BERNA
25-01-07, 20:22
Eklenmis repliklere ve yazilmis senaryolara yorumlari sadece bu baslikta yapiniz
|
Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Replikler ve Senaryolara Yorumlar BERNA 25-01-07, 20:22 Eklenmis repliklere ve yazilmis senaryolara yorumlari sadece bu baslikta yapiniz BERNA 25-01-07, 23:33 Sevgili Iki Aile Ailesi ;) Yeni yaptigim duzenleme sonucunda replikler ve senaryolar basliklarini ayirdim ve de eski basligi replikler basligi olarak biraktim ancak o baslikta kalan senaryonuz olmussa veya Bugra'nin ekledikleriyle bir cakisma varsa bu basliga yazarsaniz ben de ayirimi daha net olarak yapabilecegim ve hersey dogru baslikta duzenli bir sekilde yerini bulacaktir. Boylece hepimiz icin bu bolumun kullanimi daha rahat olacaktir. Saygilarimla Bolum Sorumlusu BERNA bugra9 27-01-07, 13:41 Şule...Son bölümümüzün O güzel repliklerini eklediğin için Sağol...Eklediklerinin hepsini zevkle okudum...Replik uzmanının dönüşü...Umarım daha çok replik eklersin... Burcu...Sende çok Sağol...En Sevdiğim sahnelerden birini eklemişsin...Sağol...Ellerine Sağlık... dilara-1905 02-02-07, 20:17 şule replikler için çok teşekkürlerrrr süperlerr ;) EmmRe 07-02-07, 00:21 Şule replikler için çok teşekkürler.Süperler :))) _seboist_s 07-02-07, 00:35 Rica ederim Emrecimm;) Gerçekten süper replikler!! Buarada önceki teşekkürleriniz için Dilara, Buğra yorum yapmamışımm:( Şuanda fark ettim bunu kusuruma bakmayınn arkadaşlar! Ayrıca yorumlar içinde çok saolunn...:D GizemliSahne 07-02-07, 08:29 Şule'cim replikleri uğraşmış eklemişsin.. Valla süpersin ne diyim.. Ellerine sağlık.. Kapı didişmesini de eklemişsin.. Klasikleşecek anlaşılan.. Harikaydı ya.. Aşıklarımızı farkı.. _seboist_s 08-02-07, 23:04 Pelincim çok teşekkürler yorumun için... Analizimi yazarken eklediğim repliklerdi replik bölümümüze eklensin dedimm cnm;) Ahh kapı sahnesi... Valla meşhur oldu:D Oğuzun kapıyı okşaması hele:img-hyste Eheh tamamdır klasiklerimiz arasına alıyoruz bu didişmeyi! GizemliSahne 08-02-07, 23:09 Rica ederim Şule.. Ellerine sağlık.. Valla az önce babamla izledik bölümü ( o izlememişti daha) doyamayacağım galiba bu bölüme ben.. İzledikçe izleyesim geliyor.. Senin de repliklerin burada olması iyi oldu.. Arada uğrar bakarım :D fatos__03 06-03-07, 21:33 Emeginize salik! ggnibsgk 23-03-07, 12:29 Çatı sahnesinin repliklerini eklediğin için çok sağoll Mervecimm:)Çok iyi oldu:) _seboist_s 23-03-07, 18:15 Mervecim ellerine sağlık replikler süperr;) Çok teşekkürler cnm... bugra9 24-03-07, 01:31 Öncelikle Merhabalar...Harika Replikler...Çok Güzel paylaşımlar yapılmış...Benimde buraya gelmem kaçınılmaz oldu... Öncelikle Şule...Eklediğin replikler için Sağol...Bölümü nekadar izlesemde boş vakitlerimde okumak çok keyifli oluyor...Ayrıca Fûzûlî'nin "Su Kasidesini" paylaştığın için Çok Sağol...Gerçekten büyük keyifle okudum bende...Ellerine Sağlık Şule...Herşey için... Gelelim Merve'ye...Merve...Bir sürü replik eklemişsin...Ellerine Sağlık...Az önce Şule'yede dediğim gibi büyük bir keyifle okudum...Sağol...Ve paylaştığın o güzel şarkı sözleri içinde Teşekkürler... Müge 24-03-07, 17:53 Şule 'cim repliklerin çok güzel olmuş ellerine sağlık... Merve'cim senin de ellerine sağlık..Keyifle okudum yazdıklarınızı...:img-wink: ggnibsgk 31-03-07, 19:47 Merhabalarr... Ya ben Şule'ye teşekkür etmediğimi farkettim geçen hafta...Çok sağol Şuleee replikleri eklediğin içinn ve su kasidesinin bizi ilgilendiren kısımlarını :img-wink: eklediğin içinn çok çokk teşekkürler... Vee Merve bu haftaki favori sahnelerin repliklerini eklediğin için çok sağol,eline sağlıkk canım...:img-yes: :) rap_alltime 29-05-07, 20:23 FireBrave eklediğin şarkı sözleri için çok saol..:good: ebruertg son bölümümüzdeki o muhteşem şarkıyı eklediğin içn çok saol..:good: 2 aile valla senin şiirlerin çok hoşuma gidiyo..çok içten ve güzel yazıyosun..gayet de güzeller bence..ellerine sağlık..:good: 2aile 29-05-07, 20:34 Yorumun için teşekkür ederim... İlk defa sen yazdın valla çok kötüler diye bugün son kez yazıyım nasıl olsa beğenilmiyor dedim... ama yorumun mutlu etti beni çok sağol... YerçekimliKaranfil 29-05-07, 23:36 2 aile valla senin şiirlerin çok hoşuma gidiyo..çok içten ve güzel yazıyosun..gayet de güzeller bence..ellerine sağlık..:good:[/FONT] Evet bencede nurdan :) 2aile şiirlerin çk hoş bence sen devam et yazmaya o Başlığın senin güzel şiirlerine ihtiyacı var..Ellerine sağlık :img-wink: bugra9 04-06-07, 21:52 2aile ...Valla Ellerine Sağlık...Çok güzel Mani'ler Yapıyorsun İki Aile Karakterlerinin üzerinden...Aynen devam diyorum...Hepsinide büyük bir zevkle okuyorum...Ellerine Sağlık...:good: :good: _seboist_s 11-06-07, 17:48 ... Forumumuzda harika şiirler yazılıyor. Şiirlerin sahibi “2aile” nickli arkadaşımız… Kendisine de söylemiştim şiirlerini çok beğendiğimi… Burada da yazmak istedim. Aslında ne zamandır istiyordum… Arkadaşımız da şiirlerinde isyan etmiş zaten yorum gelmiyor diye… :D Bizde yorumsuz bırakmayalım öyleyse dedim=)) Şiirler o kadar eğlenceli olmuş ki… Özellikle her karakter için yazdığın dörtlükler… =)) Kafiyeleri hele süper olmuş… Artık onlarında şiirleri var öyle değil mii:D Zaten bir şiirleri eksikti oda oldu sayende… Ellerine sağlık arkadaşım… Sen şair misin yoksa:D (Tanımadığım için böyle bir yargı oluştu bende… =) Ama şair değilsen bile şiirle baya haşır neşir olduğun ve bu konuda başarılı olduğun anlaşılıyor;)) Şiirlerini okumak gerçekten çok eğlenceli bizleri ihmal etme olur mu hep yaz? ;) 2aile 11-06-07, 20:48 Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sebolist yok valla ne şairim ne yazar pek beceremem şiir yazmayı ama iki aileyi çok seviyorum onu izleyenler içinmi kendim içinmi bilmem böyle şeyler yazasım geliyor gerçi kaç gündür internetten uzaktaydım hiç bişey yazamadım,beğenmenize çok seviniyorum çünkü karaladıklarımı sizden başkasıyla payşamıyorum millete saçma geliyor nedense ama iyiki siz varsınız:img-wink: dilara-1905 16-06-07, 09:09 Eda: Oğuzcum ne yapıyorsun bakalım... Oğuz: Otobüs bekliyorum Eda...Bilmiyormusun Üsküdar,Beşiktaş hattı bizim bahçenin tam ortasından geçiyor.........Töbe töbe ne yapacağım gazete okuyorum işte... buğra abi harikasın ya muhteşem bi dönüş yaptınn 2007 yaz sezonu ;)mütişş bi tatil daha :D:D oğuzhan seferide süperdi :img-hyste keşke gerçek olsa tatile gitseler de bizden ayrılamsalar süpersinnnn:happy0064 :good: _seboist_s 16-06-07, 10:59 İKİ AİLE BODRUMDA 2007 YAZ...(1) :img-clapp :cheer: :happy0064 :good: Buğra sana ne diyeyim… Harikasınnn… Süpersinn… Birtanesin... Vallahi bayıldım senaryona… Hatta bayılmak az kalır yani beğenimin yanında… Geçen seneyle bu seneyi öyle bir karşılaştırmışsın ki. Farklılıklar bir bir gözümde belirdi… Geçen sene Bodrum senaryosunu okurken bütün kış yaşayacaklarımızı düşünürdük. Acaba ilk itiraf, evlilik teklifi, dans (az dans dans deyip durmamıştık:D) … Hepsini düşünür heyecana boğulurduk… Şimdi ise kafamız da tüm bu soru işaretleri bitti yenileri oluştu… İki aileyi tek aile olarak düşünmek, senin senaryonu okumak… Çook zevkli oldu. Hatta ve hatta okumakla kalmadım bu başlı başına bir bölüm olsun ben o bölümü izledim resmen… Karakterleri zaten çok iyi tanıdığın için sözcükler tam oturmuş yani… Her repliği sahibine en şık biçimde giydirmişsin. Ki ben geçen sene de bunu çok iyi başardığını düşünüyorum… ; ) Ayrıca diyaloglar süper… Çok orijinal espiriler eklemişsin… Hele o didişmeler nedir öyle:D Gülmekten karnım ağrıdı:D Bak sen bizim çaçayla kroya=) Feriti hiç söylemiyorum zaten=)) Hitap şekillerine bayıldım bu senaryoda… Edacım Oğuzcum (karıcım, kocacım=)) kızgınlıktan yerini Eda Hanım Ve Oğuz Beye bırakıyor… Damat Ferit Kayınlarından Valide ve Peder diye söz ediyor=)) (Bu arada o kayın espirisi süperdi:D) Eda kızlarım diye bahsediyor Ceren, Damla ve MErveden… Evet genel olarak yorumladıktan sonra içeriğine geçelim… Mesela şu süper espirilere :D Kızlar Eda’nın yine kanına girdiler demek=)) Eda’nın Oğuzu ikna ediş çabaları süper olmuş… (bende Dilara gibi otobüs espirisine koptum=)) Sonra havuz muhabbeti süper olmuş… “Oğuz: Havuz nereden çıktı şimdi Eda...Bizim aşkımızla,doğan saadet güneşimizle havuzun ne alakası var...” Direk kahkahayı bastım işte buna=)) Aaa birde bir cümle çook hoşuma gitti Buğra… “Oğuz: Köşkümüz diyen ağzını yerim senin...” Eheh pek bir beğendim bu cümleyii:D Sonunda tek aile tatile gidiyor… Ama Eda biraz geç anladı e bağlamış otomatiğe carcarr=)) Dinlenme tesisindeki diyaloglar süperdi… Hele Oğuz tutturmuş biz tek aileyiz diye ilan ediyor aleme=)) Otelde ise receptiondaki Bey şok yaşıyor… Ee alışkın değil bizimkilerin hallerine adamcağız… Senede bir bu uğraş yetiyor ona… Buğra tekrar söylüyorum olayları geçen yıl ile bağdaştırman çooook hoşuma gitti ; ) Tabi Eda ile Oğuz kırdılar potları bolca miktar hele Eda :] İlk yakınlaşmalar, bakışmalar eheh maşallah yanii=)) Bakar mısınız bütün otel ahalisi anlamış Eda ile Oğuzun arasındakileri=) E Akdeniz akşamları da eklenince (Buğra bu espiride süperdi Ege akşamları=)) Yalnız hiç dikkatimi çekmemişti ne alaka Akdeniz akşamları diye… Bodrum tabi Ege de oluyordu dimi eheh tamam tamam:D Evet sonunda tek ailemiz tek odaya yerleştiler… Buğra yine süpersin! Bunun geçen seneki gibi olması çok hoşuma gitti… Bomboş otelde tek bir odaya sıkışan sekiz kişi… vay bee=)) Şimdi ben ikinci bölümü merak ilen bekliyorum… Eda ablamız biliyormuş ikinci bölümü ama bize söylemiyor oldu mu şimdi ama yaa=)) Neyse artık düğünden sonra, sezon finalinden sonra anlatır. Heyecanlıdır şimdi :] Buğra son olarak söylemeliyim ki bu senaryonda aklıma kazındı ömrü billah çıkmaz=) Tıpkı geçen seneki gibi… Hele dünkü gelecek sezon yorumlarından sonra yazmış olman kocaman bir sürpriz oldu bana… Çok sevindim gerçekten… Senaryolarımızın açılışı yapılmıştır… Zaten belli oluyordu mini senaryolarla giriş yapmıştın dün ; ) Ellerine sağlık Buğra… Sana kocaman kocaman alkışlar gönderiyorum... ; ) Ayrıca verdiğim gazlardan ötürü kendimi de tebrik ediyorum (eheh napayım aaa :D) Devamını sabırsızlıkla bekliyorum…. ; )) Buarada Dilaracım; keşke gerçekte de olsa dimi yaa... Ahh ahh =)) merve_gülben 16-06-07, 11:09 :happy0064 :happy0064 :happy0064 Harikasın Yaaa:happy0064 :happy0064 :happy0064 süper olmuş ne diyebilrim ki şule benim düşündğüm herşeyi yazmış zaten bana söz kalmadı.. ellerine sağlık walla Buğra.. süper yaa herşeyi en ince ayrıntısına kadar espiriler zaten çok harika.. içerden babam noulyor dedi.. okuyamıyorum çünkü kendimi resmen yere attım yani..:img-hyste :img-hyste söyeleyecek söz bulamıyorum harika harika harika.. muhteşem... muhteşemsin...:img-hyste bizim heyecanımızı biraz olsunn düğün heyecanımızı dinidirdin bu güzel cumarrtesi günü... biraz olsun gözümüzün önünde canlandırdım.. hatta biraz değil tamamen canlandırdım ve çok güldüm yanii... feritin sözleri zaten kopmamak elde değil,klasik eda-oğuz didişmesi... kontür güzeli ceren.. küt efe.. fındık timur.. damat ferit... doktor damla.. en önemlisi KRO OĞUZ ÇAÇA EDA...:img-hyste :img-hyste devamını heyecanla bekliyoruz... çok güzel yhaa.. hala gülüyorum.. süpersin yaaa..:img-hyste rap_alltime 16-06-07, 11:43 :happy0064 İKİ AİLE BODRUMDA 2007 YAZ...(1) :happy0064 Valla artık pes diyorum..baska bişey demiyorum Buğra.. Yani şuanda krizle şaşkınlık içinde yazıyorum bu yorumu.. Ne yaptın sen böyle...bu nasıl bir coşmadır..bu nasıl bir senaryodur..Valla harcanıyosun buralarda Buğra..:D Bayıldım,bayıldım,bayıldım...ve bayıldımm..eheh..ben bu kadar güzel ve eğlenceli bir senaryo daha okumadım..O karakterlere verdiğin cümleler..O kadar birbirine uymuş ve tamamlamışki..İnanamadım..ancak böyle uyan replikle bulunabilirdi heralde.. İki Aile direk Tek Aile olmus.. Ve o kadar içten bir şekilde o aile sıcaklığını yazılarına dökmüşsün ki..Hayran kalmamak elde diil..Hele o espirilere kopmadım..direk yerlere yapıştım..:D çok çok çok güzeldi..Özellikle Feritli olanlar..Gerçi iyi kötü hepsinde mutlaka Ferit giriyo araya..eheh..Mesela bir kaç yeri hatırlıcak olursak.. Merve: Yoksa babamdan çekiniyormusun karısı oldun diye...?... Eda: Aaa Benmi ondan çekineceğim...O kıro Oğuz'sa bende bugüne bugün çaça Eda'yım...Oğuz değil feriştahı gelse bu tatile gideceğiz... Tatil bizimde hakkımız canım...Hem balayıda yapamadık zaten... Allahım öldüm burda..Bir çocuk ancak bu kadar gaz verebilir..Ve bir anne ancak bu kadar gaza gelebilir..:D Direk,hiç düşünmeden geldi hemde..eheh..Ayrıca Edanın balayına ne kadar meraklı olduğunu da gördük..:Bahane..Balayı..:D Oğuzhan Seferine artık sandalyeden düşüyodum..:D Amanda büyümüşte sefer mi yaparmış..:D Bizanslılardan Olan Oğuzhan ile Osmanlı Devletinden Eda Sultan sürekli kavga etmeleri taht kavgalarına neden olmustur..(İki karşı devlet nasıl taht kavgası yaşıyorsa ..:D ) Şu otobüs esprisine artık nası diyim..bayıldım..Gayet Oğuzdan beklenen bir cevap..eheh..çok güzeldi..ayrıca Edanın ve Oğuzun karıcım,kocacım sözleri süperdi..Yeri gelince Hanım,Bey de olsalar.. ve Oğuzun "Köşkümüz diye ağzını yerim senin..."..Allahım bayıldım bu söze...Tam yüzümde bir gülümseme bir anda eriyip gittim..eheh..