Tüm Versiyonu Göster : Pars - Kiraz Operasyonu
http://img222.imageshack.us/img222/885/parsss7.jpg
Yönetmen: Osman Sınav
Senaryo: Osman Sınav, Aybars Bora Kahyaoğlu
Müzik: Srdjan Kurpjel
Görüntü Yönetmeni: Torben Forsberg
Kurgu Yönetmeni: Kemalettin Osmanlı
Sanat Yönetmeni: Sırma Bradley
Oyuncular: Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Pelin Batu, Haluk Piyes, Uğur Polat, Udo Kier, Duygu Şen, Eray Demirkol
Osman Sınav’ın yönettiği ve Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem ile Murat Daltaban’ın oynadığı Pars: Kiraz Operasyonu, Mart 2007’de Sinegraf Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile onlara engel olmaya çalışanlar arasında geçen; fakat özünde bireysel bir hikâyeyi konu edinen Pars: Kiraz Operasyonu; okullardaki öğrenciler, uyuşturucu baronları ve narkotik polislerinden oluşan bir üçgeni konu alıyor. Uyuşturucunun esrarlı tahtının kurbanlarının üzerinde yükseldiği gerçeğini yaşayarak öğrenen “Pars”, başka kurbanlar verilmemesi için hayatındaki herşeyi feda etmeye hazırdır.
Setten fotoğraflar: http://www.flickr.com/photos/canburak/sets/72157594384871264/
HaLuK PİYESss 04-12-06, 07:38 süper bi iş olucak.kadro harika.vizyona girdiği ilk gün gidicem koşa koşa:):)
Pars: Kiraz Operasyonu
Osman Sınav, yönettiği “Pars: Kiraz Operasyonu” ile iddialı geliyor.
Osman Sınav’ın yönetmeni ve yapımcısı olduğu “Pars: Kiraz Operasyonu” adlı sinema filmi Mart 2007 tarihinde vizyona giriyor.
Sinegraf Film Yapım Şirketi’ni 1984 yılında kuran ve o tarihten beri başında olan Osman sınav, bu kez bir polisiye filmi olan “Pars: Kiraz Operasyonu” ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Pelin Batu, Haluk Piyes ve Uğur Polat ile Udo Kier’in başrollerinde yer aldığı “Pars: Kiraz Operasyonu”nu, filmin yapımcısı da olan Osman Sınav yönetiyor. Çekimlerine 19 Ekim’de başlanan sinema filmi projesi, Mart 2007 tarihinde vizyona giriyor. Projenin çekimleri üç farklı dünya şehri olan İstanbul, Amsterdam ve Monaco’da gerçekleştiriliyor.
Dalgaları Aşmak, Armageddon, Dogville, Blade, Dracula ve bunlar gibi 200’e yakın dünyaca ünlü filmde rol alan Udo Kier, filmin çekimleri için 12 Kasım’da İstanbul’a geldi. Kaldığı süre boyunca çekimlere devam edecek olan Kier, ilk kez bir Türk prodüksiyonunda rol alıyor. Osman Sınav ve ekibiyle çalışmaya kısa sürede uyum sağlayan başarılı oyuncu, çekimlerini tamamladıktan sonra, 23 Kasım’da Hollywood’a dönüyor.
Uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile onlara engel olmaya çalışanlar arasında geçen; fakat özünde bireysel bir hikâyeyi konu edinen “Pars: Kiraz Operasyonu”; okullardaki öğrenciler, uyuşturucu baronları ve narkotik polislerinden oluşan bir üçgen üzerinde anlatılıyor.
Gerçekçi ve dokunaklı hikâyesini, yine son derece gerçekçi ve heyecanlı aksiyon sahneleriyle ortaya koyan “Pars: Kiraz Operasyonu”, 2007 yılına damgasını vuracak şekilde iddialı geliyor.
Kaynak:www.gercekgundem.com
OSMAN SINAV'IN YENİ FİLMİ MART'TA VİZYONA GİRECEK
Osman Sınav'ın yönetmeni ve yapımcısı olduğu "Pars - Kiraz Operasyonu" adlı sinema filmi Mart 2007 tarihinde vizyona giriyor. Filmde rol alan Udo Kier ise çekimler için şu an İstanbul'da.
Sinegraf Film Yapım Şirketi'ni 1984 yılında kuran ve o tarihten beri başında olan Osman Sınav, bu kez bir polisiyle filmi olan "Pars - Kiraz Operasyonu" ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Pelin Batu, Haluk Piyes ve Uğur Polat ile Udo Kier'in başrollerinde yer aldığı "Pars - Kiraz Operasyonu"nu, filmin yapımcısı da olan Osman Sınav yönetiyor. Çekimlerine 19 Ekim'de başlanan sinema filmi projesi, Mart 2007 tarihinde vizyona giriyor.
Dalgaları Aşmak, Armageddon, Dogville, Blade, Dracula ve bunlar gibi 200'e yakın dünyaca ünlü filmde rol alan Udo Kier, filmin çekimleri için 12 Kasım'da Hollywood'dan İstanbul'a geldi. Kaldığı süre boyunca çekimlere devam edecek olan Kier, ilk kez bir Türk prodüksiyonunda rol alıyor. Osman Sınav ve ekibiyle çalışmaya kısa sürede uyum sağlayan başarılı oyuncu, çekimlerini tamamladıktan sonra, 23 Kasım'da Hollywood'a dönüyor.
Uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile onlara engel olmaya çalışanlar arasında geçen; fakat özünde bireysel bir hikayeyi konu edinen "Pars - Kiraz Operasyonu"; okullardaki öğrenciler, uyuşturucu baronları ve narkotik polislerinden oluşan bir üçgen üzerinde anlatılıyor. Projenin çekimleri üç farklı dünya şehri olan İstanbul, Amsterdam ve Monaco'da gerçekleştiriliyor.
kaynak:medyatava
Pars-Kiraz Operasyonu!
http://www.ekolay.net/sinema/images/pars2.jpg
Osman Sınav 'Pars-Kiraz Operasyonu'nda Türkiye'nin uyuşturucu trafiğinin büyük fotoğrafını çekiyor.
'Süper Baba', 'Deli Yürek', 'Kurtlar Vadisi' gibi uzun soluklu dizilerin yönetmeni Osman Sınav, 'Deli Yürek: Boomerang Cehennemi' filminden beş yıl sonra setlere döndü. Biz kendisinden başrolünde Hollywood'un meşhur isimlerinin olacağı bir yapım beklerken, 'Onur' adını verdiği bu projesini 2007 Maıýs'ına kadar rafa kaldıran Osman Sınav, 19 Ekim'de yeni filmi 'Pars-Kiraz Operasyonu' için motor dedi.
Sınav, derin devlet meseleleriyle uğraşmayı bırakıp şiddetin kaynağına yönelmeye karar verdiði yeni filminde, Türkiye'deki uyuşturucu pazarının büyük fotoğrafını çekecek, Pars lakaplı bir narkotik polisinin üzerinden.
Mehmet Kurtuluş, Uğur Polat, Haluk Piyes, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Nida Şafak, Pelin Batu, Duygu Şen ve Udo Kier'in rol aldığı film ünlü bir narkotik polisi olan babası Ertuğrul'u (Uğur Polat) kaybedince intikam duygusuyla büyüyen Atilla'nın (Mehmet Kurtuluş) uyuşturucu baronlarının ipliğini pazara çıkarma mücadelesini konu alıyor.
Uyuþşturucu sorununu ele alırken tek taraflo bir bakış yerine, bağımlı gençlerin, ailelerin, narkotik polislerinin ve uyuşturucu tacirlerinin durumunu bir arada sunmayı seçen Osman Sınav, seyirciye aksiyonu bol bir film vaat ediyor.
Sınav, bu filmi yapmasının nedeni olarak uyuşturucu kurbanlarının artmasını gösteriyor. Bugün okulların önünde 4 YTL'ye uyuşturucu haplar satıldığı için gençlerin ciddi bir tehlike altında olduğuna dikkat çekmek istediğini belirten Sınav "Benim de üç çocuğum var ve ciddi bir endiþe taşıyorum onlar için" diyor. Türkiye'nin uyuşturucu haritasının fotoğrafını çektiğini söyleyen Oman Sınav, senaryoyu Aybars Bora Kahyaoğlu'yla birlikte yazmış.
Filmin merkezinde, narkotik polisi olan babası gözleri önünde katledilince intikam duygusuyla uyuşturucu tacirlerine savaş açan Atilla'nın (nam'ı diğer Pars) yaşadıkları var. Atilla'nın yolunu kesmek isteyen uyuşturucu taciri Haşhaşi (Murat Daltaban), siyasi güçlerin de desteğiyle onun görevden alınmasını saðlıyor. Ama pasif göreve çekilen bu arada da kardeşi Tayfun'u uyuþturucu yüzünden kaybeden Atilla, ortağı Asena ile (Nida Şafak) gizli ama geniþ çaplı bir operasyon baþlatıyor. Bu uğurda İstanbul'daki liseleri kıskacına alan satıcıları izleyen, oradan da Avrupa'daki uyuşturucu bağlantılarına uzanan Atilla, babasının ve kardeşinin katillerini ararken kendini tutkulu bir aşk üçgeninin içinde buluyor.
4 milyon dolar bütçeli 'Pars: Kiraz Oparsyonu'nun içinde yok yok.
Pars dört filmlik bir seri
Ocak ayının ortalarında tamamlanması planlanan 'Pars-Kiraz Operasyonu' aslında dört filmlik bir serinin ilk ayağı. Önümüzdeki her yıl serinin diğer filmlerini de çekmeyi düşünen Sınav, kadroya uluslararası yeni oyuncularla birlikte yeni yeni kentleri de katacağını söylüyor. Teknik anlamda en yetkin iılerinden birine imza attığını belirten Sınav, bu anlamda en büyük desteği başında görüntü yönetmeni Torben Forsberg'in olduğu kamera ekibinden aldığını söylüyor. Sınav, Hollanda ve Monaco'da çekeceği sahnelerle birlikte uluslararası bir işe imza atmak istediði için Atilla rolü için de Almanya'da yaşayan Türk asıllı oyuncu Mehmet Kurtuluş'u seçmiş.
Fatih Akýın filmleriyle tanıdığımız, ardından 'Abdülhamid Düşerken' ile Türkiye'ye transfer olan Kurtuluş, senaryodaki intikam, aşk ve fedakârlık gibi duygular çekici geldiği için filmde oynamayı istemiş. Almanya'da tiyatro ve sinemada ciddi bir karakter oyuncusu olarak tanınan Kurtuluş, "Bu filmde çalýþtýktan sonra aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere saygım arttı, hızla giden bir TIR'ýn üzerinden atlamak hiç kolay iş değilmiş" diye konuşuyor. Ama filmin uluslararası oyuncuları Kurtuluş'la sınırlı kalmıyor. Lars Von Trier'in hem yakýn dostu hem de fetiş oyuncusu Udo Kier de kötü adam rolünde. Kier, iki hafta önce İtalya'da yaşayan Türk oyuncu Mehmet Günsür'le bir Hollywood yapýmýnda baþrol oynamış. Gelecek hafta da, daha önce 'Suspiria'da birlikte çalıştığı yönetmen Dario Argento'nun yeni filmi için Amerika'ya gidecekmiş. Bu iki film arasýna sıkıştırdığı 'Pars-Kiraz Operasyonu'nu ayrı bir yere koyuyor. Çünkü farklı coðrafyaları ve kültürleri tanýımayı sevdiği için bu filmde oynamayı kabul etmiş. Sinema kariyerinin baþlangıcında Frankenstein ve Dracula gibi korku figürlerini başarıyla canlandırarak tanınan, sonra da kötü adamı oynamaya devam eden Udo Kier, 'şeytani' tipleri oynamayı heyecan verici buluyor. Udo Kier, "Her seferinde farklı bir kötü adam yaratıyorum, bu filmde uyuşturucu baronu Klaus'u inandırıcı kılmak için saçlarımı boyattım. Soğuk, duygusuz bir karakter çizdim" diyor.
"Altı günde dizi mi çekilir!'
