Tüm Versiyonu Göster : Amerikalılar Karadeniz'de 2
Füze, Akçakoca'ya düştü
Ocak 2007`de gösterime girecek olan 'Amerikalılar Karadeniz'de 2', beyazperdede kahkaha tufanı estirecek. Zira ABD'nin Tahran'ı vurmayı planladığı füze ufak bir hatayla Türkiye'yi vuracak.
Bir Amerikan füzesi kazayla Akçakoca'ya düşer ve Amerikalılar özür dilemek için ilçeye gelir... Akçakocalılar, Amerikalılar'ı nasıl karşılar dersiniz? Gerçek hayatta neler oldurdu bilinmez ama aynı durum beyazperdede Kartal Tibet'in yönetmenliğinde oldukça eğlenceli olacağa benziyor! Senaryosu Kubilay Tuncer'e ait olan, yapımcılığını ise Selay Tozkoparan'ın üstlendiği, 'Amerikalar Karadenizde 2' de 'başrolleri Metin Akpınar, Müşfik Kenter, Müslüm Gürses, Peker Açıkalın, Kadir Çöpdemir ve Kıvanç Tatlıtuğ paylaşacak. Film, Ocak 2007`de vizyona girecek... 'Amerikalılar Karadeniz'de 2'nin 'güldürücü gücü'nü oluşturan iki isim Kadir Çöpdemir ile Peker Açıkalın... Çöpdemir filmde köyün delisini canlandıracak; Açıkalın 'şerefsiz Ercüment' karakteri ile izleyici karşısına çıkacak.
Filmin konusuna gelince... Amerikalılar Tahran'ı vurmak için füzelerini hazır halde tutmaktadır. Ne var ki Karadeniz'in deniz tabanında konuşlandırdığı füze rampalarından biri, yanlışlıkla kalkış sinyali alır. ABD, İran'ı vurmaktansa füzenin rotasını Düzce'nin Akçakoca ilçesine yöneltir. Kuzey Irak'ta ABD'li askerlerin Türk askerlerinin başlarına çuval geçirmesi gibi konulara da değinen filmde bu durum, şöyle dile getirilir: "Tahran'ı patlatıp 3. Dünya Savaşı çıkarmaktansa, Türkiye'ye 'Bir yanlışlık olmuş arkadaşlar' deyip özür dilemeyi tercih ederiz."
vizyona girmesi yakın ben buraya ekledimm
bence çok güzel bir film olacak çok güleceğizzz :img-hyste :img-hyste
Adım Bond... Kıvanç Bond!
http://www.sabah.com.tr/2007/01/11/gny/im/8A1C671624EBC64A9DFD6DA8b.jpg http://www.sabah.com.tr/2007/01/11/gny/im/0ED27F93179E264DB6548E8Fb.jpg
Yakışıklı manken Kıvanç Tatlıtuğ 'Amerikalılar Karadeniz'de 2' isimli ilk sinema filminde efsane İngiliz ajanı James Bond'a benziyor.
Kartal Tibet'in yönettiği 'Amerikalılar Karadeniz'de 2' filmiyle sinemaya adım atan Kıvanç Tatlıtuğ, canlandırdığı karakter ile efsane ajanı James Bond'a benzedi. Tatlıtuğ; silah tutuşu, sevgilisine sarılışı ve bakışlarıyla James Bond'un kulaklarını çınlattı!
Aşkını koruyacak
26 Ocak'ta vizyona girecek filmde; 'Balıkçı Muzaffer' rolünü oynayan Tatlıtuğ, sevgilisi Çiçek'i Peker Açıkalın'ın canlandırdığı 'Kıl Ercü'den korumak için silahlandı. Balıkçı Muzaffer ile Kıl Ercüment'in Çiçek'e sahip olma mücadelesi; filmin en komik sahneleri arasında yer aldı. Peker Açıkalın, Metin Akpınar, Kadir Çöpdemir, Melis Birkan, Müşfik Kenter, Kamil Sönmez, Müslüm Gürses, Levent Kazak ve Doğa Bekleriz'in rol aldığı Amerikalılar Karadeniz'de 2'nin konusu ise şöyle:
Yolunu şaşıran füze
"ABD'nin olası bir tehdide karşı Tahran'ı vurmak üzere Karadeniz'in tabanındaki gizli bir üsse yerleştirdiği füzelerden biri yanlışlıkla ateşlenir. Koordinatları değiştirilen füze, Karadeniz'deki küçük bir kasabaya patlamadan düşürülür. Amerikalı gizli ajanlar ve SAT Komandoları gizlice füzeyi alıp üsse geri götürmek için görevlendirilir. Ne var ki kasaba halkı füzeden haberdar olmuştur. Kıl Ercüment (Peker Açıkalın), hem bu durumu fırsata dönüştürmek hem de muhtarın kızı Çiçek ile nişanlanma çabasındadır. Ancak, Çiçek'in askerden yeni dönen sevgilisi balıkçı Muzaffer, Ercü'yü zorlayacaktır."
