Tüm Versiyonu Göster : Hatırla Sevgili - Mantık Hataları
first lady 22-04-07, 15:22 hani kıbrıscıkta ayla için yemek verdiler ya.ordaki herkes pek bi moderndi.köyde gördüğümüz insanlara hiç benzemiyolardı.hadi diycem oradaki görevli mermurların eşleridirler ama avuç içi kadar yerde ne kadar memur olabilirki.hem o kadar memur ailesi orda yaşarsa köylüye yer kalmaz:img-hyste :img-hyste
ben geldiydim o anda (dizide kamerada çıkmadım) dedimki rıza amca gel bizde kal, oda tamam dedi, ben aldım rıza amcayı eve getirdim bizde kaldı yanii:img-hyste :img-hyste :img-hyste
ya pek emin değilim ama evt o oda rıza amcanın odasıydı ama belkide yaseminle necdet için ayrı oda yapmışlardır??
ama o oda evt evt kesinlikle rıza amcanındı:icon_whis
Rıza amcanındı bebişim eminim yani...
Hatta Yasemin mektubu aramak üçün odayı mahvetmişti:img-hyste
Rıza amcamı evden mi attılar yoksam o da takmıştır şapkasını efeler gibi gitmiştir:hıh
tahsinasigiyim 22-04-07, 21:05 deniz gezmis 7 Kasım 1966'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmis ama dizide 66 yilinin nisan mayis zamanlarindayiz ve gezmis diger denizin hukuktan sinif arkadasi olarak dizide yer aliyor yani o zamanda deniz daha unuversiteye baslamamis
yha şmdii dizidee illa nisan ayı demiokii o dönemi annatıo sdecee..o blümü çkmek içn kasımı mı beklesnler yhane:img-cool2 :img-cool2
ne demek istedigim anlasilmamis
su anda dizide 66 yilinin yazina bile girilmedi yani normalde deniz gezmis universiteye baslamadi ama denizin sinif arkadasi olarak 1/sinif hukuk okuyor gorunuyor demak istedigim buydu yani gercek tarihler uyusmuyor
anlamadan cevap yazman komik olmus
canım zaman atlaması yaşandı dizide o mitingin tarihi de 66 değil zaten
67 dolayları:img-wink:
canım zaman atlaması yaşandı dizide o mitingin tarihi de 66 değil zaten
67 dolayları:img-wink:
dizide halen 66 yilindayiz hatta yaz basi gibi donemler 67 ye gecilmedi cok dikkatli izledigime eminim zaman atlamasi yasandi ama 1 yil degil 1-2 ay kadar
hatta bugun taksimde cekimleri yapilan gosteride 66 yilinin yaz aylarinda geciyor bu durumda deniz gezmisin universiteye daha baslamamis olmasi gerekiyor
sorun degil benim icin son zamanlarda dizide mantik hatalari artti zaten
o kadar da onemli bi ayrinti degil sadece tarihler uyusmuyor demek istemistim buyudu
dizide halen 66 yilindayiz hatta yaz basi gibi donemler 67 ye gecilmedi cok dikkatli izledigime eminim zaman atlamasi yasandi ama 1 yil degil 1-2 ay kadar
hatta bugun taksimde cekimleri yapilan gosteride 66 yilinin yaz aylarinda geciyor bu durumda deniz gezmisin universiteye daha baslamamis olmasi gerekiyor
sorun degil benim icin son zamanlarda dizide mantik hatalari artti zaten
o kadar da onemli bi ayrinti degil sadece tarihler uyusmuyor demek istemistim buyudu
yok büyümedi ben ta fragman verildiğinde düşünmüştüm bu konuyu ama işçi partisinin mitingleri 67 de başlıyor ve dizide göstermeden zaman atlaması yaşatmaya çalıştılar.
bence en büyük matık hatalarından biri nejdetin o şekilde davranması o o öle öptüğüne bin pişamn oldu 10 kere özür diledi ayyy kopucak nerdeyse incelikten yok böyle bişey ya kız gayet memnundu saçma yapıyolar yani sonuçta nejdet bi erkek ve aşık
sevimli.girl 23-04-07, 10:57 bence bu tarih olaylarını tartışmayı bırakın bu dizideki tarih bocalaması hiç bi yerde yok
tarih bocalaması oldu... ama çoğu kimse fark etmedi...
Neyse olna oldu fark etmez...:icon_whis
Arkadaşlar yazdınız mı bilmiyorum. Dünkü bölümde. Gece emine yaseminlere geldi. Yatağı hazırlarken yasenminle konuşmaları ardı. O sahnede Yaseminlerin evi gündüz çekilmiş bir görüntüyle gösterildi. Hatta ben sabah oıldu zannettim. Ama bi sonraki sahnede Kasabada gece ve Ahmet ve Ayla yürüyorladı. geçen haftada böyle bişi olmuştu. Bu evin gece çekilmiş bi görüntüsü yok mu yaa.
Aynı sahneyi bende fark ettim Ayla Ahmet ile o gece konuşacak diye düşündüğüm için allah allah dedim ayla'nın gitmeden önce gece konuşması lazım gündüz mü oldu diye çok büyük bir hataydı yanlış mı gördüm acaba ne oluyor diye düşünüp şaşırdım bende epey..
Peki Vosvoslar o yıllarda var mıydı ya ben 70li yıllara ait diye biliyorum ?
Mantık hatasıı mı biLmiyorum ama.. Mehmet'in mosmor oLan qözü bir anda nasıL düzeLdii anLamadım.. Hiçbişii yokmuş qibiydii ya..
Mantık hatasıı mı biLmiyorum ama.. Mehmet'in mosmor oLan qözü bir anda nasıL düzeLdii anLamadım.. Hiçbişii yokmuş qibiydii ya..
kesinlikle mantık hatası sonuçta aradan vakitte geçse öyle bi morluğun düzelmesi için 2 ay falan gerekli ama aradan en fazla 1 hafta geçmiştir çünkü ablası geldi yurtdışından eğer öyle olmasaydı zaman geçmiştir diyicektim ama ablası yurtdışında 2 ay kalmadı ya
Ferny&Lety 24-04-07, 08:12 neden kalmasın ki ??belki de kalmıştır...sonuçta bize zaman atlamasını ne kadar yaptıkları söylenmiyor..biz dizideki değişiklerdne tahmin ediyoruz:img-yes:
miting sırasında(galiba) sevim mehmete nisandaki seçimler çok iyi olucak dedi.
yani mart-şubat-... aylarındalar.bu konuşmanın akabinde gürsoy ailesini karpuz yerken gördük.nasıl oluyor?
not:1960larda italat çok azdı
miting sırasında(galiba) sevim mehmete nisandaki seçimler çok iyi olucak dedi.
yani mart-şubat-... aylarındalar.bu konuşmanın akabinde gürsoy ailesini karpuz yerken gördük.nasıl oluyor?
not:1960larda italat çok azdı
Evet aynı şey benim de dikkatimi çeti. Karpuz yediklerini görünce şoke oldum resmen. Bu çok da önemli değil ama tarihi kısımlarda çok mantık hatası var. bu olmamalıydı. Çünkü birçok kişi o yılları öğreniyor bu diziden. Gerçekçi anlatılmalı. Mehmet'in gözü de çok çabuk iyileşti cidden
hani kıbrıscıkta ayla için yemek verdiler ya.ordaki herkes pek bi moderndi.köyde gördüğümüz insanlara hiç benzemiyolardı.hadi diycem oradaki görevli mermurların eşleridirler ama avuç içi kadar yerde ne kadar memur olabilirki.hem o kadar memur ailesi orda yaşarsa köylüye yer kalmaz:img-hyste :img-hyste
Himm o halde köyde kaymakamın ne işi var diye de bi düşünseydin keşke :))
Kıbrısçık Bolu'nun ilçesi .. Eh ilçede o kadarcık ta memur olsun yani.:img-wink:
Aynı zamanda 60 lı yıllardaki insanlar bugüne göre çok daha moderndi:sad53:
bence en büyük mantık hatası dizide gerçek(!) bir aşkın olmaması.:icon_whis
bu bakış açısını herhalde ilk ben getirdim. :)
normal olmadığımı nasıl da belli ediyorum ama.:img-hyste
fakat dediğim doğru.:icon_whis
first lady 27-04-07, 18:28 Himm o halde köyde kaymakamın ne işi var diye de bi düşünseydin keşke :))
Kıbrısçık Bolu'nun ilçesi .. Eh ilçede o kadarcık ta memur olsun yani.:img-wink:
Aynı zamanda 60 lı yıllardaki insanlar bugüne göre çok daha moderndi:sad53:
aslında onu da düşündümmm:img-wink:
bide bi o modern insanları ilk defa gördük farkındaysan.yani daha önce evlerinde saklanmadılarsa ahmet ve arkadaşı hatta ayla bile o kadar dolaştı ama hep köylü insanlar vardı sanki:img-yes: yada ben dikkat etmedim:img-cool2
__SEYMEN__ 27-04-07, 18:43 bence en büyük mantık hatası dizide gerçek(!) bir aşkın olmaması.:icon_whis
evet haklı olabilirsin ama necdet yasemine aşık yasemin ahmete ahmette yasemine belli olmasa bile aşk her daim ölümsüzdrü:img-blush
özge_letyy 27-04-07, 18:46 bence en büyük mantık hatası dizide gerçek(!) bir aşkın olmaması.:icon_whis
:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste kanka süpersin ya valla en mantıklı mantık hatasını bulmuşsun:img-hyste :img-hyste
onu bunu anlamam bu dizide gerçek aşk yok. :hıh
bu bence gerçekten büyük bir mantık hatası.:icon_whis
bu aşk diye kandırıyorlar bizi ama ben bunu yemem.:icon_whis
arkadaşlar bu muvzuda Sinim'im üstüne varmayın reca ediyorum:img-pilot
ahmet yasemin konusuna gelince gerçekten ciddi mantık hatalarıyla dolu:hıh
ya aradan 1 ay gecti soyledikleri yemek sozunu yapmamislar....
1 ayda vakit bulamadilarmiki bunlar???
cok sacma olmus...:icon_whis
sevimli.girl 28-04-07, 10:20 evde kimse olmadığı zaman rıza yemeğe eşini beklerken sofra çok güzeldi. hepsini nasıl kendi hazırladı. eminede yoktu.
evt ya orasida sacmaydi yani tamam belki hazirlayabilir bilmiyorum ama banada sacma geldi....
Rıza Bey'in yemek masası bnce de saçma.. Tek başına ne kdrda çok şey yapmış.. Hmde çok qüzeL yemekLer..
cevizlikek 28-04-07, 12:50 Dünkü bölümde Lale 3. şubeyi açmaktan bahsediyordu. Ama 4. şube demesi gerekirdi çünkü zaten Asude pastanesinin 3 tane şubesi yok mu?
1) İstanbul şubesi (yani güzide-lale-teo-necdet dörtlüsünün devamlı görüldüğü pastane)
2) Ankara şubesi
3) Adadaki pastane
Dünkü bölümde Lale 3. şubeyi açmaktan bahsediyordu. Ama 4. şube demesi gerekirdi çünkü zaten Asude pastanesinin 3 tane şubesi yok mu?
1) İstanbul şubesi (yani güzide-lale-teo-necdet dörtlüsünün devamlı görüldüğü pastane)
2) Ankara şubesi
3) Adadaki pastane
benim anladıgım kadarıyla 2 şubeleri varmış.3.şubeyi açacaklar..adadaki pastaneyi kapatıp istanbulda şube açmışlardı diye hatırlıyorum..
_yorumsuz_ 28-04-07, 14:01 Güzide yaseminlere ilk geldiği gün yaseminle necdetin ayrı yattığını öğrendi. lale, teo ve diğerleri yani yaseminlerin evine sık gelenler bunu nasıl farketmedi? mantık hatası bence.
yahu bu mehmet daha bi önceki bölümde feci şekilde dövülmemişmiydi acaba????yok aradan zaman geçmişse ben fark etmedim ama..eğer geçmeden böleyse baya baya bir mantık hatasıdır yani...göz kol bacak gitti adamda nerdeyse ama bu bölüm sanki hiç dövülmemiş gibiydi..en azından biraz morluk yara izi fln ne biliyim bişi bırakır inan suratında...:icon_whis
justinecatblue 28-04-07, 14:21 eve gelen diğerlerinin yasemin ve necdet'in ayrı yattığını öğrenmelerinin imkanı yoktu, yani bu kısmı mantık hatası değil-çünkü onlar odalara bakmadı-ama ben bu konuya daha önce değinmiştim-yani birilerinin bunu farketmesi gerekiyordu, senaryoya aldıkları iyi olmuş-
bana göre en büyük mantık hatası, daha doğrusu saçma olan şey, yasemin ve ahmet'in devamlı """""""""""""tesadüfen""""""""""""" karşılaşmaları-neredeyse her karşılaşmaları tesadüfen oluyor ve artık "bu kadarı da olmaz" dedirtiyor-trenle giderken karşılaştılar, dönerken karşılaştılar, ahmet istanbula geldiği gibi hop diye parkta karşılaştılar, sonra vapurdan inerken karşılaştılar, vs vs vs. kimse kimseyle bu kadar çok tesadüfen karşılaşmaz yani:img-pilot
Bu bölüm pek hata göremedim ama Keriman gazinoya girerken ki kıyafetiyle çıkarken ki farklı gibi geldi bana..Bir de ayrı yattıklarını evde bulunan yardımcı görmedi mi hiç? O evde kaldı çünkü bir aydan fazla.. Niye 1 ay sonra çağırmaya geldi Yasemin'in annesi o da saçma niye o kadar bekledi ki..
!karbeyaZ! 28-04-07, 16:57 Bilmiyorum söylendi mi ama Necdetle Güzide birbirlerinin tatlılarının aslında güzel olduğunu falan itiraf ederken konu evlilikten açıldı.. Güzide Rüyayı sordu.. Necdet "her akşam beni pencerede bekler" dedi, sonra Güzide "şimdi de bekliyor mudur" dedi, Yasemin geldi.. Yani Rüya şimdi evde tek başınayken babasını mı bekliyordu ??
