Tüm Versiyonu Göster : Lost - Spoiler

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6

sitting
03-09-07, 02:17
ben onları öldürmelerini söyledi kuma ateş etmelerini değil ama tom ben ne yaptığını bilmiyor diye kuma ateş eti öldürmedi jin sayid ve bernard ı ben böyle hatırlıyorum yanlış olabilir:img-wink:
others iyi mi kötü mü hala karar vermiş değilim ama iyiseler bile bunları gösterme biçimleri garip(bkz:charlie nin asılması)aslında hepsi iyi ya da hepsi köü diyemem mesela alex ya da carl ı diğerleri olarak görürsek bence onlar iyi mesela alex in claire i kurtarması carl ın kafesten kaçtıktan sonra sawyer ı da kafesten cıkarması ama mikhail ya da ben in iyi biri olduğunu düşünmüyorum

EVET SİZ DOĞRU HATIRLIYORSUNUZ BEN ONLARA ÖLDÜRMESİNİ EMRETMİŞTİ AMA BEN'İN NE YAPTIĞININ HABERİ OLMADIKLARI İÇİN ONLAR SADECE KUMA ATEŞ ETTİ VE ÖLMÜŞ GİBİ DAVRANDILAR ASLINDA BEN İYİ BİRİ DEĞİL BEN KÖTÜ BİRİ ÇÜNKÜ 3 SEZON FİNALİNDE JACK BİR CENAZEYE GİTMİŞTİ BÜYÜK İHTİMALLE O CENAZE BEN'İN CENAZESİ JACK ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR BEN'İ ÇÜNKÜ ONA NİYE BEN'İ ÖLDÜRMÜYORSUN DEDİKLERİNDE ÖNCE BURADAN KURTULDUĞUMUZU GÖRSÜN ONDAN SONRA ÖLDÜRÜCEM DEMİŞTİ

Taşkın
03-09-07, 08:55
3 SEZON FİNALİNDE JACK BİR CENAZEYE GİTMİŞTİ BÜYÜK İHTİMALLE O CENAZE BEN'İN CENAZESİ JACK ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR BEN'İ

Benim tanıdığım Jack karıncayı bile incitemez ki Benjamini öldürsün.:img-wink:
O söz sadece kızgınlık sonucu söylenmiş bir söz bence.
Zaten adaya gelenler Benjamini Jack e bırakmayacaklardır.
Benjamin in iyi biri olmadığı konusunda hemfikiriz.
Ayrıca geçen Bessy arkadaşımızın eklediği teori bana biraz charlie fanı tarafından eklenmiş gibi geldi.O teoriye göre adada böyle birini arıyor olsam Hurley i seçerdim herhalde.

lindsay
03-09-07, 12:07
Taşkın sana katılıyorum teoriyi okuduktan sonra benim de aklıma direk hurley geldi charlie sonuçta birçok olayın içine girdi o kadar da cesaretsiz biri gibi gösterilmedi

Z_oMbbiE
03-09-07, 12:46
Hmm demekki ben yanlış hatırlıyomuşum neyse nedense benim aklımda öyle kalmış.

Neyse ben hemen yeni spoilerları veriyim

1.Jeremy Davies, who will be playing one of the characters on Naomi's freighter, is doing eight episodes this season. Çeviri: Naomi'nin kurtarma botundaki bir karakteri canlandıracak Jeremy Davies bu sezon 8 bölümde oynayacak.
http://img165.imageshack.us/img165/601/bestshotbx1.jpg

2.An upcoming episode will feature a female translator in her 30s who works at a university and translates from French to English. Çeviri: Gelecek bölümlerden biri 30'lu yaşlarında ve bir üniversitede çalışan bir tercüman kadını konu alıcak.

Diğer bir spoiler ki bu sawyer hayranlarını sevindirecek

spoiler : Multiple sources confirm that the first episode is indeed Sawyer-centric as revealed by the spoiler.
çeviri: Birkaç tane daha kaynak yeni sezonun ilk bölümünün Sawyer merkezli olacağını onayladı.

It will feature Sawyer being chased by two police cars.
çeviri:Sawyer iki tane polis arabası tarafından takip edilecek.

Ayrıca Lost'a yeni bir güzel katılıyor.

http://img66.imageshack.us/img66/8228/00000351842006102106095tl9.jpg

Rebecea Mader'in Charlotte karakteri için düşünülen isim olduğu tahmin ediliyor.
Alıntıdır

sitting
03-09-07, 13:06
böyle bir teori var ama biraz karmaşık geliştiren saniye saniye izlemiş heralde :)

Öncelikle bu dizide pek çok bilinmeyen olduğu ve parçaların her bir bölümde tek tek açıklandığı ortada sanırım. Yani bizi tahminler yapmaya iten, her bölümde biraz daha şaşırmamıza neden olan bu senaryonun süpriz bir finalle noktalanacağı çok açık! Polisiye hikayelere ve filmlere oldukça düşkün bir kişi olarak, başından beri dizinin nereye doğru gittiğini buradaki herkes gibi tahmin etmeye çalışıyordum. Bundan sonra yazacaklarım başlangıçta, ben bir süpriz final hazırlasam nasıl olurdunun cevabıydı. Tabiki çok sağlam temellere dayanıyordu, ama bu dizide her an her şey değişebildiğinden yine de şüphelerim vardı. Ama 3. sezon 14. bölümde teorim için en hayati ipucunu yakaladım. Bu bölüm yayınlandığından beri forumda arkadaşlardan bazılarının buna değinmesini bekledim. Ama ya ben forumda göremedim ya da durumu anlattığım tüm arkadaşlarımında ilk anda yakalayamadıkları bu inanılmaz ipucunu benim dışımda herkes gözden kaçırdı. Çok iddialı sözler olduğunun farkındayım ama bahsedeceklerimin doğruluğundan eminim. 14. bölüm her açıdan mükemmel bir bölümdü arkadaşlar. LOST'un anahtarını bize bu bölümde verdiler.

En başından başlayalım... Öncelikle teorimin ne olduğundan bahsetmeliyim. Mükemmel bir süpriz finalin en önemli özellikleri basitlik ve ipuçlarıdır. Herkes tarafından anlaşılabilmeli, tüm senaryo boyunca verilen ipuçları finalde bir bütünlük arz ederek anlam kazanmalıdır. Usual Suspects, Sixth Sense ve son olarak Saw bunu çok iyi yapabilen filmlerdir. Ortak özellikleri; bu 3 filmde de seyirci kabuller yapar ve senaryo izleyiciyi bu kabullerin doğru olduğuna inandırır. Oysaki bütün ipuçları ters, yani doğru köşeyi göstermektedir. Yaşadığını düşündüğümüz adamın ölü olması, ölü adamın yaşıyor olması ya da sakat adamın en akıllı ( ve en tehlikeli tabi:)) olması gibi süpriz sonlar yapılan kabullerin zıtlıklardan kaynaklandığını göstermektedir. 14. bölümde Expose'nin senaryosunun Hurley tarafından okunduğu sahneyi hatırlayın, LOST ekibi ve senaristler bizi bu sona hazırlamaya başladılar bile!

LOST'u izlemeye başladığımdan beri yaptığım kabuller şunlardı;

1- Bir yolcu uçağının hava boşluğuna kapılarak adaya düştüğü

2- Mekanın bir ada olduğu

3- Yolculardan önemli bir kısmının sağ kurtulduğu

4- Others'ın geçmişleri bağlantılı olan bu insanları bir şekilde adaya getirdiği

5- 1. sezon 1. bölümde Jack'in uyandığı yere uçaktan fırlayarak düştüğü

gibi şeyler:)

Sürekli düşündüğüm şey, insanların bir uçak kazası sonucu o adada hapsoldukları ve kurtulmaya çalışmaları, başlarına gelen şeylerle mücadele etmelerini izlediğimiz yönündeydi. Bunun yanında adadaki mucizeler, tuhaf olaylar, canavarlar, gizemli sayılar, garip psikolojik deneyleri izleyip durduk.Ama başından beri yanıldığımı 2. sezonun finalini izleyip beş dakika düşündükten sonra fark ettim. En başından beri ters açıdan baktığım ortadaydı. Sürekli zıtlıkları düşünmüştüm ama kaza olayı üzerine hiç yoğunlaşmamıştım. Tam zıttını düşünmem gereken bu olaydı. Uçak kaza yapmamıştı, bilinçli olarak oraya düşürülmüştü. Ama ne Others ya da onlara bağlı herhangi bir birim tarafından ne de Desmond'ın basmadığı düğme yüzünden. Kaza bir oyundu, Others'ı ve bizleri, bütün izleyicileri kandırmak için.

kaza bir oyun olamaz çünkü uçak adaya düştüğünde iki grup vardı bi uçağın arka kısmı diğeri ön kısmı buradakilerin çoğu hayatta kaldı o adayı keşfetmek isteseler zaten bun başarabilirlerdi çünkü o adaya okadar istasyon yapılmıştı ve ben babasıyla o adaya geldiğinde o ada sürekli kullanılıyordu önceden bilinmiş bir adayı niye bir daha keşfetsinlerki hatırlıyorsanız jackler içerdeyken gökten yemek paleti düşmüştü çünkü dharma girişimindekiler orada biri olduğunu biliyorlardı

(Not: Hiç bir uçak bir adaya düşmek üzereyken çat diye ikiye ayrılmaz. Ama tabi 3. sezonun 1. bölümünde yakın çekimde gösterildiği gibi uçağın dış kısmında daha önceden hazırlanmış olan siyah çizgiden bilinçli olarak koparılmadıysa!Hoş daha sonra burnunda koptuğunu öğrendik ya:)Ki bu çok daha mantıksız, yani bir uçağın burun kısmı durduk yere havada kopmaz.)

kanattan sonraki yer uçağın burun kısmına giriyor kanadın arkasındaki yerde uçağın kıç kısmı oluyor senin burun diye ahsettiğin yer kokpit alanı unutma uçak eğer manyetik nedenden ikiyi ayrıldıysa 3e ve 4 de ayrılabilir

Büyük bir adaya bir ekip göndermek istediğinizi düşünün! Adanın üzerinde bilimsel araştırmalar yapan, büyük finansal kaynaklara sahip ve çok tehlikeli bir grup insanın içine sızmak, yaptıklarını öğrenmek ve onları engellemek için. Ekibinizi kimlerden kurardınız? Bu adamlar çok iyiler, görüp görebileceğiniz en tehlikeli, en akıllı ve en yaratıcı özel ekiple karşı karşıyasınız arkadaşlar. Siz ekibinize kimleri koyardınız??? Bir cerrah, bir asker, bir avcı ya da bir dolandırıcı!!! Peki geri dönüşler ne anlama geliyor? Çok açık; zavallı Others'ın bu ekibin yerini aldığı kişiler hakkında topladığı bilgiler. En başından beri av Others'tı zaten, avcılarda Survivors!

böyle filmlerde her zaman ekipler değişik meslek ve yüksek gruplardan oluşur oraya tutupta bir kasap bir berber bir bakkalcı koyamazlar filme çünkü onlar orada hiç bir şey yapamaz geldikleri gibi ölürler o yüzden filminde hiç bir amacı olmaz dizi hemen biter

Kaza sırasında gerçek insanlar ile ekibimiz yer değiştirdiler. 1. Sezon 1. bölüm; Jack ormanda uyanır ve koşarak sahile gider, uçak parçalarının orta yerinde durur ve motorun koptuğu uçak kanadına bakar(Zaman: 3.33 ile 3.41 arası). Jack ve Shannon'ı geniş açıyla gördüğümüz yer kilit noktasını oluşturmaktadır. Bu andan sonra Jack bacakları sıkışan adamı kurtarır, Claire'in yanına gider, Rose'u kurtarır, tekrar Claire ve Hurley'nin yanına koşarak onları kanat altında kalmaktan kurtarır. 3. Sezon 14. bölüm; Nikki uçak enkazı arasında koşmaktadır. Birden Claire'in yardım isteğini duyar(Zaman: 9.34). Claire Jack'in elinden kurtulmak ister gibi davranmaktadır, ağlamaklıdır. Nikki koşmaya devam eder. Ve tam 16 saniye sonra kilidi açacak anahtar elimizdedir (Zaman: 9.50). Nikki'nin arkasından uçak kanadına bizde bakarız, ama gözlerimizi biraz aşağıya kaydırdığımızda orada olmaması gereken birisi vardır. O da tıpkı ilk bölümde yaptığı gibi uçak kanadına bakmaktadır, tabiki Jack!!!Olay sıralamasında büyük bir sapma olduğu gibi aynı kişinin farklı iki yerde bulunması gibi bir durumda ortaya çıkmaktadır.

evet burada eğer yanlış görmediysem iki tane jack var birazdan resnmini koyacağım bu büyük ihtimalle çekim hatası çünkü o zaman adada 2 tane jack olması lazım yada sahilde duran jack bir anda nerye gidebilir nereye kaybolabilir

Tam olarak ayrıntılara girmeden şu kadarını söyleyebilirim. Kazazedeler ile adaya gönderilen ekip sahilde ya da adanın çeşitli yerlerinde yer değiştirdiler. Hepsi olduğundanda emin değilim ama en azından hayati rollerdekiler olduğu kesin.Tabiki senaryo şu ana kadar bunun tam olarak nasıl gerçekleştiğini söylemedi. Ama 314'te Nikki'nin Paolo'yu görmesi ve yanına gitmesi sırasında Paolo'nun okyanusa bakışları hepimizin dikkatini çekti sanırım. Görmemesi gereken bir şey gören Paolo'nun.

Peki Expose'de de bahsedilen meşhur kobramız kim??? Bir karakterin gerçek kimliğini nasıl gizlersinizin cevabını verdiğinizde o dört sene boyunca sır gibi saklanacak lideri de bulursunuz. Cevap çok basit; karakterinizi silik bir tipten seçersiniz, onun başına türlü işler gelmesini sağlarsınız, gerçekte hiçbirşey yapmıyormuş izlenimini verirsiniz ve bunun gibi şeyler...Gerçek anlamda gözden çıkarılabilecek bir insan olduğunu seyirciye yedirdiğiniz anda gerçek kimliği gizleme işini başarmışsınız demektir. Dizinin başından beri bütün bu tanımlara harfiyen uyan bir kişi var!!!Bu adam kaçırıldı, ölümlerden döndü, yetmedi şimdide geleceği gören bir vatandaş ona her an ölebileceğini söyledi:) Görünürde hiç bir iş yapmıyo, ne Jack ne de Sawyer kadar yakışıklı, ne Sayid kadar güçlü ne de Locke kadar orman adamı Aynı zamanda uyuşturucu kullanmak gibi durumlarıda ortaya kondu ki tamamen gözden kaçırılsın. Bunlar Charlie ile ilgili kabullerimizdi. Charlie başından beri işin başındaki adam diyebilirim. Tam olarak emin değilim ama emin olduğum şey hala daha ölmediği)

Charlie ile ilgili gerçeği gösteren ipuçları ise her büyük polisiye filmde verildiği gibi başlarda verilmeliydi ve öylede oldu. Polisiye'nin temelinde, bir olay mekanında orada olmaması gereken bir şeyi aramak çok önemli bir yer tutar. Charlie uçak düştüğünde sahilde olmaması gereken en önemli şahıs. İlk geri dönüş daha 2. bölümde Charlie ile yapıldı. Bu geri dönüşte Charlie uyuşturucu krizine girdi ve görevlilerden kaçarak uçağın burun bölümündeki tuvalete girdi. Uyuşturucudan kullandı, poşeti klozete attı ve tam aşağıdaki dolabı açmak üzereyken!! tavana yapıştı. Kendini zorla dışarı attı, üstüne gelmekte olan bir servis masasından son anda kaçarak ayağa bile kalkamadan baştan ikinci koltuğa oturup kemerini bağladı. Ama 1. bölümde çalışır haldeki motorun yanında orada olmaması gereken birisi vardı.Charlie!!!Kimse burun kısmında uyanıp sahile koşturarak geldiğini düşünmez herhalde:)

Ayrıca 1. bölümde Charlie, Jack ve Kate'in burun kısmına yaptığı yolculukta da yeterince ipucu var. Kimse bana Charlie'nin düşürdüğü uyuşturucusunu almak için oraya gittiği saçmalığını söylemesin. Adamın tek derdi gerçek Charlie'yi (burun kısmında kaza sırasında ölmüş olan) uygun bir deliğe tıkmaktı. Ve o bakışlar; Kate canavar geliyor diye koştururken Charlie'nin bacağının takılması ve Jack'in O'nu kurtarması! Kate Charlie'yi yere yatırıp Jack nerde diye sorguya çekerken Charlie'nin cevapları ne kadar tatmin ediciydi ki!!! Ve Kate geri dönüp ölen pilotu gördükten sonra Jack çalıların arasından dışarı çıktığında kameranın Charlie'ye ilk dönüşündeki bakışları incelemenizi tavsiye ederim. İlerde flashbacklerde kullanacakları müthiş keskinlik ve kararlılıktaki bakışlar:)

Son olarak 1. bölüm dakika 21'e bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Canavarın sesi ağaçların arasından geldiğinde siz ne yapardınız??? Tam bu dakikada Claire, Sayid, Charlie, Jack ve Kate tek sıra halinde ormana doğru baktılar. Ve Charlie'nin ağzından tek kelime döküldü; Terrific! Ama bunu söylerken ses tonu ve bakışlarına dikkat edin. Ne kadar farklı olduğunu anlayabilirsiniz, sıfır korku. Bu adamlar korkmadılar, sadece çok heyecanlandılar ve adeta ormana dalmak için sabırsızlanmaya başladılar.

