Tüm Versiyonu Göster : Hatırla Sevgili - Mantık Hataları

Sayfalar : 1 2 [3] 4

badger
25-06-07, 14:34
:img-hyste :img-hyste Ayy koptum yazık onlarada hava günlük güneşlik yılbaşı kutlaması küresel ısınma vardı heralde :img-hyste O sıcakta palto yazık valla :icon_whis

Rüya 1962 mayıs doğumlu arkadaşlar ayrıca Kamil'de "arabanın plakasını alsaydınız keşke " dedi :good:

Bir de Güzide, Necdet Kadriye Hanımın bahçesinde çay için yiyecekler getirdikleri masada karpuzda vardı, kış ortasında karpuz hani Arjantinden geldi desem, o zamanda gelişmemiş turfanda yetişitiricilikten mi nedir?....:img-hyste

ermec
25-06-07, 18:58
Bir de Güzide, Necdet Kadriye Hanımın bahçesinde çay için yiyecekler getirdikleri masada karpuzda vardı, kış ortasında karpuz hani Arjantinden geldi desem, o zamanda gelişmemiş turfanda yetişitiricilikten mi nedir?....:img-hyste
ama arkadaşlar bu dizi zamanda yolculuk gıbı bırsey tamam mantık hatası ama zaman atlaması keısnlıkle oluo ornegın bı ay sonrası gıbı olabılır yanı:D:D

o.c_girl
26-06-07, 00:18
arkadaşım o karpuz değildi turşuydu

o.c_girl
26-06-07, 00:32
bence çok büyük bi mantık hatası var oda aslında ahmet ve yasemin in ailesi solcu sağcı ayrımı olduğu için anlaşamıyolar.yani yasemin in ailesi sağcı.şimdiki bölümlerde yaşar ı görüyoruz ışık ın sevgilisi olarak ama yasemin in sağcı ailesi yaşar ı istemiyor sağcı olduğu için.bu nasıl bi çelişkidir anlamış değilim.ya yaseminler solcu ama böyle olsa ahmetlerle kötü olmazlardı ya da işte o ya da yı bulabilmiş değilim cevap verirseniz çok mutlu olucam:icon_sorr

bu dediğini bende çok düşündüm ama galiba şöyle bi açıklaması var adnan menderesin asıldığı 60lı dönemde şuan gördüğümüz sağcı solcu ayrımı bu kadar baskın değildi yada arada bi anlaşmazlık vardı

ama aynı taraftalardı yinede yada dizi sol yanlııs çekilio sonuçta bunun herkes farkında sırf onun uğruna saçmalamışlar

o.c_girl
26-06-07, 00:39
bazende bi sahne önce solcu tarafta olanlar bi sahne sonra sağcı kalabalık oluyolar hatta defnelerin ankaraya gittiği bölüm harunun yanındaki çocuklar bi sahne önce defnenin bulunduğu tarafta ankaraya gidioruz die sevinen çocuklardı:) adam bulamıolar heralde yazık

deniz-osky
27-06-07, 21:17
arkadaşlar bütün yorumları okumaya fırsatım olmadı belki yazılmıştır ama evli bi kadınla kaçma planları yapan birisinin karısında bulmadıgı mutluluğu onu gerçekten seven birinde bulan zavallı bir adama "sen nasıl karını aldatırsın" dıyerek onu dovmesını cok sacma buluyorum...iğneyi kendine çuvaldızı kendine batır diye güzel bi atasozumuz var ayrıca buunu dizideki en büyük mantık hatalarından birisi olarak gördüğümü de belirtiyorum..(bu yorumu bölüm yorumlarına da yazmıştım..zaten kendi yorumumdu)

zeyneps
27-06-07, 21:40
arkadaşlar bütün yorumları okumaya fırsatım olmadı belki yazılmıştır ama evli bi kadınla kaçma planları yapan birisinin karısında bulmadıgı mutluluğu onu gerçekten seven birinde bulan zavallı bir adama "sen nasıl karını aldatırsın" dıyerek onu dovmesını cok sacma buluyorum...iğneyi kendine çuvaldızı kendine batır diye güzel bi atasozumuz var ayrıca buunu dizideki en büyük mantık hatalarından birisi olarak gördüğümü de belirtiyorum..(bu yorumu bölüm yorumlarına da yazmıştım..zaten kendi yorumumdu)

Canım senin mantık hatası demen gerçekten büyük bir mantık hatası daha bölümü izlemeden mantık hatası diye yasıyorsun buraya :icon_whisBence bu büyük bir mantık hatasıdır Ahmet 'in onun için vurduğunu nerden biliyorsun Necdet'ee ayrıca herkes bir tutturmuş karısıyla kaçma diye çünkü Ahmet'in bir iki hatasından biri bu ve bunu sürekli öne koyuyor herkes tencit pilavı gibi

Buraya lütfen gerçekten mantık hatası yapılan şeyleri yazalım senaristlerin tercihlerini olayların gidişatını değil aynısını Harun'u seçmemesi büyük bir mantık hatası diye de yazmıştın yorum yapmak istersen bölüm yorumlarına yazabilirsin burası mantık hatası bölümü :icon_whis

deniz-osky
28-06-07, 11:42
pekiyi haklı olabilirsin ama harun konusunu buraya yazzdıgımı hatırlamıyorum buraya toplam 3 mantık hatası yazdım biri şevketle ilgili olan biri nezahatla biri de son yazdıgım olması gerekiyo..??

narcissa
28-06-07, 22:30
Yazıldı mı bilmiyorum ama ben bir kaç tane buldum:img-polic

Şimdi bu Rüya isimli şahıs 1962 doğumlu değil mi? Bunlar 1969'da'lar değil mi? E bu Rüya niye hala bebe? Ayırca okul diye bir olay var ama Rüya bundan nasiplenemiyor.

Sonra RTE'yi gösterdiler (seçim yasağının delinmesini söylemek bile istemiyorum!) RTE o dönemde 14 yaşında olmalıydı ama kazık kadar bir adam çıkıp şiir okudu. Zaman kavramlarına hayranım doğrusu.

Necdet'in plaklarının bir kaçında 70 falan yazıyor ve bir kaçı 70'lerde çıkan rock grupları.

60'larda depresyon kelimesi icat edilmiş miydi bilemiyorum artık!

Daha da var da küçük ayrıntılar...

eolaa
29-06-07, 16:42
bnde bi konuya deginmek istiyorum basta yaseminin fransızca tuttugu gunluk şimdi neden türkce tutuluyor?içindenmi gelmişşş...ilginç yani hata olmasada

renses
29-06-07, 16:59
sokak sahnelerinin bazılarında DOĞALGAZ KUTUSU göze çarpıo komik bişi apartmanlarda DOĞALGAZ VANASI fln var ya 69larda doğlagaz vay bee

eolaa
29-06-07, 17:03
hehehe super:D :happy0064 :happy0064 :happy0064 dogal gaz boruları altında hatırla beni sewgili

yıllardır sokaktaki agaclarda we bitkilerde en ufak bir uzama büyüme yok:D tabi buna cerrahi mudahale yapılamaz...:good:

okan can
29-06-07, 22:21
teşkilatta, bordo panonun üzerinde ışıkın mitingte çektiği deniz gezmiş vs fotoğraflarının yanı sıra mehmeti kaçıran adamın teşhis edildiği büyütülmüş fotoğrafı da asılıydı.gözden kaçırmışlar..

CnSzL
29-06-07, 22:29
yılbaşı gecesi kar yagarken bir anda ertesi gün hava gayet güzel..
çok çabuk erimiş kar demek ki;)
ve kavga sahnesindeki dogalgaz boruları benimde dikkatimi çekti vay be 1969'da dogalgaz varmışta haberimiz yok:D

eolaa
30-06-07, 00:23
dikkat ettiyseniz ahmet we yaseminin okulunda ahmet yasemin hep burun buruna bir ögrenci gelio o zaman ben gidiyim dio ahmet yada bi olay oluo yasemin tamam x sen gidebilirsin sonra hallet işi dio.baskalarını kowuolar yanlarından basbasa kalmak için bin takla.bunlar üniwersiteli gençler hiçbirinin mi aklına düşmüor bunların birbirlerini sewebilecegi sekreteri bile arıyor yasemin ahmet bey beni aramışmı diye.hadi ögrenciler saf.yaseminin cok yakın bi arkadsı war o neden hiç sormuyor siz ahmet nereden tanışmıştınız nie bu kadar samimisiniz die.ögrenciler hıyar ögretmenler hıyar olurmu böle sey.herkes bu hocaları cokmu sewio pislik atan olmuomu hiç???...man-tık-sız...

spdr
30-06-07, 00:46
öğrencilerin ahmet ve yaseminin kafasına göre gidip gelmesi bana da ilginç gelmişti aslında...
ama zorlanırsa mazeret uydurulabilir bu durumlara:img-yes:

yaseminin arkadaşı da zaten biliyo çocukluk arkadaşı falan olduklarını:img-yes:

CveB
30-06-07, 01:05
Yasemin Necdet'le telefonda konuşurken Ahmet kapıyı dinledi.Daha sonra Necdet telefonu kapatıp,Teo'ya "Kıza ne söyleyeceğimi bilemedim" dedi.Teo'da Necdet'e dışarı çıkmasını tavsiye etti.Necdet dışarı çıktığında Ahmet yakasına yapıştı.

Bu durumda Ahmet,Akademi'den Pastane'nin önüne ışınlandı mı?Yoksa ben izlerken bir şeyler mi kaçırdım?:)

esmerseker
30-06-07, 01:48
Yasemin Necdet'le telefonda konuşurken Ahmet kapıyı dinledi.Daha sonra Necdet telefonu kapatıp,Teo'ya "Kıza ne söyleyeceğimi bilemedim" dedi.Teo'da Necdet'e dışarı çıkmasını tavsiye etti.Necdet dışarı çıktığında Ahmet yakasına yapıştı.

Bu durumda Ahmet,Akademi'den Pastane'nin önüne ışınlandı mı?Yoksa ben izlerken bir şeyler mi kaçırdım?:)

:img-hyste :img-hyste hahah süpersin hakkaten ya..hiç dikkat etmemiştim hayir bişey kaçirmadin :img-hyste aynen böyle oldu, gece gece iyi güldürdün.

Bende diyecektim ki kadinlarin kiyafetlerinin modasi değişiyor ama erkekler dizinin başindan beri ayni. Bir tek Yaşar ve harun geniş yaka gömlek giyiyor. Mantik hatasi sayilirmi bilmem ama dikaktimi çekti.

spdr
30-06-07, 06:28
:img-hyste :img-hyste hahah süpersin hakkaten ya..hiç dikkat etmemiştim hayir bişey kaçirmadin :img-hyste aynen böyle oldu, gece gece iyi güldürdün.

Bende diyecektim ki kadinlarin kiyafetlerinin modasi değişiyor ama erkekler dizinin başindan beri ayni. Bir tek Yaşar ve harun geniş yaka gömlek giyiyor. Mantik hatasi sayilirmi bilmem ama dikaktimi çekti.

ahmet de parmak kalınlığında kravat takıyor...
necdet ve ahmetin kabanları da-değişmiyor hiç sanırım..ama her döneme uyuyor bence:img-wink:

iReMJeLiBoN
30-06-07, 14:19
Yazıldı mı bilmiyorum ama ben bir kaç tane buldum:img-polic

Şimdi bu Rüya isimli şahıs 1962 doğumlu değil mi? Bunlar 1969'da'lar değil mi? E bu Rüya niye hala bebe? Ayırca okul diye bir olay var ama Rüya bundan nasiplenemiyor.

Sonra RTE'yi gösterdiler (seçim yasağının delinmesini söylemek bile istemiyorum!) RTE o dönemde 14 yaşında olmalıydı ama kazık kadar bir adam çıkıp şiir okudu. Zaman kavramlarına hayranım doğrusu.

Necdet'in plaklarının bir kaçında 70 falan yazıyor ve bir kaçı 70'lerde çıkan rock grupları.

60'larda depresyon kelimesi icat edilmiş miydi bilemiyorum artık!

Daha da var da küçük ayrıntılar...

1969 Da değiller şuan Daha Şubattalar.. Mayısta 7 olcak okul isi diğer sezona kalıcak yani suan 6 yasında falan.. :S

t-o-r-t-u-r-a
30-06-07, 14:37
bence çok büyük bi mantık hatası var oda aslında ahmet ve yasemin in ailesi solcu sağcı ayrımı olduğu için anlaşamıyolar.yani yasemin in ailesi sağcı.şimdiki bölümlerde yaşar ı görüyoruz ışık ın sevgilisi olarak ama yasemin in sağcı ailesi yaşar ı istemiyor sağcı olduğu için.bu nasıl bi çelişkidir anlamış değilim.ya yaseminler solcu ama böyle olsa ahmetlerle kötü olmazlardı ya da işte o ya da yı bulabilmiş değilim cevap verirseniz çok mutlu olucam:icon_sorr

birşeyi kaçırıyorsunuz arkadaşalr ışık'ın babası kızını bir erkekle gezmesini istemedigi için karşı yoksa yaşların düşüncelerine değil ama farkındasınızki ışık'ın dayısı ve deniz solcu bir görüşe sahip yani ışık2ın ailesinde ik görüş var hem sag hem sol deniz yaşar sagcı oldugu için karşı ama ışık'ın babası bir erkekle görüşmesini istemedigi için karşı bence üstelik ışık'ın annesi tanışmak için ahmeti evlerine bile çagırdı

didem469
30-06-07, 18:24
ya bşi dicem sezon finalinde tabela yebi 2007 tabelası onu kapatmaları gerekirdi

aşkoyuncusu
30-06-07, 19:51
yasemin ve ahmetin yılbaşı partisinde biribirlerie hediye verdikleri anda öğrenciler yanlarına geldi ve soru sordular ve sordukları soruda yılbaşı partileriyle ilgiliydi..inkılap tarihi dersinde yılbaşı partileriyle ilgili bi konumu var:)daha saçma bişi bulamamışlar sanırım:):):):)

eolaa
30-06-07, 20:49
yasemin ve ahmetin yılbaşı partisinde biribirlerie hediye verdikleri anda öğrenciler yanlarına geldi ve soru sordular ve sordukları soruda yılbaşı partileriyle ilgiliydi..inkılap tarihi dersinde yılbaşı partileriyle ilgili bi konumu var:)daha saçma bişi bulamamışlar sanırım:):):):)

yaw öle deme ögretmenine guncel bi konhu hakkında soru soruyor olabilir.önem werdigi bir insandır sorar.illa ki ders hakkında olması gerekmeski :img-yes:

(mia)
30-06-07, 22:02
yılbaşından 2 gün sonra karlar eriyor.her taraf yemyeşil.o acayip bir mantık hatasıydı.

