Tüm Versiyonu Göster : Masters of Horror (e2)

sudem
09-01-07, 12:36
http://img99.imageshack.us/img99/1239/mohlogo001pe2.jpg

Masters of Horror ( Korku Ustaları )

Korku sinemasının birçok kalburüstü yönetmeni güçlerini televizyon için çektikleri Masters of Horror'da birleştiriyor.

Korku türünde e2'de hayli ilginç bir buluşma gerçekleşiyor: Bir taraftan Stephen King'in kısa öykülerinden uyarlanan (son yıllarda TV ile hayli içli dışlı olan King'in kendi projesi) sekiz bölümlük mini dizi Nightmares and Dreamscapes e2'de gösteriliyor... Öte yandan ise Stephen King uyarlamalarıyla adını duyurmuş yönetmen Mick Garris'in projesi Masters of Horror yayına giriyor.

Nightmares and Dreamscapes'te odak noktası yazar-yani Stephen King. Masters of Horror'da ise odak noktası,yönetmenler. Dizi,korku sinemasının birçok laurüstü yönetmeninin imza attığı yeni işleri televizyonda izlememize olanak tanıyacak. Masters of Horror'ın ilk iki sezonuna dahil olan birer saatlik televizyon filmlerinde kamera arkasına geçmiş ünlü korku sinemacıları arasında şu isimler yer alıyor:

----> Yetmişlerde Phantasm gibi kült bir korku filmine imza atmış, son yıllardaysa yine zamanla kült olmaya hayli müsait Bubba Ho-tep'i yönetmiş olan Don Coscarelli.

----> 80'lerde Re-Animator'ı ile tam anlamıyla ortalığı sarsan,Fortress ve Space Truckers gibi filmlerin de yönetmeni Stuart Gordon.

----> Orijinal Texas Chainsaw Massacre ile ''teen slasher'' denen,gençlerin psikopat bir katil tarafından avlandığı korku türüne start veren ve daha sonra Salem's Lot ve Poltergeist gibi filmlere de imza atan Tobe Hooper.

----> Kendine has çarpıcı renk kullanımıyla nam salmış, Suspiria,Deep Red ve Inferni gibi filmlerle korku sinemasının en büyük ustalarından biri kabul edilen Dario Argento.

----> Daha çok Stephen King uyarlamarıyla - Sleepwalkers ve Riding the Bullet gibi filmler ve The Stand ve The Shining gibi mini dizilerle - tanınan Mick Garris.

----> Gremlins,Innerspace, The Burbs ve ünlü kurt adam filmlerinden The Howling gibi yapımlarla seksenli yıllara damgasını vurmuş sinemacılarından Joe Dante ( Yönetmen 93'te çektiği Matinee ile 50'li yılların Amerikan korku sineması kültürüne çok zarif bir saygı duruşunda da bulunmuştu.)

----> Seksenlerin ünlü kurt adam filmi An American Werewolf in London'ı,Michael Jackson'un önce kurt adama,sonra zombiye dönüştüğü klibi Thriller'ı ve dönemin en popüler filmlerinden Blues Brothers'ı çeken John Landis.

----> Halloween ile seksenlerin korku sineması furyasının öncülüğünü yapan, ayrıca The Thing,Fog ve Prince of Darkness gibi türün yine çok beğenilen örneklerinin de yönetmeni John Carpenter.

----> Kült korku filmi It's Alive ve iki devam bölümünü yöneten, ayrıca God Told Me To ve Black Caesar gibi filmlerde de imzası olan Larry Cohen.

----> Henry:Portrait of a Serial Killer, Mad Dog and Glory ve Wild Things gibi filmlerin yönetmeni John McNaughton.

----> Ichi The Killer, Dead or Alive serisi ve Audition gibi filmlerle son 10 yılda adını sık sık duyduğumuz kült Japon sinemacı Takashi Miike.

----> Session 9 ve The Mavhinist ile hayli ilgi çeken yeni kuşak yönetmenler arasında olan Brad Anderson.

----> Tüyler ürpertici katil oyuncak Chucky'yi seyircilere tanıtan Child's Play'in ve seksenlerin unutulmaz vampir filmi Frigh Night'ın yönetmeni Tom Holland.

