Tüm Versiyonu Göster : Arka Sokaklar - Basında Çıkan Haberler !!!

paçiii_melos
19-01-07, 16:36
Arkadaşlar Dizimizle ilgili basında çıkan haberleri artık buradan paylaşabiliriz.

adilcan
19-01-07, 18:31
http://img402.imageshack.us/img402/1874/qefggsy5.png (http://imageshack.us)

adilcan
19-01-07, 18:33
http://img402.imageshack.us/img402/4619/afgzx5.png (http://imageshack.us)

başarımızın ilk göstergelerinden birisi bu haber

adilcan
19-01-07, 18:39
http://img104.imageshack.us/img104/5207/polisgamzeia7.png (http://imageshack.us)

adilcan
19-01-07, 18:40
sanırım istediğin haber

Türkiye gerçeği Arka Sokaklar’da
Büşra BOZOK

"Arka Sokaklar"ın beş kişilik polis ekibi, silaha ilk kez bu dizi setinde dokunduklarını itiraf etti.Kanal D'nin ilgiyle izlenen dizisi "Arka Sokaklar"da her bölümde maceradan maceraya koşan oyuncular içlerini Kelebek'e döktü.

Kanal D’de yayınlanan Arka Sokaklar’ın Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş’tan oluşan beş kişilik polis ekibi, dizinin başarısını gerçek olaylardan hareket etmesine bağlıyor. Şevket Çoruh, "Töre cinayetleri, organ mafyası, uyuşturucu ve insan ticareti gibi Türk toplumunun kanayan yaralarına seyircinin tanık olmasını istiyoruz" diyor.

Töre cinayeti, organ mafyası ve uyuşturucu gibi toplumsal konulara değiniyorsunuz. Size ne gibi tepkiler geliyor?

- Zafer Ergin: Bunlara kötü bir tepki gelmesi imkansız. Biz dizi olarak senaristlerimizin yazdığı gibi ülkemizdeki birtakım sosyal konulara ve yaralara parmak basıyoruz.

- Özgür Ozan: Biz genelde üçüncü sayfa haberlerini yapmaya çalışıyoruz. Senaristlerimiz güncel olayları takip ediyorlar.

- Şevket Çoruh: Türkiye, suç işlenme oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri. Biz üçüncü sayfa haberlerinin yanı sıra; töre cinayetleri, organ mafyası, uyuşturucu, insan ticareti gibi toplumsal kampanyalar isteyen olayları da dizide göstermeye çalışıyoruz. Bu kanayan yaralara seyircinin de tanık olmasını istiyoruz. Suç işlenme oranının bu kadar yüksek olduğu ülkede polisiye bir dizi olmaması zaten düşünülemez. Çok yerinde bir kararla başlayan bir dizi oldu...

- Gamze Özçelik: Biz topluma yararlı, doğru bir iş yapıyoruz. Suçluya da insan gibi davranıyoruz.

- Uğur Pektaş: Herkes çok güzel konuştu. Bana konuşacak birşey kalmadı...

Çekimler sırasında emniyet birimlerinin teknolojisinden faydalanıyor musunuz? Nasıl yardım alıyorsunuz?

- G.Özçelik: Silahlarını kullanıyoruz. Danışmanımız var. Dizide sadece Türk polisinin yaşantılarını değil suçluları da gösteriyoruz. Neden suç işliyorlar? Töre cinayetinde bir çocuk ablasını öldürmek zorunda kaldı... Onu da anlatıyoruz.

- Z.Ergin: Oynadığımız rolle ilgili birtakım araştırmalar yapıyoruz. Diziye başlarken de yaptık araştırma. Olaylarla ilgili de bazı incelemeler yapıyoruz. Dizinin başarısı, uzun soluklu bir dizi olacağını gösteriyor. Emniyette çalışan arkadaşlarımız da bizi kendilerinden biri olarak görmeye başladılar. Bize çok yakınlık gösteriyorlar.

Polisiye bir dizi çekmenin zorlukları nelerdir?

- Z.Ergin: İlk günler alışamamıştık tabii silah kullanmaya. Zaman zaman kaza da yaşadık. Düşen, belini inciten, ayağını burkan ve burnu yamulan arkadaşlarımız oldu. Toplu hücumda Şevket’i vurdum.

- Ş.Çoruh: Bizim yaptığımız iş drama, bir televizyon dizisi. Ama özellikle son günlerde polise yapılan saldırılar bu işin ne kadar hayati tehlike taşıdığını ve gerçekten idalist bir meslek olduğunu gösteriyor.

Yıldırım ekip çok sıcak ve aileden... Gerçek hayatta emniyet güçlerinde böyle bir ekip var mı?

- Z.Ergin: Bu bir kurgu dizisi. Çok büyük yararı var. Aslında narkotiğin kendi bünyesinde böyle ekipler var. Ama bizi o kadar beğendiler ki, bütün görevleri bize yüklediler ve bizi özel bir ekip olarak kurdular. Şimdilik böyle çalışıyoruz. Yakın bir yerlere tayinimiz çıkmazsa devam edeceğiz.

- Ş.Çoruh: Gerçekte James Bond olmadığı gibi... Biz de o kadar gerçeğiz. Ama böyle bir ekip her zaman kurulabilir.

En iyi reyting alan polisiye dizide yer almak neler hissetiyor?

- U.Pektaş: Başından beri biz bu işe inandık. İnandığımız için de dizi bu şekilde başarılı oldu ve insanlar tarafından sevildi. Hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Çok değerli bir meslek. Ben bu diziye başlamadan önce operasyonlara katıldım.

- Z.Ergin: Hepimizin hoşuna giden bir duygu bu. Kötü örnek olmayan bir polisiye dizisi. Olması gerekeni gösteriyoruz. Yüksek reyting alması bizi gururlandırıyor.

- G.Özçelik: Çok klasik polisiye bir dizi değil. Daha fazla özel yaşantıyı anlatan bir konu. Drama da var ama çok gerçek bir dizi.

- Ö.Ozan: Bu diziden sonra polis olmak isteyen çok insan var.

Bu roller oyunculuk anlamında size neler katıyor?

- U.Pektaş: Tiyatrocularla çalışmak bana çok şey katıyor. Sürekli gözlem yapıyorum. Neler yaptıklarını gözlemliyorum. Rolden çok, çalıştığım insanlar bana çok şey katıyor.

- G.Özçelik: Yaptığım her yeni iş, oyunculuk adına bana çok şeyler katıyor. Yeni insanlarla tanışıyorum.

Rolleriniz adına farklı çalışmalarınız oluyor mu?

- Ö.Ozan: Silah tutmayı öğrendik. Polislerin birbirlerine hitap şeklini öğrendik. Her yeni bölümde bir şeyler öğreniliyor. Hiçbirimiz bu zamana kadar silah tutmamışız.

Light Selami rolünden sonra bu rolünüzü seyirciye çok çabuk sevdirdiniz...

- Ö.Ozan: Korkularım vardı, çünkü başarılı bir işte oynadım. Selami oradan kalan mirasım. Ama artık yeni dizimle anılıyorum.

Dışardan tepkiler nasıl?

- G.Özçelik: Geçen gün bir yere gittik oturmaya, kapıdan girerken onlar emniyetten dediler. Türk halkında bu vardır çünkü çok çabuk sizi benimsiyorlar. Gelen tepkilerden çok memnunum.

Çok prova yapmıyoruz

Orhan Bey, çekimler nasıl gidiyor?

- Senaryolar ve yapımcımız çok iyi. Oyuncularımız süper. Bana yapacak fazla bir şey kalmıyor. Bu heyecanlı duruma biraz daha heyecan kattık, çünkü sevdiğim bir proje oldu. Çok zevkli gidiyor. Oyuncularla çok iyi bir uyum içinde çalışıyoruz.

Zorlandığınız anlar oluyor mu?

- 5 bölüm oyuncuları yönetme konusunda zorlandık... Hepsinin artık kişilikleri ve karakterleri belli. Sadece salıyorum meydana ve çekiyorum.

Nelere dikkat ediyorsunuz?

- Bu diziye girerken daha hareketli şekilde çekmeyi düşündüm. Sanki bir polis kamerası takip ediyormuş gibi, bazen iki veya üç kamera da çalışabiliyoruz. Daha doğal hareketleri yakalamak için. Böylece oyuncuların iyi oyunlarını da yakalayabiliyoruz. Pek fazla prova yapmıyorum.

Oyuncuların performansları nasıl?

- Benim için artık hepsi bir bütün oldular. Hepsini tek tek seviyorum. Gerçekten muhteşem oyunlar çıkarıyorlar. O da ekranlara yansıyor.

adilcan
19-01-07, 18:48
bu izleyicelerin yorumları sanırım basına girer...

fandaşlarım dikkat edin yaw.. gamze ablanın ne kadar çok seveni var.. bizim kadar olamasada bir sürü seveni var.. yorumların nerdeyse hepsi gamze ablamla ilgili.. onu öven yorumlar

http://img370.imageshack.us/img370/4268/yyio2.png (http://imageshack.us)

http://img442.imageshack.us/img442/9770/yyyyyiv9.png (http://imageshack.us)

http://img370.imageshack.us/img370/6551/yyyyyyybf4.png (http://imageshack.us)

http://img370.imageshack.us/img370/9991/yyyyyyyyyhp6.png (http://imageshack.us)

http://img370.imageshack.us/img370/4612/yyyyyyyydb3.png (http://imageshack.us)

adilcan
19-01-07, 18:49
gamze ablam dizi ile ilgili konuşuyor

Gamze' yle

Gamze Özçelik... Herkes onun özel hayatını konuşuyor. Ancak o her gün hiç istemediği dramatik bir hikayenin kahramanı olarak gündeme gelmek yerine işiyle anılmak istiyor. Şu anda Kanal D'nin yeni polisiye dizisi da oynuyor ve bir polisi canlandırıyor. Biz de dizi setine "baskın düzenledik" ve onu görev başında yakaladık

Gamze Özçelik... Herkes onun özel hayatını konuşuyor. Ancak o her gün hiç istemediği dramatik bir hikayenin kahramanı olarak gündeme gelmek yerine işiyle anılmak istiyor. Şu anda Kanal D'nin yeni polisiye dizisi da oynuyor ve bir polisi canlandırıyor. Biz de dizi setine "baskın düzenledik" ve onu görev başında yakaladık..!

Hep merak etmişimdir dizi ve film setlerini... Bugüne kadar hiç görme firsatım olmamıştı. Ta ki Gamze Özçelik röportajının yeri belli olana kadar...

Yoğun bir telefon trafiğinin ardından uzlaşma sağlandı. Kanal D'de yayınlanmaya başlayan "Arka Sokaklar" dizisinin setinde karar kılındı ve Gamze Özçelik'le "Arka Sokaklar" daki maceramız başladı:

21.00:Yer eski Galata Köprüsü... Fotoğrafçı arkadaşım Gamze'yle birlikte doğru yolda mıyız tartışması yaşarken, çekim araçlarını gördük. Karanlık, ıssız ve trafiğe kapalı bir yola girdik. Gamze'nin ilk sözleri "Bu karanlıkta nasıl çekim yapacağım. Yer aramam lazım" oldu. O yer ararken ben de Gamze Özçelik'i aramaya başladım. Açık yeşil elbisesi ve sarı saçlarıyla kalabalıkta hemen fark ediliyordu. Yanına gittim.

21.15:Nedenini bilmiyorum ama soğuk bir kadınla karşılaşmayı bekliyordum. Beklediğimden daha cana yakın ancak mesafeliydi. Gerçekten kusursuz bir güzelliğe sahip... "Hemen konuşalım istersen. Birazdan çekim için hazırlanmam gerek" dedi ve yer aramaya başladık Konuştuğumuz yerde akşamcılar vardı. Bu durumda en güvenli mekanı tercih etmek zorunda kaldık: Gamze'nin otomobili...

21.45:Arka koltukta başlayan sohbette ilk önce diziden, sonra da hayatından konuştuk. Hep aynı sorulardan çok yorulduğunu anlattı, Konuşmanın ortasında otomobilin kapısı açıldı. Apar topar makyajının ve saçının yapılacağı yere gittik.

22.05:İlk iş saçlarına fon çekiliyor. Kuaförüyle arasından su sızmıyor. Dillerinde ise Ebru Yaşar'ın son şarkısı: "Ben senin olmadığın her yerde canım yeşillenirim.."

22.20:Sıra geldi makyaja... Makyaj yapmaktan nefret ettiğini söylüyor. (Zaten geldiğinde de suratında bir gram makyaj yoktu.) Makyaj sırasında "dedikodu" yapılıyor. Genelde gülüyor ama bazı anlar geliyor ki dalıp dalıp uzaklara gidiyor...

22.30:Artık giyinmesi gerek... O giyinirken biz seti dolaşıyoruz. Bir oyuncunun birazdan denize uçacağına kulak misafiri oluyoruz.

22.45:Elbisesinden kurtulmuş, sivil polis olarak çıkıyor karşımıza... Belinde silahı.. Silahla poz vermesini istiyoruz ama "Maganda kurşunuyla ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özendirici olmak istemem..." diyor.

22.50:Gamze, Gamze'nin fotoğrafını çekmeye çabalarken yönetmen Orhan Oğuz'un sesi duyuluyor: "Gamzeee!" Elindeki her şeyi bir kenara firlatarak "Geliyorum hocam!.." diye sesleniyor.

23.00:Ve çekimler başlıyor. Gamze'nin bu bölümdeki görevi uyuşturucu kaçakçıcısı ve bir mafya üyesini yakalamak, istenileni hemen yapıyor, ilk sahne üç tekrarda bitiyor.

23.20:Ara.... Koşarak yanımıza geliyor: "Kusura bakmayın sizi bekletiyorum". Yine yönetmenin sesi duyuluyor "Gamze!.."

00.00:Baskın düzenlenmekten, tellerden atlamaktan ve adam dövmekten vücudu yara bere içinde kalmış... Bize dizlerini gösteriyor...

02.00:Gamze bu kez mafya üyesi bir adamın peşinde... Zor bir sahne... Bittiğinde alkış kopuyor... Çekim bitiyor, Gamze'de... Çünkü işinin arasında bize de "laf yetiştirmekten" yorgun düşmüş..." Ertesi sabah buluşmak üzere vedalaşıyoruz...

09.30:Yine setteyiz. 15 dakika sonra Gamze görünüyor. Sete teknik ekipten sonra en erken gelen kişi. Ama sürati biraz asık... Sonradan gazetede çıkan asılsız haberler yüzünden olduğunu öğreniyoruz. Ama bu hali kısa sürüyor. Rol arkadaşının "Tatilde ne kadar çok yanmışsın. Hocaya söyleyeceğim" espirisiyle yüzü yeniden gülüyor.

10.30:Set bir anda kalabalıklaşıyor... İntihar sahnesi çekilecek. Gamze'yle ekip arkadaşları intihar eden adamı kurtarmaya çalışacaklar.

11.30:Meraklı kalabalıktan iki çocuk Gamze'nin yanına gelip, hatıra fotoğrafı çektirmek istiyor. Fotoğraf çektirmeyi sevmese de onları kırmıyor. Ancak beraber fotoğraf isteklerini kibarca geri çeviriyor.

12.30:Onlar adamı kurtarırken biz de her şey için teşekkür edip yanından ayrılıyoruz. Arkamızdan bağırıyor "Güzel olan fotoğrafları seçin bak, karışmam yoksa ona göre..."

En büyük hayalim büyük bir müzikalde oynamak
• Arka Sokaklar dizisi için teklif Türker İnanoğlu'ndan geldi. Seve seve kabul ettim. Çünkü Türk polisinin yaşadıklarını gerçekçi bir anlatımla sunuyor.
• Dizi için Taksİm'in arka sokaklarını gezip gözlemlerde bulunduk. Poligonda atış yaptık.
• "Tamam oyuncu oldum" gibi büyük laflar edemem. Kim olursan ol "oldum" demek saçma...
• İyi bir oyuncu olmak için çok çalıştım. Önemli hocalardan ders ve diksiyon eğitimi aldım. Şu anda hala dans ve şan eğitimim devam ediyor. Kaset yapmak için değil... Bir oyuncu tam teçhizatlı olmalı.
• İnsanların hedefleri vardır ya, benim de kendimi görmek istediğim yer büyük bir müzikal... Seneye bir kaç proje var. İnşallah olur.
• Yurtdışına açılmayı ya da orada yaşamanın hayalini kurmuyorum. Bazen imreniyorum ama zaten Türkiye'de zor yaşıyorum.

Üzüntülü olduğum zaman uyuyorum
Çok fazla iş yaptım, kendimi çok geliştirdim. Yönetmenim her yerde iyi oyuncu olduğumu anlattığında çok mutlu oluyorum. Anlıyorum ki beni besleyen şey bu. Artık aynı şeyleri konuşmaktan çok sıkıldım. Hiç televizyon izlemiyorum. Kendi dizim hariç... Üzüntülü olduğum zamanlarda ise genellikle uyuyorum.

Hep bir maskeyle dolaşıyorum
Aslında normal hayatta çok güleç ve doğal bir insanım.Kasıntılığı ve göze batmayı hiç sevmiyorum. Dışarıdan öyle görünmeyebilirim. Çünkü hep bir maskem vardır benim.Herkes sete gelmeden "Gamze Özçelik'in bulunduğu set"
dediklerinde korkuyor ama geldiklerinde hepsi "Sizi çok seviyoruz" diyorlar. Bu beni çok
mutlu ediyor. Önyargı zor bir şey... Onu yıkmak da öyle..Neyse... Maalesef içimden geldiği gibi yaşayamıyorum. İşim olmadığı zaman bankaya
koşuşturuyorum, arkadaşlarımla buluşup bir şeyler içiyorum.

adilcan
19-01-07, 18:53
dizimiz başlamadan önceki oyuncuların hepsinin birlikte olduğu ilk röpörtaj

Arka Sokaklar onlara emanet
Dilek DALLIAĞ

Kanal D’de bu gece, Türker İnanoğlu’nun yapımcılığını, Orhan Oğuz’un yönetmenliğini üstlendiği Arka Sokaklar adlı yepyeni bir polisiye dizi başlıyor. İstanbul Polis Teşkilatı Asayiş Şube’de görev yapan beş kişilik özel polis timinin nefesleri kesen maceralarını konu alan dizi, polislerin gerçek yaşamını en ince ayrıntısına kadar anlatmayı hedefliyor. Emniyetten danışmanların görev aldığı dizinin beş başrol oyuncusuyla konuştuk.