merw
30-06-07, 22:59
birşeyi kaçırıyorsunuz arkadaşalr ışık'ın babası kızını bir erkekle gezmesini istemedigi için karşı yoksa yaşların düşüncelerine değil ama farkındasınızki ışık'ın dayısı ve deniz solcu bir görüşe sahip yani ışık2ın ailesinde ik görüş var hem sag hem sol deniz yaşar sagcı oldugu için karşı ama ışık'ın babası bir erkekle görüşmesini istemedigi için karşı bence üstelik ışık'ın annesi tanışmak için ahmeti evlerine bile çagırdı

evet, rıza bir erkekle görüşmesini istemediği için karşı.. nezahat, mehmet ve rızanın hemfikir oldukları nokta da yaşarın içinde bulunduğu grubun kavgalara ve olaylara karışması.. ışığın dayısı zaten ilk başta bu yüzden annesi ve babasıyla konuştu, onu kaçıranlarla alakası olduğu için. yani onlar ışığa bir zarar vermesinden de korkuyorlar. sadece deniz, harun ve defne sağcı olduğu için tepkililer... bir de harun olayı için tabi...

devgenc2
01-07-07, 12:03
yılbaşından 2 gün sonra karlar eriyor.her taraf yemyeşil.o acayip bir mantık hatasıydı.

ama arkadaşım bunu ellerinden geldii kdr gizlemeye çlşmışlar farkındaysan film daha yeni çekldi yazın sıcağında kış havasını wermek en fazla bu kdr olabilrdi daha fazla bişi yapamazlarki

asivemavi_44
01-07-07, 12:49
dikkatınızı çektimi bılmyrm ama necdet ve ahmet kavga sırsnda bırbırlerini yerden yere attılarr ama agzı burnu hiç birinin kanamadıı hiç bi belrtı yoktu sanırsn onlara kavga etmedii

narcissa
01-07-07, 13:04
dikkatınızı çektimi bılmyrm ama necdet ve ahmet kavga sırsnda bırbırlerini yerden yere attılarr ama agzı burnu hiç birinin kanamadıı hiç bi belrtı yoktu sanırsn onlara kavga etmedii

Evet o benim de dikkatimi çekti. Bir ara kavga sırasında Necdet yere birşeyler tükürdü, Ahmet burnunu ağzını sildi ama sonuç pırıl pırıl kalktılar... Çok saçmaydı...

maveraun
02-07-07, 09:25
birde dikkat ettinizmi bilmiyorum ahmet dotorla görüşürken ceketinin sağ kolunda küçük bir yırtık vardı
hiç mi dikkatlerini çekmemiş.Yırtık kollu ceketi giydirmişler ahmetciğe

viole
02-07-07, 17:42
daha önceki bölümlerdeki birşey gözüme takılmıştı onu geçmek istemedim

ahmetle yasemin sanırım 2-3 kez aynı trende karsılastılar bence orası cok sacmaydı.Bu kadar tesaduf olamaz yani!

atmaca573
03-07-07, 22:38
mitingte sokakta denizler yürürken park yasağı levhaları vardı,benim bildiğim trafik levhaları ozamanlarda yoktu,birde ahmetle nejdet kavga edirlerken arka tarafa çamaşır asmışlardı ve kot pantolonlar çoğunluktaydı,ayrıca nezahat hava alanının önünde vedalaşırken bir çok boş reklam panosu vardı bence mantık hatası.

TaintedWhitexx
06-07-07, 18:57
1. Defne'nin gozaltina alindigi bolumde, Defne Deniz'le konusup, ailesiyle uzaklasirken arka planda once o Deniz Gezmis'in hep yaninda dolasan figuran cocuk ve Harun disari ciktilar. Sonra kamera bizim Deniz'in uzerine geldi, o da merdivenlere bakiyordu, sarisin cocuk ve Harun tekrar ciktilar hehehe.

2. Bir de Yasar ve Isik, Kohne'de oturmus gazete okuyorlardi. Hani Fruko'lar ITU'yu basmislardi ya, onu okuyorlardi ve gazetenin uzerinde bu resim vardi.

http://i8.tinypic.com/63aztrd.jpg

Ama bu resim o olayda cekilmedi. Hatta o senede bile cekilmedi. Gazeteci Ergin Konuksever’in üstteki fotoğrafı, 16 Subat 1969 - Kanli Pazar'in simgesi haline gelmis bir fotograftir. Gericiler tarafından bıçaklanan, dövülen bir devrimci genç ve olayı büyük bir keyifli izleyen toplum polisi... Yani son bolumde Deniz'in bicaklandigi miting'den bahsediyorum. O bolum nerdeeeeee, son bolum nerde.

3. Bi kiz var figuran, hep ayni kiyafeti giyiyo ehehehehe

[[ Ben cok fazla ayrinticiyim galiba, neyse ]] :D

TaintedWhitexx
06-07-07, 19:15
cok buyuk bir hata bu soyledigin. daha once de yazdim. yasar mhp'li degil, mttb'li. mhp ulkucu hareketin partisi. mttb ise anadoludan gelen milliyetci ve dindar genclerin kurdugu bir birlik. bildiginiz gibi tayyib erdogan da bu cizgiden geliyor ve kendisi mhpli degil, hic olmamis. mttb cizgisinden daha sonra refah partisi ve akparti cikiyor. mhp ise bambaska bir hareket. onlari daha yogun olarak 80lerde goruyoruz. ama belki yasarin arkadaslari arasinda siddet yanlisi olanlar sonradan ulkucu harekete yaklasanlardir. cunku bildigim kadariyla mttb o kadar da siddet yanlisi bir cizgide degil.

Arkadasim cosmus gordum seni. MTTB dindar genclerin kurdugu bir birlik falan degil, aksine MTTB 1965 yilina kadar Solcu ogrencilerin elindeydi. Hatta Ayla da bu orgutun mensubu idi talebeyken.

Zaten bu Yasar Isik meselesi de baska bir boyut, sadece sag sol degil mevzu. Esas mevzu Yasar'in icinde bulundugu grup. Riza'nin sinirlenmesi bu yuzden, kizina zarar gelmesinden korkuyor. Defne, Harun ve Deniz'in neden tepkili olduklarini zaten biliyoruz.

Ayrica bir arkadas Isik kapanir falan yazmis. O kiz kapanmaz yaa mini etegine tip tip bakti diye nasil kizmisti Yasar'a. Ayrica biriside "Kapanmak, namaza gitmek kotu birsey mi?" demis. Namaza gitmek sevap ama kapanmak da super birsey degil yani.

Neyse.

iReMJeLiBoN
07-07-07, 11:25
Bugün 3. Bölümü izliyordum Necdet bütün plakları alıyor Yaseminden.. Ama 20. Bölümde Plak'ımı sende unutmusum diyor.. :) Halbuki unutmamıs..

beroşum
07-07-07, 11:41
Son bölümde Ahmet'in ceketi yırtıktı... :D

dilara-1905
07-07-07, 15:41
Son bölümde Ahmet'in ceketi yırtıktı... :D

ona mı dikkat ettin ya :P :P :P
merak ettim şimdiii :icon_whis

mantık hatası sayılmaya bilir ama deniz hiç eve girdiği yokkk yaa biraz abartılı olmuş artııkkk mehmet korkuo başına bişi glecek die deniz eve bile girmio sınırlamak onun elinde diilmii:icon_whis

eolaa
08-07-07, 21:26
güzide gibi prensiplerine düşkün baskın bir karakterin, bence altını ciziyorum bence ikinci kadın olmayı kabul etmesi olanaksız olmalıdır.bu olması gereken. tabi olması gerekenle olan farklıdır.

ask iki kişiliktir
aşktır meşktir
ama güzide prensiplidir

diyerek kafiyeli bir satırla sonlandırıyorum olayı:img-polic

spdr
08-07-07, 21:53
güzide gibi prensiplerine düşkün baskın bir karakterin, bence altını ciziyorum bence ikinci kadın olmayı kabul etmesi olanaksız olmalıdır.bu olması gereken. tabi olması gerekenle olan farklıdır.

ask iki kişiliktir
aşktır meşktir
ama güzide prensiplidir

diyerek kafiyeli bir satırla sonlandırıyorum olayı:img-polic

sence bu mantık hatası mıdır
güzidenin kendi kafasızlığıdır
ya da necdetin arsızlığıdır..
şeklinde kafiyeli bir cevap vereyim ben de sana:)

eolaa
08-07-07, 22:59
nejdeti bu olay butunune katmıyorum bile güzide yine ii biri nejdet ayla ile iyi anlaşırdı iki bencil herneyse...

güzide o kabul etmiyor ayrılmıyor diemi ikinci kadın oluyor.işte buda bir hata ilişkiye yön weren kişi huy bazında bakarsak güzide olmalı o pısırık utangac bencil nejdet deil.o sözünü geçirebilmeli konum itibariyle nejdete en azından ben ikinci kadın olmam diyebilmeli diyebilmeli işte...böle bir durumda yasemende ahmete bi adım daha yaklaşmış olur(ayrılma hali):happy0064

djcatlak
09-07-07, 10:03
ya mantık hatası olmaya bilir ama sezon finalinde lapa lapaa kar yağıyordu sonra yaz havası gibi günlük güneşlik oldu hem sezoın finalinde sağcılar ve solcular birbrine girdiğinde dedeme sordum yaz aylarındamış haziran felan gibi birde yılbaşı seyi felan yapmışlardı o çok saçma geldi bana

sevda_cicegimm
09-07-07, 10:13
bnde bisi dicemm..sevimle mehmet gazeteye bakiodu sezon finalinde ozaman gazeteler renklimiydi..orda renkliydide...cok sacma bnce..

OXFORD
09-07-07, 11:08
ya mantık hatası olmaya bilir ama sezon finalinde lapa lapaa kar yağıyordu sonra yaz havası gibi günlük güneşlik oldu hem sezoın finalinde sağcılar ve solcular birbrine girdiğinde dedeme sordum yaz aylarındamış haziran felan gibi birde yılbaşı seyi felan yapmışlardı o çok saçma geldi bana

yılbaşı kısmı için birşey diyemem ama tarihte iki taraf çok karşı karşıya geldi.hepsi haziranda değildi muhakkak.ordaki kanlı pazardı ve kanlı pazarın tarihi 16 şubat.bir saçmalık yoktu o kısımda

bu daha önce yazıldı mı bilmem ama necdet bugünkü bölümde yaseminin sancısı varken anahtarı evde unutmuştu.lale attı anahtarı.
necdet kapıyı açmadan yaseminin tuttu lalenin yardımıyla koltuğa bindirdiler.anahtarı kullanma gereği duymadı:img-icecr

gülsenin
09-07-07, 13:16
bende şunu farkettim arkadaşlar sezon finalinde kar yağdıya sadece yılbaşı gecesimi yağdı bir gün önce yok bir gün sonrada yok ahmet alışverişe gittiğinde kar yoktu nejdetle kavga ederkende yoktu bu bence mantıksız senaristler farkedeceğimizi heralde düşünemediler:img-yes:

spdr
09-07-07, 13:26
bende şunu farkettim arkadaşlar sezon finalinde kar yağdıya sadece yılbaşı gecesimi yağdı bir gün önce yok bir gün sonrada yok ahmet alışverişe gittiğinde kar yoktu nejdetle kavga ederkende yoktu bu bence mantıksız senaristler farkedeceğimizi heralde düşünemediler:img-yes:

diğer günler kardan eser yok desen tamam da-ki birçok kez tekrarlandı burda-
kışın da her gece kar yağmıyor ki sonuçta..söylediğin şey mantık hatası değil bence yani:img-wink:

merw
09-07-07, 13:51
yılbaşı kısmı için birşey diyemem ama tarihte iki taraf çok karşı karşıya geldi.hepsi haziranda değildi muhakkak.ordaki kanlı pazardı ve kanlı pazarın tarihi 16 şubat.bir saçmalık yoktu o kısımda

bu daha önce yazıldı mı bilmem ama necdet bugünkü bölümde yaseminin sancısı varken anahtarı evde unutmuştu.lale attı anahtarı.
necdet kapıyı açmadan yaseminin tuttu lalenin yardımıyla koltuğa bindirdiler.anahtarı kullanma gereği duymadı:img-icecr

evet, sezon finalindeki o miting 6.filo'yu protesto amaçlı ve 16 şubat tarihinde olmuş...

ya bu sabah one ben de koptum bir an emin olamadım gözümden mi kaçtı acaba diye, demek doğru görmüşüm, hakkaten açmamış kapıyı :D

lale de ne güzel attı anahtarı öyle :D

ya, bu kar mevzusu artık mantık hatası sayılmaktan çıksın :D yaz ortasında, kış gününü başka nasıl çekebilirler arkadaşlar, biz sıcaktan neredeyse çıplak dolaşacakken insanlar kalın paltolarla dolaşmışlar... gündüz kar yağdırsalar zaten, çekene kadar erir o karlar bu sıcakta :icon_whis pamuk falan mı yağdırsalardı? buna pek mantık hatası denemez :) zaten, geçtiğimiz kışı hatırlayın, hava soğuktu ama çok da karlı fırtınalı bir kış geçirmedik -istanbulda en azından... küresel ısınma o zaman da etkiliymiş diyelim geçelim :D gülsenincim sadece sana değil bir daha kar diyecek olan herkese söylüyorum :D

znr
09-07-07, 14:15
Hmm... O kapı açma olayını bende farkettim... :)

TaintedWhitexx
09-07-07, 18:49
Belki arabayi kitlememistir, ama calistirmak icin lazim. Benim annemde hic kilitlemez arabayi, hep unutur. Radyosuyla cantasi calinmisti bi kere :D

meriremail
10-07-07, 11:58
ya şimdi nezahatlarin evi istanbuldamı

ve yaseminin okulu adadamı?

sevimli.girl
10-07-07, 20:29
evet benimde dikkatimi çeken ahmet kursa başladığı zaman yaseminle vapura binmişlerdi hatta şu saatte binince erken oluyo bu saatte binince geç oluyo diye muhabbet etmişlerdi. yani vapura binip adaya gidiyorlardı.

ama geçen gün necdet pastahanede mantosunu alıp dışarı çıkana kadar ahmet kapıda olmuştu. yani adadan hemen gelmesi imkansız olmalı.

first lady
11-07-07, 20:41
evet benimde dikkatimi çeken ahmet kursa başladığı zaman yaseminle vapura binmişlerdi hatta şu saatte binince erken oluyo bu saatte binince geç oluyo diye muhabbet etmişlerdi. yani vapura binip adaya gidiyorlardı.

ama geçen gün necdet pastahanede mantosunu alıp dışarı çıkana kadar ahmet kapıda olmuştu. yani adadan hemen gelmesi imkansız olmalı.

ada'da olduğunu sanmıyorum çünkü tarihleri ve olayları net hatırlasamda bi keresinde ahmet ve yasemin tesadüfen(her zaman olduğu gibi) karşılaşıp adadan sabah birlikte dönüp okula gitmişlerdi.yani ikisininde işi istanbuldaydı.sonra ahmet istanbul üniversitesinde olduğuna göre yaseminde o okulda ve benim bildiğim adada bi kampüsü yok istanbul üniversitesinin.bide yanlış hatılamıyosam yasemin bi kurs için adadaki okula gittiğini söylemişti.yani bi yanlışlık olmaması lazımbye

justinecatblue
13-07-07, 17:14
benim dikkatimi çeken en büyük mantık hatası, telefon konuşmalarında...mesela yasemin birini arıyor ve kendini;
"yasemin ben" diye tanıtıyor-oysa bu kalıp, dilimize yenilerde girdi ve ben pek hoşlanmadım-o yıllarda ve yakın zamana kadar böyle bir şey yoktu-
"ben yasemin" demesi gerekirdi-ahmet'in annesi de kendini öyle tanıttı-unuttum şu an dizideki adını-"bilmemkim ben" çok büyük bir hata aslında-"ben bilmemkim" demesi gerekir-böyle önemli bir ayrıntıyı nasıl gözden kaçırmışlar hayret-yani "zamane gençliği" kalıplarından biri "yasemin ben"-eskilerde "ben yasemin" diye tanıtırdı insanlar kendilerini-(tabii adları yasemin olanlar :img-cool2 )

.:princesse:.
13-07-07, 17:30
ya bide şimdi bu rüya 5 yaşında ışıkta o doğdupunda en fazla 11 yasındaydı yani su an 11+5=16 olmaları lazım ama bunlar üniwersiteye gidiyo nasıl iş ?

geosally
13-07-07, 17:36
ya bide şimdi bu rüya 5 yaşında ışıkta o doğdupunda en fazla 11 yasındaydı yani su an 11+5=16 olmaları lazım ama bunlar üniwersiteye gidiyo nasıl iş ?

