şeboist
19-01-07, 16:08
dizideki mantık hatalarını burda tartışalım...:img-wink:
|
Tüm Versiyonu Göster : Hatırla Sevgili - Mantık Hataları şeboist 19-01-07, 16:08 dizideki mantık hatalarını burda tartışalım...:img-wink: aynakolik_fatma 20-01-07, 20:21 mantık hatasımı bilmiyorum ama ben birşey farkettim hani sokakta çekim olduğu zaman insanlar geçiyor ya yoldan bi tane amca var büyükadadaki sahnelerdede istanbuldakilerdede hep onu görüyorum "a yine o amca" diye gülüyorum hep tabi bu mantık hatası sayılmaz ama paylaşayım dedim işte... şeboist 20-01-07, 20:24 ben farketmedim ama öyleyse komikmiş gerçekten. :) adam ordan geçmeyi çok seviyor o zaman.hehe :) bi de bi kadın var sanırım.bende hep onu görüyorum. :) ama zor her defasında farklı birileriyle çekmek orayı.zaten zor çekiyorlarmış.her tarafta klima,anten falan varmış. dENİZZ 21-01-07, 13:58 ben farketmedim ama öyleyse komikmiş gerçekten. :) adam ordan geçmeyi çok seviyor o zaman.hehe :) bi de bi kadın var sanırım.bende hep onu görüyorum. :) ama zor her defasında farklı birileriyle çekmek orayı.zaten zor çekiyorlarmış.her tarafta klima,anten falan varmış. :img-hyste o kadına bende çok güldüm ya...annem birden "aman bu kadında bi aşağı bi yukarı geçip duruyor"deyince farkettik...şöle hafif orta yaşlı bir teyze kendileri... benimde birde aklıma şu takılıyor...iki bölümdür yaz aylarındalardı ya ama hiç öyle yazlık giysiler yok.:img-wink: valla oyunculara bu soğukta yazlık giysi giydirsinler demiyorum.zaten zor şartlar...dönem dizisi...makyaj...giysi...dekor baya zorluğu vardır ama düşününce bir tezatlık ortaya çıkıyor...tabi böle muhteşem yapının içinde göz ardı edilecek bir şey bu :img-wink: :img-wink: yoksa kimseyi dondurmak gibi bi niyetim yok:good: :good: şeboist 21-01-07, 14:01 kıyafetler benim gözüme batmıyor.ay donarlar giyseler.kıyamam ben onlara. :( ama o teyze koparıyor beni ya.hehe :) NiliWerda 21-01-07, 21:31 ya napsınlar o kadar figüranı nerden bulcaklar? bende gördüm anneme diyorum anne bak gene volta atıyolar:)) muko88 23-01-07, 10:12 valla mantık hatası olabilir diye düşünüyorum, yazayım da siz de düşünün:) şimdi şevket bey(ahmetin babası yani) keriman kızıltan mahkemeye geldiğinde ona mektubu kimin vasıtasıyla gönderdiğini sordu.Ya getirenin oğlu olduğunu biliyordu,mektubu okudu ve anladı zaten.Eve geldiğinde ahmetle tartıştılar,ahmet e sen naptığının farkında mısın ismin duyulsaydı nolurdu,bana zarar verirdi diye de kızdı.yani burda bi çelişki görüyorum.Bunu bile bile neden mahkemede öyle yaptı ki,Allah tan kadın isim vermedi dedi bi de..Alla allaaaa:icon_whis tatlı serseri 23-01-07, 13:04 bu BENCE bi mantıq hatası diilde adamın görewini ne kadar ii yaptını göstermeq için yapıldı yane adam ahmetin kendi oğlunun we kendinin başını yaqma pahasına görewini en ince ayrıntısına kadar yaptını göstermeq için yaptılar die düşünüorum cerenimo_ 23-01-07, 13:17 benim de aklıma bişey geldi mantık hatası olmayabilir ama yazayım yine de... Malum ilk bölümlerde söylenenlerden anlaşıldığı kadarıyla her yaz bütün millet adadaki yazlık evlere geçiyor.. ama nedense şimdiki bölümlerde herkes anlaşmış gibi istanbuldaki evlerinde kalıyor.. hadi diyelim canları adaya gitmek istemedi.. iyi de herkes adayı bu kadar severken niye istanbula takılı kaldılar ki??? diyelim ki necdetin pastanesi var, yaseminler evi sattı, ahmetlere noldu peki?? babasına da savcılık görevi eylül gibi geldi üstelik.. yani adaya gitmemek için hiçbir engelleri yoktu... semapamuk 23-01-07, 19:42 benim de aklıma bişey geldi mantık hatası olmayabilir ama yazayım yine de... Malum ilk bölümlerde söylenenlerden anlaşıldığı kadarıyla her yaz bütün millet adadaki yazlık evlere geçiyor.. ama nedense şimdiki bölümlerde herkes anlaşmış gibi istanbuldaki evlerinde kalıyor.. hadi diyelim canları adaya gitmek istemedi.. iyi de herkes adayı bu kadar severken niye istanbula takılı kaldılar ki??? diyelim ki necdetin pastanesi var, yaseminler evi sattı, ahmetlere noldu peki?? babasına da savcılık görevi eylül gibi geldi üstelik.. yani adaya gitmemek için hiçbir engelleri yoktu... geçen bölümde (ahmet yaseminle buluşmak için adaya gittiğinde) şevket kahvaltıda ahmetin adaya gittiğini öğrendiğinde daha yeni geldik niye gittiki şimdi gibi bir cümle kullanmıştı.ahmet ve yaseminin ayrı oldukları dönemdi.sanırım şevket beyler adaya gitmişler ama zaman atlaması olduğu için biz görmedik sadece duymuş olduk. muko88 23-01-07, 20:38 evet zaman atlamasını belirtmiyorlar;diyaloglardan ve olaylardan anlıyoruz...O yüzden izlerken daha dikkatli olmak gerekiyor:img-wink: Billush 23-01-07, 21:12 Aslında dizinin güzelliği o.Yani izlerken diziye odaklanmamızı sağlıyor bu sayede.Ağır ilerlemiyor senaryosu bu da çok hoş aslında:) muko88 23-01-07, 21:22 evet haklısın.ya mesela altta yazı çıksa 2 ay sonra 3 gün önce vs.. bu defa sıkılırdık bu ne ya habire yazıp duruolar derdik zannedersem:) bu sayede diziye odaklanıoruz,çözmeye çalışıoruz vs..:img-wink: fundapehlivan 24-01-07, 11:20 Bence de bu mantık hatası değil... Sadece aralarda bazı cümlelerle zaman geçişini bize veriyor. Bence böylesi çok da hoş... Ama bazen kaçırabiliriz tabii o anlamları... stm 27-01-07, 10:36 dünkü bölümde askerler idam olacakları götürürken yürümeye sol ayağıyla başlayacağı yerde sağ ayağıyla başladı.. fundapehlivan 27-01-07, 10:52 dünkü bölümde askerler idam olacakları götürürken yürümeye sol ayağıyla başlayacağı yerde sağ ayağıyla başladı.. Maaşallah... Amma dikkatlisiniz ya ben ölsem aklıma gelmez hangi ayağıyla yürümeye başladığı... Orada zaten benim moral gitmiş, kalbime inmek üzere... Ama bu mantık hatası mı?? Bence değil... şeboist 27-01-07, 10:57 bencede değil.valla bende hiç farketmedim.o sırada heyecandan titriyordum. :) Billush 27-01-07, 11:38 Valla eğer oturup mantık hatası arayarak izleseydim o duyguyu hissedemezdim diye düşünüyorum ben kendimi hikayeye bırakmıştım o an...Bence de bir mantık hatası değil.Sağ ayakla başladı diye en baştan çekilemeyeceğine göre (her çekim artı masraf çünkü zaten yeterince masraf yapılıyor diziye o eski dokuyu sağlamak için) bence bir mantık hatasından çok bir çekim hatasıdır... stm 27-01-07, 12:46 ben sadece gördüğümü söylüyorum... hem bende bir dizi izlerken hatalara pek dikkat etmem. o sırada öylesine bakarken gördüm... eğer bunlar söylenilmeyecekse bu başlık kaldırılsın... tabiki baştan çekilmez bi sol ayak... esraaa 27-01-07, 17:52 ßence dizide hiÇ 1 mantık hatası yok .. 1 dönem bence bu kadaR ii yansıtıLablr iReMJeLiBoN 27-01-07, 19:46 Adnan Menderesi unuttular.. En azından kurtulduklarını belli edebilirlerdi.Birde saçma bitti, hem heyecanlı idamla ilgili bir son sahnede reklama girdiler, hemde idam maHkumlarını acıklarken diziyi bitirDiler.. Daha iyi bitebilirdi.:) şeboist 27-01-07, 20:02 gayet heyecanlı yerde bitirdiler.olması gereken gibi.hiç de saçma diyemezsin buna! iReMJeLiBoN 28-01-07, 13:18 Bişi, demedim zaten! Bu topic KENDİMİZE göre olan mantık hatalarını yazalım diye acıldı, kimseye ne yazdığımla ilgili hesap verecek değilim ve de kimsede benim fikirlerime zıt düşüp banaünlemli cümle kurmasına izin veremem! Benim düşüncem,bu kadar. Ben de cok seviyorum bu diziyi,sadece magazin haberi gibi cok heyecanlı bitti,bunu söyledim.. şeboist 28-01-07, 13:31 iyi de bütün diziler heyecanlı yerde biter.izleyici bi daha ki bölümü merak etsin diye.bu çok doğal bişey. Billush 28-01-07, 16:27 Mantık hatası olmayınca görülen her pürüz mantık hatası olmaya başladı sanırım ...Yani her dizi heyecanlı yerde biter.İdam kararı verilenler açıklanıp bitseydim bizler bu kadar merakla beklemezdik diye düşünüyorum.Heyecanlı bitse mantıksız normal bitse heyecansız oluyor napsın adamlar ben şaşırdım ... iReMJeLiBoN 30-01-07, 18:08 ya ben sadece ufak bi heyecan olayını söyledim, ne kadar abarttınız.. kagayaki 31-01-07, 05:41 Bence bir numarali mantik hatasi makyoz... Efekt sifir konumda bazi karekterler zombi gibi olmus... Adnan Menderes, Fatin rustu Zorlu gibi insanlar zamanin en karizmatik ve hos erkeklerindendi, dizide biraz kabzimala donmusler... Oyunculuk gucune lafim yok ama makyaj efekti cok daha iyi olabilirdi, sahteligi cok belli... Zaten oyunculuk da olmasa hic olmaz... Z_oMbbiE 31-01-07, 09:02 Bence bir numarali mantik hatasi makyoz... Efekt sifir konumda bazi karekterler zombi gibi olmus... Adnan Menderes, Fatin rustu Zorlu gibi insanlar zamanin en karizmatik ve hos erkeklerindendi, dizide biraz kabzimala donmusler... Oyunculuk gucune lafim yok ama makyaj efekti cok daha iyi olabilirdi, sahteligi cok belli... Zaten oyunculuk da olmasa hic olmaz... İyide bunun neresi mantık hatası. Tamam illa bir eleştirici yapacaksan niye bu bölüme yapıyosun git bölüm yorumlarına yap. mantık hatası bölümü eleştiri bölümü değildir. Hala bu ayrımı anlamayanlar var. sevimli.girl 02-02-07, 12:10 dizi birden 1 yıl atkıyo 3 ay atlıyo. buda ii olmuyo kafam karııyo yanı.:img-yes: nzlhan 03-02-07, 08:28 Dizinin baslangıç jeneriginde, yönetmen olarak Faruk TEBER yazıyor. Ama dizinin sonunda yönetmen olarak Ümmü BURHAN yazıyor. Bir karar verilsin, bu dizinin yönetmeni kim? aşkoyuncusu 03-02-07, 14:41 yönetmen değişikliği olmuştu ya..hatta bir hafta onun için yayınlamamışlardı bu bir mantık hatası değil canım... sude01 04-02-07, 00:13 dünkü bölümde askerler idam olacakları götürürken yürümeye sol ayağıyla başlayacağı yerde sağ ayağıyla başladı.. gayet mantıksız yorumlarla mantık hatası aramaya gerek yok o kadar hata kadı kızındada olur:img-hyste :img-hyste :img-hyste cansu_a 09-02-07, 22:13 Ahmet amerikadan yaseminlerin evi aradığında direk eve bağlandı "istanbul is on line sir"diyen kadın sanırım oteldeki reception görevlisiydi ancak bildiğim kadarıyla o zmanlar şehirlerarası aramalrda bile önce santrala bağlanılır sonra aranan şehrin santraline bağlanılır ve ancak daha sonra istenilen numaraya ulaşılabilirdi hani eski Türk filmlerinde bile vardır yaa "Adana arıyor" şeklinde geçer kaldı ki amerikadan arıyordu Ahmet.Bence bi santrale bağlanması gerekiodu... kardelen_jcg 09-02-07, 23:06 adnan menderes 35-40 tane hap içtiğini söylemişti ama mendilde o kadar hap yoktu kardelen_jcg 09-02-07, 23:08 necdet yaseminin ardından hemen adaya vardı. benim bildiğim kış mevsiminde adaya o kadar kısa sürelerle vapur yok badger 09-02-07, 23:15 Bu senaristler bu aralar, diğer dizilerde de oluyor, telefon konuşmalarını tam bir btirme konuşması yapmadan hallediveriyorlar...Dediğm gibi herkes bu aralar birbirinin yüzüne telefonu kapatıyor. posh 09-02-07, 23:53 adnan menderes 35-40 tane hap içtiğini söylemişti ama mendilde o kadar hap yoktu adam nerden hatırlasın zaten tam sayısını belki fazla görmüştür yani bence çok ufak bir ayrıntı bu hem