çok güzeldi.. Bir yer çok hoşuma gitti..Eda ve Timurun her repliğinde Eda Timuru öpüyor..:D Timur: Kavga etmeyin lütfen...Kim ne isterse onu giyinmekte özgürdür...Hem size ne giyseniz yakışır....(Centinmen çocuk işte..Herkese yakıştırıyor giydiklerini..) Eda: Annem benim...Gel öpeyim kuzum... Timur: Anne çok yoruldum yeter artık...Tatili buradamı geçireceğiz... Eda: Tamam annem az kaldı...Gel bir öpeyim kuzum... çok şekerler yaa..Valla Buğra helal olsun..Bu ayrıntıyı bile unutmamışsın..çok hoşuma gitti bu satırların.. Feritli olan bölümlere zaten bayılığımı söylemiştim..çok şeker yaa..Oğuz direk Ferite sayıyor her zamanki gibi..eheh..Özellikle bu espriye koptum Buğra.. Ferit: Siz istersinizde yapmazmıyım Kayınvalideciğim...Kayınbabam gülmesede yaparım...Kayın kızlar yemek geldi...Kayın...Kayın... Süper ötesi..Artık aştın valla..eheh..çok güzeldi.. Ve reception..Allahım adamın haline o kadar acıdım ki..Her sene bir baska didişmeyle geliyorlar..Ve tabiki reception diyip,ona kıyamamakla olmuyor...O da bir pot kırıyor ve danslarını söylüyor..(GEçen sene ne kadar güzeldi..dans etmelerini düşünmek..) Ama tabi Eda kendini aşıyor..İlk yakınlaşmalar falan..:D Artık doldu tabi..Paylasmadan olmaz..eheh.. Bu ve bunun gibi birbirinden güzel replikler...Her kelimesini o kadar ayrıntılı düşünmüşsün ki Buğra..İlk bölümüyle aklımıza kazınan muhteşem bir senaryo yazmışsın..İki Aile'yi sözlerinle bir kere daha Tek Aile yapmışsın..Devamını heycanla beklicem Buğra..Ellerine,kollarına,emeğine sağlık..:good: icom_ 16-06-07, 13:38 bu nasıl bir zekadır ya hayran kalmmak elde değil.. arkadaşlar biras önce buğra nın yaz<dığı şeyi gerçekten tv de österdilerde benmi kaçırdım yoksa yaa.. hayır ..bir insan bölemi güsel yakıştırır..bölemi güsell yazar..hayret.. okurken koptum resmen ..milletde aniden odama daldı ne izliyo bu bizde bir bakalım diye.. yazı okuduğum görünce niye gülüyo bu deli kıs diye halime gülerek çıktılar odadan.. burda muhteşem bir senaryo okuduğumu bilmiyorlar... öss ye son 1 gün kala acayip moral oldu bu okuduklarım bana buğracım saol.. şimdiden belirtim.. bodrum tailini daha önce yazmışsın galiba.. yani ben bu foruma gelmeden daha sizlerle tanmışmadan önce senaryolarda yazmışsınız galiba... ben kaçırmışım.. ama sanki beni düşünmüşsün gibi onlarıda eklemişsin aralara..(hehehe kendi üstüme alındım hemen de..:img-hyste ) walla tebrik ederim.. espiriler hele feritli olan sahneler kopardı beni resmen.. peki ya tatlı aşıklarımız didişmeden duramıyorlar dimi...onlarda nasıl tatlı.. kayın peder babcım ..kayın validem ..kayın kızlar kayın..allahım nasıl yaratıcı espiriler bunlar yaa.. neymiş '' köşkümüz diyen ağzını yerim ben senin.. oğuzun surat ifadesi geldi hemen gözümünn önüne..yalnız karakterleri öyle bir oturtmuşsunki..anında verecekleri tepkiler surat ifadeleri gülme şekilleri hatta el haraketleerine warana dek canlanabiliyo gözümde.. bunu başarmakta her yiğidin harcı değil walla.. ne diim buğracım tebrikler.. sen buralarda harcanıoyosun walla.. seni yakın zamnda kaparlar..bizi unutma ünlü olunca olurmu...:img-hyste :happy0064 bye AnsEa 16-06-07, 14:32 Buğra süper senaryo olmuş düğünden sonra bir kaç bölüm olursa kesin benzer bişi olur:D ...Ekibe dahil etmek lazım senide tebrikler ellerine sağlık... dilara-1905 16-06-07, 15:32 Ferit: Siz istersinizde yapmazmıyım Kayınvalideciğim...Kayınbabam gülmesede yaparım...Kayın kızlar yemek geldi...Kayın...Kayın... zuhahhaha buraya bende çok güldümmmmm :D:D buğra abi harikasınnnnnn _butterfly_ 16-06-07, 16:08 :happy0064 İKİ AİLE BODRUMDA 2007:happy0064 :happy0064 :good: buğra helal olsunn vala iştee budurr..nasıl heyecanla okudum varyaa acaba neler değişti neler olduu diyee...başından sonunda kadar yüzümde hep bir gülümseme vardı...replikleri okdar iyi seçmişşsinki hele ince espiriler..akdeniz akşamları olsun,otobüs bekliyorum olsun hepsi ince espirilerdii gerçektenn..okurken bir okadar eğlendim bir okadarda gözümde canlandı..eskileride hatırlamış olduk..arada flashbacklerimiz oldu harika oldu=) senaryo üstadından TAM not aldıı kesinlikleee...devamını merakla bekliyorumm gerçekten..dün akşam ama dedim bakın ilham perileri buralarda diyee tahminim doğru çıkmış işte=).. vala mini senaryoyu yazmamm ebrununda fikri süper oldu..buğranın senaryosunuda hemen okumuş olduk bu sayede..elerine sağlık;) tekrardan binlerce teşekürlerrr..:happy0064 kissorkill 16-06-07, 16:39 buğra abi çok güzel olmuş . seninde elinden her iş galiyo . keşke tatile girmese de böle tatil bölümü yapsalar GizemliSahne 16-06-07, 17:29 Herkese Selamlar Valla bölüm yorumu ve senaryoya dahil olabilecek uzun ve kısa vadeli konular ve oyuncular hakkında yorum yapacaktım ama vaktim kısıtlı yine misafir gelecekmiş o yüzden eve gitmem icap etti.. :D Ben de birazcık vaktim varken Buğra'nın senaryosuna değineyim dedim.. Buğra valla ne diyim sana, didişme sahnelerindeki replikler bana hiiiiç yabancı gelmedi, sanki aylardan beri bir çok kez duymuşum, hatta karşılık vermişim gibi geldi :D Araya serpiştirilen deyişleri ve atasözlerini de es geçmeyelim değil mi arkadaşlar? Buğra klasiği :happy0064 Çarşıdan Kelle Aldık Sırf çene çıktı mübarek... Ömrümü yediniz...Oda yetmedi iliğimi sömürdünüz Ziftin perkini ye Seni damatlar götüre tuzlayımda kokmayın bari Maşallah göbek almış başını gidiyor... Benim derim kalın...Benim gibi Fizik kimde var... Keyfimin kahyasımızınız... Valla gitmeden önce bunları toplu halde görmek iyi oldu.. Özleyecektim valla oralarda :img-hyste Neyse ben kendimi kaptırıp, geyiklerin sırtına binip de koşturmaya başlamadan, ciddiyet ile emeğine sağlık diyorum Buğra'cım.. Karakterler o kadar sağlam yazılmış ki taa en baştan, senaryo bizim senaristlerimizden çıkmamış olmasına rağmen, yazdıkların hiç kopuk gelmiyor.. Formata uygun, karakterlerin özelliklerini içinde barındıran replikler tam yerine oturmuş.. Zaten ince espiriler bizim senaristlerin de tercihi ve uslubu olduğu için, senin satırların da tam senaryoya uyarlanabilecek tarzda olmuş.. Senin de kıvrak cevaplarını çok iyi bilirim, tüm karakterlere de uydurmuşsun, hiçbiri altta kalmamış yine maşallah :D İşte didişmelerin tadı bu ya zaten dizimizdeki.. Ben dönünce, seninle karşılıklı bir didişme sahnesi yazalım.. (hiç zorlanmayız galiba ne dersin:D) Neyse kısacası Buğra sen tam televizyon adamısın, montaj desen var, senaryo desen var, yönetmenliğe de yatkınlık var biraz (sağolsun Metin Hoca'mızdan da uzaktan eğitim adı altında özel ders alıyoruz mübarek.:D) Eeee? Hadi madem yolun açık olsun o zaman.. Aynen devam... Anlaşılan senaryolar yazılmaya başlanacak.. Senaristlere de minik minik ışıklar yanar bu sayede.. Replikler bile ön ayak olabilir çoğu şeye.. Ahh ben de olacaktım da, didişme yazacaktık bol bol.. Tam internete zorunlu olmadan, zevkine girebilecekken gidiyorum.. Neyse Ağustos bizimdir.. :happy0064 Neyse siz bol bol yazın da ben gelince okuyayım, keyfim yerine gelsin.. Buğra tekrar emeğine sağlık.. Görüşmek üzere... Kendinize çok iyi bakın.. Fırsat bulabilirsem ben de senaryoya dair sorularımı yarın cevaplayacağım ama işte misafirimiz erken yatarsa o zaman olur artık :D Gece kendi bilgisayarımda yazar, yarın iş yerinden eklerim foruma.. (Tabi Lost'un bölümlerini izlemekten fırsat kalırsa :D) Yok yok Lost'u dönünce öğlen kuşaklarının yerine izlemek daha mantıklı yoksa kadın programlarına maruz kalacağım :D Yavv ne diyorum ben, hadi ben çıkıyorum akşam beni istemeye gelecekler hazırlanmam lazım :img-hyste Off o sahneler aklıma geldikçe hala gülüyorum.. Neyse bu hafta bölüm yorumu içimde kalacak galiba.. Hadi görüşmek üzere.. Giderken Buğra'ya tekrar teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim(ay klasik ilkokul öğretmenleri gibi hissettim kendimi :=)) dilara-1905 16-06-07, 18:33 Oğuz: Tamam Eda Gidiyoruz Tatile... Eda: ...Karar ver Oğuz bizi tatile götürüyormusun yoksa toplarım çocukları ben götürürüm tatile... Oğuz: Eda tamam dedim ya gidiyoruz tatile... Eda: Hem Ferit'te Var...Bugüne bugün kayınvalidesiyim...Biricik Damadım bizi nereye istersek götürür... Oğuz: Eda hanım...Siz yine bozuk plak gibi takıldınız....Tamam diyorum...Gideceğiz diyorum...Maşallah sizde öyle bir çene varki...Çarşıdan Kelle Aldık Sırf çene çıktı mübarek... zuhahahaaha burayada çok güldümm süper yazmışşsın buğra abi ya mütişsinnnn =)) BeyazGelincik1980 16-06-07, 20:06 Bugra yazmis oldugun senaryoyu bir okudum vallahi bugünki stresiminin tamamini aldi senaryon...müthis yazmissin...hele repliklere bayildim...tam iki aile replikleri... aman pardon Tek Aile replikleri :img-hyste...oguz yine kiro, eda yine caca...cocuklarinda onlardan kalir yani yok...hele ferit'in espirileri tam komedi :img-hyste... bu senaryo yaz boyunca devam eder insallah...yani yeni sezona kadar...yeni bölümü herhalde sezon finalinden sonra yazacaksin...merakla bekliyorum ellerine saglik bugra :good: bugra9 16-06-07, 21:01 Herkese Merhabalar... :happy0064 :happy0064 Eveet Ben daha ne isterim ki tüm bu yorumları okuduktan sonra... Tüm gün evde değildim...Akşam vakti şöyle geldim açtım forumumuzu...Dün gece yazdığım "İki Aile Bodrum'da 2007 Yaz" senaryosuna gelen tüm yorumlar beni öyle çok mutlu ettiki...Şimdi böyle genel bir yorum beni kesmeyecek...Tüm arkadaşlarımıza teker teker değinmek istiyorum... Şule: İlk olarak şunu söylerim ki Mutluluğunu ve o an hissettiklerini o kadar güzel cümlelere dökmüşsün ki...İnan senin mutluluğundan ben mutlu oldum Şule...İtiraf etmeliyim ki dün akşam vakti forumumuz da konuşulanlar şöyle geçmişi anmamız beni yazmaya iten en büyük sebeplerin başında geliyordu...Tabiki sen Şule...Valla verdiğin gazlar sana hikaye,bodrum ve senaryo olarak geri döndü gördüğün gibi...Asıl ben Teşekkür ederim...Gerçekten ben İki Aile Bodrum hikayelerini geçen yıl sonlandırmıştım kafamda...Bu yaz tekrar hikayeyi canlandıracağımı koskoca sene aklımın ucundan bile geçirmemiştim...Ama ne oldu bilmiyorum bu hikaye arkadaşlarımıza geçen yazdan kalan güzel bir hatıra olduğunu düşündüm...Madem dizimiz yazın ara veriyor İki Aile'nin hikaye Bodrum'da devam etsin istedim... Tabiki Şule senin o bahsettiğin değişimleri vurgulamakta benim en zevk aldığım ve kendi kendime "Bak buda değişmiş" dediğim yerlerdi...Geçen Yıl Bodrum senaryolarını takip eden arkadaşlarımız şöyle bir gülümsesin diye,yeni okuyan arkadaşlarımızda fikir sahibi olsun diye aynı rotayı izledim hikayemizde...Köşkün bahçesinde başlayan,Dinlenme tesisinde gelişen ve Otel'de son bulan bu ilk bölüm akış olarak geçen yılla neredeyse aynı...Ama hep o bahsettiğim Zaman hiçbirşeyin aynı kalmasına izin vermiyor bakış açısını bizim Hayali kahramanlarımıza uyarladım...Evet geçen bu bir yılda birçok şey değişmişti...Kişiler,karakter aynı karakterlerdi ama duruşları farklıydı...Hayattaki konumları farklılaşmıştı bu süre zarfında... Tabi Komedinin en bol olduğu kısımlarda bu değişimler oldu...Gidilen yer aynı,Giden karakterler aynı ve gördük ki koskocaman bir senede konumlardan başka hiçbirşey değişmemiş... Şule...Aslında bu senaryoyu yazarken birkez daha farkettim ki senaristlerimiz karakterlerin kişilik özellikleriyle hiç oynamamışlar bu bir yılda...Hepsinin belirgin özellikleri korunmuş...Sadece derinleşmiş karakterler o kadar...Şöylede olabilirdi...Ben oturup bilgisayar başına tek satır yazamaya bilirdim...Geçen yılla bağdaştıracak tek bir ortak nokta,çatışmada kalmıyabilirdi...İşte tam bu noktada devreye tutarlılık giriyor bence... İtiraf etmem gerekirse Senaryo'da beni en çok zorlayan Hitap şekilleri oldu...Şule sen ve arkadaşlarımız neyseki beğenmişler,benimsemişler...Çünkü ben hikayemizde henüz izlemediğimiz ve görmediğimiz bir düzeni ve ilişkiler silselesini anlatmaya başladım...Eda,Oğuz'a ne der...O ona ne der...Tüm bunların karı-koca versiyonu nasıl olur diye düşündüm...Sonuçta her daim benimsenen yabancı olmadığımız hitapları kullandım...Karakterlerin ağzınada yakıştırdıktan sonra tamamdır dedim... Şöyle bir Toparlamam gerekirse yine diyorum yorumun beni çok mutlu etti Şule...Sende Güzel bir Cumartesi başlangıcı yaptıysan sürpriz yerini bulmuş demektir...Devamıda dediğim gibi Dizimiz tatile girer girmez gelecek... Dilara: Sanada Çok Teşekkür Ederim...Maşallah gün içinde yorum bombardımanın devam etmiş...Dilara senden de geçen yıl olduğu gibi yeni hikayeler bekliyorum tamammı...Eminim yine şöyle bir güzel doğumgünlerini,yılbaşlarını,bayramları tararsın sende... Zeynep: Ooo Sende duygularını ne güzel dile getirmişsin...Gözünde canlandırabilmene sevindim Zeynep...Valla ben yazarken bol bol mekanları ve duruşları gözümde canalandırmaya çalıştım...Canlandıramadığım repliği,sahneyide gerisin geriye sildim zaten...Bu yüzden bu konya değinmene gerçekten sevindim...Teşekkürler bu güzel satırların için...Şule'ye de dediğim gibi güzel bir Cumartesi başlangıcı olduysa amaç yerine ulaşmıştır... Nurdan: Merhabalar Nurdan...Senden de şöyle uzun ve derin bir yorum gelmiş...Yakaladığın ayrıntılar,gündeme getirdiğin satırlar çok hoşuma gitti Nurdan...Biliyorsun klip yorumlarında da hep söylerim senin ayrıntılara çok önem verdiğini bunu ilk senaryo yorumunda da görüyorum...Seninde Ferit'in replikleri ve ona atılan paslar hoşuna gitmiş...Valla şunu söyleyebilirim ki Ferit'e replik yazmak gerçekten çok eğlenceli...