Tüm Versiyonu Göster : Heroes'un Lost'dan Üstünlükleri
Heroes'un Lost'dan Üstünlükleri!
http://img161.imageshack.us/img161/633/aboutheaderqp3.jpg
Giant Magazine'de, ''Heroes Kicks Lost's Ass: And Here's Why'' kibar çeviriyle ''Heroes Lost'u nasıl da solladı geçti: ve nedenleri'' isimli 10 maddeden oluşan bir yazı yayınlandı.
1. Süper kahramanlar harikadır ve insana ''vaay'' dedirten bir çok eylemleri vardır. Ama Lost'da sadece arada bir vaay dedirten anlar var. Bu olaylarda pek tahmin edilebilir ve anlaşılabilir değil.
2. Lost'da çok fazla hikaye var. Belki bu Heroes'unda başına gelecek ama şimdilik tüm hikaye bağlantılı gidiyor. Plajdakiler ve Others kısımları ile ana hikaye bölündü ve bu dizinin akışının yavaşlamasına neden oluyor. (Lost'un iyice dibe çökmesinin bir nedeni de bu. 1. sezon ve 2. sezon ortasına kadar ana hikaye Others kısmıyla bölünmemişti. :))
3. Heroes sizi ultra rahatsız edici, tahmin edilebilir, her bölümde karşınıza çıkan ve hep mutsuz sonlarla biten geçmişe dönüşlere boğmaz. (Kesinlikle doğru tespit! Bıktık. :icon_whis )
4. Heroes'da kutup ayıları yoktur. Evet, Hiro'nun kılıcı var ama o zamanda yolculuk eden bir kişi.
5. Seksi kız faktörü : Kate, çift kişilikli striptizciye ve amigo kıza karşı kaybetti. (Claireeeee :happy0064 )
6. Others iyice Alias'daki SD-6 grubuna benzedi. İyiler mi kötüler mi bilelim artık! (Doğru söze ne hacet! :D)
7. Geçen yıl Lost çok fazla ara ile insanları bekletti. Bu sene de ön sezon sonrası Şubat'a kadar ara vererek sıktı. (Lost severlerinin diziden soğumasının bir nedeni de bu.)
8. Bir adada mahsur kalmak sıkıcılaşmaya başladı.
9. ''Amigo kızı kurtar, dünyayı kurtar'' dünyanın en dandik sloganı olabilir ama hiç değilse peşinden gidilebilir bir şey. Ee peki Lost'da amaç nedir? (Birkaç gündür dilimden düşmeyen slogan. :img-yes: )
10. Son olarak, Heroes sonradan eklenen karakterleri akıllıca soktu diziye. Ve biliyoruz ki, adaya yeni gelenler önceden adada oldukları için değil, hikayeyi doldurabilmek için eklendiler.[/color] (İşte budur! Çok doğru tespitler yapılmış. Giant Magazine dergisini kutluyorum. :happy0064 )
Kaynak: 22dakika / yok
Kırmızı renkli yazılar kendi yorumlarımdır. Kimse kızmasın. Benim kendi görüşlerim bunlar. Sizleri de tartışmaya bekliyorum. :img-yes:
iki dizi birbirinden farklı bence ve karşılaştırılmamalıdır.. şahsen lostu hiçbir diziye değişmem ama heroes'un da ilk bölümünü izledim fena bir dizi değil devamınıda izleyecem kısmetse.. ama bu tür karşılaştırmalara sadece gülüyorum o kadar
evet ikiside farklı kulvarlarda seyrediyor.Bence en iyisi ikisindende keyif almak.
böle değerlendirmemek gerektini söliim öncelikle.
LOST ilk göz ağrımız ve adamlar ayakta alkışlanacak işler yapmışlar.
her bölümü merakla birlikte heyecan getiriyor zaten bizi bağlayan noktalardan biriside bu.
heroes u da bu hafta izlemeye başlıcam. umarım onlarda iyi iş çıkarmıuşlarıdır..
ben lost un yapımcısı olsam bunları okuduktan sonra diziyi bırakırdım.:icon_whis
Heroes çok arkadan ittirilen bir dizi. Bir kere iki dizinin anlatımına bakın, farkı anlarsınız. Lost ne kadar vurucu bir anlatımla duyguları üst düzeyde yaşatıyorsa Heroes da o kadar yüzeysel.
Heroes etkileyici bir hikaye anlatıyor gibi, Lost ise o hikayeyi -çok daha karmaşıklaştırarak- anlatıyor ama, yaşayarak anlatıyor.
İkisi de güzel dizi, izleyin :)
MeTaLiGRaM 27-03-07, 18:44 Lost'la Heroes'u karşılaştırmak bence temelden zaten imkansız zira çok farklı hikayeler çok farklı konseptler.Aslına bakılırsa 2 sinin de konusu itibariyle klişe konular.Lost'ta adaya düşersen naparsın muhabbeti heroes da klasik çizgi roman kahramanlarının karekteristik özelliklerini taşıyan isanlar v.s Ama işte burda kurgu devreye giriyor.O kdr güzel senaryolar yazılmış ki klişe konular bile nasıl sürükleyici olabilyor bir anda.
Ben her 2 diziyi de takip ediyorum.Hoş heroes da daha 15. bölümü izlemedim ama sanırım 23 nisana kdr tatile girdi dizi.Türkiyede sanırım bu hafta 3. bölüm yayınlandı.Lost'a gelince ayrı bir parentez açmak lazım sezon 3 bölüm 13 izlicem birazdan ve cidden ilk izlediğim bölüm kdr heyecan yaşıyorum her yeni bölümü izlediğimde.Sürükleyici bir yapıt ve her ne kdr 2 diziyi de çok sevsem de lostu tek geçiyorum vesselam ;)
angeLcereN 04-04-07, 13:26 bence lost mukemmel bir dizi heroes da cok güzel ama ikisinin konuları birbirinden cok farklı bence böle bi karsılastırma gercekten cok yersiz birinde süper kahramanlar var digerinde ise ucak kazası adaya düsen ve kurtulan 48 ksının hkayesi ben bu ikisi arasında bi benzerlik göremiyorum 2side kendi dalllarında cok basarılı diziler 2 dziyide begenerek izliyorum ve bu yersiz benzetmeyi onaylamıyorum lost'a satasmalarının nedenini annamıs degilim
lost 3 sezondur devam eden bir dizi ve cok sasırtıcı dikkatle izlenilmesi gereken bi dizi icindeki onemli detayları yakalayamazzsan hic bsi annamazsınn losta asla laf soyletmem
heroes da ise aradakı baglantıları takip etmen lazım heroes da kendı kulvarında gayet güzel bir dizi!!.
böyle mantıksız bir benzetme cok yersiz olmus popüler bi dziye çamur atmakk niye?.
bence en iisi bu benzetmeyi untmak cnkü 2dziyide sewiorum ve brbrinden cok farklı olan bu 2dziyi karşılaştırmalarını gercekten kınıyorum
hereos her bolumde daha da icinden cıkılmaz bir hal alan şimdi ne olacak dedirten bir dizi 15. bolumdeyim ve elimde 18e kadaar var son 3 bolume kıyamıorm cunku izlersem cıldırcam :) lostla karsılastırılamayacak kadar farklı bi tarzı var ikisi de guzel izleyin derim
Henüz Lost u izLeyemedim bazı imkansızLıkLardan doLayı ama yukarıda sayıLan maddeLer HeroS u coqu diziden ayırıyor bence özeLLikLe
3. Heroes sizi ultra rahatsız edici, tahmin edilebilir, her bölümde karşınıza çıkan ve hep mutsuz sonlarla biten geçmişe dönüşlere boğmaz. (Kesinlikle doğru tespit! Bıktık. :icon_whis )
maddeSi..WaLLa da ßıktım yaa..