Herneyse fazlasıyla uzun bir yazı oldu, yanlışlarım olabilir. Ama bana göre dizi açık biçimde az önce bahsettiğim sona doğru gidiyor. Adada gizli işler çevirenleri avlamak için gönderilmiş özel bir ekip ve maceraları...

birazdan resimleri ekleyeceğim

deadly_angel
03-09-07, 15:05
Vay canına demek Sawyer ağırlıklı olacak, ben Kate diye biliyordum ama ikiside sevindirici tabiki.Aman Jack olmasında.4. sezona başka karakterlerle başlanacağına sevindim.:img-yes:

Ben er yada geç ölecek, zaten liderliğide kaptırdı Locke'a.Artık sözüde geçmiyor ki zaten kimse ona bayılmıyor.

sitting
03-09-07, 15:17
LOST SEZON 1 BÖLÜM 1

http://img378.imageshack.us/img378/5631/lost01x01pilot10001xq0.jpg

LOST SEZON 3 BÖLÜM 14

http://img246.imageshack.us/img246/6223/losts03jz9.jpg

http://img75.imageshack.us/img75/3927/losts03e14hryy8.jpg

http://img174.imageshack.us/img174/4892/losts03e14hrhdjb9.jpg

evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Z_oMbbiE
03-09-07, 15:45
Vay canına demek Sawyer ağırlıklı olacak, ben Kate diye biliyordum ama ikiside sevindirici tabiki.Aman Jack olmasında.4. sezona başka karakterlerle başlanacağına sevindim.:img-yes:

Ben er yada geç ölecek, zaten liderliğide kaptırdı Locke'a.Artık sözüde geçmiyor ki zaten kimse ona bayılmıyor.

Evet aslında bende sevindim büyük ihtimalle flashfoward olur ve belki tabutun içindeki adamın kim olduğunu öğrenebiliriz. (ki ilk bölümün sawyer'ın olması bana göre tabuttaki kişinin sawyer olma ihtimalini güçlendiriyor.)

deadly_angel
03-09-07, 15:55
Evet aslında bende sevindim büyük ihtimalle flashfoward olur ve belki tabutun içindeki adamın kim olduğunu öğrenebiliriz. (ki ilk bölümün sawyer'ın olması bana göre tabuttaki kişinin sawyer olma ihtimalini güçlendiriyor.)

Tabuttakinin Sawyer olma ihtimali isteyeceğim son şey sanırım.Bana mantıklı gelmekle birlikte bu Sawyer tabut meselesi mantıksızda geliyor.Sawyer Kate'e aşık sonuçta ve onun kötülüğüne birşey yapmaz.En azından isteyerek.Kate cenazesine giderdi diye düşünüyorum.Bence tabuttaki Benjaminde olabilir.

sitting
03-09-07, 15:57
tabuttaki kişinin sawyer olma ihtimali dünyaya kırmızı kar yağması kadar zor o kişi büyük ihtimalle ben yada bilmediğimiz bi karakter ama büyük ihtimalle ben jack dünyaya geri döndüğü için çok pişmandı ben'in dediği sonun başlangıcı olacak demişti ve orada haklıydı jack o yüzden pişman olduğu için cenazesine gitti

lindsay
03-09-07, 16:09
bence ya ben ya john locke tur tabutta ki

Taşkın
03-09-07, 16:27
O kadar kısa bir tabut bu saydığınız kişiler için yapılmaz arkadaşlar.
Daha önce de resimlerini göndermiştim foruma.
Bence o tabuttaki kişi ya çok kısa boylu bir adam ya da bir çocuk.

deadly_angel
03-09-07, 16:29
Ya Benjamindir yada Walttur.Tabi boya göre yorum yaparsak, ama Locke'un bacaklarının kesilmiş olabileceği ile ilgili bir arkadaş yorum yapmıştı geçmiş sayfalarda.

Hem ben tabut işinin öyle hemen aydınlanacağını pek sanmıyorum, biraz daha uğraştırırlar bizleri.

sitting
03-09-07, 16:35
bence locke hala adada geri dönmedi geri dönünce yürüyemiyeceğinin farkında bence kimse geri dönmedi hala adadalar desmond yine bir şeyler görüyor

Z_oMbbiE
03-09-07, 16:41
bence locke hala adada geri dönmedi geri dönünce yürüyemiyeceğinin farkında bence kimse geri dönmedi hala adadalar desmond yine bir şeyler görüyor

Böyle olduğunu sanmıyorum çünkü yapımcılar bunun bir flashfoward olduğunu doğruladılar. Yani Kate ve Jack adadan ayrıldılar. Ama Jack'in neden adaya tekrar geri dönmek istediği muamma tabi.

sitting
03-09-07, 16:47
arkadaşlar şöyle bir şeyde olmuş olabilir dünyaya geri dönünce hepsi tek tek ölmeye başlamış olabilir jack o yüzden kateye o adaya geri dönmemiz lazım demiş olabilir jack kendini köprüden atıcakken atamadı nedeni son durak filmi gibi sıradaki kişinin o olmadığıdır

tabi bu da bir teori bana ait

_free_
03-09-07, 16:56
o tabuta sıgabilicek boydaki tek kişi benjamin ? ama hiç sanmıyorum onun olduğunu..bence o bacaklarını kaybeden biri,bir sürü spolier okudum birinde de sawyerın sakat kalıcağı fln yazıyodu ama doğruluğu muamma tabii..:img-huh:

Z_oMbbiE
03-09-07, 16:57
arkadaşlar şöyle bir şeyde olmuş olabilir dünyaya geri dönünce hepsi tek tek ölmeye başlamış olabilir jack o yüzden kateye o adaya geri dönmemiz lazım demiş olabilir jack kendini köprüden atıcakken atamadı nedeni son durak filmi gibi sıradaki kişinin o olmadığıdır

tabi bu da bir teori bana ait

Gerçekten çok mantıklı bi düşünce aslında. Ama Jack'in son konuşmalarından anladığım kadarıyla ölüm korkusundan çok yaptığı bir hatayı düzeltmek için adaya dönmek istiyor sanki.

- Çok uzun mesafeler uçtum.
- Ne?
- Bize verdikleri sınırsız uçuş bileti onu kullanıyorum. Her cuma akşamı L.A'dan Tokyo'ya, Singapur'a ya da Sidney'e uçuyorum. Ve sonra uçaktan inip bir içki içiyor sonra tekrar geri dönüyorm.
- Neden?
- Çünkü düşmesini istiyoum Kate. Uçaktaki diğer insanlar
umrumda değil. Yaşadığımız her sarsıntı ya da türbülansda gözlerimi kapatıp geri dönebilmek için dua ediyorum.
- Bu, bir şeyi değiştirmeyecek...
- Hayır, yalan söylemekten bıktım. Bir hata yaptık.
- Gitmem gerek. Nerede olduğumu merak eder..
- Biz ayrılmak zorunda değildik.
- Hayır, zorundaydık. Hoşçakal, Jack.
- Geri dönmemiz gerek, Kate. Geri dönmemiz gerek!

deadly_angel
03-09-07, 17:04
Ben Kate ve Jackin havaalanındaki konuşmalarından sonra Jackin baltaları sıyırdığına kanaat getirmiştim.Malum Kate tam aksini söylüyor Jack dönmekte ısrarlı.Bu arada bence bu konuşma Juliet&Jcak'in hiçbir geleceğinin olmadığını gösteriyor büyük ölçüde (Gene yapıştı Kate'e)

Ölmekten ziyade bir adaptasyon sorunuda olabilir bu.

Taşkın
03-09-07, 17:45
İşte size yeni bir teori daha.
Tabuttaki kişi Jacob.Çünkü belden aşağısı yok.
Adada kendisi köhne bir evde tekerlekli sandalyede yanlız yaşıyordu.
Yeni gelen ekip ( Dharma veya bir başkası ) onu adadan çıkarttılar veya Jack onun kaçmasına yardım etti ve o da bunalıma girip intihar etti.

deadly_angel
03-09-07, 17:52
İşte size yeni bir teori daha.
Tabuttaki kişi Jacob.Çünkü belden aşağısı yok.
Adada kendisi köhne bir evde tekerlekli sandalyede yanlız yaşıyordu.
Yeni gelen ekip ( Dharma veya bir başkası ) onu adadan çıkarttılar veya Jack onun kaçmasına yardım etti ve o da bunalıma girip intihar etti.

Bir Jacop eksikti o da katıldı bu teoriye tam oldu:) Hakkında pek birşey bilmediğimiz için bir yorum yapamıyorum ama kesinlikle o olamaz diyemeyiz.

sitting
03-09-07, 17:56
jacob kindi hatırlıyamadım

Taşkın
03-09-07, 18:06
jacob kindi hatırlıyamadım

Others ların lideri olduğu söyleniyor.
3. sezon Bölüm 20 yi tekrar izleyin.
Gözden kaçırmış olabilirsiniz.

Z_oMbbiE
03-09-07, 18:06
Buyrun size bir teori daha Paralel Evrenler. Şu an için en mantıklı teori deniliyor.

Ön Açıklama
4.paralel evrenler: işte bu teori ,olayları the dark tower ile örtüştüren teoridir..ayrıca başlamadan eklemekte fayda var; adanın zaman ve mekandan ayrı olması, kendi zamanına ve mekanına sahip olması bu teorinin kapsamı dahilindedir..zaman kırılması, iki paralel evren..
the dark tower- 3'ün çekilişi'nde olduğu gibi zamanın aynı hızda akmadığı, benzer olayların* yaşandığı, aynı kişilerin olduğu birbirine paralel evrenler vardır ve bunlar birbirleri ile belli portal'lar ile bağlıdır.. roland'ın zaman çizgisinde farklı dönemlerde yaşayan eddie, jake ve susannah*'ı portallardan kendi evrenine çekmesi ve hep birlikte evrenlerde dolaşmaları-evrenleri tutan ışınların kırılmasını önlemek ve dolayısı ile dünyayı kurtarmak için- desmond'ın yaşadıkları ile paralellik göstermektedir.. desmond'ın 'see you another life bro' cümlesi ile jake'in roland'a kendisini evrenin birinde ölüme terkederken söylediği* 'o halde git ..başka dünyalar da var' cümlesininin benzerliği tüylerimi diken diken etmektedir velakin.. konumuza dönersek eğer, hatch veya patlama portal olabilir.. ama burada asıl soru desmond'ın bizim izlediğimiz evrende geleceği nasıl gördüğüdür? bunu yapabilmesinin tek oluru bu portallardan çok kereler geçip değişik evrenlerde değişik zamanları yaşamasıdır.. yani desmond çekildikten sonra yerleştirilenlerdendir.. ada evrenler arası geçiş noktası olabilir..hatch'deki sayıların girilmemesi portalları açıyor olabilir*..ve desmond bunu iki kere yaşadı bizim bildiğimiz.. bir tanesinde de portaldan geçti..

Tez 1 : Sayılar ve Portal Geçişi

108 döngüsü, yukarıda belirtildiği şekilde bir portalın açılmasını engellemek için kurulmuş bir mekanizma. Bu mekanizma her sekteye uğradığında (yani sayılar girilmediğinde, yani muhtemelen videolarda belirtilen incident (lar???) olduğunda), birbirine paralel evrenler arasında geçişi sağlayacak portallar açılmakta. Ancak burada belirtilmesi gereken önemli bir nokta, portaldaki geçişin mutlaka daha önceki bir zamana yani geçmişe doğru olduğu. Desmond bu portaldan (muhtemelen) defalarca geçiyor ve defalarca geçmişteki belli noktalara doğru gidiyor. Ancak gittiğinde bunun bir miktarını sadece patlamalar / dejavu (gelecekte yaşanmış olan şeylerin tekrar yaşanması) vasıtasıyla hatırlıyor. Yani; geleceği göremiyor, yaşadığı şeyi hatırlıyor. Ancak bir kilit nokta daha var ki, her geçmişe gittiğinde bilinçaltında daha fazla bilgi ile gidiyor (bkz ada, düğme, Charlie ile ilgili bariz hatırladığı konular); bu da dejavu’ların şiddetini arttırıyor. Muhtemelen ilk defa bu durumla karşılaştığında Desmond bunu basit bir dejavu olarak nitelendiriyor. İkincisinde anlayamadığı bir durum olduğunu kabul etse de yine basit olarak alıyor. Ama hatch patlamasından sonra bir kez daha aynı noktaya gittiği zaman artık bilincinde geleceğe ait görüntüler daha net bir şekilde yer aldığından, ve bilincini kontrol etmeyi yavaş yavaş öğrendiğinden hatırladığı şeylerin sayısı ve belirginliği de artıyor ve o yüzden gidip “zaman yolculuğu mümkün mü?” diye bir soru sorma ihtiyacı hissediyor.

Tez 2 : Penelope’nin Desmond’ı Takibi

Desmond eğer barda herşeyi hatırladığını farkederek Jimmy Lennon’ı durdurmak için dönmeseydi o zaman bu darbeyi o yemeyecek, barmen yiyecek ve Penny ile şansını yitirmeyecek, ona tekrar dönecek ve herşeyi değiştirecekti. Ama darbeyi yemesi ile beraber bilinci/bilinçaltı tekrar resetleniyor, (o geçmiş zamanda) uyandığında neleri hatırladığını artık bilemiyor ve böylece daha önceki rutine geri dönerek askere yazılıyor, hapse giriyor, yat yarışına katılıyor, vs vs vs. Arkadaşı Donovan bu durumu Des’in geçici bir çılgınlık haline bağlayacak, zaman yolculuğu ile ilgili sözlerini unutacak, Penny de bir noktada belki Des’den vazgeçecekti.
Ancak ne zamanki Des yat yarışı sonucu ortadan kaybolunca Donovan bütün bu olanları Des’in kendisine söylediğini hatırlıyor. Üstelik bir fizikçi olarak her ne kadar Des’e tersini söylemiş olsa bile, teoride zaman yolculuğu (ya da paralel evren geçişi) kavramının mümkün olduğunu biliyor. Bu nedenle durumu Penny ile paylaşıyor, belki de beraber bir araştırma ekibi oluşturuyorlar.

Tez 3 : Des ve Penny’nin Fotoğrafı Herhangi bir hata olasılığı yok; burada aslında iki farklı zamanda/evrende çekilen iki ayrı resimden bahsediyoruz. İlk çekildiğinde resim Des’de kalır, ikincisinde ise Penny’dedir. Çünkü resim tek kopyadır.

Tez 4 : Des’in Geleceği Görmesi

Des, Tez 1’de de belirtildiği gibi, aslında portaldan pek çok kez geçip aynı olayları defalarca yaşadığı için geleceği görüyormuş izlenimi veriyor. Halbuki aslında 2004 yılını ikinci, üçüncü, dördüncü,vb vb vb kez yaşıyor. İlk gelişinde Charlie’ye yıldırım çarptığını görüyor, bunu bizzat yaşıyor ve Charlie bunun sonucunda ölüyor. Olaylar bu doğrultuda devam ediyor. Ama artık Des’in bilinçaltında Charlie’nin ölümü ile ilgili ve görüntü kazılı olduğundan, o zamanı ikinci kez yaşadığında bu kez Charlie’yi ondan kurtarıyor ama bu sefer de boğulduğunu görüyor ve bu bilgiyi depoluyor. Bizim de gördüğümüz en son geri dönüşünde ise hem yıldırım hem de boğulma görüntülerine sahip bir bilinçaltı ile, gözlerinin önünde görüntüler beliriyor ve Charlie’yi kurtarıyor. Ancak son geriye gidişinde morlu teyze tarafından “döngüyü değiştirmemesi ve değiştiremeyeceği” konusunda uyarıldığından, bu durumu kabullenme yoluna gideceğinin sinyallerini veriyor. Oysa bu sadece Des’in direncini kırma ve döngüyü değiştirmesini engellemek için kullanılan bir ikna yöntemi ve mor teyze de Dharma’nın Des’in biliçaltına müdahale yolu. Bundan sonraki aşamada ise Des’de ne gibi başka bilgilerin depolu olduğunu ve özgür iradesini nasıl kullanacağını göreceğiz.

