Tüm Versiyonu Göster : Smallville - Mantık Hataları

zea
08-03-07, 01:09
-Clark in giyinis tarzi ve bunun kirmzi kripton haric degismemesi beni delirtiyor
-Clarkin onune cikan butun firsatlari reddetmesi mesela uni ve futbolu cevirmesi(ordaki kizlar cabasi)

-Nerdeyse her bolumde bir karakterin hafiza kaybi yasamasi clarkin sirrini ogrenip unutmasi.
-Her bölüm kriptonitten etkilenmis elemanlar yaratilmasi cogu gereksiz.
-Belki lex e herseyi aciklasa daha degisik bir senaryo olabilirdi bence burada
butun suc martha ve jonathan kent in sirrini herkezden saklamasina neden olanlar onlar yani kriptonit haric clarkin ölümü imkansiz elbet kriptonite de bir yol bulunabilirdi clark fedayiler tutar butun kriptonitlerden arinir smallville
-Jonathan in clarkin eve kiz atmasina kizmasi ya sen kimsinki kizion blader diyesim geliyor okadar olay yasanmis okadar olum kalim meselesi olmus yinede normal bi hayattalarmis gibi clarki azarliyo adamin istedigini yapmasi lazim butun suc ailede bukadar iyi kalpli bir superman olmasinin nedenide aynisi.
Hadi superman oldun neden clark kent kisiligini gelistirmedin neden ezik yasadin hic ask hayatin olmadi hep supermane imrenildi clark kent kucumsendi hangi superman yapar bunu en ama en sevmedigim olay bu
-Alicia nin ne iduu belirsiz bi tipleme tarafindan oldurulmesi o bolumde mantik hatasi var alicia istedigi yere isinlanabiliyor ama eleman gazli bezi agzina bastiginda bayilmayi bekliyor isinlanmaya calismiyor bile bari biraz daha gercekci bi olum yapsalardi ve clark onu olduren elemani oldurseydi cok daha guzel olurdu sonra vicdan azabi ceker anakin gibi karanlik tarafa gecmeye baslardi :icon_twis

Bazi bolumler sirf fazlalik olsun sezon tamamlansin diye yapildigini dusunuyorum
okadar gereksiz bolum varki.Bi okadarda iyi bolum yapabildiklerini gosteriyorlar ama bu ani dususler neden anlamiyorum her bolum yonetmenmi degisiyor noluyor

suan aklima gelen bunlar biraz karman curman oldu yazi ama anlasilmiyacak gibide degil.

Force_user
16-03-07, 07:15
söylediklerinden bir veya ikisine hak verebilirim ancak. Sen superman'in doğasına aykırı şeyler söylemişsin. Eğer bunları yapsaydı bilinen çıkar gözetmeden insanlığa yardım eden kişi olmaktan çıkar her yardım ettiğinden para alan gerektiğinde ahlaksız teklifleri kabul eden bir tip olup çıkardı. Superman saf iyidir içinde hiçbir kötülük yoktur (tabii gelişimini tamamlayan superman) kızgınlığını her zaman kontrol edebilir bu sebeple o supermandir, Clark Kent karakteride onun insan olsaydı olacağı karakter tipidir kimliğini saklamak için göze batan sivri çıkışlar yapan biri olmaktan uzak durmuştur.

naman
17-03-07, 23:56
İlk olarak başlıkla, mesajın örtüşmüyor. Başlıkta mantık hataları demişsin. Mesajda sıraladıklarında ben bir mantık hatası göremiyorum. Bunlar dizinin senaryosundan dolayı oluşan, Superman'in karakteristik özelliklerini yansıtan ve doğal olarak da serinin devamı için gerekli olan şeyler. Mantık hatası dediklerine tek tek cevap vermeye çalışacağım.

1. Clark'ın giyiniş tarzı değişmiyor demişsin. Clark sürekli çiftlik-okul arası gidip gelen, içine kapanık bir tip. Dikkat ettiysen giydiği kıyafetler genellikle kırmızı ve mavi renk ağırlıklı. Bu da, Superman'ın klasik kostümüne atfen yapılmış, bilinçli ve -bence- çok anlamlı bir hareket. Kaldı ki hangi birimiz her gün kıyafet tarzımızda değişiklik yapıyoruz ki?