Cinlerle Periler’deki gibi yine bir aksiyon dizisinde rol alıyorsunuz?

- Evet, geçmişe dönmüş gibi oldum. Ama bu dizide çok daha erkeksi bir karakteri oynuyorum.

Dizide hangi karakteri canlandırıyorsunuz?

- Asayiş ekibindeyim. Bunca erkek arasında hiç de kadın gibi durmuyor Zeynep. Ekipteki tek kız benim ve cinsiyet ayrımı olmadan çalışıyoruz. Ben de erkeklerle birlikte duvardan atlıyorum, hırsızları yakalıyorum. Onun için bütün vücudum mosmor. Ama rolümü çok seviyorum.

Çekimlerden önce kadın polisleri gözlemlediniz mi?

- İşlerinde nasıl cinsiyetlerini ön plana çıkartmadıklarının gözlemledim. Bizim işimiz gözlem. Zaten danışmanlarımız var emniyetten. Her şeyi gerçeğine uygun çekmeye çalışıyoruz. Bu polislerin gerçek yaşamını anlatan bir dizi. Polislerin özel yaşamını da ekrana getiriyoruz.

Kadın ve erkek polisler arasında ayrım var mı?

- Çok fazla yok. Kadınlar da zaten çok fazla erkeksiler.

Gerçek hayatta bir korumayla dolaşıyorsunuz...

- Koruma demeyelim de şoför diyelim...

Bütün vücudum mosmor

Arka Sokaklar’da sert kadın polis Zeynep’i oynayan Gamze Özçelik, rolü gereği duvarlara atlayıp zıplamaktan vücudunun mosmor olduğunu belirtiyor. Özçelik; "Emniyetten danışmanlarımız var. Her şeyi gerçeğine uygun çekmeye çalışıyoruz." diyor.

Bu dizide herkes başrol

Çekimler nasıl gidiyor?

- Polisiye bir dizi olduğu için bayağı meşakkatli bir proje. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde polisiye çekmek gerçekten zormuş. İstanbul’da polis olmak zor.

Hangi karakteri canlandırıyorsunuz?

- Komiser Mesut’u oynuyorum. Daha önce Güneydoğu’da görev yapmış, sonra İstanbul’a tayin edilmiş. Çok sert bir komiser. Ama yaşadığı şeyler yüzünden sert. Kont adında bir kurt köpeği var, K-9.

Spor yapıyor musunuz? Bu dizi için özel bir çalışma içinde misiniz?

- Spor yapıyorum. Ama özellikle bu dizi için değil tabii. Burada tek bir karakter yok. Bu bir ekip dizisi. Kısacası bu dizide herkes başrolde.

Özel hayat ne durumda? Pamela Spence ile ilişkiniz devam ediyor mu?

Evet ilişkimiz çok güzel gidiyor.

Baron artık devletin hizmetinde

Dizideki özel timin lideri komiser Rıza’yı canlandırıyorsunuz değil mi?

- Evet. Lider ve koruyucu kimliğinden dolayı ona Rıza Baba da diyorlar. İyi yürekli, şefkatli, tatlı sert bir komiseri oynuyorum.

Kurtlar Vadisi’nin Baron’u artık devletin hizmetinde...

Artık devlete hizmet etme kararı aldım. Benim için doğru olan da bu. Bir takım tedirginliklerimden dolayı Kurtlar Vadisi’ni bırakma isteğim anlayışla karşılanmıştı.

Benim 1,5 yıl önce dizi hakkında yaptığım uyarılar ne yazık ki, gerçeğe dönüştü. Okullardaki şiddetin tek nedeni tabii ki, Kurtlar Vadisi değil.

Sizce izleyicilerin yeni rolünüze tepkisi nasıl olur?

Tam olarak nasıl bir tepki vereceklerini bilmiyorum. Herhalde artık yasa adına çalışan bir adam olduğum için sevineceklerdir. Sayın Türker İnanoğlu uzun soluklu bir dizi yapmak istiyorum demişti. Biz de herhalde ekip olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden emekliye ayrılırız.

Deniz Türkali ile sahnelediğiniz Kuklacı oyununuz beklenen ilgiyi görmedi değil mi?

- Hayır, görmedi. Belki izleyiciler gerilimi sevmedi belki de oyunun zamanlaması yanlıştı. Çünkü oyunu sert kış sezonunda sahneledik. Zaten az oynadık. Belki bu sene devam ederiz.

Bu kez light değil

Çocuklar Duymasın’ın Light Selami’si Özgür Ozan, bu kez Hüsnü Çoban adlı bir polis rolünde. Ozan, "Light Selami kadar olmasa da yine yumuşak, sempatik bir karakteri oynuyorum" diyor.
Öncelikle canlandırdığınız karakterden biraz bahseder misiniz?

- Hüsnü Çoban karakterimin ismi. dört çocuğu var, bir tanesi de yolda. Hayat pahalılığından maaşı yetmediği için İstanbul’dan ayrılıp taşraya gitmek adına amirlerinden tayin isteyen bir karakter. Ama amirleri onu çok sevdikleri için tayinini çıkarmak istemiyorlar. Ama Hüsnü’nün sürekli bir yırtma çabası var. Yumuşak karakterli ve işini iyi yapan bir polis.

Daha önce hiç bir polisi canlandırmış mıydınız?

- Hayır hiç oynamamıştım. Oyuncu olduğumuz için yelpazemiz geniştir, her türlü rolü oynarız. Bence bir polisi canlandırmak çok keyifli.

Hüsnü Çoban karakteriyle Light Selami tarihe karışacak galiba.

- Çocuklar Duymasın’da izleyiciler beni daha yumuşak başlı bir karakter olarak biliyordu. İnsanların kafasına Light Selami olarak kazındım. Aslında Hüsnü sert bir karakter değil. Yani tipleme olarak çok keskin bir dönüş yapmıyorum. Sevecen, ailesine bağlı, sempatik ama görevinin başında son derece acımasız, kimseye aman vermeyen ve suçluların korkacağı bir polis Hüsnü Çoban.

Hep polis olmak isterdim

Survivor yarışmasında birinci olduktan sonra dizilerde oyunculuğa başlayan Uğur Pektaş, en tehlikeli görevleri üstlenen Komiser Murat’ı canlandırıyor. Polis olmak Pektaş’ın çocukluk rüyasıymış.

Gamze Özçelik ile aşk yaşadığınıza dair çıkan haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Çok saçma bir haber. Fotoğraftaki kişi ben değilim. Yok öyle bir şey.

Canlandırdığınız karakterden biraz bahseder misiniz...

- Küçüklüğümden beri polis olmayı isterdim. Çocukluk hayalim dizide gerçekleşti. Murat adında, atik, hırslı, işini seven bir komiseri canlandırıyorum.

Arka Sokaklar, Gamze ile oynadığınız ikinci dizi değil mi?

- Evet, Düşler ve Gerçekler’de de birlikte oynamıştık. O dizi yarım kalmıştı ama bu proje çok iddialı.

Yeni Survivor’da yer almayı istiyordunuz, değil mi?

- Evet, Yunanistan’ın bir adasında çekiliyormuş. 8 Yunanlı, 8 Türk yarışacakmış. Bende yer almak isterdim ama eski katılımcıları almıyorlar.

paçiii_melos
19-01-07, 21:50
Sinema filmi yolda

‘Arka Sokaklar’ dizisinde bir polisi canladıran Gamze Özçelik, oyunculuğuyla büyük beğeni topluyor. Dizinin reytinglerinin çok yüksek olması nedeniyle yapımcısı diziyi önümüzdeki sezon da devam ettirmek istiyor. Ancak birçok yapımcı da Özçelik’in peşinde. Özellikle yaz sezonu için teklifler alan oyuncu, sözleşmesi devam ettiği için henüz diğer tekliflere yanıt vermedi. Ancak bazı teklifler karşıında kararsız kaldı güzel oyuncu... Bu arada yaz aylarında çekilicek bir sinema filmi üzerinde yoğunlaşan Özçelik, şu aralar harıl harıl senaryo okuyor.

kaynak : vatan tv

Not: Geçen hafta yayınlanmıştı.

purna
20-01-07, 15:38
vatan tv anket bu hafta en ıyı dızı yonetmenı secılıyor

arka sokakların yonetmenıde var orhan oguz

oy atmak için

tvanket@gazetevatan.com adres

cevaplarını beklıyoruz adınızı soadınızı telefonunuzu ve tanısmak istedıgınız oyuncuyu yazmayı unutmayın

purna
22-02-07, 14:30
Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğinin (RTGD),

2006 yılı "29. Radyo Televizyon Oskar Ödüllerini" alanlar açıklandı.

"ARKA SOKAKLAR - Kanal D" ile

"Köprü-Star TV", "Sıla-ATV", "Acı Hayat-Show TV" ve "Kınalı Kuzular-TRT",

yerli televizyon dizileri olarak ödüle layık görüldü.

Ödüllerin 22 Şubat Perşembe günü Ankara’da düzenlenecek törenle sahiplerine verileceği belirtildi.

purna
24-02-07, 09:21
Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin 29. Radyo-Televizyon Oskarları, sahiplerini buldu.

Ödül töreninde 31 dalda 52 kişi ve programa ödül verildi.Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin geleneksel “Radyo-Televizyon Oskarları” ödül töreni, Ambassadore Otel’de gerçekleşti. Bu yıl 29.’su düzenlenen ödül töreninde 31 dalda 52 kişi veya programa ödül verildi.

Yerli TV Dizileri dalında, Kanal D’de yayınlanan “Arka Sokaklar” dizisi adına ödülü dizinin oyuncularından Zafer Ergin ve kızı Pınar Aydın, aldı.

http://i81.photobucket.com/albums/j212/pinaraydinfan/pinaraydinfancom.jpg (http://pinaraydinfan.com/forum)

Hürriyet/Kelebek - 24 Şubat 2007[/QUOTE]

$ewim
27-02-07, 20:54
Dizide canlandırdığınız karakterden bahseder misiniz?
Murat adında bir polisi oynuyorum.Çocukluğundan beri polis olmak istemiş ve babası ailesini terk ettikten sonra bir şekilde hırslanıp hedeflediği yola devam etmiş,okumuş ve komiser olmuş.Hırslı,coşkulu,aktifcanını hiçe sayarak operasyonlarda hep öne giden bir adam.

İnsanlar sizi 'Survivor' yarışmasıyla tanıdı.Oyunculuk fikri ne zamandan beri aklınızdaydı?
Küçükken filmler seyrederdim ve o filmlerin içinde olmak isterdim.Daha sonra Survivor çıktı.Ben de o dönemler kendimi geliştirmek,içime dönmek adına bir takım şeyler yapıyordum.Çinli bir hocam vardı,yoga,tai-chi,ve aikido yapıyordum.Sürekli olarak adaya çalışmaya gidiyordum hatta bir süre adada bile yaşadım.Yarışmnın jeneriğini ekranda görünce hemen başvurdum.Birinci olduktan sonra teklifler gelmeye başladı,bu da benim istediğim bir şeydi.Şimdi 3.
dizim...'Düşler Ve Gerçekler','Kuş Dili' ve 'Arka Sokaklar'.Bu işin bir parçası olmaktan çok mutluyum,demek ki yıllardır aradığım buymuş.

Bu projede size çekici gelen neydi?
İlk başta polis dizisi olması,aksiyon olması beni cezbetti.Evin içinde geçen dizilerden pek haz almam herhalde,kendimi öyle düşünemiyorum da...

Polis rolü için önceden hazırlık yaptınız mı?
4 gün asayiş polisleriyle birlikte devriye gezdim,operasyonlara katıldım,birçok ortama girip çıktım,onlardan kısa zamanda çok şey öğrendim,buradan onlara selam söylüyorum sizleri hiç unutmadım,onlara saygı duymamız gerekiyor çünkü yaptıkları çok zor.Bizim dizide yaptığımızın sonunda ölüm yok ama onlar canlarını hiçe sayarak görev yapıyor.

$ewim
28-02-07, 14:06
Murat karakteriyle kendinizi benzettiğiniz yönleriniz var mı?
Genelde teklifler gelince kendime yakın rolleri tercih ediyorum.Sonuçta yeni başlamışım ve ne kadar kendime benzer birini oynarsam o kadar rahat olurum,o yüzden şimdiye dek oynadığım tüm karakterlere benzer yönlerim var.

Tai-chi ve aikidoyla ilgileniyorsunuz,Survivor yarışmasına katılıyorsunuz.Dizide polisi canlandırıyorsunuz.Tam bir aksiyon adamıyım diyebilir misiniz?
Aksiyonun içinde olmaktan haz alıyorum.Vücudumda adrenalinin dolaşması beni mutlu ediyor.

Sizi romantik rollerde görebilecek miyiz peki?
Murat karakteri aynı zamanda romantik bir adam.Romantizm,aşk ve aksiyonu bir arada götürüyoruz.

Dizi hakkında nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Süper tepkiler alıyoruz,özellikle çocuklar çok seviyor ve bir çoğu da bizden özenip polisliğe başvuruyor.İyi bir şey yaptığımıza inanıyorum.Çocuklar isanlar arasındaki en saf,en temiz,en gerçek ve aslında en akıllı varlıklardır.Çünkü onlar içinden geldiği gibi yaşarlar yalansızca.Onların gönlünü kazandıysak güzel bir iş yapıyoruz demektir.

$ewim
28-02-07, 14:29
Kadın hayranlarınız var mı çok?
İnsanların televizyon kutusu içindekilere karşı enteresan bir hayranlığı var.Onun tam nedenini bulamadım ama gözlemlerime göretelevizyon kutusunun içindeki adamı,kadını dışarda gördükleri zaman şaşırıyorlar ve kendilerini onlara bakmaktan yanındakini dürtüp bak bak bak o demekten,cep telefonlarını çıkarıp resim çekmekten alamıyorlar.Yani galiba o kutunun içindekilerin de bir insan olduğunu ve kendileri gibi bir gün öleceklerini düşünmek istemiyorlar...

Oyunculuğunuzu nasıl buluyorsunuz?
Salı günlerini iple çekiyorum.Her hafta kendimi eleştirip hatalarımı buluyorum,bazen böyle değil de şöyle yapsaydım diyorum ve her gün bir önceki Uğur'dan daha iyi olmaya çalışıyorum.

Sizin gibi asi bir karakterin saçlarını geriye tarayıp daha efendi görünmesi hayranlarınızı şaşırtmış.
Düzenli iş hayatı insanın içinden bir şeyleri alıp götürdüğü kendilerinden uzaklaştırdığı bir gerçektir,tabii bu benim fikrim...İnsanlar pek dış görünüşe değerlendirmemeli karşı tarafı çünkü kimse karşı tarafın gerçekten içinde neler yaşadığını bilemez...

Normalde nasıl bir insansınızdır?
Rahat yaşamayı severim.Bir şeyler bağlı olmadan kendi içimden ne gelirse onu yapmaya çalışırım ve yaparım da.Kuralları sevmiyorum.Hayata bir bakış açım var,o doğrultuda ilerliyorum.

Oyunculukta hedefiniz nedir?
Sadece önümdekini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.Geleceği çok düşünmüyorum.

Anlık mı yaşarsınız?
Evet,öyle.İçimden ne geliyorsa onu yapıyorum.

$ewim
28-02-07, 14:56
Oyunculuk ne gerektirirse yapar mısınız?Sevişmem gibi kurallarınız var mıdır?
Bilmiyorum hiç düşünmedim ama kalbim bana sinyal verirse yani bak bu senin için zararlı olur derse yapmam.Hayata karşı plan yapmayı pek sevmem çünkü her zaman o yaptığın planı bozacak bir şeyler çıkar karşına ve sen üzülürsün gereksiz yere üzülmemek içinde kafamın içindeki seçeneklerden hangisi o zamana uygunsa onu yaparım...

'Düşler Ve Gerçekler' dizisinde de Gamze Özçelik ile birlikte oynamıştınız.Yapımcılar sizin güzel bir elektrik yakaladığınızı düşünüyor olabilirler mi?
Dizilerde genelde iki insanı yan yana koyuyorlarsa,bu yakıştıkları içindir,öylesine koymazlar.Ekrandaki resmimiz iyi olabilir.Kadın ve erkeğin yan yana güzel bir görüntü vermesi çok önemli.Biz de bu ışığı veriyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Dizide bizi ne gibi sürprizler bekliyor?
Annem,babam soruyor,onlara bile söylemiyorum.Size de sürpriz olsun...Bekleyin

Oyunculuğunu nasıl buluyorsunuz Gamze Hanım'ın?
Güzel...Zaten öyle olmasa bu kadar senedir burada olmazdı.

Yakışıklı olmak size ne gibi bir avantaj sağlıyor sizce?
Yakışıklı olmak maça 1-0 önde başlamak gibi ama başarıyı sürdürüp kalıcı olmak nsanın yeteneğiyle ilgili bir şey.Bu kişiye kalmış...

Dizide nişanlanmışsınız.Gerçek hayatta da evlilik planları yapıyor musunuz?
Biz birbirimizi çok seviyoruz,ailem de Gamze'yi çok seviyor.Gerisi önemli değil...

