Tüm Versiyonu Göster : Smallville - 4. Sezon Yorumları

Sayfalar : 1 [2]

MELENA
28-06-07, 16:38
Geçen hafta yayınlanan bölümde Clark'ın hafıza silebilen bir yetenekli genç tarafından(Haitian young) hafızası silinmiş ve sahip olduğu yetenekleri adeta baştan ezberlermiş gibi yeniden yaşayarak öğrenmeye başlamıştı...Lois'in yine onunla adeta dalga geçerek Lana'yla aralarında bir şey yokmuş ve hiç aşk yaşamamışlar gibi davranmaya kendini adapte etmeye çalışması hoş gelmedi bana! Chloe ise sevdiği ve bağlarının güçlü olduğu yakın arkadaşı! Clark'a her türlü konuda yardım etmeye kendini adaması ise tek kelimeyle müthişti arkadaşlar bence...Ne olursa olsun onun tekrar eski haline dönmesi için çırpınan Chloe; karşılarında ise her zaman olduğu gibi onunla dalga geçmeyi ve takılmayı ilke edinmiş bir Lois...Kararı siz verin arkadaşlar; Clark'a en fazla değeri veren kim burada?:img-help:

walla ben sana kesinlikle katılıyorum.chloe clark için eşsiz bir arkadaş ve aşık.6.sezonuda bitirmiş birisi olarak söylüyorum ki bence clarkı chloe den fazla düşünen,seven ve sadık kalan biri olmadı.

elfkartal
29-06-07, 08:29
ya bu dizi hiç ilerlemiyormu yoksa bana mı öyle geliyor.. 4. sezon bitti bitecek hala bişey olmadı.. bu arada clark gerçekten akılsız bence cloe gibi biri yanında dururken ne yaptığı belirsiz olan ve dengesiz birine aşık oldu. anladığım kadarıyla dizinin sonuna kadar bu aşkı devam etcek gibi duruyor bu clarktan adam olmaz ben size söyleyeyim:)

sweetrock
29-06-07, 12:35
lana bence jason gelince bozuldu ama son bölüm yine benm hoşuma gitti bence clark ona aşık olmakta haklı...lana çok duygusal ve zeki bence...hiç bi erkek arkadaşta da umduğunu bulamamış bi hanım kız :)

chloe'ye gelince...ya tmm son bölüm çok iidi çok ii arkadaş oldu fln ama onun geçmişini de unutmamak lazım.lionel luthor'la anlaştığı bölümleri...o zaman hiç clark'a ihanet edemez gibi görünmüyodu...tabi clark affetti onu sonra...bu da onun arkadş canlısı olduğunu gösterir...artı clark chloe'nin meraklı kişiliği yüzünden ona güvenmiyodu ve haklıydı...ama artk chloe değişti ve kesinlikle ihanet etmeyecek biri haline geldi....:good:

SBR
29-06-07, 12:48
lana herşeye rağmen aşık hala clark'a aynı durum clark işinde geçerli sezon finaline 1-2 hafta kala bir yakınlaşma olacak sanki ..gerçekten arkadaşın dediği gibi clark'a en sadık kalan chole gerek 5 gerekse 6 sezonda bu durum böyleydi ... :good: :good:

Mati83
01-07-07, 18:48
son bölümü izledi işte ne oldu peki?bence com da guzel degildi ama lionel yine karizmasını ortaya koydu super karakter begeniyorum baya

naman
01-07-07, 18:57
Orta karar bir bölümdü. Uzun zamandır Clark'a bakmayan Lana ne oldu da Clark ile arabasıyla gece gezmelerine çıktı? Bütün gününü onunla geçirirken Jason neredeydi? Clark çok açık verdi bu bölümde. Hayret ki Lana hiçbirini farketmedi.

Kule2
04-07-07, 11:32
Güzel bir bölümdü.

Her ne kadar, bebeğin enerji yüklemesi ve ona bağlı hücre bölünmesiyle,

2 günde 13-14 yaşına varması,

sırf annesinin elektriksel vücut anormalliğine bağlanmış olsa da,

bence hızlı büyümesiyle bu durumun arasındaki bağlantı,

pek mantıklı bir şekilde kurulmamıştı.

Fakat herşeye rağmen, Clark'tan duyarlı ve ilgili bir baba olur gibi görünüyor.

Hele Lana ile birlikte kısa bir süre için bile olsa,

bir nevi "anne-baba" konumunda bulunmaları hoş bir ayrıntı olmuş.

Gelelim filmde çok bahsedilmese de,

en azından benim için dizinin zirvedeki karakterine... Lionel'a. :img-yes:

...ama lionel yine karizmasını ortaya koydu super karakter begeniyorum baya...

Aynen katılıyorum Mati :img-wink:

Nihayet bir başka Lionel destekçisi :)

Bölüme esas darbesini vuran elbette Lioneldi. :happy0064

Baba Luthor eskiye döndüğü andan itibaren,

şaşalı günlerine döneceğinin sinyallerini vermişti.