Çünkü alakalı/alakasız her konuda fikri olan ve bu fikirlerini dilinin altında değilde dil üstünde tuttuğu için genellikle Oğuz'a çarpan bir karakter...Tabiki Bizim Senaristlerimiz onu öyle geniş,istediğin yana sündürülebilir şekilde oluşturmuşlar ki Ferit'e Bodrum yolculuğunda da,Köşkün her hangi bir köşesindede hikaye bulmak çok kolay...Tabiki Ferit-Oğuz diyaloglarını dizimize uygun bir şekilde genişletmeye çalıştım...Geçen yıl Sıfatsız bir şekilde Bodrum'a giden Ferit'i bu yıl Damat Ferit olarak Bodrum'a götürünce gerek Damla-Ferit...Gerekse Ferit-Eda-Oğuz diyalogları çok zenginleşti... Uzun lafın kısası Nurdan sanada bu güzel satırların için Teşekkür ederim... Nur: Valla Nur ne diyeyim sana...Çok güzel şeyler söylemişsin...Hem Senaryo'ya hemde bana...Sende mutlu ettin beni...Sen bodrum hikayeleri ile yeni tanışmış olmana rağmen o ufak değişimleri ve bunların getirdiği çatışmaları anlamışsın...Buna çok sevindim...Çünkü yazarken endişe duydum...Acaba bu geçen yıl yaşananlar ile şimdiki yaşananlar arasındaki farklılığı yeni arkadaşlalarımız farkedebilecekmi...En iyi çözüm olarakta geriye dönük ufak hatırlatmaları buldum...Arkadaşlarımız en azından o sahneleri ve şimdi yaşanacakları anlasınlar diye...Tekrar Sağol güzel yorumun için...Ayrıca olurda inşallah bir gün bu işleri profosyonel olarak yaparsam sizi asla unutmayacağım...Siz kolay unutulacak insanlarmısın...(Hafızamın en özel bölümünde hepinizin teker teker yerleri var...)...(Anahtarıda bende...)... Asena: Teşekkürler...Beğenmene Sevindim...Dediğin gibi Düğünden sonra iş Bodrum'a kadar gitmeyeceğine göre Tek Aile olarak tüm bunlara benzer replikler,diyaloglar duyabiliriz...Bende Merakla bekliyorum senaristlerin nasıl bir yol izleyeceklerini...Ben amatörcede olsa o yolu izlemiş biri olarak diyorum ki bu yol güllük gülüstanlık...Malzemesi,Eğlencesi bol... Ecem: Valla Seninde Tescilli bir senaryo üstadı olarak yorumların çok önemliydi Ecem...Beğenmene çok sevindim...Bak ilk cümlelerin hemen dikkatimi çekti..."Acaba neler değişti diye heyecanla okumaya başlamışsın"...İşte benimde yazmaya başlamadan önce ilk düşündüğüm şey bu sorunun cevabı oldu...Dediğim gibi yine Bodrum'u seçmemin,Aynı yerde mola vermelerinin,aynı otele yerleşmelerinin asıl amacı buydu benim kafamda...Bu değişimi en iyi aynı yolları giderek gösterebilirdim...Şöyle tüm yorumları okuyorum da bunu başarmışım...Yoksa yepyeni bir Bodrum hikayesi yazabilirdim...Bambaşka bir yoldan hikayeye giriş yapabilirdim...Ama işte o zaman değişimleri bukadar net vurgulayamazdım...Sonuçta Geçen seneki Bodrum hikayeleri tamamen bizim hikayelerimiz...Hayal ürünü ve artılarını eksilerini yalnızca biz biliyoruz...Bu yüzden senaryoda abartılara gitmek,Tıpkı geçen sene olduğu gibi şarttı... Tekrar Teşekkürler Ecem...Geçen yıl sende bu hikaye ye emek vermiş birisi olarak yorumların önemliydi benim için... Burak: Sanada Teşekkür Ederim...Beğendiysen tamamdır...Gönül istemezmi ister Yaz Sezonunu böyle bir hikaye ile geçirmek...Olsun kısmet işte... Pelin: Tabiki GizemliSahne...Pelin Merhabalar...Sende Hoşgelmişsin...Sefalar getirmişsin...Valla verdiğin aradan sonra seni bu başlıkta görmek beni çok mutlu etti...Aaa bak sana yabancı gelmeyen replikleri şöyle bir bir çıkarmışsın senaryonun içinden...Şöyle topluca görünce farkettim ki demek bu senaryoya kendimden de birşeyler koymuşum...Gördüğüm,duyduğum ve hafızamın bir köşesinde kullanılmayı bekleyen replikleri bizim karakterlere adapta etmişim...Sen çok güzel ifade etmişsin Pelin...Elimizde ki karakterler bu denli sağlam yazılınca verilen her türlü repliği taşıyabiliyorlar...Ağır kalmıyor yani...Beğenmene çok sevindim Pelin...Sende sanırım ilk kez bir senaryom ile tanışmış oldun... Valla anlaştık...Sen dön şöyle güzel bir didişme senaryosu yazalım seninle...Ama nereden yola çıkacağımızı bilsemde nereye varacağımızı kestiremiyorum Pelin...Sen bir gelde konuşuruz bu konuyu uzun uzun... Son olarakta Teşekkürler Pelin...İnşallah Yarın tekrar uğrayabilirsin...Senin o güzel sorularını "Pelin Der ki" başlığı altında forumumuz da taşıdım...Ama sezon finalinden sonra cevaplar artacaktır...Soruların bana emanet...Kafanı takma... Görüşürüz Pelin... Nilgün: Eveet Son konuğumuzda Nilgün...Teşekkürler bu güzel satırların için Nilgün...Dediğim gibi Stres,Yorgunluk aldıysa benim mutluluğum giriyor devreye...Senaryolarımız devam edecek Nilgün...Dizimiz tatile girsin...Şöyle Ailecek bir boşluğa düşelim senaryolarımız başlıyacak...Tekrar Sağol...Görüşmek Üzere... Eveet İşte bitti...Hemen şu son satıra geldiğimde ki hislerimi paylaşayim sizlerle...Güzel ve Yorgun Cumartesi günümde sizlerin bu yorumları bana ilaç gibi geldi...En çokta sizin mutlu olmanıza,gülmenize ve eğlenmenize mutlu oldum...Tek amacım buydu zaten...İnşallah bundan sonra da bu bizim ortaya çıkardığımız hikayeler devam edecek...İki Aile/Tek Aile bodrum'da neler yaşayacak hep beraber şahit olacağız...Tabiki geçmişin ışığında,geleceğim kıyısında güzel hikayeler anlatmya devam edeceğim... Kendinize Çok iyi bakın...Hadi Bakalım...Yan odaya uğrayalım şimdi de... (Bölüm Yorumları...):good: :good: ggnibsgk 21-06-07, 18:04 Merhabalarrrrr:D Vayyy Buğraa süpper bi senaryo yazmışsınnn acayipp eğlendimm okurkenn hele geçen yılla karşılaştırman tamm süperr olmuşşş:happy0064 Çokk iyi düşünmüşsünn...:good: Geçen yıll İki Aile Bodrum'da senaryosunu sen mi yazmıştın yawww!..Çok özür dilerimm yaww ben Ecem diye hatırlıyodumm..Bu bellek karışıklığından dolayııı özür dilerimm:img-pilot Kullandığım ilaçtan oldu ilaçtan(hayır akıl hastalığı ilacıı diill akıl sağlığım yerinde taam mı???:img-hyste ) Not: Bu arada geçen yaz bu yoktuu yanlış da olsa nerden hatrlıyo senaryoyu demeyinn o zmanlar misafir statüsünde de olsa sizlerleydimm:)Tamam belki sonunu okuyamamıştım ama büyük bi kısmını okumuştum yanii... Ve Berna Attila İlhan'ın şiirini eklediğin içinn çok teşekkürlerrr:) bugra9 21-06-07, 20:16 Merhabalarrrrr:D Vayyy Buğraa süpper bi senaryo yazmışsınnn acayipp eğlendimm okurkenn hele geçen yılla karşılaştırman tamm süperr olmuşşş:happy0064 Çokk iyi düşünmüşsünn...:good: Geçen yıll İki Aile Bodrum'da senaryosunu sen mi yazmıştın yawww!..Çok özür dilerimm yaww ben Ecem diye hatırlıyodumm..Bu bellek karışıklığından dolayııı özür dilerimm:img-pilot Kullandığım ilaçtan oldu ilaçtan(hayır akıl hastalığı ilacıı diill akıl sağlığım yerinde taam mı???:img-hyste ) Not: Bu arada geçen yaz bu yoktuu yanlış da olsa nerden hatrlıyo senaryoyu demeyinn o zmanlar misafir statüsünde de olsa sizlerleydimm:)Tamam belki sonunu okuyamamıştım ama büyük bi kısmını okumuştum yanii... Ve Berna Attila İlhan'ın şiirini eklediğin içinn çok teşekkürlerrr:) Nuray...Merhabalar... İyi Valla Eğlenmene çok sevindim...Senaryomuzu yazarken bende çok eğlenmiştim Seninde geçmiş seneyle olan bağlantılar hoşuna gitmiş...İşte buna çok sevindim...Bilerek kalın kalemle altını çizmiştim zaten...İlk senaryomuzdan bu yana nelerin değiştiğini...Belki gelecek sene daha nelerin değişeceğini... Aslında Nuray tam olarak yanlış hatırlamıyorsun...Geçen sene Ecem'de Bodrum Hikayesine bir iki kez dahil olmuştu...Benim bıraktığım yerden devam etmişti...Sonunu açık bırakarak seçimi bana bırakmıştı...İşte öyle yani sen doğüru hatırlıyorsun...Muhtemelen Ecem'in senaryolarına da denk gelmişsindir...Tabiki Geçen Yaz bizim görünmeyen kahramanımızdın...İyikine de çıkmışsın o zaman diyeyim...Sağol Tekrardan...Bakalım dizimiz Tatile girsin devam edeceğim...Hoşçakal... Nuray iyi hatırlattın...Berna Atilla İlhan'ın şiiri için gerçekten çok Teşekkürler...Dizimiz bu görevi de gizliden gizliye üstlenmiş diyebiliriz...Hiç farkettirmeden...Hiç çaktırmadan usul usul dizeleri veriyorlar bize...Takdir edilecek ve maalesef kolay rastlanmayan bir güzelliktir bu... EmmRe 21-06-07, 21:05 :happy0064 :happy0064 :happy0064 İKİ AİLE BODRUMDA 2007 YAZ...(1) :happy0064 :happy0064 :happy0064 Tebrikler.Gerçekten harika olmuş.Çok özür dilerim geç kaldım yorumumda ama şimdi okudum ve gerçekten çok beğendim. Özellikle Oğuz replikleri o kadar yerinde olmuş ki.Gerçektende insana şunu dedirtmeyi başarıyorsun.Kendi kendime ''Tatile gitseler herhalde böyle olurlardı'' diyorum.Oğuz-Eda,Ferit-Oğuz...hepsi tam yerinde Geçen seneki İki Aile Bodrum'da yı ben maalesef geç okumuştum.Şu çok güzel olmuş;Geçen seneki karakterler,rastalanan kişilere vb.bu sene yine rastlamış olmaları ama tek farkın artık Tek Bir Aile olmaları Bize işte dediğim gibi Gitselerdi Böyle Olurdu dedirtmeyi başardın :)Ayrıca şunada çok seviniyorum ki yazında İki Ailesiz kalmayacağız.Belki izleyemesekte burada yazılan İki Aile Bodrum'da lar ile hasretimizi gidereceğiz. Hem tebrikler.Hemde çok teşekkürler... bugra9 21-06-07, 21:17 :happy0064 :happy0064 :happy0064 İKİ AİLE BODRUMDA 2007 YAZ...(1) :happy0064 :happy0064 :happy0064 Tebrikler.Gerçekten harika olmuş.Çok özür dilerim geç kaldım yorumumda ama şimdi okudum ve gerçekten çok beğendim. Özellikle Oğuz replikleri o kadar yerinde olmuş ki.Gerçektende insana şunu dedirtmeyi başarıyorsun.Kendi kendime ''Tatile gitseler herhalde böyle olurlardı'' diyorum.Oğuz-Eda,Ferit-Oğuz...hepsi tam yerinde Geçen seneki İki Aile Bodrum'da yı ben maalesef geç okumuştum.Şu çok güzel olmuş;Geçen seneki karakterler,rastalanan kişilere vb.bu sene yine rastlamış olmaları ama tek farkın artık Tek Bir Aile olmaları Bize işte dediğim gibi Gitselerdi Böyle Olurdu dedirtmeyi başardın :)Ayrıca şunada çok seviniyorum ki yazında İki Ailesiz kalmayacağız.Belki izleyemesekte burada yazılan İki Aile Bodrum'da lar ile hasretimizi gidereceğiz. Hem tebrikler.Hemde çok teşekkürler... Emre...Merhabalar... Valla Teşekkür Ederim bu güzel satırların için...Beğenmene sevindim...Özür'de nedemek olur mu hiç...Emre Dediğim gibi Senaristler öyle sağlam karakterler yaratmışlar ki, ben istediğim yere sündürebileceğim kadar esnek...İçleri dolu ve en önemlisi tutarlı karakterler...Geçende yine söylemiştim...Geçen yıldan bu yıla yeniden aynı karakterlerin hikayesini anlatırken aynı olan hiçbirşeyin kalmadığını da farkedebilirdim...Ama karakterlerimiz tutarlı ve içleri dolu oldukları için geliştirmek çok kolay oldu...Şöyle de diyebilirim...Pozisyonlar değişti ama karakterlerimiz hala aynı karakterler...Bunu dizimizde de zaten çok rahat görebiliyoruz...İlk bölümler ile son bölümler arasında uçurum yok sadece gelişme var... Tekrar Teşekkür Ederim...Evet Bu yaz sezonun'da İki Aile'nin Bodrum maceraları devam edecek...Bakalım kader onlara bu sene neler gösterecek...Nelerin aynı kalıp nelerin değiştiğini yine hep beraber göreceğiz inşallah...Hoşçakal Emre... ggnibsgk 29-06-07, 19:07 Selamlarrr... Bu bölüme de uğrayalım diimii?... Senaryolara repliklere şiirlere bi katkımız olmuyoo barii teşekkür edelim:) __3L!F__ Çok teşekkür ederimm sanaa Ceren ve Efe'nin Eda ve Oğuz taklidini eklediğinn içinn..Gerçekten çok güzel bi sahneydiiii!....Çok komiktii ayrıcaa...Okumak da çok iyi olduu..Sağoll:) pinarsayü85 11-08-07, 03:19 Buğra,sahiden çok güzel senaryolar,hem de hepsi:happy0064 ellerine sağlık,daha doğrusu,klavyene:good::good: hele ferit ile oğuz'un atışmaları,beni en eğlendiren kısımdı,o anlarda sanki karşımda karagözle hacivat var gibiydi,nedendir öyle hissettim.....onlar, böyle atışırlar,ama vazgeçemezler birbirlerinden,aralarında ilginç bir bağ var damat-kayınpeder...birinin başı sıkışsın,diğeri hemen koşar.... atışmalara örnek olarak: sen taş ol,ben buldozer.. sen kalem,bense kalemtraş...:img-hyste:img-hyste acaba o gelen misafir kim olabilir diyorum...''zor,heyecanlı'' günler diyoruz,sabutay olabilir mi acaba? devamını dört gözle beklemekteyiz:happy0064:happy0064:img-pilot iyi geceler herkese daha doğrusu iyi sabahlar desek daha doğru olur ama... icom_ 11-08-07, 14:52 Bölüm yorumlarından direk bir geçişle işte burdayım ..Herkese tekrar tekrar selamlarımı gönderdikten sonra şu yılıjn olayına bi giriş yapalım artık.. :klme:klme..Nihayat Buğracım gerçekten..Bak ne güzel tarih vermedin ama yazdın ..Demekki şifre neymiş seninlede sık sık yaptığımız hatta bir ara azımıza uzunca bir zaman takılan 'kısmet.'' lafını kullanıp işi akışına bırakmakmış.. Bölece Herkes İki aile başlığını açtığında ve senmaryolar bölümünde Bugra9 yorumunu gördüğünde İki kat daha seviniyormuş .. eheheh..Valla yine yine hariklar yaratmışsın baştan sölim.. Tekrardan sölemeye gerek yok zaten..Karakterlerin ne yapacağını ne diyeceğini hangi durumlarda kekeleyeceğini vs bildiğin için oynanmı bir bölümü yazmışsın gibi oldum..O kadar gerçekci ve bir oakdarada hayalii..Ama ortak nokta mükemmler gerçekten. hele feritin şu repliklerine bittim resmen..