2. Clark'ın önüne çıkan her fırsatı tepmesi, söylediğim gibi karakterinden, çekinik yapısından dolayı.

3. Dizinin ilk 2 sezonunda dediğin gibi meteor taşlarından etkilenmiş "mutant" tiplerle mücadelesi verilmekteydi Clark'ın. Ancak 3. ve 4. sezonlarda dizinin yönü daha çok Clark'ın Superman yolunda adım atmalarına odaklandı. Mesaj tarihine bakıyorum, 8 Mart. Eğer diziyi güncel olarak Cnbc-e'den takip ediyorsan, bahsettiğin "mutant" tiplere pek rastlamıyoruz uzun zamandır.

Bu insanlar neden sırrını öğrenip unutuyorlar demişsin. Bilindiği gibi Superman'ın sırrını bilen pek kişi yok normal çizgi-roman serisinde. Bu dizi de bir şekilde o seriye bağlantılı olduğu için ister istemez bazı noktalarda ona sadık kalmalılar. Lakin her konuda sadık kalmıyorlar, ileriki sezonlarda göreceğimiz gibi.

4. Lex'e açılma konusu da Superman serisiyle çatışırdı dediğim gibi.

5. Babası Clark'ı sınırlıyor, o kim ki diyorsun. Normal Superman çizgi-roman serisinde pek işlenmeyen bir konu işliyor bu dizi. Superman'ın kendini bulması, ergenlik dönemi vs. Superman, zaten çizgi-romanlarda da görüldüğü gibi Clark kimliğiyle ezik bir karakter imajı çiziyor. Aslında çiziyor denemez, asıl karakteri o zaten, dizide de görüldüğü gibi. Clark'ın bu kadar pasif birisi olması, yetiştirilme tarzından dolayı. Jonathan&Martha çifti de insan olarak böyle yetiştirmişler karakterimizi ve kendilerince bazı etik vs. kuralları var. Bunu oğullarına uygulamaları mantıksız gelmiyor bana. Clark, Kent çifti tarafından bulunmasaydı da Lionel tarafından bulunsaydı emin ol ki o bahsettiğin tipe yakın bir tip ortaya çıkardı ki bu da Superman karakterine ters düşerdi.

6. Bahsettiğin bölümü daha izlemedim. Yorumda bulunamayacağım.

Bazı bölümler iş olsun, sezon dolsun diye yapılmıyor. Her bölümde eşit seviyede heyecan, macera yapamazlar sonuçta. Bence senin istediğin, ve beklediğin dizi profili de böyle. Sürekli her bölümde heyecan olsun vs. Ama unutma ki bu seri en nihayetinde ticari amaçlı bir yapım ve her bölümü süper heyecanlı yapıp sezonları bir çırpıda bitirmezler. Görüldüğü gibi güçlerinin bir kısmını hala keşfetmedi Clark. (4. sezondan bahsediyorum.) Ayrıca bildiğim kadarıyla her bölümün senaristi ve yönetmeni farklı oluyor. Doğal olarak da her bölüm aynı tadı vermiyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır hesabı. :)

Lafı baya uzattım, kısacası yazdıklarında bir mantık hatası yok. Aksine normal Superman serisiyle mantık olarak çakışmasın diye harcanan bir çaba var.