Bilmiyorum söylendi mi ama Necdetle Güzide birbirlerinin tatlılarının aslında güzel olduğunu falan itiraf ederken konu evlilikten açıldı.. Güzide Rüyayı sordu.. Necdet "her akşam beni pencerede bekler" dedi, sonra Güzide "şimdi de bekliyor mudur" dedi, Yasemin geldi.. Yani Rüya şimdi evde tek başınayken babasını mı bekliyordu ??
Evet onu bende farkettim ya :img-yes: yoksa Necdet annesine gideceklerini unutmuşmuydu???
Bu arada hemen yaza geçtiler mantık hatası değil ama hani Sivim Nisan'daki bi mitingden söz ediyodu biz onu göremedik Mayıs'ta Rüya'nın doğumgününüde göremedik ne ayak??? Ayrıca eğer aylardan mayıssa üniv.ler o zaman mayısta mı tatil oluyodu ne ayak???:img-yes: :hıh
esmerseker 28-04-07, 17:41 bana göre en büyük mantık hatası, daha doğrusu saçma olan şey, yasemin ve ahmet'in devamlı """""""""""""tesadüfen""""""""""""" karşılaşmaları-neredeyse her karşılaşmaları tesadüfen oluyor ve artık "bu kadarı da olmaz" dedirtiyor-trenle giderken karşılaştılar, dönerken karşılaştılar, ahmet istanbula geldiği gibi hop diye parkta karşılaştılar, sonra vapurdan inerken karşılaştılar, vs vs vs. kimse kimseyle bu kadar çok tesadüfen karşılaşmaz yani:img-pilot
+1. çok haklisin arkadaşim. Bende bunu diyecektim. Ahmet ne zaman Kıbrısçık dışına çıksa kesinlikle *tesadüfen* karşilaşiyorlar ve aşklari neredeyse bunun üzerine kurulu bir hale geldi :D senaristleri mantiğa davet ediyoruz :img-hyste
Benim bu bölümde gördüğüm şey aslında belki mantik hatasi sayilmayadabilir, bilmiyorum. Şevket, defne ve deniz büyükadada mitinle ilgili konuşur ve bir yandan da yürürlerken, denizin arkasından plastik saksılar göründü, hemde birtanesinin üzerinde barkod gibi birşey vardi. O zamanlar öyle plastik saksi varmiydi? Neyse takildiğim şeye bakın işte.. göz bu naparsiniz :D
yahu bu mehmet daha bi önceki bölümde feci şekilde dövülmemişmiydi acaba????yok aradan zaman geçmişse ben fark etmedim ama..eğer geçmeden böleyse baya baya bir mantık hatasıdır yani...göz kol bacak gitti adamda nerdeyse ama bu bölüm sanki hiç dövülmemiş gibiydi..en azından biraz morluk yara izi fln ne biliyim bişi bırakır inan suratında...:icon_whis
ohooo onun morlukları bu bölüme kalır mı?Daha geçen bölüm düzelmişti.Hem de o morun rengi bile solmadı:img-hyste Bir baktık patlıcan moru sonra bir daha baktık aaa düzelmiş.O kesinlikle büyük bi mantık hatasıydı.Bari hafif hafif geçseydi.
sevimli.girl 28-04-07, 19:24 aradan 1 ay geçmedi mi gözünün düzelmesi normal
esmerseker 28-04-07, 19:51 aradan 1 ay geçmedi mi gözünün düzelmesi normal
Yok o geçen bölümde düzelmişti zaten. Bence de yavas yavas geçmesi daha mantikli olacakti. Morluk bu hemen geçmezki
ya arkadaşlar dizi güzelde benim hala merak ettiğim bişey var dizinin başında çocukların hepsi küçüktü...herşey çok güzeldi sonra aradan bayyaa bi süre geçti birden çocuklar deve gibi oldu ama diğerleri hep aynı kaldı....hiç yaşlanmadılar.. saçları bile beyazlamadı...mesela deniz babasından daha yaşlı duruyo..:D:Dböyle oluncada çok saçma oldu bence...
benim anladıgım kadarıyla 2 şubeleri varmış.3.şubeyi açacaklar..adadaki pastaneyi kapatıp istanbulda şube açmışlardı diye hatırlıyorum..
Ada´daki pastane Necdet ve Teo´nun degil...Necdet´in babasinin pastanesi. Ada´daki pastaneyi babasi isletiyor...
aynakolik_fatma 05-05-07, 09:38 benim bu bölümde dikkatimi çeken şey ;
nezahat ve necdet melehat'ın butiğinden dönerlerken
sokaktaki evlerin megafonlu zilleri gözüktü
uzaktan da değildi hani. normalde ayrıntıları hiç göremem ama
yakın bi pozisyon olduğu için heralde
Üniversiteli gençler polisten kaçarken merdivenlerin olduğu sahnede arka plandaki evlerin tamamı pimapen pencere kaplıydı .Bu tarihsel olarak mantıken hata ayrıca küçük kızın kullandığı suluboyalarda o tarihte mevcut değildi.80 lı yılların sonuna doğru o türden suluboyalar çıktı.Ahmet dizinin başından beri üç kez meslek değiştirdi ve tüm bu mesleklere kolayca geçiş yaptı örneğin diznin başında avukattı sonra kaymakam oldu hadi birşey demedik ama şimdi hiç alakası olmayan bir şekilde asistan bile olmadan direkt olarak üniversitede hukuk hocası olması bence mantık hatasıdır.Saygılar
Akşam yanlış görmediysem Defne köhneye giderken saçında saç bandı vardı ama köhneye geldiginde yoktu..
Bu bölümde Şevket 'Selma'yı sinemaya götürmem lazım, Neşeli Günler'e bilet almış' dediğinde hepimiz biliyoruz ki 1966 yılı canlandırılıyordu.. Oysa Neşeli Günler tam 12 yıl sonra yani 1978 yılında yapılan bir film....
Bu bölümde Şevket 'Selma'yı sinemaya götürmem lazım, Neşeli Günler'e bilet almış' dediğinde hepimiz biliyoruz ki 1966 yılı canlandırılıyordu.. Oysa Neşeli Günler tam 12 yıl sonra yani 1978 yılında yapılan bir film....
evet bu hatayı bende fark ettim..yıl hesabı yapmaya kalktım..sora bukadarda büyük hata yapmamışlardır,kesin öle başka bir film daha vardır diye düşünmeye başladım.ama sanırım yok..
sevimli.girl 06-05-07, 08:59 birde necdet yaseminin kıyafetini mağazadan alırken küçücük bir paket vardı. o elbise o kadar küçük gazete kağıdına nasıl sığdı. bir baktım necdet elbiseyi yasemine verirlen kocaman bir paket. nasıl oldu bu iş.
kafamı kurcalıyıp durdu.
naz_özge12 06-05-07, 10:40 birde necdet yaseminin kıyafetini mağazadan alırken küçücük bir paket vardı. o elbise o kadar küçük gazete kağıdına nasıl sığdı. bir baktım necdet elbiseyi yasemine verirlen kocaman bir paket. nasıl oldu bu iş.
kafamı kurcalıyıp durdu.
hiç dikat etmemiştim.şimdi aklıma geldi cidden öyleydi..
Üniversiteli gençler polisten kaçarken merdivenlerin olduğu sahnede arka plandaki evlerin tamamı pimapen pencere kaplıydı .Bu tarihsel olarak mantıken hata ayrıca küçük kızın kullandığı suluboyalarda o tarihte mevcut değildi.80 lı yılların sonuna doğru o türden suluboyalar çıktı.Ahmet dizinin başından beri üç kez meslek değiştirdi ve tüm bu mesleklere kolayca geçiş yaptı örneğin diznin başında avukattı sonra kaymakam oldu hadi birşey demedik ama şimdi hiç alakası olmayan bir şekilde asistan bile olmadan direkt olarak üniversitede hukuk hocası olması bence mantık hatasıdır.Saygılar
kesinklikle sana katılıyorum ama gençler merdivenlerden kaçarken arkalarındaki evlerin camlarının pimapen olduğuna hiç dikkat etmedim.:icon_sad:
Benim de o dikkatimi çekti Rüya'nın kullandığı suluboya resmen bizim ildiğimiz herkesin kullandığı marka suluboyaydı:img-hyste o zamanlar böyle suluboya var mıydı die ben de şaşırdım hata güldüm kızcağızı o yıllardan markaya alıştıriiyyyyler yazık yazık bu gençlik nereye gidiyyy:img-hyste
Bende önce öyle düşünmüştüm ama sonra böyle yabancı bir film olduğu aklıma geldi duymuştum biraz araştırınca 1965 yapımı yabancı bir müzikal film olduğunu öğrendim:img-yes: :img-yes: yanlışlık yok yani
Bi de Necdet'in elindeki pakete bende hayret etmiştim,sanki içinde elbise değil başka bişey vardı ipince:img-pilot
canselhayranıyı 06-05-07, 18:23 birde necdet yaseminin kıyafetini mağazadan alırken küçücük bir paket vardı. o elbise o kadar küçük gazete kağıdına nasıl sığdı. bir baktım necdet elbiseyi yasemine verirlen kocaman bir paket. nasıl oldu bu iş.
kafamı kurcalıyıp durdu.
doğru söylüyorsun
çağla&hilary 06-05-07, 19:17 ben çekimleri görmüş biri olarak sizlerle şunları paylaşmak istiyorum hani yaseminin kıbrısçığa gittiği bir gün vardı işte orda yürüyüp bi amcaya ahmeti sorma sahnesini saatlerce tekrarladılar.çok zor birşey birde her bölümde ayrı figüranlarla uğraşamazlaar.Bnce bazı hataları göz ardı etmek lazım:img-pilot :happy0064
esmerseker 06-05-07, 21:07 ben çekimleri görmüş biri olarak sizlerle şunları paylaşmak istiyorum hani yaseminin kıbrısçığa gittiği bir gün vardı işte orda yürüyüp bi amcaya ahmeti sorma sahnesini saatlerce tekrarladılar.çok zor birşey birde her bölümde ayrı figüranlarla uğraşamazlaar.Bnce bazı hataları göz ardı etmek lazım:img-pilot :happy0064
O sahneleri nerde çektiler acaba, hep merak ettim?
Akşam yanlış görmediysem Defne köhneye giderken saçında saç bandı vardı ama köhneye geldiginde yoktu..
ahmet ile sabah beraber cıktı birlikte yürürken ayla hakkında konusuyorlardı sonra arkadaslarıyla bulusacaktı dogru görmüssün köhneye geldiginde bant yoktu
o elbiseyi kücücük pakete sıgdırdı burası anlasılmaz artık nasıl sıgdırmıssa ama büyük kutuyu nejdet yapmıstır kagıtta olması basit olurdu
birde necdet yaseminin kıyafetini mağazadan alırken küçücük bir paket vardı. o elbise o kadar küçük gazete kağıdına nasıl sığdı. bir baktım necdet elbiseyi yasemine verirlen kocaman bir paket. nasıl oldu bu iş.
kafamı kurcalıyıp durdu.
1,5 bilemedin en fazla 2 metre yazlık bir kumaşı (şifon gibi) bir güzel katlayıp o paketin içine sende koyabilirsin. Sonuçta hatırladığım kadarıyla dizide bahar-yaz ayları çekiliyo ve kumaş olarakta yazlık kumaşlar kullanılıyor. Zaten bu şekilde paket yapılması da en doğrusu. Çünkü öteki türlü bir kutuda ya da naylon poşette, sallana sallana elbise bir hal alıyor. Her tarafı kırış kırış oluyor. Oysa bir güzel katlayıp istifini bozmadan böyle paket yapılsa en temizi.
Olur mu canım ,küçücük pakette payetlerle işlenmiş elbise ne hale gelir :)) en iyisi o kutudur ,nerde sallanıyor kuzum.. kutu tutulur bir güzel yerleştirilir arabaya olmadı elde taşınır ,kırışmaz .))
Mantik Hatasi Olarak Yaptiklari şey Neşeli Günler O Sinema Filmi Kişin Oynamiş Sinemalrda O Yillarda Ama Bu Dizide Yazin Oynamiş Gibi Gösterdiler
sevimli.girl 07-05-07, 11:58 1,5 bilemedin en fazla 2 metre yazlık bir kumaşı (şifon gibi) bir güzel katlayıp o paketin içine sende koyabilirsin. Sonuçta hatırladığım kadarıyla dizide bahar-yaz ayları çekiliyo ve kumaş olarakta yazlık kumaşlar kullanılıyor. Zaten bu şekilde paket yapılması da en doğrusu. Çünkü öteki türlü bir kutuda ya da naylon poşette, sallana sallana elbise bir hal alıyor. Her tarafı kırış kırış oluyor. Oysa bir güzel katlayıp istifini bozmadan böyle paket yapılsa en temizi.
peki ama daha sonra yasemine verdiğinde başka bir kutuda güzel bir şekilde katlanmış duruyordu. daha büyük bir kutuya bile anca sığmıştı
Elbiseyi daha sonradan bu kutunun içine yerleştirmiş olması muhtemeldir. O zaman burada hatalı olan Melahat'tır. Sonuçta paket yapan o. Onun düşünemediğini Necdet düşünüp hoş bir kutunun içine yerleştirmiştir.
Ayrıca elbisede ben payet işlemeleri görmedim. Sadece nakış işlemeleri vardı ki bunlarda yer kaplayacak şeyler değildir. Kutunun dengesiz bir şekilde tutulduğunu var sayarsak, elbise içinde kayar ve kırışır. Vs.
kübranejat 11-05-07, 12:33 Arkadaşlar Işık ve Yaşar hani geç kalmıştı ya. Nezahat saat 8 e geliyor dedi. Ama saat sanki öğlen 2-3 gibiydi :)
yanlış hatırlamıyosam yaz günlerini çekiyolar..yazın saat 9 gbi hava kararıyo yani 8 de hava daha aydınlık oluyo..tıpkı gündüz gbi..
cevizlikek 11-05-07, 22:28 rüya dedesine her beraber lokantaya gidicez dedi. hatta yasemin şimdi değil akşam gidiyoruz diye düzeltti. ama akşam yemeğe çıktıklarında rüya ortada yoktu.
fundapehlivan 12-05-07, 00:08 rüya dedesine her beraber lokantaya gidicez dedi. hatta yasemin şimdi değil akşam gidiyoruz diye düzeltti. ama akşam yemeğe çıktıklarında rüya ortada yoktu.