[B][U]Aaa Kıskanmayın babacağım…Oğuz ağabeycim…Oğuz Amcacığım…Oğuz babacığım…Kayın babacığım benim Bir feriti şunları sölerken düşünüdm birde ferit bunları sölerken oğuzun yüz ifadesini düşünüdm..eee birde uykudan zorla açık büfede büfe diye uyandıraln bir insan olduğunuda hesaba katıncca gülmekten kırıldım gerçekten.. herşey o kadar yerinde ve güzelki karakterlerin hepsinin vereceği tepkileri öle yerinde ayarlamışsınki bravo diyorum..en ufak bir ayrıntı yok canım böle konuşmaz bu böle tepki vermez bu bu drumda sinirlenmez dediğim bir yer bile yok.. Çünkü mükkemle ayarlamışsın.. Ne diyim ellerine sağlık..Senaryolar sonunda geldi.. Eee biraz kurdeşen döktük ama güç olmadı geldi sonunda. Çookk teşekkürler Buğracım harikasın.. _seboist_s 11-08-07, 16:03 İKİ AİLE BODRUMDA 2007 YAZ...(2) :cheer::cheer: Buğra bu senaryo nedir böyle!... Mükemmellik abidesi, yaratıcılık yapıtı:D Budur, budur, budur! Yani bazı insanlar çok mutlu olunca, çok üzülünce falan duygularını anlatamaz ya... İşte bende bir duyguyu aşırı yaşadığım zaman anlatamıyorum yani... Ne diyeyim sana? Diyorum, kalıyorum öyle=) İki Aile'nin Bodrum çıkartmasının gündem oluşturduğu şu günlerde ne iyi yaptın da yazdın bu senaryoyu... Daha öncede dediğim gibi İki Aile'nin Bodrum'a gitmesinde bu senaryonun çok büyük etkisi var... Bizim senaryo yazarımız Buğra geçen seneden beri öyle bir misyon yükledi ki Bodrum'a, İki Aile Ailesi hemen gerçekmiş gibi benimsedi bunu!.. Ve gerçek senaristlerimiz de bizleri kırmadılar... Tahminimce yeni bölümleri izlerken hafif esintiler görürüz bu diyaloglardan ; ) Eda ve Oğuz'un evli halini tam olarak bilmemene rağmen... Diyalogları olsun, hitap şekilleri olsun; çok güzel yakıştırmışsın... Şimdi repliklerden seçtiklerimi tek tek yorumlayayım... Bilhassa espri kısımlarını =)) "Oğuz: Dil Sürtmez Edacım…Dil Sürçer …Bakın SÜRÇ…Sürçü lisandan gelir… Eda: Aaa Sen sabah sabah yettin ha Oğuz…Bir Türkçe dersi vermediğin kalmıştı…İsterseniz çıkaralım kağıtları kalemleri bir yazılı yoklama yapında tam olsun…Aaa ne bu böyle canım..." Bittim yaa buna süper kesinlikle:img-hyste Tam Eda ve Oğuz'un didişme konusu... Tabi onlar herşey için didişir ama bu daha bir uygun geldi... (Bkz. Usûl Erkân) Eda süper yaa açık büfe de açık büfe yani :img-hyste Huyudur Eda ablamızın ama Buğra sende süper süslemişsin yani... Senaristlerimize sesleniyorum Eda'yı o kadar obur göstermeyin yazıktır, günahtır:img-hyste "Eda: Aaa Sana mı soracağım canım,İster otomatiğe bağlarım,istersem ön yıkama iki ikinci devirde döndürürüm…Sen yat Oğuzcum…Sen kış uykusuna yatan “O büyük Hayvancıklar” gibi yat…" İşte laf sokma sanatına örnek teşkil edecek cümle:happy0064 Daha güzel bir örnek olamaz yani Buğra süpersinn :]] "Oğuz: Olmazmı Kızım 5(Vurgusu ile Beşşş) Yıldızlı Oteldeyiz tabiî ki her şey olacak… Eda: Kısık sesle…Oğuz otelin yıldızlarını saymayı bırakta hazırlan istersen…" Buğra o vurguyu kulaklarımda hissettim valla Seyfi de var mı oralarda ona da bir hava atsın =D "Efe: Vayy Bodrum Güzeli…Bu Hesapları Matematik dersinde de yapsan sınıf birinci olurdun haa…" Efe'nin bu öğüdünü bende günlük hayatıma geçireceğim bundan böyle... Bodrum Güzeli de süper olmuş Buğra; )) "Ferit: Tatilimiz başladı Damlam…Portakal suyu alayim…Por Portakal Damlam,Vişne damlam benim…" Buğra şunu anlıyorum ki senin ilkokulda Damla diye bir arkadaşın olsaydı diline düşerdi (Belki de vardı:D) Kızı delirtirdin bu esprilerle... Yalnız Damla'nın adı gerçekten her türlü espriye açık yani eheh:D Aman Oğuz&Eda duymasın =D "Ferit: Hıııhh hıh...Oğuz babam…Pehlivan…Pehlivan…Oğuz baba…Pehlivan babam benim… Rıza: Pehlivan patronum benim…Pehlivanım…" Yani Ferit'le Rıza tam birbirlerini bulmuş... Bugün suratım bayağı asıktı, bir okudum senaryonu güller açtı yüzümde...Sonracığıma krizantem, menekşe ıyys tamam =P "Oğuz: Rövanş Edacım Rövanş… Eda: Hah Türk Dil Kurumu sözlüğümüz yine açıldı…" Eda ile Oğuz'un Türkçe kullanımı yüzünden kavga etmesine bitiyorum yaa... Oğuz abi benim yorumları görse susmaz demek ki... Ne de olsa TDK sözlüğü eheh:D "Oğuz: Ağırmıydım…(Göz ucu ile Eda’ya bakarak)…Geçen Yıl nasıl kaldırdın şimdi hiç bahane bulma Rıza…Yok ol Rıza…Toz ol Rıza…" Göz ucuyla Eda'ya bakmayı ihmal etmiyor... =)) Eda Hanım mantıları yedirirken iyiydi... Erkeğe de göbek yaraşır derken iyiydi:D Ve çocuklar yüzünden başbaşa yemek suya düşer... (Çıtt çıtt yazıktır, günahtır eheh=)) Kadere bak! İstemezsin yalnız bırakır, istersin bırakmaz... Kadere mi baksak Buğra'nın kalemine mi :] Ooo Buğra sen bize yeni bölüm izlettin resmen! Hani Eylül'de başlıyordu yeni bölümler =)) Buğra ellerine sağlık, çok zevkliydi... Çok eğlenceliydi... Merakla bekliyoruz 3. bölümü ;) ggnibsgk 11-08-07, 19:12 Buğra valla ne diyimm süpersin gerçekten muhteşem olmuş senaryon!...:happy0064Arada da hani geçmişi yad etmişsin,etmişiz,etmişler yaa!...Şimdi tekrar okuyunca anladım kii artık karakterleri çok daha iyi tanıyosun ve çok daha isabetli replikler ya da olaylar kullanmışsın gerçekten harika bii gelişim…:good:Süpersin yaa ne diyimm..En iyisi ben de Şule gibi favorilerimi sıralıyım… Oğuz: ALLAH…Allah O Ferit’i Kalem etsin beni de kalemtıraş…Allah onu çan etsin,beni de tokmak… Eda: Alla Alla Oğuzcum…Sen Allahın işine ne karışıyorsun canım…Allah birini Leyla diğerini Mecnun eylemiş zaten…. Gerçekten bu replikler süper!...hele kalem kalemtıraş!...Koptum yaww!...ehuehue…Ayrıca Eda “Allah birini Leyla diğerini Mecnun eylemiş zaten….” Derken Eda’nın yüzünde belirmesi muhtemel olan muzır ama aynı zamanda şefkatli gülümsemeyi de sanki satırlarında gördüm:) Eda: İşte Görüyorsun değilmi Oğuz…Tatile geldik insan böyle güler yüzle kalkar canım…Ne öyle gardiyan sanki taş kırdırmaya kaldırıyor… :img-hyste Buğra gerçekten süperrsinn!...Hayır sadece Eda’ya uygun bi replik olduğu için diil yani…Bi kere müthiş zeka ürünü bu sözler benceeee:) Timur tabağında artanları koymak için sağına soluna bakar…Gözüne annesinin çantası çarpar gizlice tabağın içindeki zeytinleri,peynirleri çantaya boca eder… Bunu ilk okuduğumda sonun nereye bağlanacağını çok merak ettim…İlk aklıma gelen Eda’nın çığlık çığlığa çantasında yumuşak ve ıslak bi şeyler olduğunu söylediği oldu…valla hevesim kursağımda kaldı Buğra çabuk çabuk devamını bekliyoruz… Bu arada Rıza’nın da otele gelebilmesi gerçekten harika bi bağlantı kurmuşsun Buğra!..Bravoo!... Merve: Ayy Timur tabiî ki Efe abiyi tutacağız…Babam hemen yıkılacak şimdi…Göbeğini görmüyormusun :img-hyste Koptum yaww!...Bence kesinlikle Merve’nin Oğuz’u Timur’un da Efe’yı tutması iki farklı aile düzenin hala devam ettiğini gösterirdi..Süper düşünmüşsün Buğra!...Merve’nin cazgırlığını ve Timur’un hassasiyetini çok iyi değerlendirmişsin ehe!.... Ferit: Suyun kaldırma kuvveti kayalar için geçerli olmuyor babacığım…Ayağına kaya bağlayıp intihar edenleri düşünün..Kaya dibe çöküyor… Burası da süper yaa!...Ferit’in ders veren öğretmen havasıyla hareketlerini görebiliyorum Allah’ımm… Efe: Bodrum Güzeli henüz denizden Diet balık çıkmadığı için kaderine razı geleceksin… Vee yine bu replikte koptuğum yerlerden biriydi…Süperdi Buğra kısaca…Süper…. Tebrik ederim tekrar…:) bye bugra9 12-08-07, 13:23 Herkese İyi Pazarlar... "İki Aile Bodrum'da 2007 Yaz(2)" Senaryoma Yazdığınız tüm yorumları büyük bir keyifle okudum...Elbette bu satırlar beni pozitif yönde motive etti...Gelen tepkilerden sonra Hikayemizin 3.Bölümünün en kısa zamanda geleceğini söyleyebilirim...Şimdi sizlerin yorumlarına kısaca değinmek istiyorum... Pınar: Öncelikle Ailemizin arasına Hoşgeldin...Benim senaryoyu eklediğim gece ilk yorum senden gelmiş...(Gerçi o saat dilimine bakacak olursak sabahın ilk saatleri diyebiliriz:good:)...Ferit ile Oğuz'un atışmalarına değinmişsin Pınar...Bende senaryomun o bölümleri için diyebilirim ki "En Akıcı ve yazmaktan keyif duyduğum kısımlarıydı"...Çünkü bu ikilinin hikayesini,repliklerini istediğimiz yere sündürebilir,istediğimiz şekilde verebiliriz...Senaristlerin bir yıldır oluşturduğu bu kimyayı senaryolarımda genişletmeye çalışıyorum...Keyif aldıysan tamamdır... Nur: "Kısmet"..."Kısmet" dedik Cuma'yı Cumartesiye Bağlayan gece Senaryo'yu tamamladık...Eminim bu kısmet sizler içinde Sürpriz olmuştur...Ama dediğin gibi böylesi çok daha güzel oluyor...Senaryomuzun ikinci bölümünü beğenmene sevindim...Sende uzaktan bir okuyucu olarak replikleri ve durumları karakterlere yakıştırmışsın...Tamamdır o zaman...Sağol güzel yorumun için... Şule: Geldik Şule'ye...Valla Şule duygularını öyle güzel ifade etmişsin ki...Ben anlıyacağımı anladım...Senin Geçen Yıldan bu yana Bodrum hikayelerinin en şahidi olarak yorumların çok önemli...Çünkü biz bu iki yazdır tamamen hayali bir hikayenin peşinden gidiyoruz...Eğer Ekibimiz ilk iki bölümü Bodrum'a taşımasaydı bu hayali hikayeyi yalnızca zihnimizde görselleştirebilecektir...Ama burada asıl kıymetli olan Hayali bir Hikayenin benimsenmesiydi bence...Ben bu Bodrum hikayelerini "Dizimizin Bodrum Bölümlerinden sonra yazsaydım" eminim bu senaryoların manevi değeri bu kadar büyük olmayacaktı...Bana mutluluk veren bir diğer konu ise Eylülde Bodrum bölümlerini izlerken bu senaryolarda hafızalarda canlandırlacak...Dediğin gibi "Yalnız bu Senaryolar değil Hepimiz Bodrum'a büyük bir Misyon" yükledik... Senaryomuzun ikinci bölümünüde beğenmene çok sevindim Şule...İkinci bölüm Bodrum'a dair çengellerin atıldığı bölümümüzdü...Yoldu,yerleşmeydi derken tam anlamı ile Bodrum'a giriş yapmamıştık...Bu bölümde ise Bodrum'a ufak hikayeler serpiştirdim...Üçüncü bölümden itibaren ise bu hikayeleri toplama sürecine gireceğiz...Tekrar bu güzel yorumun için Teşekkür Ediyorum...Hoşçakal... Nuray: Eveet Son olarak Nuray'a geldik...Öncelikle bu samimi satırların için Çok Teşekkür Ediyorum Nuray...Sende geçen yıla nazaran karakterleri daha iyi analiz ettiğimden bahsetmişsin...Kesinlikle bu farkı ben yazarken hissediyorum...Sonuçta geçen yıl ki Bodrum hikayelerimizi 10 bölümlük bir tanışıklık içinde yazmıştım...Yaşanmışlıklar sınırlıydı...Fakat şimdi elimde tam 52 bölümlük bir geçmiş var...Karakterlerin iyisini,kötüsünü,zaaflarını ve bakış açılarını çok daha net görebiliyorum artık...Seninde bu gelişmeyi farkedip dile getirmene sevindim... Ayrıca Senaryoda beğendiğin repliklere "Getirdiğin Yorumlar" çok Hoşuma gitti...Biz burada Senaristlerimize göre imitasyon senaryolar yazıp onları yorumluyoruz...Bu yorumlar bile bana büyük mutluluk verirken senaristlerin izleyici yorumlarından nekadar büyük bir mutluluk yaşadıklarını düşündüm...Sonuçta onların emeklerini haftalarca,aylarca konuşuyoruz...Bu gerçekten yazar için tarifi zor bir mutluluktur...Eee Sende,Şule'de bu mutluluğu bana yaşattığınız için Sağolun... Eveet Arkadaşlarımızın bu birbirinden güzel satırlarına kısaca Değindim...Satırlarımın başında da belirttiğim gibi sizlerden gelen bu yorumlar beni bir sonraki senaryo için motive ediyor...Yaz Aylarını hızla tüketirken "Ailemizin Yazlık Bodrum Hikayeleri"...Hepimizin Yaz Hatıraları olması bana büyük mutluluk veriyor... Kalın Sağlıcakla... Müge 13-08-07, 16:41 Buğra valla senaryo yazdığından haberim yoktu Pınar söylemeseydi hala okuyamayacaktım ama iyi ki söyledi de okudum…Valla ne yalan söyleyeyim okurken ana ne oluyor ya bu gerçek senaryodan farksız bir senaryo…Replikler sahneler birebir…Hayalimde canlandırdım okurken…Buğra bak olmuyor ama hep yorumlarda hem de senaryolarda bu işi ustası olmuşun…Kıskandım hem de çok…Şaka bir yana Buğra’cım gerçekten çok başarılısın…Hayal gücün ve edebiyatın süper….Hiç boş bırakma kendini …Yazmaya devam…..Ellerine emeklerine klavyenin tuşlarına sağlık …..İyi ki varsın…:good: pinarsayü85 13-08-07, 16:55 Buğra valla senaryo yazdığından haberim yoktu Pınar söylemeseydi hala okuyamayacaktım ama iyi ki söyledi de okudum…Valla ne yalan söyleyeyim okurken ana ne oluyor ya bu gerçek senaryodan farksız bir senaryo…Replikler sahneler birebir…Hayalimde canlandırdım okurken…Buğra bak olmuyor ama hep yorumlarda hem de senaryolarda bu işi ustası olmuşun…Kıskandım hem de çok…Şaka bir yana Buğra’cım gerçekten çok başarılısın…Hayal gücün ve edebiyatın süper….Hiç boş bırakma kendini …Yazmaya devam…..Ellerine emeklerine klavyenin tuşlarına sağlık …..İyi ki varsın…:good: ben de Müge' ye aynen katılıyorum Buğra...gözlem gücün,yazı dilin,olayları akıcı bir hale getirmen... gerçekten tebrik ederim.. eline sağlık:happy0064:happy0064:good: _seboist_s 14-08-07, 20:48 İKİ AİLE BODRUMDA 2007 YAZ...