hesabını yapar. Ancak yaşanan büyük bir yanlışlık sonucu Hristo ve adamları Gülsüm’ü kaçırır.
Yanlış insanı kaçırdıklarını öğrenen adamlar için geriye dönüş yoktur.
bencede bitecek gibi değil dizi ama dizi btiyormuş.ya olamaz ya.ben nasıl dayanırm haaaaaaa[/img]
ayrıca bu hrısto kim.ben dizinin bi bölümünümü kaçırdım farkında olmadan
aslında dizi bitecek diye kesin bir haber yok.öyle bir duyum alınmış,kim nerden,nasıl almış belli değil.ama bu sezon biteceği belli.yani 60.bölüm diye kesin bişi yok.zaten olma ihtimalide çok az.bu diziyi 3 bölümde bitirmek zor.
kurşun yarası resimlerine burdan ulaşabilirsiniz.
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1308&sid= af70022740f798489015fc4546422e22
ya bişey okudum.bülent inal ,dizide kiayşeyle birlikteymiş.fu clubün forum sayfasında yazıyordu.ama televizyondada başka biri diyorlar.12 yıldan beri birlikte yaşadığı biri varmış.bu konu hakkında bilgisi olan bana cevap yazsın
ÇALIN DAVULLARI
ÇAYDAN AŞAĞI AMAN AMAN
MEZARIMI KAZIN BRE DOSTLAR
BELDEN AŞAĞI
KOYUN SULARIMI KAZAN DOLUNCA AMAN AMAN
AMAN ÖLÜM ZALIM ÖLÜM 3 GÜN İÇİN ARA VER
AL BAŞIMDAN BU SEVDAYI GÖTÜR YARE VER
SELANİK İÇİNDE ..... OKUNUR
SELEMIN SEDASI BRE DOSTLAR CANA DOKUNUR
GELİN OLANLARA KINA YAKILIR AMAN AMAN
AMAN ÖLÜM ZALIM ÖLÜM 3 GÜN İÇİN ARA VER
AL BAŞIMDAN BU SEVDAYI GÖTÜR YARE VER
OF OFFFFFFFFFF ÖLÜYORUM BU TÜRKÜYE
dizide kullanilan müziklerin hepsi birbirinden etkileyici zaten,ben de bayiliyorum.......
GÜZEL BİR DİZİ YANİ HOŞ.FİZCİYE KATILIYORUM.
andromeda200v 22-01-05, 01:57 kurşun yarasının müziklerini kim yapıyo arkadaşlar?
Albüm halinde piyasada bulabilirmiyiz???? :roll:
Kurşun Yarası Müzikleri
Kemal Sahir Gürel
http://www.kemalsahir.com/images/KEMAL_28.gif
1966'da Giresun' un Görele ilçesinde doğdu...
1974'de yılında ailesiyle İstanbul'da yaşamaya başladı...
1978'de okul yıllarında kardeşlerinin etkisiyle blok flüt, darbuka ve bağlama gibi enstrümanlarla tanıştı ve müziğe ilgisi yoğunlaştı...1981'de Yavuz Top' un müzik kursunda bağlama ve solfej dersleri alarak müzikteki akademik eğitimini başlattı. Bir buçuk yıl öğrenim gördü...
1982-83 döneminde, yarı zamanlı İ.Ü. Konservatuarı Türk Müziği Bölümü'nde bir yıl öğrenim gördü...
1984-85 döneminde Türk Folklor Kurumu'nun (TFK) kuruluşunun 20. yılında, Halk Müziği Okulu'nda bir yıl öğrenim gördü...
1984 yılında başladığı Fırtına Saz Kursu'nda, iki yıl boyunca bağlama ve solfej dersleri verdi...
1984 yılı sonlarında Halk dansları müziklerine düzenlemeler yapmaya başladı. İki yıl boyunca bir çok yöre oyunlarının ülke içinde ve dışında müziklerini yönetip kaval'la eşlik etti ve kayıtlar gerçekleştirdi...
1985 yılında İTÜ Devlet Konservatuarı Temel Bilimler öğrencisi olarak beş yıl öğrenim gördü...
1985-86 döneminde TFK'da bir yıl bağlama dersleri verdi...
1985 yılı sonlarında TFK'da sergilenen bir tiyatro oyununun müziklerini hazırladı.
1986 yılından sonra müzikle ilgili çalışmalarını besteler, konserler ve enstrüman icrasıyla (perküsyon, blok flüt, flüt, kaval, bağlama, buzuki, mondolin, gitar ve keyboard) sürdürdü...
1999 Yılından beri aktif olarak müzik düzenlemesi, yönetmenlik ve aranjörlük yapıyor, film müzikleri hazırlıyor.
Yayınlanmış bir solo albümü yok. Önümüzdeki yıllarda çıkartacağı enstrümental bir albümün hazırlıklarını yapıyor...
Sultan Makamı ve KURŞUN YARASININ müziklerini yaptı.