Henüz Lost u izLeyemedim bazı imkansızLıkLardan doLayı ama yukarıda sayıLan maddeLer HeroS u coqu diziden ayırıyor bence özeLLikLe
maddeSi..WaLLa da ßıktım yaa..
hem lost'u izlemedim diyorsun hemde her bölümde karşınıza çıkan ve hep mutsuz sonlarla biten geçmişe dönüşlere WaLLa da ßıktım ya diyorsun.. nasıl oluyor bu iş.. lost'u izlemeden geri dönüşlerinden bıkan ilk kişi sensindir herhalde..
ben lost hastasıyım ve lost'un yayınlanacağı zamana kadar saatleri, dakikaları sayıyorum.. çıldırma noktasına gelmek üzereyim.. ama aynı zamanda hereos'u da takip ediyorum.. şunu diyebilirim birbirinden tamamen farklı olan güzel diziler.. karşılaştırmasını yapanlara sadece gülüyorum..
son olarak bu iki diziyi de izlemeyen çok şey kaçırır diyorum..(kafayı yemek istemeyenlere lost tavsiye edilmez tabii:))
Heroes'un Lost'tan ustunlukleri;:img-fear2
''Yok boyle bisiii'':icon_whis
ooooooffffffff çok zor ikisini de çok seviyorum bi sonraki bölümü çılgınca merak ediyorum ama heroes benim için yeni bi soluk yani daha başlarda olduğum için daha fazla konu daha fazla heyecan var ama bazı tespitler çok doğru hakkını vermek lazım
Heroes'da daha fazla konu ve daha fazla heyecan olduğu bir gerçektir arkadaşlar...Ama yine de Lost adlı dizinin de kendine has bazı gerilimli özellikleri olduğu da yadsınamaz! Bence burada Heroes'un kurgu ve görsellik anlamlarında biraz daha üstün olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim...:img-wink:
Ben de Heroes'i -imkanım olmasına rağmen- izlemedim ama Lost için yapılan tespitleri hiç te gerçekçi bulmadım. Bence akışı yavaşlamış ya da sıkıcılaşmış olamaz. Gerçi henüz 3. sezonu bulup izleyemedim ama böyle bir şeyin olmasına ihtimal bile vermiyorum. Ayrıca Lost dizisine sonradan giren karakterler son derece akıllıca eklenmişti benim izlediğim bölümlerde. Heroes'u izlememe sebebim süper kahraman hikayelerinden pek fazla hoşlanmamam. Çizgi film izliyormuşum gibi hissediyorum.
Ben Lostla Heroesu karsilastirmayi losta akrsi bir hakeret oldugunu dusunuyorum. Lost kalite ve akicilik olarak cok daha iyiydi
Heroyu 2 bolumunu seyrettim ve sIKINTIdan patladim adam gibi birsey anlamadim. Lost karakterleriyle olsun hikayesiyle olsun daha iyi geliyor bana
Ha heronun hic mi ustunlugu yok var tabii o da su cocugu olan sarisin hatun:happy0064
Ben iki dizide de güncel gidiyorum, ama doğruyu sölemek gerekirse download etmek için Lost u daha sabırsız bekliyorum. Lost'a laf yok...
HASRETTTTTT 04-05-07, 16:36 selam arkadaşlar şimdi bi kaç yorumunuzu okudum şimdi lost sevenler ve heroes sevenler diye iki ayrı yaka mı var yoksa bu karşılaştırma ihtiyacı neden oluşmuş ben anlıyamadım ben ilk sezondan beri lost u beğeniyle izliyorum zaman zaman ondan da sıkıldığım oldu ilk sezonun tadını aslında pek bulamadım ama sonuca ulşamak merakı yüzünden devam ediyorum heroes da şahsen böyle egzantrik hikayelerden hoşlanmam nedeniyle izlediğim bi dizi valla bizim yerli yapımlarla karşılaştırıldığında önlerinde şapka çıkarmak dışında çok ta yapacak bişey yok kurgu sebeb sonuç bağlılıkları mantık hatalarının en az seviyede bulunması ama yanlış anlaşılmasın beğeniyle izlediğim bir kaç yerli yapım var(doktorlar değil kesinlikle) ama bunlar kategori olarak ta ayrılıyorlar neyse sözün özü kıyaslamak ne kadar doğru diyorum ben
3. sezonu ben de öncekiler kadar beğenmedim. Aslında en iyi sezon birinciydi. İkinci sezon da gayet iyiydi ama 3. sezonda ilk ikisinin tadını bulamadım. Gerçi sadece 6 bölüm izledim ama adada her şey değişti sanki. Ben adayı uygarlıktan uzak haliyle daha çok seviyordum. Dış dünyayla iletişim olması ihtimali beni dumura uğrattı. Others'ın hikayesi hoşuma gitmedi, listede sonradan eklenen karakterler derken neyi anlatmak istediklerini şimdi anlıyorum. Buna rağmen yine heyecanlı ve şaşırtıcı.
bo_hemienne 28-05-07, 19:03 lost benzersiz bi dizi... inanılmaz akıcı bir kurgusu; senoryosu bir birinden muhteşem oyuncuları var 3. sezon bitmesine rağmen hiç bi şekilde sıkılmadım ve heyecenla ne olacağını bekliyorm bu yüzden lost un üstüne tanımıyorm
heroes a gelince izlenilebilir mi desem katlanılabilirmi desem bilmiyorm:) güzel bi dizi fakat dizideki mantık hataları kurgudaki hatalar beni diziden soğuttu açıkcası ben heroesu losttan önce izlemeye başladım ve çok beğenmiştim fakat lostu izlemeye başlayınca her şey değişti ama şunu da demeden geçemicem heroes taki hiro karakteri çok şirin bide lostun daha tutulmasının bi dier sebebide dizi de bi aşk üçgeni olması ayrıca dizideki karakterlerin çok sağlam olması ve çooooooook yakışıklı ve karizmatik olması ( jackkkkkkk) heroes ta böle güçlü karakterler yok
ama ne olursa olsun 2 diziyide izlemekten vazgeçmicem
Acikcasi boyle karsilastirmalari dogru bulmuyorum. Sonucta ikiside farkli konular edinmis diziler. Birisi bir ucagin yolculariyla gizemli bir adaya dusup orda yasadiklari ilginc/garip olaylar uzerine kurulu, digeri ise olaganustu ozellikleri bulunan insanlardan bahsediyor. Ve elbette ikiside izlenmeye deger...
bencede ikisininde birbirinden üstün bi tarafı yok! Lostta süper bir dizi aynı heroes gibi çok sürükleyici
lostu izlemedigimden dolayı birsey söleyemeyecegim ama heroesu sevdigime göre lostu da cok güzel bulduklarina göre ve gelen tepkilere göre birbiirlerine benzemiyolar :)
Böyle karşılaştıramam.ikiside çok güzel diziler.ikisinide izliyorum.ikisininde birbirinde üstünlüğü yok bence.böyle ayrımlar çok yanlış...
