Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 1)
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Daha onceki forumun mesaj sayisi 1250'yi astigi icin yorumlariniza bu forumda devam ediniz.
Tek cümlelik mesajlar, bölümle ilgisi olmayan mesajlar, büyük harflerle yazilan mesajlar ve tüm kural disi mesajlariniz uyari birakilmaksizin silinecektir. Sohbet ortami olusturmayiniz.
'Hayirli olsun yeni basligimiz' mesajlari da silinecektir.
Saygilarimla
Bolum Sorumlusu
BERNA
sagoll anılcım yorumun icinnn
Yıllar önce beyazperdede Fatma Girik'in canlandırdığı "Ezo Gelin" karakteri, usta oyuncu ile filmin dizi versiyonunda rol alan Nurgül Yeşilçay'ı karşı karşıya getirdi.
"Ezo Gelin" Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden biri... 1973 yapımı olan, Orhan Elmas'ın senaryosunu yazdığı, Feyzi Tuna'nın yönettiği filmin başrollerinde ise Fatma Girik ile Kadir İnanır vardı. O unutulmaz film, tam 33 yıl sonra dizi olarak yeniden izleyici ile buluştu. Bu kez Girik'in canlandırdığı Ezo Gelin rolünde Nurgül Yeşilçay var.
Yapımcıların da Yeşilçay'ın da çok iddialı olduğu dizi projesini Girik yakından takip ediyor. Ünlü oyuncu, geçtiğimiz günlerde de genç oyuncuya bu projeyle ve üstlendiği rolle ilgili imalı bir mesaj gönderdi: "Nurgül Yeşilçay'ı yürekten tebrik ederim. İlk Ezo Gelin ben değildim, Nurgül de son Ezo Gelin olmayacak. Finalde, kimin akılda ve yürekte kalacağına ise halk karar verir!"
kaynak:medyahaber
fatma girikk kötü bisey dememski basliga bakın bu medyayı anlamak mümkün degills adece bir daha cekilebilecegini sölemis ne iması varki bunda
ayrıca nurgül hic bi zamn ben tek ezo olucam die bi demec vermedi ayrıca nie versin nurgül cok mutavazi bi ouncu o kadar basarlı olmasına ragmemn kendisini cok nadir över reytingler geliceki yazisiini biraz ukalalak gibi görebilir herkes ama az da olsa yapsın artık degilmii
merlystreep 26-11-06, 09:29 harika olmuş tuçem ya ellerine sağlık canm
sabah pazar süprizinde ekibin birbirini kutlayışını falan gösterdiler nurgülün dişziyi izleyişi çok komikti ya yayılmış iyice... rahat kız
arif sağın diziyle ilgili söyledikelri de çok güzeldi. kendisi kolay kolay diz müziği yapmaz ama ezo gelinin farkı sinema tadında olması dedi diz izliyomuşum gibi hissetmiyorumdedi ve bence dizde bazılarına garip gelen buydu diğer tüm dizler birbirinin aynı asmalı konakta kamera alttan giriyo üstten çıkıyodu ya hepsi öyle yapmaya çalıştı ... çağan onu yaptığında bi mantığı vardı adam sinema filmelrini öyle yönetmiyo ama o dizi gerçek değildi büyük bi aile herşey masalsıydı burda küçük bi aile günümüze tamamen uyarlanmış dizinin renhi görüntü kalitesi tamamen sienma tadında diziye ayrı bi hava katıyo. anlayan anlar anlamayanda anlamadığı için beğenmemeye şartlanır... keyfi bilir. arif sağ bu arada nurgülün diziye çok yakışığını günümüz ntep kızlarını çok iyi yansıttığını falan da söyledi. altına imzamı atıyorm
chimeneyes 26-11-06, 09:32 ya nurgül hem küçük afacan bir çocuk gibi görünüyor hemde güçlü dirayetli bir kadın gibi.. nasıl başarıyor bunu helal olsun... bu dizi inş. çok ama çok başarılı olur... arif sağ'ın söylediklerini bende izledim bencede haklı sinema tadında.... inş. yüksek yüksek reytingler elde eder inş. üyük başarılara imza atar.... ona bu ezo gelin ve eğreti gelin hali çok yakıştıııı bu arada :)
tatli_dilli 26-11-06, 10:35 büyük bir ilgi ve merakle ikinci bölümünü bekliyorum, bir eksiklik var bu dizide henüz cözemedigim cünki nurgülün oyunculugunu ben cok fazla begenen biriyim. partneri simdilik bana göre nurgülün yaninda donuk kaliyor.
tatli_dilli 26-11-06, 10:46 ya belkide bana eksik gelen sey sundan kaynaklandi, hani bir yapim cok güzeldir, sevdigin oyuncular vardir, heleki türkan sultanin tahtina oturabilecek biri adaysa, ki bu bana göre nurgül yesilcay olabilir, beklentimiz cok yüksek oluyor, o beklenti cok yüksek olunca tatminkarsizlik oluyor haliyle, henüz dedim ya tam o tadi alamadim, ben hatirliyorumda egreti gelinde nekadar etkilenmistim, bu da eminim öyle olacak, nurgül cok basarili...
merlystreep 26-11-06, 10:50 ya belkide bana eksik gelen sey sundan kaynaklandi, hani bir yapim cok güzeldir, sevdigin oyuncular vardir, heleki türkan sultanin tahtina oturabilecek biri adaysa, ki bu bana göre nurgül yesilcay olabilir, beklentimiz cok yüksek oluyor, o beklenti cok yüksek olunca tatminkarsizlik oluyor haliyle, henüz dedim ya tam o tadi alamadim, ben hatirliyorumda egreti gelinde nekadar etkilenmistim, bu da eminim öyle olacak, nurgül cok basarili...
ya ilk bölüm bilindikti biliyoduk ne olucağını ondan bi tad bırakmamış olabilir ama benm içimi ısıttı dizi sinema tadı var ... diyorm ya 2. bölüm de çok daha güzle olucak heyecan artıcak hikaye bizm bilmdiğimiz bi tarafa gidicek çok şaşırağımız şeyelr olcak mahinurr erguna güveniyorm bu konuda... asmalıyı 54 bölüm izlettiren[ bizi başka bi boyuta götüren] kadın en kısır senaryoyu bile sanat eseri haline getişrebilir ki burda öyle bi kısır durumda yok...biraz zaman verelim diizye:img-wink:
tatli_dilli 26-11-06, 10:55 tabikide, bu cok normal ilk bölümde bize hikayeyi anlatmalari gerekiyordu, yani aslinda dizi daha yeni baslayacak sanirim.
herkese güvenim sonsuz, asla bir ön yargi yok.
Ms.Alabora 26-11-06, 11:13 Salıları pek güzel bişey yoka rtık bu diziye bakarım.Geçen hafta sonuna gelmişim zaten...
Nurgül daha iii olmuş saçlarınla.
hayırlı olsun sitemiz. dizi günden güne seyircisi çoğalıyor
tuceny ülkü nazlıcan sadeceözgee çalışmalrınız harika tek kelimeyle...serap resimelr için tşkürler . ena fragman için tşkürler. harika bi bölüm olucak
arif sağın sabah dediği şeye katılıyorm ben de bunu dizi gibi izlemedim sinema tadındaydı. nurgülün şivesi mimikelri innaılmaz doğaldı. güzleliğine diyecek yok zaten.... onur ve ruhide dizideki diğer favorilerim..2. bölüm gerçekten çok da heyecanlı olucak. ne olucağını kestirmek zor hakikaten günümüz versiyonu olması bu yüzden hoşuma gitti ne olacağını bilmiyoruz amamahinur ergun yazdığı için tedirginde olmuyoruz...
2. bölümün tam özeti gelmedi mi ya çok kısa bu özet... nurgülün ruhiyi tartakladığı ve ölüm haberi aldığında vereceği tebkiyi merak ediyorm... en çokda aliyle evlendirecekelri bölümübye
pazartesi 23 15 de ezo gelin in tekrarı var.......... çok verdiler ben 2 defa syerttim ve çok beğendim
bakalım3 defada sıkılmadan izlerim böyle ddiziyi
pazartesi 23 15 de ezo gelin in tekrarı var.......... çok verdiler ben 2 defa syerttim ve çok beğendim
bakalım3 defada sıkılmadan izlerim böyle ddiziyi
genemitkr 3.tkr oo showw her hafta böle yaparsa yasadıkk biz her hafta 3 kere izlcez diziyi süper ya
Bu hafta karşısında 'Bir demet tiyatro' var. Bakalım reytingleri nasıl olacak? İnşallah geçen haftaki reytingi yakalar.
Uzun zamandan beri yapılan en iyi dizilerden biri bence asmalı konaktan sonra nurgül yeşilçayı böyle güzel bi dizide izlemek çok güzel
HALAY BAŞINDA DURDUM OYALI MENDİL BULDUM…
SEN BENİMSİN BEN SENİN…
SAA BÖYLE VURULDUM…
valla ben bu türkü söyledikleri sahneye vuruldum,bayıldım resmen...çok güzeldi bu sahne hem söyleyiş biçimleri hemde mimikleri harikaydı.özellikle nurgülümün...
nurgülcüm ya seninle gurur duyuyorum.kızlar bu arada yaptığınınz çalışmalara bakmaya doyamıyorum.
öle aynı seyi düzünür aynı seyi yazarız biz hakkatnde ha öle yazmısız helal bizee
leyla bende sana isticme cnm birazdan sora sölerim ne istedgimiii
buarada iste gercek ezonun hikaesi varmiydi bilmiyorum ama cok hosuma gittii
okuyun bence
asıl adı "zöhre" olan ezo gelin, 1909'da gaziantep'in oğuzeli ilçesinin uruş köyünde doğmuş. nüfus kaydında halen bekar görünen ezo'nun üçü erkek üçü kız, altı kardeşi vardır.
ez, erken gençliğinden itibaren, güzelliiğiyle dikkatleri üzerine toplarmış, hatta düğünlerde çevre gençleri gelini unutup ezo'yu seyrederlermiş.ezo'yu isteyenler arasında civar zenginlerinin yanı sıra ensest takılan teyzesinin oğlu bile varmış.ezo'nun güzelliği kulaktan kulağa yayılarak efasane olurken, diğer yandan, civar köylerde bir adamın adı dillerde dolaşmaya başlamış. komşu köyden "şitto" lakaplı hanefi açıkgöz isimli bir adammış. şitto şahane bağlama çalmasının yanında, süper de şarkı söylermiş.
hatta o dönemler "kambersiz düğün olur, şitto'suz düğün olmaz" gibisinden akıllara zarar bir deyim de türemiş.
ezo'ların köyünde bir düğüne ezo'da şitto'da davetli imiş. hal böyle iken, ne damat ne gelin gerekli ilgiyi görmemişler zira şitto ile ezo'ya bakmış herkes.
e tabi şitto'da ezo'nun ağzının içine düşmüş neredeyse, bu yüzden ezo'ya görücü yollamış amma ve lakin görücü ala ala "düşünelim" cevabı almış.
araya zaman girince şitto kendi köyünden biriyle değişik töresini uygulamaya karar vermiş, ama araya girenler olmuş, değişik gerçekleştirilememiş ve bu yüzden de eş-dost'un yüzüne bakamaz olmuş.
bir süre sonra yine eş-dost sayesinde şitto ile ezo'nun arası yapılmış ve evlenmelerine karar verilmiş fakat başlık parası ya da türevleri kullanılmamış zira şitto'nun ezo ile evlenmesine karşılık, ezo'nun ağabeyi zeynel'e, şitto'nun halası verilecekti.
kış ortasında doğru, iki düğün birden kurulmuş, şitto ile ezo'nun düğünü şitto'nun köyü olan beledin köyünde, zeynel ile hazik'in düğünü ezo'nun köyü uruş'ta kurulmuş.
daha sonra şitto ile ezo mutlu bir yaşam sürerlerken, aralarına arabozucular girmiş. yemeyip içmeyip dedikodu yapmışlar, olan olmayan bir çok laf taşımışlar.
şitto ile ezo daha ilk yıllarını tamamlayamaan ayrılmışlar ve şitto öykülerini bir cümlede özetlemiş. "kötü talih geç buldum, tez yitirdim"
şitto ile ezo boşanınca değişik töresine göre halası da geri dönmüş.
efsane güzeli ezo, şitto'dan ayrıldıktan sonra altı yıl dıl kalmış. yöre halkının anlattıklarına göre ezo bu süre içinde daha da güzelleşmiş.
genç yaşlı, zengin fakir bir çok talibi çıkmış ezonun. her talibi neyi var neyi yoksa ezo'nun önüne seriyormuş. ezo tam altı yıl evlenme önerilerini geri çevirmiş.sonunda ailesinin de ısrarları üzerine kendisine genç kızlığından beri talip olan teyze oğlu memet ile evlenmeye yanaşmış. türkmnen oymağından olan memet suriye'nin carablus ilçesinin türkiye sınırına yakın kozbaş köyünde oturuyormuş.
ezo 1936 yılının güzünde uruş'tan kozbaş'a gelin gitmiş. bu evliliği de değişik töresine göre olmuş onu alan memet, kardeşi selvi'yi ezo'nun ağabeyi zeynel bozgedik'e vermiş.
ezo ile memet'in iki kızları olmuş. ilki fazla yaşamadan ölmüş, celile adlı ikinci kızları ise halen sağ olup suriye'de yaşamaktaymış.
ezo'nun ikinci kocasıyla geçimleri yerindeymiş fakat ezo köyünü özlüyormuş hatta ölümünde uruş köyünü gören bir yere gömülmek istiyormuş. öyle de olmuş.
suriye'ye gidişinin yirminci yılında 1956 güzünde ezo yatağa düşmüş, verem olmuş.öleceğini anlamış ama tek avuntusu olan kızı celile'yi yatağının başından ayırmamış.
ezo gelin, bir cuma akşamı son nefesini vermiş. eşi ve yakınları vasiyetini dikkate alarak onu arasıra tepesine çıkıp yaşlı gözlerle köyünü seyrettiği bozhöyük'ün en yüksek noktasına gömmüşler.
işte adına türküler yakılan, ezo gelin budur.
umarım dizimizin sonu bu kadra kötü bitmez
Baslik Ezo Gelin dizisi icin acilmis "Bolum Yorumlari" basligidir. Nurgul Yesilcaya ovguler/hakaretler amacli bir baslik degildir. Dizinin bolum yorumlari haricinde sadece oyuncuya hayranlik dile getiren mesajlar konudisi oldugundan silineceklerdir.
Uye ve oyunculara hakaret etmek, tahrik edici sozcukler kullanmak forum uyeliginden uzaklastirilma nedenidir.
MardiGras
Super Moderator
Resimler icin cok tesekkur ediyorum, ozellikle serap'a :img-wink: offf beklemekten biktim sali gununu iple cekiyorum. Hala fragmani goremedim ya :icon_sorr Bu arada bir demet tiyatroyla cakismasi cok kotu oldu cunku yeni bolumlerini cok merak ediyodum ama ne yapalim biz yine ezo gelini izlicez tabi ki. :img-yes:
Nurgül Hanımı yakından tanımak ve dizi hakında yöremizde oluşan kaygıları iletmek üzere biraz sohbet etmek istedik. Kendisinin yoğun proğramı nedeniyle görüşemesekte dizi ekibi bizleri çok sıcak karşıladı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Dizinin yardımcı yönetmeni Sayın Atilla Cengiz beyle ayak üstü bir röportajımız oldu ve düşüncelerini aldık. Sizlerede aktarmak ihtiyacı gördüm.