O Isobel'in düşmanı olan soydan gelen,

belli ki çok da zengin olan ve Lionel'i hapisten çıkarttıran Jason'un annesine,

çok değil 2 ziyaret yapıp haddini bildirdi.

Ve hapishane kargaşasında kaybettiği Büyülü Kripton taşını (herhalde) geri aldı.

İşte Baba Luthor'un farkı bu :happy0064

Böylece hapisteyken,

ekiplerinin Honduras açıklarında bulduğu Büyülü Kripton Taşına da kavuşmuş oldu.

Büyük ihtimal iş, Lana'nın sakladığı taş da bitecek gibi görünüyor.

Fakat bir su borusundaki küçük bir çıkıntıya konulmuş o büyülü taşı,

Lana,

hmmm...daha doğrusu Isobel :icon_whis o yerden çıkarmadıkça hiç kimse bulamaz.

Sonraki 2 bölümde göreceğiz bakalım...

Mati83
08-07-07, 18:46
şimdi de son böümü izliyorum malum lise bitiyor o ne manyaklıktır brandon harem kurmus ama lise koridorlarında...

dizinin bazı konualrda bu kadar rahat olması biraz iç gıcıklayıcı mesela o hale denen kızın ve brandonun ölmesi.Ya ne olursa olsun bu bi gecnçlik dizisi ve ölüm yakışmıyor.

Tabi bu arada Lana'nın kırığı da suyun dibini boyladı inşallah geberir.Sinir oluyordum zaten.Aferim sana LİONEL yine varsa yoksa sensin dizinin ağa babası..

Sunu da eklemek isterim ki Clark'ın evde kalmak istemesi cok vefalı bi davranıs ve Lana'nın Clark'ın yakınlarda olacağını ogreninceki yüz ifadesi de harikaydı.Tabi Baba Knet'in buyuk sırrı da ortaya cıkmıyor baksanıza Metropolis Universitesini babası için reddetmiş.Vay aslan parçası

Neyse sonucta "offff" dedirtmeyen bir bolum olsada güzeldi iyi bir seyir oldu.

Hadi herkese bir daha ki bolum icin iyi beklemeler

byuzax
10-07-07, 00:11
Çoğunuzun aksine Lana'ya bayılıyorum . Dizideki bir numara insanım :D aşkım ya :D ama Lexle hiç yakışmıo spoilerleri gördükçe çıldırıorum . Bence bu dizinin vazgeçilmez çifti Lana Clark !

SBR
10-07-07, 09:27
Çoğunuzun aksine Lana'ya bayılıyorum . Dizideki bir numara insanım :D aşkım ya :D ama Lexle hiç yakışmıo spoilerleri gördükçe çıldırıorum . Bence bu dizinin vazgeçilmez çifti Lana Clark !

valla bende ilk başlarda clark-lana cıydım hatta lois in gelmesi beni mennun etmemişti ama ilerki bölümlerde(5. ve 6 .sezon) yaşanan bazı olaylardan sonra benim için lana-clark bitti ...:img-yes: tabii clark için lana bitti mi orası soru işareti:happy0064

byuzax
10-07-07, 10:12
valla bende ilk başlarda clark-lana cıydım hatta lois in gelmesi beni mennun etmemişti ama ilerki bölümlerde(5. ve 6 .sezon) yaşanan bazı olaylardan sonra benim için lana-clark bitti ...:img-yes: tabii clark için lana bitti mi orası soru işareti:happy0064

fallai haklısın özellikle lana çok fevri davrandı... Ne yazıkki ama sanırım 7.sezonun başında bi arkadaş demişti lana ve clark opusurken gormuş

Frekans
11-07-07, 20:45
dizinin başından beri lana'yı sevmiyordum 6.sezonda ne kadar gıcık birisi olduğunu gösterdi zaten :)

leon53
12-07-07, 14:24
4. sezon finali izlediğim engüzel final di mallvillede hafif bir sinema havası bilem var. şiddetle tavsiye ederim