Aaaa!
Gerçekten!!
bi de bülent ecevitten bahsederken zaten 80ine geldi dediler..(yanlış mı anladım? :))
e o zaman 80se öldüğünde 120 olması lazımdı..
ecevittin yaşı konusunda 40 dedi necdet 80 demediler.
hatta necdet 40 yaşında siyaset için uygun felan dedi(tam sözleri hatırlayamadım ama)
80 ine geldi diye bahsettikleri ismet inönüydü(1884-1973).İnönü 1972 yılına kadar CHP genel başkanlığını sürdürmüştür.
evet ecevit için 40 yaşlarını sürüyor dediler.. 80 dedikleri paşaydı yani ismet inönüydü...
pardon ben yanlış anlamışım o zaman..:(
çağla&hilary 12-05-07, 10:26 O sahneleri nerde çektiler acaba, hep merak ettim?
söyleyim şile die bir yer var bilirmisiniz bilmem oradan 20 km uzaklıkta ağva ya giderken bir tane sahil köyünde yani bursa gibi bir yerle uzaktan yakından alakası yok
çağla&hilary 12-05-07, 10:29 birde bir şey daha söylemek istiyorum deniz bu son bölümde hiç yoktu 3 kere mi ne gösterdiler akşam yemeğe bile gelmedi dikkatinizi çektimi bilmem
Rıza kaldığı otelde yüzünü yıkarken lavaboda son model musluk vardı.
Ayrıca Ahmet'in kol düğmeleri daha öncekinden farklıydı.
kübranejat 12-05-07, 15:19 Necdet Rıza yı götürmeye geldi. Sonra zamanın geçtiği gösterildi. Ahmet Kıbrısçık'a gitmiş dönüyor filan. Onu gösterdi sonra da Rıza nın Yasemin lerin evinde odasına yerleştiğini gösterdi :) İstanbul da zaman ilerlemiyor galiba :)
sevimli.girl 12-05-07, 15:55 birde ahmetlerin evinde nişanla ilgili konuşurken kahve içiyorlardı. yalnız kahve bardakları bu zamanlarda çıkan yeni fincanlardandı.
birde rızanın kaldığı oteldeki banyo yeni gibiydi musluklar falan.
rüya rızaya lokantaya gidiceklerini söyledi ama akşam rüya orda değildi.......
rüya rızaya lokantaya gidiceklerini söyledi ama akşam rüya orda değildi.......
cnm tebrikler walla.Hiö aklıma gelmedi.Sen söyleyince akıllandım:img-hyste Bu kesinlikle tam bir mantık hatası:img-yes:
Rıza kaldığı otelde yüzünü yıkarken lavaboda son model musluk vardı.
Ayrıca Ahmet'in kol düğmeleri daha öncekinden farklıydı.
Kol düğmelerinin aynı olmadığını ben de fark ettim.Çok çok farklıydı diğer bu bölümdekinden.Kanımca kaybetmişler kol düğmelerini :img-hyste
Ahmet'in koL düğmeLerii öncekiLerden çok farkLıydı..
ESRA_CANSEL 13-05-07, 10:48 yha zaten film mantık hatasının ta kendisi diilmi yaseminle ahmetin ayrılması ahmetin çocuu olduunu yaseminin ahmete sölememesi necdetle evlenmesi nezahatın evliliği nezahatla kocası da akıllı diilmiş :D ee yasemin de genlerini onlardan almış demekki o da öle çıktı mantık hatası buyrun :D:D
birde ahmetlerin evinde nişanla ilgili konuşurken kahve içiyorlardı. yalnız kahve bardakları bu zamanlarda çıkan yeni fincanlardandı.
birde rızanın kaldığı oteldeki banyo yeni gibiydi musluklar falan.
musluklar benim de dikkatimi çekti...
Türkiyede tüm fakültelerde inkılap tarihi derslerini tarih bölümünden hocalar vermektedir.Bu durum geçmiştede böyleydi .dizinin son bölümünde ahmet inkılap tarihi hocası olarak akademide ders vermek üzere görevlendirildi.oysaki ahmet hukuk fakültesinde hocaydı.saygılar
cevizlikek 13-05-07, 12:57 Türkiyede tüm fakültelerde inkılap tarihi derslerini tarih bölümünden hocalar vermektedir.Bu durum geçmiştede böyleydi .dizinin son bölümünde ahmet inkılap tarihi hocası olarak akademide ders vermek üzere görevlendirildi.oysaki ahmet hukuk fakültesinde hocaydı.saygılar
evet bu benim de dikkatimi çekmişti. inkılap tarihi dersini neden hukuk eğitimi almış biri versin ki... çok sacma değil mi
bence de çok saçma illa yaseminle ahmeti buluşturmak için doldurulmuş bir sahne işte çok basit olacak ama neyse sıkılarak da olsa izleyeceğiz malesef
yorum sayfasına da yazdım..
mantık hatası kabul eder misiniz siz bilmem ama bence öyle..:
yasemin o kadar ağlıyo-geceleri uykusuz kalıyor..
sonra insanların arasına karışıyo..
bi kişi de anlamıyo..
garip yani:icon_whis
fundapehlivan 13-05-07, 14:39 Ahmet'in koL düğmeLerii öncekiLerden çok farkLıydı..
Bakdın başından beri inanın zaten hep 2 farklı kol düğmesi vardı:img-hyste
Yaseminin ahmetin eline bıraktığı kol düğmeleri dün akşamkiyle aynı!!
Ama ben kol düğmesini gömleğinde gördüm siyah koca taşlı bir kol düğmesiydi!
Yere filan atıyordu hatta onu!
Yani 2 kol düğmesi var:img-hyste
çağla&hilary 13-05-07, 15:12 bilmiyorum bu bir mantık hatası sayılabilirmi ama beni rahatsız eden bir şey var .aradan 4 sene geçmeden önce ışık defne ve deniz ilkokul yaşlarındaydılar aradan 4 sene geçti rüya ortaya çıktı ve de ışık defne deniz üniversiteli oldular çok saçma oldu orası:img-pilot
evet kol düğmesi benimde dikkatimi çekti!
yaseminin ahmete verdiği kol düğmesiyle bu bölümkü aynıydı..
kutu falanda hala aynı..
ama ahmet sinirlendiğinde fırlattığı siyah taşlıydı!gül gül öldüm görünce yaa..
bu kadarda dikkatsizlik olunmaz ki!
ayrıca ahmetin annesiyle kavga ettiği sahne vardı ya kaç bölüm önce..hastane olayı falan ortaya çıkmıştı!
o bölümde ahmetle annesi kavga ederken evde ahmet masaya vurunca masanın üstündeki kırmızı şeyin içindekiler masanın üstüne dağılmıştı..
ama ahmet kapıyı çarpıp evden çıktığında bi baktım toplu duruyo..masanın örtüsüde düzgün tabakta hiç dağılmamış..ne ayak:img-pilot?
çağla&hilary 13-05-07, 15:27 evet o kol düğmeleri bnmde dikkatimi çekti ablamla tartıştık hatta o yaseminin verdiği dedi kutusu aynı dedi bnde yok blki kutuyu saklamıştır ama düğmeler farklı dedim ne saçma olmuş:img-pilot
Türkiyede tüm fakültelerde inkılap tarihi derslerini tarih bölümünden hocalar vermektedir.Bu durum geçmiştede böyleydi .dizinin son bölümünde ahmet inkılap tarihi hocası olarak akademide ders vermek üzere görevlendirildi.oysaki ahmet hukuk fakültesinde hocaydı.saygılar
Bizim İnkıLap Tarihi dersini Veteriner FaküLtesii
Suni tohumLama hocası veriyor.. ne oLucak şmdi.. :icon_whis
ahmet hukuk fakültesinde öğretim qörevLisii oLdu ya..
O zaman onların tarih dersine qiremez mi..?
son böLümüü azcık kaçırdım.. (yanLış bişi yazdımsa sorry..)
ya kol dugmelerini fırlattıgı zaman hakikaten siyah falandı ustelik bu kutunun ici siyah sungerli falan o direk ilac kutusu gibi birseyde bulmustu kol dugmelerini hizmetci ona koymustu.. o da bakıp geri koymustu hatta ben o zmnlar icimden yuh boyle cirkin kutuya da konmaz diye dusunmustum.. cok fena hata yapmıslar ama en azından şimdiki kol dugmeleri daha havalı :D
bilmiyorum bu bir mantık hatası sayılabilirmi ama beni rahatsız eden bir şey var .aradan 4 sene geçmeden önce ışık defne ve deniz ilkokul yaşlarındaydılar aradan 4 sene geçti rüya ortaya çıktı ve de ışık defne deniz üniversiteli oldular çok saçma oldu orası:img-pilot
evt haklısın benimde gözüme çarptı herşey çok güzel fakat bi bu bide bide maket tranvay hiç olmamış
Dağhan Külegeç 17-05-07, 15:46 diziler parça parça çekildiği için mantık hatalarının olması normal.Yasemin le ahmet in buluşması için böle saçma senaryo yazan adamı(ya da kadını)tebrik etmek lazım
bilmiyorum bu bir mantık hatası sayılabilirmi ama beni rahatsız eden bir şey var .aradan 4 sene geçmeden önce ışık defne ve deniz ilkokul yaşlarındaydılar aradan 4 sene geçti rüya ortaya çıktı ve de ışık defne deniz üniversiteli oldular çok saçma oldu orası:img-pilot
cnm daha önce bi arkadaşımız daha yazmıştı bunu ve bi arkadaşımızda yanıtlamıştı:)yanıtlayan arkadaşımız bakmış ajanstan ve ışığın yaşı 14 müş...e tabi otomatikman dğr çocuklarındaa...14+4=18....
Burcu hangi üniversitede okuyorsun bilmiyorum ama Türkiye de İnkılap tarihi dersleri tüm ünilerde Tarih bölümünden hocalar tarafından verilir bu durum kanunla belirlenmiştir.sen hangi ünide okuyorsun ?
Burcu hangi üniversitede okuyorsun bilmiyorum ama Türkiye de İnkılap tarihi dersleri tüm ünilerde Tarih bölümünden hocalar tarafından verilir bu durum kanunla belirlenmiştir.sen hangi ünide okuyorsun ?
İstanbuL Üniversitesindeyim.. Bnde öyLe sanıyordum ama bizim hocamız Tarih Hocası değiL.. Yanii asıL böLümü başka.. ama o Tarih dersine qiriyor.. Hatta birara Türk DiLii dersine de qiriyormuş.. sanırım bizim okuLun Tarih hocası yok ve bunu da böyLe kapatmışLar.. yaLnız hoca çok iyi.. derse oLan iLqii ve bağLıLık süper..
iReMJeLiBoN 18-05-07, 21:02 nişan aksamdı fakat nsandan soora emneyle nezhatn sahnesi gndüzdü:S
nişan aksamdı fakat nsandan soora emneyle nezhatn sahnesi gndüzdü:S
Bu çok sık yapılan bişi.. Bu durumLarı bir türLü ayarLıyamıyorLar..
mantık hatası mı bilmiyom da şu yurttaki kavga sahneleri neydi öle ya..resmen güldm ben o sahnelerde..adamlar kavga mı ediyo çifte telli mi oynuo belli değil..
kısacası hiç inandırıcı değildi bence..bazıları ölesine sağa sola koşuyodu..
fundapehlivan 18-05-07, 23:38 nişan aksamdı fakat nsandan soora emneyle nezhatn sahnesi gndüzdü:S
Orada zaman atlanmıştır bence...
İstanbuL Üniversitesindeyim.. Bnde öyLe sanıyordum ama bizim hocamız Tarih Hocası değiL.. Yanii asıL böLümü başka.. ama o Tarih dersine qiriyor.. Hatta birara Türk DiLii dersine de qiriyormuş.. sanırım bizim okuLun Tarih hocası yok ve bunu da böyLe kapatmışLar.. yaLnız hoca çok iyi.. derse oLan iLqii ve bağLıLık süper..
ben de üniversitede okurken inkılap tarihi dersine kamu yönetimi ya da işletmeden (şimdi hatırlayamadım) bir hoca geliyordu..ama tarih bölümünden değildi..bu ülkede kurallara uyulsaydı zaten bu durumda olmazdık.onun için istedikleri kadar kurallarda belirtsinler üniversitede herkes kafasına göre takılıyor..
Dünkü bölümde Mehmet ve Sevim aprkta ürürken ellerinde kağıt helvlar vardı. İkiside yarımdan fazlaydı. Sonra banka oturdular. Sevimin helvası hala duruyodu. Ama mehmetin ki yok olmuştu. Birden koskoca helvayı nasıl yedi acaba?
Dünkü bölümde Mehmet ve Sevim aprkta ürürken ellerinde kağıt helvlar vardı. İkiside yarımdan fazlaydı. Sonra banka oturdular. Sevimin helvası hala duruyodu. Ama mehmetin ki yok olmuştu. Birden koskoca helvayı nasıl yedi acaba?
bu mantık hatası değil yaa..
yer yer adam..sevim de konuşmaktan helvayı yemeye fırsatı kalmamıştır zaten..:img-hyste
Evet ya Sevimin helvayı yiyişi çokkomikti zaten.Küçücük bi parça aldı eline konuşmaktan ağzına atamadı onu iki saat elinde tuttu. :D:D
ya söylendimi bilmiyorummm amaa şu düğüne denzz niye gelmedii ışık gel,icek dedi ama ben göremedimm
iReMJeLiBoN 19-05-07, 13:17 Orada zaman atlanmıştır bence...
ama sonra geri döndüler nisana:D
Yanlış biliyorsam düzeltin ama benim bildiğim kadarıyla Türkiye'nin ilk yerli arabası "Devrim"dir.A ncak seri üretime geçilememiştir o ayrı.Hatta bizim coğrafya hocamızın anlattığına göre bu arabayı 27 Mayıs ihtilalinin yıldönümüne yetiştirmek için acele etmişler ve arabanın boyaları bile trende atılmış.3 Türk mühendis yapmış.Dönemin cumhurbaşkanı galiba arabaya binmiş. Araba 3-5 km gittikten sonra durmuş. Arızalı olduğu için değil sadece o kadar yol gidebilecek kadar benzin koymuşlar içine trende bir aksilik olmasın,yangın filan çıkmasın diye.Ama yabancı basın arabanın arızalı olduğunu çalışmadığını filan duyurmuş.Halbuki gayet de başarılı bir arabaymış.