Udo Kier, Türkiye'deki 'hızlı' çalışma koşullarına ayak uydurmakta biraz güçlük çekmiş. Bize, 'bu ülkede altı günde dizi çekildiği doğru mu' diye soruyor. Almanya'da yaşayan bir başka Türk asıllı oyuncu Haluk Piyes'in tavsiyesiyle senaryoya evet dediğini söyleyen Kier yönetmeni Osman Sınav'ı tam bir profesyonel olarak tanımlıyor. Filmin diğer kötü adamları ise serinin diğer bölümlerinde rolleri ağırlık kazanacak olan Selçuk Yöntem ve Murat Daltaban. İyiler kanadında da bu sezon 'Sis ve Gece' ile polisiyeye iyice ısınan usta oyuncu Uğur Polat, Pelin Batu ve Duygu Şen var. Her işinde sinemaya yeni bir yüz armağan eden Osman Sınav'ın bu filmdeki keşfi ise Atilla'nın ortağı polis Asena rolündeki Nida Şafak.
Çekimlerinin yüzde 30'u tamamlanan film martta vizyona girecek. Böylece 80'li yıllarda 'ilkel örneklerini' izlediğimiz narkotik polis hikâyesinin eli yüzü düzgün bir örneðini izleme imkânı bulacağız
kaynak:e-kolay.net/Olkan Özyurt-Radikal
Pars’ın prodüksiyonu Hollywood ayarında
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/2542268.jpghttp://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/2542270.jpg
Osman Sınav'ın "Pars-Kiraz Operasyonu" filminin çekimleri için İstanbul'a gelen Udo Kier, bugüne kadar aralarında "Armageddon", "Dogville", "Blade", "Dracula" gibi yapımların da olduğu 200'e yakın dünyaca ünlü filmde rol aldı. Pamela Anderson'dan çok etkilendiğini söyleyen Kier, "Pamela Anderson ile çok iyi zaman geçirmiştim. Uzun sarı saçları beni büyüledi. Saçlarımı onun için kazıttım" dedi.
Osman Sınav’ın Pars-Kiraz Operasyonu filminin çekimleri için İstanbul’a gelen Udo Kier, bugüne kadar aralarında Armageddon, Dogville, Blade, Dracula gibi yapımların da olduğu 200’e yakın dünyaca ünlü filmde rol aldı. Deneyimli oyuncu Udo Kier, Kelebek’in sorularını yanıtladı.
Osman Sınav’ın "Pars-Kiraz Operasyonu" adlı sinema filmi çekimleri için İstanbul’a gelen Kier ilk kez bir Türk prodüksiyonunda rol alıyor. Uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile onlara engel olmaya çalışanlar arasında geçen "Pars-Kiraz Operasyonu" öğrenciler, uyuşturucu baronları ve narkotik polislerden oluşan bir üçgen üzerine kurulu. Kier filmde Mehmet Kurtuluş, Selçuk Yöntem, Nida Şafak, Pelin Batu, Haluk Piyes, Uğur Polat ve Murat Daltaban’la başrolü paylaşıyor. Kier filmde Hollandalı uyuşturucu kaçakçısı Klaus Kayman’ı canlandırıyor.
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/2542269.jpg
Sette hiç durmadan notlar alıp herkesi gözlemliyorsunuz...
- Ben Almanya’da büyüdüm, orada bir sürü Türk arkadaşım ve sevgilim oldu. Şimdi Amerika’da yaşıyorum, orada bir filmi bitirmeye çalışıyoruz, Picasso Killer diye, Mehmet Gunsur’la birlikte, Dominigue Swain de var. 3 hafta sonra Pars’ın senaryosunu aldım, daha önce hiç Türk filmi izlememiştim ama sevdim. Bu benim İstanbul’daki ilk Türk filmim. Çok büyük bir şehir burası, kalabalık, gürültülü ve trafik de fazla. Burada çok iyi zaman geçirmeye başladım ama ne yazık ki gitmek zorundayım. Filmi neredeyse bitirdik.
OSMAN SINAV İÇİN BURAYA GELDİM
Bu projeyi kabul etmenizin özel bir nedeni var mı?
- Hikaye çok güzeldi, İstanbul ve Türkiye’ye gelmek istemem de önemli bir nedendi. Amerika ve Almanya’ da Osman Sınav kimdir diye araştırdım. Başarılı televizyon dizileri var ve çok başarılı bir yönetmen. Aslında onun başarılı oluşudur beni buraya getiren. Normalde hiçbir filmi yönetmenini görmeden, onunla tanışmadan kabul etmem. Ama Osman’la tanıştığımız ilk andan itibaren birbirimizi sevdik. Elektiriğimiz tuttu. Başarılı bir yönetmen oluşu da ayrı bir durum.
Bu projeyi prodüksyon ve teknik açıdan Amerika ile kıyaslar mısınız?
- Amerika’da tüm film endüstirisi bulunduğu için stüdyo filmi çekmeniz çok kolay. Fabrika gibi Hollywood. Türkiye’deki bu ekiple çektiğimiz film sadece 3 hafta sürdü. Ama aynı zamanda çok karmaşık bir filmdi. Amerika’yla Türkiye’de yapılan bu projenin arasında çok da fark yok. Her yerde düşük bütçeli ve yüksek bütçeli filmler var. Benim için Pars-Kiraz Operasyonu büyük bir prodüksiyon. Amerika’da bir filmde çok fazla insan çalışıyor. Amerika’da oyuncuların bir sendikası var ve belli kurallarla çalışmak zorundasınız, o sendika sizi koruyor. Belli bir para ödüyoruz sendikaya. Sendika da prodüksiyonu kontrol ediyor ne zaman yemek yediğime kadar. Kaç saat çalıştığımı ne kadar izin yaptığımı falan.
Türkçe kelimeleri çok net söyleyebiliyorsunuz. Daha önceden bu Türkçe kelimeleri biliyor muydunuz?
- Hayır. Sadece insanları dinliyorum ve duyduğumu taklit ediyorum. Çok fazla sözcük bilmeye de gerek yok, "tamam", "lütfen", "çok güzel", "teşekkürler" bilmek bana yetiyor. Gerçi bildiğim birkaç kelime daha var. Ama Los Angeles’a döndüğümde Türkçe öğrenmek istiyorum. Çünkü şu an taklit ediyorum. Çok ciddiyim biraz öğrenmek istiyorum.
CEHENNEM CENNETTEN DAHA ENTERESAN
Neden kötü adamı oynamayı seviyorsunuz?
- Çünkü bu daha ilginç bir şey. Hiç kimse iyi adamı sevmez. Çünkü herkes iyi olmak zorundadır. Ama şeytanı oynadığınız zaman bir şekilde herkesin içindeki şeytanı ortaya çıkarma şansınız vardır. İnsanlar filmlerimi gördüğünde "Ooo çok kötüsüün" diyorlar. Ama onu seviyorlar yani. Bu tür rolleri oynamayı seviyorum. Çünkü kendi hayatımda bu rollerden çok daha farklıyım. Hatta tam tersiyim. Şeytanı oynayabilmek için aslında melek olmanız gerek. Aksi takdirde başarılı olamazsınız. Bence cehennem cennetten daha enteresan. Bütün garip insanlar orada olmalı, yani hareket cehennemde!
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/2542166.jpg
Dünyaca ünlü pek çok oyuncuyla çalıştınız. Muhakkak enteresan anılarınız olmuştur...
- Pamela Anderson ile iyi zaman geçirmiştim mesela. İlk tanıştığımızda çok etkilenmiştim uzun sarı saçlarından. Saçlarımı onun için kazıttım.
Çok iyi projelerde yer aldınız. Nedir bunun sırrı?
- Ben çok şanslı bir insanım. İnsanlara tanışıyorum ve filmlerde onlara çalışıyorum. Bence önemli olan kariyerinize doğru bir filmle başlamak. Artistik kaygıları olan filmlerde çalışmak ya da festivallere gitmek... Bu başka genç film yapımcılarının sizi tanımasını sağlıyor.
Gala için gelip şehri gezeceğim
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/2542272.jpghttp://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/2542275.jpg
İstanbul’u gezme fırsatı bulabildiniz mi?
- Bu filmin galası için de geleceğim İstanbul’a. Bu sefer çalışmaktan şehri fazla gezemedim. Gala için tekrar geldiğimde şehirde turist gibi gezebilmek istiyorum. Topkapı Sarayı’nı gördüm, küçük bir botla boğazda gezdim, iyi restoranlara gittim. Ama İstanbul harika insanlara sahip güzel bir şehir. Burayı gezmeyi çok isterim ama benim hayatım bu, bir yerde fazla kalamıyorum, oradan oraya gidiyorum. Örneğin buradan sonra Madagaskar’a ve İtalya’ya gideceğim. Sonra Los Angeles’a evime döneceğim. Evime döndüğümde üç tane sokak köpeğim var, onlara kavuşacağım. Tekrar kendi yatağımda uyuyacağım, arkadaşlarımla görüşeceğim. Eve dönmek ne kadar güzel olursa olsun ayrılık kısmı hep üzücü oluyor.
Lars Von Trier’le yaptığınız 30 yıla yayılan bir projeniz var.
-Her yıl sadece bir gün buluşuyoruz tüm ekiple ve 3 dakikalık bir çekim yapıyoruz. Tüm film bittiğinde 90 dakika olacak. Ne yaptığımız hakkında konuşmamız yasak. Makyaj ve efekt kullanmadan aktörler gerçekten yaşlanıyor. Çok ilginç bir proje bu.
Seneye bir film daha çekeceğiz
Çalıştığım oyuncular çok iyi ve kibar insanlardı. Osman Sınav çok detaycı bir insan, her şeyin mükemmel olmasını istiyor. Küçük şeylere bile çok önem veriyor ama biz beraber çalışmaktan çok keyif aldık. Önümüzdeki yıl Türkiye’ye yeniden gelmeyi ve onunla bir film daha çekmeyi düşünüyorum.
kaynak:hürriyet/ Neslihan KARA
HaLuK PİYESss 07-01-07, 11:36 Pars_Kiraz Operasyonu 2 Mart 2007 de vizyonda
HaLuK PİYESss 14-01-07, 16:40 http://img413.imageshack.us/img413/6245/osmb030fullnb6.jpg (http://imageshack.us)
'Pars' ekibi yollarda aksiyon dorukta
Yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı 'Pars Kiraz Operasyonu' adlı filmin çekimleri son sürat devam ediyor. Bütçesi şimdiden 4 milyon dolara ulaşan filmin çoğu sahnesi yollarda çekiliyor. Aksiyon dolu bu sahnelerin bir kısmı o kadar tehlikeli ki, başrol oyuncusu Mehmet Kurtuluş hariç herkes dublör kullanıyor.
Osman Sınav şu sıralar 'Pars Kiraz Operasyonu' adlı yeni filminin çekimleriyle ilgileniyor. Filmi ileride bir seri haline getirmeyi planlayan ünlü yönetmen senaryosunu Aybars Bora Kahyaoğlu'yla birlikte yazdığı film için hiçbir masraftan kaçınmıyor. Mehmet Kurtuluş, Uğur Polat, Udo Kier, Haluk Piyes, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban ve Pelin Batu gibi isimlerin rol aldığı filmde uyuşturucuyla mücadele ve bu bağlamda narkotik polis tarafından yapılan operasyonlar anlatılıyor.
ÖZEL PLATO
Aksiyon tarzındaki filmin önemli bir bölümü yollarda, hareketli olarak çekiliyor. Bu sahneler için özel olarak tasarlanmış bir seyyar platoyla çalışılıyor. Murat Şengül ve Ömer Boduroğlu'nun yaklaşık 10 bin dolar harcayarak oluşturdukları buggy' adlı bu plato, film ekibinin başlıca yaşam alanını oluşturuyor. Üzerinde kameralar bulunan ve reji ekibini taşıyan 22 metrelik bu seyyar plato sarsıntıları hissetmiyor. Tır şeklindeki bu platonun otoyollarda dönüş yapabilmesi için film ekibi bazı yerlerde karayolları ekipleriyle çalışıyor ve yollardaki kimi bariyerler ve tabelalar yerlerinden sökülüyor. Yol çekimlerinde ayrıca 40 farklı araçtan yararlanılıyor. Helikopter çekimleri için ise iki İngiliz, bir de Alman kameraman çalışıyor.