leon53
19-03-07, 22:59
naman arkadaşa katılıyorum mantık hataları yok değil. öncelikle bir karakteri derinden etkileyecek bir olay baze hemen ertesi hafta unutulmuş olabiliyor. yada ilerde çok önemli olabilecek diye düşünülen yada düşündürülen küçük bir diyalog yada olay bir daha hiç geçmiyor. bunun dışında diğer eleştirilere katılmıyorum çiftlikte güçlü bir disiplinle yetişmiş bir genç var bazı şeyleri bu yönde incelemek lazım kıyafet konusunda bence üniforma giymiyorsa üniformanın renklerini taşıyan kıyafetler giymesi doğal ve ileriye yönelik hoş bir gönderme. ancak şöyle söylenirse anlarım sürekli giydiği kıyafet kombinasyonu birkaç kez parçalandı ve yandı ama bir sonraki yada birkaç sonraki bölümde yine aynı kıyafetler dikkatli bir gözdende kaçmıyor değil. yinede mantık hataları denilen bir bölüm açıldıysa buraya yazılabilecek çok şey var.bu şekline kavuşursa benim de birçok farkettiğim hata var ve paylaşabilirim. hem dikkatimizi ölçen hoş bir konu olur. tabi spolier olabilecek konularda dahil olabilirse daha ilk etapta bariz şeyle sayılabilir

naman
20-03-07, 16:02
leon53. O dediklerine mantık hatası demek biraz ağır gelebilir. Çünkü onlar yönetmenin ve çekim ekibinin dikkatinden kaçan ufak şeyler. Tamam, bazen önemli yerleri atlıyorlar ama mantıkla ters düşen şeyler diyemeyiz. Sonuçta bu "kurgu" karakterler üzerine oturtulmuş bir yapım. :) Forumda "Dizi Çekim Hataları" veya benzer isimde bir başlık açılabilir, biz de gözümüze çarpan hataları, unutulmuş noktaları orada paylaşabiliriz. Tabi ki spoiler kuralları çerçevesinde. ;)

leon53
20-03-07, 18:08
dikkatten kaçması zaten mantık hatalarınıda beraberinde getiriyor. çözülmüş görülen bir mesele aynı şekilde sorular sordutmaya devam ediyor. ancak bariz bir matık hatası istiyorsan spoilerdir:
son bölümlerde hala clark lanaya sırrını söylerse tepkisinin ne olacağından korkuyor. oysa 5 sezon 12 de zaten sırrını söylemiş ve evlenme teklifi etmişti clark ve lana da evlenme teklifini kabul etmişti. demekki o haliyle kendisini kabul edeceğini biliyor. ben bundan sonraki bölümlerde şahsen şöyle bir kurgu beklerdim. lananın lexe olan yakınlığı yüzünden sırrı bilmesi hayatına mal olmuştu.ve zamanı geri almak zorunda kalmıştı. lexle olan yakınlığı devam ettiği için ve lexin bu sır uğruna nekadar ileri gidebileceğinide bildiğinden lanaya söylemekten çekinebilirdi. ve bu yüzden açıklamamıyor olması daha mantıklı olurdu. hem bu sırrını açıklamak hemde onu lexten koparabilme çabasınıda daha iyi açıklardı.
bunun gibi birkaç tane dahasayabilirim.

naman
20-03-07, 21:26
Spoiler.Senin de dediğin gibi Clark zamanı geri aldı. Bu durum beraberinde bazı değişiklikleri getirdi. Zamanın normal akışı değişti. Sonuçta zaman geri alınmadan önce Lana Clark'ı kabul etmiş olabilir ama zaman sıfırlandıktan sonra Lana'nın tepkisi ne olabilir onu kestirmesi güç Clark'ın. Bu değişimi bildiği için öyle davranıyor olabilir. Belki de anlatılmak istenen aslında odur. Tam olarak bilemiyorum, sezon 5'i tamamen izlemedim. Olayları detaylarıyla bilmiyorum onun için.

leon53
21-03-07, 00:42
bahsettiğim çelişki burada başlıyor zaten belki olay sonrasında zaman geri alındığı için clarkta o olayı unutmuş olabilir. jumanjide olduğu gibi ama yinede mantığa ters çünkü sonraki bölümlerde hiç geçmiyor. 100 bölüm şerefine bir halt yedik ve seyircinin en çok isteği şeyi onalra verdik inşallah unuturlar diye düşünmüş de olabilirler:D

naman
21-03-07, 19:57
Spoiler--> Clark'ın kendisi unutmuş olamaz, çünkü babası ölürken hepsi benim suçum baba felan diyor diye hatırlıyorum ben...