M€LİS
13-07-07, 17:51
Ooo.. Geçen pazar kaçırmıştım bugün tekrarını izledim, güzel bölümdü gerçekten uzun zamandır izleyemiodum ama bu bölümü izlediğim iyi oldu.. Demek lise bitti ha..? Benim bi arkadaşım var Amerikada onlar 8. sezondalarmış, hepsi bi işte çalışıomuş, Clark hala yalnız kovboymuş.. Siz bu spoileri zaten biliosunuzdur.. :img-yes: Jason öldü sonunda.. Annesi ortaya çıkana kadar çok sewiodum çocuğu, Lanayla Clarkın arasına girmiş gibi gözüküodu ama uzun zaman önce onların arasına bişey girmişti de ayrılmışlardı, birbirlerini sevmeyi bırakmışlardı, en azından Lana için.. Jason allah için yakışıklıydı :img-in_lo iyiydi, annesi geldi doğası bozuldu çocuğun, sonra insanlara zarar vermeye başlayınca ve bu kadar saf olduğunu görünce soğumaya başladım.. ÖLdü gitti, kesin değil aslında ama o yüksekten düşünce, bi de bayılıcağı için.. :img-yes: Neyse, aslında lisede kalmaları fikri iyiydi, üniversite hayatına "biz" alışabilicek miyiz.. bilmiorumm :img-wink: ama arkadaşımın dediğine göre 8. sezon "iş hayatı" harikaymışş.. bayılarak izliorm dio :img-yes:

wenom
14-07-07, 11:47
bugün smallville de 5. sezonun son 4 bolumune bakıcam millet 5. sezon harika 6. sezonu indirmeye başladım internetten. aradan çıksın die 7. sezona baktım ama daha onu bulamadım sanırım ABD de 7. sezonu yayınlamamışlar... size bir ip ucu lex ve clark düşman oldular:D ayrıca.............. bir sürü kriptonlu piyasaya çıkıyo:D:img-blush

M€LİS
15-07-07, 19:01
İnanmıorum ya olamaz böyle bi bişey..Ama yani ağzım açık izledim.. Biraz geç başladım izlemeye.. :icon_sorr Cuma günü izlicem artık başını.. Ama o aşağı doğru düşen ateşler.. inanmıorum cok güzeldi tüm efectler..!! Chloe yine arkadaşlığını gösterdi yani gerçekten helal olsun kıza..! Clark'ı iki dk'da sakladı, Lex onu yerde öyle yatarken görseydi taşı alırdı tabi :img-yes: O tüm taşların birleşimi beyaz taş nolucak çok merak ediorum, fırlattı attı ama.. Ayrıca Clark'ın düştüğü yer de neresiydi öyle, karlar içinde.. Lana'nın gördüğü de ilginçti allah için kocaman taşş..! Baya değişik bi bölümdü.. Taşları yerine koyması için az zamanı kalmasına rağmen yine Clark Clarklığını gösterdi kurtardı Henry'i.. :img-yes: Şaşırtan bi bölümdü ne diyeyim..

erbain
15-07-07, 19:27
melis o taş değil bence uzay gemisiydi ;)

merak ettim ne olacak şimdi

http://www.smallvilleturkiye.com/images/ommencement/comen97.jpg

Mati83
15-07-07, 19:52
melis o taş değil bence uzay gemisiydi ;)

merak ettim ne olacak şimdi

http://www.smallvilleturkiye.com/images/ommencement/comen97.jpg

ya evet o da gerekten ilgimi cekti
ancak Lana'nın da verilmiş sadakası varmış baksana üşen helikopterden sağ çıktı bir de üstüne o garip taşın yanına düştü..

Lex de malum rolünü oynamaya devam ediyor bakın Lana'ya itiafını da etti sen çok önemlisin falan karakteriz herif zaten en basından beri sevmedim onu.Babsı nerde o nerdeeee..

Louis'in vedası ve Smallville'e baktığındaki yüz ifadesi 10 numara olmus..
Neyse güzel bölümdü ve sezonda güzel yerde bitti 5nci sezonu mrakla bekleyeceğiz tabiki demek isterdim ama artık beklemeye son unku 5nci sezonun DvD'sini aldım bile birazdan izleyecem :D

Herkese ii akşamlar

M€LİS
15-07-07, 20:27
Ohh.. Ne güzell..!! Bende DVD'sini alsam mı ne :img-yes: Ne olduğunu çözemediğim için taş demiştim, bilgilendirdiğiniz iyi oldu valla :img-wink: Evet gerçekten Lana'nın şansı büyükmüş.. Lex de duygularını açtığına göre onları yakında (1 sezon sonra fln) beraber görürüz heralde.. Lana da Lex duygularını açtı diye direk ona koşmıcaktır heralde, Clark'a sevdiğini söyledi, onun da ne yapıcağı belli değil gerçi ama.. herneyse ben de Lois'in o yüz ifadesine bayıldımm, kız şaşırsam mı ağlasam mı gibi bakıodu böyle.. Çok başarılı çook..

Mati83
15-07-07, 21:36
Ohh.. Ne güzell..!! Bende DVD'sini alsam mı ne :img-yes: Ne olduğunu çözemediğim için taş demiştim, bilgilendirdiğiniz iyi oldu valla :img-wink: Evet gerçekten Lana'nın şansı büyükmüş.. Lex de duygularını açtığına göre onları yakında (1 sezon sonra fln) beraber görürüz heralde.. Lana da Lex duygularını açtı diye direk ona koşmıcaktır heralde, Clark'a sevdiğini söyledi, onun da ne yapıcağı belli değil gerçi ama.. herneyse ben de Lois'in o yüz ifadesine bayıldımm, kız şaşırsam mı ağlasam mı gibi bakıodu böyle.. Çok başarılı çook..

