Tüm Versiyonu Göster : Dizilerde 'Hayranlık' 'Karşı Görüşe Tahammülsüzlük' 'Fanatizm' Nereye Kadar ?

forgetmenot
28-10-05, 16:27
Konu başlığına uygun düşsün,konu tıkanmadan daha kolay ilerleyebilsin diye konuyu 'dizilere' indirgedim.Herhangi bir konuda fanatik olmak iyi değil,çoğu zaman bu sitede bazı fanların, hayranı oldukları(bazen de memleketlisi olan) sanatçı hakkında,kendileri gibi düşünmeyen, olumsuz düşünüp,olumsuz eleştiriler yazan diğer üyelere karşı agresif yazıları,adeta 'sindirme operasyonları' oluyor.Bu da eminim, benim gibi birçok üyeyi rahatsız ediyor.Prensipte burası özgür bir ortam, herkes düşündüğünü yazabilir.Ama işler, her zaman öyle ilerlemiyor.Başlıktaki kavramları, genelde ve özelde 'dizi' boyutunda tartışalım diyorum. Siz ne diyorsunuz?Yapıcı ve zenginleştirici katkılarınızı bekliyorum.

Medea
28-10-05, 20:04
Ben de bunlardan rahatsızım.Aşırı ya da dozunda,kimsenin hislerini yargılayamam ama,iş başkalarına hakaret etmeye ya da dendiği gibi toplu bir sindirme hareketine dönüştüğü zaman ben de tepki gösteririm.Kimse benim sevdiğim kişileri sevmek zorunda değidir,yeter ki işi ne bana ne o sanatçıya hakaret etmeye vardırmasın.Bu da ancak kelimeleri çok iyi seçmekle ve kendini doğru ifade etmekle sağlanabilir,ağır bir eleştiri bile yapılacak olsa.Çok sevdiğim ve sürekli takip ettiğim sanatçılar var elbette ama sevmek aynı zamanda eleştirebilmek ve hatalarını o sanatçıya söyleyebilmek de olmalıdır.Sürekli "Sen en iyisisin..hassın." vs denmesi o kişiye iyilik değil kötülüktür.Yeri geldiğinde yanlışlarını veya aksayan yönlerini söylemek gereklidir.Sevgi aynı zamanda budur.Kısacası;sözlerine katılmamak mümkün değil arkadaşım.

Dilan86
28-10-05, 20:18
kesinlikle size katiliyorum. bazi yorumlar gercekten asiriya kaciyor. mesela burasi birine ilan-i ask yapabimek icinacilmis bir forum degil dizileri ve oyunculari tartisiyoruz. ben birinin sadece xy adli oyuncuyu seviyorum diye mesaj atmasina karsiyim.bu hem forum seviyesini düsüürüyor hem de rahatsizlik verici birsey. bu yüzden de *** *** mod´lardan uyari aliyoruz. haydi arkadaslar temiz ve seviyeli bir forum icin elele

MardiGras
28-10-05, 20:25
Fanatizmi, hosgorusuzlugu, bunlara bagli olarak ortaya cikan hakaretamiz, karsisindakini tahrik etmeye dayali, polemik yaratmaktan baska bir sonucu olmayan mesajlar, elbette sadece bu forumun degil, dusuncelerin "ozgurce" ifade edildigi her ortamin ciddi bir problemi.

Dusuncelerin ozgurce ifade edilmesine varim, benim dusunceme uydugu, "asik oldugum sanatciya " , "fanatik bir sekilde izledigim diziye" , " taraftari oldugum takima" , " x kisisine", "y partisine" .......... - ornekleri boyle arka arkaya dizelim bunun sonu yok- elestiri getirmedigi surece. Karsi bir fikrin ileri surulmedigi, yalnizca ayni duygusal, fikri, politik, dini vb histerinin topluca bir rituel gibi tekrarlandigi durumlarda ozgurlukten, dusuncelerin ozgurce ifade edilmesinden bahsedilebilir mi ?

Bir dizi film forumunda bu ciddi yaklasim da nereden mi cikti ? Cunku ben bizim sorunlarimizin iste tam da bu noktada, her konuyu fevkalade laubali bir bicimde ele almamiz olduguna inaniyorum.

Elbette ben yukarida belirttigim ve aslinda sayfalar boyunca uzun uzun baska ornekler de vermenin mumkun oldugu bu sorunlarin tek cozumunun egitimde oldugunu dusunuyorum. Elbette gercek egitim yoksa bir grup ders kitabinin sinav gecmek amaciyla arizi bir sekilde kisa bir sureligine ezberlenmesi anlamindaki egitimbenzeri ucubelik degil . Insanlari dusunmeye, dusunce uretmeye, bu dusunceleri muhatapla paylasmak ve tartismak sureti ile dusuncesini ve dusunce sistemini gelistirmeye yonelik bir egitim. Insanlara tek iletisim biciminin chat ve dunya uzerinde konusulan tek dilin chat dili olmadigini gosterecek, kitap, dergi, gazete okumaya sevkedecek - magazin/dedikodu kisimlari degil elbette kastettigim - , dunya cografyasinda, tarihinde, edebiyatinda, biliminde neler olduguna dair bilgi edinmeye ve yine bu bilgiler uzerine dusunmeye sevkedecek bir egitim.

Bunu saglamanin mumkun oldugunu kendi yakin tarihimizden goruyoruz. Elbette bozmanin mumkun oldugunu da simdiki durumumuzdan.

Bu kalitede bir egitimi almis insanlarin , elbette yalnizca diplomalari pespese siralayan degil ama bu egitimin felsefesini gercekten ozumsemis insanlarin, dusuncelerimizin, ifadelerimizin bir anlamda zit, aksi fikirlerle varoldugunu, ufkumuzun bu sekildeki zit fikirlerin saygi cercevesinde alisverisi ile genisleyebilecegini anlamamalari olanaksiz.

Bu hayalin bir gun mutlaka gerceklesmesini diliyorum.

Sevgiyle Kalin ...

THÖ fgç
29-10-05, 12:45
arkadaşlar bir diziyi eleştirebilirsiniz.ama 1 kere eleştirin çünkü o diziyi seven birçok kişi var siz eleştirdikçe o da kancayı sizin diziye atıyor.volter ne demiş 'FİKRİNİZE KATILMAYABİLİRİM;AMA FİKRİNİZİ SÖYLEMİNİZ İÇİN CANIMI FEDA EDERİM.bir dizi dünyanın en saçma diziside olabilir ama o diziyi sevenlere saygı göstermeliyiz nasıl olsa renkler ve zevkler tartışılmaz

gaby
02-03-06, 09:11
insanların kendilerini eleştirseniz diziyi eleştirdiiniz zamanki kadar kızmazlar size çünkü anlayamadığım şekilde özdeşleşmişler bence bunun birçok sebebi var bunlardan biride insanların olamadığı kişilerin yerine kendini koyması misal Aliyeye birşey söyleseniz bazı kadınlar sizi öyle bir azarlarki apışıp kalırsınız neden?çünkü kadının idolü o kadın kendisini aldatan kocasını terketmiş,çocuklarını çok seviyor üstüne üstlük bide sevgili bulmuş al sana idol anne kadın eleştirtmez onu çünkü çoğu bunu dizi olarak seyretmiyo gerçek gibi bakıyor olaya bunu da sokakta görünce "aman deniz seni çok seviyor,aman katil bu..."gibi sözlerle belli ediyorlar ama bide bazı genç arkadaşlar var onların durumunun aynı olduğunu sanmıyorum onlar sadece kavgayı seviyorlar bence

Martı75
26-03-06, 21:27
dizilerin birer hayal ürünü olduklarını unutmadığımız sürece bu söylediklerinizde olmaz ..

mini
07-06-06, 09:57
Ben hayranlığın şu boyutunu sevmiyorum, o kadar çok güzel bir kadın ki, o kadar çok yakışıklı ki bence o en iyi oyuncu vs. İnsanlar görselliği oyuncu kalitesiyle bağdaştırıldı mı çok sinir oluyorum. Hiç objektif değiliz.

Dizi KoliK.
07-06-06, 10:16
insanların kendilerini eleştirseniz diziyi eleştirdiiniz zamanki kadar kızmazlar size çünkü anlayamadığım şekilde özdeşleşmişler bence bunun birçok sebebi var bunlardan biride insanların olamadığı kişilerin yerine kendini koyması misal Aliyeye birşey söyleseniz bazı kadınlar sizi öyle bir azarlarki apışıp kalırsınız neden?çünkü kadının idolü o kadın kendisini aldatan kocasını terketmiş,çocuklarını çok seviyor üstüne üstlük bide sevgili bulmuş al sana idol anne kadın eleştirtmez onu çünkü çoğu bunu dizi olarak seyretmiyo gerçek gibi bakıyor olaya bunu da sokakta görünce "aman deniz seni çok seviyor,aman katil bu..."gibi sözlerle belli ediyorlar ama bide bazı genç arkadaşlar var onların durumunun aynı olduğunu sanmıyorum onlar sadece kavgayı seviyorlar bence
sana kesinlikle katılıyorum diziye bir hayal ürünü olarak bakmak lazım kavgayı seven insanları ise diyecek bir sözüm yok

ada_ela
13-06-06, 12:07
bu tur asiri duygular sirf dizilerde yok maclarda siyasette de gormuyomuyuz asiri fanatizimi faln.bu malesef yillarca bole sure gelmiş ve ciğ gb buyuyerek devam ediyo bana kalirsa tek sorun kişilklerin tam oturmamasi ve hosgorulu olmayi bilememe.bazi gozu aciklarda insanlarin bu zayifliğindan cok guzel yararlaniyo ve işler cinayete kadar varmiyo mu.hayranlik bi yere kadar iyi bisey bile denilebilir her sevdiği kişiden bi olumlu ozellik ala ala kişi kendini geliştirebilir herseyin asirisi zarardir meselesi tam olarak

gulseven
15-06-06, 22:21
hele de son zamanlar da yeni bi akım var güzel veya yakışıklı ise iyi oyuncu sanılıyo o kişi.
birini beğenmek hayranlık bi yere kadar güzel.sonuçta benimde beğendiğim oyuncular var, 46 yaşındaki annemde yeri gelince ya çok yakışıklıymış bu çocuk diyebiliyo.ama o kadar sınırı bilmek lazım.oyuncuyu sevmek beğenmek tamam,ama sana aşığım falan itici bi davranış

fikriye_tuba
20-06-06, 19:54
ya arkadaşlar hemen hemen hepinizin görüşleri dogru ama dizi karekterlerinden bazılarını sevmeyenler sevenlerin oldugu yere yazmasın bende bu olaydan rahatsızım ne demek ya herkes birbirinin kalbini kırıyo lütfen arkadaşlar herkes sevdigi kişilerin forumuna yazsın sevmedikleri kişileride belli etmesnler içlerinde kalsın

gizem_89
27-06-06, 12:07
MESALA EMRE ALTUGUDA OYUNCULUGUNUDA BEGENiYORUM AMA EGER BEGENMEDiM Bi YAPIMDA OYNUYOSA ASLA iZLEMEM

candancana
27-06-06, 12:24
Bence Oyunculuk ölçüsü Yakişiklilik,güzellik Değil Iyi Oynuyorsa Samimiyse Tamamdir