Tez 5 : Jack ve Desmond (See you in anotha life brotha!)

Jack ve Des stad koşusu sırasında karşılaştıklarında, Des, gelecekte adada Jack ile yapacağı konuşma sırasında, karısının ameliyatınınn başarılı geçtiğini ve bunun bir mucize olduğunu öğrendiğini hatırlayarak (yine flash şeklinde) Jack’e bir mucizenin gerçekleşebileceği müjdesini veriyor. Burada gerçekleşen de gelecekte yaşadıklarının dejavusu. Moral verme ya da kehanette bulunma değil.
Bir de çok güçlü bir hafızaya sahip olmadan hiçkimse 5-6 yıl önce stadyumda karşılaşıp iki satır muhabbet ettiği kişiyi (hele ki tip açısından jack de bu kadar farklılık varken: önce komik uzun saçlı, sonra kısa saçlı, kirli sakallı vs) gördüğü an “hey bu sensin” diye hatırlamaz. Aynı şey Jack için de geçerli. Yıllar önce, kısa bir süreliğine gördüğü bir kişiyi, saç-sakal karışmış olmasına rağmen hemen tanıyabildiyse, bu jack ve Desmond arasında bundan daha öte bir ortak nokta olduğu anlamına gelebilir. Yani, portallar-arası gezinti yapan tek ada sakini Desmond değildir....

Tez 6: Se1ep1 (pilot bölüm) Jack’in Portal geçişleri

LOST’a ayrılmaz bağlarla bağlandığımız o ilk bölümde forumda da uzun zamandır konuşulan bir olay vardı. Çoğumuz çekim hatası olduğunu düşünse de bizce değildi. Hatırlarsanız, kamera Jack’in gözüyle sağdan başlayarak geriye, tekrar Jack’e dönüyordu. Ve o sırada Jack’in arkasında uzuuuun bir kumsal görüyorduk. Kayalıklarla biten boş bir kumsal. Buraya kadar ortada ses seda yokken Jack, derinden gelen seslere doğru yöneliyor, arkasındaki ağaççığı sol tarafında bırakarak. Ve bir de bakıyoruz ki biraz önce boş olan o kumsal çığlıklar, motor gürültüleri, uçak enkazı ve kazazedelerle dolu. Diyebiliriz ki, o boş kumsalı geçti, uzun süre koşarak, enkazın olduğu kumsala geldi. Bunu yapabilmesi için bayağı bir koşması, kayalıkları geçmesi vs. gerek ki o zaman ilk kumsala çıktığı zaman o derinden gelen çığlıkları duyamazdı. Arada sanki bir perdeden geçer gibi, portaldan geçerek paralel evrendeki geçmişe geçti. Jack’in geçmişe, uçağın düştüğü ana gidebilmesi için gelecekte, o adada yaşamış olması gerekirdi. Peki, Jack nasıl oldu da ormanın içinde uyandı, henüz uçağın düştüğü boyuta geçmemişse ve hala gelecekte ise? Desmond nasıl hatch patladıktan sonra ormanda uyandıysa, Jack de öyle uyandı. Hatırlarsanız, “Jack neden ormanın içinde uyandı?” ve “Jack, havadan yere düştüyse içine düştüğü bambular zarar görmedi ya da bu bambular Jack’i yaralamadı?” diye sormuştuk. İşte bu yüzden: Jack hiç uçaktan düşmedi. Tıpkı Des ve hatch’in patlaması gibi, Jack’e de bir darbe etkisi oldu ve Jack bilinçsiz bir halde ormanda uyanıp, geçmişi (yani adadaki geleceğini) unutarak bir kazazede kimliğine bürünüverdi.
Çoook sonraları hatch’in kapağını açtıklarında içeriye girmek istememesi, mağaradaki cesetlerin üzerinden taşları kimseye birşey söylemeden alıp cebine koyması tıpkı Des gibi flash’ler halindeki, anlamlandıramadığı dejavu’lardı. Babasının hayalinin peşinden mağaraları ve suyu bulduğunu biliyoruz. Belki o bir hayal değildi, geçmişinde babasının ona adayı tanıtmak için gezdirdiği anların bir yansımasıydı. Peki Jack neden adadaydı ve portal geçişleriyle geçmişe gitmek zorunda hissetti?

Tez 7: Jack = Jacob ?

Jack Dharma Initive’in ilgisini çeken ünlü ve başarılı bir cerrahtır. İlginin kaynağı baba Christian Shepherd da olabilir, belki o da bir süre Dharma için çalışmıştır. Uçağın düşmesi sonrasında, others’ın kazazedeleri tanıyıp, güvenebileceklerini anlamalarının ardından başından beri köstebeklik yapan Ethan’ının da kimliğini ifşa etmeksizin yaptığı telkinlerle bizimkilerle others arasında olumlu ilişkiler başlar. Yakınlaşma sonrasında, Claire’in bakımı staff personeli tarafından üstlenilir, ne de olsa çocuğun sahilde doğmasındansa klinik ortamında bakılması daha yeğdir. Bu da bize ikinci yaşamdaki claire’in kaçırılmasının hemen ardından hazırlanılan bebek odasının aslında daha önceki yaşamdan gelen bilgilerle zaten hazır olduğunu gösterir. İlişkileri geliştikçe, Jack’in içindeki liderlik özellliği açığa vurulur ve Dharma (ya da herneyse) şu an bilemediğimiz bir nedenle Jack’i lider yapar... Şu an bilemediğimiz bu nedenin, ileride oluşacak incident’ı önlemeyi sağlayacak bir neden olduğunu düşünüyoruz. Ancak Jack’in lider olmasına rağmen misyonun gerçekleştrimeye engel başka bir aksilik çıkar ve başarısızlıkla sonlanan girişim, döngüyü başa alarak yeniden yaşanmasını sağlar. Döngünün yeniden işletilip bu kez başarıya ulaşılması için, döngü içindeki aksilikler temizlenmeli ancak olması gerekenler de olmalıydı. Yani herşey aynı yaşanmalı, sadece hatalar düzeltilmeliydi (virüsün temizlenmesi gibi).

Geri dönüş, jack’in portal değiştirerek uçak kazasının olduğu anla başlar. Adeta içgüdüsel olarak Jack tüm yaralıların nerede neye ihtiyacı olduğunu bilir, organizayonu yapar, herkese yardıma koşar. Bilinçaltı onun içgüdülerini yönetmekte, hangi adımları izlemesi gerektiğini söylemektedir. Çünkü daha önce yaşadıkları, bilinçaltına kayıt edilmiştir. Adada gördüğü şeylerin bazıları konusunda garip tavırlar takınması da bu bilinçlatı kayıtlarının bilince baskı yapmasından ve kendisine tanıdık gelmesinden kaynaklanmaktadır.

Bu teorinin baz alındığı nokta, Jack’in dövmelerinin kelime anlamı olan “aramızda yürür ama bizden biri değildir” ve henüz bilemediğimiz daha derin anlamı içeren kısımdır; ihtimalle achara’nın da vurguladığı anlam: “Sen büyük bir adamsın, bir lidersin. Ancak bu seni yalnız, korkmuş ve kızgın yapıyor”. Jack şu an (se3e9) tam da achara’nın vurguladığı haldedir: kızgın, korkmuş ve yalnız... gelecekte (ve daha önce) lideri olacağı (olduğu) topluluğun yanında yürümekte ama henüz onlardan biri olacağını (olduğunu) bilmemektedir

Bu arada Jack'in ismi ile de ilgili bir bilgi : "Jack" ismi kökenini İbranice'de John ("Tanrı bağışlayıcıdır") veya Jacques'tan alır. Jacques, İbranice Jacob'ın Fransız versiyonu olup "(birinin) ayağını kaydırıp yerine geçen kişi" anlamına gelir.

Bu da teori kapsamında şöyle yorumlanabilir: "Jack, öfkesini yenip bağışlayıcı bir hale gelebildiğinde, "defosunu" giderebildiğinde, grubun başındaki kişinin yerine geçerek lider, yani şu anda Jacob olarak belirtilen kişi olacaktır, çünkü daha önce böyle olmuştur."

Tez 8 : Charlie’nin döngüyü bozması.

Döngünün yeniden işletilip bu kez başarıya ulaşılması için, döngü içindeki aksilikler temizlenmeli ancak olması gerekenler de olmalıydı. Yani herşey aynı yaşanmalı, sadece hatalar düzeltilmeliydi (virüsün temizlenmesi gibi). Geri dönüş, jack’in portal değiştirerek uçak kazasının olduğu anla başlar.

Morlu teyzenin Desmond’a söylediği gibi “course correction” ile evren devamlı kendini düzeltir. Eğer birisi bu döngü içerisinde ölecek ise, bu ölüm mutlaka, eninde sonunda gerçekleşecektir. Gerçekleşmezse, daha büyük felaketlerin gerçekleştiği başka durumlara yol açabilir. Bu durumun kendisini gösterdiği yer Charlie’dir. Charlie aslında uçakta oturduğu yer itibariyle kazadan kurtulamayacaktır. Ancak kazanın hemen öncesinde, uyuşturucu için kendisini tuvalete atar. Bu arada Cindy (ki Dharma’nın elemanı olduğu barizdir) onu yerine oturtmaya, ısrarla kapıyı çalarak onu yerine ıturmaya ikna etmeye çalışır. Çünkü oturduğu yer, kopma noktasının hemen önünde kalan sıralardan olup burada oturanlar dışarıya fırlayacak ve kurtulamayacaklardır. Ancak Charlie zamanında tuvaletten çıkmaz, sonrasında kendisini dışarıya attığında bulduğu ilk koltuğa oturur, kemerini bağlar ve böylece kurtulur. Döngü bozulmaya başlamıştır.

Charlie adada Claire ile yakınlaşmasını takiben Ethan tarafından kaçırılır. Hatta Ethan tarafından “öldürülür”. Ancak Jack’in inanılmaz ısrarları ve çabası ile Charlie ölümün ucundan hayata döner. Sonrasında Ethan’a duyduğu öfke/nefret ile Charlie Ethan’ı öldürür. Döngü tamamen bozulmuştur, çünkü Ethan’ın ölümü, hem Ben’in ameliyatını tehlikeye atacak hem de Others ile olan ilişkileri başlamadan bozacaktır. Eğer Charlie en başında kazadan kurtulamasaydı, Ethan rahat rahat Claire’i alacak, Staff’a götürecek ve rahatını sağlayacak, hayatta da kalacaktı. Charlie’nin varlığı Ethan’ı Claire’i kaçırırken zor duruma sokar, ondan kurtulmaya çalışır ancak sonuç düşmanca duygular ve kendi ölümü olur. Oysa Charlie olmadan Claire kaçırılsa sadece kaçırılanlar hanesine eklenen bir çarpı olacaktır. Sonrasında Others ile yakınlaşmaların olduğu noktada Claire ve bebeği sağ salim görüleceklerdir. Steve-Scott (hangisi ise artık) yaşamaya devam edecek, hatta Walt’ın kaçırılmasına da gerek kalmayacaktır, çünkü kurulan ilişkiler ile istenilen araştırmalara rahatlıkla yapılabilecektir.

Döngünün ısrarla Charlie’nin ölümüne çalışması bu virüsün başka aksaklıklara sebep olmadan yok edilmesi amacından kaynaklanmaktadır.

Alıntıdır

Biliyorum çok uzun ama okuyunca aslında herşeyin ne kadar mantıklı olduğu anlaşılıyor.

sitting
03-09-07, 18:51
bende katılıyorum bu uçağın düşmesi bir tesadüf değil adada yaşayanlar yani ben uçağın düşeceğini biliyordu çünkü bi flashbackte ben hava alanında güvenlik görevlisiydi ve bunun gibi bi kaç sahne var tam hatırlayamadığım ama bunlar bu adaya neden geldiler hiç bir fikrim yok

Taşkın
03-09-07, 19:58
bende katılıyorum bu uçağın düşmesi bir tesadüf değil adada yaşayanlar yani ben uçağın düşeceğini biliyordu çünkü bi flashbackte ben hava alanında güvenlik görevlisiydi ve bunun gibi bi kaç sahne var tam hatırlayamadığım ama bunlar bu adaya neden geldiler hiç bir fikrim yok

O bahsettiğin Locke un rüyasıydı dostum.:img-wink:Benjamin bizimkilerin adaya düşeceğini bilmiyordu çünkü kanser olduğunu öğrendiği zaman bizimkiler adaya düştüler.Bunu Juliette e ve Jack e söyledi önceki bölümlerde.
Yani bizimkiler adaya bir tesadüf eseri ya da birilerinin sayesinde özellikle getirildiler.Fakat bu kişi Banjamin değil ondan eminim.
Şöyle açarsak mesela Claire medyum un sayesinde geldi.
Desmond ise Peder ve şu her şeyi bilen beyaz saçlı kadın sayesinde getirildi.
Medyum , Peder ve beyaz saçlı kadının birbirleriyle bağlantıları var mıdır bilemiyorum ama diğerleri sawyer kate hurley ve sayid vs.. nasıl geldiler ?
Onlarıda belki önümüzdeki bölümlerde açıklarlar.

Z_oMbbiE
03-09-07, 20:29
O bahsettiğin Locke un rüyasıydı dostum.:img-wink:Benjamin bizimkilerin adaya düşeceğini bilmiyordu çünkü kanser olduğunu öğrendiği zaman bizimkiler adaya düştüler.Bunu Juliette e ve Jack e söyledi önceki bölümlerde.
Yani bizimkiler adaya bir tesadüf eseri ya da birilerinin sayesinde özellikle getirildiler.Fakat bu kişi Banjamin değil ondan eminim.
Şöyle açarsak mesela Claire medyum un sayesinde geldi.
Desmond ise Peder ve şu her şeyi bilen beyaz saçlı kadın sayesinde getirildi.
Medyum , Peder ve beyaz saçlı kadının birbirleriyle bağlantıları var mıdır bilemiyorum ama diğerleri sawyer kate hurley ve sayid vs.. nasıl geldiler ?
Onlarıda belki önümüzdeki bölümlerde açıklarlar.

Sawyer işlediği suç yüzünden polisler tarafından avustralyadan sürülmüştü. Uçak biletini onlar verdi. Jin, Sun'ın babası tarafından görevlendirildi ve bileti Sun'ın babası tarafından verildi. Sayid ise FBI görevinden sonra onların verdiği bilet ile (aslında 1 gün önceden gidecekti ama arkadaşının cenazesi için kaldı), Kate polis yüzünden (gene bileti Kate'in kendisi almadı) uçağa bindiler. Locke avcılık için Avusrtalyaya gidecekti fakat sakatlığı nedeniyle onu tura almayıp, daha sonra kendisi kendiimkanlarıyla yani uçağa binerek oraya gitmeye karar verdi. Bunlar sadece benim aklımda kalanlar. Görüldüğü gibi sadece Claire değil aslında pek çok kişi kendi isteği dışında bu uçağa binmiş. Belki sadece Clarie'in medyumu değil tüm bu kahramanlarımızın uçağa binmesine sebep olan kişilerin de bu olayda parmağı olabilir.

Taşkın
03-09-07, 21:05
Sawyer işlediği suç yüzünden polisler tarafından avustralyadan sürülmüştü. Uçak biletini onlar verdi. Jin, Sun'ın babası tarafından görevlendirildi ve bileti Sun'ın babası tarafından verildi. Sayid ise FBI görevinden sonra onların verdiği bilet ile (aslında 1 gün önceden gidecekti ama arkadaşının cenazesi için kaldı), Kate polis yüzünden (gene bileti Kate'in kendisi almadı) uçağa bindiler. Locke avcılık için Avusrtalyaya gidecekti fakat sakatlığı nedeniyle onu tura almayıp, daha sonra kendisi kendiimkanlarıyla yani uçağa binerek oraya gitmeye karar verdi. Bunlar sadece benim aklımda kalanlar. Görüldüğü gibi sadece Claire değil aslında pek çok kişi kendi isteği dışında bu uçağa binmiş. Belki sadece Clarie'in medyumu değil tüm bu kahramanlarımızın uçağa binmesine sebep olan kişilerin de bu olayda parmağı olabilir.

Benim burdan çıkardığım sonuç bazıları birileri tarafından bilerek bazıları ise tamamen rastlantı sonucu bu adaya gelmiş.Ayrıca birileri bizimkilerin hepsini bu adaya çekmek isteseler neden uçağı 2-3 parçaya bölsünler ki.İnsanların yaşayıp yaşamayacakları ne malum.Nerden biliyorsun uçaktaki herkesin ölmeyeceğini.Burada olsa olsa medyumların parmağı var.Bunu planlayan normal bir insan olsa uçağın motorlarını stop ettirir uçağı kendi imkanları ile en yakın karaya indirtir olur biter.Bizde ise uçak resmen parçalandı.Bunun arkasında bir şirket aramak bence yanlış.