misskrueger 06-07-07, 14:07 Bence iki diziyi karşılaştırmak çok gerekli bir şey degil.Sonuçta bahsettigimiz projeler güzel ve çok fazla emek verilen projeler.İkiside geçekten iyi işler.tabii heroes'a daha çok bagımlıyım.:)
açıkcası lost u çok methettiler bende izledim ama acayip sıkıldım neden bilmiyorum belki benim gibi düşünen insan sayısı azdır ama vardır eminim konu beni hiç ama hiç sürüklemedi heroes u ise bi arkadas tavsiyesiyle izledim ve bayıldım her bölümde aaa inanmıyorum bu bumu seklinde surprizlerle karşılaşıyorum yani beni bir sonraki bölümü izlemeye zorluyo tabiki lostun basarısı su götürmez bi gercek ama ben sevemedim işteee sevenlerede neden seviyosunuz demiyorum herkes herseyi begenmek yada begenmemek zorunda değil
mIlO_SobIeski 06-07-07, 16:29 acikcasi bana Heroes daha gerceksi geliyor.Bazen bende kendimi ozel hissediyorum ve diziyi kendime daha yakin hissediyorum.Sanirim ki ucak kaza yaparsa kurtulanlar olmaz.Heroes fantazi gibi ama bi kisim doguru'da var.Ama Lost'taki olanlari hic olabilir gibi dusunemiyorum
walla ıkosonode sevıyorum onceden olsa heroes derdım ama sezon fınalden sonra gene lost fark attı acıkcası heroes hayalkırıklıgı yarattı
kirk hammett 07-07-07, 09:01 lost nedir ya?
bilimkurgumu macera mı dram mı ne yani?millenium robinson crusoeları...senelerden beir bi adadalar sanırım..bu da bana pek bi mantıksız gelio
heroes bilimkurgu..genlerle oynanarak bu hale gelen bi kaç fantastik insanın amacları...mesela alakasız bir kişi baska bir alakasız kişiyle entereasan bi halde ortak bi noktada bulusuyo..senaryosu haftalık deil daha önceden cok güzel b şekilde kurgulanmıs..
ayrıca sunu da belirtmek isterm..heroes un ilk bölümünü izleyen kişi sayısı cnbc dizileri içerisinde en cok izleyicye ulaşılan dizidir.. ;)
iki yapım da güzel ve tuttu diye illa da karşılaştırılmaları gerekmiyor bence.zaten pek karşılaştırılacak yanlarını da göremiyorum.çünkü farklı kulvardalar.heroes tamamen bilimkurgu üzerine oturtulmuş bir dizi.tamam genler,evrim fln denerek bu hava biraz da olsa dağıtılıyor ama lost bu kadar bilimkurguya dayanmıyor.bölümler daha yavaş,daha az doğaüstü olayla ilerliyor.daha çok alışık olduğumu heyecanlar var.kaçma,kovalama...vs...haydi konuları benzese diyeceğim onların uzaktan yakından alakası yok zaten(tabii lost'Ta daha birinci sezondayım,ilerleyen bölümleri dünyayı kurtarma,farklı bir ırk vs gibi konula ortaya çıkıverirse adacıkta bilemem ama...)kısaca her iki yapımı da çook severek izliyorum ve ekiplerini kutluyorum.iki güzel dizi tv ekranlarına fazla gelmiyor bence.(''ya ben ya o''ya gerek yok pek de...)
mIlO_SobIeski 10-07-07, 13:58 Bence dunyanin 1 numara dizileri :HEROES,LOST VE PRISON BREAK...
ayrım yapmak böyle bir tartışmaya girmek gereksiz. ikiside kendi alanlarında başarılı diziler.
ayrım yapmak böyle bir tartışmaya girmek gereksiz. ikiside kendi alanlarında başarılı diziler.
sana kesinlikle katılıyorum
iki dizininde yayınlanan tüm bölümlerini izledim
heroes'un sezon finalini izledikten sonra losta başladım.heroesi o kadar beğenmiştim ki losttan daha güzel olduğunu düşünerek bir önyargıyla izlemeye başladım ilk sezonu.ama lostu izledikçe içinde kayboldum diyebilirim :img-hyste
bağımlılık yaptı kelimenin tam anlamıyla
heroes mi lost mu derseniz asla ayrım yapamam
ikisi de mükemmel diziler
harika birer senaryoya sahipler
ikisini de izleyip hayran olmamak mümkün değil
o nedenle bu konuda tartışmak yersiz :img-yes:
aslında her giren kötülüyor,tartışmayalım diyor(ben de dahil) ama zaten burası tartışmak için açılmamış ki...güzel bir haberi paylaşmak için açılmış...
öykü*justin 14-07-07, 13:55 Bence Lost da fena değil ama Heroes un üstüne tanımıyorum bugüne kadar izlediğim tüm dizilerin içinde en güzeli ve en başarılısı.Bide ben Hayden ve Milo'yu diziden öncede sevdiğim için onların oynadığı bi diziyi izlemek daha güzel :good:
Herooooes !!!:img-yes:
Ben de tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum.
Ben Çakılın tam tersi önce Lost'u sonra Heroes'u izledim.
Tabii Heroesa karşı bir önyargım vardı.
Biliyorsunuz ki Lost ilkti.Heroes ondan sonra çıktı.Heroes hakkında Losttan daha iyi lostu geçti gibi söylemler bir lost fanatiği olan beni çok rahatsız etmişti.
Ama oturdum heroesu da izledim ve heroesun da gayet kaliteli gördüğü ilgiyi hakeden bir dizi olduğuna karar verdim.
Fakat lostun birkaç artısı var.
Lostta konunun nereye gideceğini kesinlikle tahmin edemiyorsunuz.Heroesta az çok belirleyebiliyorsunuz kafanızda.Lostta bölümler ilerledikçe kafanızdaki sorulara bir yenisi daha,bir yenisi daha ekleniyor.Heroesta ise bölümler ilerledikçe sorularınıza cevaplar buluyorsunuz.
Aslında bir bakıma Lostun içinde küçük bir heroes mevcut zaten.
Diziyi izlemeden konusuna göre birini seçecek olsam Heroesu seçerdim.
O garip güçlerden bahsedince herkes etkilenir zaten.:)
Lostu ise izleyip görmek gerekiyor zira izlemeyen birine lost anlatmak bir hayli zor.
Ben de tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum.
Biliyorsunuz ki Lost ilkti.Heroes ondan sonra çıktı.Heroes hakkında Losttan daha iyi lostu geçti gibi söylemler bir lost fanatiği olan beni çok rahatsız etmişti.
Ama oturdum heroesu da izledim ve heroesun da gayet kaliteli gördüğü ilgiyi hakeden bir dizi olduğuna karar verdim.
Lostta konunun nereye gideceğini kesinlikle tahmin edemiyorsunuz.Heroesta az çok belirleyebiliyorsunuz kafanızda.Lostta bölümler ilerledikçe kafanızdaki sorulara bir yenisi daha,bir yenisi daha ekleniyor.Heroesta ise bölümler ilerledikçe sorularınıza cevaplar buluyorsunuz.
Lostu ise izleyip görmek gerekiyor zira izlemeyen birine lost anlatmak bir hayli zor.
Katılıyorum. Zaten dizilerin konusu cok farklı ve kendi alanlarında cok basarılılar. Ben de Lostun kurgu olarak daha iyi oldugunu dusunuyorum sadece. İki diziyide severek izliyorum
özgenuroğlu 18-07-07, 16:35 Ben de tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum.
Şimdiye kadar yapılmış en iyi yorum diyebilirim....