(3) :cheer::cheer: Bekliyorduk! Bekliyordum amaa bu kadar erken değil!... Buğra öncelikle çok teşekkür ederim bu yeni bölüm için çıldırdığım günlerde biraz hafiflettiğin için durumumu:D Ve de üçüncü senaryoyu bu kadar çabuk yazıp, arayı açmadığın için... Fethi ve Saygın Bey ile nasıl bir ilişkin var?? :D Gözlemin ve karakterleri bu kadar iyi tanıman süper birşey!.. Ayrıca Türkçe'yi güzel kullanabilmen, daarcığının geniş olması çok büyük avantajlar sağlıyor... Ben yine sözü uzatmadan... Beğendiğim yerleri vurgulayayım:D Şöyle bir bakım da heryer beğendiğim yer... Kopyala yapıştır yapmam lazım eheh... Öyleyse cümleyi değiştireyim yorumlamak istediğim yerleri yorumlayayım; "Oğuz: O bir şanssızlıktı Edacığım…Restaurant Balık tutan kaptanlarını değiştirmişti o dönemde piyango size çıktı…Şimdi “İtina ile Balıktan Zehirlendirilir” diye tabela asacak halleri yok herhalde…" Buraya aşırı güldüm yaa... Senaryo başlar başlamaz kahkaha tufanı:D "Eda: (Eda kendini kaptırmış bir Şekilde)…Allah bilir Serpilide buraya getirmişsinizdir.." İşte ağızdan kaçan böyle repliklere bayılıyorum... Kıskançlık krizleri falan amaaa belli etmek yok :D "Eda Oğuz’a bakar…”Aile” demesi hoşuna gitmiştir…Gözlerini kırparak gülümser…Eli viteste duran Oğuz’un elini sıkı sıkı tutar ve; Eda: “Gerçek bir Aile” der…" Buğra böyle duygusal sözler serpiştirmende çook güzel oluyor gerçekten... Her duyguyu ayarında katıyorsun senaryolarına. Ayrıca Eda ve Oğuz'un biraz romantizm yaşayalım demeleri ve araya çocukların girmesi beni çok güldürüyor... "Oğuz Bey fıkra anlattı da" bak senn:D "Ferit: (Damlaya yaklaşarak)…Oyyy oyyy senin huzursuzluğunu seveyim ben…Biz Aynı Köşkte Oğuz babacığım ile az köşe kapmaca oynamadık…O Köşkteki ilk mangal partisini hatırlıyormusun…Bir kapı öteden kurtulmuşuz biz…Sen rahat ol damlam…Baban gil damlamadan otelde oluruz damlam…(Sesini değiştirerek)..Bir Damla rakı içe bilirmiyiiim… Damla: Offf Ferit Offf…İç hadi…Oldu olacak bana da bira söylede tam olsun… Ferit: Aman efendim aman efendim Damlam Bira isterde söylemezmiyimn…Garson bey bir Damla bira rica edebilirmiyiz…Hhıh" İşte favorim! Buğra bu sefer ciddi ciddi soruyorum "senin ilkokulda Damla diye arkadaşın var mıydı?" Tam Ferit'in ağzından çıkacak sözler... Bravo vallahi... Timur'un "anne mastane ne? Mebap ne? " soruları da bitirdi beni. :img-hyste "Resepsiyonist.: Bu Gavurlar bizim adetlerimizi anlamıyor Eda Hanım…" Süper yaa... Bizim aileye çatsa çatsa böyle bir resepsiyonist çatardı zaten ehehe... Mıknatıslılar bizimkiler:D Buğra yine şanına yaraşır bir senaryo=)) Ellerine sağlık pek güzel olmuş... Tarifini de alayım, yaparım evde... Bizim çocukar pek severde ehehh:D Çok heyecanlı bir yerde kalmış... Devamını bekliyorum sekiz gözle! (İğrencim:D) ggnibsgk 15-08-07, 21:35 Selamlar… Yine bir senaryo yorumunda daha aranızdayım mutluyum gururluyum =P En iyisi ben lafı fazla uzatmıyım….Hemmen Buğra’nın senaryosunu yorumlamaya geçelimmm=)Yaa buu nasıı bi senaryodur Buğra yaw!...Aşklar,kaçamaklar,sırlar(bu da magazin programı reklamı gibi oldu tek bi farkla "samimiyet" var bir de ;))Bi entrika eksik Buğra,bak olmadı şimdi ehuehue…Gerçekten çok eğlendim okurken süper olmuş Buğra ellerine sağlık=)Hemen en çok beğendiğim yerlere geçelim… Ceren: Bu balıkçı güzelinin ilk avladığı balık olmak istemiyorsan kapa çeneni Efe… :img-hyste koptum burdaa yaww…Bu nası bi bağlantıdır süper gerçekten Buğra=) Eda: (Birden Dirilerek)…Aaa Bilerek mi hasta oluyorum canım…Ben Hastalık hastasımıyım… (Fazla dirildiğini fark ederek )…Öhö öhö ben dayanamayacağım Oğuzcum…Doktora götür beni… Valla bu sahne tam olarak gözümde canlandı…Hele “(Fazla dirildiğini fark ederek” kısmı yok muuu koptum yine yawww Buğra süpersin valla:) Oğuz: İyi tamam Köfteciye gidiyoruz…Balık Cenneti Bodrum’da Köfte yiyen İlk aile olarak tarihe geçeceğiz… İşte yine müthiş bi tespit..Tam Oğuz’luk valla ehuehu… Baban gil damlamadan otelde oluruz damlam Yine Damla isminin nimetlerinden yaralanmaya devam ediyoruz Buğra gerçekten süper buluyosunn yaaa ne diyim yani ne diyimm kelimeler tükendi ehuehue… Timur: Can Abinin göbek adı Serapmıymış Abi… Efe: (Gülerek)..Yok Timurcuğum yok…Bodrum Güzeli kendini çöllerde zannetti herhalde… :img-hyste :img-hyste Bu iki replik de birbirinden harika yaaa yine döktürmüşün Buğra!...Koptum gerçekten…Veee tabii karakterimizle müthiş uyumunu da söylememe bile gerek yokk yani…Eminim herkesin gözünde Timur ve Efe canlanmıştır net bi şekilde;) Efe: Aaa Anne şimdi odaya çıkalım orada da Merve hanımın küçük damadını göreceksin… Merve: Çook gıcıksın Efe abiiii… Ehuehu süper yaww!...Aa ama Buğra olmadı kii şimdi burada Merve’nin “ben evlenmiycem bi kere babamla yaşıycam ölene kadar” demesi gerekiyoduu..Hee tabii sen Eda ve Oğuz evlendği için artık Merve bu fikrinden vazcaymıştır diye düşündün herhalde…Düşündüüün düşündünnnn!...:img-yes: Eda Can’ı tuttuğu gibi Resepsiyonistin masasının altına sokar… Eda Can’ın çantalarını görür ve hemen Oğuz gelmeden masaya doğru fırlatır…Çanta Resepsiyonistin kafasına çarpar… :img-hyste Gördüğün gibi yine bi kopma efekti çünkü koptum yine…Sahneyi hayal edin arkadaşlar muhteşem oluyoo ehuehu… Efe: Senin bir miğden varmıydı Bodrum Güzeli…Tanıştığıma memnun oldum…Efe,Miğde,Miğde Efe… :img-hyste Ayy Buğra öldürceksin gülmekten beni sen!...Süperr yaww bu kadar olur yaniii…Yine ve yine ve yine tam Efe’lik bi cümle ;) Damla: Can’mı…Ne Can’ı… Ferit: Kedi Can’ı…(Duraksar)Kedilerin 7 canı oluyormuş biliyor musun Damlacığım… Buyrunn yani artık söyliycek kelimeler geçekten tükendi Buğra pess yani pess!...Size de Ferit’in klasik salvolarından biri gibi gelmiyo muuu?....;) Hızlı bir Organizasyon ile Can Ferit’in yatağına yatırılır ve üstü baştan aşağı kapatılır…Kızlar Geceyi sonlandırmak için yataklarında uyku pozisyonlarını alırlar…Ortada kalan Ferit’te tıpkı Geçen yıl olduğu gibi Banyoya Küvetin içine gönderilir… :img-hyste Vee bu dakika itibariyle Ferit’te yeni damada karşı kıskançlık emareleri baş gösterir… “Ben daha kıdemliyim,daha eskiyim,hem ben Damla’nın nişanlısıyım,o gitsin önce “babacım”dan onay alsın,Pehhh!...daha kırk fırın ekmek yemesi lazım,ama küvette yatan benim,ne buu yaa?....” ehuehue… Buğra kısaca süper bii senaryo!...Ama hakkaten tam heycanlı yerinde kesmişin yaww aaa!... Neyse hadi şimdilik görüşürüz... bugra9 15-08-07, 22:39 Herkese Yeniden Merhabalar... Eveet Hemen Yan Başlığımıza bir adım atıyorum ve sizlerin birbirinden güzel,benim için çok "Özel" satırlarınızı görüyorum...İlk olarak Sağolun Varolun diyelim sonra yavaş yavaş ayrıntılara girelim değilmi... Senaryolarımdan yeni haberdar olan Müge abla ile başlıyalım...Beğenmene çok Sevindim Müge Abla...Bende Herzaman söylediğim gibi Senaristlerimizin oluşturduğu çok yönlü karakterlerimizi değişik platformlarda kullanıyorum...Tabi karakterlerimizin repliklerine benim çevremde ve hayatta gözlemlediğim ufak ayrıntılar ile Bodrum Senaryolarını oluşturuyorum...Pınar sana da Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için... Gelelim Şule'ye... Öncelikle şöyle diyeyim Şule...Saygın ve Fethi Beyler ile Yaklaşık bir Yıldır bir tanışıklığımız,hoş sohbetimiz var...Kendilerini bu karakterler üzerinden çok doğru ifade eden bu genç abilerimede saygım sonsuz... Tabi dizimizin olmadığı şu Boş Yaz Günlerini,Gecelerini renklendirmek için Yaz ayları için karakterlerimizi ödünç aldım...10 Eylül gibi Fethi ve Saygın beyefendilere teslim etmeyi düşünüyorum... Şule,Beğendiğin yerleri seçip kendi yorumunu getirmişsin... Valla geçen günde aynı şeyi söylemiştim...İnsanın ortaya çıkardığı bir hikayenin yeniden yorumlanması büyük mutluluk veriyor...Teşekkür Ederim...Bak birde satır arasında ki soruna cevap vermek istiyorum... "İşte favorim! Buğra bu sefer ciddi ciddi soruyorum "senin ilkokulda Damla diye arkadaşın var mıydı?" Maalesef İlkokulda değil,Öğretim hayatım boyunca Damla diye hiçbir arkadaşım olmadı Şule...Öğretim Hayatımıda bırak,Damla adında tanıdığım tek bir arkadaşım bile yok...Görüyorsun değilmi ne çok istermişim öyle bir arkadaşım olmasını...Son çare olarak Ferit üzerinden Damla'ya istediğim şeyleri söyleyebiliyorum...Bunun içinde Senaristlerimize Teşekkürü bir borç bilirim... Son olarak Nuray Diyelim; Nuray,Sende Sıcak yorumlar ile gelmişsin...Öncelikle Teşekkür Ederim...Beğenmene sevindim...Replikleri karakterler üzerine oturtmadan bahsetmişsin hikayemizin üçüncü bölümünde de Hayali bir ekranda bu hikayeyi canlandırabildiğine çok sevindim...Gerçi ben yazarken tüm mekanlar,hatta kamera açılarını kafamda canlandırıyorum ama önemli olan sizlerin canlandırabilmesi... Çünkü ben sahne açılarından,hatta uçan jimmy jip'lerden bahsedecek olsam satırlar alır başını gider...O yüzden canlandırmayı size bırakıyorum...Ama olurda bir gün başka bir İki Aile senaryosu okursam söz size kamera açıları ve mekanlarıda yorumlayacağım... Bu arada Merve repliğinde ki dikkatin için seni ayrıca tebrik ederim Nuray...Yani diyorsun ki...İzleyiciyi(Okuyucuyu) Balık hafızalı sanma lütfen...Söylenen replikler ve geçmiş hafızamızda canlılığını koruyor...Senaristlerimizin yeni sezonda Merve'nin fikirlerini böyle yumuşak bir geçile değiştireceklermi merak ediyorum...Yoksa Merve büyüyünce evlenmeyip Eda Ablası ve Babası ile mi yaşayacak...?...Yorum yok... Tekrar Tüm Arkadaşlarıma Teşekkür Ediyorum...Bodrum Hikayelerimiz Devam Edecek... pinarsayü85 17-08-07, 13:19 sevgili Burçin,(yanlış değil, değil mi?) senaryon sahiden güzel olmuş,eline sağlık,karakterlerin konuşmaları aynı gözlerimde canlandı... devamını bekleriz dört gözle:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064 Müge 17-08-07, 18:13 Burçin arkadaşım keyifle okudum senaryonu ama biraz kısa olmuş canım bir dahaki sefere biraz daha uzun yazabilirmisin??Şimdiden çok teşekkürler…:img-wink: Buğra’cım bence bir gün bile boş durma…Senaryolarını okurken gerçekten yeni sezon bölümlerini izlemiş gibi oluyorum..Ben de aslında yazmak istiyorum ama diğer dizi beni meşgul ediyor..Hangi dizi diye sormayın canım anlarsınız siz… Bir gün deneceğim bakalım neler çıkacak benden…..:img-blush _seboist_s 17-08-07, 19:41 nar cicegi; öncelikle seni tebrik etmek istiyorum ilk senaryo denemen olması sebebiyle... Ayrıca teşekkürlerimi de iletiyorum, büyük keyifle okudum senaryonu... İsmin Burçin sanırım. Burçin'in anlamı nar cicegi mi?:D Neyse konuya dönelim... Değişik değişik senaryolar okumak çok zevkli oluyor... Aslında geçen yaz maşallah herkez yazardı yani; bu yaz ne olduysa bir Buğra devam edebildi;) O zaman tabi özeti okuyup pat bir senaro patlatıyordu arkadaşlar:D Şimdi o şansımız yok... *** Eda Oğuz didişmelerine bayılmamak zaten elde değil yani... Hep söylüyorum "Türkçe" üzerine tartıştıklarında acayip komik geliyor bana:D Be'ler falan...:D Yalnız çocuklar geldi bütün saklanmalar boşa gitti ama Eda ve Oğuz öyle kaptırmış ki maşallah hiç umurlarında değil. ille de didişecekler, biri diğerinin altında kalamaz asla:D Ama son sözü hep Eda söyler =) "Ceren=baba eda abla ne yapıyorsunuz burada Eda=babana sor cerencim Oğuz=(kısık sesle)hep bana at topu zaten Eda=(kısık sesle)kızları takip eden sizsiniz verin şimdi cevabını" "Timur=anne niye tartışıyodunuz? Oğuz=(kısık sesle)hıh Allah büyük efenim verin şimdi cevabını Eda=(kısık sesle)aman sizde hiçbir fırsatı kaçırmayın zaten " Şu iki bölüm arasındaki bağlantıya bayıldım:img-hyste Eda altta kalmaz ama Oğuz'un da pek kalacak durumu yok yani:D Allah büyük tabii Eda abla:D Canım seni kutluyorum gerçekten... :happy0064Daha da ilerleteceğine eminim. Ayrıca bu diğer arkadaşlarımızın atılım yapmasında da faydalı bir başlangıç olabilir... Bekliyoruz merak ile:good: nar cicegi 17-08-07, 20:00 Ben Burçin yorumlarınız için teşekkür ederim.burçin in anlamı nar cicegi değil öle üye olurken yazdığım bişey işte.bende sizin yorumlarınızı zevkle okuyorum vakit buldukçada yorum yapmaya çalışıyorum. bugra9 17-08-07, 20:07 Öncelikle Selamlar... Bu başlığa bugün ki geliş Sebebim Tabi ki Burçin'in Yazdığı ve Ağırlığı dizimizde bir klasik olan "Eda&Oğuz Didişmesi" olan Senaryo... Baştan çok beğendiğimi,okurken keyif aldığımı söyleyeyim Burçin...Biraz ayrıntılara girecek olursak Senaryonda bize bir durum komedisi oluşturmuşsun...Gayet tabi Eda ile Oğuz'un dizimizde de yer alacak nitelikte kişilik özelliklerine ters düşmeyen bir hikayeyi anlatmışsın... Bu Senaryo'da ki Olay ve Sarfedilen Sözcükler biz İki Aile izleyicilerine yabancı olmayan replikler... Bu sebepten ötürü karakterleri doğru tanıdığına inanıyorum...Benim asıl hoşuma giden ise seçtiğin hikaye..."Gönül isterdi ki daha uzun olsun" fakat bu Hikaye Oğuz'un kişilik özelliklerine uygundur...Eda'nın sataşması...Sonra konunun tamamen kayarak "Dengesiz" ve "Be" kelime savaşına dönüşmesi gerçekten çok hoş...Aynı şekilde çocukların herzaman olduğu gibi "Bu didişmelere normal bakmaları"... Kısacası Senaryon'u beğendim Burçin...Bundan sonraki Senaryo'larına artı sağlayacağı için nacizane bir önerim olacak...Hikayeyi repliklere dökmeden önce birkaç satır hikayeyi anlatırsan çok daha çabuk okuyucuyu hikayene dahil edebilirsin...Bu birkaç satır anlatımdan kastım;Replik öncesi anlatılan hikaye,Mekan tanımı olabilir...Bu tarz bir başlangıç ve sonuçla Senaryona farklı bir anlam katacağın görüşündeyim... Son Söz; Senaryo'larının devamını bekliyorum...İlk Senaryon olmasına rağmen başarılı bir giriş ve doğru bir hikaye ile beğenimi kazandın...Aynen devam...:good: pinarsayü85 17-08-07, 21:47 fevkaladenin fevkinin fevkinin ......:img-hyste:img-hyste:img-hyste sahiden güzel olmuş Mügeciğim...:good::good: diyaloglar % 100 hakikate uygun,sanki diziyi seyrediyor gibiydim...çok akıcı,sürükleyici... damlalı feritlisinden de istiyorummmmmmm bana ne!!!!!!!!!!!!! nar cicegi 18-08-07, 10:52 senaryon çok güzel olmuş bende beğendim ama tabi damla ile ferit li olanı çok merak ediyorum inşallah kısa zamanda devam edersin.:good: _seboist_s 18-08-07, 12:11 Müge Abla senaryo yazmış:happy0064 Görünce çok şaşırdım... Dün Burçin, bugün Müge Abla! Süperrrr =)) Müge Abla'cım ellerine sağlık, ne iyi ettin de yazdın vallahi;) Çok eğlenerek okuduğum bir senaryo oldu... Bebişimizin içinde geçtiği ilk senaryo:D Kafamda kurdum hemen o anları... Temelini Efe'ye yüklediğin bir senaryo olmuş... Beşiktaş sevgisinden esinlenmişsin... Nasıl güldüm anlatamam ya. Bütün sempatikliğiyle anlatmışsın Efe'nin fanatikliğini.. Aklıma Beşiktaş'lı kardeşimin bazı hareketleri, uygulamaları geldi... Nedensee:D Ben yine "Bir Şule Klasiği" olaraktan beğendiğim yerleri sıralayayım... "Oğuz-Ne yapıyor benim oğlum aslan parçam… Eda-Oğuz ne olur aslan parçam deme…Aklıma Yaman geliyor…Zaten zor kurtuldum ondan…" Eda'nın repliğini okumadan aynı tepkiyi verdim valla =)) Aman aslan demeyin bana:img-hyste Müge Abla bu sözü çok güzel kullanmışsın;) "Oğuz-Ne oldu kızım ne bağırıyorsun kardeşin ağlayacak.. Merve-Onu zaten sen ağlattın baba biraz önce..." Bizim Merve'nin herzamanki haklı halleri:D Ama çok hoşuma gidiyor bu bilmiş tafraları... =) "Oğuz-Efe biraz abartmıyor musun evladım ??Tamam bebeğe siyah beyaz tulum aldın onunla da kalmadın patik aldın..Sonra beşiği siyah-beyaza boyadın …Şimdi de odayı boyaman biraz fazlaya kaçmıyor mu?" Ayy bak sen şu Efe'ye yaa:img-hyste Neler yapmış kardeşinin beşiktaşlı olması için... Yakında bebeği de boyar yani eheh:D Müge Abla bebeğe bulduğun isim süper KARTAL Arda... Ahh Efe ahh:img-hyste Valla ben zevkle okudum bu senaryoyu, Damla ve Ferit'in senaryosunu da merakla bekliyorum... Ellerine sağlık Müge Abla... Arayı açma:D dktrlr 18-08-07, 12:27 ne güzel senaryo bu böyle valla alem olmuş beyendim minecim seninde güzel yorumunla daha bi zevkle okudum canımm... bugra9 23-08-07, 20:12 Merhabalar... Müge Abla ileriye dönük,akıcı bir senaryo ile bizlere Sürpriz hazırlamış...Biraz Geç kaldığımın Farkındayım ama şimdi şöyle bir değerlendirelim bakalım Müge Abla'nın senaryosunu... Öncelikle Müge Abla...Çok zor bir zaman dilimini seçmişsin...Bebeğin doğumundan sonra anlatılan tüm hikayeler "Tamamen bizim Hayal Gücümüz" ile orantılı olduğu için seni baştan tebrik etmek istiyorum...Çünkü izlemediğin,görmediğin,tüyo dahi almadığın bir dönemi anlatmışsın...Bu bilinmeyen durumdan bilinen karakteristik özellikler ile tam bir durum komedisi çıkarmışsın... Öncelikle Köşkün Son Misafiri olan Bebeğe koyulan isim tamamen yaratıcılık kokuyor..."Kartal Arda" isminin tüm nimetlerinden faydalanmışsın...Zaten olası bir bebek doğumunda Efe'nin bu davranışları bana çok samimi ve gerçek geldi...Senaristlerinde mutkala kullanacağı bir alan'a eğilmişsin...Zaten senin dizimizdeki çocuk kahramanlara olan düşkünlüğünü bildiğim için böyle replikler ve hikaye oluşturman beni çok daha mutlu etti...Senaryo'nun başında ki "Aslan Parçam" repliğinden çok güzel bir espri çıkarmışsın...Eee bazı cümleler insanlar ile böyle bütünleşiyor işte... Şöyle bir toparlamam gerekirse çok beğendim...Ellerine Sağlık...Devamını bekliyoruz... nar cicegi 26-08-07, 20:39 şarkı sözleri süper olmuş ya hepsi bi yaratıcılık eseri.tabiki devamını bekliyoruz .bu arada emre sen aramıza yeni mi katıldın tatilden falan mı döndün merak ettimde.:happy0064:happy0064 pinarsayü85 02-09-07, 12:01 sevgili buğra,gene çok güzel bir hikaye hazırlamışsın...:img-yes: karakterler ve olası reprikler çok uyumlu yine:good: en çok oğuzun ''nefessizlik te kapıda olacak '' repliğine güldüm..:P ferit,oğuzu her durumda çıldırtmayı başarıyor mu desek yoksa oğuz mu çok önyargı ile büyütüyor herşeyi mi desek:icon_whis sanki her ikisinin karışımı gibi...:img-blush AnsEa 02-09-07, 12:15 Gelmişken burayada uğramadan olmaz...Ve Buğra her zamnki gibi dört dörtlük bir senaryo olmuş ellerine sağlık önümüzdeki yılki bodrum hikayeni iple çekiyorum gerçekten... tabi daha erken gelen senaryolarada hayır demem tekrardan ellerine sağlık .... Ve ;Müge ve Burçin sizinde ellerinize sağlık daha önceden okumuştum senaryolarınızı ama şimdi nasip oldu teşekkür etmek çok sıcak çok güzel olmuş senarylarınız ... devamını beklerim... bye _seboist_s 02-09-07, 12:47 İKİ AİLE BODRUMDA 2007 YAZ...(4-SON) Son Bomba!:happy0064 İki aile gününe son bir gün kala Buğra süprizin harika... Bu senenin de Bodrum hikayesi bitti (Ay içim bir tuhaf oldu) Daha geçen gün Bodrumda 2006'yı okuyorduk... Ne çabuk geçti günler ve Oğuz gibi ben de gelecek sene ne ler olacak çok merak ediyorum. Çok şey değişiyor, çok şey güzelleşiyor... Ellerine sağlık Buğra... Çok güzel olmuş, nasıl beğendiğimi anlatamam yani (her zamanki gibi=)) Öncelikle şunu söylemeliyim bu senaryonun başrolü Ferit'tir yani... Süper repliklere sahipti kendisi:D Şimdi malum ben beğendiğim yerleri vurgularım, yorumlarım. Ama bu sefer şöyle birşey yapmak istiyorum... Bütün Ferit replikleri artı aşağıdakiler:D "Eda: Ferit değil Marko paşa gelse fayda etmez ama ne yapalım Sabah ola hayrola…" Süper yaa Eda her zamanki gibi tedirgin, gergin... Ee ne yapsın kadın en son onun başına patlıyor:D Marko Paşa bile kafi gelmezmiş=D Bir de anlat derdini Marko Paşa'ya derler dimi :D Sahi niye öyle derler ya =P "Eda: Oğuzda seni parçalamak için Bahane Arıyoorrr…Sen anlamak Can’ım…" Eda haaala gergin:D Can'ım da koptum resmen... Ehh tabi konuşulanın çoğunu anlamıyor çocuk pek rahat:D "Eda: Oğuzcumm nerdeymiş bakalım Oğuzzzzz Oğuz sinirli bir şekilde küvetten fırlar vee; Oğuz: Yenimi aklınıza geldi bir kocanız olduğu Sabaha kadar neler çektim burada biliyormusun…" Valla Oğuz gayet sakin bile denilebilir yani... Bütün gece yokluğunu hissetme sonra elma dersem çık armut dersem çıkma:D Hanimiş Oğuz:D Yani Köşke geri dönerlerken Oğuz'u Bodum'da unutsalar ertesi sabah anca fark edecekler durumu (Amma attım he:D) Timur: O otel benim anne ama eğer yoksa para ödemene gerek yokk sonra verirsin… Fındığımız çokk şeker ya... Tam Timur'luk bir cümle! Bu kadar anlayışlı bir çocuk olabilir mi ya, oyunda bile düşünceli:D Eda'nın hamileliğini açıklayışı da çok güzel olmuş... Biz de oğuz'un tepkisini çok merak ediyorduk zaten=)) Timur'un hatırasına da çok güldüm yaa... Tabee Eda hatıraları görünce ne yapar bilemem:P Buğra seni yine yürekten tebrik ediyorum... Bu yaz harikaydın!! Finalini de süper yaptın... Çoook teşekkürler... ; ) nar cicegi 02-09-07, 18:27 bugra her zamanki gibi muhteşem bir senaryoya imza atmışsın süper olmuş yani.bütün senaryoların gibi bunu zevkle okudum.bitti mi yani şimdi bodrum hikayesi olsun bitti ama güzel bitti. bizde hikaye tükenmez bodrum hikayesi biter bebek hikayesi gelir. ggnibsgk 02-09-07, 19:15 Evet bu başlığımızdan da herkese selamlar:) Ohh yaa Buğraaa senaryonun sonunu okudum rahatladım valla…Olayları nasıı bağlıycaığını çok merak ediyodum yani…:img-yes: Hemen en çok güldüğüm yeri söyliyim… Kazanan kim mi tabiî ki oyun bitmeden kavga çıktı … :img-hyste Buğra valla süper bu yaa!...Tabii ki başka ne olabilir kii dimi ama?..Ben de merak ettim birden kim kazandı acaba diye ehuehue…Doğru yaa birinin kazanması mümkün müü?...ehuehue… Bu arada hakkatenn yyaa Ferit’in replikler süper…Anlaşıldı sen Ferit’i çok özlemişin….Az kaldı azz çok azzz!:..Ay gene heycanlandım ehuehue…:happy0064 Vee Buğra benim soruma burada da cevap vermişsin ehe!...Oğuz’un bebek haberine nasıl tepki vericeğini sormuştum bi kaç gün önce..Çok da güzel açıklamışsın valla ehuehue…Çok beğendim bu tepkiyi :) Yaa ne diyim Buğra çok güzel bağlamışsın olayları yaa!...Tabii kii yine replikler ve karakterlerin müthiş uyumunu da atlamıyoruz…O kadar kii birinden birini (özellikle Ferit’in Damlalı esprilerini ) yarın ki bölümde duyarsak şaşırmıycam hiçç :) Süpersin Buğra inşallah sene içinde de bi kaç sürprizle karşılaşırız:) bugra9 02-09-07, 23:34 Yukarıdan Aşağı Sıra ile Pınar,Asena,Şule,Burçin ve Nuray; Öncelikle Hepinize çok Teşekkür ediyorum...Bodrum Hikaye'mizin Son halkası olan 4.Bölüm hakkında yorumlarınızı paylaştığınız için... Ben bundan önceki üç senaryo'da da aynı şeyi söyledim...Sizlerin yorumları,beğenmeniz beni pozitif olarak Motive etti...Bodrum hikaye'sinin kalbinizde bu kadar unutulmaz olması bana büyük bir gurur verdi...Çünkü bu hikayeyi hep beraber oluşturduk,beraber geliştirdik,bir yıl sonrasını beraber karşıladık,umut ediyorum yine bir yıl sonra geçen zaman'a direnip değişmeyenleri,gelişenleri beraber karşılayacağız... Benim içinde Büyük bir Mutluluktu Hayalimde ki bu hikayeleri sizlerle paylaşmak ve yarın dizimizde Bodrum bölümlerini izlerken bu Mutluluğum bir kat daha çoğalacak...Çünkü biz İki senedir Bodrum hikaye'sinin içindeyiz...:img-wink: Şule bir dipnot paylaşmak istiyorum senin satırlarına istinaden... "Sen Git Derdini Marko Paşa'ya anlat" derler...Kimdi bu Morko paşa demişsin...Niye dertler ona anlatılıyor...Ee bende Senaryomda Marko paşa dediğime göre açıklama yapmam gerekiyor değilmi...:img-wink: Marko paşayı hep beraber tanıyalım... Marko Paşa Ünlü hekimlerden. Doğum tarihi kesin olarak bilinmeyen hekimin asıl adı. Marko Apostolidis'tir. İstanbul'da gerekli tahsilleri yaptıktan sonra Tıbbiye-i Şahane'de okudu. Hekim olduktan sonra herkesi dinlemesi, hastaları ile ilgilendiğini karşısındakine inandırması ve nezaketi ile tanındı. Kısa zamanda şöhret basamaklarını geçen Marko, Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı (Tıp Fakültesi Dekanlığı)na getirildi. Kendisine giden hastalar, dertlerini anlattıktan sonra gördükleri ilgiden ümitlenirler, fakat uzun zaman bekliyerek bir çare bulunmadığına da şahit olurlardı. Bunun için çare bulunmayan sıkıntıları, dertleri anlatabilmek için “Sen git derdini Marko Paşaya anlat” sözü darbı mesel haline geldi. Yepyeni bir Hikaye'yi Paylaşmak Umudu ile Hoşçakalın... YerçekimliKaranfil 03-09-07, 01:41 Buğra Ve İki Aile Bodrum Serileri.... Öncelikle Buğra senaryoların hakkında ilk kez yorum yapıcam çünkü tek tek değilde hepsinin bitmesini bekledim yorum yapmak için...Ya Buğra herseyde Mükemmel olmak zorunda mısın sen?:D Bunu ciddi söylüyorum elini neye atsan sonuç harika...:good: Müthiş bir yazma yeteneğin var ilk başta tabi birde gözlem yeteneğin ki...Karakterleri o kadar iyi anlamış o kadar iyi çözmüşsün ki gerçek bir senaristten farksız...Olaylarıdaki akış ,Karakterlere göre yaklaşımlar,orjinal espiriler Herşey yerli yerinde ve İki Aile çerçevesine uygun şekilde...Tıpkı senaristlerimizin yaptığı gibi bazen de aşırıya kaçarak... Sana ne söyleyebilirimki:D Bodrum hikayeni yüzümde Kocaman kahkahalarla okudum acaba seni Fethi ve Saygın beylerin yanında işemi soksak 3.senarist olarak :D Herseyiyle harikasın Buğracım ya emeğine ve yüreğine sağlık...Seneye inşallah yeni hikayelerini yazarsın bizde doyasıya eğleniriz ...:img-wink: dilosh98 11-09-07, 16:13 çok güsel şarkıları war yani bn pazartesi günlerini iple çekiyorum:img-wink: _seboist_s 12-09-07, 23:45 iki_ailem; replikler için teşekkürler:img-wink: aliyeaynalar; eklediğin manidar(!) sözlere çok güldüm ya:D Hele Damla'dan Sabutay'a göndermen tam olmuş...:D "Uzak ol" kısmı da tam süper:img-pilot flash1976 13-09-07, 16:13 aliyeaynalar, Sabutaydan Damlaya... adlı şiirin çok güzeldi. Çok beğendim. Şiirlerinin devamını beklerim.:good: Müge 14-09-07, 19:16 Öncelikle senaryo başlığına uzun süredir bakmadığım için çok özür dilerim…Biraz önce Şule’nin senaryosuna bakarken bir üste Buğra’nın senaryosunu olduğunu gördüm…İlk önce Şule’nin kini okudum …Evet … Şule’cim ellerine sağlık çok güzel olmuş senaryon..Benim Ferit desem umarım kızmazsın bana:D…Ferit ve Oğuz arasında geçen diyaloglar çok güzeldi..Gerçek gibiydi…Ama Oğuz neden Ferit’in kulağına yapışıyor hem de ameliyatlı kulağına …Yazık ama…:) Ellerine sağlık canım felsefe dersi işe yaramış bence sen dersten sıkımlısın ama hayal gücün tavan yapmış…:) Şule’cim devamını bekleriz… Bir dahaki felsefe dersinde… Gelelim Buğra’nın senaryosuna …Evet Buğra Ferit’in sonradan Bodrum’a gittiğini tahmin etmişin ve senaryon da yazmışın . Oğuz: Feritttttttttt ne işin var burada??? Gerçekten Oğuz aynı şeyi söyledi Ferit’i görünce…:) Ellerine sağlık …Değişik bir senaryo olmuş…Vaktin olduğu zaman senaryo yazmaya devam et…..:img-wink: pinarsayü85 14-09-07, 19:37 Şulecim,sahiden güzel olmuş:good: acemi iş falan da değil,valla ben de bizim forumda acemi şidir diye başladım ama pek sevdi bizimkiler senaryolarımı:img-blush..... neyse,Şule,replikler pek bir yerinde idi,gözüme çarpan bişey yoktu yanlış-eksik:happy0064:happy0064 devamını da bekleriz efendim:img-wink::img-yes: not 1:Buğra,sen de sahiden yaklaşmışsın gerçek senaryoya,kutlarım seni de:good: not 2: Feriti kimseye yar etmem:img-polic flash1976 14-09-07, 19:53 Şule gerçekten çok güzeldi senaryon. Keyifle okudum. Diyaloglar gerçeğine çok yakındı. Devamını bekleriz... Bu arada Buğra'nın senaryosuda her zamanki gibi yine çok güzeldi. FATMANUR_26 14-09-07, 20:43 arkadaşlar hepinizin senaryoları süppperrrrr ddiiii. bugra9 15-09-07, 02:15 :good::img-wink::good:SAHUR ŞEKERLEMESİ GELDİ !!! (ŞULE)...:good::img-wink::good: Herkese İyi Geceler… Valla Şule’nin Sahurluk senaryosunu okudum ve yatmadan yorumlamak istedim…Kim demiş sahurda o yenir,bu yenir diye…Şule’nin bu senaryosu yetiyorda artıyor…Öncelikle şunu söyleyeyim Şule,bunu tüm samimiyetim ile söylüyorum sen bu Senaryo konusunda asla acemi değilsin…İnan buna…Tamam yeni yeni yazıyorsun,”İlk”in oluyor ama sen bu alışma süreçlerini çoktan kat etmişsin… Dinamik bir anlatım,hiç düşmeyen tempo ve incecik bir mizah…Ortaya çıkan sonuç