Mehmet helvayı peçeteye sarıp oturdukları banka koydu. Sevim'le aralarına:img-wink:
Pastanenin duvarlarında aliminyum çerçeveler vardı ama bildiğim kadarıyla aliminyum çerçeveler çıkalı 10 yıl anca oldu.
son bölümde sevimle mehmet bankta oturdukları sırada mehmet evlilik hakkında ne düşünüyorsun dedi - ki bu soru ancak bu konuyu ilk defa konuşanlar arasında sorulabilecek bi soru.
ondan sonra anlaşılıyor ki bunlar zaten zamanında bu konuyu daha detaylı bir şekilde yaşamışlar. çok saçma değil miydi?
son bölümde sevimle mehmet bankta oturdukları sırada mehmet evlilik hakkında ne düşünüyorsun dedi - ki bu soru ancak bu konuyu ilk defa konuşanlar arasında sorulabilecek bi soru.
ondan sonra anlaşılıyor ki bunlar zaten zamanında bu konuyu daha detaylı bir şekilde yaşamışlar. çok saçma değil miydi?
hayır...
sadece bir kere konuşur gibi olmuşlardı:img-yes:
hayır...
sadece bir kere konuşur gibi olmuşlardı:img-yes:
konusmadan anladigimiz gecmiste bu konunun konusuldugu ve sevimin yasi problem ettigi... bu da sanirim zaman atlamasi esnasinda olmus gibi. yani izleyici olarak gormedik bunu ama o 5 yil icinde yasananlara isaret ettiler bence. :img-wink:
bir insana 'evlilik hakkinda ne dusunuyorsun' gibi bir soru sormak icin o insani yeni taniyor filan olman lazim. halbuki boyle bir gecmisleri oldugunu konusmanin icinde duyduk. mantiken bu soruyu mehmet o zaman sormus olmali.
Sanırım Güzidenin evinin gösterileceği sırada sokak çekimi yapıldığıda binayı çektiklerinde bina duvarında şuan da yeni asılan kırmızı sokak tabelası vardı duvarda.
mantık hatası mı bilmiyorum ama yasemin'in elbiseleri birbirine çok benzeyen elbiseler oluyo bazen de eskileri giyiyo :happy0064 bye
iReMJeLiBoN 26-05-07, 10:57 Mantık hatasımı emin degilim ama simdi 1968 yılındalar bu gecen sürede bunların hiç dogum günü falan yok mu yani sadece bos bos yasıyorLar mı.. :D Eskiden sürekli Yaseminin dogum gününü kutlardık.. Tek eglenceleri nisan dügün falan mı :D
Mantık hatasımı emin degilim ama simdi 1968 yılındalar bu gecen sürede bunların hiç dogum günü falan yok mu yani sadece bos bos yasıyorLar mı.. :D Eskiden sürekli Yaseminin dogum gününü kutlardık.. Tek eglenceleri nisan dügün falan mı :D
Çok haklısın galibaa işlerine gelince yapıyorlar doğum günü filan...Mesela Aylanın doğum günü hiç olmadı...Defne nin de öylee....Niye böyle durmadan atlıyorlar da dizinin tadını kaçırıyorlar yaaaa....
iReMJeLiBoN 26-05-07, 11:20 Necdetinde görmedim ben.. Ahmetinde oldu ama bi Yasemin kutlandı, bu kadar sevilmiyor mu Ahmet.. :)
Ben Ahmet i gördümmm...Hani ailesi hazırlamıştı yaa...Sonra bişey olmuştu galibaa...Ahmet gecikmiştii...Öyle bir şeyler vardı...
ahmet sevimle konuşurken elinde elma dilimi vardı..ama 2 saniye sonra bi baktım yok:)
ahmet onu yemedi elinde döndürüyordu birden kayboldu elma:)..ama çekime ara verdiklerinde ahmetin eline tekrar elma vermeyi unutmuşlar..orada bir hata vardı:)
Evet ben de farkettim onuuu...Ahmet elmedan bir ısırık aldıı sonra yok oldu...Eeee tabi ben burdan sihir yaptımmm...:):)Dermişimmm....
Bu bölümde herkese bayağı pardösü manto giydirmişlerdi, sanırım Sonbahar'ı yansıtmak için ama parıl parıl parıldayan güneş ile alaka uyandırmıyordu ve tuhaf duruyordu.
beren_defne 28-05-07, 13:03 Burda mantık hatası ahmet&yaseminin birleşmemeleri senaristlere kızıyorum neden acele etmiyorlarr....
Dizi biterde engeller çıksın ona da razıyımmmm.....
Ayla karakterı baslı basına mantık hatası bı kere :img-hyste
Ayrıca Rüya nın ıkıdebır kurdele rengı degısıyo
bu zaman atlamalarini keske dizinin basinda yazsalar bir köseye...
yani hangi senede hangi ayda olup bittigini olaylarin..
beren_defne 28-05-07, 13:29 diclecimmm cnmmm bende katılıyorum sana .....
bir de bunu unuttun bakkk yaaa ayla nın yanında nejdet de bir mantık hatasıı.....
Evet ben de farkettim onuuu...Ahmet elmedan bir ısırık aldıı sonra yok oldu...Eeee tabi ben burdan sihir yaptımmm...:):)Dermişimmm....
evet benmde dikkatimi çekti yine baktım o bölüme orda bi ara halaya da çeviriyorlar ya kamerayı o ara yemişde olabilir çünkü hala konuşurken halanın yüzünden bi gölge geçiyor sonra ahmete çevrildiğinde ise kamera elma yoktu bu da bi düşünce :img-blush
Ahmet o hassas ,kırılgan yapısıyla iki dakkada cuk diye yuttumu diyorsunuz :img-hyste :img-hyste Hayatta inanmam:icon_whis :img-in_lo
Elma da ne elmaymış kaç gün oldu hala konuşuluyo :img-hyste Yasak elma :icon_whis
Ahmet o hassas ,kırılgan yapısıyla iki dakkada cuk diye yuttumu diyorsunuz :img-hyste :img-hyste Hayatta inanmam:icon_whis :img-in_lo
Elma da ne elmaymış kaç gün oldu hala konuşuluyo :img-hyste Yasak elma :icon_whis
:img-hyste olur mu olur ne diziler görüyoruz iştahı olmayan insan bütün menüyü yiyor ahmetcik yarım elmayımı yiyemiyecek ya da gitmiştir sehpaya bırakmıştır. aman evet ya konuyu açmış oldum ama aklıma takılmştı ben gidiyim başka mantık hataları arayım:img-hyste
o minicik defne ışık ve deniz dört senede nasılda öle serpilmişler hormonla beslenmiş gibi
66 yılından sonra iki sene geçti ama rüya aynı rüya iyi besleyemiyolar heralde yada gelişim bozuklugu var
aynakolik_fatma 31-05-07, 19:10 o minicik defne ışık ve deniz dört senede nasılda öle serpilmişler hormonla beslenmiş gibi
66 yılından sonra iki sene geçti ama rüya aynı rüya iyi besleyemiyolar heralde yada gelişim bozuklugu var
ya arkadaşlar neler buluyorsunuz böyle ne yapsınlar yani 2 sene geçti izlemini vermek için kıza çok mu yedirsinler yada başka birinimi koysunlar bir diziden çok şey beklemeyin yaa anlatmaya çalıştıkları önemli bunlara takılıp kalmayın
beren_defne 31-05-07, 19:21 birazcıkk mantık hataları falan oldu başka yerlerde...
mesela defne tokasını takmıştıı dönerken eve yoktu tokasıı görmemiştik o sahneleride...
ee tokayı çıkarmış olamaz mı..gün boyu takmak zorunda mı yani..
beren_defne 31-05-07, 19:48 Ama gün boyu değil di...
Bir de arkadaşlarım yasemin i çok eleştiriyorlarr yasemin mahvetmedi hayatlarını..
yasemin adamların hayatını mahvetmiyorr..
nejdet benimle evlenir misin demişti çocuk için(ama istiyordu)...
ve de nejdet yasemini aldatmıştı..
bi de kendisi demişti eğer biri olursa boşanlım demiştii bu da kanıtı...
ahmet in hayatını mahvetmiş olabilir yalnış anlama yüzünden her şey mahvoldu...
beren_naz_kolik 02-06-07, 06:18 ayla ve necdet başlı başına bir mantık hatası bence.
ve rüyanın ahmetin kızı olduğunu ahmetin tesadüf olarak öğrenecek ması yani eğer öyle olursa köyü olur.
Ahmet ve Yasemin, olayların ortasında kaldığında bence Ahmet'in kardeşi Defneyi değil de Yasemin'i korumaya çalışması çok saçmaydı. Üstelik kamera uzaktan çekim yaptığında karmaşa sadece küçük bir yuvarlak içerisindeydi etrafındakilerde bakıyorlardı vede kimse Yasemin'e birşey yapmıyordu AHmet o kadar korumaya çalıştı.
iReMJeLiBoN 02-06-07, 09:23 İlk Defne dedi ama sonra Denizin onu korudugunu gördü bıraktı sanırsam:S Cünkü Yasemini koruyan yoktu =)
Mantık hatası değil de benim bir yanlış görme sebebiyle şok geçirmem vardı bu bölümde. Sonlara doğru Denizin babası eve geldiğinde odada yaşar oturuyor sandım! Tebi o Eminenin eşiymiş, uzak çekimde Yaşara çok benziyor.
deniz-osky 02-06-07, 10:36 soylendı mı blmm ama hanı memet we sevım wrdı ya...dolasıolardı 2 bolum once kaıt helva yrkn once sol elndeydı ykn ckmde sağ(bnu bzm frmdan brı dmstı aıntıdr:D)
Ahmet ve Yasemin, olayların ortasında kaldığında bence Ahmet'in kardeşi Defneyi değil de Yasemin'i korumaya çalışması çok saçmaydı. Üstelik kamera uzaktan çekim yaptığında karmaşa sadece küçük bir yuvarlak içerisindeydi etrafındakilerde bakıyorlardı vede kimse Yasemin'e birşey yapmıyordu AHmet o kadar korumaya çalıştı.
Dediklerine aynen katılıyorum.Hadi Yasemin'i korudu diyelim,sonradan hiç mi merak etmez insan...
Diğeride Işık...Defne ile kavga ettiler tamam da kızı gözaltına almışlar,bir çok öğrencinin perişan olduğunu biliyor.Ama nedense Işık hiç birşey yokmuş gibi okula gitmiş...En azından merak ettiğini görebilrdik.Küçükken cin gibi kızdı,gittikçe duyarsızlaştırıyolar bu kızı...Yasemin2 yaratmaya çalışıyolar galiba
deniz-osky 02-06-07, 11:34 gittikce duyqusuzlasıyor deıl aptallasıo benjee ya cok saff yaa harun gbı bırı wrken yasrn ynnda eeth harun da defne de gzaltnda ıskenje cekıoo o srada mekanda yasarla we ewe gtmek ıcn ızın alıoo yaatroest kullanılıo haberı yokk!!
Üstelik kamera uzaktan çekim yaptığında karmaşa sadece küçük bir yuvarlak içerisindeydi etrafındakilerde bakıyorlardı vede kimse Yasemin'e birşey yapmıyordu AHmet o kadar korumaya çalıştı.
bu kısmı çok çok saçma ve mantıksızdı cidden..
yasemin olsa olsa ahmetin onu korurken oluşturduğu sarsıntıdan hasar görebilirdi...
canseli takdir ettim orda hakikaten..sarsıntı vs yokken iyi oynadı orda:happy0064
Kesinlikle orda Işık duyarsız değildi yaşar'la da konuştular zaten bu arada Yaşar'ın Işık'ı kullandığı filan da yok ayrıca izin almadı Yaşar'dan eve gitmek için
Ben okunulan gazetelere takmış durumdayım çünkü bazıları sarıydı ....o zamanlar gazeteler sararmış mı basılıyormuş bir de miting sahnelerinde daha gazla kişi olması gerekmez mi figüran mı bulamamışlar anlamadım o mitingte yüzlerce kişi varmış belki de binlerce ama benim gördüğüm sadece 40-50 civarıydı :icon_whis
Birde Defne gözaltında Harun'a kolunu kaldırdığı zaman yanlış kolunu kaldırdı Harun'unki doğruydu ama Defne yanlış kolunu kaldırmıştı bu kız saf ya :icon_whis
Dünkü bölümde Yasemin ve annesi arabaya binerken,Yasemin anahtarını çıkarıp kendi kapısını açtı.Nezahat'da diğer kapıyı açtı ve beraber arabaya bindiler.Ama eski arabalarda her kapıyı ayrı ayrı kilitleyip açmak gerekiyordu.
aşkoyuncusu 02-06-07, 14:18 yaseminin ahmete karşı hiçbirşey hissetmiyormuş gibi davranması başlı başına bir mantık hatası...ilk bölümlede anlattıkları o büyük aşkı şimdi sanki hiç olmamış gibi göstermeleriine sinir oluyorum:):):..eski yasemini geri istiyorum..
yaseminin ahmete karşı hiçbirşey hissetmiyormuş gibi davranması başlı başına bir mantık hatası...ilk bölümlede anlattıkları o büyük aşkı şimdi sanki hiç olmamış gibi göstermeleriine sinir oluyorum:):):..eski yasemini geri istiyorum..
Sana kesinlikle katılıyorum bence en büyük hata Beren Saat'in.Ahmet ona aşkla bakmayı becerirken Yasemin(beren saat) ona öyle bakamıyo.Yani bence oyunculuktan kaynaklanıyor..:img-blush
cool_secret 02-06-07, 16:56 mantık hatası mı bilmem ama polislerin copla vurduğu sahnelerde ki sesler beni acayip rahatsız etti.bilmem sizi de etti mi ?