Dizi dışında neler yapıyorsunuz?
Spor yapmaya çalışıyorum,sabah erken kalkıp yüzmeye gidiyorum.Sabahtan akşama kadar sette oluyoruz zaten...Arada teklifler oluyor ama beni çeken bir şey olmadı bu zamana kadar...Bakalım.

paçiii_melos
05-03-07, 10:26
AB Grubu Avrupa Yakası’nı tüm kişiler Acı Hayat’ı izliyor...

Ama tabii her iki kategoride de birinci değişmiyor. Reyting listelerinin zirvesini, gösterime girdiği ilk haftadan beri Binbir Gece işgal ediyor. Ancak listenin diğer basamaklarına baktığımızda, tüm kişilerle AB Grubu arasında belirgin farklar olduğu gözleniyor. Tüm kişiler kategorisi, Kenan İmirzalıoğlu’nun bol silahlı ve gözü yaşlı dizisi Acı Hayat’ı tercih ederken, AB Grubu, Avrupa Yakası’na gülmeyi seçiyor. Binbir Gece’nin yaşadığı durumun benzerinin, Sıla için de geçerli olduğu görülüyor. Atv’nin dizisi, her iki kategoride de üçüncü sıraya yerleşiyor. Yani Sıla’yı her iki seyirci grubu da hemen hemen aynı oranda seyrediyor. Tüm kişilerde sürekli ilk beşin içinde yer alan Ezo Gelin ise bir türlü kendisini AB Grubu seyirciye sevdiremiyor. Köy dizileri, Sıla’nın haricinde AB Grubu’na belli ki pek hitap etmiyor. Her kesim tarafından izlenen diziler arasında Ihlamurlar Altında, Yabancı Damat, Yaprak Dökümü ve Doktorlar öne çıkıyor. Her hafta başka bir öyküyle seyircisinin karşısına çıkan Arka Sokaklar da yine her iki listede de yer almayı başarıyor. Hatırla Sevgili’de de Ezo Gelin’inkine benzer bir durum yaşanıyor. Haftalardır AB Grubu’nda ilk onun içinde yer alan yapım, tüm kişiler kategorisindeyse sürekli ilk on dizinin dışında kalıyor. FOX’un yerli dizileri henüz ısınma turları atıyor. Yıldız isimlerin üzerine kurulmayan ve biraz aceleyle kotarıldığı bariz belli olan FOX’un yapımlarının, bu halleriyle bu listede yer almaları oldukça zor görünüyor. FOX’un seyirci sayısını yükseltmesi ve dizilerini izletebilmesi için, daha büyük çaplı projeleri gösterime sunması gerekiyor. Çünkü beş büyük kanalın arasına girebilmenin başlıca yolu, bu listeye en az iki-üç dizi sokabilmekten geçiyor. Bu hafta hiçbir dizisini ilk onun içine sokamayan Star ise, seyirci sayısını artırabilmek için Özcan Deniz’in dizisi Kader’in gösterime girmesini bekliyor.

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=6671

$ewim
07-03-07, 14:23
İntiharlara dikkat!

Şanlıurfa'da Hatice Demir adlı 12 yaşındaki kız çocuğu "bir programda" izlediği intihar sahnesinden etkilenerek, kendisini eşarpla astı ve yaşamını yitirdi. Bu sütunlarda yıllardır aynı şeyi söylüyorum: "Bu ülkenin insanları televizyonun olumsuz etkilerine karşı savunmasız. Ne olur yayıncılar ve yapımcılar bu zaafı dikkate alsınlar. Örümcek Adam filmi dünyanın her yerinde gösterildi ama kendini vantilatöre asıp, öldüren çocuk sadece Türkiye'den çıktı. Burası, Kurtlar Vadisi'nde öldürülen Çakır'ın ardından gıyabi cenaze namazı kılanların ülkesi. Ne olur ekrana program sürerken bunu unutmayın" diyorum. Alın işte size bir acı örnek daha... 12 yaşındaki kız çocuğu "ekrandaki gibi intihar edip, kurtulacağını sanarak" kendini asıverdi. Çocuğun yakınlarının ifadesi çelişkili. Hangi diziyi ya da programı işaret ettikleri net olarak anlaşılmıyor. Önce "sırlarla ilgili bir program" demişler, sonra da Yaralı Yürek'i işaret etmişler. Bu haberlerin gazete sayfalarına taşındığı gün Kanal D'nin Arka Sokaklar dizisinde yine bir intihar sahnesi vardı. Bu nedenle, şu ya da bu programı hedef göstermek yersiz olacak. İçinde açık intihar sahneleri barındıran tüm dizi ve programlar bu kaybın ortak sorumlusudur. Yeni Basın Yasası'nda cezası en ağır suçlardan birini "Basın yoluyla intiharı özendirmek" oluşturuyor. Bir dönem haber bültenleri, köprü intiharı haberlerinden geçilmiyordu. Bu yasa ile birlikte intihar görüntüleri haber bültenlerinde yayınlanmamaya başlandı ve köprüdeki intihar girişimleri 10 kat azaldı. Demem o ki; kendi insanını tanıyan, bilen, onun zaaflarından haberdar olan vicdan sahibi hiçbir yapımcı, yayıncı, yönetmen, senarist ekrana intihar sahnesi sürmemeli. Gece kafalarını yastığa koyduklarında, deliksiz bir uyku çekebilmeleri için...

paçiii_melos
12-03-07, 09:45
Diziler liginde ilk on haftalardır değişmiyor...

Dizilerin reyting sıralaması, şaşılacak bir istikrar gösteriyor. Belli ki seyirci, sevdiği diziyi asla terk etmiyor. Binbir Gece’nin aylardır birinci çıktığı ilk on listesinin diğer basamakları da değişmiyor. Tüm kişilerde Acı Hayat, AB Grubu’nda da Avrupa Yakası ikinciliği kimselere terk etmiyor. Her iki kategoride üçüncü olan Sıla da haftalardır yerini kaptırmıyor. Bu hafta tekrar bölümü yayınlanan Ezo Gelin ise ilk on dizi listemizde yer almıyor. Doktorlar ve Arka Sokaklar her hafta ilk on yapım arasında yer almayı başarıyor. Atv’nin iki yeni dizisi Dicle ve Affedilmeyen, ilk bölümleriyle beklenen reytingi getirmezken, bu hafta Pana Film’in yeni dizisi Ayrılık da başlıyor. Bakalım Kurtlar Vadisi ekibinin elinden çıkan Ayrılık, ilk on dizi arasında kendisine yer açabilecek mi? Bakalım aylardır üç aşağı beş yukarı aynı sıralamayla seyreden ilk on dizi sıralaması, sezonun sonlarına doğru değişecek mi?

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=6782

paçiii_melos
12-03-07, 10:36
Hangi Dizinin Kahramanı Olmak İsterdiniz ?????

- Ahmet ( Hatırla Sevgili )
- Aras Dağlı ( Sağır Oda )
- Murat ( Arka Sokaklar )
- Esmer ( Kaybolan Yıllar )
- Gaffur ( Avrupa Yakası )
- Ömer ( Beyaz Gelincik )
- Mehmet ( Acı Hayat )
- Boran Ağa ( Sıla )
- Onur ( Binbir Gece )
- Ömer ( Ezo Gelin )
- Çınar ( Hırsız Polis )
- Doktor Levent ( Doktorlar )
- Serdar ( Yaralı Yürek )
- Tarık ( Yalancı Yarim )
- Yılmaz ( Ihlanurlar Altında )

Cevaplarınızı ' tvanket@gazetevatan.com ' Oy gönderenler arasından kurayla belirlenen bir kişi ile en sevdiği oyuncuyla tanışma şansını yakalayacak. Adınızı, adresinizi, telefonunuzu ve tanışmak istediğiniz oyuncuyu yazmayı unutmayın...

delfin23
15-03-07, 06:41
Çocuklar Arka Sokaklar'da kaybolmasın

Arka Sokaklar dizisinde uzun zamandır gözümü, kulağımı ve vicdanımı rahatsız eden bir ayrıntı var. Dizideki polislerden Hüsnü'nün (Özgür Ozan) iki oğlu bulunuyor. Küçük olanı tam bir bitirim. İlk zamanlarda bu iki çocuk arasındaki konuşmalar bana sevimli gelmişti. Ama bölümler ilerledikçe çocukların arasındaki argo konuşmalar kulağımı tırmalamaya başladı. Arka Sokaklar'ın izleyicileri arasında pek çok çocuğun da bulunduğu unutulmamalı. (Zaten öyle olmasa senaristler çocukların rol ve diyaloglarını arttırmazlardı.) İşin daha da vahim tarafı, dizide büyüklerden hiçbiri, çocukların bu kötü örnek oluşturan tarzını eleştirmiyor. Çocuklar, ekran başındaki akranlarını da peşlerine takıp, Arka Sokaklar'da kaybolmak üzereler. Benden uyarması!..

paçiii_melos
19-03-07, 14:28
Hangi Dizinin Kahramanı Olmak İsterdiniz ?????

- Yasemin ( Hatırla Sevgili )
- Duruşah ( Sağır Oda )
- Zeynep ( Arka Sokaklar )
- Ezel ( Kaybolan Yıllar )
- Aslı ( Avrupa Yakası )
- Ceren ( Beyaz Gelincik )
- Nermin ( Acı Hayat )
- Sıla ( Sıla )
- Şehrazat ( Binbir Gece )
- Ezo ( Ezo Gelin )
- Ela ( Doktorlar )
- Beyaz ( Yaralı Yürek )
- Naz ( Yalancı Yarim )
- Filiz ( Ihlamurlar Altında )

Cevaplarınızı ' tvanket@gazetevatan.com ' Oy gönderenler arasından kurayla belirlenen bir kişi ile en sevdiği oyuncuyla tanışma şansını yakalayacak. Adınızı, adresinizi, telefonunuzu ve tanışmak istediğiniz oyuncuyu yazmayı unutmayın...

$ewim
19-03-07, 17:00
Ekran Arkası

Kanald'nin heyecan dozu yüksek dizilerinden 'Arka Sokaklar'ın kamera arkasında da heyecanlı dakikalar yaşanıyor zaman zaman...Geçenlerde bir baskın sahnesinde Zafer Ergin'in elindeki kurusıkı tabanca ateş aldı ve Şevket Çoruh'un ensesine yakın bir yerde patladı.Tabii bu durum bütün ekibi çok korkuttu.

purna
27-03-07, 15:52
Magazin Gazetecileri Derneği tarafından bu yıl 14.ncüsü düzenlenecek olan “Altın Objektif Ödülleri-2006” değerlendirmesi için geri sayım başladı… 15 mayıs 2007 gecesi Olivium Outlet Center’de yapılacak olan ve Türkiye’nin en önemli ödül organizasyonlarından biri olan MGD Altın Objektif Ödülleri Töreni için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor…MGD üyelerinin katıldığı Basın Meslek Ödülleri’nin yanı sıra, Televizyon, Müzik, Tiyatro, Sinema, Moda, Podyum, Radyo ve İnternet dallarında verilen ödüller, Türkiye’nin “Magazin Oscar’ları” olarak adlandırılıyor…

ADIM, ADIM, ALTIN OBJEKTİFE DOĞRU...
15 Mayıs 2007 Salı gecesi Olivium Outlet Center'de yapılacak olan ve Türkiye'nin en önemli ödül organizasyonlarından biri olan MGD Altın Objektif Ödülleri Töreni için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor…MGD Altın Objektif Ödülleri heyecanı için geri sayım başladı...

Herkesin aday olmak ve uluslararası heykel ustası Prof. Erdinç Bakla'nın tasarımına imzasını attığı Altın Objektif Heykelciğini kucaklamak için büyük efor sarfettiği, heyecanla beklediği söz konusu ödüllerin değerlendirmesi, 1993 yılından bu yana aralıksız olarak devam ediyor.

HERKES ORADA...
Sanat, İş, Politika, Sosyete, Medya Üst düzey temsilcilerinden oluşan seçkin bir davetli grubu önünde verilen ödüller, her yıl çeşitli sürprizlere de sahne oluyor… MGD'nin, geçtiğimiz yıl My Showland'da gerçekleştirdiği ödül töreninde, "Ustalara Saygı-Zeki Müren/ Bir Ses 10 Nefes" projesi kapsamında, aralarında Sezen Aksu, Muazzez Ersoy, Ajda Pekkan, Mustafa Sağyaşar, Muazzez Ersoy, Seda Sayan, Erol Evgin, Özcan Deniz, Zerrin Özer ve Deniz Seki'nin de bulunduğu 10 ünlü yorumcu sahne almıştı…

Türkiye'nin gelenekselleşen en büyük organizasyonlarının başında gelen MGD Altın Objektif Ödülleri Töreni'nin, ulusal ve yerel medyada yankısı, günlerce devam edebiliyor.

Magazin Gazetecileri Derneği'nin bu yıl yapacağı ve 2006 performanslarının ödüllendirileceği MGD 14. Altın Objektif Ödülleri Töreni, 15 Mayıs 2007 gecesi gerçekleştirilecek…

Adaylar için üye olan her kullanıcı 24 saat'te bir her kategorideki adayı için oy kullanabilecek..

TV, Müzik, sinema, tiyatro, moda, internet ve radyo dalları başta olmak üzere verien ödüllere ilgi yeni büyük... Hayranları, başarılı buldukları yapım kişi ve sanatçılara adeta oy yağdırıyor...

Yaklaşık 36 saat'te 16.000'in üzerind oy kullanılması bunu açık göstergesi

ADAY ADAYLARINDAN, "İLK ÜÇÜ",
INTERNET ÜZERİNDEN SİZ BELİRLEYİN!

15 Mayıs 2007 tarihinde Olivium Outlet Center'de gerçekleştirilecek olan MGD 14. Altın Objektif Ödülleri 2006 "Aday Adayları" arasından, Internet üzerinden yapılan oylamada, kategorilerinde en yüksek oyları alan "ÜÇ ADAY", Altın Objektif Ödülü’nü kazanmak için finalist aday olarak yarışacaktır...

Her kategoriden 3 finalisti belirleyecek olan oylamada mgdmagazin.com üyeleri, her kategorideki favori adayına 24 saat içinde sadece 1 oy verebilme hakkına sahip olacaktır.

Favori adaylarınızın kazanma şansını yükseltmek için her gün destek olun.

MGD 14. Altın Objektif Ödülleri-2006 Aday Adayları için gelen toplam oy sayısı, oylama sayfasında yüzde olarak verilmektedir.

ÖNEMLİ NOT: mgdmagazin.com üzerinden yapılan Internet oylaması sadece Aday Adaylarının 3’e indirilmesine yöneliktir. Yapılan oylama sonucunda “İLK ÜÇ FİNALİST ADAY” arasına kalmayı başaranlar, ALTIN OBJEKTİF ÖDÜLÜ için, BÜYÜK JÜRİ tarafından, yeniden ve ayrıca bir değerlendirmeye tabii tutulacaklardır.

Televizyon

Yılın En İyi Dizisi
Yılın En İyi TV Dizi Yıldızı
Yılın Haber-Tartışma Programı
Yılın En İyi TV Eğlence Şov Programı
Yılın En İyi TV Magazin Programı
Yılın En İyi Magazin Tartışma Programı

http://www.mgdmagazin.com/oylama2006.asp

MAGAZİN GAZETECİLERİ DERNEĞİ

son sıralardayız

Arka Sokaklar
Kanal D
%0.68

paçiii_melos
30-03-07, 12:43
Arka Sokaklar'dan teselli

BU sütunlarda en az iki kez yazdım. Namlunun ucunda ekmek parası kazanmaya çalışan taksici esnafının sorunlarını dile getirecek bir serbest tartışma programının neden yapılmadığını sorguladım. Haber ve tartışma programlarının sorumlularına çağrıda bulundum. "Sarı hüzne kayıtsız kalmayın" dedim... Ne yazık ki, çağrıma yanıt alamadım. Taksiciler, vicdansız katillerin kurşunlarına hedef olmaya devam ettiler. Ses veren ise Kanal D'nin Arka Sokaklar dizisi oldu. Kaçırdığım bölümü, pazartesi gündüz ekranında yakaladım. Bizim kahraman polisler bu kez taksi gaspçılarının peşine düşmüşlerdi. Gece gündüz çalışıp, katilleri yakaladılar ve acılı taksici ailelerine verdikleri sözü yerine getirdiler. Dizide bile olsa, taksici katillerinin yakalandığını görmek, ailelerin acılı yüreklerini soğutur mu bilmem. Ama belli ki sarı hüzün birilerinin umurunda... Tüm taksici dostlar adına teşekkürler Arka Sokaklar ekibi... NOT: Bu bölüm, tekrar olmasına rağmen yüzde 23 izlenme payı elde ederek tüm izleyicide 7. sırayı aldı. Demek ki çoğunluk, meseleye kayıtlı. Kayıtsızlara duyurulur!

http://www.sabah.com.tr/gny/yaz1277-70-118-20070330-200.html

=GaMzE=
03-04-07, 14:44
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yan tarafında bulunan büyük bir alışveriş merkezinin içinde ve geniş bahçesinde yer ayırtan polis, Ankara'daki etkinlerinin bir kısmını burada yapacak. Her aşaması halka açık olacak etkinlikler için bir birinden ilginç uygulamalar gerçekleştirilecek. Tören alanına getirilecek polis köpekleri gösteri yapacak. Gösteri sonrasında isteyen herkes, bu köpeklerle fotoğraf çektirebilecek. Ayrıca polis atlı birlikleri de tören alanında olacak ve çocuklar atlara bindirilerek hatıra fotoğrafları çektirilebilecek. Kurulacak polis kıyafetli maketlerin önünde de hatıra fotoğrafları çektirilebilecek. Polis helikopteri de alana indirilerek halkın yakından görmesi ve bilgi alması sağlanacak. İsteyen herkes helikopter önünde fotoğraf çektirebilecek.