Ergün Uçucu Gençliğini Yakişikliliğini Bilmiyorum Ama çokkkkkkkkkkkkk Iyi Bir Oyuncu Olduğunu Biliyorum

ALAN
27-06-06, 12:44
ya ben mesela benim sevdiğim bi oyuncuya birisi kötü bişe söyleyince ben sinir oluyom ya :fighting2

candancana
27-06-06, 13:08
evt ben de sinir oluyorum sanırım çok sahipleniyoruz onları biz dğil miyiz çakır ölünce gazeteye ölüm ilanı veren cenaze namazı düzenleyen sanırım biraz abartıyoruz dimi ama? ;) :)

mozitekuto
28-06-06, 14:50
bence de abartı. tamam sevmek farklı, ama onları gerçek gibi de düşünmemek lazım. bunun en güzel örneği kurtlar vadisi. ya, bir dizi bir ülkeyi bu kadar etkileyebilir mi aklım almıyor...

gizem_89
29-06-06, 11:28
ABARTIYA KAÇMADAN BAGLILIK O KADAR KÖTÜ DEGiL .............

Flora
16-07-06, 18:21
Bundan en çok rahatsız olan üyelerden biriyim.Ve nedense bu kadar deli divane aşık olan üyeleri-kişileri anlayamıyorum.Nedense bana da oyuncuya aşık olmak çok garip geliyor.Tamam seversin ama bence bu aşkla özdeşleştirilmemeli.
Ayrıca neden beğenmediğimiz oyuncuların bölümüne yazmayalım ki!Beğenmediğimiz taraflarını,yönlerini söylemek bizimde hakkımız değil mi?Örneğin ben Yasemin Ergene denen kişi sevmiyorum.Oyuncu demedim çünkü ben onu oyuncu olarak görmüyorum daha.Çok soğuk bulduğumu yazdım hepsi birden üstüme çullandı, sen misin onu sevmeyen...Allah Allah oyuncu onların mı ki de sanki kendilerini küfür edilmiş gibi başkasını rencide ediyorlar.Ve açıkçası benim o gün çok kalbim kırıldı.Ne yaptıklarının farkında değiller çünkü.Aaa olumsuz bişey yazılmış yürüyün üstüne mantığınki onların ki!
Burası bir forum ve olumlu-olumsuz her türlü yorum yapılabilir.Tabiki sınırlarını aşmadan,hakarete,küfüre ulaşmadan...
Önemli olan karşıdakinin de bir insan olduğunu ve gerekli saygının gösterilmesini hatırlamaktır...

ya ben mesela benim sevdiğim bi oyuncuya birisi kötü bişe söyleyince ben sinir oluyom ya :fighting2
Neden sinir oluyorsunuz ki?Kişi düşüncelerini,görüşlerini dile getiremez mi?O zaman herkes görüşlerini içinde tutsun.Niye açığa vuruyor ki?
Olumlu yorum yapmak iyi de olumsuz yorum yapmak suç mu?
Ben bu mantığı kavrayamadım henüz,böyle giderse kavrayamayacağım da...

candy33
16-07-06, 20:07
Bundan en çok rahatsız olan üyelerden biriyim.Ve nedense bu kadar deli divane aşık olan üyeleri-kişileri anlayamıyorum.Nedense bana da oyuncuya aşık olmak çok garip geliyor.Tamam seversin ama bence bu aşkla özdeşleştirilmemeli.
Ayrıca neden beğenmediğimiz oyuncuların bölümüne yazmayalım ki!Beğenmediğimiz taraflarını,yönlerini söylemek bizimde hakkımız değil mi?Örneğin ben Yasemin Ergene denen kişi sevmiyorum.Çok soğuk bulduğumu yazdım hepsi birden üstüme çullandı, sen misin onu sevmeyen...Allah Allah oyuncu onların mı ki de sanki kendilerini küfür edilmiş gibi başkasını rencide ediyorlar.Ve açıkçası benim o gün çok kalbim kırıldı.Ne yaptıklarının farkında değiller çünkü.Aaa olumsuz bişey yazılmış yürüyün üstüne mantığınki onların ki!
Burası bir forum ve olumlu-olumsuz her türlü yorum yapılabilir.Tabiki sınırlarını aşmadan,hakarete,küfüre ulaşmadan...
Önemli olan karşıdakinin de bir insan olduğunu ve gerekli saygının gösterilmesini hatırlamaktır...
Tamamen katılıyorum.
Bir oyuncunun ya da dizinin başlığına olumsuz bir mesaj yazmaya gör hemen o oyuncunun veya dizinin hayranları üstüne atlar.Neden böyle bir şey var anlamıyorum.Hani diyelim ki bir dizinin başlığına maksat "mesaj yazmak olsun" diye yazılan bir yazıya gereken cevap verilir ama herkes aynı diziyi sevmek zorunda değil ki.Bu tür şeyler bana anlamsız geliyor.

özzz
16-07-06, 22:13
şahsen pınara biri kötü bi yorum yazınca acayip sinirleniyorum ben

gül_ecem
22-07-06, 22:35
insanlar görüşlerini belirtmekte özgürdürler.olumsuz bir yorum yapsınlar bir şey söylemem.onun görüşüdür belirtmek istiyordur.ama aynı kişi veya kişiler ısrar edip olayı kavgaya dönüştürüyorsa durumu buna kızarım işte.bu forumda böyle şeyler çok oluyor ve böyle olaylar yüzünden kaç kişi düşüncelerini içine saklıyor.ama unutmayın burası bir forum herkes düşüncelerini söylemekte özgür.ben mesela olumsuz bir yorum yapamıyorum.şunu unutmayın herkesin sizinle aynı kafadan olmasını bekliyorsanız daha çok beklersiniz.

Ayrıca neden beğenmediğimiz oyuncuların bölümüne yazmayalım ki!Beğenmediğimiz taraflarını,yönlerini söylemek bizimde hakkımız değil mi?Örneğin ben Yasemin Ergene denen kişi sevmiyorum.Oyuncu demedim çünkü ben onu oyuncu olarak görmüyorum daha.Çok soğuk bulduğumu yazdım hepsi birden üstüme çullandı, sen misin onu sevmeyen...Allah Allah oyuncu onların mı ki de sanki kendilerini küfür edilmiş gibi başkasını rencide ediyorlar.Ve açıkçası benim o gün çok kalbim kırıldı.Ne yaptıklarının farkında değiller çünkü.Aaa olumsuz bişey yazılmış yürüyün üstüne mantığınki onların ki!
arkadaşım senin yasemin ergene forumunda başına gelenleri ve birçoklarının başlarına gelenleri biliyorum.ben de yasemin ergene ve daha birçoklarının hakkında yorum y apmak istiyorum ama üyelerin başına gelenleri görünce vazgeçiyorum.ben de fanatikliği, hayranlığı, huyunu suyunu bilmediğin birine olan aşkı anlayamıyorum.mesela ben de melisa sözen forumundan çıkmıyorum ama fanatiği değilim.özel hayatı ve kendisi hakkındaki şeyler geceleri rüyama girmiyor.her an onu düşünmüyorum.sadece pek çoklarının yanında çok iyi bir oyuncu olarak ışıl ışıl parladığı ve işiyle gündemde kaldığı için seviyorum.mesela sen şimdi olumsuz bir yorum yap onun için bir şey söylemem.senin görüşün çünkü.vay sen misin bir şey söyleyen diye üstüne atlamam.ama ileri gidersen kibarca uyarırım.bu durum sevmediğim biri için olsa bile değişmez.yani sana çoğunlukla katılıyorum.bu forumdaki bir çok kişiye de burdan sesleniyorum.burası bir forum.herkes düşüncesini belirtmekte özgür.insanlar düşüncelerini belirtmekte çekinirse forumun bir anlamı mı kalır.

özzz
24-07-06, 14:03
bazıları eleştiriyi hakaretle karıştırıyor ama

candy33
25-07-06, 21:12
bazıları eleştiriyi hakaretle karıştırıyor ama
Evet,ama eleştiriye verilen tepkiyle hakarete verilen tepki hep aynı oluyor.Olumsuz eleştiriye açık olmak lazım.Yoksa Dünya çok renksiz olurdu.Ama hakaret farklı.Hakarete varan davranışlara tabiki de tepki gösterilmeli.