FÜNYELER 3 GÜNDE BİTTİ
Filmde kurusıkı mermiler ve gerçek silahlar kullanılıyor. Film ekibi, "Sınav'ın silah ve aksiyon merakını duymuştuk. Tüm film için patlatmayı hesapladığımız fünyelerin tamamını 3. gün bitirince onun bu merakının bizi çok eğlendireceğini anladık" diyor. Bütçesi şimdiden 4 milyon dolara ulaşan filmin çekimlerinin şubatın ilk haftasında Amsterdam ve Monaco'daki sahnelerle tamamlanması ve filmin mart ayında vizyona girmesi planlanıyor.
Mehmet Kurtuluş dublör kullanmadı
Filmde Çek Cumhuriyeti'nin en büyük dublör organizasyonu olan Filmka'dan gelen ve daha önce 'Titanic' ve 'Er Ryan'ı Kurtarmak' gibi birçok yapımda rol alarak 2002 yılında 'Taurus Dublör Ödülü' kazanan güçlü bir dublör ekibi görev alıyor. 14 kişilik bu ekibin koordinatörlüğünü Jan Petrina ve Pavel Bezdek yapıyor. Takip sahnelerindeki aksiyona katılan tüm araçlar bu dublörler tarafından kullanıldı. Ancak filmin başrol oyuncusu Mehmet Kurtuluş'un dublörüne fazla iş düşmedi. Kurtuluş risk almayı tercih etti ve birçok sahnede dublör kullanmadan kendi oynadı.
Dublör kullanmıyor
http://img226.imageshack.us/img226/5277/27551302ki.jpg (http://imageshack.us)
Yönetmenliğini Osman Sınav’ın yaptığı "Pars: Kiraz Operasyonu"
adlı filmin çekimleri devam ediyor.
Aksiyonun bol olduğu sahnelerin dikkat çektiği filmde,
Almanya’da birçok filmde rol alan Mehmet Kurtuluş,
tehlikeli olmasına rağmen dublör kullanmıyor.
Mehmet Kurtuluş, Uğur Polat, Udo Kier, Haluk Piyes, Selçuk Yöntem,
Murat Daltaban ve Pelin Batu’nun rol aldığı filmde,
uyuşturucuyla mücadele ve bu bağlamda narkotik polis tarafından yapılan operasyonlar anlatılıyor
4 gözle bekliyorum bu filmi....inanılmaz bir şey olacak...
kadro süper,kurgu süper...eh daha ne olsun....
ilk gün gidecem valla.....:img-yes:
yakupoglu61 24-02-07, 09:29 güzel bi filme benziyo adam gibi tanıyıp sevdiğim bi selçuk yöntem var...
zaten osman sınav film,dizi yaparda selçuk yöntem olmazmı...
Gülşah&yeom-jan 28-02-07, 15:42 http://img99.imageshack.us/img99/3209/pars5ul1.jpg (http://imageshack.us) http://img444.imageshack.us/img444/5756/parsbz3.jpg (http://imageshack.us) http://img181.imageshack.us/img181/1560/pars3pars3et8.jpg (http://imageshack.us)
http://img181.imageshack.us/img181/1447/pars4ep6.jpg (http://imageshack.us) http://img181.imageshack.us/img181/9315/pars2vt0.jpg (http://imageshack.us) http://img99.imageshack.us/img99/8195/pars1tz4.jpg (http://imageshack.us)
Güzel bir filme benziyor izlemeyi düşünüyorum:good:
Narkotiğe aktör sızmış!
Osman Sınav'ın yeni filmi 'Pars' 20 Nisan'da vizyona giriyor. Filmde bir narkotik polisini canlandıran Mehmet Kurtuluş, rolü için İstanbul Narkotik Polisi'yle çalışmış
Bir narkotik polisinin uyuşturucu satıcılarıyla mücadelesini anlatan "Pars: Kiraz Operasyonu" adlı film, 20 Nisan'da vizyona girecek. Yönetmenliğini Osman Sınav'ın üstlendiği film, İstanbul, Amsterdam ve Monako'da çekildi.
Filmde, narkotik polisi Atilla, nam-ı diğer Pars karakterini canlandıran Mehmet Kurtuluş, rolüne İstanbul narkotik polislerinin kontrolünde hazırlandığını söyledi. 1998 yılında Fatih Akın'ın "Kısa ve Acısız" filmiyle Locarno Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü' aldıktan sonra yıldızı parlayan ve Almanya'nın aranılan oyuncularından biri olan Kurtuluş, yeni filmini "sağlam bir aksiyon" olarak tanımladı.
Narkotik polisi tiplemesini canlandırabilmek için İstanbul Narkotik Polisi'nden destek aldığını söyleyen Kurtuluş, "Onlarla atış poligonuna gittim, silah taşıdım. Emniyet'in arşivine girdim, uyuşturucu operasyonlarının kasetlerini izledim. Aksiyon sahnelerinin çoğunda da kendim oynadım. 10 yıldır kungfu ve dalgıçlık yapıyorum. Voleybol oynuyorum. Bu yüzden çok zorlanmadım" dedi.
James Bond, Türkiye'de çekilebilir
Türk sinemasındaki gelişmelerin Avrupa'da dikkat çektiğini söyleyen Mehmet Kurtuluş, "Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu gibi isimler, sinemamızın yurtdışındaki imajını değiştirdi. Artık yurtdışından da Türkiye'de film çekmeye geliyorlar. Bunlar daha da çoğalacak. Gelecek yıl James Bond filminin bir serisi Türkiye'de çekilecekmiş. Bizim de buna hazır olmamız lazım. Oyuncularımız, teknik ekibimiz İngilizce konuşabilmeli" diyor.
-özgü_namal- 04-03-07, 21:10 film süper mutlaka gidicem.Oyuncuları konusu harika.Osman Sınav'ın yaptığı işler genelde çok basarılı oluyor eminim buda öyledir:)
Süpper ya çok güzel bir film olacağa benziyor ama en önemlisi de haluk abi de oynuyor bi vizyona girsin hemen gidecem haluk abiyi izlemek için..
türk sinemasin avrupaya acilsi olacak bu eminim süper ötesi bir film ya osman sinav yine süper bisey yapmis beliki ;)
HaLuK PİYESss 24-03-07, 07:56 Filmin çekimlerini tehlikeye atmadım
Uluslararası uyuşturucu trafiğini anlatan Osman Sınav'ın filmi, konusu kadar başroldeki oyuncusuyla da dikkat çekiyor. Almanya'da yaşayan Mehmet Kurtuluş, aksiyon sahnelerinin hepsinde dublörsüz kamera karşısına geçti: Kendimi onları yaparken görmek istedim. Ama filmi etkileyecek kadar hoyrat olmadım!.
Ünlü yapımcı Osman Sınav'ın, oğlunun okul çıkışı gittiği sokak midyecisinin uyuşturucu satıcısı olduğuna şahit olmasından sonra çektiği 'Pars-Kiraz Operasyonu' nisanda gösterime girecek. İstanbul, Malta ve Amsterdam'da çekilen, uluslararası uyuşturucu trafiğini konu alan film, oyuncusundan teknik ekibine kadar uluslararası bir nitelik taşıyor. Almanya'nın en ünlü oyuncuları arasında kabul edilen Mehmet Kurtuluş da filmin başrol oyuncusu. Film için bir ay narkotik polisinden eğitim alan ve yakın dövüş sporlarını öğrenen Kurtuluş, aksiyon filminin bütün tehlikeli sahnelerinde dublörsüz oynadı. Türkiye'de film çekmenin Almanya'ya göre daha keyifli olduğunu anlatan Kurtuluş, Avrupalı birçok ünlü yönetmenden teklif üstüne teklif alıyor.
* Almanya'da film çeken ve orada ünlü bir oyuncusunuz. Bu filme başlamanız nasıl oldu?
Ben oyunculuğa 1998'de Almanya'da, Fatih Akın'ın 'Kısa ve Acısız' filmiyle başladım. Türkiye'de de 'Abdülhamit Düşerken' filminde rol aldım, ardından da kısa süren bir dizide oynadım. 'Pars' aslında ilk film çalışmam çünkü diğerlerinde kendi sesimi kullanmamıştım... Bu işin gerçekte büyük rolü, küçük rolü yok. Ufak rollerde de tatlandırma amaçlı oynamak güzel oluyor.
SINAV'LA BEŞ YIL ÖNCE KONUŞTUK
* Osman Sınav ile ne zaman tanıştınız, buluşmanız nasıl gerçekleşti?
Beş yıl önce tanıştık. İstanbul'a geldiğimde bir arkadaşımla buluşacaktık, onun da Osman Sınav ile randevusu varmış o gün. 'Sen de gel tanıştırayım' dedi. Ben ayıp olur diye düşündüm. 'Avrupalı gibi düşünme' burada dedi. Sınav o zaman Avrupa'da uluslararası uyuşturucu trafiğini işleyen bir film yapacağını söylemişti. Sonra geçen yaz aniden aradı, "Yaptıklarını takip ediyorum, filme başlıyorum" dedi ve senaryoyu gönderdi.
* Film için özel bir hazırlık yaptınız mı?
Bu film öncesinde dövüş sahneleri için hayli çalıştım. Aksiyon filmi olduğundan, fiziksel olarak güçlü olmak gerekiyor. Ben bu film için 90 gün sette çalıştım. Bu, bir oyuncu için uzun bir zaman. Kung-fu, bacak-kol teknikleri ile ilgili dersler aldım. Her gün sette, bir maraton koşucusu gibi zinde olmalıydım. Çünkü benim moralim düşerse, setin morali düşer; böyle bir sorumluluk var. Narkotik polisi rolüm için de başkomiser Zafer Ercan ile çalıştım. Zafer Abi'nin bana büyük desteği oldu. Gerekli izinler verildi. Narkotiğin operasyon şekillerini inceledim. Bir narkotik ekibinin çalışma sisteminin tümünü gördüm. Bunun için de bir aylık eğitim aldım.
* Pek çok sahnede dublör kullanmamışsınız. Cesaretinizi mi sınadınız yoksa yönetmenin gözüne giremeye mi çalıştınız?
Hiçbiri değil. Bu bir aksiyon filmiydi ve pek çok atlama sahnesi vardı. Kendim yapmak istedim. Kendimi orada görmek istedim. Ama bu değildir ki, filmin gidişatını ya da çekimleri tehlikeye atacak kadar hoyrat davrandım. Yapabileceğim şeyleri güvenlik önlemleri altında yaptım.
ŞÖHRETLE İŞİM OLMAZ!
* Peki Osman Sınav nasıl bir yönetmen?
Çok titiz ve aynı zamanda rahat. Onun setinde çalışmak bütün işi sahiplenmek demek. Her şeyden önce bağırıp çağıran bir adam değil. Bu çok önemli. Zaten işin yükünün farkındayız. Sorumluluğun farkındayız. Çalışılması keyifli. İlk defa birlikte çalıştık ve uyum gerçekleşti.
* Osman Sınav'ın star yaratma özelliği var. Almanya'da starsınız ama bu filmden sonra Türkiye'de de tanınacaksınız. Hazır mısınız burada şöhret olmaya?
Şöhretle fazla işim olmaz. Benim amacım sinema ve güzel filmler yapmak. Şöhret bununla gelirse reddetmiyorum. Muhtemelen filmden sonra teklifler, davetler gelecektir. Ama ben aynı hayatımı devam ettireceğim. Şimdiye kadar bunu başardım ve Türkiye'de de bunu başarırım.
* Almanya'da oyunculuğa nasıl başladınız?
Uşak'ta doğdum. 2 yaşında Almanya'ya gittik. Babam öğretmendi. Liseyi bitirdiğimde elime bir meslek almamı, dönersek yapabilecek bir işim olmasını istediler. Sanatçılık Almanya'da 'ekmeksiz' mesleklerden sayılır. Bir Türk'ün oyuncu olmak istiyorum demesi olaydı çünkü alacağı roller kısıtlıydı!
ARTIK TALEP EDİLİYORUM
* Türk oyuncuları oynatmıyorlar mıydı?
Türk oyuncuları sadece Türk rolü için düşünüyorlardı. Ben bunu 95'te yaşadım. Prodüksiyon bürosuna gidiyorum, görevli bakıyor, 'Türk rolü yok' diye gönderiyor. Ben o zaman taksici, postacı, küçük bir rol olsun razıydım. Türk olduğumuz için o küçük rolleri bile oynatmıyorlardı. 98'de Fatih Akın'la 'Kısa ve Acısız'da piyasaya çıktık. Türk bir yönetmenin ilk kez bir Türk başrol oyuncusuyla Almanca olarak Almanya'da sinemalarda gösterilmesi dönüm noktası oldu.