bir hayli hap gördüm ben orda!! d.cansel 10-02-07, 07:38 Dikkat ettiniz mi bilmiyorum Yasemin kayalıklardayken kamera hızlı açılarla etrafında dönüş yaptı o sırada yaseminin tepesinde uzatmalı mikrofonlar var onun başı göründü.Ama olsun yine de o sahneyi çok güzel yansıtmışlar diye düşünüyorum şehrayin 10-02-07, 09:08 dün akşamki bölümde berin menderes inönüyü ziyaret ettiklerinde yanındaki genç delikanlı için oğlum aydın menderes dedi bildiğim kadarıyla aydın menderes babası idam edildiği dönemde daha küçükmüş anılarını okuduğunda o dönemi hayal meyal hatırladığından bahsediyor yani öyle delikanlı değilmiş.. sevimli.girl 10-02-07, 09:42 necdet yaseminin ardından hemen adaya vardı. benim bildiğim kış mevsiminde adaya o kadar kısa sürelerle vapur yok yalnız o günün tarihi 16 eylül henüz baharda oluyo tüm olanlar. dnzzz 10-02-07, 10:10 şimdi blki alakası yok ama ben söliim yine.bazı arkadaşlarım kışlık kıyafet,kablolar flan demiş de onları görünce heyecanladnım yazayım dedim.benim bir arkadaşımda büyük adaya gider gelir sık sık o anlattı.hatırla sevgilinin çekimlerini görmüş iki kamyon kıyafet varmış,ayrıca yapma güneş koyuolarmış ve yoldan geçen insanların bile döneme uyması gerektiği için onların da kıyafetlerinde değişikliik oluo.düşünsenize filmi çekiosunuz arkadan biri geçio 2007 model:D yani yeri blki burası değil ama heyecanlandım işte yazıverdim.:img-blush kusura bakmayın:icon_whis sevimli.girl 10-02-07, 10:35 bu bir mantık hatası değil ama imla hatası necdet kızın günlüğünü okurken yazısında dünya'ya yada dünya'yı yazıyordu. ve eğer dünya diye küçük harfle yazarsan kesme işareti koynazsın. semapamuk 10-02-07, 11:36 dün akşamki bölümde berin menderes inönüyü ziyaret ettiklerinde yanındaki genç delikanlı için oğlum aydın menderes dedi bildiğim kadarıyla aydın menderes babası idam edildiği dönemde daha küçükmüş anılarını okuduğunda o dönemi hayal meyal hatırladığından bahsediyor yani öyle delikanlı değilmiş.. Aydın Menderes 1946 doğumlu.Babası idam edildiğinde 15 yaşında oluyor.O dönemi iyi hatırlıyordur ama bir evlat için son derece acı ve trajik bir olay olduğundan hatırlamak istemiyordur o günleri muhakkak. iReMJeLiBoN 10-02-07, 18:02 arkadaslar, belki hepiniz bana karsı geleceksiniz cok gereksiz bişi ama paylasiim dedim..:) Yasemin'in doğum gününden sonra necdet'in yazdığı notta bu sana 18 yaş hediyem diyordu bu da resmi ; { pek net görünmesede 1 ile basladığı belli..:)zaten sizde o notu bilirsinz 18 yazıyor.. } http://img104.imageshack.us/img104/3460/adszei7.jpg (http://imageshack.us) Fakat bu bölümde, Yasemin'e doktor yaşını sordu Yasemin ise 20 dedi, anlamadığım nokta şu 2 yıl ne ara geçti,bize mi hissettirmediler?.. Umarım yalnış anlama olmaz,ben sadece paylaşmak istedim..=) avrasya 10-02-07, 19:52 Yapmayın arkadaşlar dizinin ilk bölümleri 1959 yılını yaz aylarındaydı.Şimdi ise mahkem sonuçlandı bile yani 1961 yılının bahar yaz ayları olması gerekir.Zaman atlamalrını hesaplayınız lütfen:good: Burda bir mantık hatası yok iReMJeLiBoN 10-02-07, 20:20 doğru,buna dikkt etmemişim..:) roji 10-02-07, 21:55 o soğukta üstüne hiçbirşey almadan dışarı çıkıp gidiyor. O tarihlerde üşümek nedir bilmiyorlardı herhalde sevimli.girl 10-02-07, 22:13 dizinin en kötü şeyi aradan atlanan tarihleri belirtmemeleri. bi bakıyon ilk dava bi bakıyon idam ediliyo. muko88 11-02-07, 05:22 zaman atlamasını seyircinin gözüne soka soka yapmıolar ve bence böyle daha güzel...Böylece diziyi izlerken dikkatinimizi verioruz, olayların oluşundan çıkarıoruz falan.Sürekli yazı geçmeleri de abartılı olurdu; 2ay sonra, bilmemkaçıncı mahkeme, 6 ay sonra,vs....Diziyi dikkatli izleyince sorun olmuyor arkadaşlar.. cansu_a 11-02-07, 17:05 Zaten son mahkemede demişti yaa hakim 9ay süren mahkemeler fln diyee...yaklaşık 1 sene böle geçti ee ondan önce de beraberlerken geçen zamanlar da var dediğiniz gibi bize hissettrmeden aslında çok zaman geçti doum gününden bu yana yamisis 11-02-07, 17:21 ya cidden bu zaman atlamaları biraz gıcığıma gidiyor ya 2 yıl hangi ara geçti? ayrıca 2 yıl geçtide herkes aynımı kaldı?bunda bi gariplik var.tamam 2 yıl geçmiş olabilirki normaldir ama nebilim daha belirleyici yapabilirlerdi?küçük çocuklara neoldu yasminin okulu noldu?hiç kimse değişmedimi 2 yıl içinde ayrıca iki yıl geçtiyse haaala neden adadaki evleri bomboştu ya? (saçmaladıysam uyarın) istnbl_esra 11-02-07, 18:25 ya cidden bu zaman atlamaları biraz gıcığıma gidiyor ya 2 yıl hangi ara geçti? ayrıca 2 yıl geçtide herkes aynımı kaldı?bunda bi gariplik var.tamam 2 yıl geçmiş olabilirki normaldir ama nebilim daha belirleyici yapabilirlerdi?küçük çocuklara neoldu yasminin okulu noldu?hiç kimse değişmedimi 2 yıl içinde ayrıca iki yıl geçtiyse haaala neden adadaki evleri bomboştu ya? (saçmaladıysam uyarın) bence yillarin gecisi cok guzel gosteriliyor zaten herkes ayni kalmadi bayanlarin saclari degisti uzadi vs. deniz ve isik defne artik eskisi gibi cocukca davranmiyor isikin saclarini actilar daha buyumus gosteriliyor mesela defnenin boyu kisa oldugu icin cogu zaman boydan cekim yapmiyorlar adadaki ev ise 17 eylulde kimse adada kalmadi bu yuzden bosdu bide daha once bi arkadas yasemin ustune bisey almamis usumuyormu diyordu eylul ayi oldugu icin oyle giyiniyor usunmez herhalde o ayda bence herseye dikkat ediyorlar o yuzden tebrik etmek lazim insallh yardimci olabildim merve_3101 12-02-07, 00:49 aa ne zmn 2 yıl gecti ki???? posh 12-02-07, 01:24 arkadaşlar bence diziyi daha dikkatli izleyin rıza götürüldüğünde menderesleydi sanırım dertleşiyordu ve orda dediki kızımın doğum günüydü ve ben yoktum dedi demek 19.yaşgünü kutlandı ozaman!sonra ahmetle yasemin ayrıldı 3 ay geçti aradan!!rıza hapisteykende baya zaman geçti konuşmalardan ve ufak tefek ayrıntılardan anlayabilirsiniz dikkatli izlerseniz! canselhayranıyı 12-02-07, 12:13 menderesi idamdam önlemek için berin hanım ismet inenüye ismet inenönün kulağında son model kulaklık vardı fundapehlivan 12-02-07, 12:24 Arkadaşlar sadece bu mahkemeler zaten 9 ay 20 küsür sürdü... Geriye 1 yıl 3 ay filan kalıyor ki eh o kadar da olması normal zaten... bahar_can 12-02-07, 13:13 Dizi 17 Şubat 1959'da Menderes'in uçağının düşmesiyle başladı... Ahmet 5 ay sonra Ada'ya geldi... yani 1959 temmuzunda... Menderes 17 Eylül 1961 idam edildi... Yasemin ve Ahmet birlikteliği 1959'un ağustos ayında başladı. Yani Yasemin'in yaşgününden birkaç hafta sonra... bu da demektir ki; tam iki yıldır birlikteler....(di)... Bu diziyi dikkatli izlemek lazım... tarih geçişlerini bu zamana kadar Mederes'e ait olaylarla takip ettik... budan sonra da yine zaman atlamaları olacak ve '68 kuşağına bağlı olaylarla bu atlamaları takip edeceğiz. Buna dikkat edilirse sanırım şaşırmayız:img-yes: okan can 15-02-07, 12:54 geçen bölüm ismet inönünün kulağındaki kulaklık sol taraftaydı değil mi?yanlışsam düzeltin ama i.inönünün sağ kulağı sağırmış...ayrıca tartışmışsınız ama kulaklığın şekli de hemen hemen öyleymiş... sevimli.girl 19-02-07, 11:26 şu zaman atlamalarını geçin ya aşın kendinizi. ama bir tarih dizisi olduğu için yani aradan geçen zamanı xx yılı xx ayı diye yazsalar güzel olur. benim aklıma takılan yasemin ve necdet evlendikten hemen hemen 1 hafta sonra yasemin hamile olarak çıktı. 60lardayız insan 1 haftada hamile kaldığını nerden öğrencek eğer aradan bir ay geçmiş olsa diyelim kızın kardı azcık büyür. burası biraz muamma Z_oMbbiE 19-02-07, 14:05 Bilmiyorum mantık hatası olurmu ama benim telefonlar çok dikkatimi çekti. Yani yaseminin evlerindeki ahmetin evlerindeki hatta amerikadaki telefon bile birbirinin aynısı. Ama belki o günlerde çeşit olmayabilir. Sadece benim dikkatimi çekti. west 19-02-07, 21:44 şu zaman atlamalarını geçin ya aşın kendinizi. ama bir tarih dizisi olduğu için yani aradan geçen zamanı xx yılı xx ayı diye yazsalar güzel olur. benim aklıma takılan yasemin ve necdet evlendikten hemen hemen 1 hafta sonra yasemin hamile olarak çıktı. 60lardayız insan 1 haftada hamile kaldığını nerden öğrencek eğer aradan bir ay geçmiş olsa diyelim kızın kardı azcık büyür. burası biraz muamma EVET DOGRU SÖYLÜYORSUN SANA KATILIYORUM!:img-yes: _Feliz_ 19-02-07, 22:23 Dizinin ilk bölümünde; uçağın Londra'ya iniş yapamayacağı söylendiği zaman Ahmet'in elinde Time dergisi vardı. Ahmet'in elinde Amerika'dan dönüşünde yine Time dergisi vardı, hatta kapağındaki kişi bile aynıydı. Çünkü dikkatimi çekmişti o zaman o dergi.. Bu defa da görünce tanıdım dergiyi, ama yine de karşılaştırdım :) İki sahne aynı. Çünkü o sahneleri kullanmışlar bu bölümde, Ahmetin yanındaki kişi de o zaman o uçağa alınmasını sağlayan kişi.. Sanırım yeni bir uçak sahnesi çekmek zor olacağı için böyle bir şeye başvurdular.. Ama en azından giyim konusunda dikkatli davranmışlar; uçaktaki ile Amerika'dan döndüğündeki kıyafet aynıydı :icon_whis narcissa 21-02-07, 21:12 yazıldı mı bilmiyorum ama ahmet amerikadayken yasemini arıyor... hangi şehir olduğunu bilmiyorum ama arada en az 7 saat olması gerekirken emine açtığında gündüzdü ahmette aradığında gündüzdü... büyük mnatık hatası bence... Ayshegul 24-02-07, 14:35 3 aylık hamile bir kişinin karnı o kadar büyümez nerdeyse 6aylık hamile gibi olmuş..Bu harika diziye bu dikkatsizlik yakışmamış bence.. muko88 24-02-07, 15:23 6aylık hamileymiş gibi şişmemişti.en fazla 4aylık gibi görünüyordu... giz<em 24-02-07, 16:15 bide lale nasıl inanıyo yaseminle nejdetin evlenmeden birlikte olduklarına yasemin ahmeti bu kadar severken bunu yapamıycağını düşünemiyo mu?;) Mara Despina 24-02-07, 23:42 yasemin 13.bölümde laleye gelişmelerin sebebini anlatırken şu deniz kıyısında;necdete "nevzat"diyor netten defalarca izledim.ayrıca Teo'nun lisanı ne kadar düzeldi farkındasınızdır eminim.ayrıca yaseminin karnının kontrolsüzce büyümesi,(olaylar yavaş gelişmesine rağmen) anlam veremedim sizin gibi.zaman karmaşası var.sanki 15.bölümde zaman atlatacaklar hissine kapıldım.Ahmeti gidişi bir dönemin sonu gibi geldi.ancak yasemin ve ahmetin vada sahneleri çok hoştu ve tüm hataları yok edebilecek tadı verdi. naz_özge12 25-02-07, 09:37 3 aylık hamile bir kişinin karnı o kadar büyümez nerdeyse 6aylık hamile gibi olmuş..Bu harika diziye bu dikkatsizlik yakışmamış bence.. ewt.