Çok eskide kaldı bilmiyorum söylendimi ama yaseminle ahmetin ankaraya giderken aynı trene binmeleri çok mantıksızdı biri istanbuldan ankaraya diğeri kıbrısçıktan ankaraya gidiyo ama aynı trene biniyolar çok saçma yani karşılaşabilsinler die çok kasmışlar
Çok eskide kaldı bilmiyorum söylendimi ama yaseminle ahmetin ankaraya giderken aynı trene binmeleri çok mantıksızdı biri istanbuldan ankaraya diğeri kıbrısçıktan ankaraya gidiyo ama aynı trene biniyolar çok saçma yani karşılaşabilsinler die çok kasmışlar
Yok, o mantik hatasi degil, dogru. Istanbul Ankara hatti treni Bolu'da duruyor. Ahmet de Bolu'dan bindi trene.
mantık hatası mı bilmem ama polislerin copla vurduğu sahnelerde ki sesler beni acayip rahatsız etti.bilmem sizi de etti mi ?
evet dıkş dıkş diye ses geliyordu ama o kadar kusur kadı kızında da biliyosunuz..:img-wink:
mantık hatası mı bilmem ama polislerin copla vurduğu sahnelerde ki sesler beni acayip rahatsız etti.bilmem sizi de etti mi ?
Evet o sesler gerçekten çok rahatsız ediciydi.Daha gerçekçi bir ses bulamamışlar mı çok merak ediyorum doğrusu...
Cüneyt Arkın filmlerindeki dövüş efektleri gibi olmuş..
Oldukça rahatsız ediciydi..
serkanmert 03-06-07, 22:30 gittikce duyqusuzlasıyor deıl aptallasıo benjee ya cok saff yaa harun gbı bırı wrken yasrn ynnda eeth harun da defne de gzaltnda ıskenje cekıoo o srada mekanda yasarla we ewe gtmek ıcn ızın alıoo yaatroest kullanılıo haberı yokk!!
şimdi şu üç cümlen zaten başlı başına mantık hatası. bence ışık ne saf ne de duygusuz. sadece senaristlerin olayı çok karmaşıklaştırmasından dolayı ayrıntılara fazla yönelmemelerinin kurbanı. ancak harunu seçmemek yerine yaşarla olmasını neden onun aptallığıyla yorumladın anlayamadım?ne yani harun bulunmaz hint kumaşı da yaşar sünepe mi?aşk da zaten mantık aranmaz bu ayrı bir mevzu ama yaşarla harun arasında görüş farklılığı dışında ne zeka,ne tip endam yakışıklılık, ne de toplumsal konum, ne memleket, ne ailevi durum fark yok.zaten ışık neden kullanılıyor onu da anlamadım?yani ışık çok zengin de parası için mi kullanılıyor, ailesi aristokrat da toplumsal statüsü için mi kullanılıyor, ya da yaşar kadın kız düşkünü de bu amaçla mı kullanılıyor. bir gerçek varsa o da yaşarın sevgisi hatta onun sevgisi ışıktan da gerçek.
ek olarak zaman tasarrufu amacıyla kelimeleri kısaltıp yazdığından bahsetmiştin ama BENJEE=6 harf BENCE=5 harf SAF=3 harf SAFF=4 harf
not:ben de harun ışık aşkını destekliyorum ama yaşarla birlikte olmasını aptal olmasıyla yorumlamıyorum elbette.
Arkadaşlar size de bu kırmızı tramvay her bölüm çıkıyormuş gibi geliyor mu?
http://www.dizifilm.com/forum/showpost.php?p=3576105&postcount=606
Aynı cadde,aynı tramvay,aynı telefon tabelası...
Dediklerine aynen katılıyorum.Hadi Yasemin'i korudu diyelim,sonradan hiç mi merak etmez insan...
Diğeride Işık...Defne ile kavga ettiler tamam da kızı gözaltına almışlar,bir çok öğrencinin perişan olduğunu biliyor.Ama nedense Işık hiç birşey yokmuş gibi okula gitmiş...En azından merak ettiğini görebilrdik.Küçükken cin gibi kızdı,gittikçe duyarsızlaştırıyolar bu kızı...Yasemin2 yaratmaya çalışıyolar galiba
Evet sevgili dENİZZ sna katılıyorum, hemen Akademiye gittiler:img-hyste Daha sonra sanırım Ahmet eve geldi ama Defneyi hiç merak etmedi... İremjeliboncum, Deniz, Defneyi korusa bile insan abilik iç güdüsü ile olsa bile dayanamaz ve yanına gitmek ister. Orada bir yandan Yasemin'i kolaçan ederken (Yaseminde çocuk değilya korusun kendisini allah allah) diğer yandan Defnenin yanına gitmeye çalışabilirdi, ama Ahmet hemen Yasemin'i alıp kaçtı... :img-hyste Üstelik o sahne hiç başarılı çekilmemişti yakından çekildiği zaman tamam idare ediyordu ama biran üstten çektiler sadece Yasemin ve Ahmet'in olduğu bölgede kargaşa vardı, diğer herkes gayet iyi anlaşıyordu.:img-hyste
Şu joplardan çıkan sesleri ben hiç farketmedim yaa. Bir arkadaş'ta nezarette Defnenin yanlış yumruğunu havaya kaldırdığını yazmış hangi yumruk havaya kaldırılıyor di? O sahneye bittim süper bir sahneydi. Defne bile Harun'u Işık şahsiyetinden daha çok merak etti. Bundan sonra dizi benim için sadece en başta Harun olmak üzere Harun-Deniz-Defne ve Deniz Gezmişer-Siyasi olaylar çerçevesinde ilgilendiriyor diğer kısmı gereksiz ayrıntı olarak görüyorum.
Işık, konusundada birkaç şey yazmak istiyorum. Bu karakteri iyice saf-duygusuz tuhaf bir karakter haline getiriyorlar yada öyleydi'de biz farketmedik. Gece eve Harun'un yurdunun basıldığına dair haber geliyor, annesi gitmeyeceksin dedi diye Işık hemen oturup sızlandı ama Yaşar ile buluşmaya gelince kimseyi takmıyor. Orada gayette rahat Deniz ile veya Dayısı ile Harun'un yurduna gidebilirdi (onu hiç harunun yanında görmek istemiyorum ama) ve annesi hiçbirşey'de demezdi ama demekki rahatını bozmak istemedi. Bunu geçtim sabah hiçbirşey olmamış gibi, kuzeni ve en yakın iki arkadaşının akıbeti ve ne oldukları belli değil ama okula gitmiş Yaşar ile gazete haberlerinden takip edip Yaşar'ın yorumlarını dinlemeyi tercih ediyor. Yaşar ve Işık aşkı beni zerre kadar ilgilendirmiyor ister mutlu olsunlar ister olmasınlar ama şunu söylemem gerekir ki beni hiç etkilemiyorlar ve çok yapmacık duruyorlar bana göre. Deniz ve Defnenin aşkı daha etkileyici, gerçekçi.
serkanmert 04-06-07, 09:59 Evet sevgili dENİZZ sna katılıyorum, hemen Akademiye gittiler:img-hyste Daha sonra sanırım Ahmet eve geldi ama Defneyi hiç merak etmedi... İremjeliboncum, Deniz, Defneyi korusa bile insan abilik iç güdüsü ile olsa bile dayanamaz ve yanına gitmek ister. Orada bir yandan Yasemin'i kolaçan ederken (Yaseminde çocuk değilya korusun kendisini allah allah) diğer yandan Defnenin yanına gitmeye çalışabilirdi, ama Ahmet hemen Yasemin'i alıp kaçtı... :img-hyste Üstelik o sahne hiç başarılı çekilmemişti yakından çekildiği zaman tamam idare ediyordu ama biran üstten çektiler sadece Yasemin ve Ahmet'in olduğu bölgede kargaşa vardı, diğer herkes gayet iyi anlaşıyordu.:img-hyste
Şu joplardan çıkan sesleri ben hiç farketmedim yaa. Bir arkadaş'ta nezarette Defnenin yanlış yumruğunu havaya kaldırdığını yazmış hangi yumruk havaya kaldırılıyor di? O sahneye bittim süper bir sahneydi. Defne bile Harun'u Işık şahsiyetinden daha çok merak etti. Bundan sonra dizi benim için sadece en başta Harun olmak üzere Harun-Deniz-Defne ve Deniz Gezmişer-Siyasi olaylar çerçevesinde ilgilendiriyor diğer kısmı gereksiz ayrıntı olarak görüyorum.
Işık, konusundada birkaç şey yazmak istiyorum. Bu karakteri iyice saf-duygusuz tuhaf bir karakter haline getiriyorlar yada öyleydi'de biz farketmedik. Gece eve Harun'un yurdunun basıldığına dair haber geliyor, annesi gitmeyeceksin dedi diye Işık hemen oturup sızlandı ama Yaşar ile buluşmaya gelince kimseyi takmıyor. Orada gayette rahat Deniz ile veya Dayısı ile Harun'un yurduna gidebilirdi (onu hiç harunun yanında görmek istemiyorum ama) ve annesi hiçbirşey'de demezdi ama demekki rahatını bozmak istemedi. Bunu geçtim sabah hiçbirşey olmamış gibi, kuzeni ve en yakın iki arkadaşının akıbeti ve ne oldukları belli değil ama okula gitmiş Yaşar ile gazete haberlerinden takip edip Yaşar'ın yorumlarını dinlemeyi tercih ediyor. Yaşar ve Işık aşkı beni zerre kadar ilgilendirmiyor ister mutlu olsunlar ister olmasınlar ama şunu söylemem gerekir ki beni hiç etkilemiyorlar ve çok yapmacık duruyorlar bana göre. Deniz ve Defnenin aşkı daha etkileyici, gerçekçi.
bunu daha önce kaç kere yazdım bilmiyorum ama biz dizilerdeki karakterleri gerçekmiş gibi düşünüyoruz ya, aslında onlar da senaristlerin ürünü.yani demek istediğim aslında ışık gerçek bir karakter olsa böyle davranmaz ama senaristlerin gazabına uğramış. neden mi?çünkü senaristler bir yandan gençlik olaylarını yansıtmak isterken bir yandan da o dönemde ki sağ sol ayrımını yansıtmak istiyorlar. bu amaçla ya zaten baştan beri ışıkı harun defne denizden farklı tuttular,onu siyasetle hiç ilgilenmez gösterdiler.böyle olunca olayın yol açtığı sancıları göstermek için ışıkla defneyi zoraki küstürdüler saçma sapan bir kavgayla.yollarını ayırdılar.zaten ışıkın yaşardan etkilenmesini de saçma sapan gösterdiler. yaşar sağcı ya, fakir muhitten geliyor,halkın derdinden tasasında anlıyor, köy çocuğu. ışık kızımız da aristokrat kanı taşıyor,ona böyle masal gibi geldi köy yaşamı,vs.ben de ışık ve yaşarı fazla zorlama buluyorum. aslında rıza beyin de bundan memnun kalması lazım ne de olsa ona yaşar harundan daha yakın. ama o da nezahata yüklenmek için mehmetin söylediklerine kapıldı. halbuki rızanın mehmete itiraz etmesi lazımdı.açıkçası ben de harun ışık taraftarıyım onların belli bir geçmişi var ve yaşar ışık arasında da ilk görüşte büyük aşk olmadığına göre. ama senaristlerin yarattığı ışık karakteriyle harun örtüşürmüydü bilmiyorum?
ha bir de hani nezahatla yasemin araba binp giderlerken sokaktan insan geçirmişler ya çok güldüm ona. ne bilim ayrıntı olsun demişler ama tuhaf durmuş orda.
ha bi de ne garibime gitti deniz ve defne yasemin ve ahmetin aynı yerde calıstıgını bilmiyolar e bunlar bunu bilmiyolarsa ikisini yanyana bi mitingin ortasına dusmesini hic mi garipsemediler e ne de olsa eski asıklar biri evli biri nisanlı bunlar niye yan yana tın tın tım diye hic mi dusunmediler cok mantıksız yani:dito
sarp_keremcem 07-06-07, 10:37 ha bi de ne garibime gitti deniz ve defne yasemin ve ahmetin aynı yerde calıstıgını bilmiyolar e bunlar bunu bilmiyolarsa ikisini yanyana bi mitingin ortasına dusmesini hic mi garipsemediler e ne de olsa eski asıklar biri evli biri nisanlı bunlar niye yan yana tın tın tım diye hic mi dusunmediler cok mantıksız yani:dito
canm biliyolar aynı yerde çalıştıklarını tabikidee o bölümü kaçırdın her:good: haldee
tekrar bölümlerinde birşey gözüme çarptı.. ilk verdikleri zaman da dikkatimi çekmişti hatta yazmış bile olabilirim.. ada vapuru için iskelede bilet gişelerini gösterdiler ve gişelerin numaraları bilgisayar çıktısıydı.. resmen çıktıları duvara yapıştırmışlar.. çok komik bi durum olmuş.. 1959'da bilgisayar yazısı :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Eski bölümlerde tekrar tekrar geçen hata akşam vakti pencerelerden gün ışığının vurması hadi bir kere olur iki kere olur da sürekli sürekli olmazki canım :icon_whis dışardan gün ışığı sızıyo bizimkiler akşamı yaşıyorlar ne hikmetse artık 6 a ygündüz 6 ay gece mi yoksa adada :icon_whis :img-hyste
beautifulday 08-06-07, 20:38 bi de hep dikkatimi çekiyo benim farkettiniz mi bilmiyorum hepsini okuyamadım ama rızanın hapis olayları zamanında kayseriye develi seyahatle gittler ama ondan sonra ahmet boluya bile develiyle gitti yaa :img-hyste
bu bölümde necdetle güzide ayrıldıklarında güzide bir yere giderken bir yokuştan çıkıyordu ve her çekimde yokuşta ya birileri beliriyor yada birileri yok oluyordu çok komikti hehe:icon_whis bir bakıyorum yokuş aşağısından beyaz gömlekli biri geliyor bi bakıyosun yok sonra bi bakıosun yukarıdan sarılı yeşilli bir çift çoooktan yokuştan inmiş :img-hyste
arkadaşım hatırla sevgilide hemşirenin önünde notebook görmüş:))ben pek dikkat etmedım:)
Necdet Güzide'nin evine gittiğinde gelen kadın "Güzide birkaç gün önce gitti." dedi oysa Güzide ya gece ya da o gün gitmiş olabilirdi...