%Şevval%
26-07-06, 16:39
benim de hayran olduğum bir oyuncu var ama bu hayranlıktan öteye gitmiyor yani bütün günümü onu düşünerek geçirmiyorum ben biri hakkında kötü düşünsemde yazmam başkalarının görüşüne de saygı duyarım sonuçta burası özgür bir ortam sevmiyorsam da kişi ve kişler hakkında yorum yapmam ama bazı arkadaşlar kendi hayranı olduğu oyuncu hakkında yorum yaparken kendilerinden geçiyor sanki sadece o varmış gibi başkalrına sataşmalar faln u çok yanlış geliyor bana

!!!cakkıdı!!!
26-07-06, 18:32
aynen katılıyorum sana

özzz
27-07-06, 16:52
ben de rahatsız oluyorum mesela işte sewdiğim insanlara kötü söz söylenince ama tabi hakaret etmyrm bazıları gibi mesela

OZKORKMAZ
27-07-06, 17:28
bu forumda bulunmamın en büyük nedeni hırsız-polis dizisi ve paralel olarak timuçin esen. diziye hayranım ve timuçin esen'e de tabii ki. hayranlık çok beğenme durumudur ve demek ki aslında ben bbu diziye cok hayranım sunu demek istiyorum ki hayran olmak kötü birsey değil aksine iyi hayatımda gördüğüm en iyi yapım ve en iyi iki oyuncudan biri. yani sonuc olarak ben hayranım ve böyle mutluyum ama bu hayranlık bapnaz bir yaklaşım sistemine uygun değil işte orada devreye fanatizm giriyor ben fanatizme karsı degilim çünkü karsıyım derseniz özgürlük kavramını destekleme düşüncenizi tekrar ölçmeniz gerekli fanatik olanlarada saygım var ama baskalrına zarar vermedikleri sürece ben bu tartışmaya sadece acılan baslık üzerinden katılıyorum çünkü basıma daha önce böyle tatsız bir olay gelmedi bu sitede ben burada daha çok hırsız-polis baslıkları altında var oldugum için bnm bulundugum ortamlardada böyle bir olaya asırılıga rastlamadım. bunun dışında öteki başlıklar altındaki ortamları pek iyi bilmiyorum. bu konu çok göreceli bir konu bence tartısmak için neresie baksanız tarsılacak baska bir yanı cıkıor ama en basitinden örnek versek biri gelip timuçin in baslıgına "hiç begenmiorum oyunculugunu" yazsa ve gitse kılım kıpırdamaz ya da en ufak br inir belirtisi görülmez bende ama isterimki arkadasım açılasa keske neden begenmediğii olsun demek ki içinde kalmış bunu buraya yazması gerekiormuş derim gecerim ama buna ek olarak kşi hakkında kötü yazılar yazılması( bakın kötü eleştiri demiyorum ki eleştirinin iyisi kötüsü olduguna inanmıorum çünkü eleştiri neresinden tutarsanız tutun aynı kapıya çıkar iyi veya kötü olarak ayrılması mümkün degildir aynı amaca hizmet eder;yapıcılık) benimde hosuma gitmez ama yazacagımız en iyi cevap yazmayacagımız cevap olur çünküü böyle kişilerle muhattap olmak onları kendi seviyemiz dahilinde görmemiz anlamına gelir ki öyle olaz genelde insan öfkeine yenik düşer ve cevap yazar karsı görüş mevszusuna gelirsek bence bunu bu yasta insanların bırakın yasantılarında olumsuz olaylar haline getirmesini mevzu bahsi bile gecmemli bence çünküdemokratik bir ülkede yasıoruz ve hepimiz ilk okuldan beri demokrasi egitimi görüoruz demokrasideki en büyük etik saygıdır ve bunu ilişkilere vurdugumuzda karsındakine saygı duymak bir ilişkide en önemli etmendir. bu nedenle karsı görüşlerin forumlarda zarar değl yarar getirreceğine inanırım en azından benim bulundugum ortamlarda böyle oluyor karsıt görüşlerden daha guzel fikirler cıkıyor ortaya amac a bu olmalı zaten

007 LAZ CADI
28-07-06, 11:58
bazı yerde aşkı yükseltelim derken iğrenç sahneler olou ve bööö midem bulanıo:fighting2 :fighting2 :fighting2

özzz
30-07-06, 23:17
o zaman tek yapılcak şey biraz dikkatli yazılsın yani

yagmur94
31-07-06, 08:49
ben dizileri izlerim oyuncularınıda çok severim ama aşık olmam sadece çok hayran kalırım ama sevdiğim bir oyuncuyada ve diziye hakaret edilmesinden hoşlanmam buda benim düşüncemdir.acemi cadı forumunda karşılaştım bir üye adını vermek istemiyorum olumsuz düşüncelerini yazıyor ama ayrıca diziyi izleyenlerede hakaret ediyor ben buna sinir oluyor tamam diziyi sevmiyor ve izlemiyor olabilirsinde insanlara hakaret edemezsin.dizi oyuncularını gzl yakışıklı bulursun oyunculuğu beyenirsin hayran kalırsın ama aşık olmakta şaçma geliyor benimde yasemin ergene forumunda tartışmalarım oldu çünkü sevmediğimi ve soğuk bulduğumu söyledim hayranları sen misin yasemini sevmiyen hucum kalp kıran msjler forum siteleri olumlu olumsuz düşüncelerini yansıtabileceğin bir yerdir ama bunun sonuncu hakaret insan kalbi kırmayan şeyler olmalı hayranlık doğal ama aşık olmak biraz mantıksız diyemicem ama hayatında hiö görmediğin birine aşık olmakta çok doğal değil ben mesela yagmur atacan özgür çevik hayranıyım ama onlara aşık değillim hayranın sadece oyunculuklarına yakışıklılıklarına felan bunların avukatı değilim savunmak zorunda değilim isteyen sever isteyen sevmez ama biri onları sevene onlara hayran olanlara laf atarsa bende konuşurum çünkü banada laf atmış oluyor.diziler sadece tv de kalır diziler bitincede karakterler unutulur gider

!!!cakkıdı!!!
31-07-06, 08:59
Yani dikkatli yazılsın biraz o zmn

Flora
31-07-06, 09:13
Ben yazılarımı hep dikkatli yazarım.Yasemin Ergene forumunda da tek bir hakaret dahi etmedim.
Soğuk bulduğumu,bu yüzden sevmediğimi,Keremcem'in daha sempatik,canayakın olduğunu yazmıştım çook önce.Ama benim yediğim hakaretleri de ben biliyorum.Özel mesajla bile bir sürü laf,azar işittim.
Tabiki hakaret etmek yanlış davranış ama düzgün bir şekilde fikir beyan edenlere de saygısızlık yapılıyor.Sonuçta ne Y.E ne de başkası onların tapulu malı değil.Farklı boyutlara ulaşmadığı sürece isteyen istediğini yazar.Ama küfür felan yanlış tabiki.
Dün yine tartışma çıkmış o başlıkta.Her türlü laf var.Salak,manyak,Allah'ını kaybetmiş,defolun gidin,lan... vs.
Açıkçası çok rahatsızlık duyuyorum.Ben sınırları aşmayalım bende Y.E yi sevmem ama bu bana hakaret etme hakkını vermiyor dedim.Bu defa yine yanlış anlayıp,beni suçladılar.
Bence çok seviyesiz.Oyuncuya hayran olabilirsin.Benim de var hayran olduğum.Ama onun avukatı değilim ki ben,Savunma mekanizması gibi cevap vereceğim.
Bazılarının tutkuları ileri derece de ben çok normal bulmuyorum.Laf kondurmuyorlar.Sanki kendilerini laf ediliyor.
Herneyse ben gezdiğim forumlardan memnunum.En çok girdiğim oyuncunun başlığı da tertipli düzenli.Herkes seviyeli.O başlıkta bir kere bile küfür,argo kelime,hakaret,düzeysizlik görmedim,memnunum.
Keşke tüm başlıklar düzenli olsa..
Forum çok daha kaliteli olur...
Sevgilerimle...

parlakz güneş
31-07-06, 17:05
şimdiye kadarda pek çok oyuncuya hayran kaldım.ama sevdiğim oyunculara ve dizilere laf edilmesinden pek hoşlanmıyorum.karşı görüşe saygılıyım.Ama bazen bi olayda öyle ağar konuşuluyorki.Herkesin kendi görüşünü belirtmeye hakkının olduğunu düşünüyorum.Ama bunlar hakaret boyutuna varmamalı.

chaylack
31-07-06, 17:10
her zaman yazdığım her şeye dikkat ederim kimseye karşı kırıcı aşalayıcı olmamaya çalışıyorum sevdiğim birçok oyuncu var ama hayranlıktan öteye değil çıkıyor ne güzel bakıyoruz foruma girip hakkında yazıyoruz resim vs koyuyoruz sevenede saygı duyuyorum sevmeyenede herkesin kendi düşüncesi sonuçta
bazı konularda rahatsızlık duyuyorum tamam bir oyuncuya hayransın ama başkalarını da aşağılamaları gerekmez sanki türkiyede tek o varmış gibi biri böyle yapıyor ötekide karşı çıkıyor hadi kavgalar başlıyor ondan sonra
aynı şekilde diziler içinde geçerli sataşmak çok yanlış geliyor bana herşey dozunda olsa daha iyi olur

PETEĞİM
31-07-06, 18:01
bende dikkat ederim ama onu baska kisilerde göremiyorumm malesef herkes saygı duyarak yazsa çok güzel olur die düsünüorm

aşk_oyunu
06-08-06, 12:19
bncede herkes saygı duymalı herkese ama kendi düşüncelerini de açıklayabilmeli azar iştmemeliyiz diğer kişiyi sevenden bu hiç medeni deil ynai ..
sarışın arkadaşım...da çok haklı o keremcemi sevebilir bnde çok seviorum ve bunu dile getimeiş uygun bir dille o dememişki
(iism vermiom)başka bi kişiye hakaret etmemişki bu kadar azar yiyio
lütfenb daha saygılı olalım eleştirilere karşıda karşıımızadakine saygısızlık yapmayalıum
eleştirilerde çok sivri dillice olmamaılı bnce...

freelion
06-08-06, 15:58
ne yazık ki bazı arkadaşlar yazı yazarken kendileri ister istemez kaybediyorlar.
çok kötü çok kırıcı konuşmalar okuyoruz bazen. ben hırsız-polis t.esen.ö.düvencioğlu sayfalarında yazı yazıyorum genelde.

ama o sayfalarda bile istemeden gerildiğimiz oluyor. herkese saygı duyarak görüşleri kabullenmemiz lazım.
mesela ben tim. özl. birlikteliğinden yanayım her zaman. bunu da dilediğim gibi belirtiyorum. çünkü bu benim dileğim :)

neyse. güzellikle konuşmak yazışmak yerine bir hakimiyet bir ego tatmini bize çok ters. bu nedenden kimse kimseyi kırmasın şu iki günlük dünya da.
en önemli unutulmaması gerekende burada bir insan neden kırılıyor bir sanatço oyuncu yüzüden. ama o sanatçı ya da oyuncu bizleri farkında mı bence hayır. bu siteye bakıyor mu bence hayır. belki vardır bilemem ama ben düşünmüyorum.
bu nedenden bizi bilmeyen birilerini korumak ya da aşırı sevgiden dolayı kimseleri kırmayalım. gerek yok

sevgiler.