Angel-us-
21-03-07, 20:41
Tüm bölümleri izlemiş birisi olarak, kimse kusura bakmasın ama bu dizide mantık hatası aramak esas mantıksızlık.
Dizi silme mantık hatası zaten, boşuna uğraşmayın arkadaşlar :)
O kadar süre koruyorum vıdı vıdısıyla Lana dan uzaklaşmak ve düğün anında sır mır her şeyi açıklamak ise dizideki en büyük mantıksızlık. Hadi o kadar hızlı hareket ederken pamuklu gömleğinin yanmamasını falan hepsini geçtim, diyaloglardan bile anlıyoruz nasıl mantıksızlıklar olduğunu.

leon53
22-03-07, 15:36
Tüm bölümleri izlemiş birisi olarak, kimse kusura bakmasın ama bu dizide mantık hatası aramak esas mantıksızlık.
Dizi silme mantık hatası zaten, boşuna uğraşmayın arkadaşlar :)
O kadar süre koruyorum vıdı vıdısıyla Lana dan uzaklaşmak ve düğün anında sır mır her şeyi açıklamak ise dizideki en büyük mantıksızlık. Hadi o kadar hızlı hareket ederken pamuklu gömleğinin yanmamasını falan hepsini geçtim, diyaloglardan bile anlıyoruz nasıl mantıksızlıklar olduğunu.

biz burda gözümüze çarpan ayrıntıları birşekilde anlatmaya çalışıyoruz. yani baştan ayağa mantık hatası demek yakışık kalmaz gerçekten yaşanmış bir olayı anlatmıyorki. kaalsiz bir yazı olmuş kusura bakma. bahsettiğn şeye gelince mantıksız değil.;)

naman
22-03-07, 17:05
Aslında Angel-us bir nevi haklı. Bu dizide mantık hatası aramak mantıksızlık. Ama sonraki cümlesi doğru değil. Fictional character denilen bir ürün olan Superman ve ilgili yapımlarda gerçeklik aranması ne kadar akıllıca olur bilmiyorum. :D
Bahsettiği sır açıklama durumu ve diyalogların saçmalığına hiçbir şekilde katılmıyorum maalesef. Diziyi iyi takip edip etmemek her şeyi çözmüyor demek ki, bakmakla görmek arasında fark var tabi.

Angel-us-
22-03-07, 18:39
Elbette bakmakla görmek arasında fark var ve elbette ki kimse bana katılmak zorunda değil. Derin felsefe ve sorgulama kokan diyalogları ben anlamamış da olabilirim, her türlü naneyi yedikten sonra hiç birşey hatırlamayan karakterlerin olması mantığını da kavrayamamış olabilirim. Dediğim gibi, bakmakla görmek arasındaki fark bu ve ben göremiyorum.
Teşekkürler, iyi akşamlar.

KUZEYSANTA
23-03-07, 17:58
mantık hatası demek bıraz daha başka anlamagelıyorörnegin bitane bil,giginiz gibi zod dunyaya geldıgınde her taraf kaos ıcındeydı tüm dünya batmış durumdaydı şu hayalet bölgeden kacan enerjı emen şu hayaten oldugu bölümde çoçuklar basketbol oynuyor düşünsenıze tüm dünya kaos ıcınde adamlar oturmuş başket oynuyor işte buna mantık hatası denır

leon53
24-03-07, 22:42
Elbette bakmakla görmek arasında fark var ve elbette ki kimse bana katılmak zorunda değil. Derin felsefe ve sorgulama kokan diyalogları ben anlamamış da olabilirim, her türlü naneyi yedikten sonra hiç birşey hatırlamayan karakterlerin olması mantığını da kavrayamamış olabilirim. Dediğim gibi, bakmakla görmek arasındaki fark bu ve ben göremiyorum.
Teşekkürler, iyi akşamlar.