* Artık eskisi gibi sıkıntınız kalmadı yani...
Bu film Alman Sineması'nda Türkler için kilometre taşı oldu. Şansım döndü. Bir Vietnam filminde oynadım; yarı Vietnamlı, yarı Amerikalı birini. 'Tünel' adlı filmde başrol oynadım. Burada yarı İtalyan, yarı Amerikalı'yı oynadım. Başka bir filmde Alman'ı oynadım. Yani artık ilk dönemlerimde yaşadığım sıkıntı yok, her tür rolü oynuyorum. Mesela Al Pacino'nun ya da Robert de Niro'nun İtalyan kökenli olduğu kimsenin umrunda değil. Aynısı Almanya'da da gelişmeye başladı. Ve şimdi artık ben talep ediliyorum!
* Galiba Almanya'daki genç Türkler oyunculuğa çok ilgili, son zamanlarda tek tek isimlerini duyurmaya başladılar!
Bizden öncekilerde var olan, 'bir gün Almanya'da işler bozulur döneriz' düşüncesi bizim kuşakla değişti. Benim gibi ikinci kuşaklar cesaret gösterdi. Sanat yapmak isteyenler çıktı, ödüller kazandı. Şimdi oyunculuk eğitimi alan üçüncü nesil Tükler geliyor. Yani 'Fatih Akın ve Ayşe Polat film yapıyor, Mehmet Kurtuluş oynuyor' diye örnek alıyorlar bizi. Film piyasasında yönetmen, senarist çok başarılı Türk var artık.
BÜLENT İPEK - MAGAZİN
'Duvara Karşı' Türk değil, Alman filmidir
* 'Duvara Karşı'da bir barmen rolünüz vardı ama bu kötü adam tipiyle bir hayli düşman kazandınız...
Evet oynadığım hayli kötü bir adamdı. Arkadaşlarım ve komşularım bozuldu hatta bana. Ama işin tadı o! Ufak da, büyük de olsa filme bir katkıda bulunmak lazım ve beyazperdede görünmeli. Ben 'Duvara Karşı'nın co-prodüktörüydüm. Fatih, "Seni kamera önünde de görmeliyim" dedi ve ufak bir rolde anlaştık.
* Almanlar 'Duvara Karşı'yı Türk mü yoksa Alman filmi olarak mı görüyor?
Alman filmi olarak görülüyor. İyi bir şey olunca, biz orada Almanız! Almanya'da bir arıza çıktığında, 'Ha bi dakka bunlar Türk değil miydi!' oluyor. Maalesef böyle. Bunu hazmetmeleri lazım. Çünkü onlar kendilerini karışık bir toplum olarak görmüyor. Ama 'Duvara Karşı' benim için de Alman filmi. Hikaye oraya ve orada yaşayan Türkler'e ait. Buraya değil yani. Yoksa parası Alman Film Fonu'ndan geldiği için bunu demiyorum.
Hollywood demek beklemek demek
* Türkiye ile Almanya'da film çekme arasında ne gibi farklar var?
Türkiye'de organizasyon konusunda ve disiplinle ilgili ciddi eksiklik ve boşluk var. Mesela Türkiye'de kola istiyorsun, akşam geliyor. Almanya'da kola istiyorsun, anında geliyor ama tadı yok! Almanya'da akşam altıdan sonra herkes dağılır. Aşırı organizasyon ve disiplinin duygusal kayıpları oluyor tabii. Burada daha sıcak, 'abi lütfen' diyorsun, işin bir şekilde oluyor.
* İki kültürü de tanımak oyunculuk için avantaj değil mi
Avantaj. Anarşist ve disiplinli yapı beni besliyor. Oradaki sinemacılar; orada özlediklerini burada buluyor, burada bulamadıklarına da bildiklerini eklemeye çalışıyorlar. Ben Türkiye'de film yapmaktan daha çok zevk alıyorum. Burada emeğe saygı biraz daha gelişirse daha iyi işler çıkacaktır.
* "Burada biz varken Almanya'dan gelip başrolleri kapıyorlar" diyen Türkiyeli oyuncular çıktı mı karşınıza?
Bana böyle diyen çıkmadı. Öyle düşünen varsa, şunu söylemek lazım: "Niye sen kendi işinden korkuyorsun?" Ben burada pozitif karşılanıyorum. İş bana nasipmiş.
* Avrupa'da özellikle Almanya'da aranan bir oyuncusunuz. Hollywood'da şansınız var mı sizce?
Bu sıralar Hollywood'da bizim gibi Ortadoğulu oyunculara talep var. 11 Eylül sonrası yapımcılar bu bölgeye eğildi. Hollywood'da iş alabilmek için en az iki yıl orada yaşamanız gerek. Hollywood demek, beklemek demek çünkü piyasa çok hızlı, zaman tanımıyorlar. Sabah arayıp, senaryoyu yolluyor, öğleden sonra görüşmeye bekliyorlar. Orada bir evim var ama şu an Avrupa'da çok güzel bir dönemdeyim
vizyona giriş tarihi 20 nisan 2007 tarihine ertelenmiş:( daha bekliycez yani...
merakla bekledigim filmlerin en bsainda geliyo zaten osman sinavi cok begeniyorum oyuncu kadrosu cok iyi konusu zaten ayriyetten guzel ihsallh avrupayada gelir
dun show tvnin haberlerind efragmanini gordum oyuncular herzamn deigim gibi muthis fragman superdi ihsallh avrupayada gelir
Ben MİT ajanı değilim sadece bir yönetmenim
http://img507.imageshack.us/img507/4410/3a449539c7b80f46b4fa2c9nk6.jpg (http://imageshack.us)
Osman Sınav'ın uyuşturucu meselesini masaya yatırdığı 'Pars: Kiraz Operasyonu' adlı film, 20 Nisan'da vizyona giriyor. Derin devlete gönderme yapan filmleriyle tanınan ünlü yönetmen, "Ben ne MİT ajanıyım, ne de polis" diyor.
Osman Sınav'ın oğlunun başından geçen bir uyuşturucu olayından yola çıkarak çektiği 'Pars: Kiraz Operasyonu' adlı film 20 Nisan'da vizyona giriyor. Adını İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nün amblemi olan 'pars'tan alan filmde başrolleri Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Dalbatan, Pelin Batu, Haluk Piyes, Uğur Polat ve Amerikalı Udo Kier paylaşıyor. "Birgün oğlum Yusuf Ömer'in canı midye çekmiş. Okulun kapısındaki satıcıya gittiğinde satıcı ona 'İncili mi, incisiz mi?' diye sormuş. Filmi çekmeye bu hikayeyi duyunca karar verdim" diyen Sınav, filme ilişkin detayları şöyle sıralıyor...
AÇIK İSTİHBARAT ALIYOR
* Filminiz hikayesi birebir yaşanmış olaylara mı dayanıyor?
Hayır. Yaşanan birçok olayın biraraya gelmesiyle yazdık senaryoyu. Örneğin oğlumun başından geçen olay gerçek. İstanbul'da uyuşturucu trafiği ve okullardaki uyuşturucu kullanımıyla ilgili yaptığımız araştırmalardan elde ettiğimiz bulguları senaryolaştırdık.
* Bu bilgilere nasıl ulaştınız?
Bilgileri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden aldık. Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder bize danışman oldu.
* Filmlerinizde ve dizilerinizde derin bilgileri gözler önüne serdiğiniz için ortalıkta sizin MİT ajanı veya polis olduğunuz yönünde bir şehir efsanesi dolaşıyor...
Çağın istihbaratı açık istihbaratdır. Artık kimse kara gözlük takıp, uzun pardesüler giyerek, birilerini takip ederek bilgi toplamıyor. Bu şekilde bilgi toplamanın modası geçti. Bütün dünyada bilgiler son derece açık olarak toplanıyor. Günlük gazeteleri tarayarak bile işlerin nereye, nasıl gittiğini hissedebilirsiniz. Olayları değerlendirme yetiniz de varsa doğru atışlar yapılabilir. Tabii tarihi bilmeniz de şart. Sonuç olarak ne MİT ajanıyım ne de polis. Sadece işimi iyi yapıyorum.
http://img517.imageshack.us/img517/7088/9a7540defc246b4bac294afif1.jpg (http://imageshack.us)
SİSTEMİ ELEŞTİRİYOR
* Sizin yapımlarınız genellikle derin devlet, derin ilişkiler üzerine. Dikkatleri özellikle bir noktaya mı çekmeye çalışıyorsunuz?
Böyle bir gayretim veya saplantım yok. Ben adalet sisteminin bozukluğunu gözler önüne seren yapımları izleyiciye ulaştırmaya çalışıyorum. Sanıyorum üstüme düşeni yeterince yaptım. Bir sonraki filmim aşk üzerine olacak.
* Adalet sisteminin bozuk yanları neler sizce?
Adaleti parçalara ayıramayız. Bir yanı iyi, diğer yanı kötü diyemeyiz. Altını çizmeye çalıştığım iki konu var. Biri 'Zamanında tecelli etmeyen adalet, adalet değildir', diğeri 'Vergi adaletsizliği.' Önce vergi adaletsizliği ortadan kalkmalı. Vergi adaletsizliğinin ana kaynağı yer altından geçen para. Türkiye'nin milli gelirinin yarısına yakın kısmı yer altından geçtiği için vergilendirilmiyor. Bu paranın büyük kısmı uyuşturucuya ait.
* Bu film birilerini rahatsız edecek mi?
Elbette. Filmdeki polis uyuşturucuyla mücadelede çok başarılı olduğu için, görevini yapamaması için ayak oyunlarına başvuruluyor. Yine de engelenemeyince görevden alınıyor. Kim yapıyor bunu? Emniyetin içinden birileri. Elbette birebir bir emniyet görevlisini hedef almadık. Ne var ki böyle emniyet görevlileri olduğunu biliyoruz.
http://img517.imageshack.us/img517/3655/0556a7e76204624aacfa262be3.jpg (http://imageshack.us)
Çocuklarımız tehdit altında
Türkiye'deki tüm çocukların uyuşturucu tehlikesiyle burun buruna yaşadıklarına dikkat çeken Sınav şöyle konuştu: "Zengin ve yoksulun buluştuğu sayılı noktalardan biri uyuşturucu. Piyasada 4 YTL'ye satılan haplar var ve bunları herkes edinebiliyor..."
MÜCADELE ETMEK ZOR
Ünlü yönetmen araştırmaları sırasında başından geçen bir olayı da şöyle anlattı: "Araştırmalarım sırasında tanıştığım bir okul müdürüne 'Nasılsınız' dedediğimde bana 'İyiyim çünkü hiçbir şeye karışmıyorum' dedi. Adam dayak yemiş, bıçaklanmış, silahla tehdit edilmiş. Tüm bunlar okulun önünde uyuşturucu satılmasını engellemek istediği için... Aldığı maaş komik; kimse adamı korumamış. Ne yapsın adam? Nasıl mücedele etsin bunlarla?"
Evet arkadaslar
Fılmın fragmanı sık sık televızyonda donmeye basladı
Bu Lıvıng-dyıng den sonra 2,Hollywood ayarında fılm.