Hayir Isik orta okula gidiyordu. Cünkü deniz zaten o siralar Galatasaray lisesindeydi (Orta kisminda). Birde Darbe sonrasi davalar 9 ay sürdü birde 9 ay hamilelik. YAni Isik, defne vs. enaz 14 yasindaydilar. simdi 19 20 yaslarindalar.

Hem ben 19 yasindayken universite 3. siniftaydim yahu.

dilara-1905
13-07-07, 19:33

rüya ya onlar 12 yaşındalardı bide dizide 6 sene geçti diolar ve rüya nası 5 yaşlında oluyo bu durumda bende anlamadım ama diziye göre ışık deniz defne ve harun rüya doğunca 12 yaşındalarda 1960 yılıydı ve 6 yıl geçti 18 yaşına geldiler......
bide şuan 66 diil 69 yani rüyanın 7-8 yalında olması lazım ama kız hala 4 yaşındaki halinde rüya ne zaman değişcek acabaa :/ bide okula da başlaması lazımm ama değişmesini hiç istemiyorum doğrusu okadar şeekr bi kızkiii =))

13-07-07, 21:06
rüya ya onlar 12 yaşındalardı bide dizide 6 sene geçti diolar ve rüya nası 5 yaşlında oluyo bu durumda bende anlamadım ama diziye göre ışık deniz defne ve harun rüya doğunca 12 yaşındalarda 1960 yılıydı ve 6 yıl geçti 18 yaşına geldiler......
bide şuan 66 diil 69 yani rüyanın 7-8 yalında olması lazım ama kız hala 4 yaşındaki halinde rüya ne zaman değişcek acabaa :/ bide okula da başlaması lazımm ama değişmesini hiç istemiyorum doğrusu okadar şeekr bi kızkiii =))

ahmetle konusurken bi bölümde mayısta 5 yasında olucak demişti de :img-icecr

dimple_burcu
13-07-07, 21:38
bilmem mantık hatası olabilirmi ama necdet güzideyi sevio güzideyi o kadar arıyo soruyo ama neden o kadar zaman yaseminle evli kaldı bıraksaydıda yaso'm ahmetine gitseydi oda güzideyle mutlu mesut yaşasaydı hani rüyadan ayrılmaksa korkusu yaso ona gösterirdi rüyayı o kadar gaddar deilkii
ben bu olayı anlayamadım

iReMJeLiBoN
13-07-07, 22:16
bilmem mantık hatası olabilirmi ama necdet güzideyi sevio güzideyi o kadar arıyo soruyo ama neden o kadar zaman yaseminle evli kaldı bıraksaydıda yaso'm ahmetine gitseydi oda güzideyle mutlu mesut yaşasaydı hani rüyadan ayrılmaksa korkusu yaso ona gösterirdi rüyayı o kadar gaddar deilkii
ben bu olayı anlayamadım

En basta sadece sevilmek hosuna gitmisti. Birazda vicdan vardı tabi. Cünkü Yasemine kızdıgı bi anda gidip onunla birlikte oldu. Daha sonra Yasemin ve Rüya daha ağır bastığı için ayrılmaya karar verdi. Sonra onsuz yapamayacağını gercekten asık oldugunu anladı ve Güzideyi buldu. Ve simdi herseyi Ahmete söyledi, demek ki Necdet gercekten Güzideye asık olup, Yasemin'i unuttu.. :)

iReMJeLiBoN
13-07-07, 22:18

ßen bunu acıklamıstım, bi kaç sayfa geride.. Hemde resimlerle birlikte :)

Rüya 1962 - Mayıs doğumlu.. Simdi 1969 Şubattalar yani 7 yasında yeni oldu.. Yeni sezonda okula baslatırlar..

Deniz Defne Isık Harun - 1950-1951 li olmaları lazım..

Sürekli yas olayını sormayalım canım :) Kafam karıstı benimde :D

dimple_burcu
13-07-07, 23:52
ya bi ara hep deniz ve mehtap şarkısını sölüyolardı o yıllarda başka şarkı yokmuydu ya harbiden çok taktım buna kafayı

penyes
14-07-07, 08:43
ßen bunu acıklamıstım, bi kaç sayfa geride.. Hemde resimlerle birlikte :)

Rüya 1962 - Mayıs doğumlu.. Simdi 1969 Şubattalar yani 7 yasında yeni oldu.. Yeni sezonda okula baslatırlar..

Deniz Defne Isık Harun - 1950-1951 li olmaları lazım..

Sürekli yas olayını sormayalım canım :) Kafam karıstı benimde :D

o zaman ruyanin tohumlari 61 eylulde atilmis oluyor,yaseminde 2 aylik hamileyken necoyla evlendigine gore,61 kasim basi falan neco ile evlendi.rizaninda bu tarihte hala hapisanede olmasi lazim..

dimple_burcu
14-07-07, 12:12
o zaman ruyanin tohumlari 61 eylulde atilmis oluyor,yaseminde 2 aylik hamileyken necoyla evlendigine gore,61 kasim basi falan neco ile evlendi.rizaninda bu tarihte hala hapisanede olmasi lazim..

ewt hatta nikahı hapishanede kıydılar ahmet gördü fln ne kadar acıklı sahnelerdi :sad53:

kblucky
15-07-07, 16:31
son bölümlerder hani kar yağmıştı ama heryer yemyeşil bence buda büyük bi mantık hatasıydı kar yağdıracaksanız şayet montajlayarak yaprakalrı ya yok etmeleri gerekirdi yada sarartmaları o duygusallıkta o sahneye çok güldüm:))) ama her haliyle muhteşem bi diziiiii birde ilk 5 yıl geçmiştiya ahmetle yaseminin kardeşelri ilk okula gidiyordu ama 5 yıl geçti hepsi üniversiteli oldu buda çok saçmaydı hiç olamsa lisede yapsalardı yada 5 yerine 8 yıl geçseydi orda 10 yaşındalarsa 60lı yıllarda 15 yaşında üniversitelimi olumuyo öyle ise keşke o yıllarda yaşasaydık :icon_whis :icon_whis .......

sinem_kal90
15-07-07, 18:43
gördüğüm kadarıyla herkes kar olayına takmış durumda ama kar yılbaşı gecesi yağmıştı ve sonra ahmetin gerçekleri öğrendiği ve denizin bıçaklandığı sahneler 16 şubat yani aradan epey bir zaman geçiyor karın olmaması gayet doğal
ayrıca ilk bölümlerde defne ışık filan 12-13 yaşındaydı yani 5 yıl sonra üniversiteye başlamaları da doğal...

@ly
15-07-07, 19:17
ada'da olduğunu sanmıyorum çünkü tarihleri ve olayları net hatırlasamda bi keresinde ahmet ve yasemin tesadüfen(her zaman olduğu gibi) karşılaşıp adadan sabah birlikte dönüp okula gitmişlerdi.yani ikisininde işi istanbuldaydı.sonra ahmet istanbul üniversitesinde olduğuna göre yaseminde o okulda ve benim bildiğim adada bi kampüsü yok istanbul üniversitesinin.bide yanlış hatılamıyosam yasemin bi kurs için adadaki okula gittiğini söylemişti.yani bi yanlışlık olmaması lazımbye

Yasemin, yaz tatilinde adada kayınpederinin evinde kalırken (bir süre için..); okulda açılan (İst. Ünv.) yaz kursuna gidiyordu...

kblucky
17-07-07, 09:22
gördüğüm kadarıyla herkes kar olayına takmış durumda ama kar yılbaşı gecesi yağmıştı ve sonra ahmetin gerçekleri öğrendiği ve denizin bıçaklandığı sahneler 16 şubat yani aradan epey bir zaman geçiyor karın olmaması gayet doğal
ayrıca ilk bölümlerde defne ışık filan 12-13 yaşındaydı yani 5 yıl sonra üniversiteye başlamaları da doğal...

ilk olrak ben kar olayında yaprakalrın olup kar yağması o bi hataydı olayın yıl başında geçmesi normal ama kar varsa şayet yaprakalrı yok etmeleri lazımdı...defne ve ışık orda 12 yada 13 yaşında deiller ilk okula gidiyorlar bölümün birinde demişlerdi ozamanda en fazla 10 yaşındadırlar üstüne koy bi 5 yıl olsun sana 15 bu yaştada ünili olmak imkansız şayet ssüper zeka olup sınıf atlattırmadılarsa ama senaristler belki onuda yapmış olabilirler:img-wink:

dimple_burcu
17-07-07, 11:02
ilk olrak ben kar olayında yaprakalrın olup kar yağması o bi hataydı olayın yıl başında geçmesi normal ama kar varsa şayet yaprakalrı yok etmeleri lazımdı...defne ve ışık orda 12 yada 13 yaşında deiller ilk okula gidiyorlar bölümün birinde demişlerdi ozamanda en fazla 10 yaşındadırlar üstüne koy bi 5 yıl olsun sana 15 bu yaştada ünili olmak imkansız şayet ssüper zeka olup sınıf atlattırmadılarsa ama senaristler belki onuda yapmış olabilirler:img-wink:

arkadasım onlar bi 14 fln vardı ya çünkü deniz geldiginde istanbula liseye yazılcaktı 10 yaşındada liseye yazılmıo dimi sonra aradan 4 sene geçti bunlarda üni geçti onlar 10 yaşında fln deildi diziyi daha dikkatli izle

muj_de
19-07-07, 16:46
ya herkes defne ışık deniz rüya dörtlüsünün yaşını konuşuyorda ahmet kaç yaşında acaba 30 una ya da 35 ine mi vardı çünkü o kadar yıl okudu master yaptı türkiyeye kaç yaşlarında döndü de yaseminle aralarındaki yaşa farkı kaç dizinin başından beri bunu merak ediyorum hiç değilse dizinin bi yerindeahmetin yaşını belli edemezlermiydi ??:img-cool2 :img-blush

dizice
19-07-07, 17:53
Ahmet, Lozan'da hukuk doktorasi yapip, arkasindan bir sure Paris ve Londra'da calismis. 1 yil kadar sanirim. Universiteyi en erken 22 yasinda bitirse, bir de arkasindan askerlik yapsa (o donemde 2 yil), 24 yasinda master/doktoraya baslasa, 4 senede de onu bitirse, 28 yasinda mezun olur. Arkasindan 1 sene Londra/Paris, etti 29. Yani Turkiye'ye 1959'da dondugunde uc asagi bes yukari 29 yasinda olmasi gerekir. Yani 1929-30 dogumlu desek, 1969'dayiz simdi, 38-39 yasinda olur. Her seyi firtina hiziyla yapti desek, en azindan 37 yasinda. Necdet de cocukluk arkadasi olduguna gore, o da yasiti. Ama ikisinin de hic oyle bir halleri yok. Su anda 40'tan cok 30'a yakin gosteriyorlar.

ash-sam-brn
21-07-07, 14:07
mantık hatasımı bilmiyorum ama
ben birşey farkettim
hani sokakta çekim olduğu zaman insanlar geçiyor ya yoldan
bi tane amca var büyükadadaki sahnelerdede istanbuldakilerdede
hep onu görüyorum
"a yine o amca" diye gülüyorum hep
tabi bu mantık hatası sayılmaz ama paylaşayım dedim işte...
bi figüran bulmuşlar eskiye uyuyo diye kullanmışlar heralde..

stm
21-07-07, 19:37
bölüm başında ahmet'le yasemin markiz'de buluşuyorlar ya oraya kadar herşey normal. ama son bölümlerde markiz "yıldız pastanesi" olarak gösterilior.

bella
21-07-07, 20:14
bnde bi konuya deginmek istiyorum basta yaseminin fransızca tuttugu gunluk şimdi neden türkce tutuluyor?içindenmi gelmişşş...ilginç yani hata olmasada
Kimse aşkı farketmesin die fransızca tutuyo herkes aşkı öğrenince Türkçe yazıyo üstelik Ahmette ona aşık oluyo.

eolaa
22-07-07, 19:02
su druma bakılırsa ewli ve cocuklu bir kadının asıl şimdi bu ilişkiyi herkesten saklama zamanı deilmi?

elif ece
24-07-07, 11:06
bugünkü bölümde dikkatimi çekti.ahmetin çalıştığı köydeki kadınlar ekmek yaparkengiydiği ayakkabılar tuaf duruyo.ben hiç topuklu ayakkabıyla ekmek yapan görmedim hemde 68-69 yıllarında

27-07-07, 18:03
bugün sabah yayınlanan bölümde 1 ay sonra diyor ama ışığın kıyafetleri ve saçları hala aynı 1 ay hiç sacına kıyaftine dokunmamışmı bu kız :)

27-07-07, 18:05
bide yasemin kimse anlamasın diye günlüğü fransızca tutuyo ama ahmetin resimleri war eee fransızca yazmanın anlamı ne ki o zmn

clqin
27-07-07, 22:35
bide yasemin kimse anlamasın diye günlüğü fransızca tutuyo ama ahmetin resimleri war eee fransızca yazmanın anlamı ne ki o zmn

aslında olabilir ama belki ahmetin olduğunu tahmin etmemiştir.tıpa tıpda bnzemiyorki

sevda_cicegimm
30-07-07, 20:36
Ya bugun ku bolumde bısı farkettım...yada bn mı kacırdım bılmıom..

lale ve teo pastanede ayla gıttıkten sonra konusuodu sonra neco geldı fılan ısınız yok mu dedı sonra lalede merdıvenlerden cıktı ama yanında yasemını gormedı gıbı oldu..ama bnce cok sacma oldu..mantık hatası bnce ama..:img-yes:

gülmisal
01-08-07, 09:27

bence çok anlamlı çünkü senin birini sevdiğini bilebilirler ama sen onunla ilgili yazdıklarının kimse tarafından okunmamasını istersin.Mesela yasemin türkçe yazsaydı annesi belki o defteri okuyup rüya meselesini öğrenebilirdi...:happy0064:img-polic:img-yes:

serenalti
01-08-07, 15:12
rüyayla ilgili kısımları türkçe yazmadı mı zaten ya..

bn mi yanlş gördm acep.. :S

ozenc_fidan
03-08-07, 06:33
Ya bugun ku bolumde bısı farkettım...yada bn mı kacırdım bılmıom..

lale ve teo pastanede ayla gıttıkten sonra konusuodu sonra neco geldı fılan ısınız yok mu dedı sonra lalede merdıvenlerden cıktı ama yanında yasemını gormedı gıbı oldu..ama bnce cok sacma oldu..mantık hatası bnce ama..:img-yes:

evet yav :img-grin2

gülmisal
03-08-07, 06:37
belkide özellikle yapıyodur dicem ama neyse diildir ben de onu ilk izlediğimde farketmiştim oyuncu hatasıdır bence....