Medea
06-08-06, 23:07
Sevmemek ve nedenini de aklı başında cümlelerle belirtmek en doğal haktır ve olması gerekendir ama çok az kişi bunu başarabiliyor ne yazık ki.Oyunculuğunu veya tarzını,kendisini beğenmiyorsanız uygun sözlerle ifade edersiniz ama iş hakaret varırsa ve neden sevmediğinizi doğru dürüst mantıklı açıklamıyor sadece nefret ediyorum derseniz o zaman o eleştiriye girmez.Onun boyu kısa yok boynu yok bilmemne gibi saçma sapan şeylere eleştiri denmez eleştirinin bir adabı vardır.Ayrıca çok sevmiyorsanız da bir kere yazar sonra umursamazsındır durup durup da sevmiyorum diye bas bas bağırmanın da alemi yok.

Yagmur_ask
18-08-06, 10:59
Sana katiliyorum Forgetmenot...Buradaki bazi uyeler hayran olduklari sanatcilari biraz fazla sahipleniyorlar halbuki sanatcilar icin hepimiz sadece hayraniz o kadar... Sunu anlamak gerek oyuncu olsun sarkici olsun netice bir Insan bizden tek farki yaptigi isin medyada olmasi...Bence hayranligin da bir siniri olmali asirisi hem cevreye hemde kisinin kendisine zarar verebilir mesela benimde hayran oldugum oyuncular var tabi ama bunun icin kimseyi kirmam buna hakkim yok zaten...Kimsenin hakki yok...

gül_ecem
22-08-06, 20:02
ama arkadaşlar unutmayın bir oyuncuya "aşıksanız" ne kadar zorlasanız da en kibar yoruma bile çok büyük tepkiler verirsiniz.

forgetmenot
25-08-06, 19:43
Şu son Erkan Petekkaya'nın yakalanma olayında,bir oyuncuya hayranlığın nasıl kör boyutlara varabileceğini, olumsuz görüşlere tahammülsüzlüğün nerelere varabileceğini,hatta saldırganca yaklaşımları daha iyi gördük.Adeta bu başlığa iyi bir örnek oldu,bu olay!

ali_seysa
28-08-06, 12:30
ya bı kere ne bı dızıde ıllakı hayran olunucak bı ınsan olur cunku olmasa olmaz yani dızı surmez cunkku dızınn konusu bı zaman sora sıkıo insanlar sırf dızıyı sevdıklerı oyuncu oynuo dıye ızlıyorlar benı bı cok arkım ole yapıo yanı benımde yaptıgım oldu:)

nejatdidem
01-09-06, 13:11
yaa walla gerçekten de bazılarımız hayran oldukları ünlüleri fazla sahipleniolar gerçekten de hatta kavga bile diolarrr tamam bnm de sevdiim örnek aldıım ünlüler varr ama hayatım onlardan ibaret deil dimii...artık hayatlarını sırf onlar kaplamışş aslında düşünürsek onlar o kadar da sewmiolarr meselaa örnek"KEREMCEm"bisürü arkadaşımız onun için ölüp bitiolardıı ama o diziyi bıraktı sitede ona bayılanlar bi anda karşı tarafa geçtii yanii düşündükleri gibi diilmiş dimii sevmeleriii...

462krmcmsinem
10-09-06, 00:01
kesinlikle katılıyorum konular saplandıttırılmamalı bence dediğin gibi burası özgür bir ortam ama özgür die herkesss istediği şekilde davrancak diede bişiy yokk herkes saygı ve sevgi çerçevesi şeklinde yorumlarını dile getirmelii

sevgi86
08-10-06, 19:34
arkadaşlar fanatizmin sonu yok ama forumlarda kendimizi dizginlememiz şart
ben izlediğim dizileri fanatiklik dercesinde takip ediyorum
bazı diziler var ki onlardan da nefret ediyorum ama tuhaftır reklamı çıkınca homurdanıyorum oyuncuları antipatik ve soğuk geliyor ama bu dizinin forumuna girip iğrenç bir dizi nefret ediyorum demiyorum ama inanın kendimi çok zor tuttuğum anlar oluyor
aynı şekilde benim izlediğim diziye böyle bir saldırı olsa ne hissedeceğimi daha doğrusu hissettiğimi düşünüyorum
biliyorum böyle fanatik olmak saçma ama ben her şeyde böyleyim gizttiğim okulları dersaneleri de fanatiklik derecesinde severim
tabi tanımadığım insanlardan oluşan bir forumda olunca içimde bastırımış holigan uyanıyor...

08_aşk
02-12-06, 14:16
insanların sizin beğendiğiniz şeyi sizin gibi beğenmesi beklenemez tabi ama orda yorum yaptığınız kişininde bir insan olduğunu ve hiç olmasa biraz saygınızı yitirmeden yorum yaparsanız çok memnun olurum bazıları hiç düşünmeden ve kırıcı yorumlar yapıyorlar sizde istemeseniz bile fanatik oluyorsunuz biraz hoş görü lütfen

*deniz*
19-12-06, 09:51
Bir diziyi izlemeye başlayıp çok bağlanırsanız ister istemez bir sahiplenme duygusu oluşuyor ve kendinizce haksız bulduğunuz eleştirilere katlanamayabiliyorsunuz ve savunmaya geçebiliyorsunuz.Bence yapılan eleştiriler dozunda yapılmalı hakaret içermemeli.

legends_of
22-12-06, 13:36
Bir diziyi çok beğenirsem o dizi hakkında ki oyuncular hakkındaki her şeyi takip ederim tam bir fanatik olurum yani Sevdiğim dizinin kötü roldeki oyuncularına her zaman gıcık olurum (sanki dizide yaşananlar gerçekmiş gibi) örn:sıla daki emre
napiyim elimde değil bel ki çok abartıyorum ama başka türlü olması da mümkün değil Kim sevdiği dizinin kötü rol oyuncusunu sever ki?*?*?:img-yes:

Memo_İSOM
14-01-07, 18:13
evt ben de sinir oluyorum sanırım çok sahipleniyoruz onları biz dğil miyiz çakır ölünce gazeteye ölüm ilanı veren cenaze namazı düzenleyen sanırım biraz abartıyoruz dimi ama? ;) :)

ben oktay abinin oyunculuğunu sewerim ama abartılı şekilde deil o habere çok gülmüştüm ya,koptum resmen o olaya,:img-hyste :img-hyste

Defne16
14-01-07, 20:54
Flora'nin yazdigi olayin aynisi yasadim. Bende YE forumuna Keremcem'i daha sicak buldugumu, YE'nin bana soguk geldigini yazmistim. Flora'nin karsislastigi kadar abartili bir tepkiyle karsilasmadim, yani Öm falan atilmadi, kalbim çok kirilmadi. Genelde tepkiler, Y.E çok sicak biri, sen nasil böyle seyler dersin, eger begenmiyorsan bu foruma yazmassin vs. Bir oyuncunun forumuna onun hakkinda sadece iyi seyler mi yazmak zorundayiz? Ben olumsuz herhangi bir sey yazamazmiyim?
Eger benim sevdigim bir oyuncu hakkinda kötü bir yorum yazilirsa, açikçasi üzülürüm. Sevdigim oyuncuyu savunurum( eger savunulur bir tarafi varsa tabii) ama bunun için karsidakinin, yani olumsuz elestiri yapanin kalbini kirmam.

Biz Türk halki olarak fazla sahipleniyoruz galiba...

melis_krmcm
14-01-07, 21:06
Bir diziyi izlemeye başlayıp çok bağlanırsanız ister istemez bir sahiplenme duygusu oluşuyor ve kendinizce haksız bulduğunuz eleştirilere katlanamayabiliyorsunuz ve savunmaya geçebiliyorsunuz.Bence yapılan eleştiriler dozunda yapılmalı hakaret içermemeli.

katılıyorum sana..aslında herkesin görüşü aynı..eleştiriler de, ona gelen tepkiler de dozunu aşmamalı ve gereksizce bi yorum ve eleştiri yapılmamalı..pek çok insan sevdiği insana veya diziye yapılan olumsuz eleştiri karşısında doğal olarak ağır veya dozunda bi tepki veriyor ama bu hiçbir şeyi değiştirmiyor.ne o sanatçıyı veya diziyi seven kişinin sevgisi azalıyo ne de sevmeyen kişinin nefreti..sadece iki taraf ta sinirlenmek ve zamanını boş yere harcamakla kalıyor..ya dediğim gibi insanlar duygularına engel olamıyorlar ve düşündükleri herşeyi açıklamak istiyorlar ve bunu da engelleyemeyiz tabi ki..sadece herkes biraz daha sakin olmalı bu durumda ve tartışma ortamı yaratmamaya dikkat edilmeli.

cyprus_hsn
17-01-07, 00:34
Spor, sanat, politika vs.. hiç bir konuda fanatik olmanın kişiye hiç bir olumlu getirisi olmadığı gibi o kişinin tarafsızlığından, güvenirliğinden, kalitesinden ciddi anlamda şüphe edilmektedir. fakat bazılarımız eleştiri ve hakareti birbirinden ayıramıyor. düzeyli ve yapıcı bir eleştiriye karşı hiç kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur. dizifilmde de bir çok forum sitesinde de son derece seviyesiz tartışmalar bu yüzden çıkıyor zaten. bu bir gerçek.
Herkesin, bakış açısı, zevkleri, beğenileri farklıdır.. bu nedenle de karşımızdaki kişiyi zevk ve beğenilerinden dolayı yargılamamamızı gerektirir. saygı kavramını bilmeliyiz her zaman ve her yerde ..