Nizip.com : Bizler Nizip ilçesinin saygın sitesi Nizip.com adlı internet sitesinden geliyoruz. Size birkaç sorumuz olacaktı, yardımcı olabilirmisiniz ?
Atilla Cengiz : Tabi ki bildiğim konularda yardımcı olmak isterim.
Nizip.com : Bize kendinizi tanıtırmısınız?
Atilla Cengiz : Ben Atilla Cengiz, bu setin yardımcı yönetmeniyim. 1975 Kars doğumluyum, Psikoloji mezunuyum ama sinemaya aşığım bu nedenle bu sektörün içindeyim. 90 günden beri çekim yapıyoruz.
Nizip.com : Dizinin Konusu hakkında bilgi verebilirmisiniz?.
Atilla Cengiz : Tabi ki… Ezo gelinin geçmişteki hikayesini biliyorsunuz. O öyküde aşk var, hasret var, dramatik bir öykü var. Ezo gelinin dramatik öyküsünden yola çıkarak çağımızda aynı yörede geçen bir aşk dizisi çekmeye çalışıyoruz. Özüne sadık kalarak, günümüz varyasyonunu çekmeye çalışıyoruz. Tabi ki aynısını birebir çekmemiz şuan için mümkün değil ve kabul edersiniz ki biz bunu tüm Türkiye’ye çekiyoruz. Eski zamanı çekmek için sinema yapmamız lazımdı. Ezo Gelin öncelikle Antep’e aittir buna saygı duyuyoruz ama biz dizi olarak çekmek istediğimiz için zaman zaman konuyu genişleteceğiz. Evrensel bir alana taşımak ve Ezo gelini Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Diziyi isteyen her kesim kendinden de bir şeyler bulsun istiyoruz. Doğal olarak garipsenen kısımlar var. Mesela bir Ezo Gelin zamanında İnternet varmıydı ?
Nizip.com : Yani eskiye bir özlem var ve yöremiz eski Ezo Gelini istiyordu.
Atilla Cengiz : Bunu bizde yapmak istedik. Fakat o zamandan bu zamana her şey değişmiş… Evler değişmiş, araçlar değişmiş, insanlar ve yaşayışlarda değişmiş. Bunu aynı şekilde korumak ve o zamanı işlemek bir dizi için çok zahmetli olur. Fakat bir sinema filmi olsaydı, daha büyük prodüksiyonlarla bu yapılabilirdi. Dediğim gibi buda büyük yatırımlar isterdi. Fatma Girik’in oynadığı film daha eskiden çekildiği için çok büyük maliyet gerektirmeden çekilebilmiştir. Çünkü çok fazla zaman geçmemişti ve değişen pek bir şey yoktu. Fakat şimdi görüyorsunuz, o zamandan kalan bir şey bulmak mümkün değil. Biz yinede bazı evler yaparak, buraların tanıtımına da yardımcı olduğumuzu düşünüyoruz. Ezo gelininin köyünde de çekmiyoruz, doğal olarak her şey orada da değişmiş. Fakat burası daha otantik ve burada çekmeye devam ediyoruz. Ezo gelininin hikayesinden esinlenerek güncelleştirilmiş bir hikaye anlatmaya çalışıyoruz.
Nizip.com : Peki geçmişe atıfta bulunacakmısınız ? Gerçek Ezo Gelininde hikayesini anlatmak için geçmişi hatırlayan bir pasaj düşünüyormusunuz?
Atilla Cengiz : Evet tabiki yapılabilir. Mesela Ezo gelin geçmişi düşünürken, o zamanı kısa bölümlerle ekrana taşıyıp gerçek Ezo gelini de anmış ve tanıtmış oluruz. Ezo gelin müzesine gidip birkaç çekim yapabiliriz. Tabiki bunlar kolay olmuyor, dizinin devamına ve halkın beklentilerine göre şekillenecek. Bunu yaparken senaryonun dramatik ve akıcı yapısını bozmamız gerekiyor. Sadece Ezo gelini çekseydik dizi bir yere kadar gidebilirdi. Belki başka bir proje ile belgeseli yapılabilir. Bunun için sadece belgesel yapılan prodüksiyonlar yapılabilir. Mekan aynı tasarlanabilir ozaman…
Nizip.com : Peki başka yerlerde çekim yapacakmısınız ?
Atilla Cengiz : Mesela ?
Nizip.com : Mesela Zeugma, Antep…
Atilla Cengiz : Aslında bir balayı sahnesi vardı ve biz bunu Zeugma da çekmek istemiştik. Bir dizi çekilirken yörenin değerleri de ön plana çıkarılması lazım ve biz bunu biliyoruz. Fakat Zeugma’ya gidince hayal ettiğimiz görsel güzelliği bulamadık, Zeugma’nın her tarafı ya sularla yada toprakla kapatılmıştı elimiz boş geri döndük. Biz orada birkaç sandalyenin olduğu bir dinlenme tesisinden başka bir şey bulamadık. Neyini çekeceksiniz?... Balayı mekanını antepin içine çektik ve çekmeye devam ediyoruz.
Nizip.com : Dizi kaç bölüm olacak?
Atilla Cengiz : Reytinge göre belli olacak, dizi son bir yılda çekilen dizilerin ilk bölüm olarak en büyük reytingi aldı. Buda bizi sevindirdi.
Nizip.com : Çekimleri İstanbul’a taşıyacakmısınız? Birçok dizide böyle olurda.
Atilla Cengiz : Şuan için böyle bir şey yok
Nizip.com : Nurgül hanım , Ezo gelini tanıdımı? Hikayesinden etkilendimi?
Atilla Cengiz : Hepimiz Ezo gelin hakkında tüm bilgileri topladık ve okuduk, her karesi hafızamızdadır. Özellikle Nugül hanım daha önceki filmleri ve çıkarılmış eserleri inceledi, hikayelerini okudu, internette araştırmalar yaptı. Hikayesinden etkilendikten sonra bu dizide oynamaya karar verdi. Yoksa bana dizi filmi teklifi geldi hemen kabul edeyim demedi.
Nizip.com : Rol karakteri olarak ta belalı baldızdan farklı, fakat asmalı konaktaki baharı andırıyor nedersiniz ?
Atilla Cengiz : Gerçek Ezo gelinde baharı andırıyor aslında, onun hayatı da mücadelerle geçmiş. Şimdiki Ezo gelin karakteri de bir şeylere karşı mücadele ediyor, özelikle eşinin kaybolmasından sonra bulunduğu yerin değer yargılarıyla gerçekten çatışan bir kadını, ayrıca eşinin hasretini çekiyor, olayları çözmeye çalışıyor vs…
Nizip.com :: Eski Ezo gelinde vatan hasreti daha öne çıkıyor ne dersiniz?
Atilla Cengiz : Tabiki eski Ezo gelinde vatan hasreti daha öne çıkıyor, ileriki bölümlerde belki köyünü terkedip gitme ve köyüne hasret konuları işlenebilir.
Nizip.com : Az önce mezarlıkta çektiğiniz sahne ne idi ?
Atilla Cengiz : : Ezo’nun eşinin ölümünden sonra mezarına gidip de ölümüne inanamadığı için hala geleceği ümidiyle ve de özlemle beklediği, onu vurgulamak istediğimiz sahneydi. Yani Ezo gelin eşine “sen gittin ama ben hala seni seviyor ve özlemle bekliyorum, sensiz hayatı istemiyorum” demek istiyor. O sahneyi vurgulamak istedik.
Nizip.com : Şimdi hangi sahneyi çekeceksiniz ?
Atilla Cengiz : Şimdi Dinar evde, yani Ezo’nun evinde çekim yapacağız.
Nizip.com : Antep şivesini dizide kullanmak hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Atilla Cengiz : Antep ağzını olabildiğince kullanmaya çalışıyoruz, otantik bir hava vermemiz için gerekli. Fakat tamamen Antep ağzı dersek bu defa da ülke genelinde anlaşılması zor olur. Bunu abartmadan fakat otantik havayı da bozmadan dengeli bir şekilde uygulamaya çalışıyoruz.
Nizip.com : Vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Atilla Cengiz : Ben teşekkür ederim, yanlış anlaşılmaları düzeltmek ve dizinin amacını tam anlatabilmek için her zaman bize danışabilirsiniz
merlystreep 27-11-06, 10:42 evet çok şekerledi
ömer:hadi resim çekilek
ezo:çekilek
ama şiveyi doğal yapıyolar ya hele nurgülün aksanına bayıldım ağzı çok yatkın
bu akşam ezo gelini 4 kez seyredeceğim. dizi doğal bir ortamda çekilmiş seyrederken çok keyif alıyor ve huzur buluyorum.
Diziyi daha iyi anlayabilmek için, Geçmişteki Ezo Gelinin hikayesini arz edeyim.
http://www.nizip.com/files/pictures/12/46/20060911184300_2655_1.JPG
EZO GELIN:
Gaziantep ilinin Oguzeli ilçesinin Urus Köyü’ndendir. Bozgeyikli oymagindan Emir Dedenin kizidir. Annesinin adi Elif’tir. Üç kiz ile üç erkek kardesi vardir. Dogum tarihi 1909, ölüm tarihi 1956’dir.
Nüfusta bekar olarak gözükmektedir.
ezo, erken gençliginden itibaren, güzelligiyle dikkatleri üzerine toplarmis, hatta dügünlerde çevre gençleri gelini unutup ezo’yu seyrederlermis.
ezo’nun güzelligi kulaktan kulaga yayilarak efasane olurken, diger yandan, civar köylerde bir adamin adi dillerde dolasmaya baslamis. komsu köyden "sitto" lakapli hanefi açikgöz isimli bir adammis. sitto sahane baglama çalmasinin yaninda, süper de sarki söylermis.
hatta o dönemler "kambersiz dügün olur, sitto’suz dügün olmaz" gibisinden akillara zarar bir deyim de türemis.
ezo’larin köyünde bir dügüne ezo’da sitto’da davetli imis. hal böyle iken, ne damat ne gelin gerekli ilgiyi görmemisler zira sitto ile ezo’ya bakmis herkes.
Tabi sitto’da gözünü ezo’dan alamamış, bu yüzden ezo’ya görücü yollamis amma ve lakin görücü ala ala "düsünelim" cevabi almis.
Araya zaman girince sitto kendi köyünden biriyle degisik töresini uygulamaya karar vermis, ama araya girenler olmus, degisik gerçeklestirilememis ve bu yüzden de es-dost’un yüzüne bakamaz olmus.
Bir süre sonra yine es-dost sayesinde sitto ile ezo’nun arasi yapilmis ve evlenmelerine karar verilmis fakat baslik parasi ya da türevleri kullanilmamis zira sitto’nun ezo ile evlenmesine karsilik, ezo’nun agabeyi zeynel’e, sitto’nun halasi verilecekti.
Kis ortasinda dogru, iki dügün birden kurulmus, sitto ile ezo’nun dügünü sitto’nun köyü olan beledin köyünde, zeynel ile hazik’in dügünü ezo’nun köyü urus’ta kurulmus.
Birinci defa olarak Oguzeli ilçesinin Beledin Köyü’nde bulunan Türkmenler’in Karasihli oymagindan Hanifi Açikgöz ile imam nikahi usülü geregince kardesi Zeynel Bozgeyik’e degisik gelenegine göre 1930 tarihinde evleniyor. daha sonra sitto ile ezo mutlu bir yasam sürerlerken, aralarina arabozucular girmis. yemeyip içmeyip dedikodu yapmislar, olan olmayan bir çok laf tasimislar. Sitto ile ezo daha ilk yıllarında tahmini 1932 yilinda ayrilmislar ve sitto öykülerini bir cümlede özetlemis. "kötü talih geç buldum, tez yitirdim"
Kısa süren evlilikten sonra geçimsizlik nedeniyle küsülü olarak babasi evine gelen ezo, altı sene dul yasadiktan sonra ikinci olarak Suriye’nin Halep ilinin Caraplus ilçesinin Kozbas köyünde bulunan teyzesi oglu Meme’ye (Mehmet) 1936 yilinin bir ilkbahar mevsiminde degisik olarak Urus köyüne gelin olarak gidiyor. Ezo’nun ikinci kocasiyla geçimleri yerindeymis fakat ezo köyünü özlüyormus hatta ölümünde urus köyünü gören bir yere gömülmek istiyormus. öyle de olmus.
Suriye’ye gidisinin yirminci yilinda 1956 güzünde ezo yataga düsmüs, verem olmus. Ölecegini anlamis ama tek avuntusu olan kizi celile’yi yataginin basindan ayirmamis.
ezo gelin, bir cuma aksami son nefesini vermis. esi ve yakinlari vasiyetini dikkate alarak onu arasira tepesine çikip yasli gözlerle köyünü seyrettigi bozhöyük’ün en yüksek noktasina gömmüsler. Birinci kocasindan çocugu yok, ikinci kocasindan 6 çocugu oluyor. Bugün bunlardan yalniz kizi Celile hayattadir.
Kozbas köyünün yakininda olan ve Türk sinirina yarim saat uzaklikta bulunan Bozhöyük köyünün höyügünün basinda Ezo’nun mezari vardı. Saatlerce mesafeden, gerek Türkiye’den, gerekse Suriye’den gözükmektedir. Mezari yapili, badanali, sivali bir haldeydi.
1997 yılında Oğuzeli Kaymakamı Cemal hüsnü Kansız, Gaziantep valisi Muammer Güler ve yine Dokuzyol köyünden olan Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz’ın girişimleriyle mezarının Suriye’den nakli için Suriye makamlarına 1.dereceden başvurulur. İki yıl süren temaslar sonucu Oğuzeli Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız başkanlığında bir heyetle naaşı 23 Eylül 1999’da Dokuzyol’a getirilerek defnedildi. Yöremizde vatan sevgisinin sembolü olan Ezo gelin halen eski adı Urus köyündeki kendisi içi hazırlanan mekanda bulunmaktadır. Allah rahmet eylesin....
Ezo Gelin’in asil adi Zöhre olmakla beraber yörede Ezo olarak anilmaktadir. Urus köyündeki birçok yasli kadin ve erkek Zöhre’ye niçin Ezo dediklerini yakinlari da dahil olmak üzere bilmemektedirler. Sadece “Biz Ezo’yu küçük kiz iken çok sever idik” demekle yetinirler.
Ezo kelimesinin kökünün ez’den geldigi kabul edilecek olursa ez kelimesi farsçada basina eklendigi kelimeyi “den” haline getirir. Yine farsçada ez kelimesi ben, kendim anlamina gelir. Fars dilindeki kelimelerin özelliginden bir tanesi de hece sayisinin azligi ve son ekin o haliyle bitmesidir. Yani Ezo kelimesinin anlami su sekilde olmakta: ez ben, o da ek ,yahut sahis zamani oldugunu göre ben o ,yahut benim o ,yahut o benim anlamina gelmesi icap etmekte. Halbuki kelimeyi ez olarak alinirsa özüm yahut özümün anlamini tasimasi gerekmekte.