MEHMET ÇALIŞKAN
kaynak:http://www.sabah.com.tr/gny/gny105-20070111-200.html
tanrıverdi 11-01-07, 21:07 oleyy peker açıkalın varr..süperrrr...ya işin komk tarafı zaten amerikalar karadenizde 2 olması..bunu makinada biri sölemişti zaten işin esprisi o yani hem karadenizde geçioo hhaini 1 yok ama 2den başlıo..çok eğlencelli bi filme banzioo orası kesinn:)
paçiii_melos 16-01-07, 11:38 Amerikan füzesi Karadeniz'e düşerse
26 Ocak'ta vizyona girecek olan "Amerikalılar Karadenizde 2" filmi, yanlışlıkla Karedeniz'e düşen ama patlamayan bir füzenin ardından yaşanan komik olayları konu alıyor.
Yönetmenliğini Kartal Tibet'in üstlendiği, Metin Akpınar, Peker Açıkalın, Kadir Çöpdemir, Kıvanç Tatlıtuğ ve Melis Birkan'ın başrolleri paylaştığı filmin müzikleri Fuat Saka imzalı. Füzelerini yanlışlıkla Karadeniz’in şirin köylerinden Yukarısulakça'ya indiren Amerikalıların, köye gelip halka çaktırmadan füzeyi alma maceralarını anlatan film, Turan Yavuz'un öyküsünden, Kubilay QB Tuncer tarafından senaryolaştırıldı. Filmde, arebesk müziğin ünlü ismi Müslüm Gürses de rol aldı.
16/01/07 hürriyet-kelebek
http://www.haberler.com/medya/haber/64/646864_1652_o.jpg
Peker'in sinemadaki 'hit'i Kıl Ercü
Avrupa Yakası'nda canlandırdığı Gaffur karakteri hit haline gelen ünlü oyuncu Peker Açıkalın, 26 Ocak'ta gösterime girecek olan 'Amerikalılar Karadeniz'de 2' filmindeki Kıl Ercü karakteriyle izleyenleri kahkahaya boğmaya hazırlanıyor.
Atv'nin kahkaha bombası 'Avrupa Yakası'nda 'Gaffur' karakteriyle olay olan, son zamanların fenomen adamı ilan edilen ünlü oyuncu Peker Açıkalın, yeni sinema filmi 'Amerikalılar Karadeniz'de 2' ile yepyeni bir karaktere büründü. Filmde 'Kıl Ercü' olarak izleyici karşısına cıkacak olan Açıkalın bu kez atak kişiliğiyle her türlü fırsatı değerlendirmeyi başaran bir karakteri canlandırıyor.
HEM AŞIK HEM FIRSATÇI
Kıl Ercü, hem halkı Amerikalılar'a karşı kışkırttıktan sonra bir askeri malzeme fabrikası kuran fırsatçı, hem de muhtarın kızı için kasabanın yakışıklısıyla kıyasıya bir mücadeleye giren aşık olarak beyazperdede boy gösterecek. Yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı filmde; Peker Açıkalın'ın yanı sıra Metin Akpınar, Kadir Çöpdemir, Melis Birkan, Kıvanç Tatlıtuğ, Müslüm Gürses ve Müşfik Kenter'in başrolleri paylaşıyor. 'Amerikalılar Karadeniz'de 2' 26 Ocak'ta gösterime girecek.