FBuse
18-01-07, 22:35
ya bence karsindakini üzmeden/kirmadan "özgürce" kendi düsüncelerini paylasabilirsin, tabiki artniyetsiz, polemik yaratmadan!

Mesela örnek veriyorum bu forumda bi oyuncunun basligina giriyorsun ve

1. "yuh artik budami oyuncu oldu, gercek oyuncularimiza hakaret bu ve ayrica bunun nesini begeniyorsunuz bence cok cirkin"

2. "Ben sevdigim bi oyuncu degil pek begenmiyorum fakat fanlarina saygim sonsuz!"

böyle yazi yaziyorsunuz, 1ciyi yazarsaniz tabiki tepki alirsiniz - 2ciyi yazarsaniz belki kimse geri yanit bile vermez! bu size bagili ama söyle biseyde var karisimizdakileri tanimiyoruz onlar belki bizim nasil demek istedigimiz anlamiyorlar, kim bilebilirki!

ayrica FANATIK oldugum tek bisey var oda SPOR!

özzz
03-02-07, 23:23
yani şahsen ben bizzat pınar hakkında kötü bişi yazılınca rahatsız oluyorum yane ama tabi dediiniz gibi bunu belirtebilmk önemli kötü bi şekilde belirtilirse bende kötü epki weriyrm

ozge yeşim
04-02-07, 17:05
Tabiki de bu başlıkta herkes düşüncesini söylemekte özgür.kimse kimseyi kısıtlayamaz.Herkes seviyeli bir şekilde yorumunu yapabilir.Ama bazı başlıklara öyle seviyesiz,öyle kışkırtıcı mesajlar yazılıyoki sanatçıyı savunmamak elde değil.bence suç desteklediği sanatçıları koruyanlarda değil.onları çileden çıkartıcak türde mesaj yazan kişilerde.Tabiki en küçük bir eleştiriyi bile sindiremeyen fanlar var.Buna toz kondurmamamk deniyo.Böyle kişileri de hatalı buluyorum.sonuçta burası bir site .Kimseye ait değil.Başlıklara bakıyorum da bazı başlıklar sanki sahiplenilmiş gibi.insan girip eleştiri yapmaya korkuyo.ama bundan çekinmemek gerek.sonuçta burası sanatçıları övme sitesi değil.yorum yapılan ,paylaşımlar yapılan bir site.herkes seviyeli bir şekilde yorum yaparsa hiçbir sorun kalmaz.eleştirilerimizide güzel bir dille yazarsak ve o başlıkta eleştiti kaldıran insanlar varsa hiç sorun çıkmaz bence.

banubanu
04-02-07, 17:21
Aslında ilginç bir paralellik var burda. Forumda ya da günlük hayattaki düşüncelere yaklaşım şu; Ya sev ya terk et... Eleştirme, düşünceni söyleme, sadece takip et, kendi kendine homurdan dur.
Eleştiri her zaman kötü bir şey için yapılmaz. Ne yazık ki bazen arkadaşlar bunu anlamıyorlar.
Açıkçası Sıla ya da Binbir Gece forumuna girip düşüncelerimi yazdığımda aynı şeyi duydum "beğeniyorsan seyretme, bu foruma da girip yazı yazma".
Oysa Sıla'yı izledim ve düşüncelerim şunlardı; Töre diyerek reklam yapan bir dizide verilen mesaj ile dizinin reklamındaki mesaj aynı değildir. Yüzlerce kadın Berdel ile boğuşurken, güzel bir kız ile yakışıklı bir adamın bunu bir aşk sosu ile sunmaları hoşuma gitmemişti. Bunu nereye yazmam bekleniyor?
Ya da Binbir gecede, benim de bir anne olduğumu, böyle bir dizinin ahlaki değerlerle oynadığını, sonradan kendine taciz eden bir adamla nasıl aşk yaşayabileceğini sorgulamıştım. Hala da Binbirgeceyi izlerim. Yine gidip bunu gayet seviyeli cümlelerle yazdım. Ama dediğim gibi aynı şekilde çoğu üyeden tepki aldım. Bütün bu düşünceleri seviyeli bir ortamda tartışmak, bana bu dizilerin mantığını açıklayacak bir Allahın kulunu ne yazık ki bulamadım. "sevmiyorsan bu foruma yazma bizim de düzenimizi bozma!" bazı arkadaşların da dediği şeyler olmadı gerçi bana. Hakaretler falan. Gerçi o hakaretleri M. Ali Nuroğlu hayranlarından bir zaman önce görmüştüm. Yine Forgetmenot'un berlirttiği gibi, tahammülsüzlük yüzündendi. Bizim genlerimizde var sanırım bu fanatizim. Her şeyi her konuyu bir takım tutma düşüncesine indirgiyoruz. Bu da düşüncelerini özgürce söylemek, seviyeli tartışma ortamları yaratmayı mümkün kılamıyor..

Ms.Alabora
04-02-07, 17:27
Flora'nin yazdigi olayin aynisi yasadim. Bende YE forumuna Keremcem'i daha sicak buldugumu, YE'nin bana soguk geldigini yazmistim. Flora'nin karsislastigi kadar abartili bir tepkiyle karsilasmadim, yani Öm falan atilmadi, kalbim çok kirilmadi. Genelde tepkiler, Y.E çok sicak biri, sen nasil böyle seyler dersin, eger begenmiyorsan bu foruma yazmassin vs. Bir oyuncunun forumuna onun hakkinda sadece iyi seyler mi yazmak zorundayiz? Ben olumsuz herhangi bir sey yazamazmiyim?
Eger benim sevdigim bir oyuncu hakkinda kötü bir yorum yazilirsa, açikçasi üzülürüm. Sevdigim oyuncuyu savunurum( eger savunulur bir tarafi varsa tabii) ama bunun için karsidakinin, yani olumsuz elestiri yapanin kalbini kirmam.

Biz Türk halki olarak fazla sahipleniyoruz galiba...
Tamamen katılıyorum sonuna kadar!!!!

hales
09-02-07, 21:50
çok fazla sahipleniyoruz çünkü çok seviyoruz. doğru mu yalnış mı bilinmez. ama o kişiye olan o sevgi o an için bize farklı şeyler yaptırabiliyor. kırıcılığa kadar varabiliyor olay...

desire25
10-02-07, 19:23
Açıkçası artık dizilerdeki düz mantıktan sıkılmaya başladım.."Banubanu"arkadaşımın görüşlerine katılıyor gibiyim.Evet bu siteye BİM sayesinde,yani yine bir dizi sayesinde üye oldum.Bir sürüde yorumum bulunmakta.Ama artık dizilerdeki esas kız ve esas oğlanarın beni sıkmaya başladığı gerçeğini dile getirmek istedim..Belki duyulur..Duyulması önemli mi bimem :) Ama görüş bu saygı duymak lazım..Yani hep mantık aynı..Önce yıkıp geçen konular (ahlaksız teklif,berdel,töre,fakir kız zengin erkek yada zengin kız fakir erkek vs... ) bu örnekler çoğaltılabilir..Bunların hepsine baktığımızda konunun dönüp dolaşıp aşka dayandığı ve bu aşkların gidişatını tabiki izlenme oranlarına göre uzatılıp uzaltılmayacağını görüyoruz..Ve bende bundan oldukça fazla sıkılıyorum.He evet izlediğim diziler var..Ama bazılarını uzun süreden beri izlediğim için izliyorum..Zaten yeni dizileri bir izleyip bir izlemiyorum..Eskiden zevk alır ve foruma yorumlar yapardım.Ama artık yorum dahi yapmıyorum.Dizilerin yerinde sayması beni çok sıkıyor..Ve herşeyin tadında bırakılmasından yanayım..

Bununla ilgili hep verdiğim dizi örneğide"İkinci Bahar'dır."Öyle tadında bitti ki hala bahsedildiğinde aynı tadı duyarım..Bakın Aşk Oyunu dizisine..Bende izliyordum..Güzel bir yaz dizisiydi,beğenildi devam etti..Sonra ne oldu..Çok kötü bir şekilde yok olup gitti..Hatta ben son zamanlarında izlemeyi bırakmıştım..İşte bunu çok anlamsız buluyorum..Bir de sosyal mesaj verilen dizilerin,o mesajdan çok aşk dramına dönüşmesinden de..

Bir kısır döngüdür gidiyor yani..Evet izlemek istemezsek izlemeyiz..Bende bu tercihimi zaman zaman kullanıyorum..Ama sayısını bilmesemde yüzlerce dizi var..Yani bazen zap yapmakta yetmiyor..

Neyse bu bir tercih ve bir yorum..Ne kadar sıkılsamda dizilerdeki bu gerçek değişmeyecektir..

NiliWerda
11-02-07, 18:53
bir sanatçıya karşı hayranlık duyulabilir. ama ben şahsen karşımdaki insan benim hayran duyduğum insanı beğenirmiyorsa ona zevkler ve renkler tartışılmaz derim. ama hayran duyduğum insana biraz fazla yükleniyorsa mesela hakaret, aşağılayıcı söz falan söylerse işte ozaman noluyor hops derim yani:))

amanda17
16-02-07, 22:37
bence de.tabi ki beğenmeyen insanlar olacak ve beğenmedikleri yönleri paylaşma hakları var.ama bazen gerçekten abartıyorlar.bi diziyi çok seven bi kişi,o diziye rakip olarak gördüğü reyting rekorları kıran dizileri eleştiri yağmuruna tutuyor.eleştiri yıkıcı diil,yapıcı olmalı

ébruli
27-04-07, 00:11
hoşgoru olamalı ama zor bışey aynı takım tutmak gıbı bısey
mutlakakı herkesın sevdıgı yada sevmedıgı bırılerı olur
ama eleştırının dozu olmalı va tabıkı fanatızmınde

~mystery~
27-04-07, 12:24
bir sanatçıya karşı hayranlık duyulabilir. ama ben şahsen karşımdaki insan benim hayran duyduğum insanı beğenirmiyorsa ona zevkler ve renkler tartışılmaz derim. ama hayran duyduğum insana biraz fazla yükleniyorsa mesela hakaret, aşağılayıcı söz falan söylerse işte ozaman noluyor hops derim yani:))

sana aynen katılıyorum...