03-08-07, 10:34
bence çok anlamlı çünkü senin birini sevdiğini bilebilirler ama sen onunla ilgili yazdıklarının kimse tarafından okunmamasını istersin.Mesela yasemin türkçe yazsaydı annesi belki o defteri okuyup rüya meselesini öğrenebilirdi...:happy0064:img-polic:img-yes:

serenalti haklı o kısımlar türkçe..
istermisiniz 2.sezon da okuyup öğrensinler :) :img-wink:

gülmisal
03-08-07, 10:59
serenalti haklı o kısımlar türkçe..
istermisiniz 2.sezon da okuyup öğrensinler :) :img-wink:

doğru ya bişiyi atlamışım oraları necdet okuyodu dimi (necdetin fransızcası yoktu onu hatırladım) ama olsun belki yaşadıklarını yazmıştır fransızca.(hamileliği öğrenene kadar):)))))))))

Onları bili öğrenseler yeter.....:happy0064:happy0064:happy0064:D

84manıa
06-08-07, 15:08
ya zaman atlaması yapıldı ya 4 senelik işte orda ışık defne deniz acayip bi hızla büyüdüler ne hikmetse artık

gülmisal
06-08-07, 15:32
ben onların ilk bölümlerdeki hallerini de zaten lisa hazırlık çocuklarına benzetememiştim.......

mertfirat
06-08-07, 20:47
çocuklar evrim geçirdi mehmete bile avidik bi bıyık geldi ama yaseminle ahmette bi olay yok insan en azından ahmetin saçına birazcık aklar koyar yaf :)

06-08-07, 22:09
selma bugünkü tekrar bölümünde(28.) sevim e sevinç dedi :)

bir_adı_yok
06-08-07, 22:15
selma bugünkü tekrar bölümünde(28.) sevim e sevinç dedi :)

eğer aynı sahneden bahsediyorsak
orda sevinç değil sevimcim dedi.
sevinç olarak anlamışsındır.

gülmisal
10-08-07, 11:34
he bide şey var şu mehmetle denizin soyadı tandoğan mı karayel mi ikiside var vede kafamızı fena karıştırdılar..

1g9s0g5s
10-08-07, 11:56
bende yazıda gördüm tandoğan yazıyodu ama karayel olması lazım ya da bu ekibin kafası karışmış orayı yazarken

mertfirat
10-08-07, 12:14
mantık hatası deil bu ama çok dikkatimi çekio deniz kremsi mi desem o renge yakın bi gömleği var onu üstünden hiç çıkartmıo başka giysisi yok mu bu çocuğun :D

meriremail
13-08-07, 09:37
mantık hatası deil bu ama çok dikkatimi çekio deniz kremsi mi desem o renge yakın bi gömleği var onu üstünden hiç çıkartmıo başka giysisi yok mu bu çocuğun :D

bu o döneme ait birşey......zaten ozamanlarda bizimki gibi her vakit farklı kıyafet yönetmeliği yoktu......

o dönemde:
1-2 gün de kıyafet değiştirenler zenginlerdir.......
ve dönemin solcuları bilhasa deniz gezmiş ve arkadaşları develetin başını protesto etmek için kıyafetine asla önem vermezlerdi....giydiği kıyafeti fakirlikten değil........herkezin eşit olmasını istedikleri için 4-5 gün gerekse 1-2 hafta çıkarmazlardı.......farkediliyor zaten......deniz gezmiş ve arkadaşlarının üzerinde hep aynı kıyafetler.......

eolaa
14-08-07, 20:22
meriremail'e katıldıgım gibi mertfirat aynı zamanda farkındaysan deniz evde bile kalmıyo lüks bi hayat sürmemek için esitlik için.üç kurusa sarap içiolar filan demişti hatta babası.bi kerede bi kızla dalga geciolardı emperyalizm diosun blucin giyiyosun diye aynı mevzu...hayatlarında lüksü ve sefayı savabildiklerince savıyorlar.ellerindekinide hep birlikte paylaşıorlar.o donem oleydi.şimdi deniz cıkıp şık şık giyinse yad hergun kıyafet deiştirse dediginin arkasında durmamış olur...

ardaocak
03-09-07, 09:44
ben fazla bir mantık hatası görmedim..

gülmisal
03-09-07, 09:54
ben fazla bir mantık hatası görmedim..

Ben bayaa fazla bi gördüm....

örnektir ki bu kesin

1:Necdet ile yasemin doktora gidiyorlar 3. ayda olur böyle şeyler falan diyor doktor.Halbuki herkes bebeği 1 aylık biliyor.Ne oldu demekki bebek 7 aylıkken doğdu ve ben 10 gün erken doğmamdan birsürü sorun çıkmış o 2 ay erken doğuyor vede ağzını açan yok...

2:Ki bu doktorla olan konuşmayı lale duymasına rağmen bebeğin ahmetin olduğunu anlayamıyor.Aşkı en iyi bilnelerden biri olarak.....

serenalti
03-09-07, 20:10
Ben bayaa fazla bi gördüm....

örnektir ki bu kesin

1:Necdet ile yasemin doktora gidiyorlar 3. ayda olur böyle şeyler falan diyor doktor.Halbuki herkes bebeği 1 aylık biliyor.Ne oldu demekki bebek 7 aylıkken doğdu ve ben 10 gün erken doğmamdan birsürü sorun çıkmış o 2 ay erken doğuyor vede ağzını açan yok...

.

bu 7 aylık doğma olayında bi sorunyok bence..yani 7 aylık doğan bi kuzenm var ve çok da sağlıklı..
yani 8 aylık doğsaydı bi sorun olabilirdi ama 7 aylık da bi sorun yoktur ki..

merw
03-09-07, 23:06
ben çok daha vahim bir hata yakalamıştım. temmuz 68de itü öğrenci yurdunun gece yarısı basılmasından sonra çıkan dolmabahçe olaylarının (hani defne ve harunun göz altına alındığı) ertesinde, ışık ve yaşar köhnede oturmuş gazeteye bakıyorlardı. ve gazetede, şubat 69daki kanlı pazar mitinginin efsane olmuş fotoğrafı vardı, hani şu piskopatın birinin ali turgut aytaçı bıçakladığı ve hemen yanlarında duran polisin ise sadece izlediği o meşhur fotoğraf.... gazeteye malum oldu heralde 7 ay sonraki fotoğraf.....:icon_whis

first lady
08-09-07, 12:14
dün tekrar bölümünü izlerken farkettim.ahmet'in ayla'nın doktoruyla konuşurken giydiği ceket yırtıktı.hemde yakın çekimlerde çok belli oluyodu:):)

jikarinziku
14-09-07, 22:58
Mantik hatasi midir bilmem ama benim gözüme carpan iki sey var..
Birincisi; Deniz sedyede yatarken hemsire kanamayi durdurmak icin yaraya bastiriyor ve aniden hicbirsey yokmus gibi birakiyor ve digerleride birsey yapmiyor.
Ikinicisi; Ahmet, Rüyayi gözetlerken nisan yüzügü sol parmagindaydi:)

büyük cadı
14-09-07, 23:03
ahmet denizin hastanede olduğunu öğrendiğinde hangi hastane diye sormadı öyle çıkıp gitti o dönemde istanbulda tek bir hastane mi vardı ahmet nasıl buldu onları?

sagopaKJMR
15-09-07, 00:28
yahu sezon sonu finalinde ahmetin saçları tel tel dökülüp yerleri süpürecek kadar uzunkene yeni sezonda nasıl bu kadar kısa ve çarpıcı hale geldi acıba:icon_whis yeni sezon için geçen 3 ayda değişim kaçınılmaz tamam ama kavga edip kızına koştuğu an kavgayla aynı güne tekabül ediyo kanımca:):)

ayrıca da kışın ortasında o günlük güneşlik hava ve yemyeşil ağaçlar hakikaten çok göze batıyo ve inandırıcılık açısından diziye çok zarar veriyo bence:icon_sorr

haa bide bronz tenli deniz çok çekici ama neyse anladınız siz onu:img-icecr:)

15-09-07, 00:36
deniz hastanedeyken arkadan gösteriyolar yasemin&ışık ellerini birbirlerini beli dolamış
önden gösteriyolar aralarında 20 cm boşluk war
rkadan gösteriolar yine sarılmışlar
ışık hızıylamı hareket ediyo cnm bunlar:img-icecr :)
bnm çok gözüme battı yani bilemicem:img-icecr

dilara-1905
15-09-07, 11:59
daha önce yazıldımı bilmiorum sağcılar kendi aralarında konuşurken o kanlı pazar yazısını okuyan 4 ölü 60 yaralı var dedi yaşar gittikten sonra sahnenin sonunda gasteyi gösterdiler orda 4 ölü 70 yaralı yazıyodu:img-yes:

gülmisal
15-09-07, 16:49
daha önce yazıldımı bilmiorum sağcılar kendi aralarında konuşurken o kanlı pazar yazısını okuyan 4 ölü 60 yaralı var dedi yaşar gittikten sonra sahnenin sonunda gasteyi gösterdiler orda 4 ölü 70 yaralı yazıyodu:img-yes:

Gerçekten var..O beni:img-yes:m de izlerken kafama takıldı....Hata var orda....

muj_de
22-09-07, 17:18
mantık hatası herhalde ama :img-blush

ışık bi sahnede yaşarla konuşmaya gidiyordu köhneye orda bi çekimde saçı kulaının kenrındn çıkmış daınık dier bi çekimde toplu jölelenmiş gibi dier çekimde yine dağınık

birde necdet pastaneye giderken güzide köşede bekliyordu ya orda dışarıdan göründüünde arabanın camı yarısına kadr açık ama içerden çekildiğinde cam kapalıydı :P

znr
22-09-07, 17:23
Ya oluyo böyle şeyler... Bu genelda aynı sahnenin bikaçkere çekilmesinden oluyo... Bi ondan bi ondan alıncada böyle oluyo... Heralde... :)

muj_de
23-09-07, 09:45
Ya oluyo böyle şeyler... Bu genelda aynı sahnenin bikaçkere çekilmesinden oluyo... Bi ondan bi ondan alıncada böyle oluyo... Heralde... :)

tabi canm ama benm bu dediim çekim hatası olduu için mantık hatası olarakda sayılır mı manasında söyledim... devamlılık yazmanımız biraz daha ii baksın çekimlere :icon_whis :P ama ynede olur bööle şeyler

zrtpz
23-09-07, 14:09
arkadaşlar bilmiorum sölendinmi son bölümde diğer güne geçiş için bi istanbul manzarası görüoruz ya bu sefer kızkulesini gösterdiler ama kule en son haliyleydi günümüz haliyle açıkcası yadırgadım ben hadi iskele sahnesi yine bi nevi ama direk kız kulesinin günümüzdeki hali bi garip oldu bence:icon_whisbide aylayla ahmet ayrılmasına rağmen hatta gün geçmiş olmasına rağmen akşam ahmet yatağında oturup düşünürken hala elinde yüzüğü vardı çıkarmak mı istemio acaba:)

znr
23-09-07, 14:18
Ya kız kulaseni bilmem ama... yüzük benimde dikkatimi çekti... Ama o şey aileler daha bilmiyodu ya ondan diye düşünüyorum...

zrtpz
23-09-07, 14:21
Ya kız kulaseni bilmem ama... yüzük benimde dikkatimi çekti... Ama o şey aileler daha bilmiyodu ya ondan diye düşünüyorum...

kızkulesini çok sevdiğimdenmidir nedir bnm direk gözüme çarptı nası yani oldum:)ama bu aylayla konuşmalarının üstünden zaman geçtikten sonrada vardı yani atlamalar yaşandı ya:icon_whisama bilmiorum orasını ya da yüzüğü görmek istemediğimden takıntı yaptım. aa yine yüzük bak yine yüzük:img-hyste

znr
23-09-07, 14:27
Olabilir... Kız kulesi olayıda... Şimdi çektikleri için eski halini görmemiz imkansız ama o zaman çekmemeleri gerekiyodu bence... İstanbul' da başka güzel yerlerde var... Valla ya her dizide kız kulesi... Yani bende seviyorumda ne biliyim...

