Tüm Versiyonu Göster : 79.Oscar Ödülleri
25 Subat 2007 tarihinde dagitilacak olan 79.Oscar ödülleri hakkinda tüm haber ve yorumlari (gecen sene oldugu gibi) bu baslikta paylasabilirsiniz.
Saygilar,
Dizifilm.com Moderatörü
Masalteam
http://img166.imageshack.us/img166/3037/79thoscarspostertn7.th.jpg (http://img166.imageshack.us/my.php?image=79thoscarspostertn7.jpg)
79.Oscar adayları
En iyi erkek oyuncu
Leonardo DiCaprio - Blood Diamond
Ryan Gosling - Half Nelson
Peter O'Toole - Venus
Will Smith - The Pursuit of Happyness
Forest Whitaker - The Last King of Scotland
En iyi bayan oyuncu
Penélope Cruz - Volver
Judi Dench - Notes on a Scandal
Helen Mirren - The Queen
Meryl Streep - The Devil Wears Prada
Kate Winslet - Little Children
En iyi yardımcı erkek oyuncu
Alan Arkin - Little Miss Sunshine
Jackie Earle Haley - Little Children
Djimon Hounsou - Blood Diamond
Eddie Murphy - Dreamgirls
Mark Wahlberg - The Departed
En iyi yardımcı bayan oyuncu
Adriana Barraza - Babel
Cate Blanchett - Notes on a Scandal
Abigail Breslin - Little Miss Sunshine
Jennifer Hudson - Dreamgirls
Rinko Kikuchi - Babel
Yılın en iyi filmi
Babel
The Departed
Letters from Iwo Jima
Little Miss Sunshine
The Queen
En iyi yönetmen
Babel Alejandro Gozales Inarritu
The Departed Martin Scorsese
Letter from Iwo Jima Clint Eastwood
The Queen Stephen Frearsve
United 93 Paul Greengrass
En iyi orjinal senaryo
Babel
Letters from Iwo Jima
Little Miss Sunshine
Pan's Labyrinth
The Queen
En iyi uyarlama senaryo
Borat....
Children of Men
Little Children
Notes on a Scandal
The Departed
En iyi görüntü yönetmeni
Children of Men
Pan's Labyrinth
The Black Dahlia
The Illusionist
The Prestige
En iyi sanat yönetmeni
Dreamgirls
Pan's Labyrinth
Pirates of the Caribbean:Dead Man's Chest
The Good Shepherd
The Prestige
En iyi kurgu
Babel
Blood Diamond
Children of Men
The Departed
United 93
En iyi kostüm dizayn
Curse of the Golden Flower
The Devil Wears Prada
Dreamgirls
Marie Antoinette
The Queen
En iyi makyaj
Apocalypto
Click
Pan's Labyrinth
En iyi uzun metraj belgesel
Deliver Us From Evil
An Inconvenient Truth
Iraq in Fragments
Jesus Camp
My Country, My Country
En iyi kısa metrajlı belgesel
The Blood of Yingzhou District
Recycled Life
Rehearsing a Dream
Two Hands
Yabancı dilde yılın filmi
After the Wedding
Days of Glory
The Lives of Others
Pan's Labyrinth
Water
En iyi animasyon
Cars
Happy Feet
Monster House
En iyi görüntü efekti
Pirates of the Caribbean Dead Man's Chest
Poseidon
Superman Returns
En iyi ses kurgusu
Apocalypto
Blood Diamond
Flags of Our Fathers
Letters from Iwo Jima
En iyi ses miksi
Apocalypto
Blood Diamond
Dreamgirls
Flags of Our Fathers
En iyi film müziği
Babel
Notes on a Scandal
Pan's Labyrinth
The Good German
The Queen
En iyi şarkı
"I Need to Wake Up" - An InconvenientN Truth
"Listen" - Dreamgirls
"Love You I Do" -Dreamgirls
"Patience" - Dreamgirls
"Our Town" - Cars
En iyi kısa animasyon film
The Danish Poet
Lifted
Maestro
No Time For Nuts
The Little Matchgirl
En iyi kısa aksiyon film
Binta and The Great Idea (Binta y La Gran Idea)
Éramos Pocos (One Too Many)
Helmer & Son
The Saviour
West Bank Story
Dreamgirls 8 dalda,
Babel 7 dalda,
Pan's Labyrinth ve The Queen 6 dalda,
Blood Diamond ve The Departed 5 dalda,
Letters from Iwo Jima,Little Miss Sunshine,Notes on a Scandal ve Pirates of the caribbeanead Man's Chest 4 dalda,
Children of Men,Little Children ve Apocalypto 3 dalda oscar adayı.
Heykel kaldırma savaşı
http://www.ekolay.net/sinema/images/29012007140814_1785_449774osc.jpg
Amerikan Film Akademisi, 79'uncu kez sinema dünyasının yüreğini hoplatmaya hazırlanıyor. Adaylar açıklandı, gözler 25 Şubat'ta düzenlenecek törende...
Altın Küre'ydi, eleştirmen gruplarının seçimleriydi derken, sonunda Oscar geldi çattı. 79. Amerikan Film Akademisi Ödülleri adaylarını Akademi Başkanı Sid Ganis ve aktris Salma Hayek açıkladı. En fazla adaylığa layık görülen, komedi-müzikal dalında Altın Küre ödüllü 'Dreamgirls', tuhaftır, 'En İyi Film ve Yönetmen'e aday değil. Bill Condon'un filmini, yedi adaylıkla Alejandro Gonzalez Inarritu'nun 'Babel'i izliyor. Ardından altı adaylıkla Guillermo del Toro filmi 'El Laberinto del Fauno / Pan's Labyrinth' geliyor.
'Blood Diamond'la 'The Departed'ın beşer adaylığı var. Dört adaylığı olan filmlerden 'Letters from Iwo Jima', 'Notes on a Scandal' ve 'Little Miss Sunshine' ana dallarda, 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest'se teknik dallarda aday. Yılın en büyük sürpriziyse, Pedro Almodovar 'ın 'Volver'inin, 'Yabancı Dilde En İyi Film' adayları arasında yer almayışı. Gerçi Akademi daha önce İspanyol yönetmene ödül vermişti ama, klasik Almodovar filmi sayılmayacak 'Hable con Ella' ile. Belki de onu 'hafif' buluyorlardır.
Altın Küre'de 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında yarışması uygun görülen Clint Eastwood filmi 'Letters from Iwo Jima' ise, Oscar'da 'En İyi Film' kategorisine terfi etti. Doğrusu, hele 'Flags of Our Fathers'ı gördükten sonra, Amerikalı eleştirmenlerin ödüle boğduğu kardeş filmi 'Letters from Iwo Jima'yı çok merak ediyoruz. Akademi'nin Eastwood'u gene Scorsese'ye tercih edip etmeyeceğini de.
Altın Küre'yle Film Akademisi'nin farklı 'Yabancı Dilde En İyi Film' kıstasları ise tek kelimeyle şaşırtıcı. Altın Küre'ye göre, Eastwood'un filmi bu dalda, çünkü Japonca. Akademi'ye göre, 'En İyi Film' dalında, çünkü Hollywood prodüksiyonu. Bize de, artık sanattan çok paraya bağlı olan bu endüstride ikincisi daha doğruymuş gibi geliyor. Eastwood'la Gibson'ın filmlerinin, dünyanın dört bucağından gelen yönetmenlerin şansını kırması, haksızlık sanki.
Neyse ki Altın Küre'de adı sıkça geçen ..............'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan'ı, 'Uyarlama Senaryo' adaylığıyla atlattık. Aslında Oscar'da şansı olmadığını düşünüyordum ama bu zevksizlik timsali filmin yaratıcısı Sacha Baron Cohen'in Altın Küre ödül törenindeki aynı derecede zevksiz konuşmasını seçkin konuklar kahkahadan kırılarak izleyince biraz moralim bozulmuştu.
'Uyarlama Senaryo' dalındaysa gönlümüz, 'The Departed'ın nefis senaryosunun yazarı William Monahan'dan yana. Del Toro, 'Volver'siz durumda, Yabancı Dilde En İyi Film'in de en sağlam adayı gibi görünüyor. Animasyonda zengin bir yılda gene sadece 'Cars', 'Happy Feet' ve 'Monster House' kapıştı. Altın Küre, 'Cars'ın olmuştu, burada 'Happy Feet' intikamını alabilir.
Gelelim oyunculuk dallarına... İki ana dalda, yılın ödül kraliçesi ve kralı, Helen Mirren ile Forrest Whitaker var. Mirren parlak meslek hayatının en parlak yılını yaşıyor. 'Elizabeth I'le hem Emmy, hem Altın Küre aldı. 'The Queen'le kürelerini ikiledi. Bu arada, her iki filmde de harikulade olduğunu belirtelim. 'Kadın Oyuncu' dalının diğer adayları 'Dame' Judith Dench, Kate Winslet (yani beş kişinin üçü İngiliz), Meryl Streep ve Penelope Cruz.
45 yaşında ilk kez Oscar adaylığı gören Forest Whitaker ise, bu yılki iki filminde de göz kamaştırıcı performanslar sunan Leonardo DiCaprio'nun önünü kesecek gibi görünüyor. Mirren ve ikisi, eleştirmen gruplarının değerlendirmeleri göz önüne alınırsa, rakipsizler. Oysa 17 yıllık oyunculuk tecrübesi olan DiCaprio, bu yıl hem 'The Departed'da, hem de 'Blood Diamond'da, ne kadar usta bir oyuncu olduğunu kanıtlamıştı. Kim bilir, belki de sürpriz yapar. Ama belki onu çok genç buluyorlar ya da Scorcese'nin talihsizliği oyuncularına da bulaşıyordur.
Öte yandan, bugüne kadar hak ettiği övgüyü pek bulamamış Whitaker'ın da ödülünde gözümüz yok, kendisine saygımız sonsuz. Peter O'Toole'a gelince, Oscar alamayan oyuncular arasında en çok aday olanı. 2003'te Akademi ona 'Yaşam Boyu Başarı' ödülü verdiğinde, henüz hakikisini alma şansı olduğunu söyleyip direnmişti. Gene de alacağını sanmıyoruz ama, adını aday listesinde görmek bile bir zevk. Will Smith'in, 'The Pursuit of Happyness'le yer aldığı listenin gerçek sürpriziyse, New York'ta Gotham ödüllerinin yarısını alan 'Half Nelson'ın başrol oyuncusu Ryan Gosling.
Yardımcı oyuncu kategorilerinde Altın Küre'li Jennifer Hudson ve Eddie Murphy gene şanslı. Hudson'ın rakipleri, 'Babel'den Adriana Barraza ile Rinko Kikuchi, 'Little Miss Sunshine'ın küçük oyuncusu Abigail Breslin (Justin Henry'den sonra ikinci en genç aday) ve 'Notes on a Scandal'la Cate Blanchett. Eddie Murphy ise Alan Arkin (Little Miss Sunshine), Jackie Earle Haley (Little Children'ın pedofili), daha önce 'Into America' ile de aday olmuş Djimon Hounsou (Blood Diamond) ve 'The Departed' kadrosunu temsil eden Mark Wahlberg ile yarışacak.
79. Oscar Ödülleri, 25 Şubat'ta Hollywood'da düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak. Törenin sunucusu, bu görevi ilk kez üstlenecek olan Ellen DeGeneres. Pek sürpriz beklemiyoruz ama gene de heyecanlıyız. Ne de olsa Oscar töreni bu, nelerle karşılaşacağınız belli olmaz.
kaynak:Sevin Okyay / Radikal
Oscar, lanet mi lütuf mu
Sinema dünyasının en saygın ödüllerinin başında gelen Oscar ödülünün verilme vakti yaklaşırken, bu büyük ödülü kazanmanın bazen bir oyuncu için kötü rollere ve hatta silinip gitmeye yol açtığı da hatırlatılıyor. ABD'de bir internet sitesinde Oscar yazıları yazan Tom O'Neil, "Bu Oscar laneti olarak bilinir ve çok gerçektir. Bir oyuncunun en büyük rüyası, bazen en büyük kabusu haline gelebiliyor" dedi.
Oscar ödülü kazanan F. Murray Abraham, Brenda Fricker, Linda Hunt, Marlee Matlin ve Louise Fletcher gibi oyuncuları neredeyse artık kimse tanımıyor.
Gwyneth Paltrow ve Richard Dreyfuss gibi başka çok iyi bilinen Oscarlı oyuncularsa ödülü kazanmanın kişisel hayatlarında ve oyunculuk kariyerlerinde sorunlara yol açtığından şikayetçi.
"Joan Fontaine'den Gwyneth Paltrow ve Richard Dreyfuss'a kadar bazı ödül sahiplerinin, Oscar'ın bir lanet olduğunu söylediğini" belirten O'Neil, Oscar'ın, Paltrow'u daha 26 yaşında bir filmde oynaması için parası ödenemeyecek kadar pahalı hale getirdiğini, Dreyfuss'un ise 1977'de kazandığı ödülden sonra uyuşturucu alışkanlığı ve bir dizi başarısızlıkla sürekli düşüş yaşadığını belirtiyor.
Dreyfuss en iyi erkek oyuncu ödülünü 1977'de "The Goodbye Girl" filmi, Paltrow ise en iyi kadın oyuncu ödülünü 1999'da "Aşık Şekspir"deki rolüyle kazanmıştı.
"Guguk Kuşu" filmindeki hemşire rolüyle 1975'de en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Louise Fletcher ise ödülden sonra hep B sınıfı filmlerde rol alabildi.
Fletcher Oscar için, "bir gece için kendinizi şahane hissetmenizi sağlıyor. Ama bunun kariyerinize bir katkısı olacağını beklemeyin" demişti.
EN İYİLERLE EN KÖTÜLER AYNI
Dahası, en iyi oyuna verilen ödül olan Oscar'ı kazanan bazı sanatçılar, daha sonra en kötü oyuna verilen Razzie Ödülünü kazanmayı da ihmal etmediler.
Örneğin Halle Berry, Faye Dunaway ve Liza Minnelli, bu sanatçılardan bazıları.
O'Neil, Oscar lanetine uğrayanların listesinin uzun mu uzun olduğunu söylüyor ve örnek olarak Rita Moreno (Batı Yakasının Hikayesi), Dianne Wiest ve Cuba Gooding Jr. gibi oyuncuların Oscar'dan sonra bir daha başarı şansı yakalayamadıklarını belirtiyor.
Film eleştirmeni ve tarihçi Leonard Maltin ise Oscar lanetinin Hollywood çevrelerinde "F. Murray Abraham sendromu" olarak bilindiğini söyledi.
1984'de Amadeus'daki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü alan ünlü tiyatro oyuncusu Abraham, o tarihten sonra, tiyatroda kariyerini başarıyla devam ettirdi ama, sinema alanında "büyük bir yıldız" olmayı başaramadı.
Film eleştirmeni Richard Schickel ise Oscar ödülü kazanmış olmayı bir oyuncu ya da filmin ölümsüz olup olmayacağı konusunda tahmin yapabilmek için sağlam bir veri olarak görmediğini belirterek, tek bir filmdeki oyunculuğun ölçüt olmadığını, "tek geçerli kariyer ölçütünün tarih olduğunu" kaydediyor.
Schickel, bunu şu sözleriyle destekliyor:"On yıl ya da daha fazla bir zaman sonra tekrar dönüp seyrettiğimiz filmler, insanlar için önemli olmaya devam eder. Çoğu zaman Oscar ödüllerinden bir hafta sonra, hangi filmin ya da oyuncunun ödül kazandığını hatırlamaszınız."