arkadaşım fikirdir saygı duyarım ancak ulvi bir yükseliş derin bir felsefe arıyorsan zaten yanlış dizi izliyorsun demektir. biz kendi hikayesi çerçevesinde işledikleri konuları daha sonra reddeden diyaloglar ve olayalrdan behsederken benim nazarımda hiçbir anlam ifade etmeyen yorumunu eleştirdim o kadar. bakmak konusunu işlemişken bakmak ve görmek gererekir biri diğerinden eksik olamaz ancak bakarken nereye baktığını bilemezsen senin dediğin gibi sadece bakakalırsın. umarım konu hakettiği yere gelir ve başlığa uygun yazılar yazılırki bizde başta yaptığımız gibi yorumları değerlendirir vakit geçiririz, kişileriri ve kabiliyetlerini değil

Smallville18
26-03-07, 16:47
dün akşam 4.06 Tranference izledim.
ve göze çarpan bir mantık hatası var.
kriptonluların güçlerinin ruhlarında değil bedenlerinde olduğunu anlıyoruz bu bölümle.halbuki 5.sezonun finalinde zodun ruhu lexin bedeninin içine girdiğinde tüm kriptonlu güçleri lexin bedeninde toplanmıştı.

leon53
26-03-07, 23:07
dün akşam 4.06 Tranference izledim.
ve göze çarpan bir mantık hatası var.
kriptonluların güçlerinin ruhlarında değil bedenlerinde olduğunu anlıyoruz bu bölümle.halbuki 5.sezonun finalinde zodun ruhu lexin bedeninin içine girdiğinde tüm kriptonlu güçleri lexin bedeninde toplanmıştı.

devam eden bölümlerde lex e o gücün zodun bedenini ele geçirmesiyle gelmediğini göreceksin. o güç uzay gemsi tarafından veriliyor lexe. hatta ondan önce dünyalı vucudunun bu güç nedeniyle iflas etmemesi için serum veriliyor. daha sonra zod beynini ele geçiriyor lexin. aynı şey jhonattan kent dede oluyor kalp krizlerinin sebebide bu oluyor. benim düşüncem mantık hatası değil. çünkü bu güçler yüksek bir teknolojiylede sıradan insanlara verilebildiğini gösterdiler birkaç kez

kocaelilee
27-03-07, 01:15
bölümlerin birinde ormanda bir mağaraya girip süper hız kazana çocuklar vardı...onların elbiseleri ve ayakkabıları zarar görüyor hatta clark o çocukların kim olduklarını tespit etmek için bu noktadan yola çıkıyordu..fakat süper hızı clark'ın ilk keşfettiği güçlerinden olmasına rağmen daha bir defa bile aman diyim anacım ayakkabılar gene yandı metropolise gidince bana bi nike ayakkabı alıver veya buna benzer bişi dediği gözükmüyor..demekki biyolojik aile clark ile beraber ayakkabılarınıda göndermiş kriptondan.ilk uçmayı keşfettiği bölümde ise atmosferin dışına çıkıyor oradan lex'in uçağına gidecek ama elbiseleri sapasağlam...atmosfer dışına çıkarken gazların oluşturduğu sürtünme ile elbiselerinin yanması lazım hadi çıkarken yanmadı bari girerken yansın..yada şöle bi hikaye uydursunlar bari biyolojik ailen senin yanında 3 arşında kumaş göndermiş biz onları diktirip diktirip sana giydiriyoruz.....süpermen'in film serisinde de çizgi roman serisinde de buna benzer hatalar çokça var...örneğin süpermen kurşun geçirmiyor..kurşunlara göğsünü gere gere yürüyor hep ama üzerinde mavi taytı dünya yapımı olmasına rağmen ilginçtir yırtılmıyor...tamam olaylar tamamen hayal ürünü ama biraz daha gerçekçilik katılarak yazılsa senaryolar daha iyi olur....( x-men in son filminde son sahnelerde wolwerin'in elbisesinin sadece üstü yırtılıyor altı sağlam,derisi soyulup yenileniiyor ama saçları yanmıyor.. gibi )

