PDA

Tüm Versiyonu Göster : Şarkı Söylemek Lazım

Sayfalar : 1 2 [3] 4

strega
17-04-07, 14:20
yazmayım yazmayım diyorum ama tutamıyorum kendimi ya nerde 2 lafı biraraya getiremiyo gülbeyaz bide objektif olun diyosun gamze ö. yıllardır sunuculuk yapan birisi olarak buzda dansta azmı pot kırdı dennis b. yanına ne biçim çağırdı gel buraya diyerek bide ing. biliyo bi konuk öylemi çağrılır yapmayın allah aşkına yaa

erdem07 sana katılıyorum gamze ö.ingilizce biliyorum deyipte kanuşamıyordu ve biraz sertti behsata karşı bazen yarışmacılara ve jüriye bile sert çıkışlar yapabiliyordu onun tek avantajı daha önce bu işi yapması

GULBEYAZ76
17-04-07, 15:29
ya arkadslar birsey sora bilrimiyim bu hafta kim elendi

Serap Ezgü elendi.Sıra inş. Helin ve Didemde bakalım ne olacak.

sühan
17-04-07, 16:00
Sanki Zeynep sular seller gibi konuşuyor da tek sorun bu pot.Ama suç onun değilki ona sen yeterki iste Zeynepçim senden herşey olur demişlerki oda benden sunucuda olur diye düşünmüş.

:img-hyste :img-hyste :img-hyste

Güzel... Güldürdün beni.. Herkese her türlü teklif gelebilir. Ama insan bir düşünür, ben bu işi yapabilirmiyim? bende bu potansıyel var mı? Bu işi beceremezsem bu bana nasıl gerı doner.. Cesme akıyor ne doldursam kar, mantıgı.. Uzun vadede bır sürü sey goturdu zeynep hanımdan farkında degıl. Secici olmak lazım. Her seye evet dersen, saygınlıgını kaybedersın. Istedıgın nıyetle soyle pot, pottur. Anadolunun hemen her yerınde türkü dinlenir. Türkülere edilmiş o laf yüzünden kazandıgı butun sempatıyı antıpatıye dondurdu. Ben yıne bu olayı "kımsenın ahı kımsede kalmaz" lafına baglıyor ve ilahı adaletın varlıgını bır kez daha hıssetmenın mutlulugunu yaşıyorum. :happy0064

sühan
17-04-07, 16:13
Potla ilgili Zeynebi eleştirenlere tek sorun pot değil dedim çünkü canlı yayında olabilir diye düşündüm.Bu işin duayenleride yapabilirdi ama proğram en azından biraz hazırlıklı çıkmayı hak ediyor dedim.
Ben ya kendimi anlatamıyorum yada siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Bosver.. acıklamaya gerek yok. Ne demısler, sen ne anlatırsan anlat, anlattıgın sey "karsındakının anladıgı kadar" dır. yorma kendını.. Bazı ınsanlar verecek cevap bulamayınca kişisel saldırırlar. kişisel tartısmaya senı cekmelerıne ızın verme. benım agzım yandı bu yuzden.

Yok o cumleyı yazdın, sen sunu dedının manası yok. Olay sudur.. Zeynep tokus gamze ozcelıkten bır gunde aldığı sunuculugu eline yuzune bulastırmıstır. kendını gelıstırmemıs. meslegıne calısmamış. yaptıgı seye saygı gostermemıstır. ben ne yapsam olur, mantıgı senın de dedıgın gıbı..

Var mı bundan otesı? Bu forum turkıyedekı en ünlü televızyon forumu.. Yüzbinlerce ınsan okuyor burayı.. Haftalardır konusması elestırılıyor. burayı bırak. cevremdekı herkes onun sunuculugundan rahatsız. duymamıs olamaz. o duymasa yapımcı duyar. bırılerı duyar.. onu bırak kendınıdemı seyretmıyor. Bıraz eksık kapamaya calışır ınsan. Kose yazarları onun performansını elestırdı o da mı gıtmedı kulagına? Bu ışe saygısızlık.

Bunlar gercek. Ve konunun "senın kısılıgın ve yazdıkların" kısmına gelmesıne ızın verme. kuru gurultuyle zeynep tokus hakkındakı elestırılerı kapatıp, ısı kavga boyutuna getırmeye ve eleştirileri unutturmaya calışıyorlar.

FBuse
17-04-07, 18:02
Burcu-Berke
Ilhan-Zuhal
Metin-Hande

bunlardan birinin kazanmasi gerek diye düsünüyorum!!

Not: Offf zeynep sunuculugu biraksin ztn beceremiyo, yeter reklam yapti :img-hyste

sühan
17-04-07, 19:08
Sadece "modern görünüşlü biri türkü söylemesi enteresan geliyor" dememiş ya.. Pot değil bu.. Burcu güneş "özümüz türkü.." vb. durumu kurtarmaya çalışmış. hanfendi inatla bir de "eminim berke türküyü kendine yakıstıracaktır" demiş. pot degıl ciddi ciddi türküleri aşagılamıs.. Vay be.. Bir kere söylenir yanlıslıktır. hanfendi ısrarla "türkülerin berkeye yakısmayacagını" dusunuyor. yazıklar olsun..

strega
17-04-07, 19:36
Amanda amannn ne güzel açıkladılar tamda adamını bulmuşlar ha olay çıksın kavga çıksın diye üşenmemişler sanatçı getirmişler ama oda türkü okuyo yorum yapacağına yaptığı yorumda bişeyi açıklasa hadi neyse sunucuda biraz kışkırtmaya çalıştı ama malesef beceremediler yazık oldu beee

:img-hyste :img-hyste :img-hyste

amma çok abarttılar ya allah aşkına o yarışmada sanki sadece zeynep mi pot kırıyo ya ne çok ciddiye almışlar oraya türkücü çıkartmışlar valla ne çok yorum yaptı ne o efendim türkü okuyarak cevap verdi sanki türkiyede başka önemli birşey kalmamamış gibi yazık arkadaşım sana katılıyorum

buseemm
18-04-07, 02:49
ZEYNEP TOKUŞ'UN 'DEVİRDİĞİ ÇAM' YENİ BİR POLEMİK YARATTI:

Modern insanlara türkü yakışmaz mı?

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN

Sunucu Zeynep Tokuş'un yarışmacı Berke Hürcan'a "Senin gibi modern görünüşlü bir insan türkü söyleyecek" demesi de; Hürcan'ın "Hiç türkü dinlemedim" sözleri de tepki çekti..

Zeynep Tokuş'un, sunuculuk yaptığı programda yarışan Berke Hürcan'a söylediği "Bana enteresan geliyor. Senin gibi modern görünüşlü bir insan türkü söyleyecek!" sözleri büyük tepki topladı. Tokuş'a "Hayatımda hiç türkü dinlemedim" yanıtı veren Berke Hürcan da tepkilerden nasibini aldı. "Türküyü sadece taşralılar mı sever ve dinler?" sorusunu gündeme getiren bu diyalog; aralarında ünlü sanatçı Belkıs Akkale'nin de bulunduğu pekçok kişi tarafından eleştirildi. İşte, ünlü isimlerden Zeynep Tokuş ve Berke Hürcan'a gelen tepkiler:

BÖYLE GÖRMEK AYIP

* Mahsun Kırmızıgül: Türkü dinlemeyenin Türklüğünden şüphe ederim. Adı üstünde; Türk Halk Müziği. Türkü dinlemeyen adam kendi özünü inkar eder. Türk dinlemenin taşra veya büyük kentte oturmakla, eğitim düzeyiyle ve benzeri niteliklerle hiçbir ilgisi yoktur. Ben türkü sevmeyen birinin olacağını sanmıyorum. Sadece türküye çeşitli nedenlerle önyargılı insanlar olduğunu düşünüyorum.

* Behzat Gerçeker: Her ülkenin etnik müziği vardır. Türkü de bizim etnik müziğimizdir. Türkü dinlemenin kentli veya taşralı olmakla hiçbir ilgisi türkü seven birçok arkadaşım var. Türkü dinlemeyi bir köylülük göstergesi olarak göremeyiz. Böyle görmek her şeyden önce ayıptır.

SOSYETEDEN ESKİDİR

* Savaş Ay: Türkü seven türkü dinler. Türküler sosyeteden de eskidir. Kendini sınıflar üstü gören kişilerden de eskidir. 500 yıl yaşayan holding yoktur ama 500 yıldır yaşayan binlerce türkü vardır. Bu topraklarda yaşayan herkesin, Aşık Veysel'in, Karacaoğlan'ın Dadaloğlu'nun, Urfalı Celal'ın, Muzaffer Akyüz'ün, İzzet Altınmeşe'nin, Nezahat Bayram'ın ve Belkıs Akkale'nin türkülerini dinlediğinde; kendini bulacağına eminim. 'Kent soylular türküyü sevmez' demek ya sevmeyenin veya bu lafı uyduranın soysuzluğudur.

* Helin Avşar: Ben türkülerle büyüdüm çünkü; babam tam bir türküseverdi. Her tür müziği severdi ama türkülerin yeri başkaydı. Bu nedenle daha küçük bir çocukken kulağımıza türkü çalındı. Babamın sevdiği bir müzik türü, elbette bizim için özeldi. Ayrıca bizim kültürümüzü yansıttığı için de ben türkülere ayrı bir sempati besliyorum.

Emre Aköz (Yazar): Köylü Hasan amcanın, Aylin Aslım gibi bir rock'çıyı ya da Ceza gibi bir rap'çiyi dinlememesine, bunları duyduğu anda radyonun kanalını değiştirmesine şaşırıyor muyuz? Hayır! Tersine normal, olağan karşılıyoruz. O halde kentli Berke Hürcan'ın da mesela Neşet Ertaş'ı ya da Belkıs Akkale'yi dinlememesine de şaşmamamız gerekir.

Türkü dinlemeyen insan, insan mıdır?

Berke Hürcan'ın "Hiç türkü dinlemedim" sözüne en sert tepki Belkıs Akkale'den geldi. "Türkü dinlemeyen insan, insan mıdır?" diyen Akkale, şöyle dedi: "Türkü dinlemek de söylemek de çok onurludur. Ben yeni tanıştığım bir insana öncelikle hangi tür müziği dinlediğini sorarım. Eğer türkü dinliyorsa o insanı başımın tacı yaparım. Eğer bir insan, modernlik kisvesi altında türkü dinlememezlik yapıyorsa o insanın ruhu çürümüştür. Bir insan özünü, kültürünü reddediyorsa buyursun başka bir memlekette yaşasın. Ayrıca türkülerin eğitici özelliği de vardır..."

Sabah, Günaydın (18/04/2007)

buseemm
18-04-07, 03:02
Vatan musikiye nasıl Işın'landı?

Şarkı Söylemek Lâzım yarışması başladığı ilk günden bu yana sevgili dostum Vatan Şaşmaz'a bu sütunlardan takılıp duruyorum. Sağ olsun, mayasında sevgi, saygı, terbiye ve hoşgörü bulunduğu için darılmıyor, tek kelime sitem etmiyor. Bu hafta ikilinin performansına hayran oldum. Hemen Işın Karaca'ya mesaj atıp, kutladım. Ertesi gün de telefonda bol bol Vatan'ın dedikodusunu yaptık. Ciddi ciddi kafayı şarkıcı olmaya takmış. Evet, önemli bir gelişme gösteriyor. Hatta müzik dünyasına "Işın'landığından" bile söz edilebilir. Ama Vatan eğer şarkıcı olarak şov dünyasına katılırsa, dünya ahret iki elim Işın'ın yakasında olacak. Ömür boyu bizi bu adamı dinlemeye mahkum ettiği için... Şaka bir yana; Şarkı Söylemek Lâzım, yeteneğin kısır olduğu insan coğrafyalarında disiplinli çalışmanın bu açığı nasıl kapattığını hepimize kanıtlıyor. Bu arada Işın'a tavsiyem, hemen bir özel konservatuar kurması. Bizim korna sesli Vatan'ı bile adam ettiğine göre, paraya para demez vallahi!.. İki kelâm da yanık sesli bilardo şampiyonumuz Semih Saygıner için... Onu çocukluğumdan tanırım. Zira internetin henüz icat edilmediği yıllarda onun gibi benim de tek eğlencem bilardoydu. Semih, bilardo salonu sahiplerinden ricada bulunur, gece el ayak çekildikten sonra boş masalarda çalışırdı. Sabah temizliğe gelen ocakçılar onu bilardo masasının üzerinde yorgunluktan uyuya kalmış halde bulurlardı. Semih, şimdi aynı savaşçılığını, azmini şarkı söyleme konusunda gösteriyor. Her hafta sahnede büyüdükçe büyüyor. Hele son yarışmada söylediği bir söz vardı ki, ne derece kararlı olduğunu vurgulaması açısından çok önemliydi. "Ben daha iyi bir insan olmak için şarkı söylemeyi öğrenmek istiyorum" dedi. Ayakta alkışladım. Semih'in bilardo masasının bantlarıyla arası mükemmeldir. Belli ki sıra müzik bantlarında!.. NOT: Kavga gürültünün az olduğu, müziğin ön planda durduğu haftada Şarkı Söylemek Lazım'ın reytingleri nasıl da yükseldi, gördünüz mü sayın Fatih Aksoy? Size "İnsanlar kavgadan yoruldu, huzur arıyor" demiştim. Buyurun işte kanıtı.

Zap'tiye

Şarkı Söylemek Lâzım'da Oray Eğin ile tartışmaya giren İnci Çayırlı, programdan ayrılmak zorunda kaldı. Ertesi hafta da yine Eğin ile adeta "kan davası" güden Serap Ezgü elendi. Aynı hafta Eğin'in kıyasıya tartıştığı bir başka ünlü Işın Karaca, trafik kazası geçirip, yaralandı. Bakalım "Oray'ın Laneti"bu hafta kimin üstüne çökecek?

Yüksel AYTUĞ / Sabah, Günaydın

ozlem05
18-04-07, 09:29
http://img361.imageshack.us/img361/9905/96802395my5.jpg

YARIŞMADA AŞK KAVGASI

Berke'nin eski sevgilisi Şarkı Söylemek Lazım'a gelip, ikiliyle ağız dalaşına girdi. Şarkı Söylemek Lazım'da bu kez 'aşk' kavgası vardı. Birbirlerinden hoşlandıklarını açıklayan Berke ile şarkı koçu Burcu Güneş, performanslarının ardından kulise giderken seyirciler arasındaki bir bayanın sözlü sataşmasına maruz kaldı.

YATIŞTIRMAYA ÇALIŞTI

Kısa süre sonra bu bayanın Berke'nin eski sevgilisi Ebru olduğu anlaşıldı. Canlı yayındaki ağız kavgası reklam arası verildiğinde daha da büyüdü. Berke, eski sevgilisini sakinleştirmek için seyircilerin arasından geçip, onun oturduğu yere kadar gitti.

'O KADINI DIŞARI ATIN'

Bu sırada Burcu'nun da 'Burada ne işi var o kadının, hemen dışarı çıkarılsın' dediği öğrenildi. Berke'nin 'dışarı çık' uyarısına kızan genç kadın, 'Ben niye çıkıyormuşum, asıl o çıksın' diye tepki gösterdi. Ancak Ebru'yu sakinleştirmek mümkün olmadı.

Showtv

strega
18-04-07, 09:30
ya bu olayı amma alladılar pulladılar sanki bu ülkede başka hiçbir önemli olay yok ne o efendim zeynep tokuş büyük bir pot kırmış gazetelere manşet madem ki zeynebin söylediğine takılan insanlar var onlar berke hürcanın söylediklerini niye düşünmüyolar adam bu yaşa kadar türkü dinlemediğini söylüyor ama doğru ya o pot kırmaktan sayılmıyor açıkçası ben kendi adıma ya zeynebin çıkıp açıklama yapmasını bekliyorum ki inanıyorum ona sorma ihtiyacı bile duymamışlardır yada bu haftadan sonra çıkıp orda sunuculuk yapmasın istiyorum vede inşallah bırakır çünkü zeynebi çok yıprattılar.

strega
18-04-07, 09:59
Yok canım bence bırakmasın değmez böyle bi konu için ne olmuş yani Oray Eğin bi gazeteci olarak ordakiler neler diyo bişey olmuyoda ne olmuş yani Zeynep bi pot kırdıysa boşversin bence daha çok ekranlarda görünmesi lazım bu laflara inat :img-hyste

arkadaşım haklısın ama baksana insanların yaptıklarına söylediklerine keşke zeynebe bir sorsalar belliki başka bir anlamda söyledi ama başka yerlere çekildi ben zeynep B.Z tan beri çok yıpratıldı diye öyle söyledim.

