bugra9
19-01-07, 17:55
Dizideki Yakaladığımız Mantık Hatalarını Burada paylaşıp,konuşabiliriz...
|
Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Mantık Hataları... bugra9 19-01-07, 17:55 Dizideki Yakaladığımız Mantık Hatalarını Burada paylaşıp,konuşabiliriz... merve_gülben 20-01-07, 21:48 arkadaşlar ben ne zamandır üyeyim hastasıyım iki aile'nin bende fikirlerimi paylaşmak istedim :)) mantık hatası olarak bnm gördüğüm son blmde yani 29 bölümde eda yamanla kavga ederken vurucakmış gibi yapıyo ya o anda eda hemen kafasını çeviriyo zaten o anda oğuz abimiz yetişio:) çakıo bi tane:) neyse işte edanın yani iclal aydının orda kafasını hemen çevirmesi anlaşılıyo orda oğuzun gelip bişiyler yapacağı vurmasına izin vermiyeceği:) yani bnm fikrim tabii böyle düşünüyorum :):) siz ne dersiniz bilmem:) bytepoem 21-01-07, 07:10 Buğra, böyle yeni bir başlık açmışsın hemen yazayım. 29.Bölüm'den Eda ve Ati'nin okul yıllarına taktım ben. Eda'da Ati'de genç olamamış (Eda belki bir nebze ama çok az). Eda üniversite için İstanbul'a geldiğine (ki Yaman kandırınca ona da gitmedi) göre orası lise diyoruz. Ve lisede Ati sakallı, bari tıraş olsaydı. Bir de peruk taksaydı saçlar çok dökük lise yılına göre. Ayrıca sıranın üstünde çay var, hangi lisede sınıfta cam bardakta çay olur ki? Haa bir de hediye sıgaralık?? Lisede ki çocuğa???? Hayır orası ünv.'ydi derseniz Eda'nın orada ne işi var. Neyse, bana garip geldi o çekimler. ebruertg 21-01-07, 13:38 Son bölümde meyhaneden çıktıktan sonra arabayı Oğuzun sürmesi bir hataydı bence. Ferit kullanır diye düşünmüştüm. İyi ki polise denk gelmediler veya bir kaza olmadı. Dizi de olsa bu ayrıntı düşünülmeliydi. :img-yes: YerçekimliKaranfil 28-01-07, 20:14 mantık hatası değilde teknik bir hatadan bahsedeyim.. .bölümü ilk izlediğimde dikkatimi çkmiyor fakat tekrarını izlerken arka plan taraması yapıorum ve sahnelerin çoğunda siyah mikrofonlarla karşılaşıyorum..sesli çekimin zorluğu olsa gerek :img-hyste .. umarım gün geçtikçe düzelir bu hata :img-yes: :img-wink: ozzde 29-01-07, 07:33 Önceki bölümde Oğuz yaman'a yumruk atmak için geldiğinde merdivenden inip vurması gerekirdi.Fakat kamera açısı yakalansın diye Oğuz edanın arkasından dolandı...(Unutmayalım ki Emre Kınay solak,ters oldu sanki biraz:img-yes: ) bugra9 29-01-07, 20:54 Ekşisözlükten Alıntıdır... "Zira yolda kalan ferit ve damlanın bulunduğu arabanın aküsü bittiği söyleniyor,araba itilerek çalıştırmaya çalışılıyor,fakat bir allahın kulu da mis gibi bmwnin farlarının açık olduğunu akünün bittiği üstüne basa basa vurgulanmasına rağmengörmüyor,farketmiyor".... ozzde 29-01-07, 21:04 Ekşisözlükten Alıntıdır... "Zira yolda kalan ferit ve damlanın bulunduğu arabanın aküsü bittiği söyleniyor,araba itilerek çalıştırmaya çalışılıyor,fakat bir allahın kulu da mis gibi bmwnin farlarının açık olduğunu akünün bittiği üstüne basa basa vurgulanmasına rağmengörmüyor,farketmiyor".... Bende bunu yazacaktım ya:sad53: Hızlı davranmışlar:img-hyste GizemliSahne 29-01-07, 21:10 Ekşisözlükten Alıntıdır... "Zira yolda kalan ferit ve damlanın bulunduğu arabanın aküsü bittiği söyleniyor,araba itilerek çalıştırmaya çalışılıyor,fakat bir allahın kulu da mis gibi bmwnin farlarının açık olduğunu akünün bittiği üstüne basa basa vurgulanmasına rağmengörmüyor,farketmiyor".... Valla ben de bunu yazacaktım buğra.. geç kaldım.. :) eklediğin için sağol buğra :img-wink: bugra9 29-01-07, 21:30 Valla ben de bunu yazacaktım buğra.. geç kaldım.. :) eklediğin için sağol buğra :img-wink: bu arada Emre Kınay Ati'nin evindeyken (evi galiba) üstündeki beyaz badinin içinde beyaz bir badi var ama kendi ofisindeyken içinde siyah vardı.. (tam hatırlayamamış olabilirim mekanları, bir kere daha izleyince yanlışlık varsa düzeltirim:)) Pelin...Gerçekten hızlı davranmışım...Nedemek Rica ederim...Sende bir ayrıntı yakalamışsın Pelin...Ati'nin evi değil ofisiydi herhalde Pelin...Ama yakaladığın ayrıntıyı yarın tekrar izlediğimde dikkat edeceğim...Kafamın bir köşesine not ettim... Sec 30-01-07, 09:10 Sabuyat ın kösku bastıgında kızların odasına girer. damla nın yatagının basucuna gelir ve damla nın kepli fotosunu gorür. hala universitede okuyan damla icin mezun olmus gibi kepli foto ne alaa yani? Sec 30-01-07, 09:17 lise sondada çkiyorlar o fotoyı bazı okullarda bnim ablam vr ordan biliorum :img-wink: ya ne alaka olabilir ki yani ama soledigin icin yine de saoll bunu bilmiodum:img-yes: bytepoem 30-01-07, 09:22 Sabuyat ın kösku bastıgında kızların odasına girer. damla nın yatagının basucuna gelir ve damla nın kepli fotosunu gorür. hala universitede okuyan damla icin mezun olmus gibi kepli foto ne alaa yani? Amerikan menşeili kolejlerin özelliğidir bu kep. Örnek, Üsküdar Amerikan Koleji, Robert Kolej... Buradan Damla'nın amerikan kolejlerinden birinden mezun olduğunu anlıyoruz. ozzde 30-01-07, 09:50 Sabutay da güya evi dağıtmaya geliyor.Her yerin ışığı açık,elinde el feneri:img-hyste dilara-1905 31-01-07, 18:43 Son bölümde meyhaneden çıktıktan sonra arabayı Oğuzun sürmesi bir hataydı bence. Ferit kullanır diye düşünmüştüm. İyi ki polise denk gelmediler veya bir kaza olmadı. Dizi de olsa bu ayrıntı düşünülmeliydi. :img-yes: katılıyourm ferit alkollü başına bişi glemsin die gitti arabayı oğuz kulandı :img-hyste eski bölümlerdede yaman tAhir ağa ile konuşurken bende erkek evlat sahibiym dicene bende erkek avladıyım demişti :D YerçekimliKaranfil 01-02-07, 15:59 eda & oğuz arabadaki gece kaçamağında ve sabahında edanın saçı dalgalı fön ve arkaları kalkık sonra da arabadan iniyor ve niyaziye yakalanıyor bir bakıyorsunuz edanın saçları düz fön :img-hyste ..ne ara gitti bu kadın kuaföre yahu:img-hyste birde oğuzle eda otelde mesajlaşıyorlar edanın telefonunda oğuz oğuz bey diye kayıtlı oğuzun telefonunda ise kayıtlı diil eda sadece numara gözüyor isim yok :img-hyste buda ilginç geldi biraz bana dilara-1905 01-02-07, 20:44 evet iclallllll bende farkettimm oğzun telinde numara gözüküo edanınkindede oğuz bey yazıo :D oğzuda kayıtlı diil ama her seferinde(eski bölmülerde teli görünce eda hanım filan diodu hatta birbirlerine tavır almışlardı bi bölüm ikiside açmıolardı teli oğuz ozaman nerdne biliodu kayıtlılı olmamıs ilginç biras :) bide bu belki mantık hayasına girmez ama sbu heryeri dağıttı kızların odası derli toplu :S kimliğini baya bi belli etmeye çalışıyorrr yada :Sbilmem garip geldi heryer birbirine girmişşş kızların oda cillop gibi :D paçiii_melos 01-02-07, 20:51 Çiftlikte Ceren ile Merve ablalarını aramak için yataktan kalktıklarında üstlerinde hırka gibi bir şey vardı, insan uyurken hırka ile mi yatar hayret yani :D :D .... Hem hırka ile yatmasa bile insan yataktan kalktıktan sonra üzerine bir şey alır, böyle ufak tefek şeyleri düşünmek lazım dimi ama ???? fame_star 01-02-07, 20:59 Eda;oğuzla buluşmak için odadan çıkarken çapraz odada tahir ağayı odasına girerken görüyor ve geri çekiliyor.... Daha sonrada ceren ve merve o odadan çıkarken tam çapraz odadan yani edanın odasından timurda çıkıyor....