Dicek hiç birşey bırakmamışsın..Tebrikler
cheerleader 02-08-07, 17:42 ben hiç bi dizinin hiç bi diziden üstün olduuna inanmıyorum hepsi dierlerine göre farklı hepsinin ayrı bi hikayesi war sonuçta hepsi kendince ayrı güzel...
dersaadettt 07-08-07, 11:22 kesinlikle lost cok daha kaliteli ve surukleyici, heroes hic gercekci degil birde basit mantik hatalari var, karakterler cok yuzeysel, cok basit kaliyor lost'un yaninda, elbette lostta da hatalar var ama heroes'la karsilastirilamayacak kadar az. Sadece macera olsun, aksiyon olsun diye seyredenler elbette heroes'i tercih eder, bunu anliyorum, ama kalite istiyorsaniz ve karakter gelisimine onem veriyorsaniz suphesiz lost dersiniz.
lost gerçekçi yani enteresan. lostu aykata tutan tekşey gizem ve ilk bölümden beri başlayan hiçbir soruya ynıt bulunamadı ve ilerledikçe dahada soru ortaya çıktı. senaristler bu meraktan faylanaıyor sadece kanımca zeki bir şekilde ilerleyen bir dizi değil. bu forumdan herhangibiri(tabi lostu izleyen ) aynı üslüpla lostu 10 luk senaryoı yazabilir. lost un sadece karakterlerin ayrıntılı işlenilmesi nedeniyle bir çekiciliği var gözümde olaylar zaten tanıdık. yinede hanigi diziyi neden beğendiğini ve niye beğenmediğini yazabilirsin iki dizi arasında diğerinde olan bir iğerinde olmayabilir veya bulamaya bilirsin. ama ikisini karşılaştırmak gerksiz vede alakasız zaten. konu başlığı itibari ile bakınca ve maddeler sayılınca aslında tatlı bir değerlendirme olduğunu da belirmeden edemeyeceğim. özellikle sexi kız faktörü ve geri dönüşlerin zaman zaman sıktığı ile ilgili kısımları sevdim
ikiside çok güzel birbirinden üstünlükleri yok bence iki dizide başka seyleri konu alıyor ikisinide keyifle seyrediyoruz:):)
oncelerı sadece lostu ızlemıs oldugum ıcın kesınlıkle lost daha ustun dıyebılırdım.. ama bu hafta heroesu da ızledım kıyaslanacak gıbı degıl ıkısıde muhtesem.. konu olarak zaten bırbırınden farklı kıyaslamaya gerek yok:D
heroes tabiki üstün aşırı bir sürüklemesi var
ama konular farklı
herkesin kendi seçimi
ama benim seçimim heroes dan yana
iki diziyide çok seviyorum ilk önce heroesi izledim daha sonrada lostu. kendi alanlarında çok başarılı diziler böyle bir karşılaştırma yapmak çok gereksiz
deadly_angel 17-10-07, 15:36 Sıkı bir Lost izleyicisiyim, hatta Lost'la yatıp Lost'la kalkıyorumda denilebilir.Hereos'un yalnızca birkaç bölümü izledim.Ama gerek basından gerekse çevremden iki dizinin karşılaştırılması konusunda pek çok şey duydum.Hereos beni pek sarmadı, belkide çok az bölümünü izlediğim içindir.Ama bu Lost'un Hereos'dan üstün olduğunu kanıtlamaz.Aynı şekilde durum tam tersi içinde geçerli.Her iki dizininde çok başarılı yapımlar olduğu ve sıkı bir izleyiciye sahip oldukları bir gerçek.Ayrı ayrı katagorilerde iki dizi.Bende bir karşılaştırma yapmanın gereksiz olduğuun düşünüyorum.
iki diziyide nadir izleyenlerdenim snırım lostla heroesin konuları farklı bence karşılaştırılma yapılmaması gerek bence ama 2 sinide severek izliyorum :)
drmurathan 22-10-07, 20:36 bence heroes a iyi diyenler lostu ya anlamamış yada dikkatli izlememiş lostun her olayın altında bide görünmeyen taraf var. dizinin bazı bölümlerinde vaybe böylemiymiş acaba diye düşünüyorsunuz mesala bir bölümde sanki tüm olnalar hurley in beyninin içinde oluyormuş gibi gösterildi. hele sezon 3 finalinden bahsetmeye bile gerek yok ama heroesteki olaay klasik bir süpermen filminin süslenmiş halinden hiç bir farkı yok . ama ikisinide izliyorum . ama lost ile heroes arasında kıyaslama bile yapılamaz.
İki diziyi de izliyorum..
Yani Lost'un hasretle 4. sezonunu bekliyorum.. Şubat ayına daha çok var olmasına rağmen..
Lost başka birşey.. açıklaması zor.. en bağımlılık yaratan dizi film oldu bende..
Fakat HEREOS da güzel..
Farklı bir Voltran masalı gibi..
İkisi de birbirinden farklı.. niye o telaşa gireyim ki.. ikisinide izliyorum... ayrı tadlar buluyorum...
Birini birinden üstün etme halimiz.. toplumsal bir vakaya dönüşecek yakında...
Ben kardeş kardeş izliyorum.. böylesi daha keyifli..
sevgiler..
Yaaa bezer özellikleri war lost we heroesin ama asla birbine karıstırılmamaılı bence zaten nebilim lostn ayrı bir hawası war ,ya ben ikisinide izliorm yane yeni sezonlarını beliyorum desek daha doğru olar yaa off off çıksada izlesek
hot_coutre 04-12-07, 16:52 Hem LOST'un hem de Heroes'un tüm sezonlarını bitirmiş biri olarak, her iki dizinin de kaliteli yapımlar olduğunu söylemek isterim. Ama itiraf ediyorum ki LOST denilirse akan sular durur ve ben üstüne dizi tanımıyorum! Heroes'un ilk sezonu gayet iyiydi ancak 2. sezon benim açımdan çok ciddi bir hayal kırıklığı oldu. 2. sezon 1. sezonun kötü bir tekrarı gibi sanki... 1. sezonda ne kadar heyecan duyduysam 2. sezonda o kadar sıkıldım maalesef.. 3. sezonu izleyer miyim? Büyük bir heyecanla beklemesem de sanırım izlerim zira eğlenceli bir dizi, gerçi yine dünyayı kurtarmaya çalışacaklar ama olsun :)
Genel kanıya katılarak, ben de iki dizinin karşılaştırılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum zira konular gerçekten farklı. LOST'un gizemleri beyin sınırlarını Heroes'un "yenilmez güçleri" hayal gücünün sınırlarını zorluyor diye düşünüyorum.
Ancak illaki bir karşılaştırma yapılması gerekirse bunun Heroes'a karşı bir haksızlık olacağını düşünüyorum çünkü LOST ezici bir farkla hayli öne çıkar bence :) LOST'ta hemen her yorumunuz "hadi canım" dedirterek yanlış çıkarken, Heroes'ta çoğu zaman olacakları tahmin edebiliyorsunuz.(2. sezonun tamamını seyrettiğinizde bana hak vereceksiniz)
Son olarak sıkı bir LOST fanatiği olarak bir yanlışı düzeltmek isterim.. Bir arkadaşımız Heroes'un ilk bölüm izleyici sayısı en fazla olan dizi olduğunu yazmış ancak ilk bölümü izleyici rekoru kıran dizi Heroes değil LOST'tur. LOST'un ilk sezon prömiyeri 18.6 milyon kişi tarafından izlenmiştir. Heroes ilk sezon prömiyerinin izleyici sayısı ise 14.3 milyon kişidir. Ve Hollywood Reporter tarafından yayınlanan 2006-2007 yılı primetime izlenme oranları aşağıdaki listedir. Link vermek yasak olduğu için alıntı yaptığım kaynağı yazamıyorum ama arama motorundan bulabilirsiniz sanırım:)
1. CSI Crime Scene Investigation CBS
2. Grey's Anatomy ABC
3. House Fox
4. Desperate Housewives ABC
5. CSI: Miami CBS
6. Without A Trace CBS
7. Lost ABC
8. NCIS CBS
9. Two And A Half Men CBS
10. Cold Case CBS
11- Heroes
:img-wink:
bende her iki diziyi tamamen izlemiş biri olaraktan heroes lostu havada karada suda trende her türlü toplu taşıma aracında. neyse fazla gaza gelmiyim:D
sylar is back!!!