Bu yıl 79. Oscar ödülleri, 25 şubatta Hollywood'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
kaynak:hürriyet
dizi_maniac 03-02-07, 13:23 hadi hepimiz tahminde bulunalım... :img-wink:
benim tahminlerim :
en iyi erkek oyuncu :
leonardo di caprio - blood diamond
(ama gönlümdeki forest whitaker-the last king of scotland)
en iyi bayan oyuncu :
helen mirren -the queen
(gönlümdeki kate winslet-little children)
en iyi yardımcı erkek oyuncu :
mark wahlberg- the departed
en iyi yardımcı bayan oyuncu :
rinko kikuchi- babel
yılın en iyi filmi :
letters from iwo jima
en iyi yönetmen :
martin scorsese - the departed
en iyi orjinal senaryo :
letter's from iwo jima
en iyi uyarlama senaryo :
the departed
en iyi görüntü yönetmeni :
the prestige
en iyi sanat yönetmeni :
pirates of the caribbean dead man's chest
en iyi kurgu :
babel
(ama gönlümdeki united93 )
en iyi kostüm dizayn :
dreamgirls
en iyi makyaj :
pan's labyrinth
en iyi yabancı dilde film :
pan's labyrinth
en iyi animasyon :
cars
en iyi görüntü efekti :
en iyi ses kurgusu :
en iyi ses miksi :
dreamgirls
en iyi film müziği :
the queen
en iyi şarkı :
dreamgirls'ün aday olduğu 3 parçadan biri
--------------------------------------------------------------------
aslında akademi tahminlerimi her sene yanıltmıştır :img-blush ... bakalım bu sene nasıl olacak?
ya sizlerin tahminleri....??
en iyi erkek oyuncu:
leonardo di caprio - blood diamond
en iyi bayan oyuncu:
judi dench - notes on a scandal
en iyi yardımcı erkek oyuncu:
mark wahlberg- the departed
en iyi yardımcı bayan oyuncu:
rinko kikuchi- babel
yılın en iyi filmi:
Letters from Iwo Jima
en iyi yönetmen:
martin scorsesein almasını çok istiyorum ama sanki ödül Inarrituya gidecekmiş gibi geliyor.
en iyi orjinal senaryo :
Babel
en iyi uyarlama senaryo:
little children (ama departed tercihim)
en iyi görüntü yönetmeni:
children of men
en iyi sanat yönetmeni :
en iyi kurgu:
united93
en iyi kostüm dizayn:
The devil wears prada
en iyi makyaj:
pan's labyrinth
en iyi yabancı dilde film:
Days of Glory (ama gönlümden geçen water)
en iyi animasyon :
cars
en iyi görüntü efekti :
en iyi ses kurgusu:
Apocalypto
en iyi ses miksi:
Flags of Our Fathers
en iyi film müziği:
Pan's Labyrinth
en iyi şarkı:
Love You I Do -Dreamgirls
en iyi filmde babil alır gibi geliyor bana..ama bellide olmaz little miss sunshine yada departed da olabilir.
erkeklerde leo'nun almasından yana benim gönlüm.ama forest whiteaker alabilir yüksek ihtimalle.ryan gosling ide çok seviorum.o da olsa sorun olmaz.kim alsa mutlu olucam.performanslarını görmem lazım önce.
kadınlarda helen mirren kesin gibi bir şey.sürpriz olacağını sanmıorum ama akademi bu belli de olmaz.
yönetmende scorsese kesin diyorum.versinler artık oscarı.gerçi en iyi filmleriyle vermediler.şimdide kıymeti yok o oscar heykelciğinin.gönlümüzün oscarını aldı scorsese.vermeselerde olur.akademinin gediklisi eatwood'a versinler yine utanmazlarsa.
en iyi animasyonda "cars" derim ben.süperdi.diğerleri hakkındaki görüşümü de daha sonra belirticem.
dizi_maniac 04-02-07, 16:44 sbuffy , seninle tahminlerimiz (tamamen olmasada) büyük ölçüde örtüşüyor...
bakalım akademi bu sene "neleri" kıstas alarak oylayacak?
pek iyi bilmiyorum ama akademi üyelerin sayısı 5000 civarındamıydı?
senin bu konuda bilgin varmı?
Golden Globe/Altın Küre'de bizler için hiç bir zaman oscar'ları "garanti"leyen ön-ödüller olmadı zaten... örneğin (yanlış hatırlamıyorsam?) geçen sene Golden Globe'dan CRASH/ÇARPIŞMA eli tamamen boş dönerken , aynı sene akademi tarafından en iyi kurgu+ en iyi özgün senaryo+ ve en iyi film 'de dahil olmak üzere 3 ödüle layık görülmüştü. (ki şahsen buna en çok sevinenlerden olmuştum)
Akademi üyelerinin oylama sonuç-ortalamaları keşke açıklansa diyorum... yani bir görebilsek acaba kaç oy farkla hangi film/yönetmen/senaryo/oyuncu v.s
heykelciği kaçırdığını veya kucaklama şansına eriştiğini...?
akademi en sevdiği filmleri genellikle senaryo ödülü vererek belli ettiği için orjinal senaryoda babil dedim.o yüzden en iyi film dalındaki ödül başka filme gider gibi geliyor(malum ödülleri paylaştırma taktikleri)yani en güçlü ihtimalle Letters from Iwo Jima olur.hem konusu akademilik hem de bu yıl eastwooda tekrar en iyi yönetmen ödülü vermeleri garip olacağı için onu böyle ödüllendirebilirler.
en iyi bayan oyuncu dalında helen mirren bu yıl diğer ödülleri silip süpürdü.notes on a scandalı ve minidizisini seyredene kadar benimde adayım mirrendı ama queendeki performansı minidizide canlandırdığı elizabeth karakteri kadar başarılı değildi,filmdeki oyunculuğu daha vasat kalmış.adaylardan judi dench ise notes on a scandalda muhteşem bir oyunculuk çıkarttığından ve daha önceki seneler hakkı yendiği için bu yıl almasını umuyorum.
zamanında taxi driver gibi bir film varken rockye en iyi yönetmen ödülünü vermişlerdi ki bence td scorsesein en iyi filmiydi. scorsesein departedla en iyi yönetmen ödülünü almasına hem sevinirim hem de burukluk yaşarım.ama dediğim gibi Inarritu da ödülü alabilir.
dizi_maniac tahminlerimizin çoğu aynı.üye sayısı 5800 civarı diye biliyorum ama tam emin değilim.açık oylama yapılsa hollywood çok kötü karışır gibi geliyor çünkü herkes kendi kategorisindeki adaylara oy verebiliyor.mesela akademiye üye olan yönetmenler en iyi yönetmene,üye senaristler en iyi senaryoya oy verebiliyor. birde ortak olarak ylanızca en iyi filme oy verebiliyorlar.o yüzden böyle olması daha iyi:img-wink:
altın küre oscarın habercisi deniyor ama akademi mutlaka süpriz yapıp şaşırtmasını biliyor.dediğin gibi altın kürede aviator(yanlış yazmış olabilirim) ödülleri silip süpürürken oscarda crash ezdi geçmişti.
dizi_maniac 05-02-07, 14:50 evet sbuffy, söylediklerine katılıyorum, ayrıca akademi hakkında ki bazı bilgiler için teşekkür ederim...:img-yes:
Judi Dench'in bundan 5 sene önce İRİS'deki dillere destan performansını; akademi es geçerek MONSTER'S BALL'daki Halle Berry'e en-iyi-kadın-oyuncu ödülünü vermesi, belki bu sene günah çıkarmak adına Judi Dench'in NOTES ON A SCANDAL 'da vermesi olası. Haklısın.
Zaten filmin kendisi mutlaka izlenilesi bir film. Richard Eyre'in yönetmenliği altında çekilen tüm filmere (stage beauty, iris ve en son notes on a scandal ) açıkcası ben hayranım. Özellikle STAGE BEAUTY-SAHNE GÜZELİ hayatımda izlediğim en etkileyici ve güzel filmlerden biridir.:good:
Şahsen ben NOTES ON A SCANDAL'da Cate Blanchett'in oyunculuğunun daha önce çıktığı kanısındayım ama kendisi zaten en-iyi-yardımcı-bayan adayı... ki Cate zaten AVİATOR'da ki efsanevi Katharine Hepburn'u müthiş başarılı canlandırması ile en-iyi-yardımcı-bayan oscarını kucaklamıştı. Ona tekrar aynı kategoriden ödülü vereceklerini sanmıyorum ama akademi bu... belli mi olur? Akıl sır ermiyorki onların "mantığına"?
Günümüz İngiltere kraliçesi Elizabeth'i ; Helen Mirren'in senin dediğin gibi "vasat" canlandırdığını düşünmüyorum. İzlerken insana yer yer "acaba hakkaten kraliçenin kendisinimi oynatmışlar yahu" dedirten bir üstün performans çıkardığını düşünüyorum. Filmin içeriği ise "bakmayın kraliyet mensuplarının soğuk durduğuna aslında çok insani ve duygusaldırlar" diye bir yüceltme ve zoraki dayatma yolunda olduğunun kanısındayım ve buna için için dış gıcırdatıyorum....
eğer en-iyi-film adaylıkları arasından THE QUEEN oscarı alacak olursa ciddi anlamda sinirlenip hatta bunalıma gireceğim sanırım...!?!:icon_cry:
bunun yanısıra dünyanın en en en karizma adamlarından clint amcamızın aynı konu içeriğinden neredeyse eş zamanlı çektiği THE FLAGS OF OUR FATHERS ve LETTERS FROM İWO JİMA ile gerçekten çok "temiz" ve alt metni dolu dolu bir iş çıkardığını düşünüyorum ve keşke MİLLİON DOLAR BABY ile oscar almamış olsaydı, asıl şimdi hak ediyor bunu...kanısındayım. Ama bu sadece benim fikrim?
seninle bu yüzden aynı fikirdeyim sbuffy, evet bu senede oscar'ı "e yeter artık" mantığı ile clint eastwood'a vermeyeceklerdir.
Scorsese 'ye gelince. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi yönetmenleri arasında olan bu küçük, çevik, zeki ve yetenekli adam sanki Hitchcock'un kısmetsizliği üzerinden gidiyor gibi...
Samimi olduğumda ; THE DEPARTED'in Martin Scorsese'nin en iyi filmi olduğunu düşünmüyorum.
Mean Streets, Alice does'nt live here anymore, taxi driver, racing bull, after hours, the last temptation of christ, goodfellas, the age of innocent ..v.s gibi sinemanın yapı taşlarından olan filmlerindeki yönetmenliği ile almayıpda... THE DEPARTED ile alacak olursa... yani, nasıl desem... hem "nihayet, çok şükür" diye sevineceğim ama aynı zamandada içimde bir "tüh yazık" olacaktır.
Sanırım sen benim ne demek istediğimi anlıyorsundur sbuffy... yanılıyormuyum?
İnarritu'nun BABEL'i (bence!) iletişimsizlik üzerine çok iyi niyetlerle gayret edilerek çekilmeye başlanmış bir film ama her ne hikmetse bir türlü tam anlamı ile kendini toparlayamamış gibi duruyor, bunun yanısıra zaten akademi ırkçılık ve iletişimsizlik üzerinden işleyen CRASH'e ödül vermiş olduğundan bu sene BABEL'e aynı ödülü verme gereği duymayacağını (ya bundan böyle herkes sosyal-karmaşa-sistem-eleştiri içerikli film çevirmeye kalkışırsa, korkusundan :img-fear2 ) sanmıyorum, hem zaten BABEL Golden Globe drama-dalında-en-iyi-film ödülünü aldı. Bence bu da bir nevi "ayy biz geçen sene crash'i görmemezlikten gelmişiz ama foreign press en az akademi kadar sosyal konulara uyarlıdır, bari erken davranıp BABEL'e en iyi film ödülünü biz verelim" ...telaşıdır):img-wink:
ama bütün bu tahminlerim dediğim gibi salt benim düşüncelerimin doğrultusunda yaptığım tahminlerdir ... akademi yine kendi "mantığını" izleyecektir... 20 gün kaldı :happy0064 ... geri sayım başladı... hadi gelde heyecanlanma? :img-swoon :img-swoon :img-swoon
dizi_maniac rica ederim.scorsese konusundaki düşüncemi ayrıntılı bir şekilde ifade etmiştşsin:img-wink: dediğin gibi ödül alırsa sevinicez ama içimizde bir burukluk kalacak.bence scorsesein de içinde burukluk olacaktır.
ah ah korku türünün ustası hitchcock oscarı kucaklayamadan öldü.bu türde hala onun gibi film çeken bir yönetmen çıkmadı.diğer başlıkta da yazdığımı yine yazıcam.belkide en iyi yönetmen oscar almayan yönetmendir.
Helen Mirren tabiki çok çok iyi bir oyuncu,ayrıca kişiliğini de çok beğeniyorum.minidiziyle karşılaştırdığımda filmde daha vasat demek istedim yani sırf filmini seyreden için çok başarılı.Judi Denche gelince ırısın hayatını canlandırdığında-zor bir karakteri oynadığı için-ona hayran olmuştum.notes on a scandalda ödül verselerde bu günah çıkartmak için olmayacaktır çünkü bu filmde de oyunculuğunu konuşturmuş.
sana eastwood konusunda da katılıyorum.akademi clint eastwood'a milyon dolarlık bebekle en iyi film ödülünü verdiğine Flags of Our Fathers ve Letters from Iwo Jimaaı seyredince pişman olmuştur.gerçi kitabını okumadım ama iki filminde olaya bakış açısı çok iyiydi.
babile genel olarak bakıldığında seyirci beğendim ya beğenmedim diyor.yani yorumlar kesin.ama babile adını veren hikayenin 3farklı öyküyle dile getirilişi ve aslında olayların tek bir nedene bağlanmış olması senaryoda muhteşem anlatılmış.o yüzden filmde değil ama senaryoda çok fazla şansı olduğunu düşünüyorum.
seni bilmem dizi_maniac ama ben tahminlerde genelde yanılıyorum o yüzden bu tahminleriminde tutacağını sanmıyorum.
dizi_maniac 05-02-07, 19:40 sbuffy , BABEL için demişsin ki :
[...ama babile adını veren hikayenin 3farklı öyküyle dile getirilişi ve aslında olayların tek bir nedene bağlanmış olması senaryoda muhteşem anlatılmış.o yüzden filmde değil ama senaryoda çok fazla şansı olduğunu düşünüyorum.]
tamam , sana kısmen katılıyorum ama senaristin farklı çıkış noktalardan gelişen bir hikaye örgüsü üzerinden ilerleyerek tek bir noktaya bağladığı film ilk ve tek BABEL değil ki?
İnarritu ve Guillermo Arriaga birlikteliğinden oluşan filmler artık bana eskisi kadar heyecan vermiyor. Daha doğrusu artık ikiside yollarını ayırsada, ve ayrı ayrı filmler üretseler diyorum.
Amores Perros, 21 Gram ve Babel ... e tamam anladık artık , karakterler farklı hikayelerde duruyormuş gibi olsalarda , ters yüz edilmiş anlatım içersinde düz anlatımdan kaçınarak, olguları ve hadiseleri takip etselerde... sonuçta aynı mecraya mensup olduklarını ... vallahi anladık artık yahu! Evet evet anladık artık bu tipik bir İnarritu ve Arriaga çalışması işte!
Sinema dilinde bu anlatım tarzını ilk keşfeden onlar değil ki?