çok saçma olmuş.büyük dikkatsizlik.6 aylık gibi karnı.fakat 3 aylık. aşkoyuncusu 25-02-07, 10:48 yayınlanan son bölümde denizi hiç göstermediler...ne piyeste nede evde bu bir mantık hatası bence.... şeboist 25-02-07, 11:01 yanlışın var deniz babasının yanında oturuyordu müsamerede.:img-yes: aşkoyuncusu 25-02-07, 13:14 hiç sesi çıkmadı diye dikkat etmedim o zmn...uslanmış kerata:):):) gzm 25-02-07, 22:09 yaseminin annesi babasını ziyarete gittiginde rıza bey karnı nasıl büyüdü mü diyor oda hayır diyor hemen arkasında yasemini gösteriyorlar karnı kocaamn annesi kayseriye giderken gecen zamanda mı büyüdü su yastıkların birini cıkarsınlar burcuuu 25-02-07, 22:24 yayınlanan son bölümde denizi hiç göstermediler...ne piyeste nede evde bu bir mantık hatası bence.... Deniz müsamerede vardı.. sevimli.girl 27-02-07, 13:02 necdet odasının ikinci kısmında kalıyo. haberleri dinledikten sonra hemen salona geçti. hiç yasemine görenmeden NiliWerda 27-02-07, 14:21 yaseminin annesi babasını ziyarete gittiginde rıza bey karnı nasıl büyüdü mü diyor oda hayır diyor hemen arkasında yasemini gösteriyorlar karnı kocaamn annesi kayseriye giderken gecen zamanda mı büyüdü su yastıkların birini cıkarsınlar aynennnnn katılıyorum ebnde çok saçma buldum o sahneyi..:img-blush Billush 27-02-07, 14:40 Bu bölümün mantık hatası bence Yasemin'in karnının şişkinliğiydi.3 aylık karın öyle olmaz yani 3 aylık hamile görmesem bile inanmazdım. Üstüne üstlük o bebek 1 aylık biliniyor ailelerce yani...Rıza Bey'in 1 aylık hamile sandığı kızı için de "Kilo aldı mı?" diye sorması daha da saçmaydı.Bu adam karısını hamileyken hiç mi görmedi? gelincik89 27-02-07, 18:09 necdet odasının ikinci kısmında kalıyo. haberleri dinledikten sonra hemen salona geçti. hiç yasemine görenmeden necdetin odasında yaseminin kapısının tam çaprazında bir kapı vardı necdet oradan çıktı salona.. avrilcansu 02-03-07, 22:33 Bu bölümde; Yasemin&Ahmet Sevim&Mehmet'i ziyarete gittiklerinde, ordaki görevli ilk önce, elinizdeki pakedi ve çantayı buraya bırakın diyor, sonra görüşme sırasında, bir ara Yasemin'in elinde çanta beliriyor... Sonra yine çıkışta, çantasını unutuyor, ve Ahmet gidip alıyor... angels18 02-03-07, 22:47 Bu bölümde; Yasemin&Ahmet Sevim&Mehmet'i ziyarete gittiklerinde, ordaki görevli ilk önce, elinizdeki pakedi ve çantayı buraya bırakın diyor, sonra görüşme sırasında, bir ara Yasemin'in elinde çanta beliriyor... Sonra yine çıkışta, çantasını unutuyor, ve Ahmet gidip alıyor... sendemi farkettin onu bende tam onu yazacaktım yandan kamera yaseminin paltosunu cekince çanta belirdi ilk önce yanlış görmüşümdür dedim ama ikinci kez gördüğümde emin oldum sonra cantayı görevli getirdi ee cantayı yasemin koydu diyelim görevliye dayısıyla konusurken yandan gözüken neydi ozamn :img-help: :icon_sorr angels18 02-03-07, 22:47 Bu bölümde; Yasemin&Ahmet Sevim&Mehmet'i ziyarete gittiklerinde, ordaki görevli ilk önce, elinizdeki pakedi ve çantayı buraya bırakın diyor, sonra görüşme sırasında, bir ara Yasemin'in elinde çanta beliriyor... Sonra yine çıkışta, çantasını unutuyor, ve Ahmet gidip alıyor... sendemi farkettin onu bende tam onu yazacaktım yandan kamera yaseminin paltosunu cekince çanta belirdi ilk önce yanlış görmüşümdür dedim ama ikinci kez gördüğümde emin oldum sonra cantayı görevli getirdi ee cantayı yasemin koydu diyelim görevliye dayısıyla konusurken yandan gözüken neydi ozamn :img-help: :icon_sorr okidoky 02-03-07, 23:12 nerimanın boynuna taktıkları boyunluk o döneme ait bişey değildi buda bence bi mantık hatası çünkü o boyunluğu günümüzde kullanıyoruz zaten avrilcansu 02-03-07, 23:13 nerimanın boynuna taktıkları boyunluk o döneme ait bişey değildi buda bence bi mantık hatası çünkü o boyunluğu günümüzde kullanıyoruz zaten Bende farkettim onu; Ama bence sanırım eski bir boyunluk bulamadıklarından, yeni bir boyunluk koymuşlardır... gurbetci 02-03-07, 23:40 yasemini hastaneye yetistirmeye calsirken arabanin anahtarlarini evde unutan necdet anlasilan arabanin kapisini da acik unutmustu.zira lale önde gidip kilitli olmasi gereken kapiyi hop diye aciverdi. naz_özge12 03-03-07, 10:32 yasemini hastaneye yetistirmeye calsirken arabanin anahtarlarini evde unutan necdet anlasilan arabanin kapisini da acik unutmustu.zira lale önde gidip kilitli olmasi gereken kapiyi hop diye aciverdi. ona bende dikkt ettim. ahmet in nasıl hiç aklına gelmiyo ondan olacağı şaırıyorum doğrusu.biraz düşünse... cerenimo_ 03-03-07, 14:14 yasemin ve ahmet sevim ve mehmeti görmek için çantalarını ve kimliklerini bıraktılar.. ama görüşme sırasında kamera sevim ve mehmeti gösterirken kenarda yaseminin kolunda çantası görünüyordu.. daha sonra arkalarından adam koşup çantanızı ve kimliklerinizi unuttunuz dedi ve çantayı verdi... bölesine titizlikle hazırlanan bir dizide bu tür bir hata çok gözüme battı açıkçası... meltem_keremcem 03-03-07, 14:17 yasemin ve ahmet sevim ve mehmeti görmek için çantalarını ve kimliklerini bıraktılar.. ama görüşme sırasında kamera sevim ve mehmeti gösterirken kenarda yaseminin kolunda çantası görünüyordu.. daha sonra arkalarından adam koşup çantanızı ve kimliklerinizi unuttunuz dedi ve çantayı verdi... bölesine titizlikle hazırlanan bir dizide bu tür bir hata çok gözüme battı açıkçası... valal cnm ben hiç farketmedim elinde çanta olduğunu ama gerçekten çok saçma olmuşş <*eylül*> 03-03-07, 14:28 yasemini hastaneye yetistirmeye calsirken arabanin anahtarlarini evde unutan necdet anlasilan arabanin kapisini da acik unutmustu.zira lale önde gidip kilitli olmasi gereken kapiyi hop diye aciverdi. Eveett..Ben de farkettim.Ama gerçekten çok büyük bir mantık hatası!..Kesinlikle olmaması gereken bir hata..Çok saçma!..Umarım bir daha böyle saçma bir mantık hatası olmaz... sevimli.girl 03-03-07, 19:43 ben derginin dağılması konusunda takıldım. dergiyi ahmete hemen ulaştırdılar aynı anda rızanında elindeydi. ve aynı zamanda gerekli mevkiler okumuş tutuklama kararı çıkarmıştı. bu dizi sandığımızdan hızlı gidiyo. hacivatiye 03-03-07, 20:07 bir de kerimanın kazasının bu kadar çabuk basına yansıması imkansız.. üstelik gece olmuş bir olay.. mümkün değil ertesi sabah öğrenilsin. hacivatiye 03-03-07, 20:08 ben derginin dağılması konusunda takıldım. dergiyi ahmete hemen ulaştırdılar aynı anda rızanında elindeydi. ve aynı zamanda gerekli mevkiler okumuş tutuklama kararı çıkarmıştı. bu dizi sandığımızdan hızlı gidiyo. dergi konusunda haklısın üstelik ahmet ve rıza anadoluda.. hadi istanbuldakileri anladıkta anadoluya bu kadar çabuk gitmiyordu o zamanlar.. hacivatiye 03-03-07, 20:09 yasemini hastaneye yetistirmeye calsirken arabanin anahtarlarini evde unutan necdet anlasilan arabanin kapisini da acik unutmustu.zira lale önde gidip kilitli olmasi gereken kapiyi hop diye aciverdi. evet ayrıca necdet de arabaya binerken kapıyı hemen açtı anahtarla değil yani tuttu ve kapıyı açtı hani kapı kilitliydi????? spdr 04-03-07, 09:32 yaseminin annesi babasını ziyarete gittiginde rıza bey karnı nasıl büyüdü mü diyor oda hayır diyor hemen arkasında yasemini gösteriyorlar karnı kocaamn annesi kayseriye giderken gecen zamanda mı büyüdü su yastıkların birini cıkarsınlar :img-hyste :img-hyste hakkaten hemen büyüdü karnı-buna rağmen bi mantoyla saklayabildi ya yaseminn-helal olsun:img-hyste şaşırıyorum ya nasıl yapıyolar...hem karnını o kadar büyütt-hem de belli olmasın... gica1905 04-03-07, 10:36 yasemin haritadan ahmetin nerde olduğuna baktı ya o zaman kuşe kağıda basılı harita varmıydı tam günümüzün atlası biraz fazla ayrıntı belki ama benim gözüme battı... muko88 04-03-07, 10:57 yasemin haritadan ahmetin nerde olduğuna baktı ya o zaman kuşe kağıda basılı harita varmıydı tam günümüzün atlası biraz fazla ayrıntı belki ama benim gözüme battı... arkadaşım bence o kadar da dikkat çeken bir şey değildi; evet biraz fazla abartı.mantık hatası değil canım bu.yani dikkat çeken bir şey değil neticede...:img-wink: sevimli.girl 08-03-07, 12:38 yaseminin babasının alyansı sağ elindeydi.......... aynakolik_fatma 08-03-07, 15:35 yaseminin babasının alyansı sağ elindeydi.......... nelere dikket ediyorsunuz yaa şaşıyorum valla ya ben ölü gibi izliyorum ya da siz çok dikkatlisiniz:icon_whis muko88 08-03-07, 16:22 Benim hep kafamı kurcalayan bir şey var; belki bu tüm filmlerde-dizilerde süregelen bir mantık hatası veya değil, ama benim gözüme batıyor işte! Ben çocukluğumdan beri günlük tutarım mesela.Zamanla insan daha düzgün ve edebi yazmaya başlıyor.Ki eminim dizide Yasemin de öyleydi.Yasemin'in günlüğünü oynayan deftere dikkat ettiğimiz de; ne çok kalın, ne de çok ince bir defter...Yasemin bu deftere Ahmet yurtdışındayken yazmış hep, onun resimlerini çizmiş, sayfalarca ona olan aşkını anlatmış.Ahmet 1959'da okulu bitirip geldi; günlüğü buldu ve o günlüğe Yasemin yıllarca Ahmet yokken ona olan aşkını yazıp çizmişti.O defteri iki yıl tutmuş olsa ki tahminime göre öyle; iki yılda dolar o defter(her güne bir sayfa yazsa-minimum ihtimalle:)).Hadi onu geçelim.Yıl 1960 oldu hala yazıyor, yıl 1961 hala yazıyor; yani şöyle baktığımız zaman bu deftere bu kız 4-5 yıldır yazıyor mu yani?:icon_whis Hayır çok kalın, çok büyük bir şey olsa neyse, derim.Bir de kendimden biliyorum.Ne bitmez deftermiş, yazdıkça bereketleniyor da çoğalıyor mu acaba?Bir de defteri her açışında ortasından yazmaya başlıyor; sanki daha defterin ortalarındaymış gibi...:img-pilot andromeasiren 12-03-07, 11:50 valla defter şuana kadar hadi bitmedi diyelim.. 70leri anlatmaya başladığında bitsin bi zahmet..:img-yes: o zaman asıl mantık hatası olur bonita 12-03-07, 14:22 yaseminin babasının alyansı sağ elindeydi.......... o mantık hatası falan değil benim babaımda hala sol elinde yüzüğü 18 yıl sonra değiştirdi hem sadece babaımda değil erkeklerin öyle bi sorunu pek yok yani layezal 13-03-07, 09:25 günlük icin birsey dicegim bana aslinda mantik hatasi olarak gelmiyor....cünkü hergün hergün yazip yazmadigini bilmiyoruz (en azindan ben bilmiyom:img-yes: ) yani belki her iki üc günde bi rastgelince yazmis olabilir.... bende örnegin günlüge baslardim...haftada ancak bir iki kere yazardim ve o iki üc günde yasadiklarimi paylasirdim, yani hergün hergün tutmazdim acikcasi, belki yasemininkide öyle biseydir :happy0064 merhem 14-03-07, 22:27 Gunluk benimde dikkatimi cekti, Ahmet yurt disindayken sayfalarca ahmete olan askini anlattigi gunluk, 18 yasindan sonra 20 21 yasina geldiginde hala ayni gunluk pes yani eger yeni bolumde o gunlugu karsimda gorursem agzim acik kalir :) nevarya 15-03-07, 10:31 evet ayrıca necdet de arabaya binerken kapıyı hemen açtı anahtarla değil yani tuttu ve kapıyı açtı hani kapı kilitliydi????? bende ona takılmıstım fakat sonra izlediğimde gordum ki necdet kapıyı acmaya kalkmıyor.. demekki arabanın kapılarını acık tutuyolar onlarda cok avrupai ama :icon_whis nyse sonucta arabayı calıstırmak icin anahtar lazım :img-wink: suri06 17-03-07, 16:05 ya arkadaşlar aradan 4 yıl gecti gecmesine ışık,defne,deniz cok fazla büyümemişlermi bu durum biraz mantıksız olmamış mı.Ayrıca nejdetin yasemini bu kadaryıl ve devam ederse tabi evlilikleri sonra bu kadar bekleyip ayrı odalarda yatması hala arkadaş gibi durmaları artık bana sacma geliyor muko88 17-03-07, 16:20 Deniz defne ve ışığın bu kadar büyümesi gerçekten mantıksız olmuş... keşke onların karakter olarak geldikleri yaşa uygun oyuncular bulsalardı... ya bunu göz ardı ederek izleyeceğiz... ya da gözümüze batıp duracak... ya çok güzel çok başarılı bir yapım ama; BÖYLE BİR KONUDA DA HATA OLMASI İNSANI ÜZÜYOR. Deniz-Defne-Işık normalde 13yaşlarında falandılar. Şimdi 20li yaşlarda görünüyorlar... Çünkü oynayan oyuncuların hepsi 20 yaşından büyük... Yani bu kadar genç tiyatrocu oyuncu var... Başarılı olmak güzel işlerin içinde olmak isteyen bir sürü genç yetenek var... anlamıyorum neden bu oyuncular seçildi... 