bu…Üstelik henüz yaşanmamış,yaşanması muhtemel bir olayın sonunu tatlıya bağlıyorsun… Baştan söyleyeyim seçtiğin Hikaye on numara…Bu hikaye üzerinden tüm karakterlerin kişilik özelliklerini verebilirsin…Yani arena,mekan doğru seçim…Bu hikaye’yi repliklerle süslemekte senin kişisel gözlem gücüne ve espri anlayışına kalıyor… Komiklik gerçekten göreceli bir kavramdır…Bana komik gelen ,sana gelmeye bilir…Mühim olan ortada Standart’ı yakalamak…Şule birde senin önünde kalıpları ve kişilikleri belirlenmiş,oturmuş karakterler var…Esprileri ve diyalogları karakterlere yakıştırmak çok önemli…Aksi takdir de senaryo anlamsızlaşır ve okuyucuya yabancılaşır…Bu ince noktayı doldurmayı bilmişsin… Dediğim gibi Tempo’ya hayran kaldım bu senaryon’da…Karakterlerin yaklaşımları ve değişen tutumları ile geçmişten son derece başarılı birşekilde faydalanmışsın… Özellikle Eda’nın dizimiz de sıkça kullandığı “Gemileri Yakarım” sözü üzerinden öyle güzel ve akıcı bir espri dizisi oluşturmuşsun ki…Her Gemileri yakmayı ve türev esprileri okuduğumda yüzümde bir gülümseme oluştu…Eda’nın söyleyiş tarzını ve Ferit’in yüzünde ki o ifadeyi de çok iyi bildiğim için satırlar anında görselleşti…Valla bravo Şule senaryonun en hoşuma giden kısmı bu gemilerin yakılması kısmı oldu…Özellikle bu espriye öyle güzel bir final yazmışsın ki… Damla: Off baba… (Eda’nın yanına sokulur) Ya Eda Abla bari sen affetsen Ferit’i. Lütfen Abla’cım ,bak bir daha beni üzerse birlikte yakarız gemileri… Ferit: Kundakçı sevgilim benim ihih (Diye fısıldar) Burada Çok güldürdün beni Şule…Sahne tüm atmosferi ile gözümde canlandı…Damla’nın ses tonu,Ferit’in patlattığı espri birebir görselleşti… Ayrıca Senaryo’da Ferit’in saçmalamalarını,tıpkı dizimizde ki gibi ucu bucağı olmadan kullanmışsın…Ferit’e saçmalama diyalogları yazmak ayrı bir zevk zaten…Sende bu senaryonu yazarken o kısımlarda büyük zevk aldığını tahmin edebiliyorum… Şule,Senaryon da dikkatimi çeken bir diğer özellik ise Hayali Komedi bir hikaye anlatmana karşın gerçekliği de eksik etmemişsin…Evet Eda’nın başta Ferit’e koyduğu tepkiden bahsediyorum…Bu tepkiler hem “Gemileri yakmak” esprisini doğurmuş,hemde hikayenin gerçekçilik yönünü beslemiş…Bu yüzden böylesi bir ince detayı senaryona yansıttığın için Teşekkür ediyorum… Şimdi son olarak değineceğim nokta Enişte…Senaryoyu okuken bekliyorum enişte bir şey desin…Hatta eniştede aşağı inmemişmiydi diye düşünürken büyük sürpriz yaşadım…Enişte’ye böyle bir sürpriz yüklediğini hiç düşünmemiştim…Enişte tek cümle etti ama o da yetide arttı bile…Hani derler ya “Bir yaptın,Pir yaptın”… Bravo…Böyle hikaye oyunları ile karakter oyunları ile senaryo çok daha güzel oluyor ve renkleniyor… Eda: Hayy Allah’ım bu orada kalmış hala… Ferit: Haydi patlatalım bir Edirne havası eniştemiz için Gemilerde talim var, bahriyeli yarimmmm varr… Dırırım dırırım. Değiştir Ahh o gemide ben de olsaydım açık denizlere yol alsaydım… Değiştir Artık demir almak günü gelmişse zamandan, meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan… Eda: Ev ev değil ki… Nerede var bir tuhaf, burada toplanmış yani… Oğuz: Yüzsüzsün Ferit! İşte budur…Karakterlerin kendilerine has kişilik özellikleri böylesi güzel replikler ile verilebilir…Köşk sakinlerinin çatlak olduklarını daha güzel anlatamazdın Şule… Şöyle bir toparlayacak olursam,Okurken büyük bir Zevk aldım…Çok kaliteli ve temiz yazmışsın Şule…Dediğim gibi espriler sessiz ve derinden insanı çok güldürüyor…Üzerinde düşünüldüğü belli replikler,merak uyandıran bir hikaye ve hiç tükenmeyen tempo ile on numara bir senaryo olmuş…Özellikle Sahur öncesi çok iyi gidiyor…Tüm arkadaşlarımıza okumalarını tavsiye eder seni Kutlarım Şule.. Ellerine Sağlık… ggnibsgk 15-09-07, 16:09 Şulecim süpersin bu nasıı bi senaryo böyle yaa!...Bayıldım resmen yaaa!...Yani hiç kendine acemi falan deme!..Nerdeyse boynuz kulağı aşmış yani…Süpersin canım yaa!...:happy0064 Buğra’nın da dediği gibi replikler o kadar “cuk” oturmuş kii gerçekten insanın gözünde canlanıyoo..Hatta o kadar cuk oturmuş kii normalde dizide görsem doğaçlama diyceğimm bazı replikler bile vardı süpersin canım yaa!....:img-hyste Siz de baba olunca anlarsınız efendim nee yaa Şule :img-hyste koptum orda!...Ferit’İn Oğuz’un laflarını kendi lehine çevirmesi hele süperdi yaa!!...Tabii canım Oğuz da zaten bitanecik damadına dese dese kitap kurdu derr!...:img-hyste Bu arada damat demişken "Damat bozuntusu" esprisi de süperdi yaaa!..Yaa Şule gerçekten çok güzel simgeler bulmuşsun yaa!...Hayran kaldımmm… Ayy dur gidip bi daha okuycammm;) ozgegfb 22-09-07, 21:43 emeklerinize sağlıkk _seboist_s 23-09-07, 22:03 Arkadaşlar ben size teşekkür etmemişim:D:D Kınıyorum kendimi yaa arkadaşlarım böyle güzel yorumlar yapmış ama ben onlara teşekkür etmemişim:icon_sorr:icon_sorr Çok sağolun arkadaşlar yorumlarınız için, şevk verdiniz:P Gerçi bana pek esmez kırk yılın başı esti yazdım bende... Diğeri öbür kırk yıla:D Bu arada senaryom tamamıyla ütopya civarlarında kaldı yanee:D Gerçekleşmesi imkansız gerçi gerçekleşsin diye yazmıyoruz ama Damlayla Ferit evlenecek yaa onu hiç düşünmemiştim. Senaristlerin golü oldu valla:D Tekrardan teşekkür ederim yorumlar için arkadaşlar:happy0064 Müge 05-10-07, 22:05 Pelin’cim harikasın süpersin….Keyifle okudum senaryonu…Safiye ablamızı çok özlemiştik ve sen onu geri getirdin:happy0064….Numan amcanın da adı geçti…:happy0064 Çocukların ,Ferit’in ve de Oğuz’un maç yapmalarına bayıldım ama yine sakarlıkları tutmuş…Kırmışlar Eda’nın çiçeğini…:D Oğuz’un yere düşmesini gözümde canlandırdım…:img-wink: Ellerine emeklerine yüreğine sağlık:good:…Devamını bekliyorum….:happy0064 bugra9 05-10-07, 23:00 :good::img-wink::good:GİZEMLİ SAHNE PERDELERİNİ AÇARSA !!!:good::img-wink::good: Selamlar Pelin...Öncelikle Rica'mı geri çevirmeyip senaryo'nu Ailemiz ile paylaştığın için teşekkür ederim...Arkadaşlarımız da senaryoyu okuduktan sonra neden böyle bir rica'da bulunduğumu anlayacaklar zaten... Çünkü bazı şeyler vardır,detaylar ayrıntılarda gizlidir,o detayları farkettikten sonra herkes görsün,herkes bilsin istersin...Bu senaryoda ki detayları çok beğendiğimi daha önce sana söylemiştim...Şimdi yeniden okudum ve aynı zevki tekrardan aldım...Belki aylar sonra işim gücüm olmadığı bir gün dolanırken yine rast geleceğim senaryona yeniden aynı keyifle okuyacağım...İşte bu yüzden iyikine paylaştın... En Başta Hayalin de kurguladığın,senaryolaştırdığın hikaye'nin konusunu çok beğendiğimi söylemeliyim...Bu hikaye tüm karakterlerimizin kendine has kişilik özellikleri ve birbirleri ile bazen trajı komik ilişkilerini sergilemeleri için doğru zemin...Şöyle düşünelim senaryo içerisinde Damla ve Ferit evliliğinden,Eda'nın hamileliğine,Merve'nin kıskançlıklarından,Ramazan ayına kadar ufak hikayeler mevcut...İşte ayrıntıların oluşturduğu güzellikler burada başlıyor... Sahne sırası hangi karaktere gelirse,altından ya bir espri patlıyor yada patlaması için zemin hazırlanıyor...Böylece kopukluk olmadan senaryo akıcı bir şekilde ilerliyor... Ayrıca hikaye'nde kullandığın motifler,senaristlerimizin alt yapısı ile benzeşiyor...Sana söylemiştim "Aldım-Verdim" kargaşası mesela...Hiçbir zaman Aldım-Verdim'in bir sonuca vardığını göremedim...:img-wink:Aksine sen birde bunun üzerine bir espri kurmuşsun hemde ne espri...İşi Damla'ya bağlamak gerçekten çok yaratıcı olmuş...Aynı şekilde 9 aylık oyununun Eda'nın hamileliğine bağladığın gibi ince ama etkili esprileri toplamışsın... Çok güldüm...:good: Anlattığın hikaye görsel olmamasına karşın verdiğin mekan bilgileri ile ambiyansı ve karakter sıcaklıklarını yakalamışsın Pelin...Hiçbir karakterimiz komik olmak için uğraşmıyor,içine düştükleri durum onları komik kılıyor...İşte formül bu... Şöyle toparlamam gerekirse,acemiyim,zırvalıklar olabilir diye düşünme... Ben tam karşıdan bir göz olarak okudum...Üstelik tekrarlı okumama rağmen temposu gayet yerinde,esprilerin karakterlere göre kalitesinin değiştiği bir senaryo okudum... Her karakterden aynı düzeyde bir espri bekleyemeyiz değil mi...Ferit'in zaten dizi içerisinde de yaptığı esprilerde bir anlam aramak boşa olur...Ferit'i ferit yapan zaten yaptığı espriler,benzetmeler,atasözleri vb. İşte senin senaryonda da Ferit'in parfüm kokulu kapsül esprisini Ferit'in mimikleri ile görselleşitirince saçma olmasına karşın ne kadar komik olduğunu görüyorsun... Sözün Özü ilk senaryon da acemilik dışında birçok şey buldum...Büyük bir keyifle okudum...Ellerine Sağlık...:good: nar cicegi 06-10-07, 03:52 Tek kelimeyle muhteşem olmuş sahne gözümde canlandı sanki okuyor değil izliyorum.Her ayrıntı iki aile klasiği aykırı hiç bir şey yok.çok beğendim ama tabikide bu kadarla kalmasın devamını beklyoruz.Zevkle okudum çok güzeldi. flash1976 06-10-07, 20:03 Pelin harikasın...:good: Senaryonu büyük bir keyifle okudum. Gerçeğini aratmıyor. Replikler aynen dizideki gibi. Karakterlerin kendilerine has konuşmalarını ve davranışlarını çok güzel yansıtmışsın. En kısa zamanda devamını bekleriz. Tebriklerrr...:happy0064 GizemliSahne 06-10-07, 23:08 Merhabalar.. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim Müge, Buğra, Burçin ve Murat.. :img-wink: Müge yine sıcacık bir yorum yapmışsın.. :img-wink:Çok teşekkür ederim.. Ah valla Numan Amca, Safiye.. Eksikliği hissedilirken keşke daha uzun değinseymişim.. Ama işte ana konudan dolayı biraz uzakta kaldılar.. Bakarsın bir dahakinde onları temel olarak yazarız belli mi olur.. :D Ayrıca Emre Kınay'ın oyununa tabi ki gelicem, program bir belli olsun.. :img-wink:(Bölüm yorumları başlığında cevap veremedim:img-wink:) Gerçi bu sene Ankara Tiyatro Festivali'ne de katılacaklarmış ama olsun, 2 kere izlemiş olurum, tiyatro olsun da.. :img-wink: İstanbul maceralarında her akşam bir oyundayım maşallah.. Aa bak İstanbul yollarında yine otobüste olucam, çıkar belki bir senaryo :D Buğra.. Kısa analizlerin ve detay değerlendirmelerin için teşekkür ederim.. Dediği gibi komik olmaları için ayrı bir uğraş vermedim, dizide karakterler o kadar oturmuş ve o kadar tutarlı ki, kendiliğinden akıp gitti replikler.. Aniden aklıma gelen oyunların oralara bağlanacağını ben de tahmin etmiyordum, yazarken bağlandı kendiliğinden.. Ama şunu gördüm ki Fethi-Saygın ikilisi acayip zevk alıyorlardır bu didişmeleri yazmaktan ve komik karakterleri doğalarına bırakıp, akıp gitmekten.. Zaten zevk aldıkları için bize de yansıyor ya bu sıcaklık ve severek yapılan iş.. Burçin'cim gözünde canlandırabildiyse bu satırlar ne mutlu bana.. :img-wink: Valla Şule gibi bana da arada eser böyle.. Devamı gelir mi bilinmez.. Otobüs yolculuklarına bağlı desek daha iyi olur :D TISSSS seslerinin ilhamına bağlı :D Murat senin de yorumun için teşekkür ederim, beğenmene sevindim.. :img-wink: Valla açıkcası oturayım senaryo tarzı bir şeyler yazayım diye planlamamıştım, yolda gelirken aklımdan İki Aile geçiyordu, Pazartesi günüydü yolculuk o yüzden izleyememiştim bölümü.. Öylece kafamda canlandırırken, çıktı geldi fikirler.. Kısacası iyi ki yazmışım ve paylaşmışım sizlerle Buğra sağolsun, eklemeyi düşünmemiştim hiç.. Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.. :img-wink: Görüşmek üzere.. ggnibsgk 07-10-07, 18:57 Selamlar:) Aman da aman gözlerime inanamıyorum Pelin Hanım senaryo yazmış!...Valla ilk söylediğinde otobüste yazdım falan diye baya bi dalga geçmiştim hatırlar mısın Pelin?...İçine oturdu,hırs yaptın,sonra da o yazdığın dandik şeyi güzelleştirdin dimi?...Ahh sen var yaa senn!...Amaa bak üstünde nasıl etkili olmuşum kii bu kadar muhteşem bir şey çıkartmışsın ortaya…Yani ben olmasam sen ne yapıcaksınn Peliiinn Pelin!...:img-hsyte Evet şimdi de biraz yorum yapalım…ehuehue… Eda: Tek başına çatı katında saçlarına ak düşmüş kendi kendine konuşan koca adamlar gibi mırıldanıp durma Oğuz Bey, in sen de aşağıya… :img-hyste Birden gözümde canlandı da koptum ehuehue…Belirtmek istedim ehuehue… Ayy Pelin yaa Aldım verdim muhabbetine de koptum yani süpersin…Valla koptum burdaaa…Çok komik olmuş!... Kaleci seçimi de süper…E tabii vakit yok yani yoksa Ferit’e gıcıklıkla hiçbi alakası yok konunun!...:img-yes: Özellikle Ferit’İn esprilere bittim ben yaa!...Hepsi tam Ferit’likk ...Süperr!……..Kayınabılamm.:img-hyste Sona doğru düşüş olabilir demişsin ama hiç öyle bişey yok yaniii…Sona doğru daha sürükleyicii valla ehuehue… Hakkaten çok güzel olmuş senaryonuz Pelin Hanım Devamını dört gözle bekliyoruz efendim;) AKYA&İCLAL 07-10-07, 19:17 Sende zaten engin seneryo yazım ustalığı vardı ama bu kadar bilmiyodum..Otobüsten midir nedir ablacımmm....Sen söyle edebiyat öğretmenine sınavlara cidden otobüste gir :D Daha bi hikmetli oluyo:D... Pelin abla seneryon harika olmuş ne diyeyim okurken yani kafamda bi canlandırdım harika komedi sahneler oluştu...Hemen bloğuma attım...:D Aldım verdim muhabbetleri harikaydı ya ...Alemsin heee... Dewamını bekliyoruz dört gözü bırak 5 - 10 gözle sen sık sık otobüse bin :D Dewamı gelir :D... BERNA 23-10-07, 13:09 Sevgili İki Aile ailesi Daha önce forumun bir köşesinde kayıp olan ilk bölümlerden repliklerin de içinde yer aldığı eskiye ait olan iki aile replikler başlığı bulunmuştur. Mevcut olan replikler başlığında yer almayan 10. bölüm öncesi replikler de başlığa eklenmiştir. Saygılar BERNA nar cicegi 01-01-08, 21:03 Valla Sevil Abla hızır gibi yetiştin.Tam diyecektim senaryolar başlığını çok boş bıraktık bir baktım senin senaryon.