Doktor evde hijyen cok onemli dedi.Ruyanin dantellei veya fistolu yastik kilifi hic degismiyor,tabi nevresimleri de..:img-grin2
ben de ruya uyurken ayagını salladıgını gordum:D
Miting'de Deniz GEZMİŞ'in arkasındakıler sağ kolllarını kaldırdılar... :img-yes:
sevimli.girl 09-06-07, 09:51 Necdet Güzide'nin evine gittiğinde gelen kadın "Güzide birkaç gün önce gitti." dedi oysa Güzide ya gece ya da o gün gitmiş olabilirdi...
evet o benimde dikkkatimi çekti şimdi o ayrıldıkları zaman gitmiş olabilir. yani birkaç gün önce gitmiş olsa lale ile teo daha telaşlı olurdu. oysa onlar necdet geldiğinde sadece o gün gelmemiiş gibi davrandılar.
ben de ruya uyurken ayagını salladıgını gordum:D
ve bi de gözlerini tabi ki.
ama o kadar çocuktanda ne bekleyebilirzki
Evet Rüya çok gözlerini kırpıyordu ve de bu çok sırıtıyordu rahatsız etti beni...
Ama asıl hastanedeki çarşaf takımı dikkatimi çekti mavi renkli birşey hastanede çarşaflar beyaz olmaz mı ya??
evet o benimde dikkkatimi çekti şimdi o ayrıldıkları zaman gitmiş olabilir. yani birkaç gün önce gitmiş olsa lale ile teo daha telaşlı olurdu. oysa onlar necdet geldiğinde sadece o gün gelmemiiş gibi davrandılar.
ewt bu benimde çok dikkatimi çekti çok sırıttı orda.ayrıca rüyanın gözlerini kırpması doğal ama mesela çocuk uyurken çekebilirler mi diye düşündüm en azından daha gerçekçi olurdu.bide hijyen hijyen dediler evi temizlediler ama yine ayakkabıyla daldılar eve
çoık geç oldu ama yasemının akademisi istanbuldaydılar.ve genel özette yasemın bi zamanlar öğrencisi oldjuğu akademi de öğretmen olacağı yazıyordu.ama işe gitmek için hep adaya gidiyor.
bu bölümde necdetle güzide ayrıldıklarında güzide bir yere giderken bir yokuştan çıkıyordu ve her çekimde yokuşta ya birileri beliriyor yada birileri yok oluyordu çok komikti hehe:icon_whis bir bakıyorum yokuş aşağısından beyaz gömlekli biri geliyor bi bakıyosun yok sonra bi bakıosun yukarıdan sarılı yeşilli bir çift çoooktan yokuştan inmiş :img-hyste
gerçekten ben de o beyaz gömlekliye takıldım. Hatta içimden acaba bir şey mi yapacak.
Bana göre mantık hatası da ahmet ve yaseminin herkesin ortasında dipdibe dansıydı. Ahmet saçlarını kokluyor falan bu kadar olmaz ama yasemin evli sonuçta:) kağıt üstünde de olsa herkes evli olduğunu biliyor.
hacivatiye 09-06-07, 15:50 bir de mehmet rüyanın hastalığı için nezahatla konuşurken yanılmıyorsam başka bir çocuktan kapmış olabilir dedi.
halbuki çocuk felci insandan insana bulaşan bir hastalık değil.
esma&selim 09-06-07, 16:59 gerçekten ben de o beyaz gömlekliye takıldım. Hatta içimden acaba bir şey mi yapacak.
Bana göre mantık hatası da ahmet ve yaseminin herkesin ortasında dipdibe dansıydı. Ahmet saçlarını kokluyor falan bu kadar olmaz ama yasemin evli sonuçta:) kağıt üstünde de olsa herkes evli olduğunu biliyor.
bencede mantık hatası ahmetle yaseminin herkesin ortasında dipdibe dansıydı ya çevredekilerde hiç dikkat etmedi tmm bunlar çocukluk arkadaşı diyebilirler ama bu kadar samimi burun buruna dans eden çocukluk arkadaşı nerde görülmüş :icon_whis
iReMJeLiBoN 09-06-07, 17:06 Doktor evde hijyen cok onemli dedi.Ruyanin dantellei veya fistolu yastik kilifi hic degismiyor,tabi nevresimleri de..:img-grin2
Evet aynısı benimde aklıma geldi hatta izlerken yarın bunu forumada yazarım falan dedm :)) Niye degismedi acaba.. :D Nezos, aynı yeri 100 kere silecegine bi kılıfları deegisseydin ya.. :D
iReMJeLiBoN 09-06-07, 17:09 evet o benimde dikkkatimi çekti şimdi o ayrıldıkları zaman gitmiş olabilir. yani birkaç gün önce gitmiş olsa lale ile teo daha telaşlı olurdu. oysa onlar necdet geldiğinde sadece o gün gelmemiiş gibi davrandılar.
Belki haftasonu tatiline denk gelmistir? Ama Lale ve Teo ise gittimi .. :D
güzidenin babasını tanıyan adamın hafızasına hayran kaldım çünkü şıp diye hatırladı numarayı, sanki bizimkiler soracak diye ezberlemiş de gelmiş.
bir de IŞIK VE MAKİNESİ diye başlık açılmalı bence.
deniz-osky 09-06-07, 17:30 güzidenin babasını tanıyan adamın hafızasına hayran kaldım çünkü şıp diye hatırladı numarayı, sanki bizimkiler soracak diye ezberlemiş de gelmiş.
bir de IŞIK VE MAKİNESİ diye başlık açılmalı bence.
yanı ,aradan kaç yıl geçmiş ayrıca ben müşterimin numarasını adresını fln nıye ezberleyeyım kı :D:D
genel özette aradan 4 yıl geçmiş diyorlar fakat ayrılmak istediğinde 6 yıldır evliyiz dedi:)
genel özette aradan 4 yıl geçmiş diyorlar fakat ayrılmak istediğinde 6 yıldır evliyiz dedi:)
4 yıl geçiyor aradan 66 yılına geliniyor sonra aradan 2 yıl daha geçti ve su anda 68 yılındalar o yüzden 6 yıldır evliler :img-wink:
çoık geç oldu ama yasemının akademisi istanbuldaydılar.ve genel özette yasemın bi zamanlar öğrencisi oldjuğu akademi de öğretmen olacağı yazıyordu.ama işe gitmek için hep adaya gidiyor.
adaya kurs için gidiyodu
ben mi yanlış hatırlıyorum ama öyleydi hatta
ahmetle karşılaşmışlardı yasemin kurs için geldiğini söylüyodu
:img-yes: Evt o telefon mumarası benimde dikkatimi çekti
Maşallah adamda ki hafızaya.
Bu arada bir arkadaş tramvay la ilgili birşeyler söylemişti. Her sahnede o çıkıyor demişt. Evt hatta her sahne bir tane başında şapkası bir adam telefon yazan yerin altına uğruyor. Amma adammış:img-polic
sevimli.girl 09-06-07, 19:12 birde okan ile yasemin kavga ettiklerinde ahmeti neredeyse hiç görmüyorum gibisinden bişey dedi. ama maşallah hep dipdibeler.
adaya kurs için gidiyodu
ben mi yanlış hatırlıyorum ama öyleydi hatta
ahmetle karşılaşmışlardı yasemin kurs için geldiğini söylüyodu
adadan kurs için istanbula geçiyordu...hatta adadan saat 8.00 de kalkan vapura binmezsem diğer vapurla gittiğimde geç kalıyorum gibi bir sohbetleri olmuştu da oran ahmetle cafe ye geçip kahve içip konuşmuşlardı
sevda_cicegimm 09-06-07, 21:51 Evet Rüya çok gözlerini kırpıyordu ve de bu çok sırıtıyordu rahatsız etti beni...
Ama asıl hastanedeki çarşaf takımı dikkatimi çekti mavi renkli birşey hastanede çarşaflar beyaz olmaz mı ya??
benimde o dikkatimi cekti ndn mavi ki yani...beyaz filan olur...
arkadaşlar bişey sorcam ahmet hukuk mezunuyken nasıl tarih dersine giriyor hemde güzel sanatlar fakültesinde
arkadaşlar bişey sorcam ahmet hukuk mezunuyken nasıl tarih dersine giriyor hemde güzel sanatlar fakültesinde
whahahaa:img-hyste :img-hyste , turkisch dizi izliyoruz... olsun okadar...
oda biseymi, bazen ayni sahnede iki farkli kiyafetle karsimiza cikanlar bile oluyor... alistik artik.....
O cok garip degil. Devrim tarihi okutuyor. SImdiki adiyla Ataturk ilke ve inkilaplari. O dersi bir tarihci, siyaset hocasi, ya da hukukcu verebilir. Yapilan devrimlerin hemen hepsi hukuki. Akademide o dallarin hic biri olmadigi icin, hukuk fakultesiyle anlasma yapmis olabilirler.
Bir de Yasemin kurs icin adaya gitmiyor. Yaz oldugu icin Ada'da. Kurs icin Akademi'ye gidiyor Ada'dan. Ahmet de Ada'dan Istanbul'a geciyor. Orada karsilasiyorlar. Ben oyle anlamistim.
Telefon isini hic dusunmemistim. Hakikaten. Amma garip. Ben kendi numarami unutuyorum. Milleteki hafizaya bakin :)
belki yazan olmuştur ama ;bu üniversitede çıkan kargaşada harunun üzerindeki yarım kollu atlet tarzı şeyden dövmesi gözüktü.
evet dövmesini bende gördüm, acaip göze batiyordu zaten
Yasemin'in 6 aylikken dogum yapmasinin Ahmet tarafindan suphe ile karsilanmamasi.Baskasi ile konusamasa bile kendi kendine hic aklindan gecirmemesi,dusunmemesi cok mantiksiz.:icon_sorr
alpenur_watson 12-06-07, 11:11 bn bişi buldum ama mantık hatasısayarmısınz biliorm ya tmm annadık ahmet aylayı SEWMİOO ama ayla sevdiii halde hiçbişi demio yaseminle görüşmesine ne saçmalık bunlar evlenio ahmet eminim dio hala yasemini bırakmıo bide şu var yasemin kaçamadı onu bırakamam dedi e şimdi ahmetle yakınlaşmalar öpüşmler 1 ay önce ne diodu 1 ay sora ne yapıo :good: aptallaştılarr
ztn bi de dizide şeye hastayım,gerçi olması gereken bişi ama günlük hayatta bu kadar ballı olunması mucize.
necdet güzide ya da ahmet yasemin konuşçaı zmn hemen yanlarındakinin bi işi çıkıyo,yalnız kalıolar
bunu bi mantık hatası olarak yazmadım ama o kadar sıklaşmaya başladı ve sıkıcı hale geldi ki tüm dizilerde,artık tahmin etmeye başladım-bak şimdi yalnız kalacaklar diye...
EsRa_CaNsElL 14-06-07, 14:04 dizideki mantık hatalarından biri asıl olarak bence denizin babası yanii sanki yanında babası diil arkadaşı duruyo gibi kimse inanmaz ki babsı olduğuna bence bi uyumsuzluk var bunda mantıksız yanı
esma&selim 14-06-07, 14:20 benimde o dikkatimi cekti ndn mavi ki yani...beyaz filan olur...
tekrar bölümlerinde necdet hastaneye kaldırıldığında da çarşaflar maviydi yine :icon_whis
Bilmiyorum belki gözden kaçırmışımdır siz yazmışsınızdır amaa ben yine de yazmak istedim...Özette fark ettimm...
Güzide Neco ya kızıpp sokakta koşmaya başlayınca arkasında bir kot pantalonlu adam gördümmm:img-hyste O zamanlarda kot giyiniyormuydu???
Dizi de hiç görmedim dee....:icon_whis
benmde şey dikkatimi çekti ahmetin yüzüğü altındı bu hafta ahmet annesiyle defnenin evinden kaçışı hakkında konuşurken gümüştü aylayla konuşurken yine altındı ama :icon_whis yoksa ben mi yanlış gördüm
esmerseker 15-06-07, 23:06 Bilmiyorum belki gözden kaçırmışımdır siz yazmışsınızdır amaa ben yine de yazmak istedim...Özette fark ettimm...
Güzide Neco ya kızıpp sokakta koşmaya başlayınca arkasında bir kot pantalonlu adam gördümmm:img-hyste O zamanlarda kot giyiniyormuydu???
Dizi de hiç görmedim dee....:icon_whis
Kot pantolon muhabbeti defnenin ev arkadaşlari arasinda da geçiyordu ya unuttun mu demekki giyiliyomuş :)
Benim mantik hatasi olarak gördüğüm şey şu; Ankara girişi yaziyor, ama her taraf yemyeşil. Hani hiç ankara görmesek yiycez. O dımdızlak bozkır bitki örtüsü gitmiş yerine çam ağaçlari falan gelmiş çok güldüm :img-hyste
1-Işıkın Haruna gönderceği zarfta recycle işareti vardı koptum...geri dönüşümlü kağıtlar 69da başlamıştı acep?
2- Necdetle Yasemin Teoyla Laleyi geçirirken merdiveninin yanında duran eski mobilya tam eskiydi, eşil kaplamalı koltuğun yan tarafı bayağı yırtıktı..Yapımcılar sevabına kaplatsalardı, ya da yırtığı göstermeselerdi veya bir dantel örtü falan atsalardı..
3-Güzidenin son sahnesinde Necdet girdiğinde iş yaptığı tezgahın altında plastik mavi variller o dönemde yoktu ki...
Bu hafta eşyalara gözüm takıldı...
canselhayranıyı 16-06-07, 08:20 arkadaşlar ahmetin defneye verdiği paralar aynı bizim şimdiki yirmiliklerimize benzemiyormuydu
arkadaslar,
sizinin 2.sezonu 66 da basladi.su an 68 kasimdayiz.Ruya 1 cm bile buyumedi yani.71de de ayni ruyami olucak acaba cok merak ediyorum.:img-hyste
benim gördüğüm ortalama 70 e girdiğimizden beri devam eden bi hata var önce yasemin şimdide ışık'ın giyisileri ortalama her hafta aynı şeyleri giyiyorlar.mesela;yasemin annesini bırakmaya gittiğinde giydiği elbiseyi ortalama 3 kere daha giydi belkide daha fazla bye
biide aylanın konuşma sahnesi çok itici geldi bana ne o öyle atletizme mi katılcak daha kibar bir koşma olabilirdi yani....:sad53:
Işık'ın Haruna gönderdiği fotoğraftaki poz ile Harun çekerken verdiği poz farklıydı.Harun biraz uzaktan çekmişti onun pozunu hatta Işık'ın saçları yandaydı.O pozunu çok beğendiğim için dikkatimi çekmişti.Ama bu resimde farklıydı.Hem sadeci bir tane resim çekmişti.
deniz-osky 16-06-07, 14:11 2 mantık hatası;
1-Şevket selmayla sinemaya giderken selma acele ettiğinde dedi ki ,"acelemiz yok daha 1 saat var";bir dakika geçmeden söylediği laf ise "hadi geç kalıyoruz.."