GULBEYAZ76
18-04-07, 10:35
Yok canım bence bırakmasın değmez böyle bi konu için ne olmuş yani Oray Eğin bi gazeteci olarak ordakiler neler diyo bişey olmuyoda ne olmuş yani Zeynep bi pot kırdıysa boşversin bence daha çok ekranlarda görünmesi lazım bu laflara inat :img-hyste

Zaten ekranlarda görünüyor hiç merak etmeyin biz görüntüden değil proğrama hakim olamamasından,hazırlıksız çıkmasından,yarım cümlelerinden ve her cümlenin ya ortasına yada sonuna alakasız bir gülüş bırakmasından bahsediyoruz.
Proğramı yönlendirecek olan o yani o ne sorarsa ona cevap verilecek ani bir soruyla yada yorumla o karşılaşmıyacak ama o her daim diken üstünde ve heyecanlı duruyor.
Kırmış olduğu pot herkesin başına gelebilecek birşey ilk proğramda bunun açıklamasını yapar.
Bende sunuculuğa devam etmesini istiyorum.İnsanın kendi kendiğine yaptığını en büyük düşmanı bile yapmazmış.

strega
18-04-07, 11:12
ozlem05 harikasın arkadaşım bravo seni tebrik ediyorum müthiş bir yorum yapmışsın yani bu kadar olur diyorum.

ronaldinho10
18-04-07, 12:43
bencede zeynep oyle birsey demek istememistir yani oyle kastetmemistir...gercekten evt buzda dansda felan da cok saygili birisi o...bence bir yanlislik olmusutr...

nevisz
18-04-07, 15:15
merhabalar

bence cok haksizlik oldu gecen hafta serap ezgu gitti cok uzuldum:img-wink:

bebishim_f
18-04-07, 15:44
aa serap ezgümü gitti aaaa iyi olmuş.ben berkeyle burcuyu çok sefiyorum çok tatlılar ve çok yakışıyolar bence...:img-in_lo

-şEkEr-
18-04-07, 16:05
aman ya özlem ablacım gerçekten uğraşmaya değmez!booşverin böyle şeylerle zaman kaybetmeyelim dimii ama

strega
19-04-07, 15:04
bugün sabah gazetesinde özay şendirin zeynep tokuşun günlerdir konuşulan olayı ile ilgili bir yazısı var zeynebin programda söylediği sözleri için zeynebe kimsenin kızmaya hakkı olmadığını çünkü bunun zeynebin kendi doğrusu olduğunu söylüyor bu ülkede kalburüstü yerlede türkü çalınmadığını belirtiyor yani gece kulüplerinde alışveriş yerlerinde tek bir gün tek bir türkü çalınmadığını söylüyor tabiki bunun tam tersini de mesela urfada sıra gecelerinde pop tarzı şarkıların söylenmediği gibi bu açıdan bakınca sorun olmadığını söylüyor ama sorun olduğunu da ekliyor sorununda türkünün ne olup olmadığını dair fikri olmayan tek kişinin zeynep tokuş olmaması ve türkülerle ilgili birşeyler yazmış ayrıca türkü bu ülkenin gerçeğidir lafının geçerli olmadığını belirtmiş eğer öyle olsaydı televizyonda türkülerin olacağını ve rtük zoruyla sabahın kör karanlığında mecburen yayınlanmayacağınıda söylüyor türkü sevenlerin zeynep tokuşa kızmak yerine teşekkür etmeleri gerektiğini söylemiş çünkü zeynep sayesinde türküler hakkında konuşulduğunu belirtmiş.

strega
19-04-07, 15:24
bugün ayrıca asena hanımda programında bu konuyla ilgili yorumlar yaptı konuklarıyla birlikte zeynebin adını ağızına almıyor ama konuklarına program başlamadan önce içeride zeynebi kötülemiş yayında farklı konuştu ve B.D ta onlara yarışmadan sonra teklifler geliceğini söylemişler ama o hiç bir şeyde bulunmayacağını söylemiş zeynebinde aynı şeyleri söylediğini yani dizilerde falan olmayağını söylediğini ama yarışma bittikten sonra hemem bu yarışmada sunuculuk yapmasını eleştiriyor hanımefendi ya bide öyle konuşuyor ama o yarışmadayken program yapmaya başlamamışmıydı hayır komik duruma düşüyor kendisi

cyprus_hsn
19-04-07, 17:10
bugün sabah gazetesinde özay şendirin zeynep tokuşun günlerdir konuşulan olayı ile ilgili bir yazısı var zeynebin programda söylediği sözleri için zeynebe kimsenin kızmaya hakkı olmadığını çünkü bunun zeynebin kendi doğrusu olduğunu söylüyor bu ülkede kalburüstü yerlede türkü çalınmadığını belirtiyor yani gece kulüplerinde alışveriş yerlerinde tek bir gün tek bir türkü çalınmadığını söylüyor tabiki bunun tam tersini de mesela urfada sıra gecelerinde pop tarzı şarkıların söylenmediği gibi bu açıdan bakınca sorun olmadığını söylüyor ama sorun olduğunu da ekliyor sorununda türkünün ne olup olmadığını dair fikri olmayan tek kişinin zeynep tokuş olmaması ve türkülerle ilgili birşeyler yazmış ayrıca türkü bu ülkenin gerçeğidir lafının geçerli olmadığını belirtmiş eğer öyle olsaydı televizyonda türkülerin olacağını ve rtük zoruyla sabahın kör karanlığında mecburen yayınlanmayacağınıda söylüyor türkü sevenlerin zeynep tokuşa kızmak yerine teşekkür etmeleri gerektiğini söylemiş çünkü zeynep sayesinde türküler hakkında konuşulduğunu belirtmiş.

çok doğru yazmış. ben de dün günaydın da thm sanatçılarının olayla ilgili düşüncelerini okudum. Mahsun Kırmızıgül hayatımda duyduğum en saçma cümlelerden birini kurmuş. demiş ki "Türkü dinlemeyen adamı ben Türk olarak kabul etmem"
evet ben sevmiyorum türk halk müziğini ve dinlemiyorum. bu zevk meselesi sonuçta. aynı zamanda yaşam tarzıyla alakalı olduğuna da inanıyorum. :img-wink:

hulya
19-04-07, 19:38
Özlemcim, resimler süper, sen zaten nerye el atsan forum renkleniyor, değişiyor.

Zeynep bu hafta evet bir gaf yaptı ama canlı yayında bu tip şeyler olabilir deyip geçmek lazım bence, çünkü orada ifade etmek istediğiyle ağzından çıkan söz farklıydı, niyeti anlaşılıyordu zaten, çok da büyütmemek lazım bence.

sühan
20-04-07, 01:12
Sarkı soylemek lazımın "polemigıyle" ılgılı tartısma var.. seyrettıkten sonra yorumumu yazacagım..

....

Türkücüler müthiş kızmış.. ciddi ağır laflar edildi.. bazılarını hoş karsılamadım. zeynep çam devirdi.. onlar seviyeyi aştı.. doğruya doğru..

erol köse trıbune oynadı.. edebıyat parcaladı. nalan bır o taraftan bır bu taraftan laflar ettı. seren zeynebı savunayım derken aynı potu kırdı.. berkenın kıyafetınden hıc turku dınlemez gıbı gorundugunu soyledı.. :img-wink: nalan da turku dınleyenler nasıl gıyınır dedı.. komıktı.. sacmaladılar.. :img-hyste

ama erol kose sadece tek konuda haklıydı. bu kadar tepkı varken en azından bır basın bultenıyle ozur dıleseydı dedı.. doğru.. bu kadar gec ozur dılemek öfkeyı arttırdı. yarısma anında ayrıca ozur dıleyebılırdı. ozur dıledıkten sonra bu kadar tepkı verılmezdı.. ha fıkrınde hala ısrarlıysa, hala modern gorunuslu ınsanların turku soylemeycegını dusunuyorsa onu bılemem.. :img-hyste

buseemm
20-04-07, 02:48
En iyi yarışma sunucusu kim?

Bu iş için büyük jüriler oluşturmaya, dev anketler düzenlemeye ihtiyaç yok. Zira Yakından Kumanda'ya her gün gelen yüzlerce mesaj, telefon ve mektup, iyi kötü bir kanaat oluşturmamıza yetiyor. Eh, bunun üzerine, Yakından Kumanda'nın, televizyon dünyasının ileri gelenleri tarafından her fırsatta kendisine teslim edilen "sektörde referans merkezi olma" özelliğini de kattık mı, bundan sağlıklı değerlendirme mi olur? İşte televizyondaki yarışma sunucularının Yakından Kumanda farkıyla kanaat notları:

OSMANTAN ERKIR (Popstar Alaturka): 9 İçlerinde işi en güç olanlardan. Hem yapımcı sorumluluğunu canlı yayında taşımak, hem birbirinden ünlü ve değerli jüri üyelerini idare etmek hem de bunu "sevimlilikle" başarabilmek her babayiğidin harcı değil. Bir de "O" harflerini inceltip, "Ö" yapmasa, yani "geliyor"lar, "geliyör" olmasa tam süper olacak!

HAZAN (Popstar Alaturka): 6 diksiyonu ve bir önceki yarışmada sergilediği soğukkanlı, akılcı duruşuyla gönlümü fethetmişti. Ama ürkekliğini bir türlü üzerinden atamadı. Umarım kabuğunu kırmak için başka bir fırsatı olur.

BEHZAT UYGUR (Şarkı Söylemek Lâzım): 7 Buz Dansı'nda pek başarılı değildi. Ama Şarkı Söylemek Lazım'ın son bölümlerinde kendini aştı. İyi bir kriz yönetimi sergiledi. Jüri üyeleri arasında kimden ne alacağını iyi seziyor. Zaman zaman jüri üyelerinin eleştirilerine hedef olsa da taviz vermez tutumuyla otorite kurmasını biliyor. En olumlu tarafı, kendisiyle de dalga geçebilmesi.

ZEYNEP TOKUŞ (Şarkı Söylemek Lâzım): 4 Sıkıcılık düzeyinde renksiz bir sunumu var. Ekranda sunuculuk yaparken "herhangi biri olmaktan" öteye gidemedi. Son programdaki "türkücü gafı" ise affedilir gibi değildi. Ayrıca sponsor firmanın "Sen yeter ki iste" sloganıyla başlayan zoraki cümlelerinden ekran başındakilere gına geldi.

CENK EREN (Bir Dilek Tut) : 8 Tam bir denge adamı. Ama bazen duyguları, mantığının önüne geçiyor. Son derece kibar görünümünün ardındaki yaramaz, muzip çocuğu saklamakta güçlük çekiyor. Jüri ile yaşadığı sert diyaloglarda nasıl bir "lâf sokma üstadı" olduğunu sergileme şansı buldu. Sunumu genelde başarılı.

PINAR ALTUĞ (Bir Dilek Tut): 8 Bana göre ekranların en iyi giyinen kadın sunucusu. Kendisine yakışacak elbise, aksesuar, saç ve makyajı seçmekte zorlanmıyor. Son programda göğüs dekoltesi Gül Gölge ile yarışacak hale geldi. Bu kadar açılmasına gerek var mıydı, bilmiyorum. Sunumu çok başarılı. Ayrıca yerinde müdahaleleri ve yönelttiği akılcı sorularıyla da inisiyatif kullanmayı ve fark yaratmayı biliyor.

ŞEBNEM DÖNMEZ (Bak Kim Dansediyor): 6 Rahatlık ve sempatiklik ile laubalilik ve şımarıklık arasındaki sınır çizgisinde gezinip, duruyor. Yine de en büyük sermayesinin "doğallığı" olduğunu düşünüyorum. Ekrandaki mesaisini "deneyime" dönüştürmek için kendisini daha fazla izleyip, "ev ödevi" yapması gerekiyor.

SÜHEYL UYGUR (Ünlüler Sirki): 8 Tam kendisine uygun bir program buldu. Neşeli ve renkli kişiliğini daha fazla ortaya koyması için "klişelerden" özenle kaçınması lâzım. İlk programdaki 68 model şebek esprisi iç bayıltıcıydı. Yine de başarılı bir performans ortaya koydu. Bu yarışmadaki geleceği pek parlak.

TATYANA (Ünlüler Sirki): 4 Güzelliğine ve sevimliliğine diyecek yok. Kırık Türkçesi, ekran başındaki çocuklar için sakınca teşkil etse de, yarışma içinde onu cazip bir espri kaynağı haline getiriyor. Acaba o konuşurken, altyazı mı verilmeli?

MELTEM YILMAZ (Ünlüler Sirki): 5 Kulisteki yarışmacılara beylik sorular sormaktan bir an önce vazgeçmeli. Antrenmanları takip edip, özel notlar çıkarmalı. İlk programda Süheyl'in takılmaları karşısında güç anlar yaşadı. Daha profesyonel davranmalı.

ÖYKÜ SERTER (Acemi Birlik): 9 En büyük artısı, içinde bulunduğu yarışma konseptini ikinci bir deri gibi üzerine geçirmesi. Bu işi "profesyonel" olarak lâyıkıyla yapan bir kaç isimden biri. Yarışmalarda sadece eline tutuşturulan metinleri okuyanlardan değil. Birikimini, donanımını ve yaratıcılığını, sunumuna yansıtanlardan. Üstelik çok da iyi giyiniyor. Ve son bir not: Kim ne derse desin, gözüm ekranlarda Halit Kıvanç'ları, Mustafa Yolaşan'ları, Korhan Abay'ları, Çetin Çeki'leri, Mehpare Çelik'leri, Ayşe Egesoy'ları, Bülend Özveren'leri aramıyor değil...

Gaf Kürsüsü

Oray Eğin, Işın Karaca ile tartışmasında Sezen Aksu için "Tanımam, etmem" diye konuştu. Birkaç dakika sonra ise "Işın Hanım sizinle ilk röportajı ben yapmıştım. Onu da Sezen Aksu çok ısrar ettiği için" dedi. Bu garip çelişki herkesi şaşırttı.

Yüksel AYTUĞ / Sabah, Günaydın (20/04/2007)

buseemm
20-04-07, 03:12
Zeynep Tokuş’un bir abukluğuyla öne çıkan ‘Türkü dinlemeyen enteller’ tartışmasına başka türlü katılacağız. ODEON, Harman adlı bir THM albümü yayınladı. İçindeki 15 türkünün yorumcuları arasında Aşık Veysel, Muzaffer Akgün, Cemile Cevher Çiçek, Muharrem Ertaş gibi ünlüler var. Bu yapımın müzik danışmanlarının Şakir Öner Günhan ile Engin Arslan olduğunu belirtmek bile yeterli. Tüm THM sevenlere tavsiye ediyoruz. Burhan Çaçan da üç yıl aradan sonra Yalan adlı çalışmasını raflara çıkardı. ‘İki Keklik’ ve ‘Oy Gelin’ dahil 13 bestenin yer aldığı bu albüm için ‘THM ağırlıklı’ demek mümkün. Besteci, aranjör ve orkestra şefi Turhan Yükseler, 37 yıllık sanat hayatını EUROASIA isimli olağanüstü çalışmayla taçlandırdı. İlginç olan ‘Bir Teselli Ver’ ve Mazhar Alanson’un ‘Yandım’ını böylesi yorumlarla belki de ilk kez dinleyip, beğeneceksiniz.