Şimdi edanın çapraz odasında kızlarmı kalıyor yoksa tahir ağamı:) Kılzarın ve tahir ağanın sahnelerini aynı odada çekmişler.... GizemliSahne 02-02-07, 12:12 :img-wink: Eda;oğuzla buluşmak için odadan çıkarken çapraz odada tahir ağayı odasına girerken görüyor ve geri çekiliyor.... Daha sonrada ceren ve merve o odadan çıkarken tam çapraz odadan yani edanın odasından timurda çıkıyor....Şimdi edanın çapraz odasında kızlarmı kalıyor yoksa tahir ağamı:) Kılzarın ve tahir ağanın sahnelerini aynı odada çekmişler.... Valla çok dikkatlisin ne diyim.. Harika bir detay.. :good: Düşündüm de gerçekten öyle.. Ee fazla oda kiralayamaya gerek yok.. Maddi açıdan kısmışlar valla ne diyelim.. :) Hoş karşılarız.. Dizimize her türlü yardım tam.. :img-wink: asli&ekin 02-02-07, 13:11 bende bi mantık hatası buldum ufak bişi ama dikkatimi çekti şimdi oğuz edayla,ferit damlayla buluşmak için mesajlaşıyorlar buyrun bu edanın teli http://img184.imageshack.us/img184/55/hgthfgsg5.jpg buda feritin http://img487.imageshack.us/img487/9933/bgfhgfhpt1.jpg edanın telinde saat 7 ye gelio feritin saatinde 22.10 çok saçma onlar aynı saatte buluşup pişti oldular yaa alla alla aslında yanlış okumuş olabilirim ama öyle gözüküoo ve saat 7 de neden yatıyorki çocuklar:) ozzde 06-02-07, 11:23 Bu son bölümde Tahir ağa araçtan inip Edaların yanına giderken Edaların aracın farları yanıyordu.O far ışığında oğuz'un iki aracı görüp de inmemesi şaşırtıcı bir durum bence...Gecenin bir vakti..Ormanın içinde farları yanan bir araç..Oğuz nasıl görmediyse:icon_whis dilara-1905 06-02-07, 21:33 ya melehat değişti huyuda değişti :D eski melehati oynayan bize melehat karakterini kıpır kıpır yerinde durmazzz biri olarak tanıttı ist. te kalmak istedisürekli alışverişi gitti tahir ağanın söznden çıkmazdı şimdi melehat değişti huyuda tersine döndü tahir apayı odadan kovdu ağırbaşlı zekii aşkla ilgili herşeyi bilirrr emin konuşurrrrr :/ bide bu son bölümde gerçekleşti enteresan geldi biraz aam bu melahat daha ii :D diziye oda ayrı bi renk katıo dün çok komiktiii damla ve feriti arama sahnelerii....... EmmRe 06-02-07, 21:52 ya melehat değişti huyuda değişti :D eski melehati oynayan bize melehat karakterini kıpır kıpır yerinde durmazzz biri olarak tanıttı ist. te kalmak istedisürekli alışverişi gitti tahir ağanın söznden çıkmazdı şimdi melehat değişti huyuda tersine döndü tahir apayı odadan kovdu ağırbaşlı zekii aşkla ilgili herşeyi bilirrr emin konuşurrrrr :/ bide bu son bölümde gerçekleşti enteresan geldi biraz aam bu melahat daha ii :D diziye oda ayrı bi renk katıo dün çok komiktiii damla ve feriti arama sahnelerii....... Aynı şey benimde dikkatimi çekti.Karkter değişti özellikleride değişti.Eski Melehat'tan çok farklı yeni Melehat:img-hyste _butterfly_ 10-02-07, 11:30 32 bölümde.. telefon çekmeme olayı....:).. damla'nın telefonu çekmiyor, tamam onu anladık:)oğuzun telefonuda polislere ve niyaziyee göre çekmiyor onu da anladık:)..ee peki ozamn oğuzn telefonu nasılda damlayı arayabiliyor..şebeke çekmezse sana ulaşılmazsa aarayamazsınkii..:)... ehueh kontür güzlei olarakda ben bunu yakalaıdım..(eheuh bak hayri yaa yinee nerdesin senn:() bytepoem 10-02-07, 12:35 Merhabalar bir hata da benden, mantık hatası değil ama unutkanlık,özensizlik diyelim. Emin değildim, bir kere daha seyredince emin oldum. Oğuz'un kafasına vazo geçtiği gece, herkes gece gece alt katta toplaşmışken, camdaki perdeler aralık kalmış ve güneş giriyor içeri, basbayağı gündüz. O sahneyi gece değil gündüz çekmek istemişler, normalde bu, ama perdeler aralık kalmış. apple-core 11-02-07, 13:32 Merhabalar bir hata da benden, mantık hatası değil ama unutkanlık,özensizlik diyelim. Emin değildim, bir kere daha seyredince emin oldum. Oğuz'un kafasına vazo geçtiği gece, herkes gece gece alt katta toplaşmışken, camdaki perdeler aralık kalmış ve güneş giriyor içeri, basbayağı gündüz. O sahneyi gece değil gündüz çekmek istemişler, normalde bu, ama perdeler aralık kalmış. ewt dün gece tekrarını izlediğimde bende aynı şeyi farkettim onu yazıcaktım şimdi:img-yes: neyse olur o kdr:img-wink: dilara-1905 11-02-07, 18:42 ya eski bölümlerde eniştenin olduğu eda ve oğuz feirti uyandırmaya çalışıodu oğuz taş atıodu eda dikkat et kafasına gelmesin dicene dikkat et kafana gelmesin dedii zaten taşı atan oğuzzz:D Müge 11-02-07, 20:51 Bilmem hatırlarmısınız birinci bölümde köşke yeni taşındıklarında Eda'lar ve Oğuz'lar Timur merdivenlerin altındaki odaya yani tuvalete girmek istiyordu ama içeride Merve vardı kapıyı açamıyordu Ceren ve Damla geldi Timur'u gördü...Neyse geçen haftadaki bölümde hırsız olayında o oda Eda'nın odasıydı yani Eda odadan çıkıp salona geldi karanlıkta..Tuvalet mi? yoksa Eda'nın odası mı orası? Sevgiler.. bugra9 11-02-07, 21:16 Bilmem hatırlarmısınız birinci bölümde köşke yeni taşındıklarında Eda'lar ve Oğuz'lar Timur merdivenlerin altındaki odaya yani tuvalete girmek istiyordu ama içeride Merve vardı kapıyı açamıyordu Ceren ve Damla geldi Timur'u gördü...Neyse geçen haftadaki bölümde hırsız olayında o oda Eda'nın odasıydı yani Eda odadan çıkıp salona geldi karanlıkta..Tuvalet mi? yoksa Eda'nın odası mı orası? Sevgiler.. Müge Abla...Selamlar...Hemen senin bu yazını okur okumaz baktım birinci bölüme...Fakat bu bölümde Eda'nın çıktığı kapının yanında bir tane daha kapı var...Orasıda tuvalet...Bak resminide çektim ilk bölümün...Timur'un yanındaki kapı Eda'nın yatak odası... http://img163.imageshack.us/img163/4355/bscap0005if1.jpg Müge 11-02-07, 22:38 Aaaa evet ya :) Valla görmedim o kapıyı zaten Eda'nın odasını pek nerede olduğunu göstermemişlerdi ya da gösterdilerde ben fark etmedim...Neyse çok teşekkür ederim Buğra'cım beni derin bir düşünceden kurtardın..:img-wink: İyi geceler bye Gözde:RBD 12-02-07, 16:52 bende bi tane mantık hatası buldum filmde ceren oğuzun 15-16 yaşlardaki kızını oynuyo doğal olarak liseye gitmesi gerekir ancak karne gününde feritle konuşurken "fen hocası bana taktı ondanda birşeyler bekliyorum" gibi bişiy söyledi ancak liselerde fen dersi yerine biyoleji fln. görülüyor.. ebruertg 12-02-07, 21:25 Bu yazacağım belki mantık hatası olarak sayılmayabilir ama Dip Not olarak yazmak istedim. Adana'da ki tüm ağalar ve çocukları üniversite sınavına Türkiye'de girmek zorunda oldukları için girerler ve üniversite okumak için doooru Amerika'ya giderler. Orada paralı üniversitelerde okuyup birer Amerikalı eş veya sevgili bulup Adana'ya geri dönerler. Ve zengin hayatlarına devam ederler. Aynen "Beyaz Gelincik"deki ağa çocukları gibi. İstanbul'da Ferit gibi üniversiye okuyan çook zengin bir ağa çocuğu yoktur diye düşünüyorum. Ama dizimizde Ferit'in çok önemli bir rolü olduğu için İstanbul'da okuması gerekiyordu. Neyse bu seferlik böyle olsun. :good: :img-wink: :) ozzde 13-02-07, 09:22 Yanlış hatırlamıyorsa Timur 5. sınıfa gitmiyor.Fakat dün abisiyle kavga ederlerken ki sahnede sırtı dönükken çantasından kitaplara