Ezo gelin için yakilan bir türkü de söyledir:
Benim olsan vermem seni feleğe
Başın için salmam seni dileğe
Ezo Gelin benzer gökte meleğe
Başı duman olmuş ağlar bu gelin
Ezo Gelin yatağında yatıyor
Bülbüller de başucunda ötüyor
Gidersen arkanda şet-ilin yatıyor
Hele bak da Kozbaşı’nın taşına
Kudret kalemini çekmiş kaşına
Ezo Gelin girmiş on dört yaşına
Ezo Gelin çık Suriye dağları başına
Güneş vursun kemerine kaşına
Bizi kınayanın bu ayrılık gelsin başına
Ali Çavaz sanırım 1936
nizipcom bu super bisey ya.ezo gelinin gercek mezari.Cok hos bisey bu.Yazida cok etkiliyici.Koyduugn icin cok tesekkurler. :)
Eksi sozlukte bir yorum (cok guldum :img-hyste ) :
"olmamış bir projedir. zor bir güne girmiştir. hatırla sevgili'yi dahi iteleyebilir mi bilemedim. hadi bu hafta ilk bölümdür belki sıralamada bir puan öne geçebilir ama (ki ben yine de sanmıyorum) devamında tıknefes kalacak dizidir. emeği geçenlerin ellerine sağlık olsun, elbette.
dizinin ilk yayın sonrası rating listesindeki yeri şöyledir:
1. binbir gece: 16. 90 rating, 44.00 share
2. ezo gelin: 13. 00 rating , 31.20 share"
(ranini, 21.11.2006 23:54 ~ 25.11.2006 20:40)
Eksi sozlukte bir yorum (cok guldum :img-hyste ) :
"olmamış bir projedir. zor bir güne girmiştir. hatırla sevgili'yi dahi iteleyebilir mi bilemedim. hadi bu hafta ilk bölümdür belki sıralamada bir puan öne geçebilir ama (ki ben yine de sanmıyorum) devamında tıknefes kalacak dizidir. emeği geçenlerin ellerine sağlık olsun, elbette.
dizinin ilk yayın sonrası rating listesindeki yeri şöyledir:
1. binbir gece: 16. 90 rating, 44.00 share
2. ezo gelin: 13. 00 rating , 31.20 share"
(ranini, 21.11.2006 23:54 ~ 25.11.2006 20:40)
burdaki yorumları zaten cogu gülüc yorumlar ama aralrında hakkaetnn mantıklı elsitriler oluyooo
ekis zölük adı üstünde karalamk maksat ezo gelin daha cok yenii daha ilk bölümden bu kadra güneme gelmesi ve elsitrilmesii belkide ynaaliss insalar daha ilk bölümden bi karara varmak istiyoo biz de mesela ilk bölümde ii diye bu hep iyi olucak anlamıa degill umarızz iig der su an icin cok iyiii bana göre bu kadar elsitriyi hak etmiyoo unu cok iyi biliyorum özellkel nurgülün oyunculga laf edneleri hic mi hic anmalmıyorumkadınn elinden geleni yapıyo her filmde her dizide oldugu gibi
merlystreep 28-11-06, 10:04 harika olmuş imzalar tuçe ,cyprus_hsn.. ellerinize sağlık... bunlar görüş sonuçta daha ilk bölümden dizi tutucak mı kararverilmez gidişata göre belli olucak... ama dizde nurgülün oyunculuğu görüntü kalitesiyle ilgili olumsuz eleştiriler aklı selim insanların yapacağı şeyler değil... nurgül heralde şu anda sadece bu dizdeki oyunculuğuyla bile ekrandaki en iyi oyunculuğu en doğal oyunculuğu sergiliyo .... ben ekranda izlerken nurgülü görmüyorm hatat bazen çok eleştirisel izlemeye gayret ettiğim zamanlarda bile o kadar kaptırıyorum ki buda onun inanılmaz gerçekçi oyuncuuğundan kaynaklanıyo... yine farklı ama yine yine doğal... dizideki görüntüleri beğenmeyenlerle beğenenler arasındaki tek vark beğenmeyenlerin zevksizliğidir bana göre. çünkü sinemasal bi yaklaşım var diizde... asmalı konakta kamera alttan girip üstten çıkıyodu o masalsılığı vermek adına çağan bunu yapıyodu adam bunu sinemada yaparmıydı ... bişeyin en iyisi o işin basitini en sadesini yapmaktır. asmalıda yapıldı bütün dizler aynı renk yapılmaya çalışıldı ama bu diz diğerlerinden farklı sıcak görüntüsüde temasına çok uygun... dizinin eksik yanları elbet vardır ama bu müziği oyunculukları ve yöknetimi hatta senaryosunun çok iyi olduğu gerçeğini değiştirmez. eksik olan ilk bölümde seyircinin konuyu bildiğini bilerek bi heyecan katılmamasıydı...umarım bugünkü bölümde halledilir bu da
tatli_dilli 28-11-06, 14:43 öyle ama tekrarinin oldugu günlerde bana genelde uymuyor, pek tv izleyen izleyebilen biri degilim zamansizliktan ötürü...
merlystreep 28-11-06, 14:45 Nasil olsa tekrarini gostericekler dert etme :img-wink:
ilk bölüm kadar tekrarı olcağını hiç sanmıyorm ama cumrtesi 16 gibi veriler..ilk bölüm tanıtıcı olduğu için izlemeyen kalmasın istediler ama artk öyle bi duruma gerek kalmayacağı için tekrarıda bu kadar sık olmayacak.inş bi akksilik çıkmadan izlerim çünkü banada bu bölüm çok güzel olcak gibi geliyo
Nurgül Yeşilçay'ı eğreti gelin'de hakikaten çok beğenmiştim. Ancak dizilerdeki oyunculuğu hep aynı tarz. Şımarık üniversiteli genç kız edası var. Sesinin tonu ve hareketleri itibari ile. Ezo gelin'deki haliyle belalı baldızdaki oyun tarzı arasındabir fark göremiyorum. İlk bölüm itibariyle ki ben netten izledim yapılan olumsuz eleştirilere (görüntü, şiveler v.s) katıldığımı söyleyebilirim. Bir oyuncu için ilk bölüm heyecanıdır gibi yorumlara katılmıyorum. İlk bölüm sonbölüm iyi oyuncu aynı kaliteyi verir. Bir dizinin de tek bir oyuncu için seyredilmesine de karşıyım. Dizi herşeyiyle bir bütündür diye düşünüyorum. Yine de iyişanslar diliyorum ve emeği geçenlerin ellerine sağlık.
merlystreep 28-11-06, 15:26 bende senin yorumuna katılomıyorm haklı olarak... zaten nurgülün belalı baldızdaki oyunuyla ezo gelindeki oyunu arasında bi benzerlik gördüysen ki hiç bi alakası yok [zatebn istesede aynı olamaz] genelde eğreti gelinle bi benzerlik olması bile saçmayken bu daha saçma geldi bana.oyunculuğun senin olduğun gibi bende uzmanı değilim ama ikisinin de gerek ses tonu gerek mimşkleri [gülüşü ağlayışı kızışı] tamamen zıt denecek kadar farklı... hangi gözle aynı olduklarını gördün bilemiyorm ama sadece yazmış olmak için yazmış izlenimi var yazında.. ben sana nedenmelriyle zıt olduklarını açıklayabilirm. zaten nurgülün her rolünde karakterlerin bazı özellikleri benzesede tamamen yürüyüşünden ese yonuna hata gülüşüne kadar tamamen farklı oluyo... bunu görmek için nurgül hayranı olmak gerekmiyo. zaten o yüzden hayran olduğum için :img-wink:
sadece_ozge 28-11-06, 15:40 Nurgül Yeşilçay'ı eğreti gelin'de hakikaten çok beğenmiştim. Ancak dizilerdeki oyunculuğu hep aynı tarz. Şımarık üniversiteli genç kız edası var. Sesinin tonu ve hareketleri itibari ile. Ezo gelin'deki haliyle belalı baldızdaki oyun tarzı arasındabir fark göremiyorum. İlk bölüm itibariyle ki ben netten izledim yapılan olumsuz eleştirilere (görüntü, şiveler v.s) katıldığımı söyleyebilirim. Bir oyuncu için ilk bölüm heyecanıdır gibi yorumlara katılmıyorum. İlk bölüm sonbölüm iyi oyuncu aynı kaliteyi verir. Bir dizinin de tek bir oyuncu için seyredilmesine de karşıyım. Dizi herşeyiyle bir bütündür diye düşünüyorum. Yine de iyişanslar diliyorum ve emeği geçenlerin ellerine sağlık.
arkadasım sanırım biz farklı kişilerden bahsediyoruz nurgül yeşilçay diyoruz. nerdey türkiyede onun kadar değişik rollerı kabul edeck cesaret bırı yok yanı bence sen nurugln bu sıtedekı kendı forumuna gır ve 10. sayfaya bak derım cddyım eleştirine saygı duyuyorum. haklısın bır ıdızı bı kısı ıcın ızlenmemlı ama bu dizi sırf onun için bile izlenir bence bu benım görüşüm ve gercekten ben senın butun dızıelrde aynı rolu oynuyo demdne acayıp takıldım kı bunun tam tersı yanı her dızıdekı farklı rol cesaretı nurgulun en belırgın oyunculuk özelliğidr sanırım karıstırdın sen. bı belalı baldıza bak bı egretı gelıne. şerbete bak, anlat istanbul salıha, elbette benzerlık olur mutlaka ama bu artık öküz altında buza aramak olur nurgul gıbı fark yaratan bırı ıcın sonra bırda martta vizyona girecek ınanılmaz sakın koylu kadını hacerı ızle derım ben sana sonra karar ver. ama bnce 10. sayfasına bı bak derım nurgulun. yorumların için saol ayrıca:)
Nurgül Yeşilçay'ı eğreti gelin'de hakikaten çok beğenmiştim. Ancak dizilerdeki oyunculuğu hep aynı tarz. Şımarık üniversiteli genç kız edası var. Sesinin tonu ve hareketleri itibari ile. Ezo gelin'deki haliyle belalı baldızdaki oyun tarzı arasındabir fark göremiyorum. İlk bölüm itibariyle ki ben netten izledim yapılan olumsuz eleştirilere (görüntü, şiveler v.s) katıldığımı söyleyebilirim. Bir oyuncu için ilk bölüm heyecanıdır gibi yorumlara katılmıyorum. İlk bölüm sonbölüm iyi oyuncu aynı kaliteyi verir. Bir dizinin de tek bir oyuncu için seyredilmesine de karşıyım. Dizi herşeyiyle bir bütündür diye düşünüyorum. Yine de iyişanslar diliyorum ve emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Arkadaşım cidden şu benzerlikle ilgili yaptığın yoruma şaşrımış durumdayım..
Arzu Parlak ile Ezo ne alaka..Hani oyunculuk olarak farklılıklar bile sayılabilir bir durum buama yüzeysel olarak baktığında bile farklılıklar çokkk..Bir kere karakterlere acayip zıt.Hal,tavır,konuşmalar ve görünüm çok ayrı
Mesela "Eğreti Gelin'deki" görüntüsü,duruşu Ezon'un görünütüsü ile aynı.Ama karakter olarak gene farklı..Karakter olaraksa gene Ezo'ya en yakın Bahar..
yani Arzu Parlak Nurgül'ün oynadığı en sivri ,en değişik ve en zor rollerden biriydi..
dolunaysena1980 28-11-06, 16:46 ezo gelin ve belalı baldız arasında nasıl bir bağlantı kurdun inanki anlamış değilim. birbirinden çok farklı diziler bunlar hem konu itibarıyla hemde rol itibarıyla çok zıtlar. nurgülün oyunculu zaten herkes tarafından biliniyor kendini kanıtlamış durumda ben nurgülü burda övmeye gerek duymuyorum çünkü zaten ne kadar yetenekli olduğunu biliyoruz. o yorumu yapan arkadaşda biraz daha iyi izlesin derim ben biraz karıştırıyorda bye
merlystreep 28-11-06, 16:56 burada zaten bunu konuştuğumuza bile inannamıyorm ben ya.. nurgül zaten bukalemun sıfatlı bi oyuncu... her rolünde o role has hareketler vardır.. bunun üzerine konuşmak bile hakikaten çok zevkli... bunun için hayranım zaten ona..