18lik hiç mi oyuncu bulamadılar... Flora 17-03-07, 17:08 Deniz,Defne ve Işık'ın 4-5 yılda bu kadar çok büyümeleri gerçekten büyük mantıksızlık. Tamam ben 4 yıl önceki halime bakıyorum,gerçekten çok boy atmışım ama bu kadarı çok fazla.4,5 yılda Üniversiteye gelmişler! Ben defter olayını çok mantıksızlık olarak görmüyorum.Yasemin hergün yazan bir kız değildi ki!Genellikle Ahmet'le ilgili yazıyordu.4-5 yıl Ahmet'i de görmediğine göre belki yazacak çok şeyi olmamıştır.Arada bir özlemini dile getirmiştir defterde... Bence asıl büyük mantıksızlık Defne,Deniz,Işık!! gurbetci 17-03-07, 17:54 defne ve isIk'in gózleri kücükken renkli degil miydi?aradan gecen yillar göz renklerini de etkiledi demek,enteresan:icon_whis LİBRA 17-03-07, 18:44 defne ve isIk'in gózleri kücükken renkli degil miydi?aradan gecen yillar göz renklerini de etkiledi demek,enteresan:icon_whis 5 yılda üniversite çağına gelmeleri ve göz renklerinde ki değişiklik garip ama herşeye rağmen güzel bir dizi... duygusal 17-03-07, 18:58 deniz ,defne ve ışık fazla büyümüşler bencede ilkokul çaglarındayken yani en fazla 8-9 yaşlarındayken birden 20 yaşında oluverdiler fazla göze batıyor bu ayrıntı ama yinede herşeye ragmen harika leziz bir dizi mesela daha genç oyuncular bulunabilirdi 14-15 yaşındaki hallerini canlandırırlardı daha sonra yeniden zaman aşımı oludu dizide ve bu oyuncular oynardı o zaman fazla dikkat çekmezdi gurbetci 17-03-07, 23:09 5 yılda üniversite çağına gelmeleri ve göz renklerinde ki değişiklik garip ama herşeye rağmen güzel bir dizi... bence de güzel bir dizi.ben sadece mantiksiz geleni yazmak istedim hepsi bu ;) NiliWerda 18-03-07, 09:41 defne ve isIk'in gózleri kücükken renkli degil miydi?aradan gecen yillar göz renklerini de etkiledi demek,enteresan:icon_whis defnenin gözleri renli değildi kahveydi ve yine kahve yapmışlar... ışıkın gözleri renkliydi maviydi ve yine mavi yapmışlar... harununkiler kahveydi ve yine kahve... deniz gözleri maviydi fakat şimdi yeşil yapmışlar... gurbetci 18-03-07, 11:09 defnenin gözleri elaydi hatta yesile dönük ela.kahverengi olmadigini biliyorum.yalnizca gözüme takildi hepsi bu.renk degisikligi de takilmayacak gibi degil bence. NiliWerda 18-03-07, 11:41 defnenin gözleri elaydi hatta yesile dönük ela.kahverengi olmadigini biliyorum.yalnizca gözüme takildi hepsi bu.renk degisikligi de takilmayacak gibi degil bence. mmm bak hiç dikkat etmemişim ama hani küçükken renkli olur büyüyünce koyulaşır falan öle bişi gibi yapmışlar herhalde, çaktırma:img-hyste gurbetci 18-03-07, 11:55 tamam,caktirmam :D first lady 18-03-07, 11:59 mmm bak hiç dikkat etmemişim ama hani küçükken renkli olur büyüyünce koyulaşır falan öle bişi gibi yapmışlar herhalde, çaktırma:img-hyste ama bu durum o-1 yaş arası çocuklar için geçerlidir ya neyse çaktırmayalım:img-wink: :img-hyste muko88 18-03-07, 21:41 Son bölümde dikkat ettim de; Yasemin ile Ahmet tren arıza çıkarınca karşılaştılar.oturdular, sonra yerlerine gittiler ve tren hareket edince o sahne bitti.Ardından Yasmnlerin evini gösterdi, gündüzdü,güneş falan vardı. Sonra içeriyi gösterdi; içerdekiler akşamı yaşıyordu ama. Mehmet hatta bugün mitinge gittim dedi. E akşam için de o evin akşam görüntüsü yokmuymuş da gündüz çekilen görüntüyü koymuşlar... İzlerken de baya kafam karışmıştı... Sabah sabah miting mi, miting dün değil miydi diye... Neyse ki tekrarını izleyince anladım hata olduğunu:) gzm 19-03-07, 12:13 yaseminin babası eve geldi aksam odu nejdet rüyayı kucagına aldı evlerine gittler sonra sabah oldu ama yaseminin annesi yasemin bugün ankaraya gidiyor dedi babasıda eevt bana ugradılar dedi aradan 2 gün gecmis oldu yas olayı zaten 16 bölümün en mantıksız olayı rüya 5 yasına girecek ama cocuklar üniv baslamıs aradan gecen 4 yılda cocuklar 8 yas büyümüsler cansu_a 19-03-07, 12:37 yaseminin babası eve geldi aksam odu nejdet rüyayı kucagına aldı evlerine gittler sonra sabah oldu ama yaseminin annesi yasemin bugün ankaraya gidiyor dedi babasıda eevt bana ugradılar dedi aradan 2 gün gecmis oldu yas olayı zaten 16 bölümün en mantıksız olayı rüya 5 yasına girecek ama cocuklar üniv baslamıs aradan gecen 4 yılda cocuklar 8 yas büyümüsler bak cnm biz bunu bölüm yorumları sayfasında da konuştuk çocuklar 8 yaş büyümediler alisercan çok güzel ifade etmiş bi msjında.. zaten ortaokuldaydılar yani rüya doğduğu sene 14yaşında flndılar 5 sene geçince 19 yaşına geldiler yani yaş olarak bi sorun yok. burdaki tek sorun defne va ışığın hatta onlar kadar olmasa .e beren de 5 sene yaşlanamayıcağı içn onun yanıda komik oldu biraz sadece bu o rızanın evet bana da uğradılar dediği zman ben de 2 gün mü geçti dedim ama çok üzerinde durmadım ama kafa karıştırdığına katılıyorum :img-yes: first lady 19-03-07, 17:45 yaseminin babası eve geldi aksam odu nejdet rüyayı kucagına aldı evlerine gittler sonra sabah oldu ama yaseminin annesi yasemin bugün ankaraya gidiyor dedi babasıda eevt bana ugradılar dedi aradan 2 gün gecmis oldu yas olayı zaten 16 bölümün en mantıksız olayı rüya 5 yasına girecek ama cocuklar üniv baslamıs aradan gecen 4 yılda cocuklar 8 yas büyümüsler 2 gün geçti zaten.çünkü nejdet onlardan birgün önce ankaraya gitti ya.nejdetin gittiği gün yaseminler babasına uğramış demekki.yani biz rıza beyin eve geldiğinin ertesi gününü izlemedik.direk 2 gün sonraya geçti.o arada nejdet ankaraya gitti.o günü izlemediğimiz için karıştırdınız siz:img-yes: maison 19-03-07, 17:52 evet bence'de cocuklar cok büyüdü..ben onlari 9-10 yasinda sanmistim..biraz fazla büyüttüler galiba.:img-hyste cocuklarin simdiki yaslarinda olmalari icin rüya'nin en az 8 yasinda olmasi gerek..tabi herkesin görüsü farkli..ben 10 dedigim yerde bazilariniz15 diyor..:icon_whis ayshe_yeshil 19-03-07, 18:27 herkes bu çocukların bir anda büyümesine ve çok değişmesine şaşırmış benimde aklım onlara takıldı hatta bütün hafta düşündüm fragmanı gördüğümde bu çocuklar birden nasıl büyüdü diye ama bundan çok benim gözüme batan yeni genç kızlarımızın büyük değişiklişği oldu yani defne de ışıkta küçüklüklerinde belliydi gelecekte birer afet olacakları o buğday tenler o güzel gözler şahsen ben daha farklı oyuncular beklerdim biraz kopuk olmuş böyle... dizice 20-03-07, 03:24 Defne kucukken bayagi acik kumraldi. Simdi esmer. Yuz hatlarinin da kucuk Defne'yle alakasi yok. Kucuk Defne'nin cok yumusak, zarif hatlari vardi. Buyumus Defne'nin hatlari sert. Guzel bir kiz; ama kucuk Defne'ye benzemiyor. Ve herkesin belirttigi gibi, 19 yasinda olmasi gerekiyor; ama Defne daha cok 25 yasinda gibi gosteriyor. Isik da mavi gozlu; ama esmerdi. Simdi acilmis, kumrallasmis. Ama sanirim bunlar cok onemli degil. Sonucta onemli olan o karakteri en iyi canlandiracak karakterleri bulmak. Bir bolumde bu kadar cok degisim olunca, insanin gozune batiyor her sey. Yani bu kadar degisim icinde, bula bula buldugumuz hatalar bunlar. Hata bile denilemez-daha cok beklentilerimize ters oldugu soylenebilir. Sila dizisinde, guya Sila 18 yasinda mesela. 28 yasinda bir kadin tarafindan canlandiriliyor. Zaten 18'den cok, 30'a yakin oldugu belli. Onunla karsilastirilinca hic onemli degil bunlar. dnzzz 20-03-07, 15:17 evet bnde bu büyüme sorununa farklı bi bakış açıysıyla bakmak istiom şimdi bildiğim kadarıyla ergenlik döneminin uzaması kısalması v.b. değişikler her türlü ortama bağlı.okuduğum bilgilerde görmüştüm.öncedenn yani yaklaşık bi 40 sene vardr blki çocuklar dha erken giriolarmış ergenlik çağına.zamanla farklı farklı beslenme türleri çıktığı için bu yaş uzamışş.tabi bu açıdan bkaarak mı yaptılar bilmem ama blki olabilir.blki yaştan bahsedioz diebilirsiniz ama yani düşünüldüğünde aynı kapıya çıkıo.. _nesli_ 21-03-07, 09:15 küçük çocuklar büyümüş tamam ama bari büyüklerde de biraz değişiklik yapsalardı sadece rızanın saçlar beyazlamış o kadar ahmetin ana-babasında hiç bi değişiklik yok spdr 21-03-07, 10:06 küçük çocuklar büyümüş tamam ama bari büyüklerde de biraz değişiklik yapsalardı sadece rızanın saçlar beyazlamış o kadar ahmetin ana-babasında hiç bi değişiklik yok e annesi dr-kendine ve ailesine iyi bakıyor kadın...:img-yes: meselaa tülin şahinin beden yaşı 17 çıkmışşş kendine bakmakla ilgili yanii...bi de 4 yıl o kadar da çok değil bence insan sadece belli dönemlere geçişte çok değişiyor...:img-yes: sevimli.girl 22-03-07, 12:04 yükleri yasemin rüyayıda hep necdet taşıyo. mavi18 22-03-07, 12:13 yükleri yasemin rüyayıda hep necdet taşıyo. eveeeeeeeeeet ne büyük bi MANTIK HATASI.. Hiç yakıştıramadım bu diziye hiiiç mecnun_leyla 22-03-07, 12:29 dikkatimi çeken mantık hatası olarak defne deniz harun ışığın üniversitede olmaları 4yılda ne kadar da çabuk üniversiteli olunabiliyor.ve bir diğer hata ise bütün karekterler oldukları gibi durmakta sadece rıza bey fiziki olarak yaşlanmış durumda Messa 22-03-07, 12:55 dikkatimi çeken mantık hatası olarak defne deniz harun ışığın üniversitede olmaları 4yılda ne kadar da çabuk üniversiteli olunabiliyor.ve bir diğer hata ise bütün karekterler oldukları gibi durmakta sadece rıza bey fiziki olarak yaşlanmış durumda Bu durum herkese tuhaf geldi ama insanlar zamanla alışıyorlar. Çocukların Üniversiteye başlamarında mantıken hata yok. Yanlış bilgi vermek gibi olmasın ama bildiğim kadarı ile Yıl 1961'ken Deniz&Harun orta üçüncü sınıfa, Defne&Işık orta ikinci sınıfa gidiyorlardı. Aradan 4 yıl geçti ve 1966 yılına geldiler. Lise'de 3 yıl. Bu durumda Harun&Deniz Üniversite 2. sınıfa, Defne&Işık Üniversite 1. sınıfa kolaylıkla gtmiş olabiliyorlar. Fiziken fazla büyümüş oldukları doğru. Belkide hata ortaokula giderken küçük gösterdikleri olabilir. Rıza hapiste olunca doğal olarak yıllardan nasibini en fazla alan'da o oluyor. nevarya 23-03-07, 13:59 benim dikkatimi ceken rıza bir koseyi donerken duvarda gordugum punkcı yazıları oldu :D spdr 23-03-07, 23:44 yükleri yasemin rüyayıda hep necdet taşıyo. :img-hyste :img-hyste benim de dikkatimi çekmişti ama mantık hatası mı onu bilemem:img-wink: :img-hyste cansu_a 24-03-07, 00:28 bu bölümde trenden inince hem rüyayı hem de bavulu necdet taşıdı...hatta necdet elini yasemine uzatınca bi an ahmet var diye elini mi tutcak dedim ama bavulu aldı bunda mantık haatsı göremiyorum ama haklısınız necdete yazık :):) siz yük derken başka bişiyi kasdettiyseniz bilemem :img-hyste iReMJeLiBoN 24-03-07, 08:47 Defne kucukken bayagi acik kumraldi. Simdi esmer. Yuz hatlarinin da kucuk Defne'yle alakasi yok. Kucuk Defne'nin cok yumusak, zarif hatlari vardi. Buyumus Defne'nin hatlari sert. Guzel bir kiz; ama kucuk Defne'ye benzemiyor. Ve herkesin belirttigi gibi, 19 yasinda olmasi gerekiyor; ama Defne daha cok 25 yasinda gibi gosteriyor. Isik da mavi gozlu; ama esmerdi. Simdi acilmis, kumrallasmis. Ama sanirim bunlar cok onemli degil. Sonucta onemli olan o karakteri en iyi canlandiracak karakterleri bulmak. Bir bolumde bu kadar cok degisim olunca, insanin gozune batiyor her sey. Yani bu kadar degisim icinde, bula bula buldugumuz hatalar bunlar. Hata bile denilemez-daha cok beklentilerimize ters oldugu soylenebilir. Sila dizisinde, guya Sila 18 yasinda mesela. 