Angel-us-
27-03-07, 08:52
Elbise olayına şöyle bir cevap verildiğini görmüştüm bir yerde; "bu Kal-EL üstüne aldığı kıyafeti de güçlendiriyor falan filan" gibi şeyler hatırlıyorum sanki.
İlk sezondan bir bölümde yeşil kripton dövmesi yapan gençlerin de duvarlardan geçme özelliği vardı sanırım, yanılıyorum görünmezlik özelliği de olabilir, neyse yine aynı şekilde bunlar kıyafetleri de görünmez veya duvarlardan geçer cinste oluyordu. Kal-El i açıklasalar bile bunu açıklayamazlar sanırım.
X-Files ın bir bölümünde bir insan görünmezlik özelliği kazandığında üstündeki elbiseler gözüküyordu. O da elbiselerini hemen çıkarmıştı, tamamen görünmez olmak için.

Smallville18
27-03-07, 14:06
devam eden bölümlerde lex e o gücün zodun bedenini ele geçirmesiyle gelmediğini göreceksin. o güç uzay gemsi tarafından veriliyor lexe. hatta ondan önce dünyalı vucudunun bu güç nedeniyle iflas etmemesi için serum veriliyor. daha sonra zod beynini ele geçiriyor lexin. aynı şey jhonattan kent dede oluyor kalp krizlerinin sebebide bu oluyor. benim düşüncem mantık hatası değil. çünkü bu güçler yüksek bir teknolojiylede sıradan insanlara verilebildiğini gösterdiler birkaç kez

evet haklısıın olaya farklı bir açıdan yaklaşmışın.jor-el'e gelince jonathan kente krpton güçlerini vermesi ve kara isimli kızı diriltip yiine kripton güçleriyle donatması jor-eli kriptonun tanrısı haline getiriyor.jor-elin zamanı geri çevirme clarkın güçlerini geri alıp öldüğü anda diriltmesi gibi birçok farklı gücü var.
jor-el kriptonda adeta tanrıymış bu özellikleri bakımından.jor-elin ruhu ve zodun ruhuda muhafaza edilmiş durumda.istenildiğinde ölen kriptonluların ruhları var olabilir yani...
bunun mantık hataları konusuyla bir ilgisi yok ama bu iki kriptonluya dikkat zod ve jor-el:D

naman
27-03-07, 15:42
Arkadaşlar bazı mesajlarınız spoiler içerikli :)

sudem
27-03-07, 16:14
Başlıkta spoiler uyarısı var. bu yüzden sorun yok. Devam edebilirsiniz. :img-wink:

naman
27-03-07, 18:03
A önceden yoktu ya, var mıydı? :D Farketmemişim pardon :D Benim bu başlıktaki bir mesajım düzenlenmişti de spoiler içerdiği için :D Yanlış hatırlıyor da olabilirm, pardon :) Devam edelim :)

Smallville18
01-04-07, 18:11
407 yi az önce izledimde.bu bölümdeki uzak diyarlardan gelen mzxtbil adındaki çocuk.insanlara istediğini yaptırabiliyor.
ve bu clarkıda etkiliyor.
halbuki daha önceki bölümlerde karşılaştığımız.insanların zihnini okuyan ryan,el sıkıştığında insanlara yine istediğini yaptıran adam,bir öpücükle insanlaraı tamamen köle yapan güzelkadın:D
bunların hiçbirisi clarka tesir etmemişti.bu mzxtbil clarkı etkileyebildi.
senaryo hatası olma ihtimali var galiba.

Eyve
01-04-07, 18:31
407 yi az önce izledimde.bu bölümdeki uzak diyarlardan gelen mzxtbil adındaki çocuk.insanlara istediğini yaptırabiliyor.
halbuki daha önceki bölümlerde karşılaştığımız.insanların zihnini okuyan ryan,el sıkıştığında insanlara yine istediğini yaptıran adam,bir öpücükle insanlaraı tamamen köle yapan güzelkadın:D