3. sezon 1. sezonun çizgisinde olacağı belli ama ötesinde olacağı kesin;)
bakk heroes u yapabilirler ona lafım olmaz çünkü o dizinin senaryosu pek sağlam değil oyunculaıda öyle. ama lost olmaz bu kadar tanıdık ismi biraraya getirmeleri bile çok hata olur yapacaklarsa hiç tanınmamış isimlerle çalışmalılar tabi yapmasınlar daha iyi
Arada Heroes'a çamur atmayalım lütfen.
Osman Yağmurdereli, Hacıyatmaz programına katıldığında biz Lost'u yapamayız dedi.
Ne Lost'u ne Heroes'u ne The 4400'ü yapabiliriz biz. Çok pahalı yapım bunlar. Ayrıca tabi fantastik dizi yapmayı da beceremiyoruz. Bunu etkisi de var. Gençlik dizileri alırız, uyarlarız tutar, tuttu da.
Yerli Lost'un macerası da 1 hafta sürer bizde.
çamur atmak demeyelimde sadece kendi fikrimi söylüyorum heroes bir türk yapımı olarak bana losttan çok daha yakın geldi senaryo ve oyuncuları açısından
çamur atmak demeyelimde sadece kendi fikrimi söylüyorum heroes bir türk yapımı olarak bana losttan çok daha yakın geldi senaryo ve oyuncuları açısından
Lost'ta George Clooney oynadı da bizim haberimiz mi olmadı. :icon_whis Her iki dizideki oyuncuları birçok kişi ilk defa görmüştür. Her iki dizide oynayan birçok oyuncu bu dizi sayesinde popüler olmuştur. Bunu kabul edebiliriz herhalde. :img-wink:
Abartmak da istemem ama her iki dizinin oyuncularının daha önce hangi dizi/filmde oynamış olduğuna veya bu sıralarda hangi dizi/filmde oynadığına da bir göz atmak gerekir. :img-yes:
Lost'un oyuncuları için buraya (http://www.imdb.com/title/tt0411008/), Heroes'un oyuncuları için buraya (http://www.imdb.com/title/tt0813715/) bakabilisiniz.
Lost 4 sezondur devam eden bir dizi Heroes ise 2 sezondur. Önce bu belirtelim.
Lost 4 sezonda toplamda 98 adaylığı var ve 38 ödül kazanmış.
Heroes 2 sezonda toplamda 25 adaylığı var ve 11 ödül almış.
Her iki dizi de, çeşitli dallarda aday olmuşlar ve ödül almışlar.
Lost dizisinin aldığı ödüller için buraya (http://www.imdb.com/title/tt0411008/awards) bakabilirsiniz.
Heroes dizisinin aldığı ödüller için buraya (http://www.imdb.com/title/tt0813715/awards) bakabilirsiniz.
Heroes her ne kadar 2. sezonuyla bir çok hayranını hayalkırıklığına uğratsa da küçümsenecek bir dizi değildir.
Ayrıca ''o dizi adi, basit, biz çekebiliriz yani'' felsefesi pek yerinde olmuyor. Bu laf, Grey's Anatomy'ye, Nip/Tuck'a, ER'a, Dr. House'a; Dawson's Creek'e gidiyor. Daha devam edebilirim esinlendiğimiz dizilere ama uzatmak da yersiz. Konu dışına çıkmış oluruz.
Neyse ben ne Lost'u eleştiriyorum ki artık Lost ''haşa''lık duruma geldi, ne de Heroes'u yüceltmeye çalışıyorum. 1. sezondaki Heroes benim olmazsa olmazımdı ama şimdi pek öyle değil. Sadece aşağılancak bir dizi olmadığını düşünüyorum.
Herkese iyi seyirler ve yorumlar.
Heroes ve Lost'un kendine göre ayrıcalıkları olduğundan her ikisine de takılmak daha eğlenceli oluyor arkadaşlar!İnşallah senarsitlerin grevi erken biter de en kısa zamanda bu dizilerin yeni bölümleri çekilmeye başlanır...:img-yes:
2 sınınde gecen sene karsılastırırsak sezon fınalıne kadar heroes dıyebılırdım kı sezon fınalınde tekrar fıkrım degıstı heroes fınalı cok basıt geldı lostun eyer onceden sızmasaydı gayet guzel bı fınal yaptı su ana kadarsa heroes 2.sezon da ve hatta fınalı yaptı hepsını ızlemedım ama ızledıklerım okadarda hayran bırakmadı benım tercıhım lostur
ben diziyi aşağılamıyorum arkadaşım sadece lost a kıyasla diyorum kendi fikrim ve kendim zevkime dayanarak heroes daki oyuncuları bi kısmını beğenmiyorum bu nedeni oyuncuların kalitesizliklerinden değil senaryodan kaynaklı yani bu sadece benim düşüncem zaten ben sevmesemde olur tüm amerika sevmiş madem.
OsCaR_ErEn 31-12-07, 17:43 3. Heroes sizi ultra rahatsız edici, tahmin edilebilir, her bölümde karşınıza çıkan ve hep mutsuz sonlarla biten geçmişe dönüşlere boğmaz. (Kesinlikle doğru tespit! Bıktık. )
Bunu yazan bence lostu izlemiş olmaz çünkü lost hiç bi zaman beklendik sonuçlar vermiyo hatta her bölüm sonu insanın ağzı 1 karış açık kalıyo!
bütün flashback'lerin üzücü olduğunu kabul ediyorum ama oscar_eren'e kesinlikle katılıorum hiçbiri tahminleriniz doğrultusunda olmuyor. zaten kimsenin de lost'u gülmek için izlediğini sanmıyorum.o yüzden bu lost severlerde çok büyük bir rahatsızlık yaratmıyor.
heroes ise keşke tek sezonla kalsaydı:( öyle çok sevmiştim ki diziyi...ya da umarım 3.sezonda toparlarlar.:icon_sorr konuların askıda kalmasını sevmiyorum.ya da işlenir gibi yapılıp başlanan bir konunun unutulup yarıda bırakılmasını:(
bence tek üstün yanı konunun bütünlük içinde geçmesi Lost'ta bazen olaylar cok dağılıp birbirine girebiliyor ama Heroes'da böyle bi durum yok.
Anket
Son dönemde ekrana gelen yabancı dizilerden en beğendiğiniz dizi hangisi?
Uçankuş ' ta yukarda belirttiğim başlık altında bir anket var . Diziler arasında Heroes ve Lost ta var ve Lost açık ara önde . Heroes fanlarına duyrulur :)
TriandafiLis 03-04-08, 19:25 Anti-Lost görüşlere sahip olmamı bir yana bırakarak okudumki bence gayet mantıklı tespitler..
Smallville18 07-04-08, 10:27 heroeste tek sıkıntım sylar.
ilk sezon ölmesi gerekiyordu.senaristler her sezon yeni bir konu olcak diyor ama kötüleride dğeiştirmeleri gerek.
sylar başlı başına bir sorun dizise o giderse ortada ne hikaye kalır nede başka birşey.herşey ona endesklenmiş.4.sezonda mutlaka olucaktır ki buda diziyi izleme zevkimi yok ediyor.