Valla spoiler olmasın ne zaman beraber olacaklar onu soyemeyelim zaten bilmiyorum da acıkcası sadece olacaklarını biliyorum(Lana&Lex)....

Neyse ben bugun bir de şunu beğengim Louis ve Clark konusurken Louis'e bi muhabir olmaya ne dersin dedi ve Louis'in tepkisi harikaydı.Beni öldürmen gerek demişti.

Dizi en güzel sezonlarından biri ile tekrar karsımıza gelecek.5nci sezon için yapılan yorumlar bu.Ben de acab her hafta heyecanla beklesem mi die düşünüyorum ama olmayacagını biliyorum muhtemelen yarın yada en gec persembe izlemeye baslarım...

Lana'nın Clarck'a olan sevgi gostersi cok güzeldi ancak sonucun fos cıkacagını bile bile bu romaktik anları izlemek de pek zevk vermemeye basladı artık ben artık Louis ve Clark yan yana geldiği anları zevkle izilyorum ve bu kadar didişmeden cıkacak muhteşem aşkın kıvılcımlarını gormeyi umuyorum ama daha belirti yok.Bekliyorum umutla

SBR
15-07-07, 21:41
bu bölümü daha izlemedim ama gece izliyecem :happy0064 resimleri ekledim sadece :img-wink: bence güzel bir final yapmışlar 3. sezondan sonra bence bu biraz daha iyi bu arada lana-lex ne zaman birlikte oluyor merak eden tıklasın :happy0064 5.16 clark-lana ayrılır 5.18 lex-lana birleşir hatırladığım kadarıyla böyleydi

seth_gecko
16-07-07, 06:47
Güzel bir sezon finali yapmıslar sonunda Clark taşları birlestirdi ve sanırım ünlü kalesini kutupta kuracak
Helikopter düsünce bir umut Lana ölecek diye bekledim ama pilot öldü bizim cadı yine sağ kaldı , ölmüyor ölmüyor ölmüyor !!!
Acaba gelen uzay gemisinden kim çıkacak yoksa Bizarro mu?

Bide bilen varsa yeni sezon ne zaman baslayacak direk mi baslatacaklar?

SBR
16-07-07, 09:18
yani lana o helikopterden sağ çıktıya ölmez arkadaş bir daha :img-pilot :img-pilot genel olarak güzel bir finaldi zaten son bölümlere sıkıştırılan seni seviyorumlara uyuz oluyorum yaww:good: 5. sezon artık lex luthor ın gerçek yüzünü daha net göreceğiz:img-wink:

erbain
16-07-07, 12:08
arkadaşlar bu 5. sezon dvd sini nerden bulabilriim sabırsızlandım iyicene... satın almak istiyorum...

merve91
16-07-07, 14:45
Güzel bir sezon finali yapmıslar sonunda Clark taşları birlestirdi ve sanırım ünlü kalesini kutupta kuracak
Helikopter düsünce bir umut Lana ölecek diye bekledim ama pilot öldü bizim cadı yine sağ kaldı , ölmüyor ölmüyor ölmüyor !!!
Acaba gelen uzay gemisinden kim çıkacak yoksa Bizarro mu?

Bide bilen varsa yeni sezon ne zaman baslayacak direk mi baslatacaklar?

uzay gemısinden iki kişi çıkıyo adlarını hatırlamıyorum biri kız diğeri erkek ve clark ı bır tasın içine (o üzerinde garip şekiller olan taşlardan birine) hapsetmeye çalışıyolar. yanlış hatırlamıyorsam öyle idi...

wenom
16-07-07, 16:17
sie yazdıgınız seylerden oturu haber verirdim ama sanırım yasak ileri bolumler ile ilgili konusmak... izleyin ve gorun muthis suprizler var sizi bekleyen :D

M€LİS
17-07-07, 19:15
Aaa.. merakta bırakma bizi, zaten neler olucak diye düşünmekten kafayı yicem.. hiç olmazsa spoiler bölümüne yazabilirsin, orda da yasak değildir heralde :img-yes: Ben de dayanamıcam DVD alıcam en sonunda heralde.. Gerçekten ne zaman başlıcak yeni sezonn..??

snowqueen
27-07-07, 15:41
evet ya fazla ara wermeden başlasın yeni sezon .... kaç sezon sürücek bu dizi??

cheerleader
02-08-07, 11:12
6 sezon galiba bu sezon çok güzeldi çok başarılıydı bencee

SBR
02-08-07, 11:27
evet ya fazla ara wermeden başlasın yeni sezon .... kaç sezon sürücek bu dizi??