Yinede eminim, BABEL çok iyi niyetlerle çekilmiş bir film ... fakat " ayy 3 farklı hikayeyi arriaga gene ne güzel bağlamış , ne kadar iyi niyetli bir söylemi var bu filmin" diye oscar vereceklerse .... ufff tamam :img-grin2 buyursunlar versinler bakalım... gerek oyunculukları ile gerek çekim ve anlatım ustalığı ile BABEL'den çok önce Amores perros ve 21 Gram hak etmişti bence ödülü...
yaaa bu akademi ömrümü yedi ! :img-wink:
haklısın ama zaten iyi yönetmenlerde belli bir anlatım tarzının üstüne gidip onunla devam etmiyorlar mı?spielberg,scorsese,almodovar,tarantino,burton.. .bu tarz onların sinemada imzası oluyor. inarritu da bu anlatımı tabiki ilk deneyen yönetmen değil-ki yüzyıllık bir sanat dalında ilk olması da mümkün değil- ama şimdilik bu tarzı benimsemiş. 21 gramı çekerken üçleme yapıcam demişti.o yüzden babilin de bu tarz olması şaşırtıcı değildi.bakalım bundan sonra bu şekilde mi devam edecek yoksa farklı yönlere mi kayacak görücez.
akademi inarrituyu geç keşfetti.bende onun tüm filmlerini seyretmiş biri olarak babel en iyi filmi diyemem.amores perros benim için bir numaradır:img-wink:
Scorsese'nin Oscar'ı kesin gibi!
http://www.ekolay.net/sinema/images/05022007120717_38_451293mar.jpg
Ve Martin Scorsese Oscar'a bir adım daha yaklaştı...
Daha önce beş kez en iyi yönetmen dalında Oscar'a aday olan ancak bir türlü heykelciği kucaklayamayan Scorsese, şeytanın bacağını bu yıl kıracak gibi görünüyor.
Yönetmen, son filmi 'Köstebek'le Oscar'ın habercisi ödüllerden Amerikan Yönetmenler Birliği'nin büyük onur ödülünü kazandı. Ödülün önemi Oscar için epey büyük çünkü şimdiye kadar 58 kez verilen ödülü kazananların 52'si Oscar'da en iyi yönetmen ödülünün de sahibi oldu. Scorsese hayranlarının, yönetmenin 'sonunda' bir Oscar görmesini ümit ettiği tören, 25 Şubat'ta gerçekleşecek.
kaynak:ekolay.net
http://img126.imageshack.us/img126/6158/oscarsluncheon2007nr3.jpg
http://img126.imageshack.us/img126/1705/oscarsluncheon200701it3.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200701it3.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/1366/oscarsluncheon200702ov4.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200702ov4.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/8/oscarsluncheon200703xn9.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200703xn9.jpg)
http://img126.imageshack.us/img126/8599/oscarsluncheon200706iy9.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200706iy9.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/9171/oscarsluncheon200707hr3.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200707hr3.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/7084/oscarsluncheon200708nz4.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200708nz4.jpg)
http://img126.imageshack.us/img126/6126/oscarsluncheon200709yn9.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200709yn9.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/4921/oscarsluncheon200710uy1.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200710uy1.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/3599/oscarsluncheon200712hg1.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200712hg1.jpg)
http://img126.imageshack.us/img126/2108/oscarsluncheon200718uh6.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200718uh6.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/6127/oscarsluncheon200719fm7.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200719fm7.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/2081/oscarsluncheon200721du4.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200721du4.jpg)
http://img126.imageshack.us/img126/3350/oscarsluncheon200723kf2.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200723kf2.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/5568/oscarsluncheon200725ml1.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200725ml1.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/8954/oscarsluncheon200724ut2.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200724ut2.jpg)
http://img126.imageshack.us/img126/6097/oscarsluncheon200731tc6.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200731tc6.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/6942/oscarsluncheon200734dr6.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200734dr6.jpg)http://img126.imageshack.us/img126/2741/oscarsluncheon200735le3.th.jpg (http://img126.imageshack.us/my.php?image=oscarsluncheon200735le3.jpg)
En iyi erkek oyuncu:
Leonardo DiCaprio - Blood Diamond
En iyi bayan oyuncu:
Helen Mirren - The Queen
(ama ben kate winslet ın almasını isterim:))
En iyi yardımcı erkek oyuncu:
Jackie Earle Haley - Little Children
En iyi yardımcı bayan oyuncu:
Rinko Kikuchi - Babel
Yılın en iyi filmi:
Babel
En iyi yönetmen:
The Queen Stephen Frearsve
En iyi orjinal senaryo:
Babel
En iyi uyarlama senaryo:
Children of Men
En iyi görüntü yönetmeni:
The Prestige
En iyi sanat yönetmeni:
Dreamgirls
(ama karayip korsanlarının almasını isterim:))
En iyi kurgu:
Blood Diamond
En iyi kostüm dizayn:
The Queen
En iyi makyaj:
Click
En iyi uzun metraj belgesel:
An Inconvenient Truth
En iyi kısa metrajlı belgesel:
The Blood of Yingzhou District
(açıkcası tam bi fikrim yok bu konuda biraz sallama:))
Yabancı dilde yılın filmi:
Days of Glory
En iyi animasyon:
Cars
En iyi görüntü efekti:
En iyi ses kurgusu:
Blood Diamond
En iyi ses miksi:
En iyi film müziği:
The Queen
En iyi şarkı:
dreamgirls lerden biri:)
En iyi kısa animasyon film:
Maestro
En iyi kısa aksiyon film:
West Bank Story
dizi_maniac 08-02-07, 11:26 sbuffy... oscar luncheon resimleri için teşekkürler:good:
"yakın" olarak bir tek İnnaritu'yu çekmişler... acaba bu bir "göstergemidir"? :img-hyste
Galiba sen haklı çıkacaksın sbuffy:img-wink:
dizi_maniac özellikle yönetmen kategorisinde haklı çıkmayı hiç istemem.eastwoodu da yakından çekmişler,belki yakın çektiklerini eliyorlardır:img-hyste fotoğraflardan anlam çıkartmaya başladık:)
ylanız scorsese ödülü alırsa salon alkıştan yıkılır gibi geliyor:)ve en önemlisi ödül alırsa nasıl bir konuşma yapacak, burukluğunu dile getirecek mi, merak ediyorum.
dizi_maniac 08-02-07, 19:18 dizi_maniac özellikle yönetmen kategorisinde haklı çıkmayı hiç istemem.eastwoodu da yakından çekmişler,belki yakın çektiklerini eliyorlardır:img-hyste fotoğraflardan anlam çıkartmaya başladık:)
ylanız scorsese ödülü alırsa salon alkıştan yıkılır gibi geliyor:)ve en önemlisi ödül alırsa nasıl bir konuşma yapacak, burukluğunu dile getirecek mi, merak ediyorum.
Çok haklısın valla resimlerden bile "fal tutar" olduk, iyimi?:img-hyste
Scorsese ödülü alacak olursa herkesin ayağa fırlayıp uzun uzun bir -standing ovation- vereceği kesin... ama Scorsese, içindeki burukluğu bastıracak ve dile getirmeyecek kadar "olgun" bir hollywood-yönetmeni... aynı zamandada içindeki burukluğu bastıramayacak kadarda İTALYAN'dır...:img-wink:
yani açıkcası sevgili sbuffy... senin bu merakına bende katılıyorum:img-grin2
ama ben açık bir şekilde dile getirmesinden yanayım, mesela eline tutuşturalan altın heykelciğe şöyle bir bakıp, ve mikrofona yaklaşıp şunu demeli :
" Akademi'ye çok teşekkür ederim ama beni mazur görün...şaşkınım... bana, bana! bana bir oscar verildi??? yoksa ben ölümcül bir hastalığamı yakalandım? ölüyormuyum da benim haberim yok? " .... gibi gibi :img-hyste :img-grin2 :img-hyste
Scorsese, bu sene nihayet altin heykelcigi kucaklayacak. Dogrusu, izleyicilerine sundugu saheserlerini dusununce "long overdue" demek durumunda kaliyorum. sbuffy nin soyledigi gibi, akademinin gec kaldigi bazi ornekler var gecmiste. Buna ragmen bu sene Golden Globe da da, Screen Actors Guild da da odulleri kucaklayan Scorsese nin odulu alacagina kesin gozuyle bakiyorum. Yalniz, kabul konusmasinda ben de "Italyan Isi" bir dokundurma da bekliyorum gercekten.
Helen Mirren da bu prestijli odule layik gorulecek bence. Gecenlerde bir roportajinda "I'm sure, others think - get this damn woman out of my sight-"diyorlardir bundan eminim" diyordu. Bu sene butun odulleri bazen Golden Globe da oldugu gibi cifter cifter topladi. Kategorideki butun performanslar cok basarili ancak Helen Mirren, kategorinin acik ara favorisi.
Forest Whitekar, en iyi erkek oyuncu kategorisinde agir basan isim. Scorsese ile calismanin laneti midir bilinmez ama sessiz ama emin adimlarla yuruyen Leonardo DiCaprio yu akademinin yine "es" gececegini zannediyorum. Oscar odullerinin, Hollywood un "goruslerini" dunyaya ilan ettigi pencere boyutu oldugu da gozonune alinirsa , odulun gidecegi adres tahminimin tutacagini dusunuyorum.
dizi_maniac 09-02-07, 00:48 Geçen sene antalya altın portakal film festivalinde antalyaya gelen Helen Mirren ile tanıştım. Daha doğrusu tanışma şerefine nail oldum.
Bu muhteşem kadının elini sıkmış ve onunla kısada olsa sohbet etmiş olmak kendi adıma bir şeref sayıyorum.
Bir insan bu kadarmı alçak gönüllü, bu kadar samimi, sevecen ve zeki olur...
Helen Mirren mesleki hayatında şöhreti ve başarıyı biraz geç yakalamış bir oyuncu ama 1.Elizabeth The Virgin Queen mini dizisi ve The Queen filmleri ile "oyunculuğunu" tasdik ettirmiş bir oyuncu artık.
Henüz almadığı bir tek oscar kaldı.
Burada özgürce tahminlerde bulunduğumuz için, benimde tahminim Helen Mirren'in heykelciği kucaklayacağı yönünde. Kendisini her ne kadar çok sevsemde, gönlümde Kate Winslet'in sayısız adaylıklarından sonra nihayet oscarı alabilmesi yatıyor.Bunu en çokda LİTTLE CHİLDREN deki muhteşem performansının Helen Mirren'in -bir-tek-oscar-kaldı-alamadığı-mutlaka-almalı uğruna güme gitmesinden korktuğum için istiyorum... ama ahh biliyorum Helen alacak:img-yes:
Evet katılıyorum, çok doğru Oscar; Hollywood'un kendi görüşlerini ilan ettiği bir pencere boyutu. Maalesef bu doğru.
Yinede çok merak ediyorum AŞIK SHAKESPEARE, MİLLİON DOLAR BABY, BAYAN DAİSY'nin ŞOFÖRÜ, SON İMPARATOR, KUZULARIN SESSİZLİĞİ, FORREST GUMP v.s gbi filmlere en iyi film ödülünü verirken bizlere acaba hangi "görüşlerini" anlatmaya çalıştılar?:img-wink:
Dur dur... bu "görüşlerini bildirme"leri hakkındada bir tahmin yürüteyim?:img-wink:
akademinin kendi pencerlerinden; dünyaya görüş bildirmelerin tarafımdan yorumlama "tahminleri" ...
örneğin :
Aşık Shakespeare - (bakın bizim batı dünyamızın eşsiz yazarı öööyle iddia edildiği gibi homoseksüel falan değildi, ve ayrıca üstü başı yırtık pırtık gezinen sıska çirkin biride değildi, aha işte böyle joseph fiennes gibiydi, taş gibiydi bizim biricik yazarımız , taş! ve bazı kendini bilmezlerin iddia ettiği gibi biricik shakespeare'imizin bazı eserleri başkaları tarafından yazılmadı, hepsini kendi yazdı, aha izleyinde görün, etrafındada o dönemin gwyneth paltrow'ları fır dönüyordu, kara sevdanın vurgununu yemiş sanatçı kişiliği ile of course şahane eserler yazdı, bu kainatta bir tek anglosakson dünyasından çıktı böylesi, aha buyrun izleyinde görün) -
Bayan Daisy'nin Şoförü : - ( amerika hakkında ırkçılık konusunda ne kadar yanıldığınızı izleyinde görün, içimizdeki en aristokratik tavırlı yaşlı aksi kadınlarımız bile yanında çalıştırdıkları zencilere işte böyle insani muamele göstermiştir ama bu gerçeği biz hollywood'dan başkası her nedense hiç çeken olmadı ve bu boşluğu doldurmayı biz hollywood bir görev bildik, izleyin izleyin ve hakkımızda ne kadar yanıldığınızı görün, izlerken uykunuz gelmesin lütfen, boşunamı verdik heykelciği biz şimdi yani? ) -
Son İmparator : - ( 2inci dünya savaşında bizim zaten yenmiş olduğumuz bu ülkenin imparatorun acizliği ile bizim güçlü, karizmatik amerikan başkanlarımızı kıyaslayın bakalım, beyaz saray'ın görkemli gücü ve ihtişamımı yoksa bu yasak şehir denilen her tarafı tütsü kokan ve hadım edilmiş hizmetçiler sürüsünün cirit attığı ve her yönden iktidarsız olan sözde imaparatormu size daha cazip gelecek? Onları yendiğimize hiç şaşmıyoruz biz, izleyin izleyin sizde şaşırmayacaksınız ) -
Kuzuların Sessziliği : - ( evet bizimde psikopatlarımız var elbette, ama işte onlar böyle karizmatik ve üstün zekaya, ince zevklere sahiptirler, ayrıca FBI'mızın kadınları bile bu kadar yürekliyken, artık gerisini sizi düşünün ) -
Forrest Gump : - ( bir amerikan vatandaşı özürlüde olsa amerikan rüyasına erişmekte zorluk çekmez, izleyin izleyin de görün bizdeki hoşgörüye bakıııın, içimizdeki en şapşalımız bile kariyer yapabilir ve tüm emellerine kavuşabileceği tek ülke god-save-america'dır, izlerken gözleriniz dolsun, işte biz amerikalılar en aptallarımıza bile böyle sahip çıkarız. biz izlerken çok ağlamıştık valla. eh zeki olduğumuz kadar duygusal bir milletizde! ) -
v.s ...
mi demek istediler bizlere acaba?:img-grin2
:img-wink:
alacağı kesin de.konuşmayı bende merak ediyorum.biraz epriye vuracaktır bence.
bu arada last emperor un senesinde kimler vardı hatırlamıyorum ama gayet sağlam bir filmdi.Bertullocci nin dreamers la birlikte en iyi filmi.
Shakespeare in love a gelince a sene onu tek zorlayabilecek film thin red line idi.arasında seçim yaptılar.Er ryan a vermelerini gerektiğini düşünmüyorsun sanırım?