hiç bi oyuncu hakkında bu rolde şu gülüşü vardı gibisinden eleştir bile yapılmaz yani hepsi cidden her rolde aynı nurgül tam bi başrol karakter oyuncusu tc de bi ilk en iyi kadınoyu şu anda... ama hereksin anlamasını bekleyemeyiz anlayan anlaması gerekenler sinemacıular dahş oyuncular bunu farketmiş her filmlerinde onla çalışmak istiyolar
imzan nasıl bu arada
selamlarımlan:icon_whis
ilginc bi yorum belal baldız gibi bir sitcomla ezo gelin gibi bi darmatik diziyi karsılastırmak ve burdki oyunculugu tartısmakkk
arkadaslr nurgül her zman degisik roller denemek istedigini söler bunu takip eden bunu zaten bilir eger hep aynı oyunculugu yapsaydııı ezoyu degil ezodan önce gelen bir cok diziyi kabul ederdi ama o degisik olsun seyirci beni hep aynı rollle görmesin die bunu kabul ettii zatne oyuna giden arkadaslrım bilirr nurgülle konsanlar bana anlatıklarına göre nurgül su anda türkiyede zirvedeki dizilerin cogu ilk nurgüle teklif edildiiigini ve nurgülün benzer buldugu icin kabul etmedigini simdi isim vermek yanlis olurr baska dizideki su anda oynayan oyuncuya saygısızlık o yüzden sölemiyorum
kısaca eger nurgül hep aynı rolleri oynsaydı su anda bukelamun prenses die anılmazdıı ve serap imzan herseyi acıklıyo arkadasımm assında yoruma bile gerek yok imzaya bak anla
diziyi izliyorum çünkü onur var bitanem o bnm ben diziyi kızmayın ama pek samimi bulmadım bana yakın gelmedi nurgül gibi çok gzl bir kızın yanında ismini bilmiorum ama basroldaki beyefendi yakışmamış ya da bi duygu problemi var mesela egreti gelinde onur ve nurgül alakasız tipler olmalarına ragmen beni ağlatacak derecede bir duygu verdler ama ben dizide bu çift üzerinde böle bişi hissetmedim bunda tabi ki onur un çok ii bi oyuncu olmasıda var ama bence basrol için o beyefendi yanlış secilmiş
diziyi izliyorum çünkü onur var bitanem o bnm ben diziyi kızmayın ama pek samimi bulmadım bana yakın gelmedi nurgül gibi çok gzl bir kızın yanında ismini bilmiorum ama basroldaki beyefendi yakışmamış ya da bi duygu problemi var mesela egreti gelinde onur ve nurgül alakasız tipler olmalarına ragmen beni ağlatacak derecede bir duygu verdler ama ben dizide bu çift üzerinde böle bişi hissetmedim bunda tabi ki onur un çok ii bi oyuncu olmasıda var ama bence basrol için o beyefendi yanlış secilmiş
yeni oldugu icin gözmüz alısmadı bence daha 2. bölümde ısınıcaz
zaten cogu sahne onurla gecciek dizide yani onur basrol gibi olucak ilerki bölümlerdee yani senin icin iyiy bi haber
merlystreep 28-11-06, 17:24 ilginc bi yorum belal baldız gibi bir sitcomla ezo gelin gibi bi darmatik diziyi karsılastırmak ve burdki oyunculugu tartısmakkk
arkadaslr nurgül her zman degisik roller denemek istedigini söler bunu takip eden bunu zaten bilir eger hep aynı oyunculugu yapsaydııı ezoyu degil ezodan önce gelen bir cok diziyi kabul ederdi ama o degisik olsun seyirci beni hep aynı rollle görmesin die bunu kabul ettii zatne oyuna giden arkadaslrım bilirr nurgülle konsanlar bana anlatıklarına göre nurgül su anda türkiyede zirvedeki dizilerin cogu ilk nurgüle teklif edildiiigini ve nurgülün benzer buldugu icin kabul etmedigini simdi isim vermek yanlis olurr baska dizideki su anda oynayan oyuncuya saygısızlık o yüzden sölemiyorum
kısaca eger nurgül hep aynı rolleri oynsaydı su anda bukelamun prenses die anılmazdıı ve serap imzan herseyi acıklıyo arkadasımm assında yoruma bile gerek yok imzaya bak anla
bencede ama imzaya sığsa özge daha neler koyacaktıda.. ya anlamak isteyen izlerkende anlar.. ya burda ezo başlığı oldu için yazmaya çekiniyorm ama içimde kalıyo...ezo gelinde ben ne nurgülü görüyorum ne başka rolleri ne başkalaının taklitlerini gerçek den antepli günümüzn antepinde cilveli hırcın güçlü becerikli kızlar olurya.. tepkileri bile onlar gibi. nurgülün ezodaki cilve yapışına bakın şıumarıklık zaten yokki dizde ezo şımarık bi kız değil.. cilveli..ama cilve yapışına dikkat edin ne kadar doğal hiç bi rolüne benzemediği zaten o ufak şeyler o kadar iyi yakalıyoki ayrıntıları oynayan bi oyuncu o ve onu izlemek gerçekten çok zevkli
merlystreep 28-11-06, 17:28 diziyi izliyorum çünkü onur var bitanem o bnm ben diziyi kızmayın ama pek samimi bulmadım bana yakın gelmedi nurgül gibi çok gzl bir kızın yanında ismini bilmiorum ama basroldaki beyefendi yakışmamış ya da bi duygu problemi var mesela egreti gelinde onur ve nurgül alakasız tipler olmalarına ragmen beni ağlatacak derecede bir duygu verdler ama ben dizide bu çift üzerinde böle bişi hissetmedim bunda tabi ki onur un çok ii bi oyuncu olmasıda var ama bence basrol için o beyefendi yanlış secilmiş
onurda zatennurgül okadar doğal oyanmasaydı o duyguyu tek başına veremzdi haklısın tek kişiyle olmuyo ama bi ıısnsınlar birbirlerine yakıştırmazsan tabiki izlemezsin ama bence nurgül o kadar güzle oynuyoki bakışları aşık gibi bakıyo gerçekten ..erkan sever biraz nurgülün yanında sönük kalıyo doğrudur ama bence oturucak oda.... zaman bence bazıları katılmasada düzeltir eksikleri .. bunlar profesyonel insanlar.. zaten dizdeki en iyi şey şu an için nurgül. ardından onur geliyo... zamanla izlemek için daha çok sebep olur eminim
Sevgili arkadaşlar ben Nurgül her dizide aynı rolü oynuyor demedim. Galiba iyi anlatamadım düşüncemi. Farklı rolleri aynı tarzda oynuyor demek istedim. Yani ben böyle hissediyorum. Tabiiki de oyunculuk uzmanı falan değilim. Sadece bir izleyen olarak hissettiğimi söyledim. Ayrıca Nurgül'ü sevmeyen biri değilim bunu da belirtmek isterim. Belalı Baldız ve Ezo Gelin'i de karşılaştırmadım. İkisinin de tamamıyla farklı olduğunun bilinci içerisindeyim. Nurgül'ün dizi filmlerdeki oyunculuk tarzıyla ilgili benzetme yapmak istedim. Bu da yine bir izleyici olarak benim hissettiğim. Ayrıca Ezo Gelin çok kötü de demedim. sadece ilk bölümle ilgili bazı gazetelerde yazılan eleştirilere izleyici gözüyle katıldığımı ifade ettim. Kırdıysam affola.
merlystreep 28-11-06, 17:57 doğru anlamışım zaten bende öyle dedim her rolde aynı roler olsa bile o karaktere has nüansları yakalayabilen bi oyuncu nurgül. ezo gelindeki cilve yapışını kızışını daha önce hiç bi rolünde görmedim ki belalı baldızdaki tarzı abartılı bi karakterin oynaış tarzı burada daha sakin bi oyunculuk orada karakterin abartlarını çıkarıcı daha farklı bi tarz... dudak büzüşü konuşma tarzı zaten arzuyu nurgül farklı yapıyo başlası oynasaydı o kadarter öyle olmayacaktı .. yorumu onu o hale gitirdi... ben aynı olan bi tarz göremiyorm ama belki şunu görmüş olabilirisn nurgülün herkesten çok farklı bi oyunculuğu var bunu daha önce hülya aydında dile getirmişti.." şener şen gibi stil bi oyunculuğun var" demişti.ç belki nurgülün kendi oyunculuğundaki tarz sende benzerliği anımsatıyodur çünkü mimikleirnden ses tonuna nurgül anu abartmadan olabildiğince doğallıkta farklılıkları veriyo.. benm gördüğümmbu.. şu ada dizinin ikinci böölümü var izle gerçekten cilve yapışı gülüşü utanışı bunların bu detayların farklılığını bile o kadar i veriyoki dizdeki gerçekten en iyi oyunculuk hatta şu an tvdeki en doğakl oyunculuklardan biri
slm arkadaşlar.bu ilk yazışım bu bölüme.ben bu diziyi çok sevdim.çünkü nurgül yeşilçay oynuyo.süper bi oyuncu
cok güzeldi ya hele meryemle konusrkennn eveilik nasil gidiyo ezoo falan oda iyiiiiiiiiiiii diyisi cok tatıydııı
ama ömere cok kıl oldum bu bölümde para ugruna ölicek simdiii
ne var sankii parayı recepe verseee
cıksa biıraksa isiii
olan ezoya olucakk ezo paranın yerini bil,yo simdi ömere bisey olursa ezonun pesine düsücek rızaa
yalnız ruhiyi kutlarım süper oynamıs
merlystreep 28-11-06, 20:29 daha heyecanlı bi bölümdü eksikler bi nebze kapanmıştı daha da oturucak inş. ben zevk aldım... bu bölüm onurun ilk bölümkü kadar beğenmedim ama ruhi nurgül hatta erkan sever çok iyilerdi
gene harika bir bölümdü oyuncular döktürmüşler özellikle nurgül ezo gelinin tanıtımını cok yapıyorlar aydın bile programın da ezo gelinden bahsetti beklediğimden cok daha değer vedi show diziye ben reytinklerini cok merak ediyorum yeni bölümüde gösterdiler güzel bölüm bizi bekliyor
filiz-nurgül 28-11-06, 21:56 çok güzel bir bölüm izledik ben nurgüle bayıldım böyle konuşması yürüyüşü fakan çok hoştu tuçenin dediği gibi evlilik nasıl gidiyor sorusuna iyi demesine çok güldüm
Muhtesem,gozlerimizi ekranlardan alamadigimiz bir bolumdu yine.Cok superdi.nefes kesisici ve etkiliyiciydi 1. bolum gibi.Ama ben bu hafta daha cok beyendim.Iyice isindim bu diziye.
Ezo'nun olum haberini duyunca verdigi tepki her nurgul tepkisi gibi acayip muhtesemdi yine.Bide o taci taktigi sahnelerde bittim ya.Zaten kraliceydi tam kralice oldu onu takinca.Cok tatliydi. :)
Benim en cok etkilendigim en beyendigim sahne ruya sahnesiydi.Omer'in pesinden o kosusu,omer diye bagirmasi pesinden...cok superdi tuylerim diken diken oldu. :good:
3. bolumu iple cekiyorum.Gittikce guzellesicek.Ve bence aldigi rating yetmedi gecen hafta dah yuksek ratignlere layik bir dizi.Bence insallah 1. olmusuzdur bu sefer ama bir demet tiyatrodada basladi cok kisi ona bakmis olabilir.En dusuk 3. olmusuzdur diyorum. :)
hadi ben tahmin edeyim 2. olur
ins gene aynı oluruz dün nurgül cok güzeldi sanki bi baska ısıgı vardi hele o ömerin ölüm haberini alınca ordaki gözleri unutmuyorum resim ceken arkadaslr o sahneyii lütfenn özöellke gözlerii cekin
evet onun baskiisni ozellikle cekin arkadaslar.bide lutfen taci taktitig sahneleri. :)
bence cok iyi alicak bu hafta.daha yusek alicak ratign bence.bugun aksam "Ask olsun" adli programinda mehmet alide ezo gelinin reklamini yapti ve dedi izleyiciye mutlaka izleyin.Corbasini cok severim.Bu aksam cok guzel olucak.Bide acili dedi. Hem corba hem diziden bahsetti. :P
Bayaga promosyonunu oldu ezo gelinin 1. bolumden beri haberlere,magazinlere cikti.daha yukselmesi lazim ratignlerde. :)
Ezo'nun kocasının ölümüyle cenazesi arası çabuk geçiştirildi sanki. Ben de bütün eleştirilere katılıyorum, yöresel ağzı hiç beceremiyorlar. Yabancı Damat da aynı yöreden bir hikaye ama eksiksiz tüm oyncular oranın havasını verebiliyorlar. Bence esas eksikikleri bu konuda. Seslendirme oynasalar daha iyi...:img-yes:
buyrun reytingler....
tele - Barometre
28 Kasim 2006 Sali
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Binbir Gece [net] Kand 18,60 48,70
2 Ezo Gelin [net] Show 11,40 27,20
3 Arka Sokaklar [net] Kand 10,60 24,90
4 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 6,20 17,30
5 Bir Demet Tiyatro [net] Atv 6,00 14,10
6 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 5,80 15,90
7 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 5,50 15,50
8 Yabanci Damat (tkr) [net] Kand 5,30 17,90
9 Kinali Kuzular [net] Trt1 5,20 11,80
10 Hababam Sinifi (t.s) [net] Star 4,60 10,60
11 Spor Gundemi Kand 4,50 11,90
12 Sabahlarin Sultani [net] Kand 4,20 27,70
13 Hayatin Icinden . Star 4,00 12
tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
28 Kasim 2006 Sali
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Binbir Gece [net] Kand 22,80 59,60
2 Bir Demet Tiyatro [net] Atv 8,70 23,30
3 Kinali Kuzular [net] Trt1 7,60 18,90
4 Arka Sokaklar [net] Kand 7,30 19,30
5 Ezo Gelin [net] Show 7,00 18,90
6 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 5,90 18,80
7 Star Ana Haber Bulteni [net] Star 5,20 16,90
8 Canli Canli [net] Kand 5,00 30,10
9 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 5,00 16,20
10 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 5,00 15,90
11 Yabanci Damat (tkr) [net] Kand 4,70 20,00
12 Spor Gundemi Kand 4,70 14,0
ben demiştim ama totalde yine yüksek gelir ama ab grubunda düşecek diye ve sonuç inşallah daha iyi olur
iki defa gözlerim doldu.
1- nurgülün ömerin ölüm haberi
2-alinin meryemden içicek bieşy aladı ama içindeki ağlama anı. inanın beni gerçekten çok etkiledi.
maniq_depresif 29-11-06, 14:02 arkadaşlar ben ezo gelinin başlarken çalan türküyü arıyorum.yardımcı olabilir misiniz ?:img-blush
çok güzel tepkiler geldi. bütün herkez diziyi çok sevdi.
müzikler bu hafta çok güzeldi. özelikle duygusal sahnelerde
VoyelleDesigner 29-11-06, 15:06 Çok başarılı bir dizi. Özellikle de, Nirgül Yeşilçay, çok başarılı bir oyuncu.
ya ratingler 11'e dusmus ve 7'ye diger grubda.5. olmak hak etmiyor ezo gelin gibi bir efsane dizi.Bir demet tiyatro vardi cok kisi onu izledi ama haftaya daha yukselir insallah.
neyse 2. olmus.Bu cok iyi.Demekki binbir geceyi hic gecemicez.neyse bunada sukredelim. :)
bu resimler güzel ama bence biraz da yorumlarımız olsun..
eğer yorumlar değil sadece resimler le doldurursak düşüncelerimizi nasıl anlatabili ve formu güçlü tutabiliriz
bu resimler güzel ama bence biraz da yorumlarımız olsun..
daha 1 hafta var önmüzde yprum yapıcakk
reytingler beklediigmden ii geldi ben bu hafta haifi düser diyodum yani 4 falan oluruz die ama 2. oldu gene bu kadar elestiri aldıı
insanlar hemen yorum yapmamalı ilk bölümndne bu kadra agır elsitrdiler 2.bölüm de oturdu bence hem erkan sever hem nurgüle alısıtık bu halllerylee
merlystreep 29-11-06, 16:56 resimler çok güzle sağolun serçe ve tuçe
genel olarak çok sıcak bi bölümdü şiveler oturmaya başlamış zerdanının tekrarlarnı izledikçe bu diz şive konusundaaşmış diyorm.. bence bi kaç haftaya kalmaz su gibi konuşurlar çünkü özellikle nurgülünki bana çok doğalk geliyo oraların insanalrınıda tanıyorm ben gerçekten günümüz genç antepli kızlarını çok güzel yansıtıyo nurgül hareketleri mimöikleri konuşması olsun..oyunculuğu müthiş ti hele bu bölüm daha da güzeldi.. erkan sever olağanüstü bi oyunculuk çıkaramasada ilk bölüme göre daha çok beğendim ben ama yine de eksikelri vardı...ama dizide inanılamz bi samimi hava var o sıcaklığı seviyorm espriside duygusuda hep dozunda eksik olan tek şey hala bu kadar çok olaya rağmen o heyecan ekrandan bana geçmiyo ya adam öüyo gömüyolar ne bilim daha abartılı görüntüler gerekiyomuş gibi geliyo bana fazla sade bi dizye göre neticesinde sinema olsa 2 saatte öyle garipliklere gerek kalmadan konu anlatılır ama bu bi dizi bi süür bölüm olcak sinema mantalitesibu diizinin heyecanını öldürüyo bana göre ... artk uluç bayraktar oan bi çare bulsun dizdeki tek eksik de kapanmış olur böylelilke
reytingler ii gelmiş o kadar üçlü rakiplere rağmen pazartesi birincisinin 10 reyting aldığı düşünülürse 11 reyting ikincilik için çok iyi... diğer başlıklarda yapılan vede uyuz olduğum bişeyi yapmamak için kendimi kontrol ediyorm ama bi demet tiyatro bence fiyasko çıktı ..2 dk zor dayandım ben reklam arasında
bu aradad bu bölümde ömerin ezoya tacı takma sahnesi nurgülün cilveleri nzları öldürdü beni ya.. bide antepe giderken yaptıklrı.... çok samimi iç ıssıtan bi diz cidden.... şu heyecan olayı da diğer bölümlerde halllolursa süper olucak:good:
dolunaysena1980 29-11-06, 17:44 resimler çok güzle sağolun serçe ve tuçe
genel olarak çok sıcak bi bölümdü şiveler oturmaya başlamış zerdanının tekrarlarnı izledikçe bu diz şive konusundaaşmış diyorm.. bence bi kaç haftaya kalmaz su gibi konuşurlar çünkü özellikle nurgülünki bana çok doğalk geliyo oraların insanalrınıda tanıyorm ben gerçekten günümüz genç antepli kızlarını çok güzel yansıtıyo nurgül hareketleri mimöikleri konuşması olsun..oyunculuğu müthiş ti hele bu bölüm daha da güzeldi.. erkan sever olağanüstü bi oyunculuk çıkaramasada ilk bölüme göre daha çok beğendim ben ama yine de eksikelri vardı...ama dizide inanılamz bi samimi hava var o sıcaklığı seviyorm espriside duygusuda hep dozunda eksik olan tek şey hala bu kadar çok olaya rağmen o heyecan ekrandan bana geçmiyo ya adam öüyo gömüyolar ne bilim daha abartılı görüntüler gerekiyomuş gibi geliyo bana fazla sade bi dizye göre neticesinde sinema olsa 2 saatte öyle garipliklere gerek kalmadan konu anlatılır ama bu bi dizi bi süür bölüm olcak sinema mantalitesibu diizinin heyecanını öldürüyo bana göre ... artk uluç bayraktar oan bi çare bulsun dizdeki tek eksik de kapanmış olur böylelilke
reytingler ii gelmiş o kadar üçlü rakiplere rağmen pazartesi birincisinin 10 reyting aldığı düşünülürse 11 reyting ikincilik için çok iyi... diğer başlıklarda yapılan vede uyuz olduğum bişeyi yapmamak için kendimi kontrol ediyorm ama bi demet tiyatro bence fiyasko çıktı ..2 dk zor dayandım ben reklam arasında
bu aradad bu bölümde ömerin ezoya tacı takma sahnesi nurgülün cilveleri nzları öldürdü beni ya.. bide antepe giderken yaptıklrı.... çok samimi iç ıssıtan bi diz cidden.... şu heyecan olayı da diğer bölümlerde halllolursa süper olucak:good:
canım benim tüm söylediklerine katılıyorum. benim düşüncelerimi yazmışsın çok sade oluyor bencede biraz heyecan gerekiyor inşallah ileriki haftalarda daha heyecanlı olması dileğimle.:sad53:
merlystreep 29-11-06, 21:14 azcık dizi yorumu yapalım... ben diyorm ki; öhöm :icon_whis ömer iyileşince geri dönmeyecek hemen hafıza kaybı fala olabilir o kadınla evlenir kendine gelincede ezoyu aliyle evlendirilmiş bulur.. berdel usulüne göre...