6.sezon bitti vede 7 başlıyacak yakında tam tarihi bilmiyorum gerçi ama bu yani 7 .sezon son olabilir :img-yes: çünkü çoğu oyuncu 7 sezon için anlaşmış bunlardan biri olan michael rosenbaum(lex luthor) 7 den sonra devam etmeyeceğini açıkladı :img-wink: tabii lex luthorsuz nasıl bir smallville olur o yorumu size bırakıyorum :)

naman
02-08-07, 13:48
Dizi 8 sezon olarak gösterilecek. Amerika'da 7. sezon başladı diye biliyorum, başlaması çok yakın da olabilir emin değilim. Bu arada internetten sezon 5 ilk üç bölümü izledim. İlk 4 sezonda olan heyecan, aksiyonun toplamını bu üç bölümde görebilirsiniz diyorum başka bir şey demiyorum. :D

Kule2
07-08-07, 17:21
Sezon finalinin üzerinden,

20 güne yakın bir süre geçti gerçi ama...

Ancak şimdi fırsat oldu diyelim.

Şöyle yer yer sezonla ilgili, yer yer de sezon finaliyle ilgili,

genel bir yorum yapayım.

Öncelikle bu 4. sezon finalini pek beğendiğimi söyleyemem.

Eğer göktaşı düşmesi gibi fazlasıyla olağandışı bir olay gerçekleşmeseydi,

Yani görsellik zirveye bu ölçüde çıkmasaydı,

bu final ancak sıradanın biraz üstü, yani kalburüstü bir bölüm olarak anılırdı.

Allahtan göktaşı yağmuru bölümü kurtardı.

Fakat bu görkemli olaya rağmen,

3. Sezonun müthiş finaliyle o orkestralar eşliğindeki sonla kıyaslanamaz...

(((Bir Devin --> Baba Luthor'un tahtından inişi...
Ama tahtından inişinin bile muazzamlığı...

Aleyhinde tanıklık edip mahkum olmasına yolaçan Chloe'ye,
ve O'nu mahkeme öncesi saklayan ona yataklık eden Lex'e,
giderayak ardarda en ağır darbeler...

"Siz beni aşağı çekerseniz, ben sizi gömerim" mesajı...

Öte yandan, Jor-El'in Clark üzerinde nihayet mutlak hakimiyetini kurup,
Kal-El'in Devrini başlatmak üzere O'nu yanına alışı…
Boşuna muhteşem ötesi demiyorum 3. sezon finaline yani. :img-yes:)))

Bu arada isteyenler,

sezon 3’ün sonu için bana ÖM ile ulaşabilirler, link verebilirim.

Neyse yeniden bu sezon finaline gelelim :)

Dediğim gibi ben pek beğenmedim.

Neden mi?

Bir kere sonu itibariyle, bana oldukça saçma geldi.

Geçen sezon finalinde mağarada oğlunu alıkoyan Jor-El,

3 Büyülü Kripton taşının "oğlu için olduğunu söyleyerek",

Clark’ın içindeki Kal-El’i çıkartıp, onu yeryüzüne geri yollamıştı.

İçlerinde saklı olduğuna inanılan,

çok büyük ilim ve bilgilere oğlunun sahip olması için...

Bir de baktık ki, 3 taşı da Clark en sonunda birleştirince,

taşların tek yaptığı Clark'ı karlı bir yerlere ışınlamak oldu.

Üstüne birde Clark,

((herhalde)) "bu da nesi böyle" diyerekten,

uğruna kan bile dökülmüş taşları elinden savurup atmaz mı?

Koca sezon ((Clark dışındaki pekçok kişinin)) ele geçirme uğraşı verdiği 3 taşın sonu,

Karlı bir dağ zirvesinde veya kutupta, fırlatılıp yitip gitmekmiş meğer…

Taşların sonu böyle oldu. Bir de taşları ele geçirmeye çalışanlara gelecek olursak…

Önce Genevieve Teague'den başlayalım.

Sonuçta pekçok seneler o taşları bulmak için çabalamış biri.

Şimdi Genevieve gibi zengin bir kadın…

O kadarki Lionel’in deyişiyle,

“O güne kadar,

en alttan en tepeye kadar, birçok yetkili makama para yedirmesine rağmen”,

yine de düşmekten kurtulamadığı kodesten,

Lionel’i çıkartabilecek kadar güçlü bağlantıları olan bir kadın…

Şimdi böyle bir kadın, Lana’dan Büyülü Kripton Taşını almak için,

kendi mi operasyon yapmaya kalkar?

Normalde kendi kalkışmaz, adamlarını yollar.

Ama o kadar çok hırs beslemiş ki onları bizzat ele geçirmek için, kendi gitmiş.

Hadi hırsı yüzünden kendisinin gitmesini anlarım da…

Elinde tabancası var. Belli ki zenginliğine güvendiği için,

silahla yapılabilecek eylemlerin, yükümlülüğünden korkacak bir tip değil.