----> Gelmiş geçmiş en ürpertici filmlerden The Changeling'in yönetmeni, ayrıca Romeo is Bleeding'i de çekmiş olan Peter Medak.

Dahası bu usta yönetmenlerin çektikleri bölümlerin bazılarını, H.P.Lovecraft, Edgar Allan Poe ve Clive Barker gibi ünlü yazarların öykülerinden uyarlamaları.

Kaynak: Cnbc-e Dergi Ocak sayısı e2 özel eki

MetalCraft
10-01-07, 11:51
ilk iki bölümünü seyretmiştim. gayet başarılı fakat korkutma adına senaryo ve kurguda bazı açıklar göze çarpıyor. yinede her bölümde farklı bir hikaye anlatması, farklı oyuncuların oynaması gibi güzel yanları da var.
benim kanaatım 10 üzerinden 7

Nicole_Aslı
29-03-07, 13:35
İlk bölümünü çok beğendim!!!Çok korktum diyemem ama yinede güzedi.Devamını sabırsızlıkla bekliyorum...

mavilale
05-04-07, 14:53
youtube da fragmanları var her bölümün ben cok begendım mutlaka ızlıycemmm

EnvanteR
05-04-07, 21:24
Şu an 3. böLümünü izLiyorum cok iLqinc bir dizi..İLk böLüm şaşırttı beni 2.böLüm hoşuma qitmedi..3 şimdiLik harika qidiyor..

cagladirek
07-04-07, 11:28
ilk bölüm yada kaçıncı bölüm olduğunu bilmiyorum ancak konuşan ünsan suratlı farenin olduğu bölümdü.:)
ilk başta fareyi görüdüğümde baya bi güldüm ama sonra olaylar baya bi derinleşti ve bu da benim hoşuma gitti.adı da cadılı bişiylerdi ama tam hatırlamıyorum.hatta ezra goddon oynuyordu bölümde.

sudem
17-05-07, 12:09
Bu hafta John Carpenter'ın Cigarette Burns'ü yayınlandı.. Gerçekten çok güzeldi. Çok beğendim. Çocukken izlediğim bir filmi hatırlattı. Ben bu tür filmleri seviyorum. Fear.com da mesela buna benziyordu.

2.08 Cigarette Burns

http://img524.imageshack.us/img524/4572/cigaretteburnsrw5.jpg

Yazan: Drew McWeeny, Scott Swan
Yönetmen: John Carpenter

Jimmy Sweetman'a La Fin Absolue du Monde filmini bulması için teklif gelir. Bu film sadece 1 kez gösterilmiştir. Çünkü gösterimi sırasında izleyenler çıldırmış ve birbirini öldürmüştür.

Oyuncular: Norman Reedus (Kirby Sweetman), Mr. Bellinger (Udo Kier), Gary Hetherington (Walter), Christopher Britton (Meyers), Zara Taylor (Annie), Chris Gauthier (Timpson), Colin Foo (Fung), Gwynyth Walsh (Katja)

Bölümden Resimler

http://img154.imageshack.us/img154/6664/cigburnssmaej1.jpg

http://img154.imageshack.us/img154/5499/cigaretteburns02hl6.jpg

http://img520.imageshack.us/img520/8310/cigaretteburns03sc9.jpg

http://img142.imageshack.us/img142/640/cigaretteburns04lq5.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/420/cigaretteburns05xh4.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/4594/cigaretteburns06zw7.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/696/cigaretteburns01gq2.jpg

http://img520.imageshack.us/img520/822/cigaretteburnsclipta4.jpg

Not: Nahoş sahneler olduğu için link olarak ekliyorum.