MoOnDaNcE-11
28-04-07, 14:16
Hepimizin hayran oldugu insanlar vardir . Oyuncu , sporcu , devlet adami vbs... olsun . Ancak kendisine yapilan belirli bir saygi cercevesindeki yapici elestirilere de hosguru gostermek zorundadir ...

HaMbUrG*
03-05-07, 18:41
kendine ve baskalarina zarar vermedik sürece her türlü fanatiklik bence ok, ama diger görüsede saygi duymali ve hosgörü göstermeli

destina304
06-05-07, 17:19
Dizilerde Haranlik Fanatizm Ve Karşi Tarafa Tahammülsüzlük mezara Kadar

Ferny&Lety
07-05-07, 09:27
Eğer söz söylenen kişi Jaime'MmMm ,Angelica'MmMm ,Beren'mMmmMmM ya da Canseli'MmMm se karşı taraftaki öLüme kadar gidebilir..

ama onun dışındakilere bişi sölerse fazLa sesimi çıkarmam senin görüşün diyip kestirip atarım!

aysem_
07-05-07, 11:03
Fanatizimin etrafa zarar verecek boyutlara gelmesine karşıyım. Birisi benim beğendiğimi beğenmeyebilir buna da saygılıyım.
Önemli olan insanların birbirlerinin beğenilerine saygı duyması ve eleştirirken seviyeli olmasıdır.

shiny
07-05-07, 21:34
çok sevidiğiniz bir diziye veya sanatçıya ağır sözler hakaretler gelirse tabiki karşı tepkiye geçersiniz ama sevmeenlerde olabilir arada benimde çok sinirlendiim oluyor ama doğrusu zevkler ve renkler tartışılmaz kuralııdr ama karşıdakide saygılı olmalı

ebrumm
16-05-07, 10:18
bende insanların dusuncelerını ozgurce solemelerı gerektıgını dusunuyorum tabıkı bunu yapaerken hakaret etmemelı.bır de ben oyuncuyu degerlendırırken neyı baz alarak degerlendırıyorum diye dusunmek cok onemlı bence evet hayran olmak cok ayrıcalıklı bırsey ve ama sadece hayranım dıye o kısının oyunculu gotuyse bıle savunmak bana ınandırıcı gelmıyor. elestırı yaparken subjektıf degıl objektıf olmamız gerektıgını dusunuyorum

ebrumm
16-05-07, 10:35
bende insanların dusuncelerını ozgurce solemelerı gerektıgını dusunuyorum tabıkı bunu yapaerken hakaret etmemelı.bır de ben oyuncuyu degerlendırırken neyı baz alarak degerlendırıyorum diye dusunmek cok onemlı bence evet hayran olmak cok ayrıcalıklı bırsey ve ama sadece hayranım dıye o kısının oyunculu gotuyse bıle savunmak bana ınandırıcı gelmıyor. elestırı yaparken subjektıf degıl objektıf olmamız gerektıgını dusunuyorum

shake_it
19-05-07, 01:18
dizilerde tabii ki hayranlık duyulabilir ya da birine tahammül edemeyebilirsiniz.. hele hele kötülerin tam kötü iyilerin tam iyi oldugu Türk dizilerinde.. ortalama bir karakter olmadıgından, bizler de ortalama sevgiler besleyemiyoruz bence... ama şuna da sinir olmuyo deilim.. henüz 16 17 yaşında lise kızlarının sabahtan akşama kadar keremceeeemm, muraaaattt diye dolaşmalarından.. o kadar abartıyolar ki hayranlık işini, o kişiyi sevesim varsa da içimden gelmiyo biryerden sonra..
bir de tahammülsüzlük olayı var tabii.. eger biri bir dizide çok kotu roldeyse ve kimse sevmiyosa, bende o kişiye karşı bir sempati başlıyo.. neden bilmem.. karşı çıkma içgüdüsü heralde.. ama çok komik..

ı_love_sevda_cicegi
19-05-07, 05:53
dizilerde tabii ki hayranlık duyulabilir ya da birine tahammül edemeyebilirsiniz.. hele hele kötülerin tam kötü iyilerin tam iyi oldugu Türk dizilerinde.. ortalama bir karakter olmadıgından, bizler de ortalama sevgiler besleyemiyoruz bence... ama şuna da sinir olmuyo deilim.. henüz 16 17 yaşında lise kızlarının sabahtan akşama kadar keremceeeemm, muraaaattt diye dolaşmalarından.. o kadar abartıyolar ki hayranlık işini, o kişiyi sevesim varsa da içimden gelmiyo biryerden sonra..
bir de tahammülsüzlük olayı var tabii.. eger biri bir dizide çok kotu roldeyse ve kimse sevmiyosa, bende o kişiye karşı bir sempati başlıyo.. neden bilmem.. karşı çıkma içgüdüsü heralde.. ama çok komik..

ewet hayranlık duyulabilir ama o kadarda değil ben mehmet aslan ı çk sefiorm ama dizide yani normal hayatıma yansıtmam.ya tahammülsüzlükte ayrı birşey ben cansu dereyi sevmediğim için sılayı izleiyorum çünkü hiç rol yapamıyor bence ve sinir oluyorum sinir olmamk içinde diziyi izlemiyorum...

batuhan_gumus
19-05-07, 08:46
hayranlik son suza kadar mesela ben 3 yildir kivanc ve songül hayraniyim , tuba ve yasoo

hic hayranlim gitmedi onlara hayatimda gumusu izlerken hic sIkIlmadim

duygu.1903
19-05-07, 14:12

çok doru sölüosn cnm sna katılıorm da bnde 17 yaşındaımm o kızlarnn zeka yaşıyla alakalı bncee:img-yes: :img-yes: bnm de bazı arkadaşlarmm eline kolunna orya buraya keremcem,tarkan bilmm nee yazıolarr saçmalıolarr uyus oluorumm...bnmdee fanı olduğm ünlüler wr mesela bn berk hakman,kenan imirzalıoğlu,özgür çevik fanıyım amaa hiç bi zmn başlıklarndaa ayy şöle yaptıı çk tatlıııı aşkmm şekerimm bilmm nee die yazılar yazmadmm hatta senin de deiin gbii işi abartanlar varrr benn başlıklardaa "aşkm,bebeişim,bebeim,şekerimm,tatlım" gibi laflar yazan kızları uyarıormm insan azıck ne konuştuuna dikkat eder aklını başına toplar ayrca sevmediğiniz bir oyuncunun başlığına yazdınız mıı bütünn ergenlik çağı bunalımlarını atamamışş olan kızlarr saldırıya geçioo!!!girme buraya bir daha! fln laflar sölenioo!!! bunnara sizin gibi bnde karşymm:good: :good: :img-yes:

shake_it
19-05-07, 14:32
çok doru sölüosn cnm sna katılıorm da bnde 17 yaşındaımm o kızlarnn zeka yaşıyla alakalı bncee:img-yes: :img-yes: bnm de bazı arkadaşlarmm eline kolunna orya buraya keremcem,tarkan bilmm nee yazıolarr saçmalıolarr uyus oluorumm...bnmdee fanı olduğm ünlüler wr mesela bn berk hakman,kenan imirzalıoğlu,özgür çevik fanıyım amaa hiç bi zmn başlıklarndaa ayy şöle yaptıı çk tatlıııı aşkmm şekerimm bilmm nee die yazılar yazmadmm hatta senin de deiin gbii işi abartanlar varrr benn başlıklardaa "aşkm,bebeişim,bebeim,şekerimm,tatlım" gibi laflar yazan kızları uyarıormm insan azıck ne konuştuuna dikkat eder aklını başına toplar ayrca sevmediğiniz bir oyuncunun başlığına yazdınız mıı bütünn ergenlik çağı bunalımlarını atamamışş olan kızlarr saldırıya geçioo!!!girme buraya bir daha! fln laflar sölenioo!!! bunnara sizin gibi bnde karşymm:good: :good: :img-yes:

gözünü seveyim senin gibi 17 yaş genç kızının.. bende 23 yaşındayım gerçi çok buyuk sayılmam ama bazen fitil ediyo senin gibi olmayanlar. hayal dünyasında yaşıyo 17 18 likler ve gerçek hayatta ne oluyo ne bitiyo farkında bile deilller..

kübranejat
21-05-07, 17:04
Evet bu gibi şeyleri ben de sevmiyorum karşı görüşe tahammülsüzlük. Ama şöyle birşey de var bazıları olumsuz eleştiri yaparken dozunu aşırı kaçırıyor. İllaki hakarete gitmese bile çok ağır konuşuyor. Bu gibi durumlarda da biz de sevdiğimiz kişiyi korumak istiyoruz. Ama bu durumda suçlu biz olmuyoruz ki. Olumsuz eleştiri yapabilirsin ama kalkıp da o kişinin hayranları önünde kişi hakkında hakaretler söyleyemezsin...

kübranejat
21-05-07, 17:06
Ayrıca evet yukarlardaki mesajları şimdi okudum.

"aşkımm beniiimmmmmmmmmm , çok tatlıııııııııııııı" türü yazılara sinir oluyorum.

Açıkçası bazen aşkım benim diyorum çok tatlı da diyorum ama böyle abartılı yazılarla değil. Ben abartılmasına sinir oluyorum.