Eh madem öyle,

neden ilk etapta Lana Taşı söylemeyince,

gözünü korkutmak için örneğin ayağına sıkmaz bir tane?

Hem zaten sonra, Büyülü Taşın O’nun çantasında olduğunu da gördü.

Çantada olduğunu anladığı andan sonra,

Lana'yı öldürmek için neyi bekler anlamış değilim.

Isobel Lana’ya hakim olmadan, tetiği çekip işi bitirememesi anlaşılır gibi değil.

Ama bu gevşekliği Anne Teague’i, kendi sonuna götürdü.

Oğlu Jason da zaten,

taşları doğru kişide ama yanlış adreste aradığından, bir sonuca ulaşamadı.

Böylece Teague’lerin defteri tümüyle kapanmış oldu.

Ama Taşları ele geçirmeye çalışan sadece Teague’ler değil.

Luthorlar da 3 Büyülü Kripton Taşının peşinden az koşmadılar.

Yok yok, Luthorlar demek doğru değil.

Luthorlar deyip de, boşuna kapsamı geniş tutmayalım.

Tabii ki oğlundan daha ziyade Lionel, taşları almaya çalıştı ve buna da yaklaştı.

Lex’in Mısır’daki taşı,

sezonun başında bulması dışında, başka bir icraati yoktu diyebiliriz.

((Ki O’nu da Kal-El’in destansı uçuşu ve operasyonu sonucu yitirdi.))

Lionel’in bu 3 Taş için,

şimdiye kadar neler yaptığını biraz hatırlayalım peşin.

Baba Luthor, bu 3 Taşın peşinden herhalde Genevieve kadar olmasa da,

zamanında bayağı koşmuş.

Hatta hapse atılmadan önce, 3 taşı bulma maksadıyla,

dünyanın çeşitli yerlerine yolculuklar yaptığını da öğrendik.

Ve nihayetinde, kendisi hapiste bile olsa Honduras açıklarındaki Taşı bulmayı başardı.

(((Lionel’in ekipleri O hapisteyken mi buldu taşı,

yoksa hapse atılmadan önce mi bulmuşlardı bilmiyorum)))

Sezon ortasına doğru hapisten çıkınca ise,

Clark ile beden değişimi yüzünden, “baskın karakteri uykuya yattığı için”,

arama faaliyetlerine belki son bile vermiş olabilir.

Ta ki “Öbür Lex” O’nu uykusundan uyandırana kadar…

Bu “Uyanışın” ardından, Genevieve’in tehdit yoluyla,

((Lex’te olduğunu zannederek)) Çin’de bulunan taşı istemesi,

Lionel’a bir süredir uğraşmadığı Büyülü Taşları adeta zorla hatırlatmış oldu.

O tehdidin sonrasında, Baba Luthor yeniden Taşların peşine düştü.

Ve son 3 bölümde sırasıyla, Önce kendi ekiplerinin bulduğu,

fakat beden değişiminin yaşandığı bölümün sonunda kaybettiği taşı,

Genevieve’in elinden aldı.

Ama taşı alınca O’nu sağ bırakarak ((belki kadın olduğu için acıyarak?))

büyük bir hata yaptı bu da bir gerçek.

Sonra hatasının bedeli olarak, Genevieve’in eline düştü.

Fakat bu esnada da, Genevieve’i bilerek yanlış yönlendirip Lana’yı işaret etti.

Aslında merak ettiğim şey, Lana’da taşların bir diğeri vardı sonuçta.

Öyleyse neden Genevieve’i Lana’daki taşa yönlendirdi pek anlamış değilim.

Sonuçta 3 Taşı da, kendisi için istiyor.

Ama tahminim o ki, dehasını konuşturdu gene.

Lionel kendi elinde olan Taşı kaybetmek istemedi.

O yüzden, kendininki yerine Çinde bulunan taşın,

önce nasıl bulunduğunu,

ve sonra da nasıl kaybolduğunu düşündü bence.

Ve bunun sonucunda, Lana'nın adını verdi Anne Teague'e.

Taşın Lana'da daha doğrusu Isobel'de olduğunu düşünmüş olsa gerek.

Ki bu düşüncesinde haklıydı.

Lionel kendi gözleriyle görmese de, Çinde bulunan taş gerçekten ondaydı.

Ve Genevieve de Taşı almak için herşeyini ortaya koydu… Canını bile…

Gerçi Lionel,

işin cinayet noktasına varacağını düşünmemiştir herhalde.

Ama iş öyle sonuçlanınca, onun için elden kaçmaz bir fırsat doğdu.

Belli ki Genevieve’i izleyen Lionel,

Lana’nın dairesinde O’nun cesedine ulaştı.

Cesedi ve kan izlerini temizletip,

“kim gelecek ilk önce görelim” niyetine o dairede beklemiş olmalı.