Burhan AYERİ / Akşam Gazetesi (20/04/2007)

stormy
20-04-07, 03:33
Zeynep Tokus turkuleri yada turkuculeri kotulemedi..ama anlamak isteyenler tartisma yaratmak icin istedikleri gibi anliyorlar..Orada demek istedigi Berke senin pop tarzi muzikleri dinledigini ve soylemeyi sevdigini saniyordum ve sasirdim gibi birseydi...Ya nerelerden neleri cikariyorlar..komedi resmen.

strega
20-04-07, 14:09
valla bu zeynebin olayı kabak tadı vermeye başladı ne zaman televizyonu açsam bu konu konuşuluyor ayıp artık ya çok ayıp ediliyor zeynebe bence bir insanın üzerine bu kadar gidilip bu kadar eleştirilmez ya bu yarışmada yapılan tek olay bu değil bu yarışmada daha neler neler söyleniyor tek göze batan şey bumu ya akşam uçankuşta türkücüler çok ileri gitti bu zeynebin yaptığı şeyden daha ayıp bir türkücü kadın zeynebin buzda dansta bacaklarını açıp dans ettiğini ve gidip bunu yapmasını söyledi yazık demek ki bu kadar geri kafalı bu bayan ayrıca bugün pınar altuğun programında da bu konu tartışıldı ve pınar bunu iyi niyetle hemde olumlu yönden baktığını söyledi hem konuk olan türkücünün ağır sözlerine karşılık zeynebi tanıyıp tanımadığını sordu zeynebi tanıdığını ve hiç te öyle bir insan olmadığını dile getirdi bencede bir insanı tanımadan eleştirmek hiçte hoş birşey değil ve denildiği gibi zeynep çıkıp keşke bir açıklama yapsaydı ve bu knu kapansaydı.

koobee24
20-04-07, 15:20
ama çok cahilce bir laf olduğu kesin.zeynep'in modern görüntüsünün altında nasıl bir zihniyet olduğu belli oluyor bu sözlerden.

strega
20-04-07, 22:35
nete son bir haftadır pek giremediğim için bu konuda yazamadım ama söylemek istediklerimi zaten özetlemişsin zeynep orda berkenin tarzının pop ve rock müzik olduğu için türkü söylemesinin ilginç olduğunu demek istedi ama yanlış bir şekilde ifade etti pot kırdı ama bu o kadar büyütüldü ki herkes nasıl işine geliyorsa öyle yorumladı zeynebe yüklenmek için bi fırsat oldu resmen bu konuda kimseyle tartışmak istemiyorum zaten baya bir tartışma olmuş galiba bazı arkadaşlar için zeynep ne yapsa suç bunu çok iyi anladığım için hiç kimsenin yorumuna birşey demiyorum :img-yes: zeynebin de özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum sonuçta pot kırdı ve yanlış anlaşıldı bunu düzeltmesi lazım umarım bu hafta programda bir açıklama yapar

bu arada bazı yerlerde zeynebin hep aynı şeyi söylediğini yazmışlar sanki zeynep başka söz söyleyemiyormuş gibi birşeyler okudum haberlerde zeynep sen yeter ki iste diye mp nin sloganı olduğu için her defasında söylüyor bunu farkedememiş olmaları da ilginç :img-yes:

arkadaşım bütün söylediklerin çok doğru bu konu çok uzadı ve başka yerlere çekildikçe çekildi seninde dediğin gibi zeynep mp nin sloganı olduğu için onu söylüyor ama kimse bunu anlamıyor heralde çünkü sonunda zeynebi eleştirmek var nede olsa vede inşallah zeynep senin de dediğin gibi özür diler ve bu konu kapanır inşallah

adalar
22-04-07, 13:23
bende cok merak ediyorum en cokda zuhal & ilhan ciftini...yine eminimki göz kamastırıcaklar ...bence en gsl cift ses yapanlarda onlar zaten...sonuna kadar onları destekliyorum we onların hakettiklerini düsünüyorum...

benim favorim zuhal-ilhan çifti.

ama ışın-vatan çiftinide çk seviyorum.

SÜRMELI
22-04-07, 15:56
favorilerim vatan-hande-zuhal

hande kesinlikle kazanmali bu yarisi harika bir sesi varrr.. çok tatli biri aynen vatan ve zuhalde öyle.. vee isin :D

seker1
22-04-07, 16:28
:img-yes: :img-yes: kızlar bence bugün herzaman ki gibi çok güzel söylicekler ve herzaman ki gibi oray'a karşı olcaklar kesin yine kavga falan çıkar

bence orda en güzel hande ve metin söylüyorlar bir de zuhal ve ilhan onları seviyorum

ama yinede hepsini beğeniyorum bu haftalara girdikçe daha iyi söylemeeye başladılar ama en çok oraya gıcık oluyorum

hani diyo ya ben çok ünlü bir gazete yazarıyım walla söyliyim itiraf ediyim ben bu yarışmaya çıkmadan önce onu hiç tanımıyodum bile kendini ne sanıyo ki herkeze karşı cephe kuruyo gıcık nolucak:img-yes: :img-yes:

seker1
22-04-07, 16:31
bir de zeynepte her yarışmada göz kamaştırıyo bence zeynepe sunucu olmakta yakışıyo

walla kıza ne yapsa yakışıyo ha bravo yani ne diyim

eeeee tabi öle olcak kız buzlar kraliçesi:happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064

kelebek_01
22-04-07, 18:44
merhaba arkadaşlar bu hafta acaba ne söyleyecekler habaeri olan varsa yazar mı rica etsem
benim favorim ilhan-zuhal çifti
handenin sesi güzel evet ama artık hareketli şarkıda da sesini duymak istiyorum

asumgok
22-04-07, 20:40
geçen hafta zeynebe söylediği sözler nedeniyle çok eleştiri gelmiş zeynep dedi ki toplumda bi önyargı var modern insanlar türkü dinlemez bunun yanlış olduğuna değinmek istedim ben türküyü çok everim zaten programıda bu hafta benim en sevdiğim bölüm çünkü türkü var diye açtım ben türküleri çok severim vs dedi sonuçta bariz gaf yaptı ama inanlar beni anlamadı diye ısrar etti üste çıkacağına söylemek istediklerimi yanlış ifade ettim deseydi bence daha şık olurdu bi de mizansen yaptılar ben karadeniz geliniyim türküleri sevdiğimi göstermek için sana bi türkü okuyayım şimdi dedi behzatta tamam ama sonra dedii

strega
22-04-07, 20:51
zeynep söylediği şeylerin yanlış anlaşıldığını dile getirdi aslında öyle söylemek istemediğini modern insanların türkü dinlemez diye bir öngörüsü olduğunu ve bunun aslında bu şekilde olmadığını herkesin türkü dinlemesi gerektiğini çünkü türkülerin türklerin özü olduğunu söyledi ayrıca türküleri çok sevdiğini dinlediğini ve söyleyebileceğini söyledi yani zeynep yanlış bir şey söylemediğini savundu

stormy
22-04-07, 21:32
Ya su Oray varya halen Inci hanimla ugrasiyor..Ustu kapali laf atti o kadina CD verirken, neymis siz genclerden anliyorsunuzmus..

Kadin sifirci hocalar gibi be :img-hyste puanlari yerlerde geziyor:img-hyste

Bu arada Ibo Showdada bol bol bu yarismadan goruntuler gosterip dalga gectiler ozelliklede gecen hafta Helin Avsarin soyledigi Cano Cano ile..

stormy
22-04-07, 21:38
İzlemedim İ.T sevmediğim için peki Zeyneple ilgili bişeyler söyledilermi o şovda adı falan geçtimi hiç???

Evet birde gecen hafta Berkeyle konusmasini gectiler goruntu olarak arkadan efektler koymuslar rezil olduk vah vah vah birde yalan falan diye..Berke demiski ilk defa Turku dinledim onlarda yallaaan diye efekt koymuslar..Zeynep hakkinda Fox TV deki konusmalardan birde goruntuler koymuslardi..Ibo yorum yapmadi ama magazin haberi gibi ayiplama sesleri vs koymuslar...He birde su Ela gelmis halen konusuyor...

BERKSAN KOLİKKK
22-04-07, 22:31
AYYY inşalla watan şaşmazla ışın karaca kazanır yada berkeyle burcu ayyyyyyy
bak kim dans ediyordaki gibi bişey olmazsa ii olur :img-hyste :img-hyste

asumgok
22-04-07, 22:52
of ne diyor bu didem ya kötü söyledi işte hala ne ısrar ediyor bu kadar özgüvene de pes doğrusu emel hanıma niye bu kadar yükleniyorlar metin özülküye de sinir oldum çok biliyordun da sen otursaydın juri koltuğuna(müzik adamlığına bişey demiyorum ama bugün sanki onların don kişotluğuna soyunmuş gibi belki de o çalıştırdı diye ortaya atılmıştır) behzat bile çok biliyormuş gibi emel hanımla dalga geçiyormuş gibi konuşuyor sırf para kazanılıyorsa mirkelama yazık olmasın diye elenmesin isterim

öğğ diyorum kusura bakmayın midem zaten bozuk inanamıyorum ya o kadar eğitim alan yetenekli insanlar ne kadar üzülüp sinir oluyordur dideme bile şarkıı diye şans veriyorlar

deadly_angel
22-04-07, 22:53
Valla bu hafta Zuhal çok iyiydi, gerçi o her hafta çok iyi, bayılıyorum valla, hem çok sempatik hemde sesi çok hoş.Ayrıca Yeliz ve Semihin performansına bayıldım, o şarkıyı çok seviyodum zaten ve çok da iyi söylediler.Umarım ikisinden biri birinci olur.

Hande Subaşı ve Metin Oralatın performanslarını hiç beğenmedim.handenin sesine birşey diyemem güzel, ama sahneye hiç yakışmadığını düşünüyorum bende, Orayın dediği gibi Ruhsuz kalıyor.Ayrıca Metin Arolatın yaptığı açıklamalar çok saçma ve boş (Işın Vatan hakkında)

Helinin cesareti jüri tarafından yanlış anlaşılıyor bence, biraz daha farklı şeyler yapmak istiyor ve zoru seçiyor.Umarım elenmez.

Ve son olarak ben İnci Çayırlıyı istiyorum!!!!!

merry..,,!!
22-04-07, 23:01
Semih sayginer bu hafta cok guzel soyledi, zuhal topalda ole . Hazim ve Hilal ikiside super ben onlarin kazanmasini istiyorum cok tatlilar.. Hilalin sesine bayiliyorum.. Hande subasinin sesi super ama bugun okadar begenmedim.. slow sarki daha guzel uyuyo onlara.. Yaa sunu da soylemek istiyorum olcayto mu ne iste o juri Helin avsari niye koruyup duruyoki ?? kizda ses yok emel hanim bence hakliydi ama biraz agir konustu kadin, ama yok olcayto bey her hafta yok hulya avsari katcak lafa.. Ben helinin sesini hic begenmiyorum benim dusuncem.. FAVORILERIM .. Hilal & Hazim .. DIGERLERI KAZANIRSADA SEVINIRIM SADECE.. HELIN VE DIDEM KAZANMASINDA ... DEVAMINDA KIM KAZANIRSA KAZANSIN :p ! VE SUNUCU ZEYNEP TOKUS HAKKINDA SUNU SOYLEMEK ISTIYORUM.. PAT DIE BIRSEY DIYOR, VE HIC SUNAMIYOR.. !!

-şEkEr-
22-04-07, 23:11
:img-in_lo :img-yes: :img-yes: maçkada buluşalım zeynepcim.nediyim zaten programın başındada açıklama yaptın harikasınn...artık nediyim allah nazarlardan korusun yaniii.maçkada buluşalım zeynep hariakısn hm güzelsin hem alım lı hem akıllı hem zekii.hem gerçek bir buz patencisin ve gerçekten güzel bir sesin var söylenicke bir şey yok bu kadar

strega
22-04-07, 23:44
:img-in_lo :img-yes: :img-yes: maçkada buluşalım zeynepcim.nediyim zaten programın başındada açıklama yaptın harikasınn...artık nediyim allah nazarlardan korusun yaniii.maçkada buluşalım zeynep hariakısn hm güzelsin hem alım lı hem akıllı hem zekii.hem gerçek bir buz patencisin ve gerçekten güzel bir sesin var söylenicke bir şey yok bu kadar

vallahi canım arkadaşım bu ne güzel bir yorum içim açıldı harika şeyler yazmışsın benim bütün içimden geçen şeyleri dile getirmişsin teşekkür ediyorum.

burcuuu
22-04-07, 23:57
HeLin niye yok yere ağLıyor anLamadım..
Sesii hiç iyii değiL.. qeLişme yok.. Ama eLenicem diye üzüLüyor..
Koçuna yazık ya.. !

Hazım - HiLaL son 2ye kaLıcak sandım bir an için.. Ama bu kdr düşük oy aLmaLarı da bnce iyii değiLdi.. Semih Sayqıner bnce içLerinde en iyisi.. Adamın müzikLe hiç iLqisii yok ama şu ana kadar çok iyi qidiyor.. Bu qece diLeriim heLin eLenir.. Çünküü Berke'den de kötü..

deadly_angel
23-04-07, 00:20
Helinin gitmediğine sevindim.Ama ne yalan söyliyim Berke ve Burcunun gitmesinede çok üzüldüm.

Gitmesi gereken ahftalardır didem ve mirkelem.Her şarkıda detone oluyor Didem Uzel.Halk onların sesine oy vermiyor zaten.Didem çıkıp konuşuyor ya ara ara.(Bu arada Mirkelamı çok severim, kimse yanlış anlamasın, ama Didemi sevmiyorum)

stormy
23-04-07, 00:20
Ya Vatan Berkeden daha kotu soyledi..Berke elendi ben birsey anlamiyorum..artik oy verenler neye gore veriyor..

Wolfman
23-04-07, 00:22
Helinin gitmediğine sevindim.Ama ne yalan söyliyim Berke ve Burcunun gitmesinede çok üzüldüm.

Gitmesi gereken ahftalardır didem ve mirkelem.Her şarkıda detone oluyor Didem Uzel.Halk onların sesine oy vermiyor zaten.Didem çıkıp konuşuyor ya ara ara.(Bu arada Mirkelamı çok severim, kimse yanlış anlamasın, ama Didemi sevmiyorum)

Açıkcası Didem'in en başından beri elenmesi gerekiyordu Ama kızın ağzı laf yapıp Çirkin ördek yavrusuyum diyerek de açık açık acıtasyon yaptı Ve kaldı Sanki bülbül gibi de jüri haksızlık yapıyor Helin de aslında vasatlarda ama Didem'den iyi olduğu açık Helin'in baştaki dansını felan beğendim
Favorilerim Hande Subaşı ve Semih Saygıner Bu ikisi dışında 1. kabul etmiyorum :)

gzm
23-04-07, 00:31
helin avsar ın ses yapısı ince ve bugulu üzülme parcasını söyleyecek kadar güclü degil seside cok az cıktı sadece her söylenene ferda anıl yarkın neden karıstı anlamadım hersey icin bir savunması vardı

gecen hafta maca gitmis gibi söyledi bu hafta sesi cıkmadı ama oda sesini egitirse kaset cıkarır belki ben albümünü alıp dinlemem ama mutlaka bir kitlesi olacak yapmayın kaset demek bir yarısmacı icin motivasyonu bozar

yeliz in parcası muhtesemdi semih saygıner cok iyi yorumladı belki düet olmadı ama arkadaki yalan yalan.. vokali cok etkileyeciydi

hande subası zuhal topal ve semih saygınar 1. olması gereken 3 aday

özge_letyy
23-04-07, 00:33
inanamıyorum ya favori çiftim elendi
yelizle smih saygınerin birinci olması normal gerçekten muhteşemlerdi ama berkeyle burcu gitmeyi hak etmiyorlardı:(

deadly_angel
23-04-07, 02:30
Bakalım Didem Uzel daha ne kadar süre yarışmada kalacak? Burcunun o harika sesinden mahrum kalacağımız için üzülüyorum.Berkenin o ilginç şarkı yorumlamaları da eğlenceliydi.Umarım haftaya Didem ve Mirkelam elenir.

buseemm
23-04-07, 03:48
Didem bekár ve güzel bir kadın

Mirkelam, geçtiğimiz gün Olivium Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen imza gününe katıldı.

Mirkelam, "Şarkı Söylemek Lazım" yarışmasındaki partneri Didem Uzel’e aralarında çıkan aşk dedikoduları için, "Ben onun koçuyum. İş dışında bizim yakınlaşmamız yok. Zaten zaman olarak da müsait değiliz. Zaman müsait olsa niye olmasın. Yakınlaşma var çünkü el ele çıkıyoruz sahneye. Ama ben öyle bir şey düşünmüyorum, düşünsem olabilirdi. Çünkü Didem Uzel bekár güzel bir kadın" diye konuştu.

http://img144.imageshack.us/img144/7475/didemhr9.jpg

Hurriyet, Kelebek (23/04/2007)

Umarım başlıkları karıştırmamışımdır. Didem Şarkı Söylemek Lazım yarışmasında yarışmacı değil mi?

Hirotaro
23-04-07, 05:11
Desene Didem ile Fergan arasında bir aşk başlayacak.sonuçta ikiside bekar.olurmu olur.Bence de güzel olur.