28 yasinda bir kadin tarafindan canlandiriliyor. Zaten 18'den cok, 30'a yakin oldugu belli. Onunla karsilastirilinca hic onemli degil bunlar. bu bölümde Işık'a lens takmıslar , yakından bakılınca fark ediliyor.. serenalti 24-03-07, 08:58 evet gözlerinde lens var..tabi altında kahverengi bi göz olduğu belli oluyo..bence karakterler ters oldu..defnenin küçüklük hali ile ışık'ın büyüklük hali birbirine benziyo yani..şimdi defne ışık karakterleri bence yer değiştirmeliydi.. ecearici 24-03-07, 12:33 başka bi mantık hatası da necdet rızalara gittiğinde rızanın hastalığını yeni öğrenmesine rağmen senatoryumu araştırdım demesi Türk_Jön 24-03-07, 15:43 başka bi mantık hatası da necdet rızalara gittiğinde rızanın hastalığını yeni öğrenmesine rağmen senatoryumu araştırdım demesi Belki şöyle olabilir, verem o zamanın en büyük hastalığı ve bu hastalığın tedavisinin en iyi yapıldığı hastane olarak daha önceden adını duymuş ve araştırmıştır merhem 24-03-07, 23:13 Yasemin, mektup mevzusunu ogrendiginde hemen nezahatin odasina dalip mektubu aramasi, oysa aradan 4 yil gecmis, normalde akila ilk gelen annem mektupu yirtip atmis fikri olmasi gerekirdi o ise teredutsuz mektubu aradi heryerde muko88 25-03-07, 01:22 Yasemin, mektup mevzusunu ogrendiginde hemen nezahatin odasina dalip mektubu aramasi, oysa aradan 4 yil gecmis, normalde akila ilk gelen annem mektupu yirtip atmis fikri olmasi gerekirdi o ise teredutsuz mektubu aradi heryerde Bunu ben de düşündüm o anda, izlerken yani... Nerden biliyo sakladığını, dedim ama... Sonra kendimi koydum yerine; ben de arardım, belki saklamıştır diye... Yani o emin olduğundan değil, sadece belki bulurum diye aradı ve buldu. sevimli.girl 25-03-07, 10:14 rıza veremli değilmi yasemin rüyayı dedesinin yanına götürürken yaklaşmıcaksın dedi sonra çocuğu dedesinin bakmasını istedi. diğeride şimdi bu yasemin annesinin odasını karıştırırken heryeri dağttı. kim toplucak o odayı sonra. diğeride bu kadın 4 yıl önce koyduğu şeyi 4 yıl sonra yine aynı yerdemi saklıyo. yani hiç dekorasyon yapmıyo. mektubun orda 4 yılda sararması gerekmez mi? spdr 25-03-07, 10:40 rıza veremli değilmi yasemin rüyayı dedesinin yanına götürürken yaklaşmıcaksın dedi sonra çocuğu dedesinin bakmasını istedi. diğeride şimdi bu yasemin annesinin odasını karıştırırken heryeri dağttı. kim toplucak o odayı sonra. diğeride bu kadın 4 yıl önce koyduğu şeyi 4 yıl sonra yine aynı yerdemi saklıyo. yani hiç dekorasyon yapmıyo. mektubun orda 4 yılda sararması gerekmez mi? mektup zaten saman kağıdındandı...gayet sarıydı yani:img-yes: bide rıza rüya sahnesinde yasemin fazla yaklaşma der mi rüyaya diye düşündüm ben de... ama rıza da rüyanın fazla yaklaşmasına izin vermezdi zaten... yaseminin ek olarak bişi söylemesine gerek yoktu yani...:img-wink: merhem 25-03-07, 12:17 mektup zaten saman kağıdındandı...gayet sarıydı yani:img-yes: bide rıza rüya sahnesinde yasemin fazla yaklaşma der mi rüyaya diye düşündüm ben de... ama rıza da rüyanın fazla yaklaşmasına izin vermezdi zaten... yaseminin ek olarak bişi söylemesine gerek yoktu yani...:img-wink: Evet necdet ve yasemin gidince riza gitti cocugun yanina oturdu yaklas diye :img-hyste spdr 25-03-07, 12:47 Evet necdet ve yasemin gidince riza gitti cocugun yanina oturdu yaklas diye :img-hyste hadi yaa... ben hiç dikkat etmemişim oraya.. olsun ama en azından rüyaya sarılmadı etmedi:hıh dimi???:icon_whis iReMJeLiBoN 26-03-07, 11:10 Rüya niye sarışın? :D ermec 26-03-07, 13:51 Rüya niye sarışın? :D sen sorasın dıye:D:D kale 26-03-07, 14:31 Rüya niye sarışın? :D cunku Necdet sarısın dermısısım :img-hyste cunku Tomris hanım cast secımınde sınıfta kalıdı :img-pilot :icon_whis merhem 26-03-07, 23:01 Ruyayi annesine benzetmeye calismislar kanimca nehirrrr 27-03-07, 01:27 Ya benimde dikkatimi bir tablo cekti. hani sari gunebakan cicegi var saksida sari bir cerceve kullanmislar. Bu tablodan galiba dizideki butun mekanlarda var:) Benim su an hatirladigim Keriman'in evi, Necdet'in pastane:):) Vallahi sanki Mezahatlar da da gordum gibi o tabloyu:) Yani her seferinde aaa diyorum ben bu tablayo nerden hatirliyorum:) Eh bir onceki sahnede de ayni tabloyu gormusumde haberim yok:):) dizice 27-03-07, 01:46 Ben de olsam gider dagitirdim odayi. Maksat uzum yemek degil, bagci dovmek. O sinirle dagitirsin odayi, mektubu bahane edip. Yasemin'in yaptigi degil de, asil garip olan annesinin o mektubu acmadan senelerce saklamasi. Ne acayip bir davranis. Insan ya saygilidir ozel hayata, mektubu sahibine iletir, ya da alikoyar, acar okur, sonra da yirtar. Hadi okumadi, merak etmedi, yine de yirtmasi gerekirdi. Neden sakliyor ki? Tursusunu mu kuracakti? Ama sonucta hic bir sey farketmezdi. Ahmet dedikten sonra, sana mektup biraktim diye, bulsa ne olur o mektubu, bulmasa ne olur. Mektubu bulup okumasi sadece ustune tuz biber oldu. merhem 27-03-07, 08:30 Ben o mektup ilk saklandiginda dedimki aha yillar sonrabulur yasemin bu mektubu Ama mademoyle olmayacakti gercekten de cok gereksiz birseydi o mektubu saklamak, zaten ahmet soylediginde yasemin inanmamazlikmi yapacakti NiliWerda 27-03-07, 11:19 ya bakın ben bişi dicem şimdi ama yanlışım varsa düzeltin yani:: bakın şimdi hani ışık eve gelmişti babasını hasta gördü falan.. sonra kapı çaldı bizimkiler geldi:)) (deniz,defen ve harun) deniz içeri girerken ışıka "selam" dedi... yani ozaman o kelime çok kullanılırmıydı yani bu zamanda bile daha şimdi gençlerin ağzında var bu selam kelimesi ama neyse bana biraz tuhaf geldi....:icon_sorr buarada rüya neden sarışın denmiş:olabilir küçük çünkü şuanda büyünce saçlar koyulaşabiliyor... kalecim tomris hanımı gidip öpücem resmen benim berkçiğimi almış daha ne isterim sende görmemezlikten gelicver:img-hyste bir_adı_yok 27-03-07, 15:20 buarada rüya neden sarışın denmiş:olabilir küçük çünkü şuanda büyünce saçlar koyulaşabiliyor... aynen katılıyorum. mesela benim annemin 7 yaşında çekilmiş bi resmi var.sapsarı altın sarısı saçları var. ama şimdi koyulaşmış halde. valla bazen inanasımız gelmiyo.yoksa saçlarınımı boyattın diye soruyoruz. olabilir yani.zamanla koyulaşır.ama annesine benzetmek yerine babasına benzetselerdi şöle esmer filan olsaydı.tam bir şok yaşanırdı. anne sarışın baba sarışın bu kara çocuk kimin. ozaman çevredekiler bundan şüphe duymayıp bişey sormasalardı, mantıksızlık ozaman olurdu. prenzez 27-03-07, 15:51 Rüya sarışın olabilir,belki Yasemin'de de Ahmet'te de çekinik genler vardı:img-polic (ayrıca benim biri sarışın biri esmer ve kardeş olan arkadaşlarım da var,nadir rastlanan bir olay olsa da olabilir:img-yes: ) kale 28-03-07, 08:01 kalecim tomris hanımı gidip öpücem resmen benim berkçiğimi almış daha ne isterim sende görmemezlikten gelicver:img-hyste o bakımdan hıc kuskum yok nedense erkek oyuncular ıyı hem Ahmet hem Necdet hemde Denız dunyalar guzelli onlar o bakımdan karsısında da oynayacak oyuncuları o asalete bekledıgım ıcın aha oluyorum ekran basında bu adama bu partner :icon_sorr Ahmet gıbı adama sarısın Ruya, eee nasıl bır ıpucu gorecek bu adam kendı cocugu olduguna daır ıla da Yasmın mı duyması gerekecek ustune ustellık Necdet ap acık sarısınken,yanı kocaman mantık hatası bu... sonra Defne'ye falan hıc gırmıyorum :icon_whis yahu onların 18-19 olması gerketı yanı aptalmıyız canım o kadar kocam 25yasında oyuncuyu bıze kakalamak :icon_whis Spirit 29-03-07, 17:37 Ya benim anlamadığım.O küçük çocuklar nasıl bi anda üniversite öğrencisi olabildi.Bu imkansız bişey.Liseye falan gidiyo olsalardı olabilirdi.O çocuklar en son 10 veya en fazla 11 yaşındalardı.5 yıl sonra 15 veya 16 olmaları gerekirdi. muko88 29-03-07, 18:09 Ya benim anlamadığım.O küçük çocuklar nasıl bi anda üniversite öğrencisi olabildi.Bu imkansız bişey.Liseye falan gidiyo olsalardı olabilirdi.O çocuklar en son 10 veya en fazla 11 yaşındalardı.5 yıl sonra 15 veya 16 olmaları gerekirdi. Deniz 1959 da Galatasaray Lisesine başlamıştı... Kızlar da ondan bi yaş küçük olsalar en fazla, yaş olarak tutuyo şu an üniversiteye gidiyor olmaları... nehirrrr 31-03-07, 05:01 Eveeet daha son bolume ait yorumumu yapmadan buraya mantik hatasini yaziyorum:) Son sahnede, Necdetlerin evdeki saat 9a geliyordu ama Yaseminler 7 de trene binecekti yanlis hatirlamiyorsam???? Ama tabii bunu soyle de yorumlayabiliriz; amaaan saat bozukmus ondandir:) ya da treni coktan kacirdilar ama Ahmet de Yasmein eglmeyince trene binmedi (ama boyleyse Ahmet'in o mutlu hallerini goremezdik??):) eyet 31-03-07, 06:41 ahmet, ruyanin kendi cocugu oldugunu bilmemesine ragmen yasemine kendi ile gelmesi icin ne kadar israrci davranabiliyor.. ayrica ruyanin, su anda yasal olarak babasi necdet.. aksinin ispatlanmasi da bence o devirde mumkun degil... sevimli.girl 31-03-07, 09:56 harunun sabah üzerinde yelek vardı öğlen mor bi kazak yasemin 2 gün ard arda aynı kıyafeti giydi. ve evet saat 9 du ama bunlar 7 trenine binecekti. Türk_Jön 31-03-07, 10:40 Eveeet daha son bolume ait yorumumu yapmadan buraya mantik hatasini yaziyorum:) Son sahnede, Necdetlerin evdeki saat 9a geliyordu ama Yaseminler 7 de trene binecekti yanlis hatirlamiyorsam???? Ama tabii bunu soyle de yorumlayabiliriz; amaaan saat bozukmus ondandir:) ya da treni coktan kacirdilar ama Ahmet de Yasmein eglmeyince trene binmedi (ama boyleyse Ahmet'in o mutlu hallerini goremezdik??):) Evet saat 8:45 olması lazımdı gözden kaçmış demek narcissa 31-03-07, 14:23 Ahmet'in Yasemin'e boşanma davası açmasını söylemesi ve Ruya'yı da götürmek istemesi büyük mantık hatası şöyle ki; Ahmet Ruya Yasemin gitseler Yasemin boşanma davası açsa Ruya direk Necdet'e verilir yani başka birine giden bir anneye değil yasaların önünde babası olan kişiye çocuk verilir. Yasemin de Ahmet bu planları anlatırken