bakıyordu.Ve bir tane kitabının arkasında 5. sınıf Müzik Defteri yazıyordu:img-yes: dilara-1905 13-02-07, 15:05 ozzde bende aynısını yazcaktım benen önce davranmışsınnnn merve_gülben 14-02-07, 10:36 arkadaşlar bnde bi tane buldum 32.bölümde çok ii bakarsanız oğuzla tahir ağa feritle damlayı ararken arabasının plakası ilk olarak 34 SM 117 diye gözüküyo ama feriti bulduğunda 34 BS 8465 çok dikkatli baktığınızda öle bnde bunu buldum:):) bişiyde kaçmaz benden :) değiştirmiş arabayı demek ki..:) GizemliSahne 16-02-07, 15:59 En başta dizimizin baş temeli köşkün iki kişiye birden satılması.. Bu işlemlerin bu şekilde yapılması imkansızdı.. Ayrı ayrı iki kişiye birden bu şekilde satılması, hukuk çerçevesinde imkansız diye biliyorum ama tabi Aysun bir hukukçu sen daha iyi bilirsin.. Aydınlatırsın bizi bu konuda :img-wink: Ama bu detay tabi dizimizi etkilemedi hiç.. O kadar sağlam bir yapım ki.. Merve-gülben valla çok dikkatlisin.. Valla geçen bölümlerde de Oğuz'un arabasının plakası sanırım 34 NYA 77 gibi bir şeydi. Tam hatırlamıyorum.. Modeli de farklıydı.. Yahu ne çok araba varmış ekibimizde :) merve_gülben 17-02-07, 16:35 efed birascık öle mütevazi olamam bu konuda :))) şaka şaka diziyi çok dikkatli bi şekilde izliyorum hastasıyım yani o yüzden:))) efed snn sölediğin de çok doğru iki kişiye nasıl satılır bnmde aklıma gelmedi deil yani nsl olabilir ki_? bu konuda bilgili biri varsa anlatsın yani.. İKİ AİLE'Yİ SEVENLERE SEVGİLERİMLE.. bugra9 19-02-07, 14:14 En başta dizimizin baş temeli köşkün iki kişiye birden satılması.. Bu işlemlerin bu şekilde yapılması imkansızdı.. Ayrı ayrı iki kişiye birden bu şekilde satılması, hukuk çerçevesinde imkansız diye biliyorum ama tabi Aysun bir hukukçu sen daha iyi bilirsin.. Aydınlatırsın bizi bu konuda :img-wink: Ama bu detay tabi dizimizi etkilemedi hiç.. O kadar sağlam bir yapım ki.. Pelin...Selamlar...Bir konuya takılmışsın...Ben emin olamamakla beraber birşeyler söyleyeyim...Ferit Köşkü iki kişiye birden satmadı benim bildiğim...Alk katı başkasına,üst katı başkasına sattı...Eda ve Rıza'da bunu farketmediler satış sırasında...(Rıza gelmişti satış işlemleri için...)...Ama yinede Alt kat ve Üst kat ayrı ayrı satırlırmı bunuda bilemeyeceğim...Ama bölümlerin birinde söylemişlerdi sözleşmede katların ayrı ayrı satıldığını...:img-yes: :img-yes: ggnibsgk 20-02-07, 21:43 Merhaba! Buraya da bi el atıyım dedimm kendi çapımda müsadenizlennn:img-hyste Evi iki kişiye birden satmaları mümkün değil tabii ama benim bildiğim kadarıyla evi ortak satın almışlar gibi bişey gösterdii Ferit,yanii hani Eda'yla Oğuz birbirini taniyo da , anlaşmışlar birbirleriylee ,yarı yarıya satın almışlarr gibi!Böyle bişey yapabilir sanırım:img-wink: ebruertg 21-02-07, 16:50 Damla ile Ferit çocukların okulundan çıktıktan sonra taksiye bindiler. Ferit sağ arka kapıdan önce damlayı bindirdi sonra arkasından kendi bindi. Ama arkadaşlarının oraya geldiklerinde Ferit sol arka kapıdan indi.:img-cool2 merve_gülben 23-02-07, 08:33 merhaba herkese.. şimdi dikkatimi çekti 34.bölümde yani son bölümde oğuz ofiste baharla olan fotoğrafına bakıyo orda çok belli resimin fotomontaj olduğu yani sizde dikkat ederseniz oğuz'un kafası bi acayip duruo komiğime gitti gülüncek bişiy değil ama ne bilim:)) neyse görüşmek üzere.... _can_ 25-02-07, 14:50 mantık hatası değilde bence dizinin en büyük senaryo yanlışı;efe okuldaki arkadışıyla kavga etmişti,çocuğunda babası eda ile oğuzun aşk yaşadığını haber olarak yapmasıydı o zamanda itibaren gelişiyo dizi..Zaten o gazete haberinden öncede eda ile oğuz birbirlerini seviyolardı,aşk yaşıyolardı,yani o gazete haberini görünce okuyunca neden şaşırdılar anlamadım,neyi yalanlamaya çalıştılar.Zaten haber gerçekti,eda ile oğuz birbirlerini seviyolardı.Yaygara kopartmaları çok anlamsız..Öyle birşey yok demeye çalışıyolar ama var,sonuç olarak; Olan birşeyi olmamış,öyle bişey yokmuş gibi göstermek yanlış! dilara-1905 25-02-07, 19:29 ama orda ahlaksız yaşantılar dostu filan die geçioduuu öylede bişi yok yanii sonlar birbirlerine aşıklarrr ama orda daah farklı şeler geçioduuuu hatırlamıomusun oğuzda ofise gidip bende homo sevgilisi filan die bi haber çıkartiimmm tarzı şeler demiştiii AnsEa 27-02-07, 14:46 son bölümde de oğuz la erginin kafaları şişti darbeden ama hava yastığıda banamısın demedi hiç kıpırdamadı garibime gitti .tam hata olmasada bide eda evden çıkarken cerenin atkısını mı taktı? öyle gibi geldi bana. dilara-1905 27-02-07, 20:40 ewt jipte hava yastığı olmasmı yani çok garip açılmamasıı RIZA_BABA 27-02-07, 21:16 son derece bir lüxx arabada hava yastığının açılmaması tuhaf ebruertg 27-02-07, 21:35 Salaklar taksiyi çaldıklarında ve Damla taksiye bindiğinde arabanın markası Doğan görünümlü Şahindi. Kovalamaca sırasında ise Hundai'ye benzer bir araçtı. :img-pilot :img-polic EFTALYAGUL 27-02-07, 21:49 bide manv tezgahına araba çarptıktığında orda kimsenin olmaması da tuhaf.aradan 10 dakka geçtikten sonra yardım a geldiler adamlar tezgahlarını mallarını bırakıp mı gitmişlerdi yani EFTALYAGUL 27-02-07, 21:53 galiba artık eskisi gibi izleyici yutmuyo bazı şeyleri.sevindirici bi durum körü körüne seyretmıyoruz artık.eski türk filmleri tarzında olurlarsa bizde böyle mantık hatalarını bulup çıkartırız:)zevklı bi bölüm aslında mantık hataları başlığıı Derbeder2005 28-02-07, 00:25 IKI AILE dizisin son bölümlerinde büyük ses deyisiklikleri var. Önceden ses tonu daha kuvetli ve sonradan mixlenmis idi, simdi ise amerikan usulü canli cekiliyor. Bu arada beni rahatsiz eden cok hatalar göze batiyor. Uzak cekimli sahnelerde yukarida Mikrofon son 3 dizidir devamli ara sira asariya kaciyor ve görünüyor. Buda dizinin keyfini bozuyor ve tadi kaciyor. SES ekibine burdan sesleniyorum. Ya eski ses cekim yöntemine gecin, yada su mikrofani daha dikkatli tutunki kamerada ekranda görünmesin !! Derbeder2005 28-02-07, 00:31 birde bu Damla'yi takipleme sahnesi kadar sacma bir takip görmedim ben. Sag ilk yardim seridi bos iken, Oguz arabayi sacma bir sekilde bir oraya bir oraya sallayip durdu. Sag' serit bombos iken illaki sallayip durdu. Öndeki arabalarda bilerek yol keser gibi önüne gecip durdular. 