şehrayin
23-09-07, 14:34
ahmeti yüzüğü çıkartmaması benimde dikkatimi çekti

belki yasemine inat yüzüğü çıkartmamıştır:happy0064:happy0064:happy0064

Chae Ryung
23-09-07, 16:12
mrb arkadaşlar
son bölümde benimde dikkatimi çeken birşey vardı.
deniz kendine gelip babasıyla defneyi yanına istemişti işte mehmet odaya girdikten sonra defne odaya arkasını dönüp birkaç adım attı bu sırada mehmet denize bişeyler söylüyordu daha sonra kamera başka bi açıdan baba ve oğulun konuşmalarını çekerken defne gene aynen odaya arkasını dönüp adım atıyordu.
sanki bana sahneler çeklirken bikaç saniyelik bi hata oldu gibi geldi...:icon_whis:img-wink:

znr
23-09-07, 16:22
Ya o anda dolaşıp duruyo olabilir... O zamanda Defne 3. 4. kez odaya arkasını dönüp adım atabilir... Sorun yok... Tabi çekim hatasıysa bilemem... :)

_hnd_
23-09-07, 16:54
yaseminin sevda tepesinde atlıcağı zaman kamera ters döndüğünde üsten mikrofon gözüküyodu buda bneim dikkaetimi çekmişti o zamanlar biraz eski ama aklıma geldi yazıyım dedim

esma1303
23-09-07, 20:17
mrb arkadaşlar
son bölümde benimde dikkatimi çeken birşey vardı.
deniz kendine gelip babasıyla defneyi yanına istemişti işte mehmet odaya girdikten sonra defne odaya arkasını dönüp birkaç adım attı bu sırada mehmet denize bişeyler söylüyordu daha sonra kamera başka bi açıdan baba ve oğulun konuşmalarını çekerken defne gene aynen odaya arkasını dönüp adım atıyordu.
sanki bana sahneler çeklirken bikaç saniyelik bi hata oldu gibi geldi...:icon_whis:img-wink:
olabilir benm gözüme çarpmadı ama

keremcem_didem
28-09-07, 20:44
bnm bu bölümde gözüme çarpan mantık hatsı, güzide halıyı süpürürken elinde şarjlı süpürge vardı. saniyede geçtiler ama nebiliim birden orası gözüme battı söliim dedim. :)

wents
28-09-07, 22:53
ben süpürge olayına pek dikkat etmedim ama bende yanlış görmediysem sevimle mehmetin nikah defterindeki fotoğrafları renkliydi.o zamanlar renkli fotoğraf yoktu sanırım.malum siteye yüklenince izleyip bidaha bakıcam.herkese iyi geceler

gülmisal
29-09-07, 06:50
Mantık hatası pek sayılmaz ama ben çok taktım...

Şevket mahkeme için şahit gerek diyor Ahmette Lale Teo ve Necdet var diyor Şevket biliyorlarmıdır falan sonrada birden Ayla şahitlik yapabilir diye çıkınca tırstım....:)

berenikom
29-09-07, 07:32
benim aklımdada mahkemden çıktıklarında mahkemenin adı İstanbul Adalet Sarayı diyodu saray mı dedim kendi kendime bende onda takıldım

esmer-limon
29-09-07, 16:17
ya o zmn pimopen varmiydi solermisiniz

Melal
29-09-07, 18:13
Dün akşam ki bölümde gözüme çarpan bir hata var.
Yasemin'in Rüya'yı dedesi ve babaannesine getirdiği sahnede Rüya kısa kollu bir elbise ile.
Ama bir gün önce ki mahkeme sahnesinde herkes paltolarla.:)

merw
29-09-07, 19:01
istanbul adliye sarayı, evet bir yanlışlık yok, adliye sarayı denir :)

pvc doğrama pencereler ise son 20 yılda kullanılmaya başlamıştır, 60lı yıllarda ahşap doğrama çerçeveler vardı çoğunlukla. ama bu kadarına dikkat etmek haksızlık olur, camı çerçeveyi nasıl değiştirsinler bir dizinin 3 dakikalık sahnesi için :img-blush

muj_de
29-09-07, 19:56
Dün akşam ki bölümde gözüme çarpan bir hata var.
Yasemin'in Rüya'yı dedesi ve babaannesine getirdiği sahnede Rüya kısa kollu bir elbise ile.
Ama bir gün önce ki mahkeme sahnesinde herkes paltolarla.:)

ya sanırım orda zaman atlaması oldu araya haberler girdi ya :img-blush benm tahminm ööle

RIZA_BABA
29-09-07, 20:02
Diziyi arada sırada izlerim ancak hatırla sevgili forumlarına pek yazmadım mantık hatalarını izlediğimde gözüme biraz fazla gözktü yani yönetmenden ve senaristlerden ricam dizi çok eski yılları anlatığı için daha ustaca ve dikatlice çekilmesi gerekiyor süpürge olayı mesela o yıllarda gır gır diye tabir edilen büyük süpürgeler vardı onlardan kulanslardı daha ii olurdu kanımca

sevda_cicegimm
29-09-07, 22:05
bnm bu bölümde gözüme çarpan mantık hatsı, güzide halıyı süpürürken elinde şarjlı süpürge vardı. saniyede geçtiler ama nebiliim birden orası gözüme battı söliim dedim. :)

aynen benimde gozume o takildi...:img-icecr

emine65
30-09-07, 12:49
Mehmet ve Sevim sabah yataktalar Sevim'in dudaklarındaki ruj hiç bozulmamış.

first lady
30-09-07, 15:26
benim değil ama annemin bi tespiti var.malum benim yaş tutumuyo:)diyoki eskiden nikah defterleri şimdiki gibi değilmiş.eski nüfus kağıtları gibiymiş ve rengide farklıymış.sonradan değişmiş:img-yes:

bide yine anneme göre güzidenin elindeki eski gırgırlardanmış.ama şarjlımı değilmi o kadarını göremedik:)

justinecatblue
30-09-07, 17:43

o şarjlı süpürge değildi sanırım-eski model bir elektrikli süpürgeydi-o modeli hatırlıyorum çünkü-yani o kadar eski biri değilim tabii:img-wink: sadece anneannemde verdı ve pek çok filmde gördüm-şarjlı değil yani o-

gülmisal
01-10-07, 18:32
benim aklımdada mahkemden çıktıklarında mahkemenin adı İstanbul Adalet Sarayı diyodu saray mı dedim kendi kendime bende onda takıldım

Merve açıklamış zaten ama doğrulayayım gerçektende öyledir Adalet Sarayı dır adı Fakat adliye de derler....Hala öyle zaten heryerde....

keremcem_didem
03-10-07, 17:39
o şarjlı süpürge değildi sanırım-eski model bir elektrikli süpürgeydi-o modeli hatırlıyorum çünkü-yani o kadar eski biri değilim tabii:img-wink: sadece anneannemde verdı ve pek çok filmde gördüm-şarjlı değil yani o-

saol açıkladıın için.:img-wink: bnm kafama takılmıştı orası yani bi senarist eskiyi yazdığını bile bile nie şarjlı süpürge koysun ki diodum. :D

okan can
04-10-07, 22:27
Savcının ifade alırken şaşırtmaca yapması suçtur.bu kadar danışman varken bunu atlamak büyük hata.:icon_whis

merw
05-10-07, 00:44
yoo hiç de suç değildir, böyle bir suç tanımı olamaz ki.. savcının işi adaleti yerine getirmek, bunun için de değişik yollar kullanabilir. o halde, suçlu birini karakolda sorguya çekerken şaşırtarak ya da psikolojik olarak zorunlu hissettirerek suçunu itiraf ettirmek de suç olur.. :img-cool2 böyle birşey de hiç duymadım...

aman tanrım bir gün ola savcıları ve polisleri savunabileceğimi düşünmemiştim hiç :D

okan can
05-10-07, 08:16
yoo hiç de suç değildir, böyle bir suç tanımı olamaz ki.. savcının işi adaleti yerine getirmek, bunun için de değişik yollar kullanabilir. o halde, suçlu birini karakolda sorguya çekerken şaşırtarak ya da psikolojik olarak zorunlu hissettirerek suçunu itiraf ettirmek de suç olur.. :img-cool2 böyle birşey de hiç duymadım...

aman tanrım bir gün ola savcıları ve polisleri savunabileceğimi düşünmemiştim hiç :D

"savcı tarafından şaşırtmaca yapmak kanunlarca suçtur." bunu ben söylemiyorum...

gülmisal
05-10-07, 16:09
"savcı tarafından şaşırtmaca yapmak kanunlarca suçtur." bunu ben söylemiyorum...

Arkadaşım yani savcının dediği sadece değişik bir soru bir zorlama veya mahkemeye yanlış ifade bildirip taraf tutma yok..Mantık hatası veya olay da yok!

eolaa
05-10-07, 16:24
savcı,yada polis ifade alırken sasırtma yapabilir.yalan söleyebilir.parmak izine rastladık bile diyolar.o zmaanda böleydi hala böle.amcam savcı özellikle birdaha danıstım.suc olmadıgını dile getirdi.bilginize sunulur

berenikom
05-10-07, 16:32
Merve açıklamış zaten ama doğrulayayım gerçektende öyledir Adalet Sarayı dır adı Fakat adliye de derler....Hala öyle zaten heryerde....

Ya ben saray görünce şaşırdım yani genllikle olmuyo diyo biliyodum saolun

sahika_87
06-10-07, 08:22
akşam benim dikkatimi rüyanın bir gün içinde büyümesi çok dikkatimi çekti ne kadar o çocuk 6 yaşından 7 yaşına girecek olsada birgünde büyüyüp serpilmesi çok saçma bence

Distel
06-10-07, 11:59
Devrim yapmaya hazir olan gencler, Deterjanla Yagi karistiriyorlar...
:icon_whis

(mantik hatasi olmaya bilir ama baya sacma bir saka/espiri olmus..)

hacivatiye
06-10-07, 13:02
akşam benim dikkatimi rüyanın bir gün içinde büyümesi çok dikkatimi çekti ne kadar o çocuk 6 yaşından 7 yaşına girecek olsada birgünde büyüyüp serpilmesi çok saçma bence

hayır arkadaşlar gazeteleri falan gösterdiler ya 1971 senesine gelindi 1971 de asker muhtıra verdi onlar falan gösterildi 1969dan 1971e geçildi yani rüya 5 yaşında idi 7 yaşına girdi.
yalnız 17 haziran 1969da mahkeme vardı onu göstermediler sonucu falan ne oldu?
rüya hala yasemin ve necdette olduğuna göre anlaşılan bir sonuç çıkmadı.

çalıkuşu78
06-10-07, 15:49
rüyanın doğumgünü ile yasemininki aynı dediler..yani 5 mayıs.. eee adadaki yaseminin doğumgünü ağustosdu bu nasıl iş.. kendi dizilerindeki tarihlere de dikkat etmiyorlar hayret bir şey..

muj_de
06-10-07, 17:01
rüyanın doğumgünü ile yasemininki aynı dediler..yani 5 mayıs.. eee adadaki yaseminin doğumgünü ağustosdu bu nasıl iş.. kendi dizilerindeki tarihlere de dikkat etmiyorlar hayret bir şey..

evet bende orda şaşırdım ama şöyle demek istemiş de olabilirler hani onu sen doğurdun onun yanında seninde doğum günün falan filan

serenalti
06-10-07, 18:30
evet bende orda şaşırdım ama şöyle demek istemiş de olabilirler hani onu sen doğurdun onun yanında seninde doğum günün falan filan
bence de bu sölenmek istenmiş..gözünaydın gibisinden :D

tatLı_kızZz
06-10-07, 20:29
hayır arkadaşlar gazeteleri falan gösterdiler ya 1971 senesine gelindi 1971 de asker muhtıra verdi onlar falan gösterildi 1969dan 1971e geçildi yani rüya 5 yaşında idi 7 yaşına girdi.

ya mahkeme oldu.hakim 1969 ağustosuna bi gün verdi sanırım.sonra ahmet eve geldi.mahkemeden felan konuştular.e yemekte defne "yarın rüyanın doğum günü partisi var." dedi.sonra ertesi gün rüya tamamen değişmişti.ama zaman atlamasının bi mantığı yok çünkü zaten 1969 yılındalardı.ya da ben kaçırdım:img-yes: yaa dünden beri bunu düşünüyorum:icon_sorr ama bi türlü anlam veremedim olanlara:sad53:

esma&selim
06-10-07, 20:44
ya mahkeme oldu.hakim 1969 ağustosuna bi gün verdi sanırım.sonra ahmet eve geldi.mahkemeden felan konuştular.e yemekte defne "yarın rüyanın doğum günü partisi var." dedi.sonra ertesi gün rüya tamamen değişmişti.ama zaman atlamasının bi mantığı yok çünkü zaten 1969 yılındalardı.ya da ben kaçırdım:img-yes: yaa dünden beri bunu düşünüyorum:icon_sorr ama bi türlü anlam veremedim olanlara:sad53:

bende senin gibi düşünüorum evt ahmetin annesi falan konuşuyolardı yarın rüyanın doğumgünü falan var diye yani bi günde değişmedi ya hem ışığın kıyafeti de sanki aynıydı doğumgününde ve yaşarla daha önceden konuşmalarında bende anlamadım valla dünden beri bende düşünüorum:img-blush

AZERI
06-10-07, 20:54
bence gayet mantikli.dikkat ederseniz bi ara ruyani gostermediler.sonra gazeteler verdiler yani zaman gecti.1971 falan olmadi hem.ayni yil ama ay gecti.ruyani da artik okula gitmeye hazir bi kiz yaptilar.
bi de Isik YAsemine mecazi manada senin de dogum gunun dedi.yani ruyanin dogmasiyla sen de yeni bi hayata basladin

gülmisal
07-10-07, 09:34

O kısmında benim de biraz aklım karışmıştı fakat Yaseminin doğumgünü olmadığı kesin yani Işık onu sen doğurdun gibisinden demiştir..:img-yes:

hacivatiye
07-10-07, 12:54
tüm yılları tek tek vermeleri mümkün değil gazetelerden önemli haberleri gösteriyorlar gaztelerle de yıl geçirildi.
Çünkü muhtıradan falan bahsedildi.
Kıyafet konusunda iddiada bulunamaycağım çünkü dikkat etmedim o kadar.
Başka türlü olması mümkün değil bir günde 5 yaşından 7 yaşına girecek hali yok.
Neyse gelecek haftaki bölümde daha iyi anlaşılır.:img-wink:

Rüya ile yaseminin doğumgünü aynı değil.
Sen onunla yeniden doğdun gibisinden bir şey demek istedi orada necdet.:img-yes:

şehrayin
07-10-07, 21:12
arkadaşlar pek mantık hatası olmasada beni rahatsız eden şey konuşmalar
yani dizinin ilk başlarında eski türkçe sürekli kullanılıyordu
"o vakit, mevzu bahis, mevzu, hadise"
ne bileyim bir sürü eski laflar vardı
yani zaman atlamasından sonra birden bire
neredeyse günümüz türkçesine döndüler

arada geçen sene taş çatlasın 6 sene geçti
o dönemki kitaplara baktığımızda ise hala eski kelimelerin kullanıldığını görüyoruz

zumrut_
07-10-07, 22:32
aynen ya bende takıldım ona hatta baya düşündüm dedim benmi yanlış hatırlıyorum çok saçma geldi bana şaştım kaldım valla

merw
07-10-07, 23:09

hayır ya nereden çıkarıyorsunuz bunları :)
zaman atlaması olmadı. zaten hem tarihsel açıdan hem de kurgu karakterlerin hayatları açısından bu kadar karışık olan bir dönemi böyle atlayarak geçiştiremezler..