violette
23-05-07, 17:37
başından beri takip etmeye çalışıyorum..bi kaç bölümü izleyemedim.izlediklerim beni pek de korkutmadı ama senaryosu we konunun işlenişi ile bence gayet başarılı.ama en son izlediğim sigara yanıkları adlı bölüm beni acayip etkiledi.sonunu bile izleyemedim,kötü oldum.konusu bayaa iiydi.halka fln da olunca koptum ztn..bence o kadar ünlü yönetmen için bile izlenmeye değer.:img-wink:

sudem
23-05-07, 20:16
Ben de her zaman izlemiyorum. Hatta izlediklerimi de yarım bırakıyorum ama Cigarette Burns tek kelimeyle mükemelldi. Sonunu izlemediğine senin adına hem üzüldüm hem de sevindim. Çünkü en nahoş sahne son sahneydi. Yönetmen Carpenter mükemmel bir iş çıkartmış. Bu bölüm bana bir filmi hatırlatmıştı. O filmi küçükken izlemiştim ve çok korkmuştum. Film hakkında bilgiyi arkadaşım sayesinde buldum. Filmin adı In The Mouth of Madness (Çılgınlığın Ötesinde). Film 1994 yapımı ve yönetmen John Carpenter. Cigarette Burns'le konusu çok benziyor ama burada etkileyen film değil kitap. Filmi kesinlikle tavsiye ederim. Yalnız uyarayım Cigarette Burns'ten daha fazla şiddet sahnesi var.

violette
24-05-07, 08:06
Ben de her zaman izlemiyorum. Hatta izlediklerimi de yarım bırakıyorum ama Cigarette Burns tek kelimeyle mükemelldi. Sonunu izlemediğine senin adına hem üzüldüm hem de sevindim. Çünkü en nahoş sahne son sahneydi. Yönetmen Carpenter mükemmel bir iş çıkartmış. Bu bölüm bana bir filmi hatırlatmıştı. O filmi küçükken izlemiştim ve çok korkmuştum. Film hakkında bilgiyi arkadaşım sayesinde buldum. Filmin adı In The Mouth of Madness (Çılgınlığın Ötesinde). Film 1994 yapımı ve yönetmen John Carpenter. Cigarette Burns'le konusu çok benziyor ama burada etkileyen film değil kitap. Filmi kesinlikle tavsiye ederim. Yalnız uyarayım Cigarette Burns'ten daha fazla şiddet sahnesi var.
filmi bulmaya çalışacağım.böyle filmler beni hep etkilemiştir zaten.sigara yanıklarını da sonuna kadar izlemek istiyorum.internetten araştıracağım artık.tekrarını da kaçırmıştım:( tawsiyen için çok sağol:)en yakın zamanda izlemek istiyorum.

seth_gecko
30-05-07, 14:50
Ben basndan beri her bölümünü izliyorum ve daha önce yayınlanan stefan king 'in eserlerinden çekilenlerden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim ve hatta Cigarette Burns bölümü beni çok sardı yaa resmen işte budur dedim film herkesi öldürdü.
Geçen hafta yayınlanan (adını hatırlamıyorum) bölümde güzeldi en sonunda çocuğun sizden çok daha iyi pazarlık yapıyorum , sadece iki kurban lazım ve bakire genç kız olmaları gerekmiyor dediği yer çok iyiydi.
Umarım bu akşamki sick girl(hasta kız) bölümüde iyidir :good:

seth_gecko
02-06-07, 11:38
Hasta kız harbi kötüydü üstelik filmdeki lezbiyen iliskiyi makaslamıslar
kızın böceğe dönüsmesi ise resmen felaketti
basroldeki kadının acayip konusması hareketleri hersey itici geldi bana
master of horrors'ın en kötü bölümüydü bence

seth_gecko
21-06-07, 19:13
Sanırım burda master of horrors izleyen ben varım yinede dünkü bölüm hakkında yazmak istiyorum
yine güzel sayılabilecek bir bölümdü yönetmen Takashi Miike japon sinemasına uygun bir film yapmış ama bana biraz snuff tarzı geldi film
zaten filmde etkileyici tek kısım bence kıza yapılan işkenceydi :img-yes:
koltuk altlarına kızgın çubukları sokmaları,sonra parmaklarına ve ağzının içine soktukları iğneler kızı mahvetti,hele ayaklarından astıklarında kızın kendi sidiği içinde kalması gerçekten inandırıcıydı
Eğer bu tarz şeylerden rahatsız olmuyorsanız izlemenizi tavsiye ederim :img-yes:
ama filmin sonunu çokta iyi bağlayamamış sanki tamam kızın ensest bir iliskiden doğması ve genetik bozukluğu olması uygun ama kulaktan çıkan el çok komikti yani böyle bir ustaya yakısmamıs bence

cansu_cenk
05-08-07, 00:38
Arkadaşlar insan yüzlü fare nin olduğu cadılı bebekli bebekli bi tane vardı.O hangisiydi acaba.Adını hatırlamıyorum.Ama izlediğim en güzel bölümüydü.Öğrenmem gerek.Bilgilendirirseniz sevinirim yada sadece başroldeki çocuğun adı da olabilir..