Taşkın
03-09-07, 21:14
DESMOND’IN DÜĞMEYE BASMAMASI GERÇEKTEN UÇAĞIN DÜŞMESİNE SEBEP OLDU MU, YOKSA BU HİKAYENİN BİR DEVAMI VAR MI?

Lindelof: Net bir şekilde Desmond düğmeye bassaydı uçak düşmezdi. Ancak burada daha ruhani, daha kaderci bir sebep yüzünden mi bu insanlar Desmond düğmeye basmadığı sırada bu uçaktaydılar? Eğer Desmond stadyumda Jack’e rastlamasaydı, hayatında aldığı kararların yine aynılarını mı alırdı? Herkesin bir diğerinin hayatında büyük etkisi var. O insanların uçakta olması ve Desmond’ın uçağın düşmesine sebep olması, herkesin birbiri ile ilişkili olmasıyla alakalı. Dizi bitince bütün bu insanların neden birbirleriyle bağlantılı olduğu hakkında somut bir cevaba sahip olamayacaksınız. Neden bu insanlar da başkaları değil? Bunun cevabı “çünkü öyle”. Bütün dizi tüm bileşenlerini insanların oluşturduğu çok büyük bir Rube Goldberg cihazı.(Bu arada Rube Goldberg cihazı ne ki ?)

@ly
04-09-07, 02:06
Taşkın, Rube-Goldberg, bir lego makinasıymış...resmini ekliyorum...Resim eklemek yasaksa uyarın, sileyim...:img-yes:

10454

deadly_angel
04-09-07, 02:14
Yani burdanda anladığımız üzere bütün karakterler birbirine bağlı, birisi olmadan lego yani parçalar tamamlanamaz.Adadan çıkamazlar v.s İyi ama henüz onlar farketmediki bu durumu.Resim için teşekkür ederim, gerçekten aydınlatıcı oldu.:img-yes:

angel666
04-09-07, 16:00
slm arkdşlrr 3, sezonu yeni btrdm bşitakıldı kafama siz konuşmuşunuzdr belki de
bu mikail neden ölmüo
richard ben küçükkende varmş ben kocamn olmş hala var bu adam neden yaşlanmıo yada ölmüoo
bilen varsa sölesn :img-blush

Z_oMbbiE
04-09-07, 16:08
slm arkdşlrr 3, sezonu yeni btrdm bşitakıldı kafama siz konuşmuşunuzdr belki de
bu mikail neden ölmüo
richard ben küçükkende varmş ben kocamn olmş hala var bu adam neden yaşlanmıo yada ölmüoo
bilen varsa sölesn :img-blush

Malesef bunların cevaplarını açıklamadılar daha. Ama 4. sezonda Richard olayını aydınlatıcaklar büyük ihtimalle. Benim düşüncem adanın yerlesi olduğu için yaşlanmıyor olabilir. Ya da onun gibi bişey. Mikhail olayı zaten tam bi muamma. Hala ölmemiş adam. O bomba patladıktan sonra ölseydi keşke.

tılsım16
04-09-07, 16:13
LOST SEZON 1 BÖLÜM 1

http://img378.imageshack.us/img378/5631/lost01x01pilot10001xq0.jpg

LOST SEZON 3 BÖLÜM 14

http://img246.imageshack.us/img246/6223/losts03jz9.jpg

http://img75.imageshack.us/img75/3927/losts03e14hryy8.jpg

http://img174.imageshack.us/img174/4892/losts03e14hrhdjb9.jpg

evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

kesınlıkle cekım hatası fılandır aslında lostta cekım hatası ummakta yanlıs ama ıkı jackın olması bıraz tuhaf nerye gıttı dıgerı ????

deadly_angel
04-09-07, 16:22
Malesef bunların cevaplarını açıklamadılar daha. Ama 4. sezonda Richard olayını aydınlatıcaklar büyük ihtimalle. Benim düşüncem adanın yerlesi olduğu için yaşlanmıyor olabilir. Ya da onun gibi bişey. Mikhail olayı zaten tam bi muamma. Hala ölmemiş adam. O bomba patladıktan sonra ölseydi keşke.

Benim anlamadığım bu Richard genç kalıyorda nasıl oluyor ayn şey başkalarında olmuyor.Adada doğmuş olmakla ilgili birşey olabilirmi bu acaba.Bunu hastalıklrın iyileşmesine de bağlayabilirmiyiz? Şu an için basitgörünüyor bu Richard olayı ama ben onun görünenden daha önemli biri olduğunu düşünüyorum.Ve son derece antipatik buluyorum.Ethan'ın kankası işte ne olacak.Mikhael kedi besleye besleye 9 canlı olmuş, bi ölemedi, öbür gözünüde ben yokedicem onun, Charlie sanki ordan öyle rahat rahat çıkabilecekmiş gibi birde bomba attı.Umarım linç eder adadakiler o adamı! Nasılsa Desmond gördü.

sitting
04-09-07, 17:20
kesınlıkle cekım hatası fılandır aslında lostta cekım hatası ummakta yanlıs ama ıkı jackın olması bıraz tuhaf nerye gıttı dıgerı ????bende çekim hatası olarak görüyorum olayı ama koşan kız önce sahildeki jacki görüyor sonra jacki uçağın orda görünce donup kalıyoe ve ona bakıyor belki buda yazarların bi oyunu olabilir bize aklımızı karıştırıyor olabilirler

bir şey daha var karakterlerden 2 tane var büyük ihtimalle bunu söyleye bilirim ruhları başka bedenlerle ama kendine benzeyen bi bedenle yer değiştirmiş olabilir söylemedi demeyin aynı karakterlerden 2 tane var nette dharma girişimi hakkında hiç çıkmayan bi video izlemiştim kafamı çok karıştırdı

sitting
04-09-07, 17:34
resimleri yanlış yere eklediniz :D

deadly_angel
04-09-07, 17:39
resimleri yanlış yere eklediniz :D

ahh evet pardon, karıştı sileyim hemen:P:img-yes:

Z_oMbbiE
04-09-07, 18:08
bende çekim hatası olarak görüyorum olayı ama koşan kız önce sahildeki jacki görüyor sonra jacki uçağın orda görünce donup kalıyoe ve ona bakıyor belki buda yazarların bi oyunu olabilir bize aklımızı karıştırıyor olabilirler

bir şey daha var karakterlerden 2 tane var büyük ihtimalle bunu söyleye bilirim ruhları başka bedenlerle ama kendine benzeyen bi bedenle yer değiştirmiş olabilir söylemedi demeyin aynı karakterlerden 2 tane var nette dharma girişimi hakkında hiç çıkmayan bi video izlemiştim kafamı çok karıştırdı

Dediğin video lost orientation film - station six, the orchid video linki vermek yasak olduğu için kısaca şöyle anlatıyım. Bu video Dharma girişiminin 6. ambar için hazırladığı video. 27 temmuzda -yanılmıyorsam- comic con seminerleri yapılmış. Biri de lLost... Damon ve Carlton yaklaşık bir saat boyunca bayağı kalabalık bir salonda yeni sezonla ilgili soruları (bazılarının bir kısmını) cevaplandırmışlar. seminer boyunca bir süprizden bahsedip sonunda bu videoyu gösteriyorlar. Ama bunun farklı yanı kamera arkası olması. Yani diğer orientation videolarında gördüğümüz Mr. Candle kamera arkasın yüzü pudralanırken görüyoruz. Ve 6. Ambarın amacını anlatmaya başlıyor. Tam bu sırada elinde tuttuğu tavşanın klonun arka tarafta raflardan düşüyor. Mr. Candle hemen kameranın kapatılmasını söylüyor. Ayrıca aralarda bazı görüntüler görüyoruz. Bu da aralarında geçen konuşma :

Candle: Aahhh..Makyaja hiçbir zaman alışamayacagım.
Ses: Çok iyi görünüyorsun.Parlaklığını alıyor.
Candle: Parlasam kimin umurunda .Ben bir bilim adamıyım. Bir ?
Ses: Tavşanı çevir lütfen.
Candle: 15 sayısını öne çıkaracak şekilde tavşanı çevirir. Kolları protez değil!!
Ses :Tamam!
Candle: Merhaba ben Dr Edgar Hollawax ve bu Dharma Girişim in istasyon 6 için yönlendirme filmi.

[Hanso Binasının görüntüsü girer]

Tahmin edilenin aksine istasyon 6 yada diger adıyla Orkide bir botanik araştırması degildir. Ailenizi yada arkadaşlarınızı kandırmanızı istediğimiz için üzgünüz. Bu kesinlikle onların kendi güvenligi için.Bu adanın benzersiz özellikler (yaratılmış?/yardımcı olan) bir çeşit kaşmir etkisi(Bir fiziksel güç) bize izin veren?

[Tanrı sizi seviyor Jakob u sevdigi gibi seviyor görüntüsü girer]

Çalışmak için seçildiğiniz alan oldukça değişken ve potansiyel tehlikeleri var.fakat önümüzdeki birkaç dakika boyunca ,yeri geldikçe , emin olmak için özenle hazırlanmış emniyet tedbirlerini gösterecegiz .

[Tavandan birşey düşer,bir tavşan olabilir.]

Candle: Lanet !
Ses: Hey bu da ne ? Neler oluyor?

[Kamera sallanır ve üzerinde 15 yada 16 yazan bir tavşanın olduğu faza zoom yapar.]

Genç Kadın:Ah! Hayır.O 15 (yada 16?)
Candle: Lanet!
Candle: Birbirlerine yaklaşmalarına izin verme.Vardiyayı ne zaman degiştirdin?
Genç Kadın: Negatif 20
Candle: Ne zamandır?
Genç Kadın: Dokuz dakika ama hala ögreniyoruz
Candle: [Kameraya dogru] Neden hala kaydediyorsun?
Ses: Sen bana ne olursa olsun kaydetmeye devam et demiştin.
Candle: Kapat şunu!

[Baş aşagı dönmüş bir şekilde, bir bisikletlinin digerlerinin yerleşim
yerinde bir meydanda göründüğü görüntü girer.]

Candle:Merhaba Ben Dr.Edgar Hallowax ve bu bildiginiz gibi Dharma
Girişim in istasyon 6 için yönlendirme filmi,Şüphesiz tahmin etiginiz
gibi,İstasyon 6 yada diger adıyla Orkide bir botanik araştırma ünitesi
degildir.

sitting
04-09-07, 18:15
evet bu video vardı

sitting
05-09-07, 02:01
Benim anlamadığım bu Richard genç kalıyorda nasıl oluyor ayn şey başkalarında olmuyor.Adada doğmuş olmakla ilgili birşey olabilirmi bu acaba.Bunu hastalıklrın iyileşmesine de bağlayabilirmiyiz? Şu an için basitgörünüyor bu Richard olayı ama ben onun görünenden daha önemli biri olduğunu düşünüyorum.Ve son derece antipatik buluyorum.Ethan'ın kankası işte ne olacak.Mikhael kedi besleye besleye 9 canlı olmuş, bi ölemedi, öbür gözünüde ben yokedicem onun, Charlie sanki ordan öyle rahat rahat çıkabilecekmiş gibi birde bomba attı.Umarım linç eder adadakiler o adamı! Nasılsa Desmond gördü.
o bomba patladığına göre mikhealde öldü demektir ayrıca bu adanın dış dünyadan gelen kişileri iyileştirme özelliği var bana göre içerisindekileride öldürme özelliği var

elfkartal
05-09-07, 10:26
o bomba patladığına göre mikhealde öldü demektir

mikheal ölmedi diye biliyorum ben spolierlerin çoğunda bu ayrıntı yazıyor. bu adam ölecek gibide durmuyor hem öleceğini bile bile niye patlassın o bombayı canım ya bence güvendiği bişey varki patlattı o bombayı.

Richard'a gelince hakikaten entresan biri. ben kendisini sevmediğimi söyleyemeyecem daha iyimidir kötümüdür anlayamadım. ortada bir kararkter benim için. kötü tarafa yakın duryor gibi gözüksede iyi biride çıkabilir. yada Ben den de kötü olabilir. ama onun hikayesi merak ettiklerim listesinde üst sıralarda duruyor onu çözdüğümüz vakit bir çok şey anlam kazanacak diye düşünüyorum.

deadly_angel
05-09-07, 11:28
o bomba patladığına göre mikhealde öldü demektir ayrıca bu adanın dış dünyadan gelen kişileri iyileştirme özelliği var bana göre içerisindekileride öldürme özelliği var

Tabiki öldürme özelliğinide göz ardı etmemek gerek, mistik birşeyler var, garip yani tam olarak çözemedim.Ama Mikhail ölmemiş öyle bir açıklama yapmışlardı.

sitting
05-09-07, 11:47
nasıl ölmez siz o açıklamaya güvenmeyin pini eliyle çekmesiyle patlaması arasında kaç saniye var ki bu adam bu kadar hızla suyun içinden uzaklaşsın bu kadar hızlı olması zor ayrıca 3 sezonun 23 bölümünün 29:27 dakikasına dikkatli bakarsanız bomba elinde patlıyor yani yaşaması imkansız ama yazarlar yaşatırmı bilmem

Z_oMbbiE
05-09-07, 13:28
nasıl ölmez siz o açıklamaya güvenmeyin pini eliyle çekmesiyle patlaması arasında kaç saniye var ki bu adam bu kadar hızla suyun içinden uzaklaşsın bu kadar hızlı olması zor ayrıca 3 sezonun 23 bölümünün 29:27 dakikasına dikkatli bakarsanız bomba elinde patlıyor yani yaşaması imkansız ama yazarlar yaşatırmı bilmem

Ama normal bi insan o zıpkını yedikten sonra ölmesi gerekirdi. Çünkü büyük ihtimalle akciğeri delinmiştir ama yine ölmediğini gördük. O bomba patladıktan sonra yine anlayamadığımız bir şekilde hala yaşıyor olabilir. Ki yapaımcılarda bunu söylüyor. Keşke ölseydi ama artık ölmediysede ben gidicem sete boğazlıycam adamı yeter artık :D:D:DSabır da bi yere kadar:D:D

sitting
05-09-07, 13:47
belki adamın ciğeri başka bi yerdedir bellimi olur

Taşkın
05-09-07, 19:40

Öldürmeyen Lost öldürmüyor işte.:img-wink:
Bende elfkartal a katılıyorum henüz kendisi ölmedi.
Fakat sayılı günleri kaldı desek yeridir.
Adaya gelen ekip onun çok yakından tanıdığı insanlarla dolu olacak.
Çünkü daha önce Dharma adına çalışmıştı ve arkadaşlarını satmıştı.
Benjamin de bu yüzden onun yaşamasına izin verdi.
Şu an ne Others ne Bizimkiler ne de Dharma kendisini çok seviyor.

deadly_angel
05-09-07, 22:11
Şu ana kadar zaten hangi kötü karakter anında öldü.Bir tahtası eksik Ethan Charlie tarafından hemen öldürüldü.Ki bizimkilere kalsaydı özelliklede Jacke öldürmek gibi bi niyetleri yoktu! Bu gidişle çokbekleriz.Ama ben Des'in yerinde olsam Mikhael'e yapmadığımı bırakmazdım.

sitting
06-09-07, 03:07
ben beni seviyorum inşallah ölmez ölürse çok üzülürüm adamın tipi çok hoşuma gidiyor ben benin kötü biri olduğunada inanmıyorum bakalım ne olacak

böyle bir adamın ölmesi bizi derinden sarsar

http://img411.imageshack.us/img411/8674/normal06press55bb3.jpg

http://img120.imageshack.us/img120/7186/normal06press57ny4.jpg

Taşkın
06-09-07, 09:22
Benjamin babasını ve masum onlarca ada halkını öldürmeseydi belki bende iyi biri olduğuna inanabilirdim.Tabi bir de bilmediklerimiz var.Benim düşünceme göre bu duman denilen ( manyetik demir tozlarının bileşimi ) canavarı da benjamin ya da ona bağlı adamlar kullanıyor.İstediklerini alıp öldürüyorlar.

sitting
06-09-07, 09:45
bu siyah duman benjaminin emir aldığı görünmez karekter olmasın