Peşi sıra oraya ilk olarak Lex gelince,

izleyenlerin iyi hatırlayacağı o mükemmel şantajı yaptı bir Lionel klasiği olarak.

Oğlunun Lana’ya ilgisinin de farkında olan Baba Luthor,

Lex’e “Lana’yı hapse attırmamak” karşılığında,

“Çinde bulunan taşı Lana’dan alıp getirmesini” istedi.

Tabii ki helal olsun dedirtti Lionel'in bu girişimi.

Lana'nın kendisine güvenmeyeceğini biliyordu.

Dahası Isobel'in ortaya çıkma ihtimalini de düşünmüştür herhalde.

Bu yüzden Lana'nın güvendiği birine, Lex'e taşı getirtmek,

hem çok daha kolay hem de sonuca ulaşmanın daha garantili olduğu bir yöntemdi.

Böylelikle koca sezon 3 Kripton Taşıyla fazla ilgilenemeyen Lionel,

kısa zamanda 1 taşı ele geçirip, 2.sini de almak için müthiş bir hamle yapmış oldu.

((Harbiden bu adama boşuna “Magnificient Bastard” demiyorlar.

Köküne kadar hakediyor. Çok Parlak bir zeka ve Her daim Baskın bir İrade…))

Ama Lex duygularının da etkisiyle,

Lana’nın çantasındaki taşı, Lana elinden çıkarmadan önce almayı beceremedi.

Lana taşı Clark’a verince, Lex’in de eli boş kaldı.

Bunun üzerine Lex, Lionel'a Büyülü Taş yerine,

Clark’ın elinde gördüğü ve Geçen sezon Lionel’in peşinden çok koştuğu,

meşhur “Sekizgen Metali yani nam-ı diğer Anahtarı” önerdi.

Kısacası Baba Luthor, Clark'ın eline geçtikten sonra,

2. taşı belki hiç elde edemeyecekti oğlunun vakitlice davranmaması yüzünden...

Fakat Lex’ten yaptığı şantaj sonucu, o meşhur anahtarın yerini öğrenebilecekti.

İşte tam o sırada, Büyülü Taşların Işıldaması işleri altüst etti.

"1 Taş + Sekizgen Anahtarın yeri" ((ve hatta kendisi?)),

Lionel’ın bilgisi dahilinde olacakken,

bir anda o beklenmedik ışıldama herşeyi mahvetti.

Ve Lionel üzerinde sanırım bir şok etkisi yaratıp bayılmasına sebep oldu.

ANCAK,

bu durumda pek tutarlı olmayan birşeyler var.

Şimdi bu 3 Büyülü taş,

bundan önce hatırlarsak 2 kere daha ışıldamıştı.

Birincisi, sezonun ilk bölümünde Lex Mısır’dan uçağıyla dönerken,

elinde tuttuğu Büyülü Taş ışıldamış, bunu duyan Kal-El,

tüm gücüyle Lex’in jetine doğru uçmuştu füze gibi.

O ışıldamada Lex’e hiçbir şey olmadı.

Bayılmak bir yana, daha dikkatle bakmaya başladı Büyülü Taşa,

bizim küçük Luthor.

Dahası ve bence en önemlisi,

Bir kere daha ışıldamıştı bu büyülü taşlar.

Hatırlarsak, Lionel hapishanedeyken ve Lex ile beden değişimi yapmak isterken,

O sırada elinde tuttuğu taş gene ışıldamış,

Ve bu sefer Clark duyup gelmiş ve Lex’i kurtarayım derken kendisi kurban olmuştu.

Büyülü Taş o zaman ışıldadığında,

Lionel’da HİÇBİR FİZİKSEL RAHATSIZLIK olmamıştı.

Bu durumda,

1) Lex özel jetinde Taşı elinde tutarken ışıldadığında,

2) Lionel hapishanedeyken Taş elindeyken ışıldadığında kimseler bayılmamışken...

Neden bu en son ışımada Baba Luthor bayıldı öyleyse?

Final bölümünün AÇIK ARA en büyük HANDİKAPI buydu.

Tamam Büyülü Taş işini,

Lex’in meseleye daha çok müdahil olduğu bir şekilde, bitirmek istiyor senaristler…

Tamam anlıyoruz da,

Bunu TUTARLI yapmanın bir yolunu bulamıyorlarsa,

o zaman bu işe daha çok kafa yormaları gerektiği, ÇOK AÇIK bir gerçek.

Ki böylece dizideki olayların akışıyla ve gelişmelerle TUTARLI,

Ve yine dizideki kurgu doğrultusunda AKLA YATKIN birşeyler çıksın ortaya.

Neyse sonuca gelirsek…

Lionel bu şok sonucu ölmedi.

Ama aklından makina dili kodları gibi birşeyler geçirirken gösterdiler.