serapcim vallaha sanki kafamdan dusuncelerimi alip yazdin.Aynen oyle digcektim.bende dun gece izlerken dusundum.Bencede hafiza kaybi yasicak ve evlenicek sonra bisey olucak bi sok falan gecirir ve hafisazi ger gelir.Sonray ezo'ya gider onu evli goruru kardesiyle.
Cok muhtesem sahneler bizi bekliyor. ;)
Ben dunku bolumu hayla dusunuyorum.Hele o ruya sahnesini,nurgulun gozleridneki ifadeler.Super otesiydi ya.
ben en cok istanbul'a gittigi bolumleri merak ediyorum.acaba neden gidicek.heralde bu sezon koyde gecicek seneye sezonda istanbulda gecicek.
azcık dizi yorumu yapalım... ben diyorm ki; öhöm :icon_whis ömer iyileşince geri dönmeyecek hemen hafıza kaybı fala olabilir o kadınla evlenir kendine gelincede ezoyu aliyle evlendirilmiş bulur.. berdel usulüne göre...
bende senin gibi düşünüyorum sanki hafıza kaybı yaşıycak o kadınla evlenicek o sırada ezo kardeşi aliyle evlendiricekler nurgül bir röportajın da ezo istenbula kaçıcak orda ezo gelinin yükselişini anlatılıcak hiç umadığı bir anda öldü sanılan kocası ömeri karşısında görücek demişti ömerin hafızası yerine gelince ezoyu bulmaya gelicek
merlystreep 29-11-06, 21:34 istanbula gtme olayı kesin değilmiş ... ama bu bölümden sonra daha bi merak artıcak diizde en çokda aliyle ezo nasıl evlenicek ömer öğrenince ne yapıcak... bunları merak ediyorm...bu arada iyiki dizi günümüze uyarlanmış.... diğer türlü çok sıkıcı olurdu bence dünkü bölümdeömerle ezonun antepteki halleri falan yani çok tatlıydı ya...tam bi postmodern ezo...
bu arada anıl dedğin rüya sahnesi cidden süperdi nurgüle orda bi daha hayran oldum..uluç aslında çok kendi tarzı olan bi yönetmen sinema tadında çekiyo diziyi ama heyecanı ne sağlar onu da onlar düşünsün...çok sade gidiyo dizi o kadar olaya rağmen tek eksiği bu
istanbula gtme olayı kesin değilmiş ... ama bu bölümden sonra daha bi merak artıcak diizde en çokda aliyle ezo nasıl evlenicek ömer öğrenince ne yapıcak... bunları merak ediyorm...bu arada iyiki dizi günümüze uyarlanmış.... diğer türlü çok sıkıcı olurdu bence dünkü bölümdeömerle ezonun antepteki halleri falan yani çok tatlıydı ya...tam bi postmodern ezo...
bu arada anıl dedğin rüya sahnesi cidden süperdi nurgüle orda bi daha hayran oldum..uluç aslında çok kendi tarzı olan bi yönetmen sinema tadında çekiyo diziyi ama heyecanı ne sağlar onu da onlar düşünsün...çok sade gidiyo dizi o kadar olaya rağmen tek eksiği bu
nurgül kesindemişti unutmaki ezonun elinde ömerin bulduğu para var bence istanbula gidicek ama bir ayakları da gazantepte olucaktır ezo o paralarla kesin bişeyler yapıcak diye düşünüyorum bende aliyle nasıl evleniceklerini bende merak ediyorum
evet postmodern hakkinda tamamen katiliyorum sana.Gercekten s ikici olurdu.Anneme sordum dun o eskiden ezo gelin filmini izlemiz guzelmis ama anlatmasindan biraz s ikiciya benziyordu.Eski ezo yani fatmak girik daha kapali falan giyinmis.Agir bi filmmis.Ben gorsem beyenmezdim belki.Bizim nurgulumuz cok daha guzel. ;)
Bu dizideki hali daha iyi ezo'nun.bir kapali koy kadini(aslinda kiz demeli lazim koy kizlarina benziyor ;) ),birde acik genc kizlar gibi.Hayran kaliyorum kiliktan kiliga girmesine.Mimiklerin prensesi hakkatten.
Antepdeki hallerine bence bayildim.Bide arabada o surat asmasi,yatakta omer taci takinca naz yapmasi falan.Bayiliyorum oyunculuguna. :)
merlystreep 29-11-06, 21:45 nurgül kesindemişti unutmaki ezonun elinde ömerin bulduğu para var bence istanbula gidicek ama bir ayakları da gazantepte olucaktır ezo o paralarla kesin bişeyler yapıcak diye düşünüyorum bende aliyle nasıl evleniceklerini bende merak ediyorum
"hmm.. bi ayakları antepte olursa evet olabilir ama tamamen ist da olacakalrını sanmıyorm...fena da olmaz aslında ezonun oradaki mücadelesi...3. bölümün fragmanını da izleyemedim ... merakımdan çatlayabilirm:img-help:
Ezo ruyasindan sonra Omer'in gercekten olmedigini sandi ve onun mezarina gitti.Belki icine dogucak ve ruyasi ona bir mesaj verdigine inanip ilerliyen bolumlerde olmedi diye onu aramaya falanda gidebili.
Cok merak ediyor omer geri gelene kadar ezo napcak neler yasicak gunler gecmek bilmiyo. :P
merlystreep 29-11-06, 21:49 evet postmodern hakkinda tamamen katiliyorum sana.Gercekten s ikici olurdu.Anneme sordum dun o eskiden ezo gelin filmini izlemiz guzelmis ama anlatmasindan biraz s ikiciya benziyordu.Eski ezo yani fatmak girik daha kapali falan giyinmis.Agir bi filmmis.Ben gorsem beyenmezdim belki.Bizim nurgulumuz cok daha guzel. ;)
Bu dizideki hali daha iyi ezo'nun.bir kapali koy kadini(aslinda kiz demeli lazim koy kizlarina benziyor ;) ),birde acik genc kizlar gibi.Hayran kaliyorum kiliktan kiliga girmesine.Mimiklerin prensesi hakkatten.
Antepdeki hallerine bence bayildim.Bide arabada o surat asmasi,yatakta omer taci takinca naz yapmasi falan.Bayiliyorum oyunculuguna. :)
ne diyosun anıl ya ,bayıldım o sahnelere ezonun arabadaki tripleri eve dönünce hala trip yapışı hanfendi köyün güzeli ya nazın en kralı onda... ama nurgül harbi çok doğal oynuyo ... bayıldım resmen... bide ömere "çamaşır makinesine vida kaçmış" diye haber salmasına:img-hyste :img-hyste ...
3 bölüm cok güzel frgmanını gördüm gitgide güzelleşiyo dizi oyuncular da kendilerini daha bir geliştiriyo konuşmaları bile rayına oturuyo herşey inşallah reytinkler hep böyle gider diyorum
:img-hyste o camasir makinasi sahnesine bende cok guldum.
Omer:Ezo,bizim camasir makinamiz yokki.
Ezo:Aha karsinda duruyor. :img-hyste
Bir drama dizisinde bile bizi guldurmeyi basariyorya helal olsun.Bazi sahnelerde arzu parlaki andiriyor sanki. ;) :P
vay be 3. bolumfragmani verildimi simdiden? super ya.insallah ceken olurda goruruz.Ozette gelse yarina kadar. :)
Bencede antepli konusmalari ilerliyor dizide ilerleyince.Nurgul bu hafta bence daha iyiydi antepli konusmasiyla gecen haftaya gore. :)
merlystreep 29-11-06, 21:58 :img-hyste o camasir makinasi sahnesine bende cok guldum.
Omer:Ezo,bizim camasir makinamiz yokki.
Ezo:Aha karsinda duruyor. :img-hyste
Bir drama dizisinde bile bizi guldurmeyi basariyorya helal olsun.Bazi sahnelerde arzu parlaki andiriyor sanki. ;) :P
yuh yani anıl :) arzu parlak ve ezo [tam zıttı]... ezonun espri anlayışının olmasını benzettin heralde:img-wink: baharın antepli versiyo zaten yard yönetmen kendi söyledi.. ezo gelin bahara benzermiş:img-yes:
zaten dizdeki sıcaklık ordan geliyo gerçekçi bi anlatım espriside dramasıda dozunda
yuh yani anıl :) arzu parlak ve ezo [tam zıttı]... ezonun espri anlayışının olmasını benzettin heralde:img-wink: baharın antepli versiyo zaten yard yönetmen kendi söyledi.. ezo gelin bahara benzermiş:img-yes:
zaten dizdeki sıcaklık ordan geliyo gerçekçi bi anlatım espriside dramasıda dozunda
hehe saka olsun diye soyledim zaten. :P
Ben hic izliyemedigim icin bahar karakterini cok bilmiyorum.asmalida'dami konusmasi boyleydi yoksa normalmiydi?
Bence ezo karakteriyle daha esfane bir oyuncu olucak nurgul zaten oldu. :good:
merlystreep 29-11-06, 22:25 hehe saka olsun diye soyledim zaten. :P
Ben hic izliyemedigim icin bahar karakterini cok bilmiyorum.asmalida'dami konusmasi boyleydi yoksa normalmiydi?
Bence ezo karakteriyle daha esfane bir oyuncu olucak nurgul zaten oldu. :good:
yok bahar ezonun modern hali şehirli okumuş olanı..sadece karakterisitk bazı özellikelri benziyo olaylaar tepkileri farklı yaşam biçimlerinden dolayı..asiliği benziyo
Bense omeri oyle gorunce seymen aklima geldi. Tam hatirlamiyorum ama hani bi ara seymen mayin tarlasinami girmisti ne, sonra birkac kadin onu evine goturup bakiyolardi ona ve iyilesiyordu. Yanlis mi hatirliyorum acaba? :icon_whis
merlystreep 30-11-06, 08:12 Bense omeri oyle gorunce seymen aklima geldi. Tam hatirlamiyorum ama hani bi ara seymen mayin tarlasinami girmisti ne, sonra birkac kadin onu evine goturup bakiyolardi ona ve iyilesiyordu. Yanlis mi hatirliyorum acaba? :icon_whis
evet öyle bişeyler vardı zaten gerçek ezo gelinded buna benzer bişey oluyodu ömer öldü sanılıyodu ama ölmüyodu falan güzel uyarlamışlar bence hafıza kaybı gibi bişey olucak sanırm ... o kadınla evlenrse de hiç şaşırmıcam...2. bölüm çok güzel bitti ya ezo recepten nasıl hesap sorcak çok merak ediyorm
ömer kazadan sonra hafızasınımı kaybedecek ben hiç öyle düşünmemiştim. üçüncü bölüm çok heyecanlı olacağa benziyor. ayrıca ömer karakterini oynayan erkan sever ikinci bölümde rolünü çok güzel oynadı başarılar
cuma gunu tkrını olmasi cok ii oldu saatide iyi
asmalı havası evetvar hakkaten
ya bana selvi boylumuda hatırlattı niyeyese alakası yok ama
Ben de Asmalı Konak'tan ziyade Selvi Boylum havası alıyorum. Ömer hafızasını kaybedecek. Bakalım başka neler olacak?
merlystreep 30-11-06, 10:24 cuma gunu tkrını olmasi cok ii oldu saatide iyi
asmalı havası evetvar hakkaten
ya bana selvi boylumuda hatırlattı niyeyese alakası yok ama
bence tam isabet tuçe, o hava cidden var... selvi boylum al yazmalımdaki gibi sade bi anlatım var diizde sıcak içten ama işte diğer dizlerdeki gibi öyle büyük kamera hareketleri falan yok sinema tadında o yüzden ama sinema derken sade anlatımından dolayı diyorm zaten sinema filmi çekilen kameralar kullanılıyomuş nurgül öyle söyledi...
3. bölümün framanını izleyen varsa bi özet geçsin izleyemedim de yada fragmanı ekleme durumu yok mu... tuçe sen özel atmadın mı çeken arkadaşa senin siteye koysun
Ms.Alabora 30-11-06, 13:30 evt ömer hafızasını kaybedip bakan kadına aşık olur bi de:)...
gerçekten çok güzel bi dizi.bi ara ağlayacağım çıktı ama.
Yardımcı yönetmen öylemi dedi..Allahı'm ya bendeki nasıl bir gözlem..Bak bende demiştim Bahar'a benziyo diye..Ben bu dizi tutacakta demiştim Serap..bak tuttu.
Hasta oluyorum kendime Serap..Gözlemlerim neymiş benim bee:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Geçende Candan Öte'nin yönetmenini değiştini bir bölüüm izledikten hemen sonra aladım..Sordum arkadaşlara okumuşlar öyle bir haber..
ay ne çok övdüm kendimi..:img-hyste :img-yes:
Bu arada bu bölümün videosu varmı..Ben izlemediydimde
merlystreep 30-11-06, 14:04 Yardımcı yönetmen öylemi dedi..Allahı'm ya bendeki nasıl bir gözlem..Bak bende demiştim Bahar'a benziyo diye..Ben bu dizi tutacakta demiştim Serap..bak tuttu.