Heroes'ta güzel dizi ama Lost'la kıyaslamaya değer bulmuyorum. :img-wink:
Bir kere konular çok farklı belki Heroes kendi tarzında bir diziyle kıyaslanabilir. Daha fantastik bir diziyle mesela ama Lost'la ASLA :img-cool2
Her iki dizinin de yeterince fanı var hatta ikisini birden izleyenlerde çok sayıda :img-icecr Bu tür bir kıyaslama bana pek mantıklı gelmiyor en başta tür olarak farklılar zaten :img-wink:
Biraz daha çizgi roman tarzında , bu tür şeyleri seven kişiler için Heroes önemli bir dizi hiç kuşkusuz :img-wink:
edaaydemir 07-04-08, 19:10 ne kadarda heroesi lost dan çok da sevsem sezarın hakkı sezara...
bir kere lostun yaratıcısı j.j. abrahams bu işte harika....örneğin alias
lostun heroes den önce gelmesi beni şaşırtmaz birde heroes daha 2. sezonun bile iyi yapamadıki 11 bölüm oda aceleyle hazırlanmış bölümler heleki 11 bölüm 2. sezonda tek iyi bölüm izledik oda 9. bölümdü bu yüzden kıyaslama yapmayı çok sağlıklı bulmuyorum.
bn bi heroes fanıyım ama heroes ve lost knu bakımından birbirinden farklı diziler o yüzden üsütnlkleri fln gbi karşılaştrma ypamayız ama tbikide HEROES dha gzell:D:D
iki dizide çok başarılı ve ikiside favorilerim arasında bu yüzden karşılaştırmada pek başarılı olamam ama hepimizin bildiği gibi her iki dizide birbirinden çok farklı kurvarda ilerliyor .
heroes'un birinci sezonu belki Lost'la karşılaştırılabilirdi özellikle ilk dört bölümü ama heroes ikinci sezon itibariyle tamemen dağıtmış biri dizidir bence. Ben çok heyecanlanarak seyretmeye başladım. ama sonra ıııhh. Lost da üçnüncü sezonda yaşadığım sıkıntıyı hemen ikinci sezonda hissettim. allahtan lostu topladılar dörtte..
mrs.lovett 07-05-08, 21:30 bence iki dizinin de ayrı güzellikleri var ama 4 sezon bir ada da geçince sıkılıyoruz ama iki diziyidi de çok severim :)
zanessa_96 09-05-08, 13:40 Bencede Lost İle Heroes Karşılaştırılmamalı...
Lost'un Konusu Ayrı Heroes'in Konusu Ayrı..
Lost'un İzleyici Kitlesi Çok Fazla...Çünkü Gerçekten Kaliteli Bir Dizi...
Lost Bildiğim Kadarıyla Heroes'i Geride Bırakmıştı...:img-hyste
lost ile heroes u karşılaştırmanın ne kadar saçma olduqunu ancak lost we heroes uda izleyerek anlıyabilirsiniz..
cansel_özge 09-05-08, 15:54 lost ile heroes u karşılaştırmanın ne kadar saçma olduqunu ancak lost we heroes uda izleyerek anlıyabilirsiniz..
kesinlikle katılıyorum ikiside güzel ve karşlaştırmak çok saçma
justforheaven 10-05-08, 07:51 lost u daha çok beğenen ve ikisinin karşılaştırılmasının saçma olduğunu düşünüyorum ve bu konuda yorum yazan tüm arkadaşlarada katılıyorum lost muhteşem ve 4 sezon yaptı bu yazı bence saçmalık kim bıkmış losttan ya aralara gelince heroes son sezon arası ile lostu sollar geçer soğuttular resmen heroesdan bu kadar ara mı olur 10 ay neredeyse seksi kıza gelince kate deki gizem ve atletizm claire ı sollar geçer ben heroesa hero ve milo için bakıyorum ama losta jack,locke,kate,sawyer,sun,sayid,hurley gerçi öldüler ama boone,charlie clarie neredeyse tüm kadro için bakıyorum bir senaryo insanı ancak lostta ki gibi sarar ve kendisine bağlar kimsenin kimseyi solladığı yok heroes farklı lost farklı ama illaki bir tercih varsa lost derim :good:bye:kahve:icon_whis
justforheaven a katılıyorum 2 diziyide ayrı ayrı izlemek yeter..
captainsparrow 19-05-08, 13:58 iki dizi farklı kulvarlarda yarışıyor bu yüzden karakterler ve konu açısından karşılaştırmak çok yanlış.ama şu da bir gerçek ki heroes lostun yanında basit konulu bir kahraman(lar) hikayesi olmaktan ileri gidemiyor.ben önce heroes u izlemeye başladım.ilk göz ağrım yani.ama sonra lostu izleyince anladım aradaki farkı.heroes da hayal gücü daha sınırlı ve kısıtlı kullanılıyor.lostu insanlara daha çok izleten de bu bence...
ozgur_elif1 19-05-08, 20:40 hmm bence ikiside gzl.. ama ben bazen duyuyorum lost skyomus bazeen. yani ben lostu fazla izlemedim izleyenden duydum.. ben lostun ilk bolumlerini sevdim.. sonrasni zaten izlemedim :) zamnm yoqtu. ama heroes icin wardi cunku orda peter war ve ben daha once gilmore girls izliordum ve ordan seviorum kendisini.. bence Hereoes superrr!!! ve harika bir konusu war.. ama Lostda iyi bende biraz izliim gorcem yani. hee bide ben yani buraya ilk yaziorum, ayni herkeze merhabalar:)
dizler brbrnden çok farklı neden böyle bi karşılaştrma yapma gereği duyduklarını açıkçası anlayamadm
heroesda lostda çok gzl dizler bnce bu karşılaştrma LOST fanlarını brz kızdırıcak gibi açıkçası bnde sıkı bi LOST fanıyım karşılaştrma beni hiç memnn etmedi bnce bi dizide 1den fazla hikaye olması senaryonun gçlü olduğu anlamına gelir ayrıca lostta ultra sıkıcı veya tahmn edileblr sahneler yok ayrıca flsbacklr genelde şaşırtıcı,diziye fazla ara vermeleri bnde rahtsız etti ama dizi çekmlernn zor olduğu ve lostun bi adada çekldiği gözardı edilmemeldr
heroesa yeni eklenen karakterler akıllıca diziye sokulduda lostda gökdenmi düştü sanki onlarda adadaydı ve onlarnda geçmişleriiyle ilgili sahneler vs vardı
tuba_buyukustun 20-05-08, 17:26 arkadaşlar bende her iki diziyi de seven biri olarak bu başlığın baştan sona yanlışlıklarla dolu olduğunu düşünüyorum.Ayrıca bu başlık LOST sevenlere hakaret olur.Nasıl onlar kendi dizileriyle ilgili yorum yapıyor ve sadece kendi dizilerini tartışıyorsa bence sizlerde öyle yapmalısınız.İki dizide çok farklı hikayelerle örülü karşılaştırmak bile yanlış heleki başlığa ''üstünlükleri'' demek çok ayıp.İkisi arasındaki fark dense daha doğru olur ve LOST sevenleri üzmez ve kızdırmazdı.Bence şimdiden başlıkta değişiklik yapılmalı ve ya başlık kapatılmalı.Üzücü ve kırıcı bir durum.
buqüne kadar deqişmemesine şaşırdım Taurus arkadaşımız haberi koymuş hatta doqru test yapmışlar demiş
Lost a qöz ucuyla bile bakmadıqı burdan belli zaten..
neyse saçma bir konu fazla yoruma qerek yok
Lost ile Heroes u aynı kefeye ko-ya-maz-sı-nız..