Ve bu fılm zannedıyorum daha aksıyon dolu
16 Nısanda sınemalarda gosterılmeye baslanacak
Murat Daltaban nam-ı dıger ARIZA cok farklı bır rolde
Dün akşam filmin fragmanını bol bol gösterdiler film harika olmuş sahnelerin hepsi muhteşemdi kesinlikle bu filme gideceğim
osman sınav yine harika bir iş çıkarmış aksiyon sahneleri muhteşemdi
Sonunda fragmanın son halini gördüm.Ve artık sabırsızlanmaya başladım.Osman hocanın yeni efsanesini çok merak ediyorum...:img-yes:
fragmanı ilediğimde bayıldıımmmm :happy0064 hayatta kaçırmamm
kesin giderim uğur polat yaa 1numara:good:
"Pars-Kiraz Operasyonu" isimli sinema filminin galası önceki akşam yapıldı.
http://img215.imageshack.us/img215/4552/3220500fr3.jpg (http://imageshack.us)
Osman Sınav'ın yapımcısı ve yönetmeni olduğu "Pars-Kiraz Operasyonu" isimli sinema filminin galası önceki akşam yapıldı. Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Pelin Batu ve Udo Kier'in başrollerinde yer aldığı film, uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile onlara engel olmaya çalışanlar arasında geçen hikayeyi konu alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın üstlendiği "Pars-Kiraz Operasyonu" isimli sinema filminin galası önceki akşam Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da yapıldı. Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Pelin Batu, Haluk Piyes, Uğur Polat ve Udo Kier'in başrollerinde yer aldığı filmin galasına oyuncularla birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile onlara engel olmaya çalışanlar arasında geçen, fakat özünde bireysel bir hikayeyi konu edinen film, cuma günü vizyona giriyor. Filmde bir başkomiseri canlandıran Mehmet Kurtuluş, "Filmin konusu gençleri ilgilendiriyor. Özellikle bu filmde 'extacy' konusu var. Bu uyuşturucu Türkiye'de, İstanbul sokaklarında 4 YTL'ye satılıyor. 4 YTL para değil ve bu yüzden çocuklarımız çok büyük tehlike altında. İnşallah bu film en azından böyle bir tartışma yaratabilirse bizim için çok süper olur" dedi. Mehmet Kurtuluş galaya nişanlısı Desire Nobasch ile birlikte geldi. Filmde ilk oyunculuk deneyimini başrol olarak yaşayan Nida Şafak’ın oyunculuğunu çok beğendiğini söyleyen Osman Sınav, "Nida Şafak’ta bir sürpriz oldu ama ilk filminde bir insan ancak bu kadar iyi olabilir" dedi.
Filmde uyuşturucu aldıktan sonra sınıf arkadaşlarının tecavüzüne uğrayan 'Beril' karakterini canlandıran Duygu Şen, "Kendimi iyi buldum. Bir oyuncu açısından cüretkar sahnelerin diğer sahnelerden bir farkı olduğunu düşünmüyorum" dedi
Seyirci 'Pars'ı sevecek bu film çok izlenecek
http://img180.imageshack.us/img180/1723/565252a25162e84a890e72alr8.jpg (http://imageshack.us)
Uyuşturucu sorununu konu alan 'Pars-Kiraz Operasyonu' adlı filmin galası önceki akşam yapıldı. Filmin yönetmeni Osman Sınav, "Galaya iki bin kişi geldi. Eminim sinemaya da çok sayıda seyirci gelecek. Seyirci bu filmi sevecek" diye konuştu..
Yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın üstlendiği 'Pars-Kiraz 'Operasyonu' adlı filmin galası önceki akşam TİM Show Center'da yapıldı. Aralarında Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Pelin Batu, Uğur Polat ve Udo Kier'in de bulunduğu oyuncuların rol aldığı filmin galasına yaklaşık 2 bin davetli katıldı. Çekimleri İstanbul, Amsterdam ve Malta'da yapılan filmin galasına katılanlar arasında Rebekka-Sinan Çetin, Ebru Cündübeyoğlu- Güçlü Mete, Zeynep Beşerler-Kenan İmirzalıoğlu çiftlerinin yanı sıra Irmak Ünal, Güneri Civaoğlu, Doğa Rutkay, Sinem Bayer, Özgü Namal, Selin Demiratar ve Sema Öztürk de vardı.
Kısmet Mehmet'eymiş
Osman Sınav, 20 Nisan'da vizyona girecek olan ve uyuşturucunun okullara girişini konu eden filmle ilgili, "Profesyonel bir iş yaptık. Eminim seyirci sayımız iyi olacak" dedi. Sınav, Kenan İmirzalıoğlu'na filmin başrolünü teklif edip etmediği yönündeki sorulara ise şöyle cevap verdi: "Kenan benim kardeşim, oğlum. O da, Mehmet Kurtuluş da çok değerli oyuncular. Biz bu filme başlarken Kenan 'Yandım Ali' filmini çekiyordu. Demek ki kısmet Mehmet'eymiş."
1.5 ay bakıştıktan sonra rolü kaptı
Tüm oyuncularının performanslarından çok memnun kaldığını belirten Osman Sınav, özellikle Nida Şafak'ın oyunculuğuna övgüler yağdırdı: "Nida aslında ressam. Bizim kostüm tasarımcımızın arkadaşı. Bir gün eğlencesine filmin kamera arkası ekibinde çalışmaya geldi. Henüz Asena karakterini kimin oynayacağı belli değildi. Birçok değerli oyuncuyla deneme çekimleri yaptık ama benim içime sinmeyen bir şeyler vardı. Bu süreçte tam 1.5 ay boyunca Nida'yla bakıştık. Zamanla benim gözüme Asena gibi görünmeye başladı. Sonra birgün Mehmet Kurtuluş yanıma geldi ve 'Pelin Batu ile ben Nida'yla çalışmak istiyoruz' dedi. Sonra da Nida, Asena oldu. Bence kendisi oyunculuğa kesinlikle devam etmeli. Bu işte son derece başarılı."
Proje de süper oldu mesajı da!
Mehmet Kurtuluş
Filmde Pars karakterini canlandıran Mehmet Kurtuluş şöyle konuştu: "Osman Sınav bana bu rolü geçen yaz teklif etti. İstanbul sokaklarında 4 YTL'ye extacy satılıyor. Çocuklarımız büyük tehlikede. Bu film uyuşturucu konusunda bir tartışma yaratabilirse gerçekten süper olur."
Udo Kier:
'Armageddon' ve 'Dogville' gibi Hollywood prodüksiyonlarında rol alan ve filmin oyuncuları arasında yer alan Udo Kier, ilk defa Türk yapımı bir filmde rol almanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Kier, "Çok güzel bir proje oldu" dedi.
Nida Şafak:
Filmde ilk oyunculuk deneyimini yaşayan ve Atilla'nın sağ kolu Asena'yı canlandıran Nida Şafak şunları söyledi: "Osman Bey'in takdiriyle sürpriz bir şekilde kamera arkasından kamera önüne geçtim. Hayat gerçekten sürprizlerle dolu. Böyle bir projede rol aldığım için çok
Uyuşturucu ile mücadele Sınav'dan geçti
Geçen hafta Sabah'ın eski polis muhabiri Emrullah Ergenç ile konuşuyordum. Hollanda'nın narkotik büro şefi, Emrullah'a demiş ki; "Eskiden Afganistan'dan gelen uyuşturucu, Türkiye üzerinden Avrupa ve Amerika'ya gidiyordu. Siz sadece köprüydünüz. Ama ticaret şimdi İstanbul'da mola veriyor ve uyuşturucunun bir kısmı burada tüketiliyor. Büyük bir tehlike içindesiniz..." Sonra Emrullah dedi ki, "Abi, polis raporlarında var. İstanbul'un gece hayatında haftada 2 milyon uyuşturucu hap el değiştiriyor..." Yeniden yazıyorum: Haftada 2 milyon hap! Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav'ın "Pars: Kiraz Operasyonu" filminin galasına giderken, bu konuşmaların yanı sıra Yeşilay'ın son raporu da beynimde dönüp, duruyordu: "Türkiye'de uyuşturucuya başlama yaşı 12'ye indi!.." Ve filmde bir uyuşturucu tacirinin lâfı beynime kazındı: "Eskiden tarlada yetişen otu satıyorduk. Nasıl olsa gavura gidiyor, boş ver diyorduk. Şimdi tarlada yetişeni satıyor, laboratuarda yapılanı alıyoruz..." Pars, son yıllarda Babam ve Oğlum'dan sonra beni en çok etkileyen film oldu. Osman Sınav 5 milyon doları havaya savurmamış. Herkes tarafından izlenmesi gereken bir "ibret belgesi" oluşturmuş. Filmin üstün teknik özelliklerini, Torben Forsberg'in muhteşem görüntü yönetmenliğini, hepimizin ağzını açık bırakan finaldeki vurucu İstanbul turu sahnesini, aksiyon karelerindeki gerçekliği, Murat Daltaban'ın etkileyici oyununu uzun uzun anlatacak değilim. Filmi özellikle, "her şeyden bihaber yaşayan ebeveynlere" tavsiye ediyorum. Gidin ve çocuklarımızın bedenlerinin, ruhlarının uyuşturucu baronları tarafından nasıl kemirildiğini görün. Gidin ve Osman Sınav'ın asetat (film hammaddesi) arasına ustaca yerleştirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik mesajları cebinize koyun. Çünkü onlar, çocuklarınızı büyütürken size çok yardımcı olacak. Osman Sınav'ı bu sütunlarda Kurtlar Vadisi ve Acı Hayat'taki şiddet içeren, mafyaya özendiren sahneler için çokça eleştirdim. Ama bu kez galadan sonra ellerini hararetle sıktım. Osman Sınav kendi "sınavını" başarıyla verdi. Şimdi sıra hepimizde... "Pars: Kiraz Operasyonu" için bir tek çekince koyuyorum: Filmde sert bir seks sahnesi var. Aslında Sınav bunu, gençlerin haplandıktan sonra nasıl şuursuz bir hale geldiklerini vurgulamak için çekmiş. Ama acaba sahnenin bu kadar "sert" olmasına gerek var mıydı? Zira ben bu filmi ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte izlemelerini çok arzuluyordum. Bu arada ünlü yönetmen, kameraların önünde bana bir de söz verdi: "Sırf Yüksel Aytuğ için bir de aşk filmi çekeceğim" dedi... Ben aşk filminden vazgeçtim sevgili Osman Sınav. Sen bize alkolün dehşetini, trafik cinnetini, okulda terör vahşetini gösteren filmler çek lütfen...
mervehaluk 19-04-07, 20:05 http://www.galeriturk.net/getimg/kenan_imirzalioglu_zeynep_beserler_osman_sinav_010 7.JPG (http://www.galeriturk.net)
http://www.galeriturk.net/getimg/kenan_imirzalioglu_zeynep_beserler_osman_sinav_sel in_demiratar_0047.JPG (http://www.galeriturk.net)
http://www.galeriturk.net/getimg/mehmet_kurtulus_0060.JPG (http://www.galeriturk.net)
http://www.galeriturk.net/getimg/mehmet_kurtulus__0023.JPG (http://www.galeriturk.net)
http://www.galeriturk.net/getimg/osman_sinav_0098.JPG (http://www.galeriturk.net)
http://www.galeriturk.net/getimg/ozgu_namal_selcuk_yontem0089.JPG (http://www.galeriturk.net)
http://www.galeriturk.net/getimg/pars_oyunculari_0074.JPG (http://www.galeriturk.net)
galadan birkaç görüntü:img-wink:
Aroması yerinde narkotik
Yaklaşımı nedeniyle “Deliyürek”ten hazzetmesek de “Yalancı” ile kalbimizi kazanan Osman Sınav’dan hep umutluyduk. Onun isterse eski usul sağlam avantürlere ya da yeni moda aksiyonlara imza atabileceğini, bu tarzın tanınmış isimlerinden örneğin Joel Schumacher’den eksiği olmadığını düşünüyorduk.
“Pars: Kiraz Operasyonu” bunun canlı kanıtı. Osman Sınav asıl isteğinin aşk filmi çekmek olduğunu söylese de Narkotik Şube’nin, kolları ahtapot misali her yana uzanan uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadelesini konu alan polisiyefilmde gayet başarılı oldu.
“Pars: Kiraz Operasyonu” aksiyon yoğunluğu o kadar yüksek olmasa da “Görevimiz Tehlike” tadında izlenebilen bir film. Özellikle filmin başındaki bir takip sahnesinde Mehmet Kurtuluş’un hareket halinde bir TIR’ın üstüne tırmanıp şoför mahalline camdan girmesi sahnesi çok iyi çekilmiş. Kurtuluş’un Tom Cruise misali yıldızların aksine dublör kullanmaması da ayrıca takdire değer.
Film, okullarda satılan, özellikle lise öğrencileri arasında gitgide yaygınlaşan ecstasy hapı başta olmak üzere uyuşturucu ticaretine, idealist bir komiser aracılığıyla odaklanıyor. Bir operasyon sonrası, iki taraflı oynayan muhbir tarafından annesiye birlikte öldürülen babasının yolundan giden komiser, geçmişteki cinayetten kucağında kardeşiyle rastlantı sonucu kurtulur. Ama üzeri kiraz baskılı yeni bir ecstasy dağıtımını takip ettikleri sırada kardeşi, o hapı kullanan arkadaşları tarafından öldürülür.