300 PS'lik bir Jeep, 50 PS'lik Taksinin hakkindan gelemedi. Kaza'dan sonrada normalde millet hemen damlar kaza yerine. Bunlar masallah o kadar cok beklediler ki nerdeyse cikip mangal yakacaklardi. O yerle bir ettikleri meyveciyide ezdiler sandim sahibinden ses cikmayinca. Nerde bu satici ? Adamin dükkani yerle bir olmus, satici ortadan yok. Neden millet nerdeyse 10 dakika sonra kaza anina geldiler ? Lütfen, böyle logiklere dikkat edelim. Böyle abartali sahneler ve mantik disi davranislar dizinin kalitesini bozuyor. Aynisi Hastanedeki doktor icinde gecerli. Adam doktordan baska herseye benziyordu. Ne doktor gibi duruyordu, nede doktor gibi konusuyordu. Sanki sokaktan bulup getirilmis. ggnibsgk 28-02-07, 11:04 Merhaba Derbeder2005 ve EFTALYAGUL Kazadan sonraa insanların hemen damlaması mümkün değildii çünküü eğer diikkkat ettiysenİZ orasıı şehir dışı yani ne kadar insan olabilir kii ordaa yoldan birinin geçmesi ve durması da 10 dakikayı bulabilir yanii çok da ilginç değil bencee:img-yes: Hatta yarım saat bile kimse geçmeyebilirr hatta ve hatta insanlar bunu hırsızlık içinn bi komplo sanıpp hiç durmadan da geçebilirrr(Uff tamam abarttım biliyorumm ama insanlar böyle numaralar yapabiliyolar yanii arabaları durdurup hırsızlık yapmak için:img-hyste ) O meyve tezgahının sahibi de başındaa olmayabilirr ;yani hemen dibinde olmayabilirr çünkü yine söylüyorumm orasıı şehir dışııı,şehir dışındaki yollarda duran satıcılar genelde başka bi satıcı arkadaşlarıylaa tezgahlarının yakınında bi yerdee lak lak edip,çaylarını yudumlarlarr:):) Doktor için de;sanırım sen hiç Türkiye'de doktora gitmedin ya da özel hastaneye gittin:)Çünkü galiba Almanya'da yaşıyosun.Ben nasıl doktorlar gördümm bir bilsennnn.Bırakk doktor gibi görünmeyii yolda görsenn kaçarsınn aman bişeyimi çalmasın diyeee:img-hyste :img-hyste :img-hyste AnsEa 28-02-07, 15:53 evt bide taksiye yetişememesi var tam o değilde kamyonla falan aynı hızda gidiyor gibiydi orda bi gariplik vardı acaba bilgisayrda mı hızlandırdılar arabayı... _can_ 01-03-07, 21:02 ama orda ahlaksız yaşantılar dostu filan die geçioduuu öylede bişi yok yanii sonlar birbirlerine aşıklarrr ama orda daah farklı şeler geçioduuuu hatırlamıomusun oğuzda ofise gidip bende homo sevgilisi filan die bi haber çıkartiimmm tarzı şeler demiştiii ama dostu diye geçmesi bile sonuçta beraber yaşadıkları ve birbirlerini sevdikleri anlamına gelir..Zaten çocuklarına bu ilişkinin olmadığını,gün yüzüne çıkmadığını kanıtlamaları için o tepkiyi vermesi gerekirdi.O zamanlarda birbirlerini seviyolardı ama itiraf edemiyolardı,hatırlarsın hep birbirlerini düşünüyolardı dizide,ne zaman itiraf ettiler,eda reklam çekimi için şehir dışına çıktığı gideceği zaman açıkladı oğuz,yanii sadece cesareti yoktu.Eda'da seviyodu onunda cesareti yoktu..Birbirlerini sevdikleri gerçek niye o zaman biz birbirimizi sevmiyoruz yani sadece arkadaşız diye göstermeleri yanlış diyorum.. Zaten senin dediğin gibi bile olsa olay,şimdi de biz sevgili değiliz oyunu oynuyolar. Anlatabilmişimdir inşallah :img-yes: fame_star 02-03-07, 14:15 18.bölümde Oğuzun takım elbisesini alan ferit edaya pantolonun paçasının uzatılması gerektiğini söylüyor. Ertesi gün kahvaltıdada Eda'ya pantolonun paçasını kısalttığı için teşekkür ediyor....Şimdi pantolonun boyunumu uzattı eda yoksa kısalttımı:D....:img-hyste Ayrıca oğuzda edaya kızıyor siz neden bana sormadan benim pantolan paçalarını kısaltıyorsunuz fln diyor eda da nerden biliyim ferite sordum oğuz abinin haberi var dedi bende kestim dedi:D.... Kısacası pantolan paçasının uzatılsınmı kısalsınmı bir türlü karar verememişler.... fame_star 12-03-07, 17:16 Bugün 26. bölümün tekrarını izlerken farkettim....Serpille yaman bir cafede oturmuşlar plan yapıyorlar daha doğrusu serpil yamana avukat öneriyor.... Bilin bakalım bu cafe kimin cafesi? Edanın yeni cafesi:D Serpille yaman önceden edanın alıcağı cafede gidip oturmuşlar.... dilara-1905 17-03-07, 19:54 ewet can anladım ne demek istediini ;) pantolon paçası olayı bnmde dikkatimi çekti çok komik ya :img-hyste orkunn 20-03-07, 19:50 son bölümde; yamanın yapığını duyan edanın eniştesi apar topar evden çıkar... karısı da arkasından bakar (sözde gitmesini engellicek) ama sadece bakmakla yetinir. eda 'niye engellemedin' der ablası da 'tutamadım gitti' falan der.ancak enişte hala bahçede telefonla yamanın adresini almaktadır... burdaki küçük bi ayrıntıydı mantık hatası sayılabilir küçük bişi.abartılcak bişi diil ama söylemek istedim yinede=) dilara-1905 22-03-07, 18:17 ewt orası çok karışıktı anişte daha kapıda adres alırken eda enişteyi arıo enşte takside bu adam hngi ara teli kapattı kapıya çıktı bi de 2 sn içinde taksii buldu hmn peşinede oğuz fırladıı diclenl 28-03-07, 14:01 Selamlar benim soyliyecegim bir mantik hatasimi bilmiyorum ama cok merak ettigim icin sizlere sorayim dedim. Bu diziyi cok severek izliyorum ama cok cabuk karakter yok ediyorlar mesela edanin can arkadasi oya ortadan birden yok oldu yada ben birseyleri kacirdim.Bunun disinda Feritin baslarda kankisi vardi hadi diyelim diger hemserisi olan gelince o gitti ama simdi hemseride yok oldu.Yani edanin basina bu kadar felaketler geldi nerde en samimi arkadasi yani senaristler nasil boyle bir hata yaparlar ben anlamam. Haksizmiyim arkadaslar!!! _seboist_s 28-03-07, 22:55 Merhabalar iki aile ailesi; Son bölümde birkaç şey gözüme ilişti... Aslında bölümü bir daha izlemem gerek ama daha indirmedimm... Yanlış gördüysem uyarınız:D (ya da ben bölümü izledigimde düzeltme yaparımm:D) Şimdi Yaman mahkemeye gitmek için uyanamayınca Refik gelir, Yamanı apar topar dışarı çıkartır... O sırada Yaman'ın üstünde bi atlet ve eşofman vardır... Ancak daha sonra Yaman arabayla giderken çok şık bir takım ile görünüyor... Şimdi Yaman ne sıra giydi bu takımı? Hadi yanına aldı desek arabayı kullanırken nasıl giydi? Ya da ne zaman yanına aldı ki? :img-huh: İkincisi ise; Düğünde Eda üzgün oturuyo... Seda da noldu diye soruyo... Eda "o imzalar bizim olabilirdi dedi" gibi birşeyler söylüyo Oğuz için... Bu sözünü Seda duyuyo, enişte duyuyo... Ama Timurda orda... Timur duymuyo mu?? Duyuyorsa Nasıl oluyorda herşeyi soran Timur bunu merak etmiyor? Ya da Eda niye Timurun yanında söylüyo... :img-huh: (NOT: arkadaşlar yorum yazmak için vakit buldum, o hakkımı da mantık hataları bölümünde kullandım alemim yaa:D En çabuk bunu yazabilirim gibi geldi napiyim ama bu hafta vaktim yok... Hepinize sevgiler... :img-kiss:) dilara-1905 29-03-07, 20:09 ewt iyi farketmişsinn şulecim birincisi bndem dikkatimi çekmişti ama ikinciyi hiç düşünmemiştim cidden timurda ordaaa yani timurun yanında nası söyliyebilrikii :D:D rain 1907 07-04-07, 11:17 Selamlar benim soyliyecegim bir mantik hatasimi bilmiyorum ama cok merak ettigim icin sizlere sorayim dedim. Bu diziyi cok severek izliyorum ama cok cabuk karakter yok ediyorlar mesela edanin can arkadasi oya ortadan birden yok oldu yada ben birseyleri kacirdim.Bunun disinda Feritin baslarda kankisi vardi hadi diyelim diger hemserisi olan gelince o gitti ama simdi hemseride yok oldu.Yani edanin basina bu kadar felaketler geldi nerde en samimi arkadasi yani senaristler nasil boyle bir hata yaparlar ben anlamam. Haksizmiyim arkadaslar!!! sana kesinlikle katılıyorum.en azından telefonla falan görüşmeleri lazım.uzun süredir oya yok zaten ortalarda. rzombie 10-04-07, 09:04 arkadaşlar dünkü bölüm için bir hata söyleyeyim sizlere.ati eda ayaklarını uzatmış koltukta otururken serpil'in adresini öğrendiğini söylüyor.Bu arada efe'nin yatağında yatan ferit elindeki spiderman dergisini yüzüne kapatıp birşeyler söylüyor sonra edaların ordan feriti gösterdiğinde dergi aşağıda sonra ati'nin yanından çektiklerinde dergi yine yüzündeydi.