DEADMAN
06-09-07, 09:48
benjaminin kötü biri olduğunu düşünsemde son söylediklerinde samimi olduğundan eminim! ama bu yaptığı şeylerin doğru olduğunu göstermez! birçok kişinin ölmesine neden oldu daha doğrusu oldular! mesela ana lucia shanonnı onlardan biri sandığı için,o anda çıkan fısıltılar ve cindynin kaçırılması üzerine vurdu tabi bu sadece kendini koruma içindi! ben bu tür olayların en önemli sebeplerinden en baştan açık olsaydı bu kadar şey yaşanmayabilirdi ama tabi bizimkiler inanırmıydı orası bilinmez! adadaki herkesin othersda dahil kurban olduğunu düşünüyorum! etraflarında olan bütün insanların onların şu anki durumundan sorumlu olduğunuda inanıyorum! ve bence ölen karakterlerin bile daha işleri bitmedi çoğunu tekrar görcez gibi geliyo! bu 16 bölümün çok heyecanlı olcağından eminim ama bizim kafamızı daha çok karıştırcaklarıda kesin ve şu anda adada tam olarak kaç gündür olduklarını bilmiyorum ama ben bu durumun 108. günde bitebilir gibi geliyo! ama sadece bi teori! yanlış olma ihtimalide var çünkü yunjin kim bi programa çıkmıştı orda ona sunın hamileliği ile ilgili sorular soruyolardı ve göbeğinin 5. sezon gibi çıkcağını söylemişti! yani 108 günden daha fazla orda ihtimalleri var!

deadly_angel
06-09-07, 14:28
Benjamin'in son bölümde Jack'e söyldikleri (Naomi ve ekibi hakkında) doğruydu, hatta Benjamin ciddi ciddi korktu.Gelecek olanlar pek parlak tipler değiller çünkü.Mümkünse Benjamin en kısa zamana ölsün! Pek bir özelliğikalmadı zaten, malum Jacop Locke'a yakınlaştı filan.Liderliğide tehlike altında.Sevmiyorum bu adamı, psikolojisi bozuk.

elfkartal
06-09-07, 14:44
ben beni seviyorum inşallah ölmez ölürse çok üzülürüm adamın tipi çok hoşuma gidiyor ben benin kötü biri olduğunada inanmıyorum bakalım ne olacak

böyle bir adamın ölmesi bizi derinden sarsar

ben kötü biri bunu kabul etmek gerekir. ama köttülerde zaman zaman iyi şeyler doğru şeyler yaparlar tıpkı son bölümde benin yaptığı gibi. ama o babasını öldürdüğü bölüm var ya ben orda iyice soğudum kendisinden. ama diziden gitmesini istemem çünkü gerçek bir karakter o onu sevmesemde onu izlemek büyük zevk veriyor bana. bide kötülük yapmasa daha iyi olacak tabii ama napalım kötü işte:)

Taşkın
06-09-07, 17:23
ben bu tür olayların en önemli sebeplerinden en baştan açık olsaydı bu kadar şey yaşanmayabilirdi ama tabi bizimkiler inanırmıydı orası bilinmez! adadaki herkesin othersda dahil kurban olduğunu düşünüyorum! etraflarında olan bütün insanların onların şu anki durumundan sorumlu olduğunuda inanıyorum! ve bence ölen karakterlerin bile daha işleri bitmedi çoğunu tekrar görcez gibi geliyo!

Düşen uçağın yolcu uçağı olduğunu öğrendiler Ethan ve GoodWin den.
Hepsi beraber bir gece gidip silahla kuşatıp herkesi esir alabilirlerdi.
Böyle yapmayıp düşmanca yaklaştılar herkese.Sadece istediklerini aldılar.
İşlerine yarayanları.
Others ın kurban olduğunu söylemişsin.
Ben öyle düşünmüyorum.Hiç katillerden kurban olur mu?
Bilim adamlığı adı altında insanları kaçırmak ve deney yapmak.
İnsanların istekleri dışında.Gizlice.
Bunlara kurban demek asıl kurbanlara haksızlık oluyor.Örnek : Libby,Charlie
Aly_73 arkadaşımızın daha önce yazdığı bu dizi gerçek yaşamlarında mecazi olarak kayıp (lost) insanların bir uçak kazası sonrasında ıssız bir adaya düşerek gerçek anlamda kayıp (lost) olmaları hakkında.Bu insanlar kendilerini gerçek yaşamlarında mecazi olarak bulduklarında aynı zamanda kendilerini gerçek dünyada da bulacaklar." sözü bence lostu özetliyor.

DEADMAN
06-09-07, 18:10
Düşen uçağın yolcu uçağı olduğunu öğrendiler Ethan ve GoodWin den.
Hepsi beraber bir gece gidip silahla kuşatıp herkesi esir alabilirlerdi.
Böyle yapmayıp düşmanca yaklaştılar herkese.Sadece istediklerini aldılar.
İşlerine yarayanları.
Others ın kurban olduğunu söylemişsin.
Ben öyle düşünmüyorum.Hiç katillerden kurban olur mu?
Bilim adamlığı adı altında insanları kaçırmak ve deney yapmak.
İnsanların istekleri dışında.Gizlice.
Bunlara kurban demek asıl kurbanlara haksızlık oluyor.Örnek : Libby,Charlie
Aly_73 arkadaşımızın daha önce yazdığı bu dizi gerçek yaşamlarında mecazi olarak kayıp (lost) insanların bir uçak kazası sonrasında ıssız bir adaya düşerek gerçek anlamda kayıp (lost) olmaları hakkında.Bu insanlar kendilerini gerçek yaşamlarında mecazi olarak bulduklarında aynı zamanda kendilerini gerçek dünyada da bulacaklar." sözü bence lostu özetliyor.

sana sonuna kadar katılıyorum tabiiki yaptıklarından dolayı affedilmezler! ama bence şu anki durumları bu! benjaminin söylediklerine göre artık hepsi kurban

deadly_angel
06-09-07, 18:28
Others'ın tamamı psikopat, bir Juliet onlardan biraz ayrı bir tip ama o da tam normal değil.Ben'in tavşana yaptığını hatırlıyorumda, insanın paikolojisini bozacak cinsten.İnsanalr üzerinde deney yapmak, onların çocuklarını kaçırmak, bir adamı öldüresiye dövüp ağaca asmak hangi normal insanın yapacağı şeyler?

Benjamin zamanında birşeyler yapmış olmasa bu kadar panik olmazdı.Gelecek olanların sorunu Others'la ve en çok Ben'le ilgili gibi görünüyor.Hepsi kurban olacaklar sırf bu yüzden.Orası doğru ama katillerden kurban olmaz lafına katılıyorum.

Taşkın
06-09-07, 22:23
sana sonuna kadar katılıyorum tabiiki yaptıklarından dolayı affedilmezler! ama bence şu anki durumları bu! benjaminin söylediklerine göre artık hepsi kurban

Evet haklısın bundan sonra eski avcılar av olacak.Gerçi adamlardan pek bir şey geride kalmadı.Benjamin Mikail Richard ve others ın yaptıklarının cezasını çekmelerini istiyorum ama bir de diğer taraftan o zaman dizinin önemi kalmaz diye düşünüyorum.Yeni karakterler katılırsa ve konu başka otherslara kayarsa bizim Benjamin hakkın rahmetini boylayabilir o zaman.Onun için en güzel ölüm babasının kaderini paylaşması olurdu herhalde.

deadly_angel
07-09-07, 00:19
Az önce Lost'un özel Survivor bölümünü izledim.Yapımcılar şuna benzer bir cümle kurdular.'Others kötü, onlardan daha iyileride daha kötüleride var.4. sezonu böylelikle bir bakıma özetlemiş oldular.Ama benim anlamadığım bu gelenlerin amacı ne? Adayı ele geçirmek mi? Bu kadar basit olduğunu sanmıyorum ben, ama bir cevapta bulamıyorum.

lindsay
07-09-07, 01:42
daha önce konuşuldumu bilmiyorum ama bugün charlie nin ölümünü tekrar izlerken aklıma bişey geldi desmond acaba flashlerde penny i gördü charlie yle konuşurken o yüzden charlie oraya gitsin diye claire ve aaron un helikoptere bindiğini mi söyledi sonradan pişman olup charlie nin yerine gitmeyi teklif etti
bide ilk sezonda bi kadın okyanusta boğulurken charlie koşarak jack i çağırmıştı ben yüzemem ben yüzemem deyip duruyodu jack bunu niye hatırlamadı charlie nefesini 4 dk tutabildiğini söylediğinde inandı(gerçi hatırlamamış olabilir tabi:))

bide bişey daha takıldı aklıma:Dson bölümde flashforward da jack le doktorun konuşmasında jack doktora babamı çağırın benden daha sarhoş değilse kovun beni gibi bişeyler diyodu babası ölmemişmiydi ki:icon_whis

DEADMAN
07-09-07, 10:02
bide daha görmediğimiz others var! mesela 3. sezonun ilk bölümünde julietin evine gelenler! onlar nereye kayboldu?

deadly_angel
07-09-07, 17:02
Othersın tamamını görmedik, yalnızca ön planda olan, tehlikelileri gördük.Diğerlerinin bir önemi olduğunu pek sanmıyorum.Yirmi yada yirmi küsür kişiydiler hatırladığım kadarıyla.

deadly_angel
07-09-07, 17:23
Zamanın geriye döndürülmesi teorisine bugün bir yuabancı dergide de rastladım, ölümler geri alınabilir deniliyor.

sitting
07-09-07, 18:52
bence iyi olur ana lucianın geri dönmesi lazım filmde 1-2 tane sexi kız olsun bizide düşünsünler

lindsay
07-09-07, 18:58
Zamanın geriye döndürülmesi teorisine bugün bir yuabancı dergide de rastladım, ölümler geri alınabilir deniliyor.

boone ve charlie dönse(gerçi hala charlie nin öldüğüne inanamıyorum:icon_sorr)hiç fena olmaz:img-icecr

sitting
07-09-07, 19:04
eto'nun geri dönmesi lazım bence keşki o ölmeseydi

MELENA
07-09-07, 20:12
boone ve charlie dönse(gerçi hala charlie nin öldüğüne inanamıyorum:icon_sorr)hiç fena olmaz:img-icecr

evet ya charlie ve boone gelse çok güzel olur ama bende charlie nin öldüğüne inanmıyorum.özellikle boone nun dönmesini çok isterim onun hayatıyla ilgili shanon dan başka bişi öğrenemedik:(

sitting
07-09-07, 21:05
aslında sette çalışan birine sormak lazım charlie oynuyormu diye adamlara helal olsun sır vermiyorlar

Taşkın
07-09-07, 21:07
desmond acaba flashlerde penny i gördü charlie yle konuşurken o yüzden charlie oraya gitsin diye claire ve aaron un helikoptere bindiğini mi söyledi sonradan pişman olup charlie nin yerine gitmeyi teklif etti

bide bişey daha takıldı aklıma:Dson bölümde flashforward da jack le doktorun konuşmasında jack doktora babamı çağırın benden daha sarhoş değilse kovun beni gibi bişeyler diyodu babası ölmemişmiydi ki:icon_whis

Desmond penny ile charlinin konuştuğunu görseydi charlie yi oraya göndermezdi.Yerdeki mikail in bedenini göremediğinde charlie için odaya doğru koştu.Orda penny nin charlie ile konuştuğunu farketti ve çok şaşırdı.Sanırım rüyasında sadece charlie nin kolu indirdiğini görmüştü.Ondan sonra bir helikopterin claire ve bebeğini aldığını ve adadan kurtulduklarını charlie ye söyledi.En sonunda pişman olup charliyi bile bile ölüme göndermekten vazgeçtiyse de charlie onu dinlemeyip des i bayılttı.
Olay bu.Bu işte desmond un bir suçu yok.
Ayrıca Ben jack in babasının yaşadığına inanmıyorum.Jack orada mecazi olarak babasından bahsetti.Babası yaşarken jackten çok sarhoş gezmesine rağmen hala ameliyat yapıp doktorluğunu hiç bir engel olmaksızın sürdürürken Jack neden kendisine böyle davranıldığını merak ettiğini belirtti.
( Babamı getir bakalım kim daha sarhoş )
Sanırım babasına hala öfkeli.
Ölmüş babası hakkında böyle konuşması da yanlış olmuş ayrıca.
Bir de şu ölenler hakkında aklımda bir soru işareti var.
Küçük Benjamin :P richard ile karşılaştığında richard a annesinin öldüğünü ve onu görüp konuştuğunu söylemişti.Richard da ona annesinin bu adada mı öldüğünü sordu.O da hayır dedi.Sonra richard dede anlamış gibi bir bakışla tamam sen bekle biraz daha demişti.
Sanırım adada ölenler hakkında bilmediğimiz birşeyler var ?

DEADMAN
07-09-07, 22:03
inşallah ölenler geri dönebilir! libbyi görcez 4. sezonda ama başka bi karakterin falshbackinde! bu zaman geri döndürülse güzel olur! charlienin öldüğü kesin yapımcılarda söyledi zaten sürpriz yapma ihtimalleride var ama sanmıyom! ekonun geri dönmeyeceği kesin nolursa olsun çünkü adewale kendisi ayrılmak istiyodu bi daha gelmek istemez! ama boone, shannon, ana lucia ve libby geri dönse güzel olur tabi charliede!! bide arzt geri dönsün adam ne biçim öldü yaw

deadly_angel
07-09-07, 22:18

Gerçekten çok hoş olur, uçak gene düşer adaya ama normal zaman diliminde olduklarından ve sinyal sorunu olmadığından kısa süre sonra kurtarma ekipleri gelir.Ama bu seferde Diğerleri'nin dizideki varlığı saçma sapan birşey olur.Bilemiyorum, hala Charlie'ye inanamıyorum ben:icon_sorr

arrzzu
08-09-07, 00:27
ölen karakterler sadece flashback'ler ile görülecek diye okuumuştm ben de bir röportajda...gerçi bu oyuncuların sette görülmesinekarşı bir savunma-önlem de olabilir.yani umarım öyledir dönseler hiç de fena olmaz.:img-blush

lindsay
08-09-07, 00:39
Desmond penny ile charlinin konuştuğunu görseydi charlie yi oraya göndermezdi.Yerdeki mikail in bedenini göremediğinde charlie için odaya doğru koştu.Orda penny nin charlie ile konuştuğunu farketti ve çok şaşırdı.Sanırım rüyasında sadece charlie nin kolu indirdiğini görmüştü.Ondan sonra bir helikopterin claire ve bebeğini aldığını ve adadan kurtulduklarını charlie ye söyledi.En sonunda pişman olup charliyi bile bile ölüme göndermekten vazgeçtiyse de charlie onu dinlemeyip des i bayılttı.
Olay bu.Bu işte desmond un bir suçu yok.
Ayrıca Ben jack in babasının yaşadığına inanmıyorum.Jack orada mecazi olarak babasından bahsetti.Babası yaşarken jackten çok sarhoş gezmesine rağmen hala ameliyat yapıp doktorluğunu hiç bir engel olmaksızın sürdürürken Jack neden kendisine böyle davranıldığını merak ettiğini belirtti.
( Babamı getir bakalım kim daha sarhoş )
Sanırım babasına hala öfkeli.
Ölmüş babası hakkında böyle konuşması da yanlış olmuş ayrıca.
Bir de şu ölenler hakkında aklımda bir soru işareti var.
Küçük Benjamin :P richard ile karşılaştığında richard a annesinin öldüğünü ve onu görüp konuştuğunu söylemişti.Richard da ona annesinin bu adada mı öldüğünü sordu.O da hayır dedi.Sonra richard dede anlamış gibi bir bakışla tamam sen bekle biraz daha demişti.
Sanırım adada ölenler hakkında bilmediğimiz birşeyler var ?

evt senin dediğin daha mantıklıymış gerçekten:img-wink:evt adada ölenlerle ilgili bence de bilmediğimiz şeyler var

sitting
08-09-07, 10:19
bu soruların cevaplarını 6 ay sonra öğreneceğiz bence bu adada veya başka bir adada benjaminlerin aşka düşmanları var benjamin her seferinde dünyaya gitiğimi bir daha buraya dönüş yok diyor yani gelemezsiniz diyor sürekli ama ben sürekli gidiyor dünyaya ilk bölümlerde ethanda gidip geliyordu sürekli

Taşkın
10-09-07, 00:48
şu anda adada tam olarak kaç gündür olduklarını bilmiyorum ama ben bu durumun 108. günde bitebilir gibi geliyo! ama sadece bi teori! yanlış olma ihtimalide var çünkü yunjin kim bi programa çıkmıştı orda ona sunın hamileliği ile ilgili sorular soruyolardı ve göbeğinin 5. sezon gibi çıkcağını söylemişti! yani 108 günden daha fazla orda ihtimalleri var!

Nette gezerken bir kaç parçayı birleştirdim.İşe yarar diye yapıştırıyorum.