2-Nezahat,almanyaya 2 bavulla gitti o kadar hediye aldı ve tek bavulla döndü ...:D
cevizlikek 16-06-07, 14:57 selma şevkete ahmeti ziyarete yurtdışına gittiklerinde stanley kubrick'in lolita filmini izlediklerini söyledi. lolita filmi 1962 yapımı. ama o tarihte ahmet turkiye'deydi.
angelique_ 16-06-07, 16:23 bence çok büyük bi mantık hatası var oda aslında ahmet ve yasemin in ailesi solcu sağcı ayrımı olduğu için anlaşamıyolar.yani yasemin in ailesi sağcı.şimdiki bölümlerde yaşar ı görüyoruz ışık ın sevgilisi olarak ama yasemin in sağcı ailesi yaşar ı istemiyor sağcı olduğu için.bu nasıl bi çelişkidir anlamış değilim.ya yaseminler solcu ama böyle olsa ahmetlerle kötü olmazlardı ya da işte o ya da yı bulabilmiş değilim cevap verirseniz çok mutlu olucam:icon_sorr
Yaseminin babası sağcı.Deniz ve babası ise solcu.Ancak kendi içlerinde birbirlerine anlayışlı davranıyorlar bir sorun çıkmıyor.Yaşara sağcı olduğu için ailede karşı çıkan bir tek kişi deniz ki o da solcu.Bana göre Rızanın Yaşara karşı çıkmasının nedeni sadece babalık duygusu.Kızının yanında bir erkek görmeye,onun büyüdüğünü fark etmeye dayanamıyor.Babalar için kızları hep küçük kız çocuğudur ve onu dışarıdaki Nuri Alçolardan korumak gerekir.
angelique_ 16-06-07, 18:27 Yaseminin babası sağcı.Deniz ve babası ise solcu.Ancak kendi içlerinde birbirlerine anlayışlı davranıyorlar bir sorun çıkmıyor.Yaşara sağcı olduğu için ailede karşı çıkan bir tek kişi deniz ki o da solcu.Bana göre Rızanın Yaşara karşı çıkmasının nedeni sadece babalık duygusu.Kızının yanında bir erkek görmeye,onun büyüdüğünü fark etmeye dayanamıyor.Babalar için kızları hep küçük kız çocuğudur ve onu dışarıdaki Nuri Alçolardan korumak gerekir.
eet öyle ama geçen bölümde rıza ışık a yaşar la aralarında görüş farklılıkları olduğunu da sölyledi nedenlerini açıkladı yani.o yüzden kafam karıştı.rıza yaşar la aynı görüşte olmadıklarını söyledi ışık'a..
2 mantık hatası;
1-Şevket selmayla sinemaya giderken selma acele ettiğinde dedi ki ,"acelemiz yok daha 1 saat var";bir dakika geçmeden söylediği laf ise "hadi geç kalıyoruz.."
2-Nezahat,almanyaya 2 bavulla gitti o kadar hediye aldı ve tek bavulla döndü ...:D
evet yaaa bunları hiç düşünmemiştim..
bence çok büyük bi mantık hatası var oda aslında ahmet ve yasemin in ailesi solcu sağcı ayrımı olduğu için anlaşamıyolar.yani yasemin in ailesi sağcı.şimdiki bölümlerde yaşar ı görüyoruz ışık ın sevgilisi olarak ama yasemin in sağcı ailesi yaşar ı istemiyor sağcı olduğu için.bu nasıl bi çelişkidir anlamış değilim.ya yaseminler solcu ama böyle olsa ahmetlerle kötü olmazlardı ya da işte o ya da yı bulabilmiş değilim cevap verirseniz çok mutlu olucam:icon_sorr
bunu bende anlamis degilim...
ama bu son bölümden anladigim kadariyla riza cok kaba ve kötü biri..dengesiz..
ne yaptigini bilmiyor..(yasarimizi öylesine kovdu)
o yüzden hic bir hareketi aciklanamaz bence...
sagcilikla solculukla alakasi yok..
adam psikopat( bunu yazmamda bir sakinca yoktur sanirim):img-blush
birde sevket evden cikarken masada oturan ahmet ve karisina´´hadi cocuklar´´diyip cikdi..
bana komik geldi...
deniz-osky 16-06-07, 20:42 şimdi şu üç cümlen zaten başlı başına mantık hatası. bence ışık ne saf ne de duygusuz. sadece senaristlerin olayı çok karmaşıklaştırmasından dolayı ayrıntılara fazla yönelmemelerinin kurbanı. ancak harunu seçmemek yerine yaşarla olmasını neden onun aptallığıyla yorumladın anlayamadım?ne yani harun bulunmaz hint kumaşı da yaşar sünepe mi?aşk da zaten mantık aranmaz bu ayrı bir mevzu ama yaşarla harun arasında görüş farklılığı dışında ne zeka,ne tip endam yakışıklılık, ne de toplumsal konum, ne memleket, ne ailevi durum fark yok.zaten ışık neden kullanılıyor onu da anlamadım?yani ışık çok zengin de parası için mi kullanılıyor, ailesi aristokrat da toplumsal statüsü için mi kullanılıyor, ya da yaşar kadın kız düşkünü de bu amaçla mı kullanılıyor. bir gerçek varsa o da yaşarın sevgisi hatta onun sevgisi ışıktan da gerçek.
ek olarak zaman tasarrufu amacıyla kelimeleri kısaltıp yazdığından bahsetmiştin ama BENJEE=6 harf BENCE=5 harf SAF=3 harf SAFF=4 harf
not:ben de harun ışık aşkını destekliyorum ama yaşarla birlikte olmasını aptal olmasıyla yorumlamıyorum elbette.
ben en başından beri ışıka gıcık oluyorum yaşarın bazı düşüncelerını haklı bulmuyo deılm...amma aşk olarak bakıldıgında tabıı kı harunu destekliycem bu görüşüm asla değişmezz!!!eger yaşarın yanını tehlikeli buluosam bi sebebi var elbette...arkadasları "umut kurt"başlıgında yazdığım yazılar oku bence...cunku yaşara sinir oluyor değilim ama harunla karşılaştrdıgımda sonuna kadar HARUN...
+karakterleri kullanırken fazla basmış olablrm bu karekterlerım neden herkesı raatsız ediyor onu da anlamadım...!!
[yazıyı yenı gordum o yzden sımdı yazdımm]
benim gördüğüm ortalama 70 e girdiğimizden beri devam eden bi hata var önce yasemin şimdide ışık'ın giyisileri ortalama her hafta aynı şeyleri giyiyorlar.mesela;yasemin annesini bırakmaya gittiğinde giydiği elbiseyi ortalama 3 kere daha giydi belkide daha fazla bye
bence bu bi hata değil..sonuçta her bölümde farklı bi elbise giyecekler die bi kural yok..bence böle olması daha uygun..
Yaseminin babası sağcı.Deniz ve babası ise solcu.Ancak kendi içlerinde birbirlerine anlayışlı davranıyorlar bir sorun çıkmıyor.Yaşara sağcı olduğu için ailede karşı çıkan bir tek kişi deniz ki o da solcu.Bana göre Rızanın Yaşara karşı çıkmasının nedeni sadece babalık duygusu.Kızının yanında bir erkek görmeye,onun büyüdüğünü fark etmeye dayanamıyor.Babalar için kızları hep küçük kız çocuğudur ve onu dışarıdaki Nuri Alçolardan korumak gerekir.
eet öyle ama geçen bölümde rıza ışık a yaşar la aralarında görüş farklılıkları olduğunu da sölyledi nedenlerini açıkladı yani.o yüzden kafam karıştı.rıza yaşar la aynı görüşte olmadıklarını söyledi ışık'a..
Riza DP/AP'li. Yani sagci; ama Menderes/Demirel gibi merkez sag. Yasar'in grubu ise, ona gore uc sag. Ulkucu grup. Yasar'in arkadaslari, Isik'in dayisi Mehmet'i kacirip, iskence yaptilar. Asil sorun, Yasar'in o insanlarla ayni grupta olmasi yani. Riza'yi bu endiselendiriyor. Yoksa Yasar, Adalet Partili olsaydi, Riza mutlu mutlu onaylardi. Ulkucu kesimin, 1960'larda Istanbul'un elit kesimiyle hic bir ilgisi yok. Gerci simdi de yok. O donemde, sehir elitleri ya merkez sag/solda, ya da sosyalist cephedeydi. Yani milliyetci hareket onlara cok uzakti ve dolayisiyla cok asiri geliyordu. Milliyetci cephe, hatta merkez sag dahi, universitelerde, cok ufak bir azinliktilar. Yuzde besi gecmeyecek denli. Neredeyse tum universite ogrencileri merkez solcu, ya da sosyalistti. Milliyetci gruplarin, diger gruplardan daha fazla siddet kullanmalari da ayrimi arttiriyordu. Yani siyaset, sadece sag ve sol diye ayrilmaz. Bunu soldan saga giden bir cizgi olarak dusunun. Kimisi asiri sagda, kimisi asiri soldadir. Merkezdekiler ise birbirine, asiri uclara olduklarindan cok daha yakindirlar. Umarim yardimci olabilmisimdir.
[QUOTE=angelique_;3731692]
Riza DP/AP'li. Yani sagci; ama Menderes/Demirel gibi merkez sag. Yasar'in grubu ise, ona gore uc sag. Ulkucu grup. Yasar'in arkadaslari, Isik'in dayisi Mehmet'i kacirip, iskence yaptilar. Asil sorun, Yasar'in o insanlarla ayni grupta olmasi yani. Riza'yi bu endiselendiriyor. Yoksa Yasar, Adalet Partili olsaydi, Riza mutlu mutlu onaylardi. Ulkucu kesimin, 1960'larda Istanbul'un elit kesimiyle hic bir ilgisi yok. Gerci simdi de yok. O donemde, sehir elitleri ya merkez sag/solda, ya da sosyalist cephedeydi. Yani milliyetci hareket onlara cok uzakti ve dolayisiyla cok asiri geliyordu. Milliyetci cephe, hatta merkez sag dahi, universitelerde, cok ufak bir azinliktilar. Yuzde besi gecmeyecek denli. Neredeyse tum universite ogrencileri merkez solcu, ya da sosyalistti. Milliyetci gruplarin, diger gruplardan daha fazla siddet kullanmalari da ayrimi arttiriyordu. Yani siyaset, sadece sag ve sol diye ayrilmaz. Bunu soldan saga giden bir cizgi olarak dusunun. Kimisi asiri sagda, kimisi asiri soldadir. Merkezdekiler ise birbirine, asiri uclara olduklarindan cok daha yakindirlar. Umarim yardimci olabilmisimdir.
aslinda burada da bir yanlis var. yasar ve arkadaslari ulkucu degil. mttb'li. milli turk talebe birligi, milliyetci/mukaddesatci diye tanimlanabilecek bir grup. bildigim kadariyla akincilar diye de aniliyorlar. daha cok anadolu'dan gelen ve necip fazil, sezai karakoc gibi yazarlarin etrafinda toplaniyorlar. 80lerde siddeti fazlasiyla yukselten ulkucu hareketle yakinliklari olsa da aslinda bircok acidan cok zitlar. nitekim diziden de anlasildigi gibi tayyib erdogan da mesela mttb cizgisinden geliyor. kendisinin ulkuculukle zerre kadar alakasi yok bildiginiz gibi. bunu dizi net olarak anlatamiyor. bircok insanin da kafasi karisiyor.
soyle soyleyebiliriz. riza demirel cizgisinde, yasar, tayyib erdogan cizgisinde, ahmet'in ailesi de chp cizgisinde. simdilik ulkucu diye tanimlayabilecegimiz birisini henuz tanimadik. ama yasar'in grubundaki daha ofkeli ve siddet yanlisi grup belki ulkuculere yakin olan gruptur. o kadar detayli bilmiyorum.
bence bu bi hata değil..sonuçta her bölümde farklı bi elbise giyecekler die bi kural yok..bence böle olması daha uygun..
aslinda her bolum baska giysiler giyseler mantiksiz olurdu. cunku o zaman simdiki gibi bolluk yok. insanlarin birkac kiyafeti var ve yillarca onlari giyiyorlar. o giysiler de dikilmis filan oluyor. simdiki gibi tekstil piyasasinda cin hakimiyeti yok yani... insanlarin gardroplarinda da bizimki gibi cesit cesit kiyafet olmamasi normal.
iyi aksamlar arkadaslar daha once bu forma yazmadim ama hatirla sevgilinin hayran kitlesindeyim.Bilemiyorum bu konu daha once gectimi ama hep kafama takiliyo.Filmin giris bolumunde hep eski sahneler var ama anlamadigim bukadar eskiyi gosterirken necdet kapinin yaninda birini opuyo (yani opmek icin egiliyo) o kiz kim bir turlu cozemedim.Kardesi diyecegim ama cok benzemiyo.Opusecek gibi egiliyo,Beni bir arkadas aydinlatirsa cok sevinicem tesekkurler.
Birde guzedeye okadar sinir olmama ragmen sanki baska gizledigi seyler varmis gibi algiladim.Yaseminin ahmete daha yakin olmasi icin guzidenin necdete bayagi asilmasi lazim.Ah ayla neyaptin sen bir de kaza cikti simdi zaten ahmet karasiz simdi hic birakamaz.
iyi aksamlar arkadaslar daha once bu forma yazmadim ama hatirla sevgilinin hayran kitlesindeyim.Bilemiyorum bu konu daha once gectimi ama hep kafama takiliyo.Filmin giris bolumunde hep eski sahneler var ama anlamadigim bukadar eskiyi gosterirken necdet kapinin yaninda birini opuyo (yani opmek icin egiliyo) o kiz kim bir turlu cozemedim.Kardesi diyecegim ama cok benzemiyo.Opusecek gibi egiliyo,Beni bir arkadas aydinlatirsa cok sevinicem tesekkurler.