Hasta oluyorum kendime Serap..Gözlemlerim neymiş benim bee:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Geçende Candan Öte'nin yönetmenini değiştini bir bölüüm izledikten hemen sonra aladım..Sordum arkadaşlara okumuşlar öyle bir haber..
ay ne çok övdüm kendimi..:img-hyste :img-yes:
Bu arada bu bölümün videosu varmı..Ben izlemediydimde
hadi ordan ukala...bahar benziyo zaten ama nurgül öyle oynadığı için değil karakter öyle olduğu için yanlış anlaşılma olmasın yani:icon_whis
öyle deme leyla dizinin tutması zatenn nurgülün genel bi ratinigi var ordan geliyo dizi şu anda tek başına rating ele edebilecek heyecanı yakalayamadı ama diğer bölümlerde yakalayacak gbi duruyo..nurgül melekr adası gibi bi dizyi ilk bölümüyle hemen hemen rekor sayılabilecek bi reytinle izlettirmişti...bizde bekliyoduk izlenmesini çok bilmiş ama o kadar güçlü rakipler vardı ki nurül bile kurtaramaz diye düşünmedim değil bi ara ama dizde iyi çıkınca yırttık tabi...
ömerin yaralı halindeyken çok güzel bir türkü okudulalar ama çok kısa sürdü.. merakla bekliyorum
merlystreep 30-11-06, 14:34 ömerin yaralı halindeyken çok güzel bir türkü okudulalar ama çok kısa sürdü.. merakla bekliyorum
ağıttı galiba ama çok etkileyiciydi...ya şimdi video paylaşma yasak indiremicez yeni bölümü... showun sitesinde yanık kozanın bile yeni bölümü konmuş ezonun hala yok... niyeyse...
hadi ordan ukala...bahar benziyo zaten ama nurgül öyle oynadığı için değil karakter öyle olduğu için yanlış anlaşılma olmasın yani:icon_whis
öyle deme leyla dizinin tutması zatenn nurgülün genel bi ratinigi var ordan geliyo dizi şu anda tek başına rating ele edebilecek heyecanı yakalayamadı ama diğer bölümlerde yakalayacak gbi duruyo..nurgül melekr adası gibi bi dizyi ilk bölümüyle hemen hemen rekor sayılabilecek bi reytinle izlettirmişti...bizde bekliyoduk izlenmesini çok bilmiş ama o kadar güçlü rakipler vardı ki nurül bile kurtaramaz diye düşünmedim değil bi ara ama dizde iyi çıkınca yırttık tabi...
ona ukla denmez serap,çok bilmiş denir:img-hyste hani sen diyon ya..bak şımarttın beni böyle megomonallıkta tavan yaptım bende..okadar iltifat edince etkisi bu oluyor işte..bünyem kaldırmıyor okadar iltifatı:img-hyste
bende biliyom kız karakterlerin benzediğini..Geçen arzu parlak ile Ezo arasında benzerlik kuran arkadaşa öyle dediydim ya.yoksa sen beni iletilerimi okuyonmu serap:icon_sorr :img-hyste
Evet var öyle bir durum.biz buna marka olmak diyoz..nurgül bana göre artık bir marka..Hani o var diye ilk bölümüne bir bakmak isteyen birüsür kişi var,sonra birüsür hayranı var melekler adasını bile izlediler düşün:img-hyste
Ama dediğin gibi bende bir heycan görmedim..sadece ecpriler güzel ve sıcak bir hikaye var..hele onu ünsala bayıldım..birde o "çamaşır makinası" espirisi çok güzelmiş.bu bölümü bulupta izlemek istiyom ya..kimde var.
merlystreep 30-11-06, 15:34 ona ukla denmez serap,çok bilmiş denir:img-hyste hani sen diyon ya..bak şımarttın beni böyle megomonallıkta tavan yaptım bende..okadar iltifat edince etkisi bu oluyor işte..bünyem kaldırmıyor okadar iltifatı:img-hyste
bende biliyom kız karakterlerin benzediğini..Geçen arzu parlak ile Ezo arasında benzerlik kuran arkadaşa öyle dediydim ya.yoksa sen beni iletilerimi okuyonmu serap:icon_sorr :img-hyste
Evet var öyle bir durum.biz buna marka olmak diyoz..nurgül bana göre artık bir marka..Hani o var diye ilk bölümüne bir bakmak isteyen birüsür kişi var,sonra birüsür hayranı var melekler adasını bile izlediler düşün:img-hyste
Ama dediğin gibi bende bir heycan görmedim..sadece ecpriler güzel ve sıcak bir hikaye var..hele onu ünsala bayıldım..birde o "çamaşır makinası" espirisi çok güzelmiş.bu bölümü bulupta izlemek istiyom ya..kimde var.
tek eksiği dizinin bu ama ikinci bölümde ilkine oranla çok daha heyacanlıydı.. , esprisi draması hepsi dozunda inanılamz samimi geliyo bana dizi o heyecan katma olayıda hallolucak gibi bu bölümde daha bi yidi daha da iiy olucak çünkü uluç bayraktar yazdıkalrımızı okuyo:icon_whis [inş yani ].. atıyoda olabilirm ama 32 yaşında erkek ve uluc nickli olması ve üye olur olmaz sadece ezo başlığını okuması vs falan.. paranoyak ta oalbilirm ama okuduğunu düşünüyormm onalrın işine yarayacağı şekilde eleştiriler yaparsakdaha ii olur
o yetenekte insanalrın zaten en iyisini yapabilecek potansiyelde olduğuna şüphem yok..hem genç hem de yetenekli bi ekip samimiyeti olan herşeyi izlerim eterki içten olsun.... vay be bana bak:img-blush
Ms.Alabora 30-11-06, 17:36 ya içimden ne geçti .şöye bi müsait olsak imkanlarımız olsa da gitsek sete valla ne iyi olurdu ya....
ama mümkün değil:(
chimeneyes 30-11-06, 20:22 şiveler bu bölümde oturmuş... harika olmuş harika...
filiz-nurgül 30-11-06, 20:24 ya içimden ne geçti .şöye bi müsait olsak imkanlarımız olsa da gitsek sete valla ne iyi olurdu ya....
ama mümkün değil:(
valla çok iyi olur ama nerdeee nasıl gitçez taaa gaziantepe götüren olsa fiderim gerçi nevşehire gitmiştim ama götüren vardı
ya dızıyı bende ılk bolumden ıtıberan ızlıyorum tum tejkraralarınıda ızledım ama o koy havası ıkı bolumdede yakalanamıtı sımdı sılayla kıyaslama olamz ama onda hersey daha bır oturmus yaa bunda daha bıraz eksıklık varr bırde hıkaye bıraz hızlı gıdıyo acaba tek sezonluk bır dızımı...
merlystreep 30-11-06, 20:38 Bence de kıyaslanamz oradaki mantık hataları oyunculuktaki ve şivedeki başarısızlık bu dizide yok. Ezo gelinin espriside dramasına içten samimi zorlama değil bazıları gibi şive konusnda da en çok çaba harcanan dizi bence 2. bölümde çok daha oturdu şiveler... çok daha ii tek eksiği şu anda heyecanı çok yüksek değil[konular gerilimli ama anlatımı sade anlamında] o kadarda olsun daha 2. bölüm de dizi 10. bölüme geldiğinde koltuğa çivilenerek izleyecepimize inanıyorm... dediğim gibi söylediğiniz dizlerden çok daha kjaliteli ve yetenekli bi ekip var burda herşeyden öncede samimiyet:img-wink:
nazlıcan hayal değil set istanbula gelirse biz gitmeyi düşünüyoruz zaten tiyatroya gidicez başlayınca hep birlikte ayarlarsak sende gel:img-wink:
EVET OLABILRI AMA BENCE SUAN OLE COK KALITELI BIR OYUNCULUK YOK GERCEKTEN BEN BOLE DUSUNUTORUM BEN HIC DUYGULANAMDIM YAA ILK DEFA O DUGU GECMEDI BANAA BILMIYORUM NEDEN bırde sıveler hıc oturmamıskı nasıl oturmus dıyosunuz anlamdım tamam kotu degıl ama dıgerlerınden ıyıde degıl bende ılerde cok ızlencegını dusunuyorum su anda ızlenıyo ama daha ıı olcagı anlamında...
merlystreep 30-11-06, 20:51 EVET OLABILRI AMA BENCE SUAN OLE COK KALITELI BIR OYUNCULUK YOK GERCEKTEN BEN BOLE DUSUNUTORUM BEN HIC DUYGULANAMDIM YAA ILK DEFA O DUGU GECMEDI BANAA BILMIYORUM NEDEN bırde sıveler hıc oturmamıskı nasıl oturmus dıyosunuz anlamdım tamam kotu degıl ama dıgerlerınden ıyıde degıl bende ılerde cok ızlencegını dusunuyorum su anda ızlenıyo ama daha ıı olcagı anlamında...
sana duygu geçmeyince oyunculuklar kötü demek değildir ben başroldeki oyuncuları kastediyorm zaten şu an tv dei en iyi oyunculuklardan birini çıkarıyo nurgül ..onurlada ruhi de harikalar ..şivede 2. bölümde oturmaya başlamaış dedim zaten ii e gidiyo.. söylediğin dizyle kıyaslanamayacak kadar iyi en azından..daha da iyi olabilir tabi
yokya yabnlıs anladın benı bende nurgulu cok sevıyorum ama koylu deılde bana sehırlı olan ama koylu gıbı davrarn bırını goruyorum hep oyunculuklar kotu demedım sadece daha cok basıtler anlamında deıl bır kac bolum sonra hersyın ıı olcagını umuyorum...
merlystreep 30-11-06, 20:54 yokya yabnlıs anladın benı bende nurgulu cok sevıyorum ama koylu deılde bana sehırlı olan ama koylu gıbı davrarn bırını goruyorum hep oyunculuklar kotu demedım sadece daha cok basıtler anlamında deıl bır kac bolum sonra hersyın ıı olcagını umuyorum...
zaten öyle birini oynuyo ünal antepin günümüz gençliği rol öyle yazılıyo :img-wink:
Bence de kıyaslanamz oradaki mantık hataları oyunculuktaki ve şivedeki başarısızlık bu dizide yok. Ezo gelinin espriside dramasına içten samimi zorlama değil bazıları gibi şive konusnda da en çok çaba harcanan dizi bence 2. bölümde çok daha oturdu şiveler... çok daha ii tek eksiği şu anda heyecanı çok yüksek değil[konular gerilimli ama anlatımı sade anlamında] o kadarda olsun daha 2. bölüm de dizi 10. bölüme geldiğinde koltuğa çivilenerek izleyecepimize inanıyorm... dediğim gibi söylediğiniz dizlerden çok daha kjaliteli ve yetenekli bi ekip var burda herşeyden öncede samimiyet:img-wink:
nazlıcan hayal değil set istanbula gelirse biz gitmeyi düşünüyoruz zaten tiyatroya gidicez başlayınca hep birlikte ayarlarsak sende gel:img-wink:
Ne tiyatrosu bu canım..Bnim hiö haberim yok.Bende gelirim eğer öyle bişiy olursa.Bu arada Nazlıcan İstanbul'da yaşamıyorki gelemez..
Neyse se şu tiyatro olayını anlatırmısın canım..
merlystreep 01-12-06, 15:11 Ne tiyatrosu bu canım..Bnim hiö haberim yok.Bende gelirim eğer öyle bişiy olursa.Bu arada Nazlıcan İstanbul'da yaşamıyorki gelemez..
Neyse se şu tiyatro olayını anlatırmısın canım..
nurgülün tiyatro oyunu var ya geçen sene oynadığı iki kişilik uğur uludağın yazdığı komedi oyunu..onu diyorm bu sene de haftada bi gün yapıcak yoğunluktan dolayı ... gelirsen birlite gideriz geçen sene baya kalabalıktık çok zevkliydi müthiş ya sahnede tam bi fenomen kulisede alıyo konuşuyo taklitler yapıyo faaln çok matrak ya
nurgülün tiyatro oyunu var ya geçen sene oynadığı iki kişilik uğur uludağın yazdığı komedi oyunu..onu diyorm bu sene de haftada bi gün yapıcak yoğunluktan dolayı ... gelirsen birlite gideriz geçen sene baya kalabalıktık çok zevkliydi müthiş ya sahnede tam bi fenomen kulisede alıyo konuşuyo taklitler yapıyo faaln çok matrak ya
He tamam biliyorum o oyunu.Bu sende oynanıcağını bilmiyordum ondan sordum..Birde nezaman gidecez felan söylersin gitmeden önce..Ona göre programımı yaparım bende..Aman bende progrma yaparmışım,sanki başbakanım:img-hyste
Neyse,siz gün kararlaştırınca bana söylersiniz..Bu arada bo oyun hangi tiyatroda gösteriliyor.
merlystreep 01-12-06, 15:19 He tamam biliyorum o oyunu.Bu sende oynanıcağını bilmiyordum ondan sordum..Birde nezaman gidecez felan söylersin gitmeden önce..Ona göre programımı yaparım bende..Aman bende progrma yaparmışım,sanki başbakanım:img-hyste
Neyse,siz gün kararlaştırınca bana söylersiniz..Bu arada bo oyun hangi tiyatroda gösteriliyor.
sizn yoğun çalışma temponuza uyarsa leyla hanım olur tabi..ocak nasıl ..ocak gibi başlar haftasonu bi gün 2 kere çıkıcak..yine sohpete döndü leyla eberticem seni sen gelince oluyo hep :D
ya bugün dizinin tekrarı var mı ya anlamadım şimdi var dediler şimdi değiştimii..
cosmic_ girl 01-12-06, 15:54 son anda yine show tv yayın akışını degiştirmiş dün gülparenin yeni bölümünü vermedigi gibi bugünde ezo gelinin tekrar bölümü vardı yine derbiye dogru programını koymuş
resimler çok güzel olmuş sğlun paylaştıın için.ben nurgulü çok seviyorum ya ve ilerde çok iyi bi oyuncu olucsk hissediyorum bunu bakın demedi demeyin
nurgül yeşilçay zaten şimdi türkiyenin en iyi kadın oyuncusu bende onu cok seviyorum onu sevmeyen yoktur heralde
o çocukta çok şeker hani eğreti gelinde birlikte oynadıkları neydi adı onun yaa
merlystreep 01-12-06, 16:35 nurgül yeşilçay zaten şimdi türkiyenin en iyi kadın oyuncusu bende onu cok seviyorum onu sevmeyen yoktur heralde
nasıl olmaz sevmeyen en az seven kadar çekemeyen var... zaten bi insanı herkes seviyosa o zaman sorun vardır .. herkes alkışlamayı bilmediği için bazılarıda zevksiz olduğu için yada anlmadığı için falan sevmez.. saygı duymak lazım ama en iyi olduğu erçeğini bunlar değiştirmiyo:icon_whis
tabi sevmeyen cekemeyen insanlar coktur iyi başarılı insalar zaten herzaman kıskanılır ben orda espi mayetinde söylemiştim ben türkiyede nurgülden iyisini pek göremiyorum oyunculuk olarak bu benim görüşüm
Cok sagol bunlar super ya.Kendini izleyince neler hissediyor acaba.kendinle gurur duyuyodur. :)
1. bolumu izlerken oturusu cok komigime gitmisti.Sanki s ikilmis gibi bir hali vardi.cok gulmustum o haline. :P
3. bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.......