Çok güzel düşünmüşsün yılbaşı bölümü senaryou yazılmamışsa biz yazarız.Sen başlamışsın zaten çokta güzel olmuş.:good:Devamını da sabırsızlıkla bekliyoruz.Bende inşallah en yakın zamanda bişeyler yazcam. GizemliSahne 02-01-08, 19:12 Selamlar... Sevil Abla, ellerine sağlık valla yaa, inanmazsın benim de bilgisayarımda bayram tatilinden gelirken OTOBÜSTE :D yazdığım 7 sayfalık senaryocuk kuzu kuzu yatıyor.. Dinlendirip, tekrar okuyacak vaktim olmadığı için ilk halini yollamadım, satırlar sadece dinleniyorlar kendi kendilerine :D İnşallah yarın üstünde bir kaç değişiklik yapıp, ekleyeceğim ben de.. Değişiklik yapamasam da eklerim artık, maksat eğlenmek olsun.. :img-wink: Bir önceki senaryocuğum kadar komedi olmasa da içinde, sürpriz sonun hoşunuza gideceğini düşünüyorum.. :img-wink: Asıl ilginç olan şey, benim yazdığım senaryocukta, yılbaşına hazırlık aşaması yoktu ve seninkini okuyunca seninki resmen benimkinin öncesi, benimki de seninkinin devamı gibi oldu valla :D Daha bitmedi tesadüfler bekleeee.. :D Ayrıca senaryonu okumadan dakikalar önce Catherine Zeta-Jones'un Aşk Tarifi ("No Reservations") adlı filmini izlemiştim, kendisi bu filmde ünlü bir aşçıyı canlandırıyor ve okurken ne kadar güldüğümü tahmin edersin, Catering Zeta-Jones.. :img-hyste Valla Sevil Abla'cım sen çok yaşa e mi? :D (Bu arada filmi tavsiye ediyorum, çok keyifli bir film.. :img-wink:) Ayrıca Merve, Ceren ve Ferit'in tepkilerini ve özellikle konuşma tarzlarını çok güzel yansıtmışsın, ellerine sağlık.. En kısa zamanda devamını bekliyoruz, okurken bir baktım bitiverdi tam heyecanlı yerinde.. :D Neyse, yarın ya da yarınki teslimimi erken bitirebilirsem bu gece tekrar görüşmek üzere inşallah, hoşçakalın :img-wink: FATMANUR_26 02-01-08, 20:55 sevil abla süüppperrr siin n yawwwwww eline koluna sağlık çook güüseeel islemiş gibi oldummmm bugra9 02-01-08, 21:22 :good::img-wink::good:KÖŞKTE YILBAŞI...:good::img-wink::good: Sevil abla tek kelime ile harikasın !!! Muhteşem bir "Yılbaşı" senaryosu ile hayalin içinde ki hayale götürdün ya bizi artık ben birşey demiyorum...Samimi bir senaryo yazmışsın...Bana dizimizin ilk on bölümünün havasını hissettirdi...Daha önce dile getirdiğim gibi kahvaltı sofraları artık dizimizin vazgeçilmez bir parçası...Hikayelerin ekildiği,hikayelerin biçildiği yegane mekan ve sahnelerden bir tanesi...Bu yüzden senin yılbaşı hikayenin de bir kahvaltı sofrasında başlaması bence tesadüf değil... Senin replikleri,karakterleri benzetmen kadar hikayeni aktarırken mekan ile desteklemende büyük önem taşıyor...Çünkü sıcaklığı veren detaylar bunlar... O kadar çok kahvaltı sahnesi,o kadar çok akşam yemeği izledik ki dizimizde,senin hikayeni okurken çok rahat bir şekilde dahil oluveriyoruz aralarına...Ayrıca senaryonda ki detaylarıda es geçmek istemem...Başrol karakterlerimizin mimiklerini öyle güzel tarif etmişsin ki hayran kaldım...:img-wink: (Mahçup bir tavırla, gözlerini yukarı dikip, sağa sola kaydırarak) İşte bu Eda'nın kendine has ve birçok defa kullandığı klasik mimiğidir...Okurken anında gözümde canlandı...Ayrıca Eda'nın gözlerini önce yukarı kaydırırken,Oğuz'un gözlerini önce aşağı kaydırması ise katlar arasında ki konum farkınıda muhteşem bir şekilde ifade etmiş...:good: (Gözlerini aşağı- yukarı devirerek şöyle bir düşünür) Aynı şekilde bu da Usta oyuncumuz Emre Kınay'ın Oğuz için kullandığı muhteşem malzemedir...Senin senaryo dahilinde bu ayrıntıları ele alman çok hoşuma gitti...:img-wink: Toparlayacak olursam,ellerine sağlık Sevil abla...Yüreğinden aktığı gibi yazdığın çok belli...Devamını merakla bekliyorum...Öncesi kadar Yılbaşı gecesinde de karakterlerimizden izler bulacağımızdan şüphem yok... Müge 02-01-08, 21:57 Sevil abla…Süpersin…:good: :happy0064Yemin ederim aklımdan geçti…Dedim ben de yazayım ama gel gör ki üşendim…:icon_sorrAma sen yazmışsın :happy0064….Ama gerisini de bekleriz efendim…:happy0064.Ben kendi adıma söyleyeyim…Bayıldım….Sözler,replikler bire bir….Ve ikinci bölümde yazabilirsen eğer…Saat 24:00 da yani yeni yıla girerken Eda ve Oğuz’u barıştır mısın….?Benim hayalimden böyle bir sahne geçti…Evet ne yazık ki yılbaşı bölümü çekilmedi… Sevil ablacım ne olur yılbaşı bölümü çekilmedi diye yazdığın senaryonun devamı getir misin yıl içersinde…?Ne zaman müsait olursan…Canın yazmak isterse..? :img-wink:Gerçekten bayıldım…Ellerine,emeklerine, hayal gücüne,klavyenin tuşlarına sağlık….:good: başkozlu 03-01-08, 12:12 Sevgili Kardeşlerim, Burçin, Pelin, Fatmanur, Buğra ve Müge... Hepinize çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Yılbaşının, Pazartesi Günü'ne denk gelmesiyle, çok önceden büyük bir beklentiye girmiştim. Diğer dizilerde, olduğu gibi Yılbaşı Özel Bölümü olur büyük ihtimalle, demiştim. Ama ne yazık ki olmadı... İnsan beklentiye girince daha büyük hayal kırıklığına uğruyor. Ben de, bu beklenti esnasında, hayalimde canlandırdığım ve 'şöyle olsaydı ne güzel olurdu' dediğim sahneleri bari sizlerle paylaşayım dedim. Maksat kardeşlerimle muhabbet olsun. Burçin'ciğim, seninkini de en kısa zamanda bekliyoruz. Pelin'ciğim, Eda bu catering işine girerken, Ferit yapmıştı Catering Zeta-Jones esprisini, ben de o zaman çok gülmüştüm buna... İnsanın aklında kalıyor işte böyle güzellikler. Ayrıca, önerin için, çok sağol. Epeydir tembellikten ne sinemaya, ne tiyatroya gidemedim. Catherine Zeta-Jones'u çok beğenirim. Açılışı onunla yapayım bari. Senin senaryonu da dört gözle bekliyoruz. Buğra'cığım, senin senaryoların gibi uzun uzun yazamasam da, bir yerden başlayayım, dedim. Senin de dediğin gibi, karakterlerimiz artık o kadar oturmuş ki, yazarken hal ve tavırları, kendiliğinden canlanıyor insanın gözünde. Tekrar sağol. Müge'ciğim, dediğin gibi, dizimizde olmasını isteyip de, hayalimizde canlandırdığımız sahneler yüzünden aklımıza geliyor zaten bunları yazmak. Bakalım nasıl barıştıracağız bu iki çatlağı!.. Görüşmek üzere hoşçakalın... FATMANUR_26 03-01-08, 21:05 walla dını unttum yalan olmasın ama gizemli sahne diyim süpersin hocam yaaaa hayran kaldım inan süpersin çok hoş olmuş inşallah bu otobüs seyahatlerin çok olur diim ne diiim artık : ) :img-wink: ah keşke barışşşşsssalar Müge 03-01-08, 23:37 Pelin'cim harikasın arkadaşım senaryonu sonuna kadar keyifle okudum…:happy0064 Hatırlarsan dün msn de bana güzel bir senaryo yazdım demiştim evet merak etmiştim ben de…İşte budur ….Sevil ablanın devam ettiği yılbaşı bölümün hemen arkasından seninki geldi….Bir ilaç gibi…Bir oh çektim kendime geldim….İşte budur dedim benim İki Aile senaristlerinden görmek istediklerim…İşte budur Eda dedim…Oğuz ile barışmak için ilk adımı attı ve başarılı oldu….Mumlar Zeki Müren evet…Pelin seni ayakta alkışlıyorum…:happy0064.Ve istediğim şeyi de gerçekleştirdin…..2008 girince barıştırdın….Evet ben bu sahnelere hasret kaldım…Özledim…Burnumda tütüyor….Duyurulur…:img-yes: Pelin’cim bir de şu repliğine çok güldüm…Daha doğrusu verdiğin saate…“23:59.49 olmuştur..” :) Pelin’cim sen en iyisi bol bol yolculuk et…:) Ellerine,emeklerine ,klavyenin tuşlarına sağlık…:good: Sevil ablacım.. senaryonun devamı getirdiğin için çok teşekkürler ama merakta bırakıyorsun bizi arkası gelsin lütfen….:happy0064 jiko 04-01-08, 08:04 pelin harika bir senerya kutlarım seni eline sağlık. okurken nasıl bittiğini bile anlamadım. tam istediğimiz gbi olmuş okurken gözümde halleri canlandı çok güzeldi yaaa . bir dahaki otobüs yolculuğunun arasından umarım uzun zaman geçmez. :img-wink: GizemliSahne 05-01-08, 11:22 Selamlar..:img-wink: Öncelikle Sevil Abla valla ellerine sağlık, didişme harika olmuş.. Özellikle ağacın tepesine çıkma muhabbeti o kadar gerçekçi ki, mimiklerini bile canlandırabildim tam anlamıyla.. Valla devamını bekleriz, bir kere yazdın mı kurtuluş olmuyor bu sayfalardan.. :img-wink: Ve Fatmanur, Müge ve jiko(adını bilmiyorum, özür diliyorum:img-wink:) ve gerek özelden, gerekse sitenin yeni formatından yararlanarak yorum yapan arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum.. Eğlenebildiyseniz hedef yerine ulaşmıştır.. :img-wink: Müge'cim, sonundaki barışmayı yazarken aklıma sen gelmiştin zaten.. Ve beğendiğine de çok sevindim.. Ee kameramız olmadığı için saatlerimizi de yazarak dile getirdik.. 23:59.49:D Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.. Müge'cim Otobüs yolculuğu sık sık yapıyorum ama Buğra bilir, hep de yanımda oturanlar bir başlarlar konuşmaya aman yarabbi :D Valla var bir şeyler ama çözemedim, bu kadar da olmaz, çekiyor muyum neyim yahu, hiç de konuşmuyorum yani.. Sıradan insanlar da değiller ki, onların hikayelerini de yazsam valla en az 75 bölümlük dizi çıkar ya o derece yani.. :D Evden kaçanların eve dönüşü, kaynana yüzünden severek boşanmalar, evlilik arifesinde kafası karışık olanlar ve daha neler neler.. :D Tanımadığın insanlara anlatma durumu diyerek dinliyorum n'apalım.. İşte tek kalırsam yazabiliyorum böyle.. Tek kalabilmek dileğiyle..:img-wink: Hoşçakalın.. tisdale_ashley 05-01-08, 11:39 bakozlu(sevil ablaydı yanlış hatırlamıyorsam) ve GizemliSahne (pelindi) galiba ikinizinkide süperrr olmuş senaryolarınız muhteşem valla süperdi nasıl geçtiğini alamadım keşke yılbaşı günü sizinki gibi senoryo yazılsaydı ve yıl başı günü iki aile özel verilseydi yani tek kelimeyle süper ötesi :good: çok teşekürler sevil ablacım ve pelincim:happy0064:happy0064:happy0064 bugra9 05-01-08, 21:35 :good::img-wink::good:GİZEMLİ SAHNE PERDELERİNİ BİRKEZ DAHA AÇARSA !!!:good::img-wink::good: Pelin işte doğallık dediğimiz şey bu olsa gerek...Senin bu güzel senaryonu okumaya başlamadan evvel kendi kendime dedim senaryonun sonuna geldiğimde ilk hissedeceğim duyguyu Pelin'e aynen aktaracaksın Buğra...Çünkü tahmin ederim ki senin için okuyucuda iz kalmış duygu büyük önem taşıyor...Başta da söylediğim gibi senaryonun sonunda bana kalan duygu doğallık oldu Pelin...:img-wink: Evet "Köşkte Yılbaşı" diye başlık atmak iyidir,hoştur fakat aynı orantıda zordur'da...Çünkü yazdığın başlık o an okuyuda yani bizde büyük beklentilerin oluşmasına zemin hazırlıyor...Yılbaşı yıllar yılı gerek çocukluk dönemimizde gerekse şimdi hepimiz için maneviyatın simgesidir...Daha duygusal oluruz,daha çok paylaşırız,kısaca birşeyleri paylaşmak için bulduğumuz bahaneden başka birşey değildir...Hâl böyle olunca Yılbaşı yaşadığımız kadar görmek istediğimiz bir değer haline geldiği vakit,hayatımıza televizyonların girmesi ile kendi yaşantımızı görmek anlamını taşıdığı için beklentilerin yüksek olmasını anlayabiliyorum...Yılbaşı özel hazırlanmış herşey maça 1-0 galip başlarmış gibi gözükse dahi "Hakkını vermek" adına sıradan bir hikayeden çok daha bir yük getirir... Yılbaşı sıradan olmadığı için anlatılan hikayede sıradan olmamalı,en az yılbaşı kadar renkli olmalıdır...İşte sen tam bu noktada yılbaşını yalnızca bir eğlenceden,bir festival havasından çıkararak "Maneviyat dolu bir hatıra" yüklemeyi tercih etmişsin...Anlara atılan çizikler,yeri gelir anların önüne geçer...Senaristlerimiz ise bu hatıra yükleme,yaşanmışlık sindirme hikayelerini layıkı ile yerine getirdikleri için seninde bu mantık ile senaryonun alt yapısını bir hikaye ile desteklemen,senaryonun değerini gözümde bir derece daha arttırdı... Çünkü sen koşmak için daha geniş bir arenaya çıkarak,geniş alanda sende,içinde saklı duran malzemeleri çok daha rahat ve verimli olarak kullanmışsın...Espriler,diyaloglar,sahne detayları ve baştada söylediğim gibi Yılbaşı gecesini unutulmaz kılmak için bulduğun hikaye senin geniş bir alanda rahatça koşmanı sağlamış...:img-wink: Üstelik hayali hikayene yazdığın hayali hikayecikler,anılar ise senaryoya büyük ölçüde derinlik kazandırmış...Numan,Muhtar ve Niyazi'nin geçmişine giderken yazdığın replikler ve oluşturduğun hikayecik hayalide olsa kanıtlanmış bulgular ile bezeli...Muhtar'ın bir haftalığına ablasına gitmesi bilgisini vermesi ise senaryonun alt yapısını gözler önüne seriyor...Helal olsun sana Pelin...Okuyuca saygın müthiş...Hikayenin bu bölümünde dizimizin özlenen yüzüne ağırlık vermen ise üstü kapalı bir sitem,bir özlemi hissettirdi bana ve yine gördük ki mahalle büyüklerimiz hikayenin görünümünü çok asil kılıyor...:good: Ve Yarasının çıkartılması,Ceren'în yüzüne yapışır repliği ve karanlıklara bürünmüş Köşkte ki karmaşa senin görsel bir şansın olmadığı için anlatılması zor bir hikaye olmasına karşın,yine senin anlatımında ki zenginlik dolayısı ile sanki izliyormuş hissi uyandırıyor... Ve hikayede ki devamlılık Pelin...Bu konuda seni ayrıca tebrik etmek isterim...Ferit'in önce banyo yapması,ardında hikayenin belli noktalarında hapşurması ve Eda'ya bu konu ile ilgili yazdığın replik...Bana çok samimi ve doğal geldi...Çünkü şöyle uzaktan bakınca hikaye için hiçbir artısı olmamasına,hikayenin belirleyicisi olmamasına karşın ayrıntılarından doğan tümlerden bahsetmiştik...İşte verilebilecek en güzel örneklerden bir tanesini senaryonda kullanmışsın...Tebrik |