Öncelikle “Oceanic Flight 815″ tam olarak 27 Eylül 2004′de havalanıp adaya düşüyor. Bi kaç bölümden geçen süreyi anlayabiliyoruz. 61 gün sonra 29 Kasım 2004′de Jack Sawyer ve Kate The Others’ın elinde tutsak olduğunu görüyoruz. Ben, Jack’e Red Sox’ın serileri kazandığını gösteriyor tekerlekli TV’den. Daha sonra Juliet, Sun’ın hamileliğini kontrol ediyor 19uncu bolumde galba o sırada 91gündür adada olduklarını öğreniyoruz yani tarih 29 Ocak 2006 oluyor.. Bölüm sonuna kadarda bi iki gün geçiyor.. En sonunda bulunduğumuz tarih 31 Ocak 2005 fln oluyor.

Jack’in flashforwardlarındaki gün 5 Nisan 2007, gazete tarihinden ve radyoda çalan Nirvana şarkısından bunu oldukça gözümüze sokuyorlar. 5 Nisan 2007 Kurt Kobain’in 13′üncü ölüm yıldönümüydü. Jack’in kullandığı Motorola KRZR marka telefon Kasım 2006′da piyasaya çıktı buradanda kurtuldukları tarihi 2006 aralık yada 2007′nin diğer ilk aylarından birisi olarak söyleyebiliriz. Yani arada daha adada geçirecekleri bi kac ayları daha var. (Bir kaynakta 70 gün daha var yazıyor ama nasıl bu sonuca ulaştıklarını anlamadım)

Gelecek sezon hikaye günümüzde anlatılmaya başlanacak Jack’in flashforwardları artık flashforward olmayacak ve adada kalan son 1 yılları onları kurtuluşa götüren günler flashbackler olarak gelecek karşımıza ve Jack’in adaya geri dönme çabalarını izleyeceğiz.

Bu arada kazazedeler 93-94 gündür adada olmalarına rağmen Desmond 3 yıldır adada bunuda unutmamak lazım. Penny 3 yıldır Desmond’ı arıyor. Desmond’ın bilgisayara sayıları geç girmesi sonucu elekro manyetik dalga uçağın adaya düşmesine sebep oldu bunu yapımcılarda açıkca söylüyor.

Yapımcılar eğer adadan kurtulurlarsa show biter demişti röportaj esnasında.

Kazazedelerin kesinlikle ölü olmadıkları ve zaman-uzay devamlılığının olduğu bi yerde olduklarını söylediler. Kazazedelerin adada kendilerini geliştirdikleri ve şimdiye kadarda genelde bu değişimi izlediğimizi söylediler.

Jack flashforward sahnede uçakta yolculuk yaparken, yanındaki gazete haberin alt tarafta durduğunu gösteriyor. Sonra uçakta hafif bi sallantı oluyor ve hop gazete ters dönmüş, bir güç ona haberi okumasını, görmesini sağlıyor. Çekim hatası değil, bu gibi ayrıntılara çok dikkat ediyorlar yapımcılar.

Charlie ölürken gogsunde haç işaretini ters eliyle ve tersten yapıyor, bunuda kasden yapıyorlar, birşey anlatmaya çalışıyorlar bize ama anlamadım tam adada zaman tersine akıyor olabilir mi acaba.

Jack’in kurtardığı kadını ameliyat edecek doktor’un adı Gary Nadler.. Rose’un kocası Bernard’ın soyadı Nadler. Belki akrabasıdır.

deadly_angel
11-09-07, 00:50
Arkadaşlar birşeyler buldum 4. sezonla ilgili, umarım daha önce eklenmemiştir, benim kafamın daha da karışmasına sebep oldu.

tamamen alıntıdır.

http://img340.imageshack.us/img340/4380/30029272lb4.jpg

LOST‘un 3.Sezon finalinin 4-5 gün önceden internetine sızmasından dolayı yapımcıların ağızlarını bıçak açmasa da 4.Sezonun setinden spoiler ağırlıklı görüntüler internete düşmeye başladı. İşte setten gelen ilk büyük spoiler içerikli görüntüler ve akıllarda soru işareti bıracak bir ayrıntı…
Eğer, haber resmindeki uçağın gövdesine dikkatlice bakarsanız (özellikle koyu mavi renge ve kırmızı şeritli alana), aşağıdaki resimler üzerinden bir sonuça rahatça ulaşabilirsiniz. Resimler, set etrafında olan bir fotoğrafçı tarafından çekilmiştir.

http://img484.imageshack.us/img484/6392/45797801bh9.jpg

Yukarıdaki resimde uçağın çıkış kapısının üzerinde, tam net olarak gözükmese de, “Observation Room”(Gözlem Odası) ibaresi dikkatinizi çekmiştir.

http://img484.imageshack.us/img484/4688/53071470ab3.jpg

Bu resimde de uçağın gövdesinde olan koyu mavi renk ve kırmızı şerit uyumunun uçağın kapısınla birebir örtüştüğünü görebilirsiniz. Sanırım, görüntüleri arka arkaya getirdiğinizde, “Onlar gerçekten de düşen uçaktamıydılar?” sorusunu izleyicilerin kafasını karıştıracak bir yöne doğru çekiyor. Gözlem Odası ise izleyicilerin 4.Sezon da merakla bekledikleri bir sahne olacak.

sitting
11-09-07, 11:10
bu kapak herhangi bir uçağın kapağı olabilir çünkü çok fazla hırpalanmış ama uçağın kapı kısmında hiç bi şey yok

DEADMAN
11-09-07, 11:58
uçakta sadece bi kapı olmazki! o yüzden bu farklı bi uçak olduğunu kanıtlamaz! zaten desmondın sayıları girmediği için düştüğü belirtildi ama bu yanlış çıkarsa o zaman onların düşürüldüğü düşüncesi daha çok anlam kazanır! paylaşım için saol

Z_oMbbiE
11-09-07, 13:16
kapak olayı geçrkten ilginç. Bunlar 4. sezonun kamera arkasından fotolar:

http://img380.imageshack.us/img380/7071/hawaiiset01kk6.jpg

http://img209.imageshack.us/img209/2950/hawaiiset06mh2.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/8513/hawaiiset02os6.jpg

http://img209.imageshack.us/img209/7082/hawaiiset04qb4.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/2955/hawaiiset03lr0.jpg

Bana göre bu tanklar Dharma'nın Hatchlerin yapımında kullandığı tanklar. Yani 4. sezonda Dharmanın ilk adaya gelişini görebiliriz. Bi kaç tanede spoiler:
"Has Locke learned the truth about the Island and its purpose?" - M.E.: "No."
"Will Ben and Locke fight for leadership of the Others?" - M.E.: "Yes."
Çeviri: Locke Ada hakkındaki gerşekleri öğrendi mi? Micheal Emerson: Hayır
Ben ile Locke Others'ların lideri olmak için savaşıcaklar mı? M.E.: Evet

The theory that Libby was Dharma is NOT "barking up the wrong tree"
Çeviri:Libby'nin Dharma ile çalıştığını söyleyen teori yanlış bir şey değil

"Does Ben really answer to Jacob?" - ME: *pause* "Maybe."
"Besides the reasons given do you think Ben wants to stay on the Island because he doesn't think he will be able to fit into normal society, you know, like a con re-adjusting to life or...?" - ME: "No, there is a bigger reason."
Çeviri:Ben gerçekten Jacobla konuşuyor mu? M.E.: ^duraksar^Belki
Ben'in adadan ayrılmamak istemesinin arkasında gerçek dünyaya uyum sağlayamamktan korkmasımı war? M.E.: Hayır,daha büyük bir neden war

Kaynak: Lostpedia

sitting
11-09-07, 16:29
resimleri nerden aldığı belirtseydin keşki

Z_oMbbiE
11-09-07, 16:46
Pardon bazen unutuyorum.

Buda diziye yeni katılanlar

http://bp2.blogger.com/_RrObyQ3XzcY/Rt6ONtNEv0I/AAAAAAAAIQU/oUUVq1hw19M/s1600/5-faces-scan.gif

MELENA
11-09-07, 19:14
Resimler ve spoiler la için çok teşekkürler.sanırım seninde söylediğin gibi dharmanın adaya ilk gelişini izliycez.ki açıkçası kendi adıma söyleyebilirm ben bu tür geri dönüşlere bayılıyorum:)çok zevkli oluyo daha önce yüzeysel olarak izlediğim şeylerin ayrıntılarını görmek...bu arada lost unda yapımcıları,lost u harika pazarlıyorlar.zaten dehşet bir hayran kitleleri var.bu tür ufak anlamsız resimleri nete yayarak hem dizinin merakını daha üst boyutlara taşıyorlar hemde ufaktan spoiler veriyorlar:)bu arada libby gerçekten dharma adına çalışıyo olabilir mi yaf,wallahi iyice karıştım ben:blink:resimleri nerden aldığınıda söylersen iyi olur:)

deadly_angel
11-09-07, 19:16
Libby'nin basit bir karakter olmadığını düşünüyorum bende, bu konuyla ilgili yapımcı galiba birşeyler söylemişti.Ben bu akıl hastanesi işniden sonra Libby ile ilgili herşeye inanırım vallahi.Ama ölümüne üzülmüştüm.4. sezonda eminim kendisini tekrar görücez.

sitting
11-09-07, 22:36
TAZE TAZE SPOİLER AMA ÇOĞU FAKE OLABİLİR

-Orada, "Parıltı-forvet" 3 2008 mevsimin olduğu bölümlere olacak, "(Onun finali dahil) 2009 mevsimin olduğu flashforward bölümleri, ve 2010 mevsimde 16 bölümün 10u, flashforwards olacak. 3

-2008 mevsim, bir "Yeni karakter" centric bölümüyle başlayacak. Bizim olduğu herkes, konwun, "Yeni karakter" olduğudur

-2008 mevsim galası kısmen, şimdiden film çekildi. Kurtarma, helikopter tarafından meydana gelmez. Onlar, sahilde gemiyi karşılar, ve "Kurtarıcılar", daha küçük botlarda gelir.

-2008 mevsim galasında, bölüm esnasında 2 günün bir timespanı, geçer, hangi "Kurtarıcılar"'da, bırakmak için Losties'i hazır alır.

-2008 mevsim galasında, "Kurtarıcılar", plajda gömülen herkesin vücut saymasını alır, veya adada öldü, ve Hurley, geçmişi gösteren sahnelerle monologda ölü karakterlerin kısa özetini verecek.

-Tapınak, bir binadır, ama çoğunlukla yeraltında, ve sonraki mevsim boyunca inşa edilmesi için ilk büyük takımdır. Birçok "Teknolojik" desteğini kapsayacak, monitörler ve bilgisayar telefon santralları gibi.

-Sayyid, onun, onu keşfettiği gibi mevsim galasının sonunda öldürülür, "Kurtarıcılar"'ın, Dharma inisiyatifi olduğudur. Naveen Andrews, tekrara dizinin kalanı boyunca onun rolüne devam edecek, imkan dahilinde geçmişi gösteren sahnelerde. (Veya o belki gerçekten, ölmez, kim, bilme)

-Hurley'in karakteri, 2009 mevsimin kursu esnasında ölecek. Bilinmeyen neden olduğu veya nasıl, ve onun aktörünün, geçmişi gösteren sahneler için dönecek olup olmadığı.

-Kutup ayıları, 2008 mevsimin 2inci bölümünde gözükür

-Desmond, 2008 mevsim galasında bölmeden dışarı olur

-Locke, 2008 mevsime severeal bölümlerine kadar gösteriye dönmez

-2008 mevsimin sonunun yakınında gösterilen açıklama: Dharma inisiyatifi, bir "Kapıyı ayarla"ı yarattı. Kapının bir sonu, Antarctica'da mevcut zamanda var olur. Kapının diğer sonu, adadır. Yine de, ada, kendisinde onun, geçmişte kaldığı "Zaman balonu" içeride var olur. Her zaman birisi (Desmond), bölmede düğmeye bastırdı, ada, daha fazla onun kendi zamanında arka ayarlandı, şu an, ileride devam ederken.

Ona bastırmayarak neredeyse, o, ufakça zaman balonunu açtı, ve okyanusa ait, balon boyunca gitti, ve adaya çarptı. Bölmenin, patlattığı zaman, zaman balonu, bırakıldı, ve şu ana hızlandırıldı. 2008'in mevsim finalinde Dharma inisiyatifinin lideri tarafından bu bilginin üzerinde gelen kriko, Jin, ve Desmond'dur.

-2009 mevsim, bir dağ centric bölümüyle açar.

-2009 mevsim, zaman yolculuğunda odaklar, ve birkaç kez karakterler, "Geçmiş"'e dönecek, ve önceki bölümlerden sahneleri tekrar ziyaret edecek.

-Michael, 2009'da atışa dönecek. Bilinmeyen, eğer Walt, yapacak olsa.

-Canavarın, 2009 mevsimde yenildiği iç.

-Matris-gibi storyline, "Şu an" gerçekte olabilir 2009 mevsimde sunmuş olur, başka bir zaman, balon çıkarır. Dharma inisiyatifi, düzenli daha uzak bir "Gelecek"'i bulmayı arar.

-Kriko, 2009 mevsimde Claire'ye kardeş ilişkisini keşfeder.

-Sağ kalan kimselerin 1 2i, "Kurtarılan" 15inci bölüm 2009'dadır, ama zaman makinesi, patlatır. Onlar, bir kar-sınır yerinde bir hapishane olan paralel bir zaman balonuna yollanır. Güneş, bıçkıcı, Claire, dağ, ve açık yeni karakterler Kral ve Toasty (Kod, onların, henüz düşünmediği karakterler için adlandırır?), zor durumda arasındadır.

Juliet belirsizce, 2009 mevsim finalinde ölür.

-Dharma inisiyatif komplosu, 2009 mevsim finalinde gösterilir. Hıristiyan Shephard, Bay Paik, Charles Widmore, ve Richard Malkin, üyelerinin bir kısmı olarak Dharma inisiyatifinin adlandırılır. Okyanusa ait, farklı "Zaman balonu"a uçmak için tasarlandı, ama Desmond'un, düğmeye "Ada zaman balonu" içeride bastırmakta başarısız olduğu zaman, okyanusa ait, iki zaman balonunun arasında yakalandı, ve, Dharma Iniative tarafından terkedilen "Ada zaman balonu"a çarpılmış oldu, dağ, onu devraldıktan sonra.

Çalışma, onların, yaklaşan bir dünya felaketinden emin olacak olduğu bir zaman balonunda Dharma inisiyatifinin hayırseverlerinin sevilen olan arkadaşlarını yerleştirmek için tasarlandı. Okyanusa ait yolcuları, gönüllü bir şekilde bir pasajla baştan sona Antarctica'da Dharma Inititive headaquarterste "Kapıyı ayarla" onaylanmayacak olan thsoe aile arkadaşları düşünüldü, bu yüzden, üzerinde yeni bir "Cennet" adasında onları emniyetle indirmek için okyanusa ait bir arada getirildi. Yine de, çalışma, Desmond'un hatasının, '"" "Sağ kalan kimseleri adada feci bir şekilde indirmesi için ada, şimdi üzerindedir. 2009 mevsim finali, sağ kalan kimseleri gösteriyor olan Dharma'yla bitirir" cennetin olduğu teslimler "Ama bir defa orada, onlar, terkedilmiş olduğunu fark eder, ve yüzler, bu adada açıklanamaz şekilde ölüdür. Kriko, bu adada onun kendi ölü vücudunu bulur. cennet adası bütün gelişe sebep olduğu zaman başarısız oldu

-2010 mevsim finali, başlar, sağ kalan kimselerin kurtarmasıyla, "Hapishane balonu" Dharma'da karaya oturttu. Bütün sağ kalan kimseler Dharma, 3üncü bölüm ile orijinal adaya dönmüş olur.

-(Zaman balonlarının arasında) 2010 mevsimde daha hiçbir zaman yolculuğu yoktur, mevsim galası olduktan sonra. Odak olmakta, şu ana arkada taşınmak için "Kapı" tekrar inşa ediyor

-Sağ kalan kimseler Dharma'nın yeni hizibi, (Şimdi bilinmeyen karakterinden bir itibaren için yeniden, belki bir kod ismi) Locke ve başka bir tane tarafından karakter basitçe adlandırılan siyah-elbise götürülür, bir denemede, 2010 mevsimde adayı bırakması için herhangi birisine izin vermez.

-Yunjun Kim göreli olarak, 2010 mevsimin çoğu için yok olacak. Onun üzerinde, öldürülüp öldürülmediği, hiçbir ayrıntı değil, veya değil. Jin, yine de, 2010 mevsimin ayrıntıları boyunca bahsedilir.

-Yeni bir duman canavarı, 2010 mevsimde inşa edilir.

-Juliet, 2010 mevsimde 5inci bölümde döner. Yeni duman canavarından herkesi kurtarmak için bıçkıcının ellerinde sadece ölmek

-Mikhail (Evet, bazı heyecanlanma nasıl olduğu), 2010 mevsimde adada yukarıya ayrılması için insanların "İyi" grubuna sebep olan bir bombayı yola çıkmak olarak bahsedilir.