SuluSaray
23-05-07, 15:55
Evet tvdeki dizilerden filmlerden etkilenen cok.
Ama bunun o kadar abartilmasi lazim. Bi dizi bitti diye, aglayanlar tabi olabilir normaldir, cok sevdiginiz bi dizi oldugu icindir, kopmak kolay degildir.
Birde dizide oynayan oyunculara hissedilenler var. Aradaki sanacti-Fan iliskisini düsünmeden, askimm o benim vss. gibi düsününenlerin olaylari fazlasiyla abarttigini düsünüyorum.
Hemde her önüne gelenin fanida olunmaz.
Fanatizm´e gelince, örnek verim, binbir gecedeki olan olay cok abartilmisti.
Toplum icersinde tartisildi hatta. ama burda diziye birsey dedigim yok, sadece örnek vermek istedim.

ihlamurdelisi
23-05-07, 19:09
hayranlık bence öle hemen gecici değil..ben tuba büyüküstün ve bülent inala olan hayranlığım ÖLENE KADAR SÜRECEK BENLE BİR MEZARA GİDECEK...

shake_it
23-05-07, 20:16
hayranlık bence öle hemen gecici değil..ben tuba büyüküstün ve bülent inala olan hayranlığım ÖLENE KADAR SÜRECEK BENLE BİR MEZARA GİDECEK...

özür dileyerek bir şey sormak istiyorum.. hayatında hiç karşılaştın mı ? belki bir yerlerde karşılaşmışsındır tamam.. hiç oturup muhabbet etme fırsatın oldu mu?? yani birine hayran olabilirsin, sevebilirsin.. ama "ölene kadar sürecek" ne demek... sevgilin mi, eşin mi dostun mu??.. ailenden kaç kişiye söyledin böyle büyük bir lafı şimdiye kadar.. (seni kırmak veya incitmek için söylemiyorum sakın yanlış anlama, tarzım deil zaten) demek istediğim o ki onların şöhreti geçince de yine bu sevgiyle ve hayranlıkla sevecekmsin onları. unutmayalım bu ülkede ugruna ölünen kimler vardı zamanında.. nerde "seğmen ağa"lar, "çakır" lar, ve daha niceleri...

tanrıverdi
28-05-07, 00:05
bence tabiikide hayran olmak çok doğal bişi ama ben bunu şöle değerlendirmek istiorum.bnde mesela aşırı derecede gülse birsel ve sarp apak ama tabiikid eyani ööle işte ömür boyu hayranım fln diemem..belki bigün ööel bişi olurki tüü be size fln derim..sonuçta sadece tv den tanıorum...ne kadr samimi olabilir ki...aşırısı çok gereksiz hiç olmaması die bnce biişi yok. o yzden ortasını bulduktan sonra hiç sorun olmayan bişi:)

rafaell
28-05-07, 10:53
bence tabiikide hayran olmak çok doğal bişi ama ben bunu şöle değerlendirmek istiorum.bnde mesela aşırı derecede gülse birsel ve sarp apak ama tabiikid eyani ööle işte ömür boyu hayranım fln diemem..belki bigün ööel bişi olurki tüü be size fln derim..sonuçta sadece tv den tanıorum...ne kadr samimi olabilir ki...aşırısı çok gereksiz hiç olmaması die bnce biişi yok. o yzden ortasını bulduktan sonra hiç sorun olmayan bişi:)

bu sitede en fanatizmlk yapanlardan biride sarp apağa yazanlr cnmm..sende onların arasındasn sanırm..siellaa mı öyle bişi sarp için sevglisinden ayrılmış :):).)

beren_defne
28-05-07, 13:24
benim de hayranlığım ölüme kadar sürecek hatta (cennet ya da cehennem Yüce Allah'ın işiii)sürecekkkkk Beren Saat hayranlığı..........

caddys
28-05-07, 13:26
özür dileyerek bir şey sormak istiyorum.. hayatında hiç karşılaştın mı ? belki bir yerlerde karşılaşmışsındır tamam.. hiç oturup muhabbet etme fırsatın oldu mu?? yani birine hayran olabilirsin, sevebilirsin.. ama "ölene kadar sürecek" ne demek... sevgilin mi, eşin mi dostun mu??.. ailenden kaç kişiye söyledin böyle büyük bir lafı şimdiye kadar.. (seni kırmak veya incitmek için söylemiyorum sakın yanlış anlama, tarzım deil zaten) demek istediğim o ki onların şöhreti geçince de yine bu sevgiyle ve hayranlıkla sevecekmsin onları. unutmayalım bu ülkede ugruna ölünen kimler vardı zamanında.. nerde "seğmen ağa"lar, "çakır" lar, ve daha niceleri...
şimdi seymen ağa yokda ali var
ve bn o adam ilk çıktıgından beri hayranım aa bu dizide çok yakısıklı olmus imajını değiştirmiş
gibi deiL yhane bn o adama bitioRum bu da boyle sürecek
hiç bi dizisinin filmini kaçırmadım
yhane geçici bişe deiL
çıktıgından beri bnm vazgeçilmezim
ne yhane ilk zmnlar çokmu şöhreti vardı

demek istediğim bu sni kırmak fln deiL yanlıs anlama

tanrıverdi
28-05-07, 14:13
bu sitede en fanatizmlk yapanlardan biride sarp apağa yazanlr cnmm..sende onların arasındasn sanırm..siellaa mı öyle bişi sarp için sevglisinden ayrılmış :):).)

1.si kesnlkle öle sevgilisnden ayrılmak gbi bişi söz konuus diill..2.si evet ben çokseviorum sarpı ama sonuçta dier sayfalarda okuduum yok bnle mezara kadar gelir hayranlıım yok işte onsuz yapamam ondan başka başarılı yok bi taraflarım yok..kesnlkle fanatizm gbi bişi yok bnde...o sayfdaki insanların çoğuda bnm gbi.kendi adıma konuşuorum bnmki sadece ve sadece hayranlık.ben zaten fanatizme karşıyım yani..ama hayranlık tabiiki olcak..çnkü tv seyreddiorummm

shake_it
28-05-07, 14:33
şimdi seymen ağa yokda ali var
ve bn o adam ilk çıktıgından beri hayranım aa bu dizide çok yakısıklı olmus imajını değiştirmiş
gibi deiL yhane bn o adama bitioRum bu da boyle sürecek
hiç bi dizisinin filmini kaçırmadım
yhane geçici bişe deiL
çıktıgından beri bnm vazgeçilmezim
ne yhane ilk zmnlar çokmu şöhreti vardı

demek istediğim bu sni kırmak fln deiL yanlıs anlama

yok kırılmadım böyle şeylere kırılmam ama senin gibi düşünen kaç kişi var .. bir etrafına baksana.. tamam sen özcan deniz'i gerçekten hayran olabilirsin ama çok var inan anlattıgım gibi insanlar..

aysa-17310
28-05-07, 20:43
Bence de böyle ünlülere karşı olan sadece beğeni ve hayranlıktır, aşk, sevgi, bunlar inandırıcı gelmiyor bana. Hem belki yakından tanısanız sevmeyeceksiniz, oturup konuşsanız gıcık olacaksınız ne belli:icon_whis

yerin86
03-07-07, 11:10
benim en nefret ettiğim konulardan biri daha doğrusu fanatizm heleki dizilerdeki karakterlere hayran olmak çünkü bir süre sonra o karekter sanki gerçekmiş gibi algılıyorlar insanlar , eleştiriyi dahi tahammillleri olmuyor o karakterleri eleştiri yapınca işi fanatizme götürüyorlar bir kısmı dahada ileri gidiyorlar.
ve o ünlü sanki o karakredeki kişiliğe sahipmiş gibi algılıyor insanlar ve dizi bittikten sonra maalesef bazıları hala o karakterlerin etkisinde kalarak o ünlüyü o şekilde o tavırları sergilemeleri isteniyor.
ama bana göre gelip geçiçi hayranlığa sahip olanlar o ünlülerin fiziksel görünümlerine hayran oluyorlar maalesef yakışılı,güzel vs.

pEsSiMiSt_9
16-07-07, 17:19
bu 3 öğe seyircilerden hiç ayrılmaz..zaten çoğu filmin,dizinin amacı budur..yer yer ortalığı kızıştırmak,yer yer onlarla aynı düşünceyi savunmak:img-wink: insanlar çok sevselerde ifritte olsalar izlemeye devam ederler:P eee bunu kullanmamak olmaz ki senaristler ve yapımcılar da zaten kullanıyorlar..'hayranlık','karşı görüşe tahammülsüzlük' ve 'fanatizm' forever :dito

iremege
14-09-07, 21:17
evet bencede dizilerin ne fanları var.başka bi sitede tartışma açmak için konu açanları gördüm.ne kadar cinsler.bence bir dizinin fazla fanı olmamak gerek.sonra birdenbire sıkılabilirsin.ben mesela izlediğim dizilerden sıkılmak hiç istemem.mesela ben bi diziyi çok izliyince bir süre sonra çok sıkılıyorum.o yüzden çok fanı olmamalıyım.şu anda bir dizinin fanıyım ve sıkılmak hiç istemiyorum.bu yüzden dengeyi korumak için bir süre başka dizilere de ağırlık vermeliyim:):)

MoOnDaNcE-11
15-09-07, 03:19
Hayranlik baska bir sey , tahammulsuzluk farkli bir sey . Kendisini kanitlamis oyunculari goklere cikarin elbette bir lafimiz yok ama iki gunluk yeni yetmeler ,zibidiler ve disi mankenler bas taci yapiliyor ve haklarinda ovguler duzuluyor , en ufak elestiride hemen tam saha pres yiyoruz ( bunu cansu dere topicinde aylar once yasamistim mesela ) , bunlar isin nereye geldiginin cok iyi bir gostergesi...

vrgwlf
20-09-07, 18:03
bir oyuncuyu beğenmek, bir dizideki karakterini benimsemek başka bir şey fanatizm başka bir şey.

fanatizm yoluyla özellikle genç insanların uyanması zor uykulara daldırıldığını düşünüyorum. gerçek ile kurguyu ayırt edemez hala getiriliyorlar. oysa ki "şöhret"lerin sadece dizideki rolleri değil çoğu zaman yaşamdaki duruşları da maskeden ibaret. bu iyi ya da kötü bir şey değil onların mesleğinin bir parçası. bir imaj yaratıyorlar gerçek yaşamda karşılığı olmayan/olamayacak tavırlar içinde davranıyorlar. bu yediyüz kez evlenmiş bir kadının bir adamla aynı evde yaşarken sürekli türk örf ve ananelerinden söz etmesinden, başka birinin eşcinsellik gibi, kişinin sadece kendisini ilgilendirecek bir konuyu saklamak için yapay olduğu gün gibi aşikar bir ilişkiyi savunmasına kadar gidebiliyor.