Bu konuyu daha yeni konuştuğum için arkadaşlarla bu bölüme yazayım dedim.. Lostu eğer iki bölüm arka arkaya izlemeseydim, hiç izlemezdim. Bölümlerin kendi konuları çok çekmiyor insanı. Anca peş peşe izlerseniz biraz anlıyorsunuz, merak uyandırıyor.
Ancak Heroes öyle değildi.. Bölümler o kadar sürükleyiciydi ki ne zaman bittiğini farkedemiyordunuz.
Konu daha belirgindi. insanda merak uyandırıyordu, ama aynı zamanda ipuçları verip insanları şaşırtıyordu. Hele hele ilk sezonu..
o yüzden ilk sezonları en azından karşılaştırırsak Heroes daha iyiydi.. öbür sezonları Lostu izleyince karar vericem. çünkü Heroes'in son sezonu hafif kaldı..
Kesinlikle böyle bi karşılaştırma yanlış.. Ben hem Lost hemde Heroes izleyicisiyim ikisininde konusu farklı birbirinden böyle bi karşılaştırma yapılamaz ve yapılmamalı bence.. İkiside konusuna göre gayet sürükleyici ve kaliteli diziler.. :img-wink:
bncede kesinlikle karşılaştırılması yanlış ewt gerçketn farklı diziler ve ayrıca lostu yazmak gerçketen çok fazla zeka ister ve bn aynı şeyn heroeste olduğunu sanmıyoru o dizi ii değiş demiyorum ama lost çok ama çok zeki insanların yazdığı bir dizi hem diziyi o kdr karmaşık yapıp hem aynı tadla çözüp seyrcisini ekrana kilitleyebiliyorsa bir dizi ki kesnlikle böyle o dizi gerçekten mükemmeldir ayrıca lostu bir bölüm kaçırdığınızda ondan sonra hiç izlemenizn anlamı kalmazz her bölüm ayrı bir dikkatle izlenmeli ki orada yapılan zekilikleri sende çözesin heroeste bn bununda olduğunu sanmıyorum illada karşılaştırcaz diosanız tabikide lost yani
edaaydemir 30-05-08, 23:03 bncede kesinlikle karşılaştırılması yanlış ewt gerçketn farklı diziler ve ayrıca lostu yazmak gerçketen çok fazla zeka ister ve bn aynı şeyn heroeste olduğunu sanmıyoru o dizi ii değiş demiyorum ama lost çok ama çok zeki insanların yazdığı bir dizi hem diziyi o kdr karmaşık yapıp hem aynı tadla çözüp seyrcisini ekrana kilitleyebiliyorsa bir dizi ki kesnlikle böyle o dizi gerçekten mükemmeldir ayrıca lostu bir bölüm kaçırdığınızda ondan sonra hiç izlemenizn anlamı kalmazz her bölüm ayrı bir dikkatle izlenmeli ki orada yapılan zekilikleri sende çözesin heroeste bn bununda olduğunu sanmıyorum illada karşılaştırcaz diosanız tabikide lost yani
ama arkadaşım şimdi çok farklı iki dizi hakkında konuşuyoruz ok lostun kurgusu daha çetrefilli işlenilen konu farklı çünkü bunuda senaristlerin zekasına yüklemişsin bnde şöyle diyeyim bazı insanlar daha farklı şeyler düşünüp yaparlar ki bahsettiğim kişi j.j.abrahams daha önce alias dizisi ile farklılık yaratan bu dahi adam sonrasında da bize lostu sundu ve başarısıda tartışılmaz bir kere adam oyuncu seçiminde ve onları bize sunuşunda eşsiz bir alias manyağı olarakdan söylüyorum o dizide senaryosu ve kurgusuyla harikaydı..dikkatlide lost ve alias izliyicileri benzer noktalarda buluyor eminim..mesela aliasda slone karakteri lostun ben karakteriyle çok benzeşir..
lostun bir bukadar tutmasının nedenide sitcom furyasına son verecek kadar ses getirmiş olmasıydı ok 24,alias,csı lar vardı ama lostan sonra ki buda dvx in bizle tanışma zamanlarına rast gelir tamamen tasadüftür ve bu kadar büyük kitlelere ulaşmasında büyük etkendir.lostun 4. sezonu bitirmiş olması heroesden 2 sezon önde olmasınıda unutmamak lazım..
gelelim heroes ne kadar bilindik bir konudurki süper kahramanlar ve dünyayı kurtarma çabaları buna rağmen bu diznin büyük izliyici toplamasıda şaşırtıcı olsa gerek.süperman,spiderman,batman,görünmezadam hatta inanılmaz aile gibi süper hero izliyicileri hiç düşünmeden bu diziye atlarlar ki öylede oldu bir kaç filmi bir arada izliyormuş gibi hissediyorum kendimi (yanında bennete kaymaklı kadayıf gibi)
şimdi kıyaslamayı bırakıp kendinize şu soruyu sorun bilinmedik esracengiz bir diziyle başarıyı yakalamış olmakmı yoksa klişe bir konuyla izliyiciyi etkiliyebilmek ve 2007nin internetten en çok indirilen dizisi olabilmekmi bir başarıdır.
Bence de ikisini karşılaştırmak yanlış ikisi de farklı diziler ve herşeyden önemlisi farklı karakterler.Aslında bir yönden baktığımda Heroes çok sürükleyici bir dizi Lost'un her bölümü öyle değil mesela.Ama yine de Lost'unda ne kadar harika bir dizi olduğu tartışılamaz
Ben tam bir LOST hayranıyım, Heroes'i izledim ama takip edenlerden değilim. Ama oturup da Heroes böyledir Heroes şöyledir, LOST ondan böyle üstündür, şöyle üstündür demiyorum. Çoğu "hem LOST hem de Heroes izleyicisi" de bunu yapmıyodur. Dergide saçmalamış bence. Buraya konması da saçmaymış böyle bir konunun. Sonuçda hiç birimiz polemiğe ihtiyaç duyan insanlar değiliz ;)
Sweet HiLary 21-06-08, 16:39 Lost ve Heroes karşılaştırılmazki.Çünkü;ikisininde amacı,dizinin konuları,oyuncularıda dahi cok farklı !
Bende cok sıkı bi Lost izleyicisiyim arasıa Heroes'ide izliyorum ama hic ikisini karşılaştırma gereği duymadım.