Kardeş Türküler Konserinde Kavalıyla.
http://www.kemalsahir.com/Kardestur01.jpg
Ayrıca Hakan Yeşilyurt'un Çökertme adlı albümünde şarkıları bulabilirsiniz.
http://www.kemalsahir.com/duzenleme_clip_image001_0006.jpg
http://www.kemalsahir.com/
andromeda200v 22-01-05, 11:27 bilgiler için sağol "sinema" :wink:
KURŞUN YARASI 58.BÖLÜM ÖZETİ
Niko ve kaymakam arasındı sert tartışmalar yaşanıyor...
http://fotoalbum.e-kolay.net/send_binary.asp?path=D:\fotoalbum\gallery\sinema20 04\pictures\DSC06192.jpg&Width=500&Height=384
Cemal, İsadora’yı kasabada kalması için ikna eder. Kadını hak ettiği şekilde mutlu etmeye çalışacağına dair söz verir.
Selamoğlu’nun evine kadar girip hayatını tehdit etmesinden dolayı çok sinirli olan Niko, hıncını altında çalışan askerlerden çıkarır. Adamdaki gerginlik Cemal’le olan ilişkisine de etki eder ve Niko ile Kaymakam arasında çetin bir tartışma yaşanır.
Mehmet için tümden yalnız kalmak dayanılmaz bir hal almıştır. Böyle bir anda Nefise’nin karşısına dikilir.
Olimpia, evlerinin önünde sürekli nöbet bekleyen askerlerin, özellikle küçük Halil’de yarattığı tedirginlikten dolayı Niko’nun karşısına dikilip adeta hesap sorar. Niko, kadına karşı olan ilgisinden dolayı olan bitene müsamaha gösterdiğini ifade ederek niyetinin ne kadar ciddi olduğu konusunda kadını sıkıştırır.
Cemal ve Ömer Çavuş’un içeri attıkları çetecilerin lideri Hristo, Niko’dan mahkumların serbest bırakılmasını talep eder. Ancak bu konu Niko için tartışma dışıdır. Yüzbaşına göre, her ne sebeple olursa olsun eşkıyayla pazarlık yapmak söz konusu bile olamaz. Hristo kendi yurttaşı tarafından reddedildiği için küplere biner ve arkadaşlarını kurtarmanın hesabını yapar. Ancak yaşanan büyük bir yanlışlık sonucu Hristo ve adamları Gülsüm’ü kaçırır.
Yanlış insanı kaçırdıklarını öğrenen adamlar için geriye dönüş yoktur.
bence dizimiz bitmeyecek.baksanıza hikaye bitecek gibi değil.sinema kurşun yarasının yada bülent inalın yeni resimleri yokmu
vizontele tuuba da
http://www.vizonteletuuba.com/basincd/files/images/common/cast/13.jpg
http://www.showtvnet.com/sinema/resim/index.shtml
vizontele tuuba secin dört bes tane resmi var.
sevgili sinema
kurşun yarasında ki oyunculara ulaşabiliyormusun.ulaşabildiklerinin internet sayfasını bildirirmisin bana.özelliklede bülent inalın
aman amannnnnnnn.yine gülsümle ayrıldılar ya.bundan sonra isodara ölmezse kavuşamaz bunlar.zor çok zor.
http://www.showtvnet.com/sinema/resim/index.shtml
vizontele tuuba secin dört bes tane resmi var.
e adresi vermişsin bende eklim sağol :P
http://www.showtvnet.com/sinema/vizyonda/23012004/vizontele_tuuba_16.jpg
http://www.showtvnet.com/sinema/vizyonda/23012004/vizontele_tuuba_13.jpg
http://www.showtvnet.com/sinema/vizyonda/23012004/vizontele_tuuba_15.jpg
http://www.showtvnet.com/sinema/vizyonda/23012004/vizontele_tuuba_21.jpg
http://www.showtvnet.com/sinema/vizyonda/23012004/vizontele_tuuba_26.jpg
resimler vizontele tuuba'dan bülent inal Mahmut Duran adında bir devrimciyi canlandırıordu.(DFKD örgütünün başkanı)bence çok yakışmıştı bu rol ona. :P
arkadaşlar kötü haber!kurşun yarası gerçekten de 60.ıncı bölümünde bitiyormuş.kaynak sağlam yerden.yönetin ve yapımcını ortak kararı.ayrıca nasıl bittiğini de öğrendim.hadi bakalım biraz merak edin
kaynağı ver de bakalım :x
8O
Eğer dizi 60. bölümde bitecekse ya Kaymakam ya da Gülsüm ölecek demektir, bu da bence olmaz. Eğer İsadora gitseydi hadi neyse...
kursunyarasi.com dan aldim bu haberi ben de, aynı haberi virgülünü değiştirmeden buraya yazmışlar. 58. Bölümü seyredelim, anlarız, gidişata bakılırsa ancak 5-6 bölümde toparlanır dizi, daha önce de yazdığım gibi rahat Mart ayını buluruz...
sevgiler, yarın için iyi seyirler
dizinin bitmesi zor gözüküyo.ama yarın gülsüm kaçırılcak.belki ölebilir.
umarım ölmez.ama bu kaymakamla gülsümün kavuşmasıda zor gözüküyo.
