Tüm Versiyonu Göster : Esra Akkaya

servetcan
27-10-04, 21:49
Nerden girdim bu işin içine bilmiyorum, dizifilm.com sitesi içinde tadında eleştiriler yazarken iki üç aylık bir ayrılık yaşadım o süre içinde artık öğretmen olmuş ve Artvinde yaşıyordum.Düzenimi kurma ve değişen statüme alışma telaşesi içinde bir akşam kardeşim "abi bak kanald bir dizi var ve bil bakalım kim oynuyor" dedi hayda hiçte sevmezdim ben böyle soruları söylediğim bir kaç isim tutmayınca kendi söyledi "Esra Akkaya" yo hiç yeri ve zamanı değildi şimdi nerden çıkmıştı en başındanmı başlayacaktık yoksa dizi başladı ve karşımda o televizyonun en güzel yanı bu işte bütün şaşkınlığınızı ve korkunuzu gizleye biliyordunuz sizin onu gördüğünüz kadar o sizi göremiyordu çoğu zaman hayıflandığım bu özellik o gün mutlu etti beni öylece uzun uzun baktım dizi bittiğinde ben hala izliyordum ne konusunu sorsalar söyleye bilirdim nede diğer oyuncuları sanki geçen onca uzun zaman içinde neler olup bittiğini anlatıyorduk diğerimize ben saçımı uzaktım, boyadım kilo verdim diyordu O, bence artık öğrenci değilim ve herşeyden uzağım diyordum öylece bitti.Hatırlamam gereken ne varsa geçti aklımdan önce mahallenin muhtarları dizisine ilk gelişi ağzına kadar dolu bir kamyon kırmızı kareli montu kıvırcık saçları yanında iki kız kardeşi teyze olmanın teyzoş olmanın yükümlülüğüyle çıktı.maltepenin o bilindik mekanına(bir dizide oyuncu değiştiğinde çoğu zaman maya tutmazdı ama o sefer herseferkinden biraz farklı oldu dizinin ömrüne ömür kattı ve benimde ömrüme) bundan 4-5 yıl önceleriydi tam hatırlamasamda benim lise son yıllarım hazırlanmam gereken koca bir üniversite vardı önümde ama ben en münasebetsit zamanda aşık olmuştum belkide bir çokları gibi.çocuktum işte annem eline ekmeği al isteriz diyrdu biliyordum istemeyeceğini ama olsun yinede çalışmam için kendince sebebler oluşturuyordu o yıllar (gerçi şimdi elime ekmeğimi aldım çok şükür ama neyse:)) gazetelerde çok ender ropörtajları olurdu genelde sabah gazetesinde dizi atvde yayınlanıyorduya :) keserdim resimleri beyaz bir A4 kağıdına yapıştırıp cüzdanımda saklardım halada saklarım o resimleri...dizi bittikten sonra çok ağlamışımdır bir hafta sonra salı günü nasıl gelecek diye ömrüm boyunca beğendiğim sanatçıların hep televolelerden uzak olmasını istedim hep o tip insaları sevdim ama O keşke hergün televolelere çıksaydı göremiyordum çünkü salıdan salıya insan hep görmek istermiş sebdiğini o zamanlar öğrenmiştim bu televole bile olsa :) "Günaydın İstanbul Kardeş" isimli atv için çekilen bir televizyon filminde gördüm sonra "SudeNaz" bir radyocuya aşıktı nanmazsınız bir yıl o yüzden radyoculuk bile yaptım samsunda ah ne delilik alchera diye bir cafe açtığını öğrendim anlamı ne diye merak etmiştim aborjin mitolojisinde "düş zamanı" anlamına geliyormuş mail adresim bile alchera1981@yahoo.com olmuştu artık.Kardeşleriyle beraber yapılan bir ropörtajına raslamıştım (sanırım ikiz) kardeşi olmak istedim yakınlarında bir yerlerde işte nasıl olursa öyle evmişti sonra gelinlikli halleri evinin içini harika pazar programına göstermeler nasıl sinir olmuştum.ah aşıktım be ama ne tatlı aşıktım hiç zararım yoktu vallahi billahi.... :) Şuan hala evlimi bilmiyorum.... :) araya ayrılıklar girdi dizi bitti ben öyle ayrı savruldum taki yazının en başında anlattığım olaya kadar yeniden görmek izlemek öyle güzelki onu öyle doyumsuz öyle keyifliki bazen çocukluğumu bazen ilk öğrendiklerimi hatırladıyor o benden bihaber ben ondan muzdarip yaşayıp duruyoruz işte...:)

yazmak geldi içimden, yazdım işte fenamı oldu belki evet ama olsun oh canım saolsun...hep gül emi ve çok görmek istesemde sen yinede televolelere çıkma.....

kupseker
28-10-04, 14:08
Servetcan duyguların o kadar güzel ki bende okuyunca dayanamadım.Çok iyi bir yüreğin olduğuna inandırdın beni.Karşılıksız sevmek hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı.Umarım ESRA AKKAYA'da bu yazdıklarını okur.

semax
30-10-04, 13:21
Esra hanım geldiğinizde (ki eminim Alper bey sizi de bizimle buluşturmanın bir yolunu bulacaktır) ilk okuduğunuz yazılardan biri olmasını istedim:

Sizi çok seviyoruz.

Berna hanım, Mustafa ve Hakan bey gibi siz de rolünüzü çok güzel canlandırıyorsunuz. Hepiniz harikasınız :)

PunK
30-10-04, 15:31
Ben de çok seviyorum. Nehir ne kadar ulaşılmaz bir karakterse Oya da o derece sempatik ve içimizden biri gibi. Nehir'i sevmiyoruz demiyorum, o daha idol gibi. Ama Oya çok sıcak. Hem Oya'yı hem Esra hınımı çok seviyoruz :)

cyrano
01-11-04, 22:34
Sanırım Esra hanımın internetle arası pek iyi değil. Kendisini heyecanla bekliyoruz :oops:

PunK
05-11-04, 10:12
Sevgili senaristler, bizi hala takip ettiğinizi biliyoruz. Esra hanım niye gelmiyor? Ne olur onun da aramızda olmasını sağlayın, lutfen :( :oops:

ayse
05-11-04, 10:31
http://www.sinematurk.com/img/kisi/5617.jpg
Filmleri - Oyuncu (4)
Film Adı Yılı Karakter Adı

Mahallenin Muhtarları 1992 Şirin
Günaydın İstanbul Kardeş 1999 Sadenaz
Yarı Şakı Yarı Ciddi 2000
Bir Dilim Aşk 2004 Oya
http://www.sinematurk.com/kisi.php3?kkodu=5617

İstanbul'da doğdu. Tiyatroyla ilişkisi 1983 yılında
Tevfik Gelenbe Tiyatrosu'yla başladı. 1988'de
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na
girdi ve aynı yıl İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda
"Büyük Miras" adlı oyunda rol aldı. Ardından Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun "Bedava mı Sandın" ve "Prometheus" adlı oyunlarında çalıştı.

Konservatuarı bitirirken İDT'de "Ferhat'ın Yeni
Acıları" oyununda rol almaktaydı. Mezun olduktan
sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'nda Mustafa Avkıran
ile"Mezopotamya Üçlemesi", Engin Cezzar'la "Kadı",
Ferhan Sensoy'la "Haneler", Yücel Erten ile "Barış"
ve Ali Meriç'le "Gozort" adlı oyunlarda çalıştı.

Tiyatro dışında çesitli TV dizileri ve filmlerde rol aldı.
Halen Mahallenin Muhtarları adlı dizide oynamakta.
1994 yılında yazmış olduğu "Bu Masal Bizim" adlı
çocuk oyunu Akdeniz Kültürleri Vakfı'nca sahnelendi.

http://www.tiyatroistanbul.com/oyuncular/esraakkaya.htm

mugece
11-11-04, 18:21
esra abla neden buraya yazı yazmıyor :(

EsraAkkayaSabanci
13-11-04, 22:29
İlginize ve sevginize teşekkür ederim. İnternetle ve sanal hiç bi şeyle aram çok iyi değil. Sokakta karşılaştığı herkesle sohbet eden, bindiği her taksiden şöförle arkadaş olup inen, hiç bir fotoğraf çektirme talebine karşı çıkmayan, kısacası istismar edilmediğim her ilişkiye sıcak karşılık veren ben, maalesef bu alemde aynı yakınlığı kuramıyorum. Yanlış anlamayın ama tamamen kişisel tercihim gözünün içine baktığım, sesinin rengini duyduğum insanlarla muhabbet etmek. Sizin ilginize ve sevginize elimden geldiğince iyi oynamaya çalışarak, sonuna kadar samimi olarak ve çoook çalışarak layık olmaya gayret edeceğim. Çağımızın çok önemli bir aracı olduğunu asla yadsımadığım internet ortamında bana da bir yer ayırdığınız için teşekkür ederim. Yazılan har şeyi Alper'in heyecanla anlatışına bayılıyorum, yanıtlarım gecikirse kusuruma bakmayın. Sokakta veya beyazcamda karşılaşmak dileğiyle, sevgiler...

Fundab
13-11-04, 22:35
Sayin Akkaya (Sabanci),

Sitemize hosgeldiniz. Pek yakinda talihli birkac arkadasimiz sizinle sahsen tanisacaklar insallah.

Basarilarinizin devami dileklerimizle...

_hasret
13-11-04, 22:52
Merhaba Esra Abla,
sizi mahallenin muhtarlari dizisinden taniyorum ve cok basarili buluyorum. Bir Dilim Ask da Nehir le cok güzel arkadasliginiz var.Gala programinda röpörtajinizi izlemistim. Özel hayatta da iyi ardasmissiniz.Ve bence bu diziyede yansiyor.
Basarilarinizin devamini dilerim
sevgi ve saygilarimla

kupseker
14-11-04, 15:21
Esra Hanım

Sizin de bu siteye üye olmanız daha doğrusu internetle aranız olmamasına rağmen yazdıklarınız için teşekkürler.Sizi yıllar boyu "Mahallenin Muhtarları"nda izlemiştim.Sonra "Günaydın İstanbul Kardeş" adlı filminiz çok güzeldi.Şimdi ise Oya.

Siz çok sıcak, çok güzel, çok tatlı, çok samimi geliyorsunuz bana.Sizinle inşallah sanal olmayan bir yerde karşılaşabilmeyi çok isterim :lol: (Şu BDA ile ilgili yarışmalar devam ederse...)Umarım özel hayatınızla, işinizle her şekilde, başarılarınızın devamı ile...

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN :D

mugece
14-11-04, 17:52
merhaba esra abla sizinde siteye üye olmanıza ve mesaj atmanıza çok sevindim. Ben sizi 1998 ''YENİ BAŞTAN''tiyatro oyunuzdan beri çok seviyorum. Hemen hemen oyandığınız bütün dizileri seyrettim .En çok ''MAHALLENİN MUHTARLARI''ındaki ve ''BİR DİLİM AŞK'' daki rollerinizi çok sevdim bu dizide gülüşünüz gerçekten çok hoş :) yeni saçlarınazada bayıldım başarılarınızın devamını diliyorum sevgilerimle
müge :wink:

turuncu
14-11-04, 18:06
sitemize hoşgeldiniz esra abla
sizi gerçekten çok beğenerek takip ediyorum sizi günaydın istanbul kardeş filminizde tanımıştım ve sempatikliğiniz çok hoşumagitti burdada yazmanız çok iyi oldu ben bir dilim aşk ı çok severek izliyorum buğün pazar ama maalesef sanırım bayram olduğu için bir dilim aşk yok bunun için üzgünüm biraz
size ömür boyu mutluluklar ve başarınızın devamı dileğiyle umarım bir daha ekrana bu kadar fazla ara vermezsiniz

mugece
28-11-04, 19:14
esra ablacığım yeni yazılarını dört gözle bekliyorum burda :)

ghost
28-11-04, 21:03
Merhaba Esra hanım, dizininizi ve Oya karakterini çok severek takip ediyoruz. Oya karakteri çok bizden biriydi ama son bölümlerde biraz sosyetik giyinmeye başladı. Eski halini daha çok seviyorduk doğrusu. Saygılar

mugece
02-12-04, 18:37
ESRA ABLACIM DİZİDE GÜLÜŞÜN ÇOK HOŞUMA GİDİYOR.KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞU GİBİ GÜLÜYORSUNUZ :)

ayse
06-12-04, 09:55
http://www.ulker.com.tr/haberler/basinda_ulker/resimler/elma_sekeri.gif
http://www.ulker.com.tr/haberler/basinda_ulker/haber_detay.asp?HID=106

mugece
06-12-04, 10:32
evet bu haberi bende okudum.esra ablacığm gerçekten çocuklarla iyi bir diyoloğu var.

ayse
06-12-04, 10:39
Büyümek istemiyor

Kanal D’de yayınlanan ‘Bir Dilim Aşk’da Oya karakteriyle ile yine göz dolduran Esra Akkaya, kendi kurduğu ‘Sihirli Anahtar’ adlı yaratıcı drama merkezinde çocukların eğitimine katkıda bulunmak için çalışıyor. Bu merkezi açmasında çocukluk yıllarında oyun oynamayı çok sevmesinin etkisi olduğunu belirten Akkaya, ‘Büyümek istemiyorum. Oyun oynadığınız yaşlarınıza dönün, oyun arkadaşlarınızı hatırlayın, oynarken zamanın nasıl geçtiğini, aldığınız keyfin şiddetini, oyun kurmanın heyecanını hatırlayın.
http://www.hurriyetim.com.tr/archive_articledisplay/0,,authorid~124@sid~9@nvid~489777,00.asp

cyrano
06-12-04, 10:57
Dizinin ilk bölümlerindeki Oya ile şimdiki Oya arasında büyük farklılıklar gözüme çarpmakta. Başta mahalle kızı şirinliğindeki, doğallığındaki Oya giderek Astragan kürklere sarılmaya başladı. Nehir'e özeniyor desem; Nehir'in tarzını da taklit etmiyor ki... Bu değişim bence Oya karakterinin sıcaklığını zedeledi.

mugece
06-12-04, 12:55
esra ablama bu bebeksi davranışlar çok yakışıyor :)

semax
06-12-04, 16:23
Dizinin ilk bölümlerindeki Oya ile şimdiki Oya arasında büyük farklılıklar gözüme çarpmakta. Başta mahalle kızı şirinliğindeki, doğallığındaki Oya giderek Astragan kürklere sarılmaya başladı. Nehir'e özeniyor desem; Nehir'in tarzını da taklit etmiyor ki... Bu değişim bence Oya karakterinin sıcaklığını zedeledi.

Katılıyorum. O mahalleli kız havası daha çok yakışıyordu. Ama sanırım bu şekilde sosyetik giyinmeye başlamasının bir nedeni var. Zengin bir doktorla birlikte olduğunu biliyor ve onun yanında belli ki daha şık giyinmeye çalışıyor. Ben öyle algıladım en azından :)

mugece
06-12-04, 19:55
arkadaşlar aslında esra abla tiyatro sanatçısı.her rolü oynayabilir.bugün saf çocuksu rolde,yarın anne rolünde ,öbür yarın başka bir rolde.kısacası her rolünde başarılı bir oyuncu esra akkaya :wink:

eves
06-12-04, 21:35

Katılıyorum. O mahalleli kız havası daha çok yakışıyordu. Ama sanırım bu şekilde sosyetik giyinmeye başlamasının bir nedeni var. Zengin bir doktorla birlikte olduğunu biliyor ve onun yanında belli ki daha şık giyinmeye çalışıyor. Ben öyle algıladım en azından :)

arkadaslar ben ikinizin sözüne de katiliyorum.. ne diyim ayni düsünceleri paylastigimizi belirtmekten baska..

cyrano
07-12-04, 05:41
arkadaşlar aslında esra abla tiyatro sanatçısı.her rolü oynayabilir.bugün saf çocuksu rolde,yarın anne rolünde ,öbür yarın başka bir rolde.kısacası her rolünde başarılı bir oyuncu esra akkaya :wink:

İlkini görmezden geleyim dedim mugece ama dayanamadım; tamam Esra Akkaya'yı çok seviyorsun ama bizim bahsettiğimiz oyunculuğu değil, Oya'nın dizideki giyim tarzı. Mahalle kızı oyanın giderek sosyetik giyinmeye başlamasından bahsediyoruz. Eğer sizin yazdıklarınıza istinaden yazmıyorum diyeceksen de o zaman sana kendi kendine mi konuşuyorsun derim :) Genç ve heyecanlı olduğun, Esra Akkaya'yı da çok sevdiğin belli ama bu kadar tutucu olmamaya çalış. Her yapılan eleştiri sonrasında alakalı alakasız "Hayır hayır, o süper bir oyuncu" dersen inandırıcılığı da kalmıyor :)

mugece
07-12-04, 09:43

İlkini görmezden geleyim dedim mugece ama dayanamadım; tamam Esra Akkaya'yı çok seviyorsun ama bizim bahsettiğimiz oyunculuğu değil, Oya'nın dizideki giyim tarzı. Mahalle kızı oyanın giderek sosyetik giyinmeye başlamasından bahsediyoruz. Eğer sizin yazdıklarınıza istinaden yazmıyorum diyeceksen de o zaman sana kendi kendine mi konuşuyorsun derim :) Genç ve heyecanlı olduğun, Esra Akkaya'yı da çok sevdiğin belli ama bu kadar tutucu olmamaya çalış. Her yapılan eleştiri sonrasında alakalı alakasız "Hayır hayır, o süper bir oyuncu" dersen inandırıcılığı da kalmıyor :)

TAMAM ARKADAŞIM BU KONUDAN BAKMAMIŞTIM OLAYA BEN İNSAN SEVDİĞİNİN KUSURLARINI GÖREMİYOR MALASEF.BENİMDE ÖĞLE.SENİN BAHSETMİŞ OLDUĞUN KONUYU ANLADIM ŞİMDİ.EVET "BİR DİLİM AŞK" DİZİSİNDE İLK BAŞLARDA MAHALLE KIZI GİBİ GİYİNORDU AMA SİZ HERHALDE DİKKAT ETMEDİNİZ.HAMDİ ONA ŞAÇLARINI KESTİRMESİNİ SÖYLEDİ .OYA'DA ŞAÇLARI İLE BİRLİKTE KIYAFETLERİNİDE DEĞİŞTİRDİ.ŞİMDİ KONU ANLAŞILDIMI ARKADAŞIM.
BEN ASLA SÜPER BİR OYUNCU DEMEDİM BUNU BELİRTİYİN .ŞİMDİ LAF OLMASIN DİYE SONUNA GÜLÜCÜK YADA ASIK SURATTA KOYMIYACAĞIM.

lektem
07-12-04, 09:57
Esra Akkaya, dizide nasıl giyineceğine kendi mi karar veriyor, diziyi çekenler mi acaba?

mugece
07-12-04, 18:56
sanırım dizinin sponsorları giydiyor letkem mesala berna laçin'nin var

lektem
08-12-04, 08:03
Kendi karar veremiyorsa, Esra Akkaya'nın üzerine gitmek, eleştirmek pek adil olmaz gibi geliyor bana. :D

mugece
08-12-04, 09:14
Kendi karar veremiyorsa, Esra Akkaya'nın üzerine gitmek, eleştirmek pek adil olmaz gibi geliyor bana. :D
canım kardeşim dizinin baş oyuncularının hepsinin sponsoru var tabiki esra akkaya'nın da vardır ben dizinin sonunda hiç dikkat etmedim letkem.

zegan
08-12-04, 15:00
Ya sponsor illaki varıdr ama sponsor belirlemiyodur ki ne giyeceklerine, hiç öyle şey olurmu ya.

lektem
08-12-04, 15:04
Olur, neden olmasın? Oyun, yönetmen, senaryo ne gerektiriyorsa onu giyiyorlardır.

Ya sponsor illaki varıdr ama sponsor belirlemiyodur ki ne giyeceklerine, hiç öyle şey olurmu ya.

zegan
08-12-04, 15:11
Olur, neden olmasın? Oyun, yönetmen, senaryo ne gerektiriyorsa onu giyiyorlardır.

tamam bende öyle diyorum işte, rol neyi gerektiriyorsa onu giyiyorlardır, yukarda yazılanlar da sanki sponsor varsa sponsor ne verirse onu giyiyorlarmış gibi bir şeyler deniliyorda ondan söyledim..

mugece
12-12-04, 18:28
esra ablacığım bugün sende çok şekerdin bir ara yanına gelmek konuşmak istedim ama fırsat olmadı.:( umarım bir dahaki sefere seninlede tanışabilirim.:)

cyrano
17-12-04, 21:26
TAMAM ARKADAŞIM BU KONUDAN BAKMAMIŞTIM OLAYA BEN İNSAN SEVDİĞİNİN KUSURLARINI GÖREMİYOR MALASEF.BENİMDE ÖĞLE.SENİN BAHSETMİŞ OLDUĞUN KONUYU ANLADIM ŞİMDİ.EVET "BİR DİLİM AŞK" DİZİSİNDE İLK BAŞLARDA MAHALLE KIZI GİBİ GİYİNORDU AMA SİZ HERHALDE DİKKAT ETMEDİNİZ.HAMDİ ONA ŞAÇLARINI KESTİRMESİNİ SÖYLEDİ .OYA'DA ŞAÇLARI İLE BİRLİKTE KIYAFETLERİNİDE DEĞİŞTİRDİ.ŞİMDİ KONU ANLAŞILDIMI ARKADAŞIM.
BEN ASLA SÜPER BİR OYUNCU DEMEDİM BUNU BELİRTİYİN .ŞİMDİ LAF OLMASIN DİYE SONUNA GÜLÜCÜK YADA ASIK SURATTA KOYMIYACAĞIM.[/quote]

Sevgili mugece bana biraz kızmış ki bütün yazısını büyük harflerle yazmış. Sanırım "büyük harflerin" sanal ortamda bağırmak ve azarlamak anlamına geldiğini bilmiyor. Bir büyüğü olarak bunu görmezden geleceğim ama demek istediğim birşey var; bir konu hakkında fikir belirtirken eleştirilmeyi ya da karşı fikirleri de göze alman gerekir. Bana "ARKADAŞIM" derken tavrın pek arkadaşça değil ama ben sana ufak bir anektot anlatayım. Birçok yazımda da belirttiğim gibi birkaç kere senaristlerle yazışma fırsatı buldum. Senin Berna hanıma ne kadar hayran olduğumu bildiğim için belki gözlerinden kaçmıştır diye Alper beye senin bu sevgini anlattım. Ve bildiğim kadarıyla geçen pazar senin sete gitmeni, site yöneticisine rica ederek Alper bey sağladı. Güzel bir hikaye değil mi "ARKADAŞIM". İnsan bazen daha sakin ve sonrasını düşünerek konuşması daha güzel olabilir. Bunu anlatmak, yaptığım iyiliği ortaya koymak istemezdim ama nette bile olsa azar işitmeye pek meyilli değilim. Sevgilerimle...
Not: Bu yazıyı buraya yazdığım için modlardan ve Esra hanımdan özür dilerim.

mugece
17-12-04, 22:35
sevgili cyrano öncellikle büyük harf yazmamın nedeni burası inglizce server olduğu için küçük I harfi i gibi görünüyor buyüzden bazı kelimeler istemeden anlamını kaybedip başka anlamlara yol açıyor.umarım şimdi beni anladın yoksa asla kimseyi burda azarlamam bu tür olayları sevmem normal hayattada sanal ortamdada.
berna laçin olayında bana yardım ettiğini inan bilmiyordum bir ara bana özelden mesaj attın ama ben ciddiye almadım kusara bakma sakın kendimle ilgili bir sorun bu.şimdi sana teşekkür etsem özürdilesem başka seyler anlarsın diye bu konuyu kapatmak istiyorum
bende burda çok hatalar yaptım ağır konuştum ama içimden gelenleri söyledim haksızlığa gelemedim.bundan sonra daha dikkatli daha ölçülü konuşacağım hepisinizden özür diliyorum
sevgilerimle müge

mugece
19-12-04, 18:59
Usta ile çırağın bayram muhabbeti
Haluk KALAFAT
Bayram çocuklar için sihirli bir kelimedir. Ama, büyüdükçe çocuklar için de bayramların büyüsü kaybolur. Bir gün gelir 'nerede o eski bayramlar' diyen kuşağın arasına karışılır. Zaman değişmiştir, yıl boyu yoğun çalışma temposundan, şehrin patırtısından, gürültüsünden kaçmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Bayramlarda evler boşalır, tatil beldeleri ve oteller dolar taşar. Ancak tüm bu manzaranın aksine bayramdan kaçmayanlar da var. Meslek icabı zorunluluktan değil, bayramı bayram gibi yaşamayı adet edindikleri için. Yılların tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan, tiyatro sahnesine adım attığı günden beri çalışanlarıyla birlikte kendi tiyatrosunda bayramlaşıyor. Bayramda oyunlarına ara vermiyor. Usta tiyatrocuya genç bir tiyatro ve dizi film oyuncusu Esra Akkaya ile bayramdan birkaç gün önce de olsa bayramlaşmaya gittik. Mecidiyeköy'deki tiyatro salonunda tiyatro ve bayram hakkında konuştuk.
Gazanfer Özcan - Rahmetli abimden kaynaklanır, biz yılardır tiyatroda bayramlaşırız. Kendisi bizim tiyatronun müdürüydü simitler alıp gelirdi, çalışan herkes biz de dahil alışmıştık toplanırdık. Tüm özel günlerde kutlamaları tiyatroda yaparız. Zaten tiyatro bizim asıl evimiz. Hatta ev biraz fuzuli gibi geliyor bana. Otele gider gibi gidiyoruz nasılsa.
Esra Akkaya - Şimdi arkada bir oda olsa ne güzel olur değil mi?
Gazanfer Özcan - Tabii. Şişli'deki tiyatromuzun üst katında ev tutsak derdim hep. En son giydiğim kıyafet hep bana zor gelir. Çünkü 10-15 dakika sonra eve gittiğinde çıkartacaksın, pijamaları giyeceksin. Halbuki evin tiyatronun üst katında olsa, ne güzel pijamalarınla çık yukarıya.
Esra Akkaya -Tevfik Abi'nin (Gelenbe) öyleydi. Odası yatak odası şeklindeydi. Tiyatroya Tevfik Gelenbe'de başladım ben. Nasıl özenirdim o kulise. Bazen kapıyı aralık bulduğumda makyajını yapmasını seyrederdim. Büyülü bir dünya gibi gelirdi orası bana.

Gazanfer Özcan -Tevfik bizimle beraber çalışırdı ilk başlarda. Dokuz yıl çalıştık. Sonra ayrıldı. Tiyatrosunu ayakta tutmak için Anadolu turneleri yaptı. Karış karış gezdi.

Esra Akkaya -Ben hep bir tiyatroyla Anadolu turnesi yapmak istedim. Gerçi on günlük turne bile bugün için çok uzun geliyor. Siz gezmişsinizdir?

Gazanfer Özcan -1951 senesinde dokuz ay dolaştım. Vahi Öz ile Muazzez Erdiken'le çıkmıştık. Üç tane Muazzez vardı o zaman: Katır Muazzez, Çopur Muazzez, Kürdan Muazzez. Erdiken Katır Muazzez'di ve kadroda daha kimler yoktu: Suat Sim, Renan Fosforoğlu, Alev Sururi ve daha kimler...

Esra Akkaya -Kadroya nasıl dahil oldunuz?

Gazanfer Özcan -Beni kandırdılar. Çok gençtim. Şehir Tiyatrosu'nda yeni başlamıştım. Kadrosuz olduğumuz için, yazın çalışmamıza izin verirlerdi. İstanbul'dan başlayıp, Edirne'ye kadar sürecek dediler. O niyetle çıktık.

Esra Akkaya -Ama nasıl kandınız?

Gazanfer Özcan -O zaman çeşitli taktikler vardı. Oyuncu tiyatroya aşıksa, iyi rol verilirdi ya da iyi bir rol verileceği ima edilirdi. İşte biraz çapkınsa kumpanyanın en güzel kızını ona musallat ederlerdi.

Esra Akkaya - Sizin zaafınız neydi?

Gazanfer Özcan - Yani bir şekilde kandırdılar. Edirne'den çıktık, Çanakkale'yi geçeceğiz, sadece bir hafta dediler. Dönelim diyoruz. Turne çok başarılı oldu filan derken bir kaptırdık. Yanımda Nazif Şen vardı. Bir baktık Mardin'deyiz. Yedi ay olmuş. Nazif haritayı açtı, İstanbul'dan Mardin'i karışladık, dönmek ne mümkün. Yedi lira yevmiye alıyoruz, büyük para. Şehir tiyatrosunda aylığımız 24 lira, karşılaştırın.

Esra Akkaya -Para da önemli ama, tiyatroya duyulan aşk önemli bence. Şimdi tiyatroya o aşk kalmadı.

Gazanfer Özcan - Bunun en büyük nedeni televizyon. Televizyon tiyatronun rakibi. Bir tiyatrocunun alması gereken parayı veremiyorsunuz. Bu açık. Eğer gerçekten seviyorsa tiyatro yapıyor yeni tiyatrocular.

Esra Akkaya - Tiyatro eskisi gibi değil.

Gazanfer Özcan - Benim girdiğim yıllarda Şehir Tiyatrosu'nun beşinci plandaki oyuncuları bile tanınırdı, hepsi birer ustaydı. 12 yıl çalıştım orada. Ustalarımı görür ben de bu kadar kalabilecek miyim tiyatroda derdim. Şimdi geriye bakıyorum 51 yıl olmuş.

Esra Akkaya - Maşallah. Darısı başıma. Tevfik Gelenbe'de başladığımda 13 yaşındaydım. Aynı soruyu sormuştum kendime, 17 yıl oldu. Sahneye çıkmak fikri beni çok heyecanlandırıyor. Ağır ağır makyajını yapmak, rolüne hazırlanmak, sıranı beklemek bana kutsal bir rütüel gibi geliyor.

Gazanfer Özcan - Benim kendi dileğim, gerçek tiyatro adamının, Allah gecinden versin, oyun sonrası makyajını silerken ölmesi. Her şeyi bitirmişsin, alkışı almışsın...

Esra Akkaya - Ona yakın bir şeyi Ahmet Evingen'le yaşadık. Karşılıklı oynuyorduk, Ahmet abi mide kanaması geçiriyormuş, oyunu bırakmadı. Ne enerjisi ne yüzünde renk kaldı anladık bir terslik olduğunu ama sahneyi bitirdi. Kulise gitti oradan hastaneye.

Gazanfer Özcan - Çok beyefendi bir adamdı. Uzun süre Kuruntu'da oynadı. Zaten oynamayanı saymak daha kolay, o kadar çok insanla çalıştık ki...

Esra akkaya - Ben oynamadım.

Gazanfer Özcan - Ben emin olamıyorum artık. Oynadım desen doğrudur derim. Bana o da oynadı bu da oynadı diye hatırlatıyorlar. Ee tabi, 16 yıl dile kolay.

Esra Akkaya - Evet çok olmuş. Bizim dizi dokuz yıl oldu.

Gazanfer Özcan - Dizilerin ya da tiyatronun ömrünün uzun olması sevgisiz saygısız olmaz. Tiyatroda kimsenin kimseye dargın olmaya hakkı yoktur.

ESRA AKKAYA

Bayrama badem şekeriyle başlar bütün gün yerim

Şimdi mendil verilmiyor. Benim anneannem o mendilleri özenle katlardı, içine de kağıt para koyardı. Mendille birlikte para da ütülenmiş olurdu. Renk renk mendiller biriktirir, arkadaşlarımızla karşılaştırırdık, değiştirirdik. Ben hala çok olağandışı bir durum olmazsa İstanbul'da olurum bayramlarda ve yine bayram ziyaretine ailecek babaannemin evinden başlarız, kendisi rahmetli oldu ama halam yaşıyor o evde. Sabahın köründe badem şekeriyle başlarım, bütün gün şeker yerim.

GAZANFER ÖZCAN

İlk ziyareti harçlığı bol Şaziye teyzeye yapardım

Benim çocukluğumda erken kalkar bayramlıklarımızı giyerdik. Bayram namazından döndüğümüzde kapı zili beklenmeye başlanırdı. O zaman öyleydi, sabahtan başlardı bayram ziyaretleri. Ben Cihangir'de doğdum büyüdüm. Karşımızda oğlu Rusya'da konsolosluk yapan Şaziye Hanım vardı. Onun harçlığı boldu. O yüzden ilk ziyereti ona yapardık. 1938-39'dan bahsediyorum, şekerin kilosu 28 kuruş, Şaziye Hanım 10 kuruş bayram harçlığı veriyor, büyük para. Sonra anneanneme gider, mendillerimizi alırdık.

TİYATRODA BAYRAM KUTLAMASI

Gazanfer Özcan - Eskiden bayramlarda şehir boşalmazdı. Turistik bir olay haline gelmemişti bayramlar. Bu durumun bir mecburiyetten kaynaklandığını düşünüyorum. İnsanlar o kadar yoğun çalışma içerisindeler ki, buldukları her fırsatı değerlendiriyorlar. Başka türlü yorumlamak istemiyorum ben. Aslında kaçmak yanlış bir şey. Eskiden biz bayramlarda ek matineler yapardık. 1962-70 arasında seyircimiz katlanırdı. Sabahtan itibaren kuyruklar oluşurdu. Bunları yaşadık. Bayram seyircimiz çok farklı olurdu, çok uzak yerlerden gelenler olurdu. Oyunu duymuştur ama fırsat bulamamıştır. Diyelim Bostancı'da oturuyor, bayram tatili fırsat bilir gelir. Salon dolar taşardı, ama yabancı seyirciyle. Aslında bizim tiyatronun kemikleşmiş seyircisi vardır. 35 senedir bizi seyreden insanlar var. Bu bayram da oyunumuz var. Bizim ömrümüzün büyük bir kısmı tiyatroda geçtiği için bayramlarımızı tiyatroda kutlardık. Mesela Adile (Naşit) Hanım'la aynı yaştayız biz. Rahmetli şeker getirirdi, çocuklarımız da bu adete alışmıştı, kutular büyük zevkle açılır, içinde akidesi, çikolatası tam çocuklara göre... Tiyatromuzun sahibi çok öyle geleneklere göreneklere bağlı birisi değildi ama bu alışkanlığımızdan o kadar etkilenmişti ki böyle çok büyük bir kutu çikolata yaptırmaya başlamıştı.

Esra Akkaya - Ben Antalya Devlet Tiyatrosu'nda çalışırken tiyatroda kutluyorduk. Antalya, İstanbul gibi bayramlarda boşalmıyor. Çok keyifli bayram oyunları oynadık. Bayramın ilk günü tiyatroda toplanır birbirimizle bayramlaşırdık. Aramızda para toplar, şeker, börek gibi bayramlık yiyecekler, küçük hediyeler alıp, çocuk esirgeme kurumuna, huzurevine giderdik. Antalya'da geçirdiğim üç sezon boyunca hep böyle kutladık bayramı. Bölgelerde tiyatroyu daha yoğun yaşıyorsunuz, zaten ailenizden uzaktasınız, bayramı daha çok hissediyorsunuz.

arsiv.hurriyetim.com.tr/ ozel/turk/00/12/28/ozehab/04oze.htm -

Paranoya
02-01-05, 22:05
Esra hanım sizi pastalardan ayırt edemiyoruz bu kadar tatlı olmak zorundamısnz? Aramıza hoşgeldiniz sizi burda görmek çok güzel.Herhalde bundan önce hiç bir dizide izleyicilerle dizi ekibi arasında bu kadar sıcak bir bağ kurulmamıştır.Bunu sağlayan herkese sizin huzurunuzda teşekkür etmek isterim... Saygılar&Sevgiler

mugece
10-01-05, 20:35
esra hanım dizi bitmeden sizide burda son yazılarınızı yazmanız için bekliyoruz.lütfen bizi kırmayın

EsraAkkayaSabanci
11-01-05, 21:48
en sevdiğimiz kitapları okuyup bitiriyoruz, tiyatro oyunlarını izleyip perde kapandığında alkışlıyoruz, bir çok şeyin sadece anılarımızda kalmasına izin verirken öfke duymuyoruz da yüzlerce diziden biri (tamam sevdiğimiz biri) biterken bu kızgınlık niye? Çünkü satın aldığın kitabın kaç sayfa olduğunu, bilet aldığın tiyatro oyununun ne kadar süreceğini bilirsin. Televizyon ise evimize giren ve sözde bir bedel ödememişizcesine karşımıza çıkıveren, bir ikramda bulunuyormuşcasına bir şeyler sunan, oysa zamanımızı istismar noktesına kadar alan ve bu zamanı paraya çeviren tuhaf bir araç. Ne gariptir ki satın aldığımızı çaktırmadıkları ürünlerini iade etme şansımız olmadığı için, bu kitabın son saysayfaları yok ya da son perdeyi oynamadılar gibi bir gerekçeyle hakkımızı arayamıyoruz.
Biz bda kadrosu olarak size yarım bırakılmış bir gösteri sunmamak için elimizden geleni yaptık, ne yazık ki bu kadar...
Bizim de, sizin de beklentiniz elbette ki bir televizyon işinin sonzuza kadar sürmasi değil. Hatta unutulmaz olması falan da değil. hepimiz biraz suya yazı yazdığımızın farkındayız. Sadece yaptığımız işe ve izlediğimiz zamana saygı bekliyoruz ki bu kadarı da hakkımız.

Paranoya
12-01-05, 01:00
Bir çok gereksiz yapımın olduğu kanalda, böyle bir dizinin kaldırılmasının altında, ben başka başka sebepler ve kasıt ararım. 2X2 = 4 Bu kadar zamansız Bİ-Tİ-Ri-LE-MEZ.Emek veriliyor bu işlere acı ama gerçek...

avgg
12-01-05, 06:22
Sayın ve sevgili ESRA AKKAYA SABANCI,

Yazınızın tümü muhteşem ve fikir dağarcığınızın ne kadar dolu olduğunun göstergesi.

Ne gariptir ki satın aldığımızı çaktırmadıkları ürünlerini iade etme şansımız olmadığı için, diyorsunuz.

Emin olun var. Yanlızca onlar öyle sanıyor.

Birileri birilerinden aldıkları tek tek oylarla başbakan olup. bir ülkeyi yönetiyorlar. Birileride birilerinden tek tek oy olamadıkları için mazi oluyorlar.

Yani birilerini küstüre küstüre, ürünleri öyle bir iade olacakki.....

Son set buluşmasında çok konuşan AVGG

mugece
12-01-05, 19:41
sevgili esra hanım yazınızı okudum burda bizlerle olmanız beni çok mutlu etti.umarım daha sık girebilirsiniz siteye sevgiler müge
yinede dizinin hiç bitmesini istemiyorum :( ben
son ziyarette başında mavi bantı ve gözlüklü vede gözleri mavi olan ben

avgg
13-01-05, 08:11
"BİR DİLİM AŞK" son set ziyeretinden bir saptama

ESRA AKKAYA SABANCI sevenlerine duyrulur,
ekranda göründüğünden en az on misli daha güzel
Ve son pazar, onu daha bir güzel bulacaksınız.

avgg
13-01-05, 08:12
"BİR DİLİM AŞK" son set ziyeretinden bir saptama

ESRA AKKAYA SABANCI sevenlerine duyrulur,
ekranda göründüğünden en az on misli daha güzel
Ve son pazar, onu daha bir güzel bulacaksınız.

kupseker
13-01-05, 09:50
Kesinlikle ekrandakinden çok daha güzel.Çok güzel bir fotoğrafını çektim.Ama biraz durgundu

hasosman
13-01-05, 11:10
Esra Hanım Merhaba
Yazınızı okudum. Cidden çok doğru tespitlerde bulunmussunuz. Çok duygusal biri olduğunuzu ve bu olaya bizden daha fazla üzüldüğünüzü biliyorum. Biz BDA severler olarak bu haksızlığa karşı elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu dizi bitebilir. Dizi kadrosu ayrılabilir ve her biri farklı dizilerde oynayabilir. Fakat sizden ricam sizin ve diğer dizi oyuncularının zaman buldukça forumlar aracılığı ile bize mesaj göndermenizdir. Bunuda bizden esirgemeyeceğinizi umut ediyorum.
BDA ile başlayan dostluğun hiç bitmemesi dileği ile
Saygılar

mugece
13-01-05, 14:09
Kesinlikle ekrandakinden çok daha güzel.Çok güzel bir fotoğrafını çektim.Ama biraz durgundu
sadece esra hanım değil küpşeker ordaki bütün oyuncular durgundu
esra akkaya,berna laçin,mustafa uğurlu,hakan gerçek ve aliye hanım.ama bize hisettirmediler

GizemK
08-02-05, 21:37
http://www.fotoajans.com/turk_unlu/e/esra_akkaya.jpg

daybreak
10-02-05, 12:56
http://arsiv.hurriyetim.com.tr/ozel/turk/00/12/28/ozehab/04oze.jpg
Usta ile çırağın bayram muhabbeti

Haluk KALAFAT

Bayram çocuklar için sihirli bir kelimedir. Ama, büyüdükçe çocuklar için de bayramların büyüsü kaybolur. Bir gün gelir 'nerede o eski bayramlar' diyen kuşağın arasına karışılır. Zaman değişmiştir, yıl boyu yoğun çalışma temposundan, şehrin patırtısından, gürültüsünden kaçmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Bayramlarda evler boşalır, tatil beldeleri ve oteller dolar taşar. Ancak tüm bu manzaranın aksine bayramdan kaçmayanlar da var. Meslek icabı zorunluluktan değil, bayramı bayram gibi yaşamayı adet edindikleri için. Yılların tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan, tiyatro sahnesine adım attığı günden beri çalışanlarıyla birlikte kendi tiyatrosunda bayramlaşıyor. Bayramda oyunlarına ara vermiyor. Usta tiyatrocuya genç bir tiyatro ve dizi film oyuncusu Esra Akkaya ile bayramdan birkaç gün önce de olsa bayramlaşmaya gittik. Mecidiyeköy'deki tiyatro salonunda tiyatro ve bayram hakkında konuştuk.

Gazanfer Özcan - Rahmetli abimden kaynaklanır, biz yılardır tiyatroda bayramlaşırız. Kendisi bizim tiyatronun müdürüydü simitler alıp gelirdi, çalışan herkes biz de dahil alışmıştık toplanırdık. Tüm özel günlerde kutlamaları tiyatroda yaparız. Zaten tiyatro bizim asıl evimiz. Hatta ev biraz fuzuli gibi geliyor bana. Otele gider gibi gidiyoruz nasılsa.

Esra Akkaya - Şimdi arkada bir oda olsa ne güzel olur değil mi?

Gazanfer Özcan - Tabii. Şişli'deki tiyatromuzun üst katında ev tutsak derdim hep. En son giydiğim kıyafet hep bana zor gelir. Çünkü 10-15 dakika sonra eve gittiğinde çıkartacaksın, pijamaları giyeceksin. Halbuki evin tiyatronun üst katında olsa, ne güzel pijamalarınla çık yukarıya.

Esra Akkaya -Tevfik Abi'nin (Gelenbe) öyleydi. Odası yatak odası şeklindeydi. Tiyatroya Tevfik Gelenbe'de başladım ben. Nasıl özenirdim o kulise. Bazen kapıyı aralık bulduğumda makyajını yapmasını seyrederdim. Büyülü bir dünya gibi gelirdi orası bana.

Gazanfer Özcan -Tevfik bizimle beraber çalışırdı ilk başlarda. Dokuz yıl çalıştık. Sonra ayrıldı. Tiyatrosunu ayakta tutmak için Anadolu turneleri yaptı. Karış karış gezdi.

Esra Akkaya -Ben hep bir tiyatroyla Anadolu turnesi yapmak istedim. Gerçi on günlük turne bile bugün için çok uzun geliyor. Siz gezmişsinizdir?

Gazanfer Özcan -1951 senesinde dokuz ay dolaştım. Vahi Öz ile Muazzez Erdiken'le çıkmıştık. Üç tane Muazzez vardı o zaman: Katır Muazzez, Çopur Muazzez, Kürdan Muazzez. Erdiken Katır Muazzez'di ve kadroda daha kimler yoktu: Suat Sim, Renan Fosforoğlu, Alev Sururi ve daha kimler...

Esra Akkaya -Kadroya nasıl dahil oldunuz?

Gazanfer Özcan -Beni kandırdılar. Çok gençtim. Şehir Tiyatrosu'nda yeni başlamıştım. Kadrosuz olduğumuz için, yazın çalışmamıza izin verirlerdi. İstanbul'dan başlayıp, Edirne'ye kadar sürecek dediler. O niyetle çıktık.

Esra Akkaya -Ama nasıl kandınız?

Gazanfer Özcan -O zaman çeşitli taktikler vardı. Oyuncu tiyatroya aşıksa, iyi rol verilirdi ya da iyi bir rol verileceği ima edilirdi. İşte biraz çapkınsa kumpanyanın en güzel kızını ona musallat ederlerdi.

Esra Akkaya - Sizin zaafınız neydi?

Gazanfer Özcan - Yani bir şekilde kandırdılar. Edirne'den çıktık, Çanakkale'yi geçeceğiz, sadece bir hafta dediler. Dönelim diyoruz. Turne çok başarılı oldu filan derken bir kaptırdık. Yanımda Nazif Şen vardı. Bir baktık Mardin'deyiz. Yedi ay olmuş. Nazif haritayı açtı, İstanbul'dan Mardin'i karışladık, dönmek ne mümkün. Yedi lira yevmiye alıyoruz, büyük para. Şehir tiyatrosunda aylığımız 24 lira, karşılaştırın.

Esra Akkaya -Para da önemli ama, tiyatroya duyulan aşk önemli bence. Şimdi tiyatroya o aşk kalmadı.

Gazanfer Özcan - Bunun en büyük nedeni televizyon. Televizyon tiyatronun rakibi. Bir tiyatrocunun alması gereken parayı veremiyorsunuz. Bu açık. Eğer gerçekten seviyorsa tiyatro yapıyor yeni tiyatrocular.

Esra Akkaya - Tiyatro eskisi gibi değil.

Gazanfer Özcan - Benim girdiğim yıllarda Şehir Tiyatrosu'nun beşinci plandaki oyuncuları bile tanınırdı, hepsi birer ustaydı. 12 yıl çalıştım orada. Ustalarımı görür ben de bu kadar kalabilecek miyim tiyatroda derdim. Şimdi geriye bakıyorum 51 yıl olmuş.

Esra Akkaya - Maşallah. Darısı başıma. Tevfik Gelenbe'de başladığımda 13 yaşındaydım. Aynı soruyu sormuştum kendime, 17 yıl oldu. Sahneye çıkmak fikri beni çok heyecanlandırıyor. Ağır ağır makyajını yapmak, rolüne hazırlanmak, sıranı beklemek bana kutsal bir rütüel gibi geliyor.

Gazanfer Özcan - Benim kendi dileğim, gerçek tiyatro adamının, Allah gecinden versin, oyun sonrası makyajını silerken ölmesi. Her şeyi bitirmişsin, alkışı almışsın...

Esra Akkaya - Ona yakın bir şeyi Ahmet Evingen'le yaşadık. Karşılıklı oynuyorduk, Ahmet abi mide kanaması geçiriyormuş, oyunu bırakmadı. Ne enerjisi ne yüzünde renk kaldı anladık bir terslik olduğunu ama sahneyi bitirdi. Kulise gitti oradan hastaneye.

Gazanfer Özcan - Çok beyefendi bir adamdı. Uzun süre Kuruntu'da oynadı. Zaten oynamayanı saymak daha kolay, o kadar çok insanla çalıştık ki...

Esra akkaya - Ben oynamadım.

Gazanfer Özcan - Ben emin olamıyorum artık. Oynadım desen doğrudur derim. Bana o da oynadı bu da oynadı diye hatırlatıyorlar. Ee tabi, 16 yıl dile kolay.

Esra Akkaya - Evet çok olmuş. Bizim dizi dokuz yıl oldu.

Gazanfer Özcan - Dizilerin ya da tiyatronun ömrünün uzun olması sevgisiz saygısız olmaz. Tiyatroda kimsenin kimseye dargın olmaya hakkı yoktur.

ESRA AKKAYA

Bayrama badem şekeriyle başlar bütün gün yerim

Şimdi mendil verilmiyor. Benim anneannem o mendilleri özenle katlardı, içine de kağıt para koyardı. Mendille birlikte para da ütülenmiş olurdu. Renk renk mendiller biriktirir, arkadaşlarımızla karşılaştırırdık, değiştirirdik. Ben hala çok olağandışı bir durum olmazsa İstanbul'da olurum bayramlarda ve yine bayram ziyaretine ailecek babaannemin evinden başlarız, kendisi rahmetli oldu ama halam yaşıyor o evde. Sabahın köründe badem şekeriyle başlarım, bütün gün şeker yerim.

GAZANFER ÖZCAN

İlk ziyareti harçlığı bol Şaziye teyzeye yapardım

Benim çocukluğumda erken kalkar bayramlıklarımızı giyerdik. Bayram namazından döndüğümüzde kapı zili beklenmeye başlanırdı. O zaman öyleydi, sabahtan başlardı bayram ziyaretleri. Ben Cihangir'de doğdum büyüdüm. Karşımızda oğlu Rusya'da konsolosluk yapan Şaziye Hanım vardı. Onun harçlığı boldu. O yüzden ilk ziyereti ona yapardık. 1938-39'dan bahsediyorum, şekerin kilosu 28 kuruş, Şaziye Hanım 10 kuruş bayram harçlığı veriyor, büyük para. Sonra anneanneme gider, mendillerimizi alırdık.

TİYATRODA BAYRAM KUTLAMASI

Gazanfer Özcan - Eskiden bayramlarda şehir boşalmazdı. Turistik bir olay haline gelmemişti bayramlar. Bu durumun bir mecburiyetten kaynaklandığını düşünüyorum. İnsanlar o kadar yoğun çalışma içerisindeler ki, buldukları her fırsatı değerlendiriyorlar. Başka türlü yorumlamak istemiyorum ben. Aslında kaçmak yanlış bir şey. Eskiden biz bayramlarda ek matineler yapardık. 1962-70 arasında seyircimiz katlanırdı. Sabahtan itibaren kuyruklar oluşurdu. Bunları yaşadık. Bayram seyircimiz çok farklı olurdu, çok uzak yerlerden gelenler olurdu. Oyunu duymuştur ama fırsat bulamamıştır. Diyelim Bostancı'da oturuyor, bayram tatili fırsat bilir gelir. Salon dolar taşardı, ama yabancı seyirciyle. Aslında bizim tiyatronun kemikleşmiş seyircisi vardır. 35 senedir bizi seyreden insanlar var. Bu bayram da oyunumuz var. Bizim ömrümüzün büyük bir kısmı tiyatroda geçtiği için bayramlarımızı tiyatroda kutlardık. Mesela Adile (Naşit) Hanım'la aynı yaştayız biz. Rahmetli şeker getirirdi, çocuklarımız da bu adete alışmıştı, kutular büyük zevkle açılır, içinde akidesi, çikolatası tam çocuklara göre... Tiyatromuzun sahibi çok öyle geleneklere göreneklere bağlı birisi değildi ama bu alışkanlığımızdan o kadar etkilenmişti ki böyle çok büyük bir kutu çikolata yaptırmaya başlamıştı.

Esra Akkaya - Ben Antalya Devlet Tiyatrosu'nda çalışırken tiyatroda kutluyorduk. Antalya, İstanbul gibi bayramlarda boşalmıyor. Çok keyifli bayram oyunları oynadık. Bayramın ilk günü tiyatroda toplanır birbirimizle bayramlaşırdık. Aramızda para toplar, şeker, börek gibi bayramlık yiyecekler, küçük hediyeler alıp, çocuk esirgeme kurumuna, huzurevine giderdik. Antalya'da geçirdiğim üç sezon boyunca hep böyle kutladık bayramı. Bölgelerde tiyatroyu daha yoğun yaşıyorsunuz, zaten ailenizden uzaktasınız, bayramı daha çok hissediyorsunuz.

umuttaciri
11-02-05, 14:19
ŞİRİN OLARAK ÇOK SEVMİŞTİK ONU AMA DİZİ BİTİNCE ÜZÜLMÜŞTÜK SONRA BİR BAKTIK BİR DİLİM AŞK AAAA ESRA OYNUYOR YA ZATEN BU KIZ MİMİKLERİ ÇOK GÜZEL YAPIYOR TONLAMALAR YERİNDE BEN ÇOK SEVİYORUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM BİRDE KEŞKE GÜNAYDIN İSTANBUL KARDEŞ DİZİ OLDUĞUNDA DOĞA RUTKAY GİBİ OKULLU OLMASINA RAĞMEN YETENEKSİZ YERİNE ROLÜN GERÇEK SAHİBİ OLAN ESRA AKKAYA OYNASAYDI

dilek0815
29-01-06, 17:01
bir klac resim
http://www.superresim.com/yerli/esra_akkaya/esra_akkaya_07.jpg
http://www.superresim.com/yerli/esra_akkaya/esra_akkaya_06.jpg
http://www.superresim.com/yerli/esra_akkaya/esra_akkaya_05.jpg
http://www.superresim.com/yerli/esra_akkaya/esra_akkaya_04.jpg
http://www.superresim.com/yerli/esra_akkaya/esra_akkaya_03.jpg
http://www.superresim.com/yerli/esra_akkaya/esra_akkaya_02.jpg
http://www.superresim.com/yerli/esra_akkaya/esra_akkaya_01.jpg

sinemim_g
29-01-06, 17:44
ya çok doğal mütevazi ve şirin gerçekten....mahallenin muhtarlarında sevmiştim onu:)bir dilim aşk ta muhteşemdiiii :img-thumb niye bittiki o dizi :img-huh:

dilek0815
30-01-06, 14:04
ya çok doğal mütevazi ve şirin gerçekten....mahallenin muhtarlarında sevmiştim onu:)bir dilim aşk ta muhteşemdiiii :img-thumb niye bittiki o dizi :img-huh:

acik söylemek gerekirse ben bu diziyi sevmemistim iyi ki bitti!!!

onur29
07-03-06, 12:50
arkadaşlar esra akkaya ile ilgili bir başlık varmı bilmiyorumama bulamadığım için açmakistedim sizce nasıl bir oyuncu

bence gayet başarılı ayrıca çok güzel ve sempatik bir bayan Mahallenin Muhtarlarında Şirin rolüyle tanımıştım çok beğenmiştim daha sonra Bir dilim aşk ve Sonradan görme gibi dizilerde de rol aldı ama onu daha iyi projeler de de görmek isterim

Ms.Alabora
07-03-06, 13:46
Evet ben de çok severim kendisini.Hem çok tatlı hem de çok başarılı...
Ehhh bu aralar biraz üzgün ama umarım çabuk unutmaya çalışır.Yoksa onun gibi birini sürekli üzgün görmek istemem..:)
Dün akşam çok güzel bir söz söyledi....
''Belki yanlış bir eş seçmiş olabilirim ama hiç yanlış bir arkadaş seçmedim dedi''!!!
Ne kadar da anlamlı bir söz bence....Esra hanımın arkasındayım ben...
Umarım en kısa zamanda mutlu hallerine geri döner.....

gizyy
07-03-06, 17:42
Bu baslık sanırım yok.ben cok aradım ama bulamadım.
eminim esra hanımıda seven veya elestıren bırcok arkadasımız vardır.bu baslık altında bunları konusalım.

gizyy
07-03-06, 17:45
onu hepımız mahallenın muhtarlarının şirini olarak tanıdık.fakat su aralar ne yazıkkı cok kotu bır olayla gundeme geldı.kendısınınde soyledıgı gıbı o mazbut bır hayatı tercıh etmişti ama olaylar onu ıstemedıgı bır sekılde gundeme getırdı.
ona magdur demeyecegım cunku o ayakları yere basan ıyı bır sanatcı.emınım onu ıyı projelerde tekrar televızyonda goruruz.

oslemm
07-03-06, 17:52
show haberdeydi bugün ve çooooooooook güsel bi konuşma yaptı ben artık bun kadına tapıyorumm helal olsun walla kadın hiç kendini rencide etmedi.

oslemm
07-03-06, 17:53
bu arada ben artık bi esra akkaya fanıyım gerçekten bunu hak etmedi vede kudret sabancıya gıcıkkkkkkkkkkkk oluyorummmm

gizyy
07-03-06, 17:56
biz kadınlar herzaman ezilen kadının yanında olmuşuzdur.Aliyeyide bunun icin seyredıyorduk.ama simdi esra Akkaya gercek acıyı yasıyor.eminim evli olan herkes onun yasadıgı acıyı anlıyordur ve sanırım hepımız onun yanındayız.

simsiyah
07-03-06, 17:57
iyi oyuncu mahallenin muhtarlarında çok tatşydı ama böyle kötü bir olayla gündeme gelmesi çok kötü oldu o kudret sabancıda az değilmiş yani hayır yani reyting için yaptı dicem ama dizi zaten her hafta 1. oluyo

ÇAKIL85
07-03-06, 18:00
dünya tatlısı bir insan.
mahallenin muhtarlarında şirin olarak tanıdım ama bir dilim aşk da mükemmeldi.
zaten o dizinin apar topar kaldırılmasına da bir anlam veremedim.

şu sıralar adı çok kötü bir olayla anılıyor malesef.show haberde çok güzel konuştu,söylediklerinin her kelimesine hak vermemek mümkün değil.
kesinlikle bunu haketmedi,her kadın gibi.
ama zararın neresinden dönülse kardır. o daha iyilerini hakediyor.
gerçekten de eş seçimi yanlış ama arkadaş seçimi çok iyi berna laçinle olan dostlukları çok iyi!!!ikisini de çok seviyorum...

oslemm
07-03-06, 18:04
ya bide eğer izlediyseniz show haberi esra akkaya hep kocasıyla olan aşklarını anlattı.yani kadın kocasını gerçekten sevmiş ama kocası buna değermiymiş o tartışılırrr ben aliyeyi izlerim fakat sanem çelik çoooooooooook iyide oynasa hiçbir zaman onu acı çeken bi kadın olarak göremem...

BERNA
07-03-06, 18:28
Ben de onun oyunculuğunu eskiden beri çok beğenirdim (hatta bence Mahallenin Muhtarları'na Fadime'den çok daha fazla Şirin karakteri yakışmıştı) ama Show Haber'de izledikten sonra kişiliğine de hayran olmamak elde değil. Özellikle kocasına herşeye rağmen güzel şeyler dilemesi, işine sarılsın demesi de alkışlanacak bir davranış. Sanem Çelik hakkında yorum yapmamasını da güzel bir şekilde özetlemesine bayıldım. İki kişinin arasına iki kişiden biri istemedikçe giremez. Mağdure rolünü (Gerçek Aliye) reddederken ve "ben gerçeğim" diye serzenişte bulunurken keşke elimde olsaydı da ona ulaşabilsem ve de desteğimi gösterebilsem diye düşündüm. Çünkü gerçek dostlarımdan gelen seslerle ayakta durdum demişti. Böyle erdemli bir kadının sürekli olarak güçlü ve ayakta durması gerekir çünkü.

Bundan sonra onun da arzu ettiği gibi oyunculuk başarılarıyla medyada görürüz inşallah.

gizyy
07-03-06, 18:36
belkı ona ulasacak bır telefon numaramız yok ama kım bılır belkı bu formdan haberı olur(sanırım berna lacın bazen forma gırıyormus) ve kendını karsılıksız seven bız dostlarının sesını duyar yanında oldugumuzu ogrenır.belkı bızım yorumlarımız onun oyunculuga daha ıyı sarılmasını saglar.zor gunlerınde ona moral oluruz.

oslemm
07-03-06, 19:49
umarım yazdıklarımızı görür çünkü onun buna ihtitacı warr biz onu öncedende seviyodum şimdide seviyoruzzzz çoooooook mutlu olmasını istiyorummm

MardiGras
07-03-06, 23:57
Arkadaslar,

Basligi dikkatle ve yakindan takip etmeye devam edecegim. Eger baslik yasanan son olayla ilgili " vurun kahpeye" "yanindayiz esra" turunden kisilerin tamamen ozel hayatlari ile ilgili bir esasta devam ederse basligi kapatacagim. Yerli Oyuncular basliginin amaci, oyuncularin dizilerde canlandirdiklari karakterler ve oyunculuklari hakkindadir. Zaman zaman isin magazin boyutu kacinilmaz olarak mesajlara yansiyor olsa bile, bir oyuncu hakkinda tamamen munferit bir olaya dayali acilan bir baslik forumumuzun hedefledigi amaca uygun dusmeyecektir.

Lutfen forum kurallarini okuyalim ve mesajlarimizin bu kurallara uygunluguna ozen gosterelim.

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?p=217101#post217101 (http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?p=217101#post217101)

MardiGras
Super Moderator

cutiepie
08-03-06, 04:09
http://www.on8.org/image/march-2006/esra5.jpg (http://www.on8.org)

cutiepie
08-03-06, 04:10
http://www.on8.org/image/march-2006/esra4.jpg (http://www.on8.org)

cutiepie
08-03-06, 04:10
http://www.on8.org/image/march-2006/esra3.jpg (http://www.on8.org)

cutiepie
08-03-06, 04:11
http://www.on8.org/image/march-2006/esra2.jpg (http://www.on8.org)

cutiepie
08-03-06, 04:11
http://www.on8.org/image/march-2006/esra1.jpg (http://www.on8.org)

dizibarca
08-03-06, 10:26
gözleri çok güzel bakıyor başarılar dilerim

chaylack
08-03-06, 10:42
ben bir dilim aşk.mahallenin muhtarları ve enson sonradan görmeden biliyorum kendisini son derece şeker bi insan umarım en kısa zaman da kötü günleri atlatır ve onu yine ekranlarda görme fırsatımız olur :icon_ange :)

Flora
08-03-06, 10:53
Arkadaşlar bu başlığın aynısı var.Lütfen başlık açmadan önce arama yapınız.

Ms.Alabora
08-03-06, 11:24
Ayyyyy çok şeker fotolarr yaaa çok tatlı çıkmış resimlerde maşallahhh...
Gözleri çok güzell di mi??
İnşallahhh tekrar ekranlar da ''dizilerinle'' görürüz...

hyoldas
08-03-06, 11:54
Yönetmenin 'Karım hamile! Bebeği düşürür' yalanı
Kudret Sabancı, olay görüntülerin çekildiği gece Pazar Keyfi yöneticilerini arayıp, eşi Esra Akkaya'nın hamile olduğu yalanını söyledi. Böylece görüntülerin yayınlanmasını durdurmaya çalışan yönetmenin planı tutmadı

Sanem Çelik ve yönetmen Kudret Sabancı önce Boğaz'da bir restoranda yemek yediler o gece... Ardından Hayrola Çay Bahçesi'ne giderek birer çay söylediler. Saat gece yarısını çoktan geçmiş 01:30'u gösteriyordu. Hiç beklenmedik bir anda karşılarında kameranın ışığı yanınca görüntülerden de anlaşıldığı üzere Çelik daha atik davranırken olayı anlayamayan Sabancı büyük şaşkınlık yaşıyordu.

Telefon açtı
Sabancı görüntülenir görüntülenmez önce bir aralar yönetmenliğini yaptığı A Takımı'nda birlikte çalıştığı Savaş Ay'ı aradı ve ne yapabileceğini sordu. Ardından da Pazar Keyfi programının yetkililerinden Bekir Hazar'ı aradı. Saat 03.30'u gösteriyordu bu sırada... Hazar o görüşmeyi şöyle anlatıyor. "Kudret beni aradı. Biz çekildik dedi. Nasıl yani dediğimde çay bahçesinde bizi çektiler yanımda Sanem Çelik vardı dedi. Bunda bir şey yok ki... İkiniz çay bahçesine gitmişsiniz işte çay içmişsiniz, ne var dedim."

"Biraz fazla samimiydik"
"Biraz fazla samimiydik, sıcak görüntüler var, farklıydık dedi. Sonra karısının hamile olduğunu ve eğer bu görüntüleri izlerse bebeğini düşürebileceğini söyledi."

Evet Sabancı o gece ve ertesinde görüntülerin yayınlanmaması için büyük uğraş verdi aslında...
Görüntülerin yayınlanmaması için eşinin hamile olduğu yalanını da ortaya atan bizzat kendisiydi. Ünlü yönetmen eşim hamile deyince Pazar Keyfi'nden gelen ilk bilgi de bu yönde oldu. Hatta haberi aynı gün bizimle birlikte veren Hürriyet gazetesi de bu 'yanlış' detayı kullandı. Biz ise olayı öğrenir öğrenmez Esra Akkaya ve yakın arkadaşı Berna Laçin'le görüştüğümüzden hamileliğin yaşanmadığını biliyorduk.

Olayın yankıları sürerken Uçankuş adlı internet sitesinde yapılan anket de bir rekora imza attı. "Eğer Pınar Altuğ gibi Sanem Çelik'in de diziden ayrılmasına karar verilirse Aliye'yi kim oynamalı?" sorusuna cevap arayan ankette adaylar arasında, Açelya Elmas, Ahu Türkpençe, Arzum Onan, Azra Akın, Ece Uslu, Esra Akkaya, Nehir Erdoğan, Pelin Batu, Pınar Dilşeker ve Şevval Sam gibi birbirinden ünlü isimler bulunuyor. Ankete 48 saatte 20 bin kişi oy verdi. Yüzde 30.73 lük bir payla Ece Uslu liderken, 2'nciliği ise 28.38'lik oranla Şevval Sam, 3'üncülüğü ise 14.32 ile Arzum Onan aldı.

Haber: Müge ANLI

Bu haberi nereye yazaağımı bilemedim.
Bu kadarı da fazla yani

kupseker
08-03-06, 16:27
en sevdiğimiz kitapları okuyup bitiriyoruz, tiyatro oyunlarını izleyip perde kapandığında alkışlıyoruz, bir çok şeyin sadece anılarımızda kalmasına izin verirken öfke duymuyoruz da yüzlerce diziden biri (tamam sevdiğimiz biri) biterken bu kızgınlık niye? Çünkü satın aldığın kitabın kaç sayfa olduğunu, bilet aldığın tiyatro oyununun ne kadar süreceğini bilirsin. Televizyon ise evimize giren ve sözde bir bedel ödememişizcesine karşımıza çıkıveren, bir ikramda bulunuyormuşcasına bir şeyler sunan, oysa zamanımızı istismar noktesına kadar alan ve bu zamanı paraya çeviren tuhaf bir araç. Ne gariptir ki satın aldığımızı çaktırmadıkları ürünlerini iade etme şansımız olmadığı için, bu kitabın son saysayfaları yok ya da son perdeyi oynamadılar gibi bir gerekçeyle hakkımızı arayamıyoruz.
Biz bda kadrosu olarak size yarım bırakılmış bir gösteri sunmamak için elimizden geleni yaptık, ne yazık ki bu kadar...
Bizim de, sizin de beklentiniz elbette ki bir televizyon işinin sonzuza kadar sürmasi değil. Hatta unutulmaz olması falan da değil. hepimiz biraz suya yazı yazdığımızın farkındayız. Sadece yaptığımız işe ve izlediğimiz zamana saygı bekliyoruz ki bu kadarı da hakkımız.

Esra Akkaya ile ilgili zaten bir başlık var.Üstelik Bir Dilim Aşk zamanında Esra Hanım'da bizler ile bu sitedeydi.

MardiGras
08-03-06, 20:38
Arkadaslar,

Baslik acmadan lutfen daha once ayni konuda acilmis baslik olup olmadigini kontrol edelim. Bu birlestirdigim ucuncu esra akkaya basligi !!

MardiGras
Super Moderator

oslemm
09-03-06, 16:23
ben bu kadına ve gözlerine bayılıyorumm eminim kötü günleri geride bırakacaktırrr seni seviyoruz esra akkaya

onur29
09-03-06, 17:25
Ben öncelikle yeni bir başlık açtığım için çok özür dilerim benim dikkatsizliğim ben de esra akkayayı çok seviyorum şu an 15 yaşındayım onu ilk tanıdığımda 9 yaşında falandım mahallenin muhtarlarında şirin olarak tanımıştım hatta bir ara atv de elma şekeri adında bir çocuk programı sunmuştu sadece onu izlemek için erkenden kalkardım çok beğeniyorum çok tatlı ve çok başarılı bir oyuncu uzuj süredir ekranlarda göremiyordukl ama son bir haftadır bazı olaylar nedeniğyle çokça görür oldukı ama keşke kendisini başka şekilde görseydik. Aslında bu konuya girmek istemiyorum ben sadece kendisini çok sevdiğimi ve onu daha güzel projelerle ekranda görmek istediğimi yazmak istedim

oslemm
11-03-06, 15:34
çok iyi bi oyuncu olanlar onu çok üzdü ama çok güçlü bi kadın inş. bunları okuyodurrrrrrrrrrrrr

asi melek
11-03-06, 15:35
onu mahallenin muhtarlarından beri tanıyorum hiç özel hayatıyla gündeme gelmemişti çok yazık oldu

oslemm
12-03-06, 10:37
ya çoooook tatlı bi kadın ve bu aralar onu hep ağlarken görüyorum artıkk ağlamasınnn çünkü o adama deymezzzzzzzzz

chaylack
16-03-06, 08:36
Esra o evi aldı
Orhan SAAT

Kudret Sabancı'nın, yönetmenliğini yaptığı "Aliye" dizisinin başrol oyuncusu Sanem Çelik ile bir çay bahçesindeki kaçamağı ayrılıkla sonuçlandı. Sabancı ile tiyatro oyuncusu eşi Esra Akkaya dün tek celsede boşandı. Anlaşmalı boşanmada Esra Akkaya, "O evi istiyorum" dediği Anadolu yakasındaki evi alırken, Bodrum'daki yazlık ise Kudret Sabancı'ya kaldı.

Kudret Sabancı ile Esra Akkaya dün sabah ayrı ayrı geldikleri Kadıköy Adliyesi, 4. Aile Mahkemesi'nde tek celsede boşandılar. Mahkeme salonunun kapısında bekleyen Kudret Sabancı ile Esra Akkaya birbirleriyle hiç konuşmadı. Duruşmada Esra Akkaya, iki yıllık eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşadıklarını, evlilik birliklerinin temelden sarsıldığını belirterek boşanmak istediğini söyledi. Kudret Sabancı da anlaşamadıkları için boşanmak istediklerini belirtti. Kadıköy 4. Aile Mahkemesi, Sabancı ile Akkaya ve avukatların katıldığı duruşmada, çiftin boşanmasına karar verdi.

Esra Akkaya, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bundan sonra geçmişe dair tek söz dahi etmeyeceğini söyledi. Önünde yeni bir hayat olduğunu dile getiren Akkaya, “Bana ihtiyaçları olan genç oyuncularım var. Ben onların ablasıyım. Ajansımda ağabey ve ablalarımın da benden beklentileri var. Şimdi ajansıma gidiyorum ve çalışmaya başlıyorum. Bizi çalışmak kurtarır” diye konuştu. Akkaya, bir gazetecinin, “Aliye” adlı televizyon dizisinde oynayan Sanem Çelik ile Kudret Sabancı'nın bir arabanın içinde görüntülendiklerini hatırlatarak, “Sanem Çelik arkadaşınız mıydı?” sorusunu ise cevaplandırmadı.

Tanık olarak yazılı ifade veren Berna Laçin, taraflar arasında görüş ayrılıkları olduğunu ve anlaşamadıklarını kaydetti. Çift, duruşmada birbirlerinden nafaka ile tazminat talep etmediklerini ve sahip oldukları malları yasaya göre paylaştıklarını belirten bir protokolü de mahkemeye sundu. Evlendikten sonra biri İstanbul, diğeri de Bodrum'da olmak üzere iki mülke sahip olan çiftten Esra Akkaya, yarısı eşinin üzerine olan İstanbul Anadolu yakasındaki evi alırken, tamamı kendi üzerine olan Bodrum'daki evlerini de Kudret Sabancı'ya bıraktı. Duruşmaya tiyatrocu arkadaşı Berna Laçin ile gelen Esra Akkaya "Artık benim için yeni bir hayat başlıyor. Güneşe doğru yürüyorum" dedi.

Avukat Levent Durak da tarafların anlaşmalı olarak, “şiddetli geçimsizlik” nedeniyle boşandıklarını söyledi. Akkaya'nın maddi ve manevi tazminat talebi olmadığını belirten Durak, mevcut malların ise yasa gereği paylaşıldığını kaydetti.

Esra Akkaya'dan yaklaşık yarım saat sonra adliyeden ayrılan yönetmen Kudret Sabancı ise gazetecilerin sorularına yanıt vermedi. 10 dakika süren boşanmanın ardından Kudret Sabancı, davayı takip eden gazetecilerin görüntü almaması için koşar adımlarla adliyeden uzaklaştı. Akkaya'nın, "O benim beyaz atımdı" dediği Chevrolet marka jip de Sabancı da kaldı.
kaynak:hürriyet

purna
16-03-06, 09:34
esra akkayanın kardesi aliye oynuyor doktor bereli bir cocuk var o

GeLiNcIk88
16-03-06, 09:37
yazik ya dun bosandi cik uzgundu ama guclu gorunmeye calisiyordu..............

chaylack
25-03-06, 09:51
Esra yenilendi
Cenker TEZEL

Eşi Kudret Sabancı'dan, "Aliye" dizisinin başrol oyuncusu Sanem Çelik'le aynı arabada basıldıktan sonra boşanan Esra Akkaya, önceki akşam Cem Özer'le eşi Nurgül Yeşilçay'ın birlikte rol aldığı "Sen Olmasaydın" adlı tiyatro oyunun galasına yenilenmiş tarzı ile çıktı. Yakın arkadaşı Berna Laçin'le de buluşan Esra Akkaya, boyattığı ve modelini değiştirdiği saçlarıyla dikkat çekti. Akkaya, yakın bir tarihte tek kişilik bir tiyatro oyunu ile mesleği
http://www.myehost.de/resim/images/9LH79758.jpg http://www.myehost.de/resim/images/yu579796.jpg
http://www.myehost.de/resim/images/gYu79850.jpg

FBuse
12-04-06, 19:58
ben hic bir dizisini izlemedim, oyunculuga haber yapmacagim! :img-book:

MİNA
06-06-06, 11:44
Bu Kadin çok Tatli,oyunculuğu Muhteşem.gözleri Harika.çok Seviyoruummmmm

TubaBülent
06-06-06, 12:12
Cok Tatli Bir Kiz

Ms.Alabora
06-06-06, 15:27
Dizideki rolu hariç güzel,seviyorum.

YELDA DENİZ
28-06-06, 15:07
çok Tatli Biri.çok Beğeniyorum Onu.çoook Güzell...

emrekose
16-08-06, 10:46
merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum ve esra akkayayı çok sevdiğimi belirtmek istedim onun başı herzaman dik olsun ayakları üzerinde duruyor düşman çatlatıyor unutmasınki sevenleri devamlı arkasında bende esra akkayayı seviyorum ama biliyorumki o çok ünlü biri birgün onunla karşılaşmayı çok isterim birkere baş başa konuşsak yeter ve ona sevgimi dile getirmek isterim:icon_cry:

emrekose
16-08-06, 12:00
slm arkadaşım ama ben yanlış yere geldiğimi sanmıyorum millet esra akkaya hakkında görüşlerini yazmışlar burası yanlış yer mi

puduhepa
16-08-06, 14:28
Rolünü sevmiyorum ama kendisi çok şeker ve güzel söylemden edemiyeceğim

Yanlış yere yazımışsınız sanırım. Yeliz Akkaya'ya yazacaktınız herhalde çünkü Esra Akkayanın şuanda oynadığı bir rol ve dizi yok zaten top topu iki dizide oynadı şimdiye kadar. Soyadı sebebiyle karıştırılmış olabilir.

emrekose
16-08-06, 14:58
şimdi bir dizide oynamaya bilir ama şuanda esra akkayadan bahsediliyor arkadaşlar bunuda siz anlayın isterseniz yeliz ismini kullanmayın lütfen başka yere konu açın konunun başına bakarsan esra akkayadan bahsediliyor arkadaşlar

puduhepa
16-08-06, 15:11
Dizideki rolu hariç güzel,seviyorum.

Buda aynı nazlıcanın da dediği gibi herkes soyadı sebebi ile karıştırmış. Evet bu başlık Esra Akkayanın emrekose bunu bizde anlıyoruz ama yazılara bakarsan dizideki rolü hariç deniyor yani şunda dizide kötü rolde olan Yeliz Akkayadan bahsediliyor burda. Yabancı Damatta oynayan bebeği kaçıran bayan. O sebeple rolü hariç veya dizideki rolünü sevmiyouz ama tatlı biri yazılyorlar. Bu açıklama yeterli sanırım. Sen doğru yerdesein yazmaya devam edebilirsin.

Ms.Alabora
16-08-06, 15:14
Heh evet aynen öyle büyük benzerlik var.
Bir dİLİM aŞK TA ÇOK BEĞENMİŞTİM ONU BONCUK AYŞE OYA rolunde de süperdi....

emrekose
16-08-06, 15:48
teşekkürler arkadaşlar yine yazdıklarınız için tşkler haklısınız baştan karıştırılmış bu konu arkadaşlar

emrekose
17-08-06, 06:59
esra akkayayı çok seviyorum ve buranın aracılığı ile ona ulaşmak istiyoruz site sakinleri olarak kendisininde buraya bişeyler yazmasını sağlamalıyız kendisine ulaşa bileceğimiz bir adresi bile yok eyer site sakinlerinden esra hanımla irtibatı olan arkadaşlar esra hanıma bu çağrımızı iletirlerse çok memnun olacağım onu tekrar aramızda görmek istiyoruz şirin olarak...

gzd_gzd
17-08-06, 09:55
esra akkayayı çok seviyorum ya,çok güzel bi kadın

emrekose
17-08-06, 15:05
evet çok güzel bir kadın onu bütün türkiye seviyor ve sevmeyede devam edecek arkadaşlar sakın esra akkayadan desteğimizi esirgemeyelim bütün türkiye senin arkanda esra akkaya bunu unutma

Ms.Alabora
17-08-06, 17:15
Emre avatarın harika ya elinde resimler varsa buraya da ekler misin?

emrekose
18-08-06, 00:50
esra akkayanın resimleri

emrekose
18-08-06, 15:05
esra akkayayı aramızda görmek istiyoruz arkadaşlar biraz yardımcı olunda esra hanımı aramızda görelim oda buraya gelsin onu çok seviyoruz ama ben bir başka seviyorum ben aşığım ona

emrekose
19-08-06, 11:09
esra akkayayı görmek bize birşeyler yazmasını istiyoruz arkadaşlar lütfen esra akkaya sesimizi duy ve bize birşeyler yaz bizi burada yanlız bırakma ne olur

emrekose
19-08-06, 17:10
aramıza bekliyoruz esra seni

Ms.Alabora
19-08-06, 17:19
Keşke gelebilse ama di mi ya:(

emrekose
19-08-06, 19:07
lütfen esraya ulaşabilen varsa çağırabilme imkanımız varsa çağıralım arkadaşlar onu aramızda tekrar görmeyi çok istiyoruz esra duy hayranlarının sesini ne olur gel aramıza sende

kupseker
19-08-06, 20:35
Daha önce buraya gelip, aramıza katılmıştı Esra Hanım. Kendisinin çok güzel ve çok tevazu sahibi bir insan olduğunu da yakından görmüştüm.

emrekose
21-08-06, 08:09
keşke şimdi tekrar katılsa aramıza kötümü olur sevgimizi dile getirmiş oluruz ona karşı çünkü onu çok seviyorum

GECE_AYAZI
21-08-06, 18:49
Slm Esra Hanim Ben Sizden Yasca Kucuk Olmama Ragmen Sizi Cooook Seviyorum Belki Sizden Kucugum Ama Sizi Seviyorum Ben Cooook Tatlisin Ben Bunlari Yanliş Anlamda Solemiorum Ama Sizi Hep Tv Cikin Diye Beklorum Oguzel Gozlerinizi Gormek Ve Onlarin Hep Gulmesini Istiyorum Cunku Gulmek Size Cooook Yakişiyo Gozleriniz Cooook Guzel Onlardan Yaş Degil Sevinç Ve Mutluluk Aksin Oguzel Gözler Aglamak Yada Uzulmek Icin Degil Mutlu Olmak Icin Var Sizi Cooooooooooooook Seviyorum Ben Kendinize Hep Neseyle Mutlulukla Bakin Sizi Gormek Dilegiyle Oguzel Gozlerinizi Yakindan Gormek Beni Coooook Mutlu Ederdi:)

GECE_AYAZI
22-08-06, 13:51
slm esra hanım sızı tv beklıoruz neden yoksunuz ben sızı coook sevıyorum en son bu kotu seyler yuzunden gorduk ve coook uzuldum ben sızı cooooooooooooook sevıyorum coook guzel gozlerınız var onlara aglamak yakışmıyo gulun gulmek sıze cooook yakısıyo sızı en yakın zamanda gormek ıstıyorum tv mumkun olsada sızı yakından gozlerınızı yakından gorebılme sansım olsa ınanın sızı coooooook sevıyorum sakın aglamayın arkanızdan iş yapanların yuzunu guldurursunuz gulunku kendılerını bılsınler SENİ COOOOK SEVİYORUM

GECE_AYAZI
22-08-06, 13:56
slm esra hanım sızı tv beklıoruz neden yoksunuz ben sızı coook sevıyorum en son bu kotu seyler yuzunden gorduk ve coook uzuldum ben sızı cooooooooooooook sevıyorum coook guzel gozlerınız var onlara aglamak yakışmıyo gulun gulmek sıze cooook yakısıyo sızı en yakın zamanda gormek ıstıyorum tv mumkun olsada sızı yakından gozlerınızı yakından gorebılme sansım olsa ınanın sızı coooooook sevıyorum sakın aglamayın arkanızdan iş yapanların yuzunu guldurursunuz gulunku kendılerını bılsınler SENİ COOOOK SEVİYORUM

emrekose
22-08-06, 16:06
esra seni çok seviyoruz halk olarak ama ben seni bir başka seviyorum benden yaşça büyükolmaasan sana evlenme teklifi bile ederdim çok güzelsin hele ogüzel gülüşüne bayılıyorum gözleerin desen bir içim su seni çok ama çok seviyorum dünyalar tatlısı esra akkaya

emrekose
23-08-06, 19:29
seni sevmeyen ölsün esra ben seni çok ama çok seviyorum

Ms.Alabora
23-08-06, 19:54
seni sevmeyen ölsün esra ben seni çok ama çok seviyorum
Aynen katılıyorum zarar verenler de...

Ms.Alabora
23-08-06, 22:59
Herkes sevdiği insanı sever,kollar,destekler.
Herlade bazıların yaraları var ki gocunuyorlar.

GECE_AYAZI
24-08-06, 15:31
slm esra benden yasca buyuksun bunu bılıorum ama senı coook sevıyorum hele ogözlerini gordugum zaman elım ayagım dolaşıyo tv olsa bıle ne olur bana bır cvp yaz ınan senın senden COOOOOK SEVIYORUM güzel gözlü kadın esra cooook tatlısın sen ya senınle karsılasmayı coook ıstıyorum ogözleri yakından gormek ıstıorum güzel bayan:)

*arife*
02-09-06, 12:25
çok iyi bi oyuncu rolünün hakkını veriyo çok içten çok güzel

cyprus_hsn
04-09-06, 17:27
çok başarılı bir oyuncu olduğu kadar aynı zamanda çok tatlı çok samimi ve mütevazi biri :) mahallenin muhtarlarından bugüne karakterinden, mütevaziliğinden hiç bir şey kaybetmedi.. umarım bana göre doğru olan çizgisini hiç bozmaz.. hep böyle devam eder :)

emrekose
04-09-06, 18:45
evet tabiki böyle devam edecek çizgisini hiç ama hiç bozmaması gerek

Ms.Alabora
08-09-06, 11:32
Bozduğu da söylenemez inşallah yakında tv lerde görürüz dizilerde...

YELDA DENİZ
08-09-06, 12:08
http://img66.imageshack.us/img66/9794/3149vj7.jpg (http://imageshack.us)

YELDA DENİZ
08-09-06, 12:10
http://img162.imageshack.us/img162/3850/esraakkayanh4.jpg (http://imageshack.us)

emrekose
08-09-06, 14:16
ellerine sağlık arkadaşım

Medea
02-10-06, 01:22
Ben buradaki tartışmalara katılmadım katılmam da sadece bir iki kelime etmek istedim biraz okuyunca.Esra Akkayayla geçmişimde yıllarca aynı sıraları paylaşabilen bir insan olarak biraz olsun kişiğini tanıdımsa Esra denen olumsuz sözleri asla haketmez.Benim bildiğim Esra;haksızlığa asla dayanamayan,düşündüğünü tepki alma pahasına söyleyen,inatçı,doğal ve dobra bir kızdır.Onu yıllardır görmedim etmedim ama biraz olsun bile o huyları hala devam ediyorsa Esra Akkaya bu lafları haketmiyor.Fanidir herkesin hatası olur onun da ama bu kadar ağırlarını haketmiyor... kimsenin haketmediği gibi.sevgiler herkese.

GSealment
02-10-06, 15:41
Tamam Duygu Sömürüsü Falan Yaptı,Bunu Kabul Ediyorum Kesinlikle .. Ama Lütfen Oyunculuğunu Eleştirmeyelim .. Ben Oyunculuğunu Beğeniyorum .. Hareketleri Dediğiniz Gibi ..

Ms.Alabora
02-10-06, 19:21
Ben buradaki tartışmalara katılmadım katılmam da sadece bir iki kelime etmek istedim biraz okuyunca.Esra Akkayayla geçmişimde yıllarca aynı sıraları paylaşabilen bir insan olarak biraz olsun kişiğini tanıdımsa Esra denen olumsuz sözleri asla haketmez.Benim bildiğim Esra;haksızlığa asla dayanamayan,düşündüğünü tepki alma pahasına söyleyen,inatçı,doğal ve dobra bir kızdır.Onu yıllardır görmedim etmedim ama biraz olsun bile o huyları hala devam ediyorsa Esra Akkaya bu lafları haketmiyor.Fanidir herkesin hatası olur onun da ama bu kadar ağırlarını haketmiyor... kimsenin haketmediği gibi.sevgiler herkese.
Aaaa ne güzel onunla aynı ortamda bulunmak cok sanslıymıssın:)

sweetjulia
06-10-06, 18:46
ülkemizde romantik komedi türünde filmler çekilse en çok aranan oyunculardan biri olacak kadar bu türe yatkın ve yetenekli oyuncu bana kalırsa...tabi diğer türlerdeki filmlerde de başarıyla oynar ama fiziki özellikleri,sıcacık sesi ve mimikleriyle belkide türkiyenin meg ryan'ı olabilirmiş gibi geliyor...ayrıca söylememe gerek yok zaten çok güzel bir bayan...kocaman gözleri onu çok sevimli kılıyor:img-icecr

Ms.Alabora
06-10-06, 20:17
Ben gözlerinin rengini cok beğeniyorum...

Ms.Alabora
07-10-06, 08:25
http://www.medyaline.com/resimupload/files/esra%20akkaya.jpghttp://www.haberaktuel.com/img/haber/manset/esraakkaya.jpg

Ms.Alabora
07-10-06, 08:26
resm
http://www.aktifhaber.com/images/news/esraakkaya1.jpg

Ms.Alabora
07-10-06, 08:27
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/1280768.jpghttp://www.magazinman.com/resimler/esraakkayaiyi.jpg

Ms.Alabora
07-10-06, 08:27
http://www.fotoajans.com/turkish/esra_akkaya_01.jpg

Ms.Alabora
07-10-06, 08:28
http://www.sinematurk.com/images/kisi/5617.jpg

Filmleri - Oyuncu (6 Film)Sonradan Görme (http://www.sinematurk.com/film.php?9459)Aslı2005Bir Dilim Aşk (http://www.sinematurk.com/film.php?8588)Oya2004Yarı Şakı Yarı Ciddi (http://www.sinematurk.com/film.php?7818)
2000Günaydın İstanbul Kardeş (http://www.sinematurk.com/film.php?7471)Sadenaz1999Karanlıkta Biri Var (http://www.sinematurk.com/film.php?9026)
1998Mahallenin Muhtarları (http://www.sinematurk.com/film.php?7332)Şirin1992

Ms.Alabora
07-10-06, 08:32
http://www.vatanim.com.tr/pics/gulumsefoto/9105_51_1.jpg

http://www.kanald.com.tr/haber/img/60x60/esraakkaya2.jpg

Ms.Alabora
07-10-06, 08:32
http://www.milliyet.com.tr/2006/03/15/resim/oo135747.jpg

PAMUK_MELEGIM
07-10-06, 09:41
Ben Esra Akkaya pek sevmiyorum konusmalri biraz dengesiz ve kudret sabanci oldugunda fazla reklam yapti

GSealment
07-10-06, 10:10
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/1280768.jpg

Burda Çok Şeker Çıkmış Ya ;)

sweetjulia
10-10-06, 11:18
İyi dileklerin çok teşekkürler...:)
ben teşekkür ederim:img-elvis :img-grin2

sweetjulia
10-10-06, 11:28
ilk sayfalarda ki resimler gözükmüyor:img-elvis neyse bu resimde pek bir muzur:img-grin2

http://img133.imageshack.us/img133/419/adszjy9.th.png (http://img133.imageshack.us/my.php?image=adszjy9.png)

sweetjulia
10-10-06, 11:30
http://img149.imageshack.us/img149/2921/bernaesra6mayiscw3.jpghttp://img89.imageshack.us/img89/5093/esraakkayaat8.jpg

http://img149.imageshack.us/img149/112/esraakkaya22mayismt1.jpghttp://img133.imageshack.us/img133/272/1503200651rs7.jpg

DcFromLife
17-10-06, 10:54
Esra Akkaya , bu ismi duyunca tüylerim bir hos oluyor.Kendisinin cok koyu hayranıyım , ins. yazdıklarımı okur.Bu siteye daha yeni üye oldum daha dogusu daha yeni gördüm eger önce görseydim coktaan üye olurdum ya neyse.Konu baya bni gerilerde kalmıs birz öne alalım :). Onu ilk mahallenin muhtarlarinda görmüstüm ve görür görmez asık oldum acıkcası saklamaya gerek yok.Kim ne derse desin suan umrumda diil.Esra Akkaya okusun yeterli benim icin...

Ms.Alabora
17-10-06, 11:03
Esra Akkaya , bu ismi duyunca tüylerim bir hos oluyor.Kendisinin cok koyu hayranıyım , ins. yazdıklarımı okur.Bu siteye daha yeni üye oldum daha dogusu daha yeni gördüm eger önce görseydim coktaan üye olurdum ya neyse.Konu baya bni gerilerde kalmıs birz öne alalım :). Onu ilk mahallenin muhtarlarinda görmüstüm ve görür görmez asık oldum acıkcası saklamaya gerek yok.Kim ne derse desin suan umrumda diil.Esra Akkaya okusun yeterli benim icin...
Senle aynı duyguları paylasıyorum,güzel yorumun iicn cok saol cok güzel yazmıssın.'''

DcFromLife
17-10-06, 11:34
Senle aynı duyguları paylasıyorum,güzel yorumun iicn cok saol cok güzel yazmıssın.'''

Cok tesekkür ederim saol.Daha icimde kalıp ta söyleyemedigim o kadar cok sey varki...bunca senenin birikimini daha yeni döküyorum dısıma :) ona bir ihtimal ulasabilecegim tek yer burası herhalde ne garip.

Ms.Alabora
17-10-06, 13:02
Cok tesekkür ederim saol.Daha icimde kalıp ta söyleyemedigim o kadar cok sey varki...bunca senenin birikimini daha yeni döküyorum dısıma :) ona bir ihtimal ulasabilecegim tek yer burası herhalde ne garip.
Maalesef öyle keske okusa bizim *fan* larının yorumlarını okusa,ona destek cıkan insanları görmesi hosuna gider,her sanatcı gibi.

DcFromLife
17-10-06, 21:40
Maalesef öyle keske okusa bizim *fan* larının yorumlarını okusa,ona destek cıkan insanları görmesi hosuna gider,her sanatcı gibi.

Yanılmıosam bu topic e 2 mesaj yazmıs bırakmıs keske yine yazsa :) ona destek cıkanları görmesi hem onun hosuna gider hemde bizlerin acıkcası :) Keske bilse onu cok sevdigimi :img-nyam:

Ms.Alabora
18-10-06, 11:21
Yanılmıosam bu topic e 2 mesaj yazmıs bırakmıs keske yine yazsa :) ona destek cıkanları görmesi hem onun hosuna gider hemde bizlerin acıkcası :) Keske bilse onu cok sevdigimi :img-nyam:
Keskee..!!!!!
Sevdiğimizi de bilse ama kesin bilir bence.

DcFromLife
21-10-06, 03:49
Keskee..!!!!!
Sevdiğimizi de bilse ama kesin bilir bence.
Ben bilecegini pek sanmıyorum :icon_cry: ama bilmesini cok isterdim acıkcası o benim gözümde hala Mahallenin Muhtarları'nda ki Sirin...(bu arada sende olmasan bu konu unutulacak...ama gel unutturmayalim...:img-nyam: )

Ms.Alabora
23-10-06, 22:28
Evet unutturmayalım,sağolsun arkadaslar unutturmuyolar masallah negatif yorum yapa yapa ama neyse.!!!

Ben inanıyorum bence bilir,bilmese bile hisseder hayranlarının olmasını..
Benim icin Şirin+Boncuk Ayşe(Oya)

FBuse
22-11-06, 17:31
ben kendisini pek sevmiyorum ya :S hicbir dizisini veya filminede bakmadim oyunculuk kariyerine bisey diyemicem!

Freddie
24-12-06, 00:27
ben kendisini ilk mahallenin muhtarlarında görmüştüm o idiziyi hiç mi hiç izlemedim ama aydan burhanın yerine girmöişti diziye ve tam olarak 153. bölümdü sanırım Hafımzamda böyle abudik gubudik şeyler kalıyor bazen :)

drogbre85
24-01-07, 17:18
Bianet.org 'tan direkt olarak yapıştırdım.
Arzunun Onda Dokuzu: Kadınlar Savaşa Bakıyor
Irak asıllı ABD'li yazar Heather Raffo'nun tek kişilik oyunu İstanbul'da sergileniyor. Esra Akkaya'nın altı karakteri canlandırdığı oyunun yönetmeni Lenz "Oyunla, ABD'de ya da herhangi bir yerde Iraklı olmanın ne demek olduğunu görüyoruz" diyor.

--------------------------------------------------------------------------------
BİA Haber Merkezi
30/05/2006 Ayşe DURUKAN
--------------------------------------------------------------------------------
BİA (İstanbul) - Irak asıllı bir ABD'li olan Heather Raffo'un yazdığı, Türkçe'ye Füsun Günersel'in çevirdiği "Arzunun Onda Dokuzu" adlı oyun, Tophane-i Amire'de sergilenmeye başladı.

Raffo'nun Körfez Savaşı'nın ardından kaleme aldığı oyunun orijinal adı "Nine Parts of Desire"

Yazar, Iraklı kadınlara ABD'den bakıyor

Tek kişilik oyunda Irak'taki savaşta kadınların durumu anlatılıyor. Oyunun yönetmeni uzun yıllar Almanya'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen Berrin Alganer Lenz.

Esra Akkaya', oyunda altı ayrı karakteri canlandırıyor. Oyun hakkında yönetmen Lenz, yazarla aramızda bir paralellik gördüğünü söylüyor.

"Raffo, Irak'a ve Iraklı kadınlara ABD'den bakıyor. Irak asıllı yazar da ilk Körfez Savaşı'nda 'Iraklıları şöyle yapacağız, böyle yapacağız' diye konuşan ABD'lilerle karşılaşıyor. ABD'de ya da dünyanın herhangi bir yerinde Iraklı olmanın ne demek olduğunu ilk defa başka bir gözle görüyor."

Savaş karşıtı kadın oyunu

Lenz, "Arzunun Onda Dokuzu"nun Iraklı kadınların militarizme bakışını yansıttığını söylüyor.

"Hem savaş karşıtı, hem de bir kadın oyunu. Savaş Irak'ta, çok yakınımızda. Ayrıca bulunduğumuz coğrafya itibarıyla üstümüzde dolaşan bir savaş belası var. Dolayısıyla oyunu, bunların hepsini irdeleme isteği ve umudu ile yorumladık."

6 kadın, 9 ayrı olay

Annesi Amerikalı ve babası Iraklı olan yazar Raffo, savaş döneminde Iraklı kimliğini keşfetmesini anlatan oyun, Saddam Hüseyin portreleriyle ünlü ressam Layla Al-Attar ve günümüze kalan tek tablosu "Vahşet"ten yola çıkarak, Irak'taki savaşı ve Iraklı kadınların durumunu anlatıyor.

Oyun dokuz farklı açıdan savaşı ve savaşın açtığı yaraları tek bir kalbin savaş karşıtı atışı ile dile getiriyor.

Sahnede altı ayrı Iraklı kadın var. Ressam Layal'in atölyesi, Amal'ın vücudu, Hooda'nın geçmişi, Doktor'un çıkmazı, Iraklı Kız'ın çaresizliği, Ummu Gheda'nın kini ve ABD'linin uzaklığı olarak.

"Arzunun Onda Dokuzu", insanlığı ve var olduğu günden beri çırpınan kadını anlatırlar.(AD)

ainley85
24-01-07, 17:25
Oyun bu sene de devam ediyor mu ki?Bitmişti sanırım.Çok emin konuşmak istemem ama ben öyle biliyorum.

drogbre85
24-01-07, 17:34
Ben 2007 yılının programında gördüm,bu sene de devam edecek sanırım.Gerçi ben de çok emin konuşmak istemem.Yukarda verdiğim alıntı biraz eski .5 mayıs 2006 tarihli.Geçen sene gitme imkanı bulmuştum.Her ne kadar tek kişilik oyunlar,varlıkları itibarı ile çeşitli handikaplar barındırsalar da oldukça tatminkardı bence.Bir defa daha gidebilirim yani.

rafana81
24-01-07, 19:17
Bu resimler FREDDİE arkadaşımızın 'Bir dilim aşk ' dizisi bölümüne yapmış olduğu katkılardan bazılarıdır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.Kendisi '10' numara bir arkadaşımızdır.(Sebastian Carlos gibi oldu ama...)

http://img259.imageshack.us/img259/7142/yeni11fq.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/9158/yeni32og.jpg

http://img293.imageshack.us/img293/2946/birdilimak19hs4.jpg

sunsetman
25-01-07, 09:39
Süper ve karakterli bir oyuncu yalnız hakettiği yerde değil.

erayhu
25-01-07, 10:04
Esra Akkaya bitane:img-yes:
Mahallenin Muhtarlarında gönlüme girmiş ve şuan Türkiyede göklere çıkartılan ama içi boş olan birçok oyuncudan binkat daha yetenekli.
Zaten güzelliğine diyecek tek kötü kelime yok.O kocaman gözleri yeter:img-yes:

volvox
25-01-07, 10:45
Arkadaşlar tartışmak forum kurallarına aykırıdır. Tartışmayı bırakmanızı rica ediyorum. Devam ettiğiniz taktirde hem başlığınız hem de tartışmaya katılan üyeler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.

Saygılarımla

computerhand
15-02-07, 12:35
bir dilim aşk ta bayılıyodum kendisine ve ilk defa girdiğim bu forumda 2004 yılı olmasına rağmen bir ünlünün kendi başlığına yazdığını gördüm çok güze bişey bu

FBuse
26-04-07, 11:32
oyunculugu biraktimi? hicbir dizide filmde yok benim bildigim kadariyla..

omayra73
26-04-07, 12:42
http://img178.imageshack.us/img178/7541/esra20akkayamv2.jpg (http://imageshack.us) http://img154.imageshack.us/img154/5186/esra20akkayaayd8.jpg (http://imageshack.us)
http://img154.imageshack.us/img154/7246/esra20akkayabfg7.jpg (http://imageshack.us) http://img259.imageshack.us/img259/4135/esra20akkayacsy1.jpg (http://imageshack.us)

dunyammm
27-04-07, 12:41
esra akkayanın bi oyunculuk ajansı varmış orda çalışıyomuş.bu arada 5. evliliğini de yaptı

Sweet Julia
03-05-07, 20:10
Resimler için teşekkürler....

http://img118.imageshack.us/img118/6373/87446729nj0.png http://img118.imageshack.us/img118/1149/e2hd8.png http://img118.imageshack.us/img118/5210/e3ot5.png http://img341.imageshack.us/img341/2772/e4kc8.png

Freddie
03-07-07, 00:04
Çok şirin yaa Yeni fotoğraflarını Bir Dilim Aşk galerisinde bulabilirsiniz

FBuse
04-07-07, 12:42
http://img259.imageshack.us/img259/3879/akkayasd7.png (http://imageshack.us)

ozge yeşim
03-08-07, 14:16
Yönetmen Kudret Sabancı’dan boşanan Esra Akkaya, İstanbul’un renkli gece yaşamında sık sık boy göstermeye başladı.

OYUNCU Sanem Çelik ile yönetmen eşi Kudret Sabancı’nın kaçamağı yüzünden evliliğini bitiren Esra Akkaya kendini dışarı vurdu. Yaklaşık bir ay önce erkek arkadaşıyla objektiflere yakalanan Akkaya, ilişkisi olmadığını idda etmişti. Ardından önceki gece de Eren isimli erkek arkadaşıyla bir mekanda eğlenen Akkaya, dışarı çıkışta yine tedbirliydi. Annesi, arkadaşı Berna Laçin ve eşi Tolga Eşiz’le mekandan ayrılan Akkaya, soruları yanıtsız bıraktı. Mekanda samimi bir şekilde eğlendiği partneri ise usulca karanlığın içinde kayboldu.

mıstaa
12-08-07, 08:19
Beyaz Show'dan:)

http://img166.imageshack.us/img166/3742/3246tv3zv6.png (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-12

cemetu
28-08-07, 08:10
http://img250.imageshack.us/img250/5021/tara0096ke7.jpg (http://imageshack.us)
http://img340.imageshack.us/img340/7406/tara0097dy4.jpg (http://imageshack.us)
http://img340.imageshack.us/img340/6458/tara0098pg6.jpg (http://imageshack.us)
http://img340.imageshack.us/img340/337/tara0099ja5.jpg (http://imageshack.us)

Seker_Esra
30-09-07, 14:51
http://www.milliyet.com.tr/2004/10/15/tv/resim/ekran1.jpg

Cok tatli bir bayan.
Yeni projesi falan varmi acaba?

!! Elyf !!
23-02-08, 01:09
Her türlü mekan itina ile bulunur
Oyuncu Esra Akkaya, sahip olduğu cast ajansının faaliyet alanına mekan casting'ini de ekledi. Akkaya sinema filmlerine ve dizilere mekan kiralıyor..

Mahallenin Muhtarları dizisindeki 'Şirin' karakteriyle kalpleri fetheden oyuncu Esra Akkaya, iş kadını kimliğiyle sektörde yol almayı sürdürüyor. Akkaya, dört yıl önce kurduğu ve sadece profesyonel oyuncuların yer aldığı cast ajansına Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen mekan casting'ini de ekledi. Diziler, klipler, reklam filmleri için mekan arayan yapımcılarla, ev sahiplerini bir araya getiren oyuncu ileriye yönelik hedeflerini Hülya dergisine anlattı.

DÜNYADA YAPILIYOR
* Dört yıl önce Sihirli Anahtar isimli cast ajansını kurdum ve zamanımın büyük çoğunluğu bu işte geçiyor. Aynı zamanda oyuncu koçluğu ve menajerlik de yapıyorum. Ajansta sadece oyuncular yer alıyor. Şimdi yepyeni bir yola girdik. Bünyemize mekan casting'ini de ekledik.
* Dünyadaki ajanslar, oyuncu verdikleri gibi mekan ve ekipman da sağlıyorlar. Biz de bu noktada oyuncudan sonra mekan castingi yapmanın uygun olduğuna karar verdik.
* Tabii pek çok önemli ayrıntı var. Mesela içinde çekim yapılacak mekanın belli özellikleri olmalı. Tüm bunları projenin nasıl bir mekan aradığına dikkat ederek belirliyoruz. Kişiler "Benim de evim şu dizide ya da reklamda kullanılabilir" diyebiliyor, ancak bunu nasıl yapacağını bilemiyor. İşte bu noktada bizimle buluşuyorlar.
* Enteresan ev sahipleri oluyor. Mesela 'Mahallenin Muhtarları' döneminde çalıştığımız evin çok tatlı bir ev sahibi vardı. Çekimleri izler; kek yapar, çay demler ve bizleri çok güzel ağırlardı. Bunların yanında profesyonel olarak evini kiraya verip oradan ücret alacak kişiler de oluyor. Özel eşyalarını kaldırıyorlar ve evi bırakıyorlar. Çok nadir boş ev tercih ediliyor. Çünkü evde yaşanmışlık olması önemli.
* Bazen günlük, bazen aylık, bazen haftalık ödemelerle anlaşma sağlanıyor. Tabii işin önemi, bütçesi ve evin özellikleri en önemli kriterler. Genellikle villaların günlük ücretleri 1.000-1.500 YTL arasında değişir. Normal bir ev 400-500 YTL arasındadır. İş yerleriyle logo karşılığında da anlaşma yapılabiliyor.
* Çok dizi var, bunların hepsine çekim yapacak mekan gerekiyor. Bunun yanında yine çok diyebileceğimiz sayıda evlerini kiralamak isteyenler var. Ancak dizi ekibi kendine bir muhit belirliyor. Mesela Acıbadem'de dizi çekmek isteyen bir ekibe sizin Zekeriyaköy'deki villanızın bir faydası yok. Her dizinin aradığı sosyo-ekonomik sınıf, muhit farklı... ajansının

Bu saatten sonra karizmayı çizemem

Sinemayı çok istiyorum ama sanıyorum şu ana kadar ya sinemacıların aklına gelmedim ya da bana uygun bir rol olmadı. Televizyon konusunda da farklı projelerde yer alabilirim. Ancak dizi oyunculuğunu şu sıralar düşünmüyorum. Yeni bir oyuncu olsaydım kalbim az kırılarak bu işi yapardım. Ama bu saatten sonra karizmayı çizmek istemem!

Kaynak : Sabah Gazetesi

Sweet Julia
31-05-08, 19:11
http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_918609400.jpg (www.resimupload.com/ds918609400_1_(22).html) http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_662495910.jpg (www.resimupload.com/ds662495910_1_(24).html) http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_550442211.jpg (www.resimupload.com/ds550442211_1_(25).html) http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_852782029.jpg (www.resimupload.com/ds852782029_1_(27).html)
http://pic1.resimupload.com/r3/thumb_382994105.jpg (www.resimupload.com/ds382994105_1_(28).html) http://pic1.resimupload.com/r4/thumb_695746462.jpg (www.resimupload.com/ds695746462_1_(31).html) http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_554277285.jpg (www.resimupload.com/ds554277285_1_(43).html) http://pic1.resimupload.com/r4/thumb_316032564.jpg (www.resimupload.com/ds316032564_1_(45).html)
http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_819190961.jpg (www.resimupload.com/ds819190961_1_(48).html) http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_788448050.jpg (www.resimupload.com/ds788448050_1_(49).html) http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_592913255.jpg (www.resimupload.com/ds592913255_1_(51).html) http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_790588215.jpg (www.resimupload.com/ds790588215_1_(52).html)

Sweet Julia
31-05-08, 19:15
http://pic1.resimupload.com/r2/thumb_148085154.jpg (www.resimupload.com/ds148085154_1_(54).html) http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_575667397.jpg (www.resimupload.com/ds575667397_1_(56).html) http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_249197806.jpg (www.resimupload.com/ds249197806_1_(57).html) http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_787987632.jpg (www.resimupload.com/ds787987632_1_(66).html)
http://pic1.resimupload.com/r7/thumb_315213928.jpg (www.resimupload.com/ds315213928_1_(70).html) http://pic1.resimupload.com/r4/thumb_136679981.jpg (www.resimupload.com/ds136679981_1_(78).html) http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_143864329.jpg (www.resimupload.com/ds143864329_1_(80).html) http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_176012841.jpg (www.resimupload.com/ds176012841_1_(91).html)
http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_504738948.jpg (www.resimupload.com/ds504738948_1_(97).html) http://pic1.resimupload.com/r4/thumb_913407334.jpg (www.resimupload.com/ds913407334_1_(99).html) http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_355630176.jpg (www.resimupload.com/ds355630176_1_(100).html) http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_249472559.jpg (www.resimupload.com/ds249472559_1_(102).html)

Sweet Julia
31-05-08, 19:17
http://pic1.resimupload.com/r7/thumb_735274782.jpg (www.resimupload.com/ds735274782_1_(103).html) http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_455206205.jpg (www.resimupload.com/ds455206205_1_(106).html) http://pic1.resimupload.com/r4/thumb_418983494.jpg (www.resimupload.com/ds418983494_1_(107).html)

Sweet Julia
02-06-08, 10:57
http://i291.photobucket.com/albums/ll320/fobikdudu/4-29.png