Dışarıda bu ve benzeri etkinlikler yapılırken, alışveriş merkezinin içinde kurulacak standlarda polisin kullandığı silah, mühimmat, bilişim teknolojisi ürünler, kask, kalkan, kıyafet ve diğer aksesuarlar halka gösterilip tanıtılacak. Meraklılara, atış yaptırılacak.

Polisiye bir dizi olan Arka Sokaklar adlı yapımın da aktörleri Ankara'ya davet edildi. Herkesin yakından tanıdığı aktörlerden oluşan dizi ekibinden Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Uğur Pektaş, Ankara'daki etkinlere katılarak halkla iç içe olacak. Yine isteyen herkes, dizi ekibiyle hatıra fotoğraf çektirebilecek. Hatıra fotoğraf çekimi için 3 fotoğrafçı görevlendirilecek ve çekilen fotoğraflar anında çerçeveletilerek vatandaşa ücretsiz olarak verilecek.

Benzeri etkinler tüm yurtta yapılarak halkın polis teşkilatını yakından tanıması sağlanacak. Polis Haftası çerçevesinde yapılacak halkla ilişkiler çalışması, bundan sonraki etkinliklerde de kendini gösterecek

paçiii_melos
04-04-07, 10:44
Kanal D liderliğini sürdürüyor , Show ile atv ikincilik yarışında...

İşte yine yeni bir ayın başlangıcındayız. Ve kanalların aylık reyting karneleriyle karşınızdayız. Rakamları aşağıda verdik; şimdi listenin neden böyle şekillendiğini açıklayacağız. Kanal D, sezonun başından beri bütün reyting kategorilerinde birinci çıkıyor. Bu, neresinden bakarsanız bakın çok zor bir iş; çünkü AB Grubu seyirciye izlettirmeyi başardığınız bir yapımı, Tüm Kişiler kategorisindeki seyirci beğenmiyor. Tüm Kişiler kategorisinde birinci gelen bir işi, AB Grubu seyircisi seyretmiyor. Bu yüzden de günü bütün kategorilerde birinci bitirebilmek iyice güçleşiyor. Ancak Kanal D, uyguladığı yayın politikasıyla bu iki gruptaki seyirciye de kendini seyrettiriyor. Kanal D’nin reyting başarısının sırrı, seyirciyi, sadece prime-time’da değil, bütün güne yayılan programlarında tutabilmesinde yatıyor. Güne Dobra Dobra gibi magazin programlarının lideri olan bir yapımla başlayan kanal, ardından rakipsiz Seda Sayan’ı, sonra da Esra Ceyhan’ı çıkartıyor seyircisinin karşısına. Ve müthiş bir gündüz kuşağı reytingi avantajıyla başlıyor yarışa. Diziler liginde de en güçlü silahlar yine onlarda. Ne Binbir Gece’nin rakibi var, ne Arka Sokaklar’ın, ne Yaprak Dökümü’nün, ne de Ihlamurlar Altında’nın. Cumartesi günleri yayınlanan Gümüş ve Fırtına da liderlik yarışı yapıyor. Pazar geceleri ekrana sürdükleri filmler de, yarışmalarla geçen gecede her hafta ilk beşin içinde yer alıyor. Bu sezon ekranlara Kanal D damgasını vurdu.

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=7089

benhermi
04-04-07, 20:52
arkadaşlar bir sitede arka sokaklar ile lgili çıkan haberi hiç değiştirmeden ekliyorum... haberi öznr arkadaşımız bana yolladı ben de ekliyorum... ben tepkisiz kalmayalım diyorum...

_________

Geçtiğimiz haftalarda, Kanal D’de yayınlanan Arka Sokaklar dizisi ile ilgili bazı saptamalarımızı sizlerle paylaşmıştık… Bunların en başında da Rıza Baba ve ekibinin her olayı sonuca ulaştırdıkları yer alıyordu. Bu ekibin elinden ne uçan ne de kaçan kurtuluyor. Hiçbir olay faili meçhul kalmıyor. Tamam, bu bir dizi ancak ‘biraz’ da olsa gerçeği yansıtsa daha iyi olmaz mı? Her olaya bu ekibin gönderilmesi ve diğer ekiplere hiçbir görev verilmemesi de diğer saptamalarımızdı.

Bu haberimin üzerinden günler geçti. Ancak geçtiğimiz gün tam da bu konuyla ilgili ilginç bir şey yaşadık. Otobüste yolculuk yapan iki yaşlı kadın ne konuşuyordu dersiniz? Biri torununun kapkaça uğradığını anlatıyor, diğeri de ona “Televizyondaki polisler her olayı çözüyorlar. Onlara haber verseydiniz” diye bir akıl veriyordu.

İnsanlarda her olayı çözen ekip imajını uyandıran Rıza Baba ve ekibini tebrik etmek gerekiyor!..

öznr
07-04-07, 21:36
Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankamall Alışveriş Merkezi'nde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Emniyet Genel Müdür Yardımcıları ile çok sayıda üst düzey polisin katıldığı kutlamalar İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Emniyet Genel Müdürü Köksal, atıcılık yarışmasında dereceye giren polislerin ödüllerini verdi. Daha sonra Arka Sokaklar dizisinde oynayan Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Uğur Pektaş ve Özgür Ozan'ın da aralarında olduğu ekibe polisin tanıtımına katkılarından dolayı plaket verdi.

(BC-MAY-ÖK-Y) (İhlas Haber Ajansı) 06.04.2007 17:27

benhermi
09-04-07, 11:27
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde evine giderken elektroşok cihazıyla gaspa uğrayan Zeynep Karataş, hayatını özel bir televizyonda oynayan "Arka Sokaklar" dizisinde izlediği bir sahnenin kurtardığını söyledi.
Yaşadığı gasp olayında hayatını kurtarmasını özel bir televizyon kanalında oynayan "Arka Sokaklar" dizisinde izlediği bir sahneye borçlu olduğunu söyleyen Karataş, "Dizide bir bayanın elektroşok cihazı kullanılarak gasp ve tecavüz olayı gerçekleşiyordu. Orda bayanın boynunun açık olduğunu ve elektroşok cihazının o bölgeye kullanıldığını izlemiştim. Dizinin etkisiyle yaşanan arbedede boynumu mümkün olduğu kadar uzak tutmaya çalıştım. Fakat şahsın boyu benimkinden kısa olduğu için boynuma atlayarak beni yere doğru eğdi ve cihazla kafama elektroşok yaptı. Hayatımı belki de izlediğim bu dizi kurtardı" şeklinde konuştu.

öznr
25-04-07, 12:48
Allah'ın şanslı kulu
"Arka Sokakların" güzel polisi Gamze Özçelik hep dal gibi.Ama işin garibi formunu korumak için özel bir şey yapmıyor.Arada bir spor yaptığını ama düzenli olmadığını söyleyen Özçelik "Neyse ki dizi için arka sokaklarda koşturmaktan kilo almıyorum" diyor.Gamze'nin özel bir diyeti de yok.Kilo aldığında dikkat ediyor,hepsi o kadar.Şanslı kız.

salsa (sayı:250)

$ewim
06-05-07, 12:15
***Alıntı***
http://img525.imageshack.us/img525/2020/untitled1rf6cq1.gif

öznr
12-05-07, 11:05
EKSİLERİ AĞIR BASTI

İPLEMEK’ VE ‘PİYASA YAPMAK’ GİBİ ARGO KELİMELER PRIME TIME’DA YAYINLANAN BİR DİZİYE PEK YAKIŞMADI!..
--------------------------------------------------------------------------------

‘Arka Sokaklar’da 35. bölüm; Zeynep [Gamze Özçelik], sevgilisi Murat’ın [Uğur Pektaş] evlendikleri zaman oturacakları eve ‘kız attığını’ sandığı ama sonra yanıldığı sahneyle noktalanmıştı...

Dizinin dün akşamki yeni bölümü, Emniyet Müdürlüğü’nde bir ‘geyik’ muhabbetinde bu konu ile açıldı. Hepsi Zeynep’e Murat’ın böyle bir şey yapmayacağını, yapsa bile başka ev mi kalmadığını [!] anlatmaya çalıştı… Böylece nişanlı erkeklerin de ‘eve kız atabileceklerini’ üstelik ‘polis’ beylerden öğrenmiş olduk…

Sırada yine Emniyet’te kutlanacak bir ‘mutlu olay’ vardı.. Bu mutlu olay; Rıza Baba’nın [Zafer Ergin] geçtiğimiz bölümlerde girdiği sınavı kazanarak ‘Amir’ olması idi ve işin ilginç yanına bakın ki Rıza Baba’dan başka herkesin haberi vardı… Sonra herkes görevinin başına…

Rıza Baba’nın kutlaması evde de devam etti. İbrahim Tatlıses’in eski bir türküsünde söylediği gibi “Rakı içenler öldü de su içenler ölmedi mi?” dizesinde olduğu gibi Rıza Baba’nın elinde yine aslan sütü vardı. Neşesi boldu… Ta ki, kızı Pınar [Akademi Türkiye’nin şarkıcı olamayıp, oyunculukta karar kılan sevimli kızı Pınar Aydın] müjdeyi verinceye kadar:

-Babacığım; yeni bir plâk şirketi bulduk. Yarın arkadaşlarla görüşmeye gidiyoruz…

Dizinin sıkı takipçileri hatırlar, Pınar daha önce de “Plâkçılarla görüşmeye gidiyorum” demiş, başına gelmedik iş kalmamıştı… Bu arada Çoban Hüsnü’nün [Özgür Ozan] evinde sabah kahvaltısı vardı... Karısı Suat, kahvaltı sonrası elleriyle pişirdiği kahveyi kocasına sunarken evin iki afacanından biri aynen şöyle dedi:
-Aşka bak aşka sabah sabah…
Baba da cevabı yapıştırdı:
-Konuşma lan önüne bak…
Afacanlar bu kez anneden yana döndü:
-Anne, babam seni gene iplemedi galiba…
-Ne iplemesi oğlum, kafa yaptı kafa…
-Hadi anne çıkalım da babamın arabasıyla piyasa yapalım biraz…

Çoluk-çocuk ekran karşısında olduğumuz bir saatte, ilköğretim öğrencisi iki afacanın diyalogları gerçekten okul çağındaki çocuklarımızın dağarcıklarına yeni kelimeler eklemesi açısından [!] takdire şayandı…

Dönelim Pınar’a… Grup arkadaşlarını toplamış ve Unkapanı Plâkçılar Çarşısı’nın yolunu tutmuştu… Dizinin Unkapanı sahnelerinde hemen hemen bütün plâkçıların tabelâları ışıl ışıl ekrana yansıdı… En küçük bir mozaik yoktu. Ne var ki ilerleyen sahnelerde ambulansın, iş yerlerinin tabelâları yine mozaikliydi… Demek ki yapımcılar “Müzik ruhun gıdasıdır” deyip, Unkapanı esnafına küçük bir ‘kıyak’ta bulunmuştu…

Dizi herkes tarafından çok beğeniliyor. Bunu kimse inkar edemez. Ancak kullanılan kelimelerin daha özenli bir şekilde seçilmesi gerekiyor!..

kaynak:
gezen tilki

tepkilerinizi bekliyorum...

öznr
19-05-07, 10:29
YUH

BİR KOMİSER ANCAK BU ŞEKİLDE YEM OLARAK KULLANILIR… ADETA ADAMLARIN KUCAĞINA ATILIR…
--------------------------------------------------------------------------------

Ekran üzerindeki her şeyimiz dışarıdan abartma olduğu için, polisiye dizimiz ‘Arka Sokaklar’ın da Amerikan havası kokması doğal… Ama biz konuyu yabancıdan araklıyoruz da, işi pişirirken yerli malı kafadan vazgeçemiyoruz… Bakın geçen akşam Arka Sokaklar da izlediğimiz yanlışlara…

Efendim dizinin yakışıklı komseri Murat, cezaevindeki bir mafya babasının ilişkilerini çözmek amacıyla dümenden kodese yollanır… Murat, babanın güvenini kazandıktan sonra yine dümenden tüyer… Dışarıda babanın kardeşiyle buluşur ve onun da güvenini kazanır… Başarılı köstebeğimizin edindiği bilgiler ışığında polisimiz babanın ekibine baskın yapar… Çıkan çatışmada komiser Murat babanın kardeşini öldürür… İçerideki baba bunu öğrenir ve haklı olarak deliye döner… Bu arada baba’yı ifadesi alınmak üzere cezaevinden savcılığa götüreceklerdir… Babayı cezaevi aracına bindirirler ki, buyurun buradan yakın, baba’nın karşısında bizim köstebek komser Murat…
Yahu, böyle bir operasyondan sonra, hiç köstebek olarak kullanılan memur, suçlunun karşısına çıkarılır mı…? Hele bir de Murat komiser, kardeşini öldürdüğü mafya babasına taziyelerini bildirmesin mi… Gel de Türk işi Amerikan özentisi diziye gülme birader…

KAYNAK:gezen tilki

öznr
21-05-07, 21:07
arkadaşlar gezen tilki pınarcıları sinirlendirecek bir haber yapmış.pınarla ilgili bölümü aşağıda şöyle:

Şeyda’yla evlenen [Pop Star’ın yıldızlarından Aydan Kaya, gerçekten de Şeyda rolünün hakkını vererek oynuyor ve bir gece önceki gece ekrana gelen ‘Arka Sokaklar’ dizisinin Akademi Türkiye starı Pınar Aydın’a bu konuda fark atıyor]

öznr
23-05-07, 14:32
HANGİ DİZİDE, HANGİ PATRONUN SİNEMASININ AÇIK AÇIK REKLAMI YAPILDI?
Erler Film adına Orhan Oğuz’un yönettiği, senaryosunu Ahmet & Ozan Yurdakul’un yazdığı ‘Arka Sokaklar’ 38. bölümüyle izleyici karşına çıktı...

İnşaat alanında, işçiler çalışırken hafriyatın içinde bir insan iskeleti bulurlar. Ölen kişinin kısa sürede kimliği tespit edilir. Halil adında bir adamdır. Halil’in ailesine ulaşılır ve cinayetin çözümü için ilk adım atılır. Dizinin buraya kadar olan bölümünün bir sahnesinde Çoban Hüsnü [Özgür Ozan], bir kafede Hürriyet gazetesi okumaktadır [Dizinin Kanal D’de yayınlandığı düşünülürse Sabah okuması beklenemezdi elbette...] Sözümüz mozayiklenen Hürriyet’e daha doğrusu ‘gazete’ye! Mozayik niçin atılır, ‘reklâm’ olmasın diye! Gezen Tilki’ye sorarsanız; bırakın gazetelerimizin reklamı olsun ki daha çok kişi okumaya heveslensin... Hatta sokak sahnelerinde duvarlarda tiyatro oyunlarının, yeni filmlerin afişleri olsun... Olsun ki;halkımız daha çok tiyatroya, sinemaya gitsin... Nokta!

Cinayete kurban giden Halil’in kimliği Terzi Bay Arden adlı Ermeni bir vatandaşın tuttuğu ‘müşteri defteri’nde bulunur. Terzihanesinin duvarları Atatürk resimleriyle süslü olan Bay Arden, yıllardır müşterileri hakkında öyle bilgiler toplamıştır ki; sanırız ne CIA’in ne de FBI’ın kayıtları o kadar muntazam değildir. Bir de defterleri, sanki dün alınmış gibi bembeyaz yapraklara sahip olmasa daha inandırıcı olurdu o da ayrı... Bir de dizinin ‘kötü adamı’, Murat’a [Uğur Pektaş] aynen şöyle bir lâfı vardı:

“Cahiiit! Seni hiç unutmayacağım Cahiiit...” [O ana kadar onu Cahit sanıyor, polis olduğunu bilmiyordu...]

Kahkahalarla güldük! Niye mi? Unutulmaz Kemal Sunal filmlerinden ‘Tosun Paşa’da Şener Şen, başına olmadık işler açan Sunal’a aynen şöyle diyordu:

“Şabaaan! Seni hiç unutmayacağım Şabaaan...”

Hapisten çıkan Rafet, Rıza Baba’nın elini öpmeye gelir. Rafet gerçekten bir kader mahkumudur. Rıza Baba, Rafet’e uygun bir iş bulur. Fakat Rafet başını yine derde sokar. Arkadaşlarının bir bisikleti olmadığı için horladıkları küçük oğlu için bir bisiklet çalar! Araya Rıza Baba [Zafer Ergin] girer ve iş tatlıya bağlanır. Rıza Baba, bunun üzerine Halil’e ‘Boğaziçi Sinemaları’nda yer gösterici olarak iş bulur...

Şimdiiii! Kavacık’ta, TÜRVAK-Türker İnanoğlu Vakfı’nın bulunduğu merkez binada yer alan Boğaziçi Sinemaları, 2000 yılında, İstanbullu sinemaseverlere kapılarını açtı... Hizmete de devam ediyor. Yani bu dizinin yapımcısı olan Sayın Türker İnanaoğlu’nun sineması... Peki, gazete başlığını mozayikleyen zihniyet, adı açık açık telafûz edilen ‘Boğaziçi Sinemaları’ sözlerini neden ‘bip’lemedi? Bu de reklâma girmez mi? Ve inanıyoruz ki, Türker Bey’in böyle bir sahneden haberi bile yoktur...

Metin [Furkan Göksel] ve Tekin [Onur Bay], ‘asıldıkları’ Müjgan’ın kuzeni Kaan tarafından yakalanıp, kafa kafaya ‘tos’latılınca intikam yemini içer. Kaan’ı ‘kapkapçı’ diye önce babalarına sonra da semt karakoluna ‘ihbar eder’... Ama gerçek öğrenilir ve intikam alalım derken kendilerini nezarethanede bulurlar! Bu sahne, ‘çocuklar’ üzerinde ne kadar etkili olmuştur, bunu uzman psikologlarla tartışmak gerekir!