-Dağ, 2010 mevsimin 9uncu bölümünde Locke tarafından öldürülür, "Hafızadan açlık hisset" unvanlı.

-Dizi finali, içeride kriko ve Locke'nin arasında son bir karşılamayı yeni bir "Bölme"'e oluşturur.

-2010 mevsim finalinin sonunda zamanı "Taşınan" sunması için insanların listesi buradadır: (?) balerin, (?) musluk-dansçı, misk kokulu Kate (Biz, onu biliriz), bıçkıcı (Bizim, bildiğimiz anotehr biri), (?), Jin (Onu bil), (Yay) durdurur, (Onun bebeğinin hakkında ne?) Claire, ve birisi basitçe, ilaveyi adlandırdı (Evet, sok).

-Dizi finalinde ölümler için birçok isim olan birçoğu, bazı ilginç olanlar buradadır: Katolik, bant, Cus cus, ve doküman, bunda bakış arkada şimdiden yıllara izin verir, ve onların, kime başvuruyor olduğunu anlar.

-Bizim, dizi finalinde ölüm için bildiğimiz isimlerin arasında Desmond ve Penelope, (Ben, nasıl onun, adada olduğu cehennemin olduğunu bilmem) mi.

-Dizi finali, Dharma merkezinde sağ kalan kimselerle bitirir. Onlar, sessizliğin bir yeminini tutmak için sorulur, ve dönüşte, "Cennet adası"a bir dönüş söz verilir, hazır olduğu andan itibaren. Sağ kalan kimseler, zamanında yeniden taşınan arkadır, ne zamana okyanusa ait, çarptı. Kaza şimdi gerçekte, mevcut zaman sularında meydana gelir, ve yolculara habersizce, durdurur, ve diğerleri, gelecekten (Geçmiş, her neyden onların olduğu cehennemin olduğu). Okyanusa ait kazalar, ama bütün yolcular, kurtulur.

sawyer, bir "Rasgele" vurmasında öldürülür. Kriko, onun arkasında Dharma olduğu ikna edilir. Kate, itaatsizlik eder, şartlı salıverme memurudur, ve krikoyla güneşin babasını karşılamak için gider. Onlar orada, Hıristiyan Shephard'ı karşılar, sözde gelecek veya bir şeyin bazı türünden. Hıristiyan, Dharma inisiyatifinin, başarısız olduğu ve tamamen yok edilen olduğunu açıklar. Kriko ve Kate'yi öldürmesi için Hıristiyan artıklar, ve gitmesi için onlara izin verir. Kate, halka dönemez çünkü o, bir kaçaktır. Kriko da, güneşin babasını öldürdü. Onlar, orayı bir plajda otururken onlarla barışçı ve kayıp sonlarda bir adaya çekilir.

ZeYnEp_B
12-09-07, 17:28
merhaba arkadaşlar formu pek takip edemiyorum ama aklıma takılan bişe var 1. sezonda boon telsizle dış dünyayla bağlantı kurmuştu yardım isteyincede karşı taraf 815 nımaralı uçakta kurtulan kimsenin olmadığını söylemişti bu konu ile ilgili herhangi bi teori falan var mı spoillere çok fazla bakamıyorum ama 3 sezon boyuncada bunun cevabına rastlamadım

Z_oMbbiE
12-09-07, 19:12
merhaba arkadaşlar formu pek takip edemiyorum ama aklıma takılan bişe var 1. sezonda boon telsizle dış dünyayla bağlantı kurmuştu yardım isteyincede karşı taraf 815 nımaralı uçakta kurtulan kimsenin olmadığını söylemişti bu konu ile ilgili herhangi bi teori falan var mı spoillere çok fazla bakamıyorum ama 3 sezon boyuncada bunun cevabına rastlamadım

Boone o sırada adanın diğer ucundaki Bernard'la konuşmuştu. 2. sezon 6. bölümü tekrar izlemeni öneririm. :img-wink:
Bu arada sitting verdğin spoiler büyük ihtimalle fake. Bunun bir değişini deadly_angel vermişti. Daha bitimine 3 yıl varken tüm bu olanları bilinmesine imkan olduğunu sanmıyorum ( ki dizinin böyle bir sonla bitmesini istemem.)

ZeYnEp_B
13-09-07, 02:41
[QUOTE=Z_oMbbiE;4753726][I]Boone o sırada adanın diğer ucundaki Bernard'la konuşmuştu. 2. sezon 6. bölümü tekrar izlemeni öneririm. :img-wink:

sabahtan akşama kadararalıksız izleyince arada gözden kaçıyor cevabın için saol cidden hatırlıyamadım o kısmı

deadly_angel
13-09-07, 02:44
O yazılanlar ilk çıktığı zamanlarda kafamı bir an için çok karıştırmıştı, nasıl çalınır Lost senaryosu o kadar korunuyordur düşüncem Harry Potter kitabının o kadar güvenlik önlemine rağmen çalınmasıyla tekrar düşnüdürdü beni.Ama bunların sahnte olduğuna eminim, sonuçta senaryo tamamlanmış olabilir ama fanların tepkilerine göre değiştiriledebilir.Bunu yapımcı söylemişti daha önce, ana hatlarıyla senaryo tamamlanmış yalnızca.Ama eminim 4. sezonda da büyük bir ölüm gerçekleşecektir.

sitting
13-09-07, 13:12
bu saatten sonra ben birilerin öleceğine inanmıyorum bakalım bizimkiler adada ne yaşayacaklar 4 sezonda

DEADMAN
13-09-07, 14:05
her sezon birileri öldü yine ölcektir! bu yazılanlar umarım fazla doğru değildir ama doğru çıkcak kısımları olcaktır! hurley ve sayidi öldürmeseler çok iyi olur umarım o haber kolpadır

sisley
13-09-07, 16:25
Evet daha büyük ölümler olacaktır.Charlie'nin ölümü bunun işaretiydi bence.
Sayid belki ama Hurley'nin ölümü kötü olur :( o ölmesin.En komik sahneler onunkiler.

deadly_angel
13-09-07, 16:32
Sayid bana göre ölme ihtimali enbyüksek kişilerden birisi.İnsan sarrafı bir kere, ayrıca çok akıllı ve tam bir strateji adamı.Kafası herkesin ada lideri olarak gösterdiği Jack'ten bile fzla çalışıyor.Adaya gelenler bizimkileri kandırmaya kalksalar onlara inanacak son kişi Sayid.

Z_oMbbiE
14-09-07, 14:22
4. sezon spoiler'ları devam ediyor :D

4. sezon'un ilk bölümünün çekimlerine başlanmasıyla ortalıkta dolaşan spoilerlardan en çok konuşulanı ve en kesin olanı hurley ile alakalı olacağı ve içinde hurley'in kaldığı akıl hastenesinin çekimlerde olduğu artık kulislerde yüksek sesle telaffuz edilmeye başlandı denebilir.

DEADMAN
14-09-07, 18:20
bu sitede 4. sezonla ilgili spoilerlar var ama tabi ingilizce!http://www.lostpedia.com/wiki/Season_4/spoilers

sitting
14-09-07, 22:59
bu sitede 4. sezonla ilgili spoilerlar var ama tabi ingilizce!
ben bunları bir önceki sayfada yayınladım

DEADMAN
15-09-07, 00:42
ben bunları bir önceki sayfada yayınladım

kusura bakma bana bi kaç farklı şey varmış gibi geldi bide sürekli güncellenen bi site sanırım son spoilerlar konuyo oraya o yüzden eklemek istedim

sitting
15-09-07, 13:10
kusura bakma bana bi kaç farklı şey varmış gibi geldi bide sürekli güncellenen bi site sanırım son spoilerlar konuyo oraya o yüzden eklemek istedim
önemli değil zaten zaten ben yanlış yazmışım özür dilerim kusura bakma onu ben eklemememiştim

Z_oMbbiE
15-09-07, 17:09
Biraz önce Lost'un tekrar izlerken bişey dikkatimi çekti.
2. sezon 22. bölümde Michael Walt'ın peşine düştükten sonra Others tarafından yakalanıyor ve sahte others köyüne götürülüyor.
Bu sırada Mrs Haugh adında bi kadın Walt hakkında sorular sormaya başlıyor. Ne zaman konuşmaya başladı gibi sorular.
Fakat benim dikkatimi çeken soru şu oldu:

O olmaması gereken bir yerde hiç göründü mü? Dünyanın öbür ucundaydı dediniz ama, gördünüz mü?

Bu sorunun cevabını Michael bilmiyoor ama biz biliyoruz. Kendisini 3. sezonun son bölümünde olmaması bi yerde, Locke'un yanında gördük. Belki bu bize bişeyler ifade edebilir. Buradan benim çıkardığım sonuç kendisi dünyanın öbür ucunda bile olsa istediği yerde istediği zamanda istediği kişiye görünebilecek bi yeteneğe sahip olduğudur. bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ama 2. sezon 22 bölümün 23:30 saniyesinden itibaren tekrar izlemenizi öneririm.

deadly_angel
15-09-07, 17:15
2. sezon 22. bölümde Michael Walt'ın peşine düştükten sonra Others tarafından yakalanıyor ve sahte others köyüne götürülüyor.
Bu sırada Mrs Haugh adında bi kadın Walt hakkında sorular sormaya başlıyor. Ne zaman konuşmaya başladı gibi sorular.

O olmaması gereken bir yerde hiç göründü mü? Dünyanın öbür ucundaydı dediniz ama, gördünüz mü?

Bu sorunun cevabını Michael bilmiyoor ama biz biliyoruz. Kendisini 3. sezonun son bölümünde olmaması bi yerde, Locke'un yanında gördük. Belki bu bize bişeyler ifade edebilir. Buradan benim çıkardığım sonuç kendisi dünyanın öbür ucunda bile olsa istediği yerde istediği zamanda istediği kişiye görünebilecek bi yeteneğe sahip olduğudur. bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ama 2. sezon 22 bölümün 23:30 saniyesinden itibaren tekrar izlemenizi öneririm.

O bölümü dün başka birşey için izledim bir kez daha, dikkatimi ilk izlediğimde çekmişti, o kadın Walt'la özel olarak ilgilendi.Ama Michael'ın tam olarak onun neden bahsettiğinianladığını sanmıyorum.Walt'ta garip birşeyler var.3. sezonda Locke'a resmen yol gösterdi.Peki eğer bu böyleyse, yani istediği kişyie görünebiliyorsa, istediği yere de gidebilmeli öyle değilmi? En çok merak ettiğim sorulardan birisi Walt'ta bulunan özel güç.Zaten Others'da bunu farkına vardı.

retroceso
15-09-07, 17:42
arkadaşlar nikki ile paulo benim en çok kafamı karıştıran isimler oldu..nikki'nin söylediğine göre paulo bikaç gün yada saat sonra uyanacaktı..ama mezarları kapatıldığı sırada aniden nikki gözlerini açtı..ondan sonra 3ncü sezonda onlara dair birşey izleyemedik :img-meeti yada izledikte ben mi kaçırdım..bu konuda bilgisi//teorisi olan war mı??

eyllse

Bence de çok güzel bi noktaya değinmişsin:img-yes:Ama sanırım burda asıl şu soru var; görünebilmesi neye bağlı?Yani şu an o adadalar ama daha önce ada dışındayken bi görünmüşlüğünün var olduğunu ben sanmıyorum.Ama aynı zamanda da eğer özel gücü olan bu görünme durumu ada dışında olmadıysa Others bu çocuğun özel olduğunu nasıl anladı:img-pilotSanırım yine bunların cevapları da 4.sezonda:img-yes:

Taşkın

Sadece Lock a değil bir kaç kez göründü walt adada başka yerlerde.
Shannon ile Sayid e de daha önce görünmüştü hatırlarsınız.Yapımcılar bu adadaki görüntüleri gerçek ve gerçek olmayan görüntüler olmak üzere ikiye ayırdılar.
Gerçek olanlar mesela Kitinin atı.Çünkü gidip dokunabildiler ona.
Gerçek olmayanlar ise Jack in babası,Walt,Mr. Ekonun kardeşi. vs..
Bence walt ın bu görüntüleri gerçek değil sadece birer görüntü.
Bir şekilde onun görüntüsünü adada istedikleri yere yansıtıyorlar.
Böylece bizimkileri yönlendirebiliyorlar.
Mesela ilk bölümlerde Benjamin e annesi görünmüştü.Daha sonra Benjamin diğerlerine katıldı.Walt ı da kendi saflarına kattılar ve onunda görüntüsünü kullanarak Lock u Sayid i ve belkide bizimkileri yönlendirip kendi saflarına katmaya çalışıyorlar veya öldürmeye... ( Örn. Hurley ve Mr. Eko )

deadly_angel
15-09-07, 17:45
arkadaşlar nikki ile paulo benim en çok kafamı karıştıran isimler oldu..nikki'nin söylediğine göre paulo bikaç gün yada saat sonra uyanacaktı..ama mezarları kapatıldığı sırada aniden nikki gözlerini açtı..ondan sonra 3ncü sezonda onlara dair birşey izleyemedik :img-meeti yada izledikte ben mi kaçırdım..bu konuda bilgisi//teorisi olan war mı??

Nikki ve Paulo diri diri gömüldüler, hatırlarsan adada bir öğretmen vardı, sonra öldü tabi, o böyle adadaki çeşitli örümcekleri v.s toplayıp kavanozlara koyuyordu.Nikki'ye anlatmıştı o örümceğin özelliklerini.Doktor bile anlayamıyormuş o örümcek ısırdığında kişinin yaşayıp yaşamadığını.Ölü gibi yapıyormuş insanı bir süre.Nikkive Paulo yapımcılar tarafından gereksiz karakterler olarak gösterildiler.Ondan öldürüldüler zaten.

retroceso
15-09-07, 21:20
evet biliyorum hatırlattığın için sağol ama, diri diri gömülmelerinden şüphelendim ben..kalkıp mezardan çıkacak halleri yok tabi ama, söz konusu lost olunca insan başka teoriler aramıyor değil..

dFKto
16-09-07, 00:38
Ben Charlie'nin ölmediğine inanmak istiyorum. Son derece saçma bir ölüm oldu çünkü. Resmen intihar etti. Aslında Desmond ölümüne sebep oldu demek daha doğru. Desmond'a çok kızdım. Ayrıca Claire yüzüğü bulamadı. Eğer adadan kurtulurlarsa hiç bulamama ihtimali de var.

deadly_angel
16-09-07, 00:49
evet biliyorum hatırlattığın için sağol ama, diri diri gömülmelerinden şüphelendim ben..kalkıp mezardan çıkacak halleri yok tabi ama, söz konusu lost olunca insan başka teoriler aramıyor değil..

Aradan o kadar süre geçti, bir daha onları göreceğimizi sanmıyorum.

Ben Charlie'nin ölmediğine inanmak istiyorum. Son derece saçma bir ölüm oldu çünkü. Resmen intihar etti. Aslında Desmond ölümüne sebep oldu demek daha doğru. Desmond'a çok kızdım. Ayrıca Claire yüzüğü bulamadı. Eğer adadan kurtulurlarsa hiç bulamama ihtimali de var.

Yapımcı Charlie kesinlikle öldü dedi, bende inanmak istemiyorum gerçekten şok bir ölüm oldu.Desmond'a çok kızıyorum, sanki helikopter gelip Clarie'ı kurtaracak.Hiç inanasım yok buna.

Z_oMbbiE
16-09-07, 10:17
Ama ben Charlie'yi flashback yada flashfowardlarla bir şekilde görebileceğimizi düşünüyorum. 1. sezon dizinin baş karakterlerinden biriydi (hatta ilk onun flashbacklerini izlemiştik yanılmıyorsam yada ikinci olabilir) Yani Charlie konusunun kapanmadığını düşünüyorum.

Bu arada 4. sezonun ilk bölümünün Hurley merkezli olduğu kesinleşti gibi. Acaba Hurley'in flashback mi yoksa flashfowardlarını mı izliycez ??
Flashfowardlarını izlersek bunun anlamı adadan kurtulanların biride Hurley'dir.
Eğer flashback izlersek Libby ve Dharma hakkında bazı ipucularını öğrenebiliriz.
Ama ne olursa olsun ben Hurley merkezli bölümleri çok seviyorum :D:D

deadly_angel
16-09-07, 14:33
Eğer ilk bölüm Hurley üzerineyse eminim Libby ve Dharma hakkında da birşeyler öğreniriz.Charlie bence henüz ölmedi, onu ordan çıkaracak Des, ama ölecek genede.Biraz daha acı vermek için yaparlar bunu beklerim ben.Ve ölse bile dizide ara ara göreceğimizi düşünüyorum bende.Mesela Boone ölmüştü erkenden ama onu görmüştük bol bol.