çok komik olmuş Müge 10-04-07, 12:40 Arkadaşlar ben dün izlerken Oğuz'un incilen sağ eline çok dikkat ettim...Ferit üzerine düşmüştü ya hani..Alçıya alınmamıştı ama incilmişti..İki gün kullanamadı elini mutfağa gidip sol eli ile su doldurdu sonra ertesi gün Serpil ile buluştu eli gayet normaldi acı çekmiyordu ve de arabaya bindi sağ elini ön koltuğa uzatıp arkasına baktı...Nasıl oldu anlamadım...İncilen bir el ya da ayak üç hafta kendine gelemez o kişi elini ya da ayağını kullanamaz... Umarım doğru söyledim( :img-blush ) Yine de diziyi izlemek ayrı bir keyif...:img-wink: AnsEa 11-04-07, 17:42 Bende bu ödül olayına takıldım Serpilin gönderdiği ödüle ilk ödülümüzdü çok toyduk daha falan dedi Oğuz, Erginde o zaman siz sevgiliydiniz dedi oğuzda evt bin yıl önce dedi .Dedi ama bunlar kaç yıl birlikteydiler böyle sonuçta serpille bu yıl ayrıldılar.Taaa oğuzların toyluklarıdan beri birlikteler yani bu ne kadar bir süre merak ettim sadece? punk princess 16-04-07, 22:21 42.bölüm yanlış duymadıysam efe annesini aradığında geçen gün kafenin açılışına gelemedim dedi oysa kafe açılışı aynı gündü ve bugün demeliyii (eğer yanlış duyduysam çok özür dilerim) ggnibsgk 16-04-07, 22:27 42.bölüm yanlış duymadıysam efe annesini aradığında geçen gün kafenin açılışına gelemedim dedi oysa kafe açılışı aynı gündü ve bugün demeliyii (eğer yanlış duyduysam çok özür dilerim) Yok canım doğru duymuşsun ben de duydumm hakkatennn öle dedii,herhaldee ölesinee lafa giriş cümlesi olarak söledi Doğaç ama yine de bi hata yanii:) AnsEa 24-04-07, 21:46 Mantık hatası falan değil ama ben birşeye dikkat ettim oğuz serpilin evinde serpili beklerken fotoğraflara bakıyor o sırada bir fotoğraf dikkatimi çekti sanki Emre Kınay ve Emine Ün'ün fotoğtafıydı hatta bu fotoğraf starın bi yemeğinden falan olabilir nette görmüştüm çünkü ... yada ben yanıldım ama kıyafetler falan aynı o fotoğrafla, hem çok benziyo Emine Ün'e.Ama bir sürü serpille fotoğraf çekilmişler bu fotoğrafı koymaya ne gerek varki belki benim gözüm yanılmıştır ama aynı poz gibi... ebruertg 11-05-07, 14:15 Bazı sahnelerde Seda'yı yok ediyorlar. Mesela, Muhtar ile Sayfiye yemeğe geldiği akşam Seda ortada yoktu. Bir de en son bölümde gece Oğuz Eda'y cepten aradığında salonda oturuyordu halbuki bir bölüm önce Timur'un uykusu kaçıp da yukarı Oğuz'un yanına çıktığı gece Seda salondaki kanepede uyuyordu. Yani Eda odasına geçmişti. Pek fark edilmesede mantık hatası olarak sayılabilir... Oya'yı tamamen yok ettiler ama neyseki Seda'yı bazı sahnelerde yok ediyorlar. kissorkill 22-05-07, 13:22 dünkü bölümdee oğuz bahçede o kaydıraklarda otururken eda ve ceren geliyo .edanıın üstün de mavi bi kiysi yok ve saçı salınık.sonra oğuz serpille 1dakka konuştuktan sonra odaya giriyo ve eda mavi bişi giymiş saçını örmüştü.bu kadar kısa sürede nasıl oluyo bu ece_ikiaile 22-05-07, 13:56 hatamı bilmiyorum ama yinede söylemek istedim dizi ilk başladığın yani ilk bölümünde mervenin doğum gününü kutladılar nerdeyse mervenin doğum günü tekrar gelecek ama diğer kızların yada köşkte kimsenin doğum günü kutlanmadı:bilmim apple-core 22-05-07, 20:52 mantık hatası değil belki gözden kaçan bir ayrıntı olabilir.nişan gecesinin ardından merve'nin saçlarını tarayan damlanın sağ el parmağında nişan yüzüğü yoktu...belki çıkarmışta olabilir ama ben dikkat ettim yine de:img-blush AnsEa 31-05-07, 12:13 Son bölümde oğuz A4 kağıdı üzerindeki askıya seskayırcihazını asmıştı ve eda cihazı oradan aldıktan sonra tekrar baktı kağıda, cihaz ordaydı ama aynı zamnda edanında elindeydi çok bariz belli oluyor... gerçi ben arkadaşım söyleyince dikkat ettim:) Zom olmuş izliodum herlade:) AnsEa 11-06-07, 22:15 Yine geldim bu sayfaya bu sefer 30. bölümde bir şeye takıldım daha doğrusu gördüm ,yazıldımı bilmiyorum gerçi...Ama yazayım yinede nostalji yaptım bugün azcıkta:) Neyse Atillanın ofisinde eda atıllanın çocuklarının resmine bakıyor ama bizim gördüğümüz çocuklarla yakından uzaktan ilgisi yok kız esmer zaten, evirsen çevirsen tersten düzden baksan benzemez ,oğlanda farklı ... _seboist_s 12-06-07, 21:38 34. bölümden bir diyalog... Eda ile Seda Safiye'yi tekrar Muhtar'la evlenmesi için ikna etmeye çalışıyor... ... Safiye: yok kızım yok o iş bitti ben bir daha o uğursuz gelinliği giymem... Eda: Tamam onu giyme başkasını giy... Ablam sana yenisini diker. Seda: Ayol ben kız sanat mezunuyum. O adı batasıca Yamanla evlenirken Eda'nın gelinliğini bile ben diktim sen yeterki karar ver Safiye Sultan... Bu bölümde ise Eda ben Yaman'la evlenirken gelinlik bile giymedim demedi mi:D AnsEa 13-06-07, 20:26 Şule yazınca bende oya ile eda arasında geçen bir diyaloğu hatırladım hatta tekrar izledim emin olmak için. 26. bölümde Safiyeye gelinlik almaya gittiklerinde Duvakları takmış aynaya bakıyorlardı "gelinkliklerimizi aldıığımız günü hatırladın mı "demişti oya ,"işte böyleydik evlenirken biraz daha genci" dediler(gelinlikli hallerini kastederek) ondan sonrada oya; "o zamn bu duvaklar bize mutluluk getirmemişti inş bu sefer getirir "demişti...Yani edanın gelinklik giydiğinin bir kanıtı daha:D Eklendi; bişi daha aklıma geldi daha doğrusu takıldı şimdi enişte feriti oğuzun yeğeni olarak bilmiyor mu? damlayla Ferit nişanlanınca iki kuzenin nişanlanması hiç dikkatini çekmedi mi eniştenin ...Yada açıkladılar da ben mi kaçırdımm... dilara-1905 16-06-07, 15:39 ansea o sahnelri bize göstermediler ama galiba örenmişler çünkü ferit eda ve oğzu merdivenlerden düştünde ferit alt katta kalıodu ferit acıktım die barıodu yalak yalak bişiler diodu:D enistede oğuz haklı bu çocuğa sinir olmakta filan diip gidiodu ayrıca oğuzun damla ve feirti yakalıyıpp ferite sinirlenmesi fln enştede oğuzdan saklı yapmasalardı haber verselerdi oğuzda haklı fln diodu yiğen olayı kapanmış yanii enişte ve seda herşeyi bilio heralde fazla ayrıntıya girmek istememişler böle feirti iki saat açiklicaa kadar olmuş gibi göstermişler:D BERNA 17-06-07, 00:40 Ellerinize saglik kizlar gelinlik meselesinde de ben niye Eda gelinlik giydi diye hatirliyorum diye dusunup duruyordum, iki kere bahsedilmis tam olarak hatirlamasam da aklimda kalmis. Hatta multimedyada resimleri arsivlerken Eda ve Oya'nin duvakla cekilmis resimlerini bile gormustum. izlem_91 18-06-07, 20:49 Eda'nın saçları bukelamun gibi renk değiştirip durdu. Nikah şekeri ve bahçedeki sarı elbiseli sahnelerde Eda'nın saçı kızıl, diğer sahnelerde ise siyah renkteydi. Bu kadar fark edilebilen bir hata yapılmamalıydı...:img-cool2 Derbeder2005 18-06-07, 23:55 Eda'nın saçları bukelamun gibi renk değiştirip durdu. Nikah şekeri ve bahçedeki sarı elbiseli sahnelerde Eda'nın saçı kızıl, diğer sahnelerde ise siyah renkteydi. Bu kadar fark edilebilen bir hata yapılmamalıydı...:img-cool2 Bu daha neki, bir önceki bölümlerde kapidan girerken saclari daginik ve toplanmamis, ve bir sonraki sahnede 1 dakika gecmeden saclari taranmis ve tokali. Eda hanim saclarina cok düskün anlasilan. :icon_whis rhetbutler 26-06-07, 12:17 Eda ve Oğuz, Ferit'in