Sanırım burda master of horrors izleyen ben varım yinede dünkü bölüm hakkında yazmak istiyorum
yine güzel sayılabilecek bir bölümdü yönetmen Takashi Miike japon sinemasına uygun bir film yapmış ama bana biraz snuff tarzı geldi film
zaten filmde etkileyici tek kısım bence kıza yapılan işkenceydi :img-yes:
koltuk altlarına kızgın çubukları sokmaları,sonra parmaklarına ve ağzının içine soktukları iğneler kızı mahvetti,hele ayaklarından astıklarında kızın kendi sidiği içinde kalması gerçekten inandırıcıydı
Eğer bu tarz şeylerden rahatsız olmuyorsanız izlemenizi tavsiye ederim :img-yes:
ama filmin sonunu çokta iyi bağlayamamış sanki tamam kızın ensest bir iliskiden doğması ve genetik bozukluğu olması uygun ama kulaktan çıkan el çok komikti yani böyle bir ustaya yakısmamıs bence

Kesinlikle rahatsız edici derece de acı vericiydi bence de..Hala izlediğime inanamıyorum..Özellikle dişetlerini deldikleri sahne..Iyy acayip bişeydi..

Z_oMbbiE
05-08-07, 13:07
Bu diziyi hep izlemek istiyodum ama rast gelmiyodum. Neyseki dün gece galiba 3. bölümü yayınladılar. Adı galiba ' Dance of the Dead ' di. Hayran kaldım tek kelimeyle müthişti. Korkmadım ama kan unsuru biraz fazlaydı. Bide Testereyi izledikten sonra bunu izleyince bütün gece uyuyamadım :D:D . Hatta bu bölümü o kadar çok sevdimki internetten indirdim. Uygun bi zamanda tekrar izliycem. Galiba bugün saat 23:00 te E2 de yayıncalanak. Bu kaçıncı bölüm acaba?

Flora_Cagla
06-08-07, 17:31
zombie yoksa testere 3ü mü izledin :D ya bn altıma ediodum yaa :) bide ben gece kaçırdım 12yi geçince geç saatte tekrarı vardı onu izledm bnde korkmadm çünkü gerçek diil ama bilinçaltı etkilenio tabe :D gece nası uyudum hatırlamıorum cidden korkunç olmayan bişiyi çok korkunç yapabiliolar.bu hafta jenifer die bi hikaye vercekmiş dexterdan sonra şöle bi bakjam :happy0064

seth_gecko
06-08-07, 21:17
Buraya benden baska birilerinin daha yazdığını görmek güzel.Bende acaba benmi acayibim sürekli böyle şeyler izliyorum baskası izlemiyor diyordum.

Neyse size tavsiyem cigarette burns bölümünü kaçırmayın gerçekten en beğendiğim bölüm oydu.Ringu havası vardı filmde :good:

kaptan jack
10-08-07, 19:03
dün gece tekrarına ilk defa rast geldim...bölümün adı jenifer dı....valla pek korkmadım sadece kan unsuru biraz fazla ön plandaydı.....jenifer ın kediyi parçalama sahnesi gerçekten igrençti....hikayede biraz saçma geldi yani,sen kalk o garip yaratık için tüm hayatından vazgeç git ormana yerleş olacak iş mi bu ya.....sonlarına dogru gülme krizi tutu zaten....bu bölümü begenmedim umarım diger bölümler güzeldir.....:icon_whis

Pra'JARED'isE
15-08-07, 15:11
yarın war chocolate
aslında korku filmi adı altında olduğu için izliorum bazen konuları güzel bazende çok aptalca saçmasapan konular oluyo ama sanırım bu seferki bölüm güzel olucak konusu güzele bnzio:img-wink:

nymphadora
20-08-07, 22:43
bu diziyi biliyorum. gerçekten müthiş bence seyredebildiğim her an seyretmeye başlıyorum ve kurgular gerçekten de süper...