tarih mayıs 1969'dur, rüyanın doğumgünü de mayıs 1962'dir dolayısıyla rüya şuan 7 yaşındadır. en fazla 1 haftalık bir atlama olmuştur, 3 mayıstaki imran öktem cenazesi ile rüyanın doğumgünü arasında.

muhtıra lafı geçmedi ki. daha muhtıraya 2 yıl var, o süreçte yaşananları anlatmaları gerekecek, birden bir "alın size muhtıra" diyemezler... derlerse, dizi de sezonun ortasında biter :) üstelik, ahmetin davası sürecini de bu kadar çabuk geçemezler. tarihi süreçte yaşananları biraz okuyunca göreceksiniz ki bu zamanı böyle atlamaları imkansız. zaman atlaması illa ki olur ama önce temelini hazırlamaları lazım..

rüyayı bir anda değiştirdiler, garip oldu tabi ama 7 yaşındaki bir kız boyutuna getirdiler, dolayısıyla aslında mantıklı oldu. :)

NAZAR
09-10-07, 11:01
iyide zaman atlaması olmadıysa ruya nıye değişti.... kocaman kız ve okula başlayacak deniyor... okulada 7 yasında alındıgına göre... orada bir karışıklık oldu anlaşılan

merw
09-10-07, 11:45
rüya zaten 7 yaşındaydı (1969-1962=7 :)) ama karinanın yaşı küçüktü, biraz ani de olsa bu değişimle olması gereken boyutta bir rüya gördük...

oradaki tek hata oyuncuyu birden bire değiştirmeleri, başka zaman hatası falan yok..

jumeria
09-10-07, 12:20
zaman atlamasindan beri biz farkinda olmadan 3,5 yil gecti. karina diziye girdiginde 3,5 yasinda olsa gerek. O yil da 66 senesinin kis aylariydi, hatirlarsaniz trende karsilasma sahnesinde kar yagiyordu. dizide durmadan zaman atlamasi oluyor, mevsimler hizli geciyor ama biz her gordugumuz sahne digerinden bir gun sonra zannediyoruz.
bence mantik hatasi denebilecek tek sey, ruyayi bu sezonun basinda degistirmemis olmalari. ayni bolumde oyuncu degisikligi mi olur? bence araya yaz girmisken degistirmeleri mantikliydi, ben oyle bekliyordum. ama boyle de karina'yi bir sure daha gormus olduk.

dizice
09-10-07, 23:21
sehrayin,

Dil sadelestirme hareketi 1950 ve 60'larda gerceklesti. Ayni kitabin 1950 baskisi bizim icin anlasilmazken 1960 baskisi cok daha anlasilir ve 1965 baskisi modern Turkce ile yazilmis oluyor. Bazi kitaplarda, birinci ve ikinci baskinin onsozleri 10 sene arayla yazilmis ve birisi neredeyse Osmanlica iken, digeri modern dilde. Yani aslinda bu konuda haklilar. Turkce neredeyse 10-15 sene zarfinda bir anda Arapca ve Farsca asilli kelimelerden arindirilmak suretiyle sadelestirilmis. Bu cok asiri gelse de, gercekten oyle. O donemde bununla ilgili yazilmis cok yazi var. Eski nesil yine de eski kelimeleri o kadar cabuk birakmamis, daha yavas degismisler; ama yeni neslin tamamen modern Turkce'yle konusmasi gerekiyor. Dizide de oyle zaten. Eski nesil bazi kelimeleri birakti; ama bazi eski kelimeleri halen kullaniyor.

şehrayin
11-10-07, 19:39
sehrayin,

Dil sadelestirme hareketi 1950 ve 60'larda gerceklesti. Ayni kitabin 1950 baskisi bizim icin anlasilmazken 1960 baskisi cok daha anlasilir ve 1965 baskisi modern Turkce ile yazilmis oluyor. Bazi kitaplarda, birinci ve ikinci baskinin onsozleri 10 sene arayla yazilmis ve birisi neredeyse Osmanlica iken, digeri modern dilde. Yani aslinda bu konuda haklilar. Turkce neredeyse 10-15 sene zarfinda bir anda Arapca ve Farsca asilli kelimelerden arindirilmak suretiyle sadelestirilmis. Bu cok asiri gelse de, gercekten oyle. O donemde bununla ilgili yazilmis cok yazi var. Eski nesil yine de eski kelimeleri o kadar cabuk birakmamis, daha yavas degismisler; ama yeni neslin tamamen modern Turkce'yle konusmasi gerekiyor. Dizide de oyle zaten. Eski nesil bazi kelimeleri birakti; ama bazi eski kelimeleri halen kullaniyor.

dediklerinde haklısın
ama herhalde bu değişime kitaplarda ve gazetelerde yüzde yüz uyulmuştur
ancak halk içerisinde bu duruma hemen uyum sağlanamamıştır
hikayemizde malum halk içerisinde geçiyor

zaten eski bölümlerde kullandıkları kelimelerde
öyle çok abartılı derecede eski kelimeler değildi
halen kullanılabilirdi diye düşünüyorum naçizane :)

lovely_ebru
12-10-07, 20:56
Mantık hatası olurda bu kadar da değil.
Rıza Amca'nın takım elibisesi pastaneden çıkarken siyah,Ahmet ile konuşurken gri ve pastaneye döndüğünde tekrar siyah.
Bu kadarda olmaz artık.

sarp_manyagi
12-10-07, 20:58
Benim ülkü ocağında söyledikleri söz aklıma takıldı
"Tanrı Türk'ü korusun"dinimizde Tanrı değil Allah deniliyor Tanrı Hristiyanlara özel bir söz ve bizde sayılmıyor:img-yes:Sağcılarda dindar bunu bilmeleri gerekirdi ve "Allah Türk'ü korusun"demeleri gerekirdi:img-yes:

nehirrrr
14-10-07, 00:03
"Tanrı Türk'ü korusun"dinimizde Tanrı değil Allah deniliyor Tanrı Hristiyanlara özel bir söz ve bizde sayılmıyor:img-yes:Sağcılarda dindar bunu bilmeleri gerekirdi ve "Allah Türk'ü korusun"demeleri gerekirdi:img-yes:

Evet, ayni seyi ben de dusundum! Senaristler bunu nasil atlamis hayret! Soylerlerken agizlarinda da cok egreti durdu, hic yakismadi yani. Bir garip oldu!

14-10-07, 10:37
rıza kahwaltıdan önce bi şeker attı ağzına burda sorun yok
peki şekerin markasanın missbon olması we bugünkü ambalajında olmasına ne demeli ?

çalıkuşu78
14-10-07, 11:53

tanrı öztürkçe bir kelimedir.. hristiyanlıkla alakası yok.. asya türklerinin çok tanrılı dine inandığı zamanlardan günümüze değişerek gelen bir kelimedir.. yer tengri gök tengri örneğindeki gibi.. tengri zaman içinde tanrı haline dönüşmüştür..ve ülkücülerin kesin cümlesidir tanrı türkü korusun ..allah arapçadır.. genellikle allah kullanılır..ama tanrı diyenlerin de hristiyanlıkla bir ilişkisi yoktur..

serenalti
14-10-07, 12:25
rıza kahwaltıdan önce bi şeker attı ağzına burda sorun yok
peki şekerin markasanın missbon olması we bugünkü ambalajında olmasına ne demeli ?

missbon'un piyasaya çıkış tarihi 1971 imiş..hakkaten o yıl missbon nerden çıktı ki..

nese..zaten 36.bölümde bi sürü mantık hatası vardı..en ok göze batan da rıza bey'in ceketiydi..bi siyah bi gri sonra bi daa siyah..montajdan sonra buna nie dikkat edilmiyor acep..:img-yes:

gülmisal
15-10-07, 15:51
Missbon
olayında katılmaktayım missbon en sevdiğim şekerlerden biridir ve şimdiki ambalajında olduğunu da düşünmüyorum o zamanlar..

Bu arada Ahmetin doğumgünü neden atlandı?:hıh

judy
16-10-07, 12:56
Defne ile Deniz, Ankara'dan döndüklerinde Deniz'in elinde kahverengi valiz vardı. Elinde valizle hastaneye koştular, hastaneye vardıklarında Deniz'in elindeki valiz yeşil oluverdi....
Nezahat Almanya'ya uğurlanırken bu iki valiz, taksinin bagajına konuyordu... Kimbilir bu iki valizi başka nerelerde görececeğiz.:img-pilot

merw
17-10-07, 12:09
tanrı öztürkçe bir kelimedir.. hristiyanlıkla alakası yok.. asya türklerinin çok tanrılı dine inandığı zamanlardan günümüze değişerek gelen bir kelimedir.. yer tengri gök tengri örneğindeki gibi.. tengri zaman içinde tanrı haline dönüşmüştür..ve ülkücülerin kesin cümlesidir tanrı türkü korusun ..allah arapçadır.. genellikle allah kullanılır..ama tanrı diyenlerin de hristiyanlıkla bir ilişkisi yoktur..

kesinlikle. zaten ülkücülükte odak din değil, millyetçiliktir. orta asya türk kültürü önemlidir burada, türk mitolojilerinin bazı sembolik parçaları kullanılır. örneğin bozkurt gibi. oğuz kağana, ergenekondan çıkan türklere yol gösteren bozkurt ülkücüler için önemli bir semboldür.. falan filan ben de ülkü felsefesini çok iyi bildiğimi iddia edemem ama "din elden gidiyor" naraları ayrı bir durum.. orada başka çıkarlar ve malesef bilerek ya da bilmeyerek buna alet olanlar sözkonusu.

wyand0tte
17-10-07, 13:02
slm arkadaşlar burası yeri değil ama acaba yeni bölüm fragman linkini biri bana yollyabilirmi

aslı_:))
17-10-07, 19:56
bu dizide zaman kavramı karışıkk bi bakıyoruzz hopp büyümüşş denizlerde de öyle yaptılarr beş yıl sonra evlenilecek yaşa getirttiler bnce bu da bir mantık hatası

muj_de
20-10-07, 16:34
deniz filistine kampa gideceği sabah defnenn odasına girdiğinde yastığın üzerine mektubu bıraktı tam çıkıyordu arkasına döndü puff mektup yok snra defne kalkıp mektubu alıyor ve okuyor :img-cool2 hiç olmamışş :D

kemmik
20-10-07, 18:00
deniz filistine gidecekleri sabah haruna gazamız mübarek olsun dedi gaza:cihad (yani İslam'ı yaymak için yapılan savaş) gerçekten çok saçmaydı:img-yes:

bilun_t
21-10-07, 17:25
deniz filistine gidecekleri sabah haruna gazamız mübarek olsun dedi gaza:cihad (yani İslam'ı yaymak için yapılan savaş) gerçekten çok saçmaydı:img-yes:

dediğin doğru gazanın manası o ama bu kelime insanların çok kullandığı bir kelime haline gelmiş bir nevi yozlaşmıştır..bu yüzden dikkate çarpan bir hata yapmadılar..

wonderful
23-10-07, 16:40
Belki yazılmıştır ama bir veya iki bölüm önce yasemin in babası rıza bey yanılmıyorsam ya ahmet ya da babasıyla konuşmaya giderken kahverengi takım elbise ile gitmişti ama bankta onuşurlarken gri takım elbise vardı.Müthigüldüm

Pimolisa
25-10-07, 20:13
Bu yazacağım hatayı da babam farketti; Necdet bir keresinde Güzide pastahaneyi terkettiğinde onu arayıp bulmuştu; akşamda onlara yemeğe gitmişlerdi. Mevsim kıştı ama sofrada karpuz vardı.:img-icecr

şehrayin
26-10-07, 19:47
Defne ile Deniz, Ankara'dan döndüklerinde Deniz'in elinde kahverengi valiz vardı. Elinde valizle hastaneye koştular, hastaneye vardıklarında Deniz'in elindeki valiz yeşil oluverdi....
Nezahat Almanya'ya uğurlanırken bu iki valiz, taksinin bagajına konuyordu... Kimbilir bu iki valizi başka nerelerde görececeğiz.:img-pilot

helal olsun arkadaşım :)
dikkatinize hayran kaldım

first lady
27-10-07, 11:33
rüya ahmet'ten dönerken kitaplarının içinde olduğu kırmızı okul çantası yoktu.yasemin ödevleri var diye kızı erkenden aldı ahmetten ama çantayı ahmetin bahçede unuttu:):):)

animavi
27-10-07, 19:04
ruyanin psikologda kapi ve camlari siyah olan bir resim cizmistiya
oda sanirim birkac denemeden sonra cekildi
zira ilk cizilen resimde cocuk babaya daha yakin anneye uzakti resim boyanip bittiginde ise herikisinede ayni yakinlikta idi.Sasirdim ilk once birde ilk necdetin saclarini kivircik olarak sari yapmisti resim tamamen bittiginde ise daginik bir saci vardi.Mantik hatasi olmasada bir cekim hatasi oldugunu dusundum
:img-blush

goldrose
31-10-07, 12:24
Pedagog hanım, Ahmete Rüya için sizin adadaki evinizden ve sizden sevgi ile bahsediyor demişti.Bu bölümde ise Rüya ile ilk kez tanıştıkları ortaya çıktı:)

prenses12
31-10-07, 21:02
rüya ahmet'ten dönerken kitaplarının içinde olduğu kırmızı okul çantası yoktu.yasemin ödevleri var diye kızı erkenden aldı ahmetten ama çantayı ahmetin bahçede unuttu

Aslında pek mantık hatası değil bi unutkanlık ama mantık hatası olarak şu var yasemin hiç okul çantan nerde diye sormadı :)

Işık rüyaya baktığında (rüya babaını karşılamaya gittiğinde) 2 dkde baktı nedense her yere salona heryere 2 dakikada nasıl bakıyor? Bence biraz daha uzatabilirlerdi...

Aslında çok mantık hatası değil ama bence bir hata...