Ceren ve Harun evlidir. Fakat Ceren’in Nedim adında bir aşığı vardır. Ceren, Harun’un kendisine şiddet kullandığı konusunda Nedim’i kışkırtır. Nedim, Harun’un karşısına çıkar adamdan hesap soracaktır. Harun ölür, cinayet Nedim’in üzerine kalır. Fakat asıl katil hâlâ yakalanmamıştır. Sonunda Rıza Baba ve ekibi, asıl katilin nerede olduğunu öğrenir:
“Şu anda Beykoz yolunda ilerliyorlar başkomserim...”

‘Arka Sokaklar’ ekibi bir kere de Şile, Sarıyer, Yeşilköy yolunda ilerlesinler ‘dişimizi kıracağız’... Beykoz; dizinin yapımevine en yakın yer diye ille de Beykoz yolunda mı ilerlemeleri gerekiyor?

Ve bir kutlama: Dizinin müziklerine imzasını atan Murat Evgin, geçtiğimiz günlerde dört yıldır arkadaşlık ettiği Elif Kuşçulu ile evlendi! Gezentilki, Evgin Ailesi’ne ömür boyu mutluluklar diler...

KAYNAK:gezen tilki

gözdejik
28-05-07, 14:41
TÜRKİYE`DE YENİ MODA`NIN ADI SET BASMAK!..ARKA SOKAKLAR DİZİSİNİN DÜNKÜ ÇEKİMLERİ BİR SALDIRI SONUCU YARIDA KALDI!..

Çeşitli illerdeki olayların ardından İstanbul’daki bir çekim ekibi de dün saldırıya uğradı... İşte ayrıntılar..

Kanal D’nin önemli dizilerinden birisi olan ‘Arka Sokaklar’ dizisinin çekimleri dün Balat’ta yaşanan saldırı dolayısıyla yarıda kaldı... Edinilen bilgiye göre, dizinin başrol oyuncusu Gamze Özçelik’in yanına gelen bir kişi ısrarlı şekilde Özçelik’le fotoğraf çektirmek istedi. Ancak araya giren Özçelik’in rol arkadaşı Uğur Pektaş bu kişiyi iterek uzaklaştırmak istedi. Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu.

Fotoğraf çektiremeyen aynı zamanda da itilerek uzaklaştırılan genç mahallesindeki akraba ve arkadaşlarını toplayarak seti bastı. Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş cipe binerek olay yerinden uzaklaşırken, set ekibi kalabalık tarafından tartaklandı. Saldırı dolayısıyla çekim yarıda kesilmek zorunda kalındı.

kAYNAK: ZEHIR TV

delfin23
31-05-07, 05:58
KANAL D'nin "Arka Sokaklar" dizisi bu dönemin en flaş yapımlarından. Hatta bu bu dizi için "cult" diyenler de var. Özellikle sorgulama bölümleri için. Tek tek soru soruyorlar ve kamera teker teker gösteriyor. Bu yöntem Amerikan dizilerindeki sorgulamalardan farklıymış. Ben bu dizideki tüm karakterlerin (biri hariç Gamze Özçelik yani) yerli yerine oturduÇunu daha önce de söylemiştim.

özgür_cemre
31-05-07, 07:07
Ünlü yapımcılar set baskınlarına tepkili

'Yaralı Yürek' ve 'İki Yabancı'dan sonra 'Arka Sokaklar' dizisinin de seti basıldı. İstanbul Balat'taki çekimlerde bir genç, arkadaşlarıyla bastığı sette dizi ekibiyle ağız dalaşına girdi, çekimler ertelendi..

LeYLa 06
31-05-07, 07:09
http://aycu13.webshots.com/image/16132/2004968976632201708_rs.jpg

Ünlü yapımcılar set baskınlarına tepkili

'Yaralı Yürek' ve 'İki Yabancı'dan sonra 'Arka Sokaklar' dizisinin de seti basıldı. İstanbul Balat'taki çekimlerde bir genç, arkadaşlarıyla bastığı sette dizi ekibiyle ağız dalaşına girdi, çekimler ertelendi..

Dizi setlerine yapılan saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Önce Şanlıurfa'da 'Yaralı Yürek'e ardından da Kapadokya'da 'İki Yabancı' adlı dizinin setine saldırı düzenlenmişti. Önceki gün de İstanbul Balat'ta çekilen 'Arka Sokaklar' adlı dizinin setinde çekim ekibiyle mahalleli gençler arasında gerginlik yaşandı. Olay bir gencin dizinin oyuncularıyla fotoğraf çektirmek istemesiyle başladı. Bu sırada set çalışanlarıyla tartışan genç, bir süre sonra arkadaşlarını toparlayıp seti bastı! Etraflarına tehditler savuran gençlerle set ekibi arasındaki kavganın büyümemesi için çekimlere ara verildi.

Tehlikenin farkındaydık
Ünlü dizi yapımcıları, dizi setlerine yapılan saldırılara tepkililer! Yapımcılar, tehlikenin birkaç yıldır yaklaştığının farkında olduklarını söylüyor. Ünlü yapımcı Osman Yağmurdereli, meslektaşlarına bulundukları yerde misafir olduklarını hatırlatıp, nazik olmaya çağırıyor. Faruk Turgut ise kenar semtlerdeki gençlerin mahallenin tüm haklarını kendilerinde gördüklerini iddia ediyor. İşte, saldırılara yapımcıların yorumu...

Yapımcıların yorumu

Osman Yağmurdereli: Misafir olduklarını unutmamalılar!
Sanatçılarımız ve set çalışanları bulundukları yerlerde biraz daha anlayışlı olmalı. Orada misafir olarak bulunduklarını unutmamalılar. Balat'ta 2.5 sene 'Melekler Adası' dizisini çektik. Başımıza hiçbir olay gelmedi. Filmciler ve halk birbirinden kopuk olmamalı.

Faruk Turgut: Adaleti boş veriyorlar
Son yıllarda benzer sıkıntılar hissediliyordu. Set baskınları, 'Kurtlar Vadisi'nin bıraktığı bir eser! Haksızlığa uğradığını hissedenler, adaleti boş verip haklarını arıyor. Kenar semtlerdeki gençler, mahallenin bütün haklarını kendilerinde görüyor.

Birol Güven: Sokaklar filme doydu
Peş peşe yaşanan olayların tesadüf olduğunu düşünüyorum. Çekilen film ve dizi sayısı artığı için olay yaşanma olasılığı da artmış olabilir. İstanbul sokakları artık film çekimlerine doydu. Neredeyse her sokakta bir set var. Olaylar bence münferit...

Hayri Aslan: Tepkisizlik cesaret veriyor
'Yaralı Yürek' adlı dizimize yapılan baskın devlet tarafından kınanmadı. Eğer bakanlar bunu açıkça kınamış olsalardı, diğer olayların yaşanma olasılığı daha düşük olurdu. Artık set basmak gelenek haline gelecek.

Yusuf Çetin: Daha anlayışlı olmalılar
Arkadaşlarımız da bazen kaba olabiliyor. Sete gelenlerin, onları sevdikleri için geldiklerini bilmeliler. Halka tepeden bakan bir tavır sergilememeleri gerekiyor.

Sabah

delfin23
03-06-07, 13:03
Köy dizileri bitiyor

KÖYLERDE geçen, zengin konaklarda yaşananları sergileyen diziler bu yıla da geçen yıl olduğu gibi parlak girdiler, ama sonra gerilemeye başladı. Ekrandaki ilgi çeken dizilerin büyük çoğunluğu şehir dizilerine dönüştü; Yaprak Dökümü, Doktorlar, Avrupa Yakası, Binbir Gece, Hepsi Bir, Arka Sokaklar hep tutan kentli diziler, bunlara karşılık bu yıl sadece üç köy dizisi ilgi gördü, Sıla, Ezo Gelin ve Yersiz Yurtsuz, diğerleri engeli aşamadı, izlenmedi. Köy dizilerinin izleyici kaçırmasında en büyük neden, hepsinin birbirine benzemesi; farklılıklar yaratsalar daha çok izlenebilirlerdi ama yapamadılar. En çok kaybedenler, benzerliği fazla olanlar oldu, Asmalı Konak gibi bir konakta yaşayıp, aynı erkeğe âşık olanlar... Bunun başka açıklaması yok!

delfin23
03-06-07, 13:06
Gamze örnek olmalı

GAMZE Özçelik yakın bir tarihte çok çirkin olaylar yaşadı, o tarihe kadar rahattı, seksi fotoğraflar çektirmekten rahatsız olmuyordu, maceralar yaşamaktan da, ama... Başına gelen olaylar onu akıllandırdı, şimdilerde işinden başka yerde görülmüyor, zaten Arka Sokaklar’daki rolü de farklı, ciddi bir kadın polisi oynuyor. Gamze geriye çekilerek yaşananları unutturuyor, onun davranışı ekrandan vazgeçmeyenlere örnek olmalı.

RIZA_BABA
04-06-07, 18:02
BU YIL GÖSTERİME GİREN EN BAŞARILI İLK ON DİZİ

1-BİNBİR GECE

2-YAPRAK DÖKÜMÜ

3-SILA

4-ARKA SOKAKLAR

5-EZO GELİN

6-DOKTORLAR

7-HATIRLA SEVGİLİ

8-SELENA

9-İKİ AİLE

10-KÖPRÜ

kaynak : Vatan Gazetesi , Mehmet Güler

ezzgiii
05-06-07, 20:13
Hangi dizi bitecek? Hangisi devam edecek?
Sezon sonu yaklaştıkça okurlarımızdan gelen "meraklı" mesajlar da arttı. Herkes izlediği dizinin akıbetini soruyor: "Filanca dizinin, falanca bölümde biteceğini duyduk. Doğru mu Yüksel Bey?" Soruların hepsini tek tek yanıtlamaktan parmaklarım nasır tutmuşken, imdadıma Hafta Sonu dergisi yetişti. Orada bu sezon bitecek, gelecek sezona devredecek ve yeni başlayacak dizileri listelemişler. Bendeki bilgileri de ekleyip, sizlerle paylaşmaya karar verdim: Şu sıralar ekranlarda 50'ye yakın dizi var. Geçen sezondan devam edip, bitenler, bu sezon başlayıp, reyting alamadığı için zamanından önce yayından kalkanlar ve onların yerine başlayanlarla birlikte bu sayı sezon içinde 150'ye yaklaşıyor. Öncelikle yaz tatiline girip, gelecek sezon da devam edecek yeni dizilerin listesini verelim de tiryakileri rahat bir nefes alsın: Sıla, Yersiz Yurtsuz, Selena, Şöhret (atv), Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Arka Sokaklar (Kanal D), Geniş Zamanlar, Köprü, Kader (Star TV), Ezo Gelin, Kara Duvak, Doktorlar (Show TV), Hayat Türküsü (TRT 1), Yemin (FOX). Sırada bu sezon sonunda izleyicilerine veda edecek diziler var: Sağır Oda, Fırtına, Yabancı Damat, Ihlamurlar Altında, Gümüş, (Kanal D), Beyaz Gelincik, Bebeğim, Gemilerde Talim Var (atv), Kaybolan Yıllar (Star TV), Acı Hayat (Show TV), Üç Tatlı Cadı (FOX). Bu diziler arasında Ihlamurlar Altında 80. bölümüyle veda ediyor. Kaybolan Yıllar'ın veda tarihi 28 Haziran. Star TV'nin iki dizisi İki Aile ve Yalancı Yarim ile Kanal D'deki Acemi Cadı ve atv'nin yayınladığı Duvar ise ara vermeden yaz boyunca ekranlara gelmeye devam edecek. Ve yeniler: Bu yaz ekran gençlik dizilerine teslim. Star TV'deki Aşk Kapıyı Çalınca ve Kanal D'deki Kavak Yelleri ile yaz ekranına gençlik aşısı yapılacak.

benhermi
09-06-07, 09:58
pek haber değeri taşımasa da ekleyeyim dedim... gezen tilki bu haftada arka sokakları gözünü kırpmadan izlemiş.... (ama yanlış yerden bakmış sanırım...)

Dubleks evde oturup, saten gecelik giyen işçi karısı kim? Uyuşturucu poşeti diye gösterilenler bal gibi çay poşetiydi! “Arka Sokaklar” da yaz mevsimi ne zaman başlıyor?

Gelecek hafta 41. bölümü yayınlanacak olan ‘Arka Sokaklar`a 41 kere maşallah’ demeye hazırlanırken, 40. bölüme nazar değdi anlaşılan!

‘Gözden kaçanlarla ‘Göze batanlar’ acaba ‘Dizi göze mi geldi?’ dememize neden oldu! Uyuşturucu şebekesinin peşine düşen Şipşak İhsan, adamlar tarafından kıstırıldı ve kıyasıya dövüldü. İki turist kız, İngilizce olarak bir gençten fotoğraflarını çekmesini istedi ve makinelerini verdi. Makineyi kapan genç de dört nala kaçtı! Kızlar arkasından Türkçe ‘İmdat’ diye bağırmaya başladı. Türkçe de ilk öğrendikleri kelime ‘imdat’ mıydı?

Metin’le Tekin, kız arkadaşlarını çaya götürecek olan minik delikanlıyı bir parkın ortasında ağaca bağladı. Güpegündüz. Çocuk ‘imdat’ diye bağırıyor ama tek bir Allah’ın kulu yok [böyle bir sahneyi yukarıda da görmüştük]... Sonunda çocuğun imdadına bir ‘amca’ yetişti. Kim mi? Çoban Hüsnü... Tesadüfün böylesi. Çoban Hüsnü, oğulları Metin ve Tekin’in son marifetlerinden sonra “Bu evde yaza kadar sıkıyönetim ilan ediyorum” dedi. Hangi yaza kadar? Dizi gösterildiğinde takvimler; 5 Haziran’ı gösteriyordu. Şipşak İhsan’ı susturmak için hastaneye gönderilen adam, görüntüsüyle ‘Ben kiralık katilim’ diye bağırıyordu ama Polis Murat’ın Doktor kardeşi, adamı Şipşak’ın yanına göndermekte bir sakınca görmedi. Daha geçen hafta, kiralık katillerin elinden kurtulan doktor, ne zaman ‘akıllanacak’ merak etti doğrusu!

Gelecek bölüm belli; Asım, sevk edildiği hastaneden kaçacak ve Murat’la ailesine yine zorlu anlar yaşatacak. Hele bir 41. bölüm gelsin de görelim!

(not: arkadaşlar yorumlarımızı yorumlar başlığına yapalım...)

Roxelanne
14-06-07, 19:59
Reyting Ligi'nin altın karması

Reyting Ligi'nde bu sene kıran kırana maçlar oldu. Televizyon kanalları arasında en yüksek reytingi ve dolayısıyla en kalın reklam pastası dilimini kapmak için müthiş bir mücadele yaşandı. Sezonun sonuna doğru, reyting rakamlarını eksen alıp, ligin altın karmasını çıkarttım. Ama bu 11'in oluşmasında sadece reyting rakamları etkin olmadı. Yüzde 75 reyting rakamlarının payı varsa, yüzde 10 gündem yaratma gücü, yüzde 5 kanala kazandırdığı prestij, yüzde 5 reklam mecrası yaratma potansiyeli, yüzde 5 etik kurallara bağlılık ve ilkelilik prensibi etkin oldu. İşte bu süzgeçlerden geçirdiğimde bu sezonun Altın Reyting Karması şöyle oluştu:
SABAH KUŞAĞI: Dobra Dobra (Kanal D)
ÖĞLE KUŞAĞI KADIN: Sabahların Sultanı (Kanal D)
KOMEDİ DİZİSİ: Avrupa Yakası (atv)
AŞK DİZİSİ: Binbir Gece (Kanal D)
AKSİYON DİZİSİ: Kurtlar Vadisi (Show TV)
SOSYAL MİSYON DİZİSİ: Sıla (atv)
YARIŞMA: Popstar Alaturka (Star TV)
SPOR PROGRAMI: Stadyum (TRT 1)
EĞLENCE: İbo Show (atv)
TALK SHOW/TARTIŞMA: Beyaz Show (Kanal D)
ANA HABER: atv Ana Haber

Peki ya reyting rakamlarını bir kenara bırakırsak ne olur? O zaman kriterlerle birlikte herkesin sıralaması değişir ve liste "kişisel" olur. İşte benim reyting sonuçlarını dikkate almadan yaptığım "kişisel" ilk 11'im: SABAH KUŞAĞI: Sabahın Körü (atv) ÖĞLE KUŞAĞI KADIN: Deryalı Günler (Show TV) KOMEDİ DİZİSİ: Avrupa Yakası (atv) AŞK DİZİSİ: Yaprak Dökümü (Kanal D) AKSİYON DİZİSİ: Arka Sokaklar (Kanal D) SOSYAL MİSYON DİZİSİ: Hatırla Sevgili (atv) YARIŞMA: Popstar Alaturka (Star TV) SPOR PROGRAMI: Telegol (Star TV) EĞLENCE: Anında Görüntü Show (FOX) TALK SHOW/TARTIŞMA: Yaşamdan Dakikalar (tv8) ANA HABER: atv Ana Haber YEDEK OYUNCULARIM: Yersiz Yurtsuz (atv), İki Aile (Star), Beyaz Gelincik (atv), Kanal D Ana Haber, Serap Ezgü ile Biz Bize (Show TV), Makina (Kanal D), Hepsi 1 (Show TV) Bu iki farklı tablodan çıkarttığım sonuca gelince: İyi ki bir kanalın genel müdürü değilim. Yoksa benim kanal, reyting sıralamasında sonuncu olurdu. Ama olsun. Akşam yastığa kafamı koyduğumda işsiz bir genel müdür olarak gönül huzuruyla mışıl mışıl uyurdum!..