Haftada üç kez panellere katılıyor
Toplumun her kesimi tarafından sevilen Gaffur karakteri o kadar etkili oldu ki, onu canlandıran oyuncu Peker Açıkalın yolda rahat yürüyemez hale geldi. Karakterin hit olmasının en önemli göstergesi ise Açıkalın'ın haftada en az üç kez üniversitelerdeki panellere konuşmacı olarak davet edilmesi.
Kim kimi canlandırdı?
Metin Akpınar: Muhtar Peker Açıkalın: Kıl Ercü Kadir Çöpdemir: Deli Muhittin Kıvanç Tatlıtuğ: Balıkçı Muzaffer Melis Birkan: Çiçek Müşfik Kenter: Regaip Dede Müslüm Gürses: Ecmel Ajan John: Levent Kazak
Kasabaya füze düşünce...
'Amerikalılar Karadeniz'de 2' filminin konusu şöyle: ABD'nin olası bir tehdide karşı Tahran'ı vurmak üzere Karadeniz'de konuşlandırdığı füze rampalarından biri yanlışlıkla ateşlenir. Subaylar, füzenin koordinatlarını saptırarak, Türkiye'nin Karadeniz kıyılarına patlatmadan indirir. Ama köyden füzeyi kimseye belli etmeden almak gerekiyordur. Bu sırada Ercüment, önce kasaba halkını Amerika'ya karşı kışkırtır, sonra askeri malzeme fabrikası kurar. Kıl Ercü olarak nam salan Ercüment, muhtarın kızı için balıkçı Muzaffer'le de silahlı mücadeleye girer.
cenneti beklerkene gittiğimde film arasında fragmanını verdiler bir an ne oluyoruz dedim sinemada bile kıvançım illa seni düşündürtecekler insana dedim onu gördükten sonra aklıma ne olacak bu gümüşle mehmetin hali diye bi geldi ikinci yarıdann bişey anlamadım .
Filme gelirsek güzele benziyo kıvançı komedide izlemek zevkli olacak. zaten kadro da süper.
http://www.beyazperde.com/images/film/3489-amerikalilar-bb.jpg
http://www.imdb.com/title/tt0940651/
Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 26 Ocak 2007
Yönetmen : Kartal Tibet
Senaryo : Kubilay QB Tuncer
Yapım : 2006, Türkiye
Oyuncular : Metin Akpınar (Muhtar Salih) , Peker Açıkalın (Ercüment) , Kadir Çöpdemir (Muhittin) , Kıvanç Tatlıtuğ (Muzaffer) , Melis Birkan (Çiçek) , Müşfik Kenter (Regaip Dede) , Kamil Sönmez (Kahveci Rüstem) , Müslüm Gürses (Ecmel) , Levent Kazak (Ajan John) , Doğa Bekleriz (Ajan Pam) , Cem Ceminay (General)
ABD’nin olası bir tehdide karşı Tahran’ı vurmak üzere Karadeniz’in deniz tabanında konuşlandırdığı füze rampalarından biri nedeni anlaşılamayan bir sakarlık sonucu ateşlenir. Emir subayları akıllı füzenin koordinatlarını saptırarak Türkiye’nin Karadeniz kıyılarına patlatmadan sakin ve usulca indirmeyi başarırlar. Geriye bir tek gidip köyden o füzeyi kimseye belli etmeden almak kalır…
sarı papatya 20-01-07, 17:42 vizyonda olan we vızyona gırecek olan türk filimlerınden en ıyısının bu oldugunu düsünüyorum kadro cok güzel, konu cok güzel, eee daha ne olsun kii???
http://img225.imageshack.us/img225/2876/3594796622f4ce797e4o2xf.jpg (http://imageshack.us)
Yönetmen: Kartal Tibet
Senaryo: Kubilay QB Tuncer
Oyuncular: Metin Akpınar (Muhtar Salih), Peker Açıkalın (Ercüment), Kadir Çöpdemir (Muhittin),Kıvanç Tatlıtuğ (Muzaffer), Melis Birkan (Çiçek), Müşfik Kenter (Regaip Dede), Dursun Ali Sağıroğlu (Köprücü), Kamil Sönmez (Kahveci Rüstem), Müslüm Gürses (Ecmel), Abidin Yerebakan (Nuri), Serpil Tamur (Döne Nine), Ayşegül Uygurer (Çiçek’in Annesi), Levent Kazak (Ajan John), Doğa Bekleriz (Ajan Pam), Sinan Sümer (Roger), Ege Sülün (Yeter), Ogün Kaptanoğlu (Balıkçı)
Yapımcı: Selay Tozkoparan
Yapımcı Firma: Energy Medya
Yapım Yılı: 2006
Yapım Ülkesi: Türkiye
Dağıtıcı Firma: Kenda Film
Vizyon Tarihi: 26.01.2007
Süre: 1 saat, 30 dk.
007 LAZ CADI 25-01-07, 19:30 bencede kadro çok güzell ve güçlü harika ve komik olduğundan kesinlikle eminim valla fragmanı gördüm çok komik olduğu kesin bende bi trabzonlu olarak gitmeyi kesssinlikle düşünüyorum:img-yes:
-özgü_namal- 26-01-07, 13:34 YENİ FİLMLER GÜLDÜRECEK 26 Ocak 2007 Cuma 14:29
VİZYONDA BU HAFTA
http://img223.imageshack.us/img223/4193/makethumbnailvr4.jpg (http://imageshack.us)
BU HAFTA ÜÇ YENİ FİLM GÖSTERİME GİRİYOR.
Kartal Tibet'in yönettiği 'Amerikalılar Karadeniz'de 2'de Metin Akpınar, Peker Açıkalın, Kadir Çöpdemir rol alıyor.
Komedi türündeki filmde Amerikalılar bir yanlışlık sonucu akıllı bombalarından birini haznesinden çıkartır ve yörüngesini değiştirerek Karadeniz’in şirin köylerinden olan Yukarısulakça’da yaşayan ‘Deli Muhittin’in kulübesine düşürür, ancak bomba patlamaz.
Amerikalı ajanlar, turist kılığıyla köyü ziyaret ederler. Ama bu ziyaret, köyün düzenbazı Ercüment’i rahatsız eder.
......
kaynak:gecce
dizi_maniac 26-01-07, 14:12 Kötüden de kötü nedir diye soracak olsalar bundan sonra :
bu film ! derim
verdiğim sinema parasına yandım :icon_cry:
ben izledim çok ahım şahım bir film değil kötüde değil:img-yes:
sonunu çok hızlı bağlamışlar
metin akpınar oyunculuk açısından süper performans sergiledi yine:img-yes:
tahsinasigiyim 08-02-07, 14:31 arkadaşlar çok güsel bir filme bensior yalnıs bncee bu filmde sewgili amerikalıların parmağı warr çnkü daha önce trabzondaki üssü kullanmak istediklerini sölemişlerdi bu filmle bisi makaraya sarıp gerçeğe alıştırıolar bi kaç sene sora cidden abdliler karadenizdelerr...demedi demeyinn.. ;);)
archeologue 11-02-07, 16:52 çok beğendiğim bir yapım değildi...filmi kurtaran metin akpınar olmuş diyebilirim...:img-blush
yaa yorumalrı falanda okudum diğer sitelerde kimse beğenmemişş gitmeyi düşünüyodum ama vazgeçtim kıvançım var diye gitcektim ama kimse beğenmemişş
izlediğim en kötü filmdi.hiç abartmıyorum.zaman kaybı.bazı sahneler bariz bi şekilde bulanıktı izleyen arkadaşlarda farketmiştir mutlaka.
gumus_songül 24-04-08, 22:23 güzel sayılırdı.türkmax'ta yayınlamışlardı bizde ablamla bakmıştık.komikti ama
o kadar beğenmedim.
İyi bir film değildi,kötü diyaloglarla bezenmiş bir filmdi.Filmde tek güzel şey ise Metin Akpınar'dı.Filmin 2.de çıkacak diyorlardı ama beğenilmeyince vazgeçildi heralde...
maria clara 18-07-08, 12:03 kıvanç tatlıtuğ un güzel maviş gözlerine bolca dikkat çekilen film film olarak da oldukca güzeldi matraktı o senenin en matrak karakterlerini içinde barındıran filmdi ayrıca peker açıkalın ın oynadığı ve ayrıca kadir çöpdemir in de oynadığı güzide bir filmimiz yani.
|
|