gık çıkarmadı evet evet dedi hepsine nasıl yani ya? Hadi Yasemin eskiden biraz saftı falan ama şimdi 25 yaşında koca kadın tüm bunları nasıl düşünmez hadi o düşünmedi diyelim Ahmet hukukçu bu yasaları en iyi o bilir Yasemin'e nasıl halen Necdet'le konuşmasını hatta kendi konuşmayı teklif eder? Hem de Ruya'yı Nedet'in kızı sanırken...???? merhem 31-03-07, 14:27 Necdet 3 haftadir ayni kazagi giyiyor sacmalik yani.. özge_letyy 31-03-07, 14:34 Necdet 3 haftadir ayni kazagi giyiyor sacmalik yani.. mor olanı diyosun di mi? ona ben de dikkat ettim. ayrıca rüya da devamlı o yeşil elbiseyi giyiyor. cerenimo_ 31-03-07, 14:38 keriman kızıltan'ın rıza beye verdiği plağın kapağındaki resim renkliydi.. halbuki o zamanlar renkli basım teknikleri daha icat edilmemişti ve resimler siyah beyazdı.. ayrıca plağın üzerindeki resimde keriman yaklaşık 5-6 yıl önce rıza beyle kürk almaya gittikleri zamanki haliyleydi aynı saç modeli, aynı bandana, hatta aynı bluzlaydı.. ama plak keriman kızıltan'ın son çıkan plağıydı... yani aradan 5 yılı aşan bir zaman geçmişti.. narcissa 31-03-07, 14:40 Necdet'in baktığı fotoraflar parlıyordu yani bu günün tekniklerinde siyah beyaza çevrilmiş gibiydi. Ayrıca arkasında sarı renkle markası yazıyordu o zamanlar fotoraflar pütürlü ve parlak olmayan cinstendi ve markasızdı babaannemlerden falan bildiğim kadarıyla yanlış mıyım?? <*eylül*> 31-03-07, 14:56 Arkadaşlar yazdıklarımıza bakılırsa bu dizide çokk mantık hatası oluyor..Ne olacak bu dizinin hali..:):) Türk_Jön 31-03-07, 16:19 Mantık hatası sayılır mı bilmem ama dikkatimi çekti Necdet ile Rüya Gülhane Parkında dolaşırken arkalarında yeni yapılan banklar oturma çardakları falan gözüküyordu eylulfirat 31-03-07, 16:27 bu bir mantik hatasimidir yada buraya yazilmalimidir bilmiyorum ama yasemin hamile kaldi bir erkekle evlendi bu yuzden -necdet le- ama necdetin kendisi ile neden evlendigini hic dusunmedi yani insan merak eder yaa sonucta necdet te bir insan degilmi evliya degilki bu adam yani necdet ne dusunur ben boyle huzunlu huzunlu gezerim surat eger aglarim eee bu adam ne yapar bikmazmi konusmazmi gulmezmi yani bir dusun cok cok yakin arkadaslar bile bunu yapmazki ;) evet ben necdetciyim bildiniz esmerseker 05-04-07, 02:44 Geçen bölümde bir mantik hatasi vardi bilmem farkettinizmi, Ahmet telefon açiyor yasemine biletleri aldim sabah 7 de trenimiz kalkiyor diyor, bölümün sonunda rüya ağlayip uyanmadan önce bir ahmetin elinde tren biletleriyle yaseminle rüyayı beklemesini bir de necdetin aşağida merdivenlerin başinda volta atmasini gösterirken duvardaki saat 8.50 e hani tren 7 de kalkiyordu? :P esmerseker 05-04-07, 02:51 keriman kızıltan'ın rıza beye verdiği plağın kapağındaki resim renkliydi.. halbuki o zamanlar renkli basım teknikleri daha icat edilmemişti ve resimler siyah beyazdı.. ayrıca plağın üzerindeki resimde keriman yaklaşık 5-6 yıl önce rıza beyle kürk almaya gittikleri zamanki haliyleydi aynı saç modeli, aynı bandana, hatta aynı bluzlaydı.. ama plak keriman kızıltan'ın son çıkan plağıydı... yani aradan 5 yılı aşan bir zaman geçmişti.. sevgili cerenimo, yani 1968 de Türkiye de renkli baskı yokmuydu? Bu gerçekten çok ilginç, eminmisin yaw? eski hayat dergileri , yelpaze, ses dergileri, (mecmua hatta :)) kapaklari renkli hep? o zamanlardan daha önceki yıllardan kalma renkli basılmış etiketler biliyorum ben? belki renkli fotograf yoktur ama siyah beyaz fotograflari da toz pastelle renklendiriyorlardi. bir_adı_yok 06-04-07, 14:41 Geçen bölümde bir mantik hatasi vardi bilmem farkettinizmi, Ahmet telefon açiyor yasemine biletleri aldim sabah 7 de trenimiz kalkiyor diyor, bölümün sonunda rüya ağlayip uyanmadan önce bir ahmetin elinde tren biletleriyle yaseminle rüyayı beklemesini bir de necdetin aşağida merdivenlerin başinda volta atmasini gösterirken duvardaki saat 8.50 e hani tren 7 de kalkiyordu? :P tren 7'de kalkıyor demediki. 7'de haydar paşada olmamız lazım dedi. demekki yasemin baya geç kalmış.:img-hyste bonita 06-04-07, 15:02 Mantık hatası sayılır mı bilmem ama dikkatimi çekti Necdet ile Rüya Gülhane Parkında dolaşırken arkalarında yeni yapılan banklar oturma çardakları falan gözüküyordu arkadaşlar çok hoş hiçbir ayrıntıyı kaçırmıyosunuz ama arada tam kırk yıl gibi bi süre var dekorları yapmak çok zor sandalyeleri falan yeniden yapmak kolay değil evet set ekibi dizi için geçici arnavut kaldırımları yapıyolarmış ama çok fazla ince detaya inmek çok masraflı ve itina isteyen isler ne bilim bi resmi falan pürüzsüz yapamazlar gibi geliyo bana mantık değil belki de çekim hatası diyebilirz bunalra Rabish 06-04-07, 23:58 Ya bende evdeki cay sahnesinde birsey fark ettim .. Biliyorum fazla inceliyorum ama ellerindeki caylara baktiniz mi ? Simsiyah'ti .. oyle cay icilmez ki .. Kola'ydi galiba :) narcissa 07-04-07, 00:00 Ya bende evdeki cay sahnesinde birsey fark ettim .. Biliyorum fazla inceliyorum ama ellerindeki caylara baktiniz mi ? Simsiyah'ti .. oyle cay icilmez ki .. Kola'ydi galiba :) Hehe bence fazla beklemiş tabi set ortamı falan naapsınlar onlar da...:) muko88 07-04-07, 01:02 Ya bende evdeki cay sahnesinde birsey fark ettim .. Biliyorum fazla inceliyorum ama ellerindeki caylara baktiniz mi ? Simsiyah'ti .. oyle cay icilmez ki .. Kola'ydi galiba :) Ben de fark ettim, simsiyahtı. Acaba cola mı? fundapehlivan 07-04-07, 01:26 Ben de fark ettim, simsiyahtı. Acaba cola mı? Ayy nelere dikkat ediyorsunuz... Pess doğrusu... Hiç aklıma gelmemişti içeceklerine bakmak:img-hyste zeyneps 07-04-07, 01:30 Evdeki çay sahnesinde bişey daha benim dikkatimi çekti o bardaklar biraz fazla büyüktü o dönemde şimdi ki gibi o kadar büyük çay bardakları var mıydı?Yoksa ben yanlış mı gördüm narcissa 07-04-07, 10:48 Ya arkadaşlar o kola falan değildi ya:img-hyste Ne diye kola içsinle çay bardağında çok hoşsunuz yani:img-hyste Beklemiş çay işte bildiğiniz beklemiş çay naapsın adamlar set ortamı taze taze çayı bulamk kolay mı aa:img-hyste NiliWerda 07-04-07, 11:12 mantık hatasımıdır artık bilemeyecem ama yazayım dedim:)) necdet yasemine çiçek sürprizi yapmak istedi ve çiçekti kadından çiçek aldı ama çiçekçi kadında evi dolduracak kadar çiçek yoktu:img-hyste neyse:)) buarada evt cola gibiydi ama herhalde tamamen dem koydular bardağa:img-hyste mesela ben öle severim, bana direk dem koysunlar... NiliWerda 07-04-07, 11:16 Evdeki çay sahnesinde bişey daha benim dikkatimi çekti o bardaklar biraz fazla büyüktü o dönemde şimdi ki gibi o kadar büyük çay bardakları var mıydı?Yoksa ben yanlış mı gördüm evt o bardaklar daha bu zamanda çıktı diye biliyorum ozamanlar yoktu öle zannedersem çünkü anneanneme hediye almıştım o bardaktan ve görünce çok sevinmişti (kendisi çay hastasıdır) ve benim zamanımda yoktu böle demişti... kaynak: anneannem :img-hyste kırık_kanat431 07-04-07, 14:05 ben birşey farkettim dün sağlık ocağında yazı asılıydı:''bol bol meyve,sebze tüketiniz''ilginç olanı yazıyı bilgisayardan çıktı almışlar...resmen öyle görünüyordu. Seker_Esra 07-04-07, 16:03 Ya benim anlamadığım.O küçük çocuklar nasıl bi anda üniversite öğrencisi olabildi.Bu imkansız bişey.Liseye falan gidiyo olsalardı olabilirdi.O çocuklar en son 10 veya en fazla 11 yaşındalardı.5 yıl sonra 15 veya 16 olmaları gerekirdi. Cocuklar 10 veya 11 yasinda degillerdi, kucuk Isikin yasi 13tu. Bagli oldugu ajansta gormustum. 13+5= 18. 18 yasinda olduklarina gore, universiteye gidebilirler, ve ortada mantik hatasi diye birsey yok:) onur29 07-04-07, 16:23 O yazı benimde dikkatimi çekti. Bilgisayar çıktısı gibiydi. Keşkeelle yazılsaydı. nuro 07-04-07, 16:31 yanılıyo da olabilirim ama yazmak istedim.son yasemin'in sahnsinde yasemin otobüste önce pencere kenarında göründü.hatta elma filan verdiler istemedi.sonra da pat diye karşı tarafa geçti..ben buraya takıldım.. NiliWerda 07-04-07, 17:22 ben birşey farkettim dün sağlık ocağında yazı asılıydı:''bol bol meyve,sebze tüketiniz''ilginç olanı yazıyı bilgisayardan çıktı almışlar...resmen öyle görünüyordu. ama eskidende matbaalar vardı dimi? ordan çıkartmış olabilirler.. ama dün geceki tabii biraz pc yazıdı gibiydi ama neyse:)) yanılıyo da olabilirim ama yazmak istedim.son yasemin'in sahnsinde yasemin otobüste önce pencere kenarında göründü.hatta elma filan verdiler istemedi.sonra da pat diye karşı tarafa geçti..ben buraya takıldım.. ya ben hiç dikkat etmedim?:icon_whis youtubea eklenice izlerim o sahneyi meark ettim.. narcissa 07-04-07, 17:26 youtube a eklendi bu arada minibüsün tek kapısı var yani oradan inması normal değil mi:img-hyste kaprisimmm 08-04-07, 12:26 yanılıyo da olabilirim ama yazmak istedim.son yasemin'in sahnsinde yasemin otobüste önce pencere kenarında göründü.hatta elma filan verdiler istemedi.sonra da pat diye karşı tarafa geçti..ben buraya takıldım.. ama orda inecekti ondan yaanbece o kadar mükkemmeliki yanlış hiç bişey yok .... Ayshegul 08-04-07, 16:23 Ben bu bölüm çok fazla hata gördüm ama aklımda birkaç tanesi kaldı. 1.si Yasemin'in saçları postişti birden bire ne kadar da uzamış o dönemler böyle saç ekleme var mıydı? 2.si Işık çocukla ara sokakları gezdiğini söylemiyor şurda yolda karşılaştık diyor defne harun ve denize. ama defne orda sen git çocukla ara sokakları gez olacak iş mi diyor ama ışık orda çocukla yolda karşılaştıklarını peşine takıldığını gezmediklerini söylüyor defnenin 6.hissi çok kuvvetli herhalde.. narcissa 08-04-07, 16:28 Ben bu bölüm çok fazla hata gördüm ama aklımda birkaç tanesi kaldı. 1.si Yasemin'in saçları postişti birden bire ne kadar da uzamış o dönemler böyle saç ekleme var mıydı? 2.si Işık çocukla ara sokakları gezdiğini söylemiyor şurda yolda karşılaştık diyor defne harun ve denize. ama defne orda sen git çocukla ara sokakları gez olacak iş mi diyor ama ışık orda çocukla yolda karşılaştıklarını peşine takıldığını gezmediklerini söylüyor defnenin 6.hissi çok kuvvetli herhalde.. bildiğim kadarıyla peruk vardı o dönemde ve saç meseleleri baya önemliydi bu teknik gelişmiştir bence... çünkü türk fillerinde falan saçlar maşallah yani defne onu ışık fotoraflar çektikten sonra falan söyledi diye hatırlıyorum hatta harun da türkiyeyi daha iyi tanımak istiyorsan yanlış adamla geziyorsun falan demişti cool_secret 08-04-07, 16:47 yanlış görmüşte olabilirim, bilmiyorum ama.necdet ve rüya yasemin i gara bırakırken yaseminin elinde yeşil küçük bir bavul vardı ama otobüsten indiğinde aynı bavulu göremedim. meriremail 08-04-07, 18:08 yanlış görMEdiğiyime eminim.. GEÇEN BÖLÜMLERDE 4 YIL ÖNCEKİ IŞIKTA PEMBE BİR BLUZ VARDI... markasınıda biliyorum maymunlu bir marka diyeyim reklam olmasın... 