cepten gönderdiği videoyu izlerken, görüntü ilerlediği halde süre 1.53 de sabitti. rap_alltime 26-06-07, 14:13 Merhabalar.. İlk mantık hatası bu bölümde Edayla Oğuz plaja giderken Eda kapıdaki Rahatsız Etmeyin yazısını gördüğünde Edayla Oğuzun odası bu çiftin odasının arkasındaydı..Ama bölümün sonunda çift kavga edip odalarından çıktıklarında çiftin odası Edayla Oğuzun odasının arkasındaydı.. Bir diğer mantık hatası..Geçen bölüm Edayla Oğuz şekercideyken Oğuzun boğazına şeker takıldığı için Edadan su istediğinde Eda şişenin kapağını açıp Oğuza verdi..Ama Oğuz şişeyi alırken kapağı kapalıydı.. Görüşmek Üzere... acemiprogramci 21-07-07, 10:51 Ferit bir ara işadamlığı yapmaya başlamıştı, çinden ürün alıp satıyordu. Sonra bir daha iş adamlığı geçmedi dizide ve Ferit boş gezenin boş kalfası gibi. Ne firmasına gidiyor ne de üniversiteye.Ayrıca Ferit'in iş yaptığı Adanalı arkadaşı, ve dizinin ilk bölümlerinde oynayan arkadaşı, ikiside dizide görünmüyor. Oya'nın diziden ne zaman çıktığınıda anlamadım. Bir ara çok sık görünüyordu dizide, köşke gelip gidiyordu; o da birden görünmemeye başladı. Son birkaç bölümde Ceren de herhalde Canla konuşmuyor ama emin değilim belkide yanlış hatırlıyorum. RIZA_BABA 21-07-07, 11:20 Eda ve Oğuz, Ferit'in cepten gönderdiği videoyu izlerken, görüntü ilerlediği halde süre 1.53 de sabitti. arkadaşım süre saati gösteriyor yani çekimler 1:53 de yapılmış bugra9 08-08-07, 17:09 Dizimizde Dikkatimi çeken iki mantık hatası var...Hemen paylaşayim... 1-İlk konumuz Safiye-Muhtar ve Numan üçlüsü ile ilgili...Hatırlarsanız Safiye'nin Muhtar'ı tercih etmesinin bir sebebi,Numan'ın aksine evlenmeden,vazgeçmeden Safiye'yi beklemesiydi...Fakat 10.Bölüm Sünnet Düğünü gecesinde Şadan, Muhtar'a birkaç gündür ortalarda görülmediğini sorar...Muhtar'da önemli birşey yok iki günlüğüne benim kızın yanına gittim diye cevap verir...10.Bölüm ile 26.Bölüm arasında ki bu çelişki dizimizde ki bu mamtık hatasından ileri geliyor... 2- İkinci Hatamız İse Numan ve Oğlu Niyazi'nin hayatları ile ilgili...Yanılmıyorsam 6.Bölüm'de Niyazi "Kayısı Diyeti'ne" girerek zayıflama hayalleri kurar...Tabi açlığa dayanamayıp fenalaşır,hastane kaldırılır...Bir gün sonra olaylardan haberi olmayan Muhtar bakkalın açılmadığını görür ve kendi kendine şöyle der... "Allah Allah Numan karısı vefat ettiğinden bu yana bakkalı kapatmamıştı"...12.Bölüm'de Niyazi depresyona girdiğinde,Muhtar Handan'a Niyazinin bu sinir rahatsızlığından bahseder ve "Numan'ın karısıda bu hastalığa dayanamayıp Evi terk ettiğini" söyler...Yine bu verilen iki bilgi arasında büyük bir çelişki var... Eveet benim son dönemlerde dikkatimi çeken iki mantık hatasınıda paylaştım...Tabi bu hataları Senaristlerin ne kadar ince eleyip sık dokuduklarını bildiğim için normal karşılıyorum...Olur böyle hatalar yapacak birşey yok... Hoşçakalın... canangulben 14-08-07, 13:09 eda ile oya safiye için gelinlik bakmaya çıktılar. oya ile eda arasnda geçen konuşmada :duaklarımızı ilk taktığımzda hiç uğurlu gelmedi,inşallah bu seferkiler uğurlu gelir dedi. ama son bölümlerde eda oğuz a daha önce hiç gelinlik giymediğini söyledi.:D bu ne çelişkidir:img-pilot :D iki_ailem 18-09-07, 19:25 ya eski bölümlerde eniştenin olduğu eda ve oğuz feirti uyandırmaya çalışıodu oğuz taş atıodu eda dikkat et kafasına gelmesin dicene dikkat et kafana gelmesin dedii zaten taşı atan oğuzzz:D Hayır orda eda doğru söyledi feritin camı kapalıydı kafasına gelmesi imkansız taş cama çarptıktan sonra yine yere düşeceğine göre oğuzun kafasına gelebilir.bu yüzden eda da kıyamaz,uyardı yani:img-wink: FATMANUR_26 18-09-07, 19:54 :img-yes::img-yes:Hayır orda eda doğru söyledi feritin camı kapalıydı kafasına gelmesi imkansız taş cama çarptıktan sonra yine yere düşeceğine göre oğuzun kafasına gelebilir.bu yüzden eda da kıyamaz,uyardı yani:img-wink: ewet sana katılıyorum bencde öölee ece_gs_1905 19-09-07, 14:59 bir mantık hatasıda benden safiye evleneceği zaman gelinlik konusunda seda safiyeye 'edanın gelinliğini bile ben diktim'demişti fakat ilerleyen bölümlerde eda gelinlik giymediğini söylemişti..... FATMANUR_26 19-09-07, 15:36 acaba dikilipte giymemiş olsa omaz mı:img-yes::img-yes: belki dikmiştir sonra edada giyememiştir:img-yes: ece_gs_1905 19-09-07, 15:37 acaba dikilipte giymemiş olsa omaz mı:img-yes::img-yes: belki dikmiştir sonra edada giyememiştir:img-yes: hıım mantıklı olabilir aslında:img-yes: iki_ailem 30-09-07, 18:16 YA EDA NASIL TIP FAKÜLTESİ MEZUNU OLABİLİYOR?yani hem atilla ile aynı üniversiteye yani hukuk fakültesine gitmiş olabilme ihtimali var dizide öyle sigaralık fln olayları geçmişti ondan bahsediyorum.hemde maşallah tıp fakültesine gitmiş.ama hiç bir işi beğenmemişte cafe açmış.öyle mi?hemde oğuz un eski bölümlerde serpil e dediği gibi sıradan çocuklarından başka hiçbir şeyi olmayan bir ev hanımı...maşallah yani...bu çok saçma geldi bana... yessi 30-09-07, 21:21 YA EDA NASIL TIP FAKÜLTESİ MEZUNU OLABİLİYOR?yani hem atilla ile aynı üniversiteye yani hukuk fakültesine gitmiş olabilme ihtimali var dizide öyle sigaralık fln olayları geçmişti ondan bahsediyorum.hemde maşallah tıp fakültesine gitmiş.ama hiç bir işi beğenmemişte cafe açmış.öyle mi?hemde oğuz un eski bölümlerde serpil e dediği gibi sıradan çocuklarından başka hiçbir şeyi olmayan bir ev hanımı...maşallah yani...bu çok saçma geldi bana... yanlış anlaşılmış galiba. eda tıp fakültesi mezunu değil ki. o doktorun odasında oğuz'un konuşulanları anlamaması karşısında verdiği espriyle karışık bir tepkiydi. eda üniversite 2den terk bildiğim kadarıyla ama ne okumuş hatırlamıyorum:img-polic iki_ailem 30-09-07, 21:37 cewap werdiğin için saol da hangi bölümde söylüo 2 den terk fln die? yessi 30-09-07, 21:51 cewap werdiğin için saol da hangi bölümde söylüo 2 den terk fln die? vallahi o kadarını bilemiciim fakat hatırladığım kadarıyla eda, okulu bitirmeden evlenmiş Yaman ile. evlenince de okulu bırakmış. ama ikinci sınıf olduğunu ben uydurmuş olabilirim :) FATMANUR_26 01-10-07, 19:50 ya 57. bölümde dikkat etdim ama yanlış olabilir oğuzun kaşındaki bant ilk sağındaydı daha sonra soluna geçti:cheer::cheer::img-hi:saygılarımı sunar ii gecelerderim herkese BiMmaniac 01-10-07, 19:56 bu bölümde ceren dedi ki "babam 7 kişilik bi aile olacağız deyip duruyor" bebek gelince 8 kişi olacaklar yani yanlış mı duydum yoksa yanlış mı yorumladım acaba... BERNA 01-10-07, 22:33 bu bölümde ceren dedi ki "babam 7 kişilik bi aile olacağız deyip duruyor" bebek gelince 8 kişi olacaklar yani yanlış mı duydum yoksa yanlış mı yorumladım acaba... Oğuz tatilde sürekli bunu söyleyip duruyordu gerçekten ayrıca Ceren henüz bebek fikrine tam olarak alışamadığı için babasının o zaman için doğru olan sözlerini düzeltmeyi düşünememesi bana normal geliyor doach... 