Bende ya:happy0064 Recep ezo ya ne yapicak acaba?? :img-fie:
dün akşam tekrarı var diye çok bekledim tekrarı nezaman erkan severin oyunculuğuna bayıldım bıravo yapım şirketine erkan severi buldukları için
Ms.Alabora 02-12-06, 17:11 of of istanbulda yaşasam gelirdim canlarım tiyatroya:)...
bu arada blm rsmleri için çook tşkler
Yeni Bölüm Birçok Olaya Gebe Görünüyor Fragmandan Izlediğim Kadariyla.ezo Yasadiklarindan Dolayi Depresyonda Görünüyor Doğal Olarak.ya Nurgülün Bu çildirmiş Hallarine Bayiliyorum.harika Oynuyor...
merlystreep 02-12-06, 20:56 Yeni Bölüm Birçok Olaya Gebe Görünüyor Fragmandan Izlediğim Kadariyla.ezo Yasadiklarindan Dolayi Depresyonda Görünüyor Doğal Olarak.ya Nurgülün Bu çildirmiş Hallarine Bayiliyorum.harika Oynuyor...
ya ben fotoğraflardan bile etkilendim acayip bi oyuncu ya rolüyle bu kadar bütünleşen yaşayan başka oyuncu var mı acaba ben hiç bi oyuncuda bu kadarını göremiyorm... bu bölüm yine kendini ayakta alkışlattığı bölümlerden biri olucak galiba
sadece_ozge 02-12-06, 21:41 gercekten süper olacaga benziyo nurgulun krız anları dehset zaten süper oynuyo asmlaıdada o rızayla ılgılı bolumlerde ınanılmazdı son ses bağırısı hareketler falan tam krız yanı süper süper hersey daha güzel olacakkk...
sadece_ozge 03-12-06, 10:28 showdakı haberı ızledım bu sabah süperdı. urfadan gelen genc kızlar nurgule hayranlar. hele o köy çocukları süperdi yaa nurgüülünde tanısıyoruz bu gençlerle bız falan dıye konusması cok şirindi ya. bu hayranlarıyla ve her kesimden insanlarla yürekten kucaklaşması onu diğerlerinden ayıran en güzel özelliğin bu yeter zaten. her ne kadar bı arkadatan duydumda soğukmuş falan yok bole bsey ya. kı zaten olsada ınsan calısıyo yanı her an insanları öpüp sarılacak degılsın bu hep beklenmemlı tum unlulerede bu yapılır zaten moralın hıc bozuk olmaycak hep güleceksin hayranlarla sohbet etceksın bunu beklemek zaten saçmalıktır. ama zaten normal olarak böle olmadıgını bılmek gusel. ama anlamakta bıze düşer. bıraz gulmese ayy buda onlardan kasıntı suratsız demek cok cahilce gercekten her an güleryuz bekleyemeyız. ama o ıyı oldugu sürece zateb hep iyi. bize tiyatrodakı tavrı ınanılmaz güzeldi zaten. sanmam baskalrı böyle olsun zaten o yorgun halde bızımle birebir ilgilenmesi falan süper di yanı. o yürekten sarılması onunla sarılırken fotograflarımı gosterıyorumda arkadslara ınanmıyolar ya bu ne böle falan dıyolar . öyle içtenki o bi görseniz sımsıkı sarılıyo yürekten karşılıyo ınsanı...
ben erkan severin oyunculuğuna bayıldım erkanın tek resimleri yokmu
her geçen bölüm daha da güzelleşiyor dizi. bu haftada da değişmeyecek bu kural
merlystreep 03-12-06, 15:45 harika ya çok sağol erttekno...ne kadar doğal ya .. oradaki çocuklarla konuşması nejatta ordaydı çocukların arasına karıışmıştı..işte nurgülü diğerleirnden ayıran özellik oğlunu sırça köşklerde büyütmüyo ... nejat büyüyünce annesi gibi ,şımarık olmayan bi çocuk olucak,böyle çocuklar da varmış dicek..ve ğünlü çocuğu olmanının zorluklarını yaşamıcak...
bu bölüm çok daha güzel olcak fragmanları gördüyseniz.. nurgülün histeri kriz geçirdiği sahneler hafızalara kazınacak bi oyunculuk izlicez:happy0064
ülkücüm ellerine sağlık çok güzel olmuş nazlıcan sende sağol
sadece_ozge 03-12-06, 20:18 serap ben nejatı gormedım onunla ılgılı bıseyde gecmedı kaçırdımmı yoksa ayrıca dızıyı yıne ızlledımmmmm. çok güseldiii:)
merlystreep 03-12-06, 20:33 serap ben nejatı gormedım onunla ılgılı bıseyde gecmedı kaçırdımmı yoksa ayrıca dızıyı yıne ızlledımmmmm. çok güseldiii:)
nejatta ordaydı.. karişıdan onlara bakıyodu ama hızlı geçti heralde nurgül istememiştir çekmelerini...
ya ben nurgüle biityorm ya şivesine mimiklerine.. acayip yaşayarak oynuyo her rolü... ama şivsi2. bölümde inanılmazdı.. o aksanı ... bayıldıum ben antepli arkadaşlarım da var onlarda bayılmışlar nurgülün antep şivesine
tekrarını yine izledim muhteşemsin ömer he birde cin aliyi oynayan çoçuk hepiniz muhteşemsinniz bize seyredecek bir dizi çıkardığınız için teşekürler
merlystreep 03-12-06, 21:04 onur ya sandığım kadar iyi oynayamıyo bu dizde eğreti gelinde çok daha iyisini yapıyodu sanırm şivesini oturtamadı daha ama oda alışıcak şu an dizde en iyi oyunculuğu nurgül çıkarıyo ama umarım diğerleride ona yetişir ilerki bölümlerde şu an en çok nurgülün ve ruhinin oyunculuklarını beğeniyorm.onurnda iyi ama şive oturmamış onun da daha
merlystreep 03-12-06, 21:05 3. bölümöün fragmanını izleyen varmı ya harikaydı...nurgülün histeri kriz geçiridği sahneyi çok merak ediyorm bi de sanım dizide olaylar merak edilene doğru gitöeye başladı yani heyecan eksikliği azalıcak gibi
bazı arkadaşlar dizimizde oynayan muhteşem oyunculara haksızlık ediyo ama o onun kendi fikri muhteşemsinnnnnnn onurcum ve bütün oyuncular sevgiler
ikinci bölümündeki kamyonun infilak sahnesi çok güzeldi. yancı filmlerdeki aksiyon sahnelerin aratmadı. Çok gerçekçi çekilmiş bir sahneydi.
sadece_ozge 04-12-06, 09:51 onur ya sandığım kadar iyi oynayamıyo bu dizde eğreti gelinde çok daha iyisini yapıyodu sanırm şivesini oturtamadı daha ama oda alışıcak şu an dizde en iyi oyunculuğu nurgül çıkarıyo ama umarım diğerleride ona yetişir ilerki bölümlerde şu an en çok nurgülün ve ruhinin oyunculuklarını beğeniyorm.onurnda iyi ama şive oturmamış onun da daha
bence onur ıyı serap ya yanı göze batar sekılde kötu dıyemeyız ayrıca burda egretı gelınden daha bı guven var sankı uzerınde pat dıye basrolde olmak bu lsa gerek ama ben begendım acıkcası şiveside kotu degıl yanı. bu nurgul dahıl tum oyuncularda var suanda bıraz eksıklık suanda hıcbırı yuzde yuz degıl ama hepsi yeteneklı yanı .
Onur bence de çok iyi. Tam da rolüne uygun yaramaz bir çocuk gibi. İfadeleri de çok iyi. Eğdeti gelinde de çok beğenmiştim.
Ayrıca bu dizi sanırım oturmaya başladı. Nurgül de daha bir kendini vermiş gibi gözüküyor. Yani şive v.s çok abartılı değil ilk bölüme göre. Bilal (yanlış demiyorumdur inşallah) ağa da süper oynuyo bence.
merlystreep 04-12-06, 11:06 fikirlernin değişmesine sevindim "gerçek"...
onuru ben zaten çok yetenekli buluyorm ama burada bana ses tonu çok farklı geldi şiveden dolayı ağzı alışmamış olabilir diye düşünüyorm[kötü demiyorm] ama onur aşırı yetenekli bi çocuk bi kaç bölüm içinde oda alışıcaktır...mustafa avkıran ı bende çok beğeniyorm diziye de çok yakışmış ama en çok ruhinin o kötü adamı oynarken ki doğallığı mimikleri nurgülün o antepli günümüz gençlerinin havasını verişi mimikleri[naz yapışından kızışına] şivesine bayıldımaslında çok da batan bi oyunculuk yok.. erkan severde ilk bölüme göre daha iyiydi .... daha da iyi olabilir oda
dizinin ilk bölümüyle ikinci bölümü arasındaki farklılık birazda ilk bölümde senaristin arda uskan[radikalin eski marjinal yazarlarından..] 2. bölümde ve daha sonrasında olacak olan mahinur ergun olması... mahinur argun ilk bölümde yazmıyomuş senaryoyu...3. bölüm hem oyunculukların hemse dizi daha da oturacak eminim...2 bölümde bu kadar farkettiyse.... dedğim gibi zaten diiz çok samimi bi diizi ...
merlystreep 04-12-06, 11:12 bence onur ıyı serap ya yanı göze batar sekılde kötu dıyemeyız ayrıca burda egretı gelınden daha bı guven var sankı uzerınde pat dıye basrolde olmak bu lsa gerek ama ben begendım acıkcası şiveside kotu degıl yanı. bu nurgul dahıl tum oyuncularda var suanda bıraz eksıklık suanda hıcbırı yuzde yuz degıl ama hepsi yeteneklı yanı .
evet hepsi yetenekli başta da bunu demiştim zaten tüm oyuncular nurgülden ruhiye onurdan erkan severe mustafa avkırandan macit sonkana .. ahmet mümtaz tayland ve yağmur kaşifoğluda var.. hepsi çok yetenekli ve hepsi tiyatrocu insanlar... mahinur rgun gerçekten türkiyenin en iyi senaristi.. uluç da çok yetenekli... bu insanlar eksikleri zaten göürüp bi iki bölümde mükemmele yaklaştıracaklardır...şivede zaten yabancı damattaki sumru yavrucuk erdal özyağcılar gibi olabailir ama genç oyuncular günümüz gençleri gibi konuşmaya çalışıyo yoksa bunuda rahatlıkla yapabilirler eminim
Bir demet tiyatroda aradgını bulamayıp son 20 dksına yetiştim dizinin[2. bölümdü galiba].Ezo gelin ve ömeri antepe arabayla giderken ve sonrasını izleyebildim.Bir saniye bile sıkılmadan hemde güleceğimi hiç tahmin etmeden dramasıda abartıya kaçmadan izledim.Bir Demet Tiyatrodan daha fazla gülümsetti diyebilirim.Hatta o şiveyi nurgül mü yapıyo cidden yoksa bi antepliye mi yaptırmışlar diye düşünmedim de değil,nasıl doğal, nasıl işveli kullanıyo öyle,bayıldım oyunculuğu da öyle ne daha önceki rolleri ne nurgülü görmedim dizide müthiş oynamış kıssadan hisse.Prtneri erkan sever de iyiydi [daha da iyi olabilir sanki],onur ünsal[çok kısa bi sahnesini yakaladım[tüm oyuncular ne kadar iyi dizde,nasıl kaçırdım ben ilk bölümü]o da çok iyidi,tıpki eğreti gelinmdeki gibi çok doğal zaten benzer bi rolde .Mustafa Avkıran,Ruhi Sarı müthişlerdi.
Sözün özü:Bu dizi öyle büyük insanalrın ağaların holding sahiplerinin hayatlarını işlememesi,sıradan ama samimi insanların samimi hikayelerini nalatması dolayısiyle beni içine çekti,eksikleri vardır elbet ama oyuncular casting yönetmen senarist... bunlar hepsi işinin erbabı ,daha iyisi neden olmasın diğer bölümlerde,yarın ki bölümü iple çekiyormbye
samimi bir dizi olduğu kesin uzun zamandır bu kadar keyif almamıştım bir sinema veya diziden sadece alkış düşer bize
3.bölümün fragmanında Nurgül 'ün Recep'i tartaklamasını ve caddede gecelikle koşma sahnesini izledim. Bu bölüm çok heyecanlı olacağa benziyor.
bu bölmde gerçekten güzel olacak vallahi bizim evdekiler bu diziye bayılıyor nurgülün olmasıda tabiki bunda önemli etken
dizinin kendisi o kadar samimi ki şu zamanda tüm ailece izlenecek bir dizi olmuş
diziyi yarın 20 15 almışlar galiba bida bu yapım şirketi daha ön çe hangi dizileri yaptı bilen varmı çok başarılılar böyle bir kadroyu nasıl bir araya getirdiler
merlystreep 04-12-06, 22:42 diziyi yarın 20 15 almışlar galiba bida bu yapım şirketi daha ön çe hangi dizileri yaptı bilen varmı çok başarılılar böyle bir kadroyu nasıl bir araya getirdiler
pastel yapım ...şu ana kadar ki en iyi dizileri...gerçekten böyle bi kadro mahinur ergunlu nurgül yeşilçaylı uluç bayraktarlı ruhi sarı onur ünsalllı...vs bir araya getirmek....bravo
salı günü tamamıyla ezo ya kitlenecek halk. bu hafta. müzikler harika
merlystreep 05-12-06, 10:29 yine harika bir bölüm olacak buna eminim akşamı sabırsızlıkla bekliyorum
aynen 3. bölüm çok daha güzel olcak hatta.. fragmandan anladığım kadarıyla...
ya dizifilmde neden ezo gelin resim galerisi yok ...belalı baldızın bile haftalık bölüm resimleri gelirdi
moon_light 05-12-06, 10:55 sadece_ozge resimler hem cok guzel hem cok net cok tskler..
bakalim bu hafta neler olacak..guzel bir bolum olacagi kesin de..
aksam gorucez artik;)
hic zamanim olmamasina ragmen izledigim ikinci dizi:P
moon_light 05-12-06, 10:57 bu arada hakikaten neden ezo gelinin multimedia bolumu hala acilmadi reytingleride cok guzel..
en kisa zamanda konmali cunku calismalarda arada kaliyor burda..
orda herkes isteidgini istedigi zaman bulurdu..
merlystreep 05-12-06, 10:59 bu arada hakikaten neden ezo gelinin multimedia bolumu hala acilmadi reytingleride cok guzel..
en kisa zamanda konmali cunku calismalarda arada kaliyor burda..
orda herkes isteidgini istedigi zaman bulurdu..
bende anlamadm 3. bölümü de geçelim açarlar heralde diye umud ediyorz
diziyi mahinur ergun yazmaya başladı zaten 2. bölümden itibaren reytinglerin daha da artmasını bekliyorz
merlystreep 05-12-06, 11:20 bugün size yarın bize biraz reyingler düşse hemen diziyi kaldıryolar biraz iyi reyting alıncada göklere çıkarıyolar... bence show tv böyle yaparak kanalın itibarını azaltıyo..bütün dizleirn reyting rekorları kırmasını bekleyemeyiz kıranların hepside çok iyi değil yani...bence kanala mail atmak yerine eleştirmenlere yazarlara yazmak daha iyi onlar köşelerinde yer vericektir..daha çok işie yarar bence
merlystreep 05-12-06, 12:04 Belgin Güven Demiş ki:
5 Aralık 2006; 13:50
Merhabalar Nurgül,son dönemde en başarılı bulduğum oyuncusun.Bu yüzden yaptığın tüm işleri takip ediyorum.Ezo Gelin de de ilk başlarda sorunlar vardı,makyaj,şive gibi…Ama gitgide kapanıyor.Güzel iş olmaya başladı.İnşallah böyle devam eder.Çalışmalarında başarılar diliyorum.Sevgiler
nurgül yeşilçaya bu rolde çok yakışmış..çok başarılı.. bu bölümde baya bir karışıklık olacak gibi..ömer inşallah hafızasını kaybetmemiştir..kaybederse eğer sonrasını düşünemiyorum..
nurgül yeşilçaya bu rolde çok yakışmış..çok başarılı.. bu bölümde baya bir karışıklık olacak gibi..ömer inşallah hafızasını kaybetmemiştir..kaybederse eğer sonrasını düşünemiyorum..
Bana kalırsa Ömer hafızayı kaybetti. Geçende fragmanı seyrederken Ömer'in kendisine bakan kadına gülüşü filan pek hayra alamet değil gibi. Neyse seyredip görücez. Herhalde sevgili senarist Ömer'i hemen eve döndürmeyecektir. Ezo az biraz acı çekecek...:icon_sorr
NurgülÖzcan 05-12-06, 18:40 hafızasını kaybetmesi cok kötü oldu ömerinn
ömerin babasının ezoya davransılarını anlamadım neden bu kadar katıı tamam töre falan ama ne bilim ne suc varki ezonun
nurgül gerçekten çok ilerletti şive felan çok oturdu ya yüksel aytuğ eleştiriyorduya şimdi görsün bakalım süper ya bu diziye bayılıyorum
ömer hafızasını kaybetti evet ayrıca ezoyu aliyle evlendirecekler herhalde
off ya ömer hafızasına kaybetti, ezo ali yle evlenicek gibi söylentiler dolaşıyo!nolucak şimdi:sad53: bu arada www.ezogelin.tv bi ziyaret edin jeneriğin sonunda yazmıştı sitenin adı
Bugün Onur Ünsal yine harikaydı. Dizide dram çok güzel işlenmiş. Özellikle insanların ezo dul kadın olduğu için hareketlerini kısıtlamalarına çok üzüldüm.
moon_light 05-12-06, 22:36 ya burda dizi nin arkasindan fazla yorum yapan olmuyor..
anlasilan sabaha birakiyorlar yorumu..
bakin ne guzel siteside acilmis dizinin ..
yarinki reytinglkerde guzel olucaktir,yine ikincilik galibaa..;)
birkac bolum sonrasinda multimedia da da yer acilir..belkide daha cabuk..
merlystreep 05-12-06, 22:49 çok güzel bi bölümdü... ve dediğimçıktı nurgüldizideki sadece en iyi oyunculuğu değil en iyi şiveyide yapıyo hiç bi an bile şive kaymadı ve performansı inanaılmazdı...kriz geçirdiği sahnelerde bayıldım müthişti,müthiş bi oyuncu,onur de bu bölüm süperdi
şimdi ne olucak bende bilmiyorm,aliyle evlenmiyecek bence ezo, kaçıcak...:bilmim
merlystreep 05-12-06, 22:50 off ya ömer hafızasına kaybetti, ezo ali yle evlenicek gibi söylentiler dolaşıyo!nolucak şimdi:sad53: bu arada www.ezogelin.tv bi ziyaret edin jeneriğin sonunda yazmıştı sitenin adı
sitesi de güzel olmuş ...dizi gittikçe güzelleşiyo bi makyaj kaldı göze batan onu aşarlarsa:good:
ya evet yaaaa...! neden böyle tepkisiziz... gerçi erken saatte bitiğinde ve ezo'nun ardından diziler devam ediyor....... ama çok meraktayım yaaaa... yrn kaçıncı olur dersiniz ezo? tahminlerinizi bekliyorum ! bence biraz geç başladı ve çok raklam vardı ... 3. diyorum... bakalım...?
Bu bolum ilk ikiye gore durgundu ama nurgulun muhtesem oyunculuguyla bizi cok etkiledi her zamanki gibi.O aglama sahneler zaten superdi tek kelimi cok dogaldi.
Ve gecelikle disari cikmasi kalklar kalkmaz omeri beklmesi cok etkiliyici sahnelerdi cok beyendim.
O koydoke insanlara sinir oldum ya bi dul kaldi diye hemen dedikodu basliyo gicik oldum onlara.Nerdeyse erkek fatmamiz ezo dovucekti o kadini. ;) iyilik yapti kizagiz bi sucu yokki.Zaten bunalmis evin icince bide evden disari cikarttirmadilar. :P
Bencede ezo heralde kacar ve belkide soyle olur:ali ile evlenir sonra kacar ve yolda omeri goruru sonra koye getirir onu ve hafisazi geri gelir.Ama bilmiyorum hersey olabilir.
Onemli yerde kaldi.Iple cekiyorum 4. bolumu.Insallah yine hak ettigi gibi 2. olmustur.Bu arada siteyi cok guzel hazirlamislar birazda video-klipler falan koysalar tam super olucak.Beyendim. :)
Bence Ezo bu baskılara daha fazla dayanmaz. Bana kalırsa istemediği Ömer'in gömdüğü parayı kullanarak birşeyler yapacak. Köylü'nan ağzını kapamak için Aliyle evlenmeyi kabul edebilir. Yani yalnızca göstermelik.
Dizinin Gaziantep yöresine ait müzikleri harikaydı. Ali Nurgül'le evlenecek mi? merak ediyorum
ömer hafızasını kaybetti zaten hiçbirşey hatırlamıyor ezoyu aliyle evlendirecekler mecbur bilal aga yoksa rahat vermez
merlystreep 06-12-06, 08:21 bu bölüm aslında diğer 2 bölüme göre daha durgun olsada daha çok tad verdi hem oyunculuklar hem konu işlenişi olarak...
dul kadınlaryaşadıklar zorluklar özellikle köylerde genç yaşında dul kalanlara yapılanlar... dizi mesajını da vermeye başladı gibi,ama ezoyu ve aliyi öldürseler evlenmezler gibime geliyo yani onlar resmen kanki gibi olmuşlar artk,ama töreler ne kadar güçlü görcez
ben bu bölümde onurla nurgülün doğal oyunlarına bittim,aklıma hiç eğreti gelindeki halleri de gelmedi ama o ezonun"dayanamim" diye diye ağlayışı bi nevi histeri kriz geçirdiği sahnede nurgül yine döktürmüş ,kamera hareketleri falan müzik olmadan sırf oyunculukla kotarılan bi sahneydi enfesti sonra ardından bi kaç tane daha oldu harikaydı tek kelimeyler,şive hemen hemen kimsede aksamadı nurgül artk tam onlar gibi konuşuyo en ufak bi tökezlediğini görmedim çok dikkatli izlememe rağmen...
gönül isterki 1. olalım ama 2. ya da 3. de gelebilir düşmesindebye
merlystreep 06-12-06, 08:26 Ezo, Ömer'in ölümünden sonra da Dinar Ağa ile Hacer Ana'nın evinde yaşamayı sürdürür. Bu iki insan (ve elbette Cin Ali), Ömer'in hatırası olarak Ezo'yu bağırlarına basarlar. Derken Ömer'le evlendikten sonra ‘uykuya' yatan Bilal'in, Ezo ‘iştahı', bu süreçte tekrar uyanır. Gene baskılar, gene taciz… Bilal'in gizliden gizliye Cin Ali'yi kışkırtmaları: “Yengeni ikna et, yoksa Meryem'i nah alırsın!” Cin Ali de bezmiştir Bilal'in sıkıştırmalarından. “Tamam, ayarlıyıcam bu işi, söz” der, çekip gider. Aile o gece oturur, kendi içlerinde uzun uzun (biraz da kara kara, ne yapacaklarını düşünürler)
Cin Ali, ertesi sabah, Bilal'in kapısına dayanır:
“Ağam kusura bakma, anamla babam Ezo'yu vermişler!” Bilal'in tepesi atar, gözü döner: “Kime vermişler lan?!!”
“Bana!!!”
Bilal, önce Ali'nin kıçını bir güzel tekmeler, sonra hızını alamaz, duvardaki tüfeğine uzanır; peşinden saçma yağdırırken Cin Ali, tabana kuvvet kaçar.
Cin Ali'yle, Ezo, imam nikahıyla evlendirilir. Herkes karı koca bilse de, onlar gene eskiden olduğu gibi bacı-kardeştir. Geceleri odalarından –tıpkı eskiden olduğu gibi- kahkaha sesleri gelir; gerçi bu kahkahalar, “cilveleşmenin dozunu biraz fazla kaçırdılar” şeklinde yorumlanır, hatta yer yer, “..tamam evlendirmesine evlendirdik de.. ama insan ağasının
karısıyla bu kadar da mutlu olmaz ki, ayıp denen bir şey var!..” türünden yorumlar devreye girse de, onların ilişkilerinde değişen bir şey yoktur. Gelgelelim, çevrelerindeki çember giderek daralmaktadır. Bir yandan Bilal'in baskıları, bir yandan çevreden, “E hadi ama nerde kaldı bu çocuk?” diye tutturanlar!.. “İlle de çocuk” diye gözlerini dört dikmiş, Meryem'in karnına bakanların savunduğu başlıca tez şudur: “Hadi Ömer'i anladık, rahmetli mütemadiyen seferiydi.. kamyona binmekten vakti olmuyordu.. ya bu Cin Ali'ye ne demeli?.. Bunlardan biri kısır ama acaba hangisi?”
Bu bölümdeki müzikler çok iyiydi. Dizi giderek ilgi çekmeye başladı. bu bölüm bundan sonraki olaylar açısından çok önemliydi. Diğer Bölümlerde dizinin heyecanı daha da artacak gibi gözüküyor. Merakla önümüzdeki haftayı bekliyorum...
Bu bölümdeki müzikler çok iyiydi. Dizi giderek ilgi çekmeye başladı. bu bölüm bundan sonraki olaylar açısından çok önemliydi. Diğer Bölümlerde dizinin heyecanı daha da artacak gibi gözüküyor. Merakla önümüzdeki haftayı bekliyorum...
evet ilerleyen bölümlerde çok daha heyecanlı olacak herşey oturmaya başladı bence hele bu dizinin müzikleri çok güzel
Reytingler dusuyo arkadaslar! :icon_sorr
TELE - BAROMETRE
5 ARALIK 2006 SALI
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 GALATASARAY-LIVERPOOL [NET] STAR 13,9 34,8
2 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 11,1 26,5
3 BINBIR GECE (OZEL) [NET] KAND 10,2 26,5
4 EZO GELIN [NET] SHOW 10,0 23,5
HEDEF KİTLE : A/B
5 ARALIK 2006 SALI
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 GALATASARAY-LIVERPOOL [NET] STAR 14,20 36,20
2 BINBIR GECE (OZEL) [NET] KAND 10,50 27,70
3 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 8,40 23,10
4 KINALI KUZULAR [NET] TRT1 7,40 18,50
5 EZO GELIN [NET] SHOW 6,40 17,00
merlystreep 06-12-06, 11:26 e maç vardı dün haliyle 3. olduk dizilerden..kötü değil reytingimiz yine aynı 10larda.. diğer günlere baktığımızda 2. olan yapımlar 8 reyting bile alamıyo bin bir geceyle hemen hemen aynı reytingi almış..oda 10 oda 10..... bence reytingler aynı sıralama farklı sadece
e maç vardı dün haliyle 3. olduk dizilerden..kötü değil reytingimiz yine aynı 10larda.. diğer günlere baktığımızda 2. olan yapımlar 8 reyting bile alamıyo bin bir geceyle hemen hemen aynı reytingi almış..oda 10 oda 10..... bence reytingler aynı sıralama farklı sadece
Ama gecen haftalarda arka sokaklar bizden sonra geliyordu simdi bizi gectiler. Bir de AB grubunda kinali kuzular cikti simdi....
merlystreep 06-12-06, 11:34 Ama gecen haftalarda arka sokaklar bizden sonra geliyordu simdi bizi gectiler. Bir de AB grubunda kinali kuzular cikti simdi....
olur sıralamada değişiklik çok reklam girince zaplama falan oluyo diğer kanallara ben bile reklam arasında arka sokaklara baktım yani... o kaadr önemli dğeil bi düşüş yok baktığın zaman yine 10. küsüratlı reytin yine hemen hemen aynı share... maç da vardı haliyle o bitmeden maç başladı biraz da ordan reyting çalınmıştır...
ama ab grubundaki bu düşüş iyi degil bence ilk bölümdeki reytingine göre çok düşük ayrıca unutmayın arkadaşlar reklam verenler ab grubuna göre veriyor yani ab hedef kitle totalden çok daha önemli yani gelir düzeyi yüksek insanları temsil ediyor
merlystreep 06-12-06, 11:50 orası öyle de ab de baya bi bölünmüş reytingler ki haklı olarak çok kalitli dizler var rakipler bir değil iki değil
arka sokaklar,maç,bbg,kınalı kuzular,bir demet tiyatro ve de ezo gelin bölüşülmüş reytingler ab gurubunda... bana kalırsa maçın da etkisiyle bu bölüm fazlaca bölündü reytingler biraz daha üstüne çıkabilir ama tbiki 20lerde reyting beklemiyoruz..10larda olur yine..diiz izleniyo ama bu kadar rekabette anca bu kadar olur zaten. ben memnunum reytinlerden daha da düşmez zaten ilk 5 ten çıkmaz bu dizi
merlystreep 06-12-06, 12:00 TELE - BAROMETRE
28 KASIM 2006 SALI
2 EZO GELIN [NET] SHOW 11,40 27,20
ab d
5 EZO GELIN [NET] SHOW 7,00 18,90
baktığınız zaöman geçen haftaya ab dede genel ded reyting olarak hemen hemen hiç bi değişiklik yok çok ufak bi fark var
geçen hafta ab de 7 bu hafta 6.4 ...reyting
Ezo Gelin'in karşısında hemen hemen bütün büyük kanallarda dizi var. Yani seyirci bölünmesine rağmen sonuç çok iyi
evet ya düşüş var !!
maç ve diğer dizilerin etkisiyle oldu ama ...
yoksa böyle olacağını sanmıoum...
ab grubunda o saatte büyük rekabet olduğu için bu böyle arkadaşlar. bir demet tiyatro,kınalı kuzular.hepsi ,ab grubuna oynayan yapımlar.yani anlayacağınız ratingler gayet iyi.
maçtan doldayı birçokşey değişti.. haftaya hem ab de hemde totalde dha iyi olacak bununla ilgili
merlystreep 06-12-06, 13:55 ab grubunda o saatte büyük rekabet olduğu için bu böyle arkadaşlar. bir demet tiyatro,kınalı kuzular.hepsi ,ab grubuna oynayan yapımlar.yani anlayacağınız ratingler gayet iyi.
bende öyle düşünüyorm o saatte çok bölünüyo genelded ab de de reytingler maçta biraz çaldı reytinglerden sonunu izleyemeynler olmuştur yani... bence bş fark yok geçen haftadan gözle görülür bi düşüş yok sıralama değişmiş okadar:img-wink:
biraz dusmus ama bunu kafya takmiyorum mac varken cok kisi dizi izlemeyi birakip maca bakiyolar.Yinede maca gore super.10'larda almis.Ama tabi daha yuksekle layik ezo.Insallah 10 en dusugu olur ve hic 5'lere falan inmez. :)
Valla ben bu diziyi cok sevdim acaip guzel acaip duygulu bi dizi her bolumunde en az bi kere aglarim cok guzel gercketen..
Umarim cok devam eder bu dizi...
|