Yani eğer yanlışlarından konuşacaksak önce geçen seneden başlamamlıyız.neydi o crash şoku.şaka gibi... :D
MardiGras tahminlerinin tutmasını diliyorum ama yine birkaç kategoride süpriz yapacaklarmış hissi var.
dizi_maniac o italyan kanından dolayı zaten bir gönderme beklemiyorum dersem yalan olur:)lafını esirgeyeceğini pek sanmıyorum çünkü alamadığı zamanlarda bile akademiy burukluğunu dile getirmişti ama gönderme yaparken bile bunu kendine yakışan bir şekilde yapacağına da eminim.
geçmiş senelerde en iyi film ödüllerini neden aldıklarını çok iyi açıklamışsın dizimaniac.ama bunlara ek olarak 1976da taxi driver karşısında rockynin en iyi film ödülünü almış olmasını da açıklamak lazım.bakmayın siz scorsesein travis adında bir taksi sürücüsünün vietnam savaşına katılıp döndüğünde nasıl delirmiş olduğuna dair bir portre çizdiğine asıl gerçek rockynin yenilmezliğinin abdyi simgelemesidir gerisi boş mesajı mı vermek istemişlerdi:img-wink:
shakespeare in loveın aday olduğu yıl bi film vardı ki aslında hepsinden çok daha iyiydi.life is beautiful(hayat güzeldir) ama akademi onun oscar alamamasına neden olarak filmin yabancı dilde olduğunu ama shakespeare in loveın ingilizce olduğu için aldığına dair garip bir açıklama yapmıştı.biraz canları ne isterse o şekilde hareket ediyorlar.kimbilir belki bu yıl letters from iwo jimaya en iyi film ödülü verip açıklama olarak da abd dışındaki filmleri de teşvik etmek amacıyla bu ödülü verdik derler
shakespeare in loveın aday olduğu yıl bi film vardı ki aslında hepsinden çok daha iyiydi.life is beautiful(hayat güzeldir) ama akademi onun oscar alamamasına neden olarak filmin yabancı dilde olduğunu ama shakespeare in loveın ingilizce olduğu için aldığına dair garip bir açıklama yapmıştı.biraz canları ne isterse o şekilde hareket ediyorlar.kimbilir belki bu yıl letters from iwo jimaya en iyi film ödülü verip açıklama olarak da abd dışındaki filmleri de teşvik etmek amacıyla bu ödülü verdik derler
Life is beautiful iyidi ama Shakespeare in Love yadaThin Red Line kadar değil. Eğer o alsaydı ortalık ayağa kalkardı (ki o alsa Elizabeth in bile hakkı ver derdim ben :D ) Shakespeare in love tam olarak Oscarlar için hazırlanmış gibiydi.Zaten Life is Beautiful en hak ettiği yerden oscarı almıştı.
Taxi Driver e vermeyen zihniyete bir şey denmez zaten :D Haklısın o konuda ;)
letters from iwao yu henüz izlemedik ama neden olmasın :)
A'dan Z'ye Oscar!
http://www.ekolay.net/sinema/images/09022007143937_1785_452049osc.jpg
İlk ne zaman verildi? Neden 'Oscar' dendi? Adaylar nasıl seçiliyor? İşte Oscar heykelinin peşinde yaşananlar...
Ocak 1927’de Ben Hur filminin ünlü yönetmeni Fred Niblo ve oyuncu Conrad Nagel, Hollywood’un en güçlü patronlarından, MGM’nin sahibi Louis B. Mayer’e, film endüstrisinin haklarını savunabilecek bir örgütün kurulmasını önerdiler.
Mayer bu konuyu görüşmek üzere Hollywood’da önde gelen 36 kişiye bir yemek verdi. Ayrıntılar açığa kavuşturulduktan sonra 19 Mart 1927’de Akademi Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Oyuncu Douglas Fairbanks başkan, yönetmen Fred Niblo ise başkan yardımcısı seçildi. 11 Mayıs 1927’de düzenlenen kuruluş yemeğine katılan 300 kişiden 231’i o gece Akademi’ye üye oldular. Yemekten sonra Cedric Gibbons, Sid Grauman, Bess Meredyth, J. Stuart Blackton, Richard Barthelmess, Henry King ve David Wark Griffith’ten oluşan 7 kişilik ekip ödül verme yönetmeliğini saptamakla görevlendirildi.
MASA ÖRTÜSÜNE ÇİZDİ
’Academy Award of Merit’ adıyla verilecek ödülün biçiminin belirlenmesi görevi MGM Sanat Bölümü ressamı Cedric Gibbons’a verildi. Söylentilere göre Gibbons, Oscar heykelini bir Akademi yemeği sırasında masa örtüsüne çizmiş, son şeklini bürosunda tamamlamış ve Los Angeles’lı heykeltıraş George Stanley’e bir örneğini yaptırmıştı.
Oscar heykelciğinin üzerinde film makarasının üzerinde elinde haçlı askerlerinin kullandığı bir kılıç taşıyan bir şövalye bulunuyor. Şovalyenin üzerinde durduğu makaranın beş tekerlek parmağı aktörler, yazarlar, yönetmenler, yapımcılar ve teknik ekip olmak üzere Akademi’nin orjinal kollarını temsil ediyor.
İLK TÖREN HABER BİLE OLMADI
16 Mayıs 1929 gecesi Roosevelt Oteli’ndeki ilk tören beklediği ilgiyi görmedi. Çünkü ödül kazananlar önceden bilinmekteydi. ’Son Emir’ ve ’Tendeki Şeytan’ filmleriyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Emil Jannings ödülünü törenden önce alıp Berlin’e gitmişti. Tören haberini gazeteler küçük kullanırken radyo yayınlarında törenden hiç bahsedilmedi.
Günümüzde ödül töreni saatler sürerken ilk Oscar töreninde ödüller 4 dakika 22 saniyede dağıtılmıştı.
Dünyanın sinema alanında en prestijli ödülü sayılan heykelciğin ismi nereden geliyor? Akademi’de bir süre kütüphane görevlisi olarak çalıştıktan sonra yapımcılığa başlayan Margaret Herrick’in heykelciğin üzerindeki adam figürünü amcası ‘Oscar’a benzettiğini söylemesi üzerine heykelciğe ‘Oscar’ ismi verildiği söyleniyor. 1934 yılındaki altıncı ödül töreninin ardından Hollywood’un ünlü köşe yazarı Sidney Skolsky yazısında o yıl ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında ödüle layık görülen Katharine Hepburn’ün aldığı ödülü ‘Oscar’ olarak nitelendirerek heykelciği ilk kez bu isimle tanımlamış oldu.
Oscar bazı durumlarda farklı şekillerde sahiplerine sunuldu. Örneğin 1930’lu yıllarla 1950’li yıllar arasında ödüle layık görülen çocuk oyunculara heykelciğin minyatür replikaları verilirken vantrilok Edgar Bergen’e ağız kısmı hareket edebilen ahşap bir Oscar heykelciği sunuldu. Ayrıca Walt Disney’e, ödül kazandığı yapıtı ‘Snow White and the Seven Dwarfs’ için biri standart boyutta olmak üzere yedi minyatür heykelcik takdim edildi. 1942-1944 yılları arasında 2. Dünya Savaşı’ sırasında ekonomiye katkı sağlamak açısından Oscar’ın yapımında altın yerine plaster kullanıldı. 1945 yılında heykelciğin mermer tabanı metale dönüştürülürken 1949 yılında heykelcik 501’den başlayarak numaralandırılmaya başlandı.
Oscar’a giden yol
İlk seçim hazırlığı Oscar’a aday olabilecek bütün filmlerin listesinin oluşturulmasıyla başlar. İlk şart bir filmin 35 mm’lik bir kopyasının Los Angeles bölgesinde ticari bir sinemada ücret karşılığı en az bir hafta boyunca gösterilmiş olmasıdır.
Akademi her dalda en fazla 5 adayın seçilmesi için oy pusulalarını üyelerine gönderir. Her üye kendi dalındaki adaylarını (oyuncular en iyi oyuncu adaylarını, görüntü yönetmenleri en iyi görüntü yönetmeni adaylarını vb.) belirler. Akademi üyeleri Oscar’a aday olan filmleri üç hafta boyunca (özel gösterimlerde) birkaç kez seyrettikten sonra iki hafta içinde açıklar.
Bir hafta süren sayım sonrası Oscar adayları açıklanır.
Aday belirlemede her Akademi üyesi kendi çalıştığı dalda oy kullanırken, ödül kazananların belirlenmesinde, üyeler her dal için oy kullanma hakkına sahiptir. Oyların son gönderilme tarihinden 9 gün sonra (ödül töreninin yapılacağı günün öğleden sonrası) kazananlar saptanmış olur.
Brad Pitt’in başrolünü oynadığı "Babil" filmi, bu yıl tam yedi dalda Oscar’a aday gösterildi. "Volver" filmindeki performansıyla büyük övgü alan Penelope Cruz, bu yıl En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’ın en büyük favorisi.
OSCAR NOTLARI
AKADEMİYİ KANDIRDILAR: 1958 yılında "Kwai Köprüsü" filmindeki senaryo çalışması ile Pierre Boulle ödül kazandı. Oysa senaryonun gerçek sahipleri adları Akademi’nin ’kara listesi’nde bulunan Carl Foreman ve Michael Wilson’du.
YAŞLI ÜYELER TASFİYE EDİLDİ: 1967 yılında Akademi’nin başkanı seçilen Gregory Peck eski başkan Arthur Fredd’den 22 yaş daha gençti. Peck yaşlı üyeleri pasif üye statüsüne sokup Oscar seçiminde oy kullanma haklarını ellerinden aldı.
ALLEN İTİBAR ETMİYOR: Birçok filmi Oscar’a aday gösterilmiş ve kazanmış olsa da Woody Allen, Oscar’a itibar etmeyen bir yönetmen. Bugüne kadar tek bir ödül törenine katılmadı.
kaynak:ekolay.net
Celine Dion’dan Oscar’a yeni şarkı
http://www.ntvmsnbc.com/news/260310.jpg
Celine Dion, yeni şarkısını ilk kez Oscar Töreni’nde söyleyecek.
Celine Dion, İtalyan besteci Ennio Morricone’ya ait “I Knew I Loved You” adlı yeni şarkısını ilk kez Oscar Ödül Töreninde söyleyecek.
Gecede Onur ödülü alacak olan ünlü İtalyan besteci Ennio Morricone’nin şarkısı, aynı zamanda Sergio Leone’nin yönettigi “Once Upon a Time in America” filminin film müziği.
Morricone’nun besteledigi film müzikleri daha önce “Days of Heaven”, “The Mission”, “The Untouchables”, “Bugsy” ve “Malena” fimleriyle Oscar’a aday olmuştu.
Prodüktörlüğünü Quincy Jones’un yaptığı “I Knew I Loved You” adlı şarkı, yeni hali ile Morricone’un unutulmayanlar albümünde ve Dion’un yeni albümünde yer alacak.
kaynak:ntvmsnbc
Oscar törenindeki "ikinci kadın"
http://img251.imageshack.us/img251/1313/oscarlw3.jpg
ABD'li komedi yıldızı Ellen de Generes, Oscar bayrağını Whoopi Goldberg'ten devraldı. DeGeneres, 25 Şubat'ta Kodak Tiyatrosu'nda yapılacak töreni sunacak olan ikinci kadın yıldız olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor.
Ellen DeGeneres kendisine Oscar sunuculuğu teklif edildiğinde önce dehşete kapıldığını söylüyor. Ardından da ekliyor: "Hayatımda yapmak istediğim iki şey vardı. Bunlardan biri Oscar törenini sunmak, diğeri de yapımcı Laura Ziskin'in beni araması. İkisi de gerçek oldu."
48 yaşındaki DeGeneres, daha önce iki kez Emmy Ödül töreninin sunuculuğunu üstlendi. Sanatçı, geçtiğimiz nisan ayında da en iyi talk şov sunucusu dalında Emmy Ödülü kazandı.
Oscar ödüllerini veren Akademi'nin başkanı Sir Ganis, "Ellen DeGeneres'i izlemenin herkes için büyük bir zevk olacağını" söyledi.
http://img444.imageshack.us/img444/2082/jonsp5.jpg
Komedyen Jon Stewart da Ellen DeGeneres'e sunuculuk sırasında eşlik edecek.
Yapımcı Laura Ziskin ise "De Generes'in Oscar törenini sunmak için doğduğunu düşünüyorum" diyerek doğru bir seçim yaptıklarını ifade etti.
Kaynak: http://sinema.hurriyet.com.tr/news.aspx?newsid=5053175
DiReCTeD_By 14-02-07, 11:10 Ben Masalteam'den ayrıntıLı bir açıkLama bekLiyorum . YorumLarına kuLisLerde açıkLadığı gibi burdada açıkLamasını taLep ediyorum ...
Kirsten Dunst Oscar'ı sunacak
ComingSoon'a göre Örümcek Adam 3'ün yıldızı Kirsten Dunst 79.Oscar ödüllerinin sunuculuğunu yapacak.
Akademi ödülleri pazar günü,25 şubat 2007, Hollywood Kodak Theatre'da sahiplerini bulacak.
theroseberry 16-02-07, 10:55 Benim bildiğim kadarıyla 79. Akademi ödüllerinde bu sene Ellen DeGeneres sununuculuk yapacak. Resmi internet sitesinde okumuştum.
Ben töreni kimin sunacağını anlamadım. Ellen de Generes mi? Kirsten Dunst mı?
theroseberry 16-02-07, 11:01 Ben töreni kimin sunacağını anlamadım. Ellen de Generes mi? Kirsten Dunst mı?
Az önce yine baktım resmi internet sitesine. Belki yanlış görmüşümdür diye. Fakat doğru görmüşüm. Ellen DeGeneres sunacak...
Az önce yine baktım resmi internet sitesine. Belki yanlış görmüşümdür diye. Fakat doğru görmüşüm. Ellen DeGeneres sunacak...
Ben bir önceki sayfaya De Generes in sunacağı ile ilgili haberi eklemiştim. Ancak o haber de yeni sayılmaz. Değiştiğini düşünmüştüm. Teşekkürler. Ellen ı çok beğendiğim için töreni sunmasına çok seviniyorum. Üstelik Jon Stewart da ona eşlik edecek. Bu yılki Oscar töreninin sadece sunma kısmı ile ilgileniyorum. http://www.dizifilm.com/forum/images/smilies/img-grin.gif
bu haber Laura Ziskin tarafından açıklanmış.Kirsten Dunstın yanısıra Tom Cruise, Kate Winslet, ve Ben Affleckte gecede sunuculuk yapacak.
orjinal haber:
Kate Winslet to Present at 79th Academy Awards
Beverly Hills, CA — Academy Award®-nominated actress Kate Winslet will be a presenter for the 79th Academy Awards, telecast producer Laura Ziskin announced today.
Winslet recently received her fifth Oscar® nomination for her leading performance in “Little Children.” She received a leading actress nomination in 1997 for her performance in “Titanic” and another in 2004 for “Eternal Sunshine of the Spotless Mind.” Winslet received supporting nominations for her performances in “Sense and Sensibility” in 1995 and for “Iris” in 2001. She was recently seen in “The Holiday” and “All the Kings Men.” Her other film credits include “Finding Neverland” and “The Life of David Gale.”
Academy Awards for outstanding film achievements of 2006 will be presented on Sunday, February 25, 2007, at the Kodak Theatre at Hollywood & Highland Center®.