İnsanları kendi özel seçimleri için bile yargılayan bizlerdedir, Türk toplumundadır belki sorun. Belki de bu sanatçıların çoğunun kraldan çok kralcı olup ufuktaki ilk skandala kadar ailenizin kızı/ oğlu pozlarına yatması o unutulduktan sonra da aynen kaldığı yerden hafızasız toplumumuza kendini kabul ettirebilmesindedir.

Ne mutludur ya da yalancılık bence çok daha kötü bir şey olduğundan ne acıdır ki diğer ülkelerde marjinallikleriyle prim yapan pop starlar, aktörler, bizde halim selim efendi erkeklerle, evde boş zamanlarında nakış işleyen, kısmet bekleyen kızlardan müteşekkil bir camia... misal evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemeyen, topulma biraz uymayan bir yaşamı benimseyen herkes manasızca kötü. o nedenle baştan kendi inandıklarını söyleyenler bile sonradan fabrikasyon ropörtajlarla yayın hayatlarına devam ediyorlar. türkan şoray dan beri gelen bir eski türk sineması ilkesinden mütevellit ekrandaki halleriyle özel yaşamları ayırt edilemesin isteniyor.

bunun da ötesinde dizilerdeki karakter daha da tehlikeli bir durum benim kanaatime göre. çünkü ne yazık ki bizim dizilerimizn nerdeyse bütünü gerçek yaşamdan uzak karakterler, o denli plastik eksenler üzerine kuruluyor.

bu toplumdan güçlükle atılmış "ağalık" olgusu genç kızların aklına yeniden işleniyor. oysa "ağalık" bütün sıradan insanların, hele ki bir kadının en çok karşısında durması gereken olgulardan biri. zulumle, eşitsizlikle, marabalıkla, toprak sahipliğiyle özdeştir. ağalar, yakışıklı, "cipe" binen, adaletli, süper kahramanlar değillerdir.

kadınlar kendi istedikleri biçimde cinselliklerini yaşayabilirler bunu yapmış olmaları onların kirlendiği, işe yaramaz hale geldikleri anlamına gelmez. herkes kendi istediği kurallara uygun olarak yaşar. namus bu denli cinsellik kriterine indirgenmemelidir.

bu ve yazılabilecek toplumsal anlamda binlerce tehlike arz eden karakterler yaratılıyor ve insanlar gençler onlara hayran oluyor/hayran kılınıyor. onların olamyan fiktif doğrularını gerçekten kabul etmeye başlıyorlar. bence bu çok ciddi bir tehlike. hatta silah, kavga vs. gibi unsurlar içeren dizilerden daha tehlikeli, bu karakter ve dizi fanatizmi yoluyla yaratılan düşünce biçimleri.

bunun üstüne forumda gözlemlediğim kadarıyla zaten had safhada olan tahammülsüzlük de körükleniyor. sevdiği sanatçıya diziye en ufak bir eleştiri alan bazen eminim ki eleştirinin doğruluğunu görse de amiyane tabirle annesi hanımefendiye ağır bir taciz varmış gibi gard alıp saldırganlaşıyor.

bu dizilerdeki özensizlik fanatizm yoluyla aslında toplumuzun bir çok değerini kökünden değiştiriyor. buna dur demek için misal TRT de yapılan dizilerde o kadar özensiz o kadar kötü yapımlar oluyor ki bir işe yarayacaklarına durumu daha kötüye götürüyorlar. komik duruma düşerek var olan durumu iyice kötüleştiriyorlar.

seheripek46
10-11-07, 15:01
bir bayan oyuncuya kafalarını takıyolar dünya güzeli yapıyorlar
"güzelliğin ulaştığı son nokta " diye yani tüm bayan oyuncularda bu kelime yazıyo

cyd_oth_cnsl
13-12-07, 17:01
'karşı görüşe tahamülsüzlük'=bağzı eski dönem dizilerindeki anti-tarafsızlık sebebiyle var
'hayranlık':=cancele,ibrahimkandirciye,chada,hemci nslerimden =aslı enver ve sophiaya acaip warr

bu yukardakilerden en çok kalan hiç bi zaman geçmiyecek olan tek isim cansel:img-blush

ZeRReN
17-01-08, 16:30
Tahammülsüzlük ve fanatizm kişiliğin oturmamışlığı ile alakalıdır.Çocuk ve gençlerde en etkili öğrenme yöntemlerinden biri modeli gözlemleme ve taklittir.Birey olma çabası içindeki kişi bir rol modeli ile kendini özdeşleştirir ve onu taklitle kimlik kazanmaya başlar.Zamanla da bunu aşar ve kendi kimliğini oturttuktan sonra herhengi bir olguya aşırı bağlılık göstermez.Genelde güzel/yakışıklı ünlülere bağlılık teenage döneminde görülür ama bizim ülkemizde gözlenen fanatizm kimliğin oturmamışlığı ile ilgili.Dizilerdeki oyunculara fanatik hayranlık,biraz yaş grubu ile alakalı,biraz da çevresinde sağlıklı rol modeli bulamayan kişilerin popüler kültürün ürettiği,yücelttiği ve dayattığı bu modellere mecbur bırakılmalarının sonucu....Bu dayatılan ve yüceltilen modellere yapılan eleştiriyi ise kendi kimlik ve kişiliklerine yapılmış saldırı gibi algılıyor henüz birey olamamış insanlar.Bir toplumda fanatizm çoksa birey olma yolunda ciddi kültürel tıkanıklık var demektir,ne yazık ki...

asi gençlik
01-02-08, 15:44
Sitede o kadar kişi var ki bu da doğal insanlar düşüncelerinin herkezce kabul edilmesini ister yalnız bu mümkün değildir farklı düşünen insanlarda olabilir bu doğaldır ama seninle aynı fikirde değil diye o insanlara takmak onların düşüncelerine saygı duymamak bence kötü bir davranıştır bunlar olmamalı biz burada bir aileyiz hemde dizifilm ailesi birbirimize kötü davranmamalıyız...

burcix
19-02-08, 17:39
bir bayan oyuncuya kafalarını takıyolar dünya güzeli yapıyorlar
"güzelliğin ulaştığı son nokta " diye yani tüm bayan oyuncularda bu kelime yazıyo

Çok katılıyorum. Üstelik bazen çok iyi oyuncu çok başarılı olsa da güzellikle uzaktan yakından ilgisi olmayan oyuncular için de kullanılıyor. Sevilmeyen karakterler de cadoloz çirkin.

pembeinci
09-03-08, 23:20
sevilen oyuncuyla karakteri birbirinden ayırt edememek çok yanlış bence. Bir de sevilmeyen oyuncuya khakaret etmek.

gravelius
10-03-08, 00:38
1-Fanı olunca dizideki en açık hataları bile görmez hale geliyorsun

2-Fanı olunca bilerek uztılsa bile oturup bazen sıkıla sıkıla izliyorsun. Binbir Gece.

3-Oyuncunun fanı olunca onun karakterini gerçek sanıyorsun.

GENÇ GÜLLER
10-05-08, 18:43
Katılıyorum.Bir dizinin hayranıysan kesinlikle o dizi hakkında laf söyletmezsin.içindeki bir karaktere bile fanatiksen,o diziye de fanatik olursun:)hatta kendimden biliyorum:)bir dizide bir kişi tek bir bölüm oynamış olsa dahi,o dizinin hayranı olup çıkıveriyorsun:)''bu dizi kötü,tutmaz'' diyenlere karşı da gıcık oluyorsun....bu böyle sürüp gider...:):)

zeliş1989
10-05-08, 20:04
tabi sevince ayrı oluyor
senin için vazgeçilmez ve eksiksiz bi dizi olup çıkıyor
böyleyken yaanlışlarını eksikliklerini görmen ne mümkün:good:

(=Gülücük=)
01-06-08, 13:17
1-Fanı olunca dizideki en açık hataları bile görmez hale geliyorsun.Binbir Gece

2-Fanı olunca bilerek uztılsa bile oturup bazen sıkıla sıkıla izliyorsun.

3-Oyuncunun fanı olunca onun karakterini gerçek sanıyorsun.

Tamamen Katılıyorum.

Bi oyuncunun fanı olunca yanlış yapsa bile güzel oynayamasa bile hep iyi oynuyomuş gibi her yaptığını destekliyomuş gibi oluyoruz.Oysaki bi oyuncuyu sevmeyince muhteşemde oynasa bunun farkında olamıyoruz çünkü onun kötülüğünü kabul etmişizdir.Sevmiyoruzdur ve o güzel bişey yapamaz.

Fanı olunca yine sıkıla sıkıla izliyoruz.Çünkü;o ne yapıcak nereye gidicek ne olucak bilsekte bilmesekte o oynadığı için izliyoruz.

Onun fanı olunca ne yapsa acaba gerçektede böle mi evet evet kesin böledir diyoruz ama kötü bişey olduğunda bu oyuncu gerçekte böle bişey yapmaz diyoruz.

N.Şaşmazfan
02-06-08, 11:13
ben Kv ve Necati fanıyım...eleştiriyi severim.ama haklı olanı..Kv ilk çıktığı zamanlarda birileri onu haksız ya haklı eleştirince cevab verme gereği duyuyordum.sonra gördüm ki diziye beğenen arkadaşlarım bile beni sinir etmek için haksız eleştiri yapıyorlar.ben de umursamamaya başladım..her kes neyin ne olduğunu iyi biliyor...