Yüksel Aytuğ
14/06/2007

gözdejik
24-06-07, 15:10
http://img79.imageshack.us/img79/9660/53303720oz7dh6.jpg (http://imageshack.us)

SEZON FİNALİNİ SİRTAKİ YAPARAK KUTLAYAN “ARKA SOKAKLAR” EKİBİ, YOĞUN GEÇEN BİR YILI GERİDE BIRAKMANIN COŞKUSUNU YAŞADILAR…

Her zaman suçlunun peşinde olan ve mağduru koruyan “Arka Sokaklar”ın Rıza Baba’sı ve ekibi, Türk polisini halka sevdiren bir dizi oldu. Büyük bir beğeniyle izlenen Kanal D’nin sevilen dizisi “Arka Sokaklar” sezon finalini bir tavernada sirtaki yaparak kutladı.

Beş kişilik polis ekibinin aile yaşamları ve İstanbul sokaklarındaki serüvenlerinin anlatıldığı Kanal D`nin sevilen dizisi "Arka Sokaklar", sezon finali kutlamasını önceki akşam Tanhcia adlı restoranda yaptı.
Başrollerini Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş`ın yaptığı dizi, 43.bölümünü tamamladı.

Gecede sahneye çıkan Ziynet Sali, yıl boyu yoğun bir tempo ile çalışan tüm ekibi sevilen şarkılarıyla coşturdu. Bütün bir sezonun yorgunluğunu atan ekip sirtaki yaparak, tabak kırarak stres attı.

meryem91
25-06-07, 15:08
Arka Sokaklar?a Senfonik Final !

26 Haziran salı akşamı saat 20:00?de Kanal D?de Arka Sokaklar?ın sezon finali yayınlanacak.Bir senedir her hafta Arka Sokaklar?ın müziklerini besteleyen Murat Evgin final sahnesi için çok özel senfonik bir eser besteledi.20 kişilik bir ekiple kaydedilen,Hollywood*filmlerinin müziklerini*aratmayan bu görkemli eseri dinlemek için Arka Sokaklar?ın sürpriz finalini kaçırmayın.

ayl7n
26-06-07, 10:01
GAMZE ÖZÇELİK VE BİR YILI AŞKIN BİR SÜREDİR BİRLİKTE OLDUĞU SEVGİLİSİ SONUNDA NİKAH MASASINA OTURDU.

Birlikteliklerinde mutluluğu yakalayan çiftin özel hayatlarında nikah masasına oturması beklenirken, çift dizi setinde nikah mamasına oturarak adeta düğün öncesi prova yaptı. 'Arka Sokaklar' heyecan yüklü bir bölümle sezona veda ediyor.

Başrollerinde Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Uğur Pektaş'ın rol aldıkları 'Arka Sokaklar'da, bir uyuşturucu operasyonu yapacak olan Rıza Baba ve ekibini zor bir görev beklemektedir. Yılan Asım ise, Murat için yeni planlar hazırlamaktadır. Murat ve Zeynep ise nikâh tarihini almışlardır. İki aşığın düğünlerinde büyük sürprizler yaşanacaktır! (Gecce.com) 2 saat önce.. [881094]

kaynak:haberler.com Haber Yayın Tarihi: 26 Haziran 2007 Salı Saat 10:31
http://img264.imageshack.us/img264/5900/gamzemuradinaerdioog9.jpg

RIZA_BABA
27-06-07, 08:31
Bizim hafiye izleyicilerden kaçmaz!
HEP söylüyorum, "Yakından Kumanda'nın yetiştirdiği ekran hafiyeleri ile ne kadar gurur duysam azdır" diye... Zaten bu köşeyi hayata geçirirken en büyük hedefim, ekran karşısındaki bilinçli, dikkatli ve seçici izleyici sayısını arttırmak, sektör üzerinde izleyici eksenli bir "kontrol mekanizması" oluşturarak, kaliteyi arttırmaktı. Görüyorum ki, doğru yoldayız. Yakından Kumanda okurlarının gözünden hiçbir ayrıntı kaçmıyor. İşte bir kaç örnek:
* Star TV'nin magazin programı Zoom'da gece boyunca "Mustafa Karadeniz'in şok şakası az sonra" diye anonslar yer aldı. Ama programın sonunda "Mustafa Karadeniz'in şok şakası ilerleyen günlerde Mustafa Karadeniz'in yeni şaka programında sizlerle buluşacak, iyi geceler" denildi. Resmen enayi yerine konulduk! (Yunus Palancı- İZMİR)
* Kavak Yelleri dizisini biz İzmirliler garipseyerek izliyoruz. Gençler okuldan çıktıktan sonra yürüyerek evlerine veya deniz kıyısına gidiyorlar. Okul olarak Güzelbahçe 60.Yıl Anadolu Lisesi kullanılmış. Evlerin yeri ise Sığacık veya Seferihisar sanırım. Aralarında 30 kilometre var. Yani çıkıp iki dakikada gidilecek yol değil. Hele dün akşam mafya elemanlarının arkadaşı "Sizi arkadaşımın evine götüreceğim, orada sizi kimse bulamaz. Bir-iki gün kalırsınız" dediği yer, oğlumun yaş gününü yaptığımız İnciraltı'ndaki lunapark ve cafe. Burası İzmirliler tarafından çok bilinen bir yer. Lütfen bu diziyi İzmirliler'in de izlediği unutulmasın. (Mehmet Ali Barut-İZMİR)
* Doktorlar dizisinde Doktor Zenan alt katta, Doktor Suat üst katta hastanenin camından dışarıya bakıyorlar. Kamera da aşağıdan yukarıya doğru bunları çekiyor. Kameranın ve onu yukarı doğru taşıyan vincin gölgesi aynen hastanenin camında ve duvarında görünüyor. (Yücel Yılmaz - ISPARTA)
* Binbir Gece dizisinde Şehrazat'ın oğlu kaçırılıyor, sonra da polisler çocuğu buluyorlar. Çocuk, Şehrazat'la beraber evlerinde. Kapı açılıyor, dedesi eve geliyor, çocuk dedenin kucağına fırlıyor, o da ne? Çocuğun ayakkabıları galoşlu! Gözlerime inanamadım. Farklı açıdan yapılan çekimde yine galoşlu... Acaba dedim evde herkes galoşla mı geziyor? Yoo, herkes makosen veya topuklu... (Levent Ulukut)
* Yalancı Yarim'de Naz provadan geldiğinde gece 03.30'du. O sırada kardeşi, babasının imajıyla ilgilenirken güpegündüzdü!.. (Gülçin Gündeş)
* Gümüş dizisinin final bölümünde 13 yıl sonrayı göstermişler. Dizideki tüm çocuklar büyümüş fakat yetişkinlerin bir saç teli bile ağarmamıştı. (Ayşin Gündeş)
* Kavak Yelleri'nde Aslı'nın soyunma odasına kimsenin girmemesi için kapının arkasına koyduğu dolap, anahtar deliğini kapatmasına rağmen patron diğer taraftan rahatlıkla dikizliyor. Gözlerinde xray cihazı mı var ne? (Mustafa Tosun)
* Hatırla Sevgili'de zaman Aralık ayının sonlarıdır. Herkes dışarıda eldivenli, kabanlı. Yalnız yaprağı en çabuk dökülen çınar ağacının bile yaprakları yemyeşildi. (Erkin Metin)
* Arka Sokaklar dizisinde Hasan, bir diğer çete mensubunu tabancayla delik deşik ediyor. Olay yerine gelen Başkomiser Rıza Baba öldürülen adamın cep telefonundan Hasan'ı arıyor. Hasan da kurbanın öldüğünden emin olduğu için açmıyor. Peki Rıza Baba numarayı gizlemeyi ya da başka telefondan aramayı niye akıl edemiyor? (Tansu Sarı) NOT: Bu sahneler, video kayıtlarından izlenerek teyit edilmiştir. Bazı okurlarımız, isimlerinin bu köşede anılması için hayali senaryolar üretiyor. Bu konuda en az 20 ihbar asılsız çıktı. Lütfen kendinizi boşa yormayın. Zira doğruluğundan emin olmadığımız hiçbir ihbarı burada yayınlamıyoruz.

Yüksel AYTUĞ/SABAH

dazzle
27-06-07, 10:12
Gamze Özçelik ve bir yılı aşkın bir süredir birlikte olduğu sevgilisi sonunda nikah masasına oturdu.

Birlikteliklerinde mutluluğu yakalayan çiftin özel hayatlarında nikah masasına oturması beklenirken, çift dizi setinde nikah mamasına oturarak adeta düğün öncesi prova yaptı. "Arka Sokaklar" heyecan yüklü bir bölümle sezona veda ediyor. Başrollerinde Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Uğur Pektaş'ın rol aldıkları "Arka Sokaklar"da, bir uyuşturucu operasyonu yapacak olan Rıza Baba ve ekibini zor bir görev beklemektedir. Yılan Asım ise, Murat için yeni planlar hazırlamaktadır. Murat ve Zeynep ise nikâh tarihini almışlardır. İki aşığın düğünlerinde büyük sürprizler yaşanacaktır...

http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/3611551.jpg

KESKİN_NİŞANCI
28-06-07, 12:27
anasayfadan aşırdım:img-blush

Çocuk yıldız olmak devlete sorulacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taslak raporuna göre, 15 yaşından küçük olup dizilerde oynatılan her çocuk için komisyondan izin alınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çocukların televizyon dizileri, filmler ve reklamlarda oynatılması ve defilelerde manken olarak kullanılmasına ilişkin yasal boşluğun ortadan kaldırılması için hazırladığı taslak raporda, öncelikle kurulacak komisyona başvuru şartı getirdi.
Raporda, çocukları dizi, film ve reklamlarda oynatmak isteyenlerin, mevzuattaki boşluk giderildikten sonra kurulacak komisyona öncelikle izin başvurusu yapmak zorunda kalacakları, ancak izin çıkması halinde çocukları oynatabilecekleri vurgulandı.
Söz konusu rapor, "Çocuk İşçiliği Konusunda Ulusal Kapasitenin Geliştirilmesi Doğrudan Eylem Projesi" toplantısında ele alındı.

'Yasaya aykırı'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışan Çocuklar Bölümü Başkanı Murat Ayhan Başaran, İş Yasası'nın 71. maddesine göre 15 yaşın altındaki çocukların çalıştırılmasının yasak olduğu halde dizilerde ve reklamlarda pek çok çocuğun çalıştığını vurguladı. Başaran, bu konudaki mevzuatı AB'yle uyumlu hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlattığı taslak raporda da şu ifadelere yer verildi:

Televizyon, reklam filmleri ve defilelerde görülen 1-14 yaşlarındaki çocuklar, yasanın açık ifadesine aykırı olarak çalıştırılıyor.
İşveren ve aileler arasında imzalanan sözleşmelerle, çocukların belirsiz çalışma koşullarında çalıştırılması en önemli yasadışı unsuru oluşturuyor.
Bu çocuklar, herhangi bir hukuki koruma altında değil.

Setlerin minik işçileri

Kimi zaman ağlatan, kimi zaman güldüren ve yayımlandıkları gün reyting rekorları kıran dizilerin minik işçileri oynadıkları karakterlerle birlikte küçük yaşta şöhreti yakalıyor... Küçük yaşta para kazanmaya başlayan, gece gündüz demeden sette çalışarak kendilerine yazılan rol için çaba harcayan minik set işçilerinden bazıları şöyle:
Binbir Gece: Efe Çınar 5 yaşında.
Selena: Cansu Demirci 14 yaşında. Gizem Güven 12 yaşında. Dilara Kurtuluş ise 9 yaşında.
Arka Sokaklar: Furkan Göksel, Onur Bay, Kerimhan Duman.
Elveda Derken: Çağla Şimşek 5 yaşında. Ayça Turan 7 yaşında. Ece Bostancı 7 yaşında.
Hatırla Sevgili: Karina Selin Kükrer 5 yaşında.

girls642
29-06-07, 05:58
Polislere ayıp olmadı mı?
ARKA Sokaklar dizisini zaman zaman bu köşede eleştirmeme rağmen, ekranlarımızdaki polisiye boşluğunu doldurma gayretini takdir ediyorum. Gerçekten de şu anda yerli diziler rekabetinde "polisiye" kulvarı pek tenha görünüyor. Ama bunun da nedeni belli. Polisiye, aksiyon demek. Aksiyon ise ciddi bir prodüksiyon harcamasıyla eş anlamlı. Buna cesaret etmek, para ve dolayısıyla da yürek istiyor. Bu nedenle Arka Sokaklar'ın gün birinciliklerini hiç de küçümsememek gerek. Eh, Sezar'ın hakkını verdiğimize göre, sıra öldürmeye geldi!.. Sezon finalinde yine küçük mantık hataları vardı. Devletin resmi ekip otosunun süslenerek düğün arabası olarak kullanılmasını es geçtik diyelim, peki ya düğündeki güvenlik zaafına ne demeli? Yılan Asım'ın düğünü sabote edeceği gün gibi ortadayken, sabotajcının sadece garson kılığına girmesi güvenliği delmeye yetiyor. Garson, elinde kocaman çantayla nikah masasının altına girip, bombayı yerleştirirken, bizim emniyet teşkilatı ayakta uyuyor. Ve sonuç: Booom! Üstelik bütün bunlar, suikast tehdidi altında görev yapan iki polisin düğününde gerçekleşiyor. Her hafta jeneriğinde Emniyet Teşkilatı görevlilerine satırlar dolusu teşekkür eden dizinin, bu finaliyle polislerimize biraz haksızlık ettiği hissine kapıldım. Unutmadan, bizim ekip, hırsızlıktan cinayete, narkotikten, fuhuşa ve bomba imhasına kadar hemen her olayın peşinde. Ama bildiğim kadarıyla emniyet teşkilatında her konu için ayrı bir şube ya da masa var. Bizim ekip madem bu kadar yetenekli, bir de şu Güneydoğu meselesine el atsa diyorum!..
Yüksel AYTUĞ-SABAH

$ewim
30-06-07, 10:50
Arka Sokaklar'dan eğlenceye aktılar...
Beş kişilik polis timinin aile yaşamları ve İstanbul sokaklarındaki serüvenlerinin anlatıldığı Kanald'nin sevilen dizisi 'Arka Sokaklar' ekibi,sezon finalinin kutlamasını hafta içi Tanhcia Restauran'ta yaptı.Zafer Ergin,Gamze Özçelik,Şevket Çoruh,Özgür Ozan ve Uğur Pektaş'ın başlıca rollerini paylaştığı dizi ekibi,Ziynet Sali'nin şarkılarıyla eğlendi.

gözdejik
11-07-07, 11:05
Dizideki ölüm ilanı gerçek oldu

Turaç TOP- Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

İZMİR'de boşandığı Palermo film ve müzik eserleri firmasının sahibi işadamı Mustafa Ellik'in, manevi dayısı olduğunu söyleyen E.A. tarafından otomobilde tabancayla vurulan, tedavisinin ardından ABD'ye yerleşen Gençlik ve Spor İl Eski Müdürü Bahri Vreskala'nın jimnastik antrenörü kızı Ebru Vreskala'ya, 33'üncü yaş gününde ölüm ilanı verildi. İzmir'de aileyi tanıyan herkeste önce üzüntü ardından merak yaratan ilan olayının, son günlerde izleyicilerini ekrana bağlayan bir diziden esinlenerek gerçekleştirilmiş olabileceği belirtildi. Ünlü oyuncu Gamze Özçelik'le, sevgilisi Uğur Pektaş'ın oynadığı dizinin sezon finalinden önceki bölümünde, senaryo gereği, bir mafya babası, aralarında önceye dayalı husumet bulunan “Komiser Murat” rolündeki Uğur Pektaş'la ilgili yaşadığı halde ölüm ilanı vermişti.

Vreskala'nın öldüğüyle ilgili Ege Bölgesi'nde yayınlanan bir gazeteye verilen vefat ilanı, ailesinde şaşkınlık yarattı. Asılsız ilan, Ebru Vreskala'dan gizlenirken, Bahri Vreskala, “Böyle şaka olmaz. Ciddi bir oyun ortada, Araştırıp peşini bırakmayacağım. İlanı veren hakkında davacı olacağım” dedi.

DİZİDEN Mİ ETKİLENDİLER

İzmir'de aileyi tanıyan herkeste önce üzüntü ardından merak yaratan ilan olayının, son günlerde izleyicilerini ekrana bağlayan ‘Arka Sokaklar’ dizisinden esinlenerek gerçekleştirilmiş olabileceği de ileri sürüldü. Ünlü oyuncu Gamze Özçelik'le, sevgilisi Uğur Pektaş'ın oynadığı dizinin sezon finalinden önceki bölümünde, senaryo gereği, bir mafya babası, aralarında önceye dayalı husumet bulunan “Komiser Murat” rolündeki Uğur Pektaş'la ilgili yaşadığı halde ölüm ilanı vermişti. Vreskala'yla ilgili ölüm ilanını veren kişi veya kişilerin de bu diziden etkilenip etkilenmediği merak konusu oldu.

Öte yandan, Vreskala'nın boşandığı eşi Mustafa Ellik'e ulaşılamadı.

gözdejik
11-07-07, 11:07
Sezonu birinci bitirdi

Kanal D’nin izlenme rekorları kıran dizisi “Arka Sokaklar”ın Salı akşamı yayınlanan “sezon finali” bölümü birinci oldu.

Sezonu zirvede kapatan “Arka Sokaklar” yeni yayın döneminde yepyeni bölümleri ve yepyeni maceralarla yine Kanal D’de ekrana gelecek.

Kanal D’nin, başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Uğur Pektaş’ın oynadıkları polisiye - macera dizisi “Arka Sokaklar”ın Salı akşamı ekrana gelen “sezon finali” bölümü, Tüm Kişiler’de yüzde 6.5 rating ve yüzde 28.3 izlenme payı, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de de yüzde 6.2 rating ve yüzde 28.5 izlenme payı ile birinci oldu.

Murat ile Zeynep’in düğünü kana bulandı.