02-10-07, 18:48 benim de aklıma bu takıldı: ilk bölümümlerden birinde efe klasik gitar calıodu ceren yanına gelip biraz neseli bişiler calsana gibi bisiler dedi efede kızım bn bilmem öle seyler metallicadan iste calayım dedi ceren gıcık oldu ama son bölümler de ceren de rock dinliyo nası iş çakamadım:img-pilot ececi 02-10-07, 19:36 bu bölümdede oğuzun arkadaşı ergin e evelenirsin falan diyor iyi ama ergin edanın arkadaşı oya ile evli değilmiydi yada birliktemiydi??? kissorkill 02-10-07, 19:43 birlikteydi.sonra oya gitti ggnibsgk 02-10-07, 19:45 bu bölümdede oğuzun arkadaşı ergin e evelenirsin falan diyor iyi ama ergin edanın arkadaşı oya ile evli değilmiydi yada birliktemiydi??? Birlikteydi canım sadecee,evli değillerdii...:) Hatta Oya diye birinin adı bile geçmiyoo dizimizde o derece çıkardılar Oya'yı ;) Bu arada doach'ın söylediği için de bişeyler söyliyim,haklısın aslında ama bence bunu gençlik iştee çk hızlı zevkleri değişiyor diye düzeltebilirz..Tabi bu zevk değişiminde Arda'nın da etkisi küçümsenemez...;):img-wink: FATMANUR_26 09-10-07, 20:58 ya mantık hatası değil ama bana saçma geldi yada ben yanlış biliyorum diye düşündüm ama genede sormak istedim hamile kadınlara kahve iyi gelmiodu ve hamileler kahve içmiodu edada sürekli kahve içiyo yaaaaaa yessi 09-10-07, 23:21 ya mantık hatası değil ama bana saçma geldi yada ben yanlış biliyorum diye düşündüm ama genede sormak istedim hamile kadınlara kahve iyi gelmiodu ve hamileler kahve içmiodu edada sürekli kahve içiyo yaaaaaa eda bu. kahve de içer kocasının acısını da paylaşır bir şeycik olmaz. ona sadece bağırmayacaksın. bir tek ona alerjisi var :img-hyste AnsEa 15-10-07, 10:48 Ben burdada göremedim oda olayına yorum... edanın odasına ne oldu niye ferit- damla- timur bir odayı paylaşıyorlar...?:S setay 06-11-07, 09:06 koskoca adanalı tahir ağa oğlunu evlendiriyor. ama ferit 'in bildiğim kadarıyla ablası vardı, düğünde hiç gösterilmiyor. Neden acaba??* gülsimsek 06-11-07, 09:17 evet doru sordun bide melehat i kim olarak tanisdircaklarini ilk bastan problem etiler ama hic öyle bir sahne göremedik ne dügünden ne de Ablasindan, ama yine de bi aksam feritin müzik acmsiyla damla+Ferit Eda+oguzun dans etmesi dügün den göremedimiz bir sahne gibi ekrana geldi iki_ailem 06-11-07, 18:40 evet doru sordun bide melehat i kim olarak tanisdircaklarini ilk bastan problem etiler ama hic öyle bir sahne göremedik ne dügünden ne de Ablasindan, ama yine de bi aksam feritin müzik acmsiyla damla+Ferit Eda+oguzun dans etmesi dügün den göremedimiz bir sahne gibi ekrana geldi hayır orayı kaçırdın galba melehat ben şimdi kim olucam gibi birşey sordu en başlarda.tahir ağada bunu kaç kere konuştuk melehat ya falan dedi.sonra eda da sen benim yengem(?) olursun.oğuz şimdi heyecanlı unutur falan dedi. canangulben 21-11-07, 13:30 1.HATA ceren in telefonunda saat 06:23 gibi bişey http://img401.imageshack.us/img401/2844/pdvd521le4.jpg ama efe nin telefonunda saat 13:30 http://img515.imageshack.us/img515/1704/pdvd525zn5.jpg bir diğer hata ise ceren ile efe mesajlaşırken , mesaj sesi geldi. ama yukardaki resimlerde , telefonda nota üzeri çizik yani sessiz. eee nasıl oluoo buu :):img-yes: yessi 02-12-07, 11:42 1.HATA ceren in telefonunda saat 06:23 gibi bişey http://img401.imageshack.us/img401/2844/pdvd521le4.jpg ama efe nin telefonunda saat 13:30 http://img515.imageshack.us/img515/1704/pdvd525zn5.jpg bir diğer hata ise ceren ile efe mesajlaşırken , mesaj sesi geldi. ama yukardaki resimlerde , telefonda nota üzeri çizik yani sessiz. eee nasıl oluoo buu :):img-yes: dikkatine hayran kaldım yahu.. teknik ekip artık en ufak ayrıntıya bile dikkat etmek zorunda olduğunu görüyordur eğer bu sayfalar okunuyorsa.:img-yes: icom_ 02-12-07, 14:53 dikkatine hayran kaldım yahu.. teknik ekip artık en ufak ayrıntıya bile dikkat etmek zorunda olduğunu görüyordur eğer bu sayfalar okunuyorsa.:img-yes: arkadaşlar ben bunun öle kayda değer bir mantık hatası olduğunu düşünmüyorum..Lütfen böle şeyleri bu kadar büyütmeyin sonuçta ceptelefonu bu..mesaj çekim anında gönderilmiyorki saatler aynı olsun..Üstelik abartılıcakda bişi yok.. çok basit bişi.. yessi 02-12-07, 14:57 arkadaşlar ben bunun öle kayda değer bir mantık hatası olduğunu düşünmüyorum..Lütfen böle şeyleri bu kadar büyütmeyin sonuçta ceptelefonu bu..mesaj çekim anında gönderilmiyorki saatler aynı olsun..Üstelik abartılıcakda bişi yok.. çok basit bişi.. bence de basit bir şey. büyütülecek bir şey değil ama hiç olmaması daha iyi değil mi? bak izleyicinin dikkatini çekmiş işte. benim için problem değil ama ne olsa o anda seyircinin dikkatini çeken bir durum bu. izlenilen şeyin kusursuz olmasını istemek de seyircinin hakkı. abartılmıyor, sadece üzerine konuşuluyor... Müge 02-12-07, 15:09 Aman arkadaşlar bu kadar ince detaya kadar inersek diziyi hiç izlemeyelim daha iyi...:) Bu mantık hatası değil bana göre... Ceren telefonun saatini ayarlamamış işte Arda'yı düşünmekten...Aklı beş karış havada ne yapsın..?...:img-heh: yessi 02-12-07, 15:13 Aman arkadaşlar bu kadar ince detaya kadar inersek diziyi hiç izlemeyelim daha iyi...:) Bu mantık hatası değil bana göre... Ceren telefonun saatini ayarlamamış işte Arda'yı düşünmekten...Aklı beş karış havada ne yapsın..?...:img-heh: :img-hyste: hay çok yaşa müge... :D:D zaten efenin telefonunun saati de ayarlı değil. 01.01.2000 - 02.02 diyor yahu... çocuklar ayarlayın zaman gösterimini. bak sorun oluyor :img-pilot icom_ 02-12-07, 18:01 Aman arkadaşlar bu kadar ince detaya kadar inersek diziyi hiç izlemeyelim daha iyi...:) Bu mantık hatası değil bana göre... Ceren telefonun saatini ayarlamamış işte Arda'yı düşünmekten...Aklı beş karış havada ne yapsın..?...:img-heh: yaşa mügecim yaa..hakkaten böle ufacık saat haatalarınada takarsak hiç izlemeyelim bu filmi..sonuçta bölüm resimleri eklenmese dikkat çekmicek bile bu olay.. o kadaar bariz hatalar yapılıyorki bunlar devede kulak kalır.. iki_ailem 14-12-07, 22:17 bir mantık hatası olarak sayılmaz ama nereye ekleyeceğimi bilemedim.çok komik ve ince bir detaydı. ferit oğuz'a ''biz sizin otoritenizin SARSILMAZ bekçileriyiz babacım''derken tam sarsılmaz dediğinde arkada tablo yamuldu ve ben koptum yani dikkatli izlerseniz farkedersiniz.paylaşmak istedim. FATMANUR_26 15-12-07, 16:42 bir mantık hatası olarak sayılmaz ama nereye ekleyeceğimi bilemedim.çok komik ve ince bir detaydı. ferit oğuz'a ''biz sizin otoritenizin SARSILMAZ bekçileriyiz babacım''derken tam sarsılmaz dediğinde arkada tablo yamuldu ve ben koptum yani dikkatli izlerseniz farkedersiniz.paylaşmak istedim. hangi bölümdü canım o ya merak ettim canangulben 15-12-07, 17:27 bir mantık hatası olarak sayılmaz ama nereye ekleyeceğimi bilemedim.