01-11-07, 18:46
38. bölümde pedagog: tanıştığımıza memnun oldum rüya diyor
37.bölümde: ahmet bey rüya sizden bahsederken cok mutlu diyor
ee nasıl olcak bu iş
zaman geriye doğrumu akıyor :):)

01-11-07, 18:51
bi hata daha;

yaşar: artık bi iş bulmam lazım
ışık: ben de..

benimde olması gerekirdi =))

NiliWerda
02-11-07, 22:30
Bu bir mantık hatası değil belki ama yazmak istedim:

Neden herkes aynı marka araba kullanıyor?
Ozamanlar sadece 1 araba markasımı vardı diyesim geliyor yani :img-hyste

Ahmetinde hala arabası yok ona gıcık oluyorum neyse :img-pilot

Birde;

Yaseminin Ahmete verdiği kol düğmeleri 3. değişiyor :img-pilot :img-hyste

iReMJeLiBoN
03-11-07, 09:56
evet bu benimde dikkatimi cekti hatta ablamada söyledim. yahu onun aldıgı kalın kahverengiydi simdi desenli desenli.

selma teyze mi kandırıyo acaba:icon_whis

yoksa ahmet gerüzekalımı ki baska kol düğmesimi koyuyor kutuya..

tamam gözlerinden kacmıs olabilir peki ilk alınan kol düğmesi nerde? tam bir sır:icon_whis

cansel_nilgün
03-11-07, 10:21
Ya bişi fark ettim ışık sabah defneye gidio ablamı aradım dio ama yasemin bristol de nasıl oluo bu

çalıkuşu78
03-11-07, 10:27
karıştırdınız galiba bu kol düğmeleri ilk kol düğmeleriydi.. ahmetin yaseminin evlendiğini duyduğu zaman fırlattığı kol düğmeleri başkaydı.. kalın siyah taşlıydı..ilk kol düğmelerini bulmuşlar..

iReMJeLiBoN
03-11-07, 11:42
evet oda dikkatimi cekti ben telefon eder ablam yok der diye falan düsündüm..

heralde daha sonra pastaneyi falan aradı öyle buldu..

kol düğmeleri ilk kalın diye hatırlıyorum ben ya:S ama 2. ve 3. aynı olabilir..

GzemCelik
03-11-07, 14:36
Dün Koptum Resmen :icon_whis

Yasemin'in Kolyesinde Rüyanın Ve Ahmetin Fotosu Vardı Yalnız Foto Ahmet'in Yılbasında Yesemine O Kolyeyi Verdiği Sahnedendi :img-yes:
Hani 60'ların balından olsa neyse de Hem Ayrıca O sahneden elinde foto olmasının mümkünatı yok :img-yes: Paparazziler bunları basmış da foto cekip ada otuna mı vermişler :img-hyste :icon_whis Ya da bizim çektiğimiz fotoları mı arak arak yapmışlar :img-icecr

Milleti keriz sandılar heralde :hıh :img-cool2

Bir de ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum ama ...

Ahmetle Yaseminin Bristolde dans ettikleri parça "Simsiyah Bakışların" parçasıydı "Son Nefes" nerden fırladı da Hemi de aynı sahneyi yarattılar :icon_whis

Billush
03-11-07, 14:58
Ben de dikkat ettim ona Gizem.Onlar 3.bölümde (yalnış hatırlamıyorum inşallah bölümü:)) Simsiyah Bakışların şarkısında dans etmişlerdi.Bu son nefes şarkısının geçtiği hiçbir sahne olmadı bu 39 bölüm içinde.Peki bu şarkı nereden çıktı?Neden Simsiyah Bakışlarında değil de bu şarkıda dans ettiler?Yoksa yapımcılar kendi çektiklerini dizide çalan müziği mi unuttular :)

animavi
03-11-07, 19:15
arkadaslar yazdiginiz mantik hatalarini okadar guzell bir dille yazmissinizki koptum desem yeridir:happy0064.BEnde dun birsey fark ettim.Obaston yutmus sarkici hanim gelen hediyeyi(kolye)nasil oluyorda kutuda baska boynunda baska oluyor.Ozamanlar ki teknoloji bugun mevcut degil yani.Carsidan aldim bir cesit ,boynuma taktim ayri cesit.Bu sahneler nasil cekiliyorda ufacik aksesuari bile bulamayip ne gelirse takiyolar.Bir baktim sarki soylerken takmis apayri bir kolye .Ha birde bakislarina sinir oldum.Resmen aygin baygin bakiyodu .Kabul edileyen hediye Boylemi tesekkur edilip geri veriliyo.Bende cok sasirdim hatta dedim yeni bir iliski basliyo.Okadar buyuk bir sanatci kala kala terzisinin evinemi kaliyo.Neyse yok buna mantik hatasi demiycem.Birde yasemin ne kadar buyuk bir cesaretki o kolyeyi resimleri ile tasiyip komidinin uzerinde birakiyo.Bune vurdumduymazlik.Ne olursa olsun o hala necdet ile evli,ve cocugu buyuk sorunlar yasiyo.OOOh rahatlik diz boyu.Ya o gunlugu ruya ahmete degilde necdete verseydi baba ben okuyamiyorum sen okurmusun diye.Neyse:icon_whis

Pimolisa
03-11-07, 19:56

Yasemin'in Kolyesinde Rüyanın Ve Ahmetin Fotosu Vardı Yalnız Foto Ahmet'in Yılbasında Yesemine O Kolyeyi Verdiği Sahnedendi :img-yes:
Hani 60'ların balından olsa neyse de Hem Ayrıca O sahneden elinde foto olmasının mümkünatı yok :img-yes: Paparazziler bunları basmış da foto cekip ada otuna mı vermişler :img-hyste :icon_whis Ya da bizim çektiğimiz fotoları mı arak arak yapmışlar :img-icecr

Ahmetle Yaseminin Bristolde dans ettikleri parça "Simsiyah Bakışların" parçasıydı "Son Nefes" nerden fırladı da Hemi de aynı sahneyi yarattılar :icon_whis

Ne o fotoğraf mıydı?Buna dikkat etmemiştim...Ama eğer dediğin gibiyse sadece koca bir yuh derim!
Zaten düşünüyordum yaseminde Ahmet'in böyle son zamanlarda çekilmiş fotosu nerde olsun diye...bunlar bizi iyice salak yerine koydular.
---------------
Ayrıca Ahmet şarkıyı isterken bizim şarkımızı çalar mısınız dedi. Allah allah diziyi izlediğimden beri böyle bir şarkıda sahne görmedim...Kaşla göz arası kendilerine şarkı seçmişler. Ya da Ahmet öylesine attı:img-pilot
--------------
Birde tango sahnesinde ben söyleyen solist göremedim:img-cool2
Hadi diyelim lokantada orkestra notayı bilmiyor, plaktan koydu(ki çok zayıf bir ihtimal) niye o zaman orkestra çalar gibi yapıyor:img-polic

ÇAĞLA3
03-11-07, 20:17
Ne o fotoğraf mıydı?Buna dikkat etmemiştim...Ama eğer dediğin gibiyse sadece koca bir yuh derim!
Zaten düşünüyordum yaseminde Ahmet'in böyle son zamanlarda çekilmiş fotosu nerde olsun diye...bunlar bizi iyice salak yerine koydular.
---------------
Ayrıca Ahmet şarkıyı isterken bizim şarkımızı çalar mısınız dedi. Allah allah diziyi izlediğimden beri böyle bir şarkıda sahne görmedim...Kaşla göz arası kendilerine şarkı seçmişler. Ya da Ahmet öylesine attı:img-pilot
--------------
Birde tango sahnesinde ben söyleyen solist göremedim:img-cool2
Hadi diyelim lokantada orkestra notayı bilmiyor, plaktan koydu(ki çok zayıf bir ihtimal) niye o zaman orkestra çalar gibi yapıyor:img-polic

evet katılıyorum.bizim şarkımız diyerek bi şarkı seçmediler.

fotoyu ışıktan almış dicem de o sahneyi koymaları gerekirdi ama bana o foto ahmetin aylayla nişanında çekilmiş bi foto gibi geldi:icon_whis

çok iyi hatırlıyorum 4. bölümde oteldeki tango sahnesinde 'Simsiyah Bakışların' parçası çalıyordu.ama bu bölümde ''Son Nefes'' çalıyordu.hadi tamam çaldı diyelim peki neden 4. bölümde de çalmış gibi gösteriyosun.keriz miyiz biz yaa :icon_whis

TaintedWhitexx
04-11-07, 14:53

Yanlışın yok canım, benim de dikkatimi çekti ikisi de.
Senaristler kafayı çekip çekip yazıyo diziyi heralde :img-hyste

AYRICA ÇOOOOOOOOOOK BÜYÜK BİR MANTİK HATASI BULDUM SON BÖLÜMDEN.

Hani solcular faşolardan bi çocuk kaçırmış... faşolar toplantıydaken bi tip koşa koşa geldi "Başkanım başkanım komünistler Mahmut'u kaçırmışlar" diye.

O "Mahmut" dedikleri çocuk, Yaşar'ı azarlayan çocuktu hani Işık'ı Necip Fazıl dinlemeye getirdi diye.
Ama Yaşar onu "Samim" diye tanıştırmıştı.
Hatta Işık bağırmıştı Yaşar'a "Samim benim içeri girmemi istemedi değil mi?!" diye.

Hakkaten ya bizi keriz sanıyolar...
ya da çocuk mahkeme kararıyla adını değiştirmiş :img-hyste

iReMJeLiBoN
04-11-07, 15:19
o şarkı olayı bizim sarkımızı demedi, bizim bi sarkı vardı ayarlatmıstım calarmısınız gibi bi cümleydi. ayrıca o plak heralde ölü bi plak tvde bile cızırdıyodu :img-hyste

samim-mahmut olayına koptum ya:img-hyste

ama sarkıyı değistirmisler ivet. :D

06-11-07, 15:38
Ya o gunlugu ruya ahmete degilde necdete verseydi baba ben okuyamiyorum sen okurmusun diye.Neyse:icon_whis

allah korumuş yani :) :icon_whis

serenalti
06-11-07, 16:12
bu isim olayında bişey dicem..belki çocuğun 2ismi vardır..mahmut samim ya da samim mahmut..olabilir gerçi onu düşünmemişlerdir nese..bn fikrimi söledim..

şu fotoya da hç dikkat etmemiştim ya..

NiliWerda
09-11-07, 22:39
Ekim 1969 sıraları Keriman o Motelde kalmaya başladı,
Sonra zaman atlaması oldu ve Haziran 1970'e geçtiler,
Yani Keriman 9 ay boyunca o Moteldemi kaldı?
O zamana kadar saklandımı?
Hiç bişey yapmadan ordamı kaldı yani?
Bana çok saçma geldide:)

sermin90
10-11-07, 10:35
evet bende demistim keriman iki yil boyunca burda mi kaldi diye.
sonra o kadar cok zaman ilerlemesi oldu ki yasmemin kirk yaslarinda olmasi lazim simdi.

ermec
10-11-07, 11:13
bana gore 1 yıl zaman atlaması
cunku bı 1969 gıttı bır sene 70 e geldı!

NiliWerda
10-11-07, 11:20
Dizideki bütün gençlerin neredeyse hepsinde bıyık ve sakal var ama dizinin başrolleri hiç bıyık sakal bırakmıyor :icon_whis
Necdet değilde Ahmet azda olsa bıyık bırakabilirdi :img-blush

(Lütfen beni yanlış anlamayaın yani bıyık sakal sevdiğimden değil yani hiç alakası yok :img-hyste)

Hala yazıyorum ve yazmaya devam edicem:
Ahmetin neden hala bir arabası yok? :img-cool2
Rızalar bi ara batmıştı biliyorsunuz, Ama şimdi Televizyon bile aldılar:)
Gerçi Necdettenmi faydalandılar bilmiyorum ama Ahmette okadar düşük değil yani.

onur29
10-11-07, 11:38
Dün o Keriman olayı benimde dikkatimi çekti. 1969' un Ekim ayından 1970' in Haziranayına atladı dizi. Yani o 9 ay o motelde mi kaldı.

Bide dün Rıza televizyon izlerken kanalda logo falan yoktu. Yani o dönem sadece TRT var ama ekranda yazmıyodu. Gerçi bilmiyorum belki o zamanlar yazmıyodaolabilir.

10-11-07, 14:31
ya ahmet le rüya parkta otururken rüyanın pamuk şekeri vardı ya hani
önden gösteriyolar pamuk şeker hiç yenmemiş
arkadan gösteriyolar bi kısmı yenmiş
önden gösteriyolar yine yenmemiş =)=)=)
yuh dedim yani
sonra yemeye başladılar önden gösterirken yine rüya küçük bi kısmını yedi
ahmet bende alabilirmiyim dedi
arkadan gösterdiklerinde nerdeyse yarısı yenmiş
bu durumda ahmetin 2 avuç fln alması gerekir..
bu da saçma

first lady
10-11-07, 15:30
Dizideki bütün gençlerin neredeyse hepsinde bıyık ve sakal var ama dizinin başrolleri hiç bıyık sakal bırakmıyor :icon_whis
Necdet değilde Ahmet azda olsa bıyık bırakabilirdi :img-blush

(Lütfen beni yanlış anlamayaın yani bıyık sakal sevdiğimden değil yani hiç alakası yok :img-hyste)

Hala yazıyorum ve yazmaya devam edicem:
Ahmetin neden hala bir arabası yok? :img-cool2
Rızalar bi ara batmıştı biliyorsunuz, Ama şimdi Televizyon bile aldılar:)
Gerçi Necdettenmi faydalandılar bilmiyorum ama Ahmette okadar düşük değil yani.

merhabalar bu bıyık konusuna şöyle bi açıklama yapabiliriz sanırım:şimdi gençlerin hepsi siyasi olaylara karıştığı için dikkat edersen solcu gençlerin benzer bıyıkları sağcıların benzer bıyıkları var.yani parka gibi.o bıyıklar,sakallarda siyasi görüşlerinin göstergesi.ama başroldekiler işi gücü olan olgun insanlar.istanbul beyefendileri.e tabii sinek kaydı gezmeleri gerek:):)

iReMJeLiBoN
10-11-07, 20:18
Söz: Karacaoğlan / Müzik: Fikret Kızılok
FİKRET KIZILOK - 1971 - SAYAN

40. bölümde calan sarkı fikret kızılok tarafından 71 yılında bestelenmiştir.