O saydığın kişiler meteordan etkilenmişti ve genelde clarkla dövüşmek dısında clarka etki edememişlerdi bu çocuk meteordan etkilenmedi ve ondan olabilir orneğin lana chole ve loisin içine cadılar girince clarkı mahvetmislerdi ve gücünüde almıslardı yani meteordan etkilenmiyen ve gücü olanlar clarka zarar verebilio su ana kadar.

naman
01-04-07, 18:40

O saydıkların meteorlardan etkilenmiş kişiler. Bu çocuktaki olay aileden kalma bir şey. Büyü sanırsam. Ve hatırlatırım ki Superman'i etkileyen tek şey Kriptonitler ve büyüdür. :)

Smallville18
01-04-07, 23:51
O saydıkların meteorlardan etkilenmiş kişiler. Bu çocuktaki olay aileden kalma bir şey. Büyü sanırsam. Ve hatırlatırım ki Superman'i etkileyen tek şey Kriptonitler ve büyüdür. :)

ryanın beyninde tümör vardı onun sayesinde insanların düşüncelerini okuyabiliyordu.ryanın meteorla ilgisi yok yani.senaryo amacıyla bazı şeyleri es geçiyorlar.mzxpiltilin clarkı etkilemesi mantıklı gözüksede biraz saçma gibi.

naman
02-04-07, 08:08
Ryan'ın meteorla ilgisi yok, tamam işte. Normal insanları etkileyen şeyler Clark'a işlemiyor bunu biliyoruz. Meteordan etkilenmiş kişiler de bir nevi "mutant" olmalarına rağmen hala insanlar ve özellikleri sonradan gelişme. Bence o yüzden etkilemiyorlar Clark'ı.

Gio Giotto
14-04-07, 00:34
Bütün bir 4.sezon boyunca gözümüze sokulan yedek villain Jason karakterinin 5.sezon başlangıcıyla diziden aniden silinmesine anlam veremedim.Tamam öldü diyenler olabilir ama öldüyse bile en azından bir isminden bahsedilir öldükten sonra.(ki bu insan Martha Kent ve Jonathan Kent'in sağ kurtulduğu Kent Farm'da ölmüştür) Bu arada aranıza yeni katıldım,hepinizi selamlıyorum...

sudem
14-04-07, 11:20
Bütün bir 4.sezon boyunca gözümüze sokulan yedek villain Jason karakterinin 5.sezon başlangıcıyla diziden aniden silinmesine anlam veremedim.Tamam öldü diyenler olabilir ama öldüyse bile en azından bir isminden bahsedilir öldükten sonra.(ki bu insan Martha Kent ve Jonathan Kent'in sağ kurtulduğu Kent Farm'da ölmüştür) Bu arada aranıza yeni katıldım,hepinizi selamlıyorum...

Jason'ı Lionel öldürmemiş miydi? Hatta tam Lex'e Clark'ı anlatacaktı. Lionel onu vurunca uçurumdan aşağı düştü. Yanlış mı hatırlaıyorum.

Gio Giotto
14-04-07, 13:50
Yanlış değil ama eksik hatırlıyorsun :img-wink: Lionel Jason'ı Lex onu Şelalenin Tepesinde kıstırdığında silahla vurdu ve Jason aşşağı düştü suların içine.Sonra meteor felaketi başlayınca Jonathan ve Martha Kent herşeyi toplamış çıkmaya hazırlanırken Jason geldi heryeri kan içinde bitap bi şekilde ve bunları zorla Kent Farm'a soktu.Orda bunları bağladı ve Clark'ın yerini sordu.Bir yandan tehdit etti silahla falan,bi ara kurtuldu iplerden Jonathan,bununla kapıştı ve tam o sırada meteor düştü evin üstüne.İşte benim sölediğimde burda başlıyor,sorasında anladık ki Jonathan ve Martha bu evden sağ kurtuldu ama aynı evde bulunan Jasondan haber yok.Tamam üstüne meteor düştüyse;5.sezonun başlangıcında en azından isminden bahsedilmesi gerekiyordu kanımca.Hani figüran olsa neyse bu karakter,adamın yüzünü bütün bir sezon gördük...