The Oscars® will be televised live by the ABC Television Network at 5 p.m. PST (8 p.m. EST), beginning with a half-hour red carpet arrivals segment, “The Road to the Oscars.”
kaynak:oscars.org/press/pressreleases/2007/07.02.15c.html
ayrıca oscarın resmi sitesinde tom cruise ve diğer sunuclarla ilgili haberde mevcut.
theroseberry 16-02-07, 11:35 sbuffy ufak bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Biz gecenin asıl sunucusundan bahsediyoruz. Oscar törenlerini takip edeneler bilirler en iyi film dalında aday olan filmler gece boyunca sırasıyla tanıtılırlar. Her filmi farklı bir oyuncu sunar. Ve filmin tanıtımı girer. Sanırım senin yazdığın isimlerin bazıları film sunumlarını yapacak olanlar bazılarıda ödül alacak olanları sunacak olanlar. Ödül alacak olanları, ana katagorilerde(mesela en iyi kadın, en iyi erkek, yardımcı kadın-erkek oyuncu ödülleri gibi.), bir önceki sene kim ödül aldıysa o sunar ve ödülünü verir. Yani sonuç olarak iki bilgide doğru:img-wink:
theroseberry biliyorum ama sunucu olarak geçtiği için öyle çevirdim.yani çeviri yüzünden yanlış anlaşılma oldu sanırım:img-wink:
theroseberry 16-02-07, 11:46 Şöyleki aşağıda görüldüğü gibi Ellen DeGeneres asıl sunucu. Diğerleri ise konuk sunucular diyebiliriz. Ya da direk türkçeye çevirirsek ev sahibi Ellen DeGeneres, sunucular ise diğerleri:img-wink:
Host
Ellen DeGeneres
Presenters
Ben Affleck
Cate Blanchett
Steve Carrell
George Clooney
Daniel Craig
Tom Cruise
Penélope Cruz
Cameron Diaz
Kirsten Dunst
Will Ferrell
Eva Green
Tom Hanks
Hugh Jackman
Nicole Kidman
Rachel Weisz
Kate Winslet
Reese Witherspoon
theroseberry 16-02-07, 11:49 theroseberry biliyorum ama sunucu olarak geçtiği için öyle çevirdim.yani çeviri yüzünden yanlış anlaşılma oldu sanırım:img-wink:
Evet:img-wink: Dediğin gibi senin yazdığın isimler direk sunucu başlığı altında. Haklısın yani.:img-yes:
theroseberry sunucuların tam listesini yazdığın için teşekkürler:)bundan sonra oscarın sitesindeki haberlerden şaşmıycam:img-hyste
En iyi erkek oyuncu
Leonardo DiCaprio tercihim ama Forest Whitaker alır
En iyi kadın oyuncu
Helen Mirren
Mark Wahlberg alsın isterim tahminen Eddie Murphy alır
En iyi yardımcı bayan oyuncu
Jennifer Hudson
En iyi film
Babel
En iyi uyarlama senaryo
Children of Men en iyi film dalında aday olsun isterdim
En iyi animasyon
Cars
en iyi yönetmen
martin scorsese artık alsın istiyorum aslında taxi driver ile çoktan almış olması gerekirdi
theroseberry 18-02-07, 22:00 İşte benim birkaç kategorideki tahminlerim
En iyi film
The Queen
En iyi erkek oyuncu
Forest Whitaker
En iyi kadın Oyuncu
Helen Mirren
En iyi Yardımcı erkek oyuncu
Ya Eddie Murphy ya da Alan Arkin
En iyi yardımcı kadın oyuncu
Jennifer Hudson
En iyi yönetmen
Clint Eastwood
En iyi senaryo
The Queen (benim gönlüm Little Miss Sunshine'dan yana)
dizi_maniac 19-02-07, 10:40 törene 6 gün kaldı...
bu aralar dersler yüzünden TVden biraz uzak kaldım... bu yüzden hangi kanalın oscar törenini 25 şubat gecesi naklen vereceğini bilmiyorum?
cnbc-e mi? yoksa ntv mi?
içinizde bilen varsa ve bu konu hakkında beni aydınlatırsa çok sevinirim,
şimdiden teşekkürler ...
26 Şubat’ın ilk saatlerinde NTV’de simultane çeviriyle ekrana gelecek olan Oscar Ödül Töreni’nin bu seneki sunucusu Ellen DeGeneres. Töreni, e2’nin sabah yıldızı ünlü komedyen DeGeneres’in sunumuyla orijinal dilinde izlemek isteyenler ise CNBC-e’yi tercih edebilir.
Oscar ödülleri 25 Şubat Pazar'ı 26 Şubat Pazartesi'ye bağlayan gece, Türkiye saatiyle 03:00'te, Hollywood’daki Kodak Theatre’da sahiplerini bulacak. Töreni sunacak olan kişi ise bu işi ilk kez üstlenecek olan Ellen DeGeneres.
kaynak:cnbce
dizi_maniac 19-02-07, 13:06 sbuffy :happy0064 sen olmasan napardık?
teşekkürler...
demek pazar-pazartesiyi bağlayan gece saat 03.00 da cnb-e de?
hiç uyumadan pazartesi okula gidilecek demek ki?:img-wink:
valla beni bir heyecan sardı... :img-swoon ... anlatamam
dizi_maniac sözlerin için teşekkürler.bende canlı olarak seyretmeye çalışıcam tabi uyuyakalmazsam:img-hyste
http://img291.imageshack.us/img291/8109/pgposcarsbestdirectorod9.jpghttp://img291.imageshack.us/img291/4026/pgposcarsbestmovieqt3.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/1410/pgposcarsbestactorce0.jpghttp://img291.imageshack.us/img291/989/pgposcarsbestactressgd2.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/8596/pgposcarsbestsuppactorzd7.jpghttp://img291.imageshack.us/img291/8528/pgposcarsbestsuppactresij7.jpg
Oscar’da gerisayım
http://www.ntvmsnbc.com/news/261102.jpg
Amerikan sinema endüstrisinin en büyük gecesi için son hazırlıklar yapılıyor.
79. Oscar ödül töreni için, tarihi Kodak Tiyatrosu önünde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Ünlülerin geçit yapacağı kırmızı halı töreninin yağmur engeline takılmaması için dev şemsiyeler ile önlem alınacak.
Tüm dünyada milyonlarca seyirciye ulaşan kırmızı halı ve ödül törenine ev sahipliği yapan Kodak Tiyatrosu önünde son hazırlıklar sürüyor. Tören öncesi hayranı oldukları ünlüleri birkaç saniyeliğine de olsa görmek isteyen milyonlarca turist Los Angeles’a akın etmeye başladı.
Akademi ödülleri olarak da adlandırılan ve 24 dalda verilen Oscar ödülleri için 3 bin 300 kişiye davetiye gönderiliyor. Törenin kamera arkasında da yaklaşık 300 kişilik dev bir ekip görev alıyor. Ödül alan heyecanlı yıldızları en çok zorlayan ise teşekkür konuşmalarını 45 saniye içine sığdırma zorunluluğu oluyor.
Törenin bu yılki sunucusu Amerikalı talk-showcu Ellen Degeneres. Gecenin en büyük sürprizlerinden biri ise ünlü şarkıcı Celıne Dion’un ilk kez törende seslendireceği yeni şarkısı olacak.
79. Oscar ödül töreni , pazarı pazartesiye bağlayan gece NTV’den de canlı olarak izlenebilecek.
Oscar için nefesler tutuldu
http://www.ntvmsnbc.com/news/261217.jpg
Oscar ödüllerinin 79. kez sahibini bulacağı büyük gece yaklaşırken, Amerikan Film Akademisi üyelerinin oy verme sürelerinin sona ermesiyle yarışma heyecanında son dönemece girildi.
Amerikan Film Akademisinin 5 bin 830 üyesi için oy kullanma süresi doldu. Oscar ödülleri için oyların sayımını 73 yıldır sürdüren PricewaterhouseCoopers’ın iki üyesi Brad Oltmanns ile Rick Rosas, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da oyların tasnifini yapan ikili olacak. Oyların bulunduğu zarflar, 25 Şubat Pazar akşamına bu kişilerin gözetiminde bulunacak ve Rosas ile Oltmanns dışında hiç kimse sonuçlardan haberdar olamayacak.
Ana sunuculuğunu komedi oyuncusu Ellen Degeneres’in üstleneceği gecede, ödüllerin takdimini de birbirinden ünlü yıldızlar gerçekleştirecek.
Daha önceden duyurulan George Clooney, Nicole Kidman, Daniel Craig, Reese Witherspoon, Daniel Craig, Cameron Diaz, Eva Green, Will Ferrell ve Hugh Jackman’ın yer aldığı takdimcilerinin sayısı giderek artıyor. Listeye son olarak Ben Affleck, Cate Blanchett, Abigail Breslin, Steve Carell, Tom Cruise, Penelope Cruz, Kirsten Dunst, Tom Hanks, Kate Winslet, Rachel Weisz ile Will Smith-Jada Pinkett Smith çiftinin oyuncu oğlu Jaden Christopher Syre Smith de eklendi.
OSCAR TAM EĞLENCELİK OLDU
Bu arada, Oscar ödüllerinin resmi internet sitesinde, büyük geceye ilişkin çeşitli yarışma ve oyunlar yer alıyor.
Bunlar arasında en heyecanlısı Oscar kazananları tahmin etmeye ilişkin yarışma. Bu yarışmada, ödül kazananlar arasında tahminde bulunanlardan en çok tutturanı ilginç ödüller bekliyor. Yarışmanın altın ödülü, Oscar gecesine gelen ünlülerin kırmızı halı geçişlerini de içeren Los Angeles seyahati olacak.
Oscar’a ilişkin eğlenceli yarışmalar da sitede sinemaseverlere sunuluyor. “Oscar gecesindeki mükemmel partneriniz” adlı yarışmada, belirleyeceğiniz, yaş, burç, boy, saç rengi, göz rengi, karakter özelliklerine göre dünyaca ünlü yıldızlardan biri sizin Oscar gecesindeki ideal partneriniz oluyor.
Oscar tarihine ilişkin veriler ve Oscar alan ünlülerin fotoğraflarından tanımaya ilişkin yarışmaların yanında, bir başka neşeli oyun da “Hangi Film Karakterisiniz?” başlığıyla sunuluyor. Mini testin yanıtlarına göre, ünlü film karakterlerinden “Rüzgar Gibi Geçti”nin Scarlett O’Hara’sı, dadı Marry Poppins, “Kuzuların Sessizliği”nin gözüpek dedektifi Clarince Starling veya yamyam Hannibal Lecter, Julia Roberts’ın canlandırdığı yılmaz çevre dostu Erin Brockovich ve “Baba” filminin Vito Corleone’si seçilmeniz mümkün oluyor.
OSCAR AMCANIN ENİ VE BOYU
Amerikan Film Akademisi’nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick’in “Oscar Amca”sına benzediği için isminin “Oscar” olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelcik ise zorlu bir çalışmanın ürünü.
Uzunluğu 13.5 inç ve yaklaşık 4 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor.
Metro-Goldwyn-Mayer’in baş sanat direktörü Cedric Gibbons tarafından dizayn edilen altın heykelcik, Los Angeles’lı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.
İlk Oscar törenlerinin düzenlendiği 16 Mayıs 1929 tarihinden bu yana 2 bin 622 Oscar heykelciği sahiplerine sunuldu.
Oscar ödülleri, 25 Şubat Pazar akşamı Kodak Tiyatrosu’nda sahiplerini bulacak.
Normal sartlarda en iyi filmin "Babel" olmasini bekliyorum ama elestirmenlerin en iyi film olarak "The Queen" e hic sans tanimamasi dikkatimi cekti.Eger gecede bir süpriz olacaksa bunu "The Queen" yapacaktir.:img-wink: En azindan benim gönlümden gecen o :img-yes: Ayrica "Babel" meksikali yönetmeniyle "en iyi yönetmen" dalindada süpriz yaparak ödülü alabilir...
Babil bilmecesi
http://www.ntvmsnbc.com/news/261277.jpg
Filmin adının nasıl telaffuz edileceği hala belirsiz...
Oscar töreni için hazırlıklar sürerken, 7 dalda Oskar adayı olan Babil filmi, ödül gecesinin sunucularını kara kara düşündürüyor. Sorun, filmin adının nasıl telaffuz edileceği.
Nitekim, filmin başrol oyuncusu Brad Pitt, kısa süre önce katıldığı bir ödül gecesinde, filmin adını önce ‘Babil’, sonra ‘Beybıl’, son olarak da ‘Babel’ diye telaffuz etmiş, sahneyi terk ederken de filmin adını nasıl telaffuz edecekleri konusunda hala anlaşmaya varamadıklarını söylemişti.
Yapımcılar aday gösterildiği 7 dalda da ödül alması durumunda, 7 kez anons edilecek filmin adının nasıl telaffuz edileceğini belirlemek için Akad ve Sami diliyle İbranice kaynakları araştırıyor.
http://img519.imageshack.us/img519/226/r1305235478rd6.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/2557/r313825196af7.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/7927/captla11402220037oscarsck2.jpg
dizi_maniac 22-02-07, 19:32 dizi_maniac sözlerin için teşekkürler.bende canlı olarak seyretmeye çalışıcam tabi uyuyakalmazsam:img-hyste
http://img291.imageshack.us/img291/8109/pgposcarsbestdirectorod9.jpghttp://img291.imageshack.us/img291/4026/pgposcarsbestmovieqt3.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/1410/pgposcarsbestactorce0.jpghttp://img291.imageshack.us/img291/989/pgposcarsbestactressgd2.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/8596/pgposcarsbestsuppactorzd7.jpghttp://img291.imageshack.us/img291/8528/pgposcarsbestsuppactresij7.jpg
--------------------------------------------------------------
sbuffy bu oscar-kolaj'ına bayıldım... bayıldım ! bu resmi buradan çıkarıp, büyütüp odama asasım geldi... ellerine sağlık
3 gün kaldıııııı :happy0064
rica ederim dizi_maniac ama kolajı ben yapmadım oscar sitesinden ekledim:img-wink:
MasalTeam yönetmen konusund her ne kadar gönlümden scorsese geçsede senin gibi ödülün inarittuya gidebileceğini düşünüyorum.
Oscar Töreni’nden Önce Florian Heckel Von Donnersmarck’la Söyleşi
http://img213.imageshack.us/img213/3161/39877870310df80cc73mdw8.jpg
İlk uzun metrajlı filmi BAŞKALARININ HAYATI’yla(Das Leben De Anderen/ Lives Of Others) büyük bir başarı yakalayan genç yönetmen filminin aday olduğu ve 25 Şubat’ta belli olacak Oscar Ödülleri için duygularını şöyle ifade ediyor; Von Donnersmarck En İyi Yabancı Film dalında Oscar’a aday olduğunu duyunca çok rahatlamış. “Çünkü Almanya’da birçok kişi bu adaylığı bekliyordu ve bu her ne kadar bana bağlı olmasa da bende onlara karşı bir sorumluluk yarattı ve onları hayal kırıklığına uğratmak istemedim.” diyor.
Yönetmen filmin bu kadar büyük bir başarı yakalamasını işlenen konunun herkes tarafından bilinen bir mevzu olmasına bağlıyor. Filmi seyredenlerin “Özel yaşamına tecavüz edildiğinde ne hissedersin? Korku nasıl bir duygu? Mutlak hakimiyet ve politik güçle baş etmeye çalışmak nasıl bir his?” gibi insancıl sorular sorduğunu sözlerine ekliyor.
25 Şubat’ta gerçekleşecek olan Oscar ödül töreni için ne gibi hazırlıklar yaptığı sorusuna; “Tabii ki çok çok heyecanlıyım ancak her zaman aklımdan çıkarmamaya çalıştığım bir şey var; kazanmak ya da kazanmamak benim elimde olan bir şey değil. Bu artık diğerlerinin benim filmimi nasıl gördükleriyle alakalı, ve ben ne yazık ki buna etki edemem. Bazı kişiler bunun yapılan propagandalara ve kampanyalara bağlı olduğunu söylüyor ki bence bu kesinlikle doğru değil. Jüri heyetinin içinde önemli film yapımcıları var ve ben onların kimin nerde nasıl konuştuğundan ya da kimin ne kadar kulis yaptığından etkilendiğini düşünmüyorum. Hangi filmin onları heyecanlandırdığına bakıyorlar bu yüzden çok fazla stres yapmamaya çalışıyorum. Tabii ki çok açık bir gerçek var ki Oscar Ödülü’nü kazanırsam hayatımda çok büyük bir değişiklik olacak. 1980’de “The Tin Drum” filmiyle kariyerinin başında Oscar gibi muazzam bir ödülü kazanan Volker Schlöndorff’e sormalı hayatında ne gibi değişiklikler olduğunu. Oscar Ödül’ü gerçekten inanılmaz güçlü bir heykelcik.” diye cevap veriyor Von Donnersmarck.
Kaynak: Deutsche Welle/sadibey
http://img224.imageshack.us/img224/8480/070223a115pcs5.jpg
http://img224.imageshack.us/img224/9950/070223r0224pab0.jpg
http://img224.imageshack.us/img224/8139/070223r0522pec7.jpg
http://img150.imageshack.us/img150/2526/070221r1038ptx1.jpg
http://img150.imageshack.us/img150/7540/070222r0185pqi1.jpg
http://img150.imageshack.us/img150/4864/070222b0046pmp0.jpg
http://img150.imageshack.us/img150/5808/captcarg13402240016oscaxb9.jpg
deadly_angel 24-02-07, 16:35 Oscar'a şafak sayıyoruz. Hollywood'daki Kodak Tiyatrosu'nda yarın düzenlenecek törenle 79'uncu kez Oscar ödülleri dağıtılacak. 79'uncu Akademi Ödülleri'nin sunuculuğunu komedi filmlerindeki başarısı kadar, eşcinsel haklarını savunmasıyla da tanınan Ellen DeGeneres üstlenecek.
Gecede sanatçılar ödüllerini yine ünlü oyuncuların elinden alacak. George Clooney, Cameron Diaz, Nicole Kidman, Tom Hanks ve Tom Cruise sunucular arasında yer alacak. En İyi Film dalında aday olan filmler ile En İyi Yönetmen adaylarının filmlerinin arka planında olanlar da en az filmlerin kendisi kadar ilginç.
Danışman emekli dedektif
"Köstebek"
Filmin teknik danışmanı 30 yıl boyunca Boston dışında çalışmış ve organize suç konusunda uzmanlaşmış bir dedektif olan Thomas B. Duffy idi.
Martin Scorsese senaryoyu Mel Gibson'a göndererek rol teklif etti. Gibson senaryonun muhteşem olduğunu düşünse de "Apocalypto"nun çekimlerine başlayacağı için kabul edemedi.
Matt Damon filmden önce bir Massachusetts eyalet polisi birimiyle çalıştı. Onlarla devriyeye çıktı, uyuşturucu baskınlarına katıldı.
Jack Nicholson filmdeki rolünü kabul etmedi ancak Scorsese ve Leonardo Di Caprio onu Frank Costello rolünü canlandırmaya ikna etti. Arka arkaya birkaç komedide rol aldığı için artık bir suçluyu canlandırmak istedi.
İngilizcenin en bilinen küfürü "fuck" sözcüğü ve türevleri filmde 237 kez kullanıldı.
Film beş yılda çekildi
"Little Miss Sunshine"
Film parasızlık yüzünden beş yılda çekildi.
Frank rolü için birinci seçenek Bill Murray, ikinci seçenek Robin Williams'dı.
Abigail Breslin, Olive rolü için onu şişman gösterecek bir kıyafet giydi.
Abigail Breslin dışında, "Little Miss Sunshine" güzellik yarışmasında rol alan kızların hepsi önceden güzellik yarışmasına katılmış olan kişilerdi. Gerçek kostümlerini giydiler ve gerçek hayattaki yarışmada sergiledikleri yeteneklerini ve gösterilerini tekrarladılar.
Brad Pitt fedakarlık etti
"Babil"
Rinko Kikuchi, Chieko rolüne hak kazanana dek bir yıl süren bir eleme sürecinden geçti.
Yönetmen Alejandro Gonzalez çarşı yerinde futbol oynarken gördüğü Boubker Ait El Caid'e Faslı çocuk Yusuf rolünü verdi.
Alejandro Gonzalez'in filmlerinin hayranı olan Brad Pitt bu fimde oynamak için "Köstebek"te canlandıracağı başrolden vazgeçti.
İki ekip hiç tanışmadı
"Iwo Jima'dan Mektuplar"
"Atalarımızın Bayrakları" ile bu film arka arkaya çekilmiş olsa da bu filmdeki kimse ötekinde rol almadı. İki filmin ekibinden kimse birbiriyle tanışmadı bile.
Ken Watanabe rolüne hazırlanırken Japon general Tadamişi Kuribayaşa'nin Iwo Jima'dan ailesine gönderdiği gerçek mektupları okudu.
Mirren ayakta alkışlandı
"Kraliçe"
Filmin Venedik Film Festivali'ndeki prömiyerinde Helen Mirren'ın performansı beş dakika ayakta alkışlandı.
Stephen Frears bütün seslerin notalarını ayrı ayrı gösteren müzik parçasını uygun bulmayınca Alexandre Desplat yerine başka bir besteciyle anlaştı. Onun parçayı bitirmesi üç hafta sürdü.
Mürettebat gerçekti
"Uçuş 93"
Bu film çok pahalı dijital kameralar yerine basit, taşınabilir kameralarla çekildi.
United Airlines'ın 93 sefer sayılı uçağında hayatını kaybeden 40 yolcunun ve mürettebatın aileleri yapıma katkıda bulundu. Yakınlarının yolculukta giydikleri kıyafetlere, okudukları kitaplara ve uçakta atıştırmış olabilecekleri şekerlere kadar her türlü konuda yardımcı oldular.
Filmdeki mürettebatın çoğu United Airlines için çalışan pilot ve hosteslerden oluştu.
Heykelcik 24 yıldır aynı fabrikada yapılıyor
79'uncu Akademi Ödülleri için üretilen Oscar heykelcikleri Şikago'daki R.S. Owens fabrikasında farklı kaplama aşamalarında görülüyor. Şirket 15 adımlık bir süreçle 55-60 Oscar heykelciği üretti. Kalay ve kurşun alaşımından yapılan heykelcikler bakır, nikel, gümüş ve 24 ayar altınla kaplanıyor. Bu heykelcikler 24 yıldır bu fabrikada üretiliyor.
Oscar sergisi
New York'taki Times Meydanı'nda "Meet the Oscars" (Oscarlarla Tanışın) adlı bir sergi düzenlendi. 50 Oscar, Hollywood efsanelerine ait iki heykelcik ve ziyaretçilerin tutabileceği bir heykelcik yarına kadar sergileniyor.
Kırmızı halı seriliyor
Üzerinde büyük altın renkli bir Oscar figürü olan kırmızı halı seriliyor. Yağmur yağma ihtimaline karşı kırmızı halının üzerine bir branda geriliyor.
Oylar elle sayılıyor
Akademi oyları kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara endüstri odaklı denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan PricewaterhouseCoopers yetkilileri tarafından elle sayılıyor. Altı bin oyun sayımı için yetkililer toplam 700 saat mesai harcadı. Törene kadar Oscar'ın kime verildiğini sadece iki PricewaterhouseCoopers yetkilisi bilecek.
kaynak: milliyet
En iyi animasyon
Cars 2 (ben Happy Feet'i istiyorum ama)
En iyi uyarlama senaryo
Little Children ya da The Departed
En iyi orjinal senaryo
Babel
Eddie Murphy (benim gönlüm Djimon Hounsou'dan yana)
En iyi yardımcı kadın oyuncu
Jennifer Hudson
En iyi erkek oyuncu
Forest Whitaker (bu arada bence Leonardo Dicaprio The Departed'la aday olsa daha iyi olurmuş)
En iyi kadın oyuncu
Helen Mirren
En iyi yönetmen
Martin Scorsese (alsın artık zaten)
En iyi film
Babel (ya da belki The Departed ama Babel daha önde sanki)
dizi_maniac 25-02-07, 18:57 .
.
.
.
.
. . . . . . . . . .:ok :ok :ok 6 saat kaldı ! :happy0064
ben bile bu haldeysem... aday olanlar şu esnada ne halde acaba? :)
hele Martin Scorsese'nin tam bu saatlerde nasıl bir ruh halinde olduğunu sanırım tahmin bile edemem , eminim şu an kravatını (papyonunu?) bağlamakta zorluk çekiyor, elleri titriyordur... :img-wink:
Her ne kadar bu sene favorilerin, geceni galibi olmalarina neredeyse mutlak gozle bakildigi halde ben de birkac tahminimi yazmak istiyorum.
Martin Scorsese, bu gece odul toreninde ismini duymayi butun kalbimle diledigim tek aday acikcasi. Altina imza attigi filmler ile rustunu coktan ve fazlasiyla ispatlamis durumda. Liberal Hollywood a iki beden buyuk liberal kimligine sanki bir parca ceza olmak kabilinden, defalarca esiginden dondugu odulu bu gece kaldiracagina inaniyorum. Hitchcock, Fellini gibi isimleri iskalayarak alnina surmus oldugu lekeyi MS yi bu sene taclandirarak biraz olsun temizleyecegine inaniyorum oscar havuz jurisinin.
Spaghetti-Western filmleri ile buyudugum ve o zamandan beri hayrani oldugum Clint Eastwood, bu sene harika iki filme imza atti. Flags of Our Fathers ve Letters from Iwo Jama. Bu iki saheserden ilki, II WW nin Pasifik cephesine Amerikan ikincisi ise Japon gozu bakiyor, ama ne bakis !! iki filmi de hararetle oneriyorum. Bu filmlerden ikincisi , Letters from Iwo Jama ile day bu gece CE. Kendisine olan tum hayranligima ve her iki filmdeki olaganustu yaraticiligina ragmen, bu gece sans yildizinin MS den yana olmasini cani gonulden arzuluyorum.
En iyi film kategorisinde iki favorim var; The Departed ve Babel. Iki film de gercekten cok basarili. “Fazla yakisiklilik basa bela” dercesine Akademi nin dikkate almayi reddettigi Brad Pitt ve her rolde buyuleyen Kate Blachet in basarili performanslari, yurek burkan etkileyici hikayesi ile bana gecen senenin hic sans verilmeyen ama gecenin galibi olmayi basaran, benim tum zamanlar icinde en favori filmlerimden birisi olan “Crash” i animsatan Babel, The Departed karsisinda sansi olan tek film.
The Departed, “Seytan tuylu Jack Nicholson” un soze gerek birakmayan oyunculugu, etkileyici oykusu ve MS dehasini yansitan kurgusu ile benim burun farki ile bu gece icin favorim. JN in seytan tuyu hem filme hem de MS ye sans getirecek bu gece saniyorum.
En iyi erkek oyuncu kategorisinde, Ugandanin Idi Aminini carpici bir sadelik ve gercekcilikle, gercekten hayata getiren Forest Whitaker favorim. Filmi gormeyenlere tavsiye ediyorum. Yakin tarihin bu en acimasiz kisiliklerinden birisini, ete kemige burunmus halde yakindan tanima firsatini kacirmasinlar.
Cropsy ye katiliyorum Leonardo Di Caprio The Departed ile aday olmaliydi. Ancak sonuc degismezdi sanirim diye de eklemek istiyorum. Nedenini anlayamadigim sekilde akademinin ambargo listesinden bir turlu cikamayan bir isim LDC.
En iyi yardimci erkek kategorisinde benim de favorim Djimon Hounsou ancak heykeli Eddie Murphy evine goturecek gibi gorunuyor. Hollywood Sabani olmanin otesine gecerek oyunculuk meziyetlerini fazlasiyla konusturdugu performansi ile haketmiyor da diyemem acikcasi.
En iyi kadin oyuncu kategorisinde Helen Mirren tartismasiz favori. Bu sene odulleri kimi zaman cifter cifter goturdu, bu gece de heykelcigi o kucaklayacak. Kralice Elizabet II rolundeki akildisi performansi ile insani hayrete degil neredeyse dehsete dusuruyor. Boylesi bir yetenegi onurlandirmaktan baska bir yol yok. Bu durumda benim sahsi favorim Kate Winslet e de “bir baska sene” demekten baska yol yok. Julia Roberts a “harika bacak/harika gulus” Halle Berry ye “cikolata rengi” klasmanindan bonkorce odulleri veren akademinin bu genc ve cok yetenekli cok basarili oyuncuyu yakin gelecekte odullendirmesini umuyorum.
Penelope Cruz da “En iyi kadin Oscarina aday gosterilen ilk Latino” olmanin onuru ile yetinmek zorunda kalacak bir isim.
En iyi yardimci kadin oyuncu icin benim favorim Kate Blanchet ancak gecenin favorisi Jennifer Hudson.
En iyi animation da favorim “Happy Feet”.
En iyi uyarlama senaryoda favorim “The Departed”
En iyi original senaryo favorim “Babel” ancak “Miss Little Sunshine” surpriz yapabilecek bir aday.
Turkiyede senede bir gun keyfim icin ise gitmedigim (tabii kendi isim olmasinin verdigi avantajla) tek gun Oscar Odullerinin yayinlandiginin ertesi gunu idi. Sabahlara dek, berbat ceviriler, studyo konuklarinin gereksiz yorumlari ile zart zurt kesilen yayin nedeni ile kabus haline donusturulse de yine de ne olursa olsun izledigim odul torenini, buraya geldigimden beri her sene yaptigim uzere, saatinde koltuguma kurularak, cevirisiz, iskencesiz keyifle izleyecegim. Duydum ki CNBC-e de Turkiyedeki sinemaseverlere bu sene programi orijinalinden veriyormus. Kisa anekdotla gectigim eski gunlerim gozonune alininca, ben nemalanacak olmasam da o yayindan yine de kendilerine tesekkur etmeyi bir borc biliyorum.
Herkese simdiden iyi seyirler.
Go Martin go :img-yes:
Tam liste:
En İyi Film: The Departed
En iyi yönetmen: Martin Scorsese
En iyi orijinal senaryo: Little Miss Sunshine
En iyi uyarlama senaryo: The Departed
En iyi erkek oyuncu: Forest Whitaker
En iyi bayan oyuncu: Helen Mirren
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Alan Arkin
En iyi yardımcı bayan oyuncu: Jennifer Hudson
En iyi görüntü yönetmeni: Pans Labyrinth-Guillermo Navarro
En iyi yabancı film: The Lives of Others
En iyi animasyon: Happy Feet
En iyi kurgu: The Departed
En iyi belgesel: An Inconvenient Truth - Davis Guggenheim
En İyi Sanat Yönetimi: Pans Labyrinth - Eugenio Caballero, Pilar Revuelta
En iyi kostüm tasarımı: Marie Antoinette - Milena Canonero
En yi Görsel Efekt: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
En iyi makyaj: Pans Labyrinth - David Martí, Montse Ribé
En iyi ses kurgusu: Letters From Iwo Jima -Alan Robert Murray, Bub Asman
En iyi ses miksajı: Dreamgirls - Michael Minkler, Bob Beemer -Willie Burton
En iyi film müziği: Babel - Gustavo Santaolalla
En iyi şarkı: An Inconvenient Truth-"I Need to Wake Up" Melissa Etheridge
4: The Departed
3: Pan's Labyrinth
2: An Inconvenient Truth
2: Dreamgirls
2: Little Miss Sunshine
http://img148.imageshack.us/img148/6889/070225fs002pyg3.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225fs002pyg3.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/2018/070225fs003ptl3.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225fs003ptl3.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/6664/070225fs010pnc9.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225fs010pnc9.jpg)
http://img148.imageshack.us/img148/889/070225fs012pai4.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225fs012pai4.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/1701/070225fs015ppf0.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225fs015ppf0.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/1515/070225fs018pzt8.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225fs018pzt8.jpg)
http://img148.imageshack.us/img148/1506/070225fs019ptl7.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225fs019ptl7.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/6660/070225sbw001ppa6.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225sbw001ppa6.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/7203/070225sbw004pgy0.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225sbw004pgy0.jpg)
http://img148.imageshack.us/img148/791/070225sbw012ppw2.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225sbw012ppw2.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/3230/070225sbw013prp0.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225sbw013prp0.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/1122/070225sbw014pic8.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225sbw014pic8.jpg)
http://img148.imageshack.us/img148/985/070225sbw018pvf1.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225sbw018pvf1.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/4238/070225sbw019phr5.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225sbw019phr5.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/7962/070225sbw24pzc3.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225sbw24pzc3.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/1319/070225srd013pnl6.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225srd013pnl6.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/8048/070225tt001peq1.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225tt001peq1.jpg)
http://img148.imageshack.us/img148/198/070225tt006pig5.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225tt006pig5.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/3156/070225tt011pcm5.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225tt011pcm5.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/885/070225tt013pzu7.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225tt013pzu7.jpg)
http://img148.imageshack.us/img148/3217/070225tt017paa5.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225tt017paa5.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/7591/070225tt018pza5.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225tt018pza5.jpg)http://img148.imageshack.us/img148/4699/070225fs006pwc5.th.jpg (http://img148.imageshack.us/my.php?image=070225fs006pwc5.jpg)
Oscar’ın yıldızı ‘The Departed’
http://www.ntvmsnbc.com/news/261534.jpg
Yönetmen Martin Scorsese’nin ‘The Departed’ı en iyi film ve en iyi yönetmen dalında Oscar’ı kucakladı. Yönetmen Alejandro González Iñárritu�nun ‘Babil’i Oscarlar’da aradığını bulamadı.
Sinema dünyasının zirvesinde yer alan Akademi Ödülleri 79. kez sahiplerini buldu. Emmy ödüllü talk showcu Ellen Degeneres’in sunduğu ve NTV’den canlı olarak yayınlanan Oscar ödül töreninde büyük sürprizler yaşanmadı.
‘The Departed’ en iyi film dalında Oscar’a layık görülürken, filmin yönetmeni Martin Scorsese en iyi yönetmen Oscar’ını havaya kaldıran isim oldu. William Monahan da ‘The Departed’la en iyi uyarlama senaryo ödülünü kazandı.
MIRREN VE WHITAKER KÜRE’DEN OSCAR’A UZANDI
http://www.ntvmsnbc.com/news/261530.jpg
En iyi kadın oyuncu ödülünü The Queen’deki performansıyla Helen Mirren alırken, Forest Whitaker, The Last King of Scotland’daki rolüyle en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kucakladı.
Gecenin ilk sürprizini Alan Arkin yaptı. Arkin, Dreamgirls filminde oynayan Eddie Murphy’nin favorisi olarak gösterildiği en iyi yardımcı aktör kategorisinde ödüle, Little Miss Sunshine’daki rolüyle layık görüldü. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü ‘Dreamgirls’teki rolüyle Jennifer Hudson aldı.
BELGESELE KÜRESEL ISINMA DAMGASI
Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore’un hazırlayıp sunduğu küresel ısınmanın zararlarını konu alan belgesel film ‘Uygunsuz Gerçek’ en iyi belgesel ve En iyi orjinal şarkı: I Need to Wake Up’la 2 dalda ödül aldı.
’PAN’IN LABİRENTİ’NE 3 ÖDÜL
6 dalda aday gösterilen, Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro’nun filmi ‘Pan’ın labirenti’, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi sanat yönetmenliği ve en iyi makyaj olmak üzere 3 dalda Oscar aldı.
BABİL 7’DE 1
Yönetmen Alejandro González Iñárritu’nun 7 dalda aday gösterilen ‘Babil’i ise Oscarlar’da aradığını bulamadı ve sadece en iyi film müziği dalında Oscar alabildi.
En iyi yabancı film, ‘The Lives of Others’la Almanya’ya gitti. En iyi kısa metraj filmi ödülü de ‘Batı Şeria Hikayesi’nin oldu.
Onur ödülüne, İtalyan besteci Ennio Morricone layık görüldü. Ödülünü Clint Eastwood’un elinden alan Morricone, aralarında ‘Cinema Paradiso’ ile ‘İyi, Kötü, Çirkin’ filmlerinin de bulunduğu 400’den fazla filme müzik yaptı.
GECEDEN NOTLAR
Çevre kirliliğine karşı duyarlı olunması,
Al Gore ve Leonardo di Caprio sosyal bir vazife olarak ön plana çıkartıldı ve bu konudaki duyarlılığıyla bilinen eski ABD başkan yardımcısı Al Gore ile Leonardo Di Caprio, daha fazla gayret sarfedilmesi gerektiği mesajını verdi.
George Clooney, en iyi yardımcı aktris ödülünün takdiminden önce yaptığı konuşmada, “Al Gore ile içerde içiyorduk. Sanıyorum artık başkan olmayacak” şeklinde esprisi salonda kahkahalara neden oldu.
Celine Dion, Onur Ödülü alacn Morricone’ya ait ‘I Knew I Loved You’ adlı yeni şarkısını ilk kez seslendirdi.
http://www.oscars.org/publications/poster79/79aa_poster_domestic.jpg
(http://www.oscars.org/legal/index.html)
79. OSCAR AKADEMİ ÖDÜLLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU... İŞTE ÖDÜL KAZANANLAR!... http://www.ucankus.com/img/imgyeni/oscar.jpg P { margin: 0px; }
En iyi film oskarı The departed (Köstebek) filmine verilirken, favori gösterilen Babel en iyi müzik ile tek ödülle yetinmek zorunda kaldı.
Gecede, 24 kategorinin en iyileri belirlendi. Ödül listesi şöyle:
En iyi sanat yönetmenliği: Eugenio Caballero ve Pilar Revuelta (Pan's Labyrinth)
En iyi makyaj: David Marti, Montse Ribe (Pan's Labyrinth)
En iyi kısa animasyon: Danish Poet
En iyi kısa metraj: West Bank Story
En iyi ses kurgusu: Alan Robert Murray, Bub Asman (Letters From Iwo Jima)
En iyi ses miksajı: Michael Minkler, Bob Beemer ve Willie Burton
(Dreamgirls)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Alan Arkin (Little Miss Sunshine)
En iyi animasyon: Happy Feet
Sinemaya uyarlanan en iyi senaryo: William Monahan (The Departed)
En iyi kostüm: Milena Canonero (Marie Antoinette)
En iyi görüntü yönetmeni: Guillermo Navarro (Pan's Labyrinth)
En iyi görsel efekt: John Knoll, Hal Hickel, Charles Gibson ve Allen Hall (Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest)
En iyi yabancı film: The Lives Of Others (Almanya)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Jennifer Hudson (Dreamgirls)
En iyi kısa metraj belgesel: The Blood Of Yingzhou District
En iyi belgesel: An Inconvenient Truth
En iyi film müziği: Gustavo Santaolalla (Babil)
En iyi özgün senaryo: Michael Arndt (Little Miss Sunshine)
En iyi orjinal şarkı: I Need to Wake Up - Melissa Etheridge (An Inconvenient Truth)
En iyi kurgu: United 93 (Clare Douglas, Christopher Rouse ve Richard Pearson)
En iyi kadın oyuncu: Helen Mirren (The Queen)
En iyi erkek oyuncu: Forest Whitaker (The Last King Of Scotland)
En iyi yönetmen: Martin Scorsese (The Departed)
En iyi film: The Departed
kaynak:www.ucankus.com
79. Oscar ödülleri
Ünlü Amerikalı yönetmen Martin Scorsese, 40 yılı aşkın sanat yaşamında ilk Oscar ödülünü kazanırken, kendisine Oscar getiren "The Departed" filmi de, bu yılın en çok ödül kazanan filmi oldu ve geceden 4 ödülle ayrıldı. 79. Oscar Akademi ödülleri, sahiplerini buldu.
Los Angeles'daki Kodak Theatre'da düzenlenen törende en iyi film ödülüne "The Departed", en iyi yönetmen ödülüne Martin Scorsese layık görüldü. En iyi kadın oyuncu ödülü "Queen" filmindeki rolüyle Helen Mirren'e verilirken, en iyi erkek oyuncu kategorisinde, "The Last King Of Scotland" adlı filmde eski Uganda diktatörü İdi Amin'i canlandıran başrol oyuncusu Forest Whitaker ödülün sahibi oldu.
5 dalda Oscar'a aday gösterilen The Departed, bunlardan dördünü kazandı. The Departed, Scorsese'ye en iyi yönetmen ödülünü getirmenin yanı sıra en iyi film, en iyi uyarlama senaryo ve en iyi kurgu dallarında da Oscar ödüllerinin sahibi oldu.
http://www.sabah.com.tr/ozel/oscar793497/im/D0B7B191CCF697408205C4BFb.jpg
5 dalda Oscar'a aday gösterilen Köstebek, bunlardan dördünü kazandı
Geceden notlar
Kodak Theatre'da düzenlenen törenin sunuculuğunu, "Ellen" adlı komedi dizisiyle bilinen Ellen DeGeneres yaptı. Gece, Kodak Theatre'a gece yarısından sonra gelen birçok ünlü sanatçı ve sinema sektörünün önde gelen isimlerinin, gazetecilerle çevrili olan kırmızı halı üstünde boy göstermeleriyle başladı.
Konuklar daha sonra, ödüllerin dağıtılacağı salona geçtiler ve aday sanatçıların perde üzerindeki skeçleriyle Ellen DeGeneres'in esprili sunumunun ardından, gecenin ilk ödülü olan "en iyi sanat yönetmenliği ödülü", Eugenio Caballero ile Pilar Revuelta'ya verildi. Gecenin ilk sürprizini Alan Arkin yaptı.
Arkin, Dreamgirls filminde oynayan Eddie Murphey'nin favorisi olarak gösterildiği en iyi yardımcı aktör kategorisinde ödüle, Little Miss Sunshine'daki rolüyle layık görüldü. 72 yaşındaki Arkin, daha önce 1966'daki "The Russians Are Coming The Russians Are Coming" ve 1968 yılındaki "The Heart Is a Lonely Hunter" filmleriyle Oscar'a aday gösterilmişti. Gecede, çevre kirliliğine karşı duyarlı olunması, sosyal bir vazife olarak ön plana çıkartıldı ve bu konudaki duyarlılığıyla bilinen eski ABD başkan yardımcısı Al Gore ile Leonardo Di Caprio, daha fazla gayret sarfedilmesi gerektiği mesajını verdi.
George Clooney, en iyi yardımcı aktris ödülünün takdiminden önce yaptığı konuşmada, "Al Gore ile içerde içiyorduk. Sanıyorum artık başkan olmayacak" şeklinde esprisi salonda kahkahalara neden oldu. Konuklar, Al Gore, en iyi belgesel ödülünü almak üzere sahneye çıktığında da ayağa kalkarak eski başkan yardımcısını alkışladılar. Onur ödülüne, İtalyan besteci Ennio Morricone layık görüldü. Ödülünü Clint Eastwood'un elinden alan Morricone, aralarında "Cinema Paradiso" ile "İyi, Kötü, Çirkin" filmlerinin de bulunduğu 400'den fazla filme müzik yaptı.
Obua, fagot, baykuş sesi, ağız arpi, kastanyet, çan kullanımı, insan sesinde mükemmellik gibi müziğe derin yenilikler getirmiş olan Morricone'nin parçalarının, filmlerin başarılı olmalarında büyük pay sahibi olduğu eleştirmenlerce kabul ediliyor. Gecede, Celine Dion ve Beyonce'da sahne aldı.
Oscar tam eğlencelik oldu
Bu arada, Oscar ödüllerinin resmi internet sitesinde, büyük geceye ilişkin çeşitli yarışma ve oyunlar yer alıyor.
Bunlar arasında en heyecanlısı Oscar kazananları tahmin etmeye ilişkin yarışma. Bu yarışmada, ödül kazananlar arasında tahminde bulunanlardan en çok tutturanı ilginç ödüller bekliyor. Yarışmanın altın ödülü, Oscar gecesine gelen ünlülerin kırmızı halı geçişlerini de içeren Los Angeles seyahati olacak.
Oscar'a ilişkin eğlenceli yarışmalar da sitede sinemaseverlere sunuluyor. ''Oscar gecesindeki mükemmel partneriniz'' adlı yarışmada, belirleyeceğiniz, yaş, burç, boy, saç rengi, göz rengi, karakter özelliklerine göre dünyaca ünlü yıldızlardan biri sizin Oscar gecesindeki ideal partneriniz oluyor.
Oscar tarihine ilişkin veriler ve Oscar alan ünlülerin fotoğraflarından tanımaya ilişkin yarışmaların yanında, bir başka neşeli oyun da ''Hangi Film Karakterisiniz?'' başlığıyla sunuluyor. Mini testin yanıtlarına göre, ünlü film karakterlerinden ''Rüzgar Gibi Geçti''nin Scarlett O'Hara'sı, dadı Marry Poppins, ''Kuzuların Sessizliği''nin gözüpek dedektifi Clarince Starling veya yamyam Hannibal Lecter, Julia Roberts'ın canlandırdığı yılmaz çevre dostu Erin Brockovich ve ''Baba'' filminin Vito Corleone'si seçilmeniz mümkün oluyor.
Sinemanın en kötüsü "Sharon Stone"
Sinema dünyası Oscar'la ödüllendirilecek en iyi film ve oyuncuların ilan edilmesinin ardından, Hollywood dünyasının "en kötüleri" de belli oldu.
Oscar'ın aksine sinema dünyasının "en kötülerine" verilen "Altın Ahududu ödüllerinin" (Razzies) bu yılki yıldızı ünlü aktris Sharon Stone oldu.Stone, "Temel İçgüdü"nün devam filmi olan "Temel İçgüdü 2"deki rolüyle en kötü kadın oyuncu "ödülüne" layık görülürken; filme en kötü kadın oyuncu, en kötü film, en kötü senaryo ve en kötü devam filmi kategorilerinde toplam 4 "ödül" verildi.
Shawn ve Marlon Wayan kardeşlerin yazıp yönettiği ve oynadığı "Küçük Adam" ise 3 dalda "ödül" verilirken; Wayan kardeşler en kötü erkek oyuncu ve en kötü film ikilisi, film de en kötü yeniden yapım seçildi.
"6. His", "İşaretler", "Köy" gibi filmleriyle büyük başarılara imza atan ünlü yönetmen M. Night Shyamalan ise "Sudaki Kadın" filmiyle en kötü yönetmen ve en kötü yardımcı oyuncu oldu.
Carmen Electra, "Buluşma Olayı" ve "Korkunç Bir Film 4" filmlerindeki rolleriyle en kötü yardımcı kadın oyuncu seçildi.
kaynak:Sabah
http://img215.imageshack.us/img215/5291/070225tt038piz4.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/640/070225tt035pfk6.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/8176/070225tt036ppg0.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/7092/070225tt034pwn0.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/9117/070225tt032pqh8.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/3803/070225tt024pot3.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/7936/070225fs124prk1.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/2412/070225tt033pzt4.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/8500/070225tt031psb4.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/298/070225tt030pkh3.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/6034/070225tt021pgv3.jpg
scorsese nihayel oscar ına geç te olsa kavuştu eddie murphy nin alamaması şaşırttı doğrusu beni
kuşkusuz ödül töreninde en etkileyici dakikalar scorsesein en iyi yönetmen ödülünü kazandığının açıklanmasıyla yaşandı.tahmin edildiği gibi tüm salon ayağa kalkıp deli gibi alkışladı:happy0064spielberg zarfı açtığı anda coppolanın direk scorsese'e gülümseyerek bakışı,spielbergin scorsesei kucaklayışı,mark wahlbergın ıslık çalması ve ödülü aldıktan sonra nicholsonla kucaklaşmaları muhteşemdi:) konuşmasını yaparken beklendiği gibi sitemini kendine yakışır bir şekilde ifade etti:"zarfı bir kez daha kontrol edin,bir yanlışlık olmasın":good: ister akademi ayıbını örtmek için yapıldı denilsin ister bazı dallarda departedtan daha fazla hakeden filmler vardı denilsin scorsesein sonunda hakettiği ödülü almasına sevindim,tebrikler büyük usta:happy0064
yardımcı erkek oyuncu dalında eddie murphynin ödül alması beklenirken alan arkının ödülü kazanması,kurguda da yine büyük çoğunluk babel derken ödülün departeda gitmesi dışında pek bir süpriz yaşanmadı.
forest whitaker en iyi erkek oyuncu ödülünü aldığında leonardo ve ryan goslingin ayağa kalkıp alkışlamaları çok hoştu.ayrıca whitakerın konuşması da çok anlamlıydı.
pan's labyrinth da sesiz ve derinden ilerleyip görüntü ve sanat dallarındaki ödülleri topladı.