Birde guzedeye okadar sinir olmama ragmen sanki baska gizledigi seyler varmis gibi algiladim.Yaseminin ahmete daha yakin olmasi icin guzidenin necdete bayagi asilmasi lazim.Ah ayla neyaptin sen bir de kaza cikti simdi zaten ahmet karasiz simdi hic birakamaz.
evet benim jeneriktee necdetin öptüğü kızı merak ettim ve bir kaç bölüm dikkat ettim ve bu yasemin çünkü o giysiden üstleri var saçlarıda aynı bende resmi var.
Animavi; Merhaba bahsettigin sahne buyuk ihtimalle asagida resmini ekledigim sahne olmali, oradakiler "Yasemin & Necdet" (hatta o bolum direk olarak sarkinin "...verdigin buseyi..." bolumunde gosteriliyor sanki asiklar onlarmis gibi:img-pilot) Yaseminin ayni o sac sekliyle & kiyafetiyle baska resimleri de var dizinin tanitim resimleri arasinda yer almakta:img-wink:
http://rsm1.resimhost.com/images/72241.jpg
sevimli.girl 19-06-07, 10:59 ben bu kızı önce aylaya sonra laleye benzettim.
arkadaslar sanirim o goruntu deneme cekimlerine ait. yani dizinin akisinda karsimiza cikacak bir goruntu degil. tipki jenerikteki yasemin-ahmet dansi gibi. sanirim cast seciminde deneme cekimleri yapiliyor ve nihai karar ona gore veriliyor.
meltem-cmbl 19-06-07, 11:44 ben bu kızı önce aylaya sonra laleye benzettim.
haha aylaya benzetmen normalde laleye nasıl benzettin:img-hyste
necdet ve lale bu şekilde:img-hyste :img-hyste töbe töbe:img-hyste
iReMJeLiBoN 19-06-07, 15:38 bence çok büyük bi mantık hatası var oda aslında ahmet ve yasemin in ailesi solcu sağcı ayrımı olduğu için anlaşamıyolar.yani yasemin in ailesi sağcı.şimdiki bölümlerde yaşar ı görüyoruz ışık ın sevgilisi olarak ama yasemin in sağcı ailesi yaşar ı istemiyor sağcı olduğu için.bu nasıl bi çelişkidir anlamış değilim.ya yaseminler solcu ama böyle olsa ahmetlerle kötü olmazlardı ya da işte o ya da yı bulabilmiş değilim cevap verirseniz çok mutlu olucam:icon_sorr
iki aynı sağ görüşte farklı partiler şuan oldugu gibi o zamanda vardı Yaşar sağ görüşlü olabilir fakat MHP li , Rıza ise DPli.. ikisinin aynı saq görüs içerisinde bulunması her sekilde aynı sistemi uygulamasını gerektirmez
iki aynı sağ görüşte farklı partiler şuan oldugu gibi o zamanda vardı Yaşar sağ görüşlü olabilir fakat MHP li , Rıza ise DPli.. ikisinin aynı saq görüs içerisinde bulunması her sekilde aynı sistemi uygulamasını gerektirmez
cok buyuk bir hata bu soyledigin. daha once de yazdim. yasar mhp'li degil, mttb'li. mhp ulkucu hareketin partisi. mttb ise anadoludan gelen milliyetci ve dindar genclerin kurdugu bir birlik. bildiginiz gibi tayyib erdogan da bu cizgiden geliyor ve kendisi mhpli degil, hic olmamis. mttb cizgisinden daha sonra refah partisi ve akparti cikiyor. mhp ise bambaska bir hareket. onlari daha yogun olarak 80lerde goruyoruz. ama belki yasarin arkadaslari arasinda siddet yanlisi olanlar sonradan ulkucu harekete yaklasanlardir. cunku bildigim kadariyla mttb o kadar da siddet yanlisi bir cizgide degil.
Benmi yanlış gördüm bilmiyorum ama Ahmet'in telefonda konuşurken taktığı yüzükle parkta taktığı yüzük farklı az önce fotolarada baktım farklı bulduğu yüzüğü takıyor heralde Cansel insan bir dikkat eder bizim gibi dikkatli izleyicilerin gözünden kaçar mı hiç :icon_whis
iReMJeLiBoN 19-06-07, 19:27 cok buyuk bir hata bu soyledigin. daha once de yazdim. yasar mhp'li degil, mttb'li. mhp ulkucu hareketin partisi. mttb ise anadoludan gelen milliyetci ve dindar genclerin kurdugu bir birlik. bildiginiz gibi tayyib erdogan da bu cizgiden geliyor ve kendisi mhpli degil, hic olmamis. mttb cizgisinden daha sonra refah partisi ve akparti cikiyor. mhp ise bambaska bir hareket. onlari daha yogun olarak 80lerde goruyoruz. ama belki yasarin arkadaslari arasinda siddet yanlisi olanlar sonradan ulkucu harekete yaklasanlardir. cunku bildigim kadariyla mttb o kadar da siddet yanlisi bir cizgide degil.
ama mhp parti, mttb bi dernek.. o zaman yasar oy kullansa hangi partiye vericek?
ama mhp parti, mttb bi dernek.. o zaman yasar oy kullansa hangi partiye vericek?
hmm valla karisik bir soru. o zaman zaten mhp yok bildigim kadariyla. ama gunumuz icin konusursak, muhtemelen akp'ye verirdi. duruma gore bbp (buyuk birlik partisi) ya da gecmiste refah partisine. bir donem mhp'ye verebilirdi ama simdi devlet bahceli doneminde vermez. belki 80lerde ozal'a.
yani o kadar net cizgilerle ayiramiyoruz insanlari. ama yasar'i ben ileride bulent arinc gibi, ya da abdullatif sener gibi filan dusunuyorum.
iReMJeLiBoN 22-06-07, 21:14 Melahat : Biz bugün kızımızla çıktık alışveriş yaptık gezdik..
Ahmet: Ben bırakabilirim sizi isterseniz?
Melahat: Yok gerek yok Kâmil alır..
Yoruma gerek yok sanırım, yalnıs yazdıgımıda sanmıyorum aynen böyleydi.. Ama baska bisi için demişse bilemem..
Melahat : Biz bugün kızımızla çıktık alışveriş yaptık gezdik..
Ahmet: Ben bırakabilirim sizi isterseniz?
Melahat: Yok gerek yok Kâmil alır..
Yoruma gerek yok sanırım, yalnıs yazdıgımıda sanmıyorum aynen böyleydi.. Ama baska bisi için demişse bilemem..
ya sanırım ahmet ben sizi bugün alırım derken akşam yılbaşı partisi için onlara gidiceklerdi ya o yüzden ben alırım dedi :img-yes: evet evet öyle olmuştu yani ben öyle anladım :icon_whis
Arkadaşlar fark ettiniz mi bilmiyorum ama Necdet Kadriye fırınına geldiği zaman yani ilk Güzideyle konuşmasında saçları uzundu. Akşam yemeğe oturdular Necdet in saçları kısalmıştı:D:D
oda söyledi
güzide süslenirken bende saçımı kestirdim diye...
tam olarak böyle söylemedi ama bn kısalttım...
Arkadaşlar fark ettiniz mi bilmiyorum ama Necdet Kadriye fırınına geldiği zaman yani ilk Güzideyle konuşmasında saçları uzundu. Akşam yemeğe oturdular Necdet in saçları kısalmıştı:D:D
kadriye masayı hazırlarken nejdet geldiğinde yanlış anlamadıysam traş olmuşsun dedi nejdette evet güzide hazırlanana kadar....devamını hatırlayamadım ama traş olduğunun söyledi.
kadriye masayı hazırlarken nejdet geldiğinde yanlış anlamadıysam traş olmuşsun dedi nejdette evet güzide hazırlanana kadar....devamını hatırlayamadım ama traş olduğunun söyledi.
ay prdon ben orasını görmemişim pat diye saçlarını kestirmesi biraz acayibime giitti de uyardığınız için teşşekkürler...
Deniz gezmiş zamanında yaşamış, bazıları için de sonsuza kadar yaşayacak olan gerçek bir karakterdir.Dün akşamki bölümde öğrenci evinde toplanan sosyalist,ya da daha genel bir ifadeyle solcu grupta Deniz Gezmiş'in de içinde bulunduğu erkekler "Kalk ekmeğini kendin al." türünden bir şey söylendiğinde "Bizi çalışmaya mı getirdiniz buraya?" gibi abuk bir soru sordular..O insanlar emek için canlarını ortaya koymuş, çalışmanın yüceliğini bilen kişilerdi...Kadını "emperyalizmin altıncı kolu" olarak değil, "aydınlığa kavuşturmak istedikleri toplumun diğer yarısı" olarak görürlerdi.Dolayısıyla, ayrımcılığın her türüne (yalnız ırk ayrımcılığına değil cinsiyet ayrımcılığına da) karşı bir görüşü savunanların bu türden bir şey söylemeleri mantıksız görünmektedir.Şu ana kadar takip ettiğim kadarıyla buna dikkat çeken kimse olmadığı varsayarak söylüyorum, ideolojileri (sağ ya da sol) malesef sadece dizilerden öğrenen bir kitle mevcuttur. Bırakın aşk hikayesini ne kadar basite indirgediklerini,senaristlerin tarihte yeri olan bir kahramana savunduklarının zıttı bir cümle söyletmeleri başlı başına bir mantık hatası değil midir?
31aralık'talar ama hava gayet güzel agaçlar falan yemyeşil.
çok saçma oldu bence
zamanla ilgili olan bu yanlışları mutlaka düzeltmeleri gerektigini düşünüyorum.
ayrıca deniz gezmiş çok fazla ön planda degil gibi geliyor bana yani sadece eylemleri falan gösteriyor.mesela orda defne dedi ki denize "senin adaşın tutuklanmış." deniz gezmiş'in tutuklanması falan bunlar hiç gösterilmiyor.
bir de ahmet'in yüzügü normalde altın,bir sahnede gümüştü.
ama bence bir türlü ayarlayamadıkları zamanı ve mevsimleri düzene soksalar çok iyi olacak.
ve mavi1 nickli arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum.
haruna ışıktan mektup geldiğinde mektubu veren çocuk 'Al bakalım İstanbullu mektubun var' dedi ve sonra memleketinden diye ekledi ama ışık gönderen kısmına sadece ismini yazmıştı yani mektubun istanbuldan olduğunu açık eden herhangi bişey yoktu... başka bişey de acayip dikkatimi çekti.. nezahatin evinde tam girişte kapının önünde bir halı var ama yarım.. yani halı ortadan ikiye bölünmüş.. bi tarafında püskülleri var, bi tarafında yok... bir de dizide 69 yılına giriyorlar ve rüya 60 doğumlu.. bu durumda rüyanın 9 yaşında ilkokul 3. sınıf öğrencisi bir çocuk olması gerekiyor ama nedense rüya hiç büyümüyor hala 5 yaşındaki çocuk hali sürüyor...
31aralık'talar ama hava gayet güzel agaçlar falan yemyeşil.
çok saçma oldu bence
zamanla ilgili olan bu yanlışları mutlaka düzeltmeleri gerektigini düşünüyorum.
ayrıca deniz gezmiş çok fazla ön planda degil gibi geliyor bana yani sadece eylemleri falan gösteriyor.mesela orda defne dedi ki denize "senin adaşın tutuklanmış." deniz gezmiş'in tutuklanması falan bunlar hiç gösterilmiyor.
bir de ahmet'in yüzügü normalde altın,bir sahnede gümüştü.
ama bence bir türlü ayarlayamadıkları zamanı ve mevsimleri düzene soksalar çok iyi olacak.
ve mavi1 nickli arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum.
evet arkadasım sana katılıyorum ben özeti okuyunca nasıl aralık ayı ortanı yaratacaklar diye düşünürken onlar yemyeşil ağaçları falan gayet güzel bir şekilde cektiler tamam bu bir dizi ama biraz da gerçekci olması gerek madem 31 aralık'ı cekiyorlar biraz özen göstermeleri gerkirsi
iReMJeLiBoN 23-06-07, 11:12 haruna ışıktan mektup geldiğinde mektubu veren çocuk 'Al bakalım İstanbullu mektubun var' dedi ve sonra memleketinden diye ekledi ama ışık gönderen kısmına sadece ismini yazmıştı yani mektubun istanbuldan olduğunu açık eden herhangi bişey yoktu... başka bişey de acayip dikkatimi çekti.. nezahatin evinde tam girişte kapının önünde bir halı var ama yarım.. yani halı ortadan ikiye bölünmüş.. bi tarafında püskülleri var, bi tarafında yok... bir de dizide 69 yılına giriyorlar ve rüya 60 doğumlu.. bu durumda rüyanın 9 yaşında ilkokul 3. sınıf öğrencisi bir çocuk olması gerekiyor ama nedense rüya hiç büyümüyor hala 5 yaşındaki çocuk hali sürüyor...
Rüya 60 Doğumlu olur mu? Dizi zaten 59 yılında basladı.. Yasemin 19 yasındaydı.. Rüya 63 Doğumlu ve Suan 6 Yasında..
Rüya 60 Doğumlu olur mu? Dizi zaten 59 yılında basladı.. Yasemin 19 yasındaydı.. Rüya 63 Doğumlu ve Suan 6 Yasında..
dizi 58 yılında başladı... ayrıca zaman atlaması yapıldığında dizi 60 yılından 65 yılına geçti ki zaman atlaması rüyanın doğumuyla yapıldı ayrıca ahmet yaseminle trende ilk karşılaştıklarında kızın kaç yaşında diye sorduğunda yani 1965 yılında bu yıl 5 yaşına giriyo dedi yasemin.. yani rüyanın şu an 9 yaşında olması gerek...
iReMJeLiBoN 23-06-07, 11:29 dizi 58 yılında başladı... ayrıca zaman atlaması yapıldığında dizi 60 yılından 65 yılına geçti ki zaman atlaması rüyanın doğumuyla yapıldı ayrıca ahmet yaseminle trende ilk karşılaştıklarında kızın kaç yaşında diye |