sudem
14-04-07, 14:30
Yanlış değil ama eksik hatırlıyorsun :img-wink: Lionel Jason'ı Lex onu Şelalenin Tepesinde kıstırdığında silahla vurdu ve Jason aşşağı düştü suların içine.Sonra meteor felaketi başlayınca Jonathan ve Martha Kent herşeyi toplamış çıkmaya hazırlanırken Jason geldi heryeri kan içinde bitap bi şekilde ve bunları zorla Kent Farm'a soktu.Orda bunları bağladı ve Clark'ın yerini sordu.Bir yandan tehdit etti silahla falan,bi ara kurtuldu iplerden Jonathan,bununla kapıştı ve tam o sırada meteor düştü evin üstüne.İşte benim sölediğimde burda başlıyor,sorasında anladık ki Jonathan ve Martha bu evden sağ kurtuldu ama aynı evde bulunan Jasondan haber yok.Tamam üstüne meteor düştüyse;5.sezonun başlangıcında en azından isminden bahsedilmesi gerekiyordu kanımca.Hani figüran olsa neyse bu karakter,adamın yüzünü bütün bir sezon gördük...

Anlattığın için teşekkürler. Unutmuşum ben bu bölümü. :img-blush
Aslında haklısın. En azından cesedi bulunamadı ya da gömdük gibi bir şeyler söylenebilirdi.

leon53
14-04-07, 19:36
bahsedilen şey bir matık hatası değilki.gözden düşmüş bir karakterin son çırpınışları diyebiliriz.hikayenin akışını bozan bir durum da yok. asıl mantık hatası o adam düştüğünde ölmeliydi. ama kentleri orda tutacak bir eklenti. öyle olmasa zaten clark yalnızlık kalesine dönüp eğitimimni bitirecekti.

Gio Giotto
14-04-07, 19:52
Ben zaten mantık hatası demedim.Burda olan şey senaryonun eksikliğidir ve senaristlerin büyük bir gafı kanımca.Hikayenin gidişatını engellemesede bazı büyük olaylardan bahsedilmezse olmaz,ölümde bunların başında gelir,işin mantık kısmına gelirsek reel hayatta bir insanın ölümü önemli bir vakadır,Smallville için normal bir durum,zaten 3 bölümde bir insan ölüyor Smallville'de ama Jason bir figüran değildi ki atlansın böyle önemli bir ayrıntı.

serina
07-06-07, 14:09
arkadaşlar ben birşeyi anlamadım ama mantık hatası diye yazıcam
lana nın ilk isobel olduğunda bakire iki saç teli alması lazımdı kendi saçını kopardı işe yarar dedi loisinki olmadı sonra gidip clarktan aldı clark hala bakirmiydi.
ben ilk sezondu galiba clarkın kızıldereli kabilesinden adını unuttum kızla birlikte olduğunu biliyorum aklıma takılmıştı gerçekten bakir saç teli lazımsa yanlış anlamadıysam mantık hatası

naman
07-06-07, 14:49
Hayır, Clark o kızla cinsel anlamda birlikte olmadı.

bErKandD
07-06-07, 20:12
3uncu sezondan 6ıncı sezon a kadar uzerınde KIRMIZI montuyla dolaşıyor... yaz-kış sürekli... maddi sıkıntılar yuzunden koskoca superman ın gıyecek kıyafetı kalmamıs :D

Smallville18
08-06-07, 15:59
Spoiler--> clark güçlerinden yoksun bir şekilde 5.sezonun 3. bölümünde lana ile birlikte oluyor ve milli formayı giyiyor:D
daha sonra lana clarkla defalarca birlikte olmak istediğini söylesede clark güçlerini yeniden kazandığı için o anın heycanıyla lanaya zara verebilir:img-hyste
ve bu yüzden asla tekrar birlikte olamıyorlar.

sudem
08-06-07, 18:18
Arkadaşlar başlıktan spoiler uyarısını çıkartıyorum. 4. sezon ve sonrasında burada yayınlanmamış bölümlerden bahsederken lütfen spoiler kuralına uyunuz.