Gecenin en şık ve en zarif bayanları bana göre cate blanchet,kate holmes ve helen mirren,en şık erkekleri ise hugh jackman, mark wahlberg ve leonardo dicaprioydu.
küçük bir not:oscar gecesinin tekrarı akşam sat 10da ntvde yayınlanacak.
deadly_angel 26-02-07, 16:52 Oscar yüzünden iki saatlik uykuyla ayaktayım şu an:):) Ama buna fazlasıyla değdi.Gece kusursuzdu.Büyüsüne Kırmızı halıyı gösterdikleri ilk andan itibaren kapıldım.
Katagorilerden büyük ölçüde beklediğim sonuçlar çıktı.Martin Scorsese'in oscarının açıklanması, diyaloglar, salonun hali, Mark Wahlberg'in yaptığı şirinlik harikaydı.Scorsese'in kazanmasına çok çok sevindim.
En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün Alan Arkin'a gitmesine şaşırdım.Aslında çoğu kişi ödülün Eddie Murpy'ye gitmesine kesin gözüyle bakıyordu.Benim bu katagorideki favorum Djimon'dı.
Her ne kadar Kate Winsletı çok sevsemde Helen Mirren kuşkusuz bu yıla damganısını vuran aktris oldu.Kraliçedeki rolüyle devleşti ve bu ödülü ondan başkasının alması güpegündüz saçmalık olurdu.
Departed'ın geceye damgasını vuracağı belliydi zaten.
Kate Winslet, Helen Mirren, Eva Green, Kate Blanchet gecenin en zarif bayanlarındandı.Cameron'ın elbisesi çok yakışmıştı.Nicole Kidmanın elbise seçimine bir anlam veremedim.
Hepsini teker teker şu an yazamıyorum ama gece mükemmeldi. :img-yes: :img-yes: :)
deadly_angel 26-02-07, 17:01 http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GalleryImages/işte%20o%20anlar/79'uncu%20Oscar%20töreninden%20notlar/14.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/9134/forestwhitcaulf12909805pm8.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20070226/capt.sge.aqp08.260207121519.photo01.photo.default-337x512.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/5383/79thgreene01lm0.jpg
deadly_angel 26-02-07, 17:03 http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20070226/capt.sge.apc26.260207085325.photo00.photo.default-329x512.jpghttp://d.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20070226/capt.92cfed913985435dbba242fc612066be.aptopix_osca rs_oscar_insider_came28.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t064536_450x283_us_oscars.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20070226/capt.f50f404f7d56448db57e2cfa57fdc71c.oscars_oscar _insider_show_cakj115.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20070226/i/r1531126153.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20070226/capt.666aa7cfab4242568ad4d2eac14fd76f.aptopix_osca rs_oscar_insider_show_came223.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20070226/capt.e7c53c2405314ec79659b41374582630.aptopix_osca rs_oscar_insider_show_came222.jpg
deadly_angel 26-02-07, 17:07 http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t080917_450x299_us_oscars.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t090242_450x308_us_oscars.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t064320_450x352_us_oscars.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20070226/i/r1782123990.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t030330_377x450_us_oscars.jpg
deadly_angel 26-02-07, 17:19 http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t064633_355x450_us_oscars.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t065459_370x450_us_oscars.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t083857_298x450_us_oscars_fashion.jpghtt p://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t064516_326x450_us_oscars.jpg
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_26t065259_346x450_us_oscars.jpghttp://d.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20070226/2007_02_25t222855_316x450_us_oscars.jpg
Evet evet evet sonunda Martin Scorsese aldı Oscar'ı:happy0064 Gerçekten çok sevindim bu duruma,bu seneki Oscar Ödül Töreni için en heyecanla beklediğim an;zarftan onun isminin çıkmasını duymaktı..Ve neyse ki oldu..Sonunda oldu:happy0064 Bu ödülü çoktan hak etmiş (ama bir türlü alamamış) biri olarak Scorsese'yi yürekten tebrik ediyorum:happy0064
Gecenin bence en büyük süprizi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün Alan Arkin'e gitmesiydi..Her ne kadar gönlümden geçen kişi olmasa da ben de ödülün Eddie Murphy'e gideceğini düşünmüştüm ama hep dediğim gibi benim favorim Djimon Hounsou'ydu:img-yes:
Bir diğer şaşırdığım ödüller de ''En iyi müzik'' ile ''En iyi animasyon''du..''Dream Girls''ten 3 şarkı adaydı ve ben o yüzden bu filme gider sanmıştım bu kategorideki ödül ama Babel'e gitti..Animasyon da ise ''Cars 2'' alır diye düşünüyordum ama ''Happy Feet'' aldı ki çok sevindim;çünkü benim de favorimdi:img-wink:
En iyi film ödülünde ise ben Babel'i daha şanslı görüyordum ama The Departed da aklımın bir köşesindeydi hep..İki filmi de çok beğendiğim için kesin olarak üzüldüm ya da sevindim diyemem..İki film de bence ''ödül almayı hak etmişti''..
Leonardo Dicaprio ile Kate Winslet'ın bu seneki şanssızlıkları bence karşılarında Forest Whitaker ile Heren Mirren gibi güçlü adayların olmasıydı..Çünkü iki oyuncu da bu ödülü sonuna kadar hak ettiler ama Leonardo ile Kate de (nam-ı diğer Titanic'in ölümsüz çifti:)) çok başarılılardı (fakat Leonardo The Departed'la aday olsa daha iyi olurmuş) ve ben inanıyorum ki Academi bir gün mutlaka bu iki oyuncuyu da ödüllendirecektir:img-yes:
Bir isyanım var:)Johnny Depp neden aday olmadı?Pirates of the Carribean'ın ilk serisiyle aday olmuştu ve ben ikinci serisiyle de aday olmasını bekliyordum ve bence olmalıydı..Neyse artık olan olmuş ama Will Smith yerine Johnny Depp'i aday olarak görmeyi daha çok isterdim..
Benim genel anlamıyla memnun olduğum bir geceydi,ödül alanlara kocaman bir alkış gönderirken:happy0064 aday olup da kaybedenlere ''başka sefere inş'' diyorum:)
Oscar - Partisi :img-wink:
http://img404.imageshack.us/img404/979/katieholmestomlw3.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/3897/simoncowellwm8.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/7858/victoriabeckham2bw7.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/2682/sherylcrowgt4.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/2843/oprahwinfreydx0.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/7756/9807073049557152711jpgxoq8.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/1374/5809573042311252711jpgxel3.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/851/4039163049002152711qy8.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/1046/2539123043970842711wu6.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/3773/8732023046809742711dp8.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/3107/2382613041565742711jpgxoo2.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/3035/8301213040322742711jpgxpe3.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/3756/6045013040690742711jt0.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/9428/8835013049590742711zp6.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/1141/2794873046572252711go7.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/3485/0471973043413252711qa9.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/637/8723383048155252711qa6.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/1104/5156283048315252711lw3.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/30/1649283040135252711pu6.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/2672/6611004048885352711hr3.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/9121/9072583046556252711tx6.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/6228/3692583042756252711kk1.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/8875/1953583045066252711ck1.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/9710/0924583046466252711st0.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/8079/6144583044566252711ph1.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/8638/8844583049566252711bh8.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/2317/2102893049944352711jpgxtv9.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/2498/6163304045687352711jpgxuj8.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/754/3057583042586252711cu6.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/1997/5580304046867352711fo1.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/4438/1609683042857252711jpgxgs8.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/7748/1219683045857252711ip7.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/4688/4139683046957252711al7.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/1732/5140783047667252711mj3.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/8319/3478204047457352711jpgxbe1.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/2816/9746304041508352711up8.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/5972/4792304042287352711kf2.jpg
dizi_maniac 27-02-07, 19:25 evet 79uncu oscar töreninde ödüller sahiplerini buldu...
naklen yayın sabah saat 7.30 gibi bitmişti... uykusuz uykusuz üni'ye gitmek ölüm gibiydi... ama değdi :img-wink:
ben burada daha önce yapmış olduğum tahminlerimin ancak 20 / 7'yi tutturabilmişim... yani 20 tahminden sadece 7sini...
ya sizlerin tahminleri arkadaşlar?
şahsen en büyük süprizi ben yardımcı-erkek ödülünde yaşadım, Alan Arkin'e gidebileceğini hiç düşünmemiştim?
eee sevgili sbuffy... gözümüz aydın:happy0064 scorsese amcamız nihayet heykelciğine kavuştu:img-yes: , zaten sahneye hollywood'un 3-sakallısı çıkınca ben tam anlamıyla emin olmuştum Martin Scorsese'nin alacağını...
Hollywood'un üç -baba- yönetmeni kalkıp'da en-iyi-yönetmen ödülünü bir meksikalıya verecek değillerya diye düşünmüştüm.
Seninde tahmin ettiğin gibi sbuffy, Scorsese "hafif" bir iki dokundurmada bulundu:img-wink: arkasını dönüp "please double-chek the envelope" diye kinayeli esprisi kimsenin gözünden kaçmadı, ayrıca -- " yıllardır değişik yererde karşılaştığım her insan, yolda, otelde, asansörde, -bana ne zaman alacaksın? sen almalısın?- dediklerinde ben hep teşekkür ederim, gelecek sefere gelecek sefere diyordum " -- derken acaba -siz akademi beni senelerdir ödülsüz bırakmış olabilirsiniz ama karşılaştığım tüm insanların düşüncelerine göre ben o ödülü çoktan hak ediyordum- mu demeye getirdi? :img-yes:
Babel. Babel'in en-iyi-müzik dalının dışında elinin boş kalması beni şaşırtmadı (-valla hiç huyum değildir ben demiştim demek istemem ama.... ben demiştiiiiiim:) -)
İçimdeki tek burukluk, THE DEPARTED'in Scorsenin en iyi filmlerinden olmayışı, evet en-iyi-yönetmen ödülünü zaten yıllar öncesindende hak ediyordu ama en-iyi-film ödülü bu sene maalesef sadece Scorsese'nin hatırına gitti diye düşünüyorum. Ben hala LETTER'S FROM İWO JİMA'nın bu yılın adaylıklar arasındaki en iyi film olduğunu düşünüyorum.
Ellen DeGeneres'in ilk Oscar sunumun altından başarıyla kalktığını gördük, rahat, samimi ve keyifli bir sunumdu.
Kırmızı Halı merasiminde gözüme çarpanlar :
- cate blanchett'in yürüyüşü, duruşu ve konuşmaları ile asalet simgesi gibiydi
- clint eastwood, konuşmaktan kaçınan herşeyden-biraz-bıkmış tavrı
- jennifer hudson'un zaten tombik olan bedenine hiç yakışmayan kıyafeti içersinde, duruşu, yürüyüşü ile çok hantal görünmesi
- martin scorsese'nin heyecandan olsa gerek, çok fazla hızlı konuşması ve vara yoğa gülmesi
- eddy murphy'nin kibirli, şımarık ve küçük-dağları-ben-yarattım ve bu gece ödül bana verilecek tavırları ( hehe ama alamadı)
- kirsten dunst'ın yakından hiç de o kadar güzel olmayışı
- john travolta'nın 2 saat boyunca kırmızı halının üzerinde kalması, ve nereye bakarsan her yerde görünmesi ama o gece oradaki star'ların arasında, etraftaki bağıraşan hayranlar ile en çok ilgilenen, onlara elini uzatan, öpücük gönderen kişi olması
- nicole kidman'ın narkırmızısı elbisesi içersinde peri kızı gibi görünmesi ve yakın arkadaşı naomi watts ile törene elele katılması
- forest whitaker'in sol gözünün sürekli hafif seyirmesi
- ryan gosling'in törene birlikte katıldığı annesi ve kız kardeşine kırmızı halı boyunca sıkı sıkı sarılı yürümesi ve hiç-bir-şeyi-umursamaz konuşmaları
- mark wahlberg'in kendisine uzatılan mikrofonlara esprili, zeki yanıtları
- gwyneth paltrow'un sol yanına aldığı düz sarı saçları ve masum tebessümü ile bir kuğu gibi süzüm süzüm süzülmesi (ama üzerindeki elbisesinin rengini hala belirleyebilmiş değilim, kırmızı değil, yavruağzı değil, turuncu değil, ne renk o yaa?)
- leonardo di caprio'nun şıklığı, sanki "aviator" filminden fırlamış (üzerindeki takım, saç stili, elleri pantolonun cepinde) gibi görünmesi
- clint eastwood'un esmer eşinin, uzatılan mikrofonlara clint'den daha çok konuşması
- helen mirren'nin zerafeti ve samimi tavırları
- helen mirren'nin yönetmen eşinin (şeytanın avukatı) taylor hackford'un , karısı ile ne kadar gurur duyduğunu saklayamayışı
- o gece orada bayanlardan merryl streep'in ve erkeklerden innaritu'nun en rahat giyimli kişiler olmaları
- jack nicholson'nun epey kilo almış olması, dazlak kafası, siyah güneş gözlükleri ve kırmızı halı boyunca etrafına saçtığı o şeytani-sırıtşı
- will smith ve eşi jada pinkett'in dikkatleri kendi üzerlerine çekme çabalarına rağmen, oğulları christopher'in anne ve babasından daha çok dikkat çekebilmesi ve inanılmaz şirinliği
- beyonce'nin kırmızı halı'da yürümekten çok, sürekli durup poz vermesi ve yüzündeki o aslında-ben-aday-olmalıydım hayal kırıklığını gizleyemeyişi
- reese whiterspoon'nun daha da incelmiş hali, kendinden emin duruşu, ama saçlarını ne tarafa savuracağına bir türlü karar veremeyişi
- jodie foster'in artık yaşlanmaya başlamış olduğunun gerçeği yanında; hala o muhteşem özgüvenli hali ile göz doldurabilmesi
- jennifer lopez'in nadir görülen bir zerafette oluşu, ve kameralara sürekli eşi ile birlikte poz verme çabası (marc anthony, jennifer'in yanında bir hayli kısa boylu ve iyi beslenememiş sokak çocuğu gibi duruyordu)
- penelope cruz'un yüzünden bir saniye bile eksik olmayan güzel tebessümü ve kabarık elbisesi içersinde prenseslere benzemesi (aslında kendisini pek sevmem)
- innaritu'nun kendisine uzatılan her mikrofona konuşma gayretinde oluşu
- catherine deneuve'ün kibirli asıl-kraliçe-benim tavırları ve soğukluğu
- hugh jackman'in "yahu bu adam bu kadar yakışıklımıymış" dedirtmesi
- eva green'nin elbisesinden çok, dramatik-göz-makyajının dikkatleri üzerine çekmesi
- djimon hounsou'nun herkesden daha uzun boylu, daha heybetli duruşu ve bütün b |