Bu arada Lana da ölmedi ama yaralı yaralı gördüğü şey,

Yani o SR-71 Casus uçağı misali Uzay gemisi çok ses getireceğe benziyor.

Tam geminin çıkış kapısı açılırken, kestiler sahneyi.

Şimdiden hazırlıklı olalım.

Clark’ın memleketinden yeni vatandaşlar gelmişse şaşırmam :) :) :)

Yalnız Clark’ın gemisi küçümen bir şeydi.

Bu uzay gemisi ona kıyasla kocaman.

Kim onu yerinden kaldırıp da saklayacak halktan?

ve büyük bir gemi olduğunu düşünürsek, bunu nasıl yapacak?

((Eğer ordu birlikleri, göktaşı düşmesi nedeniyle hazır kasabadayken,

Geminin keşfedilmesini önleme maksatlı örtbas müdahalesi yapmazsa))

Bunların neye alamet olduğunu artık hep beraber göreceğiz.

naman
07-08-07, 18:10
Ah be Kule2, şu yazılarını Lionel takıntın ve Lex antipatin olmadan objektif olarak yazsan çok daha güzel olacak.

Yazında TUTARLI OLMAYAN yer olarak tanımladığın kısım dışındaki yerlere yorum yapmayacağım çünkü zaten çoğu Lionel-Lex takıntısı ekseni etrafında yazılmış.

Tutarlı olmayan ışıldamalar dediğin yerlerin tek ve basit bir açıklaması var. Taşların daha önce parıldamaları gün yüzüne çıkmaları ile ilgiliyken, Lionel'i şoka sokan parıldama, diğer parçaların birleştirilmesi ile ilgili. Sezon 5'in ilk bölümlerinde açıklanacak bu şokun sonuçları.

Bir de ekliyim. Clark'ın gemisi, Clark henüz yeni doğmuş olduğu için ve sadece onu sağlam bir şekilde hedefe ulaştırmak için yapılmış olduğundan küçüktü. Bu yeni gelen gemiden bebek Kryptonlular çıkmayacağından ve bu geminin birçok farklı işlevi olabileceğinden daha büyük olması gayet normal. Gemi büyük olduğundan bu gemiyi örtbas edip kaldırıp götürmek de büyük kişilerin harcı olsa gerek. Bu da sana bir gönderme olsun Kule2. :) 5. sezon başlarını izlerken anlarsın. :D

clana
19-08-07, 18:55
yeni sezon ne zaman başlayacak?
ilk iki bölümü izledim ama türkçesini izlemek daha iyi olacak tabii :img-yes:
eğer sezon bu iki bölüm gibi devam ederse önceki kendini tekrarlayan bölümlerden kurtulacağız demektir-ama hiç umudum yok :icon_whis

SBR
19-08-07, 18:59
yeni sezon ne zaman başlayacak?
ilk iki bölümü izledim ama türkçesini izlemek daha iyi olacak tabii :img-yes:
eğer sezon bu iki bölüm gibi devam ederse önceki kendini tekrarlayan bölümlerden kurtulacağız demektir-ama hiç umudum yok :icon_whis

şöyle diyebiliriz eylül ayından başlar büyük ihtimal :happy0064 şunu açıkça söyleyebilirim eğer clark-lana cı iseniz 5.sezonun ilk yarısını kaçırmayın derim ben ama 2. yarısında ......... deyip yorumu bitiriyorum gerisi spoiler e girer herkese iyi yorumlar ....:happy0064

spysense
26-08-07, 20:59
şahsen o gemiden "gelecek" kişiyi biliyorum 5. sezonu izlemedim ama sıkı bir süperman takipçisiyim ayrıca clarkın gittiği yeride biliyorum ve o yer süperman için çok büyük bir önem taşımakta :) son olarak söyleyeyim jor-el kötü biri değil ;)

_nesli_
08-09-07, 09:54
cnbce den hala tekrarları izliyorum =) dün sezon finali olan bölümdü bu bölümde clarkın bi duruşu var ki bayılıyorum (gerçi onun her hallini bayılıyorum) lois gece saat 2 gibi herkes uyanıkken geliyo clarkın kabusundan sonraki yer orda lois gözyaşlarına hakim ol fln derken clarkın o bakışı yedi bitirdi bnii bi insan ancak bu kadar yakışıklı semapatik tatlı olabilir ya :img-in_lo artık şu 30 eylül gelse yaw...

SBR
08-09-07, 10:13
valla ben açıkçası kriptonit etkisi altında olan ortalığı dağıtan clark ı daha çok seviyorum :happy0064 bu aralar cnbc-e de 5.sezon tanıtım fragmanı dönüyor bende gördüm anlatan vatandaş geçen senede aynı şeyi demişti süperman uçmayı öğreniyor ama gördük ki sadece 1 kere uçabildi :img-icecr

siyahsapkali
25-09-07, 14:22
tabi lexsiz olmaz:img-wink: