Tüm Versiyonu Göster : Heroes-1. Sezon Yorumları(Cnbc-e)

Sayfalar : 1 2 3 [4]

cansel_özge
06-08-07, 19:16
bence nathanda ölmemiştir yukarıya çıktıklarında biraz bekledikten sonra
patladı o sürede kaçmış olabilir

hateTHElove
06-08-07, 19:21
bnce future peterın yüzündeki yara izi heronun kılıcından kaynaklanmıodu.sonuçta hiro kılıcı sylara sapladı we kılıç adamı deldi geçti yani eer kılıç kalıcı kasarlar bırakıosa(peterın bile onaramayacaı)sylar 2.sezonda karnında delikle mi gezcek:icon_whis

sudem
06-08-07, 19:30
İlk bölümlerde Matt, Sylar'ı birkaç kez vurmuştu ama Sylar hiçbir şey yokmuş gibi ayağa kalkıp gitmişti. Bennet, Sylar'a aşırı dozda ilaç verdi ama Sylar yine kurtuldu. Oradaki doktor 'bir fili bile öldürecek ilaç verdim ama hala yaşıyor' demişti. Hiro'nun kılıcı Sylar'ı delip geçti ama ortada bir ceset yoktu. Sylar'ı hafife almayalım. Sylar'ın bilinmeyen bir sürü gücü var. Ölümsüz değil ama ölümsüz olmaya çok yakın. Spoiler başlığında konuşuldu ama burada konuşulmadı galiba. Belki dikkat edilmedi. Olabilir. Sylar her yaralandığında etrafta hamamböceği oluyor. Hamamböcekleri mükemmel yaratıklardır. Uzun süre aç susuz ve kafası olmadan yaşayabilir. Üstelik radyasyona da dirençlidir. Bunu dizinin ilk bölümünde Mohinder söylemişti. Sylar böyle yeteneğe sahip olan birini öldürdü muhakkak. Bu yüzden bir türlü ölmüyor. Yani şimdilerde ciddi şekilde yaralı ama iyileşecek. Onun için kılıç kesisi, bıçak yarası gibi bir şey yani.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam bir bölümde Peter'daki izin sebebinin Hiro'nun kılıcı olduğu açıkça söylenmişti. Belki bunu doğrulayacak ya da düzeltecek bir arkadaş olur.

hateTHElove
06-08-07, 19:50
peterın yarasıyla ilgili yaptıı açıklamayı hatırlamıorum ama olabilir belki gözümden kaçtı:icon_whis ewet syların gücünün boyutunun farkındayım adam dokuz canlı ama yaraları iyileştirme gbi bi gücü olsa neden clairein peşine düşsün adam gizemli çözemedim bi türlü:img-pilot

sudem
06-08-07, 19:55
Yaralarını iyileştirmiyor. Sadece çok dayanıklı böyle zor şartlara. Ancak ne olursa olsun acı çekiyor. Vurulduğunda kanıyor ve iyileşmeyi bekliyor, acı bekliyor. Düşün, böyle olmak mı istersin yoksa anında hücrelerinin yenilenmesini mi? Sylar ölümsüz olmak istiyor. Elindekiyle yetinecek biri değil. :img-wink: Yeni sezon geldiğinde inşallah senaristler Sylar hakkında bize daha geniş bilgiler verirler.

hateTHElove
06-08-07, 20:17
Yaralarını iyileştirmiyor. Sadece çok dayanıklı böyle zor şartlara. Ancak ne olursa olsun acı çekiyor. Vurulduğunda kanıyor ve iyileşmeyi bekliyor, acı bekliyor. Düşün, böyle olmak mı istersin yoksa anında hücrelerinin yenilenmesini mi? Sylar ölümsüz olmak istiyor. Elindekiyle yetinecek biri değil. :img-wink: Yeni sezon geldiğinde inşallah senaristler Sylar hakkında bize daha geniş bilgiler verirler.

inşallah...adam ztn 16.bölüme kdr siyah bi figürdü ztn boyuna kafa kesiodu:img-pilot çok az gördük ztn güzel yüzünü...umarım 2.sezonda daa çok şey öreniriz onun hakkında:img-yes:

CaNaN^_^
06-08-07, 21:34
İlk bölümlerde Matt, Sylar'ı birkaç kez vurmuştu ama Sylar hiçbir şey yokmuş gibi ayağa kalkıp gitmişti. Bennet, Sylar'a aşırı dozda ilaç verdi ama Sylar yine kurtuldu. Oradaki doktor 'bir fili bile öldürecek ilaç verdim ama hala yaşıyor' demişti. Hiro'nun kılıcı Sylar'ı delip geçti ama ortada bir ceset yoktu. Sylar'ı hafife almayalım. Sylar'ın bilinmeyen bir sürü gücü var. Ölümsüz değil ama ölümsüz olmaya çok yakın. Spoiler başlığında konuşuldu ama burada konuşulmadı galiba. Belki dikkat edilmedi. Olabilir. Sylar her yaralandığında etrafta hamamböceği oluyor. Hamamböcekleri mükemmel yaratıklardır. Uzun süre aç susuz ve kafası olmadan yaşayabilir. Üstelik radyasyona da dirençlidir. Bunu dizinin ilk bölümünde Mohinder söylemişti. Sylar böyle yeteneğe sahip olan birini öldürdü muhakkak. Bu yüzden bir türlü ölmüyor. Yani şimdilerde ciddi şekilde yaralı ama iyileşecek. Onun için kılıç kesisi, bıçak yarası gibi bir şey yani.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam bir bölümde Peter'daki izin sebebinin Hiro'nun kılıcı olduğu açıkça söylenmişti. Belki bunu doğrulayacak ya da düzeltecek bir arkadaş olur.

Bir yerde okumuştum hamam böceklerinin dizinin gidişatı ile bir ilgisi yokmuş.Sadece evrimi niteliyormuş.Ve evet Sylar ın bilmediğimiz bir çok özelliği ve yeteneği var.Ama neler olduğunu bize zaman gösterecek.Ve Sylar ın bir yara aldığında veya ölümcül bir şeyle karşılaştığında gözleri beyazlaşıyor ve o arada bir şey oluyor.Ama bu yetenek ne?Nereden geldi? hiç bilmiyoruz...!

hateTHElove
06-08-07, 21:42
ciddi bir yara aldıklarında hepsinin gözleri beyazlaşıyor sylarla alakası yok
mesela claire iç organları açılmış bi biçimde morgda yatarken gözleri beyazdı peter kafasında cam parçasıyla evinin salonunda ölüce yatarknde gözleri beyazdı...
bide isaac+syların resim çizerkende gözleri beyazlıor

seth_gecko
06-08-07, 21:49
mesela claire iç organları açılmış bi biçimde morgda yatarken gözleri beyazdı peter kafasında cam parçasıyla evinin salonunda ölüce yatarknde gözleri beyazdı...

Claire ve Peter'ınki gözlerinin beyazlasması değil onlar ölmüstü ama kafalarına giren cisim çıkarıldığında tekrar yasama döndüler ama Isaac'in yeteneğinden dolayı gözü beyazlasıyordu sonra Peter ondan absorbe etti sonrada Sylar Isaac'i öldürüp gücü absorbe etti.Sylar'ın gözünün beyazlasması sanırım daha önce baskasının gücünü almıstı ciddi bir şekilde yaralansa bile ölmüyor daha önce laboratuvar örneğini vermistim o şekilde yaşam fonksiyonları durmus gibi görünüyor ama ölmüyor bu güçten dolayı yoğunlasınca gözleri beyazlasmıs olabilir.
Biraz karısık yazdım umarım anlasılabilir.

CaNaN^_^
06-08-07, 22:49

Demekki bu beyazlama işinde bir şey var :)
Belki bizim kahramanların ortak bir yetenekleri vardır.Teoriye bak be :) ...Bilmiyorum yani ilginç bir şey bu göz bebeğinin kaybolması olayı.Bir iş var bunda çözeceğiz ama ne zamana Allah bilir...!

arrzzu
07-08-07, 09:59
hatırlarsanız ilk bölümde mohinder üniversitede ders veriyordu.ve konunun dışına çıkmış hamam böceklerine getirmişti lafı...

"onlarca radyasyondan etkilenmiyorlar,biz hamamböceği kadar olamadık.genleri her şeye uyum sağlıyor vs vs..."diye.şu anda tam hatırlamıyorum tabii ne dediğini ama ana hatıları buydu.

ve son bölümde sylar'ın kaçtığı kanalizasyonun çevresinde bir hamam böceği vardı... sanırım bununla bağlantılı bir şey olacak.:good:

cagladirek
07-08-07, 11:27
bana kalırsa sylar'ın bizim bilmediğimiz birinden aldığı bir güç var ki zaten herkesin tahminleri bu yönde neredeyse..

ben şöyle düşünüyorum bu her nasıl bir güçse aldığı yaralardan en az biçimde etkilenmesini sağlıyor..çünkü adam resmen şu kensei kılıcı denen kılıç gibi bir kılıcı yedi ama yine de hareket edebildi..yani sürünerekte olsa hareket etmeyi başardı..ben kolum kesilse herhalde hareket edemem..kalırım kaldığım yerde.:)

ama adamımız maşallah bence bu yönde birşeyler olabilir ama kendi teoreim kendime de eksik geliyor..bence başka bi işler var bunun altında ama nasıl işler..

birde ben şeyi anlayamadım bir türlü maşallah D.L. kurşunu yedi ama taş gibi adam..hiç sarsılma olmadı bölüm sonuna kadar bir iki yere yığılması oldu ama bölüm sonu yaklaştıkça calandı adam sanki..özellikle son sahnelerde gerçekten çok iyi duruyordu.:)halbu ki o kadar zaman geçmiş o kadar kan kaybetmişsin..vallaha bana o kısım çetrefilli geldi biraz.:)

sudem
07-08-07, 11:33
birde ben şeyi anlayamadım bir türlü maşallah D.L. kurşunu yedi ama taş gibi adam..hiç sarsılma olmadı bölüm sonuna kadar bir iki yere yığılması oldu ama bölüm sonu yaklaştıkça calandı adam sanki..özellikle son sahnelerde gerçekten çok iyi duruyordu.:)halbu ki o kadar zaman geçmiş o kadar kan kaybetmişsin..vallaha bana o kısım çetrefilli geldi biraz.:)

DL ilk kurşunu yedikten sonra gücünü kullandı ve böylece diğer kurşunlar içinden geçip gitti.

cagladirek
07-08-07, 13:20
açıklama içn teşekkür ederim..ben o uykuyla kaçırmışım o kısma vallaha..bir daha izlemek lazım demektir bu da..:)

elfkartal
07-08-07, 13:33
koca sezon bir sylar'a takıldılar takılış o takılış son bölümde hiro kılıcı sapladı orda öldü oh be sonunda dedim dedimde sonunda yinemi ölmedi bu adam dedim ağzım açık kaldı. bi sezon daha syları öldürmeye kalmasınlar ya hep aynı konu bin tane gücü olan insan var bir tane adamın çaresine bakamıyorlar. peterim bile yapamadı ya ben en çok o küçük kızın yerini göremediği adamı merak ediyorum doğrusu.

cheerleader
07-08-07, 17:50
sylar kesin ölmemiştir ya da hayata geri döndürmeleri lazım çnkü ikinci sezonda war

GoDis
07-08-07, 20:59
heroes i çok sevmeme lzm burda henüz bir mesaj bile atmış değilim asma şimdi bir msj atmak istedim ve sizin sezon finali ile ilgili yorumlarınızı öğrenmek istedim arkadaşlar şimdi ben milo ventimiglia hayranıyım ve tanii ki bu bölümde en çok ona baktım:D:D:D:D harika bir bölümdü, yani her zmnki gibiydi:D sylar ı merak etmiyor değilim ama en azından ikinci bölüm yaşayacağını da biliryorum ama nathan gitti ama peter konusunda tam emin değilim bence yaşayacak ama tam emin değilim işte herkesin de birbirine yardım ederek sylar ı öldümeye çalışmaları hoştu ama ne zaman sylar ı vursalar bir garip hissediyodum yani sylar ın ölmesini istemiyordum... bir de bir sorum olacak hani mohinder bölüm başlarında ve sonlarında konuşma gibi bişi okuyo ya onlar babasının kitabındaki sözler mıydı??? çünkü hiro yu son defa göstermeden önce birinci ciltin sonu ve sonra da ikinci cilt siyodu????

cansel_özge
07-08-07, 21:34
yok o birinci sezonun sonuanlamına geliyo ikinci cilt
derkende 2.sezonun nasıl başlıcağı hakkında bilgi veriyodu
ayrıyeten peter ölemez çünkü patlayanın başına bişey gwlmiyo
vede kendini yenileyebilme yani iyileştirme gücü var yani peter aralarında
ölebilcek son kişi

angel666
07-08-07, 21:59
anca yazabiliorum sezon finalyle ilgili düşündklerimi biraz geç oldu ama :img-blush
önce arasıra izleyerek başladım sonlara doğru her hafta kaçırmadan izlemeye bşladım bni esir aldı resmn gerçkten süper bi dizi
sezon finalide muhteşemdi :good:
bnm en çok sevdiğim yeri ise peter ve sylar karşılaştıklarında sylar peter ı döverken araya nikiciğimin girip syları güzelce bi dövmesiydi haketmşti sylar valla :img-yes:
bn 2. sezon başlayana kadrr cd den tekrar başlaycam izlemeye kaçırdığım hiç bi bölüm kalmasın istioruum

hateTHElove
07-08-07, 22:16
walla kim ne derse desin bnce sylar iiki ölmedi:happy0064:happy0064 bn bu dizii sylar olmadan düşünemiorum(hem kötüler olmasaydı iilerin deerini nerden bilcektik)kahramanlarımızı birleştiren sylardı onu yenebilmek için hepsi bir araya geldi..diziye heycan katanda sylardı( o olmasa homecaming gbi muhteşem bi bölümü izleyemezdik mesela)bnce kötü adam olmadan dizi çok yavan olurdu tabi bu bnm görüşüm...:img-blush

cansel_özge
07-08-07, 22:39
walla kim ne derse desin bnce sylar iiki ölmedi:happy0064:happy0064 bn bu dizii sylar olmadan düşünemiorum(hem kötüler olmasaydı iilerin deerini nerden bilcektik)kahramanlarımızı birleştiren sylardı onu yenebilmek için hepsi bir araya geldi..diziye heycan katanda sylardı( o olmasa homecaming gbi muhteşem bi bölümü izleyemezdik mesela)bnce kötü adam olmadan dizi çok yavan olurdu tabi bu bnm görüşüm...:img-blush

kesinlikle katılıyorum sana canım sylar olmasa ne kadar sıkıcı olur yani
zaten bomba olayı falan sylardan başlamadımı o olmasa filmde konuda olmazdı
iyiki ölemedi:img-yes:

sprytus
08-08-07, 07:38
O olmasa bombanın patlayacağı filan yok diye birşey yok arkadaşlar...Tamam Peter'a bir tehdit oluşturduğu doğru ama yine de patlayacak olan yetenekli kahramanımız sadece ve sadece Peter olacaktı!:img-yes:

cagladirek
08-08-07, 11:29
zaten diziyi dizi yapan bence her zaman için kötü kaarkterlerdir..ama şu da var ki her zaman dizideki kötü karakterler "harcanmıştır." yani iyileri kurtarmak için kötüler her zaman yenilir..her zaman olmasa bile genelde öyledir yani.. ama bizim kötümüz ayrı..şahsen bana itici gelmesiyle birlikte onsuz dizi olmayacağını da biliyorum..yani ne onla oluyor ne de onsuz..sylar'ın tanımı kesinlikle benim için budur..:)

hateTHElove
08-08-07, 11:34
zaten diziyi dizi yapan bence her zaman için kötü kaarkterlerdir..ama şu da var ki her zaman dizideki kötü karakterler "harcanmıştır." yani iyileri kurtarmak için kötüler her zaman yenilir..her zaman olmasa bile genelde öyledir yani.. ama bizim kötümüz ayrı..şahsen bana itici gelmesiyle birlikte onsuz dizi olmayacağını da biliyorum..yani ne onla oluyor ne de onsuz..sylar'ın tanımı kesinlikle benim için budur..:)

bnm konuşmama bile gerek kalmamış:happy0064:happy0064
ya bnm kafama bişii takıldı demişkiniz ki D.L yeteneini kullanarak kurşunları içinden geçirio o zaman bu adamda mı ölümsüz????we madem kurşunları içinden geçirebilio neden yaralandı bu adam

sudem
08-08-07, 11:42
ya bnm kafama bişii takıldı demişkiniz ki D.L yeteneini kullanarak kurşunları içinden geçirio o zaman bu adamda mı ölümsüz????we madem kurşunları içinden geçirebilio neden yaralandı bu adam

Ölümsüz değil tabi ki. Jessica onu vurduğu zaman da aynı şey olmuştu. Bilmediği için ilk kurşun vücuduna girdi ama ondan sonra yeteneğini kullandı. Linderman onu vurduğu zaman da ilk kurşun vücuduna girdi ama sonra yeteneğini kullanınca ciddi şekilde yaralanmamış oldu. Bir insanı öldürmek için illaki tabanca, bıçak kullanmak gerekmez ya da büyük bir silah kullanırsın adamı ikiye ayırır. Sonuçta Five Years Gone bölümünde Sylar, DLin de yeteneğine sahip olduğunu görmüştük.

sealth
08-08-07, 12:01
bana kalırsa orada jessica'yı korumak için bilerek yeteneğini kullanmadı,kurşun,vb. cisimleri içinden geçirebilir ama zehirli gazlar,radyasyon ile ölmesi lazım sonuçta cisimlerin içinden geçebilse bile nefes almak zorunda.

cagladirek
08-08-07, 12:11
bana kalırsa orada jessica'yı korumak için bilerek yeteneğini kullanmadı,kurşun,vb. cisimleri içinden geçirebilir ama zehirli gazlar,radyasyon ile ölmesi lazım sonuçta cisimlerin içinden geçebilse bile nefes almak zorunda.

bence de..öyledir yani..yoksa adam durduk yere kendini yaralamak istemez..amaç jessicayı korumaktı. ayrıca bencede D.L asla ve asla ölümsüz değildir bence..bu konudaki yorumunu beğendim:):img-yes::img-wink:

cansel_özge
08-08-07, 12:36
O olmasa bombanın patlayacağı filan yok diye birşey yok arkadaşlar...Tamam Peter'a bir tehdit oluşturduğu doğru ama yine de patlayacak olan yetenekli kahramanımız sadece ve sadece Peter olacaktı!:img-yes:

ama dizinin başında bombayı sylar patlatcaktı ama peter Claireyı kurtarınca
patlama petera geçti çünkü sylar patlarsa ölcekti onun yerine son bölümde peterı kızdırarak patlamasını sağladı ama nathan gelerek kurtardı yani sonuçta sylar baş kahramanlarından biri demek istiyorum diziye heyacan katıyo
DL konusundaysa niki söylemişti zaten neden içinden geçmesine izin vermedin diye yani orda nikiyi korumak için bilerek vuruldu

seth_gecko
08-08-07, 12:56
ama dizinin başında bombayı sylar patlatcaktı ama peter Claireyı kurtarınca
patlama petera geçti çünkü sylar patlarsa ölcekti onun yerine son bölümde peterı kızdırarak patlamasını sağladı ama nathan gelerek kurtardı yani sonuçta sylar baş kahramanlarından biri demek istiyorum diziye heyacan katıyo
DL konusundaysa niki söylemişti zaten neden içinden geçmesine izin vermedin diye yani orda nikiyi korumak için bilerek vuruldu

Yanlışın var plan her zaman için Peter'ın patlayacağı şeklindeydi ki bunu son bölümde Peter bayılıp rüyüsında annesinin ve charles'ın konusmasında anladık.Hiro'nun geçmişe gelip ponpon kızı kurtar demesi,5 yıl sonraki bölümde herkes Sylar'ın patladığını sanıyordu yani Nathan insanlara bombanın Sylar olduğunu söylemisti bombanın Peter olduğunu bilen Nathan,Peter,Sylar'dı yani Hiro bombayı Sylar sanıyordu ve Claire'in gücünü aldığından yasadığını sanıyordu.Bunu engellemek için Peter'a ponpon kızı kurtar dedi.

Bu arada Sylar benimde favori adamım bencede dizinin baskahramanı yani adamı durdurmak için herkes güç birliği yaptı buna rağmen hala yasıyor.

sealth
08-08-07, 13:55
Yanlışın var plan her zaman için Peter'ın patlayacağı şeklindeydi ki bunu son bölümde Peter bayılıp rüyüsında annesinin ve charles'ın konusmasında anladık.Hiro'nun geçmişe gelip ponpon kızı kurtar demesi,5 yıl sonraki bölümde herkes Sylar'ın patladığını sanıyordu yani Nathan insanlara bombanın Sylar olduğunu söylemisti bombanın Peter olduğunu bilen Nathan,Peter,Sylar'dı yani Hiro bombayı Sylar sanıyordu ve Claire'in gücünü aldığından yasadığını sanıyordu.Bunu engellemek için Peter'a ponpon kızı kurtar dedi.

Bu arada Sylar benimde favori adamım bencede dizinin baskahramanı yani adamı durdurmak için herkes güç birliği yaptı buna rağmen hala yasıyor.
hiro gelecekten gelip peter'ı uyardığında gelecek değişti 20. bölümün başında hiro sylar'a kılıcını sapladığını claire'in gücünü aldığı için iyileştiğini ve patladığını söyledi.Peter claire kurtarınca gelecek değişti sylar claire'in gücünü alamadı,peter aldığı güçleri kontrol edemedi ve patladı,20. bölümde herkes sylar'ın öldüğünü sanıyordu zaten,hiro'un hala sylar'ı öldürmeye çalışmasının sebebi geçmişe gidip geldiğinde patlayanın hala sylar olduğunu zannetmesi.
Bunu çizgiromanların 30. sayısında görebilirsiniz.

seth_gecko
08-08-07, 14:11
hiro gelecekten gelip peter'ı uyardığında gelecek değişti 20. bölümün başında hiro sylar'a kılıcını sapladığını claire'in gücünü aldığı için iyileştiğini ve patladığını söyledi.Peter claire kurtarınca gelecek değişti sylar claire'in gücünü alamadı,peter aldığı güçleri kontrol edemedi ve patladı,20. bölümde herkes sylar'ın öldüğünü sanıyordu zaten,hiro'un hala sylar'ı öldürmeye çalışmasının sebebi geçmişe gidip geldiğinde patlayanın hala sylar olduğunu zannetmesi.
Bunu çizgiromanların 30. sayısında görebilirsiniz.

benim söylediğim son bölümde gördüğümüz peter'ın annesi ve Charles'ın konusmaları üzerine bu sonuç çıkıyor ki bu konusma 6 ay öncesi bölümünde Peter yeni mezun olmustu ve ilk isini almıstı yani daha Peter'ın bırak Claire kurtarması daha kendi güçlerinden haberi yoktu adamlar bunu çok önce planlamıslar ve plana göre Peter patlayacak,Nathan baskan olacak.
Çizgi romanda dediğin gibi olabilir çizgi romanını okumadığım için bisi söyleyemeyeceğim.Çizgi romandaki olaylar dizide olan şekildemi ilerliyor?

m-u-m:))
08-08-07, 15:01
bı ara bu olayların basındakı hıronun babası gıbı gorunuyordu sonra anladık kı lındermanla beraberlermıs ama sonra lınderman yanlıs yola sapmıs.sımdı o da oldu hıro nun babası da ıyı kotu olan bıtek peterın annesı mı kald?asıl benım anlamadığım nathan peterı gokyuzunu ucurdu ee nolucak peterın dokularını yenıleme gucu war nathan olecek mı o zaman.yaa aklımda bı suru soru kaldı.cok kotu bı yerde bıtırdıler.:sad53:

sealth
08-08-07, 15:09
benim söylediğim son bölümde gördüğümüz peter'ın annesi ve Charles'ın konusmaları üzerine bu sonuç çıkıyor ki bu konusma 6 ay öncesi bölümünde Peter yeni mezun olmustu ve ilk isini almıstı yani daha Peter'ın bırak Claire kurtarması daha kendi güçlerinden haberi yoktu adamlar bunu çok önce planlamıslar ve plana göre Peter patlayacak,Nathan baskan olacak.
Çizgi romanda dediğin gibi olabilir çizgi romanını okumadığım için bisi söyleyemeyeceğim.Çizgi romandaki olaylar dizide olan şekildemi ilerliyor?
angela petrelli ve charles'ın konusmalarında bombanın patlayacağı söyleniyor kimin patlayacağı söylenmiyor,charles peter'ın bunu durdurabiliceğini,angela ise peter'ın zayıf olduğunu bunu yapamayacağını söylüyor ,bomba patladıktan sonra da nathan'ın başkan olacağını söylüyor,peter'ın rüyalarda geleceği görme gücünü kimden aldığını bilmiyoruz bu annesi veya charles'ta olabilir o yüzden bombanın patlayacağını görmüş olması buna göre hazırlık yapmış olmaları mümkün.Birde önemli nokta ilk hero grubu linderman,hiro'un babası,petrellilerin annesi ve babasından oluşuyor,bundan başka daha görmediğimiz kahramanlarda olabilir.

sprytus
09-08-07, 08:38
Bundan başka görmediğimiz ve yeteneklerinin niteliğini tahmin edemediğimiz kahramanlarımız olacak yeni seoznda arkadaşlar! Linderman,Mr. Nakamura ve Petrelli'lerin anneleri daha önceden kötülüklerle mücadele ettiklerini ve başarıya ulaşmada güçlerini tam anlamıyla kullanamadıklarını söylemişlerdi çocuklarına veya onları tanıyan kişilere...Bundan sonra olabilecekleri tahmin etmek o kadar güçleşti ki teorilerimizin birçoğu suya düşebilir!:img-yes:

seth_gecko
09-08-07, 08:51
Şimdi benim kafama takılan bişey var madem Peter'ın bakıcılık yaptığı Charles'ın yeteneği var o zaman kızı Simone'unda yeteneği olması gerekmez miydi?
Onda hiçbir yeteneği göremedik ve belki vardı Peter o yeteneği absorbe etti ve 2. sezonda Peter farkında olmadan ondan alabileceği yeteneğide kullanabilir

cagladirek
09-08-07, 08:52
kesinlikle bundan sonra olacakları kestirmek fazlasıya zorlaştı.üstelik bize verilen 5 yıl sonraki görüntülerle bağdaşacak bir kanıtımız da kalmadı elimizde..yani gelecek bizim tahmin ettiğimizden tamamiyle farklı bir yer olacak..:)

Şimdi benim kafama takılan bişey var madem Peter'ın bakıcılık yaptığı Charles'ın yeteneği var o zaman kızı Simone'unda yeteneği olması gerekmez miydi?
Onda hiçbir yeteneği göremedik ve belki vardı Peter o yeteneği absorbe etti ve 2. sezonda Peter farkında olmadan ondan alabileceği yeteneğide kullanabilir

offf ya artık aklım ermiyor benim bu diziye..vallaha kimin ne gücü var kim nerde ne zaman kullanabiliyo beynim sulandı vallaha..

ya şimdi sonuçta genlerle ilgili bişiy olduğu içn bence simone'da da vardı bişiyler..yani sonuçta bunlar yeni bir tür..(mohinder'in dediği gibi..)yetenekleri ellerinden alınamaz değiştirilemez..ama şimdi bu durumda simone'a nasıl bir yetenek düşmüş ben anlamadım...

bir de şu var bir yeteneği olsa babası bilmez miydi..her şeyi bilen adamımızın bunu blmemesi garip olurdu.birde peter'la karşılaştıkları sahnede neden peter'a söylemedi...

ya vallaha aklım karıştı artık benim ya..:img-blush:img-blush

Şah-Rû
09-08-07, 09:17
Bizim bilmediğimiz yeni keşfedilecek ya da önceden keşfedilenlerden bağlarını koparmış bir sürü Hero vardır. Dolayısıyla da Peter' ın varlığından haberdar olmadığı yığınla yeteneği vardır. Yeni sezonda kendini ve yeteneklerini keşfetmeye başlar sanırım.
Kimin hangi yönde olduğu da pek belli değil aslında. İlk başta düşününce Linderman' ın Peter Sylar ya da artık kimi neyi düşündüyse onu patlatarak New York' u kurtarılmış bölge haline getirmek ve Heroes' u bir araya toplayarak belki de dünyaya hükmetmek fikri bana da acımasız gelmişti. Ama bölümler ilerledikçe bunun altında başka sebepler olabileceğini görüyorum. Masum insanları öldürmek canice ama bunu dünyaya hükmetmek için değil bişeyden ya da birinden korktuğu içinde yapıyor olabilir. Geçmişte tam olarka ne olduğunu öğrenmeden kesin bi sonuca varmak çok zor.
Ayrıca gelecek daha çoook değişir. Hiro' nun seyahatleri ve müdahaleleri tarihin akışını değiştirip duruyor. Özellikle finalin son sahnesini düşünüyorum da eğer Hiro orada bişeylere müdahale edecek olursa şimdiye dek izlediğimiz olaylarda toptan değişebilir.

sealth
09-08-07, 09:48
çocukların süper gücü olabilmesi için tek kişiden aldığı gen yetiyorsa nathan'ın çocuklarının da güçleri ortaya çıkacaktır,charles'ında bir gücü olduğu garanti çünkü ilk bölümlerde peter'a uçabilmek hep istediğim birşeydi gibisinden birşeyler söylüyor,20. bölümde de görünmez olan peter'ı görebiliyor,zaten özel bir gücü olmasaydı linderman'ı,bombayı nereden biliyordu,angela petrelli ile nasıl arkadaş olmuşlardı v.s.

arrzzu
09-08-07, 12:28
Bence bir çocuğun süper gücünün olabilmesi için tek kişiden sadece anneden veya sadece babadan aldığı güç yeterli olmuyor.İkisinin de "hero" olması gerekiyor.

Çünkü;

Linderman Niki ve D.L.'i biraraya getirmek için nasıl uğraşmış gördük.Neden..? Micah gibi özel yetenkli bir çocuk daha doğsun diye... Eğer iki kişinin de özel olması gerekmeseydi ikisini de kendi haline bırakırdı ama izlemeyi sürdürrdü.Böylece bir değil en az iki özel yetenekli çocuk olurdu...:img-yes:

hateTHElove
09-08-07, 12:55
demekki hironun annesinin de bi yetenei war:img-wink::img-wink: yalnız nikinin babasının bi yetenei warmış gibi gelmemişti bana demekki annesinden almış yani bnce illa 2sininde yetenekli olması şart diil yani sanırım yani bilmiorum epey karışık :S

cagladirek
09-08-07, 13:07
demekki hironun annesinin de bi yetenei war:img-wink::img-wink: yalnız nikinin babasının bi yetenei warmış gibi gelmemişti bana demekki annesinden almış yani bnce illa 2sininde yetenekli olması şart diil yani sanırım yani bilmiorum epey karışık :S

kesinlikle çok karışık..vallaha aklım karıştı benim..yani ne dersek diyelim bi oluyo bir olmuyor..yani iki oluru bir aray getirip olmazla karşılaştırdık mı olmazlık çıkıyo..:img-blush karışık vallaha bu işler baya..acaba senaristler nasıl bir plan çizelgesi kullanıyorlar bu diziyi yazarken..çok merak ettim..yani karıştırmamak için,oru işaretlerini unutmamak için baya uğraşmak lazım hem uzun bir hikaye hemde karışık..

senaristleri tebrik etmek lazım vallaha.:)

İReM_cHrıSs
09-08-07, 16:23
yha anlayamadıgım bisey var

sylar neden ölmüyor ..??

dizinin başlarında kursun yedi bennet bişeyler yaptı şimdi hironun kılıcından da kurtuldu ölmek bilmiyorsa neden claire 'nin gücünü almak istiyor her yol denendi nerdeyse kimse öldüremedi..

peter sylarıla döğüşebilicek gücte değil bu sezon hep başarısız oldu belki patlamadan sonra vede syların güclerini emdikten sonra syları 2.sezonda öldürmeyi başarabilir ben çok mrk ediyorum ne zman baslıcak artık..!!

sudem
09-08-07, 16:32
Sylar ölümsüz değil. Sadece zor koşullara dayanaıklı. Uzun süre aç kalabiliyor, yaralandığında herhangi bir insana göre daha çabuk iyileşiyor. Ancak ölümsüz değil. Bu önceki sayfalarda da konuşuldu. 1 hafta acı çekerek iyileşmek mi istersiniz yoksa 1 dakikada mı iyileşmek? Sylar tabi ki ikincisini istiyor.

Kahramanlarımızın yetenekleri genetik aktarımla oluyor. Kişi yetenekliyse illaki anne ve babasının da yetenekli olması gerekmez. Esmer bir anne-babadan beyaz tenli mavi gözlü çocuğun olması gibi. Ancak bu demek ki o ailenin daha önceki kuşaklarından birinde beyaz tenli renkli gözlü bir birey var. Ama tabi anne ve babanın ten renkleri beya göz renkleri aynıysa çocukların da onlara benzeme olasılığı daha yüksek. Eğer anne ve babanın ten renkleri ve göz renkleri farklıysa çaprazlamadan dolayı çocuklar da farklı oluyor. Micahın yetenekli olma olasılığı çok yüksek çünkü anne ve babası yetenekli. Ancak DLin veya Nikinin anne ve babasının illaki yetenekli olması gerekmez. Belki biri yeteneklidir ya da onların daha önceki kuşaklarından aktarım olmuştur.

cagladirek
09-08-07, 16:41

sylar neden ölmüyor ..??

dizinin başlarında kursun yedi bennet bişeyler yaptı şimdi hironun kılıcından da kurtuldu ölmek bilmiyorsa neden claire 'nin gücünü almak istiyor her yol denendi nerdeyse kimse öldüremedi..

bence sylar'ın kendi karakteriyle ilgili birşey claire'ın gücünü almak istemsi..çünkü hatırlıyorsan zamanında ted'ın gücünü almak istemediği için annesine gitmişti..ancak yine kendi baskın karakterine yenildi ve gidip ilk iş olarak ted'in gücünü aldı..yani ne kadar güce sahip olursa olsun asla yetinmeyi bilmeyen bir karaktere sahip pek sevgili sylar'ımız.

ki bence daha iyi bir "kötü adam"ları yoksa ellerinde sylar'ı öldürmesinler!
çünkü sylar karakteri bence bu yıla kadar en çok sevilmeyi başarmış kötü karakterdir..hani bazı iyi karakterler dizilerde sevilmez nefret edilirken sylar kö olduğu halde bütün ilgili üstüne toplayabilmiştir..

ya hayır olsun bakalım bende bu sylar'a karşı bi semapti oluşmaya mı başlıyo ne..:img-blush:img-pilot:S

seth_gecko
09-08-07, 17:16
Bence bir çocuğun süper gücünün olabilmesi için tek kişiden sadece anneden veya sadece babadan aldığı güç yeterli olmuyor.İkisinin de "hero" olması gerekiyor.

Çünkü;

Linderman Niki ve D.L.'i biraraya getirmek için nasıl uğraşmış gördük.Neden..? Micah gibi özel yetenkli bir çocuk daha doğsun diye... Eğer iki kişinin de özel olması gerekmeseydi ikisini de kendi haline bırakırdı ama izlemeyi sürdürrdü.Böylece bir değil en az iki özel yetenekli çocuk olurdu...:img-yes:

Ben bu fikrine katılmıyorum neden dersen sudem'in anlattığı gibi tek birey yetebilir bence Linderman'ın tanıdığı eski hirolardan birinin gelecekle ilgili yeteneği vardı ve Micah'nın nasıl doğacağını kimin çocugu olacağını bu adamlar çok önceden biliyorlardı ve bu bomba patlatma planını çok önceden D.L. ve Niki birbirini tanımadan önce hazırladılar ve onların tanısmasını,evlenmesini sağlamıs olabilirler.
Tabii böyle bir dizi olduğu için insanın kafasına çok farklı fikirler geliyor,birçok teori üretebiliyor.Zaten dizinin en sevdiğim yanı beni baska teoriler düsünmeye sevketmesi :good:

hateTHElove
09-08-07, 17:18
irem_chriss syların neden ölmediini önceki sayfalarda epey bi tartışmıştık bakarsan görürsün cnm:img-wink:
sudem açıklaman süper olmuş aydınlattın walla bizi:happy0064:happy0064
çağladirek sana fena halde katılıorum syalrı öldürmesinler yni bi kötü adam gelsede öldürmesinler hiç öldürmesinlerr:img-in_lo:img-in_lo

sealth
09-08-07, 17:23

sylar neden ölmüyor ..??

peter sylarıla döğüşebilicek gücte değil bu sezon hep başarısız oldu belki patlamadan sonra vede syların güclerini emdikten sonra syları 2.sezonda öldürmeyi başarabilir ben çok mrk ediyorum ne zman baslıcak artık..!!
cevabı basit senaristlerin onu öldürmek istememesi çünkü şu ana kadar karşılaştığımız en güçlü/kötü karakter o olmasa kurtarılcak bir gelecek olmazdı.
Ölmemesini açıklamak için bir sürü neden bulabilir senaristler çünkü daha önce öldürdüğü insanlardan aldığı bütün güçleri görmedik,bana kalırsa bir şekilde metabolizmasını yavaşlatabiliyor.

cheerleader
09-08-07, 18:03
ya ben kaçırmıştım izledim öldümm yaa çok güzel bi sezon finaliydi hatta muhteşemdi önceden bi kısmını izlemiştim nikide de ne güçler warmış be inş. d.l ölmez we en önmlisi parkman we petrelli kardeşler ölmez ama zaten peter'sız düşünemiyoum

belki de en güçlü kötü karakter değildir belki öcüden daha da kötüsü wardır molly nn dediği gibi

elos
09-08-07, 19:57
ya birşey sormak istiyorum,benim anlamadığım peter ı silahla vurup niye durdurmuyorlar ki?sonuçta nasıl olsa kendini iyilrştirebiliyordu,kurşun içinden çıkınca tekrar iyileşirdi.kafasına cam battığında da öyle olmamış mıydı?

cansel_özge
09-08-07, 20:04
ya birşey sormak istiyorum,benim anlamadığım peter ı silahla vurup niye durdurmuyorlar ki?sonuçta nasıl olsa kendini iyilrştirebiliyordu,kurşun içinden çıkınca tekrar iyileşirdi.kafasına cam battığında da öyle olmamış mıydı?

ama sonra sinirlendiğinde yine engel olamazdı patlamaya şimdi
patlayınca artık kontrol etmeyi öğrenir heralde
syların eminim ki bilmediğimiz daha çok özelliği var onlar
sayesinde ölmüyo kaçabiliyo kendini ölü gösterebiliyo falan
filan ölmesinde zaten :img-in_lo

elos
09-08-07, 20:10
ama sonra sinirlendiğinde yine engel olamazdı patlamaya şimdi
patlayınca artık kontrol etmeyi öğrenir heralde
syların eminim ki bilmediğimiz daha çok özelliği var onlar
sayesinde ölmüyo kaçabiliyo kendini ölü gösterebiliyo falan
filan ölmesinde zaten :img-in_lo

iyi d benim anlamadığım peter ın silah la durdurulmasına niye karşı çıkıyorlar,nasıl olsa bişey olmayacak ki?panik olmaya ne gerek var:img-icecr

cansel_özge
09-08-07, 20:31
iyi d benim anlamadığım peter ın silah la durdurulmasına niye karşı çıkıyorlar,nasıl olsa bişey olmayacak ki?panik olmaya ne gerek var:img-icecr

tamam işte bende bunu diyorum ya durdururlar ama sinirlendimi
tekrar olur süreklimi vurcaklar yani patladı bundan sonra artık kontrol eder

padme_01
10-08-07, 07:24
pazar günü maalesef sezon finailini kaçırmıştım ama dün tekrarından seyrettim. ilk önce peterin annesinin planını öğrendik. o kadının başından beri bişeyler karıştırdığı belliydi zaten. ama işin içinde simonenin babasının olmasına gerçekten çok şaşırdım.
hironun andoyu syların elinden kurtardığı sahneyi beğendim. andonun hiroya "acımasız dediğinde hironun suratında olan gülümseme çok tatlıydı. mollynin düşünmediği tek insanı merak ettim doğrusu.bu bence 2. sezon çözülecek en büyük düğümlerinden biri olacak.
ayrıca ben peter ve syların dövüş sahnesinden pek tatmin olamadım yani yeteneklerinin hepsini kullanarak syları yenmesini tercih ederdim.
nathan ve peter arasında geçen konuşma çok duygusaldı o sahneyi çok beğendim o sahne çok dokunaklıydı ve o muhteşem patlama sahnesi tabiki de
ona söylenebilecek tek bir sözüm bile yok tek kelime ile muhteşemdi.
sonuç olarak 2. sezonun ilkinden daha hareketli geçeceği kesin sabırsızlıkla bekliyorum

Şah-Rû
10-08-07, 08:58
Peter dan çok şey beklenildi hep. Halbuki onun daha kendini keşfetmesi gerek. Güçleri istem dışı emiyor ve kullanmasını bilmiyor doğal olarak. Sylar' ın yeteneği ise mekanizmaların çalışma şeklini çözmek. İnsanların beynini açıp yeteneklerini aldığında onların nasıl kullanılacağını da görüyor ve öğreniyor. Bu yüzden Peter yeteneklerini kullanmayı öğrenene kadar esaslı bi Peter Sylar karşılaşması beklenilmemeli.
2. sezonda yeteneklerine hükmetmeye başlarsa 5 yıl sonraki gibi karizmatik ve güçlü bi Peter izleriz. Tabi Hiro ışınlandığı 1671 yılında bişeyleri kurcalayıpta şimdiye dek izlediğimiz tarihin değişmesine yol açmazsa.

cagladirek
10-08-07, 11:16
arkadaşlar yeni aklıma geldi bilmem aranızda hiç izleyeniniz oldu mu..ntv'deki gece gündüz programında heroes'un sezon finaliyle ilgili bir yayın yapmışlardı..oyuncular sezon finali hakkında ki düşüncelerini söylemişlerdi..

bende tekrarını izleyince görmüştüm böyle br haber olduğunu ama üstünden bir süre geçti..belki bazı sitelerde videolarını bulabilir isteyenler..

_nesli_
11-08-07, 22:17
sezon finali çok güzeldi ama 2. sezonda peter ve nathan nolucak? bi ara hiroyu unuttular sandım ama sonradan gösterdiklerinde çok gülesim geldi =)

cheerleader
12-08-07, 15:20
EET BEN DEÇOK MERAK EDİYORUM ACABA nathan we peter a nolcak hiro da o eski çağdan nasıl kurtulacak? :D of of biran önce başlasın yaaa iknci sezon

arrzzu
12-08-07, 18:24
ya benim aklıma şöyle bir şey geliyor çok mu saçma bilmiyorum ama...:img-blush

peter, claire'i elinden tutup görünmez yapabilmişti...(ted'in polislere yakalandığı onların kaçtığı sahnede)

veya D.L., niki'yi tutup duvarların içinden geçirebilmişti...

acaba peter de nathan ile birlikteyken ona ölümsüzlük gücünü verebilir mi:???:img-cool2 yoksa nathan nasıl kurtulacak ki başkaa?!?

cansel_özge
12-08-07, 18:32

peter, claire'i elinden tutup görünmez yapabilmişti...(ted'in polislere yakalandığı onların kaçtığı sahnede)

acaba peter de nathan ile birlikteyken ona ölümsüzlük gücünü verebilir mi:???:img-cool2 yoksa nathan nasıl kurtulacak ki başkaa?!?

nathan peterı yukarıya çıkarttığında patlama olana kadar bir
süre geçti o zaman kaçmış olabilir bence

arrzzu
12-08-07, 18:45
nathan peterı yukarıya çıkarttığında patlama olana kadar bir
süre geçti o zaman kaçmış olabilir bence

o sürede peter havada nasıl kalacak ki?o zaten yardımsız uçabiliyorduysa nathan niye geldi?seni feda edemem vs dedi peter?öyle olursa ciddi bir mantık hatası olur bence.o zaman en başta tek başına uçsaydı güçlerini kullanabiliyorsa...

cansel_özge
12-08-07, 19:21
o sürede peter havada nasıl kalacak ki?o zaten yardımsız uçabiliyorduysa nathan niye geldi?seni feda edemem vs dedi peter?öyle olursa ciddi bir mantık hatası olur bence.o zaman en başta tek başına uçsaydı güçlerini kullanabiliyorsa...

aya falan götürmüş olabilir zaten çok hızlı uçtuğu için hemen geri dönmüştür
dicem ama işte peter nasıl yaşıcak bilmiyorum ama yani nathan ölmicek onu biliyorum bir şekilde kurtulcak

arrzzu
12-08-07, 19:50
aya falan götürmüş olabilir zaten çok hızlı uçtuğu için hemen geri dönmüştür
dicem ama işte peter nasıl yaşıcak bilmiyorum ama yani nathan ölmicek onu biliyorum bir şekilde kurtulcak

ayda nefes alamaz yauv...hem ay parçalanır. yazık dünta uydusuz kalır=):sad53:nathan'ın kurtulacağını ben de biliyorum söylediler kesin olarak da...nasıl?aklıma tek gelen teori yazdığım ilk teorim işte?:(

cansel_özge
12-08-07, 19:56
ayda nefes alamaz yauv...hem ay parçalanır. yazık dünta uydusuz kalır=):sad53:nathan'ın kurtulacağını ben de biliyorum söylediler kesin olarak da...nasıl?aklıma tek gelen teori yazdığım ilk teorim işte?:(

ya işte bi şekilde kurtulcak ama bitün teoriler biraz saçma geliyo
yani dokunarak iyileştirse bile nathan bir sürü parçaya ayrıldığı için nasıl
iyileştirebilirki işte bütün teoriler saçma

sealth
12-08-07, 20:32

sanmıyorum böyle birşey mümkün olsun olsa bile peter bütün güçlerinin kontrolünü kaybetmişti patlama sırasında iyileşme gücünü kullanabileciğini zannetmiyorum.

Nathan peter'ı atmosferin üst tabakalarına çıkarıp,orada bırakıp ayrılmış olabilir peter'a birkaç saniye içinde tekrar yeryüzüne düşecek değil ya o yükseklikten,peter patladıktan sonra uçabilir,uçmasa bile yere çakılınca kendini iyileştirebilir.

elos
12-08-07, 21:53

ya ben bir yerde okumuştum nathan la peter arasındaki olayı biraz spoiler gibi olcak ama

nathan havadayken peter ı bırakıyormuş ve peter suya düşüyormuş. yani nathan patlamadan önce peter dan uzaklaşıyormuş.zaten onun için daha sonra kardeşinin kendisi yüzünden öldüğünü düşünüp kendisini içkiye veriyormuş:img-yes:

ne kadar doğru olduğunu artık izleyince göreceğiz:img-wink:

cansel_özge
12-08-07, 21:59
ya ben bir yerde okumuştum nathan la peter arasındaki olayı biraz spoiler gibi olcak ama

nathan havadayken peter ı bırakıyormuş ve peter suya düşüyormuş. yani nathan patlamadan önce peter dan uzaklaşıyormuş.zaten onun için daha sonra kardeşinin kendisi yüzünden öldüğünü düşünüp kendisini içkiye veriyormuş:img-yes:

ne kadar doğru olduğunu artık izleyince göreceğiz:img-wink:

evet olabilir
zaten fragmandada saç sakal birbirine karışmıştı
demekki kendini içkiye vermiş ama peterda ölmüyo zaten

arrzzu
12-08-07, 22:10
ama bu patlama gökyüzünde oldu...suya düşse gökyüzünde öyle kocaman şey oluşmazdı ki...

cansel_özge
12-08-07, 22:11
ama bu patlama gökyüzünde oldu...suya düşse gökyüzünde öyle kocaman şey oluşmazdı ki...

patladıktan sonra düşüyodur
yani ilk önce gökyüzünde patlar sonrada suya düşer

hateTHElove
12-08-07, 22:15
peterın ölmedii kesin patladıktan sonra suya düşmüş olmalı we patlamanın etkisyle hafızasını kaybediomuş sanırım...

arrzzu
12-08-07, 22:43
ben de sürekli muhalefet etmeye çalışır gibi oldum ama kendisi patlayınca parçalara ayrılmaz mı? bir bütün olarak nasıl kalacak da cuk diye suya atlayacak? off çok karışık çook...

hateTHElove
12-08-07, 22:47
ben de sürekli muhalefet etmeye çalışır gibi oldum ama kendisi patlayınca parçalara ayrılmaz mı? bir bütün olarak nasıl kalacak da cuk diye suya atlayacak? off çok karışık çook...

walla izleyip görcez:icon_whis:icon_whis kasıma kadr nasıl beklicez onu bilmiorum ama tüm sorularımızın cewabını ancak o zaman alcaz

cansel_özge
13-08-07, 10:16

zaten patlayan kişi parçalara ayrılmıyo ki hatırlarsen tedde claire evini
patlattığında üzerinden yalnızca ışın çıkmıştı kendine bişey olmamıştı
peterında üzerinden yalnızca ışın çıkmıştır o yüzden onada bişey olmaz
evet bencede herşey çok karışık

cagladirek
13-08-07, 11:02
ya bütün yorumlarınızı okudum da şimdi..

yani şimdi düşünüyorum da peter'ın ölmeyeceği kesin nasıl olsa..o garanti..yani patlamasından 5 yıl sonraki haline de görmemişmiydik zaten o zamanda ayaktaydı ve gayet hoştu.:)

ben nathan için iç bir yorum yapamayacağım çünkü spoiler içeriklerine ilişkin hiç bir bilgim yok..ama öldürmesinler bence..:)

spoiler içerebilir..!!
ya birde peter hafızasını kaybederse işler iyice sarpa sarmaz mı ki..adam bütün güçlerini unutursa..sonra sylar bunu kendi tarafına çekerse..:img-cool2 maşallah bende amma senaryo yazarmışım:):img-pilot:img-pilotsylar iyileşti de peter'ı buldu da kendi tarafına aldı.:)

cansel_özge
13-08-07, 12:56
ya bütün yorumlarınızı okudum da şimdi..

yani şimdi düşünüyorum da peter'ın ölmeyeceği kesin nasıl olsa..o garanti..yani patlamasından 5 yıl sonraki haline de görmemişmiydik zaten o zamanda ayaktaydı ve gayet hoştu.:)

ben nathan için iç bir yorum yapamayacağım çünkü spoiler içeriklerine ilişkin hiç bir bilgim yok..ama öldürmesinler bence..:)

spoiler içerebilir..!!
ya birde peter hafızasını kaybederse işler iyice sarpa sarmaz mı ki..adam bütün güçlerini unutursa..sonra sylar bunu kendi tarafına çekerse..:img-cool2 maşallah bende amma senaryo yazarmışım:):img-pilot:img-pilotsylar iyileşti de peter'ı buldu da kendi tarafına aldı.:)

evet peterı patlamadan 5 yıl sonra görmüştük
o zamnda kendisi patlamıştı vede hiç bişey olmamamıştı sapa sağlam ayaktaydı
valla canım zaten sylar fragmanda gördüğümüz kadarıyla
gayette güzel iyileşmiş yapar mı yapar herşeyi beklerim ondan ama
o kendi tarafına çekmekten çok direk güçlerini alır bence

elos
13-08-07, 13:01
sylar zaten sadece peter ın gücünü alsa yeter ona,artık kimseyi öldürmesine gerek de kalmamış olur :) :)

cagladirek
13-08-07, 13:11
evet peterı patlamadan 5 yıl sonra görmüştük
o zamnda kendisi patlamıştı vede hiç bişey olmamamıştı sapa sağlam ayaktaydı
valla canım zaten sylar fragmanda gördüğümüz kadarıyla
gayette güzel iyileşmiş yapar mı yapar herşeyi beklerim ondan ama
o kendi tarafına çekmekten çok direk güçlerini alır bence

doğru söylüyorsun..yapar mı yapar..herşey beklenir..

birde hazır peterı bulmuşken güzçlerini kendisine aktarması daha doğru bir hamle olur onun için..

bu yeni sezon için çok sabırsızlanıyorum..yeni zaman, yeni mekanlar ve yeni kahramanların bizlere ne getirceğini çok merak ediyorum açıkçası..

cansel_özge
13-08-07, 13:16
doğru söylüyorsun..yapar mı yapar..herşey beklenir..

birde hazır peterı bulmuşken güzçlerini kendisine aktarması daha doğru bir hamle olur onun için..

bu yeni sezon için çok sabırsızlanıyorum..yeni zaman, yeni mekanlar ve yeni kahramanların bizlere ne getirceğini çok merak ediyorum açıkçası..

bencede yeni sezon yeni kişiler bende çok merak ediyorum
biran önce başlasa keşke
valla fragmana bakarsak sylar tatile falan çıkmış heralde
piskopatlığa ara mı verdi ne yapmasın ama öyle şeyler diziye
heycan katıyo o

cagladirek
13-08-07, 13:19
biran önce başlasa keşke
heycan katıyo o

vallaha ben fragmanları yeni izleme imkanı buldum sayende ama sylar'ı öyle görünce bende çok şaşırdım.ama bence planları önce bir tatil gücünü toplamak ve daha sonra çok sıkı katliamlar yapabilmek ve peter'ın karşısına dikilip onu yenmek.. yani ben öyle bir görüntüden "en kötü" olarak bunları çıkartabildim..:)

çok mu sabırsızız ne? daha yeni ara verdi dizi:):)aman başlarda bu kadar heyecanlı olupta sonra heyecanımızı kaybetmesek bari:)

cansel_özge
13-08-07, 13:22
vallaha ben fragmanları yeni izleme imkanı buldum sayende ama sylar'ı öyle görünce bende çok şaşırdım.ama bence planları önce bir tatil gücünü toplamak ve daha sonra çok sıkı katliamlar yapabilmek ve peter'ın karşısına dikilip onu yenmek.. yani ben öyle bir görüntüden "en kötü" olarak bunları çıkartabildim..:)

valla canım süpersin yani adamcağız bi tatile çıkıyo
altında ndeler çıkartıyosun ama bu sylar tabiki sağı solu belli olmaz hatta
tatil yapmıyo bile olabilir kendine yeni kurbanlar falanda arıyo olabilir
valla evet dizi daha yeni bitti ama ben önceden izlemiştim
o yüzden bayadır bekliyorum

cagladirek
13-08-07, 13:27
valla canım süpersin yani adamcağız bi tatile çıkıyo
altında ndeler çıkartıyosun ama bu sylar tabiki sağı solu belli olmaz hatta
tatil yapmıyo bile olabilir kendine yeni kurbanlar falanda arıyo olabilir

ya ama haklı değilmiyim ki..adam sonuçta normail bir adam değil..kazara bile olsa sonuçta kendi annesinin katili..ben bu adamdan herşeyi beklerim..zaten ciddi derecede itici geliyodu o psikopatlığı ama nedense şu son zamanlarda kendisine karşı görüşüm değişmeye başladı.

sealth
13-08-07, 14:55
biran önce başlasa keşke
heycan katıyo o
bana kalırsa orada bir çeşit hayal,halüsinasyon görüyor,bunu yapan da yeni kötü karakterimiz olabilir.sylar gibi birinin tatile çıktığını düşünemiyorum,zaten fragmanda öyleyse bunlar gerçek gibisinden birşeyler söylüyor birisine

cansel_özge
13-08-07, 15:45
bana kalırsa orada bir çeşit hayal,halüsinasyon görüyor,bunu yapan da yeni kötü karakterimiz olabilir.sylar gibi birinin tatile çıktığını düşünemiyorum,zaten fragmanda öyleyse bunlar gerçek gibisinden birşeyler söylüyor birisine

evet bende ne dediğini biliyodum ama
hiç böle düşünmemiştim hayal görüyodur bencede çok mantıklı

hateTHElove
13-08-07, 16:48
walla umarım hayal görüodur gerçekse çok hoş kötü adam tatilde:)D.L ölüomuş die duydum bn walla D.L bi kurşun yiyip ölüyor matt 5 kurşun yiyip ölmüyour süper iş walla

cansel_özge
13-08-07, 17:04
walla umarım hayal görüodur gerçekse çok hoş kötü adam tatilde:)D.L ölüomuş die duydum bn walla D.L bi kurşun yiyip ölüyor matt 5 kurşun yiyip ölmüyour süper iş walla

valla öyle birşey olursa çok saçma olur
bence ölüyorsa bile başka bi sebepten dolayıdır
yani matt 5 kurşun yedi ölmedi o 1 kurşunlamı ölcek
komik olur yani

cheerleader
13-08-07, 18:12
annesini öldürmeden önce sylar niye katilim niye bunca insanı öldürüyorum gibisinden bişeyler söylemişti acaba bizim piskopat iyi olabilir mi gelecekte yoksa bütün hero larımızı öldürcek miii

cansel_özge
13-08-07, 18:25
annesini öldürmeden önce sylar niye katilim niye bunca insanı öldürüyorum gibisinden bişeyler söylemişti acaba bizim piskopat iyi olabilir mi gelecekte yoksa bütün hero larımızı öldürcek miii

aslında iyi olmaya karar iyi olmaya kara vermişti ama annesi
ölünce annesinin dediğini yapmaya karar veriyo yani başkan
olmak istiyo başkan olmak içinde önüne geleni öldürür bence
ama son bölünde gelecek değişti artık nolur bilemem

_KaLpaZaN_
13-08-07, 18:29
yeni sezon yorumLarımdan önce sezon finaLi hakkında yorum yapmak istiyorum...

bence ii bi finaLdi... yani daha iisi oLabiLirdi ama sanırım daha iisini yapcaz die daha da saşmaLayabiLirLerdi...

bayan petreLLiden başLiim... bu kadın bence şu Lindermanın bahdettiği "dünyayı iiLeştirmek isteyen kişiLer"deydi ve haLa LindermanLa çaLışıo... ayrıca simonun babasıda sanırım onLArdan biriymiş.. peterin orda ğLduğunu anALdı yani onunda gücü var ama sanırım Lindermanın isyansıLAr dediği grupta... yok Linderman onu iiLerştirirdi... zaten konuşmaLardan anLadğımız akdarıyLa bu patLama oLayına karşı...

nathan bu böLümde sonunda kendisi gibi davrandı... şimdiye kdar annesinin yönetimideki bi çocuktan farksızdı... ama o da sonunda fark eetiki onca insanın öLmesine gerek yok... ayrıca cLairde ordaydı.. cLair beLki gitseydi patLamaya izin verirdi ama gitmdi ve orda kaLdı.. nathanda onun öLmesine izin veremezdi tabii onca insanı da düşündü.. nathan cLairin önüne geLdiğinde nikinin yüzündeki ifade çok güzeLdi.. sonunda yapman gerekeni anLAdın tarzında bişiLer hissettim o ifadeden :)

hiro ise arkadaşını kurtardı...babası buna inanmıyodu ama o hem arkadaşını kurtarabiLecek hemde syLarı öLdürebiLecek birisi... ki öLdürdü... gerçi burası biraz saçmaydı yani mattin aniden geLen kurşunLarını durdurabiLen sayLar ( bu sahne gerçekten mütjişti akLıma matrix geLdi waLLa :) ) 5 metreden koşarak geLen hiroyu durduramadı... sanırım bu bir senaryo hatası...

bu böLümde cLairin "benim zaten bir aiLem var" demesi de harikaydı... petera yardım edebiLeceiğini düşündü ama hiç bişi yapamıycaa zaten beLLiydi bence...

finaLin en güzeL sahneLerinden bitanesi de nikinin syLara o sopayLa geçirmesiydi... muhteşem bi sahneydi bence... nasıL oturttu ama syLArı... pererda sanırım nikinin asLında jessikanın özgüveni ve gücüyLe syLarı iice patakLadı... adama öyLe vuruyoduki akLıma birde maLkoçoğLu geLdi :D...

moLLy gerçekten çok işe yaradı ve syLarı buLdu... ama tabiiki benimde merak ettiğim şey; syLardan daha kötü oLan kişi kim?.. beLLiki ikinici seson için ipuçu vermişLer...burda devam eder artık...

ve tabiiki syLar... böLümün kiLit isimLerindendi...ama neden peteri patLatmak istiyodu bi türLü anLayamadım... syLar sonuçta onca insanı öLdüreceğini sandığı zaman bunun gereksiz oLduğnu düşünmüştü ve yardım için moherdarı aramıştı... şimdi yen boş yere onca insan öLecek.. nie istesinki bunu... beLkide intikam duygusudur...peterı kendisi öLdüremeyince vicdan azabından öLdürmek istedi sanırım :D

yaLnız sezon başından beri bi soru haLa cevabını buLamadı bence... hamam böcekLeriyLe syLarın ne işi oLabiLir... sezon başLarken moherdar onLarı anLatarak giriş yapıyordu... syLArı yakaLadıkLArı zaman hiç anLam veremediğim bi şekiLde edeni öLdürmüştü... ve hiç bir şeyin girip çıkamayacağı syLarın tutuLduğu odada hamamböcekLeri vardı... ve finaLede bakıyoruz ki ö Ldü sandığımız syLarın kan izLeri bir Lagam kapağında bitiyor ve yanında hamamböceği... düşünüyorum düşünüyorum ama bir anLam veremiyorum bu duruma... umarım 2. sezonda açıkLanır bu hamam böceği biLmecesi....ama syLar haLa yaşarsa çok güLerim... adama bıçağı sapLa önden girip arkadan çıksın... öLdü die yerde yatsın ve sonra onca kişinin arasından sıyrıLık kaçsın o yaraLı haLiyLe... çok saçma oLur bu yani...

eveeet... bence güzeL bir sezon izLedik... ii başLadı ii bitti.. evt mantık hataLarı vardı ama bence yuh be bu kadarda oLmaz dedirtecek şeyLerde yoktu... umarım 2. sezon daha ii oLur...:img-wink:

Kule2
13-08-07, 18:34
Biraz geç oldu farkındayım ama İstanbul dışına çıktığımdan

ve burada internet bağlantım olmadığı için sık sık bağlanamadığımdan,

ancak şimdi sezon finalini yorumlama fırsatı bulabiliyorum.

Tüm yorumları okumaya çalıştım.

Tabii ki soru işaretlerini arkasında bırakan,

ve bundan sonra olacaklar hakkında,

bir sürü teoriler ve tahminler oluşturmaya sebep olacak bir finaldi.

Fakat bence bazı arkadaşlarımızın dediği gibi, mükemmel de değildi açıkçası.

Neden derseniz yazımın son kısmında değineceğim 2 nokta var ki,

finalin şu anda olduğundan daha iyi bir noktaya çıkmasına,

engel oldular bana kalırsa...

Öncelikle finalde gözüme ilk çarpan ayrıntılardan bahsetmek istiyorum.

22. bölüm sonunda,

Jessica & D.L.'in operasyonu, D.L'nin vurulması, Linderman'ın öldürülmesi,

yani o ikisinin yaptığı operasyon sürecinde,

bana göre mantık hatası olarak değerlendirilebilecek bir sürü hususu söylemiştim.

Bunlardan biri de şuydu.

"Linderman gibi bir adamın mutlak surette,

ofisinin bulunduğu katı gözetleyen kollayan korumaları olmalı.

Olmalı olmasına da, peki bu korumalar sağır mı ki,

Jessica'nın Linderman'ı duvara fırlattığındaki gümbürtüyü duymazlar?

Veya Linderman'ın D.L'ye ateş açtığını duymazlar?"

demiştim o bölümün hemen ertesinde...

Heroes yapımcıları, hiç değilse söylemiş olduğum bu mevzuda sesimi duymuşlar demekki. :) :)

Zira bu bölümün başında,

önce silah patlamasından ve hemen ardından Linderman öldükten,

yaklaşık 15 - 20 saniye kadar sonra, özel korumalar ofisin kapılarına dayandılar.

Gerçi Linderman mefta olmuş, giden gitmişti.

Ama en azından,

o katta olması gerektiğini düşündüğüm korumaların gerçekten var olduğunu,

hem de sağır olmadıklarını ve olaya müdahele ettiklerini görmüş olduk.

Serzenişlerim adrese teslim olmuş demek ki. :img-yes:

Bir diğer dikkatleri çeken noktaysa,

22. bölümün sonunda,

önünde şehir manzarası durur bir vaziyetteyken,

özellikle HateTheLove & Cansel_özge gibi ona hayran arkadaşlar için efsanevi,

benim için ise görkemli bir şekilde,

hafızalara kazınan o tehditkar ses tonuyla "Booom" diyen Sylar,

bizleri artık güzel bir gökdelen beğenir ve çatısına çıkıp, tüm şehri uçurur diye düşündürürken,

bu bölümün başında bir de baktık ki,

anlaşılmaz şekilde gene tuvalin karşısına geçip resim yapmaya başladı.

Bu sefer de Peter'ı aramaya koyuldu.

Hayır yani madem kararını vermiş,

madem artık "Herşeyi yaparım, asarım, keserim, NewYork'u da yakarım" havasına girmiş,

madem NewYork'un Neron'u olmaya niyetlenmiş...

O halde neden Isaac'in binasındayken, doğrudan çatıya çıkıp uçurmadı kenti anlamıyorum.

Yani neden illa Peter'ı bulma uğraşına girdi?

Onu bulunca da,

neden "herşeyi mahvetmene izin vereceğimi mi sandın?" dedi.

Yahu şu anki Peter kim, Sylar'ı durdurmak kim.

Peter zavallısı, daha kendine mukayet olmaktan acizken,

Sylar'ın Peter'ı "rakip olarak" addetmesi bile inanılmaz...

Velhasıl Sylar'ın,

Peter ona engel olmasın & planını bozmasın diye,

böyle bir fazladan koşturmacaya girmesi,

((Peter, Sylar'ın nerede olduğunu bile bilmezken, nasıl O'nun planını bozacaksa artık!!),

Sylar'ın çok az sayıda yaptığı anlamsız hareketten biriydi kanımca.

Aklıma gelmişken, eklemeden geçemeyeceğim bir anekdot daha var.

Yani tamam,

Peter'ın potansiyeli büyük. Hem de çok büyük.

Fakat eski reklamlarda da duyduğumuz bir laf var ya,

"Kontrolsüz güç, güç değildir" diye...

Hah işte Peter'ın hali de tam böyle.

Görünmezlik yeteneği dışında, yeteneklerini kullanmaktan bihaber...

Açık açık söyleyelim. İlk sezonun,

potansiyelinden dolayı beklentileri en yükseğe çıkaran,

fakat 1 bölüm dışında ((5 Yıl Geçince adlı bölüm hariç))

en şişirilip de fos çıkan, en balon karakteri Peter Petrelliydi.

Bu da ortada olan bir gerçek.

Bir diğer önemli nokta da, Molly ve "yerini göremediği" adam.

((Bu arada Molly'i oynayan kız da sevimli birşey ya :P))

Şimdi bu yeni kötü kim ki acep diye düşündüğümüzde, 2 ihtimal var.

Birincisi bu yeni kötü tanıdığımız,

fakat şimdiye kadar çok ustaca kamufle olmuş,

kendini açık etmemiş bir karakter olabilir...

Veya ikinci ihtimal, tanımadığımız yepyeni bir karakter ve yeni bir güç olabilir...

İlk ihtimal doğruysa, en güçlü aday Nathan'ın annesi.

((Bir de bakmışız... Haitili Adammış bu yeni kötü :icon_whis ))

Ama ben ikinci olasılığın çok daha güçlü olduğunu düşünüyorum.

Gerçi gelecek sezonun tanıtım fragmanını bir türlü göremedim ama,

bence hazırlanmamız gereken bir ortaklık var.

Sylar & Gizemli Kötünün ittifakı...

Benim gibi Yüzüklerin Efendisinde İki Kule ittifakını desteklemiş biri için,

kulağa hoş gelen bir ortaklık açıkçası. :icon_whis :img-yes:

Finali dikkatli izleyenler farketmiştir.

Mohinder bölümün sonuna doğru arkaplanda,

"herkes kendine yakın hissettiğinin yanında olur" tarzı birşey söylerken,

Sylar'ın kanalizasyon kapağına doğru giden kan izleri gösterildi.

Bu Sylar'ın aslında nereye yöneldiğine dair verilmiş bir ipucuydu sanırım.

Bu arada,

Anne Petrelli'nin gücüne dair bir ipucu da verilmiş olabilir bence.

Nathan'ın,

annesinin güdümüne girdiği anlardan birine dikkat edince,

gördüm ki annesi bombanın patlamasının gerekliliğini oğluna anlatırken,

daha doğrusu benimsetmeye çalışırken, Anne Petrelli'nin eli oğlunun sırtındaydı.

Yani diyeceğim o ki,

Nasıl ki Eden Sesiyle Hükmetme gücüyle insanlara dilediğini yaptırıyorsa,

Anne Petrelli de elleriyle dokunduğunda,

dilediği kimseyi ikna etmesine yarayan bir güce sahip olabilir.

Ki böylece Nathan üzerindeki güçlü nüfuzu da açıklanmış oluyor.

Yani kesin olarak emin değilim ben bu şekilde anladım.

Anne Petrelli'nin gücü bu olsa gerek.

Bölümün gelişmeleri, getirdikleri götürdükleri böyleydi.

Peki yazımın başında söylediğim,

finalin daha yukarılara çıkmasını önleyen 2 gelişme neydi?

Birincisi çok çok büyük bir mantık hatasıydı.

Neydi bu hata hemen söyleyim.

Şimdi bir düşünelim. Sylar gibi biri...

Sylar gibi, güçlerini kullanabilme kabiliyeti zirvede olan biri...

Sylar gibi, refleksleri muazzam derecede hızlı biri...

O kadar ki bir tabanca ateşlendiğinde,

gözün göremeyeceği bir süratle gelen kurşunları,

kendine ulaşmasına fırsat bırakmadan durdurabilecek kadar hızlı biri...

Lutfen söyleyin, nasıl olur da bu özelliklere sahip biri,

Hiro elinde kılıcıyla üzerine gelirken ve zamanı durdurmamışken ona bir karşı hamle yapmaz?

Buraya çok dikkat ettim.

Yanlış görmüş olabilir miyim diyerekten,

tekrar izlerken de o ana dikkat kesildim diyebilirim.

Eminim ki Hiro 2 bölüm evvelki ilk denemesinden farklı olarak,

bu kez zamanı durdurmadan Sylar'a saldırdı.

Ama Sylar hiçbirşey yapmadı...Hiçbirşey...

Matt'in sıktığı kurşunları adrese teslim eden,

Bennet ile Peter'ı perişan hale getiren Sylar,

Hiro zamanı durdurmamış olduğu halde, ona engel olamadı.

Bu kadarı da olamaz artık dedirtti yani... Gülünç yani...

Öte yandan,

Hiro zamanı durdursa,

Veya Sylar onu daha farketmeden, bir anda hemen dibinde bitiverse anlarım.

Ama hem Sylar onu yeterli bir süre önce farketmişken,

hem de Hiro gücünü kullanmıyorken Sylar o kılıçla deşiliyorsa,

ben buna "MANTIK HATASININ AĞA BABASI" derim.

Sylar Hiro'yu tıpkı yaralıyken yaptığı gibi, sokağın öbür ucuna fırlatmalıydı.

Hatta hazır Hiro gücünü kullanmıyorken, bir beyin operasyonu bile yapabilirdi.

Kısacası o kılıçla deşme sahnesi AKILDIŞIYDI.

Finalin kalitesini, öykünün inandırıcılığını, bana göre çok aşağı çekti.

2. anlayamadığım olay ise şuydu.

Anne Petrelli'nin, Nathan'ın tabiri caizse "oyunbozanlık" yapmasına,

nasıl izin verdiğini anlayabilmiş değilim.

Bana göre "Dokunmayla İkna etme" gibi bir gücü olsa da olmasa da,

Anne Petrelli, Nathan'ın Makam ve Yetki Hırsını da iyi kullanıp,

O'nun Peter'a yardıma gitmesini önlemesi gerekirdi.

O kadın sahip olduğu o hırsla, herşeyi yapabilecek bir kadın.

Ne olursa olsun Nathan'ı durdurabilmesi,

daha evvel de ikna ettiği gibi yine plana sadakate dair ikna edebilmesi

en akla yatkın seçenek değil midir sizce de?

Uzun sözün kısası Nathan'ın,

--> Annesine rağmen,

--> içten içe sahip olduğu makam ver yetki hırsına rağmen,

oraya yardıma gelmesi, bence oldukça garip olmuştu.

Neyse final ile ilgili düşüncelerim işte böyle...

Son olarak genel bir sezon yorumu yapayım.

Heroes İlk sezon bence ikiye ayrıldı ilk 20 bölüm ve son 3 bölüm diye

En kötüsü bile en az orta düzeyde diyebileceğim ilk 20 bölüm...

Ve yer yer mantık hatalarının göze çarptığı son 3 bölüm...

Artık bizde önümüzdeki sezona bakacağız.

((Futbolcular gibi "önümüzdeki maçlara bakacağız" dermiş gibi :) :) ))

NOT: _Kalpazan_ arkadaşımla kafa kafayayız sezon finali yorumlarında :) :img-wink:

cansel_özge
13-08-07, 18:54
hiro ise arkadaşını kurtardı...babası buna inanmıyodu ama o hem arkadaşını kurtarabiLecek hemde syLarı öLdürebiLecek birisi... ki öLdürdü... gerçi burası biraz saçmaydı yani mattin aniden geLen kurşunLarını durdurabiLen sayLar ( bu sahne gerçekten mütjişti akLıma matrix geLdi waLLa :) ) 5 metreden koşarak geLen hiroyu durduramadı... sanırım bu bir senaryo hatası...

ve tabiiki syLar... böLümün kiLit isimLerindendi...ama neden peteri patLatmak istiyodu bi türLü anLayamadım... syLar sonuçta onca insanı öLdüreceğini sandığı zaman bunun gereksiz oLduğnu düşünmüştü ve yardım için moherdarı aramıştı... şimdi yen boş yere onca insan öLecek.. nie istesinki bunu... beLkide intikam duygusudur...peterı kendisi öLdüremeyince vicdan azabından öLdürmek istedi sanırım :D

yaLnız sezon başından beri bi soru haLa cevabını buLamadı bence... hamam böcekLeriyLe syLarın ne işi oLabiLir... sezon başLarken moherdar onLarı anLatarak giriş yapıyordu... syLArı yakaLadıkLArı zaman hiç anLam veremediğim bi şekiLde edeni öLdürmüştü... ve hiç bir şeyin girip çıkamayacağı syLarın tutuLduğu odada hamamböcekLeri vardı... ve finaLede bakıyoruz ki ö Ldü sandığımız syLarın kan izLeri bir Lagam kapağında bitiyor ve yanında hamamböceği... düşünüyorum düşünüyorum ama bir anLam veremiyorum bu duruma... umarım 2. sezonda açıkLanır bu hamam böceği biLmecesi....ama syLar haLa yaşarsa çok güLerim... adama bıçağı sapLa önden girip arkadan çıksın... öLdü die yerde yatsın ve sonra onca kişinin arasından sıyrıLık kaçsın o yaraLı haLiyLe... çok saçma oLur bu yani...

hiro sylara kılıcı sokabildi çünkü hem syların dikkatsiz bi anına
geldi hemde sylar onun kendisini öldürebiliceğini sanmıyordu
nedeni ise dahaönce denediğinde çok korkaktı ve yapamamıştı
ama şimdi hiro babası sayesinde ona kılıcı sokabildi

sylar bombanın patlamasını intikam için istiyodur vede başkan olmak
istediği için olabilir

hamam böcekleri konusunu ise sudem yazmıştı sanırm
hamam böceklerinin özelliğini bölümün başında öğrenmiştik
sylarda böle özelliği olan birini aldıysa daha önceki
birçok olaydan kurtuldu bu yüzden
sylar kılıçtan kurtuluyo olabilir çünkü
2.sezonda var

m-i-n-a
13-08-07, 22:46
bir arkadaş bu teoriyi yazmış bende buraya eklemek istedim bir sakıncası yoksa

>>>Alıntıdır<<<

''yeni bir Dark teorisi war ..

Bildiğiniz Gibi sezon Bölümünde Sylar Öldü Ama Syların Cesedini Birisi Kanalizasyona Taşıyor
Bu Kişi Kim Şimdilik Bu Adama “Dark” Diyelim

Bu Adamın Petere Karşı Bi Düşman Olabilmesin İçin
Birden Fazla Gücü Olması Gerekir Yoksa 1 Dövüşte Yıkılır
Bu Adamın Gücüde Acaba Peterinki Gibi Güçleri Kopyalamamı(ki En Mantıklısı Bu)
Bu Adam Büyük İhtimalle Bu Güce Sahip ve Dizide Baya Bir Zamandır Olan Bir Hero
a)Büyük İhtimalle Syların Bir Ortağı
b)Claudenin İşten Atılma Sebebi
c)Mollynin Korktuğu Diğer Adam
d)Syları Kanalizasyona Taşıyan Adam
e)Syların Çoğu Kez Ortalıktan Kaybolmasını Sağlayan Adam

A)Şimdi Biraz Geçmişe Dönelim Peter Sylarla İlk Karşılaşmasında Düşüp Ölmüştü Ama
Ordaki Saat Durmuştu Bu Saatin Durma Sebebi Manyetik Bir Etkiden Başka
Birşey Olamaz Yani Orda Manyetik Gücü Olan Biri Vardı Sylarda Düştü Ama Sadece Topallıyordu
vede Ondan Sonra Syların Yakalandığı Zamanda Edenin Syları Öldürememe Sebebi DARK ın Haitianın
Gücünü Kopyalayıp Orda Edenin Gücünü Pasif Hale Getirmesidir Bu Adam SYLAR ın Yanında
Hamamböceği Olarak Durup Onu Kurtaran Adam Bu Yüzden Hep Hamamböceği Görüyoruz SYLARa Bir Fili
Öldürecek Kadar İlaç Verildiğinde Kimse Yokken SYLARla Başbaşayken Lindermanın
Gücünü Kullanıp İyileştirdi(ve Bence Peterin Öldüğü Sıradada Aynısını SYLAR a Yaptı)
Yani DARK SYLARın Ortağı Sylar Birini Öldürmeden Önce DARK o Adamın Gücünü Kopyalayıp
Sylarda Öldürüyor ve İkiside Bu Güce Kavuşuyor

B)Noah Bennetin Eski Arkadaşı Görünmez Adam Claude 14Yıl Önce İşten Atılma Sebebi Sakladığı Özel
Gücü Olan Bir Çocuktu Bu Yüzden İşten Atıldı Peterin Claudeden Yardım İsterken Claudenin
Bahsettiği Diğerlerinden Biri Bu Adamdır Claude Çocuğu 14yıl Önce Yanına Alıp Eğitti Bu Yüzden
Önce Petere Soğuk Davrandı Eğitmeye Yanaşmadı vede Diğerleri Gibi Derken Sesinde Bir
Sinirlilik Hissediliyordu Yani Eğittiği Kişi Kötü

C)Mollynin Bahsettiği Onu Ararken Beni Gören Adam DARKtır DARK Molly İle Bir Kez Karşılaştı ve
Gücünü Kopyaladı yada Mollynin Gücünün Değişik Bir Versiyonu Olan Onu Düşüneni Görebilme
Gibi Bir Güç Kopyalamış Olabilir Molly Bu Yüzden Bu Adamdan Korkuyor Bu Adam SYLARın Ortağı
ve Eğer Onu Düşünürse SYLARla DARK Gelip Gücü Alcaklar

D)Syları Kanalizasyona Taşıyan Adam DARKtır DARK Lindermandan Kopyaladığı Bu Güç Sayesinde
2.Sezonda Syları İyileştirip Çifte Belayla Karşımıza Çıkacak

E)Sylar Mollyyi Polis Karakolunda Öldürmeye Çalışırken Engellendi ve Mattin Silahının Kurşununu
Yedi ve Matt İkinci Kez Baktığında Sylar Yok Olmuştu 1dk önce DARK Devreye Giriyor Syların
Bir Hamamböceğine Dönüşmesini Sağlıyor yada Görünmez Yapıyor Bu Yüzden Syları 2.Kez Göremiyoruz
vede Ajan Audrey Ted’i Yakaladığında Sylar Bir Cümle Ediyor ve Aniden Kayboluyor Burdada
DARk Devereye Girip Yine Hamamböceği Yada Başka Bir Hayvana Yada Görünmez Yapıyor Dönüştürüyor

Kimdir Bu DARK
Eğer Teoriler Doğruysa Güçleri Kopyalama Gücü Olan ve Syların Ortağı Olan Bir Adamdır
Kopyaladığı Güçler:
Görünmezlik
Manyetizm
Hayvana Dönüşme ve Dönüştürme
İyilştirme
Onu Düşüneni Görme yada Mollynin Gücü
Hafıza Silme ve Güçleri Etkisiz Yapma
İkna Kabiliyeti
ve Bilinmeyen Güçler

km ne derse desin bu teori gerçekten mantkLı..''

açıkcası bana da mantıklı gibi geldi

Şah-Rû
14-08-07, 08:48
Arkadaşlar tamam dizi Amerikada bizden önden gidiyor o yüzden gelecek bölümlere dair bilgi edinmek çok kolay. Ama bunun için zaten kocaman bir Spoiler başlığı var değil mi? Son 15 mesajın tamamı spoiler neredeyse. Burada kendi çapımızda fikir geliştirmeye çalışıyoruz. Yoksa ileriki bölümleri izleyip yok ya o olay şöyle böyle diye açıkça buraya yazmayı bizde biliriz değil mi? Lütfen biraz dikkat.
Bu arada Kule2 yorumunda bir noktaya çok güldüm. Linderman' ın ofisine güvenliğin gelmesi konusunda serzenişlerim adrese teslim olmuş demişsin. Bölüm zaten tam güvenlik gelmek üzereyken bitmiş ve bu sahneler diğer bölümün başına bırakılmış sitem etmesekte bir sonraki bölümde yayınlanırdı yani. Tabii bu dizinin Amerikada bizden önde gidiyor olmasını aynı anda gitsek bile dizilerin yayınlanandan en az 2 bölüm önden çekildiğini düşünürsek evet eminim dizi ekibi işi gücü bırakıp kendi çekimlerinden bir sezon geriye dönüp senin serzenişini gidermek için oraya o sahneyi çekip eklemişlerdir.
Sylar' ın Hiro' nun kılıcıyla yaralanmasında da bir mantık hatası görmedim. Hiro' nun bunu başaramayacağını biliyordu zaten. Daha öncede denedi ve başarısız oldu. Hem Sylar belki de ölümlü bir karakter değil, bir çok badireyi kolayca atlattığına göre ölümsüz olduğunu bilerek Hiro' ya meydan okumuş olabilir. Ama hepsi bir yana bunun bizzat Sylar' ın planı olmadığını nerden biliyoruz. Hiro' nun öldürmeye çalışması bir yana Peter' ı patlamaya zorlaması da şüpheli bence. Peter patlarsa orada pekala kendiside ölebilir ama yine de Peter' ı zorladı. Neden? Annesinin dediği gibi dünyaya hükmetmek için kendini öldü gösterip diğerlerinin rahat davranmasını sağlayarak alttan alta planını yürütmek için olamaz mı? Mantık hatası demeden önce gelecek bölümlerde olabilecek bağlantıları düşünmek gerek. Özellikle zaman yolculuklarının yapıldığı ve tarih akışının sürekli değiştiği bir dizide.

sealth
14-08-07, 09:17
@mina
yazdığın teorinden bana mantıklı gelen kısımlar şunlar;kötü adam ile cladue bağlantısı olabilir,moly'in korktuğu kişi olabilir,syları kanalizasyona taşıyan adam olabilir.
sylar'ın bu kötü adamı tanıdığını veya varlığını bildiğini zannetmiyorum.

sylar'ın süper sıçrama(telekinezi de kullanıyor olabilir) gibi bir yeteneği var bunu çizgiromanların 20. sayısında kullanmıştı bundan dolayı e şıkkı mantıksız.zaten kendisinde süper hız gibi bir yeteneği olabilir bunu da peter claire kurtarmak için teksasa gittiğinda sylar okulun önünde peter ve claire tribünlerdeydi peter arkasını döndüğü anda sylar yanında belirmişti,sezon finalinde de vardı böyle bir sahne sylar bennet ve peter'ın yanında ortaya çıkmıştı,ve de teksas ta ki garson kızı da hiç kimse farkına varmadan çok hızlı bir şekilde öldürmüştü yani oradan kaybolmasının nedeni çok hızlı olması ve yükseğe zıplayabilmesi.

a şıkkı syların yakalandığı zamanda eden'i öldürmemesinin sebebi onu incelemek için canlı olarak ihtiyaçları olduğundan dolayı öldürmeye kalksaydı haitian zaten onu durdururdu.
sylar'ın ölmemesinin sebebi bilmediğimiz yetenekleri ile ilgili olabilir,çizgiromanların 20. sayısında sylar bennet'in evinden vurulduktan sonra kaçıyor bir köşede kurşunları çıkarıyor yarasını dikiyor hiçbirşey olmamış gibi ayağa kalkıp gidiyor.

hamam böceğine dönüşme olayı bana saçma geldi.

benim aklıma sezon finalinde charles'ın peter'a söylediği şu söz kaldı;
Çünkü bu özelliklere sahip birisi
olmak zorunda. Bundan önce de vardı.
peter'dan önce de onun kadar güçlü bir varmış ve biz bunu şimdiye kadar görmedik.hiro'nun babası da eski grupları ile ilgili bazılarımız yolunu kaybetti gibisinde birşeyler söylemişti bunlardan biri de peter'dan daha güçlü olan bu karakter olabilir.

_KaLpaZaN_
14-08-07, 10:09
hiro sylara kılıcı sokabildi çünkü hem syların dikkatsiz bi anına
geldi hemde sylar onun kendisini öldürebiliceğini sanmıyordu
nedeni ise dahaönce denediğinde çok korkaktı ve yapamamıştı
ama şimdi hiro babası sayesinde ona kılıcı sokabildi

sylar bombanın patlamasını intikam için istiyodur vede başkan olmak
istediği için olabilir

hamam böcekleri konusunu ise sudem yazmıştı sanırm
hamam böceklerinin özelliğini bölümün başında öğrenmiştik
sylarda böle özelliği olan birini aldıysa daha önceki
birçok olaydan kurtuldu bu yüzden
sylar kılıçtan kurtuluyo olabilir çünkü
2.sezonda var

sudemin yazısını okuyamadamım.. afedersiniz... gözden kaçırmış oLmaLıyım...
evet sayLAr 2. sezonda var ama bu geçmiş böLümLerden oLabiLir... yani biLiyoruz ki iLk böLüğmLerde bir geçmişe dönme oLucak... kökenLere iniLecek... beLki geçmişte gecen diaLogLarı gözteriyoLardır... tabiiki bu da sadece bir teori...

m-i-n-a teori için çok teşekkürLEr... çoğu bana mantıkLı geLdi... yani bence yazınLArının çoğu oLabiLecek bişi ama syLArLa darkın ortak oLamsı bana biraz garip geLdi.. ne biLim böLe bi ortakLıkvarsa koskoca 23 böLümde biraz daha ip ucu verirLerdi yada biraz daha soru işlareti bırakırLardı kafada nitekim benim akLımda sadece hamamböcekLeri kaLdı...ama beLkide bu dark syLAra çok nadir anLarda yardım ediyordur... öLüm kaLım meseLeLerinde yani...

cansel_özge
14-08-07, 10:53
dark teorisini bende okudum ama syların kendine ortak yapacağına
inanmıyorum vede hamam böceğine falan dönüştüğünü sanmıyorum
vede peterın gücüne sahip olması içn aynı genetik özelliklere sahip olması
yani gen yapısının aynı olması gerekiyo buyüzdende saçma bi teori oluyo bence

Kule2
14-08-07, 11:11
...Bu arada Kule2 yorumunda bir noktaya çok güldüm. Linderman' ın ofisine güvenliğin gelmesi konusunda serzenişlerim adrese teslim olmuş demişsin. Bölüm zaten tam güvenlik gelmek üzereyken bitmiş ve bu sahneler diğer bölümün başına bırakılmış sitem etmesekte bir sonraki bölümde yayınlanırdı yani. Tabii bu dizinin Amerikada bizden önde gidiyor olmasını aynı anda gitsek bile dizilerin yayınlanandan en az 2 bölüm önden çekildiğini düşünürsek evet eminim dizi ekibi işi gücü bırakıp kendi çekimlerinden bir sezon geriye dönüp senin serzenişini gidermek için oraya o sahneyi çekip eklemişlerdir...

Şah-Ru arkadaşım, yorumlarını az çok takip ediyor ve beğeniyorum.

Ancak bu alıntı yaptığım kısmı gördüğümde gözlerime inanamadım.

Ben Amerika'da dizinin bizden ileride gittiğini,

ve doğal olarak bizden önce bittiğini tabii ki biliyorum.

Fakat sen beni yanlış anladın sanırım.

Eğer ne yazdığımı biraz daha dikkatle bir defa daha okursan,

orada kendimce ettiğim sitemle karışık olarak,

esprili bir dil kullandığımı görebilirsin.

Yani,

"yapımcılar sesimi duymuş demek ki...serzenişim adrese teslim olmuş" sözümü,

nasıl gerçek anlamıyla söylediğimi düşündün bilemiyorum.

Zannediyorum ki yazılarımıza çok da aşırıya kaçırmadan,

birazcık gülmece katmamızda bir yanlışlık yoktur Şah-Ru :img-wink: :img-wink:

Şah-Rû
14-08-07, 13:16
kule2 senin mesajını değilde kendi mesajımı tekrar okudumda sorunun nereden çıktığını buldum. Küçük bir imgeyi unutmuşum. Belki minik bir gülücük benim de orada ironi yaptığımı daha iyi ifade ederdi. Bölümlerin bizden ileride olduğunu bilmeyen yoktur tabi ki, senin oraya yazdığını yanlış anlamış değilim. Aynı mesajı bi de sonunda gülücük olduğunu farzederek okursan yanlışlığı düzeltmiş oluruz sanırım. Çünkü oradaki amacım senin gülmece kattığın o konuyu temel alıp bölümlerin Türkiyeden ileride olduğunu sürekli vurgulayarak, spoiler deryasına dalmış arkadaşlara bir uyarıda bulunmaktı. Çünkü spoiler başlığı bulunmasına karşılık son iki sayfa spoiler dan geçilmiyor. Tabi birde dizinin alıştığımızdan farklı ilerleyişini göz önüne almadan yorum yapan arkadaşlar var. Onlara da ufaktan dokundurmak, bölümlerin bizden önce gittiğinden okudukları spoilerları şimdiki bölümlerle kıyaslayıp durmamaları, dizide sürekli zaman yolculukları yapıldığını ve bu yüzden bazı olayların hemen aydınlanmayacağını şu anda garip gelen şeylerin farklı açıklamaları olabileceğini ve koskoca ekibin yüksek paralar yatırılmış bi işte öyle ufakta olsa kolay kolay mantık hatasına düşmeyeceklerini hatırlatmaktı niyetim. Zaten o yüzden spoiler uyarısının peşine seninle ilgili kısmı eklemiştim. Üstteki konuyla bağlantılı olarak yani. Ki devamında da mantık hatası ile ilgili yazdıklarım var. Yani bütün olarak ele alındığında mesajda bi problem yok bence. Ama dediğim gibi oraya bi gülücük eklense belki ironi daha iyi vurgulanmış olurdu.

sudem
14-08-07, 14:39
Arkadaşlar tamam dizi Amerikada bizden önden gidiyor o yüzden gelecek bölümlere dair bilgi edinmek çok kolay. Ama bunun için zaten kocaman bir Spoiler başlığı var değil mi? Son 15 mesajın tamamı spoiler neredeyse. Burada kendi çapımızda fikir geliştirmeye çalışıyoruz. Yoksa ileriki bölümleri izleyip yok ya o olay şöyle böyle diye açıkça buraya yazmayı bizde biliriz değil mi? Lütfen biraz dikkat.

Arkadaşlar gerçekten de biraz daha dikkatli olalım. Artık bu başlıkta 1. sezon ve en fazla 2. sezon tahminleri konuşulsun. 2. sezon ile ilgili resmi ya da resmi olmayan internette çıkmış bilgileri lütfen spoiler başlığında paylaşalım.

sprytus
15-08-07, 08:47
Son bölümüyle adeta bizleri büyüleyen! Heroes'umuza birkaç ay sonra kavuşacak olmanın dayanılmaz sevinciyle! tüm arkadaşlar bu tatil günlerinde selamlar!!!İnşallah CNBC-E Kanalımıza ulaşacak! yeni bölüm sekanslarıyla Peter'ımıza, Sylar'ımıza ve diğer kahramanlarımıza brian önce kavuşabilmek dileğiyle...:img-icecr

sungerE.T
15-08-07, 12:44
Son bölümüyle adeta bizleri büyüleyen! Heroes'umuza birkaç ay sonra kavuşacak olmanın dayanılmaz sevinciyle! tüm arkadaşlar bu tatil günlerinde selamlar!!!İnşallah CNBC-E Kanalımıza ulaşacak! yeni bölüm sekanslarıyla Peter'ımıza, Sylar'ımıza ve diğer kahramanlarımıza brian önce kavuşabilmek dileğiyle...:img-icecr
amin amin :D

son bölümü izleyememenin derin üzüntüsü içindeyim :bella

_KaLpaZaN_
15-08-07, 21:12
hadi yaa izLeyemedinmi.. baya bi şey kaöırmızın yine de...:img-yes:

sprytus
17-08-07, 09:48
Evet arkadaşlar sudem gibi postmodern bir moderatöre bu gibi edimlerle üzme durumuna getirmeyelim LÜTFEN...Şaka bir yana Heroes'un son bölümündeki görselliğin üst evrelerinde gezinen sekansların mükemmelliğine şahsen ben hayran kaldım! Ne de olsa ScFi yapımlarının baştacı olarak niteleyebileceğimiz Heroes'un karakter anlamında ve oyuncuların kendilerini rollerine vermekteki olağanüstü eforu bu gibi mantıksızca gelebilecek tutumları havada bırakır...Haydi sizlere güveniyorum arkadaşlar...:img-pilot

Z_oMbbiE
12-09-07, 18:18
Cnbce'de artık her pazartesi-perşembe arası tekrar bölümleri yayınlanıyor. Bugün. 3. bölüm yayınlandı. Yeniden izlemek isteyenlere ve izleyemeyenlere duyurulur:D

sprytus
15-09-07, 08:07
Bundan sonraki iletilerimizde yapabileceğimiz aksaklılara! şimdiden özür dileyebilmek ana amacımız olabilmeli bence! Heroes'un ilk sezon bölümleriyle alakalı olarak söyleyebilşeceğim tek şey mükemmel bir diziye sahip olduğumuzdur!:img-icecr