Ama Necdet dinlediğinde 69 Ekim veya Haziran 70ti :S

:)

10-11-07, 20:40
ben bide deniz le rıza konusurken köprünün altından gecen metroya takıldım..
o zaman varmıymışki?? :S

kemmik
11-11-07, 11:54
benim bişey dikkatimi çekti yasemin ile necdet akşam tv seyrediyorlardı.acaba 1970 li yıllarda akşamları yayın varmıydı? akşamları yayın varsa rıza gündüzde tv nin başından kalkmıyor yanlış görmediysem o zaman sabah-akşam yayın var bu da imkansız

bişey daha aklemek istiyorum gösterdileri tv yi neden bu kadar yapmacık? eski yayınlar bu kadar net miydi? benim bildiğim tv nin üzerinde her zaman siyah çizigiler akar yani yaşım yetişmiyor ama annem öyle söyler.

ben buralarda takıldım BİRİ BANA ANLATSIN!:img-wink:

NiliWerda
12-11-07, 16:10
merhabalar bu bıyık konusuna şöyle bi açıklama yapabiliriz sanırım:şimdi gençlerin hepsi siyasi olaylara karıştığı için dikkat edersen solcu gençlerin benzer bıyıkları sağcıların benzer bıyıkları var.yani parka gibi.o bıyıklar,sakallarda siyasi görüşlerinin göstergesi.ama başroldekiler işi gücü olan olgun insanlar.istanbul beyefendileri.e tabii sinek kaydı gezmeleri gerek:):)

Hmm oda doğru :img-wink:
Ben birazda dizide değişiklik olsun diyede bıyık sakal bırakabilirler diye düşünmüştüm.
Özellikle Cansel Elçin:)

ben bide deniz le rıza konusurken köprünün altından gecen metroya takıldım..
o zaman varmıymışki?? :S

Metro nasıldı? Yeni gibimiydi eskimiydi yoksa?:D
Buarada diğer sayfada yazdığın hatayı bütün dizilerde yapıyorlar:icon_whis
Bazı yabancı filmlerde bile görüyorum yani alıştık artık izlerken:D

güleron
12-11-07, 16:20
sevgili nil,

oyıllarda omuhitte yaşamış biri olarak ılgılı sahneye tekrar baktım geçen metro değıl eskı bir köprü altından banliyo treni geçiyordu.
dolayısı ile doğru bir sahne oyıllarda banliyo çoktan gelmişti dolayısı ile mantık hatası yok.

selamlar

güleron
12-11-07, 16:28
benim bişey dikkatimi çekti yasemin ile necdet akşam tv seyrediyorlardı.acaba 1970 li yıllarda akşamları yayın varmıydı? akşamları yayın varsa rıza gündüzde tv nin başından kalkmıyor yanlış görmediysem o zaman sabah-akşam yayın var bu da imkansız

bişey daha aklemek istiyorum gösterdileri tv yi neden bu kadar yapmacık? eski yayınlar bu kadar net miydi? benim bildiğim tv nin üzerinde her zaman siyah çizigiler akar yani yaşım yetişmiyor ama annem öyle söyler.

ben buralarda takıldım BİRİ BANA ANLATSIN!:img-wink:

,merhaba canım,
televizyon türkiye ye aslında 1953 yılında geldi ama sadece belli saatlerde teknık üniversiteden yayın yapılırdı ve çok elit bir aile kesimi seyrederdi.
genele yayılması ise almanya nın eskı donanımlarını bize satmasıyla 1970 yılında başladı tabi bu yayınlar annenınde dediği gibi kopuk kopuktu ve ortadan siyah şeridler geçerdi.ne varki teknık üniversitesinin bu yayınlarda katkısı vardı
kahramanlaımızın nışntaşında oturduğunu düşünürsek daha normal bir yayın almaları mümkün çünkü odönemlerde oraya yakın oturan arkadaşım bana kendilerinin çok düzgün yayın aldıklarını söylemişti.

selamlar

kemmik
13-11-07, 07:17
,merhaba canım,
televizyon türkiye ye aslında 1953 yılında geldi ama sadece belli saatlerde teknık üniversiteden yayın yapılırdı ve çok elit bir aile kesimi seyrederdi.
genele yayılması ise almanya nın eskı donanımlarını bize satmasıyla 1970 yılında başladı tabi bu yayınlar annenınde dediği gibi kopuk kopuktu ve ortadan siyah şeridler geçerdi.ne varki teknık üniversitesinin bu yayınlarda katkısı vardı
kahramanlaımızın nışntaşında oturduğunu düşünürsek daha normal bir yayın almaları mümkün çünkü odönemlerde oraya yakın oturan arkadaşım bana kendilerinin çok düzgün yayın aldıklarını söylemişti.

selamlar

teşekkürler:img-icecr

severuz
15-11-07, 23:01
Dizideki sağ-sol unsurları pek gerçekçi biçimde işlenemiyor ,tarihi unsurlara ve belgelere pek bakılmadığını sanıyorum ,bence artık o konulara girmesinler çünkü komik bir görüntü ve diyaloglara sebep veriyor ,dizide gösterilen olaylar daha çok 1970 ve sonrasını anlatıyor ,tarihsel bir yanlışlık var şöyle bir bilgi verelim bilmeyen arkadaşlarımıza .Saygılarımla.
1970'li yılların başından itibaren bir sol-sağ çatışması ve bu çatışmanın yarattığı terör başta üniversiteler olmak üzere tüm Türkiye'yi pençesine almıştı. 12 Eylül öncesinde günlük ortalama kurban sayısı 30'a kadar çıkmıştı. Ülke en değerli evlatlarını siyasal teröre kurban veriyordu.

Sıkıyönetim ilan edilmesi gerekti. Fakat ordu, kısa bir süre önce iktidardan uzaklaştırdığı Demirel'e güvenmediği gibi, iktidarın da, bu rejimi değiştirme kavgasında bir taraf olduğunun bilinciyle, sivil politikacılara tam destek vermedi.

1973'ten sonra giderek anarşi tırmandı. Sağ-sol çatışması büyüdü. Şehirlerde kurtarılmış bölgeler ortaya çıktı. Her kademede eğitim gittikçe zorlaşıp imkansız hale geliyordu. Yüksek bir enflasyon büyük bir ekonomik krizin haberciliğini yapıyordu.

beren_naz_kolik
16-11-07, 19:26
Rüyanın yeni nüfus cüzdanında anne adı yerinde Yasmin yazıyordu. Yani yaseminin gerçek adı Yasmin. İyide genelde uzun adlar kısaltılmazmı. Yani mesela adın Yasemin olupta Yassmin denmesi gibi. Bunlar kızın adını uzatmışlar. Gerçek adı Yasmin ken Yasemin diyorlar. Saçma geldide söyleyeyim dedim. Hayir yani yalansa yalan diyin yani aaaaaaaaaaaaaaaaa.... Yasmin Yasemin olurmuymus caniiiiimmmmmmmm...

Hayır resimde Yasmin değil Yasemin yazıyor:img-wink:
İşte resim:

http://img108.imageshack.us/img108/7274/hs40mpg0010089381xt2.th.jpg (http://img108.imageshack.us/my.php?image=hs40mpg0010089381xt2.jpg)

Yasemin yazıyor:good:

AZERI
17-11-07, 07:48
dun Rizayla Keriman mekandan cikarken gozume Kerimanin posterleri takildi.o zamanlar renkli resim bile yoktu poster niye renkliydi?:img-pilot

bonita
17-11-07, 18:51
yaninormalde kıyafettir saçtır tokadır gömlektir takılmam ama bu gerçekten saçmaydı. sene 1970 aylardan haziran herkeskısakollularla dolaşmaya çalışıyor tamam hava soğuk çok yazlık kıyafet giyemediler ama deniz haziran ayında o yeşil montla dolaşıyodu :icon_whis

17-11-07, 19:56
ya dün yasemine işkence yaptılar :(
dudağında bir yara vardı
aradan zaman geçiyo ahmet ikinci onu görmeye gidiyo hapishaneye
yara hala geçmemiş
ama aradan 1 ay geçmiş...
saçma oldu..
bnm bildiğim en geç 1 haftada kapanır o..

sermin90
18-11-07, 08:23
yaninormalde kıyafettir saçtır tokadır gömlektir takılmam ama bu gerçekten saçmaydı. sene 1970 aylardan haziran herkeskısakollularla dolaşmaya çalışıyor tamam hava soğuk çok yazlık kıyafet giyemediler ama deniz haziran ayında o yeşil montla dolaşıyodu :icon_whis

valla zaten hatirla sevgilide ahmet mesela oldum olali hep takim elbiseyle dolanir bir kisin yilbasi bahanesiyle ona palto giydirmislerdi.
bu arada deniz ve defne heryerde herkesi ararlarken degne birde bize gidelim dedi yola. onlar varana kadar riza necdetlerin ailesine gittide geri gelmisti. o kadar uzun mu sürüyo yol:P
bu arada bende simdi baktim nüfus cüzdanina ama orda yasemin yaziyor. dikkatlice bak o zaman e yi göreceksin.

gülmisal
18-11-07, 14:11

Dolaşması bence bir mantık hatası değil..Heralde kısakollularla sokak ortasında dolanmıyorlar..Hem yaz mevsimi veya Haziran olması havanın günden güne değişmesini engellemez...

dudağında bir yara vardı
aradan zaman geçiyo ahmet ikinci onu görmeye gidiyo hapishaneye
yara hala geçmemiş
ama aradan 1 ay geçmiş...
saçma oldu..
bnm bildiğim en geç 1 haftada kapanır o..

Birincisi yara olabilir ancak o tür bir ortamda Yaseminin dudağındakinin uçuk olduğuna eminim..

merw
18-11-07, 17:23
rıza amca nezahati aramak için telefona gitti. ahizeyi kaldırdı ve o da ne? ahizeyi kaldırdığı anda "alo santral" dedi :D numara çevirmek gibi fani işlere gerek duymuyor mu rıza amca acaba??

bir de önceki sayfada bir arkadaş 70li yılları anlatmış, fakat kendisinin anlattıkları 70li yılların başlarındaki değil sonlarına doğru özellikle 75 sonrasındaki genel durum. dizi şu anda 1970e yeni geçtiğine göre, günaşırı sağcı ve solcu olarak ikiye ayrılmış kıraathanelere, mahallelere yapılan karşıt grup baskınlarını, öldürülen kişileri göstermesi için henüz erken. kutuplaşmanın henüz başlangıcındayız yani, biraz sakin olun...

18-11-07, 17:53
rıza amca nezahati aramak için telefona gitti. ahizeyi kaldırdı ve o da ne? ahizeyi kaldırdığı anda "alo santral" dedi :D numara çevirmek gibi fani işlere gerek duymuyor mu rıza amca acaba??

...

evet bu benimde ilgimi çekmişti...
bu kadarınada yuh yani diyor insan bazen :)

...asli...
18-11-07, 18:54
evet bu benimde ilgimi çekmişti...
bu kadarınada yuh yani diyor insan bazen :)

arkadaşlar o bi mantık hatası diil o yıllarda zaten öyle oluyorumuş. telefonu kaldırdığın anda karşına santral çıkıomuş.
hatırlatırım eski bölümlerde yasemin kıbrısçıa telefon açarken yine santral çıkıodu ve kıbrısçıı bağlarmısınz diodu .
buda öyle yani:img-yes:

onur29
01-12-07, 11:07
Bu mantık hatası mı bilmiyorum ama bana saçma geldi. Dün Ahmet Yasemin'e kayseride nikah sırasında onları gördüğünü anlattı. İşte tül duvağını, beyaz eldivenlerini söyledi. Birde masanın züerinde bir buket beyaz çiçek vardı dedi. İyide Ahmet'in baktığı açıdan masanın üzeri gözükmüyodu ki. Uzaktan bakıyodu Ahmet. Hadi duvağı gördü, eldivenleri de gördü diyelim. Ama çiçeği görmesi imkansızdı.

asllı
02-12-07, 14:14
ya beni yanlış gördüm bilmiyorum ama keriman para yatırsın diye kamile verdi sonra cüzdan getirdi o cüzdanda aile cüzdnı mı yazıyodu bana mı öle geldi bilgisi olan varsa cvp:img-meeti:img-meeti:img-meetibye:img-wink:

nursel35
02-12-07, 23:04
ya beni yanlış gördüm bilmiyorum ama keriman para yatırsın diye kamile verdi sonra cüzdan getirdi o cüzdanda aile cüzdnı mı yazıyodu bana mı öle geldi bilgisi olan varsa cvp:img-meeti:img-meeti:img-meetibye:img-wink:

:img-yes: Benimde dikkatimi cekti aile cuzdanı yazıyordu
Bu kadarda olmaz yani...

pelinsim
04-12-07, 10:37
:img-yes: Benimde dikkatimi cekti aile cuzdanı yazıyordu
Bu kadarda olmaz yani...

para yatırma çekme işlerin tüm yetkisini yani bir bütün olarak parasal işlerine kamil bakacağı için ortak bir hesap olmuş oldu herhalde. o dönemlerde de bu ortak hesaba aile hesabı deniyormuş demekki.

ben de şeye takıldım. hani yasemin ahmetlerde birlikte resimlere bakarken diyorya " Işığın doğum gününde çekilmiş" diye ama o resimler Işığın Ruya'nın doğum gününde çektiği resimler. yani doğru cümle "Rüya'nın doğum gününde çekilmiş" veya "Işığın, doğum gününde çektiği resimler"

zeyneps
04-12-07, 11:17
Ayla'nın elinde Ahmet'in sadece tek bir fotoğrafının olması kadar saçma bir şey yok insanın nişan fotoğrafları olmaz mı onlara bakmaz mı hala 10 senelik fotoya bakıyor ayrıca daha önce o resim daha fazla parçaya ayrılmıştı sanki bu defa daha az :hıh

Pelinsim Yasemin'in söylediği"Işık'ın doğumgününde çekilmiş" lafı kadar saçma bir mantık hatası da görmedim hadi senarist farketmedi ,oyucunlar yönetmen hiç kimse mi farketmedi :icon_whis Biraz dikkat yahu :img-cool2

aylnaslm
04-12-07, 15:52
Ayla'nın elinde Ahmet'in sadece tek bir fotoğrafının olması kadar saçma bir şey yok insanın nişan fotoğrafları olmaz mı onlara bakmaz mı hala 10 senelik fotoya bakıyor ayrıca daha önce o resim daha fazla parçaya ayrılmıştı sanki bu defa daha az :hıh

Pelinsim Yasemin'in söylediği"Işık'ın doğumgününde çekilmiş" lafı kadar saçma bir mantık hatası da görmedim hadi senarist farketmedi ,oyucunlar yönetmen hiç kimse mi farketmedi :icon_whis Biraz dikkat yahu :img-cool2

ayy ewt ya 2si de cok sacma ayladaki fotografı dusunmemstim ama dogru:good:

we o dogumgunu olayı nası farkedilmemiş ben de anlamadım o kadar kişi oynuyo dizide we o kadar kişi war sette 1 kişi bile farketmez mi anlamıyorum böyle mantık hatalarını ya..

nursel35
04-12-07, 17:20
Bıde guzıde bı sahnede ogrencılerinin dıyordu... ogrencılerın demesı gerekırken :img-wink:

ermec
06-12-07, 19:55