Lost'da o kadar çalışılmış,dizi çekilmiş emek harcanmış,Heroes'de de öle..Madem iki dizide sevilio,oyuncular bu kadar performans sergilio : iki diziyi karşılaştırmayarak Emeğe Saygı :img-wink:
sena57-utku 22-06-08, 12:43 İkisini karşılaştırmak doğru değil alakaları yok çünkü:)İkiside çok başarılı;)Heroes biraz daha heyecanlı Lost'un ise duygu yönü daha ağır basıyor:img-in_lo
böyle karşılaştırılmaları bile bu dizilerin ne kadar başarılı olduklarını gösteriyor ben lostu izledikten sonra heroes'a başladım , 2 side hep insanda merak yaratıyor... çok başarılar, 2 sininde heyecan uyandırma durumu vs. güzel... üstünlük yok yani...:good:
mrs.lovett 22-06-08, 17:06 bencede eşit gibiler ... lost ve heroes ' da konu yönünde bayaa farklı ama ikiside harika birer dizi :) bence karşılaştırma yapılmadan ikiside izlenmeli :)
ZeynepFlack 22-06-08, 17:53 ben nedense bazı lost fanlarında bi bölücülük hissediyorum şimdi bi ortamda "heroes izliyomusun" sorusuna "yok ben lost izliyorum" diye cevap verenler var sanki ikisi aynı anda izlenemezmiş gibi ben lost'u da heroes'u da severek ve beyenerek izliyorum aralarında hiç akrşılaştırma yapmıyorum çünkü çok ayrı iki dizi ikisininde kendine göre güzellikleri ve eksiklikler var...
ben de iki diziyi birden izliyorum.ikisi de çok güzel.merak uyandırıcı.konu bakımından karşılaştırılamazlar ama nedense lostu bi parça daha çok seviyorum.
bence de karşılaştırılamazlar . ikisini de izliyodum fakat heroes'u bütün olarak izleyemedim ve bi süre sonra koptum diziden. ama heroes ta çok başarılı bi dizi .
ben lostu daha cok begeniyorum beni daha cok sardı nedenini halen kestıremedim ama
heroes ise biraz sıkıcı gibi ben bir hever dvd lerini aldım ama sadece 3 bölüm izleyip biraktım biliyorum bir diziyi anlamak için cok kısa bir süre ama olsun
Lost'a daha başlamadım ama başlıcam inşallah.. :)
O zaman karar weririm ama Heroes'u çok seviyorum onun önüne geçemez diye düşünüyorum.. :)
BellatrixBlack 16-08-08, 15:45 Üstünlük kabul etmiyorum.Çünkü Heroes'un yazılmış üstünlükleri var,Lost'un yazılmamış üstünlükleri var.
Ayrıca Lost'un da bir sloganı var:Live together die alone:img-hyste
Ama diyorum ki şimdi bu Lost adasındakilerin özel güçleri olsaydı,Heroes'takiler de bir adaya düşseydi o zaman net bir kararımız olurdu.:img-hyste
Heroes Losttan üstün mü ?
Güldürmeyin.. :D
Böyle karsilastirmalar cok sacma.
o adada deneyler yapıldığı için kutup ayıları vardır.Ve oo polar bearlar (:img-hyste) kesinlikle ölümsüzdür.
Lostun teorilerini lostu izlemeyenler bilemez (tabi dikkat etmediyseniz bazı izleyenler)
evet katılıorm bazı yerler çok kesik.
Yine katılıorm yine sıkıcı ve hiçbirşey olmayan yerler var (özellikle hikayeler :D)
Lostun yapımıcları genç insanlardır (sanıyorum heroesin de öyledir)
Acaba düşüşnün iki diziyide karşılaştırmaya gerek yok çünkü ikiside süper diziler , ikisini de 40 yıl düşünseniz aklınıza gelmeyecek fikirler :img-wink::img-wink:
İkisi de çok güzel diziler, gözümde eşitler diyebilirim, ama Heroes biraz daha önce benim için... Yani Lost'un yarısı Flashback, ilk bölümlerde merakla izlerken birden kendimi videoyu ileri sarıp o sahneleri atlarken buldum, tabii Lost izleyenler mutlaka Heroes'e, Heroes izleyenler de mutlaka Lost'a bakmalı, çünkü ikisi de farklı oldukları kadar benzerler...
Tabii bu benzerliklerin en önemlisi, her iki dizinin de sebebi açıklanmayacak gizemli yönlerinin çok olması, ikincisi ise macera konulu olmaları, hiç beklemediğiniz bir anda hiç beklemediğiniz şeyler olabilir... Üçüncüsü ise birbirlerini hiç tanımıyorken birden bire kendilerini bir araya getiren bir güç olması...
Hatırlarsınız Heroes'de kahramanlar özel güçlerini fark ettikten sonra birbirlerini mıknatıs gibi çekiyorlar sanki, buluyorlar birbirlerini, Lost'ta da, farklı farklı ülkelerden gelen insanlar bir arada yaşamak zorunda kalıp, yardımlaşıyorlar... Daha sayabileceğim pek çok özellik var ama hepsi tek tük şeyler, yani dediğim gibi, iki diziyi de izleyen kişilerin zevki aynı...
heroes dizisine başlamadan önce çok saçma,klasik herkesin gücü var,bu tür dizilerin çok benzeri var diye izlemek istememiştim...ama gece yarısı izlemeye başka bişey bulamayınca e2 deki tekrarlarına bi de ben göz atayım dedim ve derken birden diziden vazgeçemeyenlerden biri oldum:img-icecr derken zar zor ilk sezonun tüm bölümlerini buldum,izledim..anladım ki konu her ne kadar basit bile görünse işlenişi çok farklı..her bölüm diziye daha çok bağlanmamı sağladı..her ne kadar 2. sezonu ilk sezon kadar süper olmasa da yine de acaba devamında ne olacak diye sabırsızlıkla bekledim,sıkılmadım:img-wink:
lost a gelince heroes un tam tersi bir durumla başladım diziyi izlemeye,yani biyik bir merakla,sırf can sıkıntımı geçireyim diye değil:icon_whis ilk sezon her ne kadar beni çok sarsada,2. sezonu izlemek istemedim..şöyle bi göz attım ve izlemekten vazgeçtim..dizi sürekli bunalım,kavga,tam çözülemeyen olaylar,bi olayı meraklandırıp sonra o olaya tekrar geri dönmeme...beğenmedim kısaca,ama yine de büyük ihtimal izlerim devamını,ama kim bilir ne zaman:icon_whis
işte benim için bu 2 dizinin farkı,heroes u sabırsızlıkla bekliyorum:img-wink:
ben heroes dizisini izlemeye büyük bir merakla başladım reklamını falan görünce cnbc-e de izlemeye başladım(bu tür konuları sevdiğim için dizi beni hemen sardı).lost dizisinede heroes'un iki sezonunu birden izledikten sonra başladım. başlama nedenim ise herkesin ortada lost lost diye dolaşmasıydı :)izlediğimde onuda beğendim ama lostta o kadar çok gizem varki birini veriyor çözmeden diğeri geliyor sonra bir başkası yada benjaminin herşeye karşı bir planı oluyor.ama ikiside çok güzel diziler tabiki heroes benim açımdan daha güzel:)
İkisinin de kalitesi tartışılmaz,ikisi de harika diziler.Ben Heroes'u da Lost'u da seyrediyorum ki zaten bu dizileri karşılaştırmak yanlış çünkü farklı konular ;) Ama yinede Lost ağır basıyor bende .. :icon_whis
ayrıca ben lostu ilk bölümüyle TESADUFEN başlarken KARŞILAŞTIM.
ama lost İLK BÖLÜMÜNDEN SÜPER EFEKTLERİ VE GÖRÜNTÜLERİYLE bnm kalbimin 1. sırasında.
Heroes'i izlicektim internetten ama 1. bölümünden hiçbir şey anlaşılmıyor.O yüzden heroes bni sarmadi
ayrıca ben lostu ilk bölümüyle TESADUFEN başlarken KARŞILAŞTIM.
ama lost İLK BÖLÜMÜNDEN SÜPER EFEKTLERİ VE GÖRÜNTÜLERİYLE bnm kalbimin 1. sırasında.
Heroes'i izlicektim internetten ama 1. bölümünden hiçbir şey anlaşılmıyor.O yüzden heroes bni sarmadi
heroes biraz daha karışık bir dizi losta göre,ilk bölümden geçtim 10 bölüm izledikten sonra bile yavaş yavaş taşlar yerine oturuyor neredeyse:img-hysteama heroes ta beni çeken de bu olmuştu zaten,gizem hiç bir zaman kaybolmuyor:img-wink:
|