_kimmy_
30-09-07, 17:00
akıllara zarar!.. :good:bi çok bölümünü izledim ama aklımda kalan sahne tüylerimin ürpermesine yetiyo.. bi kız vardı hani arkadan bakınca fln güzel ama yüzü nasıldı onun öyle yaa..garip garip sesler çıkarıyodu :img-fear2 bi bölümünde de ciddi hayal kırıklığı yaşamıştım askerler diriliyodu fln..öeh çok sıkıcıydı :mad72:

Nefer Tua
16-05-08, 15:01
ben bu diziyi seviyorum yaaa
her bölümde ayrı bi korku filmi süper bişey :img-wink:

TugCeMiley
21-05-08, 12:44
ilk bölüm yada kaçıncı bölüm olduğunu bilmiyorum ancak konuşan ünsan suratlı farenin olduğu bölümdü.:)
ilk başta fareyi görüdüğümde baya bi güldüm ama sonra olaylar baya bi derinleşti ve bu da benim hoşuma gitti.adı da cadılı bişiylerdi ama tam hatırlamıyorum.hatta ezra goddon oynuyordu bölümde.

evet o çok iğrençti adam o fare yüzünden deliler hastanesine girdi o fare yeniden geldi böbreğinden geldi adamı öldürdü felan kötüydü ya

bide şu var arkadaşlar hani bir bölüm vardı karanlık seni takip etmeisn sen onun peşinden git diyodu hani bir kızı bir oğlan bir yere götürdüde anna adında bir kız kardeşini ölülerin dansında bulmuştu hatırladınızmı? o adam her nekadar kötü olsada kıza yardım etti sonunda o annanın neden öldürüldüğü ortaya çıktı hep annesi yüzündenmiş :( sonra kızda onların grubuna katılıyordu :D

kozhan
22-05-08, 17:10
evet o çok iğrençti adam o fare yüzünden deliler hastanesine girdi o fare yeniden geldi böbreğinden geldi adamı öldürdü felan kötüydü ya

bide şu var arkadaşlar hani bir bölüm vardı karanlık seni takip etmeisn sen onun peşinden git diyodu hani bir kızı bir oğlan bir yere götürdüde anna adında bir kız kardeşini ölülerin dansında bulmuştu hatırladınızmı? o adam her nekadar kötü olsada kıza yardım etti sonunda o annanın neden öldürüldüğü ortaya çıktı hep annesi yüzündenmiş :( sonra kızda onların grubuna katılıyordu :D

ewet hatırladım o sanırım 1 sezon 3 bölümü adı ise dance of the dead:img-wink: gercekten güzel bölüm:good:

Heather
29-05-08, 18:11
Akıllara zarar bir seri.. Korkunç, saçma, iğrenç ne denilirse artık türlü şey barındırıyor. Yine de rasgeldiğinde hiç izleyecek birşey bulamamışsam izliyorum. En son Jeniffer adlı bölümü izledim, seri hakkında düşündüklerimin kanıtı gibiydi.

Jeniffer ın kediyi dişleri ile parçalayıp mideyi indirdiği sahnede bayılacak gibi oldum ve tüm direncim kırıldı resmen. Küçük kızı parçaladığı sahne kesilmişti neyse ki. Sevilme arzusu taşıyan sırnaşık halleriyle kendisine baba figürü ile yaklaşan erkekleri çıldırttığı sahnelerde beni de çıldırttı.:icon_evil Bu kadar laftan anlamayan bir karakter, hırıltılı sesler, bakması müthiş bir güç gerektiren yüzle birleşince insanda merhamet duygusu mu kalır.:bilmim Sinir etti, hakettiğini de bulamadı bir türlü. Pençesine yeni bir orta yaşlı adam düşürdü. Bize de zavallı adamın çevresindekilerin Jeniffer tarafından birer birer parçalandığını varsaymak kalıyor.

kozhan
03-06-08, 17:22
sana katılıyom bazı bölümleri oluyor ki +18 :icon_whiskonusundan cok uzaklaşıyor onum icin sacma oluyor ama bazı efekleri hosuma gitiyor:blink: cok iyi yapıyorlar:fighting2