Dizinin sezon finalinde, Zeynep ile Murat’ın düğünü vardı. Ancak masal gibi başlayan tören, Yılan Asım’ın organize ettiği bombalı bir saldırıyla bir faciaya dönüştü ve ortalık kana bulandı. Rıza Baba, Zeynep, Murat, Hüsnü, Mesut ve diğer konuklara ne oldu? Patlamada kimler öldü? Bundan sonra neler olacak? Tüm bu sorular ise dizinin yeni sezonda ekrana gelecek yeni bölümlerinde yanıt bulacak.

senaykurt
12-07-07, 12:11
Adamın içinde roketatar (!)

DOKTORLAR dizisinin son bölümünde hastaneye bir yaralı geliyor. Adamın içinde roketatar olduğunu söylüyorlar. Sanırım roket diyecekler. Ama o da tuhaf. Askerde lav silahı kullanmıştım. O roketin patlamadan bir insanın vücuduna saplanma ihtimali yok. Haydi bir mucize oldu da girdi diyelim. Peki ya Ela'nın eli yaralının içinde roketi tutarken, bir yandan da arkadaşlarına Levent'e söyleyin mutlu olsun demesine ne buyurulur? Roket patlasa, arkadaşları da ölmeyecek mi zaten? Nihayetinde, orada bulunan bir patlayıcı uzmanı, roketi alıp, dışarı götürecekken, booommm Buyurun size Emret KomutanımKurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar'dan sonra bomba gibi bir sezon finali daha .. Sanırım yeni sezon başlarken, yapımcılar parçalarını birleştirebildikleri oyuncularla yola devam edecekler.

YÜKSEL AYTUĞ/SABAH

wcananw
22-07-07, 15:37
uğur pektaşın beyendiğim röpörtajlarından birinde en beğenerek okuduğum yerler..(biraz eski bi röpörtaj ama olsun:))

.....

Rol aldığın iki dizi de yayından kaldırıldı. Sen bunun nedenlerini neye bağlıyorsun?
Uğur Pektaş : "Her şeyin bir nedeni vardır." diye düşünüyorum. Sonuçta bu bir ekip işi. Nasıl ki bir kolyenin tek bir parçası bile koptuğunda tümü dağılır, bu da öyle bir şey. Ama bazen hayatta bazı duraklar, daha iyi yollara kapı açar. Benim hayatımda da öyle oldu. Biten her iş beni bir diğerine taşıdı. Ve en güzeli de hepsinden öğrendiğim bir dolu şey var. Bu da bana yeter.

Sen, bir dizide rol almaya karar verirken nelere dikkat ediyorsun?
Uğur Pektaş : Normalde cast'a, yapımcıya, yönetmene bakmak gerekiyor belki. Ama ben senaryodan ve özellikle canlandıracağım karakterden elektrik aldığım zaman "İşte bu" diyorum. Yani kararlarımı kalbimle alıyorum. Bu dizide rol almaya karar vermem de hiç zor olmadı o nedenle. Çünkü çocukluk hayallerimden biri de polis olmaktı zaten. Oyunculuğun bir güzel yanı da her mesleğe bürünebiliyor olmanız.

Peki şu an rol aldığın Arka Sokaklar adlı dizi de bir talihsizliğe uğrarsa, oyunculuğa küser misin?
Uğur Pektaş : Bu dizi herhangi bir talihsizliğe uğramayacak!

Peki olumsuz ihtimalleri atalım kafamızdan! Merak ediyorum; kendini ekranda izlerken neler hissediyorsun? Kendine yönelik olarak hangi tür eleştirilerin oluyor daha çok?
Uğur Pektaş : Bazen çok beğeniyorum ama kendime sinir olduğum da oluyor. Yaptığım bazı hareketler batıyor, gözüme güzel gelmiyor."Ahh… Keşke şunu yapmasaydım da bunu yapsaydım" dediğim çok oluyor.

Uğur Pektaş : Zaten oyunculuğun bir kötü tarafı da; hep yapacak daha iyi bir şeylerin olması. Kendimi izlerken hep eleştirel gözle bakıyor, hatta kendimi yiyor ve sürekli "Daha iyi nasıl yapabilirim?" diyerek bakıyorum.

Rol aldığın dizilerde genelde hareketli sahnelerin var. Bunun da bir nedeni olmalı…
Uğur Pektaş : Ben zaten hareketli filmleri çok seviyorum. E bir de Survivor gibi bir yarışmadan çıktık. Senaristler de bunu göz ardı etmiyorlar sanırım. İyi değerlendiriyorlar yani. Zaten hep bu tür roller istediğimden sanki senaristlerle aramızda bir tür telepati doğuyor. (gülüyor)

"Romantiğim ama dünyanın en öküz adamı da olabiliyorum"

Seni romantik bir filmde de aynı tatta izleyebilir miyiz sence?
Uğur Pektaş : Bilmem. Belki… İleride bir gün olursa hep birlikte izler bakarız "Tadı aynı olmuş mu?" diye. (yine gülüyor)

Peki sen özel yaşamında romantik bir erkek misin?
Uğur Pektaş : Aşıksam eğer, dünyanın en romantik erkeklerinden biriyim. Ama karşı taraftan sıkılmışsam; dünyanın en öküzü de olabiliyorum!

......
Teşekkürler Uğur…
Uğur Pektaş : Asıl ben teşekkür ederimbye

gzm
21-08-07, 12:43
Arka Sokaklar Basında Cıkan Haberler baslıgına oyuncuların özel hayatıyla ilgili haberler eklemeyiniz.Lütfen bunun icin alttaki baslıgı kullanınız

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=17242&page=47

Bölüm Sorumlusu
gzm

NOT:Eklediginiz bütün haberlerin altına kaynagınıda belirtiniz!

ping_pong
28-08-07, 13:16
Polis İlker

İlker İnanoğlu, yapımcılığını babası Türker İnanoğlu'nun yaptığı "Arka Sokaklar" dizisiyle ekrana geri dönüyor.

Son olarak "Üç Tatlı Cadı" adlı dizide oynayan İnanoğlu, "Arka Sokaklar"da polisi canlandıracak. Rol alacağı polis karakteri için yaklaşık iki aydır polis merkezlerini gezdiğini söyleyen İnanoğlu, "Bu rolü çok önemsiyorum. Umarım seyirci de beğenir" dedi.

KELEBEK

sultansss
02-09-07, 16:26
"Arka Sokaklar" (3 Eylül, 20.00)
Patlama sonrası Murat ve Zeynep'i neler bekliyor?

Rıza Baba (Zafer Ergin) liderliğindeki ekip bir uyuşturucu çetesini çökertmek için zorlu bir operasyon yaptı. Mesut (Şevket Çoruh) kamyoncu rolünde yola çıktı ancak başına beklenmedik olaylar geldi.
Metin (Furkan Göksel) kendisine yeni bir kız arkadaş buldu ama bu durum Tekin'in (Onur Bay) pek hoşuna gitmedi.
Murat (Uğur Pektaş) ve Zeynep (Gamze Özçelik) evlilik için nikah tarihi aldılar. Nikah salonunda tüm ekip ve aileler bir araya geldi ancak hiç beklenmeyen bir patlama ortalığı tozu dumana kattı.

Kaynak : Milliyet

sehhhhra
04-09-07, 12:56
6 Kanalda 44 dizi,seç beğen izle
Televizyon kanalları yeni yayın dönemine iddialı programlarla ‘merhaba’ dedi. Show TV, ATV, Kanal D ve Star’ın yeni yayın dönemindeki en büyük silahları ise yine diziler olacak. TRT ve Fox’ta yayınlanacak 5 diziyle birlikte ekranlara gelecek 44 dizinin kimi kaldığı yerden devam ediyor, kimi izleyiciyle ilk kez buluşuyor. İşte yeni sezonun dizi rehberi:

KANAL D

Pazartesi

Arka Sokaklar: Uğur Pektaş, Gamze Özçelik ve Zafer Ergin’in başrolünü paylaştığı dizide, Başkomiser Rıza Baba’nın maceraları var.
Bıçak Sırtı: Nejat İşler ve Erkan Can’ın oynadığı dizide, hamile karısını öldürerek hapse giren bir serserinin hayat hikayesi anlatılıyor.
akşam gazetesi

ecr
05-09-07, 09:42
Sezona birinci başladılar
Kanal D, birbirinden iddialı programlarını ekrana getirmeye başladığı 3 Eylül Pazartesi günü de birbirinden kaliteli programları ile birinci oldu.

Kanal D, birçok televizyon kanalının yeni yayın dönemine başladığı ve birbirinden iddialı programlarını ekrana getirmeye başladığı 3 Eylül Pazartesi günü de birbirinden kaliteli programları ile birinci oldu. Kanal D’de pazartesi akşamı ekrana gelen “Arka Sokaklar” dizisi, hem Tüm Kişiler’de hem de A/B Sosyo Ekonomik Statü’de birinci olurken , “Sabahların Sultanı”, “Esra Ceyhan’la”, “Dobra Dobra” ve “Kanal D Ana Haber Bülteni” de kendi kulvarlarında zirvede yer aldılar.
Arka Sokaklar yeni sezona da birinci başladı
Kanal D’nin, başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu’nun oynadıkları polisiye macera dizisi “Arka Sokaklar”ın Pazartesi akşamı ekrana gelen yeni sezonun ilk bölümü, Tüm Kişiler’de yüzde 8.5 rating ve yüzde 30.1 izlenme payı, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de de yüzde 7.8 rating ve yüzde 26.2 izlenme payı ile birinci oldu.Arka Sokaklar, geçtiğimiz yayın döneminin sezon finalinde de birinci olmuştu. Milyonların beğeniyle izlediği dizi böylelikle, birinci olarak girdiği yaz tatilinden, ekranlara yine birinci olarak döndü.

Hürriyet

sweet10
06-09-07, 10:04
Gamze ve Uğur bıktırdı.

Aynı dizide rol alan Gamze Özçelik ile Uğur Pektaş, ekip arkadaşlarını çileden çıkartıyor.
06 Eylül 2007 Perşembe 09:30
Çekim saatine geç giden ve sette bir hayli samimi olan çift, uyarılara da kulak asmıyormuş. İddialara göre; Gamze ile Uğur'un tavırlarını değiştirmezse kadrodan çıkartılması planlanıyormuş.

alıntıdır....

ping_pong
06-09-07, 10:46
Dizi-toto başladı

BU aralar dizi tiryakilerini tatlı bir heyecan sardı. Geçen sezon en "kritik" anda sezon finali yapan dizilerin akıbetleri için kafa yorup, duruyorlar. Binbir Gece'de Şehrazat, Onur ile evlenebilecek mi? Kerem, büyük aşkından vazgeçecek mi? Hatırla Sevgili'de yaralı bıraktığımız Deniz yaşayacak mı? Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrenen Ahmet, öz evladından ayrı geçen yılların acısını Yasemin'den çıkartacak mı? Necdet, Yasemin'i terk edecek mi? Yersiz Yurtsuz'da hamile olduğu ortaya çıkan Suna'yı ailesinin şerrinden korumak için İshak nasıl bir taktik uygulayacak? Yoksa gönlünü ağa kızına mı kaptıracak? Avrupa Yakası'nda Burhan'ı seçmiş gibi görünen ayran gönüllü Makbule, yeniden İzzet'e dönecek mi? Patlama ile final yapan Arka Sokaklar'da "kalan sağlar" kim olacak? Yine bir patlama ile sezona veda eden Kurtlar Vadisi: Pusu, hangi karakterlerle yoluna devam edecek? Yaprak Dökümü'nde Ali Rıza Bey, Adapazarı'na gidip, Fikret'i geri döndürecek mi? Gelin hanım, kötü yola mı düşecek? İki Aile'de balayı, Eda ve Oğuz'a mutluluk getirecek mi? Ferit ile Damla vuslata erecek mi? Bir başka "patlamalı final"in ardından Doktorlar'ın ekibi eksilecek mi? Selena'nın büyük sırrı ortaya çıkacak mı? Gaziantep'e veda edip, İstanbul yollarına düşen Ezo Gelin'e 7 tepeli şehir, mutluluk getirecek mi? Maçların hepsi de "üç ihtimalli" sonuç vaat ediyor!.. Var mısınız dizi-toto oynamaya? Görünen o ki, geçim sıkıntısı, işsizlik, darbe korkusu, deprem beklentisi ve daha nice önemli memleket meselesi "bir sezon daha" evdeki gündemin ötesine savrulacak...

Kaynak:http://www.sabah.com.tr/gny/haber,B4...79689CCDB.html

gzm
08-09-07, 20:16
Lütfen eklediginiz haberlere kaynak bildiriniz

Bölüm Sorumlusu
gzm

RIZA_BABA
10-09-07, 10:35
Ekran vitrini tümden değişti

Bir devir kapandı ve yepyeni bir döneminayak sesleri, daha sezonun ilk günlerinden ekranlardan yankılandı. Yazsüresince yaptığımız haftalık ilk on dizi listemiz de, eylül ayının ilkhaftasından itibaren bambaşka bir hal aldı. Geçen sezonun sevilen işleri tekerteker tatilden döndüler. Kanalların yeni dizileri hafta içinde peş peşegösterime girdiler. Yaprak Dökümü, Arka Sokaklar, İki Aile, Doktorlar ve EzoGelin, bu sezonda da yine zirveyarışı yapacaklarını ispat ettiler. Yeni sezon dizilerinden Kuzey Rüzgarı,Annem ve Menekşe ile Halil de geçen hafta gösterime giren yeni dizilerarasından yüksek reytinglerle sıyrılmayıbaşarıp, ilerisi için olumlu sinyaller verdiler.

(...)

Mehmet Güler'in yazısından alıntı... Yazının devamı için;

http://www9.gazetevatan.com/haberdet...ryid=4&wid=132

sehhhhra
12-09-07, 12:18
“Bıçak Sırtı” daha ilk bölümden zirvede

Kanal D, “Bıçak Sırtı” ve “Arka Sokaklar” dizileri ile Pazartesi’nin birincisi oldu.
Kanal D, Pazartesi günü “Bıçak Sırtı” ve “Arka Sokaklar” dizileri ile Türkiye’yi ekran başına kilitleyip, rakiplerini geride bıraktı ve yine birinci oldu.Kanal D’nin başrollerinde Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Melisa Sözen, Vildan Atasever ve Erkan Can’ın oynadıkları yeni dizisi “Bıçak Sırtı” pazartesi akşamı ilk bölümü ile ekrana
geldi. Milyonların beğenisini kazanan ve izleyicilerden tam not alan “Bıçak Sırtı”, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 8.4 reyting ve yüzde 26.1 izlenme payı ile birinci olarak daha ilk bölümden de ekranın zirvesine yerleşti.Soyluluk, ihanet, aşk ve cinayet başlıkları üzerine kurulu, yasak aşklarla, ihanetlerle, babalığın ne olduğu meselesiyle, soyluluk ve yoksulluk kavramlarıyla örülü sürükleyici bir dizi olan “Bıçak Sırtı”nda olaylar ikinci bölümden itibaren daha da hızlanıyor ve tempo da yükselerek artıyor.
Arka Sokaklar da birinci
Kanal D’nin, başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu’nun oynadıkları polisiye macera dizisi “Arka Sokaklar”ın Pazartesi akşamı ekrana gelen bölümü de, Tüm Kişiler’de yüzde 8.3 rating ve yüzde 26.0 izlenme payı ile birinci oldu.

kaynak HÜRRİYET-KELEBEK(eklemeyi unutmuşum)

-A k e L d a N-
23-09-07, 23:49
Arka Sokaklar’da neler oluyor

Kanal D’nin sevilen dizisi "Arka Sokaklar" ekibi Kelebek için bir araya geldi. Yapımcılığını Erler Film-Türker İnanoğlu’nun yaptığı dizinin kahramanları, yakaladıkları başarının perde arkasını anlattı.

UĞUR PEKTAŞ (MURAT)

AKSİYON SAHNELERİ BANA DAHA UYGUN

n "Arka Sokaklar" kendinizi ifade edebildiğiniz bir proje mi?

- Etmeye çalışıyorum, ama çok da ettiğimi sanmıyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum işte.

n Oyunculuk açısından performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? "Yapmaya çalışıyorum" cümleniz, bu konuda çok memnuniyetsiz olduğunuzu düşündürdü bana...

- Dizi olduğu için çok çabuk çekiliyor her şey. Hızlı davranmak zorundayız. Dolayısıyla "Burada ne yapmalıyım" diye çok da oturup düşünemiyorsunuz.

n Polis olmayı sevdiniz mi?

- Çok... Bu dizideki gibi aksiyonu bol alan sahnelerin benimle çok örtüştüğünü düşünüyorum. Mesela aşk sahneleri durağan oluyor ya, işte o zaman çok zorlanıyorum. Ama karşımdaki Gamze olduğu için eskisi kadar zorlanmıyorum.

n Ne olacak bu Zeynep’le Murat’ın aşkı?

- Tabii ki daha iyi olacak. Aslında biz de bilmiyoruz ve bilmemek iyi. Her hafta sete geldiğimizde yeni bir heyecanla çekime başlıyoruz.

n Gamze Hanım’la ilişkiniz nasıl gidiyor?

- Her şey çok güzel...

GAMZE ÖZÇELİK (ZEYNEP)

ARKA SOKAKLARA

YABANCI DEĞİLİM

n Uğur Pektaş bu proje sayesinde hayatınıza girdi. Dizinin sizin için bu anlamda da önemi büyük olsa gerek...

- Kadere de şansa da inanırım. Bu yazgımda vardı ve bir şekilde olacaktı demek ki... Burada olmasaydı başka şekilde bunu yaşayacaktım.

n Dizide canlandırdığınız Zeynep, çok güçlü bir kadın... Zeynep ile Gamze örtüşüyor mu?

- Ben senaryoda ne varsa onu yapmaya çalışıyorum, günlük hayatta ise onun gibi yaşamıyorum. Daha doğal, daha içimden geldiği gibiyim çünkü... Zeynep benimle bağdaşıyor mu? Çok değil galiba.

n Zeynep ile Murat evlenecek mi?