Ucu açık bir son
Bizim bildiğimiz ama onun zamanla keşfedeceği bu talihsiz rastlantı, kader denebilecek bir başka rastlantıya da bağlanır. “Pars: Kiraz Operasyonu” günahıyla sevabıyla Amerikan tarzı polisiyenin bütün klişelerine sahip: İlahlaştırılan baba (hatta o kadar ki annesini de öldüren katilden hep babamın katili diye bahsediyor Komiser Atilla); meslektaş olma dezavantajıyla bir türlü aşka dönüşemeyen biri kadın diğeri erkek iki ortağın ilişkisi; elemanlarıyla yüksek makamlardan gelen siyasi baskı arasında tampon görevi yapan tatlı-sert Emniyet Müdürü; uyuşturucu baronunun dış ve iç mihraklarla haşır neşir oluşu vs. vs.
Bu türde bir filmden beklenen her şey, hatta “Miami Vice” misali ucu açık ve karanlık bir son “Pars”ı izlenir kılan. Ahlaki yaklaşımını biraz fazla vurgulaması, oyunculukları (Murat Daltaban’ın etnik kökeniyle kalleşlik katsayısı doğru orantılı kılınmış Haşhaşi karakteri hariç) ve diyalogları Amerikanvari bir yüzeysellikte bırakması eksileri sayılabilir. Ama bütün olarak “Pars: Kiraz Operasyonu” gayet çekici bir gişe filmi.
http://farm1.static.flickr.com/101/302235394_24dd375abd.jpg?v=0
"Vizyondakiler" bölümüne tasinmistir.
Saygilar,
Dizifilm.com Moderatörü
MasalTeam
http://img260.imageshack.us/img260/7729/24306qd9.jpg (http://imageshack.us)
http://img180.imageshack.us/img180/3526/24307mo1.jpg (http://imageshack.us)
http://img260.imageshack.us/img260/9831/24311le0.jpg (http://imageshack.us)
http://img180.imageshack.us/img180/7100/24338ga2.jpg (http://imageshack.us)
HaLuK PİYESss 20-04-07, 16:45 arkadaslar filme gittim..gitmeyenler için söylüyorum şiddetle öenerim bu filmii,harikaaa
angel_fatma 21-04-07, 16:48 Filme bugün gittim ve izlediğim filmler içinde en en en iyisi diyebilirim.
Çok başarılı bir kadro.Şöyle düşünmeyin tanıdık oyuncu yok diyede gitmemezlik etmeyin :img-yes:
Filmin başlangıç sahnesinde bir kısım var duygulu bir sahne kısacası filmde iki tane dugusal sahne vardı yani kız olmamdanmıdır nedir:img-hyste
Çok güzel bir iş çıkarmışlar herkesin görmesini izlerim ve tavsiye ederim Osman Sınav'ı da kutlarım Haluk Piyes hayranları filme üzülebilirsiniz :sad53: çok gençmiş lise son öğrencisi rolünde :img-yes: Mehmet Kurtuluş'a gelince keşke benim abim olsaymış diyicem:img-hyste
Az önce sinemada izledim. Türk filmleri arasında kaliteli yani. Uğur Polat ve Haşhaşi nin olduğu ilk 10 dakika gerçekten çok etkileyiciydi. Sonrası da öyle olsa idi gerçekten başyapıt olabilirdi film.
Biraz klasik geldi bana işleyiş itibari ile, hani sonunu da biliyoruz filmin :) Aslında aksiyon filmi, çok şeyler de beklememek lazım, aksiyon sahneleri de başarılıydı ayrıca.
Oyunculuklara gelirsek, Mehmet Kurtuluş çok hareketli bir abi, tipi de müsait böyle filmlere :) Başarılıydı, bazı sahneleri iyi yansıtamadı gibi geliyor bana ama, o da oynadığı rolün "harbi" olmasından dolayı. Asena ile İnci karakterleri de güzel iş çıkarmışlar. Pelin Batu her zamanki asaleti ile arz ı endam eyledi. Haşhaşi rolündeki abi de çok usta oynadı bence, gerek genç halini oynayan, gerekse 16 yıl sonraki hallerini oynayan iki oyuncu da muhteşemdi. Udo Kier de fazla sırıtmadan güzelce eklenmiş filme, çok başarılı idi. Selçuk Yöntem fazlaca misafir duruyor, çok ufaktı rolü :)
Rahatsız edici sahneler var, sanırım oradaki aşırılık uyuşturucunun esas yüzü böyledir diye abartılmış.
İyi film.
filme dün gittim gerçekten türk sinemasının en iyi filmleri arasında diyebilirim gerçekten çok güzel :good:
filmin başı zaten süperdi herşeyiyle çok güzel ve sıkılmadan izlebilceğimiz bir film:img-wink:
filmi izlemek bugün nasip oldu bana. filmden çıkalı 5 saat oldu ama ben hala etkisindeyim osman sınav ve ekibini bu kadar başarılı bir film yaptıkları için tebrik etmek lazım.özellikle şu tır takip sahnesine bayıldım. hollywood aksiyonlarına taş çıkartır bu film
http://img464.imageshack.us/img464/9812/pars1wg6.jpg (http://imageshack.us)
http://img464.imageshack.us/img464/7553/pars9fs5.jpg (http://imageshack.us)
http://img394.imageshack.us/img394/4536/pars13xt3.jpg (http://imageshack.us)
http://img394.imageshack.us/img394/1387/pars17sr0.jpg (http://imageshack.us)
http://img394.imageshack.us/img394/1200/pars16gu4.jpg (http://imageshack.us)
http://img394.imageshack.us/img394/5420/pars22fk7.jpg (http://imageshack.us)
http://img394.imageshack.us/img394/4525/pars18ia1.jpg (http://imageshack.us)
computerhand 22-04-07, 21:36 bende filime cumartesi günü gittim başları birinci bölümü gayet güzeldi ama ikinci yarısında çok fazla sıkıldım
ortalamanın üstünde..
bu filmi uzun zamandır heyecanla bekliyordum,son dönemde türk filmlerinin yakaladığı başarı beni süper bi film izleyeceğim konusunda ikna etmişti,ama gerçekten beklediğimi bulamadığımı söylemek zorundayım.kesinlikle başarısız bir film değildi ama uzayan süresi gereksiz sahnleleri,ve ucu açık kalan olaylarıyla beni tatmin etmedi,aslında çok tuhaf bi film pars ,,yani ne hissettiğinizi anlamak güç olacaktır eminim,ilk yarıda çok gerildim ağladım,sinirlerim bozuldu,ama ikinci yarı sanki bu filme ait değil gibi durağan ve sıkıcıydı,kesinlikle aksiyon filmi değil karşımızdaki zaten..biraz macera soslu toplumsal bi yaraya parmak basmaya çalışan bir dram..
mehmet kurtuluşu bozuk türkçesine rağmen beğendim,pelin batuyu her zamnki gibi itici buldum,genç bir kız var ismini bilmiyorum ama sanırım ismini öğrenelim diye baya teşhir etmişler kızı bence yazık olmuş ,filmde tecavüz diye nitelendirilen uyuşturucunun sapkınlığını yansıtan sahne tabiri caizse iğrençti,uyuşturucudan uzak duralım diyemi çekmişler bilemiycem ama...
veeee filmin iki yıldızı nida şafak ve murat daltaban
çok çok başarılıydılar,nida şafak güzel olmadan çekici nasıl olunur onu göstermiş bu filmde,devrem süper kelime bayıldım..
murat daltaban ise efsanemin oyuncularından biri diye değil:) gerçekten övgüleri fazlasıyla hakeden bi oyuncu her zamanki gibi döktürmüş onu izlemeye doyamadığımı söylemeliyim..
gereğinden fazla uzun bi yorum oldu sanırım, son olarak izleyin ama çok çok şey beklemeyin..
kaçma,,kaçarsan yorgun ölürsün.. bu cümleyide hayatım boyunca unutmam heralde:)
http://img70.imageshack.us/img70/9002/pars18nk2.jpg (http://imageshack.us)
http://img440.imageshack.us/img440/9609/pars24lj6.jpg (http://imageshack.us)
http://img444.imageshack.us/img444/7236/pars25tp9.jpg (http://imageshack.us)
mervehaluk 24-04-07, 21:22 harika yaa ben bu filmi aylardır bekliyordum bugün gidebildim ancak en sevdiğim oyuncular bu filmde ve en sevdiğim yönetmen Osman Sınavın filmi tabi ki eğer sinemaya gidecek olan varsa şiddetle öneririm,pars:kiraz opersayonu
HaLuK PİYESss 25-04-07, 08:19 “Pars” bir efsaneyi bitirdi…
Sinemalarda “Bir Osman Sınav filmi” daha vizyona girdi. “Pars – Kiraz Operasyonu”nu TİM’deki galasında izledim. Bolca aksiyon ve dramın yer aldığı filmin sonunda perdeye yansıyan yazılar yıllarca belleklerimize kazınan bir efsanenin de sonunu getirdi.
Şimdiye kadar görünürde yaptıkları ciddi bir ticari faaliyet olmamasına karşın birden zenginleşenler için ne denirdi hep: “Bir kilo toz, bir otobos…” Osman Sınav’ın uyuşturucunun toplumda açtığı yaraları beyazperdeye aktardığı bu film nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile özellikle de Narkotik Şube ile ciddi bir iletişim içinde olduğunu aylar önce basın toplantısında açıklamıştı. O nedenle Sınav’ın filmin sonunda verdiği bilgilerin gerçeği yansıttığı kanaatindeyim. İşte filmin sonunda beyazperdeye yansıyan uyuşturan bilgiler: “Afganistan’da kilosu 500 dolardan yola çıkan eroin ... Hakkari’den Türkiye’ye girdiğinde, 8 bin dolar ... Yüksekova’da işlenip İstanbul’a ulaşınca, 25 bin dolar... İpsala’dan Yunanistan’a geçince, 50 bin dolar ... Avrupa’yı kat edip Londra’ya vardığında, 100 bin dolar ... Okyanusu geçip New York sokaklarına çıktığında, 160 bin dolar ... Dünyada, petrol dahil hiçbir şey bu parayı kazandırmıyor!” Hani “bir kilo toz bir otobos” idi… “Toz” mu çok ucuzladı, “otobos” mu çok pahalılaştı bilemem. Ama “Pars”ın ortaya koyduğu bu tablo bir “şehir efsanesi”nin sonunu getirdi.
Ali Eyüboğlu
Hollanda ve Belçika'da, 26 Nisan Perşembe günü gösterime girecek olan "Pars: Kiraz Operasyonu" adlı film, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da basın mensuplarına tanıtıldı.
Basın gösteriminin ardından açıklama yapan Multi Tona Film sorumlusu Tonguç Yüksel, filmin, Hollanda'da aynı günde toplam sekiz, Belçika'da ise dört kentte gösterilmeye başlanacağını belirtti.
Tonguç, filmin eroin kaçakçılığı gibi çok güncel bir konuyu işlemesi ve Hollanda'yı da mekân olarak kapsaması dolayısıyla daha çok seyircinin ilgisini çekmesini beklediklerini söyledi.
Yapım ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın üstlendiği, başrollerinde Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem ve Pelin Batu'nun yer aldığı film, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik biriminin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelesini ele alıyor ve okullara kadar yayılan uyuşturucu kullanımının yarattığı tehlikelere dikkat çekiyor.
Arkadaşlar filmi herkese şiddetle tavsiye ediyorum.Son aylarda gittiğim en güzel film.İki gün önce gittim hala etkisinden kurtulamadım.Birlikte gittiğim arkadaşlarla da hala bunu konuşuyoruz.(hatta benim gibi Mehmet Kurtuluş'tan etkilenen bi arkadaşla artık birbirimize "Devrem" diye sesleniyoruz.Bu kelimeye bayıldım)Oyuncuların hepsi harika,çok sürükleyici bir film.Baştan sona hiç sıkılmadan, hatta(biraz duygusal olduğum için) bazı sahnelerinde ağlayarak izledim...
esma-selim005 25-04-07, 20:24 filme geçen pazar gittim hala etkisindeyim.