MELENA
16-09-07, 22:15
Bence de çok güzel bi noktaya değinmişsin:img-yes:Ama sanırım burda asıl şu soru var; görünebilmesi neye bağlı?Yani şu an o adadalar ama daha önce ada dışındayken bi görünmüşlüğünün var olduğunu ben sanmıyorum.Ama aynı zamanda da eğer özel gücü olan bu görünme durumu ada dışında olmadıysa Others bu çocuğun özel olduğunu nasıl anladı:img-pilotSanırım yine bunların cevapları da 4.sezonda:img-yes:

Zombie walla tebrikler...çok güzel birşey yakalamışsın.walt ın bu özelliğini bilmelerinin çok ta zor olduğunu zannetmiyorum.walt ta zaten bi gariplik olduğu daha ilk bölümlerde belli oluyordu.ki benjamin in bizimkiler hakkında çok kolay bilgi edindiğinide biliyoruz.örnek olarak ta,jack i o camdan yere kapadıkları zaman benjaminin ilk defa jack ile konuşması vardı.hatta''omuriliğimde bir tümör olduğunu öğrendiğim gün,gökten bir omurilik cerrahı düştü''demişti.ayrıca benjaminin dış dünya ile bağlantısıda vardı.yani lafın kısası benjamin isterse bulur:)buarada ilk bölümün hurley ile alakalı olduğu söyleniyor.walla çok memnun olurum.libby nin o akıl hastanesine nasıl girdiğini,dharma ile bağlantısı olup olmadığını merak ediyorum.

deadly_angel
16-09-07, 22:24
Arkadaşlar Clarie ve Jack'in kardeş olmalarının dışında garip bir ortak noktaları da var.Hatırlarsanız eğer Clarie bir medyuma gitmişti ve medyum onun falına bakmayı kesinlikle reddetmişti.Aynı şekilde Jack'in de Achira (böyleydi galiba) adındaki kız arkadaşı insanları okuyabiliyordu, onların nasıl birisi olduğunu biliyordu filan.Ama Jack'in falına bakmayı o da reddetmişti.Hadi Clarie'ın medyumu uçak kazasını gördü, peki Achira ne gördü Jack'te?

DEADMAN
16-09-07, 22:33
achara fala bakmıyodu o insanların özelliklerini o kişiyi görünce hemen anlıyodu ve onları damgalıyodu jackin dövmesinde bizimle beraber yürüyo ama bizden biri değil yazmıştı! bu jack ve claire arasında ortak bi nokta diil pek! achara dövmeyi yapmak istememişti çünkü bunun halkına ihanet olduğuna inanıyordu ama jackin ısrarlarıyla yaptı jackte dayağı yedi tabiİ:)

deadly_angel
16-09-07, 22:57
achara fala bakmıyodu o insanların özelliklerini o kişiyi görünce hemen anlıyodu ve onları damgalıyodu jackin dövmesinde bizimle beraber yürüyo ama bizden biri değil yazmıştı! bu jack ve claire arasında ortak bi nokta diil pek! achara dövmeyi yapmak istememişti çünkü bunun halkına ihanet olduğuna inanıyordu ama jackin ısrarlarıyla yaptı jackte dayağı yedi tabiİ:)

Yani bir şekilde karşısındaki insanı çözebiliyordu sonuçta.Ortak nokta derken demek istediğim birbirlerine benziyorlar ne de olsa kardeşler düşüncesi değil.Zaten böyle düşündüğümde 12. bölüme gelinmemişti yanlış hatırlamıyorsam.Ben genede o bölümde dövmelerden fazlasının olduğunu düşünüyorum.

mor okyanus
17-09-07, 17:55
mrba bn de lostun 3 sezonunu da sewerk izledm arada yorumlarnzı okuyorm bn bişey sormk istiyorm şu 2.ve 3. seznn ilk bölmleride(1de desmond.2de juliet) çalan şarkınn adı ne bilior msnz?

Z_oMbbiE
17-09-07, 18:05
mrba bn de lostun 3 sezonunu da sewerk izledm arada yorumlarnzı okuyorm bn bişey sormk istiyorm şu 2.ve 3. seznn ilk bölmleride(1de desmond.2de juliet) çalan şarkınn adı ne bilior msnz?

3. sezonun ilk bölümünde Juliet'in dinlediği şarkı Petula Clark - Downtown.
2. sezonun ilk bölümündfe Desmond'ın dinlediği şarkı Mama Cass Elliot - "Make Your Own Kind Of Music"

Taşkın
17-09-07, 18:11

Önceki sayfalarda tüm şarkıların linkini göndermiştim.
Eski sayfalarda aratın ordan indirebilirsiniz.

mor okyanus
17-09-07, 18:12
çok saol arkadaşm

Taşkın
17-09-07, 19:29
Rica ederiz.Bakın alıntı yaptığım aşağıdaki yazıda charlie ile ilgili çok önemli bilgiler mevcut.Neden öldüğü ve bu kararın nasıl alındığı hakkında.

Kristin, Damon Lindelof ile “Charlie neden öldü ve daha fazla bilgi elde etmek için bir görüşme yaptık…

Lost 3. Sezon sona erdi; cevaplanması gereken soruları da arkasında bırakarak…

Evet…Hepimiz izledik. (İzlemediyseniz, bu yazıyı okumamalısınız) . Lost, heyecan verici bir sezon ile sona erdi. “Posta kutusundaki çıngıraklı yılan” açığa çıktı. Dizi, heyecanı yüksek bir şekilde dönüş yaptı ve yapımcılar, “adada olmaya” alışılmışın dışında bir anlam getirdiler, “ada dışında” olmak…

Heyecan verici. Süperdi…. Bu bölümün, dizinin tamamını düşünecek olursak “en iyisi” olduğunu söyleyebilir miyiz?

Kate ve Jack, adadan ayrılmışlar fakat, bunun bir “hata” olduğunu öğrendik!!! “Olamaz”, dedik. Jack, ümitsizce geri dönmek istiyor. Bir daha, “Olamaz” diyoruz. Kate, Los Angeles’ın batısında, kodu 310 olan bölgede yaşıyor ve bir “Volvo” kullanıyor.. Burada iyice hayret ediyoruz. Sonuçta, gelecekte neler olduğunu öğrenmek için Şubat’a kadar beklemek zorundayız. Ne kadar zalimce!!

Sorularıma cevap almak için bir deneme yapmak istiyorum (Jack’i eczanede gördüğümde allak bullak oldum), benim düşünceme göre en zekice planlanan sahnelerden biriydi (Trump’a söylemeyin)…Fanatikler bir çok soru için “doğru”, “yanlış”, “kahretsin hayır” ya da “bunu söyleyemem” şeklindeki cevaplarınızı almamızı istiyor. “Charlie’nin neden öldüğü” konusundaki önemli ip uçları gibi…

Ama önce, bu görüşmenin nedenini açıklayalım, önümüzdeki aylarda çok nadir bir şey karşımıza çıkacak, Lost patronları, onların adlandırmasına göre tam anlamıyla bir “sessizliğe” bürünecek…

Damon, ilk olarak, bilmeni isterim ki geçen hafta, kendimden ve bir web sitesinde yayınlanan “flashforward” hakkındaki “spoiler”dan dolayı da bazı insanlardan nefret ettim. Senaryoyu korumak için, ne kadar çaba sarf ettiğinizi biliyorum.
“Talihsizlikti”. İnsanların daima kitabın son sayfasını çevirmek istediklerini düşünüyorum, ama bu tamamı için geçerli değil, bazı insanlar bunları okuduğu için mutsuz oldu. Bunları yaşamak zorundasınız ve açıkçası bu benim için hayal kırıklığı idi, insanlar, onlara izin verildiği kadarıyla yetinip, dizinin bütünlüğüne saygı göstermediler ve her şeyi göz önüne serdiler. İzleyicilerin ilgisini çekmek ile her şeyi onlara vermek arasında ince bir çizgi var. Bu çizginin, bu sene sezon finalinde geçildiğini hissettim ve bu gerçekten hayal kırıklığıydı. Ben buraya geldiysem ve bütün bunları konuşabiliyorsak, sorumluluğunuzu yerine getireceğinizi çizginin geçilmeyeceğini biliyorum ve bunun için geldim.

Spoiler’ların dışarı sızmasını nasıl önlüyorsunuz/önleyeceksiniz?
Carlton ve ben, 4. sezon hakkında bazı kararlar aldık, bunlardan bahsedeceğim.Biliyorum, bu bir çok insanı hayal kırıklığına uğratacak ama sezon sonunda ortaya çıkan spoiler’lar için, önceden koşullarda biraz farklılık yapmış olsaydık, bu konuda daha fazla konuşma yapıyor olabilirdik. Biz, şimdi biraz “sertiz”. (Gülüşmeler). Hayır, aslında bu suskunluğun sebebi, dizide önümüzdeki yıl neler olacağını seyircilere söylemek istememizden kaynaklanıyor. . Sanırım, izleyiciler “Pilot” bölümü gördüklerinde ne kadar kaliteli bir yaratıcılık olduğunu düşünmüşlerdi, kafalarında böyle bir imaj oluştu.

Bu, kazazedeler hakkında soracaklarıma cevap vermeyeceğiniz anlamına mı geliyor?
Sorabilirsiniz fakat, hiçbir şey için garanti veremem.

Yeterince açık… Zararsız, küçük bir oyun olan, “Yanlış, Doğru ya da Kahretsin Hayır, Size Söyleyemem” oyununu oynamaya ne dersiniz?
Hadi başlayalım…

Lost “Şubat” ayında başlayacak.
Doğru.

Lost, Çarşamba akşamları yayınlanacak.
Cevap vereceğim kategoride değil.

Finaldeki beklenmedik değişiklik, “flashforward”, uzun süredir, başından beri planladığınız bir şeydi.
Evet, kesinlikle.

Bundan sonra dizide, “flashforward” olacak ve bu noktalarda da “flashback”ler yer alacak.
Kahretsin hayır, Bunu söyleyemem.

Önümüzdeki sezonu çekmek için Hawai’de olacaksınız.
Evet, çoğunlukla..

Kate, hamile.
Hayır, bunu size söyleyemem.

Jacob’un rolü, değiştirildi.
Yanlış.

Yanlış? Tamam, ilginç. İnsanlar, onun neye benzediği konusunda farklı yorumlar yaptılar.
Bir adam gördünüz… Ama, hala benim taklidim olduğu söyleniyor.

Canavar (the monster), ölüleri tekrar canlandırabiliyor.
Kahretsin hayır, bunu söyleyemem.

“Diğerleri”, büyük bir tehlike altında.
Doğru.

Ada’nın gizemleri, bilim ile tam olarak açıklanabilir.
Bilim ile tam olarak?

Tam olarak.
Kahretsin hayır, bunu size söyleyemem.

Aşk üçgeni, en sonunda açıklık kazanacak.
Doğru.

“Michael” hala, okyanusta bir yerlerde.
Kahretsin hayır, bunu size söyleyemem.

Tom, “gay” olan kişiydi .
Bunu yorumlayanlara bırakıyorum.

Benjamin, iyi bir baba.
Doğru. [Gülüşmeler] Bu arada, bu sadece benim düşüncem.

Alex, Ben’in “biyolojik kızı”.
Yanlış.

4. sezon, “Harabeler”e (The Ruins) odaklı olacak.
Yanlış.

Charlie’iyi “alışılmamış bir şekilde” öldürdünüz.
Doğru.

Bunun hakkında konuşabilir miyiz? Neden böyle yaptığınızı bilmek istiyoruz.
Pekala; Dominic, Carlton ve ben, bütün yazarlar, geçen sene Charlie, Meryem Ana heykellerini suya fırlattığında eroin bağımlılığının sona erdiğini biliyorduk…Bu konuyu bir daha gözden geçirmedik ve yani onun “ayık ya da ya da eroin bağımlısı” olmasını… Charlie’nin, gerçekte savaş vereceği yeni konuları bulmak için çalışmalar yaptık. Karakteri, nasıl değiştirecektik, nasıl geliştirecektik?

Aynı zamanda, ikinci sezonun sonunda Desmond’un “güvenlik anahtarını” çevirmesinden sonra ortaya nasıl etkiler çıkacağı da çalışmalarımız arasındaydı. Desmond’un ölmesini istemiyorduk. “”Güvenlik anahtarı” vardı ve bundan yararlanmamız, aynı zamanda da Desmond’un güvenlik anahtarını çevirmesinin bir sonuca bağlanması gerekiyordu. Desmond’un bu hareketinin sonucunun, havada kalmasını istemedik. Bir şekilde “zamanda yolculuk” ile bağlantı kurduk.

Fakat, “geleneksel zamanda yolculuk” yerine, bazı paradokslar yarattık ve elimizdeki tüm malzemelerle “Flashes Before Your Eyes” bölümünü çektik. Bu serüven sona erdiğinde, Desmond’un geleceği görebilme yeteneği olacaktı ve Desmond’un öngörülerinde bir şekilde Charlie ve Charlie’nin ölümü olacaktı, tabi ki bunu yapmak için en az 50 tane farklı, bu olaya karşıt olabilecek konuyu gözden geçirdik. Charlie’nin öleceği ya da ölmeyeceği ortaya çıkacak ve Charlie de, bununla mücadele edecekti.

Neden Charlie?
Bunun Desmond için gerçekten ilginç bir hikaye olacağını düşündük ama, bu hikaye bizi aynı zamanda, Charlie’nin bundan nasıl etkileneceği konusunda da heyecanlandırmıştı. Charlie, büyük bir kahraman olabilirdi… Charlie, izleyiciler tarafından sevilen bir karakter ve dizi boyunca gerçek kahramanlık konusunda görüntülerde de yer aldı. “Örneğin, Ethan’ı öldürdüğü zaman…” Üçüncü sezonun sonunda , bir karakter kazazedelerin hayatı için kendini feda edecek olursa, hepsi kurtulabilirdi ve bu karakter Charlie olmalıydı. Önceleri, Charlie’nin öleceği ya da ölmeyeceğine tam olarak karar veremedik.

Tam olarak ne zaman Charlie’nin ölmesine karar verdiniz?
Üzerinde yıl boyunca uzun süre çalıştıktan sonra, hikayeyi hayata geçirmeye başladık ve gerçekten de bu konuda çok çalışıldı. Aslında demek istediğim şu, “Charlie” karakterini yazarken, onu çok sevdik. Ian (Cusick) ile birlikte Dominic’in dizide oynadığı bir çok sahne yazıldı ve Dominic’i de çok sevdik tabiki. Hatta Hurley’nin daha eğlenceli olan hikayesini yazarken, Charlie’nin etkileyici ölümü bize bazı yeni fikirler verdi.

Charlie’nin öleceği ile ilgili ip uçları verecek miydik, bu bize ne kazandıracaktı? “The Brig” bölümünü yazarken, tüm yazarlarla bir arada oturmuş, konuşuyorduk ve Charlie yaşayacaksa bunun için bir yöntem bulmamız gerekiyordu, bu konuşmada bir bakış açısı yakaladık. “Bu, kesinlikle basit olmamalıydı”, Charlie ölmek zorundaysa, bunun için büyük bir hikaye yazmalıydık. “Kendisi ölümünü kabul edecek olursa, ölmeliydi…” Aksi taktirde bu hikayeyi yazmamızın bir anlamı olmazdı. Onun, asılarak ölmesi ve aramızdan ayrılmasına izin veremezdik. O, ölmek zorundaydı.

Dominic’e bu haberi nasıl verdiniz?
Bilirsiniz, biz “Flashes Before Your Eyes” bölümünü yazmadan hemen önce onunla konuşmaya başladık ve aslında, neler olacağını biliyordu. “Charlie” karakterine ne olacağını, ona açıkça anlattık, ilk öğrenen kişi oydu. Son kararımızı verdiğimizde, onu aradık ve aramızda çok makul bir konuşma geçti. Çok anlayışlı bir şekilde, olayı kabullendi.

Kişisel düşüncenize göre, Charlie’nin ölmesine karar vermek zor muydu?
Aşırı derecede zordu… “Pilot” bölümüne dönüp bakacak olursanız, gerçekten Jack, Kate ve Charlie’nin hikayesi olduğunu görürsünüz. Kazayla adaya gelen üç kişi. Bence, Dominic, Jorge ile birlikte gerçekten dizinin merkeziydi.Charlie olmadan nasıl devam edecek diye düşündük… Fakat gerçeklere dönecek olursak, Lost’un 72 saatinden sonra izleyiciler için korunmasız olmanın sadece Shannon, Boone, Paulo, Nikki, Eko ya da Ana Lucia için değil, herkes için geçerli olduğunu göstermek istedik. Hepsi, bu yolculuğun sonuna kadar dayanamayacaktır. Sanırım, bu önemli bir bakış açısı…

Fanatiklerin bu konu için bir tepki göstereceğini düşünüyor musunuz?
Aslında evet… İzleyiciler, “Yaptığı