çok komik ve ince bir detaydı. ferit oğuz'a ''biz sizin otoritenizin SARSILMAZ bekçileriyiz babacım''derken tam sarsılmaz dediğinde arkada tablo yamuldu ve ben koptum yani dikkatli izlerseniz farkedersiniz.paylaşmak istedim. ona benzer bir hata daha vardı eski bölümlerden. eda, ferit'i oguz yanında işe sokturmaya çalıştığı sahnede,eda ile oğuz tartışrken, feritin arkasındaki tablo düştü :) hatta çok kötü sesde geldi. sonra kamera 3 ünü aldığında tablo eski haline gelmşti,sonra tekrar ferit'i çektğinde yine yamuktu tabloo :) işte resimleri:) http://img214.imageshack.us/img214/5566/pdvd389gt7.jpg sonraa http://img519.imageshack.us/img519/6195/pdvd395rh1.jpg yine http://img515.imageshack.us/img515/325/pdvd404vy3.jpg :) http://img513.imageshack.us/img513/5634/pdvd405ow7.jpg FATMANUR_26 24-12-07, 18:27 68. bölümde eda sünnete giderken üstünde krem rengi mont var ve saçları bağlı sünnetde kırmısızı mont ve saçları salınık sonra dükkana gelince saçları toplu ve yine krem mont var :img-hyste:img-hyste:img-sorry inşallah ben yanlış görmedim ama doğru ya tekrar isledim baktım nar cicegi 24-12-07, 21:01 68. bölümde eda sünnete giderken üstünde krem rengi mont var ve saçları bağlı sünnetde kırmısızı mont ve saçları salınık sonra dükkana gelince saçları toplu ve yine krem mont var :img-hyste:img-hyste:img-sorry inşallah ben yanlış görmedim ama doğru ya tekrar isledim baktım Ben aslında bölümü izlerken farkettim ama emin olamadım tekrar izledim.Malum bayram dolayısıyla yazamadım.İyiki hatırladın Fatmanur.Garip bir mantık hatasıydı. Demi77 25-12-07, 23:05 Oguz, Cerene dogum günü hediyesini verirken ( Pusulayi ) kazaginin altinda T-Shirt yoktu. Hediyeyi verdikten sonra asagiya indi ve Kazaginin altinda T-Shirt vardi !!! Bingooooooo ! Selamlar - Demi77 bye iki_ailem 26-12-07, 06:22 hangi bölümdü canım o ya merak ettim pardon biraz geç oldu ama yeni gördüm.64. bölüm canım.hani eda oğuz'un ferit'e senet imzalattığını duyunca hesap sormaya gitmişti.işte o sahnelerde.belki izlemek istersin.malum sitede part 7...bye iki_ailem 26-12-07, 06:35 67. bölümde eda-oğuz-ergin-füsun buluşmasında eda füsun'un peşinde koşarken montunu almamıştı ama dışarı çıktığında üzerinde gayet düzgün bir şekilde giydiği montu vardı... setay 26-12-07, 09:38 68. bölümde eda sünnete giderken üstünde krem rengi mont var ve saçları bağlı sünnetde kırmısızı mont ve saçları salınık sonra dükkana gelince saçları toplu ve yine krem mont var :img-hyste:img-hyste:img-sorry inşallah ben yanlış görmedim ama doğru ya tekrar isledim baktım Evet bende farkettim bunu. Ama neden böyle oldu anlamadım. Eda dizi boyunca başka karede kırmızı montuyla hiç gözükmedi .. hayri94 28-12-07, 17:13 68. bölümde eda sünnete giderken üstünde krem rengi mont var ve saçları bağlı sünnetde kırmısızı mont ve saçları salınık sonra dükkana gelince saçları toplu ve yine krem mont var :img-hyste:img-hyste:img-sorry inşallah ben yanlış görmedim ama doğru ya tekrar isledim baktım slm arkilerim.... bencede öyleydi.fark ettim ama emin olmadıımdan dolayı göndermemiştim ama sen gönderdiğin için bendebu yüzden gönderdim...byebye Müge 28-05-08, 21:29 Arkadaşlar bugün annemle çay bahçesinde otururken annem ile İki Aile dizisinden konuşuyorduk.....Annem bir mantık hatası yakaladı....."Eda Oğuz’u sabah takip edecekti.. Oğuz arabasına geldi bindi ve gitti hemen arkasındaki arabadan Eda kafasını çıkardı ve arabası ile takip etti..." İşte burada benimde kafam karıştı...Eda’nın arabası var mıydı...? İlk bölüm gözümün önüne geliyor da Oğuz Eda’yı otobüs durağında yağmur suları ıslatmamış mıydı ? Yani bir arabası olduysa bugüne kadar o zaman tamam...Ama sanmıyorum arabasının olduğunu.....:img-blushPeki o zaman o araba cart diye nerden çıktı...?Gökten zembille mi indi...?:img-in_lo Anneme ve bana göre bu bir mantık hatası....Ya sizce....? :) Ekleme:Evet Eda,Damla,Merve,Safiye abla,Füsun araba ile dağ başında bir yerde mahsur kalmışlardı eğer o araba Eda’nınsa neden konusu olmadı...? Eda hiç arabasından söz etmedi...? Ya da bu arada en sıkısık günlerde mi ortaya çıkıyor...? Not:Kafama takıldı...Kusura bakmayın ....:) başkozlu 28-05-08, 21:46 Müge'cim, tabi ki Eda'nın öyle bir arabası yok... O Safiye'lerin arabası... Yani ben aynı araba olarak gördüm... Yalnız arabayı isteme faslını, senaryoya eklemeye gerek görmemişler diye düşündüm... Dağ başında kaldıkları araba Eda'nın dükkan için aldığı arabasıydı... Arıza yapınca herhalde iade ettiler... bugra9 28-05-08, 21:47 Arkadaşlar bugün annemle çay bahçesinde otururken annem ile İki Aile dizisinden konuşuyorduk.....Annem bir mantık hatası yakaladı....."Eda Oğuz’u sabah takip edecekti.. Oğuz arabasına geldi bindi ve gitti hemen arkasındaki arabadan Eda kafasını çıkardı ve arabası ile takip etti..." İşte burada benimde kafam karıştı...Eda’nın arabası var mıydı...? İlk bölüm gözümün önüne geliyor da Oğuz Eda’yı otobüs durağında yağmur suları ıslatmamış mıydı ? Yani bir arabası olduysa bugüne kadar o zaman tamam...Ama sanmıyorum arabasının olduğunu.....:img-blushPeki o zaman o araba cart diye nerden çıktı...?Gökten zembille mi indi...?:img-in_lo Anneme ve bana göre bu bir mantık hatası....Ya sizce....? :) Ekleme:Evet Eda,Damla,Merve,Safiye abla,Füsun araba ile dağ başında bir yerde mahsur kalmışlardı eğer o araba Eda’nınsa neden konusu olmadı...? Eda hiç arabasından söz etmedi...? Ya da bu arada en sıkısık günlerde mi ortaya çıkıyor...? Not:Kafama takıldı...Kusura bakmayın ....:) İyi Geceler Müge ablacım... Eda'nın bu hafta Oğuz'u takip ettiği araba Safiye ile Muhtar'ın yeni aldıkları arabaydı,muhtemelen Eda bir gece öncesinden arabayı ayarlamış ve planlarını uygulamaya koymuş...Daha önce yolda kaldıkları arabayı ise Eda,denemek için bir süreliğine almıştı,yolda bırakınca gerisin geriye postalamıştır diye düşünüyorum... bugra9 28-05-08, 21:50 Müge'cim, tabi ki Eda'nın öyle bir arabası yok... O Safiye'lerin arabası... Yani ben aynı araba olarak gördüm... Yalnız arabayı isteme faslını, senaryoya eklemeye gerek görmemişler diye düşündüm... Benden çok yaşayacaksın Sevil ablacım...:img-wink:Evet Safiye ile Muhtar'ın büyük coşkuyla aldıkları arabayı Eda ödünç almış belli ki...İsteme faslını senaryoya dahil etmemelerinin sebebi de muhtemelen Oğuz'u takip sahnesinde ki sürprizi bozmak istememeleri...Çünkü gerçekten Eda'nın arkadan ani çıkışı sahnede çok şık durmuş...Hani eskiden sinemalarda takip sahnelerinde izleyici gaza gelip alkış tutarmış ya,işte tam alkış tutulacak sahneydi...:img-clapp Müge 28-05-08, 22:01 Sevil ablacım ve Buğra’cım evet Safiye ablaların arabası dediğiniz gibi .. Ama o zaman neden planlarını işlemediler ? Sevil ablanın da dediği gibi..Keşke gerek görselerdi diyorum ben.......Eda Safiye ablaya planından söz edip arabalarını isteseydi.. Safiye ahlıyarak verseydi...Annem söylemese bugün benim de aklıma gelmeyecekti....Evet Buğra’cım söylediğin gibi olmuş maalesef....:) İşte böyle olunca merak ettim ben de yazayım dedim..Şimdi rahatladım......:) Çok teşekkür ederim Sevil ablacım ve Buğra’cım....:img-wink: Not 1:Evet Buğra'cım süper bir sahne olmuş..Benden de bir alkış Eda'ya...:img-clapp Not 2:İkinizde çok yaşayın.....:good: iki_ailem 10-06-08, 10:32 şule arabasında iken araba yansıması ile mikrofon,görevliler,kullanılan araçlar falan görüldü.keşke biraz daha dikkat etselerdi ama neyse yani.biz onları hatalarıyla seviyoruz. |