:x
yaw bana kara poşu nun resmi lazım bulan buraya koyabilirmi acaba şimdiden saolun
ama haaa sakin dizinin sonunu falan buraya yazmaya kalkmayin lütfen...
hepbirlikte izleyelim ve görelim,ben önceden bilmek istemiyorum.o zaman isin bütün esprisi kaciyor....
Gülsüm ve kaymakma gelince: artik kaymakamin bu konuda biraz "kisilik"
göstermesi lazim...gülsüm gel diyo geliyo,gi diyo gidiyo...
olmazki!!!!! tamam gülsüm kaymakamla beraber olmaya bilir,ama ne bu "sen karina dön "diyor cemal aynen uyguluyor...gülsümle birlikte olamasa bile sevmedigi bir insanla birlikiteligini sürdürmemesi gerekir (zaten bu durumda isadorayida mutlu etmesi imkansiz,gülsümü severken)....
dizi eger biterse kesin kaymakamla gülsüm kavusurlar,isadora zaten cok iyi biri ,aradan cekilir,baskasini seven bi adami istemez.......
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/kursunyarasi57.jpg
Kaya04 kurşun yarasının 60.bölümde biteceğinin kaynağını bulduğunu söylemişti.kaynağı istiyoruz bir zahmet
ATV Genel yayın yönetmeninin açıklaması:
http://www.milliyet.com.tr/2005/01/17/pazar/resim/axpaz022.jpg
Melis Civelek Top (atv Genel Yayın Yönetmeni)
atv, "Marttan itibaren haftada en fazla yedi-sekiz dizi yayınlayalım" prensip kararına uyacak mı?
Dizi tutturma konusunda sorunu olan kanalların bu tür hayalleri olabilir. Ancak bunların yaptırım şekline gelmesi söz konusu olamaz. Kaç dizi, kaç format yayınlayacağı, sonuçta kanalların kendi politikaları doğrultusunda karar vereceği bir konu. atv olarak biz iki yıldır sürdürdüğümüz maliyet-gelir-reyting dengesi doğrultusunda ayakları yere basan fiyat politikasıyla dizi yapıyor ve bu dizileri de izlettiriyoruz.
Hangi diziler sürecek?
"Bir İstanbul Masalı", "Aliye", "Melekler Adası", "Avrupa Yakası", "Büyük Yalan" ve "Savcının Karısı" haziran dönemine kadar sürecek.
Bu dönemde yeni diziler olacak mı?
Şubat ayında dört büyük yapımı daha ekrana getireceğiz. Bu diziler "Eylül", "Köpek", "Aşka Sürgün" ve "Üç Küçük Sır".
"Misafir Anne" ve "Bizim Evde Neler Oluyor?" gibi iki yeni reality şovunuz var. "Ünlüler Çiftliği" ve "Anadolu Ateşi"nin yenileri olacak mı?
"Misafir Anne" ve "Bizim Evde Neler Oluyor?"un hazırlıkları sürüyor. "Ünlüler Çiftliği"nin dördüncüsünü bahar döneminde yapmayı planlıyoruz. "Anadolu Ateşi" devam etmeyecek.
bravo.......
melekler adasi gibi arap sacina dönen bi dizi varken siz gidin "kursun yarasi" gibi kaliteli,türk insaninin en önemli dönemlerinden birini biz genclere hatirlatan,o direnisci ruhu tattiran bi diziyi yayindan kaldirin....
alkis,alkis.....gercektende cok iyi bir yayin politikasi izliyorsunuz,aman böyle devam edin......
pes,gercekten pes....
baska diyecek hicbirsey bulamiyorum....
Açıklamanın devamı:
"Bazı programlarımız henüz görüşme aşamasında"
RTÜK başkanının yaptığı çıkıştan sonra "He is a Lady"nin ekrana gelme şansı zayıfladı mı?
Yapımcı şirketle birçok format görüşürken bu da onlardan biriydi. Med Yapım ile şu anda sadece "Misafir Anne"yi yapıyoruz. Bunun dışındakiler görüşme aşamasında. "He is a Lady" de onlardan biri.
atv, televizyonlarda ne kadar reyting o kadar para uygulamasını ilk başlatan kurum. İlk başta A/B/C1'de 8 reyting alan diziye 85 milyar, sonraki her reyting için de 10 milyar ödeniyordu. Şimdi çıta daha da yükseldi. 11 reyting alan 120 milyar, sonraki her 1 reyting de 10 milyar ediyor. Bu uygulama sektöre ne kazandırdı?
Evet, atv'nin reytingi baz alan bir fiyat skalası var. Bu fiyat politikası başarıyı ödüllendiren ve sektörde fiya |