4 yıl sonra aylanın kaldığı kıbrısçıktaki arkadaşının kızındada aynı bluz vardı...... hadi dedim 4 yıl önceki çekimlerde 2007 yılı modasını giydirmişler.bide tertemiz yeni alınmış belli.....e 4 yıl sonraki çekimlerde niye geene 2007 yılı modaı bluzun aynısını kullanıyorsunuz ki........ not:yasemine çok kızgınım çokkkkkkk......:img-pilot Uyuus 08-04-07, 19:49 yanlış görmüşte olabilirim, bilmiyorum ama.necdet ve rüya yasemin i gara bırakırken yaseminin elinde yeşil küçük bir bavul vardı ama otobüsten indiğinde aynı bavulu göremedim. evet bende fark ettim bavulu yaninda degildi ama sanirim onu diger arkadaslari ile ankaraya yolladi :img-wink: :)) narcissa 08-04-07, 19:51 evet bende fark ettim bavulu yaninda degildi ama sanirim onu diger arkadaslari ile ankaraya yolladi :img-wink: :)) evet haklısın onu hani o her işe bakan süper bir dayı var ya orda o taşıyordu arkadan:img-wink: sevimli.girl 09-04-07, 11:44 yasemin ve arkadaşları okulun önünde buluşçaklardı ama yasemin direk gara gitti justinecatblue 11-04-07, 14:43 belki yazılmıştır, çünkü bir-iki bölüm öncesinden aklıma takılan bir şeyi yazacağım: ahmet'in adadaki evde kaldığı zamanda, hani kız kardeşi onun yanına geldi ve "ben de bu gece burada kalacağım" dedi-sonra salondaki küçücük kanepede yattı-bu ev ailenin yazlık evi değil mi? yani her yaz oraya gidip belki 2-3 ay kalıyorlar-bu durumda kızın da kendi odasının, yatağının olması gerekmiyor muydu? niye kendi yatağı dururken kanepede iki büklüm uyudu? bir de, necdet ve yasemin ayrı odalarda uyuyorlar-çocuk da çok ufak değil-yani "annemle babam niçin ayrı odalarda uyuyor?" sorusu aklına gelmiyor mu? gerçi o mantıksız olmayabilir-çünkü henüz okula gitmiyor ve arkadaşı da yok-ayrıca başka anne-babaların beraber uyuduğunu öğrenebileceği bir olay da yaşamadı henüz-herhalde herkesin anne-babası ayrı uyur zannediyor daha-ben senaristlerin yerinde olsam, anneanne ve dedesinin aynı odada uyuduğuna rüya'nın tanık olmasını sağlar ve annesiyle babasına gidip "siz niye ayrı odalarda yatıyorsunuz?" dedirtirdim:img-wink: necdet deseniz dünya üzerinde eşi benzeri olmayan kusursuz bir erkek-dizide bize verilene göre, hem yasemin'e elini sürmüyor hem de onu aldatmıyor:):) Bademgözlü 12-04-07, 12:16 Necdetinde bunca sendir erkek olarak ne yasemine ne de bir baskasina yaklasmamasi. Tamam yasemine asik ama cinsellik diye birseyde var. Ahmet de ayni sekilde. Avrupada okumus Michell gibi bir kiz arkadasi olmus ilk bölümlerde kendini Michelle alamayan birisi. Ona ihtirazli ihtirazli bakan bir erkek Yaseminden sonra hic bir kadinla beraber olmamasi tuhaf. Yani iki erkekde bu kadar masum olamaz ki. Yaseminin Necdete bir kelime bile söylemeden cekip gitme fikri cok mantiksizdi. Ahmetinde bunu Yaseminden istemesi. Tamam Ahmet Necdeten nefret ediyor ama. Rüyayi hic düsünmedi. Cünkü Rüyayi Necdetin cocugu olarak biliyor. Bu ne benciliktir ki. Aski ugruna cocugu babasindan ayrilmasina göz yumacakti. Taman sonucta daha Rüyanin kendi kizi oldugunu bilmiyor ama her mantikli insan bunuda düsünmezmi. Ben bir cocugu babasindan nasil ayiririm gibi. Eski türk filimleri bile daha mantikliydi. Ayrica bu dizide son dönem cok mantik hatalari yapilmaya basladi. Ilk baslarda profesyonelce baslayan bu dizi gitikce amatörlesiyor. Ayrica dizide her dönem cabuk geciyor. Dizide suana kadar bir tek Ahmet Necdet ve Yasemin ücgeni konu edildi. Geri kalan kisiler ve uyan ciftler ne zaman birbirlerine acilacak diye düsünüyorum. Mesela artik Sevimle Mehmetin arasinda birseyler olmaya baslayabilir ve gec bile kalindi. Ayni sey Lale ile Teo icinde gecerli. Taman Defne ve Deniz daha yeni büyüdüler ama...Peki Ayla o hala yanliz. Kerimaninda hala Rizanin pesinde olmasida mantiksiz. Iste bütün bunlar bana mantik hatalari gibi geliyorlar. merwe_55 12-04-07, 13:36 ya Birde Aradan Ya Belki Bu Yazilmiştir Ama çok Saçma Aradn Dört Yil Geçior Deniz Defne Işik En Son 14 Bile Değildiler Nasil Oluyorda On Sekiz Birden Oluveriolar Sevdiş 12-04-07, 18:45 ya Birde Aradan Ya Belki Bu Yazilmiştir Ama çok Saçma Aradn Dört Yil Geçior Deniz Defne Işik En Son 14 Bile Değildiler Nasil Oluyorda On Sekiz Birden Oluveriolar Evet o benimde kafama takılmıştı.Deniz defne ve ışık en son en fazla 10 yaşındalardı aradan 4 yıl geçti 18 oldular nasıl oluyorsa?? narcissa 12-04-07, 20:11 Evet o benimde kafama takılmıştı.Deniz defne ve ışık en son en fazla 10 yaşındalardı aradan 4 yıl geçti 18 oldular nasıl oluyorsa?? Arkadaşlar açıklayayım size bakın onlar 10 yaşında falan değillerdi. Sizce 10 yaşındaki çocuk öyle mi olur lütfen ya... Deniz 1959 yazında ne demişti hatırlayan bu sene bir fransız okuluna başlıyorum galatasaray lisesi... Ne demek bu Deniz 1959'da 11 yaşında demek çünkü o dönemlerde 5. sınıftan sonra 11-12 yaş civarı yanılmıyorsam liseye başlanıyordu. Bu da şu demek oluyor bizim olaylar 1961 oluyordu. Deniz ve diğerleri yaşıt olduğuna göre onlar 1961'de 13-14 yaşındalardı. Ayrıca 4 yıl değil 5 yıl geçti. Şuan 66 dayız dikkat ederseniz yani bizim çocuklar şuan 18-19 yaşlarındalar. Bu bakımdan görünüşleri gayet normal. Yaşları da gayet uygun. Umarım tatmin olmuşsunuzdur:img-wink: sevimli.girl 13-04-07, 14:54 bizim çocuklar 18 yaşında tamam ama harunun bıyıkları çok gür 18 yaşında bir erkek için fazla gür değilmi 25 yaşında göstermiş narcissa 13-04-07, 18:03 bizim çocuklar 18 yaşında tamam ama harunun bıyıkları çok gür 18 yaşında bir erkek için fazla gür değilmi 25 yaşında göstermiş Yok bence normal o dönemde erkeklerin zaten büyük bir kısmı bıyıklıydı... yani bence normal ama tabi bakış açısı bana göre de bıyıksız daha iyi olurdu... gollory 13-04-07, 22:07 tam emin değilim ama lale ile necdetin ortağı o kızla iş görüşmesi yaparken, lale abim istanbul da dedi sanırım necdet ankara ya gitmedi mi yasemin e süpriz yapmak için??? Rabish 13-04-07, 22:43 Yasemin sarkiyi cok yanlis cevirdi. Sozlerle alakasi yoktu soylediklerinin "Ne me quittes pas" = Beni terk etme hariç gozdeyamur 13-04-07, 23:04 dizinin en büyük hatası ahmetin ölmemesi ölsün bence o :D avrilcansu 13-04-07, 23:15 Yasemin sarkiyi cok yanlis cevirdi. Sozlerle alakasi yoktu soylediklerinin "Ne me quittes pas" = Beni terk etme hariç Evet katılıyorum canım:img-yes: hepsi yanlıştı ve hiçbiri en azından gelmesi gereken yere uymuyordu Ayrıca ub bölümde seslendirmeler berbattı. Lale" Abim İstanbul'da" dediğinde Güzide Yıldız'a, aslında Necdet Ankara'daydı ve zaten pastane İstanbul'da :):icon_whis Ahmet bu bölümde hasta rollerini hiç yapamadı; hep yutkundu ve gözlerini bir türlü kapatamadı avrilcansu 13-04-07, 23:16 Ha birde Ahmet gözlerini açtıktan sonraki sahnede, hemen oturmuş rahat rahat konuşuyordu :) Ya bir dur, ne ara konuşacak, çay içecek gücü buldu:) Daha yatıp bitkin olması gerekmiyor mu? :) Billush 13-04-07, 23:44 Ha birde Ahmet gözlerini açtıktan sonraki sahnede, hemen oturmuş rahat rahat konuşuyordu :) Ya bir dur, ne ara konuşacak, çay içecek gücü buldu:) Daha yatıp bitkin olması gerekmiyor mu? :) Cansu amacın ne senin?Adam iyileşmiş işte bırak ne kurcalıyorsun altını üstünü:)Annesinin sihirli elleri iyi geldi Ahmetimize:) buseemm 14-04-07, 01:30 Lale" Abim İstanbul'da" dediğinde Güzide Yıldız'a, aslında Necdet Ankara'daydı ve zaten pastane İstanbul'da :):icon_whis Lale orada zaten "abim İstanbul dışında" demiyor muydu? Yani yanlış mı anladım ben? muko88 14-04-07, 01:34 Lale kelimeyi yutar gibi oldu, o yüzden yanlış anlaşıldı... Abim İstanbul dışında, dedi:img-yes: fiyonk 14-04-07, 09:16 Mantık hatası sayılmaz ama kampa giderlerken kızların giydiği ayakkabılar topukluydu.Kampa kaç kişi toğuklu ayakkabıyla gider :img-wink: . tarih 15-04-07, 13:24 Dün son sahnelerde Rıza yatmaya gittikten sonra Necdet plaklara bakıyordu ya Yasemin'e senin doğumgününe getirdiğim plak dedi. Yasemin de aa evet o zamandan ber burada kalmış dedi. Ben de yuh dedim aradan 5 yıl geçmiş beş yıldır orada mı o plak. Hem doğumgünü olduğu zaman Ada evindeydiler. Sonra oradan taşındılar yani çok büyük bir mantık hatası olmuş. Sizin de dikkatinizi çekti mi? ben mi yanılıyorum?? Bu arada AvrilCansu arkadaşımın dediği gibi Ahmet bu bölümde hasta rolü yapamadı. Gözlerini açyıktan sonra birden o kadar iyi olması garip geldi. sevimli.girl 15-04-07, 14:02 ben adam koleradan ölcek diye beklerken adam 2 saat içinde benden iii oldu. çok saçmaydı. bide yasemin plağı bulduğunda çocuktuk o zamanlar dedi ya o zaman çok bocaladım ama sonra düşündüm ki aradan 7 sene gibi bir zaman geçti. narcissa 15-04-07, 14:37 arkadaşlar baya mantık hatası gözlemlemişsiniz hepsini ben d eyakaladım hele de Lale'nin abim istanbul'da deyişine yuh dedim artık... Hadi gittiğindne haberi yok ondan öyle diyor desek neyse ama abim şuan istanbulda dedi sanki normalde kıbrıscıkta oluyor:img-hyste Necdet'in o borda kazağı çıkarmasına çok sevindim artık ya! kaç bölümdür giyiyordu bu yasmiş hiç çamaşır yıkamıyor tembel kanımca:icon_whis first lady 15-04-07, 15:10 arkadaşlar baya mantık hatası gözlemlemişsiniz hepsini ben d eyakaladım hele de Lale'nin abim istanbul'da deyişine yuh dedim artık... Hadi gittiğindne haberi yok ondan öyle diyor desek neyse ama abim şuan istanbulda dedi sanki normalde kıbrıscıkta oluyor:img-hyste Necdet'in o borda kazağı çıkarmasına çok sevindim artık ya! kaç bölümdür giyiyordu bu yasmiş hiç çamaşır yıkamıyor tembel kanımca:icon_whis lale orda ''abim istanbul dışında'' dedi ve bundan eminim.siz yanlış duymuşsunuz sanırım:img-yes: onur29 15-04-07, 15:31 Arkadaşlar ne ok hata yakalamışsınız ya. Fakat Şunu söyliycem. Orda Lale abim istanbul dışında dedi. Yani ben öyle anladım. Bi hata falan yok. Fakat benim anlamadığım bişey var. Ahmet nasıl olduda bir anda turp gibi oldu. Çok saçmaydı bence. Bide Daha önce birisi ayzmış. Harunun bıyıkları çok gürdiye. bende katılıorum. 