Osman Sınav ve tüm film ekibi muhteşem bir iş çıkarmış. Çok güzel noktalara parmak basılmış ve en önemli olanıda uyuşturucu illetinin kötülüğünden ve bu illetin sonucunda olabilceklerin en kötülerini tüm gerçekçiliğiyle seyircinin önüne sermişler. Çok güzeldi.:good:
Film uyuşturucu ve meşhur "kaçma.. kaçarsan yorgun ölürsün" cümlesine kurulmuş. Gitmeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. cd, dvd hikaye, salonda izlemek bambaşka...
Filmi gidip izlemesem herkezin yorumuna bakarak çok farklı şeyler düşünebilirdim (bu forumlarda Çılgın Dersane ve türevi filmler için yapılan yorumlar aklıma geldikçe de tüylerim diken diken oluyor), fakat böyle bir durum olmadığı için bana göre bu film Osman Hoca'nın en kötü yapımıdır (yönetmenlik yaptığı).
Her ne kadar fanatik bir Osman Sınav seveni de olsam maalesef ki bu gerçeği değiştirmiyor.Umarım bu film Osman Hocamızın nazar boncuğu olur...
merveilleux 29-04-07, 01:48 Isvicre'de gösterime girecek mi?
Tarihini ve nerde gösterime giricegini bilen varsa, bunu bizimle paylasirsa sevinirim.
Sevgiler
Osman Sınav’ın yönetmenliğini üstlendiği, Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak ve Selçuk Yöntem’in başrollerini paylaştıkları "Pars: Kiraz Operasyonu" filmi, vizyona girdiği ilk haftada (20-26 Nisan) elde ettiği 189 bin 829 seyirci sayısıyla haftalık box office listesine birinci sırada yer aldı.
4 milyon dolar bütçesi ve aksiyon sahneleriyle dikkatleri çeken film, uyuşturucu kaçakçılarıyla narkotik polisleri arasında geçen mücadeleyi konu alıyor.
20-26 Nisan Box Office
1. Pars: Kiraz Operasyonu: 189.829
2. Kusursuz Yabancı: 69.605
3. Asterix Vikinglere Karşı: 48.903
4. Messengers: 47.361
5. Norbit: 55 25.804
http://img54.imageshack.us/img54/6097/hjkjkkwa4.jpg (http://imageshack.us)
Kostümcü Nida artık oyuncu
http://img57.imageshack.us/img57/2218/3289971xe8.jpg (http://imageshack.us)
Film ekibine kostümcü olarak girip, başrol oyuncusu olarak çıkan Nida Şafak, ilginç öyküsünü Kelebek'le paylaştı.
Geçen yıl bu zamanlar ne yapıyordunuz?
Bodrum’a gitmiştim. Yaratıcılığımla ilgili bir ortam değişikliğine ihtiyacım vardı. Bir haftalığına gitmiştim ama yaklaşık bir ay kaldım. Çünkü ailem 13 yıldır orada yaşıyor.
Siz neden orada yaşamayı düşünmediniz?
Babam inşaat mühendisi. Onun işi gereği 1994’te Bodrum’a yerleştik. Aslında doğma, büyüme Erenköylü’yüm. Oraya taşınınca Bodrum Anadolu Meslek Lisesi Resim Bölümü’nde okudum. Üniversite için geri dönmek zorunda kaldım. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Seramik Bölümü’nü bitirdim. Geçen yıl bu zamanlar Muğla Güzel Sanatlar’da kariyer yapmayı planlıyordum. Master yapmak için çalışmalara başlamışken, Osman Sınav’ın "Pars: Kiraz Operasyonu" çıktı karşıma!
http://img116.imageshack.us/img116/2519/3289978ot0.jpg (http://imageshack.us)
Osman Sınav tarafından nasıl keyfedildiniz?
- Filmin kostüm tasarımcısı Gülümser Gürtunca arkadaşımdı. "Nida’cığım, kostüm işinde birlikte çalışalım" dedi. Ben de kabul ettim. Kostüm işi için senaryoyu yaladık, yuttuk. Bu arada ekip toplantıları yapıyoruz. Osman Bey’le ilk tanışmamız da böyle gerçekleşti. Filmin tüm karakterleri belli oldu. Hepsinin ölçülerini aldık. Asena hariç! Bu arada Osman Bey’le bizim bir bakışma trafiğimiz oluştu! Hiç beklemediğim zamanlarda beni seyrettiğini görüyordum. Ekipten birkaç kişi; "Asena tam senin tipin. Başlayalım çekimlere artık" diye işi gırgıra vuruyordu. Şaka yaptığımız için bu konuşmaları hiç kaale almadım tabii! Daha sonra Osman Sınav; "Seni her geçen gün daha fazla Asena gibi görüyorum" deyince o an kafama dank etti! Şaka yaparken iş ciddiye bindi! Önce bir deneme çekimi yaptık. Normalde çok heyecanlı bir tipim ama hiç heyecanlanmadım. Sanki evimizin arka bahçesinde oyun oynuyormuşuz gibi iki sahne çektik ve Osman Bey; "Kaç haftadan beri bir karın ağrım vardı. Meğer Asena’mız gözümüzün önündeymiş. Yeni oyuncumuz Nida Şafak’tır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Baştan her şey şakaydı. Kabul ama hiç içinizden "Keşke" diye geçmedi mi?
- Bu durum çoğu genç kız için peri masalı tadında bir şey! Film gibi sanki: Yönetmen görüyor ve; "İşte bu kız" diyerek, sizi keşfediyor! Ama bugüne kadar oyunculukla ilgili arzu ve isteğim olmadı! Fakat bu teklif gururumu okşadı.
Peki çekimlerde zorlanıp; "Neden kabul ettim bu teklifi" dediğiniz oldu mu?
- "Ne işim var benim burada" deyip, zorlandığım anlar oldu. Nefes almak ve yalnız kalmak istiyorsunuz. Fakat öyle bir lüksünüz yok. Yine de öyle bir şey oluyor ki; "Tanrım bu deneyimi yaşadığım için teşekkür ederim" diyorsunuz. Benim sloganım: "Hayat sürprizlerle doludur!"
Peki bundan sonra oyunculuğa devam etmeyi düşünüyor musunuz?
Çok keyif aldım, niye düşünmeyeyim!
http://img57.imageshack.us/img57/5871/3289979ol1.jpg (http://imageshack.us)
Senaryo belli olmasaydı ve Asena’ya Nida hayat verseydi... Nasıl biri olurdu Asena?
Ben senaryoyu okuduğum da; "Hatun süpermiş, tam benlik" demiştim. Benim maskülen bir tarafım vardır. Bir de seramikçi olduğumuz için okulun ameleleriydik! Asena’nın kendime yakın bulduğum tarafları çok fazla. Ama aşkı konusunda çok melül. Açıkçası ben biraz daha yüz bulmayı bekliyordum ama ikinci filmde inşallah!
Çıplaklık benim için riskliydi
Oyunculuğunuzu nasıl buldunuz?
- Kendimi izlediğimde bazı boşluklarım olduğunu farkettim. Sonuçta ben ressamım ama şimdiden "Oyuncuyum" diyemem! Çünkü bu tamamen tecrübeyle alakalı.
Bu filmde başrol oyuncususunuz. Duygu Şen’in çıplak sahnelerinin sizin
rolünüzün önüne geçtiğini düşünüyor musunuz?
-Çok zor bir şeyin altından kalktı Duygu... "Helal olsun" diyorum.
Size Asena değil de Duygu Şen’in canlandırdığı Beril rolü teklif edilseydi kabul eder miydiniz?
-Çok tuzak bir soru bu! Duygu zaten oyuncuydu ve oyunculuğun gereklerini yerine getirdi. Benim kafamda oyuncu olmak gibi bir şey yoktu. Oyunculuğu düşünmemiş bir insan için çıplaklık biraz fazla riskli!
Fakat bundan sonra oyunculuk yapmak istediğinizi söylediniz. Çıplaklığa evet der misiniz?
- Önüme çıkacak projeye ve o günkü ’bana’ göre değişir!
sude-elvin 06-05-07, 04:47 bende dün aksam gittim filme. tam bekledigim gibi degildi ama biran bile sıkılmadan izledim dahada uzun olsa yine sıkılmazdim heralde buda biraz sevdigim oyuncularin olmasindan kaynaklaniyor sanirim. mehmet kurtulus cok iyi bi secim olmus nida safakta öyle cok begendim. bazi arkadaslar gibi pelin batuyu bende itici buldum. haluk piyesle mehmet kurtulusu kardes olarak izlemek cok güzeldi ama neyazikki kisa sürdü. cok mükemmel olmasada izlenmesi gereken bi film bence.
Bende filme gittim geçenlerde.Yazdıklarınızı okuduğumda filmin genel olarak beğenildiğini anladım.Ben filmden hiç memnun kalmayanlardanım.Evet kabul ediyorum ilk başları çoketkileyiciydi.Yani ilk 15 dk kadar tüylerimin diken diken olduğunu hissettim fakat sonrasında filmden tamamen koptum...
Şimdi sevenlerine haksızlık etmek istemiyorum ama Pelin Batu'da Mehmet Kurtuluşta çok yapmacık geldiler bana.Tabi ki bu benim izlenimim...
Harika.O uyuşturucu çarkının nasıl işledğini,o baronların nasıl oyunlara başvurduğunun tam bir paranoması.Harika.Kurtlar vadisinin ilk 55 bölümünün ve bumerang cehennemi filminin hayranıysanız.Bu film sizin için vazgeçilmez!!
Mutlaka görün ve Türk yapımı bir filmle gurur duyun:good:
ya film çok uzundu belki o yüzden izleyici biraz sıkılmış olabilir ama ben mehmet kurtuluşu fatih akın'ın filmlerinden biliyorum oyunculuğu çok güzel bence,,bana kalırsa film iyiydi en azından verdiği mesaj var,,
http://img207.imageshack.us/img207/6999/kvfbet5.jpg (http://imageshack.us)
dün akşam gittim ve tek kelimeyle harika filim bugüne kadar seretigim Türk filimlerinin içinden en iyilerinden bence filim uzundu ve ben zamanın nasıl geçtigini biran bile anlayamadım gerçekten özelikle gençlerimizin izlemesi gereken filim yani tüm ekim oyuncusundan ,kameramanına , yönetmeninden çaycısına varana kadar tebrik ediyorum gereke konusuyla gerek oyuncusuyla gerekse sahneleriyle çok etkileyiciydi bu zaman kadar segretigim filimler hakkında hiç burda yorum yapmamıştım ama bu sefer kendimi tutumadım şidetle tavsiye ediyorum imklanı olan herkez izlesin bana hak vereceksiniz
http://img169.imageshack.us/img169/4907/mehmetkurtulus001nv1.jpg (http://imageshack.us)
http://img508.imageshack.us/img508/5746/buyukfilm42ha8da6.jpg (http://imageshack.us)
http://img169.imageshack.us/img169/6305/ortafilm22kr8.jpg (http://imageshack.us)http://img508.imageshack.us/img508/6824/3180086sa8.jpg (http://imageshack.us)
http://img408.imageshack.us/img408/7425/3178760cn5.jpg
çok sevgili EvaLongoria arkdaşımın çalışmları ben çok beyendim :)
http://img402.imageshack.us/img402/296/untitled1js4.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/1597/untitled2yi8.jpg
http://img503.imageshack.us/img503/9687/untitled3se1.jpg[/QUOTE]
tekrara teşekürler eva :)
movie_monster 31-05-07, 20:11 2. sınıf hollywood action filmlerinden çok fazla bi farkı yoktu.oyunculuklar kaydadeğer değildi.beni en çok yanıltan mehmet kurtuluşun oyunculuğu oldu anladımki o bu tarz filmlerin adamı değil her ne kadar kalıbı bu tarz filmlere uysada oyunculuk anlamında daha çok sanatsal yapımlarda yer almalı.ama en azından bi şeyler yapmaya çalışılmış verilen emeğe saygı duymak anlamında izlediğime pişman olmadım.
bu film herseyden önce tamamen farkli bir film, bazi arkadaslar 2. sinif hollywood filmi diyorlar ama sunu unutmayalimki bu bir türk filmiydi hollwood degil, egerr osman sinav bir hollwood filmi yaparsa ozaman görürüz!
bu filmi elestirenler olacak taabiki ama elestirmeden önce böyle bir yada buna benzer bir türk filmi varmi diye sormamiz gerekir kendimize ? bunu göz önüne alip sonra elestirmemiz gerekir bence!
mehmet kurtulus tamamen bu rol icin en uygun bir tip, elestirebilecegim sadece bir konu var oda türkcesini düzeltmesi gerekir ama filmdeki karakteride almanyada yasayip büymüs bir adami canlandiriyor yani o karakterin türkcesi bozuk olmasi gayet normal osman sinav bu arayi cok iyi kapatmis ! buda osman sinav en kücük detaya bile dikat ediyor mesajini alabiliriz!
gisede basarili olmamasi tamamen farkli br film olmasindan kaynaklaniyor, türk miletti alismasi gerekir bu tarz filmlere bence, nitekim osman sinav parsin devamini ve dizisini yapmayi da düsünüyor, ben tamamen arkadasindayim bu tarz türk filmlerinin, türk sinemasinin kalitesini artiriyor diye düsünüyorum !
ceren durul 25-09-07, 21:55 bu filmi izlemek istiyordum ama nasip olmadi;
izleme sebebimde haluk piyes yüzünden; ve bakalim osman sinav nasil bi is cikarmis diye; ama netten bulamadim
yardimci olacak biri varsa bana ö.m atsn bi zahmet ... :icon_whis
Filmi beğenenlerin olabileceği gibi beğenmeyenleride olacak ama önemli olan verilmek istenen mesajı almak. Eğer salondan o mesajı alarak çıkarsanız filmi beğenip beğenmediğinizin önemi kalmaz.