_KumSaL_
23-04-07, 07:29
burcu güneş ve berkenin gittiğine üzüldüm.İyiler di ve arkadasa katılıyorum vatan çok iğrenç söledi neyse benim favorimde ilhan şeşen zuhal olcay zuhal olcayda sesvar ya masallah bence onlar 1. olur

ışıl1234
23-04-07, 11:16
zuhal olcay diil zuhal topal:img-yes:
bide ben reklam arasında uykusuzluktan uyuya kalmışım kim birinci oldu
yeliz ve semih kaçıncı oldu???????????:img-blush

kelebek_01
23-04-07, 11:50
kimin birinci olduğunu görmedim ama dün akşamın 1.si semih-yeliz çifti idi mükemmel bir şarkı idi
2. si zuhal topal idi el kol hareketlerini abartılı buldular ama bence gayet de iyi idi
gördüğümüz gibi hande harweketli şarkıları beceremiyorrrr bana göre bir insan hemen hepsini söyleyebilmeli oray'ın da dediği gibi soğuk biri kıyafetini özlelikle hazırlamışlar galiba 2 hareket yapsa kendiliginden sallanıyordu
metin ondan daha hareketli idi yakıştı da
vatan dan dinlediğim en güzel şarkı bu haftakiydi
helin de milleti dinleyip sesine göre şarkı seçse çok iyi olacak ısrarla zor şarkıları okuyor saçmalık bence
gülben ergeni kendine örnek almalı çünkü gülben'nin gür bir sesi yok ama çok iyi şarkı seçiyor ve hepside 1 numara oluyor ondan şarkı dinlemek hoşuma gidiyor ama helinden hayır

berke gilin gitmesine sevindim umarım haftaya da helin ya da didem gider

ilk 3 e semih-zuhal ve hande kalmalı

favorim zuhal topal

strega
23-04-07, 12:44
akşam yarışmada en iyi olan çiftler semih saygıner-yeliz ve zuhal- ilhan çiftiydi ben burcu güneşle berke hürcanın elenmesine ise çok sevindim çünkü onları sevmiyordum akşam yarışma adildi bana göre hak eden birinci oldu hak eden elendi zeynep konusuna gelince güzel açıklama yaptı kendini savundu yanlış anlaşıldığını dile getirdi öyle söylemek isemediğini söyledi şimdi derler özür dilemedi diyecekler zaten demişlerde ama zeynep kötü niyetle söylemediğine inandığı için başka bir dille açıkladı ve büyük bir ihtimalle yine sunumunu eleştirecekler bir internet sitesinde yazmışlar zaten bence zeynep heyecanlı çekingen bir yapıya sahip ve canlı yayına çıktığı zaman hata yapıyor ama unutulanda birşey var zeynep bunu ilk defa yapıyo ve bazı sunucularla aynı kefe konuluyor bu çok saçma bence onlar o alanda kendini kanıtlamış olan sunucular zeynepse çok acemi ayrıca zeynep akşam türkü söyledi güzelde söyledi umarım zeynebin türkü sediğine inanmıştır insanlar.

strega
23-04-07, 12:50
arkadaşlar bu akşam ntv de özel şarkı söylemek lazım var bu okul yapımına destek olmak için programı zeynep ve behsat sunacaklar jüride gülben ergen yılmaz erdoğan şahan müdat gezen gibi sanatçılar var ve şarkıcılar çoçuklarla birlikte şarkı söyleyeceklermiş haberiniz olsun

GAZEL_KEREMCEM
23-04-07, 13:14
1-semih,yeliz
2-zuhal,ilhan
3-ışın,watan
4-hande,metin
5-hazım,hilal
6-didem,mirkelam
7-helin,ferda
elenende burcu we berke oldu.

şimdi düşünüdklerime geleyim.bence elenmesi gereken kesinlikle helin weya didem olmalıydı.berke ikisindende iyiydi.olcayto'nun heline erol büyükburç'un da didem'e bu kadar güwenmesini çok saçma buluyorum.ne helinden ne didemden bir şey olmazzzzzzzzzzzz.......
bir diğer durum ise zeynep tokuşun AŞAĞILADIĞI TÜRKÜLERDEN BİRİNİ SÖYLEMESİYDİ.aaa zeynep senin gibi modern bir insana türkü söylemek yakışır mı???????? show tw işi o kadar iyi biliyor ki olan örtpas etmeye çalışıyor.ama başardığı söylenemez.çünkü zeynebin dediği yenilir yutulur cinsten değildiiii.
dün akşa semih zuhal we hande çok iyiydi.watanın bu kadar yüksek oy almasının da doğru bulmuyorum.

arkadaşlar zuhal we handenin imzasını falan yapan yok mu aranızda???

sühan
23-04-07, 13:16
geçen hafta zeynebe söylediği sözler nedeniyle çok eleştiri gelmiş zeynep dedi ki toplumda bi önyargı var modern insanlar türkü dinlemez bunun yanlış olduğuna değinmek istedim ben türküyü çok everim zaten programıda bu hafta benim en sevdiğim bölüm çünkü türkü var diye açtım ben türküleri çok severim vs dedi sonuçta bariz gaf yaptı ama inanlar beni anlamadı diye ısrar etti üste çıkacağına söylemek istediklerimi yanlış ifade ettim deseydi bence daha şık olurdu bi de mizansen yaptılar ben karadeniz geliniyim türküleri sevdiğimi göstermek için sana bi türkü okuyayım şimdi dedi behzatta tamam ama sonra dedii

Bir insan bu kadar zeytinyağı olur.. "nıyetım oyle olmamasına ragmen sanırım bır pot kırdım.. kırdıgım herkesten özür dilerim" dese olay kapanacak.. ama hanfendı ısrarla bır toplum yarasına (:img-hyste ) parmak bastıgına ınandırmaya calıstı.. yeme bızı zeynep tokus.. yanı dıyon kı sen.. yarısma oncesı dusundum tasındım.. (adetın olmamasına ragmen) ben bu türkülerin durumuna bır sekılde parmak basayım dikkatlerı o yana cekeyım.. bunu da "turkulerın bu sekılde algılanması benı uzuyor.. turku bızım ozumuz.. lutfen kucumsemeyelım.." dıyecegıne, berke uzerınden alcak ucusla "senın gıbı modern bır ınsanın turku soylemesı enteresan gelıyor" dıyerek anlattın. herkeste anladı.. turkulerın kucumsenmemesı gerektıgını.. Peh peh peh.. bırı bızı salak sanıyor..

sühan
23-04-07, 13:37
Metin Özülkü: Seray Sever gibi muthıs bir sesi turk popuna kazandırmıs bır muzık adamı metın bey.. :img-hyste Demek sırada didem ve helın var.. Para kazancak adam.. nıye savunuyor dıye sasmamak lazım..

Oray: hastamıydı. kulagımı cekılmıstı.. bılınmez.. alısmısız adamın yorumlarına.. tuhaf geldı sessızlıgı..

dıdem : ıcmeden sarhos olmus bu hatun.. allahaskına bır bakın yuzune.. gozler havalarda, eller kollar bı tuhaf.. ucuyor resmen.. :img-hyste yanı dıyecek bır sey bulamıyorum.. ısrarla ıyı oldugunu soyluyor. en cok o teklıf alıyormus.. nerden bılıyon ablacım.. kulıste sen kac teklıf aldın, ben su kadar aldım dıye saydını zmı? yanı komık.. bayagı komık.. cıddıye almaya degmez. ama sanırım bayagı hafta onun o karga sesını dınleyecez.

burcu- berke: burcu egosu guclu bır kadın.. berkeyı bayagı bır cocuk yerıne koymus bellı.. berke sırf ondan kurtulmak ıcın sevınmıstır elendıgıne.. cocuk gıbı azarlıyor koca adamı.. aralarında ıs harıcınde olumsuz bır seyler yasanmıs cok bellı..

olcayto: sıktı.. sıktı.. sıktı..

behzat: gun gectıkce daha ıyı sunuyor. krızlerı ıyı yonetıyor..

hazım- hılal : hazımın ev erkegı, ben karımı bakın ne cok sevıyorum bakısları tuhaf.. yanı ne ıyı adam vb. dense nolcak denmese nolcak.. ben karımı cok sevıyorum vb. deyınce hılalın onun elını tutup "ah canım sagol" demesı cok komıktı.. bunlar evdede mı bloyle acaba? hılal yemek cok guzel olmus.. ah canım sagol.. çok kıbarsın.. :img-hyste

ışın- vatan: ısın yordu, yordu, yordu.. illla kavga etcem hevesı kursagında kaldı..

zuhal- ılhan: ılhan amca bır bıraksa zuhal ne ortalık karıstıracak da kulagı cekılmıs bellı.. adam kalıtelı adam.. oyle kavga gurultu sevmıyor bellı.. bır kac haftadır zuhal agzını acınca bır kac kez koluna dokundu.. bır seyler mırıldandı.

metın- hande:. yanı hande hem guzel hem yeteneklı.. ama oray egın haklı.. soguk ve mesafelı duruyor.. dezavantaj.. asıl metın astı kendını.. soylerken daha az detone oluyor. :img-hyste ben jurının aksıne performanslarını cok begendım..

helın- ferda: oralarda bır seyler oluyor. daha once elestıren ferda bu sefer helıne ıyı ses falan dedı.. aha dedım, asık erkek konustu.. hanı askın gozu kör ya.. kulagı da sagır herhal.. :img-hyste

yelız- semıh : yelızın o dıkkat cekmeye calısmaları azaldıkca onları seyretmek daha keyıflı..

jurı- herkes sempatı duydugu yarısmacıyı kayırıyor olmuyor.

son olarak.. bıraz sıkıldım.. metın haklı. galıba en cok orayın yorumları merak edılıyormus. o susunca yavan bır program oldu.

sühan
23-04-07, 13:43
HEDEF KİTLE : A/B
22 NİSAN 2007 PAZAR
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 6,10 20,60
2 SARKI SOYLEMEK LAZIM [NET] SHOW 6,10 19,60 3 HIRCIN ASIK (Y.S) [NET] KAND 5,80 19,60

22 NİSAN 2007 PAZAR
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 STADYUM TRT1 6,60 17,10
2 SASKIN HIRSIZLAR (Y.S) [NET] KAND 6,30 17,80
3 HIRCIN ASIK (Y.S) [NET] KAND 5,20 18,80
4 IBO SHOW [NET] ATV 5,10 15,40
5 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 4,80 15,70
6 SARKI SOYLEMEK LAZIM [NET] SHOW 3,50 10,50

oray susmaya devam ederse, sarkı soylemek lazım daha da dusecek.. fatıh aksoy sımdı orayı aramıstır. rıca edecem sen kavgaya devam et dıye.. :img-hyste

strega
23-04-07, 13:53
zeyneple ilgili kötü yorum yapan bazı arkadaşlara duyurulur ekşisözlükte zeynep için yapılan bir yorum var zeynepin şarkı söylemek lazımda türkü söyleyerek en güzel cevabı verdiğini ve bunu yaparakta çok güzel bir şekilde özür dilediğini söylemiş yorum yapan bir kişi ne kadar güzel bir yorum olumlu düşünüp bunun ardında kötülük aramayan insanlarda var en azından bunu bilmekte güzel yorum yapan arkadaşlar yorum yaparken birde bu yönden düşünsünler bence gerçektende türkü söyleyerek en güzel biçimde özür diledi zeynep

didemfener
23-04-07, 14:17
ben handeyle metinin şarkısını çok beğendim ama müzik ağır bastı sesler çıımadı fazla ama metinin oynayışını çok beğendim:):):) çok güseldi

soulful
23-04-07, 14:27
her türkü geceli bir program sonunda gündeme bir türkücü kompleksi gölgesi düşer. geçen hafta zeynep in söylediği söz türkücülerin saldırganlıklarına mazeret oldu işlerini kolaylaştırdı sadece. onlara sorsan onlardan başkası türkü söyleyemez söylememeli. türkü yalnızca türkücülere aitmiş gibi. kimse amatörcede olsa profesyonelce de olsa söylememeli dokunmamalı. formatı dışında bişiyler eklese çıkarsa çok seslilik katsa dünya yıkılacakmış gibi etrafı kırıp geçerler. şimdilerde kabul edilmiş gibi görünen ama hala içlerine sindiremedikleri modern türkücü hilal özdemire de az etmedi bu camia. kendileri her anlamda modernizme karşı iken modern kişilerin dinlediği yada dinlemediği müziktir söylemine tepkileri de kendi içinde yaman bir çelişki.
ewet türkiyede belli zümrenin dinlediği bir müzikken ancak ancak son yıllarda şehre inmiştir. şehirlilerinde dinlediği zevk aldığı adeta keşfettiği müzik türü olmuştur. bunda yeni yorum farklılıkları düzenlemeler çok etkili olmuştur. bu söylenince de kral çıplak tepkisi neden. e günaydın.

-şEkEr-
23-04-07, 15:07
didemi sverim ama çok çıkarcı çok duygu sömürüsü yapıyor ve oy topluyor.yalan mı yok elenicem,yok ben kötüyüm,yok böyle bence bu hareketler ona yakışmıyor

GAZEL_KEREMCEM
23-04-07, 15:58
oray'ı ilk kez dün akşam sewdim.çok doğru yorumlar yaptı.en güzel söylediği sözde şuydu"türkiye'de her şey olabilirsiniz ama rezil olamazsınız" çok doğruuuu!!!

!karbeyaZ!
23-04-07, 18:14
Vaayy canına... Oray harikaydı dün akşam.. Ve favorilerim Semih-Yeliz en yüksek puanı aldılar, hakettiler de..

avrupali guzel
23-04-07, 18:38
burcu ve berkeye yazik oldu bence gitmeyi hak etmediler neyse bence en guzel soyleyen hande ve metinde bence...zaten hande favorim gerek fizik gerek ses bence cok guzel..

avrupali guzel
23-04-07, 19:24
evet didemcim burcunun su gibi sesi vardi onuda cok begenerek izliyordum ben yazik oldu napalim care yok...su an favorim hande ama isallah onuda yollamazlar dubeduz haksizlik olur....

bostepeli
23-04-07, 19:42
mrb arkadaşlar bu yarışma ara ara takip eiyorum dün semih saygıner ve yeliz harikaydı performansları bence süperdi bayıldım şarkısına hasta oldum zaten sevdiğim çiftlerin kalmasına çok sevindim helinin güzel sesi yok bence ama sahnesi çok iyiydi yani şarkıyı söylerken sahnedeki duruşu falan güzeldi berke ve burcuyu ben pek yakıştırmıyodum zaten anlaşamamaları onların elenmesi sonucunu doğurdu yoksa iyi ikili olabilirlerdi:img-yes:

kbr4
23-04-07, 21:09
Bende şimdi bunu haber verecektim mutlaka izleyin çok güzel bi programa benziyo nede olsa çocuklar var

evet bende onu diyecektim harika
çok şey olacak ama hele o jürideki 14 yaşındaki çocuk varya harikaydı ya nasıl dans ediyordu sesde süper ne diyimm tamı tamına
bir harikaydı yani

strega
23-04-07, 21:25
arkadaşlar ben metinlerden sonrasını izleyemedim neler oldu kimler çıktı ve zeynep neler söyledi gerçekten bu akşam çok güzel olmuş zeynep

berta
23-04-07, 23:33
başından beri takip ediyorum yarışmayı arkadaşlar. sonrada soruyorum kendime bu yarışmada neden Didem Uzel'den bu kadar çok bahsediliyo diye?... neden kötü söylediği düşünülüyo diye? sadece Didem mi detone oluyo? Vatan , Berke , Hazım hatta en beyendiğimiz Hande bile detone bu yarşmada... detone olmak ne demek bu hafta sevgili Mirkelam'dan öğrendik dimi; duygunun izleyiciye geçmemesi...biliyormusunuz bunu bu hafta en çok eleştirdiğimiz Didem başardı...şarkıyı Mirkelam'ın gözlerinin içine bakarak nasıl okudu görmedinizmi? bi an bile konsantrasyon gitmedi. tamam kabul çok iyi değildi ama bi çoğundan özellikle bu hafta için çok iyiydi bence. ben seviyorum bu kızı yaaa... çok akıllı çok güzel ve pozitif enerji gücü var... konuşurkenki tavırlarına özelllikle dikkat etmenizi rica ediyorum kibarca olayları kendi lehine çevirmesi pratik zeka gerektirir..ayrıca özgüven bir kadına bu kadar mı yakışır yahuuuuu.....

dişi-kartal
24-04-07, 00:15
Herkese selam arkadaşlar;
Ben bu yarışmayı fazla izlemiyorum ama izlediğim kadarı ile Hande Subaşının sesini ve yorumunu çok beğendim,Vatan şaşmazlada Işın Karaca çok şekerlerr.

Nhelenia
24-04-07, 15:10
Semih Saygıner süperdi bu hafta :happy0064 :happy0064 :happy0064
Hande ve Metinde iyilerdi ama Hande slow şarkı sölemeye devam etsin ona daha çok yakışıyor.

Flora
24-04-07, 15:19
Bu hafta Semih ve Yeliz müthişti.Hele o Yeliz'in vokal yaptığı "Yalan..Yalan..Yalan.." bölümünde felan süperdi.
Ayrıca Hande Subaşı kesinlikle slow söylemeye devam etsin.Hareketli şarkılarda pek iyi değil ama slowlarda çok iyi.
İnci Çayırlı'nın yerine gelen kadını ben çok sevmedim ya ne kadar gıcık yorumlar yapıyor.

özgür_cemre
24-04-07, 15:22
burcu ile berkeye yazık oldu bence.burcunun sesine zaten bişi söylenemz.bence performnaslarını aralarındaki soğukluk etkiledi.didem uzel sesi çok iyi bir ses değil.ama konuşması tavrı süper kadının bence.izlediğiniz hak vermeseniz bile konuştugu zaman evet olabilir diyorsunuz.ben 1-2 hafta daha didem uzel orda kalır bence.dün çocuklarla olan programda müthişti.ordaki jüriden 14 yaşındaki çocuk kimdi.adı anıl ama tam olarak kim biliyormusunuz.ben onu biri bana anlatsın da izlemiştim süper bir sesi var avrupada 1.likleri oldgunu biliyorum.yabancı şarkıalrı süper sölüyor...

cyprus_hsn
24-04-07, 15:58
Programı izleyemediğim için. p.keyfinden takip ettim. tek kelimeyle saçmalık ! berke'nin de çok çok iyi bi sesi olduğu söylenemez ama orada yarışmaya devam eden bir çok kişiden daha iyiydi kesinlikle.. Helin Avşar ve Didem Uzel'in gitmesi gerekiyordu.. adil olmayan bir eleme gecesi oldu..

nazlı78
25-04-07, 13:41
yeliz'i pek beğenmezdim taki pazar akşamı semih'le yalan yalan 'ı söyleyene kadar.aman allahım inanılmazdı .o saat bu saat yalan yalan dinliyorum .mükemmeldi

cyprus_hsn
26-04-07, 00:00
artık helin gider die düşünüorum.ama didem gitmez herlde

didem ya bu hafta olmadı diğer hafta elenir.. yarışmanın finaline kalmaz bence. bence yarışmanın finaline kalacak isimler. final kaç kişiden oluşacak bilmiyorum ama hande subaşı & metin arolat, vatan şaşmaz & ışın karaca, zuhal topal & ilhan şeşen.. semih de olabilir tabi ama oy oranları pek iç açıcı değil..

zuhalim benim
26-04-07, 17:56
zuhal abla mükemmel söylüo ya daha çok zuhal resmi istiorum arkadaşlar özellikle özlem senden beklioruzzz =)))

burcuuu
26-04-07, 22:51
Geçen hafta Berke-Burcu'nun qitmesii iyi oLmadı..
OnLardan önce qitmesii qerekenLer vardı ya nyse..
Bu hafta da diLeriim hakedenLer qider.. HeLin - Didem
2sinden biri oLmaLıı kesinLikle..

yabancıdamat
27-04-07, 15:49
ya bu helin ve idem daha ne kadar kalıcak ki onların yüzünden sesi iyi olanlarda gidiyo bence burcu ve berke gitmeyi haketmiyodu orada ilk gitmesi gereknlerden biri helin avşardı sesi en az ablası kadar kötü bence

-şEkEr-
28-04-07, 02:43
bnce artık didem finale kalır.çok acındırıyor.ynalış yapıyor.umarım bu ahfat elenir.umarımz eynep bu ahfata gene şarkı söyler ..

_G_A_M_Z_E_
28-04-07, 16:51
yaa didemi bende sevmiyorum ama ben koyu mi mirkelamcıyım.. bu yüzden onların gitmesini hiç ama hiç istemiyorum...

berta
29-04-07, 02:06
Didem Uzel bence daha kalsın o yarışmada...Süper konuşuyo , hakkını savunuyo...Dün gece de izledim onu başka bi programda inanılmaz tatlı bi kız yaaa...Ben ona bayılıyorum, sempatik ve sıcak kanlı...Kalsın daha Didem bu yarışmada onsuz tadı çıkmaz bu yarışmanın.....çok güzel bi de yahuuuuu....

oslemm
29-04-07, 10:34
Didem Uzel bence daha kalsın o yarışmada...Süper konuşuyo , hakkını savunuyo...Dün gece de izledim onu başka bi programda inanılmaz tatlı bi kız yaaa...Ben ona bayılıyorum, sempatik ve sıcak kanlı...Kalsın daha Didem bu yarışmada onsuz tadı çıkmaz bu yarışmanın.....çok güzel bi de yahuuuuu....

katılıyorum belki sesi süper değil ama çok tatlı hem helinde falanda daha iyi mirkelam süper zaten bence daha kalmalı fakat 1. zuhal ve ilhan olmalı ikiside çok iyi hele zuhal 40 yıllık şarkıcı gibi
unutmadan burculara ve önceden elenen ırmaka çok üzüldüm çünkü iyilerdi aslında ışın karaca olmasa vatan gitsin dicem ama arada ışın var

cadii_sheker
29-04-07, 14:46
geçen hafta semihle yelizin yalan şarkısı çok hoşuma gitti yelizin söylediği şarlıyı buldum ama ben semihle beraber söyledikleri performans şarkısını indirmek istiyorm nerdn bulabilirm bilen var mı acaba

<*eylül*>
29-04-07, 19:01
geçen hafta semihle yelizin yalan şarkısı çok hoşuma gitti yelizin söylediği şarlıyı buldum ama ben semihle beraber söyledikleri performans şarkısını indirmek istiyorm nerdn bulabilirm bilen var mı acaba

Ne tesadüf ben de semih&yeliz'in yalan düetini nereden izleyebileceğimi soracaktım..:)
Evet arkdaşlar, nereden izleyebiliriz, bir bilginiz var mı?

ozlem05
29-04-07, 21:03
http://img154.imagevenue.com/loc957/th_69870_67_122_957lo.jpg (http://img154.imagevenue.com/img.php?image=69870_67_122_957lo.jpg)http://img135.imagevenue.com/loc420/th_69875_68_122_420lo.jpg (http://img135.imagevenue.com/img.php?image=69875_68_122_420lo.jpg)http://img177.imagevenue.com/loc430/th_69876_69_122_430lo.jpg (http://img177.imagevenue.com/img.php?image=69876_69_122_430lo.jpg)http://img159.imagevenue.com/loc893/th_69877_70_122_893lo.jpg (http://img159.imagevenue.com/img.php?image=69877_70_122_893lo.jpg)
http://img136.imagevenue.com/loc550/th_69882_71_122_550lo.jpg (http://img136.imagevenue.com/img.php?image=69882_71_122_550lo.jpg)http://img46.imagevenue.com/loc947/th_70186_01_122_947lo.jpg (http://img46.imagevenue.com/img.php?image=70186_01_122_947lo.jpg)http://img34.imagevenue.com/loc904/th_70188_07_122_904lo.jpg (http://img34.imagevenue.com/img.php?image=70188_07_122_904lo.jpg)http://img128.imagevenue.com/loc421/th_70193_09_122_421lo.jpg (http://img128.imagevenue.com/img.php?image=70193_09_122_421lo.jpg)http://img121.imagevenue.com/loc755/th_70195_11_122_755lo.jpg (http://img121.imagevenue.com/img.php?image=70195_11_122_755lo.jpg)
http://img44.imagevenue.com/loc749/th_70199_14_122_749lo.jpg (http://img44.imagevenue.com/img.php?image=70199_14_122_749lo.jpg)

ozlem05
29-04-07, 22:16
http://img129.imagevenue.com/loc372/th_74360_38_122_372lo.jpg (http://img129.imagevenue.com/img.php?image=74360_38_122_372lo.jpg)http://img170.imagevenue.com/loc478/th_74361_40_122_478lo.jpg (http://img170.imagevenue.com/img.php?image=74361_40_122_478lo.jpg)http://img124.imagevenue.com/loc1053/th_74362_41_122_1053lo.jpg (http://img124.imagevenue.com/img.php?image=74362_41_122_1053lo.jpg)

ozlem05
29-04-07, 22:20
http://img7.imagevenue.com/loc1097/th_74580_44_122_1097lo.jpg (http://img7.imagevenue.com/img.php?image=74580_44_122_1097lo.jpg) http://img138.imagevenue.com/loc450/th_74585_45_122_450lo.jpg (http://img138.imagevenue.com/img.php?image=74585_45_122_450lo.jpg) http://img104.imagevenue.com/loc1170/th_74587_46_122_1170lo.jpg (http://img104.imagevenue.com/img.php?image=74587_46_122_1170lo.jpg) http://img134.imagevenue.com/loc411/th_74589_47_122_411lo.jpg (http://img134.imagevenue.com/img.php?image=74589_47_122_411lo.jpg)http://img164.imagevenue.com/loc395/th_74595_48_122_395lo.jpg (http://img164.imagevenue.com/img.php?image=74595_48_122_395lo.jpg)

asumgok
29-04-07, 22:40
BU HAFTA amma çok kawga ettiiiler yaaaa:img-hyste

amma saçmaladılar demek istiyorsun heralde metin özülkü bile kaç yıllık müzisyen olaylara çanak tutuyor yok daha neler dünyanın değil fezanın deseydiniz bari

durunazar
29-04-07, 23:03
erol büyükburç gibi bir duayenin dideme 9 puan verip dünya starı olabilecek kapasitede görmesini hayetla izledim. artık böyle bir yorumdan sonra nedenilebilir.. bunya yıl bu mesleğe emek vermiş sanatçılarada biraz ayıp olduğunu düşünüyorum.

stormy
29-04-07, 23:05
Ya Oray varya artik cizmeyi asiyor..Herkese bir saygisizlik, bir kustahlik..Yok neymis ben Amerikada buyudum benim standartim fazla falan filan..Senin gibi bir suru Amerikada buyuyen var herkes senin gibi kustah ve kaba mi?Ilhan Sesene cok buyuk saygisizlik yapti..Birseyden anladigi yok oturtmuslar oraya o zaman buyur standarti cok olan yere git, kimse seni tutmuyor.

Ya bazen zapping yapiyorum cok kavga oluyor artik..Iyiice amacindan sapti yarisma

durunazar
29-04-07, 23:14
berke ve burcu ses kalitesi ve gerekle sahne duruşu ile bence yarışmanın sonuna kalmalıydı. . onların elenmesiyle yarışmanın inandırıcılığı kalmadı. asıl bu hafta helin ve didem dışında biri elenirse. işte ozaman bu yarışmanın eğlenceli hiç bir tarafı kalmayacak. .

durunazar
29-04-07, 23:51
behsat uygur orayın dosyasından belgeleri çıkartıp devlet sanatcısı olmadığını idda edip sanatcının adını açıklamamasına rağmen onu destekliyici bir tavır takınması son derece yanlıştı. hatta didemin performansından önce onun kaset bile çıkarabileceğini söyleyerek jüriyi ve halkın oylarını etkileyebileceğini hesaba ktmalıydı. bence bir sunucu tarafsız olmalıdır.

deadly_angel
30-04-07, 00:23
Hazım ve Hilal çifti orayın dediği gibi resmen acıtasyon yapıyor! Son derece haksızlar.Hilal Körmükçü akademik kariyeriyle ilgili olarak hava atadursun ama sahneye çıkıpta gösteremedi marifetini.Bu işte bir iş var derim ben.Bütün koçların bir saatten sonra kendilerini gösterdikleri bir sahnede geri planda kalmayı seçmesi alçakgönüllülük değildir.

Ayrıca Orayı her ne kadar tasrif etmesemde adam can güvenliği konusunda son derece haklı.Hazım ve Hilsl çifti varoş kelimesini ağızlarına dolayarak her fırsatta Orayı hedef gösteriyolar.Ve bu da oy toplamanın bir başka hali.Umarım Oray onları mahkemeye verir!

deadly_angel
30-04-07, 00:45
Zuhal giderse çok üzülürüm o benim baş favorim! Hande bence gitmeli fazla büyüttüler onu, bana çok antipatik geliyor!

-şEkEr-
30-04-07, 00:50
bellliydi didem,helin ve vataın elenmeyeceği.bence bu hafta zuhal daha iyidi.onun için ahnde kalamyı hak ediyor.ama söz konusu polemiklerse zuhal kalmayı hak ediyor.çünkü zuhal polemik yapmıyor

sühan
30-04-07, 00:57
Vay vay vayyyyyy... ciddi ciddi hande gıttı.. Allah Allah.. Fatıh amca naptın yaaa.. noluyo.. kım bırıncı olcak didem mi??? hadı gıdın ısınıze yaaa.. ooooo...

vanessa19
30-04-07, 01:03
bu yarısmayı kım daha fazla detone olur yarısması ılan edelım bence...son ıkıye kalanlara bakın...mukemmel bır duzen(!)

burcuuu
30-04-07, 01:06
Bu ne şimdi.. Bu insanLar yanii oy verenLer.. nasıL dinLiyorLar
anLamıyorum ki.. Ya da dinLedikLeri şarkıLara..
sese qöre mi oy veriyorLar..

Didem bu hafta fena değiLdi.. Ama heLin yine aynı.. GitmeLiydi.. !
Ama qiden en iyi ses oLdu diyebiLirim.. FAvORim değiL ama qerçekten
yazık.. Birde HeLin'e Didem'e kaset yapmaya çaLışıyorLar vay haLimize..

Oray qerçekten çok sinir bozucu.. Bir yerden snra sıkıyor..

cyprus_hsn
E yuuhhhhh artık ! yarışmanın en iyi sesini elediler. böyle bişey olabilir mi yaa? neye göre yapıyolar bu oylamaları? neye dayanarak ?? zuhal ve hande bu yarışmanın en iyileriydi.. şok oldum son ikiye kalmalarına..
İşin suyunu çıkardılar artık.. izlemem bi daha !

sühan
bu yarısmayı kım daha fazla detone olur yarısması ılan edelım bence...son ıkıye kalanlara bakın...mukemmel bır duzen(!)

sonuna kadar katılıyorum.. olmaz bu kadar sacmalık.. dıdem ıs hayatının devam edecegının farkında degıl galıba.. handenın gıtmesının faturası onundur arkadaslar.. ınsanlar suclusu onu gorecekler.. oh olacak.. gıcık, ıcmeden sarhos sarhos bakan kadın..

sühan
30-04-07, 01:13
kim derdi bi gün bu şekilde karşılaşacağımızı sühan.
bi zamanlar buzda dansta fikirdaştık.
şimdi ise tam tersi.
bu hafta didem çok iyidi.
zaten artık favorilerim zuhal ve didem.
en azından helinden iiler.
hande gitmemeliydi.:happy0064

Nasıl fıkırdastık.. ben bulentı desteklıyordum.. sende asenayı.. ben hande ve semıhı (berkeyı de) begenıyordum.. hande gıttı.. kaldık semıhe.. hadı bılardocular.. oylar semıh abıye... :happy0064 :happy0064 :happy0064

stormy
30-04-07, 01:14
Guzel olabilecek bir yarisma programi artik icinde kavga siddet polemik ustunluk yanlis anlama laf carpitma karisimi bir programa dondu..ya bu ne ya izleyenleri geriyorlar..komedi

vanessa19
30-04-07, 01:15
sonra yapmayın gozunuzu seveyım dınleyıcılerın...adam egıtım almıs yıllarca bı de okulda dıksıyon egıtımı almıs uslup korkunc...

sonra oray egın zaten sert ve kendını frenleyemıyor ya onu duyma ya da tepkı verme...

sunucular da ıse zeynep tokusun boyle sozlerını hıc begenmedım haftalarca...

adalar
30-04-07, 01:16
Nasıl fıkırdastık.. ben bulentı desteklıyordum.. sende asenayı.. ben hande ve semıhı (berkeyı de) begenıyordum.. hande gıttı.. kaldık semıhe.. hadı bılardocular.. oylar semıh abıye... :happy0064 :happy0064 :happy0064

pardon fikirdaş değildik ama zeynep konusunda fikirdaştık...

birde arkadaşlar türkçemizde ''gene''diye bir kelime yoktur.''yine''vardır.....
sunucmuz daha 40 fırın ekmek yemeli.:happy0064

First_Lady
30-04-07, 01:19
ayyy inanmiyorum Hande gitti :sad53: cok cok uzuldum ben aslinda Zuhal taraftariyim ama yine de Handenin gitmesini istemezdim Zuhal cnm cok agladi ya megerse bir-birlerini favori olarak goruyolarmis....cok kotu oldum....Hande iyi dayandi aglamadi....

layezal
30-04-07, 01:32
komik....

gercekten güzel söyliyenler sona kaldilar.....söyliyemiyenler ise polemikleriyle devam ettiler...

*deniz*
İnsanlara inanamıyorum!!yazık yani didem ve helin gibi iki berbat sesi haftalardır o yarışmada tutuyorlar..Onlar seslerini titretrerek duygu sömürüsü yaptıkları zaman ben bunlar insanları salak sanıyor galiba böyle konuşarak oy toplayacaklarını sanıyorlar diye alay ediyordum ama maalesef onlar ne yaptıklarını çok iyi biliyorlarmış..Yazık Semih Saygıner,Hande Subaşı,Zuhal Topal boşuna duruyorlarmış o yarışmada güzel şarkı söyleyenler değil yine ve yeniden polemik,duygu sömürüsü kazandı...

cyprus_hsn
Ama bir de şu var ki Handenin yolu açık.. Bu ses ve bu fizikle yapımcılar peşini bırakmaz kolay kolay. Az bir çalışmayla, emekle müzik piyasasında kalıcı bir isim olacaktır. aysu gibi isimlerden çok çok çok daha iyi olduğu bir gerçek..

adalar
30-04-07, 01:34
bu ardaa olcayto bey ayıp etti.
gülben ergene neden laf etti ki.?

özür dilemesi lazım bende......

sühan
30-04-07, 01:35
Hazım- Hılal ıcın ne dedıysem cıktı.. oy avcıları.. oray egını hedef gosterdıler resmen.. e okumussun da nolmus.. sanatcısında nolmus.. bu ulkede magandalar vuracak adam arıyor.. hılal saygısızı hedef gosterıyor.. yuh senın sanatcılıgına.. hatta ınsanlıgına.. ozur dılemıs.. alev alan aldı. bu saatten sonra ozur dılesen ne yazar.. adam cok korktu yalnız. benım hayatım tehlıkede derken bayagı korkmus gozukuyordu.. cok cahılce bır harekettı.. "varoslar sızı tenhada kıstırırsa" sanatcı olmak adam olmayı gerektırmıyor demek kı.. rezalet..

Wolfman
30-04-07, 02:06
Yarışmacılar jüriler ,koçlar birbirine girerlerse yok yere olacağı bu .1. si Bu yarışmada Hande Subaşı ve Semih Saygıner dışında yarışma dışı müzikde başarılı olabilecek kimseyi görmüyorum Eğer öyle birşey varsa da kendilerini kandırıyorlar
Hande'nin elenmesine üzülmedim Çünkü onu daha çok sahnelerde izleyeceğiz Bu yarışma da başarılı olup ya da olmaması önemli değil Sonradan yaptığı albümlerle bence başarıyı yakalayacaktır
Vatan Metin çekişmesine de koptum Vatan neyiyle diyaloğa girdi Onu da anlamdım Sanırım Bir önceki Buzda Dans'da Asena Zeynep Tokuş çekişmesi yaratıp son ikiye kalma gibi bir düşünce yaratmış olabilirler Çünkü bu gece de görüldü ki polemik yapmadan birşeyler olmuyor
Didem'e gelince gerçekten iyi bir oyuncu Çirkin ördek yavrusu (Güzellik bakımından söylemiyorum) rolünü çok iyi oynuyor Kendini acındırma da üstüne yok Ayrıca söylediği şarkı 23 Nisan'daki çocuk müsamerelerinde çocukların rahatlıkla söyleyebileceği bir şarkıydı Zor yerleri saolsun Mirkelam üstlenmiş
Helin'e gelince onda hiçbir gelecek görmüyorum Söylerken ağzını bir tuhaf yapıyor Sesi çıkacaksa da daha da kötüleşiyor Halbuki çalışmalar da kulağa daha hoş geliyordu
Hilal ve Hazım çifti de dersini iyi çalışıp gelmişler Tutturmuşlar bir varoş Gören de derki varoşlardan gelmişler Varoşları savunarak oy topladıklarını düşünüyorum Bıraksın da onların savunmasını başkaları yapsın Ayrıca Hazım'ın Ferda'ya ve Hilal'in de Oray'a takındıkları tavır çok çirkindi Hazım'ın gözümün içine bak felan demesi Yarışmanın kalitesine pek de yakışmıyor
Yarışmanın artık tek 1. si olması lazım O da Semih Saygıner Duruşu ,ses tonu ,koçuyla uyumuyla bunu fazlasıyla hak ediyor ...

SÜRMELI
30-04-07, 02:07
Hande nasil elenir ?? bu hafta herkez guzel soyledi, diger haftalara bakilarak belkide herkez oy vermeliydi, mirkelama lafim yok ama didem kotu, o gitmeliydi..

umarim yarismayi zuhal yada vatan alir.. semihte gerçekten çok basarili oda hak ediyor.. geçen hafta yelizin o YALAAAAN demesini unutamadim yaa. harikaydi harika 2007 most impressive screensavers

myscreensavers.info

SÜRMELI
30-04-07, 02:08
bu arada her baktigimda zeynepin kiyafetleri hiçte hos olmuyor, neydi bugun oyle2007 most impressive screensavers

myscreensavers.info

N!Da_Y
30-04-07, 02:38
ya ben oylamayi izleyemedim kim elendi
sarki soylemek lazim genel sitesinde didem elendi gosteriyor omu elendi gercekten sasirdim??

stormy
30-04-07, 02:53
Ya yine Helin Avsar sabirli kizmis, ne kabalasti nede sinirlendi..bir ara aglayacak gibi oldu..Ya tamam iyi soyluyor kotu soyluyor bir insanin uzerine o kadarda gidilmez..Sanatci denilen insanlarin cogu su an playback yapiyor, canli soyle denildiginde sesim kiisik diyorlar..biraz insafli olmalilar..Bu kadar uzerlerine gitmemeleri lazim..En azindan bu insanlar canli yayinda sarki soyluyorlar..Yarisma zaten amacini asti, kavga ciktikca herhalde yapimcilarin hosuna gidiyor..Oray en az konusan kisi olmali, Muzik adamalri orada ama butun programi ele gecirmis.

sinemsert
30-04-07, 02:58
ya ben show tv nin sitesine baktım orda elenenlerin üstünü X yapmışlar
mirkelamla didem uzel in üstünde X vardı bende didem elendi dedim ama yazıları okuyunca şaşırdım hande nasıl elenmiş anlamadım..bide oray eğin kim ya ve niye orda gıcık oldum bugün

buseemm
30-04-07, 03:00
pardon fikirdaş değildik ama zeynep konusunda fikirdaştık...

birde arkadaşlar türkçemizde ''gene''diye bir kelime yoktur.''yine''vardır.....
sunucmuz daha 40 fırın ekmek yemeli.:happy0064

Arkadaşım evet sunucu iyi olmayabilir bu konuda haklı olabilirsin ama sırf sunucunun kötü olduğunu ispatlamak için sözlükte bulunan bir kelimeyi de inkar edemezsin. İstersen Türk Dil Kurumu'nun sitesine veya TDK onaylı her hangi bir sözlüğe bak bu konuda. Ben yine de anlamını buraya aynen yazıyorum.

gene: (Türkçede zarf olarak kullanılan bir kelime) 1. anlamı, yeniden, bir daha, yine, tekrar (Kim karmakarışık etti gene burayı) 2. anlamı, öyle de olsa, öyle olmasına karşılık.

Sanırım bu konuda bu açıklamam yeterlidir. Zeynep konusuna gelince ben artık sunuculuğunu eleştirmiyorum çünkü yarışmayı izlemediğim için görmüyorum. Yalnız bu akşam bir süre izleme fırsatım oldu. Ferda Anıl Yarkın'a sürekli Ferda Anıl'la deyip ardından Yarkın'la diye düzeltiyordu. Aslında yarışma içinde hata yapmamaya çok dikkat ediyor. Birazda bu sebepten kasıyor kendisini. Rahatlamaya çalışsa iyi olur.

Hilal Hanım'ın tavrı hiç hoş değildi gerçekten. Ben açıkçası kendisini hiç tanımıyorum. İlk kez bu yarışmada gördüm. Hatta ismini bile hatırlamıyorum. Sizlerin yazdığınız mesajlarda gördümde öyle hatırladım. Çok garip ki adı nedense hep Sibel diye aklıma geliyor (Sibel Turnagöl'e mi benzetiyorum acaba?) Daha sonradan Oray Bey "benim başıma 1 hafta içerisinde bir şey gelirse bunun sorumlusu kim olacak?" diye bir çıkış yapınca Hilal hanımın aklına özür dilemek geldi nedense... Kazım Bey'in tavrıda pek hoş değildi. Ben hafta ortasında falan verdiği röportajı vs. bilmiyorum ama haklı bile olsa tavrı hatalı. Birde Oray Bey ne kadar çok konuşuyor öyle maşallah. Allah bir çene vermiş...

Tüm performansları göremedim maalesef. Elemeden önce kısa kısa görmüş oldum. Hande ve Semih çok iyilerdi. Hatırladığım kadarıyla ikisi de son ikiye kalmıştı. Ve sizlerden öğrendiğim kadarıyla Hande elenmiş. Diğerlerinin içinde en iyisi oydu garip geldi bana. Yolu açık olsun. Vatan gene her zaman ki gibi çok şeker yaptığından zevk almayı bilen biri. Diğer yarışmacıları hatırlamıyorum. Zaten yazım yeteri kadar uzun olmuş. Burada bitirmem en iyisi olacak sanırım. Ne demişler az ama öz olsun :D

stormy
30-04-07, 03:24
Oyle bir yarismaki herkes birbiriyle kavga ediyor, ustalik tasliyor, mahkemeye veriyor, hakaret ediyor, rest cekiyor, asiri dozda elestiriyor, keske adi "Kavgalar Etmek Lazim" olsaydida bizide muzik mi dinliyoruz kavga mi izliyoruz bilinclendirselerdi..Diger juri uyeleri bosuna orada oturuyor, bir tek Orayi koysunlar kendisi nede olsa herkesin sozune girip konusuyor.

eyschann
30-04-07, 03:58
hande ve metinin elenmesine acikcasi kendi adima sevindim cünkü favorim ilhan ve zuhaldi ama acikcasi üzüldüm cünkü iyi bir ses gitti ama didem ve mirkelaminda kalmasina ayrica sevindim....

berta
30-04-07, 05:29
Bir kadın bu kadar mı güzel olur yahuuu? Nerelerdeydin Didem bunca zamandır? Arkadaşlar benim favorim artık Didem'dir...Ve bu hafta şarkı söyleyebileceğinide kanıtladı. Artık sahneye daha hakim, konuşmaları bile değişti, kendine güveni geldi kızın. Bu hafta süperlerdi. Mirkelam'da baş favorim zaten. Hadi Didem!!! Kim tutar seni..........DİDEMDİDEMDİDEM.....

Nhelenia
30-04-07, 10:36
Hande Metin nasıl elenir benim aklım fikrim ermiyo neye göre oy yolluyolar onuda anlamadım. İki favorimden biri elendi.

Semih - Yelizde elenirse bi daha izlemem...

ALMİLA
30-04-07, 10:47
Inanmiyorum Ya Nasil Elenirler.peki Kim Birinci Oldu Lütfen Cvp Yazarmisiniz Ben Izliyemedim Sonunu Ve Son Ikiye Hande-metin Ve Diğer Kalan çift Hangisiydi

strega
30-04-07, 10:59
ben bu yarışmanın adil olduğuna hiç inanmıyorum nasıl olurda en iyi iki çift son ikiye kalırda en iyi söyleyen kız elenir herhalde bu yarışmayı o üç tane berbat sesleri olan helin didem veya vatandan biri kazanır haftaya zuhal sonra semih elenir ben hiçbir şey anlamadım zeynebe gelince akşam çok güzeldi çok hoştu herşeyiyle kusursuz bir fiziği var ben anlamadım bazı arkadaşların neyini beğenmediklerini sunumuda gayet iyiydi fazla heyecan yapmadı ve güzel sundu bide bazı arkadaşlar zeynebin gene sözüne takılmışlar kendileri bu kelimeyi konuşurken söylemiyolarmı acaba çok garip bir durum takılıcak birşey bulamadılaar herhalde ve zeynep akşam bir pot kırmadı acaba bu hafta ne konuşacaklar çok merak ettim.

alican00
30-04-07, 11:07
Hilal Hanım'ın tavrı hiç hoş değildi gerçekten. Ben açıkçası kendisini hiç tanımıyorum. İlk kez bu yarışmada gördüm. Hatta ismini bile hatırlamıyorum. Sizlerin yazdığınız mesajlarda gördümde öyle hatırladım. Çok garip ki adı nedense hep Sibel diye aklıma geliyor (Sibel Turnagöl'e mi benzetiyorum acaba?) Daha sonradan Oray Bey "benim başıma 1 hafta içerisinde bir şey gelirse bunun sorumlusu kim olacak?" diye bir çıkış yapınca Hilal hanımın aklına özür dilemek geldi nedense... Kazım Bey'in tavrıda pek hoş değildi. Ben hafta ortasında falan verdiği röportajı vs. bilmiyorum ama haklı bile olsa tavrı hatalı. Birde Oray Bey ne kadar çok konuşuyor öyle maşallah. Allah bir çene vermiş...
:D

Oray Egin, gereksiz polemikler yaratiyor. gazeteci olmasinin vedigi ustalikla kelimelerle oynuyor. Dun aksam Hilal Hanim, surekli varoslari gundeme getiriyorsunuz dediginde kadina terbiyesiz dedi. HAZIM kormukcu de oray egin'e aslinda sen benim karima terbiyesiz diyemezsin demek istedi ancak hic susmadi oray egin... oray egin'in karisindakilere insanlara buyuk kucuk kullandigi terbiyesiz kadin lafi zaten cok cirkin.

kissorkill
30-04-07, 11:53
herkes hande gitmemeliydi dio yaa bencede gitmemeliydi.Zuhal Topal ile hande subaşı yarışmanın eniyi leri nasıl soniki ye onlar kaldıı:(
bu haftaa kim birinci oldu.Hazım körmükçümü??

adalar
30-04-07, 12:29
Inanmiyorum Ya Nasil Elenirler.peki Kim Birinci Oldu Lütfen Cvp Yazarmisiniz Ben Izliyemedim Sonunu Ve Son Ikiye Hande-metin Ve Diğer Kalan çift Hangisiydi

1.körmükçü oldu.
2.didem-mirkelam.

son 2 ye hande ve zuhal kaldı.
hande gitti.

sühan
30-04-07, 13:18
ya ben oylamayi izleyemedim kim elendi
sarki soylemek lazim genel sitesinde didem elendi gosteriyor omu elendi gercekten sasirdim??

Evet ya.. orda resmen didem elenmiş gözüküyor.. bır yanlıslık mı oldu acaba? didem elendi de son dakkada hande mı soylendı.. neden dıdem elenmıs gozukuyor show tvnın sıtesınde..

GSealment
30-04-07, 13:34
A/B
1 STADYUM TRT1 8,90 21,90
2 SARKI SOYLEMEK LAZIM [NET] SHOW 6,50 19,60

Total
1 STADYUM TRT1 7,60 18,50
2 IBO SHOW [NET] ATV 5,50 16,50
3 KEDILER VE KOPEKLER (Y.S) [NET] KAND 5,50 14,90
4 POPSTAR ALATURKA [NET] STAR 5,30 17,60
5 COL ATESI (Y.S) [NET] KAND 5,20 16,10
6 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 4,70 17,70
7 STADYUM (OZEL) [NET] TRT1 3,90 10,50
8 STADYUM (OZET) [NET] TRT1 3,90 10,20
9 YESEREN DUSLER [NET] STV 3,80 10,70
10 SARKI SOYLEMEK LAZIM [NET] SHOW 3,60 11,20

burcuuu
30-04-07, 13:38
Hande sessiz kaLdı.. DiğerLerii qibi aĞLamadı..

HeLin'e bak ya.. sesii yok.. detone oLucam diye de şarkıyı öyLe
bir söyLedii kii.. kısık kısık.. İyi bir şekiLde ses biLe çıkaramadı..
Bir yükseLt bakaLım sesi de ne oLuyor.. eLenmiyor oLmasına o
biLe şaşırıyor artık..

HiLaL - Hazıma qeLince Oray sıktı artık.. Taktı kafaya varoş varoş..
Ne derdii var anLamıyorum ki.. Bn 2sinide seviyorum..
heLe kii Oraya karşı kesinLİkLe destekLeriim ama Ferda için
söyLediği qerçekten hoş değiLdi.. Oray neden onun avukatLığına
soyundu anLamış değilim..

Birde Didem ya da HeLin için eğitimLe oLurmuş bu işler fLn..
EroL kendisii söyledi.. Stüdyoda haLLederiz canLı da zor..
Adamın düşüncesine bak ya.. YıLLarını vermiş bu işe
düşündüğü şeye bak.. Sankii insanLarın HeLin'in aLbümüne
çok ihtiyacı var.. Çıksın.. çıkmasın ne farkeder ki..

Nhelenia
30-04-07, 13:45
Bu bir iki hafta içinde Semihte elenicek büyük ihtimalle çünkü oyları çok düşük lütfen performanslara oy verin bu Hülya'nın kardeşi yok öbürü fiziği güzel diye bu iki bahsettiğimden biri birinci olursa yazıklar olsun...

durunazar
30-04-07, 13:57
bence oylar sadece bir haftalık değil tüm yarışma boyunca gösterdikleri performanslarda göz önüne alınarak verilmeli. yenenek bir şarkı ile ortaya çıkmaz, var olan yetenekde bir hafta içinde yok olmaz.

bende bu hafta hilali antipati buldum. yarışmacı eşi olduğu halde onun konuşması gereken yerlerdede fırsat vermeden kendi konuşuyor. yani çok dominant bir karekter.

winniecik
30-04-07, 14:37
gene aynı format,belki değişiktir diye izliyim dedim ama hala bizi aptal yerine koymalar,boşuna kafa şişirmeler,hakaretler...son damlada handenin elenmesi,piyasadaki birçok insana 1000basar.yani diyecek lafım yok izlediğime pişman oldum.ilhan-zuhal,hilal-kazım için izlerim ama dayanabilirsem

bebishim_f
30-04-07, 15:04
Hande gitti maalesef :sad53: cok kotu oldu Zuhalle ikisi sona kalmislardi....

hiii...ayy pes vallahi yaa bukadarda olmaaz bu yarışmanın en iyileri zaten handeyle zuhaldi inanmıyorum yaa olamaz:sad53: :sad53: ...şu helinle didem hala neden ordalar anlayamıyorum yaa ses yok zaten ikisindede oof bak şimdi çok üzüldüm yaa.önce berkemle burcum:img-in_lo şimdide handeyle metin...helin yada didem olursa bu yarışmanın 1.si hiç şaşırmam valla...:img-sorry

strega
30-04-07, 15:09
aslında ben birşeyler yazmıştım ama hala hande gibi bir yarışmacının güzel söyleyen birinin elendiğine inanamıyorum zuhalin son ikiye kaldığınada ya allah aşkına didem çokmu güzel söylüyo ayrıca bu kadın çok konuşuyo çok uzatıyo neymiş kendini savunuyomuş heline gelince çok kaba bir sesi var ama şarkı söylerken bence ikisi yapımcılar tarafından torpilli vatansa handelere sataşıp duruyo kaç haftadır elenmelerinede sebep oldu bence bu yarışmanın üç tane iyisi vardı zuhal hande ve semih bu üçünden biri birinci olmalı diye düşünüyodum ben ama öyle olmayacak herhalde hazımla hilal ise orta ama onlara bu hafta sinir oldum bazı şeyleri çok abarttılar bu haftaki tavırları hoş değildi.

lipres12
30-04-07, 15:35
Ben buraya bi iki defa yazmisimdir ama genel anlamda hep takip ederim yorumlari. Dün benim zaten kavgalari gördükten sonra icimde dogmustu Zuhalin sona kalacagina ve nitekimde öyle oldu. Bu nasil oylamadir diye sordum durdum kendi kendime? Benim kafamdaki isimler hep Semih ve Zuhaldi. Handeyi sevmiyordum ama sona kalmayi haketmiyordu bence. Ne kadar sevmesemde hakkini yemek olmaz.
Ben haftalardir zaten Vatanin orda kalisina sasirirken simdide basimiza helin ve didem cikti. Ben ilk hafta performanslari dinledigimde aklima ilk elenmesi gereken isim Didemdi ki bu haftaya kadar gelecegine ihtimal dahi vermezdim. Ama yine gördüktü türk halki acitasyon yapan insanlara herzaman oy vermeyi seviyor. Ya orda gercekten sarki söyleyen yarismacilar varken nasil Zuhal ve Hande sona kalir? Sms gönderenler elini vicdanina koysun lütfen. Ben Handeyi sevmezken dün beni kendine hayran birakti tabi Zuhala olan hayraligimda kart kart artti. Ikiside hic kendini bozmadilar o durumda bile tek kelime bile etmediler yok biz niye burdayiz yok haketmedik... Tabi gönlümden gecen isim Zuhaldi cünkü ilk bölümden beri favorimdi ama dün Handeye cok üzüldüm. Hele Zuhal Topal agladiginda bende nerdeyse aglayacaktim. Handeyle sarilmalari birbirlerini favori göstermeleri vs. hepsi cok güzel seylerdi. Insallah diger bazi yarismacilarda onlari örnek alir ve bir yarismada her ne olursa olsun nasil davranilmasi gerektigini ögrenir....

deadly_angel
30-04-07, 15:47
Handenin gitmesine çok sevindim, bir an Zuhalin gideceğini sandım o bu hafta gitseydi yarışmayı izlemezdim.Hande ve Metin ukalaca konuştular ve diğer yarışmacıları özellikle Işın ve Vatanı hedef alarak yaptıkları açıklamalar saçma ve gereksizdi.Ayrıca tamam Handenin sesi güzeldi ama yarışmanınbaşından bu yana kız resmen yerinde sayıyor.Metin Arolatın ona öğrettiği birşey olduğunu düşünmüyoum.

Ayrıca dün geceki dörtlü şov süperdi.

Nhelenia
30-04-07, 16:50
Hande ve Metin gitmeniz büyük adaletsizlikti. :sad53: Olan oldu artık ama artık başarı ve performanslara oy verilsin lütfen

Semih Harikasın :happy0064 :happy0064 uyuz olduğum oray bile senin tarafında devam et ama sende gidersen nolur adaletlice oy verilsin.

Beyaz Balina
30-04-07, 16:55
olamaz ya hande - metin elendi! didem uzel bu hafta kötü söylemedi ama helin berbattı yine tutuyorlar onu bu yarışmada. ayrıca vatan - ışın nasıl 2. olur yaw onlardan daha iyiler vardı. ayrıca vatan'ın seside güzel değil bence ve de böyle giderse finalde helin ve didem'i izleyeceğiz. halk ne buluyor onlarda da oy atıyor anlamadım.

Dilara03
30-04-07, 17:29
handenin elenmesine üzüldüm haketmiyodu ama buhafta çok konuştular
didemin gitmemesi gerekir bencee çünkü gerçekten azimlii helin gitmeli bence çok ağlıyor tmm belki kendini tutamıyoyor ama sesi berbat bence

mervve
30-04-07, 17:36
halt etmis o ne demek albümü yok satiyorsa ses yok ses olmasa albüm satarmi allah askina ya..önce ablamin canli performanslarini dinlesin bi sonra
konussun..:img-pilot
neyse favorim elendi ya cok üzüldüm nasil elenir ya kötüler(didem helin)
ordalar sesi en iyi olan elendi haksizlik bu!!!
bi daha izlermiyim bilmiyorum favorim gittigine göre bakmam sanirim!!!

al bendende o kadar ya.haralde ikiside programlara çıktılar oy topladılar.didemin sesini en son beyazda dinledim beyazın dalgaları işe yaradı galiba.bi de helinin sesini de okan bayulgen funda arar sölüyodu helinde playback yapıyodu ve herkes öle algılamadı heralde funda ararın sesini helinin sesi zannetti sanırsam:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

roximus89
30-04-07, 17:47
FİNALE KALACAĞI DÜŞÜNÜLEN HANDE SUBAŞI’NIN ŞAŞIRTAN ELENİŞİ ARKADAŞI ZUHAL TOPAL’I GÖZ YAŞLARINA BOĞDU!..
--------------------------------------------------------------------------------

‘Şarkı Söylemek Lazım’ın en başarılı ismi olarak gösterilen Hande Subaşı dün akşam yarışmadan elenen isim oldu.

İlhan Şeşen- Zuhal Topal çifti ile sona kalan Metin Arolat ve Hande Subaşı ikilisi, halkın smsleriyle yarışmaya veda etti.

Bu beklenmedik veda Zuhal Topal’ı derinden etkiledi. Topal düşüncelerini “Bu kızın bülbül gibi sesi var. Hiçbir şey anlamadım. Bizim kalmamız şu saatten sonra hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü Hande bu yarışmada sonuna kadar kalmalıydı” diye dile getirdi.

Behzat Uygur’u da şaşırtan bu vedaya “Kısmet” diyen Hande ise, “Saçma ama yapacak bir şey yok. Normalde çok duygusal biriyim. Ağlamam gerekiyordu. Yedi hafta burada kalmak güzeldi. Halkın takdiri.” diyerek gülümsedi.

roximus89
30-04-07, 17:49
http://img14.imagevenue.com/loc725/th_44753_1_122_725lo.jpg (http://img14.imagevenue.com/img.php?image=44753_1_122_725lo.jpg)http://img31.imagevenue.com/loc860/th_44767_2_122_860lo.jpg (http://img31.imagevenue.com/img.php?image=44767_2_122_860lo.jpg)http://img139.imagevenue.com/loc509/th_44771_3_122_509lo.jpg (http://img139.imagevenue.com/img.php?image=44771_3_122_509lo.jpg)

yabancıdamat
30-04-07, 18:59
hande hiç mi hiç haketmiyordu helin dururken handeyi elediler ayrıca didem uzelde bayağı gelişme bu hafta güzel söyledi ama benim favorim başından beri semih

ECE...:)
30-04-07, 19:45
Hörmükçüler favorimdi... bu hafta gercek yüzlerini gösterdiler.Yaptıkları cok sacma ve gereksizdi.. Umarım en kısa zamanda elenirler, hala mantıgım kabul etmıyor yaptıklarını...
Hande-Metin...
Kesinlikle finale kalmaları gerekiyordu.
Cok degismemis olabilir Hande, ama bu yarısma en iyi sarkı söyleyeni mi yoksa en cok kendini gelistireni mi seciyor bana acıklar mısınız ??
Ayrıca Metin bir sey ögretmediyse Hande'nin suçu ne ?
Bunları söylemesi gereken en son kisi Vatan Sasmazdır.
Bilmiyorum kisisel mi düsünüyorum ama; her hafta Helin-Didem kötü söyleniyor deniyor.Evet gercekten kötüler ama Vatan'ın da onlardan arta kalan yanı yoktu, bu hafta o 3nün icinden en kötüsü diyebilirim...
Helin gercekten asil kızmıs, tebrik ederim, yarısmayı bastan sona kadar üslubuyla sürdürdü..
Zuhal-İlhan, umarım onlar 1.olurlar, gercekten hakediyorlar..Suan icin tek favorim Zuhal-İlhan cifti.. !:good:

begummm
30-04-07, 19:57
gerçekten hande mi elendi yaaa inanamıyorum gitmesi gereken o kadar kişi varken hande nasıl olur da elenir ya ondan önce gitmesi gereken vatan vardı ama işini iyi biliyomuş başkalarına sataştı ve kalmyı başardı hazım helin ve didem de aynı keza

mavimeleğim
30-04-07, 21:25
arkadaşlar hepinize selam bende sizler gibi bu yarışmayı izleyebildiğim kadar izlemeye çalışıyorum dün akşamda izledim ve handenin gitmesine çok şaşırdım ondan önce gitmesi gereken kişiler vardı dün geceyi maddelerle yazmak istiyorum
1-Öncelikle helin avşarı tebrik ediyorum bence hem sesi güzel hemde davranışlarıyla kalitesini gösterdiğini düşünüyorum.dün akşamki performansınıda çok beğendim.gereksiz yere eleştirilere maruz kaldığını düşünüyorum.kısaca helini destekliyorum HELİN-FERDA
2-Hazım ve hilal çifti dün akşam çok gergindi yapmış oldukları eleştirileri gereksiz buldum bence ondan önceki haftada oylamada geride kaldıkları için bu açıklamaları yaptılar ama bence yanlıştı
3-Didemin ise çok fazla ben burda kalmak istiyorum çaba harcıyorum gibi açıklamalar yapmasını yada kendini orda ezik yada yalnız göstermeye çalışmasından dün akşam huzursuzluk duydum açıkcası.dün akşam oylamada o yeri HAKETMEDİ
4-Vatanın çok güzel bi sesi yok açıkcası ama ışın karaca ile çok sempatik bi çift oluşturdular ve işının vatanı çok iyi idare ettiğini ve sahne performaslarının genelde iyi olduğunu düşünüyorum
5-zuhal ve ilhan çiftinin de iyi bi ikili olduklarını ve jüriden daha yüksek oy almaları gerektiğini düşünüyorum
6-semih ve yelize gelince de semihin sesi güzel ve iyi şarkı söylüyo
7-son olarak handenin gitmesine gerçekten şaşırdım ama oylar hiç belli olmuyo işte
İnşallah bundan sonra hakedenler yüksek oy alır şimdilih düşüncelerim bunlar hepinize iyi akşamlar
HELİN VE FERDA :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064

BERKSAN KOLİKKK
30-04-07, 21:27
AYYYYYY allahyım hiç bukadar sewineceğim aklıma gelmezdi walla:img-hyste
oh canıma değsin zaten türkiye güzeli seçildiğinden beri kılım o kıza bide şu warki okadar çok güzel kişiler warken nasıl o seçilir şaşırıorum yane ama olan metine oldu yaaa:img-wink:

bolbaloncuk
30-04-07, 21:56
Ben yarışmayı ilk başlarda gerçekten ilgiyle seyredenlerdendim.Ama daha sonraları artık saçmalamak demek istemiyorum da o kadar kalite düşüşü yaşandı ki bilmiyorum artık yarışma için ne söyleyerek tabir etsem:img-in_lo

Özellikle Irmak Ünal'ın elenmesinin ardından bir soğukluk gelmişti zaten ama şimdi görüyorım ki bu fkirlerimde ne kadar haklıyım?

Orda hala Didem Uzel denen şahsın ne işi var anlamış değilim.Bu kadar berbat bir ses ve bence aynı orandada berbat bir fizikle,hem zavallı Mirkelam'ı da düşürüyor hemde yarışmada ki kaliteyi bence etkiliyor.Artık ben iyiyim demesinden gerçekten çok sıkıldım ve bir hafta daha onu orda izlemek içimi inanılmaz daraltıyor.

Hazım-Hilal çiftini eleştirenleri gördüm ama bence son derece haklılar,sadece biraz fazla konuştular ve bu nedenden sonuna kadar haklılarken şimdi haksız konumuna düştüler.Hepsi bu,keşke daha az konuşsalardı.

Helin ve Didem de sesten eser yok.Helin'in devamlı başkasıymış gibi şarkı söylmesinden de gına geldi.Şimdi bir de inada binmişlikten o kim olduğu hala tam olarak bilinmeyen Olcayto bey'in kasetlerini dinleyeceğiz işimiz yoksa.

Hande'nin akşam elenmesine üzüldüm açıkçası.E Türkiye'de yaşadığımızı unutmayalım tabi,Hande manken bile olsa orda hiçbir aşırlığa kaçmadı.Ama Helin ve Didem sayesinde kaç haftadır göğüs,bacak ve sırt dekoltesi izlemeye gerçekten doyduk.:img-yes:

BERKSAN KOLİKKK
30-04-07, 22:20
AHHHHH bide helin elenseydi şu yarışmadan tam süper olacak ama nerdeeeee ferda anıl yarkınıda batırıor ya:img-hyste
ablası gibi olmaya çalışan bi insandan ne beklenebilirki zaten:img-hyste

deadly_angel
30-04-07, 22:38
AHHHHH bide helin elenseydi şu yarışmadan tam süper olacak ama nerdeeeee ferda anıl yarkınıda batırıor ya:img-hyste
ablası gibi olmaya çalışan bi insandan ne beklenebilirki zaten:img-hyste

bence Helinin Hülya Avşara benzeme gibi bir derdi yok.Örneğin ben Hülya Avşarı sevmem ama Helin Avşarı bu yarışmayla tanıdım ve çok sevdim.Geliştirilebilecek bir sesi var.Zaten bu yarışmaya alınan kişileri hiçbir şekilde enst. çalamıyor ve seslerinin eğitimsiz olması gerekirdi.Ferda Anıl Yarkına gelince, sanırım dünkü yarışmayı izlememişsin dikkatli olarak.Sahne şovundan tut, akademik kariyerine kadar o Türkiyenin en önemli müzisyenlerinden biridir.Ve bu herkes tarafından kabul edilmiş ''Nesnel'' bir yargıdır.Helinin sesini beğenmiyor ve hatta kendisinide sevmiyor olabilirsin ama bu yarışmadaki varlığıyla ablasının arasında hiçbir bağ göremiyorum ben.

FBuse
30-04-07, 22:45
helin en kötü ses yarismada acilen elenmesi gerek!
dideminde sesi kötü aslinda ama bu haftaki performansini begendim!

zuhal favorim umarim o kazanir!

ozlem_1905
01-05-07, 11:18
inanamıyorum yaaa.hande subaşı nasıl elenir???ilk gitmesi gereken helin,sonra vatan,sonra didemdi.ama kesinlikle hande değildi.olay çıkartmadığı iiçin olabilir belkii.

Asli21
01-05-07, 14:02
Hande kesinlikle elenmemeliydi. cok haksizlik ya sesi olmayan kisiler hala yarismada ama sesi cok güzel olan birisi eleniyor. En basta HELIN in gitmesi gerekiyor sonra da didemin. cok yazik oldu Handeye. Benim favorilerim Hande ve Zuhaldi.Insallah Zuhal kazanir!!

**ŞEKERKIZ**
01-05-07, 14:19
Hande ve metinin elenmesine çok üzüldüm,gerçekten yaa,
Hande,semih ten sonra en iyi şarkı söleyen isimdi,orda
Vatana brova valla çemkirdi çemkirdi,sonunda elendi,kız rahat etti mi acaaba,çok merak ediyorum.....

Vatan da işallah haftaya elenir ışın olmasa o orda duramaz ya neyse

Bide o akşam hazım ve hilal'in yaptığı şeye çok üzüldümm.Patavazsızlık tan başka bişi değil,yaptığı sırf oy alsınlar die,yaptılarr,,oray bey orda haklı.gıcık ama hklı..
FERDA TÜRKİYENİN EN İİ MÜZİSYENLERİNDEN BİTANESİ

semihh ve yeliz de elenirse izlemicem artık.sinir oluyorum

mavimeleğim
01-05-07, 16:00
sizin söylediklerinize hiç katılmıyorum bence helinin sesi çok güzel ve çok iyi işler yapacağına eminim nede olsa soyadı AVŞAR:img-yes: HELİN VE FERDA:happy0064

busegurses001
01-05-07, 17:24
arkadaşlar biriniz bu hafta ilk 3 e girenleri sırayla söyleyebilir mi hande nin elendiğini biliyorum ama kimlerin ilk 3 e girdiğini bilmiyorum

http://cards.funnystories.ru/288100 ;)

cann2366
01-05-07, 20:46
ben didem in 7 puan almasına şaşırıdım ama sesi iyiydi bence.handenin elenmesi ise şoktu gerçekten.ama zuhalin elenmesine daha çok üzülürdüm

naz&naz
01-05-07, 20:58
arkadaşlar biriniz bu hafta ilk 3 e girenleri sırayla söyleyebilir mi hande nin elendiğini biliyorum ama kimlerin ilk 3 e girdiğini bilmiyorum

http://cards.funnystories.ru/288100 ;)
yanlış hatırlamıyosam
1.hazım&hilal
2.didem&mirkelam
3.vatan&ışın
:img-wink:

GAZEL_KEREMCEM
01-05-07, 22:08
handenin elenmesi tam bir haksızlık.inş bu yarışmayı semih we yeliz kazanır.onlar bunu gerçekten hak ediyor!

**ŞEKERKIZ**
01-05-07, 23:41
sizin söylediklerinize hiç katılmıyorum bence helinin sesi çok güzel ve çok iyi işler yapacağına eminim nede olsa soyadı AVŞAR:img-yes: HELİN VE FERDA:happy0064

çok abartılacak kadar güsel değil ama,yinede helinin sesi güsell
Yani vatan dan daha güsel olduğu kesin:img-yes:

buseemm
02-05-07, 03:18
Helin'den manevra

Memleketin siyasi terazisi öyle hassas bir hale geldi ki, bir tüy bile bir taraftaki kefenin ağır basmasına yetiyor. Bu hassasiyet, Show TV'nin Şarkı Söylemek Lâzım yarışmasına da yansıdı. Yarışmacılardan Helin Avşar, hafta boyunca "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısına çalışmıştı. Ama son dakikada şarkıyı değiştirip, "Sevemedim Kara Gözlüm"ü söyledi. Nedenini ise sahnede şöyle açıkladı. "Bu şarkı aslında benim tuttuğum takımın da şarkısı olmasına rağmen, söylemekten vazgeçtim. Yanlış anlamalara neden olabilirdi çünkü..." Sunucu Zeynep Tokuş uyanamadı. "Biraz açar mısınız?" dedi. Helin'in koçu Ferda Anıl Yarkın dayanamadı: "Daha ne kadar açacak ki?" Helin duyarlılık göstermişti. Zira "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" AKP'nin seçim şarkısıydı. Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında sözlerini tekrarlattığı şarkı artık "siyasi" bir kimlik kazanmıştı ve uluorta söylemek sakıncalıydı! Şu siyasi gerilimin bizi nereye sürüklediğine bakar mısınız? İnsan gönlünce şarkı bile söyleyemiyor!..

Yüksel AYTUĞ / Sabah, Günaydın (02/01/2007)

MELENA
02-05-07, 18:03
İnanmıyorum hande mi elendi???aaaa.helin avşarı severdim ama,şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım sesi ççççooookkk kötüydü.hatta duyamadık bile.birde ağzını,sanki ağzında yemek varmış ta zorla konuşmaya çalışıyomuş gibi garip bir şekil haline getiriyo.bide sesi çok bööğğ bööğğ çıkıyo.şarkıyı bilmesem yemin ederim ne söylediğini anlamıycam.

GULE_HAVIN
02-05-07, 21:14
hande elendine inanamiyorum walla ben sahsen bidaha bakmam bu programa su helin avsar nakadar kotu soyluyor yaa.

GULBEYAZ76
03-05-07, 12:09
Benim favorim Zuhal ama bu tarz yarışmalarda sms oylarına inancım olmadığından dolayı bir tek oy bile atmam.
Gönlümden Zuhalin birinci olması geçiyor Semihte birinci olsa şaşırmam ama bu ikisinin dışındaki birincilik kesinlikle yapımcı,reting yada duygu sömürüsünün sonucudur diye düşünürüm.
Ayrıca jüri üyelerinin yersiz tartışmalırı da beni fazlasıyla sıkıyor.Performans ve notdan sonra hemen başka kanala zap yapıyorum.
Erol beyede didemi dünya starı yapması yolunda başarılar diliyorum nitekim çok ihtiyacı olacak.
Olcayto beyden de iki kişiye satış listelerini alt üst edecek Türkiyede kimsenin satamadığı kadar satacak albümlerini çıkarmasını temenni ediyorum.
Son olarak da helin,didem,vatan kaset çıkarsa almam konser verse gitmem.
Bu soru da yarışmada sorulmuştu cevap vermek istedim.Tabi ki bu benim şahsi kanaatim herkes kendi görüşünü bildirmekte özgür.

N!Da_Y
03-05-07, 17:07
zuhal bence kazanmali
ben zuhal ve hande finalde yarisir diye dusunuyordum ama olmadi
ya orda didem ve helin dururken nediye hande elendi onu anlayamadim.
cok yazik
sirf duyguya ve tepkiye oy gonderiliyor sese degil.

he bu arada arkadaslar bu yarismada zeynep dizdar'da yarismis nezaman elendi o

deadly_angel
03-05-07, 17:10
Smsler şu ana kadar Türkiye'de yapılmış olan yarışmaların %80inde doğru olarak verilmedi, bu yarışmada da aynı şey sözkonusu.Tamaman demiyorum ama yinede reytingler sanki birşeylere inat olarak veriliyor gibi.

merhem
03-05-07, 17:28
Ilk Irmaka yazik oldu simdi Handeye..
Umarim zuhalede ayni haksizlik yapilmaz..

amazing_girl
03-05-07, 21:38
hande ile metinin elenmesi bencede haksızlıktı
semih saygınerler kaçıncı oldu pekiii:icon_sorr

buseemm
04-05-07, 04:35
Hande'nin albüm için biraz pişmesi gerekir!

Yeni bir albüm için kolları sıvayan ünlü şarkıcı Metin Arolat, 'Şarkı Söylemek Lazım'daki partneri Hande Subaşı'ya övgü yağdırdı: Hande şu haliyle Demet Akalın kadar iyidir. Pek çok ünlüden de daha iyi şarkı söyler! ..

Geçtiğimiz hafta 'Şarkı Söylemek Lazım' adlı yarışmadan, manken partneri Hande Subaşı'yla birlikte elenen ünlü şarkıcı Metin Arolat; "Hande günümüzdeki pek çok ünlüden daha iyi şarkı söylüyor" dedi. Son günlerde; 'Hande Subaşı'nın güzel sesini keşfeden adam' olarak da adından söz ettiren Arolat, yaz ortasında yeni bir albüm çıkaracağını belirterek, "Bu proje için çok güzel şarkılar hazırladım" şeklinde konuştu. Magazin dünyasındaki polemiklerden uzak durmasıyla ve 17 yıllık dostu megastar Tarkan'a çektiği kliplerle de tanınan Metin Arolat'la; Hande Subaşı'nın şarkıcılığı ve müzik dünyasına dair düşüncelerini konuştuk.

BİR STAR AVCISI GİBİYDİM
* Hande Subaşı'yı 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışması için siz önermişsiniz. Sesinin güzel olduğunu daha önceden biliyor muydunuz?
Bir star avcısı gibi yarışmada yanımda olacak kişiyi arıyordum. Hande'nin nişanlısının ağabeyi, benim en yakın arkadaşım. Hande'nin nişanlısı da askerde olduğu için biz Cihan ile birlikte Hande'yi yalnız bırakmıyor; ona kol kanat geriyorduk. Hande'yi bir defileden çıkarken aldığımız bir gün, arabada şarkı söylüyorduk. Ben birilerini arıyordum ama Hande hiç aklıma gelmiyordu. Demet Akalın'ın bir şarkısını söylüyorduk ve Hande bir yerde Demet'in yapmadığı bir yorum yapıverdi. Birden, 'Sen ne güzel söylüyorsun' dedim ve göz göze geldik. Ben günlerdir partner arıyordum ve Hande yanıbaşımdaydı! Üstelik şarkı söylemeyi seviyordu.

* Yarışmanın favorileri arasında yer aldığınız halde, geçen hafta elendiniz. Hande Subaşı şu anda albüm yapmak istese ona ne önerirsiniz?
Şu anda Hande'nin albüm yapması doğru olmaz. Yani samimi olmaz gibi geliyor bana. Bunun meyvelerini toplamak, bundan hemen yararlanmak gibi bir şey olur, Bunu da dinleyicilerin samimi bulacağını düşünmüyorum. Hande'nin daha pişmesi lazım!

* 'Pişmesi lazım' sözünü biraz açar mısınız? Ne demek istiyorsunuz?
Bunu sadece şarkıcılık anlamında söylemiyorum. Eline geçen fırsatı iyi değerlendirmek için hamle yapmak doğrudur ama; bu müzik işinde öyle bir ters tepiyor ki bazen! 'Bak işte yarışmada sesini beğendik diye hemen albüm yapıyor' denme ihtimali var. Yoksa Hande piyasadaki birçok şarkıcıdan çok daha iyi şarkı söylüyor.

SESİ ŞU ANDA DEMET KADAR İYİ
* Hande, Demet Akalın'ın bir şarkısını farklı yorumladığı için sizin dikkatinizi çekti. Bu farklı yorum; Demet'den daha güzel okudu anlamına mı geliyor?
Daha iyi değil, farklı yorumladı. Ama Hande'nin de şu haliyle Demet kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Hatta sadece Demet değil, birçok kişiden daha iyi olduğunu söylüyorum. Tabii ki eğitim gereklidir ama mesela Kibariye; eğitim almadığı halde dünya güzeli bir sese sahiptir. Bu bir Allah vergisi yetenektir. Ritim duygusu, ses rengi, duyguyu hissedebilmek, detone olmamak... Bunlar Allah'ın verdiği bir takım şanslardır.

* Peki Hande ilerde albüm yapmalı mı?
Hande müziğe aşık. Bence Hande hayatını müzik ile uğraşmadan geçirirse; kendisini eksik hissedecektir. Bir de bu Allah vergisi yeteneği varken, bunu kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bana göre; Hande'nin hayatında müzik her şekilde olmalı.

HİÇBİR POLEMİĞE KARIŞMAM
* Hande ilerde süperstar olursa onu siz keşfetmiş olacaksınız!
Keşfetmek değil de karşılaşmak diyelim. Hande'nin egzotik bir güzelliği var; herkes gibi güzel değil o! Hayata, 'Ben ünlü olmalıyım, şöhretli olmalıyım, herkes benden bahsetsin' diye bakmıyor. Dolayısıyla Hande'yi ucuz magazin içinde görmüyorsunuz. Böyle düzgün bir insan bu yeneteklere sahip ve bu kadar da güzelse; birçok insandan birkaç adım öndedir.

* Şarkıcı kimliğinizin yanı sıra; çektiğiniz klipler de adınızdan çok söz ettiriyorsunuz. Sizi bu konuda diğerlerinden farklı kılan nedir?
Ben bir klip çektiğim zaman, klasikleşsin diye uğraşırım. Yani o kadın ya da adamı güzel ya da yakışıklı göstermek için uğraşmam. Kısa vade için çekilip, sonra unutulup giden işler istemem. Bu benim hayatım için de böyledir. Kimbe benim polemiklere karıştığımı göremez. Çünkü ben o anki gündeme girip de kısa vadede kendimi yok edecek bir insan değilim.

KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR
* Gerçekten de sizi hiçbir polemiğin içinde görmüyoruz...
Başka birileri polemik yaparken; ben onları televizyondan izlerken bile ensemdeki tüyler utancımdan ürperiyor. Nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar? Çok sevgili değiştiren ve bunu anlatan kişiler, yeni yetişmekte olan çocukları etkilediklerinin farkında bile değil!

* Sanatçının örnek alınan kişi olduğunu vurguluyorsunuz...
Sanatçı bohem yaşayabilir, özel hayatında farklı olabilir. Buna karşı değilim. Ama bunu topluma göstermeye başladığı zaman karşı çıkıyorum!

* Yeni bir albüm için kolları sıvadınız. Albüm çıktığı zaman sizi bir polemiğin içinde görür müyüz?
Sizce böyle bir şey olabilir mi? Albüm bir kaç ay sonra çıkıyor. Ama çok güzel şarkılar yapıyorum ve çok acele etmiyorum. Yaz başı ya da ortası gibi piyasada olur.

* Tarkan da yakında yeni albüm çıkartacak. Bir dönem aranız iyi değildi ama yine ona klip çeker misiniz?
Dostluklar çabuk kazanılmıyor. 17 senelik bir arkadaşımı, küçük şeyler yüzünden kaybetmek istemem. Bana ihtiyaç duyduğu zaman yanında olurum. Ama başka birisiyle klip çektiği zaman da 'Vay neden benimle çalışmıyor?' diye düşünmem.

* Şu sıralar 'yüksek ego' çok moda ama siz egolarınızı törpülemişsiniz...
Bence insanlar kendi egolarını yükseltmek için değil de, başkalarının egolarıyla yarışmak için programlanmış. Egolarıyla hareket eden insanı aptal buluyorum. 'Onun yalnızca egosu; benim ise her şeyim var' diye düşünürum.

Tarkan kendini bana teslim eder
* Türkiye'de güzel klip çeken isimlerden birisiniz. Ama kapris yapıp, kimseye klip çekmediğiniz söylenir. Hande Subaşı albüm çıkarsa ona klip çeker misiniz? Ben kaprisli değilim!
* Ama insanları peşinizden koşturuyorsunuz. Hiç kimseye klip çekmiyorsunuz! Bu kapris değil bir prensip. Ben reklam filmi çekiyorum ve o arada tanımadığım insanlara klip çekmiyorum. Ben sanat dünyasındaki 3-5 arkadaş