Tüm Versiyonu Göster : Piano Piano Bacaksız

elif_gs
12-12-06, 18:14
http://img238.imageshack.us/img238/2039/pianopianobacaksizfilm1fx6.jpg

Yönetmen : Tunç Başaran
Yapım : 1991, Türkiye
Tür : Dram
Oyuncular: Rutkay Aziz, Serap Aksoy, Emin Sivas, Yaman Okay
Konu
Küçük Kemal, 1940’ların İstanbul’unda eski bir konakta fakir, aç ama sevgiyle yaşayan mutlu insanları anımsayabildiğince anlatır. Konağın bahçesindeki kuyuya düşen ışık, onların yaşamını bir sihir gibi değiştirebilecek midir? İmece, dayanışma, saygı ve sevgi... Artık kaybolmaya yüz tutmuş bu kavramları anımsayanlar, “ sadece sevgiden oluşan bir dünya içinde yaşamak ne büyük mutluluktu. ” diyebilecekler midir?

“ Piano Piano Bacaksız ”, 1991 yılında İstanbul Film Festivali “ En İyi Yönetmen ” ödülüne layık görülmüştü.

cyprus_hsn
15-12-06, 14:16
Çok severim bu filmi. Büyük bir konakta yaşayan kalabalık, birbirlerine sıkı sıkıya bağlı bir ailenin değişen hayat şartları nedeniyle dağılmasını anlatır. Müşfik Kenterin anlatımı filme apayrı bir değer katmıştır. Küçük Kemalin anlattıkları zamana ayak uyduramadığı mı yoksa geçmişine duyduğu büyük özlem mi onu uzun uzun tartışmak gerek..

elif_gs
20-12-06, 18:32
Çok severim bu filmi. Büyük bir konakta yaşayan kalabalık, birbirlerine sıkı sıkıya bağlı bir ailenin değişen hayat şartları nedeniyle dağılmasını anlatır. Müşfik Kenterin anlatımı filme apayrı bir değer katmıştır. Küçük Kemalin anlattıkları zamana ayak uyduramadığı mı yoksa geçmişine duyduğu büyük özlem mi onu uzun uzun tartışmak gerek..

evet katılıyorum sana hayran olduğum filmlerden birisidir. muhteşem bir oyuncu kadrosu ve muhteşem bir senaryo. rutkay azize hayran olduğum filmdir bu film. o konaktaki sıcacık ilişkiler çok iyi anlatılmış. insanların üç kuruş paralarını bile paylaşmaları, birbirlerine olan güvenleri, sevgileri, saygıları... gerçekten gıpta ederek izlemiştim

elif_gs
20-02-07, 14:18
arkadaşlar TRT1 bu akşam 21.50 de bu filmi veriyor. izlemek isteyenlere duyrulur. kaçırmamanızı öneririm

averaj
01-03-07, 19:29
türk sinemasında yapılmış en iyi işlerden biridir bu film...

eski yıllara özgü o havayı da içinde barındırır...kısacası güzel bir iştir...

cyprus_hsn
01-03-07, 23:19
türk sinemasında yapılmış en iyi işlerden biridir bu film...

eski yıllara özgü o havayı da içinde barındırır...kısacası güzel bir iştir...

Güzel demek yetersiz kalır bu filme.. senaryosuyla, oyuncu kadrosuyla, çekimiyle (ki o zaman imkanlar teknik açıdan daha kısıtlıydı) on numara bir filmdi. Müşfik Kenter ustanın filmdeki anlatımı dediğim gibi farkı bir renk kattı.. O büyük konakta yaşayan insanların birlerine bağlılığına imrenmemek elde değildi. :img-yes:

Hırçın Kız
10-03-07, 16:40
Bu filmi çok seviyorum.Ne kadar izleidğimi hatırlamıyorum bile;)
Her şeyiyle şahane bir film...oyuncularıyla,senaryosuyla..
Çok sıcak bir havası var,insanların o zamnalarda nasıl yaşadığına tanık oluyorsunuz.Ve olayları küçük bir çocuğun gözünden izlemek ayrı bir keyif katıyor...Küçük Kemal'in oyunculuğuna hayran kalıyorsunuz.
Fakir ama mutlular en azından.Geriye baktıklarında o günlerin aslında gerçekten çok güzel olduğunu anlıyorlar...Dayanışmaları,tavuk için yapılan kavgalar,Kemal'in amcasının her geldiğinde olayı çözümleyen tavırları..eklenecek bir çok sahne var aslında....
Kuyu;ona düşen ışık..çocuğun hayatında umut kaynağı oluyor.Ve güzel şeyleri ona bağlıyor..
Beni en etkileyen;yeni taşınan ailenin kızının aykkabısını alıp giydiği sahne!!Kız da bunu farkediyor ve bilerek kapının önüne çıkarıyor ayakkabısını..
her gördüm mutlaka izlerim bu filmi...