18 19 Yaşında bi erkeğin o kadar gür bıyığı olmaz. Keşke bıyıksız olsaymış. Daha inandırıcı olurmuş. onur29 15-04-07, 15:36 Arkadaşlar bu bi mantık hatası değil ama kafama takıldı. Sevim ve Mehmet neden birbirlerine açılmamışlar acaba. Aaradan 5 yıl geçti. Ben bu geçen yılar içinde açılmışlar diye düşünüyodum. Bide şu var. Eminenin neden hiç bi sevgilisi falan yok. Yada neden evlenmiyo. Bence onunda bi sevgilisi falan ols çok hoş olur. Kızın yaşı ilerliyo. Ömür boyu onların yanında mı kalıcak? şeboist 15-04-07, 15:55 güldürdün beni onur.:img-hyste aslında sana değil de senaryoya gülüyorum.:icon_whis roller orantısız olursa olacağı budur.:img-yes: sürekli yaseminin dolambaçlı aşk hayatıyla ilgilendikleri için diğerlerine zaman kalmıyor.:icon_whis dilara-1905 15-04-07, 16:01 ya ışık deniz defne ve harun şimdiki halleri hadi denis ışık ve defne yine 18 gibi duruo biras küçük gösterioda harun hiç gitmemiş yaa onların yanında büyük duruoo özelliklede bıyıkları çok gürrr sweety_esk 15-04-07, 16:08 TheO cok süper Türkce konusuo benden bile ii yani... Dizinin basinda türkce konusamiodu simdi ayni necdet gibi konusuo?! onur29 15-04-07, 16:11 Ama öyle gerçekten. Haklısın şeboist. Dizide sadece Yasemi-Ahmet-nejdet üçgeni ilerliyo. Diğer karakterlede nerdeyse hiç gelişme yok. Ne bileyim. Teo mesela Laleye açılsa, Emineye bi sevgili bulunsa. Emine geri planda kalıyo. Ben çok seviyorum emineyi. Gülden güney çok iyi bi oyuncu zaten. şeboist 15-04-07, 16:14 farkındayım çok sevdiğinin. :) bende sivimle meemedi seviyorum ama tık yok.:icon_whis umarım çalışmalarım işe yarar da diğer karakterlerle ilgilenirler.:icon_whis emine şu atölyedeki adamla birlikte olsun.hehe :img-hyste onur29 15-04-07, 16:17 Sevimi bende çok severim. dört dörtlük bi kadın. Ama ddiğin gibi tık yok. Emine fabrikadaki adamla olabilir. yani ne biliyim. Komik olur en azından yaa. Devamlı ayseminle ahmetin çalkantılı aşkı konu ediliyo. Teo ileLalede öyle onlarda da tık yok. şeboist 15-04-07, 16:22 evet asıl tık olması gerekenlerde tık yok ama yaseminde tık var.hem de bayağı bi var.ne güzel cümle kurdum öyle ben.:img-hyste artık biz de tık istiyoruz değil mi? :) onur29 15-04-07, 16:24 Ewet ya yaseminden başka kimsede tık yok. LALE ve TEO da SEVİM ve MEHMET te EMİNE ve FABRİKADA Kİ ADAM da TIK İSTİYORUZ. :D:D:D:D:D first lady 15-04-07, 17:28 harunun bıyıkları benim hiç gözüme batmamıştı.çünkü babamın lise resimlerine baktığım zaman çok şaşırırdım hep.çünkü koca koca adamlar gibi görünüyolar.17-18 yaşında çocuklar.yani o dönemde bu normal olabilir.çünkü onlar daha çabuk gelişiyolarmış.düşünsenize 20 yaşında bi erkek olgun sayılıyomuş.işi,ailesi olması bekleniyomuş.oysa şimdi daha çocuk sayılıyo o yaşta bi erkek.yani o dönem için bence harun gayet normallll.ha bide mesela deniz gezmiş de 20li yaşlarının başında ama o da öyle bıyıklı.yani dönem için normal bence:) narcissa 15-04-07, 17:30 harunun bıyıkları benim hiç gözüme batmamıştı.çünkü babamın lise resimlerine baktığım zaman çok şaşırırdım hep.çünkü koca koca adamlar gibi görünüyolar.17-18 yaşında çocuklar.yani o dönemde bu normal olabilir.çünkü onlar daha çabuk gelişiyolarmış.düşünsenize 20 yaşında bi erkek olgun sayılıyomuş.işi,ailesi olması bekleniyomuş.oysa şimdi daha çocuk sayılıyo o yaşta bi erkek.yani o dönem için bence harun gayet normallll.ha bide mesela deniz gezmiş de 20li yaşlarının başında ama o da öyle bıyıklı.yani dönem için normal bence:) Evet ben de bunu anlatmak istiyordum benim babamın lise fotorafları falan da öyle şuana göre değerlendirmeyin... Çemberimde Gül Oya'dan falan da hatırlayın genelde böyleydiler. spdr 15-04-07, 20:55 ya zaten bıyık bi çıkınca gürül gürül gelirr... yaşa göre artan bişi değilki... sadece yeni çıktığı zaman değişik olur biraz... ben bıyıklarını çok seviyorum.. hiiiç laf etmeyin:hıh bu arada yaşar da harun da bıyıklı yaa... ışık için aklıma şu dizeler geliyorrrr: her gün peşime bıyıklı takılıyoo:img-hyste anladınız siz onu kanımcaa:good: Ferny&Lety 17-04-07, 09:50 yav en büyük mantık hatası aylayla ahmetin evlenecek olması.... ve zaten hali hazırda duran nejdet yaso evliliiği.. bundan büyü kmantı khatası mı olur?:hıh andromeasiren 17-04-07, 15:43 resim sergisinin hiç gösterilmeyip,birden istanbula gelmeleri mantık hatasıydı.. dekorlarla o dönemin sanatsal faaliyetlerini anltabilirlerdi..:img-yes: adrheanas 17-04-07, 23:49 ya mantık hatası mı bilmiyorum ama.. hatta belki belirtilmiştir bir başkası tarafından şimdiden özür dileyeyim:( ama bir bölümde tren yolculuğu vardı, sahnelerde sürekli tren camlarının üzerinde asılı olan "cep telefonu yasak" işaretleri görünüp duruyordu.. tarihen mantıksız da:) narcissa 18-04-07, 10:16 ya mantık hatası mı bilmiyorum ama.. hatta belki belirtilmiştir bir başkası tarafından şimdiden özür dileyeyim:( ama bir bölümde tren yolculuğu vardı, sahnelerde sürekli tren camlarının üzerinde asılı olan "cep telefonu yasak" işaretleri görünüp duruyordu.. tarihen mantıksız da:) vay canına hiç dikkat etmemişim ya:img-huh: :img-ok: :blink: eğer öyleyse feci bir mantık hatası olur Messa 18-04-07, 10:40 Bu mantık hatası sayılır mı bilmiyorum ama Eminenin üzerinde hala 5 yıl önceki elbisesi var... narcissa 18-04-07, 13:27 Arkadaşlar belki fazla manyadım ama dizide Marilyn Monroe hakkında bir mantık hatası dikkatmi çekti. Kaçınız hatırlar bilemiyorum ama dizinin ilk bölümlerinde hani Lale pastanede bir dergi okuyordu ve şu sözleri sarf ediyordu; "Marilyn Monroe yeniden evlenmiş!" Sonra Necdet onunla dalga geçiyor bunun da işi gücü cemiyet hayatı falan diyordu. Şimdi bilgisi olan arkadaşlar hatırlarlar Marilyn Monroe hayatı boyunca pek çok evlilik yapmıştı. Bizim dizi o zamanlar 1959 yılındaydı. Marilyn Monroe ise o tarihe gelinmeden evvel en son 1956 yılında evlenmişti. Arthur Miller'la... Hatta 1960 yılında da boşanmıştı. Eh ya Lale'nin elindeki dergi 3 yıl önce basılmış bir dergi ya da bunda bir mantık hatası var değil mi amaa!?:img-pilot spdr 18-04-07, 14:56 merve....kuzumm... iyi misin sen.... durup durup mantık hatası yazıyosun burayaa:img-pilot tamam haklısın da.... bu hastalık sana yaramadı kanımcaaa:icon_whis narcissa 18-04-07, 15:03 Ayşe'cim sabahtan beri ağlıyorum zaten bu ev hayatı bana yaramadı kanımca:icon_sorr Ama bebişim dizide de mantık hatalaır çok napayım:img-pilot sahra arzum 20-04-07, 13:36 bence ahmet ve yaseminin ayrılması nejdetin yasemini öpmesi başlı başına bi mantık hatasıdır :icon_whis sevimli.girl 20-04-07, 15:01 arkadaşlar yorum içerikli mesajlarımızı buraya yazmayalım. olur mu? NiliWerda 20-04-07, 20:43 dakka bir hata bir:img-hyste arkadaşlar o zamanlar hormonlu çilek varmıydı?? sehbanın üstünde tabakta hormonlu çilekler vardı sankki ama neyse.... yanlışta görmüş olabilir...:img-pilot shake_it 20-04-07, 23:37 berk hakman, yani denizle babası neredeyse aynı yaşta.. :img-hyste daha önce yazan var mı bilmiyorum ama bugün dikkatimi çekti çok garip.. zaten kırık kanatları izlediyseniz orda yaşıt iki kişiyi canlandırıyolardı.. biri hristo biri muhtarın oğlu kazım.. :img-hyste iReMJeLiBoN 21-04-07, 08:29 simdi deniz gazeteden cıktı, ağlamak için merdivenlere gitti arkalarında Rızaların evi vardı galiba.. bu kadar yakın mı gazete..=) Yoksa deniz uçarak eve mi ışınlandı? iReMJeLiBoN 21-04-07, 08:29 bide, Necdet ve Yasemin Rızalarda kaldklarında aynı yatakta yatmadılar.. bu kimsenin dikkatini cekmedi mi? spdr 21-04-07, 08:44 yasemin uyuyakalmışım gibi bişi dedi ya ayyy... kanepede uyudu kızz:img-yes: onur29 21-04-07, 09:18 Arkadaşlar yazdınız mı bilmiyorum. Dünkü bölümde. Gece emine yaseminlere geldi. Yatağı hazırlarken yasenminle konuşmaları ardı. O sahnede Yaseminlerin evi gündüz çekilmiş bir görüntüyle gösterildi. Hatta ben sabah oıldu zannettim. Ama bi sonraki sahnede Kasabada gece ve Ahmet ve Ayla yürüyorladı. geçen haftada böyle bişi olmuştu. Bu evin gece çekilmiş bi görüntüsü yok mu yaa. naz&naz 21-04-07, 11:36 Arkadaşlar yazdınız mı bilmiyorum. Dünkü bölümde. Gece emine yaseminlere geldi. Yatağı hazırlarken yasenminle konuşmaları ardı. O sahnede Yaseminlerin evi gündüz çekilmiş bir görüntüyle gösterildi. Hatta ben sabah oıldu zannettim. Ama bi sonraki sahnede Kasabada gece ve Ahmet ve Ayla yürüyorladı. geçen haftada böyle bişi olmuştu. Bu evin gece çekilmiş bi görüntüsü yok mu yaa. evet bende farkettim bende sabah oldu sandım ve şaşırdım çünkü gece ayla ahmete evlenme teklif etcekti falan o sahne gösterilmemişti ama bi baktım geceymiş ahmet ve ayla yürüyoo daha dikkatli olmaları lasım olmasski ama çok belli oluyodu herkes farketmiştir yani narcissa 21-04-07, 12:59 Ya en çok kafama takılan nokta Rıza nerede yattı ya?:img-hyste Necdet direk Nezahat ve Rıza'nın odasına attı kendini Rıza Amcam neredeydi o vakit? Tavuskuşu 21-04-07, 17:43 Yanılıyor olabilirim ama necdetin üstünde yattığı o yatak örtüsü Ahmetle Yaseminin ada evinde birlikte oldukları zaman üstlerine örttükleri örtü değil miydi?Örtüyü beğenmiştim oradan aklımda kalmış. Ama eğer o örtüyse çok saçma.Yani taaa Ahmetlerin ada evinden yaseminlerin evine gelecek de nezahat bunu yatağa sericek.Yeni yeni örtüler bulmak zor tabi ama en azından daha az dikkat çeken bir sahneden bir şeyler koysalardı. Bana biraz mantık hatası gibi geldi. justinecatblue 21-04-07, 21:10 atlanmış çok önemli bir şey daha var bence; "mantık hatası" olabilecek kadar önemli bir kaçırılmış nokta; ahmet'in arabasının olmaması-necdet'in var, yasemin'in bile kendi arabası var ama hem maddi durumları iyi hem de koskoca kaymakam olmuş adamın arabası yok-hâlâ otobüslerde minibüslerde...ahmet karakterine arabasızlık yakışmıyor bence- spdr 21-04-07, 21:23 atlanmış çok önemli bir şey daha var bence; "mantık hatası" olabilecek kadar önemli bir kaçırılmış nokta; ahmet'in arabasının olmaması-necdet'in var, yasemin'in bile kendi arabası var ama hem maddi durumları iyi hem de koskoca kaymakam olmuş adamın arabası yok-hâlâ otobüslerde minibüslerde...ahmet karakterine arabasızlık yakışmıyor bence- ahmetin araba sahibi olmaması ihtiyacı olmamasından olabilürrr.. eğer istanbula gelir de ööle kalırsa mantık hatası olur ciddenn:img-yes: ama her bişi olduunda necdetin arabaya doluşmları çok komik... ve bence mantık hatası olabilir bu durum.. bkz:memedin kaçırılışındaan sonra onu arama sahneleriii:img-yes: n nehirrrr 22-04-07, 03:56 Ayy arkadaslar inanmassiniz birsey diyecegim. Buraya daha once yazmistim ya bir tane saksida aycicegi olan meshur bir tablomuz var hani dizide evden eve dolasan:) Gecen gun ayni tabloyu evet ayni tablo! bizim universitenin resim odasinda asiliydi:):):) Ben yurtdisinda oturuyorum ve tesadufun boylesi:) Ne deyim! Bu arada bu bolum goremedik o tabloyu ama:) Su yatak ortusu mevzusuna gelince; arkadaslar ayni yatak ortusu birden fazla evde olamaz mi? Belkide Nezahat Hanim bir arkadasi Selma'ya birde kendisine almistir ayni yatak ortusunu:) mary_FB 22-04-07, 08:39 ahmetin kibrisciktaki arkadasinin cocuklari yillar gecti buyuduler ama defne isiklar kadar degil yani onlarda hemen hemen o yaslarda idiler ama cok fazla buyumediler mantik hatasi gibi onur29 22-04-07, 08:47 EVET HAKLISIN. O çocuklarda ilk başta ışıklarla aynı yaşlardaydı. Aradan kaç sene geçti onlar aynı NiliWerda 22-04-07, 08:52 Ya en çok kafama takılan nokta Rıza nerede yattı ya?:img-hyste Necdet direk Nezahat ve Rıza'nın odasına attı kendini Rıza Amcam neredeydi o vakit? ben geldiydim o anda (dizide kamerada çıkmadım) dedimki rıza amca gel bizde kal, oda tamam dedi, ben aldım rıza amcayı eve getirdim bizde kaldı yanii:img-hyste :img-hyste :img-hyste ya pek emin değilim ama evt o oda rıza amcanın odasıydı ama belkide yaseminle necdet için ayrı oda yapmışlardır?? ama o oda evt evt kesinlikle rıza amcanındı:icon_whis |