- Bilmiyorum ki... Şu ana kadar bize gelen senaryolarda böyle bir şey yok.

n Gamze ile Uğur evlenecek mi?

- Kısmet. Kesin bir şey söyleyemem ama her şey çok şükür yolunda gidiyor.

n Hikayenin hayatınıza ne katkısı oldu? İstanbul’un arka sokaklarını bilir miydiniz?

- Ben çok doğal, herkes gibi yaşayan bir insanım. Arka sokaklarda neler olduğunu herkes kadar bilirim. Yani prenses gibi yaşayan biri değildim. Aksine fazla lüksten, fazla şaşaalı hayattan hiç hoşlanmam. Gerçek yaşanmışlığı severim. Her şeyin tertemiz ve muntazam olması beni mutlu etmez, aksine çok daraltır.

İLKER İNANOĞLU (ENGİN)

PARKLARDA YATIP KALKTIĞIM GÜNLER ÇOK OLDU

n Hoşgeldiniz "Arka Sokaklar"a...

- Teşekkürler... Biliyorsunuz geçen sezon bir bomba patladı ve ekibin amiri Rıza Baba (Zafer Ergin) bacağından bir yara aldı. Yerine kimi getirelim diye düşünürlerken, ben geldim işte.

n "Arka Sokaklar" babanız Türker İnanoğlu’nun projesi. Bu sizin için avantaj mı, dezavantaj mı?

- Bu şirkette çalışmak benim için daha zor. Çok dikkatli davranıyorum. Mesela sete vaktinden daha erken gelmeye çalışıyorum. Hakkımda kötü bir yorum yapılmasına fırsat vermediğim için, herhangi bir sorun olmuyor. Ben zaten yaptığım şeyi ciddiye alıyorum. Herhalde senaryoyu en çok okuyan ve çalışan benimdir.

n Para konusunu babanızla mı yoksa yapımcıyla mı konuştunuz?

- Yapımcıyla konuştum.

n Pazarlık yaptınız mı?

- Bana burada ne derlerse "tamam" diyorum. Öyle bir şans yok yani. Yakında bir bomba daha patlayabilir ve gidebilirsiniz...

n Uzun süre Amerika’da yaşadınız. İstanbul’un arka sokaklarını bilir misiniz?

- Arka sokak çocuğuyum ben. 18 yaşımdan sonra hep yurtdışında ve kendi başıma yaşadım. Dolayısıyla arka sokaklarda ne olup bittiğini çok iyi biliyordum. Parklarda yatıp kalktığım çok olmuştur.

ZAFER ERGİN (RIZA BABA)

POLİS OKULLARINA

KAYITLAR ARTMIŞ

n "Arka Sokaklar"daki Rıza Baba karakteri, "Kurtlar Vadisi"nin Baron’unu unutturdu mu?

- Evet ve bundan çok da memnunum. Bu aslında birçok oyuncunun kaderi; oynadığınız rolün gerçek zannedilmesi.

n Sizce "Arka Sokaklar" iyi mesaj veren bir dizi mi?

- Televizyon etkili bir araç, bu yüzden yapımcıların da toplumsal sorumluluk sahibi olmaları gerek. Biz pozitif bir diziyiz. Olanın yanında, olması gerekeni de aktarıyoruz. Mesela ilk bölümlerden birinde Zeynep, bir kişiyi kaza sonucu öldürüyor ve psikolojik bir travma geçiriyor. Kendisine şunu söylüyorum; "Üzülme sen görevini yaptın. Keşke işlerimizi silahsız halledebilsek ama ne çare..." Bu çok önemli bir replikti. Gerçekten bir polisin silahsız işini halledebilmesi, hepimizin toplumsal özlemi. Biz bunu altını çizerek veriyoruz. Dizi başladığından bu yana polis okullarına kayıtlar artmış.

n Tiyatroyu özlemediniz mi?

- Özledim ve bu yıl oynuyorum. Benim damarlarımda alyuvar, akyuvar ve tiyatro var. Ondan vazgeçemiyorum. Bu sene Profilo’da Tiyatro Kedi’de "Quartet" adlı bir oyun oynayacağız. Dört kişilik bir oyun. Ben, Haldun Dormen, Arsen Gürzap ve Işıl Yücesoy olacak. Onun çalışmalarına da ekimde başlıyoruz. Aralık ayında sahneleyeceğiz.

ŞEVKET ÇORUH (MESUT)

DİZİLERDE SAMİMİYET DUYGUSU ÇOK ÖNEMLİ

n "Arka Sokaklar"da hepimizin günlük hayatta karşılaştığı, aşina olduğu polis memurları gibisiniz...

- Genelde diğer oynadığım karakterlerde de samimiyet duygusuna çok önem veririm. Ne olursa olsun izleyiciye samimi gelmesi lazım. Zaten bu dizideki her rol doğal ve samimi.

n Diziyi bu kadar yukarıda tutan sır nedir sizce?

- Televizyon dizilerinde inandırıcılık şart. Hem inandırıcı olması hem de sizi maceranın içine sürüklemesi gerek. Dizide evlerimiz ve emniyet dışındaki tüm sabit mekanlar, her bölümde değişiyor. Çok zor ama başarıyı getiren noktalardan biri de bu... Ayrıca uyuşturucudan organ mafyasına ve töre cinayetlerine kadar emniyet müdürlüğünün temelde uğraştığı tüm konular bu dizide de işleniyor. Dizide bunların önlenmesi konusunda pek çok ince mesaj veriliyor. Suç kavramı dünya var olduğundan beri var. Bunun içine dramatik yapı da oturunca çok keyifli bir iş çıkıyor ortaya. Oyuncu olarak sizi de çok sıkmıyor, çünkü her seferinde başka oyuncularla, başka konular içerisinde çalışma imkanınız oluyor. Bu da işin bu sezon da devam etmesinin temel nedenlerinden.

ÖZGÜR OZAN (HÜSNÜ)

İSTANBUL’DA POLİS OLMAK İSTEMEZDİM

n Bu dizi sayesinde "Selami" unutuldu mu?

- "Arka Sokaklar" ile biraz Selami’yi kırdık gibi geliyor, ama hálá "Selami Komserim" diyenler var. Bunu polisler bile söyledi bana. Nedense isim kaldı üzerimde.

n Hálá Selami denilmesinden rahatsız mısınız?

- Beni hiç rahatsız etmiyor açıkçası. Bu bizim yaptığımız işin başarısını gösteriyor.

n Sizce bu dizinin en pozitif özelliği nedir?

- Çok doğru mesajlar vermesi... Alkol ve sigara kullanmamaya, silahı çok göz önünde tutmamaya çalışıyoruz. Dizi konuları genellikle üçüncü sayfa haberleri. Bazı konularda kanayan yaraya da parmak basıyoruz ama bunlar yaşanılan şeyler. Biz bunu kurgu içerisinde komedi, macera ve aşkla süslüyor, insanları sıkmayan ufak mesajlar vererek aktarıyoruz.

n İstanbul’da polis olmak ister miydiniz?

- İstemezdim. Allah İstanbul’da polislik yapanlara sabır versin. İstanbul gezmek görmek için güzel ama yaşanılacak bir yer değil, çok tehlikeli.

ORHAN OĞUZ (YÖNETMEN):

POLİSLE HALK ARASINDAKİ PERDE KALKTI

Gündemi kovalıyoruz ve sürekli araştırıyoruz. Oyuncularımızın da kimyası tuttu. Bir dizinin tutmasını sağlayan tüm taşlar yerine oturdu. Yönetmeni, oyuncuları, kimyasıyla o enerjiyi hissedebiliyorsun. Çekmeden önce hiç düşünmemiştim ama çekmeye başlayınca farklı duygular hissettim. Bu dizinin polis ile halk arasındaki perdeyi kaldırdığını düşünüyorum.

Kaynak: Hürriyet //Kelebek

delfin23
26-09-07, 06:42
Dizide mahalle baskısı!

Kanal D'deki "Arka Sokaklar"da "rakı buzlamaları" vardı. Hüsnüler'de yemek daveti var. Baktım masanın ortası buzlanmış. Uyanamadım, "acaba ortada markalı tabak ya da çatal filan mı var?" (bu bile olacak iş değil ama alıştırdılar, kabullendik!) diye sordum kendime. Sonra jeton düştü. Buzlandığına göre sofra çilingir durumundaydı. Tam o bitti, bu sefer Rıza Baba ile Ali konuşuyorlar. Konu rakı içmek üzerine. Hani damat adayı ya, kayınpeder ile rakı içme durumları. Tabii bardaklar buzlu yine. Bari "rakılı diyalogları" alt yazı ile değiştirselerdi tam olurdu. "Evladım erkek adam şalgam suyu içer" gibi. Yoktu böyle buzlamalar filan geçtiğimiz yıllarda. Ama gerdiler ortamı, senaristlere "meyhane sahneleri yok, içki sahnelerini kaldırdık" dedirttiler. Bu sahneler önceden çekiliyor ve dizinin ne zaman yayına gireceği belli olmuyor. Galiba bu yıl dizilerimiz mahalle baskısını yakından hissetti!

delfin23
03-10-07, 07:08
"Arka Sokaklar"da yine buzlanma vardı. Ondan önceki hafta da buzlanma yapıldı. İçki masaları buzlandı. Rıza Baba ile Ali konuşuyorlardı geçtiğimiz hafta. Malum Ali damat adayı. Hani kayınpeder ile böyle erkek erkeğe "rakı üzerine" konuşuyorlar. Erkek adam rakı içer gibilerinden. Bardaklar buzlu da diyalogları "unutmuşlar". "Binbir Gece"de ise Zafer Melek'e fena tutulmuş melankolik bir hal var giriyor barda bir viski söylüyor bardak yine buzlu. Geçen sene var mıydı bunlar? Daha önceki sene ya daha daha önceki seneler? Konuşulmadı. Ama bu yıl konuşur olduk. "Diziler çeki düzen veriyor" diye haberler yapıldı daha baştan. Ayağınızı denk alın der gibiydi. Sigara buzlanması da ayrı bir komedi, o ayrı.

Milliyet / Sinan Koloğlu

ping_pong
05-10-07, 08:54
İŞTE PARA BASAN DİZİLER

DİZİ PİYASASINDA BOL PARA DÖNÜYOR. PEKİ 2007'NİN REKLAM REKORTMENİ DİZİLERİ HANGİLERİ...

İşte diziler, işte 2007'deki toplam reklam saniyeleri:

Avrupa Yakası 440.291
Cennet Mahallesi 393.663
Çocuklar Duymasın 359.236
Tarık ve Diğerleri 340.344
Acemi Cadı 310.290
Selena 254.807
En Son Babalar Duyar 238.151
İki Aile 232.092
Yemin 180.157
Yabancı Damat 177.374
Yaprak Dökümü 172.474
Emret Komutanım 171.019
En iyi Arkadaşım 169.266
Sihirli Annem 158.455
Memleket Hikayeleri 158.131
Hatırla Sevgili 156.619
Aliye 155.911
Arka Sokaklar 143.452
Kaybolan Yıllar 136.688
Üç Tatlı Cadı 125.946

Kaynak:gecce.com

öznr
11-10-07, 14:34
Niyahet evlendiler

Niyahet evlendiler Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş, sonunda nikah masasına oturmayı başardı.

Arka Sokaklar'ın önceki akşam yayınlanan bölümünde dizide bir türlü evlenmeyi başaramayan Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş, sonunda evlendi.
Kanal D'nin başrollerinde, Zafer Ergin, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş ve İlker İnanoğlu'nun oynadıkları polisiye-macera dizisi "Arka Sokaklar"ın pazartesi akşamı ekrana gelen bölümü, Tüm Kişiler'de yüzde 5.9 reyting ve yüzde 20.2 izlenme payı ile birinci oldu. Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Melisa Sözen, Vildan Atasever ve Erkan Can'ın başrolde olduğu "Bıçak Sırtı" ise, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 8.7 reyting ve yüzde 25.1 izlenme payı ile yine birinci oldu.

Kaynak:Hürriyet

delfin23
17-10-07, 14:50
'Arka Sokaklar' iyiden iyiye pazartesi akşamlarının birincilik tahtına oturdu. Arka arkaya 3 haftadır totalde en çok izlenen program olmayı başarıyor. Üstelik Kuzey Rüzgarı, Bıçak Sırtı ve Doktorlar gibi iddialı yapımları da geride bırakıyor. Aslına bakarsanız bu durum şaşırtıcı değil! Çünkü mafya dizileriyle başlayan aksiyon furyası, gözü yaşlı aile ve ağa dizilerinden bıkan erkekleri ekrana bağlıyor. Üstelik bunun yanı sıra 'Arka Sokaklar'da hem ekip hem de senaryo iyi oturdu. Dizinin ilk bölümlerindeki acemilik, yerini yabancı yapımları aratmayacak bir polisiye kurgusuna bıraktı. Seçilen konular da son bölümlerde giderek ağırlaştı. Örneğin geçtiğimiz akşamki bölümde, kendi halinde gibi görünen yaşlı bir adamın aslında bir seri katil olduğu anlaşıldı. Senaryo gayet başarılı kurgulanmıştı. Aksiyon, macera ve heyecan da tam dozundaydı. Öğreniyoruz polisiyeyi vallahi.

Nilgün K. Tamaz / Takvim

delfin23
24-10-07, 05:01
"Arka Sokaklar"ın son bölümünde Mesut, Ece'nin evine gidiyor. Merak etmiş onu, hiç ses çıkmıyor. Ece kapıyı açıyor. Arkasında genç bir erkek görünüyor. Mesut bozuluyor. Sonra çocuk çıkıyor dışarı. MeÇer Ece'nin erkek kardeşiymiş. Sonra Ece kardeşini Mesut'a anlatıyor.
Bir barda davul çalıyormuş ve uyuşturucu bağımlısıymış. Senarist kolay yolu bulmuş. Gitarist de olabilirdi ya da klayve çalan, hatta grubun solisti.
Simgeler önemlidir. Neden mesela bir öğretmen olmaz? O kutsal meslektir. Ama davulcu ne olacak işte! Davulu çalmak için verilen yılların emeği, o pratik çalışmalar vs. Aman ne olacak vur sağına soluna davulcu ya da zurnacı ne fark eder!

Sinan Koloğlu / Milliyet

$ewim
24-10-07, 16:31
Televizyonun verdiği ince dersler

Yaşadığımız son olayların etkisiyle olsa gerek, pazartesi gecesi izlediğim tüm programlardan birer "toplumsal mesaj" çıkardım. Arka Sokaklar'da polis memuru Aydın, yaşadığı ekonomik bunalımı aşamayınca bir inşaata çıkıp, intihar etmeye karar veriyor. Müşfik komiserimiz Rıza Baba onu ikna etmek için yanına oturuyor ve diyor ki; "Bak Aydın kardeşim, şimdi aşağıya atlarsan bir çocuğu babasız bırakacaksın. Parasızlığın özrü olur ama babasızlığın olmaz..." O anda şehit askerlerimizin aileleri için başlatılan kampanyayı hatırlıyorum. "Bunun içine mutlaka şehit ve gazi polis aileleri de katılmalı" diyorum. Üç paraya göğüslerini hain mermilere siper eden polislerimiz için de bir şeyler yapılmalı. Polis Aydın, dizide dolmuşa binmeye hazırlanırken cebindeki paranın dolmuş ücretine yetmediğini görüp, karakoluna yürüyerek gidiyor. Geç kaldığı için de amirinden fırça yiyor. Çocuğuna okul için gerekli eşofman ve spor ayakkabısını alamayınca da "Ben nasıl babayım?" diyerek, intihara yelteniyor. Bu coğrafyada öyle çok Polis Aydın var ki... Köprü dizisinde mühendis Tekin ile nişanlısı Leyla o gece düğün yapacaklar. Yolda araçları bozuluyor. Tekin biraz çılgın ya, yardım gelene kadar yolda nişanlısıyla birlikte futbol oynamaya başlıyor. Leyla, kaçan topu almak için biraz uzaklaştığında PKK'nın döşediği mayına basıyor... Öğretmen Leyla ölecek mi, kalacak mı, haftaya göreceğiz. Bu arada dizide kullanılan araçların plakaları ilgimi çekiyor. Üzerlerinde şehir kodu olarak 96 yazıyor. Malum, 81 ilimiz var, 96 diye bir plaka yok. Mesaj açık: Mayın döşenen, tüm vatan sathıdır. Öyleyse hat-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır!.. Bıçak Sırtı'nda Mehmet (Mehmet Günsür), ağabeyinin ihbarıyla askere alınıyor. Bizimki isyanlarda. "Şimdi zamanı değildi" filan diyor. Oysa yurtdışından gelmiş. Askerliğini bedelli yapacak ve silah altına alınacağı süre 21 günü geçmeyecek. Gencecik fidanlarımız tezkerelerine 3 gün kala şehit düşerken, sınır boyundaki erler, terhis olmayı reddedip, tezkere bırakırken, bizim Mehmet, yeni açtığı barın başında bulunmak ve taze sevgilisiyle beraber olmak için 21 günlük askerlikten gocunuyor... Tüylerim diken diken... Biliyorum ki, onca Mehmetçiğin yanı sıra böyle çürük Mehmet'ler de var aramızda... (Bu arada şampuan reklamında saçları ahenkle dans eden Mehmet Günsür'ün, Bıçak Sırtı için asker tıraşı olduğu sahne de ilginç.) Ve Arena... Dağlıca'da askerlerimize kurulan hain pusuyu yöneten "Agit" kod adlı terörist Vahiyeddin Karay, daha önce Baykuş operasyonuyla ele geçirilen PKK ile bağlantılı uyuşturucu mafyasının liderinin amca oğluymuş!.. PKK'nın "beyaz"dan elde ettiği parayla topraklarımızı "kızıla" boyadığı zaten biliniyordu. Ama ilk kez bu k