Ben beğendim filmi. Türk Sineması için önemli bir film. Evet, bayağı bir hatalar vardı filmde, yeri geldiğinde sıkıyordu, yoruyordu insanı ama kabul etmek lazım ki ülkemizin son zamanlarda yapılan en önemli işlerinden, filmlerinden birisi.
Filmin vermek istediği mesajı almak önemli bence. Ben aldım. Osman Sınav da çok çok iyi verdi o mesajı.
Tecavüz sahnesi çok uzundu. Belki o kadar abartılmadan bir şeyler yapabilirdi ama tek amacı orada gişe değil "ex"in neler yapacağını anlatmaktı Osman Sınav'ın.
Film çok çok iyi yansıttı eroin ticaretini. Umarım ikinci filmi de çekilir. Şu aralar dizisi başlayacak. Umarım dizisi, filmi kadar güzel olur.
Oyunculuklara değinecek olursak M.Kurtuluş rolünde başarılıydı. Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Haluk Piyes, Duygu Şen, Udo Kier de öyle. Her biri rolünü bana yaşatmayı başardı.
Bu filmi çeken isim olan Osman Sınav'a teşekkürlerimi iletmek isterdim.
DVD ve VCD'leri satıştadır. Genel bilgiyi; www.kanaldhomevideo.com sitesinden alabilirsiniz.
Show TV'de de yakın bir zamanda TV'de İlk Kez olarak yayınlanacak.
Bilginize ;)
HeRMioNeKaiBa 12-01-08, 12:09 pars filmi avatar ve imzaları
http://img162.imageshack.us/img162/2608/30223539424dd375abdsn2.jpg+http://img162.imageshack.us/img162/6015/24338ga2wf2.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/9395/24306qd9tr9.jpg
+
http://img162.imageshack.us/img162/8649/balksz8au8.jpg
+
http://img266.imageshack.us/img266/1485/mehmetkurtulus001nv1dq0.jpg
bu filmde irmak ünal da rol almismiydi acaba ?
Evet ancak fazla rol almadı. Toplamda 5 dakika ya gözüktü ya gözükmedi.
Filmi dün izledim gerçekten doyurucu bir film olmuş Osman Sınav yine başarılı bir iş çıkartmış.Murat Daltaban filmdeki performansı müthişti ayrıca;Duygu Şen ve Pelin Batu'da çok iyiydi.Tecavüz sahnesi baya bi açıktı Osman Sınav'ın böyle bir sahne yazmasına/çekmesine şaşırdım :D Ben filmi beğendim tavsiye ederim
http://img341.imageshack.us/img341/5109/pars01cg3.png (http://imageshack.us)+http://img341.imageshack.us/img341/1425/pars02ha3.png (http://imageshack.us)+http://img341.imageshack.us/img341/8086/pars03yk3.png (http://imageshack.us)+http://img341.imageshack.us/img341/5285/pars04ae9.png (http://imageshack.us)
http://img118.imageshack.us/img118/717/pars05yb4.png (http://imageshack.us)+http://img118.imageshack.us/img118/8724/pars06fg0.png (http://imageshack.us)+http://img118.imageshack.us/img118/5576/pars07ly1.png (http://imageshack.us)+http://img118.imageshack.us/img118/9981/pars08xf4.png (http://imageshack.us)
http://img530.imageshack.us/img530/910/pars09aa1.png (http://imageshack.us)+http://img513.imageshack.us/img513/5121/pars10dw7.png (http://imageshack.us)+http://img530.imageshack.us/img530/834/pars11qs0.png (http://imageshack.us)+http://img98.imageshack.us/img98/9162/pars12mb4.png (http://imageshack.us)
http://img513.imageshack.us/img513/4271/pars13qk3.png (http://imageshack.us)+http://img137.imageshack.us/img137/2977/pars16ct3.png (http://imageshack.us)+http://img530.imageshack.us/img530/11/pars17qm2.png (http://imageshack.us)+http://img513.imageshack.us/img513/8933/pars18ms5.png (http://imageshack.us)
http://img513.imageshack.us/img513/1497/pars19yn4.png (http://imageshack.us)+http://img513.imageshack.us/img513/4076/pars20ya4.png (http://imageshack.us)+http://img530.imageshack.us/img530/736/pars21tu6.png (http://imageshack.us)+http://img530.imageshack.us/img530/1337/pars22yx6.png (http://imageshack.us)
Emre süpersin ya. Hangi film başlığına girsem çalışmalarını görüyorum. Bir de imza yapsaydın tam takım olurdu ya neyse. Ellerine sağlık. Birisini kullanacağım.
Filmi beğenmene sevindim. Ufak tefek hatalar dışında iyiydi bana göre. Ama gerek filmin çekimlerinin uzaması-vizyon tarihinin ertelenmesi, gerekse seçimler yüzünden sadece 385 bin gibi bir gişe yaptı. Üzücü bir durum. Ben şahsen 1 milyon rahat yapacağını düşünmüştüm. Ama olmadı. Bu da 4 filmlik projeyi mahvetti.
Osman Sınav filmi, dizi yapmayı daha önce düşünüyor muydu bilemem, ama film 4 seriden oluşacaktı. Mesela bu 2.'sini izleyecektik. Ama öyle görülüyor ki ikincisi olmayacak. İyi gişe yapsaydı (1,5 milyon gibi) ikincisi rahatlıkla projelendirilirdi.
Ama diziyi izlediğimde Zebari'yi öldürmüşler. Bu demek oluyor ki ya 2.film olmayacak, ya da olacaksa Osman Sınav bambaşka bir kadro ve hikaye düşünüyor. Zebari karakteri filmde 5-10 dakika gözüktü. Selçuk Yöntem de böyle bir karakteri canlandırdığı için çok sevinçliydi. 2.filmi Selçuk Yöntem ve Udo Kier heyecanla bekliyorlardı. Ama artık beklemeyecekler. Dizide iki lafın arasında Barudi'nin yaşamı anlatılırken Zebari'yi öldürdüğü de söylenmişti. Bu da demek oluyorki Selçuk Yöntem'i (2.film olacaksa, ben hiç sanmıyorum) baron rolünde izleyemeyeceğiz.
Oysa ilk filmde çok açık kapı bırakıldı. Ama lanet gişe yüzünden ikincisi çekilmiyor. Keşke Osman Sınav biraz daha bekleyip filmi ekim-kasım gibi soksaydı vizyona. O zaman daha iyisini elde ederdi.
Emre süpersin ya. Hangi film başlığına girsem çalışmalarını görüyorum. Bir de imza yapsaydın tam takım olurdu ya neyse. Ellerine sağlık. Birisini kullanacağım.
Filmi beğenmene sevindim. Ufak tefek hatalar dışında iyiydi bana göre. Ama gerek filmin çekimlerinin uzaması-vizyon tarihinin ertelenmesi, gerekse seçimler yüzünden sadece 385 bin gibi bir gişe yaptı. Üzücü bir durum. Ben şahsen 1 milyon rahat yapacağını düşünmüştüm. Ama olmadı. Bu da 4 filmlik projeyi mahvetti.
Osman Sınav filmi, dizi yapmayı daha önce düşünüyor muydu bilemem, ama film 4 seriden oluşacaktı. Mesela bu 2.'sini izleyecektik. Ama öyle görülüyor ki ikincisi olmayacak. İyi gişe yapsaydı (1,5 milyon gibi) ikincisi rahatlıkla projelendirilirdi.
Ama diziyi izlediğimde Zebari'yi öldürmüşler. Bu demek oluyor ki ya 2.film olmayacak, ya da olacaksa Osman Sınav bambaşka bir kadro ve hikaye düşünüyor. Zebari karakteri filmde 5-10 dakika gözüktü. Selçuk Yöntem de böyle bir karakteri canlandırdığı için çok sevinçliydi. 2.filmi Selçuk Yöntem ve Udo Kier heyecanla bekliyorlardı. Ama artık beklemeyecekler. Dizide iki lafın arasında Barudi'nin yaşamı anlatılırken Zebari'yi öldürdüğü de söylenmişti. Bu da demek oluyorki Selçuk Yöntem'i (2.film olacaksa, ben hiç sanmıyorum) baron rolünde izleyemeyeceğiz.
Oysa ilk filmde çok açık kapı bırakıldı. Ama lanet gişe yüzünden ikincisi çekilmiyor. Keşke Osman Sınav biraz daha bekleyip filmi ekim-kasım gibi soksaydı vizyona. O zaman daha iyisini elde ederdi.
Beğenmene sevindim Ecr :) Tamam İMzada yaparım.
Evet ya ufak tefek hatalar vardı ama bu işin tuzu biberi,Her filmde mutlaka vardır :) Gayet zevkli bir filmdi:)
İkincisinin olmasını bende çok isterdim,Diziyi çok takip etmiyorum Zebari ölmüş demek.
Ama ne biliyim belki 2. gelir filmin dizide tuttu(sayılır) İnşallah olur öyle bişey...
Ecr bak istedin yaptım :D
http://img104.imageshack.us/img104/2990/pars23un9.png (http://imageshack.us)
http://img301.imageshack.us/img301/6375/pars24ye2.png (http://imageshack.us)
Renkler çok güzel oldu :happy0064
Beğenmene sevindim Ecr :) Tamam İMzada yaparım.
Evet ya ufak tefek hatalar vardı ama bu işin tuzu biberi,Her filmde mutlaka vardır :) Gayet zevkli bir filmdi:)
İkincisinin olmasını bende çok isterdim,Diziyi çok takip etmiyorum Zebari ölmüş demek.
Ama ne biliyim belki 2. gelir filmin dizide tuttu(sayılır) İnşallah olur öyle bişey...
2.'sinin gelip gelmeyeceği muallakta. Osman Sınav'ın ne düşündüğünü bilmiyorum. Ama eğer olacaksa kadro bambaşka olacak. Selçuk Yöntem dizide öldürüldüğünden filmde rol almayacak. Udo Kier belki rol alabilir. M.Kurtuluş'un rol alıp almayacağı konusunda ise bana göre şansı yarı yarıya. Yeni karakterler de eklenecektir eğer 2.film olacaksa. Malum Haşhaşi öldürüldü filmde. Zebari de öldürülünce uyuşturucu baronları başkaları olacak.
Dizi iyi reyting alıyor. En azından ilk ona giriyor. Bakalım belki de dizinin izlenmesi, filmin projelendirilmesine etkide bulunur. Umarım!...
Bu arada ellerine sağlık Emre. İmzalar gayet hoş olmuş. :img-wink:
Film TürkMaxta Gösterimde :) Dünde vardı
15.03.2008 12:40
25.03